ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΦΟΙΤΗΤΗ. Εγχειρίδιο Εφαρμογής Γραμματειών

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΦΟΙΤΗΤΗ. Εγχειρίδιο Εφαρμογής Γραμματειών"

Transcript

1 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΦΟΙΤΗΤΗ Εγχειρίδιο Εφαρμογής Γραμματειών

2 Από το ακαδημαϊκό έτος οι φοιτητές των Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι. της χώρας θα παραλαμβάνουν το Δελτίο Ειδικού Εισιτηρίου (Δ.Ε.Ε.), κατόπιν ηλεκτρονικής αίτησής τους σε ειδικά διαμορφωμένο για το σκοπό αυτό πληροφοριακό σύστημα. Σκοπός της νέας αυτής υπηρεσίας είναι η διάθεση του Δ.Ε.Ε., με ενιαίο τρόπο και κεντρικό έλεγχο, ώστε να εξαλειφθούν οι περιπτώσεις παράτυπης απολαβής του προνομίου και η απορρέουσα εξοικονόμηση πόρων να διασφαλίσει την απρόσκοπτη χορήγηση της παροχής αυτής μόνο στους πραγματικούς δικαιούχους φοιτητές. Η Ηλεκτρονική Υπηρεσία Απόκτησης Κάρτας Φοιτητή παρέχεται από το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ) με την υποστήριξη του Εθνικού Δικτύου Έρευνας και Τεχνολογίας. Σκοπός του παρόντος εγχειριδίου είναι να καθοδηγήσει τις Γραμματείες των Τμημάτων βήμα προς βήμα στις απαιτούμενες διαδικασίες για τον έλεγχο των αιτήσεων των φοιτητών. 1. Είσοδος στο σύστημα Στην αρχική σελίδα του δικτυακού τόπου της Ηλεκτρονικής Υπηρεσίας Απόκτησης Κάρτας Φοιτητή ( (βλ. Εικόνα 1.1), η Γραμματεία θα πρέπει να εισάγει το Όνομα Χρήστη και τον Κωδικό Πρόσβασης που χρησιμοποιεί για την είσοδό της στο πληροφοριακό σύστημα του προγράμματος «Εύδοξος». Από την αρχική σελίδα παρέχεται επίσης η δυνατότητα υπενθύμισης του Κωδικού Πρόσβασης.

3 Εικόνα 1.1- Είσοδος στο Σύστημα Επιλέγοντας το κουμπί «Σύνδεση» ο χρήστης της Γραμματείας μεταφέρεται στην Κεντρική Σελίδα της εφαρμογής (βλ. Εικόνα 1.2). Εικόνα 1.2- Κεντρική Σελίδα της εφαρμογής Εάν ο χρήστης επιθυμεί την αλλαγή του Κωδικού Πρόσβασης που χρησιμοποιεί, θα πρέπει να πατήσει το κουμπί «Αλλαγή κωδικού πρόσβασης» (βλ. Εικόνα 1.3) και έπειτα να εισάγει τον παλιό και το νέο κωδικό στα αντίστοιχα πεδία (βλ. Εικόνα 1.4).

4 Εικόνα 1.3- Αλλαγή Κωδικού Πρόσβασης Η αλλαγή του Κωδικού Πρόσβασης οριστικοποιείται πατώντας το κουμπί «Αλλαγή Κωδικού» (βλ. Εικόνα 1.4). Εικόνα 1.4- Πληκτρολόγηση νέου Κωδικού Πρόσβασης 2. Στοιχεία Γραμματείας Ο χρήστης της Γραμματείας θα πρέπει να επιβεβαιώσει ότι τα στοιχεία που αναγράφονται στην Καρτέλα «Στοιχεία Γραμματείας» (βλ. Εικόνα 2.1) είναι ορθά. Τα στοιχεία που αναγράφονται στην Καρτέλα αυτή είναι αυτά που δηλώθηκαν κατά τη δημιουργία του λογαριασμού της Γραμματείας στο πληροφοριακό σύστημα «Εύδοξος».

5 Εικόνα 2.1- Στοιχεία Γραμματείας Από τα στοιχεία της Καρτέλας, ο χρήστης μπορεί να επεξεργαστεί μόνο εκείνα που εμφανίζονται με έντονη γραφή (βλ. Εικόνα 2.2). Για οποιαδήποτε αλλαγή στα υπόλοιπα πεδία θα πρέπει να απευθυνθεί στο Γραφείο Αρωγής Χρηστών. Εικόνα 2.2- Επεξεργασία Στοιχείων Γραμματείας

6 Για να αποθηκευτούν τα στοιχεία που τροποποίησε ο χρήστης θα πρέπει να πατήσει το κουμπί «Ενημέρωση Στοιχείων Γραμματείας» (βλ. Εικόνα 2.3). Εικόνα 2.3- Ενημέρωση Στοιχείων Γραμματείας 3. Μεταπτυχιακά Εφόσον το Τμήμα προσφέρει Μεταπτυχακά Προγράμματα Ειδίκευσης, ο χρήστης της Γραμματείας θα πρέπει να μεταβεί στην Καρτέλα Μεταπτυχιακά (βλ. Εικόνα 3.1). Η εφαρμογή θα εμφανίσει στο χρήστη τη λίστα με τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Ειδίκευσης που προσφέρονται από το Τμήμα.

7 Εικόνα 3.1- Καρτέλα Μεταπτυχιακά Για να επεξεργαστεί ένα Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα, ο χρήστης της Γραμματείας θα πρέπει να επιλέξει το εικονίδιο επεξεργασίας (βλ.εικόνα 3.2). Εικόνα 3.2- Επεξεργασία Μεταπτυχιακού Προγράμματος Θα εμφανιστεί τότε η οθόνη της Εικόνας 3.3 στην οποία ο χρήστης θα πρέπει να συμπληρώσει την προβλεπόμενη διάρκεια φοίτησης σε εξάμηνα του Μεταπτυχιακού Προγράμματος, καθώς και το μέγιστο αριθμό φοιτητών που εγγράφονται σ αυτό κάθε ακαδημαϊκό έτος. Για να αποθηκευτούν τα στοιχεία ο χρήστης πατάει το κουμπί «Ενημέρωση». Εικόνα 3.3- Συμπλήρωση Στοιχείων Μεταπτυχιακού Προγράμματος Μετά την ενημέρωση των στοιχείων, το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα εμφανίζεται πλέον με πράσινο φόντο στη λίστα (βλ. Εικόνα 3.4).

8 Εικόνα 3.4- Ενημερωμένο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σε περίπτωση που κάποιο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα δεν υφίσταται πλέον, ο χρήστης θα πρέπει να το απενεργοποιήσει επιλέγοντας το εικονίδιο απενεργοποίησης (βλ. Εικόνα 3.5). Εικόνα 3.5- Εικονίδιο Απενεργοποίησης Μεταπτυχιακού Προγράμματος Το απενεργοποιημένο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα εμφανίζεται πλέον με γκρι φόντο στη λίστα και μπορεί να επανενεργοποιηθεί επιλέγοντας το εικονίδιο (βλ. Εικόνα 3.6). Εικόνα 3.6- Απενεργοποιημένο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα και δυνατότητα επανενεργοποίησης. 4. Χρήστες Γραμματείας Η εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να δημιουργήσει καινούριους λογαριασμούς χρηστών και να ορίσει τα επιθυμητά δικαιώματα πρόσβασης για τον καθένα από αυτούς. Κατ αυτόν τον τρόπο το προσωπικό της Γραμματείας μπορεί να επιμερίσει τη διαδικασία του ελέγχου σε διαφορετικούς χρήστες, είτε για να μοιραστεί ο φόρτος εργασίας είτε για να εξασφαλιστεί ότι η κάθε αίτηση θα ελεγχθεί από τον αρμόδιο υπάλληλο. Για παράδειγμα, μπορεί να οριστεί διαφορετικός χρήστης για κάθε κατηγορία φοιτητών (προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί, διδακτορικοί) ή ακόμα και για κάθε ξεχωριστό μεταπτυχιακό πρόγραμμα από το σύνολο των προσφερόμενων του Τμήματος.

9 Επιλέγοντας την καρτέλα «Χρήστες Γραμματείας» από την Κεντρική Σελίδα (βλ. Εικόνα 4.1), ο χρήστης μεταφέρεται στην οθόνη της Εικόνας 4.2 από την οποία μπορεί να ξεκινήσει τη δημιουργία νέων χρηστών, πατώντας το κουμπί «Δημιουργία Χρήστη». Εικόνα 4.1- Χρήστες Γραμματείας Εικόνα 4.2- Δημιουργία Νέου Χρήστη Γραμματείας Στην οθόνη που εμφανίζεται απαιτείται να συμπληρωθούν τα στοιχεία του νέου χρήστη και να επιλεγεί η κατηγορία των αιτήσεων στις οποίες θα έχει πρόσβαση (βλ. Εικόνα 4.3). Μετά την καταχώριση των στοιχείων, ο χρήστης πατάει στο κουμπί «Ενημέρωση» για να ολοκληρώσει τη δημιουργία λογαριασμού του νέου χρήστη.

10 Εικόνα 4.3- Καταχώριση Στοιχείων Νεόυ Χρήστη Γραμματείας Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο είναι δυνατή η δημιουργία λογαριασμού και για περισσότερους χρήστες. Διευκρινίζεται ότι δημιουργία νέου χρήστη ή τροποποίηση των στοιχείων και των δικαιωμάτων πρόσβασης υφιστάμενων χρηστών μπορεί να κάνει μόνο ο βασικός χρήστης της Γραμματείας (αυτός δηλαδή που εισήλθε για πρώτη φορά στην εφαρμογή χρησιμοποιώντας τα στοιχεία εισόδου για το πληροφοριακό σύστημα «Εύδοξος»). Πιο συγκεκριμένα, ο βασικός χρήστης της Γραμματείας μπορεί να τροποποιήσει τα στοιχεία ενός χρήστη και την κατηγορία αιτήσεων στις οποίες έχει πρόσβαση πατώντας το εικονίδιο. Μπορεί επιπλέον να απενεργοποιήσει ένα χρήστη ή και να διαγράψει το λογαριασμό του πατώντας στα εικονίδια ή αντίστοιχα (βλ. Εικόνα 4.4.). Επισημαίνεται ωστόσο, ότι ένας χρήστης που έχει ήδη αξιολογήσει αιτήσεις δεν είναι δυνατό να διαγραφεί, παρά μόνο να απενεργοποιηθεί.

11 Εικόνα 4.4- Διαχείριση Χρηστών Για τους χρήστες που έχουν οριστεί να ελέγχουν τις αιτήσεις μεταπτυχιακών φοιτητών, ο βασικός χρήστης της Γραμματείας μπορεί να καθορίσει ειδικότερα τα μεταπτυχιακά προγράμματα στα οποία θα έχουν πρόσβαση, πατώντας το εικονίδιο ένδειξη ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΣ (βλ. Εικόνα 4.5). δίπλα στην Εικόνα 4.5- Επεξεργασία Χρήστη με πρόσβαση σε Αιτήσεις Μεταπτυχιακών Στην οθόνη που θα εμφανιστεί, ο βασικός χρήστης της Γραμματείας μπορεί να ορίσει το χρήστη αρμόδιο να επεξεργάζεται τις αιτήσεις φοιτητών ενός ή περισσοτέρων μεταπτυχιακών προγραμμάτων, επιλέγοντας το κατάλληλο πλαίσιο ελέγχου δίπλα στον τίτλο του μεταπτυχιακού προγράμματος (βλ. Εικόνα 4.6). Για να αποθηκευτούν οι επιλογές του, ο χρήστης πατάει έπειτα το κουμπί «Αποθήκευση» (βλ. Εικόνα 4.7).

12 Εικόνα 4.6- Καθορισμός Πρόσβασης σε Αιτήσεις συγκεκριμένου Μεταπτυχιακού Εικόνα 4.7- Αποθήκευση των δικαιωμάτων πρόσβασης του χρήστη Οι χρήστες που δημιουργήθηκαν από το βασικό χρήστη της Γραμματείας μπορούν πλέον να εισέρχονται στην εφαρμογή με τα στοιχεία εισόδου που τους όρισε ο βασικός χρήστης και πατώντας το κουμπί «Σύνδεση» (βλ. Εικόνα 4.8). Εικόνα 4.8- Είσοδος Νέου Χρήστη στην εφαρμογή

13 Ο νέος χρήστης μεταφέρεται στην οθόνη της Εικόνας 4.9 και μπορεί να αλλάξει τον Κωδικό Πρόσβασης του, πατώντας στο κουμπί «Αλλαγή Κωδικού Πρόσβασης» Εικόνα 4.9- Αλλαγή Κωδικού Πρόσβασης Η εφαρμογή για τους χρήστες αυτούς περιλαμβάνει ουσιαστικά μόνο τη δυνατότητα έγκρισης των αιτήσεων στις οποίες τους έχει δοθεί πρόσβαση. Πατώντας την Καρτέλα Έγκριση Αιτήσεων (βλ Εικόνα 4.10) ο χρήστης μεταφέρεται στην οθόνη της Εικόνας Αναλυτικά η διαδικασία ελέγχου και έγκρισης των αιτήσεων περιγράφεται στην επόμενη ενότητα. Ο χρήστης μπορεί να αποσυνδεθεί από την εφαρμογή πατώντας το κουμπί «Αποσύνδεση» (βλ Εικόνα 4.11). Εικόνα Μετάβαση στην Καρτέλα Έγκριση Αιτήσεων

14 Εικόνα Καρτέλα Έγκριση Αιτήσεων/Αποσύνδεση από την Εφαρμογή 5. Έλεγχος Αιτήσεων Για να ελέγχει ο χρήστης της Γραμματείας τις νέες αιτήσεις των φοιτητών θα πρέπει να μεταβεί στην καρτέλα Έγκριση Αιτήσεων και από το φίλτρο Κατάσταση Αίτησης να πατήσει στην επιλογή «Νέες Αιτήσεις» και έπειτα το κουμπί «Αναζήτηση» (βλ. Εικόνα 5.1). Στην οθόνη θα εμφανιστούν, από το σύνολο των αιτήσεων, μόνο αυτές που έχουν υποβληθεί και δεν έχουν ελεγχθεί ακόμα από τη Γραμματεία (βλ. Εικόνα 5.2). Για να προβάλλει ο χρήστης της Γραμματείας μία αίτηση θα πρέπει να πατήσει στο εικονίδιο του φοιτητή στη στήλη Προβολή Αίτησης (βλ. Εικόνα 5.2). δεξιά από τα στοιχεία Εικόνα 5.1- Μετάβαση σε νέες αιτήσεις φοιτητών

15 Εικόνα 5.2- Προβολή νέων αιτήσεων Θα εμφανιστεί τότε η οθόνη της Εικόνας 5.3 με τα στοιχεία της αίτησης του φοιτητή. Για να επανέλθει στην Καρτέλα Έγκριση Αιτήσεων, ο χρήστης της Γραμματείας πατάει το κουμπί «Κλείσιμο» (βλ. Εικόνα 5.3). Εικόνα 5.3- Προβολή στοιχείων αίτησης φοιτητή

16 Για να ελέγξει ο χρήστης της Γραμματείας την αίτηση του φοιτητή θα πρέπει να πατήσει το εικονίδιο στα αριστερά των στοιχείων του φοιτητή στη στήλη Ενέργειες (βλ. Εικόνα 5.4). Εικόνα 5.4- Εκκίνηση Διαδικασίας Ελέγχου αίτησης φοιτητή Ο χρήστης θα μεταφερθεί τότε στην οθόνη της Εικόνας 5.5 προκειμένου να αξιολογήσει την αίτηση. Στο συγκεκριμένο παράδειγμα, ο χρήστης διαπιστώνει ότι τα στοιχεία του φοιτητή είναι σωστά εκτός από ένα μικρό λάθος στο Όνομα του φοιτητή στα λατινικά. Ο φοιτητής έχει εκ παραδρομής γράψει DIMTRIOS αντί του ορθού DIMITRIOS. Σε περιπτώσεις όπως αυτή, στις οποίες το λάθος είναι προφανές και η διόρθωσή του εύκολη, ο χρήστης καλό είναι να μην επιστρέψει την αίτηση στο φοιτητή για επεξεργασία, αλλά να διορθώσει ο ίδιος το λάθος πατώντας το κουμπί «Επεξεργασία Αίτησης» στο πάνω μέρος της οθόνης (βλ. Εικόνα 5.5).

17 Εικόνα 5.5- Αξιολόγηση αίτησης και δυνατότητα επεξεργασίας της Ο χρήστης της Γραμματείας διορθώνει το λάθος πληκτρολογώντας στο πλάισιο Όνομα και έπειτα πατάει το κουμπί «Αποθήκευση Αλλαγών», ώστε να καταχωρηθεί η διόρθωση (βλ. Εικόνα 5.6). Εικόνα 5.6- Διόρθωση στοιχείων αίτησης και αποθήκευση αλλαγών Ο χρήστης μπορεί πλέον να εγκρίνει την αίτηση πατώντας την επιλογή Έγκριση στο πλαίσιο Αποτέλεσμα Ελέγχου στο επάνω αριστερά μέρος της οθόνης και έπειτα το κουμπί «Αποθήκευση & Ολοκλήρωση Ελέγχου» στο κάτω μέρος της οθόνης (βλ. Εικόνα 5.7).

18 Εικόνα 5.7- Έγκριση Αίτησης Σε περίπτωση που ο χρήστης διαπιστώσει μεταγενέστερα ότι κακώς ενέκρινε την αίτηση, θα πρέπει από την Καρτέλα Έγκριση Αιτήσεων και από το φίλτρο Κατάσταση Αίτησης να πατήσει στην επιλογή «Εγκεκριμένες Αιτήσεις» και έπειτα το κουμπί «Αναζήτηση» (βλ. Εικόνα 5.8). Θα εμφανιστεί τότε στην οθόνη η λίστα με τις αιτήσεις που έχουν ήδη εγκριθεί (πράσινο χρώμα). Για να αλλάξει ο χρήστης την κατάσταση μίας αίτησης από εγκεκριμένη σε εκκρεμή θα πρέπει να πατήσει το εικονίδιο στα αριστερά των στοιχείων του φοιτητή (βλ. Εικόνα 5.9) και να επιβεβαιώσει την πρόθεσή του στο πλαίσιο διαλόγου που θα του εμφανιστεί αμέσως μετά (βλ. Εικόνα 5.10) πατώντας το κουμπί «ΟΚ». Σημειώνεται ότι η επαναφορά μιας εγκεκριμένης αίτησης σε εκκρεμή δεν είναι δυνατή εάν η αίτηση έχει παραληφθεί από την εταιρία εκτύπωσης.

19 Εικόνα 5.8- Μετάβαση στις εγκεκριμένες αιτήσεις Εικόνα 5.9- Επαναφορά κατάστασης αίτησης από εγκεκριμένη σε εκκρεμή

20 Εικόνα Επιβεβαίωση πρόθεσης επαναφοράς αίτησης από εγκεκριμένη σε εκκρεμή Για να αξιολογήσει εκ νέου ο χρήστης της Γραμματείας την αίτηση αυτή, θα πρέπει από την Καρτέλα Έγκριση Αιτήσεων και από το φίλτρο Κατάσταση Αίτησης να πατήσει στην επιλογή «Σε αναμονή Ελέγχου» και έπειτα το κουμπί «Αναζήτηση» (βλ. Εικόνα 5.11). Εικόνα Μετάβαση στις εκκρεμείς αιτήσεις Πλέον ο χρήστης βλέπει στην οθόνη του εκτός από τις νέες αιτήσεις (λευκό χρώμα) και αυτές που έχει επαναφέρει σε κατάσταση εκκρεμούς αίτησης (κίτρινο χρώμα). Για να αξιολογήσει εκ νέου ο χρήστης την εκκρεμή αίτηση θα πρέπει να πατήσει το εικονίδιο στα αριστερά των στοιχείων του φοιτητή στη στήλη Ενέργειες (βλ. Εικόνα 5.12).

21 Εικόνα Εκκίνηση νέας αξιολόγησης εκκρεμούς αίτησης Θα εμφανιστεί τότε η οθόνη της Εικόνας 5.13 για τη νέα αξιολόγηση της αίτησης. Έστω ότι ο χρήστης διαπίστωσε, από τα στοιχεία που τηρεί η Γραμματεία, ότι ο συγκεκριμένος φοιτητής έχει υπερβεί το εικοστό ένατο έτος της ηλικίας του και συνεπώς δε δικαιούται να αιτηθεί Δελτίου Ειδικού Εισιτηρίου. Θα πρέπει συνεπώς να απορρίψει την αίτηση πατώντας την επιλογή Απόρριψη στο πλαίσιο Αποτέλεσμα Ελέγχου στο επάνω αριστερά μέρος της οθόνης και έπειτα το κουμπί «Αποθήκευση & Ολοκλήρωση Ελέγχου» στο κάτω μέρος της οθόνης (βλ. Εικόνα 5.13). Προαιρετικά, ο χρήστης μπορεί να κάνει και κάποιο σχόλιο για την αξιολόγησή του γράφοντας στο πλαίσιο κειμένου «Παρατηρήσεις».

22 Εικόνα Νέα αξιολόγηση/απόρριψη αίτησης Σε περίπτωση που ο χρήστης της Γραμματείας απορρίψει εσφαλμένα μία αίτηση μπορεί να αναιρέσει την ενέργειά του. Θα πρέπει από την Καρτέλα Έγκριση Αιτήσεων και από το φίλτρο Κατάσταση Αίτησης να πατήσει στην επιλογή «Απορριπτέες Αιτήσεις» και έπειτα το κουμπί «Αναζήτηση» (βλ. Εικόνα 5.14). Θα εμφανιστεί τότε στην οθόνη η λίστα με τις αιτήσεις που έχουν απορριφθεί (κόκκινο χρώμα). Για να αλλάξει ο χρήστης την κατάσταση μίας αίτησης από απορριπτέα σε εκκρεμή θα πρέπει να πατήσει το εικονίδιο στα αριστερά των στοιχείων του φοιτητή (βλ. Εικόνα 5.15) και να επιβεβαιώσει την πρόθεσή του στο πλαίσιο διαλόγου που θα του εμφανιστεί αμέσως μετά (βλ Εικόνα 5.16) πατώντας το κουμπί «ΟΚ». Επισημαίνεται ότι ο χρήστης της Γραμματείας θα πρέπει να απορρίπτει μία αίτηση μόνο εάν ο φοιτητής δε δικαιούται να λάβει Δελτίο Ειδικού Εισιτηρίου (πχ. έχει εισαχθεί με κατατακτήριες εξετάσεις, έχει παρέλθει το χρονικό διάστημα κατά το οποίο είναι δικαιούχος, κλπ). Σε περίπτωση που η αίτηση του φοιτητή περιέχει λάθη, αλλά ο φοιτητής είναι δικαιούχος Δελτίου Ειδικού Εισιτηρίου τότε ο χρήστης της Γραμματείας δε θα πρέπει να απορρίπτει την αίτηση. Μία αίτηση με λάθη θα πρέπει είτε να διορθώνεται από το χρήστη της Γραμματείας (όπως έχει περιγραφεί παραπάνω) είτε να αποστέλλεται πίσω στο φοιτητή για διορθώσεις με τον τρόπο που θα περιγραφεί παρακάτω.

23 Εικόνα Μετάβαση στις απορριπτέες αιτήσεις Εικόνα Επαναφορά κατάστασης αίτησης από απορριπτέα σε εκκρεμή

24 Εικόνα Επιβεβαίωση πρόθεσης επαναφοράς αίτησης από απορριπτέα σε εκκρεμή Στη συνέχεια ο χρήστης της Γραμματείας προχωρά στον έλεγχο των υπόλοιπων αιτήσεων (βλ. Εικόνα 5.17), πατώντας το εικονίδιο στη στήλη Ενέργειες στα αριστερά των στοιχείων του φοιτητή που εξετάζει κάθε φορά. Εικόνα Εκκίνηση αξιολόγησης νέας αίτησης

25 Έστω ότι ο χρήστης της Γραμματείας διαπιστώνει ότι ο φοιτητής έχει πληκτρολογήσει διαφορετική διεύθυνση από αυτή που έχει δηλώσει στη Γραμματεία. Από τη στιγμή που δεν είναι σίγουρος ποια από τις δύο είναι η σωστή δηλώνει στο πλαίσιο Αποτέλεσμα Ελέγχου στο επάνω αριστερά μέρος της οθόνης, ότι η αίτηση χρειάζεται επεξεργασία από το φοιτητή (βλ. Εικόνα 5.18). Εμφανίζεται τότε το πλαίσιο Ελλείψεις στο οποίο ο χρήστης της Γραμματείας μπορεί να προσδιορίσει σε ποια στοιχεία εντόπισε πρόβλημα και μπορεί να τα εξειδικεύσει ακόμη περισσότερο εισάγοντας σχόλια στο πλαίσιο κειμένου Παρατηρήσεις (βλ. Εικόνα 5.18). Για να ολοκληρώσει τον έλεγχο, ο χρήστης πατάει το κουμπί «Αποθήκευση & Ολοκλήρωση Ελέγχου». Εικόνα Αίτηση που χρειάζεται επεξεργασία από το φοιτητή Αν θέλει ο χρήστης να ξαναπροβάλλει την αίτηση αυτή θα πρέπει από την Καρτέλα Έγκριση Αιτήσεων και από το φίλτρο Κατάσταση Αίτησης να πατήσει στην επιλογή «Αναμονή διόρθωσης από φοιτητή» και έπειτα το κουμπί «Αναζήτηση» (βλ. Εικόνα 5.19). Θα εμφανιστεί τότε στην οθόνη (βλ. Εικόνα 5.20) η λίστα με τις αιτήσεις που θα πρέπει να υποβληθούν ξανά από τους φοιτητές (πορτοκαλί χρώμα).

26 Εικόνα Μετάβαση στις αιτήσεις που χρήζουν διόρθωσης από τους φοιτητές Εικόνα Αιτήσεις σε αναμονή διόρθωσης από τους φοιτητές Όταν ο φοιτητής διορθώσει και επανυποβάλλει την αίτησή του, αυτή θα εμφανιστεί με ροζ χρώμα στις αιτήσεις που βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής ελέγχου. Ο χρήστης της Γραμματείας μπορεί τότε να αξιολογήσει εκ νέου την αίτηση, πατώντας το εικονίδιο στη στήλη Ενέργειες στα αριστερά των στοιχείων του φοιτητή (βλ. Εικόνα 5.21).

27 Εικόνα 5.21 Εκκίνηση αξιολόγησης αίτησης που υποβλήθηκε εκ νέου από το φοιτητή Θα εμφανιστεί τότε η οθόνη της Εικόνας 5.22 από την οποία ο χρήστης της Γραμματείας μπορεί πατώντας το κουμπί «Προηγούμενος Έλεγχος» να θυμηθεί το λόγο για τον οποίο είχε αποστείλει την αίτηση πίσω στο φοιτητή για διόρθωση (βλ. Εικόνα 5.23). Στο συγκεκριμένο παράδειγμα ο χρήστης διαπιστώνει ότι το λάθος στη διεύθυνση έχει διορθωθεί και μπορεί πλέον να εγκρίνει την αίτηση, πατώντας την επιλογή Έγκριση στο πλαίσιο Αποτέλεσμα Ελέγχου στο επάνω αριστερά μέρος της οθόνης και έπειτα το κουμπί «Αποθήκευση & Ολοκλήρωση Ελέγχου» στο κάτω μέρος της οθόνης (βλ. Εικόνα 5.24).

28 Εικόνα Αξιολόγηση διορθωμένης αίτησης Εικόνα 5.23 Προβολή προηγούμενου ελέγχου αίτησης

29 Εικόνα 5.24 Έγκριση διορθωμένης αίτησης Κλείνοντας την ενότητα αυτή αξίζει να αναφερθεί ότι ο χρήστης της Γραμματείας έχει τη δυνατότητα να αξιολογεί τις νέες αιτήσεις και με άμεσο τρόπο, χωρίς δηλαδή να προβάλλει την κάθε αίτηση με τα πλήρη στοιχεία. Αυτό μπορεί να γίνει πατώντας τα εικονίδια ή (για έγκριση ή απόρριψη αντίστοιχα) στα αριστερά των στοιχείων του φοιτητή στη στήλη Ενέργειες (βλ. Εικόνα 5.25). Για την αποφυγή λαθών, η δυνατότητα αυτή καλό θα είναι να μη χρησιμοποιείται εκτεταμένα παρά μόνο εάν ο χρήστης της Γραμματείας είναι απολύτως σίγουρος ότι πρέπει να εγκρίνει ή να απορρίψει μία αίτηση, χωρίς να προβάλλει τα πλήρη στοιχεία της.

30 Εικόνα 5.25 Δυνατότητα άμεσης έγκρισης/απόρριψης αίτησης 6. Επιπλέον δυνατότητες της εφαρμογής Τα φίλτρα αναζήτησης της Καρτέλας Έγκριση Αιτήσεων δίνουν τη δυνατότητα στο χρήστη της Γραμματείας να κάνει γρήγορες αναζητήσεις σε συγκεκριμένες αιτήσεις. Για παράδειγμα ο χρήστης μπορεί να αναζητήσει την αίτηση συγκεκριμένου φοιτητή, εισάγοντας στα κατάλληλα πλαίσια κειμένου το Όνομα, το Επώνυμο ή/και τον Αριθμό Μητρώου του φοιτητή. Έστω ότι ο χρήστης θέλει να αναζητήσει την αίτηση του φοιτητή με Αριθμό Μητρώου Αυτό που πρέπει να κάνει είναι να πληκτρολογήσει τον Αριθμό Μητρώου στο αντίστοιχο πλαίσιο και να πατήσει το κουμπί «Αναζήτηση» (βλ. Εικόνα 6.1). Στην οθόνη του χρήστη θα εμφανιστεί η αίτηση μόνο του συγκεκριμένου φοιτητή (βλ. Εικόνα 6.2).

31 Εικόνα 6.1 Αναζήτηση αίτησης συγκεκριμένου φοιτητή Εικόνα 6.2 Εμφάνιση αίτησης συγκεκριμένου φοιτητή

32 Επιπλέον ο χρήστης της Γραμματείας μπορεί να επιλέξει να προβάλλει στην οθόνη του αιτήσεις συγκεκριμένης κατηγορίας φοιτητών (προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί, διδακτορικοί). Εάν για παράδειγμα θέλει να εμφανίσει στην οθόνη του μόνο τις αιτήσεις των μεταπτυχιακών φοιτητών, θα πρέπει από το φίλτρο Ακ. Ιδιότητα να πατήσει στην επιλογή «ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΣ» και έπειτα το κουμπί «Αναζήτηση» (βλ. Εικόνα 6.3). Το αποτέλεσμα της ενέργειας αυτής εμφανίζεται στην Εικόνα 6.4. Με τον ίδιο τρόπο ο χρήστης μπορεί από το φίλτρο Τίτλος Μετ/κού να επιλέξει να προβάλλει τις αιτήσεις φοιτητών συγκεκριμένου μεταπτυχιακού προγράμματος (βλ. Εικόνες 6.5 και 6.6). Εικόνα 6.3 Αναζήτηση αιτήσεων μεταπτυχιακών φοιτητών Εικόνα 6.4 Εμφάνιση αιτήσεων μεταπτυχιακών φοιτητών

33 Εικόνα 6.5 Αναζήτηση αιτήσεων συγκεκριμένου μεταπτυχιακού προγράμματος Εικόνα 6.6 Εμφάνιση αιτήσεων συγκεκριμένου μεταπτυχιακού προγράμματος Τέλος, ο χρήστης της Γραμματείας μπορεί, επιλέγοντας το πλαίσιο ελέγχου «Έχει παραληφθεί από Εταιρία Εκτύπωσης» και πατώντας το κουμπί «Αναζήτηση» (βλ. Εικόνα 6.7), να δει και τις αιτήσεις που έχει ήδη εγκρίνει και έχουν παραληφθεί για εκτύπωση των αντίστοιχων Δελτίων Ειδικού Εισιτηρίου. Οι αιτήσεις αυτές εμφανίζονται με γαλάζιο χρώμα (βλ. Εικόνα 6.8) και δεν είναι δυνατή η περαιτέρω επεξεργασία τους από το χρήστη.

34 Εικόνα 6.7 Αναζήτηση αιτήσεων που παρελήφθησαν από την Εταιρία Εκτύπωσης Εικόνα 6.8 Εμφάνιση αιτήσεων που παρελήφθησαν από την Εταιρία Εκτύπωσης

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ Εγχειρίδιο Εφαρµογής Γραµµατειών Περιεχόμενα Πίνακας Εικόνων...3 1. Είσοδος στο σύστημα...5 2. Στοιχεία Γραμματείας...9 3. Μεταπτυχιακά Προγράμματα...

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ Εγχειρίδιο Εφαρμογής Φοιτητών Πίνακας Εικόνων Εικόνα 1.1. Εκκίνηση της διαδικασία εγγραφής...5 Εικόνα 1.2. Σελίδα εγγραφής...6 Εικόνα 1.3. Είσοδος

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΕΛΤΙΟΥ ΕΙ ΙΚΟΥ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΕΛΤΙΟΥ ΕΙ ΙΚΟΥ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΕΛΤΙΟΥ ΕΙ ΙΚΟΥ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ Εγχειρίδιο Εφαρµογής Φοιτητών 1 Από το ακαδηµαϊκό έτος 2011-12 οι φοιτητές των Α.Ε.Ι. και Α.Ε.Α. της χώρας θα παραλαµβάνουν το δελτίο ειδικού εισιτηρίου

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΑΚΑ ΗΜΑΪΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ. Εγχειρίδιο Εφαρµογής Φοιτητών

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΑΚΑ ΗΜΑΪΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ. Εγχειρίδιο Εφαρµογής Φοιτητών ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΑΚΑ ΗΜΑΪΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ Εγχειρίδιο Εφαρµογής Φοιτητών Πίνακας Εικόνων Εικόνα 1.1. Εκκίνηση της διαδικασία εγγραφής... 5 Εικόνα 1.2. Σελίδα εγγραφής... 6 Εικόνα 1.3. Είσοδος

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρμογής Προσωπικού Ιδρυμάτων/Ερευνητικών Φορέων

Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρμογής Προσωπικού Ιδρυμάτων/Ερευνητικών Φορέων ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρμογής Προσωπικού ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Δημιουργία Λογαριασμού... 4 2. Διαδικασία υποβολής αίτησης... 13 3. Διόρθωση αίτησης κατόπιν

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας Περιεχομένων. Εγχειρίδιο Χρήσης Υπηρεσίες Φοιτητή Σελίδα 1 / 10

Πίνακας Περιεχομένων. Εγχειρίδιο Χρήσης Υπηρεσίες Φοιτητή Σελίδα 1 / 10 Πίνακας Περιεχομένων 1. Υπηρεσίες Φοιτητή... 3 1.1 Ακαδημαϊκή Δομή... 3 1.2 Καρτέλα Φοιτητή... 3 Σταθερή Διεύθυνση... 3 Επισκόπηση Διεύθυνσης... 3 Στοιχεία Ανεξάρτητα από Διεύθυνση... 4 1.3 Έλεγχος Κανόνων

Διαβάστε περισσότερα

Είσοδος. Καλωσορίσατε στο Ενιαίο Σύστημα Πληρωμών Δαπανών Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών.

Είσοδος. Καλωσορίσατε στο Ενιαίο Σύστημα Πληρωμών Δαπανών Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών. «Οδηγίες χρήσης εφαρμογής Ενιαίου Συστήματος Πληρωμών» έκδοση v.1.2, 10/09/2014 Περιεχόμενα Είσοδος... 3 Οικονομικά Υπεύθυνος... 4 Αρχική Οθόνη... 4 Διαχείριση Χρηστών... 4 Αναζήτηση Χρήστη... 4 Δημιουργία

Διαβάστε περισσότερα

Εύδοξος - Δήλωση Συγγραμμάτων

Εύδοξος - Δήλωση Συγγραμμάτων Εύδοξος - Δήλωση Συγγραμμάτων Το πρόγραμμα «Εύδοξος» αφορά στη διανομή Συγγραμμάτων των Τεχνολογικών και Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων της Επικράτειας. Στόχος του Πληροφοριακού Συστήματος (ΠΣ) της Δράσης είναι

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Οδηγός Χρήσης Εφαρμογής Γραφείων Πρακτικής Άσκησης Αφού πιστοποιηθεί ο λογαριασμός που δημιουργήσατε στο πρόγραμμα «Άτλας» ως Γραφείο Πρακτικής,

Διαβάστε περισσότερα

«Οδηγίες χρήσης εφαρμογής Ενιαίου Συστήματος Πληρωμών»

«Οδηγίες χρήσης εφαρμογής Ενιαίου Συστήματος Πληρωμών» «Οδηγίες χρήσης εφαρμογής Ενιαίου Συστήματος Πληρωμών» έκδοση v.1.2, 10/09/2014 Περιεχόμενα Είσοδος... 3 Οικονομικά Υπεύθυνος... 4 Αρχική Οθόνη... 4 Διαχείριση Χρηστών... 4 Αναζήτηση Χρήστη... 4 Δημιουργία

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΩΝ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ VLT ΕΚΔΟΣΗ 1.0 Δεκέμβριος 2014 1 Περιεχόμενα

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Οδηγός Χρήσης Εφαρμογής Γραφείων Πρακτικής Άσκησης Αφού πιστοποιηθεί ο λογαριασμός που δημιουργήσατε στο πρόγραμμα «Άτλας» ως Γραφείο Πρακτικής,

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Εφαρμογής Συμβούλων Υποστήριξης / Ενημέρωσης

Εγχειρίδιο Εφαρμογής Συμβούλων Υποστήριξης / Ενημέρωσης Εγχειρίδιο Εφαρμογής Συμβούλων Υποστήριξης / Ενημέρωσης Περιεχόμενα 1. Εισαγωγή... 3 2. Σελίδα εισόδου... 4 3. Αρχική καρτέλα... 6 4. Στοιχεία Συμβούλου... 7 5. Στοιχεία λογαριασμού... 8 6. Αιτήματα Παρόχων...

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Συμπλήρωσης της Έκθεσης Ολοκλήρωσης

Οδηγίες Συμπλήρωσης της Έκθεσης Ολοκλήρωσης -0 Οδηγίες Συμπλήρωσης της Έκθεσης Ολοκλήρωσης H διαδικασία συνοπτικά Κάθε επιχείρηση της οποίας η πρόταση βρίσκεται σε κατάσταση «Σε υλοποίηση», έχει το δικαίωμα να υποβάλει ηλεκτρονικά Έκθεση ολοκλήρωσης.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ.

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1) Είσοδος στην εφαρμογή 2) Δημιουργία Περιόδου Υποβολής 2.α) Ακύρωση Περιόδου Υποβολής 3) Μέθοδος Υποβολής: Συμπλήρωση Φόρμας 3.α) Συμπλήρωση

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9. Οδηγίες Χρήσης

Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9. Οδηγίες Χρήσης Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9 Οδηγίες Χρήσης Πίνακας Περιεχομένων 1. Αρχική οθόνη... 3 2. Αρχική Οθόνη Πιστοποιημένου Χρήστη... 4 2.1. Οριστικοποίηση της Περιουσιακής Εικόνας... 5 2.2. Καρτέλες

Διαβάστε περισσότερα

Εύδοξος Δήλωση Συγγραμμάτων

Εύδοξος Δήλωση Συγγραμμάτων Εύδοξος Δήλωση Συγγραμμάτων Το πρόγραμμα «Εύδοξος» αφορά στη διανομή Συγγραμμάτων των Τεχνολογικών και Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων της Επικράτειας. Στόχος του Πληροφοριακού Συστήματος (ΠΣ) της Δράσης είναι

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Οδηγός Χρήσης Εφαρμογής Φορέων Υποδοχής Πρακτικής Άσκησης Αφού πιστοποιηθεί ο λογαριασμός που δημιουργήσατε στο πρόγραμμα «Άτλας» ως Φορέας

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης εφαρμογής για τις Αρμόδιες Υπηρεσίες Αξιολόγησης Αιτήσεων

Εγχειρίδιο χρήσης εφαρμογής για τις Αρμόδιες Υπηρεσίες Αξιολόγησης Αιτήσεων Εγχειρίδιο χρήσης εφαρμογής για τις Αρμόδιες Υπηρεσίες Αξιολόγησης Αιτήσεων για την ηλεκτρονική υπηρεσία αξιολόγησης αίτησης για τη χορήγηση φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος 1 Εισαγωγή... 3 2 Δημιουργία

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης εφαρμογής τηλεπικοινωνιακών παρόχων για δημιουργία προσφορών

Εγχειρίδιο χρήσης εφαρμογής τηλεπικοινωνιακών παρόχων για δημιουργία προσφορών Εγχειρίδιο χρήσης εφαρμογής τηλεπικοινωνιακών παρόχων για δημιουργία προσφορών για τη δράση «Επιχορηγούμενες ευρυζωνικές συνδέσεις στους προπτυχιακούς πρωτοετείς φοιτητές των Πανεπιστημίων, ΤΕΙ και ΑΕΑ

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ ΟδηγόςΧρήσης Εφαρμογής Φορέων Υποδοχής Πρακτικής Άσκησης Αφού πιστοποιηθεί ο λογαριασμός που δημιουργήσατε στο πρόγραμμα «Άτλας» ως Φορέας

Διαβάστε περισσότερα

Αγαπητή κυρία/αγαπητέ κύριε, Στόχος του συγκεκριμένου εγγράφου είναι να σας ενημερώσει σχετικά με τη λειτουργία του νέου Συστήματος Κεντρικής

Αγαπητή κυρία/αγαπητέ κύριε, Στόχος του συγκεκριμένου εγγράφου είναι να σας ενημερώσει σχετικά με τη λειτουργία του νέου Συστήματος Κεντρικής Αγαπητή κυρία/αγαπητέ κύριε, Στόχος του συγκεκριμένου εγγράφου είναι να σας ενημερώσει σχετικά με τη λειτουργία του νέου Συστήματος Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης (ΑΤΛΑΣ), το οποίο τίθεται

Διαβάστε περισσότερα

Γενική Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για Συγγραφή Ηλεκτρονικών Βιβλίων Ανοικτής Πρόσβασης

Γενική Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για Συγγραφή Ηλεκτρονικών Βιβλίων Ανοικτής Πρόσβασης Γενική Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για Συγγραφή Ηλεκτρονικών Βιβλίων Ανοικτής Πρόσβασης ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ IIΙ Οδηγίες υποβολής πρότασης Αριθμός Πρόσκλησης: 06 Θεματική Περιοχή: Όλες Δημοσίευση: 22/5/2015

Διαβάστε περισσότερα

Σενάριο Χρήσης myschool

Σενάριο Χρήσης myschool Σενάριο Χρήσης ΦΟΡΕΙΣ Επιβεβαίωση των Στοιχείων του Φορέα Αρχικά, θα κληθείτε να ελέγξετε την ορθότητα των στοιχείων του Φορέα σας. Επιλέγοντας την καρτέλα «Φορείς», από το μενού που βρίσκεται στο πάνω

Διαβάστε περισσότερα

1. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ

1. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ 1. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ Η ακαδημαϊκή ταυτότητα αποτελεί μέσο φυσικής ταυτοποίησης και ψηφιακής αυθεντικοποίησης του κατόχου της, ενώ υποστηρίζει και υπηρεσίες ψηφιακής υπογραφής

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης εφαρμογής για Δικαιούχους

Εγχειρίδιο χρήσης εφαρμογής για Δικαιούχους Εγχειρίδιο χρήσης εφαρμογής για Δικαιούχους για τη δράση «Επιχορηγούμενες ευρυζωνικές συνδέσεις στους προπτυχιακούς πρωτοετείς φοιτητές των Πανεπιστημίων, ΤΕΙ και ΑΕΑ της χώρας» Πίνακας περιεχομένων 1.

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρμογής Συστήματος Διαχείρισης Λογισμικού

Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρμογής Συστήματος Διαχείρισης Λογισμικού Πανεπιστήμιο Αιγαίου Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρμογής Συστήματος Διαχείρισης Λογισμικού Έκδοση 1.2 Περιεχόμενα 1. Είσοδος και Έξοδος από το Σύστημα... 3 2. Βοήθεια... 3 3. Αλλαγή Συνθηματικού... 3 4. Διαχείριση

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Επαναφοράς Απενεργοποιημένων Θέσεων

Οδηγός Επαναφοράς Απενεργοποιημένων Θέσεων Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Οδηγός Επαναφοράς Απενεργοποιημένων Θέσεων Στο πλαίσιο της επικαιροποίησης των διαθέσιμων θέσεων πρακτικής άσκησης, οι θέσεις πρακτικής

Διαβάστε περισσότερα

«Εύδοξος» - Δήλωση Συγγραμμάτων

«Εύδοξος» - Δήλωση Συγγραμμάτων «Εύδοξος» - Δήλωση Συγγραμμάτων Το πρόγραμμα «Εύδοξος» αφορά στη διανομή Συγγραμμάτων των Τεχνολογικών και Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων της Επικράτειας. Στόχος του Πληροφοριακού Συστήματος (ΠΣ) της Δράσης

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης: Εφαρμογή Αιτήσεων για τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Ε.Φ.Ε.Τ.

Εγχειρίδιο Χρήσης: Εφαρμογή Αιτήσεων για τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Ε.Φ.Ε.Τ. Εγχειρίδιο Χρήσης: Εφαρμογή Αιτήσεων για τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Ε.Φ.Ε.Τ. ΕΚΔΟΣΗ 1.0.6 Σελίδα 2 από 10 Περιεχόμενα Εφαρμογή Αιτήσεων για τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Ε.Φ.Ε.Τ.... 4 1.1 Εισαγωγή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ Μ.Ο.Δ..ΜΟΝΑΔΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Α.Ε. 1 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. Εγγραφή στο σύστημα...3

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΗΡΙΩΝ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΗΡΙΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΗΡΙΩΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1.Γενικές παρατηρήσεις... 3 1.2 Είσοδος στην εφαρμογή... 4 2. Πίνακας αναφορών... 5 2.1 Περιγραφή του πίνακα αναφορών... 6 2.3 Ταξινόμηση... 6 3. Προσθήκη/επεξεργασία

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης εφαρμογής τηλεπικοινωνιακών παρόχων για δημιουργία προσφορών

Εγχειρίδιο χρήσης εφαρμογής τηλεπικοινωνιακών παρόχων για δημιουργία προσφορών Εγχειρίδιο χρήσης εφαρμογής τηλεπικοινωνιακών παρόχων για δημιουργία προσφορών για τη δράση «Επιχορηγούμενες ευρυζωνικές συνδέσεις στους προπτυχιακούς πρωτοετείς φοιτητές των Πανεπιστημίων, ΤΕΙ και ΑΕΑ

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης εφαρμογής για Δικαιούχους

Εγχειρίδιο χρήσης εφαρμογής για Δικαιούχους Εγχειρίδιο χρήσης εφαρμογής για Δικαιούχους για τη δράση «Επιχορηγούμενες ευρυζωνικές συνδέσεις στους προπτυχιακούς πρωτοετείς φοιτητές των Πανεπιστημίων, ΤΕΙ και ΑΕΑ της χώρας» Πίνακας περιεχομένων 1.

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης εφαρμογής για τις Αρμόδιες Υπηρεσίες Αξιολόγησης Αιτήσεων

Εγχειρίδιο χρήσης εφαρμογής για τις Αρμόδιες Υπηρεσίες Αξιολόγησης Αιτήσεων Εγχειρίδιο χρήσης εφαρμογής για τις Αρμόδιες Υπηρεσίες Αξιολόγησης Αιτήσεων για την ηλεκτρονική υπηρεσία αξιολόγησης αίτησης για τη χορήγηση φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος Περιεχόμενα 1 Εισαγωγή...

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9

Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9 Οδηγίες Χρήσης Δεκέμβριος 2011 [1] Πίνακας Περιεχομένων 1. Αρχική Οθόνη...

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο λειτουργιών χρήστη (Σχολείο) στο Mathiteia4u

Εγχειρίδιο λειτουργιών χρήστη (Σχολείο) στο Mathiteia4u Εγχειρίδιο λειτουργιών χρήστη (Σχολείο) στο Mathiteia4u Μέσω της ηλεκτρονικής πύλης www.mathiteia4u.gov.gr δίνεται πρόσβαση σε ένα νέο πρόγραμμα για την στήριξη νέων που έχουν μόλις αποφοιτήσει από την

Διαβάστε περισσότερα

Αίτηση Εισαγωγής Μεταπτυχιακού & Διδακτορικού Φοιτητή

Αίτηση Εισαγωγής Μεταπτυχιακού & Διδακτορικού Φοιτητή Αίτηση Εισαγωγής Μεταπτυχιακού & Διδακτορικού Φοιτητή 1. Δημιουργία Αίτησης Εισαγωγής Μεταπτυχιακού / Διδακτορικού Φοιτητή 1.1 Συμπλήρωση Αίτησης Εισαγωγής Φοιτητή από την Δικτυακή Πύλη 1.1.1. Σκοπός Οι

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πάτρας

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πάτρας Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πάτρας Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και δια Βίου Μάθηση» Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας (ΔΑΣΤΑ) ΤΕΙ Πατρών MIS: 304457 Οδηγίες Χρήσης για τον Υπάλληλο του Γραφείου

Διαβάστε περισσότερα

«Εύδοξος» Δήλωση Συγγραμμάτων

«Εύδοξος» Δήλωση Συγγραμμάτων «Εύδοξος» Δήλωση Συγγραμμάτων Το πρόγραμμα «Εύδοξος» αφορά στη διανομή Συγγραμμάτων των Τεχνολογικών και Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων της Επικράτειας. Στόχος του Πληροφοριακού Συστήματος (ΠΣ) της Δράσης είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε. Οδηγίες Λειτουργίας Πληροφοριακού Συστήματος ηλεκτρονικής διαχείρισης Αιτημάτων. v1.3 (23/11/2014)

ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε. Οδηγίες Λειτουργίας Πληροφοριακού Συστήματος ηλεκτρονικής διαχείρισης Αιτημάτων. v1.3 (23/11/2014) ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε. ΕΡΓΟ: «ΑΝΑΛΥΣΗ, ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ, ΑΝΑΠΤΥΞΗ - ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΧΟΛΕΙΩΝ» Οδηγίες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ.

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1) Είσοδος στην εφαρμογή 2) Δημιουργία Περιόδου Υποβολής 2.α) Ακύρωση Περιόδου Υποβολής 2.β) Αντιγραφή από προηγούμενη περίοδο 3) Μέθοδος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΩΝ ΧΡΗΣΤΩΝ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΩΝ ΧΡΗΣΤΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΩΝ ΧΡΗΣΤΩΝ 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1.Γενικές παρατηρήσεις... 3 1.2 Είσοδος στην εφαρμογή... 4 2. Πίνακας αναφορών... 4 2.1 Περιγραφή του πίνακα αναφορών... 5 2.2 Ταξινόμηση... 6 3. Προσθήκη/επεξεργασία

Διαβάστε περισσότερα

Διαδικτυακή Εφαρμογή Διαχείρισης Προσωπικού. Εγχειρίδιο χρήσης

Διαδικτυακή Εφαρμογή Διαχείρισης Προσωπικού. Εγχειρίδιο χρήσης Διαδικτυακή Εφαρμογή Διαχείρισης Προσωπικού Εγχειρίδιο χρήσης Φεβρουάριος 2017 Περιεχόμενα Α. ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ...3 Α1. Σκοπός εφαρμογής... 3 Α2. Είσοδος στην Εφαρμογή... 3 Β. ΕΠΙΛΟΓΕΣ...4 Β1.Αιτήσεις...

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 2010

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 2010 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 2010 Μ.Ο.Δ..ΜΟΝΑΔΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Α.Ε. 1 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. Εγγραφή στο σύστημα...3 2.

Διαβάστε περισσότερα

Στη συνέχεια ο αιτούμενος θα πρέπει να συμπληρώσει τα Προσωπικά στοιχεία του μαθητή (Εικόνα 15).

Στη συνέχεια ο αιτούμενος θα πρέπει να συμπληρώσει τα Προσωπικά στοιχεία του μαθητή (Εικόνα 15). Προσωπικά στοιχεία του μαθητή Στη συνέχεια ο αιτούμενος θα πρέπει να συμπληρώσει τα Προσωπικά στοιχεία του μαθητή (Εικόνα 15). Εικόνα 15. Συμπλήρωση προσωπικών στοιχείων μαθητή. Όλα τα στοιχεία θα πρέπει

Διαβάστε περισσότερα

Α. ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Α1. Σκοπός εφαρμογής Α2. Είσοδος στην Εφαρμογή Α3. Γενικές λειτουργίες... 3 Β. ΕΠΙΛΟΓΕΣ Β1.Αιτήσεις...

Α. ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Α1. Σκοπός εφαρμογής Α2. Είσοδος στην Εφαρμογή Α3. Γενικές λειτουργίες... 3 Β. ΕΠΙΛΟΓΕΣ Β1.Αιτήσεις... 0 Περιεχόμενα Α. ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ... 2 Α1. Σκοπός εφαρμογής... 2 Α2. Είσοδος στην Εφαρμογή... 2 Α3. Γενικές λειτουργίες... 3 Β. ΕΠΙΛΟΓΕΣ... 3 Β1.Αιτήσεις... 3 Β1.1. Υποβολή αίτησης... 3 Β1.2 Αιτήσεις που

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο διαχείρισης χρηστών και λιστών διανομής για τον Υπεύθυνο Φορέα του Δικτύου "Σύζευξις" -1-

Εγχειρίδιο διαχείρισης χρηστών και λιστών διανομής για τον Υπεύθυνο Φορέα του Δικτύου Σύζευξις -1- -1- 1 Διαχείριση Χρηστών...3 1.1 Υπηρεσίες...5 1.1.1 Δημιουργία νέου χρήστη...6 1.1.2 Αναζήτηση χρήστη...7 1.1.2 Επεξεργασία στοιχείων χρήστη...8 1.1.3 Δημιουργία /Επεξεργασία mailbox plan...10 1.1.4 Ενεργοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ

ΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ ΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ 1. Εισαγωγή ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΗΧΑΝΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ e - University / Unistudent Το εργαλείο Unistudent έχει υλοποιηθεί για να διευκολύνει τους φοιτητές του Ιδρύματος

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ Έκδοση 1.0, Ιούνιος 2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΛΙΣΤΑ ΣΧΗΜΑΤΩΝ ΠΙΝΑΚΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Εγγραφής και Χρήσης Εφαρμογής. Διαχειριστής Ιδρύματος

Οδηγός Εγγραφής και Χρήσης Εφαρμογής. Διαχειριστής Ιδρύματος Οδηγός Εγγραφής και Χρήσης Εφαρμογής Διαχειριστής Ιδρύματος 1 Δημιουργία λογαριασμού και Είσοδος στο σύστημα Για να εγγραφείτε στο Πληροφοριακό Σύστημα «Απέλλα» ως Διαχειριστής Ιδρύματος θα πρέπει να δημιουργήσετε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΩΝ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΚΔΟΣΗ 3.0 Δεκέμβιος 2014 1 Περιεχόμενα 1

Διαβάστε περισσότερα

Simplifying Complexity. Οδηγός Χρήσης Διαδικτυακής Πλατφόρμας

Simplifying Complexity. Οδηγός Χρήσης Διαδικτυακής Πλατφόρμας Simplifying Complexity Οδηγός Χρήσης Διαδικτυακής Πλατφόρμας Περιεχόμενα 1 Εισαγωγή... 2 2 Οδηγίες Χρήσης... 2 2.1 Πρώτη Εγγραφή στην Πλατφόρμα... 2 2.2 Είσοδος στην Πλατφόρμα...4 2.3 Δημιουργία Καρτέλας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ.

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1) Είσοδος στην εφαρμογή 2) Δημιουργία Περιόδου Υποβολής 2.α) Ακύρωση Περιόδου Υποβολής 2.β) Αντιγραφή από προηγούμενη περίοδο 3) Μέθοδος

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης εφαρμογής επιχειρήσεων για δημιουργία και διαχείριση παραγγελιών

Εγχειρίδιο χρήσης εφαρμογής επιχειρήσεων για δημιουργία και διαχείριση παραγγελιών Εγχειρίδιο χρήσης εφαρμογής επιχειρήσεων για δημιουργία και διαχείριση παραγγελιών στη δράση «Επιχορηγούμενες ευρυζωνικές συνδέσεις στους προπτυχιακούς πρωτοετείς φοιτητές των Πίνακας περιεχομένων Πίνακας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ 2014-2020 ΕΝΟΤΗΤΑ «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΧΟΡΗΓΙΩΝ» 1η Έκδοση: 2015 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ...3

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου

Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου Bee Group Α.Ε. [Type the company name] [Pick the date] Εγχειρίδιο λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Αρχική Σελίδα... 3 2. Δημιουργία Λογαριασμού... 3 3.

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης εφαρμογής επιχειρήσεων για δημιουργία και διαχείριση παραγγελιών

Εγχειρίδιο χρήσης εφαρμογής επιχειρήσεων για δημιουργία και διαχείριση παραγγελιών Εγχειρίδιο χρήσης εφαρμογής επιχειρήσεων για δημιουργία και διαχείριση παραγγελιών στη δράση «Superfast Πίνακας περιεχομένων Πίνακας περιεχομένων... 2 1. Εισαγωγή... 3 2. Παραγγελίες... 4 2.1 Καρτέλα Παραγγελίες...

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ ΕΝΟΤΗΤΑ «ΕΣΟΔΑ ΕΡΓΩΝ»

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ ΕΝΟΤΗΤΑ «ΕΣΟΔΑ ΕΡΓΩΝ» ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ 2014-2020 ΕΝΟΤΗΤΑ «ΕΣΟΔΑ ΕΡΓΩΝ» 1η Έκδοση: 2016 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 3 2. ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΕΣΟΔΩΝ ΕΡΓΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Υπηρεσία Ηλεκτρονικής Επιλογής Συγγραμμάτων

Υπηρεσία Ηλεκτρονικής Επιλογής Συγγραμμάτων Υπηρεσία Ηλεκτρονικής Επιλογής Συγγραμμάτων Η χρήση της υπηρεσίας ηλεκτρονικής επιλογής συγγραμμάτων ακολουθεί τα παρακάτω βήματα : Βήμα 1 ο : Είσοδος στο σύστημα. Επιλέξτε τον κατάλληλο σύνδεσμο στην

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήστη Φάση 1: Καταχώρηση Ειδικοτήτων

Εγχειρίδιο Χρήστη Φάση 1: Καταχώρηση Ειδικοτήτων ΦΟΡΕΑΣ: ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΕΡΓΟ: «Υλοποίηση Πληροφοριακού συστήματος για την Υποστήριξη του Έργου Διαχείρισης των Δημοσίων Ι.Ε.Κ.» Εγχειρίδιο Χρήστη Φάση 1: Καταχώρηση Ειδικοτήτων

Διαβάστε περισσότερα

Μεταβίβαση Δικαιωμάτων Ενιαίας Ενίσχυσης Εγχειρίδιο Εφαρμογής (SUD)

Μεταβίβαση Δικαιωμάτων Ενιαίας Ενίσχυσης Εγχειρίδιο Εφαρμογής (SUD) ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ 1 (18) Εγχειρίδιο ς (SUD) ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ 2 (18) Copyright 2013 - Με επιφύλαξη κάθε δικαιώματος. Περιεχόμενα 1 Εισαγωγή... 3 1.1 Σκοπός... 3 Έκταση... 3 1.3 Ορισμοί, ακρώνυμα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ... 2 1.Γενικές παρατηρήσεις... 4 1.2 Είσοδος στην εφαρμογή... 5 2. Πίνακας αναφορών... 5 2.1 Περιγραφή του πίνακα αναφορών... 6 2.2 Ταξινόμηση...

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ 2014-2020 ΕΝΟΤΗΤΑ «ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΕΙΣ ΦΟΡΕΑ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΕΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ (ΦΕΔ)» 1η Έκδοση: 2016 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ...

Διαβάστε περισσότερα

Αντιστοίχιση ΚΑΔ και Αυτόματη Αποστολή Αρχείου νέων ΚΑΔ

Αντιστοίχιση ΚΑΔ και Αυτόματη Αποστολή Αρχείου νέων ΚΑΔ Αντιστοίχιση ΚΑΔ και Αυτόματη Αποστολή Αρχείου νέων ΚΑΔ 1. Μετάβαση στο menu Αρχείο για έναρξη της λειτουργίας Αντιστοίχισης Κ.Α.Δ. Για την αντιστοίχιση των Κ.Α.Δ. του 1997 με τους Κ.Α.Δ. του 2008 πρέπει

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Προσωποποιημένων Υπηρεσιών Γ.Ε.ΜΗ. (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ)

Εγχειρίδιο Χρήσης Προσωποποιημένων Υπηρεσιών Γ.Ε.ΜΗ. (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ) Εγχειρίδιο Χρήσης Προσωποποιημένων Υπηρεσιών Γ.Ε.ΜΗ. (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ) Έκδοση 2 - ΙΟΥΝΙΟΣ 2014 1 Πίνακας περιεχομένων Εισαγωγή... 3 1. Είσοδος στο σύστημα... 3 2. Αρχική Οθόνη Επιχείρησης... 4 2 Τα έγγραφά

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης δικτυακού τόπου του προγράμματος, ΆΞΟΝΑΣ 3: "Ποιότητα ζωής στις αγροτικές περιοχές και διαφοροποίηση της αγροτικής οικονομίας"

Εγχειρίδιο χρήσης δικτυακού τόπου του προγράμματος, ΆΞΟΝΑΣ 3: Ποιότητα ζωής στις αγροτικές περιοχές και διαφοροποίηση της αγροτικής οικονομίας Εγχειρίδιο χρήσης δικτυακού τόπου του προγράμματος, ΆΞΟΝΑΣ 3: "Ποιότητα ζωής στις αγροτικές περιοχές και διαφοροποίηση της αγροτικής οικονομίας" ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Αρχική Οθόνη...2 Εγγραφή Χρήστη...3 Εμφάνιση

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝ ΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙ ΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο.Π.Σ.

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝ ΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙ ΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο.Π.Σ. ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝ ΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙ ΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο.Π.Σ. Υλοποίηση του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (Ο.Π.Σ.) σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Προγραμματικής Περιόδου

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης εφαρμογής για Δικαιούχους

Εγχειρίδιο χρήσης εφαρμογής για Δικαιούχους Εγχειρίδιο χρήσης εφαρμογής για Δικαιούχους για τη δράση «Superfast Broadband» Πίνακας περιεχομένων Πίνακας περιεχομένων... 1 1. Εισαγωγή... 2 2. Εγγραφή... 2 2.1. Είσοδος- Έλεγχος διαθεσιμότητας... 2

Διαβάστε περισσότερα

Αν πρόκειται για μαθητή/τρια της Β Εσπερινού Λυκείου, ο χρήστης δε χρειάζεται να κάνει κάποια επιλογή μαθημάτων.

Αν πρόκειται για μαθητή/τρια της Β Εσπερινού Λυκείου, ο χρήστης δε χρειάζεται να κάνει κάποια επιλογή μαθημάτων. Αν πρόκειται για μαθητή/τρια της Β Ημερησίου Λυκείου ή της Γ Εσπερινού Λυκείου, ο χρήστης επιλέγει Ομάδα Προσανατολισμού, όπως φαίνεται στην εικόνα 11. Εικόνα 11 Αν πρόκειται για μαθητή/τρια της Β Εσπερινού

Διαβάστε περισσότερα

Εικονικό Εργαστήριο Χωρικής Ανάλυσης. Εγχειρίδιο Χρήστη ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ

Εικονικό Εργαστήριο Χωρικής Ανάλυσης. Εγχειρίδιο Χρήστη ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ Εικονικό Εργαστήριο Χωρικής Ανάλυσης Εγχειρίδιο Χρήστη ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ Περιεχόμενα Εισαγωγή... 3 Είσοδος στο Σύστημα... 3 Εγγραφή Χρήστη... 4 Σύνδεση Χρήστη... 6 Επαναφορά Κωδικού Πρόσβασης... 7 Βασικά Χαρακτηριστικά...

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός καταχώρισης σχεδίου δράσης σχολείου στην Ηλεκτρονική Πύλη Επαγγελματικής Μάθησης

Οδηγός καταχώρισης σχεδίου δράσης σχολείου στην Ηλεκτρονική Πύλη Επαγγελματικής Μάθησης Οδηγός καταχώρισης σχεδίου δράσης σχολείου στην Ηλεκτρονική Πύλη Επαγγελματικής Μάθησης http://epaggelmatikimathisi.pi.ac.cy Για την καταχώριση στοιχείων στην Ηλεκτρονική Πύλη Επαγγελματικής Μάθησης ακολουθούνται

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΩΝ / ΕΛΕΓΚΤΩΝ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΩΝ / ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΩΝ / ΕΛΕΓΚΤΩΝ Ν.3908/2011 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1.Εγγραφή στο σύστημα...3 2. Είσοδος στο σύστημα...4 3. Υποβολή Αίτησης...6

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2011-12 ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ. Για να πραγματοποιήσετε την δήλωσή σας μεταβαίνετε στο σύνδεσμο:

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2011-12 ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ. Για να πραγματοποιήσετε την δήλωσή σας μεταβαίνετε στο σύνδεσμο: ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2011-12 ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ Για να πραγματοποιήσετε την δήλωσή σας μεταβαίνετε στο σύνδεσμο: https://e-gram.teilam.gr/unistudent Ειδικά οι πρωτοετείς μεταβαίνουν στον σύνδεσμο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΜΥΦ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥ. Ημερομηνία 14 Ιανουαρίου 2014 Έκδοση 1.1

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΜΥΦ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥ. Ημερομηνία 14 Ιανουαρίου 2014 Έκδοση 1.1 2014 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥ Είδος Εγγράφου Εγχειρίδιο Χρήσης ΜΥΦ Ημερομηνία 14 Ιανουαρίου 2014 Έκδοση 1.1 Περιεχόμενα 1.0 Αυθεντικοποίηση χρηστών... 4 2.0 Αρχική Οθόνη... 6 1.1 Αλλαγή...

Διαβάστε περισσότερα

Πανεπιστήµιο Πατρών Εγχειρίδιο Υποστήριξης Χρηστών Υποσυστήµατος Διαχείρισης Κύκλου Ζωής Φοιτητών Εγγραφή Φοιτητή

Πανεπιστήµιο Πατρών Εγχειρίδιο Υποστήριξης Χρηστών Υποσυστήµατος Διαχείρισης Κύκλου Ζωής Φοιτητών Εγγραφή Φοιτητή Πανεπιστήµιο Πατρών Εγχειρίδιο Υποστήριξης Χρηστών Υποσυστήµατος Διαχείρισης Κύκλου Ζωής Φοιτητών Εγγραφή Φοιτητή Εγγραφή Φοιτητή - Σεπτέµβριος 2018 Σελίδα 1 / 8 1. Εγγραφή Φοιτητή 1.1 Συµπλήρωση Αίτησης

Διαβάστε περισσότερα

Διαδικτυακό Περιβάλλον Διαχείρισης Ασκήσεων Προγραμματισμού

Διαδικτυακό Περιβάλλον Διαχείρισης Ασκήσεων Προγραμματισμού ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ Διπλωματική Εργασία με θέμα: Διαδικτυακό Περιβάλλον Διαχείρισης Ασκήσεων Προγραμματισμού Καραγιάννης Ιωάννης Α.Μ.

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης εφαρμογής Ε.Ο.Π.Υ.Υ - Σύστημα Ηλεκτρονικής Προέγκρισης Φαρμάκων για Θεράποντες Ιατρούς

Οδηγίες χρήσης εφαρμογής Ε.Ο.Π.Υ.Υ - Σύστημα Ηλεκτρονικής Προέγκρισης Φαρμάκων για Θεράποντες Ιατρούς Οδηγίες χρήσης εφαρμογής Ε.Ο.Π.Υ.Υ - Σύστημα Ηλεκτρονικής Προέγκρισης Φαρμάκων για Θεράποντες Ιατρούς Version 0.0.1 25/04/2018 Περιεχόμενα Οδηγίες χρήσης εφαρμογής Ε.Ο.Π.Υ.Υ - Σύστημα Ηλεκτρονικής Προέγκρισης

Διαβάστε περισσότερα

Employee Self Service. Εγχειρίδιο Χρήσης Εργαζομένου - Βασικές Δυνατότητες

Employee Self Service. Εγχειρίδιο Χρήσης Εργαζομένου - Βασικές Δυνατότητες Employee Self Service Εγχειρίδιο Χρήσης Εργαζομένου - Βασικές Δυνατότητες Περιεχόμενα 1. Πρόσβαση... 3 1.1. Είσοδος Χρήστη... 3 1.2. Αλλαγή κωδικού πρόσβασης... 4 1.2.1. Πρώτη Πρόσβαση... 4 1.2.2. Αλλαγή

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας περιεχομένων. Περιεχόμενα ΕΓΓΡΑΦΗ ΝΕΟΥ ΧΡΗΣΤΗ 1 ΣΥΝΔΕΣΗ ΧΡΗΣΤΗ 4 ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟ ΧΡΗΣΤΗ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΟΥ 5 ΝΕΑ ΑΙΤΗΣΗ 6

Πίνακας περιεχομένων. Περιεχόμενα ΕΓΓΡΑΦΗ ΝΕΟΥ ΧΡΗΣΤΗ 1 ΣΥΝΔΕΣΗ ΧΡΗΣΤΗ 4 ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟ ΧΡΗΣΤΗ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΟΥ 5 ΝΕΑ ΑΙΤΗΣΗ 6 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά το παρόν εγχειρίδιο και τις σύντομες οδηγίες για την ομαλή λειτουργία της πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης του προγράμματος «Θεαίτητος». Πίνακας περιεχομένων

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Συμμετοχής σε Ψηφοφορία για την ανάδειξη Διευθυντή Σχολής ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ 2014

Εγχειρίδιο Συμμετοχής σε Ψηφοφορία για την ανάδειξη Διευθυντή Σχολής ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ 2014 Εγχειρίδιο Συμμετοχής σε Ψηφοφορία για την ανάδειξη Διευθυντή Σχολής ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ 2014 Ο ψηφοφόρος λαμβάνει στην ηλεκτρονική του διεύθυνση μήνυμα όπως το παρακάτω με το οποίο καλείται να ψηφίσει. Το μήνυμα

Διαβάστε περισσότερα

Simplifying Complexity. Οδηγός Χρήσης Διαδικτυακής Πλατφόρμας

Simplifying Complexity. Οδηγός Χρήσης Διαδικτυακής Πλατφόρμας Simplifying Complexity Οδηγός Χρήσης Διαδικτυακής Πλατφόρμας Περιεχόμενα 1 Εισαγωγή... 2 2 Οδηγίες Χρήσης... 2 2.1 Πρώτη Εγγραφή στην Πλατφόρμα... 2 2.2 Είσοδος στην Πλατφόρμα... 4 2.3 Δημιουργία Καρτέλας

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Ψηφιακής Υπηρεσίας

Εγχειρίδιο Χρήσης Ψηφιακής Υπηρεσίας Εγχειρίδιο Χρήσης Ψηφιακής Υπηρεσίας "Αιτήσεις Εισαγωγής Ενδοκοινοτικής Απόκτησης και Εγχώριας Παραγωγής Λιπασμάτων και Πρώτων Υλών" ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

MEDIWARE L.I.S ΟΔΗΓΙΕΣ ΥΠΟΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ

MEDIWARE L.I.S ΟΔΗΓΙΕΣ ΥΠΟΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ MEDIWARE L.I.S. 2006 ΟΔΗΓΙΕΣ ΥΠΟΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ -1 -2 Προγραμματισμός Επισκέψεων. Με την επιλογή Προγραμματισμός Επισκέψεων ο χειριστής έχει τη δυνατότητα να καταχωρίσει τις μελλοντικές

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση Αξιόγραφων

Διαχείριση Αξιόγραφων Διαχείριση Αξιόγραφων 1 Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας Διαχείρισης Αξιόγραφων στην εφαρμογή extra Λογιστική Διαχείριση. Παρακάτω προτείνεται μια

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης. για ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ

Εγχειρίδιο Χρήσης. για ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ Εγχειρίδιο Χρήσης για ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ «ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΡΓΟΥ/ΜΕΛΕΤΗΣ/ΣΥΝΑΦΟΥΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ - Ανοικτές διαδικασίες με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή» Έκδοση

Διαβάστε περισσότερα

Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΙΑΙΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΘΥΡΙΔΑ. Εγχειρίδιο Χρήσης

Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΙΑΙΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΘΥΡΙΔΑ. Εγχειρίδιο Χρήσης Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΙΑΙΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΘΥΡΙΔΑ Εγχειρίδιο Χρήσης Έκδοση: 1.0 Ημερομηνία: 20/03/2019 Έκδοση 1.0 Εγχειρίδιο χρήσης Εθνικής Ενιαίας Ναυτιλιακής Θυρίδας Σελ. 1 Πίνακας Περιεχομένων

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Εγγραφής και Χρήσης Εφαρμογής. Καθηγητή/Ερευνητή Ημεδαπής

Οδηγός Εγγραφής και Χρήσης Εφαρμογής. Καθηγητή/Ερευνητή Ημεδαπής Οδηγός Εγγραφής και Χρήσης Εφαρμογής Καθηγητή/Ερευνητή Ημεδαπής 1 Δημιουργία λογαριασμού και Είσοδος στο σύστημα Για να εγγραφείτε στο Γενικό Μητρώο του Πληροφοριακού Συστήματος «Απέλλα» ως Καθηγητής/Ερευνητής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ

ΕΘΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΕΘΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ Εγχειρίδιο Χρήσης Διαχειριστή Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών στο Πληροφοριακό Σύστημα του Εθνικού Μητρώου Αιμοδοτών Κεντρικές Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Διαχείρισης Εθνικού Μητρώου Εθελοντών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 2010

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 2010 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 2010 Μ.Ο.Δ..ΜΟΝΑΔΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Α.Ε. 1 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. Εγγραφή στο σύστημα...3 2.

Διαβάστε περισσότερα

1. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΕΓΓΥΗΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΟΛΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

1. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΕΓΓΥΗΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΟΛΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 1. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΕΓΓΥΗΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΟΛΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 1.1 Τρόπος σύνδεσης μέσω site ΤΜΕΔΕ Στο εικονίδιο ΤΜΕΔΕ e-εγγυητικές πατώντας το κουμπί «άνοιγμα της εφαρμογής, μας ανοίγει

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Τηλεπικοινωνιακών Παρόχων

Εγχειρίδιο Τηλεπικοινωνιακών Παρόχων Εγχειρίδιο Τηλεπικοινωνιακών Παρόχων στη δράση «Επιχορηγούμενες ευρυζωνικές συνδέσεις στους προπτυχιακούς πρωτοετείς φοιτητές των Πανεπιστημίων, ΤΕΙ και ΑΕΑ της χώρας» 1 Contents Εγχειρίδιο χρήσης Τηλεπικοινωνιακών

Διαβάστε περισσότερα

Κείμενο 5.Β. Εγχειρίδιο Οδηγιών προς τον Διαχειριστή Μαθητικών Λογαριασμών Ηλεκτρονικής Αλληλογραφίας. για σχολεία που δεν διαθέτουν e-school

Κείμενο 5.Β. Εγχειρίδιο Οδηγιών προς τον Διαχειριστή Μαθητικών Λογαριασμών Ηλεκτρονικής Αλληλογραφίας. για σχολεία που δεν διαθέτουν e-school Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Κείμενο 5.Β Εγχειρίδιο Οδηγιών προς τον Διαχειριστή Μαθητικών Λογαριασμών Ηλεκτρονικής Αλληλογραφίας Ιανουάριος 2011 Πίνακας Περιεχομένων 1. Σύντομη

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Ψηφιακής Υπηρεσίας

Εγχειρίδιο Χρήσης Ψηφιακής Υπηρεσίας Εγχειρίδιο Χρήσης Ψηφιακής Υπηρεσίας "Αιτήσεις Εισαγωγής Ενδοκοινοτικής Απόκτησης και Εγχώριας Παραγωγής Λιπασμάτων και Πρώτων Υλών" ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες για την υποβολή Ηλεκτρονικής Αίτησης Εγγραφής- Δήλωσης Προτίμησης στα ΕΠΑ.Λ.

Οδηγίες για την υποβολή Ηλεκτρονικής Αίτησης Εγγραφής- Δήλωσης Προτίμησης στα ΕΠΑ.Λ. Οδηγίες για την υποβολή Ηλεκτρονικής Αίτησης Εγγραφής- Δήλωσης Προτίμησης στα ΕΠΑ.Λ. Περιεχόμενα Περιεχόμενα... 2 Εισαγωγή... 3 Γενικό Χρονοδιάγραμμα Ηλεκτρονικών Αιτήσεων Εγγραφής - Δηλώσεων Προτίμησης...

Διαβάστε περισσότερα

Αρχικά, μεταβαίνετε στην ομώνυμη επιλογή της Καρτέλας ΦΟΡΕΙΣ. Επιλέγοντας Βιβλιοθήκη Μονάδας εμφανίζεται η παρακάτω εικόνα «Λίστα βιβλίων».

Αρχικά, μεταβαίνετε στην ομώνυμη επιλογή της Καρτέλας ΦΟΡΕΙΣ. Επιλέγοντας Βιβλιοθήκη Μονάδας εμφανίζεται η παρακάτω εικόνα «Λίστα βιβλίων». Η λειτουργικότητα δίνει τη δυνατότητα καταγραφής, εμφάνισης και διαχείρισης των βιβλίων που διατηρείτε στη σχολική σας μονάδα καθώς και τον τρόπο απόκτησης αυτών. Αρχικά, μεταβαίνετε στην ομώνυμη επιλογή

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης εφαρμογής για Δικαιούχους

Εγχειρίδιο χρήσης εφαρμογής για Δικαιούχους Εγχειρίδιο χρήσης εφαρμογής για Δικαιούχους της δράσης «Ψηφιακή Εκπαίδευση στις Σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων» Πίνακας περιεχομένων Εισαγωγή... 2 Σελίδα εισόδου... 3 Εγγραφή... 4 Σελίδα Εκτύπωσης Κουπονιού...

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ. Οδηγός Χρήσης Υποβολής Δήλωσης N. 2308/95 μέσω Διαδικτύου

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ. Οδηγός Χρήσης Υποβολής Δήλωσης N. 2308/95 μέσω Διαδικτύου Οδηγός Χρήσης Υποβολής Δήλωσης N. 2308/95 μέσω Διαδικτύου 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εισαγωγή... 1 Σύνδεση στην εφαρμογή... 2 Εγγραφή Νέου Χρήστη... 3 Σύνδεση Χρήστη... 9 Επεξεργασία προφίλ... 10 Έξοδος... 11 Κεντρική

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Ψηφιακής Υπηρεσίας

Εγχειρίδιο Χρήσης Ψηφιακής Υπηρεσίας Εγχειρίδιο Χρήσης Ψηφιακής Υπηρεσίας "Αιτήσεις Εισαγωγής Ενδοκοινοτικής Απόκτησης και Εγχώριας Παραγωγής Λιπασμάτων και Πρώτων Υλών" ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε. Οδηγίες χρήσης Τελικού Χρήστη (Σ.Μ.) του Πληροφοριακού Συστήματος ηλεκτρονικής διαχείρισης Αιτημάτων. v1.

ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε. Οδηγίες χρήσης Τελικού Χρήστη (Σ.Μ.) του Πληροφοριακού Συστήματος ηλεκτρονικής διαχείρισης Αιτημάτων. v1. ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε. ΕΡΓΟ: «ΑΝΑΛΥΣΗ, ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ, ΑΝΑΠΤΥΞΗ - ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΧΟΛΕΙΩΝ» Οδηγίες

Διαβάστε περισσότερα