Ενότητα 3: Ψηφιακή Ασφάλεια

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Ενότητα 3: Ψηφιακή Ασφάλεια"

Transcript

1 Ενότητα 3: Ψηφιακή Ασφάλεια

2 Ασφάλεια στο Διαδίκτυο Παραμένοντας ασφαλής συνδεδεμένος Yπάρχουν ορισμένα βασικά πράγματα που άνθρωποι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία μπορεί να μην τα λάβουν υπόψη, με συνέπεια αυτό να αποτελέσει μεγάλο εμπόδιο για τους ηλικιωμένους χρήστες, προκειμένου να μάθουν πώς να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο σωστά. Αυτός είναι ο κύριος σκοπός του εκπαιδευτή των ηλικιωμένων: να τους πείσει ότι "Αν μπορώ εγώ να το κάνω, μπορείτε να το κάνετε κι εσείς!"

3 Ασφάλεια στο Διαδίκτυο Παραμένοντας ασφαλής συνδεδεμένος Ο κίνδυνος έγκειται στο γεγονός ότι οι βασικές δεξιότητές των ηλικιωμένων δεν τους προστατεύουν από τις online απειλές και τους ιούς, καθώς οι γνώσεις τους σχετικά με την ασφάλεια του διαδικτύου είναι σχεδόν μηδαμινές. Αυτή η ενότητα αφορά τους εκπαιδευτές που σκοπεύουν να εκπαιδεύσουν ηλικιωμένους και συγκεκριμένα στο πώς να χρησιμοποιήσουν το διαδίκτυο με ασφαλή τρόπο. Παρέχονται πληροφορίες σχετικά με τα πράγματα που οι ηλικιωμένοι συνήθως τείνουν να δυσκολεύονται.

4 Ασφάλεια στο Διαδίκτυο Παραμένοντας ασφαλής συνδεδεμένος Σύντομη Λίστα: Προστασία από Ιούς Οι ηλικιωμένοι πρέπει να μάθουν πώς να παραμένουν προστατευμένοι όταν χρησιμοποιούν το διαδίκτυο. Αναζήτηση Πληροφοριών στο Διαδίκτυο Είναι πολύ σημαντικό για ηλικιωμένους να ξέρουν πώς να αναζητήσουν πληροφορίες στο διαδίκτυο σχετικά με διάφορα θέματα, όπως διακοπές, διασκέδαση, ασφάλιση, φόροι κτλ. Ηλεκτρονική Αλληλογραφία Οι ηλικιωμένοι θα πρέπει να εκπαιδευτούν στον τρόπο με τον οποίο μπορούν να ανοίξουν με ασφάλεια τα συνημμένα αρχεία και να χρησιμοποιούν έναν λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με ασφαλή τρόπο. Ψηφιακές Υπηρεσίες (τράπεζες, εξόφληση λογαριασμών, αγορές) Ένας από τους σημαντικότερους λόγους για τους ηλικιωμένους να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο είναι να νιώθουν πιο ανεξάρτητοι στην καθημερινή τους ζωή. Αυτό μπορεί να είναι εφικτό όταν μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ηλεκτρονική τραπεζική για να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους ή να επισκεφθούν ηλεκτρονικά καταστήματα για να αγοράσουν τα πράγματα που χρειάζονται, από το σπίτι τους. Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης & Επικοινωνία Η διδασκαλία των ηλικιωμένων για τη χρήση των κοινωνικών μέσων δικτύωσης (facebook, Instagram κ.λπ.) είναι πολύ χρήσιμη γι 'αυτούς, επειδή τους επιτρέπει να έρχονται σε επαφή με την οικογένεια, τους φίλους κλπ. Χρήση Εφαρμογών Τηλεπικοινωνιών Ο καλύτερος και ευκολότερος τρόπος για τους ηλικιωμένους να κρατούν επαφή με τα εγγόνια τους (και όχι μόνο) είναι εφαρμογές όπως το viber, το skype, το whatsapp κλπ. Η γνώση χρήσης αυτών των εφαρμογών είναι πιο αναγκαία από ποτέ τη σημερινή εποχή, ούτως ώστε να διατηρούν επαφή με την υπόλοιπη οικογένεια.

5 Διατηρώντας τους ηλικιωμένους ασφαλείς όσο είναι συνδεδεμένοι Βασικά Βήματα Εξηγείστε τι είναι η ασφάλεια των πληροφοριών, στη δική τους γλώσσα Υποδείξτε πόσο απλά λειτουργούν τα χαρακτηριστικά ασφαλείας Βασικά Βήματα Δείξτε τους πώς θα μπορούσαν να κινδυνεύσουν Διδάξτε τους να είναι προσεκτικοί

6 Διατηρώντας τους ηλικιωμένους ασφαλείς όσο είναι συνδεδεμένοι Βασικά Βήματα Εξηγείστε τι είναι η ασφάλεια των πληροφοριών, στη δική τους γλώσσα Εξηγήστε τους ότι τα ψηφιακά τους στοιχεία (τραπεζικός λογαριασμός, προσωπικές πληροφορίες κλπ) χρήζουν της ίδιας προστασίας με τα φυσικά τους (σπίτι, αυτοκίνητο, πορτοφόλι κ.λπ.) με την εξαίρεση ότι, ως επί το πλείστον, δεν μπορούν να ασφαλίσουν τα ψηφιακά αντικείμενα, γι 'αυτό θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί με το πώς χειρίζονται τις πληροφορίες, χωρίς να τους κάνετε να αισθανθούν ανήσυχοι. Βοηθώντας τους να κατανοήσουν ότι οι συνέπειες των διαδικτυακών ενεργειών τους έχουν τόσο μεγάλο αντίκτυπο όσο και οι αντίστοιχες στις πραγματικές τους ζωές, θα τους δώσει μια καλύτερη προοπτική για το πώς μπορούν να επηρεαστούν από τους εγκληματίες στον κυβερνοχώρο. Και να τους υπενθυμίζετε συνεχώς ότι οι χάκερ δεν στοχεύουν μόνο ορισμένες κατηγορίες χρηστών του διαδικτύου, αλλά επεκτείνουν τις επιδράσεις των κακόβουλων τακτικών τους σε όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούν να προσεγγίσουν.

7 Διατηρώντας τους ηλικιωμένους ασφαλείς όσο είναι συνδεδεμένοι Βασικά Βήματα Δείξτε τους πώς θα μπορούσαν να κινδυνεύσουν Για να αποκτήσουν μία καλύτερη εικόνα για το πώς μπορεί ο ηλεκτρονικός υπολογιστής τους να μολυνθεί και για το πώς μπορεί να κλαπούν τα χρήματά τους, παραθέστε μερικά πειστικά παραδείγματα: Δείξτε τους πώς κλικάροντας μία κακόβουλη διαφήμιση μπορεί να μολύνει το φορητό υπολογιστή Διδάξτε τους σχετικά με το spam και το πώς να οργανώσουν τα εισερχόμενά τους (μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον οδηγό για την ασφάλεια της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας) Συμβουλέψτε τους να μην κατεβάζουν τίποτα ύποπτο Προειδοποιήστε τους να μην εγκαθιστούν νέο λογισμικό στον υπολογιστή τους χωρίς να έχουν συμβουλευτεί πρώτα κάποιον που γνωρίζει από τεχνολογία (τα παιδιά τους, έναν ειδικό κ.ά.)

8 Διατηρώντας τους ηλικιωμένους ασφαλείς όσο είναι συνδεδεμένοι Βασικά Βήματα Διδάξτε τους να είναι προσεκτικοί Να είστε ανοιχτοί και προσεκτικοί σχετικά με τις ερωτήσεις των ηλικιωμένων και να μην μιλάτε συγκαταβατικά. Είναι σημαντικό για αυτούς να είναι σε επαγρύπνηση όταν βρίσκονται συνδεδεμένοι και να ξέρουν πώς να αντιδρούν σε διαφορετικές προκλήσεις που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου (banners, links, spam, κλπ). Θυμηθείτε να τους συμβουλεύσετε να μην δίνουν τις προσωπικές τους πληροφορίες σε τυχόν μορφές ή περιεχόμενο που μπορεί να έρθουν ενώ βρίσκονται online. Δεν χρειάζεται να τους ανησυχήσετε πάρα πολύ, αλλά αρκετά ώστε να είναι προσεκτικοί, ενώ εξακολουθούν να απολαμβάνουν τη Wikipedia, το Facebook ή άλλους ιστότοπους.

9 Διατηρώντας τους ηλικιωμένους ασφαλείς όσο είναι συνδεδεμένοι Βασικά Βήματα Υποδείξτε πόσο απλά λειτουργούν τα χαρακτηριστικά ασφαλείας Ένας καλός τρόπος για να διδάξετε στους ηλικιωμένους τα χαρακτηριστικά ασφαλείας στο φορητό υπολογιστή τους είναι να τους δείξετε πώς να αποθηκεύουν τους κωδικούς πρόσβασης σε ασφαλές μέρος και να δημιουργούν έναν κωδικό πρόσβασης και για τον υπολογιστή τους. Όταν πρόκειται να πληρώσουν λογαριασμούς, να τους δείξετε ποια σύμβολα ασφαλείας θα πρέπει να αναζητούν (SSL, το σύμβολο λουκέτου κλπ) κατά την πραγματοποίηση μιας χρηματοοικονομικής συναλλαγής. Υποδείξτε τους τις ειδοποιήσεις που πρέπει να αναζητήσουν σε περίπτωση που λάβουν ειδοποίηση το αντιικό λογισμικό (θα πρέπει να ενεργοποιήσουν αυτή την ειδοποίηση μετά την αρχική εγκατάσταση) ή για ενδείξεις μόλυνσης από κακόβουλο λογισμικό και βεβαιωθείτε ότι μπορούν να σας καλέσουν οποτεδήποτε έχουν ερωτήσεις.

10 Τι πρέπει να διδαχθούν οι ηλικιωμένοι Εξηγήστε το πρόγραμμα περιήγησης Κοινωνική Δικτύωση Προστασία από ιούς Ηλεκτρονική Τραπεζική Αναζητώντας πληροφορίες στο διαδίκτυο Ηλεκτρονικές Αγορές Ηλεκτρονική Αλληλογραφία

11 Τι πρέπει να διδαχθούν οι ηλικιωμένοι Εξηγήστε το πρόγραμμα περιήγησης Μια καλή μεθοδολογία για την εξήγηση ενός προγράμματος περιήγησης στο διαδίκτυο για τους ηλικιωμένους, είναι να παρομοιαστεί το διαδίκτυο με ένα δρόμο και το πρόγραμμα περιήγησης με το αυτοκίνητο που επιλέγετε να οδηγείτε καθώς εξερευνάτε αυτό το δρόμο. Ενώ οι ηλικιωμένοι μπορεί να νιώσουν πιο άνετα και να κολλήσουν με τον Internet Explorer απλώς και μόνο επειδή είναι το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης, δεν θα ήταν κακή ιδέα να τους παρουσιάσετε τα θαύματα του Firefox ή του Google Chrome. Ίσως κατ αυτό τον τρόπο να τους αρέσει περισσότερο να χειρίζονται τον ανοικτό δρόμο του Internet γρηγορότερα, ασφαλέστερα και με πολλές περισσότερες επιλογές.

12 Τι πρέπει να διδαχθούν οι ηλικιωμένοι Προστασία από ιούς Βοηθήστε τους να επιλέξουν, να κατεβάσουν και να εγκαταστήσουν anti-spyware και anti-virus προγράμματα. Ο αριθμός των διαθέσιμων προγραμμάτων είναι μεγάλος, αλλά μια καλή επιλογή για ηλικιωμένους με περιορισμένη οικονομική δυνατότητα, είναι να αναζητήσετε δωρεάν online προγράμματα. Το Spybot Search and Destroy και το AVG Free είναι δύο από τις πολλές δωρεάν επιλογές που προστατεύουν έναν υπολογιστή από spyware και ιούς. Συμβουλέψτε τους ηλικιωμένους: Να εγκαταστήσουν anti-virus λογισμικό Να εγκαταστήσουν anti-spyware λογισμικό Να διατηρούν το λειτουργικό τους σύστημα ενημερωμένο

13 Τι πρέπει να διδαχθούν οι ηλικιωμένοι Αναζητώντας πληροφορίες στο διαδίκτυο Αναζητήστε έναν όρο στο διαδίκτυο για να τους δείξετε πώς γίνεται. Πώς και πού γίνεται μία αναζήτηση στο διαδίκτυο είναι η διαφορά μεταξύ μιας ικανοποιητικής εμπειρίας περιήγησης και ενός κόσμου απογοήτευσης. Βεβαιωθείτε ότι οι ηλικιωμένοι γνωρίζουν πού να βρουν αυτό που ψάχνουν στο διαδίκτυο. Η Google είναι η προφανής επιλογή λόγω της ευκολίας χρήσης και της προσβασιμότητας, αλλά και η μηχανή αναζήτησης Mahalo είναι εξίσου χρήσιμη, καθώς περικόπτει το spam για να συντάξει χρήσιμους συνδέσμους και πληροφορίες σχετικά με τους όρους αναζήτησης.

14 Τι πρέπει να διδαχθούν οι ηλικιωμένοι Ηλεκτρονική Αλληλογραφία Διδάξτε τα θαύματα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, βοηθώντας έναν ηλικιωμένο χρήστη του διαδικτύου να δημιουργήσει έναν λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Εάν το Microsoft Outlook αποδειχθεί πολύ δύσκολο για τους ηλικιωμένους να το χειριστούν, ίσως θελήσετε να τους βοηθήσετε να δημιουργήσουν ένα λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με έναν από τους πολλούς πάροχους δωρεάν ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Internet. Το Yahoo! και το Hotmail είναι δύο δωρεάν κλασικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αλλά για μέγιστη ευκολία χρήσης προτείνουμε να τοποθετήσετε τους ηλικιωμένους σε έναν απλό λογαριασμό Gmail.

15 Τι πρέπει να διδαχθούν οι ηλικιωμένοι Ηλεκτρονικές Αγορές Δείξτε τους πώς να ψωνίζουν online με ασφάλεια. Οι ηλικιωμένοι θα εκτιμήσουν αυτόν τον τρόπο αγορών: δεν είναι κουραστικός για να τρέχουν από κατάστημα σε κατάστημα, δεν στέκονται σε ουρές, συγκρίνουν προσφορές και πολλά άλλα. Ωστόσο, η έλλειψη εμπειρίας από τις ηλεκτρονικές αγορές και ο συνήθως αφανής online πωλητής, μπορεί να κάνει τα ψώνια επικίνδυνα για τους ηλικιωμένους, αν δεν τους πείτε τί να προσέξουν. Υποδείξτε στους ηλικιωμένους αξιόπιστους ιστότοπους αγορών όπως το Amazon και αφήστε τους να τις αποθηκεύσουν σε σελιδοδείκτη για μεταγενέστερη χρήση. Βεβαιωθείτε ότι μπορούν να αναγνωρίσουν το Verisign ή παρόμοιο σύμβολο ασφαλείας, προτού εισάγουν οποιαδήποτε πληροφορία πληρωμής.

16 Τι πρέπει να διδαχθούν οι ηλικιωμένοι Ηλεκτρονική Τραπεζική Συμβουλέψτε τους: Να μην χρησιμοποιούν κανένα μέρος του αριθμού κοινωνικής ασφάλισής τους για το ηλεκτρονικό αναγνωριστικό ή τον κωδικό πρόσβασής τους. Βεβαιωθείτε ότι το αναγνωριστικό χρήστη τους, τους είναι εύκολα αναγνωρίσιμο. Χρησιμοποιώντας μέρος του ονόματός τους είναι καλό για το αναγνωριστικό χρήστη τους εάν έχουν ασφαλή κωδικό πρόσβασης. Να χρησιμοποιούν πάντα τουλάχιστον οκτώ χαρακτήρες στον κωδικό πρόσβασής τους. Στην ιδανική περίπτωση, ο κωδικός πρόσβασης πρέπει να περιέχει τόσο γράμματα όσο και αριθμούς και να μην περιέχει εύκολες να μαντευτούν πληροφορίες, όπως ο αριθμός κοινωνικής ασφάλισης, η ημερομηνία γέννησης, η άδεια οδήγησης ή ο αριθμός της ταυτότητας. Καλό είναι να αποφεύγονται και ονόματα κατοικιδίων ή παιδιών. Να μην αποθηκεύουν τον κωδικό πρόσβασης της ηλεκτρονικής τραπεζικής στον υπολογιστή τους. Να προστατεύουν τον προσωπικό τους υπολογιστή χρησιμοποιώντας anti-virus λογισμικό. Να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες της ηλεκτρονικής τραπεζικής μόνο σε ασφαλείς τοποθεσίες Να αποφεύγουν την αποθήκευση ευαίσθητων πληροφοριών στις κινητές τους συσκευές Να διατηρούν τα τείχη προστασίας (firewalls) ενεργοποιημένα

17 Τι πρέπει να διδαχθούν οι ηλικιωμένοι Κοινωνική Δικτύωση Βασικά βήματα: Παρουσιάστε τους το σκοπό των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Εξηγήστε τους τα βασικά προτού προβείτε σε άνοιγμα λογαριασμού Εξηγήστε τους την πολιτική απορρήτου Σιγουρευτείτε ότι οι ηλικιωμένοι μπορούν να δεσμευτούν και να αποτελέσουν μέλη ενός μέσου κοινωνικής δικτύωσης Δημιουργήστε μαζί τους λογαριασμούς τους Δείξτε τους πώς να προσθέσουν πληροφορίες στα προφίλ τους Βοηθήστε τους να γίνουν μέλη σε ομάδες κοινωνικής δικτύωσης, καθώς σε σελίδες που αφορούν παλαιούς συλλόγους ή ενδιαφέροντα της ηλικίας τους

18

Ενότητα 3: Ψηφιακή Ασφάλεια. Ημερομηνία: 15/10/2017. Intellectual Output:

Ενότητα 3: Ψηφιακή Ασφάλεια. Ημερομηνία: 15/10/2017. Intellectual Output: Τίτλος: Εταίρος: Ενότητα 3: Ψηφιακή Ασφάλεια p-consulting Ημερομηνία: 15/10/2017 Intellectual Output: IO3 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Ασφάλεια στο Διαδίκτυο παραμένοντας ασφαλής συνδεδεμένος...2 Διατηρώντας τους ηλικιωμένους

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα 5: Ηλεκτρονική Διάδραση

Ενότητα 5: Ηλεκτρονική Διάδραση Ενότητα 5: Ηλεκτρονική Διάδραση Ηλεκτρονική Διάδραση Χρήση του διαδικτύου στην καθημερινότητα Η χρήση του διαδικτύου είναι ευρέως διαδεδομένη στις μέρες μας, λόγω των πολλών πλεονεκτημάτων που προσφέρουν.

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα 5: Ηλεκτρονική Διάδραση Ηλικιωμένων

Ενότητα 5: Ηλεκτρονική Διάδραση Ηλικιωμένων Τίτλος: Εταίρος: Ενότητα 5: Ηλεκτρονική Διάδραση Ηλικιωμένων p-consulting, ΚοιΣΠΕ «ΦΑΡΟΣ» Ημερομηνία: 21/11/2017 Intellectual Output: IO3 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εισαγωγή...2 Τι πρέπει να προσέξουν οι εκπαιδευτές

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΤΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΤΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΤΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ 1 2 Ασφάλεια στο διαδίκτυο Ο παρών οδηγός παρέχει γενικές συμβουλές σε άτομα που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο. Στόχος μας είναι να σας ενημερώσουμε

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Δημιουργία σύνδεσης... 27 5. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΙ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΙΣΤΟΥ... 37. Γνωριμία με μια ιστοσελίδα:... 38

Περιεχόμενα. Δημιουργία σύνδεσης... 27 5. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΙ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΙΣΤΟΥ... 37. Γνωριμία με μια ιστοσελίδα:... 38 Περιεχόμενα ΠΡΟΛΟΓΟΣ... 11 ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ... 13 1. ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ... 15 2. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ INTERNET;... 16 3. ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ... 19 4. ΤΙ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

Ασφαλείς online αγορές

Ασφαλείς online αγορές Ασφαλείς online αγορές Γιατί να επιλέξω το διαδίκτυο Ποικιλία και δυνατότητα σύγκρισης προϊόντων Παγκοσμοιοποιημένη αγορά Καλύτερες τιμές Διαθεσιμότητα όλο το 24ωρο Δεν απαιτεί μετακίνηση σε φυσικό κατάστημα

Διαβάστε περισσότερα

Συμβουλές Ασφαλείας. ενάντια στους ΙΟΥΣ

Συμβουλές Ασφαλείας. ενάντια στους ΙΟΥΣ Συμβουλές Ασφαλείας ενάντια στους ΙΟΥΣ 1 2 Τι να κάνω αν κολλήσει ιό ο υπολογιστής μου; Σε περίπτωση που παρατηρήσετε ότι ο υπολογιστής σας έχει κολλήσει κάποιου είδους ιό, π.χ. εμφανίζει κάποια από τα

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα 4: Πληρωμές, αγορές & κρατήσεις μέσω του διαδικτύου

Ενότητα 4: Πληρωμές, αγορές & κρατήσεις μέσω του διαδικτύου Ενότητα 4: Πληρωμές, αγορές & κρατήσεις μέσω του διαδικτύου Πληρωμές, αγορές και κρατήσεις μέσω του διαδικτύου - Εισαγωγή Μία σημαντική πτυχή της καθημερινότητας που επιδρά καταλυτικά προς όφελος των ηλικιωμένων

Διαβάστε περισσότερα

Παιδιά και Γονείς μπροστά στις προκλήσεις και τους κινδύνους του Διαδικτύου. Νικολού Αγγελική, Εκπαιδευτικός Πληροφορικής στο 1 ο ΠΠΔΣ Ιωαννίνων

Παιδιά και Γονείς μπροστά στις προκλήσεις και τους κινδύνους του Διαδικτύου. Νικολού Αγγελική, Εκπαιδευτικός Πληροφορικής στο 1 ο ΠΠΔΣ Ιωαννίνων Παιδιά και Γονείς μπροστά στις προκλήσεις και τους κινδύνους του Διαδικτύου Νικολού Αγγελική, Εκπαιδευτικός Πληροφορικής στο 1 ο ΠΠΔΣ Ιωαννίνων Για τους Γονείς Είναι σημαντικό να αντιληφθούμε ότι τα παιδιά

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα 2: Ενθάρρυνση προς ηλικιωμένους για μάθηση της τεχνολογίας

Ενότητα 2: Ενθάρρυνση προς ηλικιωμένους για μάθηση της τεχνολογίας Ενότητα 2: Ενθάρρυνση προς ηλικιωμένους για μάθηση της τεχνολογίας Καθορίζοντας το Πλαίσιο Ο πληθυσμός των ηλικιωμένων (οι δημογραφικές αλλαγές)) Η οικονομική κρίση που επηρέασε την Ευρώπη και η προσπάθειά

Διαβάστε περισσότερα

Ασφάλεια στο διαδίκτυο Γονικός Έλεγχος

Ασφάλεια στο διαδίκτυο Γονικός Έλεγχος Ασφάλεια στο διαδίκτυο Γονικός Έλεγχος ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Βασικές Συμβουλές για την προστασία των παιδιών Εργαλεία Γονικού ελέγχου Σύντομη παρουσίαση δύο αντιπροσωπευτικών εργαλείων γονικού ελέγχου Πηγές Χρήσιμες

Διαβάστε περισσότερα

Gmail: Η προσέγγιση της Google στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Gmail: Η προσέγγιση της Google στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο Gmail: Η προσέγγιση της Google στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (Από την ομάδα εργασίας του Gmail) Το Gmail κάνει το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο εύκολο και αποτελεσματικό.. Οι 10 κυριότεροι λόγοι για να χρησιμοποιήσετε

Διαβάστε περισσότερα

Αναζήτηση στο Google Μαθησιακά Αποτελέσματα

Αναζήτηση στο Google Μαθησιακά Αποτελέσματα Αναζήτηση στο oogle Αναζήτηση στο Google Μαθησιακά Αποτελέσματα 1. Τί είναι το Διαδίκτυο και πώς λειτουργεί 2. Πώς αναζητάμε πληροφορίες μέσω Google 3. Οι βασικές λειτουργίες του Google 4. Τα πλεονεκτήματα

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 16 Ασφάλεια και Προστασία στο Διαδίκτυο. Εφαρμογές Πληροφορικής Κεφ. 16 Καραμαούνας Πολύκαρπος

Κεφάλαιο 16 Ασφάλεια και Προστασία στο Διαδίκτυο. Εφαρμογές Πληροφορικής Κεφ. 16 Καραμαούνας Πολύκαρπος Κεφάλαιο 16 Ασφάλεια και Προστασία στο Διαδίκτυο Εφαρμογές Πληροφορικής Κεφ. 16 Καραμαούνας Πολύκαρπος 16.1 Ασφάλεια υπολογιστικού συστήματος Κακόβουλο λογισμικό: το λογισμικό το οποίο εκ προθέσεως διαθέτει

Διαβάστε περισσότερα

Ενημέρωση σε Windows 8.1 από τα Windows 8

Ενημέρωση σε Windows 8.1 από τα Windows 8 Ενημέρωση σε Windows 8.1 από τα Windows 8 Τα Windows 8.1 και τα Windows RT 8.1 είναι βασισμένα στα Windows 8 και στα Windows RT, για να σας προσφέρουν βελτιώσεις στην εξατομίκευση, την αναζήτηση, τις εφαρμογές,

Διαβάστε περισσότερα

ΛΑΦΤΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΛΑΦΤΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΑΦΤΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Σήμερα θα μιλήσουμε για Το Facebook, την σωστή χρήση και την ασφάλεια του. Το Google, πως συλλέγει πληροφορίες για μας και τι μπορούμε να κάνουμε γι αυτό. Την ασφάλεια ενάντια στο

Διαβάστε περισσότερα

F-Secure Anti-Virus for Mac 2015

F-Secure Anti-Virus for Mac 2015 F-Secure Anti-Virus for Mac 2015 2 Περιεχόμενα F-Secure Anti-Virus for Mac 2015 Περιεχόμενα Κεφάλαιο 1: Έναρξη...3 1.1 Διαχείριση συνδρομής...4 1.2 Πώς μπορώ να βεβαιωθώ ότι ο υπολογιστής μου προστατεύεται;...4

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Ορθής Χρήσης Διαδικτύου

Πολιτική Ορθής Χρήσης Διαδικτύου Πολιτική Ορθής Χρήσης Διαδικτύου Θα χρησιμοποιώ το διαδίκτυο στο σχολείο μόνο για εκπαιδευτικούς σκοπούς υπό την επίβλεψη κάποιου εκπαιδευτικού. Δεν θα αναρτώ προσωπικές μου πληροφορίες στο διαδίκτυο.

Διαβάστε περισσότερα

Μια έρευνα σχετικά με τη χρήση του Διαδικτύου από παιδιά προσχολικής ηλικίας έδειξε ότι είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ομάδα χρηστών του Διαδικτύου.

Μια έρευνα σχετικά με τη χρήση του Διαδικτύου από παιδιά προσχολικής ηλικίας έδειξε ότι είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ομάδα χρηστών του Διαδικτύου. Η χρήση των υπολογιστών με βάση την ηλικία των παιδιών Από 5 έως 6 ετών Από την ηλικία των 5 ετών, τα παιδιά αρχίζουν να θέλουν, να είναι ανεξάρτητα και να ζητάνε να εξερευνήσουν το διαδίκτυο μόνα τους.

Διαβάστε περισσότερα

21 Days of Y ello Care.

21 Days of Y ello Care. Ασφάλεια στο διαδίκτυο για έφηβους Το διαδίκτυο είναι πλέον ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής μας. Είναι πηγή πληροφοριών, ενημέρωσης και δικτύωσης και είναι σίγουρα απαραίτητο σε όλους μας. Όλοι απολαμβάνουμε

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ: ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ: ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ: ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ; Όταν πάω στον υπολογιστή, μπορώ να βρω τα πάντα εκεί. Όμως πρέπει να προσέχω, στο μυαλό πάντα

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στο Outlook Κεφάλαιο 2 Βασικές εργασίες με μηνύματα 33

Περιεχόμενα. Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στο Outlook Κεφάλαιο 2 Βασικές εργασίες με μηνύματα 33 Περιεχόμενα Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στο Outlook 2007 9 Διευθέτηση και εκκίνηση του Outlook... 10 Το περιβάλλον του Outlook... 17 Οι προσωπικοί φάκελοι του Outlook... 22 Η Λίστα φακέλων... 23 Το Outlook Σήμερα...

Διαβάστε περισσότερα

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων Ευφροσύνη Μπουρνού Έτος:

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων Ευφροσύνη Μπουρνού Έτος: Προστασία Προσωπικών Δεδομένων Ευφροσύνη Μπουρνού Έτος:2018-2019 Ασφαλής πλοήγηση Η ιδιωτική σου ζωή είναι πολύτιμη. Για όλους μας υπάρχουν πράγματα που δεν θα θέλαμε να μοιραστούμε με άλλους ανθρώπους.

Διαβάστε περισσότερα

Μαζέρας Αχιλλέας. Δημιουργία Λογαριασμού στην GOOGLE, για πρόσβαση στην υπηρεσία G-MAIL Μια παλιά ανάμνηση

Μαζέρας Αχιλλέας. Δημιουργία Λογαριασμού στην GOOGLE, για πρόσβαση στην υπηρεσία G-MAIL Μια παλιά ανάμνηση Δημιουργία Λογαριασμού στην GOOGLE, για πρόσβαση στην υπηρεσία G-MAIL Μια παλιά ανάμνηση 1 1) Δημιουργία Λογαριασμού στην GOOGLE, για πρόσβαση στην υπηρεσία G-MAIL Η τελευταία έκδοση 2 Αυτό που πρέπει

Διαβάστε περισσότερα

Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Μεσολόγγι. 6 η Διάλεξη. Μάθημα: Τεχνολογίες Διαδικτύου

Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Μεσολόγγι. 6 η Διάλεξη. Μάθημα: Τεχνολογίες Διαδικτύου Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Μεσολόγγι 6 η Διάλεξη Μάθημα: Τεχνολογίες Διαδικτύου Περιεχόμενα 6 η διάλεξη Browsers Θέματα σχεδιασμού web σελίδων Browsers Οι δημοφιλέστεροι Internet

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στο Outlook Κεφάλαιο 2 Βασικές εργασίες με μηνύματα 31

Περιεχόμενα. Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στο Outlook Κεφάλαιο 2 Βασικές εργασίες με μηνύματα 31 Περιεχόμενα Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στο Outlook 2003 9 Διευθέτηση και εκκίνηση του Outlook... 10 Το περιβάλλον του Outlook... 16 Οι προσωπικοί φάκελοι του Outlook... 20 Η Λίστα φακέλων... 21 Ο φάκελος Το Outlook

Διαβάστε περισσότερα

F.A.Q. (ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ)

F.A.Q. (ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ) F.A.Q. (ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ) I. ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ Σε ποιους είναι χρήσιμη η εφαρμογή μας «RansomSaver» και με ποιες εκδόσεις του Outlook είναι συμβατή η εφαρμογή μας; Όποιος χρησιμοποιεί την εφαρμογή του

Διαβάστε περισσότερα

INSTAGRAM. Όσα πρέπει να γνωρίζω! Γραμμή βοηθείας Ενημέρωση-Επαγρύπνηση Γραμμή παράνομου περιεχομένου

INSTAGRAM. Όσα πρέπει να γνωρίζω! Γραμμή βοηθείας Ενημέρωση-Επαγρύπνηση Γραμμή παράνομου περιεχομένου INSTAGRAM Όσα πρέπει να γνωρίζω! 210 6007686 www.safeline.gr Γραμμή βοηθείας Ενημέρωση-Επαγρύπνηση Γραμμή παράνομου περιεχομένου Τι είναι το Instagram; Το Instagram είναι μια δωρεάν εφαρμογή κοινοποίησης

Διαβάστε περισσότερα

Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Μεσολόγγι. 6 η Διάλεξη. Μάθημα: Τεχνολογίες Διαδικτύου

Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Μεσολόγγι. 6 η Διάλεξη. Μάθημα: Τεχνολογίες Διαδικτύου Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Μεσολόγγι 6 η Διάλεξη Μάθημα: Τεχνολογίες Διαδικτύου Περιεχόμενα 6 η διάλεξη Browsers Θέματα σχεδιασμού web σελίδων Browsers Οι δημοφιλέστεροι Internet

Διαβάστε περισσότερα

Ασφάλεια στο διαδίκτυο για ενήλικες

Ασφάλεια στο διαδίκτυο για ενήλικες Ασφάλεια στο διαδίκτυο για ενήλικες Το διαδίκτυο είναι πλέον ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής μας. Είναι πηγή πληροφοριών, ενημέρωσης και δικτύωσης και είναι σίγουρα απαραίτητο σε όλους μας. Όλοι απολαμβάνουμε

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 1: Έναρξη...3

Κεφάλαιο 1: Έναρξη...3 F-Secure Anti-Virus for Mac 2014 Περιεχόμενα 2 Περιεχόμενα Κεφάλαιο 1: Έναρξη...3 1.1 Τι πρέπει να κάνω μετά την εγκατάσταση;...4 1.1.1 Διαχείριση συνδρομής...4 1.1.2 Άνοιγμα του προϊόντος...4 1.2 Πώς

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική για τα cookie

Πολιτική για τα cookie Πολιτική για τα cookie Η BSEU χρησιµοποιεί cookie για να βελτιώνει συνεχώς την εµπειρία των επισκεπτών της διαδικτυακής τοποθεσίας της. Πρώτα από όλα, τα cookie µπορούν να βελτιώσουν άµεσα αυτή την εµπειρία,

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στο απόρρητο

Εισαγωγή στο απόρρητο Εισαγωγή στο απόρρητο Οι συμμετέχοντες θα εξερευνήσουν την προσωπική τους αντίληψη για το απόρρητο και την επίδραση που αυτό έχει στη ζωή τους. Θα εξετάσουν τα είδη των πληροφοριών που θα ήθελαν να διατηρήσουν

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΑΘΗΣΙΑΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΦΩΤΟΔΕΝΤΡΟ ΜΑΘΗΣΙΑΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΑΘΗΣΙΑΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΦΩΤΟΔΕΝΤΡΟ ΜΑΘΗΣΙΑΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΑΘΗΣΙΑΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΦΩΤΟΔΕΝΤΡΟ ΜΑΘΗΣΙΑΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ Οδηγίες για το Adobe Flash Player ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ Φεβρουάριος 2018 Οι υπηρεσίες αναπτύχθηκαν

Διαβάστε περισσότερα

Ασφάλεια στο διαδίκτυο για έφηβους 21 Days of Y ello Care Διαβάζοντας αυτόν τον ενημερωτικό οδηγό, θα μάθεις:

Ασφάλεια στο διαδίκτυο για έφηβους 21 Days of Y ello Care Διαβάζοντας αυτόν τον ενημερωτικό οδηγό, θα μάθεις: Ασφάλεια στο διαδίκτυο για έφηβους Το διαδίκτυο είναι πλέον ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής μας. Είναι πηγή πληροφοριών, ενημέρωσης και δικτύωσης και είναι σίγουρα απαραίτητο σε όλους μας. Όλοι απολαμβάνουμε

Διαβάστε περισσότερα

ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. Γεωργία Κασσελούρη

ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. Γεωργία Κασσελούρη ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Γεωργία Κασσελούρη Η πρόσβαση στο Διαδίκτυο σήμερα δεν είναι ακίνδυνη, ανεξάρτητα από τον τρόπο χρήσης των υπηρεσιών του. Υπάρχουν κακόβουλοι χρήστες και αρκετές δυνατότητες πρόκλησης

Διαβάστε περισσότερα

O GDPR στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (Social Media) & το Διαδίκτυο!

O GDPR στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (Social Media) & το Διαδίκτυο! O GDPR στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (Social Media) & το Διαδίκτυο! Απόστολος Κρητικός, MSc. Συνιδρυτής, Social Mind Η ομιλία διεξάγεται στο πλαίσιο ενημερωτικών δράσεων της: Disclaimer Το σύνολο των πληροφοριών

Διαβάστε περισσότερα

Αναλυτικός οδηγός της ενημέρωσης των Windows 8.1

Αναλυτικός οδηγός της ενημέρωσης των Windows 8.1 Αναλυτικός οδηγός της ενημέρωσης των Windows 8.1 Εγκατάσταση και ενημέρωση των Windows 8.1 Ενημερώστε το BIOS, εφαρμογές, προγράμματα οδήγησης και εκτελέστε το Windows Update Επιλέξτε τον τύπο εγκατάστασης

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΟΥ Explorer & Outlook 2013

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΟΥ Explorer & Outlook 2013 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΟΥ Explorer & Outlook 2013 1. Δίκτυα Υπολογιστών και Διαδίκτυο... 3 1.1. Όροι Και Έννοιες... 3 1.2. Ασφάλεια Στο Διαδίκτυο... 5 2. Περιήγηση στον Παγκόσμιο Ιστό 7 Το Περιβάλλον Ενός Φυλλομετρητή...

Διαβάστε περισσότερα

ΦΙΛΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΡΣΑΚΕΙΑ - ΤΟΣΙΤΣΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ. Συμβουλές προς τους γονείς για τη χρήση του διαδικτύου

ΦΙΛΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΡΣΑΚΕΙΑ - ΤΟΣΙΤΣΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ. Συμβουλές προς τους γονείς για τη χρήση του διαδικτύου ΦΙΛΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΡΣΑΚΕΙΑ - ΤΟΣΙΤΣΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ Συμβουλές προς τους γονείς για τη χρήση του διαδικτύου Αγαπητοί γονείς, H εξέλιξη της τεχνολογίας έχει κάνει το Διαδίκτυο (internet) ένα "δυνατό"

Διαβάστε περισσότερα

Τοίχος προστασίας Firewall

Τοίχος προστασίας Firewall Τοίχος προστασίας Firewall για υπολογιστές και κινητά 210 6007686 www.safeline.gr Γραμμή βοηθείας Ενημέρωση-Επαγρύπνηση Γραμμή παράνομου περιεχομένου Τοίχος προστασίας Firewall Το τοίχος προστασίας (Firewall)

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ CORPMAIL

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ CORPMAIL ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ (EMAILS)ΤΟΥ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΓΕΝΙΚΑ: Εάν λάβετε μία σύνδεση μέσα σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που φαίνεται σαν να προέρχεται από την τράπεζά σας, αλλά δεν είναι

Διαβάστε περισσότερα

Τ.Π.Ε. στον Τουρισμό. Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας - Λευκάδα

Τ.Π.Ε. στον Τουρισμό. Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας - Λευκάδα Τ.Π.Ε. στον Τουρισμό Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας - Λευκάδα Στέργιος Παλαμάς, 2015-2016 Μάθημα 2: Βασικές Αρχές Ασφάλειας Η/Υ Ασφάλεια Ηλεκτρονικού Υπολογιστή Ασφάλεια από Κακόβουλο

Διαβάστε περισσότερα

Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Μεσολόγγι. 6 η Διάλεξη. Μάθημα: Τεχνολογίες Διαδικτύου

Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Μεσολόγγι. 6 η Διάλεξη. Μάθημα: Τεχνολογίες Διαδικτύου Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Μεσολόγγι 6 η Διάλεξη Μάθημα: Τεχνολογίες Διαδικτύου Επικαιρότητα Προηγούμενες διαλέξεις Επικαιρότητα Πώς κόπηκε η πρόσβαση; Προς το παρόν με DNS! Χρήστης

Διαβάστε περισσότερα

Διαδικτυακά εργαλεία και υπηρεσίες στην καθημερινή ζωή

Διαδικτυακά εργαλεία και υπηρεσίες στην καθημερινή ζωή Διαδικτυακά εργαλεία και υπηρεσίες στην καθημερινή ζωή 10. Ασφάλεια στο Διαδίκτυο http://users.sch.gr/galexiad galexiad@gmail.com 2 Περιεχόμενα Επικοινωνία & Ιδιωτικότητα Πληροφορία στο Διαδίκτυο Παιχνίδια

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα Πώς να χρησιμοποιήσετε το βιβλίο... 7 Αντί προλόγου... 9 Κεφάλαιο 1: Κεφάλαιο 2: Κεφάλαιο 3: Κεφάλαιο 4: Κεφάλαιο 5: Πώς να δημιουργήσω το Προφίλ μου και να γίνω μέλος στο Facebook;... 15 Τι

Διαβάστε περισσότερα

Πανεπιστήμιο Πατρών Μεταπτυχιακό Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων

Πανεπιστήμιο Πατρών Μεταπτυχιακό Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Πανεπιστήμιο Πατρών Μεταπτυχιακό Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Μελέτη με θέμα: Διερεύνηση του βαθμού ανάπτυξης εμπιστοσύνης και ασφάλειας στην καθημερινή χρήση του διαδικτύου Ερωτηματολόγιο 1. Πόσο καιρό

Διαβάστε περισσότερα

Ποια cookies χρησιμοποιούμε στον ιστότοπό μας;

Ποια cookies χρησιμοποιούμε στον ιστότοπό μας; Πολιτική Cookies Χρησιμοποιούμε cookies στον ιστότοπο μας για τη διαχείριση των περιόδων σύνδεσης, για την παροχή εξατομικευμένων ιστοσελίδων και για την προσαρμογή διαφημιστικού και άλλου περιεχομένου

Διαβάστε περισσότερα

Πληκτρολογήστε την παρακάτω διεύθυνση στον Internet Explorer ή στον Google Chrome. Η Χρήση του Mozilla Firefox δεν συνιστάται.

Πληκτρολογήστε την παρακάτω διεύθυνση στον Internet Explorer ή στον Google Chrome. Η Χρήση του Mozilla Firefox δεν συνιστάται. 1 Περιεχόμενα Πρόσβαση 3 Προϋποθέσεις Χρήσης...4 Αναζήτηση Περιστατικού.5 Νέες Αναγγελίες και Προβολή Περιστατικού.6 Αποστολή (Upload )& Χαρακτηρισμός φωτογραφιών 7 Διαγραφή φωτογραφιών ή ολόκληρης Λίστας.9

Διαβάστε περισσότερα

Κοινωνική Αλληλεπίδραση

Κοινωνική Αλληλεπίδραση Κοινωνική Αλληλεπίδραση Τεχνολογία Σύγχρονης Επικοινωνίας Dirk Sommermeyer, IAQ e.v. Θέματα Τύποι Επικοινωνίας Προδιαγραφές σε μηχανήματα Υπολογιστών (hardware) Προδιαγραφές σε λογισμικό (software) Διαδικασίες

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΓΟΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΓΟΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΓΟΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ 210 6007686 www.safeline.gr Γραμμή βοηθείας Ενημέρωση-Επαγρύπνηση Γραμμή παράνομου περιεχομένου Ως γονείς

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ Σημειώσεις επάνω στο «Internet & Outlook» Βόλος, Φεβρουάριος 2008 Γενικά Το Internet (Διαδίκτυο) είναι ένα αχανές δίκτυο υπολογιστών, το οποίο μας προσφέρει πολλές και

Διαβάστε περισσότερα

Μια καλή επιλογή θα ήταν www.epipla-onomasas.gr (χωρίζοντας τις λέξεις με παύλα -) ή

Μια καλή επιλογή θα ήταν www.epipla-onomasas.gr (χωρίζοντας τις λέξεις με παύλα -) ή Τι είναι ένα CMS CMS ή Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου (Content Management System) ονομάζουμε ένα λογισμικό που μας βοηθά να ελέγχουμε και να διαχειριζόμαστε έναν ιστότοπο δημόσιας ή περιορισμένης πρόσβασης.

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΑΠ 7/ΑΠ 8 ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ 1. Υπεύθυνος φορέας για τη συλλογή, αποθήκευση, επεξεργασία και χρήση των προσωπικών δεδομένων, σύμφωνα με την έννοια του ελληνικού δικαίου

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες και συμβουλές

Οδηγίες και συμβουλές Οδηγίες και συμβουλές Τηρήστε αυτές τις οδηγίες και συμβουλές προκειμένου να αποκτήσετε καλές συνήθειες όσον αφορά την επιγραμμική ασφάλεια. Η ενότητα αυτή αποτελεί προϊόν συνεργασίας της Get Safe Online

Διαβάστε περισσότερα

Το σύστημα θα πρέπει να σχεδιαστεί με τρόπο που θα ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του χρήστη εύκολα.

Το σύστημα θα πρέπει να σχεδιαστεί με τρόπο που θα ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του χρήστη εύκολα. Έγγραφο απαιτήσεων 1 Περιγραφή Συστήματος Η online ιστοσελίδα και η αντίστοιχη έκδοση για κινητά τηλέφωνα έχει ως στόχο να υποστηρίξει και να ενισχύσει το User Experience (UX) των επισκεπτών του e-museum,

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ! Εγκαταστήστε εφαρμογές μόνο μέσω των επίσημων καταστημάτων εφαρμογών. Αυτή η εφαρμογή θα έχει πρόσβαση σε:

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ! Εγκαταστήστε εφαρμογές μόνο μέσω των επίσημων καταστημάτων εφαρμογών. Αυτή η εφαρμογή θα έχει πρόσβαση σε: ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ! Εγκαταστήστε εφαρμογές μόνο μέσω των επίσημων καταστημάτων εφαρμογών. Πριν κατεβάσετε μια εφαρμογή, βρείτε πληροφορίες γι αυτή και τους δημιουργούς της. Προσοχή στους συνδέσμους

Διαβάστε περισσότερα

Ημέρα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (28/1) Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου (5/2) 14 ο Δημοτικό Σχολείο Ιλίου

Ημέρα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (28/1) Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου (5/2) 14 ο Δημοτικό Σχολείο Ιλίου Ημέρα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (28/1) Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου (5/2) 14 ο Δημοτικό Σχολείο Ιλίου Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013 Τι είναι τα προσωπικά δεδομένα; Κάθε πληροφορία που αναφέρεται σε

Διαβάστε περισσότερα

Σελίδα 2

Σελίδα 2 Περιεχόμενα Ασφαλής Πλοήγηση... 3 Internet Cookies... 3 Τι είναι τα cookies του internet;... 3 Πως μπορώ να αποκλείσω τα cookies;... 3 Ιδιωτική Περιήγηση... 9 Tι δεν αποθηκεύει η Ιδιωτική Περιήγηση;...

Διαβάστε περισσότερα

Cookies Γραμμή βοηθείας Ενημέρωση-Επαγρύπνηση Γραμμή παράνομου περιεχομένου

Cookies Γραμμή βοηθείας Ενημέρωση-Επαγρύπνηση Γραμμή παράνομου περιεχομένου Cookies 210 6007686 www.safeline.gr Γραμμή βοηθείας Ενημέρωση-Επαγρύπνηση Γραμμή παράνομου περιεχομένου Tι είναι τα cookies; Τα cookies είναι μικρά κομμάτια πληροφορίας, με τη μορφή απλού κειμένου, που

Διαβάστε περισσότερα

Επικοινωνία. Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Δημιουργία λογαριασμού. Λήψη ηλεκτρονικού μηνύματος. Αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος. Απάντηση και προώθηση

Επικοινωνία. Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Δημιουργία λογαριασμού. Λήψη ηλεκτρονικού μηνύματος. Αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος. Απάντηση και προώθηση 5 Επικοινωνία Μια από τις πιο χρήσιμες λειτουργίες του υπολογιστή είναι η επικοινωνία με άλλους. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με άτομα ή ολόκληρες ομάδες, να ζητήσετε αποδεικτικά που θα εξασφαλίζουν ότι

Διαβάστε περισσότερα

Κορυφαίες συμβουλές πρόληψης

Κορυφαίες συμβουλές πρόληψης Περραιβού 40, Ανω Τούμπα T: 2310.943.054 54352, Θεσσαλονίκη Μ: 6978.284.405 W: www.servicepack.gr E: info@servicepack.gr Κορυφαίες συμβουλές πρόληψης Η πρόληψη των κυβερνοεγκλημάτων μπορεί να είναι πολύ

Διαβάστε περισσότερα

Πλατφόρμα Cloud. Έκδοση 1.0. Οδηγός χρήσης

Πλατφόρμα Cloud. Έκδοση 1.0. Οδηγός χρήσης Πλατφόρμα Cloud Έκδοση 1.0 Οδηγός χρήσης Σεπτέμβριος 2017 www.lexmark.com Περιεχόμενα 2 Περιεχόμενα Ιστορικό αλλαγών...3 Επισκόπηση... 4 Ξεκινώντας...5 Απαιτήσεις συστήματος...5 Πρόσβαση στην Πλατφόρμα

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή 6. Tα πολλά πρόσωπα των απειλών για το PC 8. Οι βασικές ρυθμίσεις ασφαλείας στα Windows 18. Προστασία από το Malware με το Avast Antivirus 34

Εισαγωγή 6. Tα πολλά πρόσωπα των απειλών για το PC 8. Οι βασικές ρυθμίσεις ασφαλείας στα Windows 18. Προστασία από το Malware με το Avast Antivirus 34 περιεχόμενα Εισαγωγή 6 Tα πολλά πρόσωπα των απειλών για το PC 8 Οι βασικές ρυθμίσεις ασφαλείας στα Windows 18 Προστασία από το Malware με το Avast Antivirus 34 Γονικός έλεγχος σε PC και tablet 44 Παρακολούθηση

Διαβάστε περισσότερα

Κιτ μαθήματος Προστασία δεδομένων

Κιτ μαθήματος Προστασία δεδομένων Κιτ μαθήματος Προστασία δεδομένων ΑΠΟΚΤΉΣΤΕ ΤΟΝ ΈΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΏΝ ΔΕΔΟΜΈΝΩΝ ΣΑΣ www.consumerclassroom.eu Στην εποχή μας, οι μαθητές αποκαλύπτουν προσωπικές πληροφορίες σε καθημερινή βάση, ειδικά στο

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΦΙΛΟΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ» Κατερίνα Κεράστα 2015 Α. Webmail: Gmail

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΦΙΛΟΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ» Κατερίνα Κεράστα 2015 Α. Webmail: Gmail ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΦΙΛΟΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ» Κατερίνα Κεράστα 2015 Α Webmail: Gmail Email: Τι είναι ; Email: Βασικές γνώσεις Webmail: Τι είναι ; Gmail Χαρακτηριστικά Gmail Οριζόντιο βασικό μενού επιλογών

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Πολιτική Απορρήτου 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Πολιτική Απορρήτου 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η παρούσα πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (εφεξής «Πολιτική Απορρήτου») αποτελεί αναπόσπαστο μέρος των Όρων Χρήσης της Ιστοσελίδας www.hellagro.gr (εφεξής «Ιστοσελίδα»).

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Αναζήτησης & Εγκατάστασης Εφαρμογών Android

Οδηγός Αναζήτησης & Εγκατάστασης Εφαρμογών Android Οδηγός Αναζήτησης & Εγκατάστασης Εφαρμογών Android 1. Αναζήτηση Εφαρμογών Οι εφαρμογές Android μπορούν να αναζητηθούν με τους εξής τρόπους: Μεμονωμένες από κάποια σελίδα στο Ιντερνετ, από όπου μπορείτε

Διαβάστε περισσότερα

Στη συνέχεια θα απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με τα ψηφιακά μέσα και τις ψηφιακές συσκευές, που περιλαμβάνουν επιτραπέζιους υπολογιστές (desktop

Στη συνέχεια θα απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με τα ψηφιακά μέσα και τις ψηφιακές συσκευές, που περιλαμβάνουν επιτραπέζιους υπολογιστές (desktop Στη συνέχεια θα απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με τα ψηφιακά μέσα και τις ψηφιακές συσκευές, που περιλαμβάνουν επιτραπέζιους υπολογιστές (desktop computers), φορητούς υπολογιστές (laptops ή notebooks),

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ CATAWIKI

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ CATAWIKI ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ CATAWIKI 117123150.249275284 Η Catawiki επεξεργάζεται τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών που επισκέπτονται την ηλεκτρονική μας πλατφόρμα και χρησιμοποιούν την

Διαβάστε περισσότερα

INTERNET BASIC Μάθημα 2

INTERNET BASIC Μάθημα 2 INTERNET BASIC Μάθημα 2 Δημιουργία e-mail, χρήση Outlook, Βασικές Γνώσεις Excel, Δημιουργία facebook λογαριασμού Εισηγητής: Παντελής Μπουδαλάκης Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο Πλεονεκτήματα Μηδενικό κόστος Υψηλή

Διαβάστε περισσότερα

Συμβουλές για Ασφάλεια στo

Συμβουλές για Ασφάλεια στo Συμβουλές για Ασφάλεια στo 1 Το Facebook, ως το δημοφιλέστερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης στις μέρες μας, έχει διευκολύνει σημαντικά την επικοινωνία και έχει φέρει κοντά τους ανθρώπους ανά τον κόσμο. Χρήστες

Διαβάστε περισσότερα

«ΖΕΥΣ» Εγχειρίδιο Συμμετοχής σε Ψηφοφορία

«ΖΕΥΣ» Εγχειρίδιο Συμμετοχής σε Ψηφοφορία «ΖΕΥΣ» Εγχειρίδιο Συμμετοχής σε Ψηφοφορία 23 Ιουλίου 2013 Εισαγωγή Η «Ψηφιακή Κάλπη ΖΕΥΣ» είναι ένα πληροφοριακό σύστημα για την αδιάβλητη διεξαγωγή απόρρητων ψηφοφοριών με αμιγώς ηλεκτρονικό τρόπο. Τόσο

Διαβάστε περισσότερα

Στη συνέχεια θα απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με τα ψηφιακά μέσα και τις ψηφιακές συσκευές, που περιλαμβάνουν επιτραπέζιους υπολογιστές (desktop

Στη συνέχεια θα απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με τα ψηφιακά μέσα και τις ψηφιακές συσκευές, που περιλαμβάνουν επιτραπέζιους υπολογιστές (desktop Στη συνέχεια θα απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με τα ψηφιακά μέσα και τις ψηφιακές συσκευές, που περιλαμβάνουν επιτραπέζιους υπολογιστές (desktop computers), φορητούς υπολογιστές (laptops ή notebooks),

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Σημαντικό! Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά την ενότητα Ενεργοποίηση υπηρεσίας του παρόντος οδηγού. Οι πληροφορίες αυτής της ενότητας είναι απαραίτητες για τη διατήρηση της προστασίας του υπολογιστή σας.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ. Όσα πρέπει να γνωρίζω! Γραμμή βοηθείας Ενημέρωση-Επαγρύπνηση Γραμμή παράνομου περιεχομένου

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ. Όσα πρέπει να γνωρίζω! Γραμμή βοηθείας Ενημέρωση-Επαγρύπνηση Γραμμή παράνομου περιεχομένου ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ Όσα πρέπει να γνωρίζω! 210 6007686 www.safeline.gr Γραμμή βοηθείας Ενημέρωση-Επαγρύπνηση Γραμμή παράνομου περιεχομένου Iστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρέχουν

Διαβάστε περισσότερα

Το ηλεκτρονικό επιχειρείν στο στόχαστρο των κυβερνοεγκληματιών: επίκαιρα τεχνάσματα & επιβεβλημένα αντίμετρα στο ψηφιακό εταιρικό περιβάλλον

Το ηλεκτρονικό επιχειρείν στο στόχαστρο των κυβερνοεγκληματιών: επίκαιρα τεχνάσματα & επιβεβλημένα αντίμετρα στο ψηφιακό εταιρικό περιβάλλον Το ηλεκτρονικό επιχειρείν στο στόχαστρο των κυβερνοεγκληματιών: επίκαιρα τεχνάσματα & επιβεβλημένα αντίμετρα στο ψηφιακό εταιρικό περιβάλλον Αστυνόμος Α Αναστάσιος Παπαθανασίου, MSc, PhD(c) Αστυνόμος Β

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΜΜΕ)

Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΜΜΕ) Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΜΜΕ) Γιώργος Μανής Επίκουρος Καθηγητής Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Τι είναι οι Τεχνολογίες

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΜΑ 7 - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

ΜΑΘΗΜΑ 7 - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΜΑΘΗΜΑ 7 - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ 1. Ποια από τις πιο κάτω δηλώσεις περιγράφει την σωστή διαδικασία ασφάλειας των πληροφοριών για ένα οργανισμό; a) Να μην υπάρχουν διαδικασίες για την αναφορά των

Διαβάστε περισσότερα

Google Family Link. Οδηγός για Γονείς

Google Family Link. Οδηγός για Γονείς 1 Google Family Link Οδηγός για Γονείς 2 Το Google Family Link είναι μια εφαρμογή γονικού ελέγχου της Google, που ενσωματώνει λειτουργίες περιορισμού χρόνου οθόνης και διαχείρισης εφαρμογών. Έτσι οι γονείς

Διαβάστε περισσότερα

Αυτή η ενότητα παρέχει πρόσθετες πληροφορίες και λεπτομέρειες για την Υπηρεσία Safe@Web.

Αυτή η ενότητα παρέχει πρόσθετες πληροφορίες και λεπτομέρειες για την Υπηρεσία Safe@Web. Περισσότερες πληροφορίες Η Υπηρεσία Safe@Web προστατεύει την κάρτα σας όταν κάνετε αγορές μέσω διαδικτύου παρέχοντας ασφάλεια με τη χρήση προσωπικού κωδικού πρόσβασης. Η εγγραφή είναι εύκολη και δωρεάν

Διαβάστε περισσότερα

ΨΗΦΙΑΚΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ Ενημερωτικό έντυπο για μαθητές

ΨΗΦΙΑΚΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ Ενημερωτικό έντυπο για μαθητές ΨΗΦΙΑΚΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ Ενημερωτικό έντυπο για μαθητές Η προσαρμογή στα ελληνικά πραγματοποιήθηκε με την επιμέλεια του Επιστημονικού Οργανισμού «Μαζί για την Εφηβική Υγεία» www.youth-life.gr Τι είναι το ψηφιακό

Διαβάστε περισσότερα

Αντί προλόγου. 1. Τι είναι το Twitter;

Αντί προλόγου. 1. Τι είναι το Twitter; Περιεχόμενα Αντί προλόγου...7 Πώς να χρησιμοποιήσετε το βιβλίο...13 Κεφάλαιο 1: Πώς να δημιουργήσω το Προφίλ μου και να γίνω μέλος στο Twitter;...15 Κεφάλαιο 2: Τι βλέπω στην οθόνη μου όταν ολοκληρώσω

Διαβάστε περισσότερα

Ποιους κινδύνους μπορεί να αντιμετωπίσουμε κατά τη λήψη πληροφοριών από το Διαδίκτυο;

Ποιους κινδύνους μπορεί να αντιμετωπίσουμε κατά τη λήψη πληροφοριών από το Διαδίκτυο; Πληροφόρηση (α)τι λογισμικό θα χρειαστούμε για να επισκεφτούμε μια ιστοσελίδα και να πληροφορηθούμε για κάτι που μας ενδιαφέρει; (β) Πώς ονομάζονται τα προγράμματα που μας επιτρέπουν να αναζητήσουμε πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΤΙΑ ΤΙΜΟΦΤΙ ΣΟΝΑ ΣΑΡΓΚΣΙΑΝ ΦΩΤΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΦΕΝΤΟΡΟΒΑ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΖΑΡΚΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΤΙΑ ΤΙΜΟΦΤΙ ΣΟΝΑ ΣΑΡΓΚΣΙΑΝ ΦΩΤΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΦΕΝΤΟΡΟΒΑ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΖΑΡΚΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΤΙΑ ΤΙΜΟΦΤΙ ΣΟΝΑ ΣΑΡΓΚΣΙΑΝ ΦΩΤΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΦΕΝΤΟΡΟΒΑ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΖΑΡΚΙΑ Ασφάλεια και Κοινωνικά δίκτυ Ποιοι είναι οι κίνδυνοι; Η ηλεκτρονική παρενόχληση είναι οποιοδήποτε

Διαβάστε περισσότερα

Ρητορική Μίσους. στο Διαδίκτυο. Γραμμή βοηθείας Ενημέρωση-Επαγρύπνηση Γραμμή παράνομου περιεχομένου

Ρητορική Μίσους. στο Διαδίκτυο. Γραμμή βοηθείας Ενημέρωση-Επαγρύπνηση Γραμμή παράνομου περιεχομένου Ρητορική Μίσους στο Διαδίκτυο 210 6007686 www.safeline.gr Γραμμή βοηθείας Ενημέρωση-Επαγρύπνηση Γραμμή παράνομου περιεχομένου Ρητορική μίσους; Το διαδίκτυο και ειδικότερα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης άνοιξαν

Διαβάστε περισσότερα

Windows 8 2_windows8.indd 39 10/5/2014 2:10:10 μμ 10/5/2014 2:10:10

Windows 8 2_windows8.indd 39 10/5/2014 2:10:10 μμ 10/5/2014 2:10:10 2_windows8.indd 39 10/5/2014 2:10:10 μμ Εισαγωγή στα 1 ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ Εισαγωγή στα Windows Διαφοροποίηση των.1 από άλλες εκδόσεις Χειρισμός των Windows με ποντίκι και αφή Οθόνη κλειδώματος

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογή Skype Μαθησιακά Αποτελέσματα

Εφαρμογή Skype Μαθησιακά Αποτελέσματα ΕΦΑΡΜΟΓΗ SKYPE Εφαρμογή Skype Μαθησιακά Αποτελέσματα Κατανόηση της εφαρμογής Skype και της χρησιμότητάς του. Εφαρμογή στην καθημερινότητά μας. Να κάνουμε δωρεάν κλήσεις εσωτερικού και εξωτερικού. Να δεχόμαστε

Διαβάστε περισσότερα

«ΖΕΥΣ» Εγχειρίδιο Συμμετοχής σε Ψηφοφορία

«ΖΕΥΣ» Εγχειρίδιο Συμμετοχής σε Ψηφοφορία «ΖΕΥΣ» Εγχειρίδιο Συμμετοχής σε Ψηφοφορία 23 Ιουλίου 2013 Εισαγωγή Η «Ψηφιακή Κάλπη ΖΕΥΣ» είναι ένα πληροφοριακό σύστημα για την αδιάβλητη διεξαγωγή απόρρητων ψηφοφοριών με αμιγώς ηλεκτρονικό τρόπο. Τόσο

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης εφαρμογής online 2017 (Οδηγίες προς τον Αιτούντα)

Εγχειρίδιο χρήσης εφαρμογής online 2017 (Οδηγίες προς τον Αιτούντα) Εγχειρίδιο χρήσης εφαρμογής online 2017 (Οδηγίες προς τον Αιτούντα) 2017 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Διαδικασίας χρήσης ΕΑΕ 2017 για online υποβολή... 2 1.1. Χρήση με πλοηγό διαδικτύου τον Mozilla Firefox (προτείνεται)...

Διαβάστε περισσότερα

Ενεργοποίηση SSL στο ελληνικό Outlook Express 6

Ενεργοποίηση SSL στο ελληνικό Outlook Express 6 Ενεργοποίηση SSL στο ελληνικό Outlook Express 6 Προκειμένου η επικοινωνία του υπολογιστή σας με τον εξυπηρετητή ηλεκτρονικής αλληλογραφίας να είναι ασφαλής (κρυπτογραφημένη), χρειάζεται να κάνετε μια επιπλέον

Διαβάστε περισσότερα

«ΖΕΥΣ» Εγχειρίδιο Συμμετοχής σε Ψηφοφορία

«ΖΕΥΣ» Εγχειρίδιο Συμμετοχής σε Ψηφοφορία «ΖΕΥΣ» Εγχειρίδιο Συμμετοχής σε Ψηφοφορία 27 Ιουνίου 2016 Εισαγωγη Η «Ψηφιακή Κάλπη ΖΕΥΣ» είναι ένα πληροφοριακό σύστημα για την αδιάβλητη διεξαγωγή απόρρητων ψηφοφοριών με αμιγώς ηλεκτρονικό τρόπο. Τόσο

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός εκκαθάρισης spam

Οδηγός εκκαθάρισης spam Οδηγός εκκαθάρισης spam e-mail «Δουλεύω Ηλεκτρονικά, Δουλεύω Γρήγορα και με Ασφάλεια - by e-base.gr» Web : www.e-base.gr E-mail : support@e-base.gr Facebook : Like Παρακάτω μπορείτε να μελετήσετε τον οδηγό

Διαβάστε περισσότερα

Για ποιον σκοπό χρησιμοποιούνται τα cookies σε αυτό τον ιστοχώρο; Για ποιούς σκοπούς ΔΕΝ χρησιμοποιούνται τα cookies σε αυτό τον ιστοχώρο;

Για ποιον σκοπό χρησιμοποιούνται τα cookies σε αυτό τον ιστοχώρο; Για ποιούς σκοπούς ΔΕΝ χρησιμοποιούνται τα cookies σε αυτό τον ιστοχώρο; Τι είναι ένα cookie; Το cookie είναι ένα μικρό αρχείο κειμένου που ο ιστοχώρος εγκαθιστά στον Η/Υ σας, το κινητό τηλέφωνο ή οποιαδήποτε άλλη συσκευή, με πληροφορίες για την περιήγησή σας σε αυτή την τοποθεσία.

Διαβάστε περισσότερα

Μαθήματα Εκπαίδευσης Ενηλίκων

Μαθήματα Εκπαίδευσης Ενηλίκων Καταπολέμηση του ψηφιακού αποκλεισμού Τα παιδιά εκπαιδεύουν ψηφιακά αναλφάβητους ενήλικες στην ασφαλή και δημιουργική χρήση του Διαδικτύου Μαθήματα Εκπαίδευσης Ενηλίκων Επικοινωνία στο διαδίκτυο Δημιουργία

Διαβάστε περισσότερα

Antivirus + Firewall

Antivirus + Firewall Panda Antivirus + Firewall NEO Titanium 2007 Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Σημαντικό! Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά την ενότητα εγγραφή online του παρόντος οδηγού. Οι πληροφορίες αυτής της ενότητας είναι

Διαβάστε περισσότερα

Ανέβασμα (upload) φωτογραφιών στο διαδίκτυο

Ανέβασμα (upload) φωτογραφιών στο διαδίκτυο Ανέβασμα (upload) φωτογραφιών στο διαδίκτυο Ανέβασμα φωτογραφιών στο διαδίκτυο - Στόχοι Κατανόηση του τρόπου με τον οποίο αποθηκεύουμε μία φωτογραφία στον υπολογιστή. Κατανόηση του τρόπου με τον οποίο

Διαβάστε περισσότερα