SPAM. CS682 Advanced Security Topics Instructor: Elias Athanasopoulos. Ιάκωβος Ανδρέου

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "SPAM. CS682 Advanced Security Topics Instructor: Elias Athanasopoulos. Ιάκωβος Ανδρέου"

Transcript

1 SPAM CS682 Advanced Security Topics Instructor: Elias Athanasopoulos Ιάκωβος Ανδρέου

2 SPAM Τι είναι το spam Μαζική αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων, εξωτερικών συνδέσμων ή άλλων, σε μια προσπάθεια προώθησης προϊόντων ή ιδεών. Λόγω του χαμηλού κόστους αποστολής, η αποστολή γίνεται σε μεγάλο αριθμό αποδεκτών. Πρόκειται για παγκόσμιο φαινόμενο και υπάρχουν εκτιμήσεις για επτά τρισεκατομμύρια ανεπιθύμητα μηνύματα spam (2011) Σε αρκετές χώρες η αποστολή spam θεωρείται ποινικό αδίκημα. Τρόπος διάδοσης: Η διάδοση του spam γίνεται αυτόματα μέσω των botnets, δικτύων από μολυσμένους υπολογιστές αθώων χρηστών που ελέγχονται από τους spammer. Botnets είναι ένας αριθμός μολυσμένων υπολογιστών συνδεδεμένων στο διαδίκτυο, εκ των οποίων ο κάθε ένας εκτελεί ένα ή περισσότερα tasks χωρίς την άδεια ή την γνώση του χρήστη. Paper 1: Spamalytics: An Empirical Analysis of Spam Marketing Conversion (2008) Πρόβλημα: Οι ερευνητές σε αυτό το άρθρο είχαν ως δεδομένο ότι η αποστολή spam είναι κερδοφόρα αλλά ήθελαν να απαντήσουν κάποια ερωτήματα όπως: πόσα, πόσο συχνά, πόσο στοιχίζει; Οι 3 βασικές παράμετροι με τις οποίες ασχολήθηκαν είναι: Κόστος αποστολής ενός spam conversion rate (πιθανότητα ένα που στάλθηκε να οδηγήσει σε αγορά) Κέρδος ανά πώληση Λόγω των παράνομων δραστηριοτήτων των spammers, δεν υπάρχουν στοιχεία όσο αφορά τις οικονομικές δραστηριότητες τους, και έτσι δεν είχαν καμία καλά τεκμηριωμένη μέτρηση του spam conversion rate. Συνεπώς αποφάσισαν ότι ο καλύτερος τρόπος για να μετρήσεις το spam είναι να γίνεις spammer. Γενική διαδικασία: Για να δουν αν οι ενέργειες των spammers είναι κερδοφόρες ή όχι δημιούργησαν δικές τους e- commerce ιστοσελίδες, τις διαφήμισαν μέσω spam με την χρήση ενός υφιστάμενου spamming botnet (Storm) και καταγράψαν τις πωλήσεις. Ασχολήθηκαν με 3 spam campaigns οι οποίες περιλαμβάναν 469 εκατομμύρια s και ήθελαν συγκεκριμένα να δουν: Πόσα spam s στάλθηκαν με επιτυχία, Πόσα φιλτραρίστηκαν από δημοφιλής anti-spam solutions, Πόσοι χρήστες μπήκαν στο διαφημιζόμενο site (response rate) και πόσοι από αυτούς προχώρησαν σε αγορά ή infection (sale or infection ) (conversion rate). Storm Botnet: Χρησιμοποίησαν το Storm Botnet για να διαδίδουν spam. Το storm botnet είναι ένα peer-to-peer botnet, και αποτελείται από ένα σύνολο μολυσμένων υπολογιστών οι οποίοι έχουν μολυνθεί από ένα trojan horse που διαδόθηκε μέσω spam. Ήταν δυνατό να εκτελέσει περισσότερες εντολές το δευτερόλεπτο από top supercomputers. Διαδίδεται μέσω spam, καθοδηγώντας τους παραλήπτες να κάνουν download ένα executable/malware από μία ιστοσελίδα.

3 Ιεραρχία Storm Υπάρχουν 3 επίπεδα στην ιεραρχία του Storm botnet, όπως φαίνεται στο παρακάτω σχήμα: Worker Bots: Μολυσμένοι Hosts που αιτούνται spam tasks μέσω των proxies για εκτέλεση. Proxy Bots: Λειτουργούν ως μεσολαβητές μεταξύ των Worker Bots και των Master bots. Δηλαδή μεταβιβάζουν τα tasks που αναθέτουν οι Master Servers στους Workers. Master Servers: Στέλνουν εντολές στους worker bots για να εκτελέσουν και συνήθως ελέγχονται από τους Βot masters. Όταν το Storm μολύνει έναν host, ελέγχει αν μπορεί να συνδεθούν άλλοι host σε αυτόν. Αν ναι τότε ο host γίνεται proxy, αν όχι γίνεται worker. Διαδικασία Διάδοσης spam μέσω Storm Βήμα 1: Ο worker βρίσκει ένα proxy και στέλνει ένα request για tasks στον αντίστοιχο master server. Βήμα 2: Ο master server θα απαντήσει με ένα φόρτο εργασίας για τον worker. Αυτός ο φόρτος εργασίας περιλαμβάνει ένα spam template, μια λίστα από addresses που πρέπει να αποσταλθεί το spam, και ένα set από spam URLs. Βήμα 3: Μόλις λάβει το φόρτο εργασίας που πρέπει να ακολουθήσει ο worker, αποστέλλει τα spam s στα addresses που του έχουν ανατεθεί. Βήμα 4: Με την ολοκλήρωση του φόρτου εργασίας ο worker στέλνει ένα report αν έγινε επιτυχής ή όχι η αποστολή στον proxy, ο οποίος τις μεταβιβάζει στον master server.

4 Μεθοδολογία Η μεθοδολογία που χρησιμοποιήθηκε ονομάζεται botnet infiltration. Botnet infiltration είναι ένας τρόπος να μπεις στο command and control (C&C) channel του botnet και να παρακολουθήσεις τις εντολές που δίνουν οι bot masters στους proxy hosts, και να τις τροποποιήσεις. Εφόσον το Storm μολύνει hosts τυχαία οι συγγραφείς κατάφεραν να μολύνουν υπολογιστές τους κατά παραγγελία και να δημιουργήσουν proxy bots υπό τον έλεγχο τους. Στην συνέχεια κατάφεραν να αποτρέψουν άλλες ανεπιθύμητες λειτουργίες των bots όπως DDOS attacks και με την χρήση ενός re-writer να αλλοιώνουν τα spam templates που αποστέλλονται από τους master servers, κάνοντας τους worker bots να αντικαταστήσουν τα spam links με URLs ιστοσελίδων δημιουργημένες από τους συγγραφείς.

5 Measuring click-through and conversion Advertising a pharmacy site: Δημιουργήσαν web sites που αντικατοπτρίζουν τη Storm original sites s user interface, αλλά όταν ένας χρήστης κάνει κλικ στο "Checkout" επιστρέφουν ένα μήνυμα σφάλματος (404 error message). Προσθέτουν ένα αναγνωριστικό στο τέλος κάθε διεύθυνσης URL, το οποίο επιτρέπει να συνδέουν ξεκάθαρα μεμονωμένα μηνύματα spam με επακόλουθες προσβάσεις στο site. Υποθέτουν ότι μια προσπάθεια αγοράς είναι ένα conversion A self-propagation campaign: Η καμπάνια προσελκύει τους χρήστες να κατεβάσουν το Storm malware μέσω εξαπάτησης. Αντικαταστήσαν το link στο Storm malware με ένα benign εκτελέσιμο αρχείο. Αν εκτελεστεί, το εκτελέσιμο είναι σχεδιασμένο να εκτελεί ένα απλό HTTP POST με ένα harmless payload ("data = 1") σε ένα server υπό τον έλεγχό τους και στη συνέχεια γίνεται exit. Όλες οι προσβάσεις στο site καταγράφονται και έτσι προσδιορίζουν πότε έχει γίνει λήψη του binary. Αποτελέσματα Συμπεράσματα Μετά από 26 μέρες πειράματος, από τα 350 εκατομμύρια spam που στάλθηκαν μόνο 28 οδήγησαν σε μια πώληση, λόγω των τεχνικών spam filtering που χρησιμοποιούν οι παροχείς υπηρεσιών Internet και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Ένα conversion rate που υπολογίζεται να είναι πολύ μικρότερο από %. Ωστόσο ένα πολύ χαμηλό conversion rate δεν σημαίνει πως δεν είναι κερδοφόρο προς τους spammers. Η κάθε πώληση ήταν για προϊόντα περίπου 100 ευρώ το κάθε ένα. Έτσι, υπήρξε περίπου κέρδος 2,731 δολάρια όσο το πείραμα έτρεχε. Ωστόσο, το πείραμα αντικατόπτριζε μόνο ένα μικρό κλάσμα ολόκληρου του Storm network, που υπολογίζεται να είναι γύρω στο 1.5%. Έτσι, υπολογίζεται πως για την φαρμακευτική ιστοσελίδα υπάρχει περίπου κέρδος 9000 δολαρίων καθημερινώς, άρα περίπου 3.5 εκατομμύρια κέρδος ετησίως. Paper The Underground on 140 Characters or Less (2010) Πρόβλημα: Αυτό το paper ασχολείται με το spam στο twitter. Το twitter έχει πάνω από 106 εκατομμύρια χρήστες οι οποίοι κάνουν post πάνω από ένα δισεκατομμύριο φορές τον μήνα. Παρά την αύξηση του όγκου ανεπιθύμητων μηνυμάτων, το Twitter δεν διαθέτει σήμερα μηχανισμό φιλτραρίσματος για την αποτροπή του αποκλεισμού του spam, εξαιρουμένου των malware που μπλοκάρονται χρησιμοποιώντας το Google s Safebrowsing API. Το Twitter έχει αναπτύξει ένα χαλαρό σύνολο ευρετικών για να ποσοτικοποιήσει τη δραστηριότητα του spam, όπως η υπερβολική δημιουργία λογαριασμών ή τα friend requests. Anatomy of a Twitter spammer Ένα profile στο Twitter αποτελείται από 3 συστατικά: Tweets: πρόταση από τον χρήστη που εκφράζει μια άποψη. 140 χαρακτήρες ή λιγότερο, (περιορισμός στις πληροφορίες που μπορεί να ενσωματώσει ένας spammer σε ένα tweet) Followers: σύνολο των χρηστών που θα λάβουν το tweet όταν δημοσιευτεί από τον spammer. Η πρόκληση για τον spammer είναι να αποκτήσει ένα τεράστιο αριθμό ακολούθων, δίνοντας του την δυνατότητα να διαδίδει ένα spam tweet σε χιλιάδες χρήστες.

6 Friends: Οι φιλίες στο Twitter δεν είναι αμφίδρομες. Ένας χρήστης θα λαμβάνει tweets από έναν φίλο χωρίς να δείχνει τα δικά του tweets. Ένας spammer θα αιτηθεί φιλία από πολλούς χρήστες ελπίζοντας πως κάποιοι θα ανταποδώσουν το αίτημα, και να ανοίξει ένα κανάλι επικοινωνίας. Twitter features Mentions: Αναφορά σε ένα συγκεκριμένο χρήστη, χρησιμοποιώντας σύμβολο μαζί με το όνομα του χρήστη. Επιτρέπει στους χρήστες να βρίσκουν tweets που αναφέρονται απευθείας σε αυτούς. PLEASE FOLLOOWW MEEE!!! <3333 Retweets: όταν ένας χρήστης κάνει repost ή προώθηση ενός tweet κάποιου άλλου χρήστη. Βοηθά στην αύξηση του αριθμού των χρηστών που θα δουν ένα tweet. π.χ. Example: RT this if u <3 justin bieber Hashtags: Χρήση του συμβόλου # για κατηγοριοποίηση των tweets βάση ενός θέματος. π.χ. Example: Get free followers #FF #Follow Justin Bieber Data collection Η συλλογή δεδομένων από δύο ξεχωριστές κατηγορίες: τυχαία συλλογή tweets συλλογή tweets που περιλάμβαναν URLs. Για την αναγνώριση spam URLs στο Twitter χρησιμοποίησαν γνωστά URL blacklists: Google Safebrowser, URIBL, και Joewein. Τα spam URL χωρίστηκαν σε 3 κατηγορίες βάση των περιεχομένων τους: Malware: Αν το URL οδηγεί σε ιστοσελίδα που περιέχει κακόβουλο software. Phishing: Αν η ιστοσελίδα προσπαθεί να κλέψει τα στοιχεία του χρήστη. Scam: Αν η ιστοσελίδα διαφημίζει προϊόντα. Για την μέτρηση του Spam έγινε συλλογή 7 εκατομμυρίων tweets καθημερινά για ένα μήνα. Μετά από 1 μήνα, έγινε συλλογή 200 εκατομμυρίων tweets και 25 εκατομμυρίων URLs. Από τα 200 εκατομμύρια tweets, πέραν των 3 εκατομμυρίων αναγνωριστήκαν ως spam βάση του περιεχομένου τους. Από τα 25 εκατομμύρια URLs, τα 2 εκατομμύρια αναγνωριστήκαν ως spam από τα blacklists. Από αυτά τα blacklisted URLs, 5% ήταν malware και phishing, ενώ το υπόλοιπο 95% οδηγούσε τους χρήστες σε scam. Spam on tweeter - Spam Breakdown Με μόνο 140 χαρακτήρες στην διάθεση τους, οι spammers πρέπει να βρουν έξυπνους τρόπους για να διαδώσουν το spam. Οι spammers εκμεταλλευόμενοι τα features που προσφέρει το twitter όπως τα hashtags, retweets, και τα mentions ανέπτυξαν τις πιο κάτω τεχνικές για να διαδίδουν spam:

7 Callouts: Τα mentions χρησιμοποιούνται για την προσωποποίηση ενός μηνύματος, σε μια προσπάθεια αύξησης της πιθανότητας ένας χρήστης να επισκεφτεί ένα spam link. π.χ Win an itouch AND a $150 Apple gift Retweets: Με την χρήση retweet των spam URL αυξάνεται ο αριθμός των χρηστών που θα δουν το URL. Υπάρχουν 4 κατηγορίες spam retweet: retweets που αγοράζονται από spammers (μία υπηρεσία, το retweet.it, κάνει retweet ένα μήνυμα 50 φορές σε 2,500 twitter followers για $5), spam account που κάνουν retweet άλλα spam, hijacked retweets, χρήστες κάνουν retweet spam άθελα τους. π.χ. check out the Ipads there having a giveaway Tweet hijacking: Οι spammers μπορούν να παίρνουν tweets από γνωστά μέλη, και να τα αλλοιώνουν ενσωματώνοντας spam URLs σε αυτά και να τα κάνουν retweet. π.χ. Example: A great battle is ahead of us Trend hijacking: Οι spammers με την χρήση hashtag, προσαρτούν δημοφιλή θέματα στα spam tweet τους. Όποιος χρήστης αναζητήσει το θέμα αυτό θα του εμφανίζονται επίσης τα spam URLs. π.χ. Example: Help donate to #haiti relief: Spam Accounts Χωρίς τους λογαριασμούς στο Twitter οι spammers δεν θα μπορούσαν να προωθήσουν τις spam ιστοσελίδες τους. Οι κατηγορίες λογαριασμών που προωθούν spam είναι δύο: Career spamming accounts: Λογαριασμοί που δημιουργούνται εξολοκλήρου για την προώθηση spam (automated bots). Compromised accounts: Λογαριασμοί χρηστών που έχουν κλαπεί μέσω phishing attacks ή από απλή κλοπή κωδικών. Η κατηγοριοποίηση των λογαριασμών αυτών έγινε μετά από μια σειρά τεστ που πέρασαν οι λογαριασμοί αυτοί: ανάλογα με τον αριθμό followers που έχει ένας λογαριασμός, αν έχει φωτογραφία, ή αν ακολουθεί ένα συγκεκριμένο pattern δημοσίευσης σε συγκεκριμένες χρονικές στιγμές. Μετά από πολλά τεστ και ένα δείγμα 43,000 spam account υπολογίστηκε πως 16% των spam account ήταν career spamming, 84% ήταν compromised accounts Οι spammers προτιμούν την μέθοδο κλοπής ενός υφιστάμενου λογαριασμού για προώθηση του spam, εκμεταλλευόμενοι την εμπιστευτικότητα που έχουν οι followers του κλεμμένου λογαριασμού σε αυτό. Spam Clickthrough Από 245,000 blacklisted URL links υπολογίστηκε πως: 97% δεν έλαβαν κανένα κλικ, 3% έλαβαν πάνω από 1.6 εκατομμύρια επισκέπτες. Για τον υπολογισμό του spam clickthrough, έγινε υπολογισμός του linear correlation (γραμμική συσχέτιση) μεταξύ των clicks, του αριθμού account που κάνουν tweet ένα link, και τον αριθμό των follower που μπορούν να δουν ένα spam link. Υπολογίστηκε πως 0.13% των spam tweet που δημοσιεύονται οδηγούν σε μια επίσκεψη στην ιστοσελίδα ποσοστό πολύ ψηλότερο από αυτό του spam . Για την μέτρηση του clickthrough χρησιμοποιήθηκε το bit.ly, το οποίο σου επιτρέπει να αναλύσεις διάφορες ιστοσελίδες στο web.

8 Συμπεράσματα: Το άρθρο παρουσιάζει την πρώτη έρευνα που αφορά τo spam στο Twitter, όπως το spam behavior, το clickthrough, spam accounts, και την αποδοτικότητα των blacklist για παρεμπόδιση των spam. Χρησιμοποιώντας πάνω από 400 εκατομμύρια μηνύματα και 25 εκατομμύρια URLs από δεδομένα του Twitter, υπολογίστηκε πως 8% των Twitter link οδηγούν σε spam. Αναλύοντας την συμπεριφορά των spam account, υπολογίστηκε πως 16% των spam accounts είναι automated bots, και το υπόλοιπο 84% είναι compromised accounts. Το clickthrough του spam υπολογίστηκε να φτάνει στο 0.13%, ένα ποσοστό πολύ ψηλότερο από αυτό του spam. Η καθυστέρηση των blacklist να παρεμποδίζουν spam URLs από το να δημοσιεύονται, δείχνει πως η χρήση τους στο Twitter δεν θα ήταν χρήσιμη για την μείωση του spam. Τέλος, το Twitter αποτελεί ένα ελκυστικό στόχο για τους spammers, εφόσον μπορούν να προωθούν spam μηνύματα σε χιλιάδες χρήστες χωρίς μεγάλη προσπάθεια.

CS682 - Advanced Security Topics Instructor: Elias Athanasopoulos SPAM. Ορέστης Μακαρούνας

CS682 - Advanced Security Topics Instructor: Elias Athanasopoulos SPAM. Ορέστης Μακαρούνας CS682 - Advanced Security Topics Instructor: Elias Athanasopoulos SPAM Ορέστης Μακαρούνας 965787 Εισαγωγή Χρήσιμες Πληροφορίες Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στο διαδίκτυο σήμερα είναι το πρόβλημα ανεπιθύμητων

Διαβάστε περισσότερα

SPAM. CS682 Advanced Security Topics. Ιάκωβος Ανδρέου

SPAM. CS682 Advanced Security Topics. Ιάκωβος Ανδρέου SPAM CS682 Advanced Security Topics Ιάκωβος Ανδρέου Τι είναι Μαζική αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων, εξωτερικών συνδέσμων ή άλλων, σε μια προσπάθεια προώθησης προϊόντων ή ιδεών. Λόγω του χαμηλού κόστους

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης Twitter Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας Δομή Εργαστηρίου Εισαγωγή Facebook (Χ2) Twitter Pinterest YouTube Instagram Wordpress Google + LinkedIn Hootsuite Επανάληψη

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης Twitter Κουστουμπάρδη Ερατώ ΤΕΙ Ιονίων Νήσων Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας Twitter Το Twitter είναι μία micro-blogging υπηρεσία, η οποία επιτρέπει στους

Διαβάστε περισσότερα

Report Attacks on Social Networks. Paper 1: All Your Contacts Are Belong to Us: Automated Identity Theft Attacks on Social Networks

Report Attacks on Social Networks. Paper 1: All Your Contacts Are Belong to Us: Automated Identity Theft Attacks on Social Networks Report Attacks on Social Networks Paper 1: All Your Contacts Are Belong to Us: Automated Identity Theft Attacks on Social Networks Σε αυτό το paper θα δούμε πόσο εύκολο είναι για ένα potential attacker

Διαβάστε περισσότερα

ATTACKS ON SOCIAL NETWORKS. Ονομα/νυμο: Ραφαέλα Σοφοκλέους Ημερομηνία: 07/03/2019

ATTACKS ON SOCIAL NETWORKS. Ονομα/νυμο: Ραφαέλα Σοφοκλέους Ημερομηνία: 07/03/2019 ATTACKS ON SOCIAL NETWORKS Ονομα/νυμο: Ραφαέλα Σοφοκλέους Ημερομηνία: 07/03/2019 2 Περιεχόμενα Βασική Ιδέα 2 είδη επιθέσεων Αρχιτεκτονική icloner Υλοποίηση Σύνοψη 2 ειδών επιθέσεων Εκτίμηση Επίλογος 1

Διαβάστε περισσότερα

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ II 4/11/2013 Κοινωνικά Δίκτυα [Social Networks] ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΕΡΡΩΝ Το έργο αυτό βρίσκεται υπό άδεια Creative Commons Αναφορά-Μη-Εμπορική 3.0 Ελλάδα

Διαβάστε περισσότερα

Αντιμετώπιση ανεπιθύμητης αλληλογραφίας (spam)

Αντιμετώπιση ανεπιθύμητης αλληλογραφίας (spam) Vodafone Business E-mail Αντιμετώπιση ανεπιθύμητης αλληλογραφίας (spam) Οδηγός χρήσης Καλώς ορίσατε Ο παρών οδηγός θα σας βοηθήσει να ρυθμίσετε τα κατάλληλα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεπιθύμητης

Διαβάστε περισσότερα

«Αnti- Spamming σε publish/ subscribe συστήματα»

«Αnti- Spamming σε publish/ subscribe συστήματα» ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ Διπλωματική Εργασία Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης «Αnti- Spamming σε publish/ subscribe συστήματα» «Προστασία

Διαβάστε περισσότερα

Αύξηση πελατών. Λίγα λόγια για Επιτυχημένες προωθήσεις

Αύξηση πελατών. Λίγα λόγια για Επιτυχημένες προωθήσεις Αύξηση πελατών Λίγα λόγια για Επιτυχημένες προωθήσεις Βελτίωση των προωθήσεων σας Εισαγωγή Συγκρίνετε τι σας συμφέρει Αποτέλεσμα και επανάληψη Υπάρχουν δυνατότητες για όλες τις επιχειρήσεις Εισαγωγή πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

Lexicon Software Pachutzu

Lexicon Software Pachutzu Pachutzu Περιεχόμενα Ε Γ Κ Α Τ Α Σ Τ Α Σ Η... 2 Κύρια Οθόνη εφαρμογής... 3 Τρόπος Αποστολής... 7 Fax... 8 Δίνοντας την δυνατότητα διαγραφής από την λίστα... 9 Απορριφθέντα... 10 Ε Γ Κ Α Τ Α Σ Τ Α Σ Η Τοποθετήστε

Διαβάστε περισσότερα

Internet Marketing. www.webkey.gr info@webkey.gr 694 8888 640

Internet Marketing. www.webkey.gr info@webkey.gr 694 8888 640 Internet Marketing www.webkey.gr info@webkey.gr 694 8888 640 Τι είναι το Internet Marketing? To Marketing είναι η διαδικασία η οποία συνδέει ένα προϊόν ή μια υπηρεσία με τον καταναλωτή. Το Internet Marketing

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΥΠΟΚΛΟΠΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Γεράσιμος Μοσχονάς Υπεύθυνος Ασφαλείας Πληροφοριών Ομίλου Alpha Bank ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2008 1 ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Προσφέρει

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Τεχνικό εγχειρίδιο χρήσης IBNEWSLETTER

Περιεχόμενα. Τεχνικό εγχειρίδιο χρήσης IBNEWSLETTER Περιεχόμενα ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ... 2 Τμήμα Υποστήριξης (Help Desk and Client Support)... 2 ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 3 Εισαγωγή Email marketing... 3 Σχετικά με το IBNEWSLETTER... 3 Μεθοδολογία... 4 Χαρακτηριστικά...

Διαβάστε περισσότερα

Internet Business Hellas

Internet Business Hellas Internet Business Hellas Περιεχόμενα Εισαγωγή email marketing IBNEWSLETTER Χαρακτηριστικά Πλεονεκτήματα Επικοινωνία Εισαγωγή email marketing «Το μάρκετινγκ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου συνίσταται στην

Διαβάστε περισσότερα

Παρακολούθηση και βελτιστοποίηση της επισκεψιμότητας ενός δικτυακού τόπου

Παρακολούθηση και βελτιστοποίηση της επισκεψιμότητας ενός δικτυακού τόπου Παρακολούθηση και βελτιστοποίηση της επισκεψιμότητας ενός δικτυακού τόπου Η περίπτωση του Σωμαράς Χρήστος Προγραμματιστής - Μηχανικός Μια φορά και έναν καιρό.. ήταν το Internet Marketing Digital Marketing,

Διαβάστε περισσότερα

Πως μπορούν τα μέρη του υλικού ενός υπολογιστή να επικοινωνούν και να συνεργάζονται μεταξύ τους; Επειδή ακολουθούν συγκεκριμένες οδηγίες (εντολές).

Πως μπορούν τα μέρη του υλικού ενός υπολογιστή να επικοινωνούν και να συνεργάζονται μεταξύ τους; Επειδή ακολουθούν συγκεκριμένες οδηγίες (εντολές). Κεφάλαιο 5 Πως μπορούν τα μέρη του υλικού ενός υπολογιστή να επικοινωνούν και να συνεργάζονται μεταξύ τους; Επειδή ακολουθούν συγκεκριμένες οδηγίες (εντολές). Το σύνολο αυτών των εντολών το ονομάζουμε

Διαβάστε περισσότερα

https://csd.uoc.gr/~hy240b/current/submit.php

https://csd.uoc.gr/~hy240b/current/submit.php Project HY240b - 1η Φάση Διδάσκουσα: Παναγιώτα Φατούρου Βοηθός: Νικόλαος Μπατσαράς Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών Πανεπιστήμιο Κρήτης Ηράκλειο, 09 Μαρτίου 2018 Εισαγωγή Διαδικαστικά Θεματολογία Δομές Χρηστών

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός εκκαθάρισης spam

Οδηγός εκκαθάρισης spam Οδηγός εκκαθάρισης spam e-mail «Δουλεύω Ηλεκτρονικά, Δουλεύω Γρήγορα και με Ασφάλεια - by e-base.gr» Web : www.e-base.gr E-mail : support@e-base.gr Facebook : Like Παρακάτω μπορείτε να μελετήσετε τον οδηγό

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΑΠ 7/ΑΠ 8 ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗ Μ Ι Ο ΥΡ Γ Ι Α W I K I με τ η χρήση τ η ς υπ ηρεσίας h t t p : /www.wik id ot.com /

ΔΗ Μ Ι Ο ΥΡ Γ Ι Α W I K I με τ η χρήση τ η ς υπ ηρεσίας h t t p : /www.wik id ot.com / ΔΗ Μ Ι Ο ΥΡ Γ Ι Α W I K I με τ η χρήση τ η ς υπ ηρεσίας h t t p : /www.wik id ot.com / 1. Τι είναι το wikidot Το wikidot είναι ένας δικτυακός τόπος στον οποίο κάθε χρήστης έχει το δικαίωμα να δημιουργήσει

Διαβάστε περισσότερα

Διαχειριστικό σύστημα ονομάτων χώρου

Διαχειριστικό σύστημα ονομάτων χώρου Διαχειριστικό σύστημα ονομάτων χώρου Το διαχειριστικό σύστημα ονομάτων χώρου απευθύνεται σε όλους τους χρήστες οι οποίοι έχουν καταχωρήσει τα ονόματα χώρου τους (domain names) μέσα από το σύστημα καταχώρησης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ EMAIL MARKETING & SMS MARKETING ΗΡΑΚΛΕΙΟ 31/5/2014

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ EMAIL MARKETING & SMS MARKETING ΗΡΑΚΛΕΙΟ 31/5/2014 ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ EMAIL MARKETING & SMS MARKETING ΗΡΑΚΛΕΙΟ 31/5/2014 Δυνατότητα Παρακολούθησης και εξ' Αποστάσεως Αξιοποιήστε αποτελεσματικά το Email Marketing και το Sms Marketing και αυξήστε την

Διαβάστε περισσότερα

Τρόποι Ηλεκτρονικής Επικοινωνίας της. Ανωτάτης Γενικής Συνομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδας (ΑΓΣΣΕ)

Τρόποι Ηλεκτρονικής Επικοινωνίας της. Ανωτάτης Γενικής Συνομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδας (ΑΓΣΣΕ) Α.Γ.Σ.Σ.Ε. Ομάδα Τεκμηρίωσης Δημ. Γ. Ανδρεαδάκης Θέμα: Επικοινωνία Δημιουργία και χρησιμοποίηση δικτύου επικοινωνίας για την ανταλλαγή απόψεων και την προβολή θέσεων με σκοπό την εδραίωση της παρουσίας

Διαβάστε περισσότερα

Digital Marketing. Περακάκης Μάνος Καθηγητής Εφαρμογών Τομέας Ηλεκτρονικού Μάρκετινγκ

Digital Marketing. Περακάκης Μάνος Καθηγητής Εφαρμογών Τομέας Ηλεκτρονικού Μάρκετινγκ Digital Marketing Περακάκης Μάνος Καθηγητής Εφαρμογών Τομέας Ηλεκτρονικού Μάρκετινγκ Internet: Παρελθόν και Παρόν Παλιότερα το Internet ήταν στατικό και η αλληλεπίδραση με τον χρήστη ήταν περιορισμένη

Διαβάστε περισσότερα

Αντιµετώπιση των ανεπιθύµητων ηλεκτρονικών µηνυµάτων. Blocking spam mail. ηµήτρης Μπιµπίκας

Αντιµετώπιση των ανεπιθύµητων ηλεκτρονικών µηνυµάτων. Blocking spam mail. ηµήτρης Μπιµπίκας Αντιµετώπιση των ανεπιθύµητων ηλεκτρονικών µηνυµάτων Blocking spam mail ηµήτρης Μπιµπίκας 2 ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ/ BLOCKING SPAM MAIL Αντιµετώπιση των ανεπιθύµητων ηλεκτρονικών

Διαβάστε περισσότερα

Ασφάλεια, Διαθεσιμότητα και Ταχύτητα για τις Web Εφαρμογές

Ασφάλεια, Διαθεσιμότητα και Ταχύτητα για τις Web Εφαρμογές Ασφάλεια, Διαθεσιμότητα και Ταχύτητα για τις Web Εφαρμογές Barracuda Web Application Firewall Καλοχριστιανάκης Αντώνης Διευθυντής Πωλήσεων Digital SIMA Ανατομία Web επίθεσης Οι Web επιθέσεις δε διαφέρουν

Διαβάστε περισσότερα

INTERNET MARKETING. Προώθηση και Διαφήμιση στο Διαδίκτυο. Β Ο/Δ Ειδική Θεματική Δραστηριότητα Σχ. Έτος

INTERNET MARKETING. Προώθηση και Διαφήμιση στο Διαδίκτυο. Β Ο/Δ Ειδική Θεματική Δραστηριότητα Σχ. Έτος INTERNET MARKETING Προώθηση και Διαφήμιση στο Διαδίκτυο Β Ο/Δ Ειδική Θεματική Δραστηριότητα Σχ. Έτος 2013-14 Το Διαδίκτυο είναι αναμφισβήτητα ένα τεράστιο πεδίο Προώθησης και Διαφήμισης Υπηρεσιών και Προϊόντων.

Διαβάστε περισσότερα

Σύντομη παρουσίαση των εργαλείων/εντολών telnet, ping, traceroute nslookup και nmap, zenmap

Σύντομη παρουσίαση των εργαλείων/εντολών telnet, ping, traceroute nslookup και nmap, zenmap Σύντομη παρουσίαση των εργαλείων/εντολών telnet, ping, traceroute nslookup και nmap, zenmap Version 2.00 Επιμέλεια Σημειώσεων: Δημήτρης Κόγιας Πατρικάκης Χαράλαμπος Πίνακας περιεχομένων TELNET... 2 PING...

Διαβάστε περισσότερα

ΗY335: Δίκτυα Υπολογιστών Χειμερινό Εξάμηνο Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών Πανεπιστήμιο Κρήτης Διδάσκουσα: Μαρία Παπαδοπούλη

ΗY335: Δίκτυα Υπολογιστών Χειμερινό Εξάμηνο Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών Πανεπιστήμιο Κρήτης Διδάσκουσα: Μαρία Παπαδοπούλη ΗY335: Δίκτυα Υπολογιστών Χειμερινό Εξάμηνο 2012-2013 Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών Πανεπιστήμιο Κρήτης Διδάσκουσα: Μαρία Παπαδοπούλη Project 2012-2013 Υλοποίηση ενός chat server-client Παράδοση: 7/2/2013

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 16 Ασφάλεια και Προστασία στο Διαδίκτυο. Εφαρμογές Πληροφορικής Κεφ. 16 Καραμαούνας Πολύκαρπος

Κεφάλαιο 16 Ασφάλεια και Προστασία στο Διαδίκτυο. Εφαρμογές Πληροφορικής Κεφ. 16 Καραμαούνας Πολύκαρπος Κεφάλαιο 16 Ασφάλεια και Προστασία στο Διαδίκτυο Εφαρμογές Πληροφορικής Κεφ. 16 Καραμαούνας Πολύκαρπος 16.1 Ασφάλεια υπολογιστικού συστήματος Κακόβουλο λογισμικό: το λογισμικό το οποίο εκ προθέσεως διαθέτει

Διαβάστε περισσότερα

Τα Σύγχρονα Εργαλεία του ecommerce (Δεν θέλει κόπο. Θέλει Τρόπο!) Στέλιος Κατσιμπάρδης Sales Manager Mobile Marketing Yuboto Ltd

Τα Σύγχρονα Εργαλεία του ecommerce (Δεν θέλει κόπο. Θέλει Τρόπο!) Στέλιος Κατσιμπάρδης Sales Manager Mobile Marketing Yuboto Ltd Τα Σύγχρονα Εργαλεία του ecommerce (Δεν θέλει κόπο. Θέλει Τρόπο!) Στέλιος Κατσιμπάρδης Sales Manager Mobile Marketing Yuboto Ltd Σχετικά με τη Yuboto! Η Yuboto σε αριθμούς Έναρξη 2007 40 εξειδικευμένες

Διαβάστε περισσότερα

Network Address Translation (NAT)

Network Address Translation (NAT) HY335Α Δίκτυα Υπολογιστών Xειμερινό Εξάμηνο 2016-2017 Πανεπιστήμιο Κρήτης, Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών Network Address Translation (NAT) Network Layer Private IP Addresses Πρόβλημα: o χώρος των ΙΡ διευθύνσεων

Διαβάστε περισσότερα

Web and HTTP. Βασικά Συστατικά: Web Server Web Browser HTTP Protocol

Web and HTTP. Βασικά Συστατικά: Web Server Web Browser HTTP Protocol HTTP Protocol Web and HTTP Βασικά Συστατικά: Web Server Web Browser HTTP Protocol Web Servers (1/2) Ένα πρόγραμμα (λογισμικό) που έχει εγκατασταθεί σε ένα υπολογιστικό σύστημα (έναν ή περισσότερους υπολογιστές)

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή 6. Οδηγίες για καλύτερη χρήση του YouTube 12. Δημιουργία λογαριασμού 16. Δημιουργία καναλιού 26. Έσοδα από τα βίντεο 42

Εισαγωγή 6. Οδηγίες για καλύτερη χρήση του YouTube 12. Δημιουργία λογαριασμού 16. Δημιουργία καναλιού 26. Έσοδα από τα βίντεο 42 περιεχόμενα Εισαγωγή 6 Οδηγίες για καλύτερη χρήση του YouTube 12 Δημιουργία λογαριασμού 16 Δημιουργία καναλιού 26 Έσοδα από τα βίντεο 42 Εμφάνιση στατιστικών 57 Μηνύματα και επικοινωνία 65 Επεξεργασία

Διαβάστε περισσότερα

PROXY SERVER. Άριστη πύλη διαχωρισμού μεταξύ του εσωτερικού δικτύου και του Internet.

PROXY SERVER. Άριστη πύλη διαχωρισμού μεταξύ του εσωτερικού δικτύου και του Internet. PROXY SERVER Άριστη πύλη διαχωρισμού μεταξύ του εσωτερικού δικτύου και του Internet. Αποτελεσματικό εργαλείο για την απόκρυψη των εσωτερικών λεπτομερειών και διευθύνσεων IP του δικτύου. Αυξάνει τη συνολική

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΤΕΣ:ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ,ΔΑΡΑΜΑΡΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ,ΖΑΡΚΑΔΟΥΛΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ,ΚΑΠΟΥΛΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ,ΚΟΛΟΒΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ:ΧΑΛΙΜΟΥΡΔΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ

ΜΑΘΗΤΕΣ:ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ,ΔΑΡΑΜΑΡΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ,ΖΑΡΚΑΔΟΥΛΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ,ΚΑΠΟΥΛΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ,ΚΟΛΟΒΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ:ΧΑΛΙΜΟΥΡΔΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΜΑΘΗΤΕΣ:ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ,ΔΑΡΑΜΑΡΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ,ΖΑΡΚΑΔΟΥΛΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ,ΚΑΠΟΥΛΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ,ΚΟΛΟΒΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ:ΧΑΛΙΜΟΥΡΔΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΙΟΣ 2015 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ Μορφές ηλεκτρονικού

Διαβάστε περισσότερα

Χαρακτηριστικά ιστοσελίδας

Χαρακτηριστικά ιστοσελίδας Χαρακτηριστικά ιστοσελίδας COSMOS4U Web Site Pro Χαρακτηριστικά Επιπλέον Δυνατότητες Προφίλ Εταιρίας Παρουσίαση της εταιρίας σας με φωτογραφικό υλικό και κείμενα. Τήρηση προδιαγραφών και χρήση λέξεων κλειδιά

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ 1) Με την συγκατάθεση του χρήστη. 2) Χωρίς την συγκατάθεση του χρήστη με την βοήθεια των προγραμμάτων cookies. 3) Δημιουργία ενός αρχείου και πάλι εν αγνοία του

Διαβάστε περισσότερα

ίκτυα - Internet Υπηρεσίες Internet O Παγκόσµιος Ιστός (World Wide Web) Ηλεκτρονική Αλληλογραφία (E-mail) Υπηρεσία FTP (File Transfer Protocol)

ίκτυα - Internet Υπηρεσίες Internet O Παγκόσµιος Ιστός (World Wide Web) Ηλεκτρονική Αλληλογραφία (E-mail) Υπηρεσία FTP (File Transfer Protocol) Ιόνιο Πανεπιστήµιο Τµήµα Αρχειονοµίας-Βιβλιοθηκονοµίας Κέρκυρα ίκτυα - Internet 2 Υπηρεσίες Internet O Παγκόσµιος Ιστός (World Wide Web) ΜηχανέςΑναζήτησηςστοWeb Ηλεκτρονική Αλληλογραφία (E-mail) Υπηρεσία

Διαβάστε περισσότερα

Social Network : Programming on FACEBOOK

Social Network : Programming on FACEBOOK Social Network : Programming on FACEBOOK Συντελεστές: Παύλος Τούλουπος Ευθυμία Παπαδοπούλου Ξάνθη Μάρκου Κοινωνικά Δίκτυα Κοινωνικό δίκτυο προέρχεται από την ψυχολογία αφορά μια κοινωνική δομή ατόμων τα

Διαβάστε περισσότερα

Ένα κοινωνικό δίκτυο είναι μία κοινωνική δομή που συμπεριλαμβάνει κόμβους (φυσικά πρόσωπα ή οργανισμούς) οι οποίοι συνδέονται μεταξύ τους με σχέσεις

Ένα κοινωνικό δίκτυο είναι μία κοινωνική δομή που συμπεριλαμβάνει κόμβους (φυσικά πρόσωπα ή οργανισμούς) οι οποίοι συνδέονται μεταξύ τους με σχέσεις Ένα κοινωνικό δίκτυο είναι μία κοινωνική δομή που συμπεριλαμβάνει κόμβους (φυσικά πρόσωπα ή οργανισμούς) οι οποίοι συνδέονται μεταξύ τους με σχέσεις όπως αξίες, οράματα, στόχοι, ιδέες, οικονομικές συναλλαγές,

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΡΧΕΙΩΝ FTP

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΡΧΕΙΩΝ FTP ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΡΧΕΙΩΝ FTP Το FTP (File Transfer Protocol) είναι το εξειδικευμένο πρωτόκολλο μεταφοράς αρχείων στα σύγχρονα δίκτυα δεδομένων όπως το Διαδίκτυο. Δίνει τη δυνατότητα μεταφοράς αρχείων από τον υπολογιστή

Διαβάστε περισσότερα

ΗΥ240: Δομές Δεδομένων Εαρινό Εξάμηνο Ακαδημαϊκό Έτος 2018 Διδάσκουσα: Παναγιώτα Φατούρου Προγραμματιστική Εργασία - 1o Μέρος

ΗΥ240: Δομές Δεδομένων Εαρινό Εξάμηνο Ακαδημαϊκό Έτος 2018 Διδάσκουσα: Παναγιώτα Φατούρου Προγραμματιστική Εργασία - 1o Μέρος ΗΥ240: Δομές Δεδομένων Εαρινό Εξάμηνο Ακαδημαϊκό Έτος 2018 Διδάσκουσα: Παναγιώτα Φατούρου Προγραμματιστική Εργασία - 1o Μέρος Ημερομηνία Παράδοσης: Κυριακή, 1 Απριλίου 2018, ώρα 23:59 Τρόπος Παράδοσης:

Διαβάστε περισσότερα

1. Τρόποι πρόσβασης στο Email σας

1. Τρόποι πρόσβασης στο Email σας Στο παρακάτω παράδειγμα θα χρησιμοποιήσουμε το τυχαίο Email Account: test@uowm.gr με κωδικό πρόσβασης (Password) το: test123 1. Τρόποι πρόσβασης στο Email σας Α. Μέσω Web Mail Μπορείτε από οποιονδήποτε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑ LIFE SENTRAGOAL WOMENONLY ELLE ΣΙΝΕΜΑ CAR&DRIVER

ΕΘΝΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑ LIFE SENTRAGOAL WOMENONLY ELLE ΣΙΝΕΜΑ CAR&DRIVER 1 of 5 12/28/2014 9:37 PM ΕΘΝΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑ LIFE SENTRAGOAL WOMENONLY ELLE ΣΙΝΕΜΑ CAR&DRIVER Κυριακή, 28/12/2014 Γράφουν οι Ιωάννης Ασκοξυλάκης - Ανδρέας Σφακιανάκης Email Like forum forum Μέγεθος γραμμάτων

Διαβάστε περισσότερα

Δίκτυα. ΜΥΥ-106 Εισαγωγή στους Η/Υ και στην Πληροφορική

Δίκτυα. ΜΥΥ-106 Εισαγωγή στους Η/Υ και στην Πληροφορική Δίκτυα ΜΥΥ-106 Εισαγωγή στους Η/Υ και στην Πληροφορική Εισαγωγή Η επικοινωνία, ως ανταλλαγή πληροφοριών, υπήρξε ένας από τους θεμέλιους λίθους της ανάπτυξης του ανθρώπινου πολιτισμού Η μετάδοση πληροφορίας

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Διαχείρισης Μετεγγραφών

Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Διαχείρισης Μετεγγραφών Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Διαχείρισης Μετεγγραφών Παραδοτέο: Αναφορά Συντήρησης και Λειτουργίας της Εφαρμογής Συντήρηση Διαδικτυακής Πύλης και Εφαρμογών Πίνακας Περιεχομένων 1 Εργασίες συντήρησης της διαδικτυακής

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ BOTNETS. Τεχνικές ανίχνευσης και απόκρυψης. Ασημάκης Σιδηρόπουλος. Επιβλέπων: Καθηγητής Γεώργιος Πολύζος

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ BOTNETS. Τεχνικές ανίχνευσης και απόκρυψης. Ασημάκης Σιδηρόπουλος. Επιβλέπων: Καθηγητής Γεώργιος Πολύζος ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥ ΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ιπλωματική Εργασία Μεταπτυχιακού ιπλώματος Ειδίκευσης BOTNETS Τεχνικές ανίχνευσης και απόκρυψης Ασημάκης Σιδηρόπουλος

Διαβάστε περισσότερα

Επίπεδο δικτύου IP Forwading κτλ

Επίπεδο δικτύου IP Forwading κτλ Επίπεδο δικτύου IP Forwading κτλ (IP για που το έβαλες) Εργαστήριο Δικτύων Υπολογιστών 2014-2015 Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής Επίπεδο δικτύου (Network layer) Επίπεδο εφαρμογής (Application layer):

Διαβάστε περισσότερα

Alice in Warningland: A Large-Scale Field Study of Browser Security Warning Effectiveness. Presented by: Elli Panagi

Alice in Warningland: A Large-Scale Field Study of Browser Security Warning Effectiveness. Presented by: Elli Panagi Alice in Warningland: A Large-Scale Field Study of Browser Security Warning Effectiveness Presented by: Elli Panagi Παρούσα Έρευνα Είναι αποτελεσματικά τα warnings του browser? Έλεγχος μόνο των bypassable

Διαβάστε περισσότερα

Αποστολή και λήψη e-mail μέσω SMARTER MAIL

Αποστολή και λήψη e-mail μέσω SMARTER MAIL 13/9/2012 Αποστολή και λήψη e-mail μέσω SMARTER MAIL NBW Internet Wizards Πλατεία Αγ. Γεωργίου Καρύτση 5, 10561 Αθήνα Τηλ.: 210 6148071, e-mail: info@nbw.gr, website: www.nbw.gr Αποστολή και λήψη e-mail

Διαβάστε περισσότερα

photo Νικόλας Ζαρταλούδης The City Never Sleeps Ltd

photo Νικόλας Ζαρταλούδης The City Never Sleeps Ltd photo Νικόλας Ζαρταλούδης The City Never Sleeps Ltd Email vs SMS Διαφορές & ομοιότητες #DigitalDiploma, #Knowcrunch Interested to learn more? DigitalDiploma.knowcrunch.com #DigitalDiploma, #Knowcrunch

Διαβάστε περισσότερα

interactivecommunication Search Marketing White Paper Φεβρουάριος 2007 2007, Cybertechnics Ltd. All rights reserved.

interactivecommunication Search Marketing White Paper Φεβρουάριος 2007 2007, Cybertechnics Ltd. All rights reserved. interactivecommunication White Paper Φεβρουάριος 2007 2007, Cybertechnics Ltd. All rights reserved. ToSearchenginemarketing, ή SEM, αποτελείται απόμια σειρά marketing μεθόδων για την αύξηση τηςεμφάνισηςτου

Διαβάστε περισσότερα

Τ.Π.Ε. στον Τουρισμό. Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας - Λευκάδα

Τ.Π.Ε. στον Τουρισμό. Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας - Λευκάδα Τ.Π.Ε. στον Τουρισμό Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας - Λευκάδα Στέργιος Παλαμάς, 2015-2016 Μάθημα 2: Βασικές Αρχές Ασφάλειας Η/Υ Ασφάλεια Ηλεκτρονικού Υπολογιστή Ασφάλεια από Κακόβουλο

Διαβάστε περισσότερα

1 η ΕΝΟΤΗΤΑ. Δημιουργώντας εισόδημα online. Internet Μια αγορά συνεχιζόμενης ανάπτυξης. Πλεονεκτήματα

1 η ΕΝΟΤΗΤΑ. Δημιουργώντας εισόδημα online. Internet Μια αγορά συνεχιζόμενης ανάπτυξης. Πλεονεκτήματα 1 η ΕΝΟΤΗΤΑ Δημιουργώντας εισόδημα online Internet Μια αγορά συνεχιζόμενης ανάπτυξης Οι περισσότεροι σε αυτόν τον χώρο θα χαίρονταν να ακούσουν τους άλλους να λένε: «Είναι πολύ αργά τώρα, υπάρχει πολύς

Διαβάστε περισσότερα

Πώς λειτουργεί το Google?

Πώς λειτουργεί το Google? Πώς λειτουργεί το Google? Στα άδυτα του Γίγαντα της Αναζήτησης! Το να ψάξουμε κάτι στο Google είναι κάτι τόσο καθημερινό για τους περισσότερους από εμάς, που το θεωρούμε δεδομένο. Αυτό που ίσως ξεχνάμε

Διαβάστε περισσότερα

Internet Τοπικό δίκτυο LAN Δίκτυο Ευρείας Περιοχής WAN Διαδίκτυο Πρόγραμμα Πλοήγησης φυλλομετρητής Πάροχοι Υπηρεσιών Internet URL HTML links

Internet Τοπικό δίκτυο LAN Δίκτυο Ευρείας Περιοχής WAN Διαδίκτυο Πρόγραμμα Πλοήγησης φυλλομετρητής Πάροχοι Υπηρεσιών Internet URL HTML links Internet Τοπικό δίκτυο (LAN Local Area Network): Δίκτυο όπου οι υπολογιστές βρίσκονται κοντά μεταξύ τους (μία εταιρία ή στην ίδια αίθουσα). Δίκτυο Ευρείας Περιοχής (WAN Wide Area Network) Δίκτυο όπου οι

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ CONTROL PANEL RACKSPACE

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ CONTROL PANEL RACKSPACE ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ CONTROL PANEL RACKSPACE Περιεχόμενα 1 Γενικά...2 2 Πρόσβαση στο Control Panel...2 3 Εμφάνιση Λίστας Domains...2 3.1 Καρτέλα General Settings...3 3.2 Καρτέλα Permissions...5 3.3

Διαβάστε περισσότερα

Τα κοινωνικά δίκτυα του δικτύου, όπως Twitter, το Linkedln και το Facebook απλοποιούν τις προτιμήσεις του καταναλωτικού κοινού στις τάσεις της αγοράς

Τα κοινωνικά δίκτυα του δικτύου, όπως Twitter, το Linkedln και το Facebook απλοποιούν τις προτιμήσεις του καταναλωτικού κοινού στις τάσεις της αγοράς Κοινωνικά Δίκτυα ονομάζουμε τις διαδικτυακές τεχνολογικές πλατφόρμες οι οποίες επιτρέπουν τη δημοσίευση περιεχομένου και πληροφοριών, την ανάπτυξη κατ αρχήν επικοινωνιακών και στη συνέχεια κοινωνικών,

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης Instagram Κουστουμπάρδη Ερατώ Ιόνιο Πανεπιστήμιο Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας Τι είναι το Instagram Η λέξη προέρχεται από ένωση των λέξεων «instant» και

Διαβάστε περισσότερα

Ως Διαδίκτυο (Internet) ορίζεται το παγκόσμιο (διεθνές) δίκτυο ηλεκτρονικών υπολογιστών (international network).

Ως Διαδίκτυο (Internet) ορίζεται το παγκόσμιο (διεθνές) δίκτυο ηλεκτρονικών υπολογιστών (international network). ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ Καλαμάτα, 2015 Το Διαδίκτυο Ως Διαδίκτυο (Internet) ορίζεται το παγκόσμιο (διεθνές) δίκτυο ηλεκτρονικών υπολογιστών (international network). Πρόκειται

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες. για την υπηρεσία. Antispamming. (στα windows XP) Περιεχόµενα

Οδηγίες. για την υπηρεσία. Antispamming. (στα windows XP) Περιεχόµενα Οδηγίες για την υπηρεσία Antispamming (στα windows XP) Περιεχόµενα Ενεργοποίηση της υπηρεσίας (µέσω Internet Explorer)... σελ. 2 ηµιουργία φακέλου για spam στο Outlook Express... σελ. 5 ηµιουργία Κανόνα

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης συστήματος ηλεκτρονικής αλληλογραφίας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μπριτζ

Εγχειρίδιο χρήσης συστήματος ηλεκτρονικής αλληλογραφίας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μπριτζ Εγχειρίδιο χρήσης συστήματος ηλεκτρονικής αλληλογραφίας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μπριτζ Ελληνική Ομοσπονδία Μπριτζ Σελίδα 1 / 8 Πίνακας περιεχομένων 1. Γενικά...3 2. Ρυθμίσεις για προχωρημένους...3 α.

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης Instagram Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας Δομή Εργαστηρίου Εισαγωγή Facebook (Χ2) Twitter Pinterest YouTube Instagram Wikipedia Wordpress Google + LinkedIn

Διαβάστε περισσότερα

Ψηφιακή Εμπιστοσύνη και Παιδεία. Φραγκιαδάκης Ιωάννης ΚΕ.ΜΕ.Α.

Ψηφιακή Εμπιστοσύνη και Παιδεία. Φραγκιαδάκης Ιωάννης ΚΕ.ΜΕ.Α. Ψηφιακή Εμπιστοσύνη και Παιδεία Φραγκιαδάκης Ιωάννης ΚΕ.ΜΕ.Α. 1 Σε 1 λεπτό στο διαδίκτυο 204.000.000 αποστολές emails 1.300 νέοι χρήστες κινητών τηλεφώνων Συναλλαγές 6.000.000 ευρώ Αλλά και... 21 υποκλοπές

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες. για την υπηρεσία. Antispamming. (στα Windows Vista) Περιεχόµενα

Οδηγίες. για την υπηρεσία. Antispamming. (στα Windows Vista) Περιεχόµενα Οδηγίες για την υπηρεσία Antispamming (στα Windows Vista) Περιεχόµενα Ενεργοποίηση της υπηρεσίας (µέσω Internet Explorer)... σελ. 2 ηµιουργία Κανόνα Αλληλογραφίας για spam στην Ηλεκτρ. Αλληλ σελ. 5 α.

Διαβάστε περισσότερα

Τοίχος προστασίας Firewall

Τοίχος προστασίας Firewall Τοίχος προστασίας Firewall για υπολογιστές και κινητά 210 6007686 www.safeline.gr Γραμμή βοηθείας Ενημέρωση-Επαγρύπνηση Γραμμή παράνομου περιεχομένου Τοίχος προστασίας Firewall Το τοίχος προστασίας (Firewall)

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης Pinterest Κουστουμπάρδη Ερατώ ΤΕΙ Ιονίων Νήσων Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας Pinterest Eίναι ένα Κοινωνικό Μέσο που δημιουργήθηκε το 2010 Αποτελεί μία πλατφόρμα

Διαβάστε περισσότερα

2 η Σειρά Ασκήσεων Data Link Layer

2 η Σειρά Ασκήσεων Data Link Layer HY335: Δίκτυα Υπολογιστών Χειμερινό Εξάμηνο 2017-2018 Διδάσκουσα: Μαρία Παπαδοπούλη Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών, Πανεπιστημίου Κρήτης 2 η Σειρά Ασκήσεων Data Link Layer Άσκηση 1 Αναφέρεται τα 4 επιθυμητά

Διαβάστε περισσότερα

Επίσης μεγάλη αύξηση είχαμε στα είδη ένδυσης και υπόδησης (από την 10η

Επίσης μεγάλη αύξηση είχαμε στα είδη ένδυσης και υπόδησης (από την 10η Τεύχος 6 (ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΚΔΟΣΗ) Απρίλιος 2013 Ετήσια Έρευνα 2012 Ηλεκτρονικού Εμπορίου του ELTRUN / ΟΠΑ Ετήσια Έρευνα 2012 Ηλεκτρονικού Εμπορίου του ELTRUN / ΟΠΑ Η λύση της Altec Software για το ηλεκτρονικό

Διαβάστε περισσότερα

SPAMMING - ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΗ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ

SPAMMING - ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΗ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ SPAMMING - ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΗ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ Αποτελεί μειονέκτημα της διάδοσης του ηλεκτρονικού εμπορίου και ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα για τις επιχειρήσεις και τους χρήστες του διαδικτύου. Τι είναι: H μαζική

Διαβάστε περισσότερα

Εργασία «Διαχείριση Δικτύων» Ιούνιος 2014, Θεσ/νίκη

Εργασία «Διαχείριση Δικτύων» Ιούνιος 2014, Θεσ/νίκη Εργασία «Διαχείριση Δικτύων» Ιούνιος 2014, Θεσ/νίκη 01 Εισαγωγή Μια απλή και γρήγορη εισαγωγή Το Splunk > είναι ένα πρόγραμμα το οποίο πρωτοεμφανίστηκε στην αγορά το 2003 και αποτελεί ένα πρόγραμμα εξόρυξης

Διαβάστε περισσότερα

Malware & AntiVirus. black d@ck HackFest 12/03/2015

Malware & AntiVirus. black d@ck HackFest 12/03/2015 Malware & AntiVirus black d@ck HackFest 12/03/2015 Malware Malicous Software γνωστό και ως Malware. Όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει οποιοδήποτε μη επιθυμητό λογισμικό και εκτελέσιμο κώδικα που

Διαβάστε περισσότερα

ΛΑΦΤΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΛΑΦΤΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΑΦΤΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Σήμερα θα μιλήσουμε για Το Facebook, την σωστή χρήση και την ασφάλεια του. Το Google, πως συλλέγει πληροφορίες για μας και τι μπορούμε να κάνουμε γι αυτό. Την ασφάλεια ενάντια στο

Διαβάστε περισσότερα

Αντί προλόγου. 1. Τι είναι το Twitter;

Αντί προλόγου. 1. Τι είναι το Twitter; Περιεχόµενα Αντί προλόγου...7 Πώς να χρησιµοποιήσετε το βιβλίο...13 Κεφάλαιο 1: Πώς δηµιουργώ τον λογαριασµό µου στο Twitter;...15 Κεφάλαιο 2: Πώς µπορώ να συνδεθώ και να αποσυνδεθώ από το Twitter;...37

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΟΥΒΛΕΤΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΕΠΙΒΛΕΠΟΝΤΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ Μαργαρίτης Κωνσταντίνος Βακάλη

Διαβάστε περισσότερα

Αρχιτεκτονικές Δικτύων & Πρωτόκολλα Ι

Αρχιτεκτονικές Δικτύων & Πρωτόκολλα Ι Αρχιτεκτονικές Δικτύων & Πρωτόκολλα Ι Ενότητα : Ανίχνευση κίνησης δικτύου - Εργαλείο Wireshark. Όνομα Καθηγητή : Δημήτριος Λυμπερόπουλος, Σπύρος Δενάζης Τμήμα : Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών

Διαβάστε περισσότερα

Marketing in E-commerce: A Competitive Landscape. Ομιλητής : Τσίγκρος Κυριάκος

Marketing in E-commerce: A Competitive Landscape. Ομιλητής : Τσίγκρος Κυριάκος Email Marketing in E-commerce: A Competitive Landscape Ομιλητής : Τσίγκρος Κυριάκος Το παραδοσιακό Marketing επικεντρώνεται στο προϊόν Τονίζει την μοναδική ποιότητα του προϊόντος Μαζικά προωθητικά μηνύματα

Διαβάστε περισσότερα

Ιόνιο Πανεπιστήµιο Τµήµα Αρχειονοµίας - Βιβλιοθηκονοµίας. Υπηρεσίες Internet. ίκτυα Η/Υ. Επίπεδο Εφαρµογής. Ενότητα θ

Ιόνιο Πανεπιστήµιο Τµήµα Αρχειονοµίας - Βιβλιοθηκονοµίας. Υπηρεσίες Internet. ίκτυα Η/Υ. Επίπεδο Εφαρµογής. Ενότητα θ Ιόνιο Πανεπιστήµιο Τµήµα Αρχειονοµίας - Βιβλιοθηκονοµίας Υπηρεσίες Internet ίκτυα Η/Υ Επίπεδο Εφαρµογής O Παγκόσµιος Ιστός (World Wide Web) Ηλεκτρονική Αλληλογραφία (E-mail) Υπηρεσία FTP (File Transfer

Διαβάστε περισσότερα

Ανάκληση Πληροφορίας. Διδάσκων Δημήτριος Κατσαρός

Ανάκληση Πληροφορίας. Διδάσκων Δημήτριος Κατσαρός Ανάκληση Πληροφορίας Διδάσκων Δημήτριος Κατσαρός Διάλεξη 18η: 28/05/2014 1 Spamming PageRank 2 Link Spam Farms Spamming: Παραπλάνηση των μηχανών αναζήτησης για να αποκτηθεί υψηλότερη διάταξη (ranking)

Διαβάστε περισσότερα

Ideas that take you places

Ideas that take you places Ideas that take you places Ρόλος και δυνατότητες των Social Media στην σύγχρονη εκπαιδευτική διαδικασία Δημητρακοπούλου Κατερίνα Ms. Ιούνιος 2018 Τι άλλαξε με τα Social Media; Αλλαγές Ο τρόπος που ο κόσμος

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης Pinterest Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας Δομή Εργαστηρίου Εισαγωγή Facebook (Χ2) Twitter Pinterest Instagram YouTube Wordpress Google + LinkedIn Hootsuite

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4. Τεχνική Ανίχνευσης του. Πτυχιακή Εργασία Σελίδα 95

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4. Τεχνική Ανίχνευσης του. Πτυχιακή Εργασία Σελίδα 95 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4 Τεχνική Ανίχνευσης του ICMP Echo Spoofing Πτυχιακή Εργασία Σελίδα 95 Περιεχόμενα ΕΙΣΑΓΩΓΗ 98 ΜΕΡΟΣ Α: Έλεγχος του Icmp Echo Reply Πακέτου 103 A.1. Ανίχνευση του spoofed Icmp Echo Request Πακέτου.

Διαβάστε περισσότερα

1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 2. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 2. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το πακέτο λογισµικού AuctionDesigner είναι ένα από τα πολλά πακέτα που έχουν σχεδιαστεί και µπορεί να παραγγείλει κανείς µέσω του Internet µε σκοπό να αναπτύξει εφαρµογές ηλεκτρονικού εµπορίου.

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης YouTube Κουστουμπάρδη Ερατώ ΤΕΙ Ιονίων Νήσων Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας Τι είναι το YouTube Το YouTube είναι ένα Κοινωνικό Μέσο με βασικές λειτουργίες

Διαβάστε περισσότερα

Twitter και Εφαρμογές

Twitter και Εφαρμογές Twitter και Εφαρμογές Konstantinos Semertzidis ksemer@cs.uoi.gr Γενικά για το Twitter Το Twitter είναι μια δωρεάν social network και microblogging υπηρεσία. Δημιουργήθηκε το Μάρτιο του 2006 και λειτούργησε

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ. Το Internet Marketing είναι το marketing προϊόντων και υπηρεσιών στο Διαδίκτυο.

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ. Το Internet Marketing είναι το marketing προϊόντων και υπηρεσιών στο Διαδίκτυο. ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ Το Internet Marketing είναι το marketing προϊόντων και υπηρεσιών στο Διαδίκτυο. Το διαδικτυακό μάρκετινγκ (internet marketing) είναι ένας νέος χώρος επικοινωνίας, με ιδιαίτερα ευρηματικές

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΡΘΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΚΑΜΠΑΝΙΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΡΘΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΚΑΜΠΑΝΙΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΡΘΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΚΑΜΠΑΝΙΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ Ηλεκτρονικές Καμπάνιες σελ. 1 Από πού ξεκινάω; Τι υπάρχει γύρω μου; Αφού έχετε αποκτήσει ενεργή παρουσία στο

Διαβάστε περισσότερα

10 Νέα χαρακτηριστικά του Facebook που (πιθανόν) δεν γνωρίζεις

10 Νέα χαρακτηριστικά του Facebook που (πιθανόν) δεν γνωρίζεις 10 Νέα χαρακτηριστικά του Facebook που (πιθανόν) δεν γνωρίζεις 6 Μαρτίου 2016 Παναγιώτης Σακαλάκης Αν υπάρχει κάτι που γνωρίζει ο περισσότερος κόσμος για το Facebook, αυτό είναι πως κατέχει την πρώτη θέση

Διαβάστε περισσότερα

Χαρακτηριστικά ιστοσελίδας

Χαρακτηριστικά ιστοσελίδας Χαρακτηριστικά ιστοσελίδας COSMOS4U e-shop Χαρακτηριστικά Επιπλέον Δυνατότητες Κατάλογος προϊόντων για πώληση Δυνατότητα δημιουργίας καταλόγου απεριόριστου αριθμού προϊόντων και κατηγοριών. Εμφάνιση χαρακτηριστικών

Διαβάστε περισσότερα

Σχολή Προγραµµατιστών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (ΣΠΗΥ) Τµήµα Προγραµµατιστών Σειρά 112

Σχολή Προγραµµατιστών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (ΣΠΗΥ) Τµήµα Προγραµµατιστών Σειρά 112 Σχολή Προγραµµατιστών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (ΣΠΗΥ) Τµήµα Προγραµµατιστών Σειρά 112 Πλωτάρχης Γ. ΚΑΤΣΗΣ ΠΝ Γιατί χρησιµοποιούµε δίκτυα? Δίκτυο Σύνολο Η/Υ και συσκευών Συνδεδεµένα µε κάποιο µέσο Stand-alone

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 1: ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ - ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 1: ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ - ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 1: ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ - ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ Περιγραφή Αυτό το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους μαθητές να γνωρίσουν τις υπηρεσίες και τις εφαρμογές του διαδικτύου καθώς και τους

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ: Ο ΡΟΛΟΣΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΩΗ. A Τετράμηνο

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ: Ο ΡΟΛΟΣΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΩΗ. A Τετράμηνο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ: Ο ΡΟΛΟΣΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΩΗ A Τετράμηνο ΤΙ ΕΙΝΑΙ ENAΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ; Τα Κοινωνικά ίκτυα είναι µία κοινωνική δοµή η οποία αποτελείται από συνδέσεις κόµβων και κόµβους

Διαβάστε περισσότερα

Phishing, Ιοί και Πειρατεία Λογισμικού Ηλεκτρονικών υπολογιστών

Phishing, Ιοί και Πειρατεία Λογισμικού Ηλεκτρονικών υπολογιστών Phishing, Ιοί και Πειρατεία Λογισμικού Ηλεκτρονικών υπολογιστών ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ: ΔΗΜΗΤΡΙΑ ΚΡΑΣΑ, ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΦΟΠΑΥΛΟΥ, Β2 & ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΡΑΤΖΙΑ Α1 2016-2017 Τι είναι το Phishing; Ως Phishing ονομάζουμε την προσπάθεια

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΟΤΗΤA Σχολικό εργαστήριο πληροφορικής και εισαγωγή στα θέματα ασφάλειας

ΕΝΟΤΗΤA Σχολικό εργαστήριο πληροφορικής και εισαγωγή στα θέματα ασφάλειας ΕΝΟΤΗΤA 5.1-2 Σχολικό εργαστήριο πληροφορικής και εισαγωγή στα θέματα ασφάλειας Στοιχειώδεις γνώσεις για τον τρόπο λειτουργίας των σχολικών εργαστηρίων Βασικές γνώσεις για την ασφάλεια των σχολικών δικτύων

Διαβάστε περισσότερα

Είσοδος σε συνεδρία της Blackboard και βασικές ρυθμίσεις

Είσοδος σε συνεδρία της Blackboard και βασικές ρυθμίσεις Είσοδος σε συνεδρία της Blackboard και βασικές ρυθμίσεις Tα πρώτα βήματα κατά την είσοδο μας στην Blackboard Κάθε φορά που ο καθηγητής/εισηγητης σας προγραμματίζει για εσάς ένα ηλεκτρονικό μάθημα μέσω

Διαβάστε περισσότερα

INTERNET MARKETING ---------- Πώς Να Το Εκμεταλλευτείς Αποτελεσματικά Για Να Φέρεις Μία Σταθερή Ροή Πελατών. MakeMoneyOnline.gr!

INTERNET MARKETING ---------- Πώς Να Το Εκμεταλλευτείς Αποτελεσματικά Για Να Φέρεις Μία Σταθερή Ροή Πελατών. MakeMoneyOnline.gr! INTERNET MARKETING Πώς Να Το Εκμεταλλευτείς Αποτελεσματικά Για Να Φέρεις Μία Σταθερή Ροή Πελατών SOURCE CONTAC T ABOU T ---- MakeMoneyOnline.gr! (*) Κλείσε κινητά, internet, πάρε χαρτί, στυλό και ετοιμάσου

Διαβάστε περισσότερα

Μπορείτε τα δείτε βιντεάκι με τη διαδικασία εδώ: http://www.greektuts.net/greek-in-joomla/

Μπορείτε τα δείτε βιντεάκι με τη διαδικασία εδώ: http://www.greektuts.net/greek-in-joomla/ 1) Εμφάνιση ιστοσελίδας Ανοίγουμε το πρόγραμμα πλοήγησης (Firefox, Chrome, Internet Explorer κτλ) και στη γραμμή διευθύνσεων πληκτρολογούμε τη διεύθυνση http://localhost ή http://127.0.0.1. Αν δεν βλέπουμε

Διαβάστε περισσότερα

Moosend. Email Marketing In E-Commerce. MOOSEND /Email Marketing Best Practice Guide

Moosend. Email Marketing In E-Commerce. MOOSEND /Email Marketing Best Practice Guide Moosend Email Marketing In E-Commerce MOOSEND /Email Marketing Best Practice Guide Τι είναι το Email Marketing Wikipedia: Email Marketing: directly marketing a commercial message to a group of people using

Διαβάστε περισσότερα