Αγαπητέ υποψήφιε συνεργάτη,

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Αγαπητέ υποψήφιε συνεργάτη,"

Transcript

1 Franchise Proposal

2 Αγαπητέ υποψήφιε συνεργάτη, Ξεκινώντας θεωρούμε σκόπιμο να σε ευχαριστήσουμε για το ενδιαφέρον που έδειξες για την εταιρία και τα καταστήματα T-bar. Μέσα από τις σελίδες αυτής της πρότασης Franchise θα προσπαθήσουμε να σου δώσουμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες ώστε να μπορέσεις να κρίνεις και να αξιολογήσεις ολοκληρωμένα το σύστημα Franchise T-bar αλλά και τις δυνατότητες που σου προσφέρει αυτή η νέα καινοτομική επιχειρηματική πρόταση. Η εταιρία T-BAR ξεκίνησε την λειτουργία της στη Θεσσαλονίκη τον Δεκέμβριο του 2004, θέτοντας σαν κύριους στόχους τον σχεδιασμό, την εκτύπωση και την διάθεση μοναδικών, προσωπικών, έξυπνων και χιουμοριστικών ενδυμάτων, καλύπτοντας έτσι την έντονη επιθυμία των καταναλωτών για προσωποποίηση και μοναδικότητα των ρούχων. Μετά από 3 χρόνια εμπειρίας, η εταιρία έχει φτάσει πλέον σε επίπεδα οργάνωσης που της επιτρέπουν να εφαρμόζει ολοκληρωμένα συστήματα marketing, πωλήσεων, τεχνικής και θεωρητικής υποστήριξης αλλά και διαφημιστικής εκστρατείας, εργαλεία αποκλειστικά εστιασμένα για την ελληνική αγορά. Κατά τη διάρκεια της τριετίας αυτής, οι μεθοδικές κινήσεις της T-BAR την οδήγησαν στην πραγμάτωση ενός βασικού της στόχου: τη δημιουργία και λειτουργία της πρώτης οργανωμένης εταιρίας στον κλάδο του Custom Made Clothing, με γνώμονα την ποιότητα, την μόδα αλλά και τις ανάγκες των πελατών της. Η αναγνώριση αυτή μεταφράζεται σε ένα σημαντικό αριθμό ενδιαφερομένων franchisees σε όλο τον ελλαδικό χώρο.

3 Η T-BAR έχει καθιερωθεί στη συνείδηση των καταναλωτών και των επενδυτών, ως μια εταιρία με αυξημένο κύρος, εμπειρία, πρωτοπόρα, φιλική αλλά και πάνω από όλα προσιτή προς τους πελάτες της. Με τη μέθοδο του franchise επιθυμεί να οδηγηθεί στην περαιτέρω ανάπτυξη, εφαρμόζοντας μια επεκτατική πολιτική και προσφέροντας ευκαιρίες σε νέους υποψήφιους συνεργάτες. Ακολουθώντας αυστηρά συγκεκριμένες κινήσεις προώθησης, αναζητάει επιχειρηματίες που θα πιστέψουν στην ανάγκη για συνεχή εκπαίδευση, προσωπική ανάπτυξη, προώθηση άριστα ποιοτικών και καινοτομικών ρούχων αλλά και διαρκή συνεργασία και επικοινωνία με την κεντρική εταιρία. Το σύστημα franchise της T-BAR είναι άριστα οργανωμένο όσο αφορά τα πρότυπα λειτουργίας από την κεντρική εταιρία και έχει την δυνατότητα να προσφέρει καθημερινά λύσεις και συνεχή υποστήριξη. Τα standards της ποιότητας είναι προκαθορισμένα σύμφωνα με τη φιλοσοφία των πεπειραμένων ανθρώπων της T-BAR. Αν πιστεύετε ότι διαθέτετε έντονο επιχειρηματικό πνεύμα και ικανά προσόντα, αν θέλετε να γίνετε μέλος της οικογένειας της T-BAR και να υλοποιήσετε τους προσωπικούς και επιχειρηματικούς στόχους σας, ελάτε μαζί μας να σχεδιάσουμε και να οραματιστούμε το καινούριο σας κατάστημα T-bar. Με εκτίμηση, η διοίκηση της T-BAR Αστρίνης Παναγιώτης, Κάκαρης Ανδρέας, Λημναίος Αριστοτέλης

4

5 ΙΣΤΟΡΙΑ & ΣΚΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ Τ-ΒAR Η εταιρία T-BAR ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη το Δεκέμβριο του 2004 και από την πρώτη ημέρα της λειτουργίας της εντάχθηκε στον επιχειρηματικό κλάδο του Custom Made Clothing. Ιδρυτές και κύριοι μέτοχοι της εταιρίας είναι οι κύριοι Παναγιώτης Αστρίνης, Ανδρέας Κάκαρης και Αριστοτέλης Λημναίος. Η T-BAR από την αρχή της λειτουργίας της έθεσε σαν στόχους τη σχεδίαση, την παραγωγή και τη διάθεση πρωτότυπων και χιουμοριστικών T-shirt, άλλων ενδυμάτων και παρεμφερών ειδών, ανάλογα με τις απαιτήσεις του πελάτη. Τα ενδύματα που πωλούνται μέσα από τα καταστήματα T-bar συνδυάζουν: αίσθημα ικανοποίησης από την αγορά ενός επώνυμου ρούχου ενδύματα πολύ καλής ποιότητας, με μοντέρνο σχεδιασμό τυπώματα και σχέδια με αντοχή, διαχρονικότητα αλλά και ποικιλία προσιτές τιμές Έναυσμα στην έναρξη αυτής της προσπάθειας ήταν η εμπειρία διαβίωσης κάποιων εταίρων στο εξωτερικό, η εξέταση της αγοράς και των νέων τάσεων που επικρατούσαν στην Ευρώπη καθώς και η διαίσθηση ότι μια παρόμοια επιχειρηματική δραστηριότηταευκαιρία θα μπορούσε να εφαρμοστεί με επιτυχία και στην ελληνική αγορά, εφόσον οργανωθεί σωστά από την αρχή και εφαρμοστούν σύγχρονοι μέθοδοι marketing και πωλήσεων. Από την αρχή της λειτουργίας της, η επιχείρηση προσφέρει άριστης ποιότητας προϊόντα και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που ικανοποιούν τις ανάγκες και των πιο απαιτητικών πελατών της. Έτσι με την πάροδο του χρόνου και την εφαρμογή των πιο σύγχρονων μεθόδων σχεδίασης, παραγωγής, αποτελεσματικού marketing και πωλήσεων, η εταιρία οδηγήθηκε στην ίδρυση αρχικά δύο εταιρικών καταστημάτων σε κεντρικούς εμπορικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης. Σκοπός της εταιρίας είναι η δημιουργία ενός επώνυμου προϊόντος υψηλής ποιότητας, με υψηλή αναγνωρισιμότητα του σήματoς T-bar, που θα δημιουργεί αίσθημα ικανοποίησης και υπερηφάνειας στους καταναλωτές που επιλέγουν να φορούν ρούχα με το σήμα T-bar. Μετά την επιτυχημένη αρχική λειτουργία, η εταιρία αποφάσισε να εισέλθει στον χώρο του franchise λόγω της μεγάλης ζήτησης που εμφανίστηκε από υποψήφιους επενδυτές που βλέπουν το άνοιγμα ενός καταστήματος T-bar σαν μια καλή και αποδοτική επενδυτική ευκαιρία. Έτσι σήμερα η T-BAR προτείνει στην αγορά μία ολοκληρωμένη πρόταση franchise που εμπεριέχει όλη την συσσωρευμένη τεχνογνωσία, στον τομέα της παραγωγής, της πώλησης και γενικότερα της επιτυχημένης και άκρως αποδοτικής λειτουργίας ενός καταστήματος με την επωνυμία T-bar.

6 ΠΡΟΪΟΝΤΑ & ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Από την πρώτη στιγμή λειτουργίας της μέχρι και σήμερα, η T-BAR ξεχωρίζει για την ποιότητα των προϊόντων της αλλά και για τις καινοτομικές υπηρεσίες που προσφέρονται μέσα στα καταστήματα με το σήμα T-bar. Γι' αυτό άλλωστε κάθε ρούχο T-bar είναι μοναδικό όπως και εσείς! Στα καταστήματα T-bar οι πελάτες δεν αγοράζουν απλά ένα ρούχο. Το δημιουργούν ανάλογα με την διάθεσή τους! Μέσα από μια νέα και καινοτομική διαδικασία, οι πελάτες των καταστημάτων T-bar έχουν την δυνατότητα να δημιουργήσουν το δικό τους ρούχο, επιλέγοντας μέσα από τα εκατοντάδες σχέδια που υπάρχουν στο μοναδικό ηλεκτρονικό show room των καταστημάτων. Custom Made σημαίνει ΕΣΥ! Η φαντασία στα καταστήματα T-bar δεν έχει πραγματικά κανένα όριο. Το εκπαιδευμένο προσωπικό των καταστημάτων είναι ικανό να δημιουργήσει για τους πελάτες του το σχέδιο και το ρούχο που πραγματικά είχαν φανταστεί. Στα καταστήματα T-bar δεν υπάρχει εποχή, δεν υπάρχει περιορισμός, δεν υπάρχει όριο. Η ιδέα των πελατών της T-BAR μπορεί να αποτυπωθεί στα αμέτρητα και διαφορετικά ρούχα που καλύπτουν κάθε επιθυμία. Η T-BAR συνεργάζεται με πολλές εταιρίες ενδυμάτων προσφέροντας εκατοντάδες επιλογές-προτάσεις που ξεκινούν από τα φημισμένα T-shirt της μέχρι τα ιδιαίτερα μπουφάν για τις ημέρες του χειμώνα. Σε ένα κατάστημα T-bar πιθανοί πελάτες μπορεί να είναι όλοι. Μέσα από την μεγάλη ποικιλία των προϊόντων της μπορεί να εξυπηρετήσει επιχειρήσεις, οργανισμούς, συλλόγους αλλά και οποιονδήποτε θέλει να δημιουργήσει κάτι μοναδικό και πρωτότυπο.

7 H AΓΟΡΑ Ο επιχειρηματικός κλάδος του Custom Made Clothing γεννήθηκε στην ελληνική αγορά πρόσφατα από καταστήματα που είχαν ως κύριο σκοπό να προσφέρουν μια εναλλακτική μορφή ενδυμάτων στους πελάτες τους. Αυτό γίνεται αντιληπτό αν παρατηρήσουμε ότι μόλις την τελευταία τριετία άρχισε να γίνεται γνωστός και να υπάρχει αυξημένη κίνηση για ρούχα με την αποτύπωση σχεδίων, λογότυπων, slogans κ.α. Τα επόμενα χρόνια, και ύστερα από έρευνες και μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί από την εταιρία T-BAR, αναμένεται μεγάλη ανάπτυξη του κλάδου και του κύκλου εργασιών του, καθώς όλο και περισσότεροι πελάτες αρχίζουν να κατανοούν τις δυνατότητες του. Λόγω της νηπιακής ηλικίας του κλάδου, ο ανταγωνισμός δεν παρουσιάζεται ακόμη ιδιαίτερα έντονος και περιορίζεται σε μικρά, ανεξάρτητα και μεμονωμένα καταστήματα, εγκατεστημένα σε δρόμους χαμηλής εμπορικής κίνησης σε μεγάλα αστικά κέντρα. Εν αντιθέσει τα καταστήματα T-bar εγκαθίστανται σε θέσεις πρώτης εμπορικότητας και χαρακτηρίζονται από εντυπωσιακή διακόσμηση, όμορφο και ευχάριστο περιβάλλον που προκαλεί το ενδιαφέρον των καταναλωτών για την δημιουργία ενός μοναδικού ρούχου. Η T-BAR πάντοτε πρωτοπόρος, αποτελεί την πρώτη αλυσίδα καταστημάτων στον κλάδο του Custom Made Clothing που λειτουργεί με την μέθοδο του franchise, γεγονός που δίνει συγκριτικό πλεονέκτημα και ευκαιρίες σε νέους επιχειρηματίες για μια αποδοτική και διαχρονική επένδυση.

8 2008

9 ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ (FRANCHISEE) Με στόχο την υγιή, αποδοτική και μακροχρόνια συνεργασία, ο δικαιοπάροχος T-BAR (franchisor), επιλέγει δικαιοδόχους (franchisees) που θα πρέπει να πληρούν τις παρακάτω παραμέτρους: Να έχουν ένα ικανοποιητικό επίπεδο μόρφωσης που θα επιτρέπει την άριστη επικοινωνία με τους μελλοντικούς πελάτες του καταστήματος T-bar. Να έχουν βασικές γνώσεις αγγλικών και υπολογιστών. Να διαθέτουν προηγούμενη επαγγελματική προϋπηρεσία τουλάχιστον 3 ετών ανεξαρτήτως επιχειρηματικού κλάδου. Να έχουν διάθεση για προσωπική εργασία και προσωπική ανάπτυξη. Να διαθέτουν έντονο ενδιαφέρον για την άσκηση του συγκεκριμένου επαγγέλματος. Να διαθέτουν τα απαιτούμενα κεφάλαια για την ίδρυση και λειτουργία του νέου καταστήματος. Να μην είναι ηλικίας μεγαλύτερης των 50 ετών. Να μπορούν να δεχθούν την συμμετοχή της T-BAR στο μετοχικό κεφάλαιο του καταστήματος, αν βέβαια αυτή το επιθυμεί. Διαθέτοντας τα παραπάνω προσόντα και εφόσον έχει επιλεγεί από την T-BAR, ο franchisee θα πρέπει να συνυπογράψει την σύμβαση franchise με την εταιρία και να αρχίσει η διαδικασία ίδρυσης, κατασκευής και λειτουργίας του νέου καταστήματος. Να διαθέτουν έντονη κοινωνική προσωπικότητα.

10 ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ Η T-BAR αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και την κατασκευή των νέων καταστημάτων. Ως κεντρική εταιρία υποχρεούται να επιλέξει το καταλληλότερο κατάστημα στην περιοχή ενδιαφέροντος του franchisee, σε ότι αφορά το μέγεθος, την εμπορικότητα της περιοχής αλλά και τις προοπτικές ανάπτυξης και επιτυχίας αυτού. Σε περίπτωση που ο franchisee διαθέτει ιδιόκτητο κατάστημα στην περιοχή ενδιαφέροντος, η T-BAR θα εξετάσει αρχικά τις προδιαγραφές του συγκεκριμένου χώρου και σε περίπτωση που θα κριθεί ακατάλληλο ο δικαιοδόχος υποχρεούται να συμφωνήσει στην εύρεση νέου χώρου που θα πληρεί όλες τις προϋποθέσεις με αποκλειστικό γνώμονα την επιτυχία της μελλοντικής του επιχείρησης. Το νέο κατάστημα θα έχει την ευθύνη λειτουργίας σε συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή, η οποία θα έχει προκαθορισθεί και μέσα στην οποία ο franchisor δεν θα έχει το δικαίωμα παραχώρησης άλλου καταστήματος, για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα της σύμβασης. Κατόπιν, η T-BAR αναλαμβάνει μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, να ολοκληρώσει το σχεδιασμό και την κατασκευή του καταστήματος, εξοπλίζοντας το με τα απαραίτητα εργαλεία για την σωστή λειτουργία του. Τα σχέδια του νέου καταστήματος θα διασφαλίζουν την ενιαία εικόνα του συνόλου των καταστημάτων T-bar, αλλά και την εύρυθμη και επιτυχή λειτουργία του μελλοντικού καταστήματος. Κατά την διάρκεια της κατασκευής του νέου καταστήματος η T-BAR έχει την υποχρέωση και την αρμοδιότητα να βοηθήσει στην εξεύρεση του κατάλληλου προσωπικού που θα εργασθεί, εκπαιδεύοντας το μαζί με τον franchisee στις εγκαταστάσεις της στη Θεσσαλονίκη. Με την ολοκλήρωση των κατασκευαστικών εργασιών, η T-BAR οφείλει να προμηθεύσει το νέο της σημείο πώλησης με το απαραίτητο εμπόρευμα και εξοπλισμό. Τέλος, στο χρονικό σημείο που όλα τα παραπάνω είναι ολοκληρωμένα, η T-BAR οφείλει να σχεδιάσει και να διοργανώσει τα εγκαίνια του καταστήματος αλλά και να υλοποιήσει το πρόγραμμα επικοινωνίας του. Η T-BAR έχει την ευθύνη για τη διαφήμιση - επικοινωνία των εγκαινίων σε ό,τι αφορά τον σχεδιασμό, τον προγραμματισμό και τον καθορισμό του ύψους της δαπάνης της.

11 ΚΟΣΤΟΣ Ι ΡΥΣΗΣ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΝΕΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ To κόστος κατασκευής ενός νέου καταστήµατος T-bar εξαρτάται άµεσα από τον αριθµό των τετραγωνικών µέτρων του χώρου. Επισηµαίνεται πως ένα κατάστηµα T-bar θα πρέπει να είναι µεταξύ 30 τµ. και 50 τµ. και εξαρτάται από τον πληθυσµό της περιοχής στην οποία πρόκειται να λειτουργήσει. Το κόστος της επένδυσης για την δηµιουργία ενός καταστήµατος T-bar κυµαίνεται από έως και κατανέµεται ως εξής: Καταβολή των entry - fees ( ) στην T-BAR Προκαταβολές και εγγυήσεις ενοικίων Έξοδα σύστασης εταιρίας (όπου αυτά κρίνονται απαραίτητα) Εκτιµώµενο κόστος κατασκευής καταστήµατος: 300 ανά m2 Κόστος εξοπλισµού καταστήµατος: Αγορά αρχικών εµπορευµάτων: Κόστος Portfolio σχεδίων της T-BAR On - line µηχανογραφηµένο σύστηµα λιανικής πώλησης Επιλογή και πρόσληψη προσωπικού Θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση προσωπικού και µεταφορά τεχνογνωσίας Στήσιµο καταστήµατος πριν το opening Υλικό marketing Ενιαία εταιρική ταυτότητα και έντυπο υλικό Έξοδα αρχικής διαφήµισης και υλοποίησης εγκαινίων

12

13 MOΡΦΗ & ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ Όλα τα καταστήματα γίνονται με αποκλειστική ευθύνη και σχεδιασμό της T-BAR και εξασφαλίζουν την πλήρη ομοιομορφία του συνόλου των καταστημάτων franchise με τα πρότυπα των ήδη σε λειτουργία καταστημάτων σε ότι αφορά τα χρώματα, τη διαρρύθμιση των χώρων, τον εξοπλισμό και την εξωτερική εμφάνιση. Η T-BAR έχει την αποκλειστική ευθύνη για τον σχεδιασμό και την προμήθεια όλου του εξοπλισμού του καταστήματος, την επιλογή των προμηθευτών και των συνεργείων κατασκευής καθώς και την υποχρέωση να παραδώσει το κατάστημα έτοιμο για λειτουργία με αποκλειστικά δική της συμμετοχή και ευθύνη. Η προμήθεια εμπορευμάτων γίνεται αποκλειστικά από την T-BAR ή από προμηθευτές που η T-BAR υποδεικνύει και έχει την δυνατότητα να διασφαλίζει συμφωνίες με αυτούς προς όφελος όλων των καταστημάτων για κοινή πορεία και ανάπτυξη. Τα προϊόντα των καταστημάτων εμπλουτίζονται συνεχώς επηρεασμένα από τις τάσεις της μόδας αλλά και από τις μεταβαλλόμενες ανάγκες των πελατών της. Τα καταστήματα franchise διατηρούν αποκλειστική συνεργασία με την T-BAR έτσι ώστε να υπάρχει κοινή στρατηγική και ανάπτυξη των δραστηριοτήτων τους ανεξάρτητα από την γεωγραφική περιοχή που λειτουργεί αυτό.

14 ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ Με την έναρξη λειτουργίας του νέου καταστήματος, η T-BAR έχει την υποχρέωση και την ευθύνη για τον έλεγχο των όσων έχουν συμφωνηθεί στην σύμβαση σε ότι αφορά τη λειτουργία των καταστημάτων. Για το λόγο αυτό η T-BAR διενεργεί επιθεωρήσεις στα καταστήματα που διασφαλίζουν την ομαλή αλλά και επιτυχημένη συνεργασία. Έτσι οι επιθεωρητές της T-BAR: 1. Επισκέπτονται όλα τα καταστήματα σε τακτά χρονικά διαστήματα και τουλάχιστον μία φορά το δίμηνο. 2. Επισκέπτονται όλα τα καταστήματα έκτακτα και άνευ προειδοποίησης. 3. Ελέγχουν και διαπιστώνουν την καλή λειτουργία των καταστημάτων σε ότι αφορά: την κοινή τους εταιρική ταυτότητα και εμφάνιση την καθαριότητα την εμφάνιση του προσωπικού τη συμπεριφορά και την εξυπηρέτηση του προσωπικού τις ενδεχόμενες ανάγκες επιμέρους εκπαίδευσης του προσωπικού την επάρκεια των εμπορευμάτων τη σωστή παραγωγή των προϊόντων τη σωστή διάταξη και προβολή των εμπορευμάτων την παρουσία και απασχόληση των franchisees στα καταστήματα ελέγχουν τα μηχανογραφικά και ηλεκτρονικά συστήματα των καταστημάτων Επίσης η T-BAR διαθέτει ομάδα μυστικών επιθεωρητών που είναι άγνωστοι στους franchisees και τους εργαζόμενους στα καταστήματα, οι οποίοι επισκέπτονται τα καταστήματα σαν μυστικοί πελάτες (mystery shopping) για να διαπιστώνουν τις τυχόν ελλείψεις ή αδυναμίες λειτουργίας και να τις υποδεικνύουν στην T-BAR με στόχο τη συνεχή βελτίωση του συστήματος. Σε κάθε περίπτωση βέβαια η εμπορική σχέση μεταξύ της T-BAR και των franchisees θα πρέπει να διέπεται από σχέσεις εμπιστοσύνης, αλληλοσεβασμού και κοινού συμφέροντος.

15 ΑΜΟΙΒΈΣ ΤΗΣ T-BAR Με την έναρξη της λειτουργίας του νέου καταστήματος o franchisee υποχρεούται να καταβάλει στην T-BAR στο τέλος κάθε μήνα, ποσοστό 3% και 5% του μηνιαίου του τζίρου αντίστοιχα για έξοδα υποστήριξης, διαφήμισης και προώθησης. Τα ποσά αυτά διατηρούνται για την κοινή ανάπτυξη του δικτύου franchise της εταιρίας αλλά και για την δημιουργία καινοτομικών υπηρεσιών που θα δημιουργήσουν επιπλέον ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα στα καταστήματα.

16 ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ Το ποσοστό Υποστήριξης 3% του µηνιαίου τζίρου περιλαµβάνει: Συνεχή εκπαίδευση ανάλογα µε τις ανάγκες της επιχείρησης. Υποστήριξη λογισµικού και ανάπτυξη ηλεκτρονικής µηχανογράφησης. Κλείσιµο συµφωνιών µε προµηθευτές για πιο ανταγωνιστικές τιµές. Αγορά προϊόντων από προμηθευτές και προμηθευτές και προώθησή τους στα καταστήµατα. Έρευνες marketing. Παρακολούθηση των εξελίξεων στον κλάδο, ανάπτυξη νέων προϊόντων, νέων τεχνολογιών, νέων υπηρεσιών και κερδοφόρα εκµετάλλευση αυτών. Συνεχή µεταφορά τεχνογνωσίας στα καταστήµατα. Καθηµερινή λειτουργική υποστήριξη των καταστηµάτων on line και τηλεφωνικά. ηµιουργία νέων σχεδίων κάθε µήνα για το show room της έκθεσης στα καταστήµατα. Ενέργειες marketing και κατάρτιση σχεδίου προώθησης για κάθε σηµείο ξεχωριστά.

17 ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΠΡΟΩΘΗΣΗ Το ποσοστό διαφήμισης και προώθησης 5% του μηνιαίου τζίρου περιλαμβάνει: Εθνική και τοπική διαφήμιση σε Τηλεόραση, Ραδιόφωνο, Περιοδικά, Εφημερίδες, Internet. Σχεδιασμό, οργάνωση και επίβλεψη όλων των προωθητικών ενεργειών. Τοπικές προωθητικές ενέργειες για κάθε κατάστημα ξεχωριστά ανάλογα με την πόλη που δραστηριοποιείται. Αναλυτικότερα το κονδύλιο της προώθησης - διαφήμισης θα δαπανάται ως εξής: Τηλεοπτική διαφήμιση σε κανάλι ή κανάλια εθνικής ή και τοπικής εμβέλειας. Ραδιοφωνική διαφήμιση σε σταθμό ή σταθμούς εθνικής ή και τοπικής εμβέλειας. Περιοδικά εθνικής και τοπικής εμβέλειας. Υπαίθρια διαφήμιση Street Promotion Χορηγίες Προωθητικές ενέργειες (διαγωνισμοί, κληρώσεις, happenings).

18

19 ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ FRANCHISE T-bar ΟΡΟΙ & ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ Επιχειρηματική ευκαιρία λόγω του νεοσύστατου κλάδου και του σχεδόν μηδενικού ανταγωνισμού. Χαμηλό κόστος επένδυσης. Μικρό χρονικό διάστημα απόσβεσης. Συνεχής εκπαίδευση, καθοδήγηση, υποστήριξη και υψηλή ενημέρωση σε θέματα μόδας, νέων τάσεων και θέματα αγοράς. Η διάρκεια του συμβολαίου franchising που υπογράφεται στην αρχή της συνεργασίας ορίζεται στα εννέα (9) έτη. Κατά την διάρκεια της σύμβασης ως λόγος διακοπής της συνεργασίας ορίζεται η οποιαδήποτε παράβαση όρου του συμβολαίου που έχει υπογραφεί, κατόπιν διαπίστωσης των επιθεωρητών της T-BAR και έγγραφης ειδοποίησης του franchisee. Η συνέχιση της συνεργασίας πιστοποιείται με την υπογραφή νέου συμβολαίου διάρκειας τριών ετών και δεν υπάρχουν επιπλέον οικονομικές επιβαρύνσεις για τον franchisee. Ενιαίο μηχανογραφημένο σύστημα λιανικής πώλησης και επικοινωνίας των καταστημάτων. Τεχνογνωσία ιδιαίτερης προβολής των ενδυμάτων μέσα στο κατάστημα. Collection που αποτελεί ένα ενιαίο και αρμονικά συνδυασμένο σύνολο. Καινοτομικό concept εστιασμένο στην ανάπτυξη πωλήσεων. Μεγάλο εύρος πελατών (λιανικές και χονδρικές πωλήσεις). Η πρώτη οργανωμένη αλυσίδα Custom Made Clothing στην Ελλάδα.

20 ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ FRANCHISE Μετά την ενημέρωση σας σχετικά με το σύστημα franchise της T-BAR, αλλά κυρίως μετά την ενημέρωση σας για τις ευκαιρίες, τις προοπτικές και τα οικονομικά οφέλη της δημιουργίας ενός καταστήματος T-bar, η τελική σας απόφαση για την εκπλήρωση του στόχου σας πρέπει να γίνει προσεκτικά και μέσα από συγκεκριμένες ενέργειες.

21 Η πρώτη ενέργεια είναι η συμπλήρωση της φόρμας ενδιαφερόμενου συνεργάτη που θα βρείτε στο τέλος αυτής της πρότασης. Μέσα από αυτήν μας δίνεται η δυνατότητα να σας γνωρίσουμε και να αντλήσουμε κάποιες σημαντικές πληροφορίες για τα επόμενα βήματα. Θα πρέπει να αναφερθεί πως η φόρμα ενδιαφέροντος δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση μέρος συμφωνίας ή διαπραγματεύσεων. Τα στοιχεία που περιέχονται στην πρόταση αποτελούν εμπιστευτικές πληροφορίες προς αποκλειστική χρήση των εξουσιοδοτημένων στελεχών της T-BAR. Εφόσον έχει ολοκληρωθεί η έναρξη της συνεργασίας με την υπογραφή της σύμβασης Franchise, θα πρέπει να επιλεχθεί η περιοχή ενδιαφέροντος για τη δημιουργία του νέου καταστήματος και συγχρόνως η δέσμευση για την αποκλειστικότητα της περιοχής. Στη συνέχεια θα ενημερωθείτε για τις προδιαγραφές του οικήματος λεπτομερώς σε συνάρτηση με τις απαιτήσεις για την άδεια λειτουργίας, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία εξεύρεσης του κατάλληλου καταστήματος. Οι συνεργάτες μας θα βρίσκονται σε επαφή μαζί σας και θα σας πληροφορούν για διαθέσιμα καταστήματα σε συνεργασία με τις κτηματομεσιτικές εταιρίες. Μετά την έγκριση του καταστήματος, ακολουθεί η ίδρυση εταιρίας από μέρους σας σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Σύμβασης Franchise και η υπογραφή της Σύμβασης, εάν αυτή δεν έχει υπογραφεί σε προηγούμενο στάδιο. Ακολουθεί η σύναψη μισθωτηρίου συμβολαίου βάση του σχεδίου που χρησιμοποιεί η δικαιοπάροχος εταιρία για εξυπηρέτηση του συνεργάτη (franchisee) και δίνεται η εντολή δημιουργίας σχεδίου μέσα από το τμήμα διακόσμησης της T-BAR. Στη συνέχεια, αφού προηγουμένως έχει εγκριθεί από κοινού, ακολουθεί η παραγγελία του πλήρη εξοπλισμού καταστήματος που περιλαμβάνει τον μηχανολογικό εξοπλισμό, τα στοιχεία διακόσμησης, επίπλωσης και τα προϊόντα. Οι εργασίες κατασκευής του καταστήματος γίνονται αποκλειστικά από την T-BAR και τους συνεργάτες της, που γνωρίζουν καλά την δομή των καταστημάτων T-bar αλλά και την χρονική διάρκεια των επιμέρους εργασιών. Παράλληλα, ενεργοποιείται ο μηχανισμός στελέχωσης της επιχείρησης με το κατάλληλο προσωπικό. Άμεσα υπεύθυνος για τη διαδικασία είναι ο επενδυτής (franchisee). Το προφίλ των εργαζομένων που θα απασχοληθεί στο εκάστοτε κατάστημα περιγράφεται από το τμήμα ανθρωπίνων πόρων της εταιρίας προκειμένου να στηρίξει την προσπάθεια επιλογής του κατάλληλου προσωπικού από τη μεριά του επενδυτή. Ο franchisee καθώς και το προσωπικό του νέου καταστήματος θα εκπαιδευτούν στα κεντρικά γραφεία της εταιρίας αλλά και στα πιλοτικά της καταστήματα. Τέλος μετά την ολοκλήρωση των εργασιών και την άφιξη του εξοπλισμού, ορίζεται η επίσημη μέρα έναρξης λειτουργίας του καταστήματος T-bar και συγχρόνως η κεντρική εταιρία σας καθοδηγεί και σας υποστηρίζει συνεχώς.

22 ΒΑΣΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΩΣΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ Για τη σωστή και ομαλή λειτουργία ενός καταστήματος T-bar θα πρέπει να τηρούνται οι παρακάτω προδιαγραφές: Πλήρης και αποκλειστική απασχόληση του franchisee Ο franchisee υποχρεούται να απασχολείται αποκλειστικά ως manager του καταστήματός του και να μην διατηρεί άλλη απασχόληση που να τον αποσπά από τα καθήκοντα της διοίκησης του καταστήματός του. Αριθμός εργαζομένων Για την σωστή λειτουργία ενός καταστήματος T-bar απαιτείται η εργασία τουλάχιστον δύο ατόμων (εκτός του franchisee) ανάλογα και με το μέγεθος του καταστήματος. Ωράριο λειτουργίας καταστήματος Το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων T-bar είναι καθημερινό και ακολουθεί το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων της περιοχής όπου λειτουργεί. Καθαριότητα καταστήματος Η καθαριότητα του καταστήματος πρέπει να είναι καθημερινή και να λαμβάνει χώρα κάθε πρωί πριν από το άνοιγμα του καταστήματος. Εμφάνιση καταστήματος Όλα τα καταστήματα T-bar οφείλουν να διατηρούν την ενιαία εμφάνιση του συστήματος franchising σε ότι αφορά την διαρρύθμιση των χώρων, τη διατήρηση της εξωτερικής εμφάνισης των βιτρινών και την επάρκεια των προϊόντων. Εμφάνιση προσωπικού Οι εργαζόμενοι στα καταστήματα T-bar οφείλουν να είναι ντυμένοι σύμφωνα με τον κώδικα ενδυμασίας της εταιρίας, να είναι καθαροί και ευπρεπείς ώστε να συντηρούν και να προάγουν την καλή εικόνα των καταστημάτων T-bar. Συμπεριφορά, εξυπηρέτηση προσωπικού Το προσωπικό των καταστημάτων T-bar οφείλει να εφαρμόζει όσα διδάχθηκε κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής του, να είναι φιλικό, εξυπηρετικό, δραστήριο, εργατικό και γενικότερα να δείχνει ενδιαφέρον για την εξυπηρέτηση των πελατών και την εύρυθμη λειτουργία του καταστήματος.

23 Επάρκεια εμπορευμάτων Τα καταστήματα οφείλουν να έχουν πλήρη επάρκεια εμπορευμάτων στη διάθεση των πελατών τους, στα πλαίσια της σωστής και κερδοφόρου λειτουργίας τους. Επίσης οφείλουν να φροντίζουν για την έγκαιρη και σωστή παραλαβή των εμπορευμάτων από την κεντρική εταιρία και τους υπόλοιπους προμηθευτές, ώστε να μην παρουσιάζονται περίοδοι έλλειψης που θα έχουν σαν αποτέλεσμα απώλεια πωλήσεων και κερδών. Εκπαίδευση προσωπικού κατά την κρίση της T-BAR Σε περίπτωση που διαπιστωθούν ελλείψεις σε ό,τι αφορά τις γνώσεις και τις ικανότητες του προσωπικού αλλά και ανάγκη εκπαίδευσης σε νέα προϊόντα, ο frαnchisee υποχρεούται να αποστείλει το προσωπικό του για εκπαίδευση, κατόπιν προγράμματος της T-BAR. Εφαρμογή των οδηγιών της T-BAR Για την ομαλή λειτουργία - ανάπτυξη του συστήματος franchising και του κάθε καταστήματος χωριστά κρίνεται αναγκαία και υποχρεωτική η πλήρης εφαρμογή των οδηγιών της T-BAR σε ότι αφορά τα προϊόντα, τις υπηρεσίες, την εμπορική πολιτική, τις προωθητικές ενέργειες και την διαφήμιση. Εφαρμογή των υποδείξεων των επιθεωρητών της T-BAR Για την εύρυθμη, ομοιόμορφη και αποδοτική λειτουργία των καταστημάτων T-bar είναι αναγκαία και υποχρεωτική η πλήρης αποδοχή και εφαρμογή των υποδείξεων και οδηγιών των επιθεωρητών της T-BAR εάν κατά την διάρκεια των επισκέψεών τους διαπιστωθούν ατέλειες ή ελλείψεις σε ότι αφορά τα παραπάνω.

24 ΣΥΧΝΑ ΣΥΝΑΝΤΩΜΕΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ 1. Ποια στοιχεία αναζητά η T-BAR σε έναν νέο υποψήφιο franchisee; Τα παρακάτω στοιχεία - χαρακτηριστικά θεωρούνται µαζί µε άλλα, τα πιο ουσιώδη για την απόκτηση ενός franchise: - Επιχειρηµατικό πνεύµα και δέσµευση για επιτυχία. - Γνώση επιχειρηματικού περιβάλλοντος, με έμφαση σε θέµατα πωλήσεων και ανθρώπινων σχέσεων. - Θέληση για αφιέρωση πολλών ωρών εργασίας µέσα στο κατάστηµα. - ιάθεση απαιτούµενων κεφαλαίων. 2. Πόσα χρήµατα απαιτούνται για το άνοιγµα ενός καταστήµατος T-BAR; Το συνολικό απαιτούµενο κεφάλαιο κυµαίνεται µεταξύ και Το τελικό ύψος της επένδυσης εξαρτάται από παραµέτρους όπως το µέγεθος του καταστήµατος, την κατάσταση στην οποία αυτό βρίσκεται κ.α. 3. Αναλαµβάνει η T-BAR να χρηµατοδοτήσει µέρος του κεφαλαίου αν ο υποψήφιος δεν διαθέτει το συνολικό αναγκαίο ποσό; Το σύστηµα Franchise T-barδεν προβλέπει την χρηµατοδότηση ενδιαφερόµενου franchisee. Ο Franchisee έχει τη διακριτική ευχέρεια να επιλέξει οποιαδήποτε τράπεζα για ενδεχόµενο επιχειρηµατικό δάνειο. Αξίζει να σηµειωθεί όµως πως η εταιρία T-BAR διατηρεί το δικαίωµα απόκτησης µετοχικού µεριδίου από το νέο κατάστηµα franchise.

25 4. Υπάρχουν διαθέσιμα καταστήματα στην περιοχή που μ ενδιαφέρει; Άν ναι, πώς μπορώ να είμαι υποψήφιος; Η διαθεσιμότητα καταστημάτων και περιοχών είναι ένα θέμα που θα τεθεί υπό συζήτηση στην πρώτη συνάντηση με τα στελέχη της εταιρίας T-BAR. Η υποψηφιότητα για ένα κατάστημα σε μια ευρύτερη περιοχή λαμβάνεται υπ όψιν αλλά σε κανένα σημείο δεν αποτελεί δέσμευση της εταιρίας για σίγουρη συνεργασία. Είναι προφανές ότι όσο μεγαλύτερη ελαστικότητα υπάρχει από μέρους του υποψήφιου για ευρύτερες γεωγραφικές περιοχές τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες συνεργασίας. 5. Ποιοι είναι οι τζίροι και ποια τα κέρδη ενός καταστήματος T-bar; Το μέγεθος του τζίρου και των κερδών ενός καταστήματος εξαρτώνται από ένα μίγμα παραμέτρων που αφορούν την περιοχή, τη θέση του καταστήματος, το ύψος του λειτουργικού κόστους και κυρίως την ικανότητα του franchisee να διοικεί αποτελεσματικά την επιχείρησή του. 6. Πόσο διαρκεί η σύμβαση franchising ενός καταστήματος T-bar; Η διάρκεια της σύμβασης franchising ενός καταστήματος T-bar είναι εννέα έτη, με δυνατότητα από την πλευρά της εταιρίας τριετούς ανανέωσης χωρίς πρόσθετα κόστη.

26 2008

27 Κεντρικά γραφεία Μοναστηρίου , Θεσσαλονίκη τ: Kατάστηµα 3 Μανδηλαρά , Λάρισα τ: Kατάστηµα 6 Super Paradise 84600, Μύκονος τ: Kατάστηµα 1 Αλ. Σβώλου , Θεσσαλονίκη τ: Kατάστηµα 4 Γρ. Σακκά , Ιωάννινα τ: Kατάστηµα 7 The mall of cyprus Λευκωσία Shacollas Emporium Park τ: Kατάστηµα 2 Mediterranean Cosmos Πυλαία 57001, Θεσσαλονίκη τ: Kατάστηµα 5 Ολ. Γεωργάκη , Κοζάνη τ:

28

FRANCHISING «Η Παρουσία του στην Ελλάδα»

FRANCHISING «Η Παρουσία του στην Ελλάδα» ΤΕΙ ΣΕΡΡΩΝ Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Σερρών ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ FRANCHISING «Η Παρουσία του στην Ελλάδα» ΜΑΡΤΙΟΣ 2014 ΑΝΤΩΝΑΚΟΥΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ Α.Μ. 7283 Επιβλέπων: Δρ. Π. ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΣ 2 ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ Ευχαριστώ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑΩΣ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ Μ.Π.Σ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ,2012

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑΩΣ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ Μ.Π.Σ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ,2012 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑΩΣ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ Μ.Π.Σ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ,2012 ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ: FRANCHISING KAI OIKONOMIKH ΚΡΙΣΗ. ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

«Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ FRANCHISING ΚΑΙ Η ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ»

«Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ FRANCHISING ΚΑΙ Η ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ» «Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ FRANCHISING ΚΑΙ Η ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ» ΕΚΠΟΝΗΘΕΙΣΑ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΚΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΕΠΟΠΤΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΤΣΟΛΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ FRANCHISING & ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΚΛΑΔΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ FRANCHISING & ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΚΛΑΔΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Π.Μ.Σ. ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ FRANCHISING & ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΚΛΑΔΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Διαβάστε περισσότερα

«Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ FRANCHISE ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ»

«Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ FRANCHISE ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ» Τ.Ε.Ι. ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: «Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ FRANCHISE ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ» ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ: ΤΣΕΝΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΑΕΜ:

Διαβάστε περισσότερα

FUTURE BUSINESS SCHOOL ΤΜΗΜΑ BUSINESS ADMINISTRATION @ MARKETING ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

FUTURE BUSINESS SCHOOL ΤΜΗΜΑ BUSINESS ADMINISTRATION @ MARKETING ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ FUTURE BUSINESS SCHOOL ΤΜΗΜΑ BUSINESS ADMINISTRATION @ MARKETING ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ BUSINESS PLAN ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΝΕΑΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΤΥΩΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟ

Διαβάστε περισσότερα

FRANCHISE ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΠΟΥΚΑΜΙΣΑΣ

FRANCHISE ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΠΟΥΚΑΜΙΣΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «FRANCHISE ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΠΟΥΚΑΜΙΣΑΣ» Σπουδαστής: Πετροπούλου Λαμπρινή Α.Μ.: 14254 Επιβλέπων καθηγητής: Μπρίνη Δέσποινα ΑΘΗΝΑ 2014 ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΛΑΜΠΡΙΝΗ 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜ/ΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ:

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜ/ΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜ/ΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ: Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΧΡΗΣΗΣ (FRANCHISE),ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΤΗΣ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΑΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ & FRANCHISING

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ & FRANCHISING ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ & FRANCHISING Το franchising δημιουργεί κερδοφόρους ορίζοντες στις οικογενειακές επιχειρήσεις 78 FrancHise Success τευχοσ 45 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ & FRANCHISING Το franchising

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΞΑΓΩΓΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΞΑΓΩΓΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ TRADE WITHOUT BORDERS FOR THE COMPANIES OF GREECE - The former Yugoslav Republic of Macedonia INTERREGIONAL AREA ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΞΑΓΩΓΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ Περιεχόμενα 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 3 1.1. Κίνητρα ενασχόλησης με

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 5. Επιχειρηµατικός Σχεδιασµός

Κεφάλαιο 5. Επιχειρηµατικός Σχεδιασµός Κεφάλαιο 5. Επιχειρηµατικός Σχεδιασµός 5.1 Το επιχειρηµατικό σχέδιο ως εργαλείο Ο επιχειρηµατίας πριν λάβει δεσµευτικές αποφάσεις για τη δηµιουργία µιας νέας επιχείρησης, αλλά και πριν ακόµα προχωρήσει

Διαβάστε περισσότερα

Ίδρυση ηλεκτρονικής επιχείρησης

Ίδρυση ηλεκτρονικής επιχείρησης «ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ (ΜΚΕ) ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» (Ε.Π.Ε.Δ.Β.Μ.) 2007-2013, Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

Διαβάστε περισσότερα

Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας

Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας Αριστοτέλους 46, 104 33 Αθήνα, Τηλ. 210 8544666, Fax. 210 8543636 www.imegsevee.gr, info@imegsevee.gr ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΜΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥ ΩΝ ΣΤΗ ΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ (E-MBA)

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΜΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥ ΩΝ ΣΤΗ ΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ (E-MBA) ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΜΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥ ΩΝ ΣΤΗ ΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ (E-MBA) ιπλωματική Εργασία ΟΙΚΟΝΟΜΟΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΠΑΡΟΧΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΧΡΗΣΗΣ,ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΤΗΣ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΑΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ

Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΧΡΗΣΗΣ,ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΤΗΣ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΑΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ: Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΧΡΗΣΗΣ,ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΤΗΣ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΑΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ

Διαβάστε περισσότερα

Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 350 176 80 ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΤΗΛ.:210 9461410 FAX: 21-9404083 E-MAIL : info@interhellas.gr www.interhellas.gr

Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 350 176 80 ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΤΗΛ.:210 9461410 FAX: 21-9404083 E-MAIL : info@interhellas.gr www.interhellas.gr Α Σ Φ Α Λ Ε Ι Ε Σ I N T E R H E L L A S Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 350 176 80 ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΤΗΛ.:210 9461410 FAX: 21-9404083 E-MAIL : info@interhellas.gr www.interhellas.gr ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Β! ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Εργασία για Ασφαλιστική εταιρεία

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΟΙΚΩΝ ΜΟΔΑΣ

ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΟΙΚΩΝ ΜΟΔΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΟΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΑ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΠΙΠΛΟΥ

ΕΡΕΥΝΑ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΠΙΠΛΟΥ ΕΡΕΥΝΑ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΠΙΠΛΟΥ Δρ. Ιωάννη I. Παπαδόπουλου 1, Οικονομίδου Ευτυχίας 2 και Παπαφακλή Λουκίας 2 Την εποχή που η τεχνολογία δεν είχε

Διαβάστε περισσότερα

ΑΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ. Σχολή Διοίκησης Οικονομίας. Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Ελεγκτικής ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ : ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

ΑΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ. Σχολή Διοίκησης Οικονομίας. Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Ελεγκτικής ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ : ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ Σχολή Διοίκησης Οικονομίας Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Ελεγκτικής ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ : ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ :ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΛΕΞΑΚΗ ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΣΟΥΚΕΡΑ ΕΡΙΦΥΛΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Μήνυμα Διευθύνοντος Συμβούλου 3. Πληροφορίες σχετικά με τον Κοινωνικό Απολογισμό 4. Εταιρικό Προφίλ 7

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Μήνυμα Διευθύνοντος Συμβούλου 3. Πληροφορίες σχετικά με τον Κοινωνικό Απολογισμό 4. Εταιρικό Προφίλ 7 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Μήνυμα Διευθύνοντος Συμβούλου 3 Πληροφορίες σχετικά με τον Κοινωνικό Απολογισμό 4 Εταιρικό Προφίλ 7 ΕΚΕ: Επιχειρηματική Προσέγγιση και Βασικές Δεσμεύσεις 14 Εταιρική Διακυβέρνηση 19 Κοινωνικοί

Διαβάστε περισσότερα

Επιχειρηματικότητα και Τουριστική Πολιτιστική Ανάπτυξη

Επιχειρηματικότητα και Τουριστική Πολιτιστική Ανάπτυξη ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Επιχειρηματικότητα και Τουριστική Πολιτιστική Ανάπτυξη ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Συγγραφέας Ειρήνη Σωπασή

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΕΡΡΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: Παρουσίαση της Microland Α.Ε. Φοιτήτριες: Κοκκώνη Αικατερίνη και Τσακίρογλου Στυλιανή Επιβλέπων καθηγητής: Μπογάς Χρήστος

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΧΙΟΥ

ΜΕΛΕΤΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΜΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (Ε-ΜΒΑ) ΜΕΛΕΤΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΔΕΜΙΡΗ ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδιο Δράσης για την εφαρμογή του Ηλεκτρονικού Εμπορίου από τις εμπορικές επιχειρήσεις της Ελασσόνας

Σχέδιο Δράσης για την εφαρμογή του Ηλεκτρονικού Εμπορίου από τις εμπορικές επιχειρήσεις της Ελασσόνας Σχέδιο Δράσης για την εφαρμογή του Ηλεκτρονικού Εμπορίου από τις εμπορικές επιχειρήσεις της Ελασσόνας Στα πλαίσια του έργου ανάπτυξης κόμβου ηλεκτρονικού εμπορίου για τον Εμπορικό Σύλλογο Ελασσόνας το

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. i. Πρόλογος ii. Ευχαριστίες Εισαγωγή... σελ. 8

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. i. Πρόλογος ii. Ευχαριστίες Εισαγωγή... σελ. 8 ?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????::????????????????????::?????????????????????????????????????????????? K..???????? Minoan Lines 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΛΟΓΟΣ... 1 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1: Enterprise Resource Planning.....3 Εισαγωγή.3 1.1 Τι είναι ERP; Ποια είναι η πλήρης ονομασία του (Enterprise Resource Planning)...4 1.1.2. Οι αντικρουόμενες απόψεις

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ BOUTIQUE, ART &DESIGN

ΘΕΜΑ: ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ BOUTIQUE, ART &DESIGN 1 ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ BOUTIQUE, ART &DESIGN ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ:ΧΑΤΖΗΡΙΖΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Τίτλος Ειδικού Θεματικού Προγράμματος: «Διοίκηση, Οργάνωση και Πληροφορική για Μικρο-μεσαίες Επιχειρήσεις»

Τίτλος Ειδικού Θεματικού Προγράμματος: «Διοίκηση, Οργάνωση και Πληροφορική για Μικρο-μεσαίες Επιχειρήσεις» ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΒΑΣΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΠΕΛΑΓΙΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ Τίτλος Ειδικού Θεματικού Προγράμματος: «Διοίκηση, Οργάνωση και Πληροφορική για Μικρο-μεσαίες

Διαβάστε περισσότερα