Ενημερωτικό Δελτίο. Συνάντηση εταίρων στην PROFILES Αυστρία. Εισαγωγικό. Καλωσορίσατε στην έκτη έκδοση του Ενημερωτικού Δελτίου PROFILES.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Ενημερωτικό Δελτίο. Συνάντηση εταίρων στην PROFILES Αυστρία. Εισαγωγικό. Καλωσορίσατε στην έκτη έκδοση του Ενημερωτικού Δελτίου PROFILES."

Transcript

1 25 Μαΐου 2013 Τεύχος 6 Εισαγωγικό Η ερευνητική Ομάδα Ελένη Α. Κύζα Επιστημονική Υπεύθυνος PROFILES Eleni.Kyza@cut.ac.cy URL: eleni.kyza/ Επίκουρη Καθηγήτρια, Τμήμα Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου Γιάννης Γεωργίου Ερευνητικός Συνεργάτης PROFILES ioannis.georgiou@cut.ac.cy URL: ioannis.georgiou Διδακτορικός Φοιτητής Τμήμα Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου Μέσα σε αυτό το τεύχος Συνάντηση εταίρων στην Αυστρία 1 Ημερίδες PROFILES 2-3 Δράσεις εκπαιδευτικών 4-5 Διδακτικές εφαρμογές 6 Καλωσορίσατε στην έκτη έκδοση του Ενημερωτικού Δελτίου PROFILES. Τα κείμενα που ακολουθούν μέσα στην έκτη έκδοση, θα δώσουν μια γενική εικόνα σε σχέση με τις κυριότερες δράσεις και εκδηλώσεις του ευρωπαϊκού προγράμματος PROFILES από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Μάιο του Συγκεκριμένα, στο τεύχος αυτό παρουσιάζονται δράσεις της ομάδας PROFILES στο ΤΕΠΑΚ με στόχο την υποστήριξη των εκπαιδευτικών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα μέσα από τη διοργάνωση ημερίδων, δράσεις-πρωτοβουλίες των εκπαιδευτικών που συμμετέχουν στο PROFILES καθώς επίσης και οι διδακτικές εφαρμογές PROFILES Ευχόμαστε πως θα απολαύσετε την έκτη αυτή έκδοση του ενημερωτικού δελτίου του προγράμματος PROFILES. Με φιλικούς χαιρετισμούς, Η ομάδα του PROFILES Συνάντηση εταίρων στην PROFILES Αυστρία Στις Απριλίου 2013 πραγματοποιήθηκε συνάντηση των εταίρων του PROFILES στην πόλη Κλάγκενφουρτ της Αυστρίας. Στη συνάντηση αυτή παρουσιάστηκαν οι δραστηριότητες και συζητήθηκε η πρόοδος του PROFILES για το Συζητήθηκαν επίσης θέματα που αφορούσαν στην ολοκλήρωση της έρευνας Δελφών (Delphi Study) που εστιάζει στις απόψεις εκπαιδευτικών, μαθητών, ερευνητών και επιστημόνων σε σχέση με τη διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών. Επιπλέον, εξετάστηκε ο τρόπος δικτύωσης του PROFILES καθώς επίσης και άλλα συναφή σχέδια διάχυσης. Τέλος, συζητήθηκαν και σχεδιάστηκαν οι δράσεις του PROFILES για την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά Ερωτηματολόγιο MoLE 6 Καλοκαιρινός όμιλος για μαθητές Β λυκείου 7 Ευχαριστίες 7 Βρείτε τα τοπικά και τα διεθνή ενημερωτικά δελτία PROFILES στο: newsletters.html Η διεθνής ομάδα του PROFILES κατά τη συνάντηση των εταίρων στην πόλη Klagenfurt στην Αυστρία

2 Σελίδα 2 Ημερίδες PROFILES Ημερίδα: Παρουσίαση μαθησιακών περιβαλλόντων PROFILES Στις 26 Ιανουαρίου 2013 πραγματοποιήθηκε θέμα "Παρουσίαση μαθησιακών περιβαλλόντων PROFILES " στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Στην ημερίδα παρευρέθηκαν εκπαιδευτικοί από τις τρεις εκπαιδευτικές ομάδες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα (Ομάδα Δημοτικής, Ομάδα Βιολογίας, Ομάδα Χημείας). Στο πρώτο μέρος της ημερίδας εκπρόσωπος από την κάθε ομάδα παρουσίασε την ενότητα PROFILES που σχεδιάστηκε κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση, στο πλαίσιο της οποίας οι συμμετέχοντες από τις άλλες ομάδες έδωσαν ανατροφοδότηση. Στο δεύτερο μέρος της ημερίδας οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν είχαν την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για τη φύση της επιστήμης και τη διδασκαλία της, καθώς και για τη μαθητο-κεντρική διδασκαλία. Ημερίδα: Σχεδιασμός ενοτήτων διερώτησης στην πλατφόρμα ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ Στις 16 Φεβρουαρίου 2013 πραγματοποιήθηκε θέμα "Σχεδιασμός ενοτήτων διερώτησης στην πλατφόρμα ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ. Στην ημερίδα παρευρέθηκαν εκπαιδευτικοί από τις δύο εκπαιδευτικές ομάδες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα (Ομάδα Δημοτικής, Ομάδα Χημείας). Κατά τη διάρκεια της ημερίδας οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν είχαν την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα σε ότι αφορά στην αξιοποίηση της διαδικτυακής πλατφόρμας ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ για την ανάπτυξη ενοτήτων διερώτησης που ενσωματώνουν τις νέες τεχνολογίες, στο πλαίσιο των Φυσικών Επιστημών.

3 Σελίδα 3 Ημερίδες PROFILES Ημερίδα: Οι εκπαιδευτικοί ως αναστοχαζόμενοι επαγγελματίες Στις 9 Μαρτίου 2013 πραγματοποιήθηκε θέμα "Οι εκπαιδευτικοί ως αναστοχαζόμενοι επαγγελματίες" στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν εκπαιδευτικοί και από τις τρεις εκπαιδευτικές ομάδες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα (Ομάδα Δημοτικής, Ομάδα Βιολογίας, Ομάδα Χημείας). Κατά τη διάρκεια της ημερίδας οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν είχαν την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα σε ότι αφορά στην έρευνα δράσης αλλά και στη σημασία του αναστοχασμού στο πλαίσιο της διδακτικής πρακτικής. Ημερίδα: Μάθηση με διερώτηση σε καινοτόμα περιβάλλοντα Στις 6 Απριλίου 2013 πραγματοποιήθηκε θέμα "Μάθηση με διερώτηση σε καινοτόμα περιβάλλοντα" στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν εκπαιδευτικοί καπό τις τρεις εκπαιδευτικές ομάδες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα (Ομάδα Δημοτικής, Ομάδα Βιολογίας, Ομάδα Χημείας). Κατά τη διάρκεια της ημερίδας οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν είχαν την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα σε ότι αφορά στη μάθηση με διερώτηση μέσα από την αξιοποίηση ψηφιακών παιχνιδιών, εικονικών κόσμων και παιχνιδιών επαυξημένης πραγματικότητας.

4 Σελίδα 4 Δράσεις εκπαιδευτικών PROFILES ο Παγκύπριο Συνέδριο Μαθητών-Καθηγητών για τις Θετικές Επιστήμες Τεύχος 6 Από την 1-3 Μαρτίου 2013 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το 2ο Παγκύπριο συνέδριο μαθητών-καθηγητών για τις θετικές επιστήμες, στο ξενοδοχείο Columbia Beach Resort στο Πισσούρι. Το συνέδριο είχε ως βασικές θεματικές ενότητες: τη διδακτική των Θετικών Επιστημών, την Ενέργεια, το Περιβάλλον και την Οικολογία, την Υγεία, την Αστρονομία και τις Θετικές Επιστήμες στην καθημερινή ζωή. Στο πλαίσιο του συνεδρίου ο καθηγητής χημείας Γιώργος Μηλιώτης (Ομάδα Χημείας PROFILES ) παρουσίασε τη διδακτική ενότητα που αναπτύχθηκε από την Ομάδα Χημείας PROFILES 2012, με θέμα Φυσικό αέριο: Ευλογία ή κατάρα;. Παρουσίαση στο πλαίσιο επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών Στις πλαίσιο επιμόρφωσης εκπαιδευτικών της μέσης εκπαίδευσης η καθηγήτρια χημείας Μαρία Χριστοφόρου-Ζαντή (Ομάδα Χημείας PROFILES ) οργάνωσε βιωματικό σεμινάριο στην Α Τεχνική Σχολή Λεμεσού, το οποίο πραγματοποιήθηκε την Τρίτη Στο πλαίσιο του βιωματικού σεμιναρίου, η Μαρία Χριστοφόρου-Ζαντή παρουσίασε το ερευνητικό πρόγραμμα PROFILES στους Εκπαιδευτικούς της Α Τεχνικής Σχολής Λεμεσού καθώς και την ενότητα Ενεργειακά ποτά: Ενέργεια ή παρενέργεια;, η οποία αναπτύχθηκε από τους εκπαιδευτικούς της ομάδας χημείας PROFILES Επιπλέον, στο τέλος του σεμιναρίου δόθηκε χρόνος στους συμμετέχοντες ώστε να εισέλθουν στη διαδικτυακή πλατφόρμα ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ ως μαθητές για να πλοηγηθούν στο εν λόγω μαθησιακό περιβάλλον.

5 Σελίδα 5 Δράσεις εκπαιδευτικών PROFILES Συμμετοχή PROFILES στο ευρωπαϊκό φεστιβάλ Science on Stage Europe Στις Απριλίου 2013 πραγματοποιήθηκε το ευρωπαϊκό φεστιβάλ Science on Stage Europe στις πόλεις Słubice-Frankfurt ( ). Σκοπός του φεστιβάλ είναι να δώσει την ευκαιρία στους εκπαιδευτικούς των φυσικών επιστημών να παρουσιάσουν τις διδακτικές τους πρακτικές, να ανταλλάξουν ιδέες και να συνεργαστούν με συναδέλφους από άλλες χώρες. Η καθηγήτρια χημείας Μαρία Τσιερκέζου- Γεωργίου (Ομάδα χημείας PROFILES ) συμμετείχε στο φετινό φεστιβάλ εκπροσωπώντας την Κύπρο με τις ενότητες της χημείας PROFILES Φυσικό αέριο: Ευλογία ή κατάρα; και Με δυο ποτήρια μπίρα, είμαι εγκληματίας;. Οι δύο ενότητες διακρίθηκαν στον τοπικό διαγωνισμό Science on Stage Cyprus με το 3 ο και το 5 ο βραβείο τον Νοέμβριο του 2012 αντίστοιχα. Συγκεκριμένα, η Μαρία Τσιερκέζου- Γεωργίου είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τις δύο ενότητες στο ενημερωτικό περίπτερο στον εκθεσιακό χώρο του φεστιβάλ. Επιπλέον, η εκπαιδευτικός διοργάνωσε βιωματικό εργαστήριο, στο οποίο οι εκπαιδευτικοί φυσικών επιστημών από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες είχαν την ευκαιρία να δουλέψουν ως μαθητές στο μαθησιακό περιβάλλον Με δυο ποτήρια μπίρα, είμαι εγκληματίας; στη διαδικτυακή πλατφόρμα ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ. Η Μαρία Τσιερκέζου - Γεωργίου, αναφέρει τα πιο κάτω σε σχέση με τη συμμετοχή της στο διαγωνισμό: H εμπειρία αυτή ήταν ανεπανάληπτη. Η όλη διοργάνωση ήταν εξαιρετική. Είχα την ευκαιρία να ανταλλάξω ιδέες με συναδέλφους εκπαιδευτικούς των φυσικών επιστημών, να παρακολουθήσω τη δουλειά τους μέσα από τα βιωματικά εργαστήρια που διοργάνωσαν, αλλά και να δουλέψουν σαν μαθητές στο δικό μου βιωματικό εργαστήριο. Ο τίτλος της ενότητάς μας Με δυο ποτήρια μπίρα, είμαι εγκληματίας; πιστεύω ήταν πολύ επιτυχημένος γιατί όποιος περνούσε από το περίπτερο και τύχαινε να κρατάει μπίρα, με ρωτούσε εάν είναι εγκληματίας. Φυσικά, αντί να απαντήσω στο ερώτημά τους, τους προσκαλούσα στο βιωματικό μου εργαστήριο, ώστε να διερευνήσουν και να ανακαλύψουν οι ίδιοι την απάντηση που ζητούσαν. Αξέχαστη θα μου μείνει και η εκπαιδευτική εκδρομή στην οποία συμμετείχα. Επέλεξα την εκδρομή στο δάσος των καστόρων. Το απόγευμα εκείνο έβρεχε και φαντάζεστε, εγώ παιδί της πόλης, που αποφεύγω να περπατώ στη βροχή, περπατούσα στο δάσος για 2 ώρες, μέσα στη βροχή, για να δω πού και πώς ζουν οι κάστορες, τους οποίους τελικά δεν είχαμε την τύχη να δούμε! Όπως μάθαμε τελικά οι κάστορες δεν εμφανίζονται όταν έχει θόρυβο!"

6 Διδακτικές Εφαρμογές PROFILES Σελίδα 6 Αναπόσπαστο κομμάτι του προγράμματος PROFILES ήταν οι διδακτικές εφαρμογές των εκπαιδευτικών που συμμετείχαν στις ομάδες PROFILES (Ομάδα Βιολογίας, Ομάδα Δημοτικής, Ομάδα Χημείας). Η περίοδος των εφαρμογών ξεκίνησε στις αρχές Φεβρουαρίου και ολοκληρώθηκε τον Μάιο. Στο πλαίσιο αυτό, οι εκπαιδευτικοί των ομάδων PROFILES είχαν την ευκαιρία να εφαρμόσουν και να αξιολογήσουν την ενότητα PROFILES που σχεδίασαν μαζί με συναδέλφους της ίδιας ειδικότητας στην ομάδα τους. Η ενότητα Bιολογίας PROFILES Ποιος είναι ο άγνωστος οργανισμός Χ εφαρμόστηκε από τους εκπαιδευτικούς: Δημητρίου Δωρίτα (Γυμνάσιο Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου - Λευκωσία) Χριστοδούλου Γιώργος (Γυμνάσιο Αποστόλου Ανδρέα Έμπας - Πάφος) Η ενότητα Δημοτικής εκπαίδευσης PROFILES Γιατί οι καμηλοπαρδάλεις έχουν ψηλό λαιμό; εφαρμόστηκε από τους εκπαιδευτικούς: Ανδρέου Ελένη (Δημοτικό Σχολείο Πάνω Πολεμιδιών, Καρμιώτισσα - Λεμεσός) Κοφινά-Μιχαήλ Ζωή (Δημοτικο Σχολείο ΚΗ'- Αρχαγγέλου Μιχαήλ - Λεμεσός) Λυμπουρίδου Χρυστάλλα (Δημοτικό Σχολείο Δροσιάς - Λάρνακα) Η ενότητα Χημείας PROFILES Ενεργειακά ποτά: Ενέργεια ή παρενέργεια; εφαρμόστηκε από τους εκπαιδευτικούς: Διερωνίτου Ελένη (Λύκειο Αγίου Ιωάννη - Λεμεσός) Ευριπίδου Γιώργο (Λύκειο Κύκκου Πάφου Πάφος) Μηλιώτη Γιώργο (Λύκειο Αγίου Σπυρίδωνα - Λεμεσός) Μουλλωτού Τασούλα (Περιφερειακό Λύκειο Αποστόλου Λουκά Κολοσσίου - Λεμεσός) Τζιήζη Πολύμνια (Ενιαίο Λύκειο Κύκκου Α' - Λευκωσία) Τσιερκέζου-Γεωργίου Μαρία (Περιφερειακό Λύκειο Αποστόλου Λουκά Κολοσσίου-Λεμεσός) Χριστοφόρου-Ζαντή Μαρία (Α Τεχνική Σχολή Λεμεσού) Ερωτηματολόγιο MoLE Στο πλαίσιο των διδακτικών εφαρμογών, οι μαθητές κλήθηκαν να συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο MoLE το οποίο χρησιμοποιείται από όλες τις χώρες που συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα PROFILES. To ερωτηματολόγιο, που χορηγήθηκε τόσο πριν όσο και μετά από τις διδακτικές εφαρμογές στους μαθητές, έχει ως στόχο του τη συλλογή των απόψεων των μαθητών για ένα ιδεατό μαθησιακό περιβάλλον φυσικών επιστημών, ένα παραδοσιακό μαθησιακό περιβάλλον καθώς και για το μαθησιακό περιβάλλον PROFILES που εφαρμόστηκε. Η αντιπαραβολή αυτή, στοχεύει στη διερεύνηση της συμβολής των μαθησιακών περιβαλλόντων PROFILES στην ενεργοποίηση των μαθητών καθώς και στην αύξηση των κινήτρων τους για μάθηση στις φυσικές και περιβαλλοντικές επιστήμες.

7 Καλοκαιρινός όμιλος για μαθητές Β λυκείου Σελίδα 7 Το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα PROFILES, το οποίο συντονίζεται από το Τμήμα Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕ.ΠΑ.Κ.), οργανώνει καλοκαιρινό όμιλο για μαθητές Β' λυκείου, σε συνεργασία με το Κυπριακό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης (ΚΥ.Κ.Π.Ε.Ε.). Ο καλοκαιρινός όμιλος απευθύνεται σε μαθητές με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις Φυσικές και Περιβαλλοντικές Επιστήμες καθώς και στις νέες τεχνολογίες, οι οποίοι τη χρονιά φοιτούν στη Β' Λυκείου. Ο καλοκαιρινός όμιλος θα είναι διάρκειας μιας βδομάδας και θα λειτουργήσει από τη Δευτέρα 15/07/2013 μέχρι και την Παρασκευή 19/07/2013, από τις 08:00 π.μ-2:00 μ.μ. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: Ευχαριστίες Για άλλη μια χρονιά το ευρωπαϊκό πρόγραμμα PROFILES έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία. Στο σημείο αυτό, μέσα από ένα σύντομο αναστοχασμό, φαίνεται ότι οι στόχοι του προγράμματος έχουν επιτευχθεί για δεύτερη συνεχή χρονιά, καθώς οι εκπαιδευτικοί που αποτέλεσαν τις τρεις ομάδες PROFILES (Ομάδα Βιολογίας, Ομάδα Δημοτικής Εκπαίδευσης, Ομάδα Χημείας) έδωσαν για άλλη μια χρονιά τον καλύτερο τους εαυτό, συμβάλλοντας στη βελτίωση των διαδικασιών διδασκαλίας και μάθησης στο πεδίο των φυσικών και περιβαλλοντικών επιστημών. Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί, αφιέρωσαν αμέτρητες ώρες από τον προσωπικό τους χρόνο ώστε να μάθουν περισσότερα για τη μάθηση με διερώτηση και την ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών στις φυσικές και περιβαλλοντικές επιστήμες. Κοπίασαν ώστε να σχεδιάσουν και να εφαρμόσουν διδακτικές ενότητες που στηρίζονται στη φιλοσοφία της μάθησης με διερώτηση, έχοντας ως στόχο τους να κινητοποιήσουν τους μαθητές τους, μετατρέποντάς τους από παθητικούς καταναλωτές σε δημιουργούς και οικοδόμους της γνώσης. Μοναδική αμοιβή για τους εκπαιδευτικούς αυτούς είναι η ηθική ικανοποίηση που προέκυψε μέσα από την ενεργό εμπλοκή των μαθητών τους στη μαθησιακή διαδικασία και η αύξηση του ενδιαφέροντος των μαθητών για τις φυσικές και περιβαλλοντικές επιστήμες. Όντας λοιπόν η ραχοκοκαλιά και η ψυχή του προγράμματος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στο PROFILES Cyprus Ομάδες Εκπαιδευτικών Ομάδα Βιολογίας Ομάδα Δημοτικής Εκπαίδευσης Ομάδα Χημείας Συμμετέχοντες 1. Δημητρίου Δωρίτα 2. Παρασκευά-Χατζηχαμπή Δήμητρα 3. Χατζηχαμπής Ανδρέας 4. Χριστοδούλου Γιώργος 1. Ανδρέου Ελένη 2. Κοφινά-Μιχαήλ Ζωή 3. Λυμπουρίδου Χρυστάλλα 4. Μιχαήλ Μιχάλης 5. Παναγίδης Παναγιώτης 1. Γιακουμή-Χατζηθεκλή Εύα 2. Διερωνίτου Ελένη 3. Ευριπίδου Γιώργος 4. Κασίνη Νίκη 5. Μηλιώτης Γιώργος 6. Μουλλωτού Τασούλα 7. Τζιήζη Πολύμνια 8. Τσιερκέζου-Γεωργίου Μαρία 9. Χριστοφόρου-Ζαντή Μαρία Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε θερμά τις σχολικές μονάδες και συγκεκριμένα τους διευθυντές και τις διευθύντριες των σχολείων δημοτικής και μέσης εκπαίδευσης, που έλαβαν μέρος στο πρόγραμμα, ενθαρρύνοντας τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν και στηρίζοντας τις εφαρμογές των καινοτόμων μαθησιακών περιβαλλόντων που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος στα σχολεία τους. Θερμές ευχαριστίες θα θέλαμε να στείλουμε επίσης στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού για την υποστήριξη του ευρωπαϊκού προγράμματος PROFILES για δεύτερη συνεχή χρονιά.τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ προς όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στις εφαρμογές του προγράμματος δίνοντας τον καλύτερο τους εαυτό και αποδεικνύοντας περίτρανα πως είναι σε θέση να πάρουν τη μάθησή τους στα χέρια τους και να εργαστούν με ωριμότητα και υπευθυνότητα σε μαθητο-κεντρικά περιβάλλοντα που στηρίζονται στην προσέγγιση της διερώτησης.

Ενημερωτικό Δελτίο. Σκέψεις για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα PROFILES του Peter Childs, Διεθνές Ενημερωτικό Δελτίο PROFILES No.3.

Ενημερωτικό Δελτίο. Σκέψεις για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα PROFILES του Peter Childs, Διεθνές Ενημερωτικό Δελτίο PROFILES No.3. 03 Ιανουαρίου 2013 Εισαγωγικό Καλωσορίσατε στην πέμπτη έκδοση του Ενημερωτικού Δελτίου PROFILES. Τα άρθρα που ακολουθούν μέσα στην πέμπτη έκδοση, θα δώσουν μια γενική εικόνα σε σχέση με τις κυριότερες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Το ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα PROFILES (www.cut.ac.cy/profiles) ανακοινώνει τη δυνατότητα δήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στον τρίτο κύκλο βιωματικών εργαστηρίων (2013-2014)

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Το ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα PROFILES ανακοινώνει τη δυνατότητα δήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο δεύτερο κύκλο βιωματικών εργαστηρίων (2012-2013) με θέμα το σχεδιασμό και

Διαβάστε περισσότερα

Συνάντηση των εταίρων του PROFILES στο Ισραήλ

Συνάντηση των εταίρων του PROFILES στο Ισραήλ 25 Απριλίου 2012 Τεύχος 3 Εισαγωγικό Καλωσορίσατε στην τρίτη έκδοση του Ενημερωτικού Δελτίου PROFILES. Η ερευνητική Ομάδα Ελένη Α. Κύζα Επιστημονική Υπεύθυνος PROFILES Email: Eleni.Kyza@cut.ac.cy URL:

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Συμμετοχή εκπαιδευτικών Μέσης Εκπαίδευσης σε ενημερωτική ημερίδα για το ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα CoReflect

Θέμα: Συμμετοχή εκπαιδευτικών Μέσης Εκπαίδευσης σε ενημερωτική ημερίδα για το ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα CoReflect 23 Ιουλίου 2009 Θέμα: Συμμετοχή εκπαιδευτικών Μέσης Εκπαίδευσης σε ενημερωτική ημερίδα για το ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα CoReflect Το ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα Ψηφιακή υποστήριξη για διερώτηση,

Διαβάστε περισσότερα

2. Να ανταποκρίνονται στις ανάγκες και το ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών.

2. Να ανταποκρίνονται στις ανάγκες και το ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών. ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Αρ. Φακ.: 7.7.02 Αρ. Τηλ.: 22 402306/ 361/ 387 Aρ. Τηλεομ.: 22480505 email: proairetika@cyearn.pi.ac.cy ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ 2252 ΛΕΥΚΩΣΙΑ 4 Μαΐου

Διαβάστε περισσότερα

«Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ ΣΤΟ ΜΑΘΗΣΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ»

«Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ ΣΤΟ ΜΑΘΗΣΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ» Όμιλος Εκπαιδευτικών Χρηστών Πληροφορικής Τεχνολογίας Κύπρου «Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ ΣΤΟ ΜΑΘΗΣΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ» ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010 08:30-13:30 Α107 Χορηγοί: «Η

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α Επιμορφωτικά Σεμινάρια που διοργανώνονται από τη Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης για συγκεκριμένες ειδικότητες εκπαιδευτικών

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α Επιμορφωτικά Σεμινάρια που διοργανώνονται από τη Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης για συγκεκριμένες ειδικότητες εκπαιδευτικών ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α Επιμορφωτικά Σεμινάρια που διοργανώνονται από τη Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης για συγκεκριμένες ειδικότητες εκπαιδευτικών α. Σεμινάριο Μουσικής: Η σχολική μπάντα. Αξιολόγηση. Λεμεσός Λανίτειο

Διαβάστε περισσότερα

Μεσαιωνικά κάστρα Λεμεσού και Πάφου

Μεσαιωνικά κάστρα Λεμεσού και Πάφου ΙΓ Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού (Κ.Β ) Μεσαιωνικά κάστρα Λεμεσού και Πάφου Δρ. Παύλος Ρήγας Χριστιάνα Λιασίδου Εισαγωγή Πώς προέκυψε η ιδέα ενότητα Κατοικία / Γλώσσα ενότητα Οι εξελίξεις στην Ευρώπη κατά τους

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ. Επιμορφωτικό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Νηπιαγωγών στο μοντέλο Lesson Study

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ. Επιμορφωτικό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Νηπιαγωγών στο μοντέλο Lesson Study Αλεξανδρούπολη 08/04/2013 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Επιμορφωτικό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Νηπιαγωγών στο μοντέλο Lesson Study Το «Εργαστήριο Παιδαγωγικής Έρευνας και Εκπαιδευτικών Πρακτικών» του Τ.Ε.Ε.Π.Η.

Διαβάστε περισσότερα

ιευθυντές/ ιευθύντριες Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης

ιευθυντές/ ιευθύντριες Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ Αρ. Φακ.: 7.15.01.15/5 Αρ. Τηλ.: 22800951 Αρ. Φαξ.: 22800639 E-mail: dme-viologia@schools.ac.cy 15 Σεπτεµβρίου 2016 ΕΠΕΙΓΟΝ

Διαβάστε περισσότερα

5 Μαΐου 2012 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

5 Μαΐου 2012 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΟΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 5 Μαΐου 2012 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης. ΓΨ02.008 Ανάπτυξη προγράμματος σχολικής βελτίωσης Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης. Με το προτεινόμενο Νέο Σχέδιο Αξιολόγησης θεσμοθετείται η ανάπτυξη προγράμματος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΥΠΡΟΥ 2252 Λευκωσία

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΥΠΡΟΥ 2252 Λευκωσία ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Aρ. Φακ.: ΠΙ 7.7.06.13.3 Αρ. Tηλ.: 22402300 Aρ. Φαξ: 22480505 e-mail: eisagogiki@cyearn.pi.ac.cy ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΥΠΡΟΥ 2252 Λευκωσία 17 Σεπτεμβρίου

Διαβάστε περισσότερα

5.34 Αξιοποίηση κοινοτήτων μάθησης στο πλαίσιο προγράμματος προπτυχιακής εκπαίδευσης εν δυνάμει εκπαιδευτικών

5.34 Αξιοποίηση κοινοτήτων μάθησης στο πλαίσιο προγράμματος προπτυχιακής εκπαίδευσης εν δυνάμει εκπαιδευτικών 5.34 Αξιοποίηση κοινοτήτων μάθησης στο πλαίσιο προγράμματος προπτυχιακής εκπαίδευσης εν δυνάμει εκπαιδευτικών συντελεστές Σπυρίδων Δουκάκης sdoukakis@rhodes.aegean.gr ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Αιγαίου Μαρία Μοσκοφόγλου-

Διαβάστε περισσότερα

Ταχυδρομικώς: 5o Συνέδριο Εκπαιδευτικών Χρηστών Πληροφορικής Τεχνολογίας

Ταχυδρομικώς: 5o Συνέδριο Εκπαιδευτικών Χρηστών Πληροφορικής Τεχνολογίας Όμιλος Εκπαιδευτικών - Χρηστών Πληροφορικής Τεχνολογίας Κύπρου Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Πανεπιστήμιο Κύπρου Ερευνητική Ομάδα Μάθησης στις Φυσικές και Περιβαλλοντικές Επιστήμες

Διαβάστε περισσότερα

Διευθυντές/Διευθύντριες Σχολείων Δημοτικής, Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης

Διευθυντές/Διευθύντριες Σχολείων Δημοτικής, Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ 2252 Λευκωσία Aρ. Φακ.: 4.17.04.9 Αρ. Tηλ.: 22402300 Aρ. Φαξ:: 22480505 e-mail: info@cyearn.pi.ac.cy 19 Φεβρουαρίου 2010 Διευθυντές/Διευθύντριες

Διαβάστε περισσότερα

Αξιολόγηση της Πιλοτικής Εφαρμογής της Επαγγελματικής Μάθησης (Mάιος 2016)

Αξιολόγηση της Πιλοτικής Εφαρμογής της Επαγγελματικής Μάθησης (Mάιος 2016) 1. Ταυτότητα της έρευνας Αξιολόγηση της Πιλοτικής Εφαρμογής της Επαγγελματικής Μάθησης (Mάιος 2016) Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου (ημερ. 19/08/2015), το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο

Διαβάστε περισσότερα

Ημερίδα με θέμα «Επιχειρηματολογία ως μέσο ανάπτυξης κριτικής σκέψης: εφαρμογές στο πλαίσιο των Αναλυτικών Προγραμμάτων»

Ημερίδα με θέμα «Επιχειρηματολογία ως μέσο ανάπτυξης κριτικής σκέψης: εφαρμογές στο πλαίσιο των Αναλυτικών Προγραμμάτων» ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ UCLAN CYPRUS ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΥΠΡΟΥ Ημερίδα με θέμα «Επιχειρηματολογία ως μέσο ανάπτυξης κριτικής σκέψης: εφαρμογές στο πλαίσιο

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ, ΟΛΥΜΠΙΑΔΕΣ και ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ, ΟΛΥΜΠΙΑΔΕΣ και ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Στασίνου 36, Γραφ. 102, Στρόβολος 2003, Λευκωσία Τ. 357-22378101 Φ: 357-22379122 cms@cms.org.cy www.cms.org.cy ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ, ΟΛΥΜΠΙΑΔΕΣ και ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ 2018-2019 www.cms.org.cy

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΧΥΣΗΣ ΚΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΡΓΟΥ - ΕΛΛΑΔΑ

ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΧΥΣΗΣ ΚΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΡΓΟΥ - ΕΛΛΑΔΑ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΧΥΣΗΣ ΚΙ Σ ΕΡΓΟΥ - ΕΛΛΑΔΑ ΔΡΑΣΗ 1 ΔΡΑΣΗ 2 ΔΡΑΣΗ 3 ppt παρουσίαση ppt παρουσίαση Διάλεξη/ Συζήτηση στρογγυλής τράπεζας/ ppt παρουσίαση Άτυπη συνάντηση με το διδακτικό προσωπικό Άτυπη συνάντηση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ «Επαγγελματική Μάθηση Εκπαιδευτικών και καθημερινή εκπαιδευτική πράξη» Λευκωσία, 7 Ιουνίου 2017 Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία» *Η λήψη της απόφασης για συμμετοχή

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα :Βελτίωση των μαθησιακών αποτελεσμάτων, με έμφαση στην ανάπτυξη κινήτρων

Θέμα :Βελτίωση των μαθησιακών αποτελεσμάτων, με έμφαση στην ανάπτυξη κινήτρων ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟ ΛΕΥΚΑΡΩΝ Σχολική Χρονιά 2018-2019 Θέμα :Βελτίωση των μαθησιακών αποτελεσμάτων, με έμφαση στην ανάπτυξη κινήτρων ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΑΝΑΓΚΩΝ Διάγνωση

Διαβάστε περισσότερα

Α) Βασικά στάδια εφαρμογής του έργου, υποστήριξη και όφελος εκπαιδευτικών

Α) Βασικά στάδια εφαρμογής του έργου, υποστήριξη και όφελος εκπαιδευτικών Α) Βασικά στάδια εφαρμογής του έργου, υποστήριξη και όφελος εκπαιδευτικών 1. Βασικά στάδια εφαρμογής της Β φάσης του έργου Η εφαρμογή της Β φάσης του έργου στις σχολικές που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτική Συνάντηση. Toπική Ομάδα Εργασίας

Ενημερωτική Συνάντηση. Toπική Ομάδα Εργασίας Ψηφιακή υποστήριξη για διερώτηση, συνεργατική μάθηση και αναστοχασμό σε κοινωνικοεπιστημονικές συζητήσεις Ενημερωτική Συνάντηση Διαδικτυακά Περιβάλλοντα στο ΣΤΟΧΑΣΜΟ «Βιοτεχνολογία» «Εξάρτηση από τη νικοτίνη»

Διαβάστε περισσότερα

9ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΠΕΚΑΠ 2015

9ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΠΕΚΑΠ 2015 9ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΠΕΚΑΠ 2015 (5η ανακοίνωση) Αρ.Πρωτ.183708/Δ2/13-11-2014/ΥΠΑΙΘ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΕΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Έκθεση SciFUN για τη συλλογή Βέλτιστων Πρακτικών για να γίνει η διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών διασκεδαστική (Παραδοτέο 2)

Έκθεση SciFUN για τη συλλογή Βέλτιστων Πρακτικών για να γίνει η διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών διασκεδαστική (Παραδοτέο 2) Δεκέμβριος 2016 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 2 ο Ενημερωτικό Δελτίο για το έργο SciFUN Έκθεση SciFUN για τη συλλογή Βέλτιστων Πρακτικών για να γίνει η διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών διασκεδαστική (Παραδοτέο 2)

Διαβάστε περισσότερα

Ερωτηματολόγιο προς εκπαιδευτικούς

Ερωτηματολόγιο προς εκπαιδευτικούς Ερωτηματολόγιο προς εκπαιδευτικούς Σκοπός της έρευνας αυτής είναι η διερεύνηση των απόψεων των εκπαιδευτικών αναφορικά με την ιδιαίτερη πολιτική του σχολείου τους. Η έρευνα αυτή εξετάζει, κυρίως, την πολιτική

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Φακ.: Π.Ι ΠΙ Αρ. Τηλ.: / Αρ. Φαξ:

Αρ. Φακ.: Π.Ι ΠΙ Αρ. Τηλ.: / Αρ. Φαξ: ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Αρ. Φακ.: Π.Ι. 7.7.09.16 ΠΙ 7.7.09.16.5 Αρ. Τηλ.: 22402328/ 22402387 Αρ. Φαξ: 22480505 e-mail: prosxoliki@cyearn.pi.ac.cy ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΥΠΡΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

O ερευνητικός οργανισμός CARDET και η εταιρία INNOVADE εφάρμοσαν πιλοτικά το εγχειρίδιο SciFUN και ανέπτυξαν μια μελέτη περίπτωσης για την Κύπρο

O ερευνητικός οργανισμός CARDET και η εταιρία INNOVADE εφάρμοσαν πιλοτικά το εγχειρίδιο SciFUN και ανέπτυξαν μια μελέτη περίπτωσης για την Κύπρο Νοέμβριος 2017 Ενημερωτικό Δελτίο 5 ο Ενημερωτικό Δελτίο για το έργο SciFUN O ερευνητικός οργανισμός CARDET και η εταιρία INNOVADE εφάρμοσαν πιλοτικά το εγχειρίδιο SciFUN και ανέπτυξαν μια μελέτη περίπτωσης

Διαβάστε περισσότερα

Λευκωσία, 13 Μαΐου 2010 ρα Ζήνα Πουλλή ιευθύντρια Μέσης Εκπαίδευσης Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού

Λευκωσία, 13 Μαΐου 2010 ρα Ζήνα Πουλλή ιευθύντρια Μέσης Εκπαίδευσης Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Λευκωσία, 13 Μαΐου 2010 ρα Ζήνα Πουλλή ιευθύντρια Μέσης Εκπαίδευσης Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Αξιότιμη Κυρία, ΘΕΜΑ: Αποτελέσματα Παγκύπριας Ολυμπιάδας Χημείας 2009 2010 για τις τάξεις Α, Β και

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΥΠΡΟΥ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ 2013-2014 Αγαπητοί συνάδελφοι, Στα πλαίσια της προσπάθειας που καταβάλλει το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο

Διαβάστε περισσότερα

Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών για το Νέο Σχολείο: Η γνώση είναι ο δρόμος για το μέλλον!

Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών για το Νέο Σχολείο: Η γνώση είναι ο δρόμος για το μέλλον! Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών για το Νέο Σχολείο: Η γνώση είναι ο δρόμος για το μέλλον! 1 ΣΥΝΟΨΗ 150.000 εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα συμμετάσχουν μέχρι

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα εκπαιδευτικών πυρήνων για την ενσωμάτωση των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) στη μαθησιακή διαδικασία στη σχολική μονάδα

Πρόγραμμα εκπαιδευτικών πυρήνων για την ενσωμάτωση των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) στη μαθησιακή διαδικασία στη σχολική μονάδα Πρόγραμμα εκπαιδευτικών πυρήνων για την ενσωμάτωση των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) στη μαθησιακή διαδικασία στη σχολική μονάδα Χριστόδουλος Τασουρής, Συνεργάτης Τομέα Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας

Διαβάστε περισσότερα

Από τη Σχολική μας Ζωή

Από τη Σχολική μας Ζωή ΤΕΥΧΟΣ 7 ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2014-15 Ε Ι Δ Ι Κ Ο Σ Χ Ο Λ Ε Ι Ο Λ Ε Υ Κ Ω Σ Ι Α Σ Από τη Σχολική μας Ζωή Σας καλωσορίζουμε στο δεύτερο τεύχος του ενημερωτικού δελτίου του Ειδικού Σχολείου Λευκωσίας για τη σχολική

Διαβάστε περισσότερα

Σας αποστέλλω το παρακάτω κείμενο για την ενημέρωσή σας.

Σας αποστέλλω το παρακάτω κείμενο για την ενημέρωσή σας. Αγαπητέ(ή) κύριε/κυρία: Σας αποστέλλω το παρακάτω κείμενο για την ενημέρωσή σας. Εργαστήριο Διδακτικής Θετικών Επιστημών 1 (ΕΔΘΕ) του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης (ΠΤΔΕ) του Πανεπιστημίου

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ. ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ. ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 1 η ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ (ΑΛΛΗΛΟ-)ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ. ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2012-2013. Διοργάνωση: Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων Β. Καλοκύρη Παρασκευή 14 - Σάββατο

Διαβάστε περισσότερα

Οι περιοχές που διερευνήθηκαν συστηματικά από τα σχολεία ήσαν οι ακόλουθες: Σχέσεις μεταξύ εκπαιδευτικών-μαθητών και μεταξύ μαθητών

Οι περιοχές που διερευνήθηκαν συστηματικά από τα σχολεία ήσαν οι ακόλουθες: Σχέσεις μεταξύ εκπαιδευτικών-μαθητών και μεταξύ μαθητών Ανάπτυξη µεθόδων και εργαλείων έρευνας Από τα σχολεία που συµµετείχαν στην ΑΕΕ: Οργάνωσε οµάδες εργασίας το 66% Αξιοποίησε σχετική βιβλιογραφία το 66% Συγκέντρωσε δεδοµένα από: τα αρχεία του σχολείου το

Διαβάστε περισσότερα

Σεμινάριο μεικτής μάθησης του ΚΠΕ Βιστωνίδας: «Ψηφιακή αφήγηση Ένα πολυδιάστατο εργαλείο μάθησης» Αποτελέσματα αξιολόγησης των συμμετεχόντων

Σεμινάριο μεικτής μάθησης του ΚΠΕ Βιστωνίδας: «Ψηφιακή αφήγηση Ένα πολυδιάστατο εργαλείο μάθησης» Αποτελέσματα αξιολόγησης των συμμετεχόντων Σεμινάριο μεικτής μάθησης του ΚΠΕ Βιστωνίδας: «Ψηφιακή αφήγηση Ένα πολυδιάστατο εργαλείο μάθησης» Αποτελέσματα αξιολόγησης των συμμετεχόντων Επιμορφωτές: Δήμητρα Θεοδοσιάδου, Άγγελος Κωνσταντινίδης, Χρήστος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ Σάββατο 5 Μαρτίου και Σάββατο 19 Μαρτίου 2016,ώρες 9.00-15.00 (2 δια ζώσης συναντήσεις του Σεμιναρίου) ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ: Η Διδασκαλία της Οπτικής στην Ε και τη

Διαβάστε περισσότερα

Ενσωμάτωση των ΤΠΕ στο Εκπαιδευτικό Σύστημα της Κύπρου Έργα ΤΠΕ

Ενσωμάτωση των ΤΠΕ στο Εκπαιδευτικό Σύστημα της Κύπρου Έργα ΤΠΕ Ενσωμάτωση των ΤΠΕ στο Εκπαιδευτικό Σύστημα της Κύπρου Έργα ΤΠΕ Υλικοτεχνική Υποδομή για τις ΤΠΕ Εκπαιδευτική Πύλη (ΔΙΑ.Σ) Εξασφάλιση Εκπαιδευτικού Λογισμικού Σύστημα Διαχείρισης Διοικητικών Διαδικασιών

Διαβάστε περισσότερα

Τίτλος Στόχοι Χώρος αίθουσα. Γλωσσική Διδασκαλία

Τίτλος Στόχοι Χώρος αίθουσα. Γλωσσική Διδασκαλία A/A Εισηγητής / Εισηγήτρια Ομάδα στόχος Τίτλος Στόχοι Χώρος αίθουσα Ημερομηνία - ώρα Γλωσσική Διδασκαλία 1. Λουίζα Μαλλούρη Δημοτικής και Προδημοτικής Η σχέση ανάμεσα στη λέξη και την εικόνα σε εικονογραφημένα

Διαβάστε περισσότερα

Ε Π Ι Μ Ο Ρ Φ Ω Τ Ι Κ Α Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Τ Α Γ Ι Α Ε Κ Π Α Ι Δ Ε Υ Τ Ι Κ Ο Υ Σ Σ Τ Ο Ν Π Ο Λ Υ Χ Ω Ρ Ο Μ Ε Τ Α Ι Χ Μ Ι Ο

Ε Π Ι Μ Ο Ρ Φ Ω Τ Ι Κ Α Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Τ Α Γ Ι Α Ε Κ Π Α Ι Δ Ε Υ Τ Ι Κ Ο Υ Σ Σ Τ Ο Ν Π Ο Λ Υ Χ Ω Ρ Ο Μ Ε Τ Α Ι Χ Μ Ι Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΝΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ Ε Π Ι Μ Ο Ρ Φ Ω Τ Ι Κ Α Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Τ Α Γ Ι Α Ε Κ Π Α Ι Δ Ε Υ Τ Ι Κ Ο Υ Σ Σ Τ Ο Ν Π Ο Λ Υ Χ Ω Ρ Ο Μ Ε Τ Α Ι Χ Μ Ι Ο Ο κ τ ώ β ρ ι ο ς Ν ο έ μ β ρ

Διαβάστε περισσότερα

1ος Στόχος: «Βελτίωση των μαθησιακών αποτελεσμάτων»

1ος Στόχος: «Βελτίωση των μαθησιακών αποτελεσμάτων» Στόχοι υπό έμφαση 2015-2016 1ος Στόχος: «Βελτίωση των μαθησιακών αποτελεσμάτων» Συνέδρια Διευθυντών Επαρχιακών Γραφείων Παιδείας Νοέμβριος 2015 ΑΞΟΝΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ 1. Γιατί συνεχίζεται ο στόχος για 2 η

Διαβάστε περισσότερα

Διαπεριφερειακό Θεματικό Δίκτυο «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο»

Διαπεριφερειακό Θεματικό Δίκτυο «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» Διαπεριφερειακό Θεματικό Δίκτυο «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» 2018-2021 http://isecurenet.sch.gr/portal/ Το παιδί μας κάνει την εργασία του σχολείου χρησιμοποιώντας τον υπολογιστή στο δωμάτιό του Πόσο εύκολο

Διαβάστε περισσότερα

Παγκόσμια εκπαίδευση για αλλαγή, πέρα από το Ευρωπαϊκό Έτος Ανάπτυξης 2015:

Παγκόσμια εκπαίδευση για αλλαγή, πέρα από το Ευρωπαϊκό Έτος Ανάπτυξης 2015: Παγκόσμια εκπαίδευση για αλλαγή, πέρα από το Ευρωπαϊκό Έτος Ανάπτυξης 2015: Εμπλοκή των νέων της Ευρώπης από σχολικούς κήπους σε βιώσιμα συστήματα παραγωγής και διανομής τροφίμων Παγκόσμια εκπαίδευση για

Διαβάστε περισσότερα

Επαγγελματική Ανάπτυξη Εκπαιδευτικών σε θέματα Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας Ερευνητικές-Πιλοτικές Εφαρμογές ΗΜΕΡΙΔΑ - 6 Φεβρουαρίου 2010 Καλές πρακτικές ενσωμάτωσης των Τεχνολογιών Πληροφορίας

Διαβάστε περισσότερα

21 Σεπτεμβρίου 2012. Διευθυντές/ντριες Γυμνασίων, Λυκείων και Τεχνικών Σχολών

21 Σεπτεμβρίου 2012. Διευθυντές/ντριες Γυμνασίων, Λυκείων και Τεχνικών Σχολών ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Πρόγραμμα Εισαγωγικής Επιμόρφωσης (Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Μεντόρων) Το Έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) κατά 85% και από εθνικούς πόρους

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΟΜΑΔΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΝΕΟΥ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ Σεπτέμβριος 2013 ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΑΓΩΓΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΑΓΩΓΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΑΓΩΓΗΣ Ρέθυμνο, 12 Αυγούστου 2013 Δεύτερη Αναγγελία Η Ελληνική Επιστημονική Ένωση

Διαβάστε περισσότερα

Σεμινάρια σε σχολική βάση και Σεμινάρια για γονείς. Τομέας Επιμόρφωσης Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου

Σεμινάρια σε σχολική βάση και Σεμινάρια για γονείς. Τομέας Επιμόρφωσης Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου Σεμινάρια σε σχολική βάση και Σεμινάρια για γονείς Τομέας Επιμόρφωσης Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου Νοέμβριος 2016 Η ομάδα συντονισμού Σεμινάρια σε Σχολική Βάση Συντονιστές Προγράμματος Δρ Έλενα Παπaμιχαήλ

Διαβάστε περισσότερα

Επαγγελματική Μάθηση και ζητήματα επικοινωνίας, σχέσεων, συμπεριφοράς, κινήτρων των μαθητών

Επαγγελματική Μάθηση και ζητήματα επικοινωνίας, σχέσεων, συμπεριφοράς, κινήτρων των μαθητών Επαγγελματική Μάθηση και ζητήματα επικοινωνίας, σχέσεων, συμπεριφοράς, κινήτρων των μαθητών Συντονίστρια Υποστηρίκτριες Π.Ι. Κυριακή Σαββίδου Τώνια Σπυροπούλου & Ξένια Στυλιανού «Ανάπτυξη θετικού κλίματος».

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΤΡΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΙΑΙΑΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΜΕΣΩ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ

ΜΕΤΡΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΙΑΙΑΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΜΕΣΩ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΜΕΤΡΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΙΑΙΑΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΜΕΣΩ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ Μιχάλης Ιωάννου (Καθ. Φυσικής) Νικόλας Στρατής (Καθ. Πληροφορικής) Σοφία Καζέλη

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθήνας

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθήνας Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθήνας Τμήμα Ιατρικών εργαστηρίων & Προσχολικής Αγωγής Συντονίστρια: Επίκουρη Καθηγήτρια, Ελένη Μουσένα [Σύγχρονες Τάσεις στην Παιδαγωγική Επιστήμη] «Παιδαγωγικά μέσω Καινοτόμων

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Αποτελέσματα Παγκύπριας Ολυμπιάδας Χημείας για τις τάξεις του Λυκείου

ΘΕΜΑ: Αποτελέσματα Παγκύπριας Ολυμπιάδας Χημείας για τις τάξεις του Λυκείου Κύριο Σάββα Αντωνίου Αναπλ. Διευθυντή Μέσης Εκπαίδευσης Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Λευκωσία, 2 Μαΐου 2014 Αξιότιμε Κύριε Διευθυντά, ΘΕΜΑ: Αποτελέσματα Παγκύπριας Ολυμπιάδας Χημείας 2013-2014 για

Διαβάστε περισσότερα

Ta Θρησκευτικά στο Ψηφιακό Σχολείο

Ta Θρησκευτικά στο Ψηφιακό Σχολείο Ta Θρησκευτικά στο Ψηφιακό Σχολείο * Επιστημονική ημερίδα θεολόγων Γυμνασίων και Λυκείων του ν. Φωκίδας για τη χρήση του διαδραστικού πίνακα στη διδασκαλία του θρησκευτικού μαθήματος 1 Του Χάρη Ανδρεόπουλου

Διαβάστε περισσότερα

Τίτλος Εργασίας: Εικονογραφήματα. Μάθημα: Εκθετική συνάρτηση. Λυκείου Αγίου Νεοφύτου. Αριθμός μαθητών στην τάξη: 16

Τίτλος Εργασίας: Εικονογραφήματα. Μάθημα: Εκθετική συνάρτηση. Λυκείου Αγίου Νεοφύτου. Αριθμός μαθητών στην τάξη: 16 Τίτλος Εργασίας: Εικονογραφήματα Μάθημα: Εκθετική συνάρτηση Τάξη στην οποία διδάχθηκε το μάθημα: Β6 κατεύθυνσης Λυκείου Αγίου Νεοφύτου Αριθμός μαθητών στην τάξη: 16 Καθηγητής: Γιώργος Ανδρονίκου Εισαγωγή:

Διαβάστε περισσότερα

Η διάρκεια πραγματοποίησης της ανοιχτής εκπαιδευτικής πρακτικής ήταν 2 διδακτικές ώρες

Η διάρκεια πραγματοποίησης της ανοιχτής εκπαιδευτικής πρακτικής ήταν 2 διδακτικές ώρες ΣΧΟΛΕΙΟ Η εκπαιδευτική πρακτική αφορούσε τη διδασκαλία των μεταβλητών στον προγραμματισμό και εφαρμόστηκε σε μαθητές της τελευταίας τάξης ΕΠΑΛ του τομέα Πληροφορικής στα πλαίσια του μαθήματος του Δομημένου

Διαβάστε περισσότερα

Δραστηριότητες στο μάθημα της Οικιακής Οικονομίας Σχολική Χρονιά:

Δραστηριότητες στο μάθημα της Οικιακής Οικονομίας Σχολική Χρονιά: Δραστηριότητες στο μάθημα της Οικιακής Οικονομίας Σχολική Χρονιά: 2008-2009 Κατά τη σχολική χρονιά 2009-2009, οι δραστηριότητες που διοργανώθηκαν από τον κλάδο της Οικιακής Οικονομίας είναι: 1. Διοργάνωση

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Προσφορά Προγράμματος Εισαγωγικής Επιμόρφωσης για τους Νεοεισερχόμενους Εκπαιδευτικούς Δημοτικής Εκπαίδευσης

Θέμα: Προσφορά Προγράμματος Εισαγωγικής Επιμόρφωσης για τους Νεοεισερχόμενους Εκπαιδευτικούς Δημοτικής Εκπαίδευσης ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Aρ. Φακ.: ΠΙ 7.7.06.13.2 Αρ. Tηλ.: 22402300 Aρ. Φαξ:: 22480505 e-mail: eisagogiki@cyearn.pi.ac.cy ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΥΠΡΟΥ 2252 Λευκωσία 17 Σεπτεμβρίου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΕΚΦΕ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2011-2012 ΕΚΦΕ : Ρόδου ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΚΦΕ (όνομα - ειδικότητα) :Νικόλαος Πασσάλης Χημικός-MSc

ΕΚΘΕΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΕΚΦΕ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2011-2012 ΕΚΦΕ : Ρόδου ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΚΦΕ (όνομα - ειδικότητα) :Νικόλαος Πασσάλης Χημικός-MSc ΕΚΘΕΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΕΚΦΕ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2011-2012 ΕΚΦΕ : Ρόδου ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΚΦΕ (όνομα - ειδικότητα) :Νικόλαος Πασσάλης Χημικός-MSc Επικαιροποιημένα στοιχεία του ΕΚΦΕ. Ονοματεπώνυμο Ειδικότητα Είδος απόσπασης

Διαβάστε περισσότερα

Έρευνα για τις απόψεις των μαθητών σε σχέση με το μικρόκλιμα μιας περιοχής Ομάδα Μαθητών: Συντονιστής καθηγητής:

Έρευνα για τις απόψεις των μαθητών σε σχέση με το μικρόκλιμα μιας περιοχής Ομάδα Μαθητών: Συντονιστής καθηγητής: 1 Έρευνα για τις απόψεις των μαθητών σε σχέση με το μικρόκλιμα μιας περιοχής Ομάδα Μαθητών: Παναρέτου Κατερίνα, Παρεκκλησίτης Ορέστης, Ιωάννου Γιώργος Συντονιστής καθηγητής: Νικόλας Νικολάου Λύκειο Αγίου

Διαβάστε περισσότερα

CASF Culture Against School Failure Ο πολιτισμός ενάντια στη σχολική αποτυχία

CASF Culture Against School Failure Ο πολιτισμός ενάντια στη σχολική αποτυχία CASF Culture Against School Failure Ο πολιτισμός ενάντια στη σχολική αποτυχία Το πρόγραμμα CASF αποτελεί το καινούργιο πρόγραμμα ERASMUS+ που θα υλοποιηθεί από το 1 ο Γυμνάσιο Σητείας κατά τα έτη 2017-2020.

Διαβάστε περισσότερα

http://new-twinspace.etwinning.net/web/p102609/welcome

http://new-twinspace.etwinning.net/web/p102609/welcome Σεργιάνι στο χρόνο, σε ένα ταξίδι ιστορίας, πολιτισμού, περιβάλλοντος, γεμάτο Ελλάδα και Κύπρο! Όχημά μας το γραμματόσημο! Stroll in time, in a journey of history, culture, environment, full of Greece

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕ ΜΑΣ. Ενημερωτικό Δελτίο. Φυλακισμένα Μνήματα. Επίσκεψη στα. The G C School of Careers

ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕ ΜΑΣ. Ενημερωτικό Δελτίο. Φυλακισμένα Μνήματα. Επίσκεψη στα. The G C School of Careers The G C School of Careers Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Ενημερωτικό Δελτίο Μάιος 2012 - Τεύχος 19 Επίσκεψη στα Φυλακισμένα Μνήματα ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕ ΜΑΣ Ο μαθητής της 3 Μπλε, Κωνσταντίνος

Διαβάστε περισσότερα

16η Διεθνής Εκπαιδευτική Έκθεση

16η Διεθνής Εκπαιδευτική Έκθεση 16η Διεθνής Εκπαιδευτική Έκθεση Στα πλαίσια της 16 ης Διεθνούς Εκπαιδευτικής Έκθεσης, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού συμμετέχει με δικό του περίπτερο με θέμα: «Έτος Εκπαιδευτικής Μεταρρύθμισης» Το

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Φακ.: ΠΙ Αρ. Τηλ.: Αρ. Φαξ: Nοεμβρίου 2010

Αρ. Φακ.: ΠΙ Αρ. Τηλ.: Αρ. Φαξ: Nοεμβρίου 2010 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ 2252 ΛΕΥΚΩΣΙΑ Αρ. Φακ.: ΠΙ 7.6.14 Αρ. Τηλ.: 22 402310 Αρ. Φαξ: 22 480505 e-mail: anasta@cyearn.pi.ac.cy 10 Nοεμβρίου 2010 Διευθυντές/ντριες

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΗΠ. ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΗΠ. ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΗΠ. ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ ΜΕΣΩ ΕΡΕΥΝΑΣ-ΔΡΑΣΗΣ «Η Δημιουργική χρήση της τεχνολογίας στα Μαθηματικά μέσω της αυτενέργειας των παιδιών.» Συντονίστρια: Στέλια Δημητρίου-Μιχαηλίδου

Διαβάστε περισσότερα

1.Επικαιροποιημένα στοιχεία του ΕΚΦΕ. Ονοματεπώνυμο Ειδικότητα Είδος απόσπασης (μερική /ώρες την εβδομάδα, εξ ολοκλήρου)

1.Επικαιροποιημένα στοιχεία του ΕΚΦΕ. Ονοματεπώνυμο Ειδικότητα Είδος απόσπασης (μερική /ώρες την εβδομάδα, εξ ολοκλήρου) Έκθεση Δραστηριοτήτων ΕΚΦΕ 11-1 ΕΚΘΕΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΕΚΦΕ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 11-1 ΕΚΦΕ : ΠΕΛΛΑΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΚΦΕ (όνομα - ειδικότητα) : 1.Επικαιροποιημένα στοιχεία του ΕΚΦΕ. Ονοματεπώνυμο Ειδικότητα Είδος απόσπασης

Διαβάστε περισσότερα

3η Ανακοίνωση- Ενημέρωση. 1ο Διεθνές Βιωματικό Συνέδριο Εφαρμοσμένης Διδακτικής. 1ο Διεθνές Βιωματικό Συνέδριο Εφαρμοσμένης Διδακτικής με θέμα:

3η Ανακοίνωση- Ενημέρωση. 1ο Διεθνές Βιωματικό Συνέδριο Εφαρμοσμένης Διδακτικής. 1ο Διεθνές Βιωματικό Συνέδριο Εφαρμοσμένης Διδακτικής με θέμα: Δράμα, 9 / 03 / 2015 ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ eκπ@ιδευτικός κύκλος ------------------ Ταχ.Δ/νση :Πύρρου 2 66100 Δράμα Πληροφορίες :Σ. Κιουλάνης Τηλέφωνο :2521351224-23 FAX :2521351293 E-mail

Διαβάστε περισσότερα

Επιτροπές Συνεδρίου Συντονιστές Διοργάνωσης Συνεδρίου Συντονιστές Θεματικών Περιοχών

Επιτροπές Συνεδρίου Συντονιστές Διοργάνωσης Συνεδρίου Συντονιστές Θεματικών Περιοχών 3 η Ανακοίνωση 3ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο «Ένταξη και Χρήση των ΤΠΕ στην Εκπαιδευτική Διαδικασία» Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση

Διαβάστε περισσότερα

Δημοτικό Σχολείο Σωτήρας Β Η δική μας πρόταση- εμπειρία

Δημοτικό Σχολείο Σωτήρας Β Η δική μας πρόταση- εμπειρία Δημοτικό Σχολείο Σωτήρας Β Η δική μας πρόταση- εμπειρία Συμμετοχή στο Πρόγραμμα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ ΜΕΣΩ ΕΡΕΥΝΑΣ-ΔΡΑΣΗΣ Σχολική χρονιά: 2015-2016 ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. Europe at Schools through Art and Simulation (EuropeStARTS)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. Europe at Schools through Art and Simulation (EuropeStARTS) ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Europe at Schools through Art and Simulation (EuropeStARTS) Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Σχολή Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών, Τμήμα Διεθνών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ 2252 ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ 2252 ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ 2252 ΛΕΥΚΩΣΙΑ Αρ. Φακ.: 7.7.09.7.10 Αρ. Τηλ.: 22 402370 Αρ. Φαξ: 22 402398 e-mail: infotpe@cyearn.pi.ac.cy 7 Απριλίου 2009 Διευθυντές/ντριες

Διαβάστε περισσότερα

Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ. Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου

Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ. Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου Προφίλ του Σχολείου Αριθμός Μαθητών: 397 Αριθμός Εκπαιδευτικών: 68 Αριθμός Τμημάτων: 20 Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της σχολικής μονάδας: 1. Αστικό σχολείο

Διαβάστε περισσότερα

Ομάδα στόχος Τίτλος Στόχοι Χώρος αίθουσα. Γλωσσική Διδασκαλία

Ομάδα στόχος Τίτλος Στόχοι Χώρος αίθουσα. Γλωσσική Διδασκαλία A/A Εισηγητής / Εισηγήτρια Ομάδα στόχος Τίτλος Στόχοι Χώρος αίθουσα Γλωσσική Διδασκαλία Ημερομηνία - ώρα 1. Λουίζα Μαλλούρη Δημοτικής και Προδημοτικής Η σχέση ανάμεσα στη λέξη και την εικόνα σε εικονογραφημένα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΕΚΦΕ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2011-2012 ΕΚΦΕ : ΜΗΛΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΚΦΕ (όνομα - ειδικότητα) : ΖΟΥΛΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΧΗΜΙΚΟΣ

ΕΚΘΕΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΕΚΦΕ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2011-2012 ΕΚΦΕ : ΜΗΛΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΚΦΕ (όνομα - ειδικότητα) : ΖΟΥΛΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΧΗΜΙΚΟΣ ΕΚΘΕΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΕΚΦΕ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2011-2012 ΕΚΦΕ : ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΚΦΕ (όνομα - ειδικότητα) : ΖΟΥΛΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΧΗΜΙΚΟΣ Επικαιροποιημένα στοιχεία του ΕΚΦΕ. Ονοματεπώνυμο Ειδικότητα Είδος απόσπασης (μερική

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ-ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ Ιωάννινα,

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ-ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ Ιωάννινα, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ-ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ Ιωάννινα, 9-2-2009 ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΡΑΠΗ 1 α - 45332 - ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΤΗΛ.-FAX: 26510-78747 e-mail.syldnioa@otenet.gr ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 6 Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι, 1 / 11 Πραγματοποιήθηκε

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ E Εξάμηνο

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ E Εξάμηνο ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΣΗΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ E Εξάμηνο 1. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ/ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Το οργανόγραμμα των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων που

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΕΚΦΕ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2011-2012 ΕΚΦΕ : ΑΛΙΜΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΚΦΕ (όνομα - ειδικότητα) : Χριστόφορος Στογιάννος (ΠΕ04-01 Φυσικός)

ΕΚΘΕΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΕΚΦΕ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2011-2012 ΕΚΦΕ : ΑΛΙΜΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΚΦΕ (όνομα - ειδικότητα) : Χριστόφορος Στογιάννος (ΠΕ04-01 Φυσικός) ΕΚΘΕΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΕΚΦΕ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2011-2012 ΕΚΦΕ : ΑΛΙΜΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΚΦΕ (όνομα - ειδικότητα) : Χριστόφορος Στογιάννος (ΠΕ04-01 Φυσικός) 1.Επικαιροποιημένα στοιχεία του ΕΚΦΕ. Ονοματεπώνυμο Ειδικότητα

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ. διοργανώνει ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ. με θέμα «ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ»

Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ. διοργανώνει ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ. με θέμα «ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ» Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ διοργανώνει ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ με θέμα «ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ» Σάββατο, 29 Νοεμβρίου 2014 Χώρος Διεξαγωγής OTΕAcademy* Δ/νση Πέλικα

Διαβάστε περισσότερα

Tα παράξενα και τα περίεργα στην απεραντοσύνη του Σύμπαντος και η Αστροφυσική προσέγγισή τους

Tα παράξενα και τα περίεργα στην απεραντοσύνη του Σύμπαντος και η Αστροφυσική προσέγγισή τους ΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Σχ. Έτος: 2015-2016 ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ Α ΑΡΣΑΚΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Tα παράξενα και τα περίεργα στην απεραντοσύνη του Σύμπαντος και

Διαβάστε περισσότερα

1.Επικαιροποιημένα στοιχεία του ΕΚΦΕ. Ονοματεπώνυμο Ειδικότητα Είδος απόσπασης (μερική /ώρες την εβδομάδα, εξ ολοκλήρου)

1.Επικαιροποιημένα στοιχεία του ΕΚΦΕ. Ονοματεπώνυμο Ειδικότητα Είδος απόσπασης (μερική /ώρες την εβδομάδα, εξ ολοκλήρου) ΕΚΘΕΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΕΚΦΕ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 3 ΕΚΦΕ : ο ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΚΦΕ (όνομα ειδικότητα) : ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΓΑΡΓΑΝΟΥΡΑΚΗΣ ΠΕ4 ΕΙΔΟΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ (με θητεία/απόσπαση): Με Θητεία.Επικαιροποιημένα στοιχεία

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ UNIVERSITIES4EU-U4EU

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ UNIVERSITIES4EU-U4EU ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ UNIVERSITIES4EU-U4EU Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Σχολή Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών, Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών προσκαλεί

Διαβάστε περισσότερα

ΣΠΟΥΔΕΣ Τίτλος. Εκπαιδευτικό Ίδρυμα. Βασικό Πτυχίο Φυσικός Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μεταπτυχιακό στις Φυσικές Επιστήμες Τεχνολογία και Περιβάλλον

ΣΠΟΥΔΕΣ Τίτλος. Εκπαιδευτικό Ίδρυμα. Βασικό Πτυχίο Φυσικός Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μεταπτυχιακό στις Φυσικές Επιστήμες Τεχνολογία και Περιβάλλον e-mail : Anikolop@tellas.gr ΘΑΝΑΣΗΣ Ι. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ Υποδιευθυντής στο Γυμνάσιο Δάρα Αρκαδίας Διευθυντής στο 4 ο Ενιαίο Λύκειο Περιστερίου Προϊστάμενος του 3 ου Γραφείου Δ.Ε. Γ Αθήνας Διευθυντής

Διαβάστε περισσότερα

Το σχολείο ως εστία προώθησης της διαφοροποιημένης διδασκαλίας μέσω της επαγγελματικής μάθησης ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ

Το σχολείο ως εστία προώθησης της διαφοροποιημένης διδασκαλίας μέσω της επαγγελματικής μάθησης ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ Μάιος 2017 Το σχολείο ως εστία προώθησης της διαφοροποιημένης διδασκαλίας μέσω της επαγγελματικής μάθησης ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ Δρ Γεωργία Πασιαρδή (Διευθύντρια) Χριστίνα Σταύρου (Λειτουργός Π.Ι.) Ημερίδα

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Ψηφιακό εκπαιδευτικό περιεχόμενο και σχετικές υπηρεσίες για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

ΘΕΜΑ: Ψηφιακό εκπαιδευτικό περιεχόμενο και σχετικές υπηρεσίες για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Δ/ΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Δ/ΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ----- Ταχ. Δ/νση: Ανδρέα Παπανδρέου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΡΑΜΜΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ 21, 22,23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011, ΑΘΗΝΑ. 3o ΠΕΚ ΑΘΗΝΑΣ

ΠΡΟΓΡΡΑΜΜΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ 21, 22,23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011, ΑΘΗΝΑ. 3o ΠΕΚ ΑΘΗΝΑΣ ΠΡΟΓΡΡΑΜΜΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ 21, 22,23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011, ΑΘΗΝΑ 3o ΠΕΚ ΑΘΗΝΑΣ 1 Η ΜΕΡΑ : Παρασκευή, 21/10/2011, 3-10 μμ. Ολομέλεια ανά ΠΕΚ, για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης Ευαισθητοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

Τα Διδακτικά Σενάρια και οι Προδιαγραφές τους. του Σταύρου Κοκκαλίδη. Μαθηματικού

Τα Διδακτικά Σενάρια και οι Προδιαγραφές τους. του Σταύρου Κοκκαλίδη. Μαθηματικού Τα Διδακτικά Σενάρια και οι Προδιαγραφές τους του Σταύρου Κοκκαλίδη Μαθηματικού Διευθυντή του Γυμνασίου Αρχαγγέλου Ρόδου-Εκπαιδευτή Στα προγράμματα Β Επιπέδου στις ΤΠΕ Ορισμός της έννοιας του σεναρίου.

Διαβάστε περισσότερα

Συνεχής επαγγελματική ανάπτυξη του εκπαιδευτικού στο σχολείο: η περίπτωση των ΝΑΠ

Συνεχής επαγγελματική ανάπτυξη του εκπαιδευτικού στο σχολείο: η περίπτωση των ΝΑΠ Συνεχής επαγγελματική ανάπτυξη του εκπαιδευτικού στο σχολείο: η περίπτωση των ΝΑΠ Δρ Αθ. Μιχαηλίδου Ευριπίδου Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου Συνέδριο Διευθυντών Δημοτικής Εκπαίδευσης 15 Μαΐου 2012 ΔΟΜΗ

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Συγκεντρώσεις και Σεμινάρια του επομένου διαστήματος

Θέμα: Συγκεντρώσεις και Σεμινάρια του επομένου διαστήματος 1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ Δ.Ε. Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Επιτροπάκης Γρηγόριος Σχολικός Σύμβουλος

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Φακ.: 7.24.07/4 προσ. Αρ. Τηλ.:22800698/735 Αρ. Φαξ:22428268 19 Απριλίου 2011 E-mail:circularsec@schools.ac.cy

Αρ. Φακ.: 7.24.07/4 προσ. Αρ. Τηλ.:22800698/735 Αρ. Φαξ:22428268 19 Απριλίου 2011 E-mail:circularsec@schools.ac.cy ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Αρ. Φακ.: 7.24.07/4 προσ. Αρ. Τηλ.:22800698/735 Αρ. Φαξ:22428268 19 Απριλίου 2011 E-mail:circularsec@schools.ac.cy Διευθυντές/Διευθύντριες,

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΚΕ » : Καλλιέργεια Ερευνητικής και Καινοτομικής Κουλτούρας : Τεχνολογία και Καινοτομία στην Εκπαίδευση ΤΕΚΕ

ΤΕΚΕ » : Καλλιέργεια Ερευνητικής και Καινοτομικής Κουλτούρας : Τεχνολογία και Καινοτομία στην Εκπαίδευση ΤΕΚΕ Γ Ε Ν Ι Κ Α Σ Τ Ο Ι Χ Ε Ι Α Πρόγραμμα Διαγωνισμός : Καλλιέργεια Ερευνητικής και Καινοτομικής Κουλτούρας : Τεχνολογία και Καινοτομία στην Εκπαίδευση ΤΕΚΕ 2015-2016 Κωδικός Πρόσκλησης : ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ΤΕΚΕ/1015

Διαβάστε περισσότερα

Επαγγελματική Μάθηση και ζητήματα επικοινωνίας, σχέσεων, συμπεριφοράς, κινήτρων των μαθητών/τριών

Επαγγελματική Μάθηση και ζητήματα επικοινωνίας, σχέσεων, συμπεριφοράς, κινήτρων των μαθητών/τριών Επαγγελματική Μάθηση και ζητήματα επικοινωνίας, σχέσεων, συμπεριφοράς, κινήτρων των μαθητών/τριών Ιωάννης Μεγάλεμος, Β.Δ.Α Συντονιστής Προγράμματος Ε.Μ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΛΥΚΕΙΟ Μ. ΚΟΥΤΣΟΦΤΑ Α. ΠΑΝΑΓΙΔΗ ΠΑΛΙΟΜΕΤΟΧΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1: ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1: ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1: ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΠΑΡΧΙΑ ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ AΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ ΚΑ/ΚΒ Μαθηματικά - Εκπαιδευτικοί Ε' - ΣΤ τάξη ΑΓΙΟΙ ΟΜΟΛΟΓΗΤΕΣ ΚΑ/ΚΒ ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΒ Αναφορά και Χειρισμός

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΕΚΦΕ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ ΕΚΦΕ : ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΚΦΕ (όνομα - ειδικότητα) : Μαραζίδης Δημήτρης ΠΕ04.

ΕΚΘΕΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΕΚΦΕ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ ΕΚΦΕ : ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΚΦΕ (όνομα - ειδικότητα) : Μαραζίδης Δημήτρης ΠΕ04. ΕΚΘΕΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΕΚΦΕ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2011-2012 ΕΚΦΕ : ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΚΦΕ (όνομα - ειδικότητα) : Μαραζίδης Δημήτρης ΠΕ04.05 Γεωλόγος Επικαιροποιημένα στοιχεία του ΕΚΦΕ. Ονοματεπώνυμο Ειδικότητα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ «ROBOTICS4ALL»

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ «ROBOTICS4ALL» ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ «ROBOTICS4ALL» Συγγραφέας: Οργανωτική Επιτροπή ROBOTEX CYPRUS Σελίδα: 1 Πίνακας Περιεχομένων 1. Εισαγωγή... 3 2. Συμμετοχή... 3 3. Τομείς & Θέματα... 3 4. Είδη Κατασκευών... 3 5. Παρουσιάσεις...

Διαβάστε περισσότερα

INNO-CAREER. 4 η ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

INNO-CAREER. 4 η ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ INNO-CAREER Είμαστε στην ευχάριστη θέση να μοιραστούμε μαζί σας το 4ο ενημερωτικό δελτίο του έργου INNO CAREER το οποίο καλύπτει το χρονικό διάστημα 1 Μαΐου 2015 30 Σεπτεμβρίου 2015. Το κύριο αντικείμενο

Διαβάστε περισσότερα

Β. Πρόγραμμα Βοηθών Διευθυντών Σχολείων Μέσης Γενικής και Μέσης

Β. Πρόγραμμα Βοηθών Διευθυντών Σχολείων Μέσης Γενικής και Μέσης ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Διευθυντικών Στελεχών στην Εκπαίδευση Το Έργο δύναται να συγχρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) κατά 85% και από εθνικούς πόρους

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΕΚΦΕ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΚΦΕ (όνομα - ειδικότητα) :ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ-Φυσικός

ΕΚΘΕΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΕΚΦΕ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΚΦΕ (όνομα - ειδικότητα) :ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ-Φυσικός ΕΚΘΕΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΕΚΦΕ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2011-2012 ΕΚΦΕ : ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΚΦΕ (όνομα - ειδικότητα) :ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ-Φυσικός Επικαιροποιημένα στοιχεία του ΕΚΦΕ. Ονοματεπώνυμο Ειδικότητα Είδος

Διαβάστε περισσότερα