Ό,τι πρέπει να ξέρει µια Βιοµηχανία Τροφίµων για τα σύγχρονα συστήµατα ζύγισης και σήµανσης

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Ό,τι πρέπει να ξέρει µια Βιοµηχανία Τροφίµων για τα σύγχρονα συστήµατα ζύγισης και σήµανσης"

Transcript

1 Από την Ζύγιση στην Ιχνηλασιµότητα Ό,τι πρέπει να ξέρει µια Βιοµηχανία Τροφίµων για τα σύγχρονα συστήµατα ζύγισης και σήµανσης Φίλιππος Σφυρής, MSc. Marketing Manager, Θεοδώρου Αυτοµατισµοί ΑΒΕΤΕ 1. Εισαγωγή Το σύγχρονο περιβάλλον του Λιανεµπορίου δέχεται καθηµερινά πιέσεις για µείωση του κόστους, άµεση απόκριση στις αλλαγές στη ζήτηση, διαφοροποίηση από τον ανταγωνισµό και διασφάλιση της Ποιότητας και Ασφάλειας των προϊόντων. Στο πλαίσιο της ενοποιηµένης λογικής για τη διαχείριση της εφοδιαστικής τους αλυσίδας, οι Αλυσίδες Λιανεµπορίου ζητούν από τους προµηθευτές τους να πραγµατοποιούν οι ίδιοι την ζύγιση και σήµανση για τα προϊόντα που πωλούνται βάσει του βάρους. Επιπλέον, οι ανάγκες για φρέσκα και κατά παραγγελία προϊόντα στο ράφι προϋποθέτουν υψηλά επίπεδα απόκρισης και ευελιξίας από την πλευρά των προµηθευτών. Σε αυτό το περιβάλλον, οι Βιοµηχανίες Τροφίµων καλούνται να υλοποιήσουν ευέλικτα συστήµατα ζύγισης και σήµανσης που θα ικανοποιούν τις ιδιαίτερες απαιτήσεις των πελατών τους και θα επικοινωνούν αρµονικά µε τα υπάρχοντα συστήµατα (Ιχνηλασιµότητας, ERP, WMS, κτλ) εσωτερικά ή εξωτερικά της επιχείρησης. Αυτό το άρθρο έχει σκοπό: Να ορίσει τον χώρο της ζύγισης και σήµανσης στο πλαίσιο της εφοδιαστικής αλυσίδας τροφίµων. Να παρουσιάσει τις βασικές προδιαγραφές των συστηµάτων ζύγισης και σήµανσης, ώστε να καλύπτονται οι πραγµατικές απαιτήσεις των Βιοµηχανικών επιχειρήσεων.

2 2. Τι είναι η ζύγιση & σήµανση και που χρησιµοποιείται; Η ζύγιση και σήµανση (Weigh Print Apply ή WPA) είναι µια διαδικασία που περιλαµβάνει: Ζύγιση του προϊόντος. Προσδιορισµό της τιµής του προϊόντος µε βάση το βάρος. Εκτύπωση ετικέτας µε την τιµή, το βάρος και άλλες µεταβλητές πληροφορίες (LOT, ηµ.λήξης, κτλ). Η ετικέτα εκτυπώνεται και επικολλάται αµέσως µετά την ζύγιση. Επικόλληση ετικέτας πάνω στο προϊόν, µε αυτόµατο ή χειροκίνητο τρόπο. Η διαδικασία της ζύγισης και σήµανσης πραγµατοποιείται κυρίως σε δυο στάδια στην εφοδιαστική αλυσίδα τροφίµων: Ζύγιση & Σήµανση στη Βιοµηχανία Η ζύγιση και σήµανση στο στάδιο της επεξεργασίας και τυποποίησης αφορά προϊόντα που αποστέλλονται στις Αλυσίδες Λιανεµπορίου είτε σε συσκευασίες µε την επωνυµία της επιχείρησης είτε µε τη µορφή ιδιωτικής ετικέτας. Η διαδικασία γίνεται συνήθως µε αυτόµατα συστήµατα Weigh- Print-Apply που συνδέονται online στις γραµµές παραγωγής. Ζύγιση & Σήµανση στο Λιανεµπόριο Η ζύγιση και σήµανση στο στάδιο της Λιανικής Πώλησης αφορά τρόφιµα που πωλούνται µε βάση το βάρος (κρέας και σχετικά προϊόντα, γαλακτοκοµικά, ψάρι, κτλ). Η επικόλληση των ετικετών γίνεται κυρίως µε χειροκίνητο τρόπο είτε στα σηµεία λιανικής πώλησης είτε στις αποθήκες των Αλυσίδων Λιανεµπορίου. 3. Γιατί η Ελληνική Βιοµηχανία Τροφίµων έχει ανάγκη από σύγχρονα συστήµατα ζύγισης & σήµανσης; Οι αυξηµένες απαιτήσεις των επιχειρήσεων Λιανεµπορίου για Ασφάλεια και Ποιότητα των προϊόντων, διαφοροποίηση από τον ανταγωνισµό, γρήγορες εισαγωγές νέων προϊόντων και δραστική µείωση του κόστους προϋποθέτουν την ύπαρξη ευέλικτων συστηµάτων ζύγισης και σήµανσης από την πλευρά των προµηθευτών. Τα τελευταία χρόνια, η εξέλιξη της τεχνολογίας έχει επιτρέψει στις παραγωγικές µονάδες να χρησιµοποιούν συστήµατα που καλύπτουν αυτές τις απαιτήσεις: υνατότητα για δηµιουργία ειδικών ετικετών (τύπος/σχέδιο/µέγεθος), ώστε να είναι δυνατή η διαφοροποίηση της συσκευασίας. Γρήγορες εναλλαγές τύπων/µεγεθών ετικετών, ώστε να διευκολύνεται η άµεση εισαγωγή νέων και διαφορετικών προϊόντων.

3 Υψηλή ταχύτητα και απόδοση, ώστε να ελαχιστοποιούνται τα σταµατήµατα και να µειώνονται οι χρόνοι παράδοσης. υνατότητα για real-time εκτύπωση κωδικών και online διασύνδεση µε τα κεντρικά επιχειρησιακά συστήµατα, ώστε να διασφαλίζεται η ιχνηλασιµότητα της εφοδιαστικής αλυσίδας. 4. Τι τύποι συστηµάτων βιοµηχανικής ζύγισης & σήµανσης υπάρχουν και ποιές είναι οι εφαρµογές τους; Υπάρχουν δυο βασικές κατηγορίες συστηµάτων ζύγισης & σήµανσης: Συστήµατα ζύγισης & σήµανσης µε αυτόµατη επικόλληση ετικετών Ένα σύστηµα για αυτόµατη επικόλληση ετικετών αποτελείται από το κεντρικό σύστηµα ελέγχου (PC), την οθόνη διεπαφής µε τον χειριστή, το σύστηµα εκτύπωσης και αυτόµατης επικόλλησης ετικετών, την µεταφορική ταινία και τον ζυγό ακριβείας, o οποίος ενσωµατώνεται στην µεταφορική ταινία. Χρησιµοποιούνται στις εξής περιπτώσεις: Τυποποιηµένα προϊόντα Μεγάλος όγκος παραγωγής (πάνω από συσκευασίες/µέρα) Υψηλές ταχύτητες ( συσκευασίες/λεπτό) Ακρίβεια στην τοποθέτηση της ετικέτας Συστήµατα ζύγισης & σήµανσης µε χειροκίνητη επικόλληση ετικετών Τα συστήµατα για χειροκίνητη επικόλληση ετικετών µπορεί είτε να περιέχουν ενσαµατωµένο θερµικό εκτυπωτή ετικετών (βλ. φωτογραφία) είτε να συνδέονται µε εξωτερικό εκτυπωτή. Χρησιµοποιούνται στις εξής περιπτώσεις: Μικρός όγκος παραγωγής Χαµηλή ταχύτητα επικόλλησης (έως 30 συσκευασίες/λεπτό) Βαριά προϊόντα (πάνω από 60kg) Ειδική µεταχείριση (εύθραυστο ή ειδική συσκευασία) Ειδικές ετικέτες (πολύ µεγάλες ή µη διαθέσιµες µε αυτόµατα συστήµατα) 5. Τι πρέπει να λαµβάνεται υπόψη σε µια βιοµηχανική εφαρµογή ζύγισης & σήµανσης; Μέγεθος και επιφάνεια συσκευασίας Μέγεθος και σχήµα ετικέτας Περιοχή εκτύπωσης στην ετικέτα Τύπος προϊόντων (κατεψυγµένα, υγρά, κτλ) Ποσότητα ετικετών/µέρα Παραγωγικότητα (ετικέτες/λεπτό) Χειροκίνητη ή αυτόµατη επικόλληση ετικετών ιασύνδεση µε άλλα συστήµατα

4 6. Ποιές είναι οι βασικές προδιαγραφές των σύγχρονων συστηµάτων ζύγισης & σήµανσης; Η νέα γενιά των συστηµάτων ζύγισης και σήµανσης δεν προσφέρει µόνο γρήγορη και αξιόπιστη ζύγιση, εκτύπωση και επικόλληση ετικετών. Η εξέλιξη της τεχνολογίας και η τοποθέτησή τους στο τέλος των γραµµών παραγωγής έχουν καταστήσει αυτά τα άλλοτε standalone συστήµατα σε στρατηγικούς κόµβους ιχνηλασιµότητας και παραγωγικότητας για τις επιχειρήσεις. Με την οµαλή ροή πληροφορίας από και προς τα συστήµατα ζύγισης και σήµανσης, οι Βιοµηχανικές επιχειρήσεις είναι σε θέση να αποκριθούν άµεσα στις απαιτήσεις των πελατών τους, αποκτώντας έτσι ένα σηµαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτηµα. Οι βασικές προδιαγραφές των σύγχρονων συστηµάτων βιοµηχανικής ζύγισης και σήµανσης συνοψίζονται στους παρακάτω τοµείς: Ανοικτή διασύνδεση Τα σύγχρονα συστήµατα ζύγισης και σήµανσης ενσωµατώνουν το λειτουργικό σύστηµα Windows. Έτσι, οποιαδήποτε συσκευή (hardware) ή πρόγραµµα (software) είναι συµβατό µε τα ευρέως διαδεδοµένα Windows µπορεί να επικοινωνήσει µε το σύστηµα, χωρίς την µεσολάβηση εξειδικευµένου firmware. Με αυτό τον τρόπο, διευκολύνεται η διασύνδεση τόσο µε τα υπάρχοντα συστήµατα του εργοστασίου (π.χ. εκτυπωτές, scanners, συστήµατα online καταγραφής ΟΕΕ, κτλ) όσο και µε τα κεντρικά πληροφοριακά συστήµατα (ERP, WMS, Σύστηµα Ιχνηλασιµότητας) της επιχείρησης. Επιπλέον, η ασύρµατη ή ενσύρµατη (Ethernet) διασύνδεση καθιστά εφικτή την real-time ροή της πληροφορίας από/προς το σύστηµα. Εξαιρετική ευκολία χρήσης Κάλυψη προδιαγραφών Υγιεινής και Ασφάλειας Τα βιοµηχανικά συστήµατα ζύγισης και σήµανσης νέας γενιάς διαθέτουν µεγάλες οθόνες αφής (Touch Screen) και εύχρηστο γραφικό περιβάλλον διεπαφής (GUI) µε τον χειριστή σε µια πλατφόρµα που µπορεί να υποστηρίξει multimedia (videos και manuals περιγραφών προϊόντων, trainings, online help, κτλ). Έτσι, οι χειριστές µπορούν µε µεγάλη ευκολία να εισάγουν εντολές, να σχεδιάζουν ετικέτες και να αλλάζουν οποιασδήποτε ρύθµιση, βελτιώνοντας εν τέλει την παραγωγικότητα. Η Νοµοθεσία για την Aσφάλεια και Ποιότητα στην επεξεργασία και συσκευασία τροφίµων προϋποθέτει τη χρήση µηχανηµάτων που πληρούν συγκεκριµένες προδιαγραφές ασφάλειας και υγιεινής. Τα συστήµατα ζύγισης και σήµανσης θα πρέπει να πληρούν αυτές τις προδιαγραφές, σύµφωνα µε τις οδηγίες του Προτύπου ISO και του Οργανισµού EHEDG (European Hygienic Engineering Design Group) [1].

5 Αξιόπιστη εκτύπωση & επικόλληση ετικετών Τα συστήµατα ζύγισης και σήµανσης πρέπει να καλύπτουν τις απαιτήσεις της Βιοµηχανίας για: λειτουργία σε περιβάλλοντα µε ακραίες συνθήκες θερµοκρασίας, σκόνης και υγρασίας, γρήγορες αλλαγές αναλωσίµων, εκτύπωση υψηλής ποιότητας, µεγάλη περιοχή εκτύπωσης και υψηλές ταχύτητες. Στην περίπτωση των συστηµάτων αυτόµατης επικόλλησης ετικετών, είναι κρίσιµες δυο επιπλέον παράµετροι: Η απόλυτη ευθυγράµµιση των προϊόντων στην µεταφορική ταινία, ώστε να µην απαιτείται η επέµβαση του χειριστή για την σωστή τοποθέτηση της ετικέτας. Η επικόλληση των ετικετών µε ακρίβεια σε οποιαδήποτε επιφάνεια, µέσα από την ενσωµάτωση εκτυπωτών µε αυτόµατο γυροσκοπικό σύστηµα. Ευελιξία και επεκτασιµότητα Η δυνατότητα για εκτύπωση ετικετών µε διαφορετικές γραµµατοσειρές σε διάφορα σηµεία της συσκευασίας πολλαπλών προϊόντων είναι κρίσιµη στην προσπάθεια των επιχειρήσεων Λιανεµπορίου για διαφοροποίηση από τον ανταγωνισµό. Αυτό προϋποθέτει τα εξής: γρήγορο υπολογισµό βάρους/τιµής, ευρεία γκάµα επιλογών ζυγών για οποιαδήποτε απαίτηση σε µέγεθος και ακρίβεια καθώς και ευελιξία στις επιλογές ρύθµισης. Οι ανάγκες των σύγχρονων Βιοµηχανιών απαιτούν συστήµατα που καλύπτουν τις σηµερινές τους ανάγκες, προνοώντας τις µελλοντικές. Η δυνατότητα αποσύνθεσης του συστήµατος σε τµήµατα (modularity) βοηθά τις επιχειρήσεις να το προσαρµόσουν σε νέες γραµµές παραγωγής, διαφορετικές µεταφορικές ταινίες, επιπλέον κεφαλές εκτύπωσης, κτλ. ιασφάλιση Ιχνηλασιµότητας Το ζήτηµα της Ιχνηλασιµότητας δεν είναι καινούριο για τις επιχειρήσεις της εφοδιαστικής αλυσίδας τροφίµων. Τα σύγχρονα συστήµατα ζύγισης και σήµανσης επιτρέπουν τόσο την εκτύπωση barcodes όσο και την online παρακολούθηση των προϊόντων διαθέτοντας εσωτερική ηλεκτρονική βάση δεδοµένων για την τήρηση αρχείου ηµεροµηνιών λήξης/συσκευασίας, ώρας, περιεχοµένου, τιµής, βάρους, κωδικών LOT, κτλ. Η δυνατότητα ιχνηλασιµότητας σε επίπεδο ατοµικής συσκευασίας επιτρέπει στις Βιοµηχανικές επιχειρήσεις την σύνδεση του συστήµατος µε συστήµατα Ιχνηλασιµότητας όπως το Tracer Factory [2], µε σκοπό την συσχέτιση των κωδικών των προϊόντων µε τους αντίστοιχους κωδικούς των µονάδων µεταφοράς τους (κιβώτια, παλέτες) και τον έλεγχο της ορθότητας του περιεχοµένου. Η διαδικασία αυτή είναι γνωστή ως Aggregation Management και αποτελεί κρίσιµη παράµετρο ενός ολοκληρωµένου συστήµατος Ιχνηλασιµότητας.

6 7. Που µπορώ να βρω περισσότερες πληροφορίες για τα βιοµηχανικά συστήµατα ζύγισης, σήµανσης και Ιχνηλασιµότητας; Για περισσότερες πληροφορίες για τα συστήµατα ζύγισης, σήµανσης και ιχνηλασιµότητας, επισκεφθείτε το τον δικτυακό τόπο της εταιρίας Θεοδώρου Αυτοµατισµοί ΑΒΕΤΕ. Η Θεοδώρου Αυτοµατισµοί ΑΒΕΤΕ εξειδικεύεται από το 1985 στα συστήµατα Κωδικοποίησης, Ιχνηλασιµότητας και ιαχείρισης Παραγωγής. Με περισσότερες από επιτυχηµένες εγκαταστάσεις σε όλους τους κλάδους της Βιοµηχανίας (Τρόφιµα & Ποτά, Φάρµακα, Υλικά Συσκευασίας, κτλ), η εταιρία δίνει ιδιαίτερη έµφαση στην τεχνική υποστήριξη των πελατών της, µε 45 έµπειρους µηχανικούς και 7 Οργανωµένα Κέντρα Τεχνικής Υποστήριξης σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Θεσ/νίκη,Πάτρα, Κρήτη, Λάρισα, Αλεξανδρούπολη, Κύπρος). ΠΗΓΕΣ 1. Οργανισµός EHEDG: European Hygienic Engineering Design Group Ολοκληρωµένο Σύστηµα Ιχνηλασιµότητας Tracer Factory

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΩ ΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΩ ΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΩ ΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ρ. Ευάγγελος Θεοδώρου, Managing Director της Θεοδώρου Αυτοµατισµοί ΑΒΕΤΕ etheod@theodorou.gr Φίλιππος Σφυρής, MSc, Marketing Manager της Θεοδώρου Αυτοµατισµοί ΑΒΕΤΕ psfiris@theodorou.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΗΣ ΕΤΙΚΕΤΩΝ Σύγχρονη Τεχνολογία και Βασικές Προδιαγραφές

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΗΣ ΕΤΙΚΕΤΩΝ Σύγχρονη Τεχνολογία και Βασικές Προδιαγραφές ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΗΣ ΕΤΙΚΕΤΩΝ Σύγχρονη Τεχνολογία και Βασικές Προδιαγραφές Παναγιώτης Κοκκάλας, Account Manager, Θεοδώρου Αυτοματισμοί ΑΒΕΤΕ pkok@theodorou.gr Φάνης Γιαννόπουλος, Διευθυντής Τμήματος Engineering,

Διαβάστε περισσότερα

Ολοκληρωμένο Σύστημα Ιχνηλασιμότητας Προϊόντων

Ολοκληρωμένο Σύστημα Ιχνηλασιμότητας Προϊόντων TRACER FACTORY Ολοκληρωμένο Σύστημα Ιχνηλασιμότητας Προϊόντων Θεοδώρου Αυτοματισμοί ΑΒΕΤΕ Δρ. Ευάγγελος Θεοδώρου, Διευθύνων Σύμβουλος, Θεοδώρου Αυτοματισμοί ΑΒΕΤΕ, etheod@theodorou.gr Φίλιππος Σφυρής,

Διαβάστε περισσότερα

DIGITAL MANUFACTURING: CASE STUDY ΕΞΥΠΝΗΣ ΑΥΤΟΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΩΝ

DIGITAL MANUFACTURING: CASE STUDY ΕΞΥΠΝΗΣ ΑΥΤΟΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΩΝ DIGITAL MANUFACTURING: CASE STUDY ΕΞΥΠΝΗΣ ΑΥΤΟΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΩΝ ρ. Ευάγγελος Θεοδώρου ιευθύνων Σύµβουλος Ομίλου Θεοδώρου DIGITAL MANUFACTURING Το ζητούμενο στη βιομηχανική παραγωγή

Διαβάστε περισσότερα

Όμιλος Θεοδώρου. Εταιρικό προφίλ

Όμιλος Θεοδώρου. Εταιρικό προφίλ Όμιλος Θεοδώρου Εταιρικό προφίλ Τεχνολογικές λύσεις αύξησης παραγωγικότητας Βιομηχανική συσκευασία Εφοδιαστική αλυσίδα Εξοπλισμός και συστήματα για τα τελικά στάδια της παραγωγής Εξοπλισμός barcode και

Διαβάστε περισσότερα

Υλοποίηση Συστημάτων Ιχνηλασιμότητας

Υλοποίηση Συστημάτων Ιχνηλασιμότητας Υλοποίηση Συστημάτων Ιχνηλασιμότητας στην Ελληνική Βιομηχανία Ένας Οδηγός για τα Διευθυντικά Στελέχη Εργοστασίου & Παραγωγής Περιεχόμενα Τι είναι Ιχνηλασιμότητα; Ποιές είναι οι βασικές προδιαγραφές των

Διαβάστε περισσότερα

Χειροκίνητη Εκτέλεση Συνταγών. Πώς να διαχειριστείτε τις συνταγές σας με ευκολία, ακρίβεια και ασφάλεια

Χειροκίνητη Εκτέλεση Συνταγών. Πώς να διαχειριστείτε τις συνταγές σας με ευκολία, ακρίβεια και ασφάλεια Χειροκίνητη Εκτέλεση Συνταγών Πώς να διαχειριστείτε τις συνταγές σας με ευκολία, ακρίβεια και ασφάλεια Περιεχόμενα Χειροκίνητη εκτέλεση συνταγών στη βιομηχανία τροφίμων Πρακτικές στην ελληνική βιομηχανία

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΟ ΩΡΟΥ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ ΑΒΕΤΕ

ΘΕΟ ΩΡΟΥ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ ΑΒΕΤΕ Σύστηµα ιαχείρισης Παραγωγής & ς Προϊόντων ΚΩ ΙΚΟΠΟΙΗΣΗ. ΙΧΝΗΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑ. ΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Θεοδώρου Αυτοµατισµοί ΑΒΕΤΕ 210 6690900 ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ; Το Tracer Factory είναι ένα Σύστηµα ιαχείρισης Παραγωγής

Διαβάστε περισσότερα

Βιοµηχανικοί Εκτυπωτές DOMINO INKJET A-Series

Βιοµηχανικοί Εκτυπωτές DOMINO INKJET A-Series Βιοµηχανικοί Εκτυπωτές DOMINO INKJET A-Series Βιοµηχανικός Εκτυπωτής Inkjet A-Series 1 ΠοιάείναιηDOMINO? Ίδρυση το 1978 στην Μεγάλη Βρετανία. Εργοστάσια συναρµολόγησης συστηµάτων σε Η.Π.Α. και Μεγ. Βρετανία.

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Διαχείρισης Κρεάτων

Πρόγραμμα Διαχείρισης Κρεάτων Πρόγραμμα Διαχείρισης Κρεάτων Γενικά για την εφαρμογή Η νομοθεσία, η ανάγκη για προϊόντα ανώτερης ποιότητας, αλλά και οι κανόνες ορθής διαχείρισης της παραγωγής «επιβάλουν» στις σύγχρονες επιχειρήσεις

Διαβάστε περισσότερα

CASE STUDY. Ιχνηλασιµότητα στο ΛΑ Ι. Project: ΕΑΣ ΣΗΤΕΙΑΣ

CASE STUDY. Ιχνηλασιµότητα στο ΛΑ Ι. Project: ΕΑΣ ΣΗΤΕΙΑΣ CASE STUDY Ιχνηλασιµότητα στο ΛΑ Ι Project: ΕΑΣ ΣΗΤΕΙΑΣ Θέµα: Προδιαγραφές και απαιτήσεις του συστήµατος Ιχνηλασιµότητας Tracer Factory που εγκαταστάθηκε στην ΕΑΣ Σητείας Περιεχόµενα 1. Φάσεις παραγωγικής

Διαβάστε περισσότερα

Η ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΙΧΝΗΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ στις επιχειρήσεις τροφίµων & υλικών συσκευασίας

Η ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΙΧΝΗΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ στις επιχειρήσεις τροφίµων & υλικών συσκευασίας Η ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΙΧΝΗΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ στις επιχειρήσεις τροφίµων & υλικών συσκευασίας Φ.Σφυρής, Ε.Θεοδώρου, ΘΕΟ ΩΡΟΥ ΑΒΕΤΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ Ορισµοί εννοιών Υπάρχουσα κατάσταση Γιατί; Βασικές προδιαγραφές

Διαβάστε περισσότερα

Σύγχρονα Συστήµατα Κωδικοποίησης & Ιχνηλασιµότητας

Σύγχρονα Συστήµατα Κωδικοποίησης & Ιχνηλασιµότητας Σύγχρονα Συστήµατα Κωδικοποίησης & Ιχνηλασιµότητας Και η σηµασία τους στην ιαχείριση της Εφοδιαστικής Αλυσίδας Ευάγγελος Θεοδώρου, Φίλιππος Σφυρής Ολοκληρωµένα Συστήµατα Ιχνηλασιµότητας ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Κωδικοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

ΙΝDUSTRY 4.0 & ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

ΙΝDUSTRY 4.0 & ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΙΝDUSTRY 4.0 & ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ Εισηγητές: Βασίλης Βαλιάνος, Εμπορικός Διευθυντής Acmon Data Βασίλης Βρύνιος, Διευθυντής Εργοαστασίου, Sefco Zeelandia Acmon Data member of the Acmon Group p.2 Bulk Handling

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΙΣΜΟΣ ΙΧΝΗΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ

ΟΡΙΣΜΟΣ ΙΧΝΗΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΙΧΝΗΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΕ Δρ. Ευάγγελος Α. ΘΕΟΔΩΡΟΥ Διευθύνων Σύμβουλος ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ ΑΒΕΤΕ & ΙΧΝΗΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑ Α.Ε. ΟΡΙΣΜΟΣ ΙΧΝΗΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ Σύμφωνα

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑ ΙΧΝΗΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ. THEMA-TRACER Ver. 1.0 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ GALAXIDI FISH FARM S.A

ΣΥΣΤΗΜΑ ΙΧΝΗΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ. THEMA-TRACER Ver. 1.0 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ GALAXIDI FISH FARM S.A ΣΥΣΤΗΜΑ ΙΧΝΗΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ THEMA-TRACER Ver. 1.0 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ GALAXIDI FISH FARM S.A Αθήνα Μάρτιος 2009 - 2/8 - Αξιότιμοι κύριοι/κυρίες, Η εταιρεία μας, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας υποβάλει την

Διαβάστε περισσότερα

Βελτίωση Παραγωγικότητας στη Βιοµηχανία µε αυτόµατη µέτρηση του ΟΕΕ

Βελτίωση Παραγωγικότητας στη Βιοµηχανία µε αυτόµατη µέτρηση του ΟΕΕ Βελτίωση Παραγωγικότητας στη Βιοµηχανία µε αυτόµατη µέτρηση του ΟΕΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ Θεοδώρου ΑΒΕΤΕ Εισαγωγήστο ifactory ΤιείναιΟΕΕ; ΠοιοιπαράγοντεςεπηρεάζουντοΟΕΕ; Μέθοδοι µέτρησης του ΟΕΕ MRM-Box:

Διαβάστε περισσότερα

Η ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΙΧΝΗΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Η ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΙΧΝΗΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Η ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΙΧΝΗΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ρ. Ευάγγελος Θεοδώρου * etheod@theodorou.gr Φίλιππος Σφυρής, MSc ** psfiris@theodorou.gr 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η Ιχνηλασιµότητα των προϊόντων δεν

Διαβάστε περισσότερα

Υλο οίηση Ιχνηλασιµότητας στον κλάδο των Εύκαµπτων Υλικών Συσκευασίας

Υλο οίηση Ιχνηλασιµότητας στον κλάδο των Εύκαµπτων Υλικών Συσκευασίας Θεοδώρου Αυτοµατισµοί ΑΒΕΤΕ Case Study ΙΧΝΗΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΑΕ Υλο οίηση Ιχνηλασιµότητας στον κλάδο των Εύκαµπτων Υλικών Συσκευασίας Εισαγωγή Η βιοµηχανία Εύκαµπτων Υλικών Συσκευασίας διαχειρίζεται πολλές πρώτες

Διαβάστε περισσότερα

Θωρακείστε την επιχείρηση σας

Θωρακείστε την επιχείρηση σας Θωρακείστε την επιχείρηση σας Χαµηλό κόστος Γρήγορη εκµάθηση w.agrosoft.gr Άµεσα αποτελέσµατα Εισαγωγή Το προϊόν Itemtracker, έκδοση 1.0, είναι η σύγχρονη και µοντέρνα λύση στην Ιχνηλασιµότητα των τροφίµων

Διαβάστε περισσότερα

ΙΧΝΗΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑ Α.Ε. ΕΙΣΑΓΩΓΗ

ΙΧΝΗΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑ Α.Ε. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Είναι γνωστό ότι από την 1/1/2005 όλες οι επιχειρήσεις που ασχολούνται µε οποιονδήποτε τρόπο µε τα τρόφιµα και ποτά είναι υποχρεωµένες να διαθέτουν αξιόπιστα συστήµατα ιχνηλασιµότητας. Είναι µε

Διαβάστε περισσότερα

Η εφαρμογή του Entersoft WMS στην εταιρεία Καραμολέγκος Α.Ε.

Η εφαρμογή του Entersoft WMS στην εταιρεία Καραμολέγκος Α.Ε. Η εφαρμογή του Entersoft WMS στην εταιρεία Καραμολέγκος Α.Ε. Η εταιρεία Η Αρτοβιομηχανία Καραμολέγκος έχει ακολουθήσει μία επιτυχημένη πορεία, ξεκινώντας το 1950 από έναν φούρνο στην Σαντορίνη, όπου λειτουργούσε

Διαβάστε περισσότερα

SAP MII (Manufacturing Integration & Intelligence) Συγχρονίζοντας την Παραγωγή µε την Εφοδιαστική Αλυσίδα

SAP MII (Manufacturing Integration & Intelligence) Συγχρονίζοντας την Παραγωγή µε την Εφοδιαστική Αλυσίδα SAP MII (Manufacturing Integration & Intelligence) Συγχρονίζοντας την Παραγωγή µε την Εφοδιαστική Αλυσίδα ρ. Ε.Θεοδώρου Managing Director, Θεοδώρου Αυτοµατισµοί ΑΒΕΤΕ Άµεση απόκριση σε απρόβλεπτες καταστάσεις

Διαβάστε περισσότερα

Το πρόγραμμα που ταιριάζει στο δικό σας περιβάλλον. οργανωση αποθηκης REFLEXIS WMS: ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΛΥΝΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ

Το πρόγραμμα που ταιριάζει στο δικό σας περιβάλλον. οργανωση αποθηκης REFLEXIS WMS: ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΛΥΝΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ Το πρόγραμμα που ταιριάζει στο δικό σας περιβάλλον οργανωση αποθηκης REFLEXIS WMS: ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΛΥΝΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ Περιεχόμενα Η εταιρεία Πελατολόγιο... 3 Η πορεία της εταιρείας... 4 Υπηρεσίες Τεχνολογική

Διαβάστε περισσότερα

Το πρόγραμμα που ταιριάζει στο δικό σας περιβάλλον ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ REFLEXIS ERP: ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΛΥΝΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ

Το πρόγραμμα που ταιριάζει στο δικό σας περιβάλλον ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ REFLEXIS ERP: ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΛΥΝΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ Το πρόγραμμα που ταιριάζει στο δικό σας περιβάλλον ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ REFLEXIS ERP: ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΛΥΝΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ Περιεχόμενα Η εταιρεία Γενικά... 3 Η πορεία της εταιρείας... 4 Προϊόντα... 4 Υπηρεσίες...

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ. Μηχανική όραση Cognex... για μέγιστη αξιοπιστία στην παραγωγή. Τρόφιμα & Ποτά

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ. Μηχανική όραση Cognex... για μέγιστη αξιοπιστία στην παραγωγή. Τρόφιμα & Ποτά ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ Μηχανική όραση Cognex... για μέγιστη αξιοπιστία στην παραγωγή. Τρόφιμα & Ποτά Ένα ευρύ φάσμα λύσεων Οι αισθητήρες μηχανικής όρασης της Cognex παρέχουν στη βιομηχανία τροφίμων & ποτών

Διαβάστε περισσότερα

Ενισχύστε την Ασφάλεια των Προϊόντων & Μειώστε το κόστος παραγωγής. με τις νέες Τεχνολογίες Βιομηχανικής Πληροφορικής

Ενισχύστε την Ασφάλεια των Προϊόντων & Μειώστε το κόστος παραγωγής. με τις νέες Τεχνολογίες Βιομηχανικής Πληροφορικής Ενισχύστε την Ασφάλεια των Προϊόντων & Μειώστε το κόστος παραγωγής με τις νέες Τεχνολογίες Βιομηχανικής Πληροφορικής Τι χρειάζεται μια σύγχρονη Βιομηχανία; Τι χρειάζεται μια σύγχρονη Βιομηχανία; Ασφάλεια

Διαβάστε περισσότερα

Συστηµατική παρακολούθηση και καταγραφή όλων των φάσεων παραγωγής σε πραγµατικό χρόνο Το Σύστηµα Ιχνηλασιµότητας ICHNOS της εταιρείας Data & Control Systems είναι ένα ολοκληρωµένο σύστηµα το οποίο καλύπτει

Διαβάστε περισσότερα

PACK ARROW. Ολοκλήρωση και αυτοματοποίηση γραμμών συσκευασίας

PACK ARROW. Ολοκλήρωση και αυτοματοποίηση γραμμών συσκευασίας PACK ARROW Ολοκλήρωση και αυτοματοποίηση γραμμών συσκευασίας Τι παρέχει το Pack Arrow Αυτοματοποίηση της ροής των προϊόντων στο τέλος της γραμμής παραγωγής (end-of-line). Όλες τις τεχνολογίες του Ομίλου

Διαβάστε περισσότερα

Το πρότυπο κατάστημα μικρής λιανικής

Το πρότυπο κατάστημα μικρής λιανικής Το πρότυπο κατάστημα μικρής λιανικής Γιώργος Μπορέτος Marketing Head SingularLogic Vendor Division Νοέμβριος 2013 Η τεχνολογία σας λύνει τα χέρια προσφέροντας: Έλεγχο Ευελιξία Ανάπτυξη Η τεχνολογία στην

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ- ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΜΑΘΗΜΑ: ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ- ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΠ.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ- ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΜΑΘΗΜΑ: ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ- ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΠ. Χ. ΑΠ. ΛΑΔΙΑΣ Το ERP είναι ένα ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα διαχείρισης επιχειρησιακών πόρων. Διαχειρίζεται και συντονίζει όλες τις λειτουργίες και διαδικασίες που λαμβάνουν χώρα σε μια επιχείρηση.

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΣΤΗΝ ΙΧΝΗΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΣΤΗΝ ΙΧΝΗΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΣΤΗΝ ΙΧΝΗΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ρ. Ευάγγελος Α. ΘΕΟ ΩΡΟΥ ιευθύνων Σύµβουλος ΘΕΟ ΩΡΟΥ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ ΑΒΕΤΕ & ΟΡΙΣΜΟΣ ΙΧΝΗΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ Σύµφωνα µε τηνcodex ALIMENTARIUS (03/05/2004)

Διαβάστε περισσότερα

Ένα σηµαντικό χαρακτηριστικό γνώρισµα των τελευταίων ετών αλλά και αυτών που ακολουθούν είναι οι αλλαγές που σηµειώνονται στο χώρο των επιχειρήσεων.

Ένα σηµαντικό χαρακτηριστικό γνώρισµα των τελευταίων ετών αλλά και αυτών που ακολουθούν είναι οι αλλαγές που σηµειώνονται στο χώρο των επιχειρήσεων. Atlantis MRP & MRP II MRP I Ένα σηµαντικό χαρακτηριστικό γνώρισµα των τελευταίων ετών αλλά και αυτών που ακολουθούν είναι οι αλλαγές που σηµειώνονται στο χώρο των επιχειρήσεων. Στις προβλέψεις αναφέρεται

Διαβάστε περισσότερα

ΛΥΣΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗΣ

ΛΥΣΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ΛΥΣΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗΣ E-INVOICING 1 η Υπηρεσία Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης στην Ελλάδα 1 η Ολοκληρωμένη εφαρμογή Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης βασισμένη στην Ελληνική Νομοθεσία και το Φορολογικό Πλαίσιο

Διαβάστε περισσότερα

Η τεχνολογία στην υπηρεσία της μικρής λιανικής

Η τεχνολογία στην υπηρεσία της μικρής λιανικής Η τεχνολογία στην υπηρεσία της μικρής λιανικής Η τεχνολογία σας λύνει τα χέρια προσφέροντας: Έλεγχο Ευελιξία Ανάπτυξη Γρήγορη εξυπηρέτηση στο ταμείο Ανάγκη Λύση Ταχύτατη έκδοση αποδείξεων σκανάρισμα ειδών

Διαβάστε περισσότερα

Απαιτήσεις της Βιοµηχανίας Αγροτικών Προϊόντων

Απαιτήσεις της Βιοµηχανίας Αγροτικών Προϊόντων Υλοποίηση συστηµάτων Ιχνηλασιµότητας σε Ελληνικές Βιοµηχανίες Αγροτικών Προϊόντων του ρος Ευάγγ. Α. Θεοδώρου * Εισαγωγή Είναι γνωστό ότι από την 1/1/2005 όλες οι επιχειρήσεις που ασχολούνται µε οποιονδήποτε

Διαβάστε περισσότερα

Η Oracle ανακοίνωσε την πιο ολοκληρωμένη λύση στον τομέα της Ανάλυσης δεδομένων στο Cloud

Η Oracle ανακοίνωσε την πιο ολοκληρωμένη λύση στον τομέα της Ανάλυσης δεδομένων στο Cloud Η Oracle ανακοίνωσε την πιο ολοκληρωμένη λύση στον τομέα της Ανάλυσης δεδομένων στο Cloud Το Oracle Analytics Cloud αποτελεί ένα ολοκληρωμένο σύνολο δυνατοτήτων που περιλαμβάνει έτοιμο περιεχόμενο, εξειδικευμένα

Διαβάστε περισσότερα

«Αναδιάρθρωση της καλλιέργειας του καπνού µε άλλες ανταγωνιστικές καλλιέργειες»

«Αναδιάρθρωση της καλλιέργειας του καπνού µε άλλες ανταγωνιστικές καλλιέργειες» «Αναδιάρθρωση της καλλιέργειας του καπνού µε άλλες ανταγωνιστικές καλλιέργειες» ιαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας Υπεύθυνος έργου: Φωτόπουλος Χρήστος: Καθηγητής Marketing Management Τροφίµων του Πανεπιστηµίου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΑΡΜΟΓH ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΛΙΑΝΙΚΗΣ

ΕΦΑΡΜΟΓH ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΛΙΑΝΙΚΗΣ OΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝH ΕΦΑΡΜΟΓH ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΛΙΑΝΙΚΗΣ BUSINESS INNOVATION TECHNOLOGY Touch εφαρμογή για την ευρύτερη αγορά της λιανικής Πρόκειται για μία εύκολη και γρήγορη στην εκμάθηση λύση μηχανογράφησης, που θα

Διαβάστε περισσότερα

«Αναδιάρθρωση της καλλιέργειας του καπνού µε άλλες ανταγωνιστικές καλλιέργειες»

«Αναδιάρθρωση της καλλιέργειας του καπνού µε άλλες ανταγωνιστικές καλλιέργειες» «Αναδιάρθρωση της καλλιέργειας του καπνού µε άλλες ανταγωνιστικές καλλιέργειες» ιαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας N. Ξάνθης www.agribusiness.uoi.gr Υπεύθυνος έργου: Φωτόπουλος Χρήστος: Καθηγητής Marketing

Διαβάστε περισσότερα

Your Supplies Solutions Partner COMPANY PROFILE

Your Supplies Solutions Partner COMPANY PROFILE Your Supplies Solutions Partner COMPANY PROFILE 02 Company Profile OfficeMart Η εταιρεία H εταιρεία ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΟΦΙΣΜΑΡΤ Α.Ε. (πρώην ΣΑΜΑΡΑΣ Α.Ε.) δραστηριοποιείται πάνω από 40 χρόνια

Διαβάστε περισσότερα

Συσκευασία Τροφίμων. Ενότητα 22: Ιχνηλασιμότητα με RFID, 1ΔΩ. Τμήμα: Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής Του Ανθρώπου. Διδάσκων: Αντώνιος Καναβούρας

Συσκευασία Τροφίμων. Ενότητα 22: Ιχνηλασιμότητα με RFID, 1ΔΩ. Τμήμα: Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής Του Ανθρώπου. Διδάσκων: Αντώνιος Καναβούρας Συσκευασία Τροφίμων Ενότητα 22: Ιχνηλασιμότητα με RFID, 1ΔΩ Τμήμα: Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής Του Ανθρώπου Διδάσκων: Αντώνιος Καναβούρας Μαθησιακοί Στόχοι Οι εφαρμογές και μέθοδοι ενσωμάτωσης των

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΩΝ ΠΟΡΩΝ

ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ERP Τι Είναι - Χαρακτηριστικά Οφέλη από την Εφαρµογή τους 2. Μεθοδολογική Προσέγγιση Επιλογής & Υλοποίησης Συστηµάτων ERP

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ Σ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ BUSINESS INNOVATION TECHNOLOGY Εξειδικευμένη εφαρμογή της Epsilon Net που απευθύνεται σε όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου της εστίασης Το PYLON RESTAURANT

Διαβάστε περισσότερα

Στρατηγική Επιλογή Capital B.O.S. Capital B.O.S.

Στρατηγική Επιλογή Capital B.O.S. Capital B.O.S. Στρατηγική Επιλογή Το ταχύτατα μεταβαλλόμενο περιβάλλον στο οποίο δραστηριοποιούνται οι επιχειρήσεις σήμερα, καθιστά επιτακτική -όσο ποτέ άλλοτε- την ανάπτυξη ολοκληρωμένων λύσεων που θα διασφαλίζουν,

Διαβάστε περισσότερα

Σκοπός του προτύπου. Άµεση αναφορά στην ικανοποίηση των αιτηµάτων για ασφάλεια τροφίµων όχι µόνο διαφόρων κρατικών φορέων αλλά και των καταναλωτών

Σκοπός του προτύπου. Άµεση αναφορά στην ικανοποίηση των αιτηµάτων για ασφάλεια τροφίµων όχι µόνο διαφόρων κρατικών φορέων αλλά και των καταναλωτών ISO 22000 1 Σκοπός του προτύπου Άµεση αναφορά στην ικανοποίηση των αιτηµάτων για ασφάλεια τροφίµων όχι µόνο διαφόρων κρατικών φορέων αλλά και των καταναλωτών Αιτήµατα καταναλωτή (i) Ο φορέας παραγωγής

Διαβάστε περισσότερα

Είναι το δυναμικό ξεκίνημα με άμεσα αποτελέσματα και εξασφαλίζει πραγματική επένδυση για την επιχείρηση.

Είναι το δυναμικό ξεκίνημα με άμεσα αποτελέσματα και εξασφαλίζει πραγματική επένδυση για την επιχείρηση. PEGASUS μ-elite ERP Είναι το δυναμικό ξεκίνημα με άμεσα αποτελέσματα και εξασφαλίζει πραγματική επένδυση για την επιχείρηση. Χαρακτηρίζεται από την εύκολη εγκατάσταση του Εύκολη εκμάθηση από αρχάριους

Διαβάστε περισσότερα

ABB drives στη βιομηχανία τροφίμων και ποτών. ABB Group April 1, 2013 Slide 1

ABB drives στη βιομηχανία τροφίμων και ποτών. ABB Group April 1, 2013 Slide 1 ABB drives στη βιομηχανία τροφίμων και ποτών April 1, 2013 Slide 1 Η αγορά των AC drives ανά κλάδο το έτος 2010 Market study ARC2011 Η βιομηχανία τροφίμων και ποτών αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο κλάδο.

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΟΛΥΠΛΟΚΟΤΗΤΑΣ ΚΩΔΙΚΟΛΟΓΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΟΛΥΠΛΟΚΟΤΗΤΑΣ ΚΩΔΙΚΟΛΟΓΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΟΛΥΠΛΟΚΟΤΗΤΑΣ ΚΩΔΙΚΟΛΟΓΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Βλάσιος Στεφανίδης Factory Supply Chain Manager Athens plant Colgate Palmolive (Hellas) SAIC Περιεχόμενα Το εργοστάσιο Αθήνας της Colgate

Διαβάστε περισσότερα

Τα logistics και οι επιχειρηματικές ευκαιρίες που προσφέρουν

Τα logistics και οι επιχειρηματικές ευκαιρίες που προσφέρουν Πανεπιστήμιο Πειραιά Τα logistics και οι επιχειρηματικές ευκαιρίες που προσφέρουν Κουκουράκης Δημήτρης MSc Logistics ΕΜΠ-Πανεπιστήμιο Πειραιά Μάϊος 2012 Logistics (business) Είναι το τμήμα της επιχείρησης

Διαβάστε περισσότερα

Πρώτες ύλες. Πιθανοί κίνδυνοι σε όλα τα στάδια της παραγωγής. Καθορισµός πιθανότητας επιβίωσης µικροοργανισµών. Εκτίµηση επικινδυνότητας

Πρώτες ύλες. Πιθανοί κίνδυνοι σε όλα τα στάδια της παραγωγής. Καθορισµός πιθανότητας επιβίωσης µικροοργανισµών. Εκτίµηση επικινδυνότητας 1 ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ HACCP Αρχή 1η: Προσδιορισµός των πιθανών κινδύνων που σχετίζονται µε την παραγωγή τροφίµων σε όλα τα στάδια, από την ανάπτυξη και τη συγκοµιδή των πρώτων υλών, την παραγωγική διαδικασία, την

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΓΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΑΕΙ (ΠΕΓΑ)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΓΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΑΕΙ (ΠΕΓΑ) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΓΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΑΕΙ (ΠΕΓΑ) «Οι σύγχρονες τεχνικές βιο-ανάλυσης στην υγεία, τη γεωργία, το περιβάλλον και τη διατροφή» Ιχνηλασιμότητα και Ταυτοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

Ποιός είναι o GS1; Προϊόντα και Υπηρεσίες. Με τη χρήση των προτύπων GS1 επιτυγχάνεται:

Ποιός είναι o GS1; Προϊόντα και Υπηρεσίες. Με τη χρήση των προτύπων GS1 επιτυγχάνεται: Ποιός είναι o GS1; Ο GS1 είναι ένας διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 1977, εδρεύει στις Βρυξέλλες και εκπροσωπείται σε 107 χώρες στον κόσμο. Ασχολείται αποκλειστικά με τον σχεδιασμό

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Εποπτικός Έλεγχος Βιοµηχανικών ιεργασιών. Στόχος συστήµατος διαχείρισης ελέγχου

Εισαγωγή. Εποπτικός Έλεγχος Βιοµηχανικών ιεργασιών. Στόχος συστήµατος διαχείρισης ελέγχου Εισαγωγή Εποπτικός Έλεγχος Βιοµηχανικών ιεργασιών Στόχος συστήµατος διαχείρισης ελέγχου διασφάλιση της ποιότητας του παραγόµενου προϊόντος, µεγιστοποίηση της παραγωγής, ελαχιστοποίηση της ενέργειας, βέλτιστη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ LOGISTICS

ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ LOGISTICS Α.Τ.Ε.Ι. ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ LOGISTICS Καθηγητής Ηλίας Ζήλας MSc in Information Systems ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΣ ΕΤΟΣ 2008-2009 ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ - ΟΡΙΣΜΟΙ

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνική μελέτη & οικονομική προσφορά

Τεχνική μελέτη & οικονομική προσφορά Το πρόγραμμα που ταιριάζει στο δικό σας περιβάλλον ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ Τεχνική μελέτη & οικονομική προσφορά REFLEXIS RETAIL: ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΛΥΝΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ Περιεχόμενα Η εταιρεία Γενικά... 3 Η πορεία

Διαβάστε περισσότερα

Sunsoft Ltd Alexandros F&B Management

Sunsoft Ltd Alexandros F&B Management ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ FOOD & BEVERAGE ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ & ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ SUNSOFT Ltd - Μάχης Αναλάτου 103, 11745 Ν. Κόσμος. Tηλ: 210 9317811, Fax: 210 9321603 www.sunsoft.gr info@sunsoftgr.com

Διαβάστε περισσότερα

Οι βασικές λειτουργίες του EPIKOUROU περιλαμβάνουν : Διαχείριση Τραπεζιών

Οι βασικές λειτουργίες του EPIKOUROU περιλαμβάνουν : Διαχείριση Τραπεζιών Η εφαρμογή EPIKOUROS Touch P.O.S αποτελεί την πρόταση της SYSCO S.A για την αποτελεσματική διαχείριση σύγχρονων χώρων εστίασης, είτε πρόκειται για αυτόνομες μονάδες όπως εστιατόρια, Cafés, Bars, Fast Foods,

Διαβάστε περισσότερα

Ευάγγελος Σαµπράκος Παναγιώτης ικαίος Γιώργος Γιαννής Αναπληρωτής Καθηγητής Οικονοµικός Επιστήµονας Λέκτορας Πανεπιστήµιο Πειραιά Eletson Corporation

Ευάγγελος Σαµπράκος Παναγιώτης ικαίος Γιώργος Γιαννής Αναπληρωτής Καθηγητής Οικονοµικός Επιστήµονας Λέκτορας Πανεπιστήµιο Πειραιά Eletson Corporation Η χρήση των ηλεκτρονικών µέσων πληροφόρησης προς µία οικονοµικότερη διαχείριση του συστήµατος εµπορευµατικών µεταφορών. Ευάγγελος Σαµπράκος Παναγιώτης ικαίος Γιώργος Γιαννής Αναπληρωτής Καθηγητής Οικονοµικός

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ III ΤΥΠΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ III ΤΥΠΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ III ΤΥΠΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Ι. Γιαννατσής ΒΑΣΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Φύση Προϊόντος/Υπηρεσίας και Αγορά Απαιτούμενος βαθμός διαφοροποίησης

Διαβάστε περισσότερα

«Αναδιάρθρωση της καλλιέργειας του καπνού :

«Αναδιάρθρωση της καλλιέργειας του καπνού : «Αναδιάρθρωση της καλλιέργειας του καπνού : Επιχειρηµατική Καθοδήγηση για την Βιωσιµότητα των Αγροτικών Επιχειρήσεων & Προοπτικές Αρωµατικών-Φαρµακευτικών και Ενεργειακών φυτών» Ανάλυση της Απόδοσης της

Διαβάστε περισσότερα

Επεξεργασία Μεταποίηση. ΝτουµήΠ. Α.

Επεξεργασία Μεταποίηση. ΝτουµήΠ. Α. Επεξεργασία Μεταποίηση ΝτουµήΠ. Α. 1 Επεξεργασία Μεταποίηση Ως επεξεργασία ή µεταποίηση ενός πρωτογενούς γεωργικού προϊόντος χαρακτηρίζεται το σύνολο των χειρισµών και επεµβάσεων µετά τη συγκοµιδή του,

Διαβάστε περισσότερα

WMS Depo Version 3.0. Έχω Αποθήκη... αλλά γιατί να επενδύσω στην τεχνολογία; Kανόνες Logistics. Πληροφοριακό Σύστηµα Ασύρµατης ιαχείρισης Αποθηκών

WMS Depo Version 3.0. Έχω Αποθήκη... αλλά γιατί να επενδύσω στην τεχνολογία; Kανόνες Logistics. Πληροφοριακό Σύστηµα Ασύρµατης ιαχείρισης Αποθηκών WMS Depo Version 3.0 Πληροφοριακό Σύστηµα Ασύρµατης ιαχείρισης Αποθηκών Έχω Αποθήκη... αλλά γιατί να επενδύσω στην τεχνολογία; Kανόνες Logistics Στην εποχή της νέας οικονοµίας είναι καθοριστικής σηµασίας,

Διαβάστε περισσότερα

Ιχνηλασιµότητα στις επιχειρήσεις τροφίµων- ISO 22005

Ιχνηλασιµότητα στις επιχειρήσεις τροφίµων- ISO 22005 Ιχνηλασιµότητα στις επιχειρήσεις τροφίµων- ISO 22005 Μαλισιόβα Ε., Παντελιά Μ. και Μεθενίτου Γ. Ινστιτούτο Υγιεινής Τροφίµων Αθηνών Ιχνηλασιµότητα στις επιχειρήσεις τροφίµων- ISO 22005 Εισαγωγή Νοµικό

Διαβάστε περισσότερα

Σχεδιαστικά Προγράμματα Επίπλου

Σχεδιαστικά Προγράμματα Επίπλου Σχεδιαστικά Προγράμματα Επίπλου Καθηγήτρια ΦΕΡΦΥΡΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Τμήμα ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΞΥΛΟΥ - ΕΠΙΠΛΟΥ Σχεδιαστικά Προγράμματα Επίπλου Η σχεδίαση με τον παραδοσιακό τρόπο απαιτεί αυξημένο χρόνο, ενώ

Διαβάστε περισσότερα

ABB drives για τις ανάγκες της βιομηχανίας επεξεργασίας υλικών. ABB Group April 1, 2013 Slide 1

ABB drives για τις ανάγκες της βιομηχανίας επεξεργασίας υλικών. ABB Group April 1, 2013 Slide 1 ABB drives για τις ανάγκες της βιομηχανίας επεξεργασίας υλικών April 1, 2013 Slide 1 Κίνητρα Ορισμός της βιομηχανίας επεξεργασίας υλικών Βασικές τάσεις στη βιομηχανία επεξεργασίας υλικών Κλάδοι της βιομηχανίας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

ΕΙΔΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ III ΕΙΔΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Ι. Γιαννατσής ΒΑΣΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Φύση Προϊόντος/Υπηρεσίας και Αγορά Απαιτούμενος βαθμός διαφοροποίησης Απαιτούμενος

Διαβάστε περισσότερα

Τρόφιμα & Ποτά. Λύσεις Βιομηχανικής Ζύγισης. για μείωση του κόστους και διασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων

Τρόφιμα & Ποτά. Λύσεις Βιομηχανικής Ζύγισης. για μείωση του κόστους και διασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων Τρόφιμα & Ποτά Λύσεις Βιομηχανικής Ζύγισης για μείωση του κόστους και διασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων Τρόφιμα & Ποτά Μειώστε το κόστος και διασφαλίστε την ποιότητα με τις σύγχρονες τεχνολογίες ζύγισης

Διαβάστε περισσότερα

Το eniac είναι ένα νέο on board σύστημα Ζύγισης για φορτωτές από την iolabs.

Το eniac είναι ένα νέο on board σύστημα Ζύγισης για φορτωτές από την iolabs. Το eniac είναι ένα νέο on board σύστημα Ζύγισης για φορτωτές από την iolabs. Χρησιμοποιεί τελευταίας γενίας αισθητήρες πίεσης & αισθητήρες ελέγχου θέσεως καθώς και νέες τεχνικές λήψης και ελέγχου δειγμάτων

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόµενα. Πληροφοριακά Συστήµατα: Κατηγορίες και Κύκλος Ζωής. Π.Σ. ιαχείρισης Πράξεων. Π.Σ. ιοίκησης. Κατηγορίες Π.Σ. Ο κύκλος ζωής Π.Σ.

Περιεχόµενα. Πληροφοριακά Συστήµατα: Κατηγορίες και Κύκλος Ζωής. Π.Σ. ιαχείρισης Πράξεων. Π.Σ. ιοίκησης. Κατηγορίες Π.Σ. Ο κύκλος ζωής Π.Σ. Πληροφοριακά Συστήµατα: Κατηγορίες και Κύκλος Ζωής Περιεχόµενα Κατηγορίες Π.Σ. ιαχείρισης Πράξεων ιοίκησης Υποστήριξης Αποφάσεων Έµπειρα Συστήµατα Ατόµων και Οµάδων Ο κύκλος ζωής Π.Σ. Ορισµός Φάσεις Χρήστες

Διαβάστε περισσότερα

Περισσότερες Περισσό πωλ πω ή λ σει ε ς Μεγαλύ Μεγαλ τερο κέρδος Απόλυτος έλεγχος

Περισσότερες Περισσό πωλ πω ή λ σει ε ς Μεγαλύ Μεγαλ τερο κέρδος Απόλυτος έλεγχος Η εφαρμογή PRISMA Win Retail αποτελεί την ιδανική λύση για τις επιχειρήσεις που κάνουν εντατική λιανική και προσφέρει την ασφάλεια, την ταχύτητα και την άμεση εξυπηρέτηση που χρειάζονται τα σημεία πώλησης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΗΣ

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΗΣ PALMERA Ε.Π.Ε. ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΗΣ Επιστηµονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης Ταχ. Θυρ. 1447 Τηλέφωνο: 2810-391928 Fax: 2810-391929 E-mail: louridas@palmera.gr dialynas@palmera.gr 16/7/2003

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ

ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ Στόχος Βασικές έννοιες για την ποιότητα και τα συστήματα ποιότητας Έννοια της ποιότητας και των συστημάτων ποιότητας Τεκμηρίωση ενός

Διαβάστε περισσότερα

Πληροφοριακά Συστήματα Αυτόματης Προ-Δεματοποίησης (Pre-Packing)

Πληροφοριακά Συστήματα Αυτόματης Προ-Δεματοποίησης (Pre-Packing) Πληροφοριακά Συστήματα Αυτόματης Προ-Δεματοποίησης (Pre-Packing) Copyright : OPTIMUM A.E. 1. Το Πρόβλημα της Προ-Δεματοποίησης Συσκευασίας Η εκτέλεση, σε καθημερινή βάση, των παραγγελιών που δέχεται μία

Διαβάστε περισσότερα

Ο Ρόλος της Τεχνολογίας (Software) στον Συνεδριακό Τουρισµό. Αντώνης Σακελλαρόπουλος. Πρόεδρος & /νων Σύµβουλος PANASOFT A.E

Ο Ρόλος της Τεχνολογίας (Software) στον Συνεδριακό Τουρισµό. Αντώνης Σακελλαρόπουλος. Πρόεδρος & /νων Σύµβουλος PANASOFT A.E Ο Ρόλος της Τεχνολογίας (Software) στον Συνεδριακό Τουρισµό Αντώνης Σακελλαρόπουλος Πρόεδρος & /νων Σύµβουλος PANASOFT A.E Σκοπός Η ανάδειξη του σηµαντικού ρόλου που παίζει το εξειδικευµένο Software στην

Διαβάστε περισσότερα

«Περιεχόµενα. 03 Εισαγωγή Ένα ολοκληρωµένο πληροφοριακό σύστηµα. 04 Περιγραφή Εργαλείο εφαρµογής διαδικασιών

«Περιεχόµενα. 03 Εισαγωγή Ένα ολοκληρωµένο πληροφοριακό σύστηµα. 04 Περιγραφή Εργαλείο εφαρµογής διαδικασιών «Περιεχόµενα 03 Εισαγωγή Ένα ολοκληρωµένο πληροφοριακό σύστηµα 04 Περιγραφή Εργαλείο εφαρµογής διαδικασιών 05 Χαρακτηριστικά Τι περιλαµβάνει το epolis 06 Πλεονεκτήµατα Λύσεις και οφέλη του προγράµµατος

Διαβάστε περισσότερα

εύχρηστες και καινοτόμες εφαρμογές

εύχρηστες και καινοτόμες εφαρμογές E-COMMERCE OPEN API ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Αποθήκη Προσωπικό ΟΘΟΝΕΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ Πελάτες Εστιάστε στη σταθερή ανάπτυξη ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΣΥΡΜΑΤΗ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΟμε εύχρηστες και καινοτόμες εφαρμογές ΛΗΨΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

M-SALES. Warehouse Management System Πληροφοριακό Σύστημα Ασύρματης Διαχείρισης Αποθηκών

M-SALES. Warehouse Management System Πληροφοριακό Σύστημα Ασύρματης Διαχείρισης Αποθηκών mdepo WMS M-SALES Aν η Αποθήκη σας φαίνεται ένα δύσκολο πάζλ εμείς θα σας το λύσουμε Warehouse Management System Πληροφοριακό Σύστημα Ασύρματης Διαχείρισης Αποθηκών Έχω Αποθήκη... αλλά γιατί να επενδύσω

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑ ΙΚΑΣΙΑ: ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ, ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ, ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΟΣΗ

ΙΑ ΙΚΑΣΙΑ: ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ, ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ, ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΟΣΗ 1. ΣΚΟΠΟΣ Η διαδικασία αυτή περιγράφει τον τρόπο µε τον οποίο γίνεται ο χειρισµός, η συσκευασία, η αποθήκευση και η παράδοση των προϊόντων στους Πελάτες της εταιρείας, έτσι ώστε να προστατεύεται η ποιότητά

Διαβάστε περισσότερα

Παροχή Συμβουλευτικών Υπηρεσιών σε ΜμΕ

Παροχή Συμβουλευτικών Υπηρεσιών σε ΜμΕ Παροχή Συμβουλευτικών Υπηρεσιών σε ΜμΕ Παπανδρέου Δήμητρα, Principal Manager Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) Η τεχνογνωσία που βοηθά τις επιχειρήσεις να αναπτυχθούν Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα

Διαβάστε περισσότερα

Microsoft Dynamics NAV & Verticals

Microsoft Dynamics NAV & Verticals Microsoft Dynamics NAV & Verticals 1 Cosmos Business Systems SA Cosmos Consulting SA Software Solutions Microsoft Dynamics NAV ERP Τι είναι; Το Enterprise Resource Planning (ERP) είναι μια λύση λογισμικού

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ SIEMENS SIMATIC S5 ΣΕ SIMATIC S7

ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ SIEMENS SIMATIC S5 ΣΕ SIMATIC S7 ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ SIEMENS SIMATIC S5 ΣΕ SIMATIC S7 Εισαγωγή Προκειμένου οι επιχειρήσεις να παραμείνουν ανταγωνιστικές μακροπρόθεσμα, ο εξοπλισμός τους πρέπει να προσαρμόζεται στις συνεχώς αυξανόμενες

Διαβάστε περισσότερα

Μάρκετινγκ Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης

Μάρκετινγκ Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Μάρκετινγκ Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ενότητα 2: Διανομή Θεοδωρίδης Προκόπης Σχολή Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων & Τροφίμων (Δ.Ε.Α.Π.Τ.) Σκοποί

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΓAΝΩΣΗ / ΔΙΟIΚΗΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓHΣ: ΕΙΣΑΓΩΓΙΚEΣ EΝΝΟΙΕΣ. Διοίκηση Παραγωγής & Συστημάτων Υπηρεσιών ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

ΟΡΓAΝΩΣΗ / ΔΙΟIΚΗΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓHΣ: ΕΙΣΑΓΩΓΙΚEΣ EΝΝΟΙΕΣ. Διοίκηση Παραγωγής & Συστημάτων Υπηρεσιών ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΡΓAΝΩΣΗ / ΔΙΟIΚΗΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓHΣ: ΕΙΣΑΓΩΓΙΚEΣ EΝΝΟΙΕΣ Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ Διοίκηση Παραγωγής & Συστημάτων Υπηρεσιών ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

Ολοκληρωµένες λύσεις ERP για κάθε επιχείρηση

Ολοκληρωµένες λύσεις ERP για κάθε επιχείρηση Ολοκληρωµένες λύσεις ERP για κάθε επιχείρηση Η εταιρία H Data Communication ΑΕ ιδρύθηκε το 1987 στην Αθήνα µε αντικείµενο την ανάπτυξη λογισµικού για επιχειρήσεις και την παροχή ολοκληρωµένων λύσεων πληροφορικής.

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνολογικής Αριστείας & Καινοτοµίας

Τεχνολογικής Αριστείας & Καινοτοµίας 4ήµερο Τεχνολογικής Αριστείας & Καινοτοµίας Αυτοµατισµός: Από την εγκατάσταση ως το λογισµικό Βαφείδης Γιώργος gvafi@tee.gr gvafidis@panelco.gr Θέµατα Εισαγωγή -Πως έχει εξελιχθεί ο αυτοµατισµός Εγκατάσταση

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ III ΣΤΟΧΟΙ ΚΑΙ ΕΙΔΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ III ΣΤΟΧΟΙ ΚΑΙ ΕΙΔΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ III ΣΤΟΧΟΙ ΚΑΙ ΕΙΔΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Λέκτορας Ι. Γιαννατσής Καθηγητής Π. Φωτήλας ΣΤΟΧΟΙ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Ποιότητα προϊόντος/υπηρεσίας Ταχύτητα παραγωγής/παράδοσης

Διαβάστε περισσότερα

Τ.Ε.Ι. ΚΡΗΤΗΣ, Σ.Δ.Ο., Τμήμα Λογιστικής. ERP Systems

Τ.Ε.Ι. ΚΡΗΤΗΣ, Σ.Δ.Ο., Τμήμα Λογιστικής. ERP Systems Τ.Ε.Ι. ΚΡΗΤΗΣ, Σ.Δ.Ο., Τμήμα Λογιστικής ERP Systems ERP puzzle ERP: Ολοκληρωμένα Πληροφοριακά συστήματα συνδεδεμένων λειτουργικών εφαρμογών (modules) τα οποία αντικαθιστούν τα ξεχωριστά αυτόνομα υπολογιστικά

Διαβάστε περισσότερα

Η πιστοποίηση στην Ελλάδα. Κατερίνα Λιάνα Αναπληρώτρια ιευθύντρια Πιστοποίησης ΕΛΟΤ Α.Ε.

Η πιστοποίηση στην Ελλάδα. Κατερίνα Λιάνα Αναπληρώτρια ιευθύντρια Πιστοποίησης ΕΛΟΤ Α.Ε. Η πιστοποίηση στην Ελλάδα Κατερίνα Λιάνα Αναπληρώτρια ιευθύντρια Πιστοποίησης ΕΛΟΤ Α.Ε. Ιστορικό Στις 29/4/1901 συνήλθε η Επιτροπή Προτύπων των Μηχανικών και κατάφεραν να µειώσουν α) τις διαφοροποιήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Συστήματα Διαχείρισης Ποιότητας Το πρότυπο ISO9001:2015 και οι εφαρμογές του

Συστήματα Διαχείρισης Ποιότητας Το πρότυπο ISO9001:2015 και οι εφαρμογές του Συστήματα Διαχείρισης Ποιότητας Το πρότυπο ISO9001:2015 και οι εφαρμογές του 3 η ενότητα Τομέας Βιομηχανικής Διοίκησης & Επιχειρησιακής Έρευνας ΕΜΠ Απαιτήσεις του ISO9001:2015 1. Αντικείμενο 2. Τυποποιητική

Διαβάστε περισσότερα

Ανταγωνιστικότητα, Δίκτυα Διανομής και Εμπορία Βιολογικής Αιγοπροβατοτροφίας Δρ. Ηλίας Βλάχος Λέκτορας Διοίκηση Επιχειρήσεων

Ανταγωνιστικότητα, Δίκτυα Διανομής και Εμπορία Βιολογικής Αιγοπροβατοτροφίας Δρ. Ηλίας Βλάχος Λέκτορας Διοίκηση Επιχειρήσεων Ανταγωνιστικότητα, Δίκτυα Διανομής και Εμπορία Βιολογικής Αιγοπροβατοτροφίας Δρ. Ηλίας Βλάχος Λέκτορας Διοίκηση Επιχειρήσεων Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Αγρίνιο, 17-18 Ιανουαρίου 2004 1 Ερευνητικές Ερωτήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Νίκος Χαριτωνίδης. Πρόλογος

Νίκος Χαριτωνίδης. Πρόλογος Πρόλογος Το εγχειρίδιο τούτο αποτελεί µια απλή προσέγγιση στο τρόπο που πρέπει να υλοποιήσουν τις νοµοθετικές τους υποχρεώσεις, όσοι ασχολούνται µε δραστηριότητες ψυχρής εφοδιαστικής αλυσίδας. Με τον όρο

Διαβάστε περισσότερα

Έξυπνη συσκευασία: Προσδοκίες και προβληματισμοί από την πλευρά των χρηστών - Ευρωπαϊκή έρευνα

Έξυπνη συσκευασία: Προσδοκίες και προβληματισμοί από την πλευρά των χρηστών - Ευρωπαϊκή έρευνα 1 Έξυπνη συσκευασία: - Ευρωπαϊκή έρευνα Θεοφανία Τσιρώνη Χημικός Μηχανικός (PhD), Εργαστήριο Χημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων, Σχολή Χημικών Μηχανικών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Πέτρος Ταούκης Καθηγητής

Διαβάστε περισσότερα

Sunsoft Ltd Alexandros Αμβροσία

Sunsoft Ltd Alexandros Αμβροσία ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ SUNSOFT Ltd - Μάχης Αναλάτου 103, 11745 Ν. Κόσμος. Tηλ: 210 9317811, Fax: 210 9321603 www.sunsoft.gr info@sunsoftgr.com ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

doitsimple To ProXess Retail είναι ένα πρωτοποριακό και ευέλικτο πρόγραµµα το οποίο αντιπροσωπεύει την πιο

doitsimple To ProXess Retail είναι ένα πρωτοποριακό και ευέλικτο πρόγραµµα το οποίο αντιπροσωπεύει την πιο Erprs Rsurc Plag T PrXss Ral είναι ένα πρωτοποριακό και ευέλικτο πρόγραµµα το οποίο αντιπροσωπεύει την πιο ολοκληρωµένη λύση στο τοµέα της εντατικής λιανικής. Το ολοκληρωµένο πακέτο αποτελείται από τη

Διαβάστε περισσότερα

Εναρμονίζοντας τα Drive

Εναρμονίζοντας τα Drive Εναρμονίζοντας τα Drive Η φιλοσοφία πίσω από την αρχιτεκτονική της νέας γενιάς μετατροπέων συχνότητας της ΑΒΒ Πρόσφατα η ΑΒΒ δημιούργησε το πρώτο της portfolio με AC drives χαμηλής τάσης, βασισμένο στην

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2. Οι Μεταβολές ως Χαρακτηριστικό Γνώρισµα της Τεχνολογίας Επικοινωνιών

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2. Οι Μεταβολές ως Χαρακτηριστικό Γνώρισµα της Τεχνολογίας Επικοινωνιών ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2 Οι Μεταβολές ως Χαρακτηριστικό Γνώρισµα της Τεχνολογίας Επικοινωνιών ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΤΥΠΟΥ Ερωτήσεις της µορφής "σωστό-λάθος" Σηµειώστε αν είναι σωστή ή λανθασµένη καθεµιά από τις παρακάτω

Διαβάστε περισσότερα

Στρατηγική xline ERP xline ERP xline ERP

Στρατηγική xline ERP xline ERP xline ERP Στρατηγική Επιλογή Οι ανάγκες της σύγχρονης επιχείρησης απαιτούν την ύπαρξη στρατηγικών στόχων και επιλογών, τόσο σε επιχειρηματικό, όσο και σε τεχνολογικό επίπεδο. Κινητήριος δύναμη και των δύο αποτελεί

Διαβάστε περισσότερα

Συντάχθηκε απο τον/την Διαχειριστής Τετάρτη, 10 Φεβρουάριος 2010 18:20 - Τελευταία Ενημέρωση Τρίτη, 20 Ιούλιος 2010 13:31

Συντάχθηκε απο τον/την Διαχειριστής Τετάρτη, 10 Φεβρουάριος 2010 18:20 - Τελευταία Ενημέρωση Τρίτη, 20 Ιούλιος 2010 13:31 Η εφαρμογή λογισμικού Kiosk Manager, είναι η πλέον σύγχρονη, επαγγελματική και οικονομική λύση για τη διαχείριση καταστημάτων εντατικής λιανικής, καθώς είναι ειδικά σχεδιασμένη και δοκιμασμένη για το περίπτερο

Διαβάστε περισσότερα

Γεύσις. doitsimple. Καλύψτε τις ανάγκες της επιχείρησης σας χωρίς να χρειάζεται να αλλάξετε τη φιλοσοφία και τον τρόπο δουλειά σας.

Γεύσις. doitsimple. Καλύψτε τις ανάγκες της επιχείρησης σας χωρίς να χρειάζεται να αλλάξετε τη φιλοσοφία και τον τρόπο δουλειά σας. Erprs Rsurc Plag Γεύσις Βελτιώστε τη παραγωγικότητα και το ανταγωνιστικό πλεονέκτηµα της επιχείρησης σας, µειώνοντας ταυτόχρονα τα λειτουργικά σας έξοδα µε τις τεχνολογίες αιχµής των συστηµάτων µηχανογράφησης

Διαβάστε περισσότερα