Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών"

Transcript

1 Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Διδάσκοντας με τη Χρήση της Ψηφιακής Τεχνολογίας

2 Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε Εισαγωγή στην Επιμόρφωση το Promo Video της Επιμόρφωσης

3 Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Διδάσκοντας με την Χρήση της Ψηφιακής Τεχνολογίας Η επιμόρφωση Διδάσκοντας με τη Χρήση της Ψηφιακής Τεχνολογίας έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους εκπαιδευτικούς να κατανοήσουν πώς οι Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) μπορούν να ενισχύσουν τη διδασκαλία και τη μαθησιακή εμπειρία και να επιτρέπουν στους μαθητές να αποκτήσουν τις δεξιότητες του 21ου αιώνα. Η επιμόρφωση αφορά την εκμάθηση σύγχρονων καινοτόμων δωρεάν και πολύ εύκολων στην χρήση ψηφιακών εργαλείων ώστε εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων να μπορούν να αναπτύσσουν και να οργανώνουν το δικό τους ψηφιακό υλικό. Η Επιμόρφωση H επιμόρφωση Διδάσκοντας με την χρήση της Τεχνολογίας είναι εναρμονισμένη με το Πλαίσιο Δεξιοτήτων ΤΠΕ της UNESCO για τους εκπαιδευτικούς. Το πρόγραμμα έχει ως στόχο τη Θεωρητική και Πρακτική Εκπαίδευση και Κατάρτιση Εκπαιδευτικών όλων των Βαθμίδων και Φοιτητών με προσανατολισμό την εκπαίδευση. Το πρόγραμμα προσφέρεται ως Εκπαίδευση από Απόσταση. Κατά τη διάρκεια της από απόσταση εκπαίδευσης οι εκπαιδευόμενοι θα έχουν πρόσβαση σε Ηλεκτρονική Πλατφόρμα και θα μπορούν να μελετούν ακολουθώντας το δικό τους ρυθμό το υλικό των Θεματικών Ενοτήτων στα χρονικά πλαίσια που έχουν καθοριστεί στη κάθε θεματική ενότητα Πιο συγκεκριμένα, οι στόχοι της επιμόρφωσης Διδάσκοντας με την χρήση της Τεχνολογίας είναι: Η κατανόηση του Θεωρητικού πλαισίου των Δεξιοτήτων του 21ου αιώνα. Η εκμάθηση ψηφιακών εργαλείων σχεδιασμού και οργάνωσης εκπαιδευτικού υλικού Η εκμάθηση ψηφιακών εργαλείων παρουσίασης εκπαιδευτικού υλικού και επικοινωνίας. Η γνωριμία με τις βασικές αρχές σχεδιασμού, υλοποίησης και αξιολόγησης εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων με την χρήση ψηφιακών εργαλείων.

4 Τι Περιλαμβάνει Η επιμόρφωση Διδάσκοντας με τη Χρήση της Ψηφιακής Τεχνολογίας περιλαμβάνει: Θεωρητικό πλαίσιο για την αναγκαιότητα αλλά και την σωστή χρήση της Τεχνολογίας στην εκπαιδευτική διαδικασία. Δεξιότητες που πρέπει να αναπτύξει ένας μαθητής. Ψηφιακά εργαλεία που ευνοούν την συνεργατικότητα εντός και εκτός της τάξης Ψηφιακά εργαλεία παρουσίασης και επικοινωνίας. Εφαρμογές Ψηφιακής Αφήγησης (Digital Storytelling) Η Επιμόρφωση Εφαρμογές από εκπαιδευτικούς και μαθητές με την χρήση των ψηφιακών εργαλείων που παρουσιάζονται στην επιμόρφωση. Υλοποίηση δραστηριοτήτων για κάθε ένα από τα αντικείμενα που περιλαμβάνει η επιμόρφωση αλλά και υλοποίηση μια ς overall δραστηριότητας που περιλαμβάνει όλα τα αντικείμενα της επιμόρφωσης Θεματικές Ενότητες Κάθε Ενότητα - Module αποτελείται από τις παρακάτω Θεματικές Ενότητες: Εισαγωγικές πληροφορίες που αποτελούν μια πρώτη γνωριμία με το Ψηφιακό Εργαλείο Εκμάθηση των δυνατοτήτων του ψηφιακού εργαλείων μέσω βιντεομαθημάτων και εκπαιδευτικών εφαρμογών που δημιουργούνται βήμα προς βήμα μέσα στην ενότητα Παρουσίαση εφαρμογών που έχουν δημιουργηθεί από εκπαιδευτικούς Παρουσίαση εφαρμογών που έχουν δημιουργηθεί από μαθητές Υλοποίηση μιας δραστηριότητας από την Παγκόσμια Πλατφόρμα της Microsoft για την εκπαίδευση. Αξιολόγηση, η οποία αποτελείται από ένα online test είκοσι (20) ερωτήσεων και την υλοποίηση μιας εκπαιδευτικής εφαρμογής την οποία θα πρέπει να υποβάλλουν οι ε- πιμορφούμενοι.

5 Τα Module της Επιμόρφωσης Η Επιμόρφωση Διδάσκοντας με τη Χρήση της Ψηφιακής Τεχνολογίας αποτελείται από τις παρακάτω Ενότητες - Module: Module 1 - Εισαγωγή στην Επιμόρφωση Module 2 - Διδάσκοντας τις Δεξιότητες του 21ου αιώνα Η Επιμόρφωση Module 3 - Δημιουργώντας Διαδραστικές Παρουσιάσεις με το Sway Module 4 - Επεξεργασία εικόνων και Δημιουργία Βίντεο με το Microsoft Photos Photos Module 5 - Ταξιδεύοντας στον Χρόνο με το Chronozoom Module 6 - Δημοσκοπήσεις και Online Αξιολογήσεις με το Microsoft Forms Forms Module 7 - Οργάνωση Μαθησιακού Υλικού και Παράδοση Διαδραστικών Μαθημάτων με το OneNote Module 8 - Συνεργαστείτε με την Τάξη σας με το OneNote Class Notebook Module 9 - H Τελική Δραστηριότητα της Επιμόρφωσης

6 1 Εισαγωγή στην Επιμόρφωση Εισαγωγή Αυτή η ενότητα είναι σχεδιασμένη για βοηθήσει τους επιμορφούμενους να κατανοήσουν τον τρόπο οργάνωσης, και την μεθοδολογία με την οποία έχει σχεδιασθεί η Επιμόρφωση. Για αυτή την εβδομάδα υπάρχουν δύο ενότητες για την εξοικείωση τους με τις δύο πλατφόρμες στις οποίες θα εργάζονται. Την πλατφόρμα της Επιμόρφωσης στην οποία θα παρακολουθούν τις ενότητες εκμάθησης των μαθημάτων και τις εφαρμογές που έχουν δημιουργηθεί από εκπαιδευτικούς και μαθητές και την εκπαιδευτική πλατφόρμα της Microsoft στην οποία μεταφέρονται για την υλοποίηση μιας μαθησιακής δραστηριότητας. Στην δραστηριότητα της Εισαγωγικής Εβδομάδας, καλούνται να παρουσιάσουν τον εαυτό τους στην ομάδα και να μοιρασθούν τις προσδοκίες τους για την επιμόρφωση. Βασικός στόχος είναι η γνωριμία των μελών της ομάδας μεταξύ τους. Εκτός όμως από την γνωριμία έχει μεγάλη σημασία και η δημιουργία κλίματος συνεργασίας μεταξύ των μελών της ομάδας πράγμα που είναι απαραίτητο για την επιτυχή συνεργασία των μελλοντικών δραστηριοτήτων. Τι περιέχει το μάθημα; Ενότητα 1 - Module 1 Το μάθημα περιλαμβάνει τα εξής μέρη: Α. H Πλατφόρμα της Επιμόρφωσης Σε αυτή την ενότητα παρέχονται οδηγίες χρήσης της Πλατφόρμας της Επιμόρφωσης. Β. H Πλατφόρμα της Microsoft για την Εκπαίδευση Σε αυτή την ενότητα παρέχονται οδηγίες για το πως να δημιουργήσετε λογαριασμό στη παγκόσμια πλατφόρμα της Microsoft για την εκπαίδευση και τον τρόπο να συνδέεστε σε αυτή προκειμένου να υλοποιήσετε τις προτεινόμενες δραστηριότητες. Γ. H Δραστηριότητα της Εισαγωγικής Εβδομάδας Δ. Χρήσιμα Αρχεία για τον Επιμορφούμενο Διάρκεια σε ώρες: 10 ώρες Αξία σε ECTS: 0,4 (ΕCTS)

7 2 Εισαγωγή Διδάσκοντας τις Δεξιότητες του 21ου αιώνα Ο 21ος αιώνας μπορεί να χαρακτηριστεί ως ο αιώνας της ψηφιακής επανάστασης και ως εποχή της πληροφορίας. Αυτός ο αιώνας δίνει πολλές ευκαιρίες για πρόοδο και καινοτομία. Είναι σημαντικό οι νέοι να καλλιεργήσουν δεξιότητες που θα τους δώσουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν αυτές τις ευκαιρίες και στη προσωπική αλλά και επαγγελματική τους ζωή. Τις τελευταίες δεκαετίες έχουν διατυπωθεί σύγχρονες προσεγγίσεις της μάθησης που σε συνδυασμό με τη δυναμική διείσδυση και αξιοποίηση των εκπαιδευτικών τεχνολογιών στη μαθησιακή διαδικασία επιβάλλουν την αλλαγή των στόχων της εκπαίδευσης στον 21ο αιώνα. Αυτό σηματοδοτεί μια νέα εποχή στην Εκπαίδευση. Οι μαθητές σε όλον τον κόσμο χρειάζεται να αναπτύξουν δεξιότητες ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του 21ου αιώνα. Οι δεξιότητες αυτές είναι: Ενότητα 2 - Module 2 Επικοινωνία Συνεργασία Κατασκευή Γνώσης Επίλυση Προβλήματος Αυτορρύθμιση Χρήση ΤΠΕ Οι βασικές δεξιότητες του 21ου αιώνα συχνά παρουσιάζονται ως "4Cs", από τα αρχικά των όρων "Critical Thinking" (Κριτική Σκέψη), "Communication" (Επικοινωνία), "Collaboration" (Συνεργασία) και "Creativity" (Δημιουργικότητα). Πατήστε τον υπερσύνδεσμο που ακολοθουθεί για να παρακολουθήστε ένα εισαγωγικό βίντεο. Αυτό το μάθημα έχει ως στόχο να βοηθήσει τους εκπαιδευτικούς να επανασχεδιάσουν τα σχέδια μαθήματος τους και τις μαθησιακές δραστηριότητες, ώστε οι μαθητές να καλλιεργούν αποτελεσματικότερα τις δεξιότητες του 21ου αιώνα. Δίνονται σαφείς και πρακτικές ο- δηγίες ώστε ο εκπαιδευτικός να είναι σε θέση να εμπλουτίσει τις ήδη σχεδιασμένες μαθησιακές δραστηριότητες του αλλά και να τις τροποποιήσει ώστε να εξυπηρετούν την ανάγκη καλλιέργειας των δεξιοτήτων από τους μαθητές. Τα ψηφιακά εργαλεία που παρουσιάζονται στα επόμενα μαθήματα της επιμόρφωσης υποστηρίζουν και προωθούν τη καλλιέργεια των συγκεκριμένων δεξιοτήτων. Οι πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό το μάθημα στηρίζονται στο πλαίσιο της UNESCO για τις δεξιότητες του 21ου αιώνα που θα πρέπει να διάγουν την εκπαιδευτική διαδικασία αλλά και σε πρότυπα που έχουν προταθεί από πολλούς ιδιωτικούς φορείς, όπως η Microsoft Educator Community και το P21 Partnership for 21st Century Learning.

8 Μαθησιακά Αποτελέσματα Όταν θα έχετε ολοκληρώσει αυτό το μάθημα θα είστε σε θέση να: Αναγνωρίζετε τα βασικά χαρακτηριστικά της κάθε δεξιότητας. Διατυπώνετε μαθησιακούς στόχους που αφορούν τις δεξιότητες του 21ου αιώνα. Σχεδιάζετε τα σχέδια μαθήματος σας με κύριο άξονα την ανάπτυξη των δεξιοτήτων του 21ου αιώνα. Προσδιορίζετε τον βαθμό επίτευξης των μαθησιακών στόχων που αφορούν τις δεξιότητες του 21ου αιώνα. Τι περιέχει το μάθημα; Το μάθημα περιλαμβάνει τα εξής μέρη: Α. Έξι ενότητες παρουσίασης του Μαθησιακού Πλαισίου του 21ου αιώνα οι οποίες είναι: Ενότητα 1 Η Δεξιότητα της Επικοινωνίας Ενότητα 2 Η Δεξιότητα της Συνεργασίας Ενότητα 3 Η Δεξιότητα της Κατασκευής Γνώσης Ενότητα 4 Η Δεξιότητα της Επίλυσης Προβλήματος Ενότητα 5 Η Δεξιότητα της Αυτορρύθμισης Ενότητα 6 Η Δεξιότητα της Χρήσης ΤΠΕ Ενότητα 2 - Module Β. Προτεινόμενη Δραστηριότητα στην Παγκόσμια Πλατφόρμα της Microsoft για την Εκπαίδευση Στην ενότητα αυτή θα υλοποιήσετε μια δραστηριότητα από την Παγκόσμια Πλατφόρμα της Microsoft για την εκπαίδευση. Γ. Οδηγός Υλοποίησης Δραστηριοτήτων (Σημειωματάριο του Onenote) Στην ενότητα αυτή θα μελετήσετε το σημειωματάριο της δραστηριότητας "Building Global Citizens" ως οδηγό για την υλοποίηση δραστηριοτήτων που αναπτύσσουν τις δεξιότητες τις Δεξιότητες του 21ου αιώνα. Δ. Αξιολόγηση Στην ενότητα αυτή θα αξιολογηθείτε για τις γνώσεις που αποκομίσατε κατά τη διάρκεια του μαθήματος. Διάρκεια σε ώρες : 40 ώρες Αξία σε ECTS: 1,6 (ΕCTS)

9 3 Sway Εισαγωγή Το Sway είναι μια δωρεάν, εύκολη στην χρήση, νέα ψηφιακή εφαρμογή που διευκολύνει τη δημιουργία και την κοινή χρήση διαδραστικών παρουσιάσεων. Ο ενσωματωμένος μηχανισμός σχεδίασης ελαχιστοποιεί τον χρόνο που δαπανάτε για την μορφοποίηση των παρουσιάσεων σας ώστε να επικεντρώνεστε στο περιεχόμενο της, ενώ ταυτόχρονα εξασφαλίζει ότι η δημιουργία σας θα έχει άρτια και ελκυστική εμφάνιση. Σε αυτή το μάθημα θα γνωρίσουμε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Sway, μέσα από μια βήμαβήμα διαδικασία δημιουργίας μιας παρουσίασης φτιαγμένη με Sway! Στην συνέχεια θα μάθουμε να χρησιμοποιούμε την ψηφιακή εφαρμογή Sway. Θα γνωρίσουμε αναλυτικά τις δυνατότητες ανάπτυξης μιας διαδραστικής παρουσίασης που δημιουργείται με βάση αυτό το εργαλείο, έτσι ώστε τελικά να είμαστε ικανοί να δημιουργούμε ποικίλες μορφές εκπαιδευτικού περιεχομένου. Ενότητα 3 - Module 3 Πατήστε τον υπερσύνδεσμο που ακολουθεί για να παρακολουθήστε ένα εισαγωγικό βίντεο. Μαθησιακά Αποτελέσματα Όταν θα έχετε ολοκληρώσει αυτό το μάθημα θα είστε σε θέση να: δημιουργείτε διαδραστικές παρουσιάσεις εισάγοντας και ενσωματώνοντας διαφόρων τύπων πολυμεσικό υλικό. αξιοποιείτε το εκπαιδευτικό υλικό που διαθέτετε δημιουργώντας εύκολα και γρήγορα νέες παρουσιάσεις να μορφοποιείτε, να συνεργάζεστε με άλλους και να διαμοιράζετε τις δημιουργίες σας εφόσον το επιθυμείτε. Τι περιέχει το μάθημα Το μάθημα περιλαμβάνει τα εξής μέρη: Α. Έξι ενότητες εκμάθησης του Sway οι οποίες είναι: Β. Εφαρμογές από Εκπαιδευτικούς Γ. Εφαρμογές από Μαθητές Δ. Προτεινόμενη Δραστηριότητα στην Παγκόσμια Πλατφόρμα της Microsoft για την Εκπαίδευση Ε. Αξιολόγηση Διάρκεια σε ώρες : 40 ώρες Αξία σε ECTS: 1,6 (ΕCTS)

10 4 Microsoft Photos Εισαγωγή Το Microsoft Photos, είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα προβολής φωτογραφιών που περιλαμβάνεται στα Windows 10. Εκτός από την επεξεργασία και βελτίωση φωτογραφιών, προσφέρει και επεξεργασία βίντεο σε ένα περιβάλλον φιλικό προς το χρήστη. Η εφαρμογή μας επιτρέπει να επισημένουμε εικόνες με σχέδια, να προσθέτουμε μουσική υπόκρουση και 3D εφέ σε βίντεο και να αναζητάμε το υλικό μας πιο εύκολα, χάρη στην αυτόματη προσθήκη ετικετών. Το Microsoft Photos είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για την επεξεργασία ψηφιακών εικόνων, το οποίο θα μπορούσε να αντικαταστήσει τα λογισμικά φωτογραφιών ανώτερου επιπέδου για τις βασικές εργασίες. Πατήστε τον υπερσύνδεσμο που ακολοθουθεί για να παρακολουθήστε ένα εισαγωγικό βίντεο. Ενότητα 4 - Module 4 Μαθησιακά Αποτελέσματα Όταν θα έχετε ολοκληρώσει αυτό το μάθημα θα είστε σε θέση να: επεξεργάζεστε μια εικόνα προσαρμόζοντας φωτεινότητα, αντίθεση καθώς και άλλες ρυθμίσεις επεξεργάζεστε μια εικόνα αλλάζοντας το μέγεθος, τις αναλογίες και τον προσανατολισμό της εφαρμόζετε φίλτρα δημιουργήσετε τα δικά σας προσαρμοσμένα άλμπουμ δημιουργείτε βίντεο με την αυτόματη λειτουργία Remix δημιουργείτε τα δικά σας προσαρμοσμένα βίντεο με ήχο και μουσική Τι περιέχει το μάθημα Το μάθημα περιλαμβάνει τα εξής μέρη: Α. Τέσσερις ενότητες εκμάθησης του Microsoft Photos οι οποίες είναι: Β. Εφαρμογές από Εκπαιδευτικούς Γ. Εφαρμογές από Μαθητές Δ. Προτεινόμενη Δραστηριότητα στην Παγκόσμια Πλατφόρμα της Microsoft για την Εκπαίδευση Ε. Αξιολόγηση Διάρκεια σε ώρες : 40 ώρες Αξία σε ECTS: 1,6 (ΕCTS)

11 5 Chronozoom Εισαγωγή Το ChronoZoom είναι ένα δωρεάν ψηφιακό εργαλείο ανοικτού κώδικα που επιτρέπει σε ο- ποιονδήποτε να δημιουργήσει διαδραστικές χρονοσειρές, εμπλουτισμένες με πολυμεσικό υλικό. Με το ChronoZoom, έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε ζουμ από ένα χρονοδιάγραμμα που καλύπτει μόνο κάποιες δεκαετίες σε ένα άλλο που καλύπτει δισεκατομμύρια χρόνια. Αυτό είναι κάτι που ένα χρονοδιάγραμμα καταγεγραμμένο σε χαρτί δεν θα μπορούσε να κάνει ποτέ. Ενότητα 5 - Module 5 Μαθησιακά Αποτελέσματα Όταν θα έχετε ολοκληρώσει αυτό το μάθημα θα είστε σε θέση να: Χρησιμοποιείτε το εκπαιδευτικό υλικό που περιέχει η εφαρμογή Chronozoom και το οποίο έχει δημιουργηθεί από πανεπιστημιακά ιδρύματα, από επιστήμονες αλλά και από εκπαιδευτικούς και μαθητές Δημιουργείτε Συλλογές (Collection) και Χρονοσειρές (Timelines) και να τις εμπλουτίζετε με πολυμεσικό υλικό Δημιουργείτε Εικονικές Περιηγήσεις (Tours) μεταξύ των εκθεμάτων των συλλογών που έχετε δημιουργήσει. Τι περιέχει το μάθημα Το μάθημα περιλαμβάνει τα εξής μέρη: Α. Τέσσερις ενότητες εκμάθησης του Chronozoom οι οποίες είναι: Β. Εφαρμογές από Εκπαιδευτικούς Γ. Εφαρμογές από Μαθητές Δ. Προτεινόμενη Δραστηριότητα στην Παγκόσμια Πλατφόρμα της Microsoft για την Εκπαίδευση Ε. Αξιολόγηση Διάρκεια σε ώρες : 40 ώρες Αξία σε ECTS: 1,6 (ΕCTS)

12 6 Εισαγωγή Microsoft Forms Με το Microsoft Forms μπορούμε εύκολα να δημιουργήσουμε ψηφιακές έρευνες, κουίζ και ερωτηματολόγια. Μας δίνουν την δυνατότητα να αποστείλουμε ψηφιακά την φόρμα που δημιουργήσαμε σε όσους επιθυμούμε και να παρακολουθήσουμε την εξέλιξη των αποτελεσμάτων την στιγμή που δημιουργούνται. Όταν δημιουργούμε ένα κουίζ ή μια φόρμα, μπορούμε να προσκαλέσουμε άλλους να απαντήσουν σε αυτήν χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης Web, ακόμα και σε κινητές συσκευές όπως ένα tablet ή ακόμα και το κινητό τηλέφωνο. Μπορούμε να ενημερωνόμαστε για την πορεία των αποτελεσμάτων καθώς υποβάλλονται, ε- νώ μπορούμε να χρησιμοποιούμε την ενσωματωμένη ανάλυση, για να τα αξιολογήσουμε. Τα δεδομένα της φόρμας, όπως τα αποτελέσματα ενός κουίζ, μπορούν εύκολα να εξαχθούν στο Excel για επιπλέον ανάλυση ή βαθμολόγηση. Ενότητα 6 - Module 6 Πατήστε τον υπερσύνδεσμο που ακολουθεί για να παρακολουθήστε ένα εισαγωγικό βίντεο. Μαθησιακά Αποτελέσματα Όταν θα έχετε ολοκληρώσει αυτό το μάθημα θα είστε σε θέση να: δημιουργείτε προσαρμοσμένες έρευνες, κουίζ, δημοσκοπήσεις και ερωτηματολόγια αποστέλλετε την φόρμα σε άλλους χρήστες, ώστε να μπορούν να συμπληρώνουν το έντυπο χρησιμοποιώντας απλά ένα πρόγραμμα περιήγησης σε οποιαδήποτε συσκευή ή υπολογιστή βλέπετε το αποτέλεσμα σε πραγματικό χρόνο κάνετε ανάλυση των δεδομένων που συλλέγονται Τι περιέχει το μάθημα Το μάθημα περιλαμβάνει τα εξής μέρη: Α. Τέσσερις ενότητες εκμάθησης του Microsoft Forms οι οποίες είναι: Β. Εφαρμογές από Εκπαιδευτικούς Γ. Εφαρμογές από Μαθητές Δ. Προτεινόμενη Δραστηριότητα στην Παγκόσμια Πλατφόρμα της Microsoft για την Εκπαίδευση Ε. Αξιολόγηση Διάρκεια σε ώρες : 40 ώρες Αξία σε ECTS: 1,6 (ΕCTS)

13 7 OneNote Εισαγωγή Το OneNote είναι ένα ψηφιακό σημειωματάριο που επιτρέπει στους χρήστες να κρατούν σημειώσεις και να δημιουργούν μαθησιακό υλικό σε διάφορες μορφές, να συγχρονίζουν αυτές τις σημειώσεις με όλες τις ψηφιακές συσκευές τους, Smartphone, Tablet, Laptop ή υπολογιστή, να συνεργάζονται με άλλους, και να μοιράζονται αυτό το υλικό εφόσον το επιθυμούν. Το OneNote βοηθά τους εκπαιδευτικούς να εξοικονομούν χρόνο και να είναι ακόμα πιο οργανωμένοι και αποτελεσματικοί στη διαχείρηση και χρήση του υλικού τους. Μπορούν να μοιράζονται μαθησιακό υλικό με τους μαθητές τους με την μορφή σελίδων και ενοτήτων καθώς επίσης και να παρακολουθούν άμεσα την εργασία των μαθητών τους. Μπορούν να αναθέτουν εργασίες και να βαθμολογούν καθώς η εφαρμογή είναι συμβατή με πολλές εφαρμογές LMS/ SIS (Λογισμικά Διαχείρισης Μαθημάτων). Ενότητα 7 - Module 7 Μαθησιακά Αποτελέσματα Όταν θα έχετε ολοκληρώσει αυτό το μάθημα θα είστε σε θέση να: Οργανώνετε του περιεχομένου του μαθήματος Δημιουργείτε & να παραδίδετε αλληλεπιδραστικά μαθήματα Συνεργάζεστε και να παρέχετε σχόλια στους μαθητές σας Έχετε πρόσβαση από οπουδήποτε στα σημειωματάρια σας Τι περιέχει το μάθημα Το μάθημα περιλαμβάνει τα εξής μέρη: Α. Τέσσερις ενότητες εκμάθησης του Onenote οι οποίες είναι: Β. Εφαρμογές από Εκπαιδευτικούς Γ. Εφαρμογές από Μαθητές Δ. Προτεινόμενη Δραστηριότητα στην Παγκόσμια Πλατφόρμα της Microsoft για την Εκπαίδευση Ε. Αξιολόγηση Διάρκεια σε ώρες : 40 ώρες Αξία σε ECTS: 1,6 (ΕCTS)

14 8 OneNote Class Notebook Εισαγωγή Το Σημειωματάριο Τάξης (Onenote Class Notebook) είναι ένα πρόσθετο του Onenote που επιτρέπει στους εκπαιδευτικούς να δημιουργούν ένα σημειωματάριο για όλη την τάξη. Το σημειωματάριο αυτό περιλαμβάνει ξεχωριστά σημειωματάρια για κάθε μαθητή, βιβλιοθήκη περιεχομένου που περιέχει το μαθησιακό υλικό που μπορεί να διαμοιράσει ο εκπαισευτικός στους μαθητές τουκαι χώρο συνεργασίας στον οποίο οι εκπαιδευτικοί μπορούν να συνεργάζονται με τους μαθητές τους. Με το Σημειωματάριο Τάξης (Onenote Class Notebook) μπορούν οι εκπαιδευτικοί να Οργανώνουν το Περιεχόμενο του μαθήματος τους Δημιουργούν Σχέδια Μαθήματος Παραδίδουν Αλληλεπιδραστικά Μαθήματα Συνεργάζονται με τους Μαθητές τους Παρέχουν Ανατροφοδότηση στους Μαθητές τους Ενότητα 8 - Module 8 Μαθησιακά Αποτελέσματα Όταν θα έχετε ολοκληρώσει αυτό το μάθημα θα είστε σε θέση να: Δημιουργείτε ένα Σημειωματάριο Τάξης (Onenote Class Notebook) Εμπλουτίζετε ένα Σημειωματάριο Τάξης (Onenote Class Notebook) με Μαθησιακό Περιεχόμενο και Πολυμεσικό υλικό Δημιουργείτε Σχέδια Μαθήματος Να συνεργάζεστε με τους μαθητές σας, σε ένα Σημειωματάριου Τάξης (Onenote Class Notebook) Να παρέχετε ανατροφοδότηση στους μαθητές σας μέσα από το Σημειωματάριο Τάξης (Onenote Class Notebook) Τι περιέχει το μάθημα Το μάθημα περιλαμβάνει τα εξής μέρη: Α. Πέντε ενότητες εκμάθησης του Onenote Class Notebook Β. Εφαρμογές από Εκπαιδευτικούς Γ. Εφαρμογές από Μαθητές Δ. Προτεινόμενη Δραστηριότητα στην Παγκόσμια Πλατφόρμα της Microsoft για την Εκπαίδευση Ε. Αξιολόγηση Διάρκεια σε ώρες : 40 ώρες Αξία σε ECTS: 1,6 (ΕCTS)

15 9 Η Τελική Δραστηριότητα Εισαγωγή Στην ενότητα αυτή οι επιμορφούμενοι καλούνται να υποβάλλουν την Τελική Εκπαιδευτική Δραστηριότητα της Επιμόρφωσης. Για τη συγγραφή της θα πρέπει να λάβουν υπόψιν την ανατροφοδότηση που θα τους έχει δοθεί από τον διδάσκοντα για το σχέδιο που έχουν αρχικά υποβάλει, εμπλουτίζοντας το με τις γνώσεις που απέκτησαν καθ' όλη τη διάρκεια της επιμόρφωσης. Τι περιέχει το μάθημα; Το μάθημα περιλαμβάνει τα εξής μέρη: Α. Υποβολή της Τελικής Δραστηριότητας Β. Αξιολόγηση της Επιμόρφωσης Διάρκεια σε ώρες: 20 ώρες Η Τελική Δραστηριότητα Αξία σε ECTS: 0,8 (ΕCTS)

16 Το Χρονοδιάγραμμα της Επιμόρφωσης Τίτλος ενότητας Εβδομάδα Ώρες ECTS Μέρος 1ο : Εισαγωγή στην Επιμόρφωση Ενότητα 1 - Η Δομή της Επιμόρφωσης Ενότητα 2 - Η Λειτουργία της Πλατφόρμας της Επιμόρφωσης Ενότητα 3 - Αξιοποιώντας ψηφιακούς εκπαιδευτικούς πόρους 1 η 10 0,4 Μέρος 2ο : Διδάσκοντας τις Δεξιότητες του 21ου αιώνα Ενότητα 1 - Η Δεξιότητα της Επικοινωνίας 2 η 10 0,4 Ενότητα 2 - Η Δεξιότητα της Συνεργασίας Ενότητα 3 - Η Δεξιότητα της Κατασκευής Γνώσης Ενότητα 4 - Η Δεξιότητα της Επίλυσης Προβλήματος 3 η 10 0,4 Ενότητα 5 - Η Δεξιότητα της Αυτορρύθμισης Ενότητα 6 - Η Δεξιότητα της Χρήσης ΤΠΕ Δραστηριότητα Building Digital Citizens 4 η 10 0,4 Ψηφιακό Σημειωματάριο της Δραστηριότητας Αξιολόγηση του μέρους Διδάσκοντας τις Δεξιότητες του 21ου αιώνα 5 η 10 0,4 Μέρος 3ο : Δημιουργώντας Διαδραστικές παρουσιάσεις με το Microsoft Sway Ενότητα 1 - Τι είναι το Sway 6 η 10 0,4 Ενότητα 2 - Δημιουργία ενός νέου Sway - Δημιουργία Λογαριασμού, Τίτλος, Φόντο, Επικεφαλίδες και κείμενα Ενότητα 3 - Δημιουργία ενός νέου Sway - Προσθήκη εικόνων και βίντεο Ενότητα 4 - Δημιουργία ενός νέου Sway - Μορφοποίηση 7 η 10 0,4 και Κοινή Χρήση Ενότητα 5 - Δημιουργία ενός νέου Sway από έτοιμο έγγραφο Ενότητα 6 - Δημιουργία ενός νέου Sway - Ενσωμάτωση Περιεχομένου Εφαρμογές από Εκπαιδευτικούς 8 η 10 0,4 Εφαρμογές από Μαθητές Δραστηριότητα Αξιολόγηση του μαθήματος Δημιουργώντας Διαδραστικές παρουσιάσεις με το Microsoft Sway 9 η 10 0,4 Μέρος 4ο : Επεξεργασία εικόνων και Δημιουργία Βίντεο με το Microsoft Photos Ενότητα 1 - Τι είναι το Microsoft Photos Ενότητα 2 - Επεξεργασία μιας εικόνας Ενότητα 3 - Δημιουργία ενός άλμπουμ Ενότητα 4 - Δημιουργία ενός βίντεο με μουσική Εφαρμογές από Εκπαιδευτικούς Εφαρμογές από Μαθητές Δραστηριότητα Αξιολόγηση του μαθήματος Επεξεργασία εικόνων και Δημιουργία Βίντεο με το Microsoft Photos 10 η 10 0,4 11 η 10 0,4 12 η 10 0,4 13 η 10 0,4 Η Επιμόρφωση

17 Το Χρονοδιάγραμμα της Επιμόρφωσης Τίτλος ενότητας Εβδομάδα Ώρες ECTS Μέρος 5ο : Ταξιδεύοντας στον Χρόνο με το Chronozoom Ενότητα 1 - Τι είναι το Chronozoom 14 η 10 0,4 Ενότητα 2 Χρήση του Chronozoom Ενότητα 3 - Δημιουργία Συλλογών (Collection) και 15 η 10 0,4 Χρονοσειρών (Timelines) με το Chronozoom Ενότητα 4 - Δημιουργία Εικονικών Περιηγήσεων (Tour) με το Chronozoom Εφαρμογές από Εκπαιδευτικούς 16 η 10 0,4 Εφαρμογές από Μαθητές Δραστηριότητα στο Chronozoom Αξιολόγηση του μαθήματος Ταξιδεύοντας στον Χρόνο με το Chronozoom 17 η 10 0,4 Μέρος 6ο : Δημιουργία ερωτηματολογίων και Online Αξιολογήσεων των μαθητών με το Microsoft Forms Ενότητα 1 Δημιουργία ενός νέου ερωτηματολογίου 18 η 10 0,4 Ενότητα 2 - Δημιουργία ενός νέου τεστ αξιολόγησης Ενότητα 3 - Ρυθμίσεις και Κοινή Χρήση μιας φόρμας 19 η 10 0,4 Ενότητα 4 - Αποστολή και έλεγχος των αποτελεσμάτων μιας φόρμας Εφαρμογές από Εκπαιδευτικούς 20 η 10 0,4 Εφαρμογές από Μαθητές Δραστηριότητα Αξιολόγηση του μαθήματος Δημιουργία ερωτηματολογίων και Online Αξιολογήσεων των μαθητών με το Microsoft Forms 21 η 10 0,4 Μέρος 7ο : Οργάνωση Μαθησιακού Υλικού και Παράδοση Διαδραστικών Μαθημάτων με το Microsoft OneNote Ενότητα 1 - Δημιουργία ενός νέου σημειωματαρίου 22 η 10 0,4 Ενότητα 2 Οργάνωση ενός σημειωματαρίου Ενότητα 3 - Δημιουργία και εισαγωγή περιεχομένου 23 η 10 0,4 σε ένα σημειωματάριο Ενότητα 4 - Διαμοιρασμός ενός σημειωματαρίου Εφαρμογές από Εκπαιδευτικούς 24 η 10 0,4 Εφαρμογές από Μαθητές Δραστηριότητα Getting Started with OneNote Αξιολόγηση του μαθήματος Οργάνωση Μαθησιακού Υλικού και Παράδοση Διαδραστικών Μαθημάτων με το Microsoft OneNote 25 η 10 0,4 Η Επιμόρφωση

18 Το Χρονοδιάγραμμα της Επιμόρφωσης Τίτλος ενότητας Εβδομάδα Ώρες ECTS Μέρος 8ο : Συνεργαστείτε με την Τάξη σας με Microsoft OneNote Class Notebook Ενότητα 1 Τι είναι το Σημειωματάριο Τάξης 26 η 10 0,4 Ενότητα 2 Δημιουργία ενός νέου Σημειωματάριου Ενότητα 3 - Δημιουργία και εισαγωγή περιεχομένου 27 η 10 0,4 Ενότητα 4 - Διαμοιρασμός ενός σημειωματαρίου Ενότητα 5 Η Συνεργασία σε ένα Σημειωματάριο Εφαρμογές από Εκπαιδευτικούς 28 η 10 0,4 Εφαρμογές από Μαθητές Δραστηριότητα OneNote Class Notebook: A teacher's all-in-one notebook for students Αξιολόγηση του μαθήματος Συνεργαστείτε με την Τάξη σας με Microsoft OneNote Class Notebook 29 η 10 0,4 Μέρος 9ο : Υποβολή Τελικής Δραστηριότητας Υποβολή της Τελικής Δραστηριότητας του Επιμορφούμενου 30 η 31 η 10 0,4 Σύνολο Η Επιμόρφωση Επικοινωνήστε μαζί μας Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Υπεύθυνος Επικοινωνίας Βιβή Ασπρούδη Τηλέφωνο: mail: pasproudi@uop.gr Πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο και συμπληρώστε την φόρμα Εκπρόσωπος του ΚΕΔΙΒΙΜ ή του συνεργαζόμενου φορέα GoLearn θα επικοινωνήσει μαζί σας.

19

Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών

Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Οδηγός Σπουδών του Προγράμματος Διδάσκοντας με την χρήση της Ψηφιακής Τεχνολογίας Πατήστε στην εικόνα για να δείτε Εισαγωγή στην

Διαβάστε περισσότερα

Eκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων & Δία Βίου Μάθηση

Eκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων & Δία Βίου Μάθηση Πρόγραμμα Eξ Aποστάσεως Eκπαίδευσης (E learning) Eκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων & Δία Βίου Μάθηση Οδηγός Σπουδών Το πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ( e-learning ) του Πανεπιστημίου Πειραιά του Τμήματος

Διαβάστε περισσότερα

Παιδαγωγικές Εφαρμογές Η/Υ (Θεωρία) 21/03/2017. Διδάσκουσα: Αδαμαντία Κ. Σπανακά

Παιδαγωγικές Εφαρμογές Η/Υ (Θεωρία) 21/03/2017. Διδάσκουσα: Αδαμαντία Κ. Σπανακά Παιδαγωγικές Εφαρμογές Η/Υ (Θεωρία) 21/03/2017 Διδάσκουσα: Αδαμαντία Κ. Σπανακά (madspa@otenet.gr) ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΟΟΔΟΥ MOOC Μαζικό: παρέχεται η δυνατότητα εγγραφής μεγάλου αριθμού φοιτητών από

Διαβάστε περισσότερα

Τα σχέδια μαθήματος 1 Εισαγωγή

Τα σχέδια μαθήματος 1 Εισαγωγή Τα σχέδια μαθήματος 1 Εισαγωγή Τα σχέδια μαθήματος αποτελούν ένα είδος προσωπικών σημειώσεων που κρατά ο εκπαιδευτικός προκειμένου να πραγματοποιήσει αποτελεσματικές διδασκαλίες. Περιέχουν πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

Διδακτική της Πληροφορικής

Διδακτική της Πληροφορικής ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Ενότητα 3: Η Πληροφορική στην Ελληνική Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση - Γυμνάσιο Σταύρος Δημητριάδης Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α_ΤΕΤΡΑΜ_ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ. ΘΕΜΑ: E-LEARNING Αντζελα Πιετρη-Αριστελα Γκιονι ESPERINO LYKEIO LARISAS

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α_ΤΕΤΡΑΜ_ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ. ΘΕΜΑ: E-LEARNING Αντζελα Πιετρη-Αριστελα Γκιονι ESPERINO LYKEIO LARISAS ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α_ΤΕΤΡΑΜ_2014-15 ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΘΕΜΑ: E-LEARNING Αντζελα Πιετρη-Αριστελα Γκιονι ΜΑΘΗΣΗ Μάθηση είναι μια μόνιμη αλλαγή στη συμπεριφορά του ατόμου, η οποία είναι αποτέλεσμα εμπειρίας

Διαβάστε περισσότερα

Μελέτη περίπτωσης ψηφιακά μέσα, εικονικοί κόσμοι, εκπαιδευτικά παιχνίδια, βίντεο ανοιχτού περιεχομένου για μαθηματικά

Μελέτη περίπτωσης ψηφιακά μέσα, εικονικοί κόσμοι, εκπαιδευτικά παιχνίδια, βίντεο ανοιχτού περιεχομένου για μαθηματικά Σελίδα 1 Μελέτη περίπτωσης ψηφιακά μέσα, εικονικοί κόσμοι, εκπαιδευτικά παιχνίδια, βίντεο ανοιχτού περιεχομένου για μαθηματικά μελέτη περίπτωσης πληροφορίες 1. Γενικές Πληροφορίες Επίπεδο (ηλικία των μαθητών)

Διαβάστε περισσότερα

Πράξη: «Επιμόρφωση εκπαιδευτικών για την αξιοποίηση και εφαρμογή των ψηφιακών τεχνολογιών στη διδακτική πράξη (Επιμόρφωση Β επιπέδου Τ.Π.Ε.

Πράξη: «Επιμόρφωση εκπαιδευτικών για την αξιοποίηση και εφαρμογή των ψηφιακών τεχνολογιών στη διδακτική πράξη (Επιμόρφωση Β επιπέδου Τ.Π.Ε. Πράξη: «Επιμόρφωση εκπαιδευτικών για την αξιοποίηση και εφαρμογή των ψηφιακών τεχνολογιών στη διδακτική πράξη Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», ΕΣΠΑ

Διαβάστε περισσότερα

Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών

Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Διδάσκοντας με την χρήση της Ψηφιακής Τεχνολογίας Σύντομος Οδηγός για την Σύνδεση στην Πλατφόρμα Moodle 1 Εισαγωγή Αγαπητές, -οί κ. Εκπαιδευόμενες,

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητες Γ3.1 - Γ3.2 - Γ3.3

Ενότητες Γ3.1 - Γ3.2 - Γ3.3 Ενότητες Γ3.1 - Γ3.2 - Γ3.3 3.1 Τo διαδίκτυο ως πηγή πληροφοριών 3.2 Αξιοποίηση- αξιολόγηση ιστοσελίδων, ιστοχώρων και πυλών 3.3 Σχεδίαση μαθημάτων με τη χρήση του διαδικτύου To Διαδίκτυο ως πηγή πληροφοριών

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Κιουτσιούκη Δήμητρα, 485 Τελική δραστηριότητα Φάση 1 :Ατομική μελέτη 1. Πώς θα περιγράφατε το ρόλο της τεχνολογίας στην εκπαιδευτική καινοτομία; Οι Web

Διαβάστε περισσότερα

Επιμορφωτικές Τηλεκπαιδεύσεις

Επιμορφωτικές Τηλεκπαιδεύσεις Επιμορφωτικές Τηλεκπαιδεύσεις Υπηρεσίες Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου Υπηρεσία Ηλεκτρονικής Σχολικής Τάξης (η-τάξη) Προεπισκόπηση Παρουσίασης Υπηρεσία Ηλεκτρονικής Σχολικής Τάξης (η-τάξη) Εισαγωγή Χαρακτηριστικά

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες για αξιολόγηση στο πλαίσιο ομότιμης συνεργατικής μάθησης

Οδηγίες για αξιολόγηση στο πλαίσιο ομότιμης συνεργατικής μάθησης Οδηγίες για αξιολόγηση στο πλαίσιο ομότιμης συνεργατικής μάθησης Τι είναι το PeLe; Το PeLe είναι ένα διαδικτυακό περιβάλλον που ενθαρρύνει την αξιολόγηση στο πλαίσιο της ομότιμης συνεργατικής μάθησης και

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΕΙΟ: 7 ο Γυμνάσιο Περιστερίου

ΣΧΟΛΕΙΟ: 7 ο Γυμνάσιο Περιστερίου ΣΧΟΛΕΙΟ: 7 ο Γυμνάσιο Περιστερίου Σχέδιο δράσης Τομέας: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ Δείκτης: Ανάπτυξη και εφαρμογή σχεδίων δράσης για τη βελτίωση του εκπαιδευτικού έργου. ΤΙΤΛΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Γεωγραφία και Βιολογία. 24 μαθητές. Ψηφιακά μέσα. Έγγραφα Google. Φιλανδία

Γεωγραφία και Βιολογία. 24 μαθητές. Ψηφιακά μέσα. Έγγραφα Google. Φιλανδία Σελίδα 1 Μελέτη περίπτωσης ψηφιακά μέσα, εικονικοί κόσμοι, εκπαιδευτικά παιχνίδια, Νέες τεχνολογίες στη συνεργατική εκπαίδευση μελέτη περίπτωσης πληροφορίες 1. Γενικές Πληροφορίες Επίπεδο (ηλικία των μαθητών)

Διαβάστε περισσότερα

Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Προγράμματος. Εκπαίδευση μέσα από την Τέχνη. [Αξιολόγηση των 5 πιλοτικών τμημάτων]

Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Προγράμματος. Εκπαίδευση μέσα από την Τέχνη. [Αξιολόγηση των 5 πιλοτικών τμημάτων] Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Προγράμματος Εκπαίδευση μέσα από την Τέχνη [Αξιολόγηση των 5 πιλοτικών τμημάτων] 1. Είστε ικανοποιημένος/η από το Πρόγραμμα; Μ. Ο. απαντήσεων: 4,7 Ικανοποιήθηκαν σε απόλυτο

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΔΑΚΤΙΚΉ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΏΝ

ΔΙΔΑΚΤΙΚΉ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΏΝ ΔΙΔΑΚΤΙΚΉ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΏΝ 2. Εκπαιδευτικό Λογισμικό για τα Μαθηματικά 2.1 Κύρια χαρακτηριστικά του εκπαιδευτικού λογισμικού για την Διδακτική των Μαθηματικών 2.2 Κατηγορίες εκπαιδευτικού λογισμικού για

Διαβάστε περισσότερα

Towards a Creative Education in the Classroom. Methodologies and Innovative Dynamics for Teaching. Bilbao - Spain, 27/06/ /07/2016

Towards a Creative Education in the Classroom. Methodologies and Innovative Dynamics for Teaching. Bilbao - Spain, 27/06/ /07/2016 Δράση KA1 Μαθησιακή Κινητικότητα Προσωπικού Σχολικής Εκπαίδευσης I.P.O.Q. - Ionidios Plan for Openess and Quality (2015-1-EL01-KA101-013745) Towards a Creative Education in the Classroom. Methodologies

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτική Αξιοποίηση Λογισμικού Γενικής Χρήσης

Εκπαιδευτική Αξιοποίηση Λογισμικού Γενικής Χρήσης Εκπαιδευτική Αξιοποίηση Λογισμικού Γενικής Χρήσης Δρ. Χαράλαμπος Μουζάκης Διδάσκων Π.Δ.407/80 Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Στόχοι ενότητας Το λογισμικό

Διαβάστε περισσότερα

2. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ DQS DIN EN ISO 9001: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ISO 9001:2015 & BS ISO 29990:2010

2. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ DQS DIN EN ISO 9001: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ISO 9001:2015 & BS ISO 29990:2010 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σας καλωσορίζει στο Πρόγραμμα Συμπληρωματικής εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης και συγκεκριμένα πρόγραμμα

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογές Εκπαιδευτικού Λογισμικού για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Εφαρμογές Εκπαιδευτικού Λογισμικού για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Εφαρμογές Εκπαιδευτικού Λογισμικού για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαρία Καραβελάκη-Καπλάνη, M.Sc. INTE*LEARN Αγν.Στρατιώτη 46 176 73 Καλλιθέα τηλ. 95 91 853, fax. 95 72 098 E-mail: intelrn@prometheus.hol.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ. Τεχνολογίες Κοινωνικής Δικτύωσης στην Εκπαίδευση

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ. Τεχνολογίες Κοινωνικής Δικτύωσης στην Εκπαίδευση ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Τεχνολογίες Κοινωνικής Δικτύωσης στην Εκπαίδευση Ομάδα: Αριστερίδου Δανάη Ελένη (08) Ευαγγελόπουλος Νίκος (670)

Διαβάστε περισσότερα

2. ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΕΙΣ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Ε.ΚΕ.ΠΙΣ. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ DQS DIN EN ISO 9001:2008

2. ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΕΙΣ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Ε.ΚΕ.ΠΙΣ. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ DQS DIN EN ISO 9001:2008 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το Κέντρο Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Κ.Δ.Β.Μ. - Ε.Κ.Π.Α.) σας καλωσορίζει στο Πρόγραμμα Συμπληρωματικής εξ Αποστάσεως

Διαβάστε περισσότερα

Ανάπτυξη Προγραμμάτων Σπουδών Διαδικασία Υλοποίησης Πρότυπα Σχεδιασμού - Ψηφιακό Περιεχόμενο

Ανάπτυξη Προγραμμάτων Σπουδών Διαδικασία Υλοποίησης Πρότυπα Σχεδιασμού - Ψηφιακό Περιεχόμενο Ανάπτυξη Προγραμμάτων Σπουδών Διαδικασία Υλοποίησης Πρότυπα Σχεδιασμού - Ψηφιακό Περιεχόμενο Τομέας Ανάπτυξης Εκπαιδευτικού Υλικού & Περιεχομένου Προγραμμάτων Σπουδών Το εκπαιδευτικό οικοσύστημα Τεχνολογικό

Διαβάστε περισσότερα

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα εξ αποστάσεως επιμόρφωσης για εκπαιδευτικούς ΠΕΑΠ

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα εξ αποστάσεως επιμόρφωσης για εκπαιδευτικούς ΠΕΑΠ Υποέργο 3: Πολιτική ξενόγλωσσης Εκπαίδευσης στο Σχολείο: Η Εκμάθηση της Αγγλικής στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία» Η ηλεκτρονική πλατφόρμα εξ αποστάσεως επιμόρφωσης για εκπαιδευτικούς ΠΕΑΠ Ευδοκία Καραβά, Επίκουρη

Διαβάστε περισσότερα

Δράση 9.10 Υπηρεσία Υποστήριξης Τελικών Χρηστών των Βιβλιοθηκών και Κέντρων Πληροφόρησης

Δράση 9.10 Υπηρεσία Υποστήριξης Τελικών Χρηστών των Βιβλιοθηκών και Κέντρων Πληροφόρησης ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ» Δράση 9.10 Υπηρεσία Υποστήριξης Τελικών Χρηστών των Βιβλιοθηκών και Κέντρων Πληροφόρησης ΚΥΡΙΩΣ ΠΑΡΑΔΟΤΕΟ: 9.10.5 Ηλεκτρονικό ενημερωτικό και εκπαιδευτικό υλικό

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητες Γ3.4 - Γ3.5

Ενότητες Γ3.4 - Γ3.5 Ενότητες Γ3.4 - Γ3.5 3.4 Δημιουργία μαθησιακού υλικού πολυμέσων και υπερμέσων 3.5 Συστήματα διαχείρισης μάθησης (CMS, LMS, LCMS): γνωριμία και χρήση Δημιουργία μαθησιακού υλικού πολυμέσων και υπερμέσων

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

ΟΔΗΓΟΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΟΔΗΓΟΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ «Προσβασιμότητα στην εκπαίδευση και κατάρτιση μετά το σχολείο» ΤΜΗΜΑ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 1 Περιεχόμενα Περιεχόμενα... 2 1. Εισαγωγή... 3 2. Σκοπός

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚ ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ στα Σεµινάρια του Εργαστηρίου Προηγµένων Εκπαιδευτικών Τεχνολογιών και Εφαρµογών Κινητών Συσκευών

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚ ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ στα Σεµινάρια του Εργαστηρίου Προηγµένων Εκπαιδευτικών Τεχνολογιών και Εφαρµογών Κινητών Συσκευών ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚ ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ στα Σεµινάρια του Εργαστηρίου Προηγµένων Εκπαιδευτικών Τεχνολογιών και Εφαρµογών Κινητών Συσκευών Προθεσµίες δηλώσεων συµµετοχής 7 και 28 Ιανουαρίου 2018 Με το πέρας των

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ Σε αυτό το δια ζώσεως και διαδικτυακό σεµινάριο θα διδαχτείτε την κατασκευή παιχνιδιών - κουίζ µε το Kahoot και το Socrative και την ενσωµάτωσή τους στο µάθηµά

Διαβάστε περισσότερα

1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 2. ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΕΙΣ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Ε.ΚΕ.ΠΙΣ. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ DQS DIN EN ISO 9001:2008. Πιστοποίηση Ε.ΚΕ.ΠΙΣ. Πιστοποίηση DQS DIN EN ISO 9001:2008

1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 2. ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΕΙΣ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Ε.ΚΕ.ΠΙΣ. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ DQS DIN EN ISO 9001:2008. Πιστοποίηση Ε.ΚΕ.ΠΙΣ. Πιστοποίηση DQS DIN EN ISO 9001:2008 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σας καλωσορίζει στο Πρόγραμμα Συμπληρωματικής εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης και συγκεκριμένα στο εκπαιδευτικό

Διαβάστε περισσότερα

Διαδραστικός πίνακας. Ναλμπάντη Θεοδώρα Σχολική Σύμβουλος Πληροφορικής Θράκης

Διαδραστικός πίνακας. Ναλμπάντη Θεοδώρα Σχολική Σύμβουλος Πληροφορικής Θράκης Διαδραστικός πίνακας Ναλμπάντη Θεοδώρα Σχολική Σύμβουλος Πληροφορικής Θράκης Ο διαδραστικός πίνακας έχει εισβάλει στην διδασκαλία των διαφόρων γνωστικών αντικειμένων και πολλά εκπαιδευτικά κέντρα το έχουν

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα: Σύγχρονο εξ αποστάσεως επιμορφωτικό πρόγραμμα Προσχολικής & Πρωτοβάθμιας

Τμήμα: Σύγχρονο εξ αποστάσεως επιμορφωτικό πρόγραμμα Προσχολικής & Πρωτοβάθμιας Τμήμα: Σύγχρονο εξ αποστάσεως επιμορφωτικό πρόγραμμα Προσχολικής & Πρωτοβάθμιας Φορέας ιεξαγωγής: ΠΕΚ Λαμίας Συντονιστής: ημητρακάκης Κωνσταντίνος Τηλέφωνο: 2231081842 Τρόπος υλοποίησης: Σύγχρονα Υπεύθυνος:

Διαβάστε περισσότερα

Τα Νέα Προγράμματα Σπουδών για τις ΤΠΕ στην υποχρεωτική εκπαίδευση

Τα Νέα Προγράμματα Σπουδών για τις ΤΠΕ στην υποχρεωτική εκπαίδευση «ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (Σχολείο 21ου αιώνα) Πιλοτική Εφαρμογή, στους Άξονες Προτεραιότητας 1,2,3 -Οριζόντια Πράξη» Τα Νέα Προγράμματα Σπουδών για τις ΤΠΕ στην υποχρεωτική εκπαίδευση Αθανάσιος Τζιμογιάννης Αναπληρωτής

Διαβάστε περισσότερα

Tynker: Γρήγορος οδηγός για εκπαιδευτικούς

Tynker: Γρήγορος οδηγός για εκπαιδευτικούς Τεχνολογική Ενδυνάμωση Εκπαιδευτών της ΕΕΚ. Ανοικτοί Εκπαιδευτικοί Πόροι για την κατάρτιση εκπαιδευτών ΕΕΚ στο σχεδιασμό και τη χρήση εκπαιδευτικών μεθοδολογιών μεσώ κινητών συσκευών (m-learning) Tynker:

Διαβάστε περισσότερα

Μέθοδος πιστοποίησης δεξιοτήτων και γνώσεων επιµορφωτών Β Επιπέδου

Μέθοδος πιστοποίησης δεξιοτήτων και γνώσεων επιµορφωτών Β Επιπέδου «Επιµόρφωση εκπαιδευτικών στη χρήση και αξιοποίηση των ΤΠΕ στην εκπαιδευτική διδακτική διαδικασία» (Γ ΚΠΣ, ΕΠΕΑΕΚ, Μέτρο 2.1, Ενέργεια 2.1.1, Κατηγορία Πράξεων 2.1.1 θ) Μέθοδος πιστοποίησης δεξιοτήτων

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα: Σχολείο 1. Σχολεία του κόσμου 2. Σχολική ζωή στο παρελθόν 3. Το σχολείο μου στο παρελθόν και σήμερα

Ενότητα: Σχολείο 1. Σχολεία του κόσμου 2. Σχολική ζωή στο παρελθόν 3. Το σχολείο μου στο παρελθόν και σήμερα Ενότητα: Σχολείο 1. Σχολεία του κόσμου 2. Σχολική ζωή στο παρελθόν 3. Το σχολείο μου στο παρελθόν και σήμερα Άντρη Σάββα Περιφερειακό Δημοτικό Σχολείο Αλεθρικού Σχ. χρονιά: 2012-2013 Γενική περιγραφή Περιφερειακό

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγική Επιμόρφωση για την εκπαιδευτική αξιοποίηση ΤΠΕ (Επιμόρφωση Β1 Επιπέδου)

Εισαγωγική Επιμόρφωση για την εκπαιδευτική αξιοποίηση ΤΠΕ (Επιμόρφωση Β1 Επιπέδου) Εισαγωγική Επιμόρφωση για την εκπαιδευτική αξιοποίηση ΤΠΕ (Επιμόρφωση Β1 Επιπέδου) Συστάδα Β1.3: Μαθηματικά, Πληροφορική, Οικονομία Διοίκηση Επιχειρήσεων Συνεδρία 5 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Ο Οδηγός γρήγορης εκκίνησης

Ο Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Ο Οδηγός γρήγορης εκκίνησης του Microsoft OneNote 2013 έχει διαφορετική εμφάνιση από προηγούμενες εκδόσεις. Γι αυτό το λόγο, δημιουργήσαμε αυτόν τον οδηγό για να ελαχιστοποιήσουμε την καμπύλη εκμάθησης.

Διαβάστε περισσότερα

Σεμιναριακό Εργαστήριο

Σεμιναριακό Εργαστήριο Σεμιναριακό Εργαστήριο Μέθοδοι και τεχνικές στη σύγχρονη Θρησκευτική Εκπαίδευση Εργαστήριο Ιστορίας και Κοινωνικών Επιστημών Πανεπιστημίου Αιγαίου Διδάσκουν: Πολύκαρπος Καραμούζης, (Πανεπιστήμιο Αιγαίου)

Διαβάστε περισσότερα

Η διάρκεια πραγματοποίησης της ανοιχτής εκπαιδευτικής πρακτικής ήταν 2 διδακτικές ώρες

Η διάρκεια πραγματοποίησης της ανοιχτής εκπαιδευτικής πρακτικής ήταν 2 διδακτικές ώρες ΣΧΟΛΕΙΟ Η εκπαιδευτική πρακτική αφορούσε τη διδασκαλία των μεταβλητών στον προγραμματισμό και εφαρμόστηκε σε μαθητές της τελευταίας τάξης ΕΠΑΛ του τομέα Πληροφορικής στα πλαίσια του μαθήματος του Δομημένου

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΛ/ΛΑΚ 2010

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΛ/ΛΑΚ 2010 «Σχεδίαση και Ανάπτυξη ενός διαδικτυακού περιβάλλοντος εκμάθησης προγραμματιστικών εννοιών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση με χρήση ΕΛ/ΛΑΚ» Εισηγήτριες: Φλώρου Χρυσούλα, Τμήμα Μηχανικών Η/Υ Τηλεπικοινωνιών

Διαβάστε περισσότερα

Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου Η Πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης eclass

Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου Η Πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης eclass Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου Η Πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης eclass ΧΡΙΣΤΟΣ ΡΟΔΟΣΘΕΝΟΥΣ CHR I STOS.RODOSTHENOU S@OU C. AC.CY 02/12/2017 Ποιοι είμαστε ΔΕΔΟΜΕΝΑ Δημόσιο Πανεπιστήμιο

Διαβάστε περισσότερα

Ανάπτυξη ιστολογίου. Γνωστικό αντικείμενο: Ερευνητική Εργασία - Project. Δημιουργός: ΦΩΤΙΟΣ ΛΑΖΑΡΙΝΗΣ

Ανάπτυξη ιστολογίου. Γνωστικό αντικείμενο: Ερευνητική Εργασία - Project. Δημιουργός: ΦΩΤΙΟΣ ΛΑΖΑΡΙΝΗΣ Ανάπτυξη ιστολογίου Υποδειγματικό Σενάριο Γνωστικό αντικείμενο: Ερευνητική Εργασία - Project Δημιουργός: ΦΩΤΙΟΣ ΛΑΖΑΡΙΝΗΣ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Πλατφόρμα ηλεκτρονικής παρακολούθησης μαθημάτων εξ αποστάσεως Οδηγός Χρήστη www.schoolessons.gr

Πλατφόρμα ηλεκτρονικής παρακολούθησης μαθημάτων εξ αποστάσεως Οδηγός Χρήστη www.schoolessons.gr Πλατφόρμα ηλεκτρονικής παρακολούθησης μαθημάτων εξ αποστάσεως Οδηγός Χρήστη www.schoolessons.gr Σύντομη Περιγραφή Η πλατφόρμα ηλεκτρονικής παρακολούθησης μαθημάτων εξ αποστάσεως της δίνει τη δυνατότητα

Διαβάστε περισσότερα

Πειραματικό εργαστήρι στη βιωματική μάθηση και στη σχολική θρησκευτική αγωγή

Πειραματικό εργαστήρι στη βιωματική μάθηση και στη σχολική θρησκευτική αγωγή Πειραματικό εργαστήρι στη βιωματική μάθηση και στη σχολική θρησκευτική αγωγή Εργαστήριο Ιστορίας και Κοινωνικών Επιστημών Πανεπιστημίου Αιγαίου Διδάσκουν: Πολύκαρπος Καραμούζης, (Πανεπιστήμιο Αιγαίου)

Διαβάστε περισσότερα

Φοιτητές στον 2 ο τους

Φοιτητές στον 2 ο τους Σελίδα 1 Μελέτη περίπτωσης εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης - Google Drive, Delicious Ανθρωπιστικές Σπουδές μελέτη περίπτωσης πληροφορίες 1. Γενικές Πληροφορίες Επίπεδο (ηλικία των μαθητών) Φοιτητές στον

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτικό Σενάριο 2

Εκπαιδευτικό Σενάριο 2 Εκπαιδευτικό Σενάριο 2 Τίτλος: Τα συνεργατικά περιβάλλοντα δημιουργίας και επεξεργασίας υπολογιστικών φύλλων Εκτιμώμενη διάρκεια εκπαιδευτικού σεναρίου: Προβλέπεται να διαρκέσει συνολικά 3 διδακτικές ώρες.

Διαβάστε περισσότερα

2. ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΕΙΣ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Ε.ΚΕ.ΠΙΣ. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ DQS DIN EN ISO 9001:2008

2. ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΕΙΣ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Ε.ΚΕ.ΠΙΣ. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ DQS DIN EN ISO 9001:2008 2 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σας καλωσορίζει στο Πρόγραμμα Συμπληρωματικής εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης και συγκεκριμένα στο εκπαιδευτικό

Διαβάστε περισσότερα

6.5 Ανάπτυξη, εφαρμογή και αξιολόγηση εκπαιδευτικών σεναρίων και δραστηριοτήτων ανά γνωστικό αντικείμενο

6.5 Ανάπτυξη, εφαρμογή και αξιολόγηση εκπαιδευτικών σεναρίων και δραστηριοτήτων ανά γνωστικό αντικείμενο 6.5 Ανάπτυξη, εφαρμογή και αξιολόγηση εκπαιδευτικών σεναρίων και δραστηριοτήτων ανά γνωστικό αντικείμενο Το εκπαιδευτικό σενάριο Η χρήση των Τ.Π.Ε. στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση θα πρέπει να γίνεται με οργανωμένο

Διαβάστε περισσότερα

5.34 Αξιοποίηση κοινοτήτων μάθησης στο πλαίσιο προγράμματος προπτυχιακής εκπαίδευσης εν δυνάμει εκπαιδευτικών

5.34 Αξιοποίηση κοινοτήτων μάθησης στο πλαίσιο προγράμματος προπτυχιακής εκπαίδευσης εν δυνάμει εκπαιδευτικών 5.34 Αξιοποίηση κοινοτήτων μάθησης στο πλαίσιο προγράμματος προπτυχιακής εκπαίδευσης εν δυνάμει εκπαιδευτικών συντελεστές Σπυρίδων Δουκάκης sdoukakis@rhodes.aegean.gr ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Αιγαίου Μαρία Μοσκοφόγλου-

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονική Μάθηση & Συστήματα που τη διαχειρίζονται

Ηλεκτρονική Μάθηση & Συστήματα που τη διαχειρίζονται Κύκλος Εκπαίδευσης «Συστήματα Ηλεκτρονικής Μάθησης & Ηλεκτρονική Αξιολόγηση» Ηλεκτρονική Μάθηση & Συστήματα που τη διαχειρίζονται Κατερίνα Γεωργούλη ΤΕΙ Αθήνας Μονάδα Αριστείας ΕΛ/ΛΑΚ ΤΕΙ Αθήνας Στόχοι

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ STEM ΜΕ ARDUINO, RASPBERRY ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ STEM ΜΕ ARDUINO, RASPBERRY ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Ενημερωτικός οδηγός εκπαιδευτικού προγράμματος: ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ STEM ΜΕ ARDUINO, RASPBERRY ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ 2017-2018 ΣΧΟΛΗ

Διαβάστε περισσότερα

TEACHERS4EUROPE: Δημιουργία διαδραστικού χάρτη στο Google Maps με τουριστικά αξιοθέατα χωρών της ΕΕ

TEACHERS4EUROPE: Δημιουργία διαδραστικού χάρτη στο Google Maps με τουριστικά αξιοθέατα χωρών της ΕΕ TEACHERS4EUROPE: Δημιουργία διαδραστικού χάρτη στο Google Maps με τουριστικά αξιοθέατα χωρών της ΕΕ Γενικά Στοιχεία Όνομα εκπαιδευτικού: Αγοραστός Αθανάσιος (ΠΕ19 Πληροφορικής) Δημοτικό Σχολείο Σίφνου

Διαβάστε περισσότερα

Διαπολιτισμική Εκπαίδευση

Διαπολιτισμική Εκπαίδευση Πρόγραμμα εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης E-Learning Διαπολιτισμική Εκπαίδευση E-learning Οδηγός Σπουδών Το πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ( e-learning ) του Πανεπιστημίου Πειραιά του Τμήματος Οικονομικής

Διαβάστε περισσότερα

ΦΟΡΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΟΜΙΛΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ 1 Ο ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΦΟΡΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΟΜΙΛΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ 1 Ο ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΦΟΡΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΟΜΙΛΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2016-2017 ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ 1 Ο ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΟΜΙΛΟΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΕΚΠ/ΚΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Μαθησιακά Αντικείμενα για το μάθημα ΤΠΕ-Πληροφορική: Παιδαγωγική αξιοποίηση στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση

Μαθησιακά Αντικείμενα για το μάθημα ΤΠΕ-Πληροφορική: Παιδαγωγική αξιοποίηση στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση Μαθησιακά Αντικείμενα για το μάθημα ΤΠΕ-Πληροφορική: Παιδαγωγική αξιοποίηση στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση Καθηγητής Αθανάσιος Τζιμογιάννης Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου ΙΤΥΕ «Διόφαντος» ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Δυνατότητες και πλεονεκτήματα του Office 2010 Έκδοση για οικιακή χρήση και μαθητές

Δυνατότητες και πλεονεκτήματα του Office 2010 Έκδοση για οικιακή χρήση και μαθητές Microsoft Office 2010 Περιλαμβάνει: Word Excel PowerPoint OneNote Δυνατότητες και πλεονεκτήματα του Office 2010 Έκδοση για οικιακή χρήση και μαθητές Το Microsoft Office 2010 Έκδοση για οικιακή χρήση και

Διαβάστε περισσότερα

3 βήματα για την ένταξη των ΤΠΕ: 1. Εμπλουτισμός 2. Δραστηριότητα 3. Σενάριο Πέτρος Κλιάπης-Όλγα Κασσώτη Επιμόρφωση εκπαιδευτικών

3 βήματα για την ένταξη των ΤΠΕ: 1. Εμπλουτισμός 2. Δραστηριότητα 3. Σενάριο Πέτρος Κλιάπης-Όλγα Κασσώτη Επιμόρφωση εκπαιδευτικών 3 βήματα για την ένταξη των ΤΠΕ: 1. Εμπλουτισμός 2. Δραστηριότητα 3. Σενάριο Πέτρος Κλιάπης-Όλγα Κασσώτη Επιμόρφωση εκπαιδευτικών Παρουσίαση βασισμένη στο κείμενο: «Προδιαγραφές ψηφιακής διαμόρφωσης των

Διαβάστε περισσότερα

2. ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΕΙΣ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Ε.ΚΕ.ΠΙΣ. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΛΟΤ EN ISO 9001:2008

2. ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΕΙΣ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Ε.ΚΕ.ΠΙΣ. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΛΟΤ EN ISO 9001:2008 2 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σας καλωσορίζει στο Πρόγραμμα Συμπληρωματικής εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης και συγκεκριμένα στο εκπαιδευτικό

Διαβάστε περισσότερα

βιβλία! Έξυπνη διδασκαλία!

βιβλία! Έξυπνη διδασκαλία! Έξυπν@ βιβλία! Έξυπνη διδασκαλία! Τα ψηφιακά μας προϊόντα: έξυπν@ σαν εσάς! Απλές και εύχρηστες ψηφιακές λύσεις για καθηγητές και μαθητές Augmented Reality online ή offline; ψηφιακά προϊόντα για Η/Υ, προβολικούς

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονικά Μαθήματα και Χώροι Συνεργασίας

Ηλεκτρονικά Μαθήματα και Χώροι Συνεργασίας Ηλεκτρονικά Μαθήματα και Χώροι Συνεργασίας Ημερίδα ΕΚΤ Αθήνα 29/10/2015 Κωνσταντίνος Τσιμπάνης k.tsibanis@noc.uoa.gr άδεια χρήσης Το παρόν υλικό υπόκειται σε άδεια χρήσης Creative Commons. χρηματοδότηση

Διαβάστε περισσότερα

Σωτηρίου Σοφία. Εκπαιδευτικός ΠΕ0401, Πειραματικό Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης

Σωτηρίου Σοφία. Εκπαιδευτικός ΠΕ0401, Πειραματικό Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης «Αξιοποίηση των Τ.Π.Ε. στη Διδακτική Πράξη» «Ανάκλαση-Διάθλαση, Ηλεκτρομαγνητική επαγωγή, Κίνηση-Ταχύτητα: τρία υποδειγματικά ψηφιακά διδακτικά σενάρια για τη Φυσική Γενικού Λυκείου στην πλατφόρμα "Αίσωπος"»

Διαβάστε περισσότερα

Περίγραµµα παρουσίασης

Περίγραµµα παρουσίασης Παιδαγωγικός σχεδιασµός και ένταξη των wikis στο µάθηµα της Πληροφορικής ηµήτριος Ρούσσινος, Αθανάσιος Τζιµογιάννης roussinos@uop.gr ajimoyia@uop.gr Πανεπιστήµιο Πελοποννήσου Τµήµα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5. Παρουσιάσεις

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5. Παρουσιάσεις Κεφάλαιο 1 Κεφάλαιο 5 Εισαγωγικές έννοιες πληροφορικής. Χρήση Η/Υ και Γραφικό περιβάλλον επικοινωνίας ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5 Η επιτυχία ή αποτυχία µιας παρουσίασης εξαρτάται από ένα µεγάλο αριθµό παραγόντων και σχεδόν

Διαβάστε περισσότερα

EXODUS e.learn platform: Addressing Training Needs in Today s Organizations. Αλέξανδρος Κ. Μελέγκογλου Head of e-learning Solutions EXODUS A.E.

EXODUS e.learn platform: Addressing Training Needs in Today s Organizations. Αλέξανδρος Κ. Μελέγκογλου Head of e-learning Solutions EXODUS A.E. EXODUS e.learn platform: Addressing Training Needs in Today s Organizations Αλέξανδρος Κ. Μελέγκογλου Head of e-learning Solutions EXODUS A.E. Πλατφόρμα ηλεκτρονικής μάθησης Κάλυψη σημαντικών εκπαιδευτικών

Διαβάστε περισσότερα

Ανάπτυξη Ικανοτήτων και Ηγεσία

Ανάπτυξη Ικανοτήτων και Ηγεσία Πρόγραμμα Eξ Aποστάσεως Eκπαίδευσης (E learning) Ανάπτυξη Ικανοτήτων και Ηγεσία Οδηγός Σπουδών Το πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ( e-learning ) του Πανεπιστημίου Πειραιά του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης,

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης της πλατφόρμας και μελέτης του υλικού

Οδηγός χρήσης της πλατφόρμας και μελέτης του υλικού Οδηγός χρήσης της πλατφόρμας και μελέτης του υλικού Α. Το περιβάλλον της πλατφόρμας 1. Είσοδος στην πλατφόρμα Πάνω δεξιά επιλέγουμε Log In και εισάγουμε όνομα χρήστη και συνθηματικό. Και στη συνέχεια τον

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΦΥΣΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΜΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΦΥΣΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΜΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΦΥΣΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΜΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ Σκουνάκης Νικόλαος & Καλαθάκη Μαρία ΠΕΡΙΛΗΨΗ Τα Εκπαιδευτικά Επιμορφωτικά Προγράμματα που υλοποιούνται τη διετία 2012-2014

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΥΣΣΕΑΣ 2009. Ερευνητικό εκπαιδευτικό πρόγραµµα εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης σε ηµοτικά Σχολεία της Ελλάδος

Ο ΥΣΣΕΑΣ 2009. Ερευνητικό εκπαιδευτικό πρόγραµµα εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης σε ηµοτικά Σχολεία της Ελλάδος Ο ΥΣΣΕΑΣ 2009 Ερευνητικό εκπαιδευτικό πρόγραµµα εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης σε ηµοτικά Σχολεία της Ελλάδος Α ΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΕΟΝΤΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΗΜΟΤΙΚΟ Β ηµοτικό Σχολείο.Σ. ΝΑΥΣΤΑΘΜΟΥ ΣΟΥ ΑΣ-ΚΡΗΤΗ

Διαβάστε περισσότερα

Χαράλαμπος Καραγιαννίδης

Χαράλαμπος Καραγιαννίδης Διάλεξη 2 Open eclass Εφαρμογές ΤΠΕ στην Εκπαίδευση & την Ειδική Αγωγή Χαράλαμπος Καραγιαννίδης karagian@uth.gr Διάλεξη 2: elearning Envs, Open eclass 1/18 4/10/2016 Σύνοψη μαθήματος 1. Εισαγωγή 2. Περιβάλλοντα

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ Εργασία 2η Ανάπτυξη σεναρίου σχεδίου μαθήματος με χρήση εκπαιδευτικού

Διαβάστε περισσότερα

Διευθύνσεις Δ.Ε. της Τ.Κ. Πόλη: Μαρούσι. χώρας Ιστοσελίδα: ΚΟΙΝ:

Διευθύνσεις Δ.Ε. της Τ.Κ. Πόλη: Μαρούσι. χώρας Ιστοσελίδα:  ΚΟΙΝ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- Βαθμός Ασφαλείας: Να διατηρηθεί μέχρι: Βαθ. Προτεραιότητας: ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Δ/ΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης. E - learning. Μάρκετινγκ Και Επικοινωνία Σε Εκπαιδευτικές Μονάδες. Οδηγός Σπουδών

Πρόγραμμα εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης. E - learning. Μάρκετινγκ Και Επικοινωνία Σε Εκπαιδευτικές Μονάδες. Οδηγός Σπουδών Πρόγραμμα εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης E - Learning Μάρκετινγκ Και Επικοινωνία Σε Εκπαιδευτικές Μονάδες E - learning Οδηγός Σπουδών Το πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ( e-learning ) του Πανεπιστημίου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ»

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ» ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ» Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων δια βίου μάθησης που οργανώνει, θα υλοποιήσει

Διαβάστε περισσότερα

Μελέτη περίπτωσης Ψηφιακά μέσα - Εκμάθηση μέσα από video. σχολείο.

Μελέτη περίπτωσης Ψηφιακά μέσα - Εκμάθηση μέσα από video. σχολείο. Σελίδα 1 Μελέτη περίπτωσης Ψηφιακά μέσα - Εκμάθηση μέσα από video μελέτη περίπτωσης πληροφορίες 1. Γενικές Πληροφορίες Όλοι οι μαθητές (αγόρια και κορίτσια) ηλικίας 17 και 18 Επίπεδο (ηλικία των μαθητών)

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ Β ΕΠΙΠΕΔΟΥ Τ.Π.Ε.

Η ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ Β ΕΠΙΠΕΔΟΥ Τ.Π.Ε. Η ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ Β ΕΠΙΠΕΔΟΥ Τ.Π.Ε. 10 χρόνια + Η συνέχεια Καθηγητής Χαράλαμπος Ζαγούρας 4 ο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Συνέδριο Κεντρικής Μακεδονίας Θεσσαλονίκη, 8-10 Απριλίου 2016 Ιστορική Αναδρομή Επιμόρφωση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕ60/70, ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04)

ΠΕ60/70, ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04) «Επιµόρφωση εκπαιδευτικών στη χρήση και αξιοποίηση των ΤΠΕ στην εκπαιδευτική διδακτική διαδικασία» (Γ ΚΠΣ, ΕΠΕΑΕΚ, Μέτρο 2.1, Ενέργεια 2.1.1, Κατηγορία Πράξεων 2.1.1 θ) Αναλυτικό Πρόγραµµα Σπουδών για

Διαβάστε περισσότερα

Επιβλέπων: Καθ. Ι. Ψαρομηλινγκος - Φοιτήτρια: Ελένη Στάμου Α.Μ.2119

Επιβλέπων: Καθ. Ι. Ψαρομηλινγκος - Φοιτήτρια: Ελένη Στάμου Α.Μ.2119 Επιβλέπων: Καθ. Ι. Ψαρομηλινγκος - Φοιτήτρια: Ελένη Στάμου Α.Μ.2119 Εισαγωγή στα MOOCs, ορισμός, πως ξεκίνησαν Λόγος ύπαρξης τους, ΗΠΑ, Ευρώπη Διαφοροποιήσεις, xmoocs vs cmoocs και σύγκριση με τα παραδοσιακά

Διαβάστε περισσότερα

Εργαλεία Δραστηριοτήτων για Συγγραφή Μαθησιακών Ακολουθιών στο Περιβάλλον LAMS

Εργαλεία Δραστηριοτήτων για Συγγραφή Μαθησιακών Ακολουθιών στο Περιβάλλον LAMS Εργαλεία Δραστηριοτήτων για Συγγραφή Μαθησιακών Ακολουθιών στο Περιβάλλον LAMS Στο περιβάλλον Συγγραφής του LAMS υπάρχει μια πληθώρα εργαλείων δραστηριοτήτων τα οποία εμφανίζονται στο δεξιό τμήμα του παραθύρου

Διαβάστε περισσότερα

Είμαστε όλοι διαφορετικοί μεταξύ μας. είμαστε όμως ίσοι. και άξιοι να μας σέβονται. Στέφανος Τόκα Δ τάξη

Είμαστε όλοι διαφορετικοί μεταξύ μας. είμαστε όμως ίσοι. και άξιοι να μας σέβονται. Στέφανος Τόκα Δ τάξη Είμαστε όλοι διαφορετικοί μεταξύ μας είμαστε όμως ίσοι Στέφανος Τόκα Δ τάξη και άξιοι να μας σέβονται Ζήτημα: Διαφορετικότητα Μάθημα: Εικαστική Αγωγή Θεματικές Περιοχές: -Tαυτότητα -Πολιτισμός της Εικόνας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΙΑΙΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΕΝΙΑΙΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΙΣΧΥΟΥΝ ΤΟ ΔΕΠΠΣ

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογές ΤΠΕ στην εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση. Αχιλλέας Καμέας Επικ. Καθηγητής ΣΘΕΤ Διευθυντής ΕΕΥΕΜ

Εφαρμογές ΤΠΕ στην εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση. Αχιλλέας Καμέας Επικ. Καθηγητής ΣΘΕΤ Διευθυντής ΕΕΥΕΜ Εφαρμογές ΤΠΕ στην εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση Αχιλλέας Καμέας Επικ. Καθηγητής ΣΘΕΤ Διευθυντής ΕΕΥΕΜ Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση: εμπλεκόμενοι & ανάγκες Στο περιβάλλον της εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης και της Εκπαίδευσης

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγική Επιμόρφωση για την εκπαιδευτική αξιοποίηση ΤΠΕ (Επιμόρφωση Β1 Επιπέδου)

Εισαγωγική Επιμόρφωση για την εκπαιδευτική αξιοποίηση ΤΠΕ (Επιμόρφωση Β1 Επιπέδου) Εισαγωγική Επιμόρφωση για την εκπαιδευτική αξιοποίηση ΤΠΕ (Επιμόρφωση Β1 Επιπέδου) Συστάδα Β1.3: Μαθηματικά, Πληροφορική, Οικονομία Διοίκηση Επιχειρήσεων Συνεδρία 5 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Α) Βασικά στάδια εφαρμογής του έργου, υποστήριξη και όφελος εκπαιδευτικών

Α) Βασικά στάδια εφαρμογής του έργου, υποστήριξη και όφελος εκπαιδευτικών Α) Βασικά στάδια εφαρμογής του έργου, υποστήριξη και όφελος εκπαιδευτικών 1. Βασικά στάδια εφαρμογής της Β φάσης του έργου Η εφαρμογή της Β φάσης του έργου στις σχολικές που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα

Διαβάστε περισσότερα

Αλέξανδρος Γκίκας Καθηγητής ΠΕ01 Γυµνασίου Προαστίου Καρδίτσας Υπ. Δρ. Θεολογικής σχολής Α.Π.Θ.

Αλέξανδρος Γκίκας Καθηγητής ΠΕ01 Γυµνασίου Προαστίου Καρδίτσας Υπ. Δρ. Θεολογικής σχολής Α.Π.Θ. Αλέξανδρος Γκίκας Καθηγητής ΠΕ01 Γυµνασίου Προαστίου Καρδίτσας Υπ. Δρ. Θεολογικής σχολής Α.Π.Θ. Τι θα παρουσιάσουµε; Εικονικές Ψηφιακές Τάξεις Εναλλακτική µέθοδο διδασκαλίας µε Τ. Π. Ε. Διαδικτυακά Περιβάλλοντα

Διαβάστε περισσότερα

Διδακτική της Πληροφορικής

Διδακτική της Πληροφορικής 3 η Ατομική Εργασία Καταληκτική Ημερομηνία Παράδοσης της Εργασίας: 5/3/2012 Σκοπός της εργασίας είναι ο σχεδιασμός ενός σεναρίου διδασκαλίας για έννοια/ες του γνωστικού αντικειμένου της Πληροφορικής με

Διαβάστε περισσότερα

Μαθησιακές δραστηριότητες με υπολογιστή

Μαθησιακές δραστηριότητες με υπολογιστή ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Μαθησιακές δραστηριότητες με υπολογιστή Εκπαιδευτικά υπερμεσικά περιβάλλοντα Διδάσκων: Καθηγητής Αναστάσιος Α. Μικρόπουλος Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό

Διαβάστε περισσότερα

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «Νεοελληνική Λογοτεχνία Και Ψηφιακές Τεχνολογίες»

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «Νεοελληνική Λογοτεχνία Και Ψηφιακές Τεχνολογίες» ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «Νεοελληνική Λογοτεχνία Και Ψηφιακές Τεχνολογίες» ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ & ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΝΕΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Ποσοτική διερεύνηση με

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα: Προσχολικής & Πρωτοβάθμιας Φωκίδας. Φορέας ιεξαγωγής: ΠΕΚ Λαμίας Συντονιστής: ημητρακάκης Κωνσταντίνος Τηλέφωνο:

Τμήμα: Προσχολικής & Πρωτοβάθμιας Φωκίδας. Φορέας ιεξαγωγής: ΠΕΚ Λαμίας Συντονιστής: ημητρακάκης Κωνσταντίνος Τηλέφωνο: Τμήμα: Προσχολικής & Πρωτοβάθμιας Φωκίδας Φορέας ιεξαγωγής: ΠΕΚ Λαμίας Συντονιστής: ημητρακάκης Κωνσταντίνος Τηλέφωνο: 2231081842 Χώρος υλοποίησης: ΕΚΦΕ Φωκίδας Υπεύθυνος: Μπεμπή Ευαγγελία Τηλέφωνο επικοινωνίας:

Διαβάστε περισσότερα

ΤΠΕ στη Διδακτική των γλωσσών - Πολύγλωσσα ψηφιακά περιβάλλοντα γλωσσικής διδασκαλίας

ΤΠΕ στη Διδακτική των γλωσσών - Πολύγλωσσα ψηφιακά περιβάλλοντα γλωσσικής διδασκαλίας ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΠΕ στη Διδακτική των γλωσσών - Πολύγλωσσα ψηφιακά περιβάλλοντα γλωσσικής διδασκαλίας Ενότητα 1: Γενική Εισαγωγή στο μάθημα Παναγιώτης

Διαβάστε περισσότερα

2. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ DQS DIN EN ISO 9001: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ISO 9001:2015 & BS ISO 29990:2010

2. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ DQS DIN EN ISO 9001: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ISO 9001:2015 & BS ISO 29990:2010 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σας καλωσορίζει στη νέα σειρά δωρεάν Προγραμμάτων Συμπληρωματικής εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης που

Διαβάστε περισσότερα

2. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ DQS DIN EN ISO 9001: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ISO 9001:2015 & BS ISO 29990:2010

2. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ DQS DIN EN ISO 9001: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ISO 9001:2015 & BS ISO 29990:2010 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σας καλωσορίζει στη νέα σειρά δωρεάν Προγραμμάτων Συμπληρωματικής εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης που

Διαβάστε περισσότερα

Ψηφιακό Σχολείο 2.0. Βασικές έννοιες Υποδομές Ηλεκτρονική Μάθηση Διαχείριση Ηλεκτρονικής Τάξης Οργάνωση Ηλεκτρονικού Μαθήματος

Ψηφιακό Σχολείο 2.0. Βασικές έννοιες Υποδομές Ηλεκτρονική Μάθηση Διαχείριση Ηλεκτρονικής Τάξης Οργάνωση Ηλεκτρονικού Μαθήματος Βασικές έννοιες Υποδομές Ηλεκτρονική Μάθηση Διαχείριση Ηλεκτρονικής Τάξης Οργάνωση Ηλεκτρονικού Μαθήματος Βασικές έννοιες Υποδομές H ενσωμάτωση των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) στην

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ Η/Υ

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ Η/Υ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ Η/Υ ΘΕΜΑΤΑ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΙΑΣΙΑΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ «ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Η Εκπαιδευτική Πύλη του ΠΕΑΠ και το Ηλεκτρονικό Πρόγραμμα εξ Αποστάσεως Επιμόρφωσης

Η Εκπαιδευτική Πύλη του ΠΕΑΠ και το Ηλεκτρονικό Πρόγραμμα εξ Αποστάσεως Επιμόρφωσης Επιμορφωτικό Σεμινάριο Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016 Η Εκπαιδευτική Πύλη του ΠΕΑΠ και το Ηλεκτρονικό Πρόγραμμα εξ Αποστάσεως Επιμόρφωσης Σμαράγδα Σ. Παπαδοπούλου Συνεργάτιδα RCeL Εμπειρογνώμων Ηλεκτρονικής

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα 1: Πώς να διδάξεις ηλικιωμένους για να χρησιμοποιήσουν τη ψηφιακή τεχνολογία. Ημερομηνία: 15/09/2017. Intellectual Output:

Ενότητα 1: Πώς να διδάξεις ηλικιωμένους για να χρησιμοποιήσουν τη ψηφιακή τεχνολογία. Ημερομηνία: 15/09/2017. Intellectual Output: Τίτλος: Εταίρος: Ενότητα 1: Πώς να διδάξεις ηλικιωμένους για να χρησιμοποιήσουν τη ψηφιακή τεχνολογία SOSU Oestjylland Ημερομηνία: 15/09/2017 Intellectual Output: IO3 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Ψυχολογικές Πτυχές...2

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτική Άσκηση Εκπαιδευομένων στα Πανεπιστημιακά Κέντρα Επιμόρφωσης (ΠΑΚΕ)

Πρακτική Άσκηση Εκπαιδευομένων στα Πανεπιστημιακά Κέντρα Επιμόρφωσης (ΠΑΚΕ) Ε.Π. Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση, ΕΣΠΑ (2007 2013) ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΤΠΕ ΣΤΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ Πρακτική Άσκηση Εκπαιδευομένων στα Πανεπιστημιακά Κέντρα Επιμόρφωσης

Διαβάστε περισσότερα

Κωνσταντίνος Δελησταύρου. Fulbright Education Network Greece «Αξιοποιώντας την αφήγηση στη Διδασκαλία» 20/5/2017 YouthLab, Ξάνθη

Κωνσταντίνος Δελησταύρου. Fulbright Education Network Greece «Αξιοποιώντας την αφήγηση στη Διδασκαλία» 20/5/2017 YouthLab, Ξάνθη Κωνσταντίνος Δελησταύρου Εκπαιδευτικός Πληροφορικής, MSc Fulbright Education Network Greece «Αξιοποιώντας την αφήγηση στη Διδασκαλία» 20/5/2017 YouthLab, Ξάνθη Ψηφιακή αφήγηση Σχετικά νέα μορφή τέχνης.

Διαβάστε περισσότερα

3 ο ΓΕΛ Τρικάλων ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ. Ιστολόγια και κοινότητες

3 ο ΓΕΛ Τρικάλων ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ. Ιστολόγια και κοινότητες 3 ο ΓΕΛ Τρικάλων ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ Ιστολόγια και κοινότητες Ιστολόγια (blogs) και εκπαιδευτικές κοινότητες Εισαγωγή Ορισμοί Στόχοι και Όροι χρήσης Στατιστικά Στοιχεία Ιστολόγια Ηλεκτρονικές εκπαιδευτικές

Διαβάστε περισσότερα