A-levels & foundation. foundation college

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "A-levels & foundation. foundation college"

Transcript

1 A-levels & foundation foundation college

2

3 πρόλογος Η υψηλή ποιότητα των σπουδών στην Βρετανία είναι γνωστή σε όλους. Ίσως λιγότερο γνωστές είναι οι πολλές ευκαιρίες καριέρας που ανοίγονται στους αποφοίτους οι οποίοι είναι πραγματικά έτοιμοι να εργαστούν και να διαπρέψουν όπου υπάρχουν καλύτερες συνθήκες. Είναι πράγματι πολλά τα ευεργετήματα που θα αποκομίσετε από τις σπουδές σας στην Αγγλία. Η αυτοπεποίθηση, ή υπευθυνότητα και η άνεση στην χρήση της Αγγλικής γλώσσας αποκτούν ιδιαίτερη σημασία στην σημερινή ανταγωνιστική αγορά εργασίας επιστημόνων. Είχα την τύχη να σπουδάσω και να ζήσω στην Βρετανία και να διαπιστώσω από πρώτο χέρι όλα αυτά τα πλεονεκτήματα των σπουδών που προσφέρει αυτή η χώρα. Σήμερα είμαι περήφανος που βοηθώ νέους ανθρώπους να κάνουν αυτό το σπουδαίο βήμα στην ζωή τους. Στο Foundation College απευθυνόμαστε σε εσάς που επιδιώκετε να δημιουργήσετε καλύτερες προϋποθέσεις για το μέλλον σας. Είμαστε απόλυτα εξειδικευμένοι στην προετοιμασία και στην τοποθέτηση μαθητών σε Βρετανικά πανεπιστήμια προσφέροντας όχι μόνο προπαρασκευαστικά προγράμματα αλλά και όλη την απαιτούμενη υποστήριξη για να κάνετε αυτό το σημαντικό βήμα. Οι συνεργάτες μου και εγώ δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να σας εφοδιάσουμε με τις απαραίτητες γνώσεις και να δημιουργήσουμε τις καλύτερες συνθήκες για να επιτύχετε τον στόχο σας. Δρ. Δημήτρης Βαλσάμης, Διευθυντής κολλέγιο; Ο όρος κολλέγιο συχνά συνδέεται με ιδιωτικά εκπαιδευτήρια που προσφέρουν πανεπιστημιακού επιπέδου σπουδές και τίτλους. Το Foundation College, δεν προσφέρει πτυχία, αλλά μέσω των προγραμμάτων του προετοιμάζει τους σπουδαστές και μεριμνά για την εισαγωγή τους σε Βρετανικά πανεπιστήμια. Ο όρος College σε μας έχει την έννοια του ιδρύματος που παρέχει προπανεπιστημιακή εκπαίδευση (όπως χρησιμοποιείται και στην Αγγλία) και δεν υπονοεί την παροχή αυτοτελούς ανώτατης εκπαίδευσης.

4

5 σπουδές στην Αγγλία; Οι σπουδές στην Βρετανία έχουν πολλά πλεονεκτήματα: Οι φοιτητές σπουδάζουν την ειδικότητα που θέλουν και όχι αυτήν που μπήκαν. Οι σπουδές στην Bρετανία είναι σύντομης διάρκειας (συνήθως τρία έτη) και ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο διότι δεν υπάρχουν μεταφορές μαθημάτων. Εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο, το συνολικό κόστος των σπουδών είναι συχνά χαμηλότερο από το αντίστοιχο για ένα φοιτητή που σπουδάζει στην Ελληνική επαρχία. Τα Βρετανικά πανεπιστήμια διαθέτουν καλά οργανωμένες εστίες για να δεχθούν τους νέους σπουδαστές, Η εγκατάσταση του σπουδαστή στο πανεπιστήμιο είναι εύκολη και δεν χρειάζεται την συνδρομή του γονιού. Οι απόφοιτοι είναι άριστα καταρτισμένοι και μπορούν άμεσα να ενταχθούν στην αγορά εργασίας. Τα κρατικά Βρετανικά πτυχία είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένα. Σε περίπτωση που ο απόφοιτος επιθυμεί να εργασθεί στο εξωτερικό το Βρετανικό πτυχίο γίνεται αμέσως δεκτό και ανοίγει παντού πόρτες. αναγνώριση των πτυχίων Τα πτυχία από κρατικά Βρετανικά πανεπιστήμια αναγνωρίζονται στην Ελλάδα όταν όλα τα πανεπιστημιακά έτη σπουδών έχουν γίνει σε πανεπιστήμιο στην Βρετανία. (εξαιρείται το foundation το οποίο μπορεί να γίνει στην Ελλάδα χωρίς να επηρεάζεται η αναγνωρισιμότητα του πτυχίου). Για να επιβεβαιώσετε αυτή την πληροφορία απευθυνθείτε στο ΔΟΑΤΑΠ (Αγίου Κωνσταντίνου 4, Αθήνα) τα δίδακτρα Οι σπουδές στην Σκωτία είναι δωρεάν. Στην Αγγλία και στην Ουαλία τα δίδακτρα είναι 9000 και 300 λίρες αντιστοίχως το έτος. Ο σπουδαστής όμως δεν καλείται να καταβάλει δίδακτρα διότι αυτά πληρώνονται αυτόματα από το Βρετανικό κράτος και αποπληρώνοται μετά την αποφοίτηση εφόσον ο απόφοιτος έχει υψηλό εισόδημα. Στην πράξη οι σπουδές δεν έχουν άμεσο κόστος και έτσι δεν βαρύνουν την οικογένεια του σπουδαστή. και με τον στρατό; H φοίτηση στην Αγγλία δικαιολογεί αναβολή στράτευσης. Για το έτος του foundation οι περισσότεροι σπουδαστές κάνουν χρήση της εξαίρεσης κατάταξης που δικαιούνται μέχρι την συμπλήρωση του 21ου έτους. Έτσι δεν τίθεται θέμα στρατού. Μόλις εγγραφούν την επόμενη χρονιά σε Βρετανικό πανεπιστήμιο παίρνουν κανονική αναβολή σπουδών.

6

7 η εισαγωγή σε Βρετανικά πανεπιστήμια Τα Βρετανικά πανεπιστήμια δέχονται σπουδαστές με ποικιλία προσόντων. Το πιο αποδεκτό προσόν είναι τα A-levels τα οποία είναι Αγγλικές Λυκειακές εξετάσεις σε συγκεκριμένα μαθήματα στις οποίες εξετάζονται οι ίδιοι οι Άγγλοι μαθητές. Όμως ο πιο συνηθισμένος τρόπος εισαγωγής Ελλήνων σπουδαστών σε Βρετανικά πανεπιστήμια είναι η προετοιμασία τους σε αναγνωρισμένα προγράμματα προετοιμασίας (foundation courses) όπως αυτά του Foundation College. Εκτός των foundation courses η εισαγωγή σε Βρετανικά πανεπιστήμια μπορεί να γίνει και μέσω του IB (που είναι διετές σχολικό πρόγραμμα αντί της 2ας και 3ης Λυκείου) αλλά ακόμη και μέσω υψηλής επίδοσης στις πανελλαδικές εξετάσεις Επίσης απαιτείται και πιστοποιητικό γλωσσομάθειας της Αγγλικής (IELTS). Στο Foundation College προσφέρουμε είτε A-levels είτε Foundation Courses. Και τα δύο προγράμματα εξασφαλίζουν προσφορές από πολύ καλά πανεπιστήμια αλλά τα A-levels καλύπτουν τις απαιτήσεις και των πιο ξακουστών πανεπιστημίων όπως Cambridge, Imperial College, LSE κλπ. Εκτός της εισαγωγής τους στα πανεπιστήμια οι σπουδαστές μας είναι και έτοιμοι να παρακολουθήσουν και να επιτύχουν στις σπουδές τους διότι έχουν διδαχθεί την ύλη στα Αγγλικά και είναι απόλυτα εξοικειωμένοι με το Βρετανικό σύστημα εκπαίδευσης και τη νοοτροπία του. Η εξειδικευμένη προετοιμασία που προσφέρουμε στο Foundation College τους εξασφαλίζει την επιτυχία στις σπουδές τους στην Βρετανία. το Foundation College Tο Foundation College καθιέρωσε το θεσμό του foundation course στην Ελλάδα. Από το πρώτο έτος λειτουργίας του, το 1988, μέχρι σήμερα περισσότεροι από 3000 σπουδαστές μας έχουν πετύχει την εισαγωγή τους σε Βρετανικά πανεπιστήμια. Από το 2008 προσφέρουμε και πρόγραμμα GCE με την πιστοποίηση του Edexcel. Στο Foundation College οι καθηγητές είναι άριστα καταρτισμένοι και ενδιαφέρονται πραγματικά για την επιτυχία των σπουδαστών. Οι σπουδαστές διδάσκονται μαθήματα σχετικά με την ειδικότητα που θα σπουδάσουν για να μπορούν να παρακολουθήσουν άνετα το πανεπιστήμιο. Επίσης διδάσκονται ακαδημαϊκά Αγγλικά για να μάθουν να μελετούν και να γράφουν εργασίες πανεπιστημιακού επιπέδου στην Αγγλική. Στην επόμενη σελίδα θα βρείτε τον κατάλογο των συγκεκριμένων κύκλων μαθημάτων που προσφέρονται. Το Foundation College επιμελείται και όλης της διαδικασίας εισαγωγής των σπουδαστών του σε Βρετανικά πανεπιστήμια μέσω της αίτησης UCAS. Στην αίτηση UCAS ο κάθε σπουδαστής μας επιλέγει, χωρίς κανένα περιορισμό, πέντε Βρετανικά πανεπιστήμια που επιθυμεί. Tα περισσότερα πανεπιστήμια δέχονται τους

8

9 σπουδαστές μας, εφόσον αυτοί επιτύχουν συγκεκριμένη βαθμολογία στο foundation course, χωρίς να θέτουν άλλες προϋποθέσεις πέρα από την πιστοποίηση της καλής γνώσης της Αγγλικής. Η βαθμολογία του foundation που απαιτείται για την αποδοχή του σπουδαστή ποικίλει ανάλογα με το πανεπιστήμιο και την ειδικότητα. Το Foundation επίσης αναλαμβάνει την εύρεση πανεπιστημιακής εστίας για όλους τους σπουδαστές του. Έτσι οι σπουδαστές μας είναι σίγουροι και για την εισαγωγή τους στο πανεπιστήμιο και για την διαμονή τους σε πανεπιστημιακές εστίες. σε ποια πανεπιστήμια; Οι σπουδαστές μας κάνουν αίτηση UCAS σε όποια Βρετανικά πανεπιστήμια επιθυμούν. Το Foundation College διατηρεί συνεργασίες με πολλά καλά πανεπιστήμια όπως το Lancaster, και το Newcastle. Οι επιλογές των μαθητών μας, όμως, δεν περιορίζονται σε συγκεκριμένα μόνο πανεπιστήμια. Μέσω της αίτησης UCAS oι μαθητές μας δηλώνουν και πολλά άλλα Βρετανικά πανεπιστήμια από τα οποία συχνά λαμβάνουν προσφορές. Σημειωτέον ότι τα τελευταία χρόνια όλοι οι σπουδαστές μας εξασφάλισαν μία ή περισσότερες προσφορές εισαγωγής από τα πρώτα 20 πανεπιστήμια της Βρετανίας [όπως αυτά προσδιορίζονται από έγκυρες αξιολογήσεις] ενώ ο μέσος όρος βαθμολογίας που τους ζητείται για την αποδοχή τους είναι στο 70%. Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι σπουδαστές μας πετυχαίνουν εισαγωγή σε πολύ καλά πανεπιστήμια και με πολύ ευνοϊκούς βαθμολογικούς όρους. Αλλά ακόμη και για τα ιδιαιτέρως απαιτητικά πανεπιστήμια όπως Cambridge, Oxford, Imperial College που δεν δέχονται foundation courses, προσφέρουμε πρόγραμμα προετοιμασίας A-levels και ήδη έχουμε σημαντικές επιτυχίες με εισαγωγή φοιτητών στα κορυφαία αυτά πανεπιστήμια κάθε χρόνο. πόσοι επιτυγχάνουν; Τα τελευταία χρόνια το ποσοστό επιτυχίας μας αγγίζει το 100%. Εφόσον δεν τίθεται θέμα περιορισμένου αριθμού εισακτέων έχουμε την πείρα και να ετοιμάσουμε αλλά και να προτείνουμε στον κάθε σπουδαστή το πλέον κατάλληλο πρόγραμμα προετοιμασίας. Έτσι. η ασφάλεια που προσφέρει ο θεσμός του foundation επιτρέπει στους σπουδαστές μας να προχωρούν απρόσκοπτα προς τον στόχο τους χωρίς να επιβαρύνονται από το άγχος του ανταγωνισμού των εισαγωγικών εξετάσεων. πρόγραμμα μαθητών Λυκείου Οι πρόσφατες αλλαγές στο Λύκειο επιτρέπουν την απόκτηση απολυτηρίου χωρίς πανελλαδικές εξετάσεις. Έτσι οι μαθητές μπορούν να παρακολουθήσουν απογευματινά μαθήματα foundation η GCE αντί του φροντιστηρίου και να ολοκληρώσουν το foundation ή τα A-levels μαζί με το Λύκειο.

10

11 τα προγράμματα σπουδών Στο Foundation προσφέρονται τα εξής προπαρασκευαστικά προγράμματα σπουδών: τα A-level courses τα οποία αφορούν συγκεκριμένα μαθήματα και διαρκούν ένα έτος για το κάθε μάθημα. Ο σπουδαστής διαλέγει πόσα και ποιά A-levels θα κάνει. Ορισμένοι έχουν την δυνατότητα να ολοκληρώσουν τρία A-levels σε ένα χρόνο. Άλλοι επιλέγουν να κάνουν τρία A-levels σε δύο χρόνια. τα foundation courses τα οποία διαρκούν ένα έτος για αποφοίτους ή τελειοφοίτους Λυκείου ή δύο έτη για όσους ξεκινούν την Β Λυκείου. Ο σπουδαστής επιλέγει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα σύμφωνα με την επιλογή ειδικότητας αλλά μπορεί και να συνδυάσει μαθήματα από διαφορετικά foundation courses. τα parallel foundation courses που προσφέρονται σε απογευματινή φοίτηση για μαθητές που συγχρόνως φοιτούν στην Β ή και την Γ Λυκείου. το καλοκαιρινό foundation programme που είναι ένα εντατικό πρόγραμμα για μαθητές οι οποίοι έχουν και άλλα προσόντα (όπως καλό απολυτήριο) και επιθυμούν την άμεση εγγραφή τους σε Βρετανικό πανεπιστήμιο τον Σεπτέμβριο. Διαρκεί 7 εβδομάδες από μέσα Ιουνίου έως αρχές Αυγούστου. το Distance Learning Foundation Programme όπου παρέχεται πλήρης κάλυψη με σημειώσεις και ασκήσεις στο internet και έτσι προσφέρεται για μάθηση εξ αποστάσεως. Σε όλα τα τμήματα οι σπουδαστές διδάσκονται στην Αγγλική αλλά επεξηγήσεις δίνονται και στα Eλληνικά. Μαθήματα προετοιμασίας για τις εξετάσεις Αγγλικής γλώσσας IELTS προσφέρονται σε όλους τους σπουδαστές μας. Όλα τα προγράμματα σπουδών του Foundation έχουν πλήρη on-line υποστήριξη μέσω internet σε ειδική πλατφόρμα που έχουμε δημιουργήσει για αυτό το σκοπό. Μπορείτε να δοκιμάσετε δωρεάν τη λειτουργία της στο GCE A-level programme GCE A-levels Κατάλληλο για όλα τα πανεπιστήμια ακόμη και τα πιο απαιτητικά. Επίσης κατάλληλο για ιατρική, οδοντιατρική, κτηνιατρική. Κάθε ενότητα ολοκληρώνεται σε ένα ακαδημαϊκό έτος. Μαθήματα που διδάσκονται στο πρόγραμμα Συνήθως οι μαθητές επιλέγουν να κάνουν τρία μαθήματα. Προσφέρουμε τα εξής: Mathematics, Further Mathematics, Physics, Chemistry, Biology, Economics, Law, Psychology, Greek, History, English Language and Literature,

12

13 τα προγράμματα σπουδών (συνέχεια) foundation course / ειδικότητες προορισμού Engineering and Sciences Κατάλληλο για σχολές Πληροφορικής, Πολιτικών Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων, Ηλεκτρονικών, Ηλεκτρονικών Υπολογιστών Μηχανολόγων, Μαθηματικών, Αεροναυπηγών, Φυσικής, κλπ Μαθήματα που διδάσκονται στο πρόγραμμα Mathematics Physics Computer Science English for Academic Purposes ώρες/ εβδ. 6 4 foundation course / ειδικότητες προορισμού Biological Sciences Κατάλληλο για σχολές Παραϊατρικών επαγγελμάτων, Φαρμακευτικής, Χημικών Μηχανικών, Βιοχημείας, Γενετικής, Διαιτολογίας, Μοριακής Βιολογίας Αθλητικής Επιστήμης, κλπ. Μαθήματα που διδάσκονται στο πρόγραμμα Επιλογή τριών θεμάτων από: Chemistry Physics Biology Mathematics English for Academic Purposes ώρες/ εβδ foundation course / ειδικότητες προορισμού Architecture and Art Κατάλληλο για σχολές Αρχιτεκτονικής, Διακοσμητών εσωτερικού χώρου Σχολών Καλών Τεχνών, Animation, Computer Graphics, κλπ. Μαθήματα που διδάσκονται στο πρόγραμμα Mathematics Design (including CAD) επιλογή ενός από: Computer Science Physics English for Academic Purposes ώρες/ εβδ. 6 4 foundation course / ειδικότητες προορισμού Humanities and Law Κατάλληλο για σχολές Νομικής, Ψυχολογίας, Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας, Θεάτρου και Κινηματογράφου, Αγγλικής Φιλολογίας, Αρχαιολογίας κλπ. Μαθήματα που διδάσκονται στο πρόγραμμα Law and Politics Επιλογή Psychology τριών θεμάτων από: English Literature History English for Academic Purposes ώρες/ εβδ. 4 foundation course / ειδικότητες προορισμού Business and Economics Κατάλληλο για σχολές Διοίκησης Επιχειρήσεων, Οικονομικών, Τραπεζικών, Χρηματοοικονομικών, Λογιστικής, Μάρκετινγκ, Διοίκησης Ανθρωπίνων Πόρων, κλπ. Μαθήματα που διδάσκονται στο πρόγραμμα Mathematics and Statistics Economics & Business Studies Computing English for Academic Purposes ώρες/ εβδ

14

15 πανεπιστήμια που έχουν δεχθεί σπουδαστές μας Όπως προαναφέραμε τα A-levels γίνονται αποδεκτά από όλα τα Βρετανικά πανεπιστήμια και εξασφαλίζουν εισαγωγή και στα πλέον φημισμένα. όπως Cambridge, Oxford, Imperial College, LSE κλπ. Ομως και μέσω του foundation programme οι σπουδαστές μας επιτυγχάνουν την εισαγωγή τους σε πολλά καλά πανεπιστήμια. Ο παρακάτω κατάλογος αναγράφει όλα τα Bρετανικά πανεπιστήμια που προσέφεραν θέση σε σπουδαστές μας που ολοκλήρωσαν το Foundation Course τα τελευταία έτη. Σημειωτέον ότι σε αρκετές περιπτώσεις τα πανεπιστήμια συνυπολογίζουν και άλλα ακαδημαϊκά προσόντα όπως το βαθμό του απολυτηρίου. Σε κάθε περίπτωση το Foundation College εγγυάται ότι κάθε σπουδαστής του θα λάβει τουλάχιστον μία προσφορά αποδοχής από Βρετανικό πανεπιστήμιο. University of Abertay, Dundee University of Aberdeen Aberystwyth University Anglia Ruskin University Aston University University of Bath Bangor University University of Bedfordshire University of Birmingham Birmingham City University University of Bradford Bournemouth University University of Bristol University of Brighton University of West of England Brunel University Cardiff University Birmingham City University University Central Lancashire City University Coventry University De Montfort University University of Derby University of Dundee University of Durham University of East Anglia University of East London University of Edinburgh University of Essex University of Exeter University of Glamorgan University of Glasgow Glasgow Caledonian University of Greenwich Heriot-Watt, Edinburgh University of Hertfordshire University of Huddersfield University of Hull Keele University University of Kent Kent Institute of Art & Design King s College, London Kingston University Trinity St David, Wales Lancaster University University of Leeds Leeds Metropolitan University University of Leicester University of Lincoln The University of Liverpool Liverpool John Moores University of the Arts London London Metropolitan Loughborough University University of Manchester Manchester Metropolitan Univ Middlesex University Napier University Newcastle University NESCOT Northumbria University University of Nottingham Nottingham Trent University Oxford Brookes University University of Plymouth University of Portsmouth Queen Mary, Univ. of London University of Reading The Robert Gordon University Royal Holloway, London University of Salford The School of Pharmacy University of Sheffield Sheffield Hallam University University of Southampton Southampton Solent South Bank University University of St Andrews Staffordshire University University of Stirling University of Strathclyde University of Sunderland University of Surrey Surrey Institute Art and Design University of Sussex Swansea, University of Wales Teeside University University of West London University of Westminster University of Wolverhampton University of York

16 helping you succeed Foundation College - Αθήνα Μητροπόλεως 43 & Μνησικλέους 2 Αθήνα 106 τηλ: Foundation College - Κηφισιά Δροσίνη & Δ. Κυριακού 16 Κηφισιά 1462 τηλ:

για αποφοίτους και μαθητές Λυκείου σπουδές στην Αγγλία foundationcollege

για αποφοίτους και μαθητές Λυκείου σπουδές στην Αγγλία foundationcollege Foundation & GCE για αποφοίτους και μαθητές Λυκείου σπουδές στην Αγγλία foundationcollege καλωσορίσατε Οι περισσότεροι θα γνωρίζετε ότι τα Βρετανικά πανεπιστήμια προσφέρουν υψηλή ποιότητα σπουδών και διεθνή

Διαβάστε περισσότερα

Διακρίσεις σε κορυφαία πανεπιστήμια του εξωτερικού

Διακρίσεις σε κορυφαία πανεπιστήμια του εξωτερικού Διακρίσεις σε κορυφαία πανεπιστήμια του εξωτερικού Studies Abroad Αμερικής Μαθητές Harvard 8 Stanford 1 Princeton 5 Yale 8 Columbia 1 Massachusetts Institute of Technology (ΜΙΤ) 3 Duke 4 California Institute

Διαβάστε περισσότερα

Διακρίσεις σε κορυφαία πανεπιστήμια του εξωτερικού

Διακρίσεις σε κορυφαία πανεπιστήμια του εξωτερικού Διακρίσεις σε κορυφαία πανεπιστήμια του εξωτερικού Πρόγραμμα STUDIES ABROAD Τμήματα προετοιμασίας για τις εξετάσεις PSAT, SAT I, SAT II, ACT Τμήματα προετοιμασίας για τις εξετάσεις TOEFL, IELTS Κέντρο

Διαβάστε περισσότερα

Αναγνωρισμένα πανεπιστήμια Τα πανεπιστήμια της Αγγλίας

Αναγνωρισμένα πανεπιστήμια Τα πανεπιστήμια της Αγγλίας Αναγνωρισμένα πανεπιστήμια Η Αγγλία ως χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης εμπίπτει στην οδηγία 2005/36/ΕΚ περί αμοιβαίας αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων για τους πολίτες των 27 κρατών μελών της ΕΕ. Δεν απαιτείται

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ

ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ 3411 Οι διάφορες μετρήσεις οργανισμών και ιδρυμάτων απασχόλησης έχουν δείξει ότι η εξειδίκευση στα χρηματοοικονομικά αποτελεί

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΟΥ

ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΟΥ Διακρίσεις σε σχολές υψηλής ζήτησης των ελληνικών πανεπιστημίων Διακρίσεις σε σχολές υψηλής ζήτησης των ελληνικών πανεπιστημίων Πρωτιές και εισαγωγή σε σχολές υψηλής ζήτησης

Διαβάστε περισσότερα

Σπουδέςστη Αγγλίακαι. καιαµερική ΟΚΙΜΑΣΙΕΣ GMAT,IELTS,TOEFL,GRE

Σπουδέςστη Αγγλίακαι. καιαµερική ΟΚΙΜΑΣΙΕΣ GMAT,IELTS,TOEFL,GRE ΜεταπτυχιακέςΣπουδές Σπουδέςστη Αγγλίακαι καιαµερική ΟΚΙΜΑΣΙΕΣ GMAT,IELTS,TOEFL,GRE ΧΡΗΣΤΟΣ ΦΡΑΓΚΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Ph.D. ΣΠΟΥ ΕΣ-ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ Πολλά Πανεπιστήµια έχουν σχολές Business and Management

Διαβάστε περισσότερα

Πρώτες θέσεις. έχουν επιλογές. Στα Πανεπιστήμια Κύπρου και Ελλάδας. Στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Στο ΤΕΠΑΚ. Σε Ελληνικά Πανεπιστήμια

Πρώτες θέσεις. έχουν επιλογές. Στα Πανεπιστήμια Κύπρου και Ελλάδας. Στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Στο ΤΕΠΑΚ. Σε Ελληνικά Πανεπιστήμια Οι απόφοιτοι του ΟΛΥΜΠΙΟΝ έχουν επιλογές Οι απόφοιτοι του σχολείου φοιτούν: Στο Πανεπιστήμιο Κύπρου Στο ΤΕΠΑΚ Σε Ελληνικά Πανεπιστήμια Σε Κορυφαία Αγγλικά, Ευρωπαϊκά και Αμερικάνικα Πανεπιστήμια Πρώτες

Διαβάστε περισσότερα

Cambridge University (UK) Imperial College London (UK) University College London (UK) University of Warwick (UK) King s College, London (UK)

Cambridge University (UK) Imperial College London (UK) University College London (UK) University of Warwick (UK) King s College, London (UK) Ηλεκτρολόγων Μηχ. & Μηχ. Υπολογιστών Θεσ/νίκης μόρια 18.324 Columbia University (USA) (Δε ζητήθηκε οικονομική βοήθεια) Ιωάννης Κάουαρντ - Αμβροσιάδης Cambridge University (UK) Imperial College London (UK)

Διαβάστε περισσότερα

Γεώργιος Μπατζόλης. Γεώργιος Σύκας. Βασιλική Αηδονίδου

Γεώργιος Μπατζόλης. Γεώργιος Σύκας. Βασιλική Αηδονίδου Γεώργιος Μπατζόλης Ηλεκτρολόγων Μηx. & Μηχ. Υπολογιστών Θεσ/νίκης Μόρια 18.920 University Of Cambridge (UK) Durham University (UK) Ηλεκτρολόγων Μηx. & Μηχ. Υπολογιστών Θεσ/νίκης Μόρια 18.899 Γεώργιος Σύκας

Διαβάστε περισσότερα

Κατανομή των 183 επιτυχόντων

Κατανομή των 183 επιτυχόντων Κατανομή των 8 επιτυχόντων ανά Πρόγραμμα και Εξέταση Εξετάσεις Γενικού Λυκείου I.B. Σύνολο Αποφοίτων Πλήθος Ποσοστό Σύνολο Εισαχθέντων από Γενικό Λύκειο Πλήθος Ποσοστό 8,% Συμμετείχαν στις Πανελλήνιες,9%

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΟΥ

ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΟΥ Διακρίσεις σε σχολές υψηλής ζήτησης των ελληνικών πανεπιστημίων Διακρίσεις σε σχολές υψηλής ζήτησης των ελληνικών πανεπιστημίων Πρωτιές και εισαγωγή σε σχολές υψηλής ζήτησης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ 2009 ΚΟΛΕΓΙΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ 2009 ΚΟΛΕΓΙΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ 2009 ΚΟΛΕΓΙΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ Κατά το σχολικό έτος 2008-2009 αποφοίτησαν συνολικά 147 μαθητές από το Κολλέγιο Ψυχικού, εκ των οποίων 50 από το

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΟΥ

ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΟΥ Διακρίσεις σε σχολές υψηλής ζήτησης των ελληνικών πανεπιστημίων Διακρίσεις σε σχολές υψηλής ζήτησης των ελληνικών πανεπιστημίων Πρωτιές και εισαγωγή σε σχολές υψηλής ζήτησης

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρολόγων Μηx. & Μηχ. Υπολογιστών Θεσ/νίκης 15ος Μόρια Harvard University (USA) ($73.930) Princeton University (USA) ($55.

Ηλεκτρολόγων Μηx. & Μηχ. Υπολογιστών Θεσ/νίκης 15ος Μόρια Harvard University (USA) ($73.930) Princeton University (USA) ($55. Ηλεκτρολόγων Μηx. & Μηχ. Υπολογιστών Θεσ/νίκης 15ος Μόρια 19.000 Harvard University (USA) ($73.930) Princeton University (USA) ($55.090) Συτιλίδης Φίλιππος - Ιλαρίων Dartmouth College (USA) ($64.948) University

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗ Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗ Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗ Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Γιατί να σπουδάσετε στο Ηνωμένο Βασίλειο; ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑ - Undergraduate Bachelor Degrees Το Ηνωμένο Βασίλειο με την άριστη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΑΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΑΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ Εισαγωγή Ιταλικά Πανεπιστήµια Αγγλικά Πανεπιστήµια Πανεπιστήµια Σουηδίας, ανίας και Ολλανδίας Πανεπιστήµιο To πανεπιστήµιο είναι εκπαιδευτικό ίδρυµα ανώτατης εκπαίδευσης

Διαβάστε περισσότερα

Συμβούλιο Εγγραφής Επιστημόνων Τροφίμων, Τεχνολόγων Τροφίμων και Διαιτολόγων Τ.Κ , 1517 Λευκωσία Κύπρος Τηλ , Φαξ:

Συμβούλιο Εγγραφής Επιστημόνων Τροφίμων, Τεχνολόγων Τροφίμων και Διαιτολόγων Τ.Κ , 1517 Λευκωσία Κύπρος Τηλ , Φαξ: Κατάλογος Πανεπιστημίων για το Μητρώο Διαιτολόγων για Διαιτολόγους και Κλινικούς Διαιτολόγους που έχουν εξεταστεί από το Συμβούλιο Εγγραφής Επιστημόνων / Τεχνολόγων Τροφίμων και Διαιτολόγων Κύπρου (μέχρι

Διαβάστε περισσότερα

Times και Guardian στα top 20 αποδέχτηκαν τους αποφοίτους. μας με γενικό βαθμό απολυτηρίου 19+ και σπουδών.

Times και Guardian στα top 20 αποδέχτηκαν τους αποφοίτους. μας με γενικό βαθμό απολυτηρίου 19+ και σπουδών. 3 μαθητές μας εξασφάλισαν ΠΡΩΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΑΓΚΥΠΡΙΩΣ στην πρώτη επιλογή τους μέσα από τη διαδικασία των Παγκύπριων Εξετάσεων. 10 μαθητές μας εξασφάλισαν βαθμολογία πάνω από 19 στις Παγκύπριες εξετάσεις.

Διαβάστε περισσότερα

MNEWS Μάρτιος 2015 Σελίδα 1/14 ΕΙ ΜΝΗΜΗΝ ΕΤΑΓΓΕΛΟΤ ΜΑΝΣΟΤΛΙΔΗ. 4ο ΔΙΕΘΝΕ ΜΑΘΗΣΙΚΟ ΤΝΕΔΡΙΟ: «Γ. ΒΙΖΤΗΝΟ. ΕΙ ΣΗΝ ΠΟΛΙΝ» 12-15/03/2015

MNEWS Μάρτιος 2015 Σελίδα 1/14 ΕΙ ΜΝΗΜΗΝ ΕΤΑΓΓΕΛΟΤ ΜΑΝΣΟΤΛΙΔΗ. 4ο ΔΙΕΘΝΕ ΜΑΘΗΣΙΚΟ ΤΝΕΔΡΙΟ: «Γ. ΒΙΖΤΗΝΟ. ΕΙ ΣΗΝ ΠΟΛΙΝ» 12-15/03/2015 ΜΑΡΣΙΟ 2015 ΕΙ ΜΝΗΜΗΝ ΕΤΑΓΓΕΛΟΤ ΜΑΝΣΟΤΛΙΔΗ _24/03/2015 Σα Εκπαιδευτιρια ςυνδζουν τον εορταςμό τθσ κρθςκευτικισ και εκνικισ εορτισ τθσ 25θσ Μαρτίου με τθ μνιμθ του ιδρυτι τουσ Ευάγγελου Μαντουλίδθ. τισ

Διαβάστε περισσότερα

Bachelor of Science (Hons) in Psychology

Bachelor of Science (Hons) in Psychology Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ Το International Faculty CITY College, Διεθνές Τμήμα του University of Sheffield βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη. Είναι ένα από τα 6 ακαδημαϊκά τμήματα του University of Sheffield και

Διαβάστε περισσότερα

Στην καρδιά της σύνδεσης των ανθρώπων με την ανώτερη εκπαίδευση. Εισαγωγή to στο UCAS. Introduction. m/international

Στην καρδιά της σύνδεσης των ανθρώπων με την ανώτερη εκπαίδευση. Εισαγωγή to στο UCAS. Introduction. m/international Στην καρδιά της σύνδεσης των ανθρώπων με την ανώτερη εκπαίδευση 2013 Introduction Εισαγωγή to στο UCAS m/international ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ UCAS; Το UCAS είναι ο οργανισμός που είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ Α ΛΥΚΕΙΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ Α ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΝ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ Α ΛΥΚΕΙΟΥ ΔΕΥΤΕΡΑ, 27 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017 Α ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΟΙΝΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. III(I) 639 Κ.Δ.Π. 151/2000 Αρ. 3412,

Ε.Ε. Παρ. III(I) 639 Κ.Δ.Π. 151/2000 Αρ. 3412, Ε.Ε. Παρ. III(I) 639 Κ.Δ.Π. 151/2000 Αρ. 3412, 9.6.2000 Αριθμός 151 Ο ΠΕΡΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΣ Γνωστοποίηση Το Υπουργικό Συμβούλιο, ασκώντας τις εξουσίες που του δίνει το

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΔΟΧΗ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΥΠΡΟΥ, ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΧΩΡΩΝ.

ΕΙΣΔΟΧΗ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΥΠΡΟΥ, ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΧΩΡΩΝ. ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ Αξίες, Γνώση, Αγωγή ΕΙΣΔΟΧΗ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΥΠΡΟΥ, ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΧΩΡΩΝ. Αποτελέσματα Παγκύπριων Εισαγωγικών Εξετάσεων Από τον Ιούνιο του 2008, οπόταν και αποφοίτησαν

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2017/2018 για αιτούντες ασύλου και κατόχους άδειας διαμονής δικαιούχου διεθνούς προστασίας ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2017/2018 για αιτούντες ασύλου και κατόχους άδειας διαμονής δικαιούχου διεθνούς προστασίας ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2017/2018 για αιτούντες ασύλου και κατόχους άδειας διαμονής δικαιούχου διεθνούς προστασίας ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ Το University of Sheffield International Faculty CITY

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ FRANCHISE (Τελευταία Ενημέρωση 16 Μαρτίου 2015) Πρόγραμμα Σπουδών. BSc Business Information Systems

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ FRANCHISE (Τελευταία Ενημέρωση 16 Μαρτίου 2015) Πρόγραμμα Σπουδών. BSc Business Information Systems Ιδιωτική Σχολή Εκπαιδευτικό Ίδρυμα ΕΕ Χώρα ΕΕ Πρόγραμμα Σπουδών Ακαδημαϊκό έτος έναρξης προσφοράς του προγράμματος Global Wolverhampton MA Management BSc Business Information Systems BA (Hons) Business

Διαβάστε περισσότερα

Master's in Counselling Psychology

Master's in Counselling Psychology Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ Το International Faculty CITY College, Διεθνές Τμήμα του University of Sheffield βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη. Είναι ένα από τα 6 ακαδημαϊκά τμήματα του University of Sheffield και

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΝ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ

ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΝ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΝ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ Α ΛΥΚΕΙΟΥ TO ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΚΑΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TOY ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΕΤΑΡΤΗ, 13

Διαβάστε περισσότερα

BS Concentration in Psychology (STATE UNIVERSITY OF NEW YORK-EMPIRE STATE COLLEGE, USA)

BS Concentration in Psychology (STATE UNIVERSITY OF NEW YORK-EMPIRE STATE COLLEGE, USA) BS Concentration in Psychology (STATE UNIVERSITY OF NEW YORK-EMPIRE STATE COLLEGE, USA) Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ Το NEW YORK COLLEGE προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία για ολοκληρωμένες πανεπιστημιακές σπουδές

Διαβάστε περισσότερα

Oδηγός Σπουδών ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Bachelor of Science (Hons) in Psychology

Oδηγός Σπουδών ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Bachelor of Science (Hons) in Psychology Oδηγός Σπουδών ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 2016-17 Bachelor of Science (Hons) in Psychology Επωνυμία και Βασική Περιγραφή Εκπαιδευτικού Προγράμματος Τίτλος σπουδών:

Διαβάστε περισσότερα

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ στον ακόλουθο σύνδεσμο

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ στον ακόλουθο σύνδεσμο ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΤΥΧΕΙ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΕΓΓΡΑΦΕΙ ΣΕ ΙΔΡΥΜΑ ΑΝΩΤΑΤΗΣ Ή ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Ενημέρωση γονέων μαθητών Α και Β Λυκείου. Τετάρτη, 29 Απριλίου 2015 ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ

Ενημέρωση γονέων μαθητών Α και Β Λυκείου. Τετάρτη, 29 Απριλίου 2015 ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΝ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ Ενημέρωση γονέων μαθητών Α και Β Λυκείου Τετάρτη, 29 Απριλίου 2015 Αναπληρώτρια Διευθύντρια Αμαλία

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ/ΚΟΛΕΓΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ/ΚΟΛΕΓΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΛΥΚΕΙΟ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ «ΤΑΣΟΣ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ» Σχ. Χρονιά 2016-17 ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ/ΚΟΛΕΓΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2017-18 Τα ακόλουθα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια και Κολέγια προσφέρουν στους τελειόφοιτους

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ

ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ 2016-2017 1 ο Επιστημονικό Πεδίο (Ανθρωπιστικών, Νομικών και Κοινωνικών Επιστημών) ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΗ ΘΕΣΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΘΛΗΤΩΝ)

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ

ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ 2016-2017 1 ο Επιστημονικό Πεδίο (Ανθρωπιστικών, Νομικών και Κοινωνικών Επιστημών) ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΗ ΘΕΣΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΔΑΝΙΗΛΙΔΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΝΟΜΙΚΗΣ 2η

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμός 389 Ο ΠΕΡΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΣ (ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1990 ΕΩΣ 1997)

Αριθμός 389 Ο ΠΕΡΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΣ (ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1990 ΕΩΣ 1997) Ε.Ε. Παρ. III(I) 2451 Κ.Δ.Π. 389/2003 Αρ. 3714, 16.5.2003 Αριθμός 389 Ο ΠΕΡΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΣ (ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1990 ΕΩΣ 1997) Γνωστοποίηση σύμφωνα με το άρθρο 7(1)(α) Το Υπουργικό

Διαβάστε περισσότερα

UNIVERSITY ACCESS PROGRAMMES GCE - A LEVEL IB Tutorials ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕ ΒΡΕΤΑΝΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

UNIVERSITY ACCESS PROGRAMMES GCE - A LEVEL IB Tutorials ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕ ΒΡΕΤΑΝΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ 18 χρόνια πείρας στην Βρετανική Παιδεία UNIVERSITY ACCESS PROGRAMMES GCE - A LEVEL IB Tutorials ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕ ΒΡΕΤΑΝΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

109 Κ.Δ.Π. 16/2000. Αριθμός 16 Ο ΠΕΡΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΣ

109 Κ.Δ.Π. 16/2000. Αριθμός 16 Ο ΠΕΡΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΣ E.E. Παρ. III(I) Αρ. 3383, 28.1.2000 109 Κ.Δ.Π. 16/2000 Αριθμός 16 Ο ΠΕΡΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΣ Γνωστοποίηση βάσει του άρθρου 7(1 )(α) Το Υπουργικό Συμβούλιο, ασκώντας τις εξουσίες

Διαβάστε περισσότερα

ΛΥΚΕΙΟ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ «ΤΑΣΟΣ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ» Σχ. Χρονιά ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ/ΚΟΛΕΓΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

ΛΥΚΕΙΟ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ «ΤΑΣΟΣ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ» Σχ. Χρονιά ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ/ΚΟΛΕΓΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΛΥΚΕΙΟ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ «ΤΑΣΟΣ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ» Σχ. Χρονιά 2015-16 ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ/ΚΟΛΕΓΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2015-16 Τα ακόλουθα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια και Κολέγια προσφέρουν στους τελειόφοιτους

Διαβάστε περισσότερα

ΙΣΡΑΗΛ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΙΣΔΟΧΗΣ. Προπτυχιακό επίπεδο

ΙΣΡΑΗΛ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΙΣΔΟΧΗΣ. Προπτυχιακό επίπεδο ΙΣΡΑΗΛ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΙΣΔΟΧΗΣ Το Ισραήλ κατέχει ένα αξιόλογο σύστημα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης παγκοσμίως με κάποια από τα πανεπιστήμια του να κατατάσσονται στα 200 καλύτερα πανεπιστήμια, έτσι συνεπώς

Διαβάστε περισσότερα

ΛΥΚΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

ΛΥΚΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΛΥΚΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2017-2018 ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Προσφορά Υποτροφιών σε τελειόφοιτους μαθητές/τριες από Ιδιωτικά Πανεπιστήμια και Κολέγια στην Κύπρο

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΜΠΟΡΙΟ. Δεν έχει καταχωρηθεί κωδικός επαγγέλματος από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία

ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΜΠΟΡΙΟ. Δεν έχει καταχωρηθεί κωδικός επαγγέλματος από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ Δεν έχει καταχωρηθεί κωδικός επαγγέλματος από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ Ο απόφοιτος του Τμήματος διαθέτει τις απαραίτητες επιστημονικές

Διαβάστε περισσότερα

Ενημέρωση Γονέων μαθητών Β και Γ Γυμνασίου

Ενημέρωση Γονέων μαθητών Β και Γ Γυμνασίου ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΝ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ Ενημέρωση Γονέων μαθητών Β και Γ Γυμνασίου Τετάρτη, 11 Ιουνίου 2014 Αναπληρώτρια Διευθύντρια Αμαλία

Διαβάστε περισσότερα

Master's in Neuropsychology

Master's in Neuropsychology Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ Το International Faculty CITY College, Διεθνές Τμήμα του University of Sheffield βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη. Είναι ένα από τα 6 ακαδημαϊκά τμήματα του University of Sheffield και

Διαβάστε περισσότερα

Κ.Δ.Π. 362/2000. E.E. Παρ. Ι(Π) Αρ. 3457, Αριθμός 362 Ο ΠΕΡΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΣ

Κ.Δ.Π. 362/2000. E.E. Παρ. Ι(Π) Αρ. 3457, Αριθμός 362 Ο ΠΕΡΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΣ E.E. Παρ. Ι(Π) Αρ. 3457,15.12.2000 Κ.Δ.Π. 362/2000 Αριθμός 362 Ο ΠΕΡΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΣ Γνωστοποίηση Το Υπουργικό Συμβούλιο ασκώντας τις εξουσίες που του δίνει το άρθρο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ 2011

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ 2011 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ 2011 ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Πανεπιστήμιο ΚΑΛΛΙΓΕΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 43 BATH UNIVERSITY ΑΜΠΑΤΖΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 42 IMPERIAL COLLEGE ΒΙΤΣΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 42 WARWICK UNIVERSITY ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2015-2016

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2015-2016 ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΤΜΗΜΑ ΟΙΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ στην «Επιστήμη Οίνου και Ζύθου Master of Science in Wine and Beer Science» με κατευθύνσεις:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ 1: ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ "DISTANCE LEARNING "

ΠΙΝΑΚΑΣ 1: ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ DISTANCE LEARNING ΠΙΝΑΚΑΣ 1: ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ "DISTANCE LEARNING " Για τα προγράμματα σπουδών που προσφέρονται εξ αποστάσεως και έχουν εγκριθεί από το Συμβούλιο ισχύουν τα παρακάτω: Για να αναγνωριστεί ένας τίτλος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΗΜΕΡΑ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ. Φίλιππος Παττούρας

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΗΜΕΡΑ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ. Φίλιππος Παττούρας ΗΜΕΡΑ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ Φίλιππος Παττούρας Προϊστάμενος Υπηρεσίας Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας Τηλ.: 22 89 40 22, E-mail: pattouras.philippos@ucy.ac.cy Κυριακή, 26 Ιανουαρίου

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΝΕΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. 35 χρόνια δίπλα σας!!!

ΤΟ ΝΕΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. 35 χρόνια δίπλα σας!!! ΤΟ ΝΕΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΕΝ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ (ΣΥΝΟΛΟ: 30 ΩΡΕΣ) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΑΡΧΑΙΑ Γ.Π (1 ΩΡΑ) ΙΣΤΟΡΙΑ Γ.Π (2 ΩΡΕΣ) ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ (2 ΩΡΕΣ) ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Γ.Π (2 ΩΡΕΣ) ΒΙΟΛΟΓΙΑ Γ.Π (1 ΩΡΑ) ΦΥΣΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «Επιστήμη Οίνου και Ζύθου MSc Wine and Beer Science» με δυο κατευθύνσεις: Oίνος (Wine) ή Ζύθος (Beer)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «Επιστήμη Οίνου και Ζύθου MSc Wine and Beer Science» με δυο κατευθύνσεις: Oίνος (Wine) ή Ζύθος (Beer) ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΤΜΗΜΑ ΟΙΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΤΩΝ Αντικείμενο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «Επιστήμη Οίνου και Ζύθου MSc Wine and Beer Science» με δυο κατευθύνσεις: Oίνος

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΘΗΝΑΣ (ΤΕΙ), ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΘΗΝΑΣ (ΤΕΙ), ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΘΗΝΑΣ (ΤΕΙ), ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΑ «ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ-ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΒΑΣΙΣΜΕΝΗ ΣΕ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ» Πρόσκληση - Προκήρυξη Το τμήμα Νοσηλευτικής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ 2014 2015

ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ 2014 2015 ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ 2014 2015 1 ο Επιστημονικό Πεδίο (Ανθρωπιστικών, Νομικών & Κοινωνικών Επιστημών) ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΗ ΘΕΣΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΒΑΡΣΑΝΟ ΝΕΤΑΛΥ ΝΟΜΙΚΗΣ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)

Διαβάστε περισσότερα

Γνωστοποίηση Πτυχίων, πιστοποιητικών και τίτλων σπουδών που αναγνωρίστηκαν με βάση το άρθρο 7

Γνωστοποίηση Πτυχίων, πιστοποιητικών και τίτλων σπουδών που αναγνωρίστηκαν με βάση το άρθρο 7 Αριθμός 197 Ο ΠΕΡΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΣ (ΝΟΜΟΙ 224 ΤΟΥ 1990 ΜΕΧΡΙ 1S 1(1) ΤΟΥ 2003) Γνωστοποίηση Πτυχίων, πιστοποιητικών και τίτλων σπουδών που αναγνωρίστηκαν με βάση το άρθρο

Διαβάστε περισσότερα

Μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό: Εσύ τι γνωρίζεις;

Μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό: Εσύ τι γνωρίζεις; Μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό: Εσύ τι γνωρίζεις; Οι περισσότεροι φοιτητές μετά την απόκτηση του πτυχίου τους ενδιαφέρονται να επιμορφωθούν συνεχίζοντας τις σπουδές τους σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Η

Διαβάστε περισσότερα

Μεταπτυχιακό στην Ψυχολογία Εργασίας

Μεταπτυχιακό στην Ψυχολογία Εργασίας Μεταπτυχιακό στην Ψυχολογία Εργασίας Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο με ιστορία 35 ετών, πρωτοπορεί από το 1982 στην ιδιωτική τριτοβάθμια εκπαίδευση. Είναι το μοναδικό Κολλέγιο στην Ελλάδα

Διαβάστε περισσότερα

E.E. Παρ. ΙΙΙ(Ι) Αρ. 3114,

E.E. Παρ. ΙΙΙ(Ι) Αρ. 3114, E.E. Πρ. ΙΙΙ(Ι) Αρ. 3114,10.1.97 107 KASI. 5/97 Αριθμός 5 ^^,---""' Ο ΠΕΡΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΣ Γνωστοποίηση Το Υπουργικό Συμβούλιο, σκώντς τις εξουσίες που του δίνει το άρθρο

Διαβάστε περισσότερα

ΛΥΚΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

ΛΥΚΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΛΥΚΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2016-2017 ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Προσφορά Υποτροφιών σε τελειόφοιτους μαθητές/τριες από Ιδιωτικά Πανεπιστήμια και Κολέγια στην Κύπρο

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ / ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥ Η Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου Κύπρου ανακοινώνει

Διαβάστε περισσότερα

Γνωρίστε τους Αργοναύτες μας!

Γνωρίστε τους Αργοναύτες μας! Γνωρίστε τους Αργοναύτες μας! 1 Μάρτιος 2014 Ιούλιος 2014 O Νίκος Χατζηλιασή είναι απόφοιτος του τμήματος Χημικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η Ευτυχία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ 2014 2015

ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ 2014 2015 ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ 2014 2015 1 ο Επιστημονικό Πεδίο (Ανθρωπιστικών, Νομικών & Κοινωνικών Επιστημών) ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΗ ΘΕΣΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΒΑΡΣΑΝΟ ΝΕΤΑΛΥ ΝΟΜΙΚΗΣ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)

Διαβάστε περισσότερα

Βασικό Πτυχίο Μεταπτυχιακό Επαγγελµατική Εµπειρία

Βασικό Πτυχίο Μεταπτυχιακό Επαγγελµατική Εµπειρία Τ.Ε.Ι. ΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΘΗΜΑ: ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΕΛΕΙΟΦΟΙΤΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΑΚΑ. ΕΤΟΣ 2013-2014 ΠΙΝΑΚΑΣ (α) άρθρου 2, παρ. 2, Π.. 163, ΦΕΚ 149/26-06-2002,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Καλή επιτυχία! Προπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών. Σχολή Τεχνών και Επιστημών της Αγωγής. Γραφικές Τέχνες (BA) Δημοτική Εκπαίδευση (BA)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Καλή επιτυχία! Προπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών. Σχολή Τεχνών και Επιστημών της Αγωγής. Γραφικές Τέχνες (BA) Δημοτική Εκπαίδευση (BA) ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ Τάξης μπορούν να διεκδικήσουν υποτροφία στις πιο κάτω πανεπιστημιακές σχολές. Επισυνάπτεται ο κατάλογος των ειδικοτήτων όπως και η αίτηση η οποία θα πρέπει

Διαβάστε περισσότερα

486 Κ.Δ.Π. 137/95. Αριθμός 137 Ο ΠΕΡΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΣ

486 Κ.Δ.Π. 137/95. Αριθμός 137 Ο ΠΕΡΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΣ E.E. Παρ. ΠΙ(Ι) Αρ. 2974,12.5.95 486 Κ.Δ.Π. 137/95 224 του 1990 106(1) του 1992 15(1) του 1993 31(1) του 1993 53(1) του 1993. Αριθμός 137 Ο ΠΕΡΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΣ Γνωστοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΘΗΝΑΣ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ & ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΘΗΝΑΣ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ & ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΘΗΝΑΣ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ & ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ στην «ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΒΙΝΤΕΟ, ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΓΡΑΦΙΚΑ»

Διαβάστε περισσότερα

5618 Κ.Α.Π. 876/2003

5618 Κ.Α.Π. 876/2003 Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3778, 5.12.2003 5618 Κ.Α.Π. 876/2003 Αριθμός 876 ΟΙ ΠΕΡΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1990 ΕΩΣ 1997 Γνωστοποίηση με βάση το άρθρο 7(1 )(α) Το Υπουργικό Συμβούλιο,

Διαβάστε περισσότερα

1078 Κ.Δ.Π. 249/2000. Αριθμός 249 Ο ΠΕΡΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΣ

1078 Κ.Δ.Π. 249/2000. Αριθμός 249 Ο ΠΕΡΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΣ E.E. Παρ. ΙΪΪ(Ι) Αρ. 3432, 8.9.2000 1078 Κ.Δ.Π. 249/2000 Αριθμός 249 Ο ΠΕΡΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΣ Γνωστοποίηση Το Υπουργικό Συμβούλιο, ασκώντας τις εξουσίες που του δίνει το

Διαβάστε περισσότερα

Κολλέγια. Ως κολλέγια έχουν οριστεί εκείνα τα ανεξάρτητα

Κολλέγια. Ως κολλέγια έχουν οριστεί εκείνα τα ανεξάρτητα 127 Κολλέγια Μια νέα δυνατότητα επιλογής παρέχεται στους Έλληνες σπουδαστές με τη λειτουργία των κολλεγίων που προσφέρουν κυρίως ευρωπαϊκές πανεπιστημιακές σπουδές στην Ελλάδα. Ως κολλέγια έχουν οριστεί

Διαβάστε περισσότερα

Προγράμματα με έγκριση ποιότητας από την ΕΑΙΠ. Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών, Κοινωνικών Επιστημών και Νομικής

Προγράμματα με έγκριση ποιότητας από την ΕΑΙΠ. Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών, Κοινωνικών Επιστημών και Νομικής Ενημέρωση: 11 Μαρτίου, 2015 Διευκρινίζεται ότι τα ΙΠ με «Άδεια Λειτουργίας» δικαιούνται να προσφέρουν προγράμματα, τα οποία αυτόματα αναγνωρίζονται από το κράτος, χωρίς να τα υποβάλουν στην αυστηρή διαδικασία

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΤΥΧΕΙ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ (INTERNATIONAL BACCALAUREATE, GCE Ή ΑΛΛΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Σπουδές στη Βρετανία. Expanding your horizons!

Σπουδές στη Βρετανία. Expanding your horizons! Σπουδές στη Βρετανία Expanding your horizons! Τα πανεπιστήμια 120 κρατικά και διεθνώς αναγνωρισμένα πανεπιστήμια κολλέγια πανεπιστημίων κρατικά κολλέγια ανώτερης και ανώτατης εκπαίδευσης Αξιολόγηση

Διαβάστε περισσότερα

Ι.ΙΕΚ TOURISM EXPERTS. Στέλεχος Διοίκησης & Οικονομίας στον Τομέα Τουρισμού

Ι.ΙΕΚ TOURISM EXPERTS. Στέλεχος Διοίκησης & Οικονομίας στον Τομέα Τουρισμού Ι.ΙΕΚ Στέλεχος Διοίκησης & Οικονομίας στον Τομέα Τουρισμού Μαθήματα Μια ακόμη πρωτιά των σπουδαστών τουριστικών επαγγελμάτων του ΙΕΚ ΝΕΑ ΓΝΩΣΗ είναι η δυνατότητα τους να πάρουν εξειδίκευση στον Ιατρικό

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ / ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥ Η Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου Κύπρου ανακοινώνει

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα Οικονομικών. Τηλ Φαξ: Ιστοσελίδα:

Τμήμα Οικονομικών. Τηλ Φαξ: Ιστοσελίδα: Τμήμα Οικονομικών Τηλ. 22893700-02 Φαξ: 22895028 E-mail: dept.econ@ucy.ac.cy Ιστοσελίδα: http://www.econ.ucy.ac.cy/ Πρόγραμμα παρουσίασης Τμήμα Οικονομικών Πρόγραμμα Οικονομικών Αντικείμενο, Πρόγραμμα

Διαβάστε περισσότερα

Μεταπτυχιακό στην Ψυχολογία

Μεταπτυχιακό στην Ψυχολογία Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο με ιστορία 35 ετών, πρωτοπορεί από το 1982 στην ιδιωτική τριτοβάθμια εκπαίδευση. Είναι το μοναδικό Κολλέγιο στην Ελλάδα μέλος Διεθνούς Δικτύου Πανεπιστημίων

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. ΙΙΙ(Ϊ) Αρ. 3614, Κ.Δ.Π. 304/2002. Αριθμός 304 Ο ΠΕΡΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΣ (ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1990 ΕΩΣ 1997)

Ε.Ε. Παρ. ΙΙΙ(Ϊ) Αρ. 3614, Κ.Δ.Π. 304/2002. Αριθμός 304 Ο ΠΕΡΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΣ (ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1990 ΕΩΣ 1997) Ε.Ε. Παρ. ΙΙΙ(Ϊ) Αρ. 3614, 21.6.2002 3173 Κ.Δ.Π. 304/2002 Αριθμός 304 Ο ΠΕΡΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΣ (ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1990 ΕΩΣ 1997) Γνωστοποίηση σύμφωνα με το άρθρο 7(1 )(α) Το Υπουργικό

Διαβάστε περισσότερα

Ι.ΙΕΚ TOURISM EXPERTS. Γραμματέας Ανωτέρων & Ανωτάτων Στελεχών

Ι.ΙΕΚ TOURISM EXPERTS. Γραμματέας Ανωτέρων & Ανωτάτων Στελεχών Ι.ΙΕΚ TOURISM EXPERTS Γραμματέας Ανωτέρων & Ανωτάτων Στελεχών Μαθήματα Τα μαθήματα της ειδικότητας ΙΕΚ Γραμματέας Ανωτέρων και Ανωτάτων Στελεχών είναι επιλεγμένα και εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας,

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο 4. Προϋποθέσεις αναγνώρισης τίτλων

Άρθρο 4. Προϋποθέσεις αναγνώρισης τίτλων Άρθρο 4 Προϋποθέσεις αναγνώρισης τίτλων Οι τίτλοι σπουδών των αναγνωρισμένων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της αλλοδαπής αναγνωρίζονται από τον Οργανισμό ως «ισότιμοι» ή ως «ισότιμοι και αντίστοιχοι». 1. Η «ισοτιμία»

Διαβάστε περισσότερα

ΒΕΛΤΙΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΓΛΩΣΣΙΚΕΣ ΜΑΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ

ΒΕΛΤΙΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΓΛΩΣΣΙΚΕΣ ΜΑΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ Οικοδομούμε μια νέα ζωή στο Οντάριο Οδηγός για τους καινούργιους μετανάστες Μαθαίνουμε να: ΒΕΛΤΙΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΓΛΩΣΣΙΚΕΣ ΜΑΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ Μόλις έχετε μεταναστεύσει στο Οντάριο και είναι πολύ φυσικό να έχετε

Διαβάστε περισσότερα

ΛΥΚΕΙΟ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ «ΤΑΣΟΣ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ»

ΛΥΚΕΙΟ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ «ΤΑΣΟΣ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ» ΛΥΚΕΙΟ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ «ΤΑΣΟΣ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ» Σχολική Χρονιά 2017-2018 Τα ακόλουθα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια και Κολέγια προσφέρουν στους τελειόφοιτους μαθητές του Λυκείου μας Υποτροφίες (Ολικές ή και Μερικές) για

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνοαμερικανικόν Εκπαιδευτικόν Ίδρυμα ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ Λ Υ Κ Ε Ι Ο ΛΥΚΕΙΟ

Ελληνοαμερικανικόν Εκπαιδευτικόν Ίδρυμα ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ Λ Υ Κ Ε Ι Ο ΛΥΚΕΙΟ Ελληνοαμερικανικόν Εκπαιδευτικόν Ίδρυμα ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ Λ Υ Κ Ε Ι Ο ΛΥΚΕΙΟ Ενημερωτική Συνάντηση Γονέων Μαθητών Α Λυκείου Θέατρο Χωρέμη 6 Φεβρουαρίου 2013 1 Μετά την Α

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ

ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ 2015-2016 1 ο Επιστημονικό Πεδίο (Ανθρωπιστικών, Νομικών και Κοινωνικών Επιστημών) ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΗ ΘΕΣΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΦΕΣΑΤΙΔΟΥ ΕΡΑΤΩ ΝΟΜΙΚΗΣ (ΚΟΜΟΤΗΝΗ)

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΣ

Ο ΠΕΡΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΣ Αριθμός 452 Ο ΠΕΡΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΣ (ΝΟΜΟΙ 224 ΤΟΥ 1990 ΜΕΧΡΙ 151(Ι) ΤΟΥ 2003) Γνωστοποίηση Πτυχίων, πιστοποιητικών και τίτλων σπουδών που αναγνωρίστηκαν με βάση το άρθρο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΝΕΥΡΟΕΠΙΣΤΗΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΝΕΥΡΟΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ HELLENIC REPUBLIC UNIVERSITY OF CRETE SCHOOL OF MEDICINE Ηράκλειο 70013, Κρήτη Heraklion 70013, Crete ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΝΕΥΡΟΕΠΙΣΤΗΜΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Oδηγός Σπουδών ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Master's in Counselling Psychology

Oδηγός Σπουδών ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Master's in Counselling Psychology Oδηγός Σπουδών ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 2016-17 Master's in Counselling Psychology Επωνυμία και Βασική Περιγραφή Εκπαιδευτικού Προγράμματος Οι τίτλοι σπουδών Master

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «Επιστήμη Οίνου και Ζύθου Master of Science in Wine and Beer Science»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «Επιστήμη Οίνου και Ζύθου Master of Science in Wine and Beer Science» ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΤΜΗΜΑ ΟΙΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «Επιστήμη Οίνου και Ζύθου Master of Science in Wine and Beer Science» ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Η πρώτη σελίδα είναι σύνοψη της αναλυτικής ενημέρωσης που ακολουθεί: (Τελευταία Ενημέρωση: 25/05/2009)

Η πρώτη σελίδα είναι σύνοψη της αναλυτικής ενημέρωσης που ακολουθεί: (Τελευταία Ενημέρωση: 25/05/2009) ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ ΑΓΓΛΙΚΩΝ Αναγνωρισμένα από το ΑΣΕΠ (Πηγή: www.asep.gr/asep/site/home/lc+menu/foris/ipodigmata/prok.csp) Η πρώτη σελίδα είναι σύνοψη της αναλυτικής ενημέρωσης που ακολουθεί:

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥ

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥ Αυξ.Αρ.Αιτ.:. ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥ Οι αιτήσεις από πτυχιούχους για απόκτηση δεύτερου πτυχίου, για έναρξη φοίτησης το Χειμερινό

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ / ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥ Η Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου Κύπρου ανακοινώνει ότι η περίοδος υποβολής αιτήσεων

Διαβάστε περισσότερα

BSc (Hons) in Psychology (University of Greenwich)

BSc (Hons) in Psychology (University of Greenwich) BSc (Hons) in Psychology (University of Greenwich) Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ Το NEW YORK COLLEGE προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία για ολοκληρωμένες πανεπιστημιακές σπουδές στην Ελλάδα, οι οποίες οδηγούν σε

Διαβάστε περισσότερα

BSc (Hons) Psychology (Ψυχολογία)

BSc (Hons) Psychology (Ψυχολογία) Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο με ιστορία 35 ετών, πρωτοπορεί από το 1982 στην ιδιωτική τριτοβάθμια εκπαίδευση. Είναι το μοναδικό Κολλέγιο στην Ελλάδα μέλος Διεθνούς Δικτύου Πανεπιστημίων

Διαβάστε περισσότερα

M.A. Comparative History, Univ. of Essex, /1007/97 ΔΟΑΤΑΠ 25/8/ έτη και 6 μήνες. Διδακτορικό, ΑΠΘ, Τμήμα Πολιτικών Επιστημών, 16/12/2005

M.A. Comparative History, Univ. of Essex, /1007/97 ΔΟΑΤΑΠ 25/8/ έτη και 6 μήνες. Διδακτορικό, ΑΠΘ, Τμήμα Πολιτικών Επιστημών, 16/12/2005 Τ.Ε.Ι. ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΣ 2018-2019 ΠΙΝΑΚΑΣ (α) άρθρου 2, παρ. 2, Π.Δ. 163, ΦΕΚ 149/26-06-2002, τεύχος Α ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Σπουδές στη Βρετανία. Expanding your horizons!

Σπουδές στη Βρετανία. Expanding your horizons! Σπουδές στη Βρετανία Expanding your horizons! Τα πανεπιστήμια 120 κρατικά και διεθνώς αναγνωρισμένα πανεπιστήμια κολλέγια πανεπιστημίων κρατικά κολλέγια ανώτερης και ανώτατης εκπαίδευσης Αξιολόγηση

Διαβάστε περισσότερα

E.E. Παρ. ΠΙ(Ι) Αρ. 3114, Κ.Δ.Π. 4/97. Αριθμός 4 Ο ΠΕΡΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΣ

E.E. Παρ. ΠΙ(Ι) Αρ. 3114, Κ.Δ.Π. 4/97. Αριθμός 4 Ο ΠΕΡΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΣ E.E. Πρ. ΠΙ(Ι) Αρ. 34,10.1.97 97 Κ.Δ.Π. 4/97 Αριθμός 4 Ο ΠΕΡΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΣ Γνωστοποίηση Το Υπουργικό Συμβούλιο, σκώντς τις εξουσίες που του δίνει το άρθρο 7(1)() του

Διαβάστε περισσότερα

Ι.ΙΕΚ TOURISM EXPERTS. Μάρκετινγκ & Επικοινωνία Digital Marketing

Ι.ΙΕΚ TOURISM EXPERTS. Μάρκετινγκ & Επικοινωνία Digital Marketing Ι.ΙΕΚ TOURISM EXPERTS Μάρκετινγκ & Επικοινωνία Digital Marketing Μαθήματα Τα μαθήματα της ειδικότητας είναι επιλεγμένα και εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Σκοπό έχουν να

Διαβάστε περισσότερα

Σπουδές στην Ολλανδία

Σπουδές στην Ολλανδία Σπουδές στην Ολλανδία Δίδακτρα σπουδών Bachelor Μaster Φοιτητές ΕΕ 2.087 2.087 Μη-ΕΕ από 8.337 9.879 Υποβολή αιτήσεων (ως επί το πλείστον) από 01/10/ έως 01/05 εκτός ορισμένων κλάδων και πανεπιστημίων,

Διαβάστε περισσότερα

Bachelor in Computer Engineering Mnxανικός Η/Υ

Bachelor in Computer Engineering Mnxανικός Η/Υ Bachelor in Computer Engineering Mnxανικός Η/Υ The Best and Brightest World-class education It s closer than you think Bachelor in Computer Engineering Mnxανικός Η/Υ www.ait.gr/bsc Σκέψου από τώρα... Τις

Διαβάστε περισσότερα

Καλώς Ήρθατε. Μάρθα Τριανταφύλλου. 1 december Study in Holland

Καλώς Ήρθατε. Μάρθα Τριανταφύλλου. 1 december Study in Holland Καλώς Ήρθατε Μάρθα Τριανταφύλλου 1 december 2010 Study in Holland Ολλανδία ή Κάτω Χώρες; Μικρή χώρα Ελλάδα: 3,2 x Ολλανδία) Σύνορα με Βόρεια Θάλασσα, Γερμανία, Βέλγιο Πρωτεύουσα: Amsterdam (735.526) 1

Διαβάστε περισσότερα