ΑΓΕΛΑΔΕΣ. Camisan. Το Camisan είναι ισορροπιστής με το δραστικό συνδυασμό των Kerasan, Mastisan για αγελάδες γαλακτοπαραγωγής.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΑΓΕΛΑΔΕΣ. Camisan. Το Camisan είναι ισορροπιστής με το δραστικό συνδυασμό των Kerasan, Mastisan για αγελάδες γαλακτοπαραγωγής."

Transcript

1

2 ΑΓΕΛΑΔΕΣ Το Camisan είναι ισορροπιστής με το δραστικό συνδυασμό των Kerasan, Mastisan για αγελάδες γαλακτοπαραγωγής. Camisan Περιέχει διαφορετικές πηγές μαγνησίου με θεϊκά ιόντα για αυξημένη απόδοση και καλή υγεία. Νιασίνη για βελτίωση του μεταβολισμού, πρόληψη κέτoσης και αύξηση της απόδοσης σε γάλα. Σύμπλεγμα βιταμινών Β για βέλτιστο μεταβολισμό και λειτουργία του μυικού και νευρικού συστήματος. Ιώδιο για αύξηση της παραγωγικότητας του θυρεοειδούς αδένα και αύξηση της γονιμότητας. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε Βιταμίνη Ε και Σελήνιο για αυξημένη γονιμότητα, κανονικό οίστρο και καλή υγεία των μαστών. Camisan 25kg 4 Βελτιώνει το ανοσοποιητικό σύστημα σε αγελάδες και μοσχάρια. 4 Αυξάνει την κερατίνη που παράγει ο οργανισμός και δυναμώνει τους ιστούς που κλείνουν τις θηλές. 4 Δημιουργεί γερά νύχια και υγιές δέρμα. 4 Αυξάνει την πρόσληψη τροφής. 4 Μειώνει τα περιστατικά μαστίτιδας. 4 Μειώνει τα σωματικά κύτταρα στο γάλα. 4 Εξασφαλίζει υψηλή απόδοση και καλύτερη ποιότητα γάλακτος. 4 Αποτρέπει την κέτoση. Δίνετε 10g Camisan ανά λίτρο παραγόμενου γάλακτος καθημερινά. Παράδειγμα: Σε μία αγελάδα που παράγει 20 l γάλα ημερησίως δίνετε 200g Camisan ημερησίως. Στη ξηρά περίοδο δίνετε g ημερησίως. Συστατικά: Ανθρακικό ασβέστιο, Χλωριούχο νάτριο, Φωσφορικό ασβεστονάτριο, Οξείδιο του μαγνησίου, Θειικό μαγνήσιο Ανάλυση: 19% Ca, 4% P, 10% Na, 8% Mg, 1% S. Πρόσθετα / kg: Δ.Μ. Βιταμίνη Α, Δ.Μ. Βιταμίνη D3, mg Βιταμίνη Ε (DL-atocopherolacetate), 80mg Βιταμίνη Β1, 40mg Βιταμίνη Β2, 20mg Βιταμίνη Β6, 200mcg Βιταμίνη Β12, mg Νικοτινικό οξύ, 80mg Παντοθενικό ασβέστιο, mcg Βιοτίνη, mg Ψευδάργυρο, 4.000mg Μαγγάνιο, 1.000mg Χαλκό, 400mg Ιώδιο, 40mg Κοβάλτιο, 30mg Σελήνιο.

3 ΑΓΕΛΑΔΕΣ Το Topsan είναι ισορροπιστής με τον δραστικό συνδυασμό των Kerasan, Mastisan, Fertisan για αγελάδες πολύ υψηλών αποδόσεων Topsan Topsan 25g Περιέχει διαφορετικές πηγές μαγνησίου για ετεροχρονισμένη αφομοίωση, αυξημένη απόδοση και καλή υγεία. Βιταμίνη Κ3 για υψηλή ικανότητα αντίστασης και αυξημένη παραγωγή αίματος. Βιταμίνη C για ανθεκτικότητα σε ασθένειες και για παραγωγή καλύτερης ποιότητας πρωτογάλατος. Χολίνη για την σωστή λειτουργία του μεταβολισμού και για την αποφυγή της λιπώδους εκφύλισης του ήπατος. Νιασίνη για βελτίωση του μεταβολισμού, αύξηση της απόδοσης σε γάλα και αποτροπή κέτοσης. Σύμπλεγμα βιταμινών Β για επιπλέον προστασία των ζώων. Ιώδιο για αύξηση της παραγωγικότητας του θυρεοειδούς αδένα και αύξηση της γονιμότητας. Βιοτίνη για αύξηση της γονιμότητας και της καλής υγείας των νυχιών, δέρματος, κεράτων. Βεταϊνη για διέγερση του μεταβολισμού και αύξηση του γάλακτος με σωστή περιεκτικότητα σε λίπος και πρωτεΐνη. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε Βιταμίνη Ε και σε Σελίνιο για αυξημένη γονιμότητα και καλή υγεία των μαστών. 4 Βελτιώνει το ανοσοποιητικό σύστημα σε αγελάδες και μοσχάρια. 4 Αυξάνει την κερατίνη που παράγει ο οργανισμός και ενδυναμώνει τους μύες, ιστούς που κλείνουν τις θηλές. 4 Δημιουργεί γερά νύχια και υγιές δέρμα. 4 Αυξάνει την πρόσληψη τροφής. 4 Μειώνει τα περιστατικά μαστίτιδας. 4 Μειώνει τα σωματικά κυττάρα. 4 Εξασφαλίζει υψηλή απόδοση και καλύτερα συστατικά στο γάλα. 4 Αποτρέπει την κέτοση. 4 Υποστηρίζει την ωοθηλαξία και την ωρίμανση των ωαρίων και δυναμώνει τα συμπτώματα του οίστρου. 4 Αυξάνει τα ποσοστά επιτυχίας της σπερματέγχυσης. 4 Προλαμβάνει την ενδομητρίωση και επιτυγχάνει γρήγορη αποβολή του ύστερου. 4 Αυξάνει τον αριθμό των ζωντανών υγιών μοσχαριών κατά τη γέννα. Δίνετε 10gr Τopsan ανά λίτρο παραγόμενου γάλακτος καθημερινά. Παράδειγμα: Σε μία αγελάδα που παράγει 25 l γάλα ημερησίως δίνετε 250 gr Topsan ημερησίως. Σε ξηρά περίοδο δίνετε ημερησίως. Συστατικά: Ανθρακικό ασβέστιο, Χλωριούχο νάτριο, Φωσφορικό ασβεστονάτριο, Οξείδιο του μαγνησίου, Θειικό μαγνήσιο Ανάλυση: 20% Ca, 3% P, 7,5% Na, 6%Mg, 1% S. Πρόσθετα / kg: Δ.Μ. Βιταμίνη Α, Δ.Μ. Βιταμίνη D3, mg Βιταμίνη Ε (DL-atocopherolacetate), 500mg Βιταμίνη Κ3, 3.000mg Βιταμίνη C, 240mg Βιταμίνη Β1, 120mg Βιταμίνη Β2, 60mg Βιταμίνη Β6, 600mcg Βιταμίνη Β12, mg Νικοτινικό οξύ, 240mg Παντοθενικό Ασβέστιο, mcg Βιοτίνη, 6.000mg Χολίνη, 4.800m Βεταίνη, 6,000mg Ψευδάργυρο, 2.000mg Μαγγάνιο, 1.000mg Χαλκό, 400mg Ιώδιο, 40mg Κοβάλτιο, 30mg Σελήνιο.

4 ΑΓΕΛΑΔΕΣ Το Primasan είναι ισορροπιστής για μοσχίδες και μοσχους πάχυνσης. Primasan Primasan 25Kg Περιέχει όλα τα απαραίτητα ανόργανα στοιχεία για τη σωστή σωματική ανάπτυξη. Θείο που προστατεύει τα αμινοξέα μεθειονίνη και κυστίνη ώστε να είναι διαθέσιμα εξ ολοκλήρου στον οργανισμό για τη δημιουργία σωματικής πρωτεΐνης. Διαφορετικές πηγές μαγνησίου που υποστηρίζουν τις ενζυματικές αντιδράσεις του μεταβολισμού της ενέργειας. Μυϊκές κράμπες και νευρικότητα αποφεύγονται. Τα ζώα τρώνε περισσότερο, μεταβολίζουν καλύτερα την ενέργεια και κερδίζουν περισσότερο βάρος. Σύμπλεγμα βιταμινών Β για βέλτιστο μεταβολισμό, όπως επίσης για ανάπτυξη του νευρικού και μυϊκού συστήματος. Ψευδάργυρο που προστατεύει από δερματικά προβλήματα και προβλήματα των νυχιών. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε Βιταμίνη Ε και Σελήνιο για καλή ανάπτυξη του μυϊκού και ανοσοποιητικού συστήματος. 4 Βελτιώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και μειώνει τις ασθένειες. 4 Μειώνει τις απώλειες. 4 Βελτιώνει την γονιμότητα 4 Εμποδίζει την εμφάνιση δυσλειτουργιών του μεταβολισμού, όπως την κέτοση και τη λιπώδη εκφύλιση του συκωτιού. 4 Ανοίγει την όρεξη,επειδή έχει γεύση που αρέσει στα ζώα και αυξάνει την πρόσληψη τροφής ενεργοποιώντας γρηγορότερα την μεγάλη κοιλία κερδίζοντας βάρος πιο γρήγορα. 100 g / μοσχίδα ή μόσχο πάχυνσης από 4-12 μηνών 150 g / μοσχίδα ή μόσχο πάχυσνης ημερησίως από 12-24ων μηνών Συστατικά: Ανθρακικό ασβέστιο, Χλωριούχο νάτριο, Φωσφορικό μονοασβέστιο, Οξείδιο του μαγνησίου, Θειικό μαγνήσιο, Πίτουρα σιταριού, Ιχνοστοιχεία, Βιταμίνες. Ανάλυση: 18% Ca, 3% P, 8%Na, 7,5% Mg, 1% S από θειικό μαγνήσιο Πρόσθετα / kg: Δ.Μ. Βιταμίνη Α, Δ.Μ.. Βιταμίνη D3, mg Βιταμίνη Ε (DL-atocopherolacetate), 300mg Βιταμίνη Β1, 20mg Βιταμίνη Β2, 10mg Βιταμίνη Β6, 100mcg Βιταμίνη Β12, 40mg Παντοθενικό Ασβέστιο, 600 mg Νικοτινικό οξύ,12.000mg Ψευδάργυρο, 4.000mg Μαγγάνιο,1.000mg Χαλκό, 100mg Ιώδιο, 10mg Κοβάλτιο, 30mg Σελήνιο.

5 ΑΓΕΛΑΔΕΣ Το Profisan είναι ισορροπιστής αγελάδων υψηλής γαλακτοπαραγωγής με τις δραστικές ουσίες του Mastitisan και του Kerasan Profisan Profisan 25Kg Τα πλεονεκτήματα του Profisan είναι : Ο συνδυασμός των πολλών πηγών μαγνησίου μαζί με το πολύτιμο θείο εξασφαλίζουν την σταθερότητα της υγείας και της παραγωγής Η βιταμίνη Κ3 που ενισχύει την άμυνα του οργανισμού και την παραγωγή αίματος ενώ προσφέρει αιμοπηκτικές ιδιότητες σε περίπτωση αιμορραγιών. Βιταμίνη C για την καλύτερη άμυνα του οργανισμού ενάντια σε λοιμώξεις Χλωριούχος χολίνη για βέλτιστη ηπατική λειτουργία και αποφυγή λιπώδους εκφύλισης του ήπατος. Νιασίνη για βελτίωση του μεταβολισμού της ενέργειας, προλαμβάνοντας την κέτοση και ενισχύοντας την παραγωγή γάλακτος. Το σύμπλεγμα βιταμινών Β για έξτρα διασφάλιση από τη χρήση συμπυκνωμένων τροφών Ιώδιο για την λειτουργία του θυροειδή για αυξημένη γονιμότητα Υψηλό ποσοστό βιοτίνης που βελτιώνη τη γονιμότητα, στην σκλήρυνση των νυχιών και την δερματική υγεία. Ιδιαίτερα αυξημένα πσοσοστά vit Ε και σεληνίου που βελτιώνουν την γονιμότητα εξασφαλίζουν κυκλικούς οίστρους και εξασφαλίζουν την υγεία του μαστικού αδένα. Βεταϊνη για πλήρη εξέλιξη του γενετικού δυναμικού στην γαλακτοπαραγωγή Οι ενεργές ουσίες του Kerasan εξασφαλίζουν: 4 Την δόμηση της κερατίνης για σκληρά και υγιή νύχια 4 Την ισχυροποίηση του πέλματος για αποφυγή τραυματισμών από τα σκληρά δάπεδα 4 Την ενδυνάμωση των συνδετικών ιστών, των τενόντων, και των χόνδρων για να εξασφαλίζεται η υγεία των άκρων 4 Υψηλότερη γαλακτοπαραγωγή από την άνετη κίνηση των ζώων. Οι ενεργές ουσίες του Mastitisan εξασφαλίζουν: 4 Την μείωση των σωματικών κυττάρων στο γάλα 4 Την ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος και την αντίσταση του μαστού Δοσολογία: 10 gr Profisan ανά λίτρο παραγομένου γάλακτος Παράδειγμα: Όταν μια ομάδα αγελάδων έχει μέσο όρο γαλ/γης 32kg τότε παρέχουμε gr Profisan / αγελάδα / μέρα Συστατικά: Aνθρακικό ασβέστιο, ασβέστιο-νάτριο φωσφορικό, χλωριούχο νάτριο, οξείδιο του μαγνησίου, θειικό μαγνήσιο. Ανάλυση : 20,0% ασβέστιο, φώσφορο 3,0%, 7,5% νάτριο, μαγνήσιο 6,0%, 1% σε θείο Επιπλέον συστατικά ανα kg: i. E. vitamin A, i. E. vitamin D3, mg vitamin E (DL-αtocopherolace tate), 250 mg vitamin K3, 500 mg vitamin C, 160 mg vitamin B1, 80 mg vitamin B2, 40 mg vitamin B6, 400 mcg vitamin B12, mg nicotine acid, 160 mg Ca-D-pantothenate, mcg biotin, mg choline chloride, mg betaine, mg zinc as amino-acidic zinc-chelate (Zn(x)1-3.nH2O), mg mangan, from this mg as amino-acidic mangan-chelate (Mn(x)1-3.nH2O) and mg as mangan-(ii)- oxide (MnO), 800 mg copper as amino-acidic copper-chelate hydrate (Cu(x)1-3.nH2O), 400 mg iodine from calcium iodate (Ca(JO3)2), 40 mg cobalt from cobalt-(ii)-carbonate monohydrate (2CoCO3.3Co(OH)2.H2O), 30 mg selene as natrium selenite (Na2SeO3).

6 αιγοπρόβατα Το Ovisan είναι ισορροπιστής για αιγοπρόβατα Ovisan Περιέχει πολλές πηγές μαγνησίου για ετεροχρονισμένη αφομοίωση, αυξημένη απόδοση και καλή υγεία. Πολλές μονάδες Βιταμίνης Ε για αυξημένη γονιμότητα και καλή υγεία των μαστών. Υψηλό ποσοστό Ψευδαργύρου που σκληραίνει τα νύχια και προστατεύει τις κλειδώσεις. Ιώδιο για αύξηση της παραγωγικότητας του θυρεοειδούς αδένα και αύξηση της γονιμότητας. Μαγγάνιο για καλύτερη γονιμότητα, ανθεκτικό σκελετό και σωστή λειτουργία των μυών. Πολύ καλή γεύση για αυξημένη πρόσληψη τροφής. Βέλτιστο εφοδιασμό βιταμινών. Βέλτιστο μεταβολισμό λόγω των βιταμινών Β και σωστή λειτουργία του νευρικού συστήματος ιδίως στο στάδιο πριν τον τοκετό Βέλτιστο εφοδιασμό ιχνοστοιχείων. Ovisan 25Kg 4 Όμορφα, υγιή αρνιά λόγω υψηλού Σεληνίου 4 Υγιή ζωηρά αρνιά λόγω υψηλού Σεληνίου 4 Αυξημένη πρόσληψη τροφής και καλή ανάπτυξη. 4 Καλή πέψη. 4 Διέγερση της μεγάλης κοιλίας. 4 Αύξηση της κερατίνης που παράγει ο οργανισμός και ενδυνάμωση των νυχιών. Ενεργοποίηση των μυών που κλείνουν τις θηλές. 4 Μείωση των σωματικών κυττάρων και των περιστατικών μαστίτιδας. 4 Ενδυνάμωση των συμπτωμάτων του οίστρου και επιτάχυνση αποβολής του ύστερου. 4 Υψηλότερη απόδοση γάλακτος. Συμβουλή Διατροφής g /αιγοπρόβατο / ημέρα κατά την διάρκεια της γαλακτικής περιόδου αναμεμειγμένο με το σιτηρέσιο. 15g / αιγοπρόβατο / ημέρα κατά την διάρκεια της ξηράς περιόδου. Συστατικά: 41,8% Ανθρακικό ασβέστιο, 24% Χλωριούχο νάτριο, 18% Φωσφορικό μονοασβέστιο, 6% Οξείδιο του μαγνησίου, 5% Πίτουρα Σιταριού *),**). Ανάλυση: 19% Ca, 4% P, 9% Νάτριο, 3% Mg. Πρόσθετα / kg: Δ.Μ. βιταμίνη Α, Δ.Μ. βιταμίνη D3, mg βιταμίνη Ε ( DL a-tocopherolacate), 300 mg βιταμίνη Β1, 20 mg βιταμίνη Β2, 10mg βιταμίνη Β6, 100 mcg βιταμίνη Β12, 600 mg Νικοτινικό οξύ, 40 mg Παντοθενικό Ασβέστιο, mg Σιδήρου, mg Ψευδαργύρου, mg Μαγγανίου, 100 mg Ιώδιο, 20 mg Κοβάλτιο, 30mg Σελήνιο.

7 αιγοπρόβατα KAI ΑΓΕΛΑΔΕΣ Το Prenata 50 είναι συμπλήρωμα ισορροπιστή για αιγοπρόβατα και αγελάδες που βρίσκονται στην ξηρά περίοδο. Prenata 50 Περιέχει θείο που δρα ως ανταγωνιστής του καλίου εξασφαλίζοντας έτσι την απορρόφηση του ασβεστίου προστατεύοντας από πάρεση τοκετού. Επιπλέον προστατεύει τα αμινοξέα Μεθειονίνη και Κυστίνη ώστε να υπάρχουν διαθέσιμες εξ ολοκλήρου οι ποσότητες για τις μεταβολικές ανάγκες του οργανισμού. Μαγνήσιο που δρα στην σωστή λειτουργία των μυών, δίνοντας καλύτερη υγεία άρα και περισσότερο γάλα. Αποφεύγουμε την πάρεση των προβάτων πριν τον τοκετό Prenata50 25Kg 4 Εύκολο στη χρήση. 4 Δεν χρειάζεται αλλαγή στον τρόπο που δίνεται το σιτηρέσιο. 4 Εξασφαλίζει την απορρόφηση ασβεστίου 4 Εμποδίζει την πάρεση( πτώση των ζώων) πριν τον τοκετό. 4 Προετοιμάζει τις αγελάδες και τα πρόβατα για την γαλακτική περίοδο και εξασφαλίζει την ζωτικότητά τους στην έναρξή της. 10g Prenata50 ημερησίως/αιγοπρόβατο 2 μήνες πριν τον τοκετό. Αραιώστε με τουλάχιστο 0,3-0,4kg σιτηρών ανά αιγοπρόβατο. 50 gr Prenata50 ανά αγελάδα ανα μέρα. DCAB: meq/kg. Συστατικά: Ανθρακικό ασβέστιo, Θειϊκό μαγνήσιο, Πίτυρα σιταριού Ανάλυση: 15% Ca, 8,8% Mg, 12% S, 1,4% Cl

8 αιγοπρόβατα KAI ΑΓΕΛΑΔΕΣ Το Μultisan Nektar είναι μίγμα εδώδιμων σακχάρων για τη σωστή λειτουργία της Μεγάλης Κοιλίας. MultisanNektar Περιέχει διαφορετικούς τύπους σακχάρων που είναι άμεσα βιοδιαθέσιμη πηγή ενέργειας για τα ευεργετικά βακτήρια και πρωτόζωα της μεγάλης κοιλίας. Πολύ σημαντικό να χρησιμοποιείται ειδικά όταν η αναλογία αμύλου προς σάκχαρα έχει υπερβεί το 3:1 που η πεπτικότητα των ινωδών ουσιών της τροφής μειώνεται σημαντικά και αυτό σημαίνει λιγότερο λίπος στο γάλα. Multisan Nektar 25Kg 4 Βοηθά τη μικροχλωρίδα των προστομάχων. 4 Αυξάνει την ποσότητα βιομάζας στην μεγάλη κοιλία. 4 Βοηθά στην πέψη της κυτταρίνης. 4 Σταθεροποιεί και αυξάνει την ποσότητα λίπους στο γάλα. 4 Βελτιώνει τον μεταβολισμό. 4 Δίνει γάλα αυξημένης διατροφικής αξίας. 4 Αποτρέπει πεπτικές διαταραχές όπως κέτοση. 4 Αυξάνει την κατανάλωση τροφής. Σε σιτηρέσια με αυξημένο άμυλο: 5 gr /αιγοπρόβατο / ημέρα κατά την διάρκεια της γαλακτικής περιόδου. 50 gr ανά αγελάδα ανά ημέρα Τα 50g Multisan Nektar μπορούν να αντικαταστήσουν 1kg Μελάσα Συστατικά: Γλυκόζη, Ορός γάλακτος, Λευκή ζάχαρη σε μορφή κόκκων, Εύκολα αφομοιώσιμο σιρόπι γλυκόζης, Κρυσταλική σακχαρόζη, Φρουκτόζη Ανάλυση: 5,8% O.Λ.Ο., 2%Ο.Α.Ο., 1,5%Τ, 0,1% Ινώδεις ουσίες, 77% Ολική ζάχαρη, 0,2% Ca, 0,1%P.

9 αιγοπρόβατα KAI ΑΓΕΛΑΔΕΣ Το Kristall Hefe είναι συμπλήρωμα διατροφής για αιγοπρόβατα και αγελάδες υψηλής παραγωγικότητας. Kristall Hefe Μίγμα δραστικών ουσιών που περιέχουν μαγιά μπύρας, γλυκόζη και ζωντανή μαγιά καθώς και ειδικά προϊόντα (σκευάσματα) όπως Herbasan και San Arom,που προκαλούν διέγερση της μεγάλης κοιλίας. Το Kristal Hefe με επίπαση (top dressing) στο σιτηρέσιο που χορηγείται στα ζώα, προκαλεί αύξηση της πρόσληψης τροφής και της λειτουργίας της μεγάλης κοιλίας Kristall Hefe 25Kg 4 Αυξημένη πρόσληψη τροφής και καλή ανάπτυξη. 4 Περισσότερη βιομάζα στην μεγάλη κοιλία. 4 Βελτιστοποίηση της μικροχλωρίδας της μεγάλης κοιλίας. 4 Αύξηση της εκμετάλλευσης των θρεπτικών στοιχείων της τροφής. 4 Περισσότερο γάλα. 4 Προστασία της υγείας των ζώων από μεταβολικές διαταραχές. 4 Καλύτερη φυσική κατάσταση. 4 Καλύτερη γονιμότητα. Στην γαλακτική περίοδο: 5gr /πρόβατο-αίγα/ ημέρα. Στην ξηρά περίοδο: 2,5gr /πρόβατο-αίγα/ ημέρα. Στις αγελάδες 50 gr ανά αγελάδα ανά ημέρα. Σημαντικό: Η συγκεκριμένη τροφή ανταποκρίνεται σε όλες τις κοινοτικές οδηγίες για οικολογικά προϊόντα (EWG Nr 2092/91) και ενδείκνυται για οικολογικές μονάδες. Συστατικά: Πίτυρα σιταριού, Φωσφορικό μονοασβέστιο, Μαγιά μπύρας, Γλυκόζη (δεξτρόζη). Ανάλυση: 11% O.A.O., 2,6% O.Λ.Ο., 4,8% Ινώδης ουσίες, 38,4%Τ, 9,7% Ca, 0,5%, 3,8%Na. Πρόσθετα / kg: 2Χ1011 CBU Saccharomyces cerevisiae CNCM I-1077 Nr7, Herbasan, SanArom.

10 αιγοπρόβατα KAI ΑΓΕΛΑΔΕΣ DextroFat Protect DextroFat Protect 25Kg Το DextroFat Protect είναι συνδυασμός προστατευόμενων σακχάρων και λίπους για βελτίωση του ισοζυγίου ενέργειας σε αιγοπρόβατα και αγελάδες υψηλής γαλακτοπαραγωγής. Περιέχει σάκχαρα και φυτικά λίπη άμεσα βιοδιαθέσιμα. 4 Αυξάνει την κατανάλωση τροφής και τον εφοδιασμό ενέργειας. Ελαχιστοποιεί την απώλεια βάρους κατά την διάρκεια του πρώτου τρίτου της γαλακτικής περιόδου και βελτιστοποιεί την σωματική τους κατάσταση. 4 Προλαμβάνει την εμφάνιση μεταβολικών διαταραχών όπως η κέτοση και βελτιώνει τη γονιμότητα μέσα από την αυξημένη παροχή ενέργειας (καλύτερη σωματική κατάσταση, λιγότερες επιστροφές). 4 Αυξάνει την παραγωγή γάλακτος κατά το πρώτο και το δεύτερο τρίμηνο της γαλακτικής περιόδου. 4 Κατά την διάρκεια του τελευταίου τριμήνου, η κατανάλωσή του, δίνει την απαραίτητη σωματική μάζα που χάθηκε λόγω της υψηλής παραγωγής και προετοιμάζει το ζώο για την επόμενη γαλακτική περίοδο. 4 Βελτιώνει την ποιότητα του γάλακτος αυξάνοντας την πρωτεΐνη και το λίπος. 4 Μειώνει τον αριθμό των ζώων που απομακρύνονται από την παραγωγή με τη βελτίωση της υγείας και της ζωτικότητας που επιφέρει. Σε μεγάλης γαλακτοπαραγωγής ζώα 30-50g / αιγοπρόβατο ημερησίως gr ένα μήνα πριν τον τοκετό για αποφυγή της κέτοσης gr ανα αγελάδα/μέρα Συστατικά: Γλυκόζη, Φοινικέλαιο Ανάλυση: 49% O.Λ.Ο., 0% Ο.Α.Ο., 0%Τ, 0% Ινώδεις ουσίες, 50% Ολική ζάχαρη Πρόσθετα / kg: Λεκιθίνη (Ε322), ΒΗΤ (Ε321)

11 αιγοπρόβατα KAI ΑΓΕΛΑΔΕΣ Το Bovifit είναι ειδικό ρόφημα για αιγοπρόβατα και αγελάδες αμέσως μετά τον τοκετό. Bovifit Επιτυγχάνει γρήγορη αποβολή του πλακούντα. Περιέχει ανόργανα στοιχεία για γρήγορη σωματική αποκατάσταση του ζώου μετά τον τοκετό. Έτσι έχουμε αύξηση της κατανάλωσης τροφής, με αποτέλεσμα να παράγεται αυξημένη ποσότητα γάλατος υψηλής διατροφικής αξίας. Γλυκόζη και λακτόζη ως πηγές άμεσα διαθέσιμης ενέργειας για επαναφορά της φυσικής κατάστασης. Μαγιά μπύρας και λιναρόσπορος για ενεργοποίηση της μεγάλης κοιλίας. SANABI+ με βάση την σόδα για πρόληψη εμφάνισης οξέωσης Bovifit 1 Kg 4 Αποκαθιστά την ισορροπία των ηλεκτρολυτών. 4 Βελτιώνει σημαντικά τη φυσική κατάσταση του ζώου. 4 Ανοίγει την όρεξη και αυξάνει την πρόσληψη τροφής ενεργοποιώντας γρηγορότερα την μεγάλη κοιλία. 4 Προλαμβάνει τη μετατόπιση του ηνύστρου λόγω κοιλιακού φόρτου 4 Διασφαλίζει την καλύτερη αρχή για την γαλακτική περίοδο. 4 Εξασφαλίζει την γρήγορη αποβολή του πλακούντα. Θερμοκρασία ανάμειξης: 25-30ο C. Παρασκευάζεται με διάλυση 1kg προϊόντος σε 20 l χλιαρό νερό. Το διάλυμα αυτό παρέχεται σε μία αγελάδα ή σε 10 αιγοπρόβατα (2l/ αιγοπρόβατο) πάντα φρέσκο αμέσως μετά τον τοκετό. Εάν δεν το καταναλώσουν με αυτό τον τρόπο, δίδεται ως χυλός αναμεμιγμένο με πίτυρα και σόγια. Συστατικά: Γλυκός ορός γάλακτος, Αλεύρι λιναρόσπορου, Γλυκόζη, μαγιά μπύρας, Χλωριούχο νάτριο, Βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, Διτανθρακικό νάτριο, Λάδι σόγιας Ανάλυση: 2% O.Λ.Ο., 13% Ο.Α.Ο., 22%Τ, 1% Ινώδεις ουσίες, 0.3% Ca, 0.4% P, 3.2% Na, 0.1% Mg. Πρόσθετα / kg: Δ.Μ. Βιταμίνη Α, Δ.Μ. Βιταμίνη D3, 500 mg Βιταμίνη Ε, 40 mcg Βιοτίνη, 6mg Βιταμίνη Β1, 2mg Βιταμίνη Β2, 2mg Βιταμίνη Β6, 20mg Νικοτινικό οξύ, 5mg Παντοθενικό Ασβέστιο,1mg Φολικό οξύ, 500 Βιταμίνη C, 175mg χολίνη, 40mg Ψευδάργυρο, 30mg Μαγγάνιο, 13mg Χαλκό

12 αιγοπρόβατα KAI ΑΓΕΛΑΔΕΣ Το Fertisan είναι ένα σύμπλεγμα δραστικών ουσιών με β-καροτένια και vit E, για τη βελτίωση της γονιμότητας. Fertisan Περιέχει ιχνοστοιχεία και βιταμίνες, που ενεργοποιούν την γονιμότητα των προβάτων και αγελάδων και βελτιώνουν την υγεία και την ζωτικότητα των αρνιών-μοσχαριών. Fertisan Kg 4 Βελτιώνει το ανοσοποιητικό σύστημα. 4 Υποστηρίζει την ωοθηλακυορηξία και την ωρίμανση των ωαρίων και δυναμώνει τα συμπτώματα του οίστρου. 4 Αυξάνει τα ποσοστά επιτυχίας της σπερματέγχυσης. 4 Προλαμβάνει την ενδομητρίωση και επιτυγχάνει γρήγορη αποβολή του ύστερου. 4 Προστατεύει κατά των πολυκιστικών ωοθηκών. 4 Μειώνει τον αριθμό θνησιγενών και βελτιώνει την υγεία τον νεογέννητων μοσχαριών και αρνιών Γαλακτική περίοδο: Δίνετε 2 φορές το χρόνο για 6 εβδομάδες 5g Fertisan ανά πρόβατο/ημέρα για 6 εβδομάδες 50gr Fertisan ανά αγελάδα /ημέρα Συστατικά Αφυδατωμένη μαγιά μπύρας, Λιναρόσπορος, Ανθρακικό ασβέστιο, *),**),***) Ανάλυση: 23,0% Ο.Α.Ο, 3,0% Ο.Λ.Ο., 3,2% Ινώδεις ουσίες, 34,5% Τέφρα, 9,5% Ασβέστιο, 0,5% Φώσφορο Πρόσθετα ανά kg: Δ.Μ Βιταμίνη Α, mg Βιταμίνη E (DL-a-Tocophe-rolacetat), 7.000mg Βι- Καροτίνη, mg Μαγγάνιο, mg Ψευδάργυρος, 40 mg Σελίνιο, *) με πρόσμιξη ιχνοστοιχείων, **) με πρόσμιξη βιταμινών.

13 αιγοπρόβατα KAI ΑΓΕΛΑΔΕΣ Το Mastitisan είναι ένα σύμπλεγμα δραστικών ουσιών για την βελτίωση της υγείας των μαστών. Mastitisan Περιέχει βιταμίνες και ιχνοστοιχεία που ενισχύουν την υγεία των μαστών και παρεμποδίζουν την εμφάνιση διαφόρων παθήσεων του μαστού. Επίσης έχει την ιδιότητα να μειώνει την διάρκεια προϋπαρχόντων παθήσεων του μαστού. Mastitisan 25 Kg 4 Μειώνει την περιεκτικότητα σωματικών κυττάρων στο γάλα. 4 Ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα των ζώων, βοηθώντας τη θεραπεία εμφανιζόμενων φλεγμονών στους μαστούς. 4 Ενισχύει τον σχηματισμό της Κερατίνης στον μαστό και ενδυναμώνει τους ιστούς που κλείνουν τις θηλές. 4 Αποτελεί αποτελεσματική προστασία κατά των μολύνσεων των μαστών. 4 Προστατεύει από μεταβολικές διαταραχές όπως κέτοση. Γαλακτική περίοδο: 1η 3η ημέρα: Δίνετε 2 φορές το χρόνο για 6 εβδομάδες 5g Mastitisan ανά ζώο/ημέρα. Ξηρά περίοδο: Δίνετε 2,5g Mastitisan για 50 ημέρες ανά ζώο/ημέρα Συστατικά Αφυδατωμένη μαγιά μπύρας, Λιναρόσπορος, Ανθρακικό ασβέστιο, Θειικό μαγνήσιο, *),**),***) Ανάλυση: 12,5% Ο.Α.Ο, 1,7% Ο.Λ.Ο., 1,7% Ινώδεις ουσίες, 24,5% Τέφρα, 5,5% Ασβέστιο, 0,3% Φώσφορο, 0,9% Μαγνήσιο Πρόσθετα ανά kg: mg Βιταμίνη E (DL-a-Tocophe-rolacetat), mg Νικοτινικό οξύ, mg Ψευδάργυρος, 40 mg Σελήνιο, Σορβικό κάλιο Ε202, *) 1,1 Θειάφι, **) με πρόσμιξη ιχνοστοιχείων, ***) με πρόσμιξη βιταμινών.

14 αμνοερίφια Το Sanolac Lamb είναι υποκατάστατο γάλακτος για αμνοερίφια. Sanolac Lamb Περιέχει 24% ακατέργαστη πρωτεΐνη υψηλής πεπτικότητας, προερχόμενη από γάλα και παράγωγα γάλακτος για βέλτιστη απορροφητικότητα και αποφυγή τυμπανισμών Φυτικά λίπη υψηλής διατροφικής αξίας, με σημείο τήξης κάτω από την θερμοκρασία του σώματος. Υψηλής πεπτικότητας παράγωγα σόγιας Βιταμίνη C για ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού. Προβιοτικά που ρυθμίζουν την πέψη και αποκαθιστούν μια υγιή μικροχλωρίδα. Αποξηραμένη μαγιά μπύρας που αυξάνει την όρεξη και την δραστηριότητα της μεγάλης κοιλίας και λειτουργεί ως πρωτεΐνη μεγάλης διατροφικής αξίας. Sanolac Lamb 25 Kg 4 Εξασφαλίζει την υγεία, αντοχή και δύναμη των αμνοεριφίων. 4 Είναι εύκολα αποδεκτό ως τροφή από όλα τα αμνοερίφια. 4 Εξασφαλίζει αυξημένη πρόσληψη τροφής και γρήγορη ανάπτυξη. 4 Διασφαλίζει διατροφή χωρίς πεπτικά προβλήματα 4 Διασφαλίζει καλή πέψη 4 Βοηθά την διέγερση της μεγάλης κοιλίας. Θερμοκρασία ανάμιξης: 40 C - 45 C. Αρνιά: 220 g Sanolac Lamb για κάθε λίτρο Νερό Κατσίκια: 180 g Sanolac Lamb για κάθε λίτρο Νερό Θερμοκρασία ταΐσματος: Το Sanolac Lamb πρέπει να ταΐζεται σε θερμοκρασία 38 C. 1η 7η Ημέρα: πρωτόγαλα 8η 21η Ημέρα: 2 l ημερησίως κατανεμημένο σε 2-3 γεύματα. 22η 42η Ημέρα: 1,5 l ημερησίως κατανεμημένο σε 1-2 γεύματα Πρόταση:Από την 2η εβδομάδα να προσφέρετε συμπύκνωμα Lemmi και να φροντίζετε να υπάρχει διαθέσιμο φρέσκο πόσιμο νερό. Συστατικά: Φυτικά λίπη/έλαια, Γλουτένη σίτου, Γλυκός ορός γάλακτος, Ορός γάλακτος με μειωμένη περιεκτικότητα σε σάκχαρα και τέφρα,, Μαγιά μπύρας, Μυρμηκικό ασβέστιο, L-Λυσίνη μονουδροχλωρική, Βιταμίνες, Ιχνοστοιχεία Ανάλυση: 24% O.A.O., 24% O.Λ.Ο., 8,3% T, 1,8% Λυσίνη, 0,3% Μεθιονίνη, 1% Ινώδεις ουσίες, 1% Ca, 0,7% P, 0,2% Mg. Πρόσθετα / kg: Δ.Μ.. Βιταμίνη Α, Δ.Μ. Βιταμίνη D3, 100 mg Βιταμίνη Ε (DL-a-tocopherolacetate), 100 mg Βιταμίνη C, 10 mg Βιταμίνη Β1, 10 mg Βιταμίνη Β2, 5 mg Βιταμίνη Β6, 25 mcg Βιταμίνη Β12, 30 mg Νικοτινικό οξύ, 20mg Παντοθενικό ασβέστιο, 1mg Φολικό οξύ, 200 mcg Βιοτίνη, 900 mg Χολίνη, 140mg Σίδηρο

15 αμνοερίφια Το Lemmi 7,5 GR είναι συμπύκνωμα για αμνοερίφια Lemmi 7.5 GR Lemmi Kg Περιέχει ευκολόπεπτη χονδροειδή τροφή που προωθεί την ανάπτυξη των προστομάχων και προετοιμάζει άριστα τα ζώα για τη λήψη αποκλειστικά στερεάς τροφής. Ευκολόπεπτους υδρογονάνθρακες και γαλακτικά στοιχεία (λίπος, πρωτεΐνη, λακτόζη) που χρησιμοποιούνται στην βιομηχανία τροφίμων και προσφέρουν μεγάλες ποσότητες ενέργειας και θρεπτικών συστατικών Μαγιά που αυξάνει την όρεξη και τη δραστηριότητα της μεγάλης κοιλίας ενώ αποτελεί πρωτεΐνη μεγάλης βιολογικής αξίας. Λιναρόσπορο πολύ καλής ποιότητας που εμποδίζει την εμφάνιση πεπτικών διαταραχών. Υψηλής βιολογικής αξίας και πεπτικότητας πρωτεΐνη γάλακτος και σόγιας Συνδυασμό βιταμινών και δραστικών ουσιών που αυξάνουν την ανοσολογική ανταπόκριση των αμνοεριφίων και υποστηρίζουν με τον καλύτερο τρόπο τον μεταβολισμό τους. Η γεύση του μοιάζει με την γεύση του γάλακτος Sanolac Lamb και περιέχει τα ίδια συστατικά όπως γάλα, μαγιά, λιναρόσπορο. 4 Είναι εύκολα αποδεκτό από όλα τα αμνοερίφια ως τροφή λόγω της μοναδικής του γεύσης 4 Αυξάνει την πρόσληψη τροφής και την ανάπτυξη της μεγάλης κοιλίας 4 Μειώνει τη διάρκεια της γαλουχίας (λήψη γάλακτος) και έτσι μειώνει το κόστος που απαιτείται για την ανάπτυξη των αμνοεριφίων 4 Εξασφαλίζει τη γρήγορη ανάπτυξη των αμνοεριφίων και τη σταθερή αύξηση του βάρους τους. 4 Εφοδιάζει με εύπεπτες τροφές και εμποδίζει την εμφάνιση πεπτικών διαταραχών 4 Βοηθά τον παραγωγό στην κατάρτιση απλών μιγμάτων 4 Εξασφαλίζει μειωμένο στρες στον απογαλακτισμό και μεγάλη αύξηση βάρους σε παρατεταμένη πάχυνση. Ο στόχος είναι να φτάσει να τρώει 300gr συμπηκνωμάτων την ημέρα για να απογαλακτιστεί. Συνιστάται μέχρι τον 4ο μήνα.10% Lemmi 10 7,5% Lemmi 10 20% σογιάλευρο 35% κριθάρι 37,5% σιτάρι / αραβόσιτο Συστατικά Lemmi 7,5: Ανθρακικό ασβέστιο, Πρωτεΐνη σόγιας, Προϊόντα και υποπροϊόντα αρτοβιομηχανίας, Λιναρόσπορος, Μαγιά, Χλωριούχο νάτριο, Φωσφορικό μονοασβέστιο, Γλυκός ορός γάλακτος σε σκόνη, Πίτυρα σιταριού, Οξείδιο του μαγνησίου, Βιταμίνες, Ιχνοστοιχεία. Ανάλυση: 2,1% Ο.Λ.Ο., 2.1% Ο.Α.Ο., 1,3% λυσίνη, 40% Τ, 2.4% ινώδης ουσίες, 8,2%Ca, 2%P, 3,3%Na, 1,2%Mg, 5,8MJ ME- cattle Πρόσθετα / kg: Δ.Μ. Βιταμίνη Α, Δ.Μ. Βιταμίνη D3, 2000 mg Βιταμίνη Ε (DL-atocopherolacetate),20mg Bιταμίνη K3 (menadion-natrium-bisulfite), 400mg Βιταμίνη C, 213mg Βιταμίνη Β1, 13mg Βιταμίνη Β2, 24 Βιταμίνη Β6, 200mcg Βιταμίνη Β12, 80mg Παντοθενικό ασβέστιο, 200 mg Νικοτινικό οξύ, 4mg Φολικό οξύ, 2500mcg Βιοτίνη, 5450 mg Χολίνη, 1685mg Σίδηρο, 0.8*109 KBE Αντισώματα εναντίον του εντερόκοκκου (NCIMB 11181) No15, 1500 mg Ψευδαργύρου, 1500 mg Μαγγανίου, 40 mg Ιώδιο, 8 mg Κοβάλτιο, 0.4mg Σελήνιο.

16

Διατροφή γαλακτοπαραγωγών προβάτων

Διατροφή γαλακτοπαραγωγών προβάτων Διατροφή γαλακτοπαραγωγών προβάτων Γεώργιος I. Αρσένος Επίκουρος Καθηγητής Κτηνιατρική Σχολή, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Γιατί είναι σημαντική η Διατροφή... Καθορίζει την παραγωγικότητα 50

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ - Vidaylin 50 + ΕΠΙΚΑΛΥΜΜΕΝΑ ΠΟΛΥΒΙΤΑΜΙΝΟΥΧΑ ΔΙΣΚΙΑ με GINSENG & GINGKO BILOBA

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ - Vidaylin 50 + ΕΠΙΚΑΛΥΜΜΕΝΑ ΠΟΛΥΒΙΤΑΜΙΝΟΥΧΑ ΔΙΣΚΙΑ με GINSENG & GINGKO BILOBA ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ - Vidaylin 50 + ΕΠΙΚΑΛΥΜΜΕΝΑ ΠΟΛΥΒΙΤΑΜΙΝΟΥΧΑ ΔΙΣΚΙΑ με GINSENG & GINGKO BILOBA Χωρίς Ζάχαρη, Γλουτένη, Λακτόζη. Απαλλαγμένο από Τεχνητές Γεύσεις κaι Συντηρητικά Σωματική & Πνευματική

Διαβάστε περισσότερα

premium dog Food Nutrican ΓΙΑ ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΖΩΗ

premium dog Food Nutrican ΓΙΑ ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΖΩΗ premium dog Food Nutrican ΓΙΑ ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΖΩΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΖΩΗ Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ. ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΜΑΣ ΕΥΕΞΙΑ. ΜΙΑ ΠΛΗΡΗΣ ΞΗΡΗ

Διαβάστε περισσότερα

PREMIUM CAT FOOD. Nutrican_CAT_leaflet_ENG.indd :46

PREMIUM CAT FOOD. Nutrican_CAT_leaflet_ENG.indd :46 PREMIUM CAT FOOD Nutrican_CAT_leaflet_ENG.indd 1 13.04.16 17:46 + ΓΙΑ ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΖΩΗ Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ. ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Βιταμίνες/ Συμπληρώματα Διατροφής

Βιταμίνες/ Συμπληρώματα Διατροφής Βιταμίνες/ Συμπληρώματα Διατροφής e-catalogue 2012 Βιταμίνες Μέταλλα & Ιχνοστοιχεία Αμινοξέα & Πρωτεΐνες Απαραίτητα Λιπαρά Οξέα Πεπτικά/Προβιοτικά Βοηθήματα Βιταμίνες Οι βιταμίνες είναι απαραίτητες για

Διαβάστε περισσότερα

Απογαλακτισμού χοιριδίων

Απογαλακτισμού χοιριδίων X ΙΝ OIΡ Α ΙΣ ΟΠ ΟΡΡ ΙΣΤΕ Σ 2910 Απογαλακτισμού χοιριδίων ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ: Αμινοξέα, Ανθρακικό ασβέστιο, Χλωριούχο νάτριο, Πρόμιγμα Βιταμινών Ιχνοστοιχείων, Φωσφ. μονασβέστιο, Οξυνιστές, Προβιοτικό, Χλ. xολίνη,

Διαβάστε περισσότερα

Γιατί είναι θέμα παράδοσης...

Γιατί είναι θέμα παράδοσης... Γιατί είναι θέμα παράδοσης... ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε. Λεωφ. Εθνάρχου Βενιζέλου 40, Σούδα 73200, τηλ: 800-11-44555, 28210 81380, fax: 28210 89898, http://www.mills.gr e-mail: info@mills.gr Αιγο-Προβατοτροφές

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΟΦΟΓΝΩΣΙΑ. Υπεύθυνος Καθηγητής: Παπαμιχάλης Αναστάσιος

ΤΡΟΦΟΓΝΩΣΙΑ. Υπεύθυνος Καθηγητής: Παπαμιχάλης Αναστάσιος ΤΡΟΦΟΓΝΩΣΙΑ Υπεύθυνος Καθηγητής: Παπαμιχάλης Αναστάσιος ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΡΕΠΤΙΚΩΝ ΥΛΩΝ Υδατάνθρακες Λίπη Πρωτεΐνες Νερό Ανόργανα συστατικά Βιταμίνες Υπευθ. Καθηγητής: Παπαμιχάλης Αναστάσιος ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ Οι

Διαβάστε περισσότερα

Ποια η χρησιμότητα των πρωτεϊνών;

Ποια η χρησιμότητα των πρωτεϊνών; ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ Τι είναι οι πρωτεϊνες; Η ονομασία πρωτεϊνες προέρχεται από το ρήμα πρωτεύω και σημαίνει την εξαιρετική σημασία που έχουν οι πρωτεϊνες για την υγεία του ανθρώπινου σώματος. Από την εποχή των Ολυμπιακών

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. 1.1 Εισαγωγή...27 1.2 Νερό...29 1.3 Ξηρή Ουσία...30 1.4 Ανάλυση του Σώματος των Ζώων και των Ζωοτροφών...32

Περιεχόμενα. 1.1 Εισαγωγή...27 1.2 Νερό...29 1.3 Ξηρή Ουσία...30 1.4 Ανάλυση του Σώματος των Ζώων και των Ζωοτροφών...32 Πρόλογος...7 Αρκτικόλεξα και σύμβολα...21 1 Συστατικά του Σώματος των Ζώων και των Ζωοτροφών 1.1 Εισαγωγή...27 1.2 Νερό...29 1.3 Ξηρή Ουσία...30 1.4 Ανάλυση του Σώματος των Ζώων και των Ζωοτροφών...32

Διαβάστε περισσότερα

ΣΠΟΡΟΙ ωφέλιμοι για την ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ

ΣΠΟΡΟΙ ωφέλιμοι για την ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΣΠΟΡΟΙ ωφέλιμοι για την ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΣΟΥΣΑΜΙ Το σουσάμι αποτελεί φυτικής προέλευσης τρόφιμο, που περιέχει υψηλής βιολογικής αξίας φυτικές πρωτεΐνες. Είναι πλούσιο σε αμινοξέα όπως η μεθειονίνη, η τρυπτοφάνη,

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ - ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ. Εμμ. Μ. Καραβιτάκης Παιδίατρος

ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ - ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ. Εμμ. Μ. Καραβιτάκης Παιδίατρος ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ - ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ Εμμ. Μ. Καραβιτάκης Παιδίατρος ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΣ οι χημικές αντιδράσεις που συμβαίνουν στον οργανισμό για την παραγωγή ενέργειας και τη διατήρηση της ζωής αναβολισμός

Διαβάστε περισσότερα

Διατρέφοντας τους Σκύλους με τον Σωστό Τρόπο. Το εκτενές πρόγραμμα διατροφής Meradog για την υγιή ζωή του σκύλου

Διατρέφοντας τους Σκύλους με τον Σωστό Τρόπο. Το εκτενές πρόγραμμα διατροφής Meradog για την υγιή ζωή του σκύλου Διατρέφοντας τους Σκύλους με τον Σωστό Τρόπο Το εκτενές πρόγραμμα διατροφής Meradog για την υγιή ζωή του σκύλου Μακροζωία του σκύλου Μακροζωία του σκύλου Ο οδηγός αυτός περιγράφει ακριβώς τη φιλοσοφία

Διαβάστε περισσότερα

Με τον σύγχρονο (παραδοσιακό) τρόπο

Με τον σύγχρονο (παραδοσιακό) τρόπο Με τον σύγχρονο (παραδοσιακό) τρόπο Σύνθετες Ζωοτροφές «αιτωλία» το Εργοστάσιο Οι ζωοτροφές «αιτωλία» παρασκευάζονται στην υπερσύγχρονη νέα βιομηχανική μονάδα του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεσολογγίου-Ναυπακτίας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΥΣ. Φυσική Ολοκληρωμένη Διατροφή, για όλα τα στάδια ζωής του σκύλου.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΥΣ. Φυσική Ολοκληρωμένη Διατροφή, για όλα τα στάδια ζωής του σκύλου. ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΥΣ Φυσική Ολοκληρωμένη Διατροφή, για όλα τα στάδια ζωής του σκύλου. «Η αποστολή μας είναι να διασφαλίσουμε ότι κάθε σκύλος σε όλο τον

Διαβάστε περισσότερα

r health& vita Delicate cat food for a premium cat life

r health& vita Delicate cat food for a premium cat life r health& vita Delicate cat food for a premium cat life ΕΠΙΛΕΓΕΤΕ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΑΤΑ ΣΑΣ; Η σειρά Brit Premium για γάτες, εξασφαλίζει καθημερινά την υγιεινή διατροφή της γάτας σας. Η Brit

Διαβάστε περισσότερα

Το τέλεια ισορροπημένο διατροφικό πρόγραμμα ώστε να καλύπτει τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε γάτας

Το τέλεια ισορροπημένο διατροφικό πρόγραμμα ώστε να καλύπτει τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε γάτας Το τέλεια ισορροπημένο διατροφικό πρόγραμμα ώστε να καλύπτει τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε γάτας Η Φιλοσοφία μας: Αυθεντική εκ φύσεως Στις μέρες μας τα κατοικίδια αποτελούν μέλη της οικογένειας. Γι αυτό

Διαβάστε περισσότερα

Γράφει: Εύα Ζιώζιου, Διατροφολόγος - Διαιτολόγος - Επιστήμων Τροφίμων ΑΥΓΟ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ

Γράφει: Εύα Ζιώζιου, Διατροφολόγος - Διαιτολόγος - Επιστήμων Τροφίμων ΑΥΓΟ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΑΥΓΟ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ Εδώ και χρόνια υπάρχει ένας βομβαρδισμός από πληροφορίες οτι το αυγό, που είναι πλούσιο σε χοληστερόλη, μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα, τον κίνδυνο δημιουργίας αρτηριοσκλήρωσης

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμοσμένη διατροφή των κουνελιών. Πασχάλης Δ. Φορτομάρης Κτηνιατρική Σχολή, Α.Π.Θ.

Εφαρμοσμένη διατροφή των κουνελιών. Πασχάλης Δ. Φορτομάρης Κτηνιατρική Σχολή, Α.Π.Θ. Εφαρμοσμένη διατροφή των κουνελιών Πασχάλης Δ. Φορτομάρης Κτηνιατρική Σχολή, Α.Π.Θ. Σημασία Μέσο συντήρησης, αύξησης, κυοφορίας, γαλακτοπαραγωγής Άμυνα οργανισμού Το σημαντικότερο στοιχείο της εκτροφής

Διαβάστε περισσότερα

Βελτιώνοντας την ζωτικότητα των µοσχαριών. Τι µπορούµε να κάνουµε; Gert van Trierum International Dairy Topics Volume 5 Number 6 Denkavit Nederland BV, PO Box 5, 3780 BA Voothuizen, The Nederlands Βελτιώνοντας

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ Sport Nutrition by ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ Ενέργεια που καταναλώνουμε Βασικός μεταβολισμός: 1800 kcal + καθημερινή δραστηριότητα Μια ημέρα στο γραφείο: 150 με 200 kcal Μια ώρα αθλητικής δραστηριότητας: 500

Διαβάστε περισσότερα

PREVENTION BY NUTRITION SUPER PREMIUM DOG FOOD

PREVENTION BY NUTRITION SUPER PREMIUM DOG FOOD PREVENTION BY NUTRITION SUPER PREMIUM DOG FOOD ΠΡΟΛΗΨΗ ΜΕΣΩ ΣΩΣΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΟΙ ΣΚΥΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΞΙΣΟΥ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΙ ΣΤΙΣ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ. ΤΟ ΣΤΡΕΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ

Διαβάστε περισσότερα

Βρέφη 0-12 μηνών. Παιδιά 4-8 ετών. Παιδιά και έφηβοι 9-18 ετών. Ενήλικες > 50 ετών. Γυναίκες έγκυες και θηλάζουσες

Βρέφη 0-12 μηνών. Παιδιά 4-8 ετών. Παιδιά και έφηβοι 9-18 ετών. Ενήλικες > 50 ετών. Γυναίκες έγκυες και θηλάζουσες ΙΧΝΟΣΤΟΙΧΕΙΑ Ασβέστιο Συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη ασβεστίου Βρέφη 0-12 μηνών Παιδιά 1-3 ετών Παιδιά 4-8 ετών Παιδιά και έφηβοι 9-18 ετών Ενήλικες 19-50 ετών Ενήλικες > 50 ετών Γυναίκες έγκυες και θηλάζουσες

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΕΦΗΒΕΙΑ

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΕΦΗΒΕΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΕΦΗΒΕΙΑ ΕΦΗΒΕΙΑ- ΑΝΑΓΚΕΣ v Επιτάχυνση ρυθμού ανάπτυξης v Ωρίμανση και αύξηση ιστών v Αποκτά το 20% του ύψους και το 50% του βάρους του ενήλικα, ενώ οι μύες, ο όγκος του αίματος και γενικά

Διαβάστε περισσότερα

GRS-5 PROTEIN SYSTEM. Όνομα: GRS-5 PROTEIN SYSTEM. Περιγραφή Κατηγορίας: ΜΕΓΕΘΟΣ & ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΜΥΩΝ

GRS-5 PROTEIN SYSTEM. Όνομα: GRS-5 PROTEIN SYSTEM. Περιγραφή Κατηγορίας: ΜΕΓΕΘΟΣ & ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΜΥΩΝ 0 GRS-5 PROTEIN SYSTEM Όνομα: GRS-5 PROTEIN SYSTEM Περιγραφή Κατηγορίας: ΜΕΓΕΘΟΣ & ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΜΥΩΝ Περιγραφή Προϊόντος: Προηγμένη πρωτεΐνη σταδιακής απελευθέρωσης για μέγεθος, δύναμη και διαμόρφωση των

Διαβάστε περισσότερα

ρ. Αλεξάνδρα Μαρία Μιχαηλίδου Επίκ. Καθηγήτρια Επιστήµης Τροφίµων & ιατροφής Τοµέας Επιστήµης και Τεχνολογίας Τροφίµων Γεωπονική Σχολή Αριστοτέλειο

ρ. Αλεξάνδρα Μαρία Μιχαηλίδου Επίκ. Καθηγήτρια Επιστήµης Τροφίµων & ιατροφής Τοµέας Επιστήµης και Τεχνολογίας Τροφίµων Γεωπονική Σχολή Αριστοτέλειο ρ. Αλεξάνδρα Μαρία Μιχαηλίδου Επίκ. Καθηγήτρια Επιστήµης Τροφίµων & ιατροφής Τοµέας Επιστήµης και Τεχνολογίας Τροφίµων Γεωπονική Σχολή Αριστοτέλειο Πανεπιστήµιο Θεσσαλονίκης Συµβολή του γάλακτος και των

Διαβάστε περισσότερα

Θεσσαλονίκη 21 /02 /2014 Διακ υπ. αριθ. 07/14

Θεσσαλονίκη 21 /02 /2014 Διακ υπ. αριθ. 07/14 ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ (Α.Τ.Ε.Ι) ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ------------ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ &

Διαβάστε περισσότερα

Λιποδιαλυτές: Βιταμίνη Α (ρετινόλη, καροτινοειδή) Επιδρά στην όραση & το δέρμα. Αποθηκεύεται στο συκώτι μας.

Λιποδιαλυτές: Βιταμίνη Α (ρετινόλη, καροτινοειδή) Επιδρά στην όραση & το δέρμα. Αποθηκεύεται στο συκώτι μας. Είναι οργανικές ενώσεις απαραίτητες για την λειτουργία του οργανισμού μας, που είτε δεν μπορεί να τις συνθέσει μόνος του, είτε τις συνθέτει αλλα σε μικρότερες από τις αναγκαίες ποσότητες. Ταξινομούνται

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΥΔΡΟΠΟΝΙΚΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΖΩΟΤΡΟΦΗΣ

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΥΔΡΟΠΟΝΙΚΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΖΩΟΤΡΟΦΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΥΔΡΟΠΟΝΙΚΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΖΩΟΤΡΟΦΗΣ Χαμηλότερο κόστος σίτισης ανά ζώο.. Απόσβεση σε 9-18 μήνες.. Χωρίς χρήματα για ζωοτροφές.. Ένα Containers 20 τμ για 20 στρέμματα καλλιεργούμενης

Διαβάστε περισσότερα

Είδη Γιαουρτιού. Ανάλογα με την παρασκευή του διακρίνεται σε: Κανονικό : Παράγεται με όλα του τα συστατικά

Είδη Γιαουρτιού. Ανάλογα με την παρασκευή του διακρίνεται σε: Κανονικό : Παράγεται με όλα του τα συστατικά ΓΕΝΙΚΑ Το γιαούρτι προέρχεται από το αγελαδινό, κατσικίσιο ή πρόβειο γάλα, το οποίο βράζεται και αργότερα, όταν η θερμοκρασία του κατέβει στους 40 50 ο C προστίθεται η μαγιά και αφήνεται να πήξει. Αποτελεί

Διαβάστε περισσότερα

Υψηλή κατανάλωση οσπρίων Υψηλή κατανάλωση δημητριακών Μέτρια κατανάλωση γάλακτος και γαλακτοκομικών. 57ο Γενικό Λύκειο Αθήνας

Υψηλή κατανάλωση οσπρίων Υψηλή κατανάλωση δημητριακών Μέτρια κατανάλωση γάλακτος και γαλακτοκομικών. 57ο Γενικό Λύκειο Αθήνας Υψηλή κατανάλωση οσπρίων Υψηλή κατανάλωση δημητριακών Μέτρια κατανάλωση γάλακτος και γαλακτοκομικών Υψηλή κατανάλωση οσπρίων. Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά τους σε πρωτεΐνες και φυσικά λόγω της χαμηλής

Διαβάστε περισσότερα

Γράφει: Ζιώζιου Εύα, Διατροφολόγος - Διαιτολόγος - Επιστήμων τροφίμων

Γράφει: Ζιώζιου Εύα, Διατροφολόγος - Διαιτολόγος - Επιστήμων τροφίμων Γράφει: Ζιώζιου Εύα, Διατροφολόγος - Διαιτολόγος - Επιστήμων τροφίμων Εδώ και χρόνια υπάρχει ένας βομβαρδισμός από πληροφορίες ότι το αυγό, που είναι πλούσιο σε χοληστερόλη, μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα

Διαβάστε περισσότερα

Ο παρών κανονισμός είναι δεσμευτικός ως προς όλα τα μέρη του και ισχύει άμεσα σε κάθε κράτος μέλος.

Ο παρών κανονισμός είναι δεσμευτικός ως προς όλα τα μέρη του και ισχύει άμεσα σε κάθε κράτος μέλος. L 314/36 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 1.12.2009 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 1170/2009 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 30ής Νοεμβρίου 2009 για την τροποποίηση της οδηγίας 2002/46/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και

Διαβάστε περισσότερα

Αλληλεπιδράσεις θρεπτικών συστατικών των τροφίμων

Αλληλεπιδράσεις θρεπτικών συστατικών των τροφίμων Αλληλεπιδράσεις θρεπτικών συστατικών των τροφίμων Τα τρόφιμα είναι σύνθετοι συνδυασμοί που προέρχονται από πολλές πηγες. Όλα τα τρόφιμα έχουν τη δυνατότητα αλλεπίδρασης (χημικής) σε διαφορετικό βαθμό.

Διαβάστε περισσότερα

Protecure και Endosan. Protecure. Endosan

Protecure και Endosan. Protecure. Endosan Υγιεινό Φυσικό Προβιοτικό Protecure Endosan Protecure και Endosan Υγιεινό Φυσικό Προβιοτικό Τα νέα ϖροβιοτικά, Protecure και Endosan, ϖεριέχουν καλλιέργειες µικροοργανισµών γαλακτικού οξέος, είναι φυσικά

Διαβάστε περισσότερα

Διατροφικές πληροφορίες στην επισήμανση και διαφήμιση των τροφίμων Νομοθετική προσέγγιση

Διατροφικές πληροφορίες στην επισήμανση και διαφήμιση των τροφίμων Νομοθετική προσέγγιση ΕΦΕΤ/Δνση Αξιολόγησης - Εγκρίσεων Διατροφικές πληροφορίες στην επισήμανση και διαφήμιση των τροφίμων Νομοθετική προσέγγιση Δρ.Αγγελική Καρπούζα Προϊσταμένη Δ/νσης Αξιολόγησης-Εγκρίσεων Κανονισμός (ΕΕ)

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ Ο.Ε.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ Ο.Ε. ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ Ο.Ε. Λ. Αλεποχωρίου & Ανωνύμου Μέγαρα Αττικής Τ.Κ.: 19 100 Τηλ.: 22960-81640 Φαξ: 22960-27499 e-mail: info@ktiniatriki.gr PRODUCER: VAFO PRAHA s.r.o. Chrášťany

Διαβάστε περισσότερα

Χημική σύσταση και διατροφικές ιδιότητες κατσικίσιου γάλακτος. Συντάχθηκε απο τον/την Foodbites

Χημική σύσταση και διατροφικές ιδιότητες κατσικίσιου γάλακτος. Συντάχθηκε απο τον/την Foodbites Του Δρ. Θεόφιλου Μασούρα, Επίκουρου Καθ. Γαλακτοκομίας*, για το foodbites.eu Το κατσικίσιο (αίγειο) γάλα όπως και τα άλλα είδη γάλακτος, εκτός από το αγελαδινό, δεν είχαν μελετηθεί ευρέως μέχρι πριν μερικά

Διαβάστε περισσότερα

Φαμίσης Κωνσταντίνος Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ΤΕΦΑΑ, Τρίκαλα

Φαμίσης Κωνσταντίνος Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ΤΕΦΑΑ, Τρίκαλα ΕΠΕΑΕΚ: ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥ ΤΕΦΑΑ ΠΘ ΑΥΤΕΠΙΣΤΑΣΙΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΜΚ 0501, Διάλεξη 13η Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΚΑΙ ΕΦΗΒΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ Φαμίσης Κωνσταντίνος Πανεπιστήμιο

Διαβάστε περισσότερα

Διατροφή Μηρυκαστικών Ζώων

Διατροφή Μηρυκαστικών Ζώων Διατροφή Μηρυκαστικών Ζώων Θεματική ενότητα 1: Γενικές Αρχές Διατροφής Μηρυκαστικών 4/4 Τμήμα: Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής & Υδατοκαλλιεργειών Διδάσκοντες: Γεώργιος Ζέρβας, Ελένη Τσιπλάκου Εκπαιδευτικοί

Διαβάστε περισσότερα

της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακή βιολόγος, medlabnews.gr Τα κολοκυθάκια αποτελούν πολύτιμο σύμμαχο της καθημερινής μας διατροφής.

της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακή βιολόγος, medlabnews.gr Τα κολοκυθάκια αποτελούν πολύτιμο σύμμαχο της καθημερινής μας διατροφής. της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακή βιολόγος, medlabnews.gr Τα κολοκυθάκια αποτελούν πολύτιμο σύμμαχο της καθημερινής μας διατροφής. Μπορεί να μην έχουν πληθώρα θρεπτικών συστατικών όπως άλλα λαχανικά,

Διαβάστε περισσότερα

Η Ιστορία της μεσογειακής διατροφής

Η Ιστορία της μεσογειακής διατροφής Η Ιστορία της μεσογειακής διατροφής Η μεσογειακή διατροφή όπως έχει γίνει σήμερα γνωστό από πολλά άρθρα και δημοσιεύματα αποτελεί την βάση μιας υγιεινής διατροφής. Το πρότυπο αυτό διατροφής συναντάται

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΠΡΩΤΕΙΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΟΙΡΟΥΣ. Ιωάννης Μαυρομιχάλης, PhD

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΠΡΩΤΕΙΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΟΙΡΟΥΣ. Ιωάννης Μαυρομιχάλης, PhD ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΠΡΩΤΕΙΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΟΙΡΟΥΣ Ιωάννης Μαυρομιχάλης, PhD Οι τιμές του σογιαλεύρου και των κρυσταλλικών αμινοξέων παραμένουν ασταθείς. Κατά καιρούς, υπάρχει ενδιαφέρον για λιγότερο γνωστές

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ. Τι γνωρίζετε για τους υδατάνθρακες;

ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ. Τι γνωρίζετε για τους υδατάνθρακες; 1 ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ Το κύτταρο αποτελείται από χηµικές ενώσεις, στις οποίες περιλαµβάνονται τα µικρά βιολογικά µόρια και τα βιολογικά µακροµόρια. Στα µικρά βιολογικά µόρια ανήκουν, τα ανόργανα στοιχεία

Διαβάστε περισσότερα

2 ΕΕΚΥΖ Λυκόβρυσης E-mail: ve46u015@minagric.gr Σοφοκλή Βενιζέλου 1 www.minagric.gr/greek/zootrofes.html

2 ΕΕΚΥΖ Λυκόβρυσης E-mail: ve46u015@minagric.gr Σοφοκλή Βενιζέλου 1 www.minagric.gr/greek/zootrofes.html ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα 5//00 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Αριθ. Πρωτ.: 98 ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Δ/ΝΣΗ ΕΙΣΡΟΩΝ ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΜΗΜΑ ΖΩΟΤΡΟΦΩΝ Ταχ. Δ/νση: Βερανζέρου 4 Προς: Ταχ. Κώδικας:

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΟΦΕΣ ΠΤΗΝΩΝ Α. ΟΡΝΙΘΕΣ (ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ & ΚΟΤΕΣ)

ΤΡΟΦΕΣ ΠΤΗΝΩΝ Α. ΟΡΝΙΘΕΣ (ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ & ΚΟΤΕΣ) ΤΡΟΦΕΣ ΠΤΗΝΩΝ Α. ΟΡΝΙΘΕΣ (ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ & ΚΟΤΕΣ) ΟΙΚΟΣΙΤΗ ΠΑΡΑ ΟΣΙΑΚΗ ΕΚΤΡΟΦΗ 09 ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΓΜΑ ΝΕΟΣΣΩΝ - ΠΟΥΛΑ ΩΝ ΟΙΚΟΣΙΤΗΣ ΕΚΤΡΟΦΗΣ Φ19 ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΓΜΑ ΝΕΟΣΣΩΝ - ΠΟΥΛΑ ΩΝ ΟΙΚΟΣΙΤΗΣ ΕΚΤΡΟΦΗΣ - ECO Πλούσιο σε πολυακόρεστα

Διαβάστε περισσότερα

Μια εύκολη γκάμα συμπληρωμάτων διατροφής για όλα τα στάδια της ζωής

Μια εύκολη γκάμα συμπληρωμάτων διατροφής για όλα τα στάδια της ζωής Μια εύκολη γκάμα συμπληρωμάτων διατροφής για όλα τα στάδια της ζωής Για την καθημερινή υγεία Το VitPlus+ είναι μια Βρετανική σειρά 11 προϊόντων που στοχεύει τις πιο συχνές μας ανάγκες σε κάθε στάδιο της

Διαβάστε περισσότερα

Μ Ε Λ Ε Τ Η υπ. αρ.1 / 2015

Μ Ε Λ Ε Τ Η υπ. αρ.1 / 2015 Μ Ε Λ Ε Τ Η υπ. αρ.1 / 2015 Π Ρ Ο Μ Η Θ Ε Ι Α : Π Ρ Ο Ϋ Π Ο Λ Ο Γ Ι Σ Μ Ο Σ : 14.989,45 με Φ.Π.Α Σ Υ Ν Τ Α Ξ Α Σ Α : ΒΕΡΓΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΑ 14.989,45 με Φ.Π.Α Τ Ε Χ Ν Ι Κ Η Ε Κ Θ Ε Σ Η Σύμφωνα με τον Ν. 3463/2006

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ. L 154/12 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 15.6.2012

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ. L 154/12 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 15.6.2012 L 154/12 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 15.6.2012 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 505/2012 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 14ης Ιουνίου 2012 για την τροποποίηση και διόρθωση του κανονισμού (ΕΚ)

Διαβάστε περισσότερα

MASS SYSTEM. Όνομα: MASS SYSTEM. Περιγραφή Κατηγορίας: MAZA, ΟΓΚΟΣ & ΔΥΝΑΜΗ

MASS SYSTEM. Όνομα: MASS SYSTEM. Περιγραφή Κατηγορίας: MAZA, ΟΓΚΟΣ & ΔΥΝΑΜΗ 0 MASS SYSTEM Όνομα: MASS SYSTEM Περιγραφή Κατηγορίας: MAZA, ΟΓΚΟΣ & ΔΥΝΑΜΗ Περιγραφή Προϊόντος: Επιστημονικά προηγμένη πρωτεΐνη αύξησης μάζας, για αύξηση μεγέθους, όγκου και δύναμης ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ: Στηρίζει

Διαβάστε περισσότερα

DIET SHAKE. Όνομα: DIET SHAKE. Περιγραφή Κατηγορίας: ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΤΟΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΟΣ

DIET SHAKE. Όνομα: DIET SHAKE. Περιγραφή Κατηγορίας: ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΤΟΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΟΣ 0 DIET SHAKE Όνομα: DIET SHAKE Περιγραφή Κατηγορίας: ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΤΟΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΟΣ Περιγραφή Προϊόντος: Νόστιμο σέϊκ διαχείρισης βάρους για χάσιμο λίπους και τόνωση ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ: Προωθεί το χάσιμο λίπους

Διαβάστε περισσότερα

Γνωρίστε τα νηστίσιμα - Ο Δρόμος για την Θεραπεία Τρίτη, 14 Φεβρουάριος :44

Γνωρίστε τα νηστίσιμα - Ο Δρόμος για την Θεραπεία Τρίτη, 14 Φεβρουάριος :44 Γράφει: Κωνσταντίνου Κρήνη, Κλινικός Διαιτολόγος Διατροφολόγος Τα λαχανικά, τα όσπρια, οι πατάτες, τα δημητριακά, τα ζυμαρικά, οι ξηροί καρποί, οι ελιές, τα φρούτα, τα θαλασσινά, ο ταραμάς, τα τουρσί ανήκουν

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Ι. ΜΠΑΛΙΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Α.Π.Θ.

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Ι. ΜΠΑΛΙΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Α.Π.Θ. ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Ι. ΜΠΑΛΙΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Α.Π.Θ. Η υπερβολική συγκέντρωση της εντατικής κτηνοτροφίας σε ορισμένες περιοχές, σε συνδυασμό με την αύξηση του μεγέθους των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων,

Διαβάστε περισσότερα

Μ Ε Λ Ε Τ Η υπ. αρ.07/ 2015

Μ Ε Λ Ε Τ Η υπ. αρ.07/ 2015 /ΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ Μ Ε Λ Ε Τ Η υπ. αρ.07/ 2015 Π Ρ Ο Μ Η Θ Ε Ι Α : «Προµήθεια ζωοτροφών για τις Π Ρ Ο Ϋ Π Ο Λ Ο Γ Ι Σ Μ Ο Σ : 12.712,49 µε Φ.Π.Α Σ Υ Ν Τ Α Ξ Α Σ Α : ΒΕΡΓΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΑ ΠΡ/ΣΜΟΣ: 12.712,49

Διαβάστε περισσότερα

Ζωοτροφές ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε.

Ζωοτροφές ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε. Ζωοτροφές ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε. Λεωφ. Εθνάρχου Βενιζέλου 40, Σούδα 73200, τηλ. 2821081380, fax 2821089898, http://www.mills.gr e-mail: info@mills.gr ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΑΙΓΟ-ΠΡΟΒΑΤΟΤΡΟΦΗ ΒΙΟΠΡΟΒ 14 ΓΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΠΑΡΑΓΩΓΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΪΟΝΤΑ & ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ

ΠΡΟΪΟΝΤΑ & ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΡΟΪΟΝΤΑ & ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ Η nuevo A.E. δραστηριοποιείται στο χώρο της Ζωικής Παραγωγής προσφέροντας στους πελάτες και συνεργάτες της ένα ευρύ φάσμα προϊόντων και υπηρεσιών

Διαβάστε περισσότερα

Σχέση Διατροφής-Ιώσεων-Ανοσοποιητικού Συστήματος - Ο Δρόμος για την Θεραπεία Σάββατο, 08 Οκτώβριος :40

Σχέση Διατροφής-Ιώσεων-Ανοσοποιητικού Συστήματος - Ο Δρόμος για την Θεραπεία Σάββατο, 08 Οκτώβριος :40 Γράφει: Κωνσταντίνου Κρήνη, Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Οι ιώσεις ανεξάρτητα από το εάν είναι ήπιες ή όχι έχουν αρνητικές επιδράσεις στη διατροφική κατάσταση του ατόμου. Οι σπουδαιότητα των επιδράσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΟΦΕΣ ΠΤΗΝΩΝ Α. ΟΡΝΙΘΕΣ (ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ & ΚΟΤΕΣ)

ΤΡΟΦΕΣ ΠΤΗΝΩΝ Α. ΟΡΝΙΘΕΣ (ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ & ΚΟΤΕΣ) ΚΩ. ΤΡΟΦΕΣ ΠΤΗΝΩΝ Α. ΟΡΝΙΘΕΣ (ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ & ΚΟΤΕΣ) ΟΙΚΟΣΙΤΗ ΠΑΡΑ ΟΣΙΑΚΗ ΕΚΤΡΟΦΗ 09 ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΓΜΑ ΝΕΟΣΣΩΝ - ΠΟΥΛΑ ΩΝ ΟΙΚΟΣΙΤΗΣ ΕΚΤΡΟΦΗΣ Φ19 ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΓΜΑ ΝΕΟΣΣΩΝ - ΠΟΥΛΑ ΩΝ ΟΙΚΟΣΙΤΗΣ ΕΚΤΡΟΦΗΣ - ECO Πλούσιο

Διαβάστε περισσότερα

Γράφει: Αθηνά Μωραΐτη Χατζηθάνου, Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, M.Sc.

Γράφει: Αθηνά Μωραΐτη Χατζηθάνου, Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, M.Sc. Γράφει: Αθηνά Μωραΐτη Χατζηθάνου, Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, M.Sc. Οι ξηροί καρποί είναι ιδιαίτερα αγαπητοί από τους περισσότερους: αμύγδαλα, καρύδια, φιστίκια, φουντούκια, κάσιους, κτλ προτιμώνται

Διαβάστε περισσότερα

Προϊόντα κορυφαίας ποιότητας για να έχουν μία μεγάλη πορεία ζωής, γεμάτη ζωντάνια και ευεξία.

Προϊόντα κορυφαίας ποιότητας για να έχουν μία μεγάλη πορεία ζωής, γεμάτη ζωντάνια και ευεξία. Η σειρά MONGE Natural Super premium Quality σας προσφέρει νόστιμες συνταγές, πλούσιες με φρέσκα συστατικά, απαραίτητα για την καθημερινή υγεία του σκύλου σας. Βοηθήστε τους αγαπημένους σας φίλους να μεγαλώσουν,

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ - ΝΡ. Humus Vita Stallatico Super

ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ - ΝΡ. Humus Vita Stallatico Super ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ - ΝΡ Humus Vita Stallatico Super ΟΡΓΑΝΙΚΟ ΛΙΠΑΣΜΑ ΝΡ O χούμος προέρχεται αποκλειστικά από την ανάμειξη εκλεκτής κοπριάς (βοοειδών και πουλερικών) αφού υποστεί μία διαδικασία ζύμωσης

Διαβάστε περισσότερα

Δ Ι Α Κ Η Ρ Υ Ξ Η ΑΡΙΘΜ. 32/2013

Δ Ι Α Κ Η Ρ Υ Ξ Η ΑΡΙΘΜ. 32/2013 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ 4 Η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ» ΤΜΗΜΑ: Οικονομικού ΓΡΑΦΕΙΟ: Προμηθειών ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2310 898295 FAX: 2310

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΘΡΕΠΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΘΡΕΠΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΘΡΕΠΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 6: ΝΕΦΡΟΛΟΓΙΚΑ ΤΕΛΙΚΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΝΕΦΡΙΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ Η νεφρική υποκατάσταση (αιμοδιάλυση) οδηγεί στις ακόλουθες απώλειες: αμινοξέων (2gr/ώρα διάλυσης) και γλουταμίνης

Διαβάστε περισσότερα

Μπάρες Πρωτεΐνης Ροφήματα Πρωτεΐνης

Μπάρες Πρωτεΐνης Ροφήματα Πρωτεΐνης ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΡΩΤΕΪΝΗΣ ΠΗΓΕΣ ΠΡΩΤΕΪΝΗΣ Μπάρες Πρωτεΐνης Ροφήματα Πρωτεΐνης 2 ΛΑΒΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΕΪΝΗ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΟΛΗ ΗΜΕΡΑ 7 πμ Πρωινό 19 g 10 πμ Σνακ 10 g 12 μμ Μεσημεριανό 19-25 g 4 μμ Σνακ 15 g 7 μμ Βραδινό

Διαβάστε περισσότερα

Για ενέργεια, υψηλή απόδοση και απόκτηση φυσικής κατάστασης κατασκευάζονται από την EuroSup s.r.l., Παβία, Ιταλία

Για ενέργεια, υψηλή απόδοση και απόκτηση φυσικής κατάστασης κατασκευάζονται από την EuroSup s.r.l., Παβία, Ιταλία Για ενέργεια, υψηλή απόδοση και απόκτηση φυσικής κατάστασης κατασκευάζονται από την EuroSup s.r.l., Παβία, Ιταλία Η Energon Biotech Α.Ε. κάνει για σας την καλύτερη επιλογή ειδικών τροφίμων και συμπληρωμάτων

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΥΤΕΡΟ ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΟΡΓΑΝΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΥΤΕΡΟ ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΟΡΓΑΝΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΥΤΕΡΟ ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΟΡΓΑΝΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ Θρεπτικά Συστατικά Η ποιοτική διαφορά µεταξύ των τροφών, έγκειται στη περιεκτικότητα τους σε Θρεπτικά Συστατικά. Για να καταλάβει κανείς, αρκεί να συνειδητοποιήσει

Διαβάστε περισσότερα

Η ΥΠΕΡΟΧΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΙΚΟΥ Γ ΑΛΑΚΤΟΣ

Η ΥΠΕΡΟΧΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΙΚΟΥ Γ ΑΛΑΚΤΟΣ Η ΥΠΕΡΟΧΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΙΚΟΥ Γ ΑΛΑΚΤΟΣ f Το καλύτερο γάλα κάθε νεογέννητου είναι το γάλα του είδους του, δηλαδή το γάλα της μάνας του. Για τον άνθρωπο το καλύτερο γάλα είναι το γάλα της γυναίκας δηλαδή το γάλα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΪΟΝΤΑ & ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ

ΠΡΟΪΟΝΤΑ & ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΡΟΪΟΝΤΑ & ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΣΤΕΣ & ΠΡΟΜΙΓΜΑΤΑ Η nuevo A.E. δραστηριοποιείται στο χώρο της Ζωικής Παραγωγής προσφέροντας στους πελάτες και συνεργάτες της ένα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΨΗ ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΤΩΝ ΘΡΕΠΤΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ

ΠΕΨΗ ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΤΩΝ ΘΡΕΠΤΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ 8. Σημειώστε με ποιους από τους παρακάτω τρόπους δρα το σάλιο: α. συμβάλλει στην πέψη των πρωτεϊνών β. συμμετέχει στη δημιουργία βλωμού (μπουκιάς) γ. συμβάλλει στην καθαριότητα των δοντιών δ. λειαίνει

Διαβάστε περισσότερα

Γαλακτοκομία. Ενότητα 3: Κύρια Συστατικά του Γάλακτος - Άλατα (3/3), 1ΔΩ. Τμήμα: Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής Του Ανθρώπου

Γαλακτοκομία. Ενότητα 3: Κύρια Συστατικά του Γάλακτος - Άλατα (3/3), 1ΔΩ. Τμήμα: Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής Του Ανθρώπου Γαλακτοκομία Ενότητα 3: Κύρια Συστατικά του Γάλακτος - Άλατα (3/3), 1ΔΩ Τμήμα: Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής Του Ανθρώπου Διδάσκοντες: Καμιναρίδης Στέλιος, Καθηγητής Μοάτσου Γκόλφω, Eπ. Καθηγήτρια Μαθησιακοί

Διαβάστε περισσότερα

Tel :+30 211 40 93 230 Fax: +30 211 40 93 230 Email: info@worldcapital.gr Web: www.worldcapital.gr

Tel :+30 211 40 93 230 Fax: +30 211 40 93 230 Email: info@worldcapital.gr Web: www.worldcapital.gr Tel :+30 211 40 93 230 Fax: +30 211 40 93 230 Email: info@worldcapital.gr Web: www.worldcapital.gr ------ Χυμοί & Νέκταρ Royal Berry ------- Οι χυμοί και τα νέκταρ Royal Berry αποτελούν μια νέα καινοτόμα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΪΟΝΤΑ & ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΪΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ

ΠΡΟΪΟΝΤΑ & ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΪΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΡΟΪΟΝΤΑ & ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΪΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΧΟΙΡΟΤΡΟΦΙΑΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΣΤΕΣ & ΠΡΟΜΙΓΜΑΤΑ Η nuevo A.E. δραστηριοποιείται στο χώρο της Ζωικής Παραγωγής προσφέροντας στους πελάτες και συνεργάτες της ένα

Διαβάστε περισσότερα

Γράφει: Γαλανάκου Ευτυχία, Διατροφολόγος - Διαιτολόγος, Χημικός Α.Π.Θ.

Γράφει: Γαλανάκου Ευτυχία, Διατροφολόγος - Διαιτολόγος, Χημικός Α.Π.Θ. Γράφει: Γαλανάκου Ευτυχία, Διατροφολόγος - Διαιτολόγος, Χημικός Α.Π.Θ. Πολλές φορές υπάρχει σύγχυση όταν ένα τρόφιμο μας δημιουργεί προβλήματα κατά την κατανάλωση του και ανάλογα με τα συμπτώματα που παρατηρούμε

Διαβάστε περισσότερα

AMINEMAX και ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

AMINEMAX και ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ AMINEMAX και ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Το AMINΕMAX παραλαμβάνεται από κανονική ενζυματική υδρόλυση με πρώτες ύλες από σπόρους σιτηρών και καλαμποκιού σε ισορροπία με μείγμα από ειδικά ένζυμα ( Έξω πρωτει πρωτεΐνάσες-

Διαβάστε περισσότερα

MANAGING AUTHORITY OF THE OPERATIONAL PROGRAMME EDUCATION AND INITIAL VOCATIONAL TRAINING ΑΝΟΡΓΑΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΖΙΑΜΟΥΡΤΑΣ, Ph.D., C.S.C.

MANAGING AUTHORITY OF THE OPERATIONAL PROGRAMME EDUCATION AND INITIAL VOCATIONAL TRAINING ΑΝΟΡΓΑΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΖΙΑΜΟΥΡΤΑΣ, Ph.D., C.S.C. MANAGING AUTHORITY OF THE OPERATIONAL PROGRAMME EDUCATION AND INITIAL VOCATIONAL TRAINING ΑΝΟΡΓΑΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΖΙΑΜΟΥΡΤΑΣ, Ph.D., C.S.C.S Ανόργανα στοιχεία Απαραίτητες ουσίες που παίζουν σημαντικό

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΟΡΓΑΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ: ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ

ΑΝΟΡΓΑΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ: ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΑΝΟΡΓΑΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ: ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ Ασβέστιο Οι Διαιτητικές Πρόσληψεις Αναφοράς της Ευρωπαϊκής Ένωσης για άνδρες 18 ετών και πάνω είναι 700 mg (2) Γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα, σκούρα

Διαβάστε περισσότερα

CAT FOOD PREMIUM ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΠΡΟΛΗΨΗ. krmivo-brit.cz

CAT FOOD PREMIUM ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΠΡΟΛΗΨΗ. krmivo-brit.cz VAFO PRAHA s.r.o. Chrášťany 94, Rudná u Prahy Tel.: +420 257 952 141 Fax: +420 257 952 141 brit@brit-petfood.com ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ Ο.Ε. Αλεποχωρίου & Ανωνύμου Μέγαρα Αττικής

Διαβάστε περισσότερα

(Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

(Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ EL 25.5.2012 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 136/1 II (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 432/2012 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 16ης Μαΐου 2012 σχετικά με τη θέσπιση καταλόγου επιτρεπόμενων

Διαβάστε περισσότερα

(αποστειρωση, παστεριωση, ψησιμο)

(αποστειρωση, παστεριωση, ψησιμο) ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΣΤΑ ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (αποστειρωση, παστεριωση, ψησιμο) Η θερμικη επεξεργασία έχει επιζημια επίδρση στα θρεπτικα συστατικά. Στοχος είναι

Διαβάστε περισσότερα

Γράφει: Ζιώζιου Εύα, Διατροφολόγος - Διαιτολόγος - Επιστήμων τροφίμων

Γράφει: Ζιώζιου Εύα, Διατροφολόγος - Διαιτολόγος - Επιστήμων τροφίμων Γράφει: Ζιώζιου Εύα, Διατροφολόγος - Διαιτολόγος - Επιστήμων τροφίμων Το φρέσκο σύκο καταναλώνεται κυρίως στις Μεσογειακές και Ανατολικές χώρες προς το τέλος του καλοκαιριού. Είναι πολύ πλούσιο σε ασβέστιο,

Διαβάστε περισσότερα

«Υπάρχουν τρόφιμα που καίνε το λίπος;», από την Τσαμπίκα Κοντόγιαννου, Διαιτολόγο Διατροφολόγο, BSc και το logodiatrofis.gr!

«Υπάρχουν τρόφιμα που καίνε το λίπος;», από την Τσαμπίκα Κοντόγιαννου, Διαιτολόγο Διατροφολόγο, BSc και το logodiatrofis.gr! «Υπάρχουν τρόφιμα που καίνε το λίπος;», από την Τσαμπίκα Κοντόγιαννου, Διαιτολόγο Διατροφολόγο, BSc και το logodiatrofis.gr! Πολλές φορές κατά τη διάρκεια μίας δίαιτας αναρωτιόμαστε αν υπάρχουν τρόφιμα

Διαβάστε περισσότερα

Γνωρίστε όλες τις βιταμίνες και πού σας ωφελούν

Γνωρίστε όλες τις βιταμίνες και πού σας ωφελούν Γνωρίστε όλες τις βιταμίνες και πού σας ωφελούν Όλοι γνωρίζουμε ότι οι βιταμίνες και τα μεταλλικά στοιχεία είναι σημαντικά για τη διατροφή και την ευεξία μας. Πράγματι, το σώμα δεν μπορεί να λειτουργήσει

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΝΟΥ Τόσο η εμπειρία όσο και τα επιστημονικά δεδομένα συνεχώς επιβεβαιώνουν την άποψη ότι η

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΝΟΥ Τόσο η εμπειρία όσο και τα επιστημονικά δεδομένα συνεχώς επιβεβαιώνουν την άποψη ότι η ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΝΟΥ Τόσο η εμπειρία όσο και τα επιστημονικά δεδομένα συνεχώς επιβεβαιώνουν την άποψη ότι η διατροφή σχετίζεται άμεσα ή έμμεσα με την εμφάνιση ή/και

Διαβάστε περισσότερα

Τα προϊόντα της σειράς Hello Honey έχουν περάσει τις απαιτούμενες δοκιμές;

Τα προϊόντα της σειράς Hello Honey έχουν περάσει τις απαιτούμενες δοκιμές; Σειρά Hello Honey ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ Τι είναι η σειρά Hello Honey; Η σειρά Hello Honey αποτελείται από υψηλής ποιότητας καλλυντικά που έχουν δημιουργηθεί για την περιποίηση της επιδερμίδας.

Διαβάστε περισσότερα

Μέχρι σήµερα γνωρίζατε ότι η κατανάλωση ψωµιού είναι µία απολαυστική και θρεπτική συνήθεια. Από σήµερα η αγαπηµένη σας αυτή καθηµερινή συνήθεια µπορεί να παρέχει στον οργανισµό ακόµη περισσότερα θρεπτικά

Διαβάστε περισσότερα

Οι αθλητές επιτυγχάνουν μέγιστη απόδοση με προπόνηση και σωστό διαιτολόγιο που περιλαμβάνει ποικιλία τροφών. Οι αθλητές ωφελούνται περισσότερο από

Οι αθλητές επιτυγχάνουν μέγιστη απόδοση με προπόνηση και σωστό διαιτολόγιο που περιλαμβάνει ποικιλία τροφών. Οι αθλητές ωφελούνται περισσότερο από ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΑΘΛΗΤΩΝ Οι αθλητές επιτυγχάνουν μέγιστη απόδοση με προπόνηση και σωστό διαιτολόγιο που περιλαμβάνει ποικιλία τροφών. Οι αθλητές ωφελούνται περισσότερο από την ποσότητα των υδατανθράκων που αποθηκεύονται

Διαβάστε περισσότερα

Εκτροφή μηρυκαστικών ζώων

Εκτροφή μηρυκαστικών ζώων Εκτροφή μηρυκαστικών ζώων Θεματική ενότητα 1: Γαλακτοπαραγωγή 2/2. Τμήμα: Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής & Υδατοκαλλιεργειών Διδάσκοντες: Μαρία Χαρισμιάδου Ορισμός Βοοτροφία είναι ο κλάδος της ζωοτεχνίας που

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΗΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΕ ΞΕΝΟ ΓΑΛΑ. Στην περίπτωση που για κάποιο σοβαρό λόγο δεν είναι εφικτός ο μητρικός

ΤΕΧΝΗΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΕ ΞΕΝΟ ΓΑΛΑ. Στην περίπτωση που για κάποιο σοβαρό λόγο δεν είναι εφικτός ο μητρικός ΤΕΧΝΗΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΕ ΞΕΝΟ ΓΑΛΑ Στην περίπτωση που για κάποιο σοβαρό λόγο δεν είναι εφικτός ο μητρικός θηλασμός δίνεται στο μωρό ξένο γάλα χρησιμοποιώντας μπιμπερό. H επιλογή του κατάλληλου γάλακτος είναι

Διαβάστε περισσότερα

(dietary fiber, nonnutritive fiber)

(dietary fiber, nonnutritive fiber) KΥΤΤΑΡΙΝΗ - ΦΥΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ Στα τρόφιμα, παράλληλα με τους υδατάνθρακες που πέπτονται στον ανθρώπινο οργανισμό (δηλαδή που υδρολύονται, απορροφώνται και μεταβολίζονται κατά τα γνωστά), υπάρχουν και υδατάνθρακες

Διαβάστε περισσότερα

Θέλετε να «κόψετε» το κρέας;

Θέλετε να «κόψετε» το κρέας; > της Νεκταρίας Καρακώστα Θέλετε να «κόψετε» το κρέας; Για λόγους οικονομικούς, ηθικούς, θρησκευτικούς, λόγους υγείας και περιβαλλοντικούς, χιλιάδες καταναλωτές αναζητούν τρόπους και λύσεις σε μια προσπάθεια

Διαβάστε περισσότερα

(EE L 49 της 28.2.1996, σ. 17)

(EE L 49 της 28.2.1996, σ. 17) 1996L0005 EL 06.03.2003 003.002 1 Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθηµα τεκµηρίωσης και δεν δεσµεύει τα κοινοτικά όργανα B ΟΔΗΓΙΑ 96/5/ΕΚ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 16ης Φεβρουαρίου 1996 για τις μεταποιημένες τροφές

Διαβάστε περισσότερα

Επαναληπτικές Ασκήσεις

Επαναληπτικές Ασκήσεις Επαναληπτικές Ασκήσεις Ενότητα 1: Εισαγωγή στη Χημεία 1.1 Στον επόμενο πίνακα δίνονται τα σημεία τήξης και τα σημεία ζέσης διαφόρων υλικών. Υλικό Σημείο Tήξης ( ο C) Σημείο Zέσης ( ο C) Α 0 100 Β 62 760

Διαβάστε περισσότερα

Γαλακτοκομία. Ενότητα 3: Κύρια Συστατικά του Γάλακτος - Άλατα(1/3), 1ΔΩ. Τμήμα: Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής Του Ανθρώπου

Γαλακτοκομία. Ενότητα 3: Κύρια Συστατικά του Γάλακτος - Άλατα(1/3), 1ΔΩ. Τμήμα: Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής Του Ανθρώπου Γαλακτοκομία Ενότητα 3: Κύρια Συστατικά του Γάλακτος - Άλατα(1/3), 1ΔΩ Τμήμα: Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής Του Ανθρώπου Διδάσκοντες: Καμιναρίδης Στέλιος, Καθηγητής Μοάτσου Γκόλφω, Eπ. Καθηγήτρια Μαθησιακοί

Διαβάστε περισσότερα

VitaVis Poultry Concepts

VitaVis Poultry Concepts VitaVis Poultry Concepts Laying the corner stones for a high performance Θέτοντας τα θεµέλια για µια υψηλή απόδοση Andre Stevens Product Manager Poultry Ein Unternehmen der AGRAVIS Raiffeisen-Gruppe VitaVis

Διαβάστε περισσότερα

PROJECT. Ελαιόλαδο το χρυσάφι στο πιάτο μας. Ελαιόλαδο και υγεία

PROJECT. Ελαιόλαδο το χρυσάφι στο πιάτο μας. Ελαιόλαδο και υγεία ΜΕΛΗ ΟΜΑΔΑΣ: Γιώργος Δερμιτζάκης Δημήτρης Δημητρουλόπουλος Έλενα Ξενάκη Μαργαρίτα Χατζοπούλου PROJECT Ελαιόλαδο το χρυσάφι στο πιάτο μας Ελαιόλαδο και υγεία ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΕΣ: Λαγουτάρη Ελένη Σούσου

Διαβάστε περισσότερα

FitLine Activize Oxyplus: περισσότερο οξυγόνο = καλύτερες επιδόσεις

FitLine Activize Oxyplus: περισσότερο οξυγόνο = καλύτερες επιδόσεις Αποτελέσματα της πρώτης επιστημονικής έρευνας FitLine Activize Oxyplus Οι απαιτήσεις Οξυγόνο: Το ελιξίριο της ζωής, των επιδόσεων και των αθλημάτων Το ανθρώπινο σώμα μπορεί να επιβιώσει τρείς εβδομάδες

Διαβάστε περισσότερα

Pronilen Ενέσιμο διάλυμα λουπροστιόλης

Pronilen Ενέσιμο διάλυμα λουπροστιόλης Ενέσιμο διάλυμα λουπροστιόλης Σύνθεση: Ανά ml: Λουπροστιόλη 7,50 mg Είδη ζώων: Αγελάδες, μοσχίδες, φοράδες, πρόβατα. Φαρμακολογικές ιδιότητες: Η λουπροστιόλη είναι ένα συνθετικό ανάλογο της προσταγλανδίνης

Διαβάστε περισσότερα

Καθαρίζει από τις τοξίνες και αναζωογονεί τον οργανισμό. Ενδυναμώνει με ολοκληρωμένο τρόπο

Καθαρίζει από τις τοξίνες και αναζωογονεί τον οργανισμό. Ενδυναμώνει με ολοκληρωμένο τρόπο ELIXIR ΥΓΙΟΥΣ ΖΩΗΣ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΑΚΤΙΝΙΔΙΟΥ Καθαρίζει από τις τοξίνες και αναζωογονεί τον οργανισμό Ενδυναμώνει με ολοκληρωμένο τρόπο Περιέχει αλόη βέρα, χυμό νόνι, MSM (οργανικό θείο), τα μούρα goji και τζίντζερ

Διαβάστε περισσότερα

Ξεκινήστε με C. Εμπλουτίστε τη διατροφή σας με αντιοξειδωτικά

Ξεκινήστε με C. Εμπλουτίστε τη διατροφή σας με αντιοξειδωτικά Ο οργανισμός ενός καπνιστή δέχεται συνεχώς τη βλαπτική δράση του τσιγάρου, είναι φυσικό, λοιπόν, να έχει και διαφορετικές διατροφικές ανάγκες από τον οργανισμό ενός μη καπνιστή. Υπάρχουν τροφές που μειώνουν

Διαβάστε περισσότερα

Αρχικά θα πρέπει να προσδιορίσουμε τι είναι η παχυσαρκία.

Αρχικά θα πρέπει να προσδιορίσουμε τι είναι η παχυσαρκία. Αρχικά θα πρέπει να προσδιορίσουμε τι είναι η παχυσαρκία. Παχυσαρκία είναι η παθολογική αύξηση του βάρους του σώματος, που οφείλεται σε υπερβολική συσσώρευση λίπους στον οργανισμό. Παρατηρείται γενικά

Διαβάστε περισσότερα