27Χρόνια και πλέον. Ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα και το κόσμο! Ινστιτούτο Διαρκούς Επιμόρφωσης Επιχειρήσεων Αυτοκινήτου. δυναμικής παρουσίας

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "27Χρόνια και πλέον. Ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα και το κόσμο! Ινστιτούτο Διαρκούς Επιμόρφωσης Επιχειρήσεων Αυτοκινήτου. δυναμικής παρουσίας"

Transcript

1 27Χρόνια και πλέον δυναμικής παρουσίας Ινστιτούτο Διαρκούς Επιμόρφωσης Επιχειρήσεων Αυτοκινήτου Ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα και το κόσμο! Ηλεκτρικά οχήματα και οι τεχνολογικές εξελίξεις Eισηγητής: Πέτρος Καραμπίλας - Γεν. Διευθυντής Ινστιτούτου ΙΔΕΕΑ

2 1 Η σημασία των Ηλεκτρικών Οχημάτων για την Οικονομική Ανάπτυξη Τα Ηλεκτρικά Οχήματα Δημιουργούν θέσεις εργασίας Η χρήση των Ηλεκτρικών Οχημάτων βελτιώνει την Ποιότητα Ζωής Τα Ηλεκτρικά Οχήματα μπορούν να μειώσουν την εξάρτηση από το εισαγόμενο πετρέλαιο Τα Ηλεκτρικά οχήματα μπορούν να μειώσουν το κόστος χρήσης (αρχική τιμή + λειτουργικά έξοδα) στον κύκλο ζωής του οχήματος

3 1 Η σημασία των Ηλεκτρικών Οχημάτων για την Οικονομική Ανάπτυξη Στη Βιομηχανία: Ευκαιρίες για τις Αυτοκινητοβιομηχανίες Ευκαιρίες για κατασκευαστές Μπαταριών Ευκαιρίες στην Εφοδιαστική Αλυσίδα Ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας / διαχειριστές υποδομών Ευκαιρίες για την ανάπτυξη λογισμικού και έξυπνων δικτύων Σημαντική συνεισφορά στη λειτουργία των έξυπνων πόλεων smart/mega cities

4 2 Εμπόδια και λύσεις: Αγορά Ηλεκτρικών Οχημάτων Υψηλό κόστος, λόγω νέων τεχνολογιών και κόστους μπαταριών Αυτονομία κίνησης & χρόνος φόρτισης Ανάπτυξη και επέκταση στις υποδομές φόρτισης Διαμόρφωση της αντίληψης των καταναλωτών για στροφή γενικότερα προς τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας (ηλεκτροκίνηση, αεριοκίνηση κλπ).

5 2 Ποιοί παράγοντες επηρεάζουν τις πωλήσεις Ηλεκτρικών Οχημάτων; Μελέτη του International Council on Clean Transportation (ICCT/Διεθνές Συμβούλιο Καθαρών Μέσων Μεταφοράς) 30 πόλεις της Πολιτείας της Καλιφόρνια στις οποίες τα ηλεκτρικά οχήματα κατέχουν το 6-18% των πωλήσεων νέων οχημάτων φτάνουν τις 8 έως 25 φορές το μέσο όρο στις ΗΠΑ. Ποιοι είναι αυτοί οι παράγοντες; Περιφερειακές και δημοτικές Αυτοδιοικήσεις, Επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, Ιδιωτικές επιχειρήσεις και μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί Όλοι αυτοί προωθούν τις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων μέσω ενός φάσματος δραστηριοτήτων.

6 2 Ποιοί παράγοντες επηρεάζουν τις πωλήσεις Ηλεκτρικών Οχημάτων; Σε επίπεδο πόλης για τη διαφορετική διείσδυση των ηλεκτρικών οχημάτων, βρέθηκαν συσχετίσεις ανάμεσα στις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων και σε παράγοντες όπως: η διαθεσιμότητα των μοντέλων, οι τοπικές προωθητικές ενέργειες, οι υπηρεσίες ενοικίασης αυτοκινήτων κοινής χρήσης (TAS) & το μέσο ετήσιο εισόδημα. Οι αγορές των ηλεκτρικών οχημάτων τείνουν να αναπτύσσονται παράλληλα με τις τοπικές υποδομές φόρτισης. Οι 30 πόλεις με την υψηλότερη αγορά ηλεκτρικών οχημάτων έχουν, κατά μέσο όρο, πέντε φορές περισσότερο υποδομές φόρτισης κατά κεφαλή όπως και οι ΗΠΑ ως σύνολο. Η πολιτεία της Καλιφόρνια παρέχει ένα πρότυπο για τέτοιες πολιτειακές και τοπικές ενέργειες. Η εμπειρία της Καλιφόρνια υποδεικνύει πως εάν τα μοντέλα των ηλεκτρικών οχημάτων εισαχθούν σε περισσότερες αγορές και υπάρχει υποστηρικτική πολιτική, θα συνεχιστεί η ανάπτυξη της αγοράς.

7 3 Η Τεχνολογία πίσω από τους όρους Internal Combustion Engine ICE Κινητήρας ΜΕΚ ή Μηχανή Εσωτερικής Καύσης. Η επί 20 και πλέον χρόνια εφαρμογή των ηλεκτρονικών στο αυτοκίνητο, οδήγησε στα υβριδικά που επί μία 10ετία αποτέλεσαν τον προπομπό για τα ηλεκτρικά οχήματα.

8 3 Η Τεχνολογία πίσω από τους όρους Hybrid Electric Vehicles (HEVs) Η International Electrotechnical Commission (ICE) χαρακτηρίζει ως υβριδικό το όχημα στο οποίο η ενέργεια κίνησης, κατά τη διάρκεια των λειτουργικών του φάσεων, παρέχεται από δύο ή περισσότερες πηγές ή αποθήκες ενέργειας ή μετατροπείς ενέργειας. Ως Υβριδικά/Ηλεκτρικά αυτοκίνητα (HEVs) ορίζονται εκείνα στα οποία ή μία από τις μορφές ενέργειας που αξιοποιείται για την κίνησή τους είναι η ηλεκτρική. Ορισμός του ΟΗΕ που ορίζει ένα όχημα HEV: Ένα όχημα με τουλάχιστον δύο διαφορετικούς μετατροπείς ενέργειας και δύο διαφορετικά συστήματα αποθήκευσης ενέργειας (επί του οχήματος) για την κίνηση του οχήματος

9 3 Η Τεχνολογία πίσω από τους όρους Plug-in Hybrid Electric Vehicles (PHEVs) Τα PHEV είναι Υβριδικά/ Ηλεκτρικά Οχήματα Αυτά είναι εφοδιασμένα με συστοιχία συσσωρευτών μεγάλης χωρητικότητας ικανής να τους επιτρέπει την κίνηση, ως αμιγώς ηλεκτρικά (BEV) μηδενικής ρύπανσης, για αρκετές δεκάδες χιλιομέτρων, όπως επίσης και με κατάλληλη ηλεκτρική υποδοχή για σύνδεση με το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας, προκειμένου να φορτίζουν απευθείας από αυτό, πέραν και πλέον του υπάρχοντος συστήματος φόρτισης από την κινητική ενέργεια.

10 3 Η Τεχνολογία πίσω από τους όρους Battery Electric Vehicles (BEVs) Ηλεκτρικά οχήματα που κινούνται αποκλειστικά με την ηλεκτρική ενέργεια των συσσωρευτών τους. Δεν έχουν εφεδρική πηγή καυσίμου και φορτίζουν τους συσσωρευτές τους από το δίκτυο.

11 3 Η Τεχνολογία πίσω από τους όρους Extended-Range Electric Vehicles (EREVs) Ηλεκτρικά οχήματα με μονάδα επέκτασης της αυτονομίας οδήγησης. Είναι ηλεκτρικό όχημα που κινείται με τους συσσωρευτές του για κάποιο αριθμό χιλιομέτρων. Στη συνέχεια και μέχρι να επαναφορτιστεί από το δίκτυο,, και μιας ηλεκτρικής γεννήτριας παρέχεται επιπλέον ηλεκτρική ενέργεια για τα επόμενα χιλιόμετρα, μέσω ενός μικρού κινητήρα εσωτερικής καύσης, με συμβατικό ή εναλλακτικό καύσιμο αυξάνοντας την αυτονομία κίνησης του οχήματος.

12 3 Η Τεχνολογία πίσω από τους όρους Extended-Range Electric Vehicles (EREVs) Παράδειγμα: BMW i3

13 3 Η Τεχνολογία πίσω από τους όρους Fuel Cells Electric Vehicles (FCEVs) Ηλεκτρικά οχήματα που κινούνται με την ηλεκτρική ενέργεια που παράγει η μονάδα ενεργειακών στοιχείων (Fuel Cells) του οχήματος. Διαθέτουν και συσσωρευτές αποθήκευσής της. Η μονάδα αυτή λειτουργεί με καθαρό υδρογόνο, που αποθηκεύεται στο όχημα, και οξυγόνο που λαμβάνεται από τον ατμοσφαιρικό αέρα. Από την εξάτμιση βγαίνει καθαρό νερό. Η λειτουργία αυτής της μονάδας με κάποια πρόσθετα συστήματα μπορεί να γίνει και από εναλλακτικά καύσιμα.

14 3 Η Τεχνολογία πίσω από τους όρους Fuel Cells Electric Vehicles (FCEVs)

15 3 Η Τεχνολογία πίσω από τους όρους Fuel Cells Electric Vehicles (FCEVs)

16 3 Η Τεχνολογία πίσω από τους όρους Fuel Cells Electric Vehicles (FCEVs)

17 3 Η Τεχνολογία πίσω από τους όρους Fuel Cells Electric Vehicles (FCEVs)

18 4 Ηλεκτρικά Αυτοκίνητα στην Ευρώπη (BEV) NPE=National Platform for Electric Mobility

19 4 Αγορά ηλεκτρικών Οχημάτων #1 Μάρκα

20 4 Αγορά ηλεκτρικών Οχημάτων Αγορά Ηλεκτρικών Αυτοκινήτων Ευρωπαϊκή Αγορά Electric Vehicle Plug - In Hybrid

21 4 Αγορά ηλεκτρικών Οχημάτων Η Ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα Γιατί δεν έχει αναπτυχθεί όπως στην Ευρώπη; Απουσία απόκτησης κινήτρων ηλεκτρικών οχημάτων Απουσία κινήτρων δημιουργίας υποδομών σταθμών φόρτισης

22 4 Αγορά ηλεκτρικών Οχημάτων Η Ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα Γιατί δεν έχει αναπτυχθεί όπως στην Ευρώπη;

23 4 Αγορά ηλεκτρικών Οχημάτων

24 4 Η Επέλαση των ηλεκτρικών

25 4 Λίστα με Ηλεκτρικά οχήματα 2017 Battery Electric Vehicles (BEVs) Πηγή: -cars-for-sale-in-usa-canada-europe/ BMW i3, i8 Citröen C-Zero Ford Focus Electric GM Bolt Hyundai IONIQ Kia Soul Mercedes-Benz B250e Mitsubishi I-Miev Nissan Leaf Opel Ampera-e Peugeot ion Renault Zoe Renault Twizy Rimac Concept_One Smart ForTwo Electric Drive Tesla model 3, S, X, Vw e-golf VW e-up

26 4 Ηλεκτρικά Αυτοκίνητα στην Ευρώπη (BEV & EREV) Τα παρακάτω οχήματα είναι στην Πράσινη Λίστα για το 2017 Σε κάθε αυτοκίνητο δίνεται ένας ολόκληρος αριθμός πράσινου σκορ βάσει ενός δείκτη περιβαλλοντικής ζημίας (EDX - Environmental Damage Index), ο οποίος εκτιμά την ρύπανση από την κατασκευή των οχημάτων, την παραγωγή και τη κατανομή καυσίμου καθώς και τις εξατμίσεις του οχήματος.

27 4 : Electric cars will come of age in 2018 Battery Electric Vehicles (BEVs) Τον Οκτώβριο του 2017 προέβλεπε με video που ανέβασε στο Υoutube «η επανάσταση του ηλεκτρικού αυτοκινήτου έρχεται. Το απίστευτο είναι ότι μια χώρα είναι αυτή που οδηγεί τις εξελίξεις: Η Κίνα Μετά το 2018 δεν θα υπάρξει επιστροφή.

28 6 BMW i3: Οι Συσσωρευτές και το λίθιο το Ενεργειακό Κλειδί Μεγαλύτερη αυτονομία, εξαιρετικά δυναμικές επιδόσεις: Η BMW i επεκτείνει τη γκάμα του BMW i3 (Video)

29 6 BMW i3. Το μέλλον είναι εδώ! Φόρτιση τύποι διάρκεια κόστος Το BMW i3 μπορεί να φορτιστεί ακόμα και σε μια απλή οικιακή πρίζα schuko υπάρχουν όμως και ειδικοί οικιακοί φορτιστές (AC) που μπορούν να επιταχύνουν τη διαδικασία φόρτισης. οι χρόνοι φόρτισης εξαρτώνται από την παρεχόμενη ισχύ ρεύματος. Σε μια πρίζα schuko για τη φόρτιση του 80% της μπαταρίας χρειάζονται περίπου 8 ώρες. Με οικιακούς φορτιστές η διάρκεια φόρτισης μπορεί να μειωθεί στις 6 ή και στις 3 ώρες Σε δημόσιους φορτιστές η αντίστοιχη φόρτιση μπορεί να γίνει μέχρι και μέσα σε 30! (Ταχυφορτιστές AC/DC). Το κόστος κίνησης ανά 100 χλμ. (αν υποθέσουμε ότι μια Μέση Αυτονομία είναι 150 χλμ.) είναι από 1,2 έως 1,6!

30 6 TESLA: O πρωταγωνιστής των εξελίξεων & στην ώθηση της Ηλεκτροκίνησης Τι γίνεται; Διαβάστε στο τεύχος που κρατάτε στα χέρια σας. Φόρτιση ενός Tesla σε δημόσιο δίκτυο σε δρόμο έξω από την έκθεση Automechanika στην φρανκφούρτη.

31 6 TESLA: O πρωταγωνιστής των εξελίξεων στο Διάστημα Γιατί φτιάχνουμε ηλεκτρικά αυτοκίνητα; Για να επιταχύνουμε την μετάβαση στην βιώσιμη κινητικότητα και στις βιώσιμες μεταφορές

32 6 Παρουσίαση VolksWagen e-up & Protergia στην Αθήνα

33 6 Ηλεκτρικά από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού (GM Bolt) Battery Electric Vehicles (BEVs) Opel Ampera-e Αυτονομία κατά NEDC - New European Driving Cycle 520 km (Μετρημένη σύμφωνα με το νέο Eυρωπαικό Κυκλο μέτρησης)

34 6 Ηλεκτρικά από την Ανατολή (Νέο NISSAN LEAF) Battery Electric Vehicles (BEVs) 378 χλμ (NEDC) Αυτονομία 40 KwH Νέα μπαταρία 110kw (150ps)

35 7 Κατασκευαστές Ηλεκτρικών & Υβριδικών Βαρέων Οχημάτων

36 7 Κατασκευαστές Ηλεκτρικών & Υβριδικών Βαρέων Οχημάτων

37 7 Κατασκευαστές Ηλεκτρικών & Υβριδικών Βαρέων Οχημάτων

38 7 Κατασκευαστές Ηλεκτρικών & Υβριδικών Βαρέων Οχημάτων

39 7 Κατασκευαστές Ηλεκτρικών & Υβριδικών Βαρέων Οχημάτων Nikola One και Two, Υδρογονοκίνητο ηλεκτρικό φορτηγό που θα αποδίδει περισσότερους από Hp και Ροπή Ft lbs.

40 7 Κατασκευαστές Ηλεκτρικών & Υβριδικών Βαρέων Οχημάτων

41 7 Κατασκευαστές Ηλεκτρικών & Υβριδικών Βαρέων Οχημάτων

42 7 Κατασκευαστές Ηλεκτρικών & Υβριδικών Βαρέων Οχημάτων

43 7 Κατασκευαστές Ηλεκτρικών Μοτοσικλετών

44 8 Μετατροπή συμβατικών Οχημάτων σε ηλεκτρικά Όχι στο πολύ μακρινό μέλλον

45 9 Η ηλεκτροκίνηση καθιερώνεται στην Ευρώπη. Η Ελλάδα μπορεί να ακολουθήσει;

46 9 Η ηλεκτροκίνηση καθιερώνεται στην Ευρώπη Η Ελλάδα μπορεί να ακολουθήσει; Η Ελλάδα συνεχίζει δυστυχώς να βρίσκεται σε δυσμενή θέση όσον αφορά την αγορά της ηλεκτροκίνησης. Δεν είναι όμως μόνον η κρίση που ευθύνεται για τη μη πρόοδο της αγοράς. Είναι και όλα τα ακόλουθα: Η πλήρης απουσία οικονομικών κινήτρων, Οι πολύπλοκες διαδικασίες μεταξύ Δήμων και των αρμόδιων φορέων για την εγκατάσταση σταθμών φόρτισης, Η εξαίρεση των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων από τα κοινοτικά προγράμματα στήριξης των επιχειρήσεων Η μη προώθηση ηλεκτροκίνητων οχημάτων υπηρεσίας από την τοπική αυτοδιοίκηση. Η Ελληνική πολιτεία, προκειμένου να προωθήσει ουσιαστικά την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης θα πρέπει να ακολουθήσει τα ευρωπαϊκά παραδείγματα για α) την παροχή φορολογικών και κυκλοφοριακών κινήτρων, β) να ενοποιήσει το νομοθετικό έργο και γ) να προωθήσει τη χρήση των ηλεκτροκίνητων οχημάτων στις διάφορες εργασίες και διανομές μέσα στους δήμους.

47 10 To Μέλλον των Οχημάτων είναι: Ηλεκτρικό The Future Is Electric

48 10 Από το Σαλόνι Αυτοκινήτου 2018 στην Γενεύη Ιπτάμενα Drone Αυτόνομα & Mini Bus Ιπτάμενα Transform

49 10 Ελληνική Έκδοση Ηλεκτρικών & Υβριδικών Οχημάτων στην Ευρώπη

50 Futuremobility.gr

51 Μια νέα πύλη ενημέρωσης (portal) για τις τεχνολογίες που θα αλλάξουν τις μετακινήσεις μας! Η νέα αυτή πύλη διαπραγµατεύεται τις εξελίξεις των σηµερινών και µελλοντικών οχηµάτων, το µέλλον των µεταφορών και την βιώσιµη κινητικότητα. Εδώ ο αναγνώστης θα ανακαλύψει όλες τις τάσεις των κατασκευαστών σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα. Από τα εναλλακτικά καύσιµα µέχρι τα µελλοντικά αυτοκίνητα, τα συνδεδεµένα έως τα αυτόνοµα οχήµατα, τα tech news έως και τις νέες υπηρεσίες, το software και hardware έως και τις µπαταρίες Υψηλής Τάσης, από εκθέσεις και συνέδρια µέχρι την νοµοθεσία και τις µετατροπές.

52

53 www. futuremobility.gr H επιστημονική ομάδα του Ινστιτούτου ΙΔΕΕΑ δηλώνει ότι το μελλοντικό αυτοκίνητο θα είναι: «Ηλεκτρικό + Συνδεδεμένο + Αυτόνομο»

54 Eισηγητής: Πέτρος Καραμπίλας Γεν. Διευθυντής Ινστιτούτου ΙΔΕΕΑ Τέλος παρουσίασης Ευχαριστούμε πολύ για την προσοχή σας Ερωτήσεις;

ρ Γιώργος Αγερίδης Μηχανολόγος Μηχανικός

ρ Γιώργος Αγερίδης Μηχανολόγος Μηχανικός «Τρέχουσες τεχνολογίες ηλεκτρικών αυτοκινήτων και θεσµικό πλαίσιο στην Ελλάδα» ρ Γιώργος Αγερίδης Μηχανολόγος Μηχανικός ιευθυντής Ενεργειακής Αποδοτικότητας Κέντρο Ανανεώσιµων Πηγών και Εξοικονόµησης Ενέργειας

Διαβάστε περισσότερα

«Τρέχουσες Τεχνολογίες Ηλεκτρικών Οχημάτων και Θεσμικό Πλαίσιο στην Ελλάδα»

«Τρέχουσες Τεχνολογίες Ηλεκτρικών Οχημάτων και Θεσμικό Πλαίσιο στην Ελλάδα» «Τρέχουσες Τεχνολογίες Ηλεκτρικών Οχημάτων και Θεσμικό Πλαίσιο στην Ελλάδα» Δρ Γιώργος Αγερίδης Μηχανολόγος Μηχανικός Διευθυντής Ενεργειακής Αποδοτικότητας Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας

Διαβάστε περισσότερα

«Συμβολή των Ηλεκτρικών Οχημάτων στην Ενεργειακή Αποδοτικότητα»

«Συμβολή των Ηλεκτρικών Οχημάτων στην Ενεργειακή Αποδοτικότητα» «Συμβολή των Ηλεκτρικών Οχημάτων στην Ενεργειακή Αποδοτικότητα» Δρ Γιώργος Αγερίδης Μηχανολόγος Μηχανικός Πρόεδρος ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο. Ελληνικό Ινστιτούτου Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων URL: www.heliev.gr e-mail: info@heliev.gr

Διαβάστε περισσότερα

Καλώς ήλθατε στην εναλλακτική αυτοκίνηση!

Καλώς ήλθατε στην εναλλακτική αυτοκίνηση! Καλώς ήλθατε στην εναλλακτική αυτοκίνηση! Θανάσης Θανάσης Κονιστής Κονιστής Διευθυντής Διευθυντής Πωλήσεων Πωλήσεων & Marketing Marketing Volkswagen Volkswagen Βιώσιμη Κινητικότητα: Ένα ζήτημα πιο επίκαιρο

Διαβάστε περισσότερα

BMW i & ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΝΕΟ BMW i3 94 Ah KAI OI ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ. Building Green Open Space 2017, 9/4/2017

BMW i & ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΝΕΟ BMW i3 94 Ah KAI OI ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ. Building Green Open Space 2017, 9/4/2017 BMW i & ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΝΕΟ BMW i3 94 Ah KAI OI ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ. Building Green Open Space 2017, 9/4/2017 ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ. SALES OPERATIONS & BMW i MANAGER. BMW GROUP HELLAS.

Διαβάστε περισσότερα

«Επισκόπηση των τεχνολογιών ηλεκτροκίνησης»

«Επισκόπηση των τεχνολογιών ηλεκτροκίνησης» «Επισκόπηση των τεχνολογιών ηλεκτροκίνησης» Δρ. Γιώργος Αγερίδης Μηχανολόγος Μηχανικός Διευθυντής Ενεργειακής Αποδοτικότητας Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας Κ.Α.Π.Ε. Γιατί ηλεκτροκίνηση;

Διαβάστε περισσότερα

Ο δρόμος από την εναλλακτική στην κυρίαρχη μορφή αυτοκίνησης! Θανάσης Κονιστής Διευθυντής Πωλήσεων & Marketing Volkswagen

Ο δρόμος από την εναλλακτική στην κυρίαρχη μορφή αυτοκίνησης! Θανάσης Κονιστής Διευθυντής Πωλήσεων & Marketing Volkswagen Ο δρόμος από την εναλλακτική στην κυρίαρχη μορφή αυτοκίνησης! Θανάσης Κονιστής Διευθυντής Πωλήσεων & Marketing Volkswagen Βιώσιμη Κινητικότητα: Ένα ζήτημα πιο επίκαιρο από ποτέ. Ποιος είναι ο ρόλος της

Διαβάστε περισσότερα

Κυρίαρχο γεγονός στον 21 ο αιώναγια την αυτοκινητοβιοµηχανία θα είναι, πέρα από την ικανοποίηση των συνεχώς αυξανόµενων απαιτήσεων των καταναλωτών, η

Κυρίαρχο γεγονός στον 21 ο αιώναγια την αυτοκινητοβιοµηχανία θα είναι, πέρα από την ικανοποίηση των συνεχώς αυξανόµενων απαιτήσεων των καταναλωτών, η Το παρόν και το µέλλον των υβριδικών αυτοκινήτων της Toyota Η οπτική γωνία της Toyota Μίλτος Τσοσκούνογλου ιευθυντής Τοµέα Προστασίας Περιβάλλοντος & Υγείας και Ασφάλειας της Εργασίας, Toyota Ελλάς Κυρίαρχο

Διαβάστε περισσότερα

«AΥΤΟΝΟΜΟΣ ΗΛΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΦΟΡΤΙΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΑΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΤ»

«AΥΤΟΝΟΜΟΣ ΗΛΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΦΟΡΤΙΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΑΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΤ» «AΥΤΟΝΟΜΟΣ ΗΛΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΦΟΡΤΙΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΑΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΤ» Εργαστήριο Ήπιων Μορφών Ενέργειας & Προστασίας Περιβάλλοντος MSc Γεώργιος Σπυρόπουλος ΕΔΙΠ, Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών, Πανεπιστήμιο

Διαβάστε περισσότερα

Αθόρυβη οδήγηση χωρίς ρύπους στην πόλη: Τα Vito E-Cell Van καλύπτουν χλμ για τους πελάτες μας

Αθόρυβη οδήγηση χωρίς ρύπους στην πόλη: Τα Vito E-Cell Van καλύπτουν χλμ για τους πελάτες μας Δελτίο Τύπου Αθόρυβη οδήγηση χωρίς ρύπους στην πόλη: Τα Vito E-Cell Van καλύπτουν 650.000χλμ για τους πελάτες μας 14 Φεβρουαρίου 2012 Το πρώτο Van στον κόσμο με εργοστασιακό ηλεκτρικό σύστημα κίνησης δοκιμάστηκε

Διαβάστε περισσότερα

NISSAN. e-nv200 EVALIA

NISSAN. e-nv200 EVALIA NISSAN e-nv200 EVALIA 40-60 min* ΤΑΧΕΙΑ ΦΟΡΤΙΣΗ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΜΙΚΤΟΣ ΚΥΚΛΟΣ 200 KM ΚΥΚΛΟΣ ΠΟΛΗΣ 301 KM (ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΥΠΟΥ WLTP) 7H 30min WALLBOX 21H 30min ΦΟΡΤΙΣΗ ΣΕ ΟΙΚΙΑΚΗ ΠΡΙΖΑ *Ο χρόνος εξαρτάται από τις συνθήκες

Διαβάστε περισσότερα

Smart Grid. Εισαγωγικές έννοιες του Smart Grid. Μανώλης Ρήγας Υπ. Διδάκτορας Τμήμα Πληροφορικής Α.Π.Θ.

Smart Grid. Εισαγωγικές έννοιες του Smart Grid. Μανώλης Ρήγας Υπ. Διδάκτορας Τμήμα Πληροφορικής Α.Π.Θ. Smart Grid Εισαγωγικές έννοιες του Smart Grid Μανώλης Ρήγας erigas@csd.auth.gr Υπ. Διδάκτορας Τμήμα Πληροφορικής Α.Π.Θ. Τι είναι το Smart Grid; Είναι το όραμα για ένα νέο δίκτυο ηλεκτροδότησης το οποίο

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΩΝ.

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΩΝ. ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΩΝ. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Γιατί να αγοράσω ένα ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο; BMW i. BMW i8 Coupé. BMW i8 Roadster. BMW 225xe Active Tourer. BMW 0e. BMW 50e. BMW 745e. BMW X5 xdrive45e. MINI Cooper

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Tα υβριδικά αυτοκίνητα»

ΘΕΜΑ: «Tα υβριδικά αυτοκίνητα» ΘΕΜΑ: «Tα υβριδικά αυτοκίνητα» Καράμπελα Καράπαπα Επιμέλεια εργασίας: Ζωή Ιωάννα ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΥΒΡΙΔΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ; Αυτός ο τύπος αυτοκινήτου ονομάζεται έτσι επειδή συνδυάζει δύο μορφές ενέργειας για να

Διαβάστε περισσότερα

Αυγή μιας νέας εποχής για τις μεταφορές

Αυγή μιας νέας εποχής για τις μεταφορές Αυγή μιας νέας εποχής για τις μεταφορές Οι μονάδες ενεργειακής φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων της ΑΒΒ και οι τεχνολογίες ευφυών δικτύων στηρίζουν το όραμα μιας νέας εποχής για τον κλάδο των μετακινήσεων.

Διαβάστε περισσότερα

FREERIDE E. Αθήνα 19 Ιουλίου 2016

FREERIDE E. Αθήνα 19 Ιουλίου 2016 FREERIDE E Αθήνα 19 Ιουλίου 2016 Η ΥΨΗΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΗ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ KTM!!! Γιατί ηλεκτροκίνηση; Μείωση της ηχορύπανσης Προστασία του

Διαβάστε περισσότερα

«AΥΤΟΝΟΜΟΣ ΗΛΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΦΟΡΤΙΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΑΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΤ»

«AΥΤΟΝΟΜΟΣ ΗΛΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΦΟΡΤΙΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΑΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΤ» «AΥΤΟΝΟΜΟΣ ΗΛΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΦΟΡΤΙΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΑΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΤ» Εργαστήριο Ήπιων Μορφών Ενέργειας & Προστασίας Περιβάλλοντος Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών ΤΕ, ΑΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΤ Τεχνικός Σχεδιασμός -

Διαβάστε περισσότερα

Φωτοβολταϊκά Αποθήκευση Ηλεκτροκίνηση

Φωτοβολταϊκά Αποθήκευση Ηλεκτροκίνηση Φωτοβολταϊκά Αποθήκευση Ηλεκτροκίνηση Το Σήμερα και το Αύριο Δρ.Σωτήρης Καπέλλος Πρόεδρος ΣΕΦ Ημερίδα ΤΕΕ ΤΚΜ «Αποθήκευση Ηλεκτρικής Ενέργειας, Ηλεκτροκίνηση και ΑΠΕ» 5 Ιουνίου 2018 Περιεχόμενα Η σχέση

Διαβάστε περισσότερα

«AΥΤΟΝΟΜΟΣ ΗΛΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΦΟΡΤΙΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΑΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΤ»

«AΥΤΟΝΟΜΟΣ ΗΛΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΦΟΡΤΙΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΑΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΤ» «AΥΤΟΝΟΜΟΣ ΗΛΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΦΟΡΤΙΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΑΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΤ» Εργαστήριο Ήπιων Μορφών Ενέργειας & Προστασίας Περιβάλλοντος Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών ΤΕ, ΑΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΤ Τεχνικός Σχεδιασμός -

Διαβάστε περισσότερα

Ο ρόλος του ΔΕΔΔΗΕ στο ρυθμιστικό πλαίσιο των ηλεκτρικών οχημάτων

Ο ρόλος του ΔΕΔΔΗΕ στο ρυθμιστικό πλαίσιο των ηλεκτρικών οχημάτων Ο ρόλος του ΔΕΔΔΗΕ στο ρυθμιστικό πλαίσιο των ηλεκτρικών οχημάτων Σεπτέμβριος 2014 1 Θέματα σχετικά με τα ηλεκτρικά οχήματα Τύποι Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΗΟ) Με συσσωρευτές (BEV) Υβριδικά (PHEV) Υβριδικό

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΤΡΟΠΟΙ ΦΟΡΤΙΣΗΣ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ Η Διεθνής Ηλεκτροτεχνική Επιτροπή (IEC) καθιέρωσε τέσσερις τυποποιημένους τρόπους οι οποίοι αποτελούν τις κύριες μεθόδους φόρτισης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Διαβάστε περισσότερα

Electromobility and ICT

Electromobility and ICT Electromobility and ICT 4 ο Συνέδριο Green ICT Πέμπτη 17 Μαΐου 2012 Αθήνα Διονύσιος Νέγκας Πρόεδρος Ελληνικού Ινστιτούτου Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα βοηθήσουν ώστε οι

Διαβάστε περισσότερα

Νέο υβριδικό αυτοκίνητο: Volvo XC60 Plug-in Hybrid

Νέο υβριδικό αυτοκίνητο: Volvo XC60 Plug-in Hybrid 22 Φεβρουαρίου 2012 Νέο υβριδικό αυτοκίνητο: Volvo XC60 Plug-in Hybrid Επιστήμες / Τεχνολογία - Έρευνα Σε υβριδική «Plug-in» έκδοση παρουσίασε το γνωστό όχημα ελευθέρου χρόνου XC60, στην έκθεση αυτοκινήτου

Διαβάστε περισσότερα

«Η ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα και προοπτικές»

«Η ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα και προοπτικές» «Η ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα και προοπτικές» Δρ. Γιώργος Αγερίδης Μηχανολόγος Μηχανικός Διευθυντής Ενεργειακής Αποδοτικότητας Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας Κ.Α.Π.Ε. και Πρόεδρος

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτροκίνητα Οχήματα στην Ελλάδα: Δυνατότητες και Προοπτικές

Ηλεκτροκίνητα Οχήματα στην Ελλάδα: Δυνατότητες και Προοπτικές Ηλεκτροκίνητα Οχήματα στην Ελλάδα: Δυνατότητες και Προοπτικές Καθηγητής Dr. Κωνσταντίνος N. ΣΠΕΝΤΖΑΣ Διευθυντής του Εργαστηρίου Οχημάτων Ε.Μ.Π. Αντιπρόεδρος του ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο EnergyRes 20-2-2009 1 Ορισμός

Διαβάστε περισσότερα

Γενικό Λύκειο Αρκαλοχωρίου. Νέοι τρόποι αυτοκίνησης

Γενικό Λύκειο Αρκαλοχωρίου. Νέοι τρόποι αυτοκίνησης Γενικό Λύκειο Αρκαλοχωρίου Σχ. Ετος:2011-2012 Νέοι τρόποι αυτοκίνησης Τμήμα: Β2 Μαθητής Τοψής Αλέξανδρος Εισηγητής Θέματος Κάββαλος Στυλιανός Εκπαιδευτικός Πληροφορικής http://www.kavvalos.eu Η εργασία

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας

ΤΜΗΜΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας ΤΜΗΜΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: «Το αυτοκίνητο στην κρίση» 1 Εισηγήτρια: Ξυδά Τατιάνα Επιβλέπων

Διαβάστε περισσότερα

Το Ευρωπαϊκό έργο emobilityworks: «Προώθηση των ηλεκτρικών οχημάτων σε Δήμους και επιχειρήσεις»

Το Ευρωπαϊκό έργο emobilityworks: «Προώθηση των ηλεκτρικών οχημάτων σε Δήμους και επιχειρήσεις» Το Ευρωπαϊκό έργο emobilityworks: «Προώθηση των ηλεκτρικών οχημάτων σε Δήμους και επιχειρήσεις» Γρηγόρης Ζωίδης Τμήμα Περιβάλλοντος και Μεταφορών ΚΑΠΕ Ημερίδα: «Προώθηση των ηλεκτρικών οχημάτων σε Δήμους

Διαβάστε περισσότερα

Toyota Hybrid. Ηλίας Καραϊσκός Αγγελική Τσενέ

Toyota Hybrid. Ηλίας Καραϊσκός Αγγελική Τσενέ Toyota Hybrid Ηλίας Καραϊσκός Αγγελική Τσενέ Η σημερινή μας agenda Toyota & Hybrid Η τεχνολογία Toyota Hybrid Μοναδικά οφέλη Toyota Hybrid Γκάμα Test Drive Η Toyota στον κόσμο Δηλαδή Kaizen προκαλώντας

Διαβάστε περισσότερα

Δυναμικό, Ευέλικτο με Λιγότερα από 40 g CO 2 /km: Opel Flextreme

Δυναμικό, Ευέλικτο με Λιγότερα από 40 g CO 2 /km: Opel Flextreme 10 Σεπτεμβρίου, 2007 Δυναμικό, Ευέλικτο με Λιγότερα από 40 g CO 2 /km: Opel Flextreme Σπορ πρωτότυπο ενός όγκου λανσάρει καινοτομίες και παρουσιάζει την επαναστατική αρχιτεκτονική E-Flex Αυτονομία 55 km,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΒΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ

ΕΠΙΒΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΕΠΙΒΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ Νέα συνθετική φόρμουλα τεχνολογίας Low SAPS. Λιπαντικά ειδικά σχεδιασμένα για οχήματα εφοδιασμένα με συστήματα αντιρρύπανσης. Κατάλληλο για κινητήρες βενζίνης

Διαβάστε περισσότερα

Ether Applications (ΑΙΘΗΡ) όλη σας η ενέργεια

Ether Applications (ΑΙΘΗΡ) όλη σας η ενέργεια Ether Applications (ΑΙΘΗΡ) όλη σας η ενέργεια Δραστηριότητα στον χώρο της ενέργειας στην Ελλάδα, τα Βαλκάνια και την Κύπρο Γραφεία Προσφέρουμε ολοκληρωμένες λύσεις Έμφαση στις ανάγκες του πελάτη Εταιρική

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ FORUM ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 2009 Αίθουσα ΙΙΙ

ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ FORUM ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 2009 Αίθουσα ΙΙΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ FORUM ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 2009 Αίθουσα ΙΙΙ «Μεταφορικά Μέσα: Ενεργειακές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις σε Παγκόσµιο, Ευρωπαϊκό και Εθνικό επίπεδο προοπτικές ανάπτυξης ηλεκτροκίνητων µέσων µεταφοράς»

Διαβάστε περισσότερα

Η επαναπαραγόμενη ενέργεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη φόρτιση μπαταριών ενός EV ή ενός HEV.

Η επαναπαραγόμενη ενέργεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη φόρτιση μπαταριών ενός EV ή ενός HEV. ΑΝΑΓΕΝΝΗΤΙΚΗ ΠΕΔΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ένα από τα πλεονεκτήματα της χρήσης των ηλεκτρικών κινητήρων για την κίνηση οχημάτων είναι η εξοικονόμηση ενέργειας κατά τη διάρκεια της πέδησης (φρεναρίσματος) του οχήματος.

Διαβάστε περισσότερα

Οφέλη της αεριοκίνησης και τάση της αγοράς. Καραβέλλας Παναγιώτης Brand Manager Fiat Professional

Οφέλη της αεριοκίνησης και τάση της αγοράς. Καραβέλλας Παναγιώτης Brand Manager Fiat Professional Οφέλη της αεριοκίνησης και τάση της αγοράς. Καραβέλλας Παναγιώτης Brand Manager Fiat Professional ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΙΚΟΣ ΗΓΕΤΗΣ FCA ~3.4 ΔΙΣ ΕΥΡΩ Ετήσιες δαπάνες R&D Βιώσιμη Μετακίνηση ΕΜΠΛΟΚΗ TOY ΧΡΗΣΤΗ

Διαβάστε περισσότερα

Honda earthdreams Κοιτάζοντας στο μέλλον, σκοπός μας είναι να γίνουμε η εταιρεία που το σύνολο της κοινωνίας θα θέλει να υπάρχουμε.

Honda earthdreams Κοιτάζοντας στο μέλλον, σκοπός μας είναι να γίνουμε η εταιρεία που το σύνολο της κοινωνίας θα θέλει να υπάρχουμε. Κοιτάζοντας στο μέλλον, σκοπός μας είναι να γίνουμε η εταιρεία που το σύνολο της κοινωνίας θα θέλει να υπάρχουμε. Soichiro Honda, 1956 ΥΒΡΙΔΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ή ΑΝΑΓΚΗ Πωληθέντα Αυτοκίνητα ανά περιοχή

Διαβάστε περισσότερα

Φωτοβολταϊκά και Αποθήκευση Ενέργειας

Φωτοβολταϊκά και Αποθήκευση Ενέργειας Φωτοβολταϊκά και Αποθήκευση Ενέργειας Πλάτων Μπαλτάς ΕΥΔΙΤΗ Ενεργειακός και Περιβαλλοντικός Σχεδιασμός 16 Φεβρουαρίου 2019 Power (MW) Τυπικό ενεργειακό μείγμα 7000 6000 5000 4000 3000 2000 1000 0 0 12

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα Αποφυγής Σύγκρουσης

Σύστημα Αποφυγής Σύγκρουσης Σύστημα Αποφυγής Σύγκρουσης Προστασία του στόλου σας και βελτίωση του μεταφορικού σας έργου TM Our Vision. Your Safety. Εταιρία Μηχανημάτων & Λογισμικού Σύνδεση με συστήματα τηλεματικής Προσφέρει στον

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΚΑΘΑΡΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΚΑΘΑΡΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΚΑΘΑΡΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα: Παγκόσμια συμφωνία για την κλιματική αλλαγή Αποτελεί σχέδιο δράσης για την διατήρηση της αύξησης της θερμοκρασίας

Διαβάστε περισσότερα

Opel HydroGen3 και GM Sequel: Το Μέλλον Έχει Ξεκινήσει

Opel HydroGen3 και GM Sequel: Το Μέλλον Έχει Ξεκινήσει GM Europe General Motors Europe Product Development & Technology Communications Adam Opel Haus 65423 Rüsselsheim Germany Φεβρουάριος 2006 Η επένδυση της GM έχει ήδη ξεπεράσει το ένα δις δολάρια Opel HydroGen3

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4 ΑΝΑΓΕΝΝΗΤΙΚΗ ΠΕΔΗΣΗ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4 ΑΝΑΓΕΝΝΗΤΙΚΗ ΠΕΔΗΣΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4 ΑΝΑΓΕΝΝΗΤΙΚΗ ΠΕΔΗΣΗ Ένα από τα πλεονεκτήματα της χρήσης των ηλεκτρικών κινητήρων για την κίνηση οχημάτων είναι η εξοικονόμηση ενέργειας κατά τη διάρκεια της πέδησης (φρεναρίσματος) του οχήματος.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ» Μεταπτυχιακή εργασία Ευφροσύνη Ζώτου Διπλ/χος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών ΥΒΡΙΔΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

Επιπτώσεις της ηλεκτροκίνησης των οδικών μεταφορών στα δίκτυα ηλεκτροδότησης. Νίκος Χατζηαργυρίου ΠΡΟΕΔΡΟΣ & ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΕΔΔΗΕ

Επιπτώσεις της ηλεκτροκίνησης των οδικών μεταφορών στα δίκτυα ηλεκτροδότησης. Νίκος Χατζηαργυρίου ΠΡΟΕΔΡΟΣ & ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΕΔΔΗΕ Επιτροπή Ενέργειας της Ακαδημίας Αθηνών Ενέργεια και μεταφορές στην Ελλάδα: Προϋποθέσεις και μέτρα για καθαρή και βιώσιμη ενέργεια στις μεταφορές Επιπτώσεις της ηλεκτροκίνησης των οδικών μεταφορών στα

Διαβάστε περισσότερα

«Ενεργειακή αποδοτικότητα και ηλεκτροκίνηση στις μεταφορές»

«Ενεργειακή αποδοτικότητα και ηλεκτροκίνηση στις μεταφορές» «Ενεργειακή αποδοτικότητα και ηλεκτροκίνηση στις μεταφορές» Δρ. Γιώργος Αγερίδης Μηχανολόγος Μηχανικός Διευθυντής Ενεργειακής Αποδοτικότητας Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας Κ.Α.Π.Ε.

Διαβάστε περισσότερα

CONNECTED CARS CONFERENCE Renewable Energy Sources. Πως διαμορφώνεται το θεσμικό πλαίσιο για την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα

CONNECTED CARS CONFERENCE Renewable Energy Sources. Πως διαμορφώνεται το θεσμικό πλαίσιο για την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα MINISTRY OF ENVIRONMENT ENERGY & CLIMATE CHANGE CONNECTED CARS CONFERENCE 2019 Πως διαμορφώνεται το θεσμικό πλαίσιο για την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα Αλεξάνδρα Σδούκου Γενική Γραμματέας Ενέργειας

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδιο Ανάπτυξης Δικτύου Σταθμών Φόρτισης Σε Δημόσιους Χώρους ΜΕΝΕΓΑΤΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ

Σχέδιο Ανάπτυξης Δικτύου Σταθμών Φόρτισης Σε Δημόσιους Χώρους ΜΕΝΕΓΑΤΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ Σχέδιο Ανάπτυξης Δικτύου Σταθμών Φόρτισης Σε Δημόσιους Χώρους ΜΕΝΕΓΑΤΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ 1 Η ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής

Διαβάστε περισσότερα

GREEN'UP ΦΟΡΤΙΣΤΕ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΣΑΣ ΟΧΗΜΑ ΛΥΣΕΙΣ ΦΟΡΤΙΣΗΣ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ Ή ΥΒΡΙΔΙΚΑ PLUG-IN

GREEN'UP ΦΟΡΤΙΣΤΕ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΣΑΣ ΟΧΗΜΑ ΛΥΣΕΙΣ ΦΟΡΤΙΣΗΣ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ Ή ΥΒΡΙΔΙΚΑ PLUG-IN GREEN'UP ΦΟΡΤΙΣΤΕ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΣΑΣ ΟΧΗΜΑ ΛΥΣΕΙΣ ΦΟΡΤΙΣΗΣ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ Ή ΥΒΡΙΔΙΚΑ PLUG-IN ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΦΟΡΤΙΣΗΣ ΓΙΑ KAΘΕ ΑΝΑΓΚΗ GREEN

Διαβάστε περισσότερα

Εισηγητής: Καγιαμπάκης Μάνος http://www.electricallab.gr Τίτλοι - Θεματολογία: Ηλεκτροκίνηση & τεχνολογία Η2 Προβληματισμοί ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ Εξέλιξη της Τεχνολογίας με Προστασία του Περιβάλλοντος Εισαγωγή στο

Διαβάστε περισσότερα

Υδρογόνο: Το καύσιμο του μέλλοντος

Υδρογόνο: Το καύσιμο του μέλλοντος 26 Νοεμβρίου, 2008 Υδρογόνο: Το καύσιμο του μέλλοντος Βιώσιμο καύσιμο για τη μελλοντική αυτοκίνηση Ικανό να περιορίσει τις εκπομπές CO 2 από τον Ευρωπαϊκό τομέα οδικών μεταφορών πάνω από 50% μέχρι το 2050

Διαβάστε περισσότερα

Φορτιστές Ηλεκτρικών Αυτοκινήτων

Φορτιστές Ηλεκτρικών Αυτοκινήτων Φορτιστές Ηλεκτρικών Αυτοκινήτων ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2011 Μίλτος Τσοσκούνογλου Μηχανολόγος - Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Ένα ακόµα εµπόδιο στη διάδοση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων έχει αρχίσει να βρίσκει την λύση του!

Διαβάστε περισσότερα

eco MOBILITY CONFERENCE 2018

eco MOBILITY CONFERENCE 2018 eco MOBILITY CONFERENCE 2018 Ηλεκτροκίνηση Ποιές υποδομές και ποιές υπηρεσίες απαιτούνται; Αθήνα 22 Μαρτίου 2018 Πρωτοπόρος Ελληνική εταιρεία εξειδικευμένη στην ανάπτυξη υποδομών φόρτισης Η/Ο και στην

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΕΡΙΟΚΙΝΗΣΗΣ

ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΕΡΙΟΚΙΝΗΣΗΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΕΡΙΟΚΙΝΗΣΗΣ ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ ΚΟΥΖΗΣ Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός - Συγκοινωνιολόγος

Διαβάστε περισσότερα

«Προµήθεια τεσσάρων (4) ηλεκτροκίνητων οχηµάτων για την.ε.υ.α. Καλαµάτας»

«Προµήθεια τεσσάρων (4) ηλεκτροκίνητων οχηµάτων για την.ε.υ.α. Καλαµάτας» Η Μ Ο Τ Ι Κ Η Ε Π Ι Χ Ε Ι Ρ Η Σ Η Υ Ρ Ε Υ Σ Η Σ - Α Π Ο Χ Ε Τ Ε Υ Σ Η Σ Κ Α Λ Α Μ Α Τ Α Σ. Ε. Υ. Α. Κ. «Προµήθεια τεσσάρων (4) ηλεκτροκίνητων οχηµάτων για την.ε.υ.α. Καλαµάτας» ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ : 20.000,00

Διαβάστε περισσότερα

Το Δίκτυο των Ελληνικών Αυτοκινητοδρόμων:

Το Δίκτυο των Ελληνικών Αυτοκινητοδρόμων: Βασίλης Μ. Χαλκιάς Πρόεδρος ASECAP Πρόεδρος HELLASTRON Διευθ. Σύμβ. Αττικές Διαδρομές ΑΕ Το Δίκτυο των Ελληνικών Αυτοκινητοδρόμων: Προκλήσεις και Προοπτικές Υπό την αιγίδα: 1 Η Σημασία των Μεταφορώ ν στην

Διαβάστε περισσότερα

SYM Wolf Café Racer 300i

SYM Wolf Café Racer 300i [ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΕΚΘΕΣΗ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑΣ 2018] SYM Wolf Café Racer 300i Το Wolf Café Racer 300i είναι ένα μοντέλο πρότυπο για τους φίλους των vintage μοτοσικλετών που προστίθεται στη γκάμα της SYM. Κινείται

Διαβάστε περισσότερα

NISSAN. e-nv200 EVALIA & VAN

NISSAN. e-nv200 EVALIA & VAN NISSAN e-nv200 EVALIA & VAN e-nv200 EVALIA & VAN ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΜΙΚΤΟΣ ΚΥΚΛΟΣ 200 KM ΚΥΚΛΟΣ ΠΟΛΗΣ 301 KM (ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΥΠΟΥ WLTP) 40-60 min* 7h 30min 21h 30min ΤΑΧΕΙΑ ΦΟΡΤΙΣΗ WALLBOX ΦΟΡΤΙΣΗ ΣΕ ΟΙΚΙΑΚΗ ΠΡΙΖΑ *Ο

Διαβάστε περισσότερα

Nissan 947 Nissan 1947 To Tama Tokyo Electric Company Cars Prince Motor Co., Nissan 3.3kW, 35 km/h 65 km pick-up

Nissan   947 Nissan 1947 To Tama Tokyo Electric Company Cars Prince Motor Co., Nissan    3.3kW, 35 km/h 65 km pick-up Ευαγόρας Παπαθέου ιευθυντής ηµοσίων Σχέσεων Nissan -Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε. Η ηλεκτροκίνηση είναι πραγµατικότητα Zero Emission Mobility Program Η προσέγγιση της Nissan Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι η λύση

Διαβάστε περισσότερα

Μελέτη Αλγορίθμων Έξυπνης Δυναμικής Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Μελέτη Αλγορίθμων Έξυπνης Δυναμικής Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΛΙΚΩΝ Μελέτη Αλγορίθμων Έξυπνης Δυναμικής Φόρτισης Ηλεκτρικών

Διαβάστε περισσότερα

Νέα γενιά μπαταριών για τη νέα γενιά αυτοκινήτων

Νέα γενιά μπαταριών για τη νέα γενιά αυτοκινήτων Νέα γενιά μπαταριών για τη νέα γενιά αυτοκινήτων Νέα Εποχή για τη Βιομηχανία Αυτοκινήτων ΥΒΡΙΔΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ Η βιομηχανία αυτοκινήτων εισέρχεται σε μια νέα εποχή καθώς η νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΒΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ

ΕΠΙΒΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΕΠΙΒΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΕΠΙΒΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ QUARTZ 9000 ENERGY 0W30 Συνθετικό λιπαντικό πολύ υψηλής απόδοσης κατάλληλο για τη λίπανση σύγχρονων κινητήρων βενζίνης

Διαβάστε περισσότερα

Το Ευρωπαϊκό έργο emobility Works: «Προώθηση των ηλεκτρικών οχημάτων σε Δήμους και επιχειρήσεις»

Το Ευρωπαϊκό έργο emobility Works: «Προώθηση των ηλεκτρικών οχημάτων σε Δήμους και επιχειρήσεις» Το Ευρωπαϊκό έργο emobility Works: «Προώθηση των ηλεκτρικών οχημάτων σε Δήμους και επιχειρήσεις» Μαρία Ζαρκαδούλα Προϊσταμένη Τμήματος Περιβάλλοντος & Μεταφορών Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών & Εξοικονόμησης

Διαβάστε περισσότερα

Nέα γκάμα Aerotwin Plus

Nέα γκάμα Aerotwin Plus ΥΑΛΟΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΕΣ BOSCH Nέα γκάμα Aerotwin Plus 1 Aerotwin Plus H καινοτομία Η σειρά αποτελείται από 15 κωδικούς μονών υαλοκαθαριστήρων Κάθε συσκευασία περιλαμβάνει 4 προσαρμογείς Κάθε υαλοκαθαριστήρας

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα με Ενεργειακά Στοιχεία Υδρογόνου (Fuel Cells Vehicles)

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα με Ενεργειακά Στοιχεία Υδρογόνου (Fuel Cells Vehicles) Ηλεκτρικά αυτοκίνητα με Ενεργειακά Στοιχεία Υδρογόνου (Fuel Cells Vehicles) Ένα τεχνολογικό επίτευγμα με μικρή όμως πρακτική αξία υπό τις παρούσες συνθήκες Πηγή: John Voelcker (Highgearmedia), 4 Μαΐου

Διαβάστε περισσότερα

Οικολογική οδήγηση & Φιλικά προς το περιβάλλον οχήματα

Οικολογική οδήγηση & Φιλικά προς το περιβάλλον οχήματα ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΥΠΡΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Οικολογική οδήγηση & Φιλικά προς το περιβάλλον οχήματα Oρέστης Κυριάκου Λειτουργός Ενεργειακής Διαχείρισης Ενεργειακού Γραφείου Κυπρίων Πολιτών Οικολογική οδήγηση Ορισμός

Διαβάστε περισσότερα

Ρυθμιστικές Προσεγγίσεις Και Εξελίξεις στην Ηλεκτροκίνηση

Ρυθμιστικές Προσεγγίσεις Και Εξελίξεις στην Ηλεκτροκίνηση Ρυθμιστικές Προσεγγίσεις Και Εξελίξεις στην Ηλεκτροκίνηση Νεκταρία Καρακατσάνη, Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, Μέλος Ολομέλειας 1 st Ecomobility Conference Αθήνα, 22 Μαρτίου 2018 Το περιβαλλοντικό όφελος αντανακλά

Διαβάστε περισσότερα

Η GM σκέπτεται Υβριδικά : Τρία Συστήματα για μία Σειρά Οχημάτων Καθοδόν για την Αγορά

Η GM σκέπτεται Υβριδικά : Τρία Συστήματα για μία Σειρά Οχημάτων Καθοδόν για την Αγορά GM Europe Product Development and Technology Communications Adam Opel Haus D-65423 Rüsselsheim Germany Φεβρουάριος 2006 Η GM σκέπτεται Υβριδικά : Τρία Συστήματα για μία Σειρά Οχημάτων Καθοδόν για την Αγορά

Διαβάστε περισσότερα

Το HydroGen4 Κυκλοφορεί στους Ευρωπαϊκούς Δρόμους

Το HydroGen4 Κυκλοφορεί στους Ευρωπαϊκούς Δρόμους 26 Νοεμβρίου, 2008 Το HydroGen4 Κυκλοφορεί στους Ευρωπαϊκούς Δρόμους Το Ευρωπαϊκό τμήμα του παγκοσμίως μεγαλύτερου στόλου οχημάτων κυψελών καυσίμου κυκλοφορεί στο δρόμο Τεχνικές βελτιώσεις σε επιδόσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΕΡ-ΕΛΑΦΡΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΟΛΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΠΑΘΗΤΙΚΉΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΕΠΙΒΑΙΝΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΠΕΖΟΥΣ

ΥΠΕΡ-ΕΛΑΦΡΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΟΛΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΠΑΘΗΤΙΚΉΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΕΠΙΒΑΙΝΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΠΕΖΟΥΣ ΥΠΕΡ-ΕΛΑΦΡΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΟΛΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΠΑΘΗΤΙΚΉΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΕΠΙΒΑΙΝΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΠΕΖΟΥΣ Ν. Π. Ανδριανόπουλος, Β. Γράψας, Γ. Κατσαρής, Β. Α. Κεφαλάς. Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Σχολή Εφαρµοσµένων

Διαβάστε περισσότερα

ΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΡΟΠΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΙΕΙΣ ΥΣΗΣ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑ Α. Τεχνική Έκθεση ΠΡΟΕ ΡΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΙΑΛΥΝΑΣ

ΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΡΟΠΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΙΕΙΣ ΥΣΗΣ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑ Α. Τεχνική Έκθεση ΠΡΟΕ ΡΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΙΑΛΥΝΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ Επιτροπή συγκροτηθείσα µε την ΥΠΕΚΑ/ΓΓΕΚΑ/ 6/21612/20.09.2011 Υπουργική Απόφαση,

Διαβάστε περισσότερα

Το νέο BMW i8 Roadster, Το νέο BMW i8 Coupe. Τα Σημαντικότερα.

Το νέο BMW i8 Roadster, Το νέο BMW i8 Coupe. Τα Σημαντικότερα. Σελίδα 1 Το νέο BMW i8 Roadster, Το νέο BMW i8 Coupe. Τα Σημαντικότερα. Σελίδα 2 Σελίδα 3 Σελίδα 4 Το σπορ αυτοκίνητο του μέλλοντος τώρα σε δύο τύπους αμαξώματος. Τα νέα BMW i8 Roadster και BMW i8 Coupe

Διαβάστε περισσότερα

1 ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Ευστράτιος Ντουμανάκης, Τεχνολόγος Μηχανικός Οχημάτων MSc

1 ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Ευστράτιος Ντουμανάκης, Τεχνολόγος Μηχανικός Οχημάτων MSc 1 ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Ευστράτιος Ντουμανάκης, Τεχνολόγος Μηχανικός Οχημάτων MSc Μια γνωστή εικόνα από το παρελθόν. Η εξάτμιση ενός πετρελαιοκινητήρα. Σήμερα την ξεχνάτε αλλά γι αυτό πληρώνετε

Διαβάστε περισσότερα

Καθαρές Μεταφορές στις πόλεις - Δυνατότητες και Προοπτικές χρήσης του φυσικού αερίου ως εναλλακτικού καυσίμου στα δημοτικά οχήματα

Καθαρές Μεταφορές στις πόλεις - Δυνατότητες και Προοπτικές χρήσης του φυσικού αερίου ως εναλλακτικού καυσίμου στα δημοτικά οχήματα Καθαρές Μεταφορές στις πόλεις - Δυνατότητες και Προοπτικές χρήσης του φυσικού αερίου ως εναλλακτικού καυσίμου στα δημοτικά οχήματα Αναμφισβήτητα οι μεταφορές έχουν θεμελιώδη σημασία για την οικονομία και

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΗ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ 1 ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ Σκοπός της Ημερίδας ήταν

Διαβάστε περισσότερα

Start Stop Systems. Κοσµίδης Γιώργος. Κορέτσης Γιώργος

Start Stop Systems. Κοσµίδης Γιώργος. Κορέτσης Γιώργος Start Stop Systems Κοσµίδης Γιώργος Κορέτσης Γιώργος ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Ιστορική αναδροµή 2 Υπάρχοντα συστήµατα start stop και γενική αρχή λειτουργίας..3 Start stop system της Bosch.5 Stars της valeo...7 i-stop

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2 ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΔΟΜΗ EVs, HEVs, FCEVs

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2 ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΔΟΜΗ EVs, HEVs, FCEVs ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2 ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΔΟΜΗ EVs, HEVs, FCEVs Τα θεμελιώδη χαρακτηριστικά για το σχεδιασμό οχήματος βρίσκονται στους βασικούς μηχανισμούς της φυσικής και συγκεκριμένα στο δεύτερο νόμο κίνησης του Νεύτωνα

Διαβάστε περισσότερα

«Αποκεντρωμένη Παραγωγή Ενέργειας και Καθαρές Μεταφορές. Η εποχή των Επαναστάσεων»

«Αποκεντρωμένη Παραγωγή Ενέργειας και Καθαρές Μεταφορές. Η εποχή των Επαναστάσεων» «Αποκεντρωμένη Παραγωγή Ενέργειας και Καθαρές Μεταφορές Η εποχή των Επαναστάσεων» Δρ. Γιώργος Αγερίδης Μηχανολόγος Μηχανικός Διευθυντής Ενεργειακής Αποδοτικότητας Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ FORD: ΝΕΟ PLUG-IN ΥΒΡΙΔΙΚΟ C-MAX ΜΕ ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥ ΙΣΧΥΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ FORD: ΝΕΟ PLUG-IN ΥΒΡΙΔΙΚΟ C-MAX ΜΕ ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥ ΙΣΧΥΟΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ FORD: ΝΕΟ PLUG-IN ΥΒΡΙΔΙΚΟ C-MAX ΜΕ ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥ ΙΣΧΥΟΣ Η Ford προετοιμάζεται για την παραγωγή πέντε υβριδικών ηλεκτρικών,

Διαβάστε περισσότερα

Εξοικονόµηση Ενέργειας στις Μεταφορές

Εξοικονόµηση Ενέργειας στις Μεταφορές Εξοικονόµηση Ενέργειας στις Μεταφορές Θεόδωρος Ζαχαριάδης Τεχνολογικό Πανεπιστήµιο Κύπρου τηλ. 25 002304, e-mail: t.zachariadis@cut.ac.cy ωρεάν Εργαστήρια ανάπτυξης δεξιοτήτων για το προσωπικό των επιχειρήσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΩΣΙΜΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ : «Πειράματα σε Ευρωπαϊκές πόλεις»

ΒΙΩΣΙΜΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ : «Πειράματα σε Ευρωπαϊκές πόλεις» ΒΙΩΣΙΜΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ : «Πειράματα σε Ευρωπαϊκές πόλεις» ΕΜΠ- ΣΧΟΛΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ-ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΥΣΑ: ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗ ΣΟΝΙΑ ΦΟΙΤΗΤΡΙΕΣ: ΒΟΥΤΣΙΝΑ ΙΩΑΝΝΑ (ar15606)

Διαβάστε περισσότερα

Όπως φαίνεται παραπάνω, οι εφαρµογές των κελιών καυσίµου θα µπορούσαν να χωριστούν σε πέντε οµάδες: 1. Στατικές 2. Οικιστικές 3. Μεταφορές 4. Φορητές

Όπως φαίνεται παραπάνω, οι εφαρµογές των κελιών καυσίµου θα µπορούσαν να χωριστούν σε πέντε οµάδες: 1. Στατικές 2. Οικιστικές 3. Μεταφορές 4. Φορητές ΚΑΘΑΡΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ 1. Χρησιµοποίηση των κελιών καυσίµου για συµπαραγωγή ενέργειας (παραγωγή θερµότητας και ενέργειας για ξενοδοχεία, νοσοκοµεία σπίτια) 2. Αποκεντρωµένη παραγωγή ισχύος

Διαβάστε περισσότερα

4 ΜΟΝΤΕΛΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ

4 ΜΟΝΤΕΛΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ 4 ΜΟΝΤΕΛΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ Στο κεφάλαιο αυτό παρουσιάζεται το προσομοιωτικό μοντέλο ενός ηλεκτρικού οχήματος όπως υλοποιήθηκε στο λογισμικό Matlab/Simulink. Για την υλοποίηση του μοντέλου του ηλεκτρικού

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρικό Όχηµα και υποδοµές φόρτισης Ευκαιρίες και προκλήσεις

Ηλεκτρικό Όχηµα και υποδοµές φόρτισης Ευκαιρίες και προκλήσεις Ηλεκτρικό Όχηµα και υποδοµές φόρτισης Ευκαιρίες και προκλήσεις Ιωάννης Ε. Μάρης Τοπ.Μηχ/κός Συγκοινωνιολόγος 12, 13 και 14 εκεµβρίου 2012 Ίδρυµα Ευγενίδου, Αθήνα ΛΕΥΚΗ ΒΙΒΛΟΣ Χάρτης πορείας για έναν Ενιαίο

Διαβάστε περισσότερα

Πανεπιστήμιο Πατρών Πολυτεχνική σχολή Τμήμα Χημικών Μηχανικών Ακαδημαϊκό Έτος 2007-20082008 Μάθημα: Οικονομία Περιβάλλοντος για Οικονομολόγους Διδάσκων:Σκούρας Δημήτριος ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Η ΔΕΗ στο φυσικό αέριο και στην ηλεκτροκίνηση. Φώτιος Ε. Καραγιάννης Διευθυντής Υλοποίησης Επιχειρηματικών Δράσεων ΔΕΗ A.E.

Η ΔΕΗ στο φυσικό αέριο και στην ηλεκτροκίνηση. Φώτιος Ε. Καραγιάννης Διευθυντής Υλοποίησης Επιχειρηματικών Δράσεων ΔΕΗ A.E. Η ΔΕΗ στο φυσικό αέριο και στην ηλεκτροκίνηση 22 3 2018 Φώτιος Ε. Καραγιάννης Διευθυντής Υλοποίησης Επιχειρηματικών Δράσεων ΔΕΗ A.E. Η ΔΕΗ σήμερα Αντιμετωπίζει πολλές και ποικίλες προκλήσεις Με πολλές

Διαβάστε περισσότερα

Νέα στοιχεία τύπου solid-state μπορούν να διπλασιάσουν την αυτονομία των EV s

Νέα στοιχεία τύπου solid-state μπορούν να διπλασιάσουν την αυτονομία των EV s Νέα στοιχεία τύπου solid-state μπορούν να διπλασιάσουν την αυτονομία των EV s Ιούλιος 2016, Hayward ΗΠΑ. Όταν ο Hany Eitouni αποφάσισε να ασχοληθεί με την κατασκευή πρωτοποριακού τύπου συσσωρευτών βρήκε

Διαβάστε περισσότερα

Βοηθός Διευθύντρια Κέντρο Δοκιμών Ερευνών & Προτύπων / ΔΕΗ Μέλος Επιτροπής EURELECTRIC για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα 1

Βοηθός Διευθύντρια Κέντρο Δοκιμών Ερευνών & Προτύπων / ΔΕΗ Μέλος Επιτροπής EURELECTRIC για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα 1 : Πρόκληση για τα ηλεκτρικά συστήματα Βοηθός Διευθύντρια Κέντρο Δοκιμών Ερευνών & Προτύπων / ΔΕΗ Μέλος Επιτροπής EURELECTRIC για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα 1 Εθνικές & Διεθνείς πολιτικές Μείωσης CO2 (ΕΕ 120gr/km

Διαβάστε περισσότερα

Honda Mobility MOBILITY

Honda Mobility MOBILITY Υβριδική Τεχνολογία Honda Εισηγητής: Νίκος Ξυδιάς Τεχνικός Εκπαιδευτής Honda 1 Honda Mobility MOBILITY 3 3 To Όραµα της Honda Επιθυµούµε να είµαστε µία Εταιρία την Ύπαρξη της οποίας θέλει η Κοινωνία (we

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕΩΣ ΤΟ 2050 (WETO-H2)

ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕΩΣ ΤΟ 2050 (WETO-H2) ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕΩΣ ΤΟ 2050 (WETO-H2) ΒΑΣΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ Στο πλαίσιο της µελέτης WETO-H2 εκπονήθηκε σενάριο προβλέψεων και προβολών αναφοράς για το παγκόσµιο σύστηµα ενέργειας

Διαβάστε περισσότερα

Ανάλυση και Προσομοίωση Λειτουργίας Κελιού Μπαταρίας Ιόντων Λιθίου για Χρήση σε Ηλεκτρικό Όχημα

Ανάλυση και Προσομοίωση Λειτουργίας Κελιού Μπαταρίας Ιόντων Λιθίου για Χρήση σε Ηλεκτρικό Όχημα ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΘΕΡΜΟΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Ανάλυση και Προσομοίωση Λειτουργίας Κελιού Μπαταρίας Ιόντων

Διαβάστε περισσότερα

Αϊ Στράτης To ΠΡΑΣΙΝΟ ΝΗΣΙ. 2η Ημερίδα Γεωθερμίας. Εμμανουήλ Σταματάκης. Δρ. Χημικός Μηχανικός

Αϊ Στράτης To ΠΡΑΣΙΝΟ ΝΗΣΙ. 2η Ημερίδα Γεωθερμίας. Εμμανουήλ Σταματάκης. Δρ. Χημικός Μηχανικός 2η Ημερίδα Γεωθερμίας Αϊ Στράτης To ΠΡΑΣΙΝΟ ΝΗΣΙ Εμμανουήλ Σταματάκης Δρ. Χημικός Μηχανικός Τομέας Τεχνολογιών ΑΠΕ & Υδρογόνου email: mstamatakis@cres.gr Το έργο Το έργο «Πράσινο Νησί Αϊ Στράτης» αποτελεί

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι σίγουρα το επόμενο βήμα της αυτοκίνησης, αυτόνομο ή μη, σε carsharing pools ή Ι.Χ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι σίγουρα το επόμενο βήμα της αυτοκίνησης, αυτόνομο ή μη, σε carsharing pools ή Ι.Χ. Νέα Σμύρνη Φεβρουάριος 2019 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι σίγουρα το επόμενο βήμα της αυτοκίνησης, αυτόνομο ή μη, σε carsharing pools ή Ι.Χ. Ηδη η αγορά αυτοκινήτου έχει αναδείξει πολλά αξιόλογα

Διαβάστε περισσότερα

«Ενεργειακή Αποδοτικότητα με Α.Π.Ε.»

«Ενεργειακή Αποδοτικότητα με Α.Π.Ε.» «Ενεργειακή Αποδοτικότητα με Α.Π.Ε.» Δρ. Γιώργος Αγερίδης Μηχανολόγος Μηχανικός Διευθυντής Ενεργειακής Αποδοτικότητας Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας Κ.Α.Π.Ε. Πρόεδρος Ελληνικού Ινστιτούτου

Διαβάστε περισσότερα

Nikolaos Chatziargyriou, President and CEO of HEDNO

Nikolaos Chatziargyriou, President and CEO of HEDNO The economist-21 st roundtable with the government of Greece June 29 2017 Lights on: Power energy in Europe What changes have been made in the regulatory framework? New Memorandum provisions and Greece

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ: ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΕ?

ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ: ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΕ? ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ: ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΕ? Αντώνης Θ. Αλεξανδρίδης Καθηγητής Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνολογίες σε αντιπαράθεση άλογα, ηλεκτρικά φορτηγά και η εκμηχάνιση των μετακινήσεων στις αμερικανικές πόλεις,

Τεχνολογίες σε αντιπαράθεση άλογα, ηλεκτρικά φορτηγά και η εκμηχάνιση των μετακινήσεων στις αμερικανικές πόλεις, Τεχνολογίες σε αντιπαράθεση άλογα, ηλεκτρικά φορτηγά και η εκμηχάνιση των μετακινήσεων στις αμερικανικές πόλεις, 1900-1925 Η τεχνολογική πρόοδος και οι ιερείς της, σήμερα. Προβληματισμοί H τεχνολογική

Διαβάστε περισσότερα

«Αποθήκευση Ενέργειας στο Ελληνικό Ενεργειακό Σύστημα και στα ΜΔΝ»

«Αποθήκευση Ενέργειας στο Ελληνικό Ενεργειακό Σύστημα και στα ΜΔΝ» «Αποθήκευση Ενέργειας στο Ελληνικό Ενεργειακό Σύστημα και στα ΜΔΝ» ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ «Επενδύοντας στην Πράσινη Ενέργεια: Αποθήκευση-Διασυνδέσεις-Νέα Έργα ΑΠΕ» 15 Ιουλίου 2019 Ι. Χατζηβασιλειάδης,

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗ ΕΝΟΣ PLUG-IN ΥΒΡΙΔΙΚΟΥ OΧΗΜΑΤΟΣ

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗ ΕΝΟΣ PLUG-IN ΥΒΡΙΔΙΚΟΥ OΧΗΜΑΤΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΘΕΡΜΟΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗ ΕΝΟΣ PLUG-IN ΥΒΡΙΔΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Ο θεσμός των Ενεργειακών Κοινοτήτων Πλαίσιο και πολιτικές στην πορεία της ενεργειακής μετάβασης

Ο θεσμός των Ενεργειακών Κοινοτήτων Πλαίσιο και πολιτικές στην πορεία της ενεργειακής μετάβασης Ο θεσμός των Ενεργειακών Κοινοτήτων Πλαίσιο και πολιτικές στην πορεία της ενεργειακής μετάβασης Στόχοι της Ευρωπαϊκής και Εθνικής Ενεργειακής Πολιτικής: Η Προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και η

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός επιβίωσης και ανάπτυξης μεταφορικών επιχειρήσεων Best practices

Οδηγός επιβίωσης και ανάπτυξης μεταφορικών επιχειρήσεων Best practices Ημερίδα Οδηγός επιβίωσης και ανάπτυξης μεταφορικών επιχειρήσεων Best practices Κυριακή 7/4/2013 13.30 16.30 Metropolitan Expo Ανάπτυξη Μηχανισμού Υπολογισμού & Αναφοράς του Αποτυπώματος Άνθρακα στα Logistics

Διαβάστε περισσότερα

Χαράλαμπος Π. Λαδάς. Green Motors M.ΕΠΕ

Χαράλαμπος Π. Λαδάς. Green Motors M.ΕΠΕ Χαράλαμπος Π. Λαδάς Green Motors M.ΕΠΕ 1. Νομοθεσία 2. Γενική Περιγραφή 3. Γιατί ηλεκτροκίνητα ; Πλεονεκτήματα - Αδυναμίες 4. Γιατί θα Ωφεληθεί ένας Δήμος / Εταιρεία 5. Πώς ; Παραδείγματα εφαρμογής σε

Διαβάστε περισσότερα