Αντί προλόγου. 1. Τι είναι το Twitter;

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Αντί προλόγου. 1. Τι είναι το Twitter;"

Transcript

1

2

3 Περιεχόµενα Αντί προλόγου...7 Πώς να χρησιµοποιήσετε το βιβλίο...13 Κεφάλαιο 1: Πώς δηµιουργώ τον λογαριασµό µου στο Twitter;...15 Κεφάλαιο 2: Πώς µπορώ να συνδεθώ και να αποσυνδεθώ από το Twitter;...37 Κεφάλαιο 3: Πώς θα διαµορφώσω τη φωτογραφία και τις πληροφορίες του Προφίλ µου;...47 Κεφάλαιο 4: Πώς βρίσκω κάποιον για να τον «ακολουθήσω»;...65 Κεφάλαιο 5: Πώς ανακοινώνω ένα tweet;...77 Κεφάλαιο 6: Πώς στέλνω µήνυµα σε κάποιον για να το διαβάσει µόνος εκείνος;...85 Κεφάλαιο 7: Πώς απαντάω σε ένα αναρτηµένο tweet;...95 Κεφάλαιο 8: Πώς σταµατάω να «ακολουθώ» κάποιον; Κεφάλαιο 9: Πώς απαγορεύω σε ένα άτοµο να µε «ακολουθεί»; 111 Κεφάλαιο 10: Πώς προσαρµόζω το φόντο στο Προφίλ µου; Επίλογος Γλωσσάρι Ευχαριστίες

4

5 Αντί προλόγου 1. Τι είναι το Twitter; Το Twitter είναι ένας ενηµερωτικός διαδικτυακός τόπος, οι χρήστες του οποίου µπορούν, µε εύκολο και γρήγορο τρόπο, να ενηµερώνονται για τα θέµατα που τους ενδιαφέρουν, µέσα από µηνύµατα των 140 χαρακτήρων. Το θέµα που σας ενδιαφέρει µπορεί να είναι ένα βιβλίο που διαβάσατε, η αγαπηµένη σας εφηµερίδα, ένας τραγουδιστής που θαυµάζετε, ένα ξενοδοχείο στο οποίο µένετε πάντα όταν ταξιδεύετε, ή απλώς ο αγαπηµένος σας φίλος/η δεν έχετε παρά να αναζητήσετε το θέµα σας στο Twitter και να το «ακολουθείτε» σε κάθε βήµα του για να ενηµερώνεστε άµεσα για τα νέα και τις εξελίξεις. Φυσικά, στο Twitter δεν χρειάζεται να είστε µόνο παθητικός χρήστης των πληροφοριών άλλων χρηστών. Μπορείτε εύκολα να είστε εσείς εκείνος που δηµιουργεί πληροφορίες και ενηµερώνει φίλους, συνεργάτες, γνωστούς και άγνωστους για τα νέα σας και αυτά που σας απασχολούν και θέλετε να µοιραστείτε. Για να τα κάνετε όλα αυτά µπορείτε να δηµιουργήσετε έναν λογαριασµό στο Twitter και αµέσως µετά να αρχίσετε να αναζητάτε εκείνους από τους οποίους θέλετε να ενηµερώνεστε.

6 8 Το βιβλίο του Twitter 2. Ποια διαδικασία ϖρέϖει να ακολουθήσω για να µϖορέσω να χρησιµοϖοιήσω το Twitter; Για να χρησιµοποιήσετε το Twitter θα πρέπει να δηµιουργήσετε έναν λογαριασµό ακολουθώντας µια σειρά βηµάτων. Στο πρώτο βήµα θα σας ζητηθεί να συµπληρώσετε υποχρεωτικά το ονοµατεπώνυµο, το ηλεκτρονικό ταχυδροµείο που χρησιµοποιείτε, το όνοµα χρήστη µε το οποίο θέλετε να εµφανίζεστε στο Twitter και έναν κωδικό πρόσβασης. Το δεύτερο βήµα είναι ο έλεγχος ασφαλείας. Το τρίτο βήµα είναι προαιρετικό και σε αυτό µπορείτε να αναζητήσετε φίλους, άτοµα, εταιρείες ή οργανισµούς από τους οποίους θα σας ενδιέφερε να ενηµερώνεστε. Ακόµα και αν παραλείψετε αυτό το βήµα, θα έχετε τη δυνατότητα όποια στιγµή επιθυµείτε να τους αναζητήσετε. Τέλος, θα πρέπει να επιβεβαιώσετε τα στοιχεία του λογαριασµού σας. Όταν θα έχετε ολοκληρώσει τα απαιτούµενα βήµατα της δηµιουργίας του λογαριασµού σας, θα έχετε ταυτόχρονα δηµιουργήσει το Προφίλ σας στο Twitter. Το Προφίλ σας είναι ορατό σε όλους τους χρήστες του ιαδικτύου. 3. Τι είναι και αϖό τι αϖοτελείται το Προφίλ στο Twitter; Το Προφίλ είναι µια προσωπική σας σελίδα στο Twitter που δηµιουργείται αυτόµατα µε βάση τις πληροφορίες που δώσατε κατά την εγγραφή σας. Μπορείτε, όποτε θέλετε, να τις επεξεργαστείτε, να τις ε- µπλουτίσετε, και να τις τροποποιήσετε. Οι πληροφορίες στο Προφίλ σας είναι ορατές από όλους τους χρήστες που το επισκέπτονται. Αν δεν θέλετε, µπορείτε να αλλάξετε τις αρχικές ρυθµίσεις έτσι ώστε οι πληροφορίες και οι ανακοινώσεις να µην είναι ορατές από οποιονδήποτε.

7 Αντί ϖρολόγου 9 Στο Προφίλ σας εµφανίζεται µια φωτογραφία που εσείς θα επιλέξετε να ανεβάσετε, το ονοµατεπώνυµό σας, το όνοµα χρήστη που δώσατε κατά την εγγραφή σας, καθώς και ένα µικρό βιογραφικό το οποίο δεν πρέπει να ξεπερνά τους 140 χαρακτήρες. Επίσης στο Προφίλ σας φαίνεται ποια άτοµα έχουν επιλέξει να ενη- µερώνονται από εσάς αλλά και για ποια άτοµα θέλετε εσείς να ενηµερώνεστε. Στο κέντρο της σελίδας του Προφίλ σας µπορείτε να δείτε εσείς και οι χρήστες που επισκέπτονται τη σελίδα σας τις ανακοινώσεις σας, δηλαδή τα µηνύµατα που έχετε αναρτήσει. 4. Τι µϖορώ να κάνω αφού δηµιουργήσω το Προφίλ µου στο Twitter; Μετά την εγγραφή σας και τη δηµιουργία του Προφίλ σας, είστε έτοι- µοι να εξερευνήσετε και να χρησιµοποιήσετε το Twitter. Μπορείτε να επιλέξετε να ξεκινήσετε διαµορφώνοντας τις πληροφορίες και τις ρυθ- µίσεις του Προφίλ σας, αναζητώντας φίλους σας ή άτοµα, εταιρείες και οργανισµούς από τους οποίους θέλετε να ενηµερώνεστε. Η σειρά που θα ακολουθήσετε εξαρτάται από εσάς. 5. Τι σηµαίνει να «ακολουθώ» (Follow) κάϖοιον στο Twitter; Κατά τη διάρκεια δηµιουργίας του λογαριασµού σας, αλλά και αφού ολοκληρώσετε τη διαδικασία, έχετε τη δυνατότητα να αναζητήσετε τα άτοµα που ψάχνετε µε βάση το ονοµατεπώνυµό τους ή το όνοµα χρήστη που χρησιµοποιούν. Αν χρησιµοποιείτε άλλους κοινωνικούς και επαγγελµατικούς δικτυακούς τόπους όπως το LinkedIn, µπορείτε επίσης να εισάγετε από εκεί την υπάρχουσα λίστα επαφών. Σας δίνεται επίσης η δυνατότητα, αν οι φίλοι που αναζητάτε δεν χρησιµοποιούν ακόµα το Twitter, να τους στείλετε πρόσκληση εγγραφής σε αυτό. Όταν βρείτε τον φίλο που ψάχνατε, µπορείτε να τον «ακολουθήσετε».

8 10 Το βιβλίο του Twitter «Ακολουθώ» κάποιον σηµαίνει ότι λαµβάνω τις ενηµερώσεις του. Όταν «ακολουθείτε» κάποιον, κάθε φορά που αυτός ανακοινώνει κάτι το µήνυµα αυτό θα εµφανίζεται στην αρχική σελίδα σας στο Twitter. Έτσι, θα έχετε τη δυνατότητα να ενηµερώνεστε σχεδόν σε πραγµατικό χρόνο για ό,τι συµβαίνει στους ανθρώπους που αγαπάτε, αλλά και για τα ενδιαφέροντα σας. Ένας άλλος τρόπος να δείτε τις ενηµερώσεις, δηλαδή τα µηνύµατα ενός ατόµου που χρησιµοποιεί το Twitter, είναι να επισκεφτείτε το Προφίλ του. Εκεί θα δείτε την επιλογή Timeline (Επικαιρότητα) όπου θα δείτε µε χρονολογική σειρά από το νεότερο στο παλαιότερο όλα τα µηνύµατα που έχει ανακοινώσει. 6. Πώς µϖορώ να ανακοινώσω ένα µήνυµα (tweet); Όταν ακολουθείτε κάποιον στο Twitter, αυτό αυτόµατα σηµαίνει ότι τα µηνύµατα που ανακοινώνει ο συγκεκριµένος χρήστης εµφανίζονται στην αρχική σελίδα σας. Τα µηνύµατα αυτά στον κόσµο του Twitter ονοµάζονται tweet. Στο Twitter, λοιπόν, εκτός από το να λαµβάνετε tweet από τα άτο- µα που έχετε αποφασίσει να ακολουθείτε, µπορείτε να ανακοινώνετε και εσείς τα δικά σας tweet. Στην αρχική σελίδα σας υπάρχει ένα πλαίσιο στο οποίο µπορείτε να πληκτρολογήσετε το µήνυµά σας, δηλαδή το tweet σας. Ένα tweet δεν µπορεί να ξεπερνά τους 140 χαρακτήρες. Το tweet που θα ανακοινώσετε θα εµφανιστεί στην αρχική σελίδα σας, στο Προφίλ σας και στην αρχική σελίδα των ατόµων που σας «ακολουθούν». Επίσης, ένας χρήστης που θα επισκεφτεί το Προφίλ σας µπορεί δει το σύνολο των tweet σας ακόµα και αν δεν σας «ακολουθεί». Αφού δηµοσιοποιήσετε ένα tweet δεν µπορείτε µετά να το επεξεργαστείτε δηλαδή να αλλάξετε το περιεχόµενο. Έχετε τη δυνατότητα να το διαγράψετε από το Προφίλ σας αλλά θα παραµείνει στις σελίδες των ατόµων που σας «ακολουθούν».

9 Αντί ϖρολόγου Μϖορώ να σταµατήσω να ακολουθώ κάϖοιον ή να αϖαγορεύσω σε κάϖοιον να µε ακολουθεί; Ναι, µπορείτε. Οποιαδήποτε στιγµή αποφασίσετε µπορείτε να σταµατήσετε να «ακολουθείτε» ένα άτοµο. Αυτό πρακτικά σηµαίνει ότι θα σταµατήσετε να λαµβάνεται ενηµερώσεις από το συγκεκριµένο άτοµο. Θα εξακολουθείτε όµως να έχετε τη δυνατότητα να επισκεφτείτε το Προφίλ του και να δείτε τα tweet του. Με την ίδια λογική µπορείτε να διαγράψετε και ένα άτοµο που δεν θέλετε να σας ακολουθεί. Το άτοµο αυτό δεν θα λαµβάνει ενηµερώσεις και δεν θα µπορεί να σας στείλει προσωπικό µήνυµα. Θα µπορεί, όµως, αν θελήσει, να επισκεφτεί το Προφίλ σας και να δει τις ανακοινώσεις σας. Αν θέλετε να µην είναι «ανοιχτό» το Προφίλ σας προς όλους τους χρήστες, τότε θα πρέπει να αλλάξετε τις αρχικές ρυθµίσεις. 8. Ποιες ρυθµίσεις µϖορώ να αλλάξω στον λογαριασµό µου; Όταν εγγραφείτε στο Twitter, θα δηµιουργηθεί αυτόµατα και το Προφίλ σας. O λογαριασµός σας και το Προφίλ σας έχουν συγκεκριµένα χαρακτηριστικά εξ ορισµού. Το Twitter σας δίνει τη δυνατότητα να προσαρµόσετε τις αρχικές ρυθµίσεις στις δικές σας ανάγκες. Αφού µεταφερθείτε στη σελίδα επεξεργασίας των ρυθµίσεων, έχετε πρόσβαση σε έξι βασικές κατηγορίες απ όπου µπορείτε να κάνετε τα εξής: Account (Λογαριασµός): υνατότητα αλλαγής των αρχικών ρυθ- µίσεων του λογαριασµού σας όπως το όνοµα χρήστη. Password (Κωδικός Πρόσβασης): υνατότητα αλλαγής του κωδικού πρόσβασης που δώσατε κατά την εγγραφή σας. Mobile (Κινητό): υνατότητα σύνδεσης του Twitter µε το κινητό σας (υπό προϋποθέσεις).

10 12 Το βιβλίο του Twitter Notices (Ενηµερώσεις): υνατότητα επιλογής των ενηµερώσεων που θα λαµβάνετε από το Twitter, όπως για παράδειγµα αν θα ενη- µερώνεστε µε µήνυµα ηλεκτρονικού ταχυδροµείου κάθε φορά που κάποιος αποφασίζει να σας «ακολουθεί». Profile (Προφίλ): υνατότητα επεξεργασίας των πληροφοριών του Προφίλ σας, για παράδειγµα αλλαγή της εικόνας. Design (Σχεδιασµός): υνατότητα αλλαγής του φόντου στο Προφίλ σας. 9. Πώς µϖορώ να διαγράψω το Προφίλ µου αν δεν θέλω ϖια να έχω λογαριασµό στο Twitter; Για να ακυρώσετε τον λογαριασµό σας στο Twitter συνδεθείτε στον λογαριασµό σας και πατήστε στο όνοµα χρήστη που εµφανίζεται επάνω δεξιά στη σελίδα. Στο µενού επιλογών που θα εµφανιστεί, επιλέξτε Settings (Ρυθµίσεις). Στο επάνω µέρος της σελίδας εµφανίζονται οι επιλογές διαχείρισης λογαριασµού, µία εκ των οποίων είναι η Account (Λογαριασµός), πατήστε σε αυτή. Στο κάτω αριστερό µέρος της σελίδας εµφανίζεται η επιλογή Deactivate my account (Απενεργοποίηση του λογαριασµού µου). Εµφανίζεται η σελίδα Is this goodbye? (Θέλετε να φύγετε;), πατήστε στο Okay, fine, deactivate my account (Ναι, απενεργοποιήστε τον λογαριασµό µου). Στη συνέχεια θα εµφανιστεί ένα πλαίσιο που σας ζητά να δώσετε τον κωδικό πρόσβασης, πληκτρολογήστε τον κωδικό σας και τέλος πατήστε στο Deactivate my account. Ο λογαριασµός σας έχει οριστικά διαγραφεί. 10. Μϖορώ να ενσωµατώσω τις ενηµερώσεις µου αϖό το Twitter, στην ιστοσελίδα µου; Ναι, υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τη σελίδα

11 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2 Πώς µπορώ να συνδεθώ και να αποσυνδεθώ από το Twitter; Εισαγωγή Αφού δηµιουργήσατε το Προφίλ σας στο Twitter και επιβεβαιώσατε τα στοιχεία του λογαριασµού σας, βλέπετε στην οθόνη σας την αρχική σελίδα σας στο Twitter. Με τη δηµιουργία του λογαριασµού σας έχετε δηλαδή αποκτήσει έναν προσωπικό χώρο στο Twitter και πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες του. Μπορείτε να χρησιµοποιήσετε όποιες από αυτές σας ενδιαφέρουν και να αξιοποιήσετε τον διαθέσιµο χώρο σας όπως επιθυµείτε, µέσα στα πλαίσια δυνατοτήτων και ηθικών κανόνων που καθορίζονται από την ε- ταιρεία του Twitter. Για να µπορέσετε να επεξεργαστείτε και να χρησιµοποιήσετε όλες τις λειτουργίες, θα πρέπει το Twitter να σας αναγνωρίσει για να σας επιτρέψει την πρόσβαση. Για να γίνει αυτό θα πρέπει, κάθε φορά που θέλετε να χρησιµοποιήσετε το Twitter, να συνδέεστε µε αυτό καταχωρίζοντας το όνοµα σας ή το όνοµα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης που δώσατε κατά την εγγραφή σας. Αν καταχωρίσετε σωστά τα στοιχεία, θα συνδεθείτε αµέσως στο Twitter και θα δείτε την αρχική σελίδα σας. Μπορείτε να συνδεθείτε στο Twitter όποια στιγµή θελήσετε από ό- ποιον υπολογιστή προτιµάτε. Όταν τελειώσετε την πλοήγηση και δεν

12 38 Το βιβλίο του Twitter έχετε κάτι άλλο να κάνετε, καλό είναι να αποσυνδεθείτε από το Twitter πριν κλείσετε τον Internet Explorer, για να προστατέψετε τον λογαριασµό σας, ιδιαίτερα αν έχετε συνδεθεί από κοινόχρηστο υπολογιστή. Στο κεφάλαιο αυτό θα µάθετε πώς να συνδέεστε και να αποσυνδέεστε από το Twitter. Αν δεν το έχετε ήδη κάνει, ξεκινήστε τον υπολογιστή σας και ανοίξτε τον Internet Explorer. Βήµα 1: Μετάβαση στη σελίδα twitter.com Αν είστε ήδη συνδεδεµένοι στο Twitter και επιθυµείτε να αποσυνδεθείτε, παραλείψτε το Βήµα 1 και το Βήµα 2 και προχωρήστε απευθείας στο Βήµα Ανοίξτε το πρόγραµµα Internet Explorer. 2. Στη γραµµή διεύθυνσης, πληκτρολογήστε 3. Πατήστε στο κουµπί Μετάβαση σε ή το πλήκτρο Εnter για να µεταβείτε στη διεύθυνση. 2 3 Εικόνα 2.1 Το ϖλαίσιο καταχώρισης της διεύθυνσης 4. Θα εµφανιστεί η αρχική σελίδα του twitter.com. 5. Στο επάνω δεξιό µέρος της σελίδας βλέπετε την περιοχή σύνδεσης στο Twitter.

13 2 Πώς µϖορώ να συνδεθώ και να αϖοσυνδεθώ αϖό το Twitter; 39 5 Εικόνα 2.2 Η ϖεριοχή σύνδεσης στο Twitter Βήµα 2: Σύνδεση στον λογαριασµό σας στο Twitter Για να έχετε πρόσβαση στον λογαριασµό σας και να µπορείτε να χρησι- µοποιείτε όλες τις λειτουργίες του Twitter, πρέπει πρώτα να συνδεθείτε σε αυτό. Για να το κάνετε, θα καταχωρίσετε το όνοµα χρήστη ή την ηλεκτρονική σας διεύθυνση και τον κωδικό πρόσβασης που δώσατε κατά την εγγραφή σας. 1. Πατήστε στην επιλογή Sign in (Σύνδεση), για να εµφανιστεί το πλαίσιο σύνδεσης στο οποίο θα καταχωρίσετε τα στοιχεία σας. 1 Εικόνα 2.3 Η εϖιλογή Σύνδεση 2. Θα εµφανιστεί το πλαίσιο σύνδεσης.

14 40 Το βιβλίο του Twitter 3 Εικόνα 2.4 Το ϖλαίσιο σύνδεσης στον λογαριασµό σας 3. Αν δεν αναβοσβήνει το σηµείο εισαγωγής στο πλαίσιο κειµένου κάτω από το πεδίο Username or (Όνοµα χρήση ή διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδροµείου) πατήστε σε αυτό για να εµφανιστεί. 4. Πληκτρολογήστε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση ή το όνοµα χρήστη που καταχωρίσατε κατά την εγγραφή σας στο Twitter. Για το παράδειγµα της εικόνας δώσαµε το όνοµα χρήστη thepulsing. 4 Εικόνα 2.5 Ένα ϖαράδειγµα καταχώρισης ονόµατος χρήστη 5. Πατήστε στο πλαίσιο κειµένου κάτω από το πεδίο Password για να εµφανιστεί το σηµείο εισαγωγής.

15 2 Πώς µϖορώ να συνδεθώ και να αϖοσυνδεθώ αϖό το Twitter; 41 5 Εικόνα 2.6 Το σηµείο εισαγωγής στο ϖεδίο κωδικός ϖρόσβασης 6. Πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασης που καταχωρίσατε κατά την εγγραφή σας. 7. Ο κωδικός πρόσβασης εµφανίζεται στην οθόνη µε κουκκίδες για λόγους ασφαλείας Εικόνα 2.7 Ένα ϖαράδειγµα καταχώρισης κωδικού ϖρόσβασης

16 42 Το βιβλίο του Twitter 8. ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ: Για να παραµείνετε συνδεδεµένοι στο Twitter και να µη χρειάζεται να συνδέεστε εκ νέου κάθε φορά που επισκέπτεστε το Twitter, επιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου αριστερά από το Remember me (Παραµείνετε συνδεδεµένος). Αν επιλέξετε να παραµείνετε συνδεδεµένος, δεν θα χρειαστεί την επόµενη φορά να δώσετε το όνοµα χρήστη ή την ηλεκτρονική διεύθυνση και τον κωδικό πρόσβασης. Αυτό είναι πρακτικό ιδιαίτερα αν χρησιµοποιείτε πάντα τον ίδιο υπολογιστή για να συνδεθείτε στο Twitter. Να θυµάστε όµως ότι όταν χρησιµοποιείτε κοινόχρηστο υπολογιστή πρέπει πάντα να αποσυνδέεστε για να µην έχουν πρόσβαση άλλοι χρήστες του υπολογιστή στον λογαριασµό σας. 9. Τέλος, πατήστε στο Sign in. 10. Τώρα έχετε συνδεθεί µε τον λογαριασµό σας και βλέπετε την αρχική σελίδα σας. 11 Εικόνα 2.8 Η αρχική σελίδα σας στο Twitter

17 2 Πώς µϖορώ να συνδεθώ και να αϖοσυνδεθώ αϖό το Twitter; Πάνω δεξιά εµφανίζεται το όνοµα χρήστη που δώσατε κατά την εγγραφή σας. 12. Στο παράδειγµα της εικόνας βλέπετε το όνοµα χρήστη του thepulsing. 12 Εικόνα 2.9 Ένα ϖαράδειγµα σύνδεσης Βήµα 3: Αϖοσύνδεση αϖό το Twitter Αφού πλοηγηθείτε στις σελίδες που σας ενδιαφέρουν και κάνετε αυτά που θέλετε, όπως για παράδειγµα να αναζητήσετε έναν φίλο, να ανακοινώσετε ένα tweet ή να διαµορφώσετε το Προφίλ σας, καλό είναι να αποσυνδεθείτε από το Twitter πριν κλείσετε τον Internet Explorer, ι- διαίτερα αv έχετε συνδεθεί από κοινόχρηστο υπολογιστή. 1. Για να αποσυνδεθείτε από το Twitter, µετακινήστε το ποντίκι στην περιοχή σύνδεσης, εκεί που τώρα εµφανίζεται το όνοµα χρήστη, για το παράδειγµα της εικόνας thepulsing.

18 44 Το βιβλίο του Twitter 1 Εικόνα 2.10 Η αρχική σελίδα σας στο Twitter 2. Πατήστε στο όνοµα χρήστη. 2 Εικόνα 2.11 Η εϖιλογή του ονόµατος χρήστη 3. Εµφανίζεται οι επιλογές: 3 4 Εικόνα 2.12 Το µενού εϖιλογών του συνδεδεµένου χρήστη

19 2 Πώς µϖορώ να συνδεθώ και να αϖοσυνδεθώ αϖό το Twitter; Πατήστε στην επιλογή Sign out (Αποσύνδεση). 5. Εµφανίζεται η αρχική σελίδα του Twitter και µπορείτε όποτε θελήσετε να συνδεθείτε ξανά, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία.

20

Αντί προλόγου. 1. Τι είναι το Twitter;

Αντί προλόγου. 1. Τι είναι το Twitter; Περιεχόμενα Αντί προλόγου...7 Πώς να χρησιμοποιήσετε το βιβλίο...13 Κεφάλαιο 1: Πώς να δημιουργήσω το Προφίλ μου και να γίνω μέλος στο Twitter;...15 Κεφάλαιο 2: Τι βλέπω στην οθόνη μου όταν ολοκληρώσω

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Αντί προλόγου Πώς να χρησιμοποιήσετε το βιβλίο Κεφάλαιο 1: Πώς δημιουργώ το Προφίλ μου στο Facebook;...

Περιεχόμενα. Αντί προλόγου Πώς να χρησιμοποιήσετε το βιβλίο Κεφάλαιο 1: Πώς δημιουργώ το Προφίλ μου στο Facebook;... Περιεχόμενα Αντί προλόγου... 7 Πώς να χρησιμοποιήσετε το βιβλίο... 13 Κεφάλαιο 1: Πώς δημιουργώ το Προφίλ μου στο Facebook;...15 Κεφάλαιο 2: Τι βλέπω στην οθόνη μου όταν ολοκληρώσω τη δημιουργία του Προφίλ

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα Πώς να χρησιμοποιήσετε το βιβλίο... 7 Αντί προλόγου... 9 Κεφάλαιο 1: Κεφάλαιο 2: Κεφάλαιο 3: Κεφάλαιο 4: Κεφάλαιο 5: Πώς να δημιουργήσω το Προφίλ μου και να γίνω μέλος στο Facebook;... 15 Τι

Διαβάστε περισσότερα

Αντί προλόγου. 2. Τι χρειάζεται να έχω εγκαταστήσει στον υϖολογιστή μου για να δω ένα βίντεο στο YouTube;

Αντί προλόγου. 2. Τι χρειάζεται να έχω εγκαταστήσει στον υϖολογιστή μου για να δω ένα βίντεο στο YouTube; Περιεχόμενα Αντί προλόγου...9 Πώς να χρησιμοποιήσετε το βιβλίο...13 Κεφάλαιο 1: Πώς δημιουργώ τον λογαριασμό μου στο ΥouΤube;...15 Κεφάλαιο 2: Πώς μπορώ να συνδεθώ και να αποσυνδεθώ από το YouTube;...41

Διαβάστε περισσότερα

Αντί προλόγου. 2. Τι χρειάζεται να έχω εγκαταστήσει στον υϖολογιστή μου για να δω ένα βίντεο στο YouTube;

Αντί προλόγου. 2. Τι χρειάζεται να έχω εγκαταστήσει στον υϖολογιστή μου για να δω ένα βίντεο στο YouTube; Περιεχόμενα Αντί προλόγου...9 Πώς να χρησιμοποιήσετε το βιβλίο...13 Κεφάλαιο 1: Πώς δημιουργώ τον λογαριασμό μου στο ΥouΤube;...15 Κεφάλαιο 2: Πώς διαμορφώνω την Αρχική Σελίδα μου;...43 Κεφάλαιο 3: Πως

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο εγγραφής και σύνδεσης χρήστη

Εγχειρίδιο εγγραφής και σύνδεσης χρήστη Εγχειρίδιο εγγραφής και σύνδεσης χρήστη Μέσω της ηλεκτρονικής πύλης www.step.gov.gr δίνεται η δυνατότητα στους χρήστες να εγγραφούν στην υπηρεσία προσωποποιημένης πληροφόρησης, μέσω της οποίας μπορούν

Διαβάστε περισσότερα

Φωτόδεντρο Κύπρου - Οδηγός χρήσης

Φωτόδεντρο Κύπρου - Οδηγός χρήσης Φωτόδεντρο Κύπρου - Οδηγός χρήσης Το «Φωτόδεντρο Κύπρου» αποτελεί το Αποθετήριο Εκπαιδευτικού Υλικού Χρηστών για την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση της Κύπρου. Στον χώρο αυτό εκπαιδευτικοί

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήστη - Μαθητή

Εγχειρίδιο Χρήστη - Μαθητή Εγχειρίδιο Χρήστη - Μαθητή 1. Εισαγωγή Η ηλεκτρονική πλατφόρµα «e-class», αποτελεί ένα ολοκληρωµένο σύστηµα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης. Στόχος της είναι παροχή υποδοµών εκπαίδευσης και κατάρτισης ανεξάρτητα

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου

Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου Bee Group Α.Ε. [Type the company name] [Pick the date] Εγχειρίδιο λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Αρχική Σελίδα... 3 2. Δημιουργία Λογαριασμού... 3 3.

Διαβάστε περισσότερα

Είσοδος. Καλωσορίσατε στο Ενιαίο Σύστημα Πληρωμών Δαπανών Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών.

Είσοδος. Καλωσορίσατε στο Ενιαίο Σύστημα Πληρωμών Δαπανών Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών. «Οδηγίες χρήσης εφαρμογής Ενιαίου Συστήματος Πληρωμών» έκδοση v.1.2, 10/09/2014 Περιεχόμενα Είσοδος... 3 Οικονομικά Υπεύθυνος... 4 Αρχική Οθόνη... 4 Διαχείριση Χρηστών... 4 Αναζήτηση Χρήστη... 4 Δημιουργία

Διαβάστε περισσότερα

«Οδηγίες χρήσης εφαρμογής Ενιαίου Συστήματος Πληρωμών»

«Οδηγίες χρήσης εφαρμογής Ενιαίου Συστήματος Πληρωμών» «Οδηγίες χρήσης εφαρμογής Ενιαίου Συστήματος Πληρωμών» έκδοση v.1.2, 10/09/2014 Περιεχόμενα Είσοδος... 3 Οικονομικά Υπεύθυνος... 4 Αρχική Οθόνη... 4 Διαχείριση Χρηστών... 4 Αναζήτηση Χρήστη... 4 Δημιουργία

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Φοιτητών. 1. Εισαγωγή

Εγχειρίδιο Φοιτητών. 1. Εισαγωγή Εγχειρίδιο Φοιτητών 1. Εισαγωγή Η ηλεκτρονική πλατφόρµα «e-class», αποτελεί ένα ολοκληρωµένο σύστηµα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης. Στόχος της είναι παροχή υποδοµών εκπαίδευσης και κατάρτισης ανεξάρτητα από

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Φοιτητών. 1. Εισαγωγή

Εγχειρίδιο Φοιτητών. 1. Εισαγωγή Εγχειρίδιο Φοιτητών 1. Εισαγωγή Η ηλεκτρονική πλατφόρµα «e-class», αποτελεί ένα ολοκληρωµένο σύστηµα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης. Στόχος της είναι παροχή υποδοµών εκπαίδευσης και κατάρτισης ανεξάρτητα από

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Συστήµατος ιαχείρισης Αιτήσεων Υποψηφίων Συνεργατών ΑΤΕΙ Καλαµάτας

Εγχειρίδιο Χρήσης Συστήµατος ιαχείρισης Αιτήσεων Υποψηφίων Συνεργατών ΑΤΕΙ Καλαµάτας ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ 1. Εγγραφή Χρήστη Για να µπορείτε να υποβάλλεται αιτήσεις προς τα Τµήµατα του ΤΕΙ θα πρέπει προηγουµένως να έχετε εγγραφεί στο σύστηµα έτσι ώστε να έχετε πρόσβαση στις υπηρεσίες που σας

Διαβάστε περισσότερα

Χρήση του Office 365 σε τηλέφωνο Android

Χρήση του Office 365 σε τηλέφωνο Android Χρήση του Office 365 σε τηλέφωνο Android Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Έλεγχος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Ρυθμίστε το τηλέφωνο Android για αποστολή και λήψη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το λογαριασμό του Office

Διαβάστε περισσότερα

Τσέκαρέ το! Facebook Check

Τσέκαρέ το! Facebook Check Facebook Check Ξέρεις καλά όλους τους «φίλους» σου; Ποιος μπορεί να δει τι κοινοποιείς στο Facebook; Διατήρησε τον έλεγχο των δημοσιεύσεών σου! Πώς διαχειρίζεσαι τις λίστες των «φίλων» σου; Πώς μπορείς

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Φοιτητών. 1. Εισαγωγή

Εγχειρίδιο Φοιτητών. 1. Εισαγωγή Εγχειρίδιο Φοιτητών 1. Εισαγωγή Η ηλεκτρονική πλατφόρµα «e-class», αποτελεί ένα ολοκληρωµένο σύστηµα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης. Στόχος της είναι παροχή υποδοµών εκπαίδευσης και κατάρτισης ανεξάρτητα από

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΜΑΘΗΤΗ. της Πλατφόρμας Τηλεκατάρτισης

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΜΑΘΗΤΗ. της Πλατφόρμας Τηλεκατάρτισης ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΜΑΘΗΤΗ της Πλατφόρμας Τηλεκατάρτισης ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Εισαγωγή...2 2. Αρχική σελίδα, Εισαγωγή & Περιβάλλον Συστήματος...3 2.1. Αρχική σελίδα εισαγωγής...3 2.2. Εισαγωγή στην Πλατφόρμα Τηλε-κατάρτισης...4

Διαβάστε περισσότερα

e-κπαίδευση Πλατφόρµα Ασύγχρονης Τηλε-κπαίδευσης Οδηγίες χρήσης για τους σπουδαστές του ΤΕΙ Αθήνας και τους επισκέπτες της δικτυακής πύλης e-κπαίδευση

e-κπαίδευση Πλατφόρµα Ασύγχρονης Τηλε-κπαίδευσης Οδηγίες χρήσης για τους σπουδαστές του ΤΕΙ Αθήνας και τους επισκέπτες της δικτυακής πύλης e-κπαίδευση e-κπαίδευση Πλατφόρµα Ασύγχρονης Τηλε-κπαίδευσης Οδηγίες χρήσης για τους σπουδαστές του ΤΕΙ Αθήνας και τους επισκέπτες της δικτυακής πύλης e-κπαίδευση - 0 - Πίνακας Περιεχοµένων 1 Εισαγωγή.. 2 1.1 Σχολές/Τµήµατα

Διαβάστε περισσότερα

Αναλυτικά Φύλλα Μισθοδοσίας

Αναλυτικά Φύλλα Μισθοδοσίας Αναλυτικά Φύλλα Μισθοδοσίας Εγχειρίδιο Χρήσης ΚΕΠΥΕΣ 1 Περιεχόμενα ` ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ... 3 ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ... 3 ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΝΑΛΥΤΙΚΩΝ ΦΥΛΛΩΝ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ... 8 ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΤΗΣΕΙΣ... 12 Αλλαγή Email...

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες για τη Χρήση του Google Drive

Οδηγίες για τη Χρήση του Google Drive Οδηγίες για τη Χρήση του Google Drive Χαρπαντίδου Ζαχαρούλα Επιμορφώτρια Β επιπέδου ΠΕ 19-20 Υπεύθυνη ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Δράμας 2013 Περιεχόμενα Δημιουργία λογαριασμού στο Google Drive. 3 Διαχείριση του GoogleDrive..

Διαβάστε περισσότερα

LLL, LEONARDO DA VINCI, Μεταφορά καινοτομίας I-CIA of SMEs Αρ. έργου TR1-LEO Οδηγός χρήσης

LLL, LEONARDO DA VINCI, Μεταφορά καινοτομίας I-CIA of SMEs Αρ. έργου TR1-LEO Οδηγός χρήσης Οδηγός χρήσης ΕΡΓΟ: Βελτιώνοντας τις ικανότητες Ανταγωνιστικής Νοημοσύνης (Competitive Intelligence) των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (2013-1-TR1-LEO05-47542) Περιεχόμενα Εισαγωγή... 2 Γενικές πληροφορίες...

Διαβάστε περισσότερα

INSTAGRAM. Όσα πρέπει να γνωρίζω! Γραμμή βοηθείας Ενημέρωση-Επαγρύπνηση Γραμμή παράνομου περιεχομένου

INSTAGRAM. Όσα πρέπει να γνωρίζω! Γραμμή βοηθείας Ενημέρωση-Επαγρύπνηση Γραμμή παράνομου περιεχομένου INSTAGRAM Όσα πρέπει να γνωρίζω! 210 6007686 www.safeline.gr Γραμμή βοηθείας Ενημέρωση-Επαγρύπνηση Γραμμή παράνομου περιεχομένου Τι είναι το Instagram; Το Instagram είναι μια δωρεάν εφαρμογή κοινοποίησης

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Χρήστη. Καλώς ήλθατε στο Ηλεκτρονικό Περιβάλλον Μάθησης. http://elearning.kekdiastasi.edu.gr/

Οδηγός Χρήστη. Καλώς ήλθατε στο Ηλεκτρονικό Περιβάλλον Μάθησης. http://elearning.kekdiastasi.edu.gr/ Οδηγός Χρήστη Καλώς ήλθατε στο Ηλεκτρονικό Περιβάλλον Μάθησης http://elearning.kekdiastasi.edu.gr/ Περιεχόµενα 1. ΕΙΣΟ ΟΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 3 2. ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΣΑΣ 6 3. ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 9 4. ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

11/4/2014 ΤΕΙ Ιονίων Νήσων Πλατφόρµα Ασύγχρονησ Τηλεκπαίδευσησ eclass s ηµιο ι υρ υ γ ρ ία ί Μ αθήµατο τ σ 1

11/4/2014 ΤΕΙ Ιονίων Νήσων Πλατφόρµα Ασύγχρονησ Τηλεκπαίδευσησ eclass s ηµιο ι υρ υ γ ρ ία ί Μ αθήµατο τ σ 1 ΤΕΙ Ιονίων Νήσων Πλατφόρµα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης eclass ηµιουργία Μαθήµατος 1 Η ηµιουργία Μαθήµατος είναι η πιο σηµαντική ενέργεια του χρήστη Εκπαιδευτή στην πλατφόρµα. Ειδικότερα, για να δηµιουργήσετε

Διαβάστε περισσότερα

Κοινή χρήση πόρων με τα Windows XP

Κοινή χρήση πόρων με τα Windows XP Κοινή χρήση πόρων με τα Windows XP Α. Κοινή χρήση αρχείων και φακέλων Θα μάθετε: Να θέτετε σε κοινή χρήση ένα αρχείο ή ένα φάκελο του υπολογιστή με τα Windows XP. Να θέτετε σε κοινή χρήση στο δίκτυο μουσική,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΤΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΦΟΡΕΑ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΤΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΤΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ / ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΦΟΡΕΑ.... 3 ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΧΡΗΣΤΗ... 3 ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Χρήση του Office 365 σε iphone ή ipad

Χρήση του Office 365 σε iphone ή ipad Χρήση του Office 365 σε iphone ή ipad Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Έλεγχος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Ρυθμίστε το iphone ή το ipad για αποστολή και λήψη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το λογαριασμό του Office

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗ Μ Ι Ο ΥΡ Γ Ι Α W I K I με τ η χρήση τ η ς υπ ηρεσίας h t t p : /www.wik id ot.com /

ΔΗ Μ Ι Ο ΥΡ Γ Ι Α W I K I με τ η χρήση τ η ς υπ ηρεσίας h t t p : /www.wik id ot.com / ΔΗ Μ Ι Ο ΥΡ Γ Ι Α W I K I με τ η χρήση τ η ς υπ ηρεσίας h t t p : /www.wik id ot.com / 1. Τι είναι το wikidot Το wikidot είναι ένας δικτυακός τόπος στον οποίο κάθε χρήστης έχει το δικαίωμα να δημιουργήσει

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης για Διαχειριστές. Πλατφόρμα Μεταφόρτωσης και Μετατροπής Βίντεο

Εγχειρίδιο Χρήσης για Διαχειριστές. Πλατφόρμα Μεταφόρτωσης και Μετατροπής Βίντεο Εγχειρίδιο Χρήσης για Διαχειριστές Πλατφόρμα Μεταφόρτωσης και Μετατροπής Βίντεο 1. Εισαγωγή 1.1 Περιγραφή Λειτουργίας Πλατφόρμας Η Πλατφόρμα Μεταφόρτωσης και Μετατροπής Βίντεο παρέχει τη δυνατότητα της

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ CLAROLINE Κατάλογος περιεχομένων Εγγραφή μαθητή στο Claroline...2 Εγγραφή σε μάθημα...3 Τα μαθήματά μου...4 Αλλαγή του προφίλ μου (Manage my account)...4

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ LIVETRIP TRAVELLER

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ LIVETRIP TRAVELLER ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ LIVETRIP TRAVELLER Η εφαρμογή LiveTripTraveller διατίθεται για κινητά τηλέφωνα με λειτουργικό σύστημα Android. Στο υπο-ιστοσελίδα www.livetrips.com/sources μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή

Διαβάστε περισσότερα

MICROSOFT OFFICE 2003

MICROSOFT OFFICE 2003 MICROSOFT OFFICE 2003 MICROSOFT EXCEL 2003 Επεξεργασία δεδοµένων Εισαγωγή κενών κελιών, γραµµών ή στηλών 1. Κάντε ένα από τα εξής: Εισαγωγή νέων κενών κελιών Επιλέξτε µια περιοχή (περιοχή: ύο ή περισσότερα

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήστη Φάση 1: Καταχώρηση Ειδικοτήτων

Εγχειρίδιο Χρήστη Φάση 1: Καταχώρηση Ειδικοτήτων ΦΟΡΕΑΣ: ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΕΡΓΟ: «Υλοποίηση Πληροφοριακού συστήματος για την Υποστήριξη του Έργου Διαχείρισης των Δημοσίων Ι.Ε.Κ.» Εγχειρίδιο Χρήστη Φάση 1: Καταχώρηση Ειδικοτήτων

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΛΕΙΟΥ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΗΣ ALTEC SOFTWARE

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΛΕΙΟΥ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΗΣ ALTEC SOFTWARE Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΛΕΙΟΥ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΗΣ ALTEC SOFTWARE Περιεχόµενα Σύνδεση στον προσωπικό χώρο...2 Το κεντρικό παράθυρο...3 ιαδροµή φακέλου...3 ιαχείριση αρχείων και φακέλων...4 Αποστολή

Διαβάστε περισσότερα

Pylon Entry. Πόροι. Στη διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή Αναζήτηση Πόρων

Pylon Entry. Πόροι. Στη διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή Αναζήτηση Πόρων Pylon Entry Πόροι Στη διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή Αναζήτηση Πόρων Περιεχόμενα Δημιουργία Νέου Πόρου... 3 Καρτέλα Βασικά Στοιχεία... 4 Καρτέλα Βασικά Στοιχεία... 4 Καρτέλα

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόµενα 1. Εγκατάσταση 2. Εισαγωγή 3. Σύνδεση 4. Ρυθµίσεις 2.1 Περιοχή εργασιών και πλοήγησης 2.2 Περιοχή απεικόνισης "Λεπτοµέρειες" 2.3 Περιοχή απεικόνισης "Στατιστικά" 4.1 Προφίλ 4.2 ίκτυο 4.2.1

Διαβάστε περισσότερα

Αποστολή και λήψη e-mail μέσω SMARTER MAIL

Αποστολή και λήψη e-mail μέσω SMARTER MAIL 13/9/2012 Αποστολή και λήψη e-mail μέσω SMARTER MAIL NBW Internet Wizards Πλατεία Αγ. Γεωργίου Καρύτση 5, 10561 Αθήνα Τηλ.: 210 6148071, e-mail: info@nbw.gr, website: www.nbw.gr Αποστολή και λήψη e-mail

Διαβάστε περισσότερα

Το πρόγραμμα Skype (έκδοση 4.0.0.226)

Το πρόγραμμα Skype (έκδοση 4.0.0.226) Το πρόγραμμα Skype (έκδοση 4.0.0.226) Το Skype είναι ένα πρόγραμμα με το οποίο μπορούμε να μετατρέψουμε τον υπολογιστή μας σε βιντεοτηλέφωνο! Για να είναι ικανοποιητική η ποιότητα του ήχου και πολύ περισσότερο

Διαβάστε περισσότερα

Το σύστημα Βοήθειας του Internet Explorer

Το σύστημα Βοήθειας του Internet Explorer Περιεχόμενα Λίγα λόγια για το συγγραφέα... 7 Κεφάλαιο 1: Διαδίκτυο Internet... 9 Κεφάλαιο 2: Υπηρεσίες και εφαρμογές του Διαδικτύου... 18 Κεφάλαιο 3: O φυλλομετρητής Internet Explorer... 29 Κεφάλαιο 4:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. Οδηγός χρήσης του συστήματος αξιολόγησης μαθημάτων

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. Οδηγός χρήσης του συστήματος αξιολόγησης μαθημάτων ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Οδηγός χρήσης του συστήματος αξιολόγησης μαθημάτων Τρίπολη, Μάιος 2014 Περιεχόμενα Περιεχόμενα i Ευρετήριο σχημάτων ii Συντελεστές iii 1 Εισαγωγή 1 2 Για καθηγητές διδάσκοντες:

Διαβάστε περισσότερα

Ορισμός Νέου Κωδικού URegister

Ορισμός Νέου Κωδικού URegister Ορισμός Νέου Κωδικού URegister H Υπηρεσία Διαχείρισης Kωδικού χρήστη σας παρέχει τη δυνατότητα Ορισμού Νέου Κωδικού και Αλλαγής του Κωδικού σας με ασφαλή τρόπο σε περίπτωση που τον έχετε ξεχάσει. Στο έγγραφο

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες συμπλήρωσης αίτησης στην Εφαρμογή Πρόσληψης Εκτάκτου Προσωπικού.

Οδηγίες συμπλήρωσης αίτησης στην Εφαρμογή Πρόσληψης Εκτάκτου Προσωπικού. Οδηγίες συμπλήρωσης αίτησης στην Εφαρμογή Πρόσληψης Εκτάκτου Προσωπικού. Επισημάνσεις : Α. Για τα προγράμματα ΕΠΠΑΙΚ-ΠΕΣΥΠ μπορείτε να κάνετε αίτηση μόνο σε μια πόλη σύμφωνα με την προκήρυξη. Αίτηση σε

Διαβάστε περισσότερα

Σενάριο Χρήσης Moodle

Σενάριο Χρήσης Moodle Σενάριο Χρήσης Moodle Άσκηση 1 Μπείτε στη σελίδα http://pileas.com/m και συνδεθείτε με έναν από τους διαθέσιμους χρήστες σύμφωνα με τους κωδικούς που σας έχουν δοθεί. Αφού εισάγουμε το url του Moodle (π.χ.

Διαβάστε περισσότερα

Η εφαρµογή ClassWeb δίνει στους διδάσκοντες χρήστες του συστήµατος τη δυνατότητα πρόσβασης µέσω του ιαδικτύου σε ποικίλες υπηρεσίες, όπως:

Η εφαρµογή ClassWeb δίνει στους διδάσκοντες χρήστες του συστήµατος τη δυνατότητα πρόσβασης µέσω του ιαδικτύου σε ποικίλες υπηρεσίες, όπως: 1. Υπηρεσία ClassWeb 1.1. Γενικά Η εφαρµογή ClassWeb δίνει στους διδάσκοντες χρήστες του συστήµατος τη δυνατότητα πρόσβασης µέσω του ιαδικτύου σε ποικίλες υπηρεσίες, όπως: εµφάνιση στατιστικών στοιχείων

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΟΥ Explorer & Outlook 2013

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΟΥ Explorer & Outlook 2013 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΟΥ Explorer & Outlook 2013 1. Δίκτυα Υπολογιστών και Διαδίκτυο... 3 1.1. Όροι Και Έννοιες... 3 1.2. Ασφάλεια Στο Διαδίκτυο... 5 2. Περιήγηση στον Παγκόσμιο Ιστό 7 Το Περιβάλλον Ενός Φυλλομετρητή...

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ Εγχειρίδιο Εφαρµογής Γραµµατειών Περιεχόμενα Πίνακας Εικόνων...3 1. Είσοδος στο σύστημα...5 2. Στοιχεία Γραμματείας...9 3. Μεταπτυχιακά Προγράμματα...

Διαβάστε περισσότερα

Αναλυτικές ο δηγίες χρήσης

Αναλυτικές ο δηγίες χρήσης Κατανομή κοινοχρήστων πολυκατοικιών απλά και εύκολα Αναλυτικές ο δηγίες χρήσης Ενότητα 1 - Λογαριασμός χρήστη...2 Ενότητα 2 - Δημιουργία πολυκατοικίας...3 Ενότητα 3 - Δημιουργία κοινοχρήστων...4 Περιορισμένη

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ Εγχειρίδιο Εφαρμογής Φοιτητών Πίνακας Εικόνων Εικόνα 1.1. Εκκίνηση της διαδικασία εγγραφής...5 Εικόνα 1.2. Σελίδα εγγραφής...6 Εικόνα 1.3. Είσοδος

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες για smartphone ή tablet με λογισμικό ios

Οδηγίες για smartphone ή tablet με λογισμικό ios Οδηγίες για smartphone ή tablet με λογισμικό ios Οδηγίες εγκατάστασης της εφαρμογής Gitden Reader για την ανάγνωση βιβλίων epub σε smartphone ή tablet. Βήμα 1ο: Εγκατάσταση της εφαρμογής ανάγνωσης epub

Διαβάστε περισσότερα

CARDISOFT. User Guide. ClassWeb VERSION 1.1. [February] [2007] Cardisoft Ανώνυµη Εταιρία Παραγωγής Λογισµικού

CARDISOFT. User Guide. ClassWeb VERSION 1.1. [February] [2007] Cardisoft Ανώνυµη Εταιρία Παραγωγής Λογισµικού Cardisoft Ανώνυµη Εταιρία Παραγωγής Λογισµικού Μοναστηρίου 60, 54627 Θεσσαλονίκη, Τηλ 2310 567840, Fax 2310 514220, www.cardisoft.gr CARDISOFT User Guide ClassWeb VERSION 1.1 [February] [2007] Greece Monastiriou

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική για τα cookie

Πολιτική για τα cookie Πολιτική για τα cookie Η BSEU χρησιµοποιεί cookie για να βελτιώνει συνεχώς την εµπειρία των επισκεπτών της διαδικτυακής τοποθεσίας της. Πρώτα από όλα, τα cookie µπορούν να βελτιώσουν άµεσα αυτή την εµπειρία,

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Χρήση του Office 365 σε τηλέφωνο Windows Phone Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Έλεγχος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Ρυθμίστε το Windows Phone για αποστολή και λήψη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το λογαριασμό του

Διαβάστε περισσότερα

Αλλαγή κωδικού πρόσβασης του λογαριασμού e-mail σας μέσω SMARTER MAIL

Αλλαγή κωδικού πρόσβασης του λογαριασμού e-mail σας μέσω SMARTER MAIL 13/9/2012 Αλλαγή κωδικού πρόσβασης του λογαριασμού e-mail σας μέσω SMARTER MAIL NBW Internet Wizards Πλατεία Αγ. Γεωργίου Καρύτση 5, 10561 Αθήνα Τηλ.: 210 6148071, e-mail: info@nbw.gr, website: www.nbw.gr

Διαβάστε περισσότερα

Δραστηριότητα 3: Ρυθμίσεις Oικιακής Ομάδας Τοπικού Δικτύου Η/Υ σε WINDOWS 7 & 8

Δραστηριότητα 3: Ρυθμίσεις Oικιακής Ομάδας Τοπικού Δικτύου Η/Υ σε WINDOWS 7 & 8 Δραστηριότητα 3: Ρυθμίσεις Oικιακής Ομάδας Τοπικού Δικτύου Η/Υ σε WINDOWS 7 & 8 Βιβλιογραφία: https://support.microsoft.com/el-gr/help/17145/windows-homegroup-from-start-to-finish ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ τι είναι

Διαβάστε περισσότερα

«Σύστημα ΔΕΠ» ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Έκδοση 1.1

«Σύστημα ΔΕΠ» ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Έκδοση 1.1 «Σύστημα ΔΕΠ» ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Έκδοση 1.1 Πίνακας περιεχομένων 1. Λειτουργικότητα Υποψήφιου μέλους ΔΕΠ... 3 1.1. Δημιουργία Χρήστη Υποψήφιου μέλους ΔΕΠ... 3 1.2. Εισαγωγή Προσωπικών σας Στοιχείων στο Σύστημα

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήστη Εκπαιδευόμενου. Πλατφόρμα ΠΡΟΧΩΡΩ elearning

Εγχειρίδιο Χρήστη Εκπαιδευόμενου. Πλατφόρμα ΠΡΟΧΩΡΩ elearning Εγχειρίδιο Χρήστη Εκπαιδευόμενου Πλατφόρμα ΠΡΟΧΩΡΩ elearning http://etraining-pdxg.enl.uoa.gr/ Πρόγραμμα Διδακτικής Ξένων Γλωσσών «ΠΡΟΧΩΡΩ» Σεπτέμβριος 2018 Η ηλεκτρονική πλατφόρμα ΠΡΟΧΩΡΩ elearning Η

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες για άνοιγµα καρτέλας υποψηφίου στο ηλεκτρονικό σύστηµα της Infotest και της Certiport

Οδηγίες για άνοιγµα καρτέλας υποψηφίου στο ηλεκτρονικό σύστηµα της Infotest και της Certiport Οδηγίες για άνοιγµα καρτέλας υποψηφίου στο ηλεκτρονικό σύστηµα της Infotest και της Certiport 1. Γενικά...1 2. Άνοιγµα καρτέλας στο σύστηµα της Infotest...1 3. Άνοιγµα καρτέλας στο σύστηµα της Certiport...4

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΙ ΙΣΤΟΧΩΡΟΙ Nα δημιουργήσω/ενεργοποιήσω την προσωπική μου ιστοσελίδα Να προβάλω τις λεπτομέρειες του προφίλ μου...

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΙ ΙΣΤΟΧΩΡΟΙ Nα δημιουργήσω/ενεργοποιήσω την προσωπική μου ιστοσελίδα Να προβάλω τις λεπτομέρειες του προφίλ μου... ... 2 Nα δημιουργήσω/ενεργοποιήσω την προσωπική μου ιστοσελίδα... 2 Να προβάλω τις λεπτομέρειες του προφίλ μου... 3 Να επεξεργαστώ τις λεπτομέρειες του προφίλ μου... 5 Να προσθέσω, επεξεργαστώ, να διαγράψω

Διαβάστε περισσότερα

Ανάκτηση Κωδικού URegister για Νεοεισαχθέντες Φοιτητές

Ανάκτηση Κωδικού URegister για Νεοεισαχθέντες Φοιτητές Ανάκτηση Κωδικού URegister για Νεοεισαχθέντες Φοιτητές H Υπηρεσία Διαχείρισης Kωδικού χρήστη σας παρέχει τη δυνατότητα Ανάκτησης του Κωδικού και Αλλαγής του Κωδικού σας με ασφαλή τρόπο σε περίπτωση που

Διαβάστε περισσότερα

Microsoft Excel Κεφάλαιο 1. Εισαγωγή. Βιβλίο εργασίας

Microsoft Excel Κεφάλαιο 1. Εισαγωγή. Βιβλίο εργασίας Περιεχόμενα Κεφάλαιο 1 Microsoft Excel 2010... 7 Κεφάλαιο 2 Η δομή ενός φύλλου εργασίας... 19 Κεφάλαιο 3 ημιουργία νέου βιβλίου εργασίας και καταχώριση δεδομένων... 24 Κεφάλαιο 4 Συμβουλές για την καταχώριση

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο διαχείρισης χρηστών και λιστών διανομής για τον Υπεύθυνο Φορέα του Δικτύου "Σύζευξις" -1-

Εγχειρίδιο διαχείρισης χρηστών και λιστών διανομής για τον Υπεύθυνο Φορέα του Δικτύου Σύζευξις -1- -1- 1 Διαχείριση Χρηστών...3 1.1 Υπηρεσίες...5 1.1.1 Δημιουργία νέου χρήστη...6 1.1.2 Αναζήτηση χρήστη...7 1.1.2 Επεξεργασία στοιχείων χρήστη...8 1.1.3 Δημιουργία /Επεξεργασία mailbox plan...10 1.1.4 Ενεργοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρμογής Συστήματος Διαχείρισης Λογισμικού

Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρμογής Συστήματος Διαχείρισης Λογισμικού Πανεπιστήμιο Αιγαίου Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρμογής Συστήματος Διαχείρισης Λογισμικού Έκδοση 1.2 Περιεχόμενα 1. Είσοδος και Έξοδος από το Σύστημα... 3 2. Βοήθεια... 3 3. Αλλαγή Συνθηματικού... 3 4. Διαχείριση

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Προσωποποιημένων Υπηρεσιών Γ.Ε.ΜΗ. (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ)

Εγχειρίδιο Χρήσης Προσωποποιημένων Υπηρεσιών Γ.Ε.ΜΗ. (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ) Εγχειρίδιο Χρήσης Προσωποποιημένων Υπηρεσιών Γ.Ε.ΜΗ. (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ) Έκδοση 2 - ΙΟΥΝΙΟΣ 2014 1 Πίνακας περιεχομένων Εισαγωγή... 3 1. Είσοδος στο σύστημα... 3 2. Αρχική Οθόνη Επιχείρησης... 4 2 Τα έγγραφά

Διαβάστε περισσότερα

Εγγραφή της etwinning συνεργασίας σας: αναλυτικός οδηγός

Εγγραφή της etwinning συνεργασίας σας: αναλυτικός οδηγός Εγγραφή της etwinning συνεργασίας σας: αναλυτικός οδηγός Γενική Επισκόπηση σελίδα 2 Βήµα 1: Εύρεση ενός συνεργάτη σελίδα 3 1) Αυτόµατη αναζήτηση σελίδα 3 2) Προχωρηµένη αναζήτηση σελίδα 4 3) Αναζήτηση

Διαβάστε περισσότερα

Βασικές Οδηγίες Χρήσης της Εφαρμογής

Βασικές Οδηγίες Χρήσης της Εφαρμογής Βασικές Οδηγίες Χρήσης της Εφαρμογής Σύνδεση στην Εφαρμογή Πριν ξεκινήσετε την εργασία σας με το Σύστημα Διαχείρισης Εφαρμογών του ΚΕΠΕΑ πρέπει να συνδεθείτε δίνοντας το username και το password που σας

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες για τη Χρήση του Εκπαιδευτικού Κοινωνικού δικτύου

Οδηγίες για τη Χρήση του Εκπαιδευτικού Κοινωνικού δικτύου Οδηγίες για τη Χρήση του Εκπαιδευτικού Κοινωνικού δικτύου Χαρπαντίδου Ζαχαρούλα Επιμορφώτρια Β επιπέδου ΠΕ 19-20 Υπεύθυνη ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Δράμας 2014 Περιεχόμενα 1. Εισαγωγικά στοιχεία για το Edmodo.. 3 2.

Διαβάστε περισσότερα

Ενημέρωση σε Windows 8.1 από τα Windows 8

Ενημέρωση σε Windows 8.1 από τα Windows 8 Ενημέρωση σε Windows 8.1 από τα Windows 8 Τα Windows 8.1 και τα Windows RT 8.1 είναι βασισμένα στα Windows 8 και στα Windows RT, για να σας προσφέρουν βελτιώσεις στην εξατομίκευση, την αναζήτηση, τις εφαρμογές,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΩΝ / ΕΛΕΓΚΤΩΝ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΩΝ / ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΩΝ / ΕΛΕΓΚΤΩΝ Ν.3908/2011 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1.Εγγραφή στο σύστημα...3 2. Είσοδος στο σύστημα...4 3. Υποβολή Αίτησης...6

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Π.Σ. ΦΟΙΤΗΤΟΛΟΓΙΟΥ- ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑ (ClassWeb)

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Π.Σ. ΦΟΙΤΗΤΟΛΟΓΙΟΥ- ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑ (ClassWeb) ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Π.Σ. ΦΟΙΤΗΤΟΛΟΓΙΟΥ- ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑ (ClassWeb) 1. Είσοδος στην υπηρεσία ClassWeb Στη κεντρική σελίδα της υπηρεσίας στα πεδία Όνομα Χρήστη και Κωδικός πρόσβασης πληκτρολογούμε τα στοιχεία

Διαβάστε περισσότερα

Παραθέσεις Μελετητή Google

Παραθέσεις Μελετητή Google Παραθέσεις Μελετητή Google http://scholar.google.gr/intl/el/scholar/citations.html Οι Παραθέσεις Μελετητή Google παρέχουν στους συγγραφείς έναν απλό τρόπο για να παρακολουθούν τις παραθέσεις που περιέχονται

Διαβάστε περισσότερα

Συνεργείο Αυτοκινήτων

Συνεργείο Αυτοκινήτων Συνεργείο Αυτοκινήτων v2.102, Οκτώβριος 2015 Σύντοµες οδηγίες χρήσης Εισαγωγή Το πρόγραµµα Συνεργείο Αυτοκινήτων έχει σκοπό τη διαχείριση και παρακολούθηση του πελατολογίου, των αυτοκινήτων και των εργασιών

Διαβάστε περισσότερα

Το teachers Web είναι µία ΝΕΑ Υπηρεσία που υποστηρίζεται από την Οµάδα Υποστήριξης του Πληροφοριακού Συστήµατος Γραµµατειών. Η υπηρεσία Teachers Web, προσφέρει στους διδάσκοντες χρήστες του συστήµατος

Διαβάστε περισσότερα

Διαδικασία εγγραφής σχολείου στην Ηλεκτρονική Πύλη Επαγγελματικής Μάθησης

Διαδικασία εγγραφής σχολείου στην Ηλεκτρονική Πύλη Επαγγελματικής Μάθησης ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α Διαδικασία εγγραφής σχολείου στην Ηλεκτρονική Πύλη Επαγγελματικής Μάθησης http://epaggelmatikimathisi.pi.ac.cy Για την εγγραφή του σχολείου στην Ηλεκτρονική Πύλη Επαγγελματικής Μάθησης ακολουθούνται

Διαβάστε περισσότερα

Ο Οδηγός γρήγορης εκκίνησης

Ο Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Ο Οδηγός γρήγορης εκκίνησης του Microsoft PowerPoint 2013 έχει διαφορετική εμφάνιση από προηγούμενες εκδόσεις. Γι αυτό το λόγο, δημιουργήσαμε αυτόν τον οδηγό για να ελαχιστοποιήσουμε την καμπύλη εκμάθησης.

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες - Ρυθμίσεις Λογαριασμού Μέλους

Οδηγίες - Ρυθμίσεις Λογαριασμού Μέλους Οδηγίες - Ρυθμίσεις Λογαριασμού Μέλους Ευχαριστούμε που χρησιμοποιείτε την υπηρεσία του e-mykonos για την εύρεση συγκατοίκου.. Η φόρμα εύρεσης συγκατοίκου που θα βρείτε στο προφίλ σας και η συμπλήρωσή

Διαβάστε περισσότερα

YourSMS User s Manual

YourSMS User s Manual YourSMS User s Manual Contents Πίνακας περιεχομένων Κεντρική οθόνη... 2 Αποστολές... 3 Αποστολή μοναδικού μηνύματος... 3 Αποστολή μαζικού μηνύματος σε ομάδα παραληπτών... 4 Αποστολή μαζικού προγραμματισμένου

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Εγγραφής και Χρήσης Εφαρμογής. Διαχειριστής Ιδρύματος

Οδηγός Εγγραφής και Χρήσης Εφαρμογής. Διαχειριστής Ιδρύματος Οδηγός Εγγραφής και Χρήσης Εφαρμογής Διαχειριστής Ιδρύματος 1 Δημιουργία λογαριασμού και Είσοδος στο σύστημα Για να εγγραφείτε στο Πληροφοριακό Σύστημα «Απέλλα» ως Διαχειριστής Ιδρύματος θα πρέπει να δημιουργήσετε

Διαβάστε περισσότερα

Σύνδεση σε ένα Microsoft Windows XP Η/Υ

Σύνδεση σε ένα Microsoft Windows XP Η/Υ Σύνδεση σε ένα Microsoft Windows XP Η/Υ Αυτός ο οδηγός εξηγεί πώς θα συνδεθείτε σε έναν Ηλεκτρονικό Υπολογιστή (Η/Υ) του Frederick, πώς να καταχωρίσετε το όνοµα χρήστη και τον προσωπικό σας κωδικό και

Διαβάστε περισσότερα

FACEBOOK. Όσα πρέπει να γνωρίζω! Γραμμή βοηθείας Ενημέρωση-Επαγρύπνηση Γραμμή παράνομου περιεχομένου

FACEBOOK. Όσα πρέπει να γνωρίζω! Γραμμή βοηθείας Ενημέρωση-Επαγρύπνηση Γραμμή παράνομου περιεχομένου FACEBOOK Όσα πρέπει να γνωρίζω! 210 6007686 www.safeline.gr Γραμμή βοηθείας Ενημέρωση-Επαγρύπνηση Γραμμή παράνομου περιεχομένου Τι είναι το Facebook; Το Facebook, ως το δημοφιλέστερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης

Διαβάστε περισσότερα

Καθοδήγηση στο Twinspace

Καθοδήγηση στο Twinspace Καλώς ήλθατε Καθοδήγηση στο Twinspace Αυτή η καθοδήγηση σχεδιάστηκε για χρήση από τους Εκπαιδευτικούς Διαχειριστές που είναι νέοι στο TwinSpace. Θα σας βοηθήσει: - Να έχετε πρόσβαση στο Twinspace - Να

Διαβάστε περισσότερα

Λίγα λόγια από το συγγραφέα Κεφάλαιο 1: Βάσεις δεδομένων και Microsoft Access Κεφάλαιο 2: Microsoft Access

Λίγα λόγια από το συγγραφέα Κεφάλαιο 1: Βάσεις δεδομένων και Microsoft Access Κεφάλαιο 2: Microsoft Access Περιεχόμενα Λίγα λόγια από το συγγραφέα... 7 Κεφάλαιο 1: Βάσεις δεδομένων και Microsoft Access... 9 Κεφάλαιο 2: Microsoft Access 2002... 20 Κεφάλαιο 3: Το σύστημα Βοήθειας του Microsoft Office ΧΡ... 36

Διαβάστε περισσότερα

Vodafone Business Connect

Vodafone Business Connect Vodafone Business Connect Vodafone Business WebHosting Αναλυτικός Οδηγός Χρήσης MySQL Manager Αναλυτικός οδηγός χρήσης: MySQL Manager Vodafone Business Connect - Υπηρεσίες φιλοξενίας εταιρικού e-mail &

Διαβάστε περισσότερα

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης. Σταδίου 5, 10562 Σύνταγμα

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης. Σταδίου 5, 10562 Σύνταγμα Σύστημα Διαχείρισης Εκπαίδευσης Εγχειρίδιο Χρήσης Εκπαιδευόμενου Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Σταδίου 5, 10562 Σύνταγμα τηλ.: 210-3689381, 210-3689354 fax:

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης του συστήµατος εκπαίδευσης από απόσταση «Εκπαίδευση χωρίς όρια» του Τ.Ε.Ι. Λάρισας. Γενικές Λειτουργίες

Εγχειρίδιο χρήσης του συστήµατος εκπαίδευσης από απόσταση «Εκπαίδευση χωρίς όρια» του Τ.Ε.Ι. Λάρισας. Γενικές Λειτουργίες Εγχειρίδιο χρήσης του συστήµατος εκπαίδευσης από απόσταση «Εκπαίδευση χωρίς όρια» του Τ.Ε.Ι. Λάρισας Γενικές Λειτουργίες Λάρισα 2005 Copyright Τ.Ε.Ι. Λάρισας Χρηµατοδότηση: ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ 1 Περιεχόµενα Εισαγωγή...3

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Χρήσης Εφαρµογής Ανάρτησης Αιτήσεις ιόρθωσης / Ενστάσεις Αιτήσεις Χορήγησης Πιστοποιητικού Υποβολής ήλωσης (Έκδοση

Οδηγός Χρήσης Εφαρµογής Ανάρτησης Αιτήσεις ιόρθωσης / Ενστάσεις Αιτήσεις Χορήγησης Πιστοποιητικού Υποβολής ήλωσης (Έκδοση Οδηγός Χρήσης Εφαρµογής Ανάρτησης Αιτήσεις ιόρθωσης / Ενστάσεις Αιτήσεις Χορήγησης Πιστοποιητικού Υποβολής ήλωσης (Έκδοση 3.74.0.128) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Ιούνιος 2011 Εισαγωγή...3 Σύνδεση Αποσύνδεση Χρήστη...3

Διαβάστε περισσότερα

είσοδος στο χαρτοφυλάκιο φοιτητή

είσοδος στο χαρτοφυλάκιο φοιτητή είσοδος στο προσωπικό Χαρτοφυλάκιο Εκπαιδευόμενοι Βήμα είσοδος στο χαρτοφυλάκιο φοιτητή Από την αρχική σελίδα της πλατφόρμας πληκτρολογήστε: το username & password (λογαριασμός Εκπαιδευόμενου) πατήστε

Διαβάστε περισσότερα

Simplifying Complexity. Οδηγός Χρήσης Διαδικτυακής Πλατφόρμας

Simplifying Complexity. Οδηγός Χρήσης Διαδικτυακής Πλατφόρμας Simplifying Complexity Οδηγός Χρήσης Διαδικτυακής Πλατφόρμας Περιεχόμενα 1 Εισαγωγή... 2 2 Οδηγίες Χρήσης... 2 2.1 Πρώτη Εγγραφή στην Πλατφόρμα... 2 2.2 Είσοδος στην Πλατφόρμα...4 2.3 Δημιουργία Καρτέλας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΩΝ ΦΥΛΛΩΝ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ 1.1. Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη στην διεύθυνση

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΩΝ ΦΥΛΛΩΝ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ 1.1. Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη στην διεύθυνση ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΩΝ ΦΥΛΛΩΝ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ 1.1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Απο το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού παρέχεται η δυνατότητα προβολής των φύλλων μισθοδοσίας του Στρατιωτικού και Πολιτικού Προσωπικού

Διαβάστε περισσότερα

Blog στο Wordpress. Επιμέλεια: Δέγγλερη Σοφία

Blog στο Wordpress. Επιμέλεια: Δέγγλερη Σοφία Blog στο Wordpress Επιμέλεια: Δέγγλερη Σοφία Περιεχόμενα Μετάβαση στο blog Σύνδεση ως διαχειριστής Πίνακας ελέγχου Εμφάνιση Ρυθμίσεις Άρθρα Σελίδες Πολυμέσα Σύνδεσμοι Μετάβαση στο blog Πληκτρολογούμε στη

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Οδηγός Χρήσης Εφαρμογής Φορέων Υποδοχής Πρακτικής Άσκησης Αφού πιστοποιηθεί ο λογαριασμός που δημιουργήσατε στο πρόγραμμα «Άτλας» ως Φορέας

Διαβάστε περισσότερα

Ολοκληρωμένες Δράσεις προβολής δημοσιότητας για το Δήμο Αρχανών Αστερουσίων Εγχειρίδιο Χρήσης - Παρουσίαση

Ολοκληρωμένες Δράσεις προβολής δημοσιότητας για το Δήμο Αρχανών Αστερουσίων Εγχειρίδιο Χρήσης - Παρουσίαση Novel Tech «Μέλος του Επιστημονικού & Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης» http://www.noveltech.gr info@noveltech.gr Ολοκληρωμένες Δράσεις προβολής δημοσιότητας για το Δήμο Αρχανών Αστερουσίων Εγχειρίδιο Χρήσης

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ CLASSWEB Εισαγωγή βαθμολογιών από διδάσκοντες μέσω Διαδικτύου

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ CLASSWEB Εισαγωγή βαθμολογιών από διδάσκοντες μέσω Διαδικτύου ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΗΧΑΝΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ CLASSWEB Εισαγωγή βαθμολογιών από διδάσκοντες μέσω Διαδικτύου Συντάκτες: Παναγιώτα Μπούγια Θεοδώρα Νάνου Ιανουάριος 2015 Περιεχόμενα 1. Εισαγωγή...

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση Επαγγελματιών Εταιρίας

Διαχείριση Επαγγελματιών Εταιρίας Διαχείριση Επαγγελματιών Εταιρίας Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της Διαδικασίας Διαχείρισης Ελεύθερων Επαγγελματιών Εταιρίας. Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Το Microsoft Word 2013 έχει διαφορετική εμφάνιση από προηγούμενες εκδόσεις. Γι αυτό το λόγο, δημιουργήσαμε αυτόν τον οδηγό για να ελαχιστοποιήσουμε την καμπύλη εκμάθησης. Γραμμή

Διαβάστε περισσότερα

Simplifying Complexity. Οδηγός Χρήσης Διαδικτυακής Πλατφόρμας

Simplifying Complexity. Οδηγός Χρήσης Διαδικτυακής Πλατφόρμας Simplifying Complexity Οδηγός Χρήσης Διαδικτυακής Πλατφόρμας Περιεχόμενα 1 Εισαγωγή... 2 2 Οδηγίες Χρήσης... 2 2.1 Πρώτη Εγγραφή στην Πλατφόρμα... 2 2.2 Είσοδος στην Πλατφόρμα... 4 2.3 Δημιουργία Καρτέλας

Διαβάστε περισσότερα

Blog στο Wordpress. Επιμέλεια: Δέγγλερη Σοφία

Blog στο Wordpress. Επιμέλεια: Δέγγλερη Σοφία Blog στο Wordpress Επιμέλεια: Δέγγλερη Σοφία Περιεχόμενα Μετάβαση στο blog Σύνδεση ως διαχειριστής Πίνακας ελέγχου Εμφάνιση Ρυθμίσεις Άρθρα Σελίδες Πολυμέσα Σύνδεσμοι Widgets Μετάβαση στο blog Πληκτρολογούμε

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός καταχώρισης σχεδίου δράσης σχολείου στην Ηλεκτρονική Πύλη Επαγγελματικής Μάθησης

Οδηγός καταχώρισης σχεδίου δράσης σχολείου στην Ηλεκτρονική Πύλη Επαγγελματικής Μάθησης Οδηγός καταχώρισης σχεδίου δράσης σχολείου στην Ηλεκτρονική Πύλη Επαγγελματικής Μάθησης http://epaggelmatikimathisi.pi.ac.cy Για την καταχώριση στοιχείων στην Ηλεκτρονική Πύλη Επαγγελματικής Μάθησης ακολουθούνται

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΙΣΟΖΥΓΙΩΝ ΚΡΕΑΤΟΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΙΣΟΖΥΓΙΩΝ ΚΡΕΑΤΟΣ 1. Γενικά ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΙΣΟΖΥΓΙΩΝ ΚΡΕΑΤΟΣ Η ηλεκτρονική υποβολή των ισοζυγίων κρέατος πραγματοποιείται μέσα από το λογισμικό Άρτεμις του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Εγγραφής και Χρήσης Εφαρμογής. Υποψήφιοι

Οδηγός Εγγραφής και Χρήσης Εφαρμογής. Υποψήφιοι Οδηγός Εγγραφής και Χρήσης Εφαρμογής Υποψήφιοι 1 Δημιουργία Λογαριασμού και Είσοδος στο Σύστημα Για να εγγραφείτε στο Γενικό Μητρώο του Πληροφοριακού Συστήματος «Απέλλα» ως Υποψήφιος θα πρέπει να δημιουργήσετε

Διαβάστε περισσότερα