16 IΟΥΝΙΟΥ - 4 ΙΟΥΛΙΟΥ. Αθλητικό Καλοκαίρι.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "16 IΟΥΝΙΟΥ - 4 ΙΟΥΛΙΟΥ. Αθλητικό Καλοκαίρι. www.ionios.gr"

Transcript

1 16 IΟΥΝΙΟΥ - 4 ΙΟΥΛΙΟΥ Αθλητικό Καλοκαίρι

2 ι δ ί ν χ ι Πα Παιδί & 4 έως 7 ετών Αγγλικά Τα παιδιά συµµετέχουν σε διάφορες δραστηριότητες ψυχαγωγικού περιεχοµένου στην αγγλική γλώσσα. Εκφράζονται δηµιουργικά µέσα από το τραγούδι, το χορό, το θεατρικό παιχνίδι, τα παιχνίδια µνήµης και παρατηρητικότητας. Αναπτύσσουν την επικοινωνιακή τους ευχέρεια και εµπλουτίζουν το λεξιλόγιό τους. Παραµύθι (Δραµατοποιηµένη αφήγηση & ζωγραφική) Τα παιδιά παρακολουθούν και συµµετέχουν σε δραµατοποιηµένη αφήγηση παραµυθιού ή κάποιας ιστορίας, µε συνοδεία µουσικής και ζωγραφίζουν την ιστορία και τους ήρωές της ή κατασκευάζουν αφίσα. Πρόκειται για µια δραστηριότητα στην οποία τα παιδιά εκφράζονται δηµιουργικά, ελεύθερα και µε φαντασία. Αθλητικές Δραστηριότητες - Παιδαγωγικά Παιχνίδια Mέσα από τη συµµετοχή τους σε αθλητικές δραστηριότητες µε µορφή παιχνιδιού, δίνεται η δυνατότητα στους µικρούς αθλητές να εµπλουτίσουν τις κινητικές δεξιότητες και να µυηθούν στην έννοια του αθλητικού πνεύµατος. Κολύµβηση - Aqua Aerobic - Water Polo Μουσικοκινητική Αγωγή - Σύστηµα Orff Τα παιδιά έρχονται σε επαφή µε το νερό, κολυµπούν και παίζουν µε παιχνίδια µέσα και έξω από την πισίνα, πάντοτε µε τους δασκάλους τους, στο Αθλητικό κέντρο Ο.Α.Κ.Α. Μέσα από ευχάριστες µουσικοκινητικές δραστηριότητες, τα παιδιά εξερευνούν τους κόσµους της µουσικής, της κίνησης και του λόγου. Έχουν έτσι την ευκαιρία, να ανακαλύψουν την αισθητική και τον πλούτο αυτών των τεχνών, να καλλιεργήσουν τις µουσικές, κινητικές και φωνητικές τους δεξιότητες και να ψυχαγωγηθούν. Ρυθµική - Ενόργανη Γυµναστική - Ελεύθερη Γυµναστική Εικαστική Αγωγή Ο συνδυασµός του ρυθµού µε τη σωµατική άσκηση δίνει τη δυνατότητα στις µικρές αθλήτριες να ασκηθούν σε απλές αλλά και σύνθετες ασκήσεις εδάφους, αποκτώντας περισσότερες κινητικές εµπειρίες, δύναµη και ευλυγισία. Yoga Kids Χαλάρωση & ψυχαγωγία. Κάτι καινούργιο, ανανεωτικό. Παιδική Χαρά Ελεύθερο παιχνίδι στις παιδικές χαρές του σχολείου µας, στο Κεφαλάρι και τη Φιλοθέη µε την επίβλεψη παιδαγωγών, κατόπιν έγκαιρης ενηµέρωσής σας. Μini Tennis Τα παιδιά, µέσα από απλές ασκήσεις και παιχνίδια, διασκεδάζουν και ανακαλύπτουν το tennis και το Badminton. Ζωγραφική, κατασκευές, χειροτεχνία, οµαδικές εργασίες. Παιχνίδι µε τα χρώµατα και γνωριµία µε διαφορετικά υλικά µέσα από οµαδικές δουλειές. Στόχος της δραστηριότητας, να εµπλουτίσει το εικαστικό λεξιλόγιο των παιδιών, να βελτιώσει τη συνθετική τους ικανότητα και να κεντρίσει τη φαντασία τους. Στην παραλία του Σχοινιά κατόπιν έγκαιρης ενηµέρωσής σας.tα παιδιά συνοδεύονται και επιβλέπονται από τους γυµναστές τους και τον ναυαγοσώστη του σχολείου µας.

3 η σ η λ θ Ά Παιδί & 8 έως 11 ετών Shotokan Karate Η καλλιέργεια του αυτοελέγχου και της πειθαρχίας, µε απλές ασκήσεις karate. Ποδηλασία και Τοξοβολία στην Πάρνηθα Αdventure Park στη Μαλακάσα Αναρρίχηση και παιχνίδι στα δέντρα. Ξιφασκία Με τη βοήθεια της Ακαδηµίας Οπλοµαχίας σε ηλεκτρονικό εξοπλισµό, γίνεται εξάσκηση της τεχνικής και της αγωνιστικής τακτικής. Κολύµβηση - Aqua Aerobic - Water Polo Εκµάθηση των βασικών τεχνικών κολύµβησης στην πισίνα του Ο.Α.Κ.Α., αγώνες και ψυχαγωγικά παιχνίδια µέσα στο νερό. Basketball Bασικά στοιχεία τεχνικής και τακτικής, θεωρητική κατάρτιση µε αναλύσεις, πρακτική εξάσκηση, πολύ παιχνίδι, αγώνες και πρωτάθληµα. Ποδόσφαιρο Προπόνηση και αγώνες στο γήπεδο ποδοσφαίρου 5 x 5 της ΙΟΝΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ, ανάπτυξη της οµαδικότητας, της τεχνικής κατάρτισης, της πειθαρχίας και του αυτοελέγχου. Volleyball Εκµάθηση της βασικής τεχνικής σε ατοµικό και οµαδικό επίπεδο, αγώνες και πρωτάθληµα. Tennis Bασική τεχνική εκµάθησης, πολύ παιχνίδι και αγώνες στα γήπεδα tennis. Badminton & Ping - Pong Προπόνηση και παιχνίδια. Beach Volley, Beach Soccer στην παραλία του Σχοινιά. Tα παιδιά συνοδεύονται και επιβλέπονται από τους γυµναστές τους & τον ναυαγοσώστη του σχολείου µας. Aerobic, Μοντέρνοι Χοροί, Eνόργανη & Ρυθµική Γνωριµία των κοριτσιών µε την τέχνη του µοντέρνου χορού. Ασκήσεις Αerobic για την ανάπτυξη των κινητικών δεξιοτήτων και της φυσικής κατάστασης. Χορός και Μουσική από την Ελληνική Παράδοση Τα παιδιά, συνδυάζοντας τη γνώση και τη µάθηση µε την ψυχαγωγία, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν χορούς, τραγούδια και µουσικά όργανα, από τον ανεξάντλητο πλούτο της λαϊκής µας παράδοσης.

4 Ποδήλατο Bουνού Εκδροµή µε ποδήλατα στις όµορφες πλαγιές της Πάρνηθας. Τοξοβολία Γνωριµία µε το αγώνισµα της τοξοβολίας από έµπειρους εκπαιδευτές. Αναρρίχηση - Καταρρίχηση - Πεζοπορία Τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή µε τον κόσµο της περιπέτειας, πάντοτε βέβαια µε τα απαραίτητα µέτρα ασφαλείας. Adventure Park ραστηριότητες στη φύση για τη δηµιουργία οικολογικής συνείδησης. &Δράση Παιδί 12 έως 15 ετών Ιππασία Επαφή και εξοικείωση µε το άθληµα στον Iππικό Όµιλο Αµαρουσίου. Οµαδικά Αθλήµατα ιοργάνωση φιλικών αγώνων και πρωταθληµάτων καλαθοσφαίρισης, πετοσφαίρισης, αντισφαίρισης, ποδοσφαίρου, αντιπτέρισης καθώς και επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Ποδόσφαιρο 5 x 5 Σε γήπεδο µε συνθετικό χλοοτάπητα. Εκµάθηση βασικής τεχνικής & αγώνες. Windsurfing ιδασκαλία και γνωριµία µε το windsurfing στην παραλία του Σχοινιά. Aerobic, Μοντέρνοι Χοροί, Eνόργανη & Ρυθµική Γνωριµία των κοριτσιών µε την τέχνη του µοντέρνου χορού. Ασκήσεις Αerobic για την ανάπτυξη των κινητικών δεξιοτήτων και της φυσικής κατάστασης. Θαλάσσια Παιχνίδια - Tubes - Banana Συµµετοχή σε ξένοιαστες θαλάσσιες δραστηριότητες υπό την επίβλεψη πάντοτε έµπειρων εκπαιδευτικών. Κολύµβηση - Aqua Aerobic - Water Polo Εκµάθηση των βασικών τεχνικών κολύµβησης στην πισίνα του Ο.Α.Κ.Α., αγώνες και ψυχαγωγικά παιχνίδια µέσα στο νερό. Rafting ράση και περιπέτεια στο Κωπηλατοδρόµιο του Σχοινιά. Beach Volley, Beach Soccer στην παραλία του Σχοινιά. Tα παιδιά συνοδεύονται και επιβλέπονται από τους γυµναστές τους και τον ναυαγοσώστη του σχολείου µας. Χορός και Μουσική από την Ελληνική Παράδοση Τα παιδιά, συνδυάζοντας τη γνώση και τη µάθηση µε την ψυχαγωγία, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν χορούς, τραγούδια και µουσικά όργανα, από τον ανεξάντλητο πλούτο της λαϊκής µας παράδοσης.

5 α ν έ µ υ ε κ ι δ ι Eξε Aθλήματα 6 έως 15 ετών Football camp Ποδόσφαιρο 5 x 5 Σε γήπεδο µε συνθετικό χλοοτάπητα. Εκµάθηση βασικής τεχνικής και αγώνες. Kολύµβηση Ελεύθερο πρόγραµµα κολύµβησης και παιχνίδι στο Ο.Α.Κ.Α. Beach Volley, Beach Soccer στην παραλία του Σχοινιά. Tα παιδιά συνοδεύονται και επιβλέπονται από τους γυµναστές τους και τον ναυαγοσώστη του σχολείου µας. Ποδηλασία και Τοξοβολία στην Πάρνηθα Αdventure Park στη Μαλακάσα Αναρρίχηση και παιχνίδι στα δέντρα. Girls activities Aerobic, Μοντέρνοι Χοροί, Eνόργανη & Ρυθµική Γνωριµία µε την τέχνη του µοντέρνου χορού. Ασκήσεις Αerobic για την ανάπτυξη των κινητικών δεξιοτήτων και της φυσικής κατάστασης. Kολύµβηση Ελεύθερο πρόγραµµα κολύµβησης και παιχνίδι στο Ο.Α.Κ.Α. Beach Volley, Beach Soccer στην παραλία του Σχοινιά. Tα παιδιά συνοδεύονται και επιβλέπονται από τους γυµναστές τους και τον ναυαγοσώστη του σχολείου µας. Ποδηλασία και Τοξοβολία στην Πάρνηθα Αdventure Park στη Μαλακάσα Αναρρίχηση και παιχνίδι στα δέντρα.

6 Απαραίτητα είδη Μαγιό Σκουφάκι Πετσέτα Σαγιονάρες Καπέλο Γεύµατα Φροντίδα πάντοτε του Σχολείου µας είναι η καθηµερινή διατροφή (δεκατιανό) των παιδιών να είναι ιδιαίτερα προσεγµένη και υγιεινή. Τα παιδιά γευµατίζουν µε την εποπτεία των δασκάλων τους τη σωστή ώρα ώστε να µην υπάρχουν περιορισµοί στις δραστηριότητες. Παροχές Στο κόστος συµµετοχής περιλαµβάνονται Η µεταφορά των παιδιών Το αθλητικό υλικό Το φαγητό Αναµνηστικό Δίπλωµα Τα έπαθλα Οι ηµερήσιες εκδροµές Χρήσιµες Πληροφορίες Το πρόγραµµα Αθλητικό Καλοκαίρι '14 θα πραγµατοποιηθεί στις παρακάτω εγκαταστάσεις: ΙΟΝΙΟΣ ΣΧΟΛΗ, Σισµανογλείου 29, Μαρούσι. Ο.Α.Κ.Α., Κολυµβητήριο. ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΧΟΙΝΙΑ, Κέντρο Αθλητικών Δραστηριοτήτων και Θαλάσσιων Σπορ. ADVENTURE PARK, MAΛΑΚΑΣΑ, Δραστηριότητες µέσα στο δάσος. Ώρα προσέλευσης στο σχολείο, περίπου 9:00 π.µ. και ώρα αναχώρησης 2:00 µ.µ. Το κόστος συµµετοχής για τα προγράµµατα: ΠΑΙΔΙ & ΠΑΙΧΝΙΔΙ, ΠΑΙΔΙ & ΑΘΛΗΣΗ, ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ είναι 480 ευρώ. Το κόστος συµµετοχής για το πρόγραµµα ΠΑΙΔΙ & ΔΡΑΣΗ είναι 580 ευρώ. Έκπτωση 15% επί του συνολικού ποσού στα αδέλφια. Αρ. λογαριασµού τραπέζης ALPHA BANK IBAN GR ΠΡΟΣΟΧΗ! Αυτός ο λογαριασµός ισχύει µόνο για το Αθλητικό Καλοκαίρι '14

7 Aγαπητοί γονείς... Αθλητικό Καλοκαίρι Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, το Σχολείο µας, σε µία προσπάθεια εποικοδοµητικής και δηµιουργικής απασχόλησης των παιδιών στο ξεκίνηµα των διακοπών τους, διοργανώνει το Καλοκαιρινό - Αθλητικό του Πρόγραµµα. Το Αθλητικό Καλοκαίρι '14, συνδυάζοντας την αγάπη και τη γνώση για το παιδί, επιδιώκει να αποτελέσει µία ξεχωριστή εµπειρία για όλους τους παλιούς και νέους φίλους µας, ηλικίας 4 έως 15 ετών. Οι µαθητές στο πλαίσιο αυτού του Αθλητικού Προγράµµατος εντάσσονται σε πέντε κύκλους δραστηριοτήτων, ανάλογα µε την ηλικία και τα ενδιαφέροντά τους, και συµµετέχουν σε µια σειρά από αθλητικές, διαθεµατικές, εικαστικές δραστηριότητες, επισκέψεις και εκδροµές. Ο κύκλος δραστηριοτήτων του Παιδικού Προγράµµατος έχει ως στόχο τη γνωριµία αλλά και την εξοικείωση των παιδιών, ηλικίας 4 έως 7 ετών, µε διάφορα αθλήµατα, τη φύση αλλά και το υγρό στοιχείο (πισίνα και θάλασσα). Οι µικροί µας φίλοι µέσα από το χορό, το τραγούδι, τα εικαστικά, το παραµύθι και το θεατρικό παιχνίδι ανακαλύπτουν τον κόσµο της δηµιουργίας και της φαντασίας και αποκτούν νέους τρόπους επικοινωνίας και έκφρασης. Για τους µαθητές ηλικίας 8 έως 11 ετών, το Πρόγραµµα Αθλητικών Δραστηριοτήτων, προσφέρει τη δυνατότητα στα παιδιά να γνωρίσουν και να συµµετάσχουν σε διαφορετικά αθλήµατα µε σκοπό να προάγουν την οµαδικότητα, τη συνεργασία αλλά και την αυτενέργεια. Για τους µεγαλύτερους φίλους µας, ηλικίας 12 έως 15 ετών, επιδιώκεται ο συνδυασµός του αθλητισµού µε την περιπέτεια µέσα από αυτό το Aθλητικό Πρόγραµµα. Η επαφή µε τη φύση και τις οµορφιές της, δίνει στα παιδιά την ευκαιρία να αποκτήσουν νέες εµπειρίες γεµάτες δράση, ενισχύοντας ταυτόχρονα αξίες όπως η αλληλεγγύη, το οµαδικό πνεύµα και η αυτοπεποίθηση. Ειδικό πρόγραµµα άθλησης, που χωρίζεται σε δύο κατηγορίες: το Football Camp και το Girls Activities, ειδικά για τις µικρές κυρίες. Tα παιδιά κάνουν ουσιαστική γνωριµία µε δηµοφιλή αθλήµατα, εξοικειώνονται µε τους κανόνες, µαθαίνουν να αγαπούν τον αθλητισµό και τη συστηµατική προσπάθεια κι αποκοµίζουν σηµαντικά οφέλη στη σωµατική τους διάπλαση. Επιθυµία και στόχος µας είναι οι µαθητές µέσα από τη συµµετοχή τους στο Αθλητικό Καλοκαίρι '14 να αντιµετωπίσουν τον αθλητισµό ως ολότητα και να καλλιεργήσουν την αξία της ευγενούς άµιλλας και του ευ αγωνίζεσθαι. Την επίβλεψη των δραστηριοτήτων του Προγράµµατος που πραγµατοποιούνται στον ασφαλή και κατάλληλα διαµορφωµένο χώρο του σχολείου µας αλλά και σε επιλεγµένα αθλητικά κέντρα, έχουν ειδικευµένοι κατά άθληµα Καθηγητές Φυσικής Αγωγής όπως και Εικαστικών, Μουσικής και Παιδαγωγοί αντίστοιχα για τις υπόλοιπες δραστηριότητες. Mε τιµή H Διεύθυνση και οι Εκπαιδευτικοί του Αθλητικού Προγράµµατος

8 Αθλητικό Καλοκαίρι Για μία ακόμη χρονιά, το πρόγραμμα "Αθλητικό Καλοκαίρι" υλοποιείται χάρη στην πολύτιμη συμβολή μιας ομάδας εξειδικευμένων κι έμπειρων συνεργατών, στους οποίους οφείλεται η επιτυχία του. Η Διοίκηση της ΙΟΝΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ ευχαριστεί θερμά όλους τους Συνεργάτες που συμμετέχουν δυναμικά στην εφαρμογή του προγράμματος κι ενισχύουν, μέσα από τις επιμέρους προσπάθειές τους, την αποτελεσματικότητά του. Η ομάδα υλοποίησης του προγράμματος απαρτίζεται από Γυμναστές, Νηπιαγωγούς, Δασκάλες, Δασκάλες Αγγλικών, Εικαστικών και Μουσικής, Ναυαγοσώστες αλλά και τις συνοδούς και τους οδηγούς των σχολικών μας λεωφoρείων. Τους ευχαριστούμε επειδή στηρίζουν δημιουργικά το παιδαγωγικό μας έργο! ΦIΛOΘEH: Δημοτικό Σχολείο Γυμνάσιο Γενικό Λύκειο IBDP Λουκή Aκρίτα 10, Φιλοθέη, T: MAPOYΣI: Προνηπιακή Aγωγή Nηπιαγωγείο Δημοτικό Σχολείο Aθλητικό Kέντρο Σισμανογλείου 29, Mαρούσι, T: Πληροφορίες για το Αθλητικό Καλοκαίρι '14 ΦΙΛΟΘΕΗ: , κος Κ. Αντωνόπουλος ΜΑΡΟΥΣΙ: , κος Π. Ράπτου

κάθε εκλογική αναμέτρηση αποτελεί την κορύφωση της λειτουργίας του δημοκρατικού μας πολιτεύματος.

κάθε εκλογική αναμέτρηση αποτελεί την κορύφωση της λειτουργίας του δημοκρατικού μας πολιτεύματος. 0 0 2 τεύχος ΜΑΪΟΥ EDITORIAL Φίλες και φίλοι, κάθε εκλογική αναμέτρηση αποτελεί την κορύφωση της λειτουργίας του δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Ανεξάρτητα από το αν διεξάγονται σε τοπικό και περιφερειακό,

Διαβάστε περισσότερα

Συνοπτική έκδοση Γενικού Κανονισμού της Ιονίου Σχολής. Σεπτέμβριος 2012. www.ionios.gr

Συνοπτική έκδοση Γενικού Κανονισμού της Ιονίου Σχολής. Σεπτέμβριος 2012. www.ionios.gr Συνοπτική έκδοση Γενικού Κανονισμού της Ιονίου Σχολής Σεπτέμβριος 2012 www.ionios.gr Η Ιόνιος Σχολή σας καλωσορίζει... Αγαπητοί φίλοι, παιδιά, γονείς, Στο «κατώφλι» της Ιονίου Σχολής ξεκινά το πιο καθοριστικό

Διαβάστε περισσότερα

Eιδικά. Eιδικά. Γαλλικά. Κινέζικα. Προγράµµατα. Γερµανικά 2013-2014. Ωδείο Κολλεγίου Αθηνών - Κολλεγίου Ψυχικού

Eιδικά. Eιδικά. Γαλλικά. Κινέζικα. Προγράµµατα. Γερµανικά 2013-2014. Ωδείο Κολλεγίου Αθηνών - Κολλεγίου Ψυχικού EΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΝ ΙΔΡΥΜΑ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ Ι ΡΥΜΑ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΕΙΔΙΚΑ ΑΘΗΝΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ Eιδικά Γαλλικά Προγράµµατα Ωδείο Κολλεγίου

Διαβάστε περισσότερα

PROTYPA European Camp 2014

PROTYPA European Camp 2014 PROTYPA European Camp 2014 ΕΝGLISH SUMMER CAMP Let s explore Europe... Σε συνεργασία με: Με την υποστήριξη: ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 4 ΕΩΣ 12 ΕΤΩΝ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ - 4 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014 EUROPEAN SUMMER CAMP 2014 στα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Μαθητών-Γονέων

Εγχειρίδιο Μαθητών-Γονέων Εγχειρίδιο Μαθητών-Γονέων ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 2. ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗ 2.1 Mission Statement 2.2 Ακαδημαϊκός στόχος 3. ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΙΒ (ΙΒΟ) 3.1 Αποστολή του οργανισμού ΙΒ

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισμός Λειτουργίας & Εκπαιδευτικός Σχεδιασμός

Κανονισμός Λειτουργίας & Εκπαιδευτικός Σχεδιασμός Ιδιωτικός Παιδικός Σταθμός Ιεράς Μονής «ΔΕΛΑΣΑΛ» Κανονισμός Λειτουργίας & Εκπαιδευτικός Σχεδιασμός Παιδικού Σταθμού ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Ο Παιδικός Σταθμός του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΘΗΝΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΟ ΧΩΡΟΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Το πολύτεχνο είναι ένα καλλιτεχνικό εργαστήριο που προσφέρει εκπαιδευτικά και καλλιτεχνικά προγράμματα σε μαθητές ηλικίας 2 έως 9 ετών τα οποία είναι

Διαβάστε περισσότερα

Little survivors in action!

Little survivors in action! Σε συνεργασία με: Little survivors in action! Με την υποστήριξη: ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 4 ΕΩΣ 12 ΕΤΩΝ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ - 7 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015 Φύση! Ένας κόσμος γνωστός και παράλληλα τόσο άγνωστος. Κάθε γωνιά του και μια πρόκληση

Διαβάστε περισσότερα

Παραδοτέο Α : Στρατηγικός Σχεδιασμός

Παραδοτέο Α : Στρατηγικός Σχεδιασμός ΕΡΓΟ : «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Αλίμου» ΚΥΡΙΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ : Δήμος Αλίμου ΤΙΤΛΟΣ ΕΓΓΡΑΦΟΥ : Παραδοτέο Α : Στρατηγικός Σχεδιασμός ΜΑΡΤΙΟΣ 2008 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΑΡΑΔΟΤΕΟ Α - ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ: 1. Εισαγωγή...

Διαβάστε περισσότερα

aλεξàνδρa Παιδική κατασκήνωση

aλεξàνδρa Παιδική κατασκήνωση aλεξàνδρa Παιδική κατασκήνωση Κατασκηνώσεις Αλεξάνδρα, μια αξέχαστη εμπειρία Οι παιδικές κατασκηνώσεις Αλεξάνδρα, εδώ και χρόνια, αγκαλιάζουν με πολλή αγάπη τους μικρούς εξερευνητές και τους βοηθούν να

Διαβάστε περισσότερα

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ»

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ» ΣΧΟΛΗ:ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΜΗΜΑ:ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΡΙΕΣ:ΒΑΚΑΡΤΣΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΠΑΠΑΖΗΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ:ΒΑΛΣΑΜΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ» ΚΑΒΑΛΑ 2007 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

Ποιοί είμαστε; ΟΚΤΩ Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης. Γιώργος & Ελευθερία,

Ποιοί είμαστε; ΟΚΤΩ Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης. Γιώργος & Ελευθερία, Ποιοί είμαστε; Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης: Αγγλικά γιόγκα για παιδιά δημιουργική γραφή εικαστικά ζαχαροπλαστική ζωγραφική χορός θεατρικό παιχνίδι κατασκευές κεραμική φιλαναγνωσία κουκλοθέατρο μαγειρική

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ 301 ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ 1. Εισαγωγή Η ανάπτυξη θετικών στάσεων παράλληλα με την προσφορά γνώσεων κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική στη σύγχρονη εποχή. H ενασχόληση των παιδιών με τη Φυσική Αγωγή, από μικρή ηλικία,

Διαβάστε περισσότερα

«Καλώς ήρθες πάλι ολοήμερο στο μικρό σχολειό μας»

«Καλώς ήρθες πάλι ολοήμερο στο μικρό σχολειό μας» Μαρτίου 2014 Κεντρική Επιμορφωτική Διημερίδα του ΥΠΑΙΘ στο πλαίσιο υλοποίησης των Πράξεων «Υποστήριξη Ολοήμερων Σχολείων «Καλώς ήρθες πάλι ολοήμερο στο μικρό σχολειό μας» Κλουβάτος Κων/νος - Σχολικός Σύμβουλος

Διαβάστε περισσότερα

Πρότυπο πόλης ο Στρόβολος

Πρότυπο πόλης ο Στρόβολος ΟΚΤΩΒΡΗΣ 2011 - ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ 24 - ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ Πρότυπο πόλης ο Στρόβολος Παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στο δημότη Ευρωπαϊκή Δράση για τα Ναρκωτικά Δράσεις πρόληψης από το Δήμο Στροβόλου Ο Δήμος Στροβόλου

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισμός Λειτουργίας

Κανονισμός Λειτουργίας 2 3 Ο Πρότυπος Παιδικός Σταθμός «Μικροί Μάγειρες» έχει ως βασικό στόχο τη γνωστική ανάπτυξη και την προσωπική εξέλιξη των παιδιών, ηλικίας δύο έως πέντε ετών, μέσα από τη βιωματική εμπλοκή τους και την

Διαβάστε περισσότερα

ΧΟΡΗΓΙΚΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ Χ.Α.Ν.Θ. ΤΟΜΕΑΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

ΧΟΡΗΓΙΚΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ Χ.Α.Ν.Θ. ΤΟΜΕΑΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΧΟΡΗΓΙΚΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ Χ.Α.Ν.Θ. ΤΟΜΕΑΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2015 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Τι Είναι η Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης 3 Τομείς Χορηγιών 4 Χορηγός Τομέα Αθλητισμού και Αθλητικών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ 2014-2015 Δημοτική Ενότητα Γέρακα 1. Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα ΚΛΕΙΤΑΡΧΟΥ & ΑΡΙΣΤΕΙΔΟΥ ΤΗΛ: 210 6619937 FAX: 210 6619938 09:00 17:00 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ Εργαστήρι

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2013 Η.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ.

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2013 Η.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2013 Η.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. Ιανουάριος 2013 «Κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας» στις αίθουσες των Κ.Α.Π.Η ή σε κοσµικές ταβέρνες µε τη συνοδεία ζωντανής µουσικής (Συµµετέχουν τα Κ.Α.Π.Η. Αγ.

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑΘΕΜΑΤΙΚΟ ΕΝΙΑΙΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥ ΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

ΙΑΘΕΜΑΤΙΚΟ ΕΝΙΑΙΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥ ΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΙΑΘΕΜΑΤΙΚΟ ΕΝΙΑΙΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥ ΩΝ 1. Σκοπός της διδασκαλίας του µαθήµατος ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Η κοινωνική και πολιτική αγωγή των µαθητών, αυριανών πολιτών, στην προσχολική και

Διαβάστε περισσότερα

3.1.1. Η Αξιοποίηση των ΤΠΕ στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

3.1.1. Η Αξιοποίηση των ΤΠΕ στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση 3. Εκπαίδευση 3.1. Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση 3.1.1. Η Αξιοποίηση των ΤΠΕ στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση 3.1.1.1. Το Ελληνικό Πρωτοβάθμιο Σχολείο 1 και η Νέα Πρόκληση των ΤΠΕ Η ταχύτατη ανάπτυξη των Επιστημών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΥΠΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΓΗΣ

ΠΡΟΤΥΠΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΓΗΣ ΠΡΟΤΥΠΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΓΗΣ Σύντομο Ιστορικό Η ίδρυση και η ευδοκίμηση της Ιδιωτικής Ελληνικής Σχολής ΦΟΡΟΥΜ ξεκίνησε ως όραμα του αείμνηστου Κώστα Τζιαπούρα, ο οποίος αφιέρωσε τη ζωή του στην παιδεία

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΥΠΡΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑTΩΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΡΩΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

22-23 Σεπτεμβρίου 2012. Πρόγραμμα δράσεων & εκδηλώσεων. Χώρος Διεξαγωγής. Υπό την Αιγίδα: Παραγωγή. Σχεδιασμός

22-23 Σεπτεμβρίου 2012. Πρόγραμμα δράσεων & εκδηλώσεων. Χώρος Διεξαγωγής. Υπό την Αιγίδα: Παραγωγή. Σχεδιασμός Πρόγραμμα δράσεων & εκδηλώσεων Χώρος Διεξαγωγής 22-23 Σεπτεμβρίου 2012 Υπό την Αιγίδα: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων Πολιτισμού & Αθλητισμού Σχεδιασμός Παραγωγή Υπό την Αιγίδα:

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Σπουδών. για το "Νέο Σχολείο" πεδίο: Πολιτισμός - Δραστηριότητες Τέχνης για την Υποχρεωτική Εκπαίδευση (πρόταση β')

Πρόγραμμα Σπουδών. για το Νέο Σχολείο πεδίο: Πολιτισμός - Δραστηριότητες Τέχνης για την Υποχρεωτική Εκπαίδευση (πρόταση β') 2011 Πρόγραμμα Σπουδών για το "Νέο Σχολείο" πεδίο: Πολιτισμός - Δραστηριότητες Τέχνης για την Υποχρεωτική Εκπαίδευση (πρόταση β') Τα προτεινόμενα Προγράμματα Σπουδών στηρίζονται σε σειρά δραστηριοτήτων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ 1. Γενικά

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ 1. Γενικά ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ 1. Γενικά Τα άτομα με αναπηρία είναι μία σημαντική κατηγορία του πληθυσμού, που αντιμετωπίζει συχνά προβλήματα κοινωνικού αποκλεισμού, στιγματισμού και

Διαβάστε περισσότερα

Δημοτικό Ωδείο. Είναι ο πολιτισμός απάντηση στην κρίση; Εκπαιδευτικά προγράμματα στο Οικολογικό Πάρκο. Ο θησαυρός της μαθησιακής διαφορετικότητας

Δημοτικό Ωδείο. Είναι ο πολιτισμός απάντηση στην κρίση; Εκπαιδευτικά προγράμματα στο Οικολογικό Πάρκο. Ο θησαυρός της μαθησιακής διαφορετικότητας Τεύχος 5 Είναι ο πολιτισμός απάντηση στην κρίση; Δημοτικό Ωδείο Εκπαιδευτικά προγράμματα στο Οικολογικό Πάρκο ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΦΙΛΟΘΕΗΣ Ο θησαυρός της μαθησιακής διαφορετικότητας editorial

Διαβάστε περισσότερα

2008 (Project) ., , . . . 2-10/9/2008. .

2008 (Project)   ., ,       .          .     .     2-10/9/2008.          . Οκτώβριος 2008 Το Σχέδιο Εργασίας (Project) αποτελεί τον πυρήνα της ιαθεµατικότητας. Οι µαθητές, µεταξύ άλλων, εξοικειώνονται µε τις διαδικασίες της επιστηµονικής µεθοδολογίας της έρευνας και µε τη διερεύνηση

Διαβάστε περισσότερα

Αγαπητοί μας φίλοι, Ευχαριστούμε, Στάθης και Αγνή Πατσέα

Αγαπητοί μας φίλοι, Ευχαριστούμε, Στάθης και Αγνή Πατσέα Αγαπητοί μας φίλοι, Το 1964 οραματιστήκαμε μία μοντέρνα γοητευτική παιδική κατασκήνωση και ξεκινήσαμε την Kinderland. Οδηγός μας, από την αρχή, ήταν η αγάπη για το παιδί και η πίστη στον κατασκηνωτικό

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ι. Μ. ΓΚΟΥΤΖΙΟΥΠΑΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ι. Μ. ΓΚΟΥΤΖΙΟΥΠΑΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ι. Μ. ΓΚΟΥΤΖΙΟΥΠΑΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2008 ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΣΕΛΙΔΑ ΜΕΡΟΣ Α: Ο ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Α.1) Τι

Διαβάστε περισσότερα