Το Νέο Νοµοσχέδιο. Το πρώτο Ελληνικό ραδιοερασιτεχνικό κυβερνοπεριοδικό ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Το Νέο Νοµοσχέδιο. Το πρώτο Ελληνικό ραδιοερασιτεχνικό κυβερνοπεριοδικό ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:"

Transcript

1 Τεύχος 15ο ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2003 Μηνιαία έκδοση των Ραδιοερασιτεχνών SV5 και SV9 Το πρώτο Ελληνικό ραδιοερασιτεχνικό κυβερνοπεριοδικό Σε αυτή την έκδοση: Ραδιοναυτιλία.. Απλά πράγµατα... Εκλογές Ε Ρ Κ.. Athens Wireless... Αστρονόµοι ΙΙ. CΒers και άδειες. Μπράβο Γιάννη. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Το «5-9» εκδίδετε µηνιαία και αποστέλλεται στους συναδέλφους µέχρι τις 5 κάθε µήνα. Αν θέλετε να στείλετε κείµενο µπορείτε να το συντάξετε σε WORD ή απλό κείµενο και να το στείλετε στο Ε-mail: τουλάχιστον µια εβδο- µάδα πριν το τέλος του µήνα για να δηµοσιευθεί στην επόµενη έκδοση. Το Νέο Νοµοσχέδιο όθηκε στη δηµοσιότητα τελικά ο κανονισµός του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών που αφορά στους Ραδιοερασιτέχνες. Πέρα από τους κανονισµούς και τις διατάξεις που υπήρχαν στο σχέδιο νόµου το οποίο είχε δοθεί για δηµόσια κρίση, αυτό που έκανε περισσότερο αίσθηση είναι η εξεταστέα ύλη για τις εξετάσεις απόκτησης του πτυχίου Ραδιοερασιτέχνη η οποία εµπλουτίστηκε και µάλλον δυσκόλεψε περισσότερο. Μεγάλη γκάµα θεµάτων τα οποία προϋποθέτουν εκτός από βασικές γνώσεις άλγεβρας και ηλεκτρολογίας και σε κάποια σηµεία ειδικές γνώσεις. Αίσθηση επίσης έκανε και η αναβάθµιση του ρόλου των τοπικών συλλόγων χωρίς όµως να έχουν άµεση διασύνδεση µε τις όποιες πειθαρχικές διαδικασίες τυχόν πρέπει κάποια στιγµή να ληφθούν. Θα έπρεπε κατά την γνώµη µας (η οποία εκφράστηκε έγγραφα προς το υπουργείο και µάλιστα πριν την έκδοση του σχεδίου) η εγγραφή στον τοπικό σύλλογο να είναι υποχρεωτική και οι όποιες πειθαρχικές διαδικασίες από το σύλλογο προς τον παρεκτραπεντα σταθµό να είναι και αυτόµατα ακύρωση της αδείας του. Αυτό θα απέτρεπε αυτούς που πιθανόν να είχαν χαλαρές προθέσεις µε την είσοδο τους στον χώρο του Ραδιοερασιτεχνισµού. Πολύς κόσµος ήδη έχει ενδιαφερθεί για απόκτηση πτυχίου και άδειας όµως πριν πρέπει να γραφεί αναλυτικά -και όσο το δυνατόν απλούστερα- η ύλη των εξετάσεων και αµέσως µετά να αρχίσουν υπό µορφή σεµιναρίου οι προετοιµασίες των υποψηφίων στον κώδικα Μορς και στα θεωρητικά. Επίσης η πρακτική χειρισµού σε όσους κρίνεται αναγκαία πρέπει να αποτελεί µέρος της εκπαίδευσης από τον τοπικό σύλλογο. Μπόλικη δουλειά και µάλιστα ευθύνης περιµένει τους τοπικούς συλλόγους που καλούνται να δείξουν συνοχή και ετοιµότητα στην πρόκληση του νέου νοµικού πλαισίου. Κουράγιο παιδιά...!!!

2 5-9 R e p o r t Τεύχος 15ο Page 2 DX νέα από όλο τον κόσµο DX MAURITIUS Μια Γερµανικη οµάδα θα είναι active ως 3B8/DK7AO απο 9-15 Φεβρουαρίου. Την οµάδα αποτελουν: Frank/DK7AO και η XYL Katrin/DL1AXL, Guenter/DL2AWG και ο Peter/DL3APO µε την XYL.Θα ειναι active απο m.QSL κάρτες Στον DL3APO και για περισοτερα εδω: : ANTIGUA Wicky/W4LW και ο Fred/K4FMD θα είναι ως V2/K4UP απο την ANTI- GUA.Θα είναι εκεί απο 2-8 Φεβρουαρίου και στις πιο κατω µπάντες:10, 12, 15, και 20m ΚΑΙ ΜΟΝΟ σε SSB.QSL κάρτες στον K4UP direct ή bureau. ST.KITTS (V4) Ο Stan/AC8W και ο Hank/K8DD θα είναι active απο Φεβρουαρίου Θα είναι παρών και στο ARRL DX CW Contest.Πριν και µετα το Contest Θα είναι παρών στις WARC bands,και σε PSK31 και RTTY. QSL κάρτες στους ιδιους. HAITI (HH) Μια DXpedition που θα αποτελείτε απο 30 άτοµα θα βρείσκεται στην HAITI Και θα βρίσκονται εκει µεχρι και τον Μαρτιο. MALAWI, 7Q Ο Harry, 7Q7HB θα είναι active για 8 εβδοµαδες απο το MALAWI και µαζι του θα είναι και ο Les, 7Q7LA που θα είναι εκει για 3 µηνες.qsl κάρτες στον G0IAS. MACQUARIE ISLAND, VK0 Ο Peter, VK0MQI θα ειναι QRV στα 15m και θα ειναι εκει µέχρι ξαι τον Μαρτιο. QSL κάρτες στον JA1ELY. PAPUA NEW GUIANA, P2 Ο Bernhard, DL2GAC θα είνα QRV ως P29VMS απο το νησι Tulun IOTA OC-103 που είναι και νεο.qsl κάρτες στον ιδιο. BANGLADESH, S2 Ο John, KX7YT θα είναι QRV απο την Dhaka ως S21YV και θα ειναι εκει εως 2 Μαρτίου.Θα είναι active στα 20,15 και 10m και θα τον ακούσεται σε CW SSB και PSK31.QSL κάρτες στον ιδιο. CANTON ISL. O Mike KM9D θα είναι active ως T31MY απο το νησι Canton (OC-043) και θα ειναι εκει για 1 µηνα QSL στον OM2SA. ΠΟΛΛΑ 73 ΣΚΟΤΗΣ ΡΟΣΟΣ E-mal: Βλάβη στο R-2 Η βλάβη του R-2 της Ρόδου τον Γενάρη οφειλόταν σε απεβιώση του module εξόδου του µηχανήµατος µέσα στις κακοκαιρίες που είχα- µε στην περιοχή µας. Τελικά η βλάβη αποκαταστάθηκε και ο α- ναµεταδότης είναι και πάλι µάχιµος όπως και πριν. Μένει η αποκατάσταση του λίνκ που µας συνδέει µε το R-5 της Κρήτης. AEGEAN VHF Contest Το καλοκαίρι δεν είναι µακριά και ήδη πολλοί φίλοι έχουν αρχίσει τα πλάνα τους για το 2ο Aegean VHF Contest. Φέτος προσδοκούµε σε ακόµη περισσότερη και καλύτερα οργανωµένη συµµετοχή από τους ελληνικούς σταθµούς ενώ παράλληλα έχει ξεκινήσει και ενηµέρωση σε φίλους των VHF και εκτός Ελλάδος (Κύπρος, Ισραήλ, Μάλτα, Ιταλία, Βουλγαρία, Τουρκία) Άντε να εοιµαζόµαστε.

3 Η πίτα της ΕΡ... Αυτό τον µήνα θα γίνει η κοπή της πίτας της ΕΡ µέχρι και την ώρα που γράφονται αυτές οι γραµµές, άγνωστο Εξετάσεις Νέα Project που. Είτε σε κέντρο ΧΡΕΗ διασκεδάσεως, είτε Αναµεταδότες στα εντευκτήρια της Ένωσης ή οπουδήποτε αλλού ένα είναι σίγουρο. Το φλουρί κάποιος θα το πάρει και µαζί και το Ραδιοερασιτεχνικό δώρο που θα το συνοδεύει. Αν µε την ίδια ευκολία "φάµε" και την πίτα του γραφήµατος τότε το "φλουρί" της θα πέσει σε όλους µας και το δώρο θα είναι η ικανοποίηση της εκπλήρωσης των στόχων µας. Άντε και του χρόνου!!! Συµβουλές για κεραίες... Μπορεί να είναι η έκρηξη των κατασκευών (κεραιών, πύργων κτλ) µπορεί και η ανησυχία για καλύτερη ακτινοβολία των κεραιοσυστηµάτων µας πολλοί φίλοι κουβεντιάζουν στον αέρα για την καλύτερη διάταξη των κεραιοσυστηµάτων στον πύργο ή στον ιστό µας. Αν βλέποντας το σχήµα υποθέσουµε ότι έχουµε µια HF YAGI στο κάτω µέρος και µια VHF YAGI στο επάνω τότε η µίνιµουµ απόσταση µεταξύ τους πρέπει να είναι το µισό του µήκους του boom της VHF κεραίας. Πχ αν το boom της VHF είναι 4m τότε η µικρότερη δυνατή απόσταση µεταξύ των κεραιών πρέπει να είναι 2m. Όλα αυτά βέβαια για αυτούς που έχουν απαιτήσεις από τα κεραιοσυστήµατά τους και δεν θέλουν να είναι ατάκτως εριγµένα στην ταράτσα τους.

4 5-9 R e p o r t Τεύχος 15ο Page 4 Σύντοµα και στη Ρόδο Το Ασύρµατο Μητροπολιτικό ίκτυο Αθηνών είναι ένας µη κερδοσκοπικού χαρακτήρα σύλλογος ο οποίος ασχολείται µε τις ασύρµατες ψηφιακές ευρυζωνικές επικοινωνίες. Ο σκοπός αυτού του συλλόγου είναι : α) Η κατάρτιση, ανάπτυξη και χρήση δικτύου ασύρµατης ψηφιακής τηλεπικοινωνίας στην µητροπολιτική περιοχή των Αθηνών. β) Η ανάπτυξη της τεχνολογίας ασυρµάτων ψηφιακών τηλεπικοινωνιών. γ) Η εκπαίδευση στην χρήση των ασυρµάτων ψηφιακών τηλεπικοινωνιών. δ) Η ενηµέρωση του κοινού, η προβολή και η διάδοση της τεχνολογίας των ασυρµάτων ψηφιακών τηλεπικοινωνιών. ε) Η εκπροσώπηση των χρηστών των ασυρµάτων ψηφιακών τηλεπικοινωνιών ενώπιον των ρυθµιστικών αρχών. στ) Η ενηµέρωση της Ελληνικής και της διεθνούς κοινότητας ασυρµάτων ψηφιακών τηλεπικοινωνιακών δικτύων για τις δυνατότητες της ασύρµατης ψηφιακής τηλεπικοινωνίας στην µητροπολιτική περιοχή των Αθηνών και τις δραστηριότητες του Συλλόγου µας. ζ) Η προώθηση της ιδέας παροχής ευρυζωνικών υπηρεσιών αµφίδροµης ψηφιακής τηλεπικοινωνίας, µε µη κερδοσκοπικό χαρακτήρα, σε συνεργασία µε φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης, οργανισµούς, συλλόγους, Πανεπιστηµιακά και ερευνητικά ιδρύµατα. Ο εξοπλισµός που απαιτείται για να συνδεθεί κάποιος στο δίκτυο είναι µία ασύρµατη κάρτα δικτύου συµβατή µε το πρωτόκολλο IEEE b. Συµπληρωµατικά µπορεί να χρειαστεί και µία εξωτερική κεραία καθώς επίσης και καλώδια για την σύνδεση των παραπάνω. Το κόστος µίας ασύρµατης κάρτας δικτύου ξεκινάει από 60 (euro) περίπου. Βέβαια, το κόστος µπορεί να αυξηθεί ανάλογα από το είδος της κάρτας και από τον πρόσθετο εξοπλισµό που ίσως χρειαστεί (κεραίες, καλώδια...) Το πρωτόκολλο IEEE b είναι σχεδιασµένο για ταχύτητες 11 Mbit/sec. Αυτή η ταχύτητα είναι περίπου 85 φορές γρηγορότερη από την ISDN 128 Kbit/ sec. Υπάρχουν τεχνολογίες που επιτυγχάνουν ταχύτητες µεγαλύτερες από το b αλλά δεν είναι πολύ διαδεδοµένες ακόµη και το κόστος του εξοπλισµού κυµαίνεται σε υψηλά επίπεδα. Το ίκτυο, θα προσαρµόζεται και θα αναβαθµίζεται συνεχώς στις καλύτερες κάθε φορά τεχνολογίες, υποστηρίζοντας πάντα την συµβατότητα µε τα προηγούµενα πρωτοκόλλα. Για την περιοχή της Ρόδου έχουν ήδη αρχίσει δοκιµές και όπως πάντα πρωτοπόροι είναι και πάλι Ραδιοερασιτέχνες. Ο SV1EEX/5 είναι αυτός που ηγείται της προσπάθειας (γκουρού γαρ). Περισσότερα στο επόµενο τεύχος. SV5BYR

5 5-9 R e p o r t Τεύχος 15ο Page 5 ΕΝΩΣΗ ΡΑ ΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΚΩ ΒΑΣΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΡΑ ΙΟΝΑΥΤΙΛΙΑΣ Παρουσίαση, Τινο SV5AZR{SX-ARF} Μέρος 1ον. NDB & ADF Μου ζητήθηκε να παρουσιάσω κάτι που να συσχετίζει την αεροπορία και το χόµπι µας. Σκέφθηκα να σας παρουσιάσω 2 θέµατα ραδιοναυτιλίας που σαν ραδιοερασιτέχνες θα µπορούµε σχετικά εύκολα να παρακολουθήσουµε, να ακούσουµε και να διαπιστώσουµε µε τα µατια µας. Το πρώτο θέµα είναι ραδιοναυτιλία από σταθµούς εδάφους NDB {Non Directional Beacon}. εν είναι τίποτα περισσότερο από έναν ραδιοφωνικό σταθµό εγκατεστηµένο στα αεροδρόµια η σε άσχετα κοµβικά σηµεία αναφοράς ο οποίος εκπέµπει σε διαµόρφωση AM n CW ένα Identifier κάθε 15 δευτερόλεπτα και σε συχνότητες Khz. Θα αναγνωρίσετε τέτοιους σταθµούς στην περιοχή αεροδροµίων από τους πολύ ψηλούς πύργους που στηρίζουν τα σύρµατα της κεραίας εκποµπής {Μικρότεροι ιστοί παραπλεύρως, στηρίζουν τις HF κεραίες επικοινωνιών του αεροδροµίου}. Στις HΠΑ τέτοιοι σταθµοί τείνουν να εγκαταλειφθούν γιατί το σήµα που εκπέµπουν δεν προσφέρει ναυτιλία ακριβείας. Στο κάτω κάτω, η πλοήγηση GPS που είναι δικής τους διαχείρισης, προσφέρει ακρίβεια µέτρων. ΟΜΩΣ στον υπόλοιπο τρίτο κόσµο που ανήκουµε και εµείς, ζουν και βασιλεύουν και µάλιστα αποτελεί το µοναδικό ραδιοβοηθηµα π.χ. Καστελόριζο, Κάρπαθος, Ικαρία, Λέρος, Σύρος, Πάρος. Και να µην ακούσω για το GPS διότι πολλές φορές σε εγκαταλείπει όταν το χρειάζεσαι περισσότερο, πχ παρεµβολές, κλείσιµο συστήµατος, νεκρά σηµεία. Όλη η τέως ΕΣΣ, Αφρική, Ν. Αµερική, πολικές περιοχές, Ασία, Αυστραλία, εξακολουθούν να διαθέτουν NDB σαν το µοναδικό σύστηµα για τις µεγάλες αποστάσεις που υπάρχουν εκεί. Ανάλογο αποτέλεσµα µπορούν οι πιλότοι να έχουν επικεντρώνοντας και σε ΚΟΙΝΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΡΑ ΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΑΜ από Khz. Ίδιο αποτέλεσµα συν το ότι ακούνε και µουσική. Με την διαφορά βέβαια ότι τέτοιοι σταθµοί δεν είναι εγκατεστηµένοι σε αεροδρόµια αλλά σε άσχετα σηµεία αλλά καλύτερο από το τίποτα όταν έχεις να πετάξεις πάνω από έρηµο η πάγους όπου δεν υπάρχουν εµφανή τοπογραφικά σηµεία. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ >

6 5-9 R e p o r t Τεύχος 15ο Page 6 ΒΑΣΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΡΑ ΙΟΝΑΥΤΙΛΙΑΣ Παρουσιαση,Τινο SV5AZR{SX-ARF} Μερος 1ον. NDB & ADF Πως λαµβάνεται τώρα το σήµα από τα αεροσκάφη? Υπάρχει ένας δέκτης ADF {Automatic Directiοn Finder} σε διαµορφώσεις ΑΜ-CW και συχνοτήτων Khz συνδεδεµένος µε ραδιογωνιόµετρο { ροζέτα µε µοίρες και µια βελόνα που ΠΑΝΤΑ ψάχνει και δείχνει τον σταθµό NDB} Από πάνω στην ράχη υπάρχει µια κεραία τύπου LOOP και ένα µακρύ σύρµα από εµπρός µέχρι πίσω που ονοµάζεται κεραία SENSE. Με τον συνδυασµό φάσεων από τις 2 κεραίες και την φώραση των σηµάτων προκύπτει ακουστικό σήµα αναγνώρισης {Μορς η µουσική} και οπτικό {Η βελόνα δείχνει τον σταθµό} Ο πιλότος πολύ απλά δεν έχει παρά να γυρίσει την µύτη του αεροσκάφους προς την ίδια κατεύθυνση της βελόνας και κάποια στιγµή θα βρεθεί στο αεροδρόµιο. Στην πραγµατικότητα όµως δεν είναι τόσο εύκολα και αγγελικά τα πράγµατα. 2 Εκτροπές λόγω πλάγιου ανέµου που πρέπει να υπολογισθούν και να προσθαφαιρεθούν από την τελική πορεία. Σφάλµατα λήψεως που οφείλονται σε περίεργους συνδυασµούς βουνού και ακτογραµµής. Μικρή ευαισθησία στις µεγάλες αποστάσεις που οφείλεται σε στατικά φορτία ατµόσφαιρας, κεραυνούς, κακή συντήρηση κεραιών και δέκτη, στατικά αεροπλάνου, χαµηλό ύψος κ.α. Ενδεικτικά θα αναφέρω ότι για ύψος πτήσης τα 2 χιλιόµετρα, η χρησιµότητα του συστήµατος δεν φθάνει την απόσταση των 150 χιλιοµέτρων. Το σύστηµα είναι ΑΡΧΑΙΚΟ αλλά είναι απλό και φθηνό. Πρωτοπαρουσιάσθηκε στις ΗΠΑ περί το 1925 και λειτουργεί µέχρι σήµερα. Για όσους διαθέτουν δεκτή LF µπορούν να ακούσουν τα εξής Identifiers στην περιοχή µας: Κως 311 Khz KOS Ρόδος 339 ROS Λέρος 419 LRO Ηράκλειο 431 ΗΕR Σάµος 375 SMO Xioς 299 HIO Σύρος 417 SYR 73 και τα ξανάλεµε ΜΠΡΑΒΟ Γιάννη.!!! Είναι να µην καµαρώνει κανείς βλέποντας τους νέους Ραδιοερασιτέχνες να γράφουν την δική τους ιστορία; Με φρέσκο ακόµη το µελάνι της υπογραφής του προϊστάµενου του Γραφείου Συγκοινωνιών της νοµαρχίας ωδεκανήσου στην άδειά του ο Γιάννης Αντωνίου (SV5FRT) έβαλε φουλ τις µηχανές στο χειριστήριο και είναι µόνιµος πλέον πρεσβευτής του SV5 στις χαµηλότερες συχνότητες κάθε Ραδιοερασιτεχνικής µπάντας. Από τον εκέµβρη που πήρε στα χέρια του την άδεια και µέχρι τώρα έχει περίπου επαφές ΜΟΝΟ CW και έχει καθηµερινή παρουσία στα ερτζιανά. Εκτός από καλός χειριστής είναι και δεινός κατασκευαστής οποιασδήποτε µέσης και βαριάς Ραδιοερασιτεχνικής κατασκευής. Ήδη από την επαφή του µε τον χώρο και µέχρι τώρα έχει κατασκευάσει 4 πύργους για συναδέλφους και 2 πολύ όµορφα ιαµβικά χειριστήρια. Η Ε.Ρ. έχει διπλή ευχαρίστηση όταν εκτός από το ότι είναι µέλος της είναι και άνθρωπος που ενδιαφέρεται για ότι καλό µπορεί να γίνει και µε την δική του συνδροµή. Επειδή από την φύση του είναι σεµνός µπορεί και να θυµώσει διαβάζοντας αυτές τις γραµµές. Εµείς πρέπει να τιµούµε όχι µόνο τους Ραδιοερασιτέxνες µε διαγραµµένη πορεία αλλά και αυτούς που µε το ήθος και τα έργα τους δίνουν νέα ώθηση στα πράµατα που συµβαίνουν στον χώρο Εδώ ο Γιάννης (SV5FRT) στο QRL... µας.

7 5-9 R e p o r t Τεύχος 15ο Page 7 Οµάδα Ερασι/κής Αστρονοµίας 21 Ιανουαρίου 2003 Θέµα: ραστηριότητες της οµάδας Ερασ/κής Αστρονοµίας Ρόδου Προς: κ. Μιχάλη Μπαλάσκα (SV5BYR). Λέγοµε Στράτος Κουφός και µαζί µε τον Στέργo Μανώλακα και τον Γερµανό κ. Volker Milde, αποτελούµε την οµάδα ερασι/κής Αστρονοµίας Ρόδου. Είµαστε µέλει της Εταιρίας Αστρονοµίας και διαστήµατος που εδρεύει στον Βόλο όπου εδώ και 3 χρόνια περίπου έχουµε άµεση συνεργασία µαζί τους. Αποτέλεσµα αυτής της συνεργασίας είναι η δηµοσίευση φωτογραφιών στο περιοδικό «Ουρανός». Αλλά η δραστηριότητες µας δεν σταµατάνε εδώ, φωτογραφίες έχουν δηµοσιευτεί κατά καιρούς και σε ξένα περιοδικά Astronomy και Star Observer καθώς επίσης και σε εφηµερίδες. Έχουµε φιλοξενηθεί σε τοπικούς τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθµούς και έχουµε οργανώσει πολλές «Αστροβραδιές», µε σκοπό να ευαισθητοποιήσουµε µε τον τρόπο µας τους κατοίκους του νησιού µας. Η κύρια ασχολία της οµάδας µας είναι η οπτική αστρονοµία και αστροφωτογραφία και διαθέτουµε για αυτόν τον σκοπό ένα κατοπτρικό τηλεσκόπιο Schmidt-Cassegrain Celestron C8, καθώς και το βοηθητικό τηλεσκόπιο της MEADE ETX 90, µαζί µε µια σειρά από φωτ/κες µηχανές όλων των τύπων. Θα είναι χαρά µας να σας βοηθήσουµε σε οτιδήποτε θελήσετε, φωτογραφικά ή ειδησιογραφικά. Σαν αρχή σας στέλνουµε µερικές φωτογραφίες από την δουλεία µας. Αστροβραδιά µε τους προσκόπους στο ίδρυµα του Αγ. Ανδρέα στο Παραδήση στις αρχές Ιανουαρίου Επειτα απο ένα µικρό 30λεπτο µάθηµα αστρονοµίας που κάναµε για τα παιδιά ακολούθησε παρατήρηση µε το τηλεσκόπιο. Τα παιδιά είδαν τον πλανήτη Κρόνο και το νεφέλωµα του Ωρίωνα. Με τιµή, Στράτος Κουφός & Στέργος Μανώλακας Μ.Πετρίδη 90. Τ.Κ , Ρόδος Τηλ , , Φαξ , Κην Ο πλανήτης Κρόνος Το νεφέλωµα του Ωρίωνα. Η απόστασή του απο την Γή είναι 4200 Ετη Φωτός. 1 έτος φωτός αντοιστιχεί σε 10 τροισεκατοµίρια χιλιόµετρα.τώση απόσταση θελει δηλαδή να διανήσει το φως σε έναν χρόνο Ο γαλαξίας της Ανδροµέδας είναι ο κοντινώτερος γαλαξίας στον δικό µας. Μας πλισιάζει µε µια ταχύτητα των χιλ. την ώρα. Απέχει απο εµάς έτη φωτός και ανήκει στο τοπικό σµήνος γαλαξιών που βρήσκετε και ο δικός µας. Το σύµπαν είναι τελοικά άποιρο. Η ανατολή της Σελήνης πίσω απο τον Σταυρό της Φιλερίµου

8 ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ Ε.Ρ.Κ. Προς τα Μέλη της Ένωσης Ραδιοερασιτεχνών Κρήτης 8 / 1 / 2003 Πρόσκληση Αγαπητοί Συνάδελφοι Το ιοικητικό Συµβούλιο της Ένωσης Ραδιοερασιτεχνών Κρήτης σας καλεί σε τακτική Γενική Συνέλευση το Σάββατο 08 Φεβρουαρίου 2003 και ώρα 16:00 στο ξενοδοχείο «ΣΟΦΙΑ» στην Αλικαρνασσό (οδός Σταδίου 57 Τηλ ). Αν δεν υπάρχει απαρτία την παραπάνω ηµεροµηνία η Γ.Σ θα γίνει το επόµενο Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2003 στον ίδιο τόπο και την ίδια ώρα. Θέµατα: 1. Απολογισµός πεπραγµένων.σ. - Έγκριση. 2. Οικονοµικός απολογισµός - Έγκριση - Απαλλαγή.Σ. 3. Προτάσεις µελών - Προγραµµατισµός δράσης έτους Εκλογή νέου ιοικητικού Συµβουλίου. Όσοι επιθυµούν να δηλώσουν υποψηφιότητα παρακαλούνται να συµπληρώσουν εγκαίρως το σχετικό έντυπο που θα βρουν στο γραφείο της Ένωσης και στην ιστοσελίδα µας Επίσης το Σάββατο 15 / 02 / 2003 θα πραγµατοποιηθεί η καθιερωµένη ετήσια συνεστίαση των µελών και φίλων της Ε. Ρ. Κ. στο κέντρο ΑΡΑΜΠΑΣ στην περιοχή Καρτερός του Ηρακλείου. Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ ευτέρα και Τετάρτη βράδυ (19:30 έως 22:30) Προσκλήσεις για την συνεστίαση µπορείτε να προµηθευθείτε από τον ταµία κ. Μανουσάκη Ευάγγελο SV9AQA και από το γραφείο της Ένωσης. Θα σας περιµένοµε. Εκ του ιοικητικού Συµβουλίου Ο σκοπός αγιάζει τα µέσα Το σύστηµα WIRES II της YAESU που είχαµε παρουσιάσει στο προηγούµενο τεύχος το "5-9 Report" µάλλον θα λειτουργήσει στις περιοχές SV5 & SV9 πειραµατικά κάτω από ιδιωτική πρωτοβουλία. Ο λόγος απόδοσης τιµής είναι ελκυστικός και οι δυνατότητες του συστήµατος τεράστιες. Με τοποθετηµένο το σύστηµα ( WIRES II box και ποµποδέκτης) σε σηµείο µε αδιάλειπτη σύνδεση στο Ιντερνετ και στα δύο σηµεία πρόσβασης έχουµε σύνδεση του χρήστη σε αναµεταδότες ή simplex συχνότητες σε όλο τον κόσµο (όπου αυτό λειτουργεί) κατ' επιλογή του χρήστη. Έχοντας αποθηκευµένες στο φορητό µας τις DTMF συχνότητες που παραπέµπουν στους διασυνδεδεµένους κόµβους, απλά εκπέµπουµε τον συνδυασµό στην αρχή κι αυτόµατα είµαστε "online" µαζί του και µπορούµε να διεκπεραιώσουµε αµφίδροµες επικοινωνίες. Φανταστείτε ένα τέτοιο σύστηµα που ανάλογα τον κωδικό DTMF µπορεί να µας στείλει στο κεντρικό αναµεταδότη της Νέας Υόρκης, ή σε κάποια simplex συχνότητα στο Σίδνευ, ή στο R-1 της Αθήνας. Τα πράγµατα µάλλον έχουν έρθει τα πάνω κάτω... Τα λινκς δεν χρειάζεται πλέον να είναι σε ανεµοδαρµένες κορυφές και η πρόσβαση τους σε περίπτωση βλάβης είναι πλέον ευκολότερη. Η διάδοση σαν αστάθµητος παράγοντας εξαλείφετε και παίζουµε µαζί της µόνο στα βραχέα όπου υπάρχουν και σοβαροί λόγοι. Μπορεί κάποιοι να πουν ότι το παιχνίδι χάνει την µαγεία του όµως τα προβλήµατα που λύνονται είναι πάρα πολλά. Για τo VHF- FM που προορίζεται για γρήγορη και κυρίως αξιόπιστη επικοινωνία δε νοµίζω ότι υπάρχει λόγος να τυραννιέται κανείς. Τελικά το ζητούµενο είναι η επικοινωνία και ο σκοπός αγιάζει τα µέσα... SV5BYR

9 Απλά πράγµατα. Μην απορείτε για το απλό της κατασκευής. Πιθανόν κάποιοι να θεωρούν πολύ εύκολο ή ακόµη και άχρηστο το παρακάτω σχήµα. Για τους νεότερους όµως έχει την αξία του. Με κόστος µικρότερο των 5 Ευρώ φτιάχνετε ένα αξιοπρεπέστατο κεραιάκι λ/4 µήκους κύµατος για πολλές χρήσεις. Καλή Επιτυχία!!! SV5BYR

10 5-9 R e p o r t Τεύχος 15ο Page 10 10m FM Repeaters Ήταν ένα ωραίο απόγευµα όταν ο Μιχάλης SV5BYR µε κάλεσε για ένα QSO στα FM κάτι άγνωστο µέχρι εκείνη τη στιγµή για µένα. Λίγο η διάδοση κάτι λίγο η τύχη του πρωτάρη και το QSO έγινε. Πιο κάτω θα βρείτε µια λίστα µε τα πιο γνωστά HF-FM repeaters. Καλά QSO!! FREQUENCIES FOR FM REPEATERS IN THE IARU REGION 1 DESIGNATION REPEATER INPUT REPEATER OUTPUT RH MHz MHz RH MHz MHz RH MHz MHz RH MHz MHz Καλά QSO!! SV5CJN ρόσος CBers και Νέες Αδειες Το είδαµε και αυτό!!! Ξαφνικά χωρίς κανένα προηγούµενο και µε αφορµή το νέο Ραδιοερασιτεχνικό κανονισµό που δόθηκε στη δηµοσιότητα οι CBers της Περιοχής της Ρόδου πήγαν στο γραφείο Συγκοινωνιών της Νοµαρχίας και έκαναν αίτηση για... οµαδική αδειοδότηση προκειµένου να τους χορηγηθεί άδεια χρήσης συχνότητας στα VHF!!! Έγινε µάλιστα και Γενική συνέλευση -η οποία ανακοινώθηκε και στην συχνότητα του R-2 Από τους ίδιους- στην οποία είχαν καλεστεί όλα τα µέλη του τοπικού τους συλλόγου για να ενηµερωθούν. Άλλοι πάλι έτρεξαν να προµηθευτούν VHF µηχανήµατα και κάποιοι άλλοι µε καµάρι έλεγαν από αέρος ότι δέσµευσαν και συγκεκριµένη συχνότητα (!). Βέβαια όλα αυτά η ΕΡ τα παρακολουθεί πολύ στενά και σε επικοινωνία που είχαµε µε τον πρόεδρο των CBers απλά του θυµίσαµε το νοµικό πλαίσιο που διέπει την χρήση του CB και καλέσαµε τα άτοµα που ενδιαφέρονται για τον χώρο του Ραδιοερασιτεχνισµού να έρθουν σε επαφή µε την ΕΡ η οποία θα αναλάβει την εκπαίδευση και την καθοδήγηση τους σε ότι αφορά στις εξετάσεις. Ήδη κάποια άτοµα ήρθαν σε επαφή µε την ΕΡ και µάλλον σε λίγο καιρό θα αρχίσει η εκπαίδευση τους. Είναι σίγουρο ότι κάποιοι διαβάζοντας τον νέο Ραδιοερασιτεχνικό κανονισµό µάλλον κατάλαβαν κάποια πράγµατα λάθος ή τα παρερµήνευσαν βάζοντας ιδέες στους φίλους του CB. Ψυχραιµία!!!

11 THE DOLPHIN S broken SONAR Το DOLPHIN S SONAR είναι ένα αρθράκι που σαν στόχο έχει να πληροφορεί τους φίλους Ραδιοερασιτέχνες ποιοι σταθµοί DX ή όχι και τόσο Dx αλλά σπάνιοι σε συγκεκριµένες µπάντες, «βγήκαν» στον αέρα τον προηγούµενο µήνα και ακούστηκαν στα αυτιά ενός radio amateur που δεν έχει ούτε πύργο ούτε beam αντένα όπως είµαι εγώ. Περιττό να σας πω ότι οι ώρες που περνάω µπροστά στο ποµπό είναι ελάχιστες και τους περισσότερους σταθµούς δεν καταφέρνω να τους «κάνω» αφού τα pile ups πολλές φορές είναι τεράστια και η κάθετη δεν είναι αρκετή για να τα σπάσω Ο εκέµβριος και ο Ιανουάριος δεν ήταν οι καλύτεροι, Ραδιοερασιτεχνικά, µήνες µου αφού το κτίσιµο του νέου µου σπιτιού µε εµπόδισε να παρακολουθήσω την δραστηριότητα στις µπάντες, και όταν το λέω εγώ αυτό όσοι µε ξέρουν µπορούν να καταλάβουν πόσο λίγο ασχολήθηκα Προστέθηκε και η απρόσµενη και βίαιη µετακόµιση της κεραίας µου (νότιος άνεµος 10 µποφόρ την έκοψε στα δύο ) στην διπλανή ταράτσα και έτσι ήρθε και έδεσε όπως πολλοί λένε. Ευτυχώς µε την συµβολή του SV5TH στην επιδιόρθωση και του SV5ADD στην κατανόηση των µηχανικών αντοχών και ιδιοτήτων του αλουµινίου, η κεραία είναι πάλι στην θέση της και εγώ ενεργός ξανά µε νέο κέφι Ας είναι Απ ότι βλέπω όλο το παιχνίδι αρχίζει να γίνεται στις Warc µπάντες, αφού στο λίγο διάστηµα που άκουσα, βγήκαν στα 12 µέτρα το 9S CONGO, VU INDIA, VQ9 DIEGOS GARCIA, Z3 FYROM T31 CENTRAL KIRIBATI, OD5 LEBANON και το 9H MALTA που σχεδόν σε όλες τις µπάντες ακούγεται συχνά πυκνά Στα 17 µέτρα άκουσα 3B9 RODRIGUEZ ISLANDS και το 4U1ITU από την Γενεύη ενώ στα 30 µέτρα (cw) VP5 TURKS&CAICOS ISLANDS, GD3 ISLE OF MAN, LX0 LICHTESTEIN και 5B4 ΚΥΠΡΟΣ, την οποία και άκουσα και στα 40 µέτρα Στα 40 άκουσα τους XT BURKINA FASO, Z3 FYROM FG5 GOUADELOUPE, 4L GEORGIA και T9 BOSNIA. Από τον Ατλαντικό άκουσα το ZD7 ST. HELENA, που πιστεύω ότι δεν θα είναι πια DX σταθµός αφού ακούγεται αρκετά συχνά σε όλους τις µπάντες. Στα 160 µέτρα δεν άκουσα και πολλά πράγµατα φέτος αλλά τι περίµενες από µια Ζeppelin αντένα που από κάτω της περνάει κεντρικός δρόµος της Ρόδου Είµαι σίγουρος ότι όλοι ακούσατε και άλλους σταθµούς και εµπλουτίσατε τις χώρες σας πολύ περισσότερο απ ότι εγώ παρ όλα αυτά οι ευχές παραµένουν Good hunting!!! Στα Ελληνικά : Καλά βόλια!!! De SV5FRD *** ΠΑΙ ΙΑ, ΑΚΟΥΤΕ ΛΙΓΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΙΣ WARC ΜΠΑΝΤΕΣ, ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ Σ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ!!! Συνθήκες σταθµού : ΕΚΠΟΜΠΗ - Ποµποδέκτης Yaesu Ft-1000mp, 100watts έξοδο, R8 κάθετη αντένα ΛΗΨΗ - Ποµποδέκτης Yaesu Ft-1000mp, R8 κάθετη αντένα

12 Μηνιαία έκδοση των Ραδιοερασιτεχνών SV5 και SV9 Το 5-9 report και στο Internet Η σελίδα του "5-9 Report" στο διαδίκτυο αποκλειστικό σκοπό θα έχει την ύπαρξη αρχείου των περιοδικών εκδόσεων οι οποίες φυσικά θα προορίζονται σε όλους τους Έλληνες στην επικράτεια αλλά και το εξωτερικό. Όραµα µας είναι η αύξηση της ύλης του περιοδικού µε την συµβολή όλων µας. Όπως θα έχετε παρατηρήσει υπάρχει χώρος για οτιδήποτε είτε είναι µεγάλο ή πολύ µικρό και η πρόκληση να λειτουργούµε σαν συγκοινωνούντα δοχεία σε ότι αφορά το χόµπι µας είναι µεγάλη. Αρκεί να υιοθετήσουµε την ιδέα και να την προχωρήσουµε ακόµη πιο µπροστά.. Α Γ Γ Ε Λ Ι Ε Σ Από τον συνάδελφο SV9BGE (Νίκο) διατίθεται: Ποµποδέκτης ICOM IC-725 µε πλακέτα ΑΜ-FM & µικρόφωνο. Ποµποδέκτης YAESU FT-4700 (2m/70cm) µε CTCSS αποσπώµενη πρόσοψη και έξτρα καλώδιο δώρο. Τιµή πακέτου 1.470,00 Ευρώ και δώρο τροφοδοτικό 13,8V 40 A continuous Πληροφορίες: , και Πωλούνται σαν ολόκληρο σετ 1000 Eυρω τα εξής: 1/ Πύργος αλουµινίου 10 µέτρα µε µεντεσε. 2/ Κεραία GEM Spider Quad,2 ele,5 bands. 3/ Rotor YAESU G400 4/ Remote Coaxial Switch Ameritron 5/ Quick charger YAESU NC-29 τηλ Τινο/SV5AZR

ΕΝΟΤΗΤΑ 5 5.0 ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ

ΕΝΟΤΗΤΑ 5 5.0 ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ 5 5.0 ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η ανάγκη των ανθρώπων για ασύρματη επικοινωνία από απόσταση έδωσε το έναυσμα στους επιστήμονες της εποχής, πριν περίπου 116 χρόνια, να ασχοληθούν περαιτέρω με την εξέλιξη

Διαβάστε περισσότερα

SY9DIA IOTA activity

SY9DIA IOTA activity 01-09 09-2002 Τεύχος 10ο ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2002 Μηνιαία έκδοση των Ραδιοερασιτεχνών SV5 και SV9 Το πρώτο Ελληνικό ραδιοερασιτεχνικό κυβερνοπεριοδικό Σε αυτή την έκδοση: ECHO Sat... SV1BTR. ιακόπτης RF... R-8

Διαβάστε περισσότερα

Ασύρματο Μητροπολιτικό Δίκτυο Αθηνών

Ασύρματο Μητροπολιτικό Δίκτυο Αθηνών Ασύρματο Μητροπολιτικό Δίκτυο Αθηνών Δαμιανός Τσίγκανος dti@awmn.gr Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών 3/5/2004 Ποιοί είμαστε Σκοπός & όραμα Ασύρματα κοινοτικά δίκτυα στην Ελλάδα Τεχνολογία & Υπηρεσίες Πώς

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΩΣΗ ΡΑ ΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΝΑΜΕΤΑ ΟΤΗ ΠΡΙΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΗΛΩΣΗ ΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΤΜΗΜΑ A. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΙΤΟΥΝΤΟΣ

ΗΛΩΣΗ ΡΑ ΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΝΑΜΕΤΑ ΟΤΗ ΠΡΙΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΗΛΩΣΗ ΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΤΜΗΜΑ A. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΙΤΟΥΝΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΧΥ ΡΟΜΕΙΩΝ ΗΛΩΣΗ ΡΑ ΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΝΑΜΕΤΑ ΟΤΗ ΠΡΙΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΗΛΩΣΗ ΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΤΜΗΜΑ A. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΙΤΟΥΝΤΟΣ 1. Στοιχεία

Διαβάστε περισσότερα

2. Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών Γραφείο κ. Υπουργού (Αρ. Πρωτ. 401/ )

2. Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών Γραφείο κ. Υπουργού (Αρ. Πρωτ. 401/ ) ΠΡΟΣ: 1. Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών (Αρ. Πρωτ. 3325/15-1-2001) Τµήµα Προδιαγραφών και Ηλεκτρονικών Εφαρµογών Αναστάσεως και Τσιγάντε 15669 ΧΟΛΑΡΓΟΣ 2. Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών Γραφείο

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση για τα Ραδιοερασιτεχνικά δίκτυα δεδομένων. 24 Απριλίου 2012

Παρουσίαση για τα Ραδιοερασιτεχνικά δίκτυα δεδομένων. 24 Απριλίου 2012 Παρουσίαση για τα Ραδιοερασιτεχνικά δίκτυα δεδομένων. 24 Απριλίου 2012 Ημερίδα Ασύρματου Μητροπολιτικού ικτύου Αθηνών στο αμφιθέατρο του Υ.Υ.Μ... Από τον Μάνο αρκαδάκη SV1IW Πρόεδρο της Ε.Ε.Ρ Τι είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΜΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΘΕΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ. Ραδιοφωνία

ΜΑΘΗΜΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΘΕΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ. Ραδιοφωνία ΜΑΘΗΜΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΘΕΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ Ραδιοφωνία Περιέχομενα 1.Ιστορική Αναδρομή 2.Μονοφωνικό Σήμα 3.Στερεοφωνικό Σήμα 4.Σύγκριση Μονοφωνικό και Στερεοφωνικό σήματος 5.Ψηφιακή Μετάδοση Μηνύματος - Radio

Διαβάστε περισσότερα

Τώρα μας ακούς και από το ραδιόφωνο!!!

Τώρα μας ακούς και από το ραδιόφωνο!!! Τώρα μας ακούς και από το ραδιόφωνο!!! Ο Choicewebradio ακούγεται τώρα πια και χωρίς την χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή, αλλά και κινητού τηλεφώνου. Και αυτό γίνεται πολύ απλά με την αγορά του magicbox

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΛΤΙΟ. Ευρυζωνική πρόσβαση Ασύρµατη σύνδεση. 1. Η Εθνική Στρατηγική για την ευρυζωνική πρόσβαση

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΛΤΙΟ. Ευρυζωνική πρόσβαση Ασύρµατη σύνδεση. 1. Η Εθνική Στρατηγική για την ευρυζωνική πρόσβαση ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΛΤΙΟ Ευρυζωνική πρόσβαση Ασύρµατη σύνδεση 1. Η Εθνική Στρατηγική για την ευρυζωνική πρόσβαση Στο Επιχειρησιακό Πρόγραµµα «Κοινωνία της Πληροφορίας» του Γ ΚΠΣ προβλέπεται η χρηµατοδότηση δράσεων

Διαβάστε περισσότερα

Κυνηγώντας τά ΙΟΤΑ αλλά και τά GIOTA!!! Makroniso Ιούλιος 2005 iota EU-049 GIOTA SAS 010. SV8CYR/QRP/P Μια µοναχική ραδιοερασιτεχνική εξόρµηση.

Κυνηγώντας τά ΙΟΤΑ αλλά και τά GIOTA!!! Makroniso Ιούλιος 2005 iota EU-049 GIOTA SAS 010. SV8CYR/QRP/P Μια µοναχική ραδιοερασιτεχνική εξόρµηση. Κυνηγώντας τά ΙΟΤΑ αλλά και τά GIOTA!!! Makroniso Ιούλιος 2005 iota EU-049 GIOTA SAS 010 SV8CYR/QRP/P Μια µοναχική ραδιοερασιτεχνική εξόρµηση. Γράφει ο SV8CYR Αλέξανδρος Καρπαθίου sv8cyr@mycosmos.gr Το

Διαβάστε περισσότερα

3 ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΥΤΟΕΞΕΤΑΣΗΣ. 1) Nα αναφερθούν κάποια είδη πληροφοριών που χρησιμοποιούνται για επικοινωνία.

3 ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΥΤΟΕΞΕΤΑΣΗΣ. 1) Nα αναφερθούν κάποια είδη πληροφοριών που χρησιμοποιούνται για επικοινωνία. 3 ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΥΤΟΕΞΕΤΑΣΗΣ 1) Nα αναφερθούν κάποια είδη πληροφοριών που χρησιμοποιούνται για επικοινωνία. απ. Μπορεί να είναι ακουστικά μηνύματα όπως ομιλία, μουσική. Μπορεί να είναι μια φωτογραφία,

Διαβάστε περισσότερα

Ο κ. Πεντεδήμος μας αναλύει παρακάτω όλα όσα θέλουμε να μάθουμε για το Ασύρματο Δίκτυο.

Ο κ. Πεντεδήμος μας αναλύει παρακάτω όλα όσα θέλουμε να μάθουμε για το Ασύρματο Δίκτυο. Χρήσιμα στοιχεία για το ασύρματο δίκτυο που κατασκευάζεται στην Καλαμπάκα μας έστειλε ο συμπολίτης μας κ. Φώτης Πεντεδήμος, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Sat24.gr Ο κ. Πεντεδήμος μας αναλύει παρακάτω

Διαβάστε περισσότερα

Ο Ραδιοερασιτεχνισμός είναι κοινωνικό χόμπυ με ανθρώπινη πλευρά γιατί βασίζεται στην επικοινωνία.

Ο Ραδιοερασιτεχνισμός είναι κοινωνικό χόμπυ με ανθρώπινη πλευρά γιατί βασίζεται στην επικοινωνία. Ραδιοερασιτεχνισμός 1 Ο Ραδιοερασιτεχνισμός είναι ένα μοναδικό διεθνώς καταξιωμένο, γοητευτικό, ενδιαφέρον και συναρπαστικό χόμπυ με επιστημονικό και κοινωνικό περιεχόμενο. Ο Ραδιοερασιτεχνισμός είναι

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο31 Εξισώσεις Maxwellκαι ΗλεκτροµαγνητικάΚύµατα. Copyright 2009 Pearson Education, Inc.

Κεφάλαιο31 Εξισώσεις Maxwellκαι ΗλεκτροµαγνητικάΚύµατα. Copyright 2009 Pearson Education, Inc. Κεφάλαιο31 Εξισώσεις Maxwellκαι ΗλεκτροµαγνητικάΚύµατα ΠεριεχόµεναΚεφαλαίου 31 Τα µεταβαλλόµενα ηλεκτρικά πεδία παράγουν µαγνητικά πεδία. Ο Νόµος του Ampère-Ρεύµα µετατόπισης Νόµος του Gauss s στο µαγνητισµό

Διαβάστε περισσότερα

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ. Τέλος όταν τα κύματα 'χτυπήσουν' την κεραία λήψης, το σήμα λαμβάνεται και έπειτα αποκωδικοποιείται πίσω στην αρχική μορφή δεδομένων

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ. Τέλος όταν τα κύματα 'χτυπήσουν' την κεραία λήψης, το σήμα λαμβάνεται και έπειτα αποκωδικοποιείται πίσω στην αρχική μορφή δεδομένων ΠΟΜΠΟΣ Στις τηλεπικοινωνίες ένας πομπός είναι μια ηλεκτρονική συσκευή η οποία, με τη βοήθεια μιας κεραίας, παράγει και εκπέμπει ραδιοκύματα, με απώτερο σκοπό την, αργότερα, λήψη τους από κάποιο δέκτη.

Διαβάστε περισσότερα

Κατασκευάστε ένα απλό antenna tuner (Μέρος Α )

Κατασκευάστε ένα απλό antenna tuner (Μέρος Α ) Κατασκευάστε ένα απλό antenna tuner (Μέρος Α ) Του Νίκου Παναγιωτίδη (SV6 DBK) φυσικού και ραδιοερασιτέχνη. Ο σκοπός του άρθρου αυτού είναι να κατευθύνει τον αναγνώστη ραδιοερασιτέχνη να κατασκευάσει το

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 1 Ε Π Α Ν Α Λ Η Ψ Η. Αρχές Δικτύων Επικοινωνιών

Κεφάλαιο 1 Ε Π Α Ν Α Λ Η Ψ Η. Αρχές Δικτύων Επικοινωνιών Κεφάλαιο 1 Ε Π Α Ν Α Λ Η Ψ Η Αρχές Δικτύων Επικοινωνιών Τι είναι επικοινωνία; Είναι η διαδικασία αποστολής πληροφοριών από ένα πομπό σε κάποιο δέκτη. Η Τηλεπικοινωνία είναι η επικοινωνία από απόσταση (τηλε-).

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙ ΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ & ΘΕΜΑΤΑ ΠΕΡΑΣΜΕΝΩΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟ ΩΝ

ΕΙ ΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ & ΘΕΜΑΤΑ ΠΕΡΑΣΜΕΝΩΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟ ΩΝ ΕΙ ΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ & ΘΕΜΑΤΑ ΠΕΡΑΣΜΕΝΩΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟ ΩΝ α. Τι ονοµάζουµε διασπορά οπτικού παλµού σε µια οπτική ίνα; Ποια φαινόµενα παρατηρούνται λόγω διασποράς; (Αναφερθείτε σε

Διαβάστε περισσότερα

Να κόψει κανείς ή να μην κόψει;

Να κόψει κανείς ή να μην κόψει; Να κόψει κανείς ή να μην κόψει; Του Νίκου Παναγιωτίδη, Φυσικού και Ραδιοερασιτέχνη (SV6 DBK) Συντονίζω στους 145,510 MHz με στάσιμα 1,5:1. Να κοντύνω μερικά εκατοστά το καλώδιο μήπως καλυτερέψει; κι αν

Διαβάστε περισσότερα

Λίγα για το Πριν, το Τώρα και το Μετά.

Λίγα για το Πριν, το Τώρα και το Μετά. 1 Λίγα για το Πριν, το Τώρα και το Μετά. Ψάχνοντας από το εσωτερικό κάποιων εφημερίδων μέχρι σε πιο εξειδικευμένα περιοδικά και βιβλία σίγουρα θα έχουμε διαβάσει ή θα έχουμε τέλος πάντων πληροφορηθεί,

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ τού Greek Islands On The Air award programme GIOTA

ΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ τού Greek Islands On The Air award programme GIOTA ΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ τού Greek Islands On The Air award programme GIOTA Ποιά νησιά μετράνε. Γιά το GIOTA Award Programme μετράνε όλα τα νησιά, νησίδες, βραχονησίδες και βράχοι των Ελληνικών Θαλασσών πού σημειώνονται

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 7 ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 7 ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 7 ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ο πραγματικός κόσμος είναι ένας αναλογικός κόσμος. Όλα τα μεγέθη παίρνουν τιμές με άπειρη ακρίβεια. Π.χ. το ηλεκτρικό σήμα τάσης όπου κάθε

Διαβάστε περισσότερα

«Επικοινωνίες δεδομένων»

«Επικοινωνίες δεδομένων» Εργασία στο μάθημα «Διδακτική της Πληροφορικής» με θέμα «Επικοινωνίες δεδομένων» Αθήνα, Φεβρουάριος 2011 Χρονολογική απεικόνιση της εξέλιξης των Τηλεπικοινωνιών Χρονολογική απεικόνιση της εξέλιξης των

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ INTERNET

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ INTERNET ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ INTERNET Κεφάλαιο 6: Συσκευές τηλεπικοινωνιών και δικτύωσης (Θ) Ενεργά στοιχεία δικτύων Δύο συστήματα Η/Υ μπορούν να συνδεθούν χρησιμοποιώντας: Δια-αποδιαμορφωτές

Διαβάστε περισσότερα

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ. Α Λυκείου. Τηλεόραση. Τα μέλη της ομάδας ΚΟΡΜΠΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΙΚΟΥ ΑΤΖΕΛΑ ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ. Α Λυκείου. Τηλεόραση. Τα μέλη της ομάδας ΚΟΡΜΠΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΙΚΟΥ ΑΤΖΕΛΑ ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α Λυκείου Τηλεόραση Τα μέλη της ομάδας ΚΟΡΜΠΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΙΚΟΥ ΑΤΖΕΛΑ ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ Υπεύθυνος καθηγητής Παπαδόπουλος Σπυρίδων ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Πριν 30

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 3-3.1 Μέσα Μετάδοσης

Κεφάλαιο 3-3.1 Μέσα Μετάδοσης Κεφάλαιο 3-3.1 Μέσα Μετάδοσης Γεώργιος Γιαννόπουλος, ΠΕ19 ggiannop (at) sch.gr σελ. 71-80 - http://diktya-epal-b.ggia.info/ Creative Commons License 3.0 Share-Alike Εισαγωγή: Μέσο Μετάδοσης Είναι η φυσική

Διαβάστε περισσότερα

1. Συστήματα σταθμών βάσης Κινητής τηλεφωνίας

1. Συστήματα σταθμών βάσης Κινητής τηλεφωνίας 1. Συστήματα σταθμών βάσης Κινητής τηλεφωνίας Οι σταθερές κεραίες που χρησιμοποιούνται για τις ασύρματες επικοινωνίες ονομάζονται σταθμοί βάσης κυψελωτών επικοινωνιών ή πύργοι μετάδοσης κινητής τηλεφωνίας.

Διαβάστε περισσότερα

Το Ηµερολόγιο των Μάγιας και τα Χρήµατα από τον ρ. Καρλ Τζοχάν Κάλλεµαν

Το Ηµερολόγιο των Μάγιας και τα Χρήµατα από τον ρ. Καρλ Τζοχάν Κάλλεµαν Το Ηµερολόγιο των Μάγιας και τα Χρήµατα Από τον ρ. Καρλ Τζοχάν Κάλλεµαν Λοιπόν, ήθελα να µιλήσω για δυο πράγµατα που νοµίζω δεν συνδέονται πάντα αλλά, πραγµατικά θα τους άξιζε µια σύνδεση. Το ένα είναι

Διαβάστε περισσότερα

Η Οργάνωσή µας συνέχισε και φέτος το θεσµό της διοργάνωσης παιδικών

Η Οργάνωσή µας συνέχισε και φέτος το θεσµό της διοργάνωσης παιδικών π π ø π 2 03-10-07 23:22 Page 1 π π øσ π À π ª π π Η Οργάνωσή µας συνέχισε και φέτος το θεσµό της διοργάνωσης παιδικών Κατασκηνώσεων στην Κύπρο για τα παιδιά των συναδέλφων. Η κατασκήνωση από φέτος αναβαθµίστηκε

Διαβάστε περισσότερα

κατευθυντήρες Οδηγούµενα στοιχεία

κατευθυντήρες Οδηγούµενα στοιχεία Η κεραία Spiderbeam σχεδιάστηκε έχοντας ως γνώµονα τις ανάγκες και τις επιθυµίες ενός DXer. Πρόκειται για µία πλήρη, full-size τρίµπαντη κεραία yagi, φτιαγµένη από σύρµα και fiberglass. Το συνολικό βάρος

Διαβάστε περισσότερα

Ασκήσεις στα Συστήµατα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών Κεφάλαιο 3 ο : ΕΙΣΑΓΩΓΗ στις ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΟ ΚΥΜΑ και ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ

Ασκήσεις στα Συστήµατα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών Κεφάλαιο 3 ο : ΕΙΣΑΓΩΓΗ στις ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΟ ΚΥΜΑ και ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ Κεφάλαιο 3 ο : ΕΙΣΑΓΩΓΗ στις ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΟ ΚΥΜΑ και ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ 1. Ποµπός ΑΜ εκπέµπει σε φέρουσα συχνότητα 1152 ΚΗz, µε ισχύ φέροντος 10KW. Η σύνθετη αντίσταση της κεραίας είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΛ 476: ΚΙΝΗΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ (MOBILE NETWORKS)

ΕΠΛ 476: ΚΙΝΗΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ (MOBILE NETWORKS) ΟΜΑΔΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ: Χριστιάνα Δαυίδ 960057 Ιάκωβος Στυλιανού 992129 ΕΠΛ 476: ΚΙΝΗΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ (MOBILE NETWORKS) Δρ. Χριστόφορος Χριστοφόρου Πανεπιστήμιο Κύπρου - Τμήμα Πληροφορικής Παρουσίαση 1- ΚΕΡΑΙΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Πανεπιστήμιο Κύπρου Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Εργαστήριο Κυκλωμάτων και Μετρήσεων

Πανεπιστήμιο Κύπρου Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Εργαστήριο Κυκλωμάτων και Μετρήσεων Πανεπιστήμιο Κύπρου Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Εργαστήριο Κυκλωμάτων και Μετρήσεων Εργαστήριο 10 Μετάδοση και Αποδιαμόρφωση Ραδιοφωνικών Σημάτων Λευκωσία, 2010 Εργαστήριο 10

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2013

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2013 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2013 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (Ι) ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ Μάθημα : Τεχνολογία Ηλεκτρονικών

Διαβάστε περισσότερα

Πολυπλεξία. http://diktya-epal-b.ggia.info Creative Commons License 3.0 Share-Alike

Πολυπλεξία. http://diktya-epal-b.ggia.info Creative Commons License 3.0 Share-Alike Πολυπλεξία Ανάλυση σημάτων στο πεδίο χρόνου, συχνότητας, πολυπλεξία διαίρεσης συχνότητας, πολυπλεξία διαίρεσης χρόνου (1.6 ενότητα σελ 19-20, 29-30 και στοιχεία από 2.1 ενότητα σελ. 52-58). http://diktya-epal-b.ggia.info

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 1 Ε Π Α Ν Α Λ Η Ψ Η

Κεφάλαιο 1 Ε Π Α Ν Α Λ Η Ψ Η Κεφάλαιο 1 Ε Π Α Ν Α Λ Η Ψ Η Αρχές Δικτύων Επικοινωνιών Σελ. 9-50 Γεώργιος Γιαννόπουλος ΠΕ19, ggiannop (at) sch.gr http://diktya-epal-b.ggia.info/ Creative Commons License 3.0 Share-Alike Σύνδεση από σημείο

Διαβάστε περισσότερα

Modern Greek Stage 6 Part 2 Transcript

Modern Greek Stage 6 Part 2 Transcript 1. Announcement Καλημέρα, παιδιά. Θα ήθελα να δώσετε μεγάλη προσοχή σε ό,τι πω σήμερα, γιατί όλες οι ανακοινώσεις είναι πραγματικά πολύ σημαντικές. Λοιπόν ξεκινάμε: Θέμα πρώτο: Αύριο η βιβλιοθήκη του σχολείου

Διαβάστε περισσότερα

Επίκ. Καθηγητής. Θεωρία-Ασκήσεις: Παρασκευή 8:00-11:00. όροφος

Επίκ. Καθηγητής. Θεωρία-Ασκήσεις: Παρασκευή 8:00-11:00. όροφος Θεωρία-Ασκήσεις: Παρασκευή 8:00-11:00 E-mail: tsiftsis@teilam.gr URL: http://users.teilam.gr/~tsiftsis Γραφείο: Κτήριο Βιβλιοθήκης, 1 ος όροφος 1 Πηγές Μαθήματος 1. Βιβλίο: Γ. K. Καραγιαννίδης, Τηλεπικοινωνιακά

Διαβάστε περισσότερα

«Πούλα τα όσο θες... πούλα ας πούµε το καλάµι από 200 ευρώ, 100. Κατάλαβες;»

«Πούλα τα όσο θες... πούλα ας πούµε το καλάµι από 200 ευρώ, 100. Κατάλαβες;» «Πούλα τα όσο θες... πούλα ας πούµε το καλάµι από 200 ευρώ, 100. Κατάλαβες;» Οπου (Α) ο καλούµενος - χρήστης της υπ' αριθ. 698... (µέλος της Χ.Α.) Οπου (Β) ο καλών Ηµεροµηνία: 20/09/2013 Εναρξη: 22:12':00''

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΟΠΤΙΚΩΝ ΙΝΩΝ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΟΠΤΙΚΩΝ ΙΝΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΟΠΤΙΚΩΝ ΙΝΩΝ ΟΡΙΣΜΟΣ: Μια οπτική ίνα είναι µια γυάλινη ή πλαστική ίνα που µεταφέρει το φως κατά µήκος της. Είναι γνωστό πως τα καλώδια κατασκευάζονται από χαλκό ή κράµατά του. Οδηγηθήκαµε

Διαβάστε περισσότερα

Έξυπνο Σύστηµα Συναγερµού Ασφαλείας

Έξυπνο Σύστηµα Συναγερµού Ασφαλείας Έξυπνο Σύστηµα Συναγερµού Ασφαλείας Οδηγίες Λειτουργίας Σας ευχαριστούµε που χρησιµοποιείτε το έξυπνο σύστηµα συναγερµού της εταιρίας µας. Τα προϊόντα µας είναι ιδανικά για οικογένειες, τράπεζας, µικρές

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α ΛΥΚΕΙΟΥ Α ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ ΣΧ. ΕΤΟΣ 2011-2012

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α ΛΥΚΕΙΟΥ Α ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ ΣΧ. ΕΤΟΣ 2011-2012 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΙΚΤΥΑ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α ΛΥΚΕΙΟΥ Α ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ ΣΧ. ΕΤΟΣ 2011-2012 Ι Α Σ Υ Ν Ε Σ Η Π Λ Η Ρ Ο Φ Ο Ρ ΙΑ Ε Π Ι ΚΟ Ι Ν Ω Ν Ι Α Ι Σ ΤΟ Σ Ε Λ Ι Α Κ Ι Ν ΥΝ Ο Σ Α Υ Ρ Ι Ο ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΟΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΡ. ΕΡΩΤΗΜ/ΓΙΟΥ:... ΗΜ/ΝΙΑ:... Καληµέρα/καλησπέρα σας, Ονοµάζοµαι...και είµαι συνεργάτης της Μentoring, µιας εταιρίας που διεξάγει έρευνες κοινής γνώµης. Αυτές

Διαβάστε περισσότερα

Κοσµολογία. Το παρελθόν, το παρόν, και το µέλλον του Σύµπαντος.

Κοσµολογία. Το παρελθόν, το παρόν, και το µέλλον του Σύµπαντος. Κοσµολογία Το παρελθόν, το παρόν, και το µέλλον του Σύµπαντος. Τι είναι όµως η Κοσµολογία; Ηκοσµολογία είναι ο κλάδος της φυσικής που µελετά την δηµιουργία και την εξέλιξη του Σύµπαντος. Με τον όρο Σύµπαν

Διαβάστε περισσότερα

Το Ραδιόφωνο. Μιτακίδου Ελισάβετ. Μαθητής Α2 Γυμνασίου, Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης. Επιβλέπων Καθηγητής: Κωνσταντίνος Παρασκευόπουλος

Το Ραδιόφωνο. Μιτακίδου Ελισάβετ. Μαθητής Α2 Γυμνασίου, Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης. Επιβλέπων Καθηγητής: Κωνσταντίνος Παρασκευόπουλος Το Ραδιόφωνο Μιτακίδου Ελισάβετ Μαθητής Α2 Γυμνασίου, Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης Επιβλέπων Καθηγητής: Κωνσταντίνος Παρασκευόπουλος Καθηγητής Πληροφορικής Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης Το ραδιόφωνο

Διαβάστε περισσότερα

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΑΓΩΠΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΑΪΟΥ / ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΑΓΩΠΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΑΪΟΥ / ΙΟΥΝΙΟΥ 2014 ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΜΑΚΑΡΙΟΣ Γ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2013 2014 ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΑΓΩΠΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΑΪΟΥ / ΙΟΥΝΙΟΥ 2014 Κατεύθυνση: ΠΡΑΚΤΙΚΗ Κλάδος: ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑ Μάθημα: ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Τάξη: A Τμήμα:

Διαβάστε περισσότερα

Γιατί να Σπουδάσω Φυσική?

Γιατί να Σπουδάσω Φυσική? Γιατί να Σπουδάσω Φυσική? 1 Γιατί να Σπουδάσω Φυσική? Ενα σύντοµο ταξίδι στον Κόσµο της Φυσικής και στο Τµήµα Φυσικής του Α.Π.Θ. Σαµψωνίδης Δήµος Επικ. Καθηγητής Φυσικής Στοιχειωδών Σωµατιδίων, Α.Π.Θ.

Διαβάστε περισσότερα

Cubitech Hellas Ακροπόλεως 24, Καλλιθέα, Αθήνα Τ.Κ. 176 75, Ελλάδα, Τηλ. 210 9580887-8 Φαξ.2109580885

Cubitech Hellas Ακροπόλεως 24, Καλλιθέα, Αθήνα Τ.Κ. 176 75, Ελλάδα, Τηλ. 210 9580887-8 Φαξ.2109580885 CubisLITE Client Οδηγίες Χρήσεως Cubitech Hellas Ακροπόλεως 24, Καλλιθέα, Αθήνα Τ.Κ. 176 75, Ελλάδα, Τηλ. 210 9580887-8 Φαξ.2109580885 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Γενικά 1. Τι είναι ο CubisLITE Server 2. Τι είναι ο

Διαβάστε περισσότερα

1 / 15 «ΟΙ ΓΛΩΣΣΕΣ ΚΑΙ ΕΓΩ» Ερωτηµατολόγιο για τους µαθητές της 3 ης Γυµνασίου. Μάρτιος 2007

1 / 15 «ΟΙ ΓΛΩΣΣΕΣ ΚΑΙ ΕΓΩ» Ερωτηµατολόγιο για τους µαθητές της 3 ης Γυµνασίου. Μάρτιος 2007 1 / 15 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Έρευνα υποστηριζόµενη από τη Γενική ιεύθυνση Εκπαίδευσης και Πολιτισµού της Ε.Ε., στο πλαίσιο του προγράµµατος Σωκράτης «ΟΙ ΓΛΩΣΣΕΣ ΚΑΙ ΕΓΩ» Ερωτηµατολόγιο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ Συµ ληρωµατικό ερωτηµατολόγιο Α ΚΙΤΡΙΝΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ F-2-F A (5 ος Γύρος 2010) 1 Οδηγ. Προς ΣΥΝΕΝΤΕΥΚΤΗ: AN ΤO ΕΡΩΤΩΜΕΝΟ ΑΤΟΜΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΡΑΣ, ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΗΝ GF1.

Διαβάστε περισσότερα

«Επικοινωνίες δεδομένων»

«Επικοινωνίες δεδομένων» Εργασία στο μάθημα «Διδακτική της Πληροφορικής» με θέμα «Επικοινωνίες δεδομένων» Αθήνα, Φεβρουάριος 2011 Χρονολογική απεικόνιση της εξέλιξης των Τηλεπικοινωνιών Χρονολογική απεικόνιση της εξέλιξης των

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ F3-9000 ΜΕ ΕΠΙΤΗΡΗΤΗ ΦΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΡΙΦΑΣΙΚΟΥΣ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ F3-9000 ΜΕ ΕΠΙΤΗΡΗΤΗ ΦΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΡΙΦΑΣΙΚΟΥΣ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ F3-9000 ΜΕ ΕΠΙΤΗΡΗΤΗ ΦΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΡΙΦΑΣΙΚΟΥΣ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ ΣΥΝ ΕΣΜΟΛΟΓΙΑ ΕΞΟ ΟΣ ΓΙΑ ΜΟΤΕΡ 380Vac 1.-2.-3. ΤΡΟΦΟ ΟΣΙΑ ΜΟΤΕΡ 380Vac ΦΑΣΕΙΣ. 4. ΟΥ ΕΤΕΡΟΣ ΜΟΤΕΡ. 5. ΓΕΙΩΣΗ ΜΟΤΕΡ. ΕΙΣΟ ΟΣ ΙΚΤΥΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΟΤΗΤΑ 7 7.0 ΚΕΡΑΙΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ

ΕΝΟΤΗΤΑ 7 7.0 ΚΕΡΑΙΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 7 7.0 ΚΕΡΑΙΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Οι κεραίες είναι βασικό εξάρτημα της ασύρματης επικοινωνίας. Στον πομπό του ασύρματου επικοινωνιακού συστήματος, υπάρχει η κεραία εκπομπής και στο δέκτη υπάρχει η κεραία

Διαβάστε περισσότερα

Η κεραία αποτελείται από τρεις τομείς: Κατευθυντήρας. Δουλειά του είναι να ενισχύει το σήμα που δέχεται ή εκπέμπει. Ανακλαστήρας. Ανακλά το σήμα που

Η κεραία αποτελείται από τρεις τομείς: Κατευθυντήρας. Δουλειά του είναι να ενισχύει το σήμα που δέχεται ή εκπέμπει. Ανακλαστήρας. Ανακλά το σήμα που ΚΔΡΑΙΔ ΜΙΑ ΚΕΡΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΗΛΕΚΣΡΙΚΗ ΔΙΑΣΑΞΗ ΠΟΤ ΜΕΣΑΣΡΕΠΕΙ ΣΗΝ ΗΛΕΚΣΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ Ε ΡΑΔΙΟΚΤΜΑΣΑ ΚΑΙ ΑΝΣΙΣΡΟΥΩ. ΦΡΗΙΜΟΠΟΙΕΙΣΑΙ ΤΝΗΘΩ ΜΕ ΕΝΑ ΡΑΔΙΟΥΩΝΙΚΟ ΠΟΜΠΟ Η ΡΑΔΙΟΥΩΝΙΚΟ ΔΕΚΣΗ. ΟΙ ΚΕΡΑΙΕ ΑΠΟΣΕΛΟΤΝ ΗΜΑΝΣΙΚΕ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΟΤΗΤΑ 6 6.0 ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ

ΕΝΟΤΗΤΑ 6 6.0 ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 6 60 ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η τηλεόραση είναι σήμερα ένα από τα πιο σημαντικά επικοινωνιακά συστήματα Δεν υπάρχει άνθρωπος, στις ανεπτυγμένες χώρες, που να μην αφιερώνει ορισμένες ώρες την ημέρα μπροστά

Διαβάστε περισσότερα

Καλώδια RG Μύθοι και Αλήθειες (Μέρος 1 ο )

Καλώδια RG Μύθοι και Αλήθειες (Μέρος 1 ο ) Ηµεροµηνία: 19/02/2007 BIOKAL Α.Ε. Καλώδια RG Μύθοι και Αλήθειες (Μέρος 1 ο ) BIOKAL A.E. Βιοµηχανία Ειδικών Καλωδίων Πεντάλοφος Θεσσαλονίκη Τηλ: 2310 787 202 Fax: 2310 787 977 www.biokal.gr Καλώδια RG

Διαβάστε περισσότερα

49ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Β ΟΜΑΔΑ

49ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Β ΟΜΑΔΑ 49ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Β ΟΜΑΔΑ PROJECT: Η ΜΕΤΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ Υπεύθυνος καθηγητής: Κ. Ραουζέος ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ

Διαβάστε περισσότερα

Doppler Radar. Μεταφορά σήµατος µε την βοήθεια των µικροκυµάτων.

Doppler Radar. Μεταφορά σήµατος µε την βοήθεια των µικροκυµάτων. ρ. Χ. Βοζίκης Εργαστήριο Φυσικής ΙΙ 101 10. Άσκηση 10 Doppler Radar. Μεταφορά σήµατος µε την βοήθεια των µικροκυµάτων. 10.1 Σκοπός της εργαστηριακής άσκησης Σκοπός της άσκησης είναι η γνωριµία των σπουδαστών

Διαβάστε περισσότερα

SV5AZP και CQWW SSB 2002 ΜΙΑ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ

SV5AZP και CQWW SSB 2002 ΜΙΑ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ 01-11 11-2002 Τεύχος 12ο ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2002 Μηνιαία έκδοση των Ραδιοερασιτεχνών SV5 και SV9 Το πρώτο Ελληνικό ραδιοερασιτεχνικό κυβερνοπεριοδικό Σε αυτή την έκδοση: Ο ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ. VHF DIPOLE.. ΤΑ ΛΙΟΝΤΑΡΑΚΙΑ..

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Σύνταξη από: Μ. Μόσχος SW1MON Στα ασυρματικά δίκτυα «ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ» Νέα Φιλαδέλφεια 27/12/2009 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Αναλυτική ύλη για την Ασυρματική Επικοινωνία...

Διαβάστε περισσότερα

«Η Αξιοποίηση του ΑΒΕΚΤ για τις Βιβλιοθήκες Κυβερνητικών Υπηρεσιών»

«Η Αξιοποίηση του ΑΒΕΚΤ για τις Βιβλιοθήκες Κυβερνητικών Υπηρεσιών» Οµιλία στο Πρώτο Συνέδριο Κυπριακών Βιβλιοθηκών «Ο Ρόλος της Βιβλιοθήκης στον 21ον Αιώνα» 2 Νοεµβρίου 2001 Με θέµα «Η Αξιοποίηση του ΑΒΕΚΤ για τις Βιβλιοθήκες Κυβερνητικών Υπηρεσιών» Εισαγωγή Επιτρέψετε

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόµενα. Επικοινωνίες εδοµένων: Τρόποι Μετάδοσης και Πρωτόκολλα. Εισαγωγή

Περιεχόµενα. Επικοινωνίες εδοµένων: Τρόποι Μετάδοσης και Πρωτόκολλα. Εισαγωγή Επικοινωνίες εδοµένων: Τρόποι Μετάδοσης και Πρωτόκολλα Περιεχόµενα Εισαγωγή Επικοινωνία εδοµένων Αναλογική vs. Ψηφιακή Μετάδοση ιαµόρφωση σήµατος Κανάλια επικοινωνίας Κατεύθυνση και ρυθµοί µετάδοσης Ασύγχρονη

Διαβάστε περισσότερα

Συνδεσιμότητα κινητού τηλεφώνου

Συνδεσιμότητα κινητού τηλεφώνου Συνδεσιμότητα κινητού τηλεφώνου Συνδεσιμότητα κινητού Wifi O όρος WIFI (Wireless Fidelity) χρησιμοποιείται για να προσδιορίσει τις συσκευές που βασίζονται στην προδιαγραφή και εκπέμπουν σε συχνότητες 2.4GHz.

Διαβάστε περισσότερα

Πανεπιστήµιο Κύπρου Τµήµα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Εργαστήριο Κυκλωµάτων και Μετρήσεων

Πανεπιστήµιο Κύπρου Τµήµα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Εργαστήριο Κυκλωµάτων και Μετρήσεων Πανεπιστήµιο Κύπρου Τµήµα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Εργαστήριο Κυκλωµάτων και Μετρήσεων Εργαστήριο 5 Γραµµικότητα (Linearity), Αναλογικότητα (Proportionality), και Επαλληλία (Superposition)

Διαβάστε περισσότερα

Ο εγωιστής γίγαντας. Μεταγραφή : Γλυμίτσα Ευθυμία. Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης. «Αλέξανδρος Δελμούζος»

Ο εγωιστής γίγαντας. Μεταγραφή : Γλυμίτσα Ευθυμία. Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης. «Αλέξανδρος Δελμούζος» Ο εγωιστής γίγαντας Μεταγραφή : Γλυμίτσα Ευθυμία Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης «Αλέξανδρος Δελμούζος» 2010-2011 Κάθε απόγευμα μετά από το σχολείο τα παιδιά πήγαιναν για να παίξουν στον κήπο του γίγαντα.

Διαβάστε περισσότερα

1 / 13 «ΟΙ ΓΛΩΣΣΕΣ ΚΑΙ ΕΓΩ» Ερωτηµατολόγιο για τους µαθητές της 5 ης ηµοτικού. Μάρτιος 2007

1 / 13 «ΟΙ ΓΛΩΣΣΕΣ ΚΑΙ ΕΓΩ» Ερωτηµατολόγιο για τους µαθητές της 5 ης ηµοτικού. Μάρτιος 2007 1 / 13 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Έρευνα υποστηριζόµενη από τη Γενική ιεύθυνση Εκπαίδευσης και Πολιτισµού της Ε.Ε., στο πλαίσιο του προγράµµατος Σωκράτης «ΟΙ ΓΛΩΣΣΕΣ ΚΑΙ ΕΓΩ» Ερωτηµατολόγιο

Διαβάστε περισσότερα

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 02

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 02 Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 2 5 Μ 0 Ν Α Δ Ε Σ 1 Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ Κ Α Ι Θ

Διαβάστε περισσότερα

Ασύρµατη λειτουργία (µόνο σε επιλεγµένα µοντέλα)

Ασύρµατη λειτουργία (µόνο σε επιλεγµένα µοντέλα) Ασύρµατη λειτουργία (µόνο σε επιλεγµένα µοντέλα) Οδηγός χρήσης Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η επωνυµία Windows είναι εµπορικό σήµα κατατεθέν της εταιρείας Microsoft Corporation.

Διαβάστε περισσότερα

Ν έ ο ς ά ν ε μ ο ς. Το πρώτο Ελληνικό ραδιοερασιτεχνικό κυβερνοπεριοδικό

Ν έ ο ς ά ν ε μ ο ς. Το πρώτο Ελληνικό ραδιοερασιτεχνικό κυβερνοπεριοδικό Μηνιαία έκδοση των Ραδιοερασιτεχνών SV5 και SV9 01-04-2002 Τεύχος 5ο Απρίλιος 2002 Το πρώτο Ελληνικό ραδιοερασιτεχνικό κυβερνοπεριοδικό Σε αυτή την έκδοση: Callbook... O.E.A.. ΝΟ-44 APRS sat.. Δεν πετάμε.

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ

ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 2 5 Μ 0 Ν Α Δ Ε Σ 1 Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ Κ Α

Διαβάστε περισσότερα

Τα παιδιά της Πρωτοβουλίας και η Δώρα Νιώπα γράφουν ένα παραμύθι - αντίδωρο

Τα παιδιά της Πρωτοβουλίας και η Δώρα Νιώπα γράφουν ένα παραμύθι - αντίδωρο Τα παιδιά της Πρωτοβουλίας και η Δώρα Νιώπα γράφουν ένα παραμύθι - αντίδωρο Ο Ηλίας ανεβαίνει Ψηλά Ψηλότερα Κάθε Μάρτιο, σε μια Χώρα Κοντινή, γινόταν μια Γιορτή! Η Γιορτή των Χαρταετών. Για πρώτη φορά,

Διαβάστε περισσότερα

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 2 5 Μ 0 Ν Α Δ Ε Σ 1 Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ Κ

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογές Πληροφορικής

Εφαρμογές Πληροφορικής Εφαρμογές Πληροφορικής Κεφάλαιο 12 Επικοινωνίες Δίκτυα Διαδίκτυο και ιστοσελίδες ΜΕΡΟΣ Α 1. Επικοινωνίες Αναλογικό Σήμα (analog signal) Eίναι ένα σήμα το οποίο μεταβάλλεται συνεχώς μέσα στο χρόνο. Π.χ.

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΚΑ Α.Ε. επίσημος αντιπρόσωπος. Ασύρµατο Σύστηµα Αµφίδροµης Επικοινωνίας. µε Συχνότητα λειτουργίας 868 MHz

ΗΛΚΑ Α.Ε. επίσημος αντιπρόσωπος. Ασύρµατο Σύστηµα Αµφίδροµης Επικοινωνίας. µε Συχνότητα λειτουργίας 868 MHz Ασύρµατο Σύστηµα Αµφίδροµης Επικοινωνίας µε Συχνότητα λειτουργίας 868 MHz Οι πίνακες ελέγχου της σειράς lares µπορούν να διαχειριστούν έως 64 ασύρµατες ( ή 128 Ζώνες) µέσω των νέων ποµποδέκτων που συνδέονται

Διαβάστε περισσότερα

Οι βασικές βαθμίδες του συστήματος των δορυφορικών επικοινωνιών δίνονται στο παρακάτω σχήμα :

Οι βασικές βαθμίδες του συστήματος των δορυφορικών επικοινωνιών δίνονται στο παρακάτω σχήμα : Εισαγωγικά Τα δορυφορικά δίκτυα επικοινωνίας αποτελούν ένα σημαντικό τμήμα των σύγχρονων τηλεπικοινωνιακών συστημάτων. Οι δορυφόροι παρέχουν τη δυνατότητα κάλυψης μεγάλων γεωγραφικών περιοχών. Η δυνατότητα

Διαβάστε περισσότερα

ΒΛΑΣΤΗΣΗ (ΜΑΤΘΑΙΟΥ) !"Τίτλος διερεύνησης: Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν το πόσο γρήγορα θα βλαστήσουν τα σπέρματα των οσπρίων.

ΒΛΑΣΤΗΣΗ (ΜΑΤΘΑΙΟΥ) !Τίτλος διερεύνησης: Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν το πόσο γρήγορα θα βλαστήσουν τα σπέρματα των οσπρίων. ΒΛΑΣΤΗΣΗ (ΜΑΤΘΑΙΟΥ)!"Τίτλος διερεύνησης: Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν το πόσο γρήγορα θα βλαστήσουν τα σπέρματα των οσπρίων.!"σύντομη περιγραφή διερεύνησης: Στη διερεύνησή μας μετρήθηκε ο χρόνος που χρειάστηκαν

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΦΥΡΑ ΣΤΑΣΙΜΩΝ/ΒΑΤΟΜΕΤΡΟ ΓΙΑ VHF/UHF

ΓΕΦΥΡΑ ΣΤΑΣΙΜΩΝ/ΒΑΤΟΜΕΤΡΟ ΓΙΑ VHF/UHF Συνεχίζοντας με την παρουσίαση των ποιοτικών κατασκευών σε κιτ της Delta Fox, αυτό το μήνα σας παρουσιάζουμε άλλη μια αξιόλογη κατασκευή. Πρόκειται για μια γέφυρα στασίμων VHF/UHF ισχύος 100 Watt, η οποία

Διαβάστε περισσότερα

ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΩΣΤΕ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ. Του ρα Κώστα Γ. Κονή *

ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΩΣΤΕ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ. Του ρα Κώστα Γ. Κονή * ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΩΣΤΕ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Του ρα Κώστα Γ. Κονή * Το θέµα των πωλήσεων ήταν και θα παραµείνει πάντοτε πρώτο στις προτεραιότητες κάθε επιχείρησης. Μάλλον, θα έπρεπε να ήταν το πρώτο θέµα πάντοτε

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα 2. Φυσικό Στρώµα: Μέσα & Τεχνικές Μετάδοσης

Ενότητα 2. Φυσικό Στρώµα: Μέσα & Τεχνικές Μετάδοσης Ενότητα 2 Φυσικό Στρώµα: Μέσα & Τεχνικές Μετάδοσης Εισαγωγή στις βασικές έννοιες των δικτύων υπολογιστών ικτυακός Καταµερισµός Εργασίας Το υπόδειγµα του Internet Εξοπλισµός ικτύου Κατηγοριοποίηση ικτύων

Διαβάστε περισσότερα

Η ζωή είναι αλλού. < <Ηλέκτρα>> Το διαδίκτυο είναι γλυκό. Προκαλεί όμως εθισμό. Γι αυτό πρέπει τα παιδιά. Να το χρησιμοποιούν σωστά

Η ζωή είναι αλλού. < <Ηλέκτρα>> Το διαδίκτυο είναι γλυκό. Προκαλεί όμως εθισμό. Γι αυτό πρέπει τα παιδιά. Να το χρησιμοποιούν σωστά Δράση 2 Σκοπός: Η αποτελεσματικότερη ενημέρωση των μαθητών σχετικά με όλα τα είδη συμπεριφορικού εθισμού και τις επιπτώσεις στην καθημερινή ζωή! Οι μαθητές εντοπίζουν και παρακολουθούν εκπαιδευτικά βίντεο,

Διαβάστε περισσότερα

Ενημέρωση (Διαφήμιση) - Αφίσα

Ενημέρωση (Διαφήμιση) - Αφίσα 1o ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ενημέρωση (Διαφήμιση) - Αφίσα Αρχική Σελίδα Περιεχόμενα CD Rom Θέματα 1ου Κεφαλαίου Εισαγωγή Πριν ξεκινήσουμε να βλέπουμε τη σχέση της Αγέλης μας με την διαφήμιση, καλό είναι να έχουμε μια

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ. Κανονισµός Καθορισµού των Τελών Χρήσης του Φάσµατος και των Τελών Εκχώρησης Ραδιοσυχνοτήτων

ΑΠΟΦΑΣΗ. Κανονισµός Καθορισµού των Τελών Χρήσης του Φάσµατος και των Τελών Εκχώρησης Ραδιοσυχνοτήτων Μαρούσι, 14-2-2003 ΑΡΙΘ. ΑΠ.:276/49 ΑΠΟΦΑΣΗ Κανονισµός Καθορισµού των Τελών Χρήσης του Φάσµατος και των Τελών Εκχώρησης Ραδιοσυχνοτήτων Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδροµείων (ΕΕΤΤ), Έχοντας

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2009

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2009 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2009 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (Ι) ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ Μάθημα : Τεχνολογία Ηλεκτρονικών

Διαβάστε περισσότερα

Το κινητό τηλέφωνο. Θάνος Ψαρράς. Μαθητής Β4 Γυμνασίου, Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης. Επιβλέπων Καθηγητής: Κωνσταντίνος Παρασκευόπουλος

Το κινητό τηλέφωνο. Θάνος Ψαρράς. Μαθητής Β4 Γυμνασίου, Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης. Επιβλέπων Καθηγητής: Κωνσταντίνος Παρασκευόπουλος Το κινητό τηλέφωνο Θάνος Ψαρράς Μαθητής Β4 Γυμνασίου, Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης Επιβλέπων Καθηγητής: Κωνσταντίνος Παρασκευόπουλος Καθηγητής Πληροφορικής Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης Η παρακάτω

Διαβάστε περισσότερα

κάνουμε τι; Γιατί άμα είναι να είμαστε απλώς ενωμένοι, αυτό λέγεται παρέα. Εγώ προτιμώ να παράγουμε ένα Έργο και να δούμε.

κάνουμε τι; Γιατί άμα είναι να είμαστε απλώς ενωμένοι, αυτό λέγεται παρέα. Εγώ προτιμώ να παράγουμε ένα Έργο και να δούμε. Εισήγηση του Ν. Λυγερού στη 2η Παγκόσμια Συνδιάσκεψη Ποντιακής Νεολαίας "Οι προκλήσεις του 21ου αιώνα, η ποντιακή νεολαία και ο ρόλος της στο οικουμενικό περιβάλλον". Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης

Διαβάστε περισσότερα

Περικλέους Σταύρου 31 34100 Χαλκίδα Τ: 2221-300524 & 6937016375 F: 2221-300524 @: chalkida@diakrotima.gr W: www.diakrotima.gr

Περικλέους Σταύρου 31 34100 Χαλκίδα Τ: 2221-300524 & 6937016375 F: 2221-300524 @: chalkida@diakrotima.gr W: www.diakrotima.gr Περικλέους Σταύρου 31 34100 Χαλκίδα Τ: 2221-300524 & 6937016375 F: 2221-300524 @: chalkida@diakrotima.gr W: www.diakrotima.gr Προς: Μαθητές Α, Β & Γ Λυκείου / Κάθε ενδιαφερόμενο Αγαπητοί Φίλοι Όπως σίγουρα

Διαβάστε περισσότερα

Πλατφόρµα Ευρυζωνικών ικτύων - Στρατηγική Ερευνητική Ατζέντα

Πλατφόρµα Ευρυζωνικών ικτύων - Στρατηγική Ερευνητική Ατζέντα Εισηγητής: Γιώργος Καλπάκης MSc Πλατφόρµα Ευρυζωνικών ικτύων - Στρατηγική Ερευνητική Ατζέντα 1 Θέµατα Κίνητρο της Ε1 Παρούσα Κατάσταση στην Ευρώπη Παρούσα Κατάσταση στην Ελλάδα Προϋποθέσεις Προώθησης της

Διαβάστε περισσότερα

CB-19 CB RADIO COBRA 19DX IV CB-19 COBRA 19DX IV

CB-19 CB RADIO COBRA 19DX IV CB-19 COBRA 19DX IV Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ CB-19 CB RADIO CB-19 COBRA 19DX IV CB-19 COBRA 19DX IV ΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΑΚΡΟ ΕΚΤΕΣ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ Βασικές δυνατότητες της συσκευής 40 κανάλια Άµεση επιλογή καναλιών 9/19 υνατότητα σύνδεσης

Διαβάστε περισσότερα

Σύνθετες Ασκήσεις για ιάδοση, ιασπορά και Αντιστάθµισή της

Σύνθετες Ασκήσεις για ιάδοση, ιασπορά και Αντιστάθµισή της ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟ ΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΣΧΟΛΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΙΚΤΥΑ ΟΠΤΙΚΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Καθηγητής. Συβρίδης Σύνθετες Ασκήσεις για ιάδοση, ιασπορά και Αντιστάθµισή

Διαβάστε περισσότερα

TRACKER V1.0 Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

TRACKER V1.0 Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ TRACKER V1.0 Το TRACKER είναι ένα interface που συνδέει ένα δέκτη GPS µε ένα ποµποδέκτη VHF. Π.χ. αν έχετε κάποιο παλιό φορητό VHF, είναι µια χαρά για χρήση µε το TRACKER! Με αυτόν τον τρόπο, ο ποµποδέκτης

Διαβάστε περισσότερα

Νεανική επιχειρηµατικότητα : ο ρόλος και η συµβολή των σύγχρονων επιχειρήσεων

Νεανική επιχειρηµατικότητα : ο ρόλος και η συµβολή των σύγχρονων επιχειρήσεων ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ Σόφη ασκαλάκη Μυτιληναίου Μέλος Σ, ΣΕΒ Νεανική επιχειρηµατικότητα : ο ρόλος και η συµβολή των σύγχρονων επιχειρήσεων Καλησπέρα σας, και καλωσορίσατε! Είµαι η Σόφη ασκαλάκη Μυτιληναίου,

Διαβάστε περισσότερα

144.800, IARU, και BAND PLAN

144.800, IARU, και BAND PLAN 144.800, IARU, και BAND PLAN ή πόσο εύκολο είναι στην Ελλάδα να είναι όλα μπάχαλο. Το κείμενο έχει επίσης ιστορική αξία και δείχνει πως για να προχωρήσει κάτι στην χώρα μας θέλει επιπλέον κούραση και ταλαιπωρία.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΩΣΗ ΡΑ ΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΚΩ

ΕΝΩΣΗ ΡΑ ΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΚΩ 01-08 08-2002 Τεύχος 9ο ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2002 Μηνιαία έκδοση των Ραδιοερασιτεχνών SV5 και SV9 Το πρώτο Ελληνικό ραδιοερασιτεχνικό κυβερνοπεριοδικό Σε αυτή την έκδοση: WANTED. ΕΝΩΣΗ ΡΑ ΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΚΩ Aeronautical

Διαβάστε περισσότερα

Ποτέ μην αποσυνδέετε των αγωγό γείωσης από το καλώδιο τροφοδοσίας. Η συσκευή δεν είναι κατάλληλη για χρήση σε εξωτερικούς χώρους.

Ποτέ μην αποσυνδέετε των αγωγό γείωσης από το καλώδιο τροφοδοσίας. Η συσκευή δεν είναι κατάλληλη για χρήση σε εξωτερικούς χώρους. ΕΝΙΣΧΥΤΕΣ ΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ PA MUSP 080 / 120 / 180 Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ ιαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες πριν χρησιμοποιήσετε αυτό το προϊόν για πρώτη φορά. Στις οδηγίες που ακολουθούν

Διαβάστε περισσότερα

Κοινωνικό Προφίλ. ραστηριότητες. Στόχος. Νέες ράσεις. e-mail: info@youngsafedrivers.com web site: www.youngsafedrivers.com

Κοινωνικό Προφίλ. ραστηριότητες. Στόχος. Νέες ράσεις. e-mail: info@youngsafedrivers.com web site: www.youngsafedrivers.com Ελληνική Εταιρία Νέων Σωστής Οδικής Συµπεριφοράς Αστική µη κερδοσκοπική εταιρία 2011 Ελληνική Εταιρία Νέων Σωστής Οδικής Συµπεριφοράς All Rights Reserved Ελληνική Εταιρία Νέων Σωστής Οδικής Συµπεριφοράς

Διαβάστε περισσότερα

Λήστευαν το δημόσιο χρήμα - Το B' Μέρος με τους αποκαλυπτικούς διαλόγους Άκη - Σμπώκου

Λήστευαν το δημόσιο χρήμα - Το B' Μέρος με τους αποκαλυπτικούς διαλόγους Άκη - Σμπώκου Λήστευαν το δημόσιο χρήμα - Το B' Μέρος με τους αποκαλυπτικούς διαλόγους Άκη - Σμπώκου - από τον Φουάτ σε τρεις εταιρίες χρήματα... μπλου μπρουμέλ, άλλη μια P.A κάπως έτσι και άλλη μία που μου είχες πει

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Χ. ΖΙΟΥΛΑΣ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Χ. ΖΙΟΥΛΑΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ (ΕΠΙΛΟΓΗΣ - Α ΛΥΚΕΙΟΥ) ΚΕΦ. 8 ΔΙΚΤΥΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΘΕΩΡΙΑΣ 2014-2015 Καθηγητής ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Χ. ΖΙΟΥΛΑΣ e-mail: vczioulas@yahoo.com site: http://www.zioulas.gr ΚΕΦ.8 ΔΙΚΤΥΑ

Διαβάστε περισσότερα

Τράντα Βασιλική Β εξάμηνο Ειδικής Αγωγής

Τράντα Βασιλική Β εξάμηνο Ειδικής Αγωγής Τράντα Βασιλική Β εξάμηνο Ειδικής Αγωγής Ο Μικρός Πρίγκιπας έφτασε στη γη. Εκεί είδε μπροστά του την αλεπού. - Καλημέρα, - Καλημέρα, απάντησε ο μικρός πρίγκιπας, ενώ έψαχνε να βρει από πού ακουγόταν η

Διαβάστε περισσότερα

θα φέρουμε την ψηφιακή στις 18, τι σημαίνει; Ότι το κύπελο το έχουμε αφήσει απ' έξω.

θα φέρουμε την ψηφιακή στις 18, τι σημαίνει; Ότι το κύπελο το έχουμε αφήσει απ' έξω. ΑΚΗΣ ΚΑΡΑΪΩΣΗΦΙΔΗΣ: Βρίσκομαι σε αυτήν την Ημερίδα ως μέλος της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής του Πανελλήνιου Συνδέσμου Δορυφορικής και Επίγειας Λήψης, δηλαδή του Συνδέσμου των επιχειρήσεων που ασχολούνται

Διαβάστε περισσότερα