Συμβουλές σχετικά με τη χρήση των ελαστικών MICHELIN

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Συμβουλές σχετικά με τη χρήση των ελαστικών MICHELIN"

Transcript

1 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Συμβουλές σχετικά με τη χρήση των ελαστικών MICHELIN Το ελαστικό είναι το μοναδικό σημείο επαφής μεταξύ του οχήματος και του δρόμου. Οι χρήστες πρέπει να μεριμνούν ώστε να διατηρούν την ποιότητα και τις επιδόσεις των ελαστικών του. Για να το επιτύχουν αυτό, προτείνεται να ακολουθούν τις παρακάτω οδηγίες ασφαλείας και τις συμβουλές χρήσεις. Αυτές οι συμβουλές ισχύουν πάντα υπό την αίρεση των τοπικών περιορισμών: νομικών και ρυθμιστικών απαιτήσεων κτλ. ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΕΝΑ ΕΛΑΣΤΙΚΟ? 225: φάρδος του ελαστικού σε χιλιοστόμετρα (mm) 45: σειρά ελαστικού (σχέση μεταξύ του ύψους και του φάρδους διατομής H/s: 0,45) R: δομή radial 17: εσωτερική διάμετρος σε ίντσες Ένδειξη πιστοποίησης σύμφωνα με τον Καν.ΕΕ 30 με αριθμό έγκρισης Θόρυβος Ένδειξη πιστοποίησης (Θορύβου) : Οδηγία 2001/43/CE 91: δείκτης φορτίου W: δείκτης ταχύτητας Ονομασία της γκάμας DOT: Departement of transportation Εβδομάδα και έτος κατασκευής Κωδικός του εργοστασίου κατασκευής Κωδικός διάστασης Κωδικός Επιλογής

2 2 Ορισμοί άλλων σημάνσεων Reinf: Reinforced : ελαστικά με τον υψηλότερο Δείκτη Φορτίου της διάστασής τους. Extra Load (Επιπλέον Φορτίο): καινούρια σήμανση με την ίδια σημασία όπως το Reinf. (ενισχυμένο) XSE : X Τεχνολογία radial S Ασφάλεια E Οικονομία N0 - N1 N2 - N3 K1 - K2 C1 H MO AO MO1 RO1 A Ειδικά σημάδια των κατασκευαστών 3PMSF = 3 κορυφές βουνού με νιφάδες χιονιού = 3 κορυφές βουνού νε νιφάδες χιονιού ως σύμβολο Σήμανση η οποία δείχνει την πρόσθετη επίδοση για τα ελαστικά M+S ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΛΑΣΤΙΚΟΥ Green X : Η σήμανση Green X η οποία τοποθετείται στο πλευρό ενός ελαστικού MICHELIN για Επιβατικά οχήματα, για Ελαφριά Φορτηγά, για 4X4, είναι η εγγύηση ότι το ελαστικό αυτό προσφέρει ένα επίπεδο ενεργειακής αποτελεσματικότητας μεταξύ των καλυτέρων της αγοράς. Με τη σήμανση αυτή, η MICHELIN δεσμεύεται να μειώνει την κατανάλωση καυσίμου από τα οχήματα και έτσι να μειώνει τις εκπομπές CO2. l Η επιλογή ενός ελαστικού πρέπει να συμμορφώνεται με τους κανονισμούς και με τον εξοπλισμό που προτείνεται από τον κατασκευαστή του οχήματος ή του ελαστικού ή από κάποιον επίσημο οργανισμό (μέγεθος, δείκτης φορτίου και ταχύτητας, σκάλισμα κτλ...) l Ανάλογα με την ισχύουσα νομοθεσία και για τεχνικούς λόγους είναι είτε υποχρεωτικό είτε συστήνεται έντονα να χρησιμοποιείτε ελαστικά του ίδιου τύπου στον ίδιο άξονα. l Με τον όρο τύπος ελαστικού, ο κανονισμός της ECE (Regulation No. 30) αφορά στα ελαστικά που δεν έχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ τους και συγκεκριμένα: - τον κατασκευαστή, - την περιγραφή της διάστασης του ελαστικού, - την κατηγορία χρήσης (χρήση σε κανονικές συνθήκες, χιόνι, προσωρινή χρήση), - τη δομή (διαγώνια δομή, radial, runflat), - το σύμβολο ταχύτητας, - το δείκτη φορτίου, - το φάρδος του ελαστικού. l Συστήνεται τα ελαστικά με συγκρίσιμη φθορά να τοποθετούνται στον ίδιο άξονα. Ορισμένες νομοθεσίες θέτουν ένα μέγιστο όριο διαφοροποίησης. Για παράδειγμα ο Κώδικας οδήγησης για γαλλικούς αυτοκινητοδρόμους αναφέρει: Άρθρο 9.3. Οι διαφορές στο βάθος του πέλματος στα δύο κύρια αυλάκια δύο ελαστικών τοποθετημένα στον ίδιο άξονα δεν πρέπει να υπερβαίνουν τα 5 mm.

3 3 l Επιπλέον, είναι απαραίτητο να λαμβάνονται υπόψη οι συνθήκες κάτω από τις οποίες χρησιμοποιείται το ελαστικό έτσι ώστε οι επιδόσεις του να ανταποκρίνονται στις προσδοκίες του χρήστη. l Κατά την αγορά ενός ελαστικού, να δίνετε προσοχή στα χρησιμοποιημένα ελαστικά άγνωστης προελεύσεως. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να ελέγχονται από κάποιον επαγγελματία πριν την τοποθέτηση. l Μια προσωρινή ρεζέρβα δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί μακροχρόνια ή πάνω από τον συνιστώμενο δείκτη ταχύτητας. Πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή ελαστικού και κατασκευαστή αυτοκινήτου. Πρέπει να δίνεται προσοχή όταν οδηγείται ένα όχημα με τοποθετημένη την ρεζέρβα καθώς μπορεί να επηρεαστεί από αυτό η οδήγηση του οχήματος. ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ l Ποτέ μην χρησιμοποιείτε το ελαστικό πέρα από τα όρια των τεχνικών του χαρακτηριστικών για τα οποία έχει εγκριθεί. l Ορισμένες υπερβολικές ή μη κανονικές ρυθμίσεις του οχήματος μπορεί να επηρεάσουν την απόδοση του ελαστικού. l Κακή χρήση ή λάθος επιλογή ελαστικού μπορεί επίσης να συμβάλλουν στο να φθαρούν πρόωρα κάποια μηχανικά μέρη. Καινούργια ΠΙΣΩ ελαστικά Όταν αντικαθιστάτε μόνο δύο ελαστικά, η Michelin προτείνει τα καινούργια ή τα λιγότερο φθαρμένα ελαστικά να τοποθετούνται στον πίσω άξονα για βελτιωμένο έλεγχο και ασφάλεια του οχήματος. Αυτή η συμβουλή βρίσκει εφαρμογή σε οχήματα με μπροστινή και πίσω κίνηση τα οποία έχουν όμοια ελαστικά τοποθετημένα στον εμπρός και στον πίσω άξονα. Βεβαιωθείτε ότι η πίεση των ελαστικών έχει αναπροσαρμοστεί για να συμμορφώνεται με τις οδηγίες του κατασκευαστή του οχήματος. Ειδικές περιπτώσεις: Οχήματα με κίνηση στους τέσσερεις τροχούς: Η Michelin, όπως και οι κατασκευαστές αυτοκινήτων, συστήνει έντονα ότι όποιο και αν είναι το σύστημα 4x4, τα ελαστικά τοποθετούνται σε πανομοιότυπα σετ των τεσσάρων ελαστικών (ίδιο μέγεθος, ίδια γκάμα, ίδιος κωδικός και το ίδιο επίπεδο φθοράς). Εξαίρεση αποτελεί αν το όχημα είχε από την πρώτη τοποθέτηση διαφορετικές διαστάσεις ελαστικών μπροστά και πίσω. Η σύσταση αυτή είναι γιατί αν υπάρχουν διαφορές στην περίμετρο κύλισης στα μπροστινά και πίσω ελαστικά θα μπορούσαν να δημιουργήσουν πρόωρη φθορά σε διάφορα μέρη μετάδοσης όπως είναι το ο κεντρικός άξονας μετάδοσης σε ένα σύστημα μερικώς 4x4, ή το κεντρικό διαφορικό σε ένα πλήρες ή αυτόματο σύστημα 4x4. Για να διατηρηθούν παρόμοια επίπεδα φθοράς ελαστικών μεταξύ των μπροστινών και πίσω ελαστικών συνιστάται να: - Αντικαταστήσετε και τα 4 ελαστικά ταυτόχρονα. - Περιοδικά να αλλάζετε θέσεις στα ελαστικά από τις μπροστινές στις πίσω θέσεις σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

4 4 Ακόμα, πρέπει να τηρούνται οι οδηγίες πίεσης που δίνονται από τον κατασκευαστή του αυτοκινήτου για να αποφευχθούν διαφορές πίεσης στην περίμετρο κύλισης οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε πρόωρη φθορά των μηχανικών μερών. Τροχόσπιτα: Τα τροχόσπιτα απαιτούν ελαστικά που να προσαρμόζονται στις συνθήκες χρήσης. Το 2003, ο ETRTO (European Tyre and Rim Technical Organisation) τροποποίησε τα πρότυπα καθώς και τις συστάσεις του σχετικά με τα τροχόσπιτα και τώρα αναφέρει «Τα ελαστικά τύπου CP έχουν σχεδιαστεί για να βοηθούν τα τροχόσπιτα να ανταπεξέλθουν στα μεγάλα φορτία που υποστηρίζουν, και ότι «συστήνεται εντόνως στα τροχόσπιτα να τοποθετούν ελαστικά που προορίζονται μόνο για αυτά. Στην αντικατάσταση, η Michelin συστήνει να γίνεται η τοποθέτηση ελαστικών CP σε οχήματα τα οποία να είναι πιστοποιημένα για να χρησιμοποιούν ελαστικά CP. Το φορτίο που υφίσταται το ελαστικό δεν πρέπει για κανένα λόγο να υπερβαίνει το όριο που προβλέπει το ελαστικό δηλαδή ο δείκτης φορτίου πρέπει να τηρείται. Ο ETRTO δηλώνει ακόμα ότι τα ελαστικά CP να χρησιμοποιούνται στον πίσω άξονα (en monte simple), να έχουν πίεση 5.5 bar αντί για την κανονική πίεση των 4.75 bar για παράδειγμα. l Τα ελαστικά MICHELIN με την σήμανση CP είναι για αυτό ειδικά σχεδιασμένα για οδήγηση με πίεση 5.5 bar (550 kpa) Αυτή η υψηλότερη πίεση βελτιώνει το κράτημα στον δρόμο και αυξάνει την αντίσταση στις προκλήσεις της οδήγησης και στις συνθήκες χρήσης που αντιμετωπίζουν τα τροχόσπιτα ειδικά σε ό,τι αφορά στο φορτίο (περιστασιακή υπερφόρτωση στατική και/ή δυναμική που συνδέεται με τον τύπο του οχήματος: υπέρβαρο στον πίσω άξονα, αστάθεια φορτίου, υψηλό κέντρο βάρους εξαιτίας φορτίου τοποθετημένου σε ύψος) και μεγάλες περίοδοι ακινησίας. Ελαστικά που τοποθετούνται και δεν προορίζονται για αυτή τη χρήση θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε: - δυσκολία χειρισμού (ψάρεμα, ταλάντωση, δονήσεις, κατευθυντικότητα...) - πρόωρη φθορά διαφόρων μερών του ελαστικού όπως της κορυφής του πέλματος σε δύσκολες συνθήκες και θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ξεφούσκωμα. Στην χρήση: ελέγξτε και προσαρμόστε αν χρειάζεται την πίεση των ελαστικών μηνιαία και πριν από κάθε μεγάλο ταξίδι. Η υποπίεση μπορεί να είναι επικίνδυνη: για παράδειγμα, για την διάσταση 225/70R15 Camping CP, μια υποπίεση 0.5 bar (11%) ισοδυναμεί με υπερφόρτωση περίπου 100 kg (dan) ανά ελαστικό. Η υπερφόρτωση (ακόμα και η προσωρινή) ή άνιση κατανομή φορτίου στο όχημα μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρη φθορά των μηχανικών μερών του οχήματος και/ή των ελαστικών και έτσι να προκληθεί ζημία σε άτομα ή περιουσιακά στοιχεία.

5 5 l Αν προβλέπεται αλλαγή διάστασης ελαστικού, ένα ελαστικό ισοδύναμης συνολικής περιμέτρου θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί και να τηρηθούν οι αρχικοί δείκτες φορτίου και ταχύτητας (οι δείκτες ταχύτητας και φορτίου θα πρέπει να είναι ισοδύναμοι ή μεγαλύτεροι από τα αρχικά ελαστικά). Προτείνεται ότι ένας επαγγελματίας θα πρέπει να γνωμοδοτήσει για αυτή την ενέργεια. l Αν το όχημα είναι ακινητοποιημένο για μεγάλο χρονικό διάστημα, μην αφήνετε τα ελαστικά με υποπίεση, και πάντα να βεβαιώνεστε ότι οι πιέσεις είναι σωστές πριν χρησιμοποιήσετε ξανά το όχημα. Προστατεύστε τα ελαστικά από την υπεριώδη ακτινοβολία, δηλαδή από το φως του ήλιου και χρησιμοποιήστε ειδική σχάρα για να αποφύγετε τη επαφή με κρύες επιφάνειες το χειμώνα (τσιμέντο, πέτρες...). l Ελέγξτε τακτικά με την βοήθεια ενός ειδικού το πέλμα και τα πλευρά συχνά (για χτυπήματα, κοψίματα, σπασίματα κτλ...) καθώς επίσης και την κατάσταση των τροχών και τις βαλβίδες. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για πιέσεις ελαστικών περισσότερο από 4.5 bar (450 kpa), πρέπει να χρησιμοποιούνται κατάλληλες βαλβίδες για τις πιέσεις αυτές.

6 6 ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ Εισαγωγή l Η σωστή τοποθέτηση, όταν πραγματοποιείται σε συμφωνία με τις προτεινόμενες διαδικασίες λειτουργίας και με τους ισχύοντες κανόνες ασφαλείας, εξασφαλίζει εξαιρετική προστασία για πρόσωπα και υλικά και επιτρέπει την πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων του ελαστικού. l Κακή τοποθέτηση ή κακή χρήση μπορεί να προκαλέσουν ζημιά στα ελαστικά, στο όχημα ή στους επιβάτες (σοβαροί ή και θανατηφόροι τραυματισμοί). l Είναι λοιπόν αναγκαίο οι εργασίες αυτές να διεξάγονται από κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό με τον κατάλληλο εξοπλισμό. l Αν η διαδικασία τοποθέτησης ελαστικού διεξαχθεί από κάποιον εκπαιδευόμενο πρέπει να βρίσκεται πάντα υπό την επίβλεψη κάποιου πεπειραμένου επαγγελματία. l Σε κάθε περίπτωση, είναι απαραίτητο να ανατρέχετε στις τεχνικές οδηγίες του κατασκευαστή ελαστικού, του αυτοκινήτου και των τροχών καθώς επίσης και στο εγχειρίδιο χρήστη για τα μηχανήματα και τον εξοπλισμό τοποθέτησης τροχών. Γενικές προφυλάξεις Οι χρήστες πρέπει πάντα: - Να φοράνε τον προστατευτικό ρουχισμό. - Να έχουν πρόσβαση στην συγκεκριμένη εργασία. - Να διασφαλίζουν ότι το όχημα είναι ακινητοποιημένο, η μηχανή του σβηστή, και ότι το όχημα είναι σωστά στερεωμένο (χειρόφρενο, στηρίγματα κτλ). Προφυλάξεις κατά την απομάκρυνση του τροχού από το όχημα l Στην περίπτωση που το ελαστικό είναι σε ζεύγος ή η ζάντα έχει σημάδια ζημιάς, τα ελαστικά πρέπει να ξεφουσκώσουν κατά την απομάκρυνση με την αφαίρεση του μηχανισμού της βαλβίδας να είναι προαπαιτούμενο για την τοποθέτηση του τροχού. l Βεβαιωθείτε ότι το ελαστικό και ο τροχός είναι σε αρκετά χαμηλή θερμοκρασία ώστε να μπορούν να αποσυναρμολογηθούν με ασφάλεια. l Να συμμορφώνεστε με τις υποδείξεις και τις οδηγίες του κατασκευαστή. Προφυλάξεις κατά την τοποθέτηση l Ελέγξτε ότι τα ελαστικά και ο τροχός είναι στις σωστές διαστάσεις, είναι συμβατά μεταξύ τους και είναι συμβατά με το όχημα και τις συνθήκες χρήσης του. l Ελέγξτε ότι τα ελαστικά, ο τροχός και τα διάφορα μέρη του είναι σε καλή κατάσταση και ενδείκνυνται για service πριν την τοποθέτηση. l Ακολουθείστε τις οδηγίες τοποθέτησης στα πλαϊνά του ελαστικού (προσανατολισμός τοποθέτησης ή κατεύθυνση αλλαγής θέσεων κτλ) και βεβαιωθείτε ότι τα ελαστικά είναι τοποθετημένα στις σωστές θέσεις στο όχημα. Οι βαλβίδες από καουτσούκ πρέπει να αντικαθίστανται συστηματικά σε κάθε αλλαγή ελαστικού.

7 7 l Οι μεταλλικές βαλβίδες πρέπει να ελέγχονται ως προς την κατάστασή τους και την στεγανότητά τους. Αντικαταστήστε τις βαλβίδες ή τις ενώσεις όταν χρειάζεται. l Μετά την τοποθέτηση του ελαστικού στο όχημα είναι σημαντικό να χρησιμοποιηθεί ένα κατάλληλο δυναμομετρικό κλειδί για βίδωμα ώστε να επιτευχθεί το βέλτιστο ζεύγος δυνάμεων όπως καθορίζεται από τον κατασκευαστή του οχήματος. Προφυλάξεις κατά την εισαγωγή αέρα l Η σωστή πίεση των ελαστικών είναι βασικός παράγοντας όχι μόνο για την βέλτιστη απόδοση του ελαστικού αλλά κυρίως για την ΑΣΦΑΛΕΙΑ. l Είναι αναγκαίο για τον σωστό χειρισμό του οχήματος (κράτημα στο δρόμο και φρενάρισμα) καθώς επίσης και για την καλή διατήρηση της κατάστασης του ελαστικού. l Να χρησιμοποιείτε μόνο εξοπλισμό εισαγωγής αέρα που προορίζεται για τον σκοπό αυτό και να υπάρχει αυτόματο αερόμετρο ακριβείας με κόφτη. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει κάποιο πρόσωπο ή χειριστής σε άμεση εγγύτητα με τον εξοπλισμό έτσι ώστε να βρίσκεται εκτός πεδίου σε πιθανή εκκένωση σε περίπτωση ατυχήματος. Πίεση χρήσης ελαστικού Να τηρείτε τις πιέσεις ελαστικών που προτείνονται από τον κατασκευαστή του οχήματος. Αυτές μπορείτε να τις βρείτε: l Επάνω στο όχημα στην πόρτα, στο πλαινό της πόρτας, στο καπάκι του ντεποζίτου της βενζίνης κτλ... ή l Στο εγχειρίδιο χρήσης του οχήματος. Αν όχι αναζητήστε την πληροφορία στις συστάσεις του κατασκευαστή ελαστικών ή στον επαγγελματικό οδηγό. l Η υπο πίεση ή η υπερ πίεση μπορεί να αλλοιώσουν τον χειρισμό του οχήματος (βλ. Ελεγχος και συντηρηση οχηματος - Πίεση ελαστικών). Ευθυγράμμιση l Οι συνέπειες της απουσίας ευθυγράμμισης ή της ελλιπούς εκδηλώνονται με δονήσεις που γίνονται αισθητές σε διάφορα επίπεδα ταχύτητας. l Η ευθυγράμμιση των τροχών είναι κατά συνέπεια αναγκαία και για τους τέσσερεις τροχούς για άνετη οδήγηση και διαρκείς επιδόσεις του οχήματος και των ελαστικών. l Για αποτελεσματική ευθυγράμμιση, το μηχάνημα ευθυγράμμισης πρέπει: - Να έχει σύστημα ευθυγράμμισης που να ταιριάζει στο κέντρο του τροχού, - Να είναι βαθμονομημένο με βάση τις οδηγίες του κατασκευαστή. Αυτά τα δύο σημεία είναι βασικά για την ποιότητα της εργασίας και αποτελούν συχνά την αιτία της εσφαλμένης ευθυγράμμισης που εκδηλώνεται με επίμονη δόνηση που γίνεται αντιληπτή στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.

8 8 ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ Γενικοί όροι Οι αποθήκευση θα πρέπει να γίνεται: l Σε εγκαταστάσεις που έχουν καλό αερισμό, ξηρό και ήπιο περιβάλλον και είναι προστατευμένες από ήλιο και κακοκαιρία. l Mακριά από χημικές ουσίες, διαλύτες και υδρογονάνθρακες που είναι πιθανό να έχουν αλληλεπίδραση με την φύση των ελαστικών. l Μακριά από οποιοδήποτε αντικείμενο που θα μπορούσε να διαπεράσει το ελαστικό (μέταλλο, ξύλο κτλ) l Μακριά από κάθε πηγή ζέστης, φλόγας, πυρακτωμένα αντικείμενα, υλικά που θα μπορούσαν να προκαλέσουν σπινθήρα καθώς και πηγές όζοντος (μετασχηματιστές, συσκευές συγκόλλησης κτλ) Να αποφεύγετε να στοιβάζετε ελαστικά κάτω από άλλα αντικείμενα. Επιπλέον, τα αξεσουάρ πρέπει να αποθηκεύονται στην αρχική τους συσκευασία, σε επιφάνειες που δεν παρουσιάζουν κίνδυνο για κοψίματα, σκισίματα ή διατρήσεις. Σε κάθε περίπτωση, τα ελαστικά και τα αξεσουάρ χρειάζονται χειρισμό με προσοχή και οποιοσδήποτε εξοπλισμός ή εργαλεία δεν πρέπει να προκαλούν ζημιές. Οι χρήστες πρέπει να είναι εξοπλισμένοι με τον κατάλληλο προστατευτικό ρουχισμό. Βραχυχρόνια αποθήκευση (μέχρι και 4 εβδομάδες) Τα ελαστικά μπορούν τοποθετηθούν σε στοίβα κατά προτίμηση σε παλέτες. Παρόλα αυτά οι στοίβες δεν πρέπει να ξεπερνούν το 1.2 μέτρο. Όταν τα ελαστικά είναι στοιβαγμένα δεν πρέπει να παραμορφώνονται. Όταν τοποθετούνται σε ζάντα, τα ελαστικά πρέπει να αποθηκεύονται ξεφούσκωτα σε κάθετη θέση σε ράφια ή σε μονή στρώση σε ράφια.

9 9 Μακροχρόνια αποθήκευση Τα ελαστικά πρέπει να αποθηκεύονται κάθετα με τουλάχιστον 10 cm απόσταση από το έδαφος. Για να αποφευχθούν οι παραμορφώσεις πρέπει να εναλλάσσεται η θέση τους ελάχιστα μια φορά το μήνα. ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΧΗΜΑΤΟΣ Γενικές συστάσεις l Βεβαιωθείτε ότι το όχημα είναι στάσιμο πριν από κάθε είδους επιθεώρηση. l Τα ελαστικά πρέπει να ελέγχονται τακτικά ώστε να διαπιστωθεί κάποια ανομοιόμορφη φθορά ή πιθανή ζημιά. l Η δύναμη σφιξίματος πρέπει να ελέγχεται σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή του οχήματος. l Οι διατρήσεις, τα κοψίματα ή οι ορατές παραμορφώσεις του πέλματος, των πλαϊνών ή του τακουνιού πρέπει να αποτελούν αντικείμενο διεξοδικού ελέγχου (εσωτερικού/εξωτερικού) του ελαστικού από έναν ειδικό. Οποιαδήποτε ζημιά στην ζάντα πρέπει να ελέγχεται επίσης από έναν ειδικό. Ποτέ μην χρησιμοποιείτε ελαστικά: Που παρουσιάζουν ζημιές όπως παραμορφωμένο τακούνι ή με εμφανή τα σύρματα, αποκόλληση γόμας ή λινών, σύρματα των λινών εμφανή, αλλοίωση από ορυκτέλαια ή χημικά, πτυχώσεις ή αλλοίωση της εσωτερικής γόμας οφειλόμενες σε παρατεταμένη κύληση με υποπίεση. - Για τα οποία υπάρχει αμφιβολία για την καταλληλότητά τους ως προς την χρήση - Τα οποία δεν συμμορφώνονται με τις νομικές προδιαγραφές. Κάθε φορά που το όχημα επιθεωρείται, να ελέγχεται ότι το καπάκι ασφαλείας της βαλβίδας είναι σε καλή κατάσταση. Αν υπάρχουν αμφιβολίες αντικαταστήστε το καπάκι με ένα καινούργιο.

10 10 Έλεγχος φθοράς l Ο έλεγχος για φθορά πρέπει να γίνεται σε διάφορα σημεία επάνω και γύρω από το ελαστικό. Ο έλεγχος αυτός μπορεί να γίνει με ένα βαθύμετρο ή βλέποντας τους δείκτες φθοράς στο πέλμα του ελαστικού που είναι εμφανείς με ένα σύμβολο στους ώμους του ελαστικού. l Αν το νόμιμο όριο φθοράς έχει επιτευχθεί, το ελαστικό πρέπει να απομακρυνθεί και να αντικατασταθεί. l Ένας ειδικός θα πρέπει να κληθεί αν υπάρχει ανομοιόμορφη φθορά ή διαφορά στον τρόπο φθοράς μεταξύ δύο ελαστικών στον ίδιο άξονα. Πίεση ελαστικών Υποπίεση l Δεδομένου ότι ένα ελαστικό σταδιακά χάνει πίεση, είναι αναγκαίο να την προσαρμόζετε περιοδικά. Αυτός ο έλεγχος εντοπίζει κάθε ανομοιόμορφη απώλεια πίεσης. l Αυτός ο έλεγχος μπορεί να διεξαχθεί σε όλα τα ελαστικά του οχήματος (συμπεριλαμβανομένης και της ρεζέρβας όταν υπάρχει). l Η χρήση ενός αυτοκινήτου που έχει ελαστικά με ανεπαρκή πίεση θα μπορούσε να οδηγήσει σε μη ομαλή αύξηση της θερμοκρασίας και αυτό μπορεί να δημιουργήσει ζημιά σε εσωτερικά μέρη. Η ζημιά αυτή είναι μη αναστρέψιμη και θα μπορούσε να οδηγήσει σε απότομη απώλεια πίεσης. Οι συνέπειες της κύλισης με ανεπαρκή πίεση δεν είναι απαραίτητα άμεσες ή ορατές και μπορεί να παρουσιαστούν και αφότου έχει διορθωθεί η πίεση. l Ανεπαρκής πίεση ελαστικών μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο υδρολίσθησης. Υπερπίεση l Η υπερπίεση μπορεί να προκαλέσει αυξημένη τάση σε χτυπήματα πως ζημιά στο πέλμα κτλ. l Η υπερπίεση ή η υποπίεση μπορεί να προκαλέσει γρήγορη και ανομοιόμορφη φθορά. l Συνίσταται η πίεση των ελαστικών να ελέγχεται όταν τα ελαστικά είναι κρύα. l Αν ο έλεγχος διεξαχθεί μετά την οδήγηση και τα ελαστικά είναι ζεστά, δεν θα πρέπει να αφαιρεθεί αέρας καθώς η πίεση των ελαστικών αυξάνεται με την θερμοκρασία. Στην περίπτωση αυτή, είναι πιθανό να ρυθμιστούν οι πιέσεις με 0.3 bar υψηλότερα από ότι προτείνει ο κατασκευαστής του οχήματος. Επανεξετάστε και προσαρμόστε τις πιέσεις όταν χρειάζεται όταν τα ελαστικά σας είναι κρύα. l Η προσθήκη πίεσης με άζωτο δεν υποκαθιστά την ανάγκη για συχνό έλεγχο της πίεσης των ελαστικών. l Σε κάθε περίπτωση, να ακολουθείτε τις πιέσεις που προτείνονται από τον κατασκευαστή του οχήματος (παράγραφος 4.3) ή εναλλακτικά από τον κατασκευαστή του ελαστικού.

11 11 Επισκευή l Η ζημιά στα ελαστικά συχνά δεν μπορεί να επισκευαστεί. l Όλες οι επισκευές μπορούν να διεξαχθούν από εκπαιδευμένους και εξειδικευμένους επαγγελματίες. l Οι επισκευές προκύπτουν από λεπτομερή έλεγχο του ελαστικού από κάποιον ειδικό. l Ένα ελαστικό που έχει χρησιμοποιηθεί με υποπίεση μπορεί να έχει υποστεί ανεπανόρθωτη ζημιά και μόνο ένας εξονυχιστικός έλεγχος του εσωτερικού του ελαστικού μπορεί να διαγνώσει αν αυτό μπορεί να ξαναχρησιμοποιηθεί. Η απομάκρυνση του ελαστικού είναι αναγκαία για να διαπιστωθεί η τρέχουσα κατάστασή του και το είδος της επισκευής που απαιτείται. l Στην περίπτωση διάτρησης του ελαστικού, η ενίσχυση μέσω της βαλβίδας με προϊόντα που «σφραγίζουν» την διάτρηση είναι μερική και προσωρινή λύση. Τα προϊόντα αυτά μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα συμβατότητας με το ελαστικό, τον τροχό, την βαλβίδα, τον αισθητήρα πίεσης κτλ. Είναι βασικό να ακολουθηθούν οι οδηγίες του κατασκευαστή. l Στην περίπτωση αυτή πρέπει να ζητηθεί η συμβουλή ενός ειδικού ώστε να ελέγξει το ελαστικό και αν είναι εφικτό να κάνει κάποια επισκευή. l Η Michelin δεν προτείνει επισκευή με κορδόνι καθώς αυτό γίνεται εξωτερικά του ελαστικού χωρίς αυτό να βγαίνει από τον τροχό και για το λόγο αυτό δεν είναι δυνατόν να ελεγχθεί η οποιαδήποτε εσωτερική ζημιά ή η καταλληλότητα του ελαστικού για περαιτέρω χρήση.

12 12 ΚΥΚΛΟΣ ΖΩΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ Τα ελαστικά φτιάχνονται από διαφορετικούς τύπους υλικών και μέρη από καουτσούκ των οποίων οι ιδιότητες εξελίσσονται με το πέρασμα του χρόνου. Για κάθε ελαστικό, η εξέλιξη αυτή εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως το κλίμα, οι συνθήκες αποθήκευσης (θερμοκρασία, υγρασία, θέση κτλ), συνθήκες χρήσης (φορτίο, ταχύτητα, πίεση, συνθήκες του οδοστρώματος κτλ) στις οποίες το ελαστικό υπόκειται κατά την διάρκεια της ζωής του.αυτοί οι παράγοντες γήρανσης ποικίλλουν τόσο πολύ που είναι αδύνατον να προσδιοριστεί με ακρίβεια η διάρκεια ζωής ενός ελαστικού. Για το λόγο αυτό επιπρόσθετα με τους συνηθισμένους ελέγχους από τον χρήστη επιβάλλεται και ο συχνός έλεγχος από κάποιον ειδικό για να αποφανθεί αν το ελαστικό είναι κατάλληλο προς χρήση. Όσο πιο παλιό είναι το ελαστικό, τόσο πιο πιθανό είναι να θέλει αντικατάσταση λόγω γήρανσης που μπορεί να έχει προέλθει από συνθήκες αποθήκευσης και/ή χρήσης ή εξαιτίας άλλων παραγόντων που πρόεκυψαν μετά από ελέγχους. Σαν προφύλαξη ακόμα και αν η κατάστασή τους μοιάζει ικανοποιητική και δεν έχουν φθάσει ακόμα στο νόμιμο επίπεδο φθοράς, η Michelin προτείνει την αντικατάσταση των ελαστικών με ηλικία 10 χρόνια ή παραπάνω ανάλογα με την ημερομηνία παραγωγής. Η ημερομηνία παραγωγής ενός ελαστικού μπορεί να προσδιοριστεί από τα τελευταία ψηφία ενός κωδικού στα πλαϊνά του ελαστικού που συνήθως ξεκινάει με τα αρχικά DOT. Για παράδειγμα ένας κωδικός που λήγει σε 2306 σημαίνει ότι ένα ελαστικό έχει κατασκευαστεί την 23η εβδομάδα του DOT: Departement of transportation Εβδομάδα και έτος κατασκευής Κωδικός του εργοστασίου κατασκευής Κωδικός διάστασης Κωδικός Επιλογής Η μη συμμόρφωση με τις οδηγίες αυτές μπορεί να βλάψει τις επιδόσεις του οχήματος και να προκαλέσει προβλήματα χειρισμού και/ή κακή απόδοση του ελαστικού που μπορεί να βάλει σε κίνδυνο την ασφάλεια του χρήστη και τρίτων μερών. Η Michelin δεν μπορεί με κανέναν τρόπο να θεωρηθεί υπεύθυνη για ζημιές οι οποίες μπορεί να προκύψουν σαν αποτέλεσμα της αντίθετης χρήσης στις οδηγίες.

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ. Μάρτιος 2006

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ. Μάρτιος 2006 ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ Μάρτιος 2006 Εισαγωγή Τα ελαστικά αποτελούν το μοναδικό σημείο επαφής του οχήματος με το οδόστρωμα, έτσι η αξιοπιστία είναι πρώτο μέλημα του οδηγού. Η συγκράτηση του οχήματος

Διαβάστε περισσότερα

Άκρως ασφαλή και ευπροσάρμοστα. Ελαστικά Vanco για van, μικρά επαγγελματικά οχήματα και τροχόσπιτα.

Άκρως ασφαλή και ευπροσάρμοστα. Ελαστικά Vanco για van, μικρά επαγγελματικά οχήματα και τροχόσπιτα. Άκρως ασφαλή και ευπροσάρμοστα. Ελαστικά Vanco για van, μικρά επαγγελματικά οχήματα και τροχόσπιτα. 5 κρίσιμα σημεία για την ασφάλειά σας. 1. Πίεση του αέρα Ελέγχετε την πίεση του αέρα κάθε 14 μέρες, με

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΓΚΑΜΑ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΓΚΑΜΑ 07 ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΓΚΑΜΑ www.kormorn-tyrs.com/gr ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΓΚΑΜΑ 201 ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΣΑΣ Από την αρχή, τα ελαστικά KOMOAN πάντα βρίσκονταν δίπλα σας. Επιδίωξη μας είναι να σας στηρίζουμε προσφέροντας

Διαβάστε περισσότερα

Τα ελαστικά Ο αφανής ήρωας της ασφάλειας

Τα ελαστικά Ο αφανής ήρωας της ασφάλειας Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» και η GOODYEAR Dunlop Ελαστικά Ελλάς, Μέλος της Συμμαχίας «Δρόμοι στο Μέλλον» συμβουλεύουν τους οδηγούς για την ασφαλέστερη επιλογή και συντήρηση των ελαστικών. Τα ελαστικά Ο

Διαβάστε περισσότερα

Συμβουλευτικός Οδηγός Τεχνικού Συμβούλου

Συμβουλευτικός Οδηγός Τεχνικού Συμβούλου 05 Συμβουλευτικός Οδηγός Τεχνικού Συμβούλου Ελαστικά - Ζυγοστάθμιση Ελαστικού 5.1 - Πίεση Φουσκώματος Ελαστικών 5.2 - Σταύρωμα Ελαστικών 5.3 - Βάθος Πέλματος / Πρόσφυση Ελαστικού 5.4 - Σύστημα Παρακολούθησης

Διαβάστε περισσότερα

Μάθετε πως να επιλέγετε και να αξιοποιείτε τα ελαστικά σας στο μέγιστο βαθμό. Πόσο πρέπει να

Μάθετε πως να επιλέγετε και να αξιοποιείτε τα ελαστικά σας στο μέγιστο βαθμό. Πόσο πρέπει να Πληροφορίες ελαστικών Μάθετε πως να επιλέγετε και να αξιοποιείτε τα ελαστικά σας στο μέγιστο βαθμό. Πόσο πρέπει να φουσκώνω τα ελαστικά μου; Πώς καταλαβαίνουμε ότι το πέλμα έχει φθαρεί υπερβολικά; Γιατί

Διαβάστε περισσότερα

Ελαστικά - όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε. Συμβουλές και ιδέες για την ασφάλειά σας.

Ελαστικά - όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε. Συμβουλές και ιδέες για την ασφάλειά σας. Ελαστικά - όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε. Συμβουλές και ιδέες για την ασφάλειά σας. Leaflet_Reifen_AZ_GR 1 03.03.2008 17:06:47 Uhr Περιεχόμενα Το πιο σημαντικό τμήμα του αυτοκινήτου σας δεν είναι η μηχανή.

Διαβάστε περισσότερα

Η νέα γκάμα ελαστικών OMNITRAC. Επιδόσεις στις οποίες μπορείτε να βασιστείτε, με την προστασία της τεχνολογίας DuraShield. Εγγυημένα.

Η νέα γκάμα ελαστικών OMNITRAC. Επιδόσεις στις οποίες μπορείτε να βασιστείτε, με την προστασία της τεχνολογίας DuraShield. Εγγυημένα. Η νέα γκάμα ελαστικών OMNITRAC. Επιδόσεις στις οποίες μπορείτε να βασιστείτε, με την προστασία της τεχνολογίας DuraShield. Εγγυημένα. MADE TO FEEL GOOD. Σίγουρα & Εγγυημένα. Με τα ελαστικά Goodyear OMNITRAC,

Διαβάστε περισσότερα

Αξιόπιστα ελαστικά = Ασφάλεια στο δρόμο

Αξιόπιστα ελαστικά = Ασφάλεια στο δρόμο Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» και η GOODYEAR Dunlop Ελαστικά Ελλάς, Μέλος της Συμμαχίας «Δρόμοι στο Μέλλον» συμβουλεύουν τους οδηγούς για την ασφαλέστερη οδήγηση σε κακές καιρικές συνθήκες Αξιόπιστα ελαστικά

Διαβάστε περισσότερα

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα ελαστικά.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα ελαστικά. Σύμβολα ελαστικών και η σημασία τους 17 ΕΜΑ Α.Ε. Γαλήνης 17 14564 Κηφισιά Τηλέφωνο: 210.6290.300 www.ema.gr www.continental-tires.gr Ο κωδικός στο ελαστικό σας (π.χ. 255/50 R 20 V) 1 255 Πλάτος ελαστικού

Διαβάστε περισσότερα

Ελαστικά για επιβατικά αυτοκίνητα. Τιμοκατάλογος. ελαστικών. επιβατικών 4x4 ελαφρών φορτηγών (van)

Ελαστικά για επιβατικά αυτοκίνητα. Τιμοκατάλογος. ελαστικών. επιβατικών 4x4 ελαφρών φορτηγών (van) Ελαστικά για επιβατικά αυτοκίνητα Τιμοκατάλογος ελαστικών επιβατικών 4x4 ελαφρών φορτηγών (van) Ι σ χ ύ ε ι α π ό 0 1 / 0 9 / 2 0 1 5 67 Ο τιμοκατάλογος αυτός ισχύει από την 1η Σεπτεμβρίου 2015 και ακυρώνει

Διαβάστε περισσότερα

Κέντρο δισκόφρενου δρόμου

Κέντρο δισκόφρενου δρόμου (Greek) DM-HB0004-01 Εγχειρίδιο αντιπροσώπου Κέντρο δισκόφρενου δρόμου HB-CX75 HB-RS505 FH-CX75 FH-RS505 ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ Αυτό το εγχειρίδιο αντιπροσώπου προορίζεται κυρίως για χρήση από επαγγελματίες

Διαβάστε περισσότερα

Στραμμένο προς τα πίσω ECE R44 04. 0 + 0-13 kg 0-12 μήνες

Στραμμένο προς τα πίσω ECE R44 04. 0 + 0-13 kg 0-12 μήνες Στραμμένο προς τα πίσω Εγχειρίδιο χρήστη ECE R44 04 Ομάδα Βάρος Ηλικία 0 + 0-13 kg 0-12 μήνες 1 Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε το BeSafe izi Sleep ISOfix Η BeSafe έχει αναπτύξει αυτό το κάθισμα με μεγάλη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΣΤ-2 ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΩΤΡΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΤΥΠΟΥ RADIAL

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΣΤ-2 ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΩΤΡΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΤΥΠΟΥ RADIAL ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΣΤ-2 EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΛΑΔΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Μπροστινός εκτροχιαστής

Μπροστινός εκτροχιαστής (Greek) DM-TRFD001-01 Εγχειρίδιο αντιπροσώπου ΔΡΟΜΟΥ MTB Τρέκινγκ City Touring/ Απλό Ποδήλατο URBAN SPORT E-BIKE Μπροστινός εκτροχιαστής DEORE XT FD-T8000 DEORE FD-T6000 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ...

Διαβάστε περισσότερα

ΔΡΟΜΟΥ Εμπρός κέντρο/ελεύθερο κέντρο 11-ταχυτήτων

ΔΡΟΜΟΥ Εμπρός κέντρο/ελεύθερο κέντρο 11-ταχυτήτων (Greek) DM-HB0003-04 Εγχειρίδιο αντιπροσώπου ΔΡΟΜΟΥ Εμπρός κέντρο/ελεύθερο κέντρο 11-ταχυτήτων HB-9000 HB-6800 HB-5800 FH-9000 FH-6800 FH-5800 ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ Αυτό το εγχειρίδιο αντιπροσώπου προορίζεται

Διαβάστε περισσότερα

Μ Ε Λ Ε Τ Η ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ

Μ Ε Λ Ε Τ Η ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ Μ Ε Λ Ε Τ Η ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ : 26.106,00 Φ.Π.Α. 23% : 6.004,38 ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΔΑΠΑΝΗ : 32.110,38 ΕΥΡ 1 ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Η παρούσα μελέτη αφορά την προμήθεια τοποθέτηση

Διαβάστε περισσότερα

Μπροστινός εκτροχιαστής

Μπροστινός εκτροχιαστής (Greek) DM-MDFD001-02 Εγχειρίδιο αντιπροσώπου ΔΡΟΜΟΥ MTB Τρέκινγκ City Touring/ Απλό Ποδήλατο URBAN SPORT E-BIKE Μπροστινός εκτροχιαστής ALIVIO FD-M4000 FD-M4020 Εκτός σειράς FD-MT400 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΤΛΟΣ: ΦΡΕΝΟΜΕΤΡΟ ΚΩ ΙΚΟΣ/ΕΚ ΟΣΗ: O 1005 /1 ΣΕΛΙ Α 1 ΑΠΟ 6 ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ : ΜΟΣΧΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΗΜ/ΝΙΑ : 03/02/2006

ΤΙΤΛΟΣ: ΦΡΕΝΟΜΕΤΡΟ ΚΩ ΙΚΟΣ/ΕΚ ΟΣΗ: O 1005 /1 ΣΕΛΙ Α 1 ΑΠΟ 6 ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ : ΜΟΣΧΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΗΜ/ΝΙΑ : 03/02/2006 ΣΕΛΙ Α 1 ΑΠΟ 6 1. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΠΕ ΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ Καθορισµός της µεθόδου που ακολουθείται για τη µέτρηση των δυνάµεων και του συντελεστή πεδήσεως ενός ελεγχόµενου οχήµατος. Οι µετρήσεις αυτές πραγµατοποιούνται

Διαβάστε περισσότερα

Νέα σειρά ελαστικών FUELMAX.

Νέα σειρά ελαστικών FUELMAX. Νέα σειρά ελαστικών FUELMAX. Οδηγήστε περισσότερο με λιγότερα καύσιμα... Έως 10% βελτιωμένη αντίσταση κύλισης σε σχέση με τον προκάτοχό του. Συγκριτικά τέστ που έγιναν από την Goodyear GICL στη διάσταση

Διαβάστε περισσότερα

Δαγκάνα Φρένων Dual Pivot

Δαγκάνα Φρένων Dual Pivot (Greek) DM-BL0001-03 Εγχειρίδιο αντιπροσώπου Δαγκάνα Φρένων Dual Pivot BR-4700 BR-4600 BR-3500 BR-2400 BL-R780 BL-4700 BL-4600 BL-3500 BL-2400 ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ Αυτό το εγχειρίδιο αντιπροσώπου προορίζεται

Διαβάστε περισσότερα

Νέα σειρά ελαστικών KMAX.

Νέα σειρά ελαστικών KMAX. Νέα σειρά ελαστικών KMAX. Οδηγήστε περισσότερο όλο το χρόνο... Έως 5% βελτιωμένη χιλιομετρική απόδοση σε σχέση με τον προκάτοχό του. Συγκριτικά τέστ που έγιναν από το Goodyear Innovation Center Luxembourg

Διαβάστε περισσότερα

Γενικές υποδείξεις επισκευής και ελέγχου. Ασφαλής επισκευή και έλεγχος των συσκευών WABCO

Γενικές υποδείξεις επισκευής και ελέγχου. Ασφαλής επισκευή και έλεγχος των συσκευών WABCO Γενικές υποδείξεις επισκευής και ελέγχου Ασφαλής επισκευή και έλεγχος των συσκευών WABCO Γενικές υποδείξεις επισκευής και ελέγχου Ασφαλής επισκευή και έλεγχος των συσκευών WABCO Έκδοση 2 Το παρόν έντυπο

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΣΣΕΡΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΕ 1 ΕΛΑΣΤΙΚΟ

ΤΕΣΣΕΡΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΕ 1 ΕΛΑΣΤΙΚΟ ΤΕΣΣΕΡΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΕ 1 ΕΛΑΣΤΙΚΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΟΔΗΓΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΠΟΔΟΣΗ ΠΡΟΗΓΜΕΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Η Pirelli είναι μία μάρκα με παγκόσμια αναγνωρισιμότητα για τις βασικές αξίες της, κυρίως τις επιδόσεις

Διαβάστε περισσότερα

Γνήσια Ανταλλακτικά Toyota

Γνήσια Ανταλλακτικά Toyota Γνήσια Ανταλλακτικά Toyota ALWAYS A BETTER WAY Υαλοκαθαριστήρες Πώς οι υαλοκαθαριστήρες, σάς κρατάνε ασφαλείς; Οι περισσότεροι άνθρωποι παίρνουν τους υαλοκαθαριστήρες για δεδομένο, αλλά για μια στιγμή

Διαβάστε περισσότερα

click! a b c d g h Eγχειρίδιο χρήστη j k > 25 cm l m Ύψος 40-75 εκ. Μεγ. Βάρος 13 κιλά UN regulation no. R129 i-size Ηλικία 0-12 μήνες

click! a b c d g h Eγχειρίδιο χρήστη j k > 25 cm l m Ύψος 40-75 εκ. Μεγ. Βάρος 13 κιλά UN regulation no. R129 i-size Ηλικία 0-12 μήνες 1 3 a b c d e f g h click! Eγχειρίδιο χρήστη 4 i j k l m > 25 cm 2 5 Ύψος 40-75 εκ. Μεγ. Βάρος 13 κιλά Ηλικία 0-12 μήνες UN regulation no. R129 i-size 8 9 6 8 9 7 10 11 16 12 14 15 click! 13 19 < 60 cm

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ & ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ & ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ & ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ Τμήμα Διαχείρησης, Επισκευής & Συντήρησης Οχημάτων Πληροφορίες: Ατσαλάκης Α Τηλ.: 2821-3-41780-3 ΤΕΧΝΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Κωδικοί προϋπολογισμού. Κωδικοί CPV: ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ

Κωδικοί προϋπολογισμού. Κωδικοί CPV: ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Νέα Ιωνία : 24/5/17 ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Αρ. Πρωτ : 13902 ΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ /ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΜΗΜΑ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ & ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ Θέμα : «Μελέτη προμήθεια ελαστικών για τα οχήματα της Διεύθυνσης

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο ECE R44 04. Ομάδα Βάρος Ηλικία 2-3 15-36 kg 4-12 ετών

Εγχειρίδιο ECE R44 04. Ομάδα Βάρος Ηλικία 2-3 15-36 kg 4-12 ετών Όψη προς τα εμπρός Εγχειρίδιο χρήστη ECE R44 04 Ομάδα Βάρος Ηλικία 2-3 15-36 kg 4-12 ετών 1 ! Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε το BeSafe izi Up Η BeSafe έχει αναπτύξει αυτό το κάθισμα με μεγάλη φροντίδα,

Διαβάστε περισσότερα

Μπροστινός εκτροχιαστής

Μπροστινός εκτροχιαστής (Greek) DM-MBFD001-01 Εγχειρίδιο αντιπροσώπου ΔΡΟΜΟΥ MTB Τρέκινγκ City Touring/ Απλό Ποδήλατο URBAN SPORT E-BIKE Μπροστινός εκτροχιαστής SLX FD-M7025 FD-M7020 FD-M7005 FD-M7000 DEORE FD-M6025 FD-M6020

Διαβάστε περισσότερα

BIW1600 ΗΛΕΚΤΡΟΣΥΓΚΟΛΗΣΗ INVERTER 160A. Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης

BIW1600 ΗΛΕΚΤΡΟΣΥΓΚΟΛΗΣΗ INVERTER 160A.   Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης BIW1600 ΗΛΕΚΤΡΟΣΥΓΚΟΛΗΣΗ INVERTER 160A Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Owner s manual Περιγραφή προϊόντος 1. Αυτό το μηχάνημα είναι σχεδιασμένο για να συγκολλήσετε μέταλλα όπως ανοξείδωτα μέταλλα

Διαβάστε περισσότερα

Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» και η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε., Μέλος της Συμμαχίας «Δρόμοι στο Μέλλον» ενημερώνουν για τα οφέλη της Οικολογικής Οδήγησης

Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» και η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε., Μέλος της Συμμαχίας «Δρόμοι στο Μέλλον» ενημερώνουν για τα οφέλη της Οικολογικής Οδήγησης Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» και η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε., Μέλος της Συμμαχίας «Δρόμοι στο Μέλλον» ενημερώνουν για τα οφέλη της Οικολογικής Οδήγησης Γιατί Οικολογική Οδήγηση; Η έννοια της αυτοκίνησης είναι συνδεδεμένη

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΙΑΚΗ ΣΚΑΛΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ KRYSAL 5 ΧΡΟΝΙΑ 100% SATISFACTION GUARANTEE

ΟΙΚΙΑΚΗ ΣΚΑΛΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ KRYSAL 5 ΧΡΟΝΙΑ 100% SATISFACTION GUARANTEE ALUMINIUM STEPLADDER ΟΙΚΙΑΚΗ ΣΚΑΛΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΙΜΑΝΤΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ KRYSAL ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ ΕΓΓΥΗΣΗ ΑΝΤΙΟΛΙΣΘΗΤΙΚΟ ΠΑΤΗΜΑ 100% SATISFACTION GUARANTEE 150 KG τύπος S h cm h1 cm h2

Διαβάστε περισσότερα

Φρένα, Συστήματα. Συμβουλευτικός Οδηγός Τεχνικού Συμβούλου. Φρένα, Συστήματα Διεύθυνσης & Ανάρτησης

Φρένα, Συστήματα. Συμβουλευτικός Οδηγός Τεχνικού Συμβούλου. Φρένα, Συστήματα Διεύθυνσης & Ανάρτησης 04 Συμβουλευτικός Οδηγός Τεχνικού Συμβούλου Φρένα, Συστήματα Διεύθυνσης & Ανάρτησης - Σφαιρικός(-οί) Σύνδεσμος(-οι) 4.1 - Δαγκάνες Φρένων 4.2 - Σωληνώσεις Φρένων, Ελαστικοί Σωλήνες & Συνδέσεις 4.3 - Τακάκια

Διαβάστε περισσότερα

FM1100 FM2000 FM3000 Μύλος Ζωοτροφών

FM1100 FM2000 FM3000 Μύλος Ζωοτροφών FM1100 FM2000 FM3000 Μύλος Ζωοτροφών Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Owner s manual Οδηγίες χρήσης για μύλο ζωοτροφών Διαβάστε προσεχτικά τις οδηγίες χρήσης. Η μη τήρηση των οδηγιών μπορεί

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ MICHELIN : ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΦΟΡΤΗΓΑ ΟΧΗΜΑΤΑ & ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗ 3

ΤΕΧΝΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ MICHELIN : ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΦΟΡΤΗΓΑ ΟΧΗΜΑΤΑ & ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗ 3 ΤΕΧΝΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ MICHELIN : ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΦΟΡΤΗΓΑ ΟΧΗΜΑΤΑ & ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗ 3 Αυτό το φυλλάδιο ακυρώνει και αντικαθιστά την προηγούμενη έκδοση. Ορισμένες ενημερώσεις μπορεί να πραγματοποιηθούν μετά την

Διαβάστε περισσότερα

Μπροστινό κέντρο/ Ελεύθερο κέντρο (Δισκόφρενου)

Μπροστινό κέντρο/ Ελεύθερο κέντρο (Δισκόφρενου) (Greek) DM-HB0005-03 Εγχειρίδιο αντιπροσώπου ΔΡΟΜΟΥ MTB Τρέκινγκ City Touring/ Απλό Ποδήλατο URBAN SPORT E-BIKE Μπροστινό κέντρο/ Ελεύθερο κέντρο (Δισκόφρενου) HB-M4050 FH-M4050 HB-M3050 FH-M3050 HB-RM33

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο αντιπροσώπου Μπροστινός εκτροχιαστής

Εγχειρίδιο αντιπροσώπου Μπροστινός εκτροχιαστής (Greek) DM-FD0003-05 Εγχειρίδιο αντιπροσώπου Μπροστινός εκτροχιαστής FD-M9000 FD-M9020 FD-M9025 FD-M8000 FD-M8020 FD-M8025 FD-M612 FD-M617 FD-M618 FD-M672 FD-M677 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ... 4 ΓΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χειρισμού, συντήρησης και επισκευής των ξύλινων παραθύρων και πορτών

Οδηγίες χειρισμού, συντήρησης και επισκευής των ξύλινων παραθύρων και πορτών Αξιότιμες κυρίες και αξιότιμοι κύριοι, Καλορίζικα τα καινούρια σας παράθυρα και σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας. Συντάξαμε τις οδηγίες χειρισμού, συντήρησης και επισκευής για να διατηρήσετε τα

Διαβάστε περισσότερα

10 σημεία για μια πιο οικολογική οδήγηση

10 σημεία για μια πιο οικολογική οδήγηση Η εκστρατεία ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΠΙΟ ΠΡΑΣΙΝΑ (Make Cars Green) στοχεύει στη μείωση των περιβαλλοντικών συνεπειών από την κίνηση των αυτοκινήτων και στο να βοηθήσει τους οδηγούς να σκεφτούν οικολογικά

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΥΨΗΛΩΝ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΩΝ

ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΥΨΗΛΩΝ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΩΝ ESHADIEN ΕΛΑΣΤΟΜΕΡΗΣ ΑΣΦΑΛΤΙΚΗ ΣΤΕΓΑΝΩΤΙΚΗ ΜΕΜΒΡΑΝΗ (SBS 20 C) ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΥΨΗΛΩΝ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Η µεµβράνη ESHADIEN είναι ελαστοµερής στεγανωτική µεµβράνη, η οποία παράγεται από ειδική

Διαβάστε περισσότερα

Μπροστινός εκτροχιαστής

Μπροστινός εκτροχιαστής (Greek) DM-FD0002-05 Εγχειρίδιο αντιπροσώπου Μπροστινός εκτροχιαστής FD-9000 FD-6800 FD-5800 FD-4700 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ... 3 ΓΙΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ... 4 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ... 5 ΡΥΘΜΙΣΗ... 9

Διαβάστε περισσότερα

ΞΥΡΙΣΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΓΙΑ ΦΑΒΟΡΙΤΕΣ-ΜΥΤΗ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΞΥΡΙΣΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΓΙΑ ΦΑΒΟΡΙΤΕΣ-ΜΥΤΗ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΞΥΡΙΣΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΓΙΑ ΦΑΒΟΡΙΤΕΣ-ΜΥΤΗ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Λεπίδα για τη μύτη Διακόπτης ON/OFF Κυρίως σώμα Λεπίδα για φαβορίτες Κεφαλή Βούρτσα Σχ.1 Θέση μπαταρίας Θήκη ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ Ε.Κ.Α.Β. Παράρτημα : Ε.Κ.Α.Β.- ΚΑΒΑΛΑΣ Ημερομηνία 17/06/2015 ΤΕΛΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ

ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ Ε.Κ.Α.Β. Παράρτημα : Ε.Κ.Α.Β.- ΚΑΒΑΛΑΣ Ημερομηνία 17/06/2015 ΤΕΛΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ Ε.Κ.Α.Β. Παράρτημα : Ε.Κ.Α.Β.- ΚΑΒΑΛΑΣ Ημερομηνία 17/06/2015 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΝΤΟΛΗΣ/ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ (όνομα είδους ή υπηρεσίας) ΤΕΛΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΠΙΘΑΝΗ ΔΑΠΑΝΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Το συγκεκριμένο όχημα πληρεί τις παρακάτω προδιαγραφές: GB6675-2003/EN71 GB19865/EN62115 Ιδανικό για ηλικία: 4-8 ετών Κωδ./Code: 412154 Τηλεχειριστήριο τεσσάρων

Διαβάστε περισσότερα

DM-CD (Greek) Εγχειρίδιο αντιπροσώπου. Διάταξη αλυσίδας SM-CD50

DM-CD (Greek) Εγχειρίδιο αντιπροσώπου. Διάταξη αλυσίδας SM-CD50 (Greek) DM-CD0001-00 Εγχειρίδιο αντιπροσώπου Διάταξη αλυσίδας SM-CD50 ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΤΗΣΗ Αυτό το εγχειρίδιο του αντιπροσώπου προορίζεται κυρίως για χρήση από επαγγελματίες μηχανικούς ποδηλάτων. Οι χρήστες

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο ECE R44 04. Ομάδα Βάρος Ηλικία. 0+ 0-13 kg 0-12 μήνες

Εγχειρίδιο ECE R44 04. Ομάδα Βάρος Ηλικία. 0+ 0-13 kg 0-12 μήνες Στραμμένο προς τα πίσω Εγχειρίδιο χρήστη ECE R44 04 Ομάδα Βάρος Ηλικία 0+ 0-13 kg 0-12 μήνες 1 Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε το BeSafe izi Go Η BeSafe έχει αναπτύξει αυτό το κάθισμα με μεγάλη φροντίδα,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΙΝ ΟΔΗΓΗΣΕΙΣ, ΘΥΜΗΣΟΥ!

ΠΡΙΝ ΟΔΗΓΗΣΕΙΣ, ΘΥΜΗΣΟΥ! ΠΡΙΝ ΟΔΗΓΗΣΕΙΣ, ΘΥΜΗΣΟΥ! For the Automobile and Society ΠΡΙΝ ΟΔΗΓΗΣΕΙΣ, Η φράση «Πριν Οδηγήσεις, Θυμήσου!» αντιπροσωπεύει μια παγκόσμια πρωτοβουλία σχετικά με την οδική ασφάλεια της FIA Foundation σε συνεργασία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΤΗΓΟΥ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΤΗΓΟΥ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΤΗΓΟΥ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙ Δέκα λόγοι μη επισκευής των ελαστικών και RunFlat 1 Υπερβολικά μεγάλη οπή στο πέλμα Μη επισκευάσιμη για τα επιβατικά ελαστικά είναι οπή μεγαλύτερη των

Διαβάστε περισσότερα

Για ελαστικά που κατασκευάστηκαν πριν το έτος 2000, τρία ψηφία αντί για τέσσερα υποδεικνύουν την ηµεροµηνία κατασκευής. Επίσης, κατά την αρχή της

Για ελαστικά που κατασκευάστηκαν πριν το έτος 2000, τρία ψηφία αντί για τέσσερα υποδεικνύουν την ηµεροµηνία κατασκευής. Επίσης, κατά την αρχή της Λεξικό Ελαστικών Άζωτο Χρήση Αζώτου για το φούσκωµα των ελαστικών επιβατικών αυτοκινήτων και ελαφρών φορτηγών σε εφαρµογές κανονικής χρήσης Εισαγωγή & Σκοπός Το άζωτο προσφέρεται ως εναλλακτική λύση για

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ «ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΖΑΝΤΩΝ»

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ «ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΖΑΝΤΩΝ» ΑΡ. ΜΕΛΕΤΗΣ: 21../2016 ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΟΛΟ: 59.830,00 Φ.Π.Α. 23%: 13.760,90 ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ: 73.590,90 ΑΡ. ΜΕΛΕΤΗΣ: 21../2016 ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Με την παρούσα μελέτη προβλέπεται η προμήθεια ελαστικών

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Πριν τη χρήση διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες για να αποφύγετε κινδύνους κατά τη χρήση και κρατήστε τες για μελλοντικές αναφορές

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Πριν τη χρήση διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες για να αποφύγετε κινδύνους κατά τη χρήση και κρατήστε τες για μελλοντικές αναφορές ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Πριν τη χρήση διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες για να αποφύγετε κινδύνους κατά τη χρήση και κρατήστε τες για μελλοντικές αναφορές Περιεχόμενα 1. Ζωτικής σημασίας πληροφορίες - Διαβάστε τώρα

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΟΔΟΝΤΟΒΟΥΡΤΣΑ - ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΟΔΟΝΤΟΒΟΥΡΤΣΑ - ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΟΔΟΝΤΟΒΟΥΡΤΣΑ - ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΙΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΣΚΕΥΗ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ. Διαβάστε τις παρακάτω οδηγίες προσεκτικά, καθώς σας

Διαβάστε περισσότερα

Υποδείξεις ασφαλείας για ηλεκτρική σκούπα αναρρόφησης υγρών / ξηρών ρύπων

Υποδείξεις ασφαλείας για ηλεκτρική σκούπα αναρρόφησης υγρών / ξηρών ρύπων Υποδείξεις ασφαλείας για ηλεκτρική σκούπα αναρρόφησης υγρών / ξηρών ρύπων Πριν από την πρώτη χρήση της συσκευής, διαβάστε τις υποδείξεις ασφαλείας και ενεργήστε βάσει αυτών. Φυλάξτε τις παρούσες υποδείξεις

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΑΚΟΝΙΣΤΗΡΙ ΜΑΧΑΙΡΙΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΑΚΟΝΙΣΤΗΡΙ ΜΑΧΑΙΡΙΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΑΚΟΝΙΣΤΗΡΙ ΜΑΧΑΙΡΙΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΙΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΣΚΕΥΗ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ. Διαβάστε τις παρακάτω οδηγίες προσεκτικά, καθώς

Διαβάστε περισσότερα

MY1100 Αεροσυμπιεστής. Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης

MY1100 Αεροσυμπιεστής.   Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης MY1100 Αεροσυμπιεστής Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Owner s manual Διαβάστε προσεχτικά τις οδηγίες χρήσης και ασφάλειας πριν την λειτουργία του μηχανήματος. 2 3 Τεχνικά χαρακτηριστικά Τάση

Διαβάστε περισσότερα

BCS2000 ΔΙΣΚΟΠΡΙΟΝΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ.

BCS2000 ΔΙΣΚΟΠΡΙΟΝΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ. BCS2000 ΔΙΣΚΟΠΡΙΟΝΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Διαβάστε προσεχτικά τις οδηγίες χρήσης πριν την λειτουργία. Χρησιμοποιήστε το εγχειρίδιο αυτό για να γνωρίσετε το προϊόν, την κατάλληλη χρήση και τις οδηγίες ασφαλείας. Κατάλληλη

Διαβάστε περισσότερα

Διακόπτης αλλαγής ταχυτήτων

Διακόπτης αλλαγής ταχυτήτων (Greek) DM-SW0002-00 Εγχειρίδιο αντιπροσώπου Διακόπτης αλλαγής ταχυτήτων SW-E6000 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ...3 ΓΙΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ...4 Εγκατάσταση...6 Χρήση του SM-EWE1 για τοποθέτηση του

Διαβάστε περισσότερα

ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΕΛΑΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΣ

ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΕΛΑΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΕΛΑΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΣ ΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΙΚΟ ΤΟΙΧΩΜΑ ΤΟΥ ΕΛΑΣΤΙΚΟΥ Επισημαίνει τον τύπο της ζάντας, με την οποία είναι συμβατό το ελαστικό. Εάν δεν αναφέρεται, τότε προορίζεται για χρήση σε ζάντα

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ & ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ & ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ & ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ Τμήμα Διαχείρησης, Επισκευής & Συντήρησης Οχημάτων Πληροφορίες: Ατσαλάκης Α Τηλ.: 2821-3-41780-3 ΤΕΧΝΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

My1000 ΑΕΡΟΣΥΜΠΙΕΣΤΗΣ ΛΑΔΙΟΥ 100L 3HP ΜΟΝΟΜΠΛΟΚ. Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης

My1000 ΑΕΡΟΣΥΜΠΙΕΣΤΗΣ ΛΑΔΙΟΥ 100L 3HP ΜΟΝΟΜΠΛΟΚ.   Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης My1000 ΑΕΡΟΣΥΜΠΙΕΣΤΗΣ ΛΑΔΙΟΥ 100L 3HP ΜΟΝΟΜΠΛΟΚ Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Owner s manual Οδηγίες χρήσης για κομπρεσέρ αέρος MY1000 / MY2000 1. Τεχνικά χαρακτηριστικά DIRECT DRIVEN COMPRESSOR

Διαβάστε περισσότερα

Θέµα : Μελέτη προµήθεια ελαστικών για τα οχήµατα της ιεύθυνσης Περιβάλλοντος για το έτος

Θέµα : Μελέτη προµήθεια ελαστικών για τα οχήµατα της ιεύθυνσης Περιβάλλοντος για το έτος /ΝΣΗ Θέµα : Μελέτη προµήθεια ελαστικών για τα οχήµατα της ιεύθυνσης Περιβάλλοντος για το έτος 2016». Κωδικοί CPV: CPV : 34352100-0 Eλαστικά επίσωτρα φορτηγών αυτοκινήτων. CPV : 34351100-3 Eλαστικά επίσωτρα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ Ε.Κ.Α.Β. Παράρτημα : Ε.Κ.Α.Β ΛΑΜΙΑΣ Ημερομηνία : ΤΕΛΙΚΗ ΗΜΕ- ΡΟΜΗΝΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ

ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ Ε.Κ.Α.Β. Παράρτημα : Ε.Κ.Α.Β ΛΑΜΙΑΣ Ημερομηνία : ΤΕΛΙΚΗ ΗΜΕ- ΡΟΜΗΝΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ Ε.Κ.Α.Β Παράρτημα : Ε.Κ.Α.Β ΛΑΜΙΑΣ Ημερομηνία : 17-6-15 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΝΤΟΛΗΣ/ ΔΙΑΚΗΡΥ- ΞΗΣ 1. Α230/ 12-6-15 ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΤΕΛΙΚΗ ΗΜΕ- ΡΟΜΗΝΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΠΙΘΑΝΗ ΔΑΠΑΝΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟ-FAX

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΟΜΠΑ ΜΕ ΛΑΜΠΕΣ ΑΝΘΡΑΚΑ AR4B01

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΟΜΠΑ ΜΕ ΛΑΜΠΕΣ ΑΝΘΡΑΚΑ AR4B01 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΟΜΠΑ ΜΕ ΛΑΜΠΕΣ ΑΝΘΡΑΚΑ AR4B01 ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣΟΧΗ: Διαβάστε προσεκτικά αυτό το εγχειρίδιο περιέχει σημαντικές οδηγίες για την ασφαλή τοποθέτηση, χρήση και συντήρηση. Σημαντικές οδηγίες

Διαβάστε περισσότερα

Υγρά. Συμβουλευτικός Οδηγός Τεχνικού Συμβούλου. Υγρά

Υγρά. Συμβουλευτικός Οδηγός Τεχνικού Συμβούλου. Υγρά 02 Συμβουλευτικός Οδηγός Τεχνικού Συμβούλου Υγρά - Υγρό Αυτομάτου Κιβωτίου Ταχυτήτων 2.1 - Υγρό Φρένων 2.2 - Ψυκτικό Υγρό 2.3 - Λάδι & Φίλτρο Λαδιού του Κινητήρα 2.4 - Υγρό Μηχανικού Κιβωτίου Ταχυτήτων

Διαβάστε περισσότερα

Μεταλλικές βίδες συστήματος σημειακής στήριξης και συστημάτων Sarnabar

Μεταλλικές βίδες συστήματος σημειακής στήριξης και συστημάτων Sarnabar Construction Φύλλο Ιδιοτήτων Προϊόντος Έκδοση: 16/01/2014 (v1) Κωδικός: 04.05.160 Αριθμός Ταυτοποίησης: 010945051000 Sarnafast SF-4.8 x I ETAG 006 08 0769 Sarnafast SF-4.8 x l Μεταλλικές βίδες συστήματος

Διαβάστε περισσότερα

BDS8000 ΤΡΙΒΕΙΟ ΓΥΨΟΣΑΝΙΔΑΣ. Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης

BDS8000 ΤΡΙΒΕΙΟ ΓΥΨΟΣΑΝΙΔΑΣ.   Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης BDS8000 ΤΡΙΒΕΙΟ ΓΥΨΟΣΑΝΙΔΑΣ Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Owner s manual ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ 1. Οδηγίες ασφαλείας Σημείωση: Για να μειώσετε

Διαβάστε περισσότερα

Εμπρόσθιο κέντρο/οπίσθιο κέντρο (Κανονικού τύπου)

Εμπρόσθιο κέντρο/οπίσθιο κέντρο (Κανονικού τύπου) (Greek) DM-MEHB001-01 Εγχειρίδιο αντιπροσώπου ΔΡΟΜΟΥ MTB Τρέκινγκ City Touring/ Απλό Ποδήλατο URBAN SPORT E-BIKE Εμπρόσθιο κέντρο/οπίσθιο κέντρο (Κανονικού τύπου) HB-TX500 FH-TX500 FH-TY500 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΜΗΧΑΝΗ ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑΣ ΒΑΡΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΣΠΙΡΑΛ

ΜΗΧΑΝΗ ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑΣ ΒΑΡΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΣΠΙΡΑΛ ΜΗΧΑΝΗ ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑΣ ΒΑΡΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΣΠΙΡΑΛ. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Εγχειρίδιο Χρήσης ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΜΗΧΑΝΗΣ ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑΣ ΒΑΡΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΗ, ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΥΤΟΜΑΤΟΣ ΧΡΟΝΟΔΙΑΚΟΠΤΗΣ ΜΕ ΠΡΟΕΠΙΛΟΓΗ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Ο Δ Η Γ Ι Ε Σ Χ Ρ Η Σ Ε Ω Σ

ΑΥΤΟΜΑΤΟΣ ΧΡΟΝΟΔΙΑΚΟΠΤΗΣ ΜΕ ΠΡΟΕΠΙΛΟΓΗ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Ο Δ Η Γ Ι Ε Σ Χ Ρ Η Σ Ε Ω Σ ΑΥΤΟΜΑΤΟΣ ΧΡΟΝΟΔΙΑΚΟΠΤΗΣ ΜΕ ΠΡΟΕΠΙΛΟΓΗ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Ο Δ Η Γ Ι Ε Σ Χ Ρ Η Σ Ε Ω Σ 8415 114 AQUAUNO LOGICA BALCONY PLUS ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗ ΜΑΣ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρομηχανικό μοτέρ για ανοιγόμενες πόρτες. 900PS-200. Εγχειρίδιο Χρήσης MADE IN ECC

Ηλεκτρομηχανικό μοτέρ για ανοιγόμενες πόρτες. 900PS-200. Εγχειρίδιο Χρήσης MADE IN ECC Ηλεκτρομηχανικό μοτέρ για ανοιγόμενες πόρτες. 900PS-200 Εγχειρίδιο Χρήσης MADE IN ECC TO ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΣΥΣΤΑΘΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΕΣ. Η εγκατάσταση πρέπει να πραγματοποιείται αποκλειστικά από εξειδικευμένο

Διαβάστε περισσότερα

1.2.1. Οι προδιαγραφές E.T.R.T.O. (The European Tyre and Rim Technical Organi-zation Data Book).

1.2.1. Οι προδιαγραφές E.T.R.T.O. (The European Tyre and Rim Technical Organi-zation Data Book). ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΕΣ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΩΤΡΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1.1. Σκοπός Οι παρούσες τεχνικές προδιαγραφές καλύπτουν τις απαιτήσεις και τους ελέγχους που γίνονται κατά την παραλαβή ελαστικών επισώτρων

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΗ ΟΔΗΓΩΝ ΜΑΡΟΥΦΙΔΗΣ

ΣΧΟΛΗ ΟΔΗΓΩΝ ΜΑΡΟΥΦΙΔΗΣ ΣΧΟΛΗ ΟΔΗΓΩΝ ΜΑΡΟΥΦΙΔΗΣ Π.ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗ 5 ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΑΛΣΑΜΗ ΝΕΑΠΟΛΗ ΤΗΛ./FAX. 2310 628.008 ΚΙΝ.6944 677104 ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΟΥ ΘΕΩΡΙΑΣ Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 ΤΑ ΚΥΡΙΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Εμπρόσθιο κέντρο/ελεύθερο κέντρο (Κανονικού τύπου)

Εμπρόσθιο κέντρο/ελεύθερο κέντρο (Κανονικού τύπου) (Greek) DM-HB0001-05 Εγχειρίδιο αντιπροσώπου Εμπρόσθιο κέντρο/ελεύθερο κέντρο (Κανονικού τύπου) ΔΡΟΜΟΥ HB-3500 FH-3500 HB-2400 FH-2400 HB-RS400 FH-RS400 HB-RS300 FH-RS300 MTB HB-MX71 HB-TX800 FH-TX800

Διαβάστε περισσότερα

GLAUNACH. Γενικές Οδηγίες Λειτουργίας Σιγαστήρων Εξαγωγής GLAUNACH GMBH Ausgabe Seite 1 von 8

GLAUNACH. Γενικές Οδηγίες Λειτουργίας Σιγαστήρων Εξαγωγής GLAUNACH GMBH Ausgabe Seite 1 von 8 GLAUNACH Γενικές Οδηγίες Λειτουργίας Σιγαστήρων Εξαγωγής Seite 1 von 8 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Σελίδα 1. ΓΕΝΙΚΑ 3 1.1 ιευκρινιστική παρατήρηση 3 1.2 Πεδίο ισχύος 3 2. ΒΑΣΙΚΕΣ ΥΠΟ ΕΙΞΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 3 2.1 Υποδείξεις

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης. Υποδείξεις ασφαλείας ΠΡΟΣΟΧΗ Υλικές ζημιές ή δυσλειτουργίες σε περίπτωση ακατάλληλης χρήσης. Εγγύηση

Οδηγίες χρήσης. Υποδείξεις ασφαλείας ΠΡΟΣΟΧΗ Υλικές ζημιές ή δυσλειτουργίες σε περίπτωση ακατάλληλης χρήσης. Εγγύηση 1 4 Οδηγίες χρήσης Για την ασφαλή χρήση και τη μεγάλη διάρκεια ζωής του, διαβάστε προσεκτικά και φυλάξτε τις οδηγίες χρήσης. Οι οδηγίες χρήσης διατίθενται και διαδικτυακά στην τοποθεσία: www.qlocktwo.com

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΑ FA ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Εγκατάσταση Λειτουργία Συντήρηση

ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΑ FA ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Εγκατάσταση Λειτουργία Συντήρηση ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΑ FA ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Εγκατάσταση Λειτουργία Συντήρηση CE & TUV Σημαντικές οδηγίες για την ασφάλεια Διαβάστε αυτές τις οδηγίες πριν από τη συναρμολόγηση,εγκατάσταση ή τη λειτουργία του προϊόντος.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΖΑΝΤΕΣ ΑΝΥΨΩΤΙΚΩΝ ΧΩΜΑΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΖΑΝΤΕΣ ΑΝΥΨΩΤΙΚΩΝ ΧΩΜΑΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΖΑΝΤΕΣ ΑΝΥΨΩΤΙΚΩΝ ΧΩΜΑΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ Ιωνίας 11, Τ.Κ. 57009, Καλοχώρι, Θεσ/νίκη, Τ.Θ. 1297 T: 2310 753.151 K: 6944604157 K: 6978188776 K: 6978188774 E: sales@ergotyres.com www.ergotyres.com

Διαβάστε περισσότερα

ΑΚΡΙΤΙΔΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ Αναλώσιμα είδη βουλκανιζατέρ και συνεργείων

ΑΚΡΙΤΙΔΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ Αναλώσιμα είδη βουλκανιζατέρ και συνεργείων ΑΚΡΙΤΙΔΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ Αναλώσιμα είδη βουλκανιζατέρ και συνεργείων Γιαννούλη 23 Ελευθέριο Θεσσαλονίκη Κιν. 6973234144 Τηλ.& Fax. 2310707793 Email : vulkalefteris@yahoo.gr ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Διατομές: Από DN50 έως DN250 Πιέσεις λειτουργίας: Από 0 atm m έως 16 atm Θερμοκρασία λειτουργίας: -10. C έως +80 o C Πρότυπα κατασκευής: EN

Διατομές: Από DN50 έως DN250 Πιέσεις λειτουργίας: Από 0 atm m έως 16 atm Θερμοκρασία λειτουργίας: -10. C έως +80 o C Πρότυπα κατασκευής: EN ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Διατομές: Από DN50 έως DN250 Πιέσεις λειτουργίας: Από 0 atm m έως 16 atm Θερμοκρασία λειτουργίας: -10 C έως +80 o C Πρότυπα κατασκευής: EN 1074-1, EN 1074-4 Διάτρηση Φλάντζας : ΕΝ1092-2

Διαβάστε περισσότερα

Ρυθμιστής διαφορικής πίεσης Τύπος HA 5421. Οδηγίες χρήσης. Ρυθμιστής διαφορικής πίεσης

Ρυθμιστής διαφορικής πίεσης Τύπος HA 5421. Οδηγίες χρήσης. Ρυθμιστής διαφορικής πίεσης HAINKE Staubfilter GmbH Τηλέφωνο +49 4408 8077-0 Τέλεφαξ +49 4408 8077-10 Ταχυδρομική θυρίδα 12 48 An der Imbäke 7 email info@hainke.de 27795 Hude 27798 Hude Internet www.hainke.de Οδηγίες χρήσης Ρυθμιστής

Διαβάστε περισσότερα

microflex 933 / 936 / 13400

microflex 933 / 936 / 13400 Product Information PI 933 / 936 / 13400 _2814 microflex 933 / 936 / 13400 Σύστημα Καθαρισμού Βαλβίδων με Κόκκους ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Καθαρίζει αποτελεσματικά, με τη χρήση ειδικά κατασκευασμένων κόκκων,

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης. Πλακέτα λειτουργίας. FM458 Πλακέτα στρατηγικής. Για το χρήστη. Διαβάστε προσεκτικά πριν από το χειρισμό 7 747 017 365-03/2008 GR

Οδηγίες χρήσης. Πλακέτα λειτουργίας. FM458 Πλακέτα στρατηγικής. Για το χρήστη. Διαβάστε προσεκτικά πριν από το χειρισμό 7 747 017 365-03/2008 GR Οδηγίες χρήσης Πλακέτα λειτουργίας FM458 Πλακέτα στρατηγικής Για το χρήστη Διαβάστε προσεκτικά πριν από το χειρισμό 7 747 017 365-03/2008 GR Περιεχόμενα 1 Ασφάλεια............................ 3 1.1 Σχετικά

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΝΟΣ (1) ΕΠΙΒΑΤΗΓΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΝΟΣ (1) ΕΠΙΒΑΤΗΓΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ & ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ Ταχ. Δ/νση: Κυδωνίας 29, Χανίαα Κρήτηατήτης Ταχ. Κώδικας: 73135

Διαβάστε περισσότερα

Στρώση ελέγχου υδρατμών Φράγμα υδρατμών

Στρώση ελέγχου υδρατμών Φράγμα υδρατμών Φύλλο Ιδιοτήτων Προϊόντος Έκδοση: 20/11/2013 (v1) Κωδικό: 04.05.050 Αριθμός Ταυτοποίησης: 010945051000000008 Sarnavap 1000E EN 13984 06 1119/1598 Sarnavap 1000E Στρώση ελέγχου υδρατμών Φράγμα υδρατμών

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΠΡΟΣΟΧΗ:

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΠΡΟΣΟΧΗ: EUROGAS Snc Apparecchiature a gas industriali e domestiche 0051-06 IT 25015 Desenzano del Garda (Brescia) - Via Ticino 10/A Tel. (030) 9990471 / Fax (030) 9990481 PIN 51AR1013 www.eurogasitaly.it - info@eurogasitaly.it

Διαβάστε περισσότερα

1964-P-2001 1964-P-2000

1964-P-2001 1964-P-2000 1964-P-2001 1964-P-2000 ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ Οδηγίες Εγκατάστασης Μονάδας Τοίχου Keeler Διαβάστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες πριν χρησιμοποιήσετε το προϊόν σας

Διαβάστε περισσότερα

Eco-Driving. Οικονομική-Οικολογική. Οικολογική & Ασφαλής Οδήγηση. ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΖΩΙΔΗΣ Τμήμα Περιβαλλοντικής Πολιτικής

Eco-Driving. Οικονομική-Οικολογική. Οικολογική & Ασφαλής Οδήγηση. ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΖΩΙΔΗΣ Τμήμα Περιβαλλοντικής Πολιτικής Eco-Driving Οικονομική-Οικολογική Οικολογική & Ασφαλής Οδήγηση ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΖΩΙΔΗΣ Τμήμα Περιβαλλοντικής Πολιτικής Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας-ΚΑΠΕ Ημερίδα Μεταφορές & Αειφορία: Δυνατότητες, Κατευθύνσεις,

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες ασφαλούς ρυμούλκησης

Οδηγίες ασφαλούς ρυμούλκησης Τι απαιτείται για τη ρυμούλκηση καινούρια ή μεταχειρισμένα ελαφρά τρέιλερ Η ρυμούλκηση τρέιλερ, μπαγκαζιέρας ή τροχόσπιτου απαιτεί την έκδοση άδειας έλξης από τη Διεύθυνση του Υπουργείου Μεταφορών που

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΑΝΟΔΙΩΝ ACES Η & ACES G2 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΤΙΔΙΑΒΡΩΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΑΝΟΔΙΩΝ ACES Η & ACES G2 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΤΙΔΙΑΒΡΩΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΑΝΟΔΙΩΝ ACES Η & ACES G2 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΤΙΔΙΑΒΡΩΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ηλεκτρονικό ανόδιο ACES Η και ACES G2-1 - ΕΙΣΑΓΩΓΗ Οι οδηγίες χρήσης αφορούν το σύστημα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΕΠΙΒΑΤΙΚΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΕΠΙΒΑΤΙΚΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΕΠΙΒΑΤΙΚΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙ Δέκα λόγοι μη επισκευής των ελαστικών και RunFlat 1 Υπερβολικά μεγάλη οπή στο πέλμα Μη επισκευάσιμη για τα επιβατικά ελαστικά είναι οπή μεγαλύτερη

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες συναρμολόγησης Μποϊλερ θερμικής στρωμάτωσης BSP / BSP-SL BSP-W / BSP-W-SL Σελίδα X - X

Οδηγίες συναρμολόγησης Μποϊλερ θερμικής στρωμάτωσης BSP / BSP-SL BSP-W / BSP-W-SL Σελίδα X - X XX Οδηγίες συναρμολόγησης Μποϊλερ θερμικής στρωμάτωσης BSP / BSP-SL BSP-W / BSP-W-SL Σελίδα X - X Wolf GmbH Postfach 1380 84048 Mainburg Tel. 08751/74-0 Fax 08751/741600 Internet: www.wolf-heiztechnik.de

Διαβάστε περισσότερα

Μεμβράνη κεραμοσκεπών και προσόψεων

Μεμβράνη κεραμοσκεπών και προσόψεων Roofing Φύλλο Ιδιοτήτων Προϊόντος Έκδοση 13/01/2014 (v1) Κωδικός: 04.04.010 Αριθμός Ταυτοποίησης: 010910132060000001 Sarnafil TU 102 Sarnafil TU 102 Μεμβράνη κεραμοσκεπών και προσόψεων Περιγραφή Προϊόντος

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ Apostol [Πληκτρολογήστε την επωνυμία της εταιρείας] [Ημερομηνία] Αξιότιμε Πελάτη, Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε την ΤΣΙΑΝΑΚΑΣ ΑΒΕΤΕ ως προμηθευτή σας για την αγορά

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ CE ΣΕ ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ (Μέρος Β )

ΤΟ CE ΣΕ ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ (Μέρος Β ) ΠΥΞΙΔΑ Ν Ο 38 ΤΟ CE ΣΕ ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ (Μέρος Β ) Οι ηλεκτρικές ιδιότητες των υποδημάτων για επαγγελματική χρήση Τα υποδήματα για επαγγελματική χρήση διακρίνονται ως προς τις ηλεκτρικές

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ Βαθμός Προτεραιότητας: Κοινό ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΜΕΣΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΒΑΛΑΣ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ Ταχ. Δ/νση : Τέρμα Αργυροκάστρου

Διαβάστε περισσότερα

FM459 Πλακέτα στρατηγικής. Οδηγίες χρήσης. Πλακέτα ελέγχου. Για το χρήστη. Διαβάστε προσεκτικά πριν από το χειρισμό 105 C 6 720 648 484 (2011/04) GR

FM459 Πλακέτα στρατηγικής. Οδηγίες χρήσης. Πλακέτα ελέγχου. Για το χρήστη. Διαβάστε προσεκτικά πριν από το χειρισμό 105 C 6 720 648 484 (2011/04) GR Οδηγίες χρήσης Πλακέτα ελέγχου 105 C FM459 6 720 647 846-01.1T FM459 Πλακέτα στρατηγικής Για το χρήστη Διαβάστε προσεκτικά πριν από το χειρισμό 6 720 648 484 (2011/04) GR Περιεχόμενα 1 Ασφάλεια............................

Διαβάστε περισσότερα

Πληροφορίες για την ασφάλεια 1. Σύμβολα ασφάλειας 1. Συντήρηση 1. Κατά τη χρήση 2. Γενική περιγραφή 2. Μπροστινός πίνακας 3-4.

Πληροφορίες για την ασφάλεια 1. Σύμβολα ασφάλειας 1. Συντήρηση 1. Κατά τη χρήση 2. Γενική περιγραφή 2. Μπροστινός πίνακας 3-4. Πίνακας περιεχομένων Πληροφορίες για την ασφάλεια 1 Σύμβολα ασφάλειας 1 Συντήρηση 1 Κατά τη χρήση 2 Γενική περιγραφή 2 Μπροστινός πίνακας 3-4 Προδιαγραφές 4 Γενικά 4-6 Οδηγίες λειτουργίας 6-7 Αντικατάσταση

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΕΙΔΟΥΣ

ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΕΙΔΟΥΣ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΕΙΔΟΥΣ 1. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΦΟΡΕΑ - Κωδικός φορέα :0085 - Ονομασία φορέα :ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ - Αρμόδιος :Μόρδος Μωυσής - Τηλέφωνο :2132157762 2. ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Συντελεστής Τριβής στη Φυσική & Τροχαία Ατυχήματα

Συντελεστής Τριβής στη Φυσική & Τροχαία Ατυχήματα Συντελεστής Τριβής στη Φυσική & Τροχαία Ατυχήματα Τριβή Όταν ένα σώμα ολισθαίνει (γλιστράει) πάνω σε μια επιφάνεια, υπάρχει μια δύναμη στο σώμα που αντιστέκεται στην κίνηση του. Η δύναμη αυτή ονομάζεται

Διαβάστε περισσότερα