Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download ""

Transcript

1 1 ηµοτικό Σχολείο Boroondara Park Ερωτήσεις που Γίνονται Συχνά περί Επικοινωνίας Το παρόν έγγραφο προορίζεται ως οδηγός για τους γονείς και τις οικογένειες του ηµοτικού Σχολείου Boroondara Park (BPPS) και έχει δηµιουργηθεί σε απάντηση στα αιτήµατα από την κοινότητα του BPPS. Οι Ερωτήσεις που Γίνονται Συχνά περί Επικοινωνίας περιλαµβάνουν τις απαντήσεις στις ερωτήσεις που προσδιορίζονται από τους γονείς και το προσωπικό όπως συνήθως ερωτούντε. Οποιεσδήποτε επιπρόσθετες προτάσεις είναι πάντα ευπρόσδεκτες. Παρακαλώ στείλτε µε οτιδήποτε προτάσεις στην Amanda Ralph στο ή καλέστε την Amanda στο (03) Ελπίζουµε ότι ο οδηγός θα είναι χρήσιµος σε σας και την οικογένειά σας. Η Επιτροπή Επικοινωνίας Ηλεκτρονική Επικοινωνία Έχει το σχολείο κάποια ιστοσελίδα; Το BPPS έχει µια περιεκτική ιστοσελίδα που ενηµερώνεται τακτικά. Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες όπως τις ηµεροµηνίες κλειδιά, το πιό πρόσφατο σχολικό ενηµερωτικό δελτίο, σχολικές πολιτικές και διαδικασίες, στοιχεία επικοινωνίας και πληροφορίες για κάθε οµάδα ή µονάδα διδασκαλίας. Η ιστοσελίδα είναι διαθέσιµη στο Η ιστοσελίδα βελτιώνεται συνεχώς και ενηµερώνεται. Αν έχετε οποιεσδήποτε προτάσεις για την ιστοσελίδα παρακαλώ ελάτε σε επαφή µε τον webmaster στο Μπορώ να στείλω στο σχολείο; Αν έχετε µια γενική ερώτηση ή απορία µπορείτε να στείλετε στο σχολείο στο Το σας θα παραληφθεί από τη σχολική ιοικητική οµάδα και θα διαβιβαστεί προς το κατάλληλο πρόσωπο για ενηµέρωση. Μπορώ να στείλω στο δάσκαλο του παιδιού µου; Προς το παρόν µπορείτε µόνο να στείλετε στο δάσκαλο του παιδιού σας µέσω της διεύθυνσης του γενικού σχολικού . Το σχολείο επενδύει σ ένα τοπικό σύστηµα server και τηλεφωνικό σύστηµα φωνητικού ταχυδροµείου, που σηµαίνει ότι κάποια στιγµή στο µέλλον θα σας δοθεί µια διεύθυνση φωνητικού ταχυδροµείου και για το δάσκαλο της τάξης σας.

2 2 Σχολικό Ενηµερωτικό ελτίο Πόσο συχνά εκδίδεται το ενηµερωτικό δελτίο; Το σχολικό ενηµερωτικό δελτίο εκδίδεται εβδοµαδιαία και διανέµεται κάθε Πέµπτη µέσω του πρωτότοκου παιδιού κάθε οικογένειας. Το ενηµερωτικό δελτίο αντιγράφεται επίσης στη σχολική ιστοσελίδα κάθε Πέµπτη απόγευµα. Τι γίνετε αν το παιδί µου απουσιάζει από το σχολείο την Πέµπτη; Αν το παιδί σας απουσιάζει ένα αντίγραφο του ενηµερωτικού δελτίου πρέπει να κρατηθεί για αυτό και θα τοποθετηθεί στη θήκη αρχείου του (που βρίσκεται στην τάξη για τις Οµάδες 1 και 2)) ή τους µπλε φακέλλους (Οµάδα 3 και 4). Εναλλακτικά µπορείτε να ζητήσετε ένα αντίγραφο από το Σχολικό Γραφείο ή να έχετε πρόσβαση σε ένα αντίγραφο µέσω της σχολικής ιστοσελίδας στο Μπορεί οποιοσδήποτε να τοποθετήσει κάποια είδηση στο σχολικό ενηµερωτικό δελτίο; Οποιοσδήποτε που είναι µέλος της σχολικής κοινότητας µπορεί να τοποθετήσει κάποια είδηση στο σχολικό ενηµερωτικό δελτίο εντούτοις η οµάδα σχολικών ενηµερωτικών δελτίων έχει τον τελικό εκδοτικό λόγο ως προς το αν κάποια είδηση γίνεται αποδεκτή ή όχι για να συµπεριληφθεί. Ποια είναι η προθεσµία για την υποβολή κάποιας είδησης στο ενηµερωτικό δελτίο; Όλες οι ειδήσεις για το σχολικό ενηµερωτικό δελτίο πρέπει να υποβληθούν στο Σχολικό Γραφείο µέχρι την Τρίτη 4µµ της εβδοµάδας στην οποία το ενηµερωτικό δελτίο δηµοσιεύεται. Ιδανικά οι ειδήσεις πρέπει να σταλούν σαν στο boroondara.park.ps@edumail.vic.gov.au γραµµένο σε Microsoft Word. Μπορώ να τοποθετήσω κάποια διαφήµιση στο ενηµερωτικό δελτίο; Οποιοσδήποτε που είναι µέλος της σχολικής κοινότητας ή κάποιος σχολικός υποστηρικτής/ χορηγός µπορεί να τοποθετήσει µια διαφήµιση στο σχολικό ενηµερωτικό δελτίο εντούτοις η οµάδα σχολικών ενηµερωτικών δελτίων έχει τον τελικό εκδοτικό λόγο ως προς το αν µια διαφήµιση γίνεται αποδεκτή ή όχι. Κοστίζει τίποτα η τοποθέτησει κάποιας διαφήµισης; Υπάρχει µια µικρή χρέωση πληρωτέα για την τοποθέτηση κάποιας διαφήµισης στο σχολικό ενηµερωτικό δελτίο. Το κόστος ποικίλλει ανάλογα µε τη φύση και το µέγεθος της διαφήµισης. Για λεπτοµέρειες σχετικά µε το κόστος της τοποθέτησης, παρακαλώ ελάτε σε επαφή µε το Σχολικό Γραφείο. Μπορώ να λάβω κάποιο αντίγραφο ηλεκτρονικό/ του ενηµερωτικού δελτίου; Το σχολικό ενηµερωτικό δελτίο δεν είναι διαθέσιµο µε τις παρούσες συνθήκες µέσω . Eντούτοις, το πιό πρόσφατο σχολικό ενηµερωτικό δελτίο µπορεί να διαβαστεί στο

3 3 Ειδήσεις Οµάδας και Πίνακες ανακοινώσεων Πώς ξέρω τι συµβαίνει στη Μονάδα του παιδιού µου; Οι περισσότερες Οµάδες έχουν τα Ενηµερωτικά ελτία Οµάδας που διανέµονται σ όλους τους µαθητές. Το Ενηµερωτικό ελτίο Οµάδας περιέχει πληροφορίες και ειδήσεις για συγκεκριµένες δραστηριότητες και τα στοιχεία προγράµµατος σπουδών όπως εκδροµές/κατασκηνώσεις, χρονοδιάγραµµα εργασίας στο σπίτι, προγράµµατα και ηµεροµηνίες κλειδιά. Ένα αντίγραφο των Ειδήσεων Οµάδας είναι διαθέσιµο µέσω της σχολικής ιστοσελίδας και στην περίπτωση της Οµάδας 1, στον Πίνακα ανακοινώσεων Οµάδας 1. Πρέπει να ελέγξετε µε το δάσκαλο της τάξεων του παιδιού σας για πληροφορίες για το πόσο τακτικά δηµοσιεύεται το Ενηµερωτικό ελτίο Οµάδας. Επικοινωνώντας µε το δάσκαλo του παιδιού σας Τι πρέπει να κάνω αν θέλω να µιλήσω στο δάσκαλο του παιδιού µου; Αν επιθυµείτε να µιλήσετε επί µακρόν µε το δάσκαλο του παιδιού σας, πρέπει να κλείσετε ραντεβού συνάντησης µαζί του. Σκεφτείτε ότι ο δάσκαλος του παιδιού σας είναι αρµόδιος για πάνω από 20 µαθητές και έτσι πρέπει να προγραµµατίσει τις συναντήσεις για να εξασφαλίσει ότι εσείς και εκείνος είναι καλά προετοιµασµένος και να διαθέσει αρκετό χρόνο να συζητήσει τα ζητήµατά σας. Μαζί µπορείτε να κανονίσετε κάποια ώρα που να είναι κατάλληλη και για τους δύο. Για τους γονείς που εργάζονται πλήρες ωράριο, µπορεί συχνά να είναι δύσκολο να κανονιστεί κάποια κατάλληλη ώρα κατά τη διάρκεια της ηµέρας. Σιγουρευτείτε ότι ενηµερώνεται σωστά για τη διαθεσιµότητα και το πρόγραµµά σας. Αν µια συνάντηση πρόσωπο µε πρόσωπο δεν είναι δυνατή σε πρώτο στάδιο, µπορείτε να είστε σε θέση να προγραµµατίσετε µια τηλεφωνική συνοµιλία ή µια συνάντηση πριν ή µετά από τις ώρες µαθήµατος. Για να προγραµµατίσετε µια συνάντηση, ελάτε σε επαφή µε το Σχολικό Γραφείο, εξηγήστε το λόγο της κλήσης σας και αφήστε µήνυµα συµπεριλαµβανοµένου του ονόµατός σας, το όνοµα του παιδιού σας, την Τάξη, το ονόµα του ασκάλου και τον κατάλληλο αριθµό τηλεφώνου και την ώρα που θέλετε να σας καλέσουν. Θα απαντήσουν την κλήση σας και θα επιβεβαιώσουν την ώρα που θα συµφωνηθεί αµοιβαία. εν είµαι ευχαριστηµένος από την απάντηση του δασκάλου, τι να κάνω; Αν δεν είστε ικανοποιηµένος µε την έκβαση της συνάντησής σας µε το δάσκαλο της τάξης του παιδιού σας, το επόµενο βήµα σας θα πρέπει να είναι να κλείσετε ραντεβού για να µιλήσετε µε τον Υποδιευθυντή. Μπορώ να στείλω στο δάσκαλο του παιδιού µου; Προς το παρόν µπορείτε µόνο να στείλετε στο δάσκαλο του παιδιού σας µέσω της διεύθυνσης του γενικού σχολικού . Το σχολείο επενδύει σ ένα τερµατικό server και φωνητικό ταχυδροµείο VoIP, που σηµαίνει ότι κάποια στιγµή στο µέλλον θα σας δοθεί µια διεύθυνση φωνητικού ταχυδροµείου ή/και για το δάσκαλο της τάξης σας.

4 Επικοινωνώντας µε το παιδί µου κατά τη διάρκεια των σχολικών ωρών 4 Πώς µπορώ να στείλω ένα επείγον µήνυµα στο παιδί µου; ικαιολογηµένα, υπάρχουν στιγµές που πρέπει να στείλετε κάποιο µήνυµα στο παιδί σας. Με 600 µαθητές στο σχολείο, τα µηνύµατα στο παιδί σας κατά τη διάρκεια των σχολικών ωρών πρέπει να περιορίζονται στο ελάχιστο και για τις επείγουσες καταστάσεις µόνο. Αν πρέπει να στείλετε κάποιο µήνυµα στο παιδί σας (π.χ. "η Γιαγιά θα έρθει να σε πάρει από το σχολείο σήµερα"), πρέπει να έρθετε σε επαφή µε το Σχολικό Γραφείο και να τους ενηµερώσετε για: Το όνοµα και την τάξη του παιδιού σας Το µήνυµα (παρακαλώ κρατήστε το σύντοµο και απλό) Και έναν αριθµό δικό σας σε περίπτωση που το σχολείο χρειαστεί να έρθει σε επαφή µαζί σας. Ηµερολόγια µαθητών και Τσάντες Αναγνωστών Τσάντες και βιβλία αναγνωστών (Οµάδες 1 και 2) Οι οµάδες 1 & 2 έχουν µια κόκκινη «τσάντα αναγνωστών», που χρησιµοποιήτε επίσης ως θήκη για τις ειδοποιήσεις, και ένα κίτρινο «βιβλίο αναγνωστών» στο οποίο οι γονείς καταγράφουν την εργασία ανάγνωσης του παιδιού τους στο σπίτι. Οι δάσκαλοι της οµάδας 1 ελέγχουν το ηµερολόγιο ανάγνωσης όταν τα παιδιά αλλάζουν τα επίπεδα ανάγνωσης ενώ οι δάσκαλοι της οµάδας 2 τα ελέγχουν τουλάχιστον εβδοµαδιαία. Οι δάσκαλοι της οµάδας 1 και 2 που επιθυµούν να επικοινωνήσουν µε κάποιον συγκεκριµένο γονέα µπορούν να τους συναντήσουν στο διάλειµµα, να τους τηλεφωνήσουν ή να τους γράψουν κάποιο σηµείωµα. Η επικοινωνία από τους γονείς απευθύνεται στην παράγραφο /τηλεφωνική επαφή Ηµερολόγια µαθητών (Οµάδες 3 και 4) Στους µαθητές της Οµάδας 3 και 4 διανέµονται ηµερολόγια µαθητών για κάθε έτος. Τα ηµερολόγια χρησιµοποιούνται για την καταγραφή ανατεθείσας εργασίας στο σπίτι, ηµεροµηνίες κλειδιά και µπορούν επίσης να χρησιµοποιηθούν από εσάς ή/και το δάσκαλο του παιδιού σας για να επικοινωνήσετε σύντοµα µηνύµατα ή σηµειώσεις. Σχολικές ανακοινώσεις Πώς διανέµονται οι σχολικές ανακοινώσεις; Οι σχολικές ανακοινώσεις διανέµονται στους µαθητές από το δάσκαλο της τάξης τους. Οι γενικές ανακοινώσεις περιορίζονται σε 1 αντίγραφο ανά οικογένεια και δίνονται στο πρωτότοκο παιδί της κάθε οικογένειας. Οι συγκεκριµένες ανακοινώσεις Οµάδας ή τάξης θα δοθούν σε κάθε µαθητή σ εκείνη την Οµάδα ή τάξη.

5 5 Το πρωτότοκο παιδί µου απουσίαζε από το σχολείο την ηµέρα την οποία οι ανακοινώσεις ειδοποιήσεις διανεµήθηκαν. Τι θα πρέπει να κάνω; Αν το παιδί σας απουσιάζει ένα αντίγραφο του ενηµερωτικού δελτίου θα κρατηθεί στην τάξη του για να το παραλάβει µε την επιστροφή του στο σχολείο. Η οικογένειά µας φαίνεται να µην λαµβάνει πολλές ανακοινώσεις. Τι θα πρέπει να κάνω; Ελάτε σε επαφή µε το δάσκαλο του παιδιού σας. Αν το πρόβληµα εµµένει, δείτε τον Υποδιευθυντή. Ελέγχοι µαθητών Πότε διανέµονται οι µαθητικοί ελέγχοι; Οι µαθητικοί ελέγχοι στέλνονται στο σπίτι δύο φορές το χρόνο. Ο έλεγχος εξαµήνου θα διανεµηθεί κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδοµάδας του 2 ου τριµήνου και ο έλεγχος τέλους του χρόνου την τελευταία ή προτελευταία εβδοµάδα του σχολικού έτους. Τι γίνετε αν το παιδί µου δεν φέρει στο σπίτι τον έλεγχό του; Ελάτε σε επαφή µε το δάσκαλο του παιδιού σας ή το σχολικό γραφείο. Τι θα πρέπει να κάνω αν έχω ερωτήσεις για τον έλεγχο του παιδιού µου; Αν έχετε ερώτησεις σε σχέση µε τον µαθητικό έλεγχο του παιδιού σας θα πρέπει να κανονίσετε κάποιο ραντεβού να συναντηθείτε µε το σχετικό δάσκαλο για να συζητήσετε την ανησυχία ή την απορία σας. Αντιπρόσωποι τάξεων Πώς µπορώ να µένω ενήµερος για τα γεγονότα και τις δραστηριότητες της τάξης του παιδιού µου; Τα κοινωνικά γεγονότα ή οι δραστηριότητες συγκεκριµένα για την τάξη του, συντονίζονται από τους αντιπροσώπους της τάξης του (γονείς εθελοντές). Οι αντιπρόσωποι τάξεων είναι αρµόδιοι για το συντονισµό και την επικοινωνία µε τους γονείς των τάξεων για τα γεγονότα και τις δραστηριότητες όπως: Σχολικό πανηγύρη (συµπεριλαµβανοµένου την ανάθεση βάρδιας εργασίας του σχολικού πανηγυριού και των οµάδων εργασίας) Κοινωνικές συγκεντρώσεις όπως το πρωινό τσάι δασκάλων Πάρτυ τάξης για το τέλος του χρόνου Οποιεσδήποτε άλλες δραστηριότητες κοινωνικής ή σχολικής συλλογής χρηµάτων ειδικά για την τάξη του παιδιού σας Οι αντιπρόσωποι τάξεων είναι επίσης ένα καλό σηµείο επαφής για να δώσουν πληροφορίες στο σχολείο για τα σχολικά γεγονότα. Οι αντιπρόσωποι τάξεων ΕΝ είναι τα πρόσωπα για να πάτε αν έχετε ένα ιδιαίτερο ζήτηµα µε το δάσκαλο του παιδιού σας ή για ένα γεγονός που έχει συµβεί στην τάξη του παιδιού σας. Οποιεσδήποτε ανησυχίες ή ζητήµατα σε σχέση µε το παιδί σας, το δάσκαλο ή την τάξη του πρέπει να απευθύνονται άµεσα είτε στο δάσκαλο είτε στον Υποδιευθυντή.

6 Κατανοµή τάξης για το νέο σχολικό έτος Τι συνεισφορά µπορώ να έχω στην τοποθέτηση τάξης του παιδιού µου κάθε χρόνο; 6 Όπως καθένας µπορεί να εκτιµήσει, η κατανοµή των τάξεων κάθε χρόνο είναι µια σύνθετη και δύσκολη δουλειά. Οι κατανοµές τάξεων γίνονται κατόπιν διαβουλεύσεων µε το δάσκαλο της τάξης του παιδιού σας, τους δασκάλους υποστήριξης (π.χ. σύµβουλοι καθοδήγησης και δασκάλους εξειδικευµένων µαθηµάτων) και τον Υποδιευθυντή µε προσοχή που δίνεται στον καλύτερο τρόπο διδασκαλίας και περιβάλλοντος για το παιδί σας. Όπως µε την κατανοµή των δασκάλων στις τάξεις, η επιλογή των συµµαθητών είναι µια σύνθετη δουλειά. Οι δάσκαλοι πρέπει να εξετάσουν µια σειρά παραγόντων συµπεριλαµβανοµένων της δυναµικής της τάξης και της ικανότητας και προσωπικότητας των µαθητών. Όπου είναι δυνατόν, η κατανοµή θα γίνει για να εξασφαλίσει ότι το παιδί σας έχει τουλάχιστον έναν συµµαθητή µε τον οποίο είναι φίλοι. Προς το τέλος του 4 ου Τριµήνου, το παιδί σας θα κληθεί να ορίσει 4 φίλους/συµµαθητές που θα επιθυµούσε να είναι στην ίδια τάξη το επόµενο έτος. Το αίτηµα του παιδιού σας θα εξεταστεί όταν θα γίνονται οι κατανοµές τάξεων. Κάθε χρόνο, οι γονείς µε συγκεκριµένες ανησυχίες ή ανάγκες καλούνται για να υποβάλουν τα αιτήµατά τους γραπτώς στον Υποδιευθυντή. Πρέπει να σηµειωθεί ότι αυτό δεν είναι µια ευκαιρία να ζητηθεί κάποιος συγκεκριµένος δάσκαλος, αλλά µάλλον η ευκαιρία να συνεισφέρετε σε σχέση µε τις συναισθηµατικές, κοινωνικές και εκπαιδευτικές ανάγκες του παιδιού σας. Η πρόσκληση για τις υποβολές εκδίδονται στο σχολικό ενηµερωτικό δελτίο προς το τέλος του 4 ου Τριµήνου (κάποια στιγµή το Νοέµβριο). Μια προθεσµία υποβολής θα δηµοσιευθεί και όλα τα αιτήµατα πρέπει να υποβληθούν µέχρι την καθορισµένη προθεσµία. Πρώτες Βοήθειες Τι γίνετε αν το παιδί µου είναι άρρωστο ή τραυµατισµένο στο σχολείο; Το ηµοτικό Σχολείο Boroondara Park έχει έναν Υπάλληλο Πρώτων Βοηθειών, ο οποίος είναι αρµόδιος για τη βοήθεια του παιδιού σας αν αρρωστήσει ή τραυµατιστεί ενώ βρίσκετε στο σχολείο. Εκτός από τον Υπάλληλο Πρώτων Βοηθειών, το σχολείο έχει δασκάλους και µέλη του προσωπικού που εκπαιδεύονται στις πρώτες βοήθειες. Αν η ασθένεια ή ο τραυµατισµός του παιδιού σας απαιτήσει την ιατρική παροχή ή την επιστροφή του στο σπίτι, ο Υπάλληλος Πρώτων Βοηθειών θα έρθει σε επαφή µαζί σας ή µε το προτεινόµενο άτοµο έκτακτης ανάγκης. Είναι σηµαντικό να κρατάτε αναθεωρηµένες οποιεσδήποτε πληροφορίες επαφών, ιδιαίτερα κινητά και αριθµούς τηλεφώνου οικείας/εργασίας έτσι ώστε να µπορούν εύκολα να έρθουν σε επαφή µαζί σας.

7 Τι πρέπει να κάνω αν το παιδί µου χρειάζετε να πάρει φάρµακα κατά τη διάρκεια των σχολικών ωρών; Αν το παιδί σας πρέπει να πάρει φάρµακα κατά τη διάρκεια των σχολικών ωρών (µε εξαίρεση τα σπρέυ άσθµατος) πρέπει να τα παραδώσετε στο Σχολικό Γραφείο (όχι στο δάσκαλο της τάξης) µε τις γραπτές οδηγίες, και µε του παιδιού σας το: Όνοµα και Τάξη Είδος φαρµάκου όση και Ώρα χορήγησης Αυτές οι οδηγίες πρέπει να χρονολογηθούν (συµπεριλαµβανοµένων των τρέχουσων ηµεροµηνιών αν είναι απαραίτητο) και να υπογραφούν από το γονέα του παιδιού ή/και τον κηδεµόνα. Μία µεζούρα µέτρησης θα πρέπει επίσης να δοθεί για τα υγρά φάρµακα. Παρακαλώ επίσης στείλτε µια σηµείωση στο δάσκαλο της τάξης, ειδικά αν πρέπει να υπενθυµιστεί στο παιδί σας για να πάρει το φάρµακό του κάποια συγκεκριµένη ώρα. Αν πρόκειται να απουσιάσει το παιδί σας από το σχολείο Ποιόν πρέπει να καλέσω αν πρόκειται να απουσιάσει το παιδί µου από το σχολείο; Αν το παιδί σας πρόκειται να απουσιάσει από το σχολείο λόγω κάποιας ασθένειας ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο, πρέπει να ενηµερώσετε το σχολείο. Πρέπει να καλέσετε το σχολικό γραφείο, ιδανικά πριν από τις 9:30πµ, και ενηµερώστε τους το όνοµα του παιδιού σας, την τάξη, το δάσκαλο τάξεως και το λόγο για την απουσία του. Η ιοικητική οµάδα θα καταγράψει την απουσία στο σχολικό κατάλογο. Παρακαλώ στείλετε µια σηµείωση µε το παιδί σας όταν επιστρέψει στο σχολείο (που να απευθύνεται στο δάσκαλο της τάξης τους), επιβεβαιώνοντας την απουσία του (συµπεριλαµβανοµένου του χρονικού πλαισίου εκείνης της απουσίας). Αν το παιδί σας απουσιάζει λόγο κάποιας µολυσµατικής ασθένειας όπως ανεµοβλογιάς ή Ιλαράς θα ΠΡΕΠΕΙ να ενηµερώσετε το σχολείο αµέσως. Παίρνοντας το παιδί µου από το σχολείο κατά την ώρα µαθήµατος Τι πρέπει να κάνω αν χρειαστεί να πάρω το παιδί µου νωρίς για κάποιο ραντεβού; Αν πρέπει να πάρετε το παιδί σας νωρίς για οποιοδήποτε λόγο (παραδείγµατος χάριν για κάποιο οδοντιατρικό ραντεβού) πρέπει πρώτα να συµπληρώσετε ένα δελτίο άδειας απουσίας στο µπροστινό γραφείο προτού να πάρετε το παιδί σας. Η άδεια απουσίας θα εγκριθεί από το προσωπικό γραφείου και θα πρέπει να την παρουσιάσετε στο δάσκαλο του παιδιού σας όταν πάτε στην τάξη τους να το πάρετε. Ο εποπτεύων δάσκαλος θα ελέγξει την άδεια και θα την κρατήσει µε τα αρχεία απουσίας του, ως επαλήθευση ότι το παιδί σας έχει παρθεί από το κατάλληλο εξουσιοδοτηµένο πρόσωπο. 7

8 8 Σύστηµα οικογενειών «Φιλαράκια» για τις νέες οικογένειες στο σχολείο Τι είναι το σύστηµα σχολικών οικογενειών «φιλαράκια»; Στις νέες οικογένειες του σχολείου (Οικογένειες από το προπαρασκευαστικό σχολείο και οικογένειες που έρχονται στο σχολείο καθ' όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους) τους καθορίζεται κάποια οικογένεια «φιλαράκων» για να τις βοηθήσουν στο να τις καλοδεχτούνε στη σχολική κοινότητα και για να είναι ένα µέσο για την απάντηση σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις που µπορεί να έχουν για το σχολείο από την πλευρά ενός γονέα. Το σύστηµα των οικογενειακών «φιλαράκων» είναι ένα δίκτυο υποστήριξης για τις οικογένειες. Το σύστηµα οικογενειακών φιλαράκων συντονίζεται από έναν εθελοντή γονέα. Αν θα επιθυµούσατε να καθοριστείτε µια οικογένεια φιλαράκων, ή εάν θα επιθυµούσατε να προσφερθείτε εθελοντικά να είστε οικογένεια φιλαράκων για τις νέες οικογένειες στο σχολείο, παρακαλώ ελάτε σε επαφή µε τη συντονίστρια εθελοντών: Karen Flower Τηλ: (03) Χαµένη ιδιοκτησία Το παιδί µου έχει χάσει κάτι στο σχολείο, τι πρέπει να κάνω; Αν το παιδί σας έχασε κάτι στο σχολείο πρέπει, σε πρώτο στάδιο, να ελέγξετε το κιβώτιο χαµένης ιδιοκτησίας που βρίσκεται στο διάδροµο µπροστά από τη βιβλιοθήκη. Μπορείτε επίσης να ενηµερώσετε το δάσκαλο της τάξης του γιατί µπορεί να είχε αφήσει το χαµένο αντικείµενο στην τάξη του. Αν δεν µπορείτε ακόµα να βρείτε το χαµένο αντικείµενό σας, µπορείτε να βάλετε µια ειδοποίηση στο σχολικό ενηµερωτικό δελτίο. Αγγλικά ως δεύτερη γλώσσα εν έχω πεποίθηση στο να µιλώ Αγγλικά αλλά θέλω/πρέπει να µιλήσω στο δάσκαλο του παιδιού µου, τι θα πρέπει να κάνω; Υπάρχουν πολλοί γονείς και δάσκαλοι εντός της σχολικής κοινότητας που µιλούν άλλες γλώσσες εκτός από τα Αγγλικά. Αν αισθάνεστε άνετα να µιλήσετε στο δάσκαλο του παιδιού σας µ έναν άλλο γονέα ή µέλος του παρόντος προσωπικού, τότε θα πρέπει να ζητήσετε από τον Υποδιευθυντή για να κανονίσει µε κάποιον για να σας βοηθήσει, είτε προσωπικά είτε µέσω τηλεφώνου. Αν δεν αισθάνεστε άνετοι µε κάποιο µέλος της σχολικής κοινότητας που βοηθά µε τη διερµηνεία, ή όταν κανένας κατάλληλος εθελοντής δεν µπορεί να βρεθεί, το σχολείο έχει πρόσβαση στην επαγγελµατική τηλεφωνική υπηρεσία διερµηνέων. Για να ζητήσετε αυτές τις υπηρεσίες, παρακαλώ µιλήστε στον Υποδιευθυντή.

9 Ένωση Γονέων και Φίλων (PFA) Τι είναι η Ένωση Γονέως και Φίλων; Ο στόχος της Ένωσης Γονέων και Φίλων είναι να παρέχει ένα χώρο δηµόσιας συζήτησης για όλα τα µέλη της σχολικής κοινότητας για να συζητήσει τα ζητήµατα, για να χτίσει µια αίσθηση της κοινότητας µέσα στο σχολείο, για να οργανώσει ή/και να υποστηρίξει τα σχολικά γεγονότα, για να υποστηρίξει το Σχολικό Συµβούλιο και για να µαζέψει τα κεφάλαια προς όφελος των µαθητών. Πώς µπορώ να γίνω µέλος της PFA; Η συνδροµή µέλους της Ένωσης Γονέων και Φίλων είναι αυτόµατη, µετά από την καταβολή της αµοιβής συνδροµής µέλους. Αυτήν την περίοδο το κόστος της συνδροµής µέλους είναι $1,00. Προκειµένου να βελτιωθούν οι διαδικασίες λογιστικής, το κόστος της συνδροµής µέλους συµπεριλαµβάνεται µέσα στις Εθελοντικές Συνεισφορές BPPS. Πότε συναντιέται το PFA; Το PFA συναντιέται την πρώτη Τετάρτη βράδυ του κάθε µήνα κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, στο σχολικό γραφείο. Μπορεί οποιοσδήποτε να συµµετέχει στις συνεδριάσεις της PFA; Οποιοδήποτε µέλος της σχολικής κοινότητας είναι ευπρόσδεκτο και ενθαρρύνετε να συµµετάσχει στις συνεδριάσεις. Πώς µπορώ να υποβάλω κάποιο θέµα στην ηµερήσια διάταξη της PFA; Τα θέµατα µπορούν να τοποθετηθούν στην ηµερήσια διάταξη, αποστέλοντας τις πληροφορίες στον Πρόεδρο της PFA, µέσω του σχολικού γραφείου. Πώς θα µάθω για ειδήσεις και γεγονότα της PFA; Οι ειδήσεις και τα γεγονότα της PFA διαφηµίζονται µέσω του σχολικού Ενηµερωτικού ελτίου. 9 Σχολικό Συµβούλιο Τι είναι το σχολικό συµβούλιο; Όλα τα κυβερνητικά σχολεία στη Βικτώρια έχουν ένα Σχολικό Συµβούλιο. Είναι νόµιµοι διαµορφωµένοι οργανισµοί που τους δίνετε η εξουσία να θέσουν τις βασικές κατευθύνσεις ενός σχολείου στα πλαίσια των κεντρικών παρεχόµενων οδηγιών. Για να γίνει αυτό, ένα Σχολικό Συµβούλιο είναι σε θέση να επηρεάσει άµεσα την ποιότητα της εκπαίδευσης που το σχολείο παρέχει για τους µαθητές του. Τα Σχολικά Συµβούλια αποτελούνται από τους αντιπροσώπους Γονέων και ασκάλων. Οι νέοι Σχολικοί Σύµβουλοι εκλέγονται κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου. Πότε συνεδριάζει το σχολικό συµβούλιο; Το Σχολικό Συµβούλιο συνεδριάζει στο γραφείο προσωπικού του σχολείου στις 7:30 µµ τη δεύτερη Τετάρτη κάθε µήνα κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονίας. Μπορεί οποιοσδήποτε να συµµετέχει στις συνεδριάσεις του Σχολικού Συµβουλίου; Όλα τα µέλη της σχολικής κοινότητας είναι ευπρόσδεκτα να συµµετέχουν στις συνεδριάσεις του Συµβουλίου ως παρατηρητές.

10 Πώς µπορώ να υποβάλω ένα θέµα ηµερήσιας διάταξης για το Σχολικό Συµβούλιο; Ελάτε σε επαφή µε κάποιον Σχολικό Σύµβουλο, ή γράψτε στον Πρόεδρο του Συµβουλίου ή στο ιευθυντή. Τα µέλη του Σχολικού Συµβουλίου αναγράφονται στο Σχολικό Κατάλογο. Αν δεν έχετε ένα αντίγραφο, ελάτε σε επαφή µε το σχολικό γραφείο και µπορούν να σας παρέχουν τις σχετικές πληροφορίες επαφών. Πώς θα µάθω για τις ειδήσεις και τα ψηφίσµατα του Σχολικού Συµβουλίου; Μια περίληψη της επιχείρησης του Συµβουλίου θα εµφανίζεται στο σχολικό ενηµερωτικό δελτίο µια ηµέρα µετά από κάθε συνεδρίαση. Γιατί ο συνολικός αριθµός συνδροµητών Γονέων είναι τόσο σηµαντικός; Οι γονείς στα Σχολικά Συµβούλια παρέχουν σηµαντικές απόψεις και έχουν πολύτιµες δεξιότητες που µπορούν να βοηθήσουν να διαµορφώσουν την κατεύθυνση του σχολείου. Οι γονείς εκείνοι που παίρνουν ενεργό µέρος σε ένα Σχολικό Συµβούλιο βρίσκουν τη συµµετοχή τους ικανοποιητική και µπορούν επίσης να διαπιστώσουν ότι τα παιδιά τους αισθάνονται µια µεγαλύτερη αίσθηση ότι ανήκουν. Πώς µπορείτε να πάρετε µέρος; Ο προφανέστερος τρόπος είναι να βάλετε υποψηφιότητα για την εκλογή ως µέλος του Σχολικού Συµβουλίου Ή Ενθαρρύνετε κάποιο άλλο πρόσωπο να βάλει υποψηφιότητα εκλογής. Χρειάζοµαι ειδική εµπειρία για να είµαι στο σχολικό συµβούλιο; Όχι. Αυτό που χρειάζεστε είναι το ενδιαφέρον για το σχολείο του παιδιού σας και την επιθυµία να εργαστείτε σε συνεργασία µ άλλους για να βοηθήσετε να διαµορφώσετε το µέλλον του σχολείου. Τι πρέπει να κάνετε για να βάλετε υποψηφιότητα εκλογής; Αν αποφασίσετε να βάλετε υποψηφιότητα εκλογής, θα πρέπει να κανονίσετε µε κάποιον να σας προτείνει υποψήφιο και να σας υποστηρίξει στα έντυπα που είναι διαθέσιµα από το σχολικό γραφείο. Μόλις συµπληρωθεί το έντυπο πρότασεις, επιστρέψτε το στο ιευθυντή µέσα στο χρόνο που δηλώνεται στην ειδοποίηση της εκλογής. Αν υπάρχουν περισσότεροι προτεινόµενοι υποψήφιοι από υπάρχων κενές θέσεις στο συµβούλιο, θα διευθυνθεί µια ψήφος σε δύο εβδοµάδες αφότου έχει κλείσει η κλήση για τις προτάσεις υποψηφίων. 10

Ένας οδηγός για τους γονείς, ώστε τα παιδιά με διαβήτη τύπου 1 να επιστρέψουν στην καθημερινότητά τους

Ένας οδηγός για τους γονείς, ώστε τα παιδιά με διαβήτη τύπου 1 να επιστρέψουν στην καθημερινότητά τους Ένας οδηγός για τους γονείς, ώστε τα παιδιά με διαβήτη τύπου 1 να επιστρέψουν στην καθημερινότητά τους Τι θα βρείτε σε αυτό το φυλλάδιο Επιστροφή στο σχολείο Σωματική άσκηση και παιχνίδι Πάρτι και γιορτές

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές του νηπιαγωγείου για το σχολικό έτος 201., - 201..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές του νηπιαγωγείου για το σχολικό έτος 201., - 201.. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές του νηπιαγωγείου για το σχολικό έτος 201., - 201.. θα πραγματοποιούνται από την. έως τις. Ιουνίου 201. τις παρακάτω ώρες:.... Δικαίωμα εγγραφής έχουν όσα παιδιά

Διαβάστε περισσότερα

οδικός χάρτης Μπάμπης Γούτσος V7 Νοέμβριος 2017

οδικός χάρτης Μπάμπης Γούτσος V7 Νοέμβριος 2017 οδικός χάρτης Μπάμπης Γούτσος V7 Νοέμβριος 2017 «Οδικός χάρτης» MySchool Με τη λήξη της σχολικής χρονιάς ακολουθούμε την παρακάτω διαδικασία: Α. Έκδοση Αποτελεσμάτων... 3 Α1.Ενημέρωση Διαγωγής... 3 Α2.

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Εμπιστευτικότητας Σπουδαστών (Επικοινωνία με 3 ους )

Πολιτική Εμπιστευτικότητας Σπουδαστών (Επικοινωνία με 3 ους ) Πολιτική Εμπιστευτικότητας Σπουδαστών (Επικοινωνία με 3 ους ) Όλοι οι φοιτητές έχουν δικαίωμα στο απόρρητο των πληροφοριών.το προσωπικό της Bloomsbury International δεν θα περάσει προσωπικές πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

Συµφωνήστε την ώρα παράδοσης και παραλαβής του ζώου και τηρήστε τη. Αν προκύψει κάτι έκτακτο ενηµερώστε εγκαίρως.

Συµφωνήστε την ώρα παράδοσης και παραλαβής του ζώου και τηρήστε τη. Αν προκύψει κάτι έκτακτο ενηµερώστε εγκαίρως. Οδηγός Φιλοξενίας Βασικές Αρχές Χαιρόµαστε πολύ που µέσω του Keeppet θα κάνετε τον κόσµο των αγαπηµένων µας κατοικίδιων καλύτερο! Αν µέχρι σήµερα οι διακοπές του ιδιοκτήτη ήταν µια αναστάτωση για το ζωάκι

Διαβάστε περισσότερα

Ο κανονισμός λειτουργίας των μαθητικών κοινοτήτων σε «Κείμενο για όλους»

Ο κανονισμός λειτουργίας των μαθητικών κοινοτήτων σε «Κείμενο για όλους» Ο κανονισμός λειτουργίας των μαθητικών κοινοτήτων σε «Κείμενο για όλους» Δείτε εδώ τον κανονισμό λειτουργίας των μαθητικών κοινοτήτων, μεταγραμμένο σε «Κείμενο για όλους»*. Στη μορφή αυτή, ο κανονισμός:

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα εκπαίδευσης και κατάρτισης για τις δεξιότητες ηγεσίας. Αξιολόγηση Ικανοτήτων

Ενότητα εκπαίδευσης και κατάρτισης για τις δεξιότητες ηγεσίας. Αξιολόγηση Ικανοτήτων 3 Ενότητα εκπαίδευσης και κατάρτισης για τις δεξιότητες ηγεσίας Αξιολόγηση Ικανοτήτων Αξιολόγηση Ικανοτήτων Γενική Περιγραφή της Ενότητας: Αυτή η ενότητα στοχεύει στην αξιολόγηση των ηγετικών ικανοτήτων

Διαβάστε περισσότερα

Eνημερωτικό Δελτίο για γονείς Τεύχος 1

Eνημερωτικό Δελτίο για γονείς Τεύχος 1 Δημοτικό Σχολείο Αποστόλου Λουκά Καντάρας 126, 2051 ΣΤΡΟΒΟΛΟΣ - Τηλ. 22456940 Fax: 22 323834 Ηλ ταχυδρομείο:dim-ap-loukas-lef@schools.ac.cy Eνημερωτικό Δελτίο για γονείς Τεύχος 1 Σεπέμβριος 2013 «Καλή

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ. 142 ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ. Αγαπητοί γονείς,

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ. 142 ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ. Αγαπητοί γονείς, ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 142 ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ Αγαπητοί γονείς, το σχολείο είναι ο χώρος όπου οι μαθητές περνούν πολλές ώρες, μαθαίνουν, δημιουργούν, συνεργάζονται, παίζουν, χαίρονται αλλά αντιμετωπίζουν

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

ΟΙ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΑΡΘΡΟ 1 ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΖΩΗ Το σχολείο ετοιμάζει τα παιδιά να ζήσουν ως ελεύθεροι και δημοκρατικοί πολίτες. Το σχολείο για να το πετύχει αυτό φροντίζει ώστε οι δάσκαλοι και οι μαθητές

Διαβάστε περισσότερα

«Δουλεύω Ηλεκτρονικά, Δουλεύω Γρήγορα και με Ασφάλεια - by e-base.gr»

«Δουλεύω Ηλεκτρονικά, Δουλεύω Γρήγορα και με Ασφάλεια - by e-base.gr» Επεξήγηση web site με λογικό διάγραμμα «Δουλεύω Ηλεκτρονικά, Δουλεύω Γρήγορα και με Ασφάλεια - by e-base.gr» Web : www.e-base.gr E-mail : support@e-base.gr Facebook : Like Twitter : @ebasegr Πολλοί άνθρωποι

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα εκπαίδευσης και κατάρτισης για τις δεξιότητες ηγεσίας. Εποικοδομητική κριτική

Ενότητα εκπαίδευσης και κατάρτισης για τις δεξιότητες ηγεσίας. Εποικοδομητική κριτική 3 Ενότητα εκπαίδευσης και κατάρτισης για τις δεξιότητες ηγεσίας Εποικοδομητική κριτική Εποικοδομητική κριτική Γενική περιγραφή της ενότητας: Όταν εργάζεστε με άλλους, πολλές φορές υπάρχουν καταστάσεις

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα εκπαίδευσης και κατάρτισης για τις δεξιότητες ηγεσίας

Ενότητα εκπαίδευσης και κατάρτισης για τις δεξιότητες ηγεσίας 3 Ενότητα εκπαίδευσης και κατάρτισης για τις δεξιότητες ηγεσίας Εποικοδομητική κριτική Οι ενότητες κατάρτισης για τις δεξιότητες ηγεσίας έχουν αναπτυχθεί για να σας βοηθήσουν να προετοιμαστείτε για το

Διαβάστε περισσότερα

http://www.gdimitrakopoulos.gr Άρθρο 37: Σύσταση και λειτουργία του Συλλόγου των ιδασκόντων

http://www.gdimitrakopoulos.gr Άρθρο 37: Σύσταση και λειτουργία του Συλλόγου των ιδασκόντων Συνεδριάσεις συλλόγου διδασκόντων ΦΕΚ 1340 τ. Β (άρθρα 37,38 και 39) Άρθρο 37: Σύσταση και λειτουργία του Συλλόγου των ιδασκόντων 1. Ο Σύλλογος των ιδασκόντων (Σ..) είναι συλλογικό όργανο του σχολείου

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΝΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΡΚΙΝΣΟΝΙΚΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΑΡΚΙΝΣΟΝΙΚΩΝ Η.Π.Α. Δρ ΖΩΗ ΚΑΤΣΑΡΟΥ ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΕΣΥ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΝΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΡΚΙΝΣΟΝΙΚΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΑΡΚΙΝΣΟΝΙΚΩΝ Η.Π.Α. Δρ ΖΩΗ ΚΑΤΣΑΡΟΥ ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΕΣΥ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΝΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΡΚΙΝΣΟΝΙΚΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΑΡΚΙΝΣΟΝΙΚΩΝ Η.Π.Α. Δρ ΖΩΗ ΚΑΤΣΑΡΟΥ ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΕΣΥ ΤΙ ΔΕΝΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΚΙΝΣΟΝΙΚΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ 1.Δεν είναι θεραπευτική

Διαβάστε περισσότερα

«Γκρρρ,» αναφωνεί η Ζέτα «δεν το πιστεύω ότι οι άνθρωποι μπορούν να συμπεριφέρονται έτσι μεταξύ τους!»

«Γκρρρ,» αναφωνεί η Ζέτα «δεν το πιστεύω ότι οι άνθρωποι μπορούν να συμπεριφέρονται έτσι μεταξύ τους!» 26 σχεδιασε μια ΦωτογρΑΦιΑ τήσ προσκλήσήσ που ελαβεσ Απο τον ΔΑσκΑλο σου. παρουσιασε το λογοτυπο και το σλογκαν που χρήσιμοποιει το σχολειο σου για τήν εβδομαδα κατα τήσ παρενοχλήσήσ. ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

οδικός χάρτης Μπάμπης Γούτσος V6 Δεκέμβριος 2016

οδικός χάρτης Μπάμπης Γούτσος V6 Δεκέμβριος 2016 οδικός χάρτης Μπάμπης Γούτσος V6 Δεκέμβριος 2016 «Οδικός χάρτης» MySchool Με τη λήξη της σχολικής χρονιάς ακολουθούμε την παρακάτω διαδικασία: Α. Έκδοση Αποτελεσμάτων... 3 Α1.Ενημέρωση Διαγωγής... 3 Α2.

Διαβάστε περισσότερα

Η Υγειονοµική Περίθαλψη στο Οντάριο: Λήψη επείγουσας περίθαλψης

Η Υγειονοµική Περίθαλψη στο Οντάριο: Λήψη επείγουσας περίθαλψης Η Υγειονοµική Περίθαλψη στο Οντάριο: Λήψη επείγουσας περίθαλψης Αν έχετε µια επείγουσα κατάσταση απειλητική για τη ζωή, πηγαίνετε στα επείγοντα περιστατικά ενός νοσοκοµείου ή καλέστε αµέσως το 911. Ο/η

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΕΝΟΥ Κ.Α ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΕΝΟΥ Κ.Α ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΕΝΟΥ Κ.Α ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 15 Σεπτεμβρίου 2017 Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες, Μια νέα σχολική χρονιά έχει αρχίσει και επικοινωνούμε μαζί σας, πρώτιστα για να σας ευχηθούμε δημιουργική,

Διαβάστε περισσότερα

Κανόνες Διαδικασίας Διαγωνισμός για τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021 στην Eλλάδα.

Κανόνες Διαδικασίας Διαγωνισμός για τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021 στην Eλλάδα. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Κανόνες Διαδικασίας Διαγωνισμός για τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Υποτροφιών ΠΡΑΞΑΝΔΡΟΣ σε Νεοεισερχόμενους Φοιτητές Μάστερ

Πρόγραμμα Υποτροφιών ΠΡΑΞΑΝΔΡΟΣ σε Νεοεισερχόμενους Φοιτητές Μάστερ Πρόγραμμα Υποτροφιών ΠΡΑΞΑΝΔΡΟΣ σε Νεοεισερχόμενους Φοιτητές Μάστερ Συνήθεις Ερωτήσεις Από πού μπορώ να ενημερωθώ εάν υπάρχουν διαθέσιμες υποτροφίες για μεταπτυχιακούς φοιτητές επιπέδου Μάστερ? Για να

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ. 13 ου ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΟΛΙΧΝΗΣ (Σχολικό έτος )

ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ. 13 ου ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΟΛΙΧΝΗΣ (Σχολικό έτος ) ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 13 ου ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΟΛΙΧΝΗΣ (Σχολικό έτος 2014-2015) Με τον όρο "σχολικός κανονισμός" εννοούμε το σύνολο των όρων και των κανόνων που αποτελούν προϋποθέσεις για να πραγματοποιείται

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Οι υποψήφιοι προσέρχονται στο εξεταστικό κέντρο την πρώτη ημέρα 07:45, τις υπόλοιπες ημέρες 07:55.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Οι υποψήφιοι προσέρχονται στο εξεταστικό κέντρο την πρώτη ημέρα 07:45, τις υπόλοιπες ημέρες 07:55. ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2013 Οι υποψήφιοι προσέρχονται στο εξεταστικό κέντρο την πρώτη ημέρα 07:45, τις υπόλοιπες ημέρες 07:55. Δεν επιτρέπεται η είσοδος σε κανέναν στο Εξεταστικό Κέντρο μετά την εκπομπή

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Υποτροφιών ΕΥΑΓΟΡΑΣ σε Νεοεισερχόμενους Διδακτορικούς Φοιτητές

Πρόγραμμα Υποτροφιών ΕΥΑΓΟΡΑΣ σε Νεοεισερχόμενους Διδακτορικούς Φοιτητές Πρόγραμμα Υποτροφιών ΕΥΑΓΟΡΑΣ σε Νεοεισερχόμενους Διδακτορικούς Φοιτητές Συνήθεις Ερωτήσεις Από πού μπορώ να ενημερωθώ εάν υπάρχουν διαθέσιμες υποτροφίες για διδακτορικούς φοιτητές? Για να ενημερωθείτε

Διαβάστε περισσότερα

3 Εισδοχή Οι Νηπιαγωγοί μας

3 Εισδοχή Οι Νηπιαγωγοί μας Πίνακας 2 Περιεχομένων Το Σχολείο μας 3 Εισδοχή Οι Νηπιαγωγοί μας 4 Σχολικό Έτος και Αργίες Ωράριο 6 Οι καθημερινές μας Οι Δραστηριότητες 7 εργασίες μας 9 Κατ οίκον Εργασία Οι Αξιολόγηση 10 Εγκαταστάσεις

Διαβάστε περισσότερα

Η ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙONOMIKHΣ ΣΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΠΑΡΤΕ ΜΕΡΟΣ

Η ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙONOMIKHΣ ΣΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΠΑΡΤΕ ΜΕΡΟΣ Η ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙONOMIKHΣ ΣΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΠΑΡΤΕ ΜΕΡΟΣ Η Χρηματοδοτιση του εργου Εγινε απο το Υπουργειο Υγειας και Μακροχρονης Φροντιδας του Ονταριο. www.oha.com 1. Συμμετεχετε στην φροντιδα της υγειονομικης

Διαβάστε περισσότερα

Lino it. Ιατροπούλου Ράνια, Νηπιαγωγός. Το Lino πραγµατοποιεί ετικέτες στο διαδίκτυο (Online Stickies)

Lino it. Ιατροπούλου Ράνια, Νηπιαγωγός. Το Lino πραγµατοποιεί ετικέτες στο διαδίκτυο (Online Stickies) Lino it Ιατροπούλου Ράνια, Νηπιαγωγός Το Lino πραγµατοποιεί ετικέτες στο διαδίκτυο (Online Stickies) Το «Lino» είναι µια νέα διαδικτυακή εφαρµογή, η οποία επιτρέπει την τοποθέτηση εικονικών σηµειώσεων

Διαβάστε περισσότερα

Ο προσωπικός μου οδηγός για τις Εκλογές

Ο προσωπικός μου οδηγός για τις Εκλογές Ο προσωπικός μου οδηγός για τις Εκλογές Σχετικά με τον οδηγό αυτό Αυτός ο οδηγός δίνει απάντηση σε ερωτήσεις σχετικές με την ομοσπονδιακή διαδικασία εκλογών και σας πληροφορεί για το τι θα συναντήσετε

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΜΑΡΤΙΟΣ 2006

ΝΕΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΜΑΡΤΙΟΣ 2006 ΝΕΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΜΑΡΤΙΟΣ 2006 25η Μαρτίου Στις 25 Μαρτίου εορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου καθώς και την Επέτειο της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας. Τέτοια ημέρα, πριν από 2006 χρόνια, η Παναγία έλαβε

Διαβάστε περισσότερα

http://www.gdimitrakopoulos.gr Άρθρο 37: Σύσταση και λειτουργία του Συλλόγου των ιδασκόντων

http://www.gdimitrakopoulos.gr Άρθρο 37: Σύσταση και λειτουργία του Συλλόγου των ιδασκόντων Συνεδριάσεις συλλόγου διδασκόντων http://www.gdimitrakopoulos.gr ΦΕΚ 1340 τ. Β (άρθρα 37,38 και 39) Άρθρο 37: Σύσταση και λειτουργία του Συλλόγου των ιδασκόντων 1. Ο Σύλλογος των ιδασκόντων (Σ..) είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΟΝΕΩΝ/ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΟΝΕΩΝ/ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΟΝΕΩΝ/ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Η παρούσα έρευνα πραγματοποιήθηκε στο 3 ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου, κατά το διάστημα Μαρτίου-Απριλίου 2014. Αποτελεί

Διαβάστε περισσότερα

Στρατηγικές και τεχνικές διαχείρισης τάξεων

Στρατηγικές και τεχνικές διαχείρισης τάξεων Στρατηγικές και τεχνικές διαχείρισης τάξεων Δρ. Άνδρη Χριστοδούλου Λέκτορας Ψυχολογίας andri.christodoulou@nup.ac.cy Σημαντικότητα της Σωστής Διαχείρησης της Τάξης Η διαχείριση της τάξης είναι πολύ σημαντική

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ YΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Σ Χ Ε Ι Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟY ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΕΚΕΜΒΡΙΟΣ, 2010 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΙΟΙΚΗΣΗΣ Α.Ε. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΣυνοπτικόςΟδηγόςΧρήσηςτουMoodle για το Φοιτητή

ΣυνοπτικόςΟδηγόςΧρήσηςτουMoodle για το Φοιτητή ΣυνοπτικόςΟδηγόςΧρήσηςτουMoodle για το Φοιτητή Πίνακας Περιεχομένων Πίνακας Περιεχομένων... 2 1. Εισαγωγή...3 1.1 Περιβάλλον Moodle... 3 1.2 Εισαγωγή / Εγγραφή στην πλατφόρμα... 3 1.3 Είσοδος σε μάθημα...

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Εγγραφής και Χρήσης Εφαρμογής. Διαχειριστής Ιδρύματος

Οδηγός Εγγραφής και Χρήσης Εφαρμογής. Διαχειριστής Ιδρύματος Οδηγός Εγγραφής και Χρήσης Εφαρμογής Διαχειριστής Ιδρύματος 1 Δημιουργία λογαριασμού και Είσοδος στο σύστημα Για να εγγραφείτε στο Πληροφοριακό Σύστημα «Απέλλα» ως Διαχειριστής Ιδρύματος θα πρέπει να δημιουργήσετε

Διαβάστε περισσότερα

ΝΤΑΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΡΑΦΗΝΑΣ

ΝΤΑΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΡΑΦΗΝΑΣ ΝΤΑΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΡΑΦΗΝΑΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ αρ. Απόφασης Πρωτοδικείου 1207/2012, αρ.μητρώου Σωματείων 28259, ΑΦΜ 997608966, ΔΟΥ Παλλήνης Ραφήνα 07/11/2017

Διαβάστε περισσότερα

Επικοινωνία και Προώθηση. Η Επικοινωνία θα οδηγήσει σε ένα επιτυχημένο Συνέδριο

Επικοινωνία και Προώθηση. Η Επικοινωνία θα οδηγήσει σε ένα επιτυχημένο Συνέδριο 3 Επικοινωνία και Προώθηση Η Επικοινωνία θα οδηγήσει σε ένα επιτυχημένο Συνέδριο Το καλό περιεχόμενο πάντα έχει ένα στόχο δημιουργείται με μια πρόθεση. Ως εκ τούτου μεταφέρει ερεθίσματα για δράση. Ann

Διαβάστε περισσότερα

Aίτηση καταγγελίας. 1. Προσωπικά στοιχεία: Καταγγέλλων. 2. Στοιχεία επιχείρησης

Aίτηση καταγγελίας. 1. Προσωπικά στοιχεία: Καταγγέλλων. 2. Στοιχεία επιχείρησης Aίτηση καταγγελίας 1. Προσωπικά στοιχεία: Καταγγέλλων Παρακαλούμε σημειώστε εδώ με τικ αν ένας ή περισσότεροι από τους καταγγέλλοντες προσδιορίζονται ως έχοντες καταγωγή αυτοχθόνων Αβορίγινων και Νησιωτών

Διαβάστε περισσότερα

Τι είναι η Λέσχη Ανάγνωσης στο σχολείο;

Τι είναι η Λέσχη Ανάγνωσης στο σχολείο; Τι είναι η Λέσχη Ανάγνωσης στο σχολείο; Στο πλαίσιο του πραγράμματος «Καινοτόμες δράσεις για την ενίσχυση της φιλαναγνωσίας» θα υποστηριχτεί σε ετήσια βάση η δημιουργία 100 Λεσχών Ανάγνωσης σε ισάριθμα

Διαβάστε περισσότερα

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ AΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ AΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ ΟΚΤΩΒΡΗΣ 214 Η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου αποφάσισε όπως από την τρέχουσα σχολική χρονιά ισχύσουν τα κάτωθι: Α) ΒΑΣΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ 1. Η πρωινή συγκέντρωση των

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα εκπαίδευσης και κατάρτισης για τις δεξιότητες ηγεσίας

Ενότητα εκπαίδευσης και κατάρτισης για τις δεξιότητες ηγεσίας 3 Ενότητα εκπαίδευσης και κατάρτισης για τις δεξιότητες ηγεσίας Επικοινωνία με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) Οι ενότητες κατάρτισης για τις δεξιότητες ηγεσίας έχουν αναπτυχθεί για να σας βοηθήσουν

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστήρια Επιµόρφωσης του Προσωπικού του Σχολείου

Εργαστήρια Επιµόρφωσης του Προσωπικού του Σχολείου Εργαστήρια Επιµόρφωσης του Προσωπικού του Σχολείου 2 3 Εισαγωγή για τον εκπαιδευτή του προσωπικού Εάν διαβάζετε το παρόν έγγραφο, υποθέτουµε ότι θα θέλατε να επιµορφώσετε τα µέλη του προσωπικού ενός σχολείου

Διαβάστε περισσότερα

Εσωτερικός κανονισμός της Επιτροπής Προϋπολογισμού

Εσωτερικός κανονισμός της Επιτροπής Προϋπολογισμού Ευρωπαϊκά Σχολεία Γραφείο του Γενικού Γραμματέα Αριθ. : 2009-D-185-el-6 Πρωτότυπο : FR Εσωτερικός κανονισμός της Επιτροπής Προϋπολογισμού Εγκριθείς από το Ανώτατο Συμβούλιο κατά τη συνεδρίασή του στις

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. στην. Πρόταση απόφασης του Συμβουλίου

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. στην. Πρόταση απόφασης του Συμβουλίου ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 27.3.2014 COM(2014) 193 final ANNEX 1 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ στην Πρόταση απόφασης του Συμβουλίου σχετικά με τη θέση που πρόκειται να ληφθεί, εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΣΠΑΤΩΝ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ

ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΣΠΑΤΩΝ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΣΠΑΤΩΝ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ Χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τις πιο συχνές εργασίες που μπορείτε ή πρέπει να κάνετε στο σχολείο μας και αφορούν μαθητές, γονείς και παλαιούς μαθητές. Α) Παραλαβή απολυτηρίου.

Διαβάστε περισσότερα

ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΕΝΟΥΡΗΣΗ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΑΛΕΤΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΕΝΟΥΡΗΣΗ;

ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΕΝΟΥΡΗΣΗ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΑΛΕΤΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΕΝΟΥΡΗΣΗ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΕΝΟΥΡΗΣΗ; Η νυχτερινή ενούρηση συμβαίνει όταν ένα άτομο πρέπει να ξυπνάει τη νύχτα για να ουρήσει. Αν αυτό συμβεί περισσότερο από δύο φορές τη νύχτα, μπορεί να είναι πρόβλημα. Η νυκτερινή

Διαβάστε περισσότερα

Αποδελτίωση ερωτηματολογίων αξιολόγησης του Φροντιστηρίου της 11ης Νοεμβρίου 2012 γονέων μαθητών μας της Α & Β Λυκείου

Αποδελτίωση ερωτηματολογίων αξιολόγησης του Φροντιστηρίου της 11ης Νοεμβρίου 2012 γονέων μαθητών μας της Α & Β Λυκείου Αποδελτίωση ερωτηματολογίων αξιολόγησης του Φροντιστηρίου της 11ης Νοεμβρίου 2012 γονέων μαθητών μας της Α & Β Λυκείου 1. Η εικόνα που είχατε σχηματίσει για το Εκπαιδευτήριο πριν συνεργαστείτε με αυτό,

Διαβάστε περισσότερα

Εξεταστική Περίοδος Φεβρουαρίου ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ

Εξεταστική Περίοδος Φεβρουαρίου ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ ΠΔ 407 Χειµερινό Εξάµηνο 2017 http://eclass.duth.gr/courses/tme274 Human Resource Management - Fall 2017 Διδάσκων: Επικ. Καθ. Σωτήρης Παπαντωνόπουλος Βασιλίσσης Σοφίας 12, Κτήριο

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα IMPACT Οδηγός Υποψηφίων

Πρόγραμμα IMPACT Οδηγός Υποψηφίων Πρόγραμμα IMPACT 2016 Οδηγός Υποψηφίων Ενδυνάμωσε τον αντίκτυπο της κοινωνικής σου δράσης! Ashoka Greece http://www.ashoka-impact.gr/ http://greece.ashoka.org/ Email: ashokagreece@ashoka.org Οδηγός Υποψηφίων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ. Bρυξέλλες, 14 Μαρτίου 2002 (18.03) (OR. en) CONV 9/02. ΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Προεδρείου

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ. Bρυξέλλες, 14 Μαρτίου 2002 (18.03) (OR. en) CONV 9/02. ΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Προεδρείου ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Bρυξέλλες, 14 Μαρτίου 2002 (18.03) (OR. en) CONV 9/02 ΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ του : Προεδρείου προς : τη Συνέλευση Θέµα : Σηµείωµα για τις µεθόδους εργασίας Το επισυναπτόµενο

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΠΝΕΥΜΟΝΑ. Όλα όσα θέλετε να ξέρετε αν κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο είναι ασθενής

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΠΝΕΥΜΟΝΑ. Όλα όσα θέλετε να ξέρετε αν κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο είναι ασθενής www.agaliazo.gr ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΠΝΕΥΜΟΝΑ Λεωσθένους 21-23, 18536 Πειραιάς - Τ: 210 4181641 - F: 210 4535343 e: oekk@otenet.gr - www.oekk.gr ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ν. ΑΧΑΙΑΣ Πατρέως 8-10, 26221 Πάτρα - Τ/F: 2610 226122 e:

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Φοιτητών. 1. Εισαγωγή

Εγχειρίδιο Φοιτητών. 1. Εισαγωγή Εγχειρίδιο Φοιτητών 1. Εισαγωγή Η ηλεκτρονική πλατφόρµα «e-class», αποτελεί ένα ολοκληρωµένο σύστηµα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης. Στόχος της είναι παροχή υποδοµών εκπαίδευσης και κατάρτισης ανεξάρτητα από

Διαβάστε περισσότερα

ΛΕΟΝΤΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΤΗΣΙΩΝ

ΛΕΟΝΤΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΛΕΟΝΤΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ Αγαπητοί γονείς, Καθώς το νηπιαγωγείο μας έχει ήδη ανοίξει τις πόρτες του στα μικρά μας παιδάκια αλλά και σε εσάς, βρισκόμαστε

Διαβάστε περισσότερα

Εσωτερικός κανονισμός της Μικτής Παιδαγωγικής Επιτροπής

Εσωτερικός κανονισμός της Μικτής Παιδαγωγικής Επιτροπής Ευρωπαϊκά Σχολεία Γραφείο του Γενικού Γραμματέα Γενική Γραμματεία Αριθ. : 2009-D-295-el-6 Πρωτότυπο : FR Εσωτερικός κανονισμός της Μικτής Παιδαγωγικής Επιτροπής Εγκριθείς από το Ανώτατο Συμβούλιο κατά

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 23 ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ»

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 23 ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ» ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 23 ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ» Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες Το σχολείο είναι ο χώρος όπου οι μαθητές με την καθοδήγηση των δασκάλων τους περνούν πολλές

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1 ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΗ & ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΙΤΗΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ... 8

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1 ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΗ & ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΙΤΗΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ... 8 ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ Εγχειρίδιο Χρήσης Υποψηφίου 2017 ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1 ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ... 3 1.1 ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ... 3 1.2 ΠΡΟΣΠΕΛΑΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Η παρακάτω επιστολή είναι για να σας ενημερώσει και να σας καθοδηγήσει τον τρόπο εγγραφής των μαθητών στο καινούριο σχολικό έτος.

Η παρακάτω επιστολή είναι για να σας ενημερώσει και να σας καθοδηγήσει τον τρόπο εγγραφής των μαθητών στο καινούριο σχολικό έτος. Η παρακάτω επιστολή είναι για να σας ενημερώσει και να σας καθοδηγήσει τον τρόπο εγγραφής των μαθητών στο καινούριο σχολικό έτος. ΕΓΓΡΑΦΕΣ: Ξεκινούν από την 1 η Ιουνίου έως την 10 η του ίδιου μήνα. Τα

Διαβάστε περισσότερα

Σίδνεϊ ας ετοιμαστούμε

Σίδνεϊ ας ετοιμαστούμε Σίδνεϊ ας ετοιμαστούμε Πως να ετοιμαστείτε για έκτακτη ανάγκη στον Δήμο του Σίδνεϊ. Σημαντικές πληροφορίες για δημότες, εργαζομένους και επισκέπτες. www.getreadysydney.com.au 1 Δημιουργήστε προσωπικό σχέδιο

Διαβάστε περισσότερα

ΛΥΚΕΙΟ ΛΙΝΟΠΕΤΡΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2012 2013

ΛΥΚΕΙΟ ΛΙΝΟΠΕΤΡΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2012 2013 Αρ. Εντύπου: 1 ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ Β ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Λεµεσός, 17 εκεµβρίου 2012 Προς τους Γονείς / Κηδεµόνες των µαθητών και µαθητριών. Αγαπητοί γονείς, Σας πληροφορούµε ότι µε απόφαση του

Διαβάστε περισσότερα

Παράρτημα Cyprus Friendship Programme Προϋποθέσεις συμμετοχής

Παράρτημα Cyprus Friendship Programme Προϋποθέσεις συμμετοχής Παράρτημα Cyprus Friendship Programme Προϋποθέσεις συμμετοχής ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ Η ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ Έχουμε αντιγράψει και μεταφράσει στα Ελληνικά

Διαβάστε περισσότερα

«ΖΕΥΣ» Εγχειρίδιο Συμμετοχής σε Ψηφοφορία

«ΖΕΥΣ» Εγχειρίδιο Συμμετοχής σε Ψηφοφορία «ΖΕΥΣ» Εγχειρίδιο Συμμετοχής σε Ψηφοφορία 23 Ιουλίου 2013 Εισαγωγή Η «Ψηφιακή Κάλπη ΖΕΥΣ» είναι ένα πληροφοριακό σύστημα για την αδιάβλητη διεξαγωγή απόρρητων ψηφοφοριών με αμιγώς ηλεκτρονικό τρόπο. Τόσο

Διαβάστε περισσότερα

Βασικοί Κανονισμοί Λειτουργίας του Σχολείου

Βασικοί Κανονισμοί Λειτουργίας του Σχολείου Βασικοί Κανονισμοί Λειτουργίας του Σχολείου Στο πλαίσιο της απαραίτητης ενημέρωσης που οφείλει το σχολείο προς τις οικογένειες των παιδιών, σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα θέματα τα οποία αφορούν στην

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Αριθµ. Φ.253/75425/Β6 (8) Επίδειξη γραπτών δοκιµίων πανελληνίων εξετάσεων. Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Έχοντας υπόψη: 1. Τις διατάξεις της παραγράφου 1 του άρθρου 22 του ν. 3475/2006 (ΦΕΚ

Διαβάστε περισσότερα

Αγαπήστε την καρδιά σας

Αγαπήστε την καρδιά σας Αγαπήστε την καρδιά σας Σύντομος οδηγός για την υποστήριξη της καρδιακής ανάρρωσης Greek Στο νοσοκομείο Εξιτήριο από το νοσοκομείο Σχέδιο ανάρρωσης Στο νοσοκομείο Τι συνέβη στην καρδιά μου; Η κατανόηση

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός για τους φροντιστές ασθενών και των οικογενειών

Οδηγός για τους φροντιστές ασθενών και των οικογενειών Greek Rights and Responsibilities Οδηγός για τους φροντιστές ασθενών και των οικογενειών Περιεχόμενα Η Περίθαλψη της Υγείας σας Τα Δικαιώματα & οι Υποχρεώσεις σας...3 Πρόσβαση Έχετε το δικαίωμα σε υγειονομική

Διαβάστε περισσότερα

WICHTIGER HINWEIS: Bitte fertigen Sie keine Kopien dieses Fragebogens an!

WICHTIGER HINWEIS: Bitte fertigen Sie keine Kopien dieses Fragebogens an! Muster-Fragebogen allgemeinbildende Schule Αγαπητοί γονείς, η γνώμη σας είναι σημαντική για εμάς! Θέλουμε να βελτιώνουμε συνεχώς την ποιότητα της εργασίας μας στο σχολείο. Για να βρούμε ποια είναι τα δυνατά

Διαβάστε περισσότερα

Η ιδέα διεξαγωγής έρευνας με χρήση ερωτηματολογίου δόθηκε από τη δημοσιογραφική ομάδα του Σχολείου μας, η οποία στα πλαίσια έκδοσης της Εφημερίδας

Η ιδέα διεξαγωγής έρευνας με χρήση ερωτηματολογίου δόθηκε από τη δημοσιογραφική ομάδα του Σχολείου μας, η οποία στα πλαίσια έκδοσης της Εφημερίδας 1 2 Η ιδέα διεξαγωγής έρευνας με χρήση ερωτηματολογίου δόθηκε από τη δημοσιογραφική ομάδα του Σχολείου μας, η οποία στα πλαίσια έκδοσης της Εφημερίδας μας, διεξήγαγε έρευνα ανάμεσα στους συμμαθητές μας.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΓΡ αναθεωρηµένο

ΕΓΓΡ αναθεωρηµένο ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Γ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ Στρατηγική απασχόλησης και ανάπτυξη πολιτικής για το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταµείο και συντονισµός ΕΚΤ και τοπική ανάπτυξη και κοινωνική οικονοµία

Διαβάστε περισσότερα

Προϋπόθεση της εύρυθμης λειτουργίας του Σχολείου αποτελεί ο εσωτερικός

Προϋπόθεση της εύρυθμης λειτουργίας του Σχολείου αποτελεί ο εσωτερικός ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΥΛΙΟΥ Προϋπόθεση της εύρυθμης λειτουργίας του Σχολείου αποτελεί ο εσωτερικός Κανονισμός. Απαριθμώντας ορισμένα σημεία του στόχος μας είναι να ενημερώσουμε γονείς

Διαβάστε περισσότερα

Στη συνέχεια θα απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με τα ψηφιακά μέσα και τις ψηφιακές συσκευές, που περιλαμβάνουν επιτραπέζιους υπολογιστές (desktop

Στη συνέχεια θα απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με τα ψηφιακά μέσα και τις ψηφιακές συσκευές, που περιλαμβάνουν επιτραπέζιους υπολογιστές (desktop Στη συνέχεια θα απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με τα ψηφιακά μέσα και τις ψηφιακές συσκευές, που περιλαμβάνουν επιτραπέζιους υπολογιστές (desktop computers), φορητούς υπολογιστές (laptops ή notebooks),

Διαβάστε περισσότερα

Μάθετε πώς λειτουργούν στην πραγµατικότητα οι κοινοβουλευτικές επιτροπές στο www.hellenicparliament.gr.

Μάθετε πώς λειτουργούν στην πραγµατικότητα οι κοινοβουλευτικές επιτροπές στο www.hellenicparliament.gr. Η «Βουλή των Εφήβων»: πώς θα δουλέψουµε φέτος Η φετινή χρονιά για τη «Βουλή των Εφήβων» είναι πολύ σηµαντική: είναι χρονιά ανανέωσης σε όλα τα επίπεδα, µε στόχο να πετύχουµε βαθύτερο και ουσιαστικότερο

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ ΠΔ 407 Χειµερινό Εξάµηνο 2016 http://eclass.duth.gr/eclass/tme274 Human Resource Management - Fall 2016 Διδάσκων: Επικ. Καθ. Σωτήρης Παπαντωνόπουλος Βασιλίσσης Σοφίας 12, Κτήριο

Διαβάστε περισσότερα

Office Procedures Επίπεδο 2

Office Procedures Επίπεδο 2 Office Procedures Επίπεδο 2 Αυτό το έγγραφο πρέπει να επιστραφεί με την εργασία του υποψηφίου, διαφορετικά η εγγραφή του θα ακυρωθεί και δε θα εκδοθεί αποτέλεσμα. 8993-12-012 (PR-OP 12) 51131 Όνομα υποψηφίου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΔΡΟΥΝ ΣΤΗ ΣΧΕΣΗ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΔΡΟΥΝ ΣΤΗ ΣΧΕΣΗ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΔΡΟΥΝ ΣΤΗ ΣΧΕΣΗ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ 1. Γονείς δημογραφικά στοιχεία, φύλο κοινωνικοοικονομικό επίπεδο ψυχολογικοί παράγοντες (συστολή, αρν. εμπειρίες, αδεξιότητα) προσδοκίες, στάσεις,

Διαβάστε περισσότερα

Έγγραφο δικαιωμάτων. Τα δικαιώματά σας:

Έγγραφο δικαιωμάτων. Τα δικαιώματά σας: Έγγραφο δικαιωμάτων Το φυλλάδιο αυτό σας παρέχει σημαντικές πληροφορίες όσον αφορά τα δικαιώματά σας όταν βρίσκεστε στο αστυνομικό τμήμα. Με τον όρο δικαιώματα εννοούμε σημαντικές ελευθερίες και δυνατότητες

Διαβάστε περισσότερα

Τελική εντολή πρόληψης επαπειλούμενης ενδοοικογενειακής βίας

Τελική εντολή πρόληψης επαπειλούμενης ενδοοικογενειακής βίας Θα πρέπει να ακολουθήσετε τις παρακάτω εντολές. Είναι παράνομο να μην ακολουθήσετε αυτές τις εντολές. Μπορεί να συλληφθείτε από την αστυνομία, να σας απαγγελθούν κατηγορίες και να πάτε στο δικαστήριο.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ. Πρόσβαση στην Καταγραφή και Εγχειρίδιο Χρήσης για Σχολικές Μονάδες Π/θµιας

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ. Πρόσβαση στην Καταγραφή και Εγχειρίδιο Χρήσης για Σχολικές Μονάδες Π/θµιας ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Πρόσβαση στην Καταγραφή και Εγχειρίδιο Χρήσης για Σχολικές Μονάδες Π/θµιας ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Περιεχόµενα ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ... - 1 - ΕΙΣΑΓΩΓΗ...2 ΣΗΜΕΙΟ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΧΡΗΣΤΩΝ...3 ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Διαβάστε περισσότερα

Ο κωδικός 1 θα χρησιµοποιηθεί σε περίπτωση που ο ερευνόµενος µπορεί να επιλέξει ελεύθερα την ώρα προσέλευσης και αναχώρησης στην εργασία του.

Ο κωδικός 1 θα χρησιµοποιηθεί σε περίπτωση που ο ερευνόµενος µπορεί να επιλέξει ελεύθερα την ώρα προσέλευσης και αναχώρησης στην εργασία του. Το ad hoc ερωτηµατολόγιο του έτους 2010 για το συνδυασµό της οικογενειακής ζωής και της εργασίας έχει τρεις βασικούς στόχους: Να εξετάσει κατά πόσο τα άτοµα που έχουν µικρά παιδιά ή φροντίζουν εξαρτώµενους

Διαβάστε περισσότερα

http://www.cyprusnet.gr/index.php?section=652&newsid510=372 (13/04/2011)

http://www.cyprusnet.gr/index.php?section=652&newsid510=372 (13/04/2011) ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 12 Ο ΣΥΝΕ ΡΙΟ ΤΗΣ Ο.Κ.Ο.Ε. Ι. ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΓΙΑ ΤΟ 12ο ΣΥΝΕ ΡΙΟ: Στις 07/04/2011 ολοκληρώθηκε η διαδικασία διενέργειας αρχαιρεσιών για την εκλογή αντιπροσώπων. Τα στοιχεία έχουν αναρτηθεί

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΕΟΝΤΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Αθήνα 12/09/2011 ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Το Λεόντειο Λύκειο Πατησίων είναι ένα κατ εξοχήν Χριστιανικό Σχολείο.

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκό Πορτφόλιο Γλωσσών. Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Συμβούλιο της Ευρώπης Για έφηβους 12 15 χρόνων. Οδηγός προς τους εκπαιδευτικούς

Ευρωπαϊκό Πορτφόλιο Γλωσσών. Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Συμβούλιο της Ευρώπης Για έφηβους 12 15 χρόνων. Οδηγός προς τους εκπαιδευτικούς Ευρωπαϊκό Πορτφόλιο Γλωσσών Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Συμβούλιο της Ευρώπης Για έφηβους 12 15 χρόνων Οδηγός προς τους εκπαιδευτικούς 1. Σε γενικές γραμμές α) Τι είναι το Ευρωπαϊκό Πορτφόλιο Γλωσσών

Διαβάστε περισσότερα

H Μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο. Α1 Γυμνάσιο Χέρσου Σχ. Έτος

H Μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο. Α1 Γυμνάσιο Χέρσου Σχ. Έτος H Μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο Α1 Γυμνάσιο Χέρσου Σχ. Έτος 2013-14 Η μεταφορά στο σχολείο Στο μάθημα πάντα προσέχουμε!!!!! Καθημερινή εξέταση Διαβάζουμε για να μην έχουμε τα παρακάτω φαινόμενα

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης SoSimple

Οδηγίες χρήσης SoSimple Οδηγίες χρήσης SoSimple Διδακτική περίοδος 2019-2020 ΛΕΟΝΤΕΙΟΣ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ Οδηγίες χρήσης SoSimple / 2019-20 1 Περιεχόμενα 1. Είσοδος στην εφαρμογή και διαπιστευτήρια... 3 2. Χρήση της εφαρμογής... 4

Διαβάστε περισσότερα

«ΖΕΥΣ» Εγχειρίδιο Συμμετοχής σε Ψηφοφορία

«ΖΕΥΣ» Εγχειρίδιο Συμμετοχής σε Ψηφοφορία «ΖΕΥΣ» Εγχειρίδιο Συμμετοχής σε Ψηφοφορία 3 Δεκεμβρίου 2012 Εισαγωγή Η «Ψηφιακή Κάλπη ΖΕΥΣ» είναι ένα πληροφοριακό σύστημα για την αδιάβλητη διεξαγωγή απόρρητων ψηφοφοριών με αμιγώς ηλεκτρονικό τρόπο.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ 4ΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Κυριακή, 13 Μαρτίου 2016, 11 πμ

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ 4ΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Κυριακή, 13 Μαρτίου 2016, 11 πμ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ ΙΙΙ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ 4ΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Κυριακή, 13 Μαρτίου 2016, 11 πμ 1. Έγκριση ημερήσιας

Διαβάστε περισσότερα

1. Πρακτικές για κάθε Στάδιο της ιαδικασίας Εθελοντισµού 1.1 Προσέλκυση και Επιλογή Εθελοντών

1. Πρακτικές για κάθε Στάδιο της ιαδικασίας Εθελοντισµού 1.1 Προσέλκυση και Επιλογή Εθελοντών 1. Πρακτικές για κάθε Στάδιο της ιαδικασίας Εθελοντισµού 1.1 Προσέλκυση και Επιλογή Εθελοντών Το στάδιο αυτό ορίζεται ως η συγκέντρωση ενός ικανοποιητικού αριθµού κατάλληλων υποψήφιων εθελοντών για την

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΨΥΧ 100. Χειµερινό εξάµηνο Δευτέρα & Πέµπτη 13:30-15:00. Κτήριο/Αίθουσα ΧΩΔ01-109

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΨΥΧ 100. Χειµερινό εξάµηνο Δευτέρα & Πέµπτη 13:30-15:00. Κτήριο/Αίθουσα ΧΩΔ01-109 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΨΥΧ 100 Χειµερινό εξάµηνο 2019-2020 Δευτέρα & Πέµπτη 13:30-15:00 Κτήριο/Αίθουσα ΧΩΔ01-109 Διδάσκουσα: Δρ. Ήβη Μιχαηλίδου michailidis.evie@ucy.ac.cy Συνάντηση κατόπιν διευθέτησης

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ. Πρακτική Άσκηση Φοιτητών ΤΕΙ Κρήτης. Οδηγίες προς τους Φοιτητές

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ. Πρακτική Άσκηση Φοιτητών ΤΕΙ Κρήτης. Οδηγίες προς τους Φοιτητές Πρακτική Άσκηση Φοιτητών ΤΕΙ Κρήτης Οδηγίες προς τους Φοιτητές ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2016 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Ο θεσμός της Πρακτικής Άσκησης... 3 2. Θεσμικό Πλαίσιο και οι Προϋποθέσεις Ένταξης... 3 3. Επιλογή Φορέα Πρακτικής

Διαβάστε περισσότερα

«ΖΕΥΣ» Εγχειρίδιο Συμμετοχής σε Ψηφοφορία

«ΖΕΥΣ» Εγχειρίδιο Συμμετοχής σε Ψηφοφορία «ΖΕΥΣ» Εγχειρίδιο Συμμετοχής σε Ψηφοφορία 23 Ιουλίου 2013 Εισαγωγή Η «Ψηφιακή Κάλπη ΖΕΥΣ» είναι ένα πληροφοριακό σύστημα για την αδιάβλητη διεξαγωγή απόρρητων ψηφοφοριών με αμιγώς ηλεκτρονικό τρόπο. Τόσο

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδιο Μαθήματος Νο3 «SimSafety» Σενάριο Παιχνιδιού: «Κλοπή» (Theft)

Σχέδιο Μαθήματος Νο3 «SimSafety» Σενάριο Παιχνιδιού: «Κλοπή» (Theft) Σχέδιο Μαθήματος Νο3 «SimSafety» Σενάριο Παιχνιδιού: «Κλοπή» (Theft) 1. Μάθημα (κατά το οποίο μπορεί να διδαχτεί η συγκεκριμένη δραστηριότητα): Αγγλικά, Πληροφορική, Ευέλικτη ζώνη στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Φοιτητών. 1. Εισαγωγή

Εγχειρίδιο Φοιτητών. 1. Εισαγωγή Εγχειρίδιο Φοιτητών 1. Εισαγωγή Η ηλεκτρονική πλατφόρµα «e-class», αποτελεί ένα ολοκληρωµένο σύστηµα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης. Στόχος της είναι παροχή υποδοµών εκπαίδευσης και κατάρτισης ανεξάρτητα από

Διαβάστε περισσότερα

A ΕΠΑ.Λ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 7η ΕΝΟΤΗΤΑ: ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ. Εκπαιδευτικοί: ΓΑΛΑΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΟΥΣΟΥΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

A ΕΠΑ.Λ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 7η ΕΝΟΤΗΤΑ: ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ. Εκπαιδευτικοί: ΓΑΛΑΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΟΥΣΟΥΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ A ΕΠΑ.Λ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 7η ΕΝΟΤΗΤΑ: ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Εκπαιδευτικοί: ΓΑΛΑΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΟΥΣΟΥΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 1 Περιβάλλον εργασίας Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου: Το περιβάλλον εργασίας

Διαβάστε περισσότερα

Ανοιχτή MLM Online Εκπαίδευση µε θέµα: Πρακτική Εκπαίδευση Στόχων:

Ανοιχτή MLM Online Εκπαίδευση µε θέµα: Πρακτική Εκπαίδευση Στόχων: Ανοιχτή MLM Online Εκπαίδευση µε θέµα: Πρακτική Εκπαίδευση Στόχων: Το µυστικό για την επιτυχία δεν είναι να βάζουµε στόχους αλλά να πετυχαίνουµε στόχους Στόχοι Συγκεκριµένα πώς να βάζουµε τους στόχους

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΎΤΕΡΟΣ ΑΝΤΙΚΥΒΕΡΝΉΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ ΚΑΙ ΟΔΗΓΊΕΣ

ΔΕΎΤΕΡΟΣ ΑΝΤΙΚΥΒΕΡΝΉΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ ΚΑΙ ΟΔΗΓΊΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΔΕΎΤΕΡΟΣ ΑΝΤΙΚΥΒΕΡΝΉΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ ΚΑΙ ΟΔΗΓΊΕΣ Πολλά Θέματα Lions, σε όλο τον κόσμο, από το Π.Θ. 13 Οχάϊο, μέχρι το Π.Θ. 111 Γερμανία, έχουν επιτυχώς χρησιμοποιήσει τη θέση του δεύτερου Αντικυβερνήτη,

Διαβάστε περισσότερα

Ερωτηματολόγιο προς τους γονείς στα πλαίσια της αυτοαξιολόγησης του σχολείου

Ερωτηματολόγιο προς τους γονείς στα πλαίσια της αυτοαξιολόγησης του σχολείου 4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ Ερωτηματολόγιο προς τους γονείς στα πλαίσια της αυτοαξιολόγησης του σχολείου Α! Γενικές Πληροφορίες 1. Ποιος συμπληρώνει τo ερωτηματολόγιο ; α) Πατέρας β) Μητέρα γ) Άλλος κηδεμόνας:

Διαβάστε περισσότερα

«ΖΕΥΣ» Εγχειρίδιο Συμμετοχής σε Ψηφοφορία

«ΖΕΥΣ» Εγχειρίδιο Συμμετοχής σε Ψηφοφορία «ΖΕΥΣ» Εγχειρίδιο Συμμετοχής σε Ψηφοφορία 27 Ιουνίου 2016 Εισαγωγη Η «Ψηφιακή Κάλπη ΖΕΥΣ» είναι ένα πληροφοριακό σύστημα για την αδιάβλητη διεξαγωγή απόρρητων ψηφοφοριών με αμιγώς ηλεκτρονικό τρόπο. Τόσο

Διαβάστε περισσότερα

«ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΑΠΑΤΕΣ»

«ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΑΠΑΤΕΣ» Αθήνα, 27 Ιουνίου 2016 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ H Ελληνική Αστυνομία ενημερώνει τους πολίτες και κυρίως τα άτομα τρίτης ηλικίας για να αποφεύγουν περιστατικά εξαπάτησής τους από επιτήδειους «ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

που θα δηλώσουν συµµετοχή για το απογευµατινό πρόγραµµα πληροί τις πιο κάτω προϋποθέσεις:

που θα δηλώσουν συµµετοχή για το απογευµατινό πρόγραµµα πληροί τις πιο κάτω προϋποθέσεις: ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ Αρ.Φακ.: 7.11.15 Αρ.Τηλ.: 22809543 Αρ.Φαξ:22800802 E-mail:oloimero@paideia.org.cy 15 Μαΐου 2009 ιευθυντές/ ιευθύντριες

Διαβάστε περισσότερα

1. Για την τακτική παρακολούθηση των µαθητών ευθύνονται αποκλειστικά. ανακοινώνεται µετά την οριστικοποίηση του ωρολογίου προγράµµατος.

1. Για την τακτική παρακολούθηση των µαθητών ευθύνονται αποκλειστικά. ανακοινώνεται µετά την οριστικοποίηση του ωρολογίου προγράµµατος. 1 ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΡΩΜΥΛΙΑΣ & ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΗΛΕΦΩΝΑ: 210-5015335 / 210-5059998 FAX: 210-5015335 E-MAIL: mail@1lyk-petroup.att.sch.gr ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ - ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΩ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΜΟΥ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΟ ΛΕΜΦΩΜΑ;

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΩ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΜΟΥ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΟ ΛΕΜΦΩΜΑ; ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΩ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΜΟΥ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΟ ΛΕΜΦΩΜΑ; Με την επιστημονική συνεργασία της Αιματολογικής Μονάδας, Γ Πανεπιστημιακή Παθολογική Κλινική, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών Με

Διαβάστε περισσότερα