ΠΡΟΪΟΝΤΑ & ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΠΡΟΪΟΝΤΑ & ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ"

Transcript

1 ΠΡΟΪΟΝΤΑ & ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

2 Η nuevo A.E. δραστηριοποιείται στο χώρο της Ζωικής Παραγωγής προσφέροντας στους πελάτες και συνεργάτες της ένα ευρύ φάσμα προϊόντων και υπηρεσιών πάνω στη διατροφή, τη γενετική και την υγεία των ζώων. Στόχος μας είναι να συμβάλλουμε ώστε οι πελάτες μας να παράγουν τρόφιμα υψηλής ποιότητας με ασφάλεια και στο χαμηλότερο δυνατό κόστος. Για το λόγο αυτόν δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στη διασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων μας, στην παροχή τεχνογνωσίας και στη διαρκή επιστημονική ενημέρωση. Διαθέτουμε μια ομάδα από εξειδικευμένα στελέχη και συμβούλους με μεγάλη εμπειρία στο χώρο της Ελληνικής Ζωικής Παραγωγής και συνεργαζόμαστε με αναγνωρισμένους επιστήμονες και ορισμένες από τις κορυφαίες εταιρείες παγκοσμίως.

3 DL-ΜEΘΕΙΟΝΙΝΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ ΜΙΚΡΟΚΑΨΟΥΛΑΣ ΝΙΚΟΤΙΝΙΚΟ ΟΞΥ ΣΕ ΜΟΡΦΗ ΜΙΚΡΟΚΑΨΟΥΛΑΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΜΟΡΦΗ ΣΥΝΘΕΣΗ (ανά kg προϊόντος) Πρόμιγμα Μηρυκαστικά DL-Μεθειονίνη 550g ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Πατενταρισμένη στην Ε.Ε. διαδικασία ψεκασμού-ψύξης μικροκάψουλας. Η Μεθειονίνη είναι ένα απο τα οριακά αμινοξέα στην διατροφή των γαλακτοπαραγωγών αγελάδων. Η χορήγηση προστατευμένης μεθειονίνης εξασφαλίζει ιδανική αλληλουχία αμινοξέων στο λεπτό έντερο που σε συνδυασμό με ένα ισορροπημένο διατροφικό πρόγραμμα μπορούν να βελτιώσουν την παραγόμενη ποσότητα αλλά και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά (πρωτεϊνες, λίπος) του γάλακτος. ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ (ανά ζώο ανά ημέρα) ΑΓΕΛΑΔΕΣ ΓΑΛΑΚΤΟΠΑΡΑΓΩΓΗΣ g / ζώο / ημέρα, ξεκινώντας 30 ημέρες πριν τον τοκετό για 90 ημέρες. ΠΡΟΒΑΤΑ + ΑΙΓΕΣ 2-7 g / ζώο / ημέρα, ξεκινώντας 15 ημέρες πριν τον τοκετό και για 60 ημέρες. ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ/ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ 12 μήνες από την ημερομηνία παραγωγής. Αποθηκεύστε σε ξηρό, δροσερό και σκοτεινό μέρος. ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΜΟΡΦΗ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΣΥΝΘΕΣΗ Πρόμιγμα Μηρυκαστικά Υδρογονοποιημένα τριγλυκερίδια φυτικής προέλευσης Νικοτινικό οξύ Νικοτινικό οξύ 500 g ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Πατενταρισμένη στην Ε.Ε. διαδικασία ψεκασμού-ψύξης μικροκάψουλας. Η Νιασίνη (νικοτινικό οξύ) ανήκει στην κατηγορία των βιταμινών του συμπλέγματος Β που συντίθεται από την μικροχλωρίδα των προστομάχων. Τα πλεονεκτήματα από την προσθήκη επιπλέον Νιασίνης έχουν οδηγήσει στη χρήση της ιδιαίτερα σε κοπάδια υψηλών αποδόσεων. Το Nicotinic acid 50% R.P. περιέχει νικοτινικό οξύ που χάρη στην σταδιακή αποδόμηση του προάγει την ανάπτυξη της μικροχλωρίδας των προστομάχων και αυξάνει την βιοδιαθεσιότητα της Νιασίνης στο λεπτό έντερο. Η προσθήκη Νιασίνης σε σιτηρέσια γαλακτοπαραγωγών αγελάδων, υψηλών αποδόσεων, συμβάλλει στην μείωση της συγκέντρωσης των μη εστεροποιημένων λιπαρών οξέων και των κετονοσωμάτων στο πλάσμα του αίματος. Παράλληλα η χρήση του σε συνδυασμό με ένα ισορροπημένο διατροφικό πρόγραμμα συμβάλλει στην μείωση των υποκλινικών-κλινικών μορφών κέτωσης σε γαλακτοπαραγωγικές αγελάδες. ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ (ανά ζώο ανά ημέρα) ΑΓΕΛΑΔΕΣ ΓΑΛΑΚΤΟΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: g / ζώο / ημέρα ΜΟΣΧΑΡΙΑ ΠΑΧΥΝΣΗΣ: g / ζώο / ημέρα, ξεκινώντας 1 εβδομάδα πριν την μεταφορά, 2 εβδομάδες μετά την ανάμιξη και 4 εβδομάδες πριν την σφαγή. ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ/ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ 12 μήνες από την ημερομηνία παραγωγής. Αποθηκεύστε σε ξηρό, δροσερό και σκοτεινό μέρος.

4 ΜΙΓΜΑ ΜΕΘΕΙΟΝΙΝΗΣ, ΧΛ. ΧΟΛΙΝΗΣ + ΒΕΤΑΪΝΗΣ ΣΕ ΜΟΡΦΗ ΜΙΚΡΟΚΑΨΟΥΛΑΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΜΟΡΦΗ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ Πρόμιγμα Μηρυκαστικά Υδρογονοποιημένα τριγλυκερίδια φυτικής προέλευσης DL-Μεθειονίνη Χλωριούχος Χολίνη Βεταϊνη Αντιοξειδωτικό BHT Βιταμίνη B2 Βιταμίνη B12 ΣΥΝΘΕΣΗ (ανά kg προϊόντος) DL- ΜΕΘΕΙΟΝΙΝΗ 220 g ΧΛΩΡΙΟΥΧΟΣ ΧΟΛΙΝΗ 100 g ΒΕΤΑΙΝΗ 30 g ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΟ BHT 2 g ΒΙΤΑΜΙΝΗ B2 0,014 g ΒΙΤΑΜΙΝΗ B12 0,014 g ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Πατενταρισμένη στην Ε.Ε. διαδικασία ψεκασμού-ψύξης μικροκάψουλας. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων κυοφορίας και των πρώτων τριών μηνών γαλουχίας, οι αγελάδες γαλακτοπαραγωγής κινητοποιούν σημαντικές ποσότητες σωματικού λίπους προκειμένου να ανταπεξέλθουν στο αρνητικό ισοζύγιο ενέργειας. Η συνεργική δράση της Χολίνης, Βεταϊνης, Μεθειονίνης και βιταμίνης Β2 βελτιώνουν τον μεταβολισμό του λίπους απο το ήπαρ. Τα συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά όταν παρέχονται σε προστατευμένη μορφή και καταφέρνουν να περάσουν απο τους προστομάχους αναλοίωτα, και έτοιμα να απορροφηθούν στο λεπτό έντερο. Η χρήση του MECOVIT εξασφαλίζει τον ιδανικό μεταβολισμό λίπους και παράλληλα επιτρέπει στο ήπαρ να λειτουργήσει φυσιολογικά με αποτέλεσμα: Την αύξηση των αποδόσεων σε γαλακτοπαραγωγή. Την αύξηση της πρωτεϊνης και του λίπους του γάλακτος. Την βελτίωση της γονιμότητας. Την μείωση του διαστήματος τοκετού - γονιμοποίησης. ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ (ανά ζώο ανά ημέρα) ΑΓΕΛΑΔΕΣ ΓΑΛΑΚΤΟΠΑΡΑΓΩΓΗΣ g / ζώο / ημέρα, ξεκινώντας 30 ημέρες πριν τον τοκετό και για 90 ημέρες. ΠΡΟΒΑΤΑ + ΑΙΓΕΣ 5-10 g / ζώο / ημέρα, ξεκινώντας 15 ημέρες πριν τον τοκετό για για 60 ημέρες. ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ/ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ 10 μήνες από την ημερομηνία παραγωγής. Αποθηκεύστε σε ξηρό, δροσερό και σκοτεινό μέρος.

5 ΧΛΩΡΙΟΥΧΟΣ ΧΟΛΙΝΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ ΜΙΚΡΟΚΑΨΟΥΛΑΣ ΛΥΣΙΝΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ ΜΙΚΡΟΚΑΨΟΥΛΑΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΜΟΡΦΗ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΣΥΝΘΕΣΗ Πρόμιγμα Μηρυκαστικά Υδρογονοποιημένα τριγλυκερίδια φυτικής προέλευσης Χλωριούχος Χολίνη Χλωριούχος Χολίνη 250 g ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Πατενταρισμένη στην Ε.Ε. διαδικασία ψεκασμού-ψύξης μικροκάψουλας. Η ταχύτητα αποδόμησης της χολίνης απο την μικροχλωρίδα του πεπτικού συστήματος καθιστά απαραίτητη την επιπλέον χορήγηση χολίνης σε υψηλών αποδόσεων γαλακτοπαραγωγής αγελάδες. Παράλληλα, η δράση της χολίνης ως δότης μεθυλικών ομάδων προστατεύει το ήπαρ απο την στεάτωση και σε συνδυασμό με ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής συμβάλλει: Στην αύξηση της παραγόμενης ποσότητας γάλακτος και στην βελτίωση της ποιότητας του. Στην πρόληψη και θεραπεία κλινικών και υποκλινικών περιστατικών κέτωσης. Στη διατήρηση ενός υψηλού επίπεδου υγείας. ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ (ανά ζώο ανά ημέρα) ΑΓΕΛΑΔΕΣ ΓΑΛΑΚΤΟΠΑΡΑΓΩΓΗΣ g / ζώο / ημέρα, ξεκινώντας 30 ημέρες πριν τον τοκετό για 90 ημέρες. ΠΡΟΒΑΤΑ + ΑΙΓΕΣ 5-10 g / ζώο /ημέρα, ξεκινώντας 15 ημέρες πριν τον τοκετό και για 60 ημέρες. ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ/ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ 12 μήνες από την ημερομηνία παραγωγής. Αποθηκεύστε σε ξηρό, δροσερό και σκοτεινό μέρος. ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΜΟΡΦΗ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ Πρόμιγμα Μηρυκαστικά Υδρογονοποιημένα τριγλυκερίδια φυτικής προέλευσης L-Λυσίνη ΣΥΝΘΕΣΗ ΧΗΜΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ Ολική πρωτεϊνη 40,5% / Ολικές λιπαρές ουσίες 54,5% Ινώδεις ουσίες 0,1% / Τέφρα 4,0% / L-Λυσίνη HCl 42,0% (L-Λυσίνη 33,0%) ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Πατενταρισμένη στην Ε.Ε. διαδικασία ψεκασμού-ψύξης μικροκάψουλας. Η λυσίνη είναι ένα απο τα πιο οριακά αμινοξέα στην διατροφή των γαλακτοπαραγωγών αγελάδων. Η χορήγηση προστατευμένης Λυσίνης εξασφαλίζει ιδανική αλληλουχία αμινοξέων στο λεπτό έντερο που σε συνδυασμό με ένα ισορροπημένο διατροφικό πρόγραμμα μπορούν να βελτιώσουν την παραγόμενη ποσότητα αλλά και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά (πρωτεϊνες, λίπος) του γάλακτος. ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ (gr ανά ζώο ανά ημέρα) ΑΓΕΛΑΔΕΣ ΓΑΛΑΚΤΟΠΑΡΑΓΩΓΗΣ g / ζώο / ημέρα, ξεκινώντας 30 ημέρες πριν τον τοκετό για 90 ημέρες. ΠΡΟΒΑΤΑ + ΑΙΓΕΣ 2-10 g / ζώο / ημέρα, ξεκινώντας 15 ημέρες πριν τον τοκετό και για 60 ημέρες. ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ/ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ 12 μήνες από την ημερομηνία παραγωγής. Αποθηκεύστε σε ξηρό, δροσερό και σκοτεινό μέρος.

6 Η ΠΛΕΟΝ ΔΙΑΔΕΔΟΜΕΝΗ ΣΑΛΙΝΟΜΥΚΙΝΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ Το Sacox 120 microgranulate (120 γρ./κιλό salinomycin sodium, σαλινομυκίνης σε μορφή μικρόκοκκων) είναι ιονοφόρο αντικοκκιδιακό. Χρησιμοποιείται στα ορνίθια κρεοπαραγωγής (broilers) και στις όρνιθες ανάπτυξης για ωοτοκία, καθώς και στα κουνέλια κρεοπαραγωγής. Χάρη στη νέα του σύνθεση (ομογενοποιημένοι μικρόκοκκοι) παρουσιάζει εξαιρετική ικανότητα ανάμειξης και σταθερότητα ακόμα και κατά την πελλετοποίηση, κάτι που επιτρέπει τη χρήση του με ακρίβεια στη δοσολογία ανεξάρτητα της ηλικίας των πουλιών. Επιπρόσθετα είναι ένα προϊόν εγκεκριμένο με χρόνο αναμονής μόνο μιας (1) ημέρας, γεγονός που παρέχει ευελιξία στον παραγωγό. ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ Αξιόπιστη προστασία από την κοκκιδίαση. Ιονοφόρο αντικοκκιδιακό που παρέχει προστασία από όλα τα βασικά είδη κοκκιδίων (E. acervulina, E. maxima, E. necatrix, E. mivati, E. tenella, E. Brunetti). Τρόπος δράσης που ελαχιστοποιεί την δυνατότητα ανάπτυξης ανθεκτικότητας. Αποτελεσματικό όλες τις εποχές, ανεξάρτητα από τη θερμοκρασία. Χωρίς αρνητικές επιδράσεις στην κατανάλωση τροφής και νερού και στην ανάπτυξη του φτερώματος. Πολύ καλή συμβατότητα με όλα τα συστατικά τροφής. Ομοιογενής κοκκοποίηση με εξαιρετικά χαρακτηριστικά ροής και καθόλου δημιουργία σκόνης ή σβώλων κατά την αποθήκευση σε σιλό. Ομοιογενής ανάμιξη σε εμπορικά προμίγματα και ζωοτροφές - εξασφάλιση σωστής δόσης για όλα τα πουλιά. Σταθερό σε όλες τις συνήθεις μεθόδους επεξεργασίας - προετοιμασίας της τροφής Χωρίς προβλήματα επιμολύνσεων. Ισχυρή αντιμικροβιακή δράση εναντίον Gram+ βακτηρίων, ιδίως αναερόβιων, όπως το Clostridium Perfringens, που προκαλεί τη Νεκρωτική Εντερίτιδα. Μόνο 1 μέρα χρόνος αναμονής. ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ Είδος Ελάχιστη & μέγιστη Ποσότητα Μέγιστη ηλικία Χρόνος αναμονής περιεκτικότητα SACOX 120 σαλινομυκίνη στην στην τελική τελική τροφή (ppm) τροφή (g/ton) Ορνίθια Κρεοπαραγωγής ημέρα Ορνίθια εβδομάδες - Ωοτοκίας (ανάπτυξης) Κουνέλια ημέρες πάχυνσης ΠΡΟΣΟΧΗ Δεν επιτρέπεται η χρήση σε όρνιθες αναπαραγωγής και γαλοπούλες. Τροφές που περιέχουν σαλινομυκίνη δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται σε ιπποειδή. Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται παράλληλα με υψηλές δόσεις τιαμουλίνης.

7 COXIDIN 200 MICROGRANULATE ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΟΚΚΙΔΙΑΚΟ ΣΕ ΝΕΑ ΜΟΡΦΗ Το Coxidin 200 microgranulate (200 γρ/κιλό μονενσίνης, monensin sodium) είναι ιονοφόρο αντικοκκιδιακό για κοτόπουλα κρεοπαραγωγής και γαλοπούλες, σε μορφή ομογενοποιημένων κόκκων. Με αυτή τη νέα σύνθεση παρουσιάζει εξαιρετική ανάμιξη και σταθερότητα ακόμα και κατά την πελλετοποίηση, κάτι που επιτρέπει τη χρήση του με ακρίβεια στη δοσολογία ανεξάρτητα της ηλικίας των πουλιών. Επιπρόσθετα, είναι προϊόν εγκεκριμένο με χρόνο αναμονής μόνο μιας (1) ημέρας, γεγονός που παρέχει ευελιξία στον παραγωγό. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ Η νατριούχος μονενσίνη είναι ευρέως φάσματος αντικοκκιδιακό με αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα εναντίον των κυριότερων ειδών κοκκιδίων στα κοτόπουλα και στις γαλοπούλες. Ισχυρή αντικοκκιδιακή δράση που μεταφράζεται σε αύξηση της παραγωγικότητας. Επιτρέπει την επιβίωση ελάχιστου αριθμού ωοκύστεων, βοηθώντας στην ανάπτυξη φυσικής ανοσίας. Μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο δευτερογενών μολύνσεων από παθογόνους μικροοργανισμούς και έτσι ελαχιστοποιεί την απώλεια βάρους και τη μείωση της μετατρεψιμότητας. Ο εξειδικευμένος μηχανισμός δράσης του μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης ανθεκτικότητας. ΑΣΦΑΛΕΣ Πολύ καλή ανοχή. Δεν έχει αρνητική επίδραση στην πρόσληψη τροφής και νερού. Συμβατό με τα περισσότερα προσθετικά τροφής. Ασφαλές για το περιβάλλον - δεν επαναπορροφάται από φυτά στα οποία χρησιμοποιείται. λίπασμα προερχόμενο από πτηνά που έχουν καταναλώσει το προϊόν. Μόνο 1 μέρα χρόνος αναμονής. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΑΝΑΜΙΞΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ Η νέα κοκκώδης μορφή έχει σημαντικά πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλα προϊόντα, στα οποία χρησιμοποιείται ακόμα η παλαιά και αναποτελεσματική μέθοδος της απλής ανάμιξης η οποία μπορεί να οδηγήσει σε ανομοιόμορφες συγκεντρώσεις δραστικής ουσίας στην τροφή. Σταθερότητα κατά την πελλετοποίηση. ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ Είδος Ελάχιστη & μέγιστη Ποσότητα Διάρκεια Χρόνος αναμονής περιεκτικότητα COXIDIN 200 (ηλικία) Μονενσίνης στην στην τελική τελική τροφή (ppm) τροφή (g/ton) Κοτόπουλα Κρεοπαραγωγής Καθ όλη την 1 ημέρα περίοδο εκτροφής Γαλοπούλες Κρεοπαραγωγής Έως 16 1 ημέρα εβδομάδες

8 ΠΡΟΣΡΟΦΗΤΙΚΟ ΜΥΚΟΤΟΞΙΝΩΝ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΚΥΡΙΟΤΕΡΩΝ ΜΥΚΟΤΟΞΙΝΩΝ ΣΤΙΣ ΑΓΕΛΑΔΕΣ ΑΦΛΑΤΟΞΙΝΗ Μειωμένη ανάπτυξη Μειωμένη απόδοση Βλάβη στο συκώτι Εμφάνιση καρκινογενών μεταβολιτών της αφλατοξίνης (Μ1) στο γάλα και στο κρέας DON-ΒΟΜΙΤΟΞΙΝΗ Ανοσοκαταστολή Μείωση γονιμότητας Μειωμένη απόδοση Μείωση πρόσληψης τροφής Γαστρικές διαταραχές Ερεθισμός του εντέρου ΦΟΥΜΟΝΙΣΙΝΗ Μείωση γαλακτοπαραγωγής Μείωση απόδοσης Τ-2 ΤΟΞΙΝΗ Μείωση πρόσληψης τροφής Γαστρεντερίτιδα Διάρροια Εντερική αιμορραγία Θνησιμότητα Μείωση ανοσίας στα μοσχάρια ΖΕΑΡΑΛΕΝΟΝΗ Αποβολές Μητρίτιδα Εκκρίματα από το γεννητικό σύστημα Μείωση γονιμότητας Μείωση απόδοσης Μείωση γαλακτοπαραγωγής ΠΑΤΕΝΤΑΡΙΣΜΕΝΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Εκχύλισμα κυτταρικού τοιχώματος ειδικού στελέχους Saccharomyces cerevisiae, πλούσιου σε β-d-γλουκάνες και μαννοπρωτεϊνες. ΤΡΟΠΟΣ ΔΡΑΣΗΣ Το Mycosorb δεσμεύει τις μυκοτοξίνες στο γαστρεντερικό σωλήνα αποτρέποντας την μετάβασή τους στην κυκλοφορία του αίματος και κατ επέκταση στα διάφορα όργανα-στόχους των τοξινών. ΟΙ ΜΥΚΟΤΟΞΙΚΩΣΕΙΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ Στα μοσχάρια πάχυνσης: Μείωση πρόσληψης τροφής και μειωμένο ρυθμό ανάπτυξης. Ηπατικές βλάβες. Συσσώρευση τοξινών σε βρώσιμα όργανα και στο κρέας. Γαστροεντερικές διαταραχές. Μειωμένη ανοσία. Στις αγελάδες γαλακτοπαραγωγής: Μείωση της γαλακτοπαραγωγής. Πτώση γονιμότητας. Μειωμένες αποδόσεις. Εμφάνιση τοξινών στο γάλα. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Ικανότητα δέσμευσης πολύ μεγάλου εύρους μυκοτοξινών. Αποτελεσματικότητα σε μικρή δοσολογία. Σταθερότητα δράσης σε ευρύ πεδίο ph. Υψηλή δυνατότητα προσρόφησης μεγάλων συγκεντρώσεων μυκοτοξινών. Ταχεία δράση (προσρόφηση σε 30 λεπτά). Αποδεδειγμένες μελέτες δράσης του Mycosorb in vivo από ανεξάρτητα, παγκοσμίως γνωστά Πανεπιστήμια και Ινστιτούτα (διαθέσιμη σχετική βιβλιογραφία). ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ g / ζώο / ημέρα (περίπου 1 κιλό / τόνο τροφής)

9 ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΟΡΓΑΝΙΚΟ ΣΕΛΗΝΙΟ ΜΕ ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε SEL-PLEX 2000 Το σελήνιο παίζει σημαντικό ρόλο στο μεταβολισμό, προάγοντας την φυσιολογική ανάπτυξη του οργανισμού και τις αναπαραγωγικές λειτουργίες. Εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες και υποστηρίζει τις αντιοξειδωτικές λειτουργίες και τη φυσιολογική άμυνα εναντίον των παθογόνων. Η χημική μορφή κάνει τη διαφορά Το ανόργανο σελήνιο το οποίο μέχρι σήμερα χορηγείται με τη μορφή σεληνιώδους νατρίου δεν είναι πλήρως βιοδιαθέσιμο, αφού το περισσότερο απεκκρίνεται στα ούρα πριν μπορέσει να αξιοποιηθεί από τον οργανισμό. Η πενία σεληνίου, ιδιαίτερα τις περιόδους αυξημένων αναγκών είναι αποδεδειγμένη, με μεγάλο κόστος για τους παραγωγούς. Το SEL-PLEX 200O χάρη στη χημική του μορφή αυξάνει την απορροφητικότητα του σεληνίου και έχει συνδεθεί με ένα μεγάλο εύρος ανταπόκρισης από τον οργανισμό σε σχέση με την υγεία του ζώου και την ανάπτυξή του. Ποια είναι τα κυριότερα οφέλη της χρήσης του Sel-Plex 2000 στα βοοειδή; Προάγει την αναπαραγωγική λειτουργία. Βελτιώνει την υγεία του μαστού καθώς και την υγεία της αγελάδας μετά τον τοκετό. Αυξάνει τη θρεπτική αξία του γάλακτος. Μειώνει τις επιδράσεις από το stress του απογαλακτισμού. Βελτιώνει τη θρεπτική κατάσταση του μοσχαριού και την αντίστασή του σε ασθένειες. Επιδρά θετικά στη θρεπτική αξία και στο χρόνο συντήρησης του κρέατος. ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΔΟΣΗ gr / τόνο τελικής τροφής Γιατί υπερτερεί το οργανικό σελήνιο; ΑΝΟΡΓΑΝΟ ΣΕΛΗΝΙΟ Παρέχει σελήνιο απλά για την αποφυγή σεληνιοπενίας. Δεν αποθηκεύεται στο σώμα για χρήση σε περιόδους αυξημένων αναγκών. Με χρήση και στα μέγιστα επιτρεπόμενα όρια, δεν καλύπτει επαρκώς τις ανάγκες των ζώων. ΟΡΓΑΝΙΚΟ ΣΕΛΗΝΙΟ Βοηθά ουσιαστικά στην υγεία, τις αποδόσεις και τη μακροζωϊα. Μορφή όπως συναντάται στη φύση. Αποθηκεύεται στο σώμα για να χρησιμοποιηθεί σε περιόδους αυξημένων αναγκών. Ενισχύει το φράγμα αντίστασης στις ασθένειες. Έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση.

10 nufyt nuzyme ΕΝΖΥΜΟ (Πρόμιγμα FINASE EC E1632-E28) ΕΝΖΥΜΟ (Πρόμιγμα ECONASE EC : EC (E 63)) ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΟΥΣΙΑ: FINASE (3-phytase) ΕΦΑΡΜΟΓΗ Στη διατροφή πτηνών και χοίρων για τη διάσπαση του φυτικού οξέος και την απελευθέρωση φωσφόρου και άλλων θρεπτικών στοιχείων. ΤΟ ΦΥΤΙΚΟ ΟΞΥ: Δεσμεύει το μεγαλύτερο μέρος του φωσφόρου των φυτικών ζωοτροφών. Δεσμεύει επίσης ιχνοστοιχεία (Ca, Mg, Fe, Zn), λιπαρά οξέα, άμυλο και αμινοξέα. Είναι άπεπτο για τα μονογαστρικά ζώα με αποτέλεσμα να θεωρείται αντιδιαιτητικός παράγοντας. Με τη χρήση FINASE πετυχαίνουμε: Μετατροπή του δεσμευμένου φωσφόρου σε μορφή διαθέσιμη για τα ζώα. Δυνατότητα μείωσης χορηγούμενου φωσφόρου και κατάρτισης πιο οικονομικού σιτηρεσίου. Απελευθέρωση μεταβολιστέας ενέργειας. Βελτίωση ρυθμού ανάπτυξης και μετατρεψιμότητας. Μείωση απέκκρισης φωσφόρου στο περιβάλλον. ΠΡΟΪΟΝ nufyt 500 nufyt 100 FINASE L (liquid) Min δραστικότητα φυτάσης (PPU/g) Δοσολογία (g/t) Broilers Χοίροι Ωοτόκες Συσκευασία 25 Kg 25 Kg 120 Lt ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΟΥΣΙΑ: ECONASE (Endo-1, 4-β-xylanase, Endo-1,3 (4)- β-glucanase) ΕΦΑΡΜΟΓΗ Στις τροφές που περιέχουν σε μεγάλη αναλογία σιτάρι ή μίγμα σιταριού-κριθαριού, για τη διάσπαση των μη αμυλούχων πολυσακχαριτών (αραβινοξυλάνες, γλουκάνες) και την απελευθέρωση ενέργειας και άλλων θρεπτικών στοιχείων. ΟΙ ΜΗ ΑΜΥΛΟΥΧΟΙ ΠΟΛΥΣΑΚΧΑΡΙΤΕΣ: Είναι άπεπτοι για τα μονογαστρικά ζώα. Αυξάνουν το ιξώδες του εντέρου με αποτέλεσμα τη μείωση της απορρόφησης θρεπτικών στοιχείων και ειδικά των τριγλυκεριδίων και των λιπαρών οξέων. Παρεμποδίζουν την πέψη πρωτεϊνών και αμύλου δημιουργώντας «κάψουλα» γύρω τους. Διαταράσσουν την ισορροπία της εντερικής μικροχλωρίδας. Με τη χρήση ECONASE πετυχαίνουμε: Καλύτερη αξιοποίηση των θρεπτικών συστατικών του σιτηρεσίου. Απελευθέρωση ενέργειας και άλλων θρεπτικών στοιχείων. Βελτίωση ανάπτυξης και μετατρεψιμότητας. Μείωση κοπριάς και εμφάνισης κολλωδών κοπράνων. ΠΡΟΪΟΝ nuzyme 500 nuzyme 100 ECONASE L (liquid) Min δραστικότητα ξυλανάσης (BXU/g) Min δραστικότητα β-γλουκανάσης (BU/g) Δοσολογία (g/t) Συσκευασία 25 Kg 25 Kg 120 Lt

11 ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΑΓΙΑ (ΣΤΕΛΕΧΟΣ SACCHAROMYCES CEREVISIASE) ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΥΤΤΑΡΩΝ: 1,25 x CFU/g ΑΓΕΛΑΔΕΣ ΓΑΛΑΚΤΟΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Αυξάνει την παραγωγή γάλακτος κατά 1-2 lt / αγελάδα /ημέρα. Βελτιώνει την αποδοτικότητα της τροφής και τη λειτουργία των προστομάχων. Αυξάνει την πέψη των ινωδών ουσιών. Βοηθάει στη μείωση κινδύνου οξέωσης. Αυξάνει την πρόσληψη τροφής. Βελτιώνει τη σύσταση των κοπράνων. Βοηθά κυρίως ζώα υψηλών αποδόσεων που τρέφονται με υψηλής πεπτικότητας τροφές. Ορατά αποτελέσματα σε 1-2 εβδομάδες. ΣΥΝΙΣΤΩΜΕΝΗ ΣΥΜΠΕΛΙΛΗΨΗ: 4g / ζώο / ημέρα ΜΟΣΧΟΙ ΠΑΧΥΝΣΗΣ Αυξάνει την ημερήσια αύξηση βάρους έως και 10% Βελτιώνει τη μετατρεψιμότητα έως και 5%. Βελτιώνει την λειτουργία προστομάχων και την πέψη των ινωδών ουσιών. Βοηθάει στη μείωση κινδύνου οξέωσης. Βελτιώνει τη σύσταση κοπράνων. Το BIO-MOS φέρνει μια καινούργια εποχή στα προϊόντα για τη βελτίωση της υγείας του εντέρου και αποτελεί μια αποτελεσματική εναλλακτική λύση στη χρήση αντιβιοτικών. BIO-MOS η φυσική λύση Το BIO-MOS διατηρεί το έντερο υγιές και λειτουργικό, ρυθμίζοντας ευνοϊκά τη σύνθεση της εντερικής μικροχλωρίδας. Δρα κυρίως αποτρέποντας την επικόλληση των παθογόνων μικροοργανισμών στους υποδοχείς του εντερικού επιθηλίου. Μειώνει έτσι σημαντικά την ανάπτυξη τόσο του Salmonella Spp όσο και του παθογόνου E.Coli. BIO-MOS πλεονεκτήματα με μια ματιά ΧΟΙΡΟΙ: Βελτίωση του ρυθμού ανάπτυξης κατά 4%. Βελτίωση του συντελεστή μετατρεψιμότητας (FCR) κατά 2%. Αύξηση της κατανάλωσης τροφής κατά 2%. Αποτελέσματα τεκμηριωμένα με μεγάλο αριθμό ανεξάρτητων ερευνών σε όλη την Ευρώπη. BIO-MOS συνιστώμενη δόση Χοιρομητέρες: 1 kg/τόνο τελικής τροφής Χοίροι πάχυνσης: 1-2 kg/τόνο τελικής τροφής ΣΥΝΙΣΤΩΜΕΝΗ ΣΥΜΠΕΛΙΛΗΨΗ: 2g / κεφάλι / ημέρα ΦΥΣΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: Σφαιρικές κάψουλες για αυξημένη θερμοανθεκτικότητα. αεροστεγείς σάκοι 20 κιλών

12 ΜΙΓΜΑ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΟΞΕΩΝ + ΦΥΣΙΚΩΝ ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ ΣΕ ΜΙΚΡΟΚΑΨΟΥΛΑ ΜΙΓΜΑ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΟΞΕΩΝ + ΦΥΣΙΚΩΝ ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ Μίγμα οργανικών οξέων και φυσικών αρωματικών ουσιών με αργή αποδόμηση στον γαστρεντερικό σωλήνα. ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ Υδρογονοποιημένα τριγλυκερίδια φυτικής προέλευσης Φουμαρικό οξύ (E-297) Σορβικό οξύ (Ε-200) ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Πατενταρισμένη στην Ε.Ε. διαδικασία ψεκασμού-ψύξης μικροκάψουλας. Το ΤETRACID S είναι ένα ισορροπημένο μίγμα οργανικών οξέων και φυσικών αρωματικών ουσιών που βρίσκεται προστατευμένο σε πλέγμα φυτικών λιπαρών οξέων με τη μορφή μικροκάψουλας. Η συγκεκριμένη παραγωγική διαδικασία επιτρέπει την σταδιακή αποδόμηση των οργανικών οξέων στο γαστρεντερικό σωλήνα. Τα οργανικά οξέα παίζουν σημαντικό ρόλο ως αντιμικροβιακοί παράγοντες. Για την επίτευξη ιδανικών αποτελεσμάτων ενδύκνειται το buffering capacity της τροφής να μην ξεπερνά τα meq/kg. ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ (κιλά ανά τόνο τελικής τροφής) Χοιρίδια 0-10 κιλά ζ.β.: 2,0-3,0 kg Χοίροι αναπτυσσόμενοι: 0,5-1,5 kg DL - Μαλικό οξύ (E-296) Κιτρικό οξύ (Ε-330) Φυσικές αρωματικές ουσίες Χοιρίδια κιλά ζ.β.: 1,5-2,0 kg ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ / ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ 12 μήνες από την ημερομηνία παραγωγής. Αποθηκεύστε σε ξηρό, δροσερό και σκοτεινό μέρος. ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΜΟΡΦΗ Πρόμιγμα Πτηνοτροφία ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ Υδρογονοποιημένα τριγλυκερίδια φυτικής προέλευσης Φουμαρικό οξύ (E-297), Σορβικό οξύ (Ε-200) DL-Μαλικό οξύ (Ε-296), Κιτρικό οξύ (Ε-330) Φυσικές αρωματικές ουσίες ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Πατενταρισμένη στην Ε.Ε. διαδικασία ψεκασμού-ψύξης μικροκάψουλας. Το GALLIACID S είναι ένα ισορροπημένο μίγμα οργανικών οξέων και φυσικών αρωματικών ουσιών που βρίσκεται προστατευμένο σε πλέγμα φυτικών λιπαρών οξέων σε μορφή μικροκάψουλας. Η συγκεκριμένη παραγωγική διαδικασία επιτρέπει την σταδιακή αποδόμηση των οργανικών οξέων στον γαστρεντερικό σωλήνα των πτηνών. ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ (κιλά ανά τόνο τελικής τροφής) Ορνίθια κρεοπαραγωγής 0,3-0,5 kg (ανάλογα με την ηλικία) Ωοτόκες όρνιθες 0,3-0,5 kg (ανάλογα με την ηλικία + τον τύπο εκτροφής) Γαλοπούλες 0,4-0,5 kg ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ/ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ 12 μήνες από την ημερομηνία παραγωγής. Αποθηκεύστε σε ξηρό, δροσερό και σκοτεινό μέρος.

13 bergafat ΦΥΤΙΚΟ ΛΙΠΟΣ nufat 99l ΦΥΤΙΚΟ ΛΙΠΟΣ ΕΙΔΙΚΟ ΓΙΑ ΜΟΝΟΓΑΣΤΡΙΚΑ To bergafat είναι φυτικό λίπος προερχόμενο από επιλεκτικό διαχωρισμό φοινικέλαιου. Δεν έχει υποστεί χημική επεξεργασία. ΑΝΑΛΥΣΗ Λίπος 99% Ελεύθερα λιπαρά οξέα max 10% Σημείο ζέσεως Βαθμός Ιωδίου g/100g Ενέργεια 33,8 MJ/Kg ΣΥΝΙΣΤΩΜΕΝΗ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΨΗ 5-25 kg ανά τόνο τελικής τροφής ΑΝΑΛΥΣΗ Λίπος 99% Λεκιθίνη 6% Ελεύθερα λιπαρά οξέα max 5% Το nufat είναι φυτικό λίπος προερχόμενο από επιλεκτικό διαχωρισμό φοινικέλαιου. Δεν έχει υποστεί καμία χημική επεξεργασία. Είναι πλούσιο σε λιπαρά οξέα σε ιδανική αναλογία για τη βελτίωση της ποιότητας κρέατος. Η χρήση των κατάλληλων λιπαρών οξέων συμβάλλει στη συνεκτικότητα του σφάγιου, στην βελτίωση της ποιότητας του κρέατος (οργανοληπτικά χαρακτηριστικά) καθώς και στη μεγαλύτερη διάρκεια συντήρησης. Το nufat περιέχει λεκιθίνη, ένα φωσφολιπίδιο που περιέχει βιταμίνες Β, χολίνη, ινοσιτόλη και λινολεϊκό οξύ και λειτουργεί ως: Γαλακτωματοποιητής του λίπους, προάγει δηλαδή την πέψη του λίπους και την απορρόφηση των λιπαρών οξέων στον εντερικό σωλήνα. Bασικό δομικό συστατικό των κυτταρικών μεμβρανών. Αντιοξειδωτικό, εμπλέκεται στην απομάκρυνση των ελεύθερων ριζών από τον οργανισμό. Ρυθμιστής της μετακίνησης των λιπαρών οξέων αλλά και άλλων θρεπτικών συστατικών από και προς τα κύτταρα του οργανισμού. ΣΥΝΙΣΤΩΜΕΝΗ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΨΗ 5-25 kg ανά τόνο τελικής τροφής

14 nuwhey nuevo lac 20/20 ΓΛΥΚΟΣ ΟΡΟΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΣΕ ΣΚΟΝΗ ΠΡΟΪΟΝ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΣΕ ΣΚΟΝΗ ΑΝΑΛΥΣΗ Πρωτεΐνες 11,0% Λακτόζη min 73,0% Λίπος 1,5% Υγρασία 4,0% Τέφρα 9,0% De χοίρων 14 Mj/Kg To nuwhey είναι υψηλής ποιότητας γλυκός ορός γάλακτος, σταθερής σύνθεσης, πλούσιος σε λακτόζη, η οποία είναι απαραίτητη στα πρώτα στάδια της ζωής των χοιριδίων. Το nuwhey αυξάνει την ελκυστικότητα της τροφής με αποτέλεσμα την αύξηση της κατανάλωσης και του ρυθμού ανάπτυξης. Το nuevo lac 20/20 είναι προϊόν γάλακτος σε σκόνη, πλούσιο σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας και λίπος. Η χημική ανάλυση του nuevo lac 20/20: Λακτόζη 30% minimum. Χαμηλή περιεκτικότητα σε τέφρα. Υψηλό ενεργειακό περιεχόμενο. σε συνδυασμό με την υψηλή ποιότητα των συστατικών του: Πρωτεΐνες γάλακτος υψηλής βιολογικής αξίας. Αναλογία κορεσμένων προς ακόρεστα λιπαρά οξέα. συμβάλλουν: Στην αύξηση του ρυθμού ανάπτυξης. Στη βελτίωση του συντελεστή μετατρεψιμότητας της τροφής. Η λακτόζη είναι άμεσα διαθέσιμη πηγή ενέργειας για τον οργανισμό και, σε αντίθεση με άλλους υδατάνθρακες, δεν αποτελεί καλό υπόστρωμα για την ανάπτυξη παθογόνων μικροοργανισμών. ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΛΑΚΤΟΖΗΣ Θηλάζοντα 8% Απογαλακτισμένα 5% ΣΥΝΙΣΤΩΜΕΝΗ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΨΗ 5 έως 15% στην τελική τροφή. ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΨΗ Θηλάζοντα χοιρίδια: kg ανά τόνο τελικής τροφής Απογαλακτισμένα χοιρίδια: kg ανά τόνο τελικής τροφής ΑΝΑΛΥΣΗ Πρωτεΐνες 20,0% Λακτόζη 30,0% Λίπος 20,0% Υγρασία 5,0% Κυτταρίνη 1,0% Τέφρα 7,0% Πεπτή Ενέργεια 18,5 Mj/Kg

15 325 αιγοπροβάτων 325 αιγοπροβάτων + aromax ΙΣΟΡΡΟΠΙΣΤΗΣ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΣΤΗΣ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗ Ασβες./Φώσφ. 3,4% Ασβέστιο 14,1% Φωσφόρος 4,0% Νάτριο 15,8% Τέφρα 83,0% ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ ΑΝΑ 1 ΚΙΛO ΑΝΑΛΥΣΗ Ασβες./Φώσφ. 3,4% Ασβέστιο 14,1% Φωσφόρος 4,0% Νάτριο 15,8% Τέφρα 83,0% ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ ΑΝΑ 1 ΚΙΛO Βιταμίνη Α Βιταμίνη D3 Βιταμίνη E IU IU 800 mg Βιταμίνη Α Βιταμίνη D3 Βιταμίνη E IU IU 800 mg ΙΧΝΟΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΝΑ 1 ΚΙΛO ΙΧΝΟΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΝΑ 1 ΚΙΛO Σίδηρος (Fe) Μαγγάνιο (Mn) Ιώδιο (I) Ψευδάργυρος (Zn) Μαγνήσιο (Mg) Κοβάλτιο (Co) Σελήνιο (Se) mg mg 70 mg mg mg 80 mg 4 mg Σίδηρος (Fe) Μαγγάνιο (Mn) Ιώδιο (I) Ψευδάργυρος (Zn) Μαγνήσιο (Mg) Κοβάλτιο (Co) Σελήνιο (Se) mg mg 70 mg mg mg 80 mg 4 mg ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΑΝΑ 1 ΚΙΛΟ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΑΝΑ 1 ΚΙΛΟ Αντιοξειδωτικά Αρωματικές ουσίες συμπερίληψη: 25 κιλά ανά τόνο τροφής συσκευασία: συμπερίληψη: 25 κιλά ανά τόνο τροφής συσκευασία:

16 327 βοοειδών super dairy cows + timet ΙΣΟΡΡΟΠΙΣΤΗΣ ΠΑΧΥΝΣΗΣ ΜΟΣΧΩΝ ΙΣΟΡΡΟΠΙΣΤΗΣ ΑΓΕΛΑΔΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗ Ασβεσ./Φωσφ. 2,8% Ασβέστιο 11,5% Φωσφόρος 4,1% Νάτριο 13,2% Τέφρα 73,1% ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ ΑΝΑ 1 ΚΙΛO ΑΝΑΛΥΣΗ Ασβεσ./Φωσφ. 2,8% Ασβέστιο 11,5% Φωσφόρος 4,1% Νάτριο 13,2% Τέφρα 73,1% ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ ΑΝΑ 1 ΚΙΛO Βιταμίνη Α Βιταμίνη D3 Βιταμίνη E Νικοτινικό Οξύ IU IU mg mg Βιταμίνη Α Βιταμίνη D3 Βιταμίνη E Νικοτινικό Οξύ IU IU mg mg ΙΧΝΟΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΝΑ 1 ΚΙΛO ΙΧΝΟΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΝΑ 1 ΚΙΛO Σίδηρος (Fe) Μαγγάνιο (Mn) Ιώδιο (I) Ψευδάργυρος (Zn) Μαγνήσιο (Mg) Κοβάλτιο (Co) Σελήνιο (Se) Χαλκός (Cu) mg mg 60 mg mg mg 80 mg 8 mg 200 mg Σίδηρος (Fe) Μαγγάνιο (Mn) Ιώδιο (I) Ψευδάργυρος (Zn) Μαγνήσιο (Mg) Κοβάλτιο (Co) Σελήνιο (Se) Χαλκός (Cu) mg mg 60 mg mg mg 80 mg 8 mg 200 mg ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΑΝΑ 1 ΚΙΛΟ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΑΝΑ 1 ΚΙΛΟ Αντιοξειδωτικά Αντιοξειδωτικά +++ Προστατευμένη Μεθειονίνη 100 gr συμπερίληψη: 25 κιλά ανά τόνο τροφής συσκευασία: συμπερίληψη: 25 κιλά ανά τόνο τροφής συσκευασία:

17 ΑΜΙΝΟΞΕΑ, ΦΑΡΜΑΚΑ + ΕΜΒΟΛΙΑ Διαθέσιμα αμινοξέα, φάρμακα και εμβόλια όλων των εταιρειών

18 ΣΥΜΠΥΚΝΩΜΑ ΓΙΑ ΠΟΣΙΜΟ ΔΙΑΛΥΜΑ ΓΙΑ ΧΟΙΡΟΥΣ, ΠΤΗΝΑ + ΒΟΟΕΙΔΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΣΕ ΔΡΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: Τilmicosin: 250 mg ανά ml ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ: Bλ. φύλλο οδηγιών χρήσης ΤΡΟΠΟΣ ΚΑΙ ΟΔΟΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ: Για χορήγηση από το στόμα μέσω πόσιμου νερού ή υποκατάστατου γάλακτος. Διαβάστε το φύλλο οδηγιών χρήσης πρίν από τη χρήση. ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ Κρέας και εδώδιμοι ιστοί: Xoίροι: Μόσχοι: Ορνίθια κρεατοπαραγωγής: Ινδόρνιθες: Αβγά: 14 ημέρες 42 ημέρες 12 ημέρες 19 ημέρες Δεν επιτρέπεται η χρήση σε πτηνά σε περίοδο ωοτοκίας, τα οποία παράγουν αβγά για ανθρώπινη κατανάλωση. ΕΙΔΙΚΗ(ΕΣ) ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ(ΕΙΣ), ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ(ΕΣ) Μόνο για χρήση από το στόμα. Η τιλμικοσίνη δεν πρέπει να χορηγείται σε χοίρους σε ενέσιμη μορφή. Το προϊόν περιέχει αιθυλενοδιαμινοτετραοξικό δινάτριο άλας. ΕΙΔΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ Φυλάσσεται σε θερμοκρασία μικρότερη των 30 C.. Προστατευμένο από τον πάγο και από το φως. ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ ΑΠΟΡΡΙΨΗΣ ΕΝΟΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΝΤΟΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ Ή ΑΛΛΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ, ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ Κάθε μη χρησιμοποιηθέν κτηνιατρικό φαρμακευτικό προϊόν ή μη χρησιμοποιηθέντα υπολείμματά του πρέπει να απορρίπτονται σύμφωνα με τις τοπικές απαιτήσεις. Αποκλειστικά για κτηνιατρική χρήση. Να φυλάσσεται σε θέση την οποία δεν βλέπουν και δεν προσεγγίζουν τα παιδιά. Διάρκεια ζωής από το πρώτο άνοιγμα της στοιχειώδους συσκευασίας: 3 μήνες Διάρκεια ζωής από την αραίωση σε πόσιμο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες: 24 ώρες Διάρκεια ζωής από την ανασύσταση σε υποκατάστατο γάλακτος σύμφωνα με τις οδηγίες: 4 ώρες ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΔΕΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: 72155/ ΛΗΞΗ: μήνας / έτος 960 ml

19

20

21 nuevo A.E. Λεωφ. Στρατηγού Ν. Πλαστήρα, Ν. Αρτάκη 34600, Εύβοια τηλ: , fax: site:

ΠΡΟΪΟΝΤΑ & ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ

ΠΡΟΪΟΝΤΑ & ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΡΟΪΟΝΤΑ & ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΣΤΕΣ & ΠΡΟΜΙΓΜΑΤΑ Η nuevo A.E. δραστηριοποιείται στο χώρο της Ζωικής Παραγωγής προσφέροντας στους πελάτες και συνεργάτες της ένα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΪΟΝΤΑ & ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΪΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ

ΠΡΟΪΟΝΤΑ & ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΪΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΡΟΪΟΝΤΑ & ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΪΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΧΟΙΡΟΤΡΟΦΙΑΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΣΤΕΣ & ΠΡΟΜΙΓΜΑΤΑ Η nuevo A.E. δραστηριοποιείται στο χώρο της Ζωικής Παραγωγής προσφέροντας στους πελάτες και συνεργάτες της ένα

Διαβάστε περισσότερα

Απογαλακτισμού χοιριδίων

Απογαλακτισμού χοιριδίων X ΙΝ OIΡ Α ΙΣ ΟΠ ΟΡΡ ΙΣΤΕ Σ 2910 Απογαλακτισμού χοιριδίων ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ: Αμινοξέα, Ανθρακικό ασβέστιο, Χλωριούχο νάτριο, Πρόμιγμα Βιταμινών Ιχνοστοιχείων, Φωσφ. μονασβέστιο, Οξυνιστές, Προβιοτικό, Χλ. xολίνη,

Διαβάστε περισσότερα

Protecure και Endosan. Protecure. Endosan

Protecure και Endosan. Protecure. Endosan Υγιεινό Φυσικό Προβιοτικό Protecure Endosan Protecure και Endosan Υγιεινό Φυσικό Προβιοτικό Τα νέα ϖροβιοτικά, Protecure και Endosan, ϖεριέχουν καλλιέργειες µικροοργανισµών γαλακτικού οξέος, είναι φυσικά

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. 1.1 Εισαγωγή...27 1.2 Νερό...29 1.3 Ξηρή Ουσία...30 1.4 Ανάλυση του Σώματος των Ζώων και των Ζωοτροφών...32

Περιεχόμενα. 1.1 Εισαγωγή...27 1.2 Νερό...29 1.3 Ξηρή Ουσία...30 1.4 Ανάλυση του Σώματος των Ζώων και των Ζωοτροφών...32 Πρόλογος...7 Αρκτικόλεξα και σύμβολα...21 1 Συστατικά του Σώματος των Ζώων και των Ζωοτροφών 1.1 Εισαγωγή...27 1.2 Νερό...29 1.3 Ξηρή Ουσία...30 1.4 Ανάλυση του Σώματος των Ζώων και των Ζωοτροφών...32

Διαβάστε περισσότερα

Με τον σύγχρονο (παραδοσιακό) τρόπο

Με τον σύγχρονο (παραδοσιακό) τρόπο Με τον σύγχρονο (παραδοσιακό) τρόπο Σύνθετες Ζωοτροφές «αιτωλία» το Εργοστάσιο Οι ζωοτροφές «αιτωλία» παρασκευάζονται στην υπερσύγχρονη νέα βιομηχανική μονάδα του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεσολογγίου-Ναυπακτίας

Διαβάστε περισσότερα

Διατροφή γαλακτοπαραγωγών προβάτων

Διατροφή γαλακτοπαραγωγών προβάτων Διατροφή γαλακτοπαραγωγών προβάτων Γεώργιος I. Αρσένος Επίκουρος Καθηγητής Κτηνιατρική Σχολή, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Γιατί είναι σημαντική η Διατροφή... Καθορίζει την παραγωγικότητα 50

Διαβάστε περισσότερα

PREMIUM CAT FOOD. Nutrican_CAT_leaflet_ENG.indd :46

PREMIUM CAT FOOD. Nutrican_CAT_leaflet_ENG.indd :46 PREMIUM CAT FOOD Nutrican_CAT_leaflet_ENG.indd 1 13.04.16 17:46 + ΓΙΑ ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΖΩΗ Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ. ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΪΟΝΤΑ & ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΪΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ

ΠΡΟΪΟΝΤΑ & ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΪΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΡΟΪΟΝΤΑ & ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΪΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΧΟΙΡΟΤΡΟΦΙΑΣ ΦΥΡΑΜΑΤΑ Η nuevo A.E. δραστηριοποιείται στο χώρο της Ζωικής Παραγωγής προσφέροντας στους πελάτες και συνεργάτες της ένα ευρύ φάσμα προϊόντων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΪΟΝΤΑ & ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ

ΠΡΟΪΟΝΤΑ & ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΡΟΪΟΝΤΑ & ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΣΤΕΣ & ΠΡΟΜΙΓΜΑΤΑ Η nuevo A.E. δραστηριοποιείται στο χώρο της Ζωικής Παραγωγής προσφέροντας στους πελάτες και συνεργάτες της ένα

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΝΖΥΜΟΥ. Ο μεταβολισμός είναι μία πολύ σημαντική λειτουργία των μονογαστρικών ζώων και επιτυγχάνεται με τη δράση φυσικών

ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΝΖΥΜΟΥ. Ο μεταβολισμός είναι μία πολύ σημαντική λειτουργία των μονογαστρικών ζώων και επιτυγχάνεται με τη δράση φυσικών ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΝΖΥΜΟΥ Ο μεταβολισμός είναι μία πολύ σημαντική λειτουργία των μονογαστρικών ζώων και επιτυγχάνεται με τη δράση φυσικών Ενζύμων που βρίσκονται κατά μήκος του πεπτικού τους σωλήνα. Τα ένζυμα

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΟΦΟΓΝΩΣΙΑ. Υπεύθυνος Καθηγητής: Παπαμιχάλης Αναστάσιος

ΤΡΟΦΟΓΝΩΣΙΑ. Υπεύθυνος Καθηγητής: Παπαμιχάλης Αναστάσιος ΤΡΟΦΟΓΝΩΣΙΑ Υπεύθυνος Καθηγητής: Παπαμιχάλης Αναστάσιος ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΡΕΠΤΙΚΩΝ ΥΛΩΝ Υδατάνθρακες Λίπη Πρωτεΐνες Νερό Ανόργανα συστατικά Βιταμίνες Υπευθ. Καθηγητής: Παπαμιχάλης Αναστάσιος ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ Οι

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμοσμένη διατροφή των κουνελιών. Πασχάλης Δ. Φορτομάρης Κτηνιατρική Σχολή, Α.Π.Θ.

Εφαρμοσμένη διατροφή των κουνελιών. Πασχάλης Δ. Φορτομάρης Κτηνιατρική Σχολή, Α.Π.Θ. Εφαρμοσμένη διατροφή των κουνελιών Πασχάλης Δ. Φορτομάρης Κτηνιατρική Σχολή, Α.Π.Θ. Σημασία Μέσο συντήρησης, αύξησης, κυοφορίας, γαλακτοπαραγωγής Άμυνα οργανισμού Το σημαντικότερο στοιχείο της εκτροφής

Διαβάστε περισσότερα

premium dog Food Nutrican ΓΙΑ ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΖΩΗ

premium dog Food Nutrican ΓΙΑ ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΖΩΗ premium dog Food Nutrican ΓΙΑ ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΖΩΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΖΩΗ Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ. ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΜΑΣ ΕΥΕΞΙΑ. ΜΙΑ ΠΛΗΡΗΣ ΞΗΡΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΟΦΕΣ ΠΤΗΝΩΝ Α. ΟΡΝΙΘΕΣ (ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ & ΚΟΤΕΣ)

ΤΡΟΦΕΣ ΠΤΗΝΩΝ Α. ΟΡΝΙΘΕΣ (ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ & ΚΟΤΕΣ) ΤΡΟΦΕΣ ΠΤΗΝΩΝ Α. ΟΡΝΙΘΕΣ (ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ & ΚΟΤΕΣ) ΟΙΚΟΣΙΤΗ ΠΑΡΑ ΟΣΙΑΚΗ ΕΚΤΡΟΦΗ 09 ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΓΜΑ ΝΕΟΣΣΩΝ - ΠΟΥΛΑ ΩΝ ΟΙΚΟΣΙΤΗΣ ΕΚΤΡΟΦΗΣ Φ19 ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΓΜΑ ΝΕΟΣΣΩΝ - ΠΟΥΛΑ ΩΝ ΟΙΚΟΣΙΤΗΣ ΕΚΤΡΟΦΗΣ - ECO Πλούσιο σε πολυακόρεστα

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ - ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ. Εμμ. Μ. Καραβιτάκης Παιδίατρος

ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ - ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ. Εμμ. Μ. Καραβιτάκης Παιδίατρος ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ - ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ Εμμ. Μ. Καραβιτάκης Παιδίατρος ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΣ οι χημικές αντιδράσεις που συμβαίνουν στον οργανισμό για την παραγωγή ενέργειας και τη διατήρηση της ζωής αναβολισμός

Διαβάστε περισσότερα

Είδη Γιαουρτιού. Ανάλογα με την παρασκευή του διακρίνεται σε: Κανονικό : Παράγεται με όλα του τα συστατικά

Είδη Γιαουρτιού. Ανάλογα με την παρασκευή του διακρίνεται σε: Κανονικό : Παράγεται με όλα του τα συστατικά ΓΕΝΙΚΑ Το γιαούρτι προέρχεται από το αγελαδινό, κατσικίσιο ή πρόβειο γάλα, το οποίο βράζεται και αργότερα, όταν η θερμοκρασία του κατέβει στους 40 50 ο C προστίθεται η μαγιά και αφήνεται να πήξει. Αποτελεί

Διαβάστε περισσότερα

Συχνές ερωτήσεις σχετικά µε το Bonvital Το προβιοτικό στην διατροφή των ζώων -Τι είναι το Bonvital; Το Bonvital είναι το νέο προβιοτικό ειδικά παρασκευασµένο για χοιρινά. Μπορεί να χρησιµοποιηθεί σε ισορροπιστές,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ & ΦΥΛΛΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΕΩΣ DENAGARD 12,5 %

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ & ΦΥΛΛΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΕΩΣ DENAGARD 12,5 % ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ & ΦΥΛΛΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΕΩΣ DENAGARD 12,5 % 1. ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΟΧΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΤΟΧΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΠΑΡΤΙΔΩΝ ΣΤΟΝ ΕΟΧ,

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Ι. ΜΠΑΛΙΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Α.Π.Θ.

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Ι. ΜΠΑΛΙΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Α.Π.Θ. ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Ι. ΜΠΑΛΙΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Α.Π.Θ. Η υπερβολική συγκέντρωση της εντατικής κτηνοτροφίας σε ορισμένες περιοχές, σε συνδυασμό με την αύξηση του μεγέθους των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων,

Διαβάστε περισσότερα

Cosumix Plus 12% SPC April 2009 ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ 1. ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ COSUMIX PLUS

Cosumix Plus 12% SPC April 2009 ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ 1. ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ COSUMIX PLUS ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ 1. ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ COSUMIX PLUS 2. ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΣΟΤΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ Δραστικό (ά) συστατικό (ά) Sulfachlorpyridazine Sodium 10 g/

Διαβάστε περισσότερα

Θεσσαλονίκη 21 /02 /2014 Διακ υπ. αριθ. 07/14

Θεσσαλονίκη 21 /02 /2014 Διακ υπ. αριθ. 07/14 ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ (Α.Τ.Ε.Ι) ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ------------ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ &

Διαβάστε περισσότερα

Λιποδιαλυτές: Βιταμίνη Α (ρετινόλη, καροτινοειδή) Επιδρά στην όραση & το δέρμα. Αποθηκεύεται στο συκώτι μας.

Λιποδιαλυτές: Βιταμίνη Α (ρετινόλη, καροτινοειδή) Επιδρά στην όραση & το δέρμα. Αποθηκεύεται στο συκώτι μας. Είναι οργανικές ενώσεις απαραίτητες για την λειτουργία του οργανισμού μας, που είτε δεν μπορεί να τις συνθέσει μόνος του, είτε τις συνθέτει αλλα σε μικρότερες από τις αναγκαίες ποσότητες. Ταξινομούνται

Διαβάστε περισσότερα

Διατροφικές πληροφορίες στην επισήμανση και διαφήμιση των τροφίμων Νομοθετική προσέγγιση

Διατροφικές πληροφορίες στην επισήμανση και διαφήμιση των τροφίμων Νομοθετική προσέγγιση ΕΦΕΤ/Δνση Αξιολόγησης - Εγκρίσεων Διατροφικές πληροφορίες στην επισήμανση και διαφήμιση των τροφίμων Νομοθετική προσέγγιση Δρ.Αγγελική Καρπούζα Προϊσταμένη Δ/νσης Αξιολόγησης-Εγκρίσεων Κανονισμός (ΕΕ)

Διαβάστε περισσότερα

Ποια η χρησιμότητα των πρωτεϊνών;

Ποια η χρησιμότητα των πρωτεϊνών; ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ Τι είναι οι πρωτεϊνες; Η ονομασία πρωτεϊνες προέρχεται από το ρήμα πρωτεύω και σημαίνει την εξαιρετική σημασία που έχουν οι πρωτεϊνες για την υγεία του ανθρώπινου σώματος. Από την εποχή των Ολυμπιακών

Διαβάστε περισσότερα

(dietary fiber, nonnutritive fiber)

(dietary fiber, nonnutritive fiber) KΥΤΤΑΡΙΝΗ - ΦΥΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ Στα τρόφιμα, παράλληλα με τους υδατάνθρακες που πέπτονται στον ανθρώπινο οργανισμό (δηλαδή που υδρολύονται, απορροφώνται και μεταβολίζονται κατά τα γνωστά), υπάρχουν και υδατάνθρακες

Διαβάστε περισσότερα

Διατροφή Μηρυκαστικών Ζώων

Διατροφή Μηρυκαστικών Ζώων Διατροφή Μηρυκαστικών Ζώων Θεματική ενότητα 3: Διατροφή Αναπτυσσόμενων Μηρυκαστικών 2/2 Τμήμα: Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής & Υδατοκαλλιεργειών Διδάσκοντες: Γεώργιος Ζέρβας, Ελένη Τσιπλάκου Εκπαιδευτικοί

Διαβάστε περισσότερα

Γνωρίστε τα νηστίσιμα - Ο Δρόμος για την Θεραπεία Τρίτη, 14 Φεβρουάριος :44

Γνωρίστε τα νηστίσιμα - Ο Δρόμος για την Θεραπεία Τρίτη, 14 Φεβρουάριος :44 Γράφει: Κωνσταντίνου Κρήνη, Κλινικός Διαιτολόγος Διατροφολόγος Τα λαχανικά, τα όσπρια, οι πατάτες, τα δημητριακά, τα ζυμαρικά, οι ξηροί καρποί, οι ελιές, τα φρούτα, τα θαλασσινά, ο ταραμάς, τα τουρσί ανήκουν

Διαβάστε περισσότερα

ρ. Αλεξάνδρα Μαρία Μιχαηλίδου Επίκ. Καθηγήτρια Επιστήµης Τροφίµων & ιατροφής Τοµέας Επιστήµης και Τεχνολογίας Τροφίµων Γεωπονική Σχολή Αριστοτέλειο

ρ. Αλεξάνδρα Μαρία Μιχαηλίδου Επίκ. Καθηγήτρια Επιστήµης Τροφίµων & ιατροφής Τοµέας Επιστήµης και Τεχνολογίας Τροφίµων Γεωπονική Σχολή Αριστοτέλειο ρ. Αλεξάνδρα Μαρία Μιχαηλίδου Επίκ. Καθηγήτρια Επιστήµης Τροφίµων & ιατροφής Τοµέας Επιστήµης και Τεχνολογίας Τροφίµων Γεωπονική Σχολή Αριστοτέλειο Πανεπιστήµιο Θεσσαλονίκης Συµβολή του γάλακτος και των

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΟΦΕΣ ΠΤΗΝΩΝ Α. ΟΡΝΙΘΕΣ (ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ & ΚΟΤΕΣ)

ΤΡΟΦΕΣ ΠΤΗΝΩΝ Α. ΟΡΝΙΘΕΣ (ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ & ΚΟΤΕΣ) ΚΩ. ΤΡΟΦΕΣ ΠΤΗΝΩΝ Α. ΟΡΝΙΘΕΣ (ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ & ΚΟΤΕΣ) ΟΙΚΟΣΙΤΗ ΠΑΡΑ ΟΣΙΑΚΗ ΕΚΤΡΟΦΗ 09 ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΓΜΑ ΝΕΟΣΣΩΝ - ΠΟΥΛΑ ΩΝ ΟΙΚΟΣΙΤΗΣ ΕΚΤΡΟΦΗΣ Φ19 ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΓΜΑ ΝΕΟΣΣΩΝ - ΠΟΥΛΑ ΩΝ ΟΙΚΟΣΙΤΗΣ ΕΚΤΡΟΦΗΣ - ECO Πλούσιο

Διαβάστε περισσότερα

ΣΠΟΡΟΙ ωφέλιμοι για την ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ

ΣΠΟΡΟΙ ωφέλιμοι για την ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΣΠΟΡΟΙ ωφέλιμοι για την ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΣΟΥΣΑΜΙ Το σουσάμι αποτελεί φυτικής προέλευσης τρόφιμο, που περιέχει υψηλής βιολογικής αξίας φυτικές πρωτεΐνες. Είναι πλούσιο σε αμινοξέα όπως η μεθειονίνη, η τρυπτοφάνη,

Διαβάστε περισσότερα

Ευαίσθητη στη ζέστη το οξυγόνο το αλκαλικό περιβάλλον και τις λάμπες UV. Μερικές τροφές πλούσιες σε Βιταμίνη Β1 (100g τροφής /mg Βιταμίνης)

Ευαίσθητη στη ζέστη το οξυγόνο το αλκαλικό περιβάλλον και τις λάμπες UV. Μερικές τροφές πλούσιες σε Βιταμίνη Β1 (100g τροφής /mg Βιταμίνης) Τις Βιταμίνες τις χωρίζουμε σε δυο κατηγορίες α) Υδατοδιαλυτές Βιταμίνες (B ομάδα και C) β) Λιποδιαλυτές Βιταμίνες (A, D, E, K) α) Υδατοδιαλυτές Βιταμίνες (B ομάδα και C) Βιταμίνη Β1 (Θιαμίνη) Απαραίτητη

Διαβάστε περισσότερα

Πλήρεις Σύνθετες Πτηνοτροφές Μίγµατα

Πλήρεις Σύνθετες Πτηνοτροφές Μίγµατα Πλήρεις Σύνθετες Πτηνοτροφές Μίγµατα 01 ΜΙΓΜΑ ΝΕΟΣΣΩΝ ΜΙΚΤΗΣ ΕΚΤΡΟΦΗΣ Α ΗΛΙΚΙΑΣ (1 η - 30 η ηµ.) 02 ΜΙΓΜΑ ΝΕΟΣΣΩΝ ΜΙΚΤΗΣ ΕΚΤΡΟΦΗΣ Β ΗΛΙΚΙΑΣ (30 η ηµ. - σφαγή) 03 ΜΙΓΜΑ ΟΡΝΙΘΩΝ ΩΟΤΟΚΙΑΣ 04 ΜΙΓΜΑ ΝΕΟΣΣΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΓΕΛΑΔΕΣ. Camisan. Το Camisan είναι ισορροπιστής με το δραστικό συνδυασμό των Kerasan, Mastisan για αγελάδες γαλακτοπαραγωγής.

ΑΓΕΛΑΔΕΣ. Camisan. Το Camisan είναι ισορροπιστής με το δραστικό συνδυασμό των Kerasan, Mastisan για αγελάδες γαλακτοπαραγωγής. ΑΓΕΛΑΔΕΣ Το Camisan είναι ισορροπιστής με το δραστικό συνδυασμό των Kerasan, Mastisan για αγελάδες γαλακτοπαραγωγής. Camisan Περιέχει διαφορετικές πηγές μαγνησίου με θεϊκά ιόντα για αυξημένη απόδοση και

Διαβάστε περισσότερα

MANAGING AUTHORITY OF THE OPERATIONAL PROGRAMME EDUCATION AND INITIAL VOCATIONAL TRAINING ΛΙΠΗ. ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΖΙΑΜΟΥΡΤΑΣ, Ph.D., C.S.C.

MANAGING AUTHORITY OF THE OPERATIONAL PROGRAMME EDUCATION AND INITIAL VOCATIONAL TRAINING ΛΙΠΗ. ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΖΙΑΜΟΥΡΤΑΣ, Ph.D., C.S.C. MANAGING AUTHORITY OF THE OPERATIONAL PROGRAMME EDUCATION AND INITIAL VOCATIONAL TRAINING ΛΙΠΗ ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΖΙΑΜΟΥΡΤΑΣ, Ph.D., C.S.C.S Τα λίπη αποτελούν μια συμπυκνωμένη πηγή ενέργειας Ενεργούν σαν διαλύτες

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΥΔΡΟΠΟΝΙΚΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΖΩΟΤΡΟΦΗΣ

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΥΔΡΟΠΟΝΙΚΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΖΩΟΤΡΟΦΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΥΔΡΟΠΟΝΙΚΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΖΩΟΤΡΟΦΗΣ Χαμηλότερο κόστος σίτισης ανά ζώο.. Απόσβεση σε 9-18 μήνες.. Χωρίς χρήματα για ζωοτροφές.. Ένα Containers 20 τμ για 20 στρέμματα καλλιεργούμενης

Διαβάστε περισσότερα

Σχέση Διατροφής-Ιώσεων-Ανοσοποιητικού Συστήματος - Ο Δρόμος για την Θεραπεία Σάββατο, 08 Οκτώβριος :40

Σχέση Διατροφής-Ιώσεων-Ανοσοποιητικού Συστήματος - Ο Δρόμος για την Θεραπεία Σάββατο, 08 Οκτώβριος :40 Γράφει: Κωνσταντίνου Κρήνη, Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Οι ιώσεις ανεξάρτητα από το εάν είναι ήπιες ή όχι έχουν αρνητικές επιδράσεις στη διατροφική κατάσταση του ατόμου. Οι σπουδαιότητα των επιδράσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΘΡΕΠΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΘΡΕΠΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΘΡΕΠΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 6: ΝΕΦΡΟΛΟΓΙΚΑ ΤΕΛΙΚΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΝΕΦΡΙΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ Η νεφρική υποκατάσταση (αιμοδιάλυση) οδηγεί στις ακόλουθες απώλειες: αμινοξέων (2gr/ώρα διάλυσης) και γλουταμίνης

Διαβάστε περισσότερα

Διατροφή Μηρυκαστικών Ζώων

Διατροφή Μηρυκαστικών Ζώων Διατροφή Μηρυκαστικών Ζώων Θεματική ενότητα 3: Διατροφή Αναπτυσσόμενων Μηρυκαστικών 2/2 Τμήμα: Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής & Υδατοκαλλιεργειών Διδάσκοντες: Γεώργιος Ζέρβας, Ελένη Τσιπλάκου Εκπαιδευτικοί

Διαβάστε περισσότερα

Παραγωγός υπεύθυνος για την απελευθέρωση των παρτίδων: Cross Vetpharm Group Ltd, Dublin 24 Ireland

Παραγωγός υπεύθυνος για την απελευθέρωση των παρτίδων: Cross Vetpharm Group Ltd, Dublin 24 Ireland ΦΥΛΛΟ ΟΔΗΓΙΩΝ 1. ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΟΧΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΤΟΧΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΠΑΡΤΙΔΩΝ ΣΤΟΝ ΕΟΧ, ΕΦΟΣΟΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ Κάτοχος

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΘΡΕΠΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΘΡΕΠΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΘΡΕΠΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 3: ΗΠΑΤΟΛΟΓΙΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΗΠΑΤΙΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ Κάλυψη των ενεργειακών αναγκών Πρόληψη της απώλειας βάρους Ενίσχυση προγράμματος αποκατάστασης ΕΡΓΑΛΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

[Version 7.2, 12/2008] ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ

[Version 7.2, 12/2008] ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ [Version 7.2, 12/2008] ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ 1 1. ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ Vitamin AD3E, ενέσιμο διάλυμα 2. ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΣΟΤΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ Δραστικό(ά)

Διαβάστε περισσότερα

Η έναρξη της ανοσίας είναι δύο εβδομάδες μετά την ολοκλήρωση του βασικού εμβολιασμού.

Η έναρξη της ανοσίας είναι δύο εβδομάδες μετά την ολοκλήρωση του βασικού εμβολιασμού. ΕΣΩΚΛΕΙΣΤΟ ΦΥΛΛΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΕΩΣ Covexin 10, ενέσιμο εναιώρημα σε πρόβατα και βοοειδή 1. ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΟΧΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΤΟΧΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙA 4 η Υ.ΠΕ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Δράμα 18-2- 2014 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΡΑΜΑΣ Αρ. Πρωτ. 1794

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙA 4 η Υ.ΠΕ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Δράμα 18-2- 2014 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΡΑΜΑΣ Αρ. Πρωτ. 1794 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙA 4 η Υ.ΠΕ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Δράμα 18-2- 2014 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΡΑΜΑΣ Αρ. Πρωτ. 1794 ΘΕΜΑ: «Ανάρτηση προδιαγραφών προς διαβούλευση στο Site του Νοσοκομείου» Δημόσια διαβούλευση Τεχνικών

Διαβάστε περισσότερα

FLORKEM 300 mg/ml ενέσιµο διάλυµα για βοοειδή και χοίρους

FLORKEM 300 mg/ml ενέσιµο διάλυµα για βοοειδή και χοίρους FLORKEM 300 mg/ml ενέσιµο διάλυµα για βοοειδή και χοίρους ΣΥΝΘΕΣΗ 1 ml περιέχει: Florfenicol.300 mg Ωχρο-κίτρινο έως διαυγές κίτρινο διάλυµα. ΕΝ ΕΙΞΕΙΣ Λοιµώξεις που οφείλονται σε βακτήρια ευαίσθητα στη

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ. L 154/12 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 15.6.2012

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ. L 154/12 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 15.6.2012 L 154/12 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 15.6.2012 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 505/2012 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 14ης Ιουνίου 2012 για την τροποποίηση και διόρθωση του κανονισμού (ΕΚ)

Διαβάστε περισσότερα

Βρέφη 0-12 μηνών. Παιδιά 4-8 ετών. Παιδιά και έφηβοι 9-18 ετών. Ενήλικες > 50 ετών. Γυναίκες έγκυες και θηλάζουσες

Βρέφη 0-12 μηνών. Παιδιά 4-8 ετών. Παιδιά και έφηβοι 9-18 ετών. Ενήλικες > 50 ετών. Γυναίκες έγκυες και θηλάζουσες ΙΧΝΟΣΤΟΙΧΕΙΑ Ασβέστιο Συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη ασβεστίου Βρέφη 0-12 μηνών Παιδιά 1-3 ετών Παιδιά 4-8 ετών Παιδιά και έφηβοι 9-18 ετών Ενήλικες 19-50 ετών Ενήλικες > 50 ετών Γυναίκες έγκυες και θηλάζουσες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΨΗ ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΤΩΝ ΘΡΕΠΤΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ

ΠΕΨΗ ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΤΩΝ ΘΡΕΠΤΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ 8. Σημειώστε με ποιους από τους παρακάτω τρόπους δρα το σάλιο: α. συμβάλλει στην πέψη των πρωτεϊνών β. συμμετέχει στη δημιουργία βλωμού (μπουκιάς) γ. συμβάλλει στην καθαριότητα των δοντιών δ. λειαίνει

Διαβάστε περισσότερα

Βιταμίνες/ Συμπληρώματα Διατροφής

Βιταμίνες/ Συμπληρώματα Διατροφής Βιταμίνες/ Συμπληρώματα Διατροφής e-catalogue 2012 Βιταμίνες Μέταλλα & Ιχνοστοιχεία Αμινοξέα & Πρωτεΐνες Απαραίτητα Λιπαρά Οξέα Πεπτικά/Προβιοτικά Βοηθήματα Βιταμίνες Οι βιταμίνες είναι απαραίτητες για

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ 1/12

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ 1/12 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ 1/12 1. ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ HALOCUR 0,5 mg / ml πόσιμο διάλυμα για μόσχους 2. ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΣΟΤΙΚH ΣΥΝΘΕΣΗ Δραστικό

Διαβάστε περισσότερα

r health& vita Delicate cat food for a premium cat life

r health& vita Delicate cat food for a premium cat life r health& vita Delicate cat food for a premium cat life ΕΠΙΛΕΓΕΤΕ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΑΤΑ ΣΑΣ; Η σειρά Brit Premium για γάτες, εξασφαλίζει καθημερινά την υγιεινή διατροφή της γάτας σας. Η Brit

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙA 4 η Υ.ΠΕ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Δράμα 14-11- 2013 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΡΑΜΑΣ Αρ. Πρωτ. 10637

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙA 4 η Υ.ΠΕ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Δράμα 14-11- 2013 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΡΑΜΑΣ Αρ. Πρωτ. 10637 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙA 4 η Υ.ΠΕ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Δράμα 14-11- 2013 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΡΑΜΑΣ Αρ. Πρωτ. 10637 ΘΕΜΑ: «Ανάρτηση προδιαγραφών προς διαβούλευση στο Site του Νοσοκομείου» Δημόσια διαβούλευση Τεχνικών

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΛΛΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ

ΦΥΛΛΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ Covexin 8Α ΦΥΛΛΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ 1. ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΟΧΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΤΟΧΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΠΑΡΤΙΔΩΝ ΣΤΟΝ ΕΟΧ, ΕΦΟΣΟΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ Ο.Ε.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ Ο.Ε. ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ Ο.Ε. Λ. Αλεποχωρίου & Ανωνύμου Μέγαρα Αττικής Τ.Κ.: 19 100 Τηλ.: 22960-81640 Φαξ: 22960-27499 e-mail: info@ktiniatriki.gr PRODUCER: VAFO PRAHA s.r.o. Chrášťany

Διαβάστε περισσότερα

AMINEMAX και ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

AMINEMAX και ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ AMINEMAX και ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Το AMINΕMAX παραλαμβάνεται από κανονική ενζυματική υδρόλυση με πρώτες ύλες από σπόρους σιτηρών και καλαμποκιού σε ισορροπία με μείγμα από ειδικά ένζυμα ( Έξω πρωτει πρωτεΐνάσες-

Διαβάστε περισσότερα

της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακή βιολόγος, medlabnews.gr Τα κολοκυθάκια αποτελούν πολύτιμο σύμμαχο της καθημερινής μας διατροφής.

της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακή βιολόγος, medlabnews.gr Τα κολοκυθάκια αποτελούν πολύτιμο σύμμαχο της καθημερινής μας διατροφής. της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακή βιολόγος, medlabnews.gr Τα κολοκυθάκια αποτελούν πολύτιμο σύμμαχο της καθημερινής μας διατροφής. Μπορεί να μην έχουν πληθώρα θρεπτικών συστατικών όπως άλλα λαχανικά,

Διαβάστε περισσότερα

2 ΕΕΚΥΖ Λυκόβρυσης E-mail: ve46u015@minagric.gr Σοφοκλή Βενιζέλου 1 www.minagric.gr/greek/zootrofes.html

2 ΕΕΚΥΖ Λυκόβρυσης E-mail: ve46u015@minagric.gr Σοφοκλή Βενιζέλου 1 www.minagric.gr/greek/zootrofes.html ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα 5//00 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Αριθ. Πρωτ.: 98 ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Δ/ΝΣΗ ΕΙΣΡΟΩΝ ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΜΗΜΑ ΖΩΟΤΡΟΦΩΝ Ταχ. Δ/νση: Βερανζέρου 4 Προς: Ταχ. Κώδικας:

Διαβάστε περισσότερα

Φαμίσης Κωνσταντίνος Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ΤΕΦΑΑ, Τρίκαλα

Φαμίσης Κωνσταντίνος Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ΤΕΦΑΑ, Τρίκαλα ΕΠΕΑΕΚ: ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥ ΤΕΦΑΑ ΠΘ ΑΥΤΕΠΙΣΤΑΣΙΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΜΚ 0501, Διάλεξη 13η Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΚΑΙ ΕΦΗΒΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ Φαμίσης Κωνσταντίνος Πανεπιστήμιο

Διαβάστε περισσότερα

Διατροφή Μηρυκαστικών Ζώων

Διατροφή Μηρυκαστικών Ζώων Διατροφή Μηρυκαστικών Ζώων Θεματική ενότητα 1: Γενικές Αρχές Διατροφής Μηρυκαστικών 4/4 Τμήμα: Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής & Υδατοκαλλιεργειών Διδάσκοντες: Γεώργιος Ζέρβας, Ελένη Τσιπλάκου Εκπαιδευτικοί

Διαβάστε περισσότερα

DIET SHAKE. Όνομα: DIET SHAKE. Περιγραφή Κατηγορίας: ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΤΟΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΟΣ

DIET SHAKE. Όνομα: DIET SHAKE. Περιγραφή Κατηγορίας: ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΤΟΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΟΣ 0 DIET SHAKE Όνομα: DIET SHAKE Περιγραφή Κατηγορίας: ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΤΟΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΟΣ Περιγραφή Προϊόντος: Νόστιμο σέϊκ διαχείρισης βάρους για χάσιμο λίπους και τόνωση ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ: Προωθεί το χάσιμο λίπους

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΕΦΗΒΕΙΑ

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΕΦΗΒΕΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΕΦΗΒΕΙΑ ΕΦΗΒΕΙΑ- ΑΝΑΓΚΕΣ v Επιτάχυνση ρυθμού ανάπτυξης v Ωρίμανση και αύξηση ιστών v Αποκτά το 20% του ύψους και το 50% του βάρους του ενήλικα, ενώ οι μύες, ο όγκος του αίματος και γενικά

Διαβάστε περισσότερα

Kάτοχος της άδειας κυκλοφορίας: Zoetis HELLAS AE, Λ. Μεσογείων 253-255, 154 51, Ν. Ψυχικό, Αθήνα, τηλ: 210 6791900

Kάτοχος της άδειας κυκλοφορίας: Zoetis HELLAS AE, Λ. Μεσογείων 253-255, 154 51, Ν. Ψυχικό, Αθήνα, τηλ: 210 6791900 ΦΥΛΛΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ Covexin 8 Ενέσιμο εναιώρημα για πρόβατα 1. ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΟΧΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΤΟΧΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΠΑΡΤΙΔΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Γιατί είναι θέμα παράδοσης...

Γιατί είναι θέμα παράδοσης... Γιατί είναι θέμα παράδοσης... ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε. Λεωφ. Εθνάρχου Βενιζέλου 40, Σούδα 73200, τηλ: 800-11-44555, 28210 81380, fax: 28210 89898, http://www.mills.gr e-mail: info@mills.gr Αιγο-Προβατοτροφές

Διαβάστε περισσότερα

Χημική σύσταση και διατροφικές ιδιότητες κατσικίσιου γάλακτος. Συντάχθηκε απο τον/την Foodbites

Χημική σύσταση και διατροφικές ιδιότητες κατσικίσιου γάλακτος. Συντάχθηκε απο τον/την Foodbites Του Δρ. Θεόφιλου Μασούρα, Επίκουρου Καθ. Γαλακτοκομίας*, για το foodbites.eu Το κατσικίσιο (αίγειο) γάλα όπως και τα άλλα είδη γάλακτος, εκτός από το αγελαδινό, δεν είχαν μελετηθεί ευρέως μέχρι πριν μερικά

Διαβάστε περισσότερα

Αλληλεπιδράσεις θρεπτικών συστατικών των τροφίμων

Αλληλεπιδράσεις θρεπτικών συστατικών των τροφίμων Αλληλεπιδράσεις θρεπτικών συστατικών των τροφίμων Τα τρόφιμα είναι σύνθετοι συνδυασμοί που προέρχονται από πολλές πηγες. Όλα τα τρόφιμα έχουν τη δυνατότητα αλλεπίδρασης (χημικής) σε διαφορετικό βαθμό.

Διαβάστε περισσότερα

Δ Ι Α Κ Η Ρ Υ Ξ Η ΑΡΙΘΜ. 32/2013

Δ Ι Α Κ Η Ρ Υ Ξ Η ΑΡΙΘΜ. 32/2013 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ 4 Η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ» ΤΜΗΜΑ: Οικονομικού ΓΡΑΦΕΙΟ: Προμηθειών ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2310 898295 FAX: 2310

Διαβάστε περισσότερα

ΚΡΙΣΙΜΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΓΕΛΑΔΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

ΚΡΙΣΙΜΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΓΕΛΑΔΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΕΝΩΣΗ ΦΥΛΗΣ ΧΟΛΣΤΑΙΝ ΕΛΛΑΔΑΣ Γεωτεχνική Υπηρεσία και Υπηρεσία Πληροφορικών Συστημάτων ΚΡΙΣΙΜΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΓΕΛΑΔΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η παρούσα οικονομική κατάσταση

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. ιατροφή. 1.5 Πρόσληψη Τροφής...39. Εισαγωγή. μέρος Α. Πρόλογος...9 Πρόλογος Συγγραφέων...11 Πρόλογος Β Έκδοσης...13

Περιεχόμενα. ιατροφή. 1.5 Πρόσληψη Τροφής...39. Εισαγωγή. μέρος Α. Πρόλογος...9 Πρόλογος Συγγραφέων...11 Πρόλογος Β Έκδοσης...13 Πρόλογος...9 Πρόλογος Συγγραφέων...11 Πρόλογος Β Έκδοσης...13 μέρος Α ιατροφή κεφάλαιο 1 Εισαγωγή 1.1 Θρεπτικές Ύλες...28 1.2 Η ιατροφή ως Επιστήμη...30 1.3 O Ρόλος της Τροφής...32 1.4 Ενεργειακό Ισοζύγιο...34

Διαβάστε περισσότερα

Γαλακτοκομία. Ενότητα 6: Παράγοντες που Επιδρούν στην Ποσότητα και τη Σύσταση του Παραγόμενου Γάλακτος, 1ΔΩ

Γαλακτοκομία. Ενότητα 6: Παράγοντες που Επιδρούν στην Ποσότητα και τη Σύσταση του Παραγόμενου Γάλακτος, 1ΔΩ Γαλακτοκομία Ενότητα 6: Παράγοντες που Επιδρούν στην Ποσότητα και τη Σύσταση του Παραγόμενου Γάλακτος, 1ΔΩ Τμήμα: Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής Του Ανθρώπου Διδάσκοντες: Καμιναρίδης Στέλιος, Καθηγητής

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΝΟΥ Τόσο η εμπειρία όσο και τα επιστημονικά δεδομένα συνεχώς επιβεβαιώνουν την άποψη ότι η

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΝΟΥ Τόσο η εμπειρία όσο και τα επιστημονικά δεδομένα συνεχώς επιβεβαιώνουν την άποψη ότι η ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΝΟΥ Τόσο η εμπειρία όσο και τα επιστημονικά δεδομένα συνεχώς επιβεβαιώνουν την άποψη ότι η διατροφή σχετίζεται άμεσα ή έμμεσα με την εμφάνιση ή/και

Διαβάστε περισσότερα

1. ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ. Metacam 5 mg/ml ενέσιμο διάλυμα για βοοειδή και χοίρους 2. ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΣΟΤΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ

1. ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ. Metacam 5 mg/ml ενέσιμο διάλυμα για βοοειδή και χοίρους 2. ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΣΟΤΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ 1. ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ Metacam 5 mg/ml ενέσιμο διάλυμα για βοοειδή και χοίρους 2. ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΣΟΤΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ Ένα ml περιέχει: Δραστικό συστατικό: Μελοξικάμη 5 mg Έκδοχο:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΪΟΝΤΑ & ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ

ΠΡΟΪΟΝΤΑ & ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΡΟΪΟΝΤΑ & ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΦΑΡΜΑΚΑ HUVEPHARMA & ΥΔΑΤΟΔΙΑΛΥΤΕΣ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ ΦΑΡΜΑΚΑ HUVERPHARMA Η nuevo A.E. δραστηριοποιείται στο χώρο της Ζωικής Παραγωγής προσφέροντας στους πελάτες και συνεργάτες

Διαβάστε περισσότερα

CAT FOOD PREMIUM ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΠΡΟΛΗΨΗ. krmivo-brit.cz

CAT FOOD PREMIUM ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΠΡΟΛΗΨΗ. krmivo-brit.cz VAFO PRAHA s.r.o. Chrášťany 94, Rudná u Prahy Tel.: +420 257 952 141 Fax: +420 257 952 141 brit@brit-petfood.com ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ Ο.Ε. Αλεποχωρίου & Ανωνύμου Μέγαρα Αττικής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ECTOPOR 1. ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ECTOPOR 1. ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ECTOPOR 1. ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ECTOPOR 2. Ποιοτική και Ποσοτική σύνθεση Δραστικό συστατικό Cypermethrin high cis 2% (w/v) Έκδοχα Βλ. πλήρη κατάλογο εκδόχων στο κεφάλαιο 6.1.

Διαβάστε περισσότερα

Εκτροφή μηρυκαστικών ζώων

Εκτροφή μηρυκαστικών ζώων Εκτροφή μηρυκαστικών ζώων Θεματική ενότητα 1: Γαλακτοπαραγωγή 2/2. Τμήμα: Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής & Υδατοκαλλιεργειών Διδάσκοντες: Μαρία Χαρισμιάδου Ορισμός Βοοτροφία είναι ο κλάδος της ζωοτεχνίας που

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΣΤΟΜΑΧΟΣ ΤΩΝ ΜΗΡΥΚΑΣΤΙΚΩΝ

Ο ΣΤΟΜΑΧΟΣ ΤΩΝ ΜΗΡΥΚΑΣΤΙΚΩΝ Ο ΣΤΟΜΑΧΟΣ ΤΩΝ ΜΗΡΥΚΑΣΤΙΚΩΝ 1 κεφάλαιο 1.1 Γενικά Τα μηρυκαστικά (Σχήμα 1.1), σε αντίθεση με τα μονογαστρικά ζώα (Σχήματα 1.2 και 1.3), έχουν τη δυνατότητα διεξαγωγής της μικροβιακής ζύμωσης εντός του

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ HALOCUR 0,5 mg/ml πόσιμο διάλυμα EL 4 1. ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ HALOCUR 0,5 mg / ml στοματικό διάλυμα 2. ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΣΟΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Μεσογειακή Διατροφή Τι γνωρίζουμε για αυτή;

Μεσογειακή Διατροφή Τι γνωρίζουμε για αυτή; Μεσογειακή Διατροφή Τι γνωρίζουμε για αυτή; Στις αρχές της δεκαετίας του 1950 ξεκίνησε μία μεγάλη έρευνα, γνωστή ως η μελέτη των 7 χωρών, όπου μελετήθηκαν οι διατροφικές συνήθειες ανθρώπων από τις εξής

Διαβάστε περισσότερα

Πιστοποίηση βιολογικών προϊόντων και ολοκληρωμένης διαχείρισης. Γιώργος Κράββας Δ/ντης Agrisystems Γραφείο Θεσσαλονίκης

Πιστοποίηση βιολογικών προϊόντων και ολοκληρωμένης διαχείρισης. Γιώργος Κράββας Δ/ντης Agrisystems Γραφείο Θεσσαλονίκης Πιστοποίηση βιολογικών προϊόντων και ολοκληρωμένης διαχείρισης Γιώργος Κράββας Δ/ντης Agrisystems Γραφείο Θεσσαλονίκης Πιστοποίηση βιολογικών προϊόντων Αρχή Εποπτείας: Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

Διαβάστε περισσότερα

Ο παρών κανονισμός είναι δεσμευτικός ως προς όλα τα μέρη του και ισχύει άμεσα σε κάθε κράτος μέλος.

Ο παρών κανονισμός είναι δεσμευτικός ως προς όλα τα μέρη του και ισχύει άμεσα σε κάθε κράτος μέλος. L 314/36 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 1.12.2009 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 1170/2009 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 30ής Νοεμβρίου 2009 για την τροποποίηση της οδηγίας 2002/46/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ - Vidaylin 50 + ΕΠΙΚΑΛΥΜΜΕΝΑ ΠΟΛΥΒΙΤΑΜΙΝΟΥΧΑ ΔΙΣΚΙΑ με GINSENG & GINGKO BILOBA

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ - Vidaylin 50 + ΕΠΙΚΑΛΥΜΜΕΝΑ ΠΟΛΥΒΙΤΑΜΙΝΟΥΧΑ ΔΙΣΚΙΑ με GINSENG & GINGKO BILOBA ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ - Vidaylin 50 + ΕΠΙΚΑΛΥΜΜΕΝΑ ΠΟΛΥΒΙΤΑΜΙΝΟΥΧΑ ΔΙΣΚΙΑ με GINSENG & GINGKO BILOBA Χωρίς Ζάχαρη, Γλουτένη, Λακτόζη. Απαλλαγμένο από Τεχνητές Γεύσεις κaι Συντηρητικά Σωματική & Πνευματική

Διαβάστε περισσότερα

Διατροφή Μηρυκαστικών Ζώων

Διατροφή Μηρυκαστικών Ζώων Διατροφή Μηρυκαστικών Ζώων Θεματική ενότητα 4: Γενικές Αρχές Διατροφής Μηρυκαστικών 3/4 Τμήμα: Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής & Υδατοκαλλιεργειών Διδάσκοντες: Γεώργιος Ζέρβας, Ελένη Τσιπλάκου Εκπαιδευτικοί

Διαβάστε περισσότερα

BITAMINEΣ Ένας σημαντικός σταθμός στη διαιτολογία ήταν η ανακάλυψη, στις πρώτες δεκαετίες του εικοστού αιώνα, των βιταμινών και του σημαντικού ρόλου

BITAMINEΣ Ένας σημαντικός σταθμός στη διαιτολογία ήταν η ανακάλυψη, στις πρώτες δεκαετίες του εικοστού αιώνα, των βιταμινών και του σημαντικού ρόλου BITAMINEΣ Ένας σημαντικός σταθμός στη διαιτολογία ήταν η ανακάλυψη, στις πρώτες δεκαετίες του εικοστού αιώνα, των βιταμινών και του σημαντικού ρόλου αυτών στον οργανισμό. Οι βιταμίνες κατατάσσονται στην

Διαβάστε περισσότερα

Tel :+30 211 40 93 230 Fax: +30 211 40 93 230 Email: info@worldcapital.gr Web: www.worldcapital.gr

Tel :+30 211 40 93 230 Fax: +30 211 40 93 230 Email: info@worldcapital.gr Web: www.worldcapital.gr Tel :+30 211 40 93 230 Fax: +30 211 40 93 230 Email: info@worldcapital.gr Web: www.worldcapital.gr ------ Χυμοί & Νέκταρ Royal Berry ------- Οι χυμοί και τα νέκταρ Royal Berry αποτελούν μια νέα καινοτόμα

Διαβάστε περισσότερα

Μέχρι σήµερα γνωρίζατε ότι η κατανάλωση ψωµιού είναι µία απολαυστική και θρεπτική συνήθεια. Από σήµερα η αγαπηµένη σας αυτή καθηµερινή συνήθεια µπορεί να παρέχει στον οργανισµό ακόµη περισσότερα θρεπτικά

Διαβάστε περισσότερα

Η ΓΥΡΗ ΤΙ EIΝΑΙ H ΓΥΡΗ. Ηγύρη αποτελεί το αρσενικό αναπαραγωγικό κύτταρο των φυτών. Δήμου Μαρία Γεωπόνος Msc

Η ΓΥΡΗ ΤΙ EIΝΑΙ H ΓΥΡΗ. Ηγύρη αποτελεί το αρσενικό αναπαραγωγικό κύτταρο των φυτών. Δήμου Μαρία Γεωπόνος Msc Η ΓΥΡΗ Δήμου Μαρία Γεωπόνος Msc ΤΙ EIΝΑΙ H ΓΥΡΗ Ηγύρη αποτελεί το αρσενικό αναπαραγωγικό κύτταρο των φυτών 1 H ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΗΣ ΓΥΡΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΛΙΣΣΕΣ ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΗΣ ΓΥΡΗΣ σε κηρήθρες με γυρεοπαγίδες εποχή συλλογής

Διαβάστε περισσότερα

Ζωοτροφές ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε.

Ζωοτροφές ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε. Ζωοτροφές ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε. Λεωφ. Εθνάρχου Βενιζέλου 40, Σούδα 73200, τηλ. 2821081380, fax 2821089898, http://www.mills.gr e-mail: info@mills.gr ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΑΙΓΟ-ΠΡΟΒΑΤΟΤΡΟΦΗ ΒΙΟΠΡΟΒ 14 ΓΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΠΑΡΑΓΩΓΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΘΡΕΠΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 2: ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ

ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΘΡΕΠΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 2: ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΘΡΕΠΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 2: ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια 25% - 40% των ασθενών με ΧΑΠ υποσιτίζονται. ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ Κάλυψη των ενεργειακών αναγκών Πρόληψη

Διαβάστε περισσότερα

PΟΛΟΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΩΝ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Oι υδατάνθρακες αποτελούν την τάξη των θρεπτικών υλών που βρίσκεται σε μεγάλες ποσότητες στη φύση και στα

PΟΛΟΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΩΝ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Oι υδατάνθρακες αποτελούν την τάξη των θρεπτικών υλών που βρίσκεται σε μεγάλες ποσότητες στη φύση και στα PΟΛΟΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΩΝ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Oι υδατάνθρακες αποτελούν την τάξη των θρεπτικών υλών που βρίσκεται σε μεγάλες ποσότητες στη φύση και στα περισσότερα τρόφιμα. Ζάχαρη Κρέμες, σοκολάτες Αλεύρι, δημητριακά

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα 4: Βιολογική Κτηνοτροφία

Ενότητα 4: Βιολογική Κτηνοτροφία Ενότητα 4: Βιολογική Κτηνοτροφία Διάλεξη 4.3: Βασικές Αρχές Βιολογικής Πτηνοτροφίας Εργαστήριο Πληροφορικής Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών http://infolab.aua.gr Δομή παρουσίασης Εισαγωγή Προέλευση πτηνών

Διαβάστε περισσότερα

All from a Single Source

All from a Single Source All from a Single Source Το PeKacid TM είναι μια νέα, καινοτόμος λύση για τον φώσφορο σε ασβεστούχα εδάφη και νερά με μεγάλη σκληρότητα. Στερεό φωσφορικό οξύ σε σάκους Μονοκρυσταλλικό, με χαμηλό ph (2.2)

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 6.5.2015 EL L 115/25 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2015/724 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 5ης Μαΐου 2015 σχετικά με τη χορήγηση άδειας για το οξικό ρετινύλιο, το παλμιτικό ρετινύλιο και το προπιονικό ρετινύλιο ως πρόσθετων

Διαβάστε περισσότερα

Για τον άνθρωπο π.χ. το 85% περίπου των στερεών συστατικών του σώματός του αποτελείται από πρωτεΐνες. Έτσι οι πρωτεΐνες της τροφής χρησιμοποιούνται :

Για τον άνθρωπο π.χ. το 85% περίπου των στερεών συστατικών του σώματός του αποτελείται από πρωτεΐνες. Έτσι οι πρωτεΐνες της τροφής χρησιμοποιούνται : PΟΛΟΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΕΪΝΩΝ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Oι πρωτεΐνες είναι τάξη θρεπτικών υλών με ιδιαίτερη σημασία για τους ζωντανούς οργανισμούς, γιατί αποτελούν την κύρια δομική ύλη τους. Περιεκτηκότητα μερικών τροφίμων σε

Διαβάστε περισσότερα

AMINOPLASMAL HEPA-10%

AMINOPLASMAL HEPA-10% AMINOPLASMAL HEPA-10% ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ 1.ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ Αminoplasmal Hepa 10% 2.ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΣΟΤΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ Τα 1000ml διαλύματος περιέχουν: L-Isoleucin

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΘΡΕΠΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΘΡΕΠΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΘΡΕΠΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 13: ΕΝΤΑΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ Η χορήγηση διατροφής δεν ΠΡΕΠΕΙ να ξεπερνά την ικανότητα χρησιμοποίησης/οξείδωσης τους απο τον οργανισμό ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ Κάλυψη των ενεργειακών

Διαβάστε περισσότερα

Γράφει: Αθηνά Μωραΐτη Χατζηθάνου, Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, M.Sc.

Γράφει: Αθηνά Μωραΐτη Χατζηθάνου, Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, M.Sc. Γράφει: Αθηνά Μωραΐτη Χατζηθάνου, Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, M.Sc. Οι ξηροί καρποί είναι ιδιαίτερα αγαπητοί από τους περισσότερους: αμύγδαλα, καρύδια, φιστίκια, φουντούκια, κάσιους, κτλ προτιμώνται

Διαβάστε περισσότερα

3. Το σχεδιάγραμμα παρουσιάζει τομή ανθρώπινου πεπτικού συστήματος.

3. Το σχεδιάγραμμα παρουσιάζει τομή ανθρώπινου πεπτικού συστήματος. ΠΕΠΤΙΚΟ 1. Α. Να γράψετε τα είδη των δοντιών Α, Β, Γ, Δ και τα μέρη του δοντιού Ε Μ. Β. Πόσα δόντια έχει ένα παιδί 3 χρόνων; Γ. Ποιοι αδένες αφήνουν το έκκριμά τους στη στοματική κοιλότητα και ποιο το

Διαβάστε περισσότερα

Τρόπος Δράσης. Ιδιότητες. Κυριότερα Πλεονεκτήματα

Τρόπος Δράσης. Ιδιότητες. Κυριότερα Πλεονεκτήματα Η αύξηση των αποδόσεων των καλλιεργειών και η υψηλή ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων εξαρτάται από την αρμονική και προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις των φυτών θρέψη. Για την εξασφάλιση της ιδανικής θρεπτικής

Διαβάστε περισσότερα

The European Agency for the Evaluation of Medicinal Products

The European Agency for the Evaluation of Medicinal Products The European Agency for the Evaluation of Medicinal Products 7 Westferry Circus, Canary Wharf, London E14 4HB, UK Tel: (+44-20) 7418 84 00 Fax: (+44-20) 7418 84 47 E_Mail: mail@emea.eudra.org http://www.eudra.org/emea.html

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ III ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ 1. ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ III ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ 1. ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ III ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ 1. ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ DENAGARD Πρόμιγμα για φαρμακούχο τροφή για χοίρους, όρνιθες, ινδόρνιθες και κουνέλια 2. ΠΟΙΟΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα