Οδηγός Εγκατάστασης και Χρήσης του Arebas Easy

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Οδηγός Εγκατάστασης και Χρήσης του Arebas Easy"

Transcript

1 Σ ε λ ί δ α 1 Οδηγός Εγκατάστασης και Χρήσης του Arebas Easy Περιεχόμενα 1. Download Arebas Easy Εγκατάσταση Arebas Easy Εγγραφή στον Arebas Server Παραμετροποίηση Arebas Easy Επιλογή Φακέλων και Αρχείων Φίλτρο αντιγράφου ασφαλείας Αυτόματος Προγραμματισμός Κρυπτογράφηση Το μενού του Arebas Easy Μενού Ρυθμίσεων του Arebas Easy Χειροκίνητο Αντίγραφο Ασφαλείας Ανάκτηση των δεδομένων μας Tray icon Arebas Portal... 21

2 Σ ε λ ί δ α 2 1. Download Arebas Easy Για την εγκατάσταση του Arebas Easy, σε windows χρειάζεται πρώτα να κάνουμε download το αρχείο εγκατάστασης. Πηγαίνουμε με κάποιο περιηγητή (browser) στη διεύθυνση Στο μενού Arebas Easy επιλέγουμε το Download. Αυτό μας οδηγεί στη σελίδα όπου θα κάνουμε download το αρχείο εγκατάστασης. Επιλέγουμε το αρχείο εγκατάστασης και ξεκινάει η μεταφορά του αρχείου στον υπολογιστή μας.

3 Σ ε λ ί δ α 3 2. Εγκατάσταση Arebas Easy Όταν τελειώσει η μεταφορά του αρχείου ξεκινάμε την εγκατάσταση του Arebas Easy. Μόλις ξεκινήσει η εγκατάσταση έχουμε δικαίωμα επιλογής γλώσσας. Στη συνέχεια επιλέγουμε ποιο είναι το software που θέλουμε να κάνουμε εγκατάσταση. Σε αυτή την περίπτωση επιλέγουμε Arebas Easy Η εγκατάσταση του Arebas Easy ξεκινά. Πατάμε επόμενο και ακολουθούμε τις οδηγίες της εγκατάστασης.

4 Σ ε λ ί δ α 4 Στη συνέχεια, και για να συνεχίσει η εγκατάσταση, θα πρέπει να διαβάσουμε και να συμφωνήσουμε με τους όρους χρήσης του λογισμικού. Μετά υπάρχει η δυνατότητα να επιλέξουμε σε ποιο φάκελο να γίνει η εγκατάσταση του Arebas Easy. Η προεπιλογή είναι μέσα στον φάκελο Program Files.

5 Σ ε λ ί δ α 5 Στη συνέχεια το πρόγραμμα μας ρωτάει αν το Arebas Easy θα εγκατασταθεί σε όλους τους χρήστες του υπολογιστή ή μόνο στον χρήστη που κάνει την εγκατάσταση (η προεπιλογή είναι για όλους τους χρήστες). Στη συνέχεια βλέπουμε μια επισκόπηση όσων κάναμε προηγουμένως ώστε αν παρατηρήσουμε κάποιο λάθος να κάνουμε πίσω και να διορθώσουμε τυχών λάθη. Αν όλα είναι σωστά η εγκατάσταση του Arebas Easy ξεκινά.

6 Σ ε λ ί δ α 6 Η Εγκατάσταση μπορεί να διαρκέσει μερικά λεπτά. Η εγκατάσταση τελειώνει και μας δίνει τη δυνατότητα να ξεκινήσουμε άμεσα το Arebas Easy ώστε να κάνουμε εγγραφή στον Arebas Server και backup των αρχείων μας.

7 Σ ε λ ί δ α 7 3. Εγγραφή στον Arebas Server Μόλις ξεκινήσει το Arebas Easy μας ζητάει επιβεβαίωση από τα windows για το λογισμικό, καθώς, επίσης, και για εξαίρεση στο firewall. Επιβεβαιώνουμε τα παραπάνω ώστε να μπορεί το Arebas Easy να επικοινωνήσει και να στείλει τα δεδομένα μας κρυπτογραφημένα στον Arebas Server. Στη συνέχεια έχουμε επιλογή τρόπου σύνδεσης με τον Arebas Server. https: Μέσω ασφαλούς καναλιού SSL (Προεπιλογή) http: Απλή σύνδεση

8 Σ ε λ ί δ α 8 Για την ολοκλήρωση της εγγραφής το Arebas Easy μας ζητάει τα παρακάτω: o o o Όνομα σύνδεσης: Το όνομα που θα χρησιμοποιούμε για να συνδεθούμε στον Arebas Server, είτε μέσω Arebas Easy, είτε μέσω Arebas Portal. Κωδικός: Ο κωδικός που θα χρησιμοποιούμε για να συνδεθούμε στον Arebas Server, είτε μέσω Arebas Easy, είτε μέσω Arebas Portal. Προτείνουμε ο κωδικός να είναι πάνω από 6 ψηφία και πολύπλοκος. Ο κωδικός συνήθως είναι και κωδικός κρυπτογράφησης. Η Arebas δεν γνωρίζει τον κωδικό κρυπτογράφησής και σύνδεσής σας. Έτσι σε περίπτωση που χαθεί ο κωδικός θα υπάρχει αδυναμία ανάκτησης των δεδομένων σας. Στο που θα δηλώσετε θα λαμβάνετε το report του backup που κάνετε, καθώς και τυχόν ειδοποιήσεις από τον Arebas Server. Σε περίπτωση που είστε ήδη εγγεγραμμένος χρήστης του Arebas Easy, τότε πατάτε το Είστε ήδη χρήστης; αριστερά κάτω στο παράθυρο. Αφού συμπληρώσουμε όλα τα πεδία και πατήσουμε υποβολή, η εγγραφή μας έχει ολοκληρωθεί και είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε την παραμετροποίηση του Arebas Easy.

9 Σ ε λ ί δ α 9 4. Παραμετροποίηση Arebas Easy Με την ολοκλήρωση της εγγραφής το Arebas Easy ξεκινάει άμεσα τον οδηγό Νέου αντιγράφου Ασφαλείας 4.1 Επιλογή Φακέλων και Αρχείων Ξεκινάμε βλέποντας κάποια standard backup, όπως έγγραφα, επιφάνεια εργασίας, αγαπημένα και . Επιλέγουμε κάνοντας τικ στα τετράγωνα που έχουν στα αριστερά τους. Αν θέλουμε να κάνουμε backup και άλλους φακέλους πατάμε το κουμπί Για προχωρημένους. Με αυτό τον τρόπο μας ανοίγει τον φάκελο «Ο υπολογιστή μου» σε έκδοση δέντρου (directory tree) ώστε να έχουμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε πολλαπλούς φακέλους κάνοντας τικ στο τετράγωνο αριστερά από τους φακέλους που θέλουμε να κάνουμε backup. Υπάρχει η δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε το Φίλτρο του Arebas Easy (οδηγίες στο 4.2). Πατώντας το κουμπί που λέει Φίλτρο αντιγράφων ασφαλείας κάτω αριστερά του παραθύρου.

10 Σ ε λ ί δ α Φίλτρο αντιγράφου ασφαλείας Χρησιμοποιώντας το Φίλτρο, μπορούμε να ξεχωρίσουμε τα αρχεία ενός φακέλου και να πάρουμε backup μόνο αρχεία συγκεκριμένης κατάληξης, όπως.jpg και mp3 στο παράδειγμά μας. Αυτό που κάνουμε, σε πρώτη φάση, είναι να επιλέξουμε σε ποιο φάκελο θα εφαρμοστεί το φίλτρο. (Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να πάρουμε 2 ξεχωριστούς φακέλους, στον πρώτο να εφαρμοστεί το φίλτρο και στον άλλο να μην εφαρμοστεί και να κάνουμε backup ότι αρχείο περιέχει αυτός ο φάκελος. Στη συνέχεια βάζουμε την κατάληξη που θέλουμε να κάνουμε backup (π.χ. mp3, jpg, κλπ).

11 Σ ε λ ί δ α Αυτόματος Προγραμματισμός Μετά την ολοκλήρωση της επιλογής των φακέλων και αρχείων που θα γίνονται backup μπορούμε να ορίσουμε τις ώρες και μέρες που θα γίνεται αυτόματα η διαδικασία backup. Για να λειτουργήσει σωστά ο αυτόματος προγραμματισμός θα πρέπει ο υπολογιστής να είναι ανοιχτός και συνδεδεμένος στον χρήστη που είναι εγκατεστημένο το Arebas Easy. Υπάρχει η δυνατότητα αυτόματου τερματισμού μετά από κάποιες ώρες, ώστε να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα συμπέσει η εργασία backup του Arebas Easy με άλλη εργασία που μπορεί να υπάρχει.

12 Σ ε λ ί δ α Κρυπτογράφηση Μετά τον αυτόματο προγραμματισμό, θα πρέπει να επιλέξουμε την κρυπτογράφηση των αρχείων μας. Σε αυτό το σημείο έχουμε 3 διαφορετικές επιλογές για την κρυπτογράφηση. o o o Χωρίς κρυπτογράφηση: Τα αρχεία μας δεν κρυπτογραφούνται. Θετικά: Αν ξεχάσουμε τον κωδικό μπορούμε να ανακτήσουμε τα αρχεία μας με προσωρινό κωδικό που θα λάβουμε από την Arebas, το backup γίνεται πιο γρήγορα. Αρνητικά: μικρότερη ασφάλεια δεδομένων, δεν προτείνεται για επιχειρηματικά δεδομένα. Προεπιλογή: Κρυπτογράφηση 256bit με κωδικό κρυπτογράφησης τον κωδικό που δηλώσαμε κατά την εγγραφή μας. Ο κωδικός κρυπτογράφησης δεν μπορεί να αλλάξει, ακόμα και αν αλλάξει ο κωδικός του λογαριασμού. Κλειδί κρυπτογράφησης: Κρυπτογράφηση 256bit με κωδικό της επιλογής μας. Έχουμε τη δυνατότητα να βάλουμε ότι κωδικό θέλουμε. Ο κωδικός κρυπτογράφησης δεν μπορεί να αλλάξει.

13 Σ ε λ ί δ α Το μενού του Arebas Easy Στο κεντρικό παράθυρο του Arebas Easy έχουμε διάφορες επιλογές. Αντίγραφο Ασφαλείας: Χειροκίνητη διαδικασία Backup Ανάκτηση: Πατώντας εδώ έχουμε τη δυνατότητα ανάκτησης δεδομένων Γλώσσα: Μπορούμε να επιλέξουμε τη γλώσσα στην οποία θα λειτουργεί το Arebas Easy Προφίλ: πατώντας το πράσινο ανθρωπάκι, μπορούμε να επεξεργαστούμε το προφίλ του λογαριασμού μας, όπως κωδικό κλπ. (Προσοχή σε περίπτωση αλλαγής κωδικού λογαριασμού ο κωδικός κρυπτογράφησης δεν αλλάζει). Φάκελος: Επεξεργασία προέλευσης αντιγράφων ασφαλείας. Από εδώ μπορούμε να προσθέσουμε ή να αφαιρέσουμε φακέλους από το backup. Ημερολόγιο: Μπορούμε να τροποποιήσουμε τον αυτόματο προγραμματισμό Ρυθμίσεις: Οι ρυθμίσεις παρουσιάζονται αναλυτικά παρακάτω. Πληροφορίες: Πληροφορίες σχετικά με το Arebas Easy Κεντρικό παράθυρο: Εδώ μπορούμε να δούμε στατιστικά στοιχεία σχετικά με το λογαριασμό (πόσα χώρο έχουμε χρησιμοποιημένο, πόσα δεδομένα έχουμε στείλει στον Arebas Server και πόσα δεδομένα είναι διαγραμμένα ή αλλαγμένα και έχουν κρατηθεί στο ιστορικό. Επίσης, βλέπουμε τον αριθμό των αντιγράφων ασφαλείας που έχει γίνει, καθώς και τις ανακτήσεις που έχουν γίνει. Παράλληλα, έχουμε τη δυνατότητα να δούμε τα reports από όλα τα backup και restore που έχουμε κάνει. Τελευταίο αντίγραφο ασφαλείας: Μας ενημερώνει πότε έγινε το τελευταίο backup. Αποθήκευση Ρυθμίσεων: Αποθήκευση νέων ρυθμίσεων και αποστολή των ρυθμίσεων αυτών στον Arebas Server. Έξοδος: Έξοδος από το πρόγραμμα. Το πρόγραμμα συνεχίζει να λειτουργεί δεξιά κάτω στην μπάρα εργασιών.

14 Σ ε λ ί δ α Μενού Ρυθμίσεων του Arebas Easy Στο μενού πατώντας το γρανάζι μας ανοίγει το μενού ρυθμίσεων. Εκεί έχουμε διάφορες επιλογές. Συνεχής προστασία δεδομένων: Συνεχής προστασία δεδομένων, αν κάποιο αρχείο αλλάξει τότε το Arebas Easy κάνει άμεσα backup το συγκεκριμένο αρχείο. Απαιτείται καλή επεξεργαστική ισχύ, καθώς και σύνδεση internet τουλάχιστον ADSL. Κρυπτογράφηση: Δυνατότητα να δούμε (θυμηθούμε) το κλειδί κρυπτογράφησης που έχουμε. Προσωρινός κατάλογος Arebas Easy: Όλα τα αρχεία που γίνονται backup μεταφέρονται πρώτα στον προσωρινό κατάλογο Arebas Easy. Εκεί συμπιέζονται, κρυπτογραφούνται και μετά στέλνονται στον Arebas Server. Δυνατότητα αλλαγής προσωρινού καταλόγου. Κάδος ανακύκλωσης: Τα διαγραμμένα ή αλλαγμένα αρχεία κρατούνται στον Arebas Server για όσες μέρες θέλετε (η προεπιλογή είναι για 7 μέρες). Network Resources Authentication for Windows: Χρησιμοποιείται όταν o υπολογιστής είναι μέρος δικτύου μέσω domain. Ρυθμίσεις για προχωρημένους: o Άδειες πρόσβασης: Σε κάθε αρχείο που αποθηκεύουμε στον υπολογιστή μας δημιουργούνται και άδειες πρόσβασης χρήστη. Αυτό αποτρέπει άλλους χρήστες (υπολογιστή ή δικτύου) να δουν ή να επεξεργαστούν τα αρχεία μας. o Σκιώδες αντίγραφο Ασφαλείας. Υπηρεσία των Windows. Δίνει τη δυνατότητα στο Arebas Easy να κάνει backup αρχεία που είναι ανοιχτά ή ακόμα και όταν δουλεύουμε σε αυτά. o o o Υπενθύμιση κατά την αποσύνδεση: Κατά το κλείσιμο του υπολογιστή μας υπενθυμίζει το Arebas Easy να πάρουμε backup. Πατώντας ΝΑΙ ξεκινάει αυτόματα η διαδικασία backup. Μετά το τέλος του backup ο υπολογιστής κλείνει αυτόματα. Εκτός σύνδεσης: Χρήσιμο για Laptop. Κάνει τοπικά backup και όταν ο υπολογιστής συνδεθεί στο internet ξεκινάει η μεταφορά δεδομένων στον Arebas Server. Υπενθύμιση εκτός σύνδεσης: Με αυτό ορίζουμε να μας ενημερώσει το Arebas Easy μετά από πόσες μέρες χωρίς μεταφορά του backup στον Arebas Server να μας στείλει ειδοποίηση ότι δεν έχει γίνει αποστολή του backup στον Arebas Server.

15 Σ ε λ ί δ α 15

16 Σ ε λ ί δ α Χειροκίνητο Αντίγραφο Ασφαλείας Υπάρχει η δυνατότητα εκτός του αυτόματου backup να γίνει και χειροκίνητο αντίγραφο ασφαλείας όποτε θέλουμε. Ανοίγουμε το Arebas Easy Στο κεντρικό μενού πατάμε το κουμπί Αντίγραφο Ασφαλείας. Το Arebas Easy ξεκινάει τη διαδικασία backup

17 Σ ε λ ί δ α 17 Μετά το τέλος του αντιγράφου ασφαλείας έχουμε τη δυνατότητα να δούμε το report ώστε να είμαστε σίγουροι για την ποιότητα του backup που έχουμε κάνει.

18 Σ ε λ ί δ α Ανάκτηση των δεδομένων μας Το Arebas Easy μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε ανάκτηση των αρχείων μας όποτε το θελήσουμε. Ανοίγουμε το Arebas Easy. Στο κεντρικό μενού πατάμε το κουμπί που γράφει Ανάκτηση Δεδομένων Το Arebas Easy ανοίγει ένα νέο παράθυρο ώστε να επιλέξουμε το αρχείο που θέλουμε. Πλέον βλέπουμε τα αρχεία που έχουμε κάνει backup και είναι φορτωμένα στον Arebas Server. Έχουμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε backup από παλαιότερη ημερομηνία. Κάνουμε επιλογή της ημερομηνίας και της ώρας που θέλουμε. Έχουμε βέβαια και τη δυνατότητα να κάνουμε προβολή όλων των αρχείων ανεξαρτήτως ημερομηνίας. Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να μας εμφανίσει πολλές φορές το ίδιο αρχείο, ανάλογα με τις φορές που έχει τροποποιηθεί.

19 Σ ε λ ί δ α 19 Αφού επιλέξουμε την ημερομηνία και τα αρχεία που θέλουμε να ανακτήσουμε επιλέγουμε αν θα γίνουν ανάκτηση στην αρχική τοποθεσία ή σε κάποια εναλλακτική. Όταν τελειώσουμε με όλες τις ρυθμίσεις τότε ξεκινάμε την ανάκτηση πατώντας Έναρξη ανάκτησης. Μετά το τέλος της ανάκτησης έχουμε τη δυνατότητα να δούμε την αναφορά της διαδικασίας.

20 Σ ε λ ί δ α Tray icon Μετά την εγκατάσταση του Arebas Easy, ένα πράσινο e εμφανίζεται δεξιά στη μπάρα εργασιών των Windows. Από εκεί έχουμε διάφορες επιλογές: Κάνοντας δεξί κλικ στο εικονίδιο βλέπουμε το μενού Άνοιγμα: Ανοίγει το βασικό μενού του Arebas Easy Αντίγραφο Ασφαλείας: Ξεκινάει χειροκίνητο backup Δημιουργία αντιγράφου ασφαλείας και έξοδος: Ξεκινάει χειροκίνητο backup και κάνει αποσύνδεση χρήστη. Δημιουργία αντιγράφου ασφαλείας και επανεκκίνηση: Ξεκινάει χειροκίνητο backup και κάνει επανεκκίνηση του υπολογιστή (προτείνεται σε περιπτώσεις κρίσιμων update). Δημιουργία αντιγράφου ασφαλείας και κλείσιμο: Ξεκινάει χειροκίνητο backup και σβήνει τον υπολογιστή αυτόματα (προτείνεται σε περίπτωση που θέλουμε να κλείσουμε τον υπολογιστή αφού πάρουμε backup. Αντί να περιμένουμε η διαδικασία γίνεται αυτόματα). Δημιουργία αντιγράφου ασφαλείας και αναμονή: Ξεκινάει χειροκίνητο backup και βάζει τον υπολογιστή σε αναμονή (stand by). Δημιουργία αντιγράφου ασφαλείας και αδρανοποίηση: Ξεκινάει χειροκίνητο backup και αδρανοποιεί τον υπολογιστή (hibernation).

21 Σ ε λ ί δ α Arebas Portal To Arebas δίνει τη δυνατότητα πρόσβασης σε όλους τους χρήστες στο Arebas Portal. Στο Arebas Portal έχουμε τη δυνατότητα να δούμε και να κάνουμε διάφορες εργασίες. Για να συνδεθούμε στο Arebas Portal επισκεπτόμαστε το Στο μενού δεξιά επιλέγουμε το Arebas Portal Ανοίγει νέο παράθυρο που μας ζητάει Όνομα σύνδεσης και κωδικό.

22 Σ ε λ ί δ α 22 Έχουμε τη δυνατότητα να αλλάξουμε τη γλώσσα που θέλουμε από το κουμπί στο πάνω δεξί μέρος του παραθύρου. Αφού επιλέξουμε τη γλώσσα που επιθυμούμε πληκτρολογούμε το όνομα σύνδεσης και τον κωδικό που έχουμε στο Arebas Easy ώστε να συνδεθούμε στο Arebas Portal Αν όλα είναι σωστά πατώντας εισαγωγή μπαίνουμε στο κεντρικό μενού του Arebas Portal.

23 Σ ε λ ί δ α 23 Μπορούμε να κάνουμε ανάκτηση δεδομένων σε οποιονδήποτε υπολογιστή χωρίς να έχουμε εγκατεστημένο το Arebas Easy. Πατάμε Ανάκτηση στη δεξιά πλευρά της οθόνης μας. Μας ανοίγει νέο παράθυρο ώστε να κατεβάσει την Java καθώς και ένα πρόγραμμα γραφικού περιβάλλοντος ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε ανάκτηση.

24 Σ ε λ ί δ α 24 Τα Windows θα μας ζητήσουν την άδεια να τρέξουν το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Μόλις το αποδεχτούμε τρέχει το πρόγραμμα και θυμίζει έντονα το πρόγραμμα ανάκτησης του Arebas Easy. Έχουμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε backup από παλαιότερη ημερομηνία. Κάνουμε επιλογή της ημερομηνίας και της ώρας που θέλουμε. Έχουμε Βέβαια και τη δυνατότητα να κάνουμε προβολή όλων των αρχείων ανεξαρτήτως ημερομηνίας. Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να μας εμφανίσει πολλές φορές το ίδιο αρχείο, ανάλογα με τις φορές που έχει τροποποιηθεί. Για την ανάκτηση των δεδομένων μας θα χρειαστεί να πληκτρολογήσουμε τον κωδικό κρυπτογράφησης των δεδομένων μας (Ως προεπιλογή είναι ο κωδικός σύνδεσης).

25 Σ ε λ ί δ α 25 Εκτός της ανάκτησης στον Arebas Server έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε αναζήτηση των αρχείων μας. Πηγαίνουμε στο εξερεύνηση αρχείων. Πατάμε Προβολή επιλογών για προχωρημένους, αφού ανοίξουν οι επιλογές επιλέγουμε το ανεύρεση αρχείων και στο ταίριασμα σχεδίου πληκτρολογούμε το αρχείο που θέλουμε να βρούμε. Πατώντας Εφαρμογή ξεκινάει η αναζήτηση για το αρχείο που θέλουμε να βρούμε. Επίσης, στο Arebas Portal έχουμε τη δυνατότητα να δούμε τις αναφορές μας. Πατώντας Αναφορά βλέπουμε σε σύντομη παρουσίαση την αναφορά του τελευταίου backup που έγινε. Μπορούμε να επιλέξουμε ημερομηνία και ώρα στο πάνω μέρος της οθόνης και να δούμε την αναφορά της συγκεκριμένης διαδικασίας. Επίσης μπορούμε να δούμε και αναλυτική αναφορά από κάθε εργασία πατώντας το κουμπί δεξιά που γράφει Λεπτομερείς αναφορά.

26 Σ ε λ ί δ α 26 Τέλος στο Arebas Portal έχουμε τη δυνατότητα να δούμε τα στατιστικά μας. Μπορούμε να δούμε τον όγκο των δεδομένων μας, πόσα αρχεία έχουμε φορτώσει, την περιοχή διατήρησης, το συνολικό όγκο δεδομένων που στέλνουμε ανά μέρα, καθώς και τον συνολικό όγκο που καταλαμβάνουμε στον Arebas Server 10. Arebas Support Η Arebas έχει ειδικό τμήμα Support, που απαντάει τα ερωτήματά σας που γίνονται στο Οποιαδήποτε απορία ή προβληματισμό έχετε μπορείτε να κάνετε το ερώτημά σας στο παραπάνω και το προσωπικό της εταιρείας μας θα σας απαντήσει το συντομότερο δυνατό. Ευχαριστούμε για την προτίμησή σας.

Monopoly World Edition

Monopoly World Edition Monopoly World Edition ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Σεπτέμβριος 2008 Οδηγίες Χρήσης Προγράμματος Σελίδα 1 από 67 1. Περιεχόμενα 1. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ... 2 2. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ... 5 3. ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ... 5 4. ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ...

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 1: Εγκατάσταση...4

Κεφάλαιο 1: Εγκατάσταση...4 F-Secure Anti-Virus 2014 F-Secure Anti-Virus 2014 TOC 2 Περιεχόμενα Κεφάλαιο 1: Εγκατάσταση...4 1.1 Πριν από την πρώτη εγκατάσταση...5 1.2 Εγκατάσταση του προϊόντος για πρώτη φορά...6 1.3 Εγκατάσταση και

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός για το Σύστημα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Moodle

Οδηγός για το Σύστημα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Moodle Οδηγός για το Σύστημα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Moodle (Έκδοση Moodle 1.9.5) Σουλτάνα Κάργα, Msc. Κατερίνα Κατσάνα, Msc. Φωτεινή Τρίμμη, Msc Άδεια Χρήσης: Creative Commons Το υλικό διατίθεται υπό την άδεια:

Διαβάστε περισσότερα

Internet Security 2015

Internet Security 2015 Internet Security 2015 2 Περιεχόμενα Internet Security 2015 Περιεχόμενα Κεφάλαιο 1: Εγκατάσταση...5 1.1 Πριν από την πρώτη εγκατάσταση...6 1.2 Εγκατάσταση του προϊόντος για πρώτη φορά...6 1.3 Εγκατάσταση

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνικός οδηγός Mozilla Thunderbird

Ελληνικός οδηγός Mozilla Thunderbird 1 Το έγγραφο αυτό κυκλοφορεί με την άδεια χρήσης Creative Commons Αναφορά - Παρόμοια διανομή 3.0 Ελλάδα (Creative Commons Attribution- Share Alike 3.0 Greece) που σημαίνει ότι μπορείτε να προσαρμόσετε,

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήστη. Lenovo Security Solution FP

Οδηγός χρήστη. Lenovo Security Solution FP Οδηγός χρήστη Lenovo Security Solution FP Οι πληροφορίες που παρέχονται θεωρούνται ακριβείς και έγκυρες. Ωστόσο, η Upek, Inc δε φέρει ουδεμία ευθύνη για τυχόν συνέπειες που μπορεί να προκύψουν από τη χρήση

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσεως DocImagination software για Windows XP(SP2/SP3), Windows Vista και Windows 7 (32/64 bit) WINDOWS Software Version 1.X.X και 2.Χ.

Οδηγίες Χρήσεως DocImagination software για Windows XP(SP2/SP3), Windows Vista και Windows 7 (32/64 bit) WINDOWS Software Version 1.X.X και 2.Χ. Οδηγίες Χρήσεως DocImagination software για Windows XP(SP2/SP3), Windows Vista και Windows 7 (32/64 bit) WINDOWS Software Version 1.X.X και 2.Χ.Χ Manufacturer: DocImagination Software homepage: http://www.opendental.gr/docimagination

Διαβάστε περισσότερα

Antivirus + Firewall

Antivirus + Firewall Panda Antivirus + Firewall NEO Titanium 2007 Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Σημαντικό! Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά την ενότητα εγγραφή online του παρόντος οδηγού. Οι πληροφορίες αυτής της ενότητας είναι

Διαβάστε περισσότερα

Χρήση του λογαριασμού σας στην NETELLER

Χρήση του λογαριασμού σας στην NETELLER Χρήση του λογαριασμού σας στην NETELLER Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας για το λογαριασμό της NETELLER! Αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει με τις πιο χρήσιμες και δημοφιλείς δυνατότητες του λογαριασμού

Διαβάστε περισσότερα

Ειδική Ασφαλής Φορολογική Διάταξη Σήμανσης Στοιχείων (ΕΑΦΔΣΣ) Κατασκευάζεται σύμφωνα με τις τελευταίες προδιαγραφές του Υπουργείου Οικονομικών

Ειδική Ασφαλής Φορολογική Διάταξη Σήμανσης Στοιχείων (ΕΑΦΔΣΣ) Κατασκευάζεται σύμφωνα με τις τελευταίες προδιαγραφές του Υπουργείου Οικονομικών Carat Sign Ειδική Ασφαλής Φορολογική Διάταξη Σήμανσης Στοιχείων (ΕΑΦΔΣΣ) ΒΙΒΛΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ ΕΑΦΔΣΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟΥ DRIVER ΤΥΠΟΥ Α NANOTAX Κατασκευάζεται σύμφωνα με τις τελευταίες

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ. Nokia PC Suite 6.8

ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ. Nokia PC Suite 6.8 ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ Nokia PC Suite 6.8 Περιεχόμενα 1. Εισαγωγη...1 1.1 Εφαρμογές Nokia PC Suite...1 1.2 Τι πρέπει να διαθέτετε...2 1.3 Περισσότερες πληροφορίες...4 2. Εγκατάσταση του Nokia PC Suite...5

Διαβάστε περισσότερα

Internet Security. Οδηγός γρήγορης εκκίνησης

Internet Security. Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Internet Security 2009 Σημαντικό! Παρακαλείσθε να διαβάσετε με προσοχή την ενότητα Ενεργοποίηση προϊόντος του παρόντος οδηγού. Οι πληροφορίες που περιέχονται σε αυτήν την ενότητα

Διαβάστε περισσότερα

Open eclass Πλατφόρµα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης

Open eclass Πλατφόρµα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Open eclass Πλατφόρµα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Εγχειρίδιο Εκπαιδευτή Η πλατφόρµα Open eclass είναι ένα ολοκληρωµένο Σύστηµα Διαχείρισης Ηλεκτρονικών Μαθηµάτων και αποτελεί την πρόταση του Πανελλήνιου

Διαβάστε περισσότερα

Web Server By-Web της VIMAR. Εγχειρίδιο εγκαταστάτη. Οικιακός αυτοματισμός

Web Server By-Web της VIMAR. Εγχειρίδιο εγκαταστάτη. Οικιακός αυτοματισμός 01945 Web Server By-Web της VIMAR Εγχειρίδιο εγκαταστάτη Οικιακός αυτοματισμός Vimar end-user license contract VIMAR SPA located in Marostica (VI), Viale Vicenza n. 14 (http://www.vimar.com), sole owner

Διαβάστε περισσότερα

Εγκατάσταση Joomla 1. Στο Π.Σ.Δ. (www.sch.gr) 2. Τοπικά 3. Σε δωρεάν Server

Εγκατάσταση Joomla 1. Στο Π.Σ.Δ. (www.sch.gr) 2. Τοπικά 3. Σε δωρεάν Server Γεώργιος Χρ. Μακρής Εγκατάσταση Joomla 1. Στο Π.Σ.Δ. (www.sch.gr) 2. Τοπικά 3. Σε δωρεάν Server 2012 Γ ε ώ ρ γ ι ο ς Χ ρ. Μ α κ ρ ή ς ( h t t p : / / u s e r s. s c h. g r / g m a k r i s ) Περιεχόμενα

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΗ. Κωδ. 6000 - ΕΚΔΟΣΗ 1 η / Μάρτιος 2014

ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΗ. Κωδ. 6000 - ΕΚΔΟΣΗ 1 η / Μάρτιος 2014 ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΗ Κωδ. 6000 - ΕΚΔΟΣΗ 1 η / Μάρτιος 2014 Σελίδα 2 Πίνακας περιεχομένων Α. Εισαγωγή... 3 Τι είναι η εκπαίδευση εξ αποστάσεως και πώς διεξάγεται... 3 Τι είναι η ασύγχρονη τηλεκπαίδευση - Περιβάλλον

Διαβάστε περισσότερα

CUSTOMS BROKERS 2001 PCGUIDE

CUSTOMS BROKERS 2001 PCGUIDE ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ PCGUIDE Τηλ: 210 6841089, Κινητό: 6938676154-6944280906 Fax: 210 6841088 E-mail: thginis@acci.gr, support@pcguide.gr Web address: http://www.pcguide.gr CUSTOMS BROKERS 2001 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ VII. Moodle

ΚΕΦΑΛΑΙΟ VII. Moodle ΚΕΦΑΛΑΙΟ VII Moodle Στόχοι: Με τη βοήθεια του οδηγού αυτού ο εκπαιδευόμενος θα μπορεί να: Γνωρίσει τα βασικά εργαλεία δημιουργίας περιεχομένου στο Moodle Κατανοήσει τη δομή ενός μαθήματος στο Moodle Δημιουργήσει

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Γ. GUIDED TOUR... 1

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Γ. GUIDED TOUR... 1 WinEra GUIDED TOUR ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Γ. GUIDED TOUR... 1 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1 2. ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ACADEMIA FINANCIALS ΓΕΝΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ 1 3. ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ACADEMIA FINANCIALS ΓΕΝΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΡΗΣΗΣ ΩΡΑΡΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΡΗΣΗΣ ΩΡΑΡΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΡΗΣΗΣ ΩΡΑΡΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Το «Σύστημα τήρησης ωραρίου εργαζομένων» προσφέρει αναλυτική και αποτελεσματική εποπτεία της εργασιακής κατάστασης. Αναπτύχθηκε με σκοπό την υποβοήθηση και την απλούστευση

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο λειτουργιών χρήστη (αποφοίτου) στο Mathiteia4u

Εγχειρίδιο λειτουργιών χρήστη (αποφοίτου) στο Mathiteia4u Εγχειρίδιο λειτουργιών χρήστη (αποφοίτου) στο Mathiteia4u Μέσω της ηλεκτρονικής πύλης www.mathiteia4u.gov.gr δίνεται πρόσβαση σε ένα νέο πρόγραμμα για την στήριξη νέων που έχουν μόλις αποφοιτήσει από την

Διαβάστε περισσότερα

Lexicon Software ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ. Οδηγίες Χρήσης

Lexicon Software ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ. Οδηγίες Χρήσης Lexicon Software Moneyfest ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ Οδηγίες Χρήσης ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΑΡΧΕΙΑ... 4 ΜΕΝΟΥ... 4 Τιμολόγηση... 5 Καταχώρηση... 5 Στατιστικά... 6 Εργαλεία... 8 Θέματα... 9 Βοηθητικά... 9 Έξοδος...

Διαβάστε περισσότερα

easypay.gr Εγχειρίδιο Χρήσης Υπηρεσίας Έκδοση 6.0 Σεπτέμβριος 2012

easypay.gr Εγχειρίδιο Χρήσης Υπηρεσίας Έκδοση 6.0 Σεπτέμβριος 2012 easypay.gr Εγχειρίδιο Χρήσης Υπηρεσίας Έκδοση 6.0 Σεπτέμβριος 2012 Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Τραπεζικής, Τράπεζα Πειραιώς 182838 (με χρέωση αστικής κλήσης), 210 3288000 (από το κινητό ή το εξωτερικό), support@easypay.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ.

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1) Είσοδος στην εφαρμογή 2) Δημιουργία Περιόδου Υποβολής 2.α) Ακύρωση Περιόδου Υποβολής 2.β) Αντιγραφή από προηγούμενη περίοδο 3) Μέθοδος

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤ. GUIDED TOUR... 231

ΣΤ. GUIDED TOUR... 231 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΤ. GUIDED TOUR... 231 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 231 2. ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ WINERA ERP 231 3. ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ WINERA ERP 234 3.1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ 234 3.2. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου

Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου Bee Group Α.Ε. [Type the company name] [Pick the date] Εγχειρίδιο λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Αρχική Σελίδα... 3 2. Δημιουργία Λογαριασμού... 3 3.

Διαβάστε περισσότερα

Εύδοξος Δήλωση Συγγραμμάτων

Εύδοξος Δήλωση Συγγραμμάτων Εύδοξος Δήλωση Συγγραμμάτων Το πρόγραμμα «Εύδοξος» αφορά στη διανομή Συγγραμμάτων των Τεχνολογικών και Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων της Επικράτειας. Στόχος του Πληροφοριακού Συστήματος (ΠΣ) της Δράσης είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ. ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΙΑ ΑΝΕΙΣΜΟΥ Εγχειρίδιο Χρήσης ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ. ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΙΑ ΑΝΕΙΣΜΟΥ Εγχειρίδιο Χρήσης ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ & ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΙΑ ΑΝΕΙΣΜΟΥ Εγχειρίδιο Χρήσης ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Προσωποποιημένων Υπηρεσιών Γ.Ε.ΜΗ. (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ)

Εγχειρίδιο Χρήσης Προσωποποιημένων Υπηρεσιών Γ.Ε.ΜΗ. (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ) Εγχειρίδιο Χρήσης Προσωποποιημένων Υπηρεσιών Γ.Ε.ΜΗ. (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ) Έκδοση 2 - ΙΟΥΝΙΟΣ 2014 1 Πίνακας περιεχομένων Εισαγωγή... 3 1. Είσοδος στο σύστημα... 3 2. Αρχική Οθόνη Επιχείρησης... 4 2 Τα έγγραφά

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ. Οδηγός χρήσης σπουδαστών για την πλατφόρµα ηλεκτρονικής µάθησης elearning.teiser.gr

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ. Οδηγός χρήσης σπουδαστών για την πλατφόρµα ηλεκτρονικής µάθησης elearning.teiser.gr ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ για την πλατφόρµα ηλεκτρονικής µάθησης elearning.teiser.gr ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ Πράξη 2.2.2.α. «Προπτυχιακά Προγράµµατα Σπουδών» Κεντρική Υποστήριξη H πλατφόρµα ηλεκτρονικής

Διαβάστε περισσότερα