ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΧΑΝΤΜΠΟΛ (Κ.Ο.Χ) Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΧΑΝΤΜΠΟΛ (Κ.Ο.Χ) Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο"

Transcript

1 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΧΑΝΤΜΠΟΛ (Κ.Ο.Χ) Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο OΚΤΩΒΡΙΟΣ, 2007

2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΕΛΙΔΑ ΆΡΘΡΑ 2-3 ΣΚΟΠΟΙ 2-2(Α) 4-7 ΜΕΛΗ ΠΟΡΟΙ 7 8- ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΣΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ 30-37

3 ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ 1. Η Κυπριακή Ομοσπονδία Χάντμπολ (ΚΟΧ) που ιδρύθηκε στις 5/10/1974 τροποποιεί το Καταστατικό της όπως αναφέρεται πιο κάτω: ΣΚΟΠΟΙ 2. Η Οργάνωση, διοίκηση, διάδοση, ανάπτυξη και εξύψωση του αθλήματος του Χάντμπολ σ όλη τη χώρα, σύμφωνα με τις αρχές του φίλαθλου πνεύματος του Ευρωπαϊκού κεκτημένου και/ή Ευρωπαϊκής εναρμόνισης που έχει επιτευχθεί. Η επίτευξη του πιο πάνω σκοπού επιδιώκεται: (α) Με τη συνεργασία με τα μέλη και την επικοινωνία μ αυτά, με σκοπό την καλύτερη οργάνωση, διάδοση και ανάπτυξη του Χάντμπολ. (β) Με την οργάνωση και τέλεση αγώνων πρωταθλημάτων όλων των κατηγοριών μεταξύ των ομάδων που περιλαμβάνονται στη δύναμή της, με βάση τις εκάστοτε προκηρύξεις της. (γ) Με την κατάρτιση Εθνικών Ομάδων Χάντμπολ. (δ) Με την ηθική και υλική ενίσχυση των μελών της για την προαγωγή του επιδιωκόμενου σκοπού. (ε) Με τη συμμετοχή σε διεθνείς ή άλλους αγώνες Χάντμπολ. (στ) Με τις ενέργειες και παραστάσεις της στην εποπτεύουσα Αθλητική Αρχή, όσον αφορά την ανάγκη ουσιώδους βελτίωσης των αγωνιστικών χώρων που υπάρχουν, όπως και για την ανάγκη δημιουργίας νέων εκσυγχρονισμένων. (ζ) Με τη συνεργασία με το κράτος και τους αρμόδιους φορείς του και με τη σύζευξη και συνεργασία Εξωσχολικού και Σχολικού Αθλητισμού. (η) Με την συνεργασία με τους προπονητές, διαιτητές, κριτές και λοιπούς παράγοντες του αθλήματος. (θ) Με την έκδοση εντύπων, περιοδικών, δελτίων, την εκτύπωση κανονισμών κλπ. (ι) Με τη δημοσίευση διαλέξεων και ομιλιών για τη διάδοση του αθλήματος και την ανάπτυξη του φίλαθλου πνεύματος.

4 (ια) Με την οργάνωση επιμορφωτικών σεμιναρίων και την αποστολή στο εξωτερικό προπονητών και διαιτητών. (ιβ) Με την δημιουργία φιλικών σχέσεων με τις αντίστοιχες ξένες Ομοσπονδίες. (ιγ) Με τη συνεργασία με άλλες Αθλητικές Αρχές και Σωματεία, που έχουν παραπλήσιο σκοπό με την Ομοσπονδία. (ιδ) Με οτιδήποτε άλλο κρίνεται αναγκαίο για την πρόοδο και προκοπή του αθλήματος του Χάντμπολ. 2(Α) Εφαρμογή του Νόμου περί ελεύθερης διακίνησης και διαμονής υπηκόων της Ε.Ε. Νόμος 92(1)03. α. Διάταξη του Καταστατικού της ΚΟΧ ή των Εσωτερικών Κανονισμών που προνοεί για οποιαδήποτε διάκριση εναντίον αθλητών/τριών υπηκόων της Ευρωπαϊκής Ενωσης απαγορεύεται. β. Οποιαδήποτε διάταξη του καταστατικού εισάγει ή καθιερώνει οποιαδήποτε διάκριση εναντίον αθλητών, αθλητριών υπηκόων της Ευρωπαϊκής Ενωσης καθίσταται ανενεργός. γ. Υπήκοοι κρατών της Ευρωπαϊκής Ενωσης δύνανται να ασκούν αθλητισμό στην Κύπρο υπό τους ίδιους όρους που ασκούν αθλητισμό και οι Κύπριοι υπήκοοι. δ. Η έννοια Κύπριος/α χειροσφαιριστής/στρια, συμπεριλαμβάνει και τον κοινοτικό/ή χειροσφαιριστή/στρια, ο/η οποίος/α ορίζεται ως ο/η χειροσφαιστής/στρια ο/η έχων/έχουσα την υπηκοότητα κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ενωσης, τηρουμένων πάντοτε των διακρίσεων που προνοούνται στο παρόν καταστατικό αναφορικά με επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές/αθλήτριες. ε. Παραχωρούνται διευκολύνσεις, ίδια άδεια συμμετοχής σε αθλητικές δραστηριότητες σε αθλητές και αθλήτριες που φοιτούν στα πανεπιστήμια των χωρών/μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης μέσα στα πλαίσια του προγράμματος ERASMUS ή είναι εγγεγραμμένοι και σπουδάζουν σε αναγνωρισμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα στη Δημοκρατία για σκοπούς παρακολούθησης επαγγελματικής εκπαίδευσης.

5 ΜΕΛΗ 3. Μέλη της ΚΟΧ μπορούν να γραφούν σωματεία που καλλιεργούν ευδόκιμα το άθλημα του Χάντμπολ. Τα μέλη διακρίνονται σε δόκιμα και τακτικά. α) Δόκιμα είναι όλα τα πρωτοεγραφόμενα μέλη. β) ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ γίνονται εκείνα τα μέλη που μετά την εγγραφή τους σαν ΔΟΚΙΜΑ ΜΕΛΗ μέλη έχουν επιδείξει πλήρη αγωνιστική δραστηριότητα για μία τουλάχιστο αγωνιστική περίοδο στα Πρωταθλήματα Ανδρών ή και Γυναικών και συμμόρφωση προς το Καταστατικό και τους Κανονισμούς της ΚΟΧ. Αν Πρωτοεγραφόμενο μέλος δεν επιδείξει αγωνιστική δραστηριότητα ή συμμόρφωση προς το Καταστατικό και τους Κανονισμούς της ΚΟΧ παραμένει δόκιμο για ακόμη ένα χρόνο. Αν μετά τη παρέλευση και αυτής της προθεσμίας το δόκιμο μέλος εξακολουθεί να μη πληρεί τις πιο πάνω προϋποθέσεις, τότε, με απόφαση του Δ.Σ. διαγράφεται και δεν μπορεί να κάμει ξανά αίτηση για εγγραφή αν δεν περάσει τουλάχιστον ένας χρόνος από την ημερομηνία της διαγραφής του. Δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο τα τακτικά μέλη. Το σύνολο των ψήφων που δικαιούνται τα Κέντρα Νεότητος ή οποιαδήποτε άλλη κατηγορία μελών που έχουν κοινό φορέα δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να υπερβαίνει το 40% του εκάστοτε συνολικού αριθμού ψήφων. γ) Το Δ.Σ της ΚΟΧ θα είναι το αρμόδιο όργανο ή σώμα να αποφασίσει κατά πόσο το σωματείο έχει επιδείξει πλήρη αγωνιστική δραστηριότητα και/ή συμμορφώνεται προς το Καταστατικό και/ή τους Κανονισμούς της Ομοσπονδίας για ένα χρόνο σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου αυτού.

6 4.(1) Η εγγραφή μέλους γίνεται μετά από γραπτή αίτηση του ενδιαφερομένου σωματείου που θα πρέπει να συνοδεύεται από: (α) Το καταστατικό του σωματείου. (β) Δήλωση της έδρας του σωματείου. Σε περίπτωση μη ιδιόκτητης αίθουσας Χάντμπολ, γραπτή βεβαίωση προς το σωματείο ότι έχει εξασφαλίσει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί άλλο εγκεκριμένο γήπεδο σαν έδρα του. (γ) Ονομαστική κατάσταση Διοικητικού Συμβουλίου. (δ) Ονομαστική κατάσταση τουλάχιστον 15 παικτών/παικτριών. (ε) Να είναι μέλος του Αθλητικού Μητρώου του ΚΟΑ. (στ) Πιστοποιητικό σύστασης και εγγραφής σωματείου το οποίο εκδίδεται από τον Εφορο Σωματείων του Υπουργείου Εσωτερικών. (ζ ) Τέλος εγγραφής 100 (ευρώ). 4. (2) Αίτηση Σωματείου προς εγγραφή του ως μέλος της ΚΟΧ η οποία πληροί όλες τις πιο πάνω προϋποθέσεις παραπέμπεται, μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης προς έγκριση. Η Γενική Συνέλευση δύναται να εξουσιοδοτήσει ανάλογα και/ή να εκχωρήσει την αρμοδιότητα έγκρισης τέτοιας αίτησης Σωματείου, στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας. Όταν και εφόσον εγκριθεί η αίτηση του Σωματείου κατά τα ως άνω οριζόμενα είτε από την Γ.Σ. είτε από το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, τότε το Σωματείο εγγράφεται ως δόκιμο μέλος της Ομοσπονδίας. Σωματείο που εγγράφεται ως δόκιμο μέλος της Ομοσπονδίας συμμετέχει στα Πρωταθλήματα που διοργανώνει η Ομοσπονδία από την αμέσως επόμενη της εγγραφής του αγωνιστική περίοδο στην κατώτατη των κατηγοριών κάθε σχετικού πρωταθλήματος. 5. Σωματείο, μέλος της ΚΟΧ, χάνει την ιδιότητα του μέλους και διαγράφεται από το Μητρώο, εφόσον συντρέχουν ένας ή περισσότεροι από τους πιο κάτω λόγους:- (α) Με την απώλεια της φίλαθλης ιδιότητας. (β) Με την έναρξη διαδικασίας διάλυσης του Σωματείου.

7 γ) Με τη γραπτή παραίτηση ή αποχώρηση του από τις τάξεις της Ομοσπονδίας. δ) Με την αποχώρηση του από τα Πρωταθλήματα πριν από τη λήξη του σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις των Εσωτερικών Κανονισμών. ε) Με τη μη καταβολή των οφειλών του στην Ομοσπονδία, μέσα σ ένα εξάμηνο από τότε που οι οφειλές έπρεπε να πληρωθούν και εφόσον για την επικείμενη διαγραφή του δόθηκε ειδοποίηση ένα τουλάχιστο μήνα πριν με συστημένη επιστολή. στ) Με τη μη συμμετοχή του σε πρωτάθλημα, σύμφωνα με τις διατάξεις των Εσωτερικών Κανονισμών. Σωματείο μπορεί να ζητήσει την προσωρινή αναστολή της αθλητικής του δραστηριότητας προβάλλοντας τους λόγους. Το Διοικητικό Συμβούλιο, αν κρίνει ότι συντρέχουν σοβαροί λόγοι μπορεί να επιτρέψει την αναστολή δραστηριότητας ενός σωματείου για μια αγωνιστική περίοδο. Κατά την περίοδο που ένα σωματείο δεν επιδεικνύει αγωνιστική δραστηριότητα δεν έχει δικαίωμα ψήφου. (ζ) Με τη μη συμμόρφωση του με τις διατάξεις αυτού του Καταστατικού ή των Εσωτερικών Κανονισμών της ΚΟΧ και μετά από πρόσκληση σε απολογία του ενδιαφερόμενου σωματείου. 6 (α) Σε περίπτωση που θα γινόταν συγχώνευση με τη διάλυση δύο ή περισσοτέρων Σωματείων και ίδρυση νέου Σωματείου, τότε το νέο Σωματείο που θα προέλθει από τη συγχώνευση, εντάσσεται στην ανώτερη από τις κατηγορίες στις οποίες ανήκουν τα Σωματεία που διαλύθηκαν. (β) Αν με τη συγχώνευση επέλθει και μετονομασία, θα γίνεται χρήση της παλαιάς επωνυμίας, μέχρι να λήξει η αγωνιστική περίοδος. (γ) Σε κάθε περίπτωση συγχώνευσης, οι παίκτες των Σωματείων εγγράφονται «αυτοδίκαια» στη δύναμη του Σωματείου που προέρχεται από τη συγχώνευση, νοουμένου ότι οι παίκτες του ενός από τα δύο Σωματεία δεν θα δικαιούνται να αγωνίζονται παρά μόνο από την αμέσως επόμενη αγωνιστική περίοδο. (δ) Η πράξη της συγχώνευσης κοινοποιείται στο Δ.Σ. που οφείλει να την εγκρίνει εφόσον τηρούνται οι σχετικές Καταστατικές διατάξεις.

8 (ε) Σε περίπτωση διάλυσης Σωματείου ή οριστικής διαγραφής του, οι παίκτες του είναι ελεύθεροι να γραφτούν, μετά από αίτησή τους, σ οποιοδήποτε Σωματείο και θα μπορούν ν αγωνίζονται «από την αμέσως επόμενη αγωνιστική περίοδο». (στ) Σε περίπτωση μη συμμετοχής στα αντίστοιχα Πρωταθλήματα Ανδρών ή Γυναικών που προκηρύσσει η ΚΟΧ ή και προσωρινής αναστολής της αθλητικής δραστηριότητας ή και παραίτησης ή αποχώρησης σωματείου ή τμήματος του πριν την έναρξη του αντίστοιχου Πρωταθλήματος το υπαίτιο σωματείο υποχρεούται να παραχωρήσει όσους παίκτες/τριες του αντίστοιχου τμήματος το επιθυμούν με υποσχετική μεταγραφή σε σωματείο της αρεσκείας τους. Ειδικά για τις περιπτώσεις αυτές η μεταγραφική περίοδος παρατείνεται κατ εξαίρεση μέχρι 30 Νοεμβρίου. Σε περίπτωση που σωματείο αρνείται, αμελεί ή παραλείπει να συμμορφωθεί με τα ανωτέρω τότε ο παίκτης/παίκτρια καθίσταται αυτόματα ελεύθερος/η να μεταγραφεί με ελευθέρα μεταγραφή σε οποιονδήποτε σωματείο της αρεσκείας του. 7. Πόροι της ΚΟΧ είναι οι ακόλουθοι: ΠΟΡΟΙ (α) Το δικαίωμα εγγραφής Σωματείων κλπ ως μελών της ΚΟΧ που καθορίζεται από το Δ.Σ. (β) Οι ετήσιες συνδρομές των μελών, που καθορίζονται από το Δ.Σ. κάθε χρόνο και καταβάλλονται ως τις 3 του Ιούλη το αργότερο. (γ) Οι διάφορες δωρεές, κληροδοτήματα, οικονομικές ενισχύσεις και επιχορηγήσεις στην Ομοσπονδία. (δ) Τα ποσοστά πάνω στις εισπράξεις από όλους τους αγώνες πρωταθλήματος και με ξένες ομάδες και οι εισπράξεις από διεθνείς αγώνες, επίσημους και φιλικούς, των Εθνικών ομάδων. Τα ποσοστά πάνω στις εισπράξεις των αγώνων πρωταθλήματος και με ξένες ομάδες θα καθορίζονται από το Δ.Σ., που θα μπορεί επίσης να μειώνει ή να χαρίζει τα ποσοστά για ένα ή περισσότερους αγώνες. (ε) Τα εισοδήματα της κινητής και ακίνητης περιουσίας της. (στ) Το εισόδημα από τις επιβαλλόμενες ποινές. (ζ) Το προϊόν από τις ενστάσεις που απορρίπτονται.

9 (η) Οι εισπράξεις από αθλητικές ή άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις (χορούς, κινηματογραφικές παραστάσεις, γιορτές κ.α.) που οργανώνει η Ομοσπονδία για ενίσχυση του Ταμείου της. (θ) Τόκοι από Τραπεζικές καταθέσεις ή επενδύσεις σε Κυβερνητικά χρεόγραφα. ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΣΗ 8 (α) Η ΚΟΧ αντιπροσωπεύεται σ όλες τις σχέσεις της με τις Δημόσιες Αρχές, όπως και ενώπιον κάθε τρίτου με τον Πρόεδρο της είτε μόνο είτε μαζί με το Γενικό Γραμματέα. Σε περίπτωση που οποιοσδήποτε απ αυτούς εμποδίζεται, το Δ.Σ. αποφασίζει ανάλογα. (β) Με απόφαση του Δ.Σ. καθορίζονται κατευθυντήριες γραμμές αναφορικά με τη μέθοδο που θα ακολουθηθεί, τους χειρισμούς και γενικά τον τρόπο προάσπισης των δικαιωμάτων της Ομοσπονδίας στην αντιπροσώπευση της. ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 9. Η Γ.Σ. αποτελεί το ανώτατο όργανο της Ομοσπονδίας και αποφασίζει, σαν κυρίαρχο σώμα, για κάθε υπόθεση που δεν υπάγεται στην αρμοδιότητα άλλου οργάνου. 10. ΣΥΝΘΕΣΗ (1) Η Γ.Σ. της Ομοσπονδίας αποτελείται από τους αντιπροσώπους των τακτικών μελών. Τα δόκιμα μέλη παρίστανται στη Γ.Σ. χωρίς δικαίωμα ψήφου. (2) Από κάθε Σωματείο δικαιούνται να παρευρίσκονται στις Συνελεύσεις δύο, κατ ανώτατο όριο, αντιπρόσωποι, αλλά μόνο ο ένας απ αυτούς, που καθορίζεται από την αρχή, λαμβάνει το λόγο και δικαιούται να ψηφίσει. Ο αντιπρόσωπος αυτός θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 18 ο έτος της ηλικίας του κατά την ημερομηνία της Συνέλευσης. (3) Δεν μπορούν να παρίστανται στις Γενικές Συνελεύσεις ως αντιπρόσωποι Σωματείων μέλη του Δ.Σ. και εν ενεργεία διαιτητές.

10 (4) Κανένας δεν μπορεί να παρίσταται στις Γενικές Συνελεύσεις σαν αντιπρόσωπος οποιουδήποτε Σωματείου χωρίς το ειδικό σφραγισμένο πληρεξούσιο έγγραφο από το Σωματείο του, το οποίο κατατίθεται στη Γενική Συνέλευση πριν από την έναρξη των εργασιών της. (5) Τα μέλη του Δ.Σ. μπορούν να παρίστανται στις Γενικές Συνελεύσεις και να λαμβάνουν το λόγο, αλλά χωρίς δικαίωμα ψήφου. (6) Η Γενική Συνέλευση ορίζει Ελεγχτή/ές. (7) Ο Πρόεδρος της ΚΟΧ προεδρεύει των Γενικών Συνελεύσεων με Γραμματέα το Γενικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας. Όσες φορές εμποδίζεται ο Πρόεδρος, προεδρεύει ο Αντιπρόεδρος. Οταν όμως και οι δύο εμποδίζονται, προεδρεύει ένας από τους αντιπροσώπους που θα εκλεγεί από τη Συνέλευση. Ο Πρόεδρος ή ο Αντιπρόεδρος δεν μπορούν να ψηφίζουν όταν προεδρεύουν Συνελεύσεων. (8) Κανένας αντιπρόσωπος δεν μπορεί να εκπροσωπεί στη Γενική Συνέλευση περισσότερα του ενός Σωματεία-μέλη. (9) Δικαίωμα ψήφου έχουν οι αντιπρόσωποι των Σωματείων που είναι ταμειακά εντάξει και έχουν επιδείξει πλήρη αγωνιστική δραστηριότητα την αμέσως προηγούμενη αγωνιστική περίοδο. Ο έλεγχος του δικαιώματος ψήφου γίνεται αποκλειστικά από το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας και η σχετική απόφαση ως προς το ποιοι δικαιούνται ψήφου γίνεται γνωστή σ όλα τα μέλη τουλάχιστο 10 μέρες πριν από την ημερομηνία της Γενικής Συνέλευσης. (10) Από το Δ.Σ. παραδίδονται στην Εφορευτική Επιτροπή, μόλις αυτή εκλεγεί, ο κατάλογος των αντιπροσώπων που έχουν δικαίωμα ψήφου, αντίγραφο του καταλόγου των υποψηφίων Προέδρων και μελών του Δ.Σ. και κάθε στοιχείο χρήσιμο για την ομαλή διεξαγωγή της ψηφοφορίας και της διαλογής. 11. ΣΥΓΚΛΗΣΗ (1) Η Γενική Συνέλευση συνέρχεται τακτικά μια φορά το χρόνο και έκτακτα ανάλογα με τα ζητήματα που παρουσιάζονται. Τις Γ.Σ. συγκαλεί, μετά από απόφαση του Δ.Σ., ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, δέκα μέρες τουλάχιστο πριν από τη Συνέλευση. Στην επιστολή, που πρέπει να είναι συστημένη, αναφέρεται ο τόπος, η ημερομηνία και η ώρα της Συνέλευσης καθώς και τα θέματα που θα συζητηθούν. Αναφέρονται ακόμα η ημερομηνία και η ώρα σύγκλησης της επαναληπτικής Συνέλευσης (που μπορεί να είναι και η ίδια μέρα) σε περίπτωση που δε θα υπάρξει απαρτία.

11 (2) Εκτακτες Γ.Σ. συγκαλούνται για ορισμένα κατεπείγοντα ή επίκαιρα θέματα μετά από απόφαση του Δ.Σ. ή μετά από αίτηση του ενός τετάρτου των Σωματείων μελών. Στην περίπτωση τούτη η σύγκληση της Γ.Σ. διενεργείται υποχρεωτικά μέσα σ ένα μήνα από την ημέρα της υποβολής της αίτησης και συζητούνται σ αυτή μόνο τα θέματα που είναι γραμμένα στην αίτηση. Ταυτόχρονα με τη σύγκληση της έκτακτης Γ.Σ. καθορίζεται η ημερομηνία και η ώρα σύγκλησης επαναληπτικής Συνέλευσης (που δεν μπορεί να είναι η ίδια μέρα) σε περίπτωση που δε θα υπάρξει απαρτία. Η επαναληπτική Συνέλευση θα πρέπει οπωσδήποτε να συνέλθει όχι αργότερα από 15 μέρες από την ημερομηνία της πρώτης Συνέλευσης. Δεν θα συγκαλείται Επαναληπτική Συνέλευση σε περίπτωση κατά την οποία η Εκτακτη Γενική Συνέλευση πραγματοποιείται ή συγκαλείται κατόπιν αιτήματος Σωματείου και κατά την ημερομηνία σύγκλισης της δεν σχηματίζεται η απαιτούμενη απαρτία. (3) Η Γ.Σ. βρίσκεται σε απαρτία όταν τα παρόντα τακτικά μέλη είναι περισσότερα από τα απόντα. Αν δεν υπάρξει απαρτία η Γ.Σ. συνέρχεται ξανά χωρίς άλλη πρόσκληση κατά τα προαναφερόμενα οπότε θεωρείται πως βρίσκεται σε απαρτία ανεξάρτητα από τα παριστάμενα τακτικά μέλη. (4) Οπου το Καταστατικό δεν απαιτεί ειδική πλειοψηφία οι αποφάσεις της Γ.Σ. λαμβάνονται με απλή πλειοψηφία. Για να ληφθεί απόφαση για την διάλυση της Ομοσπονδίας απαιτείται πλειοψηφία τουλάχιστο των ¾ του συνόλου των μελών και φανερή ονομαστική πλειοψηφία και για τροποποίηση του Καταστατικού της Ομοσπονδίας απαιτείται πλειοψηφία τουλάχιστο των ¾ του συνόλου των παρόντων μελών και φανερή ονομαστική ψηφοφορία. (5) Στις Γ.Σ. η ψηφοφορία διεξάγεται φανερή με ανάταση χεριού και μυστική με ψηφοδέλτιο μόνο κατά την εκλογή Προέδρου και μελών του Δ.Σ. καθώς και της Εξελεγκτικής Επιτροπής ή για λήψη απόφασης, που αφορά προσωπικό ζήτημα ή αν ζητηθεί από τρία τουλάχιστο μέλη. (6) Αν η ώρα είναι περασμένη και είναι δύσκολη η περάτωση της συζήτησης για κάποιο θέμα που περιλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη της Γ.Σ. ή της διεξαγωγής εκλογών, είναι δυνατή, μετά από πρόταση του Προέδρου που θα εγκριθεί από τη Γ., η συνέχιση της Γ.Σ. την επόμενη μέρα. Στην περίπτωση τούτη η Σύνοδος της Γ.Σ. θα πρέπει οπωσδήποτε να επιληφθεί όλων των υπόλοιπων θεμάτων που περιλαμβάνονται στην ημερήσια διάταξη.

12 (7) Η Γ.Σ. συζητά και λαμβάνει αποφάσεις μόνο για τα θέματα που αναφέρονται στην ημερήσια διάταξη. (8) Στις συνεδριάσεις των Γ.Σ. κρατούνται πρακτικά των συζητήσεων και αποφάσεων, τα οποία επικυρώνονται στην επόμενη Συνέλευση. Αντίγραφα των πρακτικών αποστέλλονται υποχρεωτικά εντός 60 ημερών μετά τη λήξη της Συνέλευσης στα μέλη του Δ.Σ. και στα Σωματεία μέλη της Ομοσπονδίας. (9) Τροποποιήσεις του Καταστατικού που εγκρίθηκαν από τη Γ.Σ. και εισηγήσεις για τροποποιήσεις που απορρίφθηκαν από τη Γ.Σ., δεν μπορούν να επαναφερθούν για συζήτηση πριν περάσει ένας χρόνος από την ημέρα που λήφθηκε η προηγούμενη σχετική απόφαση εκτός μετά από ομόφωνη απόφαση των παρόντων στην Καταστατική Συνέλευση μελών. Η διάταξη αυτή δεν μπορεί να τροποποιηθεί παρά μόνο με ομόφωνη απόφαση των παρόντων στην καταστατική Συνέλευση μελών. (10) Τροποποιήσεις του Καταστατικού που εγκρίθηκαν από την Γενική Συνέλευση θα έχουν άμεση ισχύ, εκτός εάν άλλως αποφασίσει η Γενική Συνέλευση. 12. ΕΤΗΣΙΑ Γ.Σ. 1. Αρθρο 12 εδ. 1 του Καταστατικού: H Eτήσια Γενική Συνέλευση συγκαλείται εντός του μηνός Ιουνίου εκάστου έτους. (α) Την έγκριση της λογοδοσίας των πεπραγμένων του Δ.Σ. της ΚΟΧ και της έκθεσης του/των Ελεγκτή/των. (β) Την επικύρωση των πρακτικών της προηγούμενης Γενικής Συνέλευσης. (γ) Την έγκριση εισδοχής νέων μελών με βάση το άρθρο 4 του Καταστατικού. (δ) Την διαγραφή μελών με βάση το άρθρο 5. του Καταστατικού. (ε) Την συζήτηση άλλων θεμάτων επείγουσας και σοβαρής φύσης που θα έθετε το Δ.Σ.

13 2. Κάθε τέσσερα (4) χρόνια η Γενική Συνέλευση επιλαμβάνεται και με τα πιο κάτω θέματα: (α) Την εκλογή Προέδρου της ΚΟΧ, με μυστική ψηφοφορία όπως προβλέπει το άρθρο 11(5) αυτού του Καταστατικού. Ο Πρόεδρος που θα εκλεγεί πρέπει νάναι πρόσωπο που απολαύει γενικής εκτίμησης και ενδιαφέρεται πραγματικά για την προαγωγή και πρόοδο του αθλήματος του Χάντμπολ. (β) Την εκλογή νέου Δ.Σ. όπως προνοείται από τα άρθρα 11(5) και 13 αυτού του Καταστατικού. Αρθρο 12 εδ. 2 (γ) του Καταστατικού: (γ) Το νέο Δ.Σ. θα αναλαμβάνει καθήκοντα μέσα σε δεκαπέντε (15) ημέρες από της ημερομηνίας διεξαγωγής των εκλογών. (δ) Τον ορισμό Ελεγκτού/τών. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 13. α) Η Ομοσπονδία διοικείται από Διοικητικό Συμβούλιο που αποτελείται από επτά μέλη: Toν Πρόεδρο, τον Αντιπρόεδρο, το Γενικό Γραμματέα, τον Ταμία και τρία μέλη. β) Πρόεδρος εκλέγεται από τη Γ.Σ. σε χωριστή ψηφοφορία ο υποψήφιος που θα συγκεντρώσει αριθμό εγκύρων ψήφων τουλάχιστον ίσο με το 50% του συνόλου των σωματείων μελών που έχουν δικαίωμα ψήφου κατά την ημερομηνία της ψηφοφορίας, εκτός κι αν άλλος υποψήφιος για την θέση αυτή συγκεντρώσει το υπόλοιπο 50%. Στην πιο πάνω περίπτωση (13β) καθώς και σε περίπτωση που ουδείς των υποψηφίων συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό ψήφων η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται κατά την επαναληπτική ψηφοφορία μεταξύ των δύο υποψηφίων που συγκέντρωσαν τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων κατά την πρώτη ψηφοφορίας. Κατά την επαναληπτική ψηφοφορία εκλέγεται ο υποψήφιος που θα συγκεντρώσει τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων. Αν ουδείς από τους δύο υποψηφίους συγκεντρώσει μεγαλύτερο αριθμό ψήφων ο Πρόεδρος θα ανακηρύσσεται με κλήρο μεταξύ των δύο υποψηφίων της επαναληπτικής ψηφοφορίας.

14 γ) Τα υπόλοιπα έξη μέλη του Δ.Σ. εκλέγονται από την Γ.Σ. σε χωριστή ψηφοφορία. Τα μέλη που θα εκλεγούν θα πρέπει να συγκεντρώσουν αριθμό εγκύρων ψήφων τουλάχιστο ίσο με το 50% του συνόλου των σωματείων μελών που έχουν δικαίωμα ψήφου κατά την ημέρα της ψηφοφορίας. Σε περίπτωση παραμονής κενής/ών θέσεως/ων αυτή/ές θα πληρωθεί/ούν σε επαναληπτική ψηφοφορία με την συμμετοχή όλων των υπολοίπων που συμμετείχαν στην πρώτη ψηφοφορία. Εκείνοι που θα συγκεντρώσουν τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων από τα έγκυρα ψηφοδέλτια των Σωματείων θα συμπληρώσουν την εξάδα των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και οι υπόλοιποι θεωρούνται επιλαχόντες κατά σειρά του αριθμού ψήφων που εξασφάλισαν. Νοείται ότι υποψήφιος για τη θέση μέλους στο Δ.Σ. ο όποιος θα αποσυρθεί πριν την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας χάνει την ιδιότητα του επιλαχόντα. Σε περίπτωση μη επαναληπτικής ψηφοφορίας οι υπόλοιποι θεωρούνται επιλαχόντες κατά σειρά του αριθμού ψήφων που εξασφάλισαν. Σε περίπτωση ισοψηφίας εφαρμόζονται οι πρόνοιες του άρθρου 14(στ). δ) Σε κάθε ψηφοφορία κάθε σωματείο μέλος δικαιούται να ψηφίζει αριθμό υποψηφίων ίσο ή μικρότερο με τις κενές θέσεις για τις οποίες γίνεται η ψηφοφορία. Ψηφοδέλτιο με περισσότερες επιλογές είναι άκυρο. ε) Η θητεία του Δ.Σ. είναι τέσσερα χρόνια με έναρξη την 15 ην ημέρα μετά τις εκλογές οι οποίες θα γίνονται εντός του μηνός Ιουνίου και θα λήγει με την πάροδο τεσσάρων χρονών από τότε. στ) Οι υποψήφιοι που θα εκλεγούν σε οποιαδήποτε θέση στο Δ.Σ. αν κατά την εκλογή τους κατέχουν οποιαδήποτε θέση στο Δ.Σ ή οποιαδήποτε άλλη θέση, σε οποιοδήποτε Αθλητικό Σωματείο/μέλους της ΚΟΧ, οφείλουν μέσα σε τρεις (3) ημέρες μετά την εκλογή τους να υποβάλουν παραίτηση. Νοείται ότι υποψήφιος που θα εκλεγεί σε οποιαδήποτε θέση στο Δ.Σ. δηλώνει ανεξάρτητος από οποιαδήποτε ανάμειξη με οποιοδήποτε σωματείο/μέλος της ΚΟΧ και καμία εμπλοκή δεν πρέπει να έχει σε οποιαδήποτε διοικητική ή/και διαδικαστική πράξη προς όφελος οποιουδήποτε σωματείου/μέλους της ΚΟΧ. Νοείται ότι εν ενεργεία χειροσφαιριστές/τριες, διαιτητές, προπονητές, έφοροι ομάδων Σωματείων μελών της ΚΟΧ, Διοικητικοί παράγοντες Σωματείων μελών της ΚΟΧ καθώς και άτομα που εργοδοτούνται άμεσα ή έμμεσα μέσω διαφόρων σχεδιασμών του ΚΟΑ, που θα εκλεγούν σε οποιαδήποτε θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο, οφείλουν αμέσως μετά την εκλογή τους να υποβάλουν παραίτηση από την θέση που κατέχουν, μέσα σε τρεις (3) ημέρες από της ημερομηνίας της εκλογής τους.

15 ζ) Οι υπηρεσίες των μελών του Δ.Σ. είναι πάντοτε άμισθες. Μέλη του Δ.Σ. δεν μπορούν να παρέχουν με αμοιβή εργασία ή να συνάπτουν συμβάσεις που συνεπάγονται τη λήψη αμοιβής για προσφορά κάθε φύσης άλλων υπηρεσιών ή που αποβλέπουν στην επίτευξη κέρδους, με την ανάληψη έργου, προμήθειας ή οποιασδήποτε άλλης παροχής στην Ομοσπονδία. η) Τα μέλη του Δ.Σ. δεν δικαιούνται καμιά αποζημίωση για ημεραργίες σχετικά με την απασχόληση του στις υποθέσεις της Ομοσπονδίας. Δικαιούνται όμως έξοδα κίνησης και διαμονής για μετακινήσεις ύστερα από εντολή του Δ.Σ. τόσο στο Εσωτερικό και έξω από την Κύπρο για διεκπεραίωση υποθέσεων της Ομοσπονδίας. 14. ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ (α) Οι εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου και μελών του Δ.Σ. γίνονται κατά την τακτική Γενική Συνέλευση των μελών, που λαμβάνει χώρα κάθε τέσσερα χρόνια εντός του μηνός Ιουνίου. (α) (ι) Η διάταξη η οποία αναφέρεται στο άρθρο 14(α) ανωτέρω αφορά και το υφιστάμενο Διοικητικό Συμβούλιο του οποίου η θητεία λήγει το έτος Η παρούσα παράγραφος 14(α)(ι) λήγει και θα διαγραφεί από το Καταστατικό αμέσως μετά την εφαρμογή του, ήτοι με την λήξη της θητείας του παρόντος Διοικητικού Συμβουλίου. (β) Οι υποψηφιότητες υποβάλλονται γραπτά εφτά τουλάχιστον μέρες πριν από την Γενική Συνέλευση στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, και των 2 ημερομηνιών συμπεριλαμβανομένων. Η κάθε υποψηφιότητα θα πρέπει να προτείνεται από ένα σωματείο Τακτικό μέλος και να υποστηρίζεται από ακόμα ένα σωματείο Τακτικό μέλος. Νοείται ότι κάθε υποψήφιος έχει δικαίωμα να υποβάλει υποψηφιότητα για μια μόνον εκ των δύο πιο πάνω θέσεων, δηλαδή Προέδρου ή Μέλους Δ.Σ. (γ) Τέσσερις μέρες πριν από τις εκλογές τοποθετείται στα γραφεία της Ομοσπονδίας ο κατάλογος των υποψηφίων Προέδρων και Μελών του Δ.Σ. (δ) Αντίγραφο του καταλόγου τούτου με σφραγισμένα ψηφοδέλτια, που περιλαμβάνουν τα ονόματα των υποψηφίων, παραδίδεται στην Εφορευτική Επιτροπή, που διενεργεί την εκλογή και διαλογή. (ε) Επιτυχών θεωρείται αυτός που έλαβε τις απαιτούμενες ψήφους, σύμφωνα με τα άρθρα 13(β) και 13(γ).

16 (στ) Σε περίπτωση ισοψηφίας είτε κατά την πρώτη είτε κατά την επαναληπτική ψηφοφορία η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται μεταξύ των υποψηφίων που ισοψήφησαν. Αν και πάλι υπάρξει ισοψηφία, η εκλογή αποφασίζεται με κλήρο. ζ) Η κλήρωση γίνεται αμέσως μετά την ολοκλήρωση των αρχαιρεσιών από τον Πρόεδρο της Εφορευτικής Επιτροπής. (η) Τα αποτελέσματα των εκλογών παραδίδονται από την Εφορευτική Επιτροπή στον Πρόεδρο της Γ.Σ. 15. ΣΥΚΡΟΤΗΣΗ ΣΕ ΣΩΜΑ Μέσα σε δέκαπέντε μέρες από την εκλογή του Προέδρου και των μελών του Δ.Σ., το νεοεκλεγέν Δ.Σ. συγκαλείται από τον εκλελεγμένο Πρόεδρο και εκλέγει από τα μέλη του τον Αντιπρόεδρο, το Γενικό Γραμματέα και τον Ταμία. Στην συνέχεια διορίζει τις διάφορες Τεχνικές και Διοικητικές Επιτροπές, που και αυτές θα αναλάβουν καθήκοντα 15 ημέρες μετά τις εκλογές. 16. ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ Σε περίπτωση ισοψηφίας για την ανάδειξη οποιουδήποτε αξιωματούχου η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται. Αν υπάρξει και πάλι ισοψηφία η εκλογή αποφασίζεται με κλήρο. Ο Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας αποτελούν τη Γραμματεία του Δ.Σ. Το Διοικητικό Συμβούλιο επιμελείται και αποφασίζει για όλα τα ζητήματα που αφορούν στους σκοπούς και στη δραστηριότητα γενικά της ΚΟΧ εκτός από εκείνα που βρίσκονται στην αρμοδιότητα της Γ.Σ. Συνεδριάζει τακτικά κάθε μήνα και έκτακτα όταν κρίνει τούτο αναγκαίο ο Πρόεδρος ή ζητήσουν τούτο γραπτά δύο (2) τουλάχιστο από τα μέλη του. Βρίσκεται σε απαρτία, αν παρευρίσκονται τα μισά τουλάχιστον από τα μέλη του και οι αποφάσεις του λαμβάνονται κατά πλειοψηφία. Σε περίπτωση ισοψηφίας επαναλαμβάνεται η ψηφοφορία και σε νέα ισοψηφία νικά η ψήφος του Προέδρου. Η ψηφοφορία είναι φανερή. Μυστική ψηφοφορία γίνεται για προσωπικά θέματα (και σ αυτή δεν συμμετέχει το μέλος που επηρεάζεται ή όταν ζητηθεί τούτο από δύο τουλάχιστον μέλη. Σε ισοψηφία για μυστική ψηφοφορία αυτή επαναλαμβάνεται και σε περίπτωση νέας ισοψηφίας, γίνεται κλήρωση για την αποδοχή ή μη της πρότασης.

17 17. ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ (1) Διοικεί την Ομοσπονδία ως όργανο της Γ.Σ. και διευθύνει τις εργασίες και τις υπηρεσίες σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις και κατευθύνσεις. (2) Εκπροσωπεί την Ομοσπονδία σε κάθε Αρχή στο Εσωτερικό και στο Εξωτερικό σ όλες τις σχέσεις και υποθέσεις. (3) Επιλαμβάνεται και διεκπεραιώνει τις διοικητικές, οικονομικές και τεχνικές υποθέσεις κάθε φύσης. (4) Καταρτίζει τα διάφορα αγωνιστικά προγράμματα και φροντίζει για την ομαλή και πλήρη πραγματοποίηση τους στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. (5) Αποφασίζει για τη συμμετοχή των Εθνικών ομάδων στις διάφορες διοργανώσεις τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού. (6) Επιβλέπει την τήρηση του Καταστατικού και των Κανονισμών από όλα τα Σωματεία Μέλη. (7) Εισηγείται στη Γ.Σ. κάθε αναγκαία συμπλήρωση και τροποποίηση του Καταστατικού, των Κανονισμών και των προγραμμάτων. (8) Παραπέμπει για ερμηνεία στη Δ.Ε. διατάξεις του Καταστατικού ή των Κανονισμών σε αμφισβητούμενα σημεία. (9) Εισηγείται στη Γ.Σ. την εγγραφή στην Ομοσπονδία νέων μελών. (10) Εισηγείται στη Γ.Σ. τη διαγραφή μελών. (11) Καταρτίζει Επιτροπές, διορίζει τα μέλη και θεσπίζει κανονισμούς λειτουργίας των Επιτροπών, προσλαμβάνει έμμισθο προσωπικό, προάγει ή απολύει προσωπικό, χορηγεί άδειες, ρυθμίζει τις αποδοχές και τις λοιπές σχέσεις εργασίας σύμφωνα με τους Νόμους της πολιτείας και τα συμφέροντα της Ομοσπονδίας. (12) Εκδίδει, ανανεώνει και ακυρώνει δελτία αθλητών και εγκρίνει μεταγραφές με βάση τους Κανονισμούς. (13) Διαχειρίζεται τα οικονομικά συμφέροντα της Ομοσπονδίας, καταρτίζει τον ετήσιο προϋπολογισμό εσόδων και εξόδων και τον απολογισμό για υποβολή και έγκριση από τη Γ.Σ.

18 (14) Λαμβάνει και εφαρμόζει γενικά κάθε μέτρο για την διοικητική, διαχειριστική, τεχνική και Καταστατική πληρότητα της οργάνωσης τόσο της Ομοσπονδίας σαν Διοικούσας Αρχής, όσο και των Σωματείων μελών. (15) Αποφασίζει για τη σύγκληση εκτάκτων Γ.Σ. (16) Παραπέμπει αυτόματα στη Δικαστική Επιτροπή για εκδίκαση θέματα της αρμοδιότητας της. (17) Εκπροσωπείται στις συνεδριάσεις της Δικαστικής Επιτροπής με εισηγητή. Μετά από απόφαση του Δ.Σ. δύναται να εκπροσωπείται στις συνεδριάσεις της Δικαστικής Επιτροπής και από Νομικό. (18) Τηρεί πρακτικά των συνεδριάσεων του, αντίγραφα των οποίων αποστέλλονται στα μέλη του Δ.Σ. (19) Συγκαλεί και καθορίζει την ημερήσια διάταξη των Γενικών Συνελεύσεων. (20) Ορίζει τα μέλη της Δικαστικής Επιτροπής. (21) Εκχωρεί εξουσίες και δικαιώματα του στη Γραμματεία. (22) Ορίζει τις τιμές των εισιτηρίων για τους αγώνες σύμφωνα με τις διατάξεις των Ε.Κ. (23) Ορίζει τις συναντήσεις όλων των Πρωταθλημάτων της ΚΟΧ σύμφωνα με τις διατάξεις των Ε.Κ. (24) Ορίζει εκπροσώπους του στις διάφορες Επιτροπές του Κ.Ο.Α. (25) Διορίζει Νομικό Σύμβουλο για εκπροσώπηση της στην ΑΔΕΑ και/ή οπουδήποτε τούτο κριθεί αναγκαίο από το Διοικητικό Συμβούλιο. 18. ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ Δ.Σ. (1) Σε περίπτωση που το Δ.Σ. θα υπόβαλλε παραίτηση ή κατά οποιονδήποτε τρόπο θα αποχωρούσε πριν από τη λήξη της θητείας του θα εκλέγεται νέο Δ.Σ. για το υπόλοιπο της θητείας του Δ.Σ. που παραιτήθηκε.

19 (2) Σε περίπτωση που λιγότερα από 4 μέλη του Δ.Σ. παραιτηθούν τότε, αυτά αντικαθίστανται για το υπόλοιπο της θητείας του Δ.Σ. από τους επιλαχόντες κατά σειρά προτεραιότητας. Αν δεν υπάρχει ο ανάλογος αριθμός επιλαχόντων, τότε διεξάγεται αναπληρωματική εκλογή για την πλήρωση των θέσεων που τυχόν παραμένουν κενές. Σε περίπτωση που περισσότερα από 3μέλη υποβάλουν ταυτόχρονα παραίτηση, τότε διεξάγονται αρχαιρεσίες για ανάδειξη νέου Προέδρου και μελών του Δ.Σ. για το υπόλοιπο της θητείας του Δ.Σ. που παραιτήθηκε. (3) Μέλος του Δ.Σ., που απουσιάζει για τέσσερις τακτικές συνεδρίες μέσα σ ένα εξάμηνο, χάνει τη θέση του στο Δ.Σ. και αντικαθίσταται για το υπόλοιπο της θητείας του Δ.Σ. όπως προνοείται στην παράγραφο (2) πιο πάνω. 19. ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ (1) Ο Πρόεδρος διευθύνει και μεριμνά για τη διεκπεραίωση των αποφάσεων του Δ.Σ. και προεδρεύει σ όλες τις συνεδριάσεις του Δ.Σ. και στις Γ.Σ. (2) Εκπροσωπεί μόνος ή μαζί με το Γενικό Γραμματέα την Ομοσπονδία σ όλες της τις σχέσεις με κάθε αρχή. (3) Υπογράφει μαζί με το Γενικό Γραμματέα τα πρακτικά και τα κάθε φύσης έγγραφα, υπογράφει μαζί με τον Ταμία τα εντάλματα πληρωμών και φροντίζει γενικά για την εφαρμογή του Καταστατικού και των Εσωτερικών Κανονισμών της Ομοσπονδίας, των αποφάσεων των Γ.Σ. και του Δ.Σ., λαμβάνει κάθε μέτρο, που διασφαλίζει τα συμφέροντα της Ομοσπονδίας και ελέγχει ολόκληρο το προσωπικό της Ομοσπονδίας. (4) Σε εξαιρετικές περιπτώσεις δικαιούται, χωρίς προηγούμενη έγκριση του Δ.Σ., να εγκρίνει δαπάνη, που να μη ξεπερνά τα 250, νοουμένου ότι θα ζητηθεί καλυπτική έγκριση του Δ.Σ. για τη σχετική δαπάνη στην αμέσως επόμενη του συνεδρία. 20. ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Σε περίπτωση παραίτησης ή κατά οποιονδήποτε τρόπο αποχώρησης του Προέδρου πριν από τη λήξη της θητείας του, συγκαλείται έκτακτη Γ.Σ. για εκλογή νέου Προέδρου για το υπόλοιπο της θητείας του απερχομένου.

20 21. ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ Ο Αντιπρόεδρος αναπληρώνει σ όλα τα καθήκοντα δικαιώματα και αρμοδιότητες τον Πρόεδρο, όταν αυτός απουσιάζει, εμποδίζεται ή αποχωρεί για οποιοδήποτε λόγο. Τον Αντιπρόεδρο, όταν αυτός εμποδίζεται, αναπληρώνει ο γεροντότερος από τα παρόντα μέλη του Δ.Σ. 22. ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ Ο Γενικός Γραμματέας μαζί με τον Πρόεδρο αντιπροσωπεύει και παρευρίσκεται για την Ομοσπονδία δικαστικά και εξώδικα. Είναι ο εισηγητής και ο εκτελεστής των αποφάσεων του Δ.Σ., καταρτίζει την ημερήσια διάταξη των συνεδριάσεων του, συντάσσει και υπογράφει τα πρακτικά του Δ.Σ. όπως και κάθε έγγραφο μαζί με τον Πρόεδρο. Φροντίζει για τη διεξαγωγή της αλληλογραφίας και φυλάσσει τα μητρώα των μελών, αθλητών, προπονητών και υπαλλήλων της Ομοσπονδίας. Συνυπογράφει με τον Πρόεδρο τις Προκηρύξεις των Πρωταθλημάτων. Το Δ.Σ. στην πρώτη του συνεδρία ορίζει ένα από τα μέλη του για να αναπληρώσει τον Γενικό Γραμματέα όταν χρειάζεται. 23. ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΑΜΙΑ Ο Ταμίας (1) (α) Διαχειρίζεται τη χρηματική περιουσία της Ομοσπονδίας σύμφωνα με τις αποφάσεις του Δ.Σ. (β) (γ) Ενεργεί τις εισπράξεις με διπλότυπα αποδείξεων. Ενεργεί τις πληρωμές με βάση τις αποφάσεις του Δ.Σ. (2) Υπογράφει με τον Πρόεδρο τις επιταγές για την ανάληψη χρημάτων από τις Τράπεζες. (3) Καταθέτει στη Τράπεζα οποιοδήποτε ποσό μεγαλύτερο από 250 ή επενδύει σε Κυβερνητικά χρεόγραφα σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις του Δ.Σ. (4) Είναι υπεύθυνος για κάθε ταμιακή ανωμαλία όπως επίσης και για πληρωμή που έκαμε χωρίς απόφαση του Προέδρου ή του Δ.Σ. (5) Είναι υπεύθυνος για την τήρηση του οικονομικού Αρχείου της Ομοσπονδίας.

21 (6) Οποτε κληθεί μετά από απόφαση του Δ.Σ. υποχρεώνεται να δώσει σ αυτό έκθεση της οικονομικής κατάστασης της Ομοσπονδίας. (7) Φυλάσσει βιβλίο εσόδων και εξόδων και/ή καταχωρεί και φυλάσσει σε ηλεκτρονικό υπολογιστή κατάσταση εσόδων και εξόδων, προβαίνει σε ανάλογες καταχωρήσεις στον ηλεκτρονικό υπολογιστή που αφορούν τα οικονομικά της Ομοσπονδίας και εκδίδει καταστάσεις προς τον σκοπό αυτό από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή. (8) Σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο εισηγείται στο Δ.Σ. το σχέδιο του προϋπολογισμού και υποβάλλει σ αυτό τον απολογισμό κάθε χρήσης. 24. ΕΛΕΓΚΤΗΣ/ΤΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ Ο έλεγχος της οικονομικής διαχείρισης γίνεται κάθε χρόνο και κάθε φορά που θα αναλαμβάνει καθήκοντα νέος Ταμίας από τον / τους ελεγκτή / τες που ορίζει η Γ.Σ. Ο Πρόεδρος, ο Γενικός Γραμματέας και ο Ταμίας υποχρεώνονται να θέτουν αποδείξεις και κάθε τι που θα ήταν απαραίτητο για την εκτέλεση του έργου του / τους. Μέλη του Δ.Σ. δεν μπορούν να οριστούν ελεγκτές. Μέλη του Δ.Σ. δεν μπορούν να οριστούν ελεγκτές. Ο /Οι ελεγκτής / τες πρέπει να τελειώσει / ουν το έργο του / ς είκοσι τουλάχιστο μέρες πριν από την Τακτική Γ.Σ., να συντάξει /ουν την έκθεση του / ς και να την παραδώσει /ουν στον Πρόεδρο του Δ.Σ. 25. ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Για τη διεξαγωγή των εκλογών εκλέγεται από τη Γενική Συνέλευση η Εφορευτική Επιτροπή. Η Εφορευτική Επιτροπή αποτελείται από τρία (3) μέλη (Πρόεδρο, Γραμματέα και Μέλος) τα οποία δεν είναι απαραίτητο να είναι αντιπρόσωποι σωματείων και έχει σαν καθήκον της τη νομότυπη διεξαγωγή των εκλογών σύμφωνα με αυτό το Καταστατικό. Τα δύο (2) μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής εκλέγονται ή διορίζονται από την Γενική Συνέλευση. Πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής πρέπει να είναι ο Πρόεδρος της Δικαστικής Επιτροπής ή σε περίπτωση απουσίας αυτού ο Αντιπρόεδρος της Δικαστικής Επιτροπής.

22 26. ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (1) Η Δικαστική Επιτροπή απαρτίζεται από πέντε μέλη, που «ορίζονται από το Διοικητικό Συμβούλιο» μεταξύ προσώπων, φιλάθλων, εγνωσμένου κύρους, που δεν αποτελούν μέλη Συμβουλίου οποιουδήποτε Σωματείου που υπάγεται στην ΚΟΧ ή οποιουδήποτε Σώματος της ΚΟΧ. (2) Η θητεία της Δικαστικής Επιτροπής συμβαδίζει χρονικά με την εκάστοτε θητεία του Δ.Σ.. Αν κατά τη διάρκεια της θητείας της Δικαστικής Επιτροπής χηρεύσει οποιαδήποτε θέση, το Διοικητικό Συμβούλιο ορίζει νέο πρόσωπο για το υπόλοιπο της θητείας της. Θέση στην Δικαστική Επιτροπή χηρεύει είτε την γραπτή παραίτηση μέλους της είτε με την μη παρουσία μέλους της σε τρεις συνεδρίες της Δικαστικής Επιτροπής μέσα από ένα σύνολο πέντε συνεδριών. (3) Η Δικαστική Επιτροπή θα εκλέγει μεταξύ των μελών της τον Πρόεδρο της και τον αναπληρωτή του και συγκαλείται για το σκοπό αυτό από τον Πρόεδρο της ΚΟΧ το ταχύτερο μετά τον ορισμό της. (4) Ο Πρόεδρος της Δικαστικής Επιτροπής, ή ο νόμιμος αναπληρωτής του, θα συγκαλεί τα μέλη και τους διάδικους σε συνεδρίαση με γραπτή προειδοποίηση τουλάχιστο 24 ωρών πριν την καθορισμένη ώρα της συνεδρίασης. Σε περίπτωση ισοψηφίας θα έχει την νικώσα ψήφο ο Πρόεδρος ή ο αναπληρωτής του. Νοείται ότι στην περίπτωση ένστασης κατά του κύρους ή του αποτελέσματος αγώνα του Πρωταθλήματος Κυπέλλου η Δ.Ε. θα συνέρχεται το αργότερο μέσα σε 72 ώρες από τη λήξη του αγώνα για εκδίκαση της υπόθεσης. Σ αυτή την περίπτωση τα χρονικά όρια ειδοποίησης των μελών της Δ.Ε. θα καθορίζονται από τον Πρόεδρο της και δεν θα ισχύουν οι πιο πάνω χρονικοί περιορισμοί. Το χρονικό όριο της ειδοποίησης των διαδίκων δεν θα είναι λιγότερο από εικοσιτέσσερις ώρες. (5) (α) Η Δ.Ε. βρίσκεται σε απαρτία όταν είναι παρόντα τρία τα μέλη της. Θα επιλαμβάνεται κάθε ζήτημα που παραπέμπεται σ αυτή από τη Γενική Συνέλευση ή το Διοικητικό Συμβούλιο μέσον του Γενικού Γραμματέα. (β) Κάθε υπόθεση πρέπει να δικάζεται από τη Δ.Ε. μέσα σε 21 μέρες από την ημερομηνία της παραπομπής της σ αυτή.

23 (γ) (δ) Οι αποφάσεις της Δικαστικής Επιτροπής θα ισχύουν αμέσως μετά την έκδοση και απαγγελία τους. Κάθε ποινή γίνεται γνωστή στα Σωματεία με τηλεμήνυμα Η αποστολή του τηλεμηνύματος θεωρείται σαν επίδοση. Τα πρακτικά της συνεδρίασης της Δ.Ε. γίνονται γνωστά στο Δ.Σ. και στους ενδιαφερόμενους μέσα σε 10 μέρες από την ημέρα που λήφθηκε η απόφαση. (6) Η Δ.Ε. έχει τις πιο κάτω αρμοδιότητες: (α) (β) (γ) (δ) (ε) Γνωμοδοτεί στα ερωτήματα της Γενικής Συνέλευσης του Διοικητικού Συμβουλίου, ή των Σωματείων δια μέσου του Δ.Σ., που τίθενται σ αυτή για συγκεκριμένα θέματα που αφορούν τα εν λόγω Σώματα. Εκδικάζει τελεσίδικα τα θέματα που παραπέμπονται από το Διοικητικό Συμβούλιο και αφορούν παραβάσεις των διατάξεων αυτού του Καταστατικού και των Κανονισμών καθώς και των Διεθνών Αθλητικών Κανονισμών και της αθλητικής δεοντολογίας από τα Σωματεία, από μέλη της Διοίκησης τους, από προπονητές, διαιτητές, και από μέλη της γραμματείας οποιουδήποτε αγώνα. Αποφασίζει τελεσίδικα για οποιοδήποτε ζήτημα ερμηνείας του Καταστατικού ή των Κανονισμών που θα παραπεμφθεί σ αυτή. Εκδικάζει αιτήσεις των διαγωνιζομένων Σωματείων σε περιπτώσεις διακοπής του αγώνα πριν από τη λήξη του καθώς και ενστάσεις κατά του κύρους αγώνα, που παραπέμπονται σ αυτήν από το Διοικητικό Συμβούλιο μέσον του Γενικού Γραμματέα της ΚΟΧ. Eπιβάλλει περαιτέρω ποινές σε παίκτες που αποβλήθηκαν από τον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια αγώνων (επισήμων ή φιλικών) ή που καταγγέλθηκαν από τον Διαιτητή, με βάση το ποινολόγιο που αναφέρεται στους Ε.Κ. (στ) Εκδικάζει παραπτώματα και/ή επιβάλλει ποινές για παραπτώματα σε αθλητές και/ή προπονητές και/ή Σωματεία και/ή εφόρους και/ή παράγοντες και/ή μέλη Διοικήσεως Σωματείων της Ομοσπονδίας και/ή διαιτητές και/ή κριτές και/ή μέλη της γραμματείας κατά τα ειδικότερα οριζόμενα στους σχετικούς Κανονισμούς και/ή τις ειδικές και/ή Γενικές Προκηρύξεις και/ή το Καταστατικό της Ομοσπονδίας.

24 (ζ) Εκδικάζει και/ή επιλαμβάνεται παντός θέματος και/ή υπόθεσης η οποία της ανατίθεται από το παρόν Καταστατικό και/ή τους δυνάμει αυτού εκδοθέντες Κανονισμούς και/ή τις Γενικές και/ή Ειδικές Προκηρύξεις της Ομοσπονδίας. (7) Οι αποφάσεις της Δικαστικής Επιτροπής θα λαμβάνονται με γνώμονα την ικανοποίηση της περί αθλητικής δικαιοσύνης αντίληψη με την οποία δεν πρέπει να συγκρούονται κατ ουδέν λόγο. (8) Οι αποφάσεις της Δικαστικής Επιτροπής δύναται να εφεσιβληθούν στην ΑΔΕΑ μόνον αναφορικά με ενστάσεις κατά του κύρους αγώνος. 27. ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Το Δ.Σ. ορίζει τον Πρόεδρο και τα δύο μέλη που θ απαρτίζουν την Τεχνική Επιτροπή της ΚΟΧ. Εργο της Τεχνικής Επιτροπής είναι η μελέτη κάθε τεχνικού ζητήματος που έχει σχέση με το άθλημα, η εποπτεία και ο έλεγχος των εγκαταστάσεων και των οργάνων, η επίβλεψη για τη διοργάνωση και διεξαγωγή των Πρωταθλημάτων της Ομοσπονδίας κ.α. Ο ρόλος της Τεχνικής Επιτροπής είναι καθαρά συμβουλευτικός. Η Επιτροπή βρίσκεται σε απαρτία όταν είναι παρόντα ο Πρόεδρος και ένα τουλάχιστον από τα μέλη της. 28. ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ (1) Το Διοικητικό Συμβούλιο ορίζει ή και εκλέγει τον Πρόεδρο και ένα μέλος που θα καταρτίζουν μαζί με τον εκπρόσωπο του Συνδέσμου Διαιτητών Χάντμπολ τnν Επιτροπή Διαιτησίας, και η θητεία θα είναι διετής. Σε περίπτωση απουσίας του Προέδρου τον αναπληρώνει το μέλος που έχει ορισθεί / εκλεγεί από το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας. (2) Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας καθορίζει και/ή θεσπίζει και/ή τροποποιεί τους σχετικούς Κανονισμούς Διαιτησίας. Κατά την συγγραφή των σχετικών Κανονισμών αυτών το Δ.Σ. της Κυπριακής Ομοσπονδίας Χάντμπολ ή επί τούτου οριζόμενη Επιτροπή δύναται να ακούσει και τις απόψεις των εκπροσώπων του Συνδέσμου Διαιτητών Χάντμπολ.

25 29. ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μπορεί να ιδρύσει, κάτω από την ευθύνη του, Τοπικές Επιτροπές και να καθορίσει τα καθήκοντα και δικαιώματα, την έδρα και την δικαιοδοσία της κάθε μιας. ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ 30. ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (1) Ο Εσωτερικός Κανονισμός ρυθμίζει τις λεπτομέρειες της εφαρμογής των διατάξεων αυτού του Καταστατικού και καθορίζει τα πλαίσια της δραστηριότητας των Επιτροπών που συγκροτούνται με απόφαση του Δ.Σ. Οι Εσωτερικοί Κανονισμοί εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του εκάστοτε Δ.Σ.. Το Δ.Σ. εντός 48 ωρών από την λήψη οποιασδήποτε απόφασης σχέση έχουσα με τους Κανονισμούς αυτούς, ενημερώνει τα σωματεία/μέλη της Ομοσπονδίας. (2) Το Δ.Σ. της ΚΟΧ δύναται να καταρτίζει και/ή να τροποποιεί Κανονισμούς, όπως μεταξύ άλλων Εσωτερικούς και Γενικούς Κανονισμούς, Κανονισμούς Εγγραφών Μεταγραφών Χειροσφαιριστών, Κανονισμούς Πρωταθλημάτων, Κανονισμούς Διαιτησίας, Κανονισμούς Σχολής Χειροσφαίρισης, Κανονισμούς Εθνικών Ομάδων και Πειθαρχικό Δίκαιο, με τους οποίους να ρυθμίζονται οι λεπτομέρειες της εφαρμογής των διατάξεων του παρόντος Καταστατικού και γενικότερα τα πλαίσια της δραστηριότητας των Επιτροπών της Ομοσπονδίας, καθώς και οιονδήποτε άλλο θέμα είναι απαραίτητο να ρυθμιστεί για την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία της Ομοσπονδίας και/ή των Επιτροπών αυτής και/ή η εύρυθμη και ομαλή οργάνωση και διεξαγωγή των Πρωταθλημάτων αυτής. (3) Απαγορεύεται να επέρχεται αλλοίωση των άρθρων του Καταστατικού με διατάξεις του Εσωτερικού Κανονισμού. Σε περίπτωση σύγκρουσης των διατάξεων του Καταστατικού με τις διατάξεις των Ε.Κ., οι διατάξεις του Καταστατικού υπερισχύουν. 31. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ Για την τροποποίηση των διατάξεων των άρθρων αυτού του Καταστατικού απαιτείται σύγκλιση ειδικής Καταστατικής Συνέλευσης που συγκαλείται είτε με πρωτοβουλία του Δ.Σ. είτε ύστερα από γραπτή αίτηση του 1/3 των Σωματείων, μελών της ΚΟΧ.

26 32. ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ Απαγορεύεται η προσφυγή Σωματείου μέλους της ΚΟΧ στα πολιτικά Δικαστήρια κατά των αποφάσεων, Κανονισμών, ψηφισμάτων ή του Καταστατικού της ΚΟΧ για οποιοδήποτε ζήτημα που ανάγεται στη φύση του αθλήματος. Οποιοσδήποτε παραβάτης αυτής της διάταξης θα υπόκειται σε οριστική διαγραφή από το μητρώο της ΚΟΧ ύστερα από απόφαση της Δικαστικής Επιτροπής. Νοείται ότι για τους σκοπούς αυτού του άρθρου κάθε Σωματείο είναι υπεύθυνο για τις πράξεις ή παραλείψεις του προπονητή ή άλλου μέλους του προσωπικού του, των παικτών του και αυτών που το διοικούν. 33. ΤΗΡΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ Η τήρηση των διατάξεων αυτού του Καταστατικού καθώς και των Κανονισμών επαφίεται στο αγνό αθλητικό πνεύμα και στην ανώτερη αθλητική αντίληψη των Σωματείων που συμμετέχουν στην Ομοσπονδία. 34. ΔΙΑΛΥΣΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ Σε περίπτωση που η Ομοσπονδία διαλυθεί για οποιοδήποτε λόγο, η περιουσία της περιέρχεται στο ΚΟΑ. 35. ΑΣΑΦΕΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ Σε περίπτωση ασάφειας του Καταστατικού, όπως και για κάθε περίπτωση που δεν προβλέπεται από τις διατάξεις του, αποφαίνεται η Δ.Ε. της Ομοσπονδίας, μέσα στα πλαίσια του Καταστατικού, των Νόμων και των Κανονισμών της Διεθνούς Ομοσπονδίας. 36. ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ Οι διατάξεις του Καταστατικού που αναφέρονται στις αρμοδιότητες της Γ.Σ. (έγκριση μελών, τροποποίηση καταστατικού, εκλογή Δ.Σ. κλπ) δεν θα έχουν εφαρμογή αν ο αριθμός των τακτικών μελών της Ομοσπονδίας είναι μικρότερος των οκτώ (8). Μέχρι την συμπλήρωση του αριθμού αυτού ή άσκηση αυτών των αρμοδιοτήτων θα παραμείνει στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας. 37. Αυτό το Καταστατικό εγκρίθηκε από το Δ.Σ. της ΚΟΧ στη συνεδρία του της και ενσωματώνει όλες τις μετέπειτα τροποποιήσεις.

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ (όνομα, έδρα, σκοποί, πόροι)

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ (όνομα, έδρα, σκοποί, πόροι) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ (όνομα, έδρα, σκοποί, πόροι) ΑΡΘΡΟ 1 ο - ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΚΑΙ ΕΔΡΑ Ιδρύεται σωματείο με την επωνυμία «Παιδαγωγική Εταιρεία Κύπρου» με έδρα τη Λευκωσία ΑΡΘΡΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 1 ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ.

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 1 ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 1 ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΤΙΤΛΟΣ-ΕΔΡΑ-ΣΚΟΠΟΣ-ΜΕΣΑ. ΑΡΘΡΟ 1 ο Ιδρύεται Σύλλογος με τον τίτλο «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 4ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ A ΤΙΤΛΟΣ ΕΔΡΑ ΣΚΟΠΟΣ ΜΕΣΑ ΑΡΘΡΟ 1ο Ιδρύεται

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 4ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ A ΤΙΤΛΟΣ ΕΔΡΑ ΣΚΟΠΟΣ ΜΕΣΑ ΑΡΘΡΟ 1ο Ιδρύεται ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 4ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ A ΤΙΤΛΟΣ ΕΔΡΑ ΣΚΟΠΟΣ ΜΕΣΑ ΑΡΘΡΟ 1ο Ιδρύεται Σύλλογος με τον τίτλο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Σωματείου με την Επωνυμία ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ BegaFigo

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Σωματείου με την Επωνυμία ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ BegaFigo 1. ΟΝΟΜΑ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Σωματείου με την Επωνυμία ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ BegaFigo Ιδρύεται Σωματείο με την επωνυμία Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Επαρχίας Αμμοχώστου «BegaFigo» (Ι.Ο.Ε.Α) 2. ΕΜΒΛΗΜΑ-ΣΦΡΑΓΙΔΑ-ΧΡΩΜΑΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΙΑΘΛΟΥ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΙΑΘΛΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΙΑΘΛΟΥ ΑΡΘΡΟ 1ον ΙΔΡΥΣΗ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΔΡΑ Ιδρύθηκε κατά το έτος 1995 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΡΙΑΘΛΟΥ ( Κ.Ο. Τριάθλου ) με έδρα τη Λευκωσία. ΑΡΘΡΟ 2ον ΟΡΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟΙ 2.1

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ" (HELLENIC SOCIETY OF SURGICAL ONCOLOGY)

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ (HELLENIC SOCIETY OF SURGICAL ONCOLOGY) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ" (HELLENIC SOCIETY OF SURGICAL ONCOLOGY) ΑΡΘΡΟ 1 ΕΠΩΝΥΜΙΑ Ιδρύεται επιστημονικό σωματείο με την επωνυμία

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ Κυπριακής Μαθηματικής Εταιρείας (ΚΥΜΕ)

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ Κυπριακής Μαθηματικής Εταιρείας (ΚΥΜΕ) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ Κυπριακής Μαθηματικής Εταιρείας (ΚΥΜΕ) ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 ΙΔΡΥΣΗ- ΕΔΡΑ- ΣΚΟΠΟΙ Άρθρο 1 ο Ιδρύεται Επιστημονικό σωματείο με όνομα «ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» [συντομογραφικά ΚΥ.Μ.Ε.]. Η έδρα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ «Η ΑΣΣΙΑ» ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ «Η ΑΣΣΙΑ» ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ «Η ΑΣΣΙΑ» ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Αριθμός Μητρώου: 121 Άρθρο 1ο: Ίδρυση, όνομα και έδρα του σωματείου: Ιδρύεται σωματείο με το όνομα Πολιτιστικός Σύνδεσμος «Η Άσσια» και με έδρα του τη Λευκωσία.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ EΝΩΣΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ EΝΩΣΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ EΝΩΣΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΚΑΙ ΕΔΡΑ: Άρθρο 1 Ιδρύεται Σωματείο των Κυπρίων Λογοτεχνών με την επωνυμία EΝΩΣΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ και με έδρα τη Λευκωσία. ΣΚΟΠΟΙ: Άρθρο 2 α) Η οργανωμένη

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ. Ίδρυση Σκοπός Μέσα επιδίωξης. Άρθρο 1ο

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ. Ίδρυση Σκοπός Μέσα επιδίωξης. Άρθρο 1ο ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ Ίδρυση Σκοπός Μέσα επιδίωξης Άρθρο 1ο Ιδρύεται μη κερδοσκοπικό Σωματείο με την επωνυμία «Ελληνική Λέσχη Φίλων των Δίσκων Discus Club of Greece», με έδρα την πόλη των Αθηνών. Η Λέσχη

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΑΣΗ. 4. Η συνδρομή για τα τακτικά μέλη είναι υποχρεωτική και ορίστηκε σε 15 ευρώ το χρόνο.

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΑΣΗ. 4. Η συνδρομή για τα τακτικά μέλη είναι υποχρεωτική και ορίστηκε σε 15 ευρώ το χρόνο. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΑΣΗ 1. Ιδρύεται σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με την ονομασία Ποδηλατικός Όμιλος Λεμεσού, για την προαγωγή της ποδηλασίας και την αγάπη του ανθρώπου προς το ποδήλατο με έδρα τη Λεμεσό.

Διαβάστε περισσότερα

γ. Οργανώνει συνέδρια, διαλέξεις κλπ. εκδηλώσεις για επιστημονικά θέματα, τα οποία έχουν σχέση με τις βιο-ιατρικές επιστήμες.

γ. Οργανώνει συνέδρια, διαλέξεις κλπ. εκδηλώσεις για επιστημονικά θέματα, τα οποία έχουν σχέση με τις βιο-ιατρικές επιστήμες. Όνομα, Έδρα και Σφραγίδα της Εταιρείας Άρθρο 1 Η Ιατρική Εταιρεία Αθηνών, η οποία ιδρύθηκε στην Αθήνα το 1835 και αναγνωρίσθηκε ως Σωματείο στις 17 Ιανουαρίου 1924, με την επωνυμία τότε «Η εν Αθήναις Ιατρική

Διαβάστε περισσότερα

Κανόνες για τη Συγκρότηση των Σωμάτων Διοίκησης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου I. ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Κανόνες για τη Συγκρότηση των Σωμάτων Διοίκησης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου I. ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ Κανόνες για τη Συγκρότηση των Σωμάτων Διοίκησης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ I. ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ 1. Κανόνες για την Εκλογή Εκπροσώπων στο

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΘΡΟ 1. Ιδρύεται σωματείο υπό την επωνυμίαν ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡEΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ο.Ε.Β.Ε.) με έδρα τη Θεσσαλονίκη. ΑΡΘΡΟ 2

ΑΡΘΡΟ 1. Ιδρύεται σωματείο υπό την επωνυμίαν ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡEΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ο.Ε.Β.Ε.) με έδρα τη Θεσσαλονίκη. ΑΡΘΡΟ 2 Με το από 2384/11-10-1951 καταστατικό, το οποίο καταχωρήθηκε νόμιμα στο βιβλίο Αναγνωρισμένων Σωματείων του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης με αριθμό 2782/12-11-1951 και τροποποιήθηκε σύμφωνα με το Ν.Δ 795/1971

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ. Άρθρο 1

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ. Άρθρο 1 1 ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΔΡΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Άρθρο 1 Ιδρύεται Σύλλογος με την ονομασία «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ "ΚΙΝΗΣΗ ΜΕΛΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΣΟΒΙΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ" ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α' Σύσταση - Επωνυμία - Έδρα - Σκοπός - Μέσα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΙΝΗΣΗ ΜΕΛΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΣΟΒΙΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α' Σύσταση - Επωνυμία - Έδρα - Σκοπός - Μέσα 1 ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ "ΚΙΝΗΣΗ ΜΕΛΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΣΟΒΙΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ" ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α' Σύσταση - Επωνυμία - Έδρα - Σκοπός - Μέσα Άρθρο 1 ο 1.- Ιδρύεται σύλλογος από άτομα που ανήκουν στην Πολυτεχνειακή Κοινότητα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Άρθρο 1 Σκοποί και δραστηριότητες Συνδέσμου Οι σκοποί του Συνδέσμου είναι: H εξασφάλιση χαμηλότερου κόστους ηλεκτρικής ενέργειας για τους

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 10ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1993 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 10ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1993 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Κ.Δ.Π. 290/93 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 2842 της 10ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1993 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 290 Οι περί Παγκυπριου Συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ & ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου

ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ & ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου KΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΚΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ & ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Α. ΙΔΡΥΣΗ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΣΚΟΠΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 1. Ιδρύεται Σωματείο με την επωνυμία Παγκύπριος Σύνδεσμος Χημικών Μηχανικών (Cyprus Chemical Engineers

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣH ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟY ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΙΔΡΥΣΗ, ΕΠΩΝΥΜΙΑ. ΕΔΡΑ. Άρθρο 1

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣH ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟY ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΙΔΡΥΣΗ, ΕΠΩΝΥΜΙΑ. ΕΔΡΑ. Άρθρο 1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣH ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟY ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ (Μετά τις τροποποιήσεις, οι οποίες απεφασίσθησαν από την τακτική Γ.Σ. της 26-2-1999) ΙΔΡΥΣΗ, ΕΠΩΝΥΜΙΑ. ΕΔΡΑ Άρθρο 1 Ιδρύεται σωματείο με: την

Διαβάστε περισσότερα

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Αθήνα 2-3 -90 Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Άρθρο 1 Ιδρύεται Σωματείο με την επωνυμία «Σύλλογος Υπαλλήλων Κεντρικής Υπηρεσίας

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ. 1. Η Κοινότητα ονομάζεται. 2. Έδρα της είναι

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ. 1. Η Κοινότητα ονομάζεται. 2. Έδρα της είναι ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ Άρθρο 1 Όνομα και έδρα 1. Η Κοινότητα ονομάζεται 2. Έδρα της είναι 3. Η Κοινότητα είναι καταχωρημένη στο Ειρηνοδικείο σαν αναγνωρισμένο σωματείο (e.v.) 4. Ο χώρος δραστηριότητας

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Σ.Α..Α.Σ. Π.Ε.Α.

ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Σ.Α..Α.Σ. Π.Ε.Α. ΑΠΟΦΑΣΗ Γ.Σ. ΣΑ ΑΣ ΤΜ. ΑΤΤΙΚΗΣ 04.07.2011 ΘΕΜΑ: ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Σ.Α..Α.Σ. Π.Ε.Α. Ι ΡΥΣΗ Άρθρο 1 1.1. Ιδρύεται στην Αθήνα από τους αρχιτέκτονες διπλωµατούχους ανωτάτων σχολών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΔΡΑ: Έδρα του Συλλόγου είναι η Λευκωσία. Οδός Στασικράτους 24, γραφεία , 1065 Λευκωσία.

ΕΔΡΑ: Έδρα του Συλλόγου είναι η Λευκωσία. Οδός Στασικράτους 24, γραφεία , 1065 Λευκωσία. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Άρθρο 1 Άρθρο 2 Άρθρο 3 Άρθρο 4 ΕΠΩΝΥΜΙΑ: Το όνομα του Συλλόγου είναι: «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ» ΕΔΡΑ: Έδρα του Συλλόγου είναι η Λευκωσία. Οδός Στασικράτους 24, γραφεία 201-202, 1065 Λευκωσία.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΕΙΦΟΡΙΑΣ

ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΕΙΦΟΡΙΑΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΕΙΦΟΡΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Άρθρο 1 ο : Επωνυμία, Όργανα διοίκησης και Έδρα του Σωματείου: Α. Ιδρύεται μη κερδοσκοπικό σωματείο με το όνομα: ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΕΙΦΟΡΙΑΣ. Β. Όργανα διοίκησης του

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο 3 ΜΕΣΑ ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Άρθρο 3 ΜΕΣΑ ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Άρθρο 3 ΜΕΣΑ ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 1. Η ανάπτυξη τακτικής και στενής συνεργασίας με γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς, σωματεία, επαγγελματικούς συλλόγους και τοπική αυτοδιοίκηση. 2. Η ενημέρωση

Διαβάστε περισσότερα

Διοικητικοί Κανονισμοί

Διοικητικοί Κανονισμοί ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ CYPRUS CHESS FEDERATION Διοικητικοί Κανονισμοί 1. Στη δύναμη της ΚΥΣΟ εγγράφονται μέλη ερασιτεχνικά-φίλαθλα σωματεία που καλλιεργούν το άθλημα του σκακιού, σύμφωνα με όσα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΑΓΚΥΠΡΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΟΛΟΓΩΝ (Π.Ε..) Ιδρύεται Ένωση ασολόγων µε το όνοµα «Παγκύπρια Ένωση ασολόγων» µε έδρα τη Λευκωσία.

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΑΓΚΥΠΡΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΟΛΟΓΩΝ (Π.Ε..) Ιδρύεται Ένωση ασολόγων µε το όνοµα «Παγκύπρια Ένωση ασολόγων» µε έδρα τη Λευκωσία. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΑΓΚΥΠΡΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΟΛΟΓΩΝ (Π.Ε..) Άρθρο 1 Όνοµα και έδρα Ιδρύεται Ένωση ασολόγων µε το όνοµα «Παγκύπρια Ένωση ασολόγων» µε έδρα τη Λευκωσία. Άρθρο 2 Σκοποί 1. Η προαγωγή των συµφερόντων των

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΘΡΟ 2. Σκοποί Σκοποί του συλλόγου είναι :

ΑΡΘΡΟ 2. Σκοποί Σκοποί του συλλόγου είναι : ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΡΘΡΟ 1. Σύσταση Ιδρύεται Σύλλογος με την επωνυμία: Σύλλογος για την δημιουργία Διεθνούς Αριστοτελικού Κέντρου (ΔΑΚ) μη κερδοσκοπικού

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΑΙΡΙΑ ΝΟΜΙΚΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΤΑΙΡΙΑ ΝΟΜΙΚΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΤΑΙΡΙΑ ΝΟΜΙΚΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Αρθρο 1 Επωνυμία Εδρα Ιδρύεται Σωματείο σύμφωνα με τα άρθρα 78 επ. του Αστικού Κώδικα υπό την επωνυμία ΕΤΑΙΡΙΑ ΝΟΜΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΦΙΛΟΔΑΣΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ

ΦΙΛΟΔΑΣΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΦΙΛΟΔΑΣΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ 2 ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΦΙΛΟΔΑΣΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟ Υ ΚΥΠΡΟΥ (αναθεωρήθηκε στις 13.1.1993) 1. Όνομα - Έδρ α - Έμβλημα 1.1 Ο Σύνδεσμος ονομάζεται "Φιλοδασικός Σύνδεσμος Κύπρου"

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΣΚΛΕ) ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΏΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ (I.F.S.W.)

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΣΚΛΕ) ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΏΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ (I.F.S.W.) ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΣΚΛΕ) ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΏΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ (I.F.S.W.) ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ============================================================

Διαβάστε περισσότερα

α) Από τα δικαιώματα εγγραφής των μελών του.

α) Από τα δικαιώματα εγγραφής των μελών του. ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ/ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ Άρθρο 1 Επωνυμία: Η επωνυμία του Σωματείου είναι ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ/ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ Άρθρο 2 ΕΔΡΑ: Έδρα του Σωματείου θα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΔ ΗΠΕΙΡΟΥ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΔ ΗΠΕΙΡΟΥ Άρθρο 1 - Αντικείμενο του Κανονισμού Ο κανονισμός αυτός ρυθμίζει τη λειτουργία της Εκτελεστικής Επιτροπής (Ε.Ε.) της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου (Π.Ε.Δ.Η.). Άρθρο 2 - Σύνθεση Εκτελεστικής Επιτροπής

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ 1 - ΙΔΡΥΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ Ιδρύεται Σύνδεσμος με την ονομασία Σύνδεσμος Εσωτερικών Ελεγκτών Κύπρου (ΣΕΣΕΛΚ) ο οποίος στη συνέχεια θα αναφέρεται ως "Σύνδεσμος".

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμός 1» Ο ΠΕΡΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ (ΣΥΛΛΟΓΟΙ, ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΑΜΕΙΟΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ) ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1972 ΚΑΙ 1981

Αριθμός 1» Ο ΠΕΡΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ (ΣΥΛΛΟΓΟΙ, ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΑΜΕΙΟΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ) ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1972 ΚΑΙ 1981 E.E. Πα*. Ill (I) 583 Κ.Δ.Π. 158/87 Αρ. 2234, 5ΛΠ Αριθμός 1» Ο ΠΕΡΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ (ΣΥΛΛΟΓΟΙ, ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΑΜΕΙΟΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ) ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1972 ΚΑΙ 1981 Κανονισμοί δυνάμει του άρθρου 13(1 Κι) Το Συμβοίλιο

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΙΔΡΥΣΗ - ΕΠΩΝΥΜΙΑ- ΕΔΡΑ ΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΙΔΡΥΣΗ - ΕΠΩΝΥΜΙΑ- ΕΔΡΑ ΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Της Ένωσης Συλλόγων που ιδρύθηκε και εδρεύει στο Δήμο Παπάγου - Χολαργού Αττικής με την επωνυμία: «ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ - ΧΟΛΑΡΓΟΥ»

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΔΩΡΗΤΩΝ

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΔΩΡΗΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΔΩΡΗΤΩΝ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΚΥΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ Έγκριση σύστασης του κοινωφελούς ιδρύµατος µε την επωνυµία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (Π.Ε.Δ.Θ.) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (Π.Ε.Δ.Θ.) ΛΑΡΙΣΑ 2011 Κανονισμός λειτουργίας της Εκτελεστικής Επιτροπής

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Του Επιστημονικού Συλλόγου με την επωνυμία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (ΕΤΠΕ)

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Του Επιστημονικού Συλλόγου με την επωνυμία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (ΕΤΠΕ) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Του Επιστημονικού Συλλόγου με την επωνυμία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (ΕΤΠΕ) Επωνυμία - Έδρα Σκοπός Άρθρο 1 ο Ίδρυση Ιδρύεται Επιστημονικός

Διαβάστε περισσότερα

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο Επαγγελματικού Σωματείου με την επωνυμία ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΒΟΡΕΊΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Α ΙΔΡΥΣΗ ΣΚΟΠΟΙ

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο Επαγγελματικού Σωματείου με την επωνυμία ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΒΟΡΕΊΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Α ΙΔΡΥΣΗ ΣΚΟΠΟΙ Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο Επαγγελματικού Σωματείου με την επωνυμία ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΒΟΡΕΊΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Α ΙΔΡΥΣΗ ΣΚΟΠΟΙ Άρθρο 1: Ιδρύεται στη Θεσσαλονίκη Σύλλογος με την επωνυμία Σύλλογος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ GREKISKA FÖRENINGEN I STOCKHOLM. Καταστατικό

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ GREKISKA FÖRENINGEN I STOCKHOLM. Καταστατικό ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ GREKISKA FÖRENINGEN I STOCKHOLM Καταστατικό Άρθρο 1 Ονομασία: Έδρα: Ελληνική Κοινότητα Στοκχόλμης Στοκχόλμη Άρθρο 2 Χαρακτήρας Η Ελληνική Κοινότητα Στοκχόλμης (ΕΚΣ) είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΘΕΣΝΙΚΗΣ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΘΕΣΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΘΕΣΝΙΚΗΣ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΔΡΑ Άρθρο 1 ο Γίνεται σύλλογος με την επωνυμία ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, με έδρα την κωμόπολη Άγιος Αθανάσιος του Νομού

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ Αυτές είναι οι προτάσεις για την αλλαγή του καταστατικού προς τη Καταστατική Γενική Συνέλευση στα πλαίσια του αλλαγής και του εκσυγχρονισμού των κανονισμών λειτουργίας

Διαβάστε περισσότερα

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΡΓΑΤΟΛΟΓΩΝ. Άρθρο 1 Επωνυµία Έδρα. Άρθρο 2 Σκοπός

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΡΓΑΤΟΛΟΓΩΝ. Άρθρο 1 Επωνυµία Έδρα. Άρθρο 2 Σκοπός Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΡΓΑΤΟΛΟΓΩΝ Άρθρο 1 Επωνυµία Έδρα Ιδρύεται σωµατείο, σύµφωνα µε τις διατάξεις του Αστικού Κώδικα, µε την επωνυµία «ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΡΓΑΤΟΛΟΓΩΝ» και έδρα την Αθήνα.

Διαβάστε περισσότερα

Καταστατικό Τροποποιημένο στις

Καταστατικό Τροποποιημένο στις ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ GREKISKA FÖRENINGEN I STOCKHOLM Καταστατικό Τροποποιημένο στις 26-11-2017 Άρθρο 1 Ονομασία: Έδρα: Ελληνική Κοινότητα Στοκχόλμης Στοκχόλμη Άρθρο 2 Η Ελληνική Κοινότητα Στοκχόλμης

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. Κυπριακού Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ασφάλειας. (Cyprus Association of Security Companies)

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. Κυπριακού Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ασφάλειας. (Cyprus Association of Security Companies) 1 ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Κυπριακού Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ασφάλειας (Cyprus Association of Security Companies) 1. ΕΠΩΝΥΜΙΑ - ΕΔΡΑ: 1.1 Το όνομα του Συνδέσμου είναι Κυπριακός Σύνδεσμος Eπιχειρήσεων Ασφάλειας/Cyprus

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΣΥΝ ΕΣΜΟΙ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΣΥΝ ΕΣΜΟΙ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΣΥΝ ΕΣΜΟΙ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ 1 1. Για την ηθική και υλική ενίσχυση του έργου των Συστηµάτων συνιστώνται από το Σ.Π.Κ. Σύνδεσµοι Προσκοπικών Συστηµάτων (Σ.Π.Σ.). 2. Σκοπός των

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΟΡΥΚΤΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α

ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΟΡΥΚΤΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ Του σωµατείου µε την επωνυµία ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΟΡΥΚΤΩΝ ΠΟΡΩΝ Άρθρο 1 ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α Ίδρυση Επωνυµία Έδρα Σκοπός Ιδρύεται επιστηµονικό επαγγελµατικό σωµατείο µε την επωνυµία

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισμός Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Θεσσαλονίκης

Κανονισμός Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Θεσσαλονίκης Κανονισμός Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Θεσσαλονίκης Άρθρο 1 Όργανα του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Όργανα διοίκησης του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Θεσσαλονίκης είναι το Δημοτικό Συμβούλιο και ο Πρόεδρος του

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΕΔΡΑ. Άρθρο 1

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΕΔΡΑ. Άρθρο 1 ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΕΔΡΑ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Άρθρο 1 Ιδρύεται στην Κύπρο με Έδρα την Λεμεσό Αθλητικός Σύνδεσμος Σωματείων Καράτε FUDOΚAN με την επωνυμία «ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΡΑΤΕ FUDOΚAN» που στο πιο κάτω θα αναφέρεται

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΣΧΟΛΗΣ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ Ημερομηνίες εγκρίσεως Κανονισμών: 08.07.2009 18.07.2012 ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1978 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Άρθρο 1o Ορισμός

Διαβάστε περισσότερα

Καταστατικό. Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (Ε.Ε.Π.Ε.Κ.) ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α

Καταστατικό. Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (Ε.Ε.Π.Ε.Κ.) ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α Καταστατικό Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (Ε.Ε.Π.Ε.Κ.) ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α Ίδρυση -Έδρα Επωνυμία Σκοποί και Στόχοι - Μέσα Άρθρο 1 Ιδρύεται σύλλογος με Έδρα τη Λάρισα και την

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ. 18/4/26-6-2013 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Ι: Συγκρότηση και λειτουργία του Δ.Σ. Άρθρο 1: Συγκρότηση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣ: Σωματεία Μέλη της Α.Ε.Σ.Γ.Β.Ε.

ΠΡΟΣ: Σωματεία Μέλη της Α.Ε.Σ.Γ.Β.Ε. Θεσσαλονίκη 12/02/2017 Αρ. Πρωτ.: 66 ΠΡΟΣ: Σωματεία Μέλη της Α.Ε.Σ.Γ.Β.Ε. θεμα : Τροποποίηση καταστατικού της Α.Ε.Σ.Γ.Β.Ε. κ. πρόεδρε, Ενόψει της τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Α.Ε.Σ.Γ.Β.Ε. που θα πραγματοποιηθεί

Διαβάστε περισσότερα

Ετήσια Εκλογική Γενική Συνέλευση ΕΔΙΠΠΑΚ

Ετήσια Εκλογική Γενική Συνέλευση ΕΔΙΠΠΑΚ Ανακοίνωση 08 Φεβρουαρίου 2017 Ετήσια Εκλογική Γενική Συνέλευση ΕΔΙΠΠΑΚ Αγαπητά μέλη, Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΔΙΠΠΑΚ σας προσκαλεί στην Ετήσια Εκλογική Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την,

Διαβάστε περισσότερα

KATAΣΤΑΤΙΚΟ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ (CYPRUS MULTIPLE SCLEROSIS (MS) ASSOCIATION)

KATAΣΤΑΤΙΚΟ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ (CYPRUS MULTIPLE SCLEROSIS (MS) ASSOCIATION) KATAΣΤΑΤΙΚΟ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ (CYPRUS MULTIPLE SCLEROSIS (MS) ASSOCIATION) O ΠΕΡΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΣ 57 ΤΟΥ 1972 ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ Άρθρο 1 ΣΥΣΤΑΣΗ - ΕΠΩΝΥΜΙΑ 1. Ιδρύεται από τους γονείς

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «Ο ΠΕΡΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ (ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΟΣ) ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2015»

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «Ο ΠΕΡΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ (ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΟΣ) ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2015» ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «Ο ΠΕΡΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ (ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΟΣ) ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2015» Συνοπτικός τίτλος. 86 (Ι) του 1999 51(Ι) του 2000 5(Ι) του 2001 131(Ι) του 2001 199(Ι) του 2002 228(Ι) του 2002 52(Ι) του 2005 128(Ι)

Διαβάστε περισσότερα

Τροποποίηση του Καταστατικού της αστικής µη κερδοσκοπικής εταιρείας µε την επωνυµία «Ευρωπαϊκή Εταιρεία Νεοελληνικών Σπουδών» και κωδικοποίηση αυτού.

Τροποποίηση του Καταστατικού της αστικής µη κερδοσκοπικής εταιρείας µε την επωνυµία «Ευρωπαϊκή Εταιρεία Νεοελληνικών Σπουδών» και κωδικοποίηση αυτού. Τροποποίηση του Καταστατικού της αστικής µη κερδοσκοπικής εταιρείας µε την επωνυµία «Ευρωπαϊκή Εταιρεία Νεοελληνικών Σπουδών» και κωδικοποίηση αυτού. Στο Πανεπιστήµιο της Γρανάδας της Ισπανίας, σήµερα,

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΒΕΤΤΕΡΑΟΥΚΡΑΙΣ.

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΒΕΤΤΕΡΑΟΥΚΡΑΙΣ. Mετάφραση από τη γερμανική γλώσσα ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΒΕΤΤΕΡΑΟΥΚΡΑΙΣ. ΑΡΘΡΟ 1 ΑΡΘΡΟ 2 ΑΡΘΡΟ 3 ΟΝΟΜΑ, ΕΔΡΑ, ΧΡΟΝΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ α) Η Κοινότητα ονομάζεται ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΕΤΤΕΡΑΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΏΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Άρθρο 1 Ονομασία, έδρα, νομική υπόσταση, στόχος της Εταιρίας 1) Ιδρύεται επιστημονικό σωματείο με την επωνυμία "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙKΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ, ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ, ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ, ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ Άρθρο 1ο ΕΠΩΝΥΜΙΑ Ιδρύεται στη Θεσσαλονίκη Σωµατείο από φίλους των εικαστικών και πλαστικών τεχνών, µε την επωνυµία

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Του Συλλόγου Διδασκόντων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ : ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Του Συλλόγου Διδασκόντων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ : ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Του Συλλόγου Διδασκόντων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ : ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΡΘΡΟ 1: ΣΥΣΤΑΣΗ-ΕΔΡΑ-ΕΠΩΝΥΜΙΑ 1. Ιδρύεται Σύλλογος με την επωνυμία "Σύλλογος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ OΡΓΑΝΩΣΗ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ (Ο.Ν.Ε.)

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ OΡΓΑΝΩΣΗ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ (Ο.Ν.Ε.) ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ OΡΓΑΝΩΣΗ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ (Ο.Ν.Ε.) ΛΕΥΚΩΣΙΑ 1Η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014 Εσωτερικού Κανονισμοί Λειτουργίας ΟΝΕ: 1. ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ 1.1. Το Πολιτικό γραφείο

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ Ημερομηνίες εγκρίσεως Καταστατικού: 12.07.2006 08.07.2009 14.07.2010 29.09.2010 18.07.2012 13.07.2013 ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1978

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΩΝ (Σ.Ε.Ρ.) (Ειδικών επί των αντανακλαστικών των άνω και κάτω άκρων του σώματος)

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΩΝ (Σ.Ε.Ρ.) (Ειδικών επί των αντανακλαστικών των άνω και κάτω άκρων του σώματος) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΩΝ (Σ.Ε.Ρ.) (Ειδικών επί των αντανακλαστικών των άνω και κάτω άκρων του σώματος) ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΑΡΘΡΟ 1 Ιδρύεται Σωματείο με την επωνυμία «ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΩΝ»

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «Ελευθερία Πολίτες για Πρόοδο και Περηφάνια»

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «Ελευθερία Πολίτες για Πρόοδο και Περηφάνια» ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «Ελευθερία Πολίτες για Πρόοδο και Περηφάνια» ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Κεφάλαιο Α Άρθρο 1 Επωνυμία Ιδρύεται Σωματείο με την επωνυμία: «Ελευθερία Πολίτες για Πρόοδο και Περηφάνια» Άρθρο 2 Έδρα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 3 ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ ΜΟΥΣΤΑΚEΙΟ. Άρθρο 1 ο

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 3 ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ ΜΟΥΣΤΑΚEΙΟ. Άρθρο 1 ο ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 3 ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ ΜΟΥΣΤΑΚEΙΟ Άρθρο 1 ο Ιδρύεται στην Λαμία Σύλλογος με επωνυμία «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ 3 ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ»

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ. Ιδρύεται σωματείο χωρίς κερδοσκοπικό σκοπό με την Επωνυμία «Ελληνική Κοινότητα Βρυξελλών»

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ. Ιδρύεται σωματείο χωρίς κερδοσκοπικό σκοπό με την Επωνυμία «Ελληνική Κοινότητα Βρυξελλών» Άρθρο 1 : Επωνυμία ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ Ιδρύεται σωματείο χωρίς κερδοσκοπικό σκοπό με την Επωνυμία «Ελληνική Κοινότητα Βρυξελλών» Άρθρο 2 : Έδρα Το σωματείο εδρεύει στις Βρυξέλλες.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ Ημερομηνίες εγκρίσεως Καταστατικού: 12.07.2006 08.07.2009 14.07.2010 29.09.2010 18.07.2012 13.07.2013 12.07.2014 ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΣΕ ΣΥΝΟΔΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ (IOAPA) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΣΕ ΣΥΝΟΔΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ (IOAPA) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΣΕ ΣΥΝΟΔΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ (IOAPA) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ 1ο ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΠΩΝΥΜΙΑ Συνιστάται σωματείο με την επωνυμία «Σύλλογος Μετεχόντων σε Συνόδους της Διεθνούς Ολυμπιακής

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΣΑΤΕ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΣΑΤΕ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΣΑΤΕ Άρθρο 1: ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ Τα Περιφερειακά Γραφεία του ΣΑΤΕ ιδρύονται, συγχωνεύονται και καταργούνται σύµφωνα µε τις παραγράφους 1.1, 1.2 και 4.2 του άρθρου

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Ο ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Τρίπολη, 18 Ιουλίου 2019 Αριθ. Πρωτ.: 5911 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΛΕΚΤΟΡΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. του Σωματείου «Ελληνική Φυκολογική Εταιρεία» Απόφαση Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης: 260/1991 (35682/ΕΠ, 1531/5-12-1990)

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. του Σωματείου «Ελληνική Φυκολογική Εταιρεία» Απόφαση Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης: 260/1991 (35682/ΕΠ, 1531/5-12-1990) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ του Σωματείου «Ελληνική Φυκολογική Εταιρεία» Απόφαση Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης: 260/1991 (35682/ΕΠ, 1531/5-12-1990) Επωνυμία, Έδρα, Σφραγίδα και Σκοπός του Σωματείου Παράγραφος 1 Ιδρύεται επιστημονικό

Διαβάστε περισσότερα

Καταστατικό. στην ελληνική γλώσσα «Ελληνική Κοινότητα Ζυρίχης» (ΕΚΖ) κι ακολούθως στη γαλλική γλώσσα «Communauté Grecque de Zurich» (CGZ)

Καταστατικό. στην ελληνική γλώσσα «Ελληνική Κοινότητα Ζυρίχης» (ΕΚΖ) κι ακολούθως στη γαλλική γλώσσα «Communauté Grecque de Zurich» (CGZ) Καταστατικό Άρθρο 1 (Ονομασία) Υπό την ονομασία: στην ελληνική γλώσσα «Ελληνική Κοινότητα Ζυρίχης» (ΕΚΖ) στη γερμανική γλώσσα «Griechische Gemeinde Zürich» (GGZ) κι ακολούθως στη γαλλική γλώσσα «Communauté

Διαβάστε περισσότερα

Καταστατικό του Σωματείου «Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 2 ου Νηπιαγωγείου Κισάμου»

Καταστατικό του Σωματείου «Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 2 ου Νηπιαγωγείου Κισάμου» Καταστατικό του Σωματείου «Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 2 ου Νηπιαγωγείου Κισάμου» Άρθρο 1 : Ίδρυση, έδρα, Επωνυμία Ιδρύεται Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με την επωνυμία «Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 24ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1994 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 24ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1994 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Κ.Δ.Π. 55/94 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 2869 της 24ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1994 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 55 Οι περί Πανεπιστημίου Κύπρου

Διαβάστε περισσότερα

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο - 1 - Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο του Συλλόγου Ποντίων Μονάχου και Περιχώρων e.v. Αριθ.καταχώρησης 6788 Άρθρο 1. Όνομα, έδρα και σφραγίδα: α. Το όνομα του Συλλόγου είναι : Σύλλογος Ποντίων Μονάχου και περιχώρων.

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΟΣΛΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΟΣΛΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΟΣΛΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΟΣΛΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 1. ΤΙΤΛΟΣ Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ελληνικού Σχολείου

Διαβάστε περισσότερα

E-mail : chrychrysanthou@schools.ac.cy

E-mail : chrychrysanthou@schools.ac.cy Αρ. Φακ.: 7.19.16/6 Αρ. Τηλ.: 22800642 Αρ. Φαξ: 22800638 E-mail : chrychrysanthou@schools.ac.cy ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 10 Σεπτεµβρίου 2013 ιευθυντές/ ιευθύντριες Σχολείων

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ Κεφάλαιο Α Ίδρυση Έδρα Σκοπός ΑΡΘΡΟ 1 Ίδρυση Έδρα Ιδρύεται

Διαβάστε περισσότερα

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΣΙΩΝ I C O M O S

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΣΙΩΝ I C O M O S Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΣΙΩΝ I C O M O S Λ Ε Υ Κ Ω Σ Ι Α 1998 Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α 1. Ιδρυση - Επωνυμία - Εδρα 1 2. Λειτουργία - Σφραγίδα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΩΝ Κ.Ο.Ε.Κ 2015

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΩΝ Κ.Ο.Ε.Κ 2015 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΩΝ Κ.Ο.Ε.Κ 2015 Άρθρο 1 Με τον παρόντα κανονισμό καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις εγγραφής και μετεγγραφής στα αθλήματα της Κολύμβησης, Υδατοσφαίρισης, Καταδύσεων,

Διαβάστε περισσότερα

«ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΒΑΣΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΦΑΛΩΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ»

«ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΒΑΣΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΦΑΛΩΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ» ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΒΑΣΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΦΑΛΩΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ» ΕΠΩΝΥΜΙΑ-ΕΔΡΑ-ΣΚΟΠΟΣ Άρθρο 1 ο Ιδρύεται σύλλογος ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων με έδρα

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Καταστατικό

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Καταστατικό ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Καταστατικό ΠΡΟΟΙΜΙΟ Η Επιτροπή συνεστήθη από το 6ο και το 7ο Διεθνές Συνέδριο Βυζαντινών Σπουδών που συνήλθαν στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες τον Ιούλιο-Αύγουστο του 1948.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΩΝ Κ.Ο.Ε.Κ 2015

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΩΝ Κ.Ο.Ε.Κ 2015 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΩΝ Κ.Ο.Ε.Κ 2015 Άρθρο 1 Με τον παρόντα κανονισμό καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις εγγραφής και μετεγγραφής στα αθλήματα της Κολύμβησης, Υδατοσφαίρισης, Καταδύσεων,

Διαβάστε περισσότερα

Σ Τ Ο Μ Α Τ Ο Λ Ο Γ Ι Κ Η Ε Τ Α Ι Ρ Ε Ι Α Κ Ρ Η Τ Η Σ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ

Σ Τ Ο Μ Α Τ Ο Λ Ο Γ Ι Κ Η Ε Τ Α Ι Ρ Ε Ι Α Κ Ρ Η Τ Η Σ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Σ Τ Ο Μ Α Τ Ο Λ Ο Γ Ι Κ Η Ε Τ Α Ι Ρ Ε Ι Α Κ Ρ Η Τ Η Σ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ 19-11-1983 Α Ρ Θ Ρ Ο 1ο Ιδρύεται Επιστηµονικό Σωµατείο (Επιστηµονική Εταιρεία) µε την ονοµασία και τον τίτλο ΣΤΟΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΡΘΡΟ 1 ΕΠΩΝΥΜΙΑ-ΕΔΡΑ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΡΘΡΟ 1 ΕΠΩΝΥΜΙΑ-ΕΔΡΑ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΡΘΡΟ 1 ΕΠΩΝΥΜΙΑ-ΕΔΡΑ Ιδρύεται σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με την επωνυμία «Ένωση Ασθενών Ελλάδας» και έδρα το Δήμο Αθηναίων. Η ονομασία του Σωματείου στα αγγλικά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ & ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΚΟΣΜΗΤΕΙΑ Λεωφ. Ευσταθίου και Σταματικής Βαλιώτη και Πλαταιών Τηλ: 2731089651, Φαξ: 27310 89657 Πληροφορίες:

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. Του Σωματείου που εδρεύει στην Αθήνα με την επωνυμία «ΑΤΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΤΡΟΦΕΩΝ ΚΑΝΑΡΙΝΙΩΝ». Άρθρο 1. (Ίδρυση-Επωνυμία-Έδρα-Σκοπός)

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. Του Σωματείου που εδρεύει στην Αθήνα με την επωνυμία «ΑΤΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΤΡΟΦΕΩΝ ΚΑΝΑΡΙΝΙΩΝ». Άρθρο 1. (Ίδρυση-Επωνυμία-Έδρα-Σκοπός) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Του Σωματείου που εδρεύει στην Αθήνα με την επωνυμία «ΑΤΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΤΡΟΦΕΩΝ ΚΑΝΑΡΙΝΙΩΝ». Άρθρο 1 (Ίδρυση-Επωνυμία-Έδρα-Σκοπός) Ιδρύεται Σωματείο με την επωνυμία «ΑΤΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΤΡΟΦΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΑΛΑΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΥΠΡΟΥ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΑΛΑΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΑΛΑΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ 1. Η επωνυμία του Σωματείου είναι: «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΑΛΑΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΥΠΡΟΥ» ΕΜΒΛΗΜΑ 2. Το παρόν αποτελεί το Έμβλημα του Συνδέσμου

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο 2 Συνέλευση των Αντιπροσώπων

Άρθρο 2 Συνέλευση των Αντιπροσώπων ΠΡΟΤΑΣΗ ΥΑ ΠΣΕ Όπως είναι ήδη γνωστό, με τις διατάξεις των άρθρων 72 έως 88 του Νόμου 4461/2017 συστήθηκε νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου υπό την επωνυμία «Πανελλήνιος Σύλλογος Εργοθεραπευτών» (ΠΣΕ-ΝΠΔΔ).

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α σελ. 02 Επωνυμία Έδρα Σκοποί Μέσα σελ. 02

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α σελ. 02 Επωνυμία Έδρα Σκοποί Μέσα σελ. 02 ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α σελ. 02 Επωνυμία Έδρα Σκοποί Μέσα σελ. 02 Άρθρο 1 σελ. 02 Άρθρο 2 Σκοποί του Συλλόγου σελ. 02 Άρθρο 3 σελ. 02 ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β σελ. 03 Άρθρο 4 Πόροι σελ. 03 ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ σελ. 03 ΜΕΛΗ σελ. 03 Α. Εγγραφή

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Κ.Δ.Π. 101/93 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 2790 της 15ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1993 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΈς ΠΡΑΕΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 101 Κανονισμοί του περί Κυπριακού

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ Τ.Ε.Ι. ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ Τ.Ε.Ι. ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕ Χανιά, 14-5-2018 Αριθ. Πρωτ. 441 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ Τ.Ε.Ι. ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕ Δρ. Ιωάννης Ο. Βαρδιάμπασης Αν. Καθηγητής Πρόεδρος Τμήματος Ηλεκτρονικών

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΥ ΠΣΦ-ΝΠΔΔ ΣΚΟΠΟΣ -ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ. Άρθρο 1

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΥ ΠΣΦ-ΝΠΔΔ ΣΚΟΠΟΣ -ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ. Άρθρο 1 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΥ ΠΣΦ-ΝΠΔΔ ΣΚΟΠΟΣ -ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ Άρθρο 1 Τα επιστημονικά τμήματα λειτουργούν υπό την αιγίδα του ΠΣΦ-ΝΠΔΔ, και έχουν σαν κύριο αντικείμενο την μελέτη θεμάτων σχετικών

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ. «Κυπριακός Σύνδεσμος Πολιτικής Επιστήμης» (ΚΥΣΥΠΕ) «Cypriot Association of Political Science» (CAPS)

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ. «Κυπριακός Σύνδεσμος Πολιτικής Επιστήμης» (ΚΥΣΥΠΕ) «Cypriot Association of Political Science» (CAPS) Ο ΠΕΡΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΣ 57 ΤΟΥ 1972 ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «Κυπριακός Σύνδεσμος Πολιτικής Επιστήμης» (ΚΥΣΥΠΕ) «Cypriot Association of Political Science» (CAPS) Άρθρο 1 : ΙΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ Έκδοση Σεπτέμβριος 2016 ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ 1. ΕΠΩΝΥΜΙΑ 2. ΕΔΡΑ 3. ΣΚΟΠΟΙ Το όνομα του Συνδέσμου είναι : ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ.

Διαβάστε περισσότερα