ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΑΣ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΑΣ"

Transcript

1 ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΑΣ

2 Αγαπητέ αναγνώστη, Αγαπητή αναγνώστρια Πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν τα πολλά προβλήματα που βιώνουν οι άνθρωποι σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο; Αυτό είναι το βασικό ερώτημα πάνω στο οποίο θα στηριχθούν οι δράσεις της ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς/ Αριστεράς των Πρασίνων των Βoρείων Χωρών (GUE/NGL) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Οι άνθρωποι βρίσκονται υπό τρομερή πίεση καθώς η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει πολλές και μεγάλες παράλληλες κρίσεις σε οικονομικό, κοινωνικό και οικολογικό επίπεδο. Στην Ευρώπη, ορισμένες από τις χειρότερες εκφάνσεις αυτών των κρίσεων είναι τα υψηλά επίπεδα ανεργίας στους νέους, η αύξηση της φτώχειας, ο κίνδυνος επιστροφής του φασισμού και ο συνεπακόλουθος κίνδυνος για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Στόχος των κοινών μας προσπαθειών είναι η επίλυση αυτών των αλληλένδετων προβλημάτων. Η ομάδα μας, που αποτελείται από ευρωβουλευτές πολλών κρατών μελών, εργάζεται για την καταπολέμηση της ανισότητας και της λιτότητας, για την προώθηση της δημοκρατίας και των θεμελιωδών δικαιωμάτων, για την προστασία των εργαζομένων, των μεταναστών και των περιθωριοποιημένων ατόμων, για την τιθάσευση των χρηματοπιστωτικών αγορών και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, για την προώθηση της ισότητας των φύλων, της ειρήνης και της παγκόσμιας δικαιοσύνης. Αυτό είναι το πρόγραμμά μας. Αυτά τα ζητήματα μας απασχολούν περισσότερο και στο παρόν φυλλάδιο σάς παρουσιάζουμε συνοπτικά όσα πρεσβεύουμε και πιστεύουμε. Είμαστε μια μικρή ομάδα αλλά, με τη συνδρομή σας, πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να δράσουμε αποτελεσματικά και να επιτύχουμε την εφαρμογή των αρχών που πρεσβεύουμε σε βασικά ζητήματα. Καλή ανάγνωση. Για περισσότερες πληροφορίες, σχόλια ή ερωτήσεις σχετικά με το έργο μας, επισκεφθείτε τον ιστότοπο Gabi Zimmer Πρόεδρος της ομάδας GUE/NGL

3 Olivier Hansen Η λιτότητα σκοτώνει! Η λιτότητα που επιβάλλουν οι ηγέτες της ΕΕ συνεχίζει να λειτουργεί προς όφελος των πλουσίων και των ισχυρών καθώς διατηρεί ένα οικονομικό σύστημα που θέτει τις ανάγκες των χρηματοπιστωτικών αγορών πάνω από τις κοινωνικές ανάγκες. Τα μέτρα λιτότητας που εφαρμόζονται με αντιδημοκρατικά μέσα στις χώρες της ΕΕ που πλήττονται περισσότερο από την κρίση αντικατοπτρίζουν την αποτυχία της νεοφιλελεύθερης αρχιτεκτονικής της ΕΕ. Πρέπει επειγόντως να αλλάξουμε την πολιτική αυτή και να προωθήσουμε την αλληλεγγύη και τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης μέσα σε ένα οικονομικό σύστημα που θα υπηρετεί τον άνθρωπο και όχι το κέρδος. Η λιτότητα μπορεί να αποφευχθεί. Είναι μια πολιτική επιλογή που βάζει τα συμφέροντα λίγων πάνω από τα συμφέροντα των πολλών. Για μια ΕΕ αποδεσμευμένη από το δόγμα της λιτότητας.

4 Andy Orin Κοινωνική δικαιοσύνη για όλους Πιστεύουμε σε μια κοινωνική ένωση με ίση πρόσβαση στην κοινωνική προστασία και την κοινωνική πρόνοια για όλους. Στο πλαίσιο αυτό συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών υγείας και παροχής ύδατος. Οι πολιτικές λιτότητας θέτουν σε κίνδυνο την πρόσβαση στην περίθαλψη των πιο ευάλωτων πολιτών, όπως τα άτομα με αναπηρία, και οδηγούν τους πολίτες σε ακραία φτώχεια. Είναι ντροπή να υπάρχει τόση φτώχεια και κοινωνικός αποκλεισμός στην Ευρώπη. Πρέπει να οικοδομήσουμε μια Ευρώπη όπου οι άνθρωποι θα μπορούν να ζουν με αξιοπρέπεια. Για μια Ευρώπη αλληλεγγύης.

5 Billjacobus1 Εργασιακά δικαιώματα τώρα! Οι απορρυθμιστικές πολιτικές και οι φορολογικές ελαφρύνσεις για τις μεγάλες επιχειρήσεις έχουν ολέθριες επιπτώσεις στους εργαζόμενους: στο όνομα του ανταγωνισμού και της ευελιξίας, οι μισθοί μειώνονται και τα δικαιώματα των εργαζομένων καταλύονται. Η ομάδα GUE/NGL αντιτίθεται σε όλα τα μέτρα που εντείνουν την εργασιακή ανασφάλεια. Υπερασπιζόμαστε επίσης τα δικαιώματα των μεταναστών εργαζομένων, οι οποίοι είναι από τους χαμηλότερα αμειβόμενους εργαζόμενους σε παγκόσμιο επίπεδο και βρίσκονται συχνά σε κίνδυνο εκμετάλλευσης, βίας και κακοποίησης. Απαιτούμε ελάχιστες αποδοχές διαβίωσης και αξιοπρεπή εργασία.

6 All about the idea Ανεργία των νέων Για να μειωθούν τα υψηλά ποσοστά ανεργίας των νέων, θα πρέπει να εγκαταλείψουμε το μοντέλο της λιτότητας. Εάν θέλουμε βιώσιμες θέσεις απασχόλησης για τους νέους της Ευρώπης, θα πρέπει να εξασφαλιστεί επαρκής χρηματοδότηση για τη θέσπιση ενός συστήματος παροχής εγγυήσεων για τους νέους. Απαιτούμε αξιοπρεπή εργασία για όλους τους νέους.

7 Charli Aron Η ισότητα των φύλων είναι προτεραιότητα Για να υπάρξει πραγματική ισότητα των φύλων στην Ευρώπη, θα πρέπει να εξαλείψουμε τις διαφορές των αμοιβών μεταξύ ανδρών και γυναικών, να αγωνιστούμε για τα δικαιώματα των λεσβιών, των ομοφυλόφιλων, των αμφιφυλόφιλων και των τρανσεξουαλικών ατόμων (ΛΟΑΤ), να προωθήσουμε την ίση συμμετοχή στη διαδικασία λήψης αποφάσεων και να εφαρμόσουμε μια στρατηγική για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών, που αποτελεί την αφετηρία για την ισότητα των φύλων. Η ομάδα GUE/NGL αντιτίθεται στον ακρωτηριασμό των γυναικείων γεννητικών οργάνων, την ενδοοικογενειακή βία, την εμπορία ανθρώπων, τη σεξουαλική βία και την φυλοκτονία. Αγωνιζόμαστε για το δικαίωμα των κοριτσιών στην εκπαίδευση, την παγκόσμια αναγνώριση των αναπαραγωγικών δικαιωμάτων των γυναικών και το δικαίωμα αίτησης ασύλου λόγω δίωξης με βάση το φύλο. Τέλος στην ανισότητα μεταξύ των φύλων στην Ευρώπη.

8 Jimmy Brown Προώθηση της παγκόσμιας ειρήνης Η εξωτερική πολιτική και η πολιτική ασφάλειας της ΕΕ πρέπει να στηρίζεται στην οικοδόμηση ενός ειρηνικού κόσμου. Η ομάδα GUE/NGL δραστηριοποιείται ιδιαιτέρως για την επίλυση των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή και ζητά με επιμονή τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής της Παλαιστίνης μέσω μιας ειρηνικής λύσης βασισμένη στη λογική της ύπαρξης δύο κρατών. Συνεχίζουμε να είμαστε αντίθετοι στο στρατιωτικο-βιομηχανικό σύμπλεγμα της ΕΕ και στον ρόλο που διαδραματίζει η ΕΕ ως κινητήρια δύναμη για εξοπλισμούς εντός και εκτός Ευρώπης. Θέλουμε μια ΕΕ που να προωθεί την παγκόσμια ειρήνη.

9 Olivier Hansen Διεθνείς σχέσεις Είτε εργάζεται για δικαιότερες πολιτικές προς τις χώρες της Λατινικής Αμερικής, είτε αγωνίζεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Δυτική Σαχάρα και το Καζακστάν, είτε για τη συνέχιση της άσκησης πιέσεων προς την τουρκική κυβέρνηση για τα ζητήματα των Κούρδων και της Κύπρου, η ομάδα GUE/NGL παραμένει πάντοτε προσηλωμένη στον στόχο της για μια ΕΕ που θα δημιουργεί θετικές σχέσεις με τον υπόλοιπο κόσμο. Καλύτερα παγκόσμιος εταίρος παρά παγκόσμιος παράγοντας. Για μια ΕΕ που μάχεται για την παγκόσμια δικαιοσύνη.

10 Nancy Palus/IRIN Τα ανθρώπινα δικαιώματα έχουν προτεραιότητα Η Ευρώπη πρέπει να ανταποκρίνεται στις δεσμεύσεις και τις ευθύνες της όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δημοκρατία σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να καταπολεμήσει τις καταχρήσεις και τις διακρίσεις, για παράδειγμα, με βάση το φύλο, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, τη θρησκεία ή τη φυλή. Χρειαζόμαστε δράση και όχι μόνο λόγια. Για μια Ευρώπη που υπερασπίζεται τα πρότυπα για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

11 Kate Thomas/IRIN Αγώνας για τα δικαιώματα των μεταναστών Η Ευρώπη πρέπει να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των αιτούντων άσυλο. Δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια στη δυσμενή κατάσταση των ανθρώπων που αναζητούν μια καλύτερη ζωή στην ΕΕ και να αδιαφορούμε για τους λόγους που τους ανάγκασαν να εγκαταλείψουν την χώρα τους. Η ομάδα GUE/NGL αγωνίζεται για το δικαίωμα της ελεύθερης κυκλοφορίας και αντιτίθεται σε μια «Ευρώπη-φρούριο». Η Ευρώπη πρέπει να διορθώσει το ισχύον κακό σύστημα που έχει για τη μετανάστευση και το άσυλο. Ελεύθερη κυκλοφορία για όλους.

12 D. Sharon Pruitt Αλλαγή των καταναλωτικών μας συνηθειών Οι καταναλωτές χρειάζονται πλήρη πιστοποίηση των σημάνσεων της χώρας προέλευσης που διασφαλίζουν ότι τα προϊόντα δεν είναι επιβλαβή για την υγεία. Τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα δικαιώματα των εργαζομένων και τα κριτήρια για την προστασία του περιβάλλοντος θα πρέπει να αποτελούν προϋποθέσεις για την εισαγωγή των εμπορευμάτων. Ζητούμε των προστασία των εργαζομένων στον παγκόσμιο Νότο από τις επιζήμιες επιπτώσεις του παγκόσμιου καπιταλισμού. Για μια διαφορετική μορφή κατανάλωσης.

13 Dee Brestin Περιβάλλον, κλιματική αλλαγή και ενέργεια Ο χρόνος για τη λήψη αυστηρών μέτρων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής σε όλους τους τομείς πολιτικής της ΕΕ εξαντλείται. Η ομάδα GUE/NGL εργάζεται σε παγκόσμιο επίπεδο με φιλόδοξους στόχους για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την προώθηση μέτρων που θα βοηθήσουν τις αναπτυσσόμενες χώρες να αντιμετωπίσουν την αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας. Πρέπει να προστατεύσουμε τη βιοποικιλότητα στην Ευρώπη και να προωθήσουμε τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Πιστεύουμε ότι το μέλλον βρίσκεται στην αιολική ενέργεια, την ενέργεια που παράγεται από τα κύματα, την ηλιακή ενέργεια και όχι στις ρυπογόνες βιομηχανίες. Για μια Ευρώπη περισσότερο οικολογική και βιώσιμη.

14 Glyn Lowe Δίκαιη αλιευτική δραστηριότητα Για το καλό του περιβάλλοντος και για την επιβίωση των μικρομεσαίων αλιέων, η υπεραλίευση θα πρέπει να σταματήσει άμεσα. Οφείλουμε να προστατεύσουμε τις παράκτιες περιφέρειες και τα νησιά με ενεργούς αλιευτικούς κλάδους. Η ομάδα GUE/NGL ζητεί την εφαρμογή μιας αλιευτικής πολιτικής με σαφείς κοινωνικούς και οικονομικούς στόχους και μέτρα που θα επιτρέψουν στον κλάδο να περιορίσει την εξάρτησή του από τα ορυκτά καύσιμα. Άμεση προστασία των αλιευτικών αποθεμάτων και των κοινοτήτων που εξαρτώνται από την αλιεία!

15 Justin See Βιώσιμη γεωργία Έχουμε ανάγκη βιώσιμων και δίκαιων γεωργικών πολιτικών που θα προστατεύουν το περιβάλλον και τις μικρές αγροτικές κοινότητες. Η γεωργική πολιτική πρέπει να σταματήσει να καταστρέφει τους βιοτικούς πόρους των μικροκαλλιεργητών και να δίνει προτεραιότητα στην ενίσχυση της αγροτικής επιχειρηματικότητας. Απαιτούμε μια συμφωνία δίκαιη για τους αγρότες.

16 Susan Sermoneta Προστασία των ατομικών ελευθεριών Μετά τις αποκαλύψεις ότι εκατομμύρια πολίτες της ΕΕ, καθώς και ευρωπαίοι διπλωμάτες και ευρωβουλευτές αποτελούν στόχο κατασκοπευτικών δραστηριοτήτων αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών και ασφάλειας, η προστασία των πολιτικών ελευθεριών και της ιδιωτικής ζωής είναι πιο σημαντική από ποτέ. Απορρίπτουμε τον «αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας» που χρησιμοποιείται ως «εν λευκώ» ηθική επιταγή για την ανάπτυξη δραστηριοτήτων που δεν υπολείπονται σε τίποτα από τις εγκληματικές. Εμείς δεν θα υποστηρίξουμε αυτές τις παραβιάσεις των θεμελιωδών δικαιωμάτων. Θέλουμε μια Ευρώπη η οποία να προστατεύει τις πολιτικές ελευθερίες και τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα.

17 Jodi Hilton/IRIN Περιφερειακή πολιτική Η υφιστάμενη περιφερειακή πολιτική της ΕΕ φαίνεται να οδηγεί τις περιφέρειες στον μεταξύ τους ανταγωνισμό αντί να προάγει την αλληλεγγύη και τη συνοχή. Οι επιχορηγήσεις στις πλέον υποανάπτυκτες περιφέρειες της Ευρώπης συνδέονται συνεχώς με μακροοικονομικές προϋποθέσεις που είναι καταστροφικές για τις κοινότητες. Απαιτούμε να συνεχιστούν οι επενδύσεις στις περιφέρειες. Για μια περιφερειακή πολιτική η οποία να προάγει την αλληλεγγύη μεταξύ των Ευρωπαίων πολιτών.

18 Ken Bosma Δίκαιο εμπόριο Το ελεύθερο εμπόριο μεταξύ δύο εταίρων δεν λειτουργεί πάντα προς όφελός τους. Η ελευθέρωση του εμπορίου έχει προκαλέσει παγκόσμια κοινωνική και οικολογική καταστροφή. Το ελεύθερο εμπόριο και η ελεύθερη κυκλοφορία των αγαθών πρέπει να ελέγχονται. Αντιτιθέμεθα σε όλες τις διεθνείς εμπορικές συμφωνίες που διαμορφώνονται με βάση τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρήσεων. Πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο που καθορίζονται οι εμπορικές σχέσεις.

19 Aubrey Graham/IRIN Ανάπτυξη Η ΕΕ πρέπει να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στον αγώνα για την εξάλειψη της έσχατης ένδειας και της πείνας στον αναπτυσσόμενο κόσμο. Αγωνιζόμαστε για βιώσιμη ανάπτυξη, πρόσβαση στην εκπαίδευση, βελτίωση της περίθαλψης της μητέρας και υποστηρίζουμε την καταπολέμηση της ελονοσίας και του AIDS. Με την εμπορική πολιτική της ΕΕ να καθιστά ολοένα και πιο υποτελείς τις αναπτυσσόμενες χώρες στις εμπορικές απαιτήσεις της ΕΕ, απευθύνουμε έκκληση για μια εμπορική πολιτική που θα βασίζεται σε στόχους ανάπτυξης και όχι το αντίστροφο. Για μια πραγματική εταιρική σχέση με στόχο την ανάπτυξη.

ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΥΡΏΠΗ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΊ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΥΡΏΠΗ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΊ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΥΡΏΠΗ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΊ Το 2014, θα έχουμε την ευκαιρία να διαμορφώσουμε το μέλλον της Ευρώπης σε μια κρίσιμη καμπή της ιστορίας της ηπείρου μας. Σε αυτές τις εκλογές, η επιλογή σας μπορεί να αποδυναμώσει

Διαβάστε περισσότερα

Ένα κοινωνικό σύμφωνο για την Ευρώπη

Ένα κοινωνικό σύμφωνο για την Ευρώπη Ένα κοινωνικό σύμφωνο για την Ευρώπη EUROPEAN TRADE UNION CONFEDERATION Eμείς, οι Ευρωπαίοι συνδικαλιστές ηγέτες, συνελθόντες στους κόλπους της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων, απευθύνουμε την παρούσα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΥΡΩΠΗ 2020. Στρατηγική για έξυπνη, διατηρήσιµη και χωρίς αποκλεισµούς ανάπτυξη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΥΡΩΠΗ 2020. Στρατηγική για έξυπνη, διατηρήσιµη και χωρίς αποκλεισµούς ανάπτυξη EL EL EL ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 3.3.2010 COM(2010) 2020 τελικό ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΥΡΩΠΗ 2020 Στρατηγική για έξυπνη, διατηρήσιµη και χωρίς αποκλεισµούς ανάπτυξη EL EL Πρόλογος Το 2010 πρέπει

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκή Ένωση. του Pascal Fontaine

Ευρωπαϊκή Ένωση. του Pascal Fontaine Ευρωπαϊκή Ένωση του Pascal Fontaine Μπορείτε να βρείτε αυτό το φυλλάδιο και άλλες σύντομες και σαφείς πληροφορίες σχετικά με την ΕΕ στο διαδίκτυο στη διεύθυνση ec.europa.eu/publications Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 14.3.2012 SWD(2012) 61 τελικό Μέρος I ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Στοιχεία για κοινό στρατηγικό πλαίσιο 2014-2020 μεταξύ του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΆΣΙΝΕΣ ΘΈΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΊΑΣ ΜΙΑ ΒΙΏΣΙΜΗ ΔΙΈΞΟΔΟΣ ΑΠΌ ΤΗΝ ΚΡΊΣΗ

ΠΡΆΣΙΝΕΣ ΘΈΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΊΑΣ ΜΙΑ ΒΙΏΣΙΜΗ ΔΙΈΞΟΔΟΣ ΑΠΌ ΤΗΝ ΚΡΊΣΗ ΠΡΆΣΙΝΕΣ ΘΈΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΊΑΣ ΜΙΑ ΒΙΏΣΙΜΗ ΔΙΈΞΟΔΟΣ ΑΠΌ ΤΗΝ ΚΡΊΣΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΌΝΩΣΗ ΘΈΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΊΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΉ ΑΝΆΚΑΜΨΗ 4 ΠΟΙΕΣ ΕΊΝΑΙ ΟΙ ΠΡΆΣΙΝΕΣ ΘΈΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΊΑΣ; 6 ΔΗΜΙΟΥΡΓΊΑ ΠΡΆΣΙΝΩΝ ΘΈΣΕΩΝ 8

Διαβάστε περισσότερα

Πιο έξυπνα και πιο καθαρά. Βιώσιμη κατανάλωση και παραγωγή

Πιο έξυπνα και πιο καθαρά. Βιώσιμη κατανάλωση και παραγωγή Πιο έξυπνα και πιο καθαρά Βιώσιμη κατανάλωση και παραγωγή 1 Η υπηρεσία Europe Direct απαντά σε όλες τις ερωτήσεις σας σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση Αριθμός κλήσης χωρίς χρέωση (*) : 00 800 6 7 8 9 10

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΥΝΟΨΗ Με την όξυνση της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, κλονίστηκε η πίστη ως προς το κατά πόσο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα είναι

Διαβάστε περισσότερα

Μια ευκαιρία και μια πρόκληση Η μετανάστευση στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Μια ευκαιρία και μια πρόκληση Η μετανάστευση στην Ευρωπαϊκή Ένωση Η Ευρώπη σε εξέλιξη Μια ευκαιρία και μια πρόκληση Η μετανάστευση στην Ευρωπαϊκή Ένωση Ευρωπαϊκή Ένωση Το εγχειρίδιο αυτό καθώς και άλλες συνοπτικές, σαφείς εξηγήσεις σχετικά με την ΕΕ διατίθενται επιγραμμικά

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ

Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή EUR/006 Ετήσια επισκόπηση της ανάπτυξης 2014 Βρυξέλλες, 26 Φεβρουαρίου 2014 ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής με θέμα Ανακοίνωση

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΩΝΙΚΉ ΠΡΟΣΤΑΣΊΑ ΓΙΑ ΑΝΆΠΤΥΞΗ ΧΩΡΊΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΎΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΎΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΉ ΠΡΟΣΤΑΣΊΑ ΓΙΑ ΑΝΆΠΤΥΞΗ ΧΩΡΊΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΎΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΎΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉ ΠΡΟΣΤΑΣΊΑ ΑΝΆΠΤΥΞΗ ΧΩΡΊΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΎΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΎΣ ΝΈΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΉ ΣΥΝΕΡΓΑΣΊΑΣ ΜΕΤΑΞΎ ΕΕ ΚΑΙ ΑΦΡΙΚΉΣ ΠΕΡΊΛΗΨΗ E U R O P Ä I S C ENTWICKLUNGSB ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΤΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΑΘΗΝΑ, 09 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013-12-06-1 -

ΣΧΕΔΙΟ ΑΘΗΝΑ, 09 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013-12-06-1 - Εταιρικό Σύμφωνο για το Πλαίσιο Ανάπτυξης (ΕΣΠΑ) 2014-2020 ΣΧΕΔΙΟ ΑΘΗΝΑ, 09 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013-12-06-1 - ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1 ΣΥΝΑΦΕΙΑ ΜΕ ΤΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ «ΕΥΡΩΠΗ 2020» ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ...6 1.1

Διαβάστε περισσότερα

2014-2016 ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΥΛΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΧΑΝΙΩΝ Α. ΠΡΟΪΜΙΟ

2014-2016 ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΥΛΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΧΑΝΙΩΝ Α. ΠΡΟΪΜΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΤΜΗΜΑ 6 «ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ (Σ.Ε.Ι.Φ.) ΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση για δημιουργία χάρτη Ευρωπαϊκής Ιθαγένειας

Πρόταση για δημιουργία χάρτη Ευρωπαϊκής Ιθαγένειας Πρόταση για δημιουργία χάρτη Ευρωπαϊκής Ιθαγένειας «Η ευρωπαϊκή ιθαγένεια είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Θα έπρεπε να συμβολίζει για την πολιτική ένωση αυτό που το Ευρώ συμβολίζει

Διαβάστε περισσότερα

Κυρία Πρόεδρε Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές,

Κυρία Πρόεδρε Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές, Κυρία Πρόεδρε Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές, Η ανάκτηση της λαϊκής μας κυριαρχίας, η αποκατάσταση του ισότιμου ρόλου της χώρας μας στο θεσμικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής

Διαβάστε περισσότερα

H εξάλειψη της σωματικής τιμωρίας στα παιδιά

H εξάλειψη της σωματικής τιμωρίας στα παιδιά H εξάλειψη της σωματικής τιμωρίας στα παιδιά Ερωτήσεις και απαντήσεις ΧΤΙΖΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ H εξάλειψη της σωματικής τιμωρίας στα παιδιά Ερωτήσεις και απαντήσεις Χτίζοντας

Διαβάστε περισσότερα

Οι Θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την Κοινωνική Ασφάλιση

Οι Θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την Κοινωνική Ασφάλιση Οι Θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την Κοινωνική Ασφάλιση Α. Η κοινωνική ασφάλιση υπό κατάρρευση: αιτίες, αποτελέσματα Οι διαχρονικές πολιτικές υποβάθμισης και ιδιωτικοποίησης Από την οικονομική κρίση του '90, η

Διαβάστε περισσότερα

Προγράμματα άμεσης δημιουργίας θέσεων εργασίας σε συνθήκες κρίσης στην Ελλάδα

Προγράμματα άμεσης δημιουργίας θέσεων εργασίας σε συνθήκες κρίσης στην Ελλάδα ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΣΕΕ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2011 ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ KAI ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ Μελέτες (Studies) / 15 Προγράμματα άμεσης δημιουργίας θέσεων εργασίας σε συνθήκες κρίσης στην Ελλάδα ΡΑΝΙΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ,

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτικό Υλικό. Θεματική Ενότητα. Βασικές αντιλήψεις μοντέλα και μετασχηματισμοί του κράτους πρόνοιας με έμφαση στα συστήματα υγείας K.

Εκπαιδευτικό Υλικό. Θεματική Ενότητα. Βασικές αντιλήψεις μοντέλα και μετασχηματισμοί του κράτους πρόνοιας με έμφαση στα συστήματα υγείας K. ISBN: 978-960-9571-12-8 Κ. ΔΗΜΟΥΛΑΣ Βασικές αντιλήψεις μοντέλα και μετασχηματισμοί του κράτους πρόνοιας με έμφαση στα συστήματα υγείας ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΣΕΕ Χ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΣΕΕ Εκπαιδευτικό

Διαβάστε περισσότερα

Η ΥΠΑΤΗ ΑΡΜΟΣΤΕΙΑ ΤΟΥ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΑΣ

Η ΥΠΑΤΗ ΑΡΜΟΣΤΕΙΑ ΤΟΥ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΑΣ ΚΥΠΡΟΣ Περιεχόμενα Λευκωσία Φεβρουάριος 2014 Αντιπροσωπεία στην Κύπρο της Υ.Α. του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Τ.Θ. 21642 1590 Λευκωσία www.unhcr.org.cy Η αποστολή μας 4 Ποιος είναι πρόσφυγας; 5 Γιατί οι πρόσφυγες

Διαβάστε περισσότερα

Συγκριτική μελέτη Σουηδικού και Ιταλικού μοντέλου οικονομίας, καθώς και διαχείριση ανεργίας και πληθωρισμού που επικρατεί στα δύο αυτά κράτη.

Συγκριτική μελέτη Σουηδικού και Ιταλικού μοντέλου οικονομίας, καθώς και διαχείριση ανεργίας και πληθωρισμού που επικρατεί στα δύο αυτά κράτη. Συγκριτική μελέτη Σουηδικού και Ιταλικού μοντέλου οικονομίας, καθώς και διαχείριση ανεργίας και πληθωρισμού που επικρατεί στα δύο αυτά κράτη. Παρασκευόπουλος Κωνσταντίνος, Α.Μ 14224 Παρασκευόπουλος Χρήστος,

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 1-7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014

ΘΕΜΑ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 1-7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014 ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΤΜΗΜΑ Β Πληροφορίες: Μ. Τσαντίδου, Φ. Καλύβα Ταχ. Δ/νση:

Διαβάστε περισσότερα

Η ελληνική οικονομία 1960-2007

Η ελληνική οικονομία 1960-2007 Η ελληνική οικονομία 1960-2007 Ανάπτυξη, παραγωγική δομή και αγορά εργασίας Ηλίας Ιωακείμογλου Ιανουάριος 2008 Οι ρυθμοί μεταβολής του ΑΕΠ στην Ελλάδα κατά τα έτη 1960-2007 ήταν υψηλότεροι από τους αντίστοιχους

Διαβάστε περισσότερα

Αειφόρος Ενέργεια Ευρώπη

Αειφόρος Ενέργεια Ευρώπη Αειφόρος Ενέργεια Ευρώπη Συνεχίζοντας την ευρωπαϊκή εκστρατεία ευαισθητοποίησης με στόχο την αλλαγή του ενεργειακού τοπίου 2005-2008 Γενική Διεύθυνση Ενέργειας και Μεταφορών ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Μια εκστρατεία

Διαβάστε περισσότερα

3 Χαρτογράφηση της Υφιστάμενης Κατάστασης στη Διαχείριση της Ηλικίας. Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή Ελλάδος (Ο.Κ.Ε.) Αθήνα, Νοέμβριος 2007 ΔΡΑΣΗ:

3 Χαρτογράφηση της Υφιστάμενης Κατάστασης στη Διαχείριση της Ηλικίας. Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή Ελλάδος (Ο.Κ.Ε.) Αθήνα, Νοέμβριος 2007 ΔΡΑΣΗ: ΔΡΑΣΗ: ΤΙΤΛΟΣ ΔΡΑΣΗΣ: 3 Χαρτογράφηση της Υφιστάμενης Κατάστασης στη Διαχείριση της Ηλικίας ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΦΟΡΕΑΣ: Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή Ελλάδος (Ο.Κ.Ε.) Δρ. Αφροδίτη Μακρυγιάννη

Διαβάστε περισσότερα

Πώς λειτουργεί η Ευρωπαϊκή Ένωση

Πώς λειτουργεί η Ευρωπαϊκή Ένωση ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Πώς λειτουργεί η Ευρωπαϊκή Ένωση Ο οδηγός σας στα θεσμικά όργανα της ΕΕ Ευρωπαϊκή Ένωση ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Η

Διαβάστε περισσότερα

Στρατηγικές της Λισσαβόνας: ένα ευρωπαϊκό όραμα χωρίς ευρωπαϊκές πολιτικές

Στρατηγικές της Λισσαβόνας: ένα ευρωπαϊκό όραμα χωρίς ευρωπαϊκές πολιτικές Στρατηγικές της Λισσαβόνας: ένα ευρωπαϊκό όραμα χωρίς ευρωπαϊκές πολιτικές του Πέτρου Λινάρδου Ρυλμόν 1. Εισαγωγή Θυμόμαστε τη Στρατηγική της Λισσαβόνας ως όραμα μιας ευρωπαϊκής οικονομίας βασισμένης στη

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Στρατηγική και Πολιτικές για Ταχεία Περιφερειακή Ανάπτυξη, Ισχυρές Επιχειρήσεις και Αποτελεσματικό Ανθρώπινο Δυναμικό ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2013 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΛΟΓΟΣ.. 3 ΚΕΦΑΛΑΙΟ

Διαβάστε περισσότερα