ΠΡΟΪΟΝΤΑ & ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΠΡΟΪΟΝΤΑ & ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ"

Transcript

1 ΠΡΟΪΟΝΤΑ & ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

2 Η nuevo A.E. δραστηριοποιείται στο χώρο της Ζωικής Παραγωγής προσφέροντας στους πελάτες και συνεργάτες της ένα ευρύ φάσμα προϊόντων και υπηρεσιών πάνω στη διατροφή, τη γενετική και την υγεία των ζώων. Στόχος μας είναι να συμβάλλουμε ώστε οι πελάτες μας να παράγουν τρόφιμα υψηλής ποιότητας με ασφάλεια και στο χαμηλότερο δυνατό κόστος. Για το λόγο αυτόν δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στη διασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων μας, στην παροχή τεχνογνωσίας και στη διαρκή επιστημονική ενημέρωση. Διαθέτουμε μια ομάδα από εξειδικευμένα στελέχη και συμβούλους με μεγάλη εμπειρία στο χώρο της Ελληνικής Ζωικής Παραγωγής και συνεργαζόμαστε με αναγνωρισμένους επιστήμονες και ορισμένες από τις κορυφαίες εταιρείες παγκοσμίως.

3 DL-ΜEΘΕΙΟΝΙΝΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ ΜΙΚΡΟΚΑΨΟΥΛΑΣ ΝΙΚΟΤΙΝΙΚΟ ΟΞΥ ΣΕ ΜΟΡΦΗ ΜΙΚΡΟΚΑΨΟΥΛΑΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΜΟΡΦΗ ΣΥΝΘΕΣΗ (ανά kg προϊόντος) Πρόμιγμα Μηρυκαστικά DL-Μεθειονίνη 550g ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Πατενταρισμένη στην Ε.Ε. διαδικασία ψεκασμού-ψύξης μικροκάψουλας. Η Μεθειονίνη είναι ένα απο τα οριακά αμινοξέα στην διατροφή των γαλακτοπαραγωγών αγελάδων. Η χορήγηση προστατευμένης μεθειονίνης εξασφαλίζει ιδανική αλληλουχία αμινοξέων στο λεπτό έντερο που σε συνδυασμό με ένα ισορροπημένο διατροφικό πρόγραμμα μπορούν να βελτιώσουν την παραγόμενη ποσότητα αλλά και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά (πρωτεϊνες, λίπος) του γάλακτος. ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ (ανά ζώο ανά ημέρα) ΑΓΕΛΑΔΕΣ ΓΑΛΑΚΤΟΠΑΡΑΓΩΓΗΣ g / ζώο / ημέρα, ξεκινώντας 30 ημέρες πριν τον τοκετό για 90 ημέρες. ΠΡΟΒΑΤΑ + ΑΙΓΕΣ 2-7 g / ζώο / ημέρα, ξεκινώντας 15 ημέρες πριν τον τοκετό και για 60 ημέρες. ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ/ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ 12 μήνες από την ημερομηνία παραγωγής. Αποθηκεύστε σε ξηρό, δροσερό και σκοτεινό μέρος. ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΜΟΡΦΗ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΣΥΝΘΕΣΗ Πρόμιγμα Μηρυκαστικά Υδρογονοποιημένα τριγλυκερίδια φυτικής προέλευσης Νικοτινικό οξύ Νικοτινικό οξύ 500 g ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Πατενταρισμένη στην Ε.Ε. διαδικασία ψεκασμού-ψύξης μικροκάψουλας. Η Νιασίνη (νικοτινικό οξύ) ανήκει στην κατηγορία των βιταμινών του συμπλέγματος Β που συντίθεται από την μικροχλωρίδα των προστομάχων. Τα πλεονεκτήματα από την προσθήκη επιπλέον Νιασίνης έχουν οδηγήσει στη χρήση της ιδιαίτερα σε κοπάδια υψηλών αποδόσεων. Το Nicotinic acid 50% R.P. περιέχει νικοτινικό οξύ που χάρη στην σταδιακή αποδόμηση του προάγει την ανάπτυξη της μικροχλωρίδας των προστομάχων και αυξάνει την βιοδιαθεσιότητα της Νιασίνης στο λεπτό έντερο. Η προσθήκη Νιασίνης σε σιτηρέσια γαλακτοπαραγωγών αγελάδων, υψηλών αποδόσεων, συμβάλλει στην μείωση της συγκέντρωσης των μη εστεροποιημένων λιπαρών οξέων και των κετονοσωμάτων στο πλάσμα του αίματος. Παράλληλα η χρήση του σε συνδυασμό με ένα ισορροπημένο διατροφικό πρόγραμμα συμβάλλει στην μείωση των υποκλινικών-κλινικών μορφών κέτωσης σε γαλακτοπαραγωγικές αγελάδες. ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ (ανά ζώο ανά ημέρα) ΑΓΕΛΑΔΕΣ ΓΑΛΑΚΤΟΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: g / ζώο / ημέρα ΜΟΣΧΑΡΙΑ ΠΑΧΥΝΣΗΣ: g / ζώο / ημέρα, ξεκινώντας 1 εβδομάδα πριν την μεταφορά, 2 εβδομάδες μετά την ανάμιξη και 4 εβδομάδες πριν την σφαγή. ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ/ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ 12 μήνες από την ημερομηνία παραγωγής. Αποθηκεύστε σε ξηρό, δροσερό και σκοτεινό μέρος.

4 ΜΙΓΜΑ ΜΕΘΕΙΟΝΙΝΗΣ, ΧΛ. ΧΟΛΙΝΗΣ + ΒΕΤΑΪΝΗΣ ΣΕ ΜΟΡΦΗ ΜΙΚΡΟΚΑΨΟΥΛΑΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΜΟΡΦΗ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ Πρόμιγμα Μηρυκαστικά Υδρογονοποιημένα τριγλυκερίδια φυτικής προέλευσης DL-Μεθειονίνη Χλωριούχος Χολίνη Βεταϊνη Αντιοξειδωτικό BHT Βιταμίνη B2 Βιταμίνη B12 ΣΥΝΘΕΣΗ (ανά kg προϊόντος) DL- ΜΕΘΕΙΟΝΙΝΗ 220 g ΧΛΩΡΙΟΥΧΟΣ ΧΟΛΙΝΗ 100 g ΒΕΤΑΙΝΗ 30 g ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΟ BHT 2 g ΒΙΤΑΜΙΝΗ B2 0,014 g ΒΙΤΑΜΙΝΗ B12 0,014 g ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Πατενταρισμένη στην Ε.Ε. διαδικασία ψεκασμού-ψύξης μικροκάψουλας. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων κυοφορίας και των πρώτων τριών μηνών γαλουχίας, οι αγελάδες γαλακτοπαραγωγής κινητοποιούν σημαντικές ποσότητες σωματικού λίπους προκειμένου να ανταπεξέλθουν στο αρνητικό ισοζύγιο ενέργειας. Η συνεργική δράση της Χολίνης, Βεταϊνης, Μεθειονίνης και βιταμίνης Β2 βελτιώνουν τον μεταβολισμό του λίπους απο το ήπαρ. Τα συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά όταν παρέχονται σε προστατευμένη μορφή και καταφέρνουν να περάσουν απο τους προστομάχους αναλοίωτα, και έτοιμα να απορροφηθούν στο λεπτό έντερο. Η χρήση του MECOVIT εξασφαλίζει τον ιδανικό μεταβολισμό λίπους και παράλληλα επιτρέπει στο ήπαρ να λειτουργήσει φυσιολογικά με αποτέλεσμα: Την αύξηση των αποδόσεων σε γαλακτοπαραγωγή. Την αύξηση της πρωτεϊνης και του λίπους του γάλακτος. Την βελτίωση της γονιμότητας. Την μείωση του διαστήματος τοκετού - γονιμοποίησης. ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ (ανά ζώο ανά ημέρα) ΑΓΕΛΑΔΕΣ ΓΑΛΑΚΤΟΠΑΡΑΓΩΓΗΣ g / ζώο / ημέρα, ξεκινώντας 30 ημέρες πριν τον τοκετό και για 90 ημέρες. ΠΡΟΒΑΤΑ + ΑΙΓΕΣ 5-10 g / ζώο / ημέρα, ξεκινώντας 15 ημέρες πριν τον τοκετό για για 60 ημέρες. ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ/ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ 10 μήνες από την ημερομηνία παραγωγής. Αποθηκεύστε σε ξηρό, δροσερό και σκοτεινό μέρος.

5 ΧΛΩΡΙΟΥΧΟΣ ΧΟΛΙΝΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ ΜΙΚΡΟΚΑΨΟΥΛΑΣ ΛΥΣΙΝΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ ΜΙΚΡΟΚΑΨΟΥΛΑΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΜΟΡΦΗ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΣΥΝΘΕΣΗ Πρόμιγμα Μηρυκαστικά Υδρογονοποιημένα τριγλυκερίδια φυτικής προέλευσης Χλωριούχος Χολίνη Χλωριούχος Χολίνη 250 g ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Πατενταρισμένη στην Ε.Ε. διαδικασία ψεκασμού-ψύξης μικροκάψουλας. Η ταχύτητα αποδόμησης της χολίνης απο την μικροχλωρίδα του πεπτικού συστήματος καθιστά απαραίτητη την επιπλέον χορήγηση χολίνης σε υψηλών αποδόσεων γαλακτοπαραγωγής αγελάδες. Παράλληλα, η δράση της χολίνης ως δότης μεθυλικών ομάδων προστατεύει το ήπαρ απο την στεάτωση και σε συνδυασμό με ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής συμβάλλει: Στην αύξηση της παραγόμενης ποσότητας γάλακτος και στην βελτίωση της ποιότητας του. Στην πρόληψη και θεραπεία κλινικών και υποκλινικών περιστατικών κέτωσης. Στη διατήρηση ενός υψηλού επίπεδου υγείας. ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ (ανά ζώο ανά ημέρα) ΑΓΕΛΑΔΕΣ ΓΑΛΑΚΤΟΠΑΡΑΓΩΓΗΣ g / ζώο / ημέρα, ξεκινώντας 30 ημέρες πριν τον τοκετό για 90 ημέρες. ΠΡΟΒΑΤΑ + ΑΙΓΕΣ 5-10 g / ζώο /ημέρα, ξεκινώντας 15 ημέρες πριν τον τοκετό και για 60 ημέρες. ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ/ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ 12 μήνες από την ημερομηνία παραγωγής. Αποθηκεύστε σε ξηρό, δροσερό και σκοτεινό μέρος. ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΜΟΡΦΗ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ Πρόμιγμα Μηρυκαστικά Υδρογονοποιημένα τριγλυκερίδια φυτικής προέλευσης L-Λυσίνη ΣΥΝΘΕΣΗ ΧΗΜΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ Ολική πρωτεϊνη 40,5% / Ολικές λιπαρές ουσίες 54,5% Ινώδεις ουσίες 0,1% / Τέφρα 4,0% / L-Λυσίνη HCl 42,0% (L-Λυσίνη 33,0%) ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Πατενταρισμένη στην Ε.Ε. διαδικασία ψεκασμού-ψύξης μικροκάψουλας. Η λυσίνη είναι ένα απο τα πιο οριακά αμινοξέα στην διατροφή των γαλακτοπαραγωγών αγελάδων. Η χορήγηση προστατευμένης Λυσίνης εξασφαλίζει ιδανική αλληλουχία αμινοξέων στο λεπτό έντερο που σε συνδυασμό με ένα ισορροπημένο διατροφικό πρόγραμμα μπορούν να βελτιώσουν την παραγόμενη ποσότητα αλλά και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά (πρωτεϊνες, λίπος) του γάλακτος. ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ (gr ανά ζώο ανά ημέρα) ΑΓΕΛΑΔΕΣ ΓΑΛΑΚΤΟΠΑΡΑΓΩΓΗΣ g / ζώο / ημέρα, ξεκινώντας 30 ημέρες πριν τον τοκετό για 90 ημέρες. ΠΡΟΒΑΤΑ + ΑΙΓΕΣ 2-10 g / ζώο / ημέρα, ξεκινώντας 15 ημέρες πριν τον τοκετό και για 60 ημέρες. ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ/ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ 12 μήνες από την ημερομηνία παραγωγής. Αποθηκεύστε σε ξηρό, δροσερό και σκοτεινό μέρος.

6 Η ΠΛΕΟΝ ΔΙΑΔΕΔΟΜΕΝΗ ΣΑΛΙΝΟΜΥΚΙΝΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ Το Sacox 120 microgranulate (120 γρ./κιλό salinomycin sodium, σαλινομυκίνης σε μορφή μικρόκοκκων) είναι ιονοφόρο αντικοκκιδιακό. Χρησιμοποιείται στα ορνίθια κρεοπαραγωγής (broilers) και στις όρνιθες ανάπτυξης για ωοτοκία, καθώς και στα κουνέλια κρεοπαραγωγής. Χάρη στη νέα του σύνθεση (ομογενοποιημένοι μικρόκοκκοι) παρουσιάζει εξαιρετική ικανότητα ανάμειξης και σταθερότητα ακόμα και κατά την πελλετοποίηση, κάτι που επιτρέπει τη χρήση του με ακρίβεια στη δοσολογία ανεξάρτητα της ηλικίας των πουλιών. Επιπρόσθετα είναι ένα προϊόν εγκεκριμένο με χρόνο αναμονής μόνο μιας (1) ημέρας, γεγονός που παρέχει ευελιξία στον παραγωγό. ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ Αξιόπιστη προστασία από την κοκκιδίαση. Ιονοφόρο αντικοκκιδιακό που παρέχει προστασία από όλα τα βασικά είδη κοκκιδίων (E. acervulina, E. maxima, E. necatrix, E. mivati, E. tenella, E. Brunetti). Τρόπος δράσης που ελαχιστοποιεί την δυνατότητα ανάπτυξης ανθεκτικότητας. Αποτελεσματικό όλες τις εποχές, ανεξάρτητα από τη θερμοκρασία. Χωρίς αρνητικές επιδράσεις στην κατανάλωση τροφής και νερού και στην ανάπτυξη του φτερώματος. Πολύ καλή συμβατότητα με όλα τα συστατικά τροφής. Ομοιογενής κοκκοποίηση με εξαιρετικά χαρακτηριστικά ροής και καθόλου δημιουργία σκόνης ή σβώλων κατά την αποθήκευση σε σιλό. Ομοιογενής ανάμιξη σε εμπορικά προμίγματα και ζωοτροφές - εξασφάλιση σωστής δόσης για όλα τα πουλιά. Σταθερό σε όλες τις συνήθεις μεθόδους επεξεργασίας - προετοιμασίας της τροφής Χωρίς προβλήματα επιμολύνσεων. Ισχυρή αντιμικροβιακή δράση εναντίον Gram+ βακτηρίων, ιδίως αναερόβιων, όπως το Clostridium Perfringens, που προκαλεί τη Νεκρωτική Εντερίτιδα. Μόνο 1 μέρα χρόνος αναμονής. ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ Είδος Ελάχιστη & μέγιστη Ποσότητα Μέγιστη ηλικία Χρόνος αναμονής περιεκτικότητα SACOX 120 σαλινομυκίνη στην στην τελική τελική τροφή (ppm) τροφή (g/ton) Ορνίθια Κρεοπαραγωγής ημέρα Ορνίθια εβδομάδες - Ωοτοκίας (ανάπτυξης) Κουνέλια ημέρες πάχυνσης ΠΡΟΣΟΧΗ Δεν επιτρέπεται η χρήση σε όρνιθες αναπαραγωγής και γαλοπούλες. Τροφές που περιέχουν σαλινομυκίνη δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται σε ιπποειδή. Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται παράλληλα με υψηλές δόσεις τιαμουλίνης.

7 COXIDIN 200 MICROGRANULATE ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΟΚΚΙΔΙΑΚΟ ΣΕ ΝΕΑ ΜΟΡΦΗ Το Coxidin 200 microgranulate (200 γρ/κιλό μονενσίνης, monensin sodium) είναι ιονοφόρο αντικοκκιδιακό για κοτόπουλα κρεοπαραγωγής και γαλοπούλες, σε μορφή ομογενοποιημένων κόκκων. Με αυτή τη νέα σύνθεση παρουσιάζει εξαιρετική ανάμιξη και σταθερότητα ακόμα και κατά την πελλετοποίηση, κάτι που επιτρέπει τη χρήση του με ακρίβεια στη δοσολογία ανεξάρτητα της ηλικίας των πουλιών. Επιπρόσθετα, είναι προϊόν εγκεκριμένο με χρόνο αναμονής μόνο μιας (1) ημέρας, γεγονός που παρέχει ευελιξία στον παραγωγό. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ Η νατριούχος μονενσίνη είναι ευρέως φάσματος αντικοκκιδιακό με αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα εναντίον των κυριότερων ειδών κοκκιδίων στα κοτόπουλα και στις γαλοπούλες. Ισχυρή αντικοκκιδιακή δράση που μεταφράζεται σε αύξηση της παραγωγικότητας. Επιτρέπει την επιβίωση ελάχιστου αριθμού ωοκύστεων, βοηθώντας στην ανάπτυξη φυσικής ανοσίας. Μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο δευτερογενών μολύνσεων από παθογόνους μικροοργανισμούς και έτσι ελαχιστοποιεί την απώλεια βάρους και τη μείωση της μετατρεψιμότητας. Ο εξειδικευμένος μηχανισμός δράσης του μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης ανθεκτικότητας. ΑΣΦΑΛΕΣ Πολύ καλή ανοχή. Δεν έχει αρνητική επίδραση στην πρόσληψη τροφής και νερού. Συμβατό με τα περισσότερα προσθετικά τροφής. Ασφαλές για το περιβάλλον - δεν επαναπορροφάται από φυτά στα οποία χρησιμοποιείται. λίπασμα προερχόμενο από πτηνά που έχουν καταναλώσει το προϊόν. Μόνο 1 μέρα χρόνος αναμονής. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΑΝΑΜΙΞΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ Η νέα κοκκώδης μορφή έχει σημαντικά πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλα προϊόντα, στα οποία χρησιμοποιείται ακόμα η παλαιά και αναποτελεσματική μέθοδος της απλής ανάμιξης η οποία μπορεί να οδηγήσει σε ανομοιόμορφες συγκεντρώσεις δραστικής ουσίας στην τροφή. Σταθερότητα κατά την πελλετοποίηση. ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ Είδος Ελάχιστη & μέγιστη Ποσότητα Διάρκεια Χρόνος αναμονής περιεκτικότητα COXIDIN 200 (ηλικία) Μονενσίνης στην στην τελική τελική τροφή (ppm) τροφή (g/ton) Κοτόπουλα Κρεοπαραγωγής Καθ όλη την 1 ημέρα περίοδο εκτροφής Γαλοπούλες Κρεοπαραγωγής Έως 16 1 ημέρα εβδομάδες

8 ΠΡΟΣΡΟΦΗΤΙΚΟ ΜΥΚΟΤΟΞΙΝΩΝ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΚΥΡΙΟΤΕΡΩΝ ΜΥΚΟΤΟΞΙΝΩΝ ΣΤΙΣ ΑΓΕΛΑΔΕΣ ΑΦΛΑΤΟΞΙΝΗ Μειωμένη ανάπτυξη Μειωμένη απόδοση Βλάβη στο συκώτι Εμφάνιση καρκινογενών μεταβολιτών της αφλατοξίνης (Μ1) στο γάλα και στο κρέας DON-ΒΟΜΙΤΟΞΙΝΗ Ανοσοκαταστολή Μείωση γονιμότητας Μειωμένη απόδοση Μείωση πρόσληψης τροφής Γαστρικές διαταραχές Ερεθισμός του εντέρου ΦΟΥΜΟΝΙΣΙΝΗ Μείωση γαλακτοπαραγωγής Μείωση απόδοσης Τ-2 ΤΟΞΙΝΗ Μείωση πρόσληψης τροφής Γαστρεντερίτιδα Διάρροια Εντερική αιμορραγία Θνησιμότητα Μείωση ανοσίας στα μοσχάρια ΖΕΑΡΑΛΕΝΟΝΗ Αποβολές Μητρίτιδα Εκκρίματα από το γεννητικό σύστημα Μείωση γονιμότητας Μείωση απόδοσης Μείωση γαλακτοπαραγωγής ΠΑΤΕΝΤΑΡΙΣΜΕΝΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Εκχύλισμα κυτταρικού τοιχώματος ειδικού στελέχους Saccharomyces cerevisiae, πλούσιου σε β-d-γλουκάνες και μαννοπρωτεϊνες. ΤΡΟΠΟΣ ΔΡΑΣΗΣ Το Mycosorb δεσμεύει τις μυκοτοξίνες στο γαστρεντερικό σωλήνα αποτρέποντας την μετάβασή τους στην κυκλοφορία του αίματος και κατ επέκταση στα διάφορα όργανα-στόχους των τοξινών. ΟΙ ΜΥΚΟΤΟΞΙΚΩΣΕΙΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ Στα μοσχάρια πάχυνσης: Μείωση πρόσληψης τροφής και μειωμένο ρυθμό ανάπτυξης. Ηπατικές βλάβες. Συσσώρευση τοξινών σε βρώσιμα όργανα και στο κρέας. Γαστροεντερικές διαταραχές. Μειωμένη ανοσία. Στις αγελάδες γαλακτοπαραγωγής: Μείωση της γαλακτοπαραγωγής. Πτώση γονιμότητας. Μειωμένες αποδόσεις. Εμφάνιση τοξινών στο γάλα. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Ικανότητα δέσμευσης πολύ μεγάλου εύρους μυκοτοξινών. Αποτελεσματικότητα σε μικρή δοσολογία. Σταθερότητα δράσης σε ευρύ πεδίο ph. Υψηλή δυνατότητα προσρόφησης μεγάλων συγκεντρώσεων μυκοτοξινών. Ταχεία δράση (προσρόφηση σε 30 λεπτά). Αποδεδειγμένες μελέτες δράσης του Mycosorb in vivo από ανεξάρτητα, παγκοσμίως γνωστά Πανεπιστήμια και Ινστιτούτα (διαθέσιμη σχετική βιβλιογραφία). ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ g / ζώο / ημέρα (περίπου 1 κιλό / τόνο τροφής)

9 ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΟΡΓΑΝΙΚΟ ΣΕΛΗΝΙΟ ΜΕ ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε SEL-PLEX 2000 Το σελήνιο παίζει σημαντικό ρόλο στο μεταβολισμό, προάγοντας την φυσιολογική ανάπτυξη του οργανισμού και τις αναπαραγωγικές λειτουργίες. Εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες και υποστηρίζει τις αντιοξειδωτικές λειτουργίες και τη φυσιολογική άμυνα εναντίον των παθογόνων. Η χημική μορφή κάνει τη διαφορά Το ανόργανο σελήνιο το οποίο μέχρι σήμερα χορηγείται με τη μορφή σεληνιώδους νατρίου δεν είναι πλήρως βιοδιαθέσιμο, αφού το περισσότερο απεκκρίνεται στα ούρα πριν μπορέσει να αξιοποιηθεί από τον οργανισμό. Η πενία σεληνίου, ιδιαίτερα τις περιόδους αυξημένων αναγκών είναι αποδεδειγμένη, με μεγάλο κόστος για τους παραγωγούς. Το SEL-PLEX 200O χάρη στη χημική του μορφή αυξάνει την απορροφητικότητα του σεληνίου και έχει συνδεθεί με ένα μεγάλο εύρος ανταπόκρισης από τον οργανισμό σε σχέση με την υγεία του ζώου και την ανάπτυξή του. Ποια είναι τα κυριότερα οφέλη της χρήσης του Sel-Plex 2000 στα βοοειδή; Προάγει την αναπαραγωγική λειτουργία. Βελτιώνει την υγεία του μαστού καθώς και την υγεία της αγελάδας μετά τον τοκετό. Αυξάνει τη θρεπτική αξία του γάλακτος. Μειώνει τις επιδράσεις από το stress του απογαλακτισμού. Βελτιώνει τη θρεπτική κατάσταση του μοσχαριού και την αντίστασή του σε ασθένειες. Επιδρά θετικά στη θρεπτική αξία και στο χρόνο συντήρησης του κρέατος. ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΔΟΣΗ gr / τόνο τελικής τροφής Γιατί υπερτερεί το οργανικό σελήνιο; ΑΝΟΡΓΑΝΟ ΣΕΛΗΝΙΟ Παρέχει σελήνιο απλά για την αποφυγή σεληνιοπενίας. Δεν αποθηκεύεται στο σώμα για χρήση σε περιόδους αυξημένων αναγκών. Με χρήση και στα μέγιστα επιτρεπόμενα όρια, δεν καλύπτει επαρκώς τις ανάγκες των ζώων. ΟΡΓΑΝΙΚΟ ΣΕΛΗΝΙΟ Βοηθά ουσιαστικά στην υγεία, τις αποδόσεις και τη μακροζωϊα. Μορφή όπως συναντάται στη φύση. Αποθηκεύεται στο σώμα για να χρησιμοποιηθεί σε περιόδους αυξημένων αναγκών. Ενισχύει το φράγμα αντίστασης στις ασθένειες. Έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση.

10 nufyt nuzyme ΕΝΖΥΜΟ (Πρόμιγμα FINASE EC E1632-E28) ΕΝΖΥΜΟ (Πρόμιγμα ECONASE EC : EC (E 63)) ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΟΥΣΙΑ: FINASE (3-phytase) ΕΦΑΡΜΟΓΗ Στη διατροφή πτηνών και χοίρων για τη διάσπαση του φυτικού οξέος και την απελευθέρωση φωσφόρου και άλλων θρεπτικών στοιχείων. ΤΟ ΦΥΤΙΚΟ ΟΞΥ: Δεσμεύει το μεγαλύτερο μέρος του φωσφόρου των φυτικών ζωοτροφών. Δεσμεύει επίσης ιχνοστοιχεία (Ca, Mg, Fe, Zn), λιπαρά οξέα, άμυλο και αμινοξέα. Είναι άπεπτο για τα μονογαστρικά ζώα με αποτέλεσμα να θεωρείται αντιδιαιτητικός παράγοντας. Με τη χρήση FINASE πετυχαίνουμε: Μετατροπή του δεσμευμένου φωσφόρου σε μορφή διαθέσιμη για τα ζώα. Δυνατότητα μείωσης χορηγούμενου φωσφόρου και κατάρτισης πιο οικονομικού σιτηρεσίου. Απελευθέρωση μεταβολιστέας ενέργειας. Βελτίωση ρυθμού ανάπτυξης και μετατρεψιμότητας. Μείωση απέκκρισης φωσφόρου στο περιβάλλον. ΠΡΟΪΟΝ nufyt 500 nufyt 100 FINASE L (liquid) Min δραστικότητα φυτάσης (PPU/g) Δοσολογία (g/t) Broilers Χοίροι Ωοτόκες Συσκευασία 25 Kg 25 Kg 120 Lt ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΟΥΣΙΑ: ECONASE (Endo-1, 4-β-xylanase, Endo-1,3 (4)- β-glucanase) ΕΦΑΡΜΟΓΗ Στις τροφές που περιέχουν σε μεγάλη αναλογία σιτάρι ή μίγμα σιταριού-κριθαριού, για τη διάσπαση των μη αμυλούχων πολυσακχαριτών (αραβινοξυλάνες, γλουκάνες) και την απελευθέρωση ενέργειας και άλλων θρεπτικών στοιχείων. ΟΙ ΜΗ ΑΜΥΛΟΥΧΟΙ ΠΟΛΥΣΑΚΧΑΡΙΤΕΣ: Είναι άπεπτοι για τα μονογαστρικά ζώα. Αυξάνουν το ιξώδες του εντέρου με αποτέλεσμα τη μείωση της απορρόφησης θρεπτικών στοιχείων και ειδικά των τριγλυκεριδίων και των λιπαρών οξέων. Παρεμποδίζουν την πέψη πρωτεϊνών και αμύλου δημιουργώντας «κάψουλα» γύρω τους. Διαταράσσουν την ισορροπία της εντερικής μικροχλωρίδας. Με τη χρήση ECONASE πετυχαίνουμε: Καλύτερη αξιοποίηση των θρεπτικών συστατικών του σιτηρεσίου. Απελευθέρωση ενέργειας και άλλων θρεπτικών στοιχείων. Βελτίωση ανάπτυξης και μετατρεψιμότητας. Μείωση κοπριάς και εμφάνισης κολλωδών κοπράνων. ΠΡΟΪΟΝ nuzyme 500 nuzyme 100 ECONASE L (liquid) Min δραστικότητα ξυλανάσης (BXU/g) Min δραστικότητα β-γλουκανάσης (BU/g) Δοσολογία (g/t) Συσκευασία 25 Kg 25 Kg 120 Lt

11 ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΑΓΙΑ (ΣΤΕΛΕΧΟΣ SACCHAROMYCES CEREVISIASE) ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΥΤΤΑΡΩΝ: 1,25 x CFU/g ΑΓΕΛΑΔΕΣ ΓΑΛΑΚΤΟΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Αυξάνει την παραγωγή γάλακτος κατά 1-2 lt / αγελάδα /ημέρα. Βελτιώνει την αποδοτικότητα της τροφής και τη λειτουργία των προστομάχων. Αυξάνει την πέψη των ινωδών ουσιών. Βοηθάει στη μείωση κινδύνου οξέωσης. Αυξάνει την πρόσληψη τροφής. Βελτιώνει τη σύσταση των κοπράνων. Βοηθά κυρίως ζώα υψηλών αποδόσεων που τρέφονται με υψηλής πεπτικότητας τροφές. Ορατά αποτελέσματα σε 1-2 εβδομάδες. ΣΥΝΙΣΤΩΜΕΝΗ ΣΥΜΠΕΛΙΛΗΨΗ: 4g / ζώο / ημέρα ΜΟΣΧΟΙ ΠΑΧΥΝΣΗΣ Αυξάνει την ημερήσια αύξηση βάρους έως και 10% Βελτιώνει τη μετατρεψιμότητα έως και 5%. Βελτιώνει την λειτουργία προστομάχων και την πέψη των ινωδών ουσιών. Βοηθάει στη μείωση κινδύνου οξέωσης. Βελτιώνει τη σύσταση κοπράνων. Το BIO-MOS φέρνει μια καινούργια εποχή στα προϊόντα για τη βελτίωση της υγείας του εντέρου και αποτελεί μια αποτελεσματική εναλλακτική λύση στη χρήση αντιβιοτικών. BIO-MOS η φυσική λύση Το BIO-MOS διατηρεί το έντερο υγιές και λειτουργικό, ρυθμίζοντας ευνοϊκά τη σύνθεση της εντερικής μικροχλωρίδας. Δρα κυρίως αποτρέποντας την επικόλληση των παθογόνων μικροοργανισμών στους υποδοχείς του εντερικού επιθηλίου. Μειώνει έτσι σημαντικά την ανάπτυξη τόσο του Salmonella Spp όσο και του παθογόνου E.Coli. BIO-MOS πλεονεκτήματα με μια ματιά ΧΟΙΡΟΙ: Βελτίωση του ρυθμού ανάπτυξης κατά 4%. Βελτίωση του συντελεστή μετατρεψιμότητας (FCR) κατά 2%. Αύξηση της κατανάλωσης τροφής κατά 2%. Αποτελέσματα τεκμηριωμένα με μεγάλο αριθμό ανεξάρτητων ερευνών σε όλη την Ευρώπη. BIO-MOS συνιστώμενη δόση Χοιρομητέρες: 1 kg/τόνο τελικής τροφής Χοίροι πάχυνσης: 1-2 kg/τόνο τελικής τροφής ΣΥΝΙΣΤΩΜΕΝΗ ΣΥΜΠΕΛΙΛΗΨΗ: 2g / κεφάλι / ημέρα ΦΥΣΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: Σφαιρικές κάψουλες για αυξημένη θερμοανθεκτικότητα. αεροστεγείς σάκοι 20 κιλών

12 ΜΙΓΜΑ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΟΞΕΩΝ + ΦΥΣΙΚΩΝ ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ ΣΕ ΜΙΚΡΟΚΑΨΟΥΛΑ ΜΙΓΜΑ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΟΞΕΩΝ + ΦΥΣΙΚΩΝ ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ Μίγμα οργανικών οξέων και φυσικών αρωματικών ουσιών με αργή αποδόμηση στον γαστρεντερικό σωλήνα. ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ Υδρογονοποιημένα τριγλυκερίδια φυτικής προέλευσης Φουμαρικό οξύ (E-297) Σορβικό οξύ (Ε-200) ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Πατενταρισμένη στην Ε.Ε. διαδικασία ψεκασμού-ψύξης μικροκάψουλας. Το ΤETRACID S είναι ένα ισορροπημένο μίγμα οργανικών οξέων και φυσικών αρωματικών ουσιών που βρίσκεται προστατευμένο σε πλέγμα φυτικών λιπαρών οξέων με τη μορφή μικροκάψουλας. Η συγκεκριμένη παραγωγική διαδικασία επιτρέπει την σταδιακή αποδόμηση των οργανικών οξέων στο γαστρεντερικό σωλήνα. Τα οργανικά οξέα παίζουν σημαντικό ρόλο ως αντιμικροβιακοί παράγοντες. Για την επίτευξη ιδανικών αποτελεσμάτων ενδύκνειται το buffering capacity της τροφής να μην ξεπερνά τα meq/kg. ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ (κιλά ανά τόνο τελικής τροφής) Χοιρίδια 0-10 κιλά ζ.β.: 2,0-3,0 kg Χοίροι αναπτυσσόμενοι: 0,5-1,5 kg DL - Μαλικό οξύ (E-296) Κιτρικό οξύ (Ε-330) Φυσικές αρωματικές ουσίες Χοιρίδια κιλά ζ.β.: 1,5-2,0 kg ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ / ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ 12 μήνες από την ημερομηνία παραγωγής. Αποθηκεύστε σε ξηρό, δροσερό και σκοτεινό μέρος. ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΜΟΡΦΗ Πρόμιγμα Πτηνοτροφία ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ Υδρογονοποιημένα τριγλυκερίδια φυτικής προέλευσης Φουμαρικό οξύ (E-297), Σορβικό οξύ (Ε-200) DL-Μαλικό οξύ (Ε-296), Κιτρικό οξύ (Ε-330) Φυσικές αρωματικές ουσίες ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Πατενταρισμένη στην Ε.Ε. διαδικασία ψεκασμού-ψύξης μικροκάψουλας. Το GALLIACID S είναι ένα ισορροπημένο μίγμα οργανικών οξέων και φυσικών αρωματικών ουσιών που βρίσκεται προστατευμένο σε πλέγμα φυτικών λιπαρών οξέων σε μορφή μικροκάψουλας. Η συγκεκριμένη παραγωγική διαδικασία επιτρέπει την σταδιακή αποδόμηση των οργανικών οξέων στον γαστρεντερικό σωλήνα των πτηνών. ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ (κιλά ανά τόνο τελικής τροφής) Ορνίθια κρεοπαραγωγής 0,3-0,5 kg (ανάλογα με την ηλικία) Ωοτόκες όρνιθες 0,3-0,5 kg (ανάλογα με την ηλικία + τον τύπο εκτροφής) Γαλοπούλες 0,4-0,5 kg ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ/ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ 12 μήνες από την ημερομηνία παραγωγής. Αποθηκεύστε σε ξηρό, δροσερό και σκοτεινό μέρος.

13 bergafat ΦΥΤΙΚΟ ΛΙΠΟΣ nufat 99l ΦΥΤΙΚΟ ΛΙΠΟΣ ΕΙΔΙΚΟ ΓΙΑ ΜΟΝΟΓΑΣΤΡΙΚΑ To bergafat είναι φυτικό λίπος προερχόμενο από επιλεκτικό διαχωρισμό φοινικέλαιου. Δεν έχει υποστεί χημική επεξεργασία. ΑΝΑΛΥΣΗ Λίπος 99% Ελεύθερα λιπαρά οξέα max 10% Σημείο ζέσεως Βαθμός Ιωδίου g/100g Ενέργεια 33,8 MJ/Kg ΣΥΝΙΣΤΩΜΕΝΗ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΨΗ 5-25 kg ανά τόνο τελικής τροφής ΑΝΑΛΥΣΗ Λίπος 99% Λεκιθίνη 6% Ελεύθερα λιπαρά οξέα max 5% Το nufat είναι φυτικό λίπος προερχόμενο από επιλεκτικό διαχωρισμό φοινικέλαιου. Δεν έχει υποστεί καμία χημική επεξεργασία. Είναι πλούσιο σε λιπαρά οξέα σε ιδανική αναλογία για τη βελτίωση της ποιότητας κρέατος. Η χρήση των κατάλληλων λιπαρών οξέων συμβάλλει στη συνεκτικότητα του σφάγιου, στην βελτίωση της ποιότητας του κρέατος (οργανοληπτικά χαρακτηριστικά) καθώς και στη μεγαλύτερη διάρκεια συντήρησης. Το nufat περιέχει λεκιθίνη, ένα φωσφολιπίδιο που περιέχει βιταμίνες Β, χολίνη, ινοσιτόλη και λινολεϊκό οξύ και λειτουργεί ως: Γαλακτωματοποιητής του λίπους, προάγει δηλαδή την πέψη του λίπους και την απορρόφηση των λιπαρών οξέων στον εντερικό σωλήνα. Bασικό δομικό συστατικό των κυτταρικών μεμβρανών. Αντιοξειδωτικό, εμπλέκεται στην απομάκρυνση των ελεύθερων ριζών από τον οργανισμό. Ρυθμιστής της μετακίνησης των λιπαρών οξέων αλλά και άλλων θρεπτικών συστατικών από και προς τα κύτταρα του οργανισμού. ΣΥΝΙΣΤΩΜΕΝΗ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΨΗ 5-25 kg ανά τόνο τελικής τροφής

14 nuwhey nuevo lac 20/20 ΓΛΥΚΟΣ ΟΡΟΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΣΕ ΣΚΟΝΗ ΠΡΟΪΟΝ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΣΕ ΣΚΟΝΗ ΑΝΑΛΥΣΗ Πρωτεΐνες 11,0% Λακτόζη min 73,0% Λίπος 1,5% Υγρασία 4,0% Τέφρα 9,0% De χοίρων 14 Mj/Kg To nuwhey είναι υψηλής ποιότητας γλυκός ορός γάλακτος, σταθερής σύνθεσης, πλούσιος σε λακτόζη, η οποία είναι απαραίτητη στα πρώτα στάδια της ζωής των χοιριδίων. Το nuwhey αυξάνει την ελκυστικότητα της τροφής με αποτέλεσμα την αύξηση της κατανάλωσης και του ρυθμού ανάπτυξης. Το nuevo lac 20/20 είναι προϊόν γάλακτος σε σκόνη, πλούσιο σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας και λίπος. Η χημική ανάλυση του nuevo lac 20/20: Λακτόζη 30% minimum. Χαμηλή περιεκτικότητα σε τέφρα. Υψηλό ενεργειακό περιεχόμενο. σε συνδυασμό με την υψηλή ποιότητα των συστατικών του: Πρωτεΐνες γάλακτος υψηλής βιολογικής αξίας. Αναλογία κορεσμένων προς ακόρεστα λιπαρά οξέα. συμβάλλουν: Στην αύξηση του ρυθμού ανάπτυξης. Στη βελτίωση του συντελεστή μετατρεψιμότητας της τροφής. Η λακτόζη είναι άμεσα διαθέσιμη πηγή ενέργειας για τον οργανισμό και, σε αντίθεση με άλλους υδατάνθρακες, δεν αποτελεί καλό υπόστρωμα για την ανάπτυξη παθογόνων μικροοργανισμών. ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΛΑΚΤΟΖΗΣ Θηλάζοντα 8% Απογαλακτισμένα 5% ΣΥΝΙΣΤΩΜΕΝΗ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΨΗ 5 έως 15% στην τελική τροφή. ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΨΗ Θηλάζοντα χοιρίδια: kg ανά τόνο τελικής τροφής Απογαλακτισμένα χοιρίδια: kg ανά τόνο τελικής τροφής ΑΝΑΛΥΣΗ Πρωτεΐνες 20,0% Λακτόζη 30,0% Λίπος 20,0% Υγρασία 5,0% Κυτταρίνη 1,0% Τέφρα 7,0% Πεπτή Ενέργεια 18,5 Mj/Kg

15 325 αιγοπροβάτων 325 αιγοπροβάτων + aromax ΙΣΟΡΡΟΠΙΣΤΗΣ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΣΤΗΣ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗ Ασβες./Φώσφ. 3,4% Ασβέστιο 14,1% Φωσφόρος 4,0% Νάτριο 15,8% Τέφρα 83,0% ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ ΑΝΑ 1 ΚΙΛO ΑΝΑΛΥΣΗ Ασβες./Φώσφ. 3,4% Ασβέστιο 14,1% Φωσφόρος 4,0% Νάτριο 15,8% Τέφρα 83,0% ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ ΑΝΑ 1 ΚΙΛO Βιταμίνη Α Βιταμίνη D3 Βιταμίνη E IU IU 800 mg Βιταμίνη Α Βιταμίνη D3 Βιταμίνη E IU IU 800 mg ΙΧΝΟΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΝΑ 1 ΚΙΛO ΙΧΝΟΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΝΑ 1 ΚΙΛO Σίδηρος (Fe) Μαγγάνιο (Mn) Ιώδιο (I) Ψευδάργυρος (Zn) Μαγνήσιο (Mg) Κοβάλτιο (Co) Σελήνιο (Se) mg mg 70 mg mg mg 80 mg 4 mg Σίδηρος (Fe) Μαγγάνιο (Mn) Ιώδιο (I) Ψευδάργυρος (Zn) Μαγνήσιο (Mg) Κοβάλτιο (Co) Σελήνιο (Se) mg mg 70 mg mg mg 80 mg 4 mg ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΑΝΑ 1 ΚΙΛΟ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΑΝΑ 1 ΚΙΛΟ Αντιοξειδωτικά Αρωματικές ουσίες συμπερίληψη: 25 κιλά ανά τόνο τροφής συσκευασία: συμπερίληψη: 25 κιλά ανά τόνο τροφής συσκευασία:

16 327 βοοειδών super dairy cows + timet ΙΣΟΡΡΟΠΙΣΤΗΣ ΠΑΧΥΝΣΗΣ ΜΟΣΧΩΝ ΙΣΟΡΡΟΠΙΣΤΗΣ ΑΓΕΛΑΔΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗ Ασβεσ./Φωσφ. 2,8% Ασβέστιο 11,5% Φωσφόρος 4,1% Νάτριο 13,2% Τέφρα 73,1% ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ ΑΝΑ 1 ΚΙΛO ΑΝΑΛΥΣΗ Ασβεσ./Φωσφ. 2,8% Ασβέστιο 11,5% Φωσφόρος 4,1% Νάτριο 13,2% Τέφρα 73,1% ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ ΑΝΑ 1 ΚΙΛO Βιταμίνη Α Βιταμίνη D3 Βιταμίνη E Νικοτινικό Οξύ IU IU mg mg Βιταμίνη Α Βιταμίνη D3 Βιταμίνη E Νικοτινικό Οξύ IU IU mg mg ΙΧΝΟΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΝΑ 1 ΚΙΛO ΙΧΝΟΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΝΑ 1 ΚΙΛO Σίδηρος (Fe) Μαγγάνιο (Mn) Ιώδιο (I) Ψευδάργυρος (Zn) Μαγνήσιο (Mg) Κοβάλτιο (Co) Σελήνιο (Se) Χαλκός (Cu) mg mg 60 mg mg mg 80 mg 8 mg 200 mg Σίδηρος (Fe) Μαγγάνιο (Mn) Ιώδιο (I) Ψευδάργυρος (Zn) Μαγνήσιο (Mg) Κοβάλτιο (Co) Σελήνιο (Se) Χαλκός (Cu) mg mg 60 mg mg mg 80 mg 8 mg 200 mg ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΑΝΑ 1 ΚΙΛΟ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΑΝΑ 1 ΚΙΛΟ Αντιοξειδωτικά Αντιοξειδωτικά +++ Προστατευμένη Μεθειονίνη 100 gr συμπερίληψη: 25 κιλά ανά τόνο τροφής συσκευασία: συμπερίληψη: 25 κιλά ανά τόνο τροφής συσκευασία:

17 ΑΜΙΝΟΞΕΑ, ΦΑΡΜΑΚΑ + ΕΜΒΟΛΙΑ Διαθέσιμα αμινοξέα, φάρμακα και εμβόλια όλων των εταιρειών

18 ΣΥΜΠΥΚΝΩΜΑ ΓΙΑ ΠΟΣΙΜΟ ΔΙΑΛΥΜΑ ΓΙΑ ΧΟΙΡΟΥΣ, ΠΤΗΝΑ + ΒΟΟΕΙΔΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΣΕ ΔΡΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: Τilmicosin: 250 mg ανά ml ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ: Bλ. φύλλο οδηγιών χρήσης ΤΡΟΠΟΣ ΚΑΙ ΟΔΟΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ: Για χορήγηση από το στόμα μέσω πόσιμου νερού ή υποκατάστατου γάλακτος. Διαβάστε το φύλλο οδηγιών χρήσης πρίν από τη χρήση. ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ Κρέας και εδώδιμοι ιστοί: Xoίροι: Μόσχοι: Ορνίθια κρεατοπαραγωγής: Ινδόρνιθες: Αβγά: 14 ημέρες 42 ημέρες 12 ημέρες 19 ημέρες Δεν επιτρέπεται η χρήση σε πτηνά σε περίοδο ωοτοκίας, τα οποία παράγουν αβγά για ανθρώπινη κατανάλωση. ΕΙΔΙΚΗ(ΕΣ) ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ(ΕΙΣ), ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ(ΕΣ) Μόνο για χρήση από το στόμα. Η τιλμικοσίνη δεν πρέπει να χορηγείται σε χοίρους σε ενέσιμη μορφή. Το προϊόν περιέχει αιθυλενοδιαμινοτετραοξικό δινάτριο άλας. ΕΙΔΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ Φυλάσσεται σε θερμοκρασία μικρότερη των 30 C.. Προστατευμένο από τον πάγο και από το φως. ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ ΑΠΟΡΡΙΨΗΣ ΕΝΟΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΝΤΟΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ Ή ΑΛΛΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ, ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ Κάθε μη χρησιμοποιηθέν κτηνιατρικό φαρμακευτικό προϊόν ή μη χρησιμοποιηθέντα υπολείμματά του πρέπει να απορρίπτονται σύμφωνα με τις τοπικές απαιτήσεις. Αποκλειστικά για κτηνιατρική χρήση. Να φυλάσσεται σε θέση την οποία δεν βλέπουν και δεν προσεγγίζουν τα παιδιά. Διάρκεια ζωής από το πρώτο άνοιγμα της στοιχειώδους συσκευασίας: 3 μήνες Διάρκεια ζωής από την αραίωση σε πόσιμο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες: 24 ώρες Διάρκεια ζωής από την ανασύσταση σε υποκατάστατο γάλακτος σύμφωνα με τις οδηγίες: 4 ώρες ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΔΕΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: 72155/ ΛΗΞΗ: μήνας / έτος 960 ml

19

20

21 nuevo A.E. Λεωφ. Στρατηγού Ν. Πλαστήρα, Ν. Αρτάκη 34600, Εύβοια τηλ: , fax: site:

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ (Τ.Ε.Ι.) ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ (Τ.Ε.Ι.) ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ (Τ.Ε.Ι.) ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΒΑΣΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Έκδοση 2 η Σωτήριος Κανδρέλης Καθηγητής ΤΕΙ Χρήστος

Διαβάστε περισσότερα

Διατρέφοντας τους Σκύλους με τον Σωστό Τρόπο. Το εκτενές πρόγραμμα διατροφής Meradog για την υγιή ζωή του σκύλου

Διατρέφοντας τους Σκύλους με τον Σωστό Τρόπο. Το εκτενές πρόγραμμα διατροφής Meradog για την υγιή ζωή του σκύλου Διατρέφοντας τους Σκύλους με τον Σωστό Τρόπο Το εκτενές πρόγραμμα διατροφής Meradog για την υγιή ζωή του σκύλου Μακροζωία του σκύλου Μακροζωία του σκύλου Ο οδηγός αυτός περιγράφει ακριβώς τη φιλοσοφία

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΜΕΑΣ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΜΕΑΣ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΜΕΑΣ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΖΩΩΝ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΥΠΟΞΕΙΑΣ ΔΥΣΠΕΠΤΙΚΗΣ ΟΞΕΩΣΗΣ ΤΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

2. ΠΕΠΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΟΜΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΕΠΤΙΚΟΥ

2. ΠΕΠΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΟΜΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΕΠΤΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2 2. ΠΕΠΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Για να διατηρηθεί η ζωή, να εξασφαλιστούν δηλαδή οι δομές και οι λειτουργίες της, χρειάζεται ενέργεια. Ο άνθρωπος εξασφαλίζει την απαραίτητη γι' αυτόν ενέργεια με τη διάσπαση

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΕΩΠΟΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΕΩΠΟΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΕΩΠΟΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΠΡΟΣΘΗΚΗΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΖΕΟΛΙΘΟΥ ΚΑΙ ΕΝΟΣ ΠΡΟΣΡΟΦΗΤΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Ενίσχυση Προγράµµατος Μαθηµάτων Επιλογής. Τµήµατος Γεωπονίας

Ενίσχυση Προγράµµατος Μαθηµάτων Επιλογής. Τµήµατος Γεωπονίας Ενίσχυση Προγράµµατος Μαθηµάτων Επιλογής Τµήµατος Γεωπονίας 3 ος Ολοκληρωµένος Κύκλος Μαθηµάτων Νέες Τεχνολογίες στις Γεωπονικές Επιστήµες Τίτλος Μαθήµατος: Τεχνολογία Ζωοτροφών ιδάσκων: Μπάλιος Ι. ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΜΕΑΣ ΚΛΙΝΙΚΩΝ

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΜΕΑΣ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΛΟΝΙΚΗΣ ΚΤΗΝΙΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΜΕΣ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΡΩΙΚΩΝ ΖΩΩΝ ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΕΠΙΔΡΣΗΣ ΤΟΥ ΖΕΟΛΙΘΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΤΩΝ ΝΤΙΣΩΜΤΩΝ ΚΤ ΤΗΣ Escherichia coli, ΣΤΗΝ ΥΙΕΙΝΗ ΚΤΣΤΣΗ ΚΙ ΣΤ

Διαβάστε περισσότερα

Λόγοι που βοήθησαν τη ραγδαία εξέλιξη της καλλιέργειας Σουλτανίνας.

Λόγοι που βοήθησαν τη ραγδαία εξέλιξη της καλλιέργειας Σουλτανίνας. Καλλιέργεια Σουλτανίνας Ποικιλία τριπλής χρήσης με κύρια κατεύθυνση την παράγωγή ξηρής σταφίδας και δευτερευόντως την παραγωγή (5%) επιτραπέζιων σταφυλιών. Ευκαιριακά οινοποιούνται μικροποσότητες. Η ποικιλία

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΝΖΥΜΟΥ. Ο μεταβολισμός είναι μία πολύ σημαντική λειτουργία των μονογαστρικών ζώων και επιτυγχάνεται με τη δράση φυσικών

ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΝΖΥΜΟΥ. Ο μεταβολισμός είναι μία πολύ σημαντική λειτουργία των μονογαστρικών ζώων και επιτυγχάνεται με τη δράση φυσικών ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΝΖΥΜΟΥ Ο μεταβολισμός είναι μία πολύ σημαντική λειτουργία των μονογαστρικών ζώων και επιτυγχάνεται με τη δράση φυσικών Ενζύμων που βρίσκονται κατά μήκος του πεπτικού τους σωλήνα. Τα ένζυμα

Διαβάστε περισσότερα

Hippophae Rhamnoides. Ιπποφαές Eυβοίας

Hippophae Rhamnoides. Ιπποφαές Eυβοίας Ιπποφαές Eυβοίας Hippophae Rhamnoides Στον κατάλογο των φυτών με γνωστές στην σύγχρονη επιστήμη φαρμακευτικές ιδιότητες το Ιπποφαές κατέχει μια από τις πιο διακεκριμένες θέσεις.το ιπποφαές είναι από τα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ 2012-2013 ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΕΘΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ 2012-2013 ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ 2012-2013 ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΗΜΙΕΚΤΑΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΚΤΡΟΦΗΣ ΕΓΧΩΡΙΩΝ ΦΥΛΩΝ ΑΙΓΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΚΛΙΝΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΝΟΛΟΓΙΟ ΥΠΕΡΤΡΟΦΕΣ SUPER FOODS ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ. Εκλεκτοί οίνοι επιλεγμένα μπαχαρικά και βότανα

ΟΙΝΟΛΟΓΙΟ ΥΠΕΡΤΡΟΦΕΣ SUPER FOODS ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ. Εκλεκτοί οίνοι επιλεγμένα μπαχαρικά και βότανα ΟΙΝΟΛΟΓΙΟ ΥΠΕΡΤΡΟΦΕΣ SUPER FOODS ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ Εκλεκτοί οίνοι επιλεγμένα μπαχαρικά και βότανα Γεωργίου Ζωγράφου 58 210/7488012 what s up 6982341903 Delivery κάθε μέρα από της 18:00 έως τις 23:00 Και

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΧΟΛΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ. ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΚΛΙΝΙΚΟΣ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ- ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΣ, MSc

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΧΟΛΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ. ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΚΛΙΝΙΚΟΣ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ- ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΣ, MSc ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΧΟΛΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΚΛΙΝΙΚΟΣ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ- ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΣ, MSc ΣΤΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΒΕΛΗ ΚΛΙΝΙΚΟΣ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ- ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ, BSc ΑΘΗΝΑ 2014 Μέρος

Διαβάστε περισσότερα

H FM GROUP ΜΕΤΑ ΑΠΌ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΔΟΚΙΜΩΝ

H FM GROUP ΜΕΤΑ ΑΠΌ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΔΟΚΙΜΩΝ H FM GROUP ΜΕΤΑ ΑΠΌ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΔΟΚΙΜΩΝ ΠΑΡΟΥΖΙΑΖΕΙ ΈΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ ΤΟΝ ΚΑΦΕ AURILE ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΦΕ Ο καφές είναι αγροτικό, εισαγόμενο και χρηματιστηριακό προϊόν. Αποτελεί το

Διαβάστε περισσότερα

Η ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ (ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ)

Η ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ (ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ) ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΧΟΛΗ ΣΕΥΠ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ Η ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ (ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ) ΣΠΟΥΔΑΣΤΡΙΕΣ: ΑΛΕΒΥΖΑΚΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Technical Catalogue 2015/16

Technical Catalogue 2015/16 ...at the leading edge of responsible nutrition Technical Catalogue 2015/16 για επαγγελματική χρήση μόνο Lamberts Healthcare Ltd, 1 Lamberts Road, Tunbridge Wells, Kent TN2 3EH Telephone: (01892) 554313

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΩΝ ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΗΣ ΣΤΑ ΑΡΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΩΝ ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΗΣ ΣΤΑ ΑΡΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΩΝ ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΗΣ ΣΤΑ ΑΡΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΓΑΛΑΝΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Επιβλέπων καθηγητής : Γεωργόπουλος

Διαβάστε περισσότερα

Τα Οφέλη της Βιοτεχνολογίας. Επιστημονικές αξιολογήσεις του ρόλου της βιοτεχνολογίας σε έναν ασφαλέστερο, υγιέστερο κόσμο

Τα Οφέλη της Βιοτεχνολογίας. Επιστημονικές αξιολογήσεις του ρόλου της βιοτεχνολογίας σε έναν ασφαλέστερο, υγιέστερο κόσμο Τα Οφέλη της Βιοτεχνολογίας Επιστημονικές αξιολογήσεις του ρόλου της βιοτεχνολογίας σε έναν ασφαλέστερο, υγιέστερο κόσμο Τα Οφέλη της Βιοτεχνολογίας Οι καλλιέργειες με βελτιώσεις αγροτικής βιοτεχνολογίας

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικός. 2013/14 Ελληνική έκδοση. κατάλογος. Πλήρης σειρά συμπληρωμάτων διατροφής & Εξειδικευμένες φόρμουλες. από την εταιρεία "leader" στον χώρο των

Τεχνικός. 2013/14 Ελληνική έκδοση. κατάλογος. Πλήρης σειρά συμπληρωμάτων διατροφής & Εξειδικευμένες φόρμουλες. από την εταιρεία leader στον χώρο των Τεχνικός κατάλογος 2013/14 Ελληνική έκδοση ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ Ι ΜΕΤΑΛΛΑ Ι ΑΜΙΝΟΞΕΑ Ι ΠΡΟΒΙΟΤΙΚΑ Ι ΠΡΕΒΙΟΤΙΚΑ Ι ΩΜΕΓΑ 3 ΛΙΠΑΡΑ ΟΞΕΑ Ι ΣΥΝΕΝΖΥΜΟ Q 10 I ΒΟΤΑΝΑ Ι ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΑ Ι ΠΟΛΥΒΙΤΑΜΙΝΕΣ Ι SUPER FOODS Πλήρης

Διαβάστε περισσότερα

magazine ΣΤΑΘΕΡΑ ΤΟ 1 ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΦΥΤΙΚΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ SUPERFOODS ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΤΕ ΤΑ! «επιστροφή στη φύση»

magazine ΣΤΑΘΕΡΑ ΤΟ 1 ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΦΥΤΙΚΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ SUPERFOODS ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΤΕ ΤΑ! «επιστροφή στη φύση» Το περιοδικό των κορυφαίων συμπληρωμάτων διατροφής! ΤΕΥΧΟΣ 07 magazine TO 2008 2014 / 6 ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΤΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΕΝΑ ΦΥΣΙΚΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, ΠΑΡΤΕ ΕΝΑ SUPERFOODS ΚΑΝΟΥΝ

Διαβάστε περισσότερα

3.1 Η ΘΡΕΨΗ ΤΩΝ ΦΥΤΩΝ

3.1 Η ΘΡΕΨΗ ΤΩΝ ΦΥΤΩΝ 3. Η ΛΙΠΑΝΣΗ ΣΤΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ Καθηγητής Νικόλαος Α. Χουλιαράς Τµήµα Φυτικής Παραγωγής Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυµα (Τ.Ε.Ι.) Λάρισας 41110 Λάρισα. 3.1 Η ΘΡΕΨΗ ΤΩΝ ΦΥΤΩΝ 3.1.1 ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΘΡΕΠΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΣΦΑΓΙΟΥ ΚΡΕΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΟΡΝΙΘΙΩΝ ΣΤΑ ΣΙΤΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Βάλτε τις SUPER ΤΡΟΦΕΣ στην ζωή σας και στην διατροφή σας και εξασφαλίστε τα οφέλη τους για την υγεία και την ευεξία σας.

Βάλτε τις SUPER ΤΡΟΦΕΣ στην ζωή σας και στην διατροφή σας και εξασφαλίστε τα οφέλη τους για την υγεία και την ευεξία σας. ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ Οι SUPER ΤΡΟΦΕΣ είναι μια ειδική κατηγορία τροφίμων που βρίσκονται στη φύση, τα παίρνουμε από αυτήν και με ελάχιστη ή και καθόλου επεξεργασία τα καταναλώνουμε σαν τροφές. Οι SUPER ΤΡΟΦΕΣ δεν

Διαβάστε περισσότερα

ΗΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΔΡΟΜΕΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ. ΣΔΥΑ 20 Φεβρουαρίου 2006

ΗΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΔΡΟΜΕΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ. ΣΔΥΑ 20 Φεβρουαρίου 2006 ΗΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΔΡΟΜΕΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ ΣΔΥΑ 20 Φεβρουαρίου 2006 ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΚΛΙΝΙΚΟΣ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ - ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΙΔΩΝ > ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΘΙΣΤΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

«ESCAPE: Μία εκπαιδευτική Αθλητική Πρόκληση για την ενίσχυση της αυτογνωσίας των μαθητών»

«ESCAPE: Μία εκπαιδευτική Αθλητική Πρόκληση για την ενίσχυση της αυτογνωσίας των μαθητών» 6 ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ «ESCAPE: Μία εκπαιδευτική Αθλητική Πρόκληση για την ενίσχυση της αυτογνωσίας των μαθητών» ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΑΘΛΗΤΗ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ ΠΑΤΡΑ, 2013 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ\ 1)

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΤΟΜΟΓΡΑΦΙΕΣ. ΣΥΑΛ= Στερεό υπόλειµµα άνευ λίπους. Kg=κιλά gr= γραµµάρια Ε.Β.= Ειδικό βάρος ΚΤΠ= Κώδικας Τροφίµων και Ποτών

ΣΥΝΤΟΜΟΓΡΑΦΙΕΣ. ΣΥΑΛ= Στερεό υπόλειµµα άνευ λίπους. Kg=κιλά gr= γραµµάρια Ε.Β.= Ειδικό βάρος ΚΤΠ= Κώδικας Τροφίµων και Ποτών ΑΛΕΞΑΝ ΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗ ΗΜΗΤΡΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΘΕΜΑ: ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΒΟΥΤΥΡΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ... 1 1 ΠΡΟΛΟΓΟΣ... 5 2 ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 6 3 ΑΡΝΗΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ... 10 4 ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΥΓΕΙΑΣ... 32

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ... 1 1 ΠΡΟΛΟΓΟΣ... 5 2 ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 6 3 ΑΡΝΗΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ... 10 4 ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΥΓΕΙΑΣ... 32 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ... 1 1 ΠΡΟΛΟΓΟΣ... 5 2 ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 6 3 ΑΡΝΗΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ... 10 3.1 ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΣΚΗΣΗΣ... 10 3.2 ΧΡΟΝΙΑ ΑΦΥΔΑΤΩΣΗ... 11 3.3 ΧΡΟΝΙΑ ΟΞΕΩΣΗ... 17 3.4 ΟΞΕΙΔΩΤΙΚΟ ΣΤΡΕΣ... 25 3.5 ΧΡΟΝΙΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Η ΜΕΘΟΔΟΣ EURODIET ΜΕΡΟΣ 1 ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

Η ΜΕΘΟΔΟΣ EURODIET ΜΕΡΟΣ 1 ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ Η ΜΕΘΟΔΟΣ EURODIET ΜΕΡΟΣ 1 ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ 1 Έχοντας χρησιμοποιηθεί σε περισσότερες από 20 χώρες, από χιλιάδες γιατρούς, η μέθοδος Eurodiet είναι ένα πρόγραμμα μακροπρόθεσμης ρύθμισης βάρους το

Διαβάστε περισσότερα

ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ. ΜΥΣΤΙΚΑ - ΕΓΓΥΗΣΗ για να μην ξαναπάρετε τα κιλά που χάσατε

ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ. ΜΥΣΤΙΚΑ - ΕΓΓΥΗΣΗ για να μην ξαναπάρετε τα κιλά που χάσατε 001_EXOF _MANA DIATROFHS 6/24/15 1:09 PM Page 1 ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΙΟΥΝΙΟΣ 2015 ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΕΞΙΑ Το τραπέζι του καλοκαιριού από το Α έως το Ω Τι πρέπει να περιλαμβάνει

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΤΑΜΙΝΗ D Γιατί είναι πολύτιμη;

ΒΙΤΑΜΙΝΗ D Γιατί είναι πολύτιμη; T. 12 - ΣΕΠ. - ΟΚΤ. 2013...για να ζω καλύτερα! ΜΑΛΛΙΑ Μυστικά για λάμψη και ζωντάνια ΚΩΝ/ΝΟΣ ΞΕΝΟΣ Βήματα Yγείας & Eυεξίας ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ Kαι τίποτα δεν σε σταματά... ΒΙΤΑΜΙΝΗ D Γιατί

Διαβάστε περισσότερα