Σελίδες Βοήθειας - Υπηρεσία Ψηφιακών Πιστοποιητικών - Υπηρεσία Εγκατάσταση Πιστοποιητικών Αρχής Πιστοποίησης (ROOT CA)

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Σελίδες Βοήθειας - Υπηρεσία Ψηφιακών Πιστοποιητικών - Υπηρεσία Εγκατάσταση Πιστοποιητικών Αρχής Πιστοποίησης (ROOT CA)"

Transcript

1 1 of 13 28/11/ :14 1. (ROOT CA) Απαραίτητη προϋπόθεση για να χρησιμοποιήσετε τις εξωτερικές συσκευές όπου θα αποθηκευτεί το μυστικό σας κλειδί είναι η εγκατάσταση των πιστοποιητικών Αρχής. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να πάτε στην αρχική σελίδα της εφαρμογής Ψηφιακών Πιστοποιητικών και να επιλέξετε το πράσινο κουτί με την ονομασία "Πιστοποιητικό Αρχής " ή να ακολουθήσετε τον ακόλουθο σύνδεσμο. Στην περίπτωση που χρησιμοποιείτε Internet Explorer πρέπει να επιλέξετε εκτέλεση του εμφανιζόμενου αρχείου Installer όπως ακολούθως: Διαφορετικά, αν ο φυλλομετρητής σας είναι Mozilla Firefox, στο εικονίδιο που εμφανίζεται επιλέγετε και τους τρεις σκοπούς και στην συνέχεια OK 2. Κρυπτογραφικές συσκευές Η χρήση ειδικών συσκευών κρυπτογράφησης με την μορφή s αποτελεί την προτεινόμενη μέθοδο χρήσης της υπηρεσίας Ψηφιακών Πιστοποιητικών του ΠΣΔ καθώς συμβάλλει σημαντικά τόσο στην ασφάλεια της υπηρεσίας όσο και στην ευχρηστία της. Οι συσκευές κρυπτογράφησης s είναι αποσπώμενα μέσα που δίνουν τη δυνατότητα στον κάτοχό τους να παράγει, εσωτερικά σε αυτές, το ιδιωτικό του κλειδί και να το προστατεύει με κωδικό που επιλέγει. Με τον τρόπο αυτό, αποφεύγεται η αποθήκευση του ιδιωτικού κλειδιού σε σταθμούς εργασίας, γεγονός που μειώνει, κατά πολύ, τους κινδύνους ασφαλείας. Συνεπώς, δεδομένου και του μικρού τους μεγέθους, δίνουν τη δυνατότητα στον κάτοχό τους να μπορεί να αλλάζει εύκολα σταθμούς εργασίας και να αποκτά πρόσβαση στις υπηρεσίες του ΠΣΔ με τον ίδιο πάντα βαθμό ασφάλειας (απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι σταθμοί εργασίας να έχουν εγκατεστημένο το απαραίτητο λογισμικό). Σημειώνεται ότι οι συσκευές s παρέχουν προστασία "2 επιπέδων" καθώς για την χρήση τους απαιτείται τόσο η κατοχή της συσκευής όσο και η γνώση του κωδικού που την προστατεύει.

2 2 of 13 28/11/ : Στo πλαίσιo αναβάθμισης της υπηρεσίας Ψηφιακών Πιστοποιητικών του ΠΣΔ έγιναν δοκιμές συμβατότητας των συσκευών σε περιβάλλοντα MS (XP, Vista, 7) με τρεις διαφορετικούς τύπους φυλλομετρητών (Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome). Στον παρακάτω πίνακα αποτυπώνονται τα αποτελέσματα των δοκιμών όπου σε κάθε κελί σημειώνεται η δυνατότητα δημιουργίας του ιδιωτικού κλειδιού απευθείας στη συσκευή (Δημιουργία) και η δυνατότητα ανάγνωσης του πιστοποιητικού από τη συσκευή για την πρόσβαση στις υπηρεσίες του ΠΣΔ (Είσοδος). λογισμικού Internet Explorer Δημιουργία Είσοδος στο ΠΣΔ XP Mozilla Firefox Chrome Internet Explorer Vista Mozilla Firefox Chrome Internet Explorer 7 Mozilla Firefox Chrome 2.2 λογισμικού Η χρήση εξωτερικής συσκευής είναι αρκετά απλή. Στην περίπτωση της χρήσης της μόνο για ανάγνωση του πιστοποιητικού που έχει αποθηκευθεί σε αυτήν, το λειτουργικό σύστημα αναγνωρίζει αυτόματα και εγκαθιστά το κατάλληλο πρόγραμμα οδήγησης. Σημειώνεται ότι η διαδικασία είναι κοινή σε όλα τα παραθυρικά περιβάλλοντα. (*) Για απλή ανάγνωση πιστοποιητικού, ο χρήστης οφείλει να έχει εγκαταστήσει τις τελευταίες ενημερώσεις του λειτουργικού συστήματος, Στην συνέχεια θα πρέπει να έχει ρυθμίσει το σύστημα, ώστε να μπορεί αυτό να ανακτήσει προγράμματα οδήγησης, μέσω της αντίστοιχης υπηρεσίας της Microsoft (Drivers from Update).

3 3 of 13 28/11/ :14 Όταν γίνει η ρύθμιση αυτή το αποτέλεσμα είναι το ακόλουθο λογισμικού στο ΠΣΔ Για την χρήση επιπλέον λειτουργιών, όπως η αποθήκευση πιστοποιητικού σε αυτήν και η περιήγηση στα περιεχόμενα της, χρειάζεται να γίνει εγκατάσταση του κατάλληλου λογισμικού το οποίο σε κάποιες περιπτώσεις απαιτεί παραμετροποίηση στους φυλλομετρητές. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη από εδώ. Η διαδικασία της εγκατάστασης ξεκινά με την εκτέλεση του αρχείου SafeNetAuthenticationClientx32-x exe Ακολουθώντας τα βήματα του οδηγού εγκατάστασης, η διαδικασία ολοκληρώνεται χωρίς την ανάγκη επιπλέον παρέμβασης, στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις. Με το πέρας της εγκατάστασης η εφαρμογή ανοίγει αυτόματα, και είναι διαθέσιμη στο tray του συστήματος. Ο χρήστης πλέον έχει στην διάθεση του την κεντρική οθόνη της εφαρμογής, όπου μπορεί να διαχειριστεί το του.

4 4 of 13 28/11/ :14 λογισμικού στο ΠΣΔ Μέσω της εφαρμογής Safenet, ο χρήστης μπορεί να αρχικοποιήσει την συσκευή, να θέσει εκ νέου κωδικό, αλλά και να δει τα περιεχόμενα του, όταν το συνδέσει στη θύρα usb. Safenet συσκευής της λογισμικού συσκευές. συνοδευτικού του διαφορετικές για εγκατάσταση και την αφορούν να ακολουθηθεί οδηγίες θα πρέπει (*) Οι παραπάνω διαδικασία (usb) 5100 αντίστοιχη Ωστόσο Επόμενο βήμα, πριν την δημιουργία και αποθήκευση του πιστοποιητικού, είναι ο έλεγχος των ρυθμίσεων των φυλλομετρητών. Ο Internet Explorer αναγνωρίζει αυτόματα την συσκευή ανάγνωσης με αποτέλεσμα να μην χρειάζονται πρόσθετες ρυθμίσεις. O Mozilla Firefox απαιτεί την ενσωμάτωση μιας βιβλιοθήκης, που έχει σαν στόχο την αναγνώριση και χρήση της συσκευής. Αυτό γίνεται μέσω της επιλογής Προχωρημένα->Πιστοποιητικά (Advanced->Certificates) στις ρυθμίσεις της εφαρμογής.

5 5 of 13 28/11/ :14 λογισμικού στο ΠΣΔ Στο σημείο αυτό πρέπει να γίνει εισαγωγή μια νέας συσκευής (Security Devices). Ο χρήστης θα πρέπει να επιλέξει την φόρτωση και να αναζητήσει το αρχείο: C:\windows\System32 \etpkcs11.dll Όταν γίνει η φόρτωση της βιβλιοθήκης, ο χρήστης έχει στην διάθεση του την συσκευή και μπορεί να την χρησιμοποιήσει για την αποθήκευση πιστοποιητικών. Ο Google Chrome δεν υποστηρίζει προς το παρον την χρήση τηςε συσκευής, για την αποθήκευση ψηφιακού πιστοποιητικού Μετά την εγκατάσταση του λογισμικού πρέπει να συνδέσετε το στην usb θύρα του υπολογιστή. Στην πρώτη χρήση θα ζητηθεί η αλλαγή του προεπιλεγμένου κωδικού ασφαλείας. Σημειώνεται πως ο προεπιλεγμένος κωδικός είναι Όταν γίνει η αλλαγή, η συσκευή είναι έτοιμη προς χρήση. 3. στο ΠΣΔ Οι οδηγίες που ακολουθούν σχετικά με τις συσκευές, αναφέρονται στην συσκευή Safenet Token 5100 (USB). Σε κάθε περίπτωση, για την χρήση της συσκευής θα πρέπει να έχει εγκατασταθεί, το πρόγραμμα οδήγησης της συσκευής ( driver ), το οποίο περιγράφεται στο τμήμα 2.2 Περισσότερες πληροφορίες για τις συσκευές αυτές θα βρείτε εδώ. 3.1 Δημιουργία πιστοποιητικού σε Πραγματοποιείτε είσοδο στην εφαρμογή Ψηφιακών Πιστοποιητικών με όνομα χρήστη και κωδικό.

6 6 of 13 28/11/ :14 Πρέπει να σημειωθεί πως η δημιουργία ψηφιακού πιστοποιητικού παρουσιάζει διαφορετική συμπεριφορά, ανάλογα με την επιλογή φυλλομετρητή. Όπως αναφέρεται στον πίνακα συμβατότητας, δεν υποστηρίζεται σε Google Chrome. Ακολούθως δίνονται οι οδηγίες στις περιπτώσεις Internet Explorer και Mozilla Firefox. Internet Explorer Μετά την είσοδο στην εφαρμογή, το πρώτο βήμα δημιουργίας πιστοποιητικού είναι η επιλογή του τύπου. Θα πρέπει να διαλέξετε πιστοποιητικό που θα αποθηκευθεί σε συσκευή smartcard ή token. λογισμικού στο ΠΣΔ Στο πρώτο βήμα απαιτείται η επιβεβαίωση των στοιχείων του χρήστη. Το δεύτερο βήμα της δημιουργίας πιστοποιητικού, παρουσιάζει στον χρήστη τα στοιχεία του, καθώς και την επιλογή του κρυπτογραφικού παρόχου. Εκεί είναι απαραίτητη η επιλογή του " Base Cryptographic Provider", έτσι ώστε να γίνει η αποθήκευση του πιστοποιητικού στην σωστή τοποθεσία.

7 7 of 13 28/11/ :14 λογισμικού στο ΠΣΔ Μετά την επιλογή του κρυπτογραφικού παρόχου, ο χρήστης θα πρέπει να επιτρέψει στον φυλλομετρητή την χρήση της συσκευής και να θέσει τον κωδικό ξεκλειδώματος της, όπως ακολούθως. Αφού επιτρέψει τη χρήση της συσκευής, ο χρήστης θα πρέπει να πατήσει την επιλογή "Ναι, Δημιούργησε το πιστοποιητικό μου". Όταν γίνει αυτό, δημιουργείται το κλειδί, και πλέον απαιτείται η εγκατάσταση του. Με την συγκατάθεση του χρήστη στην επόμενη οθόνη, ολοκληρώνεται η επιτυχής αποθήκευση του κλειδιού.

8 8 of 13 28/11/ :14 Mozilla Firefox Η διαδικασία στην περίπτωση που ο χρήστης επιλέξει φυλλομετρητή Mozilla Firefox, ξεκινά και πάλι με την επιλογή τύπου πιστοποιητικού. Ο τύπος πρέπει να είναι πιστοποιητικό για συσκευή. λογισμικού στο ΠΣΔ Στο πρώτο βήμα απαιτείται η επιβεβαίωση των στοιχείων του χρήστη. Στο δεύτερο βήμα παρουσιάζονται στον χρήστη τα στοιχεία του, καθώς και η επιλογή για το μέγεθος του πιστοποιητικού. Η επιλογή δημιουργίας πιστοποιητικού θα επιχειρήσει να προσπελάσει την συσκευή. Θα πρέπει να γίνει επιλογή της συσκευής που επιθυμεί ο χρήστης, καθώς και το ξεκλείδωμα της.

9 9 of 13 28/11/ :14 Ακολούθως ο χρήστης θα πρέπει να περιμένει για την δημιουργία του πιστοποιητικού. λογισμικού στο ΠΣΔ Όταν γίνει αυτό, δημιουργείται το κλειδί, στο βήμα 3 και πλέον απαιτείται η εγκατάσταση του. Η επιτυχής αποθήκευση τιου κλειδιού ολοκληρώνεται με την επιβεβαίωση από το σύστημα. Ο χρήστης έχει την δυνατότητα να δει το πιστοποιητικό του, μέσω της εφαρμογής διαχείρισης του. Στην σελίδα των ρυθμίσεων παρουσιάζονται όλες οι λεπτομέρειες του πιστοποιητικού

10 10 of 13 28/11/ :14 λογισμικού στο ΠΣΔ 3.2 Πρόσβαση σε Υπηρεσίες Το ψηφιακό πιστοποιητικό που εκδίδεται από την υπηρεσία, μπορεί μεταξύ άλλων να χρησιμοποιηθεί και για την ταυτοποίοηση/αυθεντικοποίηση του χρήστη. Μια υπηρεσία που παρέχει την δυνατότητα πρόσβασης μέσω ψηφιακού πιστοποιητικού είναι και η κεντρική σελίδα πιστοποίησης του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου ( Με την πρόσβαση σε αυτή την υπηρεσία ο χρήστης έχει κατά συνέπεια πρόσβαση και σε όλες τις συνεργαζόμενες εφαρμογές. Η διαδικασία εισόδου με τη χρήση του, έχει ως ακολούθως: α) Να έχει συνδέσει την συσκευή στην θύρα usb. β) Να επιλέξει την μέθοδο ψηφιακού πιστοποιητικού στην σελίδα της κεντρικής υπηρεσίας πιστοποίησης. Σε αυτό το σημείο θα ζητηθεί ο κωδικός της συσκευής ώστε να γίνει ανάγνωση του αποθηκευμένου μυστικού κλειδιού. Εφόσον τον συμπληρώσετε σωστά και επιλέξετε OK ολοκληρώνεται με επιτυχία η είσοδος μέσω πιστοποιητικού με την χρήση. Από τον φυλλομετρητή Mozilla Firefox γίνεται αυτόματα επιλογή του πιστοποιητικού που εκχωρήθηκε στο Από τον φυλλομετρητή Internet Explorer εμφανίζεται αυτόματα το όνομα του λογαριασμού του χρήστη στον οποίο έχει εκχωρηθεί το πιστοποιητικό

11 11 of 13 28/11/ :14 λογισμικού στο ΠΣΔ 4. Ψηφιακή Υπογραφή Εγγράφων PDF Η υπογραφή ψηφιακών μπορεί να πραγματοποιηθεί αρκετά απλά, με τη χρήση του ελεύθερου λογισμικού JSign 4.1 Προϋποθέσεις χρήσης Απαραίτητη προϋπόθεση, είναι η κατοχή πιστοποιητικού ψηφιακής υπογραφής. Αν δεν υπάρχει, θα πρέπει να αποκτηθεί από την υπηρεσία Ψηφιακών Πιστοποιητικών του ΠΣΔ. Το πιστοποιητικό ψηφιακής υπογραφής μπορεί είτε να αποθηκευθεί σε μια εξωτερική συσκευή είτε να εγκατασταθεί στο ίδιο το λειτουργικό σύστημα ( MS ). Η πρώτη μέθοδος () είναι η προτεινόμενη. Η δεύτερη, θεωρείται λιγότερο ασφαλής και μπορεί να χρησιμοποιηθεί, μόνο στην περίπτωση που η εγκατάσταση γίνεται στον προσωπικό υπολογιστή του ενδιαφερόμενου. Για την εγκατάσταση του πιστοποιητικού ψηφιακής υπογραφής σε συσκευή δείτε εδώ 4.2 εφαρμογής Μεταφορτώστε το αρχείο εγκατάστασης της εφαρμογής JSign από εδώ (αρχείο μεγέθους περίπου 43 MB). Μετά την ολοκλήρωση της μεταφόρτωσης, εκτελέστε το αρχείο και ακολουθώντας τον οδηγό εγκατάστασης, ολοκληρώστε την εγκατάσταση της εφαρμογής. 4.3 Ρυθμίσεις εφαρμογής Επιλέγοντας το JSign (από «Έναρξη -> Όλα τα προγράμματα) εμφανίζεται το παράθυρο διαλόγου της εφαρμογής. Επιλέξτε την επιλογή «Προχωρημένη Προβολή» ( 1 ), προκειμένου να εμφανιστεί το σύνολο των διαθέσιμων παραμέτρων του προγράμματος, όπως παρακάτω. Για χρήστες με λειτουργικό σύστημα MS WINDOWS, η επιλογή τύπου χώρου αποθήκευσης κλειδιών πρέπει να είναι «WINDOWS-MY»

12 12 of 13 28/11/ :14 λογισμικού στο ΠΣΔ Επιλέξτε «Φόρτωση Πιστοποιητικών» ( 2 ), προκειμένου να φορτώσετε τα πιστοποιητικά (βλ.προϋποθέσεις χρήσης ) τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ψηφιακή υπογραφή. Μια από τις σημαντικές δυνατότητες της υπογραφής ενός εγγράφου, είναι η χρονοσήμανση της τελευταίας μεταβολής του. Αυτό απαιτεί την χρήση υπηρεσιών Time Stamping Authority (TSA). Αυτές οι υπηρεσίες παρέχουν μια χρονοσήμανση που είναι ανεξάρτητη από τον χρήστη και θεωρείται έμπιστη. Προτείνεται η χρήση της ακόλουθης TSA υπηρεσίας: Η ρύθμιση αυτή μπορεί να γίνει με τα ακόλουθα βήματα: 4.4 εγγράφου Αφού ολοκληρωθούν οι ρυθμίσεις της εφαρμογής, σύμφωνα με τα παραπάνω, ο χρήστης πλέον μπορεί να προχωρήσει στην υπογραφή του εγγράφουbr> α) Επιλογή πιστοποιητικού: Στην περίπτωση που έχουν φορτωθεί περισσότερα του ενός πιστοποιητικά, ο χρήστης επιλέγει το πιστοποιητικό με το οποίο θέλει να υπογράψει το έγγραφο ( 3 ). β) Επιλογή αρχείου προς υπογραφή: Μέσω της επιλογής «Αναζήτηση», επιλέγεται το αρχείο που θέλει να υπογράψει.

13 13 of 13 28/11/ :14 λογισμικού στο ΠΣΔ γ) Υπογραφή αρχείου: Με την επιλογή «Υπέγραψε το» (2) ολοκληρώνεται η διαδικασία.

Οδηγίες Για Τη Δημιουργία Ψηφιακής Υπογραφής

Οδηγίες Για Τη Δημιουργία Ψηφιακής Υπογραφής Οδηγίες Για Τη Δημιουργία Ψηφιακής Υπογραφής Για να δημιουργήσετε τη δική σας Ψηφιακή Υπογραφή χρησιμοποιώντας την υπηρεσία που σας παρέχει το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, μεταβείτε στη διεύθυνση http://www.sch.gr/

Διαβάστε περισσότερα

IDIKA eprescription SignMed Authentication & Digital Signature Client για Windows

IDIKA eprescription SignMed Authentication & Digital Signature Client για Windows IDIKA eprescription SignMed Authentication & Digital Signature Client για Windows Λήψη αρχείου εγκατάστασης, Οδηγίες Εγκατάστασης, Αλλαγή ΡΙΝ, Ειδικές Ρυθμίσεις για Firefox Λήψη αρχείου εγκατάστασης Για

Διαβάστε περισσότερα

Εγκατάσταση Mozilla Firefox

Εγκατάσταση Mozilla Firefox Εγκατάσταση Mozilla Firefox 1. Ανοίγετε την ιστοσελίδα http://www.mozilla.org/el/firefox. 2. Στην σελίδα αυτή πατήστε το πράσινο κουμπί που λέει Firefox Δωρεάν λήψη 3. Θα εμφανιστεί ένα παράθυρο το οποίο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ 1 Α. ΛΗΨΗ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (EXPORT) ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ 3 1. ΜΕ ΧΡΗΣΗ INTERNET EXPLORER 3 2. ΜΕ ΧΡΗΣΗ MOZILLA FIREFOX 10 Β. ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΨΗΦΙΑΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Έκδοση Ψηφιακών Πιστοποιητικών. Έκδοση 2.0

Έκδοση Ψηφιακών Πιστοποιητικών. Έκδοση 2.0 Έκδοση Ψηφιακών Πιστοποιητικών Έκδοση 2.0 Νοέμβριος 2015 Πίνακας Περιεχομένων 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 3 2. ΈΚΔΟΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΣΚΛΗΡΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ 3 σελίδα 2 / 9 1. Εισαγωγή Στο παρόν εγχειρίδιο περιγράφεται η διαδικασία,

Διαβάστε περισσότερα

Εθνική Πύλη

Εθνική Πύλη Εθνική Πύλη www.ermis.gov.gr Εγκατάσταση Πιστοποιητικών Αρχής Πιστοποίησης Ελληνικού Δημοσίου Έκδοση 1.3 σελίδα 1 / 18 Πίνακας Περιεχομένων 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 3 2. ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. Εγκατάσταση πιστοποιητικού

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. Εγκατάσταση πιστοποιητικού Εγκατάσταση πιστοποιητικού ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Η εγκατάσταση του πιστοποιητικού ασφαλείας είναι απαραίτητη γιατί περιλαµβάνει πληροφορίες που χρησιµοποιούνται για να προστατέψουν τα δεδοµένα και για ασφαλή σύνδεση

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ WEBMAIL ΤΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ WEBMAIL ΤΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ WEBMAIL ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. URL Διεύθυνση WebMail... 3 2. Εγκατάσταση Πιστοποιητικού Ασφάλειας... 3 2.1 Εγκατάσταση Πιστοποιητικού στον Internet Explorer... 3 2.2

Διαβάστε περισσότερα

Εθνική Πύλη ermis.gov.gr

Εθνική Πύλη ermis.gov.gr Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Εθνική Πύλη ermis.gov.gr Έκδοση και εγκατάσταση ψηφιακών πιστοποιητικών πολίτη χρήστη Έκδοση 1.0 Εγκατάσταση Ψηφιακών Πιστοποιητικών Πολιτών

Διαβάστε περισσότερα

Εθνική Πύλη ermis.gov.gr

Εθνική Πύλη ermis.gov.gr Εθνική Πύλη ermis.gov.gr Έκδοση και εγκατάσταση ψηφιακών πιστοποιητικών χαλαρής αποθήκευσης Έκδοση 1.1 Εγκατάσταση Ψηφιακών Πιστοποιητικών Χαλαρής Αποθήκευσης σελίδα 1 / 31 Πίνακας Περιεχομένων 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ.

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1) Είσοδος στην εφαρμογή 2) Δημιουργία Περιόδου Υποβολής 2.α) Ακύρωση Περιόδου Υποβολής 3) Μέθοδος Υποβολής: Συμπλήρωση Φόρμας 3.α) Συμπλήρωση

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ Περιεχόμενα Περιεχόμενα...2 Προαπαιτούμενα...3 Συμβατοί browsers...3 Οδηγίες εγκατάστασης εφαρμογής...3 Εκτέλεση εφαρμογής...8 Αναβάθμιση εφαρμογής...10 Προαπαιτούμενα

Διαβάστε περισσότερα

Εθνική Πύλη www.ermis.gov.gr

Εθνική Πύλη www.ermis.gov.gr Εθνική Πύλη www.ermis.gov.gr Έκδοση και εγκατάσταση ψηφιακών πιστοποιητικών Δημοσίου Υπαλλήλου Έκδοση 1.0 Εγκατάσταση Ψηφιακών Πιστοποιητικών Δημοσίων Υπαλλήλων σελίδα 1 / 52 Πίνακας Περιεχομένων 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Διαβάστε περισσότερα

Εθνική Πύλη www.ermis.gov.gr

Εθνική Πύλη www.ermis.gov.gr Εθνική Πύλη www.ermis.gov.gr Έκδοση και εγκατάσταση ψηφιακών πιστοποιητικών σκληρής αποθήκευσης Έκδοση 1.1 Εγκατάσταση Ψηφιακών Πιστοποιητικών σκληρής αποθήκευσης σελίδα 1 / 52 Πίνακας Περιεχομένων 1.

Διαβάστε περισσότερα

Εγκατάσταση SafeNet Authentication Client για Windows. Λήψη αρχείου εγκατάστασης, Οδηγίες Εγκατάστασης, Αλλαγή ΡΙΝ

Εγκατάσταση SafeNet Authentication Client για Windows. Λήψη αρχείου εγκατάστασης, Οδηγίες Εγκατάστασης, Αλλαγή ΡΙΝ Εγκατάσταση SafeNet Authentication Client για Windows Λήψη αρχείου εγκατάστασης, Οδηγίες Εγκατάστασης, Αλλαγή ΡΙΝ Λήψη αρχείου εγκατάστασης Για να διαπιστώσετε εάν το λειτουργικό σας σύστημα είναι 32 ή

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες εγκατάστασης. Gemalto IDClassic 340 (v1.0).

Οδηγίες εγκατάστασης. Gemalto IDClassic 340 (v1.0). Οδηγίες εγκατάστασης συσκευής USB Token Gemalto IDClassic 340 (v1.0). Τεχνικό Τμήμα Novatron Α.Ε. Δευτέρα ως Παρασκευή 9:00-17:30 support@novatron.gr Τηλ.: 210 61 80 865 v.1 Περιεχόμενα Εισαγωγή... 3 Λήψη

Διαβάστε περισσότερα

1. Εγκατάσταση λογισμικού SafeNet Authentication Client

1. Εγκατάσταση λογισμικού SafeNet Authentication Client ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ MAC 1. Εγκατάσταση λογισμικού SafeNet Authentication Client Πριν χρησιμοποιήσετε το USB token, είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε το λογισμικό SafeNet Authentication Client

Διαβάστε περισσότερα

Ψηφιακή υπογραφή από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (Έκδοση, Εγκατάσταση, Χρήση, Απεγκατάσταση)

Ψηφιακή υπογραφή από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (Έκδοση, Εγκατάσταση, Χρήση, Απεγκατάσταση) Ψηφιακή υπογραφή από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (Έκδοση, Εγκατάσταση, Χρήση, Απεγκατάσταση) Μπαίνουμε στον δικτυακό τόπο του ΠΣΔ (www.sch.gr) και κάνουμε κλικ στην επιλογή «Ψηφιακές υπογραφές (αριστερό

Διαβάστε περισσότερα

Ελεύθερο Λογισμικό. Γιάννης Γαϊδαρτζής ΠΕ19 Υπεύθυνος ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Ρεθύμνου

Ελεύθερο Λογισμικό. Γιάννης Γαϊδαρτζής ΠΕ19 Υπεύθυνος ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Ρεθύμνου Ελεύθερο Λογισμικό Το Ελεύθερο Λογισμικό, όπως ορίζεται από το Ίδρυμα Ελευθέρου Λογισμικού (Free Software Foundation), είναι λογισμικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί, αντιγραφεί, μελετηθεί, τροποποιηθεί

Διαβάστε περισσότερα

Ερωτήσεις και απαντήσεις για το e-tutoring 1

Ερωτήσεις και απαντήσεις για το e-tutoring 1 Ερωτήσεις και απαντήσεις για το e-tutoring 1 1. Τι είναι το e-tutoring; Είναι μια διαδικτυακή υπηρεσία που υποστηρίζει και συνεισφέρει στη μάθηση μαθητών και μαθητριών. Το e-tutoring πραγματοποιείται μετά

Διαβάστε περισσότερα

IDIKA eprescription SignMed Authentication & Digital Signature Client για Mac

IDIKA eprescription SignMed Authentication & Digital Signature Client για Mac IDIKA eprescription SignMed Authentication & Digital Signature Client για Mac Οδηγίες Εγκατάστασης, Αλλαγή ΡΙΝ, Ειδικές Ρυθμίσεις για Firefox Λήψη αρχείου εγκατάστασης Θα πρέπει να κάνετε λήψη του αντίστοιχου

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες εγκατάστασης Δορυφορικής κάρτας Technisat

Οδηγίες εγκατάστασης Δορυφορικής κάρτας Technisat Οδηγίες εγκατάστασης Δορυφορικής κάρτας Technisat Απαιτήσεις συστήματος IBM συμβατό PC με επεξεργαστή Pentium III 700 MHz ή ανώτερο Τουλάχιστον 256 MB RAM Τουλάχιστον 30 MB ελεύθερος χώρος στον σκληρό

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ

ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ A) ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ BROWSER MOZILLA FIREFOX Πληκτρολογούμε στο browser τη διεύθυνση http://www.nmc.teicrete.gr/ Αυτή είναι η σελίδα

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες εγκατάστασης. Athena ID Protect key v2.0

Οδηγίες εγκατάστασης. Athena ID Protect key v2.0 Οδηγίες εγκατάστασης συσκευής USB Token Athena ID Protect key v2.0 Τεχνικό Τμήμα Novatron Α.Ε. Δευτέρα ως Παρασκευή 9:00-17:30 support@novatron.gr Τηλ.: 210 61 80 865 v.1.1 Περιεχόμενα Εισαγωγή... 3 Λήψη

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Συμμετοχής σε Ψηφοφορία για την ανάδειξη Διευθυντή Σχολής ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ 2014

Εγχειρίδιο Συμμετοχής σε Ψηφοφορία για την ανάδειξη Διευθυντή Σχολής ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ 2014 Εγχειρίδιο Συμμετοχής σε Ψηφοφορία για την ανάδειξη Διευθυντή Σχολής ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ 2014 Ο ψηφοφόρος λαμβάνει στην ηλεκτρονική του διεύθυνση μήνυμα όπως το παρακάτω με το οποίο καλείται να ψηφίσει. Το μήνυμα

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός αναβάθμισης των Windows 8 βήμα προς βήμα ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ 1/53

Οδηγός αναβάθμισης των Windows 8 βήμα προς βήμα ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ 1/53 Οδηγός αναβάθμισης των Windows 8 βήμα προς βήμα ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ 1/53 Περιεχόμενα 1. 1. Διαδικασία των Windows 8 2. Απαιτήσεις συστήματος 3. Προετοιμασία 2. 3. 4. 5. με τη 6. 1. Εξατομίκευση 2. Ασύρματο 3.

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ OTE TV GO ΣΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ (PC/LAPTOP)

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ OTE TV GO ΣΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ (PC/LAPTOP) ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ OTE TV GO ΣΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ (PC/LAPTOP) Για την πρόσβαση στην υπηρεσία OTE TV GO για υπολογιστή, αρχικά ανοίξτε την ιστοσελίδα της υπηρεσίας www.otetvgo.gr. Για τη χρήση της υπηρεσίας

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης εφαρμογής online 2017 (Οδηγίες προς τον Αιτούντα)

Εγχειρίδιο χρήσης εφαρμογής online 2017 (Οδηγίες προς τον Αιτούντα) Εγχειρίδιο χρήσης εφαρμογής online 2017 (Οδηγίες προς τον Αιτούντα) 2017 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Διαδικασίας χρήσης ΕΑΕ 2017 για online υποβολή... 2 1.1. Χρήση με πλοηγό διαδικτύου τον Mozilla Firefox (προτείνεται)...

Διαβάστε περισσότερα

Πληκτρολογήστε την παρακάτω διεύθυνση στον Internet Explorer ή στον Google Chrome. Η Χρήση του Mozilla Firefox δεν συνιστάται.

Πληκτρολογήστε την παρακάτω διεύθυνση στον Internet Explorer ή στον Google Chrome. Η Χρήση του Mozilla Firefox δεν συνιστάται. 1 Περιεχόμενα Πρόσβαση 3 Προϋποθέσεις Χρήσης...4 Αναζήτηση Περιστατικού.5 Νέες Αναγγελίες και Προβολή Περιστατικού.6 Αποστολή (Upload )& Χαρακτηρισμός φωτογραφιών 7 Διαγραφή φωτογραφιών ή ολόκληρης Λίστας.9

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός αναβάθμισης των Windows 8 βήμα προς βήμα ΕΜΠΙΣΤΕΥΤ ΚΟ 1/53

Οδηγός αναβάθμισης των Windows 8 βήμα προς βήμα ΕΜΠΙΣΤΕΥΤ ΚΟ 1/53 Οδηγός αναβάθμισης των Windows 8 βήμα προς βήμα ΕΜΠΙΣΤΕΥΤ ΚΟ 1/53 Περιεχόμενα 1. 1. Διαδικασία των Windows 8 2. Απαιτήσεις συστήματος 3. Προετοιμασία 2. 3. 4. 5. με τη 6. 1. Εξατομίκευση 2. Ασύρματο 3.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ. 3.4 Παραδείγματα χρήσης ψηφιακών υπογραφών

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ. 3.4 Παραδείγματα χρήσης ψηφιακών υπογραφών 3.4 Παραδείγματα χρήσης ψηφιακών υπογραφών Περιεχόμενα Ψηφιακή υπογραφή σε αρχεία τύπου MS Word Ψηφιακή υπογραφή με αρχεία τύπου pdf Ψηφιακή υπογραφή σε μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας 2 Εισαγωγή Στην

Διαβάστε περισσότερα

Εθνική Πύλη www.ermis.gov.gr

Εθνική Πύλη www.ermis.gov.gr Εθνική Πύλη www.ermis.gov.gr Χρήση εργαλείου JSignPdf για την προσθήκη Ψηφιακής Υπογραφής σε Aρχεία PDF Έκδοση 1.1 σελίδα 1 / 10 Πίνακας Περιεχομένων 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 3 2. ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΛΕΙΟΥ JSIGNPDF 3 3.

Διαβάστε περισσότερα

Ενημέρωση λογισμικού οθόνης Generation 4 CommandCenter 2015-2 Οδηγίες λήψης & ενημέρωσης

Ενημέρωση λογισμικού οθόνης Generation 4 CommandCenter 2015-2 Οδηγίες λήψης & ενημέρωσης Ενημέρωση λογισμικού οθόνης Generation 4 CommandCenter 2015-2 Οδηγίες λήψης & ενημέρωσης Επισκόπηση Η διαδικασία εγκατάστασης της ενημέρωσης λογισμικού της οθόνης Generation 4 CommandCenter 2015-2, ή νεότερης

Διαβάστε περισσότερα

1. Εγκατάσταση λογισμικού SafeNet Authentication Client

1. Εγκατάσταση λογισμικού SafeNet Authentication Client ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ - WINDOWS 1. Εγκατάσταση λογισμικού SafeNet Authentication Client Πριν χρησιμοποιήσετε το USB token, είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε το λογισμικό SafeNet Authentication

Διαβάστε περισσότερα

Ορισμός Νέου Κωδικού URegister

Ορισμός Νέου Κωδικού URegister Ορισμός Νέου Κωδικού URegister H Υπηρεσία Διαχείρισης Kωδικού χρήστη σας παρέχει τη δυνατότητα Ορισμού Νέου Κωδικού και Αλλαγής του Κωδικού σας με ασφαλή τρόπο σε περίπτωση που τον έχετε ξεχάσει. Στο έγγραφο

Διαβάστε περισσότερα

Κέντρο υποστήριξης HP. Εισαγωγή. Τι χρειάζεται να γνωρίζετε. Λήψη και εγκατάσταση της λύσης Vista στα Windows 8. 1 of 5 1/7/2014 2:09 μμ

Κέντρο υποστήριξης HP. Εισαγωγή. Τι χρειάζεται να γνωρίζετε. Λήψη και εγκατάσταση της λύσης Vista στα Windows 8. 1 of 5 1/7/2014 2:09 μμ http://h2056wwwhp.com/portal/site/hpsc/template.page/public/psi... 1 of 5 1/7/2014 2:09 μμ Για το σπίτι Για την επιχείρηση Υποστήριξη Είσοδος Εγγραφή Βοήθεια ιστότοπου HP Color LaserJet 3600 Printer series

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Εγκατάστασης

Οδηγός Εγκατάστασης www.athenaschool.net Οδηγός Εγκατάστασης Αθηνά 2012 Μάρτιος 2013 Copyright Πόλυς Γεωργίου, 2013 Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος. All rights reserved. Απαγορεύεται η αντιγραφή ή διανομή του παρόντος εγχειριδίου,

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Δ/νση Στρατηγικού Σχεδιασμού Οδηγίες ενεργοποίησης χρήστη Φ.Α.Υ.

Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Δ/νση Στρατηγικού Σχεδιασμού Οδηγίες ενεργοποίησης χρήστη Φ.Α.Υ. Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Δ/νση Στρατηγικού Σχεδιασμού Οδηγίες ενεργοποίησης χρήστη Φ.Α.Υ. ΟΔΗΓΟΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΧΡΗΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΦΑΚΕΛΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΥΓΕΙΑΣ. (ΑΦΟΡΑ ΙΑΤΡΟΥΣ) ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙA ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΥΛΙΚΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ BLACKBOARD VISTA ΣΕ OPEN ECLASS

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙA ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΥΛΙΚΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ BLACKBOARD VISTA ΣΕ OPEN ECLASS ΔΙΑΔΙΚΑΣΙA ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΥΛΙΚΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ BLACKBOARD VISTA ΣΕ OPEN ECLASS Η διαδικασία μεταφοράς του υλικού ενός μαθήματος από την πλατφόρμα Blackboard Vista στην πλατφόρμα Open eclass σε βήματα είναι

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Εγκατάστασης της εφαρμογής Readium και Readium για μαθητές με αμβλυωπία για την ανάγνωση βιβλίων epub σε Υπολογιστή.

Οδηγίες Εγκατάστασης της εφαρμογής Readium και Readium για μαθητές με αμβλυωπία για την ανάγνωση βιβλίων epub σε Υπολογιστή. Οδηγίες Εγκατάστασης της εφαρμογής Readium και Readium για μαθητές με αμβλυωπία για την ανάγνωση βιβλίων epub σε Υπολογιστή. Βήμα 1 ο : Εγκατάσταση εφαρμογής ανάγνωσης Readium και Readium για μαθητές με

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες. Εγκατάσταση Προσωπικού Πιστοποιητικού

Οδηγίες. Εγκατάσταση Προσωπικού Πιστοποιητικού Οδηγίες για Εγκατάσταση Προσωπικού Πιστοποιητικού Περιεχόμενα Έκδοση πιστοποιητικού... σελ. 2 Δημιουργία αντιγράφου ασφαλείας. σελ. 5 Εγκατάσταση στο λογαριασμό αλληλογραφίας..σελ. 10 Έκδοση πιστοποιητικού

Διαβάστε περισσότερα

Εκκαθάριση cache του browser για τα Windows

Εκκαθάριση cache του browser για τα Windows Εκκαθάριση cache του browser για τα Windows Microsoft Internet Explorer 9.0 ανοιχτεί) ή κάντε κλικ στο εικονίδιο Gear στη σωστή γραμμή. 3. Κάντε κλικ στο Επιλογές Internet και επιλέξτε την καρτέλα Γενικά.

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Διαχείρισης Ακαδημαϊκής Ταυτότητας

Οδηγός Διαχείρισης Ακαδημαϊκής Ταυτότητας ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ Οδηγός Διαχείρισης Ακαδημαϊκής Ταυτότητας Λειτουργικό Σύστημα: Windows ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Εγκατάσταση Λογισμικού (Classic Client)... 4 2. Drivers Αναγνώστη/Εγγραφέα...

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο εγκατάστασης. Αθηνά Global

Εγχειρίδιο εγκατάστασης. Αθηνά Global Εγχειρίδιο εγκατάστασης Αθηνά Global 1. 2. Ανοίξτε τον Internet Explorer και πληκτρολογήστε την διεύθυνση www.learnsoft.gr/agsetup.exe 3. 4. Πατήστε το κουμπί Εκτέλεση 5. Περιμένετε μέχρι να ολοκληρωθεί

Διαβάστε περισσότερα

εισαγωγή και διαχείριση δεδομένων στο νέο πληροφοριακό σύστημα κτηματολογίου εξοπλισμού ΤΠΕ σχολικών μονάδων inventory.sch.gr

εισαγωγή και διαχείριση δεδομένων στο νέο πληροφοριακό σύστημα κτηματολογίου εξοπλισμού ΤΠΕ σχολικών μονάδων inventory.sch.gr εισαγωγή και διαχείριση δεδομένων στο νέο πληροφοριακό σύστημα κτηματολογίου εξοπλισμού ΤΠΕ σχολικών μονάδων inventory.sch.gr Δ.Δ.Ε. Ξάνθης ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Ξάνθης Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014 Αμφιθέατρο 1 ου

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ FTP ΣΥΝΔΕΣΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ FTP ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ FTP ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ FTP...3 ΒΗΜΑ 1 Ο ΕΠΙΛΟΓΗ FTP CLIENT...3 ΒΗΜΑ 2 ο ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ FTP CLIENT...3 ΒΗΜΑ 3 ο ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ...8 ΑΠΟΡΙΕΣ ΒΟΗΘΕΙΑ...10 2 / 10 ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ FTP Για να

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες αναβάθμισης χαρτών

Οδηγίες αναβάθμισης χαρτών Οδηγίες αναβάθμισης χαρτών Για να κάνετε την αναβάθμιση χαρτών Ελλάδος θα πρέπει να εγγραφείτε ως νέος χρήστης στην ιστοσελίδα http://www.mlsdestinator.gr. 1) Εγγραφή νέου μέλους στην ιστοσελίδα αναβαθμίσεων

Διαβάστε περισσότερα

OTOsuite. Εγχειρίδιο Εγκατάστασης. ελληνικά

OTOsuite. Εγχειρίδιο Εγκατάστασης. ελληνικά OTOsuite Εγχειρίδιο Εγκατάστασης ελληνικά Αυτό το έγγραφο περιγράφει τον τρόπο εγκατάστασης OTOsuite λογισμικού από DVD, μονάδα μνήμης ή συμπιεσμένο αρχείο zip. Απαιτήσεις συστήματος Επεξεργαστής 1.5 GHz

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες εγκατάστασης Oberthur ID-One Cosmo Token

Οδηγίες εγκατάστασης Oberthur ID-One Cosmo Token Οδηγίες εγκατάστασης Oberthur ID-One Cosmo Token Τεχνικό Τμήμα Novatron Α.Ε. Δευτέρα ως Παρασκευή 9:00-17:30 support@novatron.gr Τηλ.: 210 61 80 865 v.2.1 Περιεχόμενα Εισαγωγή... 3 Λήψη οδηγών (driver)...

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνική Έκδ ση. Εισαγωγή. Περιεχόμενα της συσκευασίας. Τεχνικές προδιαγραφές BT100. Πρόσθετες τεχνικές προδιαγραφές ΒΤ100 S W E E X.

Ελληνική Έκδ ση. Εισαγωγή. Περιεχόμενα της συσκευασίας. Τεχνικές προδιαγραφές BT100. Πρόσθετες τεχνικές προδιαγραφές ΒΤ100 S W E E X. BT100 - Sweex Bluetooth Class II Adapter USB BT110 - Sweex Bluetooth Class I Adapter USB Εισαγωγή Αρχικά, σας ευχαριστούμε που αγοράσατε το Sweex Bluetooth Adapter. Με αυτό τον προσαρμογέα μπορείτε να

Διαβάστε περισσότερα

ΨΗΦΙΑΚΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΗ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. Οδηγίες προς τις Συνεργαζόμενες Τράπεζες

ΨΗΦΙΑΚΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΗ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. Οδηγίες προς τις Συνεργαζόμενες Τράπεζες ΨΗΦΙΑΚΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΗ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Οδηγίες προς τις Συνεργαζόμενες Τράπεζες 1. Εισαγωγή Γνωριμία με τα Ψηφιακά Πιστοποιητικά Η χρήση ηλεκτρονικών

Διαβάστε περισσότερα

Σχεδιάζοντας Εφαρμογές για το Διαδίκτυο

Σχεδιάζοντας Εφαρμογές για το Διαδίκτυο FrontPage 2003 Πρακτικός Οδηγός Χρήσης Το FrontPage είναι ένα πρόγραμμα δημιουργίας ιστοσελίδων και δικτυακών τόπων που επιτρέπει το σχεδιασμό ιστοσελίδων μέσα από γραφικό περιβάλλον αλλά και την ταυτόχρονη

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες. για. Εγκατάσταση του Πιστοποιητικού της Αρχής Πιστοποίησης του ΤΕΙΑ σε φυλλοµετρητή Internet Explorer 7 σε Windows Vista (Ελληνικό)

Οδηγίες. για. Εγκατάσταση του Πιστοποιητικού της Αρχής Πιστοποίησης του ΤΕΙΑ σε φυλλοµετρητή Internet Explorer 7 σε Windows Vista (Ελληνικό) Οδηγίες για Εγκατάσταση του Πιστοποιητικού της Αρχής Πιστοποίησης του ΤΕΙΑ σε φυλλοµετρητή Internet Explorer 7 σε Windows Vista (Ελληνικό) Κ.. του Τ.Ε.Ι Αθήνας, εκέµβριος 2008 Εγκατάσταση πιστοποιητικού

Διαβάστε περισσότερα

Εγκατάσταση του SEPADesktop Client. Λήψη. ΣΕΠΑ Σύλλογος Εκτελωνιστών Πειραιώς-Αθηνών

Εγκατάσταση του SEPADesktop Client. Λήψη. ΣΕΠΑ Σύλλογος Εκτελωνιστών Πειραιώς-Αθηνών Παρακαλούνται όσοι συνάδελφοι εγκατέστησαν τη νέα εφαρμογή SEPADesktop μέχρι την Κυριακή 18/11, να εγκαταστήσουν με τον ίδιο τρόπο την πληρέστερη έκδοση της εφαρμογής 1.5.0 από το SEPAnet!!! Εγκατάσταση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ Υπηρεσία Πληροφορικών Συστημάτων Τομέας Συστημάτων ΥΠΣ- ΕΔ/66 2/4/2012 Σελίδα 1 Πίνακας Περιεχομένων 1. Εισαγωγή... 3 2. Συμβατά λειτουργικά συστήματα

Διαβάστε περισσότερα

TeleCost Hotel για Panasonic TDA

TeleCost Hotel για Panasonic TDA TeleCost Hotel για Panasonic TDA 1. Οδηγίες Εγκατάστασης του Λογισμικού του Συστήματος Telecost Hotel Γενικά Για την εγκατάσταση του Λογισμικού του Συστήματος TeleCost HL θα πρέπει να ακολουθηθούν συνοπτικά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ.

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1) Είσοδος στην εφαρμογή 2) Δημιουργία Περιόδου Υποβολής 2.α) Ακύρωση Περιόδου Υποβολής 2.β) Αντιγραφή από προηγούμενη περίοδο 3) Μέθοδος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ.

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1) Είσοδος στην εφαρμογή 2) Δημιουργία Περιόδου Υποβολής 2.α) Ακύρωση Περιόδου Υποβολής 2.β) Αντιγραφή από προηγούμενη περίοδο 3) Μέθοδος

Διαβάστε περισσότερα

Εγκατάσταση αρχείων βιβλιοθήκης VHOPE και VHOPE

Εγκατάσταση αρχείων βιβλιοθήκης VHOPE και VHOPE Εγκατάσταση αρχείων βιβλιοθήκης VHOPE και VHOPE Βήμα 1, εγκατάσταση VHOPE Η εφαρμογή VHOPE θα πρέπει να εγκατασταθεί στο PC σας προτού μπορείτε να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το υλικό παρουσίασης σε αυτό

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Εγκατάστασης Πιστοποιητικών για Χρήση σε WEB Browsers

Οδηγίες Εγκατάστασης Πιστοποιητικών για Χρήση σε WEB Browsers Οδηγίες Εγκατάστασης Πιστοποιητικών για Χρήση σε WEB Browsers - 1 - Οδηγίες Εγκατάστασης Πιστοποιητικών 1. Από το link: www.helex.gr/documents/10180/681760/certificates.zip κατεβάστε το αρχείο Certificates.zip

Διαβάστε περισσότερα

Φύλλο Εργασίας: «Το Εσωτερικό του Υπολογιστή»

Φύλλο Εργασίας: «Το Εσωτερικό του Υπολογιστή» Φύλλο Εργασίας: «Το Εσωτερικό του Υπολογιστή» Κάθε Η/Υ αποτελείται από πολλά ηλεκτρονικά εξαρτήματα. Στην προηγούμενη σχολική χρονιά αναφερθήκαμε στις εξωτερικές περιφερειακές συσκευές (π.χ. οθόνη, ποντίκι,

Διαβάστε περισσότερα

HDD Password Tool. Εγχειρίδιο χρήσης. Ελληνικά

HDD Password Tool. Εγχειρίδιο χρήσης. Ελληνικά HDD Password Tool Εγχειρίδιο χρήσης Ελληνικά 1 Πίνακας περιεχομένων Κεφάλαιο 1: Εισαγωγή... 3 Εμπορικά σήματα... 4 Κεφάλαιο 2: Απαιτούμενο λειτουργικό σύστημα... 5 - HDD Password Tool για Windows... 5

Διαβάστε περισσότερα

Εγκατάσταση του εκτυπωτή από το CD λογισμικού και τεκμηρίωσης

Εγκατάσταση του εκτυπωτή από το CD λογισμικού και τεκμηρίωσης Σελίδα 1 από 6 Οδηγός σύνδεσης Υποστηριζόμενα λειτουργικά συστήματα Μπορείτε να εγκαταστήσετε το λογισμικό του εκτυπωτή χρησιμοποιώντας το CD λογισμικού στα ακόλουθα λειτουργικά συστήματα: Windows 8.1

Διαβάστε περισσότερα

Παρακάτω θα βρείτε τις βασικές οδηγίες για την δημιουργία μεγάλων αρχείων τηλεφωνικών καταλόγων στο Bulk sms system:

Παρακάτω θα βρείτε τις βασικές οδηγίες για την δημιουργία μεγάλων αρχείων τηλεφωνικών καταλόγων στο Bulk sms system: Αγαπητέ πελάτη, Παρακάτω θα βρείτε τις βασικές οδηγίες για την δημιουργία μεγάλων αρχείων τηλεφωνικών καταλόγων στο Bulk sms system: Τα αρχεία που υποστηρίζει το σύστημα είναι αρχεία κειμένου (.txt) &

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΗ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ

ΕΙΔΗ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΙΔΗ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ Χαλαρή δεν επέχει θέση ιδιόχειρης υπογραφής σύμφωνα με τα οριζόμενα στο με το Π.Δ. 150/2001 (ΦΕΚ 125/Α /2001). Η έκδοση Ψηφιακών Πιστοποιητικών χαλαρής αποθήκευσης

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙA ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΥΛΙΚΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ BLACKBOARD VISTA ΣΕ MOODLE

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙA ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΥΛΙΚΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ BLACKBOARD VISTA ΣΕ MOODLE ΔΙΑΔΙΚΑΣΙA ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΥΛΙΚΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ BLACKBOARD VISTA ΣΕ MOODLE Η διαδικασία μεταφοράς του υλικού ενός μαθήματος από την πλατφόρμα Blackboard Vista στην πλατφόρμα Moodle σε βήματα είναι η ακόλουθη:

Διαβάστε περισσότερα

Copyright 2016 HP Development Company, L.P.

Copyright 2016 HP Development Company, L.P. Οδηγός χρήσης Copyright 2016 HP Development Company, L.P. Η ονομασία AMD είναι εμπορικό σήμα της Advanced Micro Devices, Inc. 2012 Google Inc. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. Η ονομασία Google είναι

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες. Εγκατάσταση Προσωπικού Πιστοποιητικού

Οδηγίες. Εγκατάσταση Προσωπικού Πιστοποιητικού Οδηγίες για Εγκατάσταση Προσωπικού Πιστοποιητικού Περιεχόµενα Έκδοση πιστοποιητικού... σελ. 2 ηµιουργία αντιγράφου ασφαλείας. σελ. 5 Εγκατάσταση στο λογαριασµό αλληλογραφίας..σελ. 10 Έκδοση πιστοποιητικού

Διαβάστε περισσότερα

SharePoint Online. Δημιουργήστε μια τοποθεσία ή μια δημοσίευση ειδήσεων. Αναζήτηση Βρείτε Τοποθεσίες, Άτομα ή Αρχεία.

SharePoint Online. Δημιουργήστε μια τοποθεσία ή μια δημοσίευση ειδήσεων. Αναζήτηση Βρείτε Τοποθεσίες, Άτομα ή Αρχεία. Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Κάντε περισσότερα όπου και αν βρίσκεστε με ασφαλή πρόσβαση, κοινή χρήση και αποθήκευση αρχείων. Πραγματοποιήστε είσοδο στη συνδρομή σας στο Office 365 και επιλέξτε το SharePoint

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες εγκατάστασης. Εκπαιδευτικού Λογισμικού του Γυμνασίου

Οδηγίες εγκατάστασης. Εκπαιδευτικού Λογισμικού του Γυμνασίου Οδηγίες εγκατάστασης Εκπαιδευτικού Λογισμικού του Γυμνασίου Το λογισμικό που αναφέρεται είναι αυτό που συνοδεύει τα netbook καθηγητών μαθητών του Γυμνασίου. Αν δεν υπάρχει ήδη στους υπολογιστές μπορούμε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΟΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΓΡΟΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ. Μέτρο 2.2.1

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΟΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΓΡΟΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ. Μέτρο 2.2.1 On line ΔΗΛΩΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ Μέτρο 2.2.1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2017 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1 ΓΕΝΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ... 3 1.1 Υποχρεωτικά Πεδία... 3 1.2 Βοηθητική Λίστα Τιμών (drop down list)... 3 1.3 Αναζήτηση... 3 1.3.1

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερώσεις λογισμικού Οδηγός χρήσης

Ενημερώσεις λογισμικού Οδηγός χρήσης Ενημερώσεις λογισμικού Οδηγός χρήσης Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονομασία Windows είναι σήμα κατατεθέν της εταιρείας Microsoft Corporation στις Η.Π.Α. Οι πληροφορίες στο

Διαβάστε περισσότερα

ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΡΜΗΣ

ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΡΜΗΣ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΡΜΗΣ Σύντομος οδηγός για την διευκόλυνση των πελατών μας. 1 Περιεχόμενα : Απαιτούμενα 3 Διαδικασία.4 Εγκατάσταση Token GEMALTO..9 Διαδικασία για

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός για τις ψηφιακές υπογραφές των ηλεκτρονικών εγγράφων της Γενικής Δνσης Συντάξεων

Οδηγός για τις ψηφιακές υπογραφές των ηλεκτρονικών εγγράφων της Γενικής Δνσης Συντάξεων Οδηγός για τις ψηφιακές υπογραφές των ηλεκτρονικών εγγράφων της Γενικής Δνσης Συντάξεων Τα ηλεκτρονικά έγγραφα της Γενικής Δνσης Συντάξεων αποστέλλονται σε ηλεκτρονική μορφή σε αρχεία τύπου Portable Document

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Εγκατάσταση του εξοπλισμού. Ελληνική έκδοση. LC202 Sweex - Προσαρμογέας Ethernet γραμμής ρεύματος 200 Mbps

Εισαγωγή. Εγκατάσταση του εξοπλισμού. Ελληνική έκδοση. LC202 Sweex - Προσαρμογέας Ethernet γραμμής ρεύματος 200 Mbps LC202 Sweex - Προσαρμογέας Ethernet γραμμής ρεύματος 200 Mbps Εισαγωγή Μην εκθέτετε τον Προσαρμογέα Ethernet γραμμής ρεύματος 200 Mbps της Sweex σε ακραίες θερμοκρασίες. Μην τοποθετείτε το προϊόν σε άμεση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. Εγκατάσταση ρυθμίσεων EDUROAM

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. Εγκατάσταση ρυθμίσεων EDUROAM ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Κέντρο ΗΥ & Δικτύων Εγκατάσταση ρυθμίσεων EDUROAM 1. Εισαγωγή Στο παρόν κείμενο περιγράφονται οι ρυθμίσεις που απαιτούνται για τη σύνδεση υπολογιστή ή κινητής συσκευής στην υπηρεσία

Διαβάστε περισσότερα

Αναλυτικός οδηγός της ενημέρωσης των Windows 8.1

Αναλυτικός οδηγός της ενημέρωσης των Windows 8.1 Αναλυτικός οδηγός της ενημέρωσης των Windows 8.1 Εγκατάσταση και ενημέρωση των Windows 8.1 Ενημερώστε το BIOS, εφαρμογές, προγράμματα οδήγησης και εκτελέστε το Windows Update Επιλέξτε τον τύπο εγκατάστασης

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Εγκατάστασης και Χρήσης του Arebas Easy

Οδηγός Εγκατάστασης και Χρήσης του Arebas Easy Σ ε λ ί δ α 1 Οδηγός Εγκατάστασης και Χρήσης του Arebas Easy Περιεχόμενα 1. Download Arebas Easy... 2 2. Εγκατάσταση Arebas Easy... 3 3. Εγγραφή στον Arebas Server... 7 4. Παραμετροποίηση Arebas Easy...

Διαβάστε περισσότερα

Διαδικασία Απόκτησης Ψηφιακής Υπογραφής

Διαδικασία Απόκτησης Ψηφιακής Υπογραφής Διαδικασία Απόκτησης Ψηφιακής Υπογραφής Νοέμβριος 2018 Πηγή υλικού: Αρχή Πιστοποίησης Ελληνικού Δημοσίου (www.aped.gov.gr) ΔΠΕ Μεσσηνίας 2 Ψηφιακά πιστοποιητικά Η χρήση ψηφιακών πιστοποιητικών προσθέτει

Διαβάστε περισσότερα

Συνοπτικές οδηγίες εγκατάστασης

Συνοπτικές οδηγίες εγκατάστασης Συνοπτικές οδηγίες εγκατάστασης Βήμα 1 ο : Απενεργοποίηση της λειτουργίας ελέγχου χρήστη των Windows 8, Windows 7 & Vista. Αν το λειτουργικό σας είναι Windows XP προχωρήστε στο 2 ο βήμα). Αν το λειτουργικό

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ COSMOTE TV GO ΣΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ (PC/LAPTOP)

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ COSMOTE TV GO ΣΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ (PC/LAPTOP) ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ COSMOTE TV GO ΣΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ (PC/LAPTOP) Για την πρόσβαση στην υπηρεσία COSMOTE TV GO για υπολογιστή, αρχικά ανοίξτε την ιστοσελίδα της υπηρεσίας www.cosmotetvgo.gr. Για τη χρήση

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΧΑΡΤΗ

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΧΑΡΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΧΑΡΤΗ ΒΗΜΑ 1 Ο Εγγραφή νέου μέλους Αν είστε νέος χρήστης και εισέρχεστε για πρώτη φορά στο MapShop, δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό με τα προσωπικά στοιχεία που θα σας

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα Άυλων Τίτλων - Οδηγίες παραμετροποίησης client συστήματος

Σύστημα Άυλων Τίτλων - Οδηγίες παραμετροποίησης client συστήματος Σύστημα Άυλων Τίτλων - Οδηγίες παραμετροποίησης client συστήματος Έκδοση 1.0 10/03/2016 Page 1 of 42 Περιεχόμενα 1. Προαπαιτούμενα... 3 1.1 Java Runtime Environment (JRE)... 4 1.2 Browsers... 5 1.3 Certificates...

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερώσεις λογισμικού Οδηγός χρήσης

Ενημερώσεις λογισμικού Οδηγός χρήσης Ενημερώσεις λογισμικού Οδηγός χρήσης Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονομασία Windows είναι σήμα κατατεθέν της Microsoft Corporation στις Η.Π.Α. Οι πληροφορίες στο παρόν έγγραφο

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ CLASSWEB Εισαγωγή βαθμολογιών από διδάσκοντες μέσω Διαδικτύου

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ CLASSWEB Εισαγωγή βαθμολογιών από διδάσκοντες μέσω Διαδικτύου ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΗΧΑΝΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ CLASSWEB Εισαγωγή βαθμολογιών από διδάσκοντες μέσω Διαδικτύου Συντάκτες: Παναγιώτα Μπούγια Θεοδώρα Νάνου Ιανουάριος 2015 Περιεχόμενα 1. Εισαγωγή...

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνική Έκδ ση. Εισαγωγή. Περιεχόμενα της συσκευασίας. Τεχνικές προδιαγραφές. Πρόσθετες τεχνικές προδιαγραφές

Ελληνική Έκδ ση. Εισαγωγή. Περιεχόμενα της συσκευασίας. Τεχνικές προδιαγραφές. Πρόσθετες τεχνικές προδιαγραφές BT210 - Sweex Bluetooth 2.0 Class I Adapter USB Εισαγωγή Αρχικά, σας ευχαριστούμε που αγοράσατε το Sweex Bluetooth 2.0 Adapter. Με αυτό τον προσαρμογέα μπορείτε να συνδεθείτε εύκολα σε μια άλλη συσκευή

Διαβάστε περισσότερα

«ΖΕΥΣ» Εγχειρίδιο Συμμετοχής σε Ψηφοφορία

«ΖΕΥΣ» Εγχειρίδιο Συμμετοχής σε Ψηφοφορία «ΖΕΥΣ» Εγχειρίδιο Συμμετοχής σε Ψηφοφορία 23 Ιουλίου 2013 Εισαγωγή Η «Ψηφιακή Κάλπη ΖΕΥΣ» είναι ένα πληροφοριακό σύστημα για την αδιάβλητη διεξαγωγή απόρρητων ψηφοφοριών με αμιγώς ηλεκτρονικό τρόπο. Τόσο

Διαβάστε περισσότερα

Smart Notebook Software Installer 2014 ΟΔΗΓΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

Smart Notebook Software Installer 2014 ΟΔΗΓΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ Smart Notebook Software Installer 2014 ΟΔΗΓΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ Εφόσον έχετε κάνει δήλωση του SMART προϊόντος σας, θα σας ενηµερώσουµε για νέα χαρακτηριστικά και καινούριες ενηµερώσεις του

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης EAP Controller Software

Οδηγίες Χρήσης EAP Controller Software Οδηγίες Χρήσης EAP Controller Software Designed by TP-Link Hellas Ltd. Professional Business Unit Επιμέλεια: Βαλάντης Οικονομόπουλος 1 Περιεχόμενα 1.1 Προσδιορισμός της Τοπολογίας του Δικτύου...2 1.2 Αρχική

Διαβάστε περισσότερα

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συμβατότητα του λογισμικού με άλλα λειτουργικά συστήματα, επικοινωνήστε με το τμήμα υποστήριξης πελατών.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συμβατότητα του λογισμικού με άλλα λειτουργικά συστήματα, επικοινωνήστε με το τμήμα υποστήριξης πελατών. Σελίδα 1 από 5 Οδηγός σύνδεσης Υποστηριζόμενα λειτουργικά συστήματα Μπορείτε να πραγματοποιήσετε εγκατάσταση του λογισμικού του εκτυπωτή χρησιμοποιώντας το CD Λογισμικό και τεκμηρίωση για τα ακόλουθα λειτουργικά

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Μέρος 1: Βασικές έννοιες της πληροφορικής... 13. Πρόλογος... 11

Περιεχόμενα. Μέρος 1: Βασικές έννοιες της πληροφορικής... 13. Πρόλογος... 11 Περιεχόμενα Πρόλογος... 11 Μέρος 1: Βασικές έννοιες της πληροφορικής... 13 1.1 Windows XP... 15 1.2 Επιφάνεια εργασίας... 19 1.3 Γραμμή εργασιών... 24 1.4 Χειρισμός παραθύρων... 30 1.5 Μενού... 36 1.6

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ 1. Για να χρησιμοποιήσετε το σύστημα τηλεκατάρτισης θα πρέπει να διαθέτετε: ένα Η/Υ με εγκατεστημένο ένα internet browser (λ.χ. Internet Explorer, Mozilla Firefox,

Διαβάστε περισσότερα

Σύνδεση μέσω VPN στο εσωτερικό Δίκτυο του ΑΛΣ-ΕΛΑΚΤ

Σύνδεση μέσω VPN στο εσωτερικό Δίκτυο του ΑΛΣ-ΕΛΑΚΤ Σύνδεση μέσω VPN στο εσωτερικό Δίκτυο του ΑΛΣ-ΕΛΑΚΤ Η υπηρεσία Εικονικού Ιδιωτικού Δικτύου (Virtual Private Network) χρησιμοποιείται για την ασφαλή και κρυπτογραφημένη σύνδεση ενός απομακρυσμένου ηλεκτρονικού

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΩΝ / ΕΛΕΓΚΤΩΝ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΩΝ / ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΩΝ / ΕΛΕΓΚΤΩΝ Ν.3908/2011 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1.Εγγραφή στο σύστημα...3 2. Είσοδος στο σύστημα...4 3. Υποβολή Αίτησης...6

Διαβάστε περισσότερα

SingularLogic Σεπτέμβριος 2014

SingularLogic Σεπτέμβριος 2014 LIVE UPDATE Έκδοση 5 SingularLogic Σεπτέμβριος 2014 SingularLogic Live Update (SLUC) Είναι μια ανεξάρτητη εφαρμογή που σας επιτρέπει με εύκολο τρόπο: Να ενημερώνεστε για τις τρέχουσες προσφορές της SingularLogic

Διαβάστε περισσότερα

Windows 7 Windows Vista

Windows 7 Windows Vista ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΙΚΤΥΩΝ Κωστακιοί Άρτας, ΑΡΤΑ 47100 - Tηλ.. 26810 50500 - Fax. 2681 76941 e-mail: noc@teiep.gr ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΟΥ Τ.Ε.Ι. ΗΠΕΙΡΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες για την Υποβολή Συμφωνητικού μέσω αρχείου

Οδηγίες για την Υποβολή Συμφωνητικού μέσω αρχείου Οδηγίες για την Υποβολή Συμφωνητικού μέσω αρχείου Περιεχόμενα ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ TAXISNET OFFLINE ΣΕ JAVA ΑΝΩ ΤΗΣ 1.7.51... 2 Χρήση Εφαρμογής-Συνοπτικά Βήματα... 4 Χρήση

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο εγκατάστασης. Αθηνά Global

Εγχειρίδιο εγκατάστασης. Αθηνά Global Εγχειρίδιο εγκατάστασης Αθηνά Global 1. Κατεβάστε το αρχείο εγκατάστασης ανοίγοντας τη σελίδα www.learnsoft.gr/agsetup.exe 2. 3. 4. Πατήστε το κουμπί Εκτέλεση 5. Περιμένετε μέχρι να ολοκληρωθεί η λήψη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΛΗΨΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΛΗΨΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΛΗΨΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑΣ ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1.1 ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ.... 3 1.2 ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΛΗΨΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΟΥ Explorer & Outlook 2013

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΟΥ Explorer & Outlook 2013 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΟΥ Explorer & Outlook 2013 1. Δίκτυα Υπολογιστών και Διαδίκτυο... 3 1.1. Όροι Και Έννοιες... 3 1.2. Ασφάλεια Στο Διαδίκτυο... 5 2. Περιήγηση στον Παγκόσμιο Ιστό 7 Το Περιβάλλον Ενός Φυλλομετρητή...

Διαβάστε περισσότερα