ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ"

Transcript

1 ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 1 Ο ΕΞΑΜΗΝΟ 2019

2 Οικονομική επισκόπηση Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) σε όρους όγκου2, κατά το 1ο τρίμηνο 2019, παρουσίασε αύξηση κατά 0,2%, σε σχέση με το 4ο τρίμηνο 2018, ενώ σε σύγκριση με το 1ο τρίμηνο 2018 παρουσίασε αύξηση κατά 1,3 % παρουσίασε αύξηση κατά 1,6%. ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΟ ΕΓΧΩΡΙΟ ΠΡΟΙΟΝ ΣΕ ΟΡΟΥΣ ΟΓΚΟΥ ( Q1) Πηγή: ΕΛΣΤΑΤ/Στοιχεία με εποχική και ημερολογιακή διόρθωση (Έτος αναφοράς:2010). Μεταβολές ανά τρίμηνο και έτος Πηγή: ΕΛΣΤΑΤ/Στοιχεία με εποχική και ημερολογιακή διόρθωση (Έτος αναφοράς:2010). Μεταβολές ανά τρίμηνο και έτος Σύμφωνα με την τριμηνιαία έκθεση (Απρίλιος 2019) του ΙΟΒΕ για την Ελληνική Οικονομία, ο δείκτης οικονομικού κλίματος το πρώτο τρίμηνο του 2019 δεν μεταβλήθηκε σε σύγκριση με το αμέσως προηγούμενο. Έτσι, η ελληνική οικονομία συνολικά φαίνεται να βρίσκεται στο πρόσφατο διάστημα σε περίοδο αναμονής. Η στασιμότητα στην αρχή του 2019 θεωρείται ότι αποτελεί συνισταμένη εν πολλοίς αντίρροπων προσεγγίσεων στις τρέχουσες εξελίξεις. Από τη μια πλευρά οι προσδοκίες των νοικοκυριών βελτιώθηκαν αισθητά, για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο, πιθανότατα από τις αλλαγές στα δημοσιονομικά μέτρα για το 2019, κυρίως τη μη περικοπή των συντάξεων, αλλά και καθώς διαχρονικά τείνουν να βελτιώνονται σε προεκλογικές περιόδους. Στην πλευρά των επιχειρήσεων, οι εκλογές συνήθως επενεργούν ανασταλτικά στη λήψη αποφάσεων, καθώς αυτές σταθμίζουν σε μεγάλο βαθμό το ενδεχόμενο να προκύψουν αλλαγές στην οικονομική πολιτική από μια νέα κυβέρνηση, τις οποίες και αναμένουν προκειμένου να λάβουν τις αποφάσεις τους. Ευρύτερα, δεν διαφαίνεται κάποια σημαντική δυναμική σε ορισμένα τμήματα της οικονομικής δραστηριότητας, όπως π.χ. τα προηγούμενα χρόνια στον τουρισμό και τις εξαγωγές. Άλλωστε, το διεθνές περιβάλλον επιδεινώθηκε στο δεύτερο εξάμηνο, υπό τις επιδράσεις της προαναγγελθείσας ολοκλήρωσης επέκτασης του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης από την ΕΚΤ και τις επιπτώσεις των μέτρων εμπορικού προστατευτισμού στο διεθνές εμπόριο. Ειδικά οι επιχειρήσεις αξιολογούν την τρέχουσα περίοδο τις πρόσφατες αλλαγές στην αγορά εργασίας, με την αύξηση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση του υποκατώτατου. Συνεπώς, την τάση προσεχώς στις προσδοκίες θα

3 διαμορφώσουν οι εξελίξεις γύρω από τις εκλογές, αρχικά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, αφετέρου τα τεκταινόμενα στην οικονομία της Ευρωζώνης. Ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος στην Ελλάδα το τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2019 κινήθηκε οριακά χαμηλότερα σε σύγκριση με το τέταρτο τρίμηνο του 2018 και διαμορφώθηκε κατά μέσο όρο στις 100,7 μονάδες, από 100,8 μονάδες το προηγούμενο τρίμηνο, επίπεδο χαμηλότερο σε σχέση με το μέσο αντίστοιχο περυσινό (101,4 μον.). Στην Ευρώπη, ο αντίστοιχος μέσος δείκτης διαμορφώθηκε χαμηλότερα κατά την εξεταζόμενη τριμηνιαία περίοδο σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, τόσο στην ΕΕ, όσο και στην Ευρωζώνη. Συγκεκριμένα, ο ευρωπαϊκός δείκτης οικονομικού κλίματος διαμορφώθηκε στις 105,5 (από 109) μονάδες το α τρίμηνο του τρέχοντος έτους στην ΕΕ, και στις 106 (από 108,9) μονάδες στην Ευρωζώνη. Διάγραμμα: Δείκτες Οικονομικού Κλίματος: Ε.Ε.-27, Ευρωζώνη και Ελλάδα, ( =100, εποχικά εξομαλυμένα στοιχεία) Πηγή: ΙΟΒΕ, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, DG ECFIN Σε επίπεδο τομέων, οι επιχειρηματικές προσδοκίες στην Ελλάδα επιδεινώθηκαν το α τρίμηνο του 2019 σε σχέση με το προηγούμενο στις Υπηρεσίες και το Λιανικό Εμπόριο, ήταν στάσιμες στις Κατασκευές και σημείωσαν μικρή βελτίωση στη Βιομηχανία. Στην πλευρά των καταναλωτών, σημειώθηκε ήπια βελτίωση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης. Σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο, οι μέσοι δείκτες ενισχύθηκαν στο Λιανικό Εμπόριο και υποχώρησαν στις Υπηρεσίες, τη Βιομηχανία και στις Κατασκευές. Σαφώς ανώτερη ήταν η επίδοση στην Καταναλωτική Εμπιστοσύνη.

4 Διάγραμμα: Δείκτες Επιχειρηματικών Προσδοκιών Πηγή: ΙΟΒΕ Με βάση τις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τον Μαΐο του 2019, η οικονομική ανάπτυξη στην Ελλάδα ενισχύθηκε το 2018, κυρίως λόγω της ανόδου των εξαγωγών και αναμένεται να αυξηθεί κατά το χρονικό ορίζοντα πρόβλεψης, παρά το επιδεινούμενο εξωτερικό περιβάλλον, με συνεχή βελτίωση της εγχώριας ζήτησης. Το ισοζύγιο κρατικού προϋπολογισμού παρουσίασε πλεόνασμα το 2018 για τρίτη συνεχή χρονιά και η Ελλάδα αναμένεται να επιτύχει τους συμφωνημένους δημοσιονομικούς της στόχους το 2019 και το Εντούτοις, το δημόσιο χρέος θα πρέπει να αρχίσει να μειώνεται και οι δημοσιονομικοί κίνδυνοι πρέπει να παρακολουθούνται.

5 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΔΕΙΚΤΕΣ GDP (%) 1,5 1,9 2,2 2,2 Πληθωρισμός (%) 1,1 0,8 0,8 0,8 Ανεργία (%) 21,5 19,3 18,2 16,8 Ισοζύγιο Κρατικού Προϋπολογισμού (% GDP) 0,7 1,1 0,5-0,1 Ακαθάριστο Δημόσιο Χρέος (% GDP) 176,2 181,1 174,9 168,9 Πηγή: ec.europa.eu ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ Στην αγορά των κατοικιών, το πρώτο εξάμηνο του 2019 παρουσιάστηκε μικρή αύξηση έναντι των τιμών του προηγούμενου εξαμήνου, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΑΝΟΣ. Ενδεικτικά, στο πρώτο εξάμηνο του 2019 τα διαμερίσματα σημείωσαν μικρή αύξηση σε σχέση με το τελευταίο εξάμηνο του 2018, της τάξης του 0,4 %. Στον κλάδο των επαγγελματικών ακινήτων, παρατηρείται αύξηση της ζήτησης από τους χρήστες για γραφεία, λιανικό εμπόριο αλλά και στην εφοδιαστική αλυσίδα. Οι τιμές των ενοικίων, για τα προνομιακά ακίνητα, κινούνται αυξητικά και οι αποδόσεις έχουν αρχίσει να συμπιέζονται. Όσον αφορά τον τομέα των γραφείων υψηλών προδιαγραφών, σημειώνεται έλλειψη διαθέσιμων χώρων να ικανοποιήσουν την υπάρχουσα ζήτηση εταιρειών, για εύρεση ποιοτικών χώρων ώστε να στεγαστεί η δραστηριότητα τους. Οδηγός της ζήτησης παραμένει η υψηλή ποιότητα, ενώ η αναπτυξιακή δραστηριότητα (development activity) είναι περιορισμένη και το υπάρχον απόθεμα είναι απαξιωμένο σε σημαντικό βαθμό. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία της ΔΑΝΟΣ, το πρώτο εξάμηνο του 2019 τα μισθώματα των γραφείων στην Αθήνα κατέγραψαν αύξηση της τάξης του 2,5 % σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Γενικά, ο τομέας των γραφείων αναμένεται να παραμείνει στο επενδυτικό τοπίο κατά την διάρκεια του τρέχοντος έτους. Ως συνέπεια του αυξανόμενου ανταγωνισμού αλλά και της έλλειψης ποιοτικού προϊόντος, οι αποδόσεις αναμένονται να πιεστούν μέχρι το τέλος του έτους, ενώ οι τιμές των ενοικίων για προνομιακούς χώρους αναμένεται να αυξηθούν. Όσον αφορά των τομέα των καταστημάτων, σύμφωνα με στοιχεία της ΔΑΝΟΣ, τα μισθώματα κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019 σημείωσαν πτώση σε σχέση με το προηγούμενο έτος κατά -0,2%. Ωστόσο, σε προνομιακές εμπορικές τοποθεσίες οι τιμές μίσθωσης παρουσιάζουν σταθερότητα έως και μικρή άνοδο. ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019 Η ΝΔ είναι η μεγάλη νικήτρια των εκλογών και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο νέος πρωθυπουργός. Η ΝΔ κατάφερε να κερδίσει τις εκλογές και μάλιστα με αυτοδυναμία. Σχεδόν όλοι οι νομοί είναι μπλε, που σημαίνει ότι κέρδισε η ΝΔ ενώ οι νομοί που βγήκε ο ΣΥΡΙΖΑ νικητής είναι οι εξής: Β' Δυτικής Αττικής, Αχαΐας, Ξάνθης, Χανίων, Ρεθύμνου και Ηρακλείου.

6 Κτηματαγορά Θεσσαλονίκης Η αύξηση της ζήτησης και η ενίσχυση των τιμών που παρατηρείται αφορούν συγκεκριμένες κατηγορίες ακινήτων, οι οποίες διαθέτουν επενδυτικά χαρακτηριστικά και προσελκύουν ζήτηση από έλληνες κυρίως αλλά και επενδυτές από το εξωτερικό. Επίσης ο τουρισμός φαίνεται ότι προσελκύει επενδυτικά κεφάλαια, τόσο στην Θεσσαλονίκη όσο και στην Χαλκιδική αλλά και σε αντίστοιχες τουριστικές περιοχές της Β. Ελλάδας. Η εγχώρια ζήτηση για την αγορά πρώτης κατοικίας παρουσιάζει επίσης μία σχετική άνοδο. Καθοριστικός παράγοντας για την αύξηση της συγκεκριμένης ζήτησης είναι η δυνατότητα χρηματοδότησης νέων στεγαστικών δανείων καθώς και η αύξηση των μισθωμάτων που σημειώθηκε τα τελευταία χρόνια και αναμένεται να εξακολουθήσει. ΟΙ τιμές των ακινήτων αλλά τα ζητούμενα μισθώματα ακολουθούν ανοδική πορεία καθώς υπάρχει ώθηση από τις βραχυχρόνιες μισθώσεις. Ο τομέας των βραχυχρόνιων μισθώσεων κατοικιών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης αλλά και σε ελκυστικές περιοχές της Χαλκιδικής, εξακολουθεί να ενισχύει τον επενδυτικό χαρακτήρα της αγοράς οικιστικών ακινήτων. Το κέντρο της Θεσσαλονίκης συνεχίζει να συγκεντρώνει το μισθωτικό και επενδυτικό ενδιαφέρον όσον αφορά τα επαγγελματικά αλλά και τα οικιστικά ακίνητα. Θετικές προοπτικές προβλέπονται για στην αγορά ακινήτων της Θεσσαλονίκης με ενδιαφέρον και από ξένους επενδυτές οι οποίοι προέρχονται κυρίως από το Ισραήλ, την Τουρκία αλλά και την Σερβία. Το ενδιαφέρον εστιάζεται κυρίως σε ακίνητα που παρέχουν σχετική αυτονομία (αγορά ολόκληρου ορόφου ή αγορά αυτόνομου κτιρίου) επιφάνειας από 300 τμ τμ. Οι περιοχές ενδιαφέροντος είναι το ευρύτερο κέντρο της Θεσσαλονίκης (Βαλαωρίτου, Εγνατία, Λαδάδικα), αλλά και η περιοχή του One Salonica στην δυτική είσοδο της πόλης.

7

8 Κτηματαγορά Θεσσαλονίκης Το τελευταίο διάστημα, με την υποβάθμιση της αστικής συγκοινωνίας στη Θεσσαλονίκη λόγω των πολλών προβλημάτων στην εξυπηρέτηση του κοινού από τον ΟΑΣΘ, οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης ανυπομονούν για την ολοκλήρωση του Μετρό. Σύμφωνα με την αρχική σύμβασή ανάθεσης, το 2006, ήταν να παραδοθεί Οκτώβριο του Όλοι οι Θεσσαλονικείς, πλέον αναμένουν την έναρξη της λειτουργίας του το συντομότερο δυνατό. Η έναρξη της λειτουργίας του ΜΕΤΡΟ θα συντελέσει στην αύξηση των τιμών των ακινήτων που βρίσκονται κοντά στους σταθμούς. Σύμφωνα με το νέο χρονοδιάγραμμα, το μετρό θα λειτουργήσει στο τέλος του Ήδη έχουν ολοκληρωθεί η διάνοιξη των υπογείων σηράγγων και σε βαθμό μεγαλύτερο από το 95% τα έργα πολιτικού μηχανικού. Ο πρώτος ολοκληρωμένος κατασκευαστικά σταθμός είναι το Σιντριβάνι/Έκθεση. Από τις συμβατικές Η/Μ εργασίες δηλαδή στα δίκτυα ύδρευσης αποχέτευσης, πυρόσβεσης εγκατάστασης σχαρών καλωδίων και καναλιών αερισμού, έχουν ολοκληρωθεί οι βασικές οδεύσεις και έχει εγκατασταθεί ένα μεγάλο μέρος των καλωδίων εξοπλισμών. Επίσης το πλάνο για την υπέργεια επέκταση προς αεροδρόμιο, καθώς και για στην επέκταση δυτικά, με μια κυκλική γραμμή 11 χιλιομέτρων, είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει η πεζοδρόμηση της Αγίας Σοφίας, από την Τσιμισκή έως τη Λεωφόρο Νίκης. Αναμένεται η τελική έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο και άμεσα θα προχωρήσει η υπογραφή της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρία, ώστε να αρχίσουν μέσα στο καλοκαίρι οι εργασίες πεζοδρόμησης. Επίσης εκτός από την πεζοδρόμηση της Αγίας Σοφίας αλλά και την Πλατεία Φαναριωτών που εκτελείται με δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Οκτώβριο, οι εργασίες - η Πλατεία Ελευθερίας θα παραδοθεί επίσης στους κάτοικους της Θεσσαλονίκης, το 2020.

9 Τσιμισκή Εγνατία Μητροπόλεως Ανδριανουπόλε Δυτική Είσοδος Πυλαία/Θέρμη Γραφειακοί Χώροι Η αγορά γραφείων της Θεσσαλονίκης, παρατηρείται έντονη κινητικότητα, καθώς η ζήτηση πλέον σε πολλές περιπτώσεις έχει ξεπεράσει την προσφορά, ειδικά όταν αναφερόμαστε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η απουσία της κατασκευαστικής δραστηριότητας, σε συνδυασμό με την συρρίκνωση πολλών εταιρειών σε μικρότερους χώρους, έχει ως αποτέλεσμα, στην παρούσα φάση η ζήτηση είτε για μετεγκατάσταση είτε για πρώτη λειτουργία σε γραφειακούς χώρους μοντέρνων προδιαγραφών να μην μπορεί να καλυφτεί. Το κέντρο της Θεσσαλονίκης, το οποίο διαχρονικά διατηρεί το μεγαλύτερο ποσοστό ενδιαφέροντος παρουσιάζει σταδιακή άνοδο των μισθωτικών αξιών. Ωστόσο η ποιοτική ανεπάρκεια των γραφείων του κέντρου παρασέρνει και τα αντίστοιχα μισθώματα στην ανατολική και στη δυτική Θεσσαλονίκη. Έτσι τα βασικά χαρακτηριστικά στην αγορά γραφείων της Θεσσαλονίκης είναι: - Το κέντρο παραμένει πρώτο στην προτίμηση των εταιρειών, αλλά και των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στην πόλη. - Η Ανατολική Θεσσαλονίκη, είναι η αμέσως επόμενη όσον αφορά τη ζήτηση για αγορά ή μίσθωση και ακολουθεί η 26 ης Οκτωβρίου, που βρίσκεται στη Δυτική πλευρά και περιλαμβάνει μοντέρνας κατασκευής κτίρια γραφείων. - Στο κέντρο οι μισθωτικές αξίες κυμαίνονται μεταξύ 6-12/ τμ/ μήνα για τα γραφεία καλής ποιότητας, που βρίσκονται σε οδούς όπως Τσιμισκή, Αριστοτέλους, ενώ ουσιαστικό παράγοντα για το ακριβές τίμημα παίζει η επιφάνεια και οι παροχές. Για τις περιοχές του κέντρου χαμηλότερου ενδιαφέροντος τα μισθώματα κυμαίνονται τα 4-7/ τμ/ μήνα. - Στην ανατολική Θεσσαλονίκη η υψηλότερη ζήτηση αφορά τα κτίρια τα οποία βρίσκονται εντός του αστικού ιστού και συγκεκριμένα κατά μήκος της Ανδριανουπόλεως και ακολουθούν τα κτίρια στην περιοχή του Mediterranean Cosmos, τα μισθώματα να κυμαίνονται στις περιοχές αυτές μεταξύ 5-8/τμ. - Στη δυτική Θεσσαλονίκη τα αντίστοιχα μισθώματα στα κτίρια επί της 26 ης Οκτωβρίου και πέριξ του νεόδμητου κτιρίου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κυμαίνονται σε 4 7/ τμ. Τιμές πώλησης γραφείων / τμ Πηγή: Danos An Alliance member of BNP PARIBAS REAL ESTATE Ενοίκια Απόδοση Τιμές μίσθωσης γραφείων ( /τμ) Διαθεσιμότητα Απορρόφηση κενών Τάσεις Αγοράς max min Πηγή: Danos An Alliance member of BNP PARIBAS REAL ESTATE

10 Εμπορικά Καταστήματα Η μίσθωση ενός καταστήματος στην Τσιμισκή συνεχίζει να αποτελεί σημαντικό στόχο τόσο για εγχώριους επιχειρηματικούς ομίλους όσο και για αρκετές πολυεθνικές. Κατά τη διάρκεια του 1 ου εξαμήνου 2019, παρατηρήθηκαν μετεγκαταστάσεις αλλά και νέες μισθώσεις καταστημάτων επί της οδού Τσιμισκή. Η αγαπημένη εταιρεία αθλητικών ειδών Adidas, πέρα από τα καταστήματα που μέχρι πρόσφατα διατηρούσε στα Outlet της πόλης, έκανε στο τέλος του 1 ου εξαμήνου την εμφάνιση της στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Καρόλου Ντηλ. Τσιμισκή Εφόσον το νέο πολυκατάστημα το οποίο στεγάζει την η Pull & Bear άνοιξε τις πύλες του, το κατάστημα που μίσθωνε στην Τσιμσική πλησίον της Ικτίνου αναμένεται να φιλοξενήσει την εταιρία Τezenis. Επίσης η εταιρία Mango επιχειρεί ένα δυναμικό relocation στο νέο της κατάστημα στην συμβολή των οδών Τσιμισκή & Κομνηνών στο ακίνητο που μέχρι πρότινος στεγαζόταν η εταιρία Cook Shop, η οποία μεταφέρθηκε στην Μητροπόλεως. Η επέλαση των εταιριών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο εμπορίας υποδημάτων συνεχίζεται στην Τσιμισκή. Η εταιρία Morena Spain έχει τοποθετηθεί στην Τσιμισκή στον αριθμό 92 με το νέο κατάστημα που ξεκίνησε την λειτουργία του στα τέλη του εξαμήνου. Η συγκεκριμένη κίνηση συμπληρώνει την «επίθεση» που πραγματοποιήθηκε το τελευταίο έτος από τις εταιρίες του κλάδου εμπορίας υποδημάτων, καθώς οι εταιρίες Nak, Scetchers και Tamaris λειτουργούν τα καταστήματα τους στην κεντρική λεωφόρο της Θεσσαλονίκης. Τέλος, όσον αφορά στις «νέες αφίξεις» εταιριών στην οδό Τσιμισκή θα πρέπει αν γίνει αναφορά στο κατάστημα που λειτουργεί η εταιρία ΑΝΕΜΟΣ το οποίο βρίσκεται πλησίον της οδού Κούσκουρα, καθώς και της επέκτασης του ομίλου Calzedonia με το νέο κατάστημα το οποίο θα ανοίξει άμεσα τις πύλες του στην Τσιμισκή αρ. 70. Τσιμισκή Τσιμισκή

11 Τσιμισκή Εγνατία Μητροπόλεως Ανδριανουπόλε ως Δυτική Είσοδος Εμπορικά Καταστήματα Στον αντίποδα του αυξημένου ενδιαφέροντος που υπάρχει για την μίσθωση καταστημάτων στην οδό Τσιμισκή, βρίσκονται προς το παρόν οι δευτερεύοντες δρόμοι, οι οποίο παρουσιάζουν ακόμη ικανό ποσοστό κενών καταστημάτων. Ενοίκια Αποδόσεις Τάσεις Αγοράς Η άυλη εμπορική αξία ο γνωστός «αέρας» αρχίζει πλέον να διεκδικείται από όλο και περισσότερους ιδιοκτήτες καταστημάτων που βρίσκονται επί της οδού Τσιμισκή, γεγονός το οποίο προκαλεί προβληματισμό σε αρκετές περιπτώσεις, στους δυνητικούς μισθωτές, οι οποίοι δεν είναι διατεθειμένοι να καταβάλουν το συγκεκριμένο ποσό, καθώς θεωρούν ότι η υφιστάμενη οικονομική κατάσταση δεν δικαιολογεί την ύπαρξη «αέρα». Το επόμενο έτος έντονη δραστηριότητα αναμένεται να αναπτυχθεί στο δυτικό τμήμα της Θεσσαλονίκης που βρίσκεται στην περιοχή του One Salonica. Το Μουσείο Ολοκαυτώματος αποτελεί πόλο έλξης και ήδη το ενδιαφέρον για την αγορά και την μίσθωση ακινήτων, στην συγκεκριμένη περιοχή είναι υψηλό. Όμως σε αρκετές περιπτώσεις τα προσφερόμενα τιμήματα για την αγορά ακινήτου που βρίσκεται στην συγκεκριμένη περιοχή είναι ιδιαίτερα χαμηλά. Τιμές πώλησης καταστημάτων /τμ Διαθεσιμότητα Απορρόφηση κενών Πηγή: Danos An Alliance member of BNP PARIBAS REAL ESTATE Οι αποδόσεις των καταστημάτων στην Τσιμισκή κυμαίνονται σε επίπεδο του 5-5,5%, ενώ για τις δευτερεύουσες αγορές του κέντρου η αντίστοιχη απόδοση είναι 7,0-7,5%. Τιμές μίσθωσης καταστημάτων /τμ min Πηγή: Danos An Alliance member of BNP PARIBAS REAL ESTATE `

12 Αγορά Κατοικίας Σύμφωνα με την έρευνα της Τράπεζας της Ελλάδος, παρουσιάζονται στον πίνακα που ακολουθεί οι διακυμάνσεις στις τιμές κατοικιών στη Θεσσαλονίκη και γενικότερα στην Ελλάδα. Εκτιμάται ότι το α τρίμηνο του 2019 οι τιμές των διαμερισμάτων (σε ονομαστικούς όρους) ήταν κατά μέσο όρο αυξημένες κατά 4,0% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος από την ανάλυση των στοιχείων κατά γεωγραφική περιοχή, προκύπτει ότι οι τιμές των διαμερισμάτων το α τρίμηνο του 2019 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2018 αυξήθηκαν κατά 5,8% στην Αθήνα, 3,9% στη Θεσσαλονίκη, 1,9% στις άλλες μεγάλες πόλεις και 2,6% στις λοιπές περιοχές της χώρας. Για το σύνολο του 2018, με βάση τα αναθεωρημένα στοιχεία, η μέση αύξηση των τιμών των διαμερισμάτων στις ίδιες περιοχές σε σχέση με το 2017 ήταν 2,5%, 1,0%, 0,7% και 0,9% αντίστοιχα. Τέλος, για το σύνολο των αστικών περιοχών της χώρας, το α τρίμηνο του 2019 οι τιμές των διαμερισμάτων αυξήθηκαν κατά 4,4% σε σύγκριση με το α τρίμηνο του 2018, ενώ για το σύνολο του 2018, η μέση ετήσια αύξηση διαμορφώθηκε σε 1,6%, έναντι μείωσης κατά 1,1% το Πηγή: Τράπεζα της Ελλάδος (1) (2) ΔΕΙΚΤΕΣ ΤΙΜΩΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ * 2018 * 2019 * α β * γ * δ * α * Ι. ΣΥΝΟΛΟ Δείκτης τιμών (2007=100) 59,0 59,9 59,3 59,7 60,1 60,6 61,6 (%) μεταβολή έναντι προηγούμενου έτους -1,0 1,6 0,5 1,2 2,2 2,6 4,0 ΙΙ. ΚΑΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΗΤΑ 1. Νέα (έως 5 ετών) Δείκτης τιμών (2007=100) 60,7 61,8 61,2 61,6 62,0 62,5 63,6 (%) μεταβολή έναντι προηγούμενου έτους -0,8 1,8 0,7 1,3 2,6 2,7 4,0 2. Παλαιά (άνω των 5 ετών) Δείκτης τιμών (2007=100) 57,9 58,8 58,1 58,6 59,0 59,4 60,4 (%) μεταβολή έναντι προηγούμενου έτους -1,2 1,4 0,3 1,1 1,9 2,5 3,9 ΙΙΙ. ΚΑΤΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ 1. Αθήνα Δείκτης τιμών (2007=100) 56,2 57,7 56,5 57,3 58,1 58,7 59,8 (%) μεταβολή έναντι προηγούμενου έτους -1,0 2,5 0,8 1,7 3,4 4,3 5,8 2. Θεσσαλονίκη Δείκτης τιμών (2007=100) 54,5 55,0 54,6 54,8 54,8 55,8 56,8 (%) μεταβολή έναντι προηγούμενου έτους -1,4 1,0 0,2 0,4 1,3 2,0 3,9 3. Άλλες μεγάλες πόλεις Δείκτης τιμών (2007=100) 61,6 62,1 61,9 62,1 62,1 62,3 63,1 (%) μεταβολή έναντι προηγούμενου έτους -1,1 0,7 0,2 1,0 0,9 0,9 1,9 4. Λοιπές περιοχές Δείκτης τιμών (2007=100) 64,1 64,7 64,4 64,6 64,7 65,0 66,1 (%) μεταβολή έναντι προηγούμενου έτους -0,7 0,9 0,2 0,7 1,5 1,3 2,6 5. Αστικές περιοχές (σύνολο) Δείκτης τιμών (1997=100) 149,6 152,0 149,9 151,4 152,8 153,8 156,4 (%) μεταβολή έναντι προηγούμενου έτους -1,1 1,6 0,2 1,2 2,2 2,9 4,4

13 Ο Τουρισμός συνεχίζει να αποτελεί την «βαριά» βιομηχανία» της χώρας μας. Η Θεσσαλονίκη αποτελεί επενδυτικό προορισμό για εταιρίες οι οποίες δραστηριοποιούνται στον κλάδο των ξενοδοχείων. Ένα νέο πεντάστερο Αγορά Κατοικίας Το τελευταίο εξάμηνο παρατηρείται άνοδος στις τιμές πώλησης των διαμερισμάτων που βρίσκονται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, γεγονός που οφείλεται στην παρατεταμένη ζήτηση ακινήτων για βραχυχρόνια μίσθωση. Διαμερίσματα που βρίσκονται σε μικρούς δρόμος τα οποία δεν παρουσίαζαν κανένα αγοραστικό ενδιαφέρον, τα προηγούμενα χρόνια, βρίσκουν πλέον τον αγοραστή τους. Το παραπάνω γεγονός συμπαρασύρει τα ζητούμενα μισθώματα τα οποία ακολουθούν ανοδική πορεία. Ωστόσο μετά την εκλογή του κου Κυριάκου Μητσοτάκη, αναμένονται να ψηφιστούν μέτρα τα οποία θα τονώσουν ιδιαίτερα την αγορά κατοικίας, τα οποία συνοπτικά είναι: - «Πάγωμα» για μια τριετία του ΦΠΑ κατά τις μεταβιβάσεις ακινήτων. Σήμερα επιβάλλεται σε κάθε μεταβίβαση νεόδμητου ακινήτου ΦΠΑ με συντελεστή 24%, με εξαίρεση την πρώτη κατοικία. Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς ακινήτων, η επιβολή ΦΠΑ με αυτόν τον συντελεστή αποτελεί το βασικότερο αντικίνητρο αγοράς νεόδμητου ακινήτου από τους ενδιαφερόμενους. - Αναστολή για μια ακόμη τριετία του φόρου υπεραξία στις αγοραπωλησίες ακίνητων. - Έκπτωση φόρου ίση με το 40%-50% της δαπάνης για ενεργειακή, λειτουργική ή αισθητική αναβάθμιση των κτιρίων. - Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% εντός της διετίας. Τα παραπάνω μέτρα με κύρια το Πάγωμα του ΦΠΑ και τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, σε συνδυασμό με την επανεκκίνηση των τραπεζών, αναμένεται να αποτελέσουν την κινητήρια δύναμη στην αγορά κατοικίας. Όσον αφορά στην περιοχή της Χαλκιδικής το ενδιαφέρον υπάρχει από ξένους κυρίως πελάτες (Σέρβοι και Βούλγαροι) οι οποίοι αναζητούν επενδυτικές ευκαιρίες. Το τοπίο στην Χαλκιδική, όσον αφορά στις βραχυχρόνιες μισθώσεις έχει διαφοροποιηθεί διότι ο μεγάλος αριθμός (αυξάνεται συνεχώς) της προσφοράς των καταλυμάτων έχει οδηγήσει σε μείωση των ζητούμενων μισθωμάτων ιδιαίτερα στις περιπτώσεις εκείνες όπου το κατάλυμα απευθύνεται σε μεσαίο οικονομικά target group. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν φέτος την Χαλκιδική οδήγησαν σε άτακτες αποχωρήσεις αρκετών τουριστών καθώς δεν υπήρχε νερό και ρεύμα σε αρκετές περιοχές και συντέλεσαν στην ακύρωση κρατήσεων. Ξενοδοχεία- Τουρισμός

14

15 ΕΛΛΑΔΑ ΑΘΗΝΑ Λ. Βουλιαγμένης 15, Τηλ: Fax: office@danos.gr ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Ίωνος Δραγούμη 4, Τηλ: ,3 Fax: info.thes@danos.gr ΧΑΝΙΑ Ηρώων Πολυτεχνείου 3, , Κρήτη Τηλ.: Fax: info.crete@danos-melakis.gr ΗΡΑΚΛΕΙΟ Δουκός Μποφώρ 7, , Κρήτη Τηλ.: Fax: info.crete@danos-melakis.gr ΚΥΠΡΟΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑ Ι. Χατζηιωσήφ 35, 2027, Στρόβολος Τηλ: Fax: sales@danos.com.cy ΛΕΜΕΣΟΣ Γλάδστωνος 69, 3040, Acropolis Centre, Κατάστημα 10 Τηλ: Fax: limassoldanos@danos.com.cy ΣΕΡΒΙΑ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ Milutina Milankovica Str. 9z/I New Belgrade Tηλ.: Fax: office@danos.rs

16 ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ Η έκθεση αυτή δημοσιεύεται μόνο για γενικές πληροφορίες. Παρά το γεγονός ότι έχουν χρησιμοποιηθεί υψηλά πρότυπα για την άντληση των πληροφοριών, την ανάλυση, την προβολή και τις προβλέψεις που παρουσιάζονται στην παρούσα έκθεση, καμία νομική ευθύνη δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη ΔΑΝΟΣ ή BNP PARIBAS Real Estate, για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία που ενδέχεται να προκύψει από το περιεχόμενο του παρόντος εγγράφου. Τυχόν αναπαραγωγή ολόκληρου ή τμήματος του εγγράφου μπορεί να επιτραπεί μόνο με την σχετική αναφορά στην έρευνα της ΔΑΝΟΣ.

ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΑΘΗΝΑ. 1 ο ΕΞΑΜΗΝΟ 2016

ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΑΘΗΝΑ. 1 ο ΕΞΑΜΗΝΟ 2016 ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΑΘΗΝΑ 1 ο ΕΞΑΜΗΝΟ 2016 Οικονομική Επισκόπηση Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στο Ηνωμένο Βασίλειο υπέρ της εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δημιούργησε τις ανάλογες αναταράξεις στην Ευρωπαϊκή

Διαβάστε περισσότερα

ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ - ΑΘΗΝΑ 2 Ο ΕΞΑΜΗΝΟ 2015

ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ - ΑΘΗΝΑ 2 Ο ΕΞΑΜΗΝΟ 2015 ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ - ΑΘΗΝΑ 2 Ο ΕΞΑΜΗΝΟ 2015 Οικονομική Επισκόπηση Το 2015 υπήρξε μια ιδιαίτερη και δύσκολη χρονιά για την Ελλάδα ως αποτέλεσμα της διαδικασίας των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς. Ως αποτέλεσμα,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 1 Ο ΕΞΑΜΗΝΟ 2018 Οικονομική επισκόπηση Η ανοδική πορεία της οικονομίας συνεχίστηκε για πέμπτο συνεχόμενο τρίμηνο. Συγκεκριμένα, το α τρίμηνο του 2018 το πραγματικό ΑΕΠ αυξήθηκε

Διαβάστε περισσότερα

ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 1 Ο ΕΞΑΜΗΝΟ 2015 Οικονομική Επισκόπηση Παρά το ευνοϊκό διεθνές οικονομικό περιβάλλον, που προσδιορίζεται από το σχετικά αδύναμο ευρώ και τις μειωμένες τιμές του πετρελαίου,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ - ΑΘΗΝΑ 1 Ο ΕΞΑΜΗΝΟ 2015

ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ - ΑΘΗΝΑ 1 Ο ΕΞΑΜΗΝΟ 2015 ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ - ΑΘΗΝΑ 1 Ο ΕΞΑΜΗΝΟ 2015 Οικονομική Επισκόπηση Παρά το ευνοϊκό διεθνές οικονομικό περιβάλλον, που προσδιορίζεται από το σχετικά αδύναμο ευρώ και τις μειωμένες τιμές του πετρελαίου, η ελληνική

Διαβάστε περισσότερα

ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 1 Ο ΕΞΑΜΗΝΟ 2016 Οικονομική Επισκόπηση Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στο Ηνωμένο Βασίλειο υπέρ της εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δημιούργησε τις ανάλογες αναταράξεις στην

Διαβάστε περισσότερα

ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2 Ο ΕΞΑΜΗΝΟ 2015 Οικονομική Επισκόπηση Το 2015 υπήρξε μια ιδιαίτερη και δύσκολη χρονιά για την Ελλάδα ως αποτέλεσμα της διαδικασίας των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς. Ως

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ 1 ΙΔΡΥΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2019 Χορηγός: 16 Μαΐου 2019 2 Το ΙΟΒΕ διεξάγει κάθε μήνα από το 1981 Έρευνες Οικονομικής

Διαβάστε περισσότερα

ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 1 Ο ΕΞΑΜΗΝΟ 2017 Οικονομική Επισκόπηση Με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (προσωρινά στοιχεία, 1 ο τρίμηνο 2017), το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ)

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ 1 ΙΔΡΥΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΜΑΙΟΣ 219 Χορηγός: 12 Ιουνίου 219 2 Το ΙΟΒΕ διεξάγει κάθε μήνα από το 1981 Έρευνες Οικονομικής

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ 1 ΙΔΡΥΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2019 Χορηγός: 26 Φεβρουαρίου 2019 2 Το ΙΟΒΕ διεξάγει κάθε μήνα από το 1981 Έρευνες

Διαβάστε περισσότερα

ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2 Ο ΕΞΑΜΗΝΟ 2014

ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2 Ο ΕΞΑΜΗΝΟ 2014 ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2 Ο ΕΞΑΜΗΝΟ 2014 . 1. Οικονομική Επισκόπηση Η σημαντική πρόοδος που έχει σημειώσει η Ελλάδα κατά τη διάρκεια του 2013 και 2014 είναι εμφανής με την επιστροφή της ελληνικής

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ 1 ΙΔΡΥΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΙΟΥΝΙΟΣ 218 Χορηγός: 1 Ιουλίου 218 2 Το ΙΟΒΕ διεξάγει κάθε μήνα από το 1981 Έρευνες Οικονομικής

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ 1 ΙΔΡΥΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΙΟΥΛΙΟΣ 219 Χορηγός: 27 Αυγούστου 219 2 Το ΙΟΒΕ διεξάγει κάθε μήνα από το 1981 Έρευνες

Διαβάστε περισσότερα

ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2 Ο ΕΞΑΜΗΝΟ 2017 Οικονομική Επισκόπηση & Δείκτες Αύξηση του πραγματικού ΑΕΠ (ετήσια ποσοστιαία μεταβολή) Η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος της Ευρωπαϊκής

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ 1 ΙΔΡΥΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 218 Χορηγός: 18 Ιανουαρίου 219 2 Το ΙΟΒΕ διεξάγει κάθε μήνα από το 1981 Έρευνες

Διαβάστε περισσότερα

ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2 Ο ΕΞΑΜΗΝΟ 2016 Ενοίκια γρα Οικονομική Επισκόπηση Η ελληνική οικονομία επανέρχεται σταδιακά σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Το Γ 3μηνο του 2016 σημειώθηκε αύξηση του ΑΕΠ κατά

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ 1 ΙΔΡΥΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 218 Χορηγός: 8 Νοεμβρίου 218 2 Το ΙΟΒΕ διεξάγει κάθε μήνα από το 1981 Έρευνες

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ 1 ΙΔΡΥΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2018 Χορηγός: 8 Μαΐου 2018 2 Το ΙΟΒΕ διεξάγει κάθε μήνα από το 1981 Έρευνες Οικονομικής

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ. ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ 1ο ΕΞΑΜΗΝΟ 2015 1ο ΕΞΑΜΗΝΟ 2013. www.danos.com.cy

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ. ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ 1ο ΕΞΑΜΗΝΟ 2015 1ο ΕΞΑΜΗΝΟ 2013. www.danos.com.cy 1 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ 1ο ΕΞΑΜΗΝΟ 2015 1ο ΕΞΑΜΗΝΟ 2013 www.danos.com.cy 2 1. Οικονομία Κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2015, η κυπριακή οικονομία έδειξε κάποια σημάδια

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ 1ο ΕΞΑΜΗΝΟ ο ΕΞΑΜΗΝΟ 2013 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ 1ο ΕΞΑΜΗΝΟ ο ΕΞΑΜΗΝΟ 2013 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ 1 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ 1ο ΕΞΑΜΗΝΟ 2017 1ο ΕΞΑΜΗΝΟ 2013 Η εταιρία ΔΑΝΟΣ, εξέχον μέλος του διεθνούς οργανισμού BNP PARIBAS REAL ESTATE, ιδρύθηκε το 1968 και είναι κορυφαία εταιρεία

Διαβάστε περισσότερα

ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΑΘΗΝΑ 2 Ο ΕΞΑΜΗΝΟ 2016

ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΑΘΗΝΑ 2 Ο ΕΞΑΜΗΝΟ 2016 ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΑΘΗΝΑ 2 Ο ΕΞΑΜΗΝΟ 2016 Οικονομική Επισκόπηση Η ελληνική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 0,2% το 2015 και αναμένεται να συρρικνωθεί περαιτέρω κατά 0,3% το 2016, σύμφωνα με την ΕΕ. Η επιστροφή

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ. ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ 2ο ΕΞΑΜΗΝΟ ο ΕΞΑΜΗΝΟ

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ. ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ 2ο ΕΞΑΜΗΝΟ ο ΕΞΑΜΗΝΟ 1 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ 2ο ΕΞΑΜΗΝΟ 2015 1ο ΕΞΑΜΗΝΟ 2013 www.danos.com.cy 2 1. Οικονομία Κατά τη διάρκεια του δεύτερου εξαμήνου του 2015, η κυπριακή οικονομία έδειξε κάποια σημάδια

Διαβάστε περισσότερα

ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΑΘΗΝΑ 2 Ο ΕΞΑΜΗΝΟ 2017

ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΑΘΗΝΑ 2 Ο ΕΞΑΜΗΝΟ 2017 ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΑΘΗΝΑ 2 Ο ΕΞΑΜΗΝΟ 2017 Οικονομική Επισκόπηση & Δείκτες Η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον Ιούνιο του 2017 ενίσχυσε την εμπιστοσύνη, υποστηρίζοντας

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ 1 ΙΔΡΥΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 218 Χορηγός: 14 Δεκεμβρίου 218 2 Το ΙΟΒΕ διεξάγει κάθε μήνα από το 1981 Έρευνες

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ. ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ 1ο ΕΞΑΜΗΝΟ ο ΕΞΑΜΗΝΟ

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ. ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ 1ο ΕΞΑΜΗΝΟ ο ΕΞΑΜΗΝΟ 1 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ 1ο ΕΞΑΜΗΝΟ 2016 1ο ΕΞΑΜΗΝΟ 2013 www.danos.com.cy 2 1. Οικονομία Κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2016, η κυπριακή οικονομία έδειξε κάποια σημάδια

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ 1 ΙΔΡΥΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2018 Χορηγός: 8 Οκτωβρίου 2018 2 Το ΙΟΒΕ διεξάγει κάθε μήνα από το 1981 Έρευνες

Διαβάστε περισσότερα

Η Χρηματοπιστωτική Κρίση και η Ελληνική Αγορά Ακινήτων. Δρ Αριστοτέλης Καρυτινός Γενικός Διευθυντής Ακίνητης Περιουσίας Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος

Η Χρηματοπιστωτική Κρίση και η Ελληνική Αγορά Ακινήτων. Δρ Αριστοτέλης Καρυτινός Γενικός Διευθυντής Ακίνητης Περιουσίας Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Η Χρηματοπιστωτική Κρίση και η Ελληνική Αγορά Ακινήτων Δρ Αριστοτέλης Καρυτινός Γενικός Διευθυντής Ακίνητης Περιουσίας Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος NBG Real Estate 1 ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ 1 ΙΔΡΥΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΜΑΙΟΣ 2018 Χορηγός: 13 Ιουνίου 2018 2 Το ΙΟΒΕ διεξάγει κάθε μήνα από το 1981 Έρευνες Οικονομικής

Διαβάστε περισσότερα

ιεύθυνση Οικονοµικής Ανάλυσης και Μελετών Τµήµα Ανάλυσης Αγοράς Ακινήτων sec.realestate@bankofgreece.gr

ιεύθυνση Οικονοµικής Ανάλυσης και Μελετών Τµήµα Ανάλυσης Αγοράς Ακινήτων sec.realestate@bankofgreece.gr ιεύθυνση Οικονοµικής Ανάλυσης και Μελετών Τµήµα Ανάλυσης Αγοράς Ακινήτων sec.realestate@bankofgreece.gr ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ (Γ ΤΡΙΜΗΝΟ ) Σύνοψη: Από το πρώτο τρίµηνο του 2009

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ 2ο ΕΞΑΜΗΝΟ ο ΕΞΑΜΗΝΟ 2013 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ 2ο ΕΞΑΜΗΝΟ ο ΕΞΑΜΗΝΟ 2013 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ 1 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ 2ο ΕΞΑΜΗΝΟ 2017 1ο ΕΞΑΜΗΝΟ 2013 Η εταιρία ΔΑΝΟΣ, εξέχον μέλος του διεθνούς οργανισμού BNP PARIBAS REAL ESTATE, ιδρύθηκε το 1968 και είναι κορυφαία εταιρεία

Διαβάστε περισσότερα

ΚΤΗΜΑΤΑΓΟΡΑ ΚΡΗΤΗΣ. 1 ο Εξάμηνο 2017

ΚΤΗΜΑΤΑΓΟΡΑ ΚΡΗΤΗΣ. 1 ο Εξάμηνο 2017 1 ΚΤΗΜΑΤΑΓΟΡΑ ΚΡΗΤΗΣ 1 ο Εξάμηνο 2017 2 Πίνακας Περιεχομένων 1. Οικονομική επισκόπηση... 2. Αγορά γραφείων... 3. Αγορά κατοικιών... 4. Αγορά καταστημάτων... 5. Logistics & Βιομηχανία... 6. Τουρισμός...

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΙΔΡΥΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 17 Χορηγός: 22 Ιανουαρίου 18 1 Το ΙΟΒΕ διεξάγει κάθε μήνα από το 1981 Έρευνες

Διαβάστε περισσότερα

Τριμηνιαίο Δελτίο Οικονομικής Συγκυρίας

Τριμηνιαίο Δελτίο Οικονομικής Συγκυρίας Τριμηνιαίο Δελτίο Οικονομικής Συγκυρίας για τον τομέα ΤΠΕ Α Τρίμηνο 1. ΔΕΙΚΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ ΤΠΕ 2. ΔΕΙΚΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΔΟΚΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΠΕ 3. ΔΕΙΚΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΔΟΚΙΩΝ ΛΙΑΝΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΙΔΡΥΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΜΑΡΤΙΟΣ 218 Χορηγός: 18 Απριλίου 218 1 Το ΙΟΒΕ διεξάγει κάθε µήνα από το 1981 Έρευνες Οικονοµικής

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΙΔΡΥΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2018 Χορηγός: 8 Φεβρουαρίου 2018 1 Το ΙΟΒΕ διεξάγει κάθε μήνα από το 1981 Έρευνες

Διαβάστε περισσότερα

Τριµηνιαίο ελτίο Οικονοµικής Συγκυρίας

Τριµηνιαίο ελτίο Οικονοµικής Συγκυρίας Τριµηνιαίο ελτίο Οικονοµικής Συγκυρίας για τον τοµέα ΤΠΕ B Τρίµηνο 2009 1. ΕΙΚΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ ΤΠΕ 2. ΕΙΚΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣ ΟΚΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΠΕ 3. ΕΙΚΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣ ΟΚΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ 2ο ΕΞΑΜΗΝΟ ο ΕΞΑΜΗΝΟ 2013 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ 2ο ΕΞΑΜΗΝΟ ο ΕΞΑΜΗΝΟ 2013 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ 1 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ 2ο ΕΞΑΜΗΝΟ 2016 1ο ΕΞΑΜΗΝΟ 2013 Η εταιρία ΔΑΝΟΣ, εξέχον μέλος του διεθνούς οργανισμού BNP PARIBAS REAL ESTATE, ιδρύθηκε το 1968 και είναι κορυφαία εταιρεία

Διαβάστε περισσότερα

ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΑΘΗΝΑ 1 Ο ΕΞΑΜΗΝΟ 2017

ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΑΘΗΝΑ 1 Ο ΕΞΑΜΗΝΟ 2017 ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΑΘΗΝΑ 1 Ο ΕΞΑΜΗΝΟ 2017 Οικονομική Επισκόπηση Με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (προσωρινά στοιχεία, 1 ο τρίμηνο 2017), το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) βάσει

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο τύπου. Το 2016 η ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας

Δελτίο τύπου. Το 2016 η ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας Δελτίο τύπου Λευκωσία, 13 Μαρτίου 2015 Το 2016 η ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας Αναθεωρούνται οι προβλέψεις της ΕΥ για την πορεία του κυπριακού ΑΕΠ το 2015 από αύξηση 0,3% σε μείωση 0,4%. Για το 2016

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Γραφείου ΟΕΥ Λουμπλιάνας

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Γραφείου ΟΕΥ Λουμπλιάνας ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Γραφείου ΟΕΥ Λουμπλιάνας Ιούλιος Αύγουστος 2017 Επιμέλεια: Σπυρίδων Λιόντος, Σύμβουλος ΟΕΥ Α Trnovski Pristan 14, 1000, Ljubljana Τηλ.: +386 1 2811258, Φαξ: +386 1 2811114, E-mail: ecocom-ljubljana@mfa.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ ΙΔΡΥΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ ΙΟΥΝΙΟΣ 2019 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΛΙΜΑ (ΕΛΛΑΔΑ ΕΕ-28 ΕΥΡΩΖΩΝΗ) ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΛΙΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ ΙΔΡΥΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2019 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΛΙΜΑ (ΕΛΛΑΔΑ ΕΕ-28 ΕΥΡΩΖΩΝΗ) ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΛΙΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΑΘΗΝΑ 1 Ο ΕΞΑΜΗΝΟ 2018

ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΑΘΗΝΑ 1 Ο ΕΞΑΜΗΝΟ 2018 ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΑΘΗΝΑ 1 Ο ΕΞΑΜΗΝΟ 2018 Οικονομική Επισκόπηση & Δείκτες Η ανοδική πορεία της οικονομίας συνεχίστηκε για πέμπτο συνεχόμενο τρίμηνο. Συγκεκριμένα, το α τρίμηνο του 2018 το πραγματικό ΑΕΠ αυξήθηκε

Διαβάστε περισσότερα

ιεύθυνση Οικονοµικών Μελετών Τµήµα Ανάλυσης Αγοράς Ακινήτων sec.realestate@bankofgreece.gr

ιεύθυνση Οικονοµικών Μελετών Τµήµα Ανάλυσης Αγοράς Ακινήτων sec.realestate@bankofgreece.gr ιεύθυνση Οικονοµικών Μελετών Τµήµα Ανάλυσης Αγοράς Ακινήτων sec.realestate@bankofgreece.gr ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ (A ΤΡΙΜΗΝΟ 2012) Σύνοψη: Από το πρώτο τρίµηνο του 2009 - και σε

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ ΙΔΡΥΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2017 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΛΙΜΑ (ΕΛΛΑΔΑ ΕΕ-28 ΕΥΡΩΖΩΝΗ) ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΛΙΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ 1ο ΕΞΑΜΗΝΟ ο ΕΞΑΜΗΝΟ 2013 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ 1ο ΕΞΑΜΗΝΟ ο ΕΞΑΜΗΝΟ 2013 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ 1 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ 1ο ΕΞΑΜΗΝΟ 2018 1ο ΕΞΑΜΗΝΟ 2013 Η εταιρία ΔΑΝΟΣ, εξέχον μέλος του διεθνούς οργανισμού BNP PARIBAS REAL ESTATE, ιδρύθηκε το 1968 και είναι κορυφαία εταιρεία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 8 η Μελετη «Εξελιξεις και Τασεις της Αγορας»

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 8 η Μελετη «Εξελιξεις και Τασεις της Αγορας» ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 8 η Μελετη «Εξελιξεις και Τασεις της Αγορας» Το βασικό συμπέρασμα: Η επιβολή ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων μετά την ανακήρυξη του δημοψηφίσματος στο τέλος του Ιουνίου διέκοψε την ασθενική

Διαβάστε περισσότερα

ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΑΘΗΝΑ 1 Ο ΕΞΑΜΗΝΟ 2017

ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΑΘΗΝΑ 1 Ο ΕΞΑΜΗΝΟ 2017 ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΑΘΗΝΑ 1 Ο ΕΞΑΜΗΝΟ 2017 Οικονομική Επισκόπηση Με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (προσωρινά στοιχεία, 1 ο τρίμηνο 2017), το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) βάσει

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ ΙΔΡΥΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ ΙΟΥΛΙΟΣ 2016 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΛΙΜΑ (ΕΛΛΑΔΑ ΕΕ-28 ΕΥΡΩΖΩΝΗ) ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΛΙΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΟ ΕΛΤΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΟ ΕΛΤΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Ι ΡΥΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ FOUNDATION FOR ECONOMIC & INDUSTRIAL RESEARCH Τσάµη Καρατάση 11, 117 42 Αθήνα, Tηλ.: 210 92 11 200-10, Fax:210 92 33 977 11 Tsami Karatassi, 117 42 Athens, Greece,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ ΙΔΡΥΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2019 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΛΙΜΑ (ΕΛΛΑΔΑ ΕΕ-28 ΕΥΡΩΖΩΝΗ) ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΛΙΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ ΙΔΡΥΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ ΜΑΙΟΣ 2019 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΛΙΜΑ (ΕΛΛΑΔΑ ΕΕ-28 ΕΥΡΩΖΩΝΗ) ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΛΙΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ ΙΔΡΥΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2018 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΛΙΜΑ (ΕΛΛΑΔΑ ΕΕ-28 ΕΥΡΩΖΩΝΗ) ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΛΙΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ ΙΔΡΥΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ ΜΑΙΟΣ 2017 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΛΙΜΑ (ΕΛΛΑΔΑ ΕΕ-28 ΕΥΡΩΖΩΝΗ) ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΛΙΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ ΙΔΡΥΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2017 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΛΙΜΑ (ΕΛΛΑΔΑ ΕΕ-28 ΕΥΡΩΖΩΝΗ) ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΛΙΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ ΙΔΡΥΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ ΜΑΙΟΣ 2014 Α. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΛΙΜΑ (ΕΛΛΑΔΑ ΕΕ-28 ΕΥΡΩΖΩΝΗ) Β. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΛΙΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Γ. ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ ΙΔΡΥΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ ΙΟΥΝΙΟΣ 2015 Α. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΛΙΜΑ (ΕΛΛΑΔΑ ΕΕ-28 ΕΥΡΩΖΩΝΗ) Β. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΛΙΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Γ. ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ ΙΔΡΥΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2015 Α. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΛΙΜΑ (ΕΛΛΑΔΑ ΕΕ-28 ΕΥΡΩΖΩΝΗ) Β. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΛΙΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Γ. ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ ΙΔΡΥΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2018 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΛΙΜΑ (ΕΛΛΑΔΑ ΕΕ-28 ΕΥΡΩΖΩΝΗ) ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΛΙΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ ΙΔΡΥΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2018 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΛΙΜΑ (ΕΛΛΑΔΑ ΕΕ-28 ΕΥΡΩΖΩΝΗ) ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΛΙΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 1η Μελέτη «Εξελίξεις και Τάσεις της Αγοράς»

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 1η Μελέτη «Εξελίξεις και Τάσεις της Αγοράς» ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 1η Μελέτη «Εξελίξεις και Τάσεις της Αγοράς» Εισαγωγή: Η 1η Μελέτη «Εξελίξεις και Τάσεις της Αγοράς» εκπονήθηκε από το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας του Δήμου Αθηναίων τον Ιούλιο

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ ΙΔΡΥΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2015 Α. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΛΙΜΑ (ΕΛΛΑΔΑ ΕΕ-28 ΕΥΡΩΖΩΝΗ) Β. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΛΙΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Γ. ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ ΙΔΡΥΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2016 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΛΙΜΑ (ΕΛΛΑΔΑ ΕΕ-28 ΕΥΡΩΖΩΝΗ) ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΛΙΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ ΙΔΡΥΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ ΙΟΥΛΙΟΣ 2019 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΛΙΜΑ (ΕΛΛΑΔΑ ΕΕ-28 ΕΥΡΩΖΩΝΗ) ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΛΙΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ. ΕΚΔΙΔΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΥΠΡΟΥ, ΤΕΥΧΟΣ αρ.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ. ΕΚΔΙΔΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΥΠΡΟΥ, ΤΕΥΧΟΣ αρ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΚΔΙΔΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΥΠΡΟΥ, ΤΕΥΧΟΣ αρ. 30, ΙΟΥΝΙΟΣ 2010 ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Σύμφωνα με την έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ ΙΔΡΥΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2019 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΛΙΜΑ (ΕΛΛΑΔΑ ΕΕ-28 ΕΥΡΩΖΩΝΗ) ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΛΙΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Οικονομικά Αποτελέσματα Α Εξαμήνου 2017

Οικονομικά Αποτελέσματα Α Εξαμήνου 2017 Οικονομικά Αποτελέσματα Α Εξαμήνου 2017 Date : 27-07-2017 Το πρώτο εξάμηνο του έτους συνεχίστηκε η άνοδος αποτελεσμάτων του Ομίλου ΤΙΤΑΝ. Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε σε 773,8 εκ., παρουσιάζοντας

Διαβάστε περισσότερα

Ι. Οικονομικές εξελίξεις στην Βουλγαρία (Ιανουάριος Σεπτέμβριος 2010)

Ι. Οικονομικές εξελίξεις στην Βουλγαρία (Ιανουάριος Σεπτέμβριος 2010) Ι. Οικονομικές εξελίξεις στην Βουλγαρία (Ιανουάριος Σεπτέμβριος 2010) Η αύξηση κατά 0,7% του ρυθμού οικονομικής μεγέθυνσης, κατά το τρίτο τρίμηνο του 2010 σε σχέση με το προηγούμενο, είχε σαν αποτέλεσμα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ

ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ Έρευνες Οικονομικής Συγκυρίας ΙΟΒΕ - DG ECFIN Έρευνα καταναλωτών Ευρωπαϊκής Επιτροπής (1) Μέρος του Εναρμονισμένου Προγράμματος Ερευνών της ΕΕ από το 1972 Συμπληρώνει

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ ΙΔΡΥΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2017 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΛΙΜΑ (ΕΛΛΑΔΑ ΕΕ-28 ΕΥΡΩΖΩΝΗ) ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΛΙΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ. A. Έρευνες Οικονομικής Συγκυρίας * Μάρτιος 2010

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ. A. Έρευνες Οικονομικής Συγκυρίας * Μάρτιος 2010 Τεύχος 19 Μάρτιος 21 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΚΕΝΤΡΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ A. Έρευνες Οικονομικής Συγκυρίας * Μάρτιος 21 Οι Έρευνες Οικονομικής Συγκυρίας στοχεύουν στην αποτύπωση των αντιλήψεων των επιχειρηματιών

Διαβάστε περισσότερα

Κυπριακή Οικονομία & Κτηματαγορά (2013-2014) Φεβρουάριος 2013

Κυπριακή Οικονομία & Κτηματαγορά (2013-2014) Φεβρουάριος 2013 Κυπριακή Οικονομία & Κτηματαγορά (2013-2014) Φεβρουάριος 2013 1 Οικονομία - ΑΕΠ & Ανεργία ΑΕΠ Ανεργία 6.0% 14.0% 4.0% 12.0% 2.0% 10.0% 0.0% -2.0% 2001 2003 2005 2007 2009 2011 2013 2015 2017 8.0% 6.0%

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ ΙΔΡΥΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2018 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΛΙΜΑ (ΕΛΛΑΔΑ ΕΕ-28 ΕΥΡΩΖΩΝΗ) ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΛΙΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Βραχυχρόνιες προβλέψεις του πραγματικού ΑΕΠ χρησιμοποιώντας δυναμικά υποδείγματα παραγόντων

Βραχυχρόνιες προβλέψεις του πραγματικού ΑΕΠ χρησιμοποιώντας δυναμικά υποδείγματα παραγόντων Βραχυχρόνιες προβλέψεις του πραγματικού ΑΕΠ χρησιμοποιώντας δυναμικά υποδείγματα παραγόντων 1. Εισαγωγή Αθανάσιος Καζάνας και Ευθύμιος Τσιώνας Τα υποδείγματα παραγόντων χρησιμοποιούνται ευρέως στη διαδικασία

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ ΙΔΡΥΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ ΙΟΥΛΙΟΣ 2017 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΛΙΜΑ (ΕΛΛΑΔΑ ΕΕ-28 ΕΥΡΩΖΩΝΗ) ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΛΙΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ ΙΔΡΥΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2018 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΛΙΜΑ (ΕΛΛΑΔΑ ΕΕ-28 ΕΥΡΩΖΩΝΗ) ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΛΙΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

- Εξέλιξη βασικών μακροοικονομικών δεικτών

- Εξέλιξη βασικών μακροοικονομικών δεικτών - Εξέλιξη βασικών μακροοικονομικών δεικτών Σύμφωνα με προσωρινά στοιχεία, το δ τρίμηνο 2014, το βουλγαρικό ΑΕΠ ενισχύθηκε κατά 1,3% σε ετήσια βάση και κατά 0,4% σε τριμηνιαία βάση. Σε ό,τι αφορά το σύνολο

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΙΜΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ

ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΙΜΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΚYΠΡΟY ΕΥΡΩΣYΣΤΗΜΑ ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΙΜΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ 3 ο Τρίμηνο Συγκρατημένη μείωση των τιμών κατοικιών το 3 ο τρίμηνο του Μικρότερη μείωση καταγράφει ο δείκτης τιμών κατοικιών για το 3 ο τρίμηνο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 7 η Μελέτη «Εξελίξεις και Τάσεις της Αγοράς»

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 7 η Μελέτη «Εξελίξεις και Τάσεις της Αγοράς» ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 7 η Μελέτη «Εξελίξεις και Τάσεις της Αγοράς» Εισαγωγή: Η 7η Μελέτη «Εξελίξεις και Τάσεις της Αγοράς» εκπονήθηκε από το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας του Δήμου Αθηναίων τον Οκτώβριο

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ ΙΔΡΥΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ ΙΟΥΝΙΟΣ 2016 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΛΙΜΑ (ΕΛΛΑΔΑ ΕΕ-28 ΕΥΡΩΖΩΝΗ) ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΛΙΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ ΙΔΡΥΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2018 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΛΙΜΑ (ΕΛΛΑΔΑ ΕΕ-28 ΕΥΡΩΖΩΝΗ) ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΛΙΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Οικονομικές εξελίξεις και προοπτικές

Οικονομικές εξελίξεις και προοπτικές ΙΔΡΥΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ FOUNDATION FOR ECONOMIC & INDUSTRIAL RESEARCH 1 Τσάμη Καρατάσου 11, 117 42 Αθήνα, Tηλ.: 21 92 11 2-1, Fax: 21 92 33 977, www.iobe.gr 11 Tsami Karatassou, 117 42

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ ΙΔΡΥΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2017 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΛΙΜΑ (ΕΛΛΑΔΑ ΕΕ-28 ΕΥΡΩΖΩΝΗ) ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΛΙΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ ΙΔΡΥΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ ΙΟΥΛΙΟΣ 2014 Α. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΛΙΜΑ (ΕΛΛΑΔΑ ΕΕ-28 ΕΥΡΩΖΩΝΗ) Β. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΛΙΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Γ. ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ ΙΔΡΥΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2015 Α. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΛΙΜΑ (ΕΛΛΑΔΑ ΕΕ-28 ΕΥΡΩΖΩΝΗ) Β. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΛΙΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Γ. ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ Ι ΡΥΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2014 Α. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΛΙΜΑ (ΕΛΛΑ Α ΕΕ-28 ΕΥΡΩΖΩΝΗ) Β. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΛΙΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Γ. ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

REPORT 2017-Q1 ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΞΙΩΝ ΓΡΑΦΕΙΑ

REPORT 2017-Q1 ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΞΙΩΝ ΓΡΑΦΕΙΑ REPORT 2017-Q1 ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΞΙΩΝ ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΊΔΟΣ ΑΚΙΝΉΤΩΝ: Γραφεία στην Αττική (6 τοπικές αγορές) Ζητούμενες τιμές μίσθωσης (Market Rent) ΧΡΌΝΟΣ ΜΕΛΈΤΗΣ: 1ο τρίμηνο 2017 ΠΕΡΊΟΔΟΣ ΣΎΓΚΡΙΣΗΣ: 3 χρόνια (1ο

Διαβάστε περισσότερα

η πληρότητα των ξενοδοχείων στο σύνολο της χώρας την ίδια περίοδο, καθώς αυτό αποτελεί μια σημαντική ένδειξη του συνολικού τζίρου των τουριστικών

η πληρότητα των ξενοδοχείων στο σύνολο της χώρας την ίδια περίοδο, καθώς αυτό αποτελεί μια σημαντική ένδειξη του συνολικού τζίρου των τουριστικών ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 2005-2008 Η Ελλάδα είναι ένας από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως, ένας πόλος έλξης για χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. Ο τουριστικός τομέας αποτελεί, αδιαμφισβήτητα,

Διαβάστε περισσότερα

Οικονομικές εξελίξεις και προοπτικές

Οικονομικές εξελίξεις και προοπτικές ΙΔΡΥΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ FOUNDATION FOR ECONOMIC & INDUSTRIAL RESEARCH 1 Τσάμη Καρατάσου 11, 117 42 Αθήνα, Tηλ.: 210 92 11 200-10, Fax: 210 92 33 977, www.iobe.gr 11 Tsami Karatassou,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ

ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ Έρευνες Οικονομικής Συγκυρίας ΙΟΒΕ - DG ECFIN Οκτώβριος 2016 Έρευνα καταναλωτών Ευρωπαϊκής Επιτροπής (1) Μέρος του Εναρμονισμένου Προγράμματος Ερευνών της ΕΕ από το 1972

Διαβάστε περισσότερα

Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ ΕΒΕΘ. Palmos Analysis Ltd.

Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ ΕΒΕΘ. Palmos Analysis Ltd. Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ ΕΒΕΘ Palmos Analysis Ltd. Μάρτιος 2014 ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ ΕΒΕΘ (Executive Summary) Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ ΙΔΡΥΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2017 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΛΙΜΑ (ΕΛΛΑΔΑ ΕΕ-28 ΕΥΡΩΖΩΝΗ) ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΛΙΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ ΙΔΡΥΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2013 Α. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΛΙΜΑ (ΕΛΛΑΔΑ ΕΕ-28 ΕΥΡΩΖΩΝΗ) Β. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΛΙΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Γ. ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ ΙΔΡΥΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ ΜΑΙΟΣ 2018 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΛΙΜΑ (ΕΛΛΑΔΑ ΕΕ-28 ΕΥΡΩΖΩΝΗ) ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΛΙΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ ΙΔΡΥΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ ΙΟΥΝΙΟΣ 2017 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΛΙΜΑ (ΕΛΛΑΔΑ ΕΕ-28 ΕΥΡΩΖΩΝΗ) ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΛΙΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ ΙΔΡΥΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2018 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΛΙΜΑ (ΕΛΛΑΔΑ ΕΕ-28 ΕΥΡΩΖΩΝΗ) ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΛΙΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ Ι ΡΥΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ ΙΟΥΝΙΟΣ 2014 Α. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΛΙΜΑ (ΕΛΛΑ Α ΕΕ-28 ΕΥΡΩΖΩΝΗ) Β. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΛΙΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Γ. ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Εαρινές προβλέψεις : από την ύφεση προς τη βραδεία ανάκαμψη

Εαρινές προβλέψεις : από την ύφεση προς τη βραδεία ανάκαμψη ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ - ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Εαρινές προβλέψεις 2012-13: από την ύφεση προς τη βραδεία ανάκαμψη Bρυξέλλες, 11 Μαΐου 2012 Ως επακόλουθο της συρρίκνωσης της παραγωγής τους τελευταίους μήνες του 2011,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ ΙΔΡΥΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2016 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΛΙΜΑ (ΕΛΛΑΔΑ ΕΕ-28 ΕΥΡΩΖΩΝΗ) ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΛΙΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα