Όλους τους ενδιαφερομένους. ΘΕΜΑ: Επικαιροποίηση της περί Μέτρων και Σταθμών Νομοθεσίας

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Όλους τους ενδιαφερομένους. ΘΕΜΑ: Επικαιροποίηση της περί Μέτρων και Σταθμών Νομοθεσίας"

Transcript

1 Λευκωσία, 23 Απριλίου 2019 ΠΡΟΣ: Όλους τους ενδιαφερομένους ΘΕΜΑ: Επικαιροποίηση της περί Μέτρων και Σταθμών Νομοθεσίας Κυρία/ε, Έχουμε πληροφορηθεί από την Υπηρεσία Μέτρων και Σταθμών του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας για την επικαιροποίηση της περί Μέτρων και Σταθμών Νομοθεσίας. Το νομοσχέδιο πλέον θα βρίσκεται σε πλήρη συμμόρφωση με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 1169/2011 σχετικά με την παροχή πληροφοριών για τα τρόφιμα στους καταναλωτές. Το νομοσχέδιο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για πολλά συσκευασμένα προϊόντα για αυτό παρακαλώ όπως το μελετήσετε με προσοχή. Για οποιεσδήποτε απόψεις, εισηγήσεις ή παρατηρήσεις παρακαλώ όπως επικοινωνείτε με την υπεύθυνη λειτουργό κ. Μάτθια Βαλανίδου, τηλέφωνο επικοινωνίας: , , ηλεκτρονική διεύθυνση: το αργότερο μέχρι τις 31 Μαΐου Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που δεν σταλούν οποιεσδήποτε απόψεις ή παρατηρήσεις θα θεωρηθεί ότι συμφωνείτε πλήρως με το περιεχόμενο του προσχεδίου των Κανονισμών. Με εκτίμηση, Ανδρέας Ανδρέου Διευθυντής Τμήματος Βιομηχανίας, για Γενικό Γραμματέα. /ΕΚ Λεωφ. Γρίβα Διγενή 38 & Δεληγιώργη 3, Τ.Θ ,1509 Λευκωσία, Κύπρος, Τηλ , Φαξ , Ιστοσελίδα:

2 OI ΠΕΡΙ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΩΝ (ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ ΑΓΑΘΑ) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ 2019 ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ 1. Συνοπτικός τίτλος. 2. Ερμηνεία. ΜΕΡΟΣ Ι - ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ ΙΙ - ΣΗΜΑΝΣΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΑΤΩΝ 3. Δήλωση σε όλα τα συσκευάσματα. 4. Δήλωση σε συνδυασμένα και άλλα συσκευάσματα. 5. Πώληση εξ αποστάσεως. 6. Επισήμανση με το σήμα ΕΟΚ. ΜΕΡΟΣ ΙΙΙ - ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΤΗ Η ΕΙΣΑΓΩΓΕΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΣΥΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΜΑΖΑ Η/ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΟΓΚΟ ΣΕ ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΣΕΣ 7. Υποχρέωση συσκευαστών και εισαγωγέων για διασφάλιση της ονομαστικής ποσότητας. 8. Υποχρεώσεις συσκευαστών και εισαγωγέων αναφορικά με εξοπλισμό, μετρήσεις, ελέγχους και έγγραφα. ΜΕΡΟΣ ΙV - ΑΝΕΚΤΟ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΣΦΑΛΜΑ 9. Ανεκτό Αρνητικό Σφάλμα. ΜΕΡΟΣ V - ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ 10. Έλεγχος συσκευασμάτων 11. Δοκιμές Αναφοράς. ΜΕΡΟΣ VI - ΔΟΚΙΜΕΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ

3 2 MEΡΟΣ VII - ΠΟΙΚΙΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ 12. Τρόποι μέτρησης συσκευασμάτων. 13. Συμμόρφωση Συσκευασμάτων. 14. Τρόπος διάθεσης συσκευασμάτων που απορρίφθηκαν. 15. Συσκευάσματα στα οποία δεν εφαρμόζονται οι Κανονισμοί. 16. Έναρξη ισχύος και καταργήσεις. Πρώτο Παράρτημα - Απαιτήσεις για τη δήλωση της ονομαστικής ποσότητας Δεύτερο Παράρτημα - Σχήμα σήματος ΕΟΚ Τρίτο Παράρτημα - Έκθεση Κατάσχεσης. Τέταρτο Παράρτημα - Έκθεση Δέσμευσης.

4 ΟΙ ΠΕΡΙ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1974 ΜΕΧΡΙ 2010 Κανονισμοί δυνάμει του άρθρου του του του (Ι) του (Ι) του (Ι) του (Ι) του Το Υπουργικό Συμβούλιο, ασκώντας τις εξουσίες που του χορηγούνται από το άρθρο 68 των περί Μέτρων και Σταθμών Νόμων του 1974 μέχρι 2010, εκδίδει τους ακόλουθους Κανονισμούς: ΜΕΡΟΣ Ι ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ Συνοπτικός τίτλος. 1. Οι παρόντες Κανονισμοί θα αναφέρονται ως οι περί Μέτρων και Σταθμών (Συσκευασμένα Αγαθά) Κανονισμοί του Ερμηνεία. 2.- (1) Στους Κανονισμούς αυτούς, εκτός αν από το κείμενο προκύπτει διαφορετική έννοια Κανονισμός 9. "ανεπαρκές συσκεύασμα" σημαίνει συσκεύασμα, του οποίου το πραγματικό περιεχόμενο υπολείπεται της ονομαστικής ποσότητας κατά μία ποσότητα μεγαλύτερη από το διπλάσιο του ανεκτού αρνητικού σφάλματος, το οποίο καθορίζεται στον Κανονισμό 9.

5 2 "αχνάρι" (template) σημαίνει πρότυπο επίπεδο σχέδιο από χαρτόνι, πλαστικό ή άλλο κατάλληλο υλικό, το οποίο έχει το σχήμα που αντιστοιχεί στο σχήμα του λαιμού συγκεκριμένης φιάληςμετροδοχείου, φέρει μονή ή διπλή κλίμακα, υποδιαιρεμένη σε χιλιοστόμετρα ή χιλιοστόλιτρα και χρησιμεύει για τον έλεγχο της στάθμης πλήρωσης της συγκεκριμένης φιάλης-μετροδοχείου "γλάσο" σημαίνει προστατευτικό στρώμα πάγου, το οποίο περιβάλλει την επιφάνεια κάποιων κατεψυγμένων αγαθών "Δημοκρατία" σημαίνει την Κυπριακή Δημοκρατία. Κανονισμός 7. "δοκιμή αναφοράς", σημαίνει τον στατιστικό έλεγχο δια δειγματοληψίας, που διεξάγεται σε παρτίδες συσκευασμάτων προκαθορισμένης σταθερής ονομαστικής μάζας ή/και προκαθορισμένου σταθερού ονομαστικού όγκου, για να διαπιστωθεί εάν τα συσκευάσματα ικανοποιούν τις απαιτήσεις του Κανονισμού 7. "εισαγωγέας", σε σχέση με συσκεύασμα, σημαίνει το πρόσωπο από το οποίο ή εκ μέρους του οποίου το συσκεύασμα εισάγεται στην Ένωση από τρίτη χώρα για εμπορικούς σκοπούς και ο όρος "εισάγω" θα ερμηνεύεται ανάλογα. Κανονισμός 9. "ελλιπές συσκεύασμα", σημαίνει συσκεύασμα του οποίου το πραγματικό περιεχόμενο, υπολείπεται της ονομαστικής ποσότητας κατά μία ποσότητα μεγαλύτερη από το ανεκτό αρνητικό σφάλμα, το οποίο καθορίζεται στον Κανονισμό 9. "Επιθεωρητής" σημαίνει πρόσωπο που διορίστηκε ως Επιθεωρητής δυνάμει του άρθρου 31 του Νόμου.

6 3 "εντυπωσιακό συσκεύασμα" σημαίνει συσκεύασμα, του οποίου το κουτί έχει ιδιαίτερη εμπορική αξία, επιπρόσθετα από την αξία του αγαθού που περιέχεται στο συσκεύασμα. "καθαρή ποσότητα", σε σχέση με συσκεύασμα, σημαίνει την ονομαστική ποσότητα του αγαθού. "καθαρό βάρος", σε σχέση με συσκεύασμα, σημαίνει την ονομαστική ποσότητα του αγαθού, εκφρασμένη σε μονάδες μάζας. "καταναλωτής", σε σχέση με συσκεύασμα, σημαίνει πρόσωπο το οποίο αγοράζει ή αποκτά με οποιοδήποτε τρόπο τέτοιο συσκεύασμα για οποιοδήποτε σκοπό, εκτός από τη βιομηχανική χρήση. "κύρια περιοχή επίδειξης", σε σχέση με συσκεύασμα, σημαίνει εκείνο το μέρος της συσκευασίας το οποίο είναι το πιο πιθανό να δει ο καταναλωτής με την πρώτη ματιά κατά το χρόνο αγοράς και το οποίο δίνει τη δυνατότητα στον καταναλωτή να αναγνωρίσει αμέσως το προϊόν όσον αφορά τον χαρακτήρα και τη φύση του και όπου εφαρμόζεται την εμπορική του επωνυμία. "λεπτομέρειες", σε σχέση με συσκεύασμα, σημαίνει τις λεπτομέρειες για την περιγραφή συσκευάσματος που απαιτούνται δυνάμει των Κανονισμών αυτών να περιέχονται στη δήλωση πάνω στο συσκεύασμα. 19 του του του (Ι) του (Ι) του (Ι) του (Ι) του "Νόμος" σημαίνει τους περί Μέτρων και Σταθμών Νόμους του 1974 μέχρι 2010, και περιλαμβάνει οποιοδήποτε άλλο νόμο που τους τροποποιεί ή τους αντικαθιστά.

7 4 "Οδηγία" σημαίνει την Οδηγία 76/211/ΕΟΚ έτσι όπως τροποποιείται από την Οδηγία 78/891/ΕΟΚ. "ομαδικό συσκεύασμα" σημαίνει συσκεύασμα που περιέχει δύο ή περισσότερα ανεξάρτητα συσκευάσματα, ή ανεξάρτητα τεμάχια, όμοιων αλλά όχι ταυτόσημων αγαθών. "ονομαστική ολική χωρητικότητα του δοχείου" σημαίνει τον όγκο ενός ανοιχτού δοχείου μέχρι την επιφάνεια του ανοίγματός του, εκφρασμένο σε χιλιοστά του λίτρου (ml) "ονομαστική ποσότητα", σε σχέση με συσκεύασμα, σημαίνει την ποσότητα του αγαθού που θεωρείται ότι περιέχεται στο συσκεύασμα, σε μονάδες μάζας ή μήκους ή εμβαδού ή όγκου ή σε αριθμό και δηλώνεται από τον συσκευαστή επί της συσκευασίας. "παρτίδα", σημαίνει το σύνολο των συσκευασμάτων ίδιας ονομαστικής ποσότητας, τύπου, ποιότητας, παραγωγικής διαδικασίας, κατηγορίας ή σύνθεσης και ίδιου τόπου συσκευασίας. "πολλαπλό συσκεύασμα" σημαίνει συσκεύασμα που περιέχει δύο ή περισσότερα ανεξάρτητα συσκευασμένα ή με ετικέτα σεσημασμένα τεμάχια του ίδιου αγαθού και της ίδιας ονομαστικής ποσότητας, τα οποία προορίζονται για πώληση, είτε ως ανεξάρτητα τεμάχια, είτε το συσκεύασμα ως σύνολο. "πραγματικό περιεχόμενο", σε σχέση με συσκεύασμα, σημαίνει την ποσότητα του αγαθού, σε μονάδες μάζας, μήκους, εμβαδού ή όγκου ή σε αριθμό, που περιέχεται στο συσκεύασμα. Όταν η ποσότητα του αγαθού εκφράζεται σε μονάδες όγκου, τότε το πραγματικό περιεχόμενο είναι η ποσότητα του αγαθού όταν αυτό βρίσκεται στους 20 o C, με εξαίρεση τα κατεψυγμένα προϊόντα.

8 5 "προκαθορισμένη σταθερή ονομαστική ποσότητα", σε σχέση με παρτίδα συσκευασμάτων, σημαίνει καθορισμένη ποσότητα αγαθού, η οποία είναι η ίδια για όλα τα συσκευάσματα στην παρτίδα, την οποία ο συσκευαστής έχει επιλέξει πριν από τη συσκευασία ως την ονομαστική ποσότητα κάθε συσκευάσματος που περιλαμβάνεται στην παρτίδα. Κανονισμός 6. Κανονισμός 7. σήμα ΕΟΚ σημαίνει το σήμα, το οποίο καθορίζεται από τον Κανονισμό 6 και το οποίο, επιτιθέμενο σε συσκευάσματα προκαθορισμένης σταθερής ονομαστικής ποσότητας (μάζας ή/και όγκου), υποδηλώνει ότι ο συσκευαστής διασφαλίζει ότι αυτά ικανοποιούν τις απαιτήσεις του Κανονισμού 7 "στραγγισμένο καθαρό βάρος", σε σχέση με στερεό αγαθό που περιέχεται μέσα σε υγρό κάλυψης, σημαίνει τη μάζα του αγαθού, πλην του υγρού κάλυψης. "συσκευασία", σε σχέση με συσκεύασμα, σημαίνει ό,τι πρόκειται να απομείνει μετά τη χρήση του αγαθού, εκτός από τα στοιχεία που φυσικά περιέχονται στο αγαθό "συνδυασμένο συσκεύασμα" σημαίνει συσκεύασμα που περιέχει δύο ή περισσότερα ανεξάρτητα συσκευάσματα ή ανεξάρτητα τεμάχια ανόμοιων αγαθών. "συσκεύασμα" σημαίνει το συνδυασμό αγαθού και της συσκευασίας στην οποία τούτο προσυσκευάζεται. "συσκεύασμα τυχαίας ονομαστικής ποσότητας" σημαίνει συσκεύασμα το οποίο ανήκει σε ομάδα συσκευασμάτων του ίδιου αγαθού, χωρίς προκαθορισμένη σταθερή ονομαστική ποσότητα.

9 6 "συσκευασμένο αγαθό" σημαίνει αγαθό που έχει προσυσκευασθεί σε συσκευασία οποιασδήποτε μορφής. "συσκευαστής", σε σχέση με συσκεύασμα, σημαίνει πρόσωπο που προσυσκευάζει οποιοδήποτε αγαθό για εμπορικούς σκοπούς. "συσκευή αερολυμάτων (αεροζόλ)" σημαίνει δοχείο μιας χρήσης κατασκευασμένο από μέταλλο, γυαλί ή πλαστικό, το οποίο περιέχει αέριο που είναι συμπιεσμένο, υγροποιημένο ή διαλυμένο υπό πίεση και του οποίου το περιεχόμενο είναι με ή χωρίς υγρό, αλοιφή ή σκόνη και το εν λόγω δοχείο είναι εφοδιασμένο με διάταξη εκπομπής που επιτρέπει την έξοδο του περιεχομένου υπό μορφή στερεών ή υγρών σωματιδίων που αιωρούνται εντός αερίου ή υπό μορφή αφρού ή αλοιφής ή σκόνης ή σε υγρή κατάσταση "τρίτη χώρα" σημαίνει οποιοδήποτε κράτος, αλλά δεν περιλαμβάνει κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και Συμβαλλόμενο μέρος της Συμφωνίας για την Ίδρυση του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου που υπογράφηκε στο Οπόρτο στις 2 Μαΐου 1992, όπως αυτή εκάστοτε τροποποιείται "υγρό κάλυψης", σε σχέση με συσκεύασμα, σημαίνει τα ακόλουθα προϊόντα, ενδεχομένως και σε μείγματα μεταξύ τους και σε κατάσταση ψύξης, νοουμένου ότι το υγρό αποτελεί απλή προσθήκη σε σχέση με τα βασικά στοιχεία του συσκευασμένου αγαθού και δεν αποτελεί συνεπώς ουσιαστικό παράγοντα για την αγορά του συσκευάσματος: νερό, αλατόνερο, άλμη, υδατικά διαλύματα βρώσιμων οξέων, ξύδι, υδατικά διαλύματα σακχάρων, υδατικά διαλύματα άλλων γλυκαντικών ουσιών και στην περίπτωση κονσερβοποιημένων φρούτων ή λαχανικών, χυμούς φρούτων ή λαχανικών

10 7 "υπεύθυνος επιχείρησης", σημαίνει το πρόσωπο στο όνομα του οποίου - ή της επιχείρησης του οποίου - διατίθεται το αγαθό στην αγορά ή, εφόσον ο εν λόγω υπεύθυνος δεν είναι εγκατεστημένος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο εισαγωγέας στην αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κανονισμός 3. "υποχρεωτικές δηλώσεις" σε σχέση με συσκεύασμα, σημαίνει τις δηλώσεις που πρέπει να φέρει το συσκεύασμα και αναφέρονται στο εδάφιο 2, του Κανονισμού 3 (2) Όροι που δεν ορίστηκαν διαφορετικά στους Κανονισμούς αυτούς έχουν, εκτός αν προκύπτει διαφορετικά από το κείμενο, τις έννοιες που αποδίδονται σ' αυτούς από το Νόμο. (3) Για τους σκοπούς των Κανονισμών αυτών, αγαθό θεωρείται ότι έχει προσυσκευασθεί, όταν τούτο έχει τοποθετηθεί σε συσκευασία οποιασδήποτε φύσης, χωρίς την παρουσία του καταναλωτή και η ποσότητα του αγαθού έχει προκαθοριστεί και δεν μπορεί να μεταβληθεί χωρίς η συσκευασία να ανοιχτεί ή να υποστεί αισθητή μεταβολή.

11 8 ΜΕΡΟΣ ΙΙ ΣΗΜΑΝΣΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΑΤΩΝ Δήλωση σε όλα τα συσκευάσματα. 3.- (1) Ο υπεύθυνος επιχείρησης, πρέπει να διασφαλίζει ότι η δήλωση στα συσκευάσματα, στην οποία αναφέρεται το εδάφιο (1) του άρθρου 44 του Νόμου, γίνεται σύμφωνα με τις παραγράφους (2) έως (6) του Κανονισμού αυτού: (2) Κάθε συσκεύασμα πρέπει να φέρει δήλωση η οποία να περιλαμβάνει - (α) την ταυτότητα του αγαθού (β) το όνομα ή την εμπορική επωνυμία ή οποιαδήποτε ένδειξη ή σήμα με το οποίο να διαπιστώνεται η ταυτότητα του υπεύθυνου επιχείρησης. Νοείται ότι σε περίπτωση που ο υπεύθυνος επιχείρησης δεν είναι ο συσκευαστής ή ο εισαγωγέας, θα πρέπει να μπορεί να καταδείξει τον συσκευαστή ή εισαγωγέα, εφόσον τούτο του ζητηθεί από επιθεωρητή. (γ) τη διεύθυνση του υπεύθυνου επιχείρησης. Πρώτο Παράρτημα. (δ) την ονομαστική ποσότητα του αγαθού, η οποία πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τις απαιτήσεις που παρουσιάζονται στο Πρώτο Παράρτημα των Κανονισμών αυτών.

12 9 (3) Σε περίπτωση συσκευασμάτων που συσκευάζονται αποκλειστικά για εξαγωγή σε Τρίτη χώρα ή σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης πλην της Δημοκρατίας, η δήλωση σε αυτά ή σε οποιοδήποτε κατάλογο, τιμοκατάλογο, τιμολόγιο, απόδειξη ή άλλο έγγραφο αναφορικά με την εξαγωγή τέτοιων συσκευασμάτων, μπορεί να γίνει, εφόσον τούτο αποδεικνύεται ότι απαιτείται από τη χώρα προορισμού των συσκευασμάτων, σε οποιαδήποτε μονάδα άλλη από την αντίστοιχη μονάδα του Διεθνούς Συστήματος Μονάδων. (4) Η δήλωση σε κάθε συσκεύασμα πρέπει να είναι (α) ευανάγνωστη, ευδιάκριτη, ανεξίτηλη, σαφής, απλή και σε καμιά περίπτωση δεν κρύβεται, καλύπτεται, παρεμποδίζεται ή διακόπτεται από άλλα κείμενα, εικόνες ή άλλα παρεμβαλλόμενα στοιχεία (β) εμφανής ως προς το μέγεθος και το χρώμα. (γ) με τέτοιο τύπο ή είδος γραφής, ώστε να παρουσιάζεται ευδιάκριτη, σαφής και εμφανής κατά έντονη αντίθεση προς άλλα τυπογραφικά στοιχεία, μέγεθος ψηφίων ή σχεδιαγράμματα που χρησιμοποιούνται στο συσκεύασμα δ) να είναι τυπωμένη, να απεικονίζεται, να εγγράφεται ή να γίνεται με οποιοδήποτε άλλο τρόπο στο συσκεύασμα, με χρώμα το οποίο να ξεχωρίζει από το βάθος της επιφάνειας του συσκευάσματος ή της ετικέτας.

13 10 Νοείται ότι, όταν οι πιο πάνω απαιτούμενες λεπτομέρειες εμφυσούνται, σχηματίζονται ή διαμορφώνονται σε γυάλινη ή πλαστική επιφάνεια του συσκευάσματος ή αποτυπώνονται ανάγλυφες ή εμφανίζονται διατρυπημένες, αυτές δεν απαιτείται να παρουσιάζονται με αντίθετο χρώμα. (5) Όταν συσκεύασμα είναι εφοδιασμένο με επιπρόσθετο εξωτερικό κουτί, το κουτί αυτό, επιπρόσθετα από τις λεπτομέρειες που απαιτούνται να αναφέρονται στη δήλωση στο συσκεύασμα, πρέπει να φέρει τις ίδιες λεπτομέρειες που απαιτούνται στην πιο πάνω δήλωση, εκτός αν το κουτί αυτό είναι διαφανές και οι λεπτομέρειες στο συσκεύασμα είναι ευανάγνωστες μέσω του κουτιού αυτού. (6) Όταν η δήλωση στο συσκεύασμα περιέχει αναφορά στον αριθμό μερίδων του αγαθού που περιέχονται στο συσκεύασμα, στη δήλωση αυτή πρέπει να αναφέρεται επίσης και η ονομαστική ποσότητα κάθε τέτοιας μερίδας. Δήλωση σε συνδυασμένα και άλλα συσκευάσματα. 4.-(1) Η δήλωση σε συνδυασμένο συσκεύασμα πρέπει να αναφέρει την ονομαστική ποσότητα κάθε αγαθού που περιέχεται στο συσκεύασμα. και όταν ανεξάρτητα αγαθά που περιέχονται στο συνδυασμένο συσκεύασμα συσκευάζονται και επισημαίνονται χωριστά, κάθε τέτοιο ανεξάρτητο συσκεύασμα πρέπει να φέρει δήλωση αναφορικά με την ονομαστική ποσότητα του αγαθού που περιέχει.

14 11 (2) Η δήλωση σε ομαδικό συσκεύασμα πρέπει να αναφέρει τον αριθμό τεμαχίων κάθε αγαθού που περιέχεται σε τέτοιο συσκεύασμα, ακολουθούμενο από την ολική ονομαστική ποσότητα και τον ολικό αριθμό τεμαχίων που περιέχεται στο ομαδικό συσκεύασμα. και όταν ανεξάρτητα τεμάχια που περιέχονται στο ομαδικό συσκεύασμα συσκευάζονται και επισημαίνονται χωριστά και μπορούν να πωλούνται ως ανεξάρτητα συσκευάσματα, κάθε τέτοιο ανεξάρτητο συσκεύασμα πρέπει να φέρει δήλωση αναφορικά με την ονομαστική ποσότητα που περιέχει. (3) Κάθε πολλαπλό συσκεύασμα πρέπει να φέρει δήλωση η οποία να αναφέρει τον αριθμό των τεμαχίων και την ολική ονομαστική ποσότητα που περιέχεται στο πολλαπλό συσκεύασμα. και όταν ανεξάρτητα τεμάχια που περιέχονται στο πολλαπλό συσκεύασμα συσκευάζονται και επισημαίνονται χωριστά και μπορούν να πωλούνται χωριστά, κάθε τέτοιο τεμάχιο πρέπει να φέρει δήλωση αναφορικά με την ονομαστική ποσότητά του. (4) Όταν η διάμετρος, το μήκος, πλάτος, ύψος ή πάχος (ή οποιοσδήποτε συνδυασμός τους) αγαθού έχει ή έχουν σχέση με την τιμή του αγαθού αυτού, η δήλωση της ονομαστικής ποσότητας στο συσκεύασμα που περιέχει τέτοιο αγαθό πρέπει να αναφέρει επίσης τη διάμετρο, το μήκος, πλάτος, ύψος ή πάχος του αγαθού αυτού (ή οποιοδήποτε συνδυασμό τους). (5) Στην περίπτωση συσκευάσματος που περιέχει φύλλα, όπως χαρτομάντιλα, χαρτί υγείας, αλουμινόχαρτο ή οποιοδήποτε άλλο είδος φύλλων από οποιοδήποτε υλικό, η δήλωση στο συσκεύασμα πρέπει να αναφέρει τουλάχιστον τον αριθμό των χρησιμοποιήσιμων φύλλων που περιέχονται στο συσκεύασμα και τις διαστάσεις κάθε τέτοιου φύλλου.

15 12 Ειδικότερα για καθένα από τα πιο κάτω είδη, η δήλωση της ονομαστικής ποσότητας πρέπει να αναφέρει: Είδος Χαρτοπετσέτες Χαρτί Υγείας Χαρτί (Ρολά) Κουζίνας Χαρτομάντιλα Υποχρεωτικές ενδείξεις Αριθμό Χαρτοπετσετών Αριθμό στρώσεων από τις οποίες αποτελείται κάθε χαρτοπετσέτα Διαστάσεις κάθε χαρτοπετσέτας Ολική επιφάνεια Καθαρό Βάρος Αριθμό Ρολών Αριθμό στρώσεων από τις οποίες αποτελείται κάθε φύλλο Αριθμό φύλλων κάθε ρολού Διαστάσεις κάθε φύλλου Ολικό Μήκος Ολική Επιφάνεια Καθαρό Βάρος Αριθμό Ρολών Αριθμό στρώσεων από τις οποίες αποτελείται κάθε φύλλο Αριθμό φύλλων κάθε ρολού Διαστάσεις κάθε φύλλου Ολικό Μήκος Ολική Επιφάνεια Καθαρό Βάρος Αριθμό Χαρτομάντιλων Αριθμό στρώσεων από τις οποίες αποτελείται κάθε χαρτομάντιλο Διαστάσεις κάθε χαρτομάντιλου Ολική Επιφάνεια Καθαρό Βάρος

16 13 (6) Σε σχέση με οποιοδήποτε εντυπωσιακό συσκεύασμα, οι λεπτομέρειες που απαιτούνται να αναφέρονται στο συσκεύασμα μπορούν να αναφέρονται στο κάτω μέρος του συσκευάσματος ή σε πινακίδα, κατάλληλα στερεωμένη στο συσκεύασμα. Πώληση εξ αποστάσεως. Κανονισμός (1) Στην περίπτωση συσκευασμάτων που διατίθενται προς πώληση με επικοινωνία εξ αποστάσεως, οι δηλώσεις που περιγράφονται στο εδάφιο (2) του Κανονισμού 3, πρέπει να παρέχονται προς τον καταναλωτή πριν από την ολοκλήρωση της αγοράς. Όταν χρησιμοποιούνται κατάλληλα μέσα για την παροχή των πληροφοριών αυτών, το πρόσθετο κόστος που μπορεί να προκύψει, δεν επιβαρύνει τον καταναλωτή. (2) Οι υποχρεωτικές δηλώσεις, πρέπει να είναι διαθέσιμες και κατά τη στιγμή της παράδοσης. Επισήμανση με το σήμα ΕΟΚ. Κανονισμός 7 Κανονισμός 8. Κανονισμός (1) Το σήμα ΕΟΚ δεν είναι υποχρεωτικό, όταν όμως χρησιμοποιείται πρέπει να ικανοποιούνται οι απαιτήσεις που περιγράφονται στους Κανονισμούς 7 και 8. (2) Κάθε συσκευαστής, προτού αρχίσει να χρησιμοποιεί το σήμα ΕΟΚ, πρέπει να εξασφαλίσει έγκριση από τον Έφορο, ο οποίος αναγνωρίζει τις διαδικασίες μέτρησης ή/και ελέγχου του πραγματικού περιεχομένου των συσκευασμάτων που ακολουθεί ο συσκευαστής ώστε να διασφαλίσει ότι ικανοποιούνται οι απαιτήσεις του Κανονισμού 7. Δεύτερο Παράρτημα. (3) Το σήμα ΕΟΚ αποτελείται από το μικρό λατινικό γράμμα, το οποίο έχει το σχήμα που φαίνεται στο Δεύτερο Παράρτημα και το οποίο, όταν εφαρμόζεται σε συσκεύασμα, πρέπει

17 14 (α) να έχει ύψος τουλάχιστο 3 mm (β) να τοποθετείται στο ίδιο οπτικό πεδίο με εκείνο της δήλωσης της ονομαστικής ποσότητας και (γ) να είναι ανεξίτηλο, ευανάγνωστο και ορατό κάτω από κανονικές συνθήκες εμφάνισης. (4) Η επισήμανση με το σήμα ΕΟΚ αφορά μόνο συσκευάσματα, τα οποία περιέχουν αγαθά προοριζόμενα για πώληση σε σταθερές ονομαστικές ποσότητες, οι οποίες: - (α) προκαθορίζονται από το συσκευαστή, και (β) εκφράζονται σε μονάδες μάζας ή όγκου, και (γ) δεν είναι μικρότερες από 5 g ή 5 ml και δεν είναι μεγαλύτερες από 10 kg ή 10 L.

18 15 ΜΕΡΟΣ ΙΙΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΤΗ Η ΕΙΣΑΓΩΓΕΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΜΑΖΑ Η/ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΟΓΚΟ ΣΕ ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΣΕΣ Υποχρέωση συσκευαστών και εισαγωγέων για διασφάλιση της ονομαστικής ποσότητας. 7. Ο συσκευαστής ή, ανάλογα με την περίπτωση, ο εισαγωγέας συσκευασμάτων έχει υποχρέωση να διασφαλίζει ότι τα συσκευάσματα κάθε παρτίδας, ικανοποιούν τις πιο κάτω απαιτήσεις: (1) ο μέσος όρος των πραγματικών περιεχομένων των συσκευασμάτων, δεν είναι μικρότερος από την ονομαστική ποσότητα. (2) το ποσοστό των ελλιπών συσκευασμάτων, είναι αρκετά μικρό, ώστε να ικανοποιείται ο έλεγχος που περιγράφεται στην παράγραφο 2.2 του Παραρτήματος II της Οδηγίας. (3) κανένα συσκεύασμα δεν είναι ανεπαρκές. Υποχρεώσεις συσκευαστών και εισαγωγέων αναφορικά με εξοπλισμό, μετρήσεις, ελέγχους και έγγραφα. Κανονισμός Κάθε συσκευαστής ή εισαγωγέας, προκειμένου να διασφαλίσει ότι τα συσκευάσματα συμμορφώνονται με τις διατάξεις του Κανονισμού 7, πρέπει να μετρά ή να ελέγχει το πραγματικό περιεχόμενο (μάζα ή/και όγκο) των συσκευασμάτων ενόσω αυτά βρίσκονται στην κατοχή του, χρησιμοποιώντας κατάλληλο εξοπλισμό ο οποίος να είναι επαληθευμένος και σημασμένος ή κατάλληλα διακριβωμένος σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία.

19 16 (1) Στην περίπτωση που ο συσκευαστής ή εισαγωγέας μετρά το πραγματικό περιεχόμενο των συσκευασμάτων, τότε πρέπει να μετρά το πραγματικό περιεχόμενο όλων των συσκευασμάτων που αποτελούν την παρτίδα. (2) Στην περίπτωση που ο συσκευαστής ή εισαγωγέας ελέγχει το πραγματικό περιεχόμενο των συσκευασμάτων, τότε: (α) ο έλεγχος πρέπει να είναι δειγματοληπτικός. και (β) ο συσκευαστής ή εισαγωγέας να διατηρεί έγγραφα με τα αποτελέσματα κάθε τέτοιου ελέγχου, που να αποδεικνύουν ότι ο δειγματοληπτικός έλεγχος σε συνδυασμό με τις οποιεσδήποτε διορθώσεις ή προσαρμογές που κριθούν αναγκαίες, έχουν γίνει σωστά και με ακρίβεια. Τα έγγραφα αυτά πρέπει να διατηρούνται για περίοδο τουλάχιστον ενός χρόνου από την ημερομηνία λήξης ή την τελική ημερομηνία ανάλωσης του προϊόντος ή εάν κανένα από τα δυο δεν εφαρμόζεται, από την ημερομηνία διεξαγωγής του ελέγχου ή εξασφάλισης των εν λόγω εγγράφων και να διατίθενται στον Επιθεωρητή εφόσον ζητηθεί. Κανονισμός 7. Νοείται ότι σε περίπτωση που τα συσκευάσματα εισάγονται από τρίτη χώρα, ο εισαγωγέας δύναται, αντί να μετρά ή να ελέγχει το πραγματικό περιεχόμενο, να αποδείξει ότι έχει εξασφαλίσει τα απαραίτητα εχέγγυα, που αποδεικνύουν ότι έχει διασφαλίσει ότι ικανοποιούνται οι υποχρεώσεις που του επιβάλλονται από τον Κανονισμό 7.

20 17 ΜΕΡΟΣ ΙV ΑΝΕΚΤΟ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΣΦΑΛΜΑ Ανεκτό Αρνητικό Σφάλμα. 9.- (1) Το ανεκτό αρνητικό σφάλμα που καθορίζεται για τους σκοπούς του άρθρου 46 του Νόμου πρέπει να είναι το όριο σφάλματος που φαίνεται: (α) στον Πίνακα 1, στην περίπτωση συσκευασμάτων τα οποία προσυσκευάζονται κατά μάζα ή/και κατά όγκο, σε σταθερές ονομαστικές ποσότητες. Πίνακας 1: Το Ανεκτό Αρνητικό Σφάλμα ανάλογα με την ονομαστική ποσότητα του αγαθού Ονομαστική Ποσότητα Qn Ανεκτό Αρνητικό Σφάλμα (g ή ml) % του Qn g ή ml 0 έως 50 9* - 50 έως 100-4,5 100 έως 200 4,5* έως έως 500 3* έως έως ,5* έως άνω των ** - * Η τιμή του ανεκτού αρνητικού σφάλματος στρογγυλοποιείται προς τα πάνω, στο πλησιέστερο 0,1 g ή 0,1 ml. ** Η τιμή του ανεκτού αρνητικού σφάλματος στρογγυλοποιείται προς τα πάνω, στο πλησιέστερο 1 g ή 1 ml.

21 18 (β) στον Πίνακα 2, στην περίπτωση συσκευασμάτων τα οποία προσυσκευάζονται κατά μήκος, επιφάνεια ή αριθμό, σε σταθερές ονομαστικές ποσότητες. Πίνακας 2: Το Ανεκτό Αρνητικό Σφάλμα ανάλογα με την ονομαστική ποσότητα του αγαθού Ονομαστική Ποσότητα Qn Ανεκτό Αρνητικό Σφάλμα Σε μονάδες μήκους έως 10 m 2% της Qn * άνω των 10 m 1% της Qn * Σε μονάδες έως 10 m² 4% της Qn ** επιφάνειας άνω των 10 m² 1% της Qn ** Κατά αριθμό 2% της Qn *** * Η τιμή του ανεκτού αρνητικού σφάλματος, στρογγυλοποιείται προς τα πάνω, στο πλησιέστερο 1 cm ** Η τιμή του ανεκτού αρνητικού σφάλματος, στρογγυλοποιείται προς τα πάνω στα πλησιέστερα 10 cm² *** Η τιμή του ανεκτού αρνητικού σφάλματος στρογγυλοποιείται προς τα πάνω στον πλησιέστερο ακέραιο αριθμό Νοείται ότι, ο μέσος όρος των πραγματικών περιεχομένων των συσκευασμάτων, πρέπει να είναι τουλάχιστον όσο η ονομαστική ποσότητα. (2) Στην περίπτωση συσκευασμάτων τυχαίας ονομαστικής ποσότητας, το πραγματικό περιεχόμενο κάθε συσκευάσματος δεν πρέπει να είναι μικρότερο από την ονομαστική ποσότητα.

22 19 ΜΕΡΟΣ V ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ Έλεγχος συσκευασμάτων. 10. Ο Επιθεωρητής, κατά την άσκηση των εξουσιών του δυνάμει των άρθρων 33 και 47 του Νόμου, μπορεί να εισέρχεται σε εύλογο χρόνο και χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση, επιδεικνύοντας πιστοποιητικό της ιδιότητας του, σε οποιοδήποτε υποστατικό έχει λόγους να πιστεύει ότι συσκευάσματα συσκευάζονται, πωλούνται, διανέμονται ή εκτίθενται ή φυλάσσονται και να επιλέγει δείγμα συσκευασμάτων με σκοπό: (1) να ελέγξει το πραγματικό περιεχόμενο των συσκευασμάτων ή/και (2) να ελέγξει τη σήμανση των συσκευασμάτων. ή/και Μέρος VI. Κανονισμός 7. (3) να διεξάγει δοκιμές αναφοράς, έτσι όπως περιγράφονται στο Μέρος VI, σε συσκευάσματα σταθερής ονομαστικής ποσότητας που συσκευάζονται κατά μάζα ή και κατά όγκο, για να διαπιστώσει εάν η παρτίδα ή παρτίδες συσκευασμάτων, ικανοποιούν τις απαιτήσεις του Κανονισμού 7.

23 20 ΜΕΡΟΣ VI ΔΟΚΙΜΕΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ Δοκιμές αναφοράς. 11.-(1) Οι δοκιμές αναφοράς διεξάγονται στα υποστατικά του συσκευαστή ή του εισαγωγέα ή του αντιπροσώπου του εισαγωγέα και στην παρουσία τους ή, σε περίπτωση απουσίας οποιουδήποτε από αυτούς, του προσώπου που φέρεται ως αντιπρόσωπός τους ή που φαίνεται ότι έχει τη διεύθυνση της επιχείρησής τους. (2) Δοκιμές αναφοράς μπορεί να είναι: (α) Οι δοκιμές αναφοράς που περιγράφονται στο Παράρτημα ΙΙ της Οδηγίας ή (β) δοκιμές αναφοράς με συγκρίσιμη αποτελεσματικότητα με τις δοκιμές αναφοράς που περιγράφονται στο Παράρτημα ΙΙ της Οδηγίας, που πληρούν τα κριτήρια που περιγράφονται στις υποπαραγράφους 3 και 4, της παραγράφου 5, του Παραρτήματος Ι της Οδηγίας. (3) Οι δοκιμές αναφοράς απαρτίζονται από δύο έλεγχους: (α) τον έλεγχο του πραγματικού περιεχομένου κάθε συσκευάσματος που περιλαμβάνεται στο δείγμα. (β) τον έλεγχο του μέσου όρου των πραγματικών περιεχομένων των συσκευασμάτων που περιλαμβάνονται στο δείγμα.

24 21 Κανονισμός 7. Νοείται ότι μια παρτίδα συσκευασμάτων θεωρείται αποδεκτή, εάν ικανοποιούνται και οι δυο έλεγχοι. Σε αντίθετη περίπτωση, η παρτίδα απορρίπτεται και ο συσκευαστής ή εισαγωγέας θεωρείται ότι έχει παραβεί τους Κανονισμούς αυτούς, αφού παρέλειψε να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που του επιβάλλονται από τον Κανονισμό 7,σε σχέση με τα συσκευάσματα. (4) Σε περίπτωση που ο Επιθεωρητής διαπιστώσει από τις δοκιμές αναφοράς ότι η παρτίδα απορρίπτεται, δύναται- (α) να καταρτίσει γραπτή έκθεση, στην οποία περιλαμβάνονται τα λεπτομερή αποτελέσματα των δοκιμών αναφοράς, με τις διαπιστώσεις του αναφορικά με το πραγματικό περιεχόμενο καθενός από τα συσκευάσματα που δοκιμάστηκαν και τον μέσο όρο των πραγματικών περιεχομένων τους. Η γραπτή έκθεση υπογράφεται τόσο από τον Επιθεωρητή, όσο και από τον συσκευαστή ή εισαγωγέα ή το πρόσωπο που φέρεται ως αντιπρόσωπός τους ή που φαίνεται ότι έχει τη διεύθυνση της επιχείρησής ανάλογα με την περίπτωση, και διαβιβάζεται από τον Επιθεωρητή στον Έφορο Τρίτο Παράρτημα. Τέταρτο Παράρτημα. (β) δυνάμει των άρθρων 45(1) και 47(2)(α) του νόμου, να κατάσχει το δείγμα ή μέρος του δείγματος των συσκευασμάτων στο οποίο διεξήχθησαν οι δοκιμές αναφοράς και συντάσσει Έκθεση Κατάσχεσης σύμφωνα με το υπόδειγμα του Τρίτου Παραρτήματος (γ) δυνάμει του άρθρου 47(2)(β) του νόμου, να απαγορεύσει με διαταγή την πώληση οποιουδήποτε συσκευάσματος της απορριφθείσας παρτίδας και συντάσσει Έκθεση Δέσμευσης σύμφωνα με το υπόδειγμα του Τέταρτου Παραρτήματος

25 22 (δ) να σημάνει ή σφραγίσει τα συσκευάσματα της απορριφθείσας παρτίδας, με τέτοιο τρόπο ώστε να φαίνεται ότι έχει απαγορευθεί η πώληση και η διάθεση τους ή να απαιτήσει από τον συσκευαστή ή εισαγωγέα ή αντιπρόσωπο τους να το πράξει αυτό δυνάμει του άρθρου 47(2)(γ) του νόμου. (5) Κανένα συσκεύασμα της παρτίδας ως προς την οποία εκδόθηκε διαταγή σύμφωνα με την παράγραφο (γ) του εδαφίου (4) πιο πάνω, δεν είναι δυνατό να πωληθεί ή διανεμηθεί ή προσφερθεί ή εκτεθεί για πώληση, εκτός εάν- (α) ο συσκευαστής ή εισαγωγέας ή αντιπρόσωπος τους εφαρμόσει διορθωτικές ενέργειες στα συσκευάσματα της εν λόγω παρτίδας, οι οποίες προηγουμένως εξουσιοδοτηθούν από τον Έφορο και μετά την εφαρμογή τους διενεργηθούν εκ νέου δοκιμές αναφοράς και διαφανεί ότι η παρτίδα είναι αποδεκτή ή Κανονισμός 14. (β) η διάθεση των συσκευασμάτων της εν λόγω παρτίδας, εξουσιοδοτηθεί από τον Έφορο, έτσι όπως περιγράφεται στον Κανονισμό 14.

26 23 ΜΕΡΟΣ VΙΙ ΠΟΙΚΙΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ Τρόποι μέτρησης συσκευασμάτων. Κανονισμός 10(1) Κανονισμός 10(3). 12. (1) Για σκοπούς των εδαφίων (1) και (3) του Κανονισμού 10, το πραγματικό περιεχόμενο των συσκευασμάτων πρέπει να μετριέται: (α) Στην περίπτωση συσκευάσματος που πωλείται κατά μάζα, με τη βοήθεια ζυγιστικού οργάνου. όγκο: (β) Στην περίπτωση συσκευάσματος που πωλείται κατά i. με τη βοήθεια ογκομετρικού οργάνου ή ii. έμμεσα με τη ζύγιση του περιεχομένου και τη μέτρηση της πυκνότητας του ή iii. με τη βοήθεια φιάλης μετροδοχείου, όπως ορίζεται στους Περί Μέτρων και Σταθμών (Φιάλες Μετροδοχεία) Κανονισμούς και τη χρήση πιστοποιημένου αχναριού. Η πλήρωση της φιάλης πρέπει να γίνεται κάτω από τις συνθήκες που καθορίζονται στους εν λόγω Κανονισμούς και στους Κανονισμούς αυτούς. (γ) Στην περίπτωση συσκευάσματος που πωλείται κατά μήκος ή επιφάνεια, με τη βοήθεια κατάλληλων οργάνων μέτρησης. και (δ) Στην περίπτωση συσκευάσματος που πωλείται κατά αριθμό, με καταμέτρηση του αριθμού.

27 24 Κανονισμός 9. (2) Σε κάθε περίπτωση, το σφάλμα που προκύπτει από τη μέτρηση του καθαρού περιεχομένου του συσκευάσματος, δεν πρέπει να ξεπερνά το ένα πέμπτο του ανεκτού αρνητικού σφάλματος, που αντιστοιχεί στην ονομαστική ποσότητα του αγαθού, έτσι όπως αυτό περιγράφεται στον Κανονισμό 9. Συμμόρφωση Συσκευασμάτων. 13. Τα συσκευάσματα πρέπει να συμμορφώνονται με τις διατάξεις των Κανονισμών αυτών σε όλα τα στάδια της αλυσίδας διανομής. Τρόπος διάθεσης συσκευασμάτων που απορρίφθηκαν. Κανονισμός 11(5)(β). 14. Για τους σκοπούς του άρθρου 47(3)(β) του Νόμου και του Κανονισμού 11(5)(β), πρόσωπο το οποίο έχει στην κατοχή του παρτίδα συσκευασμάτων που έχει απορριφθεί, εξουσιοδοτείται από τον Έφορο να διαθέσει τα συσκευάσματα αυτά μόνο σε οποιαδήποτε από τις ακόλουθες περιπτώσεις:- (1) Αν καταστρέφει τα συσκευάσματα ή τα επεξεργάζεται με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην μπορούν πλέον να χρησιμοποιηθούν για το σκοπό για τον οποίο συσκευάσθηκαν. (2) στην περίπτωση όπου δεν είναι ο συσκευαστής ή εισαγωγέας των συσκευασμάτων, αν τα επιστρέφει στο πρόσωπο το οποίο είναι ο συσκευαστής ή εισαγωγέας των συσκευασμάτων ή σε οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο από το οποίο τα προμηθεύθηκε. (3) στην περίπτωση όπου είναι ο συσκευαστής ή εισαγωγέας των συσκευασμάτων, αν διαθέτει οποιαδήποτε από αυτά σε μειωμένη τιμή ίδρυμα. ή (α) σε δημόσια αρχή ή σε οποιοδήποτε φιλανθρωπικό

28 25 (β) σε πρόσωπο ή οργάνωση προσώπων το οποίο ή η οποία ενεργεί με την ιδιότητα του ιδιοκτήτη, διευθυντή, διαχειριστή ή καταπιστευματοδόχου εκπαιδευτικού ιδρύματος. ή (γ) σε πρόσωπο που εργοδοτείται από αυτόν. (4) στην περίπτωση συσκευασμάτων τα οποία περιέχουν τροφή προοριζόμενη για ανθρώπινη ανάλωση, αν τα διαθέτει για χρήση μόνο για ζωική ανάλωση. και (5) αν τα παρέχει δωρεάν, και στις περιπτώσεις που αναφέρονται στις παραγράφους (2) μέχρι (5) πιο πάνω, μόνο αν κατά το χρόνο διάθεσης των συσκευασμάτων πληροφορεί το πρόσωπο που τα παραλαμβάνει ότι τα συσκευάσματα έχουν απορριφθεί και δεν πρέπει να πωληθούν. Συσκευάσματα στα οποία δεν εφαρμόζονται οι Κανονισμοί. 15. Οι Κανονισμοί αυτοί δεν εφαρμόζονται σε συσκευάσματα τα οποία - (α) προορίζονται αποκλειστικά για χρήση ως πρώτη ύλη σε οποιαδήποτε βιομηχανία ή για σκοπούς συντήρησης οποιασδήποτε βιομηχανίας.

29 26 (β) προορίζονται αποκλειστικά για μαζική χρήση σε οποιαδήποτε βιομηχανία ή εμπορική επιχείρηση. (γ) προορίζονται για χρήση σε οποιοδήποτε μεταλλείο ή λατομείο ή για σκοπούς λειτουργίας οποιουδήποτε μεταλλείου ή λατομείου. και (δ) συσκευάζονται με βάση μια προκαθορισμένη σταθερή ονομαστική ποσότητα μικρότερη από 5 g ή 5 ml: Νοείται ότι η υποπαράγραφος αυτή δεν εφαρμόζεται στην περίπτωση καρυκευμάτων και αρωματικών βοτάνων. Έναρξη ισχύος και καταργήσεις. Επίσημη Εφημερίδα, Παράρτημα ΙΙΙ(Ι) και Επίσημη Εφημερίδα, Παράρτημα ΙΙΙ(Ι) Οι παρόντες Κανονισμοί τίθενται σε ισχύ με την δημοσίευση τους στην επίσημη εφημερίδα της Δημοκρατίας, όπου καταργούνται οι περί Μέτρων και Σταθμών (Συσκευασμένα Αγαθά) Κανονισμοί του 2000 και 2005.

30 27 ΠΡΩΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ (Κανονισμός 3(2)(δ)) Απαιτήσεις για τη δήλωση της ονομαστικής ποσότητας Α. Ύψος των ψηφίων της ονομαστικής ποσότητας Το ελάχιστο ύψος των ψηφίων της ονομαστικής ποσότητας, καθορίζεται: 1) Στον Πίνακα 1, για τα συσκευάσματα που πωλούνται κατά μάζα ή/και κατά όγκο. 2) Στον Πίνακα 2, για τα συσκευάσματα που πωλούνται κατά μήκος, επιφάνεια ή αριθμό. Νοείται ότι, στην περίπτωση συσκευάσματος το οποίο φέρει το σήμα ΕΟΚ, το μέγεθος των ψηφίων πρέπει αποκλειστικά να είναι όπως καθορίζεται στον Πίνακα 1. ΠΙΝΑΚΑΣ 1 Ελάχιστο ύψος ψηφίων της ονομαστικής ποσότητας σε συνάρτηση με την ονομαστική ποσότητα του αγαθού Ονομαστική ποσότητα (Qn) Ελάχιστο ύψος ψηφίων (mm) (g ή ml) Qn < < Qn < < Qn < < Qn 6

31 28 ΠΙΝΑΚΑΣ 2 Ελάχιστο ύψος ψηφίων της Ονομαστικής Ποσότητας σε συνάρτηση με το εμβαδό της κύριας περιοχής επίδειξης των συσκευασμάτων Εμβαδό κύριας περιοχής επίδειξης (Ε) (cm 2 ) Ελάχιστο ύψος ψηφίων (mm) Ε < Ε < Ε < Ε < Ε 13 Β. Μονάδες μέτρησης και οι συμβολισμοί τους Η δήλωση της ονομαστικής ποσότητας, ακολουθείται είτε από το σύμβολο, είτε ολογράφως από το πλήρες όνομα της χρησιμοποιούμενης μονάδας μέτρησης: 1) Στον Πίνακα 2 παρουσιάζονται οι μονάδες μέτρησης και τα σύμβολα τους, έτσι όπως καθορίζονται στους περί Μέτρων και Σταθμών Κανονισμούς (Μονάδες Μετρήσεως του 1990 μέχρι 2010:

32 29 Πίνακας 2 : Μονάδες μέτρησης Μέγεθος Πλήρες όνομα μονάδας μέτρησης Σύμβολα μονάδων μέτρησης Μάζα χιλιόγραμμο kg γραμμάριο g Όγκος λίτρο εκατοστόλιτρο χιλιοστόλιτρο l ή L cl ή cl ml ή ml Μήκος* μέτρο εκατοστόμετρο χιλιοστόμετρο m cm mm Επιφάνεια Τετραγωνικό μέτρο Τετραγωνικό εκατοστόμετρο Τετραγωνικό χιλιοστόμετρο m² cm² mm² *Στο μήκος περιλαμβάνονται όλα τα γραμμικά μεγέθη όπως το πλάτος, το ύψος, πάχος και η διάμετρος. 2) Όταν η ονομαστική ποσότητα εκφράζεται σε αριθμό τεμαχίων, τότε πρέπει ξεκάθαρα να αναγνωρίζεται ότι πρόκειται για την ονομαστική ποσότητα. Γ. Αγαθά σε υγρό κάλυψης 1. Όταν ένα στερεό αγαθό παρουσιάζεται μέσα σε οποιοδήποτε υγρό κάλυψης πλην του γλάσου, η ονομαστική ποσότητα αφορά τη συνολική μάζα του αγαθού και του υγρού κάλυψης. Σε αυτήν την περίπτωση πρέπει να δηλώνεται: (α) Η ονομαστική ποσότητα (ονομαστικό βάρος) και (β) Το στραγγισμένο καθαρό βάρος. 2. Αν το αγαθό έχει γλασαριστεί, η ονομαστική ποσότητα (ονομαστικό βάρος) αφορά μόνο το βάρος του αγαθού και δεν περιλαμβάνει το βάρος του γλάσου.

33 30 Δ. Διφορούμενες λέξεις ή εκφράσεις ή σύμβολα Δυνάμει του εδαφίου (2) του άρθρου 44 του Νόμου, διφορούμενες λέξεις ή εκφράσεις ή σύμβολα που είναι δυνατόν να δημιουργήσουν επιφύλαξη ή ανακρίβεια ως προς την ορθότητα της ονομαστικής ποσότητας, όπως τα: περίπου, κατά τη συσκευασία, ±, δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως μέρος της ονομαστικής ποσότητας. Ε. Ονομαστική ποσότητα συσκευασμένων παγωτών Η ονομαστική ποσότητα των συσκευασμένων παγωτών, δύναται να εκφράζεται σε μονάδες μάζας ή/και όγκου. Ζ. Συσκευές αερολυμάτων Στις συσκευές αερολυμάτων (αεροζόλ), η δήλωση της ονομαστικής ποσότητας πρέπει να αναφέρει: 1. τον ονομαστικό όγκο και 2. την ονομαστική ολική χωρητικότητα του δοχείου, με τρόπο ώστε να μην προκαλείται σύγχυση με τον ονομαστικό όγκο.

34 31 «ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ» Κανονισμός 6(3) Σχήμα σήματος ΕΟΚ

35 32 ΤΡΙΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ (Κανονισμός 11(4)(β)) ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΩΝ Έκθεση Κατάσχεσης Ημερομηνία:... Ο/η υποφαινόμενος/η..., Επιθεωρητής Μέτρων και Σταθμών, μετά από έλεγχο συσκευασμάτων που διεξήγαγα σήμερα στα υποστατικά της Εταιρείας..., στην παρουσία..., διαπίστωσα ότι τα συσκευάσματα που παρουσιάζονται στον πιο κάτω πίνακα, δεν είναι σύμφωνα με τις διατάξεις των Περί Μέτρων και Σταθμών Νόμων του 1974 μέχρι 2010 ή/και τις διατάξεις των περί Μέτρων και Σταθμών (Συσκευασμένα Αγαθά) Κανονισμών του 2019, όπως εκάστοτε τροποποιούνται. α/α Όνομα Αγαθού Ονομαστική Ποσότητα Στοιχεία ταυτοποίησης συσκευασμάτων Αριθμός συσκευασμάτων που κατάσχονται Διατάξεις που παραβιάζονται Με βάση τις εξουσίες που μου παρέχονται στα άρθρα 45(1) και 47(2)(α) του νόμου και στον Κανονισμό 11(4)(β), τα εν λόγω συσκευάσματα κατάσχονται. Υπογραφή Επιθεωρητή Υπογραφή Αντιπροσώπου της Εταιρίας

36 33 ΤΕΤΑΡΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ (Κανονισμός 11(4)(γ)) ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΩΝ Έκθεση Δέσμευσης Ημερομηνία:... Ο/η υποφαινόμενος/η..., Επιθεωρητής Μέτρων και Σταθμών, μετά από έλεγχο συσκευασμάτων που διεξήγαγα σήμερα στα υποστατικά της Εταιρείας..., στην παρουσία..., διαπίστωσα ότι τα συσκευάσματα που παρουσιάζονται στον πιο κάτω πίνακα, δεν είναι σύμφωνα με τις διατάξεις των Περί Μέτρων και Σταθμών Νόμων του 1974 μέχρι 2010 ή/και τις διατάξεις των περί Μέτρων και Σταθμών (Συσκευασμένα Αγαθά) Κανονισμών του 2019, όπως εκάστοτε τροποποιούνται. α/α Όνομα Αγαθού Ονομαστική Ποσότητα Στοιχεία ταυτοποίησης συσκευασμάτων Αριθμός συσκευασμάτων που δεσμεύονται Διατάξεις που παραβιάζονται Με βάση τις εξουσίες που μου παρέχονται στο άρθρο 47(2)(β) του νόμου και στον Κανονισμό 11(4)(γ), τα εν λόγω συσκευάσματα απαγορεύεται να πωληθούν/διανεμηθούν/προσφερθούν/εκτεθούν για πώληση και θα τεθούν κάτω από τη φύλαξή του/της.. και στη διάθεσή μου, έως ότου ο Έφορος εγκρίνει ή αποφασίσει άλλη ενέργεια. Υπογραφή Επιθεωρητή Υπογραφή Αντιπροσώπου της Εταιρίας

37 34

1. Οι παρόντες Κανονισμοί θα αναφέρονται ως οι περί Μέτρων και Σταθ μών (Φιάλες Μετροδοχεία) Κανονισμοί του 2001.

1. Οι παρόντες Κανονισμοί θα αναφέρονται ως οι περί Μέτρων και Σταθ μών (Φιάλες Μετροδοχεία) Κανονισμοί του 2001. Ε.Ε. Παρ. III(I) 1623 Κ.Δ.Π. 151/2001 Αρ. 3487, 6.4.2001 Αριθμός 151 Οι περί Μέτρων και Σταθμών (Φιάλες Μετροδοχεία) Κανονισμοί του 2001, που εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο δυνάμει του άρθρου 68

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 24ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2000 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 24ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2000 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Κ.Δ.Π. 82/2000 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3395 της 24ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2000 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 82 ΟΙ ΠΕΡΙ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Γενικές απαιτήσεις για την ποσότητα περιεχομένου και την επισήμανση ως προς την ποσότητα, προσυσκευασμένων προϊόντων.

Γενικές απαιτήσεις για την ποσότητα περιεχομένου και την επισήμανση ως προς την ποσότητα, προσυσκευασμένων προϊόντων. Γενικές απαιτήσεις για την ποσότητα περιεχομένου και την επισήμανση ως προς την ποσότητα, προσυσκευασμένων προϊόντων. 1. Προσυσκευασμένα προϊόντα (βλ. άρθρο 3, ΦΕΚ 2090/Β/2014) 2. Προϊόν ορίζεται ένα συγκεκριμένο

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΠΕΡΙ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1974 ΜΕΧΡΙ Κανονισμοί δυνάμει του άρθρου 68

ΟΙ ΠΕΡΙ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1974 ΜΕΧΡΙ Κανονισμοί δυνάμει του άρθρου 68 2510 Ε.Ε. Παρ. ΙΙΙ(Ι) Κ.Δ.Π. 373/2018 Αρ. 5130, 21.12.2018 Αριθμός 373 Οι περί Μέτρων και Σταθμών (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 2018, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο, δυνάμει του άρθρου

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΠΕΡΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ) ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1996 ΕΩΣ Κανονισμοί δυνάμει του άρθρου 29

ΟΙ ΠΕΡΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ) ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1996 ΕΩΣ Κανονισμοί δυνάμει του άρθρου 29 1 ΟΙ ΠΕΡΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ) ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1996 ΕΩΣ 2014 Για σκοπούς Κανονισμοί δυνάμει του άρθρου 29 Εφημερίδα της EE: L 334, 16.12.2011, σ. 1. (α) εναρμόνισης με την πράξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας

Διαβάστε περισσότερα

1517 Κ.Δ.Π. 334/2000

1517 Κ.Δ.Π. 334/2000 E.E. Παρ. ΙΙΙ(Ι) Αρ. 3451, 24.11.2000 1517 Κ.Δ.Π. 334/2000 Αριθμός 334 Οι περί Μέτρων και Σταθμών (Πιεσόμετρα Ελαστικών Μηχανοκίνητων Οχημάτων) Κανονισμοί του 2000, που εκδόθηκαν από το Υπουργείο Εμπορίου,

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. III(I) 1497 Κ.Α.ΙΪ. 332/2000 Αρ. 3451,

Ε.Ε. Παρ. III(I) 1497 Κ.Α.ΙΪ. 332/2000 Αρ. 3451, Ε.Ε. Παρ. III(I) 1497 Κ.Α.ΙΪ. 332/2000 Αρ. 3451, 24.11.2000 Αριθμός 332 Οι περί Μέτρων και Σταθμών (Ακλοολόμετρα και Αραιόμετρα Αλκοόλης) Κανονισμοί του 2000, που εκδόθηκαν από το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας

Διαβάστε περισσότερα

1444 Κ.Δ.Π. 318/2000

1444 Κ.Δ.Π. 318/2000 E.E. Παρ. ΙΙΙ(Ι) Αρ. 3449,17.11.2000 1444 Κ.Δ.Π. 318/2000 Αριθμός 318 Οι περί Επιβολής Ποιοτικού Ελέγχου κατά την Εξαγωγή Ροδάκινων και Νεκταρινιών Κανονισμοί του 2000, που εκδόθηκαν από το Υπουργείο Εμπορίου,

Διαβάστε περισσότερα

Δημόσια Διαβούλευση για την τροποποίηση του περί Συσκευών αερολυμάτων (Αεροζόλ) Νόμου για σκοπούς εναρμόνισης με Οδηγία 2016/2037/ΕΕ

Δημόσια Διαβούλευση για την τροποποίηση του περί Συσκευών αερολυμάτων (Αεροζόλ) Νόμου για σκοπούς εναρμόνισης με Οδηγία 2016/2037/ΕΕ Λευκωσία, 24 Ιουλίου 2017 Προς: Όλα τα Μέλη Κυρίες/Κύριοι, Δημόσια Διαβούλευση για την τροποποίηση του περί Συσκευών αερολυμάτων (Αεροζόλ) Νόμου για σκοπούς εναρμόνισης με Οδηγία 2016/2037/ΕΕ Θα θέλαμε

Διαβάστε περισσότερα

ημόσια ιαβούλευση για νομοσχέδιο που αφορά την παροχή πληροφοριών για τα τρόφιμα στους Καταναλωτές

ημόσια ιαβούλευση για νομοσχέδιο που αφορά την παροχή πληροφοριών για τα τρόφιμα στους Καταναλωτές Λευκωσία, 13 Οκτωβρίου 2015 ΠΡΟΣ: ΘΕΜΑ: Βιομήχανους & Εισαγωγείς Τροφίμων ημόσια ιαβούλευση για νομοσχέδιο που αφορά την παροχή πληροφοριών για τα τρόφιμα στους Καταναλωτές Κύριε, Συνημμένα μπορείτε να

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3638, 27/9/2002

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3638, 27/9/2002 Ο περί Φιαλών Αερίου (Ορισμένοι Τύποι) (Τροποποιητικός) Νόμος του 2002 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός 174(Ι) του

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΟΥΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2002 ΕΩΣ 2003

ΟΙ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΟΥΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2002 ΕΩΣ 2003 Ε.Ε. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 1523 308/2003 Αρ. 3706, 18.4.2003 Αριθµός 308 Οι περί των Βασικών Απαιτήσεων (Οικιακά Ηλεκτρικά Ψυγεία, Καταψύκτες και τους) Κανονισµοί του 2003, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συµβούδυνάµει

Διαβάστε περισσότερα

AQ της 25ης ΦΕΒΡΟΥ ΑΡΙΟΥ 2005

AQ της 25ης ΦΕΒΡΟΥ ΑΡΙΟΥ 2005 Κ.Δ.Π. 78/2005 ΠΑΡ ΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ AQ. 3959 της 25ης ΦΕΒΡΟΥ ΑΡΙΟΥ 2005 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 78 Οι περί Μέτρων και Σταθμών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Κ.Δ.Π. 57/92 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αριθμός 57 Αρ. 2689 της 13ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1992 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Οι περί Υγιεινής του Κρέατος

Διαβάστε περισσότερα

Ο! ΠΕΡΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ) ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1996 ΕΩΣ (ΑΡ. 3) ΤΟΥ Κανονισμοί δυνάμει του άρθρου 29

Ο! ΠΕΡΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ) ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1996 ΕΩΣ (ΑΡ. 3) ΤΟΥ Κανονισμοί δυνάμει του άρθρου 29 .Ε. Παρ. ΙΪΙ(Ι) 3964 Κ.Δ.Π. 474/2004 ρ. 3852, 30.4.2004.ριθμός 474 Οι περί Μεθόδων Δειγματοληψίας και Ανάλυσης Τροφίμων για Έλεγχο των Μεγίτων Περιεκτικοτήτων Πατουλίνης στα Τρόφιμα Κανονισμοί του 2004,

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ (ΕΞΑΓΩΓΗ) ΝΟΜΟΣ (ΚΕΦ. 28)

Ο ΠΕΡΙ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ (ΕΞΑΓΩΓΗ) ΝΟΜΟΣ (ΚΕΦ. 28) Ε.Ε. Παρ. III(I) 1354 Κ.Δ.Π. 300/2000 Αρ. 3449,17.11.2000 Αριθμός 300 Οι περί Επιβολής Ποιοτικού Ελέγχου κατά την Εξαγωγή Κουνουπιδιών Κανονισμοί του 2000, που εκδόθηκαν από το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3940, 31/12/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ ΑΥΓΩΝ ΠΡΟΣ ΕΠΩΑΣΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΕΟΣΣΩΝ ΠΟΥΛΕΡΙΚΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3940, 31/12/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ ΑΥΓΩΝ ΠΡΟΣ ΕΠΩΑΣΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΕΟΣΣΩΝ ΠΟΥΛΕΡΙΚΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ ΑΥΓΩΝ ΠΡΟΣ ΕΠΩΑΣΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΕΟΣΣΩΝ ΠΟΥΛΕΡΙΚΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 Για σκοπούς εφαρμογής των πράξεων της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο (α) «Κανονισμός 2782/75(ΕΟΚ)

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 17ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2000 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 17ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2000 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Κ.Δ.Π. 287/2000 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3449 της 17ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2000 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ. Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 287 Οι περί Επιβολής Ποιοτικού

Διαβάστε περισσότερα

54(1) του (1) του (1) του (1) του (1) του (1) του (1) του (1) του Συνοπτικός τίτλος.

54(1) του (1) του (1) του (1) του (1) του (1) του (1) του (1) του Συνοπτικός τίτλος. Ε.Ε. Παρ. III(I) 4872 Κ.Δ.Π. 456/2002 Αρ. 3639, 27.9.2002 Αριθμός 456 Οι περί Εκχυλισμάτων Καφέ και Εκχυλισμάτων Κιχωρίου Κανονισμοί του 2002, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο δυνάμει των

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3601, 10/5/2002

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3601, 10/5/2002 Ο περί Ταξινόμησης των Σφάγιων των Χονδρών Βοοειδών, Χοίρων και Προβατοειδών και Αναφοράς των Τιμών αυτών Νόμος του 2002 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα

Διαβάστε περισσότερα

Επίσημη Εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων 181 ΟΔΗΓΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της 28ης Σεπτεμβρίου 1978

Επίσημη Εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων 181 ΟΔΗΓΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της 28ης Σεπτεμβρίου 1978 Επίσημη Εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων 181 378L0891 4.11.78 Επίσημη Εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων 'Αριθ. N 311/21 ΟΔΗΓΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 28ης Σεπτεμβρίου 1978 περί προσαρμογής στην τεχνική

Διαβάστε περισσότερα

718 Κ.Δ JI. 167/95 ΟΙ ΠΕΡΙ ΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΠΡΟΤΥΠΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1975 ΕΩΣ 1983

718 Κ.Δ JI. 167/95 ΟΙ ΠΕΡΙ ΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΠΡΟΤΥΠΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1975 ΕΩΣ 1983 E.E. Παρ. ΠΙ(Ι) Αρ. 2981,16.6.95 718 Κ.Δ JI. 167/95 Αριθμός 167 Οι περί Κυπριακών Προτύπων και Ελέγχου Ποιότητας (Καθορισμένα Πρότυπα - Εικοστή Δεύτερη Σειρά) Κανονισμοί του 1995 οι οποίοι εκδόθηκαν από

Διαβάστε περισσότερα

Λευκωσία, 23 Οκτωβρίου Όλους τους Βιομήχανους. Γενικό Γραμματέα

Λευκωσία, 23 Οκτωβρίου Όλους τους Βιομήχανους. Γενικό Γραμματέα Λευκωσία, 23 Οκτωβρίου 2014 ΠΡΟΣ: ΑΠΟ: ΘΕΜΑ: Όλους τους Βιομήχανους Γενικό Γραμματέα ημόσια ιαβούλευση για τα Νομοσχέδια με τίτλο «Ο περί Βιομηχανικών Εκπομπών (Ολοκληρωμένη Πρόληψη και Ελεγχος της Ρύπανσης)

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3940, 31/12/2004

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3940, 31/12/2004 NOMOΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ, ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ, ΣΗΜΑΝΣΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑ ΤΩΝ ΒΡΩΣΙΜΩΝ ΑΥΓΩΝ Για σκοπούς εφαρμογής των πράξεων της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο: (α) «Κανονισμός

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3940, 31/12/2004

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3940, 31/12/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ, ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ, ΣΗΜΑΝΣΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑ ΚΡΕΑΤΟΣ ΠΟΥΛΕΡΙΚΩΝ Για σκοπούς εφαρμογής των πράξεων της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο: (α) «Κανονισμός

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4015, 22/7/2005 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΟΙΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΩΝ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4015, 22/7/2005 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΟΙΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΩΝ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΟΙΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΩΝ Για σκοπούς καλύτερης εφαρμογής των ακόλουθων πράξεων της Ευρωπαϊκής Κοινότητας - Επίσημη Εφημερίδα της Ε.Ε.: L 179, 14.7.1999,

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΗΜΑΤΩΝ. Άρθρο 1 Αντικείμενο

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΗΜΑΤΩΝ. Άρθρο 1 Αντικείμενο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΗΜΑΤΩΝ Άρθρο 1 Αντικείμενο Ο παρών Κανονισμός αναφέρεται στη χρήση σημάτων τα οποία χορηγεί η a Cert A.E. σε επιχειρήσεις για την επισήμανση και τη διαφήμιση των πιστοποιημένων προϊόντων

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΠΕΡΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ) ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1996 ΕΩΣ Κανονισμοί δυνάμει του άρθρου 29

ΟΙ ΠΕΡΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ) ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1996 ΕΩΣ Κανονισμοί δυνάμει του άρθρου 29 Ε.Ε. Παρ. III(I) 4018 ΚΛ.Π. 477/2004 Αρ. 3852, 30.4.2004 Αριθμός 477 Οι περί Φυσικών Μεταλλικών Νερών (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 2004, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο δυνάμει των διατάξεων

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4359, (Ι)/2012 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΣΗΜΑΝΣΗΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΜΕΤΑΛΛΑ ΝΟΜΟ

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4359, (Ι)/2012 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΣΗΜΑΝΣΗΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΜΕΤΑΛΛΑ ΝΟΜΟ Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4359, 26.10.2012 139(Ι)/2012 Αρ. 4359, 26.10.2012 139(Ι)/2012 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΣΗΜΑΝΣΗΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΜΕΤΑΛΛΑ ΝΟΜΟ Η Βουλή των αντιπροσώπων

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΠΕΡΙ ΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΠΡΟΤΥΠΟΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1975 ΕΟΣ Κανονισμοί δυνάμει των άρθρων 9 κατ 23(3)(ε)

ΟΙ ΠΕΡΙ ΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΠΡΟΤΥΠΟΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1975 ΕΟΣ Κανονισμοί δυνάμει των άρθρων 9 κατ 23(3)(ε) E.E. Παρ. ΙΠ (I) 701 Κ.Δ.Π. 193/89 Αρ. 2440,15.9.89 Αριθμός 193 Ο περί Κυπριακών Προτύπων και Ελέγχου Ποιότητας (Καθορισμένα Πρότυπα Αναθεώρηση Έκτης Σειράς) Κανονισμός του 1989, ο οποίος εκδόθηκε από

Διαβάστε περισσότερα

E.E. Παρ. Αρ. 3578,

E.E. Παρ. Αρ. 3578, E.E. Παρ. Αρ. 3578, 22.2.2002 685 Κ.Δ.Π. 95/2002 Αριθμός 95 Οι περί Μηχανοκινήτων Οχημάτων και Τροχαίας Κινήσεως (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 2002 οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο δυνάμει

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3849, 30/4/2004

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3849, 30/4/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ (ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ, ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙΜΩΝ) ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2001 ΕΩΣ (ΑΡ.2) ΤΟΥ 2004 Για σκοπούς μερικής εναρμόνισης με την πράξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας

Διαβάστε περισσότερα

1396 Κ.Δ.Π. 310/2000

1396 Κ.Δ.Π. 310/2000 E.E. Παρ. ΪΙΙ(Ι) Αρ. 3449,17.11.2000 1396 Κ.Δ.Π. 310/2000 Αριθμός 310 Οι περί Επιβολής Ποιοτικού Ελέγχου κατά την Εξαγωγή Σκόρδων Κανονισμοί του 2000, που εκδόθηκαν από το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας

Διαβάστε περισσότερα

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι κατασκευαστές μετρικών οργάνων - Ο Ρόλος και οι Υποχρεώσεις τους

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι κατασκευαστές μετρικών οργάνων - Ο Ρόλος και οι Υποχρεώσεις τους Το παρόν προορίζεται ως έγγραφο καθοδήγησης για τους Οικονομικούς Φορείς (κατασκευαστές, εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους, εισαγωγείς και διανομείς) μετρικών οργάνων με σήμανση CE Νομική ισχύ έχουν μόνο

Διαβάστε περισσότερα

97(1) του Συνοπτικός τίτλος. Ερμηνεία. 156(1) του (1) του Πεδίο εφαρμογής. Μετρήσεις και πληροφορίες. Τεχνικός φάκελος.

97(1) του Συνοπτικός τίτλος. Ερμηνεία. 156(1) του (1) του Πεδίο εφαρμογής. Μετρήσεις και πληροφορίες. Τεχνικός φάκελος. 97(1) του 2001. Συνοπτικός τίτλος. Ερμηνεία. 156(1) του 2002. 97(1) του 2001. Πεδίο εφαρμογής. Μετρήσεις και πληροφορίες. Τεχνικός φάκελος. Ε.Ε. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 936 Κ.Δ.Π. 226/2003 Αρ. 3694, 14.3.2003 Αριθμός

Διαβάστε περισσότερα

ΑΦΡΩΔΕΣ ΕΛΑΣΤΙΚΟ (RUBBER FOAM)

ΑΦΡΩΔΕΣ ΕΛΑΣΤΙΚΟ (RUBBER FOAM) ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΓΕΣ-AE-1367/12-2009 8335-03-004-041209 ΑΦΡΩΔΕΣ ΕΛΑΣΤΙΚΟ (RUBBER FOAM) ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΔΝΣΗ ΥΛΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ / 2ο Γρ. ΑΘΗΝΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2009 ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΛΕΒΗΤΕΣ ΖΕΣΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

ΛΕΒΗΤΕΣ ΖΕΣΤΟΥ ΝΕΡΟΥ Υ Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΥΠΟ ΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΙΚΤΥΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΛΕΒΗΤΕΣ ΖΕΣΤΟΥ ΝΕΡΟΥ Ο ΗΓΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ Α Θ Η Ν Α Ο Κ Τ Ω Β Ρ Ι Ο Σ 2 0 1 2 Πρόλογος

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, Αρ. Πρωτ.: 1412/31883

Αθήνα, Αρ. Πρωτ.: 1412/31883 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗΤΡΟΦΙΜΩΝ Δ/ΝΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Αθήνα, 15-02-2019 Αρ. Πρωτ.: 1412/31883 Θέμα: «Παροχή πληροφοριών σχετικά με την

Διαβάστε περισσότερα

Η εφαρμογή του νέου κανονισμού δομικών προϊόντων (CPR)

Η εφαρμογή του νέου κανονισμού δομικών προϊόντων (CPR) Η εφαρμογή του νέου κανονισμού δομικών προϊόντων (CPR) Του Βάσου Βασιλείου* Από την 1 η Ιουλίου 2013 έχει τεθεί σε πλήρη εφαρμογή ο νέος Κανονισμός για Δομικά Προϊόντα (ΕΕ) αριθ. 305/2011 (γνωστός με το

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΜΗ ΑΥΤΟΜΑΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΖΥΓΙΣΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ/ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΜΕΝΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ/ ΕΙΣΑΓΩΓΕΩΝ / ΔΙΑΝΟΜΕΩΝ

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΜΗ ΑΥΤΟΜΑΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΖΥΓΙΣΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ/ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΜΕΝΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ/ ΕΙΣΑΓΩΓΕΩΝ / ΔΙΑΝΟΜΕΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ Δ/ΝΣΗ ΜΕΤΡΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΜΗ ΑΥΤΟΜΑΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΖΥΓΙΣΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ/ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΜΕΝΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ/

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΜΕ ΤΙΤΛΟ Ο ΠΕΡΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ) (ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΟΣ) ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2015. Για σκοπούς προστασίας των συμφερόντων των καταναλωτών,

ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΜΕ ΤΙΤΛΟ Ο ΠΕΡΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ) (ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΟΣ) ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2015. Για σκοπούς προστασίας των συμφερόντων των καταναλωτών, ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΜΕ ΤΙΤΛΟ Ο ΠΕΡΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ) (ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΟΣ) ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2015 Για σκοπούς προστασίας των συμφερόντων των καταναλωτών, η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ N. 116(I)/2016 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ - ΜΕΡΟΣ Ι Αριθμός 4581 Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2016 1217 Ο περί Φορολογίας Κεφαλαιουχικών Κερδών (Τροποποιητικός) (Αρ.

Διαβάστε περισσότερα

ημόσια ιαβούλευση για την Παροχή Πληροφοριών για τα τρόφιμα στους Καταναλωτές, Κανονισμοί του 2016

ημόσια ιαβούλευση για την Παροχή Πληροφοριών για τα τρόφιμα στους Καταναλωτές, Κανονισμοί του 2016 Λευκωσία, 31 Μαϊου 2016 ΠΡΟΣ: ΘΕΜΑ: Βιομηχάνους και Εισαγωγείς Τροφίμων ημόσια ιαβούλευση για την Παροχή Πληροφοριών για τα τρόφιμα στους Καταναλωτές, Κανονισμοί του 2016 Κυρία/ε, Σε συνέχεια προηγούμενης

Διαβάστε περισσότερα

Κεφ. 28. Σ\>νοπτικός τίτλος. Πεδίο εφαρμογής. Προϋποθέσεις εξαγωγής. Ποιοτικές κατηγορίες. Ελάχιστα χαρακτηριστικά. ποιότητας.

Κεφ. 28. Σ\>νοπτικός τίτλος. Πεδίο εφαρμογής. Προϋποθέσεις εξαγωγής. Ποιοτικές κατηγορίες. Ελάχιστα χαρακτηριστικά. ποιότητας. Ε.Ε. Παρ. III(I) 1388 Κ.Δ.Π. 308/2000 Αρ. 3449,17.11.2000 Αριθμός 308 Οι περί Επιβολής Ποιοτικού Ελέγχου κατά την Εξαγωγή Αγγουριών Κανονισμοί του 2000, που εκδόθηκαν από το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας

Διαβάστε περισσότερα

(ui) (iv) E.E:, Παρ. I, 1883 Ν. 199/91 Αρ. 2646,

(ui) (iv) E.E:, Παρ. I, 1883 Ν. 199/91 Αρ. 2646, E.E:, Παρ. I, 1883 Ν. 199/91 Αρ. 2646, 8.11.91 Ο περί Επικίνδυνων Ουσιών Νόμος του 1991 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος.

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4079, 31/3/2006 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΩΝ ΝΟΜΟΥΣ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4079, 31/3/2006 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΩΝ ΝΟΜΟΥΣ Για σκοπούς εναρμόνισης με τις πράξεις της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο: Επίσημη Εφημερίδα της Ε.Ε.: L 47, 18.02.2004, σ.26.

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4237, 31/3/2010

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4237, 31/3/2010 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ) ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1996 ΕΩΣ 2006 Προοίμιο. Για σκοπούς ΕΕ: L 165, 30.4.2004, σ. 1. L 191, 28.5.2004, σ. 1. L 278, 21.10.2008, σ. 6. (α) αποτελεσματικότερης

Διαβάστε περισσότερα

το 1/2 του μήκους του ραδικιού του μήκους του ραδικιού

το 1/2 του μήκους του ραδικιού του μήκους του ραδικιού E.E. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 1383 Κ.Δ.Π. 307/2000 Αρ. 344,17.11.2000 Αριθμός 307 Οι περί Επιβολής Ποιοτικού Ελέγχου κατά την Εξαγωγή Ραδικιών Witloof Κανονισμοί του 2000, που εκδόθηκαν από το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3851, 30/4/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3851, 30/4/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ Για σκοπούς εφαρμογής των πράξεων της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο - «Κανονισμός (ΕΟΚ) αριθ. 2377/90 του Συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΠΕΡΙ ΦΟΡΟΥ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2000 ΜΕΧΡΙ Κανονισμοί δυνάμει του άρθρου 25(5) και 28(1)

ΟΙ ΠΕΡΙ ΦΟΡΟΥ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2000 ΜΕΧΡΙ Κανονισμοί δυνάμει του άρθρου 25(5) και 28(1) Ε.Ε. Παρ. III(I) 2467 Κ.Δ.Π. 370/2004 Αρ. 3849, 30.4.2004 Αριθμός 370 Οι περί Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (Ειδικές Απαλλαγές) Κανονισμοί του 2004, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο δυνάμει του

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑIΚΗΣ EΝΩΣΗΣ 184(I)/2011

ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑIΚΗΣ EΝΩΣΗΣ 184(I)/2011 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑIΚΗΣ EΝΩΣΗΣ 184(I)/2011 Για σκοπούς εφαρμογής της πράξης της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο Επίσημη Εφημερίδα της Ε.Ε.: L 27, 30.1.2010,

Διαβάστε περισσότερα

403 Κ.Δ.Π. 154/93. Πρόλογος CYS 141 : 1992

403 Κ.Δ.Π. 154/93. Πρόλογος CYS 141 : 1992 E.E. Παρ. ΙΠ (I) Αρ. 2802,18.6.93 403 Κ.Δ.Π. 154/93 Αριθμός 154 Ο περί Κυπριακών Προτύπων και Ελέγχου Ποιότητας (Καθορισμένα Πρότυπα Αναθεώρηση Δωδέκατης Σειράς) Κανονισμός του 1993, που εκδόθηκε από τον

Διαβάστε περισσότερα

Κεφ. 28. Συνοπτικός τίτλος. Πεδίο εφαρμογής. Προϋποθέσεις εξαγωγής. Ποιοτικές κατηγορίες. Ελάχιστα χαρακτηριστικά. ποιότητας.

Κεφ. 28. Συνοπτικός τίτλος. Πεδίο εφαρμογής. Προϋποθέσεις εξαγωγής. Ποιοτικές κατηγορίες. Ελάχιστα χαρακτηριστικά. ποιότητας. Ε.Ε. Παρ. III(I) 1160 Κ.Α.Π. 10/001 Αρ. 481, 16..001 Αριθμός 10 Οι περί Επιβολής Ποιοτικού Ελέγχου κατά την Εξαγωγή Αμυγδαλόψιχας Κανονισμοί του 001, που εκδόθηκαν από το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας

Διαβάστε περισσότερα

Αξιολόγηση των κανόνων της ΕΕ σχετικά με την ονομαστική ποσότητα και χωρητικότητα των προσυσκευασμένων προϊόντων

Αξιολόγηση των κανόνων της ΕΕ σχετικά με την ονομαστική ποσότητα και χωρητικότητα των προσυσκευασμένων προϊόντων Αξιολόγηση των κανόνων της ΕΕ σχετικά με την ονομαστική ποσότητα και χωρητικότητα των προσυσκευασμένων προϊόντων Fields marked with are mandatory. Η έρευνα αυτή αποτελεί μέρος της αξιολόγησης των οδηγιών

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ (ΕΞΑΓΩΓΗ) ΝΟΜΟΣ, (ΚΕΦ. 28)

Ο ΠΕΡΙ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ (ΕΞΑΓΩΓΗ) ΝΟΜΟΣ, (ΚΕΦ. 28) Ε.Ε. Παρ. III(I) 1378 Κ.Α.Π. 306/2000 Αρ. 3449,17.11.2000 Αριθμός 306 Οι περί Επιβολής Ποιοτικού Ελέγχου κατά την Εξαγωγή Καρότων Κανονισμοί του 2000, που εκδόθηκαν από το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘ. ΕΣΩΤ. ΕΜΠΟΡΙΟΥ /ΝΣΗ ΤΙΜΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ /ΝΣΗ ΤΙΜΩΝ ΒΙΟΜΗΧ. ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ & ΦΑΡΜΑΚΩΝ /ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΜΗΜΑ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘ. ΕΣΩΤ. ΕΜΠΟΡΙΟΥ /ΝΣΗ ΤΙΜΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ /ΝΣΗ ΤΙΜΩΝ ΒΙΟΜΗΧ. ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ & ΦΑΡΜΑΚΩΝ /ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΜΗΜΑ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘ. ΕΣΩΤ. ΕΜΠΟΡΙΟΥ /ΝΣΗ ΤΙΜΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ /ΝΣΗ ΤΙΜΩΝ ΒΙΟΜΗΧ. ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ & ΦΑΡΜΑΚΩΝ /ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΜΗΜΑ Tαχ. /νση: Πλ. Κάνιγγος Τ.Κ.: 101 81 Πληροφορίες :

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3851, 30/4/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΤΑ ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΝΟΜΟ ΤΟΥ 2002

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3851, 30/4/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΤΑ ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΝΟΜΟ ΤΟΥ 2002 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΤΑ ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΝΟΜΟ ΤΟΥ 2002 129(Ι) του 2002. Για σκοπούς αποτελεσματικότερης εφαρμογής των πράξεων της Ευρωπαϊκής Κοινότητας που αναφέρονται

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ N. 3(I)/2016 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ - ΜΕΡΟΣ Ι Αριθμός 4550 Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2016 9 Ο περί Αποβλήτων (Τροποποιητικός) Νόμος του 2016 εκδίδεται με δημοσίευση

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4325, 30/3/2012

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4325, 30/3/2012 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΝΔΕΙΞΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΤΩΝ ΟΙΚΙΑΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΝΟΜΟ Προοίμιο. Επίσημη Εφημερίδα της Ε.Ε.: L153, 18.6.2010, σ. 1. Για σκοπούς εναρμόνισης

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4083, 20/4/2006

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4083, 20/4/2006 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ ΤΩΝ ΣΦΑΓΙΩΝ ΧΟΝΔΡΩΝ ΒΟΟΕΙΔΩΝ, ΧΟΙΡΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΒΑΤΟΕΙΔΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΑΥΤΩΝ Προοίμιο. Για σκοπούς εφαρμογής των πιο κάτω πράξεων της Ευρωπαϊκής Κοινότητας:

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ (ΕΞΑΓΩΓΗ) ΝΟΜΟΣ (ΚΕΦ. 28)

Ο ΠΕΡΙ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ (ΕΞΑΓΩΓΗ) ΝΟΜΟΣ (ΚΕΦ. 28) E.E. Παρ. III(I) 1300 Κ.Δ.Π. 289/2000 Αρ. 3449,17.11.2000 Αριθμός 289 Οι περί Επιβολής Ποιοτικού Ελέγχου κατά την Εξαγωγή Ντοματών που είναι καρποί της ποικιλίας Lycopersicum esculentum Mill Κανονισμοί

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 10 ΖΑΧΑΡΗ-ΚΑΦΕΣ-ΜΕΛΙ-ΕΙΔΗ-ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΟΙΙΑΣ. Άρθρο 144 ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΤΟΧΗΣ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΥΛΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΟΘΕΥΤΕΙ Ο ΚΑΦΕΣ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 10 ΖΑΧΑΡΗ-ΚΑΦΕΣ-ΜΕΛΙ-ΕΙΔΗ-ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΟΙΙΑΣ. Άρθρο 144 ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΤΟΧΗΣ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΥΛΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΟΘΕΥΤΕΙ Ο ΚΑΦΕΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 10 ΖΑΧΑΡΗ-ΚΑΦΕΣ-ΜΕΛΙ-ΕΙΔΗ-ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΟΙΙΑΣ Άρθρο 144 ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΤΟΧΗΣ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΥΛΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΟΘΕΥΤΕΙ Ο ΚΑΦΕΣ Απαγορεύεται σε οποιονδήποτε έμπορο (καφεκόπτη, παντοπώλη, ζαχαροπλάστη

Διαβάστε περισσότερα

Κ.Δ.Π. 308/ διάθεση στην TfOQOL. Παράρτημα 1. Σήμανση συμμόρφωσης. Παράρτημα 111. Τεκμήριο συμμόρφωσης.

Κ.Δ.Π. 308/ διάθεση στην TfOQOL. Παράρτημα 1. Σήμανση συμμόρφωσης. Παράρτημα 111. Τεκμήριο συμμόρφωσης. E.E. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 1523 K.AJL 308/2003 Αρ. 3706,18.4.2003 Αριθμός 308 Οι περί των Βασικών Απαιτήσεων (Οικιακά Ηλεκτρικά Ψυγεία, Καταψύκτες και Συνδυασμοί τους) Κανονισμοί του 2003, οι οποίοι εκδόθηκαν από

Διαβάστε περισσότερα

(2)(α) Απαγορεύεται η πώληση τροφίμου που προορίζεται για ειδική διατροφή,

(2)(α) Απαγορεύεται η πώληση τροφίμου που προορίζεται για ειδική διατροφή, E.E. Παρ. III(I) 4993 Κ.Α.Π. 502/2001 Αρ. 3565, 31.12.2001 Αριθμός 502 Οι περί Τροφίμων που προορίζονται για Ειδική Διατροφή Κανονισμοί του 2001, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο δυνάμει

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 (25/07/2003) ΔΕΙΚΤΕΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ Κ.Δ.Π. 571/2005 (16/12/2005)

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 (25/07/2003) ΔΕΙΚΤΕΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ Κ.Δ.Π. 571/2005 (16/12/2005) Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 (25/07/2003) ΔΕΙΚΤΕΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ Κ.Δ.Π. 571/2005 (16/12/2005) Ε.Ε. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 4358 Κ.Δ.Π. 571/2005 Αρ. 4058,16.12.2005 Αριθμός 571 Οι περί

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΠΕΡΙ ΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΠΡΟΤΥΠΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1975 ΕΩΣ 1983

ΟΙ ΠΕΡΙ ΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΠΡΟΤΥΠΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1975 ΕΩΣ 1983 E.E. Παρ. ΙΠ(Ι) Αρ. 2953,10.2.95 83 Κ.Α.Π. 23/95 Αριθμός 23 Οι περί Κυπριακών Προτύπων και Ελέγχου Ποιότητας (Καθορισμένα Πρότυπα- Αναθεώρηση Τρίτης Σειράς) Κανονισμοί του 1995 οι οποίοι εκδόθηκαν από

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4211, 3/7/2009 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΣΤΕΡΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΝΟΜΟ. Κοινότητας:

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4211, 3/7/2009 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΣΤΕΡΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΝΟΜΟ. Κοινότητας: ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΣΤΕΡΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΝΟΜΟ Προοίμιο. Για σκοπούς εφαρμογής της πράξης της Ευρωπαϊκής Κοινότητας: Επίσημη Εφημερίδα της Ε.Ε.: L 190, 12.07.2006, σ. 1. "Κανονισμός

Διαβάστε περισσότερα

1305 ΚΛΠ. 290/2000 Ο ΠΕΡΙ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ (ΕΞΑΓΩΓΗ) ΝΟΜΟΣ (ΚΕΦ. 28)

1305 ΚΛΠ. 290/2000 Ο ΠΕΡΙ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ (ΕΞΑΓΩΓΗ) ΝΟΜΟΣ (ΚΕΦ. 28) Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3449,17.11.2000 1305 ΚΛΠ. 290/2000 Αριθμός 290 Οι περί Επιβολής Ποιοτικού Ελέγχου κατά την Εξαγωγή Σπαραγγιών Κανονισμοί του 2000, που εκδόθηκαν από το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3849, 30/4/2004

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3849, 30/4/2004 Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΚΛΕΓΕΙΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΛΕΓΕΣΘΑΙ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΗΚΟΟΥΣ ΑΛΛΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΑΡΘΡΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

891 Κ.Δ.Π. 223/2003. 10. Η τάξη ενεργειακής απόδοσης μιας οικιακής συσκευής προσδιορίζεται στο Παράρτημα V.

891 Κ.Δ.Π. 223/2003. 10. Η τάξη ενεργειακής απόδοσης μιας οικιακής συσκευής προσδιορίζεται στο Παράρτημα V. 97(1) του 2001. Συνοπτικός τίτλος. Ερμηνεία. 156(1) του 2002. 97(1) του 2001. Πεδίο εφαρμογής. Πληροφορίες. Τεχνικός φάκελος. Ε.Ε. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 890 Κ.Δ.Π. 223/2003 Αρ. 3694, 14.3.2003 Αριθμός 223 Ο ΠΕΡΙ

Διαβάστε περισσότερα

II. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ Οι κανόνες έχουν σαν αντικείμενο να προσδιορίσουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά

II. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ Οι κανόνες έχουν σαν αντικείμενο να προσδιορίσουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά E.E. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 55 Κ.Δ.Π. 0/001 Αρ. 50, 5.5.001 Αριθμός 0 Ο ΠΕΡΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΑΕΓΧΟΣ) ΝΟΜΟΣ Διάταγμα δυνάμει του άρθρου 6Α Ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού,

Διαβάστε περισσότερα

128(Ι)/2014 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΝ ΝΟΜΟ

128(Ι)/2014 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΝ ΝΟΜΟ Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4456, 25.7.2014 Ν. 128(Ι)/2014 128(Ι)/2014 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΝ ΝΟΜΟ Προοίμιο. Για σκοπούς μερικής εναρμόνισης με την πράξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Διαβάστε περισσότερα

ΜΗ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΖΥΓΙΣΗΣ ΓΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ

ΜΗ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΖΥΓΙΣΗΣ ΓΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ Δ/ΝΣΗ ΜΕΤΡΟΛΟΓΙΑΣ ΜΗ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΖΥΓΙΣΗΣ ΓΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ 1. Ποιά όργανα ζύγισης θεωρούνται «νόμιμα»? Μηχανικοί ή ηλεκτρονικοί επιτραπέζιοι

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ N. 111(I)/2015 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ - ΜΕΡΟΣ Ι Αριθμός 4522 Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2015 1001 Ο περί της Σύστασης και Λειτουργίας Μονάδας Διαχείρισης της Συμμετοχής

Διαβάστε περισσότερα

2556 Κ.Δ.Π. 226/2001. Αριθμός 226 Ο ΠΕΡΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ) ΝΟΜΟΣ

2556 Κ.Δ.Π. 226/2001. Αριθμός 226 Ο ΠΕΡΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ) ΝΟΜΟΣ Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3502, 25.5.200 2556 Κ.Δ.Π. 226/200 Αριθμός 226 Ο ΠΕΡΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ) ΝΟΜΟΣ 32 του 962 0 του 963 79 του 966 8 του 972 202 του 987 () του 995 6()

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΠΕΡΙ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2002 ΕΩΣ 2003

ΟΙ ΠΕΡΙ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2002 ΕΩΣ 2003 Ε.Ε. Παρ. III(I) 4017 Κ.Α.Π. 747/2003 Αρ. 3758, 3.10.2003 Αριθμός 747 Οι περί Συσκευασιών και Αποβλήτων Συσκευασιών (Ευθύνη Οικονομικών Παραγόντων) Κανονισμοί του 2003, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3449, 17/11/2000

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3449, 17/11/2000 Ο περί Μέτρων και Σταθμών (Τροποποιητικός) Νόμος του 2000 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός 150(Ι) του 2000 ΝΟΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3851, 30/4/2004

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3851, 30/4/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΝΕΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΩΝ ΩΡΩΝ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΥΣΗΣ ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΖΕΙ ΑΛΛΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ (α) Για σκοπούς εναρμόνισης

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΛΟΓΟΤΥΠΟΥ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΛΟΓΟΤΥΠΟΥ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΛΟΓΟΤΥΠΟΥ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗΣ ΕΣΥΔ ΕΛΔ/02/00/12-09-2018 1/11 ΕΣΥΔ ΕΛΔ Έκδοση: 02 Αναθεώρηση: 00 Ημερομηνία αρχικής έκδοσης: 06-03-2008 Ημερομηνία αναθεώρησης: 12-09-2018 Υπεύθυνος

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4110, 9/2/2007 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΝΟΜΟ --------------------------

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4110, 9/2/2007 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΝΟΜΟ -------------------------- ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΝΟΜΟ -------------------------- Για σκοπούς εναρμόνισης με την πράξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο - Επίσημη Εφημερίδα της Ε.Ε.: L 115, 9.5.2003, σ.

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισμοί δυνάμει του άρθρου 4Α Για σκοπούς μερικής εναρμόνισης με τις πράξεις της Ευρωπαϊκής Κοινότητας

Κανονισμοί δυνάμει του άρθρου 4Α Για σκοπούς μερικής εναρμόνισης με τις πράξεις της Ευρωπαϊκής Κοινότητας Ε.Ε. Παρ. III(I) 3699 Κ.Δ.Π. 634/2003 Αρ. 3742, 25.7.2003 Αριθμός 634 Οι περί Δεσμεντικών Πληροφοριών Καταγωγής Κανονισμοί του 2003, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο δυνάμει των διατάξεων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 8ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2003 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 8ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2003 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Κ.Δ.Π. 657/2003 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3744 της 8ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2003 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 657 ΟΙ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΝΔΕΙΞΗΣ ΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ν. 163(Ι)/2017 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2002 ΕΩΣ (ΑΡ. 3) ΤΟΥ 2012

Ν. 163(Ι)/2017 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2002 ΕΩΣ (ΑΡ. 3) ΤΟΥ 2012 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4627, 15.11.2017 Ν. 163(Ι)/2017 Ν. 163(Ι)/2017 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2002 ΕΩΣ (ΑΡ. 3) ΤΟΥ 2012 Προοίμιο. Για σκοπούς εναρμόνισης

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισμοί δυνάμει του εδαφίου (2) του άρθρου 22 Για σκοπούς εναρμόνισης με την πράξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με

Κανονισμοί δυνάμει του εδαφίου (2) του άρθρου 22 Για σκοπούς εναρμόνισης με την πράξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με Ε.Ε. Παρ. III(I) 465 Κ.Δ.Π. 120/2004 Αρ. 3&15, 5.3.2004 Αριθμός 120 Οι περί Οδικής Μεταφοράς Επικίνδυνων Εμπορευμάτων (Γενικοί) Κανονισμοί του 2004, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο δυνάμει

Διαβάστε περισσότερα

Διάταγμα που αφορά την έκδοση της σχετικής Βεβαίωσης Εγγραφής (Συνημμένο 3).

Διάταγμα που αφορά την έκδοση της σχετικής Βεβαίωσης Εγγραφής (Συνημμένο 3). Λευκωσία, 7 Φεβρουαρίου 2017 ΠΡΟΣ: ΑΠΟ: Όλους τους ενδιαφερόμενους Παναγιώτη Παναγή, Λειτουργό Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων ΘΕΜΑ: Οι περί Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία (Εγγραφή Υποστατικών, Εγκαταστάσεων

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμός 62(Ι) του 2016 Ο ΠΕΡΙ ΦΘΟΡΙΟΥΧΩΝ ΑΕΡΙΩΝ ΤΟΥ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ (ΣΥΓΚΡΑΤΗΣΗ, ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗ) ΝΟΜΟΣ TOY 2016

Αριθμός 62(Ι) του 2016 Ο ΠΕΡΙ ΦΘΟΡΙΟΥΧΩΝ ΑΕΡΙΩΝ ΤΟΥ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ (ΣΥΓΚΡΑΤΗΣΗ, ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗ) ΝΟΜΟΣ TOY 2016 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Αρ. 4564, 25.4.2016 754 Ν. 62(Ι)/2016 Ο περί Εκπομπών Φθοριούχων Αερίων Θερμοκηπίου (Συγκράτηση, Πρόληψη και Μείωση) Νόμος του 2016 εκδίδεται με δημοσίευση στην Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα

Διαβάστε περισσότερα

Κ.Α.Π. 221/2001 Αρ. 3502, Αριθμός 221 Ο ΠΕΡΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΑΕΓΧΟΣ) ΝΟΜΟΣ

Κ.Α.Π. 221/2001 Αρ. 3502, Αριθμός 221 Ο ΠΕΡΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΑΕΓΧΟΣ) ΝΟΜΟΣ 32 του 1962 10 του 1963 79 του 1966 18 του 1972 202 του 1987 11(1) του 1995 116(1) του 2000. Συνοπτικός τίτλος. Κοινοί Κανόνες Ποιότητας. Παράρτημα. E.E. Παρ. ΙΙΪ(Ι) 2530 Κ.Α.Π. 221/2001 Αρ. 3502, 25.5.2001

Διαβάστε περισσότερα

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Αρ. 4512, 22.5.2015 892 Ν. 74(Ι)/2015 Ο περί Εξωδίκου Ρυθμίσεως Αδικημάτων (Τροποποιητικός) Νόμος του 2015 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ N. 157(I)/2017 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ - ΜΕΡΟΣ Ι Αριθμός 4626 Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2017 1067 Ο περί Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (Τροποποιητικός) (Αρ. 3) Νόμος

Διαβάστε περισσότερα

4023 Κ.Δ.Π. 748/2003

4023 Κ.Δ.Π. 748/2003 Ε.Ε. Παρ. III(I) 4022 Κ.Δ.Π. 748/2003 Αρ. 3758, 3.10.2003 Αριθμός 748 Οι περί Προδιαγραφών Πετρελαιοειδών και Καυσίμων (Αδεια Εμπορίας Μολυβδούχου Βενζίνης) Κανονισμοί του 2003, οι οποίοι εκδόθηκαν από

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ, ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ, ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 4.7.2016 COM(2016) 438 final ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ, ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ σχετικά με την εφαρμογή του

Διαβάστε περισσότερα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα 1976L0211 EL 11.04.2009 002.001 1 Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα B ΟΔΗΓΙΑΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 20ής Ιανουαρίου 1976 περί προσεγγίσεως των νομοθεσιών των Κρατών

Διαβάστε περισσότερα

3(I)/2016 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2011 ΕΩΣ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

3(I)/2016 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2011 ΕΩΣ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4550, 5.2.2016 Ν. 3(I)/2016 3(I)/2016 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2011 ΕΩΣ 2015 Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 185(Ι) του

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3420, 21/7/2000. ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 21ης ΙΟΥΛΙΟΥ 2000

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3420, 21/7/2000. ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 21ης ΙΟΥΛΙΟΥ 2000 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3420 της 21ης ΙΟΥΛΙΟΥ 2000 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ I Ο περί Εφαρμογής Προδιαγραφών για την Παραγωγή, Ταξινόμηση, Σήμανση και Εμπορία των Βρώσιμων Αυγών

Διαβάστε περισσότερα

***I ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

***I ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Ενιαίο νοµοθετικό κείµενο 11.5.2011 EP-PE_TC1-COD(2010)0259 ***I ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ που καθορίσθηκε σε πρώτη ανάγνωση στις 11 Μαΐου 2011 εν όψει της έγκρισης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ N. 99(I)/2015 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ - ΜΕΡΟΣ Ι Αριθμός 4520 Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2015 979 Ο περί Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (Αξιολόγηση, Ελευθερία

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3513, 13/7/2001

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3513, 13/7/2001 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3513 της 13ης ΙΟΥΛΙΟΥ 2001 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ I Ο περί της Ένδειξης της Κατανάλωσης Ενέργειας και Άλλων Βασικών Πόρων των Οικιακών Συσκευών Νόμος

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3807, 6/2/2004 Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3807, 6/2/2004 Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΑΡΘΡΩΝ Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΑΡΘΡΩΝ Άρθρο 1. Συνοπτικός τίτλος 2. Ερμηνεία 3. Εκλογική περιφέρεια ΜΕΡΟΣ Ι ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ ΙΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Ε.Ε. Παρ. HI(I) 2602 Κ.Δ.Π. 375/2004 Αρ. 3849, 30.4.2004 Αριθμός 375 Οι περί Φόρων Κατανάλωσης (Φορολογικές Ατέλειες που Εφαρμόζονται στις Προσωρινές Εισαγωγές Ορισμένων Μεταφορικών Μέσων που Εισάγονται

Διαβάστε περισσότερα

ΣΗΜΑΝΣΗ CE 2013 ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ ΣΑΝ ΙΑΤΡΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

ΣΗΜΑΝΣΗ CE 2013 ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ ΣΑΝ ΙΑΤΡΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΣΗΜΑΝΣΗ CE 2013 ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ ΣΑΝ ΙΑΤΡΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ Από τον Ιούλιο 2013 αλλάζουν για τους κατασκευαστές μερικά βασικά σημεία για τη σήμανση CE των δομικών υλικών σύμφωνα με τον κανονισμό 305/2011 ΕΕ που

Διαβάστε περισσότερα