Διοργάνωση Εικαστικών Δράσεων κατά τη διάρκεια των Επίσημων Εκδηλώσεων της Κυπριακής Προεδρίας

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Διοργάνωση Εικαστικών Δράσεων κατά τη διάρκεια των Επίσημων Εκδηλώσεων της Κυπριακής Προεδρίας"

Transcript

1

2 Διοργάνωση Εικαστικών Δράσεων κατά τη διάρκεια των Επίσημων Εκδηλώσεων της Κυπριακής Προεδρίας Η Κύπρος είχε αναλάβει την Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το δεύτερο εξάμηνο του 2012 (Ιούλιος Δεκέμβριος 2012). Στο πλαίσιο της ιδιαίτερα μεγάλης και οργανωμένης προσπάθειας που απαιτείτο για επίτευξη του πιο πάνω στόχου, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού είχε θέσει το θέμα της Κυπριακής Προεδρίας-Κύπρος στην Ευρώπη, για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, ως υπό έμφαση στόχο της σχολικής χρονιάς όπως και της σχολικής χρονιάς Για την προώθηση του υπό έμφαση στόχου της σχολικής χρονιάς , «Η Κύπρος στην Ευρώπη», το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού οργάνωσε επίσημες εκδηλώσεις κατά την περίοδο άσκησης της προεδρίας. Οι σχολικές μονάδες κλήθηκαν να προβάλουν υλικό το οποίο είχε ήδη παραχθεί ή να παρουσιάσουν κάποιο καλλιτεχνικό/πολιτιστικό δρώμενο.

3 Στο μάθημα των Εικαστικών Τεχνών δάσκαλοι και μαθητές είχαν εμπλακεί σε μια δημιουργική και ευχάριστη δραστηριοποίηση με θέμα: «Κύπρος και πολιτιστική κληρονομιά», με αναφορά στους πιο κάτω θεματικούς άξονες: Ιστορικές εποχές της Κύπρου: Αρχαία, Ρωμαϊκή, Βυζαντινή (ειδώλια, αγγεία, μνημεία, κάστρα, ναοί, μοναστήρια, αγάλματα) Κύπριοι καλλιτέχνες και τα έργα τους Παραδοσιακά επαγγέλματα (αγγειοπλάστης, τσαγκάρης, παπλωματάς καραγκιοζοπαίκτης κλπ) Συνύπαρξη με άλλους πολιτισμούς Οι σχέσεις της Κύπρου με την Ευρώπη Μυθολογία, θρησκεία, ήθη και έθιμα, πανηγύρια, χοροί, παραδοσιακή ενδυμασία Σύγχρονα σύμβολα πολιτισμού μέσα από τις τέχνες (εικαστικά, μουσική, χορός, θέατρο κλπ.) Οι μαθητές δημιούργησαν δισδιάστατα και τρισδιάστατα έργα με ποικίλα υλικά και τεχνικές. Τα έργα εκτέθηκαν σε διάφορους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους κατά την περίοδο άσκησης της Προεδρίας.

4 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Α ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ: Όλοι μαζί απολαμβάνουμε τη χαρά για πάντα Τα παιδιά της Γ1 ζωγράφισαν σε καμβά τα δώδεκα αστέρια της Ε.Ε. και δύο περιστέρια που μεταφέρουν πραγματικά κλαδάκια ελιάς. Στο εσωτερικό του κύκλου που δημιουργούν τα αστέρια, τοποθετήθηκαν αυτοκόλλητα των κρατών της Ε.Ε. Αναγράφεται στα αγγλικά το σύνθημα «Όλοι μαζί απολαμβάνουμε τη χαρά για πάντα». ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ: 140 εκ. x 100 εκ.

5 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Α ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ: Η Κύπρος καλωσορίζει τα κράτη μέλη της Ε.Ε. Τα παιδιά της Β2 ζωγράφισαν σε καμβά φιγούρες μεγάλων και μικρών ανθρώπων ντυμένων με τις κυπριακές παραδοσιακές στολές να κρατούν τα χέρια. Πίσω τους ζωγραφίστηκε ένα κυπριακό παραδοσιακό σπίτι με καμάρες. ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ: 140 εκ. x 100 εκ.

6 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Α ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ: Επιστολή στην Ευρώπη Τα παιδιά της Δ1 ζωγράφισαν σε καμβά με θέμα Μια επιστολή για την Ευρώπη. Τα γραμματόσημα απεικονίζουν το αγρινό και την αρχαία Σαλαμίνα. Στο επιστολόχαρτο αναγράφεται απόσπασμα από την επιστολή της Κύπρου προς την Ευρώπη. Στο φόντο τοποθετήθηκαν φωτογραφίες από αξιοθέατα της Κύπρου και αστέρια από πολυστερίνη. ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ: 140 εκ. x 100 εκ.

7 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Α ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ: Η Κύπρος καλωσορίζει τα κράτη μέλη της Ε.Ε. Τα παιδιά των Στ τάξεων ζωγράφισαν σε καμβά ένα άντρα και μια γυναίκα με τις κυπριακές παραδοσιακές στολές να κρατούν μια στάμνα και να στέκονται πάνω στο χάρτη της Κύπρου. Στο φόντο υπάρχουν στοιχεία από την ιστορία και την παράδοση της Κύπρου (καράβι της Κερύνειας, αρχαιοελληνικές κολόνες, κούζα, σταυρόσχημο είδωλο, μορφή αρχαιοελληνικού αγάλματος) καθώς και αστέρια της σημαίας της Ε.Ε. και χαρακτηριστικά αξιοθέατα από τα κράτη μέλη της Ένωσης (πύργος του Άιφελ, Μπιγκ Μπεν, Κολοσσαίο, πύργος της Πίζας). ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ: 140 εκ. x 100 εκ.

8 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Α ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ: Ευρωπαϊκή Κύπρος Τα διάφορα μέρη του έργου ζωγραφίστηκαν κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για τη Μέρα της Ευρώπης, από τα παιδιά του σχολείου με τη βοήθεια της ζωγράφου Στέλλας Στυλιανού- Ευθυμίου. Απεικονίζονται η χελώνα Καρέτα Καρέτα, το αγρινό, το κυπριακό κυκλάμινο, το άγαλμα της Θεάς Αφροδίτης, αρχαιοελληνικό ψηφιδωτό, άντρας ντυμένος με την κυπριακή παραδοσιακή στολή, γιαγιά που κεντά λευκαρίτικα κεντήματα, ένα φλαμίνγκο από την αλυκή της Λάρνακας και η αρχαία Σαλαμίνα. ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ: 140 εκ. x 100 εκ.

9 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Γ ΛΑΤΣΙΩΝ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ: Η Ευρώπη Με αφορμή το μύθο της Ευρώπης, τα παιδιά ζωγράφισαν την Ευρώπη σε μορφή κοπέλας και στο βάθος τον ταύρο-δία, ο οποίος την απήγαγε. Διακόσμησαν το φόρεμα της με σημαίες ευρωπαϊκών χωρών και στο φόντο ζωγράφισαν αστέρια που συμβολίζουν τη σημαία της Ε.Ε. ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ: 1,60 μ. X 1,20 μ.

10 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Γ ΛΑΤΣΙΩΝ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ: Κύπρος Ακρυλικό σε καμβά. Το έργο αυτό είναι μια σύνθεση με στοιχεία από την κυπριακή πολιτιστική κληρονομιά τοποθετημένα σε φόντο με θέμα ένα τοπίο της Κύπρου. ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ: 1,30 μ. X 1,00 μ.

11 ΣΧΟΛΕΙΟ: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Γ ΛΑΤΣΙΩΝ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ: Φιλία Ακρυλικό σε καμβά. Σύνθεση με ενωμένες φιγούρες παιδιών που εκφράζουν την αγάπη και τη φιλία μεταξύ τους. Το έργο στέλνει το μήνυμα της συνύπαρξης των λαών, της ειρήνης και της φιλίας. ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ: 1,60 μ. X 1,30 μ.

12 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΕΝΟΥ ΚΒ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ: Σκηνές από την κυπριακή παραδοσιακή ζωή Υφασματογραφία παιδιών Δ τάξης που αναπαριστά σκηνές από την κυπριακή παραδοσιακή ζωή (βοσκός, γεωργός, θερισμός, φούρνισμα). ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ: 2,56 μ. x 1,21 μ.

13 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΕΝΟΥ ΚΒ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ: Κυπριακός Παραδοσιακός Γάμος Υφασματογραφία παιδιών της Δ τάξης που αναπαριστά τον κυπριακό παραδοσιακό γάμο. ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ: 2,56 μ. x 1,21 μ.

14 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Β ΛΙΟΠΕΤΡΙΟΥ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ: Φιγούρες με παραδοσιακές στολές ευρωπαϊκών χωρών ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΟΥ: Φιγούρες με παραδοσιακές στολές της Ιρλανδίας, της Σουηδίας και της Λετονίας. ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ: 150 εκ. x 100 εκ.

15 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Β ΛΙΟΠΕΤΡΙΟΥ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ: Φιγούρες με παραδοσιακές στολές ευρωπαϊκών χωρών ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΟΥ: Φιγούρες με παραδοσιακές στολές της Κύπρου και της Ισπανίας ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ: 150 εκ. x 100 εκ.

16 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Α ΓΕΡΙΟΥ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ: Μια γη για όλους τους ανθρώπους Τρισδιάστατη κατασκευή που απεικονίζει την υδρόγειο σφαίρα και γύρω της παιδιά από όλο τον κόσμο να είναι ενωμένα και χαρούμενα. ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ: 0,70 εκ. X 0,60 εκ. X 0,30 εκ.

17 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Β ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ: Αναπαράσταση του Παρθενώνα Σε ξύλινη βάση στερεώθηκαν ξύλινοι κίονες, μετόπη και αέτωμα παρόμοιο με του Παρθενώνα. ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ: Βάση 70 εκ. X 60 εκ. και ύψος 35 εκ.

18 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Β ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ: Όλη η Ευρώπη μια καρδιά Κατασκευάστηκε μια καρδιά σε ύφασμα με φόντο μπλε που αντιπροσωπεύει το χρώμα της σημαίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μέσα στην καρδιά τοποθετήθηκαν 27 φιγούρες φτιαγμένες με διάφορα υλικά. Κάθε φιγούρα αντιπροσωπεύει μια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο κέντρο της καρδιάς είναι τοποθετημένη μια μικρότερη καρδούλα με το σύνθημα «Όλη η Ευρώπη μια καρδιά» γραμμένο σε όλες τις επίσημες γλώσσες της Ε.Ε. ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ: Ξύλινο πλαίσιο με διαστάσεις 1,5 μ. x 2 μ. Μέσα στο ξύλινο πλαίσιο βρίσκεται η καρδιά και το σύνθημα όπως περιγράφεται πιο πάνω.

19 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Β ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ: Σιεμές του Κάσιαλου Τα παιδιά ζωγράφισαν έργα με νερομπογιές σε χαρτί Α4 με θέμα τα παραδοσιακά επαγγέλματα/ασχολίες. Χρησιμοποιήθηκε η τεχνική του Μιχαήλ Κάσιαλου. Γύρω από τη σύνθεση τοποθετήθηκε δαντέλα. ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ: 1.30εκ. x 0.74 εκ.

20 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Β ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ: Καδράκια με κουκούλια του μεταξοσκώληκα (δωράκια). Δόθηκαν στα παιδιά κουκούλια, τα οποία έκοψαν σχηματίζοντας διάφορα είδη λουλουδιών. Ακολουθώντας την παραδοσιακή τεχνική για την κατασκευή κάδρων από κουκούλια, τα κόλλησαν σε βελούδινο μαύρο ύφασμα. Το τελειωμένο έργο τοποθετήθηκε σε κορνίζα, αφού διακοσμήθηκε με χρωματιστές χάντρες. Στη δεξιά μεριά τοποθετήθηκε η σημαία της Κύπρου. ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ: 18 εκ. x 13εκ.

21 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Β ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ : Παιγνίδι για όλους, δημιουργούς και θεατές Το έργο αποτελείται από τρεις μεμβράνες. Πολυμορφία: Στην πρώτη μεμβράνη ζωγραφίστηκαν τα πορτρέτα των παιδιών του σχολείου μας που κατάγονται από άλλες χώρες. Τόπος-Ταυτότητα: Στη δεύτερη μεμβράνη ζωγραφίστηκε ένα τοπίο της Κύπρου με βάση τις εμπειρίες των παιδιών. Πηγή εμπλουτισμού και έμπνευσης αποτέλεσαν τα τοπία της Κύπρου ζωγραφισμένα από κύπριους καλλιτέχνες. Κοινωνία και ζωή: Στην τρίτη μεμβράνη αποτυπώθηκαν οι ευχάριστες ή δυσάρεστες εμπειρίες των παιδιών των Ε - Στ τάξεων που είχαν κατά τη διάρκεια των σχολικών τους χρόνων. Οι τρεις μεμβράνες κόβονται σε λωρίδες και κρέμονται ψηλά στο ταβάνι πάνω σε ειδική βάση έτσι ώστε να επιτρέπει στο θεατή την αλληλεπίδραση και τη μετακίνηση του μεταξύ των μεμβρανών Πολυμορφία-Τόπος-Προσωπικές εμπειρίες. Ο θεατής μπορεί επίσης να παίξει με τις λωρίδες ή να τις πλέξει μεταξύ τους, λαμβάνοντας και αυτός μέρος στην μετεξέλιξηαναδόμηση του έργου. Η επιλογή του υλικού (διάφανη μεμβράνη) έχει άμεση σχέση με το νόημα του έργου αφού η μεμβράνη όπου δεν έχει ζωγραφιστεί επιτρέπει την οπτική επαφή και αλληλεπίδραση των τριών μερών του έργου μεταξύ τους. ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ: 3 μέτρα ύψος και περίπου 2 μέτρα πλάτος.

22 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΑΡΝΑΒΑΣ» ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ: Κύπρος μικρό νησί, που γεφυρώνεις Δύση και Ανατολή Τρισδιάστατη κατασκευή από πλαστικό, χαρτί και ξύλο. Η Κύπρος ενώνει με γεφύρι, στο οποίο τοποθετήθηκαν οι σημαίες των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Ευρώπη και την Ασία. ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ: 1 μ. x 1 μ.

23 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Δ ΠΑΦΟΥ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ: Τα ειδώλια του Πωμού με μια ιδιαίτερη άποψη Σε δυο πέτρες τα παιδιά στερέωσαν τα ειδώλια του Πωμού τα οποία κατασκεύασαν με πηλό και έβαψαν όπως αυτά ήθελαν. ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ: Δύο πέτρες 70εκ. x 40εκ.

24 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΕΡΙ Α

25 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΚΑΚΙΟΥ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ: Το Καράβι της Κερύνειας ταξιδεύει στην Ευρώπη

26 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΚΑΚΙΟΥ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ: Ενότητα στην Πολυμορφία- Η Κυρά Ευρώπη

27 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΚΑΚΙΟΥ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ: Μαζί πάμε πιο ψηλά

28 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΚΑΚΙΟΥ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ: Παραδοσιακές Κυπριακές Κούκλες. Ευρωπαϊκός στόχο,ς η διατήρηση της παράδοσης και της ταυτότητας

29 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ (Ε ΛΑΚΑΤΑΜΕΙΑΣ) ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ: Ανάγλυφο σταυρόσχημο είδωλο από γύψο Τα παιδιά έκαναν καλούπι από πηλό μέσα στο οποίο χάραξαν σταυρόσχημο ειδώλιο. Το γέμισαν με γύψο και όταν στέγνωσε αφαίρεσαν το έργο. Το έβαψαν στο χρώμα της ώχρας και το τοποθέτησαν μέσα σε καδράκι. ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ: Το ανάγλυφο 15Χ10 εκ. με το καδράκι 25Χ25 εκ.

30 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Γ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ: Ο άγιος Μάμας και το λιοντάρι Το έργο είναι δημιουργία όλων των παιδιών της Ε τάξης και είναι εμπνευσμένο από την ακόλουθη κυπριακή παράδοση: ο άγιος Μάμας ήταν βοσκός στη Μόρφου και όταν ο βυζαντινός διοικητής διάταξε να πληρώσουν όλοι φόρο, ο άγιος Μάμας πήρε ένα αρνάκι αγκαλιά για να το δωρίσει στο διοικητή με σκοπό να γλυτώσει το φόρο. Στο δρόμο κουράστηκε και τότε ένα λιοντάρι παρουσιάστηκε μπροστά του. Ο άγιος Μάμας το καβαλίκεψε και το λιοντάρι τον οδήγησε κατευθείαν στο διοικητή μουγκρίζοντας. Ο διοικητής φοβήθηκε τόσο πολύ από το μουγκρητό που είπε: «Φύγε παιδί μου, και εσύ δεν είσαι Μάμας, είσαι άγιος Μάμας». Στο έργο παρουσιάζεται εκτός από τον άγιο Μάμα με το αρνάκι και ο βυζαντινός διοικητής στο κάστρο του. Το έργο δημιουργήθηκε με ακρυλικές μπογιές, υφάσματα, δαντέλα, σχοινάκι για τα ρούχα του άγιου Μάμα, αποξεραμένα κλαδάκια και φυτά για τη γη, χρυσό γλασέ χαρτί για το φωτοστέφανο. ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ: καμβάς διαστάσεων 100 Χ 140 εκατοστά

31 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Γ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ: Παίζοντας με τα αστέρια στον Ευρωπαϊκό κήπο της χαράς Τα δυο τμήματα της Στ τάξης ζωγράφισαν σε κεντρικό τοίχο του σχολείου τους με έμπνευση την Ευρωπαϊκή σημαία και το συμβολισμό της. Η Ευρωπαϊκή σημαία αποδομείται και αναδομείται: τα 12 αστέρια της βγαίνουν από τον κύκλο, διασκορπίζονται στην εικόνα και εμπλέκονται με παιδικές φιγούρες και ευρωπαϊκά σύμβολα σε ένα πανηγύρι χαράς, ενότητας και φιλίας. Το σκηνικό διαδραματίζεται σε ένα ευρωπαϊκό κήπο και μεταδίδει αισιόδοξα μηνύματα χαράς και φιλίας. Πρωταγωνιστές είναι τα παιδιά με παραδοσιακές στολές διαφόρων χωρών της Ευρώπης, τα οποία, παίρνουν τα αστέρια και παίζουν μαζί τους. Πίσω στο φόντο τα σπιτάκια της Ευρώπης έχουν στη θέση των παραθύρων τις σημαίες των ευρωπαϊκών κρατών, δείχνοντας την ενότητα μέσα στην πολυμορφία των ευρωπαϊκών λαών. ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ: τοιχογραφία διαστάσεων 7.50 μ. μήκος και 2.40 μ. ύψος

32 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Γ ΣΩΤΗΡΑΣ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ: Κατασκευές σε γυαλί με θέμα την Ευρώπη (μυθολογία) και Ε.Ε. Στα πλαίσια του μαθήματος των Ελληνικών και διαθεματικά στο μάθημα της Εικαστικής Αγωγής τα παιδιά δημιούργησαν σε γυαλί στολίδια τα οποία εκτέθηκαν στον προθάλαμο του σχολείου. Επέλεξαν μορφές από την Ελληνική μυθολογία σχετικές με το μύθο της Ευρώπης ή σχέδια σχετικά με την Ε.Ε., τα οποία κόλλησαν σε γυαλί και επικάλυψαν με μπογιές. ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ: 30 εκ. Χ 21 εκ.

33 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΘΑΡΗΣ- ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΙΠΕΡΤΗ ΛΑΡΝΑΚΑ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ: Πού θες να ταξιδέψεις στην Ευρώπη; Κάθε παιδί είχε αναλάβει να ετοιμάσει μια ταξιδιωτική βαλίτσα που να αντιπροσωπεύει μια Ευρωπαϊκή χώρα. Πήρε ένα κουτί παπουτσιών το έντυσε με μονόχρωμο χαρτί και το κάλυψε με τη σημαία, αξιοθέατα, σημαντικά πρόσωπα, γνωστούς ήρωες της χώρας αυτής. Έγινε μια συλλογή από ταξιδιωτικές βαλίτσες που καλύπτει όλες τις χώρες της ΕΕ. ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ: 27 κουτιά παπουτσιών.

34 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΥΔΗΜΟΥ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ: Αροδαφνούσα Βιβλίο που περιλαμβάνει έργα χαρακτικής των παιδιών, βασισμένα στο παραδοσιακό ποίημα της Αροδαφνούσας, τυπωμένα στη σχολή χαρακτικής του γνωστού καλλιτέχνη, Χαμπή Τσαγκάρη. Στις δύο πρώτες σελίδες, περιλαμβάνεται ένα εισαγωγικό σημείωμα και η πιο γνωστή εκδοχή του ποιήματος. Το βιβλίο συνοδεύεται από ένθετο στην αγγλική γλώσσα, με σύντομη περίληψη των γεγονότων που περιγράφονται στο ποίημα, καθώς και του τρόπου που εργάστηκαν τα παιδιά. ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ: Είναι τυπωμένο σε άσπρο σκληρό χαρτί Α3. Αποτελείται από 10 σελίδες και είναι δεμένο με κορδέλα.

35 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Ε ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ: Η Παναγία μας

36 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Ε ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ: Ο άγιος Γεώργιος και ο δράκος Ομαδικό έργο παιδιών της Α2 με ακρυλικές μπογιές. Είναι εμπνευσμένο από την παράδοση του Αγίου Γεωργίου που σκότωσε το δράκο ο οποίος απειλούσε τη ζωή της κόρης του βασιλιά Σελβίου και δεν άφηνε ελεύθερο το νερό της πολιτείας. Παρουσιάζει τον άγιο Γεώργιο να σκοτώνει με το δόρυ του το δράκο. Η έντονη έκφραση φόβου στα πρόσωπα και οι κινήσεις στα χέρια του βασιλιά και των χωρικών προσθέτουν δραματικότητα στο έργο. ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ: Καμβάς διαστάσεων 45 Χ 45 εκατοστά

37 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Ε ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ: Ο άγιος Γεώργιος σκοτώνει το δράκο Ομαδικό έργο παιδιών της Α1 με ακρυλικές μπογιές και με προσθήκη διαφόρων ειδών χαρτιού όπως γκοφρέ για δημιουργία ανάγλυφων επιφανειών. Το έργο είναι εμπνευσμένο από την παράδοση όπου ο άγιος Γεώργιος σκότωσε το δράκο που απειλούσε τη ζωή της κόρης του βασιλιά Σελβίου και δεν άφηνε ελεύθερο το νερό της πολιτείας. Παρουσιάζει τον άγιο Γεώργιο πάνω στο άσπρο άλογο να σκοτώνει με το δόρυ του το δράκο και την βασιλοπούλα να κοιτάζει με αγωνία. Το σκηνικό διαδραματίζεται σε ένα αισιόδοξο ανοιξιάτικο τοπίο με φόντο το παλάτι της βασιλοπούλας και τη φύση να συμμετέχει στο γεγονός με τα πουλιά να κοιτάζουν κι αυτά έκπληκτα. ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ: καμβάς διαστάσεων 100 Χ 140 εκατοστά

38 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΘΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ: Μικρά δώρα Μικρά δώρα για τους επίσημους επισκέπτες από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα παιδιά ζωγράφισαν πάνω σε μικρούς καμβάδες το Καράβι της Κερύνειας, το σταυρόσχημο ειδώλιο του Πωμού, ενδημικά φυτά της Κύπρου κ.λ.π.

39 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΘΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ: Η αρπαγή της Ευρώπης

40 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΖ ΛΕΜΕΣΟΥ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ: Μια ευρωπαϊκή οικογένεια ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ: 1,5 μ. Χ 1μ.

41 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΖ ΛΕΜΕΣΟΥ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ: Αξιοθέατα στην Ευρώπη Γιορτή στην Ευρώπη με πυροτεχνήματα στο φόντο. Μπροστά βρίσκονται το Μπιγκ Μπεν, ο Πύργος του Άιφελ, και το καμπαναριό (σύμβολο της χριστιανικής εκκλησίας). ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ: 1,5μ. Χ 1μ.

42 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΖ ΛΕΜΕΣΟΥ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ: Παραδοσιακές ασχολίες Γυναίκα που φουρνίζει, μάζεμα ελιών, το κάρο μεταφέρει τα δέματα, ο άντρας θεριστής. ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ: 1,5 μ. Χ 1 μ.

43 ΣΧΟΛΕΙΟ: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΖ ΛΕΜΕΣΟΥ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ: Στολές από την Ευρώπη Σπανιόλα με ντέφι, κύπριος χορευτής με βράκα, τσολιάς από την Ελλάδα, βασιλικός φρουρός από τη Βρεττανία. ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ: 1.5 μ. Χ 1 μ.

44 ΣΧΟΛΕΙΟ: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΖ ΛΕΜΕΣΟΥ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ: Η Κύπρος γιορτάζει Με την Ευρωπαϊκή προεδρία τα παιδιά γιορτάζουν και πετούν χαρταετούς. Στο φόντο υπάρχουν τα περιστέρια και τα αστέρια, σύμβολα αγάπης ειρήνης, αρμονίας. ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ: 1,5 μ. Χ 1 μ.

45 ΣΧΟΛΕΙΟ: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΖ ΛΕΜΕΣΟΥ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ: Θερισμός Θεριστές έξω από το χωριό θερίζουν το σιτάρι με δρεπάνι. ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ: 1,5 μ. Χ 1 μ.

46 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣ Β ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ: Κύπρος και πολιτιστική κληρονομιά Έργο σε καμβά με μικτή τεχνική. Το θέμα του σχετίζεται με το περιβάλλον και την πολιτιστική κληρονομιά της Κύπρου. Μέσα από το έργο φαίνεται και η παρουσία της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

47 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΚΑΚΙΟΥ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ: Το νησί μας Οι μαθητές επιλέγουν και ζωγραφίζουν στοιχεία πολιτισμού, ιστορίας και φυσικού περιβάλλοντος, προβάλλοντας την ιδιαιτερότητα και μοναδικότητα του νησιού μας, μέσα στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια. Το έργο αυτό έγινε στα πλαίσια της μέρας δράσης για την Ευρώπη. ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ: Τρεις καμβάδες 51x76 εκ.

48 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΚΑΚΙΟΥ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ: Ειδώλια Μέσα από τη μελέτη αρχαίων ειδωλίων, ως η πρώτη προσπάθεια απόδοσης της ανθρώπινης μορφής, οι μαθητές της Στ τάξης δημιουργούν σύνθεση σε καμβά με τα δικά τους ειδώλια. ΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ: Καμβάς 50x70 εκ.

49 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΟΛΕΙΟ ΚΑΛΑΒΑΣΟΥ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ: Ανθρώπινη φιγούρα με σηκωμένα τα χέρια σε στάση δέησης. (Καδράκι / Δώρο για επίσημους επισκέπτες από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης). Το έργο αυτό αναπαριστά το πρώτο δείγμα ζωγραφικής τοίχου στο νησί και μαρτυρεί τις υψηλές καλλιτεχνικές ικανότητες των κατοίκων της Προκεραμικής Νεολιθικής Κύπρου. Βρέθηκε σε τοίχο σπιτιού σε χρώμα κόκκινο και εικάζεται ότι αποτελεί μέρος μεγαλύτερης σύνθεσης. ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ: 18,5 εκ. Χ 18 εκ.

50 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΒ ΛΕΜΕΣΟΥ

51 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Α ΛΑΤΣΙΩΝ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ: Καραβάκι Πήλινο καραβάκι στολισμένο με κορδέλες και χάντρες το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως γούρι (μπορεί να κρεμαστεί). Το σύμβολο του καραβιού έχει επιλεγεί γιατί είναι άμεσα συνυφασμένο με το νησί μας, την Κύπρο. ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ: 12 εκ. X 19 εκ.

52 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Δ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ: Μινιατούρες φαγητών Έργα με πηλό. Μινιατούρες φαγητών από διάφορες χώρες της Ευρώπης. ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ: πολύ μικρά

53 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Δ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ: Η μετάβαση της Προεδρίας από τη Δανία στην Κύπρο Έργο σε σχήμα χαρταετού με ακρυλικές μπογιές σε νάιλον. Παρουσιάζεται η Δανία ως κοπέλα να δίνει τη σημαία της ευρωπαϊκής ένωσης στην ανθρωπόμορφη Κύπρο. ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ: 95 εκ. Χ 100 εκ. διάμετρος

54 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Δ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ: Τα παιδιά της Ευρώπης Έργο σε σχήμα χαρταετού με ακρυλικές μπογιές σε νάιλον. Παρουσιάζονται πολλά παιδιά ντυμένα με σημαίες των Ευρωπαϊκών χωρών να ενώνουν όλοι μαζί τα χέρια τους. ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ: 95 εκ. Χ 100 εκ. διάμετρος

55 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Δ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ: Η Αφροδίτη της Κύπρου και της Ευρώπης Έργο σε σχήμα χαρταετού με ακρυλικές μπογιές σε νάιλον. Παρουσιάζεται η Αφροδίτη να προβάλλει μέσα από τη θάλασσα με αρχαιοελληνικά χαρακτηριστικά και με φόρεμα τη σημαία της Ευρώπης. ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ: 95 εκ. Χ 100 εκ. διάμετρος

56 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Δ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ: Σκηνές από τη ζωή της Αφροδίτης στην Κύπρο

57 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Δ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ: Η Αφροδίτη

58 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Δ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ: Η αρπαγή της Ευρώπης Ζωγραφική σε ύφασμα κάποτ με ακρυλικές μπογιές. Παρουσιάζει την αρπαγή της Ευρώπης από τον μεταμορφωμένο σε ταύρο Δία. ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ: 1,60 εκ. Χ 1,20 εκ.

59 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΡΝΕΡΑ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ: Όλη η Ευρώπη ένας δρόμος Εικόνες από τα κυριότερα αξιοθέατα της Ευρώπης συνδυάζονται και δίνουν την αίσθηση του δρόμου. Διάφορα μεταφορικά μέσα κινούνται στο δρόμο και δίνουν στο έργο μια κίνηση, μια τάση για εξερεύνηση και γνωριμία με την Ευρώπη. Το έργο έγινε με μικτή τεχνική. ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ: 84 εκ. Χ 60 εκ.

60 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΡΝΕΡΑ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ: Στη γειτονιά της Ευρώπης Τα αξιοθέατα, οι άνθρωποι και τα μοτίβα των κυπριακών κεντημάτων συνδυάζονται για να δώσουν την αίσθηση της συνύπαρξης σε μια «γειτονιά». Το έργο έγινε σε καμβά με μικτή τεχνική. ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ: 100 εκ. Χ 80 εκ.

61 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΒ (ΛΑΝΙΤΕΙΟ) ΛΕΜΕΣΟΥ (Κ.Β) ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ: Η Κύπρος στην Ευρώπη Τρισδιάστατο εικαστικό έργο από τα παιδιά της Στ τάξης. Χρησιμοποιώντας ποικιλία υλικών, ζωγράφισαν και αναμόρφωσαν εικαστικά 14 ξύλινες σχολικές καρεκλίτσες, αφιερώνοντας κάθε μια ξεχωριστά σε μια χώρα της Ε.Ε.

62 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΣΓΑΤΑΣ-ΒΑΣΑΣ-ΣΑΝΙΔΑΣ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ: Η κυπριακή παράδοση στην Ευρώπη Το έργο αποτελείται από μια τρισδιάστατη υδρόγειο σφαίρα, γύρω από την οποία τοποθετήθηκαν οι σημαίες των χωρών μελών της Ε.Ε. Στην υδρόγειο τονίζονται οι Λευκωσία και Βρυξέλλες με τις αντίστοιχες σημαίες. Στο μπροστινό μέρος του έργου τοποθετήθηκαν φιγούρες ντυμένες με την κυπριακή παραδοσιακή στολή. Το έργο κατασκευάστηκε με χαρτί ανακύκλωσης. ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ: Ύψος 37 εκ., μήκος 70 εκ., πλάτος 50 εκ.

63 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΣΓΑΤΑΣ-ΒΑΣΑΣ-ΣΑΝΙΔΑΣ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ : Η κυπριακή παράδοση στην Ευρώπη Τα παιδιά ζωγράφισαν σκηνές από την κυπριακή παράδοση πάνω σε αστέρια, τα οποία πλαστικοποιήθηκαν παραπέμποντας έτσι στη σημαία της Ε.Ε. ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ: Μήκος 70εκ., πλάτος 50εκ.

64 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΨΙΜΟΛΟΦΟΥ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ : Κύπρος και πολιτιστική κληρονομιά-η κόρη της Κύπρου Στο εικαστικό αυτό έργο, έχουν εργαστεί όλοι οι μαθητές μαζί με τους δασκάλους οι οποίοι διδάσκουν το μάθημα της Εικαστικής Αγωγής. Η κάθε τάξη του σχολείου είχε αναλάβει ένα μέρος του έργου, το οποίο αφορά διαφορετικό στοιχείο, μέρος της ιστορίας, της παράδοσης, του πολιτισμού, της φύσης και γενικά του χαρακτήρα της Κύπρου όπως διαμορφώθηκε μέσα από την ιστορία. Κύρια μορφή του έργου είναι η Αφροδίτη η οποία είναι άμεσα συνδεδεμένη με το νησί μας. Κάθε κομμάτι της Αφροδίτης είναι «διακοσμημένο» με ένα στοιχείο άμεσα συνδεδεμένο με την Κύπρο: Τα μαλλιά της Αφροδίτης αποτελούνται από φωτογραφίες με τα ενδημικά φυτά της Κύπρου. Το πρόσωπό της έχει διάφορα γραμματόσημα της Κύπρου για να συμβολίζει τον πολυδιάστατο χαρακτήρα του νησιού. Ο θώρακάς της έχει επενδυθεί με πήλινα σταυρόσχημα ειδώλια, όπως τα ειδώλια που βρέθηκαν στον Πωμό, στην Πάφο. Το αριστερό μέρος του κορμιού της είναι διακοσμημένο με ψηφιδωτό, στοιχείο που συναντάται σχεδόν σε αρκετούς αρχαιολογικούς χώρους που υπάρχουν στην Κύπρο. Το δεξιό μέρος του κορμιού της είναι διακοσμημένο με χάλκινα τάλαντα από την εποχή του χαλκού στην αρχαία Κύπρο. Το αριστερό της πόδι είναι επενδυμένο με κέντημα και εκφράζει κάθε είδους χειροτέχνημα που συναντάμε στην Κύπρο, ιδιαίτερα στα χωριά και είναι μέρος της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Στο δεξί πόδι υπάρχουν φωτογραφίας με τα κυπριακά Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Στον πίνακα υπάρχει ένα κάστρο το οποίο απεικονίζει τα κάστρα που υπάρχουν στο νησί μας και που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην ιστορία του νησιού καθώς επίσης και το καράβι της Κερύνειας μέσα στη θάλασσα. ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ: 2,40 μ. x 1,30 μ.

65 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Β ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ: Ζωγραφίζοντας για την Ευρώπη και την Κύπρο Στο σχολείο πραγματοποιήθηκε διαγωνισμός ζωγραφικής με τίτλο «Ζωγραφίζοντας για την Ευρώπη και την Κύπρο». Τα παιδιά εργάστηκαν είτε ατομικά είτε ομαδικά χρησιμοποιώντας ποικίλα υλικά όπως μπογιές, παστέλ, χρωματιστά μολύβια. Τους ζητήθηκε να δείξουν πρωτοτυπία ιδεών, σωστή χρήση των υλικών και να εκφράσουν τη διαφορετικότητα και την αποδοχή μεταξύ των κρατών της μεγάλης ευρωπαϊκής κοινότητας. Την κριτική επιτροπή αποτελούσαν οι αντιπρόεδροι όλων των τμημάτων του σχολείου που απαρτίζουν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή του σχολείου μας. ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ: 40 εκ. Χ 50 εκ.

66 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΑΤΖΙΓΕΩΡΓΑΚΗΣ ΚΟΡΝΕΣΙΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ: Η Ευρώπη ένα σχήμα Τα παιδιά της Στ τάξης αποτύπωσαν εικαστικά τις προσωπικές εμπειρίες από τα ταξίδια τους σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες. Οι εμπειρίες τους εμπλουτίζονται με έρευνα και συλλογή υλικού για τις χώρες αυτές. Το εικαστικό έργο δημιουργείται με ακρυλικές μπογιές σε βάση αστεριού. Τα αστέρια τοποθετούνται με αφαιρετικό τρόπο σε τοίχο του σχολείου μετά από πολλούς πειραματισμούς για τον τρόπο τοποθέτησής τους. ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ: 2.50 μ. Χ 2 μ.

67 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΑΚΗΣ ΚΟΡΝΕΣΙΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ: Τα ευρωπαϊκά αστέρια του σχολείου μας Στη μια πλευρά των αστεριών έχουν ζωγραφιστεί πορτρέτα παιδιών του σχολείου που κατάγονται από άλλες χώρες. Στην άλλη πλευρά έχουν ζωγραφιστεί τοπία της Κύπρου εμπνευσμένα από έργα τοπίων Κύπριων καλλιτεχνών. Τα αστέρια κρέμονται στο ταβάνι και ενοποιούνται μεταξύ τους με κορδέλες στα χρώματα της ευρωπαϊκής σημαίας πάνω στις οποίες αναγράφονται λέξεις που εκφράζουν τις αρχές και ιδεολογίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ: 100 εκ. Χ 100 εκ.

68 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΑΚΗΣ ΚΟΡΝΕΣΙΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ : Τα ευρωπαϊκά αστέρια του σχολείου μας Στη μια πλευρά των αστεριών έχει ζωγραφιστεί το πορτρέτο παιδιού του σχολείου που κατάγεται από άλλη χώρα. Στην άλλη πλευρά έχει ζωγραφιστεί ένα τοπίο της Κύπρου εμπνευσμένο από έργα τοπίων Κύπριων καλλιτεχνών. Τα αστέρια κρέμονται στο ταβάνι και ενοποιούνται μεταξύ τους με κορδέλες στα χρώματα της ευρωπαϊκής σημαίας πάνω στις οποίες αναγράφονται λέξεις που εκφράζουν τις αρχές και ιδεολογίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ: 40εκ. Χ50εκ.

69 ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΕΡΒΟΛΙΩΝ

70 ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΕΡΒΟΛΙΩΝ

71 ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ Β ΛΑΚΑΤΑΜΕΙΑΣ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ: Ευρωπαϊκή Ένωση Ένα τρένο με πολλά βαγόνια

72 ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ Β ΛΑΚΑΤΑΜΕΙΑΣ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ: Ευρωπαϊκή Ένωση

73 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ-ΒΡΥΣΟΥΛΩΝ-ΑΧΕΡΙΤΟΥ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ: Πορεία

74 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ-ΒΡΥΣΟΥΛΩΝ- ΑΧΕΡΙΤΟΥ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ: Ειρήνη - Αλληλεγγύη - Αποδοχή

75 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ-ΒΡΥΣΟΥΛΩΝ-ΑΧΕΡΙΤΟΥ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ: Γιατί; Why?

76 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΡΑ ΧΩΡΙΟ ΝΗΣΟΥ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ: Η Κύπρος στην Ευρώπη

77 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΕ ΕΚΑΛΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ: Καλωσόρισες Ευρώπη

78 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΕ ΕΚΑΛΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ: Κυπριακή προεδρία

79 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΕ ΕΚΑΛΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ: Ενωμένοι στην πολυμορφία

80 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΕ ΕΚΑΛΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ: Ενωμένοι στην πολυμορφία

81 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΕ ΕΚΑΛΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ: Αξιοθέατα χωρών της Ευρώπης

82 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΕ ΕΚΑΛΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ: Λουλουδάκια της Ευρώπης

83 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΕ ΕΚΑΛΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ: Η καρδιά χτυπά στην Ευρώπη

84 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΕ ΕΚΑΛΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ: Παραδοσιακά αντικείμενα της Κύπρου

85 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΕ ΕΚΑΛΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ: Κυπριακά Επαγγέλματα

86 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΕ ΕΚΑΛΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ: Η κυψέλη της Ευρώπης

87 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΕ ΕΚΑΛΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ: Ματιές στην Ευρώπη

88 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΕ ΕΚΑΛΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ: Ένα σχολείο για όλα τα παιδιά

89 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΕ ΕΚΑΛΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ: Πιασμένοι χέρι-χέρι ας περπατήσουμε μαζί στης αγάπης το ουράνιο το τόξο

90 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΛΩΔΙΑΣ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ: Αφροδίτη

91 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤ ΛΕΜΕΣΟΥ ΚΒ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ: Η Κύπρος στην Ευρώπη

92 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Α ΛΑΚΑΤΑΜΕΙΑΣ ΚΒ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ: Tο δέντρο της Ευρώπης

93 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Α ΛΑΚΑΤΑΜΕΙΑΣ ΚΒ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ: Τοιχογραφία με το μύθο και τις αξίες της Ευρώπης

94 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Α ΛΑΚΑΤΑΜΕΙΑΣ ΚΒ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ: Οι κούκλες της Ευρωπαϊκής Ενωσης

95 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Α ΛΑΚΑΤΑΜΕΙΑΣ ΚΑ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ: Ένα πάπλωμα για την Ευρώπη

96 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ: Τα αερόστατα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

97

Μου έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση τα ψηφιδωτά που βρίσκονταν στην αψίδα του ναού της Παναγίας της Κανακαριάς στη Λυθράγκωμη.

Μου έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση τα ψηφιδωτά που βρίσκονταν στην αψίδα του ναού της Παναγίας της Κανακαριάς στη Λυθράγκωμη. Μου έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση τα ψηφιδωτά που βρίσκονταν στην αψίδα του ναού της Παναγίας της Κανακαριάς στη Λυθράγκωμη. Ο Χριστός. Ψηφιδωτό Παναγίας της Κανακαριάς. Λυθράγκωμη- Καρπασίας Τα ψηφιδωτά αυτά

Διαβάστε περισσότερα

Ο Μ Α Δ Α Ε Ι Κ Α Σ Τ Ι Κ Η Σ Α Γ Ω Γ Η Σ Μ Α Ρ Τ Ι Ο Σ 2014

Ο Μ Α Δ Α Ε Ι Κ Α Σ Τ Ι Κ Η Σ Α Γ Ω Γ Η Σ Μ Α Ρ Τ Ι Ο Σ 2014 Ο Μ Α Δ Α Ε Ι Κ Α Σ Τ Ι Κ Η Σ Α Γ Ω Γ Η Σ Μ Α Ρ Τ Ι Ο Σ 2014 Σ Υ Ν Ε Ρ Γ Α Τ Ι Κ Ε Σ Ε Ι Κ Α Σ Τ Ι Κ Ε Σ Δ Ρ Α Σ Ε Ι Σ Σύντομη Περιγραφή Ενότητας Η ενότητα φέρει τον τίτλο «Εγώ, εσύ, εμείς Συνεργατικές

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα στις Εικαστικές Τέχνες

Ενότητα στις Εικαστικές Τέχνες Ενότητα στις Εικαστικές Τέχνες Θέμα/τίτλος: Η δική μου πολιτεία-διάσημα Κτίρια Βαθμίδα: 2 Τάξη: Ε 2 Διάρκεια: 7Χ80 λεπτά Περιγραφή Ενότητας Οι μαθητές/μαθήτριες ανακαλούν εμπειρίες, εκφράζουν συναισθήματα

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Εικαστικής Αγωγής για τα παιδιά της Δ τάξης του Δημοτικού Σχολείου, στην Κρατική Πινακοθήκη Σύγχρονης Κυπριακής Τέχνης στη

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Εικαστικής Αγωγής για τα παιδιά της Δ τάξης του Δημοτικού Σχολείου, στην Κρατική Πινακοθήκη Σύγχρονης Κυπριακής Τέχνης στη Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Εικαστικής Αγωγής για τα παιδιά της Δ τάξης του Δημοτικού Σχολείου, στην Κρατική Πινακοθήκη Σύγχρονης Κυπριακής Τέχνης στη Λευκωσία Επαρχιακό Γραφείο Παιδείας Λευκωσίας 2012-2013

Διαβάστε περισσότερα

Δομή και Περιεχόμενο

Δομή και Περιεχόμενο Υπουργείο Παιδείας & Πολιτισμού Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης Δομή και Περιεχόμενο Ομάδα Υποστήριξης Νέου Αναλυτικού Προγράμματος Εικαστικών Τεχνών Ιανουάριος 2013 Δομή ΝΑΠ Εικαστικών Τεχνών ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Δημοτικό Σχολείο Σκανδάλου-Γαρδικίου. Τάξη Α Σχ. Έτος 2002-2003

Δημοτικό Σχολείο Σκανδάλου-Γαρδικίου. Τάξη Α Σχ. Έτος 2002-2003 Δημοτικό Σχολείο Σκανδάλου-Γαρδικίου Τάξη Α Σχ. Έτος 2002-2003 Διδακτικοί στόχοι: Ευαισθητοποίηση της όρασης των παιδιών. Επαφή με τις έννοιες βασικά και συμπληρωματικά χρώματα. Να προβληματιστούν να πειραματιστούν,

Διαβάστε περισσότερα

Το σχολείο μας είναι σχετικά παλιό. Βρίσκεται στην κεντρική λεωφόρο Γερίου, απέναντι από το Δημαρχείο Γερίου. Έχει χτιστεί το 1976 και αποτελείται

Το σχολείο μας είναι σχετικά παλιό. Βρίσκεται στην κεντρική λεωφόρο Γερίου, απέναντι από το Δημαρχείο Γερίου. Έχει χτιστεί το 1976 και αποτελείται Το σχολείο μας είναι σχετικά παλιό. Βρίσκεται στην κεντρική λεωφόρο Γερίου, απέναντι από το Δημαρχείο Γερίου. Έχει χτιστεί το 1976 και αποτελείται από δώδεκα αίθουσες διδασκαλίας, τέσσερις ειδικές αίθουσες

Διαβάστε περισσότερα

Ολοήμερο Ειδικό Σχολείο «Άγιος Σπυρίδωνας»

Ολοήμερο Ειδικό Σχολείο «Άγιος Σπυρίδωνας» Ολοήμερο Ειδικό Σχολείο «Άγιος Σπυρίδωνας» Άντρη Τοφαρίδου (Ειδική Δασκάλα) Προγραμματισμός Ιανουαρίου 2016 Ομάδα Β Στόχοι εκφράζουν τα συναισθήματα τους. μάθουν πληροφορίες για τον χειμώνα. προετοιμαστούν

Διαβάστε περισσότερα

Η Παγκόσμια Κληρονομιά της Κύπρου

Η Παγκόσμια Κληρονομιά της Κύπρου Η Παγκόσμια Κληρονομιά της Κύπρου Η Συνθήκη για την Προστασία της Παγκόσμιας Πολιτιστικής και Φυσικής Κληρονομιάς, που υιοθετήθηκε από την UNESCO το 1972, σηματοδότησε μια νέα εποχή στη διατήρηση των πολιτιστικών

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα στις Εικαστικές Τέχνες

Ενότητα στις Εικαστικές Τέχνες Ενότητα στις Εικαστικές Τέχνες Τίτλος: Ιστορίες δωματίων Βαθμίδα: 2 Τάξη: Ε Διάρκεια: 6 Χ 80 Περιγραφή Ενότητας Οι μαθητές και οι μαθήτριες μέσα από διάφορες δραστηριότητες που αφορούν στο δωμάτιό τους

Διαβάστε περισσότερα

Μιλώντας με τα αρχαία

Μιλώντας με τα αρχαία Μιλώντας με τα αρχαία Μέσα στο μουσείο θα συναντήσετε παράξενα αντικείμενα άλλων εποχών. Μπορείτε να τα κάνετε να μιλήσουν για πανάρχαιους ανθρώπους και πολιτισμούς; Πάρτε φακούς, μέτρα, μολύβι και χαρτί

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό Δελτίο Φεβρουάριος 2012 - Τεύχος 16

Ενημερωτικό Δελτίο Φεβρουάριος 2012 - Τεύχος 16 The G C School of Careers Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Ενημερωτικό Δελτίο Φεβρουάριος 2012 - Τεύχος 16 1 Φεβρουαρίου Στα πλαίσια της ανάληψης της Ευρωπαϊκής Προεδρίας, το δεύτερο εξάμηνο του

Διαβάστε περισσότερα

«Μύθοι μέσα από Ψηφιδωτά»

«Μύθοι μέσα από Ψηφιδωτά» «Μύθοι μέσα από Ψηφιδωτά» ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ ΤΑΞΕΙΣ: Δ - Στ ΟΜΑΔΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΜΑΡΤΙΟΣ 2014 Τάξεις: Δ - Στ ΕΝΟΤΗΤΑ: Μύθοι μέσα από Ψηφιδωτά Διάρκεια: 8 12 Μαθήματα Χ 40 λεπτά (ανάλογα

Διαβάστε περισσότερα

13 ο ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΧΑΡΝΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΜΗΝΟΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

13 ο ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΧΑΡΝΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΜΗΝΟΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2014 13 ο ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΧΑΡΝΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΜΗΝΟΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2014 Δράσεις Α τάξης Τμήμα Α1 Στις 4/3 θα συζητήσουμε για τη σαρακοστή τα ήθη και τα έθιμα. Θα κατασκευάσουμε την Κυρά

Διαβάστε περισσότερα

42 ο Νηπιαγωγείο Περιστερίου

42 ο Νηπιαγωγείο Περιστερίου 42 ο Νηπιαγωγείο Περιστερίου Σχολικό έτος 2015 2016 Νηπιαγωγοί: Μπέλεχα Βασιλική Μπίλη Ανδριανή Παρασκευά Ανθή ΣΤΟΧΟΙ Διεύρυνση των γνώσεων τους για το Φυσικό Περιβάλλον Κατανόηση σπουδαιότητας της επιστήμης

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα στις Εικαστικές Τέχνες

Ενότητα στις Εικαστικές Τέχνες Ενότητα στις Εικαστικές Τέχνες Τίτλος: Φιλαράκος - Το δικό μου μαλακό υφασμάτινο παιχνίδι Βαθμίδα: 1 Τάξη: Β Διάρκεια: 4 Χ 80 Περιγραφή Ενότητας στη συνέχεια για έκφραση. Οι μαθητές/τριες ανακαλούν εμπειρίες

Διαβάστε περισσότερα

Α. Δράσεις που αναπτύσσονται στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης «Πάφος 2017»

Α. Δράσεις που αναπτύσσονται στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης «Πάφος 2017» ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Γ ΣΤΟΧΟΣ 3 ος : Η αξιοποίηση του πολιτιστικού πλούτου του συνόλου των κατοίκων της Ευρώπης και η ανάδειξη των κοινών στοιχείων και της πολυμορφίας των ευρωπαϊκών πολιτισμών, μέσα από πολιτιστικές

Διαβάστε περισσότερα

Ιχνηλατώντας Λογοτεχνικά Μονοπάτια. Ενιαίο Ολοήμερο Περιφερειακό Δημοτικό Σχολείο «Ιαματική»

Ιχνηλατώντας Λογοτεχνικά Μονοπάτια. Ενιαίο Ολοήμερο Περιφερειακό Δημοτικό Σχολείο «Ιαματική» Ιχνηλατώντας Λογοτεχνικά Μονοπάτια Ενιαίο Ολοήμερο Περιφερειακό Δημοτικό Σχολείο «Ιαματική» Διασχολικό Μαθητικό Συναπάντημα τις 10 Μαρτίου 2017 πραγματοποιήθηκε στο Ενιαίο Ολοήμερο Περιφερειακό Δημοτικό

Διαβάστε περισσότερα

Μιλώντας με τα αρχαία

Μιλώντας με τα αρχαία Επίσκεψη στο μαντείο της Δωδώνης Πώς έβλεπαν το μέλλον οι αρχαίοι; Πώς λειτουργούσε το πιο αρχαίο μαντείο της Ελλάδας; Τι μορφή, σύμβολα και ρόλο είχε ο κύριος θεός του, ο Δίας; Τι σημασία είχαν εκεί οι

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1: ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1: ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1: ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΠΑΡΧΙΑ ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ AΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ ΚΑ/ΚΒ Μαθηματικά - Εκπαιδευτικοί Ε' - ΣΤ τάξη ΑΓΙΟΙ ΟΜΟΛΟΓΗΤΕΣ ΚΑ/ΚΒ ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΒ Αναφορά και Χειρισμός

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΧΕΙΟ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Η ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΑΡΧΕΙΟ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Η ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Η ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ 2014-2015 ΣΤΟΧΟΙ ΕΡΓΟ ΤΕΧΝΗΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΤΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ Να συλλέγει, συντηρεί, κατηγοριοποιεί και προβάλλει παιδικά

Διαβάστε περισσότερα

Εικαστικό Ημερολόγιό. μου! Όνομα: Τάξη: Σχολείο: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Εικαστικό Ημερολόγιό. μου! Όνομα: Τάξη: Σχολείο: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Το Εικαστικό Ημερολόγιό μου! Όνομα: Τάξη: Σχολείο: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Γεια σας φίλοι μου, Καλωσορίσατε στην παρέα μου, στην πολύχρωμη παρέα του Τέλη, της μασκότ της Cyta. Εύχομαι να περάσουμε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Σχολική χρονιά 2007-2008

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Σχολική χρονιά 2007-2008 ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Σχολική χρονιά 2007-2008 Όνομα σχολείου: Δημοτικό Σχολείο Αλάμπρας Συντονιστική ομάδα: 1. Μερόπη Κυριάκου(Διευθύντρια) 2. Γιώτα Δημητρίου (Συντονίστρια) 3. Στάλω

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδιο Δράσης για τον υπό Έμφαση Στόχο της Σχολικής Χρονιάς : ΠΑΦΟΣ 2017

Σχέδιο Δράσης για τον υπό Έμφαση Στόχο της Σχολικής Χρονιάς : ΠΑΦΟΣ 2017 Σχέδιο Δράσης για τον υπό Έμφαση Στόχο της Σχολικής Χρονιάς 2016-2017: ΠΑΦΟΣ 2017 ΣΧΟΛΕΙΟ: ΙA Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού (Κ.Β ) ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2016-2017 Αρ. Μαθητών/τριών: 161 Αρ. Εκπαιδευτικών: 14 Συντονιστής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Δημοσιογραφική Εστία, Λευκωσία Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2008 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου Υπουργείο Υγείας o Δρ. Όλγα Καλακούτα o κ.

Διαβάστε περισσότερα

Ο όρος Πολιτιστική Κληρονομιά περιλαμβάνει: τον απτό πολιτισμό (όπως κτήρια, μνημεία, τοπία, βιβλία, έργα τέχνης και τεκμήρια),

Ο όρος Πολιτιστική Κληρονομιά περιλαμβάνει: τον απτό πολιτισμό (όπως κτήρια, μνημεία, τοπία, βιβλία, έργα τέχνης και τεκμήρια), Η Πολιτιστική Κληρονομιά είναι η κληρονομιά των φυσικών αντικειμένων και των άυλων χαρακτηριστικών μιας ομάδας ή κοινωνίας που κληρονομούνται από τις προηγούμενες γενιές, διατηρούνται στο παρόν και είναι

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Εικαστικής Αγωγής «Αναζητώντας τα ζώα στην πινακοθήκη»

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Εικαστικής Αγωγής «Αναζητώντας τα ζώα στην πινακοθήκη» Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Εικαστικής Αγωγής «Αναζητώντας τα ζώα στην πινακοθήκη» Εισηγήσεις για δημιουργική αξιοποίηση του Εκπαιδευτικού Προγράμματος στο μάθημα της Τέχνης, μετά την επίσκεψη των παιδιών στη

Διαβάστε περισσότερα

Στολίζουμε τη βιβλιοθήκη με τις ευχές σας. Φέρτε μία χριστουγεννιάτικη μπάλα και γράψτε την χριστουγεννιάτικη ευχή σας!

Στολίζουμε τη βιβλιοθήκη με τις ευχές σας. Φέρτε μία χριστουγεννιάτικη μπάλα και γράψτε την χριστουγεννιάτικη ευχή σας! ΠΑΙΔΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΥ ΚΑΡΑΜΠΟΥΡΝΑΚΙ Ο δημιουργικός κόσμος των βιβλιοθηκών τον Δεκέμβριο! Η συμμετοχή στα εργαστήρια είναι δωρεάν με προεγγραφή. Μπορείτε να γραφτείτε με τη φυσική σας παρουσία

Διαβάστε περισσότερα

5 Οκτωβρίου Θέμα: Διοργάνωση Παγκύπριου Διαγωνισμού Εικαστικών Τεχνών

5 Οκτωβρίου Θέμα: Διοργάνωση Παγκύπριου Διαγωνισμού Εικαστικών Τεχνών ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Αρ. Φακ.: 4.17.22.14 Αρ. Τηλ.: 22 800813 Αρ. Φαξ: 22 800862 E-mail:ggavriel@moec.gov.cy Διευθυντές/ντριες Γυμνασίων και Λυκείων Μέσης Εκπαίδευσης ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Έναρξη Εκπαιδευτικού Προγράμματος στη Δημοτική Πινακοθήκη Λεμεσού

Θέμα: Έναρξη Εκπαιδευτικού Προγράμματος στη Δημοτική Πινακοθήκη Λεμεσού ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Επαρχιακό Γραφείο Λεμεσού Αρ. Φακ.: 7.01.001.09 Τηλ.: 25 87 02 80 Φαξ: 25 30 56 01 E-mail: eplimassl@cytanet.cm.cy

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ Λύκειο Αγίου Γεωργίου Λακατάμειας ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2011-2012 1 ος Στόχος Το σχολείο μας Ένα εργαστήριο ανάπτυξης κριτικής σκέψης, δημιουργικότητας και συνεργασίας. 1 ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2007

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2007 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2007 Μάθημα: ΓΡΑΦΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ Ημερομηνία και ώρα εξέτασης: Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2007 7:30

Διαβάστε περισσότερα

Μάθημα Εικαστικών Τεχνών. Σχέδιο Ενότητας: Η δημοκρατία είναι μέσα στη καρδιά μας

Μάθημα Εικαστικών Τεχνών. Σχέδιο Ενότητας: Η δημοκρατία είναι μέσα στη καρδιά μας Μάθημα Εικαστικών Τεχνών Σχέδιο Ενότητας: Η δημοκρατία είναι μέσα στη καρδιά μας Θεματική Περιοχή: Β Παγκύπριος Διαγωνισμός Εικαστικών Τεχνών Υ.Π.Π. Θέμα διαγωνισμού: «Σκέφτοµαι δηµοκρατικά, δηµιουργώ

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Εικαστικής Αγωγής στη Δημοτική Πινακοθήκη Πάφου. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Εικαστικής Αγωγής στη Δημοτική Πινακοθήκη Πάφου. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Εικαστικής Αγωγής στη Δημοτική Πινακοθήκη Πάφου ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης 2014 2015 Ταυτότητα του Εκπαιδευτικού Προγράμματος Το Εκπαιδευτικό

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΑΝΑ ΕΠΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2014-2015 ΕΠΑΡΧΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ Α/Α ΣΧΟΛΕΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ-ΠΟΛΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΑΝΑ ΕΠΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2014-2015 ΕΠΑΡΧΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ Α/Α ΣΧΟΛΕΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ-ΠΟΛΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΑΝΑ ΕΠΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2014-2015 ΕΠΑΡΧΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ Α/Α ΣΧΟΛΕΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ-ΠΟΛΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ 1 Αγία Μαρίνα (ΚΑ+ΚΒ) Έφη Παπαριστοδήμου 2 Άγιος Ανδρέας

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Εικαστικής Αγωγής για τα παιδιά της Δ τάξης του δημοτικού σχολείου (Αναθεώρηση 2014) στην Κρατική Πινακοθήκη Σύγχρονης

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Εικαστικής Αγωγής για τα παιδιά της Δ τάξης του δημοτικού σχολείου (Αναθεώρηση 2014) στην Κρατική Πινακοθήκη Σύγχρονης Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Εικαστικής Αγωγής για τα παιδιά της Δ τάξης του δημοτικού σχολείου (Αναθεώρηση 2014) στην Κρατική Πινακοθήκη Σύγχρονης Κυπριακής Τέχνης, Λευκωσία Επαρχιακό Γραφείο Παιδείας Λευκωσίας

Διαβάστε περισσότερα

Δραστηριότητες στο μάθημα της Οικιακής Οικονομίας Σχολική Χρονιά:

Δραστηριότητες στο μάθημα της Οικιακής Οικονομίας Σχολική Χρονιά: Δραστηριότητες στο μάθημα της Οικιακής Οικονομίας Σχολική Χρονιά: 2008-2009 Κατά τη σχολική χρονιά 2009-2009, οι δραστηριότητες που διοργανώθηκαν από τον κλάδο της Οικιακής Οικονομίας είναι: 1. Διοργάνωση

Διαβάστε περισσότερα

Φανταστικά, μαγικά, παράξενα λουλούδια

Φανταστικά, μαγικά, παράξενα λουλούδια 65 Φανταστικά, μαγικά, παράξενα λουλούδια Σωτήριος Δρομπόνης ΠΕ70 3 ο Δ.Σ. Μεγάρων Τάξη Γ και Ε Διάρκεια 4 διδακτικές ώρες Στόχοι Να γνωρίσουν οι μαθητές την αξία και την ομορφιά των λουλουδιών στη γη.

Διαβάστε περισσότερα

"ΚΥΠΡΟΣ, Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ"

ΚΥΠΡΟΣ, Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ "ΚΥΠΡΟΣ, Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ" ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΑΦΟΥ) ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΜΕ ΕΡΓΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ Η Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης - Επαρχιακό Γραφείο Πάφου-

Διαβάστε περισσότερα

3 ος Παγκύπριος Διαγωνισμός Εικαστικών Τεχνών Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης

3 ος Παγκύπριος Διαγωνισμός Εικαστικών Τεχνών Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης 3 ος Παγκύπριος Διαγωνισμός Εικαστικών Τεχνών Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης Σύγχρονη Συνάντηση με την Παράδοση Ομαδική Εργασία Μνημειακού Χαρακτήρα Ομάδα 1 Γυμνάσιο Χρησιμοποιώντας την παραδοσιακή ξυλογλυπτική,

Διαβάστε περισσότερα

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ:... ΤΑΞΗ:... ΣΧΟΛΕΙΟ:...

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ:... ΤΑΞΗ:... ΣΧΟΛΕΙΟ:... ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ:... ΤΑΞΗ:... ΣΧΟΛΕΙΟ:... Διάρκεια έκθεσης: Μάιος 2014 - Ιούνιος 2015 Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 10:00-19:00 Εκπαιδευτικό τετράδιο, αριθμός 32 Επιμέλεια τετραδίου: Ελένη Ζαπίτη Συγγραφή

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ 1. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2. ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΘΕΑΤΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Διαβάστε περισσότερα

Σκεπτικό συμμετοχής. Σχολεία: Ειδικό σχολείο Λευκωσίας και Στ δημοτικό σχολείο Αγλαντζιάς. Τίτλος: Συνεργασία ΑΓΑΠΗΣ για ένα κουμπαρά

Σκεπτικό συμμετοχής. Σχολεία: Ειδικό σχολείο Λευκωσίας και Στ δημοτικό σχολείο Αγλαντζιάς. Τίτλος: Συνεργασία ΑΓΑΠΗΣ για ένα κουμπαρά 1 Σκεπτικό συμμετοχής Σχολεία: Ειδικό σχολείο Λευκωσίας και Στ δημοτικό σχολείο Αγλαντζιάς Τίτλος: Συνεργασία ΑΓΑΠΗΣ για ένα κουμπαρά Προϋπάρχουσα κατάσταση των δύο σχολείων: Τα δύο σχολεία που συμμετέχουν

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr Το έργο υλοποιείται με δωρεά από το Σύντομη περιγραφή Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Με πολύ μεγάλη χαρά, σας πληροφορούμε ότι προκειμένου να απολαύσουνε με ψυχή και να απασχοληθούν δημιουργικά τα παιδιά μας τις Άγιες Ημέρες του εφετινού Πάσχα, σας προσκαλούμε να

Διαβάστε περισσότερα

«Ανακαλύπτοντας τους αρχαιολογικούς θησαυρούς της Επαρχίας Ελασσόνας»- Μια διδακτική προσέγγιση

«Ανακαλύπτοντας τους αρχαιολογικούς θησαυρούς της Επαρχίας Ελασσόνας»- Μια διδακτική προσέγγιση «Ανακαλύπτοντας τους αρχαιολογικούς θησαυρούς της Επαρχίας Ελασσόνας»- Μια διδακτική προσέγγιση Μαρία Θ. Παπαδοπούλου, PhD Σχολική Σύμβουλος 6 ης Περιφέρειας Π.Ε. ν. Λάρισας Ελασσόνα, 7 Νοεμβρίου 2015

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr Το έργο υλοποιείται με δωρεά από το ΕΠΜ_2014 Εκπαιδευτικό Έργο «Το Κινητό Μουσείο»

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα στις Εικαστικές Τέχνες

Ενότητα στις Εικαστικές Τέχνες Ενότητα στις Εικαστικές Τέχνες Τίτλος: Ο μικρόκοσμος μας Βαθμίδα: 3 Τάξη: Στ Διάρκεια: 3 Χ 80 Περιγραφή Ενότητας Η ενότητα διερευνά τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται τα παιδιά τον κόσμο γύρω τους.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Θρησκευτικά B Δημοτικού (Μέρος Α ) Ομορφος κόσμος ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Θρησκευτικά Β Δημοτικού Ομορφος κόσμος (Μέρος A ) Συγγραφική ομάδα:

Διαβάστε περισσότερα

ΙΖ Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού

ΙΖ Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού ΙΖ Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού Σχολική χρονιά: 2009 2010 Δασκάλα: Γεωργία Δημητρίου ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΜΑΣ Στα χέρια σας κρατάτε το τρίτο τεύχος του περιοδικού μας «Ταξίδι στον κόσμο της γλώσσας...»

Διαβάστε περισσότερα

Από κράνη πολέμου σε κράνη ειρήνης!

Από κράνη πολέμου σε κράνη ειρήνης! Από κράνη πολέμου σε κράνη ειρήνης! 1 2 Σχολείο: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ Δ - ΑΓΙΟΥ ΦΑΝΟΥΡΙΟΥ Σχολική χρονιά: 2017-2018 Κατηγορία: Ζωγραφιά (με μικτή τεχνική: κολάζ, ζωγραφική με ακρυλικές μπογιές και

Διαβάστε περισσότερα

Σεμινάριο καθηγητών Εικαστικών Τεχνών Φεβρουάριος 2014

Σεμινάριο καθηγητών Εικαστικών Τεχνών Φεβρουάριος 2014 Σεμινάριο καθηγητών Εικαστικών Τεχνών Φεβρουάριος 2014 Θέματα Σεμιναρίου Στόχοι Σχολικής Χρονιάς 2013-2014 Εικαστικές Δράσεις/ Σεμινάρια 3 ος Παγκύπριος Διαγωνισμός Εικαστικών Τεχνών Εξετάσεις/Αναλυτικά:

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΔΟΜΟΚΟΥ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ 2016

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΔΟΜΟΚΟΥ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ 2016 ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΔΟΜΟΚΟΥ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ 2016 ΓΙΟΡΤΉ ΈΝΑΡΞΗΣ (3 εθελοντές, 15 αναγνώστες) Την Πέμπτη 16 και την Παρασκευή 17 Ιουνίου στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Δομοκού, τα παιδιά

Διαβάστε περισσότερα

Κάθε Σάββατο και διαφορετική εμπειρία στο Μουσείο Ακρόπολης

Κάθε Σάββατο και διαφορετική εμπειρία στο Μουσείο Ακρόπολης Κάθε Σάββατο και διαφορετική εμπειρία στο Μουσείο Ακρόπολης Εναλλασσόμενες θεματικές παρουσιάσεις Κάθε Σάββατο και διαφορετική εμπειρία στο Μουσείο Ακρόπολης Εναλλασσόμενες θεματικές παρουσιάσεις Ποιοι

Διαβάστε περισσότερα

ΙΔΡΥΜΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ & ΝΤΟΛΛΗΣ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

ΙΔΡΥΜΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ & ΝΤΟΛΛΗΣ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΙΔΡΥΜΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ & ΝΤΟΛΛΗΣ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης Τμήμα εκπαιδευτικών προγραμμάτων Εκπαιδευτικές Μουσειοσκευές Οι Μουσειοσκευές είναι βαλίτσες που ταξιδεύουν από σχολείο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ με έργα εμπνευσμένα από το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα στην Πινακοθήκη Λεμεσού

ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ με έργα εμπνευσμένα από το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα στην Πινακοθήκη Λεμεσού ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ με έργα εμπνευσμένα από το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα στην Πινακοθήκη Λεμεσού ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ «Πάνος Σολομωνίδης»

Διαβάστε περισσότερα

Κατερίνα Χριστόγερου. Είμαι 3 και μπορώ. Δραστηριότητες για παιδιά από 3 ετών

Κατερίνα Χριστόγερου. Είμαι 3 και μπορώ. Δραστηριότητες για παιδιά από 3 ετών Κατερίνα Χριστόγερου Είμαι 3 και μπορώ Δραστηριότητες για παιδιά από 3 ετών Περιεχόμενα Συμβουλές για γονείς και παιδαγωγούς... 7 Είμαι 3 και μπορώ!...10 Το κόκκινο...12 Το κίτρινο...13 Κόκκινο Κίτρινο...14

Διαβάστε περισσότερα

Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Κυρίου Νίκου Αναστασιάδη ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 1 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Κυρίου Νίκου Αναστασιάδη ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 1 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 1 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016 Σας ενημερώνουμε ότι οι παρακάτω σχολικές μονάδες από την Κύπρο διακρίθηκαν στον 2 ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό: «Κύπρος 1974-2015: Δεν ξεχνώ, διεκδικώ, δημιουργώ». ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΑΝΑ ΕΠΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2015-2016 ΕΠΑΡΧΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ Α/Α ΣΧΟΛΕΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ-ΠΟΛΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΑΝΑ ΕΠΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2015-2016 ΕΠΑΡΧΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ Α/Α ΣΧΟΛΕΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ-ΠΟΛΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΑΝΑ ΕΠΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2015-2016 ΕΠΑΡΧΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ Α/Α ΣΧΟΛΕΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ-ΠΟΛΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ 1 Αγία Μαρίνα (ΚΑ+ΚΒ) Ελένη Δεληγιάννη 2 Άγιος Ανδρέας

Διαβάστε περισσότερα

Χρήσιμο λεξιλόγιο: νησί, θάλασσα, χαλκός, επαρχίες, εισβολή, αγνοούμενοι, πρόσφυγες, εγκλωβισμένοι, ένταξη στην Ε.Ε, ανάληψη Προεδρίας κ.ά.

Χρήσιμο λεξιλόγιο: νησί, θάλασσα, χαλκός, επαρχίες, εισβολή, αγνοούμενοι, πρόσφυγες, εγκλωβισμένοι, ένταξη στην Ε.Ε, ανάληψη Προεδρίας κ.ά. ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Α τη γεωγραφία και την ιστορία της πατρίδας σας; Στο φυλλάδιο θα πρέπει να γράψετε λίγα λόγια και στη συνέχεια να κολλήσετε σχετικές φωτογραφίες. Χρήσιμο λεξιλόγιο: νησί, θάλασσα, χαλκός,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΕΥΘΕΡΟ - ΠΡΟΟΠΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ Β Ενιαίου Λυκείου (Μάθημα : Κατεύθυνσης)

ΕΛΕΥΘΕΡΟ - ΠΡΟΟΠΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ Β Ενιαίου Λυκείου (Μάθημα : Κατεύθυνσης) ΕΛΕΥΘΕΡΟ - ΠΡΟΟΠΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ Β Ενιαίου Λυκείου (Μάθημα : Κατεύθυνσης) ΓΕΝΙΚΟΙ ΣΚΟΠΟΙ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΙ Το μάθημα απευθύνεται σε μαθητές με ειδικό ενδιαφέρον για το ΣΧΕΔΙΟ (Ελεύθερο και Προοπτικό) και που ενδέχεται

Διαβάστε περισσότερα

A/A ΕΠΑΡΧΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ 1 Αμμόχωστος Αυγόρου Β 2 Αμμόχωστος Δερύνεια Γ 3 Αμμόχωστος Παραλίμνι Β 4 Αμμόχωστος Σωτήρα Γ

A/A ΕΠΑΡΧΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ 1 Αμμόχωστος Αυγόρου Β 2 Αμμόχωστος Δερύνεια Γ 3 Αμμόχωστος Παραλίμνι Β 4 Αμμόχωστος Σωτήρα Γ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ A/A ΕΠΑΡΧΙΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ 1 Λευκωσία Ύπ. Αγίου Νεοφύτου Λακατάμειας 2 Λεμεσός Λεμεσού ΚΗ' 3 Λεμεσός Ύπ. Αγίου Αθανασίου 4 Πάφος Πάφος Θ' - Πετρίδειο 5 Πάφος Πάφος Ι' A/A ΕΠΑΡΧΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΑΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ. Πολιτιστικό πρόγραμμα με βάση την Ιστορία της Ε Δημοτικού

ΠΕΡΙΑΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ. Πολιτιστικό πρόγραμμα με βάση την Ιστορία της Ε Δημοτικού ΠΕΡΙΑΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ Πολιτιστικό πρόγραμμα με βάση την Ιστορία της Ε Δημοτικού Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Χρύσα Κουράκη, Δασκάλα, Δρ. Παιδικής Λογοτεχνίας Παν/μίου Ιωαννίνων

Διαβάστε περισσότερα

ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ Α1 Β ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ Α1 Β ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ Α1 Β ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΝΕΟΛΙΘΙΚΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΧΟΙΡΟΚΟΙΤΙΑΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΑΓΙΑΣ ΝΑΠΑΣ ΕΝΕΤΙΚΑ ΤΕΙΧΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ

Διαβάστε περισσότερα

Απάντησε στις παρακάτω ερωτήσεις.

Απάντησε στις παρακάτω ερωτήσεις. Ερωτήσεις Πόσο καλά γνωρίζεις και Απαντήσεις τους Μινωίτες; Πόσο καλά γνωρίζεις τους Μινωίτες; 1. Τα πιο γνωστά ανάκτορα είναι της Κνωσού και της Φαιστού. 2. Οι τρίτωνες ήταν μεγάλα κοχύλια που ίσως χρησιμοποιούνταν

Διαβάστε περισσότερα

ANAKOINΩΣΗ ΤΥΠΟΥ. Η Σοφία η μέλισσα ταξίδεψε και έπαιξε με παιδιά έξι Δημοτικών σχολείων στις επαρχίες της Κύπρου. Λευκωσία, 7 Δεκεμβρίου 2015

ANAKOINΩΣΗ ΤΥΠΟΥ. Η Σοφία η μέλισσα ταξίδεψε και έπαιξε με παιδιά έξι Δημοτικών σχολείων στις επαρχίες της Κύπρου. Λευκωσία, 7 Δεκεμβρίου 2015 ANAKOINΩΣΗ ΤΥΠΟΥ Επικοινωνία: Γραφείο Επικοινωνίας Τομέας Προώθησης και Προβολής, Πανεπιστήμιο Κύπρου Τηλ. 22894304 ηλ. διεύθυνση: prinfo@ucy.ac.cy ιστοσελίδα: www.pr.ucy.ac.cy ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Λευκωσία,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ. Μάθημα: «Παιδικό σχέδιο: σύγχρονες προσεγγίσεις»

ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ. Μάθημα: «Παιδικό σχέδιο: σύγχρονες προσεγγίσεις» ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ Μάθημα: «Παιδικό σχέδιο: σύγχρονες προσεγγίσεις» Διδάσκουσα: Κούβου Ουρανία Φοιτήτρια: Παπαϊωάννου Αργυρώ

Διαβάστε περισσότερα

Η ιστορία του χωριού μου μέσα από φωτογραφίες

Η ιστορία του χωριού μου μέσα από φωτογραφίες Η ιστορία του χωριού μου μέσα από φωτογραφίες Μία εικόνα είναι χίλιες λέξεις Έτσι έλεγαν οι αρχαίοι Κινέζοι Εμείς, οι μαθητές της Α και Β Τάξης του δημοτικού σχολείου Λισβορίου θα σας πούμε την ιστορία

Διαβάστε περισσότερα

Η εικαστική δράση που παρουσιάζεται στηρίζεται: φιλοσοφία των ΝΑΠ της Αγωγής Υγείας και των Εικαστικών Τεχνών ενεργητικές παιδαγωγικές προσεγγίσεις

Η εικαστική δράση που παρουσιάζεται στηρίζεται: φιλοσοφία των ΝΑΠ της Αγωγής Υγείας και των Εικαστικών Τεχνών ενεργητικές παιδαγωγικές προσεγγίσεις Η εικαστική δράση που παρουσιάζεται στηρίζεται: φιλοσοφία των ΝΑΠ της Αγωγής Υγείας και των Εικαστικών Τεχνών ενεργητικές παιδαγωγικές προσεγγίσεις ενεργό συμμετοχή των μαθητών την έμφαση στις κοινωνικές

Διαβάστε περισσότερα

16 Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΤΑΞΕΙΣ: Ε1 & Ε2

16 Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΤΑΞΕΙΣ: Ε1 & Ε2 16 Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΤΑΞΕΙΣ: Ε1 & Ε2 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΛΑΪΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ: Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΤΩΝ ΑΠΛΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ» ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ: ΣΑΒΒΑΪΔΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΑ ΤΣΙΑΠΑΛΙΩΚΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 1 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Γ. ΕΝ ΕΙΚΤΙΚΕΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΟΥ 3 ου ΥΠΟ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΟΧΟΥ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2014-2015

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Γ. ΕΝ ΕΙΚΤΙΚΕΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΟΥ 3 ου ΥΠΟ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΟΧΟΥ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2014-2015 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Γ ΕΝ ΕΙΚΤΙΚΕΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΟΥ 3 ου ΥΠΟ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΟΧΟΥ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2014-2015 «ΙΑΧΡΟΝΙΚΑ Ι ΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» Οι αγώνες

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΓΟΝΟΣ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Ο ΓΟΝΟΣ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ Ο ΓΟΝΟΣ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΧΕΡΟΥΒΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Επιμορφωτής: ΠΕΛΛΑ ΠΑΠΑ 1/Θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΞΥΛΟΣΥΡΤΗ ΙΚΑΡΙΑ 2013-2014 ΠΕΡΙΛΗΨΗ «Αφήνω το γόνο να γίνει γονιός», μια φράση που οδήγησε τους μικρούς μαθητές

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ

ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ Δημοτικό Σχολείο Καλλιμασιάς Σχολικό έτος 2016-2017 Συντελεστές: Καραολάνης Σίμος, Αγγελική Μακρή, Νίκη Κριτάκη, Γκώγκος Θεόδωρος, Λουκάκη Στυλιανή,

Διαβάστε περισσότερα

Ιστορική αναδρομή του θεσμού της Μουσειακής Αγωγής. Α. Λειτουργία Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Μουσειακής Αγωγής ΛΕΥΚΩΣΙΑ.

Ιστορική αναδρομή του θεσμού της Μουσειακής Αγωγής. Α. Λειτουργία Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Μουσειακής Αγωγής ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Ιστορική αναδρομή του θεσμού της Μουσειακής Αγωγής Α. Προγραμμάτων Μουσειακής Αγωγής ΛΕΥΚΩΣΙΑ Λειτουργία Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Μουσειακής Αγωγής 2014-2015 Εφαρμογή νέου Εκπαιδευτικού Προγράμματος

Διαβάστε περισσότερα

Αναστασία Μπούτρου. Εργασία για το βιβλίο «Παπούτσια με φτερά»

Αναστασία Μπούτρου. Εργασία για το βιβλίο «Παπούτσια με φτερά» Αναστασία Μπούτρου Εργασία για το βιβλίο «Παπούτσια με φτερά» α) Αν κάποιος έχει φαντασία, μπορεί και φαντάζεται έναν καλύτερο κόσμο. Κλείνει τα μάτια του και βλέπει αυτό που ποθεί. Αυτό το απόσπασμα εννοεί

Διαβάστε περισσότερα

Να μάθουν τις βασικές έννοιες αναφορικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση Να γνωρίσουν τα κράτη μέλη που την αποτελούν Να αναλύσουν τα χρώματα και τα σύμβολα

Να μάθουν τις βασικές έννοιες αναφορικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση Να γνωρίσουν τα κράτη μέλη που την αποτελούν Να αναλύσουν τα χρώματα και τα σύμβολα Να μάθουν τις βασικές έννοιες αναφορικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση Να γνωρίσουν τα κράτη μέλη που την αποτελούν Να αναλύσουν τα χρώματα και τα σύμβολα των σημαιών τους Να εντοπίσουν τα σύμβολά της Ε.Ε. (σημαία

Διαβάστε περισσότερα

Και τώρα τι κάνω; Σημαντικότερο απ όλα είναι να διαβάσεις και να ευχαριστηθείς την ιστορία και τις πληροφορίες για τον κόσμο των χρωμάτων

Και τώρα τι κάνω; Σημαντικότερο απ όλα είναι να διαβάσεις και να ευχαριστηθείς την ιστορία και τις πληροφορίες για τον κόσμο των χρωμάτων Και τώρα τι κάνω; Σημαντικότερο απ όλα είναι να διαβάσεις και να ευχαριστηθείς την ιστορία και τις πληροφορίες για τον κόσμο των χρωμάτων Να ποια είναι τα υλικά που θα χρειαστείς: γκρι χαρτόνι (100 γραμμαρίων)

Διαβάστε περισσότερα

«Η ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ, ΕΝΑ ΠΟΛΥΧΡΩΜΟ ΠΑΖΛ ΘΑΛΑΣΣΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ» Τάξη: Δ. Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Τζημαγιώργη Δήμητρα. Σχολική χρονιά:

«Η ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ, ΕΝΑ ΠΟΛΥΧΡΩΜΟ ΠΑΖΛ ΘΑΛΑΣΣΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ» Τάξη: Δ. Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Τζημαγιώργη Δήμητρα. Σχολική χρονιά: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΝΤΑΡΙΩΤΙΣΣΑΣ «Η ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ, ΕΝΑ ΠΟΛΥΧΡΩΜΟ ΠΑΖΛ ΘΑΛΑΣΣΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ» Τάξη: Δ Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Τζημαγιώργη Δήμητρα. Σχολική χρονιά: 2004-2005 Αρχικά ας σημειωθεί ότι κατά τη

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας Τμήμα Βιομηχανικού Σχεδιασμού Εργαστήριο C. www.c3.teiwm.gr. Βιομηχ χανικός σχεδι 14/12/20112011

ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας Τμήμα Βιομηχανικού Σχεδιασμού Εργαστήριο C. www.c3.teiwm.gr. Βιομηχ χανικός σχεδι 14/12/20112011 Βιομηχανικός σχεδιασμός συσκευασίας και ετικέτας παραδοσιακών προϊόντων ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας Τμήμα Βιομηχανικού Σχεδιασμού Εργαστήριο C 3 www.c3.teiwm.gr C 3 LAB www.c3.teiwm.gr 1 Περιεχόμενα Παραδοσιακά

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία Υφασματογραφίας

Δημιουργία Υφασματογραφίας Δημιουργία Υφασματογραφίας Δημιουργία υφασματογραφίας Με την τεχνική αυτή μπορούμε να δημιουργήσουμε μια σύνθεση με το ράψιμο διάφορων υφασμάτων και άλλων υλικών μεταξύ τους, πάνω σε μια βάση από ανθεκτικό

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ /ΑΥΓΟΡΟΥ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ /ΑΥΓΟΡΟΥ «ΑΞΙΖΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΣΕ ΔΡΑΣΗ» ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ /ΑΥΓΟΡΟΥ 1 Ο ΕΠΑ.Λ ΧΑΝΙΩΝ Ό,τι δεν συνέβη, είναι ό,τι δεν ποθήσαμε,

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Η ΕΦΟΡΕΙΑ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΩΝ & ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΜΑΡΚΟΣ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΡΩΜΑΙΟΣ. Μια ιστορία σαν όνειρο...

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Η ΕΦΟΡΕΙΑ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΩΝ & ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΜΑΡΚΟΣ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΡΩΜΑΙΟΣ. Μια ιστορία σαν όνειρο... ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΜΟΥ Η ΕΦΟΡΕΙΑ ΠΡΟΪΤΟΡΙΚΩΝ & ΚΛΑΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑ - ΘΕΠΡΩΤΙΑ ΜΑΡΚΟ Ο ΜΙΚΡΟ ΡΩΜΑΙΟ Μια ιστορία σαν όνειρο... ΜΑΡΚΟ Ο ΜΙΚΡΟ ΡΩΜΑΙΟ Μια ιστορία σαν όνειρο... Η ΕΦΟ Ρ ΕΙΑ Π ΡΟ Ϊ ΤΟ ΡΙ

Διαβάστε περισσότερα

Τίτλος και σύντομη περιγραφή των εκδηλώσεων της καλοκαιρινής εκστρατείας 2015. 1. Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη είναι πικνίκ στη χώρα των θαυμάτων

Τίτλος και σύντομη περιγραφή των εκδηλώσεων της καλοκαιρινής εκστρατείας 2015. 1. Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη είναι πικνίκ στη χώρα των θαυμάτων ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ Τίτλος και σύντομη περιγραφή των εκδηλώσεων της καλοκαιρινής εκστρατείας 2015 1. Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη είναι πικνίκ στη χώρα των θαυμάτων Για μια εβδομάδα τα παιδιά θα μεταφερθούν

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση Διδασκαλίας. Ενότητα: Γ Γυμνασίου. Θέμα: Δραστηριότητες Παραγωγής Λόγου Διάρκεια: Μία διδακτική περίοδος. Α: Στόχοι. Οι μαθητές/ τριες:

Πρόταση Διδασκαλίας. Ενότητα: Γ Γυμνασίου. Θέμα: Δραστηριότητες Παραγωγής Λόγου Διάρκεια: Μία διδακτική περίοδος. Α: Στόχοι. Οι μαθητές/ τριες: Πρόταση Διδασκαλίας Ενότητα: Τάξη: 7 η - Τέχνη: Μια γλώσσα για όλους, σε όλες τις εποχές Γ Γυμνασίου Θέμα: Δραστηριότητες Παραγωγής Λόγου Διάρκεια: Μία διδακτική περίοδος Α: Στόχοι Οι μαθητές/ τριες: Να

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Στον κήπο με τα φυτά του Μουσείου»

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Στον κήπο με τα φυτά του Μουσείου» Εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Στον κήπο με τα φυτά του Μουσείου» Υλικό για προαιρετική ενασχόληση των μαθητών πριν και μετά την επίσκεψη στο Μουσείο Ακρόπολης. Κατά την επίσκεψη της σχολικής σας ομάδας στο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΡΤΟΥ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΑΡΝΑΒΑ

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΡΤΟΥ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΑΡΝΑΒΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΡΤΟΥ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΑΡΝΑΒΑ Καλλιέργεια γης - ψωμί Τρύγος Περιβάλλον Ελιά Νερό Μέλι Καλλιέργεια λαχανικών Διατροφή και υγεία Κεραμική Λαϊκό παραμύθι Παραδοσιακά

Διαβάστε περισσότερα

Χαρούμενη Άνοιξη! Το μαθητικό περιοδικό του 12ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου ΜΑΡΤΙΟΣ 2014

Χαρούμενη Άνοιξη! Το μαθητικό περιοδικό του 12ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου ΜΑΡΤΙΟΣ 2014 Χαρούμενη Άνοιξη! Το μαθητικό περιοδικό του 12 ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου ΜΑΡΤΙΟΣ 2014 ΒΙΒΛΙΟΠΟΝΤΙΚΕΣ 2013-2014 ΓΕΙΑ ΣΑΣ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 12 ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ. ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΨΑΜΕ

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση πολιτιστικού προγράμματος με τίτλο: «Οι τέσσερις εποχές μέσα από γνωστά έργα τέχνης»

Παρουσίαση πολιτιστικού προγράμματος με τίτλο: «Οι τέσσερις εποχές μέσα από γνωστά έργα τέχνης» Παρουσίαση πολιτιστικού προγράμματος με τίτλο: «Οι τέσσερις εποχές μέσα από γνωστά έργα τέχνης» 2 ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Νέων Επιβατών Ολοήμερο τμήμα - Σχολικό έτος 2015-16 Οι Νηπιαγωγοί Φωτεινή Τσίρλη

Διαβάστε περισσότερα

3 ος Παγκύπριος Διαγωνισμός Δεξιοτήτων Σκέψης

3 ος Παγκύπριος Διαγωνισμός Δεξιοτήτων Σκέψης ΕΠΙΠΕΔΟ 3 4 Γ ΚΑΙ Δ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ Ἡ παιδεία, καθάπερ εὐδαίμων χώρα, πάντα τ ἀγαθά φέρει. μτφρ: η μόρφωση, όπως ακριβώς μια εύφορη γη, φέρνει όλα τα καλά Σωκράτης (469-399 π.χ., Φιλόσοφος) 0 ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΡΩΤΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΘΗΝΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΟ ΧΩΡΟΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Το πολύτεχνο είναι ένα καλλιτεχνικό εργαστήριο που προσφέρει εκπαιδευτικά και καλλιτεχνικά προγράμματα σε μαθητές ηλικίας 2 έως 9 ετών τα οποία είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1 Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ Δ' - ΣΤ')

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1 Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ Δ' - ΣΤ') ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1 ΕΠΑΡΧΙΑ ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΘΕΣΕΙΣ ΑΓΙΟΙ ΟΜΟΛΟΓΗΤΕΣ ΚΑ/ΚΒ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑ/ΚΒ Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΟΤΗΤΑ. Υφαντική: Το δέντρο της αγάπης! CREARTE: ημιουργικές Συνεργασίες ημοτικών Σχολείων με Εικαστικούς Καλλιτέχνες

ΕΝΟΤΗΤΑ. Υφαντική: Το δέντρο της αγάπης! CREARTE: ημιουργικές Συνεργασίες ημοτικών Σχολείων με Εικαστικούς Καλλιτέχνες ημιουργικές Συνεργασίες ημοτικών Σχολείων με Εικαστικούς Καλλιτέχνες ΕΝΟΤΗΤΑ Υφαντική: Το δέντρο της αγάπης! Χώρα: ΚΥΠΡΟΣ Πόλη / Χωριό: ΛΕΜΕΣΟΣ Σχολείο: Γ ημοτικό Σχολείο Λεμεσού Τάξη / Ηλικία: ΣΤ τάξη,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1: ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1: ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1: ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΠΑΡΧΙΑ ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΓΙΟΙ ΟΜΟΛΟΓΗΤΕΣ ΚΑ/ΚΒ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΣΕΡΙΟΥ Α' ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ ΚΑ/ΚΒ ΑΓΙΟΣ ΔΟΜΕΤΙΟΣ Β' ΚΑ/ΚΒ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΘΑΛΑΣΣΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Εθνικό δασικό πάρκο Πέτρας του Ρωμιού

Εθνικό δασικό πάρκο Πέτρας του Ρωμιού Εθνικό δασικό πάρκο Πέτρας του Ρωμιού Στις 17 Φεβρουαρίου 2014, οι τετάρτες τάξεις του Θ Δημοτικού Σχολείου Πάφου πήγαν εκδρομή στο Εθνικό δασικό πάρκο Πέτρας του Ρωμιού. Ο σκοπός τους ήταν να περπατήσουν

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΒΛΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΒΙΒΛΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΒΙΒΛΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 14 η ΕΦΟΡΕΙΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ 1. Λίγα λόγια για το αρχοντικό 2 2. Το παραμύθι της τοιχογραφίας! (Πρόταση) 3 3. Βρες τη λέξη! (Λύση) 9 4. Ζήσε στον 18 ο αιώνα..

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό Δελτίο Μάρτιος 2011 - Τεύχος 7

Ενημερωτικό Δελτίο Μάρτιος 2011 - Τεύχος 7 The G C School of Careers Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Ενημερωτικό Δελτίο Μάρτιος 2011 - Τεύχος 7 ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2 Μαρτίου Δείπνο Συνδέσμου Γονέων με το Προσωπικό του Σχολείου Με δέος

Διαβάστε περισσότερα

MΟΥΣΕΙΟ. Ένα ανοιχτό παράθυρο στον κόσμο της γνώσης

MΟΥΣΕΙΟ. Ένα ανοιχτό παράθυρο στον κόσμο της γνώσης MΟΥΣΕΙΟ Ένα ανοιχτό παράθυρο στον κόσμο της γνώσης 3ο ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ Δασκάλα: Γκοδοσίδου Ελένη Tάξη:Ε2 Σχολική χρονιά: 2014-2015 Οι επισκέψεις στα Μουσεία αποτελούν ένα δημοφιλή

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕ ΜΑΣ. Ενημερωτικό Δελτίο. Φυλακισμένα Μνήματα. Επίσκεψη στα. The G C School of Careers

ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕ ΜΑΣ. Ενημερωτικό Δελτίο. Φυλακισμένα Μνήματα. Επίσκεψη στα. The G C School of Careers The G C School of Careers Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Ενημερωτικό Δελτίο Μάιος 2012 - Τεύχος 19 Επίσκεψη στα Φυλακισμένα Μνήματα ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕ ΜΑΣ Ο μαθητής της 3 Μπλε, Κωνσταντίνος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ τεύχος Β

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ τεύχος Β ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ τεύχος Β Ελένη ΚΑΜΠΕΡΗ - ΤΖΟΥΡΙΑΔΟΥ Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής Σταυρούλα ΠΑΝΤΑΖΗ Νηπιαγωγός ΙΩΑΝΝΙΝΑ 2004 1 λίγα λόγια για τις δραστηριότητες Στο τεύχος αυτό περιλαμβάνονται:

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό Δελτίο. The G C School of Careers. Ιανουαρίου. Περισσότερα στις ιστοσελίδες μας στο

Ενημερωτικό Δελτίο. The G C School of Careers. Ιανουαρίου. Περισσότερα στις ιστοσελίδες μας στο The G C School of Careers Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Ενημερωτικό Δελτίο Δεκέμβριος 2017 - Τεύχος 72 1 Δεκεμβρίου Παραδίδονται τα λεφτά που μαζεύτηκαν για τον Ραδιομαραθώνιο από τον Πρόεδρο

Διαβάστε περισσότερα