Ο καλός φωτισμός αποτελεί μία καρτ-ποστάλ για κάθε τόπο και μέρος ενός πειστικού μάρκετινγκ της κάθε πόλης

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Ο καλός φωτισμός αποτελεί μία καρτ-ποστάλ για κάθε τόπο και μέρος ενός πειστικού μάρκετινγκ της κάθε πόλης"

Transcript

1

2 Ο καλός φωτισμός αποτελεί μία καρτ-ποστάλ για κάθε τόπο και μέρος ενός πειστικού μάρκετινγκ της κάθε πόλης Ο φωτισμός ενδοαστικών περιοχών, όπως πεζόδρομων και πλατειών, δεν είναι απλά ένα λειτουργικό θέμα, αλλά συμβάλλει και στη διαμόρφωση της εικόνας μίας πόλης. Ένας ισορροπημένος φωτισμός προσελκύει ενισχύοντας την γοητεία μίας πόλης. Ως μέρος του αστικού μάρκετινγκ, ο φωτισμός μπορεί να συμβάλλει και στην ελκυστικότητα του τόπου και μάλιστα όχι μόνο για τον δήμο, αλλά και για το λιανικό εμπόριο και τους τουριστικούς συλλόγους.

3 Ο καλύτερος φωτισμός; Μία πόλη που έχει πάντα καλό φωτισμό προσελκύει ανθρώπους, οι οποίοι μπορούν να συμβάλλουν στην οικονομική και πολιτιστική επιτυχία της. Ο καλός φωτισμός ενισχύει την ποιότητα ζωής και την κοινωνική ζωή. Τα όμορφα φωτισμένα δημόσια κτίρια, τα ιστορικά μνημεία, οι γεμάτοι σύμβολα τόποι και τα κέντρα πλατειών της δημόσιας και πολιτιστικής ζωής καλούν τον κόσμο να συμμετέχει σε κοινωνικά δρώμενα δημιουργώντας μία θετική ατμόσφαιρα. Αυτό χαρίζει ουσία στο αστικό μάρκετινγκ και ανεβάζει τη δημόσια εικόνα του τόπου. Επίσης, τα έξυπνα και δικτυωμένα συστήματα φωτισμού ανοίγουν δυνατότητες δυναμικού ελέγχου, ενσωμάτωσης του Διαδικτύου των πραγμάτων (IoT) σε τοπικές υπηρεσίες πληροφόρησης και βοηθήματα καθοδήγησης μέσω φορητών τερματικών συσκευών - παραδείγματος χάριν ταμπελών για χώρους στάθμευσης οχημάτων με ελεύθερες θέσεις και περισσότερες δυνατότητες εκμετάλλευσης που χαρίζουν προστιθέμενη αξία και αποτελούν στοιχεία που διαφοροποιούν την πόλη.

4 Ο αστικός φωτισμός είναι κάτι παραπάνω από καθαρά τεχνικός φωτισμός των δρόμων Κάνει τον κόσμο να θέλει να παραμείνει στις πλατείες, χαρίζοντας ένα αίσθημα ασφάλειας και διευκολύνοντας τον προσανατολισμό. Διότι ο τεχνικός φωτισμός των δρόμων μπαίνει τη νύχτα οπτικά στο φόντο, ενώ τα διακοσμητικά φώτα παραμένουν νύχτα-μέρα μέρος της εικόνας της πόλης και του δρόμου. Τα καλά σχέδια φωτισμού βασίζονται σε μία γενική αισθητική με ενιαίο σχεδιασμό των φώτων, αρμονικό φωτισμό και εναρμονισμένα χρώματα φωτισμού - από τον χώρο στάθμευσης έως τους κεντρικούς δρόμους με τις πολλές λωρίδες.

5 Φως σημαίνει ποιότητα ζωής Σε κεντρικούς οδικούς δρόμους κινούνται καθημερινά χιλιάδες οχήματα από το σημείο Α προς το Β. Σε υπεραστικές οδούς αυτή η κυκλοφορία συναντάει πεζούς και ποδηλάτες. Στους πεζόδρομους ο κόσμος θέλει να χαρεί την αστική ατμόσφαιρα, να ψωνίσει με χαρά και να εκμεταλλευτεί τις γαστρονομικές προσφορές της πόλης. Στα δημόσια πάρκα συναντώνται άνθρωποι που αποζητούν ηρεμία, λάτρεις της φύσης, καθώς και αθλητικοί τύποι, που θέλουν να ξεκουραστούν από την αγχώδη καθημερινότητα. Σε όλες αυτές τις περιοχές ο φωτισμός παίζει μεγάλο ρόλο. Ειδικά τις βραδινές και νυχτερινές ώρες οι έξυπνες λύσεις φωτισμού παρέχουν περισσότερη ασφάλεια και μία ευχάριστη ατμόσφαιρα δημιουργώντας ελκυστικά αρχιτεκτονικά σημεία έλξης.

6 Η ασφάλεια στους δημόσιους χώρους γίνεται ολοένα και πιο σημαντική! Είτε στο οδικό δίκτυο, στους χώρους στάθμευσης ή στο πάρκο. Το φως ενισχύει την ασφάλεια. Όσο γρηγορότερη είναι η κυκλοφορία και πιο διαφορετικοί οι χρήστες του οδικού δικτύου, τόσο γρηγορότερα πρέπει να εντοπίζονται τα επικίνδυνα σημεία και οι επικίνδυνες ζώνες, προκειμένου για την σωστή απόφαση και αντίδραση σε σοβαρές περιπτώσεις. Η οδική ασφάλεια και ο καλός φωτισμός πηγαίνουν παρέα. Η ισορροπημένη κατανομή φωτός και το ελάχιστο θάμπωμα κάνουν τη μεγάλη διαφορά.

7 Ασφάλεια σε όλους τους δρόμους Ταυτόχρονα, η ασφάλεια όλων γίνεται ολοένα και σημαντικότερη. Είτε πρόκειται για οδηγούς οχημάτων στο δρόμο ή στο χώρο στάθμευσης, είτε για πεζούς μετά την επίσκεψη στο εστιατόριο ή τους ποδηλάτες στο δρόμο για το σπίτι - όλοι θέλουν να αισθάνονται ασφάλεια. Ο καλός φωτισμός συμβάλλει σημαντικά σε αυτό. Χάρη στην ισορροπημένη κατανομή φωτός, τις μειωμένες σκοτεινές ζώνες και στη βελτιωμένη αντίληψη του περιβάλλοντος. Επίσης, ο φωτισμός βοηθάει και στον προσανατολισμό. Χάρη στην ελεγχόμενη ανάκλαση του φωτός στο περίβλημα, το ίδιο τος φως γίνεται ορατό και παρέχει χωρικό προσανατολισμό.

8 Δημόσια πάρκα, πεζοδρόμια και πλατείες Ασφαλή σημεία για ανάσα Η δημόσια ζωή χρειάζεται ελεύθερους χώρους, όπου οι άνθρωποι θα μπορούν να σηκώσουν για μια στιγμή το βλέμμα ψηλά και να κάνουν άλλες σκέψεις. Οι πλατείες, τα πάρκα και οι λεωφόροι αποτελούν αστικά κεντρικά σημεία, στα οποία ένας προσεκτικός φωτισμός στο σκοτάδι δημιουργεί μία ευχάριστη ατμόσφαιρα και παρέχει ασφάλεια. Η LED Europa προσφέρει προσαρμοστικά και ενεργειακώς αποδοτικά σχέδια φωτισμού, που λαμβάνουν υπόψη τους τις ειδικές απαιτήσεις των δημόσιων χώρων - από πεζοδρόμια, πάρκα και πλατείες, μέχρι και υπόγειες διαβάσεις και κτίσματα. Τα οδικά μας φώτα συνδέονται με δίκτυα επικοινωνίας και είναι εφοδιασμένα με πρόσθετες λειτουργικές μονάδες, παραδείγματος χάριν αισθητήρες ή συστήματα παρακολούθησης κυκλοφορίας, που ελέγχουν, εάν χρειαστεί, το φως ή συλλέγουν πληροφορίες π.χ. για τη ρύπανση του αέρα. Έτσι, οι πόλεις μας γίνονται ασφαλέστερες, καθαρότερες και ελκυστικότερες.

9 Μνημεία και αξιοθέατα Η ανακάλυψη της έμπνευσης Κάθε πόλη διαθέτει εμβλήματα και ιστορικά αξιοθέατα που σχηματίζουν τον μοναδικό χαρακτήρα της - από καθεδρικούς, παλάτια, κάστρα ή σύγχρονα κτίσματα μέχρι αγάλματα και σιντριβάνια, γλυπτά και αντικείμενα τέχνης. Ο αποτελεσματικός φωτισμός αυτών των αξιοθέατων και η δημιουργία της κατάλληλης ατμόσφαιρας, που εμπνέει και γοητεύει τους ανθρώπους, αποτελεί τέχνη. Η LED Europa προσφέρει στους πολεοδόμους ικανοποιητική στήριξη στο σχεδιασμό της ιδανικής λύσης φωτισμού για κάθε αντικείμενο - βασιζόμενη στη σύγχρονη, δημιουργική τεχνολογία φωτισμού και ελέγχου

10 Προσόψεις Το καμάρι της πόλης Τα απαστράπτοντα φώτα μίας πόλης τη νύχτα δεν αποτελούν απλά ένδειξη της κατάστασης και της πολιτιστικής ζωής της, αλλά και έκφραση των φιλοδοξιών της, καθώς και πρόσκληση προς τους πολίτες να χρησιμοποιούν τους δημόσιους χώρους και να απολαμβάνουν τη νυχτερινή ζωή. Δημαρχεία, θέατρα, ιστορικά και σύγχρονα κτίσματα, πλατείες και γέφυρες ορίζουν την οπτική ταυτότητα ενός αστικού κέντρου. Ο αισθητικός φωτισμός εδραιωμένων δημόσιων κτιρίων χωρίς τρομακτικά έξοδα ενέργειας και συντήρησης δίνει στις διοικήσεις των πόλεων την ευκαιρία να παρουσιάσουν στους κατοίκους την υπεύθυνη διαχείριση των φόρων. Η LED Europa προσφέρει μία μεγάλη γκάμα προγραμματιζόμενων λύσεων φωτισμού, με τις οποίες τονίζεται η δημόσια εικόνα της πόλης δίνοντάς της μία ανεπτυγμένη κατασκευαστική ουσία.

11 Ασφάλεια χάρη στον ομοιόμορφο κάθετο φωτισμό Καλή ορατότητα στους δημόσιους χώρους Κατά τον σχεδιασμό λύσεων φωτισμού θα πρέπει να συνυπολογίζονται πολυάριθμες φυσικές, φυσιολογικές και τεχνικές παράμετροι, που προϋποθέτουν εξειδικευμένη γνώση. Στις σημαντικότερες ιδιότητες των πηγών φωτός συγκαταλέγεται η κάθετη ένταση φωτισμού. Από αυτήν εξαρτάται το πόσο καλά θα μπορούν οι άνθρωποι να αναγνωρίζουν λεπτομέρειες στο άμεσο περιβάλλον τους. Πρόκειται, δηλαδή, για σημαντικότατο παράγοντα ασφαλείας. Και η ομοιόμορφη κατανομή του φωτός είναι εξαιρετικά σημαντική κατά τον σχεδιασμό του φωτισμού δημόσιων πλατειών, καθώς αποτρέπει τα «τυφλά» σημεία που μπορεί να προκαλέσουν σύγχυση και αποπροσανατολισμό.

12 Τί επιφέρουν οι κάθετες και οριζόντιες εντάσεις φωτισμού; Η καλή οριζόντια ένταση φωτισμού παρέχει ομοιόμορφο φωτισμό των επιφανειών και, συνεπώς, καλύτερη αντίληψη του περιβάλλοντος. Η καλή κάθετη ένταση φωτισμού μειώνει τον σχηματισμό σκιών βελτιώνοντας έτσι μεταξύ άλλων την αναγνώριση προσώπων.

13 Η ασφάλεια και η ατμόσφαιρα μίας πόλης είναι σημαντικές, αλλά με τί κόστος; Οι ιδανικές συνθήκες ορατότητας είναι ένα θέμα. Για τους επενδυτές, όμως, σημαντικοί είναι και οι αριθμοί: Έξοδα συντήρησης, λειτουργικά και ενεργειακά έξοδα. Αυτό ισχύει τόσο για καινούριες εγκαταστάσεις, όσο και για ανακαινίσεις. Διότι ειδικά οι πόλεις και οι κοινότητες πρέπει να διαχειρίζονται τα χρήματα των κατοίκων τους. Γι αυτό και η αλλαγή από τη συμβατική τεχνολογία σε λύσεις φωτισμού με LED αξίζει. Στο κάτω-κάτω οι περίοδοι απόσβεσης είναι σύντομες και με εν μέρει πάνω από το διπλάσιο αποτελεσματική λειτουργία - συνδυασμένη με σαφώς βελτιωμένη ποιότητα φωτισμού. Αποτέλεσμα μίας ικανής παροχής συμβουλών έργου είναι ο σαφής έλεγχος των εξόδων και οι σύντομοι χρόνοι απόσβεσης.

14 Led Europa Φώτα Wisdom Η LED Europa προσφέρει εξαιρετικές λύσεις ακριβώς για αυτόν τον τομέα εφαρμογής. Τα τεχνικά οδικά φώτα της LED Europa παρέχουν ποιότητα, απόδοση, αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα συμβάλλοντας εξαιρετικά στην ασφάλεια στην οδική κυκλοφορία. Η σειρά προϊόντων Wisdom συμπληρώνει το χαρτοφυλάκιο επαγγελματικών λύσεων φωτισμού και είναι ειδικά σχεδιασμένη για την ενίσχυση της ασφάλειας στις συγκοινωνίες. Αυτό επιτυγχάνεται κυρίως χάρη στην ιδανική προστασία από το θάμπωμα και την εξαιρετική ομοιομορφία, σύμφωνα με όλα τα σχετικά πρότυπα. Επίσης, χάρη στους ισχυρούς φακούς επιτυγχάνονται όσο το δυνατόν μεγαλύτερες αποστάσεις των μαστών, ενώ η διαμορφωσιμότητα σε διάφορες κατηγορίες φωτισμού και οδικές γεωμετρίες βρίσκεται στο επίκεντρο.

15 Η σειρά προϊόντων Wisdom διακρίθηκε από το φόρουμ για την ενέργεια Kärnten!

16 Φακοί για βελτιστοποίηση του φωτισμού Διάφοροι παράγοντες, καθώς και η ποιότητα του οδοστρώματος, η ταχύτητα της κυκλοφορίας, δρόμοι με μία ή περισσότερες λωρίδες, το πλάτος του δρόμου, η απόσταση των ιστών μεταξύ των φώτων... απαιτούν ιδανική προσαρμογή των φώτων στους δρόμους με τη βοήθεια φακών Διάφορες κατηγορίες δρόμων, όπως Me, C, S, P, δημιουργούν διαφορετικές απαιτήσεις για φακούς. Παραδείγματος χάριν στενής ή φαρδιάς ακτίνας, κτλ.

17 Επισκόπηση των φακών με τη βοήθεια των φώτων Wisdom C13299_STRADA-2X2-ME Στενής δέσμης

18 Φαρδιάς δέσμης C14164_STRADA-2X2-ME- C14165_STRADA-2X2-ME-WIDE2

19 C15594_STRADA-2X2-MEW Φαρδιάς δέσμης, comfort

20 C15594_STRADA-2X2-MEW Φαρδιάς δέσμης, υγρά οδοστρώματα

21 C14896_STRADA-2X2-PXL Διάβαση πεζών αριστερά

22 C14116_STRADA-2X2- Διάβαση πεζών δεξιά

23 C14164_STRADA-2X2- C15687_STRADA-2X2-FW

24 C15021_STRADA-2X2-SCL Στενής δέσμης

25 C15014_STRADA-2X2-T4-B Εξαιρετικά φαρδιάς δέσμης

26 C15021_STRADA-2X2-SCL C14164_STRADA-2X2-MEWIDE1 C15292_STRADA-2X2-T2-C

ΠΕΖΟΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΑΣΦΑΛΗ ΦΩΤΙΣΜΟ

ΠΕΖΟΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΑΣΦΑΛΗ ΦΩΤΙΣΜΟ ΠΕΖΟΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΑΣΦΑΛΗ ΦΩΤΙΣΜΟ NORATEX A.B.E.E. 17o Χλμ. Λεωφόρος Σπάτων 15351 Παλλήνη Τηλ. 210 6030221 Φαξ. 210 6030226 Email : neofitos@noratex.gr georgios@noratex.gr thania@noratex.gr Web site : www.noratex.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα. Φωτοτεχνία. Ενότητα 9: Μέθοδος της Λαμπρότητας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα. Φωτοτεχνία. Ενότητα 9: Μέθοδος της Λαμπρότητας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα Φωτοτεχνία Ενότητα 9: Μέθοδος της Λαμπρότητας Γεώργιος Χ. Ιωαννίδης Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕ Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό

Διαβάστε περισσότερα

Απελευθέρωση Κατευθύνσεις της Ε.Ε. για τις εμπορευματικές οδικές μεταφορές 5

Απελευθέρωση Κατευθύνσεις της Ε.Ε. για τις εμπορευματικές οδικές μεταφορές 5 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ.. 1 1.1. Σχεδιασμός των μεταφορών... 1 1.2. Κατηγοριοποίηση Δομικά στοιχεία των μεταφορών.. 2 1.3. Βασικοί άξονες της Ευρωπαϊκής πολιτικής

Διαβάστε περισσότερα

1ο Συνέδριο Αστικής Βιώσιμης Κινητικότητας. Προτάσεις για την επικαιροποίηση των προδιαγραφών ποδηλατοδρόμων στην Ελλάδα

1ο Συνέδριο Αστικής Βιώσιμης Κινητικότητας. Προτάσεις για την επικαιροποίηση των προδιαγραφών ποδηλατοδρόμων στην Ελλάδα 1ο Συνέδριο Αστικής Βιώσιμης Κινητικότητας Προτάσεις για την επικαιροποίηση των προδιαγραφών ποδηλατοδρόμων στην Ελλάδα Ευθύμιος Μπακογιάννης Δρ. Πολεοδόμος - Συγκοινωνιολόγος ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2012 Αρχές σχεδιασμού

Διαβάστε περισσότερα

Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτών Οδήγησης & Κυκλοφοριακής Αγωγής

Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτών Οδήγησης & Κυκλοφοριακής Αγωγής Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτών Οδήγησης & Κυκλοφοριακής Αγωγής Ένα τυχαίο περιστατικό Υπάρχουν λανθασμένες συμπεριφορές ; Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας Είναι οι κανόνες που πρέπει να ακολουθούν όλοι όσοι

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΩ!

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΩ! ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΩ! ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ Η δυνατότητα να μετακινείται κάποιος ως: Πεζός Οδηγός Επιβάτης να εμπλακεί χωρίς να κινδυνεύει ή να προκαλέσει τροχαίο ατύχημα

Διαβάστε περισσότερα

Μιχάλης Μακρή EFIAP. www.michalismakri.com

Μιχάλης Μακρή EFIAP. www.michalismakri.com Μιχάλης Μακρή EFIAP www.michalismakri.com Γιατί κάποιες φωτογραφίες είναι πιο ελκυστικές από τις άλλες; Γιατί κάποιες φωτογραφίες παραμένουν κρεμασμένες σε γκαλερί για μήνες ή και για χρόνια για να τις

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Α. ΣΗΜΑΝΣΗ Η σήμανση χωρίζεται στην κατακόρυφη σήμανση, δηλαδή τις πινακίδες σήμανσης των δρόμων και την οριζόντια σήμανση, δηλαδή τις ζωγραφισμένες γραμμές (διαγραμμίσεις)

Διαβάστε περισσότερα

Σειρά MIC 550 Ανθεκτική κάμερα με οριζόντια/κατακόρυφη κίνηση και ζουμ για εξωτερικούς χώρους

Σειρά MIC 550 Ανθεκτική κάμερα με οριζόντια/κατακόρυφη κίνηση και ζουμ για εξωτερικούς χώρους Σειρά MIC 550 Ανθεκτική κάμερα με οριζόντια/κατακόρυφη κίνηση και ζουμ για εξωτερικούς χώρους 2 Σειρά MIC 550 Θέτει το πρότυπο στις λύσεις παρακολούθησης Ελκυστική σχεδίαση μικρού μεγέθους για διακριτική

Διαβάστε περισσότερα

Μπες στο κλίµα κι εσύ!

Μπες στο κλίµα κι εσύ! Μπες στο κλίµα κι εσύ! Έργα - Παρεµβάσεις Οι προτάσεις της µελέτης είναι: Νέες φυτεύσεις Νέος ενιαίος αστικός φωτισµός µε συνδυασµό φωτιστικών επί ιστού και κρεµαστών φωτιστικών στους στενούς δρόµους Νέες

Διαβάστε περισσότερα

«City Best Practices» «Δήμος Τρικκαίων: CityMobil2, Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό»

«City Best Practices» «Δήμος Τρικκαίων: CityMobil2, Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό» «City Best Practices» «Δήμος Τρικκαίων: CityMobil2, Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό» Σούλα Μπράκη Πολιτικός Μηχανικός-Συγκ/λόγος, Υπεύθυνη Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού Δήμου Τρικκαίων ΑΘΗΝΑ, 3/12/2015 Η πρόκληση της

Διαβάστε περισσότερα

Οδική Ασφάλεια Κρυπτόλεξο 1

Οδική Ασφάλεια Κρυπτόλεξο 1 Κρυπτόλεξο 1 Βρες τις 12 κρυμμένες λέξεις που βρίσκονται οριζόντια και κάθετα του κρυπτόλεξου. Τ Α Χ Υ Τ Η Τ Α Δ Η Σ Β Λ Ρ Δ Μ Γ Ο Α Σ Υ Ν Φ Γ Σ Λ Α Τ Δ Κ Θ Ρ Ψ Τ Θ Υ Π Δ Ε Υ Κ Υ Δ Ρ Ο Μ Ο Σ Σ Ο Κ Ω Μ

Διαβάστε περισσότερα

Rethink Athens: μια στρατηγική για την κυκλοφορία και τον δημόσιο χώρο στο κέντρο της Αθήνας

Rethink Athens: μια στρατηγική για την κυκλοφορία και τον δημόσιο χώρο στο κέντρο της Αθήνας Rethink Athens: μια στρατηγική για την κυκλοφορία και τον δημόσιο χώρο στο κέντρο της Αθήνας Η ανασυγκρότηση του κέντρου με άξονα την Πανεπιστημίου εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο στρατηγικών παρεμβάσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ Ορισμός Με τον όρο κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης (Closed Circuit TV System) όπως χρησιμοποιείται ευρέως για παροχή Υπηρεσιών Ασφαλείας, εννοούμε κάθε σύστημα που χρησιμοποιεί κάμερες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΟ ΗΛΑΤΟ ΡΟΜΟΥ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΟ ΟΜΙΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΟ ΗΛΑΤΟ ΡΟΜΟΥ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΟ ΟΜΙΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΟ ΗΛΑΤΟ ΡΟΜΟΥ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΟ ΟΜΙΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΤΩΝ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ---ΒΑΣΙΚΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΥ ΕΝΤΑΞΗΣ ΠΟ ΗΛΑΤΟΥ ΣΕ ΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ-- Η µεθοδολογία εκπόνησης της µελέτης-πρότασης

Διαβάστε περισσότερα

Κανονιστική πράξη παραχώρησης κοινοχρήστων χώρων. Πατήστε για προσθήκη κειμένου

Κανονιστική πράξη παραχώρησης κοινοχρήστων χώρων. Πατήστε για προσθήκη κειμένου Κανονιστική πράξη παραχώρησης κοινοχρήστων χώρων Πατήστε για προσθήκη κειμένου Υφιστάμενη κατάσταση Κανονιστική 2001 με αλεπάλληλες τροποποιήσεις Ασυμβατότητα με την κείμενη νομοθεσία ιδιαίτερα όσον αφορά

Διαβάστε περισσότερα

Σχεδόν ένα στα τέσσερα νέα μοντέλα οχημάτων διαθέτουν σύστημα αναγνώρισης κόπωσης οδηγού.

Σχεδόν ένα στα τέσσερα νέα μοντέλα οχημάτων διαθέτουν σύστημα αναγνώρισης κόπωσης οδηγού. Σχεδόν ένα στα τέσσερα νέα μοντέλα οχημάτων διαθέτουν σύστημα αναγνώρισης κόπωσης οδηγού. To νέο σύστημα αξιολόγησης του Euro NCAP πιέζει για την υιοθέτηση των συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης Η Bosch εκτιμά

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογές Φωτισμού και Πολυμεσικές Εφαρμογές

Εφαρμογές Φωτισμού και Πολυμεσικές Εφαρμογές Σύγχρονες Εξελίξεις σε Θέματα Φωτισμού και Οπτικών Τεχνολογιών ΣΦΠ 61/Β Δημήτριος Ζευγώλης Καθηγητής Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου Εφαρμογές Φωτισμού και Πολυμεσικές Εφαρμογές ΤΟΜΟΣ Β Σύγχρονες Εξελίξεις

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. στην. Πρόταση ΟΔΗΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. στην. Πρόταση ΟΔΗΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 17.5.2018 COM(2018) 274 final ANNEX 1 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ στην Πρόταση ΟΔΗΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ σχετικά με την τροποποίηση της οδηγίας 2008/96/EΚ για τη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕΛΕΤΗΣ: ΟΙΚΟΣΜΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ «ΠΥΛΗΣ ΑΞΙΟΥ»

ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕΛΕΤΗΣ: ΟΙΚΟΣΜΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ «ΠΥΛΗΣ ΑΞΙΟΥ» Ομάδα Εργασίας: Κόντου Χριστίνα, Λαζαρίδης Χριστόφορος, Μπουλταδάκη Άννα, Πάσχου Μαρία, Παυλίδου Ιωάννα, Τσιολάκη Φανή ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕΛΕΤΗΣ: ΟΙΚΟΣΜΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ «ΠΥΛΗΣ ΑΞΙΟΥ» Η περιοχή μελέτης ανήκει

Διαβάστε περισσότερα

Αλλαγές στους Κανόνες Οδικής Κυκλοφορίας της NNO

Αλλαγές στους Κανόνες Οδικής Κυκλοφορίας της NNO 1η Νοεμβρίου 2012 Αλλαγές στους Κανόνες Οδικής Κυκλοφορίας της NNO Από την 1η Νοεμβρίου 2012 θα ισχύουν διάφορες αλλαγές στους κανόνες οδικής κυκλοφορίας της ΝΝΟ. Πολλές από αυτές τις αλλαγές είναι απλά

Διαβάστε περισσότερα

Οι συγκοινωνιακές προκλήσεις της Αστικής Σήραγγας Ηλιούπολης

Οι συγκοινωνιακές προκλήσεις της Αστικής Σήραγγας Ηλιούπολης Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Σχολή Πολιτικών Μηχανικών Τομέας Μεταφορών και Συγκοινωνιακής Υποδομής Οι συγκοινωνιακές προκλήσεις της Αστικής Σήραγγας Ηλιούπολης Γ. Γιαννής, Καθηγητής ΕΜΠ Π. Παπαντωνίου,

Διαβάστε περισσότερα

Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτών Οδήγησης & Κυκλοφοριακής Αγωγής. https://www.facebook.com/driving.edu/

Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτών Οδήγησης & Κυκλοφοριακής Αγωγής.  https://www.facebook.com/driving.edu/ Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτών Οδήγησης & Κυκλοφοριακής Αγωγής http://www.driving.org.gr/ https://www.facebook.com/driving.edu/ Γιατί κατά την γνώμη σας γίνονται ατυχήματα δυστυχήματα στον δρόμο; Το

Διαβάστε περισσότερα

Ευφυείς προβολείς με περισσότερο αντιθαμβωτικό φως στο δρόμο Το θάμπωμα διερχόμενων οδηγών αποτρέπεται Σημαντικά αυξημένη κατανομή φωτός

Ευφυείς προβολείς με περισσότερο αντιθαμβωτικό φως στο δρόμο Το θάμπωμα διερχόμενων οδηγών αποτρέπεται Σημαντικά αυξημένη κατανομή φωτός Ο νέος φωτισμός φέρνει επανάσταση στην οδική ασφάλεια Ευφυείς προβολείς με περισσότερο αντιθαμβωτικό φως στο δρόμο Το θάμπωμα διερχόμενων οδηγών αποτρέπεται Σημαντικά αυξημένη κατανομή φωτός Lippstadt,

Διαβάστε περισσότερα

Ανάπλαση Αιγαίου Πελάγους / ΦΩΤΟΤΕΧΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΦΩΤΟΤΕΧΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ. Οδόσ Αιγαίου Πελάνουσ / Στοιχεία σχεδιασμού

Ανάπλαση Αιγαίου Πελάγους / ΦΩΤΟΤΕΧΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΦΩΤΟΤΕΧΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ. Οδόσ Αιγαίου Πελάνουσ / Στοιχεία σχεδιασμού Ημερομηνία: 2019.01.14 11:31:33 ΕΕΤ ΦΩΤΟΤΕΧΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ Προφίλ δρόμου Πεζοδρόμιο 2 Λωρίδα Στάθμευσης 2 Οδόστρωμα Λωρίδα Στάθμευσης 1 Πεζοδρόμιο 1 Οδόσ Αιγαίου Πελάνουσ / Στοιχεία σχεδιασμού (Πλάτος: 2.350

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης. Έγχρωμη Κάμερα για Εντοιχιζόμενη Μπουτονιέρα 1265..

Οδηγίες χρήσης. Έγχρωμη Κάμερα για Εντοιχιζόμενη Μπουτονιέρα 1265.. Οδηγίες χρήσης Έγχρωμη Κάμερα για Εντοιχιζόμενη Μπουτονιέρα 1265.. Περιγραφή συσκευής Η έγχρωμη κάμερα ανήκει στο σύστημα επικοινωνίας εισόδου Gira και εξυπηρετεί στην επέκταση της εντοιχιζόμενης μπουτονιέρας.

Διαβάστε περισσότερα

Δίνοντας ζωή στην Πόλη της Ορεστιάδας

Δίνοντας ζωή στην Πόλη της Ορεστιάδας ΟΣΑΑ Ορεστιάδας 2007-2013 Δίνοντας ζωή στην Πόλη της Ορεστιάδας Δήμος Ορεστιάδας Σκοπός Η ανάπλαση, χωρική και κοινωνική ανασυγκρότηση, βιώσιμη οικονομική και κοινωνική αναζωογόνηση στοχευμένου θύλακα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΣΒΑΑ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ. Επιχειρησιακό Σχέδιο Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Δήμου Εορδαίας. Εδώ ζούμε.

ΕΣΣΒΑΑ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ. Επιχειρησιακό Σχέδιο Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Δήμου Εορδαίας. Εδώ ζούμε. ΕΣΣΒΑΑ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ Επιχειρησιακό Σχέδιο Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Δήμου Εορδαίας Εδώ ζούμε. Καλύτερα» Η περιοχή παρέμβασης του σχεδίου ΒΑΑ, με βάση τα χαρακτηριστικά των

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛ. ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

ΠΑΝΕΠ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛ. ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΠΑΝΕΠ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛ. ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ "έλεγχος της οδικής ασφάλειας", η ανεξάρτητη, λεπτομερής, συστηματική και τεχνική επαλήθευση της ασφάλειας των χαρακτηριστικών σχεδιασμού ενός

Διαβάστε περισσότερα

Αλλαγή στα κοινωνικά, οικονομικά και πολεοδομικά δεδομένα της περιοχής του Κέντρου της Πόλης

Αλλαγή στα κοινωνικά, οικονομικά και πολεοδομικά δεδομένα της περιοχής του Κέντρου της Πόλης Αλλαγή στα κοινωνικά, οικονομικά και πολεοδομικά δεδομένα της περιοχής του Κέντρου της Πόλης Ο Δήμος Λεμεσού πρωτοστάτησε για την δημιουργία του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου στο κέντρο της πόλης αφού πίστευε

Διαβάστε περισσότερα

Διατάξεις φωτισμού AEGIS από την Bosch Φωτισμός προστασίας και ασφάλειας

Διατάξεις φωτισμού AEGIS από την Bosch Φωτισμός προστασίας και ασφάλειας Διατάξεις φωτισμού AEGIS από την Bosch Φωτισμός προστασίας και ασφάλειας 2 Διατάξεις φωτισμού AEGIS Διατάξεις φωτισμού AEGIS Illuminators Φωτισμός προστασίας & ασφάλειας Η τεχνολογία Constant Light, για

Διαβάστε περισσότερα

Επεκτείνει τη σπιτική αίσθηση στην οδό

Επεκτείνει τη σπιτική αίσθηση στην οδό Lighting Επεκτείνει τη σπιτική αίσθηση στην οδό Ως οικογένεια φωτιστικών που είναι προετοιμασμένη για υφιστάμενους και κλιμακούμενους αστικούς χώρους, το TownTune προσφέρει όλες τις πρόσφατες καινοτομίες

Διαβάστε περισσότερα

Διακοσμήστε το σπίτι σας με φως

Διακοσμήστε το σπίτι σας με φως PHILIPS InStyle Κρεμαστό φωτιστικό Attilio ματ χρώμιο LED Διακοσμήστε το σπίτι σας με φως Αυτά τα λεπτά, φουτουριστικά, επίπεδα κρεμαστά φωτιστικά αιωρούνται κομψά από ένα λεπτό καλώδιο και είναι απόλυτα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα. Φωτοτεχνία. Ενότητα 7: Εισαγωγή στον Φωτισμό Δρόμου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα. Φωτοτεχνία. Ενότητα 7: Εισαγωγή στον Φωτισμό Δρόμου ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα Φωτοτεχνία Ενότητα 7: Εισαγωγή στον Φωτισμό Δρόμου Γεώργιος Χ. Ιωαννίδης Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕ Άδειες Χρήσης Το παρόν

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ ΜIA IΔΕΑ ΓΙΑ ΣΧΕΔΙΑ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ. στην

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ ΜIA IΔΕΑ ΓΙΑ ΣΧΕΔΙΑ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ. στην ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 17.12.2013 COM(2013) 913 final ANNEX 1 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ ΜIA IΔΕΑ ΓΙΑ ΣΧΕΔΙΑ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ στην ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ, ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ,

Διαβάστε περισσότερα

Περπατώντας με ασφάλεια!

Περπατώντας με ασφάλεια! Περπατώντας με ασφάλεια! www.edrive.yme.gov.gr Το περπάτημα ως βασικό μέσο μετακίνησης Όλοι μας είμαστε πεζοί. Ακόμα και αν το κύριο μέσο που χρησιμοποιούμε για τις καθημερινές μας διαδρομές είναι το αυτοκίνητο

Διαβάστε περισσότερα

H παραγωγή μιας έκθεσης ΙΙ. Σήμανση και φωτισμός

H παραγωγή μιας έκθεσης ΙΙ. Σήμανση και φωτισμός H παραγωγή μιας έκθεσης ΙΙ Σήμανση και φωτισμός Σήμανση Βρίσκοντας τον δρόμο μας: Πρόσβαση (διανοητική και φυσική) σε μουσεία και εκθεσιακούς χώρους Σκοποί, χαρακτηριστικά της σήμανσης Ύφος και ταυτότητα

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΟΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΡΟΧΑΙΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ

ΗΜΟΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΡΟΧΑΙΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΗΜΟΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΡΟΧΑΙΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ Μερικές χρήσιµες συµβουλές στους γονείς για την αποφυγή των τροχαίων ατυχηµάτων Η πρόληψη του τροχαίου ατυχήµατος αφορά όλους µας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ Μάθημα 2Σ6 01. ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ: Ελένη ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΥ, Γρηγόρης ΚΑΥΚΑΛΑΣ Χ Ε Ι Μ Ε Ρ Ι Ν Ο Ε Ξ Α Μ Η Ν Ο

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ Μάθημα 2Σ6 01. ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ: Ελένη ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΥ, Γρηγόρης ΚΑΥΚΑΛΑΣ Χ Ε Ι Μ Ε Ρ Ι Ν Ο Ε Ξ Α Μ Η Ν Ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ Μάθημα 2Σ6 01 ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ: Ελένη ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΥ, Γρηγόρης ΚΑΥΚΑΛΑΣ Χ Ε Ι Μ Ε Ρ Ι Ν Ο Ε Ξ Α Μ Η Ν Ο 2 0 1 3-2014 1 Α. ΟΙΚΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΙΑ Δίκτυο οικισμών και

Διαβάστε περισσότερα

Κατάλογος καταγραφής στάσης και στεγάστρου αστικής συγκοινωνίας ΜΕΡΟΣ Α: ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ / ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Κατάλογος καταγραφής στάσης και στεγάστρου αστικής συγκοινωνίας ΜΕΡΟΣ Α: ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ / ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ Ημερομηνία: Ώρα: Ελεγκτής: Γραμμή: Καταγραφή Υφιστάμενης Προσωρινή Μόνιμη στάση: Καιρικές συνθήκες: Κωδικός στάσης / στάση: Όνομα στάσης: Μεταφορά/Κατάργηση Υφιστάμενης Ίδρυση νέας ΜΕΡΟΣ Α: ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Πρωτ. Δήμου Ιλίου: 1322/11-01-2012 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 1η Τακτική Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας ΔΗΜΟΣ Ι Λ Ι Ο Υ Ζωής την 09-01-2012

Αρ. Πρωτ. Δήμου Ιλίου: 1322/11-01-2012 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 1η Τακτική Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας ΔΗΜΟΣ Ι Λ Ι Ο Υ Ζωής την 09-01-2012 Αρ. Πρωτ. Δήμου Ιλίου: 1322/11-01-2012 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 1η Τακτική Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας ΔΗΜΟΣ Ι Λ Ι Ο Υ Ζωής την 09-01-2012 Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής Ιλίου συνήλθε στο Δημαρχιακό

Διαβάστε περισσότερα

Το Ηράκλειο στην εποχή του ΙοΤ. Κεφαλογιάννης Γιάννης. Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δήμου Ηρακλείου

Το Ηράκλειο στην εποχή του ΙοΤ. Κεφαλογιάννης Γιάννης. Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δήμου Ηρακλείου Το Ηράκλειο στην εποχή του ΙοΤ Κεφαλογιάννης Γιάννης Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δήμου Ηρακλείου Urban agenda & Digital transition Πως δουλεύουμε Μια δεκαετής πορεία με : ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ Καταστατικός

Διαβάστε περισσότερα

Μαθαίνω να κυκλοφορώ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ. Βιβλίο ραστηριοτήτων. Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας & Δικτύων Μεταφορών

Μαθαίνω να κυκλοφορώ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ. Βιβλίο ραστηριοτήτων. Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας & Δικτύων Μεταφορών Μαθαίνω να κυκλοφορώ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ Βιβλίο ραστηριοτήτων Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας & Δικτύων Μεταφορών abook_v1.1.indd 1 5/5/2016 3:03:30 PM Αυτό το Βιβλίο Δραστηριοτήτων ανήκει σ εμένα! Το όνομά

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ. Εργο: «Διαπλάτυνση πεζοδρομίων & βελτίωση φωτισμού στην οδό Πριάμου κ.λ.π» Κ.Α

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ. Εργο: «Διαπλάτυνση πεζοδρομίων & βελτίωση φωτισμού στην οδό Πριάμου κ.λ.π» Κ.Α ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Εργο: «Διαπλάτυνση πεζοδρομίων & βελτίωση φωτισμού στην οδό Πριάμου κ.λ.π» Κ.Α. 30.7323.34 Η μελέτη προβλέπει διαμόρφωση της οδού Πριάμου με αύξηση των πεζοδρομίων για την απρόσκοπτη κυκλοφορία

Διαβάστε περισσότερα

Σημερινές και μελλοντικές προκλήσεις στο επάγγελμα του Συγκοινωνιολόγου Πολιτικού Μηχανικού

Σημερινές και μελλοντικές προκλήσεις στο επάγγελμα του Συγκοινωνιολόγου Πολιτικού Μηχανικού Σημερινές και μελλοντικές προκλήσεις στο επάγγελμα του Συγκοινωνιολόγου Πολιτικού Μηχανικού Γιώργος Γιαννής Καθηγητής ΕΜΠ, Πολιτικός Μηχανικός Συγκοινωνιολόγος Τομέας Μεταφορών και Συγκοινωνιακής Υποδομής

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΔΕΘΕΊΤΕ ΆΨΟΓΑ ΣΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΌ Ή ΕΞΩΤΕΡΙΚΌ ΧΏΡΟ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΎ ΣΑΣ

ΣΥΝΔΕΘΕΊΤΕ ΆΨΟΓΑ ΣΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΌ Ή ΕΞΩΤΕΡΙΚΌ ΧΏΡΟ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΎ ΣΑΣ ΣΥΝΔΕΘΕΊΤΕ ΆΨΟΓΑ ΣΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΌ Ή ΕΞΩΤΕΡΙΚΌ ΧΏΡΟ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΎ ΣΑΣ Με την C4S θα έχετε πάντα το κεφάλι σας ήσυχο. Η C4S είναι μια κάμερα PoE που λειτουργεί και σε εσωτερικό και σε εξωτερικό χώρο. Ελέγξτε

Διαβάστε περισσότερα

Ο φωτισµός, παράγων ασφαλείας στο οδικό δίκτυο

Ο φωτισµός, παράγων ασφαλείας στο οδικό δίκτυο ΓΕΝΙΚΑ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΛΟΓΙΚΑ ΕΡΓΑ ΕΠΕ Ο φωτισµός, παράγων ασφαλείας στο οδικό δίκτυο Θα αναφερθώ στο θέµα του οδικού φωτισµού και του φωτισµού σηράγγων που έχει άµεση σχέση µε την οδική ασφάλεια και την ασφάλεια

Διαβάστε περισσότερα

Φωτισμός Νέας Γενιάς Προσαρμόζεται στην Ορατότητα και τις Οδικές Συνθήκες

Φωτισμός Νέας Γενιάς Προσαρμόζεται στην Ορατότητα και τις Οδικές Συνθήκες Ιανουάριος 2008 Φωτισμός Νέας Γενιάς Προσαρμόζεται στην Ορατότητα και τις Οδικές Συνθήκες Εξαιρετικά ευφυές σύστημα φωτισμού κάνει το ντεμπούτο του στο Opel Insignia το 2008 Η φωτεινή δέσμη των προβολέων

Διαβάστε περισσότερα

Φως που είναι ευχάριστο για τα μάτια σας

Φως που είναι ευχάριστο για τα μάτια σας PHILIPS LED Σφαιρικοί 10,5 W (75 W) E27 Ψυχρό φως ημέρας Χωρίς ρύθμιση έντασης Φως που είναι ευχάριστο για τα μάτια σας Η κακή ποιότητα φωτός μπορεί να προκαλέσει κόπωση στα μάτια. Είναι πιο σημαντικό

Διαβάστε περισσότερα

Ο Δρόμος προς την Αυτόματη Κυκλοφορία

Ο Δρόμος προς την Αυτόματη Κυκλοφορία 2 ο Auto Forum με τίτλο Αλλάξτε αυτοκίνητο Ο Δρόμος προς την Αυτόματη Κυκλοφορία Γιώργος Γιαννής, Καθηγητής ΕΜΠ Παναγιώτης Παπαντωνίου, Επιστ. Συνεργάτης ΕΜΠ Απόστολος Ζιακόπουλος, Υπ.Διδάκτορας ΕΜΠ Αθήνα,

Διαβάστε περισσότερα

Ζώντας στο φως! Σύστημα Φυσικού Φωτισμού

Ζώντας στο φως! Σύστημα Φυσικού Φωτισμού Ζώντας στο φως! Σύστημα Φυσικού Φωτισμού Green roo fing Θόλος Κάτοπτρο Στεγάνωση Σωλήνας μεταφοράς και αντανάκλασης Απόληξη 2 Φωτοσωλήνες Νέα τεχνολογία φυσικού φωτισμού Η χρήση φωτοσωλήνων για την επίλυση

Διαβάστε περισσότερα

Συγκοινωνιακές επιλογές στα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας

Συγκοινωνιακές επιλογές στα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας Εσπερίδα με τίτλο: Ανάπτυξη Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας Συγκοινωνιακές επιλογές στα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας Γιώργος Γιαννής Καθηγητής Σχολής Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ Αθήνα, 31 Ιανουαρίου

Διαβάστε περισσότερα

Φως που είναι ευχάριστο για τα μάτια σας

Φως που είναι ευχάριστο για τα μάτια σας PHILIPS LED Σποτ 4,6 W (50 W) GU10 Ζεστό λευκό Χωρίς ρύθμιση έντασης Φως που είναι ευχάριστο για τα μάτια σας Η κακή ποιότητα φωτός μπορεί να προκαλέσει κόπωση στα μάτια. Είναι πιο σημαντικό από ποτέ να

Διαβάστε περισσότερα

«Ο ρόλος των ημοσίων Συγκοινωνιών στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος στη Θεσσαλονίκη»

«Ο ρόλος των ημοσίων Συγκοινωνιών στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος στη Θεσσαλονίκη» «Ο ρόλος των ημοσίων Συγκοινωνιών στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος στη Θεσσαλονίκη» ρ. Παναγιώτης Παπαϊωάννου Εργαστήριο Συγκοινωνιακής Τεχνικής, Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Διαβάστε περισσότερα

Ευφυή συστήματα υποστήριξης ηλικιωμένων οδηγών: Ανασκόπηση και μελλοντικές κατευθύνσεις

Ευφυή συστήματα υποστήριξης ηλικιωμένων οδηγών: Ανασκόπηση και μελλοντικές κατευθύνσεις Ευφυή Συστήματα Μεταφορών και εξελίξεις στην Ελλάδα Ευφυή συστήματα υποστήριξης ηλικιωμένων οδηγών: Ανασκόπηση και μελλοντικές κατευθύνσεις Γιώργος Γιαννής Καθηγητής ΕΜΠ Υπό την αιγίδα: G. Yannis, E. Vlahogianni,

Διαβάστε περισσότερα

«Ρυθμίσεις κυκλοφορίας και στάθμευσης στη Θεσσαλονίκη: πόσο μπορούν να βελτιώσουν την καθημερινότητά μας»

«Ρυθμίσεις κυκλοφορίας και στάθμευσης στη Θεσσαλονίκη: πόσο μπορούν να βελτιώσουν την καθημερινότητά μας» «Ρυθμίσεις κυκλοφορίας και στάθμευσης στη Θεσσαλονίκη: πόσο μπορούν να βελτιώσουν την καθημερινότητά μας» Εισηγήτρια : Ζησοπούλου Δώρα Πολ. Μηχανικός - Συγκοινωνιολόγος MSc Περιβαλλοντολόγος Υπεύθυνη Τμήματος

Διαβάστε περισσότερα

Σχεδίαση που τραβά την προσοχή

Σχεδίαση που τραβά την προσοχή PHILIPS LED Λαμπτήρας 7 W (60 W) E27 Ψυχρό λευκό Χωρίς ρύθμιση έντασης Σχεδίαση που τραβά την προσοχή Γνώριμα σχήματα που έχετε αγαπήσει. Καταναλώνουν περίπου 80% λιγότερη ενέργεια από τους παραδοσιακούς

Διαβάστε περισσότερα

Ο κατάλληλος φωτισμός δημιουργεί την κατάλληλη ατμόσφαιρα

Ο κατάλληλος φωτισμός δημιουργεί την κατάλληλη ατμόσφαιρα PHILIPS LED Σποτ (με ρύθμιση έντασης) 5 W (50 W) GU10 Ζεστό λευκό Με ρύθμιση έντασης Ο κατάλληλος φωτισμός δημιουργεί την κατάλληλη ατμόσφαιρα Τα LED σποτ της Philips με την απαλή λάμψη προσφέρουν μια

Διαβάστε περισσότερα

Αντωνία Μαρκούρη Διευθύντρια Προβολής και Ανάπτυξης της Pierre Fabre ΕΛΛΑΣ Α.Ε

Αντωνία Μαρκούρη Διευθύντρια Προβολής και Ανάπτυξης της Pierre Fabre ΕΛΛΑΣ Α.Ε ΟΠΤΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΑΥΘΟΡΜΗΤΕΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ Αντωνία Μαρκούρη Διευθύντρια Προβολής και Ανάπτυξης της Pierre Fabre ΕΛΛΑΣ Α.Ε Τα τελευταία χρόνια, µε τις ριζικές αλλαγές που βλέπουµε να πραγµατοποιούνται στη

Διαβάστε περισσότερα

Συστηματοποίηση Δυναμικής Σήμανσης Σήμανση στις προσβάσεις σηράγγων

Συστηματοποίηση Δυναμικής Σήμανσης Σήμανση στις προσβάσεις σηράγγων Συστηματοποίηση Δυναμικής Σήμανσης Σήμανση στις προσβάσεις σηράγγων 1 Για τη σήμανση των προσβάσεων στην Ελλάδα εφαρμόζεται το κεφάλαιο 20 των ΟΜΟΕ-ΚΣΑ, μέρος 1 Με αυτές τις οδηγίες αντιμετωπίζεται η σήμανση

Διαβάστε περισσότερα

Κατάλογος Ψύξης 2017 Κρατήστε μέσα όλη τη φρεσκάδα Mini Bars Ιδανική λύση για δωμάτια ξενοδοχείων, αλλά και για κουζίνες με περιορισμένο χώρο. Η πλούσια σειρά Mini Bars Inventor είναι εδώ για να ικανοποιήσει

Διαβάστε περισσότερα

Υπόγειο δίκτυο πρόσβασης Ένα νέο έδαφος

Υπόγειο δίκτυο πρόσβασης Ένα νέο έδαφος Ένα νέο έδαφος Το ελληνικό τοπίο υπομένει για περισσότερα από 40 χρόνια μια παρατεταμένη διαδικασία «προ-αστικοποίησης». Στην ανάπτυξη των παραθεριστικών οικισμών κυριαρχούν τα γνώριμα μοντέλα της πανταχόθεν

Διαβάστε περισσότερα

ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΕΜΕΑΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ-ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΜΜΜ

ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΜΜΜ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΜΜΜ ΣΤΟΧΟΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ - ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ : ΛΩΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΟΔΟΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ Αύξηση της ταχύτητας των

Διαβάστε περισσότερα

Φεβρουάριος 2013 ΒΕΛΤΙΩΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΝΑΚΑΣ

Φεβρουάριος 2013 ΒΕΛΤΙΩΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΝΑΚΑΣ Φεβρουάριος 2013 ΒΕΛΤΙΩΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΟΔΟΣ ΠΙΑΛΕ ΠΑΣΙΑ ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ Το έργο βελτίωσης της Πιαλέ Πασιά αφορά την οδό που συνδέει την παραλιακή περιοχή των Φοινικούδων και την

Διαβάστε περισσότερα

Φως που είναι ευχάριστο για τα μάτια σας

Φως που είναι ευχάριστο για τα μάτια σας PHILIPS LED Σποτ 3,1 W (25 W) GU10 Λευκό Χωρίς ρύθμιση έντασης Φως που είναι ευχάριστο για τα μάτια σας Η κακή ποιότητα φωτός μπορεί να προκαλέσει κόπωση στα μάτια. Είναι πιο σημαντικό από ποτέ να φωτίζετε

Διαβάστε περισσότερα

Ιεράρχηση του αστικού οδικού δικτύου και οδική ασφάλεια

Ιεράρχηση του αστικού οδικού δικτύου και οδική ασφάλεια ΠΣ ΑΤΜ - ΤΕΕ Επιστηµονική Ηµερίδα Παρόδιες χρήσεις γης και διαχείριση προσβάσεων Αθήνα, 26-27 Απριλίου 2001 Ιεράρχηση του αστικού οδικού δικτύου και οδική ασφάλεια Γιώργος Γιαννής Μαθιός Καρλαύτης Ιωάννης

Διαβάστε περισσότερα

home about us our work lighting study companies news contact

home about us our work lighting study companies news contact about us architect home about us our work news contact Στην σελίδα του about us οι τίτλοι επάνω και τα 3 κουτιά δεξιά μένουν σταθερά ενω ότι σας έχω βάλει σε κόκκινο πλαισιο σε αυτήν την σελιδα κάνει scrol

Διαβάστε περισσότερα

Συνεργάτες μας είναι Γερμανικές Εταιρείες - Κατασκευαστές επαγγελματικού φωτισμού LED.

Συνεργάτες μας είναι Γερμανικές Εταιρείες - Κατασκευαστές επαγγελματικού φωτισμού LED. Συνεργάτες μας είναι Γερμανικές Εταιρείες - Κατασκευαστές επαγγελματικού φωτισμού LED. Τα προϊόντα που διαθέτουμε αναπτύσσονται σύμφωνα με τις ανάγκες των πελατών μας και βλέπουμε τους εαυτούς μας ως ηγέτες

Διαβάστε περισσότερα

Σχεδιάζω την ιδανική πόλη. Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης 4 ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης

Σχεδιάζω την ιδανική πόλη. Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης 4 ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης Σχεδιάζω την ιδανική πόλη Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης 4 ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης 2017-2018 Ποιοι είμαστε Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από 24 μαθητές της Γ γυμνασίου Συντονιστής : Π. Χατζηλάμπρου Συμμετέχοντες

Διαβάστε περισσότερα

ClearFlood Large Η καλύτερη λύση για αντικατάσταση 1:1

ClearFlood Large Η καλύτερη λύση για αντικατάσταση 1:1 Lighting ClearFlood Large Η καλύτερη λύση για αντικατάσταση 1:1 ClearFlood Large Το ClearFlood Large είναι σχεδιασμένο να καλύπτει τις απαιτήσεις ευρείας γκάμας εφαρμογών φωτισμού διάχυσης. Περιλαμβάνει

Διαβάστε περισσότερα

Φωτίζοντας την πόλη μας δίνουμε ζωή!

Φωτίζοντας την πόλη μας δίνουμε ζωή! Φωτίζοντας την πόλη μας δίνουμε ζωή! 1 Τα τελευταία χρόνια, η παραγωγή ενέργειας παρουσιάζει πολλές αρνητικές επιπτώσεις στον άνθρωπο και το περιβάλλον. Εμφανίζονται στον άνθρωπο με την μορφή των αναπνευστικών

Διαβάστε περισσότερα

Φως που είναι ευχάριστο για τα μάτια σας

Φως που είναι ευχάριστο για τα μάτια σας PHILIPS LED Ανακλαστήρες 1,8 W (30 W) E14 Ζεστό λευκό Φως που είναι ευχάριστο για τα μάτια σας Η κακή ποιότητα φωτός μπορεί να προκαλέσει κόπωση στα μάτια. Είναι πιο σημαντικό από ποτέ να φωτίζετε σωστά

Διαβάστε περισσότερα

Γεώργιος Γοργογέτας Ηλεκτρ. Μηχανικός & Μηχ. Η/Υ E-trikala AE. CityMobil2 Έξυπνα Οχήματα στην Πόλη των Τρικάλων

Γεώργιος Γοργογέτας Ηλεκτρ. Μηχανικός & Μηχ. Η/Υ E-trikala AE. CityMobil2 Έξυπνα Οχήματα στην Πόλη των Τρικάλων Γεώργιος Γοργογέτας Ηλεκτρ. Μηχανικός & Μηχ. Η/Υ E-trikala AE CityMobil2 Έξυπνα Οχήματα στην Πόλη των Τρικάλων Η Πρόκληση της Συμμετοχής - 1 H πόλη των Τρικάλων Μικρομεσαία πόλη Επίπεδη πόλη Διακριτό κέντρο-πόλης

Διαβάστε περισσότερα

οκ _ τόπους παρεμβάσεις τοπίου για την ανάδειξη του παραλιακού μετώπου του Ναυπλίου

οκ _ τόπους παρεμβάσεις τοπίου για την ανάδειξη του παραλιακού μετώπου του Ναυπλίου Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Ε.Μ.Π. τομέας Ι _ αρχιτεκτονικών συνθέσεων Ιούλιος 2012 Σπουδαστική ομάδα _ Αγαπητού-Κυρίτση Αλεξάνδρα-Νιόβη Χουντάλα Παναγιώτα Επιβλέποντες καθηγητές _ Καρβουντζή Βαλεντίνη

Διαβάστε περισσότερα

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΕΥΣΙΝΑ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΙΙ: ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΣΤΙΚΟ ΧΩΡΟ Ε.Μ.Π. ΣΧΟΛΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΕΥΣΙΝΑ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΙΙ: ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΣΤΙΚΟ ΧΩΡΟ Ε.Μ.Π. ΣΧΟΛΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΕΥΣΙΝΑ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΙΙ: ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΣΤΙΚΟ ΧΩΡΟ Ε.Μ.Π. ΣΧΟΛΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΝΘΙΜΟΥ ΕΛΕΝΑ-04107602, ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ ΙΩΑΝΝΑ-04107601 6 Ο ΕΞΑΜΗΝΟ ΔΙΔΑΣΚΟΥΣΑ: Σ.ΑΥΓΕΡΙΝΟΥ ΣΤΟΧΟΙ

Διαβάστε περισσότερα

Σχεδίαση που τραβά την προσοχή

Σχεδίαση που τραβά την προσοχή PHILIPS LED Κερί E14 Ζεστό λευκό Χωρίς ρύθμιση έντασης Σχεδίαση που τραβά την προσοχή Γνώριμα σχήματα που έχετε αγαπήσει. Καταναλώνουν περίπου 80% λιγότερη ενέργεια από τους παραδοσιακούς λαμπτήρες χάρη

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ (ΣΒΑΚ) ΔΗΜΟΥ ΛΕΡΟΥ

ΣΧΕΔΙΟ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ (ΣΒΑΚ) ΔΗΜΟΥ ΛΕΡΟΥ ΣΧΕΔΙΟ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ (ΣΒΑΚ) ΔΗΜΟΥ ΛΕΡΟΥ ΔΗΜΟΣ ΛΕΡΟΥ 03/10/2018 VMC TEXNIKH E.E. Νηρέως 10 Π.Φάληρο 17561 τηλ:(210)9854850 fax.:(210)9858929 email: info@vmconsulting.gr www.vmconsulting.gr

Διαβάστε περισσότερα

ClearFlood λύση LED για φωτισμό αθλητικών και υπαίθριων χώρων

ClearFlood λύση LED για φωτισμό αθλητικών και υπαίθριων χώρων Lighting ClearFlood λύση LED για φωτισμό αθλητικών και υπαίθριων χώρων ClearFlood Το ClearFlood είναι μια σειρά προβολέων, οι οποίοι σας δίνουν τη δυνατότητα επιλογής του ακριβούς αριθμού lumen που χρειάζεστε

Διαβάστε περισσότερα

Την αρωγή του κλάδου Τεχνολογιών

Την αρωγή του κλάδου Τεχνολογιών ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΛΟΝ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΤΕΧΟΝΟΛΟΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Προστασία του Περιβάλλοντος με τη χρήση Την αρωγή του κλάδου Τεχνολογιών Πληροφορικής

Διαβάστε περισσότερα

1η Ελληνο - Γαλλική & Διεθνής Συνάντηση, SD-MED:

1η Ελληνο - Γαλλική & Διεθνής Συνάντηση, SD-MED: Ε ΘΝΙΚΟ Μ ΕΤΣΟΒΙΟ Π ΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΑΓΡΟΝΟΜΩΝ & ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ 1η Ελληνο - Γαλλική & Διεθνής Συνάντηση, SD-MED: «Πολιτικές χωρικού σχεδιασμού και διευθέτησης

Διαβάστε περισσότερα

Θέματα διπλωματικών εργασιών έτους 2012-2013

Θέματα διπλωματικών εργασιών έτους 2012-2013 Θέματα διπλωματικών εργασιών έτους 2012-2013 Θέμα 1: Διασύνδεση μεταφορών μικρών και μεγάλων αποστάσεων Εισαγωγή Στη λευκή βίβλο «WHITE PAPER Roadmap to a Single European Transport Area Towards a competitive

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Έγκριση ή μη της τεχνικής μελέτης με θέμα: «Κατασκευή διαβάσεων πεζών στην οδό Ελπίδος στην Κηφισιά».

ΘΕΜΑ: Έγκριση ή μη της τεχνικής μελέτης με θέμα: «Κατασκευή διαβάσεων πεζών στην οδό Ελπίδος στην Κηφισιά». ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΜΗ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ Συνεδρίαση : 1η Αριθμός απόφασης: 6/2019 ΘΕΜΑ: Έγκριση ή μη της τεχνικής μελέτης με θέμα: «Κατασκευή

Διαβάστε περισσότερα

FlexBlend - Ξεκλειδώνει τις δυνατότητες του φωτισμού LED σε γραφεία

FlexBlend - Ξεκλειδώνει τις δυνατότητες του φωτισμού LED σε γραφεία Lighting FlexBlend - Ξεκλειδώνει τις δυνατότητες του φωτισμού LED σε γραφεία Οι ιδιοκτήτες γραφείων και το προσωπικό που είναι υπεύθυνο για τις λειτουργίες του φωτισμού αναζητούν υψηλής ποιότητας, αλλά

Διαβάστε περισσότερα

Φωτίστε τη ζωή στους εξωτερικούς σας χώρους

Φωτίστε τη ζωή στους εξωτερικούς σας χώρους PHILIPS mygarden Φωτιστικό τοίχου Flagstone μαύρο LED Φωτίστε τη ζωή στους εξωτερικούς σας χώρους Μινιμαλιστική σχεδίαση αλλά με ανθεκτική λειτουργία. Αυτό το μαύρο επιτοίχιο φωτιστικό της Philips ρίχνει

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΔΕΘΕΊΤΕ ΆΨΟΓΑ ΣΤΟΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΌ ΧΏΡΟ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΎ ΣΑΣ

ΣΥΝΔΕΘΕΊΤΕ ΆΨΟΓΑ ΣΤΟΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΌ ΧΏΡΟ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΎ ΣΑΣ ΣΥΝΔΕΘΕΊΤΕ ΆΨΟΓΑ ΣΤΟΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΌ ΧΏΡΟ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΎ ΣΑΣ Με την C3C θα έχετε πάντα το κεφάλι σας ήσυχο. Η C3C είναι μια κάμερα Wi-Fi εξωτερικού χώρου που σας επιτρέπει να ελέγχετε τον κήπο σας, το χώρο στάθμευσης

Διαβάστε περισσότερα

ΖΩΝΕΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ (ΖΠΚ) Αναβάθµιση λειτουργίας Ιστορικών Εµπορικών κέντρων. Περιορισµός κυκλοφορίας οχηµάτων

ΖΩΝΕΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ (ΖΠΚ) Αναβάθµιση λειτουργίας Ιστορικών Εµπορικών κέντρων. Περιορισµός κυκλοφορίας οχηµάτων ΖΩΝΕΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ (ΖΠΚ) Αναβάθµιση λειτουργίας Ιστορικών Εµπορικών κέντρων Περιορισµός κυκλοφορίας οχηµάτων Σχέδια λειτουργίας Κέντρου Πόλεων Οι λύσεις της Kapsch για τον κυκλοφοριακό σχεδιασµό

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΗΛΙΚΙΑ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΗΛΙΚΙΑ ΗΜΕΡΙΔΑ Πρωτοβουλίες-Δράσεις Οδικής Ασφάλειας σε περίοδο οικονομικής κρίσης Αθήνα, 6 Ιουνίου 2012 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΗΛΙΚΙΑ Σοφία Βαρδάκη, Δρ. Συγκοινωνιολόγος ΕΜΠ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

ποιότητα ζωής για όλους Mε τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο του ΠΕΠ Αττικής ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΗΜ/ΣΗ: ΠΡΟΕΚ/ΜΕΝΗ

ποιότητα ζωής για όλους Mε τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο του ΠΕΠ Αττικής ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΗΜ/ΣΗ: ΠΡΟΕΚ/ΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ - ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΗΜ/ΣΗ: ΠΡΟΕΚ/ΜΕΝΗ ΑΜΟΙΒΗ: «ΜΕΛΕΤΗ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ» ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΡΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΡΟΧΑΙΑΣ Α ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2010

ΘΕΜΑ: ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΡΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΡΟΧΑΙΑΣ Α ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2010 ΘΕΜΑ: ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΡΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΡΟΧΑΙΑΣ Α ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2010 Στρατηγικός Στόχος 2010: Η μείωση των νεκρών κατά 100. Τακτικές επίτευξης στόχου: Αναδιάταξη τοπικών (ανά Νομό) προγραμμάτων

Διαβάστε περισσότερα

ΝΑΥΠΛΙΟ Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΗΠΑΛΙΑΠΟΛΗ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑ

ΝΑΥΠΛΙΟ Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΗΠΑΛΙΑΠΟΛΗ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑ ΝΑΥΠΛΙΟ Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΗΠΑΛΙΑΠΟΛΗ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑ 1 Η ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ 2 Τα εργαλεία ανάγνωσης της ταυτότητας της πόλης. Τα εργαλεία

Διαβάστε περισσότερα

Σχεδίαση που τραβά την προσοχή

Σχεδίαση που τραβά την προσοχή PHILIPS LED Λαμπτήρας 7 W (60 W) E27 Ψυχρό λευκό Χωρίς ρύθμιση έντασης Σχεδίαση που τραβά την προσοχή Γνώριμα σχήματα που έχετε αγαπήσει. Καταναλώνουν περίπου 80% λιγότερη ενέργεια από τους παραδοσιακούς

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης E-Learning. Συναισθηματική - Διαπροσωπική Νοημοσύνη. E-learning. Οδηγός Σπουδών

Πρόγραμμα εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης E-Learning. Συναισθηματική - Διαπροσωπική Νοημοσύνη. E-learning. Οδηγός Σπουδών Πρόγραμμα εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης E-Learning Συναισθηματική - Διαπροσωπική Νοημοσύνη E-learning Οδηγός Σπουδών Το πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ( e-learning ) του Πανεπιστημίου Πειραιά του Τμήματος

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Στο πλαίσιο της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020 ο Δήμος Αγρινίου προετοιμάζει στρατηγική ολοκληρωμένης αστικής ανάπτυξης. Βιώσιμη στρατηγική για αστική ανάπτυξη παύει πλέον

Διαβάστε περισσότερα

Coreline tempo, μεγάλο μέγεθος - Για κάθε εφαρμογή όπου ο φωτισμός είναι πραγματικά σημαντικός

Coreline tempo, μεγάλο μέγεθος - Για κάθε εφαρμογή όπου ο φωτισμός είναι πραγματικά σημαντικός Lighting Coreline tempo, μεγάλο μέγεθος - Για κάθε εφαρμογή όπου ο φωτισμός είναι πραγματικά σημαντικός Το CoreLine tempo μεγάλου μεγέθους είναι μια εξαιρετικά αποδοτική σειρά προβολέων σχεδιασμένη για

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδιο Εργασίας Ευέλικτης Ζώνης (Σχεδιασμός έρευνας και φάσεις υλοποίησης προγράμματος)

Σχέδιο Εργασίας Ευέλικτης Ζώνης (Σχεδιασμός έρευνας και φάσεις υλοποίησης προγράμματος) Σχέδιο Εργασίας Ευέλικτης Ζώνης (Σχεδιασμός έρευνας και φάσεις υλοποίησης προγράμματος) Σχολική Μονάδα: Διεύθυνση: Δημοτικό Σχολείο Αγίου Αντωνίου Άγιος Αντώνιος Θεσσαλονίκης Τ. Κ.: 57001 Θέρμη Τηλ.: 2396041394

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΣΥΚΕΩΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΤΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ Ο ΩΝ ΚΙΜΩΝΟΣ ΣΑΠΟΥΝΤΖΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΤΣΑΚΑΛΩΦ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ Ο ΟΥ ΣΑΠΟΥΝΤΖΟΓΛΟΥ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Η/Μ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΑΔΙΑ Ε.Ε. Γιατί έχει ποικιλία πληροφοριών στις οποίες μπορούμε να κάνουμε έρευνα.

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΑΔΙΑ Ε.Ε. Γιατί έχει ποικιλία πληροφοριών στις οποίες μπορούμε να κάνουμε έρευνα. ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΑΔΙΑ Ε.Ε. 1. Κριτήρια Επιλογής Θέματος Γιατί έχει ποικιλία πληροφοριών στις οποίες μπορούμε να κάνουμε έρευνα. Να γνωρίζουμε την προσφορά της γέφυρας στην καθημερινή μας ζωή. Για να

Διαβάστε περισσότερα

Χάραξη κόμβου. 10/11/09 Μάθημα Θέμα Οδοποιίας

Χάραξη κόμβου. 10/11/09 Μάθημα Θέμα Οδοποιίας Χάραξη κόμβου 10/11/09 Μάθημα Θέμα Οδοποιίας 1 Τύποι ισόπεδων κόμβων Με τρία σκέλη Με τέσσερα σκέλη Με πάνω από τέσσερα σκέλη 10/11/09 Μάθημα Θέμα Οδοποιίας 2 Απλή διασταύρωση τύπου Τ Προσφέρεται όταν

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα Αποφυγής Σύγκρουσης

Σύστημα Αποφυγής Σύγκρουσης Σύστημα Αποφυγής Σύγκρουσης Προστασία του στόλου σας και βελτίωση του μεταφορικού σας έργου TM Our Vision. Your Safety. Εταιρία Μηχανημάτων & Λογισμικού Σύνδεση με συστήματα τηλεματικής Προσφέρει στον

Διαβάστε περισσότερα