Πώς μπορείτε να συμμετάσχετε στο JOTA JOTI του Παγκοσμίου Οργανισμού Προσκοπικής Κίνησης (W.O.S.M.)

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Πώς μπορείτε να συμμετάσχετε στο JOTA JOTI του Παγκοσμίου Οργανισμού Προσκοπικής Κίνησης (W.O.S.M.)"

Transcript

1 Πώς μπορείτε να συμμετάσχετε στο JOTA JOTI του Παγκοσμίου Οργανισμού Προσκοπικής Κίνησης (W.O.S.M.) Αρχικά, θα πρέπει να προετοιμάσετε τη συμμετοχή σας, την προσωπική σας, του τμήματός σας ή της ενωμοτίας σας. Υπάρχουν διαθέσιμες στο διαδίκτυο πληροφορίες για διάφορες δραστηριότητες από την ομάδα εργασίας JOTA-JOTI του Παγκόσμιου Οργανισμού της Προσκοπικής Κίνησης (W.O.S.M.). Δράσεις που διοργανώνονται από την Ομάδα Εργασίας JOTA-JOTI του Παγκόσμιου Οργανισμού της Προσκοπικής Κίνησης (WOSM) Η Ομάδα Εργασίας JOTA-JOTI του W.O.S.M. ανέπτυξε την ιστοσελίδα που είναι η επίσημη σελίδα της δράσης JOTA-JOTI και στην οποία θα πρέπει να γραφτείτε (σελίδα Sign-up) είτε ως Τμήματα είτε ατομικά. Οι διαθέσιμες δράσεις είναι οι εξής: 1. Δράσεις ( Μια σειρά από παιχνίδια που με την ανάλογη προετοιμασία μπορείτε να παίξετε κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου του JOTA- JOTI. 2. Εκπαιδευτικά Προγράμματα ( Τα προγράμματα αυτά αποσκοπούν στην εισαγωγή των Προσκόπων σε βασικά επιστημονικά πειράματα και απλές τεχνικές μέσα από το παιχνίδι. 3. Προκλήσεις ( Πρωτότυπες προκλήσεις ώστε τα Τμήματά σας να ανακαλύψουν πολλά μυστικά επικοινωνίας. 4. Η Νέα Περιπέτεια του John Bont ( Ο John Bont είναι ειδικός πράκτορας. Για τη νέα αυτή αποστολή, ο John έχει να εντοπίσει ζωτικής σημασίας πληροφορίες που έχουν χαθεί, πληροφορίες που μπορεί να τον οδηγήσουν σε ένα χαμένο θησαυρό. Βοηθήστε τον να ανακαλύψει τον χαμένο θησαυρό και ζήστε μαζί του μια νέα περιπέτεια! 5. JamPuz ( Το καθιερωμένο πλέον παιχνίδι υιοθετείται φέτος και από το WOSM, εγγράψτε έγκαιρα το Τμήμα σας ώστε να λάβετε το μοναδικό σας JID. Ακολουθείστε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα επίσημα κανάλια του W.O.S.M. για το JOTA-JOTI και ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες εξελίξεις: - Στο Facebook: - Στο Twitter:

2 Α. Συμμετοχή στο JOTA Επισκεφτείτε ένα ραδιοερασιτεχνικό σταθμό με το Τμήμα, το Σύστημα ή την Περιφερειακή Εφορεία σας, ή συνεργαστείτε με έναν αδειούχο ραδιοερασιτέχνη να εγκαταστήσει το σταθμό του στην Προσκοπική σας Εστία, ή όπου αλλού επιλέξετε Καλέστε CQ JAMBOREE, ή απαντήστε σε Προσκοπικές κλήσεις που ζητούν επικοινωνία Όλοι οι σταθμοί πρέπει να ακολουθούν πιστά τους κανονισμούς που αφορούν στη λειτουργία τους Μπορούν να χρησιμοποιηθούν οποιεσδήποτε συχνότητες της Υπηρεσίας Ερασιτέχνη και Ερασιτέχνη μέσω Δορυφόρου. Συνιστάται οι σταθμοί να χρησιμοποιούν τις συμφωνημένες Παγκόσμιες Προσκοπικές Συχνότητες (βλ. παρακάτω), στις οποίες πραγματοποιούνται κλήσεις μεταξύ των σταθμών και ξεκινούν οι μεταξύ τους επαφές, ή τις κοντινές συχνότητες, ώστε να είναι εύκολη η ανεύρεση και επικοινωνία Παγκόσμιες Προσκοπικές Συχνότητες: BAND 80 m 40 m 20 m 17 m 15 m 12 m 10 m 6 m SSB (phone) & MHz & MHz MHz MHz MHz MHz MHz MHz CW (Morse) MHz MHz MHz MHz MHz MHz MHz MHz B. Συμμετοχή στο JOTI Αν διαθέτετε ευρυζωνική σύνδεση στην Εστία σας, χρησιμοποιήστε ένα modem-router για να φτιάξετε το δικό σας τοπικό δίκτυο υπολογιστών. Επισκεφτείτε ένα Κέντρο Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (Internet Café, Ι.Ε.Κ., Κέντρα Σπουδών, Σχολεία, Πανεπιστήμια κλπ.) Χρησιμοποιήστε τις υπάρχουσες συνδέσεις Διαδικτύου σε κάποιο από τα σπίτια των μελών του τμήματός σας. Είναι επίσης μια καλή ευκαιρία για Ενωμοτίες ή Ομίλους Εργασίας ή Ομάδες Δράσης να δραστηριοποιηθούν στα σπίτια των μελών τους. Οι δημοφιλέστεροι τρόποι συμμετοχής είναι μέσω των καταχωρημένων Προσκοπικών σελίδων στον Παγκόσμιο Ιστό του Διαδικτύου, του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ( ) και του IRC (Internet Relay Chat) Να μην ξεχάσετε! Με το τέλος της δράσης όλα τα Τμήματα, Συστήματα ή Περιφερειακές Εφορείες παρακαλούνται να στείλουν τη συνημμένη Αναφορά Συμμετοχής τους στο JOTA - JOTI στο it@sep.org.gr), έως τις 18 Νοεμβρίου 2017, ώστε να συνταχθεί η Αναφορά Συμμετοχής του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων που θα σταλεί στο Παγκόσμιο Προσκοπικό Γραφείο για να συμπεριληφθεί στον Παγκόσμιο Απολογισμό του 60 ου J.O.T.A. 21 ου J.O.T.I.

3 Θα ήταν πολύ χρήσιμο, αν μαζί με την αναφορά σας, στέλνατε και έγχρωμες φωτογραφίες, αποκόμματα από εφημερίδες κλπ από τη συμμετοχή στο 60 ο J.O.T.A. 21 ο J.O.T.I., για να χρησιμοποιηθούν στην εκτύπωση του ετήσιου Παγκόσμιου Απολογισμού της δράσης. Το φωνητικό Αλφάβητο: A Alpha H Hotel O Oscar V Victor B Bravo I India P Papa W Whisky C Charlie J Juliet Q Quebec X X - Ray D Delta K Kilo R Romeo Y Yankee E Echo L Lima S Sierra Z Zulu F Foxtrot M Mike T Tango G Golf N November U Uniform Ο Κώδικας J / Ένα πείραμα ή ένα παιχνίδι ; Η Ομάδα Εργασίας του J.O.T.A., για να διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ των συμμετεχόντων και να υπερβεί το πρόβλημα που υπάρχει σε πολλούς ανθρώπους από την μη γνώση ξένων γλωσσών, προτείνει μια νέα ιδέα τον Κώδικα J. Στόχος είναι να δώσει την δυνατότητα σε δύο νέους που δεν μιλούν την ίδια γλώσσα να μπορέσουν να επικοινωνήσουν αποτελεσματικά με απλές φράσεις που θα είναι κατανοητές και από τους δύο. Στα συνημμένα υπάρχει κείμενο με περισσότερες λεπτομέρειες αυτού του Κώδικα και της χρήσης του. Ένα νέο παιχνίδι, ή ένα Πείραμα; Ο χρόνος θα δείξει! Οι Έλληνες Πρόσκοποι στο IRC Οι Έλληνες Πρόσκοποι συμμετέχουν εδώ και χρόνια ενεργά στο JOTI μέσω Internet Relay Chat. Από την υπηρεσία αυτή δίνεται η δυνατότητα συνομιλίας με άλλους Προσκόπους, τόσο από την Ελλάδα όσο και από τον υπόλοιπο κόσμο. Και φέτος, το δίκτυο που θα χρησιμοποιηθεί θα είναι αποκλειστικά το Scoutlink, το διεθνές Προσκοπικό δίκτυο (και όχι το GrIRCNet όπως άλλες χρονιές). Μπορείτε να συνδεθείτε στο ScoutLink από τους servers chat.eu.scoutlink.net και chat.scoutlink.net. Πριν συνδεθείτε σε αυτούς, εγγραφείτε στο ώστε να έχετε κατοχυρωμένο το δικό σας όνομα για τη διάρκεια της δράσης. Αναλυτικές πληροφορίες θα βρείτε στις ιστοσελίδες του ΣΕΠ στη διεύθυνση και στο Ιδέες που μπορεί να εμπλουτίσουν το Πρόγραμμα της δράσης σας Πριν τη δράση Ενημερώστε τον τοπικό τύπο και καλέστε εκπροσώπους του να καλύψουν τη δράση Ζητήστε από τα παιδιά να σχεδιάσουν ειδικές QSL κάρτες. Διαλέξτε αυτήν που θα χρησιμοποιήσετε σαν Τμήμα Σύστημα Επισκεφθείτε ένα ραδιοφωνικό ή τηλεοπτικό σταθμό για να μάθετε πώς λειτουργεί ο σταθμός, πως προετοιμάζεται το πρόγραμμα και οι εκπομπές κ.λπ.

4 Εξοικειωθείτε με τις βασικές έννοιες του ηλεκτρισμού και της ηλεκτρονικής καθώς και με μερικές από τις εφαρμογές τους στην καθημερινή ζωή. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στα ζητήματα ασφαλείας και προσπαθήστε να βρείτε ειδικούς συμβούλους που θα σας βοηθήσουν με έγκυρες και ακριβείς πληροφορίες Εκμάθηση και χρήση των σημάτων Morse για λήψη «με το αυτί» και εκπομπή «με το χέρι». Υπάρχου πολλά σχετικά προγράμματα εκμάθησης που μπορείτε να βρείτε στο Διαδίκτυο Εξοικειωθείτε με την ορολογία και πρακτική των ραδιοερασιτεχνών. Ζητήστε από κάποιον αδειούχο ραδιοερασιτέχνη ή από τον τοπικό ραδιοερασιτεχνικό σύλλογο να σας βοηθήσει σ αυτό θα ανταποκριθούν με μεγάλη χαρά Φροντίστε έγκαιρα για την εγκατάσταση και λειτουργία ραδιοερασιτεχνικού σταθμού ή / και σταθμού επικοινωνίας JOTI. Αφού βρείτε τους ειδικούς που θα σας βοηθήσουν, συνεργαστείτε μαζί τους για το στήσιμο όλων των απαραίτητων εγκαταστάσεων και συσκευών. Προσπαθήστε να δώσετε «Προσκοπικό» χρώμα στους σταθμούς σας με κατάλληλη διακόσμηση, κατασκευές κ.λπ. Σχεδιάστε μια μεγάλη κατασκευή σκαπανικής για τη στήριξη της κεραίας του σταθμού ασυρμάτου του JOTA Μάθετε πληροφορίες για τον τόπο σας ώστε να ενημερώσετε αυτούς που θα μιλήσετε Ετοιμάστε ένα σύντομο μήνυμα που να συμπεριλαμβάνει το όνομα του Τμήματος, την διεύθυνση, πληροφορίες για τον τόπο, ένα σχέδιο ή σήμα ή φωτογραφία, περιγραφή των δράσεων που προετοιμάσατε για το JOTA ή / και το JOTI κ.λπ. Έχετε μια μικρή φωτογραφία του Τμήματος, το σήμα του Τμήματος ή του Συστήματός σας, φωτογραφίες από την καλοκαιρινή κατασκήνωση κ.λπ. Κατά τη δράση Παίξτε τη «διακεκομμένη ιστορία» ραδιοερασιτεχνικά ή μέσω συνομιλίας στο Internet. Ξεκινήστε την αφήγηση μιας ιστορίας. Σε κάποιο σημείο διακόπτετε την ιστορία και την συνεχίζει ένας άλλος σταθμός και ούτω κάθ εξής. Αυτό το παιχνίδι ταιριάζει πολύ σε RTTY (telex), σε επαφές packet radio και σε Chat στο Internet Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Χάρτης. Πάρτε ένα παγκόσμιο χάρτη. Ρωτήστε τους Προσκόπους με τους οποίους συνομιλείτε στα διάφορα μέρη για τον καιρό που έχουν. Βάλτε τα ανάλογα σύμβολα και στο τέλος της δράσης θα έχετε την μετεωρολογική εικόνα της γης εκείνης της ημέρας Μάθετε τους πρώτους στίχους ενός τραγουδιού από άλλη χώρα και τραγουδήστε το με Προσκόπους εκείνης της χώρας Κάθε Ενωμοτία παίρνει 20 μέτρα καλώδιο. Κατασκευάστε μια «σούπερ κεραία» και δείτε με ποια κεραία έχετε καλύτερη απόδοση Φτιάξτε ένα κέντρο πληροφοριών με χάρτες, εγκυκλοπαίδειες κλπ, έτσι ώστε όταν κάνετε επαφή με Προσκόπους κάποιας χώρας να μπορείτε να έχετε άμεσα πληροφορίες εκείνης της χώρας Φτιάξτε μια εφημερίδα με υλικό από τη δράση Κατασκευάστε μικρά ηλεκτρικά ή ηλεκτρονικά κυκλώματα Σημειώστε σε ένα παγκόσμιο χάρτη τα σημεία με τα οποία είχατε επικοινωνία Ζητήστε το «ΕΣO ΕΤΟΙΜΟΣ» σε όσο το δυνατόν περισσότερες γλώσσες Ζητήστε πληροφορίες για τις δικές τους δράσεις, τοπικά έθιμα, αξιοθέατα, κλίμα, κλπ Ανταλλάξτε ιδέες και βάλτε τα θεμέλια για μια κοινή δράση περιβαλλοντική, κοινωνικής ανάπτυξης κ.λπ.

5 Προσκαλέστε φίλους, γονείς και άλλους συγγενείς σας να συμμετάσχουν και αυτοί στο JOTA / JOTI Φτιάξτε ένα παιχνίδι και καλέστε άλλους να λάβουν μέρος Μετά τη δράση Αλληλογραφήστε με αυτούς που ήρθατε σε επικοινωνία. Ανταλλάξτε σήματα, κάρτες, πληροφορίες κ.λπ. Στείλτε ένα δελτίο τύπου στα τοπικά ΜΜΕ Φτιάξτε ημερολόγιο της δράσης με φωτογραφίες, τις κάρτες που θα λάβετε κ.λπ. Διατηρήστε την επικοινωνία. Είναι ό,τι πιο όμορφο μπορεί να μείνει από μια τέτοια δράση Καλό JOTA JOTI 2017!

- Εφορεία Πληροφορικής

- Εφορεία Πληροφορικής ΓΕΝΙΚH ΕΦΟΡΕΙΑ Αθήνα, 7 Οκτωβρίου 2015 Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η 98 ΑΠΟ ΠΡΟΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΘΕΜΑ : - Εφορεία ιεθνών Σχέσεων - Εφορεία Ειδικότητας Αεροπροσκόπων - Εφορεία Πληροφορικής : - Περιφερειακούς Εφόρους

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 93. 57ο Τζάµπορη των Αιθέρων 18o Τζάµπορη στο ιαδίκτυο (57 th Jamboree-On-The-Air - 18 th Jamboree-On-The-Internet)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 93. 57ο Τζάµπορη των Αιθέρων 18o Τζάµπορη στο ιαδίκτυο (57 th Jamboree-On-The-Air - 18 th Jamboree-On-The-Internet) ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙ Α ΤΟΥ ΠΡΟΕ ΡΟΥ ΤΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΕΝΙΚH ΕΦΟΡΕΙΑ Αθήνα, 2 Οκτωβρίου 2014 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 93 ΑΠΟ : ΠΡΟΣ: ΚΟΙΝ.: ΘΕΜΑ: - Εφορεία ιεθνών Σχέσεων - Εφορεία Ειδικότητας Αεροπροσκόπων - Εφορεία Πληροφορικής

Διαβάστε περισσότερα

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η 87. 56ο Τζάµπορη των Αιθέρων 17o Τζάµπορη στο ιαδίκτυο 56 th Jamboree-On-The-Air - 17 th Jamboree-On-The-Internet

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η 87. 56ο Τζάµπορη των Αιθέρων 17o Τζάµπορη στο ιαδίκτυο 56 th Jamboree-On-The-Air - 17 th Jamboree-On-The-Internet ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙ Α ΤΟΥ ΠΡΟΕ ΡΟΥ ΤΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΕΝΙΚH ΕΦΟΡΕΙΑ Αθήνα, 27 Σεπτεµβρίου 2013 Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η 87 ΑΠΟ : ΠΡΟΣ: ΚΟΙΝ.: ΘΕΜΑ: - Εφορεία ιεθνών Σχέσεων - Εφορεία Ειδικότητας Αεροπροσκόπων - Εφορεία

Διαβάστε περισσότερα

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η 115

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η 115 ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΕΦΟΡΕΙΑ Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η 115 Αθήνα, 29 Σεπτεμβρίου 2010 ΑΠΟ : ΠΡΟΣ : Εφορεία Διεθνών Σχέσεων Εφορεία Ειδικότητας Αεροπροσκόπων Εφορεία Πληροφορικής

Διαβάστε περισσότερα

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η 112

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η 112 ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙ Α ΤΟΥ ΠΡΟΕ ΡΟΥ ΤΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΕΝΙΚH ΕΦΟΡEIA Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η 112 Αθήνα, 14 Σεπτεµβρίου 2011 ΑΠΟ : ΠΡΟΣ : Εφορεία ιεθνών Σχέσεων Εφορεία Ειδικότητας Αεροπροσκόπων Εφορεία Πληροφορικής Εφόρους

Διαβάστε περισσότερα

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η 99

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η 99 ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙ Α ΤΟΥ ΠΡΟΕ ΡΟΥ ΤΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΕΝΙΚH ΕΦΟΡΕΙΑ Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η 99 Αθήνα, 20 Σεπτεµβρίου 2012 ΑΠΟ : ΠΡΟΣ : Εφορεία ιεθνών Σχέσεων Εφορεία Ειδικότητας Αεροπροσκόπων Εφορεία Πληροφορικής Εφόρους

Διαβάστε περισσότερα

8ο Παγκόσµιο Τζάµπορη στο Ιντερνετ (J.O.T.I.)

8ο Παγκόσµιο Τζάµπορη στο Ιντερνετ (J.O.T.I.) 47ο Παγκόσµιο Τζάµπορη στους Αιθέρες (J.O.T.A.) 8ο Παγκόσµιο Τζάµπορη στο Ιντερνετ (J.O.T.I.) Αγαπητοί συνεργάτες, Το παρακάτω κείµενο, περιέχει σηµαντικές πληροφορίες για τη λειτουργία της δράσης µας

Διαβάστε περισσότερα

ΣΩΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

ΣΩΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΥΠΡΟΥ Υπό την Υψηλή Προστασία του Προέδρου της Κυπριακής ημοκρατίας ΣΩΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΓΕΝΙΚΟΣ ΕΦΟΡΟΣ Στρατηγικός Συνεργάτης Σ.Π.Κ. Λευκωσία, 8 Οκτωβρίου 2015 Αρ. Πρωτ.: 2015/0582 Αρ. Φακ.: 260 ΠΡΟΣ: - -

Διαβάστε περισσότερα

CYPRUS AMATEUR RADIO SOCIETY ΔΙΑΔΙΑΚΑΣΙΑ CARES ΓΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΓΚΗ. Όπως υιοθετήθηκε από όλες τις περιοχές IARU

CYPRUS AMATEUR RADIO SOCIETY ΔΙΑΔΙΑΚΑΣΙΑ CARES ΓΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΓΚΗ. Όπως υιοθετήθηκε από όλες τις περιοχές IARU CYPRUS AMATEUR RADIO SOCIETY ΔΙΑΔΙΑΚΑΣΙΑ CARES ΓΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΓΚΗ Όπως υιοθετήθηκε από όλες τις περιοχές IARU 1. Γενικά Ο Ραδιοερασιτεχνισμός είναι μια από τις υπηρεσίες ραδιοεπικοινωνίας

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός παιγνιδιών. Ομίλου Ραδιοερασιτεχνών Κύπρου. για Προσκόπους και Οδηγούς

Οδηγός παιγνιδιών. Ομίλου Ραδιοερασιτεχνών Κύπρου. για Προσκόπους και Οδηγούς Οδηγός παιγνιδιών Ομίλου Ραδιοερασιτεχνών Κύπρου για Προσκόπους και Οδηγούς Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους δημιουργούς της ιστοσελίδας Radio Scouting UK http://www.radio-scouting.org.uk/ οι οποίοι παραχώρησαν

Διαβάστε περισσότερα

Υπό την υψηλή προστασία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας

Υπό την υψηλή προστασία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Υπό την υψηλή προστασία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας ΣΩΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΥΠΡΟΥ 1913 2013 100 ΧΡΟΝΙΑ ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΠΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΕΦΟΡΕΙΑ Προς : Εφόρους Κλάδου Προσκόπων Αρχηγούς Ομάδων Προσκόπων

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες προς πιλότους. Στα ζωηρά παιχνίδια τα λυκόπουλα μαθαίνουν να αναγνωρίζουν τα αεροσκάφη ως προς:

Οδηγίες προς πιλότους. Στα ζωηρά παιχνίδια τα λυκόπουλα μαθαίνουν να αναγνωρίζουν τα αεροσκάφη ως προς: Οδηγίες προς πιλότους Ζωηρά παιχνίδια Στα ζωηρά παιχνίδια τα λυκόπουλα μαθαίνουν να αναγνωρίζουν τα αεροσκάφη ως προς: α) τη θέση της πτέρυγας (υψηλοπτέρυγο, μεσοπτέρυγο, χαμηλοπτέρυγο) β) την προώθηση

Διαβάστε περισσότερα

Ι ΕΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΡΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΝΩΜΟΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΜΑ ΕΣ

Ι ΕΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΡΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΝΩΜΟΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΜΑ ΕΣ ιδέα ΠΕΡΙΟ ΙΚΗ ΕΚ ΟΣΗ ΓΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2002 ΤΕΥΧΟΣ # 1 Ι ΕΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΡΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΝΩΜΟΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΜΑ ΕΣ Η ενωµοτία να έχει το κοντάρι µε το σηµαιάκι της και να γνωρίζει για τη ζωή του ζώου

Διαβάστε περισσότερα

Τι είναι ο ραδιοερασιτεχνισµός

Τι είναι ο ραδιοερασιτεχνισµός Τι είναι ο ραδιοερασιτεχνισµός ; Ραδιοερασιτεχνισµός... µια ξεχωριστή εµπειρία!! Ευχάριστη ασχολία στις ελεύθερες ώρες; Μέσο επιστηµονικής έρευνας και πειραµατισµού; Προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο σε

Διαβάστε περισσότερα

Καλώς ήλθατε! Καλώς ήλθατε στο τρίτο και τελευταίο πακέτο δραστηριοτήτων για τον εορτασµό της Εκατονταετηρίδας! Είναι η τελευταία σας ευκαιρία να συµµ

Καλώς ήλθατε! Καλώς ήλθατε στο τρίτο και τελευταίο πακέτο δραστηριοτήτων για τον εορτασµό της Εκατονταετηρίδας! Είναι η τελευταία σας ευκαιρία να συµµ Ηµέρα Εορτασµού Εκατονταετηρίδας Πακέτο ραστηριοτήτων 10 Απριλίου 2012 Καλώς ήλθατε! Καλώς ήλθατε στο τρίτο και τελευταίο πακέτο δραστηριοτήτων για τον εορτασµό της Εκατονταετηρίδας! Είναι η τελευταία

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 1: ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ - ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 1: ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ - ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 1: ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ - ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ Περιγραφή Αυτό το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους μαθητές να γνωρίσουν τις υπηρεσίες και τις εφαρμογές του διαδικτύου καθώς και τους

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκή Ανταλλαγή Χριστουγεννιάτικων Στολιδιών 2017

Ευρωπαϊκή Ανταλλαγή Χριστουγεννιάτικων Στολιδιών 2017 Ευρωπαϊκή Ανταλλαγή Χριστουγεννιάτικων Στολιδιών 2017 Ενημερωτικό Έντυπο Σχολείων Europe Direct Information Centre Wrexham Wales UK 1 Αθήνα, 19 Σεπτεμβρίου 2017 Αγαπητοί δάσκαλοι, μαθητές και γονείς, Θα

Διαβάστε περισσότερα

775 Κ.Δ.Π. 106/98. E.E. Παρ. ΙΙΙ(Ι) Αρ. 3235,

775 Κ.Δ.Π. 106/98. E.E. Παρ. ΙΙΙ(Ι) Αρ. 3235, E.E. Παρ. ΙΙΙ(Ι) Αρ. 3235,10.4.98 775 Κ.Δ.Π. 106/98 Αριθμός 106 Οι περί Ασυρμάτου Τηλεγραφίας (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 1998, που κατατέθηκαν στη Βουλή των Αντιπροσώπων και εγκρίθηκαν από αυτή, δημοσιεύονται

Διαβάστε περισσότερα

5 ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ : ΜΟΥΣΑΦΙΡΗ ΚΙΚΗ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ.

5 ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ : ΜΟΥΣΑΦΙΡΗ ΚΙΚΗ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ. 5 ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2010-2011 ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ : ΜΟΥΣΑΦΙΡΗ ΚΙΚΗ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ Το νερό πηγή ζωής ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΙΟΥΝΙΟΣ 2011 ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 1. Να κατανοήσουν

Διαβάστε περισσότερα

ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑΡΙΟ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ

ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑΡΙΟ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑΡΙΟ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ Του/της Όνομα Επώνυμο Το απαραίτητο βοήθημα στην προσπάθεια σας να διακόψετε το κάπνισμα. Διαβάστε τις οδηγίες του. Κρατήστε σημειώσεις. Έχετε το μαζί σας ή χρησιμοποιήστε

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, 17 Φεβρουαρίου 2014 ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 21. ΑΠΟ : Εφορεία Ειδικότητας Ναυτοπροσκόπων

Αθήνα, 17 Φεβρουαρίου 2014 ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 21. ΑΠΟ : Εφορεία Ειδικότητας Ναυτοπροσκόπων ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙ Α ΤΟΥ ΠΡΟΕ ΡΟΥ ΤΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΕΦΟΡΕΙΑ Αθήνα, 17 Φεβρουαρίου 2014 ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 21 ΑΠΟ : Εφορεία Ειδικότητας Ναυτοπροσκόπων ΠΡΟΣ : - Αρχηγούς Οµάδων Προσκόπων - Αρχηγούς και Μέλη

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα 5: Ηλεκτρονική Διάδραση

Ενότητα 5: Ηλεκτρονική Διάδραση Ενότητα 5: Ηλεκτρονική Διάδραση Ηλεκτρονική Διάδραση Χρήση του διαδικτύου στην καθημερινότητα Η χρήση του διαδικτύου είναι ευρέως διαδεδομένη στις μέρες μας, λόγω των πολλών πλεονεκτημάτων που προσφέρουν.

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Αντί προλόγου Πώς να χρησιμοποιήσετε το βιβλίο Κεφάλαιο 1: Πώς δημιουργώ το Προφίλ μου στο Facebook;...

Περιεχόμενα. Αντί προλόγου Πώς να χρησιμοποιήσετε το βιβλίο Κεφάλαιο 1: Πώς δημιουργώ το Προφίλ μου στο Facebook;... Περιεχόμενα Αντί προλόγου... 7 Πώς να χρησιμοποιήσετε το βιβλίο... 13 Κεφάλαιο 1: Πώς δημιουργώ το Προφίλ μου στο Facebook;...15 Κεφάλαιο 2: Τι βλέπω στην οθόνη μου όταν ολοκληρώσω τη δημιουργία του Προφίλ

Διαβάστε περισσότερα

Κινητό τηλέφωνο. Κινητό τηλέφωνο

Κινητό τηλέφωνο. Κινητό τηλέφωνο Κινητό τηλέφωνο ονομάζεται κατά κύριο λόγο το τηλέφωνο που δεν εξαρτάται από καλωδιακή σύνδεση με δίκτυο παροχής και δεν εξαρτάται από κάποια τοπική ασύρματη συσκευή. Κινητό τηλέφωνο Πως λειτουργεί η κινητή

Διαβάστε περισσότερα

50 meter wireless phone line. User Manual

50 meter wireless phone line. User Manual 50 meter wireless phone line User Manual Οδηγίες Χρήσης 1 ΛΕΠΤΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΕ Αγαπητέ μας πελάτη, Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε που αγοράσατε την Ασύρματη Πρίζα Τηλεφώνου Wireless Phone Jack και/ή

Διαβάστε περισσότερα

Η Γωνιά της Ενωμοτίας μου

Η Γωνιά της Ενωμοτίας μου Η Γωνιά της Ενωμοτίας μου Η ώρα ήταν σχεδόν 17:00. Όχι, όχι, δεν είχαν αργήσει οι άλλοι για την Ενωμοτιακή μας συγκέντρωση, απλά εγώ πάντα πήγαινα λίγο πιο νωρίς και καθόμουν στον χώρο της Ενωμοτίας. Μου

Διαβάστε περισσότερα

Δίνουμε Αξία σε Όλες τις Γλώσσες για την Πρόοδο στην Ευρώπη

Δίνουμε Αξία σε Όλες τις Γλώσσες για την Πρόοδο στην Ευρώπη Τίτλος: Δίνουμε Αξία σε Όλες τις Γλώσσες για την Πρόοδο στην Ευρώπη www.valuemultilingualism.org Βιβλίο διακοπών Διάρκεια: 1 διδακτική ώρα για την εισαγωγή στην εργασία Χρόνος για την ολοκλήρωση της εργασίας

Διαβάστε περισσότερα

Διαδίκτυο. Νίκος Παπαδόπουλος

Διαδίκτυο. Νίκος Παπαδόπουλος Διαδίκτυο Τι είναι το διαδίκτυο; Υπηρεσίες του Διαδικτύου Παγκόσμιος ιστός (www) Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (email) Συνομιλία (chat) Τηλεδιάσκεψη (teleconference) Τι είναι η ιστοσελίδα; Τι πρέπει να προσέχουμε

Διαβάστε περισσότερα

Ο Νίκος Πιλάβιος μιλάει στην Μαίρη Γκαζιάνη για τον «Παραμυθά» των βιβλίων του Πέμπτη, 07 Ιούνιος :11

Ο Νίκος Πιλάβιος μιλάει στην Μαίρη Γκαζιάνη για τον «Παραμυθά» των βιβλίων του Πέμπτη, 07 Ιούνιος :11 Ο Νίκος Πιλάβιος μιλάει στην Μαίρη Γκαζιάνη για τον «Παραμυθά» των βιβλίων του Πέμπτη, 07 Ιούνιος 2018-11:11 Από την Μαίρη Γκαζιάνη Είναι αδύνατον να μην γνωρίζει κάποιος τον «παραμυθά» Νίκο Πιλάβιο είτε

Διαβάστε περισσότερα

15 η Ομάδα Προσκόπων Αθηνών

15 η Ομάδα Προσκόπων Αθηνών 15 η Ομάδα Προσκόπων Αθηνών Κατασκήνωση 15 ης Ομάδας Προσκόπων Αθηνών 7-16 Ιουλίου 2015 Λίμνη Ηραίου, Λουτράκι Αγαπητοί γονείς, Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η Ομάδα έχει ξεκινήσει τις ετοιμασίες της

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση για τον ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ του μαθήματος της Τεχνολογίας Επικοινωνιών

Πρόταση για τον ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ του μαθήματος της Τεχνολογίας Επικοινωνιών Πρόταση για τον ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ του μαθήματος της Τεχνολογίας Επικοινωνιών Τεχνολογία Επικοινωνιών Β Ενιαίου Λυκείου Τεχνολογική Κατεύθυνση ΩΡΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ 2 ώρες /εβδομάδα ΔΙΑΡΚΕΙΑ 28..εβδομάδες

Διαβάστε περισσότερα

Κείμενο 2. Οδηγίες προς τους μαθητές και τους Κηδεμόνες τους για την ενεργοποίηση και χρήση του μαθητικού λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Κείμενο 2. Οδηγίες προς τους μαθητές και τους Κηδεμόνες τους για την ενεργοποίηση και χρήση του μαθητικού λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Κείμενο 2 Οδηγίες προς τους μαθητές και τους Κηδεμόνες τους για την ενεργοποίηση και χρήση του μαθητικού λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Το Πανελλήνιο

Διαβάστε περισσότερα

Συχνές Ερωτήσεις και Απαντήσεις

Συχνές Ερωτήσεις και Απαντήσεις Συχνές Ερωτήσεις και Απαντήσεις 1. Τι είναι η Ώρα της Γης; Η Ώρα της Γης είναι µία παγκόσµια πρωτοβουλία της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF ενάντια στην κλιµατική αλλαγή. Πρόκειται για ένα κάλεσµα στους

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 11. - Εφόρους Γενικής Εφορείας. : Φάκελος Ομαδικής Αποστολής στο Εξωτερικό

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 11. - Εφόρους Γενικής Εφορείας. : Φάκελος Ομαδικής Αποστολής στο Εξωτερικό ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΕΦΟΡΕΙΑ Αθήνα, 8 Ιουλίου 2008 ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 11 ΠΡΟΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΘΕΜΑ : - Αρχηγούς Συστήματος - Περιφερειακούς Εφόρους : - Εφόρους Περιοχών - Εφόρους Γενικής

Διαβάστε περισσότερα

Δράσεις Οκτωβρίου 2017

Δράσεις Οκτωβρίου 2017 19-10-2017,Μουσείο Αφής 13 ο Δημ. Σχ. Αχαρνών Δράσεις Οκτωβρίου 2017 Τα τμήματα των μεγάλων τάξεων του σχολείου μας, Ε και Στ, επισκέφθηκαν το Μουσείο Αφής στην Καλλιθέα. Εκεί οι μαθητές προσπάθησαν με

Διαβάστε περισσότερα

Βάλε το βιβλίο στην καρδιά σου... ή καλύτερα

Βάλε το βιβλίο στην καρδιά σου... ή καλύτερα Βάλε το βιβλίο στην καρδιά σου... ή καλύτερα την καρδιά σου στο βιβλίο... Το διάβασμα είναι ταξίδι... Πολλές φορές ένα ταξίδι που σκέφτεσαι αν θα το κάνεις, αλλά που, όταν το ξεκινάς, τελικά δε θέλεις

Διαβάστε περισσότερα

Μαζέρας Αχιλλέας. Δημιουργία Λογαριασμού στην GOOGLE, για πρόσβαση στην υπηρεσία G-MAIL Μια παλιά ανάμνηση

Μαζέρας Αχιλλέας. Δημιουργία Λογαριασμού στην GOOGLE, για πρόσβαση στην υπηρεσία G-MAIL Μια παλιά ανάμνηση Δημιουργία Λογαριασμού στην GOOGLE, για πρόσβαση στην υπηρεσία G-MAIL Μια παλιά ανάμνηση 1 1) Δημιουργία Λογαριασμού στην GOOGLE, για πρόσβαση στην υπηρεσία G-MAIL Η τελευταία έκδοση 2 Αυτό που πρέπει

Διαβάστε περισσότερα

Ποιον συγγραφέα / εικονογράφο να καλέσω;

Ποιον συγγραφέα / εικονογράφο να καλέσω; Ποιον συγγραφέα / εικονογράφο να καλέσω; Η επίσκεψη ενός δημιουργού στο σχολείο πρέπει να αποτελεί μια ξεχωριστή εμπειρία για τα παιδιά. Επομένως, είναι καλύτερα να προσκαλούμε αυτόν που έχουν αγαπήσει

Διαβάστε περισσότερα

«Τίποτα για πέταμα. Tα παλιά γίνονται καινούργια»

«Τίποτα για πέταμα. Tα παλιά γίνονται καινούργια» Ανοιχτή Εκπαιδευτική Πρακτική Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη Ανακύκλωση: «Τίποτα για πέταμα. Tα παλιά γίνονται καινούργια» Κρύστα Ρακαλλίδου Π.Ε. 60 rakallidou@sch.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΕΦΟΡΕΙΑ. Αθήνα, 23 Δεκεμβρίου 2015 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 134. ΑΠΟ : Εφορεία Κλάδου Λυκοπούλων

ΓΕΝΙΚΗ ΕΦΟΡΕΙΑ. Αθήνα, 23 Δεκεμβρίου 2015 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 134. ΑΠΟ : Εφορεία Κλάδου Λυκοπούλων ΓΕΝΙΚΗ ΕΦΟΡΕΙΑ Αθήνα, 23 Δεκεμβρίου 2015 ΑΠΟ : Εφορεία Κλάδου Λυκοπούλων ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 134 ΠΡΟΣ : - Αρχηγούς και Υπαρχηγούς Αγελών Λυκοπούλων - Αρχηγούς και Μέλη Προσκοπικών Δικτύων - Αρχηγούς Συστημάτων

Διαβάστε περισσότερα

Παιδιά και Γονείς μπροστά στις προκλήσεις και τους κινδύνους του Διαδικτύου. Νικολού Αγγελική, Εκπαιδευτικός Πληροφορικής στο 1 ο ΠΠΔΣ Ιωαννίνων

Παιδιά και Γονείς μπροστά στις προκλήσεις και τους κινδύνους του Διαδικτύου. Νικολού Αγγελική, Εκπαιδευτικός Πληροφορικής στο 1 ο ΠΠΔΣ Ιωαννίνων Παιδιά και Γονείς μπροστά στις προκλήσεις και τους κινδύνους του Διαδικτύου Νικολού Αγγελική, Εκπαιδευτικός Πληροφορικής στο 1 ο ΠΠΔΣ Ιωαννίνων Για τους Γονείς Είναι σημαντικό να αντιληφθούμε ότι τα παιδιά

Διαβάστε περισσότερα

ΣΩΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. Εσωτερικός Κανονισμός. Παρουσία Σώματος Προσκόπων Κύπρου στο διαδίκτυο

ΣΩΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. Εσωτερικός Κανονισμός. Παρουσία Σώματος Προσκόπων Κύπρου στο διαδίκτυο ΣΩΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΥΠΡΟΥ Εσωτερικός Κανονισμός Παρουσία Σώματος Προσκόπων Κύπρου στο διαδίκτυο Λευκωσία Σεπτέμβριος 2010 ΣΩΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ Σ.Π.Κ. ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Περιεχόμενα:

Διαβάστε περισσότερα

Ο κ. Πεντεδήμος μας αναλύει παρακάτω όλα όσα θέλουμε να μάθουμε για το Ασύρματο Δίκτυο.

Ο κ. Πεντεδήμος μας αναλύει παρακάτω όλα όσα θέλουμε να μάθουμε για το Ασύρματο Δίκτυο. Χρήσιμα στοιχεία για το ασύρματο δίκτυο που κατασκευάζεται στην Καλαμπάκα μας έστειλε ο συμπολίτης μας κ. Φώτης Πεντεδήμος, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Sat24.gr Ο κ. Πεντεδήμος μας αναλύει παρακάτω

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ

ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ Το διαδίκτυο είναι ένα εργαλείο που όλοι χρησιμοποιούμε. Όλοι είμαστε χρήστες του διαδικτύου. Το Internet πρέπει να χρησιμοποιείται αλλά προϋποθέσεις. Η ασφαλής

Διαβάστε περισσότερα

Internet 1. Ρυθµίσεις ικτύου Η MID διαθέτει ενσωµατωµένο Wi-Fi module. Κάντε κλικ στο, στο µενού ρυθµίσεων θα εµφανιστεί στο MID.

Internet 1. Ρυθµίσεις ικτύου Η MID διαθέτει ενσωµατωµένο Wi-Fi module. Κάντε κλικ στο, στο µενού ρυθµίσεων θα εµφανιστεί στο MID. 1 2 9 4 3 5 6 7 8 Internet 1. Ρυθµίσεις ικτύου Η MID διαθέτει ενσωµατωµένο Wi-Fi module. Κάντε κλικ στο, στο µενού ρυθµίσεων θα εµφανιστεί στο MID. 6.3 Επιλέξτε µια εικόνα. Κάντε κλικ στο "Wallpaper"

Διαβάστε περισσότερα

Επικοινωνία και Προώθηση. Η Επικοινωνία θα οδηγήσει σε ένα επιτυχημένο Συνέδριο

Επικοινωνία και Προώθηση. Η Επικοινωνία θα οδηγήσει σε ένα επιτυχημένο Συνέδριο 3 Επικοινωνία και Προώθηση Η Επικοινωνία θα οδηγήσει σε ένα επιτυχημένο Συνέδριο Το καλό περιεχόμενο πάντα έχει ένα στόχο δημιουργείται με μια πρόθεση. Ως εκ τούτου μεταφέρει ερεθίσματα για δράση. Ann

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣ : Εφόρους Περιοχών Περιφερειακούς Εφόρους Τοπικούς Εφόρους (με την υποχρέωση ενημέρωσης των Α.Σ. και Αρχηγών Ομάδων Προσκόπων)

ΠΡΟΣ : Εφόρους Περιοχών Περιφερειακούς Εφόρους Τοπικούς Εφόρους (με την υποχρέωση ενημέρωσης των Α.Σ. και Αρχηγών Ομάδων Προσκόπων) ΓΕΝΙΚΟΣ ΕΦΟΡΟΣ Αθήνα, 18.10.1995 ΒΑΣΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 8 ΠΡΟΣ : Εφόρους Περιοχών Περιφερειακούς Εφόρους Τοπικούς Εφόρους (με την υποχρέωση ενημέρωσης των Α.Σ. και Αρχηγών Ομάδων Προσκόπων) ΚΟΙΝ. : Αναπλ. Γενικός

Διαβάστε περισσότερα

11:56 AM. Έξυπνες συσκευές. έξυπνοι χρήστες. Password:

11:56 AM. Έξυπνες συσκευές. έξυπνοι χρήστες. Password: 11:56 AM Έξυπνες συσκευές έξυπνοι χρήστες Password: Τ Κυπριακό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου ο Κυπριακό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου «CyberEthics» υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ: ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ: ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ: ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ; Όταν πάω στον υπολογιστή, μπορώ να βρω τα πάντα εκεί. Όμως πρέπει να προσέχω, στο μυαλό πάντα

Διαβάστε περισσότερα

Μια έρευνα σχετικά με τη χρήση του Διαδικτύου από παιδιά προσχολικής ηλικίας έδειξε ότι είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ομάδα χρηστών του Διαδικτύου.

Μια έρευνα σχετικά με τη χρήση του Διαδικτύου από παιδιά προσχολικής ηλικίας έδειξε ότι είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ομάδα χρηστών του Διαδικτύου. Η χρήση των υπολογιστών με βάση την ηλικία των παιδιών Από 5 έως 6 ετών Από την ηλικία των 5 ετών, τα παιδιά αρχίζουν να θέλουν, να είναι ανεξάρτητα και να ζητάνε να εξερευνήσουν το διαδίκτυο μόνα τους.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ, ΣΚΕΨΕΙΣ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ 4 ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΒΑΘΜΟΦΟΡΩΝ ΚΛΑΔΟΥ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ

ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ, ΣΚΕΨΕΙΣ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ 4 ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΒΑΘΜΟΦΟΡΩΝ ΚΛΑΔΟΥ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ, ΣΚΕΨΕΙΣ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ 4 ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΒΑΘΜΟΦΟΡΩΝ ΚΛΑΔΟΥ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ Με οδηγό την πανελλήνια έρευνα στις Ομάδες Προσκόπων στο πλαίσιο του Προγράμματος

Διαβάστε περισσότερα

ΣΩΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

ΣΩΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΥΠΡΟΥ Υπό την Υψηλή Προστασία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας ΣΩΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΓΕΝΙΚH ΕΦΟΡEIA Λευκωσία, 29 Σεπτεμβρίου 2016 Αρ. Πρωτ.: 2016/0443 Αρ. Φακ.: 521 ΠΡΟΣ: ΘΕΜΑ: Πρακτικά Συνεδρίας Κλάδου

Διαβάστε περισσότερα

Μια εισαγωγή στο δίκτυο nbn

Μια εισαγωγή στο δίκτυο nbn Μια εισαγωγή στο δίκτυο nbn 1 Τι είναι το δίκτυο nbn της Αυστραλίας; 2 Τι είναι να γίνει; 3 Πώς γίνεται μεταφορά στο δίκτυο nbn 4 Τι άλλο επηρεάζεται; 5 Ό, τι χρειάζεται να κάνετε στη συνέχεια 1 Τι είναι

Διαβάστε περισσότερα

Στη συνέχεια θα απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με τα ψηφιακά μέσα και τις ψηφιακές συσκευές, που περιλαμβάνουν επιτραπέζιους υπολογιστές (desktop

Στη συνέχεια θα απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με τα ψηφιακά μέσα και τις ψηφιακές συσκευές, που περιλαμβάνουν επιτραπέζιους υπολογιστές (desktop Στη συνέχεια θα απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με τα ψηφιακά μέσα και τις ψηφιακές συσκευές, που περιλαμβάνουν επιτραπέζιους υπολογιστές (desktop computers), φορητούς υπολογιστές (laptops ή notebooks),

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισμός Εκδρομής Εξερεύνησης Χρυσού Βέλους 2.5.1. Οργάνωση Εκδρομής Εξερεύνησης Χρυσού Βέλους

Κανονισμός Εκδρομής Εξερεύνησης Χρυσού Βέλους 2.5.1. Οργάνωση Εκδρομής Εξερεύνησης Χρυσού Βέλους Κανονισμός Εκδρομής Εξερεύνησης Χρυσού Βέλους Η Εξερεύνηση Χρυσού Βέλους όπως καθορίζεται από τον Κανονισμό των Προσκοπικών Κλάδων έχει διάρκεια 2 μέρες, πραγματοποιείται στο ύπαιθρο, οι Πρόσκοποι μετέχουν

Διαβάστε περισσότερα

Στη συνέχεια θα απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με τα ψηφιακά μέσα και τις ψηφιακές συσκευές, που περιλαμβάνουν επιτραπέζιους υπολογιστές (desktop

Στη συνέχεια θα απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με τα ψηφιακά μέσα και τις ψηφιακές συσκευές, που περιλαμβάνουν επιτραπέζιους υπολογιστές (desktop Στη συνέχεια θα απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με τα ψηφιακά μέσα και τις ψηφιακές συσκευές, που περιλαμβάνουν επιτραπέζιους υπολογιστές (desktop computers), φορητούς υπολογιστές (laptops ή notebooks),

Διαβάστε περισσότερα

Lexicon Software Pachutzu

Lexicon Software Pachutzu Pachutzu Περιεχόμενα Ε Γ Κ Α Τ Α Σ Τ Α Σ Η... 2 Κύρια Οθόνη εφαρμογής... 3 Τρόπος Αποστολής... 7 Fax... 8 Δίνοντας την δυνατότητα διαγραφής από την λίστα... 9 Απορριφθέντα... 10 Ε Γ Κ Α Τ Α Σ Τ Α Σ Η Τοποθετήστε

Διαβάστε περισσότερα

11:56 AM. Έξυπνες συσκευές. έξυπνοι χρήστες. Password:

11:56 AM. Έξυπνες συσκευές. έξυπνοι χρήστες. Password: 11:56 AM Έξυπνες συσκευές έξυπνοι χρήστες Password: Τ Κυπριακό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου ο Κυπριακό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου «CyberEthics» υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα εκπαίδευσης και κατάρτισης για τις δεξιότητες ηγεσίας. Εποικοδομητική κριτική

Ενότητα εκπαίδευσης και κατάρτισης για τις δεξιότητες ηγεσίας. Εποικοδομητική κριτική 3 Ενότητα εκπαίδευσης και κατάρτισης για τις δεξιότητες ηγεσίας Εποικοδομητική κριτική Εποικοδομητική κριτική Γενική περιγραφή της ενότητας: Όταν εργάζεστε με άλλους, πολλές φορές υπάρχουν καταστάσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΚΛΑΔΟΣ ΛΥΚΟΠΟΥΛΩΝ Γ.Ε./Σ.Π.Κ. ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΑΝΑΒΑΣΗΣ ΛΥΚΟΠΟΥΛΩΝ ΚΛΑΔΟΣ ΛΥΚΟΠΟΥΛΩΝ Γ.Ε./Σ.Π.Κ. ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΑΝΑΒΑΣΗΣ

ΚΛΑΔΟΣ ΛΥΚΟΠΟΥΛΩΝ Γ.Ε./Σ.Π.Κ. ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΑΝΑΒΑΣΗΣ ΛΥΚΟΠΟΥΛΩΝ ΚΛΑΔΟΣ ΛΥΚΟΠΟΥΛΩΝ Γ.Ε./Σ.Π.Κ. ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΑΝΑΒΑΣΗΣ ΚΛΑΔΟΣ ΛΥΚΟΠΟΥΛΩΝ Γ.Ε./Σ.Π.Κ. ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΑΝΑΒΑΣΗΣ ΛΥΚΟΠΟΥΛΩΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Σκοπός-Διάρκεια... 3 2. Ηλικία... 3 3. Λειτουργία... 3 4. Εκπαίδευση Απαιτήσεις Μονοπατιού... 5 4.1 Κριτήρια...

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα εκπαίδευσης και κατάρτισης για τις δεξιότητες ηγεσίας

Ενότητα εκπαίδευσης και κατάρτισης για τις δεξιότητες ηγεσίας 3 Ενότητα εκπαίδευσης και κατάρτισης για τις δεξιότητες ηγεσίας Εποικοδομητική κριτική Οι ενότητες κατάρτισης για τις δεξιότητες ηγεσίας έχουν αναπτυχθεί για να σας βοηθήσουν να προετοιμαστείτε για το

Διαβάστε περισσότερα

Πάμε μια βόλτα στον Γουέμπι;

Πάμε μια βόλτα στον Γουέμπι; Πάμε μια βόλτα στον Γουέμπι; Πάμε μια βόλτα στον Γουέμπι; 1. Βρείτε στο λεξικό και συζητήστε μέσα στην τάξη τη σημασία των παρακάτω λέξεων, που έχουν σχέση με τη λειτουργία των ηλεκτρονικών υπολογιστών:

Διαβάστε περισσότερα

ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ. Οδηγός για τους Γονείς

ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ. Οδηγός για τους Γονείς ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ Οδηγός για τους Γονείς Γνωρίζουμε πως ο Έλληνας γονιός θέλει να έχει στη διάθεσή του τις πληροφορίες που χρειάζεται ώστε να επιλέξει τις εξετάσεις που θα λάβει μέρος

Διαβάστε περισσότερα

Πού είναι η κύρια κατοικία σας: Η ηλικία σας είναι: Το φύλο σας είναι: Ανήκετε στα εγγεγραμμένα μέλη του Συλλόγου; Μεταξύ 20 και 30 ετών, [3], 8%

Πού είναι η κύρια κατοικία σας: Η ηλικία σας είναι: Το φύλο σας είναι: Ανήκετε στα εγγεγραμμένα μέλη του Συλλόγου; Μεταξύ 20 και 30 ετών, [3], 8% Πού είναι η κύρια κατοικία σας: Η ηλικία σας είναι: Ελλάδα (εκτός από Αθήνα- Πειραιά- Προάστια), [3], 8% Εξωτερικό, [1], Άγιος Δημήτριος- Φλόκα, [15], 40% Πάνω από 60 ετών, [13], 35% Μεταξύ 20 και 30 ετών,

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα Πώς να χρησιμοποιήσετε το βιβλίο... 7 Αντί προλόγου... 9 Κεφάλαιο 1: Κεφάλαιο 2: Κεφάλαιο 3: Κεφάλαιο 4: Κεφάλαιο 5: Πώς να δημιουργήσω το Προφίλ μου και να γίνω μέλος στο Facebook;... 15 Τι

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝ ΚΙΝΗΣΙΣ- ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΣΥΝ ΚΙΝΗΣΙΣ- ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Επικοινωνία ΣυνΚίνησις 2155304973, 6973933877 info@sinkinisis.com www.sinkinisis.com ΣΥΝ ΚΙΝΗΣΙΣ- ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Καμπάνια για το Μπριτζ Πάντα υπάρχει κάτι που μπορείς να κάνεις

Καμπάνια για το Μπριτζ Πάντα υπάρχει κάτι που μπορείς να κάνεις Καμπάνια για το Μπριτζ Πάντα υπάρχει κάτι που μπορείς να κάνεις Αναστασία Μπαμπούλα ΤΜΗΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΕΟΜ Σεμινάριο Επιμόρφωσης Στελεχών Σωματείων ΕΟΜ Απρίλιος 2016 Καμπάνια Διάδοσης Μπριτζ:

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή 6. Δημιουργία λογαριασμού 13. Εγκατάσταση και λειτουργία του Skype 28. Βασικές λειτουργίες 32. Επιλογές συνομιλίας 48

Εισαγωγή 6. Δημιουργία λογαριασμού 13. Εγκατάσταση και λειτουργία του Skype 28. Βασικές λειτουργίες 32. Επιλογές συνομιλίας 48 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εισαγωγή 6 Δημιουργία λογαριασμού 13 Εγκατάσταση και λειτουργία του Skype 28 Βασικές λειτουργίες 32 Επιλογές συνομιλίας 48 Γενικές ρυθμίσεις Skype 64 Το Skype σε φορητές συσκευές 78 Εγγραφή

Διαβάστε περισσότερα

Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κοινοποίηση περιεχομένου

Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κοινοποίηση περιεχομένου Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κοινοποίηση περιεχομένου Οι συμμετέχοντες θα σκεφτούν για το απόρρητο όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο κοινοποιούν πληροφορίες και επικοινωνούν με τους άλλους στο διαδίκτυο,

Διαβάστε περισσότερα

Στη συνέχεια επιχειρήσαμε μία ιστορική αναδρομή της επικοινωνίας ξεκινώντας από τα πρώτα της στάδια όπως η κραυγή και φτάνοντας στην

Στη συνέχεια επιχειρήσαμε μία ιστορική αναδρομή της επικοινωνίας ξεκινώντας από τα πρώτα της στάδια όπως η κραυγή και φτάνοντας στην ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ: Σε μία κοινωνία που κατακλύζεται από πληροφορίες, το παιδί, ανεξαρτήτου ηλικίας, είναι αδύνατο να μείνει ανεπηρέαστο. Καθημερινά γίνεται αποδέκτης πολυπληθών και πολυποίκιλων μηνυμάτων

Διαβάστε περισσότερα

ίκτυα - Internet Υπηρεσίες Internet O Παγκόσµιος Ιστός (World Wide Web) Ηλεκτρονική Αλληλογραφία (E-mail) Υπηρεσία FTP (File Transfer Protocol)

ίκτυα - Internet Υπηρεσίες Internet O Παγκόσµιος Ιστός (World Wide Web) Ηλεκτρονική Αλληλογραφία (E-mail) Υπηρεσία FTP (File Transfer Protocol) Ιόνιο Πανεπιστήµιο Τµήµα Αρχειονοµίας-Βιβλιοθηκονοµίας Κέρκυρα ίκτυα - Internet 2 Υπηρεσίες Internet O Παγκόσµιος Ιστός (World Wide Web) ΜηχανέςΑναζήτησηςστοWeb Ηλεκτρονική Αλληλογραφία (E-mail) Υπηρεσία

Διαβάστε περισσότερα

Είμαστε έτοιμοι για την 3 η έκδοση του «Μπάκι»!

Είμαστε έτοιμοι για την 3 η έκδοση του «Μπάκι»! Ηλεκτρονικό Ενημερωτικό ελτίο Νο 6, Σεπτέμβριος 2016 Είμαστε έτοιμοι για την 3 η έκδοση του «Μπάκι»! Ξεκίνησε και φέτος λοιπόν η 3 η κατά σειρά και τελευταία καμπάνια για το «Μπάκι, το Κυκλοφοριακό Φιδάκι»,

Διαβάστε περισσότερα

Βεβαιωθείτε ότι η φωτογραφία ή η ταινία σας έχει ανέβει ως ΗΜΟΣΙΟ περιεχόµενο (δεν πρέπει να απαιτείται εγγραφή για να µπορεί κάποιος να τη δει).

Βεβαιωθείτε ότι η φωτογραφία ή η ταινία σας έχει ανέβει ως ΗΜΟΣΙΟ περιεχόµενο (δεν πρέπει να απαιτείται εγγραφή για να µπορεί κάποιος να τη δει). ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΠΡΟΚΛΗΣΗΣ ΤΟΥ JOTA-JOTI 2013 www.jotajoti.org (Global JOTA-JOTI Challenge 2013) Σκοπός του παιχνιδιού Ο σκοπός του παιχνιδιού είναι να κάνουµε και να µάθουµε πράγµατα όλοι µαζί, να

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΡΘΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΡΘΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΡΘΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ σελ. 1 Κατανοώντας το Ηλεκτρονικό Εμπόριο Τι είναι; Ο όρος ηλεκτρονικό εμπόριο (e-commerce) αφορά στις επιχειρήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Πανελλήνια Αποτύπωση Ταυτοτήτων των Ομάδων Προσκόπων Πρώτα συμπεράσματα (Απρίλιος 2013)

Πανελλήνια Αποτύπωση Ταυτοτήτων των Ομάδων Προσκόπων Πρώτα συμπεράσματα (Απρίλιος 2013) Πανελλήνια Αποτύπωση Ταυτοτήτων των Ομάδων Προσκόπων Πρώτα συμπεράσματα () Εισαγωγικά Τον Νοέμβριο του 2012 ξεκίνησε για πρώτη φορά μια προσπάθεια για την πανελλήνια αποτύπωση της ταυτότητας των Ομάδων

Διαβάστε περισσότερα

Ο Ραδιοερασιτεχνισμός είναι κοινωνικό χόμπυ με ανθρώπινη πλευρά γιατί βασίζεται στην επικοινωνία.

Ο Ραδιοερασιτεχνισμός είναι κοινωνικό χόμπυ με ανθρώπινη πλευρά γιατί βασίζεται στην επικοινωνία. Ραδιοερασιτεχνισμός 1 Ο Ραδιοερασιτεχνισμός είναι ένα μοναδικό διεθνώς καταξιωμένο, γοητευτικό, ενδιαφέρον και συναρπαστικό χόμπυ με επιστημονικό και κοινωνικό περιεχόμενο. Ο Ραδιοερασιτεχνισμός είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ 2018-2022 ΚΙΤΡΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΘΕΣΗΣ Επικοινωνία με τα Σμήνη για υποστήριξη, βοήθεια, πληροφόρηση, ανταλλαγή ιδεών. Επιβράβευση των Σμηνών για τις επιτυχίες τους. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ Εάν

Διαβάστε περισσότερα

Αντιμετωπίζω προκλήσεις

Αντιμετωπίζω προκλήσεις Αντιμετωπίζω προκλήσεις ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ 1 ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ 2 ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Πιέσεις και επιρροές 45-60 λεπτά Δραστηριότητα έναρξης / Δραστηριότητα 1 Όλα τα παιδιά κινούνται

Διαβάστε περισσότερα

Επίσης, θα πρέπει να φέρετε μαζί σας το ημερολόγιο της Ενωμοτίας σας και μια φωτογραφία της Ενωμοτίας σας!!!

Επίσης, θα πρέπει να φέρετε μαζί σας το ημερολόγιο της Ενωμοτίας σας και μια φωτογραφία της Ενωμοτίας σας!!! Αγαπητή Ενωμοτία, Ήρθε η ώρα που περιμένατε η 8 η Συνάντηση Ενωμοτιών της Περιφέρειάς μας. Το Σαββατοκύριακο 1-2 Μαΐου 2010, στα Μπαχούνια Πάρνηθας η δική σας και άλλες 50 Ενωμοτίες, θα παίξουν και θα

Διαβάστε περισσότερα

CQ WW DX 2010 Contest. Φωνή: 30-31 Οκτωβρίου 2010 CW: 27-28 Νοεμβρίου 2010

CQ WW DX 2010 Contest. Φωνή: 30-31 Οκτωβρίου 2010 CW: 27-28 Νοεμβρίου 2010 CQ WW DX 2010 Contest Φωνή: 30-31 Οκτωβρίου 2010 CW: 27-28 Νοεμβρίου 2010 Έναρξη: Σάββατο 00:00 UTC και λήξη: Κυριακή 2400 UTC I. ΣΤΟΧΟΣ Στόχος του διαγωνισμού είναι ο κάθε ραδιοερασιτέχνης ανά τον κόσμο

Διαβάστε περισσότερα

24% 27% Α2 % ατόμων (χρηστών) που χρησιμοποιούν τακτικά το Διαδίκτυο

24% 27% Α2 % ατόμων (χρηστών) που χρησιμοποιούν τακτικά το Διαδίκτυο Α. Πρόσβαση Πολιτών στο Διαδίκτυο και χρήση αυτού A1 % νοικοκυριών με κατ οίκον πρόσβαση στο Διαδίκτυο 24% 27% Α2 % ατόμων (χρηστών) που χρησιμοποιούν τακτικά το Διαδίκτυο 18% 22% % νοικοκυριών με πρόσβαση

Διαβάστε περισσότερα

Διδασκαλία γραμμάτων-συλλαβών

Διδασκαλία γραμμάτων-συλλαβών Διδασκαλία γραμμάτων-συλλαβών Ο μαθητής αξιοποιεί τον Η/Υ και ακούει κάθε φορά την εκφώνηση της άσκησης αλλά και την εργασία που έχει να κάνει. Μπορεί να διακρίνει ακουστικά και οπτικά την πρώτη συλλαβή-γράμμα,

Διαβάστε περισσότερα

Ως Διαδίκτυο (Internet) ορίζεται το παγκόσμιο (διεθνές) δίκτυο ηλεκτρονικών υπολογιστών (international network).

Ως Διαδίκτυο (Internet) ορίζεται το παγκόσμιο (διεθνές) δίκτυο ηλεκτρονικών υπολογιστών (international network). ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ Καλαμάτα, 2015 Το Διαδίκτυο Ως Διαδίκτυο (Internet) ορίζεται το παγκόσμιο (διεθνές) δίκτυο ηλεκτρονικών υπολογιστών (international network). Πρόκειται

Διαβάστε περισσότερα

Ασφαλές σερφάρισμα στο Διαδίκτυο

Ασφαλές σερφάρισμα στο Διαδίκτυο Ασφαλές σερφάρισμα στο Διαδίκτυο Απλές Συμβουλές για Παιδιά ΚΕΠΛΗΝΕΤ ΠΙΕΡΙΑΣ ΗΜΕΡΙΔΑ 2017 Σελίδα 1 Συμβουλές - Προφυλάξεις για κίνδυνους στο Διαδίκτυο Είναι αρκετές οι προφυλάξεις που μπορεί να λάβει ένα

Διαβάστε περισσότερα

Το να συκοφαντούμε ή να προσβάλουμε κάποιον στο Διαδίκτυο, μπορεί να θεωρηθεί δυσφήμιση ή εξύβριση ή κακόβουλη πράξη Ενδέχεται να επισύρει τιμωρία

Το να συκοφαντούμε ή να προσβάλουμε κάποιον στο Διαδίκτυο, μπορεί να θεωρηθεί δυσφήμιση ή εξύβριση ή κακόβουλη πράξη Ενδέχεται να επισύρει τιμωρία Το διαδίκτυο στη ζωή µας ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ Φεβρουάριος, 2014 1 Θα µένατε ποτέ σε ένα πάρκο χωρίς επιτήρηση να συζητάτε, να παίζετε και δηµιουργείτε σχέσεις µε αγνώστους; 2 Θα µπαίνατε σε µια αίθουσα

Διαβάστε περισσότερα

ΙΔΡΥΜΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ & ΝΤΟΛΛΗΣ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

ΙΔΡΥΜΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ & ΝΤΟΛΛΗΣ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΙΔΡΥΜΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ & ΝΤΟΛΛΗΣ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης Τμήμα εκπαιδευτικών προγραμμάτων Εκπαιδευτικές Μουσειοσκευές Οι Μουσειοσκευές είναι βαλίτσες που ταξιδεύουν από σχολείο

Διαβάστε περισσότερα

Ένας οδηγός για το νέο μετρητή σας προπληρωμής ρεύματος και κάρτα σάρωσης

Ένας οδηγός για το νέο μετρητή σας προπληρωμής ρεύματος και κάρτα σάρωσης Guide to prepaid meter and swipe card Ένας οδηγός για το νέο μετρητή σας προπληρωμής ρεύματος και κάρτα σάρωσης Έχετε ένα νέο μετρητή προπληρωμής ηλεκτρικού ρεύματος. Δεν χρειάζεστε πλέον κάρτες πληρωμής

Διαβάστε περισσότερα

Κωδικός χολείου*: * ε περίπτωση που δεν έχετε, σας αποστέλλεται με την παραγγελία σας.

Κωδικός χολείου*: * ε περίπτωση που δεν έχετε, σας αποστέλλεται με την παραγγελία σας. Καραϊσκάκη 23 & Λ. Βουλιαγμένης Γλυφάδα 166 75 ΣΗΛ: (+30)-210-9637660 (+30)-210-9637667 FΑX: (+30)-210-9637774-5 www.makeawish.gr Προς: Διευθυντή του χολείου Κοιν: ύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων, Maθητικό

Διαβάστε περισσότερα

Προβληματισμοί: Η σωστή διατροφή είναι ένα κοινωνικό θέμα που σχετίζεται με τον σύγχρονο τρόπο ζωής. Η παιδική παχυσαρκία έχει γίνει κοινωνική μάστιγα

Προβληματισμοί: Η σωστή διατροφή είναι ένα κοινωνικό θέμα που σχετίζεται με τον σύγχρονο τρόπο ζωής. Η παιδική παχυσαρκία έχει γίνει κοινωνική μάστιγα Προβληματισμοί: Η σωστή διατροφή είναι ένα κοινωνικό θέμα που σχετίζεται με τον σύγχρονο τρόπο ζωής Η παιδική παχυσαρκία έχει γίνει κοινωνική μάστιγα Στόχοι προγράμματος: Να εντάξουν οι μαθητές στην καθημερινότητά

Διαβάστε περισσότερα

Δικτύωση υπολογιστών

Δικτύωση υπολογιστών Δικτύωση υπολογιστών Από το 1985 αρχίζει η δικτύωση των υπολογιστών Επικοινωνία μεταξύ των συνδεδεμένων Η/Υ για μεταφορά αρχείων και δεδομένων Διαχειριστής δικτύου (Server) Εκτυπωτής 1 Πλεονεκτήματα δικτύου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΥ.ΒΑ., 11/12/2018 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 48/ 18

ΠΥ.ΒΑ., 11/12/2018 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 48/ 18 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΦΟΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΥ.ΒΑ., 11/12/2018 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 48/ 18 ΠΡΟΣ: ΚΟΙΝ.: ΘΕΜΑ: Εφ. Περιφέρειας - Α.Σ., Βαθμοφόρους Συστημάτων - Προσκοπικών Κέντρων Ε.Κ.Σ. Συστημάτων, Προσκοπικών Κέντρων,

Διαβάστε περισσότερα

Lino it. Ιατροπούλου Ράνια, Νηπιαγωγός. Το Lino πραγµατοποιεί ετικέτες στο διαδίκτυο (Online Stickies)

Lino it. Ιατροπούλου Ράνια, Νηπιαγωγός. Το Lino πραγµατοποιεί ετικέτες στο διαδίκτυο (Online Stickies) Lino it Ιατροπούλου Ράνια, Νηπιαγωγός Το Lino πραγµατοποιεί ετικέτες στο διαδίκτυο (Online Stickies) Το «Lino» είναι µια νέα διαδικτυακή εφαρµογή, η οποία επιτρέπει την τοποθέτηση εικονικών σηµειώσεων

Διαβάστε περισσότερα

Επικοινωνία. της επιστήμης. Workshops: Τι μπορούμε. για εσάς. να κάνουμε ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ

Επικοινωνία. της επιστήμης. Workshops: Τι μπορούμε. για εσάς. να κάνουμε ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ Τι μπορούμε να κάνουμε για εσάς Workshops: Επικοινωνία της επιστήμης ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στο απόρρητο

Εισαγωγή στο απόρρητο Εισαγωγή στο απόρρητο Οι συμμετέχοντες θα εξερευνήσουν την προσωπική τους αντίληψη για το απόρρητο και την επίδραση που αυτό έχει στη ζωή τους. Θα εξετάσουν τα είδη των πληροφοριών που θα ήθελαν να διατηρήσουν

Διαβάστε περισσότερα

Ο προσωπικός μου οδηγός για τις Εκλογές

Ο προσωπικός μου οδηγός για τις Εκλογές Ο προσωπικός μου οδηγός για τις Εκλογές Σχετικά με τον οδηγό αυτό Αυτός ο οδηγός δίνει απάντηση σε ερωτήσεις σχετικές με την ομοσπονδιακή διαδικασία εκλογών και σας πληροφορεί για το τι θα συναντήσετε

Διαβάστε περισσότερα

Στην πραγματικότητα το Έπαθλο θα αποτελέσει και την πλατφόρμα πάνω στην οποία θα δοκιμαστούν τα νέα αυτά στοιχεία όπως:

Στην πραγματικότητα το Έπαθλο θα αποτελέσει και την πλατφόρμα πάνω στην οποία θα δοκιμαστούν τα νέα αυτά στοιχεία όπως: 1.ΓΕΝΙΚΑ Το παρόν, αποτελεί πρόταση για συζήτηση σε σχέση με τη διοργάνωση ενός Παγκύπριου Επάθλου για τους εορτασμούς των εκατόν χρόνων από την ίδρυση του Προσκοπισμού στην Κύπρο, από τον Κλάδο Προσκόπων.

Διαβάστε περισσότερα

Ανοιχτή MLM Online Εκπαίδευση µε θέµα: Πρακτική Εκπαίδευση Στόχων:

Ανοιχτή MLM Online Εκπαίδευση µε θέµα: Πρακτική Εκπαίδευση Στόχων: Ανοιχτή MLM Online Εκπαίδευση µε θέµα: Πρακτική Εκπαίδευση Στόχων: Το µυστικό για την επιτυχία δεν είναι να βάζουµε στόχους αλλά να πετυχαίνουµε στόχους Στόχοι Συγκεκριµένα πώς να βάζουµε τους στόχους

Διαβάστε περισσότερα

DiscoverEU: ερωτήσεις και απαντήσεις

DiscoverEU: ερωτήσεις και απαντήσεις Τι είναι το DiscoverEU; DiscoverEU: ερωτήσεις και απαντήσεις Το DiscoverEU αποτελεί πρωτοβουλία της ΕΕ που προσφέρει σε νέους και νέες ηλικίας 18 ετών μια ταξιδιωτική εμπειρία που θα τους επιτρέψει να

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός σωστής επικοιωνίας για υλοποίηση project site eshop

Οδηγός σωστής επικοιωνίας για υλοποίηση project site eshop Οδηγός σωστής επικοιωνίας για υλοποίηση project site eshop «Δουλεύω Ηλεκτρονικά, Δουλεύω Γρήγορα και με Ασφάλεια - by e-base.gr» Web : www.e-base.gr E-mail : support@e-base.gr Facebook : Like Παρακάτω

Διαβάστε περισσότερα