ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΕΙΩΝ ΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΝΕΙΩΝ ΣΕ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΕΙΩΝ ΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΝΕΙΩΝ ΣΕ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ"

Transcript

1 ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ & ΑΝΕΙΩΝ ΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΝΕΙΩΝ ΣΕ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΕΙΩΝ ΑΠΟ ΠΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΠΕΝ ΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΡΟΥΣ ΤΟΥ Τ.Π. & ΑΝΕΙΩΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2017

2 ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ & ΑΝΕΙΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ /ΝΣΗ ( 7) ΑΝΕΙΩΝ Τ.Ν. & Π.Α. Ν.Π.& ΕΠΙΧ/ΣΕΩΝ ΤΜΗΜΑ: ΑΝΕΙΩΝ Τ.Ν. & Π.Α. Ακαδηµίας 40 Τ.Κ Αθήνα ΤΗΛ: FAX: Καθορισµός δικαιούχων, όρων, προϋποθέσεων, και δικαιολογητικών που απαιτούνται για τη χορήγηση δανείων στους ήµους, Περιφέρειες, Ν.Π... των Ο.Τ.Α., Συνδέσµους και Ενώσεων Ο.Τ.Α., από το Τ.Π. & ανείων, από πόρους της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και του Τ.Π. & ανείων όπως διαµορφώθηκαν µε την υπ. αριθµ. 3505/ απόφαση του.σ. του Τ.Π. & ανείων σε συνδυασµό µε το Π.. 169/2013 (ΦΕΚ 272/Α/ ) και εφόσον πληρούνται τα κριτήρια δανειοδότησης του άρθ. 264 του Ν. 3852/2010. ΣΚΟΠΟΙ ΑΝΕΙΩΝ Τοµέας Ο παρακάτω πίνακας καθορίζει τον τοµέα και τον τύπο των έργων που είναι επιλέξιµοι και δύναται να δανειοδοτηθούν από πόρους της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και από πόρους του Τ.Π. & ανείων καθώς τα έργα που χρηµατοδοτούνται από την Τράπεζα περιλαµβάνουν επενδύσεις στους τοµείς των µεταφορών, της αποκατάστασης δρόµων / οδών και της βελτίωσης της ασφάλειας της κυκλοφορίας, της βελτίωσης του περιβάλλοντος, της ενεργειακής απόδοσης και των τουριστικών υποδοµών. Οδικό δίκτυο, µεταφορές Αναβάθµιση δηµόσιων κτιρίων και εγκαταστάσεων και εκσυγχρονισµός κτιρίων δηµόσιας διοίκησης Τύπος Έργων που χρηµατοδοτούνται Νέες πλακοστρώσεις, ενίσχυση δρόµου, βελτιώσεις ασφάλειας, ποδηλατοδρόµοι και πεζόδροµοι, χώροι στάθµευσης για την ενθάρρυνση διασύνδεσης µε/από τα µέσα µαζικής µεταφοράς, λεωφορειολωρίδες, κυκλικοί κόµβοι, άλλες παρεµβάσεις που στοχεύουν στη βιώσιµη κινητικότητα. Αναβάθµιση/αποκατάστασης δηµόσιων κτιρίων: βελτίωση ασφάλειας, εξοπλισµός. Εκσυγχρονισµός και αποδοτικότητα κτιρίων δηµόσιας διοίκησης, όπως υποστηρίζεται από ένα σχέδιο πολιτικής. Πολιτιστική, ιστορική και Αποκατάσταση κτιρίων αρχιτεκτονικής αξίας, επισκευή και αναβάθµιση µνηµείων, αρχιτεκτονική κληρονοµιά µουσείων, ιστορικών ανακτόρων, δηµόσιων κέντρων τέχνης κ.λπ. Χώροι πρασίνου και αποκατάσταση Αποκατάσταση και επέκταση δηµόσιων χώρων πρασίνου, πάρκων και χώρων πρασίνου ανοιχτών δηµόσιων χώρων στις πλατείες, κατασκευή/αποκατάσταση δηµόσιων χώρων πρασίνου για τα παιδιά και ειδικών χώρων πρασίνου. Αποκατάσταση και αναβάθµιση τοπικών δηµόσιων υπαίθριων αγορών. Υγεία/Κοινωνική υποδοµή έργα που αποσκοπούν στη βελτίωση της παροχής υπηρεσιών υγείας και κοινωνικής υποστήριξης (κατοικίες για τις ευάλωτες οµάδες, όπως οι ηλικιωµένοι, τα άτοµα µε αναπηρία, κ.λπ.)

3 Στέγαση Εκπαιδευτικές/ Αθλητικές εγκαταστάσεις Βελτίωση του περιβάλλοντος Αποκατάσταση των υφιστάµενων κατοικιών για να υποστηριχθεί η αύξηση της ενεργειακής απόδοσης και η ενσωµάτωση των ανανεώσιµων πηγών ενέργειας στο δοµηµένο περιβάλλον, κατασκευή κοινωνικών κατοικιών µηδενικής ενέργειας, αποκατάσταση και ανακαίνιση των κοινωνικών κατοικιών προς ενοικίαση, κατασκευή, κατεδάφιση και ανοικοδόµηση νέων κοινωνικών κατοικιών προς ενοικίαση. έργα που αποσκοπούν στη βελτίωση της ποιότητας και της λειτουργικότητας των σχολικών κτιρίων και άλλων ιδρυµάτων τριτοβάθµιας εκπαίδευσης και έρευνας (εργαστήρια, κ.λπ.) και των συναφών πρόσθετων υποδοµών, όπως οι δηµόσιες αθλητικές εγκαταστάσεις (γυµναστήρια, ανοιχτά γήπεδα κ.λπ.) Απορρύπανση του εδάφους, εξορθολογισµός της χρήσης των υδάτινων πόρων, προώθηση των ανανεώσιµων πηγών ενέργειας και της αύξησης της ενεργειακής απόδοσης και άλλες επενδύσεις που αφορούν τη βελτίωση του περιβάλλοντος κ.λπ. ΤΡΟΠΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟ ΟΤΗΣΗΣ Ο τρόπος χρηµατοδότησης του έργου, εφόσον αυτό είναι επιλέξιµο από την Ευρωπαϊκή τράπεζα Επενδύσεων, θα πραγµατοποιηθεί ως ακολούθως: Μέχρι 75% του συνολικού κόστους του έργου από πόρους της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Το υπόλοιπο 25% του συνολικού κόστους του έργου από ιδίους πόρους του Τ.Π. & ανείων. Σηµειώνεται ότι, σε κάθε περίπτωση, το συνολικό κόστος των κοινοτικών κονδυλίων και του τραπεζικού δανεισµού από την ΕΤΕπ δεν θα υπερβαίνει το 90% του συνολικού κόστους του έργου. Τα έργα θα πρέπει να υλοποιηθούν µέχρι το ΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΑΝΕΙΩΝ 1. ικαιολογητικά σκοπιµότητας δανείου: i. Απόφαση του ΟΤΑ κτλ για τη χορήγηση δανείου στην οποία θα αναφέρεται το ποσό, ο σκοπός του και το χρηµατοδοτικό σχήµα της επένδυσης σύµφωνα µε τον πίνακα ο οποίος παρατίθεται ενδεικτικά κατωτέρω:

4 Προϋπολογισµός και Χρηµατοδοτικό σχήµα του έργου Κατανοµή χρηµατοδότησης Ποσό (σε ) Ποσοστό (%) Ίδια συµµετοχή Τ.Π. & ανείων Τραπεζικός ανεισµός Συµµετοχή Ελληνικού ηµοσίου Κοινοτικά Κονδύλια ΥΠΟΣΥΝΟΛΟ Μη επιλέξιµες δαπάνες ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΠΕΝ ΥΣΗΣ ii. Αίτηση του αρµοδίου οργάνου διοίκησης του υποψηφίου δανειολήπτη προς το Ταµείο για τη χορήγηση δανείου iii. Οριστική µελέτη µε τον προϋπολογισµό του έργου iv. Οι δικαιούχοι θα πρέπει να συµπληρώσουν τον πίνακα που αναφέρεται κατωτέρω: Τίτλος Προγρά µµατος Τοµέας Περιγραφή Παρέµβασης Αντικείµενο εργασιών Συνολικό κόστος επένδυσης σε ευρώ Άλλα Ταµεία/ Πηγές Χρηµατοδότησης (π.χ. επιχορήγηση της ΕΕ) και ύψος (Α) ΕΥΡΩ Πηγή Έναρξη εργασιών (Β) Τέλος εργασιών (Β) Λεπτοµέρειες ηµόσιας Σύµβασης (Γ) Περιβαλλοντικά Στοιχεία ( ) 2. ικαιολογητικά βιωσιµότητας, ορθολογικής οργάνωσης και πιστοληπτικής ικανότητας του υποψηφίου δανειολήπτη i. Βεβαίωση αρµόδια θεωρηµένη από τον Υπεύθυνο των Οικονοµικών Υπηρεσιών του ήµου µε την συνυπογραφή του ηµάρχου, καθώς και τις αποφάσεις του.σ που ενέκρινε τους απολογισµούς/ισολογισµούς, σύµφωνα µε το Ν. 3852/2010 άρθρο 264 παρ. 1α & β και τις υπ αριθµ / (ΦΕΚ 1153/2010 τεύχος Β ), 45352/ & 22634/ (ΦΕΚ 1839/Β/ ) Υπουργικές Αποφάσεις του Υπουργού Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής ιακυβέρνησης (Βλέπε Υπόδειγµα Β). ii. Ισολογισµοί των τριών τελευταίων ετών θεωρηµένοι από το αρµόδιο όργανο καθώς και οι αποφάσεις έγκρισής τους από το αρµόδιο όργανο. iii. Απολογισµοί εσόδων και εξόδων των τριών τελευταίων ετών θεωρηµένοι από το αρµόδιο όργανο καθώς και οι αποφάσεις έγκρισής τους από το αρµόδιο όργανο.

5 iv. Προϋπολογισµός εσόδων και εξόδων του τρέχοντος έτους θεωρηµένος από το αρµόδιο όργανο και οι τυχόν αναµορφώσεις αυτού καθώς και η απόφαση έγκρισής τους από το αρµόδιο όργανο. v. Βεβαίωση του υποψηφίου δανειολήπτη ότι ποσό από τα έσοδά του ίσο µε την τοκοχρεωλυτική δόση του αιτούµενου δανείου δεν θα χρησιµοποιηθεί για άλλο σκοπό, αλλά για την οµαλή εξυπηρέτησή του. vi. Βεβαίωση του υποψηφίου δανειολήπτη ότι δεν έχει συνάψει δάνειο µε άλλο πιστωτικό φορέα ή, βεβαίωση του ιδίου ότι ποσό εκ των νοµίµως εκχωρούµενων εσόδων του ίσο µε την τοκοχρεωλυτική δόση του αιτούµενου δανείου δεν έχει εκχωρηθεί ή ενεχυριασθεί υπέρ άλλου δανειστή, ούτε θα συµβεί αυτό καθ όλη τη διάρκεια εξυπηρέτησης του αιτούµενου δανείου. vii. Βεβαίωση πιστωτικού ιδρύµατος, το οποίο έχει χορηγήσει τυχόν δάνεια στον υποψήφιο δανειολήπτη, στην οποία αναφέρονται το ύψος, το είδος του επιτοκίου (π.χ. EURIBOR, EKT, σταθερό, πλέον ποσοστού περιθωρίου κέρδους κ.λπ.), η διάρκεια, οι ετήσιες τοκοχρεωλυτικές δόσεις τους και οι παραχωρηθείσες ασφάλειες προς εξασφάλιση των δανείων καθώς και προσκόµιση επικυρωµένου αντιγράφου της σύµβασης δανείου και της σύµβασης εκχώρησης. viii. Βεβαίωση του υποψηφίου δανειολήπτη, µε την οποία γνωστοποιεί το πιστωτικό ίδρυµα στο οποίο τηρεί λογαριασµό καθώς και τον αριθµό λογαριασµού. ix. Πιστοποιητικό ασφαλιστικής ενηµερότητας (I.K.A.). x. Βεβαίωση, στην οποία αναγράφεται ο Αριθµός Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.) και η.ο.υ. στην οποία υπάγεται. xi. Στοιχεία που εµφανίζουν την ορθολογική οργάνωση του φορέα (π.χ την υφιστάµενη δοµή των Υπηρεσιών: Τεχνικών και Οικονοµικών. Την οργάνωση και λειτουργία τους. Την δυνατότητα τους να παρακολουθούν την εκτέλεση του έργου και την εξυπηρέτηση του δανείου. xii. Για τα Ν.Π... των ΟΤΑ απαιτείται και απόφαση παροχής εγγύησης υπέρ του δανειολήπτη εκ µέρους του ήµου ή της Περιφέρειας. 3. ικαιολογητικά σχετικά µε τα οικονοµοτεχνικά Στοιχεία Οικονοµοτεχνική µελέτη του έργου θεωρηµένη από το αρµόδιο όργανο διοίκησης του υποψηφίου δανειολήπτη.

6 4. ικαιολογητικά σχετικά µε τα νοµιµοποιητικά στοιχεία ικαιολογητικά από τα οποία προκύπτει η νοµική προσωπικότητα του υποψηφίου δανειολήπτη (π.χ. πράξη ίδρυσης, Φ.Ε.Κ. σύστασης κ.λπ.). 5. ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΚΡΙΣΗΣ Στην περίπτωση όπου: α) το προς χρηµατοδότηση έργο θα επιφέρει και περιβαλλοντικές επιπτώσεις απαιτείται η προσκόµιση Εκτίµησης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, β) το συνολικό κόστος του έργου είναι πάνω από ,00, θα πρέπει να παρασχεθούν και οι πρόσθετες πληροφορίες που περιλαµβάνονται στα Παραρτήµατα Α και Β. γ) το συνολικό κόστος του έργου είναι πάνω από ,00 και αφορά οδούς και συστήµατα µεταφορών θα πρέπει να παρασχεθούν και οι πρόσθετες πληροφορίες που περιλαµβάνονται στο Παράρτηµα Γ. ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το.Σ. του Τ.Π. & ανείων δύναται, πέραν των ανωτέρω, να ζητά όποιο δικαιολογητικό κρίνει αναγκαίο για την έγκριση της χορήγησης του δανείου. ΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΨΗ ΤΗΣ ΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ 1. Απόφαση του αρµοδίου οργάνου διοίκησης του υποψηφίου δανειολήπτη περί αποδοχής των όρων του εγκριθέντος δανείου. 2. Το αποδεικτικό δηµοσίευσης της παραπάνω απόφασης καθώς επίσης και, προκειµένου περί ΟΤΑ, το έγγραφο µε το οποίο ο υποψήφιος δανειολήπτης τη κοινοποιεί στην αρµόδια Αποκεντρωµένη ιοίκηση. 3. Απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου περί προληπτικού ελέγχου νοµιµότητας (προσυµβατικός έλεγχος) σύµφωνα µε την κείµενη νοµοθεσία 4. Η οριστική µελέτη του έργου µε τον αντίστοιχο προϋπολογισµό δαπάνης, εφόσον δεν έχει προσκοµιστεί κατά την διαδικασία της έγκρισης χορήγησης του δανείου 5. Η σύµβαση ανάθεσης εκτέλεσης του έργου/ η σύµβαση ανάθεσης µελέτης/ η σύµβαση προµήθειας του εξοπλισµού. ΟΡΟΙ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΑΝΕΙΩΝ 1. ιάρκεια εξόφλησης του δανείου: µέχρι είκοσι πέντε (25) έτη κατά την κρίση του.σ.

7 2. Περίοδος χάριτος: η τυχόν χορηγούµενη περίοδος χάριτος δεν θα µπορεί να υπερβαίνει το χρονικό διάστηµα των τριών (3) ετών, κατά την κρίση του.σ. η οποία θα συµπεριλαµβάνεται στη διάρκεια εξυπηρέτησης του δανείου και δεν θα την επιµηκύνει. 3. Επιτόκιο i. Σταθερό επιτόκιο (διάρκεια 10 χρόνια / Οδοφωτισµός) ii. Κυµαινόµενο Επιτόκιο µε βάση το Euribor 6µήνου αναπροσαρµοζόµενο την 1/1 & 1/7 ή Euribor 12µήνου αναπροσαρµοζόµενο την 1/1 εκάστου έτους iii. Μικτό Επιτόκιο (σταθερό και κυµαινόµενο) 4. Ασφάλεια δανείων Η εξασφάλιση των δανείων είναι δυνατή µε τους εξής τρόπους: α) Ενεχυρίαση ή εκχώρηση εκ µέρους του δανειολήπτη προς το Ταµείο των αναγκαίων για την οµαλή εξυπηρέτηση του δανείου ποσών από τα συνολικά έσοδα αυτού ή, αν ο δανειολήπτης είναι ΟΤΑ, ενεχυρίαση ή εκχώρηση εσόδων από ανταποδοτικά τέλη, από εξειδικευµένες επιχορηγήσεις ή από το τµήµα των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (Κ.Α.Π.), σύµφωνα µε την κείµενη νοµοθεσία. β) Εγγραφή υποθήκης επί ακινήτων ή µέρους αυτών για το ποσό του δανείου εφόσον τα ακίνητα αυτά ανήκουν κατά κυριότητα στον δανειολήπτη και είναι δεκτικά απαλλοτριώσεως υπό τη γενική του όρου έννοια. γ) Σύσταση ενεχύρου επί κινητών ή µέρους αυτών για το ποσό του δανείου εφόσον τα κινητά αυτά ανήκουν κατά κυριότητα στον δανειολήπτη και είναι δεκτικά µεταβιβάσεως. δ) Παροχή εγγύησης υπέρ του δανειολήπτη εκ µέρους αναγνωρισµένων πιστωτικών ιδρυµάτων ή χρηµατοπιστωτικών οργανισµών της Ελλάδας και του εξωτερικού ή ενωσιακών οργάνων ή διεθνών οργανισµών που έχουν µεταξύ των σκοπών τους την παροχή τέτοιων εγγυήσεων. ε) Για τα Ν.Π., συνδέσµους, ενώσεις των ΟΤΑ απαιτείται και η παροχή εγγύησης εκ µέρους του ΟΤΑ. ζ) Συµπλήρωση της ασφάλειας Εάν κατά τη διάρκεια του δανείου η αξία της ασφάλειας που έχει εκχωρηθεί, έχει µειωθεί και δεν κρίνεται από το Ταµείο επαρκής για την εξασφάλιση του δανείου, ο οφειλέτης οφείλει να τη συµπληρώσει κατά τη σχετική υπόδειξη του ιοικητικού Συµβουλίου του Ταµείου, διαφορετικά το δάνειο γίνεται ληξιπρόθεσµο και απαιτητό. To είδος και οι όροι εξασφάλισης του δανείου µε έναν ή περισσοτέρους από τους παραπάνω τρόπους θα καθορίζονται ύστερα από την αξιολόγηση της σκοπιµότητας του δανείου, της βιωσιµότητας, της ορθολογικής οργάνωσης και της πιστοληπτικής ικανότητας του υποψηφίου δανειολήπτη.

8 5. Τρόπος απόδοσης του προϊόντος των δανείων Το προϊόν του δανείου θα αποδίδεται στον δανειολήπτη όπως θα ορίζεται στη σύµβαση που θα συνάπτεται µε το Ταµείο. Μπορεί να προκαταβάλλεται ποσοστό µέχρι 10% του ποσού του δανείου χωρίς κανένα δικαιολογητικό. Το δε υπόλοιπο ποσοστό θα καταβάλλεται ανάλογα µε την πρόοδο του έργου και ύστερα από πιστοποίηση θεωρηµένη από τα αρµόδια όργανα. Από το ποσό που καταβάλλεται κάθε φορά θα αφαιρείται το ποσό της τυχόν προκαταβολής. 6. Εξυπηρέτηση των δανείων Η έναρξη της εξυπηρέτησης του δανείου αποφασίζεται µε την απόφαση έγκρισης της χορήγησης του δανείου. 7. Έξοδα και δαπάνες Τα κάθε είδους έξοδα και οι λοιπές δαπάνες συνοµολόγησης του δανείου, εγγραφής υποθηκών, σύστασης ενεχύρων κ.λπ., καθώς και εξόφλησης του δανείου βαρύνουν τον δανειολήπτη και τα οποία σύµφωνα µε τις υπ αρίθµ. 3470/9/ & 3475/ αποφάσεις του.σ του Τ.Π. & ανείων ορίστηκαν σε , Παρακράτηση τοκοχρεολυσίων Από την αναγγελία εκχωρήσεως, οι διαχειριστές των εσόδων των οφειλετών του Ταµείου από δάνεια όπως και κάθε άλλο αρµόδιο όργανο για την είσπραξη των εσόδων τους, υποχρεούνται να παρακρατούν και να αποδίδουν στο Ταµείο κάθε χρόνο και µέχρι την εξόφληση του δανείου το τοκοχρεολύσιο που οφείλεται καθώς και κάθε άλλη απαίτηση του Ταµείου που απορρέει από τη σχετική δανειοδότηση. 9. Οι ειδικότεροι όροι και προϋποθέσεις που αφορούν το αιτηθέν κάθε φορά δάνειο, καθορίζονται από το ιοικητικό Συµβούλιο του Τ.Π.., ως αρµόδιο όργανο διοίκησης και διαχείρισης της περιουσίας του Ταµείου.

9 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α Πρόσθετες πληροφορίες για τα προγράµµατα µε συνολικό κόστος πάνω από 5 εκατοµµύρια Ευρώ Για τα Προγράµµατα άνω των 5 εκατοµµυρίων Ευρώ, θα πρέπει να συµπληρωθεί το παρακάτω έντυπο. Το επίπεδο των παρεχόµενων λεπτοµερειών θα πρέπει να αντικατοπτρίζει την κλίµακα του προγράµµατος (δεν ισχύει για τα στοιχεία οδών/µεταφοράς (για τα οποία πρέπει να συµπληρωθεί ειδικός πίνακας): 1 Γενικό πλαίσιο 2 Λόγοι για την ανάληψη του Προγράµµατος και βασικοί στόχοι (Ανατρέξτε στα στρατηγικά σχέδια στα οποία εντάσσεται το Πρόγραµµα) 3 Τεχνική περιγραφή του έργου, συµπεριλαµβανοµένων των σχετικών βασικών διαστάσεων και ικανοτήτων (Για την αποκατάσταση χώρων, παρακαλούµε να συµπεριλάβετε επιπλέον πληροφορίες σχετικά µε την προέλευση, τη φύση και την ηλικία της ρύπανσης, τη µέθοδο της αποκατάστασης, και εάν το σχέδιο βρίσκεται σε περιοχή που έχει χαρακτηριστεί ως ευαίσθητη από την άποψη της προστασίας των πόρων πόσιµου νερού. Σε περίπτωση βυθοκόρησης: αναµενόµενος όγκος υλικών βυθοκόρησης, κύρια αποτελέσµατα έρευνας χηµικών υλικών προς βυθοκόρηση, µέθοδος διάθεσης υλικών βυθοκόρησης) 4 Νοµικό(ά) πρόσωπο(α) που είναι υπεύθυνο(α) για το σχεδιασµό, την κατασκευή και την επίβλεψη του έργου 5 Κόστος της επένδυσης (συνολικό) σε ΕΥΡΩ Επίβλεψη µηχανικών εργασιών - Γήπεδα-Οικόπεδα - ηµόσια έργα (Οικοδοµικά έργα) - Εξοπλισµός - Λοιπά - Τεχνικά απρόβλεπτα - Τιµή απρόβλεπτων (ετήσια κλιµάκωση...%), αν ισχύει - Τόκος κατά την κατασκευή - Σύνολο - 6 Αναµενόµενο χρονοδιαγράµµα δαπανών (σε ΕΥΡΩ) Έτος 2013 αρ. Σύνολο ΕΥΡΩ 7 Αναµενόµενη τεχνική / οικονοµική διάρκεια ζωής (έτη) 8 Περίοδος υλοποίησης (ηµεροµηνίες: µήνας, έτος) α) Έναρξη: β) Αποπεράτωση:

10 9 Απαιτούµενη έγκριση για την εφαρµογή / λειτουργία του έργου Παρακαλώ δώστε το(τα) όνοµα(ονόµατα) της(των) αρχής(ών) που εκδίδει(ουν) τη(τις) σχετική(ές) άδεια (ες) και κατά πόσον ή όχι η(οι) άδεια(ες) έχει(ουν) εκδοθεί. Αν οι άδειες δεν έχουν εκδοθεί, παρακαλούµε να αναφέρετε την αναµενόµενη ηµεροµηνία. 10 Θέσεις εργασίας επηρεάζονται από την επένδυση Αριθµός θέσεων εργασίας που θα δηµιουργηθούν, θα εξασφαλιστούν ή θα χαθούν ως συνέπεια του έργου α) κατά την κατασκευή β) µετά την κατασκευή (λειτουργία και συντήρηση) - εξασφαλισµένες: 11 Φυσικοί δείκτες Παρακαλούµε να αναφέρετε (ποσοτικά) τη σχεδιασµένη φυσική απόδοση/ το αποτέλεσµα του έργου. Τίτλος και ορισµός δείκτη α) β) γ) Γραµµή αναφοράς (έτος) Τιµή (έτος) στόχος 12 Προµήθειες Αριθµός συµβάσεων, η αξία τους και οι τύποι των διαδικασιών µειοδοτικών διαγωνισµών, χρονοδιάγραµµα. 13 Περιβαλλοντικές επιπτώσεις α) Παρακαλούµε εξηγήστε εν συντοµία τις επιπτώσεις του έργου στο περιβάλλον. β) Το Πρόγραµµα ενέχει κάποιους ιδιαίτερους περιβαλλοντικούς κινδύνους ή οφέλη; γ) Συµµόρφωση µε τις περιβαλλοντικές απαιτήσεις (επίπεδο τοπικό, εθνικό, ΕΕ) και συνοπτική περιγραφή των µέτρων µετριασµού που εγκρίθηκαν, εάν υπάρχουν. Αναφέρατε εάν απαιτείται ΕΠΕ και, αν το έργο βρίσκεται εντός / επιδρά επί ενός δικτύου Natura αν ναι, δώστε πληροφορίες για τη σχετική εκτίµηση και τις διοικητικές αποφάσεις για τα έργα αυτά, οι υπηρεσίες της Τράπεζας µπορεί να ζητήσουν περαιτέρω πληροφορίες (όπως αντίγραφο της µη τεχνικής περίληψης ΕΠΕ, ανάλυση επιπτώσεων στις περιοχές Natura 2000). Παρακαλούµε επισυνάψτε τη µη τεχνική περίληψη ΕΠΕ και το Έντυπο Α ή Β, υπογεγραµµένο από την αρµόδια περιβαλλοντική αρχή (κατά περίπτωση). 14 Λειτουργία και συντήρηση των εγκαταστάσεων: α) Οργανισµός υπεύθυνος για τη λειτουργία και συντήρηση του Προγράµµατος. β) Κόστος λειτουργίας και συντήρησης και διαθέσιµος προϋπολογισµός για τη λειτουργία και τη συντήρηση. 15 Οικονοµικές και χρηµατοοικονοµικές πτυχές: α) Πληθυσµός που εξυπηρετείται από το Πρόγραµµα, ή άλλη συναφής ανάλυση της ζήτησης (π.χ. κίνηση).

11 β) Κατά περίπτωση, περίληψη της σχέσης κόστους-οφέλους ή οικονοµική ανάλυση σκοπιµότητας. γ) Κατά περίπτωση, το µηχανισµό κάλυψης κόστους (Θα πρέπει οι χρήστες να συνεισφέρουν στο κόστος του Προγράµµατος; Τιµολογιακή πολιτική;)

12 Παράρτηµα Β Έντυπο ήλωσης από την Αρµόδια Αρχή Ελέγχου Σηµαντικές Περιοχές Προστασίας της Φύσης ΜΕΡΟΣ Ι - Έντυπο A Έντυπο Α - εν υπάρχει κίνδυνος σηµαντικής επίδρασης ΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΜΟ ΙΑ ΑΡΧΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ 1 Η Υπεύθυνη Αρχή... Αφού εξέτασε 2 την αίτηση του έργου... (τίτλος)..... το οποίο θα πρέπει να βρίσκεται στην τοποθεσία... δηλώνει ότι (τσεκάρετε το κατάλληλο τετραγωνίδιο): Το έργο δεν είναι πιθανόν να έχει σηµαντικές επιπτώσεις σε µια σηµαντική περιοχή προστασίας της φύσης 1 για τους ακόλουθους λόγους: Συνεπώς, µια κατάλληλη εκτίµηση που απαιτείται από το Άρθρο 6(3) της Οδηγίας 92/43/ΕΟΚ δεν κρίθηκε απαραίτητη. Μετά από κατάλληλη αξιολόγηση, σύµφωνα µε το Άρθ. 6(3) της Οδηγίας 92/43/ΕΟΚ, το έργο δεν θα έχει σηµαντικές αρνητικές επιπτώσεις σε µια σηµαντική περιοχή για την προστασία της φύσης 1. Επισυνάπτεται ένας χάρτης σε κλίµακα 1: (ή στην κατά το δυνατόν πλησιέστερη κλίµακα), όπου αναφέρεται η εν λόγω τοποθεσία του έργου, καθώς και η σηµαντική περιοχή για την προστασία της φύσης 1, εάν υπάρχει. Υπογραφή:... Ηµεροµηνία... (Αρχή αρµόδια για την παρακολούθηση των σηµαντικών περιοχών για την προστασία της φύσης) Επίσηµη Σφραγίδα: 1 2 Αυτό περιλαµβάνει τοποθεσίες που προστατεύονται στο πλαίσιο του δικτύου Natura 2000 (συµπεριλαµβανοµένων των Ειδικών Ζωνών ιατήρησης και των Ζωνών Ειδικής Προστασίας), πιθανές περιοχές Natura 2000, τοποθεσίες Ramsar, ιεθνείς Περιοχές για τα Πουλιά, περιοχές του ικτύου Emerald, ή άλλες, ανάλογα µε την περίπτωση. λαµβάνοντας υπόψη τις απαιτήσεις του άρθρου 6 παρ. 3 της Οδηγίας 92/43/ΕΟΚ, για τη διατήρηση των φυσικών οικοτόπων, καθώς και της άγριας πανίδας και χλωρίδας.

13 ΜΕΡΟΣ ΙΙ - Έντυπο B Έντυπο Β - Κίνδυνος σηµαντικής επίδρασης ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΜΟ ΙΑ ΑΡΧΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ 3 Η Υπεύθυνη Αρχή... Αφού εξέτασε 4 την αίτηση του έργου... (τίτλος) το οποίο θα πρέπει να βρίσκεται στην τοποθεσία... παρέχει τις εξής πληροφορίες: Χώρα: Αρµόδια εθνική αρχή: ιεύθυνση: Υπεύθυνος επικοινωνίας: Τηλ., fax, Ηµεροµηνία: 1. ΕΡΓΟ Όνοµα της περιοχής που επηρεάζεται: Αυτή η περιοχή είναι (παρακαλώ τσεκάρετε): µία περιοχή που προσδιορίζεται από την αρµόδια εθνική αρχή ότι εντάσσεται στο πλαίσιο του Άρθρ. 4 (1) και (2) της Οδηγίας για τα Πτηνά (79/409/ΕΟΚ) (Ζώνη Ειδικής Προστασίας που ισοδυναµεί µε το Natura 2000) µία περιοχή που προσδιορίζεται από την αρµόδια εθνική αρχή ότι εντάσσεται στο πλαίσιο του Άρθρ. 4 (1) της οδηγίας για τους Οικοτόπους (92/43/ΕΟΚ) (Ειδική Ζώνη Προστασίας που ισοδυναµεί µε το Natura 2000) Για τα κράτη µέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και µόνο, η περιοχή συνιστά έναν οικότοπο ή ένα είδος προτεραιότητας; ναι όχι µία περιοχή που συµπεριλαµβάνεται στην τελευταία απογραφή στις Σηµαντικές 3 4 Αυτό περιλαµβάνει τοποθεσίες που προστατεύονται στο πλαίσιο του δικτύου Natura 2000 (συµπεριλαµβανοµένων των Ειδικών Ζωνών ιατήρησης και των Ζωνών Ειδικής Προστασίας), πιθανές περιοχές Natura 2000, τοποθεσίες Ramsar, ιεθνείς Περιοχές για τα Πουλιά, περιοχές του ικτύου Emerald, ή άλλες, ανάλογα µε την περίπτωση. λαµβάνοντας υπόψη τις απαιτήσεις του άρθρου 6 παρ. 4 της Οδηγίας 92/43/ΕΟΚ, για τη διατήρηση των φυσικών οικοτόπων, καθώς και της άγριας πανίδας και χλωρίδας.

14 Περιοχές για τα Πτηνά (IBA 2000) ή (εάν υπάρχουν) σε ισοδύναµες πιο λεπτοµερείς επιστηµονικές απογραφές των εθνικών αρχών ένας υγρότοπος διεθνούς σηµασίας που ορίζεται βάσει της Σύµβασης Ramsar ή που είναι επιλέξιµος για αυτή την προστασία µια περιοχή για την οποία ισχύει η σύµβαση της Βέρνης για τη διατήρηση της Ευρωπαϊκής Άγριας Ζωής και των Φυσικών Οικοτόπων (Άρθ. 4), ιδίως µια περιοχή που πληροί τα κριτήρια του δικτύου Emerald περιοχές που προστατεύονται βάσει της εθνικής νοµοθεσίας για την προστασία της φύσης Περίληψη του έργου που έχει επιπτώσεις στην περιοχή: 2. ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ Περίληψη της εκτίµησης των αρνητικών επιπτώσεων για την περιοχή: Σηµείωση: η παρούσα περίληψη πρέπει να εστιάσει στην αρνητική επίδραση που αναµένεται επί της αξίας προστασίας της περιοχής (οικοτόπων και ειδών), να περιλαµβάνει τους κατάλληλους χάρτες και να περιγράφει τα ήδη αποφασισθέντα µέτρα µετριασµού. 3. ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ Περίληψη των εναλλακτικών λύσεων που µελετήθηκαν: Λόγοι για τους οποίους οι αρµόδιες εθνικές αρχές έχουν καταλήξει στο συµπέρασµα ότι δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις: 4. ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ Λόγος για την παρόλα αυτά υλοποίηση αυτού του σχεδίου ή του έργου: Επιτακτικοί λόγοι σηµαντικού δηµοσίου συµφέροντος, συµπεριλαµβανοµένων λόγων κοινωνικής ή οικονοµικής φύσης (σε περίπτωση απουσίας οικοτόπου/ ειδών προτεραιότητας) ανθρώπινη υγεία δηµόσια ασφάλεια θετικές συνέπειες πρωταρχικής σηµασίας για το περιβάλλον άλλοι επιτακτικοί λόγοι σηµαντικού δηµοσίου συµφέροντος 5 Συνοπτική περιγραφή του λόγου: 5. ΜΕΤΡΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΗΣ Προβλεπόµενα αντισταθµιστικά µέτρα και χρονοδιάγραµµα: 1 Αν το έργο είναι στην ΕΕ, πρέπει να ληφθεί η γνώµη της Επιτροπής (βλ. άρθρο 6 (4).2 της οδηγίας για τους οικοτόπους) 5 Αν το έργο είναι στην ΕΕ, πρέπει να ληφθεί η γνώµη της Επιτροπής (βλ. άρθρο 6 (4).2 της οδηγίας για τους οικοτόπους)

15

16 ΠΑΡΑΤΗΜΑ Γ Πρόσθετες πληροφορίες για οδούς/ συστήµατα µεταφορών µε συνολικό κόστος άνω των 5 εκατ. ευρώ Για οδούς/ συστήµατα µεταφορών άνω των 5 εκατ. ευρώ, θα πρέπει να συµπληρωθεί το παρακάτω έντυπο: Project ID Project description Date of start - end of works For overall interventions lower than EUR 5 m, as described in the xx-yearly plan, it is enough to provide data on the project description (other table) Implementatio n phase Length km Reference to xx-yearly plan - Information required for all the projects above EUR 5 m (*) Tender procedures I, E, N, Contractor s NE, D, selection Em, C modalities Environmental Analyses Total Cost m EUR Additional information on the project Technical and Economic Project Justification Start Expected conclusion EIA/SEA Natura 2000 Expected Final Width (m) km (from) km (to) Cost/km AADT and HV % Interventions motivation Works Justification/ typology Notes/EIRR Other contributions Legenda (*) 1 2 3/4 5 6/13/14/ When available, please provide also feasibility study Identification number of each project included in the investment programme, keeping into account the initial classification Short description of investments and their localisation. Please indicate if it is an urban, suburban, extraurban, rural road, roundabout, bridge. Minor projects can be aggregated per category Expected date for works start and conclusion for construction phase. This date shall be updated in the yearly tables and in the final report, highlighting eventual delays with the related motivations Define if the works refer to the phases of feasibility studies, design and construction Provide relevant information for the project, as available. As an example in the case of roads provide indications on the width and length of the intervention in km, number of lanes, one-way/two ways Indicate if it is an "I" procedure: International; "E": European; "N": National; "Ne": Negotiated; "D": Direct Attribution, "E": Emergency Procedure; "C": Consultation For "I" and "E" procedures please provide references to the publication on the OJEU Indicate if it is an open, restricted, negotiated procedure, or competitive dialogue a) Indicate if EIA or SEA is required or not. In the case of EIA/SEA carried out or to be carried out, please confirm if the related documentation has been sent or if not please send it as it is available. b) if an EIA/SEA has not been carried out please provide the related motivations Please indicate if it is a NATURA 2000 site or other protected zones, and provide all the related documentation (Forms A or B) Estimated initial cost at the start of works and details on the projects status on which it is based (Definitive, etc.) If this is different from initial estimates, please provide motivations with reference to official documents (Non applicable at present state of the project) Please calculate it according to the provided parameters (12)/(6) Traffic. If available, please give indications on Average Annual Daily Traffic (AADT) - indicating if it refers to monodirectional or total flows, together with the percentage of Heavy Vehicles (HV) A. Improvement of Level of Service (LOS); B. Increase of Road Safety; C. Improvement of Environment D. Increase of capacity/decrease of congestion; E. Increase in the Bridge Loading Capacity; F. Rehabilitation/Compliance with new Standards 1. New pavement; 2. Pavement rehabilitation; 3. Adjustment cross-section to new standards; 4. Adjustment/new safety barriers; 5. Safety improvement; 6. Reconstruction; 7. Rehabilitation; 7. Overhauling; 8. New construction and track; 9. Bypass; 10. Technological installations; 11. Signalisation; 12. Roundabout Please provide an estimate of the Economic Internal Rate of Return (EIRR) for the investment - if it has been calculated. Other fund contribution (e.g. State, Region, EU Commission)

17 ΥΠΟ ΕΙΓΜΑ Β ήµος Οικονοµική Υπηρεσία... ΒΕΒΑΙΩΣΗ Σύµφωνα µε το Ν. 3852/2010 άρθρο 264 παρ. 1α & β και τις υπ αριθµ / (ΦΕΚ 1153/2010 τεύχος Β ) & 45352/ Υπουργικές Αποφάσεις του Υπουργού Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής ιακυβέρνησης Βεβαιώνουµε ότι: 1)Τα ετήσια τακτικά έσοδα (**) του ήµου έτους ανέρχονται : 2)Τα ετήσια τοκοχρεολύσια που καταβάλλει ο ήµος από δάνεια που έχει συνοµολογήσει µε άλλα Πιστωτικά Ιδρύµατα εκτός Τ.Π. & ανείων ανέρχονται :. 3) Τα Συνολικά έσοδα & το Συνολικό Χρέος αναλύονται ως εξής: Συνολικό χρέος 20.: (*) Συνολικά έσοδα Μείον - Έσοδα της παρ. 4 της υπ αρίθµ / Υπουργικής Απόφασης :... (*) Συνολικά έσοδα Μείον - Έσοδα της παρ. 4 της υπ αρίθµ / Υπουργικής Απόφασης :... (*) Συνολικά έσοδα Μείον - Έσοδα της παρ. 4 της υπ αρίθµ / Υπουργικής Απόφασης :... Μακροπρόθεσµες Υποχρεώσεις Μακροπρόθεσµες Υποχρεώσεις Βραχυπρόθεσµες Υποχρεώσεις Συνολικό χρέος 20.: Μακροπρόθεσµες Υποχρεώσεις Βραχυπρόθεσµες Υποχρεώσεις Συνολικό χρέος 20.: Βραχυπρόθεσµες Υποχρεώσεις ΣΥΝΟΛΟ 0 ΣΥΝ. 0 0 Ο ΗΜΑΡΧΟΣ Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

18 Ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωµένης ιοίκησης Πρόγραµµα Καλλικράτης» Άρθρο 264 Πιστοληπτική Πολιτική ιαδικασία συνοµολόγησης δανείου από ήµους και Περιφέρειες 1. Οι δήµοι και οι περιφέρειες µπορούν να συνοµολογούν δάνεια µε αναγνωρισµένα πιστωτικά ιδρύµατα ή χρηµατοπιστωτικούς οργανισµούς της Ελλάδας και του εξωτερικού, αποκλειστικά για τη χρηµατοδότηση επενδύσεων και για τη χρηµατοδότηση χρεών τους, εφόσον συντρέχουν, σωρευτικά, οι πιο κάτω προϋποθέσεις: α) το ετήσιο κόστος εξυπηρέτησης της δηµόσιας πίστης κάθε δήµου ή περιφέρειας δεν υπερβαίνει το 20% των ετήσιων τακτικών του εσόδων. Το ποσοστό αυτό µπορεί να αναπροσαρµόζεται µε απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής ιακυβέρνησης, µετά από γνώµη της Κεντρικής Ένωσης ήµων Ελλάδας και της Ένωσης Περιφερειών. β) το συνολικό χρέος του δήµου και της περιφέρειας που προβαίνει σε δανεισµό δεν υπερβαίνει το 60% των συνολικών εσόδων του, όπως αυτό καθορίζεται µε απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής ιακυβέρνησης, µετά από γνώµη της Κεντρικής Ένωσης ήµων Ελλάδας και της Ένωσης Περιφερειών. Ως συνολικό χρέος του θεωρούνται οι συνολικές µακροπρόθεσµες και βραχυπρόθεσµες υποχρεώσεις του. 2. Κατά τα λοιπά ισχύουν οι διατάξεις του άρθρου 176 του ν. 3463/2006, όπως έχουν τροποποιηθεί και ισχύουν. 3. Προπληρωµές από τους Κ.Α.Π. προς τους δήµους και τις περιφέρειες από το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής ιακυβέρνησης, καταβάλλονται εφόσον συντρέχουν τα ακόλουθα κριτήρια: α) ο δήµος ή η περιφέρεια έχει εξαντλήσει το σύνολο των δηµοσιονοµικών του δυνατοτήτων και ιδίως αυτών που έχουν σχέση µε την είσπραξη ιδίων εσόδων, β) το αντικείµενο της προπληρωµής αφορά στην κάλυψη ανελαστικής δαπάνης, γ) υπάρχει δυνατότητα οικονοµικής αναπλήρωσης εντός ενός ηµερολογιακού έτους και δ) η προκαταβολή δε θα υπερβαίνει το ποσοστό του 150% του ύψος της µηνιαίας τακτικής επιχορήγησης του δήµου ή της περιφέρειας από τους Κ.Α.Π.

19 Άρθρο 265 Προϋποθέσεις και όροι δανεισµού 1. Για να συναφθεί δάνειο για την εκτέλεση έργων ή προµηθειών, πρέπει να υπάρχει προκαταρκτική µελέτη ή προµελέτη ή οριστική µελέτη των έργων ή των προµηθειών, για τα οποία θα συνοµολογηθεί το δάνειο, που να έχει συνταχθεί και εγκριθεί από τα αρµόδια όργανα. 2. Απαγορεύεται να χρησιµοποιηθεί το δάνειο για σκοπό άλλον από εκείνον για τον οποίο συνοµολογήθηκε. 3. Οι διατάξεις, που επιβάλλουν την παράσταση δικηγόρων κατά τη σύνταξη δανειστικών συµβολαιογραφικών εγγράφων, δεν εφαρµόζονται για τις περιφέρειες. Οι συµβάσεις για τη συνοµολόγηση των δανείων δεν επιβαρύνονται µε τέλη και δικαιώµατα υπέρ τρίτων. 4. Τα συµβολαιογραφικά δικαιώµατα στις συµβάσεις συνοµολόγησης δανείων εκ µέρους περιφερειών µειώνονται στο ένα δεύτερο (1/2). Τα κάθε είδους δικαιώµατα εµµίσθων ή αµίσθων υποθηκοφυλάκων, για την εγγραφή υποθήκης, προσηµειώσεως ή κατασχέσεως σε βάρος περιφέρειας, µειώνονται επίσης στο ένα δεύτερο (1/2). 5. Εγγυήσεις του ηµοσίου για τη σύναψη δανείων παρέχονται µε κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής ιακυβέρνησης και Οικονοµικών. Η εγγύηση µπορεί να παρέχεται µε όρους που αφορούν τη χρονική διάρκεια, τις προϋποθέσεις για την παροχή και εξόφληση του δανείου και τις ασφάλειες που πρέπει να παράσχει ο δανειζόµενος, στις οποίες µπορεί να περιλαµβάνεται και η εκχώρηση πόρων. 6. Οι διατάξεις των προηγούµενων παραγράφων έχουν εφαρµογή και για τα ιδρύµατα και τα λοιπά νοµικά πρόσωπα δηµοσίου δικαίου που συνιστώνται από περιφέρειες. 7. Η διάρκεια και η είσπραξη των φόρων, τελών, δικαιωµάτων και εισφορών που είχαν εκχωρήσει οι Νοµαρχιακές Αυτοδιοικήσεις ή εκχωρούν οι περιφέρειες για την ασφάλεια και την εξυπηρέτηση των δανείων, παρατείνεται αυτοδικαίως έως την πλήρη εξόφληση των δανείων αυτών.

20 Υπουργικές Αποφάσεις του Υπουργού Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής ιακυβέρνησης ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΤΟΠ. ΑΥΤΟ /ΣΗΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΟΤΑ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ /ΣΗΣ ΟΤΑ Ταχ. /νση : Σταδίου 27 Ταχ. Κώδικας: ΑΘΗΝΑ Πληροφορίες : Γ. Στεφανάκης Τηλέφωνο : Αθήνα 30 Ιουλίου 2010 Αρίθµ. Πρωτ.: ΘΕΜΑ: Καθορισµός του ανώτατου ορίου του συνολικού χρέους δήµου που προβαίνει σε ΑΠΟΦΑΣΗ Έχοντας υπόψη: δανεισµό, ως ποσοστού των συνολικών εσόδων του. Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 1.- Τις διατάξεις της περίπτωσης (β) της παρ. 1 του άρθρου 264 «Πιστοληπτική Πολιτική - ιαδικασία συνοµολόγησης δανείου από ήµους και Περιφέρειες» του ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωµένης ιοίκησης Πρόγραµµα Καλλικράτης» (87 Α ). 2.- Την υπ αριθµ. 103/2702/ απόφαση του ιοικητικού Συµβουλίου της Κεντρικής Ένωσης ήµων και Κοινοτήτων Ελλάδος. 3.- Τις διατάξεις του άρθρου 90 του Κώδικα Νοµοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα κυβερνητικά όργανα, που κυρώθηκε µε το άρθρο πρώτο του π.δ. 63/2005 (ΦΕΚ 98 Α ). 4.- Την υπ αριθµ 383/ (29 Β ) απόφαση του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής ιακυβέρνησης «Καθορισµός αρµοδιοτήτων των Υφυπουργών Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής ιακυβέρνησης Θεοδώρας Τζάκρη και Γεωργίου Ντόλιου». 5.- Το γεγονός ότι, από την εφαρµογή των διατάξεων της παρούσας, δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του Κρατικού Προϋπολογισµού, ούτε σε βάρος των προϋπολογισµών των δήµων. ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ 1. Καθορίζουµε, ως ανώτατο όριο του συνολικού χρέους δήµου που προβαίνει σε δανεισµό, ποσοστό 60% επί των συνολικών εσόδων του. 2. Ως συνολικό χρέος του δήµου θεωρούνται οι συνολικές µακροπρόθεσµες και βραχυπρόθεσµες υποχρεώσεις του, όπως αυτές προκύπτουν:

21 α) Για τους δήµους που εφαρµόζουν το κλαδικό λογιστικό σχέδιο των ΟΤΑ α βαθµού, από τον αριθµητικό µέσο των υποχρεώσεων των τριών (3) τελευταίων εγκεκριµένων ισολογισµών τους. β) Για τους δήµους που δεν εφαρµόζουν το κλαδικό λογιστικό σχέδιο των ΟΤΑ α βαθµού, από τον αριθµητικό µέσο των υποχρεώσεων των τριών (3) τελευταίων οικονοµικών καταστάσεων τους, που καταρτίζουν κατ εφαρµογή της διάταξης της παρ. 7 του άρθρου 163 του Κώδικα ήµων και Κοινοτήτων (ν. 3463/2006). 3. Ως συνολικά έσοδα του δήµου λαµβάνονται: α) Για τους δήµους που εφαρµόζουν το κλαδικό λογιστικό σχέδιο των ΟΤΑ α βαθµού, ο αριθµητικός µέσος των συνολικών εσόδων των τριών (3) τελευταίων εγκεκριµένων ισολογισµών τους. β) Για τους δήµους που δεν εφαρµόζουν το κλαδικό λογιστικό σχέδιο των ΟΤΑ α βαθµού, ο αριθµητικός µέσος των συνολικών εσόδων των τριών (3) τελευταίων εγκεκριµένων απολογισµών τους. 4. Στα συνολικά έσοδα της προηγούµενης παραγράφου δεν περιλαµβάνονται: α) Οι εισπράξεις των δήµων από δάνεια (κατηγορία 31 του τύπου του προϋπολογισµού τους). β) Οι εισπράξεις υπέρ του δηµοσίου και τρίτων και επιστροφές χρηµάτων (οµάδα 4 του τύπου του προϋπολογισµού τους). γ) Το χρηµατικό υπόλοιπο (οµάδα 5 του τύπου του προϋπολογισµού τους). 5. Για τους δήµους που συγκροτούνται και λειτουργούν από , κατά τα οριζόµενα στο ν. 3852/2010, τα οικονοµικά µεγέθη των ανωτέρω παραγράφων 1-4 προκύπτουν από τα άθροισµα των επιµέρους όµοιων µεγεθών των οργανισµών τοπικής αυτοδιοίκησης που συνενώνονται και απαρτίζουν το νέο δήµο. Κυβερνήσεως. 6. Η ισχύς της παρούσας απόφασης αρχίζει από τη δηµοσίευσή της στην Εφηµερίδα της Η απόφαση αυτή να δηµοσιευθεί στην Εφηµερίδα της Κυβερνήσεως. Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΤΟΛΙΟΣ

22 ΥΠ.ΕΣ.Α.Η /ΕΓΚ.15/ : Εξέταση αιτηµάτων ΟΤΑ πρώτου βαθµού για λήψη δανείων Ενόψει της συνεχιζόµενης υποβολής αιτηµάτων από ΟΤΑ πρώτου βαθµού για λήψη δανείων, θα θέλαµε να επισηµάνουµε ιδιαίτερα ότι, έπειτα από την έναρξη ισχύος: -των διατάξεων του άρθρου 264 του ν. 3852/2010, -της παρ. 11 του άρθρου 18 του ν. 3870/2010 «Εκλογικές δαπάνες συνδυασµών και υποψηφίων και έλεγχος αυτών, κατά τις περιφερειακές και δηµοτικές εκλογές» (ΦΕΚ 138/Α/ ) καθώς και «της υπ' αριθµ 43093/ (ΦΕΚ 1153/8/ ) υπουργικής απόφασης, κατά την έγκριση ή επανεξέταση τέτοιων αιτηµάτων θα πρέπει να λαµβάνονται υπόψη τα ακόλουθα: 1. Στην παρ. 1 του άρθρου 264 του ν. 3852/2010, ορίζεται ρητά ότι οι δήµοι και οι περιφέρειες να µπορούν να συνοµολογούν δάνεια µε αναγνωρισµένα πιστωτικά ιδρύµατα ή χρηµατοπιστωτικούς οργανισµούς της Ελλάδας και του εξωτερικού, αποκλειστικά για τη χρηµατοδότηση επενδύσεων και για τη χρηµατοδότηση χρεών τους. Κατά συνέπεια, δεν είναι από το νόµο επιτρεπτή η έγκριση δανείου µε "σκοπό τη χρηµατοδότηση λειτουργικών δαπανών. 2. Θα πρέπει να πληρείται η προϋπόθεση που τίθεται µε την ίδια παράγραφο, ότι το ετήσιο κόστος εξυπηρέτησης της δηµόσιας πίστης κάθε δήµου δεν θα υπερβαίνει το 20% των ετήσιων τακτικών του εσόδων. Στα τακτικά έσοδα, που θα λαµβάνονται υπόψη για την εφαρµογή της διάταξης αυτής, περιλαµβάνονται: -Το σύνολο των ετήσιων τακτικών εσόδων του φορέα (οµάδα 0 του τύπου του προϋπολογισµού των δήµων και κοινοτήτων). -Κατ' εξαίρεση, από τα έκτακτα έσοδα, η ΣΑΤΑ (κωδικοί είδους 1311 και 1312 του τύπου του προϋπολογισµού των δήµων και κοινοτήτων). -Τα τακτικά έσοδα παρελθόντων οικονοµικών ετών που βεβαιώνονται και εισπράττονται για πρώτη φορά (κατηγορία 21 του τύπου του προϋπολογισµού των δήµων και κοινοτήτων). -Τα εισπρακτέα υπόλοιπα από βεβαιωθέντα κατά τα παρελθόντα οικονοµικά έτη τακτικά έσοδα που και γι α πρώτη φορά (υποκατηγορία 321 του τύπου του προϋπολογισµού των δήµων και κοινοτήτων). 3.Θα πρέπει επίσης να πληρούνται οι προϋποθέσεις που τίθενται µε την 43093/ (ΦΕΚ 1153/Β/ ) απόφαση «Καθορισµός του ανώτατου ορίου του συνολικού χρέαυς δήµου που προβαίνει σε δανεισµό, ως ποσοστού των συνολικών εσόδων του», φωτοαντίγραφο της οποίας σας επισυνάπτουµε, όπου ως ανώτατο όριο του συνολικού χρέους δήµου που προβαίνει σε δανεισµό ορίζεται ποσοστό 60% επί των συνολικών εσόδων του. 4.Τέλος, στο τελευταίο εδάφιο της παρ. 11 του άρθρου 18 του ν. 3870/2010 «Εκλογικές δαπάνες συνδυασµών και υποψηφίων και έλεγχος αυτών, κατά τις περιφερειακές και δηµοτικές εκλογές», ορίζεται ότι, µέχρι την έναρξη εφαρµογής του ειδικού προγράµµατος εξυγίανσης που προβλέπεται από τις διατάξεις του άρθρου 262 του ν. 3852/2010, από τους περιορισµούς της παρ. 1 του άρθρου 264 του ίδιου νόµου εξαιρούνται τα δάνεια που συνοµολογούνται από δήµους µε αποκλειστικό σκοπό την εξυπηρέτηση οφειλών, εν γένει, από ήδη συνοµολογηθέντα και ληφθέντα δάνεια. Συνεπώς, η ισχύς της διάταξης του ν.3870/2010 «Εκλογικές δαπάνες συνδυασµών και υποψηφίων και έλεγχος αυτών, κατά τις περιφερειακές και δηµοτικές εκλογές», που ήδη αναφέραµε, εκπνέει αµέσως µόλις ξεκινήσει η εφαρµογή του ειδικού προγράµµατος εξυγίανσης των δήµων. Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΤΟΛΙΟΣ ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΥΡΙΜΗΣ

23 Αριθµ (1) [ΦΕΚ 1839/Β/ ] Καθορισµός του ανώτατου ορίου του συνολικού χρέους Περιφέρειας που προβαίνει σε δανεισµό, ως ποσοστού των συνολικών εσόδων της. Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Έχοντας υπόψη: 1. Τις διατάξεις της περίπτωσης (β) της παρ. 1 του άρθρου 264 «Πιστοληπτική Πολιτική ιαδικασία συνοµολόγησης δανείου από ήµους και Περιφέρειες» του Ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωµένης ιοίκησης Πρόγραµµα Καλλικράτης» (ΦΕΚ 87/Α ). 2. Το µε αριθµ. 379/ έγγραφο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, στο οποίο εµπεριέχεται η από 2 Απριλίου 2012 απόφαση του ιοικητικού Συµβουλίου της, περί της δυνατότητας δανειοδότησης των Περιφερειών. 3. Τις διατάξεις του άρθρου 90 του Κώδικα Νοµοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα κυβερνητικά όργανα, που κυρώθηκε µε το άρθρο πρώτο του Π.. 63/2005 (ΦΕΚ 98/Α ). 4. Το γεγονός ότι, από την εφαρµογή των διατάξεων της παρούσας, δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του Κρατικού Προϋπολογισµού, ούτε σε βάρος των προϋπολογισµών των Περιφερειών, αποφασίζουµε: 1. Καθορίζουµε, ως ανώτατο όριο του συνολικού χρέους Περιφέρειας που προβαίνει σε δανεισµό, ποσοστό 60% επί των συνολικών εσόδων της. 2. Ως συνολικό χρέος της Περιφέρειας θεωρούνται οι συνολικές µακροπρόθεσµες και βραχυπρόθεσµες υποχρεώσεις της, όπως αυτές προκύπτουν από τον τελευταίο εγκεκριµένο απολογισµό. 3. Τα συνολικά έσοδα της Περιφέρειας προκύπτουν οµοίως, από τον τελευταίο εγκεκριµένο απολογισµό, εξαιρουµένων: α) των εσόδων από επιχορηγήσεις που αφορούν στην καταβολή του διατροφικού επιδόµατος, την κάλυψη δαπανών για τη µεταφορά µαθητών και την υλοποίηση των προγραµµάτων για τη ακοκτονία, το Ολοκληρωµένο Σύστηµα Εφαρµογής και Ελέγχου (ΟΣ Ε) και την καταπολέµηση των κουνουπιών, β) των εσόδων από δάνεια (κατηγορία 7000 και υποκατηγορίες 8700 και 9700), γ) των εσόδων υπέρ του δηµοσίου και τρίτων (υποκατηγορία 5200 και οµάδες 6620 και 8620), δ) των επιστροφών χρηµάτων (υποκατηγορία 5500 και οµάδες 6650 και 8650), και ε) του ταµειακού υπολοίπου. 4. Η ισχύς της παρούσας απόφασης αρχίζει από τη δηµοσίευσή της στην Εφηµερίδα της Κυβερνήσεως. Η απόφαση αυτή να δηµοσιευθεί στην Εφηµερίδα της Κυβερνήσεως. Αθήνα, 6 Ιουνίου 2012 Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΜΑΝΙΤΑΚΗΣ

24 Τα δικαιολογητικά βρίσκονται αναρτηµένα στην ιστοσελίδα του Τ.Π. και ανείων ( στην κατηγορία οι Υπηρεσίες µας / άνεια προς Νοµικά Πρόσωπα , κ. Γεώργιος Κουλτούκης, Προϊστάµενος ιεύθυνσης ανείων ( 7) g.koultoukis@tpd.gr , κα. Ιωάννα Κοντορήγα, Προϊστάµενη Τµήµατος ανείων ( 7) i.kontoriga@tpd.gr , κα Χριστίνα Ξηρού, Προϊσταµένη Τµήµατος ανείων ( 7) Ε-mail : c.xirou@tpd.gr , κ. Κώστας Αναγνωστόπουλος, Υπάλληλος ιεύθυνσης ανείων ( 7) k.anagnostopoulos@tpd.gr , κ. Σταύρος Στρατίκος, Υπάλληλος ιεύθυνσης ανείων ( 7) s.stratikos@tpd.gr , κα Ευανθία Μαντοπούλου, Υπάλληλος ιεύθυνσης ανείων ( 7) e.mantopoulou@tpd.gr , κ. ηµήτρης Αναγνωστόπουλος Υπάλληλος ιεύθυνσης ανείων ( 7) Ε-mail : d.anagnostopoulos@tpd.gr

ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ & ΑΝΕΙΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟ ΟΤΗΣΗ ΕΡΓΩΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟ ΟΣΗΣ ΣΤΟ ΙΚΤΥΟ Ο ΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΟΤΑ ΙΑ ΙΚΑΣΙΕΣ & ΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ & ΑΝΕΙΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟ ΟΤΗΣΗ ΕΡΓΩΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟ ΟΣΗΣ ΣΤΟ ΙΚΤΥΟ Ο ΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΟΤΑ ΙΑ ΙΚΑΣΙΕΣ & ΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ & ΑΝΕΙΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟ ΟΤΗΣΗ ΕΡΓΩΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟ ΟΣΗΣ ΣΤΟ ΙΚΤΥΟ Ο ΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΟΤΑ ΙΑ ΙΚΑΣΙΕΣ & ΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2017 ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ & ΑΝΕΙΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ & ΑΝΕΙΩΝ

ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ & ΑΝΕΙΩΝ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ & ΑΝΕΙΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟ ΟΤΗΣΗ ΕΡΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΕ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΥΠΟ ΟΜΗΣ ΤΩΝ ΟΤΑ Α & Β ΒΑΘΜΟΥ ΚΑΙ ΝΠ ΜΕΣΩ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΜΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ & ΑΝΕΙΩΝ

ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ & ΑΝΕΙΩΝ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ & ΑΝΕΙΩΝ ιαδικασίες και ικαιολογητικά που απαιτούνται για τη συνοµολόγηση δανείων µε ήµους, Περιφέρειες, µε αποκλειστικό σκοπό τη χρηµατοδότηση των χρεών τους, που προέρχονται από

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ & ΑΝΕΙΩΝ

ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ & ΑΝΕΙΩΝ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ & ΑΝΕΙΩΝ ΙΑ ΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΝΕΙΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΕΠΕΝ ΥΤΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ & ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟ ΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ ΤΟΥΣ ΜΑΙΟΣ 2013 ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ & ΑΝΕΙΩΝ ΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΝΕΙΩΝ ΣΕ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟ ΙΟΙΚΗΣΗΣ

ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ & ΑΝΕΙΩΝ ΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΝΕΙΩΝ ΣΕ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ & ΑΝΕΙΩΝ ΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΝΕΙΩΝ ΣΕ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΕΙΩΝ ΑΠΟ ΠΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΠΕΝ ΥΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ & ΑΝΕΙΩΝ ΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΝΕΙΩΝ ΣΕ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟ ΙΟΙΚΗΣΗΣ

ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ & ΑΝΕΙΩΝ ΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΝΕΙΩΝ ΣΕ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ & ΑΝΕΙΩΝ ΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΝΕΙΩΝ ΣΕ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΕΙΩΝ ΑΠΟ ΠΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΠΕΝ ΥΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ & ΑΝΕΙΩΝ

ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ & ΑΝΕΙΩΝ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ & ΑΝΕΙΩΝ ιαδικασίες, Προϋποθέσεις, Όροι και ικαιολογητικά που απαιτούνται για την εφαρµογή των διατάξεων της παρ. 1 του άρθρου 50 του ν. 4483/31-7-2017 (ΦΕΚ 107/Α/31-7-2017), µε την

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ & ΑΝΕΙΩΝ

ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ & ΑΝΕΙΩΝ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ & ΑΝΕΙΩΝ ΙΑ ΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΝΕΙΩΝ ΣΕ Ο.Τ.Α & ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ & ΑΝΕΙΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ Π. 169/2013 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2014

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ & ΑΝΕΙΩΝ

ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ & ΑΝΕΙΩΝ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ & ΑΝΕΙΩΝ ιαδικασίες και ικαιολογητικά που απαιτούνται για τη συνοµολόγηση δανείων µε ήµους, Περιφέρειες, Συνδέσµους, Ενώσεις και Νοµικά Πρόσωπα αυτών µε αποκλειστικό σκοπό την αναχρηµατοδότηση

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΕΡΓΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ ΑΠΟ ΠΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΕΡΓΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ ΑΠΟ ΠΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΕΡΓΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ ΑΠΟ ΠΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ Τ.Π.. & ΔΑΝΕΙΩΝ Τ.Π.. & ΔΑΝΕΙΩΝ 1 Ο ρόλος του Ταμείου Παρακαταθηκών

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ & ΑΝΕΙΩΝ

ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ & ΑΝΕΙΩΝ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ & ΑΝΕΙΩΝ ιαδικασίες και ικαιολογητικά που απαιτούνται για τη συνοµολόγηση δανείων µε ήµους, Περιφέρειες, µε αποκλειστικό σκοπό τη χρηµατοδότηση των χρεών τους, που προέρχονται από

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ & ΑΝΕΙΩΝ

ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ & ΑΝΕΙΩΝ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ & ΑΝΕΙΩΝ ΙΑ ΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΝΕΙΩΝ ΣΕ Ο.Τ.Α & ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ & ΑΝΕΙΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ Π. 169/2013 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2014

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ & ΑΝΕΙΩΝ

ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ & ΑΝΕΙΩΝ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ & ΑΝΕΙΩΝ ΙΑ ΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΝΕΙΩΝ ΣΕ Ο.Τ.Α & ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ & ΑΝΕΙΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ Π. 169/2013 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2014

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ & ΑΝΕΙΩΝ

ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ & ΑΝΕΙΩΝ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ & ΑΝΕΙΩΝ ΙΑ ΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΝΕΙΩΝ ΣΕ ΗΜΟΥΣ (ΚΑΙ ΕΝΩΣΕΙΣ ΑΥΤΩΝ), ΝΠ & ΣΥΝ ΕΣΜΟΥΣ, ΓΙΑ ΕΠΕΝ ΥΤΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ & ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟ ΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Σκοπός των δανείων. Σελ. 1 από 15

Σκοπός των δανείων. Σελ. 1 από 15 Χορήγηση δανείων σε Ο.Τ.Α και σε άλλους Φορείς από το Ταµείο Παρακαταθηκών & ανείων, εφόσον πληρούνται τα κριτήρια δανειοδότησης του άρθ. 264 του Ν.3852 / 2010 Με το Προεδρικό ιάταγµα [ Π 169 / 2013, Φ.Ε.Κ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ & ΑΝΕΙΩΝ

ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ & ΑΝΕΙΩΝ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ & ΑΝΕΙΩΝ ΙΑ ΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΝΕΙΩΝ ΣΕ ΗΜΟΥΣ (ΚΑΙ ΕΝΩΣΕΙΣ ΑΥΤΩΝ), ΝΠ & ΣΥΝ ΕΣΜΟΥΣ, ΓΙΑ ΕΠΕΝ ΥΤΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ & ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟ ΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Οι χρηματοδοτικές λύσεις του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων. Δεκέμβριος 2016

Οι χρηματοδοτικές λύσεις του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων. Δεκέμβριος 2016 Οι χρηματοδοτικές λύσεις του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων Δεκέμβριος 2016 1 1. Σύντομη εισαγωγή... Με λίγα λόγια... Δημόσιος μη κερδοσκοπικός οργανισμός λειτουργεί με τη μορφή ΝΠΔΔ. Σκοπό έχει την

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ' ΑΡΙΘΜ. 169. Ρύθμιση θεμάτων χορήγησης δανείων σε ΟΤΑ και σε άλλους φορείς από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ' ΑΡΙΘΜ. 169. Ρύθμιση θεμάτων χορήγησης δανείων σε ΟΤΑ και σε άλλους φορείς από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ' ΑΡΙΘΜ. 169 Ρύθμιση θεμάτων χορήγησης δανείων σε ΟΤΑ και σε άλλους φορείς από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Έχοντας υπόψη: 1. Τις διατάξεις

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ & ΑΝΕΙΩΝ

ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ & ΑΝΕΙΩΝ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ & ΑΝΕΙΩΝ ΙΑ ΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΝΕΙΩΝ ΣΕ ΗΜΟΥΣ (ΚΑΙ ΕΝΩΣΕΙΣ ΑΥΤΩΝ), ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΝΠ & ΣΥΝ ΕΣΜΟΥΣ, ΓΙΑ ΕΠΕΝ ΥΤΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ & ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ & ΑΝΕΙΩΝ

ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ & ΑΝΕΙΩΝ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ & ΑΝΕΙΩΝ ΙΑ ΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΝΕΙΩΝ ΣΕ ΗΜΟΥΣ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΧΡΕΩΝ ΕΩΣ 31-12-2011 ΠΡΟΣ ΙΣΟΣΚΕΛΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥΣ ΕΤΟΥΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ & ΑΝΕΙΩΝ

ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ & ΑΝΕΙΩΝ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ & ΑΝΕΙΩΝ ιαδικασίες και ικαιολογητικά που απαιτούνται για τη συνοµολόγηση δανείων µε ήµους, Περιφέρειες, Συνδέσµους, Ενώσεις και Νοµικά Πρόσωπα αυτών µε αποκλειστικό σκοπό την αναχρηµατοδότηση

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ & ΑΝΕΙΩΝ

ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ & ΑΝΕΙΩΝ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ & ΑΝΕΙΩΝ ΙΑ ΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΝΕΙΩΝ ΣΕ ΗΜΟΥΣ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΧΡΕΩΝ ΕΩΣ 31-12-2011 ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΙΑΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΑΡΘ. 2 ΠΑΡ. 1 ΤΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Προβλέπεται: ικαιούχοι. ικαιούχοι καθίστανται:

Προβλέπεται: ικαιούχοι. ικαιούχοι καθίστανται: ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ & ΑΝΕΙΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ /ΝΣΗ ( 7) ΑΝΕΙΩΝ Τ.Ν. & Π.Α. Ν.Π. & ΕΠΙΧ/ΣΕΩΝ ΤΜΗΜΑ : Α ΑΝΕΙΩΝ Τ.Ν. & Π.Α. 1 ος όροφος γραφ. 107 Ακαδηµίας 42 Τ.Κ. 10174 Αθήνα ΤΗΛ 213 2116221-2116222 -

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΕΡΓΩΝ ΕΝΕΡΕΓΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΤΩΝ ΟΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΕΡΓΩΝ ΕΝΕΡΕΓΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΤΩΝ ΟΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΕΡΓΩΝ ΕΝΕΡΕΓΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΤΩΝ ΟΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ Θεσσαλονίκη, Φεβρουάριος 2015 Ανδρέας Τσάλας, Οικονομολόγος, ΜΑ, ΜΒΑ, PhD Cand. Τμήμα Χορήγησης Δανείων Ο.Τ.Α. Τ.Π.

Διαβάστε περισσότερα

«ιαδικασία και δικαιολογητικά που απαιτούνται για την εφαρµογή της παρ. 3 του άρθρου 50 του Ν. 4483/ που αφορά την επιµήκυνση των ήδη

«ιαδικασία και δικαιολογητικά που απαιτούνται για την εφαρµογή της παρ. 3 του άρθρου 50 του Ν. 4483/ που αφορά την επιµήκυνση των ήδη «ιαδικασία και δικαιολογητικά που απαιτούνται για την εφαρµογή της παρ. 3 του άρθρου 50 του Ν. 4483/28-7-2017 που αφορά την επιµήκυνση των ήδη χορηγηθέντων δανείων των Ν.Π.Ι.. των Ο.Τ.Α. και των ηµοτικών

Διαβάστε περισσότερα

Αριθ. Πρωτ. : 3035 Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Από το πρακτικό της αριθ. 6/2011 Συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής του ήµου Φιλαδελφείας-Χαλκηδόνος

Αριθ. Πρωτ. : 3035 Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Από το πρακτικό της αριθ. 6/2011 Συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής του ήµου Φιλαδελφείας-Χαλκηδόνος ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΦΙΛΑ ΕΛΦΕΙΑΣ-ΧΑΛΚΗ ΟΝΟΣ /νση ιοικητικών Υπηρεσιών Τµήµα ιοικητικής Μέριµνας Γραφείο Οικ. Επιτροπής Νέα Φιλαδέλφεια 23/3/2011 Αριθ. Πρωτ. : 3035

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Αρ. 328 ΘΕΜΑ ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

ΑΠΟΦΑΣΗ Αρ. 328 ΘΕΜΑ ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟΦΑΣΗ Αρ. 328 Της 30 ής συνεδρίασης που έγινε την Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011, ύστερα από τη με αριθ. πρωτ. 31291/452/29-7-2011 πρόσκληση

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Πρωτ. Δήμου Ιλίου: 18791/24-04-2012 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αρ. Πρωτ. Δήμου Ιλίου: 18791/24-04-2012 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Αρ. Πρωτ. Δήμου Ιλίου: 18791/24-04-2012 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 12 η Τακτική Συνεδρίαση Οικονομική Επιτροπής ΔΗΜΟΣ Ι Λ Ι Ο Υ την 19-04-2012 Η Οικονομική Επιτροπή Ιλίου συνήλθε στο Δημαρχιακό

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραµµα Αποκατάστασης Οικονοµικής Λειτουργίας ήµου

Πρόγραµµα Αποκατάστασης Οικονοµικής Λειτουργίας ήµου ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΕΙΩΝ & ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΙΟΙΚΗΣΗΣ Α.Ε. Πρόγραµµα Αποκατάστασης Οικονοµικής Λειτουργίας ήµου ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2011 Εισαγωγή Θεσµικό πλαίσιο - Ν. 3852/2010,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΝΟΜΟΣ Ω ΕΚΑΝΗΣΟΥ Πάτµος, 18 Ιουλίου 2014 ΗΜΟΣ ΠΑΤΜΟΥ Αριθµ. Πρωτ.: 1351 ΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΤΜΟΥ. Απόφαση υπ αριθµ.

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΝΟΜΟΣ Ω ΕΚΑΝΗΣΟΥ Πάτµος, 18 Ιουλίου 2014 ΗΜΟΣ ΠΑΤΜΟΥ Αριθµ. Πρωτ.: 1351 ΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΤΜΟΥ. Απόφαση υπ αριθµ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΝΟΜΟΣ Ω ΕΚΑΝΗΣΟΥ Πάτµος, 18 Ιουλίου 2014 ΗΜΟΣ ΠΑΤΜΟΥ Αριθµ. Πρωτ.: 1351 ΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΤΜΟΥ Απόφαση υπ αριθµ. 107 Θέµα: «ιενέργεια της υπηρεσίας: Λογιστική

Διαβάστε περισσότερα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΛ: 210 3393537, 210 3393581 Πέμπτη, 9 Νοεμβρίου 2006 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΛ: 210 3393537, 210 3393581 Πέμπτη, 9 Νοεμβρίου 2006 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΛ: 210 3393537, 210 3393581 Πέμπτη, 9 Νοεμβρίου 2006 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Απόφαση με θέμα: «Καθορισμός κριτηρίων, διαδικασιών

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΝΟΜΟΣ Ω ΕΚΑΝΗΣΟΥ Πάτµος, 15 Σεπτεµβρίου 2015 ΗΜΟΣ ΠΑΤΜΟΥ Αριθµ. Πρωτ.: 1645 ΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΤΜΟΥ

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΝΟΜΟΣ Ω ΕΚΑΝΗΣΟΥ Πάτµος, 15 Σεπτεµβρίου 2015 ΗΜΟΣ ΠΑΤΜΟΥ Αριθµ. Πρωτ.: 1645 ΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΤΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΝΟΜΟΣ Ω ΕΚΑΝΗΣΟΥ Πάτµος, 15 Σεπτεµβρίου 2015 ΗΜΟΣ ΠΑΤΜΟΥ Αριθµ. Πρωτ.: 1645 ΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΤΜΟΥ Απόφαση υπ αριθµ. 146 Θέµα: «ιενέργεια της υπηρεσίας:

Διαβάστε περισσότερα

Η Π.Ε.Τ.Α. Α.Ε. στη Νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020

Η Π.Ε.Τ.Α. Α.Ε. στη Νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020 Η Π.Ε.Τ.Α. Α.Ε. στη Νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020 Προσυνεδριακή Εκδήλωση ΚΕΔΕ Ιωάννινα - Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015 Χιωτάκης Νίκος Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος Π.Ε.Τ.Α. Α.Ε. Η εταιρεία Π.Ε.Τ.Α. Α.Ε.

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι»

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 21 Σεπτεµβρίου 2018 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Αρ. Πρωτ.: 50453 ΓΕΝ. /ΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΠ. ΑΥΤ/ΣΗΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ /ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Σύναψη νέας δανειακής σύμβασης για την αναχρηματοδότηση του υφιστάμενου δανεισμού του Δήμου προς το Τ.Π.&Δ.

Θέμα: Σύναψη νέας δανειακής σύμβασης για την αναχρηματοδότηση του υφιστάμενου δανεισμού του Δήμου προς το Τ.Π.&Δ. ΝΟΜΟΣ ΗΜΑΘΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ Βέροια 28-03-2017 Τμήμα :Προϋπολογισμού-εξόδων Αρ. Πρωτ. : Δ/Υ Ταχ. Δ/νση :Μητροπόλεως 46 Πληροφορίες :Τεγούσης Δημήτριος Τηλέφωνο :2331350554 e-mail :dimitris.tegousis@0623.syzefxis.gov.gr

Διαβάστε περισσότερα

Δυνατότητες Ανταποδοτικών Επενδυτικών Σχεδίων για Ο.Τ.Α. - Νέοι Μηχανισμοί Χρηματοδότησης Δημοτικών Ενεργειακών Επενδύσεων στην Ελλάδα

Δυνατότητες Ανταποδοτικών Επενδυτικών Σχεδίων για Ο.Τ.Α. - Νέοι Μηχανισμοί Χρηματοδότησης Δημοτικών Ενεργειακών Επενδύσεων στην Ελλάδα Δυνατότητες Ανταποδοτικών Επενδυτικών Σχεδίων για Ο.Τ.Α. - Νέοι Μηχανισμοί Χρηματοδότησης Δημοτικών Ενεργειακών Επενδύσεων στην Ελλάδα Προώθηση και Ενίσχυση της Πρωτοβουλίας του Συμφώνου των Δημάρχων στην

Διαβάστε περισσότερα

1. Στ. Ασλάνογλου, Πρόεδρος 1. Λ. Ακριβόπουλος 2. Α. Σιδηρόπουλος 3. Β. Παπαδόπουλος 4. Α. Λαζαρίδης 5. Γ. Σοφιανίδης (αναπλ/κό μέλος)

1. Στ. Ασλάνογλου, Πρόεδρος 1. Λ. Ακριβόπουλος 2. Α. Σιδηρόπουλος 3. Β. Παπαδόπουλος 4. Α. Λαζαρίδης 5. Γ. Σοφιανίδης (αναπλ/κό μέλος) Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το αριθμ. 11/2017 πρακτικό συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Βέροιας Αριθμός Απόφασης: 185 / 2017. Π ε ρ ί λ η ψ η Εισήγηση στο Δ.Σ. για σύναψη δανειακής σύμβασης για

Διαβάστε περισσότερα

Αριθ. Πρωτ. : 3081 Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Από το πρακτικό της αριθ. 3/2016 τακτικής Συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής του ήµου Φιλαδελφείας-Χαλκηδόνος

Αριθ. Πρωτ. : 3081 Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Από το πρακτικό της αριθ. 3/2016 τακτικής Συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής του ήµου Φιλαδελφείας-Χαλκηδόνος ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΦΙΛΑ ΕΛΦΕΙΑΣ-ΧΑΛΚΗ ΟΝΟΣ /νση ιοικητικών Υπηρεσιών Τµήµα Υποστήριξης Πολιτικών Οργάνων του ήµου & ιοικητικής Μέριµνας Γραφείο Οικ. Επιτροπής

Διαβάστε περισσότερα

Ενημέρωση για τα νέα χρηματοδοτικά προγράμματα του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων για τους ΟΤΑ

Ενημέρωση για τα νέα χρηματοδοτικά προγράμματα του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων για τους ΟΤΑ Ενημέρωση για τα νέα χρηματοδοτικά προγράμματα του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων για τους ΟΤΑ ΓΕΝΙΚΉ ΣΥΝΈΛΕΥΣΗ 17 ΜΑΡΤΊΟΥ 2017 Ράλλης Γκέκας ΤΟ ΔΙΛΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΤΑ Μειωμένα έσοδα Περιορισμοί στη

Διαβάστε περισσότερα

Εξ. Επείγον. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Αθήνα, 22 εκεµβρίου 2004

Εξ. Επείγον. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Αθήνα, 22 εκεµβρίου 2004 Εξ. Επείγον ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Αθήνα, 22 εκεµβρίου 2004 ΓΕΝ. ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ Αριθ.Πρωτ.1102258/7766-11/0016 /ΝΣΗ 16 η (ΕΙΣΠΡ. ΗΜ. ΕΣΟ ΩΝ) ΠΟΛ.: 1147 ΤΜΗΜΑ: Α ΘΕΜΑ:

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Από το πρακτικό της με αριθμό 34/2015

ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Από το πρακτικό της με αριθμό 34/2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Από το πρακτικό της με αριθμό 34/2015 ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Τακτικής Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ: 3002015 Γραφείο : Οικονομικής Επιτροπής

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΕΝ ΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΕΝ. /ΝΣΗ Ι ΙΩΤΙΚΩΝ ΕΠΕΝ ΥΣΕΩΝ /ΝΣΗ ΕΓΚΡΙΣΗΣ & ΕΛΕΓΧΟΥ Ι ΙΩΤΙΚΩΝ ΕΠΕΝ ΥΣΕΩΝ Τµήµα Ελέγχου

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ. Από το πρακτικό της αριθμ. 4ης/ Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής 1. ΣΟΥΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ. Από το πρακτικό της αριθμ. 4ης/ Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής 1. ΣΟΥΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το πρακτικό της αριθμ. 4ης/ 27-01-2016 Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής Αριθμ. απόφ. 25/2016 Περίληψη: «Αποδοχή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Αγ. Στέφανος ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ Αριθ. Πρωτ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΗΛ: ,614 FAX: ΠΡΟΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Αγ. Στέφανος ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ Αριθ. Πρωτ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΗΛ: ,614 FAX: ΠΡΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Αγ. Στέφανος 20-7-2017 ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ Αριθ. Πρωτ. 22012 ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΗΛ: 213 2030603,614 FAX: 213 2030630 ΠΡΟΣ Την κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Διονύσου

Διαβάστε περισσότερα

Χρηματοδότηση Επενδυτικών Έργων ΟΤΑ μέσω του Τ. Π. & Δανείων και της ΕΤΕπ σε συνεργασία με την ΠΕΤΑ Α.Ε.

Χρηματοδότηση Επενδυτικών Έργων ΟΤΑ μέσω του Τ. Π. & Δανείων και της ΕΤΕπ σε συνεργασία με την ΠΕΤΑ Α.Ε. Χρηματοδότηση Επενδυτικών Έργων ΟΤΑ μέσω του Τ. Π. & Δανείων και της ΕΤΕπ σε συνεργασία με την ΠΕΤΑ Α.Ε. ΕΤΗΣΙΟ ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΕΔΕ Θεσσαλονίκη 01 03 Δεκεμβρίου 2016 Χιωτάκης Νικόλαος Πρόεδρος & Δ/νων

Διαβάστε περισσότερα

Π Α Ρ Ο Ν Τ Ε Σ Α Π Ο Ν Τ Ε Σ. Πρακτικά της συνεδρίασης τηρεί η µόνιµη υπάλληλος του ήµου κα Κούκα Ελένη.

Π Α Ρ Ο Ν Τ Ε Σ Α Π Ο Ν Τ Ε Σ. Πρακτικά της συνεδρίασης τηρεί η µόνιµη υπάλληλος του ήµου κα Κούκα Ελένη. Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α από το πρακτικό της υπ' αριθµ. 5 ης /2013 Συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ Αριθ. Απόφασης 139/2013 Π Ε Ρ Ι Λ Η Ψ Η Συζήτηση και λήψη απόφασης για αποδοχή όρων για

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας ISO 9001 : 2008

ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας ISO 9001 : 2008 ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας ISO 9001 : 2008 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ Αυτοτελές Τμήμα Υποστήριξης των Πολιτικών Οργάνων Ταχ. Δ/νση: Φιλαδελφείας 87 & Μπόσδα Τ.Κ. 136

Διαβάστε περισσότερα

Απόφαση υπ αριθµ Ο Πρόεδρος του ηµοτικού Λιµενικού Ταµείου Πάτµου

Απόφαση υπ αριθµ Ο Πρόεδρος του ηµοτικού Λιµενικού Ταµείου Πάτµου ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΝΟΜΟΣ Ω ΕΚΑΝΗΣΟΥ Πάτµος, 6 Νοεµβρίου 2014 ΗΜΟΣ ΠΑΤΜΟΥ Αριθµ. Πρωτ.: 2053 ΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΤΜΟΥ Απόφαση υπ αριθµ. 172 Θέµα: «ιενέργεια της υπηρεσίας: Εργασίες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ & ΑΝΕΙΩΝ /ΝΣΗ ΑΝΕΙΩΝ Ο.Τ.Α. Αθήνα,

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ & ΑΝΕΙΩΝ /ΝΣΗ ΑΝΕΙΩΝ Ο.Τ.Α. Αθήνα, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ & ΑΝΕΙΩΝ /ΝΣΗ ΑΝΕΙΩΝ Ο.Τ.Α. Αθήνα, 30-3-2018 Ταχ. /νση : Ακαδηµίας 40 Ταχ. Κώδικας : 101 74 ΑΘΗΝΑ Πληροφορίες : E. Μαντοπούλου Τηλέφωνο : 213 2116219 Ιστοσελίδα

Διαβάστε περισσότερα

( ΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΟ ΦΕΚ: 1827/Β /23/12/2005) ΑΠΟΦΑΣΗ

( ΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΟ ΦΕΚ: 1827/Β /23/12/2005) ΑΠΟΦΑΣΗ (Σε εφαρµογή της απόφασης αυτής η Υπηρεσία έχει εκδώσει Έντυπο Αίτησης και υποδείγµατα πινάκων, στην /νση: http://www.mnec.gr/anaptyksiakos_nomos_3299_2004_main.aspx ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Από το πρακτικό της με αριθμό 18/2015. ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ: 129/2015 Γραφείο : Οικονομικής Επιτροπής ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΠΕΡΙΛΗΨΗ

ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Από το πρακτικό της με αριθμό 18/2015. ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ: 129/2015 Γραφείο : Οικονομικής Επιτροπής ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Από το πρακτικό της με αριθμό 18/2015 ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ: 129/2015 Γραφείο : Οικονομικής Επιτροπής ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ

Διαβάστε περισσότερα

Από το πρακτικό της αριθ.23/2015 τακτικής συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής ήµου Κατερίνης.

Από το πρακτικό της αριθ.23/2015 τακτικής συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής ήµου Κατερίνης. Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό της αριθ.23/2015 τακτικής συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής ήµου Κατερίνης. Αριθµός απόφασης 288/2015 ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Υποβολή στο δηµοτικό συµβούλιο της εισηγητικής έκθεσης

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΕΙΩΝ

ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΕΙΩΝ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΕΙΩΝ ΥΠΟ ΕΙΓΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2016 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 1 Χρηµατοοικονοµική ανάλυση οικονοµικής κατάστασης ήµου

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόµενο και διαδικασία δηµιουργίας και τήρησης Μητρώου νπδδ των δήµων και των περιφερειών

Περιεχόµενο και διαδικασία δηµιουργίας και τήρησης Μητρώου νπδδ των δήµων και των περιφερειών Ελληνική ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 12.5.2015 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ Αρ.Πρωτ. 16457 ΓΕΝ. /ΝΣΗ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟ ΙΟΙΚΗΣΗΣ /ΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ & ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΗΜΟΣΙΩΝ. ΘΕΜΑ: «Βεβαίωση οφειλής άρθρου 12 ν. 4174/2013 (Α 170)».

ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ & ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΗΜΟΣΙΩΝ. ΘΕΜΑ: «Βεβαίωση οφειλής άρθρου 12 ν. 4174/2013 (Α 170)». Αθήνα, 27 εκεµβρίου 2013 (ΦΕΚ Β' 3398/31-12-2013) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟ ΩΝ ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ & ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟ ΩΝ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟ ΟΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΜΕΛΕΤΩΝ ΩΡΙΜΑΝΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΤΩΝ ΟΤΑ» Β ΡΑΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟ ΟΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΜΕΛΕΤΩΝ ΩΡΙΜΑΝΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΤΩΝ ΟΤΑ» Β ΡΑΣΗ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΕΙΩΝ Ταχ. /νση: Ακαδηµίας 40 Ταχ. Κώδικας: 101 74, Αθήνα Πληροφορίες: Ε. Μαντοπούλου Τηλέφωνα Τ. Π. &.: 2132116219 Ηµεροµηνία : 30-3-2018 Αριθ. Πρωτ. : 41724 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ & ΑΝΕΙΩΝ Αθήνα ΙΕΥΘΥΝΣΗ ( 7) ΑΝΕΙΩΝ Ο.Τ.Α. Προς : Ως πίνακας αποδεκτών

ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ & ΑΝΕΙΩΝ Αθήνα ΙΕΥΘΥΝΣΗ ( 7) ΑΝΕΙΩΝ Ο.Τ.Α. Προς : Ως πίνακας αποδεκτών ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ & ΑΝΕΙΩΝ Αθήνα 02-11-2016 ΙΕΥΘΥΝΣΗ ( 7) ΑΝΕΙΩΝ Ο.Τ.Α. Προς : Ως πίνακας αποδεκτών ΘΕΜΑ: «ιαδικασία και δικαιολογητικά που απαιτούνται για

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ της µε αριθµ. 121/2011 ΑΠΟΦΑΣΗΣ της ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ της µε αριθµ. 121/2011 ΑΠΟΦΑΣΗΣ της ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Πετρούπολη, 10 Οκτωβρίου 2011 ΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΕΩΣ Αριθµ. Πρωτ. τ.τ. 14633 ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΗΜΑΡΧΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ της µε αριθµ. 121/2011 ΑΠΟΦΑΣΗΣ της ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Μηχανισμοί Χρηματοδότησης Δημοτικών Ενεργειακών Επενδύσεων στην Ελλάδα

Μηχανισμοί Χρηματοδότησης Δημοτικών Ενεργειακών Επενδύσεων στην Ελλάδα Μηχανισμοί Χρηματοδότησης Δημοτικών Ενεργειακών Επενδύσεων στην Ελλάδα ΗΜΕΡΙΔΑ: «Η ενεργειακή αποδοτικότητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση: Μια ευκαιρία για οικονομική ανάπτυξη» Δημαρχείο Θεσσαλονίκης Πέμπτη

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΝΟΜΟΣ Ω ΕΚΑΝΗΣΟΥ Πάτµος, 21 Οκτωβρίου 2016 ΗΜΟΣ ΠΑΤΜΟΥ Αριθµ. Πρωτ.: 1981 ΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΤΜΟΥ. Απόφαση υπ αριθµ.

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΝΟΜΟΣ Ω ΕΚΑΝΗΣΟΥ Πάτµος, 21 Οκτωβρίου 2016 ΗΜΟΣ ΠΑΤΜΟΥ Αριθµ. Πρωτ.: 1981 ΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΤΜΟΥ. Απόφαση υπ αριθµ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΝΟΜΟΣ Ω ΕΚΑΝΗΣΟΥ Πάτµος, 21 Οκτωβρίου 2016 ΗΜΟΣ ΠΑΤΜΟΥ Αριθµ. Πρωτ.: 1981 ΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΤΜΟΥ Απόφαση υπ αριθµ. 156 Θέµα: «Έγκριση της τεχνικής περιγραφής,

Διαβάστε περισσότερα

Από το πρακτικό της αριθ.12/2015 τακτικής συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής ήµου Κατερίνης.

Από το πρακτικό της αριθ.12/2015 τακτικής συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής ήµου Κατερίνης. Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό της αριθ.12/2015 τακτικής συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής ήµου Κατερίνης. Αριθµός απόφασης 151/2015 ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Υποβολή στο δηµοτικό συµβούλιο της εισηγητικής έκθεσης

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Ένταξη του έργου µε τίτλο «Αγροτική οδοποιία Μαγούλας Αγ. Ιωάννη Αγ. Ειρήνης» στο Πρόγραµµα «ΦΙΛΟ ΗΜΟΣ Ι» ΑΠΟΦΑΣΗ

ΘΕΜΑ: Ένταξη του έργου µε τίτλο «Αγροτική οδοποιία Μαγούλας Αγ. Ιωάννη Αγ. Ειρήνης» στο Πρόγραµµα «ΦΙΛΟ ΗΜΟΣ Ι» ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΕΝ. /ΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΠ. ΑΥΤ/ΣΗΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ /ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡ/ΤΩΝ & ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Π..Ε Αθήνα, 20 εκεµβρίου

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, 3/8/2017. Αρ. Πρωτ: 969/84616

Αθήνα, 3/8/2017. Αρ. Πρωτ: 969/84616 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ Δ/ΝΣΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ ΖΩΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ Τμήμα: Μελισσοκομίας Σηροτροφίας

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αριθ. Αποφ. 250/2011 ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΠΑΛ. ΦΑΛΗΡΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Α Α: 4ΑΣΤΩΞΕ-ΧΜΝ

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αριθ. Αποφ. 250/2011 ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΠΑΛ. ΦΑΛΗΡΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Α Α: 4ΑΣΤΩΞΕ-ΧΜΝ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αριθ. Αποφ. 250/2011 ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΠΑΛ. ΦΑΛΗΡΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Σύνταξη έκθεσης, ως προς τα αποτελέσµατα εκτέλεσης του προϋπολογισµού για το δεύτερο τρίµηνο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 29 Νοεμβρίου ΤΕΥΧΟΣ ΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 4158

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 29 Νοεμβρίου ΤΕΥΧΟΣ ΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 4158 ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 29 Νοεμβρίου 2017 ΤΕΥΧΟΣ ΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 4158 Αριθ. 130060 Απλοποιημένη διαδικασία ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων που δεν ξεπερνούν συνολικά το ποσό

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, 8 Αυγούστου 2018 Αριθ. Πρωτ. : ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Αθήνα, 8 Αυγούστου 2018 Αριθ. Πρωτ. : ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΕΝ. /ΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΠ. ΑΥΤ/ΣΗΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ /ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡ/ΤΩΝ & ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Π..Ε Αθήνα, 8 Αυγούστου

Διαβάστε περισσότερα

Αριθµός απόφασης : 363 / 2015 Α Ν Α Ρ Τ Η Τ Ε Α Σ Τ Ο Ι Α Ι Κ Τ Υ Ο

Αριθµός απόφασης : 363 / 2015 Α Ν Α Ρ Τ Η Τ Ε Α Σ Τ Ο Ι Α Ι Κ Τ Υ Ο Ελληνική Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α ΗΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ Από το µε αριθµό 21/ πρακτικό συνεδρίασης ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ -------------------- Αριθµός απόφασης : 363 / Α Ν Α Ρ Τ Η Τ Ε Α Σ Τ Ο Ι Α Ι Κ Τ Υ Ο Θέµα: Σύνταξη έκθεσης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΕΝ. /ΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΠ. ΑΥΤ/ΣΗΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ /ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡ/ΤΩΝ & ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Π..Ε Αθήνα, 30 Οκτωβρίου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Άγιος Στέφανος 13-11-2015 ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ Αριθ. Πρωτ.: 32010 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Άγιος Στέφανος 13-11-2015 ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ Αριθ. Πρωτ.: 32010 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Άγιος Στέφανος 13-11-2015 ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ Αριθ. Πρωτ.: 32010 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΡΟΣ κ. Δήμαρχο για την Oικονομική Επιτροπή Δήμου Διονύσου ΘΕΜΑ: «Κατάρτιση

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑΜΕΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΙΙ ΔΡΑΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΕΠΙΧ ΙΙ Υποπρόγραμμα 2

ΤΑΜΕΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΙΙ ΔΡΑΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΕΠΙΧ ΙΙ Υποπρόγραμμα 2 ΤΑΜΕΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΙΙ ΔΡΑΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΕΠΙΧ ΙΙ Υποπρόγραμμα 2 ΥΠΟΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2 - Δάνεια επιχειρηματικής ανάπτυξης (κεφάλαια κίνησης ειδικού σκοπού) Περιγραφή Προϊόντος: Δάνεια

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ. ΘΕΜΑ: Εφαρμογή των διατάξεων του ν. 4316/2014 (Α 270) επί οικονομικών θεμάτων των ΟΤΑ πρώτου και δεύτερου βαθμού

ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ. ΘΕΜΑ: Εφαρμογή των διατάξεων του ν. 4316/2014 (Α 270) επί οικονομικών θεμάτων των ΟΤΑ πρώτου και δεύτερου βαθμού ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ Το παρόν μπορεί να αναζητηθεί και στον ιστότοπο του ΥΠΕΣ, στην ενότητα «http://www.ypes.gr/el/ministry/en cyclical/» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΟΙΚ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό της αριθ.7/2013 τακτικής συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής ήµου Κατερίνης.

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό της αριθ.7/2013 τακτικής συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής ήµου Κατερίνης. Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό της αριθ.7/2013 τακτικής συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής ήµου Κατερίνης. Αριθµός απόφασης 104/2013 ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Υποβολή στο δηµοτικό συµβούλιο της εισηγητικής έκθεσης

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αριθ. Αποφ. 133/2011 ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΠΑΛ. ΦΑΛΗΡΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Α Α: 4ΑΘΒΩΞΕ-Κ

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αριθ. Αποφ. 133/2011 ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΠΑΛ. ΦΑΛΗΡΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Α Α: 4ΑΘΒΩΞΕ-Κ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αριθ. Αποφ. 133/2011 ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΠΑΛ. ΦΑΛΗΡΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Σύνταξη έκθεσης, ως προς τα αποτελέσµατα εκτέλεσης του προϋπολογισµού για το πρώτο τρίµηνο

Διαβάστε περισσότερα

Εγκύκλιος 3491/2017 Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Εγκύκλιος 3491/2017 Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Εγκύκλιος 3491/2017 Τροποποίηση της υπ αριθ. 5143/11.12.2014 (ΦΕΚ Β 3335/11.12.2014) απόφασης του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών «καθορισμός του τρόπου υπολογισμού, παρακράτησης και απόδοσης της κράτησης

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: 4ΑΘ0Η-Μ ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΑΔΑ: 4ΑΘ0Η-Μ ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Αθήνα, 21 Απριλίου 2011 Αρ. Πρωτ. 2/25258/0025 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΗΣΑΥΡΟΦΥΛΑΚΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ»

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ» ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΕΣΠΑ 2007-2013 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ» ΑΙΤΗΣΗ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗΣ/

Διαβάστε περισσότερα

τίτλο «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ Υ ΡΕΥΣΗΣ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ - ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΘΕΣΗ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

τίτλο «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ Υ ΡΕΥΣΗΣ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ - ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΘΕΣΗ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΕΝ. /ΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΠ. ΑΥΤ/ΣΗΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ /ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡ/ΤΩΝ & ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Π..Ε Αθήνα, 8 Αυγούστου

Διαβάστε περισσότερα

Ο ή µ α ρ χ ο ς Α λ ι ά ρ τ ο υ - Θ ε σ π ι έ ω ν,

Ο ή µ α ρ χ ο ς Α λ ι ά ρ τ ο υ - Θ ε σ π ι έ ω ν, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ Αλίαρτος 30-11-2017 ΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ ΘΕΣΠΙΕΩΝ Αριθµ. Πρωτ. : 10.908 Γραφείο Ανθρώπινου υναµικού - Μητρώων & ιαδικασιών Προσωπικού Tαχ. /νση: Λεωφόρος Αθηνών Ταχ. Κώδικας

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Ένταξη του έργου µε τίτλο «Αποκατάσταση ΧΑ Α στο Πίσω Λιβάδι Μάρπησσας» στο Πρόγραµµα «ΦΙΛΟ ΗΜΟΣ Ι». ΑΠΟΦΑΣΗ

ΘΕΜΑ: Ένταξη του έργου µε τίτλο «Αποκατάσταση ΧΑ Α στο Πίσω Λιβάδι Μάρπησσας» στο Πρόγραµµα «ΦΙΛΟ ΗΜΟΣ Ι». ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΕΝ. /ΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΠ. ΑΥΤ/ΣΗΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ /ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣΤΜΗΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡ/ΤΩΝ & ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Π..Ε Αθήνα, 21 εκεµβρίου

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό της αριθ.2/2014 τακτικής συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής ήµου Κατερίνης.

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό της αριθ.2/2014 τακτικής συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής ήµου Κατερίνης. Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό της αριθ.2/2014 τακτικής συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής ήµου Κατερίνης. Αριθµός απόφασης 25/2014 ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Υποβολή στο δηµοτικό συµβούλιο της εισηγητικής έκθεσης

Διαβάστε περισσότερα

Σε ποιες περιπτώσεις μπορεί να χορηγηθεί στεγαστικό δάνειο;

Σε ποιες περιπτώσεις μπορεί να χορηγηθεί στεγαστικό δάνειο; 1 Τα στεγαστικά δάνεια χορηγούνται για τους εξής σκοπούς: Αγορά κατοικίας/ οικοπέδου Ανέγερση ή/και αποπεράτωση κατοικίας Ανακαίνιση κατοικίας Επισκευή κατοικίας Αγορά κατοικίας υψηλής ενεργειακής κλάσεως

Διαβάστε περισσότερα

Αφού διαπιστώθηκε ότι υπάρχει η νόµιµη απαρτία σύµφωνα µε τις διατάξεις του άρθρου 75, του Ν. 3852/10, δεδοµένου ότι σε σύνολο επτά (7) µελών ήταν:

Αφού διαπιστώθηκε ότι υπάρχει η νόµιµη απαρτία σύµφωνα µε τις διατάξεις του άρθρου 75, του Ν. 3852/10, δεδοµένου ότι σε σύνολο επτά (7) µελών ήταν: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑ ΩΝ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α ΗΜΟΣ ΣΙΚΙΝΟΥ Από τα πρακτικά της από 24/10/2015 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής του ήµου Σικίνου Αριθµός Απόφασης: 66/ 2015

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ. Ο Υπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

ΑΠΟΦΑΣΗ. Ο Υπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα 29 Δεκεμβρίου 2010 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΤΟΠ. ΑΥΤ/ΣΗΣ Αριθμ. Πρωτ.: 74446 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΟΤΑ Ταχ. Δ/νση: Σταδίου 27

Διαβάστε περισσότερα

EΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ. Αθήνα: Αριθµ. Πρωτ: 30874

EΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ. Αθήνα: Αριθµ. Πρωτ: 30874 EΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΕΝ. /ΝΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ /ΝΣΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΤΜΗΜΑ Ι Ταχ. /νση: Πειραιώς 40 Ταχ. Κώδικας: 10182 FAX: 5242942 ΤΗΛ: 5295227 Πληροφορίες:Ελισάβετ ανιήλ

Διαβάστε περισσότερα

Υ.Α. Οικ. Β-1188/36/2003 (Β 24) (Κατ εξουσιοδότηση της παραγράφου 3 του άρθρου 13 του Ν.2963/2001)

Υ.Α. Οικ. Β-1188/36/2003 (Β 24) (Κατ εξουσιοδότηση της παραγράφου 3 του άρθρου 13 του Ν.2963/2001) Υ.Α. Οικ. Β-1188/36/2003 (Β 24) (Κατ εξουσιοδότηση της παραγράφου 3 του άρθρου 13 του Ν.2963/2001) «Διαδικασία λειτουργίας του ειδικού λογαριασμού 5% του άρθρου 13 του Ν. 2963/2001 (A 268)». Ο υπουργός

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΗΜΟΣΙΑΣ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΗΜΟΣΙΑΣ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ Αριθµ. 18183/02.04.2007 (ΦΕΚ 534/13.04.2007 τεύχος Β ) Περιεχόµενο, δοµή και τρόπος υποβολής των επιχειρησιακών προγραµµάτων των Οργανισµών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) α βαθµού. Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ,

Διαβάστε περισσότερα

3. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ

3. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ 3. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ 3.1. Συνολικό κόστος Επιχειρησιακού Προγράµµατος Στον επόµενο πίνακα έχουν συγκεντρωθεί ανά άξονα, µέτρο, στόχο και δράση όλες οι δαπάνες του Επιχειρησιακού Προγράµµατος

Διαβάστε περισσότερα

Ταχ. /νση: Χώρα Πάτµος Τ.Κ: 855 00 ΠΑΤΜΟΣ Πληρ: Κάππου Αναστασία Τηλέφωνο: 22473 60316 Fax: 22470 33355 e-mail: dilitap@yahoo.gr

Ταχ. /νση: Χώρα Πάτµος Τ.Κ: 855 00 ΠΑΤΜΟΣ Πληρ: Κάππου Αναστασία Τηλέφωνο: 22473 60316 Fax: 22470 33355 e-mail: dilitap@yahoo.gr ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Πάτµος, 9 Νοεµβρίου 2015 ΝΟΜΟΣ Ω ΕΚΑΝΗΣΟΥ Αριθµ. Πρωτ: 1915 ΗΜΟΣ ΠΑΤΜΟΥ ΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΤΜΟΥ Ταχ. /νση: Χώρα Πάτµος Τ.Κ: 855 00 ΠΑΤΜΟΣ Πληρ: Κάππου Αναστασία Τηλέφωνο: 22473

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΘΡΟ ΠΡΑΞΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΑΡΘΡΟ ΠΡΑΞΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΔΟΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ "ΝΕΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ" ΑΡΘΡΟ ΠΡΑΞΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ 211 (4) Απόφαση ΥΠΕΣΑΗΔ 216

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ Αθήνα, 23/05/2013 Αρ. Πρ.: Β/7/15877/2914 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝ. ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΕΝIKH /ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ E ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 46081 28 Αυγούστου 2018 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 3664 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ 1 Εξόφληση υποχρεώσεων των Δήμων από δικαστικές αποφάσεις και διαταγές

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΝΕΛΑΣΤΙΚΟ (ΣΤΑΘΕΡΟ) ΚΟΣΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΩΝ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΝΕΛΑΣΤΙΚΟ (ΣΤΑΘΕΡΟ) ΚΟΣΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΝΕΛΑΣΤΙΚΟ (ΣΤΑΘΕΡΟ) ΚΟΣΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Α. ΤΟ ΑΝΕΛΑΣΤΙΚΟ (ΣΤΑΘΕΡΟ) ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ /ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΥΛΙΚΩΝ & ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ 10 18450 ΝΙΚΑΙΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ /ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΥΛΙΚΩΝ & ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ 10 18450 ΝΙΚΑΙΑ 1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ /ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΥΛΙΚΩΝ & ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Ταχ. /νση: Π.Τσαλδάρη 10 Ταχ.κώδικας: 18450 ΝΙΚΑΙΑ Τηλ.: 210-4278241,198,126

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό της αριθ.3/2016 συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής Δήµου Κατερίνης.

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό της αριθ.3/2016 συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής Δήµου Κατερίνης. Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό της αριθ.3/2016 συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής Δήµου Κατερίνης. Αριθµός απόφασης 28/2015 ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Υποβολή στο δηµοτικό συµβούλιο της εισηγητικής έκθεσης εσόδων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕ. ΧΩ.. Ε. ΑΘΗΝΑ 05.03.2004. Αριθ.Πρωτ.: ΤΕ/β/οικ. 10888/405 ΠΡΟΣ: ΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΦΟΡΑ ΣΕ ΧΡΗΜΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕ. ΧΩ.. Ε. ΑΘΗΝΑ 05.03.2004. Αριθ.Πρωτ.: ΤΕ/β/οικ. 10888/405 ΠΡΟΣ: ΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΦΟΡΑ ΣΕ ΧΡΗΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕ. ΧΩ.. Ε. ΑΘΗΝΑ 05.03.2004 ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΠΟΛΕΟ ΟΜΙΑΣ /ΝΣΗ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ Τµήµα Β ΠΡΑΞΕΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ & ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΩΝ Ταχ. /νση: Αµαλιάδος 17 Ταχ. Κώδικας: 115 23 ΑΘΗΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Συμψηφισμός οφειλών Δήμου Θεσσαλονίκης Νομού Θεσσαλονίκης προς τον Ε.Φ.Κ.Α.

ΘΕΜΑ: Συμψηφισμός οφειλών Δήμου Θεσσαλονίκης Νομού Θεσσαλονίκης προς τον Ε.Φ.Κ.Α. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα 27 Ιουνίου 2017 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Αριθ. πρωτ.: 10309 ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΑ 26931/ΕΥΘΥ 580 (ΦΕΚ 1968/Β/18-6-2012) ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

ΚΥΑ 26931/ΕΥΘΥ 580 (ΦΕΚ 1968/Β/18-6-2012) ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΥΑ 26931/ΕΥΘΥ 580 (ΦΕΚ 1968/Β/18-6-2012) Θέμα: «Ρυθμίσεις για τη χρηματοδότηση του μη επιλέξιμου ΦΠΑ σε συγχρηματοδοτούμενα έργα ΕΣΠΑ περιόδου 2007 2013.» ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόµενο και διαδικασία δηµιουργίας και τήρησης Μητρώου Επιχειρήσεων των ήµων και των Περιφερειών

Περιεχόµενο και διαδικασία δηµιουργίας και τήρησης Μητρώου Επιχειρήσεων των ήµων και των Περιφερειών Ελληνική ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 12. 5. 2015 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ Αρ.Πρωτ. 16456 ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΓΕΝ. /ΝΣΗ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟ ΙΟΙΚΗΣΗΣ /ΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Τ.Α. ΤΜΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΕΙ ΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΟΡΩΝ

Ο ΕΙ ΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΝΙΑΙΟΣ ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΕΙ ΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. «ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗ ΚΑΙ ΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» ιεύθυνση: Κωνσταντινουπόλεως 45-49 Τ.Κ.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Πειραιάς, 5/3/2013 ΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ /νση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Αρ.Πρωτ.: 8577/374 Τµήµα Σχεδιασµού-Εποπτείας Καθαριότητας & Ανακύκλωσης Κουντουριώτου 100, Πειραιάς, ΤΚ 18532 Τηλ.:

Διαβάστε περισσότερα