V. Πάθος για τo ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ μας

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "V. Πάθος για τo ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ μας"

Transcript

1

2 V. Πάθος για τo ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ μας

3 V. Πάθος για το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ μας Προστατεύουμε το Περιβάλλον, μειώνοντας το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα Στη Mercedes-Benz Ελλάς γνωρίζουμε πως η Εταιρεία μας, όπως κάθε ανθρώπινη και επιχειρηματική δραστηριότητα, έχει ανάγκες σε φυσικούς πόρους. Για το λόγο αυτό, υιοθετούμε μια προληπτική προσέγγιση αντιμετώπισης των περιβαλλοντικών προκλήσεων, ενσωματώνοντας αρχές βιώσιμης ανάπτυξης στις διαδικασίες μας. Παράλληλα, ενισχύουμε την εφαρμογή φιλικών προς το περιβάλλον πρακτικών και τεχνολογιών, ώστε να διεξάγουμε τις δραστηριότητές μας με τρόπο που να περιορίζουμε, στο μέτρο του δυνατού, τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της Εταιρείας μας ,7 τόνους eco ,8 MWh ηλεκτρικής ενέργειας κυβικά μέτρα νερό Πού στοχεύουμε: Στόχος μας είναι να λειτουργούμε με υπεύθυνο τρόπο, να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας για τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο που έχει η λειτουργία της Εταιρείας μας και, παράλληλα, να προσφέρουμε προϊόντα με μειωμένες περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Πού εστιάζουμε: Πελάτες Ικανοποιώντας τους Πελάτες Περιβάλλον Προστατεύοντας το Περιβάλλον Χώρα Υποστηρίζοντας τη Χώρα Εργαζόμενοι Σεβόμενοι τους Εργαζόμενους Ασφάλεια Προϊόντων Ικανοποίηση Πελατών Υπεύθυνη Επικοινωνία Ευαισθητοποίηση Πελατών Προστασία Προσωπικών Δεδομένων Διαχείριση Ενέργεια & Κλιματικές Αλλαγές Πρώτες Ύλες & Διαχείριση Αποβλήτων Θόρυβος & Ποιότητα Αέρα Νερό Ανάπτυξη Οικονομίας Υποστήριξη Κοινωνίας Οδική Ασφάλεια Πολιτών Υπεύθυνες Αγορές Ανθρώπινο Δυναμικό Σεβασμός & Διαφορετικότητα Επιμόρφωση & Ανάπτυξη Υποστήριξη & Παροχές Υγεία & Ασφάλεια Ακεραιότητα Λειτουργώντας Υπεύθυνα Διοίκηση Υπευθυνότητας Εταιρική Διακυβέρνηση Κουλτούρα Ακεραιότητας Λειτουργούμε με συστηματικό τρόπο Ακολουθούμε τη Νομοθεσία Μειώνουμε το Άμεσο κλιματικό μας αποτύπωμα Μειώνουμε το Έμμεσο κλιματικό μας αποτύπωμα Συμβάλλουμε στη μείωση του Έμμεσου κλιματικού αποτυπώματος Μειώνουμε τη χρήση υλικών Επαναχρησιμοποιούμε υλικά Ανακυκλώνουμε υλικά ή τα απορρίπτουμε ορθολογικά Ελέγχουμε τα επίπεδα θορύβου Μειώνουμε την επίδραση στην ατμόσφαιρα Ελέγχουμε την κατανάλωση νερού Αξιολογούμε τις επιπτώσεις στη βιοποικιλότητα

4 1. Διαχείριση Λειτουργούμε με συστηματικό τρόπο 73 Η Mercedes-Benz Ελλάς είναι πιστοποιημένη κατά το πρότυπο ISO για την εγκατάσταση και εφαρμογή Συστήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος, στο πλαίσιο του οποίου αναλύουμε τις δραστηριότητες, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας αναφορικά με τις περιβαλλοντικές τους επιπτώσεις και προσπαθούμε να βελτιώσουμε την περιβαλλοντική μας επίδοση. Ενδεικτικό των προσπαθειών μας στον τομέα του περιβάλλοντος, αποτελεί η διάθεση περίπου μέσα στο 2013, για επενδύσεις σχετικές με τη διαχείριση της περιβαλλοντικής λειτουργίας και την επέκταση των προγραμμάτων ανακύκλωσης της Εταιρείας. Ο προσανατολισμός της Mercedes-Benz Ελλάς στην προστασία του περιβάλλοντος αποτυπώνεται μέσα από τα προγράμματα που περιγράφονται στο κεφάλαιο αυτό. Κύκλος ζωής οχημάτων & περιβαλλοντική επίδραση Χρήση πόρων Στερεά απόβλητα Κλιματική αλλαγή Παραγωγή οχημάτων & ανταλλακτικών Λειτουργία Εταιρείας Αέριοι ρύποι Υγρά απόβλητα Στερεά απόβλητα Κλιματική αλλαγή Υγρά απόβλητα Στερεά απόβλητα Διάθεση & ανακύκλωση οχημάτων Χρήση οχημάτων Αέριοι ρύποι Στερεά απόβλητα Θόρυβος Κλιματική αλλαγή Ακολουθούμε τη Νομοθεσία Η Mercedes-Benz Ελλάς έχει ως στόχο να τηρεί τη σχετική περιβαλλοντική νομοθεσία και ακολουθεί τις σχετικές διατάξεις. Με γνώμονα τη διασφάλιση της συμμόρφωσης με το Νόμο και την ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, η Εταιρεία διενεργεί τις προβλεπόμενες μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Για το 2013, δεν υπήρξε καμία καταγγελία για παραβίαση περιβαλλοντικής νομοθεσίας, ενώ, κατά τη διάρκεια των τακτικών και έκτακτων ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν, δεν επιβλήθηκε κανενός είδους σχετικό πρόστιμο.

5 2. Ενέργεια και Κλιματικές Αλλαγές Γνωρίζετε ότι Κλιματικές Αλλαγές & Αυτοκίνητα Ο όρος κλιματική αλλαγή ή «φαινόμενο του θερμοκηπίου» αναφέρεται στην αύξηση της θερμοκρασίας της Γης, η οποία προκαλείται από την αύξηση στην ατμόσφαιρα των συγκεντρώσεων αερίων, που έχουν την ιδιότητα να παγιδεύουν θερμότητα, όπως ακριβώς το γυαλί παγιδεύει τη θερμότητα σε ένα θερμοκήπιο. Τα αέρια αυτά είναι το διοξείδιο του άνθρακα (CO 2 ), το μεθάνιο (CH 4 ), το υποξείδιο του αζώτου (N2O), οι φθοριωμένοι υδρογονάνθρακες (HFCS), οι υπερφθοράνθρακες (PFCs) και το εξαφθοριούχο θείο (SF 6 ). Τα επιβατικά αυτοκίνητα ευθύνονται για το 12% των συνολικών εκπομπών CO 2 στην Ε.Ε. Κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής ενός αυτοκινήτου, το μεγαλύτερο ποσοστό της ενέργειας που καταναλώνεται και των εκπομπών CO 2 στην ατμόσφαιρα, συνδέεται με τη χρησιμοποίηση του οχήματος από τον καταναλωτή. Το ποσοστό αυτό είναι περίπου στο 80% στην περίπτωση των επιβατικών αυτοκινήτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης, με το υπόλοιπο 20% να καταναλώνεται σχεδόν εξ ολοκλήρου κατά τη διάρκεια της κατασκευής. Άμεση Kατανάλωση Λόγω παραγωγής οχημάτων Λόγω λειτουργίας της Εταιρείας Κατανάλωση Ενέργειας 20% 80% Έμμεση Kατανάλωση Λόγω χαρακτηριστικών οχήματος Λόγω χρήσης απο τον πελάτη Το ποσοστό των εκπομπών CO 2 στην ατμόσφαιρα είναι χαμηλότερο για τα οχήματα που είναι εξοπλισμένα με εναλλακτικά συστήματα κίνησης, ωστόσο, η ενέργεια που καταναλώνεται κατά τη διάρκεια παραγωγής αυτών των οχημάτων είναι γενικά αυξημένη, λόγω της ενέργειας που απαιτείται για την κατασκευή ορισμένων εξαρτημάτων, όπως συσσωρευτές και ηλεκτροκινητήρες. Τα επίπεδα εκπομπής του CO 2 είναι μια ένδειξη για το πόσο φιλικό προς το περιβάλλον είναι ένα συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Οι κυβερνήσεις των κρατών μελών της Ε.Ε. αυξάνουν όλο και περισσότερο τους φόρους για τα αυτοκίνητα που εκπέμπουν υψηλά επίπεδα CO 2, καθιστώντας το στοιχείο αυτό σημαντικό για την αγορά ενός νέου αυτοκινήτου από περιβαλλοντικής και οικονομικής άποψης. Το όριο που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Νομοθεσία είναι 130gr CO 2 /km. Το 2012, το 65% των νέων ταξινομήσεων κάθε κατασκευαστή αυτοκινήτων έπρεπε να συμμορφώνεται κατά μέσο όρο με την οριακή τιμή που ορίζει η νομοθεσία, με το ποσοστό αυτό να γίνεται 75% το 2013, 80% το 2014 και 100% από το 2015 και μετά. Τα μέτρα πρόληψης στο κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας που λαμβάνονται για την πρόληψη της κλιματικής αλλαγής, αφορούν στη βελτίωση των κινητήρων νέοι Euro 5 και Euro 6 - επιβατικών και ελαφρών επαγγελματικών αυτοκινήτων, ώστε να παράγουν καυσαέρια με μικρότερη συγκέντρωση CO 2. Το πρότυπο Euro 6 θέτει χαμηλότερα όρια εκπομπών και θα είναι δεσμευτικό για την έγκριση τύπου των οχημάτων από την 1η Σεπτεμβρίου 2014 και για την ταξινόμηση και την πώληση των νέων τύπων αυτοκινήτων και φορτηγών (κατηγορίας Ν1) από την 1η Σεπτεμβρίου Για να βοηθηθούν οι καταναλωτές στην επιλογή οχημάτων με χαμηλή κατανάλωση καυσίμου έχει θεσπιστεί νομοθεσία για την επισήμανση των εκπομπών CO 2 των αυτοκινήτων σε μορφή ετικετών.

6 Μειώνουμε το Άμεσο κλιματικό μας αποτύπωμα (λόγω λειτουργίας της Εταιρείας) 75 Προκειμένου να αναγνωρίζει τις πηγές από τις οποίες μπορεί να μειωθεί η άμεση περιβαλλοντική της επίδραση, η Εταιρεία ποσοτικοποιεί τις άμεσες και έμμεσες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου από τις δραστηριότητές της. Προς το παρόν η ανάλυση αφορά τις εγκαταστάσεις της στη Ν. Κηφισιά και στον Ασπρόπυργο Αττικής και αφορούν την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος (kwh) (από το άθροισμα των κιλοβατωρών από τους αναλυτικούς λογαριασμούς της ΔΕΗ), την κατανάλωση υγραερίου υπό μορφή προπανίου (lt) για θέρμανση (από τα τιμολόγια αγοράς των ποσοτήτων προπανίου) και την κατανάλωση των καυσίμων κίνησης των εταιρικών οχημάτων, βενζίνης και πετρελαίου κίνησης (lt) (από τα τιμολόγια των καυσίμων κίνησης). Αποτύπωμα Αποτύπωμα Πηγή Κατανάλωση 2012 Άνθρακα 2012 Κατανάλωση 2013 Άνθρακα 2013 (tn eco 2 ) (tn eco 2 ) Scope 1 Βενζίνη Κίνησης lt 280, lt 179,6 Πετρέλαιο Κίνησης lt 103, lt 210,6 LPG lt 169, lt 111,4 Πετρέλαιο Θέρμανσης 0 lt 0,0 0 lt 0,0 Scope 2 Ηλεκτρική Ενέργεια ΚWh 885, ΚWh 792,1 ΣΥΝΟΛΟ 1.438, ,7 Τα στοιχεία αναφέρονται στις εγκαταστάσεις της Εταιρείας στη Ν. Κηφισιά και τον Ασπρόπυργο Αττικής. Δείκτες μετατροπής: Βενζίνη Κίνησης 2,3018 eco 2 /lt (Πηγή: GHG Protocol), Πετρέλαιο Κίνησης 2,6413 eco 2 /lt (Πηγή: GHG Protocol), LPG 1,6117 eco 2 /lt (Πηγή: GHG Protocol Calculation Tool), Ηλεκτρική ενέργεια 0,71826 eco 2 /KWh (Πηγή: IEA - CO 2 Emissions from Fuel Combustion) Κατά το 2013, το μεγαλύτερο ποσοστό των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου προήλθε από την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας με 792,1 tn eco 2 (και συνολικό ποσοστό 61,2%). Ακολουθεί η κατανάλωση πετρελαίου κίνησης με 210,6 tn eco 2 (και ποσοστό 16,3%), η κατανάλωση βενζίνης (με ποσοστό 13,9%) και η κατανάλωση LPG (με ποσοστό 8,6%). -10% μείωση eco2 Το 2013 μειώσαμε το Αποτύπωμα Άνθρακα της Εταιρείας σε ισοδύναμους τόνους CO 2 κατά 10% σε σχέση με το 2012 Η μείωση του συνολικού Αποτυπώματος Άνθρακα της Εταιρείας για το 2013 προήλθε από τη μείωση της κατανάλωσης βενζίνης κίνησης, του υγραερίου θέρμανσης και της ηλεκτρικής ενέργειας. Η μειωμένη κατανάλωση βενζίνης κίνησης και παράλληλα η αύξηση του πετρελαίου κίνησης, εντάσσονται στο πλαίσιο της διαχείρισης εκπομπών από τη Mercedes-Benz Ελλάς. Η μείωση στην κατανάλωση υγραερίου θέρμανσης οφείλεται και στις ευνοϊκές κλιματικές συνθήκες που επικράτησαν φέτος στη πόλη της Αθήνας. Η μειωμένη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας οφείλεται στην ενεργοποίηση των εργαζόμενων για προσεκτικό χειρισμό των ηλεκτρικών συσκευών και την αλλαγή των λαμπτήρων του κτιρίου σε λαμπτήρες τεχνολογίας LED.

7 Καλή Πρακτική Παραγωγή ενέργειας από τον Ήλιο Στόχος της Mercedes-Benz Ελλάς είναι να αποτελεί πρότυπο για άλλες εταιρείες του κλάδου και να επενδύει συνεχώς σε νέες τεχνολογίες. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, έχει δημιουργηθεί από το 2013 ένα φωτοβολταϊκό συγκρότημα ισχύος 300 kw, σε επιφάνεια τμ., συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στη μείωση της χρήσης ηλεκτρικής ενέργειες από το δίκτυο της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ) και κατ επέκταση στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Το σύστημα είναι «διασυνδεδεμένο», δηλ. η παραγόμενη ενέργεια διοχετεύεται στο δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΔΔΗΕ και διαχειρίζεται από αυτήν. Κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας & παραγωγή ενέργειας από φωτοβολταϊκά 1.232, ,8 Κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας από την Εταιρεία (MWh) Παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκό (MWh) Ουσιαστικά, η Mercedes-Benz Ελλάς, παράγει ηλεκτρική ενέργεια από τον ήλιο σε ποσό που το 2013 έφτασε τις 421 MWh, κάτι που αντιστοιχεί στο 38,1% της συνολικής της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και σε αποτροπή εκπομπής στην ατμόσφαιρα 302,4 τόνων διοξειδίου του άνθρακα από τη Δ.Ε.Η. 38,1% πράσινη ενέργεια Το 2013 παράγαμε ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές που αντιστοιχεί στο 38,1% της συνολικής μας ανάγκης σε ηλεκτρική ενέργεια

8 Ιδιόκτητος στόλος αυτοκινήτων: Κατά το 2013, το ποσοστό αυτοκινήτων του ιδιόκτητου στόλου που είναι εξοπλισμένα με πετρελαιοκινητήρα έφτασε το 78%, επιτυγχάνοντας μείωση της κατανάλωσης καυσίμου κατά 31%. Λαμπτήρες & Aισθητήρες: Το 60% των λαμπτήρων που χρησιμοποιούνται είναι χαμηλής κατανάλωσης, γίνεται χρήση αισθητήρων σε κοινόχρηστους χώρους, ενώ χρησιμοποιούμε ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές με ενεργειακή σήμανση Α και Α+, οι οποίες επιφέρουν σημαντικά βελτιωμένη ενεργειακή αποδοτικότητα. Ευαισθητοποίηση Εργαζόμενων: H Εταιρεία προσφέρει οδηγίες ασφαλούς και οικονομικής οδήγησης σε όλους τους εργαζόμενους. 77 Καλή Πρακτική Ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές Την άνοιξη του 2012, ο Όμιλος Daimler AG αγόρασε μία μονάδα αιολικής ενέργειας ώστε να συμπέσει με το λανσάρισμα στην αγορά, του νέου smart fortwo electric drive. Η μονάδα παρέχει αρκετή «πράσινη» ηλεκτρική ενέργεια για κάθε νέο ηλεκτροκίνητο smart που ταξινομείται στη Γερμανία. Αυτή η προσέγγιση για το μέλλον της κινητικότητας αποδεικνύει επίσης ότι είναι δυνατόν να επιτευχθούν μηδενικές εκπομπές CO 2 ανά χιλιόμετρο. Μειώνουμε το Έμμεσο κλιματικό μας αποτύπωμα (λόγω χαρακτηριστικών των οχημάτων) Θέμα προβληματισμού Υπηρεσίες Μεταφοράς Η ζήτηση για υπηρεσίες μεταφορών θα συνεχίσει να αυξάνεται τα επόμενα χρόνια, με την κυκλοφορία εμπορευμάτων να αποτελεί την ισχυρή ραχοκοκαλιά της αλυσίδας μεταφορών. Ο Όμιλος Daimler AG εκτιμά ότι η παγκόσμια μεταφορική ικανότητα των επαγγελματικών οχημάτων θα τριπλασιαστεί μέχρι το Από καθαρά οικονομικής απόψεως και μόνο, δεν θα υπάρχει εναλλακτική λύση πέραν των τεχνολογιών εξοικονόμησης καυσίμων και των βιώσιμων κινητήρων. Στόχος Όραμα Αυτοκίνησης με Μηδενικούς Ρύπους Με στόχο την αειφόρο κινητικότητα, πολλές νέες τεχνολογίες και καινοτομικά συστήματα τοποθετούνται σε ολοένα και περισσότερα οχήματα της Mercedes-Benz, συμβάλλοντας αποφασιστικά στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών ρύπων. Οι τεχνολογίες αυτές περιλαμβάνουν το πακέτο αποδοτικότητας BlueEFFICIENCY, το σύστημα κίνησης φυσικού αερίου, το σύστημα κίνησης διπλού καυσίμου υγραερίου/ βενζίνης, την τεχνολογία πετρελαιοκινητήρων SCR, το E-CELL (ηλεκτρικό σύστημα κίνησης) και το υβριδικό σύστημα κίνησης ηλεκτροκινητήρα/κινητήρα εσωτερικής καύσης. H Mercedes-Benz Ελλάς αξιοποιεί τις πρακτικές του Ομίλου, που εργάζεται εντατικά προς την κατασκευή οχημάτων με χαρακτηριστικά φιλικότερα προς το περιβάλλον, διαθέτοντας έτσι οχήματα στην ελληνική αγορά των οποίων η χρήση έχει δυνητικά χαμηλότερο έμμεσο κλιματικό αποτύπωμα. Ενδεικτικές τεχνολογίες και πρακτικές είναι οι ακόλουθες:

9 Euro 6: Οι κινητήρες βενζίνης στα νέα μοντέλα της Mercedes-Benz A-Class και B-Class, που διατέθηκαν στην ελληνική αγορά εντός του 2013, πληρούν ήδη τις απαιτήσεις του προτύπου εκπομπών Euro 6 για τις ταξινομήσεις και πωλήσεις νέων τύπων οχημάτων που θα τεθεί σε ισχύ το Σεπτέμβριο του 2015, συμβάλλοντας σε ακόμα μεγαλύτερη μείωση των εκπομπών CO 2 στην ατμόσφαιρα. Υπολογίζεται ότι στο 42% των επιβατικών αυτοκινήτων της Mercedes-Benz Ελλάς που πουλήθηκαν μέσα στο 2013, η ανώτερη επίσημη τιμή εκπομπής ρύπων ήταν χαμηλότερη του ορίου των 130gr/km που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Νομοθεσία. Επιπλέον, το νέο Mercedes-Benz Actros, το οποίο είναι πλήρως συμμορφωμένο με τα πρότυπα εκπομπών ρύπων του Euro 6, παρουσιάστηκε το 2011, πολύ νωρίτερα από την ημερομηνία επιβολής του προτύπου. Τεχνολογία BlueEFFICIENCY: Τα συστήματα αποδοτικότητας που προσφέρονταν αρχικά ως προαιρετικός εξοπλισμός στα οχήματα Mercedes-Benz, ενσωματώθηκαν σταδιακά στην πλειοψηφία των εκδόσεων της μάρκας, ενώ πλέον διατίθενται μοντέλα υψηλής αποδοτικότητας, με τη διακριτική ονομασία BlueEFFICIENCY Edition. Ανάλογα με το μοντέλο, επιτυγχάνεται εξοικονόμηση καυσίμου και βελτίωση της απόδοσης με τη χρήση του συστήματος ΕCO start-stop, με ελαστικά χαμηλής αντίστασης κύλισης, με ζάντες σε συγκεκριμένη διάσταση και υψηλότερη πίεση αέρα στο εσωτερικό τους, με διάφορα χαρακτηριστικά που επηρεάζουν την αεροδυναμική καθώς και με στοιχεία που επηρεάζουν τη λειτουργία του συστήματος κλιματισμού του αυτοκινήτου. Ειδικότερα, το ECO start-stop έχει τη δυνατότητα να απενεργοποιεί τον κινητήρα όταν το όχημα είναι ακινητοποιημένο, όπως για παράδειγμα στην αναμονή σε φανάρι κυκλοφορίας και να τον επαναθέτει σε λειτουργία με την εκκίνηση, μειώνοντας κατανάλωση, ρύπους και θόρυβο. Υπολογίζεται ότι το 98,6% των επιβατικών οχημάτων που διατέθηκαν στην ελληνική αγορά το 2013, διέθεταν τεχνολογία BlueEFFICIENCY, εξοπλίζοντας αυτοκίνητα, σε σχέση με τα 799 που διατέθηκαν το Επίσης, πουλήθηκαν και 155 ελαφρά επαγγελματικά οχήματα τεχνολογίας BlueEFFICIENCY, σε σχέση με τα 73 της προηγούμενης χρονιάς. Τεχνολογία Φυσικού Αερίου: Η Mercedes-Benz B 200 Natural Gas Drive, που παρουσιάσθηκε το φθινόπωρο του 2012, εκπέμπει μόνο 115 γραμμάρια CO 2 ανά χιλιόμετρο με τη χρήση φυσικού αερίου. Ως αποτέλεσμα, οι εκπομπές CO 2 είναι έως και 16% χαμηλότερες από τις αντίστοιχες του συγκρίσιμου μοντέλου B 200 BlueEFFICIENCY με βενζινοκινητήρα, ενώ οι εκπομπές καυσαερίων είναι σημαντικά χαμηλότερες από αυτές του μοντέλου με πετρελαιοκινητήρα. Το μοντέλο είναι πλήρως συμμορφωμένο με τις προδιαγραφές εκπομπών ρύπων Euro 6. Μπορεί να διανύσει περίπου 500 χιλιόμετρα με ένα μόνο ρεζερβουάρ φυσικού αερίου, ενώ ο κινητήρας μπορεί να λειτουργεί είτε με συμβατικό φυσικό αέριο, βιοαέριο ή συνθετικό αέριο (μίγμα υδρογόνου, μονοξειδίου του άνθρακα και διοξειδίου του άνθρακα). Ιδιαίτερα δημοφιλής αποδεικνύεται και η E200 NGT, εξοπλισμένη με 2 δεξαμενές καυσίμου, μία για βενζίνη και μία για φυσικό αέριο. Η Mercedes-Benz Ελλάς εισάγει επίσης και το Sprinter NGT (εξοπλισμένο με βενζινοκινητήρα σε συνδυασμό με κινητήρα συμπιεσμένου φυσικού αερίου) στην κατηγορία των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων, ενώ στην κατηγορία των βαρέων φορτηγών, η τεχνολογία Φυσικού Αερίου αντιπροσωπεύεται από το Econic NGT (με κινητήρα φυσικού αερίου). Υβριδική Τεχνολογία: Η δημιουργία υβριδικών συστημάτων κίνησης είναι εφικτή με τη χρήση αρθρωτών υβριδικών συστημάτων, στα οποία περιλαμβάνονται από συστήματα εκκίνησης-παύσης (start-stop) μέχρι υβριδικά οχήματα για πλήρως ηλεκτρική οδήγηση. Στην κατηγορία των υβριδικών συστημάτων και οχημάτων, η Mercedes-Benz Ελλάς εισάγει τα ακόλουθα μοντέλα στην κατηγορία των επιβατικών αυτοκινήτων: α) E300 BlueTEC Hybrid (με συνδυασμό πετρελαιοκινητήρα/ ηλεκτροκινητήρα) και β) S300 BlueTEC Hybrid και S400 Hybrid (με συνδυασμό πετρελαιοκινητήρα/ηλεκτροκινητήρα και βενζινοκινητήρα/ ηλεκτροκινητήρα αντίστοιχα). Το 2013, διατέθηκαν στην ελληνική αγορά 18 υβριδικά αυτοκίνητα των παραπάνω τύπων, σε σχέση με τις μηδενικές πωλήσεις που είχαν σημειωθεί το 2012.

10 Πωλήσεις οχημάτων με χαρακτηριστικά φιλικότερα προς το περιβάλλον Επιβατικά αυτοκίνητα τεχνολογίας BlueEFFICIENCY (αριθμός) Ελαφρά επαγγελματικά οχήματα τεχνολογίας BlueEFFICIENCY (αριθμός) Yβριδικά οχήματα (αριθμός) Γνωρίζετε ότι Υβριδικά οχήματα Τα πλεονεκτήματα των υβριδικών επαγγελματικών οχημάτων αναδεικνύονται πραγματικά στα κέντρα των πόλεων. Δεδομένου ότι τα οχήματα αυτά πρέπει γενικά να κάνουν συχνές στάσεις, η ενέργεια πέδησης ανακτάται για την επαναχρησιμοποίησή της κατά την επιτάχυνση. Ανάλογα με τον τύπο του οχήματος και την περιοχή χρήσης, το σύστημα μπορεί να μειώσει την κατανάλωση καυσίμου κατά 10% έως 20%. Το αντίστοιχο ποσοστό μπορεί να αυξηθεί ακόμη και στο 30% στην περίπτωση των αστικών λεωφορείων.

11 Καλή Πρακτική... Μείωση εκπομπών CO 2 οχημάτων Κάθε χρόνο, ο Όμιλος Daimler επενδύει περί τα 6 δις στον τομέα έρευνας και ανάπτυξης για τα επιβατικά αυτοκίνητα, με περίπου 3 δις να επενδύονται στις πράσινες τεχνολογίες. Μέσα σε μια περίοδο έξι ετών, ο Όμιλος με βασικό οδηγό την παροχή πρωτοποριακών τεχνολογιών στους πελάτες του, έχει μειώσει τις εκπομπές CO 2 του στόλου νέων επιβατικών οχημάτων Mercedes-Benz στην Ευρώπη κατά 24,7% σε 134 γραμμάρια CO 2 /km, συμβάλλοντας στη μείωση της επιβάρυνσης του φαινομένου του θερμοκηπίου. Εξέλιξη εκπομπών CO 2 ανά χιλιόμετρο του στόλου νέων οχημάτων Mercedes-Benz στην Ευρώπη Εκπομπές CO 2 βάσει νέου Ευρωπαϊκού Κύκλου Οδήγηση - NEDC (gr/km) gr CO 2 /km Μέσα σε μια περίοδο έξι ετών, η Daimler AG έχει μειώσει τις εκπομπές CO 2 του στόλου νέων οχημάτων στην Ευρώπη κατά 24,7% σε 134 γραμμάρια CO 2 /km Συμβάλλουμε στη μείωση του Έμμεσου κλιματικού αποτυπώματος πελατών (λόγω χρήσης οχημάτων) Εξαιτίας του γεγονότος ότι η έμμεση κατανάλωση ενέργειας που προκύπτει από τη χρήση των οχημάτων είναι κατά πολύ μεγαλύτερη από την άμεση κατανάλωση ενέργειας κατά την παραγωγή τους, είναι επιτακτική ανάγκη να βοηθάμε τους πελάτες μας να μειώνουν τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο των οχημάτων. Οθόνη ECO display: Με τη νέα οθόνη ECO display, η οποία ανήκει στο βασικό εξοπλισμό των οχημάτων Mercedes-Benz, μπορεί να επιτευχθεί σημαντική εξοικονόμηση καυσίμου μέσω της ανάλυσης των συμπεριφορών οδήγησης. Για παράδειγμα, η νέα A-Class αποτυπώνει και παρουσιάζει στους οδηγούς της, πληροφορίες για την κατανάλωση καυσίμου του αυτοκινήτου και τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να ταξιδεύουν αποδοτικότερα μέσω της αποτελεσματικότερης επιτάχυνσης και της ομοιόμορφης οδηγικής συμπεριφοράς. Η επίδοση των οδηγών εμφανίζεται με τη μορφή διαγραμμάτων και ένα μέσο ποσοστό. Όσο υψηλότερες είναι οι τιμές στα διαγράμματα ή το ποσοστό, τόσο αποδοτικότερη είναι η τρέχουσα οδηγική συμπεριφορά του οδηγού. Η ECO display έχει βοηθήσει τους οδηγούς να επιτύχουν έως και 17% εξοικονόμηση καυσίμου.

12 Predictive Powertrain Control: Με τo σύστημα Predictive Powertrain Control (PPC), το οποίο ανήκει στον προαιρετικό εξοπλισμό των φορτηγών Actros, μπορεί να επιτευχθεί σημαντικά χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου μέσω της αναγνώρισης εκ των προτέρων της πορείας του δρόμου, όπως τις κατηφόρες και τις ανηφόρες. Το καινοτόμο αυτό σύστημα, σε συνδυασμό με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, επιτρέπει την προσαρμογή του τρόπου οδήγησης του οχήματος ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του εδάφους. Με τη χρήση συστήματος εντοπισμού της θέσης του οχήματος μέσω δορυφόρων (GPS), το σύστημα αναγνωρίζει τη μορφολογία του εδάφους και αντιδρά ανάλογα, βελτιστοποιώντας την επιλογή ταχυτήτων και την ταχύτητα κίνησης του οχήματος. Με τη χρήση του συστήματος PPC, η κατανάλωση καυσίμου μπορεί να μειωθεί έως και 5%. 81 Γνωρίζει κάθε λεπτομέρεια της διαδρομής σας και εξοικονομεί καύσιμο έως 5 %. Το νέο Actros με Predictive Powertrain Control. 3. Πρώτες Ύλες και Διαχείριση Αποβλήτων Γνωρίζετε ότι Ελαστικά Αυτοκινήτων Στην Ελλάδα ετησίως εισάγονται τόνοι ελαστικά, το 57% εξ αυτών είναι επιβατικά ελαστικά. Τα λάστιχα δεν αποσυντίθεται εύκολα και για αυτό δημιουργούν εστίες μόλυνσης εάν δεν διαχειρίζονται σωστά. Η Mercedes-Benz Ελλάς αναγνωρίζει ότι οι πρώτες ύλες δεν είναι ανεξάντλητες και είναι συνεπώς πεπερασμένες. Στο πλαίσιο αυτό, αποτελεί προτεραιότητα η αποδοτικότερη χρήση φυσικών πόρων. Για την αποτελεσματική χρήση των δεδομένων πόρων και τη μείωση των στερεών αποβλήτων που προκύπτουν από κάθε εταιρική δραστηριότητα, η Εταιρεία εφαρμόζει προγράμματα: Παρακολούθησης χρήσης υλικών Μείωσης χρήσης υλικών Επαναχρησιμοποίησης υλικών Ανακύκλωσης υλικών Ορθολογικής Απόρριψης υλικών

13 Μείωση επιπτώσεων χρήσης υλικών: Μείωση Χρήσης Υλικών Ανακύκλωση Υλικών + Eπαναχρησιμοποίηση Υλικών Ορθολογική Απόρριψη Υλικών Μείωση Περιβαλλοντικού Aποτυπώματος ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΧΡΗΣΗΣ ΥΛΙΚΩΝ Μειώνουμε τη χρήση υλικών Γνωρίζετε ότι Σχεδιασμός Αυτοκινήτων Ο σωστός σχεδιασμός ενός οχήματος μπορεί να μειώσει σημαντικά το βάρος του και παράλληλα να συνεχίσει να διακρίνεται από υψηλά επίπεδα ασφάλειας και άνεσης. Η επιλογή υλικών και εξαρτημάτων αλλά και η τεχνολογία κατασκευής, παίζουν βασικό ρόλο στην επίτευξη χαμηλού βάρους. Το αμάξωμα του οχήματος αντιπροσωπεύει το μεγαλύτερο μέρος του συνολικού βάρους ενός αυτοκινήτου με ποσοστό 35%, και ακολουθείται από το σασί (25%), τα εξαρτήματα άνεσης και ασφάλειας (20%) και το σύστημα μετάδοσης της κίνησης (20%). Ως εκ τούτου, το πιο αποτελεσματικό μέσο για τη μείωση του βάρους του οχήματος είναι η εστίαση στο αμάξωμα, με τη χρήση κραμάτων υψηλής αντοχής και υπερ-υψηλής αντοχής, αντί συμβατικών τύπων χάλυβα. Επαναχρησιμοποιούμε υλικά Ως εφευρέτης του αυτοκινήτου, η Mercedes-Benz έχει πλήρη επίγνωση της μεγάλης ευθύνης που έχει να καταστήσει την κινητικότητα περισσότερο βιώσιμη και φιλική προς το περιβάλλον. Για παράδειγμα: Έχει φροντίσει ώστε το μοντέλο S 400 HYBRID να περιλαμβάνει ένα σύνολο 45 διαφορετικών εξαρτημάτων, κατασκευασμένων από ανακυκλωμένο, υψηλής ποιότητας πλαστικό, που ζυγίζουν συνολικά 21,2 κιλά. Παράλληλα, έχει υπάρξει ειδική πρόβλεψη ώστε όταν το αυτοκίνητο φτάσει στο τέλος του κύκλου ζωής του, τα εξαρτήματα της μπαταρίας ιόντων λιθίου που χρησιμοποιεί το μοντέλο να μπορούν να ανακυκλωθούν. Χρησιμοποιεί σε μεγάλο βαθμό φυσικές πρώτες ύλες, όπως ξύλο, μαλλί, ίνες καρύδας και φυσικό latex. Για παράδειγμα, στο κάλυμμα του κινητήρα της νέας A-Class, χρησιμοποιείται ένα οργανικό πολυμερές για πρώτη φορά σε παραγωγή μεγάλης κλίμακας. Με τη χρήση φυσικών πρώτων υλών, παράγονται 20 διαφορετικά εξαρτήματα με συνδυασμένο βάρος 20,8 κιλών, αυξάνοντας το συνολικό βάρος των εξαρτημάτων που είναι κατασκευασμένα από φυσικές πρώτες ύλες κατά 36% σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο. Αντίστοιχες πρακτικές χρησιμοποιούνται και στην κατασκευή της S-Class, με 87 διαφορετικά εξαρτήματα συνολικού βάρους 46,1 κιλών, να αποτελούνται από φυσικές πρώτες ύλες.

14 Ανακυκλώνουμε υλικά ή τα απορρίπτουμε ορθολογικά Τα απόβλητα και τα απορρίμματα που σχετίζονται με τις δραστηριότητες της Mercedes-Benz Ελλάς, προέρχονται από τη λειτουργία των γραφείων (π.χ. χαρτί, toner), το κέντρο διανομής (π.χ. υλικά συσκευασίας) και τη λειτουργία του συνεργείου (π.χ. ελαστικά, λάδια) και ακολουθούν την παρακάτω κατηγοριοποίηση: 83 Υλικό Ανακύκλωση από Ανακύκλωση 2013 Γραφείου Χαρτί Ευρωπαϊκό Κέντρο Ανακύκλωσης kg Toner ΠΛΑΙΣΙΟ Computers A.E. 57 τεμάχια Μπαταρίες οικιακές ΑΦΗΣ 38 kg Συνεργείου Απόβλητα λιπαντικά έλαια ΕΛΤΕΠΕ lt Ελαστικά ECOelastika 349 τεμάχια Μπαταρίες οχημάτων ΣΥΔΕΣΥΣ 690 kg Υγρά φρένων και παραφλού ECO-MOTO-SCRAP Recycling Εναλλακτική Διαχείριση 170 kg Κέντρου Διανομής Μεταλλικά υλικά συσκευασίας Αφοί Αθανασόπουλοι ΟΕ kg Λοιπά υλικά συσκευασίας Αφοί Αθανασόπουλοι ΟΕ kg Παλέτες Αφοί Αθανασόπουλοι ΟΕ kg Καλή Πρακτική... Ανακύκλωση οχημάτων Η έννοια της ανακύκλωσης δημιουργείται παράλληλα με τη διαδικασία σχεδιασμού και ανάπτυξης του οχήματος. Για το σκοπό αυτό, αναλύουμε τα διαφορετικά εξαρτήματα και υλικά για κάθε στάδιο της ανακύκλωσης: Προεργασία (αφαίρεση όλων των υγρών μπαταρίας, φρένων και ψυγείων, ελαστικών, μπαταριών, καταλυτικών μετατροπέων συστημάτων αερόσακων) Αποσυναρμολόγηση (αφαίρεση των ανταλλακτικών και των εξαρτημάτων για ανακύκλωση των υλικών) Διαχωρισμός μετάλλων (με διαδικασία τεμαχισμού) Επεξεργασία μη-μεταλλικών μερών (με ηπιότερη διαδικασία τεμαχισμού) Οι επιμέρους ποσοτικές ροές κάθε βήματος καθορίζουν το ποσοστό της ανακύκλωσης ή ανάκτησης του οχήματος. Με την παραπάνω διαδικασία, εξασφαλίζεται ότι όλα τα μοντέλα της Mercedes-Benz μπορούν να επιδείξουν ποσοστό ανακύκλωσης ίσο με 85% και ποσοστό ανάκτησης της τάξης του 95%. Ως αποτέλεσμα, έχει ήδη εκπληρωθεί ο στόχος της ανακύκλωσης του 95% του βάρους του οχήματος, ο οποίος θα καταστεί υποχρεωτικός από την 1η Ιανουαρίου Προς το παρόν, η Εταιρεία δεν χρησιμοποιεί ανακυκλωμένα υλικά, με εξαίρεση όσα εγκαθίστανται στα οχήματα που διαθέτει στην ελληνική αγορά κατά τη διαδικασία παραγωγής τους στο εξωτερικό.

15 4. Θόρυβος και Ποιότητα Αέρα Ελέγχουμε τα επίπεδα θορύβου Η ηχορρύπανση από τα μέσα μεταφοράς, δηλαδή τα επιβατικά αυτοκίνητα και τα δίκυκλα που πολλά από αυτά εκπέμπουν υψηλότερες τιμές θορύβου από τις επιτρεπόμενες, αποτελεί ένα από τα δεινά της σύγχρονης εποχής, καθώς μπορεί να βλάψει σοβαρά την υγεία. Για το λόγο αυτό, τα οχήματα Mercedes-Benz και smart που εισάγονται στην Ελλάδα είναι κάτω από το θεσμικό όριο διέλευσης των 74 db, το οποίο είναι δεσμευτικό για τα νέα μοντέλα επιβατικών αυτοκινήτων. Αξίζει να σημειωθεί ότι στους χώρους της Εταιρείας, όπως τα γραφεία στην Κηφισιά, οι αποθήκες στον Ασπρόπυργο έχει διενεργηθεί μέτρηση θορύβου και είναι εντός νομοθετημένων ορίων. Μειώνουμε την επίδραση στην ατμόσφαιρα Ψυκτικά: Κατά τις εργασίες συντήρησης των κτιρίων μας απαιτούμε από τον προμηθευτή να χρησιμοποιεί αποκλειστικά φρέον που έχει μηδενική επίδραση στη στοιβάδα του όζοντος (R 407, R 407C, R 410, R 410A, R 404, R 134a). Οχήματα: Οι βενζινοκινητήρες που είναι τοποθετημένοι στα νέα μοντέλα της A-Class και B-Class, εξαιτίας της προηγμένης τεχνολογίας άμεσου ψεκασμού, όχι μόνο πληρούν το πρότυπο Euro 6, αλλά συμμορφώνονται και με τα πολύ αυστηρότερα όρια εκπομπών σωματιδίων (6 x 1011 σωματίδια ανά χιλιόμετρο) το οποίο δεν θα γίνει υποχρεωτικό μέχρι το 2017 που θα τεθεί σε ισχύ το δεύτερο στάδιο του Euro Νερό Γνωρίζετε ότι Κατανάλωση νερού Σύμφωνα με στοιχεία της διεθνούς περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF, η Ελλάδα καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση παγκοσμίως στην κατά κεφαλή κατανάλωση νερού, με την μέση ετήσια κατανάλωση να είναι κυβικά μέτρα. Η κατανάλωση αυτή είναι σχεδόν διπλάσια σε σχέση με τον παγκόσμιο μέσο όρο των κυβικών μέτρων, φανερώνοντας τη συνολική κακοδιαχείριση των υδάτινων πόρων στη χώρα μας. Ελέγχουμε την κατανάλωση νερού Με επίγνωση της υπεύθυνης στάσης που απαιτείται, η Mercedes-Benz επιδιώκει να συμβάλλει μακροπρόθεσμα στην άμβλυνση του προβλήματος έλλειψης νερού. Για το λόγο αυτό: H προμήθεια νερού γίνεται αποκλειστικά μέσω των δημόσιων δικτύων ύδρευσης, με αποτέλεσμα να μην επηρεάζουμε άλλες πηγές νερού. Εφαρμόζουμε πρόγραμμα παρακολούθησης και μείωσης της κατανάλωσης νερού, που στηρίζεται σε μετρητές νερού που έχουν εγκατασταθεί σε κύριους χώρους των εγκαταστάσεων (κτίρια, πλυντήρια οχημάτων, κήπους). Μεριμνούμε ώστε να μην υπάρχουν σημαντικές διαρροές. Μέσα στο 2013, δεν παρουσιάστηκε κάποια σημαντική διαρροή για οποιοδήποτε υλικό, σε αντίθεση με το 2012 όπου υπήρξε ένα περιστατικό σημαντικής διαρροής νερού στον κεντρικό αγωγό παροχής νερού στα γραφεία της Εταιρείας στη Ν. Κηφισιά, με την εκτιμώμενη ποσότητα να ανέρχεται σε m3. Η συνολική κατανάλωση νερού της Mercedes-Benz Ελλάς στις κεντρικές της εγκαταστάσεις και στο Κέντρο Διανομής και Διαχείρισης Ανταλλακτικών στον Ασπρόπυργο το 2013 ήταν m3, σε σχέση με τα m 3 το 2012.

16 6. Βιοποικιλότητα και Χρήση Γης 85 Γνωρίζετε ότι Βιοποικιλότητα Η απώλεια βιοποικιλότητας σε ένα οικοσύστημα μπορεί να επιφέρει πολλαπλές καταστροφικές συνέπειες εξαιτίας των πολύπλοκων σχέσεων μεταξύ των οργανισμών και της αλληλεπίδρασής τους με το περιβάλλον. Οι ρυθμοί εξαφάνισης των ειδών και ο ρυθμός μείωσης της βιοποικιλότητας αυξάνονται συνεχώς και προβλέπεται ότι θα επιταχυνθούν περαιτέρω, σε σημείο που το 1/3 όλων των ειδών χλωρίδας και πανίδας να απειλείται με εξαφάνιση έως το Περίπου το 60% των οικοσυστημάτων της Γης έχει υποβαθμιστεί τα τελευταία 50 χρόνια, με δραματικές επιπτώσεις στις παροχές των οικοσυστημάτων (παροχή νερού, εδάφους, ξυλείας, τροφής κ.λπ.). Αξιολογούμε τις επιπτώσεις στη βιοποικιλότητα Στη Mercedes-Benz Ελλάς αναγνωρίζουμε ότι η βιοποικιλότητα αποτελεί απαραίτητο συστατικό για την ισορροπία των οικολογικών συστημάτων. Καθώς όμως η επίδραση που έχουμε είναι ασήμαντη και θα μπορούσε να αφορά αποκλειστικά στην ιδιόκτητη έκταση γης στην Ν. Κηφισιά εμβαδού 40 στρεμμάτων, η Εταιρεία δεν προβαίνει σε σχετικές ενέργειες. 7. Στόχοι 2014 Στόχοι 2014 Στοχεύουμε να μειώσουμε το μέσο όρο εκπομπών επιβατικών οχημάτων σε 125 gr CO 2 /km. μέχρι το Στοχεύουμε να συμμορφώνεται τουλάχιστον το 50% των νέων μοντέλων Mercedes-Benz και smart με το πρότυπο Euro 6 για τα επιβατικά αυτοκίνητα μέχρι το Στοχεύουμε να μειώσουμε περαιτέρω το συνολικό μας Αποτύπωμα Άνθρακα μέχρι το Στοχεύουμε να ενθαρρύνουμε το car pooling με ενημέρωση όλων των εργαζόμενων μέχρι το 2015.

Πρoηγμένες Λύσεις Φυσικού Αερίου από τη Mercedes-Benz. Αντώνης Ευαγγελούλης, Γενικός Διευθυντής Επαγγελματικών Οχημάτων Mercedes Benz Ελλάς Α.Ε.Ε.

Πρoηγμένες Λύσεις Φυσικού Αερίου από τη Mercedes-Benz. Αντώνης Ευαγγελούλης, Γενικός Διευθυντής Επαγγελματικών Οχημάτων Mercedes Benz Ελλάς Α.Ε.Ε. Πρoηγμένες Λύσεις Φυσικού Αερίου από τη Mercedes-Benz Αντώνης Ευαγγελούλης, Γενικός Διευθυντής Επαγγελματικών Οχημάτων Mercedes Benz Ελλάς Α.Ε.Ε. Transport Show, 1 η Ιουνίου 2014 Η τεχνολογία BlueEFFICIENCY

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΙ... ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ & ΝΕΡΟ ΜΗ ΧΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟ ΧΡΟΝΟ!

ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΙ... ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ & ΝΕΡΟ ΜΗ ΧΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟ ΧΡΟΝΟ! ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΙ... ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ & ΝΕΡΟ ΜΗ ΧΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟ ΧΡΟΝΟ! ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ: Η ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΑΞΙΑ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ - Μια εταιρία δεν μπορεί να θεωρείται «πράσινη» αν δεν

Διαβάστε περισσότερα

Σύντομο Ενημερωτικό Υλικό Μικρών Εμπορικών Επιχειρήσεων για το Ανθρακικό Αποτύπωμα ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2012 -1-

Σύντομο Ενημερωτικό Υλικό Μικρών Εμπορικών Επιχειρήσεων για το Ανθρακικό Αποτύπωμα ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2012 -1- ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ Σύντομο Ενημερωτικό Υλικό Μικρών Εμπορικών Επιχειρήσεων για το Ανθρακικό Αποτύπωμα Πως οι μικρές εμπορικές επιχειρήσεις επηρεάζουν το περιβάλλον και πως μπορούν

Διαβάστε περισσότερα

3. Πρώτες Ύλες και Απόβλητα

3. Πρώτες Ύλες και Απόβλητα Ε. Ελέγχουμε την κατανάλωση ρεύματος στα Καταστήματα Το πρόγραμμα ανακατασκευής των καταστημάτων μας το 1, είχε ως αποτέλεσμα, τη μείωση της κατανάλωσης ρεύματος στα καταστήματά μας, η οποία μειώθηκε το

Διαβάστε περισσότερα

Τι είναι η κλιματική αλλαγή? Ποιά είναι τα αέρια του θερμοκηπίου?

Τι είναι η κλιματική αλλαγή? Ποιά είναι τα αέρια του θερμοκηπίου? Ενημερωτικό Υλικό Μικρομεσαίων Εμπορικών Επιχειρήσεων για το Ανθρακικό Αποτύπωμα Πως επηρεάζουν το Περιβάλλον και πως μπορούν να μετρούν το Ανθρακικό τους Αποτύπωμα? Τ ι είναι? Τι είναι η κλιματική αλλαγή?

Διαβάστε περισσότερα

Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» και η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε., Μέλος της Συμμαχίας «Δρόμοι στο Μέλλον» ενημερώνουν για τα οφέλη της Οικολογικής Οδήγησης

Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» και η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε., Μέλος της Συμμαχίας «Δρόμοι στο Μέλλον» ενημερώνουν για τα οφέλη της Οικολογικής Οδήγησης Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» και η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε., Μέλος της Συμμαχίας «Δρόμοι στο Μέλλον» ενημερώνουν για τα οφέλη της Οικολογικής Οδήγησης Γιατί Οικολογική Οδήγηση; Η έννοια της αυτοκίνησης είναι συνδεδεμένη

Διαβάστε περισσότερα

ΑΕΡΙΟΚΙΝΗΣΗ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΑΥΣΙΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Στέφανος Οικονομίδης Απρίλιος Το καύσιμο της νέας εποχής

ΑΕΡΙΟΚΙΝΗΣΗ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΑΥΣΙΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Στέφανος Οικονομίδης Απρίλιος Το καύσιμο της νέας εποχής ΑΕΡΙΟΚΙΝΗΣΗ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΑΥΣΙΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Στέφανος Οικονομίδης Απρίλιος 2019 Το καύσιμο της νέας εποχής Το καύσιμο ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ Πολλά πλεονεκτήματα! Οικονομικό -65% βενζίνη, -35% -40% Diesel,

Διαβάστε περισσότερα

Toyota Hybrid. Ηλίας Καραϊσκός Αγγελική Τσενέ

Toyota Hybrid. Ηλίας Καραϊσκός Αγγελική Τσενέ Toyota Hybrid Ηλίας Καραϊσκός Αγγελική Τσενέ Η σημερινή μας agenda Toyota & Hybrid Η τεχνολογία Toyota Hybrid Μοναδικά οφέλη Toyota Hybrid Γκάμα Test Drive Η Toyota στον κόσμο Δηλαδή Kaizen προκαλώντας

Διαβάστε περισσότερα

ΑΕΡΙΟΚΙΝΗΣΗ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΑΥΣΙΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΑΕΡΙΟΚΙΝΗΣΗ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΑΥΣΙΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΕΡΙΟΚΙΝΗΣΗ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΑΥΣΙΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ECOMOBILITY Στέφανος Οικονομίδης Ιανουάριος 2019 Το καύσιμο της νέας εποχής Το καύσιμο ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ Πολλά πλεονεκτήματα! Οικονομικό -65% βενζίνη, -35%

Διαβάστε περισσότερα

1 ο Λύκειο Ναυπάκτου Έτος: Τμήμα: Α 5 Ομάδα 3 : Σίνης Γιάννης, Τσιλιγιάννη Δήμητρα, Τύπα Ιωάννα, Χριστοφορίδη Αλεξάνδρα, Φράγκος Γιώργος

1 ο Λύκειο Ναυπάκτου Έτος: Τμήμα: Α 5 Ομάδα 3 : Σίνης Γιάννης, Τσιλιγιάννη Δήμητρα, Τύπα Ιωάννα, Χριστοφορίδη Αλεξάνδρα, Φράγκος Γιώργος 1 ο Λύκειο Ναυπάκτου Έτος: 2017-2018 Τμήμα: Α 5 Ομάδα 3 : Σίνης Γιάννης, Τσιλιγιάννη Δήμητρα, Τύπα Ιωάννα, Χριστοφορίδη Αλεξάνδρα, Φράγκος Γιώργος Θέμα : Εξοικονόμηση ενέργειας σε διάφορους τομείς της

Διαβάστε περισσότερα

Είναι μια καταγραφή/υπολογισμός των ποσοτήτων

Είναι μια καταγραφή/υπολογισμός των ποσοτήτων Απογραφές Εκπομπών: α) Γενικά, β) Ειδικά για τις ανάγκες απογραφής CO 2 σε αστική περιοχή Θεόδωρος Ζαχαριάδης Τμήμα Επιστήμης & Τεχνολογίας Περιβάλλοντος Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου τηλ. 25 002304,

Διαβάστε περισσότερα

[ 1 ] την εφαρμογή συγκεκριμένων περιβαλλοντικών

[ 1 ] την εφαρμογή συγκεκριμένων περιβαλλοντικών [ 1 ] [ 1 ] Υδροηλεκτρικός Σταθμός Κρεμαστών - Ποταμός Αχελώος - Ταμιευτήρας >> H Περιβαλλοντική Στρατηγική της ΔΕΗ είναι ευθυγραμμισμένη με τους στόχους της ενεργειακής πολιτικής της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ. Εργασία των μαθητριών: Μπουδαλάκη Κλεοπάτρα, Λιολιοσίδου Χριστίνα, Υψηλοπούλου Δέσποινα.

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ. Εργασία των μαθητριών: Μπουδαλάκη Κλεοπάτρα, Λιολιοσίδου Χριστίνα, Υψηλοπούλου Δέσποινα. ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ Εργασία των μαθητριών: Μπουδαλάκη Κλεοπάτρα, Λιολιοσίδου Χριστίνα, Υψηλοπούλου Δέσποινα. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ Το φυσικό αέριο είναι: Το φυσικό αέριο είναι ένα φυσικό προϊόν που βρίσκεται

Διαβάστε περισσότερα

ηµόσια διαβούλευση για το Σύµφωνο των ηµάρχων

ηµόσια διαβούλευση για το Σύµφωνο των ηµάρχων ηµόσια διαβούλευση για το Σύµφωνο των ηµάρχων Το «Σύµφωνο των ηµάρχων» αποτελεί µία φιλόδοξη πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δίνοντας το προβάδισµα σε πρωτοπόρους δήµους της Ευρώπης να αµβλύνουν

Διαβάστε περισσότερα

Καθαρές Μεταφορές στις πόλεις - Δυνατότητες και Προοπτικές χρήσης του φυσικού αερίου ως εναλλακτικού καυσίμου στα δημοτικά οχήματα

Καθαρές Μεταφορές στις πόλεις - Δυνατότητες και Προοπτικές χρήσης του φυσικού αερίου ως εναλλακτικού καυσίμου στα δημοτικά οχήματα Καθαρές Μεταφορές στις πόλεις - Δυνατότητες και Προοπτικές χρήσης του φυσικού αερίου ως εναλλακτικού καυσίμου στα δημοτικά οχήματα Αναμφισβήτητα οι μεταφορές έχουν θεμελιώδη σημασία για την οικονομία και

Διαβάστε περισσότερα

Πρόλογος...σελίδα: 2. Πίνακες...σελίδα: 6. Επίλογος...σελίδα: 64. Εταιρείες διανομής επιβατικών αυτοκινήτων...σελίδα: 67 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Πρόλογος...σελίδα: 2. Πίνακες...σελίδα: 6. Επίλογος...σελίδα: 64. Εταιρείες διανομής επιβατικών αυτοκινήτων...σελίδα: 67 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Πρόλογος...σελίδα: 2 Πίνακες...σελίδα: 6 Επίλογος...σελίδα: 64 Εταιρείες διανομής επιβατικών αυτοκινήτων...σελίδα: 67 Τα τεχνικά και λοιπά μεγέθη που αναφέρονται στην παρούσα έκθεση έχουν παραχωρηθεί

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΔΕΙΚΤΗ ENV02: ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑΣ ΣΕ ΡΥΠΟΥΣ ENV02.5: ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΔΙΟΞΕΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΔΕΙΚΤΗ ENV02: ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑΣ ΣΕ ΡΥΠΟΥΣ ENV02.5: ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΔΙΟΞΕΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΔΕΙΚΤΗ ΟΡΙΣΜΟΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ Ο δείκτης υπολογίζει το συνολικό ανθρακικό αποτύπωμα και αποδίδει βαθμό συμβολής των λειτουργικών δραστηριοτήτων στο φαινόμενο του θερμοκηπίου και την κλιματική

Διαβάστε περισσότερα

Γιάννης Καραμπάτσος. Μηχανικός Περιβάλλοντος, MSc - DS Consulting

Γιάννης Καραμπάτσος. Μηχανικός Περιβάλλοντος, MSc - DS Consulting Γιάννης Καραμπάτσος Μηχανικός Περιβάλλοντος, MSc - DS Consulting Κλιματική αλλαγή και το φαινόμενο του θερμοκηπίου Η ηλιακή ορατή ακτινοβολία, η οποία έχει μικρό μήκος κύματος, φτάνει στην επιφάνεια της

Διαβάστε περισσότερα

Οι περιβαλλοντικές επιβαρύνσεις από τον οικιακό χώρο

Οι περιβαλλοντικές επιβαρύνσεις από τον οικιακό χώρο Οι περιβαλλοντικές επιβαρύνσεις από τον οικιακό χώρο Κ. Αμπελιώτης, Λέκτορας Τμ. Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Οι επιβαρύνσεις συνοπτικά Κατανάλωση φυσικών πόρων Ρύπανση Στην

Διαβάστε περισσότερα

Βιώστε την κορυφαία αποδοτικότητα. Τα ελαφρ ά ε πα γ γ ελμα τ ι κά τ ης Mercedes - Ben z.

Βιώστε την κορυφαία αποδοτικότητα. Τα ελαφρ ά ε πα γ γ ελμα τ ι κά τ ης Mercedes - Ben z. Βιώστε την κορυφαία αποδοτικότητα. Τα ελαφρ ά ε πα γ γ ελμα τ ι κά τ ης Mercedes - Ben z. Λιγότερο καύσιμο, καλύτερο μέλλον: τα ελαφρά επαγγελματικά με τεχνολογία BlueEFFICIENCY. BlueEFFICIENCY σημαίνει

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΤΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΩΣ ΠΟΡΟΙ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΤΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΩΣ ΠΟΡΟΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΤΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΩΣ ΠΟΡΟΙ Αγγελική Καλλία Αντωνίου Δρ. Νομικής, Δικηγόρος, ankallia@auth.gr 2 δισ. τόνοι αποβλήτων /χρόνο παράγονται στην

Διαβάστε περισσότερα

Daily Blue Power: η νέα βιώσιμη σειρά για διανομές χωρίς περιορισμούς σε αστικές περιοχές.

Daily Blue Power: η νέα βιώσιμη σειρά για διανομές χωρίς περιορισμούς σε αστικές περιοχές. Daily Blue Power: η νέα βιώσιμη σειρά για διανομές χωρίς περιορισμούς σε αστικές περιοχές. Η νέα οικογένεια Daily Blue Power παρουσιάζει το τέλειο όχημα για αστικές και προαστιακές αποστολές. Μπορεί να

Διαβάστε περισσότερα

H πιο ολοκληρωμένη γκάμα φυσικού αερίου

H πιο ολοκληρωμένη γκάμα φυσικού αερίου H πιο ολοκληρωμένη γκάμα φυσικού αερίου Που μπορώ να βρω πληροφορίες όπως για παράδειγμα της περιοδικής συντήρησης, για το εργοστασιακά τοποθετημένο σύστημα του φυσικού αερίου; Στην επίσημη ιστοσελίδα

Διαβάστε περισσότερα

Καλώς ήλθατε στην εναλλακτική αυτοκίνηση!

Καλώς ήλθατε στην εναλλακτική αυτοκίνηση! Καλώς ήλθατε στην εναλλακτική αυτοκίνηση! Θανάσης Θανάσης Κονιστής Κονιστής Διευθυντής Διευθυντής Πωλήσεων Πωλήσεων & Marketing Marketing Volkswagen Volkswagen Βιώσιμη Κινητικότητα: Ένα ζήτημα πιο επίκαιρο

Διαβάστε περισσότερα

Εναλλακτική διαχείριση στερεών απορριμμάτων. Αδαμάντιος Σκορδίλης Δρ Χημικός Μηχανικός

Εναλλακτική διαχείριση στερεών απορριμμάτων. Αδαμάντιος Σκορδίλης Δρ Χημικός Μηχανικός 1 Εναλλακτική διαχείριση στερεών απορριμμάτων Αδαμάντιος Σκορδίλης Δρ Χημικός Μηχανικός Η διαχείριση των στερεών απορριμμάτων αποτελεί ένα σύνθετο πρόβλημα, δεν είναι μόνο περιβαλλοντικό, αλλά πολιτικό,

Διαβάστε περισσότερα

Honda earthdreams Κοιτάζοντας στο μέλλον, σκοπός μας είναι να γίνουμε η εταιρεία που το σύνολο της κοινωνίας θα θέλει να υπάρχουμε.

Honda earthdreams Κοιτάζοντας στο μέλλον, σκοπός μας είναι να γίνουμε η εταιρεία που το σύνολο της κοινωνίας θα θέλει να υπάρχουμε. Κοιτάζοντας στο μέλλον, σκοπός μας είναι να γίνουμε η εταιρεία που το σύνολο της κοινωνίας θα θέλει να υπάρχουμε. Soichiro Honda, 1956 ΥΒΡΙΔΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ή ΑΝΑΓΚΗ Πωληθέντα Αυτοκίνητα ανά περιοχή

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμός οχημάτων - Αμόλυβδη βενζίνη #

Αριθμός οχημάτων - Αμόλυβδη βενζίνη # OTE ΕΝΕΡΓΕΙΑ Μονάδες 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 Κατανάλωση ενέργειας [1] GWh 320,25 323,90 316,50 314,94 294,55 291,83 288,45 296,26 302,25 310,30 Ηλεκτρισμός [2] GWh 232,81 238,12

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτικός Οδηγός Εφαρμογής Μέτρων

Πρακτικός Οδηγός Εφαρμογής Μέτρων Πρακτικός Οδηγός Εφαρμογής Μέτρων Φ ο ρ έ α ς υ λ ο π ο ί η σ η ς Ν Ο Ι Κ Ο Κ Υ Ρ Ι Α Άξονες παρέμβασης Α. Κτιριακές υποδομές Β. Μεταφορές Γ. Ύ δρευση και διαχείριση λυμάτων Δ. Δ ιαχείριση αστικών στερεών

Διαβάστε περισσότερα

«Συµβολή της Εξοικονόµησης Ενέργειας στους διάφορους τοµείς της Οικονοµίας. Εµπειρίες του ΚΑΠΕ»

«Συµβολή της Εξοικονόµησης Ενέργειας στους διάφορους τοµείς της Οικονοµίας. Εµπειρίες του ΚΑΠΕ» «Συµβολή της Εξοικονόµησης Ενέργειας στους διάφορους τοµείς της Οικονοµίας. Εµπειρίες του ΚΑΠΕ» ρ Γιώργος Αγερίδης Μηχανολόγος Μηχανικός ιευθυντής Ενεργειακής Αποδοτικότητας Κέντρο Ανανεώσιµων Πηγών και

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΑΡΧΗ ΗΝ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ. Παναγιώτης Α. Σίσκος Καθηγητής Χηµείας Περιβάλλοντος Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήµιο Αθηνών

ΕΝΑΡΧΗ ΗΝ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ. Παναγιώτης Α. Σίσκος Καθηγητής Χηµείας Περιβάλλοντος Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήµιο Αθηνών ΕΝΑΡΧΗ ΗΝ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ Παναγιώτης Α. Σίσκος Καθηγητής Χηµείας Περιβάλλοντος Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήµιο Αθηνών Σώµα Οµότιµων Καθηγητών, Αθήνα, 14.03.2011 1 Περιεχόµενα 1 Εισαγωγικά 3 Ενέργεια 4

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ Το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο είναι δύο μίγματα υδρογονανθράκων που χρησιμοποιούνται σε διάφορους τομείς από τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτικός Οδηγός Εφαρμογής Μέτρων

Πρακτικός Οδηγός Εφαρμογής Μέτρων Πρακτικός Οδηγός Εφαρμογής Μέτρων Φ ο ρ έ α ς υ λ ο π ο ί η σ η ς Δ Η Μ Ο Σ Ι Ο Σ Τ Ο Μ Ε Α Σ Άξονες παρέμβασης Α. Κτιριακές υποδομές Β. Μεταφορές Γ. Ύ δρευση και διαχείριση λυμάτων Δ. Διαχείριση αστικών

Διαβάστε περισσότερα

«ΑΝΤΙΡΡΥΠΑΝΤΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΣΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ»

«ΑΝΤΙΡΡΥΠΑΝΤΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΣΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ» «ΑΝΤΙΡΡΥΠΑΝΤΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΣΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ» ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ: ΜΟΥΤΣΑΤΣΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΤΣΙΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΝΙΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ-ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΥΠΟΙ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ Πρωτογενείς και δευτερογενείς

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτικός Οδηγός Εφαρμογής Μέτρων

Πρακτικός Οδηγός Εφαρμογής Μέτρων Πρακτικός Οδηγός Εφαρμογής Μέτρων Φ ο ρ έ α ς υ λ ο π ο ί η σ η ς Ι Δ Ι Ω Τ Ι Κ Ο Σ Τ Ο Μ Ε Α Σ Άξονες παρέμβασης Α. Κτιριακές υποδομές Β. Μεταφορές Γ. Ύ δρευση και διαχείριση λυμάτων Δ. Δ ιαχείριση αστικών

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτικός Οδηγός INΣΕΤΕ με θέμα «Ανακύκλωση και διαχείριση στερεών αποβλήτων στις τουριστικές επιχειρήσεις της Ελλάδας» Σεπτέμβριος 2018

Πρακτικός Οδηγός INΣΕΤΕ με θέμα «Ανακύκλωση και διαχείριση στερεών αποβλήτων στις τουριστικές επιχειρήσεις της Ελλάδας» Σεπτέμβριος 2018 Πρακτικός Οδηγός INΣΕΤΕ με θέμα «Ανακύκλωση και διαχείριση στερεών αποβλήτων στις τουριστικές επιχειρήσεις της Ελλάδας» Σεπτέμβριος 2018 Περίληψη Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο τουριστικός τομέας παράγει 35 εκατ.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΣΙΚΗ ΤΝΕΙΔΗΗ ΣΗ ΚΑΜΑΡΙΔΗ GLOBAL WIRE ΑΒΕΕ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΣΙΚΗ ΤΝΕΙΔΗΗ ΣΗ ΚΑΜΑΡΙΔΗ GLOBAL WIRE ΑΒΕΕ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΣΙΚΗ ΤΝΕΙΔΗΗ ΣΗ ΚΑΜΑΡΙΔΗ GLOBAL WIRE ΑΒΕΕ Νοιαζόμαστε για το περιβάλλον. Φροντίζουμε την περιοχή μας. Παίρνουμε συνεχώς πρωτοβουλίες που αλλάζουν τον τρόπο που δουλεύουμε και αναβαθμίζουν τη

Διαβάστε περισσότερα

Περιβαλλοντική ιαχείριση σε ξενοδοχειακές µονάδες

Περιβαλλοντική ιαχείριση σε ξενοδοχειακές µονάδες Περιβαλλοντική ιαχείριση σε ξενοδοχειακές µονάδες Συστήµατα διαχείρισης, εξοικονόµησης και αειφορίας Περιβαλλοντική διαχείριση και ξενοδοχειακές µονάδες Από στοιχεία των τελευταίων 20 ετών, το κόστος ενέργειας

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτικό εργαλείο Buy Smart+

Εκπαιδευτικό εργαλείο Buy Smart+ Εκπαιδευτικό εργαλείο Buy Smart+ Πράσινες Συμβάσεις- Εισαγωγή - 1. Ποιο θα πρέπεινα είναι το πρώτο στάδιο των διαδικασιών σύναψης πράσινων συμβάσεων; - α) Καθορισμός των κριτηρίων ανάθεσης - β) Αξιολόγηση

Διαβάστε περισσότερα

ενεργειακό περιβάλλον

ενεργειακό περιβάλλον Προστατεύει το ενεργειακό περιβάλλον Αλλάζει τη ζωή μας www.epperaa.gr www.ypeka.gr Ε.Π. «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» 2007-2013 Το ΕΠΠΕΡΑΑ δημιουργεί ένα βιώσιμο Ενεργειακό Περιβάλλον βελτιώνει την

Διαβάστε περισσότερα

Απόβλητα - «Ένας φυσικός πόρος στο σχολείο μας;»

Απόβλητα - «Ένας φυσικός πόρος στο σχολείο μας;» Απόβλητα - «Ένας φυσικός πόρος στο σχολείο μας;» Λέξεις κλειδιά: Απορρίμματα, ανακύκλωση, ρύπανση, υγεία, προστασία περιβάλλοντος, ΧΥΤΥ, ΧΑΔΑ Εισαγωγή Απόβλητα ένα επίκαιρο ζήτημα, που αποτελεί διαχρονικά

Διαβάστε περισσότερα

Πρότυπες Περιφέρειες για μια Βιώσιμη Ευρώπη. Άργος, 10 Μαρτίου 2012. Δρ Γ. Γιαννακίδης Εργ. Ανάλυσης Ενεργειακών Συστημάτων.

Πρότυπες Περιφέρειες για μια Βιώσιμη Ευρώπη. Άργος, 10 Μαρτίου 2012. Δρ Γ. Γιαννακίδης Εργ. Ανάλυσης Ενεργειακών Συστημάτων. Πρότυπες Περιφέρειες για μια Βιώσιμη Ευρώπη Άργος, 10 Μαρτίου 2012 Δρ Γ. Γιαννακίδης Εργ. Ανάλυσης Ενεργειακών Συστημάτων. Τι είναι το ΣΔΑΕ; Ένα Σχέδιο Δράσης μέχρι το2020 με συγκεκριμένους στόχους μείωσης

Διαβάστε περισσότερα

Η χρήση ενέργειας γενικότερα είναι η βασική αιτία των κλιµατικών αλλαγών σε

Η χρήση ενέργειας γενικότερα είναι η βασική αιτία των κλιµατικών αλλαγών σε Η χρήση ενέργειας γενικότερα είναι η βασική αιτία των κλιµατικών αλλαγών σε παγκόσµιο επίπεδο. Συγχρόνως, από την χρήση ενέργειας αποβάλλονται διάφοροι ρύποι που προκαλούν προβλήµατα αέριας ρύπανσης. Οι

Διαβάστε περισσότερα

Buy Smart+ Πράσινες Προμήθειες στην Ευρώπη. Οχήματα. Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014 Μπογδάνου Θάλεια MSc Περιβαλλοντολόγος

Buy Smart+ Πράσινες Προμήθειες στην Ευρώπη. Οχήματα. Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014 Μπογδάνου Θάλεια MSc Περιβαλλοντολόγος Buy Smart+ Πράσινες Προμήθειες στην Ευρώπη Οχήματα Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014 Μπογδάνου Θάλεια MSc Περιβαλλοντολόγος Περιεχόμενα Εισαγωγή Οδηγός αγορών και κριτήρια αγοράς Κόστος κύκλου ζωής Ετικέτες Πρακτικές

Διαβάστε περισσότερα

Carbon footprint ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΙΚΟΥ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ TERRA NOVA

Carbon footprint ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΙΚΟΥ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ TERRA NOVA Carbon footprint ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΙΚΟΥ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ TERRA NOVA Ανδρέας Σωτηρόπουλος, Περιβαλλοντολόγος, MSc. Ωκεανογραφίας Ρούλα Χανδρινού, Περιβαλλοντολόγος, MSc.

Διαβάστε περισσότερα

Το πρώτο αυτοκίνητο Diesel Blend κυκλοφόρησε

Το πρώτο αυτοκίνητο Diesel Blend κυκλοφόρησε Το πρώτο αυτοκίνητο Diesel Blend κυκλοφόρησε Υγραέριο & Φυσικό Αέριο Το πρώτο πετρελαιοκίνητο αυτοκίνητο με ανάμειξη καυσίμου πετρελαίου - υγραερίου κυκλοφόρησε στους δρόμους της συμπρωτεύουσας. Το "Σ"

Διαβάστε περισσότερα

Πηγές Ενέργειας για τον 21ο αιώνα

Πηγές Ενέργειας για τον 21ο αιώνα Πηγές Ενέργειας για τον 21ο αιώνα Πετρέλαιο Κάρβουνο ΑΠΕ Εξοικονόμηση Φυσικό Αέριο Υδρογόνο Πυρηνική Σύντηξη (?) Γ. Μπεργελές Καθηγητής Ε.Μ.Π www.aerolab.ntua.gr e mail: bergeles@fluid.mech.ntua.gr Ενέργεια-Περιβάλλον-Αειφορία

Διαβάστε περισσότερα

«Ο ρόλος των ημοσίων Συγκοινωνιών στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος στη Θεσσαλονίκη»

«Ο ρόλος των ημοσίων Συγκοινωνιών στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος στη Θεσσαλονίκη» «Ο ρόλος των ημοσίων Συγκοινωνιών στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος στη Θεσσαλονίκη» ρ. Παναγιώτης Παπαϊωάννου Εργαστήριο Συγκοινωνιακής Τεχνικής, Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Διαβάστε περισσότερα

Εξοικονόµηση Ενέργειας στις Μεταφορές

Εξοικονόµηση Ενέργειας στις Μεταφορές Εξοικονόµηση Ενέργειας στις Μεταφορές Θεόδωρος Ζαχαριάδης Τεχνολογικό Πανεπιστήµιο Κύπρου τηλ. 25 002304, e-mail: t.zachariadis@cut.ac.cy ωρεάν Εργαστήρια ανάπτυξης δεξιοτήτων για το προσωπικό των επιχειρήσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ

ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ...είναι το σπίτι μας και το μέλλον των παιδιών μας Τι είναι η βιώσιμη ανάπτυξη και γιατί ΜΑσ αφορα ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ: www.4design.gr Η βιώσιµη ή αειφόρος ανάπτυξη αποσκοπεί στο να βελτιώσει

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΤΙΤΛΟΣ «Δημόσια Αστικά Μέσα Μαζικής Μεταφοράς»

ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΤΙΤΛΟΣ «Δημόσια Αστικά Μέσα Μαζικής Μεταφοράς» ΤΕΙ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΜΗΜΑ : ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΘΗΒΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΤΙΤΛΟΣ Επίβλεψη : Καθηγήτρια Dr. Έλενα Καλλικαντζάρου Μελέτη - Ανάπτυξη: Καλογερίδου Χρυσούλα

Διαβάστε περισσότερα

Εξοικονόμηση Εέ Ενέργειας. μία μικρή πρόκληση για όλους μας, μία μεγάλη μγ συνεισφορά στο περιβάλλον και την ανάπτυξη

Εξοικονόμηση Εέ Ενέργειας. μία μικρή πρόκληση για όλους μας, μία μεγάλη μγ συνεισφορά στο περιβάλλον και την ανάπτυξη Εξοικονόμηση Εέ Ενέργειας μία μικρή πρόκληση για όλους μας, μία μεγάλη μγ συνεισφορά στο περιβάλλον και την ανάπτυξη Εισαγωγή γή Η Schneider Electric νοιάζεται για την ελληνική οικονομία & κοινωνία Βοηθά

Διαβάστε περισσότερα

Αθόρυβη οδήγηση χωρίς ρύπους στην πόλη: Τα Vito E-Cell Van καλύπτουν χλμ για τους πελάτες μας

Αθόρυβη οδήγηση χωρίς ρύπους στην πόλη: Τα Vito E-Cell Van καλύπτουν χλμ για τους πελάτες μας Δελτίο Τύπου Αθόρυβη οδήγηση χωρίς ρύπους στην πόλη: Τα Vito E-Cell Van καλύπτουν 650.000χλμ για τους πελάτες μας 14 Φεβρουαρίου 2012 Το πρώτο Van στον κόσμο με εργοστασιακό ηλεκτρικό σύστημα κίνησης δοκιμάστηκε

Διαβάστε περισσότερα

Αλλάζει τη. ζωή μας. www.epperaa.gr. www.ypeka.gr. Προστατεύει από τα Απόβλητα

Αλλάζει τη. ζωή μας. www.epperaa.gr. www.ypeka.gr. Προστατεύει από τα Απόβλητα Προστατεύει από τα Απόβλητα Αλλάζει τη ζωή μας www.epperaa.gr www.ypeka.gr Ε.Π. «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» 2007-2013 Το ΕΠΠΕΡΑΑ ενισχύει την Ολοκληρωμένη Διαχείριση Αποβλήτων βελτιώνει την Ποιότητα

Διαβάστε περισσότερα

THE GREEN RECYCLE RIGHT. Αποστολή µας: ο σωστός τρόπος. ανακύκλωσης µπαταριών µολύβδου - οξέως.

THE GREEN RECYCLE RIGHT. Αποστολή µας: ο σωστός τρόπος. ανακύκλωσης µπαταριών µολύβδου - οξέως. THE Αποστολή µας: ο σωστός τρόπος ανακύκλωσης µπαταριών µολύβδου - οξέως. powered by To Green Mission...αποτελεί µία «πράσινη αποστολή» δεκάδων επιχειρήσεων από διάφορους επιχειρηµατικούς κλάδους, που

Διαβάστε περισσότερα

Κριτήρια της ΕΕ για τις ΠΔΣ στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας

Κριτήρια της ΕΕ για τις ΠΔΣ στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας Κριτήρια της ΕΕ για τις ΠΔΣ στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας Οι Πράσινες Δημόσιες Συμβάσεις (GPP/ΠΔΣ) αποτελούν προαιρετικό μέσο. Το παρόν έγγραφο παρέχει τα κριτήρια της ΕΕ για τις ΠΔΣ, τα οποία έχουν

Διαβάστε περισσότερα

Περιβαλλοντική Αποδοτικότητα

Περιβαλλοντική Αποδοτικότητα Περιβαλλοντική Αποδοτικότητα Ναυσικά Ζευγώλη Υπεύθυνη Τμήματος Βιώσιμης Ανάπτυξης & Κοινωνικής Συνεισφοράς, Vodafone 17.12.2013 Vodafone Ελλάδας: 20 χρόνια παρουσίας & συνεχούς ανάπτυξης Εξυπηρετούμε τους

Διαβάστε περισσότερα

Buy Smart+ Πράσινες Προμήθειες στην Ευρώπη. Οχήματα

Buy Smart+ Πράσινες Προμήθειες στην Ευρώπη. Οχήματα Buy Smart+ Πράσινες Προμήθειες στην Ευρώπη Οχήματα Περιεχόμενα Εισαγωγή Τεχνολογίες Σήμανση Κριτήρια Χρήσιμες Συμβουλές Εισαγωγή Εισαγωγή Κύριες Προκλήσεις Αντιμετώπιση Κλιματικής Αλλαγής - Το 20 % των

Διαβάστε περισσότερα

Sustainable 3 rd Party Logistics ΑΘΗΝΑ, 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015

Sustainable 3 rd Party Logistics ΑΘΗΝΑ, 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015 Sustainable 3 rd Party Logistics ΑΘΗΝΑ, 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015 1 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ 2 Η Π.Α.Ε.Γ.Α.Ε. (Προνομιούχος Ανώνυμος Εταιρεία Γενικών Αποθηκών Ελλάδος) είναι η πρώτη ελληνική εταιρεία παροχής υπηρεσιών

Διαβάστε περισσότερα

ΚΛΙΜΑΤΙΚH ΑΛΛΑΓH Μέρος Α : Αίτια

ΚΛΙΜΑΤΙΚH ΑΛΛΑΓH Μέρος Α : Αίτια ΚΛΙΜΑΤΙΚH ΑΛΛΑΓH Μέρος Α : Αίτια Με τον όρο κλιματική αλλαγή αναφερόμαστε στις μεταβολές των μετεωρολογικών συνθηκών σε παγκόσμια κλίμακα που οφείλονται σε ανθρωπογενείς δραστηριότητες. Η κλιματική αλλαγή

Διαβάστε περισσότερα

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ Πράσινο Εστιατόριο είναι εκείνη η επιχείρηση εστίασης που σταδιακά μειώνει το ανθρακικό της αποτύπωμα βάσει ενός βιώσιμου σχεδίου εξέλιξης και στη συνέχεια,

Διαβάστε περισσότερα

1 ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Ευστράτιος Ντουμανάκης, Τεχνολόγος Μηχανικός Οχημάτων MSc

1 ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Ευστράτιος Ντουμανάκης, Τεχνολόγος Μηχανικός Οχημάτων MSc 1 ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Ευστράτιος Ντουμανάκης, Τεχνολόγος Μηχανικός Οχημάτων MSc Μια γνωστή εικόνα από το παρελθόν. Η εξάτμιση ενός πετρελαιοκινητήρα. Σήμερα την ξεχνάτε αλλά γι αυτό πληρώνετε

Διαβάστε περισσότερα

Ξενία 11500 11420 14880 12800

Ξενία 11500 11420 14880 12800 Γ. ΜΕΘΟ ΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ CO 2 Γ.1 Περιγραφή κτιριακών εγκαταστάσεων Η συνολική έκταση του Πανεπιστηµίου είναι 23,22 στρ. όπου βρίσκονται οι κτιριακές του εγκαταστάσεις όπως είναι το κτίριο της Κεντρικής

Διαβάστε περισσότερα

Η Ανακύκλωση Αποβλήτων στην Ελλάδα.

Η Ανακύκλωση Αποβλήτων στην Ελλάδα. Η Ανακύκλωση Αποβλήτων στην Ελλάδα. Δρα Αδαμάντιου Δ. Σκορδίλη Γεν. Δ/ντή Ε.Ο.ΑΝ. ΕΛ.ΙΝ.Υ.ΑΕ. ΑΘΗΝΑ 2012 Παραγωγή Αποβλήτων στην ΕΕ Οικιακά 241 εκατ τον. Βιομηχανικά 427» Κατασκευές 510» Ενέργεια - Δραστ.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΠΕΔΟ C (συμπεριλαμβάνονται και τα κριτήρια του Επιπέδου D)

ΕΠΙΠΕΔΟ C (συμπεριλαμβάνονται και τα κριτήρια του Επιπέδου D) Ενδεικτικοί δείκτες επίδοσης κατά Ενδεικτικοί δείκτες επίδοσης κατά 3. Στοχοθέτηση Ο Οργανισμός δημοσιοποιεί ποιοι ποιοτικοί ή/και ποσοτικοί στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης και Εταιρικής Υπευθυνότητας τίθενται

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΠΕΔΟ B (συμπεριλαμβάνονται και τα κριτήρια του Επιπέδου C)

ΕΠΙΠΕΔΟ B (συμπεριλαμβάνονται και τα κριτήρια του Επιπέδου C) 2. Ουσιαστικότητα ΕΠΙΠΕΔΟ B (συμπεριλαμβάνονται και τα κριτήρια του Επιπέδου C) Ενδεικτικοί δείκτες επίδοσης κατά Ο Οργανισμός δημοσιοποιεί ποιές πτυχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης και εταιρικής υπευθυνότητας

Διαβάστε περισσότερα

Ε Ι Σ Η Γ Η Τ Ι ΚΟ Σ Η Μ Ε Ι Ω Μ Α

Ε Ι Σ Η Γ Η Τ Ι ΚΟ Σ Η Μ Ε Ι Ω Μ Α ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ Αλίαρτος, 09 Σεπτεμβρίου 2015 ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ ΘΕΣΠΙΕΩΝ Αρ. Πρωτ.: 8.444 Γραφείο Δημάρχου Προς Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων Ε Ι Σ Η Γ Η Τ Ι ΚΟ Σ Η Μ Ε Ι Ω

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΟΙΚΤΗ ΗΜΕΡΙΔΑ "Ενεργειακή και Περιβαλλοντική Αναβάθμιση Δημόσιων Χώρων: Καινοτόμες Μέθοδοι και Προοπτικές

ΑΝΟΙΚΤΗ ΗΜΕΡΙΔΑ Ενεργειακή και Περιβαλλοντική Αναβάθμιση Δημόσιων Χώρων: Καινοτόμες Μέθοδοι και Προοπτικές ΑΝΟΙΚΤΗ ΗΜΕΡΙΔΑ "Ενεργειακή και Περιβαλλοντική Αναβάθμιση Δημόσιων Χώρων: Καινοτόμες Μέθοδοι και Προοπτικές Στυλιανός Διαμαντίδης, Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πειραιά Δήμος Πειραιά Πειραιάς, 20 Μαρτίου

Διαβάστε περισσότερα

Περιβαλλοντική Διάσταση των Τεχνολογιών ΑΠΕ

Περιβαλλοντική Διάσταση των Τεχνολογιών ΑΠΕ Περιβαλλοντική Διάσταση των Τεχνολογιών ΑΠΕ Ομιλητές: Ι. Νικολετάτος Σ. Τεντζεράκης, Ε. Τζέν ΚΑΠΕ ΑΠΕ και Περιβάλλον Είναι κοινά αποδεκτό ότι οι ΑΠΕ προκαλούν συγκριτικά τη μικρότερη δυνατή περιβαλλοντική

Διαβάστε περισσότερα

Υδρογόνο: Το καύσιμο του μέλλοντος

Υδρογόνο: Το καύσιμο του μέλλοντος 26 Νοεμβρίου, 2008 Υδρογόνο: Το καύσιμο του μέλλοντος Βιώσιμο καύσιμο για τη μελλοντική αυτοκίνηση Ικανό να περιορίσει τις εκπομπές CO 2 από τον Ευρωπαϊκό τομέα οδικών μεταφορών πάνω από 50% μέχρι το 2050

Διαβάστε περισσότερα

Κυρίαρχο γεγονός στον 21 ο αιώναγια την αυτοκινητοβιοµηχανία θα είναι, πέρα από την ικανοποίηση των συνεχώς αυξανόµενων απαιτήσεων των καταναλωτών, η

Κυρίαρχο γεγονός στον 21 ο αιώναγια την αυτοκινητοβιοµηχανία θα είναι, πέρα από την ικανοποίηση των συνεχώς αυξανόµενων απαιτήσεων των καταναλωτών, η Το παρόν και το µέλλον των υβριδικών αυτοκινήτων της Toyota Η οπτική γωνία της Toyota Μίλτος Τσοσκούνογλου ιευθυντής Τοµέα Προστασίας Περιβάλλοντος & Υγείας και Ασφάλειας της Εργασίας, Toyota Ελλάς Κυρίαρχο

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Tα υβριδικά αυτοκίνητα»

ΘΕΜΑ: «Tα υβριδικά αυτοκίνητα» ΘΕΜΑ: «Tα υβριδικά αυτοκίνητα» Καράμπελα Καράπαπα Επιμέλεια εργασίας: Ζωή Ιωάννα ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΥΒΡΙΔΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ; Αυτός ο τύπος αυτοκινήτου ονομάζεται έτσι επειδή συνδυάζει δύο μορφές ενέργειας για να

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΚΤΥΟ ΥΓΡΑΕΡΙΟΚΙΝΗΣΗΣ GAS EXPERTS

ΔΙΚΤΥΟ ΥΓΡΑΕΡΙΟΚΙΝΗΣΗΣ GAS EXPERTS ΔΙΚΤΥΟ ΥΓΡΑΕΡΙΟΚΙΝΗΣΗΣ GAS EXPERTS Αναμφισβήτητα, η υγραεριοκίνηση αποτελεί ένα από τα πιο πολυσυζητημένα θέματα στο χώρο της αυτοκίνησης αυτή την περίοδο. Το υγραέριο (LPG ή Liquefied Petroleum Gas) αποτελεί

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Περιβαλλοντικής Αειφορίας και Πράσινες Προμήθειες Ελληνικής ΟρνιθολογικήςΕταιρείας

Πολιτική Περιβαλλοντικής Αειφορίας και Πράσινες Προμήθειες Ελληνικής ΟρνιθολογικήςΕταιρείας Πολιτική Περιβαλλοντικής Αειφορίας και Πράσινες Προμήθειες Ελληνικής ΟρνιθολογικήςΕταιρείας Hellenic Ornithological Society Environmental Procurement Policy Τελευταία αναθεώρηση : 22/03/2017 Επόμενη Αναθεώρηση:

Διαβάστε περισσότερα

Ο θεσμός των Ενεργειακών Κοινοτήτων Πλαίσιο και πολιτικές στην πορεία της ενεργειακής μετάβασης

Ο θεσμός των Ενεργειακών Κοινοτήτων Πλαίσιο και πολιτικές στην πορεία της ενεργειακής μετάβασης Ο θεσμός των Ενεργειακών Κοινοτήτων Πλαίσιο και πολιτικές στην πορεία της ενεργειακής μετάβασης Στόχοι της Ευρωπαϊκής και Εθνικής Ενεργειακής Πολιτικής: Η Προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και η

Διαβάστε περισσότερα

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο της Επιτροπής - SEC(2008) 2863.

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο της Επιτροπής - SEC(2008) 2863. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Βρυξέλλες, 19 Νοεμβρίου 2008 (OR. en) Διοργανικός φάκελος: 2008/0222 (COD) 15906/08 ADD 2 ENER 390 ENV 847 CONSOM 188 CODEC 1585 ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Για το

Διαβάστε περισσότερα

Το energy condition των κλιματιστικών

Το energy condition των κλιματιστικών Το energy condition των κλιματιστικών Πώς διαβάζουμε τις νέες ενεργειακές ετικέτες των κλιματιστικών και τι πρέπει να γνωρίζουμε πριν την αγορά και τη χρήση της κάθε είδους συσκευής για να πετύχουμε τη

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Τα παλαιάς τεχνολογίας ελαφρά και βαρέα οχήματα ηλικίας άνω των 15 ετών εκπέμπουν τις μεγαλύτερες ποσότητες ρύπων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Τα παλαιάς τεχνολογίας ελαφρά και βαρέα οχήματα ηλικίας άνω των 15 ετών εκπέμπουν τις μεγαλύτερες ποσότητες ρύπων ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 11 Ιουλίου 2007 Επικίνδυνοι ρύποι από τα παλαιά επαγγελματικά οχήματα: Τα παλαιάς τεχνολογίας ελαφρά και βαρέα οχήματα ηλικίας άνω των 15 ετών εκπέμπουν τις μεγαλύτερες ποσότητες ρύπων Μέχρι

Διαβάστε περισσότερα

Ημερίδα Greenbuilding, 2 Ιουλίου 2009 - Αθήνα

Ημερίδα Greenbuilding, 2 Ιουλίου 2009 - Αθήνα Εναρμόνιση της Οδηγία 2006/32/ΕΚ για την ενεργειακή απόδοση κατά την τελική χρήση και τις ενεργειακές υπηρεσίες 1 ο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ενεργειακή Απόδοση ΙΑΤΡΙΔΗΣ ΜΗΝΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΩΝ.

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΩΝ. ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΩΝ. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Γιατί να αγοράσω ένα ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο; BMW i. BMW i8 Coupé. BMW i8 Roadster. BMW 225xe Active Tourer. BMW 0e. BMW 50e. BMW 745e. BMW X5 xdrive45e. MINI Cooper

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4 ΑΝΑΓΕΝΝΗΤΙΚΗ ΠΕΔΗΣΗ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4 ΑΝΑΓΕΝΝΗΤΙΚΗ ΠΕΔΗΣΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4 ΑΝΑΓΕΝΝΗΤΙΚΗ ΠΕΔΗΣΗ Ένα από τα πλεονεκτήματα της χρήσης των ηλεκτρικών κινητήρων για την κίνηση οχημάτων είναι η εξοικονόμηση ενέργειας κατά τη διάρκεια της πέδησης (φρεναρίσματος) του οχήματος.

Διαβάστε περισσότερα

5 σενάρια εξέλιξης του ενεργειακού μοντέλου είναι εφικτός ο περιορισμός του λιγνίτη στο 6% της ηλεκτροπαραγωγής το 2035 και στο 0% το 2050

5 σενάρια εξέλιξης του ενεργειακού μοντέλου είναι εφικτός ο περιορισμός του λιγνίτη στο 6% της ηλεκτροπαραγωγής το 2035 και στο 0% το 2050 Η παρούσα μελέτη διερευνά τις δυνατότητες της Ελλάδας να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO 2) από τον τομέα της ηλεκτροπαραγωγής με χρονικό ορίζοντα το 2035 και το 2050. Για τον σκοπό αυτό

Διαβάστε περισσότερα

Η επαναπαραγόμενη ενέργεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη φόρτιση μπαταριών ενός EV ή ενός HEV.

Η επαναπαραγόμενη ενέργεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη φόρτιση μπαταριών ενός EV ή ενός HEV. ΑΝΑΓΕΝΝΗΤΙΚΗ ΠΕΔΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ένα από τα πλεονεκτήματα της χρήσης των ηλεκτρικών κινητήρων για την κίνηση οχημάτων είναι η εξοικονόμηση ενέργειας κατά τη διάρκεια της πέδησης (φρεναρίσματος) του οχήματος.

Διαβάστε περισσότερα

Πανεπιστήμιο Πατρών Πολυτεχνική σχολή Τμήμα Χημικών Μηχανικών Ακαδημαϊκό Έτος 2007-20082008 Μάθημα: Οικονομία Περιβάλλοντος για Οικονομολόγους Διδάσκων:Σκούρας Δημήτριος ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ενεργειακή επανάσταση ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΡΙΑ ΒΗΜΑΤΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

ενεργειακή επανάσταση ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΡΙΑ ΒΗΜΑΤΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ενεργειακή επανάσταση 3 ΜΙΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΡΙΑ ΒΗΜΑΤΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ Ενεργειακή Επανάσταση Τεχνική έκθεση που δείχνει τον τρόπο με τον οποίον εξασφαλίζεται ενεργειακή επάρκεια παγκοσμίως

Διαβάστε περισσότερα

Περιβαλλοντική μηχανική

Περιβαλλοντική μηχανική Περιβαλλοντική μηχανική 2 Εισαγωγή στην Περιβαλλοντική μηχανική Enve-Lab Enve-Lab, 2015 1 Environmental Μεγάλης κλίμακας περιβαλλοντικά προβλήματα Παγκόσμια κλιματική αλλαγή Όξινη βροχή Μείωση στρατοσφαιρικού

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΡ. 842/2006 ΓΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΦΘΟΡΙΟΥΧΑ ΑΕΡΙΑ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΡ. 842/2006 ΓΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΦΘΟΡΙΟΥΧΑ ΑΕΡΙΑ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΡ. 842/2006 ΓΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΦΘΟΡΙΟΥΧΑ ΑΕΡΙΑ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ Ενημέρωση των ιδιοκτητών, παραγωγών και εισαγωγέων εξοπλισμού που περιέχει Φθοριούχα Αέρια του Θερμοκηπίου καθώς και

Διαβάστε περισσότερα

Εθνικός ενεργειακός σχεδιασμός. Συνοπτικά αποτελέσματα εξέλιξης εγχώριου ενεργειακού συστήματος

Εθνικός ενεργειακός σχεδιασμός. Συνοπτικά αποτελέσματα εξέλιξης εγχώριου ενεργειακού συστήματος Εθνικός ενεργειακός σχεδιασμός Συνοπτικά αποτελέσματα εξέλιξης εγχώριου ενεργειακού συστήματος μείωση εκπομπών αερίων θερμοκηπίου και περιβαλλοντικοί στόχοι αύξηση συμμετοχής ΑΠΕ στην κατανάλωση ενέργειας

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΧΑΡΤΙΟΥ. Μαρία Δημητρίου Δ τάξη

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΧΑΡΤΙΟΥ. Μαρία Δημητρίου Δ τάξη ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΧΑΡΤΙΟΥ Μαρία Δημητρίου Δ τάξη Τι είναι η ανακύκλωση; Τι είναι ανακύκλωση Τι είναι ανακύκλωση Ανακύκλωση; Είναι η διαδικασία μέσα από την οποία επιτυγχάνεται η εκ νέου χρήση των υλικών συσκευασίας

Διαβάστε περισσότερα

Ο ρόλος του ΔΕΔΔΗΕ στο ρυθμιστικό πλαίσιο των ηλεκτρικών οχημάτων

Ο ρόλος του ΔΕΔΔΗΕ στο ρυθμιστικό πλαίσιο των ηλεκτρικών οχημάτων Ο ρόλος του ΔΕΔΔΗΕ στο ρυθμιστικό πλαίσιο των ηλεκτρικών οχημάτων Σεπτέμβριος 2014 1 Θέματα σχετικά με τα ηλεκτρικά οχήματα Τύποι Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΗΟ) Με συσσωρευτές (BEV) Υβριδικά (PHEV) Υβριδικό

Διαβάστε περισσότερα

Στόχοι του υποπρογράμματος «Περιβάλλον», για τον τομέα προτεραιότητας «Περιβάλλον και Αποδοτικότητα Πόρων» & Θέματα έργων

Στόχοι του υποπρογράμματος «Περιβάλλον», για τον τομέα προτεραιότητας «Περιβάλλον και Αποδοτικότητα Πόρων» & Θέματα έργων Στόχοι του υποπρογράμματος «Περιβάλλον», για τον τομέα προτεραιότητας «Περιβάλλον και Αποδοτικότητα Πόρων» & Θέματα έργων Δημήτρης Χωματίδης, Εμπειρογνώμονας Περιβάλλοντος & Αποδοτικότητας Πόρων - GRLTF

Διαβάστε περισσότερα

2015 Η ενέργεια είναι δανεική απ τα παιδιά μας

2015 Η ενέργεια είναι δανεική απ τα παιδιά μας Εκπαιδευτικά θεματικά πακέτα (ΚΙΤ) για ευρωπαϊκά θέματα Τ4Ε 2015 Η ενέργεια είναι δανεική απ τα παιδιά μας Teachers4Europe Οδηγιεσ χρησησ Το αρχείο που χρησιμοποιείτε είναι μια διαδραστική ηλεκτρονική

Διαβάστε περισσότερα

Οργανικά απόβλητα στην Κρήτη

Οργανικά απόβλητα στην Κρήτη Οργανικά απόβλητα στην Κρήτη Τα κύρια οργανικά απόβλητα που παράγονται στην ευρύτερη περιοχή της Κρήτης είναι: Απόβλητα από τη λειτουργία σφαγείων Απόβλητα από τη λειτουργία ελαιουργείων Απόβλητα από τη

Διαβάστε περισσότερα

«Ενεργειακή Αποδοτικότητα με Α.Π.Ε.»

«Ενεργειακή Αποδοτικότητα με Α.Π.Ε.» «Ενεργειακή Αποδοτικότητα με Α.Π.Ε.» Δρ. Γιώργος Αγερίδης Μηχανολόγος Μηχανικός Διευθυντής Ενεργειακής Αποδοτικότητας Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας Κ.Α.Π.Ε. Πρόεδρος Ελληνικού Ινστιτούτου

Διαβάστε περισσότερα

Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ (Α.Σ.Α.) ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΤΟ 2013

Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ (Α.Σ.Α.) ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΤΟ 2013 ΔΗΜΟΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ & ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ (Α.Σ.Α.) ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΤΟ 213 Το 213 ο Δήμος Ελευσίνας συνέχισε την οργάνωση της

Διαβάστε περισσότερα

Περιβαλλοντική Πολιτική του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, το Όραμα και η Στρατηγική της

Περιβαλλοντική Πολιτική του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, το Όραμα και η Στρατηγική της 9/07/2018 Εισήγηση προς τη Σύγκλητο του ΤΕΙ ΚΜ Περιβαλλοντική Πολιτική του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, το Όραμα και η Στρατηγική της Στις μέρες μας έχει γίνει πλέον αποδεκτό διεθνώς ότι το θεμελιώδες δικαίωμα

Διαβάστε περισσότερα

CARBONTOUR. Στρατηγικός σχεδιασμός προς ένα ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα στον τομέα των τουριστικών καταλυμάτων

CARBONTOUR. Στρατηγικός σχεδιασμός προς ένα ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα στον τομέα των τουριστικών καταλυμάτων LIFE09 ENV/GR/000297 Στρατηγικός σχεδιασμός προς ένα ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα στον τομέα CARBONTOUR ΠΑΡΑΔΟΤΕΟ 2.1: Προσδιορισμός και αξιολόγηση των πηγών εκπομπών ισοδύναμου CO 2 των τουριστικών καταλυμάτων

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2011/0274(COD) Σχέδιο γνωμοδότησης Cristina Gutiérrez-Cortines (PE487.

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2011/0274(COD) Σχέδιο γνωμοδότησης Cristina Gutiérrez-Cortines (PE487. ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Επιτροπή Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων 2011/0274(COD) 5.6.2012 ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ 17-65 Σχέδιο γνωμοδότησης Cristina Gutiérrez-Cortines (PE487.713v01-00)

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΝΑΣΑΚΗ ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ

ΜΑΝΑΣΑΚΗ ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΜΑΝΑΣΑΚΗ ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ Νησί που βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο της Ευρώπης. Μόνιμος πληθυσμός (απογρ. 2011) 680.000 κάτοικοι. Ελκυστικός τουριστικός προορισμός

Διαβάστε περισσότερα

ΘέτονταςτοπλαίσιογιατηνεδραίωσητουΥΦΑως ναυτιλιακό καύσιµο στην Ανατολική Μεσόγειο. .-Ε. Π. Μάργαρης, Καθηγητής

ΘέτονταςτοπλαίσιογιατηνεδραίωσητουΥΦΑως ναυτιλιακό καύσιµο στην Ανατολική Μεσόγειο. .-Ε. Π. Μάργαρης, Καθηγητής ΘέτονταςτοπλαίσιογιατηνεδραίωσητουΥΦΑως ναυτιλιακό καύσιµο στην Ανατολική Μεσόγειο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο, 7-12-2018 Τεχνολογία Φυσικού Αερίου.-Ε. Π. Μάργαρης, Καθηγητής και Εφαρµογών Αυτής Τµήµα

Διαβάστε περισσότερα

Λάρισα - Αίτηση για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Πράσινης Πρωτεύουσας 2016

Λάρισα - Αίτηση για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Πράσινης Πρωτεύουσας 2016 11. Ενεργειακή απόδοση 11Α. Παρουσίαση κατάστασης Ο Δήμος Λαρισαίων έχει θέσει ως στόχο της πολιτικής του με το παρόν Σχέδιο Δράσης την μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2) από τις δραστηριότητες

Διαβάστε περισσότερα