Μπαίνει λαθρομετανάστης στην Πάτρα, αλήθεια με τίνος συνδρομή; Υπεύθυνος το πλοίο και ο Πλοίαρχος.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Μπαίνει λαθρομετανάστης στην Πάτρα, αλήθεια με τίνος συνδρομή; Υπεύθυνος το πλοίο και ο Πλοίαρχος."

Transcript

1 Κύριοι Γενικοί, Κύριε Αρχηγέ, Κύριε Γενικέ της ΠΝΟ, Κύριε Πρόεδρε της ΠΕΠΕΝ, Κυρίες και Κύριοι, Θεωρώ εξαιρετική τιμή που βρίσκομαι στο panel, ανάμεσα σε ξεχωριστούς ομιλητές όπως εξ άλλου θα συνέβαινε και για τον κάθε Πλοίαρχο, ιδιαίτερα και με ένα τόσο σπουδαίο και ξεχωριστό ακροατήριο. Δεν θα αναφερθώ σε καθαρά τεχνικά θέματα, ελλείψεις, προτάσεις, κτλ. Όλα αυτά συνοπτικά περιγράφονται στην έκθεση της ΠΕΠΕΝ που με τόση φροντίδα επιμελείται κάθε χρόνο και είναι δουλειά όλων των συναδέλφων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Ακτοπλοϊας. Λιμάνια όμως και Ακτοπλοϊα, ξέχωρα από τα καθαρώς τεχνικά θέματα είναι και ο ανθρώπινος παράγοντας που εμπλέκεται, είτε αυτός είναι στο πλοίο Πλοίαρχος και πλήρωμα, είτε είναι στη στεριά. Από τον Λιμενάρχη μέχρι τον καβοδέτη. Η σχέση αυτών των παραγόντων είναι σχέση που διέπεται από νόμους, κανονισμούς, οδηγίες και κάθε εγκύκλιο που σωρηδόν εκδίδονται. Οι περισσότεροι απ αυτούς τους νόμους και κανονισμούς έχουν εκδοθεί δεκαετίες πίσω και θεωρούνται λίαν επιεικώς αναχρονιστικοί και δεν εξυπηρετούν ούτε κατ ελάχιστο τις σημερινές απαιτήσεις των σύγχρονων λιμανιών και τις γενικότερης ιδέας το πώς λειτουργεί το όλο σύστημα. Χωρίς να θέλω να κουράσω και να αναφερθώ λεπτομερειακά σε περιπτώσεις καταφανέστατης αδυναμίας, αστοχίας και ότι άλλο συνεπάγεται σ αυτή την αναχρονιστική νομοθεσία, να σας φέρω στο νού πάμπολλες εικόνες από τα ΜΜΕ, κυρίως της τηλεόρασης, όπου όλες τις φορές ή σχεδόν όλες, για την εικόνα που παρουσιάζει η ακτοπλοϊα, φταίχτης είναι πάντα ο Πλοίαρχος. Αυτός, ταλαιπωρείται, διασύρεται, καταδικάζεται, πειθαρχικά και ποινικά. Εξοντωτικά πρόστιμα επικρέμονται σαν δαμόκλειος σπάθη και κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του και τόσα άλλα. Μπαίνει λαθρομετανάστης στην Πάτρα, αλήθεια με τίνος συνδρομή; Υπεύθυνος το πλοίο και ο Πλοίαρχος. Καθυστερεί το δρομολόγιο. Αλήθεια ποιος το εγκρίνει; Πλοίαρχος. Υπεύθυνος ο Να κλήση σε απολογία, Να πρόστιμο, Να ταλαιπωρία. Η απόφαση θυροκολλείται στην κατοικία του με την αστυνομία παρακαλώ.

2 Νεόπλουτοι κοτερατζήδες δένουν ανενόχλητοι και ανεξέλεγκτα όπου και όπως θέλουν και το πλοίο και ο Πλοίαρχος υπόλογος και υπεύθυνος γιατί τα απόνερα τον κούνησαν λίγο, ή χύθηκε ο καφές του και το ουίσκυ. Λείπει ένας πρωτόμπαρκος επίκουρος ή ναυτόπαις: Aφού η αρχή θεωρήσει τα χαρτιά μόλις το πλοίο λύσει τους κάβους να καλέσει σε απολογία. Νά πρόστιμο και όλα όσα είπα στην αρχή, καθ όσον η απολογία κρίνεται πάντα αβάσιμος και ανεπαρκής. Είναι σε εκκρεμότητα κάποιο πρόστιμο, και παρακαλώ κύριοι είναι υψηλά τα ποσά και συμβαίνει να το φέρουν στη επικαιρότητα μετά από χρόνια. Η εταιρεία έχει πουληθεί, έχει εξαγορασθεί. Ο Πλοιοκτήτης με άλλη ονομασία εταιρεία ή σχήμα ή κάνει κάτι άλλο. Το πλοίο είτε κι αυτό έχει αλλάξει χέρια ή μπορεί να έχει οδηγηθεί στα διαλυτήρια και ο μόνος που υπάρχει είναι ο Πλοίαρχος. Σ αυτόν το πρόστιμο, σ αυτόν το κόστος, σ αυτόν η ταλαιπωρία και οι διώξεις. Η λέξη απείθεια προς την υπηρεσία, ένα καινούργιο «ρητό» που πρόσφατα μπήκε στο λεξιλόγιο μας είναι σε καθημερινή βάση. Τι και αν εξηγείς π.χ. στην αρμόδια ή αρμόδιο νεαρό ή νεαρά που κάνει βάρδια ότι «με αυτόν τον καιρό και αυτή την διεύθυνση του ανέμου και του κύμματος ή θα πρέπει να έχω μεγαλύτερη ταχύτητα για να κυβερνάει το πλοίο ή θα πρυμνοδετήσω αντί της μιας προβλήτας στην άλλη, εφ όσον διατίθεται καθ όσον αυτό ορίζει η πολύχρονη πείρα του Πλοιάρχου. Όχι, Άρνηση και μάλιστα με ύφος. Με άλλα λόγια αποφασίζουμε και διατάσσουμε. Κυρίες και Κύριοι, Αυτή η τόσο τιμητική παρουσία μου σαν σκοπό δεν έχει την διαμαρτυρία, την ένσταση, ούτε ακόμη την διατύπωση και έκφραση του απλού παραπόνου. Είναι μια κατάθεση ψυχής σε μια προσπάθεια να καθήσουν όλοι μαζί οι φορείς, Πολιτεία, Πλοιοκτήτες, Πλοίαρχοι και γι αυτά τα θέματα να βρούν λύση. Λύση που θα βελτιώνει τα πράγματα, την εικόνα της Ακτοπλοϊας και βεβαίως τις συνθήκες εργασίας. Αποτελούμε όλοι μας κρίκους της ίδιας αλυσίδας και πρέπει όλοι μας να συνεργαζόμαστε. Πρίν τελειώσω θέλω να μείνω σε 2-3 σημεία τα οποία θεωρώ ότι χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής και εύκολα μπορούν να υλοποιηθούν. 1.Οι οδηγίες αγκυροβολίας πρέπει να δίνονται από εξειδικευμένα άτομα των λιμεναρχείων, οι οποίοι θα έπρεπε να έχουν κάποια προϋπηρεσία πλοιαρχίας για να είναι γνώστες του αντικειμένου.

3 Η σειρά αγκυροβολίας των πλοίων πρέπει να δίνεται με γνώμονα πρώτα τον καιρό που επικρατεί στο λιμάνι την ώρα της μανούβρας και εφόσον υπάρχουν παραπλήσιες θέσεις πρόσδεσης, το πρώτο πλοίο να πηγαίνει προσήνεμα στο καιρό και το δεύτερο που ακολουθεί υπήνεμα και όχι αντίθετα, ώστε αν κάτι δεν πάει καλά να μην πέσει το ένα επάνω στο άλλο. 2. Θα πρέπει μέσα από σωστό προγραμματισμό των δρομολογίων να υπάρχει λογικό περιθώριο των αφιξοαναχωρήσεων ώστε να αποφεύγονται όσο το δυνατόν οι ταυτόχρονες συναντήσεις άνω των δύο πλοίων στα λιμάνια. Απαραίτητη η επικοινωνία των πλοιάρχων σε συνεννόηση μεταξύ των, δίνοντας ακριβή ώρα κατάπλου και να παραχωρείται προτεραιότητα ανάλογα με τις δυνατότητες του κάθε πλοίου ώστε αφού εισέλθει πρώτο να μπορεί να χειρίσει έγκαιρα και με ασφάλεια και στη συνεχεία να ακολουθήσει το επόμενο. Σε καμία περίπτωση οποιοσδήποτε ανταγωνισμός ικανοτήτων δεν θα πρέπει να επηρεάζει την ασφάλεια χειρισμών των πλοίων. 3.Η προβλεπόμενη ταχύτητα σύμφωνα με το γενικό κανονισμό λιμένα (5ν.μ) θεωρείται πολύ μικρή με αποτέλεσμα πολλές φορές να μην τηρείται γιατί τα πλοία δεν κυβερνούν εύκολα και με την καταγραφή και αποτύπωση των στοιχείων του ΑΙS είμαστε εύκολος στόχος καταγγελιών για παράβαση του ορίου ταχύτητας. Απαιτείται λοιπόν αναβάθμιση και ανανέωση του γενικού κανονισμού λιμένα καθότι τα πλοία έχουν άλλες λειτουργικές ανάγκες από αυτές του παρελθόντος. Θα πρέπει να εκδοθούν και να αναρτηθούν σε πινακίδες οδηγίες για τους λουόμενους στις παρακείμενες παράλιες που να επισημαίνουν τον κίνδυνο από τα απόνερα των πλοίων ώστε να υπάρχει προστασία τους. Επίσης οι παραλίες αυτές θα πρέπει να επιτηρούνται από ναυαγοσώστη και να υπάρχει διαθέσιμο σκάφος διάσωσης. Σε κάθε περίπτωση όσο μικρές και να είναι οι ταχύτητες δεν μπορούμε να αποφύγουμε τα λίγα και εξασθενημένα απόνερα που είναι όμως ικανά να προκαλέσουν ατύχημα σε μικρά παιδιά και μικρά ελλιμενισμένα σκάφη αναψυχής που δεν έχουν ασφαλιστεί και είναι χωρίς επιτήρηση των κυβερνητών τους. Γι αυτο θα πρέπει από όλους να υπάρχει η δέουσα προσοχή. 4.Ειναι λυπηρό να έχουν δαπανηθεί πολλά χρήματα για τη κατασκευή νέων λιμανιών και να μην χρησιμοποιούνται σαν πρωτεύοντα επειδή εξακολουθούν να υφίστανται κάποια κακώς κείμενα (πιθανόν συμφέροντα τοπικών πρακτόρων, μαγαζιών, μη ολοκλήρωση χερσαίων υποδομών κ.λπ. ). Αναφέρομαι στα παλιά λιμάνια ΤΗΝΟΥ-ΜΥΚΟΝΟΥ,τα οποία είναι ανασφαλή ειδικά όταν δέχονται περισσότερα του ενός πλοία και παρουσιάζουν τα παρακάτω προβλήματα όπως:

4 Αυξημένη κυκλοφοριακή κίνηση με συνωστισμό κόσμου-ιχ-φορτηγών Έλλειψη περιφερειακής οδού για την αποσυμφόρηση της κίνησης Πρόβλημα με την κίνηση των μεγάλων και βαρέων ξεκοτσαριστων φορτηγών. Πολλές φορές ανεξέλεγκτη παρουσία-αγκυροβολία μικρών και μεγάλων σκαφών αναψυχής κοντά στις θέσεις πρόσδεσης, χωρίς να έχουν λάβει τα κατάλληλα μέτρα προφύλαξης (μπαλόνια, σωστή αγκυροβολία, ασφαλής πρόσδεση, μηχανή σε ετοιμότητα) με κίνδυνο ατυχήματος αν κάτι δεν πάει καλά. Συνήθως η παρουσία επώνυμων τη καλοκαιρινή περίοδο σε κάποια από αυτά τα σκάφη επιβάλλει τους δικούς της όρους έχοντας ακόμη ακούσει και τη γραφική απάντηση σε γενόμενη ερώτηση προς τις λιμενικές αρχές γιατί να βρίσκονται εκεί και να μας παρεμποδίζουν (πείτε του καπετάνιου να κόψει και να έρθει σιγά σιγά). 5. Σημαντικό ρόλο στην επιτυχή λειτουργία του λιμανιού παίζει ο ανθρώπινος παράγοντας. Ενδεικτικά σας αναφέρω ότι πολλές φορές οι προσπάθειες που γίνονται από το προσωπικό που διαθέτουν τα λιμεναρχεία είναι υπεράνθρωπες γιατί έχουν να κάνουν με πλήθος το οποίο είναι απειθάρχητο και δεν δέχεται να συμμορφωθεί με τις οδηγίες τους. εκεί χρειάζεται η δύναμη της πειθούς που πρέπει να επιβάλλουν και όχι να παρακολουθούν σαν ανήμποροι να βοηθήσουν. Συγκεκριμένα θα μας διευκόλυνε να μην επιτρέπουν την πρόσβαση κοντά στους καταπέλτες ατόμων που δεν ταξιδεύουν, αλλά έρχονται απλά και μόνο για να παραλάβουν κάποιον συγγενή τους η να αποχαιρετήσουν κάποιον που φεύγει. Να μην επιτρέπουν σε κανένα να πλησιάζει τους κάβους πρόσδεσης κυρίως όταν έχει αέρα ούτε κοντά στις προπέλες οι οποίες γυρίζουν συνεχεία με πολλές στροφές και ειδικά τα μικρά παιδιά. Να συνεργάζονται με τους υπεύθυνους φόρτωσης του πλοίου ώστε να τηρείται η προτεραιότητα αποεπιβιβασης επιβατών και όχι ταυτόχρονα με τα οχήματα. Να μην πλησιάζει κανείς κοντά στο καταπέλτη του πλοίου προτού δέσει ασφαλώς και σταματήσει να κινείται στο έδαφος. Πρέπει να δίδεται ικανός χρόνος για την αποβίβαση των επιβατών και την εκφόρτωση των οχημάτων και στη συνέχεια να επιτρέπουν ομαλά την επιβίβαση συστήνοντας ηρεμία και όχι βιασύνες. Άτομα που προσπαθούν να επιβιβαστούν χωρίς εισιτήριο, η δεν είναι ικανοί να ταξιδέψουν λόγω μέθης η που θεωρούνται επικίνδυνοι για την ασφάλεια των

5 υπόλοιπων επιβατών πρέπει να απομακρύνονται με διακριτικότητα χωρίς να είμαστε αναγκασμενοι να γινόμαστε στόχος. Επίσης θα ήθελα να προσθέσω ότι δεν πρέπει να μας παρεξηγούν όταν κάνουμε παρατηρήσεις και σε πολλές περιπτώσεις επισημάνσεις για θέματα ασφάλειας κατά την συνεργασία μας δεδομένου ότι διαθέτουμε αρκετή εμπειρία έχοντας αντιμετωπίσει πολλές δύσκολες καταστάσεις και σε τελική ανάλυση είμαστε και υπεύθυνοι για ότι συμβεί σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία ευελπιστώντας ότι θα βελτιωθεί προς το καλύτερο καθώς η ποινικοποίηση του ναυτικού επαγγέλματος έχει ήδη αρχίσει. 6. Ένα άλλο ζήτημα που επί πολλά χρόνια ταλαιπώρησε τους Πλοιάρχους των ακτοπλοϊκών πλοίων ήταν αυτό των υπεραρίθμων επιβατών. Πάμπολλες φορές πολλοί συνάδελφοι Πλοίαρχοι σύρθηκαν, διασύρθηκαν και καταδικάστηκαν από τα δικαστήρια για ένα ζήτημα που εκ των πραγμάτων τους ήταν αδύνατον να αποτρέψουν. Γιατί, φανταστείτε την εικόνα σ ένα λιμάνι το καλοκαίρι που το χτυπά ο ισχυρός άνεμος και ο Πλοίαρχος προσπαθεί με χίλιους κόπους να κρατήσει το πλοίο σταθερό για να μπουν και να βγουν με ασφάλεια οι επιβάτες και τα οχήματα κάποιοι να θεωρούν ότι είναι δυνατόν στον Πλοίαρχο την ίδια στιγμή να ασκεί αστυνομικά καθήκοντα στην προβλήτα και να αποτρέπει τους εκατοντάδες ταξιδιώτες που ομαδικά εισέρχονται στο πλοίο. Έτσι με το που φτάναμε στον Πειραιά, γινότανε μια πρόχειρη και ανασφαλής καταμέτρηση στους καταπέλτες επιβατών κι επισκεπτών που μπαινόβγαιναν στο πλοίο με αποτέλεσμα να συλλαμβάνεται το εύκολο θύμα, ο Πλοίαρχος, να οδηγείται στο λιμεναρχείο, να διανυκτερεύει στο κρατητήριο με όποιον άλλον είχε συλληφθεί για άλλες πράξεις, να οδηγείται την άλλη μέρα στην Ασφάλεια, να του παίρνουν δακτυλικά αποτυπώματα, να τον φωτογραφίζουν σαν κακούργο, να του ανοίγουν φάκελο και να τον οδηγούν στο αυτόφωρο. Όσοι από αυτούς καταδικάστηκαν, διασύρθηκαν, πλήρωσαν τις ποινές τους και τους λερώθηκε και το ποινικό τους Μητρώο. Το κακό όμως δεν σταμάτησε εκεί. Ακολουθούσε κι ένα υπέρογκο πρόστιμο κι έμπαινε ο συνάδελφος σε νέες δικαστικές περιπέτειες με κίνδυνο την οικονομική του καταστροφή. Με αγώνες του σωματείου μας και των συναδέλφων Πλοιάρχων ζητήσαμε να απεμπλακεί τελείως ο Πλοίαρχος από την ταλαιπωρία αυτή και τα όποια πρόστιμα επιβάλλονται να βαρύνουν αποκλειστικά εκείνους που είναι υπεύθυνοι για την δημιουργία των φαινομένων αυτών. Οι αγώνες μας είχαν αποτέλεσμα και πλέον τέτοια πρόστιμα επιβάλλονται στους πράκτορες και στις εταιρείες. Δεν είναι όμως μόνο το ζήτημα αυτό. Για παραβάσεις του Κεφαλαίου περί Ασφαλείας Πλοίων του Κώδικα Δημοσίου Ναυτικού Δικαίου, επιβάλλεται με αιτιολογημένη απόφαση του Προϊσταμένου του κλάδου επιθεωρήσεως εμπορικών πλοίων ή του Προϊσταμένου της λιμενικής ή προξενικής αρχής, πρόστιμο 300 ευρώ έως ευρώ, αλληλεγγύως και είς ολόκληρο στον πλοιοκτήτη, διαχειριστή και στον Πλοίαρχο του πλοίου. Προβλέπεται βέβαια γι αυτό και για τα άλλα πρόστιμα για υπεράριθμους η κατάθεση εγγυητικής

6 επιστολής από την πλοιοκτήτρια εταιρεία οπότε κατ αρχήν ο Πλοίαρχος φαίνεται ότι απεμπλέκεται. Ούτε όμως αυτό διασφαλίζει τον Πλοίαρχο. Υπάρχουν περιπτώσεις συναδέλφων που επι χρόνια ταλαιπωρούνται στα δικαστήρια παρά το ότι αρχικά οι πλοιοκτήτριες εταιρείες κατέθεσαν εγγυητικές επιστολές Τραπέζης. Τούτο διότι έχει συμβεί σε κάποια φάση της δικαστηριακής διαδικασίας να δικαιωθούν και να πάρουν πίσω τις εγγυητικές. Αργότερα όμως το Ελληνικό Δημόσιο προσέφυγε στο Συμβούλιο Επικρατείας και δικαιώθηκε. Τότε ζητήθηκε από την εταιρεία και τον Πλοίαρχο να πληρώσουν τα υπέρογκα πρόστιμα. Έλα όμως που το πλοίο είχε πουληθεί, η εταιρεία υπήρχε μόνο στα χαρτιά και ο μόνος που έπρεπε να πληρώσει ήταν ο εύκολος στόχος, δηλαδή ο Πλοίαρχος. Που να βρεί ο συνάδελφος τα χρήματα και γιατί να πληρώσει για κάτι που δεν φταίει. Κυριολεκτικά, κινδυνεύει να χάσει ότι έχει κτίσει όλα αυτά τα χρόνια με κόπους και θυσίες. Είναι απόλυτη ανάγκη να αλλάξει η νομοθεσία και να μην οδηγείται στην καταστροφή ο Πλοίαρχος. Δεν είναι όμως η μόνη αλλαγή που χρειάζεται το θεσμικό πλαίσιο της ακτοπλοΐας και της ναυτιλίας γενικότερα. Για ότι συμβεί στο πλοίο υπάρχει η εύκολη λύση. Φταίει ο Πλοίαρχος. Έτσι, όλοι αισθάνονται ότι κάνουν τη δουλειά τους και η ζωή συνεχίζεται. Είναι καιρός να μπεί ένα τέλος. Θα σας πω μερικές από τις ακραίες διώξεις που υφίστανται συνάδελφοι κι έχουν δεί το φώς της δημοσιότητας στο περιοδικό μας «ΠΛΟΙΑΡΧΙΚΗ ΗΧΩ». Κλήθηκε Πλοίαρχος να παράσχει και παρείχε συνδρομή σε κινδυνεύον πλοίο. Στη συνέχεια κλήθηκε σε απολογία γιατί καθυστέρησε το δρομολόγιο. Ομοίως, κλήθηκε Πλοίαρχος σε απολογία γιατί δεν εκτέλεσε δρομολόγιο ενώ την ίδια ώρα το πλοίο είχε πωληθεί κι επιθεωρείτο από τους νέους ιδιοκτήτες του. Κλήθηκε Πλοίαρχος σε απολογία, σύρθηκε στο Δικαστήριο, δικάστηκε και καταδικάστηκε, γιατί καταγγέλθηκε, ότι κάποια επιβάτης φουσκωτού τραυματίστηκε στο δάκτυλο της από τα απόνερα του πλοίου. Για τα πιο πάνω και για πολλά άλλα καλούνται σε απολογία συνάδελφοι, τους επιβάλλονται πρόστιμα, τιμωρούνται και τους κυνηγούν ακόμα κι όταν έχουν βγεί στην σύνταξη. Τότε όμως ο συνάδελφος δεν εργάζεται, δεν έχει μαζί του τον εργοδότη του. Δεν τον σώζει τίποτα. Θα πρέπει ο ίδιος να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά. Κινδυνεύει όμως να καεί. Είναι καιρός να εισακουστούν οι φωνές του σωματείου μας και να σταματήσει ο διωγμός που υφιστάμεθα.

7 Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχιστεί. Είναι πλέον καιρός να αναγνωριστεί ο ρόλος του Πλοιάρχου στην ακτοπλοΐα και οι προσπάθειες που καταβάλλει κάτω από αντίξοες συνθήκες για την επικοινωνία και την πρόοδο των νησιών μας. Τελειώνοντας κάνω την ευχή απ αυτή τη συζήτηση να μπουν οι βάσεις ώστε το περιβάλλον που λέγεται Ακτοπλοΐα να αλλάξει προς το συμφέρον όλων μας. Αυτό θα γίνει όταν όλοι μας καταλάβουμε ότι είμαστε στην ίδια πλευρά, με τον θεσμικό βεβαίως ρόλο του ο καθένας. Κύριοι και μια ξεχωριστή παράκληση. Κάποιοι πρέπει ν αλλάξουν συμπεριφορά! Τελειώνοντας, ευχαριστώ που μου δόθηκε η ευκαιρία να παρουσιάσω κάποια από τα προβλήματα που βιώνουμε καθημερινά όλοι οι συνάδελφοι της ακτοπλοΐας, να συγχαρώ κι εγώ την Ένωσή μας για αυτή την σπουδαία της πρωτοβουλία και να ζητήσω απ όλους σας να βοηθήσουμε όπου και όπως μπορούμε, ώστε η ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ και τα ΛΙΜΑΝΙΑ μας να βελτιωθούν. Οι Πλοίαρχοι όπως πάντα θα είναι αρωγοί σε όποια προσπάθεια.

N vigator. Από την ανθρώπινη ζωή μέχρι την ασφάλεια του περιβάλλοντος: Όλα στο χέρι του αξιωματικού στη γέφυρα

N vigator. Από την ανθρώπινη ζωή μέχρι την ασφάλεια του περιβάλλοντος: Όλα στο χέρι του αξιωματικού στη γέφυρα Τεύχος αριθ. 01 N vigator THE Προάγοντας τον επαγγελματισμό των αξιωματικών γέφυρας των εμπορικών πλοίων Πλέοντας Στον Κόσμο Από την ανθρώπινη ζωή μέχρι την ασφάλεια του περιβάλλοντος: Όλα στο χέρι του

Διαβάστε περισσότερα

Ολοταχώς για. μισθολογική αποκατάσταση ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ. Πολιτικό ή στρατιωτικό μισθολόγιο; Μην ενταφιάζετε το Ταμείο μας Σελ.

Ολοταχώς για. μισθολογική αποκατάσταση ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ. Πολιτικό ή στρατιωτικό μισθολόγιο; Μην ενταφιάζετε το Ταμείο μας Σελ. «Όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Φεραίος ΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚ ΟΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΙΟΥΛΙΟΣ- Σεπτεμβριοσ 2014 Αρ. φύλλου: 185 Κωδικός: 033869 Πολιτικό ή στρατιωτικό μισθολόγιο;

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΡΙΣΜΑ (ΝΟΜΟΣ 2477/1997 Συνήγορος του Πολίτη και Σώμα Ελεγκτών- Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης Άρθρο 4, Παράγραφος 6)

ΠΟΡΙΣΜΑ (ΝΟΜΟΣ 2477/1997 Συνήγορος του Πολίτη και Σώμα Ελεγκτών- Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης Άρθρο 4, Παράγραφος 6) Κύκλος Σχέσεων Κράτους Πολίτη ΠΟΡΙΣΜΑ (ΝΟΜΟΣ 2477/1997 Συνήγορος του Πολίτη και Σώμα Ελεγκτών- Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης Άρθρο 4, Παράγραφος 6) [ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΗ ΕΡΕΥΝΑ] Θέμα: ΒΙΑΙΗ ΕΠΙΒΙΒΑΣΗ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Επαγγελματική σταδιοδρομία σε μία επιχείρηση Σ. Αλεξανδράκη, M.Sc. Στέλεχος Φαρμακευτικής Εταιρείας

Επαγγελματική σταδιοδρομία σε μία επιχείρηση Σ. Αλεξανδράκη, M.Sc. Στέλεχος Φαρμακευτικής Εταιρείας Επαγγελματική σταδιοδρομία σε μία επιχείρηση Σ. Αλεξανδράκη, M.Sc. Στέλεχος Φαρμακευτικής Εταιρείας Επαγγελματική σταδιοδρομία σε μία επιχείρηση Εισαγωγικά: Θα ήθελα να αρχίσω ζητώντας σας μία σχετική

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΗ : ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΜΗΜΑ: ΤΗΛΕΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΡΓΟΥ

ΣΧΟΛΗ : ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΜΗΜΑ: ΤΗΛΕΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΡΓΟΥ ΣΧΟΛΗ : ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΜΗΜΑ: ΤΗΛΕΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΡΓΟΥ ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΡΙΑ: ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ ΑΜΑΛΙΑ Μάρτιος 2005 I ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ Στον

Διαβάστε περισσότερα

Ο τρόπος εργασίας μας. Κώδικας δεοντολογίας για τον Όμιλο Belron

Ο τρόπος εργασίας μας. Κώδικας δεοντολογίας για τον Όμιλο Belron Ο τρόπος εργασίας μας Κώδικας δεοντολογίας για τον Όμιλο Belron Περιεχόμενα Ο τρόπος εργασίας μας Ο τρόπος εργασίας μας μεταξύ μας με άλλους Ο τρόπος διαχείρισης της επιχείρησης Επικοινωνία & πηγές μεταξύ

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδιο Δράσης για την εφαρμογή του Ηλεκτρονικού Εμπορίου από τις εμπορικές επιχειρήσεις της Ελασσόνας

Σχέδιο Δράσης για την εφαρμογή του Ηλεκτρονικού Εμπορίου από τις εμπορικές επιχειρήσεις της Ελασσόνας Σχέδιο Δράσης για την εφαρμογή του Ηλεκτρονικού Εμπορίου από τις εμπορικές επιχειρήσεις της Ελασσόνας Στα πλαίσια του έργου ανάπτυξης κόμβου ηλεκτρονικού εμπορίου για τον Εμπορικό Σύλλογο Ελασσόνας το

Διαβάστε περισσότερα

ΠΩΣ ΤΑ ΜΜΕ ΜΟΡΦΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΝ: Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΑΜΕΑ

ΠΩΣ ΤΑ ΜΜΕ ΜΟΡΦΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΝ: Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΑΜΕΑ ΠΩΣ ΤΑ ΜΜΕ ΜΟΡΦΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΝ: Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΑΜΕΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ: ΚΟΡΙΝΑ ΘΕΟ ΩΡΑΚΑΚΗ Μ. ΠΑΠΑ Α: Κυρίες και κύριοι ξεκινάµε την απογευµατινή συνεδρίαση, µε την κα Κορίνα Θεοδωρακάκη στο συντονισµό.

Διαβάστε περισσότερα

Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Μην παίρνεις τίποτα ως δεδομένο... Σκέψου πιο... προσωπικά!

Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Μην παίρνεις τίποτα ως δεδομένο... Σκέψου πιο... προσωπικά! Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Μην παίρνεις τίποτα ως δεδομένο... Σκέψου πιο... προσωπικά! Μαθαίνω για τα προσωπικά μου δεδομένα Ιδιωτικότητα, παρακαλώ! Η ιδιωτική σου ζωή είναι πολύτιμη.

Διαβάστε περισσότερα

Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Ο. (Άρθρο 40 παρ. 1 του Κ.τ.Β.) Στην Αθήνα σήμερα, 18 Ιανουαρίου 2011, ημέρα Τρίτη και ώρα 16:45, στην Αίθουσα

Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Ο. (Άρθρο 40 παρ. 1 του Κ.τ.Β.) Στην Αθήνα σήμερα, 18 Ιανουαρίου 2011, ημέρα Τρίτη και ώρα 16:45, στην Αίθουσα ΤΖΩΡΤΖΗ ΤΖΩΡΤΖΗ BBFP0118.MT1 ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΕΡΙΟ ΟΣ ΙΓ - ΣΥΝΟ ΟΣ Β ΙΑΡΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟΥ Α ΙΟΡΘΩΤΑ Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Ο (Άρθρο 40 παρ. 1 του Κ.τ.Β.) Στην Αθήνα σήμερα, 18 Ιανουαρίου 2011,

Διαβάστε περισσότερα

Η αλήθεια. Τοπική ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Η αλήθεια. Τοπική ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΠΕΔ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Τοπική Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας Ενημέρωση ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Απόφαση- Σταθμός του Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης: «O ΣΜΑ είναι απαραίτητος για

Διαβάστε περισσότερα

Μετάφραση / Επιμέλεια. Συχνές Ερωτήσεις. για τις Μαθησιακές Δυσκολίες. Μετάφραση από www.ld.org

Μετάφραση / Επιμέλεια. Συχνές Ερωτήσεις. για τις Μαθησιακές Δυσκολίες. Μετάφραση από www.ld.org Μετάφραση / Επιμέλεια Συχνές Ερωτήσεις για τις Μαθησιακές Δυσκολίες Μετάφραση από www.ld.org Συχνές Ερωτήσεις για τις Μαθησιακές Δυσκολίες Από την Αλίκη Κασσωτάκη Λογοπεδικός /Επιστημονική Συντονίστρια

Διαβάστε περισσότερα

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Σ.Σ.Ε.Τ.Ε. Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑ 3/5/2012-ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΙΤΑΝΙΑ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Σ.Σ.Ε.Τ.Ε. Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑ 3/5/2012-ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΙΤΑΝΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Σ.Σ.Ε.Τ.Ε. Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑ 3/5/2012-ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΙΤΑΝΙΑ 1 «Ο Λογ/σμός Επικούρησης» και οι προθέσεις της Διοίκησης της ΕΤΕ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΑΥΡΟΣ Πρόεδρος

Διαβάστε περισσότερα

Μια αγορά που αναζητά νέες λύσεις

Μια αγορά που αναζητά νέες λύσεις Μια αγορά που αναζητά νέες λύσεις Συνέντευξη με τον Γιώργο Μπένο, Γενικό Διευθυντή Πωλήσεων & Marketing σελ.12 Προϊόντα προστιθέμενης αξίας σελ.22 Νερό, κάνοντας πράξη την υπεύθυνη διαχείριση σελ.28 Πρόγραμμα

Διαβάστε περισσότερα

Ηπροστασία του περιβάλλοντος αποτελεί συνταγματική επιταγή (άρθρο 24 του Σ)

Ηπροστασία του περιβάλλοντος αποτελεί συνταγματική επιταγή (άρθρο 24 του Σ) ΔIOIKHTIKH ENHMEPΩΣH 77 ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ. Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ Tου Τρύφωνα Χαρ. Κοροντζή Ηπροστασία του περιβάλλοντος αποτελεί συνταγματική επιταγή (άρθρο 24 του Σ) και συνακόλουθα

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ. Θεσσαλονίκη

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ. Θεσσαλονίκη ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ οδηγός για τις εξετάσεις πιστοποίησης της ελληνομάθειας Θεσσαλονίκη Επιστημονική επιτροπή πιστοποίησης ελληνομάθειας: Σ. Ευσταθιάδης

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ. κοινωνική μάθηση ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΥΠΡΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ. κοινωνική μάθηση ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΥΠΡΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ κοινωνική μάθηση ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΥΠΡΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ κοινωνική μάθηση ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ EΠIΤΥΧΗΜΕΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ EΠIΤΥΧΗΜΕΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ EΠIΤΥΧΗΜΕΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Τι να ΜΗΝ κάνετε σε μια συνέντευξη Η πλειοψηφία των ατόμων που αναζητούν εργασία, αναλώνονται τόσο πολύ στο τι να πουν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ή τι να γράψουν

Διαβάστε περισσότερα

ΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ. Παιδιά και έφηβοι μαθαίνουν για την οδική ασφάλεια διασκεδάζοντας. τα νέα της. Οδηγοί και πεζοί: Απλές οδηγίες για ειρηνική συνύπαρξη

ΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ. Παιδιά και έφηβοι μαθαίνουν για την οδική ασφάλεια διασκεδάζοντας. τα νέα της. Οδηγοί και πεζοί: Απλές οδηγίες για ειρηνική συνύπαρξη τα νέα της ΤΤΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ Α.Ε. ΤΕΥΧΟΣ 42 οκτωβριοσ 2014 ΟΔΟΥ Παιδιά και έφηβοι μαθαίνουν για την οδική ασφάλεια διασκεδάζοντας 10-11 Οδηγοί και πεζοί: Απλές οδηγίες για ειρηνική

Διαβάστε περισσότερα

Ο Κώδικάς μας για Υπεύθυνη Επιχειρηματική Πρακτική

Ο Κώδικάς μας για Υπεύθυνη Επιχειρηματική Πρακτική Ο Κώδικάς μας για Υπεύθυνη Πρακτική CSL Limited Ιούλιος 2013 Περιεχόμενα > < Προηγούμενη σελίδα Περιεχόμενα Επόμενη σελίδα > Ο Κώδικάς μας για Υπεύθυνη Πρακτική Εστίαση στον Πελάτη. Καινοτομία. Ακεραιότητα.

Διαβάστε περισσότερα

Χωρίς χαρτιά, χωρίς υγεία; Πρώτο Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο για την Πρόσβαση στην Περίθαλψη

Χωρίς χαρτιά, χωρίς υγεία; Πρώτο Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο για την Πρόσβαση στην Περίθαλψη , pas de pas d papiers,sažd em sažde? Se Keine Papiere t? Keine Papi, no G.P?Νο I. Χωρίς χαρτιά, χωρίς υγεία;, no G. sanida in sanidad? si Πρώτο Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο για την Πρόσβαση στην Περίθαλψη

Διαβάστε περισσότερα

H εξάλειψη της σωματικής τιμωρίας στα παιδιά

H εξάλειψη της σωματικής τιμωρίας στα παιδιά H εξάλειψη της σωματικής τιμωρίας στα παιδιά Ερωτήσεις και απαντήσεις ΧΤΙΖΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ H εξάλειψη της σωματικής τιμωρίας στα παιδιά Ερωτήσεις και απαντήσεις Χτίζοντας

Διαβάστε περισσότερα

Θωρακίζοντας την Αστυνομία προστατεύουμε τους θεσμούς

Θωρακίζοντας την Αστυνομία προστατεύουμε τους θεσμούς οκτωβριοσ - δεκεμβριοσ 2013 Κ. 017184 Τεύχος 39ο ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ (Π.Ο.ΑΞΙ.Α.) Θωρακίζοντας την Αστυνομία προστατεύουμε τους θεσμούς Διεκδικούμε στο ακέραιο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ. Ο Μηχανικός. σήμερα ΑΠΡΙΛΙΟΥ-ΜΑΪΟΥ-ΙΟΥΝΙΟΥ 2011 - ΑΡ.ΦΥΛΛΟΥ 62

ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ. Ο Μηχανικός. σήμερα ΑΠΡΙΛΙΟΥ-ΜΑΪΟΥ-ΙΟΥΝΙΟΥ 2011 - ΑΡ.ΦΥΛΛΟΥ 62 Κόρινθος 1 ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ Ο Μηχανικός ΑΠΡΙΛΙΟΥ-ΜΑΪΟΥ-ΙΟΥΝΙΟΥ 2011 - ΑΡ.ΦΥΛΛΟΥ 62 Η Ελλάδα βρίσκεται στο πιο κρίσιμο σταυροδρόμι των τελευταίων 60 χρόνων. Το ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο Ελληνικό αλλά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΙΚΟ ΕΝΘΕΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2013

ΕΙΔΙΚΟ ΕΝΘΕΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2013 ΕΙΔΙΚΟ ΕΝΘΕΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2013 οικο νομία ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ: ΑΛΛΟΙ ΠΛΟΥΤΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΜΟΛΥΝΟΝΤΑΙ ΚΡΑΤΙΚΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΙ ΣΕ ΣΠΕΙΡΕΣ Χωματερές ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΓΙΑ.. ΛΙΓΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΧΡΥΣΟΣ ΟΙΚΟνομία - ΕΚΔΟΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ

ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ : Ο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Υπό των φοιτητών : Πολύζος Ιωάννης Τζέκος Ιωάννης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ Πτυχιακή. Γκαρέτσα Νίκη, 2004 Α.Τ.Ε.Ι ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΤΗΛΕΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ Πτυχιακή εργασία Γκαρέτσα Νικολέτα, Εξάμηνο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΕΙΣΗΓΗΣΕΩΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ. Κος Χρήστος Μάρκου - Πρόεδρος

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΕΙΣΗΓΗΣΕΩΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ. Κος Χρήστος Μάρκου - Πρόεδρος ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΕΙΣΗΓΗΣΕΩΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ Κος Χρήστος Μάρκου - Πρόεδρος Κατ αρχήν θα ήθελα να ευχαριστήσω τους τρεις εισηγητές που προηγήθηκαν, τον κ. Τατάγια την κα Χρόνη και τον Κουρτάκη, για τα όσα σημαντικά

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Καλών Πρακτικών Ηλεκτρονικής Συμμετοχής

Οδηγός Καλών Πρακτικών Ηλεκτρονικής Συμμετοχής Οδηγός Καλών Πρακτικών Ηλεκτρονικής Συμμετοχής www.eparticipation.eu Ο παρών οδηγός είναι αποτέλεσμα του χρηματοδοτούμενου έργου Interreg IVC ecitizen II Towards citizen-centered egovernment in European

Διαβάστε περισσότερα

Στις καντίνες και στη φορολόγιση,

Στις καντίνες και στη φορολόγιση, Ιδιοκτήτης Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Καπετάν Τάσου 4 - ΚΑΤΑΦΥΓΙ 19013 ΠΑΛΑΙΑ ΦΩΚΑΙΑ Εκδότης ΑΓΓΕΛΟΣ Γ. ΦΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΣ Τηλ:6972850006-Fax:2291042267 Κωδικός 1358 "Αττικός Παρατηρητής"

Διαβάστε περισσότερα