ΑΓΕΛΑΔΕΣ. Camisan. Το Camisan είναι ισορροπιστής με το δραστικό συνδυασμό των Kerasan, Mastisan για αγελάδες γαλακτοπαραγωγής.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΑΓΕΛΑΔΕΣ. Camisan. Το Camisan είναι ισορροπιστής με το δραστικό συνδυασμό των Kerasan, Mastisan για αγελάδες γαλακτοπαραγωγής."

Transcript

1

2 ΑΓΕΛΑΔΕΣ Το Camisan είναι ισορροπιστής με το δραστικό συνδυασμό των Kerasan, Mastisan για αγελάδες γαλακτοπαραγωγής. Camisan Περιέχει διαφορετικές πηγές μαγνησίου με θεϊκά ιόντα για αυξημένη απόδοση και καλή υγεία. Νιασίνη για βελτίωση του μεταβολισμού, πρόληψη κέτoσης και αύξηση της απόδοσης σε γάλα. Σύμπλεγμα βιταμινών Β για βέλτιστο μεταβολισμό και λειτουργία του μυικού και νευρικού συστήματος. Ιώδιο για αύξηση της παραγωγικότητας του θυρεοειδούς αδένα και αύξηση της γονιμότητας. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε Βιταμίνη Ε και Σελήνιο για αυξημένη γονιμότητα, κανονικό οίστρο και καλή υγεία των μαστών. Camisan 25kg 4 Βελτιώνει το ανοσοποιητικό σύστημα σε αγελάδες και μοσχάρια. 4 Αυξάνει την κερατίνη που παράγει ο οργανισμός και δυναμώνει τους ιστούς που κλείνουν τις θηλές. 4 Δημιουργεί γερά νύχια και υγιές δέρμα. 4 Αυξάνει την πρόσληψη τροφής. 4 Μειώνει τα περιστατικά μαστίτιδας. 4 Μειώνει τα σωματικά κύτταρα στο γάλα. 4 Εξασφαλίζει υψηλή απόδοση και καλύτερη ποιότητα γάλακτος. 4 Αποτρέπει την κέτoση. Δίνετε 10g Camisan ανά λίτρο παραγόμενου γάλακτος καθημερινά. Παράδειγμα: Σε μία αγελάδα που παράγει 20 l γάλα ημερησίως δίνετε 200g Camisan ημερησίως. Στη ξηρά περίοδο δίνετε g ημερησίως. Συστατικά: Ανθρακικό ασβέστιο, Χλωριούχο νάτριο, Φωσφορικό ασβεστονάτριο, Οξείδιο του μαγνησίου, Θειικό μαγνήσιο Ανάλυση: 19% Ca, 4% P, 10% Na, 8% Mg, 1% S. Πρόσθετα / kg: Δ.Μ. Βιταμίνη Α, Δ.Μ. Βιταμίνη D3, mg Βιταμίνη Ε (DL-atocopherolacetate), 80mg Βιταμίνη Β1, 40mg Βιταμίνη Β2, 20mg Βιταμίνη Β6, 200mcg Βιταμίνη Β12, mg Νικοτινικό οξύ, 80mg Παντοθενικό ασβέστιο, mcg Βιοτίνη, mg Ψευδάργυρο, 4.000mg Μαγγάνιο, 1.000mg Χαλκό, 400mg Ιώδιο, 40mg Κοβάλτιο, 30mg Σελήνιο.

3 ΑΓΕΛΑΔΕΣ Το Topsan είναι ισορροπιστής με τον δραστικό συνδυασμό των Kerasan, Mastisan, Fertisan για αγελάδες πολύ υψηλών αποδόσεων Topsan Topsan 25g Περιέχει διαφορετικές πηγές μαγνησίου για ετεροχρονισμένη αφομοίωση, αυξημένη απόδοση και καλή υγεία. Βιταμίνη Κ3 για υψηλή ικανότητα αντίστασης και αυξημένη παραγωγή αίματος. Βιταμίνη C για ανθεκτικότητα σε ασθένειες και για παραγωγή καλύτερης ποιότητας πρωτογάλατος. Χολίνη για την σωστή λειτουργία του μεταβολισμού και για την αποφυγή της λιπώδους εκφύλισης του ήπατος. Νιασίνη για βελτίωση του μεταβολισμού, αύξηση της απόδοσης σε γάλα και αποτροπή κέτοσης. Σύμπλεγμα βιταμινών Β για επιπλέον προστασία των ζώων. Ιώδιο για αύξηση της παραγωγικότητας του θυρεοειδούς αδένα και αύξηση της γονιμότητας. Βιοτίνη για αύξηση της γονιμότητας και της καλής υγείας των νυχιών, δέρματος, κεράτων. Βεταϊνη για διέγερση του μεταβολισμού και αύξηση του γάλακτος με σωστή περιεκτικότητα σε λίπος και πρωτεΐνη. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε Βιταμίνη Ε και σε Σελίνιο για αυξημένη γονιμότητα και καλή υγεία των μαστών. 4 Βελτιώνει το ανοσοποιητικό σύστημα σε αγελάδες και μοσχάρια. 4 Αυξάνει την κερατίνη που παράγει ο οργανισμός και ενδυναμώνει τους μύες, ιστούς που κλείνουν τις θηλές. 4 Δημιουργεί γερά νύχια και υγιές δέρμα. 4 Αυξάνει την πρόσληψη τροφής. 4 Μειώνει τα περιστατικά μαστίτιδας. 4 Μειώνει τα σωματικά κυττάρα. 4 Εξασφαλίζει υψηλή απόδοση και καλύτερα συστατικά στο γάλα. 4 Αποτρέπει την κέτοση. 4 Υποστηρίζει την ωοθηλαξία και την ωρίμανση των ωαρίων και δυναμώνει τα συμπτώματα του οίστρου. 4 Αυξάνει τα ποσοστά επιτυχίας της σπερματέγχυσης. 4 Προλαμβάνει την ενδομητρίωση και επιτυγχάνει γρήγορη αποβολή του ύστερου. 4 Αυξάνει τον αριθμό των ζωντανών υγιών μοσχαριών κατά τη γέννα. Δίνετε 10gr Τopsan ανά λίτρο παραγόμενου γάλακτος καθημερινά. Παράδειγμα: Σε μία αγελάδα που παράγει 25 l γάλα ημερησίως δίνετε 250 gr Topsan ημερησίως. Σε ξηρά περίοδο δίνετε ημερησίως. Συστατικά: Ανθρακικό ασβέστιο, Χλωριούχο νάτριο, Φωσφορικό ασβεστονάτριο, Οξείδιο του μαγνησίου, Θειικό μαγνήσιο Ανάλυση: 20% Ca, 3% P, 7,5% Na, 6%Mg, 1% S. Πρόσθετα / kg: Δ.Μ. Βιταμίνη Α, Δ.Μ. Βιταμίνη D3, mg Βιταμίνη Ε (DL-atocopherolacetate), 500mg Βιταμίνη Κ3, 3.000mg Βιταμίνη C, 240mg Βιταμίνη Β1, 120mg Βιταμίνη Β2, 60mg Βιταμίνη Β6, 600mcg Βιταμίνη Β12, mg Νικοτινικό οξύ, 240mg Παντοθενικό Ασβέστιο, mcg Βιοτίνη, 6.000mg Χολίνη, 4.800m Βεταίνη, 6,000mg Ψευδάργυρο, 2.000mg Μαγγάνιο, 1.000mg Χαλκό, 400mg Ιώδιο, 40mg Κοβάλτιο, 30mg Σελήνιο.

4 ΑΓΕΛΑΔΕΣ Το Primasan είναι ισορροπιστής για μοσχίδες και μοσχους πάχυνσης. Primasan Primasan 25Kg Περιέχει όλα τα απαραίτητα ανόργανα στοιχεία για τη σωστή σωματική ανάπτυξη. Θείο που προστατεύει τα αμινοξέα μεθειονίνη και κυστίνη ώστε να είναι διαθέσιμα εξ ολοκλήρου στον οργανισμό για τη δημιουργία σωματικής πρωτεΐνης. Διαφορετικές πηγές μαγνησίου που υποστηρίζουν τις ενζυματικές αντιδράσεις του μεταβολισμού της ενέργειας. Μυϊκές κράμπες και νευρικότητα αποφεύγονται. Τα ζώα τρώνε περισσότερο, μεταβολίζουν καλύτερα την ενέργεια και κερδίζουν περισσότερο βάρος. Σύμπλεγμα βιταμινών Β για βέλτιστο μεταβολισμό, όπως επίσης για ανάπτυξη του νευρικού και μυϊκού συστήματος. Ψευδάργυρο που προστατεύει από δερματικά προβλήματα και προβλήματα των νυχιών. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε Βιταμίνη Ε και Σελήνιο για καλή ανάπτυξη του μυϊκού και ανοσοποιητικού συστήματος. 4 Βελτιώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και μειώνει τις ασθένειες. 4 Μειώνει τις απώλειες. 4 Βελτιώνει την γονιμότητα 4 Εμποδίζει την εμφάνιση δυσλειτουργιών του μεταβολισμού, όπως την κέτοση και τη λιπώδη εκφύλιση του συκωτιού. 4 Ανοίγει την όρεξη,επειδή έχει γεύση που αρέσει στα ζώα και αυξάνει την πρόσληψη τροφής ενεργοποιώντας γρηγορότερα την μεγάλη κοιλία κερδίζοντας βάρος πιο γρήγορα. 100 g / μοσχίδα ή μόσχο πάχυνσης από 4-12 μηνών 150 g / μοσχίδα ή μόσχο πάχυσνης ημερησίως από 12-24ων μηνών Συστατικά: Ανθρακικό ασβέστιο, Χλωριούχο νάτριο, Φωσφορικό μονοασβέστιο, Οξείδιο του μαγνησίου, Θειικό μαγνήσιο, Πίτουρα σιταριού, Ιχνοστοιχεία, Βιταμίνες. Ανάλυση: 18% Ca, 3% P, 8%Na, 7,5% Mg, 1% S από θειικό μαγνήσιο Πρόσθετα / kg: Δ.Μ. Βιταμίνη Α, Δ.Μ.. Βιταμίνη D3, mg Βιταμίνη Ε (DL-atocopherolacetate), 300mg Βιταμίνη Β1, 20mg Βιταμίνη Β2, 10mg Βιταμίνη Β6, 100mcg Βιταμίνη Β12, 40mg Παντοθενικό Ασβέστιο, 600 mg Νικοτινικό οξύ,12.000mg Ψευδάργυρο, 4.000mg Μαγγάνιο,1.000mg Χαλκό, 100mg Ιώδιο, 10mg Κοβάλτιο, 30mg Σελήνιο.

5 ΑΓΕΛΑΔΕΣ Το Profisan είναι ισορροπιστής αγελάδων υψηλής γαλακτοπαραγωγής με τις δραστικές ουσίες του Mastitisan και του Kerasan Profisan Profisan 25Kg Τα πλεονεκτήματα του Profisan είναι : Ο συνδυασμός των πολλών πηγών μαγνησίου μαζί με το πολύτιμο θείο εξασφαλίζουν την σταθερότητα της υγείας και της παραγωγής Η βιταμίνη Κ3 που ενισχύει την άμυνα του οργανισμού και την παραγωγή αίματος ενώ προσφέρει αιμοπηκτικές ιδιότητες σε περίπτωση αιμορραγιών. Βιταμίνη C για την καλύτερη άμυνα του οργανισμού ενάντια σε λοιμώξεις Χλωριούχος χολίνη για βέλτιστη ηπατική λειτουργία και αποφυγή λιπώδους εκφύλισης του ήπατος. Νιασίνη για βελτίωση του μεταβολισμού της ενέργειας, προλαμβάνοντας την κέτοση και ενισχύοντας την παραγωγή γάλακτος. Το σύμπλεγμα βιταμινών Β για έξτρα διασφάλιση από τη χρήση συμπυκνωμένων τροφών Ιώδιο για την λειτουργία του θυροειδή για αυξημένη γονιμότητα Υψηλό ποσοστό βιοτίνης που βελτιώνη τη γονιμότητα, στην σκλήρυνση των νυχιών και την δερματική υγεία. Ιδιαίτερα αυξημένα πσοσοστά vit Ε και σεληνίου που βελτιώνουν την γονιμότητα εξασφαλίζουν κυκλικούς οίστρους και εξασφαλίζουν την υγεία του μαστικού αδένα. Βεταϊνη για πλήρη εξέλιξη του γενετικού δυναμικού στην γαλακτοπαραγωγή Οι ενεργές ουσίες του Kerasan εξασφαλίζουν: 4 Την δόμηση της κερατίνης για σκληρά και υγιή νύχια 4 Την ισχυροποίηση του πέλματος για αποφυγή τραυματισμών από τα σκληρά δάπεδα 4 Την ενδυνάμωση των συνδετικών ιστών, των τενόντων, και των χόνδρων για να εξασφαλίζεται η υγεία των άκρων 4 Υψηλότερη γαλακτοπαραγωγή από την άνετη κίνηση των ζώων. Οι ενεργές ουσίες του Mastitisan εξασφαλίζουν: 4 Την μείωση των σωματικών κυττάρων στο γάλα 4 Την ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος και την αντίσταση του μαστού Δοσολογία: 10 gr Profisan ανά λίτρο παραγομένου γάλακτος Παράδειγμα: Όταν μια ομάδα αγελάδων έχει μέσο όρο γαλ/γης 32kg τότε παρέχουμε gr Profisan / αγελάδα / μέρα Συστατικά: Aνθρακικό ασβέστιο, ασβέστιο-νάτριο φωσφορικό, χλωριούχο νάτριο, οξείδιο του μαγνησίου, θειικό μαγνήσιο. Ανάλυση : 20,0% ασβέστιο, φώσφορο 3,0%, 7,5% νάτριο, μαγνήσιο 6,0%, 1% σε θείο Επιπλέον συστατικά ανα kg: i. E. vitamin A, i. E. vitamin D3, mg vitamin E (DL-αtocopherolace tate), 250 mg vitamin K3, 500 mg vitamin C, 160 mg vitamin B1, 80 mg vitamin B2, 40 mg vitamin B6, 400 mcg vitamin B12, mg nicotine acid, 160 mg Ca-D-pantothenate, mcg biotin, mg choline chloride, mg betaine, mg zinc as amino-acidic zinc-chelate (Zn(x)1-3.nH2O), mg mangan, from this mg as amino-acidic mangan-chelate (Mn(x)1-3.nH2O) and mg as mangan-(ii)- oxide (MnO), 800 mg copper as amino-acidic copper-chelate hydrate (Cu(x)1-3.nH2O), 400 mg iodine from calcium iodate (Ca(JO3)2), 40 mg cobalt from cobalt-(ii)-carbonate monohydrate (2CoCO3.3Co(OH)2.H2O), 30 mg selene as natrium selenite (Na2SeO3).

6 αιγοπρόβατα Το Ovisan είναι ισορροπιστής για αιγοπρόβατα Ovisan Περιέχει πολλές πηγές μαγνησίου για ετεροχρονισμένη αφομοίωση, αυξημένη απόδοση και καλή υγεία. Πολλές μονάδες Βιταμίνης Ε για αυξημένη γονιμότητα και καλή υγεία των μαστών. Υψηλό ποσοστό Ψευδαργύρου που σκληραίνει τα νύχια και προστατεύει τις κλειδώσεις. Ιώδιο για αύξηση της παραγωγικότητας του θυρεοειδούς αδένα και αύξηση της γονιμότητας. Μαγγάνιο για καλύτερη γονιμότητα, ανθεκτικό σκελετό και σωστή λειτουργία των μυών. Πολύ καλή γεύση για αυξημένη πρόσληψη τροφής. Βέλτιστο εφοδιασμό βιταμινών. Βέλτιστο μεταβολισμό λόγω των βιταμινών Β και σωστή λειτουργία του νευρικού συστήματος ιδίως στο στάδιο πριν τον τοκετό Βέλτιστο εφοδιασμό ιχνοστοιχείων. Ovisan 25Kg 4 Όμορφα, υγιή αρνιά λόγω υψηλού Σεληνίου 4 Υγιή ζωηρά αρνιά λόγω υψηλού Σεληνίου 4 Αυξημένη πρόσληψη τροφής και καλή ανάπτυξη. 4 Καλή πέψη. 4 Διέγερση της μεγάλης κοιλίας. 4 Αύξηση της κερατίνης που παράγει ο οργανισμός και ενδυνάμωση των νυχιών. Ενεργοποίηση των μυών που κλείνουν τις θηλές. 4 Μείωση των σωματικών κυττάρων και των περιστατικών μαστίτιδας. 4 Ενδυνάμωση των συμπτωμάτων του οίστρου και επιτάχυνση αποβολής του ύστερου. 4 Υψηλότερη απόδοση γάλακτος. Συμβουλή Διατροφής g /αιγοπρόβατο / ημέρα κατά την διάρκεια της γαλακτικής περιόδου αναμεμειγμένο με το σιτηρέσιο. 15g / αιγοπρόβατο / ημέρα κατά την διάρκεια της ξηράς περιόδου. Συστατικά: 41,8% Ανθρακικό ασβέστιο, 24% Χλωριούχο νάτριο, 18% Φωσφορικό μονοασβέστιο, 6% Οξείδιο του μαγνησίου, 5% Πίτουρα Σιταριού *),**). Ανάλυση: 19% Ca, 4% P, 9% Νάτριο, 3% Mg. Πρόσθετα / kg: Δ.Μ. βιταμίνη Α, Δ.Μ. βιταμίνη D3, mg βιταμίνη Ε ( DL a-tocopherolacate), 300 mg βιταμίνη Β1, 20 mg βιταμίνη Β2, 10mg βιταμίνη Β6, 100 mcg βιταμίνη Β12, 600 mg Νικοτινικό οξύ, 40 mg Παντοθενικό Ασβέστιο, mg Σιδήρου, mg Ψευδαργύρου, mg Μαγγανίου, 100 mg Ιώδιο, 20 mg Κοβάλτιο, 30mg Σελήνιο.

7 αιγοπρόβατα KAI ΑΓΕΛΑΔΕΣ Το Prenata 50 είναι συμπλήρωμα ισορροπιστή για αιγοπρόβατα και αγελάδες που βρίσκονται στην ξηρά περίοδο. Prenata 50 Περιέχει θείο που δρα ως ανταγωνιστής του καλίου εξασφαλίζοντας έτσι την απορρόφηση του ασβεστίου προστατεύοντας από πάρεση τοκετού. Επιπλέον προστατεύει τα αμινοξέα Μεθειονίνη και Κυστίνη ώστε να υπάρχουν διαθέσιμες εξ ολοκλήρου οι ποσότητες για τις μεταβολικές ανάγκες του οργανισμού. Μαγνήσιο που δρα στην σωστή λειτουργία των μυών, δίνοντας καλύτερη υγεία άρα και περισσότερο γάλα. Αποφεύγουμε την πάρεση των προβάτων πριν τον τοκετό Prenata50 25Kg 4 Εύκολο στη χρήση. 4 Δεν χρειάζεται αλλαγή στον τρόπο που δίνεται το σιτηρέσιο. 4 Εξασφαλίζει την απορρόφηση ασβεστίου 4 Εμποδίζει την πάρεση( πτώση των ζώων) πριν τον τοκετό. 4 Προετοιμάζει τις αγελάδες και τα πρόβατα για την γαλακτική περίοδο και εξασφαλίζει την ζωτικότητά τους στην έναρξή της. 10g Prenata50 ημερησίως/αιγοπρόβατο 2 μήνες πριν τον τοκετό. Αραιώστε με τουλάχιστο 0,3-0,4kg σιτηρών ανά αιγοπρόβατο. 50 gr Prenata50 ανά αγελάδα ανα μέρα. DCAB: meq/kg. Συστατικά: Ανθρακικό ασβέστιo, Θειϊκό μαγνήσιο, Πίτυρα σιταριού Ανάλυση: 15% Ca, 8,8% Mg, 12% S, 1,4% Cl

8 αιγοπρόβατα KAI ΑΓΕΛΑΔΕΣ Το Μultisan Nektar είναι μίγμα εδώδιμων σακχάρων για τη σωστή λειτουργία της Μεγάλης Κοιλίας. MultisanNektar Περιέχει διαφορετικούς τύπους σακχάρων που είναι άμεσα βιοδιαθέσιμη πηγή ενέργειας για τα ευεργετικά βακτήρια και πρωτόζωα της μεγάλης κοιλίας. Πολύ σημαντικό να χρησιμοποιείται ειδικά όταν η αναλογία αμύλου προς σάκχαρα έχει υπερβεί το 3:1 που η πεπτικότητα των ινωδών ουσιών της τροφής μειώνεται σημαντικά και αυτό σημαίνει λιγότερο λίπος στο γάλα. Multisan Nektar 25Kg 4 Βοηθά τη μικροχλωρίδα των προστομάχων. 4 Αυξάνει την ποσότητα βιομάζας στην μεγάλη κοιλία. 4 Βοηθά στην πέψη της κυτταρίνης. 4 Σταθεροποιεί και αυξάνει την ποσότητα λίπους στο γάλα. 4 Βελτιώνει τον μεταβολισμό. 4 Δίνει γάλα αυξημένης διατροφικής αξίας. 4 Αποτρέπει πεπτικές διαταραχές όπως κέτοση. 4 Αυξάνει την κατανάλωση τροφής. Σε σιτηρέσια με αυξημένο άμυλο: 5 gr /αιγοπρόβατο / ημέρα κατά την διάρκεια της γαλακτικής περιόδου. 50 gr ανά αγελάδα ανά ημέρα Τα 50g Multisan Nektar μπορούν να αντικαταστήσουν 1kg Μελάσα Συστατικά: Γλυκόζη, Ορός γάλακτος, Λευκή ζάχαρη σε μορφή κόκκων, Εύκολα αφομοιώσιμο σιρόπι γλυκόζης, Κρυσταλική σακχαρόζη, Φρουκτόζη Ανάλυση: 5,8% O.Λ.Ο., 2%Ο.Α.Ο., 1,5%Τ, 0,1% Ινώδεις ουσίες, 77% Ολική ζάχαρη, 0,2% Ca, 0,1%P.

9 αιγοπρόβατα KAI ΑΓΕΛΑΔΕΣ Το Kristall Hefe είναι συμπλήρωμα διατροφής για αιγοπρόβατα και αγελάδες υψηλής παραγωγικότητας. Kristall Hefe Μίγμα δραστικών ουσιών που περιέχουν μαγιά μπύρας, γλυκόζη και ζωντανή μαγιά καθώς και ειδικά προϊόντα (σκευάσματα) όπως Herbasan και San Arom,που προκαλούν διέγερση της μεγάλης κοιλίας. Το Kristal Hefe με επίπαση (top dressing) στο σιτηρέσιο που χορηγείται στα ζώα, προκαλεί αύξηση της πρόσληψης τροφής και της λειτουργίας της μεγάλης κοιλίας Kristall Hefe 25Kg 4 Αυξημένη πρόσληψη τροφής και καλή ανάπτυξη. 4 Περισσότερη βιομάζα στην μεγάλη κοιλία. 4 Βελτιστοποίηση της μικροχλωρίδας της μεγάλης κοιλίας. 4 Αύξηση της εκμετάλλευσης των θρεπτικών στοιχείων της τροφής. 4 Περισσότερο γάλα. 4 Προστασία της υγείας των ζώων από μεταβολικές διαταραχές. 4 Καλύτερη φυσική κατάσταση. 4 Καλύτερη γονιμότητα. Στην γαλακτική περίοδο: 5gr /πρόβατο-αίγα/ ημέρα. Στην ξηρά περίοδο: 2,5gr /πρόβατο-αίγα/ ημέρα. Στις αγελάδες 50 gr ανά αγελάδα ανά ημέρα. Σημαντικό: Η συγκεκριμένη τροφή ανταποκρίνεται σε όλες τις κοινοτικές οδηγίες για οικολογικά προϊόντα (EWG Nr 2092/91) και ενδείκνυται για οικολογικές μονάδες. Συστατικά: Πίτυρα σιταριού, Φωσφορικό μονοασβέστιο, Μαγιά μπύρας, Γλυκόζη (δεξτρόζη). Ανάλυση: 11% O.A.O., 2,6% O.Λ.Ο., 4,8% Ινώδης ουσίες, 38,4%Τ, 9,7% Ca, 0,5%, 3,8%Na. Πρόσθετα / kg: 2Χ1011 CBU Saccharomyces cerevisiae CNCM I-1077 Nr7, Herbasan, SanArom.

10 αιγοπρόβατα KAI ΑΓΕΛΑΔΕΣ DextroFat Protect DextroFat Protect 25Kg Το DextroFat Protect είναι συνδυασμός προστατευόμενων σακχάρων και λίπους για βελτίωση του ισοζυγίου ενέργειας σε αιγοπρόβατα και αγελάδες υψηλής γαλακτοπαραγωγής. Περιέχει σάκχαρα και φυτικά λίπη άμεσα βιοδιαθέσιμα. 4 Αυξάνει την κατανάλωση τροφής και τον εφοδιασμό ενέργειας. Ελαχιστοποιεί την απώλεια βάρους κατά την διάρκεια του πρώτου τρίτου της γαλακτικής περιόδου και βελτιστοποιεί την σωματική τους κατάσταση. 4 Προλαμβάνει την εμφάνιση μεταβολικών διαταραχών όπως η κέτοση και βελτιώνει τη γονιμότητα μέσα από την αυξημένη παροχή ενέργειας (καλύτερη σωματική κατάσταση, λιγότερες επιστροφές). 4 Αυξάνει την παραγωγή γάλακτος κατά το πρώτο και το δεύτερο τρίμηνο της γαλακτικής περιόδου. 4 Κατά την διάρκεια του τελευταίου τριμήνου, η κατανάλωσή του, δίνει την απαραίτητη σωματική μάζα που χάθηκε λόγω της υψηλής παραγωγής και προετοιμάζει το ζώο για την επόμενη γαλακτική περίοδο. 4 Βελτιώνει την ποιότητα του γάλακτος αυξάνοντας την πρωτεΐνη και το λίπος. 4 Μειώνει τον αριθμό των ζώων που απομακρύνονται από την παραγωγή με τη βελτίωση της υγείας και της ζωτικότητας που επιφέρει. Σε μεγάλης γαλακτοπαραγωγής ζώα 30-50g / αιγοπρόβατο ημερησίως gr ένα μήνα πριν τον τοκετό για αποφυγή της κέτοσης gr ανα αγελάδα/μέρα Συστατικά: Γλυκόζη, Φοινικέλαιο Ανάλυση: 49% O.Λ.Ο., 0% Ο.Α.Ο., 0%Τ, 0% Ινώδεις ουσίες, 50% Ολική ζάχαρη Πρόσθετα / kg: Λεκιθίνη (Ε322), ΒΗΤ (Ε321)

11 αιγοπρόβατα KAI ΑΓΕΛΑΔΕΣ Το Bovifit είναι ειδικό ρόφημα για αιγοπρόβατα και αγελάδες αμέσως μετά τον τοκετό. Bovifit Επιτυγχάνει γρήγορη αποβολή του πλακούντα. Περιέχει ανόργανα στοιχεία για γρήγορη σωματική αποκατάσταση του ζώου μετά τον τοκετό. Έτσι έχουμε αύξηση της κατανάλωσης τροφής, με αποτέλεσμα να παράγεται αυξημένη ποσότητα γάλατος υψηλής διατροφικής αξίας. Γλυκόζη και λακτόζη ως πηγές άμεσα διαθέσιμης ενέργειας για επαναφορά της φυσικής κατάστασης. Μαγιά μπύρας και λιναρόσπορος για ενεργοποίηση της μεγάλης κοιλίας. SANABI+ με βάση την σόδα για πρόληψη εμφάνισης οξέωσης Bovifit 1 Kg 4 Αποκαθιστά την ισορροπία των ηλεκτρολυτών. 4 Βελτιώνει σημαντικά τη φυσική κατάσταση του ζώου. 4 Ανοίγει την όρεξη και αυξάνει την πρόσληψη τροφής ενεργοποιώντας γρηγορότερα την μεγάλη κοιλία. 4 Προλαμβάνει τη μετατόπιση του ηνύστρου λόγω κοιλιακού φόρτου 4 Διασφαλίζει την καλύτερη αρχή για την γαλακτική περίοδο. 4 Εξασφαλίζει την γρήγορη αποβολή του πλακούντα. Θερμοκρασία ανάμειξης: 25-30ο C. Παρασκευάζεται με διάλυση 1kg προϊόντος σε 20 l χλιαρό νερό. Το διάλυμα αυτό παρέχεται σε μία αγελάδα ή σε 10 αιγοπρόβατα (2l/ αιγοπρόβατο) πάντα φρέσκο αμέσως μετά τον τοκετό. Εάν δεν το καταναλώσουν με αυτό τον τρόπο, δίδεται ως χυλός αναμεμιγμένο με πίτυρα και σόγια. Συστατικά: Γλυκός ορός γάλακτος, Αλεύρι λιναρόσπορου, Γλυκόζη, μαγιά μπύρας, Χλωριούχο νάτριο, Βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, Διτανθρακικό νάτριο, Λάδι σόγιας Ανάλυση: 2% O.Λ.Ο., 13% Ο.Α.Ο., 22%Τ, 1% Ινώδεις ουσίες, 0.3% Ca, 0.4% P, 3.2% Na, 0.1% Mg. Πρόσθετα / kg: Δ.Μ. Βιταμίνη Α, Δ.Μ. Βιταμίνη D3, 500 mg Βιταμίνη Ε, 40 mcg Βιοτίνη, 6mg Βιταμίνη Β1, 2mg Βιταμίνη Β2, 2mg Βιταμίνη Β6, 20mg Νικοτινικό οξύ, 5mg Παντοθενικό Ασβέστιο,1mg Φολικό οξύ, 500 Βιταμίνη C, 175mg χολίνη, 40mg Ψευδάργυρο, 30mg Μαγγάνιο, 13mg Χαλκό

12 αιγοπρόβατα KAI ΑΓΕΛΑΔΕΣ Το Fertisan είναι ένα σύμπλεγμα δραστικών ουσιών με β-καροτένια και vit E, για τη βελτίωση της γονιμότητας. Fertisan Περιέχει ιχνοστοιχεία και βιταμίνες, που ενεργοποιούν την γονιμότητα των προβάτων και αγελάδων και βελτιώνουν την υγεία και την ζωτικότητα των αρνιών-μοσχαριών. Fertisan Kg 4 Βελτιώνει το ανοσοποιητικό σύστημα. 4 Υποστηρίζει την ωοθηλακυορηξία και την ωρίμανση των ωαρίων και δυναμώνει τα συμπτώματα του οίστρου. 4 Αυξάνει τα ποσοστά επιτυχίας της σπερματέγχυσης. 4 Προλαμβάνει την ενδομητρίωση και επιτυγχάνει γρήγορη αποβολή του ύστερου. 4 Προστατεύει κατά των πολυκιστικών ωοθηκών. 4 Μειώνει τον αριθμό θνησιγενών και βελτιώνει την υγεία τον νεογέννητων μοσχαριών και αρνιών Γαλακτική περίοδο: Δίνετε 2 φορές το χρόνο για 6 εβδομάδες 5g Fertisan ανά πρόβατο/ημέρα για 6 εβδομάδες 50gr Fertisan ανά αγελάδα /ημέρα Συστατικά Αφυδατωμένη μαγιά μπύρας, Λιναρόσπορος, Ανθρακικό ασβέστιο, *),**),***) Ανάλυση: 23,0% Ο.Α.Ο, 3,0% Ο.Λ.Ο., 3,2% Ινώδεις ουσίες, 34,5% Τέφρα, 9,5% Ασβέστιο, 0,5% Φώσφορο Πρόσθετα ανά kg: Δ.Μ Βιταμίνη Α, mg Βιταμίνη E (DL-a-Tocophe-rolacetat), 7.000mg Βι- Καροτίνη, mg Μαγγάνιο, mg Ψευδάργυρος, 40 mg Σελίνιο, *) με πρόσμιξη ιχνοστοιχείων, **) με πρόσμιξη βιταμινών.

13 αιγοπρόβατα KAI ΑΓΕΛΑΔΕΣ Το Mastitisan είναι ένα σύμπλεγμα δραστικών ουσιών για την βελτίωση της υγείας των μαστών. Mastitisan Περιέχει βιταμίνες και ιχνοστοιχεία που ενισχύουν την υγεία των μαστών και παρεμποδίζουν την εμφάνιση διαφόρων παθήσεων του μαστού. Επίσης έχει την ιδιότητα να μειώνει την διάρκεια προϋπαρχόντων παθήσεων του μαστού. Mastitisan 25 Kg 4 Μειώνει την περιεκτικότητα σωματικών κυττάρων στο γάλα. 4 Ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα των ζώων, βοηθώντας τη θεραπεία εμφανιζόμενων φλεγμονών στους μαστούς. 4 Ενισχύει τον σχηματισμό της Κερατίνης στον μαστό και ενδυναμώνει τους ιστούς που κλείνουν τις θηλές. 4 Αποτελεί αποτελεσματική προστασία κατά των μολύνσεων των μαστών. 4 Προστατεύει από μεταβολικές διαταραχές όπως κέτοση. Γαλακτική περίοδο: 1η 3η ημέρα: Δίνετε 2 φορές το χρόνο για 6 εβδομάδες 5g Mastitisan ανά ζώο/ημέρα. Ξηρά περίοδο: Δίνετε 2,5g Mastitisan για 50 ημέρες ανά ζώο/ημέρα Συστατικά Αφυδατωμένη μαγιά μπύρας, Λιναρόσπορος, Ανθρακικό ασβέστιο, Θειικό μαγνήσιο, *),**),***) Ανάλυση: 12,5% Ο.Α.Ο, 1,7% Ο.Λ.Ο., 1,7% Ινώδεις ουσίες, 24,5% Τέφρα, 5,5% Ασβέστιο, 0,3% Φώσφορο, 0,9% Μαγνήσιο Πρόσθετα ανά kg: mg Βιταμίνη E (DL-a-Tocophe-rolacetat), mg Νικοτινικό οξύ, mg Ψευδάργυρος, 40 mg Σελήνιο, Σορβικό κάλιο Ε202, *) 1,1 Θειάφι, **) με πρόσμιξη ιχνοστοιχείων, ***) με πρόσμιξη βιταμινών.

14 αμνοερίφια Το Sanolac Lamb είναι υποκατάστατο γάλακτος για αμνοερίφια. Sanolac Lamb Περιέχει 24% ακατέργαστη πρωτεΐνη υψηλής πεπτικότητας, προερχόμενη από γάλα και παράγωγα γάλακτος για βέλτιστη απορροφητικότητα και αποφυγή τυμπανισμών Φυτικά λίπη υψηλής διατροφικής αξίας, με σημείο τήξης κάτω από την θερμοκρασία του σώματος. Υψηλής πεπτικότητας παράγωγα σόγιας Βιταμίνη C για ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού. Προβιοτικά που ρυθμίζουν την πέψη και αποκαθιστούν μια υγιή μικροχλωρίδα. Αποξηραμένη μαγιά μπύρας που αυξάνει την όρεξη και την δραστηριότητα της μεγάλης κοιλίας και λειτουργεί ως πρωτεΐνη μεγάλης διατροφικής αξίας. Sanolac Lamb 25 Kg 4 Εξασφαλίζει την υγεία, αντοχή και δύναμη των αμνοεριφίων. 4 Είναι εύκολα αποδεκτό ως τροφή από όλα τα αμνοερίφια. 4 Εξασφαλίζει αυξημένη πρόσληψη τροφής και γρήγορη ανάπτυξη. 4 Διασφαλίζει διατροφή χωρίς πεπτικά προβλήματα 4 Διασφαλίζει καλή πέψη 4 Βοηθά την διέγερση της μεγάλης κοιλίας. Θερμοκρασία ανάμιξης: 40 C - 45 C. Αρνιά: 220 g Sanolac Lamb για κάθε λίτρο Νερό Κατσίκια: 180 g Sanolac Lamb για κάθε λίτρο Νερό Θερμοκρασία ταΐσματος: Το Sanolac Lamb πρέπει να ταΐζεται σε θερμοκρασία 38 C. 1η 7η Ημέρα: πρωτόγαλα 8η 21η Ημέρα: 2 l ημερησίως κατανεμημένο σε 2-3 γεύματα. 22η 42η Ημέρα: 1,5 l ημερησίως κατανεμημένο σε 1-2 γεύματα Πρόταση:Από την 2η εβδομάδα να προσφέρετε συμπύκνωμα Lemmi και να φροντίζετε να υπάρχει διαθέσιμο φρέσκο πόσιμο νερό. Συστατικά: Φυτικά λίπη/έλαια, Γλουτένη σίτου, Γλυκός ορός γάλακτος, Ορός γάλακτος με μειωμένη περιεκτικότητα σε σάκχαρα και τέφρα,, Μαγιά μπύρας, Μυρμηκικό ασβέστιο, L-Λυσίνη μονουδροχλωρική, Βιταμίνες, Ιχνοστοιχεία Ανάλυση: 24% O.A.O., 24% O.Λ.Ο., 8,3% T, 1,8% Λυσίνη, 0,3% Μεθιονίνη, 1% Ινώδεις ουσίες, 1% Ca, 0,7% P, 0,2% Mg. Πρόσθετα / kg: Δ.Μ.. Βιταμίνη Α, Δ.Μ. Βιταμίνη D3, 100 mg Βιταμίνη Ε (DL-a-tocopherolacetate), 100 mg Βιταμίνη C, 10 mg Βιταμίνη Β1, 10 mg Βιταμίνη Β2, 5 mg Βιταμίνη Β6, 25 mcg Βιταμίνη Β12, 30 mg Νικοτινικό οξύ, 20mg Παντοθενικό ασβέστιο, 1mg Φολικό οξύ, 200 mcg Βιοτίνη, 900 mg Χολίνη, 140mg Σίδηρο

15 αμνοερίφια Το Lemmi 7,5 GR είναι συμπύκνωμα για αμνοερίφια Lemmi 7.5 GR Lemmi Kg Περιέχει ευκολόπεπτη χονδροειδή τροφή που προωθεί την ανάπτυξη των προστομάχων και προετοιμάζει άριστα τα ζώα για τη λήψη αποκλειστικά στερεάς τροφής. Ευκολόπεπτους υδρογονάνθρακες και γαλακτικά στοιχεία (λίπος, πρωτεΐνη, λακτόζη) που χρησιμοποιούνται στην βιομηχανία τροφίμων και προσφέρουν μεγάλες ποσότητες ενέργειας και θρεπτικών συστατικών Μαγιά που αυξάνει την όρεξη και τη δραστηριότητα της μεγάλης κοιλίας ενώ αποτελεί πρωτεΐνη μεγάλης βιολογικής αξίας. Λιναρόσπορο πολύ καλής ποιότητας που εμποδίζει την εμφάνιση πεπτικών διαταραχών. Υψηλής βιολογικής αξίας και πεπτικότητας πρωτεΐνη γάλακτος και σόγιας Συνδυασμό βιταμινών και δραστικών ουσιών που αυξάνουν την ανοσολογική ανταπόκριση των αμνοεριφίων και υποστηρίζουν με τον καλύτερο τρόπο τον μεταβολισμό τους. Η γεύση του μοιάζει με την γεύση του γάλακτος Sanolac Lamb και περιέχει τα ίδια συστατικά όπως γάλα, μαγιά, λιναρόσπορο. 4 Είναι εύκολα αποδεκτό από όλα τα αμνοερίφια ως τροφή λόγω της μοναδικής του γεύσης 4 Αυξάνει την πρόσληψη τροφής και την ανάπτυξη της μεγάλης κοιλίας 4 Μειώνει τη διάρκεια της γαλουχίας (λήψη γάλακτος) και έτσι μειώνει το κόστος που απαιτείται για την ανάπτυξη των αμνοεριφίων 4 Εξασφαλίζει τη γρήγορη ανάπτυξη των αμνοεριφίων και τη σταθερή αύξηση του βάρους τους. 4 Εφοδιάζει με εύπεπτες τροφές και εμποδίζει την εμφάνιση πεπτικών διαταραχών 4 Βοηθά τον παραγωγό στην κατάρτιση απλών μιγμάτων 4 Εξασφαλίζει μειωμένο στρες στον απογαλακτισμό και μεγάλη αύξηση βάρους σε παρατεταμένη πάχυνση. Ο στόχος είναι να φτάσει να τρώει 300gr συμπηκνωμάτων την ημέρα για να απογαλακτιστεί. Συνιστάται μέχρι τον 4ο μήνα.10% Lemmi 10 7,5% Lemmi 10 20% σογιάλευρο 35% κριθάρι 37,5% σιτάρι / αραβόσιτο Συστατικά Lemmi 7,5: Ανθρακικό ασβέστιο, Πρωτεΐνη σόγιας, Προϊόντα και υποπροϊόντα αρτοβιομηχανίας, Λιναρόσπορος, Μαγιά, Χλωριούχο νάτριο, Φωσφορικό μονοασβέστιο, Γλυκός ορός γάλακτος σε σκόνη, Πίτυρα σιταριού, Οξείδιο του μαγνησίου, Βιταμίνες, Ιχνοστοιχεία. Ανάλυση: 2,1% Ο.Λ.Ο., 2.1% Ο.Α.Ο., 1,3% λυσίνη, 40% Τ, 2.4% ινώδης ουσίες, 8,2%Ca, 2%P, 3,3%Na, 1,2%Mg, 5,8MJ ME- cattle Πρόσθετα / kg: Δ.Μ. Βιταμίνη Α, Δ.Μ. Βιταμίνη D3, 2000 mg Βιταμίνη Ε (DL-atocopherolacetate),20mg Bιταμίνη K3 (menadion-natrium-bisulfite), 400mg Βιταμίνη C, 213mg Βιταμίνη Β1, 13mg Βιταμίνη Β2, 24 Βιταμίνη Β6, 200mcg Βιταμίνη Β12, 80mg Παντοθενικό ασβέστιο, 200 mg Νικοτινικό οξύ, 4mg Φολικό οξύ, 2500mcg Βιοτίνη, 5450 mg Χολίνη, 1685mg Σίδηρο, 0.8*109 KBE Αντισώματα εναντίον του εντερόκοκκου (NCIMB 11181) No15, 1500 mg Ψευδαργύρου, 1500 mg Μαγγανίου, 40 mg Ιώδιο, 8 mg Κοβάλτιο, 0.4mg Σελήνιο.

16

Διατρέφοντας τους Σκύλους με τον Σωστό Τρόπο. Το εκτενές πρόγραμμα διατροφής Meradog για την υγιή ζωή του σκύλου

Διατρέφοντας τους Σκύλους με τον Σωστό Τρόπο. Το εκτενές πρόγραμμα διατροφής Meradog για την υγιή ζωή του σκύλου Διατρέφοντας τους Σκύλους με τον Σωστό Τρόπο Το εκτενές πρόγραμμα διατροφής Meradog για την υγιή ζωή του σκύλου Μακροζωία του σκύλου Μακροζωία του σκύλου Ο οδηγός αυτός περιγράφει ακριβώς τη φιλοσοφία

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΝΟΛΟΓΙΟ ΥΠΕΡΤΡΟΦΕΣ SUPER FOODS ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ. Εκλεκτοί οίνοι επιλεγμένα μπαχαρικά και βότανα

ΟΙΝΟΛΟΓΙΟ ΥΠΕΡΤΡΟΦΕΣ SUPER FOODS ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ. Εκλεκτοί οίνοι επιλεγμένα μπαχαρικά και βότανα ΟΙΝΟΛΟΓΙΟ ΥΠΕΡΤΡΟΦΕΣ SUPER FOODS ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ Εκλεκτοί οίνοι επιλεγμένα μπαχαρικά και βότανα Γεωργίου Ζωγράφου 58 210/7488012 what s up 6982341903 Delivery κάθε μέρα από της 18:00 έως τις 23:00 Και

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΧΟΛΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ. ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΚΛΙΝΙΚΟΣ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ- ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΣ, MSc

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΧΟΛΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ. ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΚΛΙΝΙΚΟΣ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ- ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΣ, MSc ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΧΟΛΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΚΛΙΝΙΚΟΣ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ- ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΣ, MSc ΣΤΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΒΕΛΗ ΚΛΙΝΙΚΟΣ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ- ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ, BSc ΑΘΗΝΑ 2014 Μέρος

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΕΡΤΡΟΦΕΣ SUPERFOODS

ΥΠΕΡΤΡΟΦΕΣ SUPERFOODS ΥΠΕΡΤΡΟΦΕΣ 1 2 ΥΠΕΡΤΡΟΦΕΣ 3 Στην appetite for health ειδικευόμαστε στην εισαγωγή, τυποποίηση και διανομή φυσικών προϊόντων, βιολογικών και συμβατικών. Σημαντικό κομμάτι των προϊόντων μας είναι οι υπερτροφές,

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ (Τ.Ε.Ι.) ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ (Τ.Ε.Ι.) ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ (Τ.Ε.Ι.) ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΒΑΣΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Έκδοση 2 η Σωτήριος Κανδρέλης Καθηγητής ΤΕΙ Χρήστος

Διαβάστε περισσότερα

Hippophae Rhamnoides. Ιπποφαές Eυβοίας

Hippophae Rhamnoides. Ιπποφαές Eυβοίας Ιπποφαές Eυβοίας Hippophae Rhamnoides Στον κατάλογο των φυτών με γνωστές στην σύγχρονη επιστήμη φαρμακευτικές ιδιότητες το Ιπποφαές κατέχει μια από τις πιο διακεκριμένες θέσεις.το ιπποφαές είναι από τα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ Ο.Ε.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ Ο.Ε. ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ Ο.Ε. Λ. Αλεποχωρίου & Ανωνύμου Μέγαρα Αττικής Τ.Κ.: 19 100 Τηλ.: 22960-81640 Φαξ: 22960-27499 e-mail: info@ktiniatriki.gr PRODUCER: VAFO PRAHA s.r.o. Chrášťany

Διαβάστε περισσότερα

H FM GROUP ΜΕΤΑ ΑΠΌ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΔΟΚΙΜΩΝ

H FM GROUP ΜΕΤΑ ΑΠΌ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΔΟΚΙΜΩΝ H FM GROUP ΜΕΤΑ ΑΠΌ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΔΟΚΙΜΩΝ ΠΑΡΟΥΖΙΑΖΕΙ ΈΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ ΤΟΝ ΚΑΦΕ AURILE ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΦΕ Ο καφές είναι αγροτικό, εισαγόμενο και χρηματιστηριακό προϊόν. Αποτελεί το

Διαβάστε περισσότερα

Βάλτε τις SUPER ΤΡΟΦΕΣ στην ζωή σας και στην διατροφή σας και εξασφαλίστε τα οφέλη τους για την υγεία και την ευεξία σας.

Βάλτε τις SUPER ΤΡΟΦΕΣ στην ζωή σας και στην διατροφή σας και εξασφαλίστε τα οφέλη τους για την υγεία και την ευεξία σας. ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ Οι SUPER ΤΡΟΦΕΣ είναι μια ειδική κατηγορία τροφίμων που βρίσκονται στη φύση, τα παίρνουμε από αυτήν και με ελάχιστη ή και καθόλου επεξεργασία τα καταναλώνουμε σαν τροφές. Οι SUPER ΤΡΟΦΕΣ δεν

Διαβάστε περισσότερα

Λόγοι που βοήθησαν τη ραγδαία εξέλιξη της καλλιέργειας Σουλτανίνας.

Λόγοι που βοήθησαν τη ραγδαία εξέλιξη της καλλιέργειας Σουλτανίνας. Καλλιέργεια Σουλτανίνας Ποικιλία τριπλής χρήσης με κύρια κατεύθυνση την παράγωγή ξηρής σταφίδας και δευτερευόντως την παραγωγή (5%) επιτραπέζιων σταφυλιών. Ευκαιριακά οινοποιούνται μικροποσότητες. Η ποικιλία

Διαβάστε περισσότερα

ΗΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΔΡΟΜΕΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ. ΣΔΥΑ 20 Φεβρουαρίου 2006

ΗΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΔΡΟΜΕΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ. ΣΔΥΑ 20 Φεβρουαρίου 2006 ΗΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΔΡΟΜΕΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ ΣΔΥΑ 20 Φεβρουαρίου 2006 ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΚΛΙΝΙΚΟΣ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ - ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΙΔΩΝ > ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΘΙΣΤΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Από τον Στέλιο Πανταζή. Συµπληρώµατα διατροφής για αθλητές

Από τον Στέλιο Πανταζή. Συµπληρώµατα διατροφής για αθλητές Από τον Στέλιο Πανταζή Συµπληρώµατα διατροφής για αθλητές Από τον Στέλιο Πανταζή Συµπληρώµατα διατροφής για αθλητές Bιογραφικό σηµείωµα Γεννήθηκα το 1975 στους Αγ. Αναργύρους. Τα πρώτα χρόνια της εκπαίδευσής

Διαβάστε περισσότερα

2. ΠΕΠΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΟΜΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΕΠΤΙΚΟΥ

2. ΠΕΠΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΟΜΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΕΠΤΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2 2. ΠΕΠΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Για να διατηρηθεί η ζωή, να εξασφαλιστούν δηλαδή οι δομές και οι λειτουργίες της, χρειάζεται ενέργεια. Ο άνθρωπος εξασφαλίζει την απαραίτητη γι' αυτόν ενέργεια με τη διάσπαση

Διαβάστε περισσότερα

Η ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ (ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ)

Η ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ (ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ) ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΧΟΛΗ ΣΕΥΠ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ Η ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ (ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ) ΣΠΟΥΔΑΣΤΡΙΕΣ: ΑΛΕΒΥΖΑΚΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

1993 Eισάγει τα Vegicaps. 1975 Παρουσιάζει την VM75 την 1η πολυβιταμίνη με χηλικά μέταλλα. 1982 Η πρώτη πλήρης σειρά αμινοξέων ελεύθερης μορφής (L)

1993 Eισάγει τα Vegicaps. 1975 Παρουσιάζει την VM75 την 1η πολυβιταμίνη με χηλικά μέταλλα. 1982 Η πρώτη πλήρης σειρά αμινοξέων ελεύθερης μορφής (L) H SOLGAR ιδρύθηκε το 1947 όταν δύο φαρμακοποιοί και ένας ολιστικός ιατρός μοιράστηκαν το ίδιο όραμα: να καταφέρουν να προλαμβάνουν τις ασθένειες χρησιμοποιώντας βιταμίνες και μέταλλα, αντί να τις θεραπεύουν

Διαβάστε περισσότερα

Διαφάνειες Παραδόσεων Χημείας Τροφίμων 2014-15. Ιωάννης Ρούσσης

Διαφάνειες Παραδόσεων Χημείας Τροφίμων 2014-15. Ιωάννης Ρούσσης Διαφάνειες Παραδόσεων Χημείας Τροφίμων 2014-15 Ενότητα Α Εισαγωγή στη Χημεία Τροφίμων, Εισαγωγή στη Διατροφή Ενότητα Β Συστατικά των Τροφίμων Ενότητα Γ Χημεία των διαφόρων Τροφίμων Ενότητα Δ Εισαγωγή στην

Διαβάστε περισσότερα

ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ. ΜΥΣΤΙΚΑ - ΕΓΓΥΗΣΗ για να μην ξαναπάρετε τα κιλά που χάσατε

ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ. ΜΥΣΤΙΚΑ - ΕΓΓΥΗΣΗ για να μην ξαναπάρετε τα κιλά που χάσατε 001_EXOF _MANA DIATROFHS 6/24/15 1:09 PM Page 1 ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΙΟΥΝΙΟΣ 2015 ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΕΞΙΑ Το τραπέζι του καλοκαιριού από το Α έως το Ω Τι πρέπει να περιλαμβάνει

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ... 1 1 ΠΡΟΛΟΓΟΣ... 5 2 ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 6 3 ΑΡΝΗΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ... 10 4 ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΥΓΕΙΑΣ... 32

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ... 1 1 ΠΡΟΛΟΓΟΣ... 5 2 ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 6 3 ΑΡΝΗΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ... 10 4 ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΥΓΕΙΑΣ... 32 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ... 1 1 ΠΡΟΛΟΓΟΣ... 5 2 ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 6 3 ΑΡΝΗΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ... 10 3.1 ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΣΚΗΣΗΣ... 10 3.2 ΧΡΟΝΙΑ ΑΦΥΔΑΤΩΣΗ... 11 3.3 ΧΡΟΝΙΑ ΟΞΕΩΣΗ... 17 3.4 ΟΞΕΙΔΩΤΙΚΟ ΣΤΡΕΣ... 25 3.5 ΧΡΟΝΙΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

«ESCAPE: Μία εκπαιδευτική Αθλητική Πρόκληση για την ενίσχυση της αυτογνωσίας των μαθητών»

«ESCAPE: Μία εκπαιδευτική Αθλητική Πρόκληση για την ενίσχυση της αυτογνωσίας των μαθητών» 6 ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ «ESCAPE: Μία εκπαιδευτική Αθλητική Πρόκληση για την ενίσχυση της αυτογνωσίας των μαθητών» ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΑΘΛΗΤΗ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ ΠΑΤΡΑ, 2013 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ\ 1)

Διαβάστε περισσότερα

πρωτεΐνες (κρέας, φασόλια και ψάρια)

πρωτεΐνες (κρέας, φασόλια και ψάρια) ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΙΑΤΡΟΦΗ Α. Παπασπύρου, MSc, Ζ. Παφίλη, MSc, PhD, Γ. Μπογδάνης, MSc, PhD ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ 1. Τι πρέπει να τρώµε; 2. Πόσες θερµίδες πρέπει να παίρνουµε την ηµέρα; 3. Επιτρέπεται να πίνουµε νερό κατά τη

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΔΡΙΚΗ ΥΠΟΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

ΑΝΔΡΙΚΗ ΥΠΟΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΑΝΔΡΙΚΗ ΥΠΟΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Ανδρική υπογονιμότητα ονομάζεται η ανικανότητα επίτευξης εγκυμοσύνης μετά από ένα χρόνο ελεύθερης σεξουαλικής επαφής. Η αρχική εξέταση του σπέρματος γίνεται για να αξιολογηθεί

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΤΑΜΙΝΗ Β ΠΗΓΕΣ- Ι ΙΟΤΗΤΕΣ- ΧΗΜΕΙΑ

ΒΙΤΑΜΙΝΗ Β ΠΗΓΕΣ- Ι ΙΟΤΗΤΕΣ- ΧΗΜΕΙΑ ΑΛΕΞΑΝ ΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ - ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΒΙΤΑΜΙΝΗ Β ΠΗΓΕΣ- Ι ΙΟΤΗΤΕΣ- ΧΗΜΕΙΑ ΣΠΟΥ ΑΣΤΡΙΕΣ: ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Γράφει: Εύα Ζιώζιου, Διατροφολόγος - Διαιτολόγος - Επιστήμων Τροφίμων ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΑΚΟΗ

Γράφει: Εύα Ζιώζιου, Διατροφολόγος - Διαιτολόγος - Επιστήμων Τροφίμων ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΑΚΟΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΑΚΟΗ Τα τελευταία 20 χρόνια έχει αυξηθεί η απώλεια ακοής ακόμα και σε νεαρά άτομα. Η απώλεια της ακοής εμφανίζεται όταν η διέλευση των ηχητικών κυμάτων στον εγκέφαλο είναι μειωμένη. Το ακουστικό

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΩΝ ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΗΣ ΣΤΑ ΑΡΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΩΝ ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΗΣ ΣΤΑ ΑΡΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΩΝ ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΗΣ ΣΤΑ ΑΡΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΓΑΛΑΝΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Επιβλέπων καθηγητής : Γεωργόπουλος

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΥΤΕΡΟ ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΟΡΓΑΝΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΥΤΕΡΟ ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΟΡΓΑΝΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΥΤΕΡΟ ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΟΡΓΑΝΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ Θρεπτικά Συστατικά Η ποιοτική διαφορά µεταξύ των τροφών, έγκειται στη περιεκτικότητα τους σε Θρεπτικά Συστατικά. Για να καταλάβει κανείς, αρκεί να συνειδητοποιήσει

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΟΥΝ ΤΗΝ ΑΥΠΝΙΑ

ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΟΥΝ ΤΗΝ ΑΥΠΝΙΑ ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΟΥΝ ΤΗΝ ΑΥΠΝΙΑ Πολλοί άνθρωποι, ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας, παραπονούνται ότι έχουν πρόβλημα ύπνου κάποια περίοδο της ζωής τους, μικρή ή μεγάλη. Το φαινόμενο αυτό παρατηρείται όταν

Διαβάστε περισσότερα

magazine ΣΤΑΘΕΡΑ ΤΟ 1 ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΦΥΤΙΚΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ SUPERFOODS ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΤΕ ΤΑ! «επιστροφή στη φύση»

magazine ΣΤΑΘΕΡΑ ΤΟ 1 ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΦΥΤΙΚΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ SUPERFOODS ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΤΕ ΤΑ! «επιστροφή στη φύση» Το περιοδικό των κορυφαίων συμπληρωμάτων διατροφής! ΤΕΥΧΟΣ 07 magazine TO 2008 2014 / 6 ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΤΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΕΝΑ ΦΥΣΙΚΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, ΠΑΡΤΕ ΕΝΑ SUPERFOODS ΚΑΝΟΥΝ

Διαβάστε περισσότερα

Μητέρα και Μωρό. Πρακτικές Συμβουλές για το Φυσικό Θηλασμό

Μητέρα και Μωρό. Πρακτικές Συμβουλές για το Φυσικό Θηλασμό Μητέρα και Μωρό Πρακτικές Συμβουλές για το Φυσικό Θηλασμό Μαμά, υπάρχει κάτι περισσότερο από αγάπη στο γάλα σου. Η περίοδος του θηλασμού είναι πολύ σημαντική τόσο για το μωρό όσο και για την μητέρα. Για

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΤΑΜΙΝΗ D Γιατί είναι πολύτιμη;

ΒΙΤΑΜΙΝΗ D Γιατί είναι πολύτιμη; T. 12 - ΣΕΠ. - ΟΚΤ. 2013...για να ζω καλύτερα! ΜΑΛΛΙΑ Μυστικά για λάμψη και ζωντάνια ΚΩΝ/ΝΟΣ ΞΕΝΟΣ Βήματα Yγείας & Eυεξίας ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ Kαι τίποτα δεν σε σταματά... ΒΙΤΑΜΙΝΗ D Γιατί

Διαβάστε περισσότερα

Ενίσχυση Προγράµµατος Μαθηµάτων Επιλογής. Τµήµατος Γεωπονίας

Ενίσχυση Προγράµµατος Μαθηµάτων Επιλογής. Τµήµατος Γεωπονίας Ενίσχυση Προγράµµατος Μαθηµάτων Επιλογής Τµήµατος Γεωπονίας 3 ος Ολοκληρωµένος Κύκλος Μαθηµάτων Νέες Τεχνολογίες στις Γεωπονικές Επιστήµες Τίτλος Μαθήµατος: Τεχνολογία Ζωοτροφών ιδάσκων: Μπάλιος Ι. ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ

Διαβάστε περισσότερα