Οδηγός Χρήσης Εφαρµογής Ανάρτησης Αιτήσεις ιόρθωσης / Ενστάσεις Αιτήσεις Χορήγησης Πιστοποιητικού Υποβολής ήλωσης (Έκδοση

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Οδηγός Χρήσης Εφαρµογής Ανάρτησης Αιτήσεις ιόρθωσης / Ενστάσεις Αιτήσεις Χορήγησης Πιστοποιητικού Υποβολής ήλωσης (Έκδοση"

Transcript

1 Οδηγός Χρήσης Εφαρµογής Ανάρτησης Αιτήσεις ιόρθωσης / Ενστάσεις Αιτήσεις Χορήγησης Πιστοποιητικού Υποβολής ήλωσης (Έκδοση )

2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Ιούνιος 2011 Εισαγωγή...3 Σύνδεση Αποσύνδεση Χρήστη...3 Σύνδεση µε την Εφαρµογή...3 Αποσύνδεση από την Εφαρµογή...5 Αλλαγή Συνθηµατικού...5 Ανάρτηση...7 Νέα Αίτηση ιόρθωσης / Ένσταση...7 A. Αίτηση ιόρθωσης (Άρθρου 6 Ν. 2308/95) / Ένσταση (Άρθρου 7 Ν. 2308/95)...7 Β. Ένσταση Εκτυπώσεις...29 Αίτηση Πιστοποιητικού Υποβολής ήλωσης...33 Πιστοποιητικό για ακίνητα δήλωσης...35 Πιστοποιητικό για ένσταση...47 Πιστοποιητικό για µη καταχωρισµένη δήλωση στο υποθηκοφυλακείο...59 Αναζήτηση Αιτήσεων / Ενστάσεων Ανάρτησης...70 (2/73)

3 Εισαγωγή Η συγκεκριµένη εφαρµογή υποστηρίζει την διαδικασία παραλαβής: 1. Αίτησης διόρθωσης (άρθρου 6 ν.2308/95) / ένστασης (άρθρου 7 ν.2308/95) 2. Ένστασης άρθρου 2 παρ. 9 ω.2308/95 3. Αίτησης διόρθωσης προσωπικών στοιχείων 4. Αίτησης χορήγησης πιστοποιητικού υποβολής δήλωσης Η παραλαβή και επεξεργασία των αιτήσεων / ενστάσεων γίνεται από τα αρµόδια γραφεία κτηµατογράφησης. Στη συνέχεια περιγράφουµε συνοπτικά τη διαδικασία καταχώρισης νέας αίτησης / ένστασης και εκείνη της αναζήτησης υπάρχουσας αίτησης / ένστασης. Σηµειώνουµε ότι οι οθόνες που παρουσιάζονται είναι ενδεικτικές και έχουν σαν κύριο σκοπό την διευκόλυνση του χρήστη στην κατανόηση της λειτουργίας της εφαρµογής. Σύνδεση Αποσύνδεση Χρήστη Για να µπορέσει ο χρήστης να αποκτήσει πρόσβαση στην εφαρµογή θα πρέπει να συνδεθεί µε το όνοµα και το συνθηµατικό που του έχει διαθέσει η ΚΤ. Σηµειώνουµε ότι κατά την παραγωγική λειτουργία της εφαρµογής εκτός από το ζεύγος ονόµατος συνθηµατικού ο χρήστης θα πρέπει να διαθέτει και ένα ψηφιακό πιστοποιητικό (usb token) για την εξακρίβωση της ταυτότητάς του. Σύνδεση µε την Εφαρµογή Για να συνδεθεί ο χρήστης µε την εφαρµογή εµφανίζεται η ακόλουθη οθόνη: (3/73)

4 Εικόνα 1 Ο χρήστης εισάγει στα αντίστοιχα πεδία της οθόνης τα στοιχεία Ονόµατος Χρήστη (login) και συνθηµατικού (password) που του έχουν διατεθεί και στη συνέχεια µε το πάτηµα του κουµπιού εισέρχεται στην Εφαρµογή και συγκεκριµένα στην πρώτη οθόνη που είναι η ακόλουθη: Εικόνα 2 Σηµειώνουµε ότι οι διαθέσιµες επιλογές για τον χρήστη είναι ανάλογες του ρόλου που του έχει ανατεθεί. (4/73)

5 Για τη συγκεκριµένη λειτουργικότητα ο χρήστης χρησιµοποιεί την τελευταία επιλογή του µενού: «Ανάρτηση». Αποσύνδεση από την Εφαρµογή Για να αποσυνδεθεί ο χρήστης από την εφαρµογή ακολουθείται η παρακάτω διαδικασία: Από την οθόνη της Εικόνα 2 ακολουθούµε την επιλογή: Εφαρµογή Έξοδος Οπότε και ακολουθεί η Οθόνη επιλογής (βλ. Εικόνα 3) Εικόνα 3 Ο χρήστης µπορεί να «βγει» από την Εφαρµογή πατώντας στην επιλογή, ενώ µε την επιλογή Εικόνα 2). επανέρχεται στην Βασική οθόνη της Εφαρµογής (Βλ. Αλλαγή Συνθηµατικού Ο χρήστης της εφαρµογής, κατά τη σύνδεση, ενηµερώνεται για το χρονικό διάστηµα στο οποίο θα λήξει το συνθηµατικό του. Συνεπώς όταν πλησιάζει το χρονικό διάστηµα λήξης του συνθηµατικού, αλλά και γενικότερα όποτε ο χρήστης επιθυµεί µπορεί να αλλάξει το συνθηµατικό του. Για να αλλάξει το συνθηµατικό, ο χρήστης επιλέγει από το µενού «Εφαρµογή» «Αλλαγή Συνθηµατικού», οπότε και εµφανίζεται η (Εικόνα 4), όπου καλείται να πληκτρολογήσει το παλαιό συνθηµατικό και ακολούθως το νέο συνθηµατικό, δύο φορές για επιβεβαίωση. Εφόσον το νέο συνθηµατικό πληκτρολογηθεί σωστά και επιπλέον πληροί τις προδιαγραφές της πολιτικής ασφαλείας, µε το πάτηµα του πλήκτρου «Αλλαγή Συνθηµατικού» η διαδικασία ολοκληρώνεται. Σε αντίθετη περίπτωση ο χρήστης ενηµερώνεται για το πρόβληµα που απέτρεψε την αλλαγή του συνθηµατικού. (5/73)

6 Εικόνα 4 (6/73)

7 Ανάρτηση Στο κεντρικό µενού της εφαρµογής υπάρχει η επιλογή «Ανάρτηση» µέσω τις οποίας ο χρήστης µπορεί να καταχωρίσει αιτήσεις διόρθωσης ή ενστάσεις, να τις αναζητήσει ή να καταχωρίσει και να αναζητήσει αιτήσεις για έκδοση πιστοποιητικού υποβολής δήλωσης όπως φαίνεται στην οθόνη που ακολουθεί. Εικόνα 5 Νέα Αίτηση ιόρθωσης / Ένσταση A. Αίτηση ιόρθωσης (Άρθρου 6 Ν. 2308/95) / Ένσταση (Άρθρου 7 Ν. 2308/95) Προκειµένου ο χρήστης να καταχωρίσει νέα αίτηση διόρθωσης / ένσταση πρέπει να ακολουθήσει τα 6 απλά βήµατα. Βήµα 1 ο Είδος Αίτησης / Ένστασης Στο βήµα αυτό ο χρήστης καλείται να επιλέξει το είδος της αίτησης / ένστασης που πρόκειται να καταχωρίσει. Έστω ότι επιλέγει «ΑΙΤΗΣΗ ΙΟΡΘΩΣΗΣ (ΑΡΘΡΟΥ 6 Ν. 2308/95) / ΕΝΣΤΑΣΗ (ΑΡΘΡΟΥ 7 Ν. 2308/95)»: Εικόνα 6 (7/73)

8 Ο χρήστης πρέπει να επιλέξει «Επόµενο» προκειµένου να προχωρήσει στο βήµα 2 της διαδικασίας. Βήµα 2 ο Καταχώριση Κωδικού Ιδιοκτησίας Ο χρήστης πρέπει να συµπληρώσει τον κωδικό ιδιοκτησίας του ακινήτου. Ο κωδικός ιδιοκτησίας είναι το G_PROP_ID και αποτελείται από 17 ψηφία. Εικόνα 7 Ο χρήστης µπορεί να επιλέξει «Επόµενο» αν επιθυµεί να προχωρήσει στο επόµενο βήµα ή «Επιστροφή» αν επιθυµεί να γυρίσει στο προηγούµενο βήµα. Σε κάθε περίπτωση ο χρήστης θα πρέπει να έχει καταχωρίσει ορθά τον κωδικό ιδιοκτησίας προκειµένου να προχωρήσει στο επόµενο ή να επιστρέψει στο προηγούµενο βήµα. Σε περίπτωση που ο κωδικός ιδιοκτησίας είναι λανθασµένος εµφανίζεται αντίστοιχο προειδοποιητικό µήνυµα. Εικόνα 8 Σηµείωση: Το βήµα αυτό παραλείπεται στην περίπτωση που στο πρώτο βήµα έχει επιλεγεί «Ένσταση 2 9» (8/73)

9 Βήµα 3 ο Καταχώριση Φ.Π. / Ν.Π. Στο βήµα αυτό ο χρήστης καλείται ουσιαστικά να επιβεβαιώσει την ορθότητα των στοιχείων του προσώπου που φαίνονται στην οθόνη του. Η επιβεβαίωση γίνεται µόνο µε την επίδειξη του ανάλογου αποδεικτικού από τον πολίτη. Αν τα στοιχεία που φαίνονται στην οθόνη δεν συµφωνούν µε αυτά του πολίτη που καταθέτει την αίτηση / ένσταση, τότε ο χρήστης αρχικά ελέγχει ότι έχει συµπληρώσει τον ορθό κωδικό ιδιοκτησίας. Αφού το επιβεβαιώσει, ενηµερώνει τον πολίτη ότι προκειµένου να αλλάξουν τα στοιχεία προσώπου θα πρέπει να κατατεθεί αίτηση διόρθωσης προσωπικών στοιχείων. Η σχετική οθόνη των στοιχείων προσώπου φαίνεται παρακάτω: Εικόνα 9 Επιλέγοντας «Προηγούµενο» ο χρήστης επιστρέφει στο προηγούµενο βήµα, ενώ µε το «Επόµενο» συνεχίζει στο βήµα 4. Βήµα 4 ο Καταχώριση ΚΑΕΚ Σε αυτό το σηµείο ο χρήστης καταχωρεί τον ΚΑΕΚ που αφορά στο ακίνητο για το οποίο γίνεται η αίτηση ή ένσταση. Εικόνα 10 (9/73)

10 Όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να επιλέξει το κουµπί «Προτεινόµενοι ΚΑΕΚ». Πατώντας αυτό µπορεί να επιλέξει κάποιον από τους Εκτεταµένους ΚΑΕΚ οι οποίοι είναι συσχετισµένοι µε τον κωδικό ιδιοκτησίας που έχει καταχωρηθεί στο Βήµα 2. Εικόνα 11 Επιλέγοντας κάποιον από τους Εκτεταµένους συµπληρώνονται τα πεδία του βήµατος 4. ΚΑΕΚ (µε απλό κλικ πάνω του) Εικόνα 12 Βεβαίως αν ο χρήστης γνωρίζει τον Εκτεταµένο ΚΑΕΚ του ακινήτου µπορεί να τον συµπληρώσει κατευθείαν χωρίς να επιλέξει να του προταθούν ΚΑΕΚ από την εφαρµογή. Αν καταχωρηθεί λανθασµένος Εκτεταµένος ΚΑΕΚ τότε η εφαρµογή ενηµερώνει ότι ο ΚΑΕΚ δεν βρέθηκε. (10/73)

11 Εικόνα 13 Εάν η αίτηση / ένσταση αφορά ένα λάθος εντοπισµένο ακίνητο, η αίτηση θα γίνεται µε τον παλιό (λανθασµένο) ΚΑΕΚ ενώ ο σωστός ΚΑΕΚ θα αναγράφεται στον πίνακα «Επηρεαζόµενοι ΚΑΕΚ». Οποιαδήποτε αλλαγή θα γίνεται κατά την επεξεργασία της αίτησης / ένστασης. Στην περίπτωση που η αίτηση / ένσταση αφορά ένα ανεντόπιστο ακίνητο η διαδικασία είναι διαφορετική. Συγκεκριµένα το ακίνητο θα πρέπει αρχικά να εντοπιστεί στο γραφείο οπότε αποκτά νέο ΚΑΕΚ. Ο νέος ΚΑΕΚ είναι αυτός που θα χρησιµοποιηθεί στην αίτηση / ένσταση. Κάτω από τον πίνακα όπου αναφέρεται ο ΚΑΕΚ υπάρχει πίνακας στον οποίο ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να καταχωρίσει επηρεαζόµενους ΚΑΕΚ αν τους γνωρίζει. Η καταχώριση των επηρεαζόµενων ΚΑΕΚ είναι προαιρετική. Οµοίως µε τα προηγούµενα βήµατα µε την επιλογή «Προηγούµενο», ο χρήστης επιστρέφει στο προηγούµενο βήµα της διαδικασίας, ενώ µε το «Επόµενο» συνεχίζει στο βήµα 5. Βήµα 5 ο Καταχώριση Στοιχείων Αίτησης / Ένστασης Ο χρήστης επιλέγει µεταξύ των επιλογών που του δίνονται σχετικά µε το περιεχόµενο της αίτησης / ένστασης. Οι επιλογές που έχει είναι οι ακόλουθες: Εικόνα 14 Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να επιλέξει περισσότερα του ενός στοιχεία από τον παραπάνω πίνακα. Οι επιλογές που εµφανίζονται στον παραπάνω πίνακα (11/73)

12 διαφοροποιούνται ανάλογα µε το είδος της αίτησης / ένστασης που έχει επιλεγεί στο πρώτο βήµα. Σηµειώνεται ότι στην περίπτωση που σε αυτό το βήµα επιλεγεί «Εγγραφή τρίτου» εµφανίζεται στο κάτω µέρος της οθόνης το πεδίο «Ονοµατεπώνυµο δικαιούχου στα αναρτηθέντα στοιχεία» το οποίο είναι απαραίτητο να συµπληρωθεί. Εικόνα 15 Σε περίπτωση που το πεδίο δεν συµπληρωθεί, η εφαρµογή εµφανίζει µήνυµα λάθους καθιστώντας αδύνατη τη συνέχεια στο επόµενο βήµα. Εικόνα 16 Βήµα 6 ο Καταχώριση Συνηµµένων Εγγράφων Στο βήµα αυτό ο χρήστης επιλέγει από τη δεδοµένη λίστα τα είδη των εγγράφων τα οποία ο αιτών / ενιστάµενος καταθέτει συνηµµένα της αίτησης / ένστασης που υποβάλει. Ο χρήστης µπορεί να καταχωρίσει περισσότερα του ενός είδη εγγράφων αφού κάθε φορά που επιλέγει κάποιο είδος, αυτόµατα δηµιουργείται νέα γραµµή για την καταχώριση νέου εγγράφου. (12/73)

13 Εικόνα 17 Στη στήλη «Παρατηρήσεις» µπορεί να συµπληρωθεί οτιδήποτε κριθεί απαραίτητο (π.χ. αριθµός και έτος τίτλου ιδιοκτησίας, επεξήγηση σχετικά µε το «Άλλο» είδος εγγράφου κ.λπ.). Το συγκεκριµένο πεδίο προτείνεται να συµπληρώνεται από τους χρήστες µε το είδος ή τον χαρακτηρισµό του κάθε εγγράφου, προκειµένου να αποφεύγονται λάθη που ενδεχοµένως συµβούν κατά την αντιστοίχιση των εντύπων ή κατά τη διάρκεια της σάρωσης. Εάν ο χρήστης θέλει να διαγράψει κάποιο από τα συνηµµένα που έχει καταχωρίσει τότε πρέπει να επιλέξει ολόκληρη τη γραµµή του εγγράφου (πατώντας στο αριστερό µέρος της γραµµής µέχρι να εµφανιστεί ένα µαύρο βελάκι) και στη συνέχεια να επιλέξει Delete από το πληκτρολόγιο. Εικόνα 18 Στο σηµείο αυτό η συµπλήρωση των στοιχείων της αίτησης / ένστασης έχει ουσιαστικά ολοκληρωθεί. Επιλέγοντας «Επόµενο» η εφαρµογή προτρέπει τον χρήστη να αποθηκεύσει την αίτηση προσωρινά. Εικόνα 19 Στο µήνυµα αυτό ο χρήστης επιλέγει «Yes» οπότε µεταφέρεται σε οθόνη µε τα πλήρη στοιχεία την αίτησης / ένστασης (Εικόνα 31) (13/73)

14 Προσωρινή Καταχώρηση Εικόνα 20 Σε αυτή την οθόνη ο χρήστης µπορεί να διορθώσει όσα στοιχεία της αίτησης / ένστασης θέλει. Αν ο χρήστης κάνει διορθώσεις στην αίτηση / ένσταση, πρέπει να επιλέξει «Προσωρινή Καταχώριση» προκειµένου οι αλλαγές να διατηρηθούν στην αίτηση / ένσταση, η οποία εξακολουθεί να είναι σε κατάσταση «Προσωρινή Μέσω Γραφείου». Όσο η αίτηση / ένσταση είναι αποθηκευµένη προσωρινά έχει πάρει «κωδικό» ο οποίος αναγράφεται στο πάνω δεξί µέρος της οθόνης. Όσο η αίτηση / ένσταση βρίσκεται σε κατάσταση «Προσωρινή» ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να αλλάξει τον κωδικό ιδιοκτησίας, κάνοντας κλικ στο αντίστοιχο πεδίο, οπότε λαµβάνει το µήνυµα: (14/73)

15 Εικόνα 21 Ο χρήστης πληκτρολογεί το νέο κωδικό ιδιοκτησίας και επιλέγει «Έλεγχος», οπότε λαµβάνει το µήνυµα Εικόνα 22 Αν επιλέξει «No» στη συγκεκριµένη προειδοποίηση επιστρέφει στην προηγούµενη οθόνη. Επιλέγοντας «Yes» εµφανίζεται το µήνυµα Εικόνα 23 Αναλόγως µε την επιλογή του χρήστη τα στοιχεία προσώπου αντικαθιστώνται ή όχι. Το επόµενο µήνυµα της εφαρµογής είναι το ακόλουθο (15/73)

16 Εικόνα 24 Οποιαδήποτε και αν είναι η επιλογή του χρήστη, εµφανίζεται µήνυµα το οποίο τον ενηµερώνει ότι προκειµένου να ισχύσουν οποιεσδήποτε αλλαγές θα πρέπει να αποθηκεύσει την αίτηση / ένσταση πατώντας την επιλογή. Εικόνα 25 Αν ο χρήστης επιλέξει «Yes» στο µήνυµα της προηγούµενης εικόνας τότε ο ΚΑΕΚ διαγράφεται. Σε κάθε περίπτωση προτείνεται το πεδίο του ΚΑΕΚ να είναι συµπληρωµένο. Αν ο χρήστης προσπαθήσει να αποθηκεύσει την αίτηση / ένσταση χωρίς ΚΑΕΚ η εφαρµογή τον προειδοποιεί µε ανάλογο µήνυµα. Εικόνα 26 Επιλέγοντας «Yes» η αίτηση / ένσταση αποθηκεύεται. Επιλέγοντας «No» ο χρήστης επιστρέφει στην προηγούµενη οθόνη µε την ένδειξη της προειδοποίησης φανερή στο πεδίο του ΚΑΕΚ. Εικόνα 27 (16/73)

17 Η ακύρωση αίτησης / ένστασης µπορεί να γίνει όσο η αίτηση / ένσταση είναι προσωρινά αποθηκευµένη. Όταν κάποια αίτηση / ένσταση ακυρωθεί ο κωδικός της δεν παύει να ισχύει. Η ακυρωθείσα αίτηση / ένσταση εξακολουθεί να υπάρχει στο σύστηµα µε την ένδειξη «Ακυρωθείσα». Παραλαβή Η επόµενη κατάσταση στην οποία µπορεί να µεταφερθεί η αίτηση / ένσταση είναι η κατάσταση «Παραλαβή». Όταν ο χρήστης επιλέξει το κουµπί «παραλαβή» από την κεντρική οθόνη της αίτησης / ένστασης τότε µεταφέρεται στην οθόνη που ακολουθεί: Εικόνα 28 Σηµειώνεται ότι στην κατάσταση της παραλαβής η αίτηση / ένσταση έχει πλέον λάβει αριθµό πρωτοκόλλου. Στην κατάσταση αυτή µπορεί ο χρήστης να εκτυπώσει αποδεικτικό (βλ. «Εκτυπώσεις») το οποίο δεν αλλάζει αν γίνει οποιαδήποτε αλλαγή µε την έναρξη της επεξεργασίας. Στην παραπάνω οθόνη ο χρήστης δεν µπορεί πλέον να επεξεργαστεί κανένα από τα προσωπικά στοιχεία του αιτούντα / ενιστάµενου, παρά µόνο τα δύο πεδία που φαίνονται στο κάτω µέρος της οθόνης («η Αίτηση / Ένσταση αφορά:», «συνηµµένα έγγραφα»). Προκειµένου ο χρήστης να επεξεργαστεί τα εν λόγω πεδία θα πρέπει να επιλέξει (17/73)

18 Στη συνέχεια αποθηκεύει, οπότε η αίτηση / ένσταση είναι πλέον σε κατάσταση «Σε επεξεργασία Μέσω Γραφείου» Εικόνα 29 Από τη στιγµή που η αίτηση / ένσταση µεταφερθεί σε κατάσταση «Παραλαβή» στο πάνω µέρος της οθόνης υπάρχουν οι επιλογές εκτύπωσης «Σαρωµένα» και «Απόδειξη». Οριστική Προκειµένου ο χρήστης να αποθηκεύσει οριστικά την αίτηση / ένσταση του επιλέγει οπότε εµφανίζεται το ακόλουθο µήνυµα Εικόνα 30 Όταν η αίτηση / ένσταση αποθηκευθεί οριστικά τότε ο χρήστης δεν µπορεί πλέον να την επεξεργαστεί ή να την ακυρώσει. (18/73)

19 Εικόνα 31 Β. Ένσταση 2 9 Προκειµένου ο χρήστης να καταχωρίσει ένσταση 2 9 πρέπει να ακολουθήσει 5 απλά βήµατα. Βήµα 1 ο Είδος Αίτησης / Ένστασης Στο βήµα αυτό ο χρήστης καλείται να επιλέξει το είδος της αίτησης που πρόκειται να καταχωρίσει. Έστω ότι επιλέγει «Ένσταση 2 9»: (19/73)

20 Εικόνα 32 Ο χρήστης πρέπει να επιλέξει «Επόµενο» προκειµένου να προχωρήσει στο βήµα 3 της διαδικασίας. Στη συγκεκριµένη περίπτωση που έχει επιλεγεί σαν είδος ένστασης η «Ένσταση 2 9» παρακάµπτεται το 2 ο βήµα της διαδικασίας (Καταχώριση Κωδικού Ιδιοκτησίας), οπότε ο χρήστης µεταφέρεται αυτόµατα στο Βήµα 3. Βήµα 3 ο Καταχώριση Φ.Π. / Ν.Π. Στο βήµα αυτό εµφανίζεται η οθόνη µε τα στοιχεία προσώπου στην οποία ο χρήστης καλείται να συµπληρώσει τα στοιχεία προσώπου σύµφωνα µε τα αποδεικτικά που θα προσκοµίσει ο πολίτης που καταθέτει την ένσταση. Η σχετική οθόνη των στοιχείων προσώπου φαίνεται παρακάτω (συµπληρωµένη): Εικόνα 33 Επιλέγοντας «Προηγούµενο» ο χρήστης επιστρέφει στο προηγούµενο βήµα, ενώ µε το «Επόµενο» συνεχίζει στο βήµα 4. (20/73)

21 Βήµα 4 ο Καταχώριση ΚΑΕΚ Σε αυτό το σηµείο ο χρήστης καταχωρεί τον ΚΑΕΚ που αφορά στο ακίνητο για το οποίο κατατίθεται η ένσταση. Εικόνα 34 Αντίθετα µε την περίπτωση της «Αίτησης ιόρθωσης (άρθρου 6 Ν. 2308/95) / Ένσταση (Άρθρου 7 Ν. 2308/95)», στην περίπτωση της Ένστασης 2 9 δεν προτείνεται από το σύστηµα κανένας ΚΑΕΚ αλλά πρέπει ο χρήστης να τον καταχωρίσει σύµφωνα πάντα µε τα δικαιολογητικά που θα προσκοµίσει ο πολίτης που καταθέτει την ένσταση. Στην παρακάτω εικόνα φαίνεται το πεδίο του εκτεταµένου ΚΑΕΚ συµπληρωµένο. Εικόνα 35 Αν ο χρήστης καταχωρίσει λανθασµένο Εκτεταµένο ΚΑΕΚ τότε η εφαρµογή τον ενηµερώνει ότι ο ΚΑΕΚ δεν βρέθηκε. (21/73)

22 Εικόνα 36 Κάτω από τον πίνακα όπου αναφέρεται ο ΚΑΕΚ υπάρχει πίνακας στον οποίο ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να καταχωρίσει επηρεαζόµενους ΚΑΕΚ αν τους γνωρίζει. Η καταχώριση των επηρεαζόµενων ΚΑΕΚ είναι προαιρετική. Οµοίως µε τα προηγούµενα βήµατα µε την επιλογή «Προηγούµενο», ο χρήστης επιστρέφει στο προηγούµενο βήµα της διαδικασίας, ενώ µε το «Επόµενο» συνεχίζει στο βήµα 5. Βήµα 5 ο Καταχώριση Στοιχείων Αίτησης / Ένστασης Ο χρήστης επιλέγει µεταξύ των επιλογών που του δίνονται σχετικά µε το περιεχόµενο της ένστασης. Οι επιλογές που έχει είναι οι ακόλουθες: Εικόνα 37 Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να επιλέξει περισσότερα του ενός στοιχεία από τον παραπάνω πίνακα. Οι επιλογές που εµφανίζονται στον παραπάνω πίνακα διαφοροποιούνται ανάλογα µε το είδος της ένστασης που έχει επιλεγεί στο πρώτο βήµα. Σηµειώνεται ότι στην περίπτωση που σε αυτό το βήµα επιλεγεί «Εγγραφή τρίτου» εµφανίζεται στο κάτω µέρος της οθόνης το πεδίο «Ονοµατεπώνυµο δικαιούχου στα αναρτηθέντα στοιχεία» το οποίο είναι απαραίτητο να συµπληρωθεί από το χρήστη. (22/73)

23 Εικόνα 38 Σε περίπτωση που το πεδίο δεν συµπληρωθεί, η εφαρµογή εµφανίζει µήνυµα λάθους καθιστώντας αδύνατη τη συνέχεια στο επόµενο βήµα. Εικόνα 39 Σηµείωση: για την Ένσταση 2 9 η επιλογή κάποιου στοιχείου του παραπάνω πίνακα είναι προαιρετική. Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει στο επόµενο βήµα παραβλέποντας το προειδοποιητικό µήνυµα που εµφανίζεται όταν επιλέξει «Επόµενο». Εικόνα 40 Επιλέγοντας Yes στο προειδοποιητικό µήνυµα προχωράµε στο τελευταίο βήµα καταχώρησης της ένστασης. (23/73)

24 Βήµα 6 ο Καταχώριση Συνηµµένων Εγγράφων Στο βήµα αυτό ο χρήστης επιλέγει από τη δεδοµένη λίστα τα είδη των εγγράφων τα οποία ο ενιστάµενος καταθέτει συνηµµένα της ένστασης που υποβάλει. Ο χρήστης µπορεί να καταχωρίσει περισσότερα του ενός είδη εγγράφων αφού κάθε φορά που επιλέγει κάποιο είδος, αυτόµατα δηµιουργείται νέα γραµµή για την καταχώριση νέου εγγράφου. Εικόνα 41 Στη στήλη «Παρατηρήσεις» µπορεί να συµπληρωθεί οτιδήποτε κριθεί απαραίτητο (π.χ. αριθµός και έτος τίτλου ιδιοκτησίας, επεξήγηση σχετικά µε το «Άλλο» είδος εγγράφου κ.λπ.). Το συγκεκριµένο πεδίο προτείνεται να συµπληρώνεται από τους χρήστες µε το είδος ή τον χαρακτηρισµό του κάθε εγγράφου, προκειµένου να αποφεύγονται λάθη που ενδεχοµένως συµβούν κατά την αντιστοίχιση των εντύπων ή κατά τη διάρκεια της σάρωσης. Εάν ο χρήστης θέλει να διαγράψει κάποιο από τα συνηµµένα που έχει καταχωρίσει τότε πρέπει να επιλέξει ολόκληρη τη γραµµή του εγγράφου (πατώντας στο αριστερό µέρος της γραµµής µέχρι να εµφανιστεί ένα µαύρο βελάκι) και στη συνέχεια να επιλέξει Delete από το πληκτρολόγιο. Εικόνα 42 Στο σηµείο αυτό η συµπλήρωση των στοιχείων της ένστασης έχει ουσιαστικά ολοκληρωθεί. Επιλέγοντας «Επόµενο» η εφαρµογή προτρέπει τον χρήστη να αποθηκεύσει την αίτηση προσωρινά. (24/73)

25 Εικόνα 43 Στο µήνυµα αυτό ο χρήστης επιλέγει «Yes» οπότε µεταφέρεται σε οθόνη µε τα πλήρη στοιχεία την ένστασης. Προσωρινή Καταχώρηση Εικόνα 44 Σε αυτή την οθόνη ο χρήστης µπορεί να διορθώσει όσα στοιχεία της ένσταση 2 9 θέλει. Αν ο χρήστης κάνει διορθώσεις στην ένσταση 2 9, πρέπει να επιλέξει «Προσωρινή Καταχώριση» προκειµένου οι αλλαγές να διατηρηθούν στην ένσταση, η οποία εξακολουθεί να είναι σε κατάσταση «Προσωρινή Μέσω Γραφείου». Όσο η ένσταση είναι αποθηκευµένη προσωρινά έχει πάρει «κωδικό» ο οποίος αναγράφεται στο πάνω δεξί µέρος της οθόνης. (25/73)

26 Η ακύρωση ένστασης 2 9 µπορεί να γίνει όσο η αίτηση / ένσταση είναι προσωρινά αποθηκευµένη. Όταν κάποια ένσταση ακυρωθεί ο κωδικός της δεν παύει να ισχύει. Η ακυρωθείσα ένσταση 2 9 εξακολουθεί να υπάρχει στο σύστηµα µε την ένδειξη «Ακυρωθείσα». Παραλαβή Η επόµενη κατάσταση στην οποία µπορεί να µεταφερθεί η ένσταση 2 9 είναι η κατάσταση «Παραλαβή». Όταν ο χρήστης επιλέξει το κουµπί «παραλαβή» από την κεντρική οθόνη της ένστασης τότε µεταφέρεται στην οθόνη που ακολουθεί: Εικόνα 45 Σηµειώνεται ότι στην κατάσταση της παραλαβής η ένσταση 2 9 έχει πλέον λάβει αριθµό πρωτοκόλλου. Στην κατάσταση αυτή µπορεί ο χρήστης να εκτυπώσει αποδεικτικό (βλ. «Εκτυπώσεις») το οποίο δεν αλλάζει αν γίνει οποιαδήποτε αλλαγή µε την έναρξη της επεξεργασίας. Στην παραπάνω οθόνη ο χρήστης δεν µπορεί πλέον να επεξεργαστεί κανένα από τα προσωπικά στοιχεία του ενιστάµενου, παρά µόνο τα δύο πεδία που φαίνονται στο κάτω µέρος της οθόνης («η Αίτηση / Ένσταση αφορά:», «συνηµµένα έγγραφα»). Προκειµένου ο χρήστης να επεξεργαστεί τα εν λόγω πεδία θα πρέπει να επιλέξει (26/73)

27 Στη συνέχεια αποθηκεύει, οπότε η αίτηση / ένσταση είναι πλέον σε κατάσταση «Σε επεξεργασία Μέσω Γραφείου» Εικόνα 46 Από τη στιγµή που η ένσταση άρθρου 2 9 µεταφερθεί σε κατάσταση «Παραλαβή» στο πάνω µέρος της οθόνης υπάρχουν οι επιλογές εκτύπωσης «Σαρωµένα» και «Απόδειξη». Οριστική Προκειµένου ο χρήστης να αποθηκεύσει οριστικά την ένσταση 2 9 του επιλέγει οπότε εµφανίζεται το ακόλουθο µήνυµα Εικόνα 47 Όταν η αίτηση / ένσταση αποθηκευθεί οριστικά τότε ο χρήστης δεν µπορεί πλέον να την επεξεργαστεί ή να την ακυρώσει. (27/73)

28 Εικόνα 48 (28/73)

29 Εκτυπώσεις Εκτύπωση σαρωµένων Επιλέγοντας ο χρήστης «Σαρωµένα» αρχικά εµφανίζεται το µήνυµα Εικόνα 49 και στη συνέχεια ανοίγει pdf αρχείο στο οποίο φαίνονται τα bar codes της αίτησης / ένστασης και των συνηµµένων εγγράφων. Επιπλέον, στη συγκεκριµένη εκτύπωση φαίνονται ο κωδικός, το είδος και η ηµεροµηνία της αίτησης / ένστασης καθώς και ο κωδικός και το είδος εγγράφου, για κάθε έγγραφο που έχει επισυναφθεί. Η εκτύπωση θα πρέπει να έχει την ακόλουθη µορφή: Εικόνα 50 (29/73)

30 Εκτύπωση απόδειξης Επιλέγοντας «Απόδειξη» ο χρήστης µπορεί να εκτυπώσει το «Αποδεικτικό υποβολής της αίτησης / ένστασης» (ή στην περίπτωση ένστασης 2 9, το «πιστοποιητικό υποβολής ένστασης») που έχει την ακόλουθη µορφή: Εικόνα 51 Αντίστοιχα, όταν πρόκειται για ένσταση 2 9 πατώντας «Απόδειξη» ο χρήστης εκτυπώνει το «πιστοποιητικό υποβολής ένστασης») που έχει την ακόλουθη µορφή: (30/73)

31 Εικόνα 52 Όταν ο χρήστης εκτυπώσει το αποδεικτικό / πιστοποιητικό για την αίτηση / ένστασή του τότε υπάρχει αντίστοιχη ένδειξη στον χαρακτηρισµό της αίτησης / ένστασης. Σηµειώνεται ότι αν ο χρήστης πατήσει το κουµπί «Απόδειξη», χωρίς ωστόσο να προχωρήσει στην εκτύπωση του αποδεικτικού, η αντίστοιχη αίτηση ενηµερώνεται µε την ένδειξη «Εκτυπώθηκε Αποδεικτικό». (31/73)

32 Εικόνα 53 (32/73)

33 Αίτηση Πιστοποιητικού Υποβολής ήλωσης Ένας πολίτης προκειµένου να παραλάβει πιστοποιητικό υποβολής δήλωσης και να προχωρήσει στη σύνταξη συµβολαίου ή οποιασδήποτε άλλης δικαιοπραξίας πρέπει να υποβάλλει «Αίτηση χορήγησης πιστοποιητικού υποβολής δήλωσης». Η απαραίτητη πάντα προϋπόθεση για τη χορήγηση του πιστοποιητικού αυτού είναι να έχει υποβάλλει δήλωση. Συγκεκριµένα και ανάλογα την περίπτωση ισχύουν οι παρακάτω κανόνες: Περιπτώσεις χορήγησης πιστοποιητικού 1) Ο πολίτης έχει κάνει δήλωση και τα δικαιώµατα που δήλωσε έχουν αναρτηθεί. α) Υποχρεωτικά στην αίτηση εισάγεται ο αριθµός πρωτοκόλλου δήλωσης. β) ικαιούται να πάρει πιστοποιητικό για τα ΚΑΕΚ που έχουν αναρτηθεί. Το σύστηµα του προτείνει τα συγκεκριµένα ΚΑΕΚ και µπορεί να διαλέξει υποχρεωτικά ένα και µόνο ένα από αυτά. γ) Το πιστοποιητικό εκδίδεται στο όνοµα του δηλούντος. 2) Ο πολίτης έχει κάνει δήλωση και τα δικαιώµατα που δήλωσε έχουν απορριφθεί ή ακυρωθεί. α) Υποχρεωτικά στην αίτηση εισάγεται ο αριθµός πρωτοκόλλου δήλωσης. β) ικαιούται να πάρει πιστοποιητικό µόνο για τα ΚΑΕΚ που έχουν συσχετιστεί µε το απορριφθέν ή άκυρο δηλωθέν δικαίωµά του µέσω του παραδοτέου της ανάρτησης. Το σύστηµα του προτείνει τα ΚΑΕΚ αυτά και επιλέγει υποχρεωτικά ένα και µόνο ένα. γ) Το πιστοποιητικό εκδίδεται στο όνοµα του δηλούντος. 3) Ο πολίτης έχει κάνει ένσταση. α) Υποχρεωτικά εισάγεται ο αριθµός πρωτοκόλλου δήλωσης. β) Υποχρεωτικά εισάγεται ο αριθµός πρωτοκόλλου της ένστασης. γ) Το σύστηµα προτείνει ως ΚΑΕΚ το ΚΑΕΚ της ένστασης και τα τυχόν επηρεαζόµενα ΚΑΕΚ της ένστασης. Σε αυτήν την περίπτωση η αίτηση µπορεί να περιλαµβάνει περισσότερα από ένα ΚΑΕΚ και ο πολίτης µπορεί να ζητήσει πιστοποιητικό για ένα ή περισσότερα από τα προτεινόµενα, επιλέγεται υποχρεωτικά τουλάχιστον ένα ΚΑΕΚ. δ) Το πιστοποιητικό εκδίδεται στο όνοµα του δηλούντος. 4) Ο πολίτης έχει υποβάλλει δήλωση µετά την ανάρτηση. (στην πραγµατικότητα αυτή η περίπτωση αφορά όλα τα δικαιώµατα που δεν έχουν συµπεριληφθεί στην ανάρτηση, δηλαδή δεν έχουν ανακτηθεί µέχρι την ηµεροµηνία τελευταίας ανάκτησης) Τα δικαιώµατα που δηλώθηκαν δεν έχουν αναρτηθεί, έχουν όµως συνδεθεί (33/73)

34 υποχρεωτικά µε ΚΑΕΚ κατά τη δήλωση. α) Υποχρεωτικά στην αίτηση εισάγεται ο αριθµός πρωτοκόλλου δήλωσης. β) Το σύστηµα προτείνει τους ΚΑΕΚ που έχουν καταχωριστεί στη δήλωση. Ο πολίτης µπορεί να διαλέξει υποχρεωτικά ένα και µόνο ένα από αυτά. γ) Το πιστοποιητικό εκδίδεται στο όνοµα του δηλούντος. 5) Ο πολίτης έχει υποβάλλει δήλωση στο υποθηκοφυλακείο, αλλά η δήλωση αυτή δεν έχει ακόµα καταχωριστεί στο σύστηµα. α) Υποχρεωτικά στην αίτηση εισάγονται, ο αριθµός πρωτοκόλλου της αίτησης για µεταγραφή στο υποθηκοφυλακείο, η ηµεροµηνία της αίτησης και το Υποθηκοφυλακείο. β) Υποχρεωτικά στην αίτηση εισάγεται ένας και µόνο ένας ΚΑΕΚ, χωρίς ελέγχους. γ) Το πιστοποιητικό εκδίδεται στο όνοµα του αιτούντος µε τα στοιχεία που καταχωρίζονται στην οθόνη της αίτησης. Ο αιτών δεν αποκτά κωδικό προσώπου στο σύστηµα. Γενικοί κανόνες Σε κάθε αίτηση εισάγονται υποχρεωτικά : α) Τουλάχιστον ένα ΚΑΕΚ β) Ο αριθµός πρωτοκόλλου δήλωσης ή τα στοιχεία αίτησης µεταγραφής του υποθηκοφυλακείου. Το πιστοποιητικό υποβολής δήλωσης αποτελείται από δύο σελίδες. Στην πρώτη σελίδα αναγράφονται τα στοιχεία προσώπου και τα στοιχεία ακινήτου (ΚΑΕΚ και διεύθυνση) και στην δεύτερη σελίδα το διάγραµµα. Εξαίρεση αποτελούν οι αιτήσεις που έχουν συµπληρωµένο τον αριθµό πρωτοκόλλου ένστασης και αυτή αφορά περισσότερους από έναν ΚΑΕΚ, οπότε εκδίδεται πιστοποιητικό το οποίο, στην πρώτη σελίδα εµφανίζει λίστα ακινήτων και ακολουθούν τόσες σελίδες όσα και τα ακίνητα κάθε µία από τις οποίες εµφανίζει ένα διάγραµµα. Τα στάδια της αίτησης χορήγησης πιστοποιητικού (status), είναι ίδια µε αυτά των αιτήσεων διόρθωσης / ενστάσεων. Η ροή διαφοροποιείται µόνο στο στάδιο της επεξεργασίας, όπου επιτρέπεται η διόρθωση του ΚΑΕΚ. (34/73)

35 Πιστοποιητικό για ακίνητα δήλωσης Αίτηση για το πιστοποιητικό αυτό υποβάλλεται στην περίπτωση που ο αιτών ανήκει σε κάποια από τις κατηγορίες 1, 2 ή 4. Η αίτηση καταχωρείται στο σύστηµα σε 5 απλά βήµατα. Προκειµένου να ξεκινήσει η καταχώρηση της αίτησης ο χρήστης επιλέγει από το κεντρικό µενού «Ανάρτηση» «Νέα Αίτηση Πιστοποιητικού Υποβολής ήλωσης» Εικόνα 54 Βήµα 1 ο Είδος Αίτησης Αρχικά ο χρήστης επιλέγει το είδος του πιστοποιητικού που θέλει να καταχωρίσει και να εξάγει από την εφαρµογή. Για τις περιπτώσεις 1,2 και 4 επιλέγει «Πιστοποιητικό για ακίνητα δήλωσης». Εικόνα 55 Στη συνέχεια επιλέγει «Επόµενο» προκειµένου να προχωρήσει στο βήµα 2 της διαδικασίας. (35/73)

36 Βήµα 2 ο Καταχώριση Κωδικών Στο βήµα αυτό ο χρήστης καλείται να καταχωρίσει τον αριθµό πρωτοκόλλου της δήλωσης που έχει ήδη υποβάλλει ο πολίτης. Εικόνα 56 Επιλέγοντας «Επόµενο» ο χρήστης προχωράει στο 3 ο βήµα, ενώ επιλέγοντας «Προηγούµενο» επιστρέφει στην οθόνη µε τις επιλογές για το είδος αίτησης που επιθυµεί να καταχωρίσει. Σε περίπτωση που ο αριθµός πρωτοκόλλου είναι λανθασµένος εµφανίζεται αντίστοιχο προειδοποιητικό µήνυµα. Εικόνα 57 Βήµα 3 ο Καταχώριση Φ.Π./Ν.Π. Στην οθόνη που ακολουθεί ο χρήστης απλά επιβεβαιώνει την ορθότητα των στοιχείων του προσώπου που είναι καταχωρηµένα στην εφαρµογή και εµφανίζονται σύµφωνα µε τον αριθµό πρωτοκόλλου που έχει επιλέξει στο προηγούµενο βήµα. εν είναι δυνατή η επεξεργασία κάποιου από τα πεδία του προσώπου σε αυτό το βήµα. (36/73)

37 Εικόνα 58 Επιλέγοντας «Επόµενο» συνεχίζουµε στο 4 ο βήµα της διαδικασίας. Βήµα 4 ο Καταχώριση ΚΑΕΚ Σε αυτό το σηµείο ο χρήστης καταχωρεί τον ΚΑΕΚ που αφορά στο ακίνητο για το οποίο γίνεται η αίτηση. Εικόνα 59 Όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να επιλέξει το κουµπί «Προτεινόµενοι ΚΑΕΚ». Πατώντας αυτό µπορεί να επιλέξει κάποιον από τους Εκτεταµένους ΚΑΕΚ οι οποίοι είναι συσχετισµένοι µε τον αριθµό πρωτοκόλλου που έχει καταχωρηθεί στο Βήµα 2. (37/73)

38 Εικόνα 60 Η εφαρµογή παρέχει στο χρήστη τη δυνατότητα να καταχωρίσει κάποιον άλλο ΚΑΕΚ από αυτούς που προτείνονται. Στην προκειµένη περίπτωση όµως, όπως τονίζεται και στην παράγραφο «Περιπτώσεις Χορήγησης Πιστοποιητικού» ο χρήστης πρέπει υποχρεωτικά να επιλέξει έναν από τους ΚΑΕΚ που του προτείνονται από το σύστηµα. Αυτό συµβαίνει πατώντας το κουµπί που βρίσκεται δίπλα στον εκτεταµένο ΚΑΕΚ που θέλει να επιλέξει ο χρήστης. Αφού επιλεγεί ο ΚΑΕΚ ο χρήστης επιλέγει «Επόµενο» προκειµένου να συνεχίσει µε το βήµα 5. Εικόνα 61 (38/73)

39 Βήµα 5 ο Καταχώριση Στοιχείων Αίτησης / Ένστασης Ο χρήστης επιλέγει σε τι αφορά η αίτηση η οποία υποβάλλει. Οι επιλογές που δίνονται είναι 2 από τις οποίες ο χρήστης µπορεί να επιλέξει µόνο µία: 1. Σύνταξη συµβολαίου σύµφωνα µε την παρ.1 του άρθρου 5 του ν.2308/95 όπως ισχύει. 2. Συζήτηση ενώπιον δικαστηρίου σύµφωνα µε την παρ.2 του άρθρου 5 του ν.2308/95 όπως ισχύει. Εικόνα 62 Αφού ο χρήστης επιλέξει (µε απλό check στο κουτάκι) αυτό που ταιριάζει ανά περίπτωση επιλέγει «Επόµενο» οπότε εµφανίζεται το παρακάτω µήνυµα: Εικόνα 63 Επιλέγοντας «Yes» η αίτηση αποθηκεύεται προσωρινά και παίρνει κωδικό. (39/73)

40 Εικόνα 64 Σε αυτό το σηµείο ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να ακυρώσει την αίτηση που µόλις αποθήκευσε, είτε να κάνει αλλαγές και να αποθηκεύσει εκ νέου την αίτηση προσωρινά, είτε να πραγµατοποιήσει παραλαβή της αίτησης. Κάθε µία από τις παραπάνω ενέργειες γίνεται αντίστοιχα µε τα κουµπιά «Ακύρωση Αίτησης», «Προσωρινή Καταχώριση» και «Παραλαβή». Οι αλλαγές που µπορούν να γίνουν στην αίτηση σε αυτό το σηµείο αφορούν στο λόγο για τον οποίο γίνεται η αίτηση και τον εκτεταµένο ΚΑΕΚ που έχει επιλέξει ο χρήστης. Ακύρωση Αίτησης Επιλέγοντας «Ακύρωση Αίτησης» εµφανίζεται στο χρήστη το µήνυµα Εικόνα 65 (40/73)

41 Πατώντας «Yes» η αίτηση παραµένει στο σύστηµα διατηρώντας τον κωδικό της µε την ένδειξη «Ακυρωθείσα» Εικόνα 66 Παραλαβή Αίτησης Επιλέγοντας «Παραλαβή Αίτησης» εµφανίζεται στο χρήστη το µήνυµα Εικόνα 67 (41/73)

42 Πατώντας «Yes» η αίτηση παίρνει αριθµό πρωτοκόλλου και ηµεροµηνία πρωτοκόλλου καθώς και την ένδειξη «Παραλαβή» Εικόνα 68 Αν ο χρήστης επιλέξει «Έναρξη Επεξεργασίας» τότε µπορεί να κάνει αλλαγές στην αποθηκευµένη αίτηση (σε ότι αφορά το λόγο που γίνεται και στον αντίστοιχο ΚΑΕΚ) και στη συνέχεια επιλέγοντας «Αποθήκευση» να αποθηκεύσει την αίτηση η οποία έχει πλέον την ένδειξη «Σε επεξεργασία». Εικόνα 69 (42/73)

43 Εκτυπώσεις Από τη στιγµή που η αίτηση είναι σε κατάσταση «Παραλαβή» ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να εκτυπώσει το πιστοποιητικό που έχει αιτηθεί ο πολίτης επιλέγοντας το κουµπί «Απόδειξη» που βρίσκεται πάνω αριστερά στην κεντρική οθόνη. Το πιστοποιητικό έχει την ακόλουθη µορφή Εικόνα 70 (43/73)

44 Εικόνα 71 Μετά την εκτύπωση του αποδεικτικού στην οθόνη η αίτηση ενηµερώνεται µε την ένδειξη «Εκτυπώθηκε Αποδεικτικό» (44/73)

45 Εικόνα 72 Επίσης επιλέγοντας ο χρήστης «Σαρωµένα» έχει τη δυνατότητα να εκτυπώσει αρχείο στο οποίο φαίνονται ο κωδικός της αίτησης, τα bar codes της αίτησης, ο κωδικός και η ηµεροµηνία πρωτοκόλλου της αίτησης. Το αρχείο είναι της ακόλουθης µορφής: Εικόνα 73 (45/73)

46 Οριστική Αίτηση Όταν ο χρήστης έχει ολοκληρώσει τις αλλαγές που θέλει να κάνει στην αίτηση µπορεί να την µετατρέψει σε οριστική επιλέγοντας το αντίστοιχο κουµπί µήνυµα: οπότε ζητείται επιβεβαίωση της ενέργειας µε το ακόλουθο Εικόνα 74 Επιλέγοντας «Yes» η αίτηση µετατρέπεται σε οριστική και δεν υπάρχει πλέον η δυνατότητα για οποιαδήποτε αλλαγή. (46/73)

47 Πιστοποιητικό για ένσταση Αίτηση για το πιστοποιητικό αυτό υποβάλλεται στην περίπτωση που ο αιτών ανήκει στην κατηγορία 3. Η αίτηση καταχωρείται στο σύστηµα σε 5 απλά βήµατα. Βήµα 1 ο Είδος Αίτησης Αρχικά ο χρήστης επιλέγει το είδος του πιστοποιητικού που θέλει να καταχωρίσει και να εξάγει από την εφαρµογή. Για την περίπτωση 3 επιλέγει «Πιστοποιητικό για ένσταση». Εικόνα 75 Στη συνέχεια επιλέγει «Επόµενο» προκειµένου να προχωρήσει στο βήµα 2 της διαδικασίας. Βήµα 2 ο Καταχώριση Κωδικών Στο βήµα αυτό ο χρήστης καλείται να καταχωρίσει τον αριθµό πρωτοκόλλου της δήλωσης που έχει ήδη υποβάλλει ο πολίτης, τον κωδικό της ένστασης που έχει υποβάλει ο πολίτης καθώς επίσης να επιλέξει το νοµό και τον ΟΤΑ στους οποίους ανήκει η ιδιοκτησία. Εικόνα 76 (47/73)

48 Όλα τα πεδία της παραπάνω οθόνης πρέπει να συµπληρωθούν υποχρεωτικά. Σε αντίθετη περίπτωση δεν είναι δυνατή η µετάβαση στο επόµενο βήµα αφού ο χρήστης ενηµερώνεται µε σχετικά προειδοποιητικά µηνύµατα. Επιλέγοντας «Επόµενο» ο χρήστης προχωράει στο 3 ο «Προηγούµενο» επιστρέφει στην προηγούµενη οθόνη. βήµα, ενώ επιλέγοντας Βήµα 3 ο Καταχώριση Φ.Π./Ν.Π. Στην οθόνη που ακολουθεί ο χρήστης απλά επιβεβαιώνει την ορθότητα των στοιχείων του προσώπου που είναι καταχωρηµένα στην εφαρµογή και εµφανίζονται σύµφωνα µε τον κωδικό εισερχοµένου που έχει επιλέξει στο προηγούµενο βήµα. εν είναι δυνατή η επεξεργασία κάποιου από τα πεδία του προσώπου σε αυτό το βήµα. Εικόνα 77 Επιλέγοντας «Επόµενο» συνεχίζουµε στο 4 ο βήµα της διαδικασίας. Βήµα 4 ο Καταχώριση ΚΑΕΚ Σε αυτό το σηµείο ο χρήστης καταχωρεί τον ΚΑΕΚ που αφορά στο ακίνητο για το οποίο γίνεται η αίτηση ή ένσταση. Εικόνα 78 (48/73)

49 Όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να επιλέξει το κουµπί «Προτεινόµενοι ΚΑΕΚ». Πατώντας αυτό µπορεί να επιλέξει κάποιον από τους Εκτεταµένους ΚΑΕΚ οι οποίοι είναι συσχετισµένοι µε τον αριθµό πρωτοκόλλου δήλωσης που έχει καταχωρηθεί στο Βήµα 2. Εικόνα 79 Η εφαρµογή παρέχει στο χρήστη τη δυνατότητα να καταχωρίσει κάποιον άλλο ΚΑΕΚ από αυτούς που προτείνονται. Η καταχώριση του εκτεταµένου ΚΑΕΚ γίνεται στα αντίστοιχα πεδία που βρίσκονται στο κάτω µέρος της οθόνης. Επιλέγοντας ο χρήστης το κουµπί «προσθήκη» ουσιαστικά επιλέγει αυτόν τον ΚΑΕΚ που έχει καταχωρίσει. Σε περίπτωση που ο χρήστης θέλει να επιλέξει κάποιον από τους προτεινόµενους ΚΑΕΚ τότε πατάει απλά το κουµπί που βρίσκεται δίπλα στον αντίστοιχο εκτεταµένο ΚΑΕΚ. Με την ίδια διαδικασία µπορεί ο χρήστης να επιλέξει και κάποιον / ους επηρεαζόµενο / ους ΚΑΕΚ. Αφού επιλεγεί ο ΚΑΕΚ ο χρήστης επιλέγει «Επόµενο» προκειµένου να συνεχίσει µε το βήµα 5. (49/73)

50 Εικόνα 80 Βήµα 5 ο Καταχώριση Στοιχείων Αίτησης / Ένστασης Ο χρήστης επιλέγει σε τι αφορά η αίτηση η οποία υποβάλλει. Οι επιλογές που δίνονται είναι 2 από τις οποίες ο χρήστης µπορεί να επιλέξει µόνο µία: 1. Σύνταξη συµβολαίου σύµφωνα µε την παρ.1 του άρθρου 5 του ν.2308/95 όπως ισχύει. 2. Συζήτηση ενώπιον δικαστηρίου σύµφωνα µε την παρ.2 του άρθρου 5 του ν.2308/95 όπως ισχύει. Εικόνα 81 Αφού ο χρήστης επιλέξει (µε απλό check στο κουτάκι) αυτό που ταιριάζει ανά περίπτωση επιλέγει «Επόµενο» οπότε εµφανίζεται το παρακάτω µήνυµα: Εικόνα 82 (50/73)

51 Επιλέγοντας «Yes» η αίτηση αποθηκεύεται προσωρινά και παίρνει κωδικό. Εικόνα 83 Σε αυτό το σηµείο ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να ακυρώσει την αίτηση που µόλις αποθήκευσε, είτε να κάνει αλλαγές και να αποθηκεύσει εκ νέου την αίτηση προσωρινά, είτε να πραγµατοποιήσει παραλαβή της αίτησης. Κάθε µία από τις παραπάνω ενέργειες γίνεται αντίστοιχα µε τα κουµπιά «Ακύρωση Αίτησης», «Προσωρινή Καταχώριση» και «Παραλαβή». Οι αλλαγές που µπορούν να γίνουν στην αίτηση σε αυτό το σηµείο αφορούν στο λόγο για τον οποίο γίνεται η αίτηση, τον εκτεταµένο ΚΑΕΚ και τους επηρεαζόµενους ΚΑΕΚ που έχει επιλέξει ο χρήστης καθώς και το πεδίο των παρατηρήσεων. (51/73)

52 Ακύρωση Αίτησης Επιλέγοντας «Ακύρωση Αίτησης» εµφανίζεται στο χρήστη το µήνυµα Εικόνα 84 Πατώντας «Yes» η αίτηση παραµένει στο σύστηµα διατηρώντας τον κωδικό της µε την ένδειξη «Ακυρωθείσα» Εικόνα 85 (52/73)

53 Παραλαβή Αίτησης Επιλέγοντας «Παραλαβή Αίτησης» εµφανίζεται στο χρήστη το µήνυµα Εικόνα 86 Πατώντας «Yes» η αίτηση παίρνει αριθµό πρωτοκόλλου και ηµεροµηνία πρωτοκόλλου καθώς και την ένδειξη «Παραλαβή» Εικόνα 87 (53/73)

54 Αν ο χρήστης επιλέξει «Έναρξη Επεξεργασίας» τότε µπορεί να κάνει αλλαγές στην αποθηκευµένη αίτηση (σε ότι αφορά το λόγο που γίνεται, στον αντίστοιχο ΚΑΕΚ και επηρεαζόµενους ΚΑΕΚ καθώς και στις παρατηρήσεις) και στη συνέχεια επιλέγοντας «Αποθήκευση» να αποθηκεύσει την αίτηση η οποία έχει πλέον την ένδειξη «Σε επεξεργασία». Εικόνα 88 (54/73)

55 Εκτυπώσεις Από τη στιγµή που η αίτηση είναι σε κατάσταση «Παραλαβή» ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να εκτυπώσει το πιστοποιητικό που έχει αιτηθεί ο πολίτης επιλέγοντας το κουµπί «Απόδειξη» που βρίσκεται πάνω αριστερά στην κεντρική οθόνη. Το πιστοποιητικό έχει την ακόλουθη µορφή Εικόνα 89 (55/73)

56 Εικόνα 90 Μετά την εκτύπωση του αποδεικτικού στην οθόνη η αίτηση ενηµερώνεται µε την ένδειξη «Εκτυπώθηκε Αποδεικτικό» (56/73)

57 Εικόνα 91 Επίσης επιλέγοντας ο χρήστης «Σαρωµένα» έχει τη δυνατότητα να εκτυπώσει αρχείο στο οποίο φαίνονται ο κωδικός της αίτησης, τα bar codes της αίτησης, ο κωδικός και η ηµεροµηνία πρωτοκόλλου της αίτησης. Το αρχείο είναι της ακόλουθης µορφής: Εικόνα 92 (57/73)

58 Οριστική Αίτηση Όταν ο χρήστης έχει ολοκληρώσει τις αλλαγές που θέλει να κάνει στην αίτηση µπορεί να την µετατρέψει σε οριστική επιλέγοντας το αντίστοιχο κουµπί µήνυµα: οπότε ζητείται επιβεβαίωση της ενέργειας µε το ακόλουθο Εικόνα 93 Επιλέγοντας «Yes» η αίτηση µετατρέπεται σε οριστική και δεν υπάρχει πλέον η δυνατότητα για οποιαδήποτε αλλαγή. Εικόνα 94 (58/73)

59 Πιστοποιητικό για µη καταχωρισµένη δήλωση στο υποθηκοφυλακείο Αίτηση για το πιστοποιητικό αυτό υποβάλλεται στην περίπτωση που ο αιτών ανήκει στην κατηγορία 5 (ο πολίτης έχει υποβάλει δήλωση στο υποθηκοφυλακείο αλλά η δήλωση αυτή δεν έχει καταχωριστεί στο σύστηµα). Η αίτηση καταχωρείται στο σύστηµα σε 5 απλά βήµατα. Βήµα 1 ο Είδος Αίτησης Αρχικά ο χρήστης επιλέγει το είδος του πιστοποιητικού που θέλει να καταχωρίσει και να εξάγει από την εφαρµογή. Για την περίπτωση 5 επιλέγει «Πιστοποιητικό για µη καταχωρισµένη δήλωση στο υποθηκοφυλακείο». Εικόνα 95 Στη συνέχεια επιλέγει «Επόµενο» προκειµένου να προχωρήσει στο βήµα 2 της διαδικασίας. Βήµα 2 ο Καταχώριση Κωδικών Στο βήµα αυτό ο χρήστης καλείται να καταχωρίσει 3 στοιχεία: το υποθηκοφυλακείο στο οποίο έχει καταθέσει τη δήλωσή του, τον αριθµό πρωτοκόλλου της αίτησης καταχώρησης πράξης, και την ηµεροµηνία πρωτοκόλλου της αίτησης καταχώρησης πράξης του. Εικόνα 96 (59/73)

60 Όλα τα πεδία της παραπάνω οθόνης πρέπει να συµπληρωθούν υποχρεωτικά. Σε αντίθετη περίπτωση δεν είναι δυνατή η µετάβαση στο επόµενο βήµα αφού ο χρήστης ενηµερώνεται µε σχετικά προειδοποιητικά µηνύµατα. Επιλέγοντας «Επόµενο» ο χρήστης προχωράει στο 3 ο «Προηγούµενο» επιστρέφει στην προηγούµενη οθόνη. βήµα, ενώ επιλέγοντας Βήµα 3 ο Καταχώριση Φ.Π./Ν.Π. Στην οθόνη που ακολουθεί ο χρήστης καλείται να συµπληρώσει τα στοιχεία του προσώπου που υποβάλει την αίτηση για το πιστοποιητικό. Εικόνα 97 Αφού συµπληρωθούν τα απαραίτητα πεδία, επιλέγουµε «Επόµενο» προκειµένου να µεταβούµε στο 4 ο βήµα της διαδικασίας. Βήµα 4 ο Καταχώριση ΚΑΕΚ Σε αυτό το σηµείο ο χρήστης καταχωρεί τον ΚΑΕΚ που αφορά στο ακίνητο για το οποίο γίνεται η αίτηση ή ένσταση. Εικόνα 98 (60/73)

61 Όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα, στην περίπτωση αυτή δεν υπάρχουν ΚΑΕΚ που προτείνονται από το σύστηµα, εποµένως ο χρήστης καταχωρεί τον ΚΑΕΚ εξαρχής και επιλέγει «Επόµενο» προκειµένου να συνεχίσει µε το βήµα 5.. Εικόνα 99 Βήµα 5 ο Καταχώριση Στοιχείων Αίτησης / Ένστασης Ο χρήστης επιλέγει σε τι αφορά η αίτηση η οποία υποβάλλει. Οι επιλογές που δίνονται είναι 2 από τις οποίες µπορεί να επιλεγεί µόνο η µία: 1. Σύνταξη συµβολαίου σύµφωνα µε την παρ.1 του άρθρου 5 του ν.2308/95 όπως ισχύει. 2. Συζήτηση ενώπιον δικαστηρίου σύµφωνα µε την παρ.2 του άρθρου 5 του ν.2308/95 όπως ισχύει. Εικόνα 100 Αφού ο χρήστης επιλέξει (µε απλό check στο κουτάκι) αυτό που ταιριάζει ανά περίπτωση επιλέγει «Επόµενο» οπότε εµφανίζεται το παρακάτω µήνυµα: (61/73)

62 Εικόνα 101 Επιλέγοντας «Yes» η αίτηση αποθηκεύεται προσωρινά και παίρνει κωδικό. Εικόνα 102 Σε αυτό το σηµείο ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να ακυρώσει την αίτηση που µόλις αποθήκευσε, είτε να κάνει αλλαγές και να αποθηκεύσει εκ νέου την αίτηση προσωρινά, είτε να πραγµατοποιήσει παραλαβή της αίτησης. Κάθε µία από τις παραπάνω ενέργειες γίνεται αντίστοιχα µε τα κουµπιά «Ακύρωση Αίτησης», «Προσωρινή Καταχώριση» και «Παραλαβή». Στην παραπάνω οθόνη ο χρήστης µπορεί να κάνει οποιαδήποτε αλλαγή θέλει. Προκειµένου να αποθηκευτούν οι αλλαγές θα πρέπει να επιλέξει. (62/73)

63 Ακύρωση Αίτησης Επιλέγοντας «Ακύρωση Αίτησης» εµφανίζεται στο χρήστη το µήνυµα Εικόνα 103 Πατώντας «Yes» η αίτηση παραµένει στο σύστηµα διατηρώντας τον κωδικό της µε την ένδειξη «Ακυρωθείσα» Εικόνα 104 (63/73)

64 Παραλαβή Αίτησης Επιλέγοντας «Παραλαβή Αίτησης» εµφανίζεται στο χρήστη το µήνυµα Εικόνα 105 Πατώντας «Yes» η αίτηση παίρνει αριθµό πρωτοκόλλου και ηµεροµηνία πρωτοκόλλου καθώς και την ένδειξη «Παραλαβή» Εικόνα 106 Αν ο χρήστης επιλέξει «Έναρξη Επεξεργασίας» τότε µπορεί να κάνει αλλαγές στην αποθηκευµένη αίτηση και στη συνέχεια επιλέγοντας «Αποθήκευση» να αποθηκεύσει την αίτηση η οποία έχει πλέον την ένδειξη «Σε επεξεργασία». (64/73)

65 Εικόνα 107 (65/73)

66 Εκτυπώσεις Από τη στιγµή που η αίτηση είναι σε κατάσταση «Παραλαβή» ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να εκτυπώσει το πιστοποιητικό που έχει αιτηθεί ο πολίτης επιλέγοντας το κουµπί «Απόδειξη» που βρίσκεται πάνω αριστερά στην κεντρική οθόνη. Το πιστοποιητικό έχει την ακόλουθη µορφή Εικόνα 108 (66/73)

67 Εικόνα 109 Μετά την εκτύπωση του αποδεικτικού στην οθόνη η αίτηση ενηµερώνεται µε την ένδειξη «Εκτυπώθηκε Αποδεικτικό» Εικόνα 110 (67/73)

68 Επίσης επιλέγοντας ο χρήστης «Σαρωµένα» έχει τη δυνατότητα να εκτυπώσει αρχείο στο οποίο φαίνονται ο κωδικός της αίτησης, τα bar codes της αίτησης, ο κωδικός και η ηµεροµηνία πρωτοκόλλου της αίτησης. Το αρχείο είναι της ακόλουθης µορφής: Εικόνα 110 (68/73)

69 Οριστική Αίτηση Όταν ο χρήστης έχει ολοκληρώσει τις αλλαγές που θέλει να κάνει στην αίτηση µπορεί να την µετατρέψει σε οριστική επιλέγοντας το αντίστοιχο κουµπί µήνυµα: οπότε ζητείται επιβεβαίωση της ενέργειας µε το ακόλουθο Εικόνα 111 Επιλέγοντας «Yes» η αίτηση µετατρέπεται σε οριστική και δεν υπάρχει πλέον η δυνατότητα για οποιαδήποτε αλλαγή. Εικόνα 112 (69/73)

70 Αναζήτηση Αιτήσεων / Ενστάσεων Ανάρτησης Προκειµένου ο χρήστης να αναζητήσει κάποια αίτηση, ένσταση, ή αίτηση χορήγησης πιστοποιητικού υποβολής δήλωσης στην εφαρµογή θα πρέπει να συµπληρώσει κάποια από τα πεδία που υπάρχουν στην οθόνη αναζήτησης που ακολουθεί. Σηµειώνεται ότι όσο περισσότερα στοιχεία συµπληρώσει ο χρήστης για την αίτηση / ένσταση που αναζητεί τόσο λιγότερα αποτελέσµατα θα επιστρέψει η αναζήτηση. Εικόνα 113 (70/73)

71 Η πρώτη παράµετρος αναζήτησης, η οποία φαίνεται στο πάνω µέρος της οθόνης, είναι η ηµεροµηνία αναζήτησης. Αν η ένδειξη «Συµπλ» είναι επιλεγµένη τότε ο χρήστης θα πρέπει να δώσει τιµή στο συγκεκριµένο πεδίο. Αν ο χρήστης δεν θέλει να αναζητήσει αίτηση / ένσταση µε βάση την ηµεροµηνία µπορεί απλά να από-επιλέξει τα αντίστοιχα πεδία. Στη συνέχεια ο χρήστης µπορεί να επιλέξει το ΝΟΜΟ / ΟΤΑ που ανήκει το ακίνητο για το οποίο έχει υποβληθεί η αίτηση / ένσταση που θέλει να αναζητήσει. Υπάρχει δυνατότητα να καταχωριστούν περισσότεροι του ενός νοµοί / οτα. Επίσης ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να αναζητήσει αιτήσεις / ενστάσεις οι οποίες είναι σε κατάσταση «προσωρινή» και δεν έχουν ΝΟΜΟ / ΟΤΑ καταχωρισµένο. Προκειµένου να συµπεριλάβει αυτές τις αιτήσεις / ενστάσεις στα αποτελέσµατα της αναζήτησης θα πρέπει να επιλέξει το checkbox Αιτήσεις χωρίς ΝΟΜΟ / ΟΤΑ. Στη συνέχεια ο χρήστης µπορεί να επιλέξει το είδος της αίτησης / ένστασης την οποία αναζητεί, αν το γνωρίζει. Αν δεν το γνωρίζει επιλέγει όλα τα είδη (όπως είναι προεπιλεγµένο). Οµοίως για την κατάσταση της αίτησης. Αν ο χρήστης γνωρίζει σε ποια κατάσταση βρίσκεται η αίτηση / ένσταση που αναζητεί επιλέγει το αντίστοιχο στοιχείο. Σε άλλη περίπτωση αφήνει όλες τις καταστάσεις επιλεγµένες προκειµένου να καλύψει όλες τις περιπτώσεις κατά την αναζήτηση. Στη συνέχεια υπάρχει η δυνατότητα αναζήτησης ανάλογα µε τον τρόπο υποβολής της αίτησης / ένστασης (µέσω γραφείου ή µέσω internet). Και σε αυτήν την περίπτωση αν ο χρήστης δεν γνωρίζει τον τρόπο υποβολής της αίτησης / ένστασης αφήνει επιλεγµένα και τα δύο αντίστοιχα check boxes. Οµοίως µε την ηµεροµηνία της αίτησης / ένστασης µπορεί να συµπληρωθεί και η ηµεροµηνία πρωτοκόλλου, αν αυτή είναι γνωστή. Η ηµεροµηνία πρωτοκόλλου είναι η ηµεροµηνία που η αίτηση / ένσταση µεταφέρθηκε στην κατάσταση «Παραλαβή». Άλλες παράµετροι οι οποίες µπορούν να συµπληρωθούν κατά την αναζήτηση, όπως φαίνεται στην παραπάνω οθόνη είναι ο Αριθµός πρωτοκόλλου αίτησης, ο κωδικός της αίτησης, ο κωδικός ακινήτου, κωδικός δήλωσης, ο ΚΑΕΚ του ακινήτου, το επώνυµο ή το ΑΦΜ του δικαιούχου. Αν ο χρήστης θέλει να πραγµατοποιήσει αναζήτηση µε βάση το ακριβές επώνυµο του πολίτη τότε επιλέγει το checkbox «Ακριβής Αναζήτηση Επωνύµου». Σε άλλη περίπτωση από-επιλέγει το συγκεκριµένο checkbox και έχει τη δυνατότητα να καταχωρίσει τα πρώτα γράµµατα του επωνύµου. Σε αυτή την περίπτωση η αναζήτηση συνήθως επιστρέφει περισσότερα αποτελέσµατα. Όταν ο χρήστης έχει συµπληρώσει τα στοιχεία που θέλει στην οθόνη αναζήτησης επιλέγει το κουµπί προκειµένου να δει τα αποτελέσµατα. Τα αποτελέσµατα της αναζήτησης είναι της µορφής που φαίνεται στην οθόνη που ακολουθεί. (71/73)

72 Εικόνα 114 Ο χρήστης επιλέγοντας «ΜΕΤΑΒΑΣΗ» στη γραµµή της αίτησης που τον ενδιαφέρει οδηγείται στην κεντρική οθόνη της αίτησης. Αναλόγως µε την κατάσταση της αίτησης ο χρήστης µπορεί να την επεξεργαστεί ή να προβεί σε εκτυπώσεις. Στη συγκεκριµένη οθόνη υπάρχει η επιλογή «Εξαγωγή σε Excel» µε την οποία ο χρήστης έχει τη δυνατότητα εξαγωγής των αποτελεσµάτων της αναζήτησης σε αρχείο excel. Επιλέγοντας το συγκεκριµένο κουµπί ο χρήστης καλείται να αποθηκεύσει το αρχείο τοπικά στον υπολογιστή του προκειµένου στη συνέχεια να το ανοίξει. Το όνοµα αρχείου που προτείνεται από την εφαρµογή είναι οι ηµεροµηνίες αναζήτησης, κάτι το οποίο µπορεί ο χρήστης να αλλάξει. Εικόνα 115 (72/73)

73 Επιλέγοντας Save εµφανίζεται το µήνυµα Εικόνα 116 Ο χρήστης επιλέγει Yes και το αρχείο αποθηκεύεται στον υπολογιστή του. (73/73)

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΘΕΑΣΗΣ ΤΕΛΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΑΡΧΙΚΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΘΕΑΣΗΣ ΤΕΛΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΑΡΧΙΚΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΘΕΑΣΗΣ ΤΕΛΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΑΡΧΙΚΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ Μάϊος 2014 Σελίδα 1 από 11 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εισαγωγή... 3 Πρόσβαση σε περιοχές που ανήκουν στα νέα προγράµµατα Κτηµατογράφησης...

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9. Οδηγίες Χρήσης

Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9. Οδηγίες Χρήσης Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9 Οδηγίες Χρήσης Πίνακας Περιεχομένων 1. Αρχική οθόνη... 3 2. Αρχική Οθόνη Πιστοποιημένου Χρήστη... 4 2.1. Οριστικοποίηση της Περιουσιακής Εικόνας... 5 2.2. Καρτέλες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ. Οδηγός Χρήσης Υποβολής Δήλωσης N. 2308/95 μέσω Διαδικτύου

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ. Οδηγός Χρήσης Υποβολής Δήλωσης N. 2308/95 μέσω Διαδικτύου Οδηγός Χρήσης Υποβολής Δήλωσης N. 2308/95 μέσω Διαδικτύου 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εισαγωγή... 1 Σύνδεση στην εφαρμογή... 2 Εγγραφή Νέου Χρήστη... 3 Σύνδεση Χρήστη... 9 Επεξεργασία προφίλ... 10 Έξοδος... 11 Κεντρική

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΗΟΛΟΓΗΣΗΣ ΠΛΟΙΩΝ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΗΟΛΟΓΗΣΗΣ ΠΛΟΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΗΟΛΟΓΗΣΗΣ ΠΛΟΙΩΝ «Ηλεκτρονική Υποβολή & Παρακολούθηση της Ενοποιημένης Αίτησης σχετικά με τη Νηολόγηση Πλοίου στην Ελληνική Σημαία

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Χρήσης Εφαρμογής Ανάρτησης μέσω Διαδικτύου. (Έκδοση: 9.0)

Οδηγός Χρήσης Εφαρμογής Ανάρτησης μέσω Διαδικτύου. (Έκδοση: 9.0) Οδηγός Χρήσης Εφαρμογής Ανάρτησης μέσω Διαδικτύου (Έκδοση: 9.0) Δεκέμβριος 2016 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εισαγωγή... 3 Συμβατότητα Browser για τη χρήση της Εφαρμογής... 3 Α. Είσοδος με κωδικούς TaxisNet... 9 Β. Είσοδος

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Χρήσης Εφαρµογής Ανάρτησης µέσω ιαδικτύου. (Έκδοση: 9.0)

Οδηγός Χρήσης Εφαρµογής Ανάρτησης µέσω ιαδικτύου. (Έκδοση: 9.0) Οδηγός Χρήσης Εφαρµογής Ανάρτησης µέσω ιαδικτύου (Έκδοση: 9.0) Αύγουστος 2013 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εισαγωγή... 3 Στοιχεία Χρήστη... 6 Στοιχεία Ανάρτησης... 8 Αιτήσεις ιόρθωσης...11 Αιτήσεις ιόρθωσης Προσωπικών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ.

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1) Είσοδος στην εφαρμογή 2) Δημιουργία Περιόδου Υποβολής 2.α) Ακύρωση Περιόδου Υποβολής 3) Μέθοδος Υποβολής: Συμπλήρωση Φόρμας 3.α) Συμπλήρωση

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Χρήσης Υποβολής ήλωσης µέσω ιαδικτύου

Οδηγός Χρήσης Υποβολής ήλωσης µέσω ιαδικτύου Οδηγός Χρήσης Υποβολής ήλωσης µέσω ιαδικτύου Ιούνιος 2008 (1/29) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εισαγωγή...3 Εγγραφή Νέου Χρήστη...5 Σύνδεση Χρήστη...7 Στοιχεία ικαιούχου...8 Υποβολή ήλωσης...13 Προσθήκη Ακινήτου... 14 Προσθήκη

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Οδηγός Χρήσης Εφαρμογής Γραφείων Πρακτικής Άσκησης Αφού πιστοποιηθεί ο λογαριασμός που δημιουργήσατε στο πρόγραμμα «Άτλας» ως Γραφείο Πρακτικής,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΟΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΓΡΟΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ. Μέτρο 2.2.1

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΟΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΓΡΟΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ. Μέτρο 2.2.1 On line ΔΗΛΩΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ Μέτρο 2.2.1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2017 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1 ΓΕΝΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ... 3 1.1 Υποχρεωτικά Πεδία... 3 1.2 Βοηθητική Λίστα Τιμών (drop down list)... 3 1.3 Αναζήτηση... 3 1.3.1

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Οδηγός Χρήσης Εφαρμογής Γραφείων Πρακτικής Άσκησης Αφού πιστοποιηθεί ο λογαριασμός που δημιουργήσατε στο πρόγραμμα «Άτλας» ως Γραφείο Πρακτικής,

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ FRONTOFFICE

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ FRONTOFFICE ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ FRONTOFFICE Ανοίγουμε την εφαρμογή των ενεργών τίτλων της ΕΚΧΑ. Επιλέγουμε Παραλαβή Δήλωσης από το μενού Γραφείο Κτηματογράφησης. Στο μήνυμα που εμφανίζεται επιλέγουμε YES Πληκτρολογούμε

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης. για ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ

Εγχειρίδιο Χρήσης. για ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ Εγχειρίδιο Χρήσης για ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ «ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΡΓΟΥ/ΜΕΛΕΤΗΣ/ΣΥΝΑΦΟΥΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ - Ανοικτές διαδικασίες με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή» Έκδοση

Διαβάστε περισσότερα

Υπολογισμός και αποστολή Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης

Υπολογισμός και αποστολή Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης Υπολογισμός και αποστολή Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της Διαδικασίας υπολογισμού και αυτόματης υποβολής της Αναλυτικής Περιοδικής

Διαβάστε περισσότερα

Αρχικά, μεταβαίνετε στην ομώνυμη επιλογή της Καρτέλας ΦΟΡΕΙΣ. Επιλέγοντας Βιβλιοθήκη Μονάδας εμφανίζεται η παρακάτω εικόνα «Λίστα βιβλίων».

Αρχικά, μεταβαίνετε στην ομώνυμη επιλογή της Καρτέλας ΦΟΡΕΙΣ. Επιλέγοντας Βιβλιοθήκη Μονάδας εμφανίζεται η παρακάτω εικόνα «Λίστα βιβλίων». Η λειτουργικότητα δίνει τη δυνατότητα καταγραφής, εμφάνισης και διαχείρισης των βιβλίων που διατηρείτε στη σχολική σας μονάδα καθώς και τον τρόπο απόκτησης αυτών. Αρχικά, μεταβαίνετε στην ομώνυμη επιλογή

Διαβάστε περισσότερα

Υποβολή Αναλώσιµων Υλικών ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ. Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες. Υποβολή Αναλώσιμων Υλικών. Σελίδα 1

Υποβολή Αναλώσιµων Υλικών ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ. Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες. Υποβολή Αναλώσιμων Υλικών. Σελίδα 1 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Υποβολή Αναλώσιµων Υλικών Σελίδα 1 Πίνακας περιεχομένων 1.1 Συμβατότητα Browser... 3 1.2 Διεύθυνση πρόσβασης... 3 2 Υποβολή Αναλώσιμων Υλικών... 4 2.1 Σύνδεση με

Διαβάστε περισσότερα

«Οδηγίες χρήσης εφαρμογής Ενιαίου Συστήματος Πληρωμών»

«Οδηγίες χρήσης εφαρμογής Ενιαίου Συστήματος Πληρωμών» «Οδηγίες χρήσης εφαρμογής Ενιαίου Συστήματος Πληρωμών» έκδοση v.1.2, 10/09/2014 Περιεχόμενα Είσοδος... 3 Οικονομικά Υπεύθυνος... 4 Αρχική Οθόνη... 4 Διαχείριση Χρηστών... 4 Αναζήτηση Χρήστη... 4 Δημιουργία

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρμογής Συστήματος Διαχείρισης Λογισμικού

Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρμογής Συστήματος Διαχείρισης Λογισμικού Πανεπιστήμιο Αιγαίου Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρμογής Συστήματος Διαχείρισης Λογισμικού Έκδοση 1.2 Περιεχόμενα 1. Είσοδος και Έξοδος από το Σύστημα... 3 2. Βοήθεια... 3 3. Αλλαγή Συνθηματικού... 3 4. Διαχείριση

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9

Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9 Οδηγίες Χρήσης Δεκέμβριος 2011 [1] Πίνακας Περιεχομένων 1. Αρχική Οθόνη...

Διαβάστε περισσότερα

Διαδικτυακό Περιβάλλον Διαχείρισης Ασκήσεων Προγραμματισμού

Διαδικτυακό Περιβάλλον Διαχείρισης Ασκήσεων Προγραμματισμού ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ Διπλωματική Εργασία με θέμα: Διαδικτυακό Περιβάλλον Διαχείρισης Ασκήσεων Προγραμματισμού Καραγιάννης Ιωάννης Α.Μ.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε. Οδηγίες Λειτουργίας Πληροφοριακού Συστήματος ηλεκτρονικής διαχείρισης Αιτημάτων. v1.3 (23/11/2014)

ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε. Οδηγίες Λειτουργίας Πληροφοριακού Συστήματος ηλεκτρονικής διαχείρισης Αιτημάτων. v1.3 (23/11/2014) ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε. ΕΡΓΟ: «ΑΝΑΛΥΣΗ, ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ, ΑΝΑΠΤΥΞΗ - ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΧΟΛΕΙΩΝ» Οδηγίες

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες για την Ηλεκτρονική Υποβολή των Δηλώσεων Φορολογικής

Οδηγίες για την Ηλεκτρονική Υποβολή των Δηλώσεων Φορολογικής Οδηγίες για την Ηλεκτρονική Υποβολή των Δηλώσεων Φορολογικής Απαλλαγής Γενικά Οι Δηλώσεις Φορολογικής Απαλλαγής του Ν.3299/2004 συμπληρώνονται Ηλεκτρονικά στο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Κρατικών

Διαβάστε περισσότερα

Απλά, γρήγορα, σωστά ΒΑΣΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Απλά, γρήγορα, σωστά ΒΑΣΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΒΑΣΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ 26-2-2010 Κεντρική σελίδα επιλογής εταιρείας και προϊόντων Εµφάνιση λίστας µε αποθηκευµένες αιτήσεις ή προσφορές Αλλαγή του username και password και άλλων στοιχείων Είσοδος

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Εγγραφής και Χρήσης Εφαρμογής. Διαχειριστής Ιδρύματος

Οδηγός Εγγραφής και Χρήσης Εφαρμογής. Διαχειριστής Ιδρύματος Οδηγός Εγγραφής και Χρήσης Εφαρμογής Διαχειριστής Ιδρύματος 1 Δημιουργία λογαριασμού και Είσοδος στο σύστημα Για να εγγραφείτε στο Πληροφοριακό Σύστημα «Απέλλα» ως Διαχειριστής Ιδρύματος θα πρέπει να δημιουργήσετε

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Συστήµατος ιαχείρισης Αιτήσεων Υποψηφίων Συνεργατών ΑΤΕΙ Καλαµάτας

Εγχειρίδιο Χρήσης Συστήµατος ιαχείρισης Αιτήσεων Υποψηφίων Συνεργατών ΑΤΕΙ Καλαµάτας ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ 1. Εγγραφή Χρήστη Για να µπορείτε να υποβάλλεται αιτήσεις προς τα Τµήµατα του ΤΕΙ θα πρέπει προηγουµένως να έχετε εγγραφεί στο σύστηµα έτσι ώστε να έχετε πρόσβαση στις υπηρεσίες που σας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ... 2 1.Γενικές παρατηρήσεις... 4 1.2 Είσοδος στην εφαρμογή... 5 2. Πίνακας αναφορών... 5 2.1 Περιγραφή του πίνακα αναφορών... 6 2.2 Ταξινόμηση...

Διαβάστε περισσότερα

ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε. Οδηγίες χρήσης Τελικού Χρήστη (Σ.Μ.) του Πληροφοριακού Συστήματος ηλεκτρονικής διαχείρισης Αιτημάτων. v1.

ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε. Οδηγίες χρήσης Τελικού Χρήστη (Σ.Μ.) του Πληροφοριακού Συστήματος ηλεκτρονικής διαχείρισης Αιτημάτων. v1. ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε. ΕΡΓΟ: «ΑΝΑΛΥΣΗ, ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ, ΑΝΑΠΤΥΞΗ - ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΧΟΛΕΙΩΝ» Οδηγίες

Διαβάστε περισσότερα

Είσοδος. Καλωσορίσατε στο Ενιαίο Σύστημα Πληρωμών Δαπανών Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών.

Είσοδος. Καλωσορίσατε στο Ενιαίο Σύστημα Πληρωμών Δαπανών Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών. «Οδηγίες χρήσης εφαρμογής Ενιαίου Συστήματος Πληρωμών» έκδοση v.1.2, 10/09/2014 Περιεχόμενα Είσοδος... 3 Οικονομικά Υπεύθυνος... 4 Αρχική Οθόνη... 4 Διαχείριση Χρηστών... 4 Αναζήτηση Χρήστη... 4 Δημιουργία

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης. για ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ

Εγχειρίδιο Χρήσης. για ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ Εγχειρίδιο Χρήσης για ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ «ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΡΓΟΥ/ΜΕΛΕΤΗΣ/ΣΥΝΑΦΟΥΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ - Ανοικτές διαδικασίες με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή» Έκδοση

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ

Ο ΗΓΙΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ 1 Περιεχόµενα 1. ΓΕΝΙΚΑ... 3 2. Εγγραφή στο Πληροφοριακό Σύστηµα... 3 3. Είσοδος στο σύστηµα... 5 4. Υποβολή πρότασης... 6 5. Ολοκλήρωση ηλεκτρονικής υποβολής... 10 6. On

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήστη Φάση 2: Αρχική Καταχώρηση Συµβάσεων

Εγχειρίδιο Χρήστη Φάση 2: Αρχική Καταχώρηση Συµβάσεων ΦΟΡΕΑΣ: ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΙΑΡΚΟΥΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΕΡΓΟ: «Υλοποίηση Πληροφοριακού συστήµατος για την Υποστήριξη του Έργου ιαχείρισης των ηµοσίων Ι.Ε.Κ.» Εγχειρίδιο Χρήστη Φάση 2: Αρχική Καταχώρηση Συµβάσεων

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Φορέα Πιστοποίησης

Εγχειρίδιο Χρήσης Φορέα Πιστοποίησης Εγχειρίδιο Χρήσης Φορέα Πιστοποίησης ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ Για την είσοδο στην εφαρμογή απαιτείται, 1. Πλοηγός ιστοσελίδων (Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome, Netscape Navigator), 2. Όνομα

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ Εγχειρίδιο Εφαρµογής Γραµµατειών Περιεχόμενα Πίνακας Εικόνων...3 1. Είσοδος στο σύστημα...5 2. Στοιχεία Γραμματείας...9 3. Μεταπτυχιακά Προγράμματα...

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ Μ.Ο.Δ..ΜΟΝΑΔΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Α.Ε. 1 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. Εγγραφή στο σύστημα...3

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σύστημα μέσω της ιστοσελίδας του Οργανισμού

Πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σύστημα μέσω της ιστοσελίδας του Οργανισμού Πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σύστημα μέσω της ιστοσελίδας του Οργανισμού 1. Ο ενδιαφερόμενος επιλέγει την επίσημη ιστοσελίδα του Ε.Ο.Φ. (http://www.eof.gr) μέσω του διαθέσιμου προγράμματος πλοήγησης, του υπολογιστή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΥΛΗ ΕΚΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΓΓΥΗΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΟΛΩΝ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΥΛΗ ΕΚΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΓΓΥΗΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΟΛΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΥΛΗ ΕΚΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΓΓΥΗΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΟΛΩΝ ΤΑΜΕΙΟ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ Ν.Π.Ι.Δ. Π.Π. Γερμανού 3-5, T.K. 105 61 Αθήνα T: 210 3740551 2 F: 210 3740508

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Ηλεκτρονικής Υποβολής Προτάσεων

Οδηγίες Ηλεκτρονικής Υποβολής Προτάσεων ΥΠΟΥΡΓΕΊΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ /ΝΣΗ ΜΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ» 2007 2013 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΝΕΩΝ» «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 2010

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 2010 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 2010 Μ.Ο.Δ..ΜΟΝΑΔΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Α.Ε. 1 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. Εγγραφή στο σύστημα...3 2.

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός καταχώρισης σχεδίου δράσης σχολείου στην Ηλεκτρονική Πύλη Επαγγελματικής Μάθησης

Οδηγός καταχώρισης σχεδίου δράσης σχολείου στην Ηλεκτρονική Πύλη Επαγγελματικής Μάθησης Οδηγός καταχώρισης σχεδίου δράσης σχολείου στην Ηλεκτρονική Πύλη Επαγγελματικής Μάθησης http://epaggelmatikimathisi.pi.ac.cy Για την καταχώριση στοιχείων στην Ηλεκτρονική Πύλη Επαγγελματικής Μάθησης ακολουθούνται

Διαβάστε περισσότερα

Εύδοξος - Δήλωση Συγγραμμάτων

Εύδοξος - Δήλωση Συγγραμμάτων Εύδοξος - Δήλωση Συγγραμμάτων Το πρόγραμμα «Εύδοξος» αφορά στη διανομή Συγγραμμάτων των Τεχνολογικών και Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων της Επικράτειας. Στόχος του Πληροφοριακού Συστήματος (ΠΣ) της Δράσης είναι

Διαβάστε περισσότερα

«ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ» (Ε.Σ.Η.Δ.Π.) ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

«ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ» (Ε.Σ.Η.Δ.Π.) ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ «ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ» (Ε.Σ.Η.Δ.Π.) ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ Έκδοση: 01.00 22/11/2013 Πίνακας Περιεχομένων Πίνακας Περιεχομένων... 2 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Διαγωνισμός... 3 1.1 Έναρξη

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ Εγχειρίδιο Εφαρμογής Φοιτητών Πίνακας Εικόνων Εικόνα 1.1. Εκκίνηση της διαδικασία εγγραφής...5 Εικόνα 1.2. Σελίδα εγγραφής...6 Εικόνα 1.3. Είσοδος

Διαβάστε περισσότερα

1. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΕΓΓΥΗΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΟΛΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

1. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΕΓΓΥΗΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΟΛΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 1. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΕΓΓΥΗΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΟΛΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 1.1 Τρόπος σύνδεσης μέσω site ΤΜΕΔΕ Στο εικονίδιο ΤΜΕΔΕ e-εγγυητικές πατώντας το κουμπί «άνοιγμα της εφαρμογής, μας ανοίγει

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΩΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΠΡΑΞΕΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΔΗΛΩΣΗΣ ΔΑΠΑΝΩΝ (ΕΕΣ)

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΩΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΠΡΑΞΕΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΔΗΛΩΣΗΣ ΔΑΠΑΝΩΝ (ΕΕΣ) ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο.Π.Σ. Υλοποίηση του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (Ο.Π.Σ.) σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Προγραμματικής Περιόδου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΗΡΙΩΝ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΗΡΙΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΗΡΙΩΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1.Γενικές παρατηρήσεις... 3 1.2 Είσοδος στην εφαρμογή... 4 2. Πίνακας αναφορών... 5 2.1 Περιγραφή του πίνακα αναφορών... 6 2.3 Ταξινόμηση... 6 3. Προσθήκη/επεξεργασία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΥΛΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗΣ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΥΛΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗΣ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΥΛΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗΣ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΑΜΕΙΟ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ Ν.Π.Ι.Δ. Π.Π. Γερμανού 3-5, T.K. 105 61 Αθήνα T: 210 3740551 2 F: 210

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΚΔΟΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΑΓΑΜΙΑΣ ΑΔΕΙΑΣ ΓΑΜΟΥ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΚΔΟΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΑΓΑΜΙΑΣ ΑΔΕΙΑΣ ΓΑΜΟΥ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΚΔΟΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΑΓΑΜΙΑΣ ΑΔΕΙΑΣ ΓΑΜΟΥ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ Σελίδα 1 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Πίνακας περιεχομένων ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ... 2 ΝΕΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ... 3

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ Εισαγωγή γνωματεύσεων διαβητικών υλικών στο internet (eδαπυ) 1. Εισάγουμε τον κωδικό χρήστη και το συνθηματικό για να εισέλθουμε στην εφαρμογή https://apps.ika.gr/econsummedsuppl/faces/login.xhtml.

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΙΣΟΖΥΓΙΩΝ ΚΡΕΑΤΟΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΙΣΟΖΥΓΙΩΝ ΚΡΕΑΤΟΣ 1. Γενικά ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΙΣΟΖΥΓΙΩΝ ΚΡΕΑΤΟΣ Η ηλεκτρονική υποβολή των ισοζυγίων κρέατος πραγματοποιείται μέσα από το λογισμικό Άρτεμις του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού

Διαβάστε περισσότερα

Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΙΑΙΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΘΥΡΙΔΑ. Εγχειρίδιο Χρήσης

Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΙΑΙΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΘΥΡΙΔΑ. Εγχειρίδιο Χρήσης Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΙΑΙΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΘΥΡΙΔΑ Εγχειρίδιο Χρήσης Έκδοση: 1.0 Ημερομηνία: 20/03/2019 Έκδοση 1.0 Εγχειρίδιο χρήσης Εθνικής Ενιαίας Ναυτιλιακής Θυρίδας Σελ. 1 Πίνακας Περιεχομένων

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης Εφαρµογής Καταχώρησης Αποδείξεων µε απλά βήµατα

Οδηγίες Χρήσης Εφαρµογής Καταχώρησης Αποδείξεων µε απλά βήµατα Οδηγίες Χρήσης Εφαρµογής Καταχώρησης Αποδείξεων µε απλά βήµατα Βήµα 1 Έναρξη Λειτουργίας Εφαρµογής Μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης έχει την δυνατότητα ο χρήστης µέσα από ένα ευέλικτο υποσύστηµα να

Διαβάστε περισσότερα

CARDISOFT. User Guide. ClassWeb VERSION 1.1. [February] [2007] Cardisoft Ανώνυµη Εταιρία Παραγωγής Λογισµικού

CARDISOFT. User Guide. ClassWeb VERSION 1.1. [February] [2007] Cardisoft Ανώνυµη Εταιρία Παραγωγής Λογισµικού Cardisoft Ανώνυµη Εταιρία Παραγωγής Λογισµικού Μοναστηρίου 60, 54627 Θεσσαλονίκη, Τηλ 2310 567840, Fax 2310 514220, www.cardisoft.gr CARDISOFT User Guide ClassWeb VERSION 1.1 [February] [2007] Greece Monastiriou

Διαβάστε περισσότερα

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. «Υλοποίηση εφαρμογής λογιστικών και στατιστικών δεδομένων μιας επιχείρησης Δ.Ε.Υ.Α.» Αρ. Μητρώου:

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. «Υλοποίηση εφαρμογής λογιστικών και στατιστικών δεδομένων μιας επιχείρησης Δ.Ε.Υ.Α.» Αρ. Μητρώου: ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «Υλοποίηση εφαρμογής λογιστικών και στατιστικών δεδομένων μιας επιχείρησης Δ.Ε.Υ.Α.» Της φοιτήτριας Νεστοροπούλου Μαρίας Επιβλέπων καθηγητής Γιακουστίδης Κωνσταντίνος Αρ. Μητρώου: 052922

Διαβάστε περισσότερα

Συνεργείο Αυτοκινήτων

Συνεργείο Αυτοκινήτων Συνεργείο Αυτοκινήτων v2.102, Οκτώβριος 2015 Σύντοµες οδηγίες χρήσης Εισαγωγή Το πρόγραµµα Συνεργείο Αυτοκινήτων έχει σκοπό τη διαχείριση και παρακολούθηση του πελατολογίου, των αυτοκινήτων και των εργασιών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.. Κοινών Επιχειρήσεων

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.. Κοινών Επιχειρήσεων ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.. Κοινών Επιχειρήσεων ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΗΛΩΣΕΩΝ Α. Π.. ΚΟΙΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ 3 Οδηγός Εισόδου στην Ηλεκτρονική Υποβολή ΑΠ 5 ιαχείριση Ηλεκτρονικών

Διαβάστε περισσότερα

Pylon Entry. Πόροι. Στη διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή Αναζήτηση Πόρων

Pylon Entry. Πόροι. Στη διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή Αναζήτηση Πόρων Pylon Entry Πόροι Στη διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή Αναζήτηση Πόρων Περιεχόμενα Δημιουργία Νέου Πόρου... 3 Καρτέλα Βασικά Στοιχεία... 4 Καρτέλα Βασικά Στοιχεία... 4 Καρτέλα

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Συμπλήρωσης της Έκθεσης Ολοκλήρωσης

Οδηγίες Συμπλήρωσης της Έκθεσης Ολοκλήρωσης -0 Οδηγίες Συμπλήρωσης της Έκθεσης Ολοκλήρωσης H διαδικασία συνοπτικά Κάθε επιχείρηση της οποίας η πρόταση βρίσκεται σε κατάσταση «Σε υλοποίηση», έχει το δικαίωμα να υποβάλει ηλεκτρονικά Έκθεση ολοκλήρωσης.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ.

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1) Είσοδος στην εφαρμογή 2) Δημιουργία Περιόδου Υποβολής 2.α) Ακύρωση Περιόδου Υποβολής 2.β) Αντιγραφή από προηγούμενη περίοδο 3) Μέθοδος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΜΥΦ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥ. Ημερομηνία 14 Ιανουαρίου 2014 Έκδοση 1.1

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΜΥΦ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥ. Ημερομηνία 14 Ιανουαρίου 2014 Έκδοση 1.1 2014 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥ Είδος Εγγράφου Εγχειρίδιο Χρήσης ΜΥΦ Ημερομηνία 14 Ιανουαρίου 2014 Έκδοση 1.1 Περιεχόμενα 1.0 Αυθεντικοποίηση χρηστών... 4 2.0 Αρχική Οθόνη... 6 1.1 Αλλαγή...

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ.

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1) Είσοδος στην εφαρμογή 2) Δημιουργία Περιόδου Υποβολής 2.α) Ακύρωση Περιόδου Υποβολής 2.β) Αντιγραφή από προηγούμενη περίοδο 3) Μέθοδος

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Οδηγός Χρήσης Εφαρμογής Φορέων Υποδοχής Πρακτικής Άσκησης Αφού πιστοποιηθεί ο λογαριασμός που δημιουργήσατε στο πρόγραμμα «Άτλας» ως Φορέας

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΩΝ ΕΡΓΩΝ Ι ΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΚΤΠ Α.Ε.

Ο ΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΩΝ ΕΡΓΩΝ Ι ΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΚΤΠ Α.Ε. Ο ΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΩΝ ΕΡΓΩΝ Ι ΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΚΤΠ Α.Ε. ΒΗΜΑ 1: ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ Η Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής στο Μητρώο Αξιολογητών

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Προσωποποιημένων Υπηρεσιών Γ.Ε.ΜΗ. (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ)

Εγχειρίδιο Χρήσης Προσωποποιημένων Υπηρεσιών Γ.Ε.ΜΗ. (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ) Εγχειρίδιο Χρήσης Προσωποποιημένων Υπηρεσιών Γ.Ε.ΜΗ. (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ) Έκδοση 2 - ΙΟΥΝΙΟΣ 2014 1 Πίνακας περιεχομένων Εισαγωγή... 3 1. Είσοδος στο σύστημα... 3 2. Αρχική Οθόνη Επιχείρησης... 4 2 Τα έγγραφά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ 2014-2020 ΕΝΟΤΗΤΑ «ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΕΙΣ ΦΟΡΕΑ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΕΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ (ΦΕΔ)» 1η Έκδοση: 2016 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ...

Διαβάστε περισσότερα

Αναλυτικά Φύλλα Μισθοδοσίας

Αναλυτικά Φύλλα Μισθοδοσίας Αναλυτικά Φύλλα Μισθοδοσίας Εγχειρίδιο Χρήσης ΚΕΠΥΕΣ 1 Περιεχόμενα ` ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ... 3 ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ... 3 ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΝΑΛΥΤΙΚΩΝ ΦΥΛΛΩΝ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ... 8 ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΤΗΣΕΙΣ... 12 Αλλαγή Email...

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης για την εφαρμογή «Αναλυτική Καταγραφή Δικαιούχων Παραγωγών για τα Ειδικά Μέτρα Στήριξης στα Μικρά Νησιά Αιγαίου Πελάγους»

Εγχειρίδιο Χρήσης για την εφαρμογή «Αναλυτική Καταγραφή Δικαιούχων Παραγωγών για τα Ειδικά Μέτρα Στήριξης στα Μικρά Νησιά Αιγαίου Πελάγους» Εγχειρίδιο Χρήσης για την εφαρμογή «Αναλυτική Καταγραφή Δικαιούχων Παραγωγών για τα Ειδικά Μέτρα Στήριξης στα Μικρά Νησιά Αιγαίου Πελάγους» Για την είσοδο στην εφαρμογή απαιτείται, 1. Πλοηγός ιστοσελίδων

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου

Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου Bee Group Α.Ε. [Type the company name] [Pick the date] Εγχειρίδιο λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Αρχική Σελίδα... 3 2. Δημιουργία Λογαριασμού... 3 3.

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Χρήσης Εφαρµογής Υποβολής Επεξεργασίας ήλωσης από τον Ανάδοχο των Μελετών Κτηµατογράφησης

Οδηγός Χρήσης Εφαρµογής Υποβολής Επεξεργασίας ήλωσης από τον Ανάδοχο των Μελετών Κτηµατογράφησης Οδηγός Χρήσης Εφαρµογής Υποβολής Επεξεργασίας ήλωσης από τον Ανάδοχο των Μελετών Κτηµατογράφησης Μάρτιος 2018 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εισαγωγή... 4 Παραλαβή ήλωσης στο Γραφείο Κτηµατογράφησης... 4 Επεξεργασία δήλωσης

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΘeN - ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΝ

ΠΟΘeN - ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΝ ΠΟΘeN - ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΝ Η σύνδεση σας στο σύστημα επιτυγχάνεται με τη χρήση των ενεργών προσωπικών TAXISnet κωδικών σας στη διεύθυνση https://www.pothen.gr/pothen-back/sub1-public.

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Υποβολής Αίτησης Φυσικών Προσώπων Μπορείτε να έχετε πρόσβαση για την υποβολή της αίτησης στην ακόλουθη διεύθυνση.

Εγχειρίδιο Υποβολής Αίτησης Φυσικών Προσώπων Μπορείτε να έχετε πρόσβαση για την υποβολή της αίτησης στην ακόλουθη διεύθυνση. Εγχειρίδιο Υποβολής Αίτησης Φυσικών Προσώπων Μπορείτε να έχετε πρόσβαση για την υποβολή της αίτησης στην ακόλουθη διεύθυνση. http://agroadvisors.elgo.gr Μόλις μεταβείτε στη διεύθυνση αυτή, εμφανίζεται

Διαβάστε περισσότερα

Απλά, γρήγορα, σωστά ΒΑΣΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Απλά, γρήγορα, σωστά ΒΑΣΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΒΑΣΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ 10-12-2009 Κεντρική σελίδα επιλογής εταιρείας και προϊόντων Εµφάνιση λίστας µε αποθηκευµένες αιτήσεις ή προσφορές Αλλαγή του username και password και άλλων στοιχείων Είσοδος

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Ηλεκτρονικής Αίτησης

Οδηγός Ηλεκτρονικής Αίτησης Οδηγός Ηλεκτρονικής Αίτησης Στο εγχειρίδιο αυτό περιλαμβάνονται οδηγίες ηλεκτρονικής αίτησης υποψηφίου, για την διαδικασία πρόσληψης επικουρικού προσωπικού πλην ιατρών. Version 4 12/07/2018 1. Περιεχόμενα

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονική Υπηρεσία Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Συγγραμμάτων και Λοιπών Βοηθημάτων Οδηγίες Χρήσης Εφαρμογής Σημείου Διανομής

Ηλεκτρονική Υπηρεσία Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Συγγραμμάτων και Λοιπών Βοηθημάτων Οδηγίες Χρήσης Εφαρμογής Σημείου Διανομής Ηλεκτρονική Υπηρεσία Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Συγγραμμάτων και Λοιπών Βοηθημάτων Οδηγίες Χρήσης Εφαρμογής Σημείου Διανομής 1. Είσοδος στην Εφαρμογή Σημείου Διανομής Αποσύνδεση Ο χρήστης μεταβαίνει στην

Διαβάστε περισσότερα

ΑΕΕ ONLINE 2012 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

ΑΕΕ ONLINE 2012 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΑΕΕ ONLINE 2012 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ONLINE ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ 2012... 3 1. Διαδικασία Εγγραφής και Πρόσβασης... 3 1.1 Διαδικασία απόκτησης κωδικού πρόσβασης... 3 1.2 Διαδικασία υποβολής

Διαβάστε περισσότερα

3. ΟΠΣ/ ΚΠΣ ΚΠ : Προγραμματισμός

3. ΟΠΣ/ ΚΠΣ ΚΠ : Προγραμματισμός 3. ΟΠΣ/ ΚΠΣ ΚΠ : Προγραμματισμός 3.1. Διαχείριση Δομής ΚΠΣ 3.1.1 Ορισμός ΚΠΣ Προκειμένου να ορίσουμε ένα ΚΠΣ ακολουθούμε την εξής διαδικασία: Αρχικά από το μενού Προγραμματισμός επιλέγουμε Διαχείριση ΚΠΣ

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα Πρακτικής Άσκησης Εγχειρίδιο χρήσης Επιστημονικά Υπευθύνου

Σύστημα Πρακτικής Άσκησης Εγχειρίδιο χρήσης Επιστημονικά Υπευθύνου Σύστημα Πρακτικής Άσκησης Εγχειρίδιο χρήσης Επιστημονικά Υπευθύνου Σύντομη περιγραφή και σειρά εικόνων για την χρήση του Πληροφοριακού Συστήματος της Πρακτικής Άσκησης από τους/τις Επιστημονικά Υπευθύνους

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης εκµάθησης

Οδηγός γρήγορης εκµάθησης Οδηγός γρήγορης εκµάθησης -1- -2- Το B-symbolaio σε βήµατα Α. ηµιουργία καρτέλας νέου Πελάτη Β. ηµιουργία καρτέλας Συµβολαίου Γ. ηµιουργία Κειµένου Συµβολαίου από Υποδείγµατα. ηµιουργία Κειµένου Συµβολαίου

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης Εφαρμογής Βελτίωσης Περιεχομένου δήλωσης Ε9

Οδηγίες Χρήσης Εφαρμογής Βελτίωσης Περιεχομένου δήλωσης Ε9 Οδηγίες Χρήσης Εφαρμογής Βελτίωσης Περιεχομένου δήλωσης Ε9 1. Οθόνη εισόδου στην εφαρμογή βελτίωσης περιεχομένου Δηλώσεων Ε9 Για την είσοδο στην εφαρμογή απαιτείται να συμπληρωθούν (Εικόνα 1): Ο Α.Φ.Μ.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΘeΝ - ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΝ

ΠΟΘeΝ - ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΝ ΠΟΘeΝ - ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΝ Η σύνδεση σας στο σύστημα επιτυγχάνεται με τη χρήση των ενεργών προσωπικών TAXISnet κωδικών σας στη διεύθυνση https://www.pothen.gr/pothen-back/sub1-public.

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ ΟδηγόςΧρήσης Εφαρμογής Φορέων Υποδοχής Πρακτικής Άσκησης Αφού πιστοποιηθεί ο λογαριασμός που δημιουργήσατε στο πρόγραμμα «Άτλας» ως Φορέας

Διαβάστε περισσότερα

«Σύστημα ΔΕΠ» ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Έκδοση 1.1

«Σύστημα ΔΕΠ» ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Έκδοση 1.1 «Σύστημα ΔΕΠ» ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Έκδοση 1.1 Πίνακας περιεχομένων 1. Λειτουργικότητα Υποψήφιου μέλους ΔΕΠ... 3 1.1. Δημιουργία Χρήστη Υποψήφιου μέλους ΔΕΠ... 3 1.2. Εισαγωγή Προσωπικών σας Στοιχείων στο Σύστημα

Διαβάστε περισσότερα

Field Service Management ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

Field Service Management ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Field Service Management ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΕΝΟΥ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ... 4 2. ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΜΕΝΟΥ ΚΑΡΤΕΛΑΣ... 5 3. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΕΛΑΤΗ... 6 4. ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΗ... 6 5. ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ/ΔΙΑΓΡΑΦΗ

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σύστημα μέσω της Διαδικτυακής Πύλης του Οργανισμού ΠΡΟΣΟΧΗ: Εφαρμόζεται μόνο για τις εθνικές τροποποιήσεις αδειών κυκλοφορίας

Πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σύστημα μέσω της Διαδικτυακής Πύλης του Οργανισμού ΠΡΟΣΟΧΗ: Εφαρμόζεται μόνο για τις εθνικές τροποποιήσεις αδειών κυκλοφορίας Πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σύστημα μέσω της Διαδικτυακής Πύλης του Οργανισμού ΠΡΟΣΟΧΗ: Εφαρμόζεται μόνο για τις εθνικές τροποποιήσεις αδειών κυκλοφορίας 1. Οδηγείστε στην Διαδικτυακή Πύλη του Οργανισμού

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΩΝ ΧΡΗΣΤΩΝ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΩΝ ΧΡΗΣΤΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΩΝ ΧΡΗΣΤΩΝ 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1.Γενικές παρατηρήσεις... 3 1.2 Είσοδος στην εφαρμογή... 4 2. Πίνακας αναφορών... 4 2.1 Περιγραφή του πίνακα αναφορών... 5 2.2 Ταξινόμηση... 6 3. Προσθήκη/επεξεργασία

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρμογής Προσωπικού Ιδρυμάτων/Ερευνητικών Φορέων

Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρμογής Προσωπικού Ιδρυμάτων/Ερευνητικών Φορέων ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρμογής Προσωπικού ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Δημιουργία Λογαριασμού... 4 2. Διαδικασία υποβολής αίτησης... 13 3. Διόρθωση αίτησης κατόπιν

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠ.ΕΣ. -.Μ.Η.Ε.Σ. ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟΥ

ΥΠ.ΕΣ. -.Μ.Η.Ε.Σ. ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟΥ ΥΠ.ΕΣ. -.Μ.Η.Ε.Σ. ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟΥ V 1.3 εκέµβριος 2012 Πίνακας Περιεχοµένων 1. Εισαγωγή.. σελ. 3 2. Σύνδεση για πρώτη φορά µε την εφαρµογή 4 3. Είσοδος στην εφαρµογή 9 4. Αναζήτηση

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία και Υποβολή Περιοδικής ΦΠΑ

Δημιουργία και Υποβολή Περιοδικής ΦΠΑ Δημιουργία και Υποβολή Περιοδικής ΦΠΑ Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας Υπολογισμού και Αυτόματης Υποβολής Περιοδικής Δήλωσης ΦΠΑ στην εφαρμογή extra

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας περιεχομένων. Περιεχόμενα ΕΓΓΡΑΦΗ ΝΕΟΥ ΧΡΗΣΤΗ 1 ΣΥΝΔΕΣΗ ΧΡΗΣΤΗ 4 ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟ ΧΡΗΣΤΗ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΟΥ 5 ΝΕΑ ΑΙΤΗΣΗ 6

Πίνακας περιεχομένων. Περιεχόμενα ΕΓΓΡΑΦΗ ΝΕΟΥ ΧΡΗΣΤΗ 1 ΣΥΝΔΕΣΗ ΧΡΗΣΤΗ 4 ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟ ΧΡΗΣΤΗ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΟΥ 5 ΝΕΑ ΑΙΤΗΣΗ 6 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά το παρόν εγχειρίδιο και τις σύντομες οδηγίες για την ομαλή λειτουργία της πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης του προγράμματος «Θεαίτητος». Πίνακας περιεχομένων

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργίας Ενεργειών

Δημιουργίας Ενεργειών Δημιουργίας Ενεργειών Περιεχόμενα Δημιουργία Ενεργειών (Επικοινωνίας, Ραντεβού)... 3 Καταχώρηση Επικοινωνίας και Ραντεβού... 4 Βασικά Στοιχεία... 7 Πεδία Χρήστη... 8 Υπομνήματα... 8 Μεταβολή Ενέργειας...

Διαβάστε περισσότερα

1. Ποιες υπηρεσίες παρέχονται στα Φυσικά πρόσωπα (ΦΠ) μέσω της εφαρμογής του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Περιουσιολογίου;

1. Ποιες υπηρεσίες παρέχονται στα Φυσικά πρόσωπα (ΦΠ) μέσω της εφαρμογής του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Περιουσιολογίου; Οδηγίες ΓΓΔΕ: Οι 37 απαντήσεις για τη σωστή συμπλήρωση του Ε9 ΕΙΔΗΣΕΙΣ Η ECON ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ Σας ενημερώνει και σας υπενθυμίζει Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΗ Οδηγίες ΓΓΔΕ: Οι 37 απαντήσεις για τη σωστή συμπλήρωση

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Υποβολής Αίτησης Φυσικών Προσώπων Μπορείτε να έχετε πρόσβαση για την υποβολή της αίτησης στην ακόλουθη διεύθυνση.

Εγχειρίδιο Υποβολής Αίτησης Φυσικών Προσώπων Μπορείτε να έχετε πρόσβαση για την υποβολή της αίτησης στην ακόλουθη διεύθυνση. Εγχειρίδιο Υποβολής Αίτησης Φυσικών Προσώπων Μπορείτε να έχετε πρόσβαση για την υποβολή της αίτησης στην ακόλουθη διεύθυνση. http://agroadvisors.elgo.gr Μόλις μεταβείτε στη διεύθυνση αυτή, εμφανίζεται

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΟΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΓΡΟΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ. Δράση 1.1, Δράση 1.2, Δράση 2.1, Δράση 1.4, Δράση 2.3, Δράση 4.1, Δράση 4.

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΟΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΓΡΟΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ. Δράση 1.1, Δράση 1.2, Δράση 2.1, Δράση 1.4, Δράση 2.3, Δράση 4.1, Δράση 4. Δράση 1.1, Δράση 1.2, Δράση 2.1, Δράση 1.4, Δράση 2.3, Δράση 4.1, Δράση 4.2 Δεκέμβριος 2013 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1 ΓΕΝΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ... 5 1.1 Υποχρεωτικά Πεδία... 5 1.2 Βοηθητική Λίστα Τιμών (drop down

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης εφαρμογής Ε.Ο.Π.Υ.Υ - Σύστημα Ηλεκτρονικής Προέγκρισης Φαρμάκων για Θεράποντες Ιατρούς

Οδηγίες χρήσης εφαρμογής Ε.Ο.Π.Υ.Υ - Σύστημα Ηλεκτρονικής Προέγκρισης Φαρμάκων για Θεράποντες Ιατρούς Οδηγίες χρήσης εφαρμογής Ε.Ο.Π.Υ.Υ - Σύστημα Ηλεκτρονικής Προέγκρισης Φαρμάκων για Θεράποντες Ιατρούς Version 0.0.1 25/04/2018 Περιεχόμενα Οδηγίες χρήσης εφαρμογής Ε.Ο.Π.Υ.Υ - Σύστημα Ηλεκτρονικής Προέγκρισης

Διαβάστε περισσότερα

Simplifying Complexity. Οδηγός Χρήσης Διαδικτυακής Πλατφόρμας

Simplifying Complexity. Οδηγός Χρήσης Διαδικτυακής Πλατφόρμας Simplifying Complexity Οδηγός Χρήσης Διαδικτυακής Πλατφόρμας Περιεχόμενα 1 Εισαγωγή... 2 2 Οδηγίες Χρήσης... 2 2.1 Πρώτη Εγγραφή στην Πλατφόρμα... 2 2.2 Είσοδος στην Πλατφόρμα...4 2.3 Δημιουργία Καρτέλας

Διαβάστε περισσότερα

Η εφαρµογή ClassWeb δίνει στους διδάσκοντες χρήστες του συστήµατος τη δυνατότητα πρόσβασης µέσω του ιαδικτύου σε ποικίλες υπηρεσίες, όπως:

Η εφαρµογή ClassWeb δίνει στους διδάσκοντες χρήστες του συστήµατος τη δυνατότητα πρόσβασης µέσω του ιαδικτύου σε ποικίλες υπηρεσίες, όπως: 1. Υπηρεσία ClassWeb 1.1. Γενικά Η εφαρµογή ClassWeb δίνει στους διδάσκοντες χρήστες του συστήµατος τη δυνατότητα πρόσβασης µέσω του ιαδικτύου σε ποικίλες υπηρεσίες, όπως: εµφάνιση στατιστικών στοιχείων

Διαβάστε περισσότερα

Α. Εγγραφή στην εφαρμογή βεβαίωσης κερδών Ομίλου ΟΠΑΠ

Α. Εγγραφή στην εφαρμογή βεβαίωσης κερδών Ομίλου ΟΠΑΠ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΕΡΔΟΥΣ Α. Εγγραφή στην εφαρμογή βεβαίωσης κερδών Ομίλου ΟΠΑΠ Κατά την εγγραφή σας, πρέπει να συμπληρώσετε όλα τα απαραίτητα πεδία συμπεριλαμβανομένου και

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Μετά την εγκατάσταση το πρόγραμμα εκτελείται από το ΕΝΑΡΞΗ(START) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ(PROGRAMS) RENTACAR.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Μετά την εγκατάσταση το πρόγραμμα εκτελείται από το ΕΝΑΡΞΗ(START) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ(PROGRAMS) RENTACAR. ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Μετά την εγκατάσταση το πρόγραμμα εκτελείται από το ΕΝΑΡΞΗ(START) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ(PROGRAMS) RENTACAR. Οταν τελειώσει η φόρτωση του προγράμματος, (ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΚΩΔΙΚΟΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ) βλεπουμε την βασική

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ 2014-2020 ΕΝΟΤΗΤΑ «ΔΕΛΤΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΧΟΡΗΓΙΩΝ» 1η Έκδοση: 2016 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ...3

Διαβάστε περισσότερα

Με την είσοδο στο eδαπυ, ο χρήστης επιλέγει από αριστερά τις Ενέργειες.

Με την είσοδο στο eδαπυ, ο χρήστης επιλέγει από αριστερά τις Ενέργειες. Με την είσοδο στο eδαπυ, ο χρήστης επιλέγει από αριστερά τις Ενέργειες. Κατόπιν, εφόσον η υποβολή είναι σε Κατάσταση Καταχώρησης Στοιχείων και ο χρήστης έχει ολοκληρώσει την καταχώρηση των επισκέψεων ή/και

Διαβάστε περισσότερα