ΤΟ MICROSOFT WORD XP. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν!

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΤΟ MICROSOFT WORD XP. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν!"

Transcript

1 XP ΚΑΡΤΕΛΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 1 Το Microsoft Word είναι ένα πρόγραμμα στον υπολογιστή που σας βοηθά να γράφετε όμορφα κείμενα στα οποία μπορείτε να προσθέσετε εικόνες, γραφικά ακόμα και ήχους. Aφού γράψετε ένα κείμενο, μπορείτε εύκολα στη συνέχεια να διορθώσετε τα λάθη σας ή να προσθέσετε πληροφορίες σε αυτό. Στις καρτέλες που ακολουθούν μπορείτε να βρείτε βασικές οδηγίες για το πώς θα χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν! Πού θα βρω ττο πρόγγραμμα αυττό;; 1. Start Programs Microsoft Word Στο αριστερό μέρος της οθόνης σου αναζήτησε το κουμπί Start, από εκεί επέλεξε Programs και στη συνέχεια Microsoft Word Τιι θα δω ξεκιννώννττας ττο Micrrossoftt Worrd;; 2. Μόλις ξεκινήσεις το πρόγραμμα θα εμφανιστεί το παράθυρο που βλέπεις εδώ. 3. Κάνε κλικ στο εικονίδιο x. 4. Kάνε κλικ στο εικονίδιο αυτό και επέλεξε τη λέξη Greek (Eλληνικά). 5. Πληκτρολόγησε το κείμενό σου.

2 ΚΑΡΤΕΛΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 2 Το Microsoft Word Μαθαίννω ττο πλληκττρολλόγγι ιο Caps Lock: Πατώντας το μπορώ να γράφω μόνο κεφαλαία. Backspace: Σβήνει ένα χαρακτήρα στα αριστερά. Delete: Σβήνει ένα χαρακτήρα στα δεξιά. Shift: Όταν το πατώ μαζί με κάποιο γράμμα, το γράμμα γράφεται κεφαλαίο. ιάστημα (spacebar): Για να αφήνουμε κενό ανάμεσα στις λέξεις και μετά από τελεία. Enter: Για αλλαγή γραμμής Κάννω αλλλλαγγές σττο κείμεννο Για να αλλάξετε κάτι από ένα κείμενο που έχετε γράψει, πρέπει πρώτα να το επιλέξετε: Κάντε κλικ στην αρχή του κειμένου σας. Κρατώντας πατημένο το ποντίκι, σύρετε το μέχρι το τελικό σημείο επιλογής. Το επιλεγμένο κείμενο είναι πάντα μαυρισμένο. Γραμματοσειρά Έντονα μαύρα γράμματα Υπογραμμισμένα γράμματα Μέγεθος γραμμάτων Πλάγια γράμματα Στοίχιση προτάσεων Χρώμα γραμμάτων

3 ΚΑΡΤΕΛΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 3 Κάννω αλλλλαγγές σττο κείμεννο Tι θέλω να κάνω Πώς θα το κάνω Βάζω την επικεφαλίδα στο κέντρο της σελίδας μου Αλλάζω τα γράμματα Επιλέξτε τον τίτλο που έχετε γράψει και κάντε κλικ στο εικονίδιο που βλέπετε πιο πάνω. Κάνοντας κλικ στα εργαλεία αυτά μπορείτε να γράψετε: έντονα μαύρα γράμματα υπογραμμισμένα γράμματα πλάγια γράμματα Κάνοντας κλικ στα εργαλεία αυτά μπορείτε να αλλάξετε: το χρώμα των γραμμάτων γραμμάτων το μέγεθος και το είδος των Τοποθετώ αριθμούς και κουκκίδες Αποκοπή (Cut) Επικόλληση (Paste) Αντιγραφή (Copy) Κάντε κλικ, για να βάλετε αριθμούς Κάντε κλικ, για να βάλετε κουκκίδες Έτσι μπορείτε να αριθμήσετε μια λίστα που έχετε γράψει π.χ. Τα φρούτα που μου αρέσουν είναι: μήλο, πορτοκάλι, κεράσι Καλύτερα όμως έτσι: Τα φρούτα που μου αρέσουν είναι: 1. Μήλο 2. Πορτοκάλι 3. Κεράσι Επιλέξτε το κείμενο που θέλετε να αποκόψετε και κάντε κλικ στο εικονίδιο που βλέπετε εδώ Επιλέξτε το κείμενο που θέλετε να επικολλήσετε και κάντε κλικ στο εικονίδιο που βλέπετε εδώ Επιλέξτε το κείμενο που θέλετε να aντιγράψετε και κάντε κλικ στο εικονίδιο που βλέπετε εδώ Σημ. Χρησιμοποιώντας τη μέθοδο της Αντιγραφής και Επικόλλησης μπορείτε να επαναλάβετε κάτι μέσα στο κείμενο σας χωρίς να χρειαστεί να το ξαναγράψετε. Χρησιμοποιώντας τη μέθοδο της Αποκοπής και Επικόλλησης μπορείτε να μετακινήσετε κάτι που έχετε γράψει σε κάποιο άλλο σημείο του κειμένου σας.

4 ΚΑΡΤΕΛΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 4 Εισάγγω εικόννα σττο κείμεννο από ττο Clip Arrtt Το Clip Art είναι ένα πρόγραμμα που περιέχει μια μεγάλη συλλογή εικόνων, ήχων και βίντεο. 1. Κάνε κλικ στο σημείο του κειμένου που θέλεις να τοποθετήσεις την εικόνα. 2. Κάνε κλικ στο Insert, μετά στο Picture και τέλος στο Clip Art. 3. Ένα καινούριο παράθυρο θα εμφανιστεί στην οθόνη. 4. Κάνε κλικ σ αυτό το ορθογώνιο και γράψε στα Αγγλικά μια λέξη που έχει σχέση με την εικόνα που ψάχνεις, π.χ. αν ψάχνεις για ζώα γράψε animals. Αν θέλεις να δεις όλες τις εικόνες, μη γράψεις τίποτε στο ορθογώνιο. 5. Πάτησε το Search. 7. Κλείσε το παράθυρο του Clip Art. 6. Όταν εμφανιστούν οι εικόνες, πάτησε πάνω σ αυτή που θέλεις να μπει στο έγγραφό σου.

5 ΚΑΡΤΕΛΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 5 Εισάγγω εικόννα σττο κείμεννο από ττο Clip Arrtt ((χχρρήήσσηη Clipp Orrggaanni izzeerr)) Το Clip Organizer είναι ένα πρόγραμμα που περιέχει ομαδοποιημένες τις εικόνες του Clip Art. 1. Κάνε κλικ στο σημείο του κειμένου που θέλεις να τοποθετήσεις την εικόνα. 2. Κάνε κλικ στο Insert, μετά στο Picture και τέλος στο Clip Art. 3. Κάνε κλικ στο Clip Organizer. 4. Στο καινούριο παράθυρο που εμφανίζεται κάνε διπλό κλικ στο Office Collections... και επέλεξε μία κατηγορία. 5. Όταν εμφανιστούν οι εικόνες, πάτησε πάνω στο βελάκι που είναι δίπλα από την εικόνα που προτιμάς και ακολούθως την εντολή Copy. 6. Κλείσε το παράθυρο του Clip Organizer. Αν εμφανιστεί κάποια ερώτηση στην οθόνη επιλέγουμε το Yes. 7. Στη γραμμή εργαλείων πάτησε αυτό το εικονίδιο.

6 ΚΑΡΤΕΛΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 6 Εισάγγω εικόννα σττο κείμεννο από κάποιο δικό μου file 1. Κάνε κλικ στο σημείο του κειμένου που θέλεις να τοποθετήσεις την εικόνα. 2. Κάνε κλικ στο Insert, μετά στο Picture και τέλος στο From File. 3. Κάνε κλικ εδώ και ψάξε να βρεις το φάκελο που περιέχει την εικόνα που ζητάς. 4. Επέλεξε την εικόνα που ζητάς. 5. Πάτησε το κουμπί Insert για να μεταφερθεί η εικόνα στο έγγραφό σου.

7 ΚΑΡΤΕΛΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 7 Κάννω αλλλλαγγές ((μορφοποι ιώ)) σττηνν εικόννα 1. Συνήθως η εικόνα που μεταφέρεται στο έγγραφό σου είναι πολύ μεγάλη. Για να κάνεις αλλαγές κάνε κλικ σ αυτήν. 2. Γύρω από την εικόνα εμφανίζεται πλαίσιο με κουκκίδες μαύρες στις άκρες. 3. Επίσης εμφανίζεται η γραμμή εργαλείων Picture. Αν η γραμμή εργαλείων Picture δε φαίνεται πουθενά στην οθόνη, πάτησε View, μετά Toolbars και τέλος Picture. 4. Πάτησε το κουμπί με το σκυλάκι. Στο παράθυρο που ανοίγει κάνε κλικ στο Tight. 5. Γύρω από την εικόνα εμφανίζεται πλαίσιο με κουκκίδες άσπρες στις άκρες και μία κουκκίδα πράσινη από πάνω. 6. Αν θέλεις να περιστρέψεις την εικόνα, βάλε το δείκτη του ποντικιού στην πράσινη κουκκίδα, κράτα το πατημένο και τράβηξέ το μέχρι το σημείο που θέλεις. 7. Αν θέλεις να μικράνεις ή να μεγαλώσεις την εικόνα, βάλε το δείκτη του ποντικιού σε μια άσπρη κουκκίδα, κράτα το πατημένο και τράβηξέ το μέχρι το σημείο που θέλεις.

8 ΚΑΡΤΕΛΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 8 Κάννω αλλλλαγγές ((μορφοποι ιώ)) σττηνν εικόννα 1. Αν θέλεις να μετακινήσεις την εικόνα κάπου αλλού στο έγγραφό σου, κάνε κλικ σ αυτήν και σύρε την όπου θέλεις. Ο δείκτης μετατρέπεται σε σταυρό. 2. Αν θέλεις να βάλεις πλαίσιο γύρω από την εικόνα κάνε τα πιο κάτω: Κάνε κλικ στην εικόνα Κάνε κλικ στο κουμπί γραμμές ιάλεξε το είδος της γραμμής που θέλεις 3. Το αποτέλεσμα θα είναι κάπως έτσι. 4. Αν θέλεις να αποχρωματίσεις την εικόνα σου για να τη βάλεις ως φόντο πίσω από το κείμενο, πάτησε αυτό το κουμπί και μετά Washout. 5. Κάνε κλικ στο σκυλάκι και μετά επέλεξε τη φράση Behind Text. Μπορείς τώρα να μεγαλώσεις όσο θέλεις την εικόνα.

9 ΚΑΡΤΕΛΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 9 Εισάγγω κείμεννο WorrdArrtt Το WordArt είναι ένα πρόγραμμα που μου επιτρέπει να γράψω επιγραφές, για να είναι το έγγραφό μου πιο ωραίο. 1. Κάνε κλικ στο σημείο του κειμένου που θέλεις να γράψεις την επιγραφή. 2. Κάνε κλικ στο Insert, μετά στο Picture και τέλος στο WordArt. 3. Ένα καινούριο παράθυρο θα εμφανιστεί στην οθόνη. Επέλεξε τη μορφή που θέλεις να έχει η επιγραφή σου κάνοντας κλικ πάνω της και μετά πάτησε OK. 4. Γράψε στο χώρο αυτό το κείμενο που θέλεις. 5. Μπορείς να αλλάξεις το είδος και το μέγεθος των γραμμάτων, αν θέλεις. Τελειώνοντας πάτησε OK. 6. Να μια επιγραφή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν τίτλος παραμυθιού. 7. Μπορείς να μετακινήσεις, να περιστρέψεις, να μικράνεις, ή να μεγαλώσεις την επιγραφή όπως κάνεις και με τις εικόνες.

10 ΚΑΡΤΕΛΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 10 Εισάγγω πίννακα 1. Κάνε κλικ στο σημείο του κειμένου που θέλεις να εισαγάγεις τον πίνακα. 2. Κάνε κλικ στο εικονίδιο αυτό. Κράτησέ το πατημένο και σύρε το δείκτη του ποντικιού προς τα κάτω και δεξιά, για να επιλέξεις πόσες γραμμές και στήλες θέλεις να έχει ο πίνακας. 3. Μόλις αφήσεις ελεύθερο το ποντίκι θα εμφανιστεί ο πιο κάτω πίνακας. 4. Ο πίνακας που βλέπεις έχει έξι κελιά. Μπορείς να γράψεις μέσα στο κάθε κελί, αφού προηγουμένως κάνεις κλικ μέσα του. 5. Για να αλλάξεις το πλάτος μιας στήλης ή το ύψος μιας γραμμής, βάλε το δείκτη του ποντικιού πάνω στη γραμμή. Ο δείκτης αλλάζει. Κάνε κλικ και σύρε το μέχρι εκεί που θέλεις. 6. Μπορείς να δώσεις μια διαφορετική μορφή στον πίνακα σου, για να γίνει πιο ωραίος. Κάνε κλικ στο Table και μετά στο Table AutoFormat. 7. Επέλεξε από τον κατάλογο τη μορφή που προτιμάς. Στο κάτω μέρος φαίνεται δείγμα. 8. Πάτησε Apply.

11 ΚΑΡΤΕΛΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 11 Μορφοποιώ ττο κείμεννο σε σττήλλες Για να κάνεις οποιεσδήποτε αλλαγές πρέπει πρώτα να επιλέξεις το κείμενο. 1. Κάνε κλικ στο σημείο του κειμένου που θέλεις να ξεκινούν οι στήλες. 2. Κρατώντας πατημένο το δείκτη του ποντικιού σύρε το μέχρι το σημείο που θέλεις να τελειώνουν οι στήλες. Το επιλεγμένο κείμενο βρίσκεται τώρα μέσα σε μαύρο χρώμα. 3. Κάνε κλικ στο εικονίδιο αυτό. Κράτησέ το πατημένο και σύρε το δείκτη του ποντικιού προς τα κάτω και δεξιά, για να επιλέξεις πόσες στήλες θέλεις να έχει το κείμενό σου. 4. Το κείμενο είναι τώρα χωρισμένο σε δύο στήλες. Κάνε κλικ έξω από το κείμενο για να συνεχίσεις.

12 ΚΑΡΤΕΛΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 12 Τυπώννω καιι αποθηκεύω ττη δουλλει ιά μου Μπορείς να δεις στην οθόνη του υπολογιστή πώς θα φαίνεται το έγγραφό σου όταν τυπωθεί. Αν κάτι δε σου αρέσει το διορθώνεις πριν το τυπώσεις. Εξοικονομείς έτσι μελάνι και χαρτί. 1. Κάνε κλικ στο εικονίδιο με το φακό. 3. Αν όλα είναι εντάξει, βεβαιώσου ότι ο εκτυπωτής είναι αναμμένος και πάτησε αυτό το κουμπί. 2. Ο δείκτης του ποντικιού μετατρέπεται σε φακό. Αν θέλεις να δεις σε μεγέθυνση μια περιοχή της σελίδας κάνε κλικ. 4. Αν θα γίνουν κάποιες αλλαγές ακόμη, πάτησε το Close και κάνε τις αλλαγές. 5. Για να αποθηκεύσεις τη δουλειά σου κάνε κλικ στο File και μετά Save. 6. Αν αυτή είναι η πρώτη φορά που αποθηκεύεις, θα παρουσιαστεί αυτό το κουτί με τα ονόματα που έχουν ήδη δοθεί. Γράψε ένα νέο όνομα και κάνε κλικ στο Save.

13 ΚΑΡΤΕΛΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 13 Αννοί ίγγω έννα αρχείο που αποθήκευσα προηγγουμέννως 1. Κάνε κλικ στο File και μετά Open. 2. Θα παρουσιαστεί αυτό το κουτί με τα ονόματα που έχουν ήδη δοθεί. Κάνε κλικ σε αυτό που θέλεις να ανοίξει και μετά πάτησε Open. 3. Εμφανίζεται το κείμενο στην οθόνη όπως το είχες αποθηκεύσει προηγουμένως.

Ενότητα 3 - Βασικές ικανότητες ΤΠΕ - Ανώτερο επίπεδο

Ενότητα 3 - Βασικές ικανότητες ΤΠΕ - Ανώτερο επίπεδο Διαδικτυακή πύλη για τη Διασύνδεση και την Εκπαίδευση ατόμων με αναπηρίες, σε ΤΠΕ Ενότητα 3 - Βασικές ικανότητες ΤΠΕ - Ανώτερο επίπεδο Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Διαβάστε περισσότερα

Επεξεργασία κειμένου Ms Word 2007 2010 Βασικές δεξιότητες

Επεξεργασία κειμένου Ms Word 2007 2010 Βασικές δεξιότητες Επεξεργασία κειμένου Ms Word 2007 2010 Βασικές δεξιότητες Συγγραφέας: Βαγγέλης Γκιμπερίτης Επιμέλεια: Μαρία Ζάππα Κασαπίδη Επεξεργασία κειμένου: Περιεχόμενα ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Κεφάλαιο 1: Εκκίνηση -

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ WORD

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ WORD ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ WORD Περιεχόµενα Εισαγωγή στον επεξεργαστή κειµένου Word...1 Αρχικά...1 Επιλογή εντολών...3 Προσθήκη Αφαίρεση...5 Γραµµής Εργαλείων & Εικονιδίων...5 Αποθήκευση εγγράφου...7

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΒΙΒΛΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΒΙΒΛΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΑΙ ΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΣΠΥΡΙ ΩΝ Χ. ΠΑΠΑ ΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Θ. ΧΑΤΖΗΠΕΡΗΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΙΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΒΙΒΛΙΟ Ο

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα 3.2. Μορφοποίηση περιεχοµένου και εµφάνισης κελιών, γραµµών, στηλών. Ειδικοί Στόχοι

Ενότητα 3.2. Μορφοποίηση περιεχοµένου και εµφάνισης κελιών, γραµµών, στηλών. Ειδικοί Στόχοι ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 : Υπολογιστικά Φύλλα Μορφοποίηση περιεχοµένου και εµφάνισης κελιών, γραµµών, στηλών Ενότητα 3.2 Μορφοποίηση περιεχοµένου και εµφάνισης κελιών, γραµµών, στηλών Ειδικοί Στόχοι Οι επιµορφούµενοι

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5 : Παρουσιάσεις

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5 : Παρουσιάσεις ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5 : Παρουσιάσεις ηµιουργία Παρουσίασης ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5 Παρουσιάσεις Περιεχόµενα 1. Εξοικείωση µε το περιβάλλον εργασίας εφαρµογής παρουσιά- σεων. ηµιουργία και µορφοποίηση παρουσίασης. 2. Αντιγραφή,

Διαβάστε περισσότερα

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ VISUAL BASIC Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ VISUAL BASIC Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ VISUAL BASIC Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Συγγραφική Ομάδα Εποπτεία: Ιάκωβος Παπαντωνίου Ευστάθιος Ευσταθίου Θεόδουλος Κωνσταντίνου Ξένιος Ξενοφώντος Χρίστος Μινίκκης 1 Εισαγωγή στον προγραμματισμό υπολογιστών

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στο PowerPoint

Εισαγωγή στο PowerPoint Εισαγωγή Το PowerPoint είναι ένα πολύ ισχυρό πρόγραµµα παρουσίασης. το οποίο αποτελεί τµήµα του πακέτου Microsoft Office. Σκοπός του είναι να βοηθάει τους χρήστες να δηµιουργούν εύκολα εντυπωσιακές παρουσιάσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ. Κωδικός Τίτλος Επίπεδο

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ. Κωδικός Τίτλος Επίπεδο ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Ενότητα: Υποενότητα: Διαδικτυακές Υπηρεσίες κι Εφαρμογές Υ8 - Δημοτικοί Ιστότοποι / Google Sites Λίστα Δραστηριοτήτων Κωδικός Τίτλος Επίπεδο Υ8.Δ1 Αναζήτηση δημοτικών ιστοτόπων και αξιολόγηση

Διαβάστε περισσότερα

Βάσεις δεδομένων (Access)

Βάσεις δεδομένων (Access) Βάσεις δεδομένων (Access) Όταν εκκινούμε την Access εμφανίζεται το παρακάτω παράθυρο: Για να φτιάξουμε μια νέα ΒΔ κάνουμε κλικ στην επιλογή «Κενή βάση δεδομένων» στο Παράθυρο Εργασιών. Θα εμφανιστεί το

Διαβάστε περισσότερα

Λειτ ουργικά συστ ήματ α Windows. Οδηγός χρήστ η

Λειτ ουργικά συστ ήματ α Windows. Οδηγός χρήστ η SMART Ntebk 11 Λειτ ουργικά συστ ήματ α Windws Οδηγός χρήστ η Σαρώστ ε τ ον ακόλουθο κωδικό QR για να δείτ ε τ η βοήθεια λογισμικού SMART Ntebk στ ο smart τ ηλέφωνό σας ή άλλη κινητ ή συσκευή. Σημείωση

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας. Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας. Πανεπιστήμιο Αιγαίου Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας Πανεπιστήμιο Αιγαίου Εγχειρίδιο χρήσης του λογισμικού για την δημιουργία Ψηφιακών Βιβλιοθηκών «Greenstone» Για το μάθημα Πληροφοριακά Συστήματα Μουσείων

Διαβάστε περισσότερα

Μορφοποίηση εικόνων. Εισαγωγή. Στόχος κεφαλαίου

Μορφοποίηση εικόνων. Εισαγωγή. Στόχος κεφαλαίου Περιεχόμενα Κεφάλαιο 1: Προετοιμασία παρουσίασης...1 Κεφάλαιο 2: Διαχείριση διαφανειών...18 Κεφάλαιο 3: Διαχείριση γραφικών...31 Κεφάλαιο 4: Επεξεργασία εικόνων με το Adobe Photoshop...56 Κεφάλαιο 5: Μορφοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Οδηγίες Χειρισμού ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Περιγραφή Περιεχομένων Γενικός Χειρισμός Πλήκτρα και λειτουργίες τους Πλήκτρα Λειτουργιών (Function Keys) σελ.1 σελ.2 σελ.4 σελ.4 σελ.4 Κινήσεις σελ. 7 Καταχώρηση

Διαβάστε περισσότερα

Multi Media Builder 4.9.6a

Multi Media Builder 4.9.6a Multi Media Builder 4.9.6a Γραμμή τίτλου Γραμμή μενού Βασική γραμμή εργαλείων Γραμμή αντικειμένων Εμφάνιση/απόκρυψη παραθύρου συντεταγμένων και διαστάσεων Εκκίνηση εφαρμογής Master Page Master Top Layer

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ HTML - FRONT PAGE

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ HTML - FRONT PAGE ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ HTML - FRONT PAGE Το πιο συναρπαστικό κοµµάτι του Internet και αυτό που έχει και τους περισσότερους χρήστες είναι, πέρα από την υπηρεσία του ηλεκτρονικού ταχυδροµείου, η υπηρεσία

Διαβάστε περισσότερα

DEVELOPING E-LEARNING TOOLS FOR TRADE UNION EDUCATION (DeLTTUE) DeLTTUE υλικό καθοδήγησης: Τεχνικές κατευθυντήριες γραμμές

DEVELOPING E-LEARNING TOOLS FOR TRADE UNION EDUCATION (DeLTTUE) DeLTTUE υλικό καθοδήγησης: Τεχνικές κατευθυντήριες γραμμές DEVELOPING E-LEARNING TOOLS FOR TRADE UNION EDUCATION (DeLTTUE) DeLTTUE υλικό καθοδήγησης: Τεχνικές κατευθυντήριες γραμμές Σχετικά με το Articulate Τι είναι το Articulate; Το Articulate είναι ένα λογισμικό

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΕΝΟΣ ΕΡΓΟΥ SCRATCH

ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΕΝΟΣ ΕΡΓΟΥ SCRATCH έκδοση 1.4 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το Scratch είναι μια νέα γλώσσα προγραμματισμού που σας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσετε διαδραστικές ιστορίες, παιχνίδια και κινούμενα σχέδια, καθώς και να τις μοιραστείτε με

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ VII. Moodle

ΚΕΦΑΛΑΙΟ VII. Moodle ΚΕΦΑΛΑΙΟ VII Moodle Στόχοι: Με τη βοήθεια του οδηγού αυτού ο εκπαιδευόμενος θα μπορεί να: Γνωρίσει τα βασικά εργαλεία δημιουργίας περιεχομένου στο Moodle Κατανοήσει τη δομή ενός μαθήματος στο Moodle Δημιουργήσει

Διαβάστε περισσότερα

Lexicon Software ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ. Οδηγίες Χρήσης

Lexicon Software ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ. Οδηγίες Χρήσης Lexicon Software Moneyfest ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ Οδηγίες Χρήσης ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΑΡΧΕΙΑ... 4 ΜΕΝΟΥ... 4 Τιμολόγηση... 5 Καταχώρηση... 5 Στατιστικά... 6 Εργαλεία... 8 Θέματα... 9 Βοηθητικά... 9 Έξοδος...

Διαβάστε περισσότερα

Σπουδές CAD, Πληροφορικής, Οικονομίας, Διοίκησης και D.T.P. με Σύστημα διδασκαλίας facetoface

Σπουδές CAD, Πληροφορικής, Οικονομίας, Διοίκησης και D.T.P. με Σύστημα διδασκαλίας facetoface Copyright 2012-2015 -SYSTEM- All rights reserved 2/222 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ FLASH Μάθημα 1: Εισαγωγή στο flash Μάθημα 2: Περιήγηση στο περιβάλλον του flash Μάθημα 3: Πλατό Μάθημα 4: Κανναβος Μάθημα 5: Έλξη Μάθημα

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΟΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ 2011

Ο ΗΓΟΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ 2011 Ο ΗΓΟΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ 2011 ΕΚ ΟΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Copyright Keystone, 2011 ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. Τα Βήµατα για τη Συµπλήρωση του Μηχανογραφικού 3 2. Εγκατάσταση - B ackup - Απαιτήσεις 4 2.1

Διαβάστε περισσότερα

METALIB Σύστημα μετα-αναζήτησης για ηλεκτρονικές πηγές πληροφόρησης

METALIB Σύστημα μετα-αναζήτησης για ηλεκτρονικές πηγές πληροφόρησης METALIB Σύστημα μετα-αναζήτησης για ηλεκτρονικές πηγές πληροφόρησης Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης, Πανεπιστημίου Λευκωσίας E-mail: libithelp@unic.ac.cy Τηλ: 22444772 Έκδοση: Μάρτιος 2013 (ES, GC, KP)

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Εγκατάστασης. Εγχειρίδιο Χρήσης. Νεοελληνική Γλώσσα. Κατηγορία Λογισμικού / Θεματική Ενότητα. Νεοελληνική Γλώσσα / Γενική Αγωγή.

Οδηγός Εγκατάστασης. Εγχειρίδιο Χρήσης. Νεοελληνική Γλώσσα. Κατηγορία Λογισμικού / Θεματική Ενότητα. Νεοελληνική Γλώσσα / Γενική Αγωγή. Οδηγός Εγκατάστασης Εγχειρίδιο Χρήσης Νεοελληνική Γλώσσα Α-Γ Γυμνασίου Κατηγορία Λογισμικού / Θεματική Ενότητα Νεοελληνική Γλώσσα / Γενική Αγωγή Τάξεις-Βαθμίδα Α-Γ Γυμνασίου Ειδική Εκπαιδευτική Ανάγκη

Διαβάστε περισσότερα

Microsoft Small Basic. Εισαγωγή στον Προγραμματισμό

Microsoft Small Basic. Εισαγωγή στον Προγραμματισμό Microsoft Small Basic Εισαγωγή στον Προγραμματισμό Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή Η Small Basic και ο Προγραμματισμός Ο Προγραμματισμός των υπολογιστών (computers) ορίζεται ως η διαδικασία δημιουργίας λογισμικού

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΣΕΝΑΡΙΑ, ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΦΥΛΛΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ στο περιβάλλον του Microworlds Pro

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΣΕΝΑΡΙΑ, ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΦΥΛΛΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ στο περιβάλλον του Microworlds Pro ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΣΕΝΑΡΙΑ, ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΦΥΛΛΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ στο περιβάλλον του Microworlds Pro Εισαγωγή Οι μικροί μαθητές του Δημοτικού Σχολείου έχουν ανάγκη να εκφράζονται με δημιουργικό τρόπο όπως το αποδεικνύουν

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ Ιονίων Νήσων - Εργαστηριακές Ασκήσεις στα Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών

ΤΕΙ Ιονίων Νήσων - Εργαστηριακές Ασκήσεις στα Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 6 ο ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ - ΤΟΠΟΛΟΓΙΑ Στο πλαίσιο αυτού του εργαστηρίου θα μάθουμε να δημιουργούμε νέα γεωγραφική πληροφορία με τη ψηφιοποίηση χωρικών πληροφοριών από δορυφορικές εικόνες ή από

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ(ΜΑΝUΑL) ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ-ΧΡΗΣΤΗ.

ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ(ΜΑΝUΑL) ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ-ΧΡΗΣΤΗ. ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ(ΜΑΝUΑL) ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ-ΧΡΗΣΤΗ. Οδηγός Διαχειριστή Το m-learning Toolkit είναι μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης που έχει σχεδιαστεί για να υπάρχει η δυνατότητα της πρόσβασης

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία παιχνιδιού με το Game Maker 8.1 Lite 1

Δημιουργία παιχνιδιού με το Game Maker 8.1 Lite 1 Δημιουργία παιχνιδιού με το Game Maker 8.1 Lite 1 Νίκος Αγγελιδάκης, ΠΕ19 2 έκδοση 1.0 Φεβρουάριος 2012 1 http://www.yoyogames.com/gamemaker/windows 2 http://aggelid.mysch.gr Περιεχόμενα σελ. 1 - Εισαγωγή

Διαβάστε περισσότερα

Χρήσιμες και σύντομες οδηγίες για τη χρήση του Word σε επιστημονικά κείμενα

Χρήσιμες και σύντομες οδηγίες για τη χρήση του Word σε επιστημονικά κείμενα Χρήσιμες και σύντομες οδηγίες για τη χρήση του Word σε επιστημονικά κείμενα Αν και χρησιμοποιούμε πάνω από είκοσι χρόνια επεξεργαστές κειμένου (ας θυμηθούμε τα πρωτοπόρα Wordstar και WordPerfect) πολλοί

Διαβάστε περισσότερα