ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ. Μάρτιος 2006

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ. Μάρτιος 2006"

Transcript

1 ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ Μάρτιος 2006

2 Εισαγωγή Τα ελαστικά αποτελούν το μοναδικό σημείο επαφής του οχήματος με το οδόστρωμα, έτσι η αξιοπιστία είναι πρώτο μέλημα του οδηγού. Η συγκράτηση του οχήματος στην επιθυμητή πορεία, επιτυγχάνεται πρωτίστως με την εξασφάλιση ενός ικανοποιητικού βαθμού πρόσφυσης των ελαστικών στο οδόστρωμα. Τμήματα του Ελαστικού Το ελαστικό των φορτηγών οχημάτων κατασκευάζεται από μείγματα και πλέγματα υφασμάτινα, ατσάλινα ή συνθετικά καθώς και από φυσικό καουτσούκ με διάφορες χημικές προσμίξεις. Τα κύρια μέρη ενός συρμάτινου με ζώνες ακτινωτού (radial) ελαστικού είναι τα εξής: 1. Το πέλμα, το οποίο παρέχει την πρόσφυση και την επαφή στο δρόμο, ενώ παράλληλα προφυλάσσει τον σκελετό. 2. Η ζώνη, η οποία αποτελείται από μία ατσάλινη δέσμη λινών, παρέχοντας αντοχή και ευστάθεια στο ελαστικό, σταθερότητα στο πέλμα και προστασία του σκελετού από διατρήσεις. 3. Το μάγουλο το οποίο παρέχει προστασία στα πλαϊνά και αντοχή στις κάμψεις και τη γήρανση του ελαστικού. 4. Η ελαστική ροδέλα (chafer), η οποία είναι ειδική λωρίδα σκληρού μείγματος για την προστασία από την τριβή και τη σκουριά της επαφής του ελαστικού με τη ζάντα. 5. Το ακτινωτό λινό, το οποίο δέχεται όλες τις δυνάμεις που αναπτύσσονται μεταξύ δρόμου και τροχού από το φορτίο, την ταχύτητα και τα φρένα κατά τη διάρκεια του δρομολογίου. 6. Οι απολήξεις (apexes), οι οποίες αποτελούνται από λωρίδες ειδικών μειγμάτων που διασφαλίζουν την προοδευτικότητα της κάμψης, από την άκαμπτη στεφάνη προς το εύκαμπτο μάγουλο. 7. Η δέσμη στεφάνης, η οποία απαρτίζεται από πολλά ατσάλινα σύρματα για τη σωστή εφαρμογή του ελαστικού στη ζάντα. 8. Η έσω επίστρωση, η οποία αποτελείται από μία λεπτή μεμβράνη ειδικού μείγματος που αποτρέπει την διαφυγή του αέρα. 9. Η σαμπρέλα* η οποία είναι ειδικού μείγματος αεροθάλαμος για την διατήρηση της πίεσης. 10. Το ζωνάρι*, το οποίο αποτελεί τη λωρίδα μείγματος μεταξύ της σαμπρέλας και της ζάντας, για την προστασία της τριβής της σαμπρέλας από τη ζάντα. * μόνο για ελαστικά με σαμπρέλα

3 Σήμανση Η σήμανση των ελαστικών γίνεται σύμφωνα με την Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ECE-R54). Πάνω στο μάγουλο του ελαστικού υπάρχουν χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τις διαστάσεις του, τις συνθήκες χρήσης του κτλ.: Όνομα κατασκευαστή. Χώρα κατασκευής. Εμπορική ονομασία και τύπος του ελαστικού. Κατασκευαστικά δεδομένα (ακτινωτό - radial, συμβατικό νάιλον κτλ.). Σύμβολο: M + S, από τα αρχικά Mud + Snow που σημαίνουν Λάσπη + Χιόνι και δείχνει ότι το ελαστικό έχει κατάλληλο πέλμα για χρήση στις παραπάνω συνθήκες. 3502: ημερομηνία παραγωγής, αντιστοιχεί στην εβδομάδα και στα δύο τελευταία ψηφία του έτους κατασκευής, 35 η εβδομάδα του έτους /80R /150L, 154/150M: διάσταση ελαστικού τύπου ΕΟΚ συνοδευόμενες με δείκτες φορτίου και συμβόλου ταχύτητας : πλάτος της τομής (πέλματος), σε χλστ : προφίλ, ο λόγος του ύψους τομής προς το πλάτος τομής. 1. R: ακτινωτή κατασκευή (R = radial) : διάμετρος ζάντας, σε ίντσες : δείκτης φορτίου μονού ελαστικού : δείκτης φορτίου διπλού ελαστικού 7. L: δείκτης ταχύτητας /150M: εναλλακτικό φορτίο για διαφορετική ταχύτητα. 9. Δείκτης φθοράς πέλματος. 10. E : αριθμός και τύπος έγκρισης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

4 Δείκτης φορτίου (ΔΦ) ΔΦ Kg ΔΦ Kg ΔΦ Kg ΔΦ Kg ΔΦ Kg ΔΦ Kg

5 Σύμβολο ταχύτητας χλμ/ώρα E 70 F 80 G 90 J 100 K 110 L 120 M 130 N 140 Ένα ελαστικό με δείκτη φορτίου και συμβόλου ταχύτητας 156/150L, σύμφωνα με τον πίνακα του δείκτη φορτίου έχει ικανότητα μέγιστου φορτίου όταν είναι μονό (ΔΦ=156) 4000kg, ενώ όταν είναι διπλό (ΔΦ=150) 3350kg, για ταχύτητες (σύμβολο ταχύτητας = L) μέχρι 120 χλμ./ώρα. Αυτό σημαίνει ότι ένας άξονας με δύο από τα παραπάνω ελαστικά έχει ικανότητα μέγιστου φορτίου των ελαστικών 2 * 4000 kg = 8000 kg για ταχύτητες μέχρι 120 χλμ/ώρα. Εάν ο παραπάνω άξονας έχει δύο διπλά από τα παραπάνω ελαστικά (σύνολο τέσσερα), τότε έχει ικανότητα μέγιστου φορτίου των ελαστικών 2 * (2 * 3350 kg) = kg για ταχύτητες μέχρι 120 χλμ/ώρα. Πρέπει να σημειωθεί ότι τα ελαστικά στον ίδιο άξονα πρέπει να είναι του ιδίου μεγέθους, τύπου και κατασκευής.

6 Συντήρηση Η τοποθέτηση και εξαγωγή των ελαστικών πρέπει να γίνεται από εξειδικευμένο προσωπικό το οποίο διαθέτει την κατάλληλη υποδομή και την απαιτούμενη εμπειρία. Ενέργειες τοποθέτησης, εξαγωγής και επιδιόρθωσης των ελαστικών από μη εξειδικευμένο προσωπικό μπορεί να προκαλέσει πολύ σοβαρούς τραυματισμούς στον άνθρωπο, καθώς επίσης και καταστροφή των ελαστικών και των τροχών. Η σωστή συντήρηση των ελαστικών συμβάλλει στην καλύτερη οδική συμπεριφορά του οχήματος και την αύξηση ικανότητας μεταφοράς φορτίου. Η υποπίεση των ελαστικών και η υπερφόρτωση των φορτηγών οχημάτων είναι οι κύριες αιτίες αστοχίας των ελαστικών. Η πίεση του ελαστικού μπορεί να χαρακτηριστεί ως το επίπεδο του αέρα ο οποίος καθιστά το ελαστικό ικανό να αντέχει ένα συγκεκριμένο φορτίο, επηρεάζοντας τη συνολική ικανότητας μεταφοράς φορτίου του οχήματος. Η πίεση του ελαστικού είναι ένα νούμερο το οποίο δείχνει την πίεση του αέρα (μετρούμενη σε kpa ή psi), με την οποία απαιτείται το ελαστικό να είναι φουσκωμένο. Η διατήρηση της κατάλληλης πίεσης των ελαστικών, η καταγραφή του μέγιστου φορτίου των ελαστικών και του οχήματος, η αποφυγή εμποδίων στο δρόμο και ο τακτικός έλεγχος για κοψίματα, τομές, σκισίματα, χαρακιές και άλλες ανωμαλίες είναι οι σημαντικότερες ενέργειες για την αποφυγή αστοχιών, όπως αποκόλληση πέλματος ή σκάσιμο (κλατάρισμα) του ελαστικού. Οι παραπάνω ενέργειες μαζί με επιπλέον φροντίδα και σωστή συντήρηση συμβάλουν στη: βελτίωση του ελέγχου του οχήματος πρόληψη πιθανών ατυχημάτων μείωση της κατανάλωσης καυσίμου αύξηση της ζωής των ελαστικών Είναι σημαντικό να πραγματοποιείται έλεγχος της πίεσης των ελαστικών τουλάχιστον μία φορά το μήνα, για τους παρακάτω λόγους: τα περισσότερα ελαστικά χάνουν αέρα με την πάροδο του χρόνου. τα ελαστικά μπορεί να χάσουν αέρα ξαφνικά εάν το όχημα πέσει σε μια λακκούβα ή χτυπήσει σε μία ανωμαλία του δρόμου (π.χ. πέτρα). στα ελαστικά ακτινωτών λινών (radial) δεν είναι δυνατός ο εντοπισμός απώλειας αέρα με μια απλή οπτική επιθεώρηση.

7 Οι ετικέτες και η σήμανση των ελαστικών και των οχημάτων περιέχουν πληροφορίες για το ελαστικό καθώς επίσης και για το μέγιστο φορτίο μεταφοράς. Οι παραπάνω ετικέτες περιέχουν: το προτεινόμενο μέγεθος ελαστικού. την συνιστώμενη πίεση του αέρα του ελαστικού. το μέγιστο φορτίο μεταφοράς του οχήματος. το μέγιστο φορτίο του εμπρόσθιου και οπίσθιου άξονα. Οι ετικέτες ή πινακίδες είναι τοποθετημένες μόνιμα στην άκρη ή στο εσωτερικό της πόρτας του οδηγού του οχήματος ή στο καπάκι του χώρου αποσκευών. Η συνιστώμενη πίεση από τους κατασκευαστές των ελαστικών δείχνει τον αριθμό των psi όταν το ελαστικό είναι «κρύο». Κρύο χαρακτηρίζεται το ελαστικό το οποίο βρίσκεται σε στάση για τουλάχιστον τρεις ώρες. Κατά τη διάρκεια της οδήγησης, τα ελαστικά θερμαίνονται με αποτέλεσμα την αύξηση της θερμοκρασίας του αέρα που βρίσκεται μέσα σε αυτά. Για το λόγο αυτό, η μέτρηση της πίεσης των ελαστικών δεν πρέπει να γίνεται κατά τη διάρκεια ή στο τέλος ενός δρομολογίου, αλλά μετά από τρεις ώρες ακινητοποίησης του οχήματος. Για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα συνιστάται η αγορά μιας φορητής συσκευής καταγραφής/μέτρησης της πίεσης των ελαστικών και η φύλαξή της στο όχημα. Τέτοιες συσκευές υπάρχουν σε αρκετούς σταθμούς ανεφοδιασμού και σε καταστήματα ειδών αυτοκινήτου. Ενέργειες για τη διατήρηση της κατάλληλης πίεσης 1. Εντοπισμός της συνιστώμενης από τον κατασκευαστή του οχήματος- πίεσης των ελαστικών, η οποία αναγράφεται στις πληροφοριακές πινακίδες του οχήματος. 2. Καταγραφή της πίεσης όλων των ελαστικών του οχήματος. 3. Διόρθωσης της πίεσης των ελαστικών που έχουν περισσότερη από τη συνιστώμενη, πιέζοντας ελαφρά τη βαλβίδα του ελαστικού με το άκρο του οργάνου μέτρησης της πίεσης.

8 4. Υπολογισμός της διαφοράς της πίεσης των ελαστικών με μικρότερη πίεση από την συνιστώμενη και καταγραφή της διαφοράς για κάθε ελαστικό. 5. Συμπλήρωση της απαιτούμενης ποσότητας αέρα στα ελαστικά με την μικρότερη από τη συνιστώμενη πίεση στον επόμενο σταθμό εξυπηρέτησης ή ανεφοδιασμού. 6. Έλεγχος των καταγεγραμμένων πιέσεων όλων των ελαστικών και επιβεβαίωση συμμόρφωσης με τις συστάσεις του κατασκευαστή. Πέλμα ελαστικού Το πέλμα του ελαστικού επίσωτρου παρέχει πρόσφυση και κράτημα στο δρόμο, προστατεύοντας το όχημα από γλιστρήματα και πλαγιολισθήσεις. Τα ελαστικά παύουν να είναι αξιόπιστα και πρέπει να αντικατασταθούν όταν το πέλμα τους φθαρεί για περίπου 1/16 της ίντσας (περίπου 16 χιλιοστά του μέτρου). Τα ελαστικά έχουν δείκτες φθοράς του πέλματος με ενδείξεις για την αντικατάστασή τους. Οι παραπάνω δείκτες είναι υπερυψωμένα τμήματα ελαστικού (κυλινδρικού συνήθως σχήματος) τοποθετημένα στο κάτω μέρος των αυλακιών του πέλματος. Όταν η επιφάνεια του πέλματος φθαρεί μέχρι το σημείο οπου εμφανίζονται οι δείκτες φθοράς σημαίνει αντικατάσταση του ελαστικού. Ζυγοστάθμιση Για την αποφυγή των δονήσεων στο σύστημα διεύθυνσης (τιμόνι) κατά τη διάρκεια της οδήγησης, τα ελαστικά πρέπει να είναι κατάλληλα σταθμισμένα (ζυγοστάθμιση). Η σωστή ισορροπία μεταξύ των ελαστικών, επιτυγχάνεται τοποθετώντας μικρά βάρη στους τροχούς για να ισοσταθμίσουν τις συγκεντρώσεις υλικά στις ενώσεις του ελαστικού με τη ζάντα. Η ρύθμιση αυτή μεγιστοποιεί τη ζωή των ελαστικών και αποτρέπει το όχημα να στρέφει προς τα δεξιά ή τα αριστερά όταν κατευθύνεται σε έναν επίπεδο και ευθύ δρόμο. Οι παραπάνω ρυθμίσεις απαιτούν τη χρήση ειδικού εξοπλισμού από εξειδικευμένο προσωπικό. Αναγόμωση Η αναγόμωση των φθαρμένων ελαστικών αποτελεί μια οικονομικότερη λύση απ ότι η αντικατάστασή τους. Το κάθε ελαστικό έχει μια συγκεκριμένη ικανότητα αναγόμωσης, η οποία δίνεται από τον κατασκευαστή. Η διαδικασία της αναγόμωσης πρέπει να γίνεται μόνο από εξειδικευμένο προσωπικό.

9 Γήρανση Τα ελαστικά υφίστανται το φαινόμενο της γήρανσης ακόμα και εάν δεν έχουν χρησιμοποιηθεί καθόλου. Σκασίματα στο πέλμα και στα πλευρικά τοιχώματα σε συνδυασμό με παραμόρφωση του σκελετού αποτελούν αποδείξεις για τη γήρανση του ελαστικού. Στην περίπτωση που το ελαστικό δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα πρέπει να αποδεσμεύεται από το φορτίο του και να προστατεύεται από το φως το οποίο επιταχύνει το φαινόμενο της γήρανσης. Τα παλιά ελαστικά, τα οποία έχουν υποστεί γήρανση πρέπει να ελεγχθούν από εξειδικευμένο προσωπικό για την διαπίστωση της καταλληλότητας για την επαναχρησιμοποίησή τους. Χρήσιμες συμβουλές Για την αύξηση της ζωής των ελαστικών, τη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου, την πρόληψη πιθανών ατυχημάτων και τη βελτίωση του ελέγχου του οχήματος συνιστάται: Τακτικός έλεγχος της πίεσης των ελαστικών τουλάχιστον μια φορά το μήνα, συμπεριλαμβανομένης και της ρεζέρβας. Έλεγχος για ανωμαλίες στην επιφάνεια του πέλματος των ελαστικών, ρωγμές, ξένα σώματα ή άλλα σημάδια φθοράς ή τραυματισμού και αφαίρεση κομματάκια γυαλιού και άλλων σωματιδίων. Αντικατάσταση των χαμένων καλυμμάτων (καπάκια) στις βαλβίδες. Έλεγχος της πίεσης των ελαστικών πριν τα μακρινά δρομολόγια. Αποφυγή υπερφόρτωσης του οχήματος. Μείωση της ταχύτητας κατά την διέλευση πάνω από λακκούβες ή άλλες ανωμαλίες του οδοστρώματος. Αποφυγή πρόσκρουσης σε κράσπεδα πεζοδρομίων κατά τους ελιγμούς στάθμευσης. Επιλογή τύπου ελαστικού ανάλογα με την εποχή και τον τύπο οδοστρώματος.

Μάθετε πως να επιλέγετε και να αξιοποιείτε τα ελαστικά σας στο μέγιστο βαθμό. Πόσο πρέπει να

Μάθετε πως να επιλέγετε και να αξιοποιείτε τα ελαστικά σας στο μέγιστο βαθμό. Πόσο πρέπει να Πληροφορίες ελαστικών Μάθετε πως να επιλέγετε και να αξιοποιείτε τα ελαστικά σας στο μέγιστο βαθμό. Πόσο πρέπει να φουσκώνω τα ελαστικά μου; Πώς καταλαβαίνουμε ότι το πέλμα έχει φθαρεί υπερβολικά; Γιατί

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΣΤ-2 ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΩΤΡΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΤΥΠΟΥ RADIAL

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΣΤ-2 ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΩΤΡΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΤΥΠΟΥ RADIAL ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΣΤ-2 EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΛΑΔΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Τα ελαστικά Ο αφανής ήρωας της ασφάλειας

Τα ελαστικά Ο αφανής ήρωας της ασφάλειας Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» και η GOODYEAR Dunlop Ελαστικά Ελλάς, Μέλος της Συμμαχίας «Δρόμοι στο Μέλλον» συμβουλεύουν τους οδηγούς για την ασφαλέστερη επιλογή και συντήρηση των ελαστικών. Τα ελαστικά Ο

Διαβάστε περισσότερα

Συμβουλευτικός Οδηγός Τεχνικού Συμβούλου

Συμβουλευτικός Οδηγός Τεχνικού Συμβούλου 05 Συμβουλευτικός Οδηγός Τεχνικού Συμβούλου Ελαστικά - Ζυγοστάθμιση Ελαστικού 5.1 - Πίεση Φουσκώματος Ελαστικών 5.2 - Σταύρωμα Ελαστικών 5.3 - Βάθος Πέλματος / Πρόσφυση Ελαστικού 5.4 - Σύστημα Παρακολούθησης

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ Ε.Κ.Α.Β. Παράρτημα : Ε.Κ.Α.Β.- ΚΑΒΑΛΑΣ Ημερομηνία 17/06/2015 ΤΕΛΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ

ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ Ε.Κ.Α.Β. Παράρτημα : Ε.Κ.Α.Β.- ΚΑΒΑΛΑΣ Ημερομηνία 17/06/2015 ΤΕΛΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ Ε.Κ.Α.Β. Παράρτημα : Ε.Κ.Α.Β.- ΚΑΒΑΛΑΣ Ημερομηνία 17/06/2015 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΝΤΟΛΗΣ/ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ (όνομα είδους ή υπηρεσίας) ΤΕΛΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΠΙΘΑΝΗ ΔΑΠΑΝΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Αξιόπιστα ελαστικά = Ασφάλεια στο δρόμο

Αξιόπιστα ελαστικά = Ασφάλεια στο δρόμο Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» και η GOODYEAR Dunlop Ελαστικά Ελλάς, Μέλος της Συμμαχίας «Δρόμοι στο Μέλλον» συμβουλεύουν τους οδηγούς για την ασφαλέστερη οδήγηση σε κακές καιρικές συνθήκες Αξιόπιστα ελαστικά

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ «ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΖΑΝΤΩΝ»

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ «ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΖΑΝΤΩΝ» ΑΡ. ΜΕΛΕΤΗΣ: 21../2016 ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΟΛΟ: 59.830,00 Φ.Π.Α. 23%: 13.760,90 ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ: 73.590,90 ΑΡ. ΜΕΛΕΤΗΣ: 21../2016 ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Με την παρούσα μελέτη προβλέπεται η προμήθεια ελαστικών

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΕΙΔΟΥΣ

ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΕΙΔΟΥΣ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΕΙΔΟΥΣ 1. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΦΟΡΕΑ - Κωδικός φορέα :0085 - Ονομασία φορέα :ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ - Αρμόδιος :Μόρδος Μωυσής - Τηλέφωνο :2132157762 2. ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ε.Κ.Α.Β.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ε.Κ.Α.Β. ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ Ε.Κ.Α.Β. ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ε.Κ.Α.Β. Αθήνα, 29-7-13 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΝΤΟΛΗΣ / ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ 454 455 456 457 ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ (όνομα είδους ή υπηρεσίας) 1. ΚΙΘΑΡΑ ΦΡΕΝΩΝ ΠΙΣΩ ΑΡ. ΤΡΟΧΟΥ, 1609713780, 1 ΤΜΧ. 2.

Διαβάστε περισσότερα

Η νέα γκάμα ελαστικών OMNITRAC. Επιδόσεις στις οποίες μπορείτε να βασιστείτε, με την προστασία της τεχνολογίας DuraShield. Εγγυημένα.

Η νέα γκάμα ελαστικών OMNITRAC. Επιδόσεις στις οποίες μπορείτε να βασιστείτε, με την προστασία της τεχνολογίας DuraShield. Εγγυημένα. Η νέα γκάμα ελαστικών OMNITRAC. Επιδόσεις στις οποίες μπορείτε να βασιστείτε, με την προστασία της τεχνολογίας DuraShield. Εγγυημένα. MADE TO FEEL GOOD. Σίγουρα & Εγγυημένα. Με τα ελαστικά Goodyear OMNITRAC,

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2006

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2006 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2006 ΛΥΣΕΙΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟΥ ΔΟΚΙΜΙΟΥ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (ΙΙ) ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ Μάθημα: Τεχνολογία

Διαβάστε περισσότερα

Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΕΛΕΤΩΝ & ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΑΡ. ΜΕΛΕΤΗΣ: 5/ 2016 ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΟΥ ΕΤΟΥΣ 2016

Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΕΛΕΤΩΝ & ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΑΡ. ΜΕΛΕΤΗΣ: 5/ 2016 ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΟΥ ΕΤΟΥΣ 2016 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΕΛΕΤΩΝ & ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΑΡ. ΜΕΛΕΤΗΣ: 5/ 2016 ΤΙΤΛΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΓΚΑΜΑ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΓΚΑΜΑ 07 ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΓΚΑΜΑ www.kormorn-tyrs.com/gr ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΓΚΑΜΑ 201 ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΣΑΣ Από την αρχή, τα ελαστικά KOMOAN πάντα βρίσκονταν δίπλα σας. Επιδίωξη μας είναι να σας στηρίζουμε προσφέροντας

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ & ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ & ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ & ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ Τμήμα Διαχείρησης, Επισκευής & Συντήρησης Οχημάτων Πληροφορίες: Ατσαλάκης Α Τηλ.: 2821-3-41780-3 ΤΕΧΝΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

1.2.1. Οι προδιαγραφές E.T.R.T.O. (The European Tyre and Rim Technical Organi-zation Data Book).

1.2.1. Οι προδιαγραφές E.T.R.T.O. (The European Tyre and Rim Technical Organi-zation Data Book). ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΕΣ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΩΤΡΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1.1. Σκοπός Οι παρούσες τεχνικές προδιαγραφές καλύπτουν τις απαιτήσεις και τους ελέγχους που γίνονται κατά την παραλαβή ελαστικών επισώτρων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ Βαθμός Προτεραιότητας: Κοινό ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΜΕΣΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΒΑΛΑΣ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ Ταχ. Δ/νση : Τέρμα Αργυροκάστρου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ Ε.Κ.Α.Β. Παράρτημα : Ε.Κ.Α.Β ΛΑΜΙΑΣ Ημερομηνία : ΤΕΛΙΚΗ ΗΜΕ- ΡΟΜΗΝΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ

ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ Ε.Κ.Α.Β. Παράρτημα : Ε.Κ.Α.Β ΛΑΜΙΑΣ Ημερομηνία : ΤΕΛΙΚΗ ΗΜΕ- ΡΟΜΗΝΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ Ε.Κ.Α.Β Παράρτημα : Ε.Κ.Α.Β ΛΑΜΙΑΣ Ημερομηνία : 17-6-15 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΝΤΟΛΗΣ/ ΔΙΑΚΗΡΥ- ΞΗΣ 1. Α230/ 12-6-15 ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΤΕΛΙΚΗ ΗΜΕ- ΡΟΜΗΝΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΠΙΘΑΝΗ ΔΑΠΑΝΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟ-FAX

Διαβάστε περισσότερα

Ελαστικά - όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε. Συμβουλές και ιδέες για την ασφάλειά σας.

Ελαστικά - όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε. Συμβουλές και ιδέες για την ασφάλειά σας. Ελαστικά - όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε. Συμβουλές και ιδέες για την ασφάλειά σας. Leaflet_Reifen_AZ_GR 1 03.03.2008 17:06:47 Uhr Περιεχόμενα Το πιο σημαντικό τμήμα του αυτοκινήτου σας δεν είναι η μηχανή.

Διαβάστε περισσότερα

Συμβουλές σχετικά με τη χρήση των ελαστικών MICHELIN

Συμβουλές σχετικά με τη χρήση των ελαστικών MICHELIN 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Συμβουλές σχετικά με τη χρήση των ελαστικών MICHELIN Το ελαστικό είναι το μοναδικό σημείο επαφής μεταξύ του οχήματος και του δρόμου. Οι χρήστες πρέπει να μεριμνούν ώστε να διατηρούν την ποιότητα

Διαβάστε περισσότερα

Ελαστικά για επιβατικά αυτοκίνητα. Τιμοκατάλογος. ελαστικών. επιβατικών 4x4 ελαφρών φορτηγών (van)

Ελαστικά για επιβατικά αυτοκίνητα. Τιμοκατάλογος. ελαστικών. επιβατικών 4x4 ελαφρών φορτηγών (van) Ελαστικά για επιβατικά αυτοκίνητα Τιμοκατάλογος ελαστικών επιβατικών 4x4 ελαφρών φορτηγών (van) Ι σ χ ύ ε ι α π ό 0 1 / 0 9 / 2 0 1 5 67 Ο τιμοκατάλογος αυτός ισχύει από την 1η Σεπτεμβρίου 2015 και ακυρώνει

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΗ ΟΔΗΓΩΝ ΜΑΡΟΥΦΙΔΗΣ

ΣΧΟΛΗ ΟΔΗΓΩΝ ΜΑΡΟΥΦΙΔΗΣ ΣΧΟΛΗ ΟΔΗΓΩΝ ΜΑΡΟΥΦΙΔΗΣ Π.ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗ 5 ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΑΛΣΑΜΗ ΝΕΑΠΟΛΗ ΤΗΛ./FAX. 2310 628.008 ΚΙΝ.6944 677104 ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΟΥ ΘΕΩΡΙΑΣ Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 ΤΑ ΚΥΡΙΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ & ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ & ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ & ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ Τμήμα Διαχείρησης, Επισκευής & Συντήρησης Οχημάτων Πληροφορίες: Ατσαλάκης Α Τηλ.: 2821-3-41780-3 ΤΕΧΝΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα ελαστικά.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα ελαστικά. Σύμβολα ελαστικών και η σημασία τους 17 ΕΜΑ Α.Ε. Γαλήνης 17 14564 Κηφισιά Τηλέφωνο: 210.6290.300 www.ema.gr www.continental-tires.gr Ο κωδικός στο ελαστικό σας (π.χ. 255/50 R 20 V) 1 255 Πλάτος ελαστικού

Διαβάστε περισσότερα

Συντελεστής Τριβής στη Φυσική & Τροχαία Ατυχήματα

Συντελεστής Τριβής στη Φυσική & Τροχαία Ατυχήματα Συντελεστής Τριβής στη Φυσική & Τροχαία Ατυχήματα Τριβή Όταν ένα σώμα ολισθαίνει (γλιστράει) πάνω σε μια επιφάνεια, υπάρχει μια δύναμη στο σώμα που αντιστέκεται στην κίνηση του. Η δύναμη αυτή ονομάζεται

Διαβάστε περισσότερα

1. Ποιο είναι το ανώτατο όριο θέσεων μαζί με αυτήν του οδηγού που προβλέπει ο KOK για τα επιβατικά οχήματα; Α. Πέντε (5) B. Επτά (7) Γ.

1. Ποιο είναι το ανώτατο όριο θέσεων μαζί με αυτήν του οδηγού που προβλέπει ο KOK για τα επιβατικά οχήματα; Α. Πέντε (5) B. Επτά (7) Γ. Λυσάρι Οι σωστές απαντήσεις είναι σημειωμένες με κόκκινο. ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΕΥΧΟΥΣ #133 1. Ποιο είναι το ανώτατο όριο θέσεων μαζί με αυτήν του οδηγού που προβλέπει ο KOK για τα επιβατικά οχήματα; Α. Πέντε (5)

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ Ε.Κ.Α.Β. Παράρτημα: Ε.Κ.Α.Β. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ Ημερομηνία: ΠΙΘΑΝΗ ΔΑΠΑΝΗ ΣΕ ΕΥΡΩ (με Φ.Π.Α.)

ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ Ε.Κ.Α.Β. Παράρτημα: Ε.Κ.Α.Β. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ Ημερομηνία: ΠΙΘΑΝΗ ΔΑΠΑΝΗ ΣΕ ΕΥΡΩ (με Φ.Π.Α.) ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ Ε.Κ.Α.Β. Παράρτημα: Ε.Κ.Α.Β. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ Ημερομηνία: 23-09-2013 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΝΤΟΛΗΣ/ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ Α.Ε. 312 Ελαστικά 225/70/15 Τεμάχια 4 Για το ασθενοφόρο ΚΗΥ-8443 του τομέα Αλεξ/πολης.

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΝΑΟΥΣΑΣ Τ Ε Χ Ν Ι Κ Η Π Ε Ρ Ι Γ Ρ Α Φ Η

ΘΕΜΑ: ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΝΑΟΥΣΑΣ Τ Ε Χ Ν Ι Κ Η Π Ε Ρ Ι Γ Ρ Α Φ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ- ΘΡΑΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΗΡΩΙΚΗΣ ΠΟΛΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΝΑΟΥΣΑΣ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΣΕΩΝ ΤΜΗΜΑ Η/Μ ΘΕΜΑ: ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΝΑΟΥΣΑΣ Τ Ε Χ Ν Ι

Διαβάστε περισσότερα

Κωδικοί προϋπολογισμού. Κωδικοί CPV: ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ

Κωδικοί προϋπολογισμού. Κωδικοί CPV: ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Νέα Ιωνία : 24/5/17 ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Αρ. Πρωτ : 13902 ΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ /ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΜΗΜΑ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ & ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ Θέμα : «Μελέτη προμήθεια ελαστικών για τα οχήματα της Διεύθυνσης

Διαβάστε περισσότερα

Θέµα : Μελέτη προµήθεια ελαστικών για τα οχήµατα της ιεύθυνσης Περιβάλλοντος για το έτος

Θέµα : Μελέτη προµήθεια ελαστικών για τα οχήµατα της ιεύθυνσης Περιβάλλοντος για το έτος /ΝΣΗ Θέµα : Μελέτη προµήθεια ελαστικών για τα οχήµατα της ιεύθυνσης Περιβάλλοντος για το έτος 2016». Κωδικοί CPV: CPV : 34352100-0 Eλαστικά επίσωτρα φορτηγών αυτοκινήτων. CPV : 34351100-3 Eλαστικά επίσωτρα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΙΝ ΟΔΗΓΗΣΕΙΣ, ΘΥΜΗΣΟΥ!

ΠΡΙΝ ΟΔΗΓΗΣΕΙΣ, ΘΥΜΗΣΟΥ! ΠΡΙΝ ΟΔΗΓΗΣΕΙΣ, ΘΥΜΗΣΟΥ! For the Automobile and Society ΠΡΙΝ ΟΔΗΓΗΣΕΙΣ, Η φράση «Πριν Οδηγήσεις, Θυμήσου!» αντιπροσωπεύει μια παγκόσμια πρωτοβουλία σχετικά με την οδική ασφάλεια της FIA Foundation σε συνεργασία

Διαβάστε περισσότερα

ΑΕ 239/ ΚΑΙ ΑΕ 261/ CPV: Βλοτινού Αντωνία Τηλέφωνο: Φαξ: Πέμπτη 17 Νοεμβρίου ,00

ΑΕ 239/ ΚΑΙ ΑΕ 261/ CPV: Βλοτινού Αντωνία Τηλέφωνο: Φαξ: Πέμπτη 17 Νοεμβρίου ,00 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΔΑ: ΩΒΝΛΟΡ1Π-3ΝΥ ΑΔΑΜ: 16PROC005340888 ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΜΕΣΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚ & ΟΙΚ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ & ΟΙΚ. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Μυτιλήνη,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΜΜΜ

ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΜΜΜ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΜΜΜ ΣΤΟΧΟΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ - ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ : ΛΩΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΟΔΟΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ Αύξηση της ταχύτητας των

Διαβάστε περισσότερα

16REQ

16REQ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ - ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΟΛΕΟ ΟΜΙΑΣ-ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Τµήµα : ιαχείρισης Κίνησης Συντήρησης Οχηµάτων & Μηχανηµάτων Γραφείο

Διαβάστε περισσότερα

Νέα σειρά ελαστικών KMAX.

Νέα σειρά ελαστικών KMAX. Νέα σειρά ελαστικών KMAX. Οδηγήστε περισσότερο όλο το χρόνο... Έως 5% βελτιωμένη χιλιομετρική απόδοση σε σχέση με τον προκάτοχό του. Συγκριτικά τέστ που έγιναν από το Goodyear Innovation Center Luxembourg

Διαβάστε περισσότερα

Νέα σειρά ελαστικών FUELMAX.

Νέα σειρά ελαστικών FUELMAX. Νέα σειρά ελαστικών FUELMAX. Οδηγήστε περισσότερο με λιγότερα καύσιμα... Έως 10% βελτιωμένη αντίσταση κύλισης σε σχέση με τον προκάτοχό του. Συγκριτικά τέστ που έγιναν από την Goodyear GICL στη διάσταση

Διαβάστε περισσότερα

--Βίντεο-- 1. Οι συνθετικές φόρμουλες που δημιουργούσαν προβλήματα ζυγοστάθμισης

--Βίντεο-- 1. Οι συνθετικές φόρμουλες που δημιουργούσαν προβλήματα ζυγοστάθμισης Τι είναι το Protex Το Protex είναι ένα επαναστατικό επιδιορθωτικό σύστημα σε περιπτώσεις διάτρησης των ελαστικών. Οι οπές που μπορεί να προκληθούν από αιχμηρά αντικείμενα, όπως καρφιά, γυαλιά κ.τ.λ, κλείνουν

Διαβάστε περισσότερα

,52 113/ Fax

,52 113/ Fax ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΕΚΑΒ Παράρτηµα: Τρίπολης Ηµεροµηνία 31/05/2016 ΣΤΟΙΧΕΙ Α ΕΝΤΟΛ ΗΣ/ ΙΑΚΗΡ ΥΞΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ (ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ) ΤΕΛΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜ ΗΝΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ Σ ΠΡΟΣΦΟΡ ΩΝ ΜΕΓΙΣΤΗ ΠΙΘΑΝΗ ΑΠΑΝΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΡΜΟ ΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Μ Ε Λ Ε Τ Η ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ

Μ Ε Λ Ε Τ Η ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ Μ Ε Λ Ε Τ Η ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ : 26.106,00 Φ.Π.Α. 23% : 6.004,38 ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΔΑΠΑΝΗ : 32.110,38 ΕΥΡ 1 ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Η παρούσα μελέτη αφορά την προμήθεια τοποθέτηση

Διαβάστε περισσότερα

ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΕΛΑΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΣ

ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΕΛΑΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΕΛΑΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΣ ΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΙΚΟ ΤΟΙΧΩΜΑ ΤΟΥ ΕΛΑΣΤΙΚΟΥ Επισημαίνει τον τύπο της ζάντας, με την οποία είναι συμβατό το ελαστικό. Εάν δεν αναφέρεται, τότε προορίζεται για χρήση σε ζάντα

Διαβάστε περισσότερα

,00 ΤΗΛ FAX

,00 ΤΗΛ FAX ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ Ε.Κ.Α.Β. Παράρτηµα: Ε.Κ.Α.Β. ΛΑΡΙΣΑΣ Ηµεροµηνία: 10-1-2013 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΝΤΟΛΗΣ / ΙΑΚΗΡΥΞΗΣ Α.Ε. 1105 ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ (όνοµα είδους ή υπηρεσίας) ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ 205-70-15 ΜΕ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΖΥΓΟΣΤΑΘΜΙΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

σχολή οδηγών ΣΑΒΡΑΜΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ- www.auto4.gr- email: auto4@hotmail.gr ΕΛΕΓΧΟΣ ΟΧΗΜΑΤΟΣ, ΧΡΗΣΗ ΚΡΑΝΟΥΣ & ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΩΝ ( κατηγορία ΑΜ Α1 Α2- Α )

σχολή οδηγών ΣΑΒΡΑΜΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ- www.auto4.gr- email: auto4@hotmail.gr ΕΛΕΓΧΟΣ ΟΧΗΜΑΤΟΣ, ΧΡΗΣΗ ΚΡΑΝΟΥΣ & ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΩΝ ( κατηγορία ΑΜ Α1 Α2- Α ) σχολή οδηγών ΣΑΒΡΑΜΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ- www.auto4.gr- email: auto4@hotmail.gr ΕΛΕΓΧΟΣ ΟΧΗΜΑΤΟΣ, ΧΡΗΣΗ ΚΡΑΝΟΥΣ & ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΩΝ ( κατηγορία ΑΜ Α1 Α2- Α ) 1 Περιμετρικός έλεγχος δικύκλου: περιμετρικός έλεγχος για

Διαβάστε περισσότερα

Άκρως ασφαλή και ευπροσάρμοστα. Ελαστικά Vanco για van, μικρά επαγγελματικά οχήματα και τροχόσπιτα.

Άκρως ασφαλή και ευπροσάρμοστα. Ελαστικά Vanco για van, μικρά επαγγελματικά οχήματα και τροχόσπιτα. Άκρως ασφαλή και ευπροσάρμοστα. Ελαστικά Vanco για van, μικρά επαγγελματικά οχήματα και τροχόσπιτα. 5 κρίσιμα σημεία για την ασφάλειά σας. 1. Πίεση του αέρα Ελέγχετε την πίεση του αέρα κάθε 14 μέρες, με

Διαβάστε περισσότερα

215/65/16C 20 195/70/15R 20 205/65/16R 4 205/70R/15 24 225/70R/15 8 225/75/16 4 17/04/2015 9000,00

215/65/16C 20 195/70/15R 20 205/65/16R 4 205/70R/15 24 225/70R/15 8 225/75/16 4 17/04/2015 9000,00 ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ Ε. Κ. Α. Β. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ: Ε.Κ.Α.Β. ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗ 30/03/2015 ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΩΝ ΤΩΝ ΤΟΜΕΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΡΑΡΤΗΜ ΑΤΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΑΕ 7/12-3-

Διαβάστε περισσότερα

Φρένα, Συστήματα. Συμβουλευτικός Οδηγός Τεχνικού Συμβούλου. Φρένα, Συστήματα Διεύθυνσης & Ανάρτησης

Φρένα, Συστήματα. Συμβουλευτικός Οδηγός Τεχνικού Συμβούλου. Φρένα, Συστήματα Διεύθυνσης & Ανάρτησης 04 Συμβουλευτικός Οδηγός Τεχνικού Συμβούλου Φρένα, Συστήματα Διεύθυνσης & Ανάρτησης - Σφαιρικός(-οί) Σύνδεσμος(-οι) 4.1 - Δαγκάνες Φρένων 4.2 - Σωληνώσεις Φρένων, Ελαστικοί Σωλήνες & Συνδέσεις 4.3 - Τακάκια

Διαβάστε περισσότερα

Σύνοψη Προϊόντων. Κύπρος

Σύνοψη Προϊόντων. Κύπρος Σύνοψη Προϊόντων Κύπρος 07.2009 Συνιστώμενα προϊόντα για βέλτιστη απόδοση ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕΣΑΙΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΕΝΤΟΣ/ΕΚΤΟΣ ΔΡΟΜΟΥ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΕ ΑΝΤΙΞΟΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΕΝΤΟΣ ΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΧΡΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

16PROC

16PROC INFORMATICS DEVELOPMEN T AGENCY 16PROC004867105 2016-08-01 Digitally signed by INFORMATICS DEVELOPMENT AGENCY Date: 2016.08.01 09:12:11 EEST Reason: Location: Athens 1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗMOΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Υ.Α /480 /ΦΕΚ Β' 526/ Άρθρο 26. Πρακτική εξέταση στις κατηγορίες Β, Γ, Δ, Β+Ε, Γ+Ε, Δ+Ε και στην υποκατηγορία Β1:

Υ.Α /480 /ΦΕΚ Β' 526/ Άρθρο 26. Πρακτική εξέταση στις κατηγορίες Β, Γ, Δ, Β+Ε, Γ+Ε, Δ+Ε και στην υποκατηγορία Β1: Υ.Α. 58930/480 /ΦΕΚ Β' 526/3-5-1999 Άρθρο 26 Πρακτική εξέταση στις κατηγορίες Β, Γ, Δ, Β+Ε, Γ+Ε, Δ+Ε και στην υποκατηγορία Β1: 1. Η πρακτική εξέταση περιλαμβάνει τις δοκιμασίες και τον έλεγχο γνώσεων και

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 33963 NOMOΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 33963 NOMOΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Νίκαια 15-6-2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αρ. πρωτ.: 33963 NOMOΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΑΓ.Ι.ΡΕΝΤΗ Δ/ΝΣΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ & ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ Ταχ. Δ/νση : Ποταμού (έναντι 22) & Ατταλείας Τ.Κ

Διαβάστε περισσότερα

Συνοπτική παρουσίαση αναγομωμένων πελμάτων Bandag

Συνοπτική παρουσίαση αναγομωμένων πελμάτων Bandag Συνοπτική παρουσίαση αναγομωμένων πελμάτων Bandag Κύπρος 09/2013 Συνιστώμενα προϊόντα για βέλτιστη απόδοση ΚΑΙ Φορτηγό κ Λεωφορείο Ελαφρύ Φορτηγό Φορτηγό κ Λεωφορείο Ζευγάρι κ Φαρδύ Μονό ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ Ε.Κ.Α.Β. ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ε.Κ.Α.Β. Αθήνα, 21/11/12 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΡΜΟ ΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟ FAX ΤΕΛΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ

ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ Ε.Κ.Α.Β. ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ε.Κ.Α.Β. Αθήνα, 21/11/12 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΡΜΟ ΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟ FAX ΤΕΛΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ Ε.Κ.Α.Β. ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ε.Κ.Α.Β. Αθήνα, 21/11/12 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΝΤΟΛΗΣ / ΙΑΚΗΡΥΞΗΣ 764 765 766 767 ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ (όνοµα είδους ή υπηρεσίας) 1.Φλάντζα βαλβίδων A 1110/60221 TMX 2 2. Τσιµούχα βαλβίδων

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΛΩΡΙΔΕΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΛΩΡΙΔΕΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΛΩΡΙΔΕΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΩΝ ΛΩΡΙΔΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ Με βάση την κατεύθυνση της κυκλοφορίας στη λωρίδα : κατά τη ροή της κυκλοφορίας και αντίθετα στη ροή της κυκλοφορίας

Διαβάστε περισσότερα

16PROC

16PROC ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ Χανιά 01 / 11 /2016 ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ Α.Π 65691 Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΞΟΔΩΝ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ Πλ. Κουτσουράκη Γεωργία Δ/νση: Κυδωνίας 29, ΧΑΝΙΑ ΚΡΗΤΗΣ, ΤΚ: 73135

Διαβάστε περισσότερα

«ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΤΥΠΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ»

«ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΤΥΠΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ» Η Μ Ο Τ Ι Κ Η Ε Π Ι Χ Ε Ι Ρ Η Σ Η Υ Ρ Ε Υ Σ Η Σ - Α Π Ο Χ Ε Τ Ε Υ Σ Η Σ Κ Α Λ Α Μ Α Τ Α Σ. Ε. Υ. Α. Κ. «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΤΥΠΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ» ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ : 12.000,00 ΕΥΡΩ ΠΛΕΟΝ Φ.Π.Α.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤOΠΟΘΕΤΗΣΗ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤOΠΟΘΕΤΗΣΗ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β: ΜΕΛΕΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ & ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤOΠΟΘΕΤΗΣΗ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΑΡΙΘ. ΜΕΛ. : 01/2017 ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 59.048,80 (47.260,00

Διαβάστε περισσότερα

σχολή οδηγών ΣΑΒΡΑΜΗΣ

σχολή οδηγών ΣΑΒΡΑΜΗΣ Α) ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΛΕΓΧΟΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ Περιμετρικός έλεγχος εξετάζουμε για: 1) την καλή κατάσταση των επιφανειών του αυτοκινήτου από τυχαία χτυπήματα (πχ. ένα χτύπημα σε μια επιφάνεια του οχήματος μπορεί

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΤΕΛΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗ ΝΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩ Ν ,00 ευρώ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΤΕΛΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗ ΝΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩ Ν ,00 ευρώ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ Βαθμός Προτεραιότητας: ΚΟΙΝΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΜΕΣΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΒΑΛΑΣ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ Ταχ. Δ/νση : Τέρμα Αργυροκάστρου

Διαβάστε περισσότερα

16PROC

16PROC ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΜΕΣΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΑΤΡΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ Πάτρα, 28-11-2016 Ταχ. Δ/νση : Τέρμα Λεωφόρου Ιπποκράτους Π.Γ.Ν Πατρών (Ρίο) Ταχ. Κώδικας : 26500

Διαβάστε περισσότερα

Οδική ασφάλεια ευάλωτων χρηστών της οδού

Οδική ασφάλεια ευάλωτων χρηστών της οδού Οδική ασφάλεια ευάλωτων χρηστών της οδού «Πρώτη Προτεραιότητα: Οδική Ασφάλεια» Κρήτη, 9-18 Νοεμβρίου 2013 Γιώργος Γιαννής, Αναπληρωτής Καθηγητής ΕΜΠ Αλεξάνδρα Λαΐου, Επιστημονικός Συνεργάτης ΕΜΠ Πέτρος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΖΑΝΤΕΣ ΑΝΥΨΩΤΙΚΩΝ ΧΩΜΑΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΖΑΝΤΕΣ ΑΝΥΨΩΤΙΚΩΝ ΧΩΜΑΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΖΑΝΤΕΣ ΑΝΥΨΩΤΙΚΩΝ ΧΩΜΑΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ Ιωνίας 11, Τ.Κ. 57009, Καλοχώρι, Θεσ/νίκη, Τ.Θ. 1297 T: 2310 753.151 K: 6944604157 K: 6978188776 K: 6978188774 E: sales@ergotyres.com www.ergotyres.com

Διαβάστε περισσότερα

Ένα βασικό σύστημα ενεργητικής ασφάλειας του οχήματος γίνεται ολοένα και περισσότερο εξαρτώμενο από τη ηλεκτρονική τεχνολογία.

Ένα βασικό σύστημα ενεργητικής ασφάλειας του οχήματος γίνεται ολοένα και περισσότερο εξαρτώμενο από τη ηλεκτρονική τεχνολογία. Ένα βασικό σύστημα ενεργητικής ασφάλειας του οχήματος γίνεται ολοένα και περισσότερο εξαρτώμενο από τη ηλεκτρονική τεχνολογία. Το «αμορτισέρ» ή ελληνιστί «Αποσβεστήρας Ταλαντώσεων» αποτελεί τον «συνεργάτη

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΟΔΙΚΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΟΔΙΚΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΑΡΘΡΟ 32 : Φόρτωση οχημάτων ΚΩΔΙΚΑΣ ΟΔΙΚΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 1. Το μεικτό βάρος οχήματος δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει το μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος του. 2. Το φορτίο ταυ οχήματος πρέπει να τακτοποιείται και

Διαβάστε περισσότερα

ΜέτραΆμεσηςΕφαρμογής Περιορισμένου Κόστους και Μεγάλης Αποτελεσματικότητας

ΜέτραΆμεσηςΕφαρμογής Περιορισμένου Κόστους και Μεγάλης Αποτελεσματικότητας ΜέτραΆμεσηςΕφαρμογής Περιορισμένου Κόστους και Μεγάλης Αποτελεσματικότητας Επιτροπή Κυκλοφορίας και Στάθμευσης ΣΕΣ Στέλιος Ευσταθιάδης Θανάσης Τσιάνος Πέπη Δημοπούλου Δώρα Ζησιμοπούλου Αλεξάνδρα Κονδύλη

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2008

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2008 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2008 ΛΥΣΕΙΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟΥ ΔΟΚΙΜΙΟΥ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (ΙΙ) ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ Μάθημα: Τεχνολογία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΕΓΧΟΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΤΗΓΟΥ

ΕΛΕΓΧΟΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΤΗΓΟΥ ΕΛΕΓΧΟΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΤΗΓΟΥ Ο υποψήφιος ελέγχεται στην σωστή προετοιμασία του οχήματος. Ο υποψήφιος πρέπει να έχει γνώση βασικών στοιχείων των εξαρτημάτων των συστημάτων ασφαλείας και του ελέγχου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ ΝΟΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2015 ΚΑ: 306671 CPV: 34350000-5 ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ : 4.430,00 Φ.Π.Α. 23% : 1.018,90

Διαβάστε περισσότερα

Εργαλειομηχανές και μηχανήματα Λείανσης Λείανση

Εργαλειομηχανές και μηχανήματα Λείανσης Λείανση Εργαλειομηχανές και μηχανήματα Λείανσης Λείανση 1 Λείανση Είναι η κατεργασία διαμόρφωσης ακριβείας των μεταλλικών υλικών με μηχανική κοπή που επιτυγχάνεται σε εργαλειομηχανές λείανσης, με τη βοήθεια κοπτικών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. της ΟΔΗΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. της ΟΔΗΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 1.2.2017 COM(2017) 47 final ANNEX 1 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ της ΟΔΗΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την τροποποίηση της οδηγίας 2003/59/ΕΚ σχετικά με την αρχική επιμόρφωση

Διαβάστε περισσότερα

Υγρά. Συμβουλευτικός Οδηγός Τεχνικού Συμβούλου. Υγρά

Υγρά. Συμβουλευτικός Οδηγός Τεχνικού Συμβούλου. Υγρά 02 Συμβουλευτικός Οδηγός Τεχνικού Συμβούλου Υγρά - Υγρό Αυτομάτου Κιβωτίου Ταχυτήτων 2.1 - Υγρό Φρένων 2.2 - Ψυκτικό Υγρό 2.3 - Λάδι & Φίλτρο Λαδιού του Κινητήρα 2.4 - Υγρό Μηχανικού Κιβωτίου Ταχυτήτων

Διαβάστε περισσότερα

Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτών Οδήγησης & Κυκλοφοριακής Αγωγής. https://www.facebook.com/driving.edu/

Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτών Οδήγησης & Κυκλοφοριακής Αγωγής.  https://www.facebook.com/driving.edu/ Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτών Οδήγησης & Κυκλοφοριακής Αγωγής http://www.driving.org.gr/ https://www.facebook.com/driving.edu/ Γιατί κατά την γνώμη σας γίνονται ατυχήματα δυστυχήματα στον δρόμο; Το

Διαβάστε περισσότερα

ΛΥΣΕΙΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟΥ ΔΟΚΙΜΙΟΥ

ΛΥΣΕΙΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟΥ ΔΟΚΙΜΙΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2012 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (IΙ) ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ Μάθημα : Τεχνολογία Αυτοκινήτων

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2011

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2011 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2011 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (ΙΙ) ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ Μάθημα: Τεχνολογία Αυτοκινήτων Ημερομηνία

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΥΡΩ ΜΕ ΦΠΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2017

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΥΡΩ ΜΕ ΦΠΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2017 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΧΑΛΚΙΔΑ 0-0-07 ΑΡ. ΠΡΩΤ.49 ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών Τμήμα: Τροχαίου Υλικού - Μηχανημάτων & Πολιτικής Προστασίας Ταχ.Δ/νση: Εργοτάξιο Αγ. Στέφανος Χαλκίδα Τ.Κ 3400 Πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

99000-SWIFT-014 02/2015

99000-SWIFT-014 02/2015 99000-SWIFT-014 02/2015 5MT ΑΝΕΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ 1,2 L 5MT GL+ GL+ Ηλεκτρική υποβοήθηση τιμονιού Ρύθμιση τιμονιού καθ ύψος Ρύθμιση τιμονιού τηλεσκοπική Ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός Ηλεκτρικά παράθυρα πίσω

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ Βαθμός Προτεραιότητας: ΚΟΙΝΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΜΕΣΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΒΑΛΑΣ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ Ταχ. Δ/νση : Τέρμα Αργυροκάστρου

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2007

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2007 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2007 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (ΙΙ) ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ Μάθηµα: Τεχνολογία Αυτοκινήτων Ηµεροµηνία

Διαβάστε περισσότερα

4.1 Περιοδικοί τεχνικοί έλεγχοι.

4.1 Περιοδικοί τεχνικοί έλεγχοι. ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ 4.1 Περιοδικοί τεχνικοί έλεγχοι. Με τον τεχνικό έλεγχο διαπιστώνεται εάν τα οχήματα που κυκλοφορούν πληρούν τις διατάξεις με βάση τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και αν

Διαβάστε περισσότερα

Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτών Οδήγησης & Κυκλοφοριακής Αγωγής

Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτών Οδήγησης & Κυκλοφοριακής Αγωγής Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτών Οδήγησης & Κυκλοφοριακής Αγωγής Ένα τυχαίο περιστατικό Υπάρχουν λανθασμένες συμπεριφορές ; Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας Είναι οι κανόνες που πρέπει να ακολουθούν όλοι όσοι

Διαβάστε περισσότερα

ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΑ

ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΑ Αδαμαντία Μπαλαφούτα Προϊσταμένη χειρουργικής κλινικής Γ.Ν. Κορίνθου Τα τελευταία χρόνια η οδήγηση ποδηλάτου έχει αυξηθεί µεταξύ των κατοίκων του αναπτυγµένου κόσµου. Λόγω της συνεχιζόµενης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΦΘΟΡΑΣ ΤΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΒΑΤΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ. ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΜΕΘΟΔΟΙ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΦΘΟΡΑΣ

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΦΘΟΡΑΣ ΤΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΒΑΤΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ. ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΜΕΘΟΔΟΙ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΦΘΟΡΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΧΟΛΗ ΣΤΕΦ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΦΘΟΡΑΣ ΤΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΒΑΤΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ. ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΣΙΟΤΣΙΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΒΑΛΑ 2013 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2014 ΛΥΣΕΙΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2014 ΛΥΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2014 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (IΙ) ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ Μάθημα : Τεχνολογία Αυτοκινήτων

Διαβάστε περισσότερα

Φρένο με ένα σταθερό άκρο

Φρένο με ένα σταθερό άκρο (Greek) DM-RCBR001-00 Εγχειρίδιο αντιπροσώπου ΔΡΟΜΟΥ MTB Τρέκινγκ City Touring/ Απλό Ποδήλατο URBAN SPORT E-BIKE Φρένο με ένα σταθερό άκρο BR-CX70 BR-CX50 BL-4700 BL-4600 BL-R780 BL-R3000 ST-7900 ST-6700

Διαβάστε περισσότερα

Καθορισµός της µεθόδου που ακολουθείται για τη διενέργεια των οπτικών ελέγχων των οχηµάτων.

Καθορισµός της µεθόδου που ακολουθείται για τη διενέργεια των οπτικών ελέγχων των οχηµάτων. ΣΕΛΙ Α 1 ΑΠΟ 7 1. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΠΕ ΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ Καθορισµός της µεθόδου που ακολουθείται για τη διενέργεια των οπτικών ελέγχων των οχηµάτων. 2. ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ Εκάστοτε Υπεύθυνος (Τεχνικός ιευθυντής, Υπεύθυνος

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΑΣΤΙΚΟΥ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ 0405GN

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΑΣΤΙΚΟΥ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ 0405GN 1 ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΑΣΤΙΚΟΥ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ 0405GN Περιμετρικός οπτικός έλεγχος. Είναι απαραίτητο πριν οδηγήσουμε το αστικό λεωφορείο να κάνουμε ένα οπτικό έλεγχο γύρω από το όχημα.αυτός ο

Διαβάστε περισσότερα

Στραμμένο προς τα πίσω ECE R44 04. 0 + 0-13 kg 0-12 μήνες

Στραμμένο προς τα πίσω ECE R44 04. 0 + 0-13 kg 0-12 μήνες Στραμμένο προς τα πίσω Εγχειρίδιο χρήστη ECE R44 04 Ομάδα Βάρος Ηλικία 0 + 0-13 kg 0-12 μήνες 1 Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε το BeSafe izi Sleep ISOfix Η BeSafe έχει αναπτύξει αυτό το κάθισμα με μεγάλη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΜΕΣΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ Τρίπολη, 12/07/2016

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΜΕΣΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ Τρίπολη, 12/07/2016 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΜΕΣΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ Τρίπολη, 12/07/2016 Ταχ. Δ/νση : Τέρμα Ερυθρού Σταυρού Ταχ. Κώδικας : 22100 Πληροφορίες : Γκάτσος

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 180.000,00 ΚΑ: 20.6671-0002

ΜΕΛΕΤΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 180.000,00 ΚΑ: 20.6671-0002 ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑ: 20.6671-0002 EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΤΡΟΧΑΙΟΥ ΥΛΙΚΟΥ Ταχ. Δ/νση Ληλαντίων & Μεγασθένους 341 00 Χαλκίδα Πληροφ.: Κοραής Ιωάννης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΤΗΓΟΥ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΤΗΓΟΥ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΤΗΓΟΥ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙ Δέκα λόγοι μη επισκευής των ελαστικών και RunFlat 1 Υπερβολικά μεγάλη οπή στο πέλμα Μη επισκευάσιμη για τα επιβατικά ελαστικά είναι οπή μεγαλύτερη των

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΙΝ Ο ΗΓΗΣΕΙΣ, ΘΥΜΗΣΟΥ! ΠΡΙΝ Ο ΗΓΗΣΕΙΣ, ΘΥΜΗΣΟΥ! www.bridgestone.gr

ΠΡΙΝ Ο ΗΓΗΣΕΙΣ, ΘΥΜΗΣΟΥ! ΠΡΙΝ Ο ΗΓΗΣΕΙΣ, ΘΥΜΗΣΟΥ! www.bridgestone.gr Πριν Οδηγήσεις, Θυµήσου! είναι µία παγκόσµια πρωτοβουλία οδικής ασφάλειας της FIA Foundation και της Bridgestone Corporation που στην Ελλάδα αντιπροσωπεύεται από την ΕΛΑΣΤΡΑΚ. www.bridgestone.gr Περισσότερες

Διαβάστε περισσότερα

SETUP-Συμβουλές για το RBR

SETUP-Συμβουλές για το RBR SETUP-Συμβουλές για το RBR Το Διαφορικό Το διαφορικό έχει 3 λειτουργίες στο αυτοκίνητο: 1. Μεταφέρει τη δύναμη από τον κινητήρα στους τροχούς. 2. Επιτρέπει τους τροχούς σε κάθε άκρη των αξόνων να περιστρέφονται

Διαβάστε περισσότερα

17PROC

17PROC 17PROC588345 217-3-7 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΜΕΣΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΑΤΡΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ Πάτρα 6-3-217 Ταχ. Δ/νση : Τέρμα Λεωφόρου Ιπποκράτους Π.Γ.Ν Πατρών (Ρίο) Ταχ.

Διαβάστε περισσότερα

vsm.skf.com SKF Group 2006 PUB80/P7 6394 EL 06

vsm.skf.com SKF Group 2006 PUB80/P7 6394 EL 06 Για πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με προϊόντα της SKF, ανατρέξτε στο πρόγραμμα Pole Position. Επικοινωνήστε με το μεταπωλητή της SKF στην περιοχή σας για περισσότερες πληροφορίες και για αιτήσεις μελών.

Διαβάστε περισσότερα

Για ελαστικά που κατασκευάστηκαν πριν το έτος 2000, τρία ψηφία αντί για τέσσερα υποδεικνύουν την ηµεροµηνία κατασκευής. Επίσης, κατά την αρχή της

Για ελαστικά που κατασκευάστηκαν πριν το έτος 2000, τρία ψηφία αντί για τέσσερα υποδεικνύουν την ηµεροµηνία κατασκευής. Επίσης, κατά την αρχή της Λεξικό Ελαστικών Άζωτο Χρήση Αζώτου για το φούσκωµα των ελαστικών επιβατικών αυτοκινήτων και ελαφρών φορτηγών σε εφαρµογές κανονικής χρήσης Εισαγωγή & Σκοπός Το άζωτο προσφέρεται ως εναλλακτική λύση για

Διαβάστε περισσότερα

H MAN έδωσε την πρώτη δημόσια παρουσίαση της νέας μηχανής της ναυαρχίδας των φορτηγών της στην πρόσφατη έκθεση IAA Hanover CV.

H MAN έδωσε την πρώτη δημόσια παρουσίαση της νέας μηχανής της ναυαρχίδας των φορτηγών της στην πρόσφατη έκθεση IAA Hanover CV. Ο κινητήρας με την κωδική ονομασία D3876 θα προσφέρει ιπποδύναμη 520 hp (390 kw), 560 hp (420 kw) και 640 hp (470 kw), ενώ η μέγιστη ροπή που θα παράγεται μεταξύ 930 και 1350 rpm, λέγεται ότι θα καλύπτει

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ Ε.Κ.Α.Β. ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ε.Κ.Α.Β. Αθήνα, ΤΕΛΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΡΜΟ ΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟ FAX

ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ Ε.Κ.Α.Β. ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ε.Κ.Α.Β. Αθήνα, ΤΕΛΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΡΜΟ ΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟ FAX ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ Ε.Κ.Α.Β. ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ε.Κ.Α.Β. Αθήνα, 28-5-13 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΝΤΟΛΗΣ / ΙΑΚΗΡΥΞΗΣ 381 ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ (όνοµα είδους ή υπηρεσίας) 1. ΒΑΣΗ ΜΗΧΑΝΗΣ ΑΝΩ, 1839Α7, 2. ΒΑΣΗ ΣΑΣΜΑΝ ΑΝΩ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, 180759, 3.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο - D036128/02 ANNEX.

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο - D036128/02 ANNEX. Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 18 Δεκεμβρίου 2014 (OR. en) 16977/14 ADD 1 TRANS 597 ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Ημερομηνία Παραλαβής: Αποδέκτης: Θέμα: Ευρωπαϊκή Επιτροπή 15 Δεκεμβρίου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α. Ειδικές Απαιτήσεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α. Ειδικές Απαιτήσεις Ειδικές Απατήσεις ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α Ανάλογα µε το έργο και τις επιπτώσεις του στη λειτουργία υφιστάµενου οδικού δικτύου, οι παράγραφοι που ακολουθούν θα πρέπει, όπου κρίνεται απαραίτητο, να εντάσσονται στην

Διαβάστε περισσότερα

Σωστό ή λάθος. Βάζουμε τέλος στους μύθους σχετικά με τα ελαστικά φορτηγών και την οικονομία καυσίμου.

Σωστό ή λάθος. Βάζουμε τέλος στους μύθους σχετικά με τα ελαστικά φορτηγών και την οικονομία καυσίμου. Σωστό ή λάθος Βάζουμε τέλος στους μύθους σχετικά με τα ελαστικά φορτηγών και την οικονομία καυσίμου. ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΜICHELIN Α.Ε.Β.Ε. ΛΕΩΦ. ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ 357-359, 152 31 ΧΑΛΑΝΔΡΙ, Τ: 210 65 98 444, F: 210 65 98

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ Ε.Κ.Α.Β. ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ε.Κ.Α.Β. Αθήνα, 3/2/2014 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΡΜΟ ΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟ FAX ΤΕΛΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ

ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ Ε.Κ.Α.Β. ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ε.Κ.Α.Β. Αθήνα, 3/2/2014 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΡΜΟ ΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟ FAX ΤΕΛΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ Ε.Κ.Α.Β. ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ε.Κ.Α.Β. Αθήνα, 3/2/2014 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΝΤΟΛΗΣ / ΙΑΚΗΡΥΞΗΣ 55 ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ (όνοµα είδους ή υπηρεσίας) 1. ΡΟΥΜΠΙΝΕΤΟ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ, 6448P6, 20 ΤΜΧ. 2. ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΡΟΥΜΠΙΝΕΤΟΥ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ,

Διαβάστε περισσότερα

Παθητικά στοιχεία. Οστά. Αρθρ. χόνδροι. Πολύπλοκη κατασκευή. Σύνδεσμοι τένοντες. Ενεργητικά στοιχεία. Ανομοιογενή βιολογικά υλικά.

Παθητικά στοιχεία. Οστά. Αρθρ. χόνδροι. Πολύπλοκη κατασκευή. Σύνδεσμοι τένοντες. Ενεργητικά στοιχεία. Ανομοιογενή βιολογικά υλικά. Κινησιοθεραπεία Ιδιότητες Υλικών 1 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΝΤΟΧΗΣ ΥΛΙΚΩΝ Ανθρώπινο σώμα Παθητικά στοιχεία Οστά Αρθρ. χόνδροι Πολύπλοκη κατασκευή Σύνδεσμοι τένοντες Ανομοιογενή βιολογικά υλικά Ενεργητικά στοιχεία Μύες

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2006

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2006 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2006 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (ΙΙ) ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΛΥΣΕΙΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟΥ ΔΟΚΙΜΙΟΥ Μάθημα: Τεχνολογία

Διαβάστε περισσότερα