WEB EDITION QUICK GUIDE

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "WEB EDITION QUICK GUIDE"

Transcript

1 WEB EDITION QUICK GUIDE

2 VÄLKOMMEN! Σε αυτόν τον οδηγό Quick Guide περιγράφεται μια σειρά από λειτουργίες που υπάρχουν στο νέο σας XC90 Twin Engine. Το εγχειρίδιο κατόχου στην κεντρική οθόνη περιέχει πλήρεις πληροφορίες για το Volvo σας. Στο ντουλαπάκι του συνοδηγού υπάρχει ένα απόσπασμα του εγχειριδίου κατόχου στο οποίο συνοψίζονται σημαντικές και πρακτικές πληροφορίες. Το εγχειρίδιο κατόχου είναι επίσης διαθέσιμο ως εφαρμογή για smartphone και tablet, καθώς και στην ιστοσελίδα support. volvocars.com. Η ιστοσελίδα υποστήριξης είναι διαθέσιμη για τις περισσότερες αγορές και περιέχει περαιτέρω πληροφορίες και βοήθεια για το δικό σας XC90 Twin Engine. Τα εξαρτήματα προαιρετικού εξοπλισμού συνοδεύονται από έναν αστερίσκο*.

3 01. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Εδώ θα βρείτε πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν να εξοικειωθείτε με ορισμένες από τις βασικές λειτουργίες που υπάρχουν στο Volvo σας. Μπορείτε να διαβάσετε, μεταξύ άλλων, για το τηλεχειριστήριο-κλειδί, τις τρεις οθόνες του αυτοκινήτου καθώς και πώς να θέτετε σε λειτουργία και να σβήνετε τον κινητήρα. Υπάρχουν επίσης πληροφορίες πώς να χειρίζεστε και να ρυθμίζετε τα καθίσματα και το σύστημα κλιματισμού. 02. ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ ΣΧΕΤΙΚΆ ΜΕ ΤΟ ΥΒΡΙΔΙΚΌ ΜΟΝΤΈΛΟ Θα βρείτε, μεταξύ άλλων, πληροφορίες πώς να αρχίζετε και να τερματίζετε τη φόρτιση της υβριδικής μπαταρίας. 03. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΔΗΓΟΥ Εδώ θα βρείτε πληροφορίες για τα προγράμματα οδήγησης και τις διαφορετικές λειτουργίες υποστήριξης οδηγού στο αυτοκίνητο όπως το Cruise control, το Park Assist Pilot (PAP)*, το Σύστημα επιτήρησης τυφλών σημείων (BLIS)* και το City Safety. 04. ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΑ Εδώ θα βρείτε πληροφορίες πώς να χειρίζεστε τα φώτα και τους υαλοκαθαριστήρες και πώς να χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή ταξιδίου και τη λειτουργία φωνητικών εντολών. 05. ΣΥΝΔΕΣΗ, ΣΥΣΤΗΜΑ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ Από το Volvo σας μπορείτε να συνδέεστε με τον έξω κόσμο και να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες, στο σύστημα ψυχαγωγίας και σε υπηρεσίες υποστήριξης. Αυτή η ενότητα περιέχει πληροφορίες πώς να συνδέετε ένα τηλέφωνο στο Volvo σας, να συνδέεστε στο διαδίκτυο και να χρησιμοποιείτε εφαρμογές. 06. ΕΙΔΙΚΌ ΚΕΊΜΕΝΟ Επισημάνσεις με προειδοποιητικό, σημαντικό και ενημερωτικό περιεχόμενο, τις οποίες πρέπει να διαβάσετε.

4 01 ΚΟΥΜΠΙΑ ΣΤΟ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ Με ένα πάτημα, κλειδώνουν οι πόρτες και η πόρτα του χώρου αποσκευών και οπλίζει ο συναγερμός 1. Με ένα παρατεταμένο πάτημα, κλείνει ταυτόχρονα η πανοραμική οροφή* και όλα τα παράθυρα. Με ένα πάτημα, ξεκλειδώνουν οι πόρτες και η πόρτα του χώρου αποσκευών και αφοπλίζεται ο συναγερμός. Με ένα παρατεταμένο πάτημα, ανοίγουν όλα τα παράθυρα ταυτόχρονα. Με ένα πάτημα, ξεκλειδώνει η πόρτα του χώρου αποσκευών και αφοπλίζεται ο συναγερμός μόνο για την πόρτα του χώρου αποσκευών. Με ένα παρατεταμένο πάτημα, ανοίγει ή κλείνει η ηλεκτροκίνητη* πόρτα χώρου αποσκευών. Η λειτουργία πανικού χρησιμοποιείται σε κατάσταση ανάγκης για να τραβήξει την προσοχή. Με ένα παρατεταμένο πάτημα τουλάχιστον επί 3 δευτερόλεπτα ή με ένα διπλό πάτημα εντός 3 δευτερολέπτων, ενεργοποιούνται τα φλας και η κόρνα. Η λειτουργία απενεργοποιείται αυτόματα μετά από 3 λεπτά περίπου ή πατώντας το ίδιο κουμπί όταν η λειτουργία έχει μείνει ενεργοποιημένη τουλάχιστον επί 5 δευτερόλεπτα. 1 Προαιρετικός εξοπλισμός σε ορισμένες αγορές.

5 ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΛΕΙΔΩΜΑΤΟΣ/ ΞΕΚΛΕΙΔΩΜΑΤΟΣ KEYLESS* 01 Χρειάζεται απλώς να έχετε το τηλεχειριστήριο-κλειδί μαζί σας σε μια τσέπη, για παράδειγμα, για να κλειδώσετε ή να ξεκλειδώσετε το αυτοκίνητο. Το τηλεχειριστήριο-κλειδί πρέπει να βρίσκεται σε ημικυκλική περιοχή ακτίνας περίπου 1,5 μέτρου από τις δύο μακριές πλευρές του αυτοκινήτου και περίπου 1 μέτρου από την πόρτα του χώρου αποσκευών (βλ. εικόνα). Ξεκλείδωμα και αφόπλιση του συναγερμού 1. Πιάστε τη λαβή μιας πόρτας ή πιέστε στο λαστιχένιο πλαίσιο αφής κάτω από τη λαβή της πόρτας χώρου αποσκευών για να ξεκλειδώσει το αυτοκίνητο. Το ξεκλείδωμα έχει ολοκληρωθεί όταν τα αλάρμ του αυτοκινήτου αναβοσβήσουν δύο φορές και η ενδεικτική λυχνία κλειδώματος στο παρμπρίζ σβήσει. 2. Ανοίξτε μια πόρτα ή την πόρτα του χώρου αποσκευών. Κλείδωμα και όπλιση του συναγερμού 1. Κλείστε όλες τις πόρτες. Μπορείτε να ανοίξετε την πόρτα του χώρου αποσκευών κατά το κλείδωμα από τη λαβή πλαϊνής πόρτας. 2. Αγγίξτε την επιφάνεια, που επισημαίνεται, προς τα πίσω στην εξωτερική πλευρά της λαβής μιας εξωτερικής πόρτας ή πατήστε το κουμπί κλειδώματος στο κάτω άκρο της πόρτας χώρου αποσκευών πριν την κλείσετε. Το κλείδωμα έχει ολοκληρωθεί όταν τα αλάρμ του αυτοκινήτου αναβοσβήσουν μία φορά και η ενδεικτική λυχνία κλειδώματος στο παρμπρίζ αρχίσει να αναβοσβήνει.

6 01 ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΣΒΗΣΙΜΟ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΗΡΑ Το τηλεχειριστήριο-κλειδί δεν χρησιμοποιείται κατά την εκκίνηση καθώς η βασική έκδοση του αυτοκινήτου διαθέτει εκκίνηση Keyless (Passive Start). Φυλάσσετε το κλειδί στο μπροστινό μέρος του χώρου επιβατών κατά την εκκίνηση Keyless. Με το προαιρετικό κλείδωμα/ξεκλείδωμα Keyless (Passive Entry*), αρκεί το κλειδί να βρίσκεται σε κάποιο σημείο μέσα στο αυτοκίνητο για να μπορέσει ο κινητήρας να τεθεί σε λειτουργία. Εκκίνηση 1. Βεβαιωθείτε ότι ο επιλογέας ταχυτήτων βρίσκεται στη θέση P ή N. 2. Πατήστε το πεντάλ φρένων. 3. Γυρίστε τον διακόπτη ανάφλεξης στη θέση START και αφήστε τον. Ο διακόπτης ανάφλεξης επιστρέφει αυτόματα στην αρχική του θέση. Επιλογή σχέσης με τον επιλογέα ταχυτήτων Για να αλλάξετε σχέση, πατήστε τον επιλογέα ταχυτήτων προς τα εμπρός ή προς τα πίσω προς τη σχέση που θέλετε. Η επιλεγμένη σχέση θα εμφανιστεί στην οθόνη του οδηγού. Η σχέση στάθμευσης (P) ενεργοποιείται από το κουμπί P που βρίσκεται δίπλα στον επιλογέα ταχυτήτων. Για να αλλάξετε σχέση, από P σε R ή D, πιέστε δύο φορές τον επιλογέα ταχυτήτων προς τα εμπρός ή προς τα πίσω. Στη θέση πέδησης B (την οποία μπορείτε να επιλέξετε οποιαδήποτε στιγμή ενώ οδηγείτε), ο κινητήρας φρενάρει το αυτοκίνητο και η υβριδική μπαταρία φορτίζεται όταν αφήνετε το πεντάλ γκαζιού. Σβήσιμο Γυρίστε τον διακόπτη ανάφλεξης στη θέση STOP και αφήστε τον. Ο διακόπτης ανάφλεξης επιστρέφει αυτόματα στην αρχική του θέση.

7 ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΧΕΙΡΟΦΡΕΝΟΥ 01 Ενεργοποίηση του χειρόφρενου 1. Τραβήξτε τον διακόπτη του χειρόφρενου στην επιμήκη κονσόλα προς τα πάνω. Στην οθόνη του οδηγού ανάβει μια λυχνία όταν το χειρόφρενο είναι ενεργοποιημένο. 2. Βεβαιωθείτε ότι το αυτοκίνητο είναι σταματημένο. Χειροκίνητη απενεργοποίηση 1. Πατήστε το πεντάλ φρένων. 2. Πιέστε τον διακόπτη του χειρόφρενου προς τα κάτω. Η λυχνία στην οθόνη του οδηγού σβήνει όταν το χειρόφρενο απενεργοποιηθεί. Αυτόματη απενεργοποίηση 1. Προσδέστε τη ζώνη ασφαλείας. 2. Θέστε τον κινητήρα σε λειτουργία. 3. Μετακινήστε τον επιλογέα ταχυτήτων στη θέση D ή R και πατήστε το πεντάλ γκαζιού. Η λυχνία στην οθόνη του οδηγού σβήνει όταν το χειρόφρενο απενεργοποιηθεί. Χρησιμοποιώντας τη λειτουργία "Αυτόματη πέδηση σε στάση" (Αυτόματη συγκράτηση), ο οδηγός μπορεί να αφήσει το πεντάλ φρένων ενώ η πέδηση εξακολουθεί να επενεργεί όταν το αυτοκίνητο σταματήσει π.χ. σε φανάρι. Τα φρένα απενεργοποιούνται όταν ο οδηγός πατήσει ξανά το πεντάλ γκαζιού. Η λειτουργία επενεργεί σε όλες τις κλίσεις. Πατήστε το κουμπί στην επιμήκη κονσόλα για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία. Η λειτουργία παραμένει ενεργοποιημένη μέχρι να την απενεργοποιήσετε πατώντας το ίδιο κουμπί.

8 01 ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΟΘΟΝΕΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ Οθόνη οδηγού Στην οθόνη του οδηγού εμφανίζονται πληροφορίες για το αυτοκίνητο και την οδήγηση. Η οθόνη περιλαμβάνει δείκτες, ενδεικτικές λυχνίες και προειδοποιητικές λυχνίες. Αριστερά εμφανίζεται, μεταξύ άλλων, το ταχύμετρο και ο χιλιομετρητής. Στο κέντρο υπάρχει η δυνατότητα εμφάνισης του ρολογιού, του media player και του χάρτη πλοήγησης*, μεταξύ άλλων. Δεξιά εμφανίζεται, μεταξύ άλλων, το στροφόμετρο, το επιλεγμένο πρόγραμμα οδήγησης και το μενού εφαρμογών που ενεργοποιείται από τα δεξιά χειριστήρια του τιμονιού. Κεντρική οθόνη Ο χειρισμός πολλών από τις κύριες λειτουργίες του αυτοκινήτου πραγματοποιείται από την κεντρική οθόνη. Για παράδειγμα, ο χειρισμός του συστήματος κλιματισμού, του συστήματος (πολυ)μέσων και των ενημερώσεων του συστήματος πραγματοποιείται από εδώ. Προβολή ενδείξεων στο παρμπρίζ (Head-Up display)* Η προβολή ενδείξεων στο παρμπρίζ (Head-Up display) λειτουργεί επικουρικά με την οθόνη οδηγού του αυτοκινήτου και προβάλλει πληροφορίες πάνω στο παρμπρίζ. Σε αυτές τις πληροφορίες συμπεριλαμβάνονται π.χ. προειδοποιήσεις για την κυκλοφορία, πληροφορίες οδικής σήμανσης, πληροφορίες για την ταχύτητα και την πλοήγηση* ή εισερχόμενες τηλεφωνικές κλήσεις. Η φωτεινότητα και το ύψος της προβολής ενδείξεων στο παρμπρίζ μπορούν να ρυθμιστούν από τα δεξιά χειριστήρια του τιμονιού και από την κεντρική οθόνη. Η προβολή ενδείξεων στο παρμπρίζ ενεργοποιείται από την προβολή λειτουργιών.

9 01 ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΘΟΝΗ Προβολή λειτουργιών Σαρώστε από αριστερά προς τα δεξιά 2 κατά πλάτος της οθόνης για πρόσβαση στην προβολή. Από εδώ μπορείτε να ενεργοποιείτε/απενεργοποιείτε διαφορετικές λειτουργίες του αυτοκινήτου, π.χ. Προγράμματα οδήγησης. Ενεργοποιούνται/απενεργοποιούνται πατώντας μία φορά. Ορισμένες λειτουργίες ανοίγουν σε ένα ξεχωριστό παράθυρο. Για να επιστρέψετε στη δομή του μενού, πατήστε το φυσικό κουμπί αρχικής προβολής κάτω από την οθόνη. 2 Ισχύει για αριστεροτίμονα αυτοκίνητα. Για δεξιοτίμονα αυτοκίνητα - σαρώστε προς την αντίθετη κατεύθυνση. Αρχική προβολή Η αρχική προβολή εμφανίζεται όταν εμφανίζεται η οθόνη, από την οποία μπορείτε να φτάσετε στις επιμέρους προβολές Πλοήγηση, Μέσα ενημέρωσης, Τηλέφωνο και στην πρόσθετη επιμέρους προβολή. Η εφαρμογή/λειτουργία που επιλέγετε από την προβολή εφαρμογών/λειτουργιών αρχίζει στην αντίστοιχη επιμέρους προβολή της αρχικής προβολής. Π.χ. Το Ραδιόφωνο FM αρχίζει στην επιμέρους προβολή Μέσα ενημέρωσης. Πατήστε σε μια επιμέρους προβολή για να αναπτυχθεί. Στην ανεπτυγμένη λειτουργία, οι επιμέρους προβολές δείχνουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία/ εφαρμογή. Προβολή εφαρμογών Σαρώστε από δεξιά προς τα αριστερά 2 κατά πλάτος της οθόνης για πρόσβαση στην προβολή με τις διάφορες εφαρμογές του αυτοκινήτου, π.χ. Ραδιόφωνο FM και CD*. Πατήστε σε μια εφαρμογή για να ανοίξει. Πατήστε το φυσικό κουμπί αρχικής προβολής κάτω από την οθόνη για να επιστρέψετε στην αρχική προβολή.

10 01 Γραμμή κατάστασης Οι λειτουργίες στο αυτοκίνητο εμφανίζονται στη γραμμή κατάστασης, στο επάνω μέρος της οθόνης. Αριστερά εμφανίζονται πληροφορίες για το δίκτυο/τη σύνδεση, ενώ οι πληροφορίες σχετικά με τα πολυμέσα, η ώρα και η ένδειξη των λειτουργιών που εκτελούνται στο παρασκήνιο εμφανίζονται στα δεξιά. Πάνω προβολή Υπάρχει μια καρτέλα στο κέντρο της γραμμής κατάστασης, στο επάνω μέρος της οθόνης, για πρόσβαση στην επάνω προβολή. Για να εμφανιστεί, πατήστε στην καρτέλα ή σύρετε/σαρώστε από πάνω προς τα κάτω κατά πλάτος της οθόνης. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στις Ρυθμίσεις, το Εγχειρίδιο κατόχου και τα αποθηκευμένα μηνύματα του αυτοκινήτου από την επάνω προβολή. Γραμμή κλιματισμού Η γραμμή κλιματισμού είναι πάντοτε ορατή στο κάτω μέρος της οθόνης. Εκεί μπορείτε να κάνετε απευθείας τις πιο κοινές ρυθμίσεις κλιματισμού, όπως οι ρυθμίσεις θερμοκρασίας, θέρμανσης καθισμάτων και ταχύτητας ανεμιστήρα. Πατήστε στο στο κάτω μέρος της οθόνης για να ανοίξει η προβολή κλιματισμού με περισσότερες επιλογές ρύθμισης.

11 ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΟΥ* ΜΠΡΟΣΤΙΝΟΥ ΚΑΘΙΣΜΑΤΟΣ 01 Για να ρυθμίσετε την κλίση της πλάτης του καθίσματος, πιέστε το χειριστήριο εμπρός/πίσω. Για να ανεβάσετε/κατεβάσετε το κάθισμα, πιέστε το πίσω τμήμα του χειριστηρίου πάνω/κάτω. Για να μετακινήσετε το κάθισμα προς τα εμπρός/πίσω, πατήστε το χειριστήριο εμπρός/πίσω. Για να ανεβάσετε/κατεβάσετε το μπροστινό άκρο της έδρας του καθίσματος, πιέστε το μπροστινό τμήμα του χειριστηρίου πάνω/ κάτω. Για να αλλάξετε την στήριξη οσφυϊκής χώρας, πατήστε το κουμπί προς τα πάνω/κάτω/εμπρός/πίσω. Οι ρυθμίσεις για το σύστημα μασάζ*, τα πλευρικά στηρίγματα* του καθίσματος, τον μηχανισμό στήριξης οσφυϊκής χώρας* και την προέκταση της έδρας του καθίσματος* είναι συνδεδεμένες με το κουμπί πολλαπλών λειτουργιών*. 1. Για να ενεργοποιήσετε τις ρυθμίσεις καθίσματος, περιστρέψτε το χειριστήριο πάνω/κάτω. Η προβολή ρυθμίσεων καθίσματος ανοίγει στην κεντρική οθόνη. 2. Επιλέξτε τη λειτουργία που θέλετε στην κεντρική οθόνη περιστρέφοντας το χειριστήριο πολλαπλών λειτουργιών προς τα πάνω/κάτω. 3. Για να αλλάξετε τη ρύθμιση, πιέστε το χειριστήριο προς την κατεύθυνση που θέλετε. Μπορείτε να επιλέξετε επίσης ορισμένες ρυθμίσεις πατώντας απευθείας στην κεντρική οθόνη. Η επιλογή μεταξύ των διάφορων λειτουργιών μασάζ και των σχετικών ρυθμίσεων πραγματοποιείται μόνο πατώντας απευθείας στην κεντρική οθόνη.

12 01 ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΝΗΜΗΣ* ΣΤΟ ΜΠΡΟΣΤΙΝΟ ΚΑΘΙΣΜΑ Τα κουμπιά για τη λειτουργία μνήμης βρίσκονται είτε στη μία είτε και στις δύο μπροστινές πόρτες. Αποθήκευση ρύθμισης 1. Ρυθμίστε το κάθισμα, τους εξωτερικούς καθρέπτες και την προβολή ενδείξεων στο παρμπρίζ (Head-Up display)* στη θέση που θέλετε. 2. Πατήστε το κουμπί M και αφήστε το για να αποθηκευτούν οι ρυθμίσεις. Η ενδεικτική λυχνία στο κουμπί ανάβει. 3. Εντός τριών δευτερολέπτων, πατήστε το κουμπί μνήμης 1, 2 ή 3. Όταν η θέση αποθηκευτεί στο επιλεγμένο κουμπί μνήμης, ακούγεται ένα ηχητικό σήμα και η ενδεικτική λυχνία στο κουμπί M σβήνει. Χρήση αποθηκευμένης ρύθμισης Με την πόρτα ανοικτή: Πατήστε ένα από τα κουμπιά μνήμης και αφήστε το. Με την πόρτα κλειστή: Κρατήστε ένα από τα κουμπιά μνήμης πατημένο μέχρι το κάθισμα να φτάσει στην αποθηκευμένη θέση.

13 01 ΑΝΑΔΙΠΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΗΣ ΚΑΘΙΣΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΠΙΣΩ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ Βεβαιωθείτε ότι οι πλάτες των καθισμάτων με τα προσκέφαλα δεν έρχονται σε επαφή με τις πλάτες των μπροστινών καθισμάτων όταν αναδιπλώνονται. Μπορεί να χρειαστεί να ρυθμίσετε τα μπροστινά και τα πίσω καθίσματα για να αναδιπλώσετε τις πλάτες των καθισμάτων. Μεσαίο κάθισμα δεύτερης σειράς καθισμάτων 1. Κατεβάστε το προσκέφαλο χειροκίνητα πατώντας το κεντρικό κουμπί που βρίσκεται ανάμεσα στην πλάτη του καθίσματος και το προσκέφαλο. Ταυτόχρονα, πιέστε το προσκέφαλο προς τα κάτω. 2. Τραβήξτε τη ζώνη στο μεσαίο κάθισμα προς τα πάνω/εμπρός κατά την αναδίπλωση. Ακριανά καθίσματα δεύτερης σειράς καθισμάτων Τραβήξτε τη λαβή στο πλάι των ακριανών καθισμάτων προς τα πάνω κατά την αναδίπλωση. Το προσκέφαλο χαμηλώνει αυτόματα. Τρίτη σειρά καθισμάτων Τραβήξτε τη λαβή στο πάνω μέρος της πλάτης του καθίσματος προς τα πάνω/εμπρός. Αναδιπλώστε την πλάτη του καθίσματος προς τα εμπρός. Το προσκέφαλο χαμηλώνει αυτόματα. Για να ανεβάσετε τα καθίσματα, ακολουθήστε την αντίστροφη διαδικασία. Τα προσκέφαλα ανεβαίνουν χειροκίνητα.

14 01 ΕΙΣΟΔΟΣ/ΕΞΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΕΙΡΑ ΚΑΘΙΣΜΑΤΩΝ 1. Στα ακριανά καθίσματα της δεύτερης σειράς καθισμάτων, τραβήξτε τη λαβή στο επάνω μέρος της πλάτης προς τα πάνω/ εμπρός. 2. Αναδιπλώστε την πλάτη του καθίσματος προς τα εμπρός και σύρετε ολόκληρο το κάθισμα μπροστά. Ανεβάστε το κάθισμα στην όρθια θέση, αφού πρώτα το σύρετε προς τα πίσω και ανεβάσετε την πλάτη του καθίσματος μέχρι να ασφαλίσει. ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΤΙΜΟΝΙΟΥ Μπορείτε να ρυθμίσετε τόσο το ύψος του τιμονιού όσο και την απόστασή του από τον οδηγό. 1. Πιέστε τον μοχλό, που βρίσκεται κάτω από το τιμόνι, προς τα κάτω για να απασφαλίσει το τιμόνι. 2. Ρυθμίστε το τιμόνι στη θέση που θέλετε. 3. Τραβήξτε το μοχλό προς τα πίσω για να ασφαλίσει το τιμόνι στη θέση του.

15 ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ Ο χειρισμός των λειτουργιών του συστήματος κλιματισμού για τον μπροστινό και τον πίσω χώρο επιβατών πραγματοποιείται από την κεντρική οθόνη, από τα φυσικά κουμπιά στην κεντρική κονσόλα και τα χειριστήρια κλιματισμού στο πίσω μέρος της επιμήκους κονσόλας. Ορισμένες πληροφορίες για τον κλιματισμό είναι πάντοτε ορατές στο κάτω μέρος της οθόνης, στη γραμμή κλιματισμού. Το κουμπί που χρησιμοποιείται για την πρόσβαση στην προβολή κλιματισμού εμφανίζεται στη μέση στο κάτω μέρος της οθόνης. Το γραφικό σύμβολο στο κουμπί δείχνει τις ενεργοποιημένες ρυθμίσεις κλιματισμού. Για να ανοίξει η προβολή κλιματισμού, πατήστε το κουμπί και θα εμφανιστεί η προβολή που φαίνεται στην εικόνα. Πατήστε στο AUTO στην προβολή κλιματισμού για να ενεργοποιηθεί/απενεργοποιηθεί η αυτόματη ρύθμιση της κατανομής αέρα, μεταξύ άλλων. 01 Χειριστήριο θερμοκρασίας για την πλευρά του οδηγού και του συνοδηγού. Πατήστε στο εικονίδιο θερμοκρασίας αριστερής ή δεξιάς πλευράς και επιλέξτε τη θερμοκρασία που θέλετε. Τα χειριστήρια εμφανίζονται πάντοτε στο κάτω μέρος της οθόνης και μπορείτε να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία ακόμη κι όταν η προβολή κλιματισμού δεν είναι ανοικτή. Για να συγχρονίσετε τη θερμοκρασία όλων των ζωνών με τη θερμοκρασία της πλευράς του οδηγού - πατήστε στο εικονίδιο της θερμοκρασίας στην πλευρά του οδηγού και στον Συγχρονισμός θερμοκρασίας. Χειριστήρια για το θερμαινόμενο* και αεριζόμενο* κάθισμα οδηγού και συνοδηγού, καθώς και για το θερμαινόμενο τιμόνι*. Πατήστε στο εικονίδιο για το κάθισμα ή το τιμόνι στην αριστερή ή τη δεξιά πλευρά για να εμφανιστεί το χειριστήριο για το κάθισμα ή το τιμόνι. Πατήστε επανειλημμένα στο αντίστοιχο εικονίδιο για να επιλέξετε τη θέση που θέλετε.

16 01 ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ Μπορείτε να ρυθμίσετε τον προκαταρκτικό κλιματισμό μέσω της εφαρμογής Volvo On Call για κινητά τηλέφωνα και από την κεντρική οθόνη του αυτοκινήτου. Ο προκαταρκτικός κλιματισμός δροσίζει ή θερμαίνει τον χώρο επιβατών μέχρι να επιτευχθεί ευχάριστη θερμοκρασία πριν οδηγήσετε, γεγονός επίσης που μειώνει τη φθορά και τις απαιτήσεις ενέργειας ενώ οδηγείτε. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε τον προκαταρκτικό κλιματισμό απευθείας ή μέσω χρονοδιακόπτη. Η λειτουργία χρησιμοποιεί αρκετά συστήματα σε διαφορετικές περιπτώσεις. Σε ψυχρό κλίμα, το σύστημα προθέρμανσης κατά τη στάθμευση θερμαίνει τον χώρο επιβατών μέχρι να επιτευχθεί ευχάριστη θερμοκρασία. Σε θερμό κλίμα, ο εξαερισμός ή ο κλιματισμός δροσίζει τον χώρο επιβατών. Μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε το ηλεκτρικό σύστημα θέρμανσης τιμονιού, καθισμάτων, παρμπρίζ, πίσω παρμπρίζ και εξωτερικών καθρεπτών. Άμεση έναρξη προκαταρκτικού κλιματισμού 1. Ανοίξτε την προβολή κλιματισμού στην κεντρική οθόνη πατώντας στο στο κάτω μέρος της οθόνης. 2. Επιλέξτε την καρτέλα Σύστημα κλιματισμού στάθμευσης. 3. Επιλέξτε αν θέλετε να ενεργοποιείται η θέρμανση καθισμάτων και τιμονιού κατά τον προκαταρκτικό κλιματισμό, επιλέγοντας το αντίστοιχο πλαίσιο. 4. Πατήστε στον Προκατ. κλιματ. Ο προκαταρκτικός κλιματισμός τίθεται σε λειτουργία και το κουμπί φωτίζεται. Ρυθμιση του χρονοδιακοπτη για τον προκαταρκτικο κλιματισμο: Επιλέξτε Σύστημα κλιματισμού στάθμευσης > Προσθήκη χρονοδιακόπτη και ρυθμίστε την ημερομηνία/ημέρα ανάλογα με την περίπτωση. Για την πλήρη λειτουργικότητα του προκαταρκτικού κλιματισμού, το αυτοκίνητο πρέπει να είναι συνδεδεμένο σε ηλεκτρική πρίζα (ισχύει για αυτοκίνητα με ηλεκτρικό σύστημα θέρμανσης). Χρησιμοποιείται ανεξάρτητο σύστημα προθέρμανσης με καύσιμο ή ηλεκτρικό σύστημα θέρμανσης ανάλογα με την αγορά. Οι εξουσιοδοτημένοι διανομείς της Volvo διαθέτουν πληροφορίες σε ποιες αγορές χρησιμοποιείται ποιο σύστημα θέρμανσης.

17 ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΑΕΡΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΜΕ ΤΟ IAQS* 01 Το σύστημα ποιότητας αέρα IAQS αποτελεί μέρος του πακέτου εξοπλισμού Clean Zone Interior Package* και είναι ένα πλήρως αυτόματο σύστημα που καθαρίζει τον αέρα στον χώρο επιβατών από ρυπογόνες ουσίες όπως σωματίδια, υδρογονάνθρακες, οξείδια του αζώτου και επιφανειακό όζον. 1. Πατήστε στις Ρυθμίσεις στην επάνω προβολή στην κεντρική οθόνη. 2. Πατήστε στον Κλιματισμός. 3. Επιλέξτε Αισθητήρας ποιότητας αέρα για να ενεργοποιηθεί/ απενεργοποιηθεί ο αισθητήρας ποιότητας αέρα. ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΟΘΟΝΗΣ Η κεντρική οθόνη τίθεται αυτόματα σε λειτουργία όταν ανοίγει η πόρτα του οδηγού. Απενεργοποιείτε την οθόνη όταν πρόκειται να την καθαρίσετε. 1. Πατήστε παρατεταμένα το κουμπί αρχικής προβολής. 2. Σκουπίστε την οθόνη με το πανί από μικροΐνες που παρέχεται ή με πανί από μικροΐνες αντίστοιχης ποιότητας. Καθαρίστε την με μικρές κυκλικές κινήσεις. Αν χρειάζεται, υγράνετε ελαφρά το πανί καθαρισμού με καθαρό νερό. 3. Για να ενεργοποιήσετε την οθόνη, πατήστε στιγμιαία το κουμπί αρχικής προβολής. Η κεντρική οθόνη απενεργοποιείται αυτόματα όταν ο κινητήρας είναι σβηστός και ανοίξει η πόρτα του οδηγού.

18 01 ΑΝΟΙΓΜΑ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΗΣ* ΠΟΡΤΑΣ ΧΩΡΟΥ ΑΠΟΣΚΕΥΩΝ Επιλογές για το άνοιγμα Πατήστε και τραβήξτε απαλά τη λαβή της πόρτας χώρου αποσκευών προς τα πάνω. Πατήστε παρατεταμένα το κουμπί στο τηλεχειριστήριο-κλειδί μέχρι η πόρτα του χώρου αποσκευών να αρχίσει να ανοίγει. Πατήστε παρατεταμένα το κουμπί στο ταμπλό (δίπλα στο τιμόνι) μέχρι η πόρτα του χώρου αποσκευών να αρχίσει να ανοίγει. Κουνήστε αργά το πόδι σας μία φορά εμπρός-πίσω, σαν να κλωτσάτε,* κάτω από την αριστερή πλευρά του πίσω προφυλακτήρα 3 και στη συνέχεια κάντε ένα βήμα πίσω (βλ. εικόνα). Δεν πρέπει να ακουμπήσετε τον προφυλακτήρα. Το τηλεχειριστήριο-κλειδί πρέπει να βρίσκεται εντός εμβέλειας. Όταν ενεργοποιηθεί το άνοιγμα, ακούγεται ένα ηχητικό σήμα. Επιλογές για το κλείσιμο Κάτω άκρο της πόρτας χώρου αποσκευών: Πατήστε το κουμπί για το αυτόματο κλείσιμο και ξεκλείδωμα της πόρτας χώρου αποσκευών. Πατήστε το κουμπί * για το αυτόματο κλείσιμο και κλείδωμα. Πατήστε παρατεταμένα το κουμπί στο τηλεχειριστήριο-κλειδί. Πατήστε παρατεταμένα το κουμπί στο ταμπλό. Κουνήστε αργά το πόδι σας μία φορά εμπρός-πίσω, σαν να κλωτσάτε*, κάτω από την αριστερή πλευρά του πίσω προφυλακτήρα 3 και στη συνέχεια κάντε ένα βήμα πίσω. Δεν πρέπει να ακουμπήσετε τον προφυλακτήρα. Το τηλεχειριστήριο-κλειδί πρέπει να βρίσκεται εντός εμβέλειας. Όταν ενεργοποιηθεί το κλείσιμο, ακούγεται ένα ηχητικό σήμα. 3 Αν το αυτοκίνητο διαθέτει ποδιά/διαχύτη*, κουνήστε το πόδι σας προς την πίσω αριστερή πλευρά του αυτοκινήτου.

19 ΑΠΟΘΉΚΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΛΩΔΊΟΥ ΦΌΡΤΙΣΗΣ Το καλώδιο φόρτισης και η σχετική μονάδα ελέγχου βρίσκονται κάτω από το άνοιγμα στον χώρο αποσκευών. 02 ΆΝΟΙΓΜΑ ΚΑΙ ΚΛΕΊΣΙΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΡΤΆΚΙ ΤΗΣ ΥΠΟΔΟΧΉΣ ΦΌΡΤΙΣΗΣ 1. Πιέστε το πίσω τμήμα στο πορτάκι και αφήστε το. 2. Ανοίξτε το πορτάκι. 3. Τραβήξτε το κάλυμμα για την υποδοχή φόρτισης και στερεώστε το στην εσωτερική πλευρά από το πορτάκι. Βεβαιωθείτε ότι ο λαστιχένιος ιμάντας του καλύμματος έχει καμφθεί προς τα κάτω για να μη βγει το κάλυμμα από την υποδοχή. Κλείστε το πορτάκι της υποδοχής φόρτισης ακολουθώντας την αντίστροφη διαδικασία.

20 Η ΜΟΝΑΔΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΟΥ ΚΑΛΩΔΙΟΥ ΦΟΡΤΙΣΗΣ 02 Το καλώδιο φόρτισης με τη μονάδα ελέγχου χρησιμοποιείται για τη φόρτιση της υβριδικής μπαταρίας του αυτοκινήτου. Η Volvo συνιστά τη χρήση καλωδίου φόρτισης που υποστηρίζει την παρακολούθηση θερμοκρασίας. Ενδεικτική λυχνία για το ρεύμα φόρτισης. Το σύμβολο που ανάβει δείχνει την επιλεγμένη ένταση ρεύματος φόρτισης. Η μέγιστη ένταση ρεύματος φόρτισης μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την αγορά. Το σύμβολο που ανάβει δείχνει ότι το καλώδιο φόρτισης είναι συνδεδεμένο σε πρίζα 230 VAC (η τάση στην πρίζα μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την αγορά). Μπουτόν για την αύξηση της έντασης ρεύματος φόρτισης. Μπουτόν για τη μείωση της έντασης ρεύματος φόρτισης. Το σύμβολο που ανάβει δείχνει ότι το καλώδιο φόρτισης είναι συνδεδεμένο στο αυτοκίνητο.

21 A A A A 02 ΈΝΑΡΞΗ ΦΌΡΤΙΣΗΣ Ο χρόνος που χρειάζεται η υβριδική μπαταρία μέχρι να φορτιστεί εξαρτάται από το ρεύμα φόρτισης που χρησιμοποιείται. Κατά τη φόρτιση της υβριδικής μπαταρίας του αυτοκινήτου, οι διάφορες ενδεικτικές λυχνίες στη μονάδα ελέγχου δείχνουν την τρέχουσα κατάσταση ενώ η φόρτιση βρίσκεται σε εξέλιξη και αφότου ολοκληρωθεί. Ενώ η υβριδική μπαταρία φορτίζεται, βρίσκεται επίσης σε εξέλιξη η φόρτιση της μπαταρίας εκκίνησης του αυτοκινήτου. 1. Συνδέστε το καλώδιο φόρτισης σε πρίζα 230 VAC. Ποτέ μη χρησιμοποιείτε μπαλαντέζα. 2. Ρυθμίστε τη σωστή ένταση ρεύματος φόρτισης (για την πρίζα 230 VAC που χρησιμοποιείται) στη μονάδα ελέγχου. 3. Αφαιρέστε το προστατευτικό κάλυμμα της λαβής του καλωδίου φόρτισης και στη συνέχεια συνδέστε τη λαβή στο αυτοκίνητο. Τοποθετήστε το κάλυμμα της υποδοχής φόρτισης στο εξάρτημα στερέωσης δίπλα στο κάλυμμα φόρτισης και προσαρμόστε το προστατευτικό κάλυμμα για τη λαβή φόρτισης στο κάλυμμα της υποδοχής. Το καλώδιο φόρτισης ασφαλίζει αυτόματα μέσα στην υποδοχή φόρτισης και η φόρτιση αρχίζει εντός 5 δευτερολέπτων. Φόρτιση με βενζινοκινητήρα Η υβριδική μπαταρία επαναφορτίζεται κατά την ήπια πέδηση με το πεντάλ φρένων. Η υβριδική μπαταρία επαναφορτίζεται επίσης κατά την πέδηση από τον κινητήρα όταν είναι επιλεγμένη η σχέση B. Αυτός ο τύπος φόρτισης της υβριδικής μπαταρίας επισημαίνεται στην οθόνη του οδηγού.

22 ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΦΟΡΤΙΣΗΣ 02 Μέσω της μονάδας ελέγχου: Το σύμβολο του αυτοκινήτου ανάβει σταθερά με πράσινο χρώμα, η ενδεικτική λυχνία για το ρεύμα φόρτισης σβήνει: Αναμονή. Η φόρτιση δεν έχει ακόμη ενεργοποιηθεί από το ηλεκτρονικό σύστημα του αυτοκινήτου. Το σύμβολο του αυτοκινήτου και η ενδεικτική λυχνία φόρτισης ανάβουν σταθερά με πράσινο χρώμα: Φόρτιση σε εξέλιξη. Το σύμβολο του αυτοκινήτου αναβοσβήνει με κόκκινο χρώμα και η ενδεικτική λυχνία φόρτισης σβήνει: Η φόρτιση δεν είναι εφικτή. Ελέγξτε όλες τις συνδέσεις ή χρησιμοποιήστε μια άλλη πρίζα 230 VAC και στη συνέχεια επανεκκινήστε τη φόρτιση. Το σύμβολο αυτοκινήτου ανάβει σταθερά με κόκκινο χρώμα: Η φόρτιση δεν είναι εφικτή. Επαναρυθμίστε τον διακόπτη γείωσης, αποσυνδέοντας το καλώδιο φόρτισης από την πρίζα 230 VAC. Επανεκκινήστε τη φόρτιση. Το σύμβολο σπιτιού και η ενδεικτική λυχνία φόρτισης αναβοσβήνουν με κόκκινο χρώμα: Η φόρτιση δεν είναι εφικτή. Επανεκκινήστε τη φόρτιση. Εάν το πρόβλημα επιμένει - απευθυνθείτε σε έναν επαγγελματία τεχνικό. Από τις λυχνίες για την υποδοχή φόρτισης: Λευκή: Λυχνία LED. Κίτρινη: Λειτουργία αναμονής. Πράσινη, αναβοσβήνει στιγμιαία: Φόρτιση σχεδόν αποφορτισμένης μπαταρίας. Πράσινη, αναβοσβήνει παρατεταμένα: Φόρτιση καλά φορτισμένης μπαταρίας. Πράσινη, σταθερά αναμμένη: Η φόρτιση ολοκληρώθηκε. Σβήνει μετά από λίγο. Κόκκινη, σταθερά αναμμένη: Έχει σημειωθεί βλάβη. Η κατάσταση φόρτισης μπορεί επίσης να εμφανίζεται με την εφαρμογή Volvo On Call* για κινητά τηλέφωνα και στην οθόνη του οδηγού. A A A A ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΦΟΡΤΙΣΗΣ 1. Ξεκλειδώστε το αυτοκίνητο με το κουμπί ξεκλειδώματος στο τηλεχειριστήριο-κλειδί - η φόρτιση έχει ολοκληρωθεί και το κλειδωμένο φις του καλωδίου φόρτισης απασφαλίζει/ ξεκλειδώνει. 2. Αποσυνδέστε το καλώδιο φόρτισης από το αυτοκίνητο. Για την Κίνα πατήστε τον αναστολέα στη λαβή φόρτισης και στη συνέχεια αποσυνδέστε το καλώδιο φόρτισης από το αυτοκίνητο. 3. Επανατοποθετήστε το προστατευτικό κάλυμμα για την υποδοχή φόρτισης και κλείστε το πορτάκι. 4. Αποσυνδέστε το καλώδιο φόρτισης από την πρίζα 230 VAC. 5. Επανατοποθετήστε το καλώδιο φόρτισης στη θέση του κάτω από το κάλυμμα στον χώρο αποσκευών.

23 ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΒΡΙΔΙΚΉ ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑ ΣΤΗΝ ΟΘΌΝΗ ΤΟΥ ΟΔΗΓΟΎ Στην οθόνη εμφανίζεται μια σειρά από σύμβολα και κινούμενες εικόνες ανάλογα με το πρόγραμμα οδήγησης που έχει επιλεγεί (στην εικόνα φαίνονται πληροφορίες που δεν μπορούν να εμφανιστούν ταυτόχρονα στην οθόνη του οδηγού). Απόδοση ισχύος που ζητά ο οδηγός στο πρόγραμμα οδήγησης HYBRID Ο λεπτός δείκτης στην οθόνη του οδηγού δείχνει την ισχύ του μοτέρ που ζητά ο οδηγός. Όσο μεγαλύτερη είναι η τιμή στην κλίμακα, τόσο μεγαλύτερη είναι η ισχύς που ζητά ο οδηγός στην τρέχουσα σχέση μετάδοσης. Η θέση του δείκτη στην εικόνα δείχνει μεγάλη κατανάλωση ισχύος. Αν ο δείκτης βρισκόταν, αντίθετα, στην πορτοκαλί ζώνη, τότε θα είχε δημιουργηθεί ενέργεια για την υβριδική μπαταρία. Αυτό συμβαίνει σε περίπτωση ήπιας πέδησης ή κατά την πέδηση από τον κινητήρα όταν ο επιλογέας ταχυτήτων βρίσκεται στη θέση B. 02 Λυχνίες στην οθόνη του οδηγού Δείχνει το τρέχον επίπεδο για τη διαθέσιμη ισχύ του ηλεκτρομοτέρ. Όταν η λυχνία είναι 'γεμάτη', σημαίνει ότι το αυτοκίνητο λειτουργεί με το ηλεκτρομοτέρ. Επισημαίνει το επίπεδο ισχύος στο οποίο ο κινητήρας εσωτερικής καύσης τίθεται σε λειτουργία. Όταν η λυχνία είναι 'γεμάτη', σημαίνει ότι το αυτοκίνητο λειτουργεί με βενζίνη. Ανάβει ως ένδειξη ότι η μπαταρία φορτίζεται, π.χ. κατά την πέδηση από τον κινητήρα. Η ενδεικτική λυχνία δείχνει την τρέχουσα διαθέσιμη ισχύ της μπαταρίας για το ηλεκτρομοτέρ. Η ισχύς χρησιμοποιείται για το ηλεκτρομοτέρ, αλλά και για τον δροσισμό ή τη θέρμανση του αυτοκινήτου. Δείχνει ότι το πρόγραμμα οδήγησης SAVE είναι ενεργοποιημένο και ότι η ενέργεια στην μπαταρία αποθηκεύεται για μεταγενέστερη χρήση. Κατάσταση φόρτισης στην οθόνη του οδηγού Φόρτιση σε εξέλιξη Κείμενο Πλήρως φορτισμένη σε: Η [Ώρα] εμφανίζεται μαζί με μια κινούμενη εικόνα με μπλε παλλόμενο φως μέσω του καλωδίου φόρτισης. Η μπαταρία είναι πλήρως φορτισμένη Εμφανίζεται το κείμενο Φόρτιση ολοκληρώθηκε. Σφάλμα φόρτισης Εμφανίζεται το κείμενο Σφάλμα φόρτισης. Ελέγξτε τη σύνδεση του καλωδίου φόρτισης στο αυτοκίνητο και την πρίζα 230 VAC.

24 ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ 03 Επιλέξτε το πρόγραμμα οδήγησης που είναι πιο κατάλληλο για τις τρέχουσες οδηγικές συνθήκες. Δεν μπορούν να επιλεγούν όλα τα προγράμματα οδήγησης σε όλες τις περιπτώσεις. 1. Πατήστε τον διακόπτη προγραμμάτων οδήγησης DRIVE MODE στην επιμήκη κονσόλα στην κεντρική οθόνη ανοίγει ένα αναδυόμενο μενού. 2. Περιστρέψτε τον διακόπτη προγραμμάτων οδήγησης προς τα πάνω/κάτω μέχρι να μαρκαριστεί το πρόγραμμα οδήγησης που θέλετε στην κεντρική οθόνη. 3. Πατήστε τον διακόπτη ή πατήστε απευθείας στην κεντρική οθόνη για να επιβεβαιώσετε την επιλογή. Επιλέξιμα προγράμματα οδήγησης HYBRID - το σύνηθες πρόγραμμα του αυτοκινήτου. Το ηλεκτρομοτέρ και ο κινητήρας καυσίμου χρησιμοποιούνται είτε ξεχωριστά είτε παράλληλα. PURE το αυτοκίνητο κινείται από το ηλεκτρομοτέρ και με όσο το δυνατόν χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας. Το πρόγραμμα οδήγησης μεγιστοποιεί την οδήγηση με την υβριδική μπαταρία. SAVE - αποθηκεύει την τρέχουσα ισχύ στην μπαταρία για μεταγενέστερη χρήση. OFF ROAD - μεγιστοποιεί την πρόσφυση του αυτοκινήτου όταν οδηγείτε σε τραχύ έδαφος και κακό οδόστρωμα. AWD - βελτιώνει το κράτημα του αυτοκινήτου και την πρόσφυση με την τετρακίνηση. POWER - προσδίδει στο αυτοκίνητο μια πιο σπορ αίσθηση για πιο δυναμική οδήγηση. INDIVIDUAL - πρόγραμμα οδήγησης προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις σας, το οποίο πρώτα ενεργοποιείται στις Ρυθμίσεις στην επάνω προβολή στην κεντρική οθόνη. Επιλέξτε My Car > Μεμονωμ πρόγραμμα οδήγησης.

25 ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΣΤΑ ΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ Η λειτουργίες Ρυθμιστής ταχύτητας*, Cruise control, Adaptive cruise control* και Pilot Assist* επιλέγονται στην οθόνη του οδηγού με βέλη και στα αριστερά χειριστήρια. Η λευκή λυχνία σημαίνει ότι η λειτουργία είναι ενεργή. Το γκρι χρώμα σημαίνει ότι η λειτουργία έχει σταματήσει ή ότι βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής. Λυχνίες στην οθόνη του οδηγού Speed Limiter: Συμβάλλει ώστε το αυτοκίνητο να μην υπερβεί την επιλεγμένη ανώτατη ταχύτητα. Cruise control: Συμβάλλει στη διατήρηση μιας σταθερής ταχύτητας. Adaptive cruise control: Συμβάλλει στη διατήρηση μιας σταθερής ταχύτητας, σε συνδυασμό με ένα προκαθορισμένο χρονικό μεσοδιάστημα μέχρι το προπορευόμενο όχημα. Pilot Assist: Παρέχει υποβοήθηση σε ταχύτητες 50 km/h και κάτω για την παραμονή του αυτοκινήτου ανάμεσα στις πλευρικές διαγραμμίσεις των λωρίδων κυκλοφορίας, διατηρώντας παράλληλα ένα προκαθορισμένο χρονικό μεσοδιάστημα έως το προπορευόμενο όχημα. Σύμβολα στα χειριστήρια στο τιμόνι Πατήστε για να αρχίσει ή να σταματήσει η επιλεγμένη λειτουργία. Αποθηκεύει την τρέχουσα ταχύτητα για τον ενεργοποιημένο ρυθμιστή ταχύτητας/cruise control/ Adaptive cruise control. Αυξάνει την αποθηκευμένη ταχύτητα. Με ένα στιγμιαίο πάτημα, η ταχύτητα αυξάνεται κατά 5 km/h. Με ένα παρατεταμένο πάτημα, η ταχύτητα αυξάνεται βαθμιαία κατά 1 km/h. Με ένα πάτημα, ανακτάται η αποθηκευμένη ταχύτητα για τον ρυθμιστή ταχύτητας/το Cruise control/το Adaptive cruise control. Μειώνει την αποθηκευμένη ταχύτητα. Με ένα στιγμιαίο πάτημα, η ταχύτητα μειώνεται κατά 5 km/h. Με ένα παρατεταμένο πάτημα, η ταχύτητα μειώνεται βαθμιαία κατά 1 km/h. Adaptive cruise control και Pilot Assist: Μειώνει την απόσταση έως το προπορευόμενο όχημα. Adaptive cruise control και Pilot Assist: Αυξάνει την απόσταση έως το προπορευόμενο όχημα. 03

web edition quick guide

web edition quick guide web edition quick guide ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΑΣ VOLVO! Αυτός ο φάκελος περιέχει τις πιο κοινές λειτουργίες που διαθέτει το αυτοκίνητό σας. Το εγχειρίδιο κατόχου και τα υπόλοιπα εγχειρίδια περιέχουν σημαντικές

Διαβάστε περισσότερα

web edition quick guide

web edition quick guide web edition quick guide ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΑΣ VOLVO! Αυτός ο φάκελος περιέχει τις πιο κοινές λειτουργίες που διαθέτει το αυτοκίνητό σας. Το εγχειρίδιο κατόχου και τα υπόλοιπα εγχειρίδια περιέχουν σημαντικές

Διαβάστε περισσότερα

OPEL ZAFIRA. Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας

OPEL ZAFIRA. Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας OPEL ZAFIRA Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας Περιεχόμενα Εισαγωγή... 2 Εν συντομία... 6 Κλειδιά, πόρτες και παράθυρα... 29 Καθίσματα, προσκέφαλα... 48 Αποθήκευση... 73 Όργανα και χειριστήρια...

Διαβάστε περισσότερα

OPEL ASTRA. Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας

OPEL ASTRA. Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας OPEL ASTRA Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας Περιεχόμενα Εισαγωγή... 2 Εν συντομία... 6 Κλειδιά, πόρτες και παράθυρα... 22 Καθίσματα, προσκέφαλα... 41 Αποθήκευση... 63 Όργανα και χειριστήρια...

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Ιδιοκτήτη αυτοκινήτου. Sheer Driving Pleasure

Εγχειρίδιο Ιδιοκτήτη αυτοκινήτου. Sheer Driving Pleasure Εγχειρίδιο Ιδιοκτήτη αυτοκινήτου Sheer Driving Pleasure X5 3.0si X5 4.8i X5 3.0d X5 3.0sd Εγχειρίδιο Ιδιοκτήτη Αυτοκινήτου Συγχαρητήρια που διαλέξατε μια BMW. Θα ανακαλύψετε ότι όσο καλύτερα γνωρίσετε

Διαβάστε περισσότερα

OPEL CORSA. Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας

OPEL CORSA. Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας OPEL CORSA Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας Περιεχόμενα Εισαγωγή... 2 Εν συντομία... 6 Κλειδιά, πόρτες και παράθυρα... 20 Καθίσματα, προσκέφαλα... 37 Αποθήκευση... 57 Όργανα και χειριστήρια...

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Ιδιοκτήτη αυτοκινήτου. Sheer Driving Pleasure

Εγχειρίδιο Ιδιοκτήτη αυτοκινήτου. Sheer Driving Pleasure Εγχειρίδιο Ιδιοκτήτη αυτοκινήτου Sheer Driving Pleasure X3 2.0i X3 2.5si X3 3.0si X3 2.0d X3 3.0d X3 3.0sd Εγχειρίδιο Ιδιοκτήτη Αυτοκινήτου Συγχαρητήρια που διαλέξατε μια BMW. Θα ανακαλύψετε ότι όσο καλύτερα

Διαβάστε περισσότερα

VOLVO V70 & XC70. Εγχειριδιο κατοχου. Web Edition

VOLVO V70 & XC70. Εγχειριδιο κατοχου. Web Edition VOLVO V70 & XC70 Εγχειριδιο κατοχου Web Edition ΑΓΑΠΗΤΕ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΟΥ VOLVO ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΞΑΤΕ ΤΗ VOLVO Ελπίζουμε ότι θα απολαμβάνετε για πολλά χρόνια το αυτοκίνητο που αγοράσατε από τη Volvo.

Διαβάστε περισσότερα

VOLVO S60. Εγχειριδιο κατοχου. Web Edition

VOLVO S60. Εγχειριδιο κατοχου. Web Edition VOLVO S60 Εγχειριδιο κατοχου Web Edition ΑΓΑΠΗΤΕ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΟΥ VOLVO ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΞΑΤΕ ΤΗ VOLVO Ελπίζουμε ότι θα απολαμβάνετε για πολλά χρόνια το αυτοκίνητο που αγοράσατε από τη Volvo. Το αυτοκίνητο

Διαβάστε περισσότερα

VOLVO V60. Εγχειριδιο κατοχου. Web Edition

VOLVO V60. Εγχειριδιο κατοχου. Web Edition VOLVO V60 Εγχειριδιο κατοχου Web Edition ΑΓΑΠΗΤΕ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΟΥ VOLVO ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΞΑΤΕ ΤΗ VOLVO Ελπίζουμε ότι θα απολαμβάνετε για πολλά χρόνια το αυτοκίνητο που αγοράσατε από τη Volvo. Το αυτοκίνητο

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΣΑΣ ΣΤΟ INTERNET!

Ο ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΣΑΣ ΣΤΟ INTERNET! Ο ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΣΑΣ ΣΤΟ INTERNET! Η CITROËN σας δίνει τη δυνατότητα να συμβουλευθείτε τον οδηγό χρήσης του αυτοκινήτου σας μέσω διαδικτύου, καθώς και να έχετε πρόσβαση στο ιστορικό και

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΣΑΣ ΣΤΟ INTERNET!

Ο ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΣΑΣ ΣΤΟ INTERNET! Ο ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΣΑΣ ΣΤΟ INTERNET! Η CITROËN σας δίνει τη δυνατότητα να συμβουλευθείτε τον οδηγό χρήσης του αυτοκινήτου σας μέσω διαδικτύου, καθώς και να έχετε πρόσβαση στο ιστορικό και

Διαβάστε περισσότερα

OPEL ADAM. Infotainment System

OPEL ADAM. Infotainment System OPEL ADAM Infotainment System Περιεχόμενα IntelliLink... 5 CD 3.0 BT / R 3.0... 65 FlexDock... 115 IntelliLink Εισαγωγή... 6 Ραδιόφωνο... 22 Εξωτερικές συσκευές... 34 Τηλέφωνο... 48 Ευρετήριο... 60 6

Διαβάστε περισσότερα

SIMPLY CLEVER. ŠKODA Octavia ΟΔΗΓΊΕΣ ΧΡΉΣΗΣ

SIMPLY CLEVER. ŠKODA Octavia ΟΔΗΓΊΕΣ ΧΡΉΣΗΣ SIMPLY CLEVER ŠKODA Octavia ΟΔΗΓΊΕΣ ΧΡΉΣΗΣ Εισαγωγή Αγοράσατε ένα ŠKODA. Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που μας δείξατε. Το νέο σας ŠKODA έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας

Διαβάστε περισσότερα

SIMPLY CLEVER. ŠKODA Octavia Οδηγίες χρήσης

SIMPLY CLEVER. ŠKODA Octavia Οδηγίες χρήσης SIMPLY CLEVER ŠKODA Octavia Οδηγίες χρήσης Εισαγωγή Αγοράσατε ένα ŠKODA. Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που μας δείξατε. Το νέο σας ŠKODA έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας

Διαβάστε περισσότερα

Eγχειρίδιο χρήσης VF-995N

Eγχειρίδιο χρήσης VF-995N Eγχειρίδιο χρήσης Όμιλος Vodafone 2015. Τα Vodafone και Vodafone λογότυπα είναι εμπορικά σήματα του Ομίλου Vodafone. Τυχόν ονόματα προϊόντων ή εταιρεία ποθ αναφέρονται στο παρόν έντυπο ενδέχεται να αποτελούν

Διαβάστε περισσότερα

maps + more Εγχειρίδιο χρήστη Ελληνικά

maps + more Εγχειρίδιο χρήστη Ελληνικά maps + more Εγχειρίδιο χρήστη Ελληνικά Οκτώβριος 2011 Το σύμβολο ενός διαγραμμένου κάδου απορριμμάτων με ρόδες σημαίνει ότι το προϊόν πρέπει να διατίθεται σε ειδικά σημεία συλλογής απορριμμάτων στην Ευρωπαϊκή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΑ. Οδηγός χρήσης User Guide LG-E440. www.lg.com MFL67868136 (1.0)

ΕΛΛΗΝΙΚΑ. Οδηγός χρήσης User Guide LG-E440. www.lg.com MFL67868136 (1.0) ΕΛΛΗΝΙΚΑ E N G L I S H Οδηγός χρήσης User Guide LG-E440 MFL67868136 (1.0) www.lg.com ΕΛΛΗΝΙΚΑ Οδηγίες χρήσης Οι ενδείξεις της οθόνης και οι εικόνες ενδέχεται να διαφέρουν από εκείνες που βλέπετε στο τηλέφωνό

Διαβάστε περισσότερα

ENGLISH. Οδηγίες χρήσης User Guide. www.lg.com MFL68043814 (1.0)

ENGLISH. Οδηγίες χρήσης User Guide. www.lg.com MFL68043814 (1.0) ENGLISH Οδηγίες χρήσης User Guide MFL68043814 (1.0) www.lg.com ΕΛΛΗΝΙΚΑ Οδηγίες χρήσης Ο οδηγός βίντεο (Video Guide) σας παρουσιάζει τις νέες βασικές λειτουργίες του G2. Αυτές οι λειτουργίες είναι διαθέσιμες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ENGLISH. Οδηγός χρήσης User Guide LG-D605. www.lg.com MFL67982010 (1.0)

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ENGLISH. Οδηγός χρήσης User Guide LG-D605. www.lg.com MFL67982010 (1.0) ΕΛΛΗΝΙΚΑ ENGLISH Οδηγός χρήσης User Guide LG-D605 MFL67982010 (1.0) www.lg.com ΕΛΛΗΝΙΚΑ Οδηγίες χρήσης Οι ενδείξεις της οθόνης και οι εικόνες ενδέχεται να διαφέρουν από εκείνες που βλέπετε στο τηλέφωνό

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΑ E N G L I S H

ΕΛΛΗΝΙΚΑ E N G L I S H ΕΛΛΗΝΙΚΑ E N G L I S H Για περισσότερες πληροφορίες τηλεφωνήστε στο: 801 11 200 900 ή από κινητό στο : 210 4800564 Οδηγός χρήσης LG-P700 P/NO : MFL67482902 (1.0) www.lg.com Wi-Fi (WLAN) Αυτός ο εξοπλισμός

Διαβάστε περισσότερα

XC90. Εγχειριδιο κατοχου

XC90. Εγχειριδιο κατοχου XC90 Εγχειριδιο κατοχου ΑΓΑΠΗΤΕ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΟΥ VOLVO ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΞΑΤΕ ΤΗ VOLVO Ελπίζουμε ότι θα απολαμβάνετε για πολλά χρόνια το αυτοκίνητο που αγοράσατε από τη Volvo. Το αυτοκίνητο αυτό σχεδιάστηκε

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης Nokia C6-01

Οδηγός χρήσης Nokia C6-01 Οδηγός χρήσης Nokia C6-01 Τεύχος 3.0 2 Περιεχόμενα Περιεχόμενα Ασφάλεια 6 Ξεκινώντας 8 Πλήκτρα και μέρη 8 Αλλαγή της έντασης ήχου κλήσης, τραγουδιού ή βίντεο 10 Κλείδωμα ή ξεκλείδωμα των πλήκτρων και της

Διαβάστε περισσότερα

User s Manual. Εγχειρίδιο Χρήστη

User s Manual. Εγχειρίδιο Χρήστη User s Manual Εγχειρίδιο Χρήστη Αναθεώρηση: R00 (Ιανουάριος 2006) Εμπορικά Σήματα Όλες οι επωνυμίες και τα ονόματα προϊόντων είναι εμπορικά σήματα ή κατοχυρωμένα εμπορικά σήματα των αντίστοιχων εταιριών

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης Nokia C5 03

Οδηγός χρήσης Nokia C5 03 Οδηγός χρήσης Nokia C5 03 Τεύχος 2.2 2 Περιεχόμενα Περιεχόμενα Ασφάλεια 5 Αφαίρεση μπαταρίας 5 Ξεκινώντας 6 Τοποθέτηση της κάρτας SIM και της μπαταρίας 6 Τοποθέτηση της κάρτας μνήμης 8 Αφαίρεση της κάρτας

Διαβάστε περισσότερα

SM-G920F. Εγχειρίδιο χρήσης

SM-G920F. Εγχειρίδιο χρήσης SM-G920F Εγχειρίδιο χρήσης Greek. 04/2015. Rev.1.0 www.samsung.com Περιεχόμενα Βασικές λειτουργίες 4 Διαβάστε πρώτα 5 Περιεχόμενα συσκευασίας 6 Διάταξη συσκευής 8 Κάρτα SIM ή USIM 10 Μπαταρία 15 Ενεργοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

EΛΛH NIKA ENGLISH. Για περισσότερες πληροφορίες τηλεφωνήστε στο: 800 11 200 300. Οδηγός χρήσης LG-P990. www.lg.com P/N : MFL67121810 (1.

EΛΛH NIKA ENGLISH. Για περισσότερες πληροφορίες τηλεφωνήστε στο: 800 11 200 300. Οδηγός χρήσης LG-P990. www.lg.com P/N : MFL67121810 (1. EΛΛH NIKA ENGLISH Για περισσότερες πληροφορίες τηλεφωνήστε στο: 800 11 200 300 Οδηγός χρήσης LG-P990 P/N : MFL67121810 (1.0) www.lg.com Wi-Fi (WLAN) Αυτός ο εξοπλισμός ενδέχεται να λειτουργεί σε όλες τις

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης Nokia 500

Οδηγός χρήσης Nokia 500 Οδηγός χρήσης Nokia 500 Τεύχος 2.1 2 Περιεχόμενα Περιεχόμενα Ασφάλεια 5 Ξεκινώντας 7 Πλήκτρα και μέρη 7 Τοποθέτηση της κάρτας SIM 9 Τοποθέτηση κάρτας μνήμης 10 Φόρτιση 13 Ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

X8 Αναλυτικός Οδηγός χρήστη

X8 Αναλυτικός Οδηγός χρήστη X8 Αναλυτικός Οδηγός χρήστη Περιεχόμενα Υποστήριξη χρήστη...6 Οδηγός χρήστη στο τηλέφωνο...6 Εφαρμογή "Υποστήριξη χρήστη"...6 Ζήστε νέες εμπειρίες. Ανακαλύψτε πώς...6 Οδηγός έναρξης...7 Συναρμολόγηση...7

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης Nokia 500

Οδηγός χρήσης Nokia 500 Οδηγός χρήσης Nokia 500 Τεύχος 1.1 2 Περιεχόμενα Περιεχόμενα Ασφάλεια 6 Ξεκινώντας 8 Πλήκτρα και μέρη 8 Τοποθέτηση της κάρτας SIM 10 Τοποθέτηση κάρτας μνήμης 11 Φόρτιση 13 Ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση

Διαβάστε περισσότερα