Πώς Να Γίνεις Hacker

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Πώς Να Γίνεις Hacker"

Transcript

1 Hacking... Πώς Να Γίνεις Hacker Eric Steven Raymond Μετάφραση από τα αγγλικά: Αριστοτέλης Μικρόπουλος

2 1. Ο κόσμος είναι γεμάτος από διασκεδαστικά προβλήματα που περιμένουν να λυθούν. Αν θες να γίνεις hacker...

3 1. Ο κόσμος είναι γεμάτος από διασκεδαστικά προβλήματα που περιμένουν να λυθούν. Αν θες να γίνεις hacker......πρέπει να αναπτύξεις ενθουσιασμό στο να λύνεις προβλήματα, να εξασκείς τις ικανότητες σου και την ευφυία σου.

4 1. Ο κόσμος είναι γεμάτος από διασκεδαστικά προβλήματα που περιμένουν να λυθούν. Αν θες να γίνεις hacker......πρέπει να αναπτύξεις ενθουσιασμό στο να λύνεις προβλήματα, να εξασκείς τις ικανότητες σου και την ευφυία σου....πρέπει να αναπτύξεις ένα είδος πίστης στις δικές σου ικανότητες να μαθαίνεις

5 2. Κανένα πρόβλημα δεν πρέπει να λύνεται δύο φορές.

6 2. Κανένα πρόβλημα δεν πρέπει να λύνεται δύο φορές. Τα δημιουργικά μυαλά είναι μια πολύτιμη, περιορισμένη πηγή. Δεν πρέπει να σπαταλούνται για να "ξανα-ανακαλύπτουν τον τροχό"

7 2. Κανένα πρόβλημα δεν πρέπει να λύνεται δύο φορές. Τα δημιουργικά μυαλά είναι μια πολύτιμη, περιορισμένη πηγή. Δεν πρέπει να σπαταλούνται για να "ξανα-ανακαλύπτουν τον τροχό" Ο χρόνος κατά τον οποίο σκέπτονται οι άλλοι hackers είναι πολύτιμος - τόσο πολύ, που αποτελεί σχεδόν ηθικό καθήκον για σένα να μοιράζεσαι πληροφορίες, και όταν λύνεις προβλήματα να μοιράζεσαι τις λύσεις ώστε οι άλλοι hackers να μπορούν να λύνουν καινούρια προβλήματα αντί να πρέπει συνεχώς να ασχολούνται με παλιά.

8 2. Κανένα πρόβλημα δεν πρέπει να λύνεται δύο φορές. Τα δημιουργικά μυαλά είναι μια πολύτιμη, περιορισμένη πηγή. Δεν πρέπει να σπαταλούνται για να "ξανα-ανακαλύπτουν τον τροχό" Ο χρόνος κατά τον οποίο σκέπτονται οι άλλοι hackers είναι πολύτιμος - τόσο πολύ, που αποτελεί σχεδόν ηθικό καθήκον για σένα να μοιράζεσαι πληροφορίες, και όταν λύνεις προβλήματα να μοιράζεσαι τις λύσεις ώστε οι άλλοι hackers να μπορούν να λύνουν καινούρια προβλήματα αντί να πρέπει συνεχώς να ασχολούνται με παλιά. Αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να θεωρούμε όλες τις υπάρχουσες λύσεις ιερές, ή πως υπάρχει μόνο μία λύση για κάθε πρόβλημα. Είναι εντάξει, και συχνά απαραίτητο, να αποφασίσουμε πως μπορούμε να δώσουμε μια καλύτερη λύση.

9 3. Η πλήξη και η αγγαρεία είναι διαβολικές.

10 3. Η πλήξη και η αγγαρεία είναι διαβολικές. Για να συμπεριφέρεσαι σαν hacker, πρέπει να το πιστέψεις αυτό τόσο, ώστε να θέλεις να αυτοματοποιήσεις τις πληκτικές εργασίες όσο περισσότερο γίνεται, όχι μόνο για εσένα, αλλά και για όλους τους άλλους (ειδικά για τους άλλους hackers).

11 3. Η πλήξη και η αγγαρεία είναι διαβολικές. Για να συμπεριφέρεσαι σαν hacker, πρέπει να το πιστέψεις αυτό τόσο, ώστε να θέλεις να αυτοματοποιήσεις τις πληκτικές εργασίες όσο περισσότερο γίνεται, όχι μόνο για εσένα, αλλά και για όλους τους άλλους (ειδικά για τους άλλους hackers). Υπάρχει μιά προφανής εξαίρεση σε αυτό. Οι hackers μερικές φορές μπαίνουν σε διαδικασίες που μπορεί να φανούν σαν αγγαρεία σε κάποιον παρατηρητή, με σκοπό την άσκηση του μυαλού τους, ή για να αποκτήσουν μια ικανότητα, ή κάποιο είδος εμπειρίας που δεν αποκτάται αλλιώς.

12 3. Η πλήξη και η αγγαρεία είναι διαβολικές. Για να συμπεριφέρεσαι σαν hacker, πρέπει να το πιστέψεις αυτό τόσο, ώστε να θέλεις να αυτοματοποιήσεις τις πληκτικές εργασίες όσο περισσότερο γίνεται, όχι μόνο για εσένα, αλλά και για όλους τους άλλους (ειδικά για τους άλλους hackers). Υπάρχει μιά προφανής εξαίρεση σε αυτό. Οι hackers μερικές φορές μπαίνουν σε διαδικασίες που μπορεί να φανούν σαν αγγαρεία σε κάποιον παρατηρητή, με σκοπό την άσκηση του μυαλού τους, ή για να αποκτήσουν μια ικανότητα, ή κάποιο είδος εμπειρίας που δεν αποκτάται αλλιώς. Αλλά αυτό είναι θέμα επιλογής - κανένας σκεπτόμενος άνθρωπος δεν πρέπει ποτέ να εξαναγκάζεται να βρίσκεται σε μια κατάσταση που τον πλήττει.

13 4. Η ελευθερία είναι αγαθή.

14 4. Η ελευθερία είναι αγαθή. Έτσι, για να συμπεριφέρεσαι ως hacker, πρέπει να αναπτύξεις μια ενστικτώδη αντιπάθεια

15 4. Η ελευθερία είναι αγαθή. Έτσι, για να συμπεριφέρεσαι ως hacker, πρέπει να αναπτύξεις μια ενστικτώδη αντιπάθεια για τη λογοκρισία,

16 4. Η ελευθερία είναι αγαθή. Έτσι, για να συμπεριφέρεσαι ως hacker, πρέπει να αναπτύξεις μια ενστικτώδη αντιπάθεια για τη λογοκρισία, τη μυστικότητα,

17 4. Η ελευθερία είναι αγαθή. Έτσι, για να συμπεριφέρεσαι ως hacker, πρέπει να αναπτύξεις μια ενστικτώδη αντιπάθεια για τη λογοκρισία, τη μυστικότητα, την κατάχρηση εξουσίας

18 4. Η ελευθερία είναι αγαθή. Έτσι, για να συμπεριφέρεσαι ως hacker, πρέπει να αναπτύξεις μια ενστικτώδη αντιπάθεια για τη λογοκρισία, τη μυστικότητα, την κατάχρηση εξουσίας και την εξαπάτηση.

19 4. Η ελευθερία είναι αγαθή. Έτσι, για να συμπεριφέρεσαι ως hacker, πρέπει να αναπτύξεις μια ενστικτώδη αντιπάθεια για τη λογοκρισία, τη μυστικότητα, την κατάχρηση εξουσίας και την εξαπάτηση. Και πρέπει να είσαι πρόθυμος να δράσεις σύμφωνα με την άποψη αυτή.

20 5. Η ιδεολογία δεν είναι υποκατάστατο της ικανότητας.

21 5. Η ιδεολογία δεν είναι υποκατάστατο της ικανότητας. Για να είσαι hacker, πρέπει να αναπτύξεις αυτή την ιδεολογία. Αλλά με το να αποκτήσεις απλώς μια ιδεολογία δεν γίνεσαι hacker, όπως δεν γίνεσαι αθλητής, ή σταρ της Rock.

22 5. Η ιδεολογία δεν είναι υποκατάστατο της ικανότητας. Για να είσαι hacker, πρέπει να αναπτύξεις αυτή την ιδεολογία. Αλλά με το να αποκτήσεις απλώς μια ιδεολογία δεν γίνεσαι hacker, όπως δεν γίνεσαι αθλητής, ή σταρ της Rock. Το να γίνεις hacker απαιτεί ευφυία, εξάσκηση, αφιέρωση, και σκληρή δουλειά.

23 5. Η ιδεολογία δεν είναι υποκατάστατο της ικανότητας. Για να είσαι hacker, πρέπει να αναπτύξεις αυτή την ιδεολογία. Αλλά με το να αποκτήσεις απλώς μια ιδεολογία δεν γίνεσαι hacker, όπως δεν γίνεσαι αθλητής, ή σταρ της Rock. Το να γίνεις hacker απαιτεί ευφυία, εξάσκηση, αφιέρωση, και σκληρή δουλειά. Συνεπώς, θα πρέπει να μάθεις να εκτιμάς την ικανότητα.

24 5. Η ιδεολογία δεν είναι υποκατάστατο της ικανότητας. Για να είσαι hacker, πρέπει να αναπτύξεις αυτή την ιδεολογία. Αλλά με το να αποκτήσεις απλώς μια ιδεολογία δεν γίνεσαι hacker, όπως δεν γίνεσαι αθλητής, ή σταρ της Rock. Το να γίνεις hacker απαιτεί ευφυία, εξάσκηση, αφιέρωση, και σκληρή δουλειά. Συνεπώς, θα πρέπει να μάθεις να εκτιμάς την ικανότητα. Αν σέβεσαι την ικανότητα, θα το βρεις διασκεδαστικό να την αναπτύξεις για τον εαυτό σου - η σκληρή δουλειά και η αφιέρωση θα γίνουν ένα είδος έντονου παιχνιδιού αντί για ρουτίνα.

25 Βασικές Ικανότητες του Hacking 1. Μάθε να Προγραμματίζεις. 2. Πάρε ένα από τα Unixes ανοικτού κώδικα και μάθε να το χρησιμοποιείς και να το τρέχεις. 3. Μάθε πώς να χρησιμοποιείς τον Παγκόσμιο Ιστό και να γράφεις HTML. 4. Αν δεν γνωρίζεις λειτουργικά αγγλικά, μάθε.

26 1. Μάθε να Προγραμματίζεις

27 1. Μάθε να Προγραμματίζεις (...)δεν θα φτάσεις το επίπεδο ικανοτήτων ενός hacker ή ακόμα ούτε ενός προγραμματιστή αν γνωρίζεις μόνο μία ή δύο γλώσσες προγραμματισμού.

28 1. Μάθε να Προγραμματίζεις (...)δεν θα φτάσεις το επίπεδο ικανοτήτων ενός hacker ή ακόμα ούτε ενός προγραμματιστή αν γνωρίζεις μόνο μία ή δύο γλώσσες προγραμματισμού. Πρέπει να μάθεις πώς να σκέφτεσαι για τα προγραμματιστικά προβλήματα γενικά, ανεξαρτήτως από οποιαδήποτε γλώσσα. (...) να μπορείς να μάθεις μια καινούρια γλώσσα σε μέρες,συσχετίζοντας το τί υπάρχει στο εγχειρίδιο με αυτά που ήδη ξέρεις.

29 1. Μάθε να Προγραμματίζεις (...)δεν θα φτάσεις το επίπεδο ικανοτήτων ενός hacker ή ακόμα ούτε ενός προγραμματιστή αν γνωρίζεις μόνο μία ή δύο γλώσσες προγραμματισμού. Πρέπει να μάθεις πώς να σκέφτεσαι για τα προγραμματιστικά προβλήματα γενικά, ανεξαρτήτως από οποιαδήποτε γλώσσα. (...) να μπορείς να μάθεις μια καινούρια γλώσσα σε μέρες,συσχετίζοντας το τί υπάρχει στο εγχειρίδιο με αυτά που ήδη ξέρεις. Θα ήταν πολύ καλό, λοιπόν, να μάθεις και τις πέντε γλώσσες: Python, C/C++, Java, Perl, και LISP. Εκτός από το ότι είναι οι πιο σημαντικές γλώσσες για το hacking, αντιπροσωπεύουν πολύ διαφορετικές προσεγγίσεις στον προγραμματισμό, και η καθεμία θα σε επιμορφώσει με τον δικό της τρόπο.

30 1. Μάθε να Προγραμματίζεις (...)δεν θα φτάσεις το επίπεδο ικανοτήτων ενός hacker ή ακόμα ούτε ενός προγραμματιστή αν γνωρίζεις μόνο μία ή δύο γλώσσες προγραμματισμού. Πρέπει να μάθεις πώς να σκέφτεσαι για τα προγραμματιστικά προβλήματα γενικά, ανεξαρτήτως από οποιαδήποτε γλώσσα. (...) να μπορείς να μάθεις μια καινούρια γλώσσα σε μέρες,συσχετίζοντας το τί υπάρχει στο εγχειρίδιο με αυτά που ήδη ξέρεις. Θα ήταν πολύ καλό, λοιπόν, να μάθεις και τις πέντε γλώσσες: Python, C/C++, Java, Perl, και LISP. Εκτός από το ότι είναι οι πιο σημαντικές γλώσσες για το hacking, αντιπροσωπεύουν πολύ διαφορετικές προσεγγίσεις στον προγραμματισμό, και η καθεμία θα σε επιμορφώσει με τον δικό της τρόπο. Αυτό που πραγματικά θα σε μάθει, είναι (a) να διαβάζεις κώδικα και (b) να γράφεις κώδικα.

31 1. Μάθε να Προγραμματίζεις (...)δεν θα φτάσεις το επίπεδο ικανοτήτων ενός hacker ή ακόμα ούτε ενός προγραμματιστή αν γνωρίζεις μόνο μία ή δύο γλώσσες προγραμματισμού. Πρέπει να μάθεις πώς να σκέφτεσαι για τα προγραμματιστικά προβλήματα γενικά, ανεξαρτήτως από οποιαδήποτε γλώσσα. (...) να μπορείς να μάθεις μια καινούρια γλώσσα σε μέρες,συσχετίζοντας το τί υπάρχει στο εγχειρίδιο με αυτά που ήδη ξέρεις. Θα ήταν πολύ καλό, λοιπόν, να μάθεις και τις πέντε γλώσσες: Python, C/C++, Java, Perl, και LISP. Εκτός από το ότι είναι οι πιο σημαντικές γλώσσες για το hacking, αντιπροσωπεύουν πολύ διαφορετικές προσεγγίσεις στον προγραμματισμό, και η καθεμία θα σε επιμορφώσει με τον δικό της τρόπο. Αυτό που πραγματικά θα σε μάθει, είναι (a) να διαβάζεις κώδικα και (b) να γράφεις κώδικα. Ο καλύτερος τρόπος [να προγραμματίζεις], είναι να διαβάζεις υλικό γραμμένο από τους ειδικούς, να γράφεις λίγο, να διαβάζεις περισσότερο, να γράφεις λίγο παραπάνω, να διαβάζεις ακόμα περισσότερο, να γράφεις λίγο ακόμα... και ούτω καθ' εξής, μέχρι το γράψιμό σου να αρχίσει να αναπτύσσει το είδος της δύναμης και της οικονομίας που βλέπεις στα μοντέλα σου

32 2. Πάρε ένα από τα Unixes ελεύθρου λογισμικού και μάθε να το χρησιμοποιείς και να το τρέχεις.

33 2. Πάρε ένα από τα Unixes ελεύθρου λογισμικού και μάθε να το χρησιμοποιείς και να το τρέχεις. Το πρώτο και το πιο σημαντικό που μπορεί να κάνει ένας αρχάριος ώστε να αρχίσει την πορεία του στο hacking, είναι να πάρει ένα αντίγραφο του Linux ή ένα από τα BSD-Unixes ή το OpenSolaris, να το εγκαταστήσει σε έναν προσωπικό υπολογιστή, και να το τρέξει.

34 2. Πάρε ένα από τα Unixes ελεύθρου λογισμικού και μάθε να το χρησιμοποιείς και να το τρέχεις. Το πρώτο και το πιο σημαντικό που μπορεί να κάνει ένας αρχάριος ώστε να αρχίσει την πορεία του στο hacking, είναι να πάρει ένα αντίγραφο του Linux ή ένα από τα BSD-Unixes ή το OpenSolaris, να το εγκαταστήσει σε έναν προσωπικό υπολογιστή, και να το τρέξει. (...) όλα τα άλλα μοιράζονται σε δυαδική μορφή - δεν μπορείς να διαβάσεις τον κώδικα και δεν μπορείς να τον τροποποιήσεις.

35 2. Πάρε ένα από τα Unixes ελεύθρου λογισμικού και μάθε να το χρησιμοποιείς και να το τρέχεις. Το πρώτο και το πιο σημαντικό που μπορεί να κάνει ένας αρχάριος ώστε να αρχίσει την πορεία του στο hacking, είναι να πάρει ένα αντίγραφο του Linux ή ένα από τα BSD-Unixes ή το OpenSolaris, να το εγκαταστήσει σε έναν προσωπικό υπολογιστή, και να το τρέξει. (...) όλα τα άλλα μοιράζονται σε δυαδική μορφή - δεν μπορείς να διαβάσεις τον κώδικα και δεν μπορείς να τον τροποποιήσεις. Το Unix είναι το λειτουργικό σύστημα του Internet. Ενώ μπορείς να μάθεις να χρησιμοποιείς το Internet χωρίς να γνωρίζεις το Unix, δεν μπορείς να γίνεις Internet hacker χωρίς να καταλαβαίνεις το Unix.

36 2. Πάρε ένα από τα Unixes ελεύθρου λογισμικού και μάθε να το χρησιμοποιείς και να το τρέχεις. Το πρώτο και το πιο σημαντικό που μπορεί να κάνει ένας αρχάριος ώστε να αρχίσει την πορεία του στο hacking, είναι να πάρει ένα αντίγραφο του Linux ή ένα από τα BSD-Unixes ή το OpenSolaris, να το εγκαταστήσει σε έναν προσωπικό υπολογιστή, και να το τρέξει. (...) όλα τα άλλα μοιράζονται σε δυαδική μορφή - δεν μπορείς να διαβάσεις τον κώδικα και δεν μπορείς να τον τροποποιήσεις. Το Unix είναι το λειτουργικό σύστημα του Internet. Ενώ μπορείς να μάθεις να χρησιμοποιείς το Internet χωρίς να γνωρίζεις το Unix, δεν μπορείς να γίνεις Internet hacker χωρίς να καταλαβαίνεις το Unix. (Σημείωση: Δεν συστήνω να εγκαταστήσεις το Linux η το BSD μόνος σου, αν είσαι αρχάριος. Για το Linux, βρες έναν τοπικό σύλλογο φίλων του Linux και ζήτα βοήθεια.)

37 3. Μάθε πώς να χρησιμοποιείς τον Παγκόσμιο Ιστό και να γράφεις HTML.

38 3. Μάθε πώς να χρησιμοποιείς τον Παγκόσμιο Ιστό και να γράφεις HTML. Αν δεν ξέρεις να προγραμματίζεις, γράφοντας HTML θα διδαχθείς κάποιες καλές συνήθειες που θα σε βοηθήσουν να μάθεις.

39 3. Μάθε πώς να χρησιμοποιείς τον Παγκόσμιο Ιστό και να γράφεις HTML. Αν δεν ξέρεις να προγραμματίζεις, γράφοντας HTML θα διδαχθείς κάποιες καλές συνήθειες που θα σε βοηθήσουν να μάθεις. Φτιάξε μια προσωπική ιστοσελίδα.

40 3. Μάθε πώς να χρησιμοποιείς τον Παγκόσμιο Ιστό και να γράφεις HTML. Αν δεν ξέρεις να προγραμματίζεις, γράφοντας HTML θα διδαχθείς κάποιες καλές συνήθειες που θα σε βοηθήσουν να μάθεις. Φτιάξε μια προσωπική ιστοσελίδα. Προσπάθησε να ακολουθήσεις την XHTML, η οποία είναι καθαρότερη γλώσσα από την κλασική HTML.

41 3. Μάθε πώς να χρησιμοποιείς τον Παγκόσμιο Ιστό και να γράφεις HTML. Αν δεν ξέρεις να προγραμματίζεις, γράφοντας HTML θα διδαχθείς κάποιες καλές συνήθειες που θα σε βοηθήσουν να μάθεις. Φτιάξε μια προσωπική ιστοσελίδα. Προσπάθησε να ακολουθήσεις την XHTML, η οποία είναι καθαρότερη γλώσσα από την κλασική HTML. Αλλά μόνο του το γεγονός ότι απλώς θα έχεις μια ιστοσελίδα δεν θα σε κάνει σε καμιά περίπτωση hacker.

42 3. Μάθε πώς να χρησιμοποιείς τον Παγκόσμιο Ιστό και να γράφεις HTML. Αν δεν ξέρεις να προγραμματίζεις, γράφοντας HTML θα διδαχθείς κάποιες καλές συνήθειες που θα σε βοηθήσουν να μάθεις. Φτιάξε μια προσωπική ιστοσελίδα. Προσπάθησε να ακολουθήσεις την XHTML, η οποία είναι καθαρότερη γλώσσα από την κλασική HTML. Αλλά μόνο του το γεγονός ότι απλώς θα έχεις μια ιστοσελίδα δεν θα σε κάνει σε καμιά περίπτωση hacker. Για να είναι σημαντική, η σελίδα σου πρέπει να έχει ουσία - πρέπει να έιναι ενδιαφέρουσα και/ή σημαντική για τους άλλους hackers.

43 4. Αν δεν γνωρίζεις λειτουργικά αγγλικά, μάθε.

44 4. Αν δεν γνωρίζεις λειτουργικά αγγλικά, μάθε. Ακόμα και αν έχεις την αγγλική για μητρική σου, δεν είναι σίγουρο πως έχεις τις κατάλληλες γλωσσικές ικανότητες ώστε να λειτουργήσεις ως hacker.

45 4. Αν δεν γνωρίζεις λειτουργικά αγγλικά, μάθε. Ακόμα και αν έχεις την αγγλική για μητρική σου, δεν είναι σίγουρο πως έχεις τις κατάλληλες γλωσσικές ικανότητες ώστε να λειτουργήσεις ως hacker. Αν τα γραπτά σου είναι ανορθόγραφα και με άσχημο συντακτικό, πολλοί hackers, θα σε αγνοούν.

46 4. Αν δεν γνωρίζεις λειτουργικά αγγλικά, μάθε. Ακόμα και αν έχεις την αγγλική για μητρική σου, δεν είναι σίγουρο πως έχεις τις κατάλληλες γλωσσικές ικανότητες ώστε να λειτουργήσεις ως hacker. Αν τα γραπτά σου είναι ανορθόγραφα και με άσχημο συντακτικό, πολλοί hackers, θα σε αγνοούν. Παρόλο που το άσχημο γράψιμο δεν σημαίνει απαραιτήτως μη ικανό μυαλό, έχουμε γενικώς παρατηρήσει πως η σχέση μεταξύ των δύο είναι μεγάλη (...).

47 4. Αν δεν γνωρίζεις λειτουργικά αγγλικά, μάθε. Ακόμα και αν έχεις την αγγλική για μητρική σου, δεν είναι σίγουρο πως έχεις τις κατάλληλες γλωσσικές ικανότητες ώστε να λειτουργήσεις ως hacker. Αν τα γραπτά σου είναι ανορθόγραφα και με άσχημο συντακτικό, πολλοί hackers, θα σε αγνοούν. Παρόλο που το άσχημο γράψιμο δεν σημαίνει απαραιτήτως μη ικανό μυαλό, έχουμε γενικώς παρατηρήσει πως η σχέση μεταξύ των δύο είναι μεγάλη (...). Αν δεν έχεις μάθει ακόμα να γράφεις σωστά, κάντο.

48 Κοινωνικό Προφίλ στην Κουλτούρα των Hacker 1. Γράφε λογισμικό ανοικτού κώδικα 2. Βοήθησε στον έλεγχο και στην αποσφαλμάτωση λογισμικού ανοικτού κώδικα 3. Δημοσίευε χρήσιμες πληροφορίες 4. Βοήθησε στη διατήρηση της υποδομής 5. Υπηρέτησε την κουλτούρα των hacker, καθεαυτή

49 1. Γράφε λογισμικό ανοικτού κώδικα

50 1. Γράφε λογισμικό ανοικτού κώδικα Το πρώτο (το πιο σημαντικό και το πιο παραδοσιακό) είναι να γράφεις προγράμματα τα οποία οι hackers να βρίσκουν διασκεδαστικά, ή χρήσιμα, και να δίνεις ελεύθερα τον κώδικα των προγραμμάτων, ώστε η κοινότητα των hacker να τον διαβάζει και να τον χρησιμοποιεί.

51 2. Βοήθησε στον έλεγχο και στην αποσφαλμάτωση λογισμικού ανοικτού κώδικα

52 2. Βοήθησε στον έλεγχο και στην αποσφαλμάτωση λογισμικού ανοικτού κώδικα Σε αυτόν τον ατελή κόσμο, θα ξοδέψουμε πολύ από τον χρόνο μας στην φάση της αποσφαλμάτωσης των προγραμμάτων.

53 2. Βοήθησε στον έλεγχο και στην αποσφαλμάτωση λογισμικού ανοικτού κώδικα Σε αυτόν τον ατελή κόσμο, θα ξοδέψουμε πολύ από τον χρόνο μας στην φάση της αποσφαλμάτωσης των προγραμμάτων. Για αυτό οι προγραμματιστές ανοικτού κώδικα θεωρούν πως οι καλοί εθελοντές ελεγκτές beta επιπέδου (που ξέρουν πώς να περιγράφουν τα λάθη καθαρά, να επικεντρώνονται στο πρόβλημα, να είναι σύντομοι και περιεκτικοί, και έχουν όρεξη να βοηθήσουν) αξίζουν το βάρος τους σε χρυσάφι.

54 2. Βοήθησε στον έλεγχο και στην αποσφαλμάτωση λογισμικού ανοικτού κώδικα Σε αυτόν τον ατελή κόσμο, θα ξοδέψουμε πολύ από τον χρόνο μας στην φάση της αποσφαλμάτωσης των προγραμμάτων. Για αυτό οι προγραμματιστές ανοικτού κώδικα θεωρούν πως οι καλοί εθελοντές ελεγκτές beta επιπέδου (που ξέρουν πώς να περιγράφουν τα λάθη καθαρά, να επικεντρώνονται στο πρόβλημα, να είναι σύντομοι και περιεκτικοί, και έχουν όρεξη να βοηθήσουν) αξίζουν το βάρος τους σε χρυσάφι. Αν είσαι αρχάριος, δοκίμασε να βρεις ένα πρόγραμμα υπό ανάπτυξη το οποίο σε ενδιαφέρει, και γίνε ένας καλός ελεγκτής beta επιπέδου.

55 2. Βοήθησε στον έλεγχο και στην αποσφαλμάτωση λογισμικού ανοικτού κώδικα Σε αυτόν τον ατελή κόσμο, θα ξοδέψουμε πολύ από τον χρόνο μας στην φάση της αποσφαλμάτωσης των προγραμμάτων. Για αυτό οι προγραμματιστές ανοικτού κώδικα θεωρούν πως οι καλοί εθελοντές ελεγκτές beta επιπέδου (που ξέρουν πώς να περιγράφουν τα λάθη καθαρά, να επικεντρώνονται στο πρόβλημα, να είναι σύντομοι και περιεκτικοί, και έχουν όρεξη να βοηθήσουν) αξίζουν το βάρος τους σε χρυσάφι. Αν είσαι αρχάριος, δοκίμασε να βρεις ένα πρόγραμμα υπό ανάπτυξη το οποίο σε ενδιαφέρει, και γίνε ένας καλός ελεγκτής beta επιπέδου. Υπάρχει μια φυσική πρόοδος από το να βοηθάς στον έλεγχο προγραμμάτων, στο να βοηθάς στην αποσφαλμάτωσή τους και τέλος, στην τροποποίησή τους.

56 2. Βοήθησε στον έλεγχο και στην αποσφαλμάτωση λογισμικού ανοικτού κώδικα Σε αυτόν τον ατελή κόσμο, θα ξοδέψουμε πολύ από τον χρόνο μας στην φάση της αποσφαλμάτωσης των προγραμμάτων. Για αυτό οι προγραμματιστές ανοικτού κώδικα θεωρούν πως οι καλοί εθελοντές ελεγκτές beta επιπέδου (που ξέρουν πώς να περιγράφουν τα λάθη καθαρά, να επικεντρώνονται στο πρόβλημα, να είναι σύντομοι και περιεκτικοί, και έχουν όρεξη να βοηθήσουν) αξίζουν το βάρος τους σε χρυσάφι. Αν είσαι αρχάριος, δοκίμασε να βρεις ένα πρόγραμμα υπό ανάπτυξη το οποίο σε ενδιαφέρει, και γίνε ένας καλός ελεγκτής beta επιπέδου. Υπάρχει μια φυσική πρόοδος από το να βοηθάς στον έλεγχο προγραμμάτων, στο να βοηθάς στην αποσφαλμάτωσή τους και τέλος, στην τροποποίησή τους. Θα μάθεις πολλά με αυτόν τον τρόπο, και θα αναπτύξεις καλές σχέσεις με ανθρώπους, τη βοήθεια των οποίων θα χρειαστείς αργότερα.

57 3. Δημοσίευε χρήσιμες πληροφορίες

58 3. Δημοσίευε χρήσιμες πληροφορίες Ένα άλλο καλό πράγμα είναι να συλλέγεις και να φιλτράρεις χρήσιμες και ενδιαφέρουσες πληροφορίες, σε ιστοσελίδες ή έγγραφα όπως λίστες Συχνών Ερωτήσεων (FAQ), και να τις κοινοποιείς.

59 3. Δημοσίευε χρήσιμες πληροφορίες Ένα άλλο καλό πράγμα είναι να συλλέγεις και να φιλτράρεις χρήσιμες και ενδιαφέρουσες πληροφορίες, σε ιστοσελίδες ή έγγραφα όπως λίστες Συχνών Ερωτήσεων (FAQ), και να τις κοινοποιείς. Οι συντηρητές σημαντικών FAQ χαίρουν τόσου σεβασμού, σχεδόν όσο οι προγραμματιστές ανοικτού κώδικα.

60 4. Βοήθησε στη διατήρηση της υποδομής

61 4. Βοήθησε στη διατήρηση της υποδομής Η κοινότητα των hacker (και η τεχνική ανάπτυξη του Internet) τρέχει από εθελοντές.

62 4. Βοήθησε στη διατήρηση της υποδομής Η κοινότητα των hacker (και η τεχνική ανάπτυξη του Internet) τρέχει από εθελοντές. Υπάρχει πολλή, απαραίτητη, αλλά δυσάρεστη δουλειά που πρέπει να γίνει για τη διατήρηση της υποδομής -

63 4. Βοήθησε στη διατήρηση της υποδομής Η κοινότητα των hacker (και η τεχνική ανάπτυξη του Internet) τρέχει από εθελοντές. Υπάρχει πολλή, απαραίτητη, αλλά δυσάρεστη δουλειά που πρέπει να γίνει για τη διατήρηση της υποδομής - η διαχείρηση λιστών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου,

64 4. Βοήθησε στη διατήρηση της υποδομής Η κοινότητα των hacker (και η τεχνική ανάπτυξη του Internet) τρέχει από εθελοντές. Υπάρχει πολλή, απαραίτητη, αλλά δυσάρεστη δουλειά που πρέπει να γίνει για τη διατήρηση της υποδομής - η διαχείρηση λιστών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, η οργάνωση ομάδων συζητήσεων,

65 4. Βοήθησε στη διατήρηση της υποδομής Η κοινότητα των hacker (και η τεχνική ανάπτυξη του Internet) τρέχει από εθελοντές. Υπάρχει πολλή, απαραίτητη, αλλά δυσάρεστη δουλειά που πρέπει να γίνει για τη διατήρηση της υποδομής - η διαχείρηση λιστών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, η οργάνωση ομάδων συζητήσεων, η διατήρηση ηλεκτρονικών τοποθεσιών που αποθηκεύουν μεγάλες ποσότητες λογισμικού,

66 4. Βοήθησε στη διατήρηση της υποδομής Η κοινότητα των hacker (και η τεχνική ανάπτυξη του Internet) τρέχει από εθελοντές. Υπάρχει πολλή, απαραίτητη, αλλά δυσάρεστη δουλειά που πρέπει να γίνει για τη διατήρηση της υποδομής - η διαχείρηση λιστών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, η οργάνωση ομάδων συζητήσεων, η διατήρηση ηλεκτρονικών τοποθεσιών που αποθηκεύουν μεγάλες ποσότητες λογισμικού, και άλλα τεχνικά καθήκοντα.

67 4. Βοήθησε στη διατήρηση της υποδομής Η κοινότητα των hacker (και η τεχνική ανάπτυξη του Internet) τρέχει από εθελοντές. Υπάρχει πολλή, απαραίτητη, αλλά δυσάρεστη δουλειά που πρέπει να γίνει για τη διατήρηση της υποδομής - η διαχείρηση λιστών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, η οργάνωση ομάδων συζητήσεων, η διατήρηση ηλεκτρονικών τοποθεσιών που αποθηκεύουν μεγάλες ποσότητες λογισμικού, και άλλα τεχνικά καθήκοντα. Οι άνθρωποι που ασχολούνται με αυτού του είδους τις δουλειές χαίρουν μεγάλου σεβασμού, διότι όλοι γνωρίζουν πως αυτές οι εργασίες είναι τεράστιες σπατάλες χρόνου και δεν είναι τόσο διασκεδαστικές, όσο το να "παίζεις" με κώδικα. Το να τις κάνεις δείχνει αφοσίωση.

68 5. Υπηρέτησε την κουλτούρα των hacker, καθεαυτή

69 5. Υπηρέτησε την κουλτούρα των hacker, καθεαυτή Τέλος, μπορείς να υπηρετήσεις και να διαδώσεις την κουλτούρα καθεαυτή (για παράδειγμα, γράφοντας ένα εύστοχο δοκίμιο για το πώς να γίνεις hacker :-)).

70 5. Υπηρέτησε την κουλτούρα των hacker, καθεαυτή Τέλος, μπορείς να υπηρετήσεις και να διαδώσεις την κουλτούρα καθεαυτή (για παράδειγμα, γράφοντας ένα εύστοχο δοκίμιο για το πώς να γίνεις hacker :-)). Η κοινότητα των hacker δεν έχει ακριβώς αρχηγούς, αλλά έχει "σοφούς", ιστορικούς και εκπροσώπους. Αν είσαι για πολύ καιρό μέσα στα πράγματα, μπορεί να γίνεις ένας από αυτούς.

71 5. Υπηρέτησε την κουλτούρα των hacker, καθεαυτή Τέλος, μπορείς να υπηρετήσεις και να διαδώσεις την κουλτούρα καθεαυτή (για παράδειγμα, γράφοντας ένα εύστοχο δοκίμιο για το πώς να γίνεις hacker :-)). Η κοινότητα των hacker δεν έχει ακριβώς αρχηγούς, αλλά έχει "σοφούς", ιστορικούς και εκπροσώπους. Αν είσαι για πολύ καιρό μέσα στα πράγματα, μπορεί να γίνεις ένας από αυτούς. Πρόσεξε: Οι hackers δεν εμπιστεύονται εγωιστές και ανθρώπους που θέλουν να τραβάνε την προσοχή. Έτσι, αντί να το επιδιώκεις συνεχώς, πρέπει να κερδίσεις τον σεβασμό των άλλων και να τους κάνεις να σε εμπιστεύονται.

72 Τέλος, μερικά πράγματα τα οποία να μην κάνεις

73 Τέλος, μερικά πράγματα τα οποία να μην κάνεις Μην χρησιμοποιείς ανόητα, υπερβολικά μεγαλοπρεπή user ID ή screen names.

74 Τέλος, μερικά πράγματα τα οποία να μην κάνεις Μην χρησιμοποιείς ανόητα, υπερβολικά μεγαλοπρεπή user ID ή screen names. Μην συμμετέχεις σε διαμάχες στο Usenet (ή οπουδήποτε αλλού).

75 Τέλος, μερικά πράγματα τα οποία να μην κάνεις Μην χρησιμοποιείς ανόητα, υπερβολικά μεγαλοπρεπή user ID ή screen names. Μην συμμετέχεις σε διαμάχες στο Usenet (ή οπουδήποτε αλλού). Μην αποκαλείς τον εαυτό σου 'cyberpunk', και μη χάνεις τον χρόνο σου σε όποιον το κάνει.

76 Τέλος, μερικά πράγματα τα οποία να μην κάνεις Μην χρησιμοποιείς ανόητα, υπερβολικά μεγαλοπρεπή user ID ή screen names. Μην συμμετέχεις σε διαμάχες στο Usenet (ή οπουδήποτε αλλού). Μην αποκαλείς τον εαυτό σου 'cyberpunk', και μη χάνεις τον χρόνο σου σε όποιον το κάνει. Μην δημοσιεύεις γραπτά, και μη στέλνεις που είναι γεμάτα ορθογραφικά λάθη και άσχημη γραμματική.

Το φυλλάδιο αναφέρεται σε προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζεις στο χώρο του σχολείου και προτείνει λύσεις που μπορούν να σε βοηθήσουν...

Το φυλλάδιο αναφέρεται σε προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζεις στο χώρο του σχολείου και προτείνει λύσεις που μπορούν να σε βοηθήσουν... Σχολείο Το φυλλάδιο αναφέρεται σε προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζεις στο χώρο του σχολείου και προτείνει λύσεις που μπορούν να σε βοηθήσουν... ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Πληροφορίες για το φυλλάδιο Το σχολείο αποτελεί

Διαβάστε περισσότερα

6. '' Καταλαβαίνεις οτι κάτι έχει αξία, όταν το έχεις στερηθεί και το αναζητάς. ''

6. '' Καταλαβαίνεις οτι κάτι έχει αξία, όταν το έχεις στερηθεί και το αναζητάς. '' 1. '' Τίποτα δεν είναι δεδομένο. '' 2. '' Η μουσική είναι η τροφή της ψυχής. '' 3. '' Να κάνεις οτι έχει νόημα για σένα, χωρίς όμως να παραβιάζεις την ελευθερία του άλλου. '' 4. '' Την πραγματική μόρφωση

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 14: Συμβουλές προς έναν νέο προγραμματιστή

Κεφάλαιο 14: Συμβουλές προς έναν νέο προγραμματιστή Κεφάλαιο 14: Συμβουλές προς έναν νέο προγραμματιστή Φτάσαμε σιγά σιγά στο τέλος του βιβλίου. Αντί για κάποιον επίλογο σκέφτηκα να συλλέξω κάποια πράγματα που θα ήθελα να πω σε κάποιον ο οποίος αρχίζει

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ Ποιες πληροφορίες είναι προσωπικά δεδομένα και δε θα ήθελες να τα μοιραστείς με άγνωστα άτομα; Το όνομα σου Την ηλικία σου Τη διεύθυνσή σου Το σχολείο σου

Διαβάστε περισσότερα

Σύνοψη Θεωρίας ΟΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΑΛΓΟΡΙΘΜΩΝ

Σύνοψη Θεωρίας ΟΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΑΛΓΟΡΙΘΜΩΝ 1 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΕΡΜΗΣ Τάξη: Γ Μάθημα: Πληροφορική Εξεταστέα ύλη: Παρ11.1 & 11.2 Σύνοψη Θεωρίας ΟΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΑΛΓΟΡΙΘΜΩΝ Αλγόριθμος είναι μια πεπερασμένη σειρά ενεργειών που περιγράφει τη διαδικασία

Διαβάστε περισσότερα

ΨΗΦΙΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ

ΨΗΦΙΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ 1 of 18 4/16/2015 4:11 PM ΨΗΦΙΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Το ερωτηματολόγιο αυτό έχει διάφορες ενότητες για τα ψηφιακά παιχνίδια που παίζονται σε συσκευές κινητής τεχνολογίας και ειδικότερα

Διαβάστε περισσότερα

Το βιβλίο της Μ. Autism Resource CD v Resource Code RC115

Το βιβλίο της Μ. Autism Resource CD v Resource Code RC115 Το βιβλίο της Μ Γεια σας με λένε Μ. Είμαι 9 χρονών και μένω στο με τους γονείς μου και τα 2 αδέρφια μου, τον Γιάννη που είναι 10 και τον Βασίλη που είναι 3. Έχω κι ένα σκυλάκι που το λένε Κάντι και είναι

Διαβάστε περισσότερα

Μανώλης Ισχάκης - Πνευματικά δικαιώματα - για περισσότερη εκπαίδευση

Μανώλης Ισχάκης - Πνευματικά δικαιώματα -  για περισσότερη εκπαίδευση 1 Τρίτο Μάθημα Οδηγός Δραστηριότητας Επισκόπηση... 3 Περίληψη... 3-6 Ώρα για δράση... 7-17 Σημειώσεις... 18 2 Μάθημα Τρίτο - Επισκόπηση Σε αυτό το μάθημα θα μάθεις τις 7 συνήθειες των πετυχημένων ανθρώπων.

Διαβάστε περισσότερα

Πώς να διαβάζεις στο σπίτι γρήγορα και αποτελεσματικά για μαθητές τάξης Teens 2 & 3 (B & C Senior)

Πώς να διαβάζεις στο σπίτι γρήγορα και αποτελεσματικά για μαθητές τάξης Teens 2 & 3 (B & C Senior) Πώς να διαβάζεις στο σπίτι γρήγορα και αποτελεσματικά για μαθητές τάξης Teens 2 & 3 (B & C Senior) Να ξεκινάς πάντα απο το κείμενο μέσα στο οποίο βρίσκεται η ιστορία (coursebook), το λεξιλόγιο και η γραμματική

Διαβάστε περισσότερα

Μανώλης Ισχάκης - Πνευματικά δικαιώματα - για περισσότερη εκπαίδευση

Μανώλης Ισχάκης - Πνευματικά δικαιώματα -  για περισσότερη εκπαίδευση 1 Έβδομο Μάθημα Οδηγός Δραστηριότητας Επισκόπηση... 3 Περίληψη... 3-5 Ώρα για δράση... 6-15 Σημειώσεις... 16 2 Μάθημα Έβδομο - Επισκόπηση Σε αυτό το μάθημα θα μάθουμε τη δύναμη της αντίληψης. Θα ανακαλύψουμε

Διαβάστε περισσότερα

Σεμινάριο μεικτής μάθησης του ΚΠΕ Βιστωνίδας: «Δημιουργία παρουσιάσεων με Prezi για την περιβαλλοντική εκπαίδευση»

Σεμινάριο μεικτής μάθησης του ΚΠΕ Βιστωνίδας: «Δημιουργία παρουσιάσεων με Prezi για την περιβαλλοντική εκπαίδευση» Σεμινάριο μεικτής μάθησης του ΚΠΕ Βιστωνίδας: «Δημιουργία παρουσιάσεων με Prezi για την περιβαλλοντική εκπαίδευση» Αποτελέσματα αξιολόγησης των συμμετεχόντων Επιμορφωτές: Άγγελος Κωνσταντινίδης, Χρήστος

Διαβάστε περισσότερα

Εγκατάσταση της Unity

Εγκατάσταση της Unity Εγκατάσταση της Unity Όπως έχουμε πει, θα χρησιμοποιήσουμε την Unity για να φτιάξουμε τα παιχνίδια μας. Η Unity είναι μια μηχανή παιχνιδιών (game engine). Τι σημαίνει όμως αυτό; Σημαίνει απλά ότι είναι

Διαβάστε περισσότερα

Οι αριθμοί σελίδων με έντονη γραφή δείχνουν τα κύρια κεφάλαια που σχετίζονται με το θέμα. ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΜΑΘΗΜΑ

Οι αριθμοί σελίδων με έντονη γραφή δείχνουν τα κύρια κεφάλαια που σχετίζονται με το θέμα. ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΜΑΘΗΜΑ Τί σε απασχολεί; Διάβασε τον κατάλογο που δίνουμε παρακάτω και, όταν συναντήσεις κάποιο θέμα που απασχολεί κι εσένα, πήγαινε στις σελίδες που αναφέρονται εκεί. Διάβασε τα κεφάλαια, που θα βρεις σ εκείνες

Διαβάστε περισσότερα

ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ: ΠΑΤΣΑΤΖΑΚΗ ΕΛΕΝΗ, ΑΕΜ:3196 ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ : ΥΕ258 ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΓΛΩΣΣΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ

ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ: ΠΑΤΣΑΤΖΑΚΗ ΕΛΕΝΗ, ΑΕΜ:3196 ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ : ΥΕ258 ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΓΛΩΣΣΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ 2015 ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ : ΥΕ258 ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΓΛΩΣΣΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ: ΠΑΤΣΑΤΖΑΚΗ ΕΛΕΝΗ, ΑΕΜ:3196 ΕΠΙΒΛΕΠΟΥΣΑ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: ΓΡΙΒΑ ΕΛΕΝΗ 5/2/2015 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Αυτό το portfolio φτιάχτηκε

Διαβάστε περισσότερα

Μανώλης Ισχάκης - Πνευματικά δικαιώματα - για περισσότερη εκπαίδευση

Μανώλης Ισχάκης - Πνευματικά δικαιώματα -  για περισσότερη εκπαίδευση 1 Πρώτο Μάθημα Οδηγός Δραστηριότητας Επισκόπηση... 3 Περίληψη... 3-6 Ώρα για δράση... 7-17 Σημειώσεις... 18 2 Μάθημα Πρώτο - Επισκόπηση Σε αυτό το μάθημα θα μάθουμε το ένα ένα λάθος που στερεί από όλους

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΣΤΡΑΦΟΥΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ. Διαδικαστικά

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΣΤΡΑΦΟΥΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ. Διαδικαστικά ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΣΤΡΑΦΟΥΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ Διαδικαστικά Συστάσεις Ποιος είμαι εγώ: Παναγιώτης Τσαπάρας Email: tsap@cs.uoi.gr Γραφείο: Β.3 (προτιμώμενες ώρες: μετά τις 10, πριν τις 7) Web: http://www.cs.uoi.gr/~tsap

Διαβάστε περισσότερα

«Γκρρρ,» αναφωνεί η Ζέτα «δεν το πιστεύω ότι οι άνθρωποι μπορούν να συμπεριφέρονται έτσι μεταξύ τους!»

«Γκρρρ,» αναφωνεί η Ζέτα «δεν το πιστεύω ότι οι άνθρωποι μπορούν να συμπεριφέρονται έτσι μεταξύ τους!» 26 σχεδιασε μια ΦωτογρΑΦιΑ τήσ προσκλήσήσ που ελαβεσ Απο τον ΔΑσκΑλο σου. παρουσιασε το λογοτυπο και το σλογκαν που χρήσιμοποιει το σχολειο σου για τήν εβδομαδα κατα τήσ παρενοχλήσήσ. ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Gerards Papadakis Soccer Academy

Gerards Papadakis Soccer Academy Παιδί Τεχνική Στόχος Gerards Papadakis Soccer Academy ΤΙ ΕΊΝΑΙ Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΣΕ ΤΙ ΩΦΕΛΕΙ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Τεχνική είναι η ικανότητα του παίκτη να μπορεί να ελέγχει την μπάλα και το σώμα του κάτω από την

Διαβάστε περισσότερα

GREEKLISH ΧΑΛΙΜΟΥΡΔΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΡΗ ΚΩΝ/ΝΑ ΦΑΣΛΙΑ ΡΕΝΤΙΝΑ ΖΑΧΑΡΙΑ ΔΗΜΗΤΡΑ

GREEKLISH ΧΑΛΙΜΟΥΡΔΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΡΗ ΚΩΝ/ΝΑ ΦΑΣΛΙΑ ΡΕΝΤΙΝΑ ΖΑΧΑΡΙΑ ΔΗΜΗΤΡΑ GREEKLISH ΧΑΛΙΜΟΥΡΔΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΡΗ ΚΩΝ/ΝΑ ΦΑΣΛΙΑ ΡΕΝΤΙΝΑ ΖΑΧΑΡΙΑ ΔΗΜΗΤΡΑ ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ GREEKLISH Τα Greeklish, από τις λέξεις greek (ελληνικά) και english (αγγλικά), γνωστά και ως Grenglish ή λατινοελληνικά

Διαβάστε περισσότερα

Χρήστος Μαναριώτης Σχολικός Σύμβουλος 4 ης Περιφέρειας Ν. Αχαϊας Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΩ ΣΤΗΝ Α ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Χρήστος Μαναριώτης Σχολικός Σύμβουλος 4 ης Περιφέρειας Ν. Αχαϊας Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΩ ΣΤΗΝ Α ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΩ ΣΤΗΝ Α ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Η καλλιέργεια της ικανότητας για γραπτή έκφραση πρέπει να αρχίζει από την πρώτη τάξη. Ο γραπτός λόγος χρειάζεται ως μέσο έκφρασης. Βέβαια,

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης Εκπαιδευτικού λογισμικού «Αθηνά Core 4»

Εγχειρίδιο χρήσης Εκπαιδευτικού λογισμικού «Αθηνά Core 4» Εγχειρίδιο χρήσης Εκπαιδευτικού λογισμικού «Αθηνά Core 4» Επιλέξτε την ενότητα στην οποία θέλετε να εκπαιδευτείτε π.χ. Windows 7 Εμφανίζονται όλα τα εκπαιδευτικά αντικείμενα της ενότητας. Επιλέξτε αυτή

Διαβάστε περισσότερα

Μαρούλης Δημήτρης EXCELLENT Ετήσια Αξιολόγηση του ΚΞΓ Μαρούλης Δημήτρης

Μαρούλης Δημήτρης EXCELLENT Ετήσια Αξιολόγηση του ΚΞΓ Μαρούλης Δημήτρης EXCELLENT 3 Εκδόσεις Λευκή Σελίδα ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Αγγλική Γλώσσα Μαρούλης Δημήτρης EXCELLENT Ετήσια Αξιολόγηση του ΚΞΓ Μαρούλης Δημήτρης Διορθώσεις: Ελένη Ζαφειρούλη Σελιδοποίηση: Γιάννης Χατζηχαραλάμπους Μακέτα

Διαβάστε περισσότερα

Πάει τόσος καιρός από το χωρισμό σας, που δε θυμάσαι καν πότε ήταν η τελευταία φορά

Πάει τόσος καιρός από το χωρισμό σας, που δε θυμάσαι καν πότε ήταν η τελευταία φορά Πάει τόσος καιρός από το χωρισμό σας, που δε θυμάσαι καν πότε ήταν η τελευταία φορά που έκλαψες για πάρτη του! Ωστόσο, ακόμα στοιχειώνουν κάποιες σκέψεις το μυαλό σου. Ήταν μία από τις χειρότερες εμπειρίες

Διαβάστε περισσότερα

1) Γιατί ασχοληθήκατε με το Έργο EduRom

1) Γιατί ασχοληθήκατε με το Έργο EduRom Στις 28 Φεβρουαρίου, δύο από τους εθελοντές του Edurom από το Μεσογειακό Σχολείο της Ταρραγόνα βρέθηκαν στην Ημέρα Εκπαίδευσης του «Δικτύου για τη δημοκρατική εκπαίδευση των ενηλίκων: μπροστά με τη δύναμη

Διαβάστε περισσότερα

Προσόντα με υψηλή αξία για τους εργοδότες σε σχέση με την αναπηρία

Προσόντα με υψηλή αξία για τους εργοδότες σε σχέση με την αναπηρία Προσόντα με υψηλή αξία για τους εργοδότες σε σχέση με την αναπηρία Απρίλιος 2013 Χαρακτηριστικά που ζητούν οι εργοδότες αναπηρία Πως θα όριζες τη λέξη προσόν ή τη λέξη δεξιότητα ; Και τι εννοούν οι εργοδότες

Διαβάστε περισσότερα

H Ναταλί Σαμπά στο babyspace.gr

H Ναταλί Σαμπά στο babyspace.gr H Ναταλί Σαμπά στο babyspace.gr Συνέντευξη της Ναταλί Σαμπά στη Βάλια Κουρκουμέλη. (Από το babyspace.gr. Ημερομηνία online έκδοσης: 22/07/2010) Η παιγνιοθεραπεία για τη Ναταλί Σαμπά ήταν η ευκαιρία να

Διαβάστε περισσότερα

Πανεπιστήμιο Πατρών Μεταπτυχιακό Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων

Πανεπιστήμιο Πατρών Μεταπτυχιακό Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Πανεπιστήμιο Πατρών Μεταπτυχιακό Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Μελέτη με θέμα: Διερεύνηση του βαθμού ανάπτυξης εμπιστοσύνης και ασφάλειας στην καθημερινή χρήση του διαδικτύου Ερωτηματολόγιο 1. Πόσο καιρό

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ. ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ. Το πρώτο πράγμα που βλέπουμε μόλις ξεκινάμε το παιχνίδι είναι μια λίστα με όλα τα διαθέσιμα βίντεο με τα οποία μπορούμε να εξασκηθούμε. Σε αυτή περιλαμβάνονται επίσης πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

Πρώτα διάβασε και κατανόησε τις δηλώσεις και μετά κύκλωσε την απάντηση που πιστεύεις ότι ταιριάζει καλύτερα σε εσένα

Πρώτα διάβασε και κατανόησε τις δηλώσεις και μετά κύκλωσε την απάντηση που πιστεύεις ότι ταιριάζει καλύτερα σε εσένα ΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ Για μαθητές Παράρτημα 1: συναισθήματα που βιώνεις στο σχολείο Στον παρακάτω πίνακα υπάρχουν μερικές δηλώσεις με αρίθμηση από το 1 μέχρι το 5. Πρώτα διάβασε και κατανόησε τις δηλώσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΕΑΕΚ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥ ΩΝ ΤΟΥ Τ.Ε.Φ.Α.Α.ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ - ΑΥΤΕΠΙΣΤΑΣΙΑ

ΕΠΕΑΕΚ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥ ΩΝ ΤΟΥ Τ.Ε.Φ.Α.Α.ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ - ΑΥΤΕΠΙΣΤΑΣΙΑ ΕΠΕΑΕΚ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥ ΩΝ ΤΟΥ Τ.Ε.Φ.Α.Α.ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ - ΑΥΤΕΠΙΣΤΑΣΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΕ 1301 «ΕΙ ΙΚΟΤΗΤΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΓΝΩΣΕΩΝ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΩΝ

ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΓΝΩΣΕΩΝ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΩΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΓΝΩΣΕΩΝ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΩΝ Αυτό το ερωτηματολόγιο αποσκοπεί στη συγκέντρωση στοιχείων που αφορούν τόσο τις γνώσεις όσο και τα ενδιαφέροντά σας. Χωρίζεται σε τρία μέρη: το πρώτο έχει ερωτήσεις για

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2014-15 Μάθημα: Ελληνικά για ξενόγλωσσους Επίπεδο: Ε1 Διάρκεια:

Διαβάστε περισσότερα

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την αποδοχή στην Γλώσσα 2 και χαιρετίσματα από την Ιταλία"

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την αποδοχή στην Γλώσσα 2 και χαιρετίσματα από την Ιταλία Aurora Μου άρεσε πολύ Γλώσσα 2. Σπούδασα Ελληνικά όταν ήμουν στο Πανεπιστήμιο και με αυτό το πρόγραμμα μπόρεσα να ασκήσω πάλι αυτή. Ήταν πολύ εύκολο για μένα να σπουδάσω στο σπίτι μου και στον ελεύθερο

Διαβάστε περισσότερα

Δομή Επανάληψης. 3. Επανέλαβε την κίνηση του αυτοκινήτου ώσπου αυτό να ακουμπήσει στο κόκκινο χρώμα.

Δομή Επανάληψης. 3. Επανέλαβε την κίνηση του αυτοκινήτου ώσπου αυτό να ακουμπήσει στο κόκκινο χρώμα. Τάξη : Α Λυκείου Λογισμικό : Scratch Ενδεικτική Διάρκεια : 45 λεπτά Δομή Επανάληψης Μία από τις πιο βασικές δομές στον προγραμματισμό είναι η δομή επανάληψης. Η δομή αυτή μας δίνει την δυνατότητα να επαναλαμβάνουμε

Διαβάστε περισσότερα

Προγραμματισμός Ι (ΗΥ120)

Προγραμματισμός Ι (ΗΥ120) Προγραμματισμός Ι (ΗΥ120) Διάλεξη 1: Εισαγωγή Ποιος είμαι εγώ! Ναύπλιο, 4/1976-9/1993 Williamsburg, VA, USA, 7/2004-7/2006 2 Πάτρα, 9/1993-6/2004 Μυτιλήνη, 10/2006-2/2007 Βόλος, 2/2007 - Ο Υπεύθυνος των

Διαβάστε περισσότερα

Προγραμματισμός Ι (ΗΥ120)

Προγραμματισμός Ι (ΗΥ120) Προγραμματισμός Ι (ΗΥ120) Διάλεξη 1: Εισαγωγή Ποιος είμαι εγώ! Ναύπλιο, 4/1976-9/1993 Williamsburg, VA, USA, 7/2004-7/2006 2 Πάτρα, 9/1993-6/2004 Μυτιλήνη, 10/2006-2/2007 Βόλος, 2/2007 - Ο Υπεύθυνος των

Διαβάστε περισσότερα

Στρατηγικές και τεχνικές διαχείρισης τάξεων

Στρατηγικές και τεχνικές διαχείρισης τάξεων Στρατηγικές και τεχνικές διαχείρισης τάξεων Δρ. Άνδρη Χριστοδούλου Λέκτορας Ψυχολογίας andri.christodoulou@nup.ac.cy Σημαντικότητα της Σωστής Διαχείρησης της Τάξης Η διαχείριση της τάξης είναι πολύ σημαντική

Διαβάστε περισσότερα

Στη συνέχεια θα απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με τα ψηφιακά μέσα και τις ψηφιακές συσκευές, που περιλαμβάνουν επιτραπέζιους υπολογιστές (desktop

Στη συνέχεια θα απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με τα ψηφιακά μέσα και τις ψηφιακές συσκευές, που περιλαμβάνουν επιτραπέζιους υπολογιστές (desktop Στη συνέχεια θα απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με τα ψηφιακά μέσα και τις ψηφιακές συσκευές, που περιλαμβάνουν επιτραπέζιους υπολογιστές (desktop computers), φορητούς υπολογιστές (laptops ή notebooks),

Διαβάστε περισσότερα

CHIN ΡΑΔΙΟ. Dr. Love. Για τον Σπύρος Πήτερ Γούδας. Μετάφραση στα Ελληνικά απο την Ασπασια Κουρτεσιωτη

CHIN ΡΑΔΙΟ. Dr. Love. Για τον Σπύρος Πήτερ Γούδας. Μετάφραση στα Ελληνικά απο την Ασπασια Κουρτεσιωτη CHIN ΡΑΔΙΟ Dr. Love Για τον Σπύρος Πήτερ Γούδας Μετάφραση στα Ελληνικά απο την Ασπασια Κουρτεσιωτη Ο Dr. LOVE ΑΠΟ ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ CHIN 1993 ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ κ. ΣΠΥΡΟ-ΠΗΤΕΡ ΓΟΥΔΑ Tο

Διαβάστε περισσότερα

Μαλούτα Θεανώ Σελίδα 1

Μαλούτα Θεανώ Σελίδα 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ Α. ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ΦΥΛΛΑΔΙΟ 6 ο ( Ενότητες 2.3 ) 1.Τι είναι πρόγραμμα; 2. Ποια είναι τα πλεονεκτήματα των γλωσσών υψηλού επιπέδου σε σχέση με τις γλώσσες

Διαβάστε περισσότερα

Στη συνέχεια θα απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με τα ψηφιακά μέσα και τις ψηφιακές συσκευές, που περιλαμβάνουν επιτραπέζιους υπολογιστές (desktop

Στη συνέχεια θα απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με τα ψηφιακά μέσα και τις ψηφιακές συσκευές, που περιλαμβάνουν επιτραπέζιους υπολογιστές (desktop Στη συνέχεια θα απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με τα ψηφιακά μέσα και τις ψηφιακές συσκευές, που περιλαμβάνουν επιτραπέζιους υπολογιστές (desktop computers), φορητούς υπολογιστές (laptops ή notebooks),

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΡΙΟ ΔΑΣΟΣ ΙΣΤΟΥ

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΡΙΟ ΔΑΣΟΣ ΙΣΤΟΥ Τμήμα : Όνοματα : 1 από 6 ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΡΙΟ ΔΑΣΟΣ ΙΣΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού να πρέπει να μαζέψετε 6 πάπυρους και 4 νομίσματα τα οποία θα χρησιμοποιήστε στη συνέχεια για να βοηθήστε

Διαβάστε περισσότερα

Οι δραστηριότητες αναλυτικά: Ι. Το παιχνίδι των ερωτήσεων

Οι δραστηριότητες αναλυτικά: Ι. Το παιχνίδι των ερωτήσεων Οι δραστηριότητες αναλυτικά: Ι. Το παιχνίδι των ερωτήσεων Είναι ηλεκτρονικό παιχνίδι γνώσεων, σε δύο επίπεδα. Το πρώτο επίπεδο περιλαμβάνει ερωτήσεις για τη Βουλή και το Πολίτευμα. Θα πρέπει να απαντήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Γιατί αποφάσισες Βανέσα Αδαμοπούλου ν ασχοληθείς με τη συγγραφή;

Γιατί αποφάσισες Βανέσα Αδαμοπούλου ν ασχοληθείς με τη συγγραφή; Γιατί αποφάσισες Βανέσα Αδαμοπούλου ν ασχοληθείς με τη συγγραφή; Βρίσκεστε εδώ: Αρχική» Συνεντεύξεις» Γιατί αποφάσισες Βανέσα Αδαμοπούλου ν ασχοληθείς με τη συγγραφή; Αφροδίτη Πρέβεζα Τελευταία ενημέρωση:

Διαβάστε περισσότερα

Ο δάσκαλος που με εμπνέει

Ο δάσκαλος που με εμπνέει Είναι πολύ σημαντικό για μένα η δασκάλα που μου κάνει μάθημα να με εμπνέει, γιατί έτσι θα ενδιαφέρομαι περισσότερο για τα μαθήματά μου και θα προσπαθώ να γίνομαι κάθε φορά καλύτερη. Θα προτιμούσα η δασκάλα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤOΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤOΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤOΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ Στόχοι του μαθήματος Μετά το τέλος του μαθήματος οι μαθητές πρέπει να είναι σε θέση: Να περιγράφουν τι είναι πρόγραμμα Να εξηγούν την αναγκαιότητα για τη δημιουργία γλωσσών

Διαβάστε περισσότερα

Προγραμματισμός Ι (ΗΥ120)

Προγραμματισμός Ι (ΗΥ120) Προγραμματισμός Ι (ΗΥ120) Διάλεξη 1: Εισαγωγή Ποιος είμαι εγώ! 2 Ναύπλιο, 4/1976-9/1993 Πάτρα, 9/1993-6/2004 Williamsburg, VA, USA, 7/2004-7/2006 Μυτιλήνη, 10/2006-2/2007 Βόλος, 2/2007 - H Υπεύθυνη των

Διαβάστε περισσότερα

Πειραματιζόμενοι με αριθμούς στο περιβάλλον του Microworlds Pro: διαθεματική προσέγγιση περί «πολλαπλασίων και διαιρετών»

Πειραματιζόμενοι με αριθμούς στο περιβάλλον του Microworlds Pro: διαθεματική προσέγγιση περί «πολλαπλασίων και διαιρετών» Πειραματιζόμενοι με αριθμούς στο περιβάλλον του Microworlds Pro: διαθεματική προσέγγιση περί «πολλαπλασίων και διαιρετών» μια Νίκος Δαπόντες Φυσικός Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Το περιβάλλον Microworlds

Διαβάστε περισσότερα

Eθελοντές της Γνώσης. Oδηγίες για Εκπαιδευτές. EΘΕΛΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ Συµφωνία επιχορήγησης: / Fondazione Mondo Digitale / 50και Ελλάς

Eθελοντές της Γνώσης. Oδηγίες για Εκπαιδευτές. EΘΕΛΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ Συµφωνία επιχορήγησης: / Fondazione Mondo Digitale / 50και Ελλάς Eθελοντές της Γνώσης Oδηγίες για Εκπαιδευτές EΘΕΛΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ Συµφωνία επιχορήγησης: 2011-3279/001-001 Το έργο έχει χρηµατοδοτηθεί µε την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η παρούσα έκδοση αντιπροσωπεύει

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα εκπαίδευσης και κατάρτισης για τις δεξιότητες ηγεσίας. Αξιολόγηση Ικανοτήτων

Ενότητα εκπαίδευσης και κατάρτισης για τις δεξιότητες ηγεσίας. Αξιολόγηση Ικανοτήτων 3 Ενότητα εκπαίδευσης και κατάρτισης για τις δεξιότητες ηγεσίας Αξιολόγηση Ικανοτήτων Αξιολόγηση Ικανοτήτων Γενική Περιγραφή της Ενότητας: Αυτή η ενότητα στοχεύει στην αξιολόγηση των ηγετικών ικανοτήτων

Διαβάστε περισσότερα

Κατανόηση γραπτού λόγου

Κατανόηση γραπτού λόγου Κατανόηση γραπτού λόγου Επίπεδο Β Τρίτη διδακτική πρόταση Κατοικίδια ζώα Ενδεικτική διάρκεια: Ομάδα στόχος: Διδακτικός στόχος: Στρατηγικές: Ενσωμάτωση δεξιοτήτων: Υλικό: 1 διδακτική ώρα παιδιά ή ενήλικες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Αγαπητέ μαθητή/ αγαπητή μαθήτρια, Διεξάγουμε μια έρευνα και θα θέλαμε να μάθουμε την άποψή σου για τo περιβάλλον μάθησης που επικρατεί στην τάξη σου. Σε παρακαλούμε

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα Πώς να χρησιμοποιήσετε το βιβλίο... 7 Αντί προλόγου... 9 Κεφάλαιο 1: Κεφάλαιο 2: Κεφάλαιο 3: Κεφάλαιο 4: Κεφάλαιο 5: Πώς να δημιουργήσω το Προφίλ μου και να γίνω μέλος στο Facebook;... 15 Τι

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΡΙΝΑ ΓΙΩΤΗ: «Η επιτυχία της Στιγμούλας, μου δίνει δύναμη να συνεχίσω και να σπρώχνω τα όριά μου κάθε φορά ακόμα παραπέρα»

ΜΑΡΙΝΑ ΓΙΩΤΗ: «Η επιτυχία της Στιγμούλας, μου δίνει δύναμη να συνεχίσω και να σπρώχνω τα όριά μου κάθε φορά ακόμα παραπέρα» Ημερομηνία 27/11/2015 Μέσο trikalakids.gr Συντάκτης Link http://www.trikalakids.gr/bookcorner/%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%b9%ce%bd %CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CF%89%CF%84%CE%B7-%CE%B7- %CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CF%85%CF%87%CE%AF%CE%B1-

Διαβάστε περισσότερα

β) Αν είχες τη δυνατότητα να «φτιάξεις» εσύ έναν ιδανικό κόσμο, πώς θα ήταν αυτός;

β) Αν είχες τη δυνατότητα να «φτιάξεις» εσύ έναν ιδανικό κόσμο, πώς θα ήταν αυτός; 1 α) H πραγματική ζωή κρύβει χαρά, αγάπη, στόχους, όνειρα, έρωτα, αλλά και πόνο, απογοήτευση, πίκρες, αγώνα. αν λείπουν όλα αυτά τα συναισθήματα και οι ανατροπές, αν χαθεί η καρδιά και η ψυχή, η ελευθερία,

Διαβάστε περισσότερα

ΜΠΟΡΕΙ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ;

ΜΠΟΡΕΙ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ; ΜΠΟΡΕΙ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ; Τι σημαίνει ο όρος εκπαίδευση? Η εκπαίδευση με την ευρεία έννοια περιλαμβάνει όλες τις δραστηριότητες που έχουν σκοπό την επίδραση με συγκεκριμένο τρόπο

Διαβάστε περισσότερα

ΑΚΑΤΑΜΑΧΗΤΟ ΔΙΚΤΥΑΚΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ

ΑΚΑΤΑΜΑΧΗΤΟ ΔΙΚΤΥΑΚΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΑΚΑΤΑΜΑΧΗΤΟ ΔΙΚΤΥΑΚΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΠΛΑΝΟ ΔΡΑΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ Κάντε μεγάλα όνειρα, και αυτό που ονειρεύεστε, αυτό θα γίνετε. James Allen As A Man Thinketh Γιατί Το Κάνεις Αυτό;?... 5 Δουλέψτε Πιο Σκληρά

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΤΛΟΣ: Ψηφιακή επικοινωνία, εργαλεία και τρόποι προβολής και προώθησης πράξεων.

ΤΙΤΛΟΣ: Ψηφιακή επικοινωνία, εργαλεία και τρόποι προβολής και προώθησης πράξεων. ΤΙΤΛΟΣ: Ψηφιακή επικοινωνία, εργαλεία και τρόποι προβολής και προώθησης πράξεων. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ιωάννης Οφάκογλου (Managing Director, RISTART) ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Ρέθυμνο, Κρήτη Οι παράγοντες που διαμορφώνουν το

Διαβάστε περισσότερα

Φρόντισε ώστε οι δυνατότητες σου σαν τερματοφύλακας να είναι στο ύψιστο σημείο σε κάθε περίσταση

Φρόντισε ώστε οι δυνατότητες σου σαν τερματοφύλακας να είναι στο ύψιστο σημείο σε κάθε περίσταση «Φρόντισε ώστε οι δυνατότητες σου σαν τερματοφύλακας να είναι στο ύψιστο σημείο σε κάθε περίσταση». Αυτή είναι η συμβουλή του βετεράνου τερματοφύλακα της Tottenham, Brand Friedel. Ποιά είναι η ρουτίνα

Διαβάστε περισσότερα

Τι είναι ο εθισμός στο διαδίκτυο;

Τι είναι ο εθισμός στο διαδίκτυο; 1 Τι είναι ο εθισμός στο διαδίκτυο; Ο «εθισµός» στο διαδίκτυο είναι ένας όρος που προκαλεί προβληματισμούς στην επιστημονική κοινότητα. Εν τούτοις έχουν παρατηρηθεί αρκετές περιπτώσεις παιδιών, εφήβων

Διαβάστε περισσότερα

Ελευθερία Γνώμης «Τα παιδιά έχουν δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις

Ελευθερία Γνώμης «Τα παιδιά έχουν δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις Διεθνής Σύμβαση του Ο.Η.Ε για τα δικαιώματα του παιδιού Άρθρο 12 Ελευθερία Γνώμης «Τα παιδιά έχουν δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Οι μεγάλοι πρέπει να ακούν και να παίρνουν σοβαρά υπόψη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΩΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΩΝ

ΕΚΘΕΣΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΩΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΩΝ ΕΚΘΕΣΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΩΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΩΝ Η έκθεση ακαδημαϊκών ενδιαφερόντων συνοδεύει σχεδόν πάντα την αίτηση για την είσοδο σε οποιοδήποτε πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών. Την έκθεση ακαδημαϊκών ενδιαφερόντων

Διαβάστε περισσότερα

Αύξηση πελατών. Λίγα λόγια για Επιτυχημένες προωθήσεις

Αύξηση πελατών. Λίγα λόγια για Επιτυχημένες προωθήσεις Αύξηση πελατών Λίγα λόγια για Επιτυχημένες προωθήσεις Βελτίωση των προωθήσεων σας Εισαγωγή Συγκρίνετε τι σας συμφέρει Αποτέλεσμα και επανάληψη Υπάρχουν δυνατότητες για όλες τις επιχειρήσεις Εισαγωγή πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΜΜΕ)

Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΜΜΕ) Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΜΜΕ) Γιώργος Μανής Επίκουρος Καθηγητής Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Τι είναι οι Τεχνολογίες

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσιάσεις με Αντίκτυπο (High Impact Presentations) Χαρίκλεια Τσαλαπάτα 11/10/2017

Παρουσιάσεις με Αντίκτυπο (High Impact Presentations) Χαρίκλεια Τσαλαπάτα 11/10/2017 Παρουσιάσεις με Αντίκτυπο (High Impact Presentations) Χαρίκλεια Τσαλαπάτα 11/10/2017 Τι Είναι μια Παρουσίαση Επικοινωνία σε προφορικό λόγο Η Σημασία του Προφορικού Λόγου (1) Έχει μεγαλύτερη δύναμη από

Διαβάστε περισσότερα

Πώς θα κάνω το παιδί μου να αγαπήσει το σχολείο;

Πώς θα κάνω το παιδί μου να αγαπήσει το σχολείο; Ημερομηνία 28/09/2015 Μέσο Συντάκτης Link clickatlife.gr Χριστίνα Χρυσανθοπούλου http://www.clickatlife.gr/euzoia/story/63076/pos-tha-kano-to-paidi-mou-naagapisei-to-sxoleio ΕΥΖΩΙΑ Πώς θα κάνω το παιδί

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΤΑΞΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΟΣ (CV)

ΣΥΝΤΑΞΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΟΣ (CV) ΣΥΝΤΑΞΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΟΣ (CV) Στόχοι του Σεμιναρίου Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα είστε σε θέση να γνωρίζετε: Τα χαρακτηριστικά ενός Βιογραφικού Σημειώματος Τι περιέχει και πως συντάσσεται

Διαβάστε περισσότερα

Συµφωνία Επιχορήγησης No: 2008 4466 / 001 001 Έργο No. 143512-BG-2008-KA2-KA2MP

Συµφωνία Επιχορήγησης No: 2008 4466 / 001 001 Έργο No. 143512-BG-2008-KA2-KA2MP Συµφωνία Επιχορήγησης No: 2008 4466 / 001 001 Έργο No. 143512-BG-2008-KA2-KA2MP Αυτό το έργο έχει χρηµατοδοτηθεί µε την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ευρωπαϊκό Χαρτοφυλάκιο Γλωσσών για Κωφούς και

Διαβάστε περισσότερα

ROSETTA STONE. Αθήνος Κωνσταντινίδης

ROSETTA STONE.   Αθήνος Κωνσταντινίδης ROSETTA STONE https://www.youtube.com/watch?v=cwhtd_3gdom Αθήνος Κωνσταντινίδης ΤΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ. Το Rosetta Stone είναι το κορυφαίο λογισμικό εκμάθησης γλωσσών στον κόσμο. Το Rosetta Stone διδάσκει τη γλώσσα

Διαβάστε περισσότερα

10 Νέα χαρακτηριστικά του Facebook που (πιθανόν) δεν γνωρίζεις

10 Νέα χαρακτηριστικά του Facebook που (πιθανόν) δεν γνωρίζεις 10 Νέα χαρακτηριστικά του Facebook που (πιθανόν) δεν γνωρίζεις 6 Μαρτίου 2016 Παναγιώτης Σακαλάκης Αν υπάρχει κάτι που γνωρίζει ο περισσότερος κόσμος για το Facebook, αυτό είναι πως κατέχει την πρώτη θέση

Διαβάστε περισσότερα

Το εργαλείο γνώσης της μανθάνουσας ΜΚΟ

Το εργαλείο γνώσης της μανθάνουσας ΜΚΟ Το εργαλείο γνώσης της μανθάνουσας ΜΚΟ Το ερωτηματολόγιο αυτό μπορεί να εφαρμοστεί σε όλη την οργάνωση, σε ένα τμήμα σε μια συγκεκριμένη δράση ή ομάδα εργασίας. Είναι σημαντικό να διασαφηνιστεί σε πιο

Διαβάστε περισσότερα

ΗΘΟΣ, ΠΑΘΟΣ, ΛΟΓΟΣ. Συνταγή Επιτυχημένης. Εκτελεστικές Γραμματείς και Διαχειριστές / τριες Γραφείου

ΗΘΟΣ, ΠΑΘΟΣ, ΛΟΓΟΣ. Συνταγή Επιτυχημένης. Εκτελεστικές Γραμματείς και Διαχειριστές / τριες Γραφείου ΗΘΟΣ, ΠΑΘΟΣ, Συνταγή Επιτυχημένης Επικοινωνίας για Εκτελεστικές Γραμματείς και Διαχειριστές / τριες Γραφείου 6 th Executive Assistants and Personal Assistants Congress Ομιλητής: κ. Γιαννάκης Μουζούρης,

Διαβάστε περισσότερα

ΜΥΥ105: Εισαγωγή στον Προγραμματισμό. Εισαγωγή Χειμερινό Εξάμηνο Παναγιώτης Τσαπάρας

ΜΥΥ105: Εισαγωγή στον Προγραμματισμό. Εισαγωγή Χειμερινό Εξάμηνο Παναγιώτης Τσαπάρας ΜΥΥ105: Εισαγωγή στον Προγραμματισμό Εισαγωγή Χειμερινό Εξάμηνο 2016 Παναγιώτης Τσαπάρας (tsap@cs.uoi.gr) Προγραμματισμός Προγραμματισμός ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ απλά γράφω κώδικα 2 Προγραμματισμός Προγραμματισμός ΔΕΝ

Διαβάστε περισσότερα

ένας τρόπος να μιλήσουμε στα παιδιά για αξίες και συναισθήματα»

ένας τρόπος να μιλήσουμε στα παιδιά για αξίες και συναισθήματα» Ημερομηνία 8/4/2015 Μέσο Συντάκτης Link http://artpress.sundaybloody.com/ Βασίλης Κάργας http://goo.gl/di6ugf Μαρίνα Γιώτη, συγγραφέαςεικονογράφος : «Τα παραμύθια είναι ένας τρόπος να μιλήσουμε στα παιδιά

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσιάσεις με Αντίκτυπο (High Impact Presentations) Χαρίκλεια Τσαλαπάτα 19/10/2015

Παρουσιάσεις με Αντίκτυπο (High Impact Presentations) Χαρίκλεια Τσαλαπάτα 19/10/2015 Παρουσιάσεις με Αντίκτυπο (High Impact Presentations) Χαρίκλεια Τσαλαπάτα 19/10/2015 Τι Είναι μια Παρουσίαση Επικοινωνία σε προφορικό λόγο Η Σημασία του Προφορικού Λόγου (1) Έχει μεγαλύτερη δύναμη από

Διαβάστε περισσότερα

Hellas Alive Μάθε να το χρησιµοποιείς

Hellas Alive Μάθε να το χρησιµοποιείς Hellas Alive Μάθε να το χρησιµοποιείς Λίγα Λόγια Το Hellas Alive καλύπτει πέντε επίπεδα γλωσσοµάθειας της Ελληνικής.Το κάθε επίπεδο χωρίζεται σε 15 ενότητες µε κάθε ενότητα να αναπτύσσεται σε 4 µαθήµατα.

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ LEADER ΟΙ ATHLETES ΤΗΣ NIKE. Αναζητήστε αυτό το σύμβολο για συμβουλές συντονισμού του σεμιναρίου! ΕΜΠΝΕΥΣΤΕ

ΟΔΗΓΟΣ LEADER ΟΙ ATHLETES ΤΗΣ NIKE. Αναζητήστε αυτό το σύμβολο για συμβουλές συντονισμού του σεμιναρίου! ΕΜΠΝΕΥΣΤΕ ΟΙ ATHLETES ΤΗΣ NIKE Αναζητήστε αυτό το σύμβολο για συμβουλές συντονισμού του σεμιναρίου! ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΟΙ ATHLETES ΤΗΣ NIKE Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΔΥΝΑΤΑ. ΤΑ ΤΙ ΚΑΙ ΤΑ ΓΙΑΤΙ Συγχαρητήρια! Ανήκετε

Διαβάστε περισσότερα

Συγγραφή: Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ: A1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ - ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ. ΑΠΟ:

Συγγραφή: Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ: A1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ - ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ. ΑΠΟ: Συγγραφή: Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ: A1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ - ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΑΠΟ: alexandra2005@yahoo.gr ΠΡΟΣ:elenitsasiop@gmail.com ΘΕΜΑ: Κυριακή, στο σπίτι μου! 1 Άσκηση

Διαβάστε περισσότερα

Μαρίνα Γιώτη, συγγραφέας-εικονογράφος «Τα παραμύθια είναι ένας τρόπος να μιλήσουμε στα παιδιά για αξίες και συναισθήματα»

Μαρίνα Γιώτη, συγγραφέας-εικονογράφος «Τα παραμύθια είναι ένας τρόπος να μιλήσουμε στα παιδιά για αξίες και συναισθήματα» Ημερομηνία 8/4/2015 Μέσο Συντάκτης Link artpress.sundaybloody.com Βασίλης Κάργας http://artpress.sundaybloody.com/?it_books=%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%af%ce%bd%ce %B1-%CE%B3%CE%B9%CF%8E%CF%84%CE%B7- %CF%83%CF%85%CE%B3%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AD%CE%B1%CF%82-

Διαβάστε περισσότερα

Σαχπατζίδης Αβραάμ Καθηγητής Πληροφορικής Π.Ε 20

Σαχπατζίδης Αβραάμ Καθηγητής Πληροφορικής Π.Ε 20 Σαχπατζίδης Αβραάμ Καθηγητής Πληροφορικής Π.Ε 20 Master of Arts (M.A) in "Gender, New Forms of Education, New Forms of Employment and New Technologies in the Information Age". Top???????????? μ?????????????

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα Κεφάλαιο 1: Κεφάλαιο 2: Κεφάλαιο 3: Κεφάλαιο 4:

Περιεχόμενα Κεφάλαιο 1: Κεφάλαιο 2: Κεφάλαιο 3: Κεφάλαιο 4: Περιεχόμενα Πρόλογος...9 Κεφάλαιο 1: Η πρώτη έκπληξη...13 Κεφάλαιο 2: Η διοίκηση ξεκινάει από τον σκοπό και τους στόχους...19 Κεφάλαιο 3: Τι είναι διοίκηση;...25 Κεφάλαιο 4: Home Management!...39 Κεφάλαιο

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ Χρήσιμα εργαλεία για εκπαιδευτικούς Οδηγός εκμάθησης γλώσσας Βρείτε περισσότερο εκπαιδευτικό υλικό στη διεύθυνση: www.unhcr.org/gr/ekpaideutiko_yliko 2017 UNHCR ΠΑΙΔΙΑ 6-11

Διαβάστε περισσότερα

Το κείμενο με τις απαντήσεις σου θα πρέπει να το ανεβάσεις στο πληροφορικό σύστημα της Εφορείας Εκπαίδευσης.

Το κείμενο με τις απαντήσεις σου θα πρέπει να το ανεβάσεις στο πληροφορικό σύστημα της Εφορείας Εκπαίδευσης. Από : Εφορεία Εκπαίδευσης Γενικής Εφορείας Αγαπητό Μέλος της Προσκοπικής Κίνησης, Το Στάδιο Εφαρμογής της Εκπαιδευτικής Ενότητας K7. Κατασκηνωτική Ημέρα Ο Προγραμματισμός στην Κατασκήνωση / Μ.Δ.Υ. / Σ.Μ.Δ.

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα εκπαίδευσης και κατάρτισης για τις δεξιότητες ηγεσίας

Ενότητα εκπαίδευσης και κατάρτισης για τις δεξιότητες ηγεσίας 3 Ενότητα εκπαίδευσης και κατάρτισης για τις δεξιότητες ηγεσίας Εποικοδομητική κριτική Οι ενότητες κατάρτισης για τις δεξιότητες ηγεσίας έχουν αναπτυχθεί για να σας βοηθήσουν να προετοιμαστείτε για το

Διαβάστε περισσότερα

Στη Μονάδα. Στη Μονάδα

Στη Μονάδα. Στη Μονάδα Μετά το Κέντρο θα πάρεις μετάθεση για τη μονάδα. Πολλοί είναι εκείνοι που λένε ότι πραγματικό στρατό καταλαβαίνει κάποιος μόνο αν πάει στη μονάδα. Στη μονάδα τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά από το Κέντρο.

Διαβάστε περισσότερα

Promoting prosocial skills through games. Σχεδιάζοντας παιγνίδια για την καλλιέργεια της προκοινωνικότητας

Promoting prosocial skills through games. Σχεδιάζοντας παιγνίδια για την καλλιέργεια της προκοινωνικότητας Promoting prosocial skills through games Σχεδιάζοντας παιγνίδια για την καλλιέργεια της προκοινωνικότητας Τι είναι η προκοινωνικότητα; Μια πράξη είναι προκοινωνική όταν επικεντρώνεται στο κοινό καλό, στην

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΣΕ PASCAL: ΑΠΟ ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΨΗΦΙΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΙΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΣΕ PASCAL: ΑΠΟ ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΨΗΦΙΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΙΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΣΕ PASCAL: ΑΠΟ ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΨΗΦΙΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΙΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΟΜΙΛΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Πώς να μελετάμε τη Βίβλο

Πώς να μελετάμε τη Βίβλο Πώς να μελετάμε τη Βίβλο του David Batty Οδηγός Μελέτης Έκδοση 5 Πώς να μελετάμε τη Βίβλο Οδηγός Μελέτης 5η έκδοση του David Batty Σημείωση: Τα εδάφια της Βίβλου όπου αυτά αναφέρονται, είναι από τη νεοελληνική

Διαβάστε περισσότερα

Αντιμετώπιση της κρίσης / Πώς έχεις οργανώσει την εργασία σου / Τι στόχους έχεις

Αντιμετώπιση της κρίσης / Πώς έχεις οργανώσει την εργασία σου / Τι στόχους έχεις 135 Αντιμετώπιση της κρίσης / Πώς έχεις οργανώσει την εργασία σου / Τι στόχους έχεις ΘΕΜΑ: ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ 1. Κρίση; ποια κρίση; Μήπως την έχουμε εμείς; Ή μήπως κάποιοι άλλοι; Κάποια στιγμή πρέπει

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΓΟΝΕΩΝ. Ονοματεπώνυμο Μαθητή/τριας:... Τάξη Φοίτησης:... Συμπληρώνεται από τον/την:... Ημερομηνία:... ΓΕΝΙΚΑ: ΜΕΛΕΤΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ:

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΓΟΝΕΩΝ. Ονοματεπώνυμο Μαθητή/τριας:... Τάξη Φοίτησης:... Συμπληρώνεται από τον/την:... Ημερομηνία:... ΓΕΝΙΚΑ: ΜΕΛΕΤΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ: ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΓΟΝΕΩΝ Ονοματεπώνυμο Μαθητή/τριας:... Τάξη Φοίτησης:... Συμπληρώνεται από τον/την:... Ημερομηνία:... ΓΕΝΙΚΑ: 1) Η γλωσσική του ανάπτυξη έγινε φυσιολογικά; 2) Η κινητική του ανάπτυξη ήταν

Διαβάστε περισσότερα

Αναζήτηση στον Ιστό. Πληκτρολόγηση του URL: στο πλαίσιο αναζήτησης του Mozilla Firefox. Enter ή κλικ στο Αναζήτηση

Αναζήτηση στον Ιστό. Πληκτρολόγηση του URL:  στο πλαίσιο αναζήτησης του Mozilla Firefox. Enter ή κλικ στο Αναζήτηση Αναζήτηση στον Ιστό Χρήση μιας μηχανής αναζήτησης Επιλογή συγκεκριμένης μηχανής αναζήτησης Είναι συχνό το φαινόμενο να θέλει ο χρήστης να εντοπίσει πληροφορίες στο διαδίκτυο και να μην ξέρει που να κοιτάξει.

Διαβάστε περισσότερα

Για την κατάργηση των αρχαίων στο γυμνάσιο

Για την κατάργηση των αρχαίων στο γυμνάσιο Για την κατάργηση των αρχαίων στο γυμνάσιο Γράφει ο: Μιχαηλίδης Γιάννης Είμαι υπέρ της κατάργησης της διδασκαλίας των αρχαίων στο γυμνάσιο. Στον συνεχιζόμενο διάλογο θα ήθελα να προσθέσω κάποια στοιχεία,

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΤΕΣ:ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ,ΔΑΡΑΜΑΡΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ,ΖΑΡΚΑΔΟΥΛΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ,ΚΑΠΟΥΛΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ,ΚΟΛΟΒΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ:ΧΑΛΙΜΟΥΡΔΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ

ΜΑΘΗΤΕΣ:ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ,ΔΑΡΑΜΑΡΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ,ΖΑΡΚΑΔΟΥΛΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ,ΚΑΠΟΥΛΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ,ΚΟΛΟΒΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ:ΧΑΛΙΜΟΥΡΔΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΜΑΘΗΤΕΣ:ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ,ΔΑΡΑΜΑΡΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ,ΖΑΡΚΑΔΟΥΛΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ,ΚΑΠΟΥΛΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ,ΚΟΛΟΒΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ:ΧΑΛΙΜΟΥΡΔΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΙΟΣ 2015 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ Μορφές ηλεκτρονικού

Διαβάστε περισσότερα

Το ελεύθερο λογισμικό στη ζωή μας

Το ελεύθερο λογισμικό στη ζωή μας Το ελεύθερο λογισμικό στη ζωή μας Τάσος Κούτλας @akoutlas Μονάδα Αριστείας ΕΛΛΑΚ ΕΤΕΠΗ 11/06/2014 τι είναι το ελεύθερο λογισμικό / πώς άλλαξε την τεχνολογία / ελεύθερο λογισμικό στην Ελλάδα τι είναι το

Διαβάστε περισσότερα

Αντιμετώπιση και διαχείριση άγχους για τα παιδιά

Αντιμετώπιση και διαχείριση άγχους για τα παιδιά Αντιμετώπιση και διαχείριση άγχους για τα παιδιά Άρτεμις Τσίτσικα Επίκ. Καθηγήτρια Παιδιατρικής-Εφηβικής Ιατρικής Παν/μιου Αθηνών Επιστ. Υπεύθυνος Μονάδας Εφηβικής Υγείας (ΜΕΥ) Β Παιδιατρική Κλινική Πανεπιστημίου

Διαβάστε περισσότερα

Wee Game. Οδηγός για Γονείς

Wee Game. Οδηγός για Γονείς Wee Game Οδηγός για Γονείς Εισαγωγή Προτού ξεκινήσετε τη διαδικασία κένωσης της κύστης θα πρέπει να λάβετε αναλυτικές οδηγίες από κάποιον επαγγελματία υγείας. Παίξε και μάθε Καθώς μεγαλώνει το παιδί σας,

Διαβάστε περισσότερα

Διάλογος 4: Συνομιλία ανάμεσα σε φροντιστές

Διάλογος 4: Συνομιλία ανάμεσα σε φροντιστές Ενότητα 1 Σελίδα 1 Διάλογος 1: Αρχική επικοινωνία με την οικογένεια για πρόσληψη Διάλογος 2: Προετοιμασία υποδοχής ασθενούς Διάλογος 3: Η επικοινωνία με τον ασθενή Διάλογος 4: Συνομιλία ανάμεσα σε φροντιστές

Διαβάστε περισσότερα

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Moodle

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Moodle Πώς να χρησιμοποιήσετε το Moodle Οδηγός για Φοιτητές/τριες (ΔΕΟ10) του Αριστείδη Χατζή ahatzis@phs.uoa.gr ΣΕΠ ΑΘΗΝΑ-2, Portal Officer ΔΕΟ10 Αυτός ο οδηγός απευθύνεται στις φοιτήτριες και τους φοιτητές

Διαβάστε περισσότερα

Πώς να μάθετε το παιδί, να προστατεύει τον εαυτό του!

Πώς να μάθετε το παιδί, να προστατεύει τον εαυτό του! Πώς να μάθετε το παιδί, να προστατεύει τον εαυτό του! Όλοι οι γονείς, αλλά ιδιαίτερα οι μονογονείς, έχουν ένα άγχος παραπάνω σε ό,τι αφορά την ασφάλεια του παιδιού τους. Μία φίλη διαζευγμένη με ένα κοριτσάκι

Διαβάστε περισσότερα