ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΗΣ ΕΤΙΚΕΤΩΝ Σύγχρονη Τεχνολογία και Βασικές Προδιαγραφές

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΗΣ ΕΤΙΚΕΤΩΝ Σύγχρονη Τεχνολογία και Βασικές Προδιαγραφές"

Transcript

1 ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΗΣ ΕΤΙΚΕΤΩΝ Σύγχρονη Τεχνολογία και Βασικές Προδιαγραφές Παναγιώτης Κοκκάλας, Account Manager, Θεοδώρου Αυτοματισμοί ΑΒΕΤΕ Φάνης Γιαννόπουλος, Διευθυντής Τμήματος Engineering, Θεοδώρου Αυτοματισμοί ΑΒΕΤΕ Φίλιππος Σφυρής, MSc, Marketing Manager, Θεοδώρου Αυτοματισμοί ΑΒΕΤΕ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η βιομηχανική κωδικοποίηση δίνει τη δυνατότητα ταυτοποίησης κάθε προιόντος και μονάδας μεταφοράς του (κιβώτια, παλέτες) με μεταβλητές πληροφορίες που σχετίζονται με την παραγωγή και διακίνησή τους. Για την κωδικοποίηση των προϊόντων, χρησιμοποιούνται διάφορες μέθοδοι και τεχνολογίες οι οποίες διαφέρουν ανάλογα με το αν η κωδικοποίηση γίνεται κατά την παραγωγική διαδικασία ή κατά την αποθήκευση/διακίνηση. Στην περίπτωση της κωδικοποίησης κατά την παραγωγική διαδικασία, είναι απαραίτητος ο συγχρονισμός των συστημάτων κωδικοποίησης με τις υψηλές ταχύτητες των γραμμών παραγωγής. Για αυτό το λόγο, χρησιμοποιούνται τα αυτόματα συστήματα επικόλλησης ετικετών ή ετικετέζες (labelers / label applicators / labeling machines). Τα συστήματα αυτά επικολλούν ετικέτες σε προϊόντα διαφόρων συσκευασιών όπως φιάλες, σκαφάκια, βάζα, κουτιά και χρησιμοποιούνται στους Βιομηχανικούς κλάδους των Τροφίμων & Ποτών, των Φαρμακευτικών και Καλλυντικών, των Πλαστικών και Χημικών προϊόντων, κτλ. Στην αγορά υπάρχουν συστήματα επικόλλησης ετικετών διαφόρων τύπων, ανάλογα με την απαίτηση της εφαρμογής, την ταχύτητα της γραμμής, τον τύπο συσκευασίας και την επιφάνεια επικόλλησης, τον όγκο παραγωγής, κτλ. Τα τελευταία χρόνια, η εξέλιξη της τεχνολογίας έχει επιτρέψει στις παραγωγικές μονάδες να χρησιμοποιούν συστήματα μεσαίου μεγέθους τα οποία επιτυγχάνουν μεγάλη ακρίβεια επικόλλησης σε υψηλές ταχύτητες, με λογικό κόστος απόκτησης, λειτουργίας και συντήρησης. Το άρθρο αυτό έχει σκοπό: Να περιγράψει συνοπτικά τη λειτουργία των συστημάτων επικόλλησης ετικετών, μέσα από την ιστορική εξέλιξη των τεχνολογιών που χρησιμοποιούν. Να αναδείξει τις βασικές προδιαγραφές αυτών των συστημάτων ώστε να ικανοποιούνται οι σύγχρονες ανάγκες των Ελληνικών επιχειρήσεων.

2 2. Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΗΣ ΕΤΙΚΕΤΩΝ Ένα αυτόματο σύστημα επικόλλησης ετικετών αποτελείται από 3 υπο-συστήματα: Κεφαλή: βραχίονας όπου εφαρμόζει την ετικέτα στα προϊόντα. Σύστημα ελέγχου: ολοκληρωμένο σύστημα για τον έλεγχο των λειτουργιών του συστήματος επικόλλησης. Μεταφορική ταινία: ταινία που κινεί τα προϊόντα στα οποία επικολλούνται οι ετικέτες. Η κεφαλή αποτελείται από τον κινητήρα προώθησης των ετικετών, έναν ανατυλιχτήρα, όπου τοποθετείται το ρολό ετικετών, έναν βραχίονα που επιτρέπει την ομαλή εκκίνηση και σταμάτημα της ροής των ετικετών και τον αισθητήρα ετικετών, ο οποίος, αναγνωρίζοντας την απόσταση μεταξύ των ετικετών, ενημερώνει το σύστημα ελέγχου για το πότε πρέπει να σταματήσει ή να ξεκινήσει η ροή. Στο κάτω μέρος του βραχίονα, υπάρχει ένας αποφλοιωτής που διαχωρίζει την αυτοκόλλητη ετικέτα από το χαρτί της καθώς επικολλείται στα προϊόντα. 2.1 Κινητήρας: Από τον AC στο servo Η ταχύτητα και η ακρίβεια της επικόλλησης ετικετών, που είναι και το κύριο ζητούμενο των παραγωγικών επιχειρήσεων, εξαρτάται κυρίως από τον τύπο του κινητήρα που χρησιμοποιείται για την προώθηση των ετικετών. Τα παλαιότερα συστήματα διέθεταν clutch/brake, AC / DC ή βηματικούς κινητήρες. Με ένα σύστημα clutch/brake, είναι αδύνατο να έχουμε ένα πραγματικά αυτόματο σύστημα επικόλλησης, γιατί η τεχνολογία απαιτεί χρόνο για την εναλλαγή από τη μια λειτουργία (clutch / κίνηση) στην άλλη (brake / σταμάτημα). Όσον αφορά τους AC/DC κινητήρες, τα κύρια μειονεκτήματα είναι ότι (α) έχουν περιορισμένη δυνατότητα ελέγχου περιστροφής του άξονά τους, με αποτέλεσμα την μη ακρίβεια στην επικόλληση ετικετών και (β) ο μεγάλος όγκος και το βάρος τους καθιστούν το σύστημα μη ευέλικτο. Τα σύγχρονα συστήματα βασίζονται σε servo-κινητήρες, οι οποίοι έχουν δυνατότητα ανίχνευσης έως και θέσεων ανά κύκλο περιστροφής του άξονά του, προσφέροντας έτσι υψηλή ακρίβεια στην επικόλληση των ετικετών. Έτσι, έχουν μεγάλη ακρίβεια στην επικόλληση (+/- 0,3 χιλιοστά) σε ταχύτητες που φθάνουν έως και 500 προϊόντα / λεπτό (ή έως και 140 μέτρα ανά λεπτό γραμμική ταχύτητα). Επιπλέον, λόγω του ότι το σύστημα αξιοποιεί με βέλτιστο τρόπο την ισχύ του συστήματος κίνησης, τα συστήματα με servo-κινητήρα εξοικονομούν ενέργεια. Σε περιπτώσεις που απαιτούνται ακόμη υψηλότερες ταχύτητες επικόλλησης (γραμμική ταχύτητα πάνω από 70m / λεπτό), είναι δυνατό να ενσωματωθεί μοτέρ στους εκτυλικτήρες και ανατυλιχτήρες των ετικετών. Σε αυτές τις motorized εκδόσεις, η ταχύτητα επικόλλησης μπορεί να φτάσει εώς και τις 600 ετικέτες / λεπτό. Η εξέλιξη της τεχνολογίας και η υψηλή ζήτηση έχει οδηγήσει στην πτώση των τιμών, με αποτέλεσμα την ευρύτερη πλέον αποδοχή των servo-κινητήρων από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές οι οποίοι προσφέρουν πολύ μεγάλο βαθμό αξιοπιστίας.

3 2.2 Σύστημα ελέγχου: Από το αποσπώμενο στο ενσωματωμένο Το βασικό δομικό στοιχείο ενός συστήματος επικόλλησης ετικετών είναι το σύστημα ελέγχου (Control-Box). Τόσο οι τεχνικές δυνατότητες όσο και η ευχρηστία ενός συστήματος εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από αυτό. Παλαιότερα, ήταν συνηθισμένο το σύστημα ελέγχου να είναι ξεχωριστό σε σχέση με την κεφαλή της ετικετέζας, λόγω του μεγάλου όγκου και χώρου που απαιτούνταν για να ενσωματωθούν όλα εκείνα τα εξαρτήματα του controller των AC/DC κινητήρων (ροοστάτες, θερμικά κ.λ.π). Αυτό περιόριζε τη δυνατότητα για σωστή ρύθμιση της ταχύτητας και της ακρίβειας επικόλλησης. Στις σύγχρονες ετικετέζες, η ύπαρξη του servo-κινητήρα περιορίζει την ανάγκη για εξωτερικό σύστημα ελέγχου με καλώδια διασύνδεσης - το σύστημα ελέγχου είναι πια ενσωματωμένο. Με την μεγάλη, φωτεινή οθόνη που διαθέτει, οι χειριστές μπορούν να ρυθμίσουν παραμέτρους (όπως για παράδειγμα ο χρόνος καθυστέρησης της επικόλλησης της ετικέτας, η καθυστέρηση (delay) και η ταχύτητα επικόλλησης) με το πάτημα απλών πλήκτρων. Με αυτό τον τρόπο, αποφεύγεται η εμπειρική ρύθμιση (trial and error) που ήταν χρονοβόρα και είχε κόστος σε αναλώσιμα. Επιπλέον, με την προσθήκη της ενσωματωμένης μνήμης, το σύστημα μπορεί να απομνημονεύσει διάφορα set ρυθμίσεων για διαφορετικές εφαρμογές. Με το σύστημα ελέγχου ενσωματωμένο και με τον σχετικά μικρό τους όγκο και βάρος, τα σύγχρονα συστήματα προσφέρουν υψηλό βαθμό ευελιξίας αφού μπορούν πλέον εύκολα να μεταφερθούν και να προσαρμοστούν σε διαφορετικές γραμμές παραγωγής. 2.3 Καλιμπράρισμα : από το χειροκίνητο στο αυτόματο Ένα σύγχρονο σύστημα επικόλλησης ετικετών διαθέτει ειδικό αισθητήρα, που σκοπό έχει την ανίχνευση του διάκενου μεταξύ των ετικετών. Στα παλαιότερα συστήματα, μια ενδεχόμενη αλλαγή εφαρμογής σε διαφορετικό προϊόν που απαιτούσε διαφορετικές διαστάσεις ετικέτας, προϋπόθετε την χειροκίνητη ρύθμιση της ευαισθησίας του αισθητήρα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την αύξηση του κόστους στα αναλώσιμα (χαμένη ποσότητα ετικετών που απαιτούνταν για την ρύθμιση της ευαισθησίας των φωτοκύτταρων), και ως εκ τούτου σταματήματα μεγάλης διάρκειας. Αντίθετα, τα συστήματα της νέας γενιάς διαθέτουν «έξυπνα» αισθητήρια εξελιγμένης τεχνολογίας, με αποτέλεσμα το καλιμπράρισμα του συστήματος να γίνεται αυτόματα όποτε τοποθετούνται ετικέτες νέων διαστάσεων ή χρωμάτων, ακόμα και στην περίπτωση διάφανων ετικετών. Με αυτό τον τρόπο, τα συστήματα αποκτούν την ευελιξία της εύκολης προσαρμογής στις απαιτήσεις διαφορετικών εφαρμογών.

4 2.4 Διασύνδεση: από τον ελλειπή στον πλήρη συγχρονισμό με τις γραμμές παραγωγής Οι υψηλές ταχύτητες παραγωγής καθώς και η υψηλής ακρίβειας επικόλληση που απαιτούν οι επιχειρήσεις σήμερα, προϋποθέτουν τον συγχρονισμό των συστημάτων ταυτοποίησης προϊόντων με τις γραμμές παραγωγής. Για αυτό το λόγο, οι σύγχρονες ετικετέζες θα πρέπει να παρέχουν αυτή την δυνατότητα. Στις σύγχρονες ετικετέζες, η ταχύτητα επικόλλησης συγχρονίζεται με την ταχύτητα της γραμμής μέσω της ενσωμάτωσης μιας παλμογεννήτριας (encoder). Με αυτό τον τρόπο, επιτυγχάνεται ακόμη μεγαλύτερη ακρίβεια στην επικόλληση της ετικέτας. Επιπλέον, οι ετικετέζες συνδέονται πλέον μέσω πρωτοκόλλων επικοινωνίας με τα PLCs του εργοστασίου για την αυτόματη μετάδοση των δεδομένων και καταστάσεών τους, καθιστώντας έτσι δυνατή την εποπτεία τους από κεντρικό Η/Υ. Η διασύνδεση των συστημάτων επικόλλησης ετικετών με τις γραμμές παραγωγής βοηθά τις επιχειρήσεις να μετρούν αυτόματα τον δείκτη ΟΕΕ (Overall Equipment Effectiveness), καταγράφοντας σε πραγματικό χρόνο πληροφορίες για την αποδοτικότητα των γραμμών παραγωγής και την κατάσταση του εξοπλισμού. 2.5 Ενσωμάτωση εκτυπωτή: από τις ετικετέζες στα Print & Apply συστήματα Οι σύγχρονες ανάγκες για ελαχιστοποίηση του αποθέματος και just-in-time παραγωγική διαδικασία έχει οδηγήσει τους κατασκευαστές στην προσαρμογή θερμικών εκτυπωτών στο συστήματα επικόλλησης. Το αποτέλεσμα είναι ένα υβριδικό σύστημα Print & Apply που εκτυπώνει online τις απαιτούμενες σταθερές και μεταβλητές πληροφορίες (LOT, ημερομηνία παραγωγής και λήξης, barcodes, γραφικά, κτλ) απ ευθείας πάνω στις ετικέτες και στη συνέχεια τις επικολλά στα προϊόντα. Το βασικό πλεονέκτημα ενός τέτοιου συστήματος είναι η πολύ υψηλή ταχύτητα και η εξαιρετική ακρίβεια επικόλλησης.

5 3. ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΗΣ ΕΤΙΚΕΤΩΝ Σύμφωνα με τα παραπάνω, οι βασικές προδιαγραφές των συστημάτων επικόλλησης ετικετών εντοπίζονται στα παρακάτω ζητήματα: Ευχρηστία Ευκολία εγκατάστασης και λειτουργίας Εύκολη και γρήγορη τοποθέτηση του ρολού ετικετών Αυτόματη αναγνώριση μήκους ετικέτας για γρήγορες εναλλαγές Ενσωμάτωση συστήματος ελέγχου με οθόνη χειρισμού Tαχύτητα και ακρίβεια επικόλλησης Χρήση servo-κινητήρα για μέγιστη ακρίβεια επικόλλησης +/- 0,3mm Δυνατότητα προσαρμογής online θερμικού εκτυπωτή Συγχρονισμός με την παραγωγική διαδικασία Διασύνδεση με encoder για τον συγχρονισμό με τα συστήματα κίνησης μεταβαλλόμενης ταχύτητας Διασύνδεση με PLCs Δυνατότητα δικτύωσης και εποπτείας των συστημάτων Ενσωματωμένο Ι/Ο interface για σύνδεση με γραμμή παραγωγής και αξιοποίηση για μέτρηση OEE (Overall Equipment Effectiveness) Ευελιξία Εύκολη μεταφορά του συστήματος από γραμμή σε γραμμή Δυνατότητα γρήγορης αναλλαγής της εφαρμογής για διαφορετικού τύπου προϊόντα Δυνατότητα για απομνημόνευση πολλών set ρυθμίσεων Τοποθέτηση σε οποιοδήποτε προσανατολισμό (κάθετα / οριζόντια / κατακόρυφα) Δυνατότητα επέκτασης με επιπλέον βραχίονες προώθησης 4. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ Οι αποφάσεις των επιχειρήσεων σχετικά με το ποιο είναι το κατάλληλο σύστημα επικόλλησης ετικετών για την εφαρμογή τους και - κυρίως - ποιος είναι ο κατάλληλος προμηθευτής που θα το εγκαταστήσει είναι κρίσιμες, γιατί τα συστήματα κωδικοποίησης γενικότερα επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την λειτουργία της παραγωγής και την αποδοτικότητα της εφοδιαστικής αλυσίδας. Για αυτό το λόγο, η επιλογή αυτή θα πρέπει να βασίζεται στα κριτήρια τόσο της κάλυψης των παραπάνω βασικών τεχνικών προδιαγραφών όσο και της υποστήριξης πριν και μετά την εγκατάσταση. Σε κάθε εφαρμογή, είναι απαραίτητη η παροχή ενός ολοκληρωμένου κύκλου υπηρεσιών που περιλαμβάνουν τη μελέτη για την υλοποίηση της εγκατάστασης, την διασύνδεση με τον υπάρχοντα εξοπλισμλό, την εκπαίδευση και συνεχή υποστήριξη των χειριστών καθώς και την συντήρηση από εξειδικευμένους μηχανικούς. Είναι λοιπόν προφανές ότι τα συστήματα επικόλλησης ετικετών απαιτούν πια για την υλοποίησή τους εταιρία με την απαιτούμενη τεχνογνωσία, εμπειρία, και ειδίκευση στα Συστήματα Κωδικοποίησης Προϊόντων. Περισσότερα άρθρα για τις τεχνολογίες και τις εφαρμογές κωδικοποίησης προϊόντων κατά τις διαδικασίες παραγωγής και logistics θα βρείτε στο myfactory News, e-newsletter της Θεοδώρου Αυτοματισμοί ΑΒΕΤΕ. Εγγραφές με ένα κλικ στο

Ό,τι πρέπει να ξέρει µια Βιοµηχανία Τροφίµων για τα σύγχρονα συστήµατα ζύγισης και σήµανσης

Ό,τι πρέπει να ξέρει µια Βιοµηχανία Τροφίµων για τα σύγχρονα συστήµατα ζύγισης και σήµανσης Από την Ζύγιση στην Ιχνηλασιµότητα Ό,τι πρέπει να ξέρει µια Βιοµηχανία Τροφίµων για τα σύγχρονα συστήµατα ζύγισης και σήµανσης Φίλιππος Σφυρής, MSc. Marketing Manager, Θεοδώρου Αυτοµατισµοί ΑΒΕΤΕ psfiris@theodorou.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΩ ΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΩ ΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΩ ΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ρ. Ευάγγελος Θεοδώρου, Managing Director της Θεοδώρου Αυτοµατισµοί ΑΒΕΤΕ etheod@theodorou.gr Φίλιππος Σφυρής, MSc, Marketing Manager της Θεοδώρου Αυτοµατισµοί ΑΒΕΤΕ psfiris@theodorou.gr

Διαβάστε περισσότερα

Ετικετέζες HERMA. Ηλεκτρονική ετικετέζα Herma. HERMA H400 Labeling Machines Presentation ΘΕΟ ΩΡΟΥ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ ΑΒΕΤΕ

Ετικετέζες HERMA. Ηλεκτρονική ετικετέζα Herma. HERMA H400 Labeling Machines Presentation ΘΕΟ ΩΡΟΥ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ ΑΒΕΤΕ Ετικετέζες HERMA Ηλεκτρονική ετικετέζα Herma 1 Ποιά είναι η HERMA? Ίδρυσητο 1906 απότον Heinrich Hermann. Εργοστάσια συναρµολόγησης συστηµάτων στην Στουτγάρδη (Γερµανία). Γερµανική πολυεθνική, πάνω από

Διαβάστε περισσότερα

Ολοκληρωμένο Σύστημα Ιχνηλασιμότητας Προϊόντων

Ολοκληρωμένο Σύστημα Ιχνηλασιμότητας Προϊόντων TRACER FACTORY Ολοκληρωμένο Σύστημα Ιχνηλασιμότητας Προϊόντων Θεοδώρου Αυτοματισμοί ΑΒΕΤΕ Δρ. Ευάγγελος Θεοδώρου, Διευθύνων Σύμβουλος, Θεοδώρου Αυτοματισμοί ΑΒΕΤΕ, etheod@theodorou.gr Φίλιππος Σφυρής,

Διαβάστε περισσότερα

Βιοµηχανικοί Εκτυπωτές DOMINO INKJET A-Series

Βιοµηχανικοί Εκτυπωτές DOMINO INKJET A-Series Βιοµηχανικοί Εκτυπωτές DOMINO INKJET A-Series Βιοµηχανικός Εκτυπωτής Inkjet A-Series 1 ΠοιάείναιηDOMINO? Ίδρυση το 1978 στην Μεγάλη Βρετανία. Εργοστάσια συναρµολόγησης συστηµάτων σε Η.Π.Α. και Μεγ. Βρετανία.

Διαβάστε περισσότερα

DIGITAL MANUFACTURING: CASE STUDY ΕΞΥΠΝΗΣ ΑΥΤΟΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΩΝ

DIGITAL MANUFACTURING: CASE STUDY ΕΞΥΠΝΗΣ ΑΥΤΟΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΩΝ DIGITAL MANUFACTURING: CASE STUDY ΕΞΥΠΝΗΣ ΑΥΤΟΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΩΝ ρ. Ευάγγελος Θεοδώρου ιευθύνων Σύµβουλος Ομίλου Θεοδώρου DIGITAL MANUFACTURING Το ζητούμενο στη βιομηχανική παραγωγή

Διαβάστε περισσότερα

Υλοποίηση Συστημάτων Ιχνηλασιμότητας

Υλοποίηση Συστημάτων Ιχνηλασιμότητας Υλοποίηση Συστημάτων Ιχνηλασιμότητας στην Ελληνική Βιομηχανία Ένας Οδηγός για τα Διευθυντικά Στελέχη Εργοστασίου & Παραγωγής Περιεχόμενα Τι είναι Ιχνηλασιμότητα; Ποιές είναι οι βασικές προδιαγραφές των

Διαβάστε περισσότερα

ijet Εξυπνη εκτύπωση με τεχνολογία HP

ijet Εξυπνη εκτύπωση με τεχνολογία HP Αριθμός κεφαλών εκτύπωσης 1 κεφαλή εκτύπωσης που συμπεριλαμβάνει τη μονάδα ελέγχου για ύψος εκτύπωσης μέχρι 12,5mm Κατεύθυνση εκτύπωσης Δεξιά προς αριστερά και αντίστροφα, από το πλάι και από επάνω ijet

Διαβάστε περισσότερα

PACK ARROW. Ολοκλήρωση και αυτοματοποίηση γραμμών συσκευασίας

PACK ARROW. Ολοκλήρωση και αυτοματοποίηση γραμμών συσκευασίας PACK ARROW Ολοκλήρωση και αυτοματοποίηση γραμμών συσκευασίας Τι παρέχει το Pack Arrow Αυτοματοποίηση της ροής των προϊόντων στο τέλος της γραμμής παραγωγής (end-of-line). Όλες τις τεχνολογίες του Ομίλου

Διαβάστε περισσότερα

Βελτίωση Παραγωγικότητας στη Βιοµηχανία µε αυτόµατη µέτρηση του ΟΕΕ

Βελτίωση Παραγωγικότητας στη Βιοµηχανία µε αυτόµατη µέτρηση του ΟΕΕ Βελτίωση Παραγωγικότητας στη Βιοµηχανία µε αυτόµατη µέτρηση του ΟΕΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ Θεοδώρου ΑΒΕΤΕ Εισαγωγήστο ifactory ΤιείναιΟΕΕ; ΠοιοιπαράγοντεςεπηρεάζουντοΟΕΕ; Μέθοδοι µέτρησης του ΟΕΕ MRM-Box:

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ. Μηχανική όραση Cognex... για μέγιστη αξιοπιστία στην παραγωγή. Τρόφιμα & Ποτά

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ. Μηχανική όραση Cognex... για μέγιστη αξιοπιστία στην παραγωγή. Τρόφιμα & Ποτά ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ Μηχανική όραση Cognex... για μέγιστη αξιοπιστία στην παραγωγή. Τρόφιμα & Ποτά Ένα ευρύ φάσμα λύσεων Οι αισθητήρες μηχανικής όρασης της Cognex παρέχουν στη βιομηχανία τροφίμων & ποτών

Διαβάστε περισσότερα

S. Bi. Automations Σταματίου Βιομηχανικοί Αυτοματισμοί

S. Bi. Automations Σταματίου Βιομηχανικοί Αυτοματισμοί Industrial Automation S. Bi. Automations Σταματίου Βιομηχανικοί Αυτοματισμοί Προϊόντα Βιομηχανικού Αυτοματισμού Έξυπνες λύσεις για τη σύγχρονη βιομηχανία SMART STOP ΕΞΥΠΝΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΙΕΡΓΑΣΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΙΣΜΟΣ ΙΧΝΗΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ

ΟΡΙΣΜΟΣ ΙΧΝΗΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΙΧΝΗΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΕ Δρ. Ευάγγελος Α. ΘΕΟΔΩΡΟΥ Διευθύνων Σύμβουλος ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ ΑΒΕΤΕ & ΙΧΝΗΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑ Α.Ε. ΟΡΙΣΜΟΣ ΙΧΝΗΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ Σύμφωνα

Διαβάστε περισσότερα

Ενισχύστε την Ασφάλεια των Προϊόντων & Μειώστε το κόστος παραγωγής. με τις νέες Τεχνολογίες Βιομηχανικής Πληροφορικής

Ενισχύστε την Ασφάλεια των Προϊόντων & Μειώστε το κόστος παραγωγής. με τις νέες Τεχνολογίες Βιομηχανικής Πληροφορικής Ενισχύστε την Ασφάλεια των Προϊόντων & Μειώστε το κόστος παραγωγής με τις νέες Τεχνολογίες Βιομηχανικής Πληροφορικής Τι χρειάζεται μια σύγχρονη Βιομηχανία; Τι χρειάζεται μια σύγχρονη Βιομηχανία; Ασφάλεια

Διαβάστε περισσότερα

ABB drives στη βιομηχανία τροφίμων και ποτών. ABB Group April 1, 2013 Slide 1

ABB drives στη βιομηχανία τροφίμων και ποτών. ABB Group April 1, 2013 Slide 1 ABB drives στη βιομηχανία τροφίμων και ποτών April 1, 2013 Slide 1 Η αγορά των AC drives ανά κλάδο το έτος 2010 Market study ARC2011 Η βιομηχανία τροφίμων και ποτών αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο κλάδο.

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΟ ΩΡΟΥ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ ΑΒΕΤΕ

ΘΕΟ ΩΡΟΥ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ ΑΒΕΤΕ Σύστηµα ιαχείρισης Παραγωγής & ς Προϊόντων ΚΩ ΙΚΟΠΟΙΗΣΗ. ΙΧΝΗΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑ. ΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Θεοδώρου Αυτοµατισµοί ΑΒΕΤΕ 210 6690900 ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ; Το Tracer Factory είναι ένα Σύστηµα ιαχείρισης Παραγωγής

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑ ΙΧΝΗΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ. THEMA-TRACER Ver. 1.0 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ GALAXIDI FISH FARM S.A

ΣΥΣΤΗΜΑ ΙΧΝΗΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ. THEMA-TRACER Ver. 1.0 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ GALAXIDI FISH FARM S.A ΣΥΣΤΗΜΑ ΙΧΝΗΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ THEMA-TRACER Ver. 1.0 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ GALAXIDI FISH FARM S.A Αθήνα Μάρτιος 2009 - 2/8 - Αξιότιμοι κύριοι/κυρίες, Η εταιρεία μας, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας υποβάλει την

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 Γενική περιγραφή - HARDWARE 2 1.1 Εισαγωγή 2 1.2 Δοχεία αποθήκευσης μπαχαρικών 2 1.3 Κινούμενη ζυγαριά 2 1.4 Εγκέφαλος συστήματος 2 1.5

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστήριο ανάλυσης Εφαρμογής Calpak

Εργαστήριο ανάλυσης Εφαρμογής Calpak Εργαστήριο ανάλυσης Εφαρμογής Calpak Η εφαρμογή της Evangelos Gizelis CEO Gizelis S.A Gizelis Robotics S.A. Ιστορία 50 ετών στην υπηρεσία της ελληνικής βαριάς βιομηχανίας Κατασκευαστής μηχανημάτων ελασματουργίας

Διαβάστε περισσότερα

CASE STUDY. Ιχνηλασιµότητα στο ΛΑ Ι. Project: ΕΑΣ ΣΗΤΕΙΑΣ

CASE STUDY. Ιχνηλασιµότητα στο ΛΑ Ι. Project: ΕΑΣ ΣΗΤΕΙΑΣ CASE STUDY Ιχνηλασιµότητα στο ΛΑ Ι Project: ΕΑΣ ΣΗΤΕΙΑΣ Θέµα: Προδιαγραφές και απαιτήσεις του συστήµατος Ιχνηλασιµότητας Tracer Factory που εγκαταστάθηκε στην ΕΑΣ Σητείας Περιεχόµενα 1. Φάσεις παραγωγικής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΔΗΜΟ ΛΕΒΑΔΕΩΝ

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΔΗΜΟ ΛΕΒΑΔΕΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΒΑΔΕΩΝ Τεύχη ενδεικτικού προϋπολογισμού & τεχνικών προδιαγραφών για την προμήθεια Καμερών για το ΔΗΜΟ ΛΕΒΑΔΕΩΝ Μάιος 2015 Σελίδα 1 από 7 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ ΑΡ. ΜΕΛΕΤΗΣ:

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2015

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2015 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2015 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (Ι) ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ Μάθημα : Αυτοματισμοί και

Διαβάστε περισσότερα

1. Από ποια μέρη αποτελείται η περιστροφική αντλία πετρελαίου ; Πώς διανέμεται το καύσιμο στους διάφορους κυλίνδρους ;

1. Από ποια μέρη αποτελείται η περιστροφική αντλία πετρελαίου ; Πώς διανέμεται το καύσιμο στους διάφορους κυλίνδρους ; Απαντήσεις στο διαγώνισμα του 6 ου κεφαλαίου 1. Από ποια μέρη αποτελείται η περιστροφική αντλία πετρελαίου ; 197 1. τον κινητήριο άξονα ( περιστρέφεται με τις μισές στροφές του στροφάλου για 4-χρονο κινητήρα

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Ι 155 7.6 ΦΡΕΖΕΣ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Ι 155 7.6 ΦΡΕΖΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Ι 155 7.6 ΦΡΕΖΕΣ Η φρέζα όπως και ο τόρνος αποτελεί μία από τις βασικότερες εργαλειομηχανές ενός μηχανουργείου. Κατά την κοπή στην φρέζα, το κοπτικό εργαλείο αποκόπτει από το αντικείμενο

Διαβάστε περισσότερα

Η εφαρμογή του Entersoft WMS στην εταιρεία Καραμολέγκος Α.Ε.

Η εφαρμογή του Entersoft WMS στην εταιρεία Καραμολέγκος Α.Ε. Η εφαρμογή του Entersoft WMS στην εταιρεία Καραμολέγκος Α.Ε. Η εταιρεία Η Αρτοβιομηχανία Καραμολέγκος έχει ακολουθήσει μία επιτυχημένη πορεία, ξεκινώντας το 1950 από έναν φούρνο στην Σαντορίνη, όπου λειτουργούσε

Διαβάστε περισσότερα

TEXNIKEΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΜΙΚΡΟΤΟΜΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟΑΝΑΤΟΜΙΚΟ

TEXNIKEΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΜΙΚΡΟΤΟΜΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟΑΝΑΤΟΜΙΚΟ TEXNIKEΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΜΙΚΡΟΤΟΜΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟΑΝΑΤΟΜΙΚΟ ΟΜΑΔΑ Α : ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Το ζητούμενο είδος θα πρέπει να πληροί τις παρακάτω απαραίτητες τεχνικές προδιαγραφές, που θα πρέπει να αποδεικνύονται

Διαβάστε περισσότερα

5.1. Χωροταξικός Σχεδιασμός Κριτήρια αξιολόγησης Χωροταξικού Σχεδιασμού Δραστηριότητες Χωροταξικού Σχεδιασμού...

5.1. Χωροταξικός Σχεδιασμός Κριτήρια αξιολόγησης Χωροταξικού Σχεδιασμού Δραστηριότητες Χωροταξικού Σχεδιασμού... ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5. ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ Περιεχόμενα 5.1. Χωροταξικός Σχεδιασμός... 2 5.2. Κριτήρια αξιολόγησης Χωροταξικού Σχεδιασμού... 4 5.3. Δραστηριότητες Χωροταξικού Σχεδιασμού... 5 5.4. Τύποι Χωροταξίας...

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ Ι. ΓΙΑΝΝΑΤΣΗΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ Αντικείμενο: η διάταξη του παραγωγικού δυναμικού στο χώρο, δηλαδή η χωροταξική διευθέτηση των

Διαβάστε περισσότερα

Εναρμονίζοντας τα Drive

Εναρμονίζοντας τα Drive Εναρμονίζοντας τα Drive Η φιλοσοφία πίσω από την αρχιτεκτονική της νέας γενιάς μετατροπέων συχνότητας της ΑΒΒ Πρόσφατα η ΑΒΒ δημιούργησε το πρώτο της portfolio με AC drives χαμηλής τάσης, βασισμένο στην

Διαβάστε περισσότερα

ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ

ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ Παρουσίαση μονάδας τυποποίησης & συσκευασίας μελιού PapaPack - Γ. ΠΑΠΑΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΒΙ.ΠΕ.Θ. ΣΙΝΔΟΣ, ΟΙΚ. ΤΕΤΡΑΓ. Β39-57 022 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Τ.Θ. 250 ΤΗΛ: 2310 795 277

Διαβάστε περισσότερα

Όμιλος Θεοδώρου. Εταιρικό προφίλ

Όμιλος Θεοδώρου. Εταιρικό προφίλ Όμιλος Θεοδώρου Εταιρικό προφίλ Τεχνολογικές λύσεις αύξησης παραγωγικότητας Βιομηχανική συσκευασία Εφοδιαστική αλυσίδα Εξοπλισμός και συστήματα για τα τελικά στάδια της παραγωγής Εξοπλισμός barcode και

Διαβάστε περισσότερα

Οι μετατροπείς συχνότητας της ΑΒΒ καθιστούν τις αντλίες ευφυείς

Οι μετατροπείς συχνότητας της ΑΒΒ καθιστούν τις αντλίες ευφυείς Έξυπνη άντληση Οι μετατροπείς συχνότητας της ΑΒΒ καθιστούν τις αντλίες ευφυείς Οι αυξανόμενες απαιτήσεις για νερό που προκύπτουν από την παγκόσμια αστικοποίηση και οι σχετικές οδηγίες της ΕΕ, καθιστούν

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Διαχείρισης Κρεάτων

Πρόγραμμα Διαχείρισης Κρεάτων Πρόγραμμα Διαχείρισης Κρεάτων Γενικά για την εφαρμογή Η νομοθεσία, η ανάγκη για προϊόντα ανώτερης ποιότητας, αλλά και οι κανόνες ορθής διαχείρισης της παραγωγής «επιβάλουν» στις σύγχρονες επιχειρήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Εργαλειομηχανές CNC. Εισαγωγή στις κατεργασίες

Εργαλειομηχανές CNC. Εισαγωγή στις κατεργασίες Εισαγωγή Εισαγωγή στις κατεργασίες Κατεργασία H διαδικασία κατά την οποία εφαρμόζονται φορτίσεις μέσω συσκευών, μηχανών και εργαλείων, ώστε μία αρχική άμορφη μάζα υλικού να παραμορφωθεί πλαστικά και να

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ 2010-2011 ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΟΜΑΔΑ: ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (konsatha@mie.uth.gr) ΚΑΛΤΣΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ( bingo_than@msn.com ) ΚΙΚΙΔΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ III ΤΥΠΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ III ΤΥΠΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ III ΤΥΠΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Ι. Γιαννατσής ΒΑΣΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Φύση Προϊόντος/Υπηρεσίας και Αγορά Απαιτούμενος βαθμός διαφοροποίησης

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ SIEMENS SIMATIC S5 ΣΕ SIMATIC S7

ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ SIEMENS SIMATIC S5 ΣΕ SIMATIC S7 ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ SIEMENS SIMATIC S5 ΣΕ SIMATIC S7 Εισαγωγή Προκειμένου οι επιχειρήσεις να παραμείνουν ανταγωνιστικές μακροπρόθεσμα, ο εξοπλισμός τους πρέπει να προσαρμόζεται στις συνεχώς αυξανόμενες

Διαβάστε περισσότερα

Μονάδα νερού 42N ΝΈΑ ΓΕΝΙΆ ΚΟΜΨΌΤΗΤΑ, ΥΨΗΛΉ ΑΠΌΔΟΣΗ, ΆΝΕΣΗ

Μονάδα νερού 42N ΝΈΑ ΓΕΝΙΆ ΚΟΜΨΌΤΗΤΑ, ΥΨΗΛΉ ΑΠΌΔΟΣΗ, ΆΝΕΣΗ Μονάδα νερού 42N ΝΈΑ ΓΕΝΙΆ ΚΟΜΨΌΤΗΤΑ, ΥΨΗΛΉ ΑΠΌΔΟΣΗ, ΆΝΕΣΗ ΣΙΓΟΥΡΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΧΑΡΗ ΣΤΗΝ ΥΨΗΛΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΧΕΔΙΑΣΗ Το IDROFAN εναρμονίζεται άριστα με τα νέα πρότυπα για κτίρια χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης,

Διαβάστε περισσότερα

Συστηµατική παρακολούθηση και καταγραφή όλων των φάσεων παραγωγής σε πραγµατικό χρόνο Το Σύστηµα Ιχνηλασιµότητας ICHNOS της εταιρείας Data & Control Systems είναι ένα ολοκληρωµένο σύστηµα το οποίο καλύπτει

Διαβάστε περισσότερα

SAP MII (Manufacturing Integration & Intelligence) Συγχρονίζοντας την Παραγωγή µε την Εφοδιαστική Αλυσίδα

SAP MII (Manufacturing Integration & Intelligence) Συγχρονίζοντας την Παραγωγή µε την Εφοδιαστική Αλυσίδα SAP MII (Manufacturing Integration & Intelligence) Συγχρονίζοντας την Παραγωγή µε την Εφοδιαστική Αλυσίδα ρ. Ε.Θεοδώρου Managing Director, Θεοδώρου Αυτοµατισµοί ΑΒΕΤΕ Άµεση απόκριση σε απρόβλεπτες καταστάσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΛΕΙΟΜΗΧΑΝΕΣ CNC 1

ΕΡΓΑΛΕΙΟΜΗΧΑΝΕΣ CNC 1 ΕΡΓΑΛΕΙΟΜΗΧΑΝΕΣ 1 ΟΡΙΣΜΟΣ Οι εργαλειομηχανές με αριθμητικό προγραμματισμό εργασίας, γνωστές ως, (Computer Numerically Controlled), είναι μηχανήματα που ελέγχονται από ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Τα μηχανήματα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

ΕΙΔΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ III ΕΙΔΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Ι. Γιαννατσής ΒΑΣΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Φύση Προϊόντος/Υπηρεσίας και Αγορά Απαιτούμενος βαθμός διαφοροποίησης Απαιτούμενος

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ. [ATLAS T50 solar tracker]

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ. [ATLAS T50 solar tracker] ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ [ATLAS T50 solar tracker] Τεχνική περιγραφή T50 Greek Revision A-05 10-AUG-2010 Κύρια Χαρακτηριστικά Πλεονεκτήματα Πρωτοποριακή Σχεδίαση Στιβαρό χωροδικτύωμα για μηδενικές ταλαντώσεις

Διαβάστε περισσότερα

0 Εισαγωγή Η ΚΕΜΙΜ ΑΒΕΕ υποστηρίζει ενεργά τον σηµαντικό κλάδο της γαλακτοβιοµηχανίας, για το σκοπό αυτό έχει αναπτύξει συγκεκριµένες µηχανές παραγωγής και συσκευασίας των γαλακτοµικών προϊόντων. Οι µηχανές

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ LOGISTICS Όσο λοιπόν αυξάνει η σημασία και οι απαιτήσεις του διεθνούς εμπορίου, τόσο πιο απαιτητικές γίνονται

ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ LOGISTICS Όσο λοιπόν αυξάνει η σημασία και οι απαιτήσεις του διεθνούς εμπορίου, τόσο πιο απαιτητικές γίνονται ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ LOGISTICS Όσο λοιπόν αυξάνει η σημασία και οι απαιτήσεις του διεθνούς εμπορίου, τόσο πιο απαιτητικές γίνονται και οι συνθήκες μεταφοράς και διανομής. Το διεθνές εμπόριο

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΠΤΙΚΗΣ ΒΙΟΜΕΤΡΙΑΣ ΜΗ ΕΠΑΦΗΣ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΠΤΙΚΗΣ ΒΙΟΜΕΤΡΙΑΣ ΜΗ ΕΠΑΦΗΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΠΤΙΚΗΣ ΒΙΟΜΕΤΡΙΑΣ ΜΗ ΕΠΑΦΗΣ Σ.Β. % Α ΓΕΝΙΚΑ Σύστημα Ψηφιακής Βιομετρίας μη επαφής για Οφθαλμολογική χρήση με εξαιρετική ακρίβεια των και των αποτελεσμάτων, εύκολο στη χρήση

Διαβάστε περισσότερα

Ποιός είναι o GS1; Προϊόντα και Υπηρεσίες. Με τη χρήση των προτύπων GS1 επιτυγχάνεται:

Ποιός είναι o GS1; Προϊόντα και Υπηρεσίες. Με τη χρήση των προτύπων GS1 επιτυγχάνεται: Ποιός είναι o GS1; Ο GS1 είναι ένας διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 1977, εδρεύει στις Βρυξέλλες και εκπροσωπείται σε 107 χώρες στον κόσμο. Ασχολείται αποκλειστικά με τον σχεδιασμό

Διαβάστε περισσότερα

1 Άτλας Κόπκο Ελλάς Α.Ε.

1 Άτλας Κόπκο Ελλάς Α.Ε. 1 Άτλας Κόπκο Ελλάς Α.Ε. Άτλας Κόπκο Ελλάς Α.Ε. Παναγιώτης Κυριακού, Διπλ. Μηχανολόγος - Μηχανικός Product Specialist, Compressor Technique Εξοικονόμηση Ενέργειας στα Συστήματα Πεπιεσμένου Αέρα 2 LCC,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΝΑΛΛΑΓΗΣ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ ΣΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟ

ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΝΑΛΛΑΓΗΣ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ ΣΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟ Τ.Ε.Ι. ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΜΗΜΑ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΝΑΛΛΑΓΗΣ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ ΣΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΟΝΟΜΑΤΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ: ΒΟΥΡΔΕΡΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ Α.Μ: 30086 ΙΩΑΝΝΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ Α.Μ: 33359 ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗΣ Ιστορική

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΟΛΥΠΛΟΚΟΤΗΤΑΣ ΚΩΔΙΚΟΛΟΓΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΟΛΥΠΛΟΚΟΤΗΤΑΣ ΚΩΔΙΚΟΛΟΓΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΟΛΥΠΛΟΚΟΤΗΤΑΣ ΚΩΔΙΚΟΛΟΓΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Βλάσιος Στεφανίδης Factory Supply Chain Manager Athens plant Colgate Palmolive (Hellas) SAIC Περιεχόμενα Το εργοστάσιο Αθήνας της Colgate

Διαβάστε περισσότερα

ABB drives για τις ανάγκες της βιομηχανίας επεξεργασίας υλικών. ABB Group April 1, 2013 Slide 1

ABB drives για τις ανάγκες της βιομηχανίας επεξεργασίας υλικών. ABB Group April 1, 2013 Slide 1 ABB drives για τις ανάγκες της βιομηχανίας επεξεργασίας υλικών April 1, 2013 Slide 1 Κίνητρα Ορισμός της βιομηχανίας επεξεργασίας υλικών Βασικές τάσεις στη βιομηχανία επεξεργασίας υλικών Κλάδοι της βιομηχανίας

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ. Κόλλιας Ε.Π.Ε. Σελίδα 2/5 E , Ver 1 st, Διεύθυνση : 3 ο χλμ. Εθνικής Οδού Κατερίνης Θεσσαλονίκης Κατερίνη

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ. Κόλλιας Ε.Π.Ε. Σελίδα 2/5 E , Ver 1 st, Διεύθυνση : 3 ο χλμ. Εθνικής Οδού Κατερίνης Θεσσαλονίκης Κατερίνη ΤΑΧΥΚΙΝΗΤΗΣ ΑΝΑΔΙΠΛΟΥΜΕΝΗΣ ΠΟΡΤΑΣ RD04 0 No Ονομασία Στοιχείου No Ονομασία Στοιχείου 1 Διάταξη μετάδοσης κίνησης 9 Φύλλο PVC ενισχυμένο με ίνες λινού 2 Ηλεκτρικό συγκρότημα κίνησης 10 Προφίλ αλουμινίου

Διαβάστε περισσότερα

Συσκευασία Skin σε Tray Sealing μηχάνημα αντί σε Thermoforming μηχάνημα. Είδος συσκευασίας με λειτουργική αποδοτικότητα

Συσκευασία Skin σε Tray Sealing μηχάνημα αντί σε Thermoforming μηχάνημα. Είδος συσκευασίας με λειτουργική αποδοτικότητα Συσκευασία Skin σε Tray Sealing μηχάνημα αντί σε Thermoforming μηχάνημα Είδος συσκευασίας με λειτουργική αποδοτικότητα Τι είναι η skin συσκευασία σε Τray Sealing μηχανή; Σύστημα συσκευασίας που βασίζεται

Διαβάστε περισσότερα

Πρέσα ψηφιακής εκτύπωσης ετικετών SurePress L-6034VW ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΑ ΧΡΩΜΑΤΑ. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΦΙΝΙΡΙΣΜΑ.

Πρέσα ψηφιακής εκτύπωσης ετικετών SurePress L-6034VW ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΑ ΧΡΩΜΑΤΑ. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΦΙΝΙΡΙΣΜΑ. Πρέσα ψηφιακής εκτύπωσης ετικετών SurePress L-6034VW ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΑ ΧΡΩΜΑΤΑ. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΦΙΝΙΡΙΣΜΑ. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ Η πρέσα ψηφιακής εκτύπωσης ετικετών inkjet SurePress L-6034 καθιστά πιο

Διαβάστε περισσότερα

Μεγάλη δύναμη σε μικρό μέγεθος.

Μεγάλη δύναμη σε μικρό μέγεθος. Μεγάλη δύναμη σε μικρό μέγεθος. Expert Universal Easy New Compact Generation Easy Universal Expert Η νέα γενιά Compact κρουστικών δραπάνων της Bosch. Είτε πρόκειται για το Easy, το Universal ή το Expert

Διαβάστε περισσότερα

ΙΝDUSTRY 4.0 & ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

ΙΝDUSTRY 4.0 & ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΙΝDUSTRY 4.0 & ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ Εισηγητές: Βασίλης Βαλιάνος, Εμπορικός Διευθυντής Acmon Data Βασίλης Βρύνιος, Διευθυντής Εργοαστασίου, Sefco Zeelandia Acmon Data member of the Acmon Group p.2 Bulk Handling

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Το παρόν Επαγγελματικό Περίγραμμα του «Χειριστή Ρομποτικών Συστημάτων Παραγωγής» πραγματοποιήθηκε με τη σύμπραξη μεταξύ των συνδικαλιστικών

Διαβάστε περισσότερα

Το eniac είναι ένα νέο on board σύστημα Ζύγισης για φορτωτές από την iolabs.

Το eniac είναι ένα νέο on board σύστημα Ζύγισης για φορτωτές από την iolabs. Το eniac είναι ένα νέο on board σύστημα Ζύγισης για φορτωτές από την iolabs. Χρησιμοποιεί τελευταίας γενίας αισθητήρες πίεσης & αισθητήρες ελέγχου θέσεως καθώς και νέες τεχνικές λήψης και ελέγχου δειγμάτων

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ III ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ III ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ III ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ Λέκτορας Ι. Γιαννατσής Καθηγητής Π. Φωτήλας ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ Αποθέματα: Αποθηκευμένη συγκέντρωση πόρων που έχουν υποστεί κάποια επεξεργασία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ LOGISTICS

ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ LOGISTICS Α.Τ.Ε.Ι. ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ LOGISTICS Καθηγητής Ηλίας Ζήλας MSc in Information Systems ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΣ ΕΤΟΣ 2008-2009 ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ - ΟΡΙΣΜΟΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ. Κόλλιας ΕΠΕ Σελίδα 2/6 D.Z, Ver 2 nd, Διεύθυνση : 3 ο χλμ. Εθνικής Οδού Κατερίνης Θεσσαλονίκης Κατερίνη

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ. Κόλλιας ΕΠΕ Σελίδα 2/6 D.Z, Ver 2 nd, Διεύθυνση : 3 ο χλμ. Εθνικής Οδού Κατερίνης Θεσσαλονίκης Κατερίνη Kollias Industrial Doors ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΝΑΔΙΠΛΟΥΜΕΝΗΣ ΠΟΡΤΑΣ RD12 0 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΑΝΑΔΙΠΛΟΥΜΕΝΗΣ ΠΟΡΤΑΣ RD12 Οι Αναδιπλούμενες Πόρτες Μεγάλων Διαστάσεων αποτελούν διατάξεις προοριζόμενες για την

Διαβάστε περισσότερα

Τα logistics και οι επιχειρηματικές ευκαιρίες που προσφέρουν

Τα logistics και οι επιχειρηματικές ευκαιρίες που προσφέρουν Πανεπιστήμιο Πειραιά Τα logistics και οι επιχειρηματικές ευκαιρίες που προσφέρουν Κουκουράκης Δημήτρης MSc Logistics ΕΜΠ-Πανεπιστήμιο Πειραιά Μάϊος 2012 Logistics (business) Είναι το τμήμα της επιχείρησης

Διαβάστε περισσότερα

Στα βασικά χαρακτηριστικά τους περιλαμβάνουν: - Νέο ηλεκτρονικό χειριστήριο ελέγχου Touch Pilot - Εξαιρετικά αποδοτικούς εναλλάκτες θερμότητας

Στα βασικά χαρακτηριστικά τους περιλαμβάνουν: - Νέο ηλεκτρονικό χειριστήριο ελέγχου Touch Pilot - Εξαιρετικά αποδοτικούς εναλλάκτες θερμότητας Μηνιαία έκδοση Νοέμβριος 2012 τεύχος 64 Μονάδες θέρμανσης με κορυφαία ενεργειακή αποδοτικότητα Υδρόψυκτοι Ψύκτες Νερού με τεχνολογία inverter Οι υδρόψυκτες μονάδες νερού 30XW-V/ 30XWHV αποτελούν μια ιδιαίτερα

Διαβάστε περισσότερα

Ένας λαμπτήρας, τρεις ρυθμίσεις φωτισμού

Ένας λαμπτήρας, τρεις ρυθμίσεις φωτισμού PHILIPS LED Λαμπτήρας 14-7-3,5 W (100 W) E27 Ζεστό/πολύ ζεστό/έξτρα ζεστό Χωρίς ρύθμιση έντασης Ένας λαμπτήρας, τρεις ρυθμίσεις φωτισμού Μερικές φορές, θέλετε να αλλάξετε την ατμόσφαιρα του χώρου σας,

Διαβάστε περισσότερα

Σύγχρονα Συστήµατα Κωδικοποίησης & Ιχνηλασιµότητας

Σύγχρονα Συστήµατα Κωδικοποίησης & Ιχνηλασιµότητας Σύγχρονα Συστήµατα Κωδικοποίησης & Ιχνηλασιµότητας Και η σηµασία τους στην ιαχείριση της Εφοδιαστικής Αλυσίδας Ευάγγελος Θεοδώρου, Φίλιππος Σφυρής Ολοκληρωµένα Συστήµατα Ιχνηλασιµότητας ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Κωδικοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

Πληροφοριακά Συστήματα Αυτόματης Προ-Δεματοποίησης (Pre-Packing)

Πληροφοριακά Συστήματα Αυτόματης Προ-Δεματοποίησης (Pre-Packing) Πληροφοριακά Συστήματα Αυτόματης Προ-Δεματοποίησης (Pre-Packing) Copyright : OPTIMUM A.E. 1. Το Πρόβλημα της Προ-Δεματοποίησης Συσκευασίας Η εκτέλεση, σε καθημερινή βάση, των παραγγελιών που δέχεται μία

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΜΑ: Διαχείριση Εφοδιαστικών Αλυσίδων. Φίλιππος Ι. Καρυπίδης Καθηγητής. Τμήμα: Τεχνολόγων Γεωπόνων Αγροτικής Οικονομίας

ΜΑΘΗΜΑ: Διαχείριση Εφοδιαστικών Αλυσίδων. Φίλιππος Ι. Καρυπίδης Καθηγητής. Τμήμα: Τεχνολόγων Γεωπόνων Αγροτικής Οικονομίας ΜΑΘΗΜΑ: Διαχείριση Εφοδιαστικών Αλυσίδων Διδάσκων: Φίλιππος Ι. Καρυπίδης Καθηγητής Τμήμα: Τεχνολόγων Γεωπόνων Αγροτικής Οικονομίας Σειρά Διαλέξεων μαθήματος ΔΙΑΛΛΕΞΗ: Παγκόσμια κανάλια διανομής προϊόντων

Διαβάστε περισσότερα

Η εταιρία. Η COSMOS Aluminium είναι το πιο σύγχρονο εργοστάσιο διέλασης αλουμινίου στην Ελλάδα με έδρα τη Λάρισα.

Η εταιρία. Η COSMOS Aluminium είναι το πιο σύγχρονο εργοστάσιο διέλασης αλουμινίου στην Ελλάδα με έδρα τη Λάρισα. 07. 2 0 1 9 Η εταιρία Η COSMOS Aluminium είναι το πιο σύγχρονο εργοστάσιο διέλασης αλουμινίου στην Ελλάδα με έδρα τη Λάρισα. Η εταιρία ιδρύθηκε από τον κ. Ξενοφών Καντώνια και τους γιούς του Γιάννη, και

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΙΡΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΙΚΩΝ MICROBOT

ΣΕΙΡΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΙΚΩΝ MICROBOT ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ 2015 ΣΕΙΡΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΙΚΩΝ MICROBOT POLYMECHANICS Τηλ: +302315 318802 www.polymechanics.gr info@polymechanics.gr Χαρακτηριστικά συστηµάτων MICROBOT H σειρά καταγραφικών συστηµάτων Microbot

Διαβάστε περισσότερα

Προηγμένες Τεχνολογίες Εξοικονόμησης Ενέργειας και Μείωσης Απωλειών Σε Συστήματα Μεταβλητής Ροής Ψυκτικού Μέσου

Προηγμένες Τεχνολογίες Εξοικονόμησης Ενέργειας και Μείωσης Απωλειών Σε Συστήματα Μεταβλητής Ροής Ψυκτικού Μέσου Προηγμένες Τεχνολογίες Εξοικονόμησης Ενέργειας και Μείωσης Απωλειών Σε Συστήματα Μεταβλητής Ροής Ψυκτικού Μέσου Eισαγωγή Λόγω των κλιματικών αλλαγών, η εξοικονόμηση ενέργειας έιναι πλέον ένα απο τα βασικά

Διαβάστε περισσότερα

Ένας λαμπτήρας, τρεις ρυθμίσεις φωτισμού

Ένας λαμπτήρας, τρεις ρυθμίσεις φωτισμού PHILIPS LED Λαμπτήρας 14-7-3,5 W (100 W) B22 Ζεστό/πολύ ζεστό/έξτρα ζεστό Χωρίς ρύθμιση έντασης Ένας λαμπτήρας, τρεις ρυθμίσεις φωτισμού Μερικές φορές, θέλετε να αλλάξετε την ατμόσφαιρα του χώρου σας,

Διαβάστε περισσότερα

Υλο οίηση Ιχνηλασιµότητας στον κλάδο των Εύκαµπτων Υλικών Συσκευασίας

Υλο οίηση Ιχνηλασιµότητας στον κλάδο των Εύκαµπτων Υλικών Συσκευασίας Θεοδώρου Αυτοµατισµοί ΑΒΕΤΕ Case Study ΙΧΝΗΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΑΕ Υλο οίηση Ιχνηλασιµότητας στον κλάδο των Εύκαµπτων Υλικών Συσκευασίας Εισαγωγή Η βιοµηχανία Εύκαµπτων Υλικών Συσκευασίας διαχειρίζεται πολλές πρώτες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΓΚΑΛΟΣ Α.Ε ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ EMMEGI MOD. PHANTOMATIC M4L

ΠΑΓΚΑΛΟΣ Α.Ε ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ EMMEGI MOD. PHANTOMATIC M4L ΠΑΓΚΑΛΟΣ Α.Ε ΕΜΠΟΡΙΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ & PVC Δαιδάλου 42 & Άργους (Έναντι γηπέδου Αγ. Δημητρίου), Άγιος Δημήτριος Τηλ.:210-9833055 210-9833279, Fax : 210-9827535 Web: http://www.pagalos.gr, E-Mail:

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2014

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2014 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2014 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (Ι) ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ Μάθημα : Αυτοματισμοί και

Διαβάστε περισσότερα

Γεφυρώνοντας τις ανάγκες των πελατών

Γεφυρώνοντας τις ανάγκες των πελατών Γεφυρώνοντας τις ανάγκες των πελατών Οι κινούμενες γέφυρες έχουν πολλές κοινές απαιτήσεις ελέγχου με τις εφαρμογές διαχείρισης υλικών, όπως είναι οι γερανοί και τα βαρούλκα. Έχοντας αυτό ως δεδομένο, το

Διαβάστε περισσότερα

RAM SLC SF Κοπτικό μηχάνημα CNC 3-αξόνων, οριζόντια κοπή με κορδέλα η οποία περιστρέφεται με μεγάλη ταχύτητα.

RAM SLC SF Κοπτικό μηχάνημα CNC 3-αξόνων, οριζόντια κοπή με κορδέλα η οποία περιστρέφεται με μεγάλη ταχύτητα. RAM SLC SF Κοπτικό μηχάνημα CNC 3-αξόνων, οριζόντια κοπή με κορδέλα η οποία περιστρέφεται με μεγάλη ταχύτητα. SLC SF: Βασικά χαρακτηριστικά Τομείς εφαρμογής: Στρώματα, Ακουστική, Αυτοκινητοβιομηχανία,

Διαβάστε περισσότερα

Αναλυτής καυσαερίων. Το μετράμε. testo 330-LL με διάρκεια ζωής αισθητηρίων έως και 6 χρόνια.

Αναλυτής καυσαερίων. Το μετράμε. testo 330-LL με διάρκεια ζωής αισθητηρίων έως και 6 χρόνια. Αναλυτής καυσαερίων 18.01.10 14:35 testo 330-LL με διάρκεια ζωής αισθητηρίων έως και 6 χρόνια VoulTherm Φυσικό Αέριο 122.3 C AT 5.8% qa X Επιλογές Start Σημείωση Πολλές μέτρησης σχετικά με τα συστήματα

Διαβάστε περισσότερα

Η ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΙΧΝΗΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Η ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΙΧΝΗΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Η ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΙΧΝΗΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ρ. Ευάγγελος Θεοδώρου * etheod@theodorou.gr Φίλιππος Σφυρής, MSc ** psfiris@theodorou.gr 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η Ιχνηλασιµότητα των προϊόντων δεν

Διαβάστε περισσότερα

Η ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΙΧΝΗΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ στις επιχειρήσεις τροφίµων & υλικών συσκευασίας

Η ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΙΧΝΗΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ στις επιχειρήσεις τροφίµων & υλικών συσκευασίας Η ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΙΧΝΗΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ στις επιχειρήσεις τροφίµων & υλικών συσκευασίας Φ.Σφυρής, Ε.Θεοδώρου, ΘΕΟ ΩΡΟΥ ΑΒΕΤΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ Ορισµοί εννοιών Υπάρχουσα κατάσταση Γιατί; Βασικές προδιαγραφές

Διαβάστε περισσότερα

Απλά ευέλικτα προσιτά

Απλά ευέλικτα προσιτά Ρομποτικά σύστημα, τόσο απλά, όσο θα έπρεπε να είναι! Απλά ευέλικτα προσιτά TEXNIKEΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ: www.universal-robots.com/products Επιτέλους, ρομποτικά συστήματα, Η Universal Robots προσφέρει σημαντική

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στη Ρομποτική (για αρχάριους) Δημήτρης Πιπερίδης Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης & Τεχνολογίας Ίδρυμα Ευγενίδου

Εισαγωγή στη Ρομποτική (για αρχάριους) Δημήτρης Πιπερίδης Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης & Τεχνολογίας Ίδρυμα Ευγενίδου Εισαγωγή στη Ρομποτική (για αρχάριους) Δημήτρης Πιπερίδης Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης & Τεχνολογίας Ίδρυμα Ευγενίδου Τι είναι ένα ρομπότ; Δεν υπάρχει σαφής ορισμός. Ορισμός: Μια μηχανική κατασκευή που

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ. Εικόνα 1. Κόλλιας Ε.Π.Ε. Σελίδα 2/5 E , Ver 1 st, Διεύθυνση : 3 ο χλμ. Εθνικής Οδού Κατερίνης Θεσσαλονίκης Κατερίνη

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ. Εικόνα 1. Κόλλιας Ε.Π.Ε. Σελίδα 2/5 E , Ver 1 st, Διεύθυνση : 3 ο χλμ. Εθνικής Οδού Κατερίνης Θεσσαλονίκης Κατερίνη ΤΑΧΥΚΙΝΗΤΗΣ ΠΟΡΤΑΣ RSD 0 Οι Ταχυκίνητες Πόρτες (Ταχυπόρτες) είναι ηλεκτρικά κινούμενες διατάξεις, που κατασκευάζονται από αλουμίνιο και φύλλα ενισχυμένου PVC και προορίζονται για την κάλυψη μικρών και,

Διαβάστε περισσότερα

Τι είναι τα εξελιγμένα-έξυπνα δίκτυα-σκοπός του ΔΜΔΕ ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Τι είναι τα εξελιγμένα-έξυπνα δίκτυα-σκοπός του ΔΜΔΕ ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Σε αναλογία με την ανάπτυξη που προέκυψε από την ψηφιοποίηση των επικοινωνιών, τα έξυπνα δίκτυα επιτρέπουν ανάλογο μετασχηματισμό στην παροχή ηλεκτρική ενέργειας Τα έξυπνα δίκτυα αξιοποιούν

Διαβάστε περισσότερα

Γεωθερμικές Αντλίες Θερμότητας Inverter ACTEA SI

Γεωθερμικές Αντλίες Θερμότητας Inverter ACTEA SI Γεωθερμικές Αντλίες Θερμότητας Inverter ACTEA SI Actea SI Πεδίο εφαρμογής: Θέρμανση Ψύξη Ζεστό νερό χρήσης Χρήσεις: Διαμερίσματα, γραφεία και καταστήματα Συνδυασμός με ακτινοβόλα συστήματα Συνδυασμός με

Διαβάστε περισσότερα

Η όλα σε - ένα λύση για μικρά και περιφερειακά ΤETRA δίκτυα

Η όλα σε - ένα λύση για μικρά και περιφερειακά ΤETRA δίκτυα Η όλα σε - ένα λύση για μικρά και περιφερειακά ΤETRA δίκτυα Με μια ματιά Το ACCESSNET Campus IP είναι ένα μικρό σύστημα TETRA το οποίο καθιστά την τεχνολογία TETRA προσιτή για όλους τους διαχειριστές δικτύων.

Διαβάστε περισσότερα

Η πρώτη παγκοσμίως* βιντεοκάμερα τσέπης HD 3D

Η πρώτη παγκοσμίως* βιντεοκάμερα τσέπης HD 3D Μοντέλο: MHS-FS3 Bloggie 3D Βιντεοκάμερα Mobile HD Snap Η πρώτη παγκοσμίως* βιντεοκάμερα τσέπης HD 3D Πλήρης ανάλυση HD 1920x1080, βίντεο 3D, 5,1MP, 8GB, βραχίονας USB και λογισμικό διαμοιρασμού, οθόνη

Διαβάστε περισσότερα

ARIA Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΓΕΝIΑ ΑΣΥΡΜΑΤΩΝ ΦΟΡΗΤΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ

ARIA Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΓΕΝIΑ ΑΣΥΡΜΑΤΩΝ ΦΟΡΗΤΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ ARIA Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΓΕΝIΑ ΑΣΥΡΜΑΤΩΝ ΦΟΡΗΤΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ Η παρούσα δημοσίευση μεταφράστηκε στα Ελληνικά για την εκδήλωση της 29 ης Μαίου 2007

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΟΠΤΙΚΗΣ ΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΥΝΟΧΗΣ-OCT ΜΕ ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΓΓΕΙΟΓΡΑΦΙΑ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΟΠΤΙΚΗΣ ΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΥΝΟΧΗΣ-OCT ΜΕ ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΓΓΕΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΟΠΤΙΚΗΣ ΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΥΝΟΧΗΣ-OCT ΜΕ ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΓΓΕΙΟΓΡΑΦΙΑ Τα σύγχρονα μηχανήματα οπτικής τομογραφίας συνοχής με δυνατότητα μη επεμβατικής αγγειογραφίας αλλά και ελέγχου του προσθίου

Διαβάστε περισσότερα

Visual Flowchart Γενικά

Visual Flowchart Γενικά Visual Flowchart 3.020 -Γενικά Το Visual Flowchart ή «Data-Flow Visual Programming Language 3.020» (http://www. emu8086.com/fp) είναι ένα περιβάλλον ανάπτυξης και εκτέλεσης αλγορίθμων απευθείας σε μορφή

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΕ ΧΡΗΣΗ Η/Υ Computer Aided Manufacturing - CAM) Οφέλη

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΕ ΧΡΗΣΗ Η/Υ Computer Aided Manufacturing - CAM) Οφέλη ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΕ ΧΡΗΣΗ Η/Υ Computer Aided Manufacturing - CAM) Οφέλη 1. Ο άµεσος και εύκολα µεταβαλλόµενος έλεγχος µέσω Η/Υ των διαφόρων οµάδων αυτόµατων µηχανών. 2. Αυξηµένη παραγωγικότητα λόγω καλύτερης

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση και μείωση του κόστους εκτύπωσης.

Διαχείριση και μείωση του κόστους εκτύπωσης. Διαχείριση και μείωση του κόστους εκτύπωσης. Εξοικονόμηση και διαχείριση κόστους: Η Canon κάνει την επιχείρησή σας ακόμα πιο ανταγωνιστική. ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΚΟΣΤΟΥΣ Σωστή στρατηγική Η Canon σας προσφέρει πολύτιμη

Διαβάστε περισσότερα

Το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα. Motor Challenge

Το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα. Motor Challenge ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Γενική Διεύθυνση Ενέργειας και Μεταφορών Προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας & Απαιτούμενη Διαχείριση Το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Motor Challenge Ενότητα Συστημάτων Αντλιών 1. Εισαγωγή...

Διαβάστε περισσότερα

Alpha Green Αβεε. Υπηρεσίες Περιβάλλοντος Υ Σ Α. Υπόγεια Συστήματα Απορριμμάτων

Alpha Green Αβεε. Υπηρεσίες Περιβάλλοντος Υ Σ Α. Υπόγεια Συστήματα Απορριμμάτων Alpha Green Αβεε Υπηρεσίες Περιβάλλοντος Υ Σ Α Υπόγεια Συστήματα Απορριμμάτων Πλεονεκτήματα Υπόγεια συστήματα απορριμμάτων Ποιότητα ζωής Ευελιξία Άνοιγμα του κάδου απόρριψης στο βέλτιστο ύψος Μείωση κακοσμίας

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνολογικής Αριστείας & Καινοτοµίας

Τεχνολογικής Αριστείας & Καινοτοµίας 4ήµερο Τεχνολογικής Αριστείας & Καινοτοµίας Αυτοµατισµός: Από την εγκατάσταση ως το λογισµικό Βαφείδης Γιώργος gvafi@tee.gr gvafidis@panelco.gr Θέµατα Εισαγωγή -Πως έχει εξελιχθεί ο αυτοµατισµός Εγκατάσταση

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ - ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΩΝ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΗΣ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ - ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΩΝ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ - ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΩΝ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΗΣ 1. ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Το ζητούμενο είδος θα πρέπει να πληροί τις παρακάτω απαραίτητες τεχνικές προδιαγραφές, που θα πρέπει να αποδεικνύονται

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ Τμήμα ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ Οι εργαστηριακές ασκήσεις Βιομηχανικών Ελεγκτών διεξάγονται τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη (ώρες 16:00 19:00 και 19:00

Διαβάστε περισσότερα

Στρατηγική Επιλογή Capital B.O.S. Capital B.O.S.

Στρατηγική Επιλογή Capital B.O.S. Capital B.O.S. Στρατηγική Επιλογή Το ταχύτατα μεταβαλλόμενο περιβάλλον στο οποίο δραστηριοποιούνται οι επιχειρήσεις σήμερα, καθιστά επιτακτική -όσο ποτέ άλλοτε- την ανάπτυξη ολοκληρωμένων λύσεων που θα διασφαλίζουν,

Διαβάστε περισσότερα

Στρατηγικές επίτευξης ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος

Στρατηγικές επίτευξης ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος Στρατηγικές επίτευξης ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος Ηγεσία Κόστους Διαφοροποίηση Εστίαση 7η-8η εβδομάδα Τμ. Διοίκησης Επιχειρήσεων (Κοζάνη) Η έννοια του ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος Στόχος της στρατηγικής

Διαβάστε περισσότερα

3D Μαρκαδόρος. Οδηγός Γρήγορης Έναρξης

3D Μαρκαδόρος. Οδηγός Γρήγορης Έναρξης 3D Μαρκαδόρος Οδηγός Γρήγορης Έναρξης 1 Οδηγίες ασφάλειας ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ - ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΓΚΑΥΜΑΤΩΝ: Τα εξαρτήματα αυτού του προϊόντος ζεσταίνονται πολύ κατά τη διάρκεια της χρήσης (αγγίζουν θερμοκρασία περίπου

Διαβάστε περισσότερα

ΙΧΝΗΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑ Α.Ε. ΕΙΣΑΓΩΓΗ

ΙΧΝΗΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑ Α.Ε. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Είναι γνωστό ότι από την 1/1/2005 όλες οι επιχειρήσεις που ασχολούνται µε οποιονδήποτε τρόπο µε τα τρόφιµα και ποτά είναι υποχρεωµένες να διαθέτουν αξιόπιστα συστήµατα ιχνηλασιµότητας. Είναι µε

Διαβάστε περισσότερα