ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ POWER POINT

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ POWER POINT"

Transcript

1 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ POWER POINT To Power Point είναι ένα πολύ δυναμικό πρόγραμμα παρουσίασης γραφικών. Ο σκοπός είναι να βοηθήσει τους χρήστες των υπολογιστών να δημιουργούν εντυπωσιακά έγγραφα, επιστολές και παρουσιάσεις διαφανειών που έχουν κυρίως επαγγελματικό χαρακτήρα. Μπορούμε να προσθέσουμε κείμενο, εικόνες, διάφορους ήχους, να αλλάξουμε τα χρώματα προκειμένου να δημιουργήσουμε μια εντυπωσιακή παρουσίαση. Αμέσως μετά την ενεργοποίηση του Power Point εμφανίζεται η οθόνη που φαίνεται στο παρακάτω σχήμα. Βασική γραμμή εργαλείων Γραμμή εργαλείων σχεδίασης Παράθυρο διαλόγου εκκίνησης του Power Point

2 2 1.Δημιουργία νέας παρουσίασης Το Power Point παρέχει ενσωματωμένες παρουσιάσεις και πρότυπα που μας βοηθούν να δημιουργούμε γρήγορα τις διαφάνειές μας. Ο οδηγός αυτόματου περιεχομένου μας καθοδηγεί βήμα προς βήμα για να δημιουργήσουμε την παρουσίασή μας. Ο πίνακας 1.1 μας δίνει τις διαθέσιμες επιλογές που έχουμε στο παράθυρο διαλόγου εκκίνησης του Power Point. Πίνακας 1.1 Επιλογή Οδηγός αυτόματου περιεχομένου Δημιουργώντας και ανοίγοντας παρουσιάσεις Λειτουργία Δημιουργεί μια παρουσίαση παρέχοντας ένα δείγμα με τα περιεχόμενα αυτής. Αποτελεί ένα σημαντικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που μας βοηθάει στη δημιουργία μιας παρουσίασης. Πρότυπο Δημιουργεί μια παρουσίαση με βάση μια από τις 32 επαγγελματικά σχεδιασμένες διατάξεις διαφανειών. Κενή παρουσίαση Δημιουργεί μια παρουσίαση από την αρχή χρησιμοποιώντας μια κενή διαφάνεια και τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις γραμματοσειρών. Άνοιγμα υπάρχουσας παρουσίασης Ανοίγει μια παρουσίαση η οποία έχει δημιουργηθεί και αποθηκευτεί προηγουμένως. 1.1 Δημιουργία παρουσίασης με τον Οδηγό αυτόματου περιεχομένου Στο παράθυρο διαλόγου εκκίνησης κάνουμε κλικ στο κουμπί Οδηγός αυτόματου περιεχομένου και επιλέγουμε ΟΚ. Στο επόμενο παράθυρο που εμφανίζεται κάνουμε κλικ στο Επόμενο Στη συνέχεια επιλέγουμε τον τύπο παρουσίασης που θέλουμε από το παράθυρο διαλόγου που φαίνεται παρακάτω.

3 3 Ακολουθώντας βήμα βήμα τα πλαίσια διαλόγου που εμφανίζονται, δίνουμε πληροφορίες για το που θα χρησιμοποιηθεί αυτή η παρουσίαση, τι μέσο θα χρησιμοποιήσουμε και τι πληροφορίες θα εμφανίζονται στην πρώτη διαφάνεια. Αφού ολοκληρώσουμε κάνουμε κλικ στο Τέλος και εμφανίζεται η πρώτη διαφάνεια της παρουσίασης μας. Νέα παρουσίαση μπορούμε να δημιουργήσουμε κάνοντας κλικ στο κουμπί Δημιουργία ή επιλέγοντας Αρχείο-Δημιουργία από το μενού. 1.2 Αλλάζοντας την προβολή Ο πίνακας 1.2 αναλύει τις επιλογές που έχουμε σχετικά με την προβολή της παρουσίασής μας. Πίνακας 1.2 Επιλογές Προβολές Παρουσιάσεων στο Power Point Λειτουργία Προβολή Διαφανειών Δουλεύουμε με μια διαφάνεια τη φορά, μπορούμε να προσθέσουμε ή να αλλάξουμε κείμενο και γραφικά ή διάφορα σχέδια. Προβολή διάρθρωσης Αποτελεί την καλύτερη επιλογή για να πάρουμε μια γενική εικόνα για τα περιεχόμενα της παρουσίασης. Η προβολή αυτή έχει τη δική της γραμμή εργαλείων, η οποία βρίσκεται στην αριστερή πλευρά της οθόνης. Προβολή ταξινόμησης διαφανειών Εμφανίζει σε μικρογραφία όλες τις διαφάνειες, συμπεριλαμβανομένων των κειμένων και των γραφικών. Μπορούμε να αλλάξουμε τη σειρά των διαφανειών και να ρυθμίσουμε τις εναλλαγές και τους χρονισμούς για την ηλεκτρονική προβολή της παρουσίασης. Η προβολή έχει τη δική της γραμμή εργαλείων. Προβολή σελίδων σημειώσεων Εμφανίζει τη σελίδα σημειώσεων η οποία περιλαμβάνει μια μικρογραφία της διαφάνειας μαζί με τις σημειώσεις που έχετε γράψει. Μπορούμε να τυπώσουμε τις σημειώσεις αυτές για να θυμόμαστε τα σημεία κλειδιά ενόσω κάνουμε την παρουσίασή μας. Προβολή παρουσίασης Δίνει μια ηλεκτρονική προβολή της παρουσίασης. Μπορούμε να τερματίσουμε την παρουσίαση προτού προβληθούν όλες οι διαφάνειες πατώντας το πλήκτρο Esc.

4 Μετακίνηση μεταξύ των διαφανειών στη προβολή διάρθρωσης. Κάνοντας κλικ στο κάτω βέλος της κατακόρυφης γραμμής κύλισης η οθόνη κυλάει προς τα πάνω κατά μία γραμμή τη φορά. Κάνοντας κλικ στην κατακόρυφη γραμμή κύλισης κάτω από το πλαίσιο κατακόρυφης κύλισης, η παρουσίαση κυλά προς τα κάτω κατά μία μόνο οθόνη. Κάνοντας κλικ στην κατακόρυφη γραμμή κύλισης πάνω από το πλαίσιο κατακόρυφης κύλισης, η παρουσίαση κυλά προς τα πάνω κατά μία οθόνη. Πατώντας τα βελάκια στο πληκτρολόγιο ο δρομέας μετακινείται μέσα στην παρουσίαση Μετακίνηση μεταξύ των διαφανειών στην προβολή διαφανειών. Κάνοντας κλικ στο πλαίσιο κατακόρυφης κύλισης και σέρνοντας το προς τα κάτω ή προς τα πάνω αργά, εμφανίζεται ένα πλαίσιο που μας δείχνει τον αριθμό της διαφάνειας και τον τίτλο της. Στον αριθμό της διαφάνειας που θα αφήσουμε το πλήκτρο του ποντικιού, γίνεται η ενεργή διαφάνεια. Πατώντας τον δείκτη του ποντικιού στα βέλη που έχουν φορά προς τα πάνω ή προς τα κάτω στην κατακόρυφη γραμμή κύλισης εμφανίζεται η επόμενη ή η προηγούμενη διαφάνεια αντίστοιχα. Αν χρησιμοποιήσουμε το πληκτρολόγιο, θα πρέπει να πατήσουμε PgUp ή PgDn για να μετακινηθούμε προς τα πίσω κατά μία διαφάνεια τη φορά. Για να επιστρέψουμε στην πρώτη διαφάνεια πατάμε Ctrl + Home. Για να μετακινηθούμε στην τελευταία διαφάνεια πρέπει να πατήσουμε Ctrl + End. Κουμπί προηγούμενης διαφάνειας Κουμπί επόμενης διαφάνειας

5 Μετακίνηση μεταξύ των διαφανειών στην προβολή παρουσίασης. Η προβολή παρουσίασης αρχίζει από την διαφάνεια η οποία είναι ενεργοποιημένη τη στιγμή που θα πατήσουμε το αντίστοιχο κουμπί. Κάνοντας κλικ στο αριστερό κουμπί του ποντικιού η προβολή προχωράει στην επόμενη διαφάνεια. Κάνοντας κλικ στο δεξί κουμπί του ποντικιού εμφανίζεται το παρακάτω μενού, το οποίο περιέχει επιλογές σχετικέ με την προβολή παρουσίασης. Έτσι π.χ. αν επιλέξουμε Προηγούμενο μετακινούμαστε προς τα πίσω. Αν από το μενού που εμφανίζεται πατώντας το δεξί πλήκτρο του ποντικιού, επιλέξουμε Μετάβαση σε Πλοήγηση στις διαφάνειες εμφανίζεται ένα παράθυρο διαλόγου (φαίνεται στο παρακάτω σχήμα). Αυτό δείχνει όλους τους αριθμούς και τους τίτλους των διαφανειών που έχουμε στην παρουσίασή μας. Κάνοντας διπλό κλικ στην διαφάνεια που επιθυμούμε, η παρουσίαση μεταπηδά στη συγκεκριμένη διαφάνεια. Πατώντας Esc ή Τέλος Προβολής από το μενού, επιστρέφουμε στην προβολή διαφανειών.

6 6 1.3 Αποθήκευση παρουσίασης Για να αποθηκεύσουμε μια παρουσίαση επιλέγουμε την εντολή Αρχείοαποθήκευση, ή το εικονίδιο ή Αρχείο-Αποθήκευση ως. όταν θέλουμε να αλλάξουμε το όνομα ή τον κατάλογο της παρουσίασης. 1.4 Κλείσιμο παρουσίασης και έξοδος Επιλέγουμε την εντολή Αρχείο-Κλείσιμο. Αν έχουμε κάνει αλλαγές στην παρουσίαση και δεν την έχουμε αποθηκεύσει, εμφανίζεται ένα παράθυρο το οποίο ρωτά αν θέλουμε να αποθηκεύσουμε τις αλλαγές, και στη συνέχεια η παρουσίαση κλείνει. Τέλος επιλέγουμε την εντολή Αρχείο-Έξοδος. 2. Ανοίγοντας μια υπάρχουσα παρουσίαση Επιλέγουμε την εντολή Αρχείο-άνοιγμα ή πατάμε το αντίστοιχο εικονίδιο Επίσης, το Power Point για να μας διευκολύνει, μας δίνει μια λίστα με τις τελευταίες παρουσιάσεις που έχουμε ανοίξει. Η λίστα βρίσκεται στο τέλος του μενού Αρχείο, και αρκεί να επιλέξουμε το αρχείο που θέλουμε να ανοίξει.

7 7 2.1 Προσθέτοντας και διαγράφοντας διαφάνειες Για να προσθέσουμε μια διαφάνεια: Επιλέγουμε τη νέα διαφάνεια από το μενού Επεξ/σία, ή πατάμε το κουμπί.. Όταν προσθέτουμε μια διαφάνεια αυτή παρεμβάλλεται μετά τη διαφάνεια που βρίσκεται ο δρομέας. Το παράθυρο διαλόγου που εμφανίζεται, και που φαίνεται παρακάτω, περιέχει 24 διαφάνειες με αυτόματη διάταξη. Κάθε μία από αυτές περιέχει σύμβολα κράτησης για μενού, γραφικά και άλλα αντικείμενα. Χρησιμοποιώντας τις αυτόματες διατάξεις εξοικονομούμε χρόνο όσο αφορά τη μορφοποίηση της διαφάνειας που θέλουμε να προσθέσουμε στην παρουσίασή μας. Καθώς κάνουμε κλικ σε μια αυτόματη διαφάνεια, το όνομα της εμφανίζεται στην κάτω δεξιά γωνία του παραθύρου. Έτσι αν κάνουμε διπλό κλικ στην αυτόματη διάταξη για τη λίστα με κουκίδες, θα δημιουργηθεί μια νέα διαφάνεια που περιέχει τα σύμβολα κράτησης θέσεως για μια λίστα με κουκίδες. Για να διαγράψουμε μια διαφάνεια: Στις προβολές διάρθρωσης και ταξινόμησης διαφανειών, κάνουμε κλικ για να επιλέξουμε τη διαφάνεια και μετά πατάμε το πλήκτρο Del. Στην προβολή διαφανειών επιλέγουμε Διαγραφή διαφάνειας από το μενού Επεξ/σια. Αν κατά λάθος διαγράψουμε μια διαφάνεια, μπορούμε να επιλέξουμε Αναίρεση από το μενού Επεξ/σία. 2.2 Δουλεύοντας με κείμενο Μέχρι τώρα έχουμε μόνο το σκελετό της παρουσίασης. Θα πρέπει να την αναπτύξουμε προσθέτοντας το κείμενο και τα γραφικά.

8 8 Δουλεύοντας με κείμενο στην προβολή διαφανειών 1. Έστω ότι προσθέτοντας μια διαφάνεια επιλέγουμε τη δεύτερη από τις αυτόματες διατάξεις που εμφανίζονται στο παράθυρο διαλόγου Νέα διαφάνεια. Η καινούρια διαφάνεια εμφανίζεται με τα σύμβολα κράτησης θέσεων για να προσθέσουμε έναν τίτλο και μια λίστα με κουκίδες, όπως φαίνεται παρακάτω. Σύμβολο κράτησης θέσεων για τον τίτλο Σύμβολο κράτησης θέσεων για τη λίστα με κουκίδες 2. Κάνουμε κλικ στο σύμβολο κράτησης θέσεων που βλέπουμε στην κορυφή για να γράψουμε τον τίτλο. Πληκτρολογούμε π.χ. Κύρια Θέματα και κάνουμε κλικ στο κάτω σύμβολο κράτησης θέσεων. 3. Πληκτρολογούμε Δημιουργία Παρουσίασης και πατάμε Enter. 4. Τροποποίηση Παρουσίασης και πατάμε Enter. 5. Πατάμε Tab και πληκτρολογούμε Εισαγωγή νέας διαφάνειας και πατάμε enter. Πατώντας το Tab υποβιβάζεται το επίπεδο αυτής της γραμμής δημιουργώντας μια εσοχή και με τον τρόπο αυτό, η γραμμή αυτή αποτελεί δευτερεύουσα επιλογή προηγούμενης. 6. Πληκτρολογούμε Shift + Tab για να προβιβάσουμε την κουκίδα πάνω στην τρέχουσα γραμμή και πληκτρολογούμε Αποθήκευση Παρουσίασης. Η διαφάνεια θα έχει την παρακάτω μορφή.

9 9 Προβιβασμό και υποβιβασμό πετυχαίνουμε όχι μόνο με το πληκτρολόγιο αλλά πατώντας και τα εικονίδια και αντίστοιχα. Δουλεύοντας με κείμενο στην προβολή διάρθρωσης 1. Ενώ βρισκόμαστε σε προβολή διάρθρωσης κάνουμε κλικ για να θέσουμε το σημείο παρεμβολής ακριβώς μετά από τη φράση Αποθήκευση Παρουσίασης και πατάμε Enter. Μια κουκίδα εμφανίζεται και μπορούμε να πληκτρολογήσουμε ότι επιθυμούμε όπως και προηγουμένως. 2. Κάνοντας κλικ σε μια κουκίδα πρώτου επιπέδου, όλο το υπόλοιπο κείμενο που συνδέεται με αυτό (δηλαδή τα δευτερεύοντα στοιχεία) επιλέγονται και αυτά. 3. Μπορούμε να αλλάξουμε και την σειρά των στοιχείων που έχουμε στις αντίστοιχες κουκίδες μιας παρουσίασης. Τοποθετούμε το δείκτη του ποντικιού πάνω στην κουκίδα που θέλουμε να μετακινήσουμε, οπότε και ο δείκτης παίρνει τη μορφή ενός βέλους με τέσσερις αιχμές. Πατάμε και κρατάμε πατημένο το αριστερό κουμπί του ποντικιού και σέρνουμε αργά προς τα κάτω το ποντίκι. Ο δείκτης αλλάζει σχήμα και παίρνει τη μορφή βέλους με δύο αιχμές. Ένας δείκτης γραμμής δείχνει τη νέα θέση της κουκίδας. Μόλις ο δείκτης γραμμής βρεθεί στην επιθυμητή θέση, αφήνουμε το δείκτη του ποντικιού και η κουκίδα μετακινείται στη νέα θέση.

10 Αλλάζοντας τη διάταξη των διαφανειών Για να αλλάξουμε τη σειρά των διαφανειών σε προβολή διάρθρωσης: 1. Έστω ότι θέλουμε να βάλουμε τη δεύτερη διαφάνεια μετά την τρίτη. Κάνουμε κλικ στο εικονίδιο της δεύτερης διαφάνειας. Με τον τρόπο αυτό επιλέγουμε όλα τα περιεχόμενα της διαφάνειας. 2. Μετακινούμε το δείκτη του ποντικιού πάνω στο εικονίδιο της δεύτερης διαφάνειας, μέχρι ο δείκτης να πάρει το σχήμα του βέλους με τις τέσσερις αιχμές. 3. Σέρνουμε ολόκληρη τη διαφάνεια κάτω από την τρίτη διαφάνεια, και αφήνουμε το κουμπί του ποντικιού. Για να αλλάξουμε τη σειρά των διαφανειών σε προβολή ταξινόμησης διαφανειών: 1. Έστω ότι θέλουμε να βάλουμε την τέταρτη διαφάνεια μετά την πρώτη. Επιλέγουμε την διαφάνεια Μετακινούμε το δείκτη του ποντικιού στη μέση της διαφάνειας και σέρνουμε τον άσπρο δείκτη στο διάστημα μεταξύ της διαφάνειας 1 και της διαφάνειας Αφήνουμε το κουμπί του ποντικιού. 2.4 Αλλάζοντας τα χαρακτηριστικά του κειμένου Το PowerPoint μας δίνει τη δυνατότητα να αλλάξουμε το χρώμα, το μέγεθος, το στυλ και την στοίχιση του κειμένου, καθώς και τα διαστήματα των παραγράφων. Στις εντολές αυτές έχουμε γρήγορη και άμεση πρόσβαση από τα κουμπιά της γραμμής εργαλείων μορφοποίησης. Για να αλλάξουμε τα χαρακτηριστικά του κειμένου 1. Επιλέγουμε τη λέξη την οποία θέλουμε να αλλάξουμε, κάνοντας διπλό κλικ. 2. Μπορούμε να κάνουμε κλικ στα κουμπιά Italic, Bold και Underline για να γίνει η λέξη με γράμματα πλάγια, έντονα ή υπογραμμισμένα αντίστοιχα. 3. Μπορούμε να αλλάξουμε γραμματοσειρά ή και το μέγεθος των γραμμάτων. 4. Μπορούμε να αλλάξουμε το χρώμα κάνοντας κλικ στο εικονίδιο και μετακινώντας το δείκτη του ποντικιού στο επιθυμητό χρώμα. Για να αλλάξουμε τη στοίχιση και την απόσταση των παραγράφων 1. Μπορούμε να στοιχίσουμε τις παραγράφους αριστερά, δεξιά, στο κέντρο ή να έχουμε πλήρη στοίχιση πατώντας αντίστοιχα τα εικονίδια,,

11 11 2. Μπορούμε να αυξήσουμε ή να μειώσουμε την απόσταση μεταξύ των παραγράφων πατώντας αντίστοιχα τα εικονίδια,. 2.5 Εκτυπώνοντας μια διάρθρωση Πολλές φορές θέλουμε ένα αντίγραφο της προβολής διάρθρωσης, ώστε να έχουμε τα περιεχόμενα της παρουσίασης. Θέλουμε δηλαδή μια εκτύπωση της προβολής διάρθρωσης, η οποία περιέχει αποκλειστικά μόνο το κείμενο της παρουσίασης. Αφού επιλέξουμε Εκτύπωση από το μενού Αρχείο, εμφανίζεται το παράθυρο διαλόγου Εκτύπωση. Κάνοντας κλικ στο βέλος που βρίσκεται δεξιά της επιλογής Εκτύπωση, επιλέγουμε Εμφάνιση διάρθρωσης από την αναπτυσσόμενη λίστα. Αφού ολοκληρώσουμε τις επιλογές μας, πατάμε ΟΚ και θα έχουμε την εκτύπωση που θέλουμε. 2.6 Εκτυπώνοντας μια διαφάνεια Έστω ότι βρισκόμαστε σε προβολή διαφανειών. Η εκτύπωση μιας διαφάνειας ή μιας σειράς διαφανειών γίνεται σχεδόν κατά τον ίδιο τρόπο με την εκτύπωση μιας διάρθρωσης. Να σημειώσουμε ότι οι διαφάνειες θα εκτυπώνονται σε άσπρο και μαύρο. Γι αυτό πατάμε το εικονίδιο της βασικής γραμμής εργαλείων. Το φόντο της διαφάνειας γίνεται άσπρο ενώ τα γραφικά έχουν ένα προεπιλεγμένο γκρίζο χρώμα και βεβαίως το κείμενο εμφανίζεται κανονικά με μαύρο χρώμα.

12 12 Από το πλαίσιο διαλόγου Εκτύπωση, επιλέγουμε στην Περιοχή διαφανειών Τρέχουσα διαφάνεια αν θέλουμε να εκτυπώσουμε μόνο την ενεργή διαφάνεια, ή Διαφάνειες και ταυτόχρονα ορίζουμε ποιες διαφάνειες θέλουμε, ενώ στο πεδίο Αριθμός αντιτύπων πόσα αντίτυπα θέλουμε. Αν πατήσουμε το εικονίδιο θα εκτυπώσουμε την παρουσίαση μας με βάση τη μορφοποίηση που έχουμε στην παρούσα προβολή. Αν θέλουμε να εκτυπώσουμε σε πλήρη σελίδα μια διαφάνεια, επιλέγουμε Διαφάνειες από τη λίστα που εμφανίζεται στην Εκτύπωση. Αν θέλουμε να εκτυπώσουμε π.χ. μια σελίδα που να περιλαμβάνει τις πρώτες έξι διαφάνειες, επιλέγουμε στην Περιοχή διαφανειών Διαφάνειες και πληκτρολογούμε 1-6, ενώ από τη λίστα επιλέγουμε Σημειώσεις για το ακροατήριο (έξι διαφάνειες ανά σελίδα). 3. Αλλάζοντας την εμφάνιση μιας παρουσίασης Μπορούμε να βελτιώσουμε την εμφάνιση των παρουσιάσεων μας χρησιμοποιώντας διάφορα χρώματα και σχέδια. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις προκαθορισμένες επιλογές που έχει το Power Point ή να δημιουργήσουμε δικές μας διατάξεις. 3.1 Χρησιμοποιώντας τα πρότυπα Το PowerPoint περιέχει μια ομάδα προτύπων που έχουν σχεδιαστεί από επαγγελματίες καλλιτέχνες γραφικών. Μπορούμε να επιλέξουμε ένα πρότυπο κάθε φορά που δημιουργούμε μια παρουσίαση ή να δημιουργήσουμε δικό μας. Για να χρησιμοποιήσουμε τα πρότυπα 1. Επιλέγουμε Δημιουργία από το μενού Αρχείο και από την καρτέλα που εμφανίζεται κάνουμε κλικ στο Σχέδια παρουσιάσεων, το οποίο περιλαμβάνει μια λίστα με τα διαθέσιμα πρότυπα.

13 13 2. Κάνοντας κλικ στο αρχείο κάποιου προτύπου βλέπουμε στην περιοχή προεπισκόπησης ένα δείγμα από το επιλεγμένο αρχείο. 3. Κάνουμε κλικ στο πρότυπο Ατζέντα.pot και πατάμε ΟΚ. 4. Από το παράθυρο της νέας διαφάνειας που εμφανίζεται, μπορούμε να επιλέξουμε μια αυτόματη διάταξη. Όλες οι διαφάνειες που θα προσθέσουμε στην παρουσίαση θα χρησιμοποιούν το πρότυπο Ανάγλυφο.pot. 5. Αν θέλουμε να εφαρμόσουμε κάποιο πρότυπο σε μία μόνο διαφάνεια κάνουμε δεξί κλικ στην επιφάνεια της διαφάνειας. Από το μενού συντόμευσης επιλέγουμε Εφαρμογή προτύπου σχεδίασης και εμφανίζεται το παρακάτω παράθυρο. Η λίστα μας δείχνει τα διαθέσιμα πρότυπα και είναι ίδια με τη λίστα αρχείων που είδαμε και προηγουμένως. Μπορούμε να δούμε μια προεπισκόπηση των αρχείων κάνοντας κλικ σε αυτά όπως και προηγουμένως. 6. Κάνοντας κλικ σε κάποιο από τα πρότυπα της λίστας, το καινούριο πρότυπο εφαρμόζεται στη διαφάνεια. Το παραπάνω παράθυρο μπορούμε να το εμφανίσουμε και αν επιλέξουμε Εφαρμογή προτύπου σχεδίασης από το μενού Μορφή. 3.2 Δουλεύοντας με τους συνδυασμούς χρωμάτων Οι συνδυασμοί χρωμάτων εφαρμόζονται καλύτερα στην προβολή διαφανειών ή στην προβολή ταξινόμησης διαφανειών. Ωστόσο μπορούμε να εφαρμόσουμε τους συνδυασμούς χρωμάτων και στην προβολή σελίδων σημειώσεων και να αλλάξουμε το χρώμα για την περιοχή των σημειώσεων.

14 14 Για να προσαρμόσουμε τους συνδυασμούς χρωμάτων 1. Επιλέγουμε συνδυασμός χρωμάτων διαφάνειας από το μενού Μορφή και εμφανίζεται το παρακάτω παράθυρο. Από την καρτέλα Βασικά επιλέγουμε από τον προκαθορισμένο συνδυασμό χρωμάτων. Από την καρτέλα Προσαρμοσμένα μπορούμε να προσαρμόσουμε τα χρώματα όπως θέλουμε. 2. Κάνοντας κλικ στο Εφαρμογή οι αλλαγές εφαρμόζονται μόνο στην τρέχουσα διαφάνεια, ενώ κάνοντας κλικ στο Εφαρμογή σε όλες, εφαρμόζονται σε όλες τις διαφάνειες παρουσίασης.

15 15 Για να αλλάξουμε το χρώμα του φόντου 1. Επιλέγουμε Φόντο διαφάνειας από το μενού Μορφή και εμφανίζεται το παρακάτω παράθυρο. 2. Κάνουμε κλικ στο βέλος κάτω από την περιοχή Γέμισμα φόντου. Από την λίστα που εμφανίζεται μπορούμε να κάνουμε μία ή περισσότερες επιλογές ανάλογα με το τι θέλουμε να κάνουμε.

16 Δουλεύοντας με τα υποδείγματα διαφανειών Τα υποδείγματα διαφανειών μας δίνουν τη δυνατότητα να ελέγχουμε τα στοιχεία που υπάρχουν πάνω σε μια διαφάνεια και να καθορίζουμε τον τρόπο εμφάνισης αυτών. Για παράδειγμα μπορούμε να εισάγουμε την ημερομηνία ή τον αριθμό της διαφάνειας, από το μενού Εισαγωγή, πάνω σε ένα υπόδειγμα και στη συνέχεια αυτό θα εμφανίζεται σε κάθε διαφάνεια της παρουσίασης. Για να δουλέψουμε με ένα υπόδειγμα διαφανειών 1. Επιλέγουμε Υπόδειγμα-Υπόδειγμα διαφανειών από το μενού Προβολή, οπότε η οθόνη παίρνει την παρακάτω μορφή. 2. Περιέχει ένα αντικείμενο τίτλου και ένα αντικείμενο για το κυρίως τμήμα της διαφάνειας όπου μπορούμε να καθορίσουμε τη βασική μορφή τόσο για τον τίτλο όσο και για το κυρίως κείμενο. 3. Κάνοντας κλικ σε κάποιο σημείο της οθόνης π.χ. στο αντικείμενο του τίτλου μπορούμε να επεξεργαστούμε τον τίτλο. 4. Για να επιστρέψουμε επιλέγουμε Διαφάνειες από το μενού Προβολή.

17 Χρησιμοποιώντας Γραμμές Εργαλείων Σχεδίασης Οι γραμμές εργαλείων στο PowerPoint αφορούν τη σχεδίαση και το χειρισμό σχημάτων. Η Γραμμή Εργαλείων σχεδίασης Προσφέρει πολλά εργαλεία σχεδίασης και μορφοποίησης αντικειμένων τα οποία μπορούν να μας βοηθήσουν να βελτιώσουμε τις παρουσιάσεις μας. Το αναπτυσσόμενο μενού Σχεδίαση Χρησιμοποιείται για το χειρισμό αντικειμένων στις διαφάνειες μας. Τα κουμπιά Μεταφορά σε πρώτο πλάνο και Μεταφορά στο φόντο του μενού Διάταξη μας βοηθούν να τακτοποιήσουμε πολλά αντικείμενα, μεταφέροντας τα μπροστά ή πίσω αντίστοιχα. Η Ομαδοποίηση και η Κατάργηση ομαδοποίησης μας επιτρέπουν αντίστοιχα να ομαδοποιήσουμε αντικείμενα για να τα μεταφέρουμε ή να διασπάσουμε μια ομάδα αντικειμένων για να τα επεξεργαστούμε χωριστά. Μπορούμε ακόμα από το μενού Σχεδίαση να στοιχίσουμε ή να περιστρέψουμε τα επιλεγμένα αντικείμενα. Το εργαλείο Επιλογή Αντικειμένων Χρησιμοποιείται για να επιλέξουμε αντικείμενα με το δείκτη του ποντικιού. Όλα τα αντικείμενα χρειάζεται να επιλεγούν για να εφαρμοστεί σε αυτά μορφοποίηση. Για να επιλέξουμε πολλά αντικείμενα, επιλέγουμε το πρώτο, κρατάμε πατημένο το πλήκτρο Shift και κάνουμε κλικ μία φορά στα άλλα αντικείμενα που θέλουμε να επιλέξουμε. Το εργαλείο Ελεύθερη Περιστροφή Μας επιτρέπει να περιστρέψουμε οποιοδήποτε αντικείμενο: ακόμα και κείμενο μέσα σε ένα αντικείμενο. Για να περιστρέψουμε ένα αντικείμενο σε περιορισμένες γωνίες όπως 45 ή 90 μοίρες, κρατάμε πατημένο το πλήκτρο Shift καθώς περιστρέφουμε το αντικείμενο. Το κουμπί Αυτόματα Σχήματα Κάνοντας κλικ εμφανίζεται μια επιλογή σχημάτων που μπορούμε να προσθέσουμε σε μια διαφάνεια. Κάνουμε κλικ στο σχήμα που θέλουμε και σέρνουμε το ποντίκι στο τμήμα της διαφάνειας που θα δεχτεί το σχήμα. Τα Εργαλεία Γραμμής, Ορθογωνίου, Έλλειψης και Βέλους Ενεργούν όλα με τον ίδιο τρόπο. Κάνουμε κλικ στο κουμπί και μετακινούμε το δείκτη του ποντικιού μέσα στη διαφάνεια. Ο δρομέας γίνεται σταυρός. Κάνουμε κλικ και σέρνουμε το σταυρό. Απελευθερώνουμε το ποντίκι όταν έχουμε το μέγεθος που θέλουμε. Ο σταυρός γίνεται αμέσως δείκτης ποντικιού. Το PowerPoint προσάπτει στο σχήμα λαβές αλλαγής μεγέθους, για να μεταβάλουμε το σχήμα. Αν θέλουμε να μεταβάλουμε το σχήμα μετακινούμε το δείκτη πάνω από μια λαβή αλλαγής μεγέθους. Ο δείκτης αλλάζει σε βέλη δείχνοντας μας σε ποιες κατευθύνσεις μπορούμε να αλλάξουμε το μέγεθος του σχήματος. Κάνουμε κλικ και σέρνουμε το ποντίκι προς την κατεύθυνση που

18 18 θέλουμε. Το PowerPoint μας δείχνει ένα περίγραμμα του αντικειμένου για να μας επιτρέψει να κρίνουμε πόσο μικρό ή μεγάλο το θέλουμε. Αφήνουμε το κουμπί όταν έχει το μέγεθος που θέλουμε. Το εργαλείο Πλαίσιο Κειμένου Δημιουργεί ένα πλαίσιο στο οποίο μπορούμε να εισάγουμε κείμενο. Αφού πληκτρολογήσουμε το κείμενο μπορούμε να προσπελάσουμε τα εργαλεία μορφοποίησης κειμένου κάνοντας διπλό κλικ σε αυτό. Το Εργαλείο Εισαγωγή κειμένου Word Art Εμφανίζεται το παρακάτω παράθυρο διαλόγου με τις 30 προκαθορισμένες δημιουργίες Word Art. Αφού διαλέξουμε αυτήν που επιθυμούμε μας προτρέπει να πληκτρολογήσουμε μόνο το κείμενο. Το εργαλείο Ελεύθερη Σχεδίαση Μας επιτρέπει να σχεδιάζουμε αντικείμενα με γραμμές ελεύθερης φόρμας και ευθείες γραμμές. Ακριβώς όπως και στα άλλα εργαλεία ο δείκτης θα γίνει ένας σταυρός όταν τον μεταφέρουμε στο χώρο εργασίας. Κρατάμε πατημένο το αριστερό κουμπί του ποντικιού και ο σταυρός γίνεται μολύβι. Κρατώντας ακόμη πατημένο το αριστερό κουμπί, κινούμε το μολύβι για να σχεδιάσουμε ελεύθερα. Το Κουμπί Χρώμα Γεμίσματος Επιλέγουμε ένα αντικείμενο και κάνουμε κλικ στο κουμπί για να αλλάξουμε το χρώμα του. Για να αφαιρέσουμε το χρώμα γεμίσματος επιλέγουμε Χωρίς Γέμισμα. Για να δώσουμε το χρώμα φόντου της διαφάνειας επιλέγουμε Σύμφωνα με το χρώμα φόντου του συνδυασμού. Περισσότερες επιλογές στο Εφέ γεμίσματος.

19 19 Το Κουμπί Χρώμα Γραμμής Μας επιτρέπει να αλλάξουμε το χρώμα μιας γραμμής. Με επιλεγμένο το αντικείμενο κάνουμε κλικ στο κουμπί για να δούμε τις επιλογές χρωμάτων. Επιλέγουμε Περισσότερα χρώματα γραμμών για να προσαρμόσουμε το χρώμα γραμμών στα δικά μας μέτρα. Το Κουμπί Στυλ Γραμμής Το χρησιμοποιούμε για να αλλάξουμε το πάχος ή το στυλ μιας γραμμής. Το Κουμπί Στυλ Διάστιξης Μας επιτρέπει να δημιουργούμε μια γραμμή από μια σειρά από παύλες, μεγάλες παύλες, παύλες-τελείες και άλλα στυλ διακεκομμένων γραμμών. Το Κουμπί Στυλ Βέλους Βρίσκει εφαρμογή μόνο σε γραμμές ή σε τόξα, και όταν θέλουμε να τοποθετήσουμε μία αιχμή στο ένα ή και στα δύο άκρα τους. Το Κουμπί Ενεργοποίηση/Απενεργοποίηση Σκιάς Ενεργοποιεί ή απενεργοποιεί την εφαρμογή σκίασης σε ένα αντικείμενο. Επιλέγουμε το αντικείμενο και κάνουμε κλικ στο κουμπί. Για να αλλάξουμε το χρώμα σκίασης, πατάμε το κουμπί και επιλέγουμε το χρώμα από το παράθυρο διαλόγου Ρυθμίσεις σκιάς. Από το ίδιο παράθυρο μπορούμε να ρυθμίσουμε την κατεύθυνση μετατόπισης και το πάχος της σκίασης. Το εργαλείο 3-Δ Δημιουργεί τρισδιάστατα σχήματα. Κάνοντας κλικ στο κουμπί εμφανίζεται ένα μενού πολλών έτοιμων 3-Δ σχημάτων. Κάνοντας κλικ στο Ρυθμίσεις 3-Δ ανοίγει μια άλλη γραμμή εργαλείων που μας επιτρέπει να προσαρμόσουμε τον προσανατολισμό των σχημάτων μας στον 3-Δ χώρο, όπως και τις ποιότητες, το χρώμα, το πάχος και το φωτισμό των επιφανειών τους. Η Γραμμή Εργαλείων Εικόνων Έρχεται στο προσκήνιο όταν επεξεργαζόμαστε εικόνες bitmap που εισάγουμε από την εντολή Εισαγωγή Εικόνας, ή από την καρτέλα Clipart της Συλλογής ClipArt. Μας επιτρέπει να προσαρμόσουμε την αντίθεση, την φωτεινότητα, το στυλ γραμμών, το πάχος και το χρώμα. Ένα πολύ ωραίο χαρακτηριστικό είναι το εργαλείο Ορισμός διαφανούς χρώματος. Κάνουμε κλικ σ αυτό το εργαλείο σε κάποιο τμήμα της εικόνας μας bitmap και αυτό το χρώμα θα γίνει διάφανο.

20 Εργασία με κείμενο μέσα σε σχήματα Η προσθήκη κειμένου μέσα σε σχήματα, τονίζει τις λέξεις με έναν ενδιαφέροντα τρόπο. Το κείμενο μέσα σε σχήματα μπορεί να υποστεί επεξεργασία ακριβώς όπως και άλλα κείμενα. Προσθέτοντας κείμενο μέσα σε Σχήματα Πρώτα σχεδιάζουμε το σχήμα, κάνουμε κλικ με το δεξί κουμπί του ποντικιού σε αυτό και επιλέγουμε Προσθήκη κειμένου. Μπορούμε να αρχίσουμε την πληκτρολόγηση δίνοντας τα χαρακτηριστικά που θέλουμε. Θα παρατηρήσουμε όμως ότι το κείμενο δεν στέκεται αυτόματα μέσα στα όρια του σχήματος. Για να αλλάξουμε τη συμπεριφορά του κειμένου κάνουμε δεξί κλικ στο σχήμα και επιλέγουμε Μορφοποίηση αυτόματου σχήματος. Κάνουμε κλικ στην καρτέλα Πλαίσιο κειμένου. Εδώ μπορούμε να κάνουμε το κείμενο να αναδιπλώνεται μέσα στο σχήμα, να το περιστρέψουμε κατά 90 μοίρες μέσα στο σχήμα και να συρρικνώσουμε το σχήμα ώστε να περιβάλλει από κοντά το κείμενο.

21 21 4. Προσθήκη Clip Art Το Power Point περιέχει μια πλούσια συλλογή από εικόνες τις οποίες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε. Όταν τοποθετήσουμε την εικόνα στη διαφάνεια μπορούμε να αλλάξουμε τη θέση, το μέγεθος και την εμφάνιση της. Για να χρησιμοποιήσουμε Clip Art 1. Ανοίγουμε το παράθυρο Νέα Διαφάνεια και επιλέγουμε Κέιμενo και Clip art. 2. Κάνουμε διπλό κλικ για να προσπελάσουμε τη Συλλογή Microsoft Clip. Μπορούμε να δούμε τι είναι διαθέσιμο κάνοντας κλικ στην επιλογή All Categories. Ψάχνουμε τις κατηγορίες για τις εικόνες που μπορεί να θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε. Επιλέγουμε την εικόνα κάνοντας κλικ σε σ αυτήν. Αλλαγή μεγέθους και μετακίνηση Clip Art Όταν είναι επιλεγμένη η εικόνα περιβάλλεται από μια διάστικτη γραμμή με λαβές αλλαγής μεγέθους. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις λαβές για να αλλάξουμε το μέγεθος και τις αναλογίες της εικόνας. Επαναχρωματισμός Clip Art Αν θέλουμε να αλλάξουμε τα χρώματα που συνθέτουν μια εικόνα, επιλέγουμε την εικόνα, κάνουμε δεξί κλικ και επιλέγουμε Μορφοποίηση εικόνας. Από δω μπορούμε να αλλάξουμε το μέγεθος, τη θέση, το φόντο και τη διάταξη, καθώς και το χρώμα ελέγχου. Κάνουμε κλικ στην καρτέλα Εικόνα και επιλέγουμε Αλλαγή χρωμάτων. Ανοίγει το παράθυρο διαλόγου Επαναχρωματισμός εικόνας, παρουσιάζοντας όλα τα χρώματα που βρίσκονται στην εικόνα, ακολουθούμενα από επιλογές για την αντικατάστασή τους.

22 22 5. Εναλλαγές Διαφανειών Οι εναλλαγές των διαφανειών προσθέτουν συγκινήσεις κατά τη διάρκεια της παρουσίασης. Αντί να κάνουμε απλώς κλικ στις διαφάνειες, μπορούμε να κάνουμε μια διαφάνεια να εισάγει την οθόνη από την αριστερή πλευρά ή να σβήνει όταν μετακινείται στην επόμενη διαφάνεια. Επιλέγουμε τη διαφάνεια και κάνουμε κλικ στο κουμπί Τρόπος εναλλαγής διαφανειών από το μενού Παρουσίαση. Θα εμφανιστεί το παρακάτω πλαίσιο διαλόγου: Για να προβάλουμε τα εφέ που είναι διαθέσιμα ανοίγουμε το πλαίσιο λίστας Εφέ. Επιλέξουμε Αποκάλυψη από αριστερά και παρατηρούμε την εικόνα. Μπορούμε να εξομαλύνουμε την ταχύτητα επιλέγοντας Αργά, Μέτρια ή Γρήγορα. Το Power Point περιλαμβάνει και εφέ ήχου τα οποία μπορούμε να τα προσάψουμε στα εφέ εναλλαγών. Το παράθυρο διαλόγου Εναλλαγή διαφανειών μας επιτρέπει να αποφασίσουμε αν θέλουμε να μετακινούμαστε σε μια παρουσίαση διαφανειών με τη χρήση του ποντικιού ή αν θέλουμε οι διαφάνειες να εναλλάσσονται αυτόματα μετά από έναν ορισμένο αριθμό δευτερολέπτων.

Microsoft PowerPoint 2007

Microsoft PowerPoint 2007 Information Technology Services and Solutions Σύμβουλοι Μηχανογράφησης και Εκπαίδευσης Στεφ. Σκουλούδη 27, Καλλίπολη, Πειραιάς 210 45 38 177 http://www.itss.gr/ Microsoft PowerPoint 2007 Κωνσταντίνος Κωβαίος

Διαβάστε περισσότερα

B) Ετοιμάζοντας μια Παρουσίαση

B) Ετοιμάζοντας μια Παρουσίαση B) Ετοιμάζοντας μια Παρουσίαση Τι είναι μια παρουσίαση με τη βοήθεια ηλεκτρονικού υπολογιστή Ο υπολογιστής με την κατάλληλη εφαρμογή, μπορεί να μας βοηθήσει στη δημιουργία εντυπωσιακών εγγράφων, διαφανειών

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 1 Χρήση προτύπου 2. Κεφάλαιο 2 Τροποποίηση μιας παρουσίασης 9. Κεφάλαιο 4 Προσθήκη αντικειμένων 26. Κεφάλαιο 5 Ειδικά εφέ 35

Κεφάλαιο 1 Χρήση προτύπου 2. Κεφάλαιο 2 Τροποποίηση μιας παρουσίασης 9. Κεφάλαιο 4 Προσθήκη αντικειμένων 26. Κεφάλαιο 5 Ειδικά εφέ 35 Περιεχόμενα Κεφάλαιο 1 Χρήση προτύπου 2 Κεφάλαιο 2 Τροποποίηση μιας παρουσίασης 9 Κεφάλαιο 3 Εφαρμογή σχεδίων 19 Κεφάλαιο 4 Προσθήκη αντικειμένων 26 Κεφάλαιο 5 Ειδικά εφέ 35 Κεφάλαιο 6 Κουμπιά ενεργειών

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΣΕ ΔΙΣΚΕΤΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΟ ΔΙΣΚΕΤΑ. Από τον κατάλογο που εμφανίζεται επιλέγω: Αποστολή προς Δισκέτα (3,5)

ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΣΕ ΔΙΣΚΕΤΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΟ ΔΙΣΚΕΤΑ. Από τον κατάλογο που εμφανίζεται επιλέγω: Αποστολή προς Δισκέτα (3,5) ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΣΕ ΔΙΣΚΕΤΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΟ ΔΙΣΚΕΤΑ Τοποθετώ μια δισκέτα στον οδηγό τη δισκέτας του υπολογιστή. Τοποθετώ τη δισκέτα που έχει το αρχείο μου στον οδηγό τη δισκέτας του υπολογιστή.

Διαβάστε περισσότερα

Εργασία-3: Παρουσίαση Εργασίας. Ομάδα Α. Προετοιμασία Αναφοράς

Εργασία-3: Παρουσίαση Εργασίας. Ομάδα Α. Προετοιμασία Αναφοράς Εργασία-3: Παρουσίαση Εργασίας Ομάδα Α. Προετοιμασία Αναφοράς Αρκετοί πιστεύουν πως η επιτυχία μιας παρουσίασης είναι δεδομένη εάν ο παρουσιαστής κατέχει το θέμα που πρόκειται να παρουσιάσει και είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑ: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑ: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑ: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ (Σημειώσεις Powerpoint) ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ: ΒΑΡΕΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΠΟΖΟΥΚΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ MICROSOFT POWERPOINT (ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ)

Διαβάστε περισσότερα

10 η Εργαστηριακή Άσκηση

10 η Εργαστηριακή Άσκηση 10 η Εργαστηριακή Άσκηση MICROSOFT OFFICE POWERPOINT Το πρόγραμμα PowerPoint της εταιρείας Microsoft χρησιμοποιείται για τη δημιουργία παρουσιάσεων οποιουδήποτε είδους. Ανήκει και αυτό στα προγράμματα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ MICROSOFT POWERPOINT

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ MICROSOFT POWERPOINT ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ MICROSOFT POWERPOINT 1 Εισαγωγή Το PowerPoint είναι µια ισχυρή εφαρµογή για τη δηµιουργία παρουσιάσεων και µπορεί να χρησιµεύσει στη δηµιουργία διαφανειών, καθώς και συνοδευτικών σηµειώσεων

Διαβάστε περισσότερα

Μορφοποίηση εικόνων. Εισαγωγή. Στόχος κεφαλαίου

Μορφοποίηση εικόνων. Εισαγωγή. Στόχος κεφαλαίου Περιεχόμενα Κεφάλαιο 1: Προετοιμασία παρουσίασης...1 Κεφάλαιο 2: Διαχείριση διαφανειών...18 Κεφάλαιο 3: Διαχείριση γραφικών...31 Κεφάλαιο 4: Επεξεργασία εικόνων με το Adobe Photoshop...56 Κεφάλαιο 5: Μορφοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

Κεφαλίδες και υποσέλιδα

Κεφαλίδες και υποσέλιδα Κεφαλίδες και υποσέλιδα Διασκεδάστε με τις επιλογές κεφαλίδων και υποσέλιδων δοκιμάζοντας τις ασκήσεις που ακολουθούν. Άσκηση 1: Εισαγωγή υποσέλιδων σε διαφάνειες Η παρουσίαση αποτελείται από πέντε διαφάνειες.

Διαβάστε περισσότερα

1. Βασικές Λειτουργίες του MS- Word

1. Βασικές Λειτουργίες του MS- Word 1. Βασικές Λειτουργίες του MS- Word Το MS-Word, που είναι και αντικείμενο αυτών των σημειώσεων είναι ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου, που στις σελίδες του μπορεί να περιέχει εκτός από κείμενο, εικόνες

Διαβάστε περισσότερα

Επεξεργασία κειμένου: Word 2003

Επεξεργασία κειμένου: Word 2003 Περιεχόμενα Λίγα λόγια από το συγγραφέα...7 Κεφάλαιο 1: Ρυθμίσεις γραμμών εργαλείων και μενού...9 Κεφάλαιο 2: Διαχείριση παραθύρων και προβολές...26 Κεφάλαιο 3: Εύρεση, αντικατάσταση, και μετάβαση σε συγκεκριμένο

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία ενός κενού πίνακα

Δημιουργία ενός κενού πίνακα 3.4.1.1 Δημιουργία ενός κενού πίνακα Ένας πίνακας αποτελείται από έναν αριθμό γραμμών και στηλών που δημιουργούν ένα πλέγμα. Σε αυτό το πλέγμα είναι πιθανή η ύπαρξη ή μη περιθωρίων. Κάθε κελί του πίνακα

Διαβάστε περισσότερα

POWERPOINT 2003. Είναι το δημοφιλέστερο πρόγραμμα παρουσιάσεων.

POWERPOINT 2003. Είναι το δημοφιλέστερο πρόγραμμα παρουσιάσεων. POWERPOINT 2003 1. Τι είναι το PowerPoint (ppt)? Είναι το δημοφιλέστερο πρόγραμμα παρουσιάσεων. 2. Τι δυνατότητες έχει? Δημιουργία παρουσίασης. Μορφοποίηση παρουσίασης. Δημιουργία γραφικών. Δημιουργία

Διαβάστε περισσότερα

Ο Οδηγός γρήγορης εκκίνησης

Ο Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Ο Οδηγός γρήγορης εκκίνησης του Microsoft PowerPoint 2013 έχει διαφορετική εμφάνιση από προηγούμενες εκδόσεις. Γι αυτό το λόγο, δημιουργήσαμε αυτόν τον οδηγό για να ελαχιστοποιήσουμε την καμπύλη εκμάθησης.

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακες, περιγράµµατα και σκίαση

Πίνακες, περιγράµµατα και σκίαση Πίνακες, περιγράµµατα και σκίαση Οι πίνακες Οι πίνακες είναι ορθογώνια πλαίσια που χωρίζονται σε γραµµές και στήλες. Η τοµή µιας γραµµής µε µια στήλη προσδιορίζει ένα κελί. Τα στοιχεία, που παρουσιάζουµε,

Διαβάστε περισσότερα

Θέματα 1,2 ης εβδομάδας

Θέματα 1,2 ης εβδομάδας ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Ι Θέματα 1,2 ης εβδομάδας Περιβάλλον εργασίας Word, Μορφοποίηση Γραμματοσειράς, Μορφοποίηση Παραγράφου Εξάσκηση σε βασικά κείμενα Τι είναι το MS-WORD Είναι ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου,

Διαβάστε περισσότερα

Γνωρίστε το χώρο εργασίας του PowerPoint

Γνωρίστε το χώρο εργασίας του PowerPoint Γνωρίστε το χώρο εργασίας του PowerPoint Για να εκκινήσουμε το Office PowerPoint 2007 ακολουθούμε τα εξής βήματα: Έναρξη à Όλα τα προγράμματα PowerPoint 2007. à Microsoft Office à Microsoft Office Όταν

Διαβάστε περισσότερα

α2. Αποθήκευση παρουσίασης με διαφορετικό τύπου ή/και σε διαφορετική θέση/ ή/και με διαφορετικό όνομα

α2. Αποθήκευση παρουσίασης με διαφορετικό τύπου ή/και σε διαφορετική θέση/ ή/και με διαφορετικό όνομα Αντικείμενα Αξιολόγησης Κριτήρια Απόδοσης Δεξιότητες που θα εξεταστούν(power point ) 1. Βασικές λειτουργίες & Περιβάλλον εφαρμογής παρουσιάσεων α. Χειρισμός παρουσιάσεωνα1. Δημιουργία, άνοιγμα, Κλείσιμο,

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία παρουσιάσεων (Power Point)

Δημιουργία παρουσιάσεων (Power Point) Δημιουργία παρουσιάσεων (Power Point) Το πρόγραμμα PowerPoint είναι η «αίθουσα προβολών» του Office. Μια προβολή (παρουσίασης) του PowerPoint μπορεί να έχει ως στόχο να ενημερώσει, να διδάξει ή και να

Διαβάστε περισσότερα

Αλλαγή της εμφάνισης κειμένου: μέγεθος γραμματοσειράς, είδος γραμματοσειράς

Αλλαγή της εμφάνισης κειμένου: μέγεθος γραμματοσειράς, είδος γραμματοσειράς 3.3.1.1 Αλλαγή της εμφάνισης κειμένου: μέγεθος γραμματοσειράς, είδος γραμματοσειράς Γραμματοσειρές Η λέξη γραμματοσειρά αναφέρεται στο στυλ που εμφανίζονται τα γράμματα. Παρακάτω ακολουθούν κάποια παραδείγματα,

Διαβάστε περισσότερα

να ακολουθήσουμε Έναρξη Όλα τα Προγράμματα και να ενεργοποιήσουμε την επιλογή Microsoft Word.

να ακολουθήσουμε Έναρξη Όλα τα Προγράμματα και να ενεργοποιήσουμε την επιλογή Microsoft Word. ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΜΕ ΤΟ WORD Περιεχόμενα Εκκίνηση του Microsoft Word... 3 Το παράθυρο του Word... 3 Η Κορδέλα με τις καρτέλες... 4 Κεντρική... 4 Εισαγωγή... 4 Διάταξη Σελίδας... 5 Αναφορές... 5 Στοιχεία

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστηριακή Άσκηση 4 Μορφοποίηση Κειμένου μέσω του

Εργαστηριακή Άσκηση 4 Μορφοποίηση Κειμένου μέσω του Μορφοποίηση χαρακτήρων Όταν ανοίγουμε το Word η γραμματοσειρά που υπάρχει είναι προκαθορισμένη. Το πλαίσιο διαλόγου Γραμματοσειρά μας επιτρέπει να κάνουμε περισσότερες μορφοποιήσεις. Επιλέγουμε Μορφή Απόσταση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) INTERMEDIATE Παρουσιάσεις ΕΚΔΟΣΗ 1.0. Διεύθυνση: Ασκληπιού 18 Τηλέφωνο: 215.5515254

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) INTERMEDIATE Παρουσιάσεις ΕΚΔΟΣΗ 1.0. Διεύθυνση: Ασκληπιού 18 Τηλέφωνο: 215.5515254 ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) INTERMEDIATE Παρουσιάσεις ΕΚΔΟΣΗ 1.0 ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ INTERMEDIATE Το Intermediate είναι εστιασμένο σε γνώσεις πληροφορικής και χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών και περιλαμβάνει όλες

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Περιεχόμενα...v

Περιεχόμενα. Περιεχόμενα...v Περιεχόμενα Περιεχόμενα...v Κεφάλαιο 1: Ρυθμίσεις γραμμών εργαλείων και μενού...1 Κεφάλαιο 2: Διαχείριση παραθύρων και προβολές...18 Κεφάλαιο 3: Εύρεση, αντικατάσταση, και μετάβαση σε συγκεκριμένο στοιχείο...35

Διαβάστε περισσότερα

Επιλογή ενός στοιχείου γραφήματος από μια λίστα στοιχείων γραφήματος

Επιλογή ενός στοιχείου γραφήματος από μια λίστα στοιχείων γραφήματος - 217 - Το στοιχείο που θέλετε να επιλέξετε επισημαίνεται ξεκάθαρα με λαβές επιλογής. Συμβουλή: Για να σας βοηθήσει να εντοπίσετε το στοιχείο γραφήματος που θέλετε να επιλέξετε, το Microsoft Office Excel

Διαβάστε περισσότερα

Μάθημα 5ο. Επεξεργαστής Κειμένου

Μάθημα 5ο. Επεξεργαστής Κειμένου Μάθημα 5ο Επεξεργαστής Κειμένου Σελίδα 60 από 106 Ένα πολύ χρήσιμο και αρκετά βασικό πρόγραμμα εγκατεστημένο στον υπολογιστή είναι ο επεξεργαστής κειμένου (LibreOffice Writer). Περιέχει όλα τα εργαλεία

Διαβάστε περισσότερα

Επεξεργαστής Κειμένου: (Microsoft Word)

Επεξεργαστής Κειμένου: (Microsoft Word) Επεξεργαστής Κειμένου: (Microsoft Word) Στο περιβάλλον εργασίας του επεξεργαστή κειμένου Microsoft Word εκτελούμε τις παρακάτω λειτουργίες: 1) Δημιουργία Νέου Εγγράφου: Η Δημιουργία ενός Νέου Εγγράφου

Διαβάστε περισσότερα

Shift+γράμμα. Πατάμε τον τόνο (δί[λα στο L) και μετά το φωνήεν. Πως βάζουμε διαλυτικά; Πατάμε το Shift+ τόνο και μετά το φωνήεν (ι ή υ)

Shift+γράμμα. Πατάμε τον τόνο (δί[λα στο L) και μετά το φωνήεν. Πως βάζουμε διαλυτικά; Πατάμε το Shift+ τόνο και μετά το φωνήεν (ι ή υ) Βασικές λειτουργίες του πληκτρολογίου Αλλαγή μεταξύ Αγγλικών και Ελληνικών Όταν γράφουμε σε πεζά (μικρά) και θέλουμε να γράψουμε ένα γράμμα κεφαλαίο Όταν γράφουμε συνέχεια Κεφαλαία Για να γράψουμε ένα

Διαβάστε περισσότερα

Το λογισμικό παρουσιάσεων Power Point 2007

Το λογισμικό παρουσιάσεων Power Point 2007 Το λογισμικό παρουσιάσεων Power Point 2007 Το πρόγραμμα PowerPoint είναι η «αίθουσα προβολών» του Office. Μια προβολή (παρουσίασης) του PowerPoint μπορεί να έχει ως στόχο να ενημερώσει, να διδάξει ή και

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΗΜΑΤΩΝ. 1) Προβολή Γραμμές εργαλείων Σχεδίαση. ΜΑΘΗΜΑ 5 ο : ΣΧΗΜΑΤΑ-ΕΙΚΟΝΕΣ-ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ 1

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΗΜΑΤΩΝ. 1) Προβολή Γραμμές εργαλείων Σχεδίαση. ΜΑΘΗΜΑ 5 ο : ΣΧΗΜΑΤΑ-ΕΙΚΟΝΕΣ-ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ 1 ΣΧΗΜΑΤΑ-ΕΙΚΟΝΕΣ-ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΗΜΑΤΩΝ Για τη δημιουργία σχημάτων στο WORD χρησιμοποιείται η γραμμή εργαλείων της σχεδίασης. Τα βήματα που μπορεί να ακολουθήσετε για να εμφανίσετε τη γραμμή εργαλείων

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στο PowerPoint 9. Κεφάλαιο 2 Εργασία με κείμενο 41

Περιεχόμενα. Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στο PowerPoint 9. Κεφάλαιο 2 Εργασία με κείμενο 41 Περιεχόμενα Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στο PowerPoint 9 Βασικές έννοιες... 10 Το παράθυρο του PowerPoint... 13 Δημιουργία νέας παρουσίασης... 18 Βασικές εργασίες με διαφάνειες... 24 Προβολές παρουσίασης... 28

Διαβάστε περισσότερα

Επεξεργασία Κειμένου - Microsoft Word

Επεξεργασία Κειμένου - Microsoft Word Επεξεργασία Κειμένου - Microsoft Word 1) Έναρξη 1.1) Εκκίνηση Για να ξεκινήσουμε το Word, πατάμε στο κουμπί Εναρξη και από το μενού που εμφανίζεται επιλέγουμε Προγράμματα και Microsoft Word. Η εφαρμογή

Διαβάστε περισσότερα

6 Το μικρό βιβλίο για το ελληνικό Word 2010

6 Το μικρό βιβλίο για το ελληνικό Word 2010 Περιεχόμενα Κεφάλαιο 1 Microsoft Word 2010... 7 Κεφάλαιο 2 ημιουργία νέου εγγράφου... 13 Κεφάλαιο 3 Το σύστημα Βοήθειας του Office... 26 Κεφάλαιο 4 Μετακίνηση σε έγγραφο και προβολές εγγράφου... 31 Κεφάλαιο

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Περιβάλλον ηλεκτρονικού υπολογιστή...9 Επιφάνεια εργασίας...12 Διαχείριση αρχείων...15 Ιοί Η/Υ...21 Διαχείριση εκτυπώσεων...

Περιεχόμενα. Περιβάλλον ηλεκτρονικού υπολογιστή...9 Επιφάνεια εργασίας...12 Διαχείριση αρχείων...15 Ιοί Η/Υ...21 Διαχείριση εκτυπώσεων... Περιεχόμενα Περιβάλλον ηλεκτρονικού υπολογιστή...9 Επιφάνεια εργασίας...12 Διαχείριση αρχείων...15 Ιοί Η/Υ...21 Διαχείριση εκτυπώσεων...22 Περιβάλλον ηλεκτρονικού υπολογιστή...23 Επιφάνεια εργασίας...26

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτική Άσκηση Για να αντιγράψουμε τη μορφοποίηση μιας λέξης ποιο εργαλείο από τα παρακάτω χρησιμοποιούμε;

Πρακτική Άσκηση Για να αντιγράψουμε τη μορφοποίηση μιας λέξης ποιο εργαλείο από τα παρακάτω χρησιμοποιούμε; Πρακτική Άσκηση 2 ΑΣΠΑΙΤΕ Α Ημερομηνία :. Τμήμα : Ονοματεπώνυμο :. Για να αντιγράψουμε τη μορφοποίηση μιας λέξης ποιο εργαλείο από τα παρακάτω χρησιμοποιούμε; Ποιο από τα παρακάτω προγράμματα θα χρησιμοποιήσετε

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Draw for Children. Περιεχόμενα

Εγχειρίδιο Χρήσης Draw for Children. Περιεχόμενα Περιεχόμενα 1. Πως ανοίγουμε το πρόγραμμα ζωγραφικής Drawing for children...3 2. Οι λειτουργίες του Drawing for children...3 3. Άνοιγμα νέας σελίδας...4 4. Αναίρεση...4 5. Σβήσιμο...4 6. Μολυβοθήκη εργαλεία

Διαβάστε περισσότερα

Microsoft Word. 1) Έναρξη

Microsoft Word. 1) Έναρξη Microsoft Word 1) Έναρξη 1.1) Εκκίνηση Για να ξεκινήσουμε το Word, πατάμε στο κουμπί Εναρξη και από το μενού που εμφανίζεται επιλέγουμε Προγράμματα και Microsoft Word. Η εφαρμογή Word ξεκινά και εμφανίζεται

Διαβάστε περισσότερα

Αναπαραγωγή με αρχεία ήχου

Αναπαραγωγή με αρχεία ήχου Αναπαραγωγή με αρχεία ήχου Ανοίγει η παρουσίαση και εμφανίζεται η διαφάνεια τίτλου, "Πειράματα με αρχεία ήχου". Άσκηση 1: Εισαγωγή ήχου για συνεχή αναπαραγωγή Βήμα 1: Εισαγωγή ήχου Στη διαφάνεια 1, με

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΗΜΑΤΑ-ΕΙΚΟΝΕΣ-ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ

ΣΧΗΜΑΤΑ-ΕΙΚΟΝΕΣ-ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ ΤΕΙ Ηρακλείου Τμήμα Λογιστικής Πληροφορική I 5 η Εργαστηριακή άσκηση (WORD) ΣΧΗΜΑΤΑ-ΕΙΚΟΝΕΣ-ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑ 5 ο : ΣΧΗΜΑΤΑ-ΕΙΚΟΝΕΣ-ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ 1 ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΗΜΑΤΩΝ Για τη δημιουργία σχημάτων στο WORD χρησιμοποιείται

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στο Word 2007 Ν. Παπαδόπουλος

Εισαγωγή στο Word 2007 Ν. Παπαδόπουλος Εισαγωγή στο Word 2007 Ν. Παπαδόπουλος Πληκτρολογώ το διπλανό κείµενο. Επειδή το κείµενο αποτελείται από δύο παραγράφους πατάω το Enter µόνο στο τέλος της κάθε παραγράφου και όχι σε κάθε γραµµή 1. δηµιουργία

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυµα Καβάλας. Παρουσιάσεις

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυµα Καβάλας. Παρουσιάσεις Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυµα Καβάλας Τίτλος πράξης: Κατηγορία Πράξης: Ενέργεια: Μέτρο: Επιστ. Υπεύθυνος: "Επιµόρφωση Πιστοποίηση Γυναικών Αρχικής Επαγγελµατικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης σε εξιότητες

Διαβάστε περισσότερα

Κ.Α.ΕΛ.Ε. Σημειώσεις επάνω στοn επεξεργαστή κειμένου Microsoft Word. Εισηγητής: Χαριτωνίδης Γεώργιος. Βόλος, Νοέμβριος 2008

Κ.Α.ΕΛ.Ε. Σημειώσεις επάνω στοn επεξεργαστή κειμένου Microsoft Word. Εισηγητής: Χαριτωνίδης Γεώργιος. Βόλος, Νοέμβριος 2008 Κ.Α.ΕΛ.Ε. Σημειώσεις επάνω στοn επεξεργαστή κειμένου Microsoft Word Βόλος, Νοέμβριος 2008 To Microsoft Word (έκδοση 2003) είναι ένας εξελιγμένος επεξεργαστής κειμένου, με τον οποίο μπορούμε να δημιουργήσουμε

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης λογισμικού οργάνωσης γραφείου: PowerPoint 2007 Επιμέλεια κειμένων: Ελένη Καραγεώργου-Βράντζα

Οδηγός χρήσης λογισμικού οργάνωσης γραφείου: PowerPoint 2007 Επιμέλεια κειμένων: Ελένη Καραγεώργου-Βράντζα - 317-2. Στην περιοχή Εργαλεία SmartArt, στην καρτέλα Μορφή, της ομάδας Στυλ WordArt, κάντε κλικ στο βέλος που βρίσκεται δίπλα από την επιλογή Γέμισμα κειμένου, και στη συνέχεια κάντε ένα από τα εξής:

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Κεφάλαιο 1 Γνωριμία με το Excel...9

Περιεχόμενα. Κεφάλαιο 1 Γνωριμία με το Excel...9 Περιεχόμενα Κεφάλαιο 1 Γνωριμία με το Excel...9 Τα στοιχεία του παραθύρου του Excel... 10 Κελιά και διευθύνσεις... 13 Σε ποιο κελί θα τοποθετηθούν τα δεδομένα;... 14 Καταχώριση δεδομένων... 15 Τι καταλαβαίνει

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Το Microsoft Publisher 2013 έχει διαφορετική εμφάνιση από προηγούμενες εκδόσεις. Γι αυτό το λόγο, δημιουργήσαμε αυτόν τον οδηγό για να ελαχιστοποιήσουμε την καμπύλη εκμάθησης.

Διαβάστε περισσότερα

Επιμέλεια: Κωλέτσου Ευτυχία email: efi.unipi@gmail.com Web: http://www.ekoletsou.gr

Επιμέλεια: Κωλέτσου Ευτυχία email: efi.unipi@gmail.com Web: http://www.ekoletsou.gr MS-WORD Επιμέλεια: Κωλέτσου Ευτυχία email: efi.unipi@gmail.com Web: http://www.ekoletsou.gr Ξεκινώντας με το WORD Επιμέλεια: ΚΩΛΕΤΣΟΥ ΕΥΤΥΧΙΑ A ναμφισβήτητα, τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα προγράμματα στους

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟΓΡΑΦΟΥ 2007

ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟΓΡΑΦΟΥ 2007 1. ΓΡΑΜΜΗ ΜΕΝΟΥ ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟΓΡΑΦΟΥ 2007 2. ΓΡΑΜΜΗ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ Κάθε μενού έχει τις δικές της δυνατότητες, όπως για παράδειγμα μόλις πατήσετε το κουμπί κεντρική βγαίνουν τα εικονίδια των δυνατοτήτων που

Διαβάστε περισσότερα

Ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση της Αυτόματης προσαρμογής κειμένου

Ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση της Αυτόματης προσαρμογής κειμένου - 117-2. Στο παράθυρο διαλόγου Επιλογές, κάντε κλικ στην καρτέλα Επεξεργασία και κατόπιν επιλέξτε ή απαλείψτε το πλαίσιο ελέγχου Να επιτρέπεται η μεταφορά και η απόθεση κελιών. Ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Λίγα λόγια από το συγγραφέα... 7 1 Microsoft Word 2010... 9. 2 ημιουργία νέου εγγράφου... 17. 3 Το σύστημα Βοήθειας του Office...

Περιεχόμενα. Λίγα λόγια από το συγγραφέα... 7 1 Microsoft Word 2010... 9. 2 ημιουργία νέου εγγράφου... 17. 3 Το σύστημα Βοήθειας του Office... Περιεχόμενα Λίγα λόγια από το συγγραφέα... 7 1 Microsoft Word 2010... 9 2 ημιουργία νέου εγγράφου... 17 3 Το σύστημα Βοήθειας του Office... 31 4 Μετακίνηση σε έγγραφο και προβολές εγγράφου... 37 5 Επιλογή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ Key CERT: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ Key CERT: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ Key CERT: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Έκδοση 1.0 Σελίδα 1 από 6 ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Τα ακόλουθα αποτελούν την εξεταστέα ύλη για την ενότητα Παρουσιάσεις και θεωρούνται η βάση του υποψηφίου

Διαβάστε περισσότερα

ECDL Module 6 Παρουσιάσεις Εξεταστέα Ύλη, έκδοση 5.0 (Syllabus Version 5.0)

ECDL Module 6 Παρουσιάσεις Εξεταστέα Ύλη, έκδοση 5.0 (Syllabus Version 5.0) ECDL Module 6 Παρουσιάσεις Εξεταστέα Ύλη, έκδοση 5.0 (Syllabus Version 5.0) (Module 6 Presentation) Συνολική ιάρκεια: Προτεινόµενο * Χρονοδιάγραµµα Εκπαίδευσης 8-12 (οκτώ έως δώδεκα) ώρες σε 4-6 (τέσσερα

Διαβάστε περισσότερα

Τροποποίηση συνδυασμών κίνησης

Τροποποίηση συνδυασμών κίνησης Τροποποίηση συνδυασμών κίνησης Σε αυτήν την πρακτική εξάσκηση, θα τροποποιήσετε τους συνδυασμούς που έχουν εφαρμοστεί στην παρουσίαση της εταιρείας σας. Βήμα 1: Αλλαγή του εφέ για το κείμενο του τίτλου

Διαβάστε περισσότερα

Ένα διαδικτυακό εργαλείο δημιουργίας παρουσιάσεων

Ένα διαδικτυακό εργαλείο δημιουργίας παρουσιάσεων Ένα διαδικτυακό εργαλείο δημιουργίας παρουσιάσεων Περιεχόμενα 1. Περιγραφή 2. Οδηγίες χρήσης 2.1 Δημιουργία λογαριασμού 2.2 Περιβάλλον εργασίας 2.3 Βασικές λειτουργίες 2.3.1 Εισαγωγή (Insert) 2.3.2 Πλαίσιο

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Εισαγωγή στο Word 2003...9. Βασικές μορφοποιήσεις κειμένων... 41. Κεφάλαιο 1. Κεφάλαιο 2

Περιεχόμενα. Εισαγωγή στο Word 2003...9. Βασικές μορφοποιήσεις κειμένων... 41. Κεφάλαιο 1. Κεφάλαιο 2 Περιεχόμενα Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στο Word 2003...9 Η οθόνη του Word... 9 Δημιουργία νέου εγγράφου... 14 Προσθήκη και διαγραφή κειμένου... 17 Πρώτα επιλογή, μετά εργασία... 18 Εύρεση και αντικατάσταση κειμένου...

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ TEXNOΛΟΓΙΚΟ EΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ Σημειώσεις Εργαστηρίου για το Δρ. Ευάγγελος Φιλιππίδης ΣΕΡΡΕΣ,

Διαβάστε περισσότερα

1. Τα τμήματα της επιφάνειας εργασίας των Windows

1. Τα τμήματα της επιφάνειας εργασίας των Windows 1. Τα τμήματα της επιφάνειας εργασίας των Windows Εικονίδια συντομεύσεων (αρχείου-φακέλου) Εικονίδια Ανενεργά Ενεργό Επιφάνεια (αρχείου-φακέλου) παράθυρα παράθυρο εργασίας Γραμμή μενού Γραμμή εργαλείων

Διαβάστε περισσότερα

Βάσεις δεδομένων (Access)

Βάσεις δεδομένων (Access) Βάσεις δεδομένων (Access) Όταν εκκινούμε την Access εμφανίζεται το παρακάτω παράθυρο: Κουμπί Κενή βάση δεδομένων Κουμπί του Office Για να φτιάξουμε μια νέα ΒΔ κάνουμε κλικ στο κουμπί «Κενή βάση δεδομένων»

Διαβάστε περισσότερα

Ο επεξεργαστής κειμένου Word 2007

Ο επεξεργαστής κειμένου Word 2007 Ο επεξεργαστής κειμένου Word 2007 Κουμπί Office Γραμμή εργαλείων γρήγορης πρόσβασης Καρτέλες Κορδέλα Ομάδες Γραμμή κατάστασης Ρυθμιστικό ζουμ Όταν ανοίγουμε το Word, ανοίγει αυτόματα ένα νέο έγγραφο. (Στο

Διαβάστε περισσότερα

MICROSOFT OFFICE 2003

MICROSOFT OFFICE 2003 MICROSOFT OFFICE 2003 MICROSOFT EXCEL 2003 Επεξεργασία δεδοµένων Εισαγωγή κενών κελιών, γραµµών ή στηλών 1. Κάντε ένα από τα εξής: Εισαγωγή νέων κενών κελιών Επιλέξτε µια περιοχή (περιοχή: ύο ή περισσότερα

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΗΣΗ Η/Υ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΡΧΕΙΩΝ

ΧΡΗΣΗ Η/Υ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΧΡΗΣΗ Η/Υ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΡΧΕΙΩΝ 1. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ 1.1. Βασικές Λειτουργίες και Ρυθµίσεις 1.1.1 Εκκίνηση, Τερµατισµός, Επανεκκίνηση του Η/Υ ακολουθώντας τις κατάλληλες διαδικασίες 1.1.2

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ MICROSOFT WORD XP. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν!

ΤΟ MICROSOFT WORD XP. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν! XP ΚΑΡΤΕΛΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 1 Το Microsoft Word είναι ένα πρόγραμμα στον υπολογιστή που σας βοηθά να γράφετε όμορφα κείμενα στα οποία μπορείτε να προσθέσετε εικόνες, γραφικά ακόμα και ήχους. Aφού γράψετε ένα κείμενο,

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Μέρος 1: Βασικές έννοιες της πληροφορικής... 13. Πρόλογος... 11

Περιεχόμενα. Μέρος 1: Βασικές έννοιες της πληροφορικής... 13. Πρόλογος... 11 Περιεχόμενα Πρόλογος... 11 Μέρος 1: Βασικές έννοιες της πληροφορικής... 13 1.1 Windows XP... 15 1.2 Επιφάνεια εργασίας... 19 1.3 Γραμμή εργασιών... 24 1.4 Χειρισμός παραθύρων... 30 1.5 Μενού... 36 1.6

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία βασικής παρουσίασης στο PowerPoint 2007

Δημιουργία βασικής παρουσίασης στο PowerPoint 2007 - 17 - PowerPoint 2007 Δημιουργία παρουσίασης Δημιουργία βασικής παρουσίασης στο PowerPoint 2007 Σε αυτή την ενότητα θα βρείτε πληροφορίες σχετικά με τη γρήγορη και εύκολη δημιουργία βασικής παρουσίασης

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στο Libre Office. Bάιος Κολοφωτιάς Επιστημονικός Συνεργάτης Sweng Lab A.Π.Θ

Εισαγωγή στο Libre Office. Bάιος Κολοφωτιάς Επιστημονικός Συνεργάτης Sweng Lab A.Π.Θ Εισαγωγή στο Libre Office Bάιος Κολοφωτιάς Επιστημονικός Συνεργάτης Sweng Lab A.Π.Θ Εισαγωγή στο Libre Ofiice To LibreOffice είναι η ελεύθερη, πολυδύναμη (power-packed), σουΐτα προσωπικής παραγωγικότητας

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Το Microsoft Word 2013 έχει διαφορετική εμφάνιση από προηγούμενες εκδόσεις. Γι αυτό το λόγο, δημιουργήσαμε αυτόν τον οδηγό για να ελαχιστοποιήσουμε την καμπύλη εκμάθησης. Γραμμή

Διαβάστε περισσότερα

GreekLUG Ελεύθερο Λογισμικό & Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα

GreekLUG Ελεύθερο Λογισμικό & Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα GreekLUG Ελεύθερο Λογισμικό & Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα Μάθημα 6ο Σουίτα Γραφείου LibreOffice 2 Ύλη Μαθημάτων V Μαθ. 5/6 : Σουίτα Γραφείου LibreOffice LibreOffice Γενικά, Κειμενογράφος - LibreOffice Writer,

Διαβάστε περισσότερα

Vodafone Business Connect

Vodafone Business Connect Vodafone Business Connect Vodafone Business WebHosting Αναλυτικός Οδηγός Χρήσης Photo Album Αναλυτικός οδηγός χρήσης: Photo Album Vodafone Business Connect - Υπηρεσίες φιλοξενίας εταιρικού e-mail & web

Διαβάστε περισσότερα

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΠΕΛΕΧΑΚΗ. Ηλεκτρονικές Παρουσιάσεις με το PowerPoint 2010

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΠΕΛΕΧΑΚΗ. Ηλεκτρονικές Παρουσιάσεις με το PowerPoint 2010 ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΠΕΛΕΧΑΚΗ Ηλεκτρονικές Παρουσιάσεις με το PowerPoint 2010 Βελτιώστε τις δεξιότητές σας στη δημιουργία παρουσιάσεων. Για να μην πλήττει το ακροατήριό σας, δεν αρκεί να βάζετε μόνο κείμενο στις

Διαβάστε περισσότερα

2.9.3 Χρήση λογισμικού παρουσιάσεων για τη δημιουργία απλών παρουσιάσεων ρουτίνας

2.9.3 Χρήση λογισμικού παρουσιάσεων για τη δημιουργία απλών παρουσιάσεων ρουτίνας 2.9 Δεξιότητες Τεχνολογίας Πληροφοριών και Επικοινωνιών 2.9.3 Χρήση λογισμικού παρουσιάσεων για τη δημιουργία απλών παρουσιάσεων ρουτίνας Να επιδεικνύει ικανότητα στη χρήση λογισμικού παρουσιάσεων, ακίνδυνα

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΜΕΡΟΣ ΙΙ

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΜΕΡΟΣ ΙΙ Κωδικός Πακέτου ACTA CCU/2-012 Τίτλος Πακέτου Εκπαιδευτικές Ενότητες ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΜΕΡΟΣ ΙΙ Χρήση Η/Υ και ιαχείριση Αρχείων - Windows Περιβάλλον Η/Υ - Βασικές Λειτουργίες και Ρυθµίσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ TEXNOΛΟΓΙΚΟ EΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ Σημειώσεις Εργαστηρίου για το Δρ. Ευάγγελος Φιλιππίδης ΣΕΡΡΕΣ,

Διαβάστε περισσότερα

Microsoft Word 2007. Information Technology Services and Solutions. Σύμβουλοι Μηχανογράφησης και Εκπαίδευσης

Microsoft Word 2007. Information Technology Services and Solutions. Σύμβουλοι Μηχανογράφησης και Εκπαίδευσης Information Technology Services and Solutions Σύμβουλοι Μηχανογράφησης και Εκπαίδευσης Στεφ. Σκουλούδη 27, Καλλίπολη, Πειραιάς 210 45 38 177 http://www.itss.gr/ Microsoft Word 2007 Κωνσταντίνος Κωβαίος

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. 1 Εισαγωγή: Tο βιβλίο Τι νέο υπάρχει στο Excel Πρώτα βήματα στο Excel Ευχαριστίες...

Περιεχόμενα. 1 Εισαγωγή: Tο βιβλίο Τι νέο υπάρχει στο Excel Πρώτα βήματα στο Excel Ευχαριστίες... Περιεχόμενα Ευχαριστίες... 13 1 Εισαγωγή: Tο βιβλίο... 15 Χωρίς τεχνικούς όρους!... 15 Σύντομη παρουσίαση... 16 Μερικές συμβάσεις... 18 Μία τελευταία λέξη (ή και περισσότερες)... 18 2 Τι νέο υπάρχει στο

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στο Libre Office Παρουσιάσεις με το Impress. Bάιος Κολοφωτιάς Επιστημονικός Συνεργάτης Sweng Lab A.Π.Θ

Εισαγωγή στο Libre Office Παρουσιάσεις με το Impress. Bάιος Κολοφωτιάς Επιστημονικός Συνεργάτης Sweng Lab A.Π.Θ Εισαγωγή στο Libre Office Παρουσιάσεις με το Impress Bάιος Κολοφωτιάς Επιστημονικός Συνεργάτης Sweng Lab A.Π.Θ Εισαγωγικά Οι παρουσιάσεις είναι μια εφαρμογή που χρησιμεύει στην παρουσίαση των εργασιών

Διαβάστε περισσότερα

Τι νέο υπάρχει στο Microsoft PowerPoint

Τι νέο υπάρχει στο Microsoft PowerPoint Περιεχόμενα Τι νέο υπάρχει στο Microsoft PowerPoint 2003... 9 Διορθώσεις, σχόλια, και βοήθεια... 11 Βοήθεια για το βιβλίο και το CD του... 11 Βοήθεια για το Microsoft PowerPoint 2003... 11 Περισσότερες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΟΤΗΤΑ 6: «Microsoft PowerPoint 2007» Κεφάλαιο 6.7: Αναδιάταξη κειμένου και αντικειμένων

ΕΝΟΤΗΤΑ 6: «Microsoft PowerPoint 2007» Κεφάλαιο 6.7: Αναδιάταξη κειμένου και αντικειμένων Πρόγραμμα Πιστοποίησης Γνώσεων και Δεξιοτήτων ΕΝΟΤΗΤΑ 6: «Microsoft PowerPoint 2007» Κεφάλαιο 6.7: Αναδιάταξη κειμένου και αντικειμένων Αντώνης Χατζηνούσκας 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Α. Σκοπός του Μαθήματος Β. Θεωρία

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ Ηρακλείου. Τμήμα Λογιστικής Πληροφορική I 6 η Εργαστηριακή άσκηση (Excel)

ΤΕΙ Ηρακλείου. Τμήμα Λογιστικής Πληροφορική I 6 η Εργαστηριακή άσκηση (Excel) ΤΕΙ Ηρακλείου Τμήμα Λογιστικής Πληροφορική I 6 η Εργαστηριακή άσκηση (Excel) Ανοίγοντας το Excel (Έναρξη /Προγράμματα /Microsoft Office / Microsoft Office Excel 2003), ανοίγει μπροστά μας ένα βιβλίο εργασίας

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Μέρος 1: Βασικές έννοιες Πληροφορικής και επικοινωνιών Μέρος 2: Χρήση υπολογιστή και διαχείριση αρχείων Πρόλογος...

Περιεχόμενα. Μέρος 1: Βασικές έννοιες Πληροφορικής και επικοινωνιών Μέρος 2: Χρήση υπολογιστή και διαχείριση αρχείων Πρόλογος... Περιεχόμενα Πρόλογος...11 Μέρος 1: Βασικές έννοιες Πληροφορικής και επικοινωνιών... 13 1.1 Εισαγωγή στους υπολογιστές... 15 1.2 Μονάδες μέτρησης... 27 1.3 Οι βασικές λειτουργίες ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή...

Διαβάστε περισσότερα

Εξεταστέα Ύλη (Syllabus) Έκδοση 5.0

Εξεταστέα Ύλη (Syllabus) Έκδοση 5.0 Εξεταστέα Ύλη (Syllabus) Έκδοση 5.0 Πνευματικά Δικαιώματα 2007 Ίδρυμα ECDL (ECDL Foundation www.ecdl.org) Όλα τα δικαιώματα είναι κατοχυρωμένα. Κανένα μέρος αυτού του εγγράφου δεν μπορεί να αναπαραχθεί

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΜΑ Προσθήκη Κειμένου. 2. Ελληνική Διάταξη Πληκτρολογίου ΣΤΟΧΟΙ:

ΜΑΘΗΜΑ Προσθήκη Κειμένου. 2. Ελληνική Διάταξη Πληκτρολογίου ΣΤΟΧΟΙ: ΜΑΘΗΜΑ 2 ΣΤΟΧΟΙ: 1. Προσθήκη Κειμένου 2. Ελληνική Διάταξη Πληκτρολογίου 3. Αλλαγή Παρουσίασης Σελίδας 4. Εισαγωγή Συμβόλων/Ειδικών Χαρακτήρων 5. Παρουσίαση Και Απόκρυψη Μη Εκτυπώσιμων Χαρακτήρων 6. Επιλογή

Διαβάστε περισσότερα

a. Κάνουμε κλικ στο Δημιουργία Διαφάνειας c. Ξεκινούμε να γράφουμε την διαφάνεια a. Είναι η πρώτη διαφάνεια της σειράς

a. Κάνουμε κλικ στο Δημιουργία Διαφάνειας c. Ξεκινούμε να γράφουμε την διαφάνεια a. Είναι η πρώτη διαφάνεια της σειράς PowerPoint 1. Εισαγωγή διαφάνειας a. Κάνουμε κλικ στο Δημιουργία Διαφάνειας b. Επιλέγουμε το είδος της διαφάνειας που επιθυμούμε. Η πρώτη διαφάνεια συνήθως είναι η διαφάνεια τίτλου. c. Ξεκινούμε να γράφουμε

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΙΙ. OpenOffice 3.x Draw

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΙΙ. OpenOffice 3.x Draw ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΙΙ OpenOffice 3.x Draw Στόχοι: Με τη βοήθεια του οδηγού αυτού ο εκπαιδευόμενος θα μπορεί να: χρησιμοποιήσει τα βασικά εργαλεία του OpenOffice Draw για δημιουργία διαγραμμάτων κατασκευάσει τα δικά

Διαβάστε περισσότερα

1 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΕΡΜΗΣ ΜΟΡΦΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΟΡΦΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΩΝ. Μάθημα: Πληροφορική Α' Γυμν. Ενότητα: Επεξεργασία κειμένου

1 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΕΡΜΗΣ ΜΟΡΦΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΟΡΦΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΩΝ. Μάθημα: Πληροφορική Α' Γυμν. Ενότητα: Επεξεργασία κειμένου 1 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΕΡΜΗΣ Μάθημα: Πληροφορική Α' Γυμν. Ενότητα: Επεξεργασία κειμένου ΜΟΡΦΟΠΟΙΗΣΕΙΣ Τα κυριότερα είδη μορφοποιήσεων είναι: Μορφοποιήσεις Χαρακτήρων Μορφοποιήσεις Παραγράφων Οι Μορφοποιήσεις Χαρακτήρων

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΟΥ Explorer & Outlook 2013

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΟΥ Explorer & Outlook 2013 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΟΥ Explorer & Outlook 2013 1. Δίκτυα Υπολογιστών και Διαδίκτυο... 3 1.1. Όροι Και Έννοιες... 3 1.2. Ασφάλεια Στο Διαδίκτυο... 5 2. Περιήγηση στον Παγκόσμιο Ιστό 7 Το Περιβάλλον Ενός Φυλλομετρητή...

Διαβάστε περισσότερα

Microsoft Office Excel 2007

Microsoft Office Excel 2007 Σημειώσεις για την εφαρμογή Microsoft Office Excel 2007 Μαυρίδης Ανέστης Δρ Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχανικός Η/Υ Ξάνθη, Σεπτέμβριος 2014 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Σημειώσεις για το σχολικό έτος 2014-2015 Microsoft

Διαβάστε περισσότερα

Οι νεότερες εξελίξεις στον GM EPC

Οι νεότερες εξελίξεις στον GM EPC Οι νεότερες εξελίξεις στον GM EPC Πλοήγηση με χρήση γραφικών στοιχείων Ο κατάλογος επόμενης γενιάς GM Next Gen EPC διαθέτει διάφορες λειτουργίες που έχουν σχεδιαστεί για ταχύτερη και ευκολότερη εύρεση

Διαβάστε περισσότερα

Κωνσταντίνος Σιασιάκος, Δρ Πληροφορικής. Σταύρος Κωτσάκης, Ταταράκη Αλεξάνδρα

Κωνσταντίνος Σιασιάκος, Δρ Πληροφορικής. Σταύρος Κωτσάκης, Ταταράκη Αλεξάνδρα Επιστημονική Ευθύνη Κωνσταντίνος Σιασιάκος, Δρ Πληροφορικής Συγγραφή Σταύρος Κωτσάκης, Ταταράκη Αλεξάνδρα Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό παράχθηκε στο πλαίσιο του Έργου «Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων ΙΙ», το

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία προσαρμοσμένης διαδρομής κίνησης και αλλαγή του μεγέθους της με χρήση σημείων επεξεργασίας

Δημιουργία προσαρμοσμένης διαδρομής κίνησης και αλλαγή του μεγέθους της με χρήση σημείων επεξεργασίας Δημιουργία προσαρμοσμένης διαδρομής κίνησης και αλλαγή του μεγέθους της με χρήση σημείων επεξεργασίας Αυτό μοιάζει πανεύκολο μετά την άσκηση που έχετε κάνει στο Μάθημα 1. Θα προσθέσετε μια προσαρμοσμένη

Διαβάστε περισσότερα

Βάσεις δεδομένων (Access)

Βάσεις δεδομένων (Access) Βάσεις δεδομένων (Access) Όταν εκκινούμε την Access εμφανίζεται το παρακάτω παράθυρο: Για να φτιάξουμε μια νέα ΒΔ κάνουμε κλικ στην επιλογή «Κενή βάση δεδομένων» στο Παράθυρο Εργασιών. Θα εμφανιστεί το

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Πληροφορικής

Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Πληροφορικής Τμήμα Φυσικής - Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Πληροφορικής Ομάδα Α. Προετοιμασία Αναφοράς Εργασία-2: Σύνθεση αναφοράς Σύνθεση Αναφοράς http://eep.physics.auth.gr Τι περιέχει

Διαβάστε περισσότερα

Ο επεξεργαστής κειμένου (Word)

Ο επεξεργαστής κειμένου (Word) Ο επεξεργαστής κειμένου (Word) Γραμμή τίτλου Γραμμή μενού Γραμμή εργαλείων (Βασική) Μορφοποίηση Εικόνα Πίνακες και περιγράμματα Οριζόντιος χάρακας Κάθετος χάρακας Κάθετη μπάρα κύλισης Οριζόντια μπάρα κύλισης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ. Microsoft Word ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΤΟΥ WORD

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ. Microsoft Word ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΤΟΥ WORD ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ Microsoft Word ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΤΟΥ WORD Κειμενογράφος WORD Σελίδα 2 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΡΩΤΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟ WORD ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΠΡΩΤΕΣ ΜΟΡΦΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ρ. Μάρκος Ν. ενδρινός Καθηγητής Πληροφορικής ΤΕΙ-Α Microsoft Office Power Point 2003

ρ. Μάρκος Ν. ενδρινός Καθηγητής Πληροφορικής ΤΕΙ-Α Microsoft Office Power Point 2003 ρ. Μάρκος Ν. ενδρινός Καθηγητής Πληροφορικής ΤΕΙ-Α Microsoft Office Power Point 2003 8-10 Νοεµβρίου 2010 1 1. PowerPoint. Ενας επεξεργαστής παρουσιάσεων. Το PowerPoint είναι ένα πρόγραµµα, ίσως όχι τόσο

Διαβάστε περισσότερα

Χρήση υπολογιστή και διαχείριση αρχείων..15

Χρήση υπολογιστή και διαχείριση αρχείων..15 150 Περιεχ μενα Ενότητα 1 Χρήση υπολογιστή και διαχείριση αρχείων..15 Κεφάλαιο 1 Εργασία με τα Windows 98... 17 Το περιβάλλον των Windows 98...18 Χρήση του πληκτρολογίου...19 Χειρισμοί με το ποντίκι...22

Διαβάστε περισσότερα

Χρήση του πληκτρολογίου

Χρήση του πληκτρολογίου Χρήση του πληκτρολογίου Τρόπος οργάνωσης των πλήκτρων... 2 Πληκτρολόγηση κειμένου... 3 Χρήση συντομεύσεων πληκτρολογίου... 3 Χρήση των πλήκτρων περιήγησης... 5 Χρήση του αριθμητικού πληκτρολογίου... 5

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ WORD Κοκκόρη Αθηνά

ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ WORD Κοκκόρη Αθηνά 1. Πληκτρολογήστε τα παρακάτω: Καλημέρα, Χαϊδάρι, καΐκι. Που θα πας αύριο; Πάρε μαζί σου: ένα μολύβι, μια γόμα, ένα στυλό. Η έκπτωση είναι 30%. Φοβερό!!! Τόνος: Πατάω το πλήκτρο Διαλυτικά: Πατάω shift

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΙΙ. OpenOffice 3.x Impress

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΙΙ. OpenOffice 3.x Impress ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΙΙ OpenOffice 3.x Impress Στόχοι: Με τη βοήθεια του οδηγού αυτού ο εκπαιδευόμενος θα μπορεί να: χρησιμοποιεί τα εργαλεία του Impress για δημιουργία παρουσιάσεων εμπλουτίζει τις παρουσιάσεις με

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ. Κειμενογράφος WORD

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ. Κειμενογράφος WORD ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ Κειμενογράφος WORD ΣΚΟΠΟΣ Η ανάπτυξη δεξιοτήτων επεξεργασίας κειμένου ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ Άνω περιθώριο (top margin) : 2.49cm Κάτω περιθώριο (bottom margin) :5.99cm Αριστερό περιθώριο

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Περιβάλλον ηλεκτρονικού υπολογιστή...9 Επιφάνεια εργασίας...12 Διαχείριση αρχείων...15 Ιοί Η/Υ...21 Διαχείριση εκτυπώσεων...

Περιεχόμενα. Περιβάλλον ηλεκτρονικού υπολογιστή...9 Επιφάνεια εργασίας...12 Διαχείριση αρχείων...15 Ιοί Η/Υ...21 Διαχείριση εκτυπώσεων... Περιεχόμενα Περιβάλλον ηλεκτρονικού υπολογιστή...9 Επιφάνεια εργασίας...12 Διαχείριση αρχείων...15 Ιοί Η/Υ...21 Διαχείριση εκτυπώσεων...22 Περιβάλλον ηλεκτρονικού υπολογιστή...23 Επιφάνεια εργασίας...26

Διαβάστε περισσότερα