Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΙΑΙΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΘΥΡΙΔΑ. Εγχειρίδιο Χρήσης

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΙΑΙΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΘΥΡΙΔΑ. Εγχειρίδιο Χρήσης"

Transcript

1 Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΙΑΙΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΘΥΡΙΔΑ Εγχειρίδιο Χρήσης Έκδοση: 1.0 Ημερομηνία: 20/03/2019

2 Έκδοση 1.0 Εγχειρίδιο χρήσης Εθνικής Ενιαίας Ναυτιλιακής Θυρίδας Σελ. 1 Πίνακας Περιεχομένων Εισαγωγή Παραδοτέου Οδηγοί Χρήσης Εφαρμογών για κάθε Ρόλο Εφαρμογή υποβολής διατυπώσεων Ρόλος υπόχρεου υποβολής διατυπώσεων Εγγραφή στη Ναυτιλιακή Θυρίδα Προβολή Επεξεργασία Προφίλ Κεντρική πλοήγηση Dashboard Αίτημα Εισαγωγής και Αναζήτηση πλοίου Επισκόπηση Εγκρίσεων Αίτημα Συσχέτισης Υπόχρεου με Πλοίο Υποβολή Αναφορών Διαχείριση Ταξιδιού Υποβολή Αναφορών Πετρέλευσης... 59

3 Έκδοση 1.0 Εγχειρίδιο χρήσης Εθνικής Ενιαίας Ναυτιλιακής Θυρίδας Σελ. 2 Εισαγωγή Παραδοτέου Το παρόν έγγραφο αποτελεί το Παραδοτέο: «Π7.Εγχειρίδια Οδηγοί Χρήσης» και αποτελείται από τα ακόλουθα βασικά κεφάλαια: 1. Οδηγοί Χρήσης Εφαρμογών για κάθε ρόλο 2. Οδηγός Χρήσης Εφαρμογής Υποβολής Διατυπώσεων στην αγγλική γλώσσα Και τα Παραρτήματα που τα συνοδεύουν. Το παρόν λογισμικό έχει σκοπό την καταγραφή και διαχείριση αναφορών για πλοία που κινούνται από και προς τον Ελλαδικό χώρο. Αποτελεί ένα δυναμικό περιβάλλον το οποίο καλύπτει τις ανάγκες υλοποίησης αναφορών τόσο ναυτιλιακών εταιρειών όσο και των αρμόδιων φορέων παρακολούθησης της ναυτικής δραστηριότητας στην Ελλάδα. Το Παραδοτέο Π7 συνοδεύεται και από έναν οπτικό δίσκο, με τις παρουσιάσεις που πραγματοποιήθηκαν στους εκπαιδευόμενους, κατά τη διάρκεια της Φάσης 3 Εκπαίδευση. 1. Οδηγοί Χρήσης Εφαρμογών για κάθε Ρόλο 1.1 Εφαρμογή υποβολής διατυπώσεων Ρόλος υπόχρεου υποβολής διατυπώσεων Ο ρόλος του υπόχρεου υποβολής διατυπώσεων, δηλαδή της οντότητας που είναι υπεύθυνη για την υποβολή των προβλεπόμενων διατυπώσεων για ένα ή περισσότερα πλοία, μπορεί να ανατίθεται στους παρακάτω χρήστες: Πλοίαρχος Ναυτιλιακός Πράκτορας Εκπρόσωπος Ναυτιλιακής Εταιρείας Υπάλληλος Ναυτιλιακής Εταιρείας Εγγραφή στη Ναυτιλιακή Θυρίδα Ο υπόχρεος υποβολής διατυπώσεων θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένος στην υπηρεσία REGUSR που παρέχει το λιμενικό σώμα (Εικόνα 1):

4 Έκδοση 1.0 Εγχειρίδιο χρήσης Εθνικής Ενιαίας Ναυτιλιακής Θυρίδας Σελ. 3 Εικόνα 1: Εγγραφή υπόχρεου στην υπηρεσία REGUSR. Εκεί θα πρέπει να έχει συμπληρώσει τα ακόλουθα στοιχεία και ολοκληρώσει τη σχετική διαδικασία πιστοποίησης Mail (Εικόνα 2):

5 Έκδοση 1.0 Εγχειρίδιο χρήσης Εθνικής Ενιαίας Ναυτιλιακής Θυρίδας Σελ. 4 Εικόνα 2: Συμπλήρωση στοιχείων για την εγγραφή στην υπηρεσία REGUSR. Στη συνέχεια, ακολουθεί το σύνδεσμο εισαγωγής στην Ναυτιλιακή Θυρίδα (P1 Portal) και βλέπει την εισαγωγική σελίδα (Εικόνα 3):

6 Έκδοση 1.0 Εγχειρίδιο χρήσης Εθνικής Ενιαίας Ναυτιλιακής Θυρίδας Σελ. 5 Εικόνα 3: Εισαγωγή στοιχείων για την είσοδο στη Ναυτιλιακή Θυρίδα. Μετά, ο υπόχρεος πληκτρολογεί το username & password που έχει δημιουργήσει στο Regusr και το σύστημα διαλειτουργεί κατάλληλα. Εφόσον πληκτρολογηθούν σωστά στοιχεία, ο υπόχρεος δημιουργείται στη ΕΕΝΘ και προτρέπεται να συμπληρώσει τα υπόλοιπα στοιχεία που είναι απαραίτητα για την πρώτη εισαγωγή του στο σύστημα. Εδώ ο υπόχρεος θα δηλώσει αν θα χρησιμοποιήσει το προφίλ του και για την αποστολή αναφορών με την τεχνολογία M2M Machine to Machine δηλαδή αν θα αποστέλλονται στοιχεία μέσω ασφαλούς επικοινωνίας από συγκεκριμένη IP Address (Εικόνα 4). Επίσης, παρέχεται η δυνατότητα να επισυνάψει τα απαραίτητα δικαιολογητικά από τον υπολογιστή του (Εικόνα 5).

7 Έκδοση 1.0 Εγχειρίδιο χρήσης Εθνικής Ενιαίας Ναυτιλιακής Θυρίδας Σελ. 6 Εικόνα 4: Συμπλήρωση στοιχείων στη Ναυτιλιακή Θυρίδα για την ολοκλήρωση του προφίλ. Εικόνα 5: Επισύναψη αρχείων για την ολοκλήρωση του προφίλ.

8 Έκδοση 1.0 Εγχειρίδιο χρήσης Εθνικής Ενιαίας Ναυτιλιακής Θυρίδας Σελ. 7 Μετά την αποθήκευση λαμβάνει το ακόλουθο μήνυμα επιτυχούς καταχώρησης (Εικόνα 6): Εικόνα 6: Επιτυχής καταχώρηση στοιχείων. Το αίτημα ενεργοποίησής του έχει προωθηθεί στο διαχειριστή ο οποίος εγκρίνει και ενεργοποιεί τον κατάλληλο ρόλο στον υπόχρεο Προβολή Επεξεργασία Προφίλ Ο κάθε υπόχρεος βλέπει πάντα το ονοματεπώνυμό του και μπορεί, πατώντας το βελάκι δίπλα στο όνομα, να ανοίξει το σχετικό μενού από το οποίο έχει 3 επιλογές : Α) Προβολή Προφίλ: για να δει τα στοιχεία του προφίλ του Β) Επεξεργασία Προφίλ: για να επεξεργαστεί το προφίλ του Γ) Αποσύνδεση: για να βγει από την Εφαρμογή (Εικόνα 7)

9 Έκδοση 1.0 Εγχειρίδιο χρήσης Εθνικής Ενιαίας Ναυτιλιακής Θυρίδας Σελ. 8 Εικόνα 7: Επιλογές για το προφίλ του υπόχρεου. Εικόνα 8: Προβολή προφίλ υπόχρεου.

10 Έκδοση 1.0 Εγχειρίδιο χρήσης Εθνικής Ενιαίας Ναυτιλιακής Θυρίδας Σελ. 9 Εικόνα 9: Επεξεργασία προφίλ υπόχρεου. Εικόνα 10: Αποσύνδεση χρήστη Επιπρόσθετα, ο υπόχρεος έχει τη δυνατότητα αποστολής αιτήματος απενεργοποίησης του λογαριασμού του. Πρέπει να μπει στο Προφίλ του, πατώντας Προβολή Προφίλ και να πατήσει Απενεργοποίηση Λογαριασμού. Εάν ο υπόχρεος έχει ανοιχτά ταξίδια, δεν θα του επιτραπεί να προχωρήσει, βγάζοντας το παρακάτω μήνυμα.

11 Έκδοση 1.0 Εγχειρίδιο χρήσης Εθνικής Ενιαίας Ναυτιλιακής Θυρίδας Σελ. 10 Εικόνα 11: Προειδοποιητικό μήνυμα ανοιχτών ταξιδιών Εάν ο υπόχρεος δεν έχει κανένα ανοιχτό ταξίδι, τότε αποστέλλεται αίτημα απενεργοποίησης λογαριασμού στον διαχειριστή (Intranet) Κεντρική πλοήγηση Dashboard Εφόσον καταχωρήσει τα στοιχεία του ο υπόχρεος της εφαρμογής, μπαίνει στη βασική οθόνη της εφαρμογής όπου δεν έχει τη δυνατότητα να δει οποιαδήποτε άλλη λειτουργικότητα μέχρι να ενεργοποιηθεί ο ρόλος του από τον διαχειριστή. Μόλις ενεργοποιηθεί ο ρόλος του, εμφανίζονται στη βασική του οθόνη Dashboard όλα τα Tiles με τις δυνατότητες που είναι διαθέσιμες για το ρόλο του (Εικόνα 12). Εικόνα 12: Αρχική οθόνη Dashboard. Οι βασικές λειτουργικότητες της εφαρμογής που παρουσιάζονται στην αρχική οθόνη είναι: 1. Επισκόπηση των εγκρίσεων που έχει αιτηθεί 2. Αναζήτηση Πλοίων & Εισαγωγή Νέου Πλοίου 3. Επισκόπηση των Συσχετισμένων με τον ίδιο Πλοίων 4. Επισκόπηση των Ταξιδιών που έχει υποβάλλει και Εισαγωγή Νέου Ταξιδιού Αίτημα Εισαγωγής και Αναζήτηση πλοίου Στο αριστερό μενού, η επιλογή Πλοία έχει χωριστεί σε δύο επιμέρους κατηγορίες (Εικόνα 13): Α. Όλα τα Πλοία, όπου εμφανίζεται λίστα με όλα πλοία του χρήστη που έχουν εγκριθεί. Β. Τα Πλοία μου, όπου εμφανίζεται λίστα με τα πλοία που έχουν εγκριθεί και που είναι συσχετισμένα με το συγκεκριμένο χρήστη.

12 Έκδοση 1.0 Εγχειρίδιο χρήσης Εθνικής Ενιαίας Ναυτιλιακής Θυρίδας Σελ. 11 Εικόνα 13: Επιλογή Πλοία Οι υπόχρεοι έχουν τη δυνατότητα να καταχωρήσουν ένα νέο πλοίο. Επιλέγοντας από το αριστερό μενού την επιλογή Πλοία -> Όλα τα Πλοία, έχουν τη δυνατότητα καταχώρησης νέου πλοίου μέσω του κουμπιού Νέο Πλοίο και τη δυνατότητα αναζήτησης πλοίου, πληκτρολογώντας οποιοδήποτε στοιχείο του πλοίου (Εικόνα 14). Επιλέγοντας Πλοία -> Τα Πλοία μου, ο χρήστης μπορεί να δει τα συσχετισμένα με εκείνον πλοία και να κάνει αναζήτηση με οποιοδήποτε στοιχείο του πλοίου (Εικόνα 15).

13 Έκδοση 1.0 Εγχειρίδιο χρήσης Εθνικής Ενιαίας Ναυτιλιακής Θυρίδας Σελ. 12 Εικόνα 14: Επισκόπηση Όλων των Πλοίων, επιλογή εισαγωγής Νέου Πλοίου (αριστερά) και Αναζήτηση πλοίου (δεξιά) Εικόνα 15: Επισκόπηση των Πλοίων μου, Αναζήτηση πλοίου Πατώντας το κουμπί Νέο Πλοίο, ενεργοποιείται η φόρμα εισαγωγής πλοίου (Εικόνα 16). Εικόνα 16: Φόρμα εισαγωγής πλοίου. Στην παραπάνω φόρμα καταχωρούνται όλα τα απαιτούμενα στοιχεία του πλοίου. Μετά την καταχώρηση των βασικών στοιχείων, είναι υποχρεωτική η επισύναψη του σχετικού εγγράφου τεκμηρίωσης ώστε να αποσταλεί στο διαχειριστή. Τέλος, ο υπόχρεος επιλέγει Υποβολή για την τελική υποβολή της φόρμας (Εικόνα 17).

14 Έκδοση 1.0 Εγχειρίδιο χρήσης Εθνικής Ενιαίας Ναυτιλιακής Θυρίδας Σελ. 13 Εικόνα 17: Επισύναψη εγγράφου τεκμηρίωσης και υποβολή φόρμας. Τότε, ο υπόχρεος από τις σχετικές Εγκρίσεις βλέπει την ακόλουθη κατάσταση του πλοίου Αναμονή για Έγκριση (Εικόνα 18). Εικόνα 18: Λίστα πλοίων στην επιλογή Εγκρίσεις Αν δεν γίνει η σχετική έγκριση πλοίου από το διαχειριστή, δεν μπορούν να υποβληθούν αναφορές για το πλοίο αυτό.

15 Έκδοση 1.0 Εγχειρίδιο χρήσης Εθνικής Ενιαίας Ναυτιλιακής Θυρίδας Σελ Επισκόπηση Εγκρίσεων Εφόσον έχει καταχωρηθεί αίτηση για δημιουργία πλοίου στην επιλογή των Εγκρίσεων, θα δημιουργηθεί σχετική εγγραφή όπου ο υπόχρεος μπορεί να βλέπει την εξέλιξή της. Μέχρι την έγκριση είναι σε κατάσταση Αναμονή για Έγκριση (Εικόνα 19): Εικόνα 19: Λίστα πλοίων στην επιλογή Εγκρίσεις σε κατάσταση Αναμονή για Έγκριση Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να πατήσει Προβολή σε οποιοδήποτε αίτημα, είτε είναι σε Αναμονή για Έγκριση είτε έχει εγκριθεί ή απορριφθεί. Παραδείγματα η Εικόνα 20 & η Εικόνα 21.

16 Έκδοση 1.0 Εγχειρίδιο χρήσης Εθνικής Ενιαίας Ναυτιλιακής Θυρίδας Σελ. 15 Εικόνα 20: Προβολή Έγκρισης Πλοίου Στην περίπτωση που ένα πλοίο είναι σε Αναμονή για Έγκριση, ο χρήστης μπορεί να κάνει Ανάκληση του αιτήματος. Εικόνα 21: Προβολή Έγκρισης Πλοίου, το οποίο έχει απορριφθεί Στην περίπτωση Απόρριψης του αιτήματος, τότε αναγράφεται ο λόγος της απόρριψης. Εκεί, δίνεται η επιλογή για νέα αποστολή αιτήματος, το οποίο θα είναι διορθωμένο σύμφωνα με το λόγο απόρριψης. Αυτό επιτυγχάνεται πατώντας το κουμπί Αντιγραφή. Μετά από Έγκριση του αιτήματος του νέου πλοίου, το εγκεκριμένο πλοίο εμφανίζεται στην επιλογή Όλα τα Πλοία (Εικόνα 22).

17 Έκδοση 1.0 Εγχειρίδιο χρήσης Εθνικής Ενιαίας Ναυτιλιακής Θυρίδας Σελ Αίτημα Συσχέτισης Υπόχρεου με Πλοίο Εικόνα 22: Λίστα εγκεκριμένων πλοίων. Κάθε υπόχρεος έχει τη δυνατότητα να συσχετιστεί με κάποιο πλοίο, από τη λίστα των πλοίων, ώστε να μπορέσει να υποβάλει αναφορές για αυτό. Από τη λίστα των πλοίων, επιλέγει Προσθήκη Συσχέτισης (Εικόνα 23):

18 Έκδοση 1.0 Εγχειρίδιο χρήσης Εθνικής Ενιαίας Ναυτιλιακής Θυρίδας Σελ. 17 Εικόνα 23: Συσχέτιση υπόχρεου με πλοίο. Τότε, η σχετική φόρμα αντιστοίχισης εμφανίζει το πλοίο και τα πρωτεύοντα στοιχεία του, δίνοντας στο χρήστη τη δυνατότητα να επιλέξει τον τύπο σχέσης με το συγκεκριμένο πλοίο (Εικόνα 24). Εικόνα 24: Φόρμα Προσθήκης Συσχέτισης. Στη συνέχεια, είναι υποχρεωτικό να επισυνάψει το σχετικό αποδεικτικό σχέσης, με τον τρόπο που έχει παρουσιαστεί και παραπάνω στην περίπτωση Εισαγωγής Πλοίου, για να γίνει ο κατάλληλος έλεγχος από το διαχειριστή. Έπειτα, πρέπει να επιλέξει Υποβολή για την οριστική υποβολή (Εικόνα 25).

19 Έκδοση 1.0 Εγχειρίδιο χρήσης Εθνικής Ενιαίας Ναυτιλιακής Θυρίδας Σελ. 18 Εικόνα 25: Επιτυχημένο αίτημα συσχέτισης υπόχρεου-πλοίου Στη συνέχεια, εμφανίζεται η σελίδα των αιτημάτων συσχέτισης με το αντίστοιχο αίτημα να είναι επισημασμένο με κόκκινο χρώμα και σε κατάσταση Αναμονής για Έγκριση. Το αίτημα συσχέτισης έχει αποσταλεί στο διαχειριστή προς έγκριση. Όσο το αίτημα είναι σε κατάσταση Αναμονής για Έγκριση, η εφαρμογή δεν επιτρέπει την αποστολή παρόμοιου αιτήματος συσχέτισης του συγκεκριμένου πλοίου με το συγκεκριμένο χρήστη, κλειδώνοντας το κουμπί Προσθήκη Συσχέτισης, που βρίσκεται στη λίστα με τα πλοία. Μέχρι να εγκριθεί (ή να απορριφθεί) η αίτηση για την αντιστοίχιση, ο υπόχρεος μπορεί να δει την εξέλιξη του αιτήματός του στην επιλογή Αιτήματα Συσχέτισης με την ένδειξη Αναμονή για Έγκριση. Επιπλέον, μπορεί να δει τη συνολική λίστα με τα αιτήματα συσχέτισης των πλοίων του (Εικόνα 26).

20 Έκδοση 1.0 Εγχειρίδιο χρήσης Εθνικής Ενιαίας Ναυτιλιακής Θυρίδας Σελ. 19 Εικόνα 26: Λίστα με τα Αιτήματα Συσχέτισης. Πατώντας δεξιά το κουμπί Επεξεργασία, ο χρήστης μπορεί να δει τις λεπτομέρειες του αιτήματός του και την κατάστασή του (Εικόνα 27). Εικόνα 27: Επεξεργασία Συσχέτισης, εγκεκριμένη συσχέτιση Όταν εγκριθεί το αίτημα συσχέτισης πλοίου από το διαχειριστή, τότε ο υπόχρεος μπορεί να δει το πλοίο που συσχέτισε στη λίστα Τα Πλοία μου (Εικόνα 28).

21 Έκδοση 1.0 Εγχειρίδιο χρήσης Εθνικής Ενιαίας Ναυτιλιακής Θυρίδας Σελ. 20 Εικόνα 28: Λίστα με τα συσχετισμένα πλοία Δίνεται η δυνατότητα για επεξεργασία των στοιχείων του πλοίου με άμεση αποθήκευση των αλλαγών, πατώντας το κουμπί Αποθήκευση (Εικόνα 29 & Εικόνα 30). Εικόνα 29: Επεξεργασία στοιχείων πλοίου

22 Έκδοση 1.0 Εγχειρίδιο χρήσης Εθνικής Ενιαίας Ναυτιλιακής Θυρίδας Σελ. 21 Εικόνα 30: Επεξεργασία στοιχείων πλοίου Δίνεται η δυνατότητα για επεξεργασία των κύριων στοιχείων του πλοίου μέσω αντίστοιχου αιτήματος, το οποίο αποστέλλεται στο διαχειριστή προς έγκριση, πατώντας το κουμπί Υποβολή (Εικόνα 31 &Εικόνα 32). Εικόνα 31: Επεξεργασία Κύριων στοιχείων πλοίου

23 Έκδοση 1.0 Εγχειρίδιο χρήσης Εθνικής Ενιαίας Ναυτιλιακής Θυρίδας Σελ. 22 Εικόνα 32: Επεξεργασία Κύριων στοιχείων πλοίου Επιπλέον, η εφαρμογή προσφέρει τη δυνατότητα Αποσυσχέτισης χρήστη-πλοίου. Από τη λίστα των πλοίων, ο χρήστης επιλέγει Αφαίρεση Συσχέτισης (Εικόνα 33). Εικόνα 33: Αίτημα Αποσυσχέτισης Πλοίου Έπειτα, μεταφέρεται μέσα στο αίτημα αποσυσχέτισης και επιλέγει Αφαίρεση (Εικόνα 34).

24 Έκδοση 1.0 Εγχειρίδιο χρήσης Εθνικής Ενιαίας Ναυτιλιακής Θυρίδας Σελ. 23 Εικόνα 34: Αίτημα Αποσυσχέτισης Πλοίου Στη συνέχεια, το αίτημα αποσυσχέτισης αποστέλλεται στο διαχειριστή προς έγκριση. Εάν ο διαχειριστής αποδεχτεί την αποσυσχέτιση, μέσα στο αίτημα εμφανίζεται εκτός από την Κατάσταση Συσχέτισης «Deleted» και η ημερομηνία Διαγραφής Συσχέτισης (Εικόνα 35) Υποβολή Αναφορών Εικόνα 35: Επεξεργασία Αφαίρεσης Συσχέτισης Ο υπόχρεος, εφόσον έχει ένα εγκεκριμένο πλοίο με το οποίο έχει γίνει συσχέτιση, μπορεί να υποβάλει αναφορές επιλέγοντας στο αριστερό μενού Ταξίδια -> Τα Ταξίδια μου -> Νέο Ταξίδι (Εικόνα 36).

25 Έκδοση 1.0 Εγχειρίδιο χρήσης Εθνικής Ενιαίας Ναυτιλιακής Θυρίδας Σελ. 24 Εικόνα 36: Εισαγωγή νέας αναφοράς ταξιδιού. Τότε, εμφανίζεται σχετικό παράθυρο στο οποίο ο υπόχρεος κάνει αναζήτηση πλοίου (Εικόνα 37). Εικόνα 37: Αναζήτηση πλοίου για τη δημιουργία αναφοράς Ο χρήστης πρέπει να επιλέξει το check-box αριστερά από το επιθυμητό πλοίο και να πατήσει το κουμπί Νέο Ταξίδι για να μεταφερθεί στη φόρμα εισαγωγής ταξιδιού (Εικόνα 38).

26 Έκδοση 1.0 Εγχειρίδιο χρήσης Εθνικής Ενιαίας Ναυτιλιακής Θυρίδας Σελ. 25 Εικόνα 38: Επιλογή πλοίου για την δημιουργία αναφοράς Μόλις επιλεγεί το Νέο ταξίδι, εμφανίζεται η φόρμα για την εισαγωγή της νέας αναφοράς (Εικόνα 39).

27 Έκδοση 1.0 Εγχειρίδιο χρήσης Εθνικής Ενιαίας Ναυτιλιακής Θυρίδας Σελ. 26 Εικόνα 39: Φόρμα για την εισαγωγή νέας αναφοράς ταξιδιού. Ενεργοποιώντας τους διακόπτες της κάθε αναφοράς, εμφανίζεται το εικονίδιο μάτι, προτρέποντας το χρήστη να κάνει Προβολή των επιλεγμένων φορμών (Εικόνα 40). Επιλέγοντας Προβολή, εμφανίζεται δυναμικά στην δεξιά πλευρά το σύνολο των σχετιζόμενων καρτελών και πεδίων που πρέπει να συμπληρωθούν για καθεμία από αυτές (Εικόνα 41).

28 Έκδοση 1.0 Εγχειρίδιο χρήσης Εθνικής Ενιαίας Ναυτιλιακής Θυρίδας Σελ Εικόνα 40: Πολλαπλές φόρμες επιλεγμένες προς προβολή Εικόνα 41: Πολλαπλές φόρμες ανοιχτές προς υποβολή

29 Έκδοση 1.0 Εγχειρίδιο χρήσης Εθνικής Ενιαίας Ναυτιλιακής Θυρίδας Σελ. 28 Στο δεξί μέρος, υπάρχει ένα banner που δείχνει τα στοιχεία του πλοίου και τις πληροφορίες του ταξιδιού (Εικόνα 42). Εικόνα 42: Στοιχεία πλοίου και πληροφορίες ταξιδιού Κατά τη συμπλήρωση των στοιχείων, ο χρήστης μπορεί να κάνει έλεγχο συμπλήρωσης των υποχρεωτικών πεδίων, πατώντας το Check button (Εικόνα 43). Τότε, εμφανίζονται με κόκκινη σήμανση τα πεδία που είναι υποχρεωτικό να συμπληρωθούν, αλλά δεν έχουν συμπληρωθεί ακόμα, και οι αντίστοιχες καρτέλες που τα περιέχουν (Εικόνα 44).

30 Έκδοση 1.0 Εγχειρίδιο χρήσης Εθνικής Ενιαίας Ναυτιλιακής Θυρίδας Σελ. 29 Εικόνα 43: Check button Εικόνα 44: Check button

31 Έκδοση 1.0 Εγχειρίδιο χρήσης Εθνικής Ενιαίας Ναυτιλιακής Θυρίδας Σελ. 30 Εφόσον συμπληρωθούν όλα τα στοιχεία που κρίνονται υποχρεωτικά, για να γίνει η τελική υποβολή της αναφοράς, ο χρήστης πατάει το κουμπί Υποβολή (Εικόνα 45). Εικόνα 45: Υποβολή αναφοράς Επιπρόσθετη λειτουργικότητα είναι η επιλογή Αποθήκευση Προχείρου μέσω της οποίας ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να διακόψει την καταχώρηση των στοιχείων της αναφοράς χωρίς να χάσει τα στοιχεία που έχει ήδη καταχωρήσει και χωρίς να γίνει η τελική υποβολή του (Εικόνα 46).

32 Έκδοση 1.0 Εγχειρίδιο χρήσης Εθνικής Ενιαίας Ναυτιλιακής Θυρίδας Σελ. 31 Εικόνα 46: Αποθήκευση Προχείρου Μετά την αποθήκευση, εμφανίζεται μήνυμα επιτυχούς αποθήκευσης προχείρου, όπως παρακάτω (Εικόνα 47). Εικόνα 47: Επιτυχής αποθήκευση προχείρου Ο χρήστης μπορεί να βρει το πρόχειρο ταξίδι που αποθήκευσε, εάν πατήσει στο αριστερό μενού την επιλογή Ταξίδια -> Τα Πρόχειρά μου (Εικόνα 48).

33 Έκδοση 1.0 Εγχειρίδιο χρήσης Εθνικής Ενιαίας Ναυτιλιακής Θυρίδας Σελ. 32 Εικόνα 48: Προσωρινές Αποθηκεύσεις Ο χρήστης μπορεί να συνεχίσει την καταχώρηση των στοιχείων της αποθηκευμένης αναφοράς πατώντας Αντιγραφή. Έτσι, επαναφέρεται μέσα στη φόρμα αναφοράς, βρίσκοντας αποθηκευμένα τα στοιχεία που έχει καταχωρήσει και συνεχίζοντας προς υποβολή της φόρμας. Μπορεί, επίσης, να διαγράψει μόνιμα όποια προσωρινή αποθήκευση επιθυμεί πατώντας το εικονίδιο του κάδου στη δεξιά πλευρά κάθε γραμμής. Με το εικονίδιο της γόμας που βρίσκεται στο αριστερό μέρος του banner των ενεργειών, ο χρήστης μπορεί να κάνει καθαρισμό των τιμών από όλα τα πεδία (Εικόνα 49).

34 Έκδοση 1.0 Εγχειρίδιο χρήσης Εθνικής Ενιαίας Ναυτιλιακής Θυρίδας Σελ. 33 Εικόνα 49: Καθαρισμός όλων των πεδίων Ακολουθεί μία σύνοψη των φορμών που ανοίγει ο χρήστης.

35 Έκδοση 1.0 Εγχειρίδιο χρήσης Εθνικής Ενιαίας Ναυτιλιακής Θυρίδας Σελ. 34 Εικόνα 50: 72 Ωρών προ κατάπλου

36 Έκδοση 1.0 Εγχειρίδιο χρήσης Εθνικής Ενιαίας Ναυτιλιακής Θυρίδας Σελ. 35 Εικόνα 51: 24 Ωρών προ κατάπλου

37 Έκδοση 1.0 Εγχειρίδιο χρήσης Εθνικής Ενιαίας Ναυτιλιακής Θυρίδας Σελ. 36 Εικόνα 52: Προ κατάπλου με επικίνδυνα ή ρυπογόνα φορτία

38 Έκδοση 1.0 Εγχειρίδιο χρήσης Εθνικής Ενιαίας Ναυτιλιακής Θυρίδας Σελ. 37 Εικόνα 53: Ασφάλεια

39 Έκδοση 1.0 Εγχειρίδιο χρήσης Εθνικής Ενιαίας Ναυτιλιακής Θυρίδας Σελ. 38 Εικόνα 54: Απόβλητα

40 Έκδοση 1.0 Εγχειρίδιο χρήσης Εθνικής Ενιαίας Ναυτιλιακής Θυρίδας Σελ. 39 Εικόνα 55: Συνοριακός Έλεγχος

41 Έκδοση 1.0 Εγχειρίδιο χρήσης Εθνικής Ενιαίας Ναυτιλιακής Θυρίδας Σελ. 40 Εικόνα 56: Δηλωτικό Εφοδίων του Πλοίου Η εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα να ανοιχτούν και να υποβληθούν παραπάνω από μία φόρμες ταυτόχρονα (Εικόνα 57).

42 Έκδοση 1.0 Εγχειρίδιο χρήσης Εθνικής Ενιαίας Ναυτιλιακής Θυρίδας Σελ. 41 Εικόνα 57: Πολλαπλές φόρμες ανοιχτές ταυτόχρονα προς υποβολή Σε κάποιες φόρμες εμφανίζεται στα δεξιά τους ένα εικονίδιο κάδος, το οποίο υποδεικνύει ότι ο χρήστης μπορεί να διαγράψει ολόκληρη τη φόρμα (μαζί με όλα τα δεδομένα της), ακόμα κι αν την έχει ήδη υποβάλει. Η διαγραφή που υφίσταται η φόρμα με αυτόν τον τρόπο είναι της μορφής του soft delete, δηλαδή η φόρμα είναι επισημασμένη ως διαγραμμένη και όχι μόνιμα διαγραμμένη. Όταν ο χρήστης πατήσει το εικονίδιο της διαγραφής, εμφανίζεται προειδοποιητικό μήνυμα (Εικόνα 58).

43 Έκδοση 1.0 Εγχειρίδιο χρήσης Εθνικής Ενιαίας Ναυτιλιακής Θυρίδας Σελ. 42 Εικόνα 58: Προειδοποιητικό μήνυμα διαγραφής φόρμας Εάν ο χρήστης πατήσει Ναι, τότε η φόρμα εμφανίζεται με κόκκινα γράμματα (Εικόνα 59). Για να υποβληθεί η φόρμα ως διαγραμμένη, ο χρήστης θα πρέπει να πατήσει το κουμπί της Υποβολής.

44 Έκδοση 1.0 Εγχειρίδιο χρήσης Εθνικής Ενιαίας Ναυτιλιακής Θυρίδας Σελ. 43 Εικόνα 59: Διαγραμμένη φόρμα Όλες οι φόρμες έχουν στα δεξιά τους ένα εικονίδιο γόμα το οποίο, εάν επιλεγεί, καθαρίζει τα πεδία της αντίστοιχης φόρμας (Εικόνα 60), αφού πρώτα εμφανίσει προειδοποιητικό μήνυμα (Εικόνα 61). Εικόνα 60: Εικονίδιο καθαρισμού πεδίων φόρμας

45 Έκδοση 1.0 Εγχειρίδιο χρήσης Εθνικής Ενιαίας Ναυτιλιακής Θυρίδας Σελ. 44 Εικόνα 61: Προειδοποιητικό μήνυμα καθαρισμού δεδομένων φόρμας Σε κάποιες αναφορές, απαιτείται η συμπλήρωση στοιχείων σε πίνακα. Το όνομα του πίνακα αναγράφεται επάνω δεξιά (Εικόνα 62).

46 Έκδοση 1.0 Εγχειρίδιο χρήσης Εθνικής Ενιαίας Ναυτιλιακής Θυρίδας Σελ. 45 Εικόνα 62: Πίνακας συμπλήρωσης στοιχείων Ο υπόχρεος έχει τη δυνατότητα να συμπληρώσει τα απαραίτητα στοιχεία με δύο τρόπους. i. Μέσω της επιλογής Προσθήκη. Ο υπόχρεος επιλέγει το κουμπί Προσθήκη (Εικόνα 63).

47 Έκδοση 1.0 Εγχειρίδιο χρήσης Εθνικής Ενιαίας Ναυτιλιακής Θυρίδας Σελ. 46 Εικόνα 63: Προσθήκη στοιχείων σε πίνακα. Έπειτα, εμφανίζεται το παράθυρο συμπλήρωσης στοιχείων, όπου ο χρήστης συμπληρώνει τα υποχρεωτικά ή και μη υποχρεωτικά πεδία (Εικόνα 64).

48 Έκδοση 1.0 Εγχειρίδιο χρήσης Εθνικής Ενιαίας Ναυτιλιακής Θυρίδας Σελ. 47 Εικόνα 64: Προσθήκη στοιχείων σε πίνακα. Εάν ο χρήστης δε συμπληρώσει κάποιο υποχρεωτικό πεδίο και πατήσει το κουμπί Προσθήκη, εμφανίζεται κόκκινη σήμανση στο πεδίο που δεν συμπληρώθηκε (Εικόνα 65).

49 Έκδοση 1.0 Εγχειρίδιο χρήσης Εθνικής Ενιαίας Ναυτιλιακής Θυρίδας Σελ. 48 Εικόνα 65: Προσθήκη στοιχείων σε πίνακα, προειδοποίηση για μη συμπλήρωση υποχρεωτικού πεδίου Μετά την ορθή συμπλήρωση των στοιχείων του πίνακα, ο χρήστης πρέπει να πατήσει το κουμπί Προσθήκη για να εισαχθούν τα στοιχεία στον πίνακα και να φανούν στη φόρμα συμπλήρωσης της αναφοράς (Εικόνα 66).

50 Έκδοση 1.0 Εγχειρίδιο χρήσης Εθνικής Ενιαίας Ναυτιλιακής Θυρίδας Σελ. 49 Εικόνα 66: Τελική μορφή πίνακα μέσα στη φόρμα συμπλήρωσης της αναφοράς. i. Μέσω της επιλογής της Λήψης Προτύπου. Με την επιλογή Λήψη Προτύπου, ο υπόχρεος μπορεί να κατεβάσει στον υπολογιστή του ένα template αρχείο για το ζητούμενο πίνακα το οποίο θα είναι σε μορφή.xlsx και θα έχει ονομασία ίδια με αυτήν του πίνακα, στην αγγλική γλώσσα (Εικόνα 67). Εικόνα 67: Λήψη Προτύπου Στη συνέχεια, συμπληρώνει το αρχείο αυτό με τα απαραίτητα στοιχεία, αποθηκεύοντας τις αλλαγές αυτές στο έγγραφο. Μετά, αναζητεί το έγγραφο, μέσω της επιλογής Choose File και επιλέγει Open (Εικόνα 68).

51 Έκδοση 1.0 Εγχειρίδιο χρήσης Εθνικής Ενιαίας Ναυτιλιακής Θυρίδας Σελ Εικόνα 68: Επιλογή του συμπληρωμένου πρότυπου αρχείου Όταν ανέβει το αρχείο, ο πίνακας φαίνεται συμπληρωμένος μέσα στη φόρμα συμπλήρωσης της αναφοράς (Εικόνα 69).

52 Έκδοση 1.0 Εγχειρίδιο χρήσης Εθνικής Ενιαίας Ναυτιλιακής Θυρίδας Σελ. 51 Εικόνα 69: Πίνακας συμπληρωμένος μέσω του πρότυπου Excel Σε περίπτωση που ο χρήστης αφήσει κενό κάποιο από τα υποχρεωτικά πεδία, τότε το σύστημα εμφανίζει σχετικό προειδοποιητικό μήνυμα με το όνομα του πεδίου που δε συμπληρώθηκε (Εικόνα 70). Εικόνα 70: Προειδοποιητικό μήνυμα για τη μη συμπλήρωση υποχρεωτικού πεδίου Διαχείριση Ταξιδιού Με την υποβολή των υποχρεωτικών αναφορών δημιουργείται ένα ταξίδι. Ο υπόχρεος έχει λίστα με όλα τα ταξίδια του (Εικόνα 71).

53 Έκδοση 1.0 Εγχειρίδιο χρήσης Εθνικής Ενιαίας Ναυτιλιακής Θυρίδας Σελ. 52 Εικόνα 71: Πλήρης λίστα αναφορών ταξιδιών. Για το κάθε ταξίδι, ο χρήστης έχει τη δυνατότητα για τις εξής ενέργειες: i. Προβολή ii. Ανανέωση: ο χρήστης μπορεί να ενημερώσει τα στοιχεία και τις φόρμες που θα υποβάλει για το ταξίδι iii. Ακύρωση Ταξιδιού: ο χρήστης μπορεί να ακυρώσει το ταξίδι που έχει υποβάλει iv. Download PDF: ο χρήστης μπορεί να κατεβάσει σε μορφή PDF το σύνολο του ταξιδιού που έχει υποβάλει Οι ενέργειες αυτές απεικονίζονται με τα αντίστοιχα εικονίδια στο δεξί μέρος της γραμμής του κάθε ταξιδιού (Εικόνα 72 & Εικόνα 73). Εικόνα 72: Ενέργειες ταξιδιού Εικόνα 73: Ενέργειες ταξιδιού i. Προβολή: ο χρήστης μπορεί να δει μόνο και όχι να επεξεργαστεί το σύνολο του ταξιδιού που έχει υποβάλει (Εικόνα 74).

54 Έκδοση 1.0 Εγχειρίδιο χρήσης Εθνικής Ενιαίας Ναυτιλιακής Θυρίδας Σελ. 53 Εικόνα 74: Προβολή ταξιδιού, όλα τα πεδία είναι κλειδωμένα ii. Ανανέωση: ο χρήστης μπορεί να ενημερώσει τα στοιχεία και τις φόρμες που θα υποβάλει για το ταξίδι, μπορεί να προσθέσει φόρμες, να διαγράψει φόρμες, να αποεπιλέξει φόρμες (Εικόνα 75).

55 Έκδοση 1.0 Εγχειρίδιο χρήσης Εθνικής Ενιαίας Ναυτιλιακής Θυρίδας Σελ. 54 Εικόνα 75: Ενημέρωση ταξιδιού, όλα τα πεδία είναι ανοιχτά προς επεξεργασία Μετά την ενημέρωση των επιθυμητών στοιχείων, ο χρήστης πρέπει να κάνει ξανά Υποβολή της Αναφοράς. Έτσι, δημιουργούνται οι επιμέρους αναφορές που απαρτίζουν ολόκληρο το ταξίδι. Ο χρήστης μπορεί να δει τις επιμέρους αναφορές πατώντας το σύμβολο (+), που βρίσκεται στο αριστερό μέρος της γραμμής κάθε ταξιδιού. Πατώντας το κουμπί Προβολή, ο χρήστης μπορεί να δει την κάθε επιμέρους αναφορά ξεχωριστά (Εικόνα 76). Εικόνα 76: Προβολή των επιμέρους αναφορών κάθε ταξιδιού iii. Ακύρωση Ταξιδιού: ο χρήστης μπορεί να ακυρώσει το ταξίδι που έχει υποβάλει

56 Έκδοση 1.0 Εγχειρίδιο χρήσης Εθνικής Ενιαίας Ναυτιλιακής Θυρίδας Σελ. 55 Μόλις ο χρήστης επιλέξει την Ακύρωση Ταξιδιού, εμφανίζεται ένα παράθυρο με τις επιλογές, όπως φαίνονται στην Εικόνα 77. Εικόνα 77: Ακύρωση ταξιδιού Δίνεται στο χρήστη η επιλογή για απευθείας ακύρωση του ταξιδιού, πατώντας την επιλογή Ακύρωση Ταξιδιού, που σηματοδοτείται με κόκκινο χρώμα. Αλλιώς, δίνεται η επιλογή, πρώτα, για προβολή του ταξιδιού του, πατώντας την επιλογή Προβολή Ταξιδιού, που σηματοδοτείται με μπλε χρώμα και, κατόπιν, για ακύρωσή του (Εικόνα 78). Εικόνα 78: Προβολή του ταξιδιού προς ακύρωση

57 Έκδοση 1.0 Εγχειρίδιο χρήσης Εθνικής Ενιαίας Ναυτιλιακής Θυρίδας Σελ. 56 Ο χρήστης πρέπει να πατήσει το κουμπί Ακύρωση Ταξιδιού, που σηματοδοτείται με κόκκινα γράμματα, για να ακυρώσει το επιλεγμένο ταξίδι, ενώ εμφανίζεται προειδοποιητικό μήνυμα προς επιβεβαίωση της ακύρωσης (Εικόνα 79). Με την επιλογή Πίσω, γυρίζει στην οθόνη που δείχνει όλα τα ταξίδια και δε γίνεται ακύρωση του ταξιδιού. Εικόνα 79: Προειδοποιητικό μήνυμα ακύρωσης ταξιδιού Και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις, εμφανίζεται μήνυμα επιτυχούς ακύρωσης και η γραμμή του ακυρωμένου ταξιδιού επισημαίνεται με κόκκινο χρώμα (Εικόνα 80). Εικόνα 80: Μήνυμα επιτυχούς ακύρωσης ταξιδιού

58 Έκδοση 1.0 Εγχειρίδιο χρήσης Εθνικής Ενιαίας Ναυτιλιακής Θυρίδας Σελ. 57 iv. Download PDF: ο χρήστης μπορεί να κατεβάσει σε μορφή PDF το σύνολο του ταξιδιού που έχει υποβάλει (Εικόνα 81). Εικόνα 81: Download PDF Η μορφή του PDF αρχείου περιλαμβάνει το σύνολο του υποβληθέντος ταξιδιού, δηλαδή όλες τις φόρμες που υποβλήθηκαν, με όλα τα πεδία να φαίνονται (Εικόνα 82 & Εικόνα 83).

59 Έκδοση 1.0 Εγχειρίδιο χρήσης Εθνικής Ενιαίας Ναυτιλιακής Θυρίδας Σελ. 58 Εικόνα 82: Αρχείο PDF ταξιδιού

60 Έκδοση 1.0 Εγχειρίδιο χρήσης Εθνικής Ενιαίας Ναυτιλιακής Θυρίδας Σελ. 59 Εικόνα 83: Αρχείο PDF ταξιδιού Υποβολή Αναφορών Πετρέλευσης Ο υπόχρεος μπορεί να υποβάλει αναφορές πετρέλευσης Bunkering. Προϋπόθεση για τη σχετική υποβολή είναι να είναι καταχωρημένα όλα τα πλοία τα οποία συμμετέχουν στη διαδικασία πετρέλευσης. Ο υπόχρεος επιλέγει αριστερά στο μενού την επιλογή Ανεφοδιασμός Καυσίμων (Εικόνα 84).

61 Έκδοση 1.0 Εγχειρίδιο χρήσης Εθνικής Ενιαίας Ναυτιλιακής Θυρίδας Σελ. 60 Εικόνα 84: Λίστα Ανεφοδιασμών καυσίμων Στη συνέχεια, πατώντας Νέος Ανεφοδιασμός Καυσίμων, ενεργοποιείται η φόρμα συμπλήρωσης του ανεφοδιασμού (Εικόνα 85). Εικόνα 85: Φόρμα συμπλήρωσης Ανεφοδιασμού καυσίμων Αφού ο υπόχρεος συμπληρώσει τα κατάλληλα πεδία, πατάει Προσθήκη στον πίνακα που βρίσκεται στο κάτω μέρος της οθόνης για να προσθέσει ένα ή περισσότερα πλοία που δέχτηκαν ανεφοδιασμό (Εικόνα 86).

62 Έκδοση 1.0 Εγχειρίδιο χρήσης Εθνικής Ενιαίας Ναυτιλιακής Θυρίδας Σελ. 61 Εικόνα 86: Προσθήκη πλοίων που ανεφοδιάστηκαν Για να αποθηκευτεί η εγγραφή στον πίνακα, ο χρήστης πρέπει να πατήσει το κουμπί Αποθήκευση. Αμέσως μετά, εμφανίζεται η εγγραφή μέσα στον πίνακα (Εικόνα 87). Εικόνα 87: Συμπληρωμένη η φόρμα ανεφοδιασμών Για να γίνει η τελική υποβολή της φόρμας, ο χρήστης πρέπει να πατήσει το κουμπί Υποβολή. Έτσι, η φόρμα δημιουργείται σαν εγγραφή στη λίστα των Ανεφοδιασμών και επιλέγοντας Προβολή, ο χρήστης μπορεί να δει τις λεπτομέρειες της σχετικής εγγραφής (Εικόνα 88).

63 Έκδοση 1.0 Εγχειρίδιο χρήσης Εθνικής Ενιαίας Ναυτιλιακής Θυρίδας Σελ. 62 Εικόνα 88: Προβολή αιτήματος Ανεφοδιασμού

Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9. Οδηγίες Χρήσης

Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9. Οδηγίες Χρήσης Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9 Οδηγίες Χρήσης Πίνακας Περιεχομένων 1. Αρχική οθόνη... 3 2. Αρχική Οθόνη Πιστοποιημένου Χρήστη... 4 2.1. Οριστικοποίηση της Περιουσιακής Εικόνας... 5 2.2. Καρτέλες

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρμογής Συστήματος Διαχείρισης Λογισμικού

Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρμογής Συστήματος Διαχείρισης Λογισμικού Πανεπιστήμιο Αιγαίου Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρμογής Συστήματος Διαχείρισης Λογισμικού Έκδοση 1.2 Περιεχόμενα 1. Είσοδος και Έξοδος από το Σύστημα... 3 2. Βοήθεια... 3 3. Αλλαγή Συνθηματικού... 3 4. Διαχείριση

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Ηλεκτρονικής Αίτησης

Οδηγός Ηλεκτρονικής Αίτησης Οδηγός Ηλεκτρονικής Αίτησης Στο εγχειρίδιο αυτό περιλαμβάνονται οδηγίες ηλεκτρονικής αίτησης υποψηφίου, για την διαδικασία πρόσληψης επικουρικού προσωπικού πλην ιατρών. Version 4 12/07/2018 1. Περιεχόμενα

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης εφαρμογής Ε.Ο.Π.Υ.Υ - Σύστημα Ηλεκτρονικής Προέγκρισης Φαρμάκων για Θεράποντες Ιατρούς

Οδηγίες χρήσης εφαρμογής Ε.Ο.Π.Υ.Υ - Σύστημα Ηλεκτρονικής Προέγκρισης Φαρμάκων για Θεράποντες Ιατρούς Οδηγίες χρήσης εφαρμογής Ε.Ο.Π.Υ.Υ - Σύστημα Ηλεκτρονικής Προέγκρισης Φαρμάκων για Θεράποντες Ιατρούς Version 0.0.1 25/04/2018 Περιεχόμενα Οδηγίες χρήσης εφαρμογής Ε.Ο.Π.Υ.Υ - Σύστημα Ηλεκτρονικής Προέγκρισης

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΗΟΛΟΓΗΣΗΣ ΠΛΟΙΩΝ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΗΟΛΟΓΗΣΗΣ ΠΛΟΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΗΟΛΟΓΗΣΗΣ ΠΛΟΙΩΝ «Ηλεκτρονική Υποβολή & Παρακολούθηση της Ενοποιημένης Αίτησης σχετικά με τη Νηολόγηση Πλοίου στην Ελληνική Σημαία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 2010

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 2010 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 2010 Μ.Ο.Δ..ΜΟΝΑΔΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Α.Ε. 1 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. Εγγραφή στο σύστημα...3 2.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΗΡΙΩΝ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΗΡΙΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΗΡΙΩΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1.Γενικές παρατηρήσεις... 3 1.2 Είσοδος στην εφαρμογή... 4 2. Πίνακας αναφορών... 5 2.1 Περιγραφή του πίνακα αναφορών... 6 2.3 Ταξινόμηση... 6 3. Προσθήκη/επεξεργασία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ 2014-2020 ΕΝΟΤΗΤΑ «ΔΕΛΤΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΧΟΡΗΓΙΩΝ» 1η Έκδοση: 2016 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ...3

Διαβάστε περισσότερα

ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε. Οδηγίες Λειτουργίας Πληροφοριακού Συστήματος ηλεκτρονικής διαχείρισης Αιτημάτων. v1.3 (23/11/2014)

ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε. Οδηγίες Λειτουργίας Πληροφοριακού Συστήματος ηλεκτρονικής διαχείρισης Αιτημάτων. v1.3 (23/11/2014) ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε. ΕΡΓΟ: «ΑΝΑΛΥΣΗ, ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ, ΑΝΑΠΤΥΞΗ - ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΧΟΛΕΙΩΝ» Οδηγίες

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Ηλεκτρονικής Αίτησης

Οδηγός Ηλεκτρονικής Αίτησης Οδηγός Ηλεκτρονικής Αίτησης Στο εγχειρίδιο αυτό περιλαμβάνονται οδηγίες σχετικά με την ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ για την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΟΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΓΡΟΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ. Μέτρο 2.2.1

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΟΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΓΡΟΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ. Μέτρο 2.2.1 On line ΔΗΛΩΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ Μέτρο 2.2.1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2017 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1 ΓΕΝΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ... 3 1.1 Υποχρεωτικά Πεδία... 3 1.2 Βοηθητική Λίστα Τιμών (drop down list)... 3 1.3 Αναζήτηση... 3 1.3.1

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ Μ.Ο.Δ..ΜΟΝΑΔΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Α.Ε. 1 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. Εγγραφή στο σύστημα...3

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ.

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1) Είσοδος στην εφαρμογή 2) Δημιουργία Περιόδου Υποβολής 2.α) Ακύρωση Περιόδου Υποβολής 3) Μέθοδος Υποβολής: Συμπλήρωση Φόρμας 3.α) Συμπλήρωση

Διαβάστε περισσότερα

«Σύστημα ΔΕΠ» ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Έκδοση 1.1

«Σύστημα ΔΕΠ» ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Έκδοση 1.1 «Σύστημα ΔΕΠ» ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Έκδοση 1.1 Πίνακας περιεχομένων 1. Λειτουργικότητα Υποψήφιου μέλους ΔΕΠ... 3 1.1. Δημιουργία Χρήστη Υποψήφιου μέλους ΔΕΠ... 3 1.2. Εισαγωγή Προσωπικών σας Στοιχείων στο Σύστημα

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο διαχείρισης χρηστών και λιστών διανομής για τον Υπεύθυνο Φορέα του Δικτύου "Σύζευξις" -1-

Εγχειρίδιο διαχείρισης χρηστών και λιστών διανομής για τον Υπεύθυνο Φορέα του Δικτύου Σύζευξις -1- -1- 1 Διαχείριση Χρηστών...3 1.1 Υπηρεσίες...5 1.1.1 Δημιουργία νέου χρήστη...6 1.1.2 Αναζήτηση χρήστη...7 1.1.2 Επεξεργασία στοιχείων χρήστη...8 1.1.3 Δημιουργία /Επεξεργασία mailbox plan...10 1.1.4 Ενεργοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΙΣΟΖΥΓΙΩΝ ΚΡΕΑΤΟΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΙΣΟΖΥΓΙΩΝ ΚΡΕΑΤΟΣ 1. Γενικά ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΙΣΟΖΥΓΙΩΝ ΚΡΕΑΤΟΣ Η ηλεκτρονική υποβολή των ισοζυγίων κρέατος πραγματοποιείται μέσα από το λογισμικό Άρτεμις του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ 2014-2020 ΕΝΟΤΗΤΑ «ΔΕΛΤΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΣΧΕΔΙΩΝ ΧΟΡΗΓΙΩΝ» 1η Έκδοση: 2016 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ...3 2.

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης. για ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ

Εγχειρίδιο Χρήσης. για ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ Εγχειρίδιο Χρήσης για ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ «ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΡΓΟΥ/ΜΕΛΕΤΗΣ/ΣΥΝΑΦΟΥΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ - Ανοικτές διαδικασίες με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή» Έκδοση

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Εφαρμογής Συμβούλων Υποστήριξης / Ενημέρωσης

Εγχειρίδιο Εφαρμογής Συμβούλων Υποστήριξης / Ενημέρωσης Εγχειρίδιο Εφαρμογής Συμβούλων Υποστήριξης / Ενημέρωσης Περιεχόμενα 1. Εισαγωγή... 3 2. Σελίδα εισόδου... 4 3. Αρχική καρτέλα... 6 4. Στοιχεία Συμβούλου... 7 5. Στοιχεία λογαριασμού... 8 6. Αιτήματα Παρόχων...

Διαβάστε περισσότερα

Αναγγελία Εισιτηρίων - εξιτηρίων ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ. Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες. Αναγγελία Εισιτηρίων - Εξιτηρίων. Σελίδα 1

Αναγγελία Εισιτηρίων - εξιτηρίων ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ. Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες. Αναγγελία Εισιτηρίων - Εξιτηρίων. Σελίδα 1 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Αναγγελία Εισιτηρίων - Εξιτηρίων Σελίδα 1 Πίνακας περιεχομένων 1.Εισαγωγή... 4 1.1 Συμβατότητα Browser... 4 1.2 Διεύθυνση πρόσβασης... 4 2 ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ 2014-2020 ΕΝΟΤΗΤΑ «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΧΟΡΗΓΙΩΝ» 1η Έκδοση: 2015 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ...3

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΟΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΓΡΟΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ. Δράση 1.1, Δράση 1.2, Δράση 2.1, Δράση 1.4, Δράση 2.3, Δράση 4.1, Δράση 4.

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΟΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΓΡΟΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ. Δράση 1.1, Δράση 1.2, Δράση 2.1, Δράση 1.4, Δράση 2.3, Δράση 4.1, Δράση 4. Δράση 1.1, Δράση 1.2, Δράση 2.1, Δράση 1.4, Δράση 2.3, Δράση 4.1, Δράση 4.2 Δεκέμβριος 2013 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1 ΓΕΝΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ... 5 1.1 Υποχρεωτικά Πεδία... 5 1.2 Βοηθητική Λίστα Τιμών (drop down

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΜΥΦ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥ. Ημερομηνία 14 Ιανουαρίου 2014 Έκδοση 1.1

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΜΥΦ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥ. Ημερομηνία 14 Ιανουαρίου 2014 Έκδοση 1.1 2014 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥ Είδος Εγγράφου Εγχειρίδιο Χρήσης ΜΥΦ Ημερομηνία 14 Ιανουαρίου 2014 Έκδοση 1.1 Περιεχόμενα 1.0 Αυθεντικοποίηση χρηστών... 4 2.0 Αρχική Οθόνη... 6 1.1 Αλλαγή...

Διαβάστε περισσότερα

Field Service Management ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

Field Service Management ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Field Service Management ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΕΝΟΥ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ... 4 2. ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΜΕΝΟΥ ΚΑΡΤΕΛΑΣ... 5 3. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΕΛΑΤΗ... 6 4. ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΗ... 6 5. ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ/ΔΙΑΓΡΑΦΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΩΝ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ VLT ΕΚΔΟΣΗ 1.0 Δεκέμβριος 2014 1 Περιεχόμενα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ. Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες «Πρόγραμμα κατ οίκον φροντίδας συνταξιούχων», αίτηση συμμετοχής υποψηφίου παρόχου στο πρόγραμμα

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ. Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες «Πρόγραμμα κατ οίκον φροντίδας συνταξιούχων», αίτηση συμμετοχής υποψηφίου παρόχου στο πρόγραμμα ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες «Πρόγραμμα κατ οίκον φροντίδας συνταξιούχων», αίτηση συμμετοχής υποψηφίου παρόχου στο πρόγραμμα Πίνακας Περιεχομένων 1. Εισαγωγή... 3 1.1 Συμβατότητα Browser...

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα Αναγνώρισης/Αντιστοιχίας Μαθημάτων. Εγχειρίδιο Χρήσης Φοιτητές

Σύστημα Αναγνώρισης/Αντιστοιχίας Μαθημάτων. Εγχειρίδιο Χρήσης Φοιτητές Σύστημα Αναγνώρισης/Αντιστοιχίας Μαθημάτων Εγχειρίδιο Χρήσης Φοιτητές Πίνακας Περιεχομένων Σκοπός του συστήματος... 2 Σύνδεση στο σύστημα... 2 Γενικές Οδηγίες... 2 Λειτουργίες Συστήματος... 2 Αίτημα Αναγνώρισης

Διαβάστε περισσότερα

ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε. Οδηγίες χρήσης Τελικού Χρήστη (Σ.Μ.) του Πληροφοριακού Συστήματος ηλεκτρονικής διαχείρισης Αιτημάτων. v1.

ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε. Οδηγίες χρήσης Τελικού Χρήστη (Σ.Μ.) του Πληροφοριακού Συστήματος ηλεκτρονικής διαχείρισης Αιτημάτων. v1. ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε. ΕΡΓΟ: «ΑΝΑΛΥΣΗ, ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ, ΑΝΑΠΤΥΞΗ - ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΧΟΛΕΙΩΝ» Οδηγίες

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήστη Φάση 1: Καταχώρηση Ειδικοτήτων

Εγχειρίδιο Χρήστη Φάση 1: Καταχώρηση Ειδικοτήτων ΦΟΡΕΑΣ: ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΕΡΓΟ: «Υλοποίηση Πληροφοριακού συστήματος για την Υποστήριξη του Έργου Διαχείρισης των Δημοσίων Ι.Ε.Κ.» Εγχειρίδιο Χρήστη Φάση 1: Καταχώρηση Ειδικοτήτων

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9

Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9 Οδηγίες Χρήσης Δεκέμβριος 2011 [1] Πίνακας Περιεχομένων 1. Αρχική Οθόνη...

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ 2014-2020 ΕΝΟΤΗΤΑ «ΔΕΛΤΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΈΡΓΩΝ ΔΣ» 1η Έκδοση: 2016 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ...3

Διαβάστε περισσότερα

1. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΕΓΓΥΗΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΟΛΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

1. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΕΓΓΥΗΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΟΛΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 1. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΕΓΓΥΗΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΟΛΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 1.1 Τρόπος σύνδεσης μέσω site ΤΜΕΔΕ Στο εικονίδιο ΤΜΕΔΕ e-εγγυητικές πατώντας το κουμπί «άνοιγμα της εφαρμογής, μας ανοίγει

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ 2014-2020 ΕΝΟΤΗΤΑ «ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΕΙΣ ΦΟΡΕΑ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΕΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ (ΦΕΔ)» 1η Έκδοση: 2016 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ...

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα Αναγνώρισης/Αντιστοιχίας Μαθημάτων. Εγχειρίδιο Χρήσης - Φοιτητές

Σύστημα Αναγνώρισης/Αντιστοιχίας Μαθημάτων. Εγχειρίδιο Χρήσης - Φοιτητές Σύστημα Αναγνώρισης/Αντιστοιχίας Μαθημάτων Εγχειρίδιο Χρήσης - Φοιτητές Πίνακας Περιεχομένων Σκοπός του συστήματος... 2 Σύνδεση στο σύστημα... 2 Γενικές Οδηγίες... 2 Λειτουργίες Συστήματος... 2 Αίτημα

Διαβάστε περισσότερα

Ολοκληρωμένες Δράσεις προβολής δημοσιότητας για το Δήμο Αρχανών Αστερουσίων Εγχειρίδιο Χρήσης - Παρουσίαση

Ολοκληρωμένες Δράσεις προβολής δημοσιότητας για το Δήμο Αρχανών Αστερουσίων Εγχειρίδιο Χρήσης - Παρουσίαση Novel Tech «Μέλος του Επιστημονικού & Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης» http://www.noveltech.gr info@noveltech.gr Ολοκληρωμένες Δράσεις προβολής δημοσιότητας για το Δήμο Αρχανών Αστερουσίων Εγχειρίδιο Χρήσης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΥΛΗ ΕΚΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΓΓΥΗΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΟΛΩΝ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΥΛΗ ΕΚΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΓΓΥΗΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΟΛΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΥΛΗ ΕΚΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΓΓΥΗΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΟΛΩΝ ΤΑΜΕΙΟ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ Ν.Π.Ι.Δ. Π.Π. Γερμανού 3-5, T.K. 105 61 Αθήνα T: 210 3740551 2 F: 210 3740508

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης εφαρμογής μητρώου ασθενών με Χρόνια Μυελογενή Λευχαιμία (Χ,Μ,Λ) Ιατρός

Οδηγίες χρήσης εφαρμογής μητρώου ασθενών με Χρόνια Μυελογενή Λευχαιμία (Χ,Μ,Λ) Ιατρός Οδηγίες χρήσης εφαρμογής μητρώου ασθενών με Χρόνια Μυελογενή Λευχαιμία (Χ,Μ,Λ) Ιατρός Version 2.1 15/12/2017 Πίνακας Περιεχομένων Οδηγίες χρήσης εφαρμογής μητρώου ασθενών με Χρόνια Μυελογενή Λευχαιμία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΟ: «Ανάπτυξη Εφαρμογής Μητρώου και Εκπαίδευση» ΠΑΡΑΔΟΤΕΟ Έλεγχος Συστήματος & Λογισμικού Μητρώου ΑμεΑ

ΕΡΓΟ: «Ανάπτυξη Εφαρμογής Μητρώου και Εκπαίδευση» ΠΑΡΑΔΟΤΕΟ Έλεγχος Συστήματος & Λογισμικού Μητρώου ΑμεΑ 1 ΕΡΓΟ: «Ανάπτυξη Εφαρμογής Μητρώου και Εκπαίδευση» ΠΑΡΑΔΟΤΕΟ Έλεγχος Συστήματος & Λογισμικού Μητρώου ΑμεΑ Π.6. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΑ ΜΗΤΡΩΟ ΑΜΕΑ ΥΠΟΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΡΓΟ: «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΜΗΤΡΩΟΥ και ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» 2015

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ... 2 1.Γενικές παρατηρήσεις... 4 1.2 Είσοδος στην εφαρμογή... 5 2. Πίνακας αναφορών... 5 2.1 Περιγραφή του πίνακα αναφορών... 6 2.2 Ταξινόμηση...

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΥΛΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗΣ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΥΛΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗΣ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΥΛΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗΣ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΑΜΕΙΟ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ Ν.Π.Ι.Δ. Π.Π. Γερμανού 3-5, T.K. 105 61 Αθήνα T: 210 3740551 2 F: 210

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης Εκκαθάρισης Παραγγελιών

Εγχειρίδιο χρήσης Εκκαθάρισης Παραγγελιών Εγχειρίδιο χρήσης Εκκαθάρισης Παραγγελιών για τη δράση Πίνακας περιεχομένων 1. Εισαγωγή... 3 2. Παραγγελίες... 4 3. Παραστατικά... 6 4. Προσωρινή Εκκαθάριση Παραγγελίας... 12 4.1 Δημιουργία Προσωρινής

Διαβάστε περισσότερα

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης. Σταδίου 5, 10562 Σύνταγμα

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης. Σταδίου 5, 10562 Σύνταγμα Σύστημα Διαχείρισης Εκπαίδευσης Εγχειρίδιο Χρήσης Εκπαιδευόμενου Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Σταδίου 5, 10562 Σύνταγμα τηλ.: 210-3689381, 210-3689354 fax:

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Ψηφιακής Υπηρεσίας

Εγχειρίδιο Χρήσης Ψηφιακής Υπηρεσίας Εγχειρίδιο Χρήσης Ψηφιακής Υπηρεσίας "Αιτήσεις Εισαγωγής Ενδοκοινοτικής Απόκτησης και Εγχώριας Παραγωγής Λιπασμάτων και Πρώτων Υλών" ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Διαδικτυακό Περιβάλλον Διαχείρισης Ασκήσεων Προγραμματισμού

Διαδικτυακό Περιβάλλον Διαχείρισης Ασκήσεων Προγραμματισμού ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ Διπλωματική Εργασία με θέμα: Διαδικτυακό Περιβάλλον Διαχείρισης Ασκήσεων Προγραμματισμού Καραγιάννης Ιωάννης Α.Μ.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ 2014-2020 ΕΝΟΤΗΤΑ «ΔΕΛΤΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΕΝΤΑΓΜΕΝΩΝ ΈΡΓΩΝ ΔΣ» 1η Έκδοση: 2016 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ...4

Διαβάστε περισσότερα

Pylon Entry. Προμηθευτές. Στην διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία-Μεταβολή- Διαγραφή Αναζήτηση ενός προμηθευτή

Pylon Entry. Προμηθευτές. Στην διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία-Μεταβολή- Διαγραφή Αναζήτηση ενός προμηθευτή Pylon Entry Προμηθευτές Στην διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία-Μεταβολή- Διαγραφή Αναζήτηση ενός προμηθευτή Περιεχόμενα Δημιουργία Νέου Προμηθευτή... 3 Καρτέλα Βασικά Στοιχεία... 5 Καρτέλα Εμπορικά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΩΝ ΧΡΗΣΤΩΝ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΩΝ ΧΡΗΣΤΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΩΝ ΧΡΗΣΤΩΝ 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1.Γενικές παρατηρήσεις... 3 1.2 Είσοδος στην εφαρμογή... 4 2. Πίνακας αναφορών... 4 2.1 Περιγραφή του πίνακα αναφορών... 5 2.2 Ταξινόμηση... 6 3. Προσθήκη/επεξεργασία

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα γνωστοποίησης διακίνησης φαρμάκων ανθρώπινης χρήσης Εγχειρίδιο χρήσης του συστήματος. Έκδοση

Σύστημα γνωστοποίησης διακίνησης φαρμάκων ανθρώπινης χρήσης Εγχειρίδιο χρήσης του συστήματος. Έκδοση Σύστημα γνωστοποίησης διακίνησης φαρμάκων ανθρώπινης χρήσης Εγχειρίδιο χρήσης του συστήματος Έκδοση 1.0 2018 1 Είσοδος στο σύστημα Από το menu On line υπηρεσίες του Οργανισμού επιλέγεται η Γνωστοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ATLANET II ΚΛΑΔΟΣ ΖΩΗΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ATLANET II ΚΛΑΔΟΣ ΖΩΗΣ 2017 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ATLANET II ΚΛΑΔΟΣ ΖΩΗΣ ΑΤΛΑΝΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Σελίδα Εισαγωγή στην ενότητα Κλάδου Ζωής 3 Τιμολόγηση Κλάδου Ζωής 4 Έκδοση Προσφοράς 7 Καταχώρησης Αίτησης Ασφάλισης 8 Διαχείριση Εκκρεμοτήτων

Διαβάστε περισσότερα

tenderone Σύντομος Οδηγός Συμμετοχής για την Υποβολή Δικαιολογητικών στη ΔΕΠΑ v. 2.2

tenderone Σύντομος Οδηγός Συμμετοχής για την Υποβολή Δικαιολογητικών στη ΔΕΠΑ v. 2.2 tenderone Σύντομος Οδηγός Συμμετοχής για την Υποβολή Δικαιολογητικών στη ΔΕΠΑ 1 Είσοδος στο site της cosmoone 1. Κάντε κλικ στη γραμμή διεύθυνσης, πληκτρολογήστε το url www.cosmo-one.gr και πατήστε Enter.

Διαβάστε περισσότερα

Α. ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Α1. Σκοπός εφαρμογής Α2. Είσοδος στην Εφαρμογή Α3. Γενικές λειτουργίες... 3 Β. ΕΠΙΛΟΓΕΣ Β1.Αιτήσεις...

Α. ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Α1. Σκοπός εφαρμογής Α2. Είσοδος στην Εφαρμογή Α3. Γενικές λειτουργίες... 3 Β. ΕΠΙΛΟΓΕΣ Β1.Αιτήσεις... 0 Περιεχόμενα Α. ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ... 2 Α1. Σκοπός εφαρμογής... 2 Α2. Είσοδος στην Εφαρμογή... 2 Α3. Γενικές λειτουργίες... 3 Β. ΕΠΙΛΟΓΕΣ... 3 Β1.Αιτήσεις... 3 Β1.1. Υποβολή αίτησης... 3 Β1.2 Αιτήσεις που

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΜΑΘΗΤΗ. της Πλατφόρμας Τηλεκατάρτισης

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΜΑΘΗΤΗ. της Πλατφόρμας Τηλεκατάρτισης ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΜΑΘΗΤΗ της Πλατφόρμας Τηλεκατάρτισης ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Εισαγωγή...2 2. Αρχική σελίδα, Εισαγωγή & Περιβάλλον Συστήματος...3 2.1. Αρχική σελίδα εισαγωγής...3 2.2. Εισαγωγή στην Πλατφόρμα Τηλε-κατάρτισης...4

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας Περιεχομένων. Εγχειρίδιο Χρήσης Υπηρεσίες Φοιτητή Σελίδα 1 / 10

Πίνακας Περιεχομένων. Εγχειρίδιο Χρήσης Υπηρεσίες Φοιτητή Σελίδα 1 / 10 Πίνακας Περιεχομένων 1. Υπηρεσίες Φοιτητή... 3 1.1 Ακαδημαϊκή Δομή... 3 1.2 Καρτέλα Φοιτητή... 3 Σταθερή Διεύθυνση... 3 Επισκόπηση Διεύθυνσης... 3 Στοιχεία Ανεξάρτητα από Διεύθυνση... 4 1.3 Έλεγχος Κανόνων

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ Εγχειρίδιο Εφαρµογής Γραµµατειών Περιεχόμενα Πίνακας Εικόνων...3 1. Είσοδος στο σύστημα...5 2. Στοιχεία Γραμματείας...9 3. Μεταπτυχιακά Προγράμματα...

Διαβάστε περισσότερα

Pylon Entry. Πόροι. Στη διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή Αναζήτηση Πόρων

Pylon Entry. Πόροι. Στη διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή Αναζήτηση Πόρων Pylon Entry Πόροι Στη διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή Αναζήτηση Πόρων Περιεχόμενα Δημιουργία Νέου Πόρου... 3 Καρτέλα Βασικά Στοιχεία... 4 Καρτέλα Βασικά Στοιχεία... 4 Καρτέλα

Διαβάστε περισσότερα

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Ναυτίλος. Σύστημα Ηλεκτρονικής Υποβολής Αιτήσεων Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Πανεπιστημίου Αιγαίου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Ναυτίλος. Σύστημα Ηλεκτρονικής Υποβολής Αιτήσεων Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Πανεπιστημίου Αιγαίου Πανεπιστήμιο Αιγαίου Ναυτίλος Σύστημα Ηλεκτρονικής Υποβολής Αιτήσεων Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Πανεπιστημίου Αιγαίου Εγχειρίδιο Χρήσης για τον υποψήφιο Έκδοση 1.4.1 Περιεχόμενα 1. Εισαγωγικά... 3 2. Εγγραφή

Διαβάστε περισσότερα

tenderone ΣύντομοςΟδηγός Συμμετοχής για την Υποβολή Δικαιολογητικών στη ΔΕΠΑ v. 1.0

tenderone ΣύντομοςΟδηγός Συμμετοχής για την Υποβολή Δικαιολογητικών στη ΔΕΠΑ v. 1.0 tenderone ΣύντομοςΟδηγός Συμμετοχής για την Υποβολή Δικαιολογητικών στη ΔΕΠΑ Είσοδος στο site της cosmoone 1. Κάντε κλικ στη γραμμή διεύθυνσης, πληκτρολογήστε το urlwww.cosmo-one.gr και πατήστε Enter.

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης δικτυακού τόπου του προγράμματος, ΆΞΟΝΑΣ 3: "Ποιότητα ζωής στις αγροτικές περιοχές και διαφοροποίηση της αγροτικής οικονομίας"

Εγχειρίδιο χρήσης δικτυακού τόπου του προγράμματος, ΆΞΟΝΑΣ 3: Ποιότητα ζωής στις αγροτικές περιοχές και διαφοροποίηση της αγροτικής οικονομίας Εγχειρίδιο χρήσης δικτυακού τόπου του προγράμματος, ΆΞΟΝΑΣ 3: "Ποιότητα ζωής στις αγροτικές περιοχές και διαφοροποίηση της αγροτικής οικονομίας" ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Αρχική Οθόνη...2 Εγγραφή Χρήστη...3 Εμφάνιση

Διαβάστε περισσότερα

Pylon Entry. Πελάτες. Στην διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή Αναζήτηση ενός πελάτη

Pylon Entry. Πελάτες. Στην διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή Αναζήτηση ενός πελάτη Pylon Entry Πελάτες Στην διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή Αναζήτηση ενός πελάτη Περιεχόμενα Δημιουργία Νέου Πελάτη... 3 Καρτέλα Βασικά Στοιχεία... 5 Καρτέλα Πρόσθετα Στοιχεία...

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΜΕΛΩΝ ΔΕΠ, ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΜΕΛΩΝ ΔΕΠ, ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ 2013 ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΜΕΛΩΝ ΔΕΠ, ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ Περιήγηση στις δυνατότητες του λογισμικού και στον τρόπο χρήσης του ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Διαδικτυακή Εφαρμογή Διαχείρισης Προσωπικού. Εγχειρίδιο χρήσης

Διαδικτυακή Εφαρμογή Διαχείρισης Προσωπικού. Εγχειρίδιο χρήσης Διαδικτυακή Εφαρμογή Διαχείρισης Προσωπικού Εγχειρίδιο χρήσης Φεβρουάριος 2017 Περιεχόμενα Α. ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ...3 Α1. Σκοπός εφαρμογής... 3 Α2. Είσοδος στην Εφαρμογή... 3 Β. ΕΠΙΛΟΓΕΣ...4 Β1.Αιτήσεις...

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας περιεχομένων. Περιεχόμενα ΕΓΓΡΑΦΗ ΝΕΟΥ ΧΡΗΣΤΗ 1 ΣΥΝΔΕΣΗ ΧΡΗΣΤΗ 4 ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟ ΧΡΗΣΤΗ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΟΥ 5 ΝΕΑ ΑΙΤΗΣΗ 6

Πίνακας περιεχομένων. Περιεχόμενα ΕΓΓΡΑΦΗ ΝΕΟΥ ΧΡΗΣΤΗ 1 ΣΥΝΔΕΣΗ ΧΡΗΣΤΗ 4 ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟ ΧΡΗΣΤΗ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΟΥ 5 ΝΕΑ ΑΙΤΗΣΗ 6 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά το παρόν εγχειρίδιο και τις σύντομες οδηγίες για την ομαλή λειτουργία της πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης του προγράμματος «Θεαίτητος». Πίνακας περιεχομένων

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΦΟΙΤΗΤΗ. Εγχειρίδιο Εφαρμογής Γραμματειών

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΦΟΙΤΗΤΗ. Εγχειρίδιο Εφαρμογής Γραμματειών ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΦΟΙΤΗΤΗ Εγχειρίδιο Εφαρμογής Γραμματειών Από το ακαδημαϊκό έτος 2011-12 οι φοιτητές των Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι. της χώρας θα παραλαμβάνουν το Δελτίο Ειδικού Εισιτηρίου

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός.

Οδηγός. Οδηγός έναρξης λειτουργίας οικονομικών δραστηριοτήτων με τη διαδικασία της γνωστοποίησης www.notifybusiness.gov.gr (Άσκηση οικονομικών δραστηριοτήτων του Ν. 4442/2016) Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης,

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Συμπλήρωσης και Αποστολής Ε5

Οδηγίες Συμπλήρωσης και Αποστολής Ε5 Οδηγίες Συμπλήρωσης και Αποστολής Ε5 Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας οδηγιών συμπλήρωσης και αυτόματης αποστολής εντύπου Ε5. Παρακάτω προτείνεται

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργίας Ενεργειών

Δημιουργίας Ενεργειών Δημιουργίας Ενεργειών Περιεχόμενα Δημιουργία Ενεργειών (Επικοινωνίας, Ραντεβού)... 3 Καταχώρηση Επικοινωνίας και Ραντεβού... 4 Βασικά Στοιχεία... 7 Πεδία Χρήστη... 8 Υπομνήματα... 8 Μεταβολή Ενέργειας...

Διαβάστε περισσότερα

Πανεπιστήµιο Πατρών Εγχειρίδιο Υποστήριξης Χρηστών Υποσυστήµατος Διαχείρισης Κύκλου Ζωής Φοιτητών Εγγραφή Φοιτητή

Πανεπιστήµιο Πατρών Εγχειρίδιο Υποστήριξης Χρηστών Υποσυστήµατος Διαχείρισης Κύκλου Ζωής Φοιτητών Εγγραφή Φοιτητή Πανεπιστήµιο Πατρών Εγχειρίδιο Υποστήριξης Χρηστών Υποσυστήµατος Διαχείρισης Κύκλου Ζωής Φοιτητών Εγγραφή Φοιτητή Εγγραφή Φοιτητή - Σεπτέµβριος 2018 Σελίδα 1 / 8 1. Εγγραφή Φοιτητή 1.1 Συµπλήρωση Αίτησης

Διαβάστε περισσότερα

Σελίδα 1 από 51 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥ. Ημερομηνία 10 Φεβρουαρίου 2015 Έκδοση 1.3

Σελίδα 1 από 51 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥ. Ημερομηνία 10 Φεβρουαρίου 2015 Έκδοση 1.3 Σελίδα 1 από 51 2015 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥ Είδος Εγγράφου Εγχειρίδιο Χρήσης ΜΥΦ Ημερομηνία 10 Φεβρουαρίου 2015 Έκδοση 1.3 Σελίδα 2 από 51 Περιεχόμενα 1.0 Αυθεντικοποίηση χρηστών... 4 2.0

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ. Τμήμα Στατιστικών & Οικονομετρικών Εφαρμογών DIREQT

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ. Τμήμα Στατιστικών & Οικονομετρικών Εφαρμογών DIREQT ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Τμήμα Στατιστικών & Οικονομετρικών Εφαρμογών DIREQT ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΓΓΕΛΙΑΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ Υποσύστημα Διαχείρισης Ερευνών - Ερωτηματολογίων Εγχειρίδιο Χρήσης Νοέμβριος

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Οδηγός Χρήσης Εφαρμογής Φορέων Υποδοχής Πρακτικής Άσκησης Αφού πιστοποιηθεί ο λογαριασμός που δημιουργήσατε στο πρόγραμμα «Άτλας» ως Φορέας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 2010

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 2010 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 2010 Μ.Ο.Δ..ΜΟΝΑΔΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Α.Ε. 1 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. Εγγραφή στο σύστημα...3 2.

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Οδηγός Χρήσης Εφαρμογής Γραφείων Πρακτικής Άσκησης Αφού πιστοποιηθεί ο λογαριασμός που δημιουργήσατε στο πρόγραμμα «Άτλας» ως Γραφείο Πρακτικής,

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός υποβολής Αίτησης Συμμετοχής-Υπεύθυνης Δήλωσης και Δικαιολογητικών Συμμετοχής

Οδηγός υποβολής Αίτησης Συμμετοχής-Υπεύθυνης Δήλωσης και Δικαιολογητικών Συμμετοχής Κοινή ανταγωνιστική διαδικασία έργων ΑΠΕ Οδηγός υποβολής Αίτησης Συμμετοχής-Υπεύθυνης Δήλωσης και Δικαιολογητικών Συμμετοχής 1 Είσοδος στο site της cosmoone 1. Κάντε κλικ στη γραμμή διεύθυνσης, πληκτρολογήστε

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Φορέα Πιστοποίησης

Εγχειρίδιο Χρήσης Φορέα Πιστοποίησης Εγχειρίδιο Χρήσης Φορέα Πιστοποίησης ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ Για την είσοδο στην εφαρμογή απαιτείται, 1. Πλοηγός ιστοσελίδων (Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome, Netscape Navigator), 2. Όνομα

Διαβάστε περισσότερα

Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας δημιουργίας Υπόχρεου. Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία

Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας δημιουργίας Υπόχρεου. Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία Δημιουργία Υπόχρεου Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας δημιουργίας Υπόχρεου. Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία ενεργειών την οποία ο χρήστης πρέπει

Διαβάστε περισσότερα

Καταχώρηση Αποδείξεων

Καταχώρηση Αποδείξεων Καταχώρηση Αποδείξεων Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας Καταχώρησης Αποδείξεων. Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία ενεργειών την οποία ο χρήστης πρέπει

Διαβάστε περισσότερα

«Ανάδειξη και Ενεργοποίηση του Ρόλου των Κέντρων Υγείας στις Τοπικές Κοινωνίες»

«Ανάδειξη και Ενεργοποίηση του Ρόλου των Κέντρων Υγείας στις Τοπικές Κοινωνίες» ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΑΞΗΣ «Ανάδειξη και Ενεργοποίηση του Ρόλου των Κέντρων Υγείας στις Τοπικές Κοινωνίες» (MIS: 439851) Σύστημα ηλεκτρονικών ραντεβού για εμβολιασμό στα Κέντρα Υγείας. Εγχειρίδιο χρήστη Έκδοση 1.2

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σύστημα μέσω της ιστοσελίδας του Οργανισμού

Πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σύστημα μέσω της ιστοσελίδας του Οργανισμού Πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σύστημα μέσω της ιστοσελίδας του Οργανισμού 1. Ο ενδιαφερόμενος επιλέγει την επίσημη ιστοσελίδα του Ε.Ο.Φ. (http://www.eof.gr) μέσω του διαθέσιμου προγράμματος πλοήγησης, του υπολογιστή

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Καταχώρησης Τεκμηρίου

Οδηγίες Καταχώρησης Τεκμηρίου Οδηγίες Καταχώρησης Τεκμηρίου Αναφορικά με τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να ξεκινήσετε μια νέα υποβολή δείτε το κεφάλαιο 3.2 των Οδηγιών Χρήσης. Στο παρόν εγχειρίδιο περιγράφονται τα βήματα που

Διαβάστε περισσότερα

Όνομα χρήστη : Εμπορικό όνομα πρακτορείου. Ασφαλιστικές εταιρείες στις οποίες έχετε πρόσβαση (δημιουργούνται από χρήστη επιπέδου «Διοίκηση»)

Όνομα χρήστη : Εμπορικό όνομα πρακτορείου. Ασφαλιστικές εταιρείες στις οποίες έχετε πρόσβαση (δημιουργούνται από χρήστη επιπέδου «Διοίκηση») 1-12-2015 Κεντρική σελίδα επιλογής εταιρείας και προϊόντων Αρχείο με αποθηκευμένες αιτήσεις, τιμολογήσεις, συμβόλαια, προ-συμβόλαια, εντολές πληρωμής, κλπ. Αλλαγή κωδικών πρόσβασης και ρυθμίσεων Επίπεδο

Διαβάστε περισσότερα

Εύδοξος - Δήλωση Συγγραμμάτων

Εύδοξος - Δήλωση Συγγραμμάτων Εύδοξος - Δήλωση Συγγραμμάτων Το πρόγραμμα «Εύδοξος» αφορά στη διανομή Συγγραμμάτων των Τεχνολογικών και Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων της Επικράτειας. Στόχος του Πληροφοριακού Συστήματος (ΠΣ) της Δράσης είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΩΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΠΡΑΞΕΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΔΗΛΩΣΗΣ ΔΑΠΑΝΩΝ (ΕΕΣ)

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΩΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΠΡΑΞΕΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΔΗΛΩΣΗΣ ΔΑΠΑΝΩΝ (ΕΕΣ) ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο.Π.Σ. Υλοποίηση του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (Ο.Π.Σ.) σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Προγραμματικής Περιόδου

Διαβάστε περισσότερα

«ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» Εγχειρίδιο χρήσης για Προμηθευτή

«ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» Εγχειρίδιο χρήσης για Προμηθευτή «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» Εγχειρίδιο χρήσης για Προμηθευτή Πίνακας περιεχομένων Α. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΧΡΗΣΤΗ... 2 Β. ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ... 4 1.ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗ... 4 Οθόνη Παρουσίασης και Επιλογής

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Οδηγός Χρήσης Εφαρμογής Γραφείων Πρακτικής Άσκησης Αφού πιστοποιηθεί ο λογαριασμός που δημιουργήσατε στο πρόγραμμα «Άτλας» ως Γραφείο Πρακτικής,

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Ψηφιακής Υπηρεσίας

Εγχειρίδιο Χρήσης Ψηφιακής Υπηρεσίας Εγχειρίδιο Χρήσης Ψηφιακής Υπηρεσίας "Αιτήσεις Εισαγωγής Ενδοκοινοτικής Απόκτησης και Εγχώριας Παραγωγής Λιπασμάτων και Πρώτων Υλών" ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός υποβολής Αίτησης Συμμετοχής-Υπεύθυνης Δήλωσης και Δικαιολογητικών Συμμετοχής

Οδηγός υποβολής Αίτησης Συμμετοχής-Υπεύθυνης Δήλωσης και Δικαιολογητικών Συμμετοχής Μόνιμες ανταγωνιστικές διαδικασίες έργων ΑΠΕ Οδηγός υποβολής Αίτησης Συμμετοχής-Υπεύθυνης Δήλωσης και Δικαιολογητικών Συμμετοχής 1 Είσοδος στο site της cosmoone 1. Κάντε κλικ στη γραμμή διεύθυνσης, πληκτρολογήστε

Διαβάστε περισσότερα

Απλά, γρήγορα, σωστά ΒΑΣΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Απλά, γρήγορα, σωστά ΒΑΣΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΒΑΣΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ 26-2-2010 Κεντρική σελίδα επιλογής εταιρείας και προϊόντων Εµφάνιση λίστας µε αποθηκευµένες αιτήσεις ή προσφορές Αλλαγή του username και password και άλλων στοιχείων Είσοδος

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση Επαγγελματιών Εταιρίας

Διαχείριση Επαγγελματιών Εταιρίας Διαχείριση Επαγγελματιών Εταιρίας Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της Διαδικασίας Διαχείρισης Ελεύθερων Επαγγελματιών Εταιρίας. Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία

Διαβάστε περισσότερα

ΟΠΣ-ΕΣΠΑ : Ειδική Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΔΗΛΩΣΗΣ ΔΑΠΑΝΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ

ΟΠΣ-ΕΣΠΑ : Ειδική Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΔΗΛΩΣΗΣ ΔΑΠΑΝΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ Ειδική Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος ΟΠΣ-ΕΣΠΑ 2014-2020: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΔΗΛΩΣΗΣ ΔΑΠΑΝΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ ΟδηγόςΧρήσης Εφαρμογής Φορέων Υποδοχής Πρακτικής Άσκησης Αφού πιστοποιηθεί ο λογαριασμός που δημιουργήσατε στο πρόγραμμα «Άτλας» ως Φορέας

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Κατάθεσης Άρθρου σε Περιοδικό στο Ιδρυματικό Αποθετήριο του Πολυτεχνείου Κρήτης

Οδηγός Κατάθεσης Άρθρου σε Περιοδικό στο Ιδρυματικό Αποθετήριο του Πολυτεχνείου Κρήτης Οδηγός Κατάθεσης Άρθρου σε Περιοδικό στο Ιδρυματικό Αποθετήριο του Πολυτεχνείου Κρήτης Χανιά Σεπτέμβριος 2016 Καλώς ήλθατε στην κεντρική σελίδα της πλατφόρμας του Ιδρυματικού Αποθετηρίου (ΙΑ) του Πολυτεχνείου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ ΕΝΟΤΗΤΑ «ΕΛΕΓΧΟΙ ΈΡΓΩΝ»

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ ΕΝΟΤΗΤΑ «ΕΛΕΓΧΟΙ ΈΡΓΩΝ» ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ 2014-2020 ΕΝΟΤΗΤΑ «ΕΛΕΓΧΟΙ ΈΡΓΩΝ» 1η Έκδοση: 2016 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 3 2. ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2011-12 ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ. Για να πραγματοποιήσετε την δήλωσή σας μεταβαίνετε στο σύνδεσμο:

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2011-12 ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ. Για να πραγματοποιήσετε την δήλωσή σας μεταβαίνετε στο σύνδεσμο: ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2011-12 ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ Για να πραγματοποιήσετε την δήλωσή σας μεταβαίνετε στο σύνδεσμο: https://e-gram.teilam.gr/unistudent Ειδικά οι πρωτοετείς μεταβαίνουν στον σύνδεσμο

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου

Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου Bee Group Α.Ε. [Type the company name] [Pick the date] Εγχειρίδιο λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Αρχική Σελίδα... 3 2. Δημιουργία Λογαριασμού... 3 3.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΩΝ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΚΔΟΣΗ 3.0 Δεκέμβιος 2014 1 Περιεχόμενα 1

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ ΕΝΟΤΗΤΑ «ΕΛΕΓΧΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ»

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ ΕΝΟΤΗΤΑ «ΕΛΕΓΧΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ» ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ 2014-2020 ΕΝΟΤΗΤΑ «ΕΛΕΓΧΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ» 1η Έκδοση: 2016 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 3 2. ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

AstraΖeneca. Εγχειρίδιο Χρήσης Β2Β Site

AstraΖeneca. Εγχειρίδιο Χρήσης Β2Β Site AstraΖeneca Εγχειρίδιο Χρήσης Β2Β Site Ταυτότητα Έκδοση κειμένου 1.0.0 Έκδοση λογισμικού 1.0.254006 Τελ. ενημέρωση Μάιος 2015 Copyright Copyright 2011 Entersoft A.E. Με την επιφύλαξη όλων των νόμιμων δικαιωμάτων.

Διαβάστε περισσότερα

Αγαπητή κυρία/αγαπητέ κύριε, Στόχος του συγκεκριμένου εγγράφου είναι να σας ενημερώσει σχετικά με τη λειτουργία του νέου Συστήματος Κεντρικής

Αγαπητή κυρία/αγαπητέ κύριε, Στόχος του συγκεκριμένου εγγράφου είναι να σας ενημερώσει σχετικά με τη λειτουργία του νέου Συστήματος Κεντρικής Αγαπητή κυρία/αγαπητέ κύριε, Στόχος του συγκεκριμένου εγγράφου είναι να σας ενημερώσει σχετικά με τη λειτουργία του νέου Συστήματος Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης (ΑΤΛΑΣ), το οποίο τίθεται

Διαβάστε περισσότερα

Ksyla.gr Σύντομη περιγραφή λειτουργίας

Ksyla.gr Σύντομη περιγραφή λειτουργίας Οδηγός Εφαρμογής Ksyla.gr Σύντομη περιγραφή λειτουργίας Το ksyla.gr είναι μια κοινότητα αγοραπωλησίας καύσιμου ξύλου σε οποιαδήποτε μορφή (καυσόξυλα, πέλλετ, μπρικέτες, κάρβουνα) καθώς επίσης και ειδών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΕΟΦ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Ε.Υ. ΣΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΥΠΟΥ Α

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΕΟΦ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Ε.Υ. ΣΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΥΠΟΥ Α ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΕΟΦ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ [ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ] Ανοίγουμε τον Internet Explorer και πληκτρολογούμε την ηλεκτρονική

Διαβάστε περισσότερα