Δραστηριότητες του Δ.Σ. της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών το έτος Γενική Συνέλευση 20 Ιανουαρίου 2018

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Δραστηριότητες του Δ.Σ. της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών το έτος Γενική Συνέλευση 20 Ιανουαρίου 2018"

Transcript

1 Δραστηριότητες του Δ.Σ. της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών το έτος 2017 Γενική Συνέλευση 20 Ιανουαρίου 2018

2 Ενότητες Παρουσίασης 1) Συνεργασία με Ιδρύματα της Ομογένειας-η προσπάθεια ίδρυσης «Συντονιστικού Φορέα Συντονισμού και Εποπτείας Ευαγών Ιδρυμάτων». 2) Παρεμβάσεις ενώπιον Διεθνών Οργανισμών. 3) Ενέργειες προς την Κυβέρνηση της Τουρκίας 4) Συνεργασία με παράγοντες της Ελληνικής Πολιτείας 5) Ομογενειακή Παιδεία 6) Υποστήριξη της σπουδάζουσας νεολαίας 7) Αποστολές εθελοντών στην Πόλη 8) Δράσεις Εθελοντών στην Ελλάδα 9) Πρόγραμμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης 10) Συνεργασία με τα μέλη σωματεία 11) Προγραμματιζόμενες ενέργειες 12) Συμπεράσματα

3 Συνεργασία με Ιδρύματα της Ομογένειας-η προσπάθεια ίδρυσης «Συντονιστικού Φορέα Συντονισμού και Εποπτείας Ευαγών Ιδρυμάτων» Η ανάγκη της δημιουργίας ενός συντονιστικού φορέα υπό την Εποπτεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου έχει διαπιστωθεί εδώ και πολλά χρόνια από την Οι.Ομ.Κω. Η ανάγκη αυτή με πολύ συγκεκριμένο τρόπο αναδείχθηκε στην Ημερίδα που είχε οργανωθεί στην μνήμη του Ευάγγελου Μιχαηλίδη τον Απρίλιο του 2016 όπου είχαν μιλήσει στελέχη της Ομογένειας όπως οι Λ. Βίγκας και Γ. Παπαλιάρης. Το Δ.Σ. της Οι.Ομ.Κω. με συστηματικό και επίμονο τρόπο με επισκέψεις στην Πόλη (Μαϊο - Σεπτ. 2016) ζητώντας την ευλογία της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη ανέδειξε το θέμα ως μείζων για τον Ελληνισμό της Πόλης αφού το μέλλον όλων των Κωνσταντινουπολιτών εξαρτάται κατά πόσο τα ευαγή ιδρύματα θα είναι σε θέσει να υποστηρίξουν αποτελεσματικά την Ομογένεια ως Κοινότητα. Η περιουσία των ιδρυμάτων από πλευράς οικονομικής είναι τα ακίνητα που κληρονόμησαν οι πρόγονοι μας.

4 Ημερίδα 29/4/2017 Κρίσιμα Ζητήματα του Ελληνισμού της Κων/λης Παρόν και Μέλλον κάτω από τις Σημερινές Συνθήκες Το Δ.Σ. της Οι.Ομ.Κω. στην πρώτη του συνεδρίαση λαμβάνοντας υπόψη τις προτάσεις που είχαν εκφραστεί στην ετήσια Γ.Σ. αποφάσισε να καλέσει τα μέλη της Πολίτικης Κοινότητας να υποβάλουν προτάσεις τους για να γίνει ανταλλαγή απόψεων για το τι πρέπει να γίνει ώστε να υποστηριχθεί η συνέχεια της Ρωμιοσύνης της Πόλης. Μετά από ανοικτή πρόσκληση υποβλήθηκαν προτάσεις από Πολίτες της Πόλης, Ελλάδος και του εξωτερικού. Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε την 29/4/2014 και κάλυψε τις ενότητες: - Η διατήρηση και ενίσχυση της παρουσίας στην Κων/λη υπό συνθήκες κοινωνικής ευημερίας. - Η μεταλαμπάδευση του πολιτισμού της Ρωμιοσύνης στις νέες γενιές. - Η ενίσχυση των θεσμών της Ρωμιοσύνης για συντονισμένη δράση εντός και εκτός της Πόλης. - Η Παιδεία ως βασικός παράγοντας για το μέλλον της Ρωμιοσύνης.

5 Δράσεις που προέκυψαν από την Ημερίδα της 29/4/2017 Τα Πρακτικά της Ημερίδας κυκλοφόρησαν άμεσα και οι ηχογραφημένες ομιλίες των εισηγητών στάλθηκαν σε 4000 ενδιαφερόμενους. Προκηρύχθηκε πρόγραμμα εθελοντικών δράσεων για τα Ιδρύματα της Πόλης (θα αναφερθεί στην συνέχεια). Πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην Πόλη και συνάντηση με την ΑΘΠ τον Οικουμενικό Πατριάρχη και ενημέρωση του ΣΥΡΚΙ και Κοινοτικών παραγόντων. Αναλήφθηκαν ενέργειες για τα θέματα Ομογενειακής Παιδείας στο επίπεδο τόσο του Συμβουλίου Ομογενειακής Παιδείας και του Υπ. Παιδείας της Ελλάδος (Ινστιτούτο Παιδαγωγικής Πολιτικής Υπ. Παιδείας).

6 Η διατήρηση και ενίσχυση της παρουσίας στην Κωνσταντινούπολη υπό συνθήκες κοινωνικής ευημερίας. Η ανάληψη από κοινού προσπάθειας των συλλογικών φορέων των Κωνσταντινουπολιτών υπό τον συντονισμό του ΣΥΡΚΙ και της Οι.Ομ.Κω για συγκρότηση και εφαρμογή ενός προγράμματος υποστήριξης των επιθυμούντων να παλιννοστήσουν στην Πόλη αποτελεί θέμα ζωτικής σημασίας. Η σχέση των Κωνσταντινουπολιτών που διαβιούν εντός και εκτός της Πόλης, με τις Ελληνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Τουρκία, πρέπει να αναβαθμιστεί με αναγκαίες ενέργειες σε Επιμελητήρια και απευθείας προς τις εταιρείες. Η προσφορά εθελοντικής εργασίας από τους εκπατρισμένους Κωνσταντινουπολίτες προς τα ιδρύματα της Ρωμιοσύνης στην Πόλη με οργανωμένο τρόπο, πρέπει να αξιοποιηθεί με την συνεργασία και του ΣΥΡΚΙ της Οι.Ομ.Κω. Η ακολουθούμενη πολιτική της Οι.Ομ.Κω., σε συνεργασία με τους φορείς της Ομογένειας, της προσπάθειας επίλυσης των χρονιζόντων προβλημάτων με απευθείας συνομιλίες με τους ιθύνοντες της Κυβέρνησης της Τουρκίας πρέπει να συνεχιστεί και να εντατικοποιηθεί.

7 Η εκ του σύνεγγυς παρακολούθηση των εξελίξεων στο κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον και που αφορούν το σύνολο της Ρωμαίικης Κοινότητας είναι σημαντική ανάγκη. Η συνεννόηση και συνεργασία μεταξύ των διαφόρων πραραγόντων της Ομογένειας είναι εκ των ουκ άνευ όρος αντιμετωπίσης των θεμάτων μας. Η ενδοκοινοτική συνεννόηση θα είναι αποτελεσματική εάν γίνεται μέσα από θεσμοθετημένες διαδικασίες. Πάνω από όλα είναι απαραίτητη η ενίσχυση της Πίστης για την επίτευξη του στόχου της αναζωογόνησης της Ρωμιοσύνης. Το παράδειγμα της Ίμβρου είναι σημαντικό για τους Κωνσταντινουπολίτες.

8 Η μεταλαμπάδευση του πολιτισμού της Ρωμιοσύνης στις νέες γενιές Καλείται η Οι.Ομ.Κω. και τα μέλη Σωματεία να ενισχύσουν τις εθελοντικές δράσεις των νέων. Τα Σωματεία της Εκπατρισμένης Κοινότητας καλούνται να συνδράμουν στη διάσωση του Πολιτισμού της Ρωμιοσύνης με την ενδυνάμωση των δεσμών με την Πόλη. Η ενίσχυση των θεσμών της Ρωμιοσύνης για συντονισμένη δράση εντός και εκτός της Πόλης Η ανάγκη της δημιουργίας ενός θεσμικού φορέα - έστω και σε συμβουλευτική μορφή- που θα εξασφαλίσει τον συντονισμό μεταξύ των βακουφίων είναι αναγκαία να επιτευχθεί τους επόμενους 3 μήνες με την συνεργασία του ΣΥΡΚΙ και της Οι.Ομ.Κω. υπό την ευλογία της Μεγάλης Του Χριστού Εκκλησίας. Η δημιουργία ενός φορέα (με μορφή νομικού προσώπου) «Πολιτιστικού Ιδρύματος της Ρωμιοσύνης» πρέπει να εξεταστεί σοβαρά για την υποστήριξη πολιτιστικών δράσεων και την ίδρυση ενός Πολιτιστικού Κέντρου. Για τον σκοπό αυτό είναι αναγκαίο να προηγηθεί διάλογος και συνεννόηση μεταξύ των διαφόρων παραγόντων της Ομογένειας. Καλείται η Οι.Ομ.Κω. σε συνεργασία με τα Σωματεία της καθ ημάς Ανατολής συνεργαζόμενο με το ΣΥΡΚΙ να συνδράμει στην νεοϊδρυθείσα Ορθόδοξη Κοινότητα της Σμύρνης. Θα πρέπει να συνεχιστεί η από κοινού προσπάθεια όλων προς τις αρμόδιες αρχές της Τουρκίας, για την επίλυση των χρονιζόντων προβλημάτων των βακουφίων.

9 Η Παιδεία ως βασικός παράγοντας για το μέλλον της Ρωμιοσύνης Η επιστημονική και με αντικειμενικότητα προσέγγιση στα σοβαρά ζητήματα της Ομογενειακής Παιδείας είναι η μόνη οδός για την αντιμετώπισή τους. Συναισθηματικές προσεγγίσεις ή καθεστωτικές αντιλήψεις ότι «είναι όλα καλά» δεν βοηθούν σε τίποτα παρά μόνο στη διαιώνιση και επιδείνωση των προβλημάτων. Η περιχαράκωση σε ιδεοληψίες δεν βοηθά καθόλου και ο ειλικρινής διάλογος είναι απαραίτητος. Η αξιολόγηση με σαφείς προκαθορισμένους κανόνες όλων: μαθητών, εκπαιδευτικών και διευθυντών είναι απαραίτητη. Όλοι πρέπει να κρίνονται με κριτήριο τη βελτιστοποίηση της παρεχόμενης παιδείας. Η αύξηση του αριθμού των μαθητών μπορεί να επιτευχθεί με τη βελτίωση του επιπέδου εκπαίδευσης αλλά και της σωστής ενημέρωσης των γονέων. Θα πρέπει να εντατικοποιηθούν οι δράσεις επιμόρφωσης και εκπαιδευτικών συνεργασιών των σχολείων με άλλα σχολεία στο πλαίσιο προγραμματισμού των δράσεων αυτών. Η οργάνωση Ημερίδων κάθε 6 μήνες, στην Πόλη και την Θεσσαλονίκη κατά σειρά, με την παρουσίαση της προόδου των ενεργειών που έχουν αποφασιστεί είναι εξαιρετικά σημαντική.

10 Ανακοίνωση Αναμφισβήτητη η Ανάγκη της Συγκρότησης και Λειτουργίας της Ομογενειακής Επιτροπής Ευαγών Ιδρυμάτων (13/06/2017) Λαμβάνοντας υπόψη την χθεσινή Ανακοίνωση της Κοινότητας Κουσκουντζικίου, για την πώληση ακινήτου που ανήκει στις Κοινότητες Κουσκουντζικίου και Σκουτάρεως, διαπιστώνονται για ακόμα μια φορά οι σοβαρές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα Ευαγή Ιδρύματα της Ομογένειας εντός και εκτός της Πόλης - με την απομονωμένη και χωρίς συντονισμό λειτουργία τους, εν τη απουσία ενός κεντρικού συμβουλευτικού οργάνου. Οι δυσκολίες, που αναφέρονται στην ανακοίνωση της Κοινότητας Κουσκουτζικίου και πηγάζουν από αιτίες όπως: η κατάσταση υγείας μελών των Επιτροπών, οι επιβαλλόμενες από τις αρχές ανακαινίσεις και αναπαλαιώσεις όταν δεν υπάρχουν διαθέσιμα, οι οφειλές κτλ. μπορούν να αντιμετωπιστούν με την θεσμική λειτουργία της Ομογενειακής Επιτροπής Ευαγών Ιδρυμάτων της Ρωμιοσύνης της Πόλης, υπό την ευλογία και την εποπτεία του Οικουμενικού Θρόνου. Όπως έχει αναδειχθεί στις δύο διαδοχικές Ημερίδες που οργανώθηκαν από την Οι.Ομ.Κω. (12/4/2016) και (29/4/2017) και πλήθος περιπτώσεων σύνθετων και δύσκολων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα Βακούφια της Ομογένειας καθιστούν επιτακτική την επαναλειτουργία θεσμών Κοινοτικής αυτοργάνωσης με βάση την Ρωμαίικη μας παράδοση. Οι θεσμοί αυτοί υπήρξαν μεγίστης ωφελιμότητας και σωτήριες για το Γένος για πολλούς αιώνες και είχαν καταργηθεί το 1925 και 1962 με κυβερνητικές παρεμβάσεις σε παράβαση της Συνθήκης της Λωζάννης. Οι εισηγήσεις που έχουν αναπτυχθεί στις προαναφερθείσες Ημερίδες από τα έμπειρα στελέχη της Ομογένειας αποτελούν ισχυρή βάση για τον σκοπό αυτό.

11 Συνέχιση των προσπαθειών για την δημιουργία Συντονιστικής Επιτροπής 9-12/ Στις 22/10 με την παρουσία 4 μελών του Δ.Σ. της Οι.Ομ.Κω. πραγματοποιήθηκε συνάντηση εκπροσώπων (30) Βακουφίων με την πρωτοβουλία του ΣΥΡΚΙ για την συζήτηση του θέματος και αποφασίστηκε να συνέλθει έκτακτη Γ.Σ. του ΣΥΡΚΙ με μοναδικό θέμα την δημιουργία της Επιτροπής Ευαγών Ιδρυμάτων. Η Γ.Σ. συνήλθε στις 2/12/2018 και αποφάσισε την ανάθεση σε Επιτροπή 5 μελών να καταρτήσει Κανονισμό που θα τεθεί υπόψη στο άμεσο διάστημα πάλι στην Γ.Σ. του ΣΥΡΚΙ το θέμα. Η Επιτροπή βρίσκεται σε άμεση συνεργασία με το Δ.Σ. της Οι.Ομ.Κω. - Στην 2 η Ημερίδα που έγινε στην Θεσσαλονίκη (18/11/2017) το θέμα της Επιτροπής αποτέλεσε το κεντρικό ζήτημα με ομιλητές από την Ομογένεια της Πόλης.

12 Παρεμβάσεις ενώπιον Διεθνών Οργανισμών Organization of Security and Cooperation in Europe- Supplementary Human Dimension Meeting - Vienna, 22 and 23 June A Prolonged Serious Religious Freedom because of the Illegal Occupation of the three Greek-Orthodox Churches in the District of Karakoy of Istanbul. OSCE Human Dimensions Meeting Warsaw September The Urgent Measures Needed for the Survival of the Greek- Orthodox Minority of Istanbul. Contribution to United Nations - Human Rights Council-Thirty-sixth session- The Vital Difficulties Faced by the Greek-Orthodox Minority of Istanbul and the Necessity of Urgent Measures

13 Ημερίδα 7/9/2017- Λονδίνο Πραγματοποιήθηκε μετά διετή προσπάθεια στον Kings College του Πανεπιστημίου Λονδίνου. Εντατική προσπάθεια το τελευταίο εξάμηνο. Ομιλητές : - Νικ. Ουζούνογλου: παρουσιάστηκε στο σχέδιο εθνοκάθαρσης της περιόδου σε όλη την διάρκεια του 20 ου αιώνα και τις προσπάθειες των Κωνσταντινουπολιτών για ανατροπή των αποτελεσμάτων των διωγμών που ασκήθηκαν από το κράτος της Τουρκίας. - Bruce Clark: αναφέρθηκε στο μοναδικό και παγκόσμιο έργο του Οικουμενικού μας Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου. - Ελευθέριος Κρέτσος: αναφέρθηκε στην ιστορία του Ελληνισμού της Ανατολής και την σημασία ανάδειξης της ιστορίας της.

14 Ενέργειες προς την Κυβέρνηση της Τουρκίας Συνάντηση με το Πρέσβη κ.τσεβίκ της Τουρκίας δύο φορές επιδίδοντας τα υπομνήματα: (α) την εξασφάλιση των περιουσιακών δικαιωμάτων των εκδιωχθέντων από το κράτος της Τουρκίας Ρωμιών και η αντιμετώπιση των σφετεριστών των περιουσιών αυτών, (β) την εξασφάλιση του δικαιώματος ψήφου των Ρωμιών που ζουν στο εξωτερικό στις εκλογές των Ευαγών Ιδρυμάτων της Ρωμιοσύνης. Συναντήσεις (4) με την Γεν. Πρόξενο της Τουρκίας επανάληψη των εκκρεμών ζητημάτων και οργάνωση επίσκεψης στην Άγκυρα για διαβήματα στα εκκρεμή ζητήματα.

15 15 TEMMUZ 2016 DARBE GİRİŞİMİNİN BİRİNCİ SENESİNDE İSTANBULLU RUMLARIN EVRENSEL FEDERASYONU NUN AÇIKLAMASI Bir sene evvel 15 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye de anayasal düzene ve yasal hükümete karşı düzenlenmiş bulunan darbe girişimini bir kez daha en sert biçimde kınıyoruz. Yaşanan bu menfur olayın darbeler zincirinin sonuncusu olmasını ve bir daha böyle olayların yaşanmamasını temenni ederek bu saldırıda hayatını yitiren vatandaşlarımızın ailelerine sabır ve tüm Türkiye halkına başsağlığı diliyoruz. Yurt dışındaki İstanbul Rum Cemaati, geçmişte anayasal düzenin dışına çıkılmasının vahim acı tecrübelerini yaşamış, hatta bunların sonucu olarak kendi rızası dışında ata topraklarını terk etmek zorunda kalmıştır. Toplumumuzun yaşamış olduğu acılar Türkiye Cumhuriyeti nin anayasal düzenine karşı yapılmış olan darbelerden ve bunlara sebep aynı zihniyet ve tutumlardan kaynaklanmaktadır. Bu vahim girişimlerin kesinlikle ancak insan hakları ilkelerine ve hukuk devleti prensiplerinin üstünlüğüne kayıtsız şartsız ve istisnasız saygı gösterilmesi ile önlenebileceğine derinden inanıyoruz.

16 Συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης της Τουρκίας Χακάν Τσαβούσογλου (2/11/2017). Τα σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζουν τα Ρωμαίικα Ευαγή ιδρύματα (Βακούφια). Το πάγιο αίτημα της Οι.Ομ.Κω. της υποχρέωσης της Κυβέρνησης της Τουρκίας να υποστηρίξει ενεργά την παλιννόστηση Κωνσταντινουπολιτών νέας γενιάς στην γενέτειρα των προγόνων τους, για να υπάρξει αναζωογόνηση της Ρωμιοσύνης της Πόλης. Ήταν παρόντες: Αντάν Ερντέμ (Γ.Δ. Βακουφίων) εκπρόσωποι της Γ.Δ. πολιτών του Εξωτερικού Η συνάντηση έγινε στην Πρεσβεία της Τουρκίας μετά από πρόσκληση από τον ίδιο Αντιπρόεδρο. Βρίσκεται σε εξέλιξη επανεξέταση παλαιάς πρότασης της Οι.Ομ.Κω. για διαμόρφωση προγράμματος υποστήριξης νέων Κωνσταντινουπολιτών να παρακολουθήσουν σεμινάρια επιχειρηματικότητας και μαθήματα τουρκικής γλώσσας.

17 Υποβολή Υπομνήματος προς τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρ.Τ. Ερντογάν 7/12/2017 Συνάντηση με τον Burak Özügüven Γεν. Διευθυντή Ελλάδος-Κύπρου του Υπ.Εξ. Τουρκίας του Προέδρου του Δ.Σ. της Οι.Ομ.Κω. Συνάντηση με τον νέο Πρόεδρο της Γ.Δ. πολιτών του Εξωτερικού Mehmet Köse. Επίδοση τον α σύμβουλο του Προέδρου της Τουρκίας İbrahim Kalın του Υπομνήματος της Οι.Ομ.Κω. Στο Υπόμνημα ζητούνται κατά προτεραιότητα: Με βάση τους ισχύοντες νόμους, χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις και εμπόδια η διενέργεια εκλογών για ανάδειξη νέων διοικήσεων στα Ευαγή μας Ιδρύματα. Με την υποστήριξη της Διεύθυνσης πολιτών Εξωτερικού της Τουρκίας που υπάγεται στην Πρωθυπουργία της Τουρκίας, ο σχεδιασμός και άμεση εφαρμογή ενός πενταετούς προγράμματος παλινόστησης που απευθύνεται προς τους νέους της εκπατρισμένης Κοινότητας μας.

18

19 Προσπάθειες αναβίωσης της «αμοιβαιότητας-mütekabiliyet» Η επίκληση της δήθεν αρχής «αμοιβαιότητας» από τις Κυβερνήσεις της Τουρκίας υπήρξε εργαλείο δικαιολόγησης των προσχεδιαζόμενων διωγμών κατά της Ρωμιοσύνης της Πόλης και των νήσων Ίμβρου και Τενέδου. Ως Οι.Ομ.Κω. σε οποιαδήποτε επίκληση από αρχές της Τουρκίας αντιμετωπίζεται με τον πλέον σκληρό τρόπο σε βαθμό διακοπής οποιασδήποτε περαιτέρω συζήτησης. Η χρησιμοποίηση της Ρωμιοσύνης της Πόλης στο τι γίνεται ή δεν έγινε στην Μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης έχει καταστροφικές συνέπειες διότι αφενός μεν δίνει πάτημα σε όσους θέλουν στην Τουρκία να συνεχίσουν τις αδικίες κατά της Κοινότητας μας και αφετέρου αναμιγνύει την υπόθεση μας με την κομματική φαυλοκρατία.

20 Συνεργασία με παράγοντες της Ελληνικής Πολιτείας Εβδομαδιαία συνάντηση με την αρμόδια Δνση Υπ.Εξ. Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού. Υπ. Παιδείας Ινστιτούτο Παιδαγωγικής Πολιτικής Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ Υποεπιτροπή Ελληνισμού της Κων/λης Πρόεδρος κ.π. Σκουρολιάκος Υπουργείο Δημόσιας Τάξης Εσωτερικών: Μη ανανέωση αδειών παραμονής πολλών συμπολιτών και απόπειρα αντιμετώπισης ως πολιτών τρίτων χωρών. Λανθασμένη ερμηνεία ΚΥΑ για την χορήγηση αδειών παραμονής.

21 Εξελίξεις στην κατάσταση του Μείζονος Ιδρύματος «Βαλουκλή» Η διαδικασία στην Τουρκία ώστε η δικαστική αρχή να διατάξει εκλογές στο Ίδρυμα που δεν έχουν γίνει από το αν όχι από το βρίσκεται στο Γιαργκιτάϊ για επανεξέταση (απόρριψη στο α βάθμιο δικαστήριο παρά την θετικότατη εισήγηση των εμπειρογνωμόνων του Παν. Μαρμαρά κατόπιν κατά της γενικά καθομολογούμενης πολιτικής παρέμβασης). Τα επόμενα βήματα: Συνταγματικό Δικαστήριο της Τουρκίας και ΕΔΔΑ. Στην Ελλάδα δεν μας έχει γνωστή κάποια εξέλιξη.

22 Ομογενειακή Παιδεία Ενέργειες προς Υπ. Παιδείας Ελλάδος Επιτροπή Αξιολόγησης Ομογενειακής Παιδείας (μετάβαση στην Πόλη τέλη Μαρτίου 2017 επίσκεψη στην Κων/λη). Υποβολή Υπομνήματος τι πρέπει να γίνει για ενίσχυση της Ομογενειακής Παιδείας με συγκεκριμένες προστάσεις. Συνάντηση (Σεπτ. 2017) με τον Υπ. Παιδείας καθ.κ. Γαβρόγλου. Αντιμετώπιση τρεχόντων ζητημάτων στα πλαίσια της Επιτροπής Ομογενειακής Παιδείας. Προσπάθειες ίδρυσης Ταμείου Ομογενειακής Παιδείας. Υποστήριξη του Παιδικού σταθμού της Κοινότητας Αγ. Τριάδος Σταυροδρομίου.

23 Υποστήριξη της σπουδάζουσας νεολαίας Προκήρυξη αρχές Νοεμβρίου 2017 του προγράμματος Υποτροφιών για μαθητές β και γ τάξεων Λυκείων της Ελλάδος με Πολίτικη καταγωγή. Υποστήριξη από το Ίδρυμα (5.000Ε) ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ 14 μαθήτριες/ες Προκήρυξη για πρώτη φορά αρχές Δεκεμβρίου 2017 του προγράμματος Υποτροφιών για Φοιτήτριες/ες. Προσπάθεια εξασφάλισης ποσού Ε Υποβολή 65 Υποψηφιοτήτων

24 Αποστολές εθελοντών στην Πόλη Την περίοδο Ιουνίου Δεκεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκαν οι εξής αποστολές: - Ι. Θεολογική Σχολή καταλογογράφηση Βιβλιοθήκης (4 εθελοντές). - Αντισεισμική Μελέτη των Ιερών Μονών Πριγκηπονήσων (3). - Αποτύπωση ακινήτων της Κοινότητας Χάλκης (1). - Αρχείο Κοινότητας Χάλκης (τακτοποίηση οργάνωση) (1) - Κοινότητες Υψωμαθείων Φωτογράφιση Εικόνων (1). Αποστολή 12 νέων εθελοντών την περίοδο για τα Κάλαντα (θα αναφερθούν περισσότερο παρακάτω).

25

26

27 Δράσεις Εθελοντών στην Ελλάδα Κοινωνική Αλληλεγγύη σε μόνιμη βάση (6) (θα αναφερθούν οι δράσεις στην ενότητα Κοινωνικής Αλληλεγγύης). Διάσωση του Αρχείου Προσφυγικών Περιουσιών Μικράς Ασίας Ανατολικής Θράκης στα Γενικά Αρχεία του Κράτους. Συνέχιση της καταλογογράφησης της βιβλιοθήκης ΕΠΤΑΛΟΦΟΣ αρωγό μέλος της Οι.Ομ.Κω. Δημιουργία Εθελοντικής Ομάδας Καταγραφής Προφορικής Ιστορίας- Σεμινάρια. Σεμινάρια «Σύγχρονης Ιστορίας της Τουρκίας» Μελέτη σημαντικών αρχείων που παραδόθηκαν στην ΟιΟμΚω Δημιουργία Γεωγραφικού Συστήματος Πληροφορικής για την περιουσία της Ομογένειας. Αρχείο ακινήτων που είχαν δεσμευτεί από το κράτος της Τουρκίας κατά τις απελάσεις του Αρχείο που δωρίσθηκε από Ομογενή Νομικό.

28

29 Ιχνηλατώντας Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα τη ζωή των Ρωμιών της Πόλης «πανόραμα» της κοινωνικής, πνευματικής, οικονομικής, πολιτιστικής ζωής του Ελληνισμού της Πόλης κατά την περίοδο της ανάπτυξής του Έγκριση του Υπ. Παιδείας Νοέμβριος 2017 Έναρξη του Προγράμματος την άμεση επόμενη περίοδο Συμβολή στη διατήρηση της Ιστορικής Μνήμης

30 Δράσεις Διάσωσης Μνημείων της Ρωμιοσύνης Εθνικό Ορφανοτροφείο Πριγκήπου: συμβολή στο έργο με εθελοντές αρχιτέκτονες στην κατάρτιση πρότασης υπό τον συντονισμό του κ. Κορχάν Γκιουμούς για να αναγνωριστεί σε «κίνδυνο μνημείο» από την Europe Nostra. Πρόσφατα έγινε δεκτό το αίτημα. Υποβλήθηκε από την Ελλάδα με πρωτοβουλία της Οι.Ομ.Κω. και υποστήριξη δύο Ελληνικών φορέων Ίδρυμα Μαριολοπούλου Καναγίνης και Ελληνική Ομοσπονδία Φίλων Μουσείων ως μνημείο το Μαυσωλείο του Χριστάκη Ζωγράφου που βρίσκεται στο Α Κοιμητήριο Αθηνών. Η υποβολή αυτή βοήθησε να ξεκινήσει η προσπάθεια της αναστήλωσης του Μαυσωλείου. Στην προσπάθεια αυτή συμβάλει ο συμπολίτης μας κ. Νίκος Μιχαηλίδης. Ήδη κοινότητα μας της Πόλης έχει συμβάλει με το ποσό Ευρώ.

31 Εκδηλώσεις Επετείου Άλωσης α) Δευτέρα 22 Μάϊου ώρα: Εστία Νέας Σμύρνης Επιστημονική Ημερίδα σε συνεργασία με την Εστία Νέας Σμύρνης «Ο Φόρος Αίματος των Χριστιανών : το Παιδομάζωμα κατά την Οθωμανοκρατία» Στην Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με ομιλητές: Αν. Καθ. Ιστορίας ΕΚΠΑ Μαρία Ευθυμίου, Αν.Καθ. Ψυχιατρικής ΕΚΠΑ Εμμανουήλ Ρίζος και ο Καθ. ΕΜΠ Νικόλαος Ουζούνογλου. Συντονιστής: ο Δημοσιογράφος Ιορδάνης Χασαπόπουλος β) Κυριακή 28 Μαΐου 2017: Μνημόσυνο για τον Αυτοκράτορα Κωνσταντίνο Παλαιολόγο και τους υπερασπιστές της Βασιλίδας των πόλεων στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αθηνών Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ώρα Κατάθεση στεφάνου εκ μέρους της Οι.Ομ.Κω. στον Ανδριάντα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στην πλατεία Μητροπόλεως, Κατάθεση στεφάνων εκ μέρους της Πολιτείας, φορέων και της Οι.Ομ.Κω. στο Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη, ώρα

32 Επέτειος Σεπτεμβριανών Δευτέρα, 4 Σεπτεμβρίου 2017 Προβολή της ταινίας του Γιώργου Μουτεβελλή, «Η Φρικτή Νύχτα», ώρα: 20.30, στο θεατράκι του ΠΠΙΕΔ. Τρίτη, 5 Σεπτεμβρίου 2017 Εγκαίνια έκθεσης με θέμα: «Το Διαχρονικό Στίγμα των Σεπτεμβριανών», ώρα Χαιρετισμός του Δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας Νέας Χαλκηδόνας, κ. Αριστείδη Βασιλόπουλου. Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα: «Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών (ΠΣΕ) και η Αλληλεγγύη του προς τη Ρωμιοσύνη της Πόλης μετά από τα Σεπτεμβριανά του 1955: Ποιος ο ρόλος των Διεθνών Οργανισμών κατά των μαζικών παραβιάσεων Δικαιωμάτων του Ανθρώπου», Ομιλητές: π. Γεώργιος Τσέτσης,Μεγ. Πρωτοπρεσβύτερος του Οικ. Πατριαρχείου, Γεώργιος Λαιμόπουλος, τ. Γ.Γραμματέας ΠΣΕ, Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος, Πρέσβης ε.τ., Συντονιστής: Νικόλαος Ουζούνογλου,Προέδρος Οι.Ομ.Κω. 1η Προβολή της ταινίας της Νιχάν Αρισόϊ, «Μάνα μου Κωνσταντινούπολη (Mana mou Istanbul)», ώρα: 20.30,στο θεατράκι ΠΠΙΕΔ Τετάρτη, 6 Σεπτεμβρίου 2017 Προβολή της ταινίας του Τζάν Ντουντάρ, «Η Νύχτα της Ντροπής», ώρα 20:30, στο θεατράκι ΠΠΙΕΔ

33 Πρόγραμμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Μηνάς Τσιτσάκος» Συνοπτική Παρουσίαση σε Αριθμούς Παροχή Διατακτικών για αγορές Τροφίμων από Σούπερ Μάρκετ Μοιράστηκαν κάθε μήνα 120 (110 Αθήνα + 10 Θεσσαλονίκη) διατακτικές σε οικογένειες συνολικού ποσού Ευρώ. Κάθε μήνα διανέμονται οι διατακτικές με τους εθελοντές της Οι.Ομ.Κω. και ακολουθεί η συλλογή των αποδείξεων πληρωμής για την ταμειακή απόδοση λογαριασμού. Διανομή Τροφίμων Έχουν μοιραστεί 2750 χλγρ τρόφιμα από την δωρεά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ,150 χλγρ. Ψάρια από την εταιρεία ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ, 400 μερίδες φαγητού από το πρόγραμμα ΜΠΟΡΟΥΜΕ, Μοιράστηκαν συνολικά 400 δέματα στις εορτές του Πάσχα και Χριστουγέννων. Ιματισμός Ρουχισμός Έχουν διανεμηθεί 1000 τεμάχια ρουχισμού.

34 ΦΑΡΜΑΚΑ ΕΙΔΗ ΥΓΙΕΙΝΗΣ Συγκέντρωση φαρμάκων διαφόρων παθήσεων με την βοήθεια ιδιωτών, φαρμακοποιών, γιατρών της καρδιάς κλπ. και διανεμήθηκαν ανάλογα με την περίπτωση σε 139 άτομα, περίπου 365 κουτιά. Πληρώνονται συμμετοχές φαρμάκων και πολλές φορές και όλη η αξία των σε 89 άτομα περίπου 656 κουτιά. ( από αυτά που γνωρίζω έχουν πληρωθεί περίπου 5750 σε συμμετοχές και το φαρμακείο) Εξασφάλιση Στέγης 12 συμπολίτες μας στον Νέο Οίκο Πολιτών (Νέα Φιλαδέλφεια) και πολλαπλή υποστήριξη προς τους 55 διαμένοντες στον «Οίκο του Κωνσταντινουπολίτη» του Κοσμετείου Ιδρύματος (Ηράκλειο Αττικής). Ιατρικές Εξετάσεις σε Ανασφάλιστους και Επείγουσες Περιπτώσεις 41 συμπολίτες μας και συνοδεία 30 συμπολιτών μας σε κρατικά νοσοκομεία.

35 Συναυλία υπέρ Κοινωνικής Αλληλεγγύης

36 Οικονομική πόροι για το Πρόγραμμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης 2017 Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος Διατακτικές & Φάρμακα (30.000Ε) Ίδρυμα ΤΙΜΑ (Διατακτικές & Φάρμακα) (18.000Ε) Αρχιεπισκοπή Αμερικής Δολ. ΗΠΑ Σύλλογος Κων/λιτων Λος Άντζελες (6.500 Δολ. ΗΠΑ). Δωρεές από ιδιώτες (περίπου 8.000Ε). Συναυλία 9/12/ Ε. Από τον Οκτώβριο η Ι.Μητρόπολη Ν.Ιωνίας παρέχει καθημερινά φαγητό στον ΝΟΠ. Οι προσπάθειες

37 Συνεργασία με τα μέλη σωματεία Οργάνωση συναντήσεων στην Θεσσαλονίκη αρχές Απριλίου 2017 με Κων/λιτες της Β. Ελλάδος. Συνάντηση στις 6/9/17 στο Λονδίνο με Κων/λιτες Βρετανίας διεργασίες για ίδρυση Σωματείου. Συνεργασία με τα Σωματεία των ΗΠΑ (Σικάγο και Λος Άντζελες) με υποστήριξη δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης. Συνεργασία με τα μέλη Σωματεία (Ν.Κ.Κ., Μ. Ρεύματος, Μακροχωρίου, Ιωακειμειάδων, Απελαθέντων, Μ. Σχολής..) στις δράσεις Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Οργάνωση Φεστιβάλ Μάϊος ΘΕΣΗ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΤΗΣ ΟΙΟΜΚΩ

38 Προγραμματιζόμενες ενέργειες επιπρόσθετα στις τρέχουσες δράσεις Συνέxιση των προσπαθειών να συγκροτηθεί υπό τον ΣΥΡΚΙ της Επιτροπής Συντονισμού και της Εποπτείας Ομογενειακών Ιδρυμάτων. Ενέργειες για την οργάνωση επίσκεψης στην Άγκυρα. Οργάνωση στην Τουρκία (Άγκυρα Κων/λη) Έκθεσης με θέμα: Η Συμβολή της Ρωμαίικής Κοινότητας τον 19 και 20ο αιώνα στους τομείς : Παιδείας, Διοίκησης, Νομικής Επιστήμης, Βιομηχανίας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανοικοδόμησης και Οικονομίας. 4 ο Φεστιβάλ Κων/λιτών. Υποβολή προτάσεων προς Ε.Ε. και Κυβέρνηση της Τουρκίας για υποστήριξη της Παλινόστησης Νέων.

39 Συμπεράσματα Στην διάρκεια του 2017 το Δ.Σ. συνέχισε τις προσπάθειες που έχουν ξεκινήσει στις προηγούμενες θητείες των Δ.Σ. της Οι.Ομ.Κω. επί των Καταστατικών Σκοπών της : Διεκδίκηση από τις Κυβερνήσεις της Τουρκίας της Αποκατάστασης, Υποστήριξη προς την Ομογένεια, Παιδεία, Μεταλαμπάδευση της Κωνσταντινουπολίτικης ιδέας στην Νέα Γενιά, Επίλυση προβλημάτων Κων/λιτων στην Ελλάδα, Κοινωνική Αλληλεγγύη, Ενημέρωσης της Κοινής Γνώμης και Φορέων παντού.. Οι ραγδαίες και δύσκολα προβλέψιμες εξελίξεις στην Τουρκία απαιτούν εγρήγορση και συνέχιση των προσπαθειών με προσεκτικό τρόπο και κυρίως με την απόλυτη αποφυγή διασπαστικών πράξεων. Η ανάγκη συζήτησης σε βάθος όλων παραμέτρων και δεδομένων με πρώτο το ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ στην Κων/λη είναι το πλέον σημαντικό ζήτημα.

Oι Βασικοί Σκοποί Ομοσπονδίας εν συντομία:

Oι Βασικοί Σκοποί Ομοσπονδίας εν συντομία: Organization Oι Βασικοί Σκοποί Ομοσπονδίας εν συντομία: Εκδηλώσεις επετείου Άλωσης, Η ενίσχυση των σχέσεων, η ανταλλαγή ιδεών και η αλληλεγγύη μεταξύ των ανά τον κόσμο Κωνσταντινουπολιτών. Η προάσπιση

Διαβάστε περισσότερα

Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών (Οι.Ομ.Κω) Απογραφή Κωνσταντινουπολιτών εντός και εκτός της Πόλης

Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών (Οι.Ομ.Κω) Απογραφή Κωνσταντινουπολιτών εντός και εκτός της Πόλης Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών (Οι.Ομ.Κω) Απογραφή Κωνσταντινουπολιτών εντός και εκτός της Πόλης Μ Η Ν Α Σ Τ Σ Ι Τ Σ Α Κ Ο Σ Α Ν Τ Ι Π Ρ Ο Ε Δ Ρ Ο Σ Περιεχόμενα Τι είναι η Οι.Ομ.Κω Τι προσπαθεί

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝ ΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ (ΟΙ.ΟΜ.ΚΩ)

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝ ΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ (ΟΙ.ΟΜ.ΚΩ) ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝ ΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ (ΟΙ.ΟΜ.ΚΩ) ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝ ΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ Λεωφόρος Καποδιστρίου 17, Φιλοθέη 152 37, ΕΛΛΑΣ Τηλ: 210 77.23.556, Fax: 210 77.23.557, e-mail: nnap@otenet.gr

Διαβάστε περισσότερα

Oι Βασικοί Σκοποί της Ομοσπονδίας εν συντομία:

Oι Βασικοί Σκοποί της Ομοσπονδίας εν συντομία: Oι Βασικοί Σκοποί της Ομοσπονδίας εν συντομία: Organization Η ενίσχυση των σχέσεων, η ανταλλαγή ιδεών και η αλληλεγγύη μεταξύ των ανά τον κόσμο Κωνσταντινουπολιτών. Η προάσπιση και προώθηση των ανθρωπίνων

Διαβάστε περισσότερα

Το Κοσμέτειο Ίδρυμα- «ο Οίκος του Κωνσταντινουπολίτη» 40 χρόνια προσφορά προς τους εκπατρισμένους Κωνσταντινουπολίτες

Το Κοσμέτειο Ίδρυμα- «ο Οίκος του Κωνσταντινουπολίτη» 40 χρόνια προσφορά προς τους εκπατρισμένους Κωνσταντινουπολίτες Το Κοσμέτειο Ίδρυμα- «ο Οίκος του Κωνσταντινουπολίτη» 40 χρόνια προσφορά προς τους εκπατρισμένους Κωνσταντινουπολίτες Νέος Κύκλος Κωνσταντινουπολιτών (ίδρυση 1963) Η μακρά παράδοση της φιλανθρωπίας και

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση στην Ειδική Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής των Ελλήνων 13-12-2012 Δραστηριότητες 2012

Παρουσίαση στην Ειδική Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής των Ελλήνων 13-12-2012 Δραστηριότητες 2012 Παρουσίαση στην Ειδική Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής των Ελλήνων 13-12-2012 Δραστηριότητες 2012 1) Τι είναι η Οι.Ομ.Κω 2) Άξονες Δράσεις της Οι.Ομ.Κω : ενέργειες προς κράτη-διεθνείς οργανισμούς-μκο

Διαβάστε περισσότερα

Oι Βασικοί Σκοποί Ομοσπονδίας εν συντομία:

Oι Βασικοί Σκοποί Ομοσπονδίας εν συντομία: Oι Βασικοί Σκοποί Ομοσπονδίας εν συντομία: Organization Η ενίσχυση των σχέσεων, η ανταλλαγή ιδεών και η αλληλεγγύη μεταξύ των ανά τον κόσμο Κωνσταντινουπολιτών. Η προάσπιση και προώθηση των ανθρωπίνων

Διαβάστε περισσότερα

Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών. Παρουσίαση στην Ειδική Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής των Ελλήνων 28-05-2015

Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών. Παρουσίαση στην Ειδική Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής των Ελλήνων 28-05-2015 Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών Παρουσίαση στην Ειδική Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής των Ελλήνων 28-05-2015 Θέματα 1) Τι είναι η Οι.Ομ.Κω 2) Άξονες Δράσεις της Οι.Ομ.Κω : ενέργειες

Διαβάστε περισσότερα

Oι Βασικοί Σκοποί Ομοσπονδίας εν συντομία:

Oι Βασικοί Σκοποί Ομοσπονδίας εν συντομία: Oι Βασικοί Σκοποί Ομοσπονδίας εν συντομία: Organization Η ενίσχυση των σχέσεων, η ανταλλαγή ιδεών και η αλληλεγγύη μεταξύ των ανά τον κόσμο Κωνσταντινουπολιτών. Η προάσπιση και προώθηση των ανθρωπίνων

Διαβάστε περισσότερα

Oι Βασικοί Σκοποί Ομοσπονδίας εν συντομία:

Oι Βασικοί Σκοποί Ομοσπονδίας εν συντομία: Organization www.conpolis.eu Oι Βασικοί Σκοποί Ομοσπονδίας εν συντομία: Η ενίσχυση των σχέσεων, η ανταλλαγή ιδεών και η αλληλεγγύη μεταξύ των ανά των κόσμο Κωνσταντινουπολιτών. Η προάσπιση και προώθηση

Διαβάστε περισσότερα

Oι Βασικοί Σκοποί Ομοσπονδίας εν συντομία:

Oι Βασικοί Σκοποί Ομοσπονδίας εν συντομία: Organization Oι Βασικοί Σκοποί Ομοσπονδίας εν συντομία: Εκδηλώσεις επετείου Σεπτεμ- Η ενίσχυση των σχέσεων, η ανταλλαγή ιδεών και η αλληλεγγύη μεταξύ των ανά τον κόσμο Κωνσταντινουπολιτών. Η προάσπιση

Διαβάστε περισσότερα

Oι Βασικοί Σκοποί Ομοσπονδίας εν συντομία:

Oι Βασικοί Σκοποί Ομοσπονδίας εν συντομία: Organization Oι Βασικοί Σκοποί Ομοσπονδίας εν συντομία: Η ενίσχυση των σχέσεων, η ανταλλαγή ιδεών και η αλληλεγγύη μεταξύ των ανά τον κόσμο Κωνσταντινουπολιτών. Η προάσπιση και προώθηση των ανθρωπίνων

Διαβάστε περισσότερα

120 ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΓΡΑΦΕΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΑΝΘΙΑ ΡΕΜΠΟΥΤΣΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ

120 ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΓΡΑΦΕΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΑΝΘΙΑ ΡΕΜΠΟΥΤΣΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ Θέρμη, 29/11/2013 120 ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΓΡΑΦΕΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΑΝΘΙΑ ΡΕΜΠΟΥΤΣΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ Το Ζωγράφειο Λύκειο Κωνσταντινουπόλεως γιόρτασε τα 120 χρόνια λειτουργίας του και προσφοράς

Διαβάστε περισσότερα

Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών (Οι.Ομ.Κω.)

Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών (Οι.Ομ.Κω.) Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών (Οι.Ομ.Κω.) 10 Ιουλίου 2015 Πρόγραμμα Υποστήριξης Γνωριμίας της Νέας Γενιάς Εκπατρισμένων μελών της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας Κωνσταντινουπολιτών Ιμβρίων Τενεδίων

Διαβάστε περισσότερα

Oι Βασικοί Σκοποί Ομοσπονδίας εν συντομία:

Oι Βασικοί Σκοποί Ομοσπονδίας εν συντομία: Oι Βασικοί Σκοποί Ομοσπονδίας εν συντομία: Organization Η ενίσχυση των σχέσεων, η ανταλλαγή ιδεών και η αλληλεγγύη μεταξύ των ανά τον κόσμο Κωνσταντινουπολιτών. Η προάσπιση και προώθηση των ανθρωπίνων

Διαβάστε περισσότερα

Μητρ. Βελγίου: «Αναμένοντες τον Πατριάρχη του Γένους»

Μητρ. Βελγίου: «Αναμένοντες τον Πατριάρχη του Γένους» 27/09/2019 Μητρ. Βελγίου: «Αναμένοντες τον Πατριάρχη Γένους» Οικουμενικό Πατριαρχείο / Μητροπόλεις Οικουμενικού Θρόνου Το έτος 2019, με συμπλήρωση πενήντα ετών από ίδρυση Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου, Εξαρχίας

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση για την Αναγνώριση της Προσφοράς της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών (Οι.Ομ.Κω) από Συλλογικούς Φορείς

Παρουσίαση για την Αναγνώριση της Προσφοράς της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών (Οι.Ομ.Κω) από Συλλογικούς Φορείς Παρουσίαση για την Αναγνώριση της Προσφοράς της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών (Οι.Ομ.Κω) από Συλλογικούς Φορείς 26-03-2016 Οι πολύπλευρες δραστηριότητες της Οι.Ομ.Κω., συνεχίζει να επιβραβεύεται

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση των Δραστηριοτήτων της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών για το έτος 2014. Γενική Συνέλευση 24 Ιανουαρίου 2015

Παρουσίαση των Δραστηριοτήτων της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών για το έτος 2014. Γενική Συνέλευση 24 Ιανουαρίου 2015 Παρουσίαση των Δραστηριοτήτων της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών για το έτος 2014 Γενική Συνέλευση 24 Ιανουαρίου 2015 Ενότητες Παρουσίασης 1) Ενέργειες ενώπιον Διεθνών Οργανισμών για την

Διαβάστε περισσότερα

Q-Cities Δίκτυο Πόλεων για την Ποιότητα, «Δραστηριότητα & Προοπτική»

Q-Cities Δίκτυο Πόλεων για την Ποιότητα, «Δραστηριότητα & Προοπτική» Q-Cities Δίκτυο Πόλεων για την Ποιότητα, «Δραστηριότητα & Προοπτική» Δρ. Μιχάλης Χρηστάκης Γενικός Γραμματέας Δήμου Αμαρουσίου Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης»

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ Ν.ΣΕΡΡΩΝ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ Ν.ΣΕΡΡΩΝ. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ Ν.ΣΕΡΡΩΝ. Ένα μοναδικό ταξίδι, οδοιπορικό στην ιστορία του πολιτισμού και της εκπαίδευσης των Ελλήνων, σχεδίασε

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδιο Έκθεσης. Ετήσιου Προγραμματισμού του Σχολείου

Σχέδιο Έκθεσης. Ετήσιου Προγραμματισμού του Σχολείου 1. Σχέδιο Έκθεσης Ετήσιου Προγραμματισμού του Σχολείου Εισαγωγή Ο ετήσιος προγραμματισμός αποτελεί βασική λειτουργία της οργάνωσης και της διοίκησης της σχολικής μονάδας και πραγματοποιείται στην αρχή

Διαβάστε περισσότερα

Oι Βασικοί Σκοποί Ομοσπονδίας εν συντομία:

Oι Βασικοί Σκοποί Ομοσπονδίας εν συντομία: Oι Βασικοί Σκοποί Ομοσπονδίας εν συντομία: Organization Η ενίσχυση των σχέσεων, η ανταλλαγή ιδεών και η αλληλεγγύη μεταξύ των ανά τον κόσμο Κωνσταντινουπολιτών. Η προάσπιση και προώθηση των ανθρωπίνων

Διαβάστε περισσότερα

Το «μήνυμα» Τσίπρα Οικουμενικού Πατριάρχη για επαναλειτουργία της Χάλκης (βίντεο)

Το «μήνυμα» Τσίπρα Οικουμενικού Πατριάρχη για επαναλειτουργία της Χάλκης (βίντεο) 06/02/2019 Το «μήνυμα» Τσίπρα Οικουμενικού Πατριάρχη για επαναλειτουργία της Χάλκης (βίντεο) Πατριαρχεία / Οικουμενικό Πατριαρχείο «Σας υποδεχόμαστε με χαρά και αγαλλίαση στον ιστορικό αυτό χώρο και σας

Διαβάστε περισσότερα

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΔΗΜΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ (όπως τροποποιήθηκε στη 4 η Γενική Συνέλευση Νοέμβριος 2008) 1. ΙΔΡΥΣΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΕΔΡΑ 1. Το Δίκτυο Αιρετών Ελληνικής καταγωγής

Διαβάστε περισσότερα

Oι Βασικοί Σκοποί Ομοσπονδίας εν συντομία:

Oι Βασικοί Σκοποί Ομοσπονδίας εν συντομία: Oι Βασικοί Σκοποί Ομοσπονδίας εν συντομία: Organization Η ενίσχυση των σχέσεων, η ανταλλαγή ιδεών και η αλληλεγγύη μεταξύ των ανά τον κόσμο Κωνσταντινουπολιτών. Η προάσπιση και προώθηση των ανθρωπίνων

Διαβάστε περισσότερα

Oι Βασικοί Σκοποί Ομοσπονδίας εν συντομία:

Oι Βασικοί Σκοποί Ομοσπονδίας εν συντομία: Oι Βασικοί Σκοποί Ομοσπονδίας εν συντομία: Organization Η ενίσχυση των σχέσεων, η ανταλλαγή ιδεών και η αλληλεγγύη μεταξύ των ανά τον κόσμο Κωνσταντινουπολιτών. Η προάσπιση και προώθηση των ανθρωπίνων

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΟΙΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Ιουνίου 2016 ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΑΝΟΙΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Ιουνίου 2016 ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 13/6/2016 ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή 500 περίπου συνέδρων ολοκληρώθηκε στις 12 Ιουνίου το τριήμερο Ανοικτό Συνέδριο Κοινωνίας Πολιτών για την

Διαβάστε περισσότερα

Καθορισμός των ειδικότερων καθηκόντων και αρμοδιοτήτων των προϊσταμένων των περιφερειακών

Καθορισμός των ειδικότερων καθηκόντων και αρμοδιοτήτων των προϊσταμένων των περιφερειακών Ν 2817/00 Άρθρο 8 παρ. 2 (ΦΕΚ 78Α' /14.3.00) Καθορισμός των ειδικότερων καθηκόντων και αρμοδιοτήτων των προϊσταμένων των περιφερειακών υπηρεσιών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, των διευθυντών

Διαβάστε περισσότερα

Θεσμοί Εκπαίδευσης του Οικουμενικού Ελληνισμού: «Τα ιστορικά σχολεία» Μπούντα Ελένη, Σχολική Σύμβουλος

Θεσμοί Εκπαίδευσης του Οικουμενικού Ελληνισμού: «Τα ιστορικά σχολεία» Μπούντα Ελένη, Σχολική Σύμβουλος Θεσμοί Εκπαίδευσης του Οικουμενικού Ελληνισμού: «Τα ιστορικά σχολεία» Μπούντα Ελένη, Σχολική Σύμβουλος Στην κατηγορία των ιστορικών σχολείων συγκαταλέγονται όλα εκείνα τα εκπαιδευτήρια τα οποία έχουν διανύσει

Διαβάστε περισσότερα

Μνημόνιο Συνεργασίας

Μνημόνιο Συνεργασίας Μνημόνιο Συνεργασίας Για τη δημιουργία διαδημοτικού δικτύου συνεργασίας μεταξύ των Δήμων Κρήτης και νήσων Αιγαίου σε θέματα πληροφορικής και επικοινωνιών ΗΡΑΚΛΕΙΟ, 27 Μαρτίου 2009 Μνημόνιο Συνεργασίας

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Αθηναγόρας και Οικουμένη:

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Αθηναγόρας και Οικουμένη: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Αθηναγόρας και Οικουμένη: 70 Χρόνια από την εκλογή του Πατριάρχη Αθηναγόρα στον Οικουμενικό Θρόνο και από την ίδρυση του Π.Σ.Ε. 19-20

Διαβάστε περισσότερα

Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ΕΤΗΣΙΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014-2015

Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ΕΤΗΣΙΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014-2015 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΠ ΓΕΛ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ΕΤΗΣΙΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014-2015 Σεπτέμβριος 2014 ΕΤΗΣΙΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών ΟΙ.ΟΜ.ΚΩ Ο ενωτικός φορέας της εκπατρισμένης Ελληνορθόδοξης Κοινότητος της Κων/πόλεως

Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών ΟΙ.ΟΜ.ΚΩ Ο ενωτικός φορέας της εκπατρισμένης Ελληνορθόδοξης Κοινότητος της Κων/πόλεως 60 Χρόνια από το Πογκρόμ της 6-7 Σεπτεμβρίου 1955 κατά της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας της Πόλης Ώρα για Θεραπεία και Αποκατάσταση για την Επιβίωση της Κοινότητας Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 12 Οκτωβρίου 2015

Διαβάστε περισσότερα

χρόνια. Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

χρόνια. Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών 1837-2017 180 χρόνια Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ΕΚΠΑ: 1837-2017 / 180 χρόνια Βασικοί άξονες Θεματολογία Σκοπός Βασικοί άξονες (1) Η συμβολή του ΕΚΠΑ στην επιστήμη και στην έρευνα. Η

Διαβάστε περισσότερα

5η ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΒΛΑΧΙΚΗΣ ΑΜΦΙΚΙΤΟΝΙΑΣ ΣΤΗ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ (ΓΕΡΜΑΝΙΑ)

5η ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΒΛΑΧΙΚΗΣ ΑΜΦΙΚΙΤΟΝΙΑΣ ΣΤΗ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ (ΓΕΡΜΑΝΙΑ) 5η ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΒΛΑΧΙΚΗΣ ΑΜΦΙΚΙΤΟΝΙΑΣ ΣΤΗ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ (ΓΕΡΜΑΝΙΑ) Με πλούσιες κι ελπιδοφόρες εμπειρίες από τις επαφές με την Ομογένεια και από την ομογενειακή ζωή επέστρεψε η ελληνική αποστολή

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ «ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ» ΚΑΙ «ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ» 2007-2013

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ. σε αναδρομική έκθεση και διημερίδα με τίτλο: ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ 1

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ. σε αναδρομική έκθεση και διημερίδα με τίτλο: ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ 1 ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ TICCIH) ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ σε αναδρομική έκθεση και διημερίδα με τίτλο: «ΑΝΑΦΟΡΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ 1 1:: Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 6 ο /19-3-2013 ΑΠΟΦΑΣΗ 295/2013

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 6 ο /19-3-2013 ΑΠΟΦΑΣΗ 295/2013 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 6 ο /19-3-2013 ΑΠΟΦΑΣΗ 295/2013 ΘΕΜΑ: 36 ο Έγκριση δαπανών εκδηλώσεων Π.Ε. Τρικάλων. ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Ο Οικουμενικός για τον Τσίπρα

Ο Οικουμενικός για τον Τσίπρα 01/02/2019 Ο Οικουμενικός για τον Τσίπρα Πατριαρχεία / Οικουμενικό Πατριαρχείο Στον ιδιαίτερο συμβολισμό της επισκέψεως του Έλληνα Πρωθυπουργού κ.αλέξη Τσίπρα στη σιωπηλή, από το 1971, Ιερά Θεολογική Σχολή

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

χρόνια. Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

χρόνια. Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών 1837-2017 180 χρόνια Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ΕΚΠΑ: 1837-2017 / 180 χρόνια Επετειακό έμβλημα Βασικοί άξονες Θεματολογία Σκοπός Επετειακό έμβλημα Επετειακό έμβλημα και λογότυπος Επετειακός

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτικά ΔΣ στις 26/09/15

Πρακτικά ΔΣ στις 26/09/15 Πρακτικά ΔΣ στις 26/09/15 Σήμερα, Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 17:00, πραγματοποιήθηκε η 3 η συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδας στα γραφεία του συλλόγου. Παρόντες ήταν

Διαβάστε περισσότερα

1 ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ

1 ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ Αθήνα, 1/9/2013 Πληροφορίες : Δ.Σ. Διεύθυνση : Ξενοφώντος 15Α T.K. : 105 57 Αθήνα Τηλέφωνο/Φάξ : 210.3229120 Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : pess@pess.gr Δικτυακός τόπος : http://www.pess.gr Π Ε. Τ Π Ε Λ Ο Π

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΟΜΑΔΩΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΟΜΑΔΩΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΟΜΑΔΩΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Εισαγωγή Τα Εργαστήρια και οι Ομάδες Ερασιτεχνικής Δημιουργίας του Δήμου Καλλιθέας λειτουργούν αδιάλειπτα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ 2003-2005 Δύο χρόνια μετά την ιδρυτική του Συνέλευση το Δίκτυο, μέσα στα πλαίσια των αξόνων που αυτή έθεσε και με βάση τη μέχρι

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση στην τακτική Γ.Σ. της 19 Ιανουαρίου 2013 Δραστηριότητες του Δ.Σ. εντός του έτους 2012

Παρουσίαση στην τακτική Γ.Σ. της 19 Ιανουαρίου 2013 Δραστηριότητες του Δ.Σ. εντός του έτους 2012 Παρουσίαση στην τακτική Γ.Σ. της 19 Ιανουαρίου 2013 Δραστηριότητες του Δ.Σ. εντός του έτους 2012 1) Ενέργειες προς τις Κυβερνήσεις : Τουρκίας Ελλάδος, Διεθνείς οργανισμούς-μκο για την αποκατάσταση των

Διαβάστε περισσότερα

TEYXOΣ 11 ΜΑΡΤΙΟΣ-ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2017 ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

TEYXOΣ 11 ΜΑΡΤΙΟΣ-ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2017 ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ TEYXOΣ 11 ΜΑΡΤΙΟΣ-ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2017 ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ Ολιγοήμερη παράταση από τον ΕΦΚΑ στην καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών Μικρή χρονική παράταση δόθηκε από τον ΕΦΚΑ για τους ασφαλισμένους με μπλοκάκι,

Διαβάστε περισσότερα

Σε λαϊκό προσκύνημα το σεπτό σκήνωμα του μακαριστού Αρχιεπ. Στυλιανού- Τέλος εποχής για την Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας- Η επόμενη ημέρα (βίντεο)

Σε λαϊκό προσκύνημα το σεπτό σκήνωμα του μακαριστού Αρχιεπ. Στυλιανού- Τέλος εποχής για την Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας- Η επόμενη ημέρα (βίντεο) 29/03/2019 Σε λαϊκό προσκύνημα το σεπτό σκήνωμα του μακαριστού Αρχιεπ. Στυλιανού- Τέλος εποχής για την Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας- Η επόμενη ημέρα (βίντεο) Οικουμενικό Πατριαρχείο / Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας

Διαβάστε περισσότερα

Δραστηριότητες του Δ.Σ. της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών το έτος Γενική Συνέλευση 23 Ιανουαρίου 2016

Δραστηριότητες του Δ.Σ. της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών το έτος Γενική Συνέλευση 23 Ιανουαρίου 2016 Δραστηριότητες του Δ.Σ. της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών το έτος 2015 Γενική Συνέλευση 23 Ιανουαρίου 2016 Ενότητες Παρουσίασης 1) Ενέργειες ενώπιον Διεθνών Οργανισμών. 2) 60 Χρόνια Σεπτεμβριανών.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 157. þ Ν.Βασιλάκος. ý Χ. Πετράκος

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 157. þ Ν.Βασιλάκος. ý Χ. Πετράκος ΠΡΑΚΤΙΚΟ 157 8 11-01- 2016 19:30-21:15 þ Γ.Παλλίδης þ Ν.Βασιλάκος ý Χ. Πετράκος 2. ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ Υπογράφηκαν τα Πρακτικά προηγούμενων Συνεδριάσεων ΔΣ και παραδόθηκαν στο Γραμματέα. 3. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΗΤΡΩΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Oι Βασικοί Σκοποί Ομοσπονδίας εν συντομία:

Oι Βασικοί Σκοποί Ομοσπονδίας εν συντομία: Oι Βασικοί Σκοποί Ομοσπονδίας εν συντομία: Organization Η ενίσχυση των σχέσεων, η ανταλλαγή ιδεών και η αλληλεγγύη μεταξύ των ανά των κόσμο Κωνσταντινουπολιτών. Η προάσπιση και προώθηση των ανθρωπίνων

Διαβάστε περισσότερα

Παιδαγωγικό Ινστιτούτο: 40χρονα

Παιδαγωγικό Ινστιτούτο: 40χρονα Παιδαγωγικό Ινστιτούτο: 40χρονα Δρ Αθηνά Μιχαηλίδου - Ευριπίδου Διευθύντρια Π.Ι. Δημοσιογραφική Διάσκεψη 9 Μαΐου 2013 Δομή της παρουσίασης Ρόλος και Δράση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου (ΠΙΚ) Εμφάσεις

Διαβάστε περισσότερα

Σε τροχιά δυναμικής ανάπτυξης το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμόρφωσης

Σε τροχιά δυναμικής ανάπτυξης το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμόρφωσης 11/02/2019 Σε τροχιά δυναμικής ανάπτυξης το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμόρφωσης Αυτοκέφαλες Εκκλησίες / Εκκλησία της Ελλάδος Με σταθερά αποφασιστικά βήματα προς την εκπλήρωση της αποστολής που του ανέθεσε ο

Διαβάστε περισσότερα

Το αειφόρο σχολείο του παρόντος και του μέλλοντος

Το αειφόρο σχολείο του παρόντος και του μέλλοντος ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού Συμβούλιο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών -Τμήμα Χημείας -Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία - Διδασκαλείο

Διαβάστε περισσότερα

Η Πρώτη Δεκαετία της. Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών. «10 Χρόνια Δράσης για την Ρωμιοσύνη» Αθήνα

Η Πρώτη Δεκαετία της. Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών. «10 Χρόνια Δράσης για την Ρωμιοσύνη» Αθήνα Η Πρώτη Δεκαετία της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών «10 Χρόνια Δράσης για την Ρωμιοσύνη» Αθήνα Δεκέμβριος 2016 Η πρώτη δεκαετία της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών «10 Χρόνια

Διαβάστε περισσότερα

ΚΒ ΠΑΥΛΕΙΑ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ 2400 έτη από τη γέννηση του Αριστοτέλη

ΚΒ ΠΑΥΛΕΙΑ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ 2400 έτη από τη γέννηση του Αριστοτέλη ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΒΕΡΟΙΑΣ ΝΑΟΥΣΗΣ & ΚΑΜΠΑΝΙΑΣ ΚΒ ΠΑΥΛΕΙΑ Ιούνιος 2016 ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ 2400 έτη από τη γέννηση του Αριστοτέλη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ Σάββατο 28 Μαΐου Κυριακή 29 Μαΐου Μέγας Αρχιερατικός

Διαβάστε περισσότερα

Ζητείται επομένως από την ΕΜΑ να καλέσει το Συμβούλιο να εγκρίνει το ανωτέρω σχέδιο συμπερασμάτων του Συμβουλίου όπως διατυπώνεται στο παράρτημα.

Ζητείται επομένως από την ΕΜΑ να καλέσει το Συμβούλιο να εγκρίνει το ανωτέρω σχέδιο συμπερασμάτων του Συμβουλίου όπως διατυπώνεται στο παράρτημα. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Βρυξέλλες, 13 Απριλίου 2010 (14.04) (OR. en) 8309/1/10 REV 1 ENFOPOL 93 ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΗΜΕΙΟΥ «Ι/Α» της: Γενικής Γραμματείας προς: την ΕΜΑ/το Συμβούλιο αριθ. προηγ. εγγρ.: 5025/4/10

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΟΕΚ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ. 24-25 Μαϊου 2008, Χόρινχεμ

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΟΕΚ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ. 24-25 Μαϊου 2008, Χόρινχεμ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΟΕΚ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ 24-25 Μαϊου 2008, Χόρινχεμ Αξιότιμε κύριε πρόεδρε, Κυρίες και κύριοι, Θέλω κατ αρχάς να σας ευχαριστήσω θερμά για την ευγενική

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: 4ΑΣΛΩ9Ο-Π9Υ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΑΔΑ: 4ΑΣΛΩ9Ο-Π9Υ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Αρ.απόφ. 108/2011 Π ε ρ ί λ η ψ η Συγχώνευση Δημοτικών Κοινωφελών Επιχειρήσεων Δήμου Βέροιας (αρ. 109, Ν.3852/10) και σύσταση νέας με την επωνυμία «Κοινωφελής Επιχείρηση Πολλαπλής Ανάπτυξης (Κ.Ε.Π.Α.)

Διαβάστε περισσότερα

PUBLIC LIMITE EL. Βρυξέλλες, 17 Σεπτεμβρίου 2008 (24.09) (OR. fr) ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ 13070/08 LIMITE CULT 99

PUBLIC LIMITE EL. Βρυξέλλες, 17 Σεπτεμβρίου 2008 (24.09) (OR. fr) ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ 13070/08 LIMITE CULT 99 Conseil UE ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Βρυξέλλες, 17 Σεπτεμβρίου 2008 (24.09) (OR. fr) 13070/08 LIMITE PUBLIC CULT 99 ΣΗΜΕΙΩΜΑ της : Γενικής Γραμματείας του Συμβουλίου προς : τις αντιπροσωπίες αριθ.

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδιο υποβολής Ερευνητικής Εργασίας. Στοιχεία υπεύθυνων καθηγητών. Παιδαγωγική διαδικασία

Σχέδιο υποβολής Ερευνητικής Εργασίας. Στοιχεία υπεύθυνων καθηγητών. Παιδαγωγική διαδικασία Σχέδιο υποβολής Ερευνητικής Εργασίας Σχολικό Έτος : 2011-2012 Σχολική Μονάδα : 3 ο Γενικό Λύκειο Αμπελοκήπων Τίτλος ερευνητικής εργασίας : Ανθρώπινα Δικαιώματα Το δικαίωμα στη ζωή Στοιχεία υπεύθυνων καθηγητών

Διαβάστε περισσότερα

Πρωτοβουλία για την Εξωστρέφεια

Πρωτοβουλία για την Εξωστρέφεια Πρωτοβουλία για την Εξωστρέφεια Το έργο «Ολοκληρωµένα προγράµµατα, πρωτοβουλίες και δικτυώσεις για την ανάπτυξη δεξιοτήτων και ικανοτήτων εξωστρέφειας» υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ Η Ελληνική Αρχιτεκτονική Εταιρεία ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 1946 από 20 διαπρεπείς Έλληνες Αρχιτέκτονες, τους : Ανδρέα Κριεζή, Εμμανουήλ Λαζαρίδη, Παύλο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ E ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 71 11 Ιανουαρίου 2019 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 16 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθμ.: 1816 /ΓΔ4 Προγραμματισμός και Αποτίμηση του Εκπαιδευτικού Έργου των Σχολικών Μονάδων.

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμός: 1. Ημερομηνία: Ώρα: 17:30-20:00 ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΘΕΜΑΤΑ (με βάση την σχετική Ημερήσια Διάταξη) 1.

Αριθμός: 1. Ημερομηνία: Ώρα: 17:30-20:00 ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΘΕΜΑΤΑ (με βάση την σχετική Ημερήσια Διάταξη) 1. ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ Δ.Σ. Αριθμός: 1 Ημερομηνία: 29-11-2012 Ώρα: 17:30-20:00 ΘΕΜΑΤΑ (με βάση την σχετική Ημερήσια Διάταξη) 1. ΕΝΑΡΞΗ ΑΠΑΡΤΙΑ Σ. Λόζιος Σ. Εφεντάκη Β. Ανδριόλα Ε. Αυγερινός Σ. Χριστοφιλοπούλου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΤΡΑ, 17 Φεβρουαρίου 2015

ΠΑΤΡΑ, 17 Φεβρουαρίου 2015 ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Ταχ.Δ/νση: ΝΕΟ Πατρών-Αθηνών

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ. Διάλεξη 1 η. Κυριάκος Κυριαζόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής Τμήμα Νομικής ΑΠΘ

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ. Διάλεξη 1 η. Κυριάκος Κυριαζόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής Τμήμα Νομικής ΑΠΘ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Διάλεξη 1 η Κυριάκος Κυριαζόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής ΑΠΘ Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό υπόκειται σε άδειες χρήσης Creative

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ σχετικά με τη STOA

ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ σχετικά με τη STOA 5.1.2. ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ σχετικά με τη STOA ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ THΣ 4ης MAΪOΥ 2009 1 ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ, - έχοντας υπόψη το άρθρο 23 παράγραφος 2 του Κανονισμού 2, - έχοντας

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ Λ Υ Κ Ε Ι Ο

ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ Λ Υ Κ Ε Ι Ο ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Λ Υ Κ Ε Ι Ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΧ. ΕΤΟΣ 2017 2018 ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Σ Ε Π Τ Ε Μ Β Ρ Ι Ο Σ 2 0 1 7 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 08:30 16:00

Διαβάστε περισσότερα

Συνάντηση Εργασίας (workshop) Παρασκευή , 09:00-14:00, Αίθουσα Σαντορίνη

Συνάντηση Εργασίας (workshop) Παρασκευή , 09:00-14:00, Αίθουσα Σαντορίνη Ολοκλήρωση έργων Πληροφορικής στο ΕΣΥ που συγχρηματοδοτούνται από το Γ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης Ποια είναι τα αποτελέσματα για τον/την Ασθενή, τον/την Επαγγελματία Υγείας και τα Οικονομικά της Δημόσιας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΕΙ ΚΑΒΑΛΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ. Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΕΙ ΚΑΒΑΛΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ. Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΕΙ ΚΑΒΑΛΑΣ Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ Καβάλα 2010 Άρθρο 1 Αντικείμενο, περιεχόμενο και σκοπός της αξιολόγησης 1) Η

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ (Όπως τροποποιήθηκε με ηλεκτρονική ψηφοφορία τον Ιανουάριο του 2015) 1. ΙΔΡΥΣΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΕΔΡΑ 1. Το Δίκτυο Αιρετών Ελληνικής καταγωγής

Διαβάστε περισσότερα

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ των Δήμων Βόλου, Ηρακλείου και Καβάλας

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ των Δήμων Βόλου, Ηρακλείου και Καβάλας Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ των Δήμων Βόλου, Ηρακλείου και Καβάλας για τον σχηματισμό πιλοτικού άξονα των τριών πόλεων με στόχο τη δυναμική τουριστική ανάπτυξή τους, με μοχλό εξέλιξης τη δημιουργία σύγχρονων

Διαβάστε περισσότερα

Γ Φάση. Έκθεση διαδικασιών κατάρτισης Ε.Π. Νοέμβριος 2017

Γ Φάση. Έκθεση διαδικασιών κατάρτισης Ε.Π. Νοέμβριος 2017 _ Γ Φάση Έκθεση διαδικασιών κατάρτισης Ε.Π. Νοέμβριος 2017 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ... 2 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ (Ε.Π.) ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ 2017 2019... 3 1. Θεσμικό Πλαίσιο...

Διαβάστε περισσότερα

Ημερίδα για τη Μαθητεία Ομιλία Θεόδωρου Αμπατζόγλου Διοικητή ΟΑΕΔ Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2014

Ημερίδα για τη Μαθητεία Ομιλία Θεόδωρου Αμπατζόγλου Διοικητή ΟΑΕΔ Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2014 Ημερίδα για τη Μαθητεία Ομιλία Θεόδωρου Αμπατζόγλου Διοικητή ΟΑΕΔ Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2014 Ο ΟΑΕΔ, η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης στην Ελλάδα, ως κύριος φορέας υλοποίησης της κυβερνητικής πολιτικής

Διαβάστε περισσότερα

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΩΝ ΣΥΝΟΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΩΤΗΡΑΣ

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΩΝ ΣΥΝΟΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΩΤΗΡΑΣ ΕΝΤΥΠΟ ΤΠ1 ΔΗΜΟΣ ΣΩΤΗΡΑΣ Λεωφ. Μακαρίου Γ 22, 5390 Σωτήρα Αμμοχώστου Τηλ: 23824444, Φαξ: 23825450 Εmail: municipality@sotira.org.cy www.sotira.org.cy SOTIRA MUNICIPALITY 22 Makariou III Avenue 5390 Sotira

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ Η πολυπόθητη μέρα για την εκδρομή μας στην Κωνσταντινούπολη είχε φτάσει! Βαλίτσες, φωτογραφικές μηχανές, τα λόγια που είχε να μάθει ο καθένας από όσους συμμετέχουμε

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΜΝΗΜΑ - ΠΡΟΤΑΣΗ. Μια ευκαιρία για να υπάρξει πολιτική δέσμευση για το διαβήτη. Αξιότιμοι κυρίες/κύριοι εκπρόσωποι της Βουλής των Ελλήνων,

ΥΠΟΜΝΗΜΑ - ΠΡΟΤΑΣΗ. Μια ευκαιρία για να υπάρξει πολιτική δέσμευση για το διαβήτη. Αξιότιμοι κυρίες/κύριοι εκπρόσωποι της Βουλής των Ελλήνων, Αθήνα, 5/4/2016 Αρ. Πρωτ. 126 ΠΡΟΣ: Τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικόλαο Βούτση Κοιν: Πίνακας Αποδεκτών ΥΠΟΜΝΗΜΑ - ΠΡΟΤΑΣΗ Της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων - Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη

Διαβάστε περισσότερα

ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ

ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ 1. Ελένη Μαραγκάκη σε συνεργασία με Νίκο Βασιλάκη, Ελίζα Ιατράκη, Ιωάννη Κομονταχάκη, Ειρήνη Μαστοράκη Α/Α ΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

8035/17 ΜΜ/γομ/ΕΠ 1 DG E - 1C

8035/17 ΜΜ/γομ/ΕΠ 1 DG E - 1C Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 2 Μαΐου 2017 (OR. en) 8035/17 JEUN 48 ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Αποδέκτης: Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου αριθ. προηγ. εγγρ.: 7679/17 JEUN 39 Θέμα: Επιτροπή των

Διαβάστε περισσότερα

Περιγραφή των ρόλων και καθηκόντων

Περιγραφή των ρόλων και καθηκόντων ΧV Περιγραφή των ρόλων και καθηκόντων O ρόλος και οι αρμοδιότητες του Διευθυντή Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης Τηρουμένων των σχεδίων υπηρεσίας, ο Διευθυντής του σχολείου έχει τη γενική ευθύνη για την

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣ τον Πρόεδρο του ηµοτικού Συµβουλίου

ΠΡΟΣ τον Πρόεδρο του ηµοτικού Συµβουλίου ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ Μαρούσι, 12.03.2015 ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ Αρ. Πρωτ.: Τηλέφωνο: 2132038305 ΠΡΟΣ τον Πρόεδρο του ηµοτικού Συµβουλίου ΘΕΜΑ: Έγκριση ή µη σύστασης Κοινωφελούς

Διαβάστε περισσότερα

Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και Ελληνική Ιατρική Εταιρεία Νέας Υόρκης: Αδελφοποίηση με στόχο τον Άνθρωπο.

Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και Ελληνική Ιατρική Εταιρεία Νέας Υόρκης: Αδελφοποίηση με στόχο τον Άνθρωπο. 24/5/2013 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και Ελληνική Ιατρική Εταιρεία Νέας Υόρκης: Αδελφοποίηση με στόχο τον Άνθρωπο. Παρουσία του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημήτριου ολοκληρώθηκε

Διαβάστε περισσότερα

Αρνητική απάντηση για τέλεση Θείας Λειτουργίας στα Κατεχόμενα- Υπό κατάρρευση Ναοί- Θέλουν να κάνουν Ιστορική Μονή Τέμενος

Αρνητική απάντηση για τέλεση Θείας Λειτουργίας στα Κατεχόμενα- Υπό κατάρρευση Ναοί- Θέλουν να κάνουν Ιστορική Μονή Τέμενος 11/04/2019 Αρνητική απάντηση για τέλεση Θείας Λειτουργίας στα Κατεχόμενα- Υπό κατάρρευση Ναοί- Θέλουν να κάνουν Ιστορική Μονή Τέμενος Αυτοκέφαλες Εκκλησίες / Εκκλησία της Κύπρου Αρνητική ήταν η απάντηση

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ. Δ.Σ. του Κ.Ι.Σ.Ε. κατά το διάστημα ΙΟΥΛΙΟΥ 2013 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ. Δ.Σ. του Κ.Ι.Σ.Ε. κατά το διάστημα ΙΟΥΛΙΟΥ 2013 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014 ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ Δ.Σ. του Κ.Ι.Σ.Ε. κατά το διάστημα ΙΟΥΛΙΟΥ 2013 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014 ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ * ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2014 Σ Υ Ν Ο Π Τ Ι Κ Ο Σ Α Π Ο Λ Ο Γ Ι Σ Μ Ο Σ Δ Ρ Α Σ Η Σ Τ Ο Υ Δ

Διαβάστε περισσότερα

Ερευνητικό Πρόγραμμα Αξιολόγησης των Εσπερινών Σχολών Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης (2007-2008)

Ερευνητικό Πρόγραμμα Αξιολόγησης των Εσπερινών Σχολών Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης (2007-2008) Ερευνητικό Πρόγραμμα Αξιολόγησης των Εσπερινών Σχολών Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης (2007-2008) 1. Ταυτότητα της Έρευνας Ο Τομέας Έρευνας του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, μετά από οδηγία του

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Από το πρακτικό της αριθ. 7/2018 τακτικής Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Από το πρακτικό της αριθ. 7/2018 τακτικής Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ Ν.ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-Ν.ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ Δ/νση Διοικητικών Υπηρεσιών Τμήμα Υποστήριξης Πολιτικών Οργάνων Νέα Φιλαδέλφεια 13/2/2018 Αριθ. Πρωτ.: 3970 Γραφείο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ

ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ & ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΜΗΜΑ Δ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ & ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ Ταχ. Δ/νση :

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ I. ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 21.12.2016 COM(2016) 816 final ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Tρέχουσα κατάσταση και πιθανή μελλοντική πορεία όσον αφορά την κατάσταση

Διαβάστε περισσότερα

www.kalymnikifilia.gr

www.kalymnikifilia.gr Η επιρροή του ελληνικού πολιτισμού και της ελληνικής γλώσσας στη διαμόρφωση του ρωσικού εκπαιδευτικού συστήματος (το παράδειγμα των Εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Μόσχας) ΒΑΝΤΙΜ ΓΙΑΡΟΒΟÏ Kαθηγητής μουσικής

Διαβάστε περισσότερα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Κρατίνου 9 & Αθηνάς, Αθήνα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Κρατίνου 9 & Αθηνάς, Αθήνα ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Ε Θ Ν Ι Κ Ο Κ Ε Ν Τ Ρ Ο Κ Ο Ι Ν Ω Ν Ι Κ Ω Ν Ε Ρ Ε Υ Ν Ω Ν ( E K K E ) Κρατίνου 9 & Αθηνάς, 10552 Αθήνα, τηλ.

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΝΤΕΛΟ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ 2019

ΜΟΝΤΕΛΟ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ 2019 ΜΟΝΤΕΛΟ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ 2019 ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΕΣΜΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΖΗΤΗΜΑΤΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Κοινωνική Αλληλεγγύη

Κοινωνική Αλληλεγγύη ??? 28.5.14 1 Κοινωνική Αλληλεγγύη 2009 2013 200Κ ευρώ για τη στήριξη Κοινωνικών Παντοπωλείων και σίτιση απόρων 1,5 εκατ. ευρώ σε δωρεές πετρελαίου θέρμανσης για στήριξη ευπαθών κοινωνικά ομάδων (άνεργοι,

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Προσωπικά στοιχεία: 1. Όνομα: Χρήστος 2. Επώνυμο: Δημητρίου 3. Ημερομηνία Γέννησης: 9/7/1960 4. Οικογενειακή κατάσταση: Έγγαμος

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ Σχ. Έτους

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ Σχ. Έτους ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ Σχ. Έτους 2017-2018 προς διευκόλυνση της συνεργασίας του Τμήματος Παιδείας με τους Δ/ντες των Σχολείων Πρωτ/θμιας και Δευτ/θμιας Εκπ/σης Δήμου Ρεθύμνης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2017 1 1/9 2 1/9

Διαβάστε περισσότερα

Κανόνες σύνθεσης και λειτουργίας των Συγκλητικών Επιτροπών

Κανόνες σύνθεσης και λειτουργίας των Συγκλητικών Επιτροπών Κανόνες σύνθεσης και λειτουργίας των Συγκλητικών Επιτροπών 1. Η Σύγκλητος συγκροτεί τις πιο κάτω Συμβουλευτικές Επιτροπές για μελέτη και υποβολή εισηγήσεων επί θεμάτων των αρμοδιοτήτων της: (α) Επιτροπή

Διαβάστε περισσότερα

Oι Βασικοί Σκοποί Ομοσπονδίας εν συντομία:

Oι Βασικοί Σκοποί Ομοσπονδίας εν συντομία: Oι Βασικοί Σκοποί Ομοσπονδίας εν συντομία: Organization Η ενίσχυση των σχέσεων, η ανταλλαγή ιδεών και η αλληλεγγύη μεταξύ των ανά τον κόσμο Κωνσταντινουπολιτών. Η προάσπιση και προώθηση των ανθρωπίνων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΛΟΓΟΣ... 9 ΣΥΝΤΟΜΟΓΡΑΦΙΕΣ... 17 ΚΥΡΙΟΤΕΡΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ... 19. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1. Αντικείμενο και πλαίσιο της εργασίας...

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΛΟΓΟΣ... 9 ΣΥΝΤΟΜΟΓΡΑΦΙΕΣ... 17 ΚΥΡΙΟΤΕΡΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ... 19. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1. Αντικείμενο και πλαίσιο της εργασίας... ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΛΟΓΟΣ... 9 ΣΥΝΤΟΜΟΓΡΑΦΙΕΣ... 17 ΚΥΡΙΟΤΕΡΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ... 19 ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1. Αντικείμενο και πλαίσιο της εργασίας... 27 ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΝΝΟΜΗ ΤΑΞΗ Η ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΓΕΩΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Απόσπασμα Πράξης Συνεδρίασης της Επιτροπής Ερευνών και Διαχείρισης του Ε.Λ.Κ.Ε. της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. Αριθ. 23 της 29 ης Ιουνίου2018

Απόσπασμα Πράξης Συνεδρίασης της Επιτροπής Ερευνών και Διαχείρισης του Ε.Λ.Κ.Ε. της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. Αριθ. 23 της 29 ης Ιουνίου2018 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. ΕΔΡΑ: ΑΜΑΡΟΥΣΙΟ (ΣΤΑΘΜΟΣ «ΕΙΡΗΝΗ» ΗΣΑΠ) ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ Τ.Κ. 141 21 Απόσπασμα Πράξης Συνεδρίασης της

Διαβάστε περισσότερα

Θέµα: «Φορολογία Οµογενών»

Θέµα: «Φορολογία Οµογενών» Προς :Αξιότιµο Υπουργό Οικονοµικών κ. Ιωάννη Στουρνάρα Βιέννη, 14.12.2012 Αρ. πρωτ.: 29/2012 Κοιν.: Αξ.κ Αντώνη Σαµαρά, Πρωθυπουργό της Ελλάδας Αξ.κ. Γιώργο Μαυραγάνη, Υφυπουργό Οικονοµικών Αξ.κ. Κωνσταντίνο

Διαβάστε περισσότερα