Τοπικό Σχέδιο για την Απασχόληση προσαρμοσμένο στις ανάγκες του Δήμου Ξάνθης

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Τοπικό Σχέδιο για την Απασχόληση προσαρμοσμένο στις ανάγκες του Δήμου Ξάνθης"

Transcript

1 Τοπικό Σχέδιο για την Απασχόληση προσαρμοσμένο στις ανάγκες του Δήμου Ξάνθης Οδηγός Σχεδίου Δράσης Α.Σ. «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ» Βασ. Κωνσταντίνου 1, 67100, Ξάνθη Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή: Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Τηλ. & Fax: Φορέας Υλοποίησης: Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ»

2 Η Πράξη «Τοπικό Σχέδιο για την Απασχόληση προσαρμοσμένο στις ανάγκες του Δήμου Ξάνθης» υλοποιείται στο πλαίσιο της δράσης 7: «Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας» της Κατηγορίας Παρέμβασης 1: «Ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης» του Θεματικού Άξονα Προτεραιότητας 3: «Διευκόλυνση της πρόσβασης στην Απασχόληση», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» , συγχρηματοδοτούμενων από το ΕΚΤ. 1. ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ 1.1. Σε ποιούς απευθύνεται το Σχέδιο Δράσης Το Σχέδιο Δράσης απευθύνεται σε μόνιμους κάτοικους του Δήμου Ξάνθης, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, οι οποίοι ανήκουν σε μία από τις ακόλουθες κατηγορίες: Είναι άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ, ή Είναι νέοι επιστήμονες, (ιατροί, οδοντίατροι, κτηνίατροι, φαρμακοποιοί, δικηγόροι, μηχανικοί) οι οποίοι να έχουν κάνει έναρξη επιτηδεύματος (στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.) υποχρεωτικά από την και μετά. Να μην έχει παρέλθει χρονικό διάστημα μέχρι την ημερομηνία έναρξης δραστηριότητας τους, μεγαλύτερο των έξι (6) ετών από το χρόνο κτήσης του πτυχίου τους (για τις λοιπές κατηγορίες) ή της απόκτησης της ειδικότητας τους (για τους ιατρούς). Να έχουν ηλικία μέχρι 34 ετών, (έως την ημερομηνία έναρξης της δραστηριότητας τους) πλην των ιατρών και των γυναικών νέων επιστημόνων, μητέρων ενός τουλάχιστον ανήλικου τέκνου και ανεξαρτήτως ειδικότητας που μπορούν να έχουν ηλικία μέχρι 42 ετών. Στο εκκαθαριστικό τους σημείωμα για το οικονομικό έτος της έναρξης δραστηριότητάς τους, το ατομικό εισόδημά τους να μην υπερβαίνει το ποσό των ,00, ή Είναι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ, με ατομικό εισόδημα από γεωργικές δραστηριότητες που δεν υπερβαίνει τις για το οικονομικό έτος 2013 (χρήση του 2012), το δε ατομικό πραγματικό, ή αντικειμενικό εισόδημά τους από τις λοιπές πηγές να μην υπερβαίνει το ποσό των 9.000,00.

3 1.2 Ποιο θα είναι το παραγόμενο Προϊόν του Σχεδίου Δράσης Προϊόν του Σχεδίου Δράσης θα είναι η προώθηση στην απασχόληση 100 ανέργων ή νέων επιστημόνων ή ασφαλισμένων στον ΟΓΑ, του Δήμου Ξάνθης, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, με απώτερο στόχο την επαγγελματική τους ένταξη. Η Πράξη περιλαμβάνει ένα πλέγμα αλληλοσυμπληρούμενων ενεργειών και υπηρεσιών που ως στόχο έχουν την ολοκληρωμένη εξατομικευμένη υποστήριξη και προετοιμασία των ωφελούμενων για την προώθηση τους στην απασχόληση στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης της περιοχής παρέμβασης. Συγκεκριμένα, θα υποστηριχθεί ο επιχειρησιακός σχεδιασμός 9 Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων, με τη συμμετοχή συνολικά 50 ωφελούμενων, οι οποίες θα δραστηριοποιούνται στους εξής τομείς: Καθαριότητα ελεύθερων χώρων και κτιρίων Μικρές τεχνικές εργασίες Διαμόρφωση- συντήρηση- ανάπλαση εξωτερικών χώρων και χώρων πρασίνου Υποστηρικτικές υπηρεσίες προς μονάδες κοινωνικής στήριξης Διοργάνωση φεστιβάλ και πολιτιστικών εκδηλώσεων Υποδοχή και εξυπηρέτηση επισκεπτών ενημέρωση για τους χώρους πολιτισμού και τα πολιτισμικά δρώμενα της περιοχής Επιπλέον, σχεδιάζεται η δημιουργία 21 ατομικών επιχειρήσεων ή άλλης νομικής μορφής (17 ατομικές επιχειρήσεις και 4 άλλης μορφής), από 25 ωφελούμενους, οι οποίες θα δραστηριοποιούνται σε τεχνικά επαγγέλματα (ελαιοχρωματιστές, κηπουροί, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, κτλ) και επαγγέλματα της πράσινης οικονομίας (ηλιακές στέγες, μονώσεις για εξοικονόμηση ενέργειας κ.τ.λ.). Τέλος, σχεδιάζεται η τοποθέτηση 25 ωφελούμενων σε υφιστάμενες επιχειρήσεις.

4 1.3 Ποιές δράσεις περιλαμβάνονται στο Σχέδιο Μελέτες: Κοινωνικής Οικονομίας και Πρακτικών μοντέλων βιώσιμης και διατηρήσιμης ένταξης ανέργων στην τοπική αγορά εργασίας Δράσεις διακρατικότητας και δικτύωσης ωφελουμένων με επιχειρήσεις fora εργασίας Ενέργειες υποδοχής και επιλογής των ωφελουμένων για τη συμμετοχή τους στο Σχέδιο Δράσης Αρχική επαγγελματική συμβουλευτική Υλοποίηση προγραμμάτων κατάρτισης Υλοποίηση θεματικού εργαστηρίου Εκπόνηση επιχειρηματικών σχεδίων για τη σύσταση νέων επιχειρήσεων, ατομικών, άλλης μορφής και κοινωνικών επιχειρήσεων Συμβουλευτική υποστήριξη των υφιστάμενων επιχειρήσεων και της νέας επιχειρηματικότητας Ενέργειες Δημοσιότητας και Ευαισθητοποίησης για την προσέλκυση των δυνητικών ωφελουμένων και την ευρύτερη διάδοση του Σχεδίου Δράσης 1.4 Οφέλη συμμετοχής στο Σχέδιο Δράσης Οι συμμετέχοντες στο Σχέδιο Δράσης θα ωφεληθούν ποικιλοτρόπως, καθώς: Θα δεχτούν Εξατομικευμένη Συμβουλευτική στήριξη ανάλογα με τους στόχους του καθενός (έναρξη επιχειρηματικής δραστηριότητας ή απασχόληση με τοποθέτηση σε ήδη υφιστάμενη θέση). Θα συμμετάσχουν σε ένα τουλάχιστον από τα προγράμματα κατάρτισης που περιλαμβάνονται στην πράξη. Θα λάβουν εκπαιδευτικό επίδομα (5,00 ευρώ ανά ώρα κατάρτισης- στο ποσό συμπεριλαμβάνονται οι ασφαλιστικές εισφορές) για τη συμμετοχή τους στα προγράμματα κατάρτισης. Θα λάβουν πληροφόρηση και εξειδικευμένη συμβουλευτική υποστήριξη μέσω των θεματικών εργαστηρίων που θα συμμετάσχουν. Θα δεχθούν επιστημονική υποστήριξη τόσο για την αξιοποίηση της νέας επιχειρηματικότητας όσο και για την απορρόφηση σε νέες θέσεις εργασίας. Θα απορροφηθούν σε θέσεις εργασίας επιχειρήσεων αξιοποιώντας μάλιστα για τους νέους κάτω των 25 ετών τη δυνατότητα του άρθρου 43 του νόμου 3986/2011 για απόκτησης εργασιακής εμπειρίας ή θα ξεκινήσουν ατομική και συλλογική επιχειρηματική δραστηριότητα ιδρύοντας είτε Ατομικές Επιχειρήσεις, είτε Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις.

5 1.5 Εταίροι της Αναπτυξιακής Σύμπραξης ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΞΑΝΘΗΣ HEADWAY ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ Ε.Π.Ε. ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ Ν. ΞΑΝΘΗΣ ΔΗΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Δ. ΞΑΝΘΗΣ ΚΕΚ ΜΕΝΤΩΡ - ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΞΑΝΘΗΣ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΟΥ (ΚΜΟΠ) ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΙΜΟΤΗΤΑΣ (ΙΝ. ΑΠ.) Οι παραπάνω εταίροι που συμμετέχουν στην Πράξη θα υλοποιήσουν δράσεις αντίστοιχες με τη φύση των δραστηριοτήτων τους, οι οποίες αλληλοσυμπληρώνονται μέσω της δικτύωσης και της άμεσης συνεργασίας τους, καλύπτοντας όλες τις κατηγορίες ενεργειών που απαιτούνται για την επίτευξη των στόχων και των αναμενόμενων αποτελεσμάτων του.

6 2. ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ 2.1 Προϋποθέσεις Συμμετοχής Δικαίωμα συμμετοχής στις δράσεις της Πράξης έχουν οι ενδιαφερόμενοι/ες που πληρούν αθροιστικά όλες τις κατωτέρω προϋποθέσεις: α) να είναι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής παρέμβασης, δηλαδή του Δήμου Ξάνθης, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης β) να ανήκουν σε μια από τις παρακάτω Κατηγορίες: Να είναι άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ, ή Να είναι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ, με ατομικό εισόδημα από γεωργικές δραστηριότητες που δεν υπερβαίνει τις για το οικονομικό έτος 2013 (χρήση του 2012), το δε ατομικό πραγματικό, ή αντικειμενικό εισόδημά τους από τις λοιπές πηγές δεν υπερβαίνει το ποσό των 9.000,00. Επισημαίνεται ότι δεν πρέπει να υπερβαίνουν ανά κατηγορία τα όρια του εισοδήματος, ή Να είναι νέοι επιστήμονες (ιατροί, οδοντίατροι, κτηνίατροι, φαρμακοποιοί, δικηγόροι, μηχανικοί που είναι απόφοιτοι Πανεπιστημιακών, Πολυτεχνικών Σχολών), εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις της πρόσκλησης, 1. Να έχουν κάνει έναρξη επιτηδεύματος (στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.) υποχρεωτικά από την και μετά. 2. Δύνανται να ενταχθούν στο πρόγραμμα και όσοι έχουν προβεί σε έναρξη επιτηδεύματος από την 01/01/2010 και μετά, δηλώνοντας ως έδρα την οικία τους, με την προϋπόθεση ότι από την 02/01/2011 και μετά, έχουν προβεί σε πρώτη μεταβολή έδρας σε ανεξάρτητο επαγγελματικό χώρο. Ως ημερομηνία έναρξης θα θεωρείται η πρώτη μεταβολή. 3. Να μην έχει παρέλθει χρονικό διάστημα μέχρι την ημερομηνία έναρξης δραστηριότητας τους, μεγαλύτερο των έξι (6) ετών από το χρόνο κτήσης του πτυχίου τους (για τις λοιπές κατηγορίες) ή της απόκτησης της ειδικότητας τους (για τους ιατρούς). Όταν στο χρονικό διάστημα των έξι (6) ετών περιλαμβάνεται χρόνος παρακολούθησης κύκλου μεταπτυχιακών σπουδών, ο χρόνος αυτός παρατείνει αντίστοιχα το όριο των έξι (6) ετών. Η ανωτέρω ρύθμιση δεν αφορά στους ιατρούς.

7 Για τους πτυχιούχους αλλοδαπής το διάστημα των έξι (6) ετών υπολογίζεται από την αναγνώριση του πτυχίου τους από το ΔΟΑΤΑΠ. 4. Για τα πτυχία που έχουν αποκτηθεί σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν απαιτείται αναγνώριση από το ΔΟΑΤΑΠ το διάστημα των έξι (6) ετών, υπολογίζεται από την λήψη του πτυχίου. Να έχουν ηλικία μέχρι 34 ετών, (έως την ημερομηνία έναρξης της δραστηριότητας τους) πλην των ιατρών και των γυναικών νέων επιστημόνων, μητέρων ενός τουλάχιστον ανήλικου τέκνου και ανεξαρτήτως ειδικότητας που μπορούν να έχουν ηλικία μέχρι 42 ετών. Για όσους έχουν αποκτήσει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών, μέχρι τη συμπλήρωση του ορίου ηλικίας των 34 ετών, το όριο αυτό παρατείνεται αντίστοιχα κατά το χρονικό διάστημα που αφορά στις μεταπτυχιακές σπουδές. Κατά τον υπολογισμό της ηλικίας του ωφελούμενου θα λαμβάνεται υπόψη η τριακοστή πρώτη Δεκεμβρίου του έτους γεννήσεως του. Οι μεταπτυχιακές σπουδές εξωτερικού λαμβάνονται υπόψη εφόσον υπάρχει αναγνώριση τους από το ΔΟΑΤΑΠ. 5. Στο εκκαθαριστικό τους σημείωμα από την οικεία ΔΟΥ για το οικονομικό έτος της έναρξης δραστηριότητάς τους, το ατομικό εισόδημά τους να μην υπερβαίνει το ποσό των ,00. Ειδικά για τις κατηγορίες νέων επιστημόνων για τις οποίες απαιτείται πρακτική άσκηση για την απόκτηση ειδικότητας ή άδειας άσκησης επαγγέλματος (όπως ιατροί, δικηγόροι κ.α.), η αμοιβή τους κατά τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης δεν υπολογίζεται ως εισόδημα προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα. 6. Να έχουν την Ελληνική υπηκοότητα ή την υπηκοότητα άλλου Κράτους Μέλους της Ε.Ε. ή είναι ομογενείς ή υπήκοοι τρίτων χωρών που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας και είναι νόμιμοι κάτοικοι αυτής. 7. Να διαθέτουν αριθμό φορολογικού μητρώου (Α.Φ.Μ.) και 8. Να έχουν εκπληρώσει ή νόμιμα απαλλαχθεί από τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις (οι άνδρες υποψήφιοι). Στους ωφελούμενους δεν εντάσσονται όσοι έχουν ιδρύσει τις κάτωθι μορφές εταιρειών: i. Ανώνυμες Εταιρείες (Α.Ε.), ii. iii. Αστικές μη κερδοσκοπικές εταιρείες, Όσοι είχαν άλλη επιχείρηση πριν από τη νέα έναρξη επιτηδεύματος στη Δ.Ο.Υ., εκτός της έναρξης δραστηριότητας ιατρού άνευ ειδικότητας, η οποία δεν υπερβαίνει, σε καμία περίπτωση, τους δώδεκα (12) μήνες.

8 2.2 Δικαιολογητικά Συμμετοχής Δικαιολογητικά συμμετοχής για όλες τις κατηγορίες: 1. Συμπληρωμένη αίτηση συμμετοχής 2. Φωτοτυπία Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας ή Φωτοτυπία Διαβατηρίου. Για τους υπηκόους άλλων κρατών, άδεια παραμονής και άδεια εργασίας. 3. Έγγραφο πιστοποίησης τόπου διαμονής ή υπεύθυνη δήλωση 4. Φωτοτυπία τίτλων σπουδών (εάν υπάρχουν) 5. Φωτοτυπία πτυχίων/ πιστοποιητικών ξένων γλωσσών (εάν υπάρχουν) 6. Πιστοποιητικό γνώσης χρήσης Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (εάν υπάρχει) 7. Βεβαιώσεις παρακολούθησης προγραμμάτων κατάρτισης (εάν υπάρχουν) 8. Εκκαθαριστικό Οικονομικού Έτους 2013 (χρήση του 2012), από την Εφορία (Για τη περίπτωση που ο/η ενδιαφερόμενος/η δεν υποβάλλει φορολογική δήλωση λόγω χαμηλού εισοδήματος θα πρέπει να υποβληθεί υπεύθυνη δήλωση θεωρημένη από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. ή το Κ.Ε.Π., ότι νομίμως δεν υποβάλλει φορολογική δήλωση, ενώ σε περίπτωση απορίας, ο/η ενδιαφερόμενος/η υποχρεούται να προσκομίσει βιβλιάριο απορίας από τη Πρόνοια). 9. Δικαιολογητικά από Στρατολογία σχετικά με το αν έχουν εκπληρώσει ή νόμιμα απαλλαχθεί από τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις (για άνδρες υποψήφιους). 10. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (εντός 6μηνών). 11. Έγγραφο που να πιστοποιεί το Α.Φ.Μ. (εκκαθαριστικό εφορίας, έγγραφο από την οικεία Δ.Ο.Υ. ή υπεύθυνη δήλωση που να δηλώνει το Α.Φ.Μ.). Επιπλέον δικαιολογητικά συμμετοχής για ανέργους: 1. Κάρτα ανεργίας του ΟΑΕΔ σε ισχύ για τους άνεργους Επιπλέον δικαιολογητικά συμμετοχής για νέους επιστήμονες: 1. Έναρξη επιτηδεύματος στη ΔΟΥ και τυχόν μεταβολές έδρας 2. Φωτοτυπίες τίτλων σπουδών. Για τους πτυχιούχους αλλοδαπής, αναγνώριση του πτυχίου τους από το ΔΟΑΤΑΠ, όπου απαιτείται.

9 3. Εκκαθαριστικό σημείωμα από την οικεία ΔΟΥ για το οικονομικό έτος της έναρξης δραστηριότητάς τους 4. Υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχουν ιδρύσει τις κάτωθι μορφές εταιρειών: α) Ανώνυμες Εταιρείες (Α.Ε.), β) Αστικές μη κερδοσκοπικές εταιρείες και γ) Άλλη επιχείρηση πριν από τη νέα έναρξη επιτηδεύματος στη Δ.Ο.Υ. (εκτός της έναρξης δραστηριότητας ιατρού άνευ ειδικότητας, η οποία δεν υπερβαίνει, σε καμία περίπτωση, τους δώδεκα (12) μήνες). Επιπλέον δικαιολογητικά συμμετοχής για ασφαλισμένους του ΟΓΑ: 1. Βεβαίωση ασφάλισης στον ΟΓΑ 2.3 Διαδικασία και κριτήρια επιλογής υποψηφίων- ωφελουμένων Η διαδικασία αξιολόγησης, επιλογής και τοποθέτησης των υποψηφίων θα βασίζεται σε διαδικασία μοριοδότησης, συνδυάζοντας α) την προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών, και β) τη διαδικασία ατομικής συνέντευξης, όπως αυτή ορίζεται από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη. Έπειτα από τη συλλογή των αιτήσεων και τον έλεγχο των στοιχείων τους, οι υποψήφιοι θα κληθούν να συμμετάσχουν σε συνέντευξη με εξειδικευμένο σύμβουλο. Το σύστημα αξιολόγησης των υποψήφιων ωφελούμενων θα διαμορφωθεί βάσει 6 κατηγοριών κριτηρίων, ως ακολούθως: 1. Κοινωνικά κριτήρια: Φύλο, Ηλικία, Χρόνος ανεργίας, Οικογενειακή κατάσταση, Προστατευόμενα μέλη, Υποστηρικτικό περιβάλλον, Οικονομική κατάσταση 2. Κατηγορία Ανέργου: Άνεργοι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα του ΟΑΕΔ, Νέοι επιστήμονες 3. Κίνητρα και καταλληλότητα συμμετοχής: Βαθμός κινητοποίησης, Επαγγελματικοί στόχοι επιδιώξεις, Έφεση στο πεδίο παρέμβασης, Θετική προσέγγιση του αντικειμένου του σχεδίου 4. Γνωστικό Υπόβαθρο: Εκπαιδευτικό επίπεδο, Παρακολούθηση προγραμμάτων κατάρτισης στο παρελθόν, Γνώσεις Η/Υ και ξένων γλωσσών 5. Επαγγελματική Εμπειρία: Επαγγελματικές δεξιότητες/ προϋπηρεσία, Συνάφεια επαγγελματικού προφίλ με το αντικείμενο της παρέμβασης 6. Προσωπικότητα: Ευελιξία, Προσαρμοστικότητα, Αυτογνωσία

10 2.4 Προθεσμίες και Διαδικασία Υποβολής Αιτήσεων Συμμετοχής Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση και να την υποβάλουν μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, είτε αυτοπροσώπως είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες: 09:00-15:00, στην εξής διεύθυνση: Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού (ΚΜΟΠ), Πατρ. Κυρίλλου 10, Τ.Κ , Ξάνθη Στην περίπτωση ταχυδρομικής αποστολής, το εμπρόθεσμο της αίτησης κρίνεται με βάση την ημερομηνία που φέρει ο φάκελος αποστολής, ο οποίος μετά την αποσφράγισή του επισυνάπτεται στην αίτηση του υποψηφίου. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι από τις 03/01/2014 έως και τις 31/01/2014. Οι υποψήφιοι μπορούν να αναζητήσουν τα έντυπα των αιτήσεων και τα λοιπά σχετικά με την ανακοίνωση εκδήλωσης ενδιαφέροντος έγγραφα, στις εξής διευθύνσεις: Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού (ΚΜΟΠ), Πατρ. Κυρίλλου 10, Τ.Κ , Ξάνθη, εργάσιμες ημέρες και ώρες: 9:00-15:00 Δήμος Ξάνθης, Κεντρική Πλατεία, εργάσιμες ημέρες και ώρες: 9:00-15:00 και στις ιστοσελίδες των Εταίρων της Αναπτυξιακής Σύμπραξης ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ»: «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ Διαδικασία Υπαγωγής στο Σχέδιο Η επιλογή των ωφελούμενων αποτελεί ένα από τα πιο κρίσιμα στάδια στην υλοποίηση του προτεινόμενου έργου. Προϋποθέτει δε πολύ λεπτομερή σχεδιασμό έτσι ώστε να διασφαλίζεται η διαφάνεια και ο αξιοκρατικός χαρακτήρας της διαδικασίας. Η επιλογή των ωφελουμένων θα γίνει από Επιτροπή Επιλογής Ωφελουμένων. Οι επιμέρους βασικές διαδικασίες που περιλαμβάνονται στο στάδιο επιλογής δομούνται ως ακολούθως: Ορισμός στελεχών που θα επιφορτιστούν με τη συλλογή των αιτήσεων συμμετοχής, τη

11 διενέργεια συνέντευξης με τους υποψηφίους, και την υποβολή εισηγητικής έκθεσης για την κατάσταση των υποψήφιων ωφελουμένων στην Επιτροπή Επιλογής Ωφελουμένων. Η προετοιμασία των Στελεχών της Συμβουλευτικής θα έχει ήδη ολοκληρωθεί πριν την ημερομηνία έναρξης υποβολής αιτήσεων των υποψηφίων ωφελουμένων. Υποβολή αιτήσεων των υποψηφίων ωφελουμένων. Παραλαβή των αιτήσεων των υποψηφίων ωφελουμένων σε επιλεγμένο σημείο και έλεγχος πληρότητας ως προς τις βασικές προϋποθέσεις που θα θέτει η πρόσκληση του Συντονιστή Εταίρου προς τους δυνητικά ωφελούμενους. Διενέργεια συνέντευξης με τους υποψήφιους ωφελούμενους. Οι υποψήφιοι ωφελούμενοι υποβάλλονται σε συνέντευξη από τα στελέχη Συμβουλευτικής του Φορέα Παροχής Συνοδευτικών Υπηρεσιών. Τα έντυπα των συνεντεύξεων θα συνοδεύονται από κάποιες παρατηρήσεις των στελεχών με τη μορφή της εισηγητικής έκθεσης προς την Επιτροπή Επιλογής Ωφελουμένων για κάθε έναν υποψήφιο. Οι παρατηρήσεις θα συνδέονται κυρίως με τις δράσεις στις οποίες ο κάθε υποψήφιος ωφελούμενος προτείνεται να κατευθυνθεί προκειμένου να οδηγηθεί σε μία βιώσιμη μορφή απασχόλησης. Ως εκ τούτου, μέσω της συνέντευξης θα διευκρινίζονται, θα πιστοποιούνται και θα συμπληρώνονται στοιχεία που έχουν καταγραφεί στην αίτηση του υποψηφίου, ενώ ταυτόχρονα θα αποσαφηνίζονται οι επιθυμίες και οι δυνατότητες του, ώστε να υπάρξει ολοκληρωμένη εκτίμηση της προσωπικότητάς του. Διάγνωση ιδιαίτερων αναγκών των ωφελουμένων. Κατά τη φάση της υποβολής αίτησης καταγράφονται οι πρώτες πληροφορίες για τους ωφελούμενους και σκιαγραφείται το προφίλ τους με βάση τα στοιχεία που συνοδεύουν κάθε αίτηση. Η αίτηση του ανέργου και τα υπόλοιπα στοιχεία καταχωρούνται σε Ατομικό Φάκελο, με βάση τον οποίο το στέλεχος συμβουλευτικής αναλαμβάνει να καθορίσει: την επιλεξιμότητα ή όχι του ανέργου για να συμμετάσχει στο σχέδιο τις απαιτούμενες, για την προώθηση του ανέργου στην απασχόληση, ενέργειες και εν τέλει την ένταξη του ωφελούμενου στις δράσεις του έργου, παραπέμποντας τον ή όχι στις επιμέρους δράσεις του Σχεδίου. Σε θετική περίπτωση καταρτίζεται το ατομικό Πλάνο Δράσης του άνεργου ως προς το περιεχόμενο του σχεδίου και οι απαιτούμενες ενέργειες για την αποτελεσματική προώθηση του ενδιαφερόμενου στην απασχόληση. Βάσει του ατομικού Πλάνου Δράσης καθορίζεται για κάθε ωφελούμενο. Σύνταξη καταλόγου αρχικά επιλεγέντων ωφελουμένων και αποστολή στην Επιτροπή Επιλογής Ωφελουμένων. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των συνεντεύξεων καταρτίζεται ένας κατάλογος με όλους τους υποψηφίους οι οποίοι συγκεντρώνουν τα απαιτούμενα χαρακτηριστικά για να συμμετέχουν στο Σχέδιο (ανήκουν σε ομάδα- στόχο του Σχεδίου και είναι κάτοικοι της περιοχής παρέμβασης). Η σύνταξη του καταλόγου συνοδεύεται από αιτιολόγηση για τις απορριφθείσες αιτήσεις.

12 Οριστική επιλογή ωφελουμένων από την Επιτροπή Επιλογής Ωφελουμένων με βάση σταθμισμένα κριτήρια επιλογής. Η διαδικασία αξιολόγησης, επιλογής και τοποθέτησης των υποψηφίων θα βασίζεται σε διαδικασία μοριοδότησης, συνδυάζοντας α) την προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών, και β) τη διαδικασία ατομικής συνέντευξης, όπως αυτή ορίζεται από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη. Κατόπιν της επιλογής ωφελουμένων, διενεργούνται διαδικασίες πληροφόρησης/ ενημέρωσης του συνόλου των απορριφθέντων υποψηφίων (τόσο από την επεξεργασία των αιτήσεων στη φάση προετοιμασίας όσο και από την απόφαση απόρριψης τους από την Επιτροπή Επιλογής Ωφελουμένων). Με την ολοκλήρωση της ενημέρωσης των υποψηφίων λαμβάνουν χώρα οι παρακάτω ενέργειες: Παραπομπή σε εξειδικευμένο φορέα (ΣΥΥ, φορείς που απευθύνονται ειδικά σε γυναίκες, κ.α.) εφόσον κάτι τέτοιο κριθεί αναγκαίο ή αποτελεσματικότερο. Πληροφόρηση για προγράμματα κατάρτισης, επιδοτήσεις, δυνατότητες αυτοαπασχόλησης και ό,τι άλλο έχει να κάνει με δυνατότητες πιθανότητες απασχόλησης. Σε όλα τα προαναφερόμενα στάδια η Αναπτυξιακή Σύμπραξη θα μεριμνά για την τήρηση των κανόνων δημοσιότητας με βάση τον Επικοινωνιακό Οδηγό για την πληροφόρηση και τη δημοσιότητα των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) , καθώς και βάσει του Κανονισμού (ΕΚ) 1828/2006, ακολουθώντας ταυτόχρονα και τις υποδείξεις της Ειδικής Υπηρεσίας για την Κοινωνική Ένταξη και την Κοινωνική Οικονομία. Τέλος, όλες οι δράσεις θα είναι σύμφωνες με τους κανόνες και το θεσμικό πλαίσιο που υφίσταται για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των ωφελουμένων. Η μεθοδολογία υποστήριξης και παρακολούθησης των ωφελουμένων κατά την υλοποίηση της παρέμβασης περιλαμβάνει τις εξής φάσεις: Φάση Α: Υποδοχή ωφελουμένων. Η διαδικασία υποδοχής ξεκινά ουσιαστικά πριν ακόμα πραγματοποιηθεί η επιλογή των ωφελούμενων στη φάση της προσέλκυσης, κατά την οποία οι εν δυνάμει ωφελούμενοι έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με το σχέδιο, εκφράζουν το αίτημα τους και ενημερώνονται για το περιεχόμενο και τους στόχους του έργου. Ήδη, από το αρχικό στάδιο της προσέγγισης των δυνητικά ωφελούμενων, καταγράφονται οι πρώτες πληροφορίες για τους ωφελούμενους και σκιαγραφείται το προφίλ τους με βάση τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί από τις Δημόσιες Υπηρεσίες Απασχόλησης που συνοδεύει κάθε αίτηση. Η αίτηση του ανέργου και τα υπόλοιπα στοιχεία καταχωρούνται σε Ατομικό Φάκελο, με βάση τον οποίο το στέλεχος υποδοχής αναλαμβάνει να καθορίσει τις απαιτούμενες για την προώθηση του ανέργου στην απασχόληση ενέργειες και εν τέλει να εντάξει τον ωφελούμενο στις δράσεις του έργου παραπέμποντας τον στις επιμέρους συμβουλευτικές δράσεις. Ταυτόχρονα, με τη διενέργεια 3 ατομικών συνεδριών ανά ωφελούμενο, ο σύμβουλος προσπαθεί να συνδυάσει τις ανάγκες και

13 επαγγελματικές δεξιότητες των ωφελουμένων, με τις επιμέρους δράσεις του Σχεδίου, αλλά και να τους κατευθύνει προς την τελική τους τοποθέτηση στην αγορά εργασίας. Φάση Β: Κατάρτιση ωφελουμένων. Η φάση της κατάρτισης αναφέρεται στο σύνολο των προγραμμάτων κατάρτισης που θα υλοποιηθούν στα πλαίσια του Σχεδίου Δράσης, μέσω των οποίων οι ωφελούμενοι θα επιμορφωθούν και θα εξοικειωθούν με αντικείμενα στα οποία θα κληθούν να ανταποκριθούν στο εργασιακό τους περιβάλλον. Φάση Γ. Πληροφόρηση και συμβουλευτική Υποστήριξη ωφελουμένων. Στη φάση αυτή, οι ωφελούμενοι θα προετοιμαστούν για την τοποθέτηση τους σε θέση απασχόλησης/ έναρξη επιχειρηματικής δραστηριότητας, λαμβάνοντας πληροφόρηση και συμβουλευτική υποστήριξη μέσω των θεματικών εργαστηρίων στα οποία θα συμμετάσχουν. Φάση Δ: Προώθηση στην Απασχόληση. Η τρίτη και τελευταία φάση αναφέρεται στο στάδιο της ένταξης του ατόμου στην απασχόληση μέσω της τοποθέτησης του σε θέση εξαρτημένης εργασίας είτε μέσω της έναρξης επιχειρηματικής δραστηριότητας. Περιλαμβάνει επίσης την παρακολούθηση της πορείας του ωφελούμενου με στόχο την εξασφάλιση της διατήρησης της απασχόλησης και μετά το πέρας του έργου. Η παρακολούθηση των ωφελούμενων θα πραγματοποιηθεί από τους Επαγγελματικούς Συμβούλους για διάστημα 3 μηνών μετά την τοποθέτηση του ανέργου στη θέση απασχόλησης ή την έναρξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Στόχος των ενεργειών παρακολούθησης είναι η υποστήριξη των ωφελούμενων στην προσαρμογή τους κατά το μεταβατικό στάδιο της εργασιακής ένταξης και η έγκαιρη διάγνωση δυσκολιών και προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ωφελούμενοι προκειμένου στην εξομάλυνση και επίλυση τους. 2.6 Δράσεις Δημοσιότητας Προσέλκυση ωφελούμενων δημοσιοποίηση του Σχεδίου: Για την κατά το δυνατό μεγαλύτερη προσέλκυση δυνητικών ωφελουμένων που ανήκουν στις ομάδες στόχο, θα αξιοποιηθούν τεχνικές, εργαλεία και μέσα δημοσιότητας. Ειδικότερα: Οι ενέργειες δημοσιότητας που θα αναλάβει η Αναπτυξιακή Σύμπραξη στο πλαίσιο της προσέλκυσης ωφελούμενων συνοψίζονται στα ακόλουθα: i. Δημιουργία ενημερωτικών Δελτίου Τύπου με το χρονοδιάγραμμα του έργου, τους επιδιωκόμενους στόχους, τις δράσεις και τις προϋποθέσεις συμμετοχής, ii. Δημοσίευση πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος στον Τοπικό Τύπο, iii. Ανάρτηση της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος στα Δημοτικά καταστήματα του νομού, σε συλλόγους και οργανώσεις των ομάδων στόχου, σε Δημόσιες Υπηρεσίες, σε επαγγελματικούς φορείς της ευρύτερης περιοχής παρέμβασης, σε Κ.Ε.Π. της περιοχής, σε ΚΠΑ και Επιμελητήρια κ.ο.κ.

14 iv. Ανάρτηση ενημερωτικού υλικού στις ιστοσελίδες των εταίρων της Αναπτυξιακής Σύμπραξης καθώς και συνεργαζόμενων φορέων, v. Παραγωγή έντυπου ενημερωτικού υλικού: Ενημερωτικής αφίσας, φυλλαδίου και Οδηγού Σχεδίου Δράσης και ανάρτησή του σε δημόσιους χώρους και υπηρεσίες, vi. Διεξαγωγή ενημερωτικών εκδηλώσεων (ημερίδες, συνέδριο) με σκοπό την ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας και την ευαισθητοποίηση για συμμετοχή και στήριξη των δράσεων του Σχεδίου, vii. Παραγωγή ηλεκτρονικού υλικού, DVD διαδραστικού χαρακτήρα, όπου θα παρουσιάζεται το πρόγραμμα και θα παρέχονται αναλυτικά πληροφορίες για τις δυνατότητες που παρέχει και τις κατηγορίες ωφελουμένων και CD, όπου θα παρουσιάζεται αναλυτικά η λειτουργία των νέων επιχειρήσεων που θα προκύψουν κατά την ολοκλήρωση του Σχεδίου και οι δυνατότητες συνεργασίας. Κατά την υλοποίηση του συνόλου των προαναφερόμενων ενεργειών δημοσιότητας και ευαισθητοποίησης θα ληφθούν υπόψη οι ειδικές ανάγκες των ωφελουμένων και ιδίως εκείνων που αντιμετωπίζουν σημαντικές δυσκολίες πρόσβασης στην πληροφόρηση και τις υπηρεσίες (λόγω γλώσσας, μορφωτικού επιπέδου, καταγωγής, κοινωνικής κατάστασης, κλπ).

15 3. ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ 3.1 Δράσεις που Περιλαμβάνει το Σχέδιο Αναλυτικότερα οι δράσεις του έργου είναι οι ακόλουθες: 1. Εφαρμοστική μελέτη Κοινωνικής Οικονομίας συνοδευόμενη από σχετικό toolkit 2. Μελέτη πρακτικών μοντέλων βιώσιμης και διατηρήσιμης ένταξης ανέργων στην τοπική αγορά εργασίας 3. Διακρατικότητα 4. Δικτύωση ωφελουμένων με επιχειρήσεις fora εργασίας/ Διακρατικότητα 5. Ενέργειες υποδοχής και επιλογής των ωφελουμένων για τη συμμετοχή τους στο Σχέδιο Δράσης Αρχική επαγγελματική συμβουλευτική 6. Πρόγραμμα κατάρτισης: Σύγχρονα πράσινα επαγγέλματα- Τεχνικά Επαγγέλματα διαμόρφωσης εξωτερικών και εσωτερικών χώρων και καθαρισμού 7. Πρόγραμμα κατάρτισης: Ίδρυση, Οργάνωση και Διοίκηση μικρών επιχειρήσεων 8. Πρόγραμμα κατάρτισης: Ανάπτυξη Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας- Τεχνικά Επαγγέλματα διαμόρφωσης εξωτερικών και εσωτερικών χώρων και καθαρισμού 9. Πρόγραμμα κατάρτισης: Ανάπτυξη Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας- Ανάδειξη τοπικού Πολιτιστικού Αποθέματος 10. Πρόγραμμα κατάρτισης: Ανάπτυξη Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας - Παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών προς μονάδες κοινωνικής στήριξης και φροντίδας 11. Θεματικό εργαστήριο: Πληροφόρηση για θεσμικά, εργασιακά και νομικής μορφής θέματα Υποστήριξη της νέας επιχειρηματικότητας 12. Επιχειρηματικός σχεδιασμός Εκπόνηση επιχειρηματικών σχεδίων για τη σύσταση ατομικών ή άλλης μορφής επιχειρήσεων (πχ. Ο.Ε., Ε.Ε., Ε.Π.Ε.) 13. Επιχειρηματικός σχεδιασμός - Εκπόνηση επιχειρηματικών σχεδίων για την σύσταση κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων 14. Παροχή υποστήριξης & διευκόλυνσης (νομικά, εργασιακά, φορολογικά, διοικητικά, χρηματοοικονομικά) - Υποστήριξη της νέας επιχειρηματικότητας 15. Συμβουλευτική υποστήριξη για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας των ωφελουμένων 16. Συντονισμός και Διαχείριση του Σχεδίου Δράσης 17. Δημοσιότητα και Ευαισθητοποίηση για την προσέλκυση των δυνητικών ωφελουμένων και την ευρύτερη διάδοση του Σχεδίου Δράσης

16 3.2 Ανάλυση των δράσεων του Σχεδίου ΔΡΑΣΗ 1. Εφαρμοστική μελέτη Κοινωνικής Οικονομίας συνοδευόμενη από σχετικό toolkit Η παρούσα μελέτη επιχειρεί να συνεισφέρει στην πρακτική εφαρμογή των κατευθύνσεων που αφορούν στην κοινωνική οικονομία και στην προσαρμογή τους στην περιοχή παρέμβασης μέσω της δημιουργίας ενός ολοκληρωμένου οδηγού εφαρμογής του νέου θεσμικού πλαισίου στην περιοχή αναφοράς. Παράλληλα, συμβάλλει στη δημιουργία οριζόντιας γνώσης, που θα οδηγήσει στη δημιουργία μιας κοινής μεθοδολογικής προσέγγισης εφαρμογής κοινωνικής επιχειρηματικότητας, η οποία θα μπορούσε να αξιοποιηθεί στα πλαίσια του προτεινόμενου Σχεδίου Δράσης, με σκοπό την καταπολέμηση της ανεργίας, την αύξηση της απασχολησιμότητας και την προώθηση μιας νέας και βιώσιμης μορφής επιχειρηματικότητας. Η μελέτη θα συνοδεύεται από τεχνικό οδηγό, ο οποίος θα είναι διαθέσιμος και σε οπτικοακουστική μορφή (CD, DVD), ώστε να μεγιστοποιηθεί η χρησιμότητά του ως εργαλείου έναρξης για τους ωφελούμενους του Σχεδίου που θα κατευθυνθούν προς τη σύσταση κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων. Τη δράση υλοποιεί ο εταίρος «Headway Σύμβουλοι Οικονομολόγοι Ε.Π.Ε.»

17 ΔΡΑΣΗ 2. Μελέτη πρακτικών μοντέλων βιώσιμης και διατηρήσιμης ένταξης ανέργων στην τοπική αγορά εργασίας Βασικός στόχος της μελέτης είναι η εμβάθυνση της ανάλυσης της τοπικής αγοράς εργασίας στους κλάδους που παρουσιάζουν θετικές προοπτικές, παρέχοντας παράλληλα βασικά εργαλεία προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών. Η σκοπιμότητα της προτεινόμενης μελέτης είναι διττή, καθώς αφενός προδιαγράφει τον ακριβή τρόπο επιχειρηματικής αξιοποίησης ευκαιριών σε συγκεκριμένους οικονομικούς κλάδους που παρουσιάζει η περιοχή, ενώ ταυτόχρονα προδιαγράφει και αναπτύσσει τα κατάλληλα εργαλεία μάρκετινγκ και προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών στα πλαίσια των επιλεγμένων κλάδων, διευκολύνοντας σε πολύ μεγάλο βαθμό την ανάπτυξη από πλευράς των ωφελουμένων σχετικής επιχειρηματικής δραστηριότητας. Η μελέτη πρακτικών μοντέλων βιώσιμης και διατηρήσιμης ένταξης άνεργων στην τοπική αγορά εργασίας, δεν περιορίζεται στην αποτύπωση της κατάστασης και των αναγκών του Δήμου Ξάνθης, αλλά εστιάζει σε πρακτικά μοντέλα βιώσιμης ένταξης των ανέργων ωφελούμενων. Για το λόγο αυτό στη μελέτη αυτή καταγράφεται όχι μόνο η υφιστάμενη κατάσταση στην περιοχή, αλλά κυρίως ο επαγγελματικός προσανατολισμός των ωφελουμένων. Στην παρούσα μελέτη περιλαμβάνεται αναλυτική περιγραφή των επιχειρήσεων που θα συσταθούν από τους ωφελούμενους του Σχεδίου Δράσης, ενώ καταγράφονται αναλυτικά και οι ενέργειες υποστήριξης τους, προκειμένου να καταφέρουν όχι μόνο να συστήσουν τις νέες επιχειρήσεις, αλλά και να τις διατηρήσουν με το πέρας του χρόνου. Σε συνδυασμό με τα παραπάνω, η παρούσα μελέτη περιλαμβάνει ένα αναλυτικό marketing plan των υπό σύσταση επιχειρήσεων, γεγονός που την καθιστά τον επιχειρηματικό οδηγό για την αξιοποίηση από την πλευρά των ωφελουμένων των ευκαιριών που παρουσιάζουν επιλεγμένοι οικονομικοί κλάδοι της περιοχής. Τη δράση υλοποιεί ο εταίρος «Headway Σύμβουλοι Οικονομολόγοι Ε.Π.Ε.»

18 ΔΡΑΣΗ 3. Διακρατικότητα Η δράση αυτή θα υλοποιηθεί μέσω της πραγματοποίησης 4 ημερίδων που εντάσσονται στα πλαίσια του Επικοινωνιακού Σχεδίου. Στην κάθε ημερίδα θα συμμετέχουν οι ωφελούμενοι σε συνδυασμό με τους εμπειρογνώμονες με εμπειρία στο εξωτερικό. Τα στελέχη αυτά που θα συμμετέχουν στις ημερίδες, έχουν πολυετή πείρα σε δράσεις επιχειρηματικότητας και υποστήριξης ανέργων, με σκοπό τη βιώσιμη ένταξή τους στην τοπική αγορά εργασίας. Τα πλεονεκτήματα της δράσης είναι πολλαπλά για όλους τους συμμετέχοντες και περιλαμβάνουν ιδίως τα ακόλουθα: δυναμική υποστήριξη του έργου της ΑΣ στο πεδίο της προώθησης της απασχόλησης με την άμεση και δυναμική εμπλοκή των ωφελουμένων ευρύ φάσμα παρεχόμενων υπηρεσιών για τους ωφελούμενους (ενημέρωση πληροφόρηση, συμβουλευτική καθοδήγηση, άμεση διασύνδεση με υποψήφιους εργοδότες κλπ.) σε σύντομο χρόνο και μαζική κλίμακα υποστήριξη της ενεργοποίησης των ωφελουμένων του Σχεδίου Δράσης ιδίως μέσω της πληροφόρησής τους απευθείας από τους εμπειρογνώμονες για τα οφέλη και τα πλεονεκτήματα της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας μεταφορά βέλτιστων πρακτικών από τις χώρες του εξωτερικού που ο τομέας της Κοινωνικής Οικονομίας έχει ήδη αναπτυχτεί σε μεγάλο βαθμό Τη δράση υλοποιεί ο εταίρος «Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού (ΚΜΟΠ)»

19 ΔΡΑΣΗ 4. Δικτύωση ωφελουμένων με επιχειρήσεις fora εργασίας/ Διακρατικότητα Μέσω της προώθησης της ενεργής συμμετοχής των τοπικών επιχειρήσεων στοχεύεται η καλλιέργεια συνεργιών και συνεργασιών με τις νέες επιχειρήσεις, καθώς και η γνωστοποίηση στις υφιστάμενες επιχειρήσεις για την ύπαρξη ενός άρτια καταρτισμένου ανθρώπινου δυναμικού προς αξιοποίηση, με γνώσεις και δεξιότητες ιδιαίτερα χρήσιμες για κάθε επιχείρηση του κλάδου. Η ενεργή συμμετοχή των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή θα συμβάλλει στην αποτελεσματικότητα και επίτευξη των στόχων της δράσης, δεδομένου ότι η θετική υποδοχή των νέων επιχειρήσεων αλλά και δυνητικών εργαζομένων αποτελεί το πρώτο βήμα για τη βιωσιμότητα του προτεινόμενου Σχεδίου. Η ενέργεια αυτή θα υλοποιηθεί μέσω της πραγματοποίησης 4 fora εργασίας. Στο κάθε forum εργασίας θα συμμετέχουν οι ωφελούμενοι σε συνδυασμό με δυνητικούς εργοδότες της περιοχής που δραστηριοποιούνται σε αναπτυσσόμενους κλάδους όπως η πράσινη οικονομία, με στόχο αφενός τη σύζευξη μεταξύ προσφοράς και ζήτησης ανθρώπινου δυναμικού, αλλά και την ενημέρωση των ωφελουμένων που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά στην περιοχή από υφιστάμενους επιχειρηματίες αναφορικά με τα προβλήματα και τα κρίσιμα σημεία του εγχειρήματος. Τη δράση υλοποιούν οι εταίροι: «Εμπορικός Σύλλογος Ξάνθης» «Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ξάνθης» «Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού (ΚΜΟΠ)»

20 ΔΡΑΣΗ 5. Ενέργειες υποδοχής και επιλογής των ωφελουμένων για τη συμμετοχή τους στο Σχέδιο Δράσης Αρχική επαγγελματική συμβουλευτική Στόχος της παρούσας δράσης είναι η πληρέστερη επιλογή των τελικών ωφελουμένων της δράσης. Η επιλογή των ωφελούμενων αποτελεί ένα από τα πιο κρίσιμα στάδια στην υλοποίηση του προτεινόμενου έργου. Προϋποθέτει δε πολύ λεπτομερή σχεδιασμό έτσι ώστε να διασφαλίζεται η διαφάνεια και η νομιμότητα της διαδικασίας. Η παρούσα δράση περιλαμβάνει την υλοποίηση τριών (3) ατομικών συνεδριών με κάθε δυνητικό ωφελούμενο, ώστε να επιλεχθούν οι πλέον κατάλληλοι για το προτεινόμενο Σχέδιο Δράσης. Ταυτόχρονα, κατά τη διάρκεια των συνεδριών, ο σύμβουλος θα προσπαθήσει να συνδυάσει τις ανάγκες και επαγγελματικές δεξιότητες των ωφελουμένων, με τις επιμέρους δράσεις του Σχεδίου, αλλά και να τους κατευθύνει προς την τελική τους τοποθέτηση στην αγορά εργασίας. Η επιλογή των ωφελουμένων που θα συμμετάσχουν στο Σχέδιο θα πραγματοποιηθεί όπως περιγράφεται ανωτέρω, στη δεύτερη ενότητα (2η) του παρόντος Οδηγού. Τη δράση υλοποιεί ο εταίρος «Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού (ΚΜΟΠ)»

21 ΔΡΑΣΗ 6. Πρόγραμμα κατάρτισης: Σύγχρονα πράσινα επαγγέλματα- Τεχνικά Επαγγέλματα διαμόρφωσης εξωτερικών και εσωτερικών χώρων και καθαρισμού Η δράση θα υλοποιηθεί μέσα από ένα πρόγραμμα κατάρτισης 100 ωρών για 25 ωφελούμενους με στόχο την εξοικείωση αυτών για την απασχόλησή τους σε σύγχρονα πράσινα επαγγέλματα τεχνικά επαγγέλματα διαμόρφωσης εξωτερικών και εσωτερικών χώρων και καθαρισμού. Οι εκπαιδευτικές ενότητες του προγράμματος χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες, ανάλογα με τον εκπαιδευτικό άξονα στον οποίο εντάσσονται. Συγκεκριμένα: Άξονας εξειδίκευσης: Διδάσκεται ο βασικός κορμός του αντικειμένου κατάρτισης: Σύγχρονα Επαγγέλματα Τεχνικά Επαγγέλματα Διαμόρφωσης Εξωτερικών & Εσωτερικών χώρων και καθαρισμού. Άξονας ενοτήτων επιπλέον δεξιοτήτων: Υγιεινή και ασφάλεια στο χώρο της εργασίας - Βασικές αρχές εργατικής νομοθεσίας χρήση βασικών εφαρμογών. Άξονας διαχείρισης και λειτουργίας προγράμματος: Υποδοχή καταρτιζομένων Έναρξη Εισαγωγή Ενημέρωση και Αξιολογήσεις προγράμματος - καταρτιζόμενων. Τη δράση υλοποιεί ο εταίρος «ΚΕΚ Μέντωρ Αντωνιάδης και Σία Ο.Ε. (ΚΕΚ ΜΕΝΤΩΡ)»

22 ΔΡΑΣΗ 7. Πρόγραμμα κατάρτισης: Ίδρυση, Οργάνωση και Διοίκηση μικρών επιχειρήσεων Η δράση αφορά στην υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος επαγγελματικής κατάρτισης για 25 ωφελούμενους/ες διάρκειας 100 ωρών ώστε να αναπτύξουν τις κατάλληλες δεξιότητες και τα απαιτούμενα εφόδια για την επαγγελματική δραστηριοποίησή τους. Οι εκπαιδευτικές ενότητες του προγράμματος χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες, ανάλογα με τον εκπαιδευτικό άξονα στον οποίο εντάσσονται. Συγκεκριμένα: Άξονας εξειδίκευσης: Διδάσκεται ο βασικός κορμός του αντικειμένου κατάρτισης: Ίδρυση, Οργάνωση και Διοίκηση μικρών επιχειρήσεων Άξονας ενοτήτων επιπλέον δεξιοτήτων: Υγιεινή και ασφάλεια στο χώρο της εργασίας - Βασικές αρχές εργατικής νομοθεσίας και Τεχνικές εξεύρεσης εργασίας Άξονας διαχείρισης και λειτουργίας προγράμματος: Υποδοχή καταρτιζομένων Έναρξη Εισαγωγή Ενημέρωση και Αξιολογήσεις προγράμματος - καταρτιζόμενων. Τη δράση υλοποιεί ο εταίρος «ΚΕΚ Μέντωρ Αντωνιάδης και Σία Ο.Ε. (ΚΕΚ ΜΕΝΤΩΡ)»

23 ΔΡΑΣΗ 8. Πρόγραμμα κατάρτισης: Ανάπτυξη Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας- Τεχνικά Επαγγέλματα διαμόρφωσης εξωτερικών και εσωτερικών χώρων και καθαρισμού Από τη δράση αναμένεται να ωφεληθούν 16 ωφελούμενοι/ες του Σχεδίου Δράσης, οι οποίοι/ες θα συμμετάσχουν στο σχετικό πρόγραμμα κατάρτισης διάρκειας 80 ωρών, για την προώθηση της απασχόλησης σε σύγχρονα τεχνικά επαγγέλματα και την ανάπτυξη κοινωνικής επιχειρηματικότητας. Οι εκπαιδευτικές ενότητες του προγράμματος χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες, ανάλογα με τον εκπαιδευτικό άξονα στον οποίο εντάσσονται. Συγκεκριμένα: Άξονας εξειδίκευσης: Διδάσκεται ο βασικός κορμός του αντικειμένου κατάρτισης: Ανάπτυξη κοινωνικής επιχειρηματικότητας - τεχνικά επαγγέλματα διαμόρφωσης εξωτερικών και εσωτερικών χώρων και καθαρισμού Άξονας ενοτήτων επιπλέον δεξιοτήτων: Υγιεινή και ασφάλεια στο χώρο της εργασίας - Βασικές αρχές εργατικής νομοθεσίας και Τεχνικές εξεύρεσης εργασίας Άξονας διαχείρισης και λειτουργίας προγράμματος: Υποδοχή καταρτιζομένων Έναρξη Εισαγωγή Ενημέρωση και Αξιολογήσεις προγράμματος - καταρτιζόμενων. Τη δράση υλοποιεί ο εταίρος «ΚΕΚ Μέντωρ Αντωνιάδης και Σία Ο.Ε. (ΚΕΚ ΜΕΝΤΩΡ)»

24 ΔΡΑΣΗ 9. Πρόγραμμα κατάρτισης: Ανάπτυξη Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας- Ανάδειξη τοπικού Πολιτιστικού Αποθέματος Από τη δράση αναμένεται να ωφεληθούν 17 ωφελούμενοι/ες του Σχεδίου Δράσης, οι οποίοι/ες θα συμμετάσχουν στο σχετικό πρόγραμμα κατάρτισης διάρκειας 80 ωρών για την προώθηση της απασχόλησης στον τουρισμό και την ανάπτυξη κοινωνικής επιχειρηματικότητας. Οι εκπαιδευτικές ενότητες του προγράμματος χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες, ανάλογα με τον εκπαιδευτικό άξονα στον οποίο εντάσσονται. Συγκεκριμένα: Άξονας εξειδίκευσης: Διδάσκεται ο βασικός κορμός του αντικειμένου κατάρτισης: Ανάπτυξη Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας - Ανάδειξη τοπικού Πολιτιστικού Αποθέματος Άξονας ενοτήτων επιπλέον δεξιοτήτων: Υγιεινή και ασφάλεια στο χώρο της εργασίας - Βασικές αρχές εργατικής νομοθεσίας και Τεχνικές εξεύρεσης εργασίας Άξονας διαχείρισης και λειτουργίας προγράμματος: Υποδοχή καταρτιζομένων Έναρξη Εισαγωγή Ενημέρωση και Αξιολογήσεις προγράμματος - καταρτιζόμενων. Τη δράση υλοποιεί ο εταίρος «ΚΕΚ Μέντωρ Αντωνιάδης και Σία Ο.Ε. (ΚΕΚ ΜΕΝΤΩΡ)»

25 ΔΡΑΣΗ 10. Πρόγραμμα κατάρτισης: Ανάπτυξη Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας - Παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών προς μονάδες κοινωνικής στήριξης και φροντίδας Από τη δράση αναμένεται να ωφεληθούν 17 ωφελούμενοι/ες του Σχεδίου Δράσης, οι οποίοι/ες θα συμμετάσχουν στο σχετικό πρόγραμμα κατάρτισης διάρκειας 80 ωρών για την προώθηση της απασχόλησης στην παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών προς μονάδες κοινωνικής στήριξης και φροντίδας και την ανάπτυξη κοινωνικής επιχειρηματικότητας. Οι εκπαιδευτικές ενότητες του προγράμματος χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες, ανάλογα με τον εκπαιδευτικό άξονα στον οποίο εντάσσονται. Συγκεκριμένα: Άξονας εξειδίκευσης: Διδάσκεται ο βασικός κορμός του αντικειμένου κατάρτισης: Ανάπτυξη Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας - Παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών προς μονάδες κοινωνικής στήριξης και φροντίδας Άξονας ενοτήτων επιπλέον δεξιοτήτων: Υγιεινή και ασφάλεια στο χώρο της εργασίας - Βασικές αρχές εργατικής νομοθεσίας και Τεχνικές εξεύρεσης εργασίας Άξονας διαχείρισης και λειτουργίας προγράμματος: Υποδοχή καταρτιζομένων Έναρξη Εισαγωγή Ενημέρωση και Αξιολογήσεις προγράμματος - καταρτιζόμενων. Τη δράση υλοποιεί ο εταίρος «ΚΕΚ Μέντωρ Αντωνιάδης και Σία Ο.Ε. (ΚΕΚ ΜΕΝΤΩΡ)»

26 ΔΡΑΣΗ 11. Θεματικό εργαστήριο: Πληροφόρηση για θεσμικά, εργασιακά και νομικής μορφής θέματα Υποστήριξη της νέας επιχειρηματικότητας Η δράση περιλαμβάνει την υλοποίηση ενός θεματικού εγρναστηρίου για 25 ωφελουμένους με σκοπό την πληροφόρηση τους για θεσμικά, εργασιακά και νομικής μορφής θέματα και την υποστήριξη της νέας επιχειρηματικότητας. Σκοπός του εργαστηρίου είναι η προώθηση της φιλοσοφίας και των αρχών της επιχειρηματικότητας, η καλλιέργεια του επιχειρηματικού πνεύματος στους ωφελούμενους και η υποστήριξη των νέων επιχειρηματιών που επιθυμούν να εισέλθουν στο πεδίο της επιχειρηματικότητας. Στόχος του εργαστηρίου είναι να υποστηρίξει ωφελούμενους - νέους επιχειρηματίες τόσο κατά την διαδικασία ανάληψης επιχειρηματικής δράσης όσο και στην καλύτερη κατανόηση ορισμένων βασικών και θεμελιωδών αρχών που συνδέονται με την επιχειρηματική ιδέα και το επιχειρηματικό περιβάλλον (θεσμικά, εργασιακά και νομικά θέματα). Συγκεκριμένα η θεματολογία του εργαστήριου θα περιλαμβάνει : Εξειδικευμένη πληροφόρηση αναφορικά με την ανάπτυξη επιχειρηματικότητας Ενέργειες υποστήριξης επιχειρηματικής ιδέας Πηγές χρηματοδότησης Πληροφόρηση για θεσμικά και νομικά θέματα που διέπουν τις εργασιακές συνθήκες Τη δράση υλοποιεί ο εταίρος «Headway Σύμβουλοι Οικονομολόγοι Ε.Π.Ε.»

27 ΔΡΑΣΗ 12. Επιχειρηματικός σχεδιασμός Εκπόνηση επιχειρηματικών σχεδίων για τη σύσταση ατομικών ή άλλης μορφής επιχειρήσεων (πχ. Ο.Ε., Ε.Ε., Ε.Π.Ε.) Ένας από τους βασικούς στόχους του σχεδίου δράσης είναι να δοθούν κίνητρα αλλά και όλα τα απαραίτητα εχέγγυα στους συμμετέχοντες για να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση. Συγκεκριμένα, με την ολοκλήρωση των δράσεων ανάπτυξης των απαραίτητων γνώσεων και δεξιοτήτων, οι ωφελούμενοι που θα επιλέξουν την επιχειρηματική δραστηριότητα θα είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν το εγχείρημά τους. Οδηγό για την επιχειρηματική τους δραστηριότητα αποτελεί το Επιχειρηματικό Σχέδιο (Business Plan) της επιχείρησης που θα συστήσουν. Το επιχειρηματικό σχέδιο (Business Plan) που θα εκπονηθεί για κάθε υπό σύσταση επιχείρηση θα αποτελέσει τη βάση για την αποτελεσματικότητα και την απόδοση της, καθώς θα θέσει τις κατευθυντήριες γραμμές της λειτουργίας της. Επίσης, θα αποτελέσει το βασικό εργαλείο που θα επικοινωνήσει τη στρατηγική της επιχείρησης στο επιχειρηματικό της περιβάλλον (συνεργάτες, τυχόν προσωπικό, πελάτες, προμηθευτές). Η μορφή των επιχειρήσεων θα είναι κυρίως ατομική, αλλά εκτιμάται ότι θα υπάρξει και ένας αριθμός επιχειρήσεων άλλης μορφής, πχ. Ο.Ε. ή Ε.Ε. Για αυτό το λόγο άλλωστε έχουν προϋπολογιστεί 21 επιχειρηματικά σχέδια για 25 ωφελούμενους (17 ατομικές επιχειρήσεις και 4 άλλης μορφής). Τα επιχειρηματικά σχέδια που θα υλοποιηθούν στην παρούσα δράση θα αφορούν τις νέες επιχειρήσεις των ωφελουμένων που θα δραστηριοποιούνται σε τεχνικά επαγγέλματα (ελαιοχρωματιστές, κηπουροί, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, κτλ) και επαγγέλματα της πράσινης οικονομίας (ηλιακές στέγες, μονώσεις για εξοικονόμηση ενέργειας κ.τ.λ.). Τη δράση υλοποιεί ο εταίρος «Headway Σύμβουλοι Οικονομολόγοι Ε.Π.Ε.»

28 ΔΡΑΣΗ 13. Επιχειρηματικός σχεδιασμός - Εκπόνηση επιχειρηματικών σχεδίων για την σύσταση κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων Το επιχειρηματικό σχέδιο (Business Plan) όπως προαναφέρθηκε είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για κάθε επιχείρηση, πόσο μάλλον για μια κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση, που είναι ένας θεσμός όχι ιδιαίτερα διαδεδομένος στην Ελλάδα. Σκοπός του είναι, να αναλύσει την υπάρχουσα κατάσταση (αγορά, επιχείρηση) και να καθοδηγήσει τις ενέργειες των μελών-στελεχών της επιχείρησης προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις και τακτικές. Εν προκειμένω, το συγκεκριμένο επιχειρηματικό σχέδιο αποσκοπεί παράλληλα στο να προσαρμόσει στα χαρακτηριστικά των ωφελούμενων νέων επιχειρηματιών τις ανάγκες της αγοράς εργασίας, καθώς και στις αναπτυξιακές κατευθύνσεις στρατηγικές της περιοχής. Το επιχειρηματικό σχέδιο θα αποτελέσει εργαλείο στα χέρια των εταίρων για τη χάραξη πολιτικής, καθώς θα εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα για την προοπτική των νέων επαγγελμάτων που δραστηριοποιούνται σε τομείς της κοινωνικής οικονομίας. Επίσης, στο επιχειρηματικό σχέδιο θα λαμβάνονται υπόψη οι ιδιαιτερότητες για τις κοινωνικές επιχειρήσεις βάσει του πρόσφατου Νόμου για την Κοινωνική Οικονομία και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα (Ν. 4019). Συγκεκριμένα, θα υποστηριχθεί ο επιχειρησιακός σχεδιασμός 9 Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων, με τη συμμετοχή συνολικά 50 ωφελούμενων, οι οποίοι/ες θα δραστηριοποιούνται στους εξής τομείς: Καθαριότητα ελεύθερων χώρων και κτιρίων - 2 Επιχειρήσεις (12 ωφελούμενοι, 6 ανά επιχείρηση), Μικρές τεχνικές εργασίες - 1 Επιχείρηση (6 ωφελούμενοι), Διαμόρφωσης συντήρησης ανάπλασης εξωτερικών χώρων και χώρων πρασίνου - 1 Επιχείρηση(6 ωφελούμενοι), Υποστηρικτικές προς μονάδες κοινωνικής στήριξης υπηρεσίες (π.χ. τραπεζοκόμοι) - 2 Επιχειρήσεις (12 ωφελούμενοι, 6 ανά επιχείρηση), Διοργάνωση φεστιβάλ και πολιτιστικών εκδηλώσεων - 1 Επιχείρηση (7 ωφελούμενοι), Υποδοχή και εξυπηρέτηση επισκεπτών ενημέρωση για τους χώρους πολιτισμού και τα πολιτισμικά δρώμενα της περιοχής - 1 Επιχείρηση (7 ωφελούμενοι). Τη δράση υλοποιεί ο εταίρος «Ινστιτούτο Απασχολησιμότητας (ΙΝΑΠ)»

29 ΔΡΑΣΗ 14. Παροχή υποστήριξης & διευκόλυνσης (νομικά, εργασιακά, φορολογικά, διοικητικά, χρηματοοικονομικά) - Υποστήριξη της νέας επιχειρηματικότητας Η συμβουλευτική υποστήριξη των νέων επιχειρήσεων (ατομικών και κοινωνικών) δεν περιορίζεται μόνο στην εκπόνηση των επιχειρηματικών σχεδίων τους. Αντίθετα, για την αποτελεσματική λειτουργία των νεοσύστατων επιχειρήσεων των ωφελουμένων, θα υπάρξει συμβουλευτική υποστήριξη και στην πράξη, κατά τα πρώτα στάδια της λειτουργίας τους. Αποστολή της παρούσας δράσης είναι κυρίως η τεχνική και διοικητική στήριξη των ωφελουμένων - νέων επιχειρηματιών, προκειμένου να αναλάβουν επιχειρηματική δράση, η οποία θα αποτυπωθεί σε 30 εκθέσεις αναφοράς για τις νέες επιχειρήσεις (25 ατομικές ή άλλης μορφής επιχειρήσεις και 9 κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις). Τη δράση υλοποιεί ο εταίρος «Headway Σύμβουλοι Οικονομολόγοι Ε.Π.Ε.»

30 ΔΡΑΣΗ 15. Συμβουλευτική υποστήριξη για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας των ωφελουμένων Σκοπός της συγκεκριμένης δράσης είναι η άρση οποιονδήποτε εμποδίων και η αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων, που θα αντιμετωπίσουν οι επιχειρήσεις που θα προσλάβουν ωφελούμενους του προτεινόμενου σχεδίου δράσης. Η δράση αυτή αφορά τη συμβουλευτική υποστήριξη των επιχειρήσεων που θα απασχολήσουν ωφελούμενους (25 άτομα συνολικά). Οι επιχειρήσεις εργοδότες θα απασχολήσουν τους ωφελούμενους είτε μέσω πρόσληψης είτε μέσω προγραμμάτων απόκτησης εργασιακής εμπειρίας (τύπου stage). Συγκεκριμένα, η ενέργεια περιλαμβάνει την υποστήριξη όλων των τμημάτων των επιχειρήσεων για θέματα που αφορούν στην απασχόληση των ωφελούμενων και στην ομαλή και απρόσκοπτη ένταξή τους στο νέο εργασιακό περιβάλλον, η οποία θα διαρκέσει 3 μήνες. Τη δράση υλοποιεί ο εταίρος «Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού (ΚΜΟΠ)»

31 ΔΡΑΣΗ 16. Συντονισμός και Διαχείριση του Σχεδίου Δράσης Η δράση αυτή περιλαμβάνει τις απαραίτητες και προβλεπόμενες ενέργειες τόσο σε θέματα Διαχείρισης όσο και σε θέματα Επιστημονικής στήριξης που προκύπτουν και διαρκεί καθ όλη τη διάρκεια υλοποίησης του σχεδίου δράσης. Η Διαχείριση έργου αποτελεί ένα από τις βασικότερες δράσεις σε κάθε έργο. Γι αυτό το λόγο οι αρμοδιότητες και οι υποχρεώσεις του Διαχειριστή περιγράφονται αναλυτικά στην κοινοτική νομοθεσία. Ο Διαχειριστής έργου προτείνεται από τον Συντονιστή εταίρο στο Δ.Σ. της Αναπτυξιακής Σύμπραξης και είναι απαραίτητο να επιλέγεται κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Δ.Σ. Ο Συντονισμός του έργου υλοποιείται από το Συντονιστή εταίρο του. Ο Συντονιστής εταίρος μέσω του Νόμιμου εκπροσώπου του στο Δ.Σ. εισηγείται άτομο για τη θέση του Συντονιστή, το οποίο τίθεται σε ψηφοφορία στα μέλη του Δ.Σ. Ο ρόλος του Συντονιστή είναι από τους πιο βασικούς για την ομαλή πορεία του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου του έργου και επομένως διασφαλίζει την επιτυχία του έργου. Τη δράση υλοποιεί ο εταίρος «Εμπορικός Σύλλογος Ξάνθης»

32 ΔΡΑΣΗ 17. Δημοσιότητα και Ευαισθητοποίηση για την προσέλκυση των δυνητικών ωφελουμένων και την ευρύτερη διάδοση του Σχεδίου Δράσης Στο πλαίσιο των δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, προτείνεται η χρήση εργαλείων πλήρως προσαρμοσμένων στις ανάγκες της ομάδας στόχου, του εξεταζόμενου κλάδου, καθώς και των ιδιαιτεροτήτων της περιοχής παρέμβασης, στοχεύοντας: (α) Στην ενημέρωση - πληροφόρηση των εν δυνάμει ωφελουμένων, εξασφαλίζοντας τη διαφάνεια και τη νομιμότητα στην υλοποίηση της παρέμβασης, και (β) Στην εξασφάλιση των απαραίτητων συνθηκών, ώστε αφενός να ευαισθητοποιηθούν και να ενημερωθούν οι επαγγελματικοί και εργοδοτικοί φορείς και η τοπική κοινωνία, εν γένει, ως προς τους στόχους και τα αποτελέσματα των παρεμβάσεων και αφετέρου να ενημερωθούν οι δυνητικοί ωφελούμενοι και να δραστηριοποιηθούν κάνοντας χρήση των ευκαιριών του σχεδίου. Τη δράση υλοποιούν οι εταίροι: «Δήμος Ξάνθης» «Κέντρο κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης Δήμου Ξάνθης» «Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης» «Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού (ΚΜΟΠ)» 4. ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΡΑΣΗΣ Η υλοποίηση του Σχεδίου Δράσης έχει ήδη ξεκινήσει και αναμένεται να ολοκληρωθεί το Φεβρουάριο του 2015.

33 Τοπικό Σχέδιο για την Απασχόληση προσαρμοσμένο στις ανάγκες του Δήμου Ξάνθης Α.Σ. «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ» Βασ. Κωνσταντίνου 1, 67100, Ξάνθη Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή: Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Τηλ. & Fax: Φορέας Υλοποίησης: Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ»

1 ο Δελτίο Τύπου ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΑΡΞΗΣ TΗΣ ΠΡΑΞΗΣ:

1 ο Δελτίο Τύπου ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΑΡΞΗΣ TΗΣ ΠΡΑΞΗΣ: Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ» Στα πλαίσια της υλοποίησης της πράξης με τίτλο «Τοπικό Σχέδιο για την Απασχόληση προσαρμοσμένο στις ανάγκες του Δήμου στο πλαίσιο της δράσης 7: «Τοπικά

Διαβάστε περισσότερα

1 ο Δελτίο Τύπου ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ: «Τοπικό Σχέδιο για την Απασχόληση στους Δήμους Αλεξανδρούπολης- Σαμοθράκης»

1 ο Δελτίο Τύπου ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ: «Τοπικό Σχέδιο για την Απασχόληση στους Δήμους Αλεξανδρούπολης- Σαμοθράκης» Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ «ΠΡΟ-ΩΘΗΣΗ» Στα πλαίσια της υλοποίησης της πράξης με τίτλο στο πλαίσιο της δράσης 7: «Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας» της

Διαβάστε περισσότερα

1 ο Δελτίο Τύπου Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ «ΜΑΡΩΝ»

1 ο Δελτίο Τύπου Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ «ΜΑΡΩΝ» Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ «ΜΑΡΩΝ» Στα πλαίσια της υλοποίησης της πράξης με τίτλο «Μαρώνειας- Σαπών» στο πλαίσιο της δράσης 7: «Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ:

ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ: «Πρωτοβουλία για την υποστήριξη της Τοπικής ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Θυρίδες Επιχειρηματικότητας» Έργο ΤΟΠΣΑ: «ΣΥΝ-ΕΠΙΧΕΙΡΩ» Συντονισμός Διαχείριση: ΑΝΑΠΤΥΞΙΣ Α.Ε. Βενιζέλου 1, 42100 Τρίκαλα Τηλ.

Διαβάστε περισσότερα

που υλοποιεί η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ «ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ»

που υλοποιεί η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ «ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ» ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ «ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΤΟΠΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ» που υλοποιεί η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ «ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ» Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ: «Δράσεις Επιχειρηματικής Καινοτομίας και Απασχόλησης»

ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ: «Δράσεις Επιχειρηματικής Καινοτομίας και Απασχόλησης» 1 ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ: «Δράσεις Επιχειρηματικής Καινοτομίας και Απασχόλησης» www.topsa-synergasia.gr Η Πράξη: Δράσεις Επιχειρηματικής Καινοτομίας

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ «ΤΟΠΣΑ ΠΑΡΟΥ»

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ «ΤΟΠΣΑ ΠΑΡΟΥ» ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη Στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης: «Τοπικό Σχέδιο Δράσης για την Προώθηση της Απασχόλησης στο Δήμο Πάρου» η οποία εντάσσεται στη Δράση 7: «Τοπικά

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης: «Νέοι Επιστήμονες Θεσσαλονίκης: Απασχόληση και Τοπική Ανάπτυξη»

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης: «Νέοι Επιστήμονες Θεσσαλονίκης: Απασχόληση και Τοπική Ανάπτυξη» Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ «ΝΕΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ» Πράξης με τίτλο: «Νέοι Επιστήμονες Θεσσαλονίκης: Απασχόληση και, της δράσης 7: «Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ «ΑΓΡΟ ΣΕΡΒΙΑ» ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ «ΑΓΡΟ ΣΕΡΒΙΑ» ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΑΓΡΟ ΣΕΡΒΙΑ» στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης: «Τοπικό Σχέδιο Δράσης για την Ενίσχυση της Απασχόλησης στο Δήμο Σερβίων - Βελβεντού» στο πλαίσιο

Διαβάστε περισσότερα

Περιοχή παρέμβασης της Πράξης είναι οι Δήμοι Αγίου Νικολάου και Οροπεδίου Λασιθίου.

Περιοχή παρέμβασης της Πράξης είναι οι Δήμοι Αγίου Νικολάου και Οροπεδίου Λασιθίου. Αγιος Νικόλαος, 24-1-2014 Αρ. πρωτ: 2 4 Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣ ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΠΡΑΞΗ: «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ - ΑΝΟΙΚΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ» 1. ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ: Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Α(Γ)ΡΩΓΟΣ Αναπτυξιακή»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ: Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Α(Γ)ΡΩΓΟΣ Αναπτυξιακή» ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ: «Α(Γ)ΡΩΓΟΣ» Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Α(Γ)ΡΩΓΟΣ Αναπτυξιακή» ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ τους/τις ενδιαφερόμενους/ες που πληρούν τις σχετικές προϋποθέσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ:

ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ: ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ: «Δράσεις κατάρτισης & στήριξης ανέργων με κατεύθυνση στην προώθηση της καινοτομίας και της εξωστρέφειας των τοπικών επιχειρήσεων

Διαβάστε περισσότερα

1 η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΗΛΙΟΣ» προσκαλεί

1 η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΗΛΙΟΣ» προσκαλεί Πάτρα, 18/12/2013 1 η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη προσκαλεί τους-τις ενδιαφερόμενους-ες που πληρούν τις σχετικές προϋποθέσεις (βλ. ενότητα 4) για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής

Διαβάστε περισσότερα

Πράξη: «Τοπικό Σχέδιο για την Απασχόληση στο Δήμο Διδυμοτείχου»

Πράξη: «Τοπικό Σχέδιο για την Απασχόληση στο Δήμο Διδυμοτείχου» Πράξη: «Τοπικό Σχέδιο για την Απασχόληση στο Δήμο Διδυμοτείχου» Δικαιούχος: ΟΔΗΓΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΡΑΣΗΣ Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή: Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Δ/νση: Δημαρχείο Διδυμοτείχου,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΞΗ : «ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ» Από το Δικαιούχο / Α.Σ. «ΠΡΟΟΔΟΣ»

ΠΡΑΞΗ : «ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ» Από το Δικαιούχο / Α.Σ. «ΠΡΟΟΔΟΣ» ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣ ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΠΡΑΞΗ : «ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ» Από το Δικαιούχο / Α.Σ. «ΠΡΟΟΔΟΣ» ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Τι είναι τα ΤΟΠΣΑ; Ποιους αφορούν; σελ. 02. ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΟΙΚΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ σελ. 03

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Τι είναι τα ΤΟΠΣΑ; Ποιους αφορούν; σελ. 02. ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΟΙΚΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ σελ. 03 «Α Ν Ο Ι Κ Τ Ο Ι Ο Ρ Ι Ζ Ο Ν Τ Ε Σ» Σ Ε Π Τ Ε Μ Β Ρ Ι Ο Σ 2 0 1 3, Τ Ε Υ Χ Ο Σ 1 Διεύθυνση: Αργυροπούλου 3-72100 Άγιος Νικόλαος Λασιθίου Τηλέφωνο:2841091110, Fax: 28410 91120 Ε-mail: anoiktoiorizontes@anlas.gr,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚ ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣ ΥΝΗΤΙΚΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ «ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ ΠΡΑΣΙΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚ ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣ ΥΝΗΤΙΚΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ «ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ ΠΡΑΣΙΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ» ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚ ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣ ΥΝΗΤΙΚΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ «ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ ΠΡΑΣΙΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ» Η Αναπτυξιακή Σύµπραξη «ΗΜΙΟΥΡΓΙΑ», που υλοποιεί στους ήµους Ζωγράφου και

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ Α.Σ. «ΑΣ ΝΕΟ-ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ» Ταχ. Δν/ση : Κουγιουμτζόγλου 11 19200 Ελευσίνα Τηλέφωνο : 210210419 Fax : 210210419 Ιστοσελίδες: http://neoepih.omegatechnology.gr/ E-mail: keaep@otenet.gr Αθήνα, 9/12/2013 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΠΟΛΗΔΡΩΜΕΝΑ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΠΟΛΗΔΡΩΜΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΠΟΛΗΔΡΩΜΕΝΑ Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Αναπτυξιακή Σύμπραξη για την ανάπτυξη και αξιοποίηση πολιτισμικών δυνατοτήτων στο Δήμο Αιγάλεω»,

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΠΟΛΗΔΡΩΜΕΝΑ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΠΟΛΗΔΡΩΜΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΠΟΛΗΔΡΩΜΕΝΑ Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Αναπτυξιακή Σύμπραξη για την ανάπτυξη και αξιοποίηση πολιτισμικών δυνατοτήτων στο Δήμο Αιγάλεω»,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣ ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣ ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣ ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΠΡΑΞΗ: «ΤΟΠΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΗΣ» από τη Δικαιούχο Α.Σ. «Δίκτυο για

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ FESTIVAL FACTORY

ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ FESTIVAL FACTORY ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ FESTIVAL FACTORY Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Αναπτυξιακή Σύμπραξη για τη Δημιουργία επιχειρήσεων στον τομέα του πολιτισμού», στο

Διαβάστε περισσότερα

Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣ ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ

Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣ ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ Αρ. Πρωτ.: 87 / 03-09-2014 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣ ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ Η Α.Σ. «Αναπτυξιακή Σύμπραξη για την Ενδυνάμωση της Επιχειρηματικής Γεωργίας στην περιοχή της Θεσσαλίας», στο πλαίσιο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ»

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ» ΤΟΠΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΑ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ» ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ Με τη συγχρηματοδότηση

Διαβάστε περισσότερα

Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Νέοι Επιστήμονες Ηπείρου» ξεκίνησε την υλοποίηση της Πράξης: «Τοπικό Σχέδιο Απασχόλησης Νέων Επιστημόνων στην Ήπειρο»

Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Νέοι Επιστήμονες Ηπείρου» ξεκίνησε την υλοποίηση της Πράξης: «Τοπικό Σχέδιο Απασχόλησης Νέων Επιστημόνων στην Ήπειρο» Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Νέοι Επιστήμονες Ηπείρου» ξεκίνησε την υλοποίηση της Πράξης: «Τοπικό Σχέδιο Απασχόλησης Νέων Επιστημόνων στην Ήπειρο» που εντάσσεται στη Δράσης 7 «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «Απασχόληση Μηχανικών σε Καινοτομικές Τεχνολογίες Διαδικτύου»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «Απασχόληση Μηχανικών σε Καινοτομικές Τεχνολογίες Διαδικτύου» Αρ. Πρωτ.: ΕΞ-22/27-01-2014 Αθήνα, 27/01/2014 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «Απασχόληση Μηχανικών σε Καινοτομικές Τεχνολογίες Διαδικτύου» Μετά την έγκριση του έργου «ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

1 Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣ ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ

1 Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣ ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ Θεσσαλονίκη, 08-04-2013 Α.Π.: 20 ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ «ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΕΡΓΩΝ ΜΕΤΑ-ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ» ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ 26 ης Οκτωβρίου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣ ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ «ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣ ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ «ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ» ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣ ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ «ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ» Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΜΕΣΣΗΝΗ», που υλοποιεί στην Περιφέρεια Μεσσηνίας Πελοποννήσου

Διαβάστε περισσότερα

Π Ρ Ο Σ Κ Α Λ Ε Ι. Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί οι ενδιαφερόμενοι/ες να είναι κάτοικοι των Δήμων Αχαρνών, Διονύσου, Κηφισιάς και Μεταμόρφωσης.

Π Ρ Ο Σ Κ Α Λ Ε Ι. Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί οι ενδιαφερόμενοι/ες να είναι κάτοικοι των Δήμων Αχαρνών, Διονύσου, Κηφισιάς και Μεταμόρφωσης. Α Ν Α Π Τ Υ Ξ Ι Α Κ Η Σ Υ Μ Π Ρ Α Ξ Η Κ Η Φ Ι Σ Ο Σ Β. Α Τ Τ Ι Κ Η Σ ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Λ. ΚΗΦΙΣΙΑΣ 172, 15126 ΜΑΡΟΥΣΙ Τηλ. 210-6149780 ΜΑΡΟΥΣΙ, 14/2/2014 Α.Π. 8 Δ Η Μ Ο Σ Ι Α Π Ρ Ο Σ Κ Λ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης: «Νέοι Επιστήμονες Θεσσαλονίκης: Απασχόληση και Τοπική Ανάπτυξη»

ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης: «Νέοι Επιστήμονες Θεσσαλονίκης: Απασχόληση και Τοπική Ανάπτυξη» ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης: «Νέοι Επιστήμονες Θεσσαλονίκης: Απασχόληση και Τοπική Ανάπτυξη» Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ «ΝΕΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ» στο πλαίσιο

Διαβάστε περισσότερα

2 Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣ ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ως τις 19/07/2013

2 Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣ ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ως τις 19/07/2013 Θεσσαλονίκη, 30-05-2013 Α.Π.: 39 ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ «ΑΝΑΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΛΛΑ» ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Ταχ. Διεύθυνση: ΣΑΚΕΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ 14, ΕΔΕΣΣΑ Τ.Κ.: 58200 Τηλέφωνο: 2381024858 Ηλεκτρονική Διεύθυνση:

Διαβάστε περισσότερα

Καρδίτσα 11/12/2012 Αρ. Πρωτοκόλλου: 17

Καρδίτσα 11/12/2012 Αρ. Πρωτοκόλλου: 17 ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ: «ΕΥΦΥΕΙΣ ΕΚΚΙΝΗΣΕΙΣ (Intelligent Initiations)» Καρδίτσα 11/12/2012 Αρ. Πρωτοκόλλου: 17 Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΕΝΩΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣ ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΠΣΑ

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣ ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΠΣΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ "ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ" Διεύθυνση: Ηροδότου 33 Μαρούσι Αττικής Τ.Κ. 15122 Τηλ. : 2106122334-2221090677 Fax: 2221062267 E-mail: kekepim@otenet.gr Μαρούσι, 30/12/2013 Αρ. Πρωτ.

Διαβάστε περισσότερα

ΣΚΟΠΟΣ: ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΕ ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ή ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

ΣΚΟΠΟΣ: ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΕ ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ή ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΣΚΟΠΟΣ: ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΕ ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ή ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ Ομάδες Στόχου Η Πράξη απευθύνεται στις ακόλουθες ομάδες στόχου: Άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανεργίας του ΟΑΕΔ ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ, με

Διαβάστε περισσότερα

Οι δυνητικά ωφελούμενοι θα πρέπει να διαμένουν σε έναν από τους Δήμους:

Οι δυνητικά ωφελούμενοι θα πρέπει να διαμένουν σε έναν από τους Δήμους: Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος προς Υποψηφίους για συμμετοχή στα Τοπικά σχέδια για την Απασχόληση Προσαρμοσμένα στις Ανάγκες των Τοπικών Αγορών Εργασίας ( ΤΟΠΣΑ ) Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ»

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΗ ΓΗ» Διεύθυνση: Ν. Πλαστήρα 81, Τ.Κ. 593 00, Αλεξάνδρεια Ημαθίας Τηλ: (23330) 28010 Fax: (23330) 53060 www.alexandrinigi.gr, e-mail: alexandria@kaele.gr (Εταίροι: Συντονιστής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣ ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣ ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣ ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ Αρ. Πρωτ.: 82/30-04-2014 Η Α.Σ. «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΚΑΙ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΣΤΟΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟ ΚΛΑΔΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣ ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ: «ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΥΛΗ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ»

ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣ ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ: «ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΥΛΗ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ» ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣ ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ: «ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΥΛΗ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ» 1. ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη

Διαβάστε περισσότερα

Αίτηση συμμετοχής. στην Πράξη: «Δράσεις Επιχειρηματικής Καινοτομίας και Απασχόλησης»

Αίτηση συμμετοχής. στην Πράξη: «Δράσεις Επιχειρηματικής Καινοτομίας και Απασχόλησης» 1 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Αριθμ. Πρωτ. Αίτησης (συμπληρώνεται από το Φορέα) Αίτηση συμμετοχής στην Πράξη: «Δράσεις Επιχειρηματικής Καινοτομίας και Απασχόλησης» που υλοποιείται στο πλαίσιο της Δράσης 7 «ΤΟΠΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ «ΣΥΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ»

Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ «ΣΥΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ» Σελίδα1 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ «ΣΥΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ» Στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης : «ΤΟΠΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΕΝΔΟΧΩΡΑΣ Ν. ΡΕΘΥΜΝΗΣ» η οποία εντάσσεται στην

Διαβάστε περισσότερα

12.000 έως και 16.000

12.000 έως και 16.000 1 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Αριθμ. Πρωτ. Αίτησης (συμπληρώνεται από το Φορέα) Αίτηση συμμετοχής στην Πράξη: «Τοπικό Σχέδιο Δράσης για την Ενίσχυση της Απασχόλησης στο Δήμο Σερβίων - Βελβεντού» για συμμετοχή στην πράξη:

Διαβάστε περισσότερα

«ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ»

«ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ» Α.Σ. «TEXNHMA» Ιστοσελίδα: http://tehnima.omegatechnology.gr/ ΕΤΑΙΡΟΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ: ΚΕ.Α.ΕΠ. (ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ) Ταχ. Δν/ση : Κυψέλης 16, 113 62, Αθήνα Τηλέφωνο : 210 8210419

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ Α.Σ. «ΑΣ ΣΥΝΕΡΓΩ» Ταχ. ν/ση : Κυψέλης 16 113 62 Αθήνα Τηλέφωνο : 210 8215853 Fax : 210 8215853 Ιστοσελίδες: E-mail: Αθήνα, 25/10/2013 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ για συμμετοχή στην Πράξη: «Καινοτομικές

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ: Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΤΟΠΣΑ ΠΑΤΡΑΣ» ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ: Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΤΟΠΣΑ ΠΑΤΡΑΣ» ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ Πάτρα 14.11.13 / αρ.πρωτ.: 14 ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ: «Τοπικό σχέδιο για την απασχόληση προσαρμοσμένο στις ανάγκες της αγοράς εργασίας της Πάτρας» Η

Διαβάστε περισσότερα

Ονοματεπώνυμο υποψηφίου: (φωτογραφία) Άνεργος. 1. Κατηγορία ωφελούμενου. Ασφαλισμένος ΟΓΑ

Ονοματεπώνυμο υποψηφίου: (φωτογραφία) Άνεργος. 1. Κατηγορία ωφελούμενου. Ασφαλισμένος ΟΓΑ (φωτογραφία) «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ» Έργο ΤΟΠΣΑ: «Eχετλαίος» Συντονισμός Διαχείριση: ΠΡΟΟΨΙΣ Α.Ε. Τρεμπεσίνας 32, 12136 Περιστέρι Τηλ. 210 5244760,Fax:210

Διαβάστε περισσότερα

Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ «ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ» «ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ»

Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ «ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ» «ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ» Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ «ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ» Στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης: «ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ» η οποία εντάσσεται στη δράση 7: «Τοπικά Σχέδια για την

Διαβάστε περισσότερα

Τελευταία ημερομηνία θεώρησης : Έγγαμος/η Άγαμος/η Άλλο:

Τελευταία ημερομηνία θεώρησης : Έγγαμος/η Άγαμος/η Άλλο: (Φωτογραφία) «Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών της Περιφέρειας Θεσσαλίας» Έργο ΤοπΣΑ:ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΘΕΤΤΑΛΩΝ Συντονιστής: ΘΕΨΥΠΑ Αγίου Όρους 6Β, Λάρισα, ΤΚ 41335,

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ. Εχετλαίος. www.exetleos.gr

ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ. Εχετλαίος. www.exetleos.gr ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ Εχετλαίος www.exetleos.gr Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη Α.Σ «Eχετλαίος», που υλοποιεί την Πράξη «Πολιτιστική παρέμβαση για την ανάπτυξη

Διαβάστε περισσότερα

Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ «ΥΠΟΔΟΧΗ»

Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ «ΥΠΟΔΟΧΗ» ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ: «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ- ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ» Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ «ΥΠΟΔΟΧΗ»

Διαβάστε περισσότερα

ΣΚΟΠΟΣ: ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΕ ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ή ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

ΣΚΟΠΟΣ: ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΕ ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ή ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΣΚΟΠΟΣ: ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΕ ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ή ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ Ομάδες Στόχου Η Πράξη απευθύνεται στις ακόλουθες ομάδες στόχου: Άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανεργίας του ΟΑΕΔ Ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ, με

Διαβάστε περισσότερα

Η «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΔΑΦΝΗ-ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ»

Η «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΔΑΦΝΗ-ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ» ΝΕΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΔΗΜΟΥ ΔΑΦΝΗΣ - ΥΜΗΤΤΟΥ & ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΔΗΜΩΝ ΔΑΦΝΗΣ ΥΜΗΤΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ έως τις 17 Οκτωβρίου 2014 Η «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ «ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ «ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ Ε.Π. ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΤΟΠΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ στις ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτική επιστολή

Ενημερωτική επιστολή Ενημερωτική επιστολή για συμμετοχή στο Σχέδιο Ολοκληρωμένης Παρέμβασης «ΤΟΠΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΗΣ» από τη Δικαιούχο Α.Σ. «Δίκτυο για την Απασχόληση Δήμου Ρεθύμνης» Ρέθυμνο, 03/07/2013

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ. Τους δυνητικά ωφελούμενους που είναι Άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανεργίας του ΟΑΕΔ (με έμφαση στους νέους και στις γυναίκες)

ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ. Τους δυνητικά ωφελούμενους που είναι Άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανεργίας του ΟΑΕΔ (με έμφαση στους νέους και στις γυναίκες) Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς δυνητικά ωφελούμενους για συμμετοχή στο Σχέδιο Ολοκληρωμένης Παρέμβασης «Τοπικές Συνεργατικές Δράσεις ενάντια στην Ανεργία στην ΕΥΒΟΙΑ» (κωδικός Ο.Π.Σ. 430031, ΣΑΕ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ. Υποψήφιου ωφελούμενου στο πλαίσιο του έργου «Α(Γ)ΡΩΓΟΣ» που υλοποιείται στα πλαίσια των

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ. Υποψήφιου ωφελούμενου στο πλαίσιο του έργου «Α(Γ)ΡΩΓΟΣ» που υλοποιείται στα πλαίσια των ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ Υποψήφιου ωφελούμενου στο πλαίσιο του έργου «Α(Γ)ΡΩΓΟΣ» που υλοποιείται στα πλαίσια των «Τοπικών Σχεδίων για την απασχόληση προσαρμοσμένων στις ανάγκες των τοπικών αγορών

Διαβάστε περισσότερα

Να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στην εν λόγω πράξη

Να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στην εν λόγω πράξη ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ "ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ" Διεύθυνση: ΕΥΜΟΛΠΙΔΩΝ 30-32, 2 ος όροφος, 11854, ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ Πληροφορίες: Πωλίνα Βασιλάκου Τηλ. : 2103417161 Fax: 2103417164 E-mail:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΑΝΑΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ FESTIVAL FACTORY. www.festivalfactory.

ΕΠΑΝΑΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ FESTIVAL FACTORY. www.festivalfactory. ΕΠΑΝΑΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ FESTIVAL FACTORY www.festivalfactory.gr Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Αναπτυξιακή Σύμπραξη για τη Δημιουργία επιχειρήσεων

Διαβάστε περισσότερα

Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αριθ. ανακοίνωσης Τ O Π Σ Α... /... /... [συμπληρώνεται από τον υποψήφιο] Αριθ. πρωτ/λου αίτησης... [συμπληρώνεται από το δικαιούχο φορέα] ΑΙΤΗΣΗ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ (*) Υποψήφιου Ωφελούμενου στο πλαίσιο Προγράμματος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ «ΜΕΣΣΗΝΙΑ»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ «ΜΕΣΣΗΝΙΑ» ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ «ΜΕΣΣΗΝΙΑ» «ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ TΟΠΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ ΕΥΠΑΘΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΣΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΙΤΗΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ

ΑΙΤΗΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ (φωτογρα φία) «Ανάπτυξη και αξιοποίηση πολιτισμικών δυνατοτήτων στο Δήμο Αιγάλεω» Έργο ΤΟΠΣΑ: «ΠΟΛΗΔΡΩΜΕΝΑ» Συντονισμός Διαχείριση: European Profiles ΑΕ Βατάτζη 401, 11472 Αθήνα Τηλ. 210 8210895, Fax:

Διαβάστε περισσότερα

Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες στο Δήμο Πειραιά ΟΔΗΓΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΡΑΣΗΣ

Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες στο Δήμο Πειραιά ΟΔΗΓΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΡΑΣΗΣ Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες στο Δήμο Πειραιά ΟΔΗΓΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΡΑΣΗΣ Στα πλαίσια της υλοποίησης της πράξης με τίτλο «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες στο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ Α.Σ. «Περιβαλλοντικό Πάρκο Αναπτυξιακή» Ταχ. Δν/ση: Τερτσέτη 96, Ν. Ψυχικό, 154 51 Τηλέφωνο : 210 2325380 Fax : 210 2325380 E-mail: info@organizationearth.org Αθήνα, 22/06/2015 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στην εν λόγω πράξη

Να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στην εν λόγω πράξη ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ "ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ" Διεύθυνση: ΕΥΜΟΛΠΙΔΩΝ 30-32, 2 ος όροφος, 11854, ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ Πληροφορίες: Πωλίνα Βασιλάκου Τηλ. : 2103417161 Fax: 2103417164 E-mail:

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣ ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ:

ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣ ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ: Α.Σ. ΤΥΡΝΑΒΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ Ηρώων Πολυτεχνείου 229, Λάρισα 2410-287061 /2 www.tirnavs-tpek.gr kek@dynamiki.gr Αρμόδια: Βουτσελά Πολίνα ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣ ΔΥΝΗΤΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ. Α. Αποδέκτες της πρόσκλησης Απευθύνεται σε άνεργους/ες κατοίκους των δήμων: Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Ιλίου και Πετρούπολης.

ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ. Α. Αποδέκτες της πρόσκλησης Απευθύνεται σε άνεργους/ες κατοίκους των δήμων: Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Ιλίου και Πετρούπολης. ΚΑΜΑΤΕΡΟ 24/02/2014 ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 16 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚ ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ «ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΤΟΠΙΚΗ ΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΗΜΟΥΣ: ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ, ΙΛΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ Η Αναπτυξιακή

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ, 47100 Κωστακιοί Άρτας ΤΗΛ. 26810-50234, ΦΑΞ: 26810-50330 www.topsa-arta.gr info@topsa-arta.gr www.facebook.com/topsa.arta Άρτα, 3-1-2014 Αριθ. Πρωτ.: 50 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Η

Διαβάστε περισσότερα

Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αριθ. ανακοίνωσης Τ O Π Σ Α... /... /... [συμπληρώνεται από τον υποψήφιο] Αριθ. πρωτ/λου αίτησης... [συμπληρώνεται από το δικαιούχο φορέα] ΑΙΤΗΣΗ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ (*) Υποψήφιου Ωφελούμενου στο πλαίσιο Προγράμματος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ. Ελληνικό, 30/12/2013 Αρ. Πρωτ. 48

ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ. Ελληνικό, 30/12/2013 Αρ. Πρωτ. 48 Ελληνικό, 30/12/2013 Αρ. Πρωτ. 48 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣ ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ «ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΣΤΗ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΕΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Ημερομηνία: 30/10/2014 Αρ. Πρωτ.: 3 Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Κοινωνική Σύμπραξη στο Ν. Κυκλάδων», στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης: «Εξελίσσοντας την Τοπική Οικονομία

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ σε ΑΝΕΡΓΟΥΣ & ΝΕΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ σε ΑΝΕΡΓΟΥΣ & ΝΕΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ σε ΑΝΕΡΓΟΥΣ & ΝΕΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ H ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ «ΤΕΤΡΑΠΟΛΙΣ» στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης : Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση προσαρμοσμένα στις ανάγκες της

Διαβάστε περισσότερα

Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ «ΜΟΝΗ.ΓΕΝΙΑ»

Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ «ΜΟΝΗ.ΓΕΝΙΑ» Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ «ΜΟΝΗ.ΓΕΝΙΑ» στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης με τίτλο:, της δράσης 3: «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες», της Κατηγορίας Παρέμβασης 1: «Πρόληψη

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΗΛΕΙΑΣ» Αίτηση υποψήφιου για συμμετοχή στο Τοπικό Σχέδιο Δράσης: «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας του Νομού Ηλείας»

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΩΝΥΜΟ:... ΟΝΟΜΑ:... ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ. ΑΔΤ:. ή διαβατήριο:. Ημερ/νία Γέννησης Φύλο: Άρρεν..Θήλυ.. Πόλη ή Χωριό Οδός:., Αριθμός Τ.Κ

ΕΠΩΝΥΜΟ:... ΟΝΟΜΑ:... ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ. ΑΔΤ:. ή διαβατήριο:. Ημερ/νία Γέννησης Φύλο: Άρρεν..Θήλυ.. Πόλη ή Χωριό Οδός:., Αριθμός Τ.Κ Αριθ. πρωτ/λου αίτησης... [συμπληρώνεται από το φορέα] ΑΙΤΗΣΗ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ Υποψήφιου Ωφελούμενου ( * ) στο έργο: «Ανάπτυξη Μακεδονικού Κάμπου μέσα από την Αξιοποίηση του Τοπικού Ανθρώπινου Δυναμικού

Διαβάστε περισσότερα

Ημερομηνία: 14/4/2014 Αριθμ. Πρωτ.: 106

Ημερομηνία: 14/4/2014 Αριθμ. Πρωτ.: 106 Ημερομηνία: 14/4/2014 Αριθμ. Πρωτ.: 106 Διεθνές Κέντρο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (ICSD) Ναπ. Ζέρβα 98, 1ος όροφος, ΤΚ 45332, Ιωάννινα, Τηλέφωνο: 2651068532 Θέμα: Διαγωνισμός επιλογής προσωπικού στα πλαίσια

Διαβάστε περισσότερα

ΑΣ ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

ΑΣ ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΑΣ ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΑΞΗΣ: «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΗ ΜΙΚΡΟ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕΣΩ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ» ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΡΑΣΗΣ ΕΡΓΑΛΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΠΡΟΣΑΡΜΟ-ΖΩ»

Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΠΡΟΣΑΡΜΟ-ΖΩ» Πρέβεζα 06-03-2013 Αρ. πρωτ: 6611 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ: ΤΟΠΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΕΥΑΛΩΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ Η ΕΤΑΝΑΜ

Διαβάστε περισσότερα

Στόχος και αποτελέσματα της Πράξης

Στόχος και αποτελέσματα της Πράξης ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ «ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΟΛΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ» Η Α.Σ. «Τουρισμός Απασχόληση Επιχειρηματικότητα» υλοποιεί την Πράξη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ «Ανάπτυξη και Απασχόληση μέσω Καινοτομίας στον Σαρωνικό και στην Λαυρεωτική» Πληροφορίες: Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Λαυρεωτικής Ταχ Διεύθυνση Λεωφόρος Σουνίου 19001 ΚΕΡΑΤΕΑ Ν.ΑΤΤΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΙΤΗΣΗ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ. Υποψηφίου ωφελούμενου στο πλαίσιο του έργου :

ΑΙΤΗΣΗ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ. Υποψηφίου ωφελούμενου στο πλαίσιο του έργου : την Απασχόληση «ΠΑΣΙΘΕΑ» ΑΙΤΗΣΗ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ Υποψηφίου ωφελούμενου στο πλαίσιο του έργου : Αριθ. πρωτ/λου αίτησης... [συμπληρώνεται από το φορέα] «Τοπικό Σχέδιο απασχόλησης για την Αναζωογόνηση της

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ: «ΤΟΠΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΙΝΔΟ» ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ: «ΤΟΠΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΙΝΔΟ» ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΑΡ. ΠΡΩΤ. : 41 Ημερομηνία: 16.04.2014 ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ: «ΤΟΠΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΙΝΔΟ» Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδιο «Πράσινη Οικονομία, Κοινωνική Συνοχή και Απασχόληση»

Σχέδιο «Πράσινη Οικονομία, Κοινωνική Συνοχή και Απασχόληση» Σχέδιο «Πράσινη Οικονομία, Κοινωνική Συνοχή και Απασχόληση» Άστρος Αρκαδίας 30/11/2012 Εισηγήτριες: Βασιλική Λάτση Άννα Κοδέλλα Παρουσίαση Σχεδίου Το Σχέδιο εντάσσεται στο πλαίσιο της Δράσης 3: «Τοπικές

Διαβάστε περισσότερα

«Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση Προσαρμοσμένα στις ανάγκες των Τοπικών Αγορών Εργασίας» (ΤΟΠ.ΣΑ)

«Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση Προσαρμοσμένα στις ανάγκες των Τοπικών Αγορών Εργασίας» (ΤΟΠ.ΣΑ) «ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ» Πράξη «Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση Προσαρμοσμένα στις ανάγκες των Τοπικών Αγορών Εργασίας» (ΤΟΠ.ΣΑ) Συντονιστής Έταιρος: Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Περιφερειακής Ενότητας

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ. Ευαγγελίστριας 80 Αμαλιάδα Ηλείας, τ.κ , τηλ , ,

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ. Ευαγγελίστριας 80 Αμαλιάδα Ηλείας, τ.κ , τηλ , , ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ Παρουσίαση της Πράξης Ενημέρωση των δυνητικών ωφελούμενων και της τοπικής κοινωνίας Τοπικό Σχέδιο δράσης για την Προώθηση της Απασχόλησης ανέργων που διαβιώνουν στην Β.Δ. περιοχή της

Διαβάστε περισσότερα

Γιολδάση 2 & Ρουμπέση, Αθήνα, T.K. 11744, Τ: 2109273118, F: 2109273119, E: asset@asset-tec.gr, Πληρ.: Α.Καντιδάκης ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥ

Γιολδάση 2 & Ρουμπέση, Αθήνα, T.K. 11744, Τ: 2109273118, F: 2109273119, E: asset@asset-tec.gr, Πληρ.: Α.Καντιδάκης ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥ ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ. ΑΙΤΗΣΗΣ: ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥ Στην Πράξη: «Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση προσαρμοσμένα στις ανάγκες της τοπικής αγοράς εργασίας των Δήμων Μαρκοπούλου Μεσογαίας,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣ ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣ ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣ ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ Ημερομηνία: 01/08/14 Αρ. Πρωτ.: 3 Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ «ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ», στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης:«ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Περιοχή Παρέμβασης. Δήμος Μάνδρας-Ειδυλλίας. Δικαίωμα Συμμετοχής

Περιοχή Παρέμβασης. Δήμος Μάνδρας-Ειδυλλίας. Δικαίωμα Συμμετοχής Αθήνα 1/5/2013 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΤΟΠΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΕΥΑΛΩΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΗΜΟΥ ΜΑΝΔΡΑΣ ΕΥΔΥΛΛΙΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ιωάννινα, 03/03/2015. Αριθμός Πρωτοκόλλου: Φ9Ε/340

Ιωάννινα, 03/03/2015. Αριθμός Πρωτοκόλλου: Φ9Ε/340 Ιωάννινα, 03/03/2015 Αριθμός Πρωτοκόλλου: Φ9Ε/340 Το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας - 6 ο Περιφερειακό Τμήμα Ηπείρου, εταίρος της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «ΠΡΟΩΘΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ» στο πλαίσιο υλοποίησης

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ «ΤΟΠΣΑ ΠΑΡΟΥ»

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ «ΤΟΠΣΑ ΠΑΡΟΥ» ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ «ΤΟΠΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΑΡΟΥ» ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ Α.Σ. ΣΥΝΕΡΓΩ http://synergo-topsa.gr/ ΕΤΑΙΡΟΣ ΚΕ.Α.ΕΠ. Ταχ. ν/ση : Κυψέλης 16 113 62 Αθήνα Τηλέφωνο : 210 8250419 Fax : 210 8215853 Ιστοσελίδες: www.keaep.gr E-mail: keaep@otenet.gr Υπεύθυνη επικοινωνίας:

Διαβάστε περισσότερα

Σε αυτό το τεύχος. Τι είναι τα ΤΟΠΣΑ; Ποιους αφορούν; σελ. 02. Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΣΥΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ» σελ. 03

Σε αυτό το τεύχος. Τι είναι τα ΤΟΠΣΑ; Ποιους αφορούν; σελ. 02. Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΣΥΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ» σελ. 03 Η Λ Ε Κ Τ Ρ Ο Ν Ι Κ Η Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Τ Ι Κ Η Ε Κ Δ Ο Σ Η Τ Η Σ Α. Σ. «Σ Υ Ν - Κ Ο Ι Ν Ω Ν Ι Α Α Π Α Σ Χ Ο Λ Η Σ Η Σ» Α Π Ρ Ι Λ Ι Ο Σ 2013- Ι Ο Υ Λ Ι Ο Σ 2013, Τ Ε Υ Χ Ο Σ 1 Α.Σ. «ΣΥΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ»,

Διαβάστε περισσότερα

«Κοινωνική Οικονομία Μια Εναλλακτική Πρόταση»

«Κοινωνική Οικονομία Μια Εναλλακτική Πρόταση» Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Κοινωνική Σύμπραξη στο Ν. Κυκλάδων» σας καλωσορίζει στην Ημερίδα: «Κοινωνική Οικονομία Μια Εναλλακτική Πρόταση» 23 Οκτωβρίου 2015 Πνευματικό Κέντρο Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Μεταμορφώσεως

Διαβάστε περισσότερα

Έργο : «Πράσινη Πολιτεία: Τοπική Πρωτοβουλία απασχόλησης και επιχειρηματικότητας των Ρομά Δυτικής Αττικής» (ΤΟΠ-ΕΚΟ)

Έργο : «Πράσινη Πολιτεία: Τοπική Πρωτοβουλία απασχόλησης και επιχειρηματικότητας των Ρομά Δυτικής Αττικής» (ΤΟΠ-ΕΚΟ) Δικαιούχος: Αναπτυξιακή Σύμπραξη (Α.Σ.) «Πράσινη Πολιτεία: Τοπική Πρωτοβουλία απασχόλησης και επιχειρηματικότητας των Ρομά Δυτικής Αττικής» Διεύθυνση: Γληνού και Νάξου 14, Αγία Βαρβάρα Τ.Κ. 12351 Τηλέφωνο

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΡΑΣΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΡΑΣΗΣ Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες στο Δήμο Φυλής ΟΔΗΓΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΡΑΣΗΣ Στα πλαίσια της υλοποίησης της πράξης με τίτλο «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες στο Δήμο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚ ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣ ΥΝΗΤΙΚΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ «ΙΣΟΤΙΜΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚ ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣ ΥΝΗΤΙΚΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ «ΙΣΟΤΙΜΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ» ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚ ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣ ΥΝΗΤΙΚΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ «ΙΣΟΤΙΜΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ» Η Αναπτυξιακή Σύµπραξη «ΡΟΜΟΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ», στο πλαίσιο της δράσης 3: «Τοπικές δράσεις κοινωνικής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ, αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, υλοποιεί ως συντονιστής στο Σχέδιο «Αποστολή για την Κοινωνική Ένταξη και Απασχόληση Ευάλωτων Ομάδων» της Α.Σ. Δίκτυο Αλληλεγγύης,

Διαβάστε περισσότερα

Τρίτη 12 Μαρτίου 2012 «ΤΟΠΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ»

Τρίτη 12 Μαρτίου 2012 «ΤΟΠΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ» Τρίτη 12 Μαρτίου 2012 «ΤΟΠΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ» Παρουσιάστηκε σήμερα από τον Δήμαρχο Ηρακλείου και Πρόεδρο του ΔΣ της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «ΕΠΙ-ΔΡΑΣΗ» κ. Γιάννη Κουράκη και την

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ Αίτηση Συμμετοχής Υποψηφίου Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013 Θεματικός Άξονας Προτεραιότητας 4 Κατηγορία Παρέμβασης 1 Δράση 3 Δικαιούχος Πράξης Τίτλος

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ " A.R.T.A. (Business start-up) Activities Revitalizing The Area "

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ  A.R.T.A. (Business start-up) Activities Revitalizing The Area ΑΙΤΗΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ «Ένα τοπικό σχέδιο δράσης για την εκκίνηση επιχειρηματικών και επαγγελματικών δραστηριοτήτων στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας» Α.Π. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ Φωτογραφία A. ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚ ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΑΤΤΙΚΑΙΝ

ΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚ ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΑΤΤΙΚΑΙΝ 1 ΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚ ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΑΤΤΙΚΑΙΝ Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΗΜΟ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ»

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚ ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης: «Εύθραυστες Ανθρώπινες Μονάδες Νοτίου Έβρου»

ΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚ ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης: «Εύθραυστες Ανθρώπινες Μονάδες Νοτίου Έβρου» Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ «Α.Σ. ΝΟΤΙΟΥ ΕΒΡΟΥ» στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης με τίτλο: «Εύθραυστες Ανθρώπινες Μονάδες Νοτίου, της δράσης 3: «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες»,

Διαβάστε περισσότερα