Έκθεση πεπραγμένων της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών, έτους (άρθρο 4 παρ.2 ν.3689/2008 όπως τροποποιήθηκε με το ν.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Έκθεση πεπραγμένων της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών, έτους 2013. (άρθρο 4 παρ.2 ν.3689/2008 όπως τροποποιήθηκε με το ν."

Transcript

1 Έκθεση πεπραγμένων της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών, έτους 2013 (άρθρο 4 παρ.2 ν.3689/2008 όπως τροποποιήθηκε με το ν.3910/2011) I. Νομικό καθεστώς και λειτουργία της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών ( ) 1.H Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών (ΕΣΔι) ιδρύθηκε το 1994 και αποτελεί νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου με διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια, το οποίο εποπτεύεται από τον Υπουργό Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ήδη δε διέπεται από το ν. 3689/2008 όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει. 2.Σκοπός της ΕΣΔι είναι: α)η επιλογή, κατάρτιση και αξιολόγηση όσων πρόκειται να διοριστούν σε θέσεις δοκίμων δικαστικών λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας, των Πολιτικών και Ποινικών Δικαστηρίων, του Ελεγκτικού Συνεδρίου και των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων και β)η διαρκής επιμόρφωση των υπηρετούντων δικαστικών λειτουργών. 3. Η εισαγωγή στην ΕΣΔι των υποψήφιων δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών γίνεται κατόπιν διαγωνισμού, ο οποίος διενεργείται από εξεταστικές επιτροπές στις οποίες προεδρεύει αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας ή του Αρείου Πάγου ή αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ανάλογα με τον δικαιοδοτικό κλάδο. 4. Όργανα της ΕΣΔι είναι: α) το Διοικητικό Συμβούλιο, στο οποίο μετέχουν, μεταξύ άλλων, οι πρόεδροι των τριών ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας ( Συμβούλιο της Επικρατείας, Άρειος Πάγος και Ελεγκτικό Συνέδριο) και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, β) ο Γενικός Διευθυντής ο

2 οποίος ορίζεται εκ περιτροπής από το Συμβούλιο της Επικρατείας και τον Άρειο Πάγο, για τριετή θητεία με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση, γ) ο Διευθυντής Οικονομικού Προγραμματισμού και Εποπτείας Οικονομικών Υποθέσεων, ο οποίος είναι σύμβουλος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, δ) οι Διευθυντές Κατάρτισης και Επιμόρφωσης για κάθε κατεύθυνση, ήτοι ένας πρόεδρος εφετών για την κατεύθυνση της πολιτικής και ποινικής δικαιοσύνης, ένας πρόεδρος εφετών για την κατεύθυνση της διοικητικής δικαιοσύνης και ένας εισαγγελέας εφετών για την εισαγγελική κατεύθυνση. 5. Η εκπαίδευση στην ΕΣΔι περιλαμβάνει τρία στάδια κατάρτισης και διαρκεί από την 1 η Φεβρουαρίου έως την 31 η Μαϊου του επόμενου έτους, ήτοι το διάστημα εκπαίδευσης είναι 16 συνολικά μήνες, παρατείνεται δε μέχρι τη δημοσίευση των πράξεων διορισμού των αποφοίτων. Κατά το πρώτο στάδιο κατάρτισης, που διαρκεί τους δύο πρώτους μήνες, διδάσκονται αντικείμενα γενικότερου ενδιαφέροντος. Στο δεύτερο στάδιο κατάρτισης, το οποίο διαρκεί εννέα μήνες, η διδασκαλία διενεργείται πρωτίστως με την επεξεργασία δικογραφιών και πρακτικών ζητημάτων. Στα δύο πρώτα στάδια κατάρτισης διδάσκοντες είναι δικαστικοί λειτουργοί, καθηγητές α.ε.ι., δικηγόροι και ειδικοί επιστήμονες. Στο τρίτο στάδιο κατάρτισης, το οποίο διαρκεί πέντε μήνες και μπορεί να παραταθεί έως τον διορισμό των σπουδαστών σε θέσεις δικαστικών λειτουργών, πραγματοποιείται πρακτική άσκηση στα δικαστήρια στα οποία πρόκειται να διοριστούν οι σπουδαστές, ενώ η ΕΣΔι οργανώνει παραλλήλως σεμινάρια επί ειδικών αντικειμένων. 6.Η ΕΣΔι διανύει το 20 ο έτος της λειτουργίας της. Κατά την περίοδο αυτή αποφοίτησαν σπουδαστές δέκα οκτώ σειρών, οι οποίοι ήδη υπηρετούν ως δικαστικοί λειτουργοί. Όπως προκύπτει και από τον

3 επισυναπτόμενο πίνακα (αριθ.1), έχουν εισαχθεί στην ΕΣΔι σπουδαστές κι έχουν αποφοιτήσει δικαστικοί λειτουργοί, πρόκειται δε να αποφοιτήσουν 115 σπουδαστές τον Μάιο του 2014 ( 19 η εκπαιδευτική σειρά), ενώ από τον Φεβρουάριο του 2014 αρχίζει η εκπαίδευση 210 σπουδαστών της 20 ης εκπαιδευτικής σειράς. 7.Παράλληλα η ΕΣΔι προς εκπλήρωση του σκοπού της για διαρκή επιμόρφωση των υπηρετούντων δικαστικών λειτουργών, διοργάνωσε κατά την τελευταία εξαετία σαράντα επιμορφωτικά σεμινάρια με ιδιαίτερα επίκαιρη νομική θεματολογία. Τα σεμινάρια αυτά παρακολούθησαν περίπου δικαστικοί λειτουργοί από όλους τους κλάδους της Δικαιοσύνης, δικαστές από τα κράτη-μέλη της Ε.Ε, καθώς και οι σπουδαστές των αντίστοιχων εκπαιδευτικών σειρών (βλ. τον επισυναπτόμενο πίνακα αριθ.2). 8.Με την ΑΠ 2289/ απόφαση του Ειδικού Γραμματέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης, για την ένταξη της πράξης «Προεισαγωγική Εκπαίδευση και Συνεχιζόμενη Κατάρτιση Στελεχών Δικαστικού Σώματος» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα(Ε.Π) «Διοικητική Μεταρρύθμιση », η ΕΣΔι εξασφάλισε την κατά το μεγαλύτερο ποσοστό χρηματοδότησή της από το ΕΣΠΑ για τη χρονική περίοδο μέχρι και το έτος Η λειτουργία της ΕΣΔι απαιτεί ως ετήσιο λειτουργικό κόστος το ποσό των περίπου (μισθοδοσία σπουδαστών, απόδοση των αντίστοιχων κρατήσεων στους ασφαλιστικούς οργανισμούς, αμοιβές διδασκαλίας, έξοδα διοργάνωσης σεμιναρίων για την επιμόρφωση, λειτουργικά έξοδα).

4 Τα ποσά των επιχορηγήσεων από το Υπουργείο Δικαιοσύνης που προέβλεπαν για την ΕΣΔι οι κρατικοί προϋπολογισμοί των τελευταίων ετών ήταν της τάξεως των ετησίως κατά μέσο όρο. 10.Είναι προφανές ότι η απρόσκοπτη συνέχιση της χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ αποτελεί τη μοναδική λύση για τη διατήρηση της ΕΣΔι. 11.Κατά το έτος 2013 παρατηρήθηκαν σοβαρότατα προβλήματα στην ομαλή χρηματοδότηση της ΕΣΔι από το ΕΣΠΑ, με συνέπεια να διακοπεί επί δίμηνο η μισθοδοσία των σπουδαστών και να ανασταλεί για μεγάλο χρονικό διάστημα κάθε επιμορφωτική δραστηριότητα. 12.Με τα δεδομένα αυτά είναι απολύτως αναγκαία, για τη ύπαρξη της ΕΣΔι : Α)H ομαλή και έγκαιρη χρηματοδότηση της ΕΣΔι με τη συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων (Διαχειριστική Αρχή, Ε.Π «Διοικητική Μεταρρύθμιση », Υπουργείο Ανάπτυξης, Υπουργείο Δικαιοσύνης). Β)Η συνέχιση της χρηματοδότησης της ΕΣΔι από το νέο ΕΣΠΑ, για την προγραμματική περίοδο , με την πρόβλεψη της επιλεξιμότητας των δαπανών για τη λειτουργία της από Επιχειρησιακό Πρόγραμμα αντίστοιχο με το ισχύον «Ε.Π Διοικητική Μεταρρύθμιση » καθώς και η ένταξή της στο Πρόγραμμα αυτό.

5 ΙΙ.ΠΡΟΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟ ΕΤΟΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Α. Τρίτο στάδιο κατάρτισης των σπουδαστών της 18 ης σειράς (πρακτική άσκηση) Οι εβδομήντα τέσσερις σπουδαστές Κατεύθυνσης Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης της 18 ης εκπαιδευτικής σειράς, οι οποίοι αποφοίτησαν τον Αύγουστο του 2013 και διορίστηκαν δικαστικοί λειτουργοί, πραγματοποίησαν την πρακτική άσκησή τους (τρίτο στάδιο κατάρτισης) από την 7 η Ιανουαρίου 2013 στο Πρωτοδικών Αθηνών (37 Σπουδαστές) και στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης (37 σπουδαστές) έως την αποφοίτησή τους. Κατά την περίοδο αυτοί οι σπουδαστές παρακολούθησαν σεμινάρια τα οποία διοργάνωσαν διάφοροι φορείς (π.χ. το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας κλπ) και συμμετείχαν σε επιμορφωτικό σεμινάριο που έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις της ΕΣΔι με θέμα «Ιατρική ευθύνη από αμέλεια (Αστική-Ποινική) - Ειδικά θέματα Ιατρικού Δικαίου». Β. Πρώτο και δεύτερο στάδιο Κατάρτισης των σπουδαστών της 19 ης σειράς Τον Ιανουάριο έγινε η εγγραφή στη Σχολή των πενήντα οκτώ συνολικά σπουδαστών Κατεύθυνσης Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης (57 επιτυχόντες της 19 ης εκπαιδευτικής σειράς).

6 α. Μαθήματα: Τα μαθήματα άρχισαν την 1 η Φεβρουαρίου (πρώτο στάδιο κατάρτισης) σύμφωνα με το εγκριθέν από το Διοικητικό Συμβούλιο της Σχολής πρόγραμμα, ενώ την 1 η Απριλίου άρχισαν τα μαθήματα του δεύτερου σταδίου κατάρτισης. Το εκτελούμενο πρόγραμμα στηρίζεται στο προηγούμενο, που υλοποιήθηκε κατά τη φοίτηση της 18 ης Σειράς, στο οποίο, ωστόσο, έγιναν κάποιες βελτιωτικές παρεμβάσεις (προσθήκη τριών νέων μαθημάτων: Θέματα Ρατσισμού και Ξενοφοβίας, Διεθνές Δικονομικό Δίκαιο και Θέματα Νομικής Ορολογίας). Για την υλοποίηση του προγράμματος του πρώτου και δευτέρου σταδίου κατάρτισης της Κατεύθυνσης Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης αξιοποιήθηκαν ως διδάσκοντες είκοσι επτά (27) δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί, είκοσι τρεις (23) πανεπιστημιακοί καθηγητές, δύο (2) επίτιμοι ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί, δύο ( 2) δικηγόροι με δεκαπενταετή τουλάχιστον δικηγορία, έξι (6) καθηγητές ξένων γλωσσών και τέσσερις (4) ειδικοί επιστήμονες για τα μαθήματα της πληροφορικής. β. Σεμινάρια: Οι σπουδαστές της Κατεύθυνσης Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης (μαζί με τους συναδέλφους τους των δύο άλλων κατευθύνσεων) της 19 ης Σειράς, αλλά και 94 σπουδαστές και των τριών κατευθύνσεων της 18 ης σειράς, που έκαναν την πρακτική τους άσκηση στη Θεσσαλονίκη συμμετείχαν στο διήμερο Σεμινάριο με γενικό θέμα «Ιατρική ευθύνη από αμέλεια (Αστική-Ποινική) - Ειδικά θέματα Ιατρικού Δικαίου» που έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις της Σχολής (ήδη, τα κείμενα των εισηγήσεων και η εισαγωγική ομιλία του τότε Γενικού Διευθυντή, νυν Προέδρου του ΑΠ, κ.μιχαήλ Θεοχαρίδη έχουν εκδοθεί από το «Ερευνητικό Δίκτυο Α.Π.Θ. Ιατρική Πράξη, Βιοϊατρική και Δίκαιο»). γ. Ημερίδες (κοινές με την Κατεύθυνση Εισαγγελέων ):

7 : «Σχέσεις παραγόντων της δίκης (δικαστών-εισαγγελέωνδικηγόρων)» : «Η συμβολή των ειδικών επιστημόνων στην απονομή της πολιτικής και ποινικής δικαιοσύνης» : «Πρόσφατες εξελίξεις στο Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης: Διασυνοριακή δικαστική συνεργασία σε ποινικές και αστικές υποθέσεις». δ. Εκπαιδευτικές Επισκέψεις (κατά κανόνα κοινές με την Κατεύθυνση Εισαγγελέων και με συνοδούς, πάντοτε, τους δύο Διευθυντές των Κατευθύνσεων): 4/ : στη Θεραπευτική Κοινότητα ΙΘΑΚΗ του ΚΕΘΕΑ : στο Κατάστημα Κράτησης Διαβατών : στο Ειδικό Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Κασσαβέτειας και στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Βόλου 17,23 και : στο Εφετείο και Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης : στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας (Αθήνα) : στον Άρειο Πάγο και στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου 1,4 και : στο Εφετείο και Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης Η ολοκλήρωση της φοίτησης στη Σχολή έλαβε χώρα στις 6 Δεκεμβρίου και ακολούθησαν οι εξετάσεις αποφοίτησης που διενεργήθηκαν από επιτροπή προεδρευόμενη από αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου. Από 1 ης Ιανουαρίου 2014 αρχίζει η πρακτική άσκηση των εν λόγω σπουδαστών στα πρωτοδικεία Αθηνών και Θεσσαλονίκης. 2. ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Α. Τρίτο στάδιο κατάρτισης των σπουδαστών της 18 ης σειράς (πρακτική άσκηση)

8 Η πρακτική άσκηση των σπουδαστών της 18ης σειράς πραγματοποιήθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, στο Ελεγκτικό Συνέδριο, για τους σπουδαστές που διορίστηκαν στη συνέχεια στα εν λόγω δικαστήρια. Οι σπουδαστές ανέλαβαν την επεξεργασία φακέλων δικογραφιών, υπό την επίβλεψη των δικαστών που είχαν ορισθεί υπεύθυνοι, την μελέτη ειδικών θεμάτων που τους ανατέθηκαν και παρακολούθησαν διασκέψεις. Στο Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης εκπαιδεύτηκαν τριάντα οκτώ σπουδαστές, οι οποίοι διορίστηκαν μετά την αποφοίτησή τους σε θέσεις παρέδρων των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων. Οι εν λόγω σπουδαστές τοποθετήθηκαν σε δεκαεννέα τμήματα συνεδριάσεων με αντίστοιχους Προέδρους Πρωτοδικών. Κατά τη διάρκεια της προβλεπόμενης από το νόμο πρακτικής άσκησης από μέχρι οι σπουδαστές ανέλαβαν υποθέσεις διαφόρων αντικειμένων και στη συνέχεια ετοίμασαν τα σχέδια των αποφάσεων μετά από ενδελεχή συνεργασία με την πρόεδρο του τμήματος, στο οποίο τοποθετήθηκαν. Παράλληλα συμμετείχαν σε πολλές δικασίμους του Διοικητικού Πρωτοδικείου και του Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης μαζί με τους δικαστές του εκάστοτε τμήματος. Επίσης παρακολούθησαν κατά το ίδιο διάστημα δύο ημερίδες στο Φορολογικό και Ασφαλιστικό Δίκαιο και δύο σεμινάρια με θέματα «ιατρική ευθύνη από αμέλεια-ειδικά θέματα Ιατρικού δικαίου» (κοινό με τους πολιτικούς δικαστές) και «Αλλοδαποί- Ιθαγένεια- Άσυλο. Ειδικότερα ζητήματα κατά την εκδίκαση των σχετικών διαφορών από τα Διοικητικά Δικαστήρια». Κατά τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο συνεχίστηκε η εκπαίδευσή τους, κατά την οποία, πέραν της διαχείρισης φακέλων, παρακολούθησαν (τέσσερα) 4 σεμινάρια που πραγματοποιήθηκαν στα Διοικητικά Δικαστήρια

9 Θεσσαλονίκης. Επίσης ανέλαβαν οι σπουδαστές και από μια εργασία ο καθένας σε θέματα που απασχολούν τα Διοικητικά Δικαστήρια. Στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών εκπαιδεύτηκαν τριάντα έξι σπουδαστές της 18 ης σειράς, οι οποίοι μετά την αποφοίτησή τους διορίστηκαν σε θέσεις παρέδρων των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων. Οι εν λόγω σπουδαστές τοποθετήθηκαν σε δέκα τμήματα του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών και κατά το διάστημα μέχρι ανέλαβαν την επεξεργασία φακέλων διαφόρων αντικειμένων, τους οποίους και χειρίστηκαν με τη συνεχή συνεργασία του αντίστοιχου προέδρου πρωτοδικών. Οι εκπαιδευόμενοι σπουδαστές στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών κατά το μήνα Ιούλιο 2013 παρακολούθησαν έξι 6 σεμινάρια. Επίσης ανέλαβαν από μία εργασία σε θέματα που απασχολούν τη Διοικητική Δικαιοσύνη. Β. Πρώτο και δεύτερο στάδιο Κατάρτισης των σπουδαστών της 19 ης Σειράς Η φοίτηση των σπουδαστών της 19 ης σειράς άρχισε την 1 η Φεβρουαρίου 2013 με το πρώτο στάδιο σπουδών. Κατά το στάδιο αυτό, σύμφωνα με το νόμο, πραγματοποιήθηκαν μαθήματα τα οποία εισάγουν σταδιακά τους σπουδαστές στην έννοια του δικαστικού λειτουργήματος, τις αρχές της δικαιοσύνης, την αυξημένη ευθύνη των δικαστών κλπ. Κατά το δεύτερο στάδιο της εκπαίδευσής τους οι σπουδαστές παρακολούθησαν μαθήματα που αποβλέπουν στην εξοικείωσή τους με πραγματικές υποθέσεις και αντικείμενα των Διοικητικών Δικαστηρίων και κυρίως με την επεξεργασία φακέλων στα περισσότερα μαθήματα. Επίσης πραγματοποιήθηκαν έξι επισκέψεις στα Διοικητικά Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, όπου οι σπουδαστές παρακολούθησαν δημόσιες συνεδριάσεις των δικαστηρίων, καθώς και διασκέψεις των τμημάτων σε

10 αντικείμενα φορολογικού δικαίου, αποζημιώσεων σε βάρος του Δημοσίου, ακυρωτικών υποθέσεων κ.ά. Στις αρχές Νοεμβρίου 2013 οι σπουδαστές επισκέφθηκαν στην Αθήνα το Ελεγκτικό Συνέδριο και το Συμβούλιο της Επικρατείας και παρακολούθησαν δημόσιες συνεδριάσεις των ως άνω δύο ανώτατων δικαστηρίων της χώρας. Στο ίδιο διάστημα οι σπουδαστές έλαβαν μέρος σε τρία (3) σεμινάρια με θέματα «Ιατρική ευθύνη από αμέλεια-ειδικά θέματα ιατρικού δικαίου», «Αλλοδαποί - Ιθαγένεια- Άσυλο. Ειδικότερα ζητήματα κατά την εκδίκαση των σχετικών διαφορών από τα Διοικητικά Δικαστήρια» και «Άσκηση του Δικαστικού Λειτουργήματος. Προβλήματα και Προοπτικές» και μία (1) ημερίδα με θέμα «Ανάλυση ειδικών υποθέσεων ΦΠΑ». Η αξιολόγηση των σπουδαστών από τους διδάσκοντες κατά το δεύτερο στάδιο σπουδών έγινε άλλοτε με τεστ, άλλοτε με σύνταξη σχεδίου απόφασης, σε μερικές περιπτώσεις με σύνταξη πρακτικού ή σύνταξη εισήγησης. Κατά το στάδιο αυτό πραγματοποιήθηκαν και τρείς 3 εικονικές δίκες σε αντικείμενα των Διοικητικών Πρωτοδικείων, όπου οι σπουδαστές με τριμελή ή μονομελή σύνθεση κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν κυρίως δικονομικά ζητήματα (εξαιρέσεων δικαστών, κλήτευσης, πληρεξουσιότητας, εκπροσώπησης κλπ.). Με την ολοκλήρωση του δευτέρου σταδίου κατάρτισης έλαβε χώρα ο εξαγωγικός διαγωνισμός των σπουδαστών της 19 ης σειράς της κατεύθυνσης της Διοικητικής Δικαιοσύνης στις 16 και 17 Δεκεμβρίου του Από 1 ης Ιανουαρίου 2014 αρχίζει η πρακτική άσκηση των εν λόγω σπουδαστών στο Συμβούλιο της Επικρατείας, στο Ελεγκτικό Συνέδριο και στα Διοικητικά Πρωτοδικεία Θεσσαλονίκης και Αθηνών. 3.ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ Α. Πρακτική άσκηση των σπουδαστών της 18 ης σειράς

11 Οι είκοσι 20 σπουδαστές Κατεύθυνσης Εισαγγελέων της 18 ης Εκπαιδευτικής Σειράς άρχισαν την πρακτική άσκησή τους (τρίτο στάδιο κατάρτισης) την 7 η Ιανουαρίου 2013 στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών (5 Σπουδαστές) και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης (15 σπουδαστές). Οι σπουδαστές παρακολούθησαν σεμινάρια που διοργανώθηκαν από εκπαιδευτικούς φορείς ( π.χ. Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας κλπ) και συμμετείχαν στο επιμορφωτικό σεμινάριο της 28 ης και 29 ης Μαρτίου 2013 που έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις της ΕΣΔι με θέμα «Ιατρική ευθύνη από αμέλεια (Αστική-Ποινική) Ειδικά θέματα Ιατρικού Δικαίου» (βλ. παρακάτω). Ήδη, οι σπουδαστές της 18 ης Εκπαιδευτικής Σειράς έχουν διορισθεί και από τον Σεπτέμβριο 2013 ασκούν καθήκοντα εισαγγελικών παρέδρων στις Εισαγγελίες Πρωτοδικών της χώρας. Β. Πρώτο και δεύτερο στάδιο Κατάρτισης των σπουδαστών της 19 ης σειράς Τον Ιανουάριο έγινε η εγγραφή στη Σχολή των δώδεκα (12) Σπουδαστών Κατεύθυνσης Εισαγγελέων της 19 ης εκπαιδευτικής σειράς. Α. Μαθήματα: Τα μαθήματα άρχισαν την 1 η Φεβρουαρίου (πρώτο στάδιο κατάρτισης) σύμφωνα με το εγκριθέν από το Διοικητικό Συμβούλιο της Σχολής πρόγραμμα, ενώ την 1 η Απριλίου άρχισαν τα μαθήματα του δεύτερου σταδίου κατάρτισης. Το εκτελούμενο πρόγραμμα στηρίζεται στο προηγούμενο, που υλοποιήθηκε κατά τη φοίτηση της 18 ης Σειράς, στο οποίο, ωστόσο, έγιναν κάποιες βελτιωτικές παρεμβάσεις (προσθήκη δύο νέων μαθημάτων: Θέματα Δικαστικής Ψυχιατρικής και Καθήκοντα Εισαγγελέα Ανηλίκων). Για την υλοποίηση

12 του προγράμματος του πρώτου και δευτέρου σταδίου κατάρτισης της Κατεύθυνσης Εισαγγελέων αξιοποιήθηκαν ως διδάσκοντες 21 δικαστικοί και εισαγγελικού λειτουργοί, 14 πανεπιστημιακοί καθηγητές και 2 δικηγόροι με δεκαπενταετή τουλάχιστον δικηγορία. Η ολοκλήρωση της φοίτησης στη Σχολή θα λάβει χώρα στις 6 Δεκεμβρίου και θα ακολουθήσουν οι εξετάσεις αποφοίτησης. Β. Σεμινάρια: Την 28 η και 29 η Μαρτίου, οι Σπουδαστές της Κατεύθυνσης Εισαγγελέων (μαζί με τους συναδέλφους τους και των τριών κατευθύνσεων) της 19 ης Σειράς συμμετείχαν στο διήμερο Σεμινάριο με γενικό θέμα «Ιατρική ευθύνη από αμέλεια (Αστική-Ποινική) Ειδικά θέματα Ιατρικού Δικαίου» που έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις της Σχολής, με υπεύθυνο προγράμματος του σεμιναρίου τον Διευθυντή της Κατεύθυνσης Εισαγγελέων (ήδη, τα κείμενα των εισηγήσεων και η εισαγωγική ομιλία του τότε Γενικού Διευθυντή, νυν Προέδρου του ΑΠ, κ.μιχαήλ Θεοχαρίδη έχουν εκδοθεί από το «Ερευνητικό Δίκτυο Α.Π.Θ. Ιατρική Πράξη, Βιοϊατρική και Δίκαιο»). Γ. Ημερίδες (κοινές με την Κατεύθυνση Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης): 1) : «Σχέσεις παραγόντων της δίκης (δικαστώνεισαγγελέων-δικηγόρων)» με συντονιστή τον Αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου κ.αθανάσιο Κουτρουμάνο 2) : «Η συμβολή των ειδικών επιστημόνων στην απονομή της πολιτικής και ποινικής δικαιοσύνης» με συντονιστές τους Διευθυντές των Κατευθύνσεων 3) : «Πρόσφατες εξελίξεις στο Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης: Διασυνοριακή δικαστική συνεργασία σε ποινικές και αστικές υποθέσεις», με συντονιστές τους Διευθυντές των Κατευθύνσεων και τον Αρεοπαγίτη κ. Χριστόφορο Κοσμίδη.

13 Δ. Εκπαιδευτικές Επισκέψεις (κατά κανόνα κοινές με την Κατεύθυνση Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης και με συνοδούς, πάντοτε, τους δύο Διευθυντές των Κατευθύνσεων): 1) : στη Θεραπευτική Κοινότητα ΙΘΑΚΗ του ΚΕΘΕΑ 2) : στο Κατάστημα Κράτησης Διαβατών 3) : στο Ειδικό Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Κασσαβέτειας και στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Βόλου 4) : στις Εισαγγελίες Εφετών και Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης 5) : στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας (Αθήνα) 6) : στον Άρειο Πάγο και στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου 7) 5/ : στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης 8) : στο Τμήμα Ακαταλογίστων του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης 4. Εισαγωγικός Διαγωνισμός της 20 ης σειράς για όλες τις κατευθύνσεις Στις 1, 2 και 3 Νοεμβρίου 2013 πραγματοποιήθηκε ο γραπτός διαγωνισμός για την εισαγωγή στη Σχολή εκατό δεκαπέντε σπουδαστών της 20 ης σειράς στην κατεύθυνση της διοικητικής δικαιοσύνης. Στο γραπτό διαγωνισμό έλαβαν μέρος τετρακόσια τριάντα υποψήφιοι, από τους οποίους πέτυχαν στις γραπτές εξετάσεις εκατόν είκοσι επτά. Τον Δεκέμβριο έλαβαν χώρα οι προφορικές εξετάσεις και τελικώς εισάγονται στην ΕΣΔι εκατόν δεκαπέντε σπουδαστές για τη διοικητική δικαιοσύνη.

14 Στις 8, 9 και 10 Νοεμβρίου 2013 πραγματοποιήθηκαν οι γραπτές εξετάσεις του διαγωνισμού για την επιλογή των εβδομήντα έξι σπουδαστών της 20 ης σειράς, για την Κατεύθυνση Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης. Κατέθεσαν δικαιολογητικά τετρακόσιοι έξι υποψήφιοι, αποκλείστηκαν πέντε, και τελικά έλαβαν μέρος τετρακόσιοι ένας υποψήφιοι. Στις γραπτές εξετάσεις πέτυχαν εκατόν επτά σπουδαστές και μετά το τέλος των προφορικών εξετάσεων ο οριστικός πίνακας επιτυχόντων περιλαμβάνει εβδομήντα έξι σπουδαστές. Στις 5, 6 και 7 Νοεμβρίου 2013 έλαβαν χώρα οι γραπτές εξετάσεις του διαγωνισμού για την επιλογή των δεκαέξι Σπουδαστών της 20 ης σειράς της Κατεύθυνσης Εισαγγελέων. Κατέθεσαν δικαιολογητικά τριακόσιοι τριάντα υποψήφιοι, αποκλείστηκαν έξι, και τελικά έλαβαν μέρος διακόσιοι τριάντα υποψήφιοι. Στις γραπτές εξετάσεις πέτυχαν εκατόν είκοσι πέντε σπουδαστές και μετά την ολοκλήρωση των προφορικών εξετάσεων στον οριστικό πίνακα επιτυχόντων περιλαμβάνονται δεκαέξι σπουδαστές. IIΙ. ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2013 Λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπισε η ΕΣΔι κατά το έτος 2013, εξαιτίας της καθυστέρησης κατά την εκταμίευση της χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ, πραγματοποιήθηκε σχετικά περιορισμένος κύκλος επιμορφωτικών σεμινάριων για τους υπηρετούντες δικαστές όλων των δικαιοδοτικών κλάδων. Τα επιμορφωτικά σεμινάρια που έλαβαν χώρα είναι τα παρακάτω: α)28,29 και : «Ζητήματα ερμηνείας και εφαρμογής των νόμων: 3869/2010 και 4055/2012, αρμοδιότητος Ειρηνοδικείων» το οποίο παρακολούθησαν 138 νέοι (δόκιμοι) Ειρηνοδίκες.

15 β) 12 και : «Ζητήματα εταιρικού δικαίου κατά το ν. 4072/2012», το οποίο παρακολούθησαν 140 πρόεδροι πρωτοδικών και πρωτοδίκες, 13 εισαγγελείς και αντεισαγγελείς πρωτοδικών και 73 σπουδαστές της 18 ης σειράς. γ)18 και : «Η δικαστική προστασία των δικαιωμάτων του ανθρώπου κατά την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) σε Εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδό από τη σκοπιά της πολιτικής και ποινικής δίκης», το οποίο παρακολούθησαν 116 δικαστές και 10 εισαγγελείς δ) : «Κοινωνικού χαρακτήρα κυρώσεις και μέτρα ως μια απάντηση στον υπερπληθυσμό των φυλακών- Πρόγραμμα HELP» για δικαστές της πολιτικής και ποινικής δικαιοσύνης. ε) «Άσκηση του Δικαστικού Λειτουργήματος. Προβλήματα και Προοπτικές», το οποίο παρακολούθησαν εξήντα πρόεδροι πρωτοδικών και πρωτοδίκες της διοικητικής δικαιοσύνης. IV ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2013 Η ΕΣΔι έχει αναπτύξει ένα ευρύ δίκτυο συνεργασιών με ευρωπαϊκούς φορείς εκπαίδευσης και επιμόρφωσης κατά την εικοσαετή περίοδο λειτουργίας της, με σκοπό την επιμόρφωση των υπηρετούντων δικαστών και εισαγγελέων. Η ΕΣΔι ενισχύει την ευρωπαϊκή παρουσία της χώρας με τη συμμετοχή της στους εν λόγω οργανισμούς, σε θέματα δικαιοσύνης, και ταυτοχρόνως συμβάλλει στη λήψη αποφάσεων για θέματα δικαστικής εκπαίδευσης. Κατά το έτος 2013 η ΕΣΔι

16 εξακολούθησε να συμμετέχει ενεργά σε ευρωπαϊκά προγράμματα, τα οποία περιγράφονται κατωτέρω. Α. ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (EJTN) Το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Δικαστικής Εκπαίδευσης (ΕJTN), που εδρεύει στις Βρυξέλλες, επανιδρύθηκε στις ως μη κερδοσκοπικός διεθνής οργανισμός (non-profit making international organization), με σκοπούς που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής της Συνθήκης του Άμστερνταμ της (δημιουργία ενιαίου ευρωπαϊκού «χώρου» δικαιοσύνης, προαγωγή της αμοιβαίας ενημέρωσης ως προς τα ευρωπαϊκά νομικά συστήματα κλπ). Περιλαμβάνει τους εθνικούς οργανισμούς, που είναι αρμόδιοι για την εκπαίδευση δικαστών, έχουν όμως προσχωρήσει σε αυτό κι άλλοι φορείς (π.χ. η Ένωση Συμβουλίων της Επικρατείας και Ανωτάτων Διοικητικών Δικαστηρίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης). Η ΕΣΔι, ήδη από το 2006, συμμετέχει ενεργά σε όλα σχεδόν τα επιμορφωτικά σεμινάρια που διοργανώνει και χρηματοδοτεί το EJTN, καταβάλλοντας για τη συμμετοχή της σε αυτά ετήσια συνδρομή περίπου ,00. Β. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ HELP Το Συμβούλιο της Ευρώπης έχει θέσει σε εφαρμογή ήδη από το 2006 πρόγραμμα, με την ονομασία HELP, που έχει ως αντικείμενο την ενσωμάτωση της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) και της νομολογίας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στα προγράμματα σπουδών των Σχολών Δικαστών και Εισαγγελέων και γενικότερα στην οργάνωση της εκπαίδευσης των δικαστών και εισαγγελέων των κρατών μελών της ΕΕ.

17 Η πρώτη συνάντηση έγινε τον Σεπτέμβριο του 2006 και συμμετείχαν εκπρόσωποι από τις περισσότερες χώρες που είναι μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης. Σ αυτή τη συνάντηση οι εκπρόσωποι των κρατών χωρίστηκαν σε ομάδες εργασίας. Η χώρα μας εντάχθηκε στην ομάδα εργασίας που έχει ως αντικείμενο τη σύνταξη ενός εγχειριδίου για τους εκπαιδευτές που διδάσκουν δικαιώματα στους εθνικούς φορείς εκπαίδευσης δικαστών και εισαγγελέων. Οι άλλες ομάδες εργασίας που συγκροτήθηκαν ασχολούνται, η μεν πρώτη, με τη συλλογή κι επεξεργασία εκπαιδευτικού υλικού, η δε δεύτερη με τις μεθόδους ηλεκτρονικής διδασκαλίας (e-learning). Το 2013 ζητήθηκε από τους εκπροσώπους των κρατών μελών να υποδείξουν δικαστές και επιστήμονες με ειδίκευση σε θέματα δικαιωμάτων που θα ενδιαφέρονταν να γίνουν αποδέκτες του εκπαιδευτικού υλικού το οποίο συγκεντρώνεται στο πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης και να αποτελέσουν ένα κύκλο εμπειρογνωμόνων που θα συνεργάζεται με το Συμβούλιο της Ευρώπης. Ως εκπρόσωπος του HELP για την Ελλάδα ορίστηκαν ο Δημήτρης Βανδώρος, Πάρεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, για θέματα διοικητικής δικαιοσύνης και ο Πέτρος Αλικάκος, Πρωτοδίκης, για θέματα πολιτικής και ποινικής δικαιοσύνης. Γ. ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ (ΕRΑ) Η Ευρωπαϊκή Ακαδημία του Δικαίου, που εδρεύει στην πόλη Τρίερ της Γερμανίας το 1992, δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία κυρίως του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η ΕΣΔι, ήδη από το 2006, συμμετέχει ενεργά σε επιμορφωτικά σεμινάρια που διοργανώνει η ERA και κατά κύριο λόγο σε εκείνα για τα οποία δεν χρειάζεται να καταβάλλει έξοδα εγγραφής. Επιπλέον η ΕΣΔι δεν πληρώνει καμία εισφορά στην ΕRA.

18 Δ. ΛΟΙΠΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Η ΕΣΔι, στα πλαίσια της αποστολής της για την ανάπτυξη σχέσεων με αντίστοιχες Σχολές Δικαστών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμμετέχει : α)στο πρόγραμμα ανταλλαγής σπουδαστών της πολιτικής-ποινικής κατεύθυνσης με την Γαλλική Σχολή Δικαστών (Εcole Nationale de la Magistrature), το οποίο εφαρμόζεται ήδη από το 2010 σε ετήσια βάση, β) στο πρόγραμμα Criminal Justice σε συνεργασία με την Ισπανική Σχολή Δικαστών που έχει ως σκοπό την ενίσχυση της ευρωπαϊκής δικαστικής συνεργασίας σε ποινικές υποθέσεις, για πρώτη φορά κατά το τρέχον έτος. Οι παραπάνω δραστηριότητες χρηματοδοτούνται πλήρως από το EJTN. Τέλος η ΕΣΔι διοργάνωσε: α)hμερίδα με θέμα: «Διαμεσολάβηση σε αστικές και εμπορικές υποθέσεις» στα πλαίσια της κατάρτισης των σπουδαστών της ΙΘ εκπαιδευτικής σειράς, σε συνεργασία με το Ιταλικό Κέντρο Εκπαίδευσης Δικαστών (ADR) τον Οκτώβριο του 2012 και β) τριήμερο επιμορφωτικό πρόγραμμα-workshop με θέμα: «Οι αρχές της νομοθεσίας της ΕΕ σε ζητήματα προστασίας περιβάλλοντος», στην αγγλική γλώσσα, σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Δημόσιας Διοίκησης (EIPA) και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Γενική Διεύθυνση Περιβάλλοντος, τον Μάρτιο του 2012 και με τη συμμετοχή 30 περίπου δικαστικών λειτουργών από διάφορες χώρες της Ε.Ε V. Προοπτικές για το έτος 2014

19 1. Κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους οι μεν σπουδαστές της 19 ης σειράς θα διανύσουν το στάδιο της πρακτικής άσκησης (στο οποίο θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα, ιδίως αναφορικά με τη συμμετοχή τους σε ημερίδες και σεμινάρια), οι δε νέοι σπουδαστές της 20 ης σειράς θα φοιτήσουν στη Σχολή ακολουθώντας το πρόγραμμα (πρώτου και δευτέρου σταδίου κατάρτισης. 2. Η Διεύθυνση της ΕΣΔι έχει επεξεργασθεί ένα πλαίσιο μεθοδολογίας της διδασκαλίας, βασισμένο στα διεθνή και ευρωπαϊκά πρότυπα, το οποίο, σε συνδυασμό με μεταβολές που έχουν επέλθει στο πρόγραμμα σπουδών, θα εφαρμοσθεί στους σπουδαστές της 20 ης σειράς, με σκοπό η εκπαίδευση να καταστεί περισσότερο συνεκτική και προσαρμοσμένη στις ανάγκες μιας σύγχρονης ευρωπαϊκής σχολής με επαγγελματική κατεύθυνση. 3. Βασικός σκοπός της ΕΣΔι είναι να ενισχυθεί ο τομέας της επιμόρφωσης των υπηρετούντων δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών σε αντικείμενα με ιδιαίτερη σημασία για την άσκηση των δικαστικών καθηκόντων. Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθούν επιμορφωτικές ημερίδες τόσο για επίκαιρα ζητήματα που απασχολούν τους κατ ιδίαν δικαιοδοτικούς κλάδους όσο και σε θεματικές κοινού ενδιαφέροντος για όλους τους δικαιοδοτικούς κλάδους, ώστε να συζητηθούν προβλήματα που απασχολούν τόσο την πολιτική και ποινική δικαιοσύνη όσο και τη διοικητική δικαιοσύνη. 4. Τον προσεχή Ιούνιο θα διεξαχθεί στην ΕΣΔι η γενική συνέλευση του οργανισμού για την ευρωπαϊκή δικαστική εκπαίδευση EJTN, λόγω του ότι η Ελλάδα έχει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά το πρώτο εξάμηνο του Στη Θεσσαλονίκη θα συνεδριάσει η Διοικούσα Επιτροπή του EJTN ( ) και στη συνέχεια η γενική συνέλευση ( 12, ) του εν λόγω οργανισμού, η οποία αποτελείται από ογδόντα περίπου συνέδρους που εκπροσωπούν τις

20 χώρες μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης και άλλους οργανισμούς. Η ΕΣΔι θα αναλάβει τη διοργάνωση αυτής της σημαντικής εκδήλωσης, στην οποία θα προεδρεύσει ο Γενικός Διευθυντής. Αυτή η πανευρωπαϊκή συνάντηση είναι μια ευκαιρία για την προβολή της χώρας και ειδικότερα της Θεσσαλονίκης και της ιστορίας της Μακεδονίας, για το λόγο δε αυτό η ΕΣΔι θα συνεργασθεί με τις τοπικές αρχές προκειμένου να οργανωθεί για τους συνέδρους ένα πλήρες πρόγραμμα ξενάγησης και φιλοξενίας. 5. Η ΕΣΔι θα συνεχίσει τις διεθνείς και ευρωπαϊκές συνεργασίες της με εκπαιδευτικούς οργανισμούς για τη δικαιοσύνη είτε στέλνοντας έλληνες δικαστές και εισαγγελείς σε επιμορφωτικές συναντήσεις στην αλλοδαπή, είτε οργανώνοντας επιμορφωτικές εκδηλώσεις στο κτίριο της στη Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή δικαστών και εισαγγελέων από άλλα κράτη. Επίσης θα ληφθεί μέριμνα για την πραγματοποίηση εκπαιδευτικών ταξιδιών των σπουδαστών της ΕΣΔι στη Γαλλία στα πλαίσια ανταλλαγών με τις αντίστοιχες γαλλικές σχολές που εκπαιδεύουν τους πολιτικούς και διοικητικούς δικαστές. 6. Η ΕΣΔι θα προωθήσει και τις σχέσεις της με άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα και φορείς εκπαίδευσης, όπως άλλωστε προβλέπει ο ν. 3689/2008, και ειδικότερα με τις Νομικές Σχολές της χώρας και με νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου που έχουν ως αντικείμενο την εκπαίδευση, μεταξύ των οποίων και το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης. 7. Όπως ήδη έχει αναφερθεί, η συνέχιση της λειτουργίας της ΕΣΔι συνδέεται αρρήκτως με την ομαλή χρηματοδότησή της. Επομένως, βασική προτεραιότητα της Διεύθυνσης της Σχολής είναι η έγκαιρη εκταμίευση των χρημάτων του ΕΣΠΑ που προορίζονται για την κάλυψη των αναγκών της, καθώς και η ένταξή της στο επόμενο πενταετές πρόγραμμα του ΕΣΠΑ. Αν η ΕΣΔι δεν ενταχθεί στο επόμενο ΕΣΠΑ τότε θα καταστεί αδύνατη η συνέχιση της λειτουργίας της και συνεπώς θα

Προκήρυξη Διαγωνισμού Για Την Εισαγωγή Στην. Εθνική Σχολή Δικαστών

Προκήρυξη Διαγωνισμού Για Την Εισαγωγή Στην. Εθνική Σχολή Δικαστών Προκήρυξη Διαγωνισμού Για Την Εισαγωγή Στην Εθνική Σχολή Δικαστών ΕΛΛΗΝIΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤIΑ Αθήvα, 12 Ιουλίου 2004 ΥΠΟΥΡΓΕIΟ ΔIΚΑIΟΣΥΝΗΣ Αριθ. πρωτ: 79401 οικ. ΓΕΝ.Δ/ΝΣΗ : Διoίκησης Δικαιoσύvης ΔIΕΥΘΥΝΣΗ : Λειτoυργίας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2012 ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2012 ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Ν.Π.Δ.Δ. ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2012 ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Η ΕΘΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ υποβάλλει τον προϋπολογισμό του οικονομικού έτους 2012. Πρόκειται για τη 18η

Διαβάστε περισσότερα

Έκθεση πεπραγμένων της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών, έτους 2014. (άρθρο 4 παρ.2 ν.3689/2008 όπως τροποποιήθηκε με το ν.

Έκθεση πεπραγμένων της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών, έτους 2014. (άρθρο 4 παρ.2 ν.3689/2008 όπως τροποποιήθηκε με το ν. Έκθεση πεπραγμένων της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών, έτους 2014 (άρθρο 4 παρ.2 ν.3689/2008 όπως τροποποιήθηκε με το ν.3910/2011) I. Νομικό καθεστώς και λειτουργία της Εθνικής Σχολής Δικαστικών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ. Για την υποβολή υποψηφιότητας διδασκαλίας. στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ. Για την υποβολή υποψηφιότητας διδασκαλίας. στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, 3/1/2018 Αριθ.πρωτ. 29 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Για την υποβολή υποψηφιότητας διδασκαλίας στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών Έχοντας υπόψη: 1. Τον Ν. 3689/2008 (ΦΕΚ A 164/05

Διαβάστε περισσότερα

Ι. Περιγραφή του European Judicial Training Network (EJTN)

Ι. Περιγραφή του European Judicial Training Network (EJTN) ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ Για τη Γενική Συνέλευση του «European Judicial Training Network (EJTN)» Ιούνιος 2017 Φορέας Υλοποίησης: European Judicial Training

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ. Για την υποβολή υποψηφιότητας διδασκαλίας στην. Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ. Για την υποβολή υποψηφιότητας διδασκαλίας στην. Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, 25-1-2017 Αριθ.πρωτ. 180 ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Για την υποβολή υποψηφιότητας διδασκαλίας στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών Έχοντας υπόψη: 1. Τον Ν. 3689/2008

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΤΟΥΣ (άρθρο 4 παρ.2 ν.3689/2008 όπως τροποποιήθηκε με το ν.

ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΤΟΥΣ (άρθρο 4 παρ.2 ν.3689/2008 όπως τροποποιήθηκε με το ν. ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΤΟΥΣ 2015 (άρθρο 4 παρ.2 ν.3689/2008 όπως τροποποιήθηκε με το ν.3910/2011) I. ΝΟΜΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΙΣΗΓΗΤΩΝ ΓΙΑ ΗΜΕΡΙΔΕΣ ΠΡΟΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΙΣΗΓΗΤΩΝ ΓΙΑ ΗΜΕΡΙΔΕΣ ΠΡΟΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, 7 9 2018 Αριθ.πρωτ. 1795 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΙΣΗΓΗΤΩΝ ΓΙΑ ΗΜΕΡΙΔΕΣ ΠΡΟΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ Έχοντας υπόψη: 1.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΙΣΗΓΗΤΩΝ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΡΟΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ (ΣΤΑΔΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΙΣΗΓΗΤΩΝ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΡΟΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ (ΣΤΑΔΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, 17/1/2019 Αριθ.πρωτ. 92 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΙΣΗΓΗΤΩΝ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΡΟΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ 21ΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ 21ΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ 21ΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΠΡΩΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ - ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΩΡΩΝ Α/Α ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ 117 ΠΡΟΒΛΕ ΠΟΜΕΝΑ ΔΙΩΡΑ Ιστορία της Δικαιοσύνης Δεοντολογία-Αρχές

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΙΣΗΓΗΤΩΝ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΡΟΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ (ΣΤΑΔΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΙΣΗΓΗΤΩΝ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΡΟΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ (ΣΤΑΔΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, 17/1/2019 Αριθ.πρωτ. 93 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΙΣΗΓΗΤΩΝ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΡΟΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Συστήματα κατάρτισης δικηγόρων στην ΕΕ

Συστήματα κατάρτισης δικηγόρων στην ΕΕ Συστήματα δικηγόρων στην ΕΕ Πολωνία Φορέας που υπέβαλε πληροφορίες: Εθνικό Επιμελητήριο Νομικών Συμβούλων (Krajowa Izba Radców Prawnych) ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ στην Πολωνία

Διαβάστε περισσότερα

Η Νομική Σχολή του Α.Π.Θ.

Η Νομική Σχολή του Α.Π.Θ. Η Νομική Σχολή του Α.Π.Θ. Οι Σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Γραφείο Διασύνδεσης Σπουδών & Σταδιοδρομίας Α.Π.Θ. Θεσσαλονίκη, 19 Ιανουαρίου 2016 Αίθουσα Τελετών Α.Π.Θ. Προπτυχιακές Σπουδές

Διαβάστε περισσότερα

Το Τμήμα Νομικής της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Α.Π.Θ. Οι Σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Το Τμήμα Νομικής της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Α.Π.Θ. Οι Σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Το Τμήμα Νομικής της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Α.Π.Θ. Οι Σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Γραφείο Διασύνδεσης Σπουδών & Σταδιοδρομίας Α.Π.Θ. Θεσσαλονίκη,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ. Για την υποβολή υποψηφιότητας διδασκαλίας. στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ. Για την υποβολή υποψηφιότητας διδασκαλίας. στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών Θεσσαλονίκη, 21 4 2016 Αριθ.πρωτ. 425 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Για την υποβολή υποψηφιότητας διδασκαλίας στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών Έχοντας υπόψη: 1. Τον Ν. 3689/2008 (ΦΕΚ A 164/05 08 2008)

Διαβάστε περισσότερα

Φώτιος Θεοδ. Κατσίγιαννης Πρόεδρος Εφετών Διοικητικών Δικαστηρίων επί τιμή

Φώτιος Θεοδ. Κατσίγιαννης Πρόεδρος Εφετών Διοικητικών Δικαστηρίων επί τιμή ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Φώτιος Θεοδ. Κατσίγιαννης Πρόεδρος Εφετών Διοικητικών Δικαστηρίων επί τιμή I. Προσωπική κατάσταση. Γεννήθηκε το έτος 1950 στον Πύργο. Είναι έγγαμος με ένα τέκνο. II. Σπουδές. Πτυχιούχος

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδιο Νόµου. «Επιλογή δικαστικών λειτουργών στις κορυφαίες θέσεις της Δικαιοσύνης. και επαναφορά της αρχής του αυτοδιοίκητου των δικαστηρίων» Άρθρο 1

Σχέδιο Νόµου. «Επιλογή δικαστικών λειτουργών στις κορυφαίες θέσεις της Δικαιοσύνης. και επαναφορά της αρχής του αυτοδιοίκητου των δικαστηρίων» Άρθρο 1 Σχέδιο Νόµου «Επιλογή δικαστικών λειτουργών στις κορυφαίες θέσεις της Δικαιοσύνης και επαναφορά της αρχής του αυτοδιοίκητου των δικαστηρίων» Άρθρο 1 Η παράγραφος 3 του άρθρου 49 του Κώδικα Οργανισµού Δικαστηρίων

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ. «Δια Βίου Μάθηση» Άρθρο 1. Ορισμοί. 1. Η Δια Βίου Μάθηση περιλαμβάνει την Δια Βίου Εκπαίδευση και την Δια Βίου Κατάρτιση.

ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ. «Δια Βίου Μάθηση» Άρθρο 1. Ορισμοί. 1. Η Δια Βίου Μάθηση περιλαμβάνει την Δια Βίου Εκπαίδευση και την Δια Βίου Κατάρτιση. ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ «Δια Βίου Μάθηση» Άρθρο 1 Ορισμοί 1. Η Δια Βίου Μάθηση περιλαμβάνει την Δια Βίου Εκπαίδευση και την Δια Βίου Κατάρτιση. 2. Ως «Δια Βίου Εκπαίδευση» ορίζεται κάθε διαδικασία απόκτησης γνώσης,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΕΦΑΧ-98Λ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΑΔΑ: ΒΕΦΑΧ-98Λ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ 2007-1013" Ταχ. Δ/νση : Μεναίχμου & Θεοφιλοπούλου 18 Αθήνα

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ «ΕΘΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ» ΠΡΩΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ. Άρθρο 1

ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ «ΕΘΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ» ΠΡΩΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ. Άρθρο 1 ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ «ΕΘΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ» ΠΡΩΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ Άρθρο 1 Όπου στις διατάξεις του ν. 3689/2008 αναφέρονται ο «Υπουργός Δικαιοσύνης», το «Υπουργείο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ-ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ

ΕΘΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ-ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ ΕΘΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ-ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΕΔΘΧ-ΞΕ8 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΑΔΑ: ΒΕΔΘΧ-ΞΕ8 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ 2007-1013" Ταχ. Δ/νση : Μεναίχμου & Θεοφιλοπούλου 18 Αθήνα

Διαβάστε περισσότερα

1999-2004 Πτυχιούχος της νομικής σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Ημερομηνία ορκωμοσίας 28-04-2004. Βαθμός πτυχίου 7,00 Λίαν καλώς.

1999-2004 Πτυχιούχος της νομικής σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Ημερομηνία ορκωμοσίας 28-04-2004. Βαθμός πτυχίου 7,00 Λίαν καλώς. ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Ονοματεπώνυμο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΡΓΑΛΙΑΣ Διεύθυνση Βασιλίσσης Όλγας 26 Θεσσαλονίκη Τ.Κ. 54641 Διεύθυνση Γραφείου Ερμού 41- Θεσσαλονίκη Τ.Κ. 54624 Κινητό τηλέφωνο 6948304620

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: Β43ΦΧ-Ο6Θ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΑΔΑ: Β43ΦΧ-Ο6Θ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ 2007-1013" Ταχ. Δ/νση : Μεναίχμου & Θεοφιλοπούλου 18 Αθήνα

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ «ΔΙΚΑΙΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΛΟΓΩ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΛΟΓΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ, ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ.

ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ «ΔΙΚΑΙΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΛΟΓΩ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΛΟΓΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ, ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ. ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ «ΔΙΚΑΙΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΛΟΓΩ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΛΟΓΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ, ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ.» ----------. ---------- Άρθρο 1 Δικαιούμενοι στην άσκηση

Διαβάστε περισσότερα

: EJTN. : General Assembly

: EJTN. : General Assembly Φορέας Υλοποίησης : EJTN Τόπος ιεξαγωγής : ουβλίνο Ηµεροµηνία : 6-7/6/2013 Εκδήλωση Συµµετοχή : General Assembly : Κων/νος Κωστόπουλος Σύµβουλος Ελ.Σ ιευθυντής Οικονοµικού Προγραµµατισµού και Εποπτείας

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3420, Κ.Δ.Π. 214/2000

Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3420, Κ.Δ.Π. 214/2000 Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3420, 21.7.2000 879 Κ.Δ.Π. 214/2000 Αριθμός 214 Οι περί Δημόσιας Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (Πρόγραμμα Προϋπηρεσιακής Κατάρτισης των Υποψηφίων Εκπαιδευτικών Μέσης Εκπαίδευσης) Κανονισμοί

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο 86 ΜΕΡΟΣ Ε ΝΟΜΟΣ 4307/2014

Άρθρο 86 ΜΕΡΟΣ Ε ΝΟΜΟΣ 4307/2014 Άρθρο 86 ΜΕΡΟΣ Ε ΝΟΜΟΣ 4307/2014 1. Οι διατάξεις των περιπτώσεων 31, 32 και 33 της υποπαραγράφου Γ.1 της παραγράφου Γ` του άρθρου πρώτου του ν. 4093/2012 (Α` 222) καταργούνται από τότε που ίσχυσαν. Με

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο 1 Σκοπός Προγράμματος

Άρθρο 1 Σκοπός Προγράμματος ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ : «ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ» ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΡΑΚΗΣ 1 Άρθρο 1 Σκοπός Προγράμματος

Διαβάστε περισσότερα

Γράφει η κα.ευτυχία Γ. Μανιάκη-Επιμελήτρια Ανηλίκων Αγρινίου

Γράφει η κα.ευτυχία Γ. Μανιάκη-Επιμελήτρια Ανηλίκων Αγρινίου Γράφει η κα.ευτυχία Γ. Μανιάκη-Επιμελήτρια Ανηλίκων Αγρινίου Στην έδρα κάθε Πρωτοδικείου και υπό την «σκέπη» του Δικαστηρίου Ανηλίκων λειτουργούν οι Υπηρεσίες Επιμελητών Ανηλίκων, οι οποίες υπάγονται στο

Διαβάστε περισσότερα

Συστήματα κατάρτισης δικηγόρων στην ΕΕ

Συστήματα κατάρτισης δικηγόρων στην ΕΕ Συστήματα δικηγόρων στην ΕΕ Σλοβενία Φορέας που υπέβαλε πληροφορίες: Σλοβενικός Δικηγορικός Σύλλογος (Odvetniška zbornica Slovenije) Απρίλιος 2014 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Η/Υ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Η/Υ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Η/Υ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Το Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων οργανώνει και λειτουργεί από το Ακαδημαϊκό Έτος 1998-1999, Πρόγραμμα Διδακτορικών

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Προσωπικά στοιχεία Ευάγγελος Κελεσίδης Δάσκαλος (ΠΕ70) Έτος γέννησης 1963 Οικογενειακή κατάσταση: Έγγαμος Αλεξανδρείας 68 546 45 Θεσσαλονίκη Τηλ. 2310 851 117 (οικ), 6947838389

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΤΟΥΣ (άρθρο 4 παρ.2 ν.3689/2008 όπως τροποποιήθηκε με το ν.

ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΤΟΥΣ (άρθρο 4 παρ.2 ν.3689/2008 όπως τροποποιήθηκε με το ν. -1- ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΤΟΥΣ 2016 (άρθρο 4 παρ.2 ν.3689/2008 όπως τροποποιήθηκε με το ν.3910/2011) I. ΝΟΜΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ. Για την υποβολή υποψηφιότητας διδασκαλίας. στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ. Για την υποβολή υποψηφιότητας διδασκαλίας. στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, 22 12 2017 Αριθ.πρωτ. 2795 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Για την υποβολή υποψηφιότητας διδασκαλίας στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών Έχοντας υπόψη: 1. Τον Ν. 3689/2008

Διαβάστε περισσότερα

: HELP : HELP TRAINING FOR NATIONAL TUTORS

: HELP : HELP TRAINING FOR NATIONAL TUTORS Φορέας Υλοποίησης Τόπος ιεξαγωγής : HELP : Στρασβούργο Ηµεροµηνία : 10-11/10/2013 Τίτλος Σεµιναρίου : HELP TRAINING FOR NATIONAL TUTORS Συµµετέχοντες : ΠέτροςΑλικάκος Πρωτοδίκης Σχόλια Το διήµερο 10 και

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η ΤΗΛΕΦΩΝΟ : Ε-mail :

Α Π Ο Φ Α Σ Η ΤΗΛΕΦΩΝΟ : Ε-mail : ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 15 / 01 / 2018 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΕΑΛΕ/Γ.Π. 96258/2017 ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: Β4ΛΝΧ-ΥΤΨ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΑΔΑ: Β4ΛΝΧ-ΥΤΨ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΔΑ: Β4ΛΝΧ-ΥΤΨ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ 24ΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ-ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ. Πάρεδρος ΣτΕ Α+Β 6

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ 24ΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ-ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ. Πάρεδρος ΣτΕ Α+Β 6 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ 24ΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ-ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Α/ Α ΠΡΩΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ - ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΩΡΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ 120 ΠΡΟΒΛΕ ΠΟΜΕΝΑ ΔΙΩΡΑ 1 Ιστορία της Δικαιοσύνης

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΙΘΜΟΣ 4/2015 ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΣΕ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ

ΑΡΙΘΜΟΣ 4/2015 ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΣΕ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΑΡΙΘΜΟΣ 4/2015 ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΣΕ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ Αποτελούμενο από τους Δικαστές Άννα Κουσιοπούλου, Πρόεδρο Πρωτοδικών, Διευθύνουσα το Πρωτοδικείο Κοζάνης, Αντωνία Βαρελά, Πρόεδρο Πρωτοδικών,

Διαβάστε περισσότερα

Δημήτριος Γ. Κόκκορος

Δημήτριος Γ. Κόκκορος Βιογραφικό Σημείωμα Δημήτριος Γ. Κόκκορος Δικηγόρος παρ Αρείω Πάγω ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Ημερ. Γέννησης: Διεύθυνση : Τηλ. επικ: e-mail: 12 Σεπτεμβρίου 1980, Ιωάννινα Βασ. Λάκωνος αρ. 5, ΤΚ 11524 Αθήνα

Διαβάστε περισσότερα

Το έργο διαρκούς επιμόρφωσης δικαστικών λειτουργών εντάσσεται στο Ε.Π. «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013» του Υπουργείου Εσωτερικών και

Το έργο διαρκούς επιμόρφωσης δικαστικών λειτουργών εντάσσεται στο Ε.Π. «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013» του Υπουργείου Εσωτερικών και Το έργο διαρκούς επιμόρφωσης δικαστικών λειτουργών εντάσσεται στο Ε.Π. «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013» του Υπουργείου Εσωτερικών και συγχρημοτοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο. Η πτώχευση.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ - EΚΛOΓlKO. Προς 30-DEC-2014 14:50 FROM-AREIOS PAGOS 2106411513 Τ-730 Ρ.00Ι/015 F-S72 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Α l' ΠΟΛΠ'ΚΟ ΤΜΗΜΑ

ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ - EΚΛOΓlKO. Προς 30-DEC-2014 14:50 FROM-AREIOS PAGOS 2106411513 Τ-730 Ρ.00Ι/015 F-S72 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Α l' ΠΟΛΠ'ΚΟ ΤΜΗΜΑ 30-DEC-2014 14:50 FROM-AREIOS PAGOS 2106411513 Τ-730 Ρ.00Ι/015 F-S72 Ο ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ Α l' ΠΟΛΠ'ΚΟ ΤΜΗΜΑ Ταχ. Δ1νση: Λ. Αλεξάνδρας 121 11522 Αθήνα ΠληροφΟΡίες: ΚΩ Μ. Ψαραύτη - κα Ε. Κοl

Διαβάστε περισσότερα

Καταργούμενες και τροποποιούμενες διατάξεις ν. 3689/2008 Άρθρο 3 Όργανα Διοίκησης της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών είναι το Διοικητικό

Καταργούμενες και τροποποιούμενες διατάξεις ν. 3689/2008 Άρθρο 3 Όργανα Διοίκησης της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών είναι το Διοικητικό Καταργούμενες και τροποποιούμενες διατάξεις ν. 3689/2008 Άρθρο 3 Όργανα Διοίκησης της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών είναι το Διοικητικό Συμβούλιο, ο Γενικός Διευθυντής, ο Διευθυντής Κατάρτισης και

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΕΔΘΧ-11Ρ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΑΔΑ: ΒΕΔΘΧ-11Ρ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ 2007-1013" Ταχ. Δ/νση : Μεναίχμου & Θεοφιλοπούλου 18 Αθήνα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 19.10.2015 COM(2015) 507 final ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ σχετικά με την εφαρμογή και τα αποτελέσματα του προγράμματος Pericles για

Διαβάστε περισσότερα

«ΟΙ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΣ ΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ»

«ΟΙ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΣ ΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ» ΕΘΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ «ΟΙ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΣ ΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ» Θεσσαλονίκη Τρίτη 26 Ιουνίου 2018 1 η μέρα 09:00 09:15 Προσέλευση - Εγγραφή

Διαβάστε περισσότερα

«ΑΡΧΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ»

«ΑΡΧΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ» ΕΘΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ «ΑΡΧΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ» Θεσσαλονίκη Δευτέρα 23 Μαΐου 2016 08.30-08.45 Προσέλευση-

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ E ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 64273 4 Δεκεμβρίου 2018 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 5435 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ 1 Καταβολή εφάπαξ χρηματικού ποσού στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, της

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ 23ΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ 23ΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ 23ΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΠΡΩΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ - ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΩΡΩΝ Α/Α ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΜΗΜΑΤ Α 123 ΠΡΟΒΛΕ- ΠΟΜΕΝΑ ΔΙΩΡΑ 1 Ιστορία της Δικαιοσύνης Δεοντολογία-Αρχές

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: 457ΓΧ-ΞΒΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΑΔΑ: 457ΓΧ-ΞΒΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ 2007-1013"

Διαβάστε περισσότερα

Ετήσια Αναφορά Παιδιατρικού Ιατρείου για την περίοδο 1 Φεβρουαρίου 2013 με 31 Ιανουαρίου 2014

Ετήσια Αναφορά Παιδιατρικού Ιατρείου για την περίοδο 1 Φεβρουαρίου 2013 με 31 Ιανουαρίου 2014 1 Ετήσια Αναφορά Παιδιατρικού Ιατρείου για την περίοδο 1 Φεβρουαρίου 2013 με 31 Ιανουαρίου 2014 Για την περίοδο 1 η Φεβρουαρίου 2013 μέχρι και 31 Ιανουαρίου 2014 το Παιδιατρικό ιατρείο της ΜΚΟ PRAKSIS

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΡΙΕΤΙΑΣ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΚΑΙ Ο ΒΑΘΜΟΣ ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ

ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΡΙΕΤΙΑΣ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΚΑΙ Ο ΒΑΘΜΟΣ ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΡΙΕΤΙΑΣ 2013-2016 ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΚΑΙ Ο ΒΑΘΜΟΣ ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ ΤΟΥΣ & ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ Η Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών έχει ως πηγή χρηματοδότησης,

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ E Ι Σ Α Γ Ω Γ Η. Άρθρο 1. Σκοπός. Άρθρο 2

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ E Ι Σ Α Γ Ω Γ Η. Άρθρο 1. Σκοπός. Άρθρο 2 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ Για τη σύναψη Συμφωνιών Επιστημονικής Συνεργασίας του Α.Π.Θ. με ομοταγή Πανεπιστήμια ή ισότιμα Ανώτατα Ιδρύματα της αλλοδαπής. (αποφάσεις Συγκλήτου 2734/17.10.2001, 2770/29.6.2005 και 2797/23.1.2008)

Διαβάστε περισσότερα

Συγχρηματοδότηση από το Κοινοτικό Πρόγραμμα PROGRESS

Συγχρηματοδότηση από το Κοινοτικό Πρόγραμμα PROGRESS Συγχρηματοδότηση από το Κοινοτικό Πρόγραμμα PROGRESS Η αρχή της ίσης μεταχείρισης και της μη διάκρισης κατά το ευρωπαϊκό και το ελληνικό δίκαιο Κομοτηνή 10,11 & 12 Μαρτίου 2010 1η ΗΜΕΡΑ Τετάρτη, 10 Μαρτίου

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΓΑΛΛΙΚΕΣ ή ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ

ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΓΑΛΛΙΚΕΣ ή ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΓΑΛΛΙΚΕΣ ή ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ 1. Το διδακτορικό πρόγραμμα στις Γαλλικές ή Ευρωπαϊκές Σπουδές αποτελείται από 240 π.μ. Η κατανομή των πιστωτικών μονάδων στα διάφορα

Διαβάστε περισσότερα

Λόγος Γενικού Διευθυντή Μιχάλη Πικραμένου στην εορταστική εκδήλωση της 22 ας Μαϊου 2016 για τα 21 χρόνια λειτουργίας της Εθνικής Σχολής Δικαστών

Λόγος Γενικού Διευθυντή Μιχάλη Πικραμένου στην εορταστική εκδήλωση της 22 ας Μαϊου 2016 για τα 21 χρόνια λειτουργίας της Εθνικής Σχολής Δικαστών Λόγος Γενικού Διευθυντή Μιχάλη Πικραμένου στην εορταστική εκδήλωση της 22 ας Μαϊου 2016 για τα 21 χρόνια λειτουργίας της Εθνικής Σχολής Δικαστών 1.Η παρ. 3 του άρθρου 88 του Συντάγματος ορίζει: «Με νόμο

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΔΑΣΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΔΑΣΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΔΑΣΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΔΑΣΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ -------------

Διαβάστε περισσότερα

E-mail: info@gnosianaptixiaki.gr

E-mail: info@gnosianaptixiaki.gr Ζ. ΒΑΔΡΑΤΣΙΚΑ & ΣΙΑ Ε.Ε. ΓΝΩΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Καραολή & Δημητρίου 20, ΤΚ 55131 Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη Τηλ-Φαξ: 2310 403371 E-mail: info@gnosianaptixiaki.gr Θεσσαλονίκη, 27/3/2015 Ανακοίνωση για τη σύναψη

Διαβάστε περισσότερα

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ «ΕΘΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ»

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ «ΕΘΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ» ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ «ΕΘΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ» 1. Η Εθνική Σχολή Δικαστών ιδρύθηκε με το ν. 2236/1994 και λειτούργησε στο πλαίσιο που είχε διαμορφώσει ο νόμος εκείνος με

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΑΠΕΖΑ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΣΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΑΤΟΣ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΣΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΑΤΟΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΣΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΑΤΟΣ Είδος: ΝΟΜΟΣ Αριθµός: 3038 Έτος: 2002 ΦΕΚ: Α 180 20020807 Τέθηκε σε ισχύ: 07.08.2002 Ηµ.Υπογραφής: 02.08.2002 Για την επίλυση των διαφορών του άρθρου

Διαβάστε περισσότερα

Νέες Διατάξεις για τη Διαμεσολάβηση. Δημήτριος Μάντζος Δικηγόρος ΥπΔΝ - Διαμεσολαβητής Εκτελεστικός Γραμματέας ΟΠΕΜΕΔ

Νέες Διατάξεις για τη Διαμεσολάβηση. Δημήτριος Μάντζος Δικηγόρος ΥπΔΝ - Διαμεσολαβητής Εκτελεστικός Γραμματέας ΟΠΕΜΕΔ Νέες Διατάξεις για τη Διαμεσολάβηση Δημήτριος Μάντζος Δικηγόρος ΥπΔΝ - Διαμεσολαβητής Εκτελεστικός Γραμματέας ΟΠΕΜΕΔ Διαμεσολάβηση Εναλλακτική και συμπληρωματική μέθοδος επίλυσης διαφορών Διαρθρωμένη και

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο 1 Σκοπός Προγράμματος. Άρθρο 2 Διάρθρωση-Χρονική Διάρκεια

Άρθρο 1 Σκοπός Προγράμματος. Άρθρο 2 Διάρθρωση-Χρονική Διάρκεια ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 1 ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ: «ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ, ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ» ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΡΑΚΗΣ Άρθρο 1 Σκοπός Προγράμματος 1. Το Πρόγραμμα

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η. ΘΕΜΑ: Προκήρυξη διαγωνισμού υποψήφιων δικαστικών επιμελητών

Α Π Ο Φ Α Σ Η. ΘΕΜΑ: Προκήρυξη διαγωνισμού υποψήφιων δικαστικών επιμελητών ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ Δ/ΝΣΗ Δ3 ΤΜΗΜΑ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

O Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Τομεακών Ε.Π. του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου

O Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Τομεακών Ε.Π. του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΜΕΑΚΩΝ ΕΠ ΤΟΥ ΕΚΤ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ Ταχ. Δ/νση: Μεναίχμου & Θεοφιλοπούλου

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: 94ΞΕ465ΧΙ8-ΚΦΑ Π Α Ρ Α Ρ Τ Η Μ Α

ΑΔΑ: 94ΞΕ465ΧΙ8-ΚΦΑ Π Α Ρ Α Ρ Τ Η Μ Α Π Α Ρ Α Ρ Τ Η Μ Α ΕΙΔΙΚΟ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΘΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΤΟΥ ΚΥ.Σ.Δ.Ι.Χ. ΈΚΔΟΣΗ: ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ: ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2018 Κωδικός θέσης:

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

ΤΟ ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Σ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ Α. ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥ ΤΟ ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ Με τη δημοσίευση του νόμου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως: Οι Σύγκλητοι καλούνται να προσδιορίσουν τους «χώρους του ΑΕΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 1 ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΡΑΚΗΣ. Άρθρο 1 Σκοπός Προγράμματος

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 1 ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΡΑΚΗΣ. Άρθρο 1 Σκοπός Προγράμματος ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 1 ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΡΑΚΗΣ Άρθρο 1 Σκοπός Προγράμματος 1. Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών της Νομικής Σχολής του Δ.Π.Θ.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ 23ΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ 23ΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ 23ΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΠΡΩΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ - ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΩΡΩΝ Α/Α ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΜΗΜΑΤ Α 123 ΠΡΟΒΛΕ- ΠΟΜΕΝΑ ΔΙΩΡΑ 1 Ιστορία της Δικαιοσύνης Δεοντολογία-Αρχές

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ Π.Μ.Σ. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ (Γ.Σ.Ε.Σ. Τμήματος της ) Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ Π.Μ.Σ. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ (Γ.Σ.Ε.Σ. Τμήματος της ) Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ Π.Μ.Σ. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ (Γ.Σ.Ε.Σ. Τμήματος της 10-6-2016) Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας Άρθρο 1 ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ Ο εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας του Μεταπτυχιακού

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η. ΘΕΜΑ: Προκήρυξη διαγωνισμού υποψήφιων δικαστικών επιμελητών

Α Π Ο Φ Α Σ Η. ΘΕΜΑ: Προκήρυξη διαγωνισμού υποψήφιων δικαστικών επιμελητών ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ Δ/ΝΣΗ Δ3 ΤΜΗΜΑ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.

ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. Στόχος της ΜΚΕ της ΑΣΠΑΙΤΕ θα είναι η επέκταση, ενίσχυση και ποιοτική αναβάθμιση των παρεμβάσεων

Διαβάστε περισσότερα

Π Α Ν Τ Ε Ι Ο Π Α Ν Ε Π Ι Σ Τ Η Μ Ι Ο ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ» ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

Π Α Ν Τ Ε Ι Ο Π Α Ν Ε Π Ι Σ Τ Η Μ Ι Ο ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ» ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ (Ε.Κ.Ε.) Εγκρίθηκε στη 10 η Συνεδρίαση της Συγκλήτου του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών ακαδημαϊκού έτους 2008-2009

Διαβάστε περισσότερα

Ειδικές κατηγορίες διδακτικού και εργαστηριακού προσωπικού

Ειδικές κατηγορίες διδακτικού και εργαστηριακού προσωπικού Published on Eurydice (https://eacea.ec.europa.eu/national-policies/eurydice) Ειδικές κατηγορίες διδακτικού και εργαστηριακού προσωπικού Οι διατάξεις του Νόμου 4009/2011 [1] όπως έχουν τροποποιηθεί και

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΝΤΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΝΤΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ EΛΛΗΝIΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤIΑ Αθήvα, 26. 02.2019 ΥΠΟΥΡΓΕIΟ ΔIΚΑIΟΣΥΝΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ & ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ Αριθ. Πρωτ.: 16652 ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΝΤΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔIΕΥΘΥΝΣH ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΔΣΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΑΤΟΣ

ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΔΣΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΑΤΟΣ ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΔΣΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΑΤΟΣ Είδος: ΝΟΜΟΣ Αριθμός: 2943 Έτος: 2001 ΦΕΚ: Α 203 20010912 Τέθηκε σε ισχύ: 12.09.2001 Ημ.Υπογραφής: 12.09.2001 Τίτλος Εκτιση ποινών εμπόρων

Διαβάστε περισσότερα

Αρθρο 1. Πεδίο εφαρμογής του νόμου

Αρθρο 1. Πεδίο εφαρμογής του νόμου Ν. 4022/2011 (ΦΕΚ Α 219/03.10.2011) Εκδίκαση πράξεων διαφθοράς Πολιτικών και Κρατικών Αξιωματούχων, υποθέσεων μεγάλου κοινωνικού ενδιαφέροντος και μείζονος Δημοσίου Συμφέροντος και άλλες διατάξεις. Αρθρο

Διαβάστε περισσότερα

Σεμινάρια Κομοτηνής. ΤΙΜΗ ΑΝΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ( άνευ ΦΠΑ) ( με ΦΠΑ) 395.00 446.35

Σεμινάρια Κομοτηνής. ΤΙΜΗ ΑΝΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ( άνευ ΦΠΑ) ( με ΦΠΑ) 395.00 446.35 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ Θεσσαλονίκη, 22 Φεβρουαρίου 2011 KΑΛΑΜΑΡΙΑ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ Αριθ. πρωτ. 88 T.Θ. 22, Τ.Κ. 551 02 E-mail: oikonomiko@esdi.gr Internet:http//www.esdi.gr Α Π

Διαβάστε περισσότερα

Βλέπε και 13 επισυναπτόµενα έγγραφα - διατάξεις. ΣΧΕ ΙΟ ΙΑΤΑΞΗΣ ΝΟΜΟΥ και ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Βλέπε και 13 επισυναπτόµενα έγγραφα - διατάξεις. ΣΧΕ ΙΟ ΙΑΤΑΞΗΣ ΝΟΜΟΥ και ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Βλέπε και 13 επισυναπτόµενα έγγραφα - διατάξεις ΣΧΕ ΙΟ ΙΑΤΑΞΗΣ ΝΟΜΟΥ και ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Αιτιολογική Έκθεση Σύµφωνα και µε τα συµπεράσµατα και τις

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ 1. ΣΤΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

ΚΑΝΟΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ 1. ΣΤΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΝΟΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ 1. ΣΤΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ 2. ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΉ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2015 Εισαγωγή Το Συμβούλιο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΕΤΟΥΣ 2012

ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΕΤΟΥΣ 2012 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ-ΤΡΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ε.Ν.Ε.)- Ν.Π.Δ.Δ. 9o ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΤΤΙΚΗΣ Ταχ. Δ/νση: Βασ. Σοφίας 47 Τ.Κ. : 10676 Αθήνα Τηλ. : 210-3648044

Διαβάστε περισσότερα

Στις 16 Οκτωβρίου 2014 η Προεδρία διένειμε σχέδιο συμπερασμάτων του Συμβουλίου για την κατάρτιση των δικαστικών λειτουργών (έγγρ /14).

Στις 16 Οκτωβρίου 2014 η Προεδρία διένειμε σχέδιο συμπερασμάτων του Συμβουλίου για την κατάρτιση των δικαστικών λειτουργών (έγγρ /14). Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 26 Νοεμβρίου 2014 (OR. en) 16142/14 JAI 962 JUSTPEN 6 JUSTCIV 312 ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΗΜΕΙΟΥ «A» Αποστολέας: Αποδέκτης: Θέμα: Προεδρία Συμβούλιο Σχέδιο συμπερασμάτων του

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΞΗ: «ΜΟ.ΔΙ.Π» (Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας» Κωδικός MIS ΥΠΟΕΡΓΟ:

ΠΡΑΞΗ: «ΜΟ.ΔΙ.Π» (Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας» Κωδικός MIS ΥΠΟΕΡΓΟ: ΠΡΑΞΗ: «ΜΟ.ΔΙ.Π» (Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας» Κωδικός MIS 299516 ΥΠΟΕΡΓΟ: «ΜΟΔΙΠ του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» και α/α «01» ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «Εκπαίδευση και Δια

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Νίκης 33, 105 57, Αθήνα Τηλ.: 210 3314837, Fax: 210 3212785, E-mail: mail@ipem-doe.gr

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Νίκης 33, 105 57, Αθήνα Τηλ.: 210 3314837, Fax: 210 3212785, E-mail: mail@ipem-doe.gr Αθήνα, 24.03.2015 Αριθ. Πρωτ.:894 Πληροφορίες: Γ. Γιούρντας, Ν. Υφαντόπουλος Τηλ. 210 3314837 e-mail: mail@ipem-doe.gr Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος Συμμετοχής στις Επιμορφωτικές Πρωτοβουλίες του ΙΠΕΜ/ΔΟΕ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 27.6.2016 COM(2016) 419 final ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ σχετικά με την εφαρμογή και τα αποτελέσματα του προγράμματος «Pericles 2020»

Διαβάστε περισσότερα

2. Σκοπός και οµή του ιδακτορικού Προγράµµατος

2. Σκοπός και οµή του ιδακτορικού Προγράµµατος Οδηγός ιδακτορικών Σπουδών Στο Τµήµα λειτουργούν, από το 1985, µεταπτυχιακές σπουδές διδακτορικής βαθµίδας. Με τη νοµοθεσία που ισχύει σήµερα, µε αίτησή τους οι απόφοιτοι του Μ.Π.Σ. µπορούν να συνεχίσουν

Διαβάστε περισσότερα

διατάξεων περί Νομικού Συμβουλίου του Κράτους» (ΦΕΚ Α 214),

διατάξεων περί Νομικού Συμβουλίου του Κράτους» (ΦΕΚ Α 214), ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Αθήνα, 15 Μαΐου 2013 ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ Αριθμός αποφάσεως: 158 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Αρμόδιος: Νικόλαος-Δημήτριος Πουλάκος Δικαστικός Αντιπρόσωπος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ E ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 24079 15 Ιουνίου 2018 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 2245 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ 1 Έγκριση ίδρυσης διιδρυματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο:

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Το Ινστιτούτο Δια Βίου Εκπαίδευσης και το Τμήμα Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΕΟΔΙΔ ΑΡΘΡΟ 1

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΕΟΔΙΔ ΑΡΘΡΟ 1 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΕΟΔΙΔ ΑΡΘΡΟ 1 ΣΚΟΠΟΣ 1. Ο ΕΟΔΙΔ, ως Οργανισμός που αναλαμβάνει τη διοργάνωση διαιτησιών, συνεπικουρείται στο έργο του από Συμβούλιο Διαιτησίας,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για το 2007 και Καταληκτικές Ημερομηνίες

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για το 2007 και Καταληκτικές Ημερομηνίες ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για το και Καταληκτικές Ημερομηνίες Το Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης -2013 απευθύνεται σε όλους τους τομείς και επίπεδα εκπαίδευσης

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ Πρωτοδικείο Αθηνών - Π. Σχολή Ευελπίδων κτίριο 13 γραφείο 201 T.K. 11362, Τηλ: 210-8826464 Fax: 210-8826172 http://www.odye.gr email:info@odye.gr ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ «ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑΣ» Άρθρο 1. Σκοπός

ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ «ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑΣ» Άρθρο 1. Σκοπός ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ «ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑΣ» Άρθρο 1 Σκοπός 1. Σκοπός του νόμου είναι η καταπολέμηση ιδιαίτερα σοβαρών εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας, που μπορούν να διασαλεύσουν

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισμός Σεμιναρίου Εκπαίδευσης 1 Ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ [1]

Κανονισμός Σεμιναρίου Εκπαίδευσης 1 Ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ [1] Κανονισμός Σεμιναρίου Εκπαίδευσης 1 Ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ [1] To Τμήμα Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας (πιστοποιημένο κατά ISO:2008) της

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΕΚΤ 2011-2012 ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

ΣΧΕΔΙΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΕΚΤ 2011-2012 ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΣΧΕΔΙΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΕΚΤ 2011-2012 ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ (ΕΑΠΑΠ) ΣΤΟ ΕΣΠΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2007-2013

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Εκδήλωση ενδιαφέροντος για ένταξη στο μητρώο εκπαιδευτών των Προγραμμάτων Επιμόρφωσης Στελεχών της Εκπαίδευσης για τη σχολική

Θέμα: Εκδήλωση ενδιαφέροντος για ένταξη στο μητρώο εκπαιδευτών των Προγραμμάτων Επιμόρφωσης Στελεχών της Εκπαίδευσης για τη σχολική ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Διευθυντικών Στελεχών της Εκπαίδευσης Το Έργο δύναται να συγχρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) κατά 85% και από εθνικούς πόρους

Διαβάστε περισσότερα

ΙΙΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΕΓΚΡΙΘΕΙΣΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙ ΤΟΥ ΤΙΤΛΟΥ VI ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΕΕ

ΙΙΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΕΓΚΡΙΘΕΙΣΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙ ΤΟΥ ΤΙΤΛΟΥ VI ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΕΕ L 348/130 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 24.12.2008 ΙΙΙ (Πράξεις εγκριθείσες δυνάμει της συνθήκης ΕΕ) ΠΡΑΞΕΙΣ ΕΓΚΡΙΘΕΙΣΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙ ΤΟΥ ΤΙΤΛΟΥ VI ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΕΕ ΑΠΟΦΑΣΗ 2008/976/ΔΕΥ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Ετήσια έκθεση σχετικά µε τις δραστηριότητες της Επιτροπής Καταπολέµησης της Απάτης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την περίοδο Μαρτίου

Ετήσια έκθεση σχετικά µε τις δραστηριότητες της Επιτροπής Καταπολέµησης της Απάτης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την περίοδο Μαρτίου Ετήσια έκθεση σχετικά µε τις δραστηριότητες της Επιτροπής Καταπολέµησης της Απάτης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την περίοδο Μαρτίου 2002 - Ιανουαρίου 2003 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 Εισαγωγή... 3 2 Παρατηρήσεις

Διαβάστε περισσότερα

N. 3685/2008 Θεσμικό πλαίσιο για τις μεταπτυχιακές σπουδές. Άρθρο 11 Ερευνητικά Πανεπιστημιακά Ινστιτούτα 1. α) Τα Ερευνητικά Πανεπιστημιακά

N. 3685/2008 Θεσμικό πλαίσιο για τις μεταπτυχιακές σπουδές. Άρθρο 11 Ερευνητικά Πανεπιστημιακά Ινστιτούτα 1. α) Τα Ερευνητικά Πανεπιστημιακά N. 3685/2008 Θεσμικό πλαίσιο για τις μεταπτυχιακές σπουδές. Άρθρο 11 Ερευνητικά Πανεπιστημιακά Ινστιτούτα 1. α) Τα Ερευνητικά Πανεπιστημιακά Ινστιτούτα (Ε.Π.Ι.) είναι νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.),

Διαβάστε περισσότερα