Ευχόµαστε ο καινούργιος χρόνος να φέρει ειρήνη, αγάπη, αισιοδοξία και έναν όλο και καλύτερο

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Ευχόµαστε ο καινούργιος χρόνος να φέρει ειρήνη, αγάπη, αισιοδοξία και έναν όλο και καλύτερο"

Transcript

1 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚ ΟΣΗ ΤΕΥΧΟΣ 124 ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ - ΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2010 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ Ευχόµαστε ο καινούργιος χρόνος να φέρει ειρήνη, αγάπη, αισιοδοξία και έναν όλο και καλύτερο κόσµο Αγαπητοί Απόφοιτοι, Το να εύχεται κανείς Όλο και Καλύτερα ακούγεται στις µέρες µας, τουλάχιστον άκοµψο. Όµως εµείς επιµένουµε ότι παραµένει µονόδροµος και µοναδική µας διέξοδος, η θετική µας µατιά. Κατ αρχήν να δούµε τι θα γίνει αν αποδεχθούµε το πρόβληµα, ως αδιέξοδο, θα διορθώσουµε έτσι κάτι; Ή θα οδηγηθούµε στην καταστροφή; Το πρόβληµα το αναγνωρίζουµε γιατί είναι το σηµείο εκκίνησης µας για να φύγουµε απ αυτό. Είναι όµως απαραίτητο και πρωταρχικό να γνωρίζουµε που θέλουµε να πάµε. Να µπορούµε να διατυπώσουµε τη λύση. εν είµαι σίγουρος αγαπητοί φίλοι αν όλοι ξέρουµε τη λύση. Φοβάµαι πως οι περισσότεροι όταν µιλάνε για λύση, εννοούν να επανέλθουµε στην προηγούµενη κατάσταση της επίπλαστης αφθονίας. Η λύση είναι η πραγµατική αφθονία που µπορούµε και δικαιούµαστε να ζούµε µέσα από την ενεργοποίηση των δηµιουργικών µας σκέψεων, ιδεών και πράξεων. Αφθονία δηµιουργούµε όταν εστιαζόµαστε στις πραγµατικές µας ανάγκες και τις καλύπτουµε. Όταν η φαντασία µας ανοίγει νέους δρόµους στην παραγωγικότητά µας. Όταν δεν αναζητούµε τρόπους απόδρασης από µια δουλειά που µας κουράζει και µας αναγκάζει να σπαταλάµε χρόνο και χρήµατα για να ισορροπήσουµε τις εντάσεις που δηµιουργούνται επειδή το συναίσθηµα µας συγκρούεται µε τη λογική µας. Αφθονία δηµιουργούµε όταν αγαπάµε αυτό που κάνουµε επειδή απλά το κάνουµε και όχι για το αποτέλεσµα του. Αφθονία δηµιουργούµε όταν οι υπηρεσίες που προσφέρουµε έχουν κοινό παρονοµαστή το µεράκι και την αγάπη.

2 Όλο και Καλύτερα Νέα 2 Να ξαναθέσουµε ερωτήσεις στον εαυτό µας, για το τι θέλουµε πραγµατικά. Οι απαντήσεις να είναι από την καρδιά και όχι από το µυαλό µας. Όταν η καρδιά θέλει «αναγκάζει» το νου και βρίσκει τρόπους. Ο νους µας, που λειτουργεί σαν φυσικό ΙΝΤΕΡΝΕΤ βρίσκει τις πληροφορίες που χρειαζόµαστε κάθε φορά, αρκεί να είµαστε συντονισµένοι στη συχνότητα ΑΛΦΑ και να χρησιµοποιούµε τις τεχνικές µε το σωστό τρόπο. Αν επιτρέπετε στην αµφιβολία και την άρνηση να στριφογυρίζουν στο νου σας, όλα τα παραπάνω θα σας φαίνονται ουτοπίες και χιλιάδες εµπόδια ξαφνικά θα ξεπετάγονται µπροστά σας, για να µπορεί ο εγκέφαλός σας να «κάθεται στ αυγά του», που τόσο του αρέσουν, γιατί απλά τα ξέρει. Αν όµως αυτό που θέλει η ψυχή σας το κάνετε όνειρο και µπείτε µέσα στη µεγάλη εικόνα στο νου σας, τότε χιλιάδες ιδέες θα σας κατακλύσουν, το σώµα σας θα πληµµυρίσει µε ενδορφίνες, σεροτονίνη και ντοπαµίνη, η διάθεση σας θα αλλάξει και η δηµιουργικότητά σας θ ανέβει στα ύψη. Τότε θα αρχίσουν να συµβαίνουν συµπτώσεις και οι συµπτώσεις να ξέρετε είναι η υπογραφή του Θεού όταν δεν θέλει να υπογράψει µε το όνοµα του. Εσείς όµως τότε ξέρετε ότι είστε στο σωστό δρόµο. Ελάτε αγαπητοί φίλοι σε µια από τις εισαγωγικές διαλέξεις που κάνουµε κάθε πρώτη Τετάρτη του µήνα ( 5 Ιανουαρίου, 2 Φεβρουαρίου, 2 Μαρτίου) στις 6µ.µ. στο Ξενοδοχείο Μουσείο (πίσω από το Πολυτεχνείο Μπουµπουλίνας 16 Εξάρχεια ) και φέρτε και τους φίλους σας. Ακολουθεί συγκέντρωση αποφοίτων µε οµαδική άσκηση προγραµµατισµού µ εκπληκτικά αποτελέσµατα. Την πρώτη Τετάρτη του χρόνου 5 Ιανουαρίου θα προγραµµατίσουµε το 2011 µήνα µε το µήνα. Σας Περιµένω και σας ΦΤΑΣΕ ΟΠΟΥ Ε ΜΠΟΡΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑ!!! Φτάσε όπου µπορείς παιδί µου είπε ο γέρο Κρητικός στο εγγονάκι του, που του ζήτησε µια Κρητική προσταγή. Το εγγονάκι δεν ικανοποιήθηκε µε την απάντηση και ζητάει µια πιο δυνατή προσταγή. Φτάσε όπου δε µπορείς παιδί µου. Εύχοµαι έναν Όλο και Καλύτερο Χρόνο Μεταξάτος Παναγιώτης Φαίνεται πως είναι γραµµένο στο DNA µας. Μας το κληροδότησαν οι πρόγονοι µας γιατί κι εκείνοι έφτασαν όπου δε µπορούσαν. Απορεί ο κόσµος µε τους Αρχαίους..πως µπόρεσαν! Η απάντηση: Ήταν Έλληνες!!! Η ιστορία επαναλαµβάνεται και στην περίπτωση µας έχει επαναληφθεί πολλές φορές. Οι κρίκοι της αλυσίδας δυνατοί. Κρατά ο ένας τον άλλο σφικτά. Επανάσταση του Έκαναν αυτό που δε µπορούσαν. Ήταν Έλληνες. εύτερος Παγκόσµιος Πόλεµος. Έκαναν αυτό που δε µπορούσαν. Ήταν Έλληνες. Ολυµπιάδα 2004, Ευρωπαϊκό Κύπελλο. Έκαναν αυτό που δε µπορούσαν. Ήταν Έλληνες Θα κάνουν αυτό που δε µπορούν. Είναι Έλληνες. Λες και επίτηδες φτάνουµε στην άβυσσο, πιο βαθιά απ όλους, για να τιναχθούµε ψηλά και από τις στάχτες να ξαναγεννηθούµε. Θέλουµε και για µας να πουν: Έφθασαν εκεί που δε µπορούσαν γιατί είναι Έλληνες. εν έχω άλλη ευχή για το Να φθάσουµε εκεί που δε µπορούµε. Γιατί είµαστε Έλληνες. Παναγής Μεταξάτος

3 Όλο και Καλύτερα Νέα 3 ΕΚ ΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΥΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2011 ΙΑΛΕΞΕΙΣ Τετάρτη 5 Ιανουαρίου, Οι δύο πρώτες ώρες του Σεµιναρίου Silva Life System Ξενοδοχείο ΜΟΥΣΕΙΟ Μπουµπουλίνας 16 ΕΙΣΟ ΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΧΑΝΙΑ Τετάρτη 12 Ιανουαρίου, Οι δύο πρώτες ώρες του Σεµιναρίου Silva Life System Ξενοδοχείο ΣΑΜΑΡΙΑ ΕΙΣΟ ΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΡΟ ΟΣ ευτέρα 17 Ιανουαρίου, Οι δύο πρώτες ώρες του Σεµιναρίου Silva Life System ΑΚΤΑΙΟ ΕΙΣΟ ΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΑΙ ΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕΘΟ ΟΥ ΣΙΛΒΑ Ιανουαρίου, 10:00 18:00 Πρωτεσιλάου 26, Βύρωνας SILVA STRESS MANAGEMENT Σεµινάριο για τη διαχείριση του στρες ευτέρα 24 Ιανουαρίου 16:00 22:00 Ξενοδοχείο ΜΟΥΣΕΙΟ, Μπουµπουλίνας 16 & Τοσίτσα, Πίσω από το Πολυτεχνείο. ΠΕΙΡΑΙΑΣ SILVA STRESS MANAGEMENT Σεµινάριο για τη διαχείριση του στρες Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 16:00 22:00 Α ΕΛΦΟΤΗΤΑ ΚΕΦΑΛΛΗΝΩΝ & ΙΘΑΚΗΣΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Γρηγορίου Λαµπράκη 144 Πασαλιµάνι ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Σεµινάριο ιαίσθησης SILVA INTUITION SYSTEM Ιανουαρίου, 15:00-22:00 & , Ιουστινιανού 11 & Βενιζέλου (Start Life) ΧΑΝΙΑ Σεµινάριο SILVA LIFE SYSTEM Ιανουαρίου Σάββατο 15:00-22:00, Κυριακή 10:00-22:00 Ξενοδοχείο ΚΥ ΩΝ ΡΟ ΟΣ Σεµινάριο SILVA LIFE SYSTEM Ιανουαρίου Κυριακή 10:00-22:00, ευτέρα 15:00-22:00, ΑΚΤΑΙΟ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2011 ΙΑΛΕΞΕΙΣ Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου, Οι δύο πρώτες ώρες του Σεµιναρίου Silva Life System. Ξενοδοχείο ΜΟΥΣΕΙΟ Μπουµπουλίνας 16 Όπισθεν Πολυτεχνείου - ΕΙΣΟ ΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΕΡΚΥΡΑ ευτέρα 14 Φεβρουαρίου, Οι δύο πρώτες ώρες του Σεµιναρίου Silva Life System. ΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ Σεµινάριο Silva Life System 5-6 Φεβρουαρίου Σάββατο 10:00-20:00, Κυριακή 10:00-21:00 Ξενοδοχείο ΜΟΥΣΕΙΟ, Μπουµπουλίνας 16 & Τοσίτσα, Πίσω από το Πολυτεχνείο.

4 Όλο και Καλύτερα Νέα 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2011 ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑ Σεµινάριο Silva Life System Φεβρουαρίου Σάββατο 15:00-22:00, Κυριακή 10:00-22:00 ΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ» Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου, Στα γραφεία µας, Πρωτεσιλάου 26 Βύρωνας ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ «ΜΑΓΙΚΟΣ ΠΩΛΗΤΗΣ» Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου, Στα γραφεία µας, Πρωτεσιλάου 26 Βύρωνας Εκπαίδευση HYPNOVISION Φεβρουαρίου 2011 Σάββατο , Κυριακή & ευτέρα 16:00-22:00 Πρωτεσιλάου 26, Βύρωνας ΜΑΡΤΙΟΣ 2011 ΙΑΛΕΞΕΙΣ Τετάρτη 2 Μαρτίου, Οι δύο πρώτες ώρες του Σεµιναρίου Silva Life System. Ξενοδοχείο ΜΟΥΣΕΙΟ, Μπουµπουλίνας 16 & Τοσίτσα, Πίσω από το Πολυτεχνείο. ΕΙΣΟ ΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ Σεµινάριο SILVA LIFE SYSTEM Μαρτίου 2011 Σάββατο 15:00-22:00, Κυριακή 10:00-21:00 Ξενοδοχείο ΜΟΥΣΕΙΟ, Μπουµπουλίνας 16 & Τοσίτσα, Πίσω από το Πολυτεχνείο. Σεµινάριο ιαίσθησης SILVA INTUITION SYSTEM Μαρτίου & 10:00-21:00 REGENESIS, Περικλή Σταύρου & Μπάκου στον κόµβο Κατεχάκη. (Μετρό Πανόρµου) ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ 5 Ιανουαρίου, 2 Φεβρουαρίου, 3 Μαρτίου, 6 Απριλίου, 4 Μαίου, 1 Ιουνίου 8:00µ.µ. 10:00µ.µ. Ξενοδοχείο ΜΟΥΣΕΙΟ, Μπουµπουλίνας 16 & Τοσίτσα (όπισθεν Πολυτεχνείου) Την πρώτη Τετάρτη κάθε µήνα αµέσως µετά το δωρεάν ενηµερωτικό δίωρο του σεµιναρίου ακολουθεί συνάντηση για τους αποφοίτους των σεµιναρίων της Μεθόδου Σίλβα. Οι απόφοιτοι µπορούν να συµµετέχουν κατά οµάδες σε κύκλους αυτοβοήθειας στους οποίους µπορούν να δουλεύουν το στόχο τους για καλύτερα και πιο γρήγορα αποτελέσµατα. Έχουν επίσης την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις, να επικοινωνήσουν τις εµπειρίες τους, και να λύσουν τυχόν απορίες.. Η συνάντηση ολοκληρώνεται µε οµαδική άσκηση αποστολής βοήθειας σε άτοµα που έχουν ανάγκη και προτείνουν οι ίδιοι οι απόφοιτοι. Τη συγκέντρωση συντονίζει ο Παναγιώτης Μεταξάτος και προσφέρεται στους αποφοίτους δωρεάν. εν χρειάζεται να γίνει κράτηση. Η ταυτότητα αποφοίτου απαραίτητη.

5 Οι δυο τροχοί της ίδιας άµαξας Η ικανότητα του κάθε ανθρώπου να πετυχαίνει είναι ένα αναπόσπαστο κοµµάτι του χαρακτήρα του, όπως ακριβώς και το χρώµα των µατιών του. Η επιτυχία της δηµιουργίας, το µυστήριο της ύπαρξης, το θαύµα της επιβίωσης είναι µέρος του µέϊκ απ του χαρακτήρα µας και είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό, όπως ακριβώς και η αναπνοή σου. Καµµιά φορά, αυτό το ξεχνάµε. Σταµατήσαµε να χρησιµοποιούµε τις τεχνικές της επιτυχίας µε τις οποίες γεννηθήκαµε. Κάπου στη διαδροµή τις ξεχάσαµε. Αυτό είναι φυσικά λυπηρό, αλλά όχι και το τέλος. Το να ξαναθυµηθείς και να ξαναµάθεις δεν είναι και τόσο δύσκολο όσο νοµίζεις. Ο µηχανισµός βρίσκεται ήδη εκεί. Είναι ακόµα µέρος της προσωπικότητας σου. Ποτέ δεν σε εγκατέλειψε. Η µεγάλη δύναµη που σε έκανε να επιβιώσεις στις πρώτες προκλήσεις και κινδύνους στη ζωή σου βρίσκεται εκεί και είναι δυνατότερη από ποτέ. Για τον απλούστατο λόγο ότι επιτυχία δεν είναι αυτά που κατορθώνεις. Επιτυχία είναι αυτό που εσύ είσαι. Αν θα µπορούσα να δώσω ένα εκλαϊκευµένο ορισµό του τι είναι ευτυχία, θα µπορούσα να πω ότι ευτυχία είναι να νιώθεις καλά µε τον εαυτό σου. Η επιτυχία διαφέρει από την ευτυχία στο ότι για µένα προσωπικά, επιτυχία είναι να νιώθεις καλά µε τον εαυτό σου σε καθηµερινή βάση και µε αυξητική τάση. Με άλλα λόγια, κάθε µέρα να είσαι λίγο καλύτερος από τη χθεσινή και αυτό να σε κάνει να νιώθεις όµορφα. υστυχώς όµως, ο µηχανισµός της επιτυχίας που έχουµε µέσα µας ξεχνάει. Άρχισε να ξεχνάει από τότε που ο άνθρωπος ανακάλυψε την κατάρα και την ευλογία της ελεύθερης βούλησης. Ο Ρούσβελτ είπε κάποτε: "οι άνθρωποι δεν είναι αιχµάλωτοι του πεπρωµένου, αλλά αιχµάλωτοι του µυαλού τους". Αλήθεια, πόσο δίκιο είχε! Το κακό που δεν µπορεί να σου κάνει ο χειρότερος σου εχθρός, µόνο ο εαυτός σου µπορεί να στο κάνει. Ο κάθε άνθρωπος είναι ικανός να φτιάξει τα δικά του θαύµατα. Ο κάθε άνθρωπος είναι σε θέση να διαπλάσει το δικό του παράδεισο ή τη δική του κόλαση.

6 Όλο και Καλύτερα Νέα 6 Το µοναδικό εµπόδιο ανάµεσα σ εµάς κι ένα καλύτερο αύριο είναι οι αµφιβολίες που έχουµε σήµερα Φ. Ρούσβελτ Αυτός λοιπόν ο εσωτερικός εκπληκτικός από µόνος του, µηχανισµός της επιτυχίας που σε βοήθησε να κατορθώσεις τόσο σπουδαία πράγµατα κατά το παρελθόν, είναι ευάλωτος. Είναι ευάλωτος στις δικές σου επιλογές, που διέπονται από την ευλογίακατάρα της ελεύθερης βούλησης σου. Ναι, είναι γεγονός ότι ξεκίνησες τη ζωή σου σαν ένας απίθανος µηχανισµός επιτυχίας. Εξέπληξες τον καθένα µε το πόσα πολλά και πόσο γρήγορα µαθαίνεις. Σύντοµα όµως, το µυαλό σου, όπως τα µυαλά τόσων άλλων, άρχισε να επαναπρογραµµατίζεται. Ποιες όµως θα µπορούσαν να είναι οι αιτίες που αναγκάζουν το µυαλό του ανθρώπου να επαναπρογραµµατιστεί αρνητικά; 1. Το σχολικό σύστηµα είναι η πρώτη. Είναι τότε που τα σχόλια των άλλων σε αναγκάζουν ενώ είσαι πρώτος, να χαµηλώνεις τα µάτια και να αποδεχτείς µια εικονική πραγµατικότητα που νοµίζεις ότι είναι η µόνη σου πραγµατικότητα. Η αµφισβήτηση των δασκάλων για τις τυχόν µεγάλες σου ικανότητες σε πείθουν να αρχίσεις να τις αµφισβητείς και εσύ. 2. Το οικογενειακό περιβάλλον είναι η δεύτερη. Για να µην πληγωθούν τα άλλα σου αδέρφια, συµβιβάζεσαι στη δεύτερη θέση. Κι έτσι συµβιβάστηκες για χαµηλότερους βαθµούς, χαµηλότερες φιλοδοξίες κ.λ.π. Ειδικά, αν είσαι κορίτσι και έξυπνη, σε µια ανδροκρατούµενη οικογένεια, τότε αναγκάζεσαι να επωµισθείς το ρόλο της προβληµατικής κόρης. Όταν δηλαδή, η κοπέλα είναι περισσότερο ικανή από τον αδερφό της, ή τα άλλα αγόρια στην οικογένεια. 3. Όταν είσαι στη λάθος µεριά των συνόρων. Τα παιδιά των Αλβανών λαθροµεταναστών ή τα Τσιγγανάκια, στον τρόπο που µεγαλώνουν και αντιδρούν. Κάτι από τα πιο πάνω έχει συµβεί και σ εσάς, και σε εµένα. Μας έχουν πει ξανά και ξανά, να αποδεχόµαστε τους περιορισµούς µας, να µην έχουµε µεγάλες φιλοδοξίες ("να πας στο δηµόσιο να σωθείς"), να βάζουµε ρεαλιστικούς στόχους, να θέλουµε "κάλλιο πέντε και στο χέρι " και να προσέχουµε γιατί "µεγάλα καράβια, µεγάλες φουρτούνες". Το δυστύχηµα είναι ότι αυτοί που µας τα έλεγαν και τα επαναλάµβαναν όλα αυτά υπήρξαν και είναι άνθρωποι που εµπιστευόµαστε και αγαπάµε. Άνθρωποι που µόνο το καλό µας ήθελαν. Έτσι, ο µηχανισµός της επιτυχίας που κουβαλάµε σκούριασε. Σταδιακά, ξεχάσαµε πώς να τον χρησιµοποιούµε. Γι αυτό καλό θα είναι να εντοπίσουµε αρχής γενοµένης από σήµερα, από αυτήν εδώ τη στιγµή ότι υπάρχει τρόπος να επανεργοποιήσουµε το µηχανισµό της επιτυχίας. Έχουµε την ελεύθερη βούληση να κάνουµε θετικές σκέψεις. Έχουµε την ελεύθερη βούληση να κάνουµε µεγαλεπήβολα όνειρα. Έχουµε την ελεύθερη βούληση να νοικοκυρεύουµε τις φιλοδοξίες µας. Γιατί δεν κάνουµε σήµερα µια καινούρια αρχή; «Ή κάντο, ή µην το κάνεις. εν υπάρχει θα προσπαθήσω να το κάνω» Υoda από την ταινία Ο πόλεµος των άστρων Καµία θετική σκέψη δε λειτουργεί, αν πρώτα δεν έχουµε θετική εικόνα για τον εαυτό µας και τις ικανότητες µας. Κανένα όνειρο δεν πρόκειται να γίνει πραγµατικότητα, αν δεν κλείσουµε τα µάτια για δύο λεπτά. Καµιά φιλοδοξία δεν πρόκειται να πάρει σάρκα και οστά αν δεν αφιερώσουµε λίγο χρόνο για να την µετατρέψουµε σε σκεπτοµορφή και να αρχίσουµε να τη φλερτάρουµε. Κανείς δεν είπε ότι το DNA του φλερτ και το DNA της επιτυχίας δεν είναι οι δυο τροχοί της ίδιας άµαξας. Όταν ατενίζω το µέλλον, αυτό είναι τόσο λαµπερό που µε τυφλώνει Oprah Winfrey Την 1 η Τετάρτη κάθε µήνα, στον ίδιο χώρο µετά το ενηµερωτικό δίωρο, 20:00-22:00 ακολουθεί συνάντηση Αποφοίτων της Μεθόδου Σίλβα µε κύκλους αυτοβοήθειας και οµαδική άσκηση αποστολής βοήθειας. Την 1 η Τετάρτη κάθε µήνα, στον ίδιο χώρο µεεεγττττά το ενηµερωτικό δίωρο, 20:0

7 Όλο και Καλύτερα Νέα 7 ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ µε τη Μαριάννα Μεταξάτου Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου, 16:00 22:00 UNITY CENTER Πρωτεσιλάου 26, Βύρωνας Συνήθως ξέρουµε τι να κάνουµε για να προστατέψουµε το φυσικό µας σώµα. εν ξέρουµε όµως τι να κάνουµε για το «ενεργειακό µας σώµα». Το ενεργειακό µας σώµα ωστόσο είναι το πιο σηµαντικό κοµµάτι της ύπαρξής µας γιατί κάθε αλλαγή που δηµιουργείτε στο φυσικό σώµα µας έχει δηµιουργηθεί και έχει προέλθει από το ενεργειακό. Για να είµαστε λοιπόν υγιείς τόσο στο φυσικό όσο και στο πνευµατικό επίπεδο, πρέπει να ξέρουµε να προστατεύουµε τον εαυτό µας και στα δυο επίπεδα. Στο σεµινάριο Ενεργειακή Προστασία θα µάθετε: Πόσα και ποια είναι τα ενεργειακά µας σώµατα Ποια είναι η σχέση µεταξύ τους και πως επηρεάζουν το φυσικό µας σώµα Πως διατηρούµε ενεργειακή ισορροπία Πως προστατευόµαστε από αρνητικές επιρροές Πόσα και ποια είναι τα επίπεδα ενέργειας του φυσικού σώµατος Πως πρέπει να το φροντίζουµε για να τροφοδοτείται µε καλής ποιότητας ενέργεια Ασκήσεις Τσι Γκουν για να διευκολυνθεί η ροή της ενέργειας στο σώµα Νοητική άσκηση «Μαγική Σκούπα», για την προστασία σας στο νοητικό επίπεδο, Η «Αποβολή των Αρνητικών» άσκηση καθαρισµού της αύρας «Κοσµική ύναµη και Φως Προστασίας» για ενίσχυση και προστασία Οι κρύσταλλοι και πως τους χρησιµοποιούµε για την προστασία µας. Το κόστος του σεµιναρίου είναι 90. Για αποφοίτους της Μεθόδου Σίλβα 70 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: ΤΗΛ , :00 ακολουθεί συνάντηση Αποφοίτων της Μεθόδου Σίλβα µε κύκλους αυτοβοήθειας και οµαδική άσκηση αποστολής βοήθειας.

8 Σεµινάριο Silva Stress Management ευτέρα 24 Ιανουαρίου, Ξεν. ΜΟΥΣΕΙΟ, Μπουµπουλίνας 16 & Τοσίτσα ΠΕΙΡΑΙΑΣ Τετάρτη 26 Ιανουαρίου, Γρ. Λαµπράκη 144, Πασαλιµάνι ΩΡΕΣ 16:00-22:00 Μήπως η κρίση έχει επηρρεάσει τη ζωή σας και ανησυχείτε για το μέλλον; Ανησυχείτε για θέµατα οικονοµικά, υγείας, σχέσεων, για το περιβάλλον ή εργασίας; Μήπως σας συμβαίνει ένα τουλάχιστον από τα ακόλουθα; Να έχετε πολλές εκκρεµότητες; Να πρέπει να κάνετε πολλά πράµατα σε λίγο χρόνο; Να έχετε να αντιµετωπίσετε ταυτόχρονα δύο ή περισσότερα προβλήµατα; (π.χ. σπίτι, εργασία) Να εργάζεστε πολύ; Και να µην ξεκουράζεστε αρκετά; Να νοιώθετε εγκλωβισµένοι; Να ασχολείσθε µε αυτά που δεν θέλετε και να µην κάνετε όλα όσα θέλετε; Να χάσατε πρόσφατα κάτι σηµαντικό; (σχέση, δουλειά, αγαπηµένο πρόσωπο) Να έχετε κάποιο πρόβληµα υγείας; Αν συμβαίνει έστω και ένα από αυτά, τότε το στρες έχει κυριέψει τη ζωή σας Μια µικρή ποσότητα στρες µπορεί να είναι ευεργετική, ενεργοποιεί και αυξάνει το επίπεδο εγρήγορσης. Χωρίς αυτό το ερέθισµα, η ζωή θα ήταν µάλλον βαρετή. Από την άλλη πλευρά του νοµίσµατος το πολύ στρες µπορεί να σαµποτάρει την υγεία σας και να κάνει τη ζωή δυσάρεστη. Ένα πράγµα µε το οποίο όλοι κυριολεκτικά συµφωνούν είναι ότι, το στρες, εξασθενεί το ανοσοποιητικό σύστηµα και δηµιουργεί πολλά προβλήµατα. Η ιατρική δέχεται ότι το 90% των προβληµάτων υγείας οφείλονται στο στρες! Το stress εξασθενεί το ανοσοποιητικό σύστημα και προκαλεί: Κατάθλιψη Ασθένειες Αϋπνία / Υπνηλία Αναβλητικότητα Πονοκεφάλους Εκνευρισµό Έλλειψη συγκέντρωσης Χαµηλή αυτοεικόνα Το στρες όµως είναι εσωτερική σας υπόθεση. Μπορείτε να µάθετε να το διαχειρίζεστε µε χαλάρωση και νοητικό έλεγχο. Παρακολουθήστε το σεμινάριο Stress Management Φεύγοντας από το σεµινάριο θα ξέρετε πώς να επιτυγχάνετε: Άµεση σωµατική και νοητική χαλάρωση - φόρτιση ενέργειας Βελτίωση της υγείας σας Έλεγχο στις αρνητικές σκέψεις θα ανησυχείτε λιγότερο Συγκέντρωση Ήρεµο και ανανεωτικό ύπνο Όρεξη για δράση Εµπιστοσύνη στον εαυτό σας ΚΟΣΤΟΣ: ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΜΟΝΟ 50 ΑΠΟ ΓΙΑ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΣΙΛΒΑ 20 ΚΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΩΡΕΑΝ ΑΝ ΣΥΝΟ ΕΥΟΥΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΑΤΟΜΟ ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: UNITY CENTER ΤΗΛ ,

9 Όλο και Καλύτερα Νέα 9 ΑΣ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΚΑΛΟ Ένας πρακτικός τρόπος για συγχώρεση Κάθε φορά που βλέπω σκηνές βίας στα δικαστήρια όταν π.χ. οι συγγενείς ενός θύµατος προσπαθούν να λιντσάρουν το δράστη, συγκλονίζοµαι και εντυπωσιάζοµαι. Φυσικά καταλαβαίνω τη θέση τους και µπορώ να δικαιολογήσω την αντίδραση τους αλλά παραµένει εντυπωσιακό ότι µετά από τόσα χρόνια ακόµα και µετά από καταδίκη του δράστη, το µίσος παραµένει άσβεστο. Πολύ συχνά επίσης ακούµε ανθρώπους που έχουν πληγωθεί πολύ και υποφέρουν. Είναι ελάχιστοι οι άνθρωποι που δεν έχουν κάποια στιγµή στη ζωή τους πραγµατικά πληγωθεί από κάποιον. Οι περισσότεροι έχουν απογοητευτεί, έχουν προδοθεί έχουν ξεγελαστεί ή έχουν υποστεί κάποιο φυσικό βιασµό. Αυτές οι καταστάσεις µένουν βαθιά χαραγµένες στη µνήµη και συνήθως προκαλούν βαθιές και επώδυνες πληγές. Τότε υπάρχει µόνο ένας τρόπος για να επουλωθούν αυτές οι πληγές. Να τις εντοπίσουµε και να τις θεραπεύσουµε. Η µόνη θεραπεία που υπάρχει είναι η συγχώρεση. Αν οι προσευχές σας δεν εισακούονται, και οι νοητικού προγραµµατισµοί σας δεν έχουν κάποιο αποτέλεσµα, τότε ψάξτε µέσα σας βαθιά να βρείτε µήπως υπάρχει κάποιος ή κάτι που πρέπει να συγχωρήσετε. Κοιτάξτε µήπως υπάρχει κάτι από τα παλιά για το οποίο νιώθετε ακόµα δυσάρεστα. Ψάξτε µήπως κρατάτε κάποια κακία για κάτι παλιό ή πρόσφατο. Πολλές φορές τα αρνητικά συναισθήµατα που νιώθουµε για κάτι καµουφλάρονται πίσω από ένα πιστεύω µας, µια στάση ζωής, µια θρησκεία, µια ιδεολογία. Τότε έχουµε λογικοποιήσει τα αρνητικά µας συναισθήµατα (µίσος, θυµός, ζήλια κ.α..) και τα υποστηρίζουµε µε ανάλογη επιχειρηµατολογία. Μπορεί πίσω από µια τέτοια λογικοποίηση να υποβόσκει µια κακία για έναν άνθρωπο ή περισσότερους ανθρώπους για ένα έθνος µια φυλή, µια κοινωνική τάξη, µια θρησκεία. Που αποδοκιµάζουµε ίσως, ένα πολιτικό κόµµα ή οτιδήποτε άλλο. Φυσικά υπάρχουν πράγµατα µε τα οποία δεν συµφωνούµε και δεν µας αρέσουν χωρίς όµως αυτό να σηµαίνει ότι πρέπει να µας ενεργοποιούν και έντονα αρνητικά συναισθήµατα. Αν συµβαίνει αυτό σε σας, τότε εκκρεµεί µια πράξη συγχώρεσης στην οποία πρέπει να προχωρήσετε. Όταν αυτό θα έχει γίνει, τότε θα έχετε πολλές πιθανότητες να πάρετε τις απαντήσεις στις προσευχές σας και να χαρείτε τα αποτελέσµατα των προγραµµατισµών σας. Τα συναισθήµατα που νοιώθετε για κάποιον άλλο είναι οι κρίκοι της αλυσίδας που σας συνδέει συναισθηµατικά µ αυτό το άτοµο. Υπάρχει λοιπόν µια µορφή εξάρτησης µαζί του. Αποδεσµεύοντας τους άλλους από τα αρνητικά σας συναισθήµατα στην πραγµατικότητα αποδεσµέυεται τον ευατό σας. Είναι µια κοσµική αλήθεια ότι χρειάζονται 2 για να έχεις έναν φυλακισµένο. Τον φυλακισµένο και τον δεσµοφύλακα του. εν υπάρχει περίπτωση να είναι κάποιος φυλακισµένος από µόνος του. Ας είναι το 2011 η χρονιά που θα αποδεσµευτούµε από τους φυλακισµένους µας και θα ελευθερώσουµε τους εαυτούς µας. Που θα διώξουµε τους φόβους µας και η καρδιά µας θα γεµίσει µε αγάπη. Μαριάννα Μεταξάτου

10 Όλο και Καλύτερα Νέα 10 ΠΑΙ ΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕΘΟ ΟΥ SILVA Σάββατο-Κυριακή Ιανουαρίου 2011 και Ώρες 10π.µ. 6µ.µ. Πρωτεσιλάου 26, Βύρωνας Το σεµινάριο θα παρουσιάσουν η Μαριάννα και η Χριστίνα Μεταξάτου «Η φαντασία είναι πιο σηµαντική από τη γνώση. Γιατί µε τη γνώση µαθαίνεις τι έχει επιτευχθεί στο παρελθόν αλλά µόνο µε τη φαντασία µπορείς να προχωρήσεις σε νέα επιτεύγµατα» Άλµπερτ Αϊνστάιν Η µόνη αληθινή επένδυση για το µέλλον των παιδιών µας, είναι να µάθουν να χρησιµοποιούν περισσότερο από το νου τους και µε ιδιαίτερο τρόπο. Η Μέθοδος ΣΙΛΒΑ, έχει αποδειχθεί το πιο αξιόπιστο σύστηµα, που µπορεί να βοηθήσει το παιδί να αντιληφθεί τις δυνατότητες του και πώς να τις αξιοποιεί. Γιατί το σεµινάριο θα βοηθήσει το παιδί µου; «Φυτεύοντας» στο παιδικό του µυαλό θετικές λέξεις και φράσεις και νοοτροπία θάρρους και ελπίδας το βοηθάµε να έχει αυτοπεποίθηση και πίστη στον εαυτό του για να πετύχει ευκολότερα και γρηγορότερα τους στόχους του. Μαθαίνοντας στο παιδί πώς να λύνει τα προβλήµατα του µε τις δικές του δυνατότητες, γίνεται υπεύθυνο και σίγουρο για τον εαυτό του. Ακόµη µαθαίνει πώς να εξουδετερώνει κακές συνήθειες πριν ριζώσουν για τα καλά στην ζωή του. Καταλαβαίνει πως µαθαίνει ο εγκέφαλος του και το µάθηµα στο σχολείο γίνεται παιχνίδι. Ελέγχει το στρες, χαλαρώνει και δυναµώνει το ανοσοποιητικό του σύστηµα ώστε να αντιστέκεται στις αρρώστειες. υναµώνει την µνήµη του και τη συγκέντρωση του και µαθαίνει να αξιοποιεί σωστά τις καινούργιες πληροφορίες. Οι ανεξέλεγκτες και ανοργάνωτες πληροφορίες λειτουργούν αρνητικά και προκαλούν σύγχυση αντί να προσφέρουν γνώση. Οι δύο µέρες του σεµιναρίου µπορεί ν αποδειχθούν ότι καλύτερο του έχει συµβεί µέχρι σήµερα. ΕΓΓΡΑΦΕΣ Το σεµινάριο µπορούν να παρακολουθήσουν παιδιά από 7 ως 13 χρονών. Κόστος σεµιναρίου 195 Με προεγγραφή 175. Κάθε επιπλέον παιδί από την ίδια οικογένεια 25 έκπτωση. Τα παιδιά τα φέρνουν και τα παραλαµβάνουν οι γονείς ή ο κηδεµόνας αλλά οι ίδιοι δεν παραµένουν στο σεµινάριο. Στα διαλείµµατα προσφέρουµε σνακ και αναψυκτικά και για το µεσηµεριανό τα παιδιά φέρνουν µαζί τους φαγητό ή µπορούµε να παραγγείλουµε κάτι απ έξω. ΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΓΚΑΙΡΩΣ. ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ. Τηλ ,

11 Όλο και Καλύτερα Νέα 11 Πως η Κβαντική Φυσική ερµηνεύει τα αποτελέσµατα της Μεθόδου Σίλβα Του Παναγιώτη Μεταξάτου Για κάποιον σκεπτικιστή, όταν του λες ότι αυτό που χρειάζεται να κάνει για να πετύχει το στόχο του, είναι να χαλαρώσει το σώµα του και το νου του και στη συνέχεια να δηµιουργήσει µια ξεκάθαρη εικόνα του στόχου του, την οποία να διατηρήσει για τουλάχιστον 30 στο νου του και να την φορτίσει µε όλα τα θετικά συναισθήµατα που θα νοιώθει όταν θα έχει πετύχει το αποτέλεσµα που επιδιώκει, το λιγώτερο που θα νοµίσει είναι ότι είσαι ονειροπόλος ή και γραφικός. Έχω συναντήσει πολλούς τέτοιους ανθρώπους που τα όρια της λογικής τους και το επίπεδο των γνώσεων τους δεν τους επιτρέπουν να δεχθούν µια διαφορετική πραγµατικότητα από αυτήν που πιστεύουν. εν µιλάω για αµόρφωτα άτοµα, ίσα-ίσα οι περισσότεροι είναι πολύ πάνω από το µέσο όρο. Άνθρωποι µε πανεπιστηµιακές σπουδές, σοβαροί επιστήµονες και επαγγελµατίες. Τους λείπει όµως η ειδική γνώση που είναι απαραίτητη για να εξηγηθούν αυτά τα φαινόµενα και η ανοικτή διάθεση να τα δεχτούν χωρίς να αποδίδουν το αποτέλεσµα στην τύχη. Μερικοί µάλιστα τα αµφισβητούν επειδή οι ίδιοι δεν έτυχε να ακούσουν ή να µάθουν µε ποιον τρόπο συµβαίνουν τα γεγονότα και πως επηρρεάζονται. Είναι σαν να ισχυρίζεται κάποιος ότι δεν υπάρχει Αργεντινή επειδή απλά δεν την έχει επισκεφθεί. Στις µέρες µας όµως οι ενηµερωµένοι περί την Φυσική άνθρωποι γνωρίζουν πως καθώς αναλύουµε την ύλη από µόρια σε άτοµα και µετά τα άτοµα σε πρωτόνια και ηλεκτρόνια και µετά τα πρωτόνια σε quarks (υποσωµατίδια) καταλαβαίνουµε τελικά ότι αυτά τα απειροελάχιστα σωµατίδια στην πραγµατικότητα είναι ενεργειακές δοµές που προέρχονται από τη συµπαντική ενέργεια που εκδηλώνεται κάθε φορά σε πραγµατικότητα όπως την αντιλαµβανόµαστε. Γιατί όµως φαίνεται στα «µάτια» µας κενό; Γιατί απλά είναι σαν τον τραπεζικό λογαριασµό που έχει µηδενικό υπόλοιπο, µέχρι που καταθέτει κάποιος ένα ποσόν. Το ποσόν που κατατίθεται είναι ισοδύναµο της δυναµικής που αναπτύσσεται και εξελίσσεται σε πραγµατικότητα η οποία µόλις σχηµατισθεί αφήνει πάλι το λογαριασµό µηδενικό, έτοιµο να δεχθεί τη νέα «κατάθεση». Είναι λοιπόν ένα «σκεπτόµενο» κενό που µετασχηµατίζει τη νοητική ενέργεια σε πραγµατικότητα µόλις εκτεθεί σ αυτήν µε το σωστό τρόπο. Η σκέψη µας µετατρέπεται από τον εγκέφαλο σε νευρική ενέργεια, και µέσω του δεξιού ηµισφαιρίου σε µια ανώτερη ενέργεια που γίνεται αποδεκτή από το συµπαντικό κενό την οποία µετατρέπει και εξουδετερώνει σε δυνατότητα. Προκαλούνται δηλαδή τα υποσωµατίδια να «συµµορφωθούν» προς την ενεργειακή εντολή του εκάστοτε νου. Οι προϋποθέσεις για ένα επιτυχηµένο αποτέλεσµα δεν είναι οι λογικές αιτίες αλλά οι προδιαγραφές της νοητικήε ενέργειας όπως περιγράψαµε προηγουµένως, δηλαδή εστίαση, ξεκάθαρη εικόνα, φόρτιση συναισθηµάτων, επανάληψη.

12 Όλο και Καλύτερα Νέα 12 Για να πάρουµε τα πράγµατα από την αρχή και για να αντιληφθούµε πως λειτουργεί ο κόσµος των σωµατιδίων, ας δούµε τι λέει η επιστήµη. 1. Οτιδήποτε υπάρχει στο σύµπαν είναι ενέργεια. 2. Υπάρχει µια ενέργεια από την οποία δηµιουργούνται όλα τα πράγµατα. 3. Οι επιστήµονες ανεκάλυψαν ότι τα υποατοµικά σωµατίδια δρουν και ανταποκρίνονται σε ακριβή αναλογία σε σχέση µε τις σκέψεις και προσδοκίες τους. 4. Αυτό σηµαίνει ότι είµαστε συνδεδεµένοι µε αυτήν την κβαντική σούπα ενέργειας όπου υπάρχουν όλες οι πιθανότητες και περιµένουν τις δικές µας εντολές να µπουν σε δράση. 5. Όταν εστιάζεσαι σε µια επιθυµία µεταµορφώνεις µια θάλασσα ενέργειας, που βρίσκεται σε συνεχή αλλαγή, σε µια αντικειµενική πραγµατικότητα που µπορεί να παρατηρηθεί. Λοιπόν, σ αυτό το γεγονός, ότι η ενέργεια µετατρέπεται σε ύλη, έχει να κάνει η Μέθοδος Σίλβα όπως αρχικά εξηγήθηκε. Μια νοητική εικόνα είναι ένα ενεργειακό αποτύπωµα που επηρρεάζει απόλυτα τα υποατοµικά σωµατίδια να προσαρµοσθούν και να την υλοποιήσουν. Κάθε πληροφορία - χρώµα, ήχος, οσµή, γεύση, αφή ή συναίσθηµα που θα µπορούσε να εµπλουτίσει την εικόνα ενισχύει την πραγµάτωση της. Αν αυτή η εκποµπή σκέψης γίνει σε χαµηλότερη εγκεφαλική συχνότητα (Α) τότε η διαδικασία προγραµµατισµού θα ολοκληρωθεί και η επιθυµία θα πραγµοτοποιηθεί. Στη Μέθοδο Σίλβα οι εκπαιδευόµενοι µαθαίνουν τον δηµιουργικό οραµατισµό δηλαδή πώς να φαντάζονται τις λύσεις των προβληµάτων ή των θεµάτων που τους απασχολούν και να προκαλούν µέσω της πιο πάνω διαδικασίας την πραγµάτωση τους. Κάθε πρώτη Τετάρτη εκάστου µήνα, στις 6µ.µ. στο ξενοδοχείο ΜΟΥΣΕΙΟ Μπουµπουλίνας 16 (πίσω από το Πολυτεχνείο), στα Εξάρχεια, µπορεί κάποιος να παρακολουθήσει ΩΡΕΑΝ τις 2 πρώτες ώρες του σεµιναρίου και να έχει πλήρη ενηµέρωση (5 Ιανουαρίου, 2 Φεβρουαρίου, 2 Μαρτίου κ.λ.π.). Εργαστήριο «ΜΑΓΙΚΟΣ ΠΩΛΗΤΗΣ» µε τον Παναγιώτη Μεταξάτο Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου, UNITY CENTER Πρωτεσιλάου 26, Βύρωνας Το Επαναστατικό υναµικό Πρόγραµµα για να αυξήσετε Θεαµατικά την Απόδοση σας Γίνετε εύκολα ένας µαγικός πωλητής Ο Πωλητής: ένας µαγνητικός άνθρωπος Η γλώσσα που χρησιµοποιεί ο πωλητής Τα περιοριστικά πιστεύω ενός πωλητού Έλεγχος του στρες - τεστ προσωπικού στρες Έλεγχος χρόνου - αναβλητικότης Η πίστη στην πώληση - Τεχνική 3 δακτύλων Επικοινωνία - τεστ επικοινωνίας - τεστ δεξιού αριστερού ηµισφαιρίου Η διαίσθηση στην πώληση Το κλείσιµο - Η µαγική φράση Η δικτύωση Θρύλοι Πωλητές Το κόστος του σεµιναρίου είναι 90. Για αποφοίτους της Μεθόδου Σίλβα 70 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: ΤΗΛ ,

13 Όλο και Καλύτερα Νέα 13 Silva Intuition System "Καλωσορίσατε στην Επόµενη Φάση της Ανθρώπινης Εξέλιξης στον Πλανήτη" ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Ιανουαρίου Μαρτίου Περισσότερος έλεγχος, σιγουριά, δύναµη, έµπνευση, διαίσθηση, καθοδήγηση, χαρά και πνευµατικότητα. Θα θέλατε να είστε υγιέστεροι; Να έχετε καλύτερες και ουσιαστικότερες σχέσεις; Να απολαύσετε µεγαλύτερη αφθονία και ευηµερία; Να αναπτύξετε τη διαίσθηση σας και την πνευµατικότητα σας; Να απολαύσετε τη ζωή σας περισσότερο και να παίρνετε καλύτερες αποφάσεις; Να βρείτε τον σκοπό της ζωής σας; Τότε Ελάτε και ζήστε ίσως το πιο συναρπαστικό διήµερο της ζωής σας Το Silva Intuition System είναι το αποτέλεσµα 30 χρόνων εµπειρίας και έρευνας που έκανε ο Χοσέ Σίλβα µε τη Μέθοδο Σίλβα. Το Silva Intuition σας παρέχει έναν εύκολο τρόπο που µπορείτε να χρησιµοποιήσετε αµέσως για να συνδεθείτε µε την ανώτερη πηγή και να αποκτήσετε την καθοδήγηση και την κατεύθυνση που χρειάζεστε για να επιτύχετε. Σοφοί άνθρωποι όλων των φιλοσοφικών τάσεων έχουν πάντα πει πως όταν επανασυνδέεσαι µε την πηγή σου, ή έχεις σύνδεση µε το πνευµατικό επίπεδο επαναποκτάς τη δύναµη της πηγής σου. Αυτό σηµαίνει ότι επαναποκτάς την ικανότητα να πραγµατώνεις, να θεραπεύεις και να έλκεις αυτό που επιθυµείς στη ζωή σου. Το Silva Intuition, έχει σχεδιαστεί για να σας βοηθήσει να βρείτε ποιος είναι ο σκοπός (η αποστολή) της ζωής σας, να παίρνετε σωστές αποφάσεις για ότι κάνετε στη ζωή σας και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε. Σύµφωνα µε το Jose Silva, Αυτό είναι το σεµινάριο που ήθελα να διδάξω από την αρχή, αλλά η ανθρωπότητα δεν ήταν έτοιµη τότε. Τώρα οι άνθρωποι είναι έτοιµοι ν αρχίσουν να χρησιµοποιούν περισσότερες από τις διαισθητικές ικανότητές τους. Το Intuition System σας πηγαίνει σε βαθύτερα επίπεδα του νου για αποτελεσµατικότερο προγραµµατισµό, λήψη αποφάσεων και σύνδεση µε την πηγή. Αυτό είναι ό,τι ο Χοσέ Σίλβα ονόµασε Η επόµενη φάση της ανθρώπινης εξέλιξης στον πλανήτη.

14 Όλο και Καλύτερα Νέα 14 Τι θα µάθετε στο σεµινάριο Silva Intuition System: Να χρησιµοποιείτε τη διαίσθηση που ο Θεός σας έδωσε σωστά και υπεύθυνα. Να έχετε σύνδεση µε τον ανώτερο εαυτό σας που θα σας οδηγεί στη σωστή κατεύθυνση. Να γίνετε και µείνετε υγιείς. Να µάθετε να συντονίζεστε µε τις φυσικές τις συναισθηµατικές και τις πνευµατικές σας ανάγκες. Να έχετε οικονοµική επιτυχία γιατί θα είστε σε θέση να παίρνετε καλύτερες αποφάσεις. Να χρησιµοποιείστε τις ράβδους και το εκκρεµές για να εντοπίσετε αντικείµενα και πληροφορίες που αναζητάτε. Να χρησιµοποιείτε την ψυχοµετρία για να παίρνετε πληροφορίες. Να µάθετε την τεχνική του νοητικού VIDEO (για την καλύτερη ανάπτυξη του E.S.P.). Να συγκεντρώνεστε µε απόλυτη εστίαση και διαύγεια. Να συγκεντρώνεστε σε ένα άτοµο και να αντιλαµβάνεστε τα κίνητρα και τα συναισθήµατα του. Να προβάλλετε το νου σας σ οποιοδήποτε µέρος του κόσµου και να εντοπίζετε πληροφορίες που λύνουν προβλήµατα. Να απαλλαγείτε από το stress, να χαλαρώνετε ευκολότερα και να βρείτε εσωτερική γαλήνη. Σχόλια διάσηµων αποφοίτων A Deep Storehouse Of Knowledge And Wisdom One of the earliest workshops I took was the Silva Mind Control Course The most important technique I learned in that course was the basic technique of creative visualization Our rational mind is like a computer The intuitive mind, on the other hand, seems to give access to an infinite supply of information. It appears to be able to tap into a deep storehouse of knowledge and wisdom ~ Shakti Gawain, Silva Graduate & Bestselling Author Of Creative Visualization Best-Selling Author Dr Wayne Dyer on the Silva Method I ve used the Silva Method for many years. It has helped me overcome my own illnesses. I urge you to attend Mr. Silva s training sessions that are presented around the world. ~ Dr. Wayne Dyer, best-selling author of Real Magic and the Power of Intention ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011, ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΥ 11 & ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 6 Ος ΟΡΟΦΟΣ (START LIFE) : ΜΑΡΤΙΟΥ 2011, REGENESIS, ΜΠΑΚΟΥ 2 & ΣΤΑΥΡΟΥ, ΚΟΜΒΟΣ ΚΑΤΕΧΑΚΗ (ΜΕΤΡΟ ΠΑΝΟΡΜΟΥ) ΩΡΕΣ: Σάββατο 15:00 19:00 & Κυριακή 10:00 21:00 ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 260 Με την έκπτωση 210. Απόφοιτοι Σίλβα ως και το µε την έκπτωση 100 Επανάληψη του σεµιναρίου 30. Κατάθεση στην ALPHA BANK ΑΡΘ. ΛΟΓ Π. ΜΕΤΑΞΑΤΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. προσθέτοντας το όνοµα σας. ΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Τηλ ,

15 Όλο και Καλύτερα Νέα 15 Τα αιθέρια έλαια ενεργώντας αόρατα αλλά αποτελεσµατικά στα κέντρα ενέργειας του ανθρώπου, προσφέρουν χαρά και ευεξία, βελτιώνουν και προφυλάσσουν την υγεία και επεκτείνουν την ++ ' &'! (! %) ' ' & ' $- +', ) )' & ' *" + ' & ' " ), &! ) * + *+& *" +*" ")& & ' ' * + " $ & ' + & "! & '& " #$% συνειδητότητα του + ' ++ & '* "+&$" $ )! " '!!"!' "&!! ) &! Αρωµατοθεραπεία + &./), 0, ' '*" ) +*+ ' " "$ ")"! " ' )2!!0, ) '& "! " '!! '!! ', &! $ $1&' ) " + '* ' *" + ) 2 " *")" )"

16 Όλο και Καλύτερα Νέα 16 D?CREQ?aU Τα Αιθέρια Έλαια και οι Ιδιότητες τους

17 Όλο και Καλύτερα Νέα 17 ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ HYPNOVISION µε τον Παναγιώτη Μεταξάτο Αθήνα 26, 27, 28 Φεβρουαρίου ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00-20:00 ΚΥΡΙΑΚΗ 10:00-20:00 ΕΥΤΕΡΑ 16:00-21:00 UNITY CENTER ΠΡΩΤΕΣΙΛΑΟΥ 26 ΒΥΡΩΝΑΣ Η ύπνωση είναι µια φυσική κατάσταση του νου, την οποία µπορούµε να µάθουµε να προκαλούµε στον εαυτό µας ή σε άλλους και να τη χρησιµοποιούµε. Η πιο σηµαντική πλευρά της ύπνωσης είναι ο τρόπος µε τον οποίο βοηθά να ξεσκεπάσουµε και να διαγράψουµε ή να αλλάξουµε την αιτία και τους συσχετισµούς που υπάρχουν πίσω από µια δυσλειτουργία. Χρησιµοποιώντας την ύπνωση, απλά τοποθετούµε νέες πληροφορίες πάνω στις παλιές στο εσωτερικό συνειδητό επίπεδο. Μπορούν να υπνωτιστούν όλοι οι άνθρωποι; Οι περισσότεροι από αυτούς που θέλουν να υπνωτιστούν, µπορούν να υπνωτιστούν. Επειδή η ύπνωση είναι µια µορφή συνεργασίας χρειάζεται να υπάρχει εµπιστοσύνη στον υπνωτιστή. Αν υπνωτίζοµαι εύκολα σηµαίνει πως είµαι ευκολόπιστος και χαµηλής νοηµοσύνης; Όχι δεν υπάρχει σχέση ανάµεσα στην ευκολία µε την οποία υπνωτίζετε κανείς και τη νοηµοσύνη του. Υπάρχει περίπτωση να υπνωτιστώ και µετά να µην µπορώ να βγω από την ύπνωση; Όχι. Η ύπνωση είναι ένα φυσικό φαινόµενο, και ακόµα και αν σας αφήσουν εκεί, είτε θα βγείτε απ την ύπνωση, είτε θα αποκοιµηθείτε και θα ξυπνήσετε φυσιολογικά. Υπάρχει περίπτωση να πω ή να κάνω κάτι που δεν θέλω όσο είµαι υπνωτισµένος; Όχι. Ποτέ δεν λέτε ή κάνετε κάτι που δεν θέλετε ή είναι αντίθετο στις αρχές σας. Επτά σπουδαίοι λόγοι να το παρακολουθήσετε Ανακαλύψτε πως σας «µιλά» το σώµα σας και απαλλάξτε το εύκολα από πόνους και άλλες ενοχλήσεις. υναµώστε το υποσυνείδητο σας µε θετικές υποβολές. Απαλλαγείτε από φοβίες, ανασφάλειες. Κόψτε εύκολα το κάπνισµα. Ελάτε γρήγορα στο ιδανικό σας βάρος. Ελέγξτε το στρες αποτελεσµατικά. Μάθετε την Αυτοϋπνωση και πάρτε τον έλεγχο της ζωής σας για πάντα. Αποµυθοποιείστε την ΥΠΝΩΣΗ και βάλτε το πιο σπουδαίο «εργαλείο» αυτοβελτίωσης εύκολα στη ζωή σας. Τρεις ηµέρες γεµάτες βίωµα, οµαδικές ασκήσεις και επιδείξεις ύπνωσης. Γίνετε MASTER HYPNOTIST Μια εκπαίδευση για όλους τους επαγγελµατίες γιατρούς, ψυχολόγους, θεραπευτές, συµβούλους, κοινωνικούς λειτουργούς, νοσοκόµους και εκπαιδευτές που θέλουν να αυξήσουν τις ικανότητές τους, να βελτιώσουν τα αποτελέσµατά τους και να προσθέσουν την Ύπνωση ως τρόπο γρήγορης θεραπείας. 3 ΗΜΕΡΕΣ ΜΕ ΘΕΩΡΙΑ, ΕΠΙ ΕΙΞΗ, ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΞΑΣΚΗΣΗ ΚΟΣΤΟΣ: 750 ΓΙΑ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΤΗΣ ΜΕΘΟ ΟΥ ΣΙΛΒΑ 590 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ: Τηλέφωνα ,

18 Όλο και Καλύτερα Νέα 18

ΠΙΣΤΗ ή ΦΟΒΟΣ ; Ποια είναι η δική σου πραγματικότητα;

ΠΙΣΤΗ ή ΦΟΒΟΣ ; Ποια είναι η δική σου πραγματικότητα; ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2014 ΤΕΥΧΟΣ 137 ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ & ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ SILVA ΠΙΣΤΗ ή ΦΟΒΟΣ ; Ποια είναι η δική σου πραγματικότητα; Αναγνωρίζοντας ο καθένας την πραγματικότητα που

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΟΙΓΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΘΕΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ. Του Ρόµπερτ Ηλία Νατζέµυ

ΑΝΟΙΓΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΘΕΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ. Του Ρόµπερτ Ηλία Νατζέµυ ΑΝΟΙΓΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΘΕΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ Του Ρόµπερτ Ηλία Νατζέµυ Στην σελίδα http://www.armonikizoi.com/2016/ek θα βρείτε χρήσιµες πληροφορίες και τεχνικές για την απελευθέρωση από εσωτερικά εµπόδια

Διαβάστε περισσότερα

Πολλοί άνθρωποι θεωρούν λανθασμένα ότι δεν είναι «ψυχικά δυνατοί». Άλλοι μπορεί να φοβούνται μήπως δεν «φανούν» ψυχικά δυνατοί στο περιβάλλον τους.

Πολλοί άνθρωποι θεωρούν λανθασμένα ότι δεν είναι «ψυχικά δυνατοί». Άλλοι μπορεί να φοβούνται μήπως δεν «φανούν» ψυχικά δυνατοί στο περιβάλλον τους. Πολλοί άνθρωποι θεωρούν λανθασμένα ότι δεν είναι «ψυχικά δυνατοί» Άλλοι μπορεί να φοβούνται μήπως δεν «φανούν» ψυχικά δυνατοί στο περιβάλλον τους Η αυτοεικόνα μας «σχηματίζεται» ως ένα σχετικά σταθερό

Διαβάστε περισσότερα

6. '' Καταλαβαίνεις οτι κάτι έχει αξία, όταν το έχεις στερηθεί και το αναζητάς. ''

6. '' Καταλαβαίνεις οτι κάτι έχει αξία, όταν το έχεις στερηθεί και το αναζητάς. '' 1. '' Τίποτα δεν είναι δεδομένο. '' 2. '' Η μουσική είναι η τροφή της ψυχής. '' 3. '' Να κάνεις οτι έχει νόημα για σένα, χωρίς όμως να παραβιάζεις την ελευθερία του άλλου. '' 4. '' Την πραγματική μόρφωση

Διαβάστε περισσότερα

β) Αν είχες τη δυνατότητα να «φτιάξεις» εσύ έναν ιδανικό κόσμο, πώς θα ήταν αυτός;

β) Αν είχες τη δυνατότητα να «φτιάξεις» εσύ έναν ιδανικό κόσμο, πώς θα ήταν αυτός; 1 α) H πραγματική ζωή κρύβει χαρά, αγάπη, στόχους, όνειρα, έρωτα, αλλά και πόνο, απογοήτευση, πίκρες, αγώνα. αν λείπουν όλα αυτά τα συναισθήματα και οι ανατροπές, αν χαθεί η καρδιά και η ψυχή, η ελευθερία,

Διαβάστε περισσότερα

"Να είσαι ΕΣΥ! Όλοι οι άλλοι ρόλοι είναι πιασμένοι." Oscar Wilde

Να είσαι ΕΣΥ! Όλοι οι άλλοι ρόλοι είναι πιασμένοι. Oscar Wilde 1 Αγαπημένε μου φίλε/η, "Να είσαι ΕΣΥ! Όλοι οι άλλοι ρόλοι είναι πιασμένοι." Oscar Wilde Θα ήθελα να σε καλωσορίσω σε αυτό το σεμινάριο. Είναι πολύ σημαντικό για εμένα να ξέρεις πώς δεσμεύομαι με το πέρας

Διαβάστε περισσότερα

Εντυπώσεις μαθητών σεμιναρίου Σώμα - Συναίσθημα - Νούς

Εντυπώσεις μαθητών σεμιναρίου Σώμα - Συναίσθημα - Νούς Εντυπώσεις μαθητών σεμιναρίου Σώμα - Συναίσθημα - Νούς A...Τα αισθήματα και η ενεργεία που δημιουργήθηκαν μέσα μου ήταν μοναδικά. Μέσα στο γαλάζιο αυτό αυγό, ένιωσα άτρωτος, γεμάτος χαρά και αυτοπεποίθηση.

Διαβάστε περισσότερα

Μάχη Νικολάρα: Δεν ακούγεται και πολύ δημιουργικό αυτό, έτσι όπως το περιγράφετε.

Μάχη Νικολάρα: Δεν ακούγεται και πολύ δημιουργικό αυτό, έτσι όπως το περιγράφετε. Μάχη Νικολάρα: Θα μιλήσουμε για τον τομέα της εκπαίδευσης από μια άλλη σκοπιά. Οι ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας εχθές ανέτρεψαν κατά κάποιο τρόπο τον προγραμματισμό αυτής της εκπομπής, όμως όλα

Διαβάστε περισσότερα

Μανώλης Ισχάκης. Μανώλης Ισχάκης. WYS NLP Life Coaching. Ζήσε με Πάθος! Σελίδα 1

Μανώλης Ισχάκης. Μανώλης Ισχάκης. WYS NLP Life Coaching.  Ζήσε με Πάθος!  Σελίδα 1 Μανώλης Ισχάκης WYS NLP Life Coaching www.manolisischakis.gr Όνομα : Επίθετο : Ζήσε με Πάθος! www.manolisischakis.gr Σελίδα 1 Αγαπημένε μου φίλε/η, "Να είσαι ΕΣΥ! Όλοι οι άλλοι ρόλοι είναι πιασμένοι."

Διαβάστε περισσότερα

Αντιμετώπιση και διαχείριση άγχους για τα παιδιά

Αντιμετώπιση και διαχείριση άγχους για τα παιδιά Αντιμετώπιση και διαχείριση άγχους για τα παιδιά Άρτεμις Τσίτσικα Επίκ. Καθηγήτρια Παιδιατρικής-Εφηβικής Ιατρικής Παν/μιου Αθηνών Επιστ. Υπεύθυνος Μονάδας Εφηβικής Υγείας (ΜΕΥ) Β Παιδιατρική Κλινική Πανεπιστημίου

Διαβάστε περισσότερα

«Προγραμματίζοντας την Επιτυχία μας εν μέσω κρίσης»

«Προγραμματίζοντας την Επιτυχία μας εν μέσω κρίσης» ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ 2013 «Προγραμματίζοντας την Επιτυχία μας εν μέσω κρίσης» Δημήτρης Γκόντας Περιβάλλον κρίσης! Τι σημαίνει κρίση; Μισθοί της πείνας. Οικονομικό αδιέξοδο. Ανεργία άνω του 25%, δεν βρίσκω

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΠΟΔΕΛΤΙΩΣΗ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΠΟΔΕΛΤΙΩΣΗ Ημερομηνία 10/3/2016 Μέσο Συντάκτης Link http://www.in.gr Τζωρτζίνα Ντούτση http://www.in.gr/entertainment/book/interviews/article/?aid=1500064083 Νικόλ Μαντζικοπούλου: Το μυστικό για την επιτυχία είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΙΕΣ. Α ομάδα. Αφού επιλέξεις τρία από τα παραπάνω αποσπάσματα που σε άγγιξαν περισσότερο, να καταγράψεις τις δικές σου σκέψεις.

ΕΡΓΑΣΙΕΣ. Α ομάδα. Αφού επιλέξεις τρία από τα παραπάνω αποσπάσματα που σε άγγιξαν περισσότερο, να καταγράψεις τις δικές σου σκέψεις. Α ομάδα ΕΡΓΑΣΙΕΣ 1. Η συγγραφέας του βιβλίου μοιράζεται μαζί μας πτυχές της ζωής κάποιων παιδιών, άλλοτε ευχάριστες και άλλοτε δυσάρεστες. α) Ποια πιστεύεις ότι είναι τα μηνύματα που θέλει να περάσει μέσα

Διαβάστε περισσότερα

Οι αριθμοί σελίδων με έντονη γραφή δείχνουν τα κύρια κεφάλαια που σχετίζονται με το θέμα. ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΜΑΘΗΜΑ

Οι αριθμοί σελίδων με έντονη γραφή δείχνουν τα κύρια κεφάλαια που σχετίζονται με το θέμα. ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΜΑΘΗΜΑ Τί σε απασχολεί; Διάβασε τον κατάλογο που δίνουμε παρακάτω και, όταν συναντήσεις κάποιο θέμα που απασχολεί κι εσένα, πήγαινε στις σελίδες που αναφέρονται εκεί. Διάβασε τα κεφάλαια, που θα βρεις σ εκείνες

Διαβάστε περισσότερα

Είναι το Life Coaching για εσένα;

Είναι το Life Coaching για εσένα; Τι είναι το life coaching; Είναι το Life Coaching για εσένα; Το life coaching, όπως αναγράφεται στην ιστοσελίδα της International Coach Federation, και σε δική μου μετάφραση, είναι η διαδικασία μέσα από

Διαβάστε περισσότερα

Εμπιστεύομαι τον εαυτό μου! Είμαι παρόν στη ζωή. Εμπιστεύομαι τη ζωή! Είμαι εγώ και είμαι καλά. Επιλέγω να κοιτάζω με όμορφο τρόπο τον εαυτό μου

Εμπιστεύομαι τον εαυτό μου! Είμαι παρόν στη ζωή. Εμπιστεύομαι τη ζωή! Είμαι εγώ και είμαι καλά. Επιλέγω να κοιτάζω με όμορφο τρόπο τον εαυτό μου Εμπιστεύομαι τον εαυτό μου! Είμαι παρόν στη ζωή Επιλέγω να κοιτάζω με όμορφο τρόπο τον εαυτό μου Εμπιστεύομαι τη ζωή! Έφτασα εδώ με το ένστικτό μου, κι αυτό ξέρει Είμαι εγώ και είμαι καλά Κάθε εμπόδιο

Διαβάστε περισσότερα

ΖΩΔΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΠΟ 6 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017 ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΛΕΝΤΙΝΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ

ΖΩΔΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΠΟ 6 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017 ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΛΕΝΤΙΝΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΖΩΔΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΠΟ 6 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017 ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΛΕΝΤΙΝΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ Κριός Αυτή την εβδομάδα η δυναμικότητα που θα έχεις θα είναι πολύ μεγάλη και να ξέρεις ότι θα σου συμβαίνουν

Διαβάστε περισσότερα

Πώς γράφεις αυτές τις φράσεις;

Πώς γράφεις αυτές τις φράσεις; Πρόλογος Όταν ήμουν μικρός, ούτε που γνώριζα πως ήμουν παιδί με ειδικές ανάγκες. Πώς το ανακάλυψα; Από τους άλλους ανθρώπους που μου έλεγαν ότι ήμουν διαφορετικός, και ότι αυτό ήταν πρόβλημα. Δεν είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ ΣΤΙΧΩΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ

ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ ΣΤΙΧΩΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ ΜΑΘΗΤΡΙΑ: ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑ ΜΑΘΗΜΑ : ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΜΗΜΑ:Γ1 ΣΧΟΛΟΚΟ ΕΤΟΣ: 2007-2008 ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ ΣΤΙΧΩΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ (Στίχοι που δείχνουν τα όνειρα και τον πόνο των ερωτευμένων) Όλοι οι

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΝΟΣΟΥ ΣΤΟ 46 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΘΗΝΩΝ.

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΝΟΣΟΥ ΣΤΟ 46 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΘΗΝΩΝ. 22-3-2011 ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΝΟΣΟΥ ΣΤΟ 46 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΘΗΝΩΝ. 1. Εισαγωγή 2. Η Πρώτη Συνάντηση της Ομάδας Μαθητών. 3. Η Δεύτερη

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΜΑΡΤΙΟΥ 2018 ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΜΑΡΤΙΟΥ 2018 Σεμινάριο 1: Πώς να απαλλαγείτε από το άγχος και να αποκτήσετε την ψυχική σας γαλήνη 1. Η ταυτότητα του σεμιναρίου: Το σεμινάριο με τίτλο «Πώς να απαλλαγείτε από το άγχος και να

Διαβάστε περισσότερα

Σας ευχόµαστε η ζωή σας να είναι γεµάτη αγάπη και φως! Στο χέρι σας είναι

Σας ευχόµαστε η ζωή σας να είναι γεµάτη αγάπη και φως! Στο χέρι σας είναι ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚ ΟΣΗ ΤΕΥΧΟΣ 125 ΕΤΟΣ 27 ο ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ-ΜΑΡΤΙΟΣ-ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2011 ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ HYPNOVISION 9-10-11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ Σας ευχόµαστε η ζωή σας να είναι γεµάτη αγάπη και φως! Στο χέρι σας είναι Η Πραγµατικότητα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ

ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ - Α,α,α,α,α,α,α! ούρλιαξε η Νεφέλη - Τρομερό! συμπλήρωσε η Καλλιόπη - Ω, Θεέ μου! αναφώνησα εγώ - Απίστευτα τέλειο! είπε η Ειρήνη και όλες την κοιτάξαμε λες και είπε

Διαβάστε περισσότερα

Χάρτινη Αγκαλιά Συγγραφέας: Ιφιγένεια Μαστρογιάννη

Χάρτινη Αγκαλιά Συγγραφέας: Ιφιγένεια Μαστρογιάννη Χάρτινη Αγκαλιά Συγγραφέας: Ιφιγένεια Μαστρογιάννη Επιμέλεια εργασίας: Παναγιώτης Γιαννόπουλος Περιεχόμενα Ερώτηση 1 η : σελ. 3-6 Ερώτηση 2 η : σελ. 7-9 Παναγιώτης Γιαννόπουλος Σελίδα 2 Ερώτηση 1 η Η συγγραφέας

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΘΟΔΟΙ & ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗΣ ΑΚΡΟΑΣΗΣ ΙΙ «ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ: ΣΧΕΣΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗ ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΟΥ»

ΜΕΘΟΔΟΙ & ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗΣ ΑΚΡΟΑΣΗΣ ΙΙ «ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ: ΣΧΕΣΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗ ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΟΥ» ΜΕΘΟΔΟΙ & ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗΣ ΑΚΡΟΑΣΗΣ ΙΙ «ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ: ΣΧΕΣΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗ ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΟΥ» Δρ. ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΓΙΩΤΣΙΔΗ (PhD, MSc, MA) Κλινικός & Συμβουλευτικός Ψυχολόγος 1 ΔΟΜΗ ΔΙΑΛΕΞΗΣ Ορισμοί, οφέλη,

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ «ΕΥΤΥΧΙΑ & ΝΟΗΜΑ ΖΩΗΣ»?

ΤΙ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ «ΕΥΤΥΧΙΑ & ΝΟΗΜΑ ΖΩΗΣ»? ΤΙ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ «ΕΥΤΥΧΙΑ & ΝΟΗΜΑ ΖΩΗΣ»? Της Τζινας Γ. ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΥ, ED. M, MA HARVARD UNIVERSITY, ΨΥΧΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ, ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Ειδίκευση σε Παιδιά, Εφήβους, Οικογένειες, Ζευγάρια, Γυναικεία

Διαβάστε περισσότερα

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΒΒΑΔΙΑ Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΒΒΑΔΙΑ Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΒΒΑΔΙΑ Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας 29.05.2015 Ερωτήματα που μας απασχολούν Τι κάνουμε όταν αμφιβάλλουμε για το αν θα τα καταφέρουμε να κρατήσουμε

Διαβάστε περισσότερα

Αβεντουρίνη Γαληνη Αφήστε τη διαίσθηση και τη φαντασία σας να σας καθοδηγήσει.

Αβεντουρίνη Γαληνη Αφήστε τη διαίσθηση και τη φαντασία σας να σας καθοδηγήσει. Αμέθυστος Θεία καθοδήγηση Συνδέστε τον εαυτό σας με τα υψηλότερα επίπεδα της συνείδησης. Αβεντουρίνη Γαληνη Αφήστε τη διαίσθηση και τη φαντασία σας να σας καθοδηγήσει. Διαμάντι Φωτισμός Να είσται σε κοσμική

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ 11/2016-6/ ΣΧΟΛΗ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ 1 Ος ΧΡΟΝΟΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ 11/2016-6/ ΣΧΟΛΗ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ 1 Ος ΧΡΟΝΟΣ School for Real People! ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ 11/2016-6/2017 - ΣΧΟΛΗ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ 1 Ος ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΔΑΣΚΕΙ: ΓΡΗΓΟΡΙΑ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΦΕΝΓΚ ΣΟΥΙ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟΥ ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Ά κύκλος Βιωµατικών Εργαστηρίων Συµβουλευτικής Σταδιοδροµίας µε θέµα: «Άγχος και Κατάθλιψη στην Εκπαίδευση και στην Εργασία»

Ά κύκλος Βιωµατικών Εργαστηρίων Συµβουλευτικής Σταδιοδροµίας µε θέµα: «Άγχος και Κατάθλιψη στην Εκπαίδευση και στην Εργασία» Περίληψη εισήγησης µε θέµα: Τι είναι άγχος και τι κατάθλιψη. Πώς εµφανίζονται στον εκπαιδευτικό και στον επαγγελµατικό χώρο. Το Άγχος και η Κατάθλιψη αποτελούν ίσως δύο από τις πιο πολυσυζητηµένες έννοιες

Διαβάστε περισσότερα

2 ο Σεμινάριο ΕΓΚΥΡΗ ΠΡΑΞΗ & ΣΥΝΟΧΗ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ. Δίκτυο σχολείων για τη μη-βία

2 ο Σεμινάριο ΕΓΚΥΡΗ ΠΡΑΞΗ & ΣΥΝΟΧΗ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ. Δίκτυο σχολείων για τη μη-βία 2 ο Σεμινάριο ΕΓΚΥΡΗ ΠΡΑΞΗ & ΣΥΝΟΧΗ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ Δίκτυο σχολείων για τη μη-βία Α Μέρος: ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ Τα επίπεδα συνείδησης Ύπνος Μισοξύπνιο Αφύπνιση Ελάχιστη εργασία των εξωτερικών αισθήσεων Με εικόνες

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΡΙΝΑ ΓΙΩΤΗ: «Η επιτυχία της Στιγμούλας, μου δίνει δύναμη να συνεχίσω και να σπρώχνω τα όριά μου κάθε φορά ακόμα παραπέρα»

ΜΑΡΙΝΑ ΓΙΩΤΗ: «Η επιτυχία της Στιγμούλας, μου δίνει δύναμη να συνεχίσω και να σπρώχνω τα όριά μου κάθε φορά ακόμα παραπέρα» Ημερομηνία 27/11/2015 Μέσο trikalakids.gr Συντάκτης Link http://www.trikalakids.gr/bookcorner/%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%b9%ce%bd %CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CF%89%CF%84%CE%B7-%CE%B7- %CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CF%85%CF%87%CE%AF%CE%B1-

Διαβάστε περισσότερα

«Ο ξεχωριστός κόσμος των διδύμων», η Εύη Σταθάτου μιλά στο Mothersblog, για το πρώτο της συγγραφικό εγχείρημα!

«Ο ξεχωριστός κόσμος των διδύμων», η Εύη Σταθάτου μιλά στο Mothersblog, για το πρώτο της συγγραφικό εγχείρημα! Ημερομηνία 14/02/2017 Μέσο Συντάκτης Link www.mothersblog.gr Κατερίνα Ηλιάκη http://www.mothersblog.gr/synenteyxeis/item/43377-o-ksexoristos-kosmos-tondidymon--i-eyi-stathatou-mila-sto-mothersblog--gia-to-proto-tis-syggrafikoegxeirima

Διαβάστε περισσότερα

Μανώλης Ισχάκης - Πνευματικά δικαιώματα - για περισσότερη εκπαίδευση

Μανώλης Ισχάκης - Πνευματικά δικαιώματα -  για περισσότερη εκπαίδευση 1 Πρώτο Μάθημα Οδηγός Δραστηριότητας Επισκόπηση... 3 Περίληψη... 3-6 Ώρα για δράση... 7-17 Σημειώσεις... 18 2 Μάθημα Πρώτο - Επισκόπηση Σε αυτό το μάθημα θα μάθουμε το ένα ένα λάθος που στερεί από όλους

Διαβάστε περισσότερα

Για αυτό τον μήνα έχουμε συνέντευξη από μία αγαπημένη και πολυγραφότατη συγγραφέα που την αγαπήσαμε μέσα από τα βιβλία της!

Για αυτό τον μήνα έχουμε συνέντευξη από μία αγαπημένη και πολυγραφότατη συγγραφέα που την αγαπήσαμε μέσα από τα βιβλία της! Κυριακή, 2 Ιουλίου 2017 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΜΗΝΑ: ΓΙΩΤΑ ΦΩΤΟΥ Για αυτό τον μήνα έχουμε συνέντευξη από μία αγαπημένη και πολυγραφότατη συγγραφέα που την αγαπήσαμε μέσα από τα βιβλία της! Πείτε μας λίγα λόγια

Διαβάστε περισσότερα

Ο Καταστατικός Χάρτης της Γης

Ο Καταστατικός Χάρτης της Γης Ο Καταστατικός Χάρτης της Γης Προσαρµογή για παιδιά Εισαγωγή Η γη είναι το σπίτι µας - Ζούµε σε µια πολύ σηµαντική εποχή και πρέπει να προστατεύσουµε τη Γη. - Όλοι οι λαοί του κοσµού φτιάχνουν µια µεγάλη

Διαβάστε περισσότερα

KIDSCREEN-52. Ερωτηµατολόγιο Υγείας για Παιδιά και Νέους. Έκδοση για Παιδιά και Εφήβους 8 έως 18 ετών

KIDSCREEN-52. Ερωτηµατολόγιο Υγείας για Παιδιά και Νέους. Έκδοση για Παιδιά και Εφήβους 8 έως 18 ετών KIDSCREEN-52 Ερωτηµατολόγιο Υγείας για Παιδιά και Νέους Έκδοση για Παιδιά και Εφήβους 8 έως 18 ετών Page 1 of 8 Γειά σου, Ηµεροµηνία: Μήνας Χρόνος Πώς είσαι; Πως νιώθεις; Αυτά είναι τα πράγµατα που θα

Διαβάστε περισσότερα

Μουσικομαγειρέματα. Ευτύχης Μπλέτσας ΒΙΒΛΙΟ - CD. Έκδοση πρώτη: Σεπτέμβριος 2011 ISBN:

Μουσικομαγειρέματα. Ευτύχης Μπλέτσας ΒΙΒΛΙΟ - CD. Έκδοση πρώτη: Σεπτέμβριος 2011 ISBN: Ευτύχης Μπλέτσας Μουσικομαγειρέματα ΒΙΒΛΙΟ - CD Έκδοση πρώτη: Σεπτέμβριος 2011 ISBN: 978-960-9550-01-7 Copyright Ευτύχης Μπλέτσας & ΕΚΔΟΣΕΙΣ Στοά του βιβλίου Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου Αρσάκειο Μέγαρο, 10564

Διαβάστε περισσότερα

1 / 15 «ΟΙ ΓΛΩΣΣΕΣ ΚΑΙ ΕΓΩ» Ερωτηµατολόγιο για τους µαθητές της 3 ης Γυµνασίου. Μάρτιος 2007

1 / 15 «ΟΙ ΓΛΩΣΣΕΣ ΚΑΙ ΕΓΩ» Ερωτηµατολόγιο για τους µαθητές της 3 ης Γυµνασίου. Μάρτιος 2007 1 / 15 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Έρευνα υποστηριζόµενη από τη Γενική ιεύθυνση Εκπαίδευσης και Πολιτισµού της Ε.Ε., στο πλαίσιο του προγράµµατος Σωκράτης «ΟΙ ΓΛΩΣΣΕΣ ΚΑΙ ΕΓΩ» Ερωτηµατολόγιο

Διαβάστε περισσότερα

Μανώλης Ισχάκης - Πνευματικά δικαιώματα - για περισσότερη εκπαίδευση

Μανώλης Ισχάκης - Πνευματικά δικαιώματα -  για περισσότερη εκπαίδευση 1 Έβδομο Μάθημα Οδηγός Δραστηριότητας Επισκόπηση... 3 Περίληψη... 3-5 Ώρα για δράση... 6-15 Σημειώσεις... 16 2 Μάθημα Έβδομο - Επισκόπηση Σε αυτό το μάθημα θα μάθουμε τη δύναμη της αντίληψης. Θα ανακαλύψουμε

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΟΓΚΑ Atma Darshan Yoga Centre

ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΟΓΚΑ Atma Darshan Yoga Centre ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2014 ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΟΓΚΑ Atma Darshan Yoga Centre ΑΓΑΠΗΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ Μέσα σε μία δυνατή ενεργειακά ατμόσφαιρα που μας προσφέρανε οι απαγγελίες πανίσχυρων μάντρας, στολίσαμε το σύμβολο του

Διαβάστε περισσότερα

Ευχαριστώ Ολόψυχα για την Δύναμη, την Γνώση, την Αφθονία, την Έμπνευση και την Αγάπη...

Ευχαριστώ Ολόψυχα για την Δύναμη, την Γνώση, την Αφθονία, την Έμπνευση και την Αγάπη... Ευχαριστώ Ολόψυχα για την Δύναμη, την Γνώση, την Αφθονία, την Έμπνευση και την Αγάπη... τον Δάσκαλο μου, Γιώργο Καραθάνο την Μητέρα μου Καλλιόπη και τον γιο μου Ηλία-Μάριο... Ευχαριστώ! 6 ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ

Διαβάστε περισσότερα

Οι προσωπικοί στόχοι καθενός μπορούν κατά καιρούς να αποτελούν και να καθορίζουν το success story της ζωής του για μια μικρή ή μεγάλη περίοδο.

Οι προσωπικοί στόχοι καθενός μπορούν κατά καιρούς να αποτελούν και να καθορίζουν το success story της ζωής του για μια μικρή ή μεγάλη περίοδο. 1 3 1 Οι προσωπικοί στόχοι καθενός μπορούν κατά καιρούς να αποτελούν και να καθορίζουν το success story της ζωής του για μια μικρή ή μεγάλη περίοδο. Η επίτευξη του εκάστοτε στόχου είναι η αυταπόδεικτη

Διαβάστε περισσότερα

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Σελίδα 1

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Σελίδα 1 1 a) H πραγματική ζωή κρύβει χαρά, αγάπη, στόχους, όνειρα, έρωτα, αλλά και πόνο, απογοήτευση, πίκρες, αγώνα. αν λείπουν όλα αυτά τα συναισθήματα και οι ανατροπές, αν χαθεί η καρδιά και η ψυχή, η ελευθερία,

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ Σε όλο τον κόσμο υπάρχουν διάφορα και σημαντικά προβλήματα. Ένα από αυτά είναι ο πόλεμος που έχει ως αποτέλεσμα την έλλειψη νερού, φαγητού και ιατρικής περίθαλψης και το χειρότερο

Διαβάστε περισσότερα

Το Ηµερολόγιο των Μάγιας και τα Χρήµατα από τον ρ. Καρλ Τζοχάν Κάλλεµαν

Το Ηµερολόγιο των Μάγιας και τα Χρήµατα από τον ρ. Καρλ Τζοχάν Κάλλεµαν Το Ηµερολόγιο των Μάγιας και τα Χρήµατα Από τον ρ. Καρλ Τζοχάν Κάλλεµαν Λοιπόν, ήθελα να µιλήσω για δυο πράγµατα που νοµίζω δεν συνδέονται πάντα αλλά, πραγµατικά θα τους άξιζε µια σύνδεση. Το ένα είναι

Διαβάστε περισσότερα

Προτού ξεκινήσω θα ήθελα να ξέρεις ότι μόλις έκανες μια σημαντική επένδυση. Επένδυσες στον εαυτό σου αποκτώντας αυτό το πρόγραμμα...

Προτού ξεκινήσω θα ήθελα να ξέρεις ότι μόλις έκανες μια σημαντική επένδυση. Επένδυσες στον εαυτό σου αποκτώντας αυτό το πρόγραμμα... Γεια σου, Θα ήθελα να σε συγχαρώ και από εδώ για αυτήν την αγορά. Στην αρχές που είχα δημιουργήσει αυτό το πρόγραμμα μάζευα διάφορες απορίες και σχόλια των ανθρώπων που το είχαν αγοράσει και έτσι δημιουργήθε

Διαβάστε περισσότερα

Αντιμετώπιση και Διαχείριση των Προβλημάτων στην Σύγχρονη Καθημερινή Πραγματικότητα

Αντιμετώπιση και Διαχείριση των Προβλημάτων στην Σύγχρονη Καθημερινή Πραγματικότητα 24 Απριλίου 2018 Αντιμετώπιση και Διαχείριση των Προβλημάτων στην Σύγχρονη Καθημερινή Πραγματικότητα Θρησκεία / Κοινωνικά θέματα Μίνα Μπουλέκου, Συγγραφέας-Ποιήτρια Η διαχείριση των καθημερινών προβλημάτων

Διαβάστε περισσότερα

Η τέχνη της συνέντευξης Martes, 26 de Noviembre de 2013 12:56 - Actualizado Lunes, 17 de Agosto de 2015 18:06

Η τέχνη της συνέντευξης Martes, 26 de Noviembre de 2013 12:56 - Actualizado Lunes, 17 de Agosto de 2015 18:06 No hay traducción disponible. του Χουάν Μαγιόργκα 4 ΠΡΟΣΩΠΑ: 3 Γυναίκες (γιαγιά, μητέρα και εγγονή) και ένας άντρας γύρω στα 30. Το τελευταίο έργο του μεγάλου Ισπανού δραματουργού που ανέβηκε στο Εθνικό

Διαβάστε περισσότερα

ΝΗΦΟΣ: Ένα λεπτό µόνο, να ξεµουδιάσω. Χαίροµαι που σε βλέπω. Μέρες τώρα θέλω κάτι να σου πω.

ΝΗΦΟΣ: Ένα λεπτό µόνο, να ξεµουδιάσω. Χαίροµαι που σε βλέπω. Μέρες τώρα θέλω κάτι να σου πω. Νήφο. Πεταλία; Εγώ, ναι. Σήκω. Δεν ξέρω αν µπορώ. Μπορείς. Είµαι κουρασµένος. Ήρθε η ώρα, όµως. Τα χέρια µου έχουν αίµατα. Τα πόδια µου είναι σαν κάποιου άλλου. Δεν έχουµε πολύ χρόνο. Ένα λεπτό µόνο, να

Διαβάστε περισσότερα

ΤοΚέντροΥποστήριξηςΓονέων παρουσιάζει. το θεραπευτικό παιχνίδι µε το αυτιστικό παιδί

ΤοΚέντροΥποστήριξηςΓονέων παρουσιάζει. το θεραπευτικό παιχνίδι µε το αυτιστικό παιδί ΤοΚέντροΥποστήριξηςΓονέων παρουσιάζει το θεραπευτικό παιχνίδι µε το αυτιστικό παιδί www.kyg.gr 2310 450 941 6940402054 Επίσης: YouTube - therapeutikopaixnidi Πηγές www.autismcentre.org SonRise www.horison.nl

Διαβάστε περισσότερα

1 / 13 «ΟΙ ΓΛΩΣΣΕΣ ΚΑΙ ΕΓΩ» Ερωτηµατολόγιο για τους µαθητές της 5 ης ηµοτικού. Μάρτιος 2007

1 / 13 «ΟΙ ΓΛΩΣΣΕΣ ΚΑΙ ΕΓΩ» Ερωτηµατολόγιο για τους µαθητές της 5 ης ηµοτικού. Μάρτιος 2007 1 / 13 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Έρευνα υποστηριζόµενη από τη Γενική ιεύθυνση Εκπαίδευσης και Πολιτισµού της Ε.Ε., στο πλαίσιο του προγράµµατος Σωκράτης «ΟΙ ΓΛΩΣΣΕΣ ΚΑΙ ΕΓΩ» Ερωτηµατολόγιο

Διαβάστε περισσότερα

Οι γνώμες είναι πολλές

Οι γνώμες είναι πολλές Η Ψυχολογία στη Φυσική Αγωγή στο πλαίσιο του σχολικού περιβάλλοντος ΚασταμονίτηςΚωνσταντίνος Ψυχολόγος Οι γνώμες είναι πολλές Πολλές είναι οι γνώμες στο τι προσφέρει τελικά ο αθλητισμός στην παιδική ηλικία

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΝΟΣ ΧΡΗΣΙΜΟΥ ΕΡΓΑΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΥΝΔΙΑΛΛΑΓΕΣ

ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΝΟΣ ΧΡΗΣΙΜΟΥ ΕΡΓΑΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΥΝΔΙΑΛΛΑΓΕΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΝΟΣ ΧΡΗΣΙΜΟΥ ΕΡΓΑΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΥΝΔΙΑΛΛΑΓΕΣ Αγγελική Γουδέλη, 2011 Κοινωνικό Άγχος Αμηχανία Φόβος Το κοινωνικό άγχος, ή αλλιώς κοινωνική φοβία, θεωρείται

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ. Εργασία για το σπίτι. Απαντούν μαθητές του Α1 Γυμνασίου Προσοτσάνης

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ. Εργασία για το σπίτι. Απαντούν μαθητές του Α1 Γυμνασίου Προσοτσάνης ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Εργασία για το σπίτι Απαντούν μαθητές του Α1 Γυμνασίου Προσοτσάνης 1 ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Απαντά η Μαρίνα Βαμβακίδου Ερώτηση 1. Μπορείς να φανταστείς τη ζωή μας χωρίς

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ Καταρχάς, βασική προϋπόθεση για το κλείσιμο μιας συνάντησης είναι να έχουμε εξακριβώσει και πιστοποιήσει ότι μιλάμε με τον υπεύθυνο που λαμβάνει μια απόφαση συνεργασίας ή επηρεάζει

Διαβάστε περισσότερα

A READER LIVES A THOUSAND LIVES BEFORE HE DIES.

A READER LIVES A THOUSAND LIVES BEFORE HE DIES. A READER LIVES A THOUSAND LIVES BEFORE HE DIES. 1. Η συγγραφέας του βιβλίου μοιράζεται μαζί μας πτυχές της ζωής κάποιων παιδιών, άλλοτε ευχάριστες και άλλοτε δυσάρεστες. α) Ποια πιστεύεις ότι είναι τα

Διαβάστε περισσότερα

Ανάπτυξη ψυχολογικών δεξιοτήτων μέσα από τον αθλητισμό. Ψούνη Λίνα ΚΦΑ, Ψυχολόγος. MSc, υποψήφια διδάκτωρ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Ανάπτυξη ψυχολογικών δεξιοτήτων μέσα από τον αθλητισμό. Ψούνη Λίνα ΚΦΑ, Ψυχολόγος. MSc, υποψήφια διδάκτωρ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ανάπτυξη ψυχολογικών δεξιοτήτων μέσα από τον αθλητισμό Ψούνη Λίνα ΚΦΑ, Ψυχολόγος. MSc, υποψήφια διδάκτωρ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ποιες είναι οι ψυχολογικές Ο όρος «Εξάσκηση Ψυχολογικών Δεξιοτήτων» χρησιμοποιείται

Διαβάστε περισσότερα

Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς «ΝΗΡΕΑΣ»

Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς «ΝΗΡΕΑΣ» Εργαστήριο δικτύωσης σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με θέμα: «Η συναισθηματική νοημοσύνη και η επίδρασή της στην εκπαιδευτική διαδικασία» 6 7 Μαΐου 2014 Κέντρο Πρόληψης των

Διαβάστε περισσότερα

14η εβδομάδα Γίνε διάφανος η εβδομάδα Να τολμάς και πάλι και ξανά η εβδομάδα Κάθε αποτέλεσμα είναι καλό αποτέλεσμα...

14η εβδομάδα Γίνε διάφανος η εβδομάδα Να τολμάς και πάλι και ξανά η εβδομάδα Κάθε αποτέλεσμα είναι καλό αποτέλεσμα... Περιεχόμενα Εισαγωγή...13 Πώς να χρησιμοποιήσεις αυτό το βιβλίο...17 1η εβδομάδα Αφουγκράσου την πληροφόρηση...21 2η εβδομάδα Άδειασε το ποτήρι σου...23 3η εβδομάδα Η μοναξιά είναι ευλογία...25 4η εβδομάδα

Διαβάστε περισσότερα

e-seminars Αναπτύσσομαι 1 Προσωπική Βελτίωση Seminars & Consulting, Παναγιώτης Γ. Ρεγκούκος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων Εισηγητής Ειδικών Σεμιναρίων

e-seminars Αναπτύσσομαι 1 Προσωπική Βελτίωση Seminars & Consulting, Παναγιώτης Γ. Ρεγκούκος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων Εισηγητής Ειδικών Σεμιναρίων e-seminars Πρωτοποριακή Συνεχής Επαγγελματική και Προσωπική Εκπαίδευση Προσωπική Βελτίωση Αναπτύσσομαι 1 e Seminars Copyright Seminars & Consulting Page 1 Περιεχόμενα 1. Γιατί είναι απαραίτητη η ανάπτυξη

Διαβάστε περισσότερα

Συνέντευξη από τη. ηµοσιογράφοι. κα Τατιάνα Στεφανίδου. Είµαι πολλά χρόνια δηµοσιογράφος, από το 1992.

Συνέντευξη από τη. ηµοσιογράφοι. κα Τατιάνα Στεφανίδου. Είµαι πολλά χρόνια δηµοσιογράφος, από το 1992. ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΙΑΒΑΣΕΙΣ Συνέντευξη από τη δηµοσιογράφο κα Τατιάνα Στεφανίδου ηµοσιογράφοι Χάρης Μιχαηλίδης ηµήτρης Μαρούδας Φένια Πάσσα Αµαλία Τζήµα Λυδία Τούµπη Συντονισµός -επιµέλεια κειµένου Όµιλος δηµοσιογραφίας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ

ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ Στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας της Γ Γυμνασίου οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με ένα δείγμα ερωτικής ποίησης. Συγκεκριμένα διδάχτηκαν το ποίημα

Διαβάστε περισσότερα

Η Τελευταία Τετάρτη Κάθε Μήνα η μέρα των Εργαστηρίων Silva

Η Τελευταία Τετάρτη Κάθε Μήνα η μέρα των Εργαστηρίων Silva Ιανουάριος Φεβρουάριος 2015 ΤΕΥΧΟΣ 138 ΔΙΜΗΝΙΑΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ & ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ SILVA Η Τελευταία Τετάρτη Κάθε Μήνα η μέρα των Εργαστηρίων Silva Επιτυχημένη χαρακτήρισαν την προσπάθεια

Διαβάστε περισσότερα

Θα σε βοηθούσε για παράδειγμα να γράψεις και εσύ μια λίστα με σκέψεις σαν αυτή που έκανε η Ζωή και εμφανίστηκε ο «Αγχολέων»!

Θα σε βοηθούσε για παράδειγμα να γράψεις και εσύ μια λίστα με σκέψεις σαν αυτή που έκανε η Ζωή και εμφανίστηκε ο «Αγχολέων»! Η Ζωή είναι 8 χρονών και πριν 3 χρόνια ο παιδιάτρος και οι γονείς της, της εξήγησαν πως έχει Νεανική Ιδιοπαθή Αρθρίτιδα. Από τότε η Ζωή κάνει όλα αυτά που τη συμβούλεψε ο παιδορευματολόγος της και είναι

Διαβάστε περισσότερα

3 ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ 3 ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ

3 ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ 3 ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ Kεφάλαιο 11 Θα επαναλάβουµε αυτά που είχαµε πει την προηγούµενη φορά. Παραστατικά αν έχουµε το εξής παίγνιο όπου οι δύο παίχτες παίρνουν ταυτόχρονα τις αποφάσεις τους αφού αποφασίσει ο Ι, θα δούµε πόσα

Διαβάστε περισσότερα

Sexual Communication. ΕΥΗ ΚΥΡΝΑ, PhD

Sexual Communication. ΕΥΗ ΚΥΡΝΑ, PhD + Sexual Communication ΕΥΗ ΚΥΡΝΑ, PhD + + Παράπονα γυναικών... n Το πιο συχνό παράπονο των γυναικών είναι οτι οι άνδρες δεν τις ακούν. n Οι άνδρες είτε αγνοούν, είτε προσφέρουν λύσεις n Όµως, οι γυναίκες

Διαβάστε περισσότερα

β) Αν είχες τη δυνατότητα να «φτιάξεις» εσύ έναν ιδανικό κόσμο, πώς θα ήταν αυτός;

β) Αν είχες τη δυνατότητα να «φτιάξεις» εσύ έναν ιδανικό κόσμο, πώς θα ήταν αυτός; 1α) H πραγματική ζωή κρύβει χαρά, αγάπη, στόχους, όνειρα, έρωτα, αλλά και πόνο, απογοήτευση, πίκρες, αγώνα. Aν λείπουν όλα αυτά τα συναισθήματα και οι ανατροπές, αν χαθεί η καρδιά και η ψυχή, η ελευθερία,

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟ Σ ΑΓΑΠΑΩ

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟ Σ ΑΓΑΠΑΩ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟ Σ ΑΓΑΠΑΩ (Αόρατος) ΑΦΗΓΗΤΗΣ: Κάποτε στη γη γεννήθηκε το Όνειρο. Το όνομά του δεν ήταν έτσι, όμως επειδή συνεχώς ονειρευόταν, όλοι το φώναζαν Όνειρο. Δεν ήταν κάτι το σπουδαίο, ήταν σαν

Διαβάστε περισσότερα

Μεταξία Κράλλη! Ένα όνομα που γνωρίζουν όλοι οι αναγνώστες της ελληνικής λογοτεχνίας, ωστόσο, κανείς δεν ξέρει ποια

Μεταξία Κράλλη! Ένα όνομα που γνωρίζουν όλοι οι αναγνώστες της ελληνικής λογοτεχνίας, ωστόσο, κανείς δεν ξέρει ποια Δευτέρα, Ιουνίου 16, 2014 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΞΙΑΣ ΚΡΑΛΛΗ Η Μεταξία Κράλλη είναι ένα από τα δημοφιλέστερα πρόσωπα της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας. Μετά την κυκλοφορία του πρώτου της βιβλίου, "Μια φορά

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός διαφοροποίησης για την πρωτοβάθµια

Οδηγός διαφοροποίησης για την πρωτοβάθµια Οδηγός διαφοροποίησης για την πρωτοβάθµια Γιατί χρειάζεται να κάνουµε τόσο ειδική διαφοροποίηση; Τα παιδιά που βρίσκονται στο φάσµα του αυτισµού έχουν διαφορετικό τρόπο σκέψης και αντίληψης για τον κόσµο,

Διαβάστε περισσότερα

«Tα 14 Πράγματα που Κάνουν οι Καταπληκτικοί Γονείς», από την ψυχολόγο-συγγραφέα Dr. Λίζα Βάρβογλη!

«Tα 14 Πράγματα που Κάνουν οι Καταπληκτικοί Γονείς», από την ψυχολόγο-συγγραφέα Dr. Λίζα Βάρβογλη! «Tα 14 Πράγματα που Κάνουν οι Καταπληκτικοί Γονείς», από την ψυχολόγο-συγγραφέα Dr. Λίζα Βάρβογλη! Οι καταπληκτικοί γονείς κάνουν καταπληκτικά πράγματα! Και δεν εννοώ περίπλοκα, δύσκολα, ή κάτι τέτοιο,

Διαβάστε περισσότερα

Λαµβάνοντας τη διάγνωση: συναισθήµατα και αντιδράσεις

Λαµβάνοντας τη διάγνωση: συναισθήµατα και αντιδράσεις Λαµβάνοντας τη διάγνωση: συναισθήµατα και αντιδράσεις Πιθανότατα αισθάνεστε πολύ αναστατωµένοι αφού λάβατε µια διάγνωση καρκίνου. Συνήθως είναι δύσκολο να αποδεχθείτε τη διάγνωση αµέσως και αυτό είναι

Διαβάστε περισσότερα

Εφηβεία: Σχολείο,Άγχος, Διαδίκτυο.

Εφηβεία: Σχολείο,Άγχος, Διαδίκτυο. Εφηβεία: Σχολείο,Άγχος, Διαδίκτυο. Η ομάδα μας αποτελείται από τις μαθήτριες: Μαρία Ζυγογιάννη Μαρία Μανώλαινα Ελευθερία Μπίμπαση Σχολείο Σχέσεις καθηγητών-μαθητών: Πολλές φορές οι σχέσεις μεταξύ των καθηγητών

Διαβάστε περισσότερα

Seesaw balance and energy stockpile presentation

Seesaw balance and energy stockpile presentation 1 Ξέρεις τον ορισμό και το μηχανισμό του στρες; 2 Μάλλον δεν ξέρεις, ε; 3 Είναι φυσιολογικό να μην ξέρεις, αφού δεν έχεις ασχοληθεί επιστημονικά ποτέ μαζί του. 4 Αν δεν γνωρίσεις τι είναι το στρες, δεν

Διαβάστε περισσότερα

ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΩΣΤΕ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ. Του ρα Κώστα Γ. Κονή *

ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΩΣΤΕ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ. Του ρα Κώστα Γ. Κονή * ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΩΣΤΕ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Του ρα Κώστα Γ. Κονή * Το θέµα των πωλήσεων ήταν και θα παραµείνει πάντοτε πρώτο στις προτεραιότητες κάθε επιχείρησης. Μάλλον, θα έπρεπε να ήταν το πρώτο θέµα πάντοτε

Διαβάστε περισσότερα

ALBUM ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ 2010 ΦΥΣΑΕΙ

ALBUM ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ 2010 ΦΥΣΑΕΙ ALBUM ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ 2010 ΦΥΣΑΕΙ Μη µου µιλάς γι' αυτά που ξεχνάω Μη µε ρωτάς για καλά κρυµµένα µυστικά Και µε κοιτάς... και σε κοιτώ... Κι είναι η στιγµή που δεν µπορεί να βγεί απ' το µυαλό Φυσάει... Κι είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ 11/2017-6/ ΣΧΟΛΗ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ 1 Ος ΧΡΟΝΟΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ 11/2017-6/ ΣΧΟΛΗ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ 1 Ος ΧΡΟΝΟΣ School for Real People! ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ 11/2017-6/2018 - ΣΧΟΛΗ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ 1 Ος ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΔΑΣΚΕΙ: ΓΡΗΓΟΡΙΑ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΦΕΝΓΚ ΣΟΥΙ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟΥ ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

1. Άδειας Ασκήσεως του Επαγγέλματος του Ψυχολόγου.

1. Άδειας Ασκήσεως του Επαγγέλματος του Ψυχολόγου. Η σοφία, η κατανόηση, η συμπόνια, και η ολοκληρωμένη προσωπικότητα είναι σίγουρα σημαντικές παράμετροι και χαρακτηριστικά που θα ήθελες να έχει ο ψυχοθεραπευτής σου, αλλά δεν είναι επαρκή κριτήρια στα

Διαβάστε περισσότερα

Το Αληθινό, το Όμορφο και η απόλυτη σχέση τους με την Νοημοσύνη και τη Δημιουργία Σελ.1

Το Αληθινό, το Όμορφο και η απόλυτη σχέση τους με την Νοημοσύνη και τη Δημιουργία Σελ.1 Το Αληθινό, το Όμορφο και η απόλυτη σχέση τους με την Νοημοσύνη και τη Δημιουργία Σελ.1 (ΕΠΙΦΥΛΛΙΔΑ - ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ) Μια σύνοψη: Κατανοώντας ορισμένες λέξεις και έννοιες προκύπτει μια ανυπολόγιστη αξία διαμορφώνεται

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΕΑΕΚ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥ ΩΝ ΤΟΥ Τ.Ε.Φ.Α.Α.ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ - ΑΥΤΕΠΙΣΤΑΣΙΑ

ΕΠΕΑΕΚ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥ ΩΝ ΤΟΥ Τ.Ε.Φ.Α.Α.ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ - ΑΥΤΕΠΙΣΤΑΣΙΑ ΕΠΕΑΕΚ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥ ΩΝ ΤΟΥ Τ.Ε.Φ.Α.Α.ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ - ΑΥΤΕΠΙΣΤΑΣΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΕ 1301 «ΕΙ ΙΚΟΤΗΤΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο τρίτο. Κεφάλαιο τρίτο

Κεφάλαιο τρίτο. Κεφάλαιο τρίτο Κεφάλαιο τρίτο Αυτό που ξέρουµε σαν αρρώστια είναι το τελικό στάδιο µιας βαθύτερης ανωµαλίας και είναι φανερό ότι για να εξασφαλίσουµε πλήρη επιτυχία στη θεραπεία, το ν' αντιµετωπίσουµε µόνο το τελικό

Διαβάστε περισσότερα

qwφιertyuiopasdfghjklzxερυυξnmηq σwωψerβνtyuςiopasdρfghjklzxcvbn mqwertyuiopasdfghjklzxcvbnφγιmλι qπςπζαwωeτrtνyuτioρνμpκaλsdfghςj

qwφιertyuiopasdfghjklzxερυυξnmηq σwωψerβνtyuςiopasdρfghjklzxcvbn mqwertyuiopasdfghjklzxcvbnφγιmλι qπςπζαwωeτrtνyuτioρνμpκaλsdfghςj qwφιertyuiopasdfghjklzxερυυξnmηq σwωψerβνtyuςiopasdρfghjklzxcvbn mqwertyuiopasdfghjklzxcvbnφγιmλι qπςπζαwωeτrtνyuτioρνμpκaλsdfghςj ΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟ ΦΙΔΑΚΙ - μαθαίνω να συνομιλώ - klzxcvλοπbnαmqwertyuiopasdfghjklz

Διαβάστε περισσότερα

02/06/15. Όταν αισθανθούμε ότι κάτι μας απειλεί ο οργανισμός μας ετοιμάζεται για το σύνδρομο Fight or Flight, δηλαδή παλεύω ή φεύγω.

02/06/15. Όταν αισθανθούμε ότι κάτι μας απειλεί ο οργανισμός μας ετοιμάζεται για το σύνδρομο Fight or Flight, δηλαδή παλεύω ή φεύγω. Αντιμετωπίζοντας το στρες για μια χαρούμενη και δημιουργική ζωή Το στρες μπορεί από εχθρός μας να γίνει σύμμαχος Ένα ποσοστό άγχους είναι αναγκαίο στη ζωή μας γιατί μας βοηθάει να ενεργοποιηθούμε και να

Διαβάστε περισσότερα

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ STEVE WELLS GLOBAL FUTURIST, COO, FAST FUTURE, UK

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ STEVE WELLS GLOBAL FUTURIST, COO, FAST FUTURE, UK THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ STEVE WELLS GLOBAL FUTURIST, COO, FAST FUTURE, UK SECOND YOUTH SUMMIT THE FUTURE WORKPLACE: THE NEW JOBS THE NEW SKILLS The youth takes over ΠΕΜΠΤΗ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019 1 THE ECONOMIST

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΜΑTA ΓΙΑ ΜΕΡΟΣ Δ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ V ΜΑΘΗΜΑ 171. Ο Θεός είναι µόνο και µόνο Αγάπη και εποµένως το ίδιο είµαι κι Εγώ.

ΜΑΘΗΜΑTA ΓΙΑ ΜΕΡΟΣ Δ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ V ΜΑΘΗΜΑ 171. Ο Θεός είναι µόνο και µόνο Αγάπη και εποµένως το ίδιο είµαι κι Εγώ. ΜΑΘΗΜΑTA ΓΙΑ ΜΕΡΟΣ Δ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ V ΜΑΘΗΜΑ 171 Ο Θεός είναι µόνο και µόνο Αγάπη και εποµένως το ίδιο είµαι κι Εγώ. Ι. (151) Όλα τα πράγµατα είναι αντίλαλοι της Φωνής του Θεού. 2 Ο Θεός είναι µόνο και µόνο

Διαβάστε περισσότερα

Γυµνάσιο Σιταγρών Θεατρικοί διάλογοι από τους µαθητές της Α Γυµνασίου. 1 η µέρα. Χιουµορίστας: Καληµέρα παιδιά, πρώτη µέρα στο Γυµνάσιο.

Γυµνάσιο Σιταγρών Θεατρικοί διάλογοι από τους µαθητές της Α Γυµνασίου. 1 η µέρα. Χιουµορίστας: Καληµέρα παιδιά, πρώτη µέρα στο Γυµνάσιο. Ντέµι Ραµά 1 η µέρα Χιουµορίστας: Καληµέρα παιδιά, πρώτη µέρα στο Γυµνάσιο. Κακός µ.: Άντε να δούµε τι θα γίνει αυτή τη χρονιά. ύσκολα θα είναι στο Γυµνάσιο? Καλός µ.: Σιγά να µην είναι δύσκολα, άµα διαβάζεις

Διαβάστε περισσότερα

H Ναταλί Σαμπά στο babyspace.gr

H Ναταλί Σαμπά στο babyspace.gr H Ναταλί Σαμπά στο babyspace.gr Συνέντευξη της Ναταλί Σαμπά στη Βάλια Κουρκουμέλη. (Από το babyspace.gr. Ημερομηνία online έκδοσης: 22/07/2010) Η παιγνιοθεραπεία για τη Ναταλί Σαμπά ήταν η ευκαιρία να

Διαβάστε περισσότερα

Στόχοι. Αναβλητικότητα. «Πώς να την ξεπεράσετε µια και καλή» Η εκπαίδευση θα ξεκινήσει στις 21:02 ακριβώς και θα διαρκέσει περίπου 60 λεπτά

Στόχοι. Αναβλητικότητα. «Πώς να την ξεπεράσετε µια και καλή» Η εκπαίδευση θα ξεκινήσει στις 21:02 ακριβώς και θα διαρκέσει περίπου 60 λεπτά Βεβαιωθείτε ότι λειτουργούν τα ηχεία σας (θα πρέπει να ακούγεται µουσική). Αναβλητικότητα «Πώς να την ξεπεράσετε µια και καλή» Στόχοι Κλείστε όλα τα υπόλοιπα προγράµµατα για να µη συναντήσετε προβλήµατα

Διαβάστε περισσότερα

Ο "Παραμυθάς" Νίκος Πιλάβιος στα Χανιά

Ο Παραμυθάς Νίκος Πιλάβιος στα Χανιά Ο "Παραμυθάς" Νίκος Πιλάβιος στα Χανιά 18 Ιαν 2014 Χανιά (18/1), Σταλός (19/1), Χανιά 18.01 έως 19.01 Ο "Παραμυθάς" Νίκος Πιλάβιος στα Χανιά Ο Παραμυθάς των παιδικών μας χρόνων έρχεται στην Κρήτη Όταν

Διαβάστε περισσότερα

Μανώλης Ισχάκης - Πνευματικά δικαιώματα -www.manolisischakis.gr για περισσότερη εκπαίδευση

Μανώλης Ισχάκης - Πνευματικά δικαιώματα -www.manolisischakis.gr για περισσότερη εκπαίδευση 1 Τέταρτο Μάθημα Οδηγός Δραστηριότητας Επισκόπηση... 3 Περίληψη... 3-5 Ώρα για δράση... 6-14 Σημειώσεις... 15 2 Μάθημα Πέμπτο- Επισκόπηση Σε αυτό το μάθημα θα μάθεις πώς να διαχειριστείς την λεπτή γραμμή

Διαβάστε περισσότερα

Εδώ Επιχείρηση «Ε ΕΝΤΙΑ» Γαλαξιακή Επιχείρηση Ε ΕΝΤΙΑ. Σας οµιλεί «ο Στόλος των Νεφών», καταστολή, εντο-λή, παράκληση. Είµαστε απεσταλµένοι κι

Εδώ Επιχείρηση «Ε ΕΝΤΙΑ» Γαλαξιακή Επιχείρηση Ε ΕΝΤΙΑ. Σας οµιλεί «ο Στόλος των Νεφών», καταστολή, εντο-λή, παράκληση. Είµαστε απεσταλµένοι κι Εδώ Επιχείρηση «Ε ΕΝΤΙΑ» Γαλαξιακή Επιχείρηση Ε ΕΝΤΙΑ. Σας οµιλεί «ο Στόλος των Νεφών», καταστολή, εντο-λή, παράκληση. Είµαστε απεσταλµένοι κι αναζητούµε διόδους επαφής, κανάλια επαφής, µε την ανθρωπότητα.

Διαβάστε περισσότερα

Για το προσωπικό του Πανεπιστημίου Κύπρου Βάσω Σαμανή NHR Solutions Ltd

Για το προσωπικό του Πανεπιστημίου Κύπρου Βάσω Σαμανή NHR Solutions Ltd Θετική Ψυχολογία σε περίοδο «Κρίσης» Για το προσωπικό του Πανεπιστημίου Κύπρου Βάσω Σαμανή NHR Solutions Ltd Εισαγωγή «Δεν είναι τα πιο δυνατά ή έξυπνα είδη που επιβιώνουν, αλλά αυτά που ανταποκρίνονται

Διαβάστε περισσότερα

σόκ. Σιώπησε και έφυγε μετανιωμένος χωρίς να πει τίποτα, ούτε μια λέξη.» Σίμος Κάρμιος Λύκειο Λειβαδιών Σεπτέμβριος 2013

σόκ. Σιώπησε και έφυγε μετανιωμένος χωρίς να πει τίποτα, ούτε μια λέξη.» Σίμος Κάρμιος Λύκειο Λειβαδιών Σεπτέμβριος 2013 Εμπειρίες που αποκόμισα από το Διήμερο Σεμινάριο που αφορά στην ένταξη Παιδιών με Απώλεια Ακοής στη Μέση Γενική και Μέση Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση Είχα την τύχη να συμμετάσχω στο διήμερο σεμινάριο

Διαβάστε περισσότερα

Γράφει: Βασιλειάδης Γρηγόρης, Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής, Διδάκτωρ Ψυχολογίας (Ph.D.)

Γράφει: Βασιλειάδης Γρηγόρης, Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής, Διδάκτωρ Ψυχολογίας (Ph.D.) Γράφει: Βασιλειάδης Γρηγόρης, Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής, Διδάκτωρ Ψυχολογίας (Ph.D.) Ο τρόπος σκέψης και αντιμετώπισης των καταστάσεων που αντιμετωπίζουμε καθημερινά, είναι καθοριστικό στοιχείο για τη

Διαβάστε περισσότερα

Λογοτεχνικό Εξωσχολικό Ανάγνωσμα Περιόδου Χριστουγέννων

Λογοτεχνικό Εξωσχολικό Ανάγνωσμα Περιόδου Χριστουγέννων Λογοτεχνικό Εξωσχολικό Ανάγνωσμα Περιόδου Χριστουγέννων Τίτλος βιβλίου: «Μέχρι το άπειρο κι ακόμα παραπέρα» Συγγραφέας: Άννα Κοντολέων Εκδόσεις: Πατάκη ΕΡΓΑΣΙΕΣ: 1. Ένας έφηβος, όπως είσαι εσύ, προσπαθεί

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑ ΧΕΙΡΙΣΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ

ΙΑ ΧΕΙΡΙΣΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ 1η Σελίδα Η Γιώτα θα πάει για πρώτη φορά κατασκήνωση. Φαντάζεται πως θα περάσει πολύ άσχημα μακριά από τους γονείς και τα παιχνίδια της για μια ολόκληρη εβδομάδα. Αγχώνεσαι ή νοιώθεις άβολα όταν είσαι

Διαβάστε περισσότερα

Εργασία Οδύσσειας: θέμα 2 ο «Γράφω το ημερολόγιο του κεντρικού ήρωα ή κάποιου άλλου προσώπου» Το ημερολόγιο της Πηνελόπης

Εργασία Οδύσσειας: θέμα 2 ο «Γράφω το ημερολόγιο του κεντρικού ήρωα ή κάποιου άλλου προσώπου» Το ημερολόγιο της Πηνελόπης Το ημερολόγιο της Πηνελόπης Εργασία Οδύσσειας: θέμα 2 ο «Γράφω το ημερολόγιο του κεντρικού ήρωα ή κάποιου άλλου προσώπου» Το ημερολόγιο της Πηνελόπης Το ημερολόγιο: «ημέρα της αποχώρησης Αγαπημένο μου

Διαβάστε περισσότερα

«Η απίστευτη αποκάλυψη του Σεμπάστιαν Μοντεφιόρε»

«Η απίστευτη αποκάλυψη του Σεμπάστιαν Μοντεφιόρε» «Η απίστευτη αποκάλυψη του Σεμπάστιαν Μοντεφιόρε» της Άννας Κουππάνου Στις σελίδες που ακολουθούν υπάρχουν δραστηριότητες σχετικά με το βιβλίο: «Η απίστευτη αποκάλυψη του Σεμπάστιαν Μοντεφιόρε» Οι δραστηριότητες

Διαβάστε περισσότερα

Αρχάγγελος Ζακχιήλ. Ανάγκη για Κάθαρση. Προετοιμασία για Εκλογές 17/06/12.

Αρχάγγελος Ζακχιήλ. Ανάγκη για Κάθαρση. Προετοιμασία για Εκλογές 17/06/12. 13/06/12. Αρχάγγελος Ζακχιήλ. Ανάγκη για Κάθαρση. Προετοιμασία για Εκλογές 17/06/12. Υπό την καθοδήγηση και αιγίδα του Άγιου Γερμανού. Εκδόσεις: ΤΟ ΜΩΒ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ Copyright 2012 Εκδόσεις Το

Διαβάστε περισσότερα