ΣΧΕ ΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΛΑΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΗΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΣΧΕ ΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΛΑΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΗΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ"

Transcript

1 ΣΧΕ ΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΛΑΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΗΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ Η ανάγκη για την εύρυθµη λειτουργία των λαϊκών αγορών Καβάλας και Κρηνίδων του ήµου Καβάλας, η διασφάλιση και προστασία του καταναλωτικού κοινού και η δηµιουργία των απαραίτητων προϋποθέσεων για την δραστηριοποίηση όλων των οικονοµικοπαραγωγικών δυνάµεων του τόπου, που θα συµβάλλουν στον υγιή ανταγωνισµό. Άρθρο 1 ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ Το νοµοθετικό πλαίσιο που καλύπτει τη λειτουργία των λαϊκών αγορών ορίζεται από τις διατάξεις: -Του Ν.3463/2006, αρθρο 75 παρ. ιι εδ.32, σύμφωνα με το οποίο η έκδοση απόφασης για την ίδρυση, μετακίνηση, διάλυση και καθορισμό της εν γένει λειτουργίας Λαϊκών Αγορών, αποτελεί αρμοδιότητα των Δήμων, του άρθρου76 παρ.1 ως προς την άσκηση αρμοδιοτήτων της Δημοτικής Αρχής και του άρθρου 791.ε που αφορά στον καθορισμό των χώρων λειτουργίας των Λαϊκών Αγορών κατόπιν κανονιστικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου. -Του Ν.3852/2010,άρθρο 73 παρ.1βν περί αρμοδιοτήτων της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής μεταξύ των οποίων και της εισήγησης στο Δημοτικό Συμβούλιο του Σχεδίου Κανονιστικών Αποφάσεων του άρθρου79 του Ν.3463/2006 που αφορά στον καθορισμό των χώρων λειτουργίας των Λαϊκών Αγορών. -Του Ν.3852/2010,άρθρο 83 παρ.2 δ.ια, περί πρότασης του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, των χώρων λειτουργίας των Λαϊκών Αγορών και γενικά της λειτουργίας των κοινοχρήστων χώρων της περιοχής τους για την έκδοση τοπικών κανονιστικών αποφάσεων..

2 -Του Ν.4264/2014 (ΦΕΚ 118/Α/ ) Άσκηση εμπορικών δραστηριοτήτων εκτός καταστήματος και άλλες διατάξεις και τις τροποποιήσεις αυτού με τους Ν.4394/2014 και 4328/ Της αριθμ. Υ.Α Α2-639/2014 (ΦΕΚ 1806/Β/ ) Σύστημα διακριτότητας μεταξύ παραγωγών και επαγγελματιών πωλητών λαϊκών αγορών και τρόπος κατανομής θέσεων - κριτήρια κατ εφαρμογή της παραγράφου 3 του άρθρου 5 του Ν.4264/ Της αριθμ. Υ.Α Α2-797/ (ΦΕΚ 2398/Β/ ) Διαδικασία επιβολής προστίμων που επιβάλλονται από τα ελεγκτικά όργανα κατά τη διαπίστωση παράβασης σε εφαρμογή του άρθρου 33 παρ.6 του Ν.4264/2014. Άρθρο 2 ΠΛΑΙΣΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Η Λαϊκή αγορά της ηµοτικής Ενότητας Καβάλας, θα συνεχίσει να λειτουργεί στην ηµοτική Κοινότητα της Καβάλας, στην περιοχή του χώρου στάθµευσης µεταξύ των οδών Ερυθρού Σταυρού και Εθνικής Αντιστάσεως έως της οδού αγκλή, κάθε Σάββατο. H Λαϊκή αγορά της ηµοτικής Ενότητας Φιλίππων θα συνεχίσει να λειτουργεί στην ηµοτική Κοινότητα των Κρηνίδων, στην οδό Κεφαλληνίας, κάθε Τετάρτη. Στη Λαϊκή Αγορά της ηµοτικής Κοινότητας Καβάλας ορίζονται τριακόσιες εξήντα έξι (366) θέσεις δραστηριοποίησης παραγωγών-επαγγελµατιών πωλητών σε ετήσια διάρκεια και ειδικότερα: Θέσεις Παραγωγών πωλητών διαφόρων ειδών : 179 Θέσεις Επαγγελµατιών πωλητών διαφόρων ειδών : 187 Προσδιορίζονται, εντός των ανωτέρω θέσεων Παραγωγών πωλητών, δέκα πέντε (15) θέσεις Παραγωγών πωλητών εποχιακές, εφόσον υφίστανται κενές θέσεις παραγωγών. Στη Λαϊκή Αγορά της ηµοτικής Κοινότητας των Κρηνίδων ορίζονται διακόσιες (200) θέσεις δραστηριοποίησης παραγωγών-επαγγελµατιών πωλητών σε ετήσια διάρκεια και ειδικότερα: Θέσεις Παραγωγών πωλητών διαφόρων ειδών : 100 Θέσεις Επαγγελµατιών πωλητών ιαφόρων ειδών : 100

3 Προσδιορίζονται εντός των ανωτέρω θέσεων Παραγωγών πωλητών, δέκα (10) θέσεις παραγωγών πωλητών εποχιακές, εφόσον υφίστανται κενές θέσεις παραγωγών. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί από το ήµο η ανάγκη µετακίνησης των Λαϊκών Αγορών προσωρινά λόγω έργων ή άλλων παρεµβάσεων ή µόνιµα, εκδίδεται νέα απόφαση του ηµοτικού Συµβουλίου,. ύστερα από ενηµέρωση και γνώµη των Σωµατείων, σύµφωνα µε την κείµενη νοµοθεσία, που αφορά το χρονικό διάστηµα µετακίνησης πλην του διαστήµατος από 15 εκεµβρίου έως 10 Ιανουαρίου και µίας εβδοµάδας πριν και µετά το Πάσχα, µε εξαίρεση τη µετακίνηση για λόγους ανωτέρας βίας. Οι πωλητές υποχρεούνται να συµµορφωθούν άµεσα µετά τη λήψη της αποφάσεως.. Σε περίπτωση που η ηµέρα λειτουργίας τους συµπίπτει µε αργία (επίσηµη ή τοπική) η λειτουργία επιτρέπεται την προηγούµενη αυτής εργάσιµη ηµέρα. Σε περίπτωση κακοκαιρίας η Λαϊκή αγορά θα πραγµατοποιείται στην επόµενη εργάσιµη ηµέρα κατόπιν απόφασης του αρµόδιου Αντιδηµάρχου. Άρθρο 3 ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΜΕΝΩΝ ικαίωµα συµµετοχής στις λαϊκές αγορές των ηµοτικών Κοινοτήτων Καβάλας και Κρηνίδων έχουν: 1. Οι παραγωγοί πωλητές που δραστηριοποιούνται ή έχουν την έδρα τους στα διοικητικά όρια του δήµου Καβάλας και είναι κάτοχοι της σχετικής άδειας παραγωγού πωλητή που εκδίδεται από την αρµόδια υπηρεσία του ήµου( ιεύθυνση ιοικητικών- Τµήµα Αδειών ΚΥΕ και λοιπών δραστηριοτήτων). 2. Συνεταιριστικές οργανώσεις ή αναγνωρισµένες οµάδες παραγωγών (τα µέλη των οποίων δεν κατέχουν άδεια παραγωγού), εφόσον δραστηριοποιούνται ή έχουν την έδρα τους στα διοικητικά όρια του δήµου Καβάλας και είναι κάτοχοι της σχετικής άδειας παραγωγού πωλητή λαϊκών αγορών. 3.Οι επαγγελµατίες πωλητές εφόσον έχουν την κατοικία ή τη µόνιµη διαµονή τους στο ήµο Καβάλας για τις θέσεις που προκηρύσσονται σε αυτόν και είναι κάτοχοι της σχετικής άδειας επαγγελµατία πωλητή που εκδίδεται από την αρµόδια υπηρεσία του ήµου.

4 4. Παραγωγοί από όλους τους ήµους της χώρας, εφόσον υφίστανται κενές θέσεις εντός των Λαϊκών Αγορών και έχουν υποβάλλει όλα τα απαιτούµενα δικαιολογητικά του άρθρου 10 του Ν.4264/2014, στην αρµόδια υπηρεσία του ήµου Καβάλας( ιεύθυνση ιοικητικών-τµήµα Αδειών ΚΥΕ και λοιπών δραστηριοτήτων). Άρθρο 4 ΟΡΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Α- Στους χώρους των Κοινοτήτων όπου θα λειτουργεί η κάθε λαϊκή αγορά θα υπάρχει διαγράµµιση και αρίθµηση των διατιθέµενων θέσεων. Οι θέσεις που θα διαγραµµιστούν προκειµένου να τοποθετηθούν οι πωλητές εκθέτες δεν θα καταλαµβάνουν χώρους εισόδων γκαράζ και δεν θα εµποδίζουν τη λειτουργία καταστηµάτων. Η ευθύνη για την διαγράµµιση των θέσεων ανήκει στο ήµο Καβάλας µε µέριµνα της Τεχνικής του υπηρεσίας. - Ο σχεδιασµός και η διαδικασία της διαγράµµισης θα διασφαλίζει την οµαλή και άνετη διέλευση των επισκεπτών, την έλευση των οχηµάτων όπως ασθενοφόρο, πυροσβεστική κ.λ.π. για τις περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης, καθώς επίσης και όποια άλλη πρόβλεψη είναι αναγκαία, για την οµαλή λειτουργία των λαϊκών αγορών.. - Οι παρόδιοι ιδιοκτήτες οχηµάτων, θα µεριµνούν ώστε να µην σταθµεύουν τα οχήµατά τους στους χώρους που ορίζεται η λειτουργία των λαϊκών αγορών από το προηγούµενο βράδυ. - Η τοποθέτηση των εµπορευµάτων των πωλητών, επιτρέπεται µόνο στην οριζόντια επιφάνεια των πάγκων τους, (είδη ρουχισµού, υπόδησης, υλικών και άλλων αντικειµένων) καθώς και σε στάντ ή άλλες τροχήλατες κατασκευές στα πλάγια και µέχρι τη διαγράµµιση του χώρου τους. - Οι πωλητές εκθέτες υποχρεούνται να καταλαµβάνουν αποκλειστικά και µόνο τη θέση που τους παραχωρήθηκε από την αρµόδια αρχή και να µην εµποδίζουν τη λειτουργία των όπισθεν αυτών ευρισκοµένων καταστηµάτων καθώς επίσης και των πεζοδροµίων για την ελεύθερη διέλευση των πεζών.

5 -Για την οµοιοµορφία του χώρου επιτρέπεται η χρήση άσπρης-εκρού τέντας από τους πωλητές. Προσδιορίζεται µεταβατικό χρονικό διάστηµα δύο ετών για την προσαρµογή όλων των παλαιών πωλητών. - Τα αυτοκίνητα των πωλητών (αγροτικά) πρέπει να σταθµεύουν υποχρεωτικά εκτός του χώρου των λαϊκών αγορών. Στη Λαϊκή Αγορά των Κρηνίδων, επιτρέπεται η στάθµευση των οχηµάτων όπισθεν των πάγκων λόγω του επαρκούς φάρδους του δρόµου, σε καµία όµως περίπτωση δεν επιτρέπεται η θέση τους επί των πεζοδροµίων. Μετά την αποχώρηση όλων θα γίνεται από συνεργείο του ήµου η καθαριότητα ( πλύσιµο ) των λαϊκών αγορών. - Η παρουσία των κατόχων αδειών είναι υποχρεωτική πλην της νοµίµου προσωρινής αναπλήρωσης. Η προσωρινή αναπλήρωση των παραγωγών πωλητών επιτρέπεται, µόνο για λόγους υγείας και λόγους πατρότητας / µητρότητας, από συγγενείς εξ αίµατος µέχρι και τρίτου βαθµού ή εξ αγχιστείας µέχρι δεύτερου βαθµού και από τον /τη σύζυγο. Σε περίπτωση στέρησης συγγενικών προσώπων επιτρέπεται η αναπλήρωση από δηλωµένο υπάλληλο. Η απόφαση προσωρινής αναπλήρωσης έχει τον τύπο βεβαίωσης και χορηγείται από το αρµόδιο τµήµα του ήµου Καβάλας(Τµήµα Αδειών ΚΥΕ και λοιπών εµπορικών δραστηριοτήτων) µε την υποβολή των απαιτούµενων στοιχείων. Τα πρόσωπα που αναπληρώνουν προσωρινά τον παραγωγό είναι αποκλειστικά υπεύθυνα για την ορθή τήρηση των όρων χρήσης της άδειας. Πρόσληψη υπαλλήλου από παραγωγό - επαγγελµατία πωλητή επιτρέπεται µετά την υποβολή των νόµιµων δικαιολογητικών και την έγκριση από το ήµο Καβάλας. Ο υπάλληλος φέρει στην ενδυµασία του πλαστικοποιηµένη κάρτα κίτρινου χρώµατος η οποία φέρει τα στοιχεία του και πρόσφατη φωτογραφία. -Η θέση πωλητή (επαγγελµατία παραγωγού),δύναται να καταργείται, µετά από υπεύθυνη δήλωσή του,θα χαρακτηρίζεται κενή και δεν θα του χορηγείται άλλη θέση αν δεν περάσει διάστηµα τουλάχιστον δύο(2) ετών στην ίδια Αγορά. - Καθορίζονται οι ώρες λειτουργίας των λαϊκών αγορών: από έως Aπό , θα γίνεται η αποχώρηση όλων των πωλητών µε τη σύµπραξη της ηµοτικής Αστυνοµίας. Στις θα ξεκινά από την υπηρεσία Καθαριότητας το πλύσιµο των χώρων αυτών.

6 - Η προσέλευση των πωλητών (επαγγελµατιών-παραγωγών) στους χώρους της λαϊκής αγοράς προκειµένου να ασκήσουν την επαγγελµατική τους δραστηριότητα, να µεταφέρουν πάγκους, εργαλεία και τα εµπορεύµατά τους, θα γίνεται δύο (2,30) ώρες και τριάντα λεπτά νωρίτερα από την έναρξη λειτουργίας της λαϊκής αγοράς και η αποχώρησή τους θα γίνεται µία (1,30) ώρα και τριάντα λεπτά αργότερα από την ώρα λήξης της λαϊκής αγοράς. - Τα παραχωρούµενα µέτρα µήκους και πλάτους των πάγκων στις λαϊκές αγορές είναι τα εξής: α) παραγωγοί : 2.80 µέτρα µήκος, β) επαγγελµατίες : 3.80 µέτρα µήκος, γ) προϊόντα θάλασσας και αλιείας : 2.80 η 3,80 µέτρα µήκος αντίστοιχα µε την ιδιότητα του πωλητή, - Το πλάτος προσδιορίζεται σε 1.50 µέτρο για όλους. Ειδική εξαίρεση θα αποτελεί το αυτοκίνητο -καντίνα. ιπλές θέσεις, εφόσον υφίστανται, µπορούν να διατίθενται σε παραγωγούς-επαγγελµατίες ανθέων µε την δήλωση στην υπηρεσία και την καταβολή του αντίστοιχου τέλους. Τυχόν κενές θέσεις, µπορούν να καλύπτονται από τους διπλανούς πωλητές, µετά από δήλωσή τους στην υπηρεσία και την καταβολή του αντίστοιχου τέλους και µόνον για όσο διάστηµα παραµένουν κενές. Β. Απαγορεύεται : 1. Η αυθαίρετη αλλαγή θέσης από τους εκθέτες πωλητές της λαϊκής αγοράς, 2.H κάλυψη κενής θέσης από τους πωλητές χωρίς αδειοδότηση από την υπηρεσία. 3. Η αυθαίρετη αυξοµείωση των µέτρων πρόσοψης των πάγκων, 4. Η αυξοµείωση των διαστάσεων της έκτασης των χωροµετρηµένων θέσεων, 5. Η δραστηριότητα στους χώρους της λαϊκής αγοράς ελλείψει της σχετικής άδειας, 6. Η εγκατάσταση πωλητών στους διαδρόµους των χώρων πώλησης, οι οποίοι πρέπει να είναι ελεύθεροι για την διέλευση των καταναλωτών, καθώς επίσης και η είσοδος

7 κάθε τροχοφόρου κατά τις ώρες λειτουργίας της λαϊκής αγοράς πλην των ωρών έναρξης και λήξης για την εκφόρτωση-φόρτωση των εµπορευµάτων. Στους µη συµµορφούµενους θα επιβάλλεται ηµοτικό τέλος για την αυθαίρετη κατάληψη χώρου. 7. Η εµπορία και κάθε άλλη δραστηριότητα εντός των χώρων των λαϊκών αγορών από τους κατόχους αδειών (επαγγελµατικών και παραγωγικών) κατά τις ηµέρες που δε λειτουργούν αυτές. 8. Απαγορεύεται η πώληση προϊόντων στους διαδρόµους,η διέλευση καθώς και η στάθµευση αυτοκινήτων στο χώρο της λαϊκής αγοράς τις ώρες της λειτουργίας της, συµπεριλαµβανοµένων και των οχηµάτων των πωλητών, εξαιρουµένων των ειδικά διασκευασµένων οχηµάτων (αυτοκινούµενα η ρυµουλκούµενα) του άρθρου 17 του Ν.4264/14 για είδη ζωικής προέλευσης-νωπά είδη αλιείας και ιχθυοκαλλιέργειας και κατεψυγµένων γενικώς προϊόντων και των οχηµάτων ειδών κυλικείου. Κατ εξαίρεση στη Λαϊκή Αγορά των Κρηνίδων επιτρέπεται η στάθµευση των οχηµάτων όπισθεν των πάγκων λόγω του επαρκούς φάρδους του δρόµου, σε καµία όµως περίπτωση δεν επιτρέπεται η θέση τους επί των πεζοδροµίων.. Άρθρο 5 ΙΑΤΙΘΕΜΕΝΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ Παραγωγοί Τα προϊόντα που δύνανται να διαθέτουν οι παραγωγοί και τα οποία πρέπει να είναι αποκλειστικά δικής τους παραγωγής και οικοτεχνίας, και να πληρούν τους όρους υγιεινής και ασφάλειας των τροφίµων, όπως ορίζονται κάθε φορά στην κείµενη εθνική και ενωσιακή νοµοθεσία, καθώς και στον Κώδικα Τροφίµων και Ποτών, στις διατάξεις της κείµενης Κτηνιατρικής Νοµοθεσίας, στους Κανόνες ιακίνησης και Εµπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών ( Ι.Ε.Π.Π.Υ.) και στις ισχύουσες υγειονοµικές και λοιπές διατάξεις, είναι τα εξής:

8 (α) αβγά σφραγισµένα µε το διακριτικό αριθµό του παραγωγού, (β) άνθη, καλλωπιστικά φυτά και κηπευτικό χώµα που δεν έχει υποστεί βιοµηχανική επεξεργασία, (γ) ελιές, (δ)οίνος εµφιαλωµένος, ο οποίος έχει παραχθεί, εµφιαλωθεί και επισηµανθεί, σύµφωνα µε την κείµενη ενωσιακή και εθνική αµπελοοινική νοµοθεσία, (ε)ελαιόλαδο συσκευασµένο, όπως ορίζεται στην απόφαση / (Β'2026) «Συµπληρωµατικά µέτρα του Κανονισµού 1019/2002», (στ) µέλι τυποποιηµένο, (ζ) ξηροί καρποί, (η) οπωροκηπευτικά, (θ) όσπρια, (ι) πουλερικά και κουνέλια που πληρούν τους κανόνες ασφάλειας και υγιεινής των τροφίµων, σύµφωνα µε την κείµενη νοµοθεσία, (ια) µεταποιηµένα ή συσκευασµένα ή τυποποιηµένα προϊόντα οικοτεχνίας, ιδίως µαρµελάδες, γλυκά του κουταλιού, προϊόντα ντοµάτας, τσίπουρο, τσικουδιά, ρακί, παραδοσιακά ζυµαρικά, βότανα και αρτύµατα, (ιβ) νωπά αλιευτικά προϊόντα θάλασσας, γλυκών υδάτων, ιχθυοκαλλιέργειας, (ιγ) λοιπά αγροτικά προϊόντα, (ιδ) τυροκοµικά προϊόντα, εφόσον έχουν παραχθεί σε εγκεκριµένη εγκατάσταση, φέρουν σήµανση αναγνώρισης (κωδικό αριθµό έγκρισης), σύµφωνα µε τους Κανονισµούς (ΕΚ) 852/2004 και 853/2004, έχουν συµµορφωθεί µε τις απαιτήσεις της κείµενης νοµοθεσίας για την επισήµανση και κατά τη µεταφορά και πώλησή τους τηρούνται οι απαιτήσεις του Κεφαλαίου III του Παραρτήµατος II του Κανονισµού (ΕΚ) 852/2004, και

9 (ιε) αλλαντικά, εφόσον έχουν παραχθεί σε εγκεκριµένες και πιστοποιηµένες µονάδες παραγωγών και τηρούνται οι όροι υγιεινής και ασφάλειας, σύµφωνα µε την εθνική και ενωσιακή νοµοθεσία. Επαγγελµατίες Πωλητές Οι άδειες επαγγελµατία πωλητή λαϊκών αγορών διακρίνονται στις κατωτέρω δέκα (10) κατηγορίες όπως ισχύουν κάθε φορά σύµφωνα µε τις διατάξεις της κείµενης νοµοθεσίας: α) νωπών οπωροκηπευτικών, αβγών, κοµµένων ανθέων, β)βιολογικών νωπών, µεταποιηµένων και τυποποιηµένων αγροτικών προϊόντων, πιστοποιηµένων σύµφωνα µε τις ισχύουσες διατάξεις, που φέρουν το ειδικό σήµα αναγνώρισης ως βιολογικών προϊόντων, γ) νωπών αλιευτικών προϊόντων (θαλάσσης, γλυκέων υδάτων, ιχθυοκαλλιέργειας), δ)κατεψυγµένων ειδών αλιείας-αλιευµάτων, λαχανικών, σφολιάτας και παρασκευασµάτων ζύµης, ε) ειδών κυλικείου (σύµφωνα µε τις ισχύουσες υγειονοµικές διατάξεις), στ)µέσων συσκευασίας (χάρτινες - πλαστικές σακούλες), εκµετάλλευση χηµικών τουαλετών, ζ)ειδών ένδυσης, νεωτερισµών, φο µπιζού, λευκών ειδών, ψιλικών, καθώς και ειδών υπόδησης και δερµάτινων ειδών (τσάντες, ζώνες, πορτοφόλια), η)ειδών υαλοπωλείου, πλαστικών µε το µέτρο, εκκλησιαστικών ειδών, καθώς και ειδών παντοπωλείου (µη εδώδιµα), θ)ειδών και υποβοηθητικών καλλιέργειας ανθοκοµικής (πήλινες, πλαστικές γλάστρες, χώµα),καλλωπιστικών φυτών, πολλαπλασιαστικού υλικού (φυτώρια κηπευτικών, δενδρυλλίων οπωροφόρων, αµπέλου). Ειδικά, η πώληση πολλαπλασιαστικού υλικού, επιτρέπεται µόνον από τους πωλητές που πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζει ο ν. 1564/1985 (Α' 164), ως ισχύει, και των υπουργικών αποφάσεων που εκδόθηκαν κατ' εξουσιοδότησή του,

10 ι) ειδών παντοπωλείου (τρόφιµα σε στερεά ή υγρή µορφή, εδώδιµα, τυροκοµικά και αλλαντικά),χαρτιού ατοµικής ή οικιακής φροντίδας, καθώς και ξηρών καρπών, µελιού, ζαχαρωδών προϊόντων, τυποποιηµένου κοµµένου καφέ. Κάθε πωλητής κάτοχος επαγγελµατικής άδειας επιτρέπεται να πωλεί προϊόντα από περισσότερες κατηγορίες, και ειδικότερα ως εξής: α) κατηγορίες α', β' και ι' β) κατηγορίες ε' και στ' και γ) κατηγορίες ζ', η' και θ'. Αλλαγή κατηγορίας επιτρέπεται µόνο από τις κατηγορίες στ', ζ', η', θ' και ι', στις κατηγορίες α', β', γ', δ', και ε. Άρθρο 6 ΘΕΣΕΙΣ ΠΩΛΗΤΩΝ 1.Οι ήµαρχοι υποχρεούνται να παρέχουν κατά προτεραιότητα, στους παραγωγούς όλης της χώρας, θέσεις στις λαϊκές αγορές ευθύνης τους. 2.Κάθε λαϊκή αγορά διακρίνεται σε τοµέα παραγωγών πωλητών και σε τοµέα επαγγελµατιών πωλητών. 3.Οι παραγωγοί τοποθετούνται εµφανώς διακριτά από τους επαγγελµατίες και κατά την κατανοµή των θέσεων µεταξύ τους προκρίνονται οι παραγωγοί. 4.Οι επαγγελµατίες πωλητές, που δεν διαθέτουν τρόφιµα γης και θάλασσας σε οποιαδήποτε µορφή ή άνθη, τοποθετούνται στην αρχή ή στο τέλος των λαϊκών αγορών, µε τρόπο που τους καθιστά απολύτως διακριτούς από τους υπόλοιπους. 5.Για την κατανοµή των δικαιούχων στις θέσεις των λαϊκών αγορών λαµβάνονται υπόψη συγκεκριµένα κριτήρια (παλαιότητα της άδειας, ηλικία του δικαιούχου, τυχόν αναπηρία του και ποσοστό αυτής, αριθµός τέκνων, ηµέρες συµµετοχής σε λαϊκή αγορά) τα οποία δίνουν στον δικαιούχο µόρια. Αναλόγως µε το πλήθος των µορίων που συγκεντρώνει ο κάθε δικαιούχος κατατάσσεται στον οικείο πίνακα κατάταξης. Ο

11 δικαιούχος που συγκεντρώνει τα περισσότερα µόρια ανά λαϊκή αγορά κατατάσσεται στην πρώτη θέση του πίνακα και οι λοιποί σε φθίνουσα σειρά. Ο πρώτος στην κατάταξη δικαιούχος επιλέγει την θέση του στην λαϊκή αγορά στον οικείο τοµέα. Ο δεύτερος και οι λοιποί επιλέγουν την θέση τους αναλόγως µε τις λοιπές διαθέσιµες θέσεις και την σειρά τους στον οικείο πίνακα κατάταξης. Σε περίπτωση ισοβαθµίας διενεργείται κλήρωση. Ο δικαιούχος που κληρώνεται επιλέγει πρώτος µεταξύ των ισοβαθµούντων. 6.Για κάθε έτος παλαιότητας της άδειας ο δικαιούχος λαµβάνει 1 µόριο. ικαιούχος κάτω των τριάντα (30) και άνω των εξήντα (60) ετών λαµβάνει 15 µόρια. ικαιούχος µε αναπηρία έως 67% λαµβάνει 10 µόρια. ικαιούχος µε αναπηρία άνω του 67% και έως και 80% λαµβάνει 20 µόρια. ικαιούχος µε αναπηρία άνω του 80% λαµβάνει 30 µόρια. Για κάθε τέκνο ο δικαιούχος λαµβάνει 10 µόρια. Σε περίπτωση µονογονεϊκής οικογένειας τα µόρια της συγκεκριµένης κατηγορίας προσαυξάνονται κατά 50%. Για κάθε µία από τις έξι ηµέρες (σε εβδοµαδιαία βάση) που δεν συµµετέχει σε λαϊκή αγορά λαµβάνει 15 µόρια. 7. Οι πωλητές προϊόντων θάλασσας και αλιείας τοποθετούνται χωριστά από τους υπόλοιπους παραγωγούς-επαγγελµατίες και σε σηµεία όπου υπάρχει αποχέτευση. 8.Για τις νέες άδειες που θα διατίθενται σε κενούµενες θέσεις θα διενεργείται κλήρωση. Η ίδια διαδικασία θα ακολουθείται και σε περίπτωση προσθήκης νέων θέσεων αδειών. 9.Ρητά απαγορεύεται στους δικαιούχους η υπεκµίσθωση των θέσεων που κατέχουν. Άρθρο 7 ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΠΩΛΗΤΩΝ Οι πωλητές υποχρεούνται : 1. Να φέρουν µαζί τους τη σχετική άδεια και να την επιδεικνύουν στα νόµιµα ελεγκτικά όργανα όταν τους ζητηθεί. 2. Να έχουν αναρτηµένη µπροστά στον πάγκο των προϊόντων τους και σε εµφανές σηµείο όµοια µεταλλική πινακίδα διαστάσεων 0,20 Χ 0,30 χρώµατος πράσινου για παραγωγούς, άσπρου για επαγγελµατίες, που θα αναγράφει το ονοµατεπώνυµο του

12 δικαιούχου, τον αριθµό της άδειας, τον αριθµό µητρώου, την ιδιότητα (παραγωγός- επαγγελµατίας), περιοχή παραγωγής. 3. Να τοποθετούν ανάλογα µε τη φύση του κάθε προϊόντος µικρές όµοιες πινακίδες µε τις ενδείξεις κατά σειρά: Ονοµασία προϊόντος, ποικιλία η ποιότητα, προέλευση και τιµή πώλησης ανά µονάδα µέτρησης. Οι παραγωγοί βιολογικών προϊόντων οφείλουν κατά την πώληση των προϊόντων να: α) αναρτούν σε εµφανές σηµείο της θέσης τους ( πάγκο) το πιστοποιητικό του Οργανισµού Έλεγχου και Πιστοποίησης (ΟΕ&Π), µε τον κωδικό και το όνοµα του κατόχου. 4. Τα διατιθέµενα προϊόντα τους να πληρούν όλους τους όρους υγείας και ασφάλειας των τροφίµων, όπως ορίζονται κάθε φορά στην κείµενη εθνική και ενωσιακή νοµοθεσία, στον Κώδικα Τροφίµων και Ποτών, στους Κανόνες ιακίνησης και Εµπορίας Προϊόντων και στις ισχύουσες υγειονοµικές και λοιπές διατάξεις. 5. Να έχουν, τα προς πώληση είδη που αναγράφονται στην άδειά τους,τοποθετηµένα πάνω σε πάγκους ή σε τελάρα µε την απαιτούµενη ευταξία και εξασφάλιση των συνθηκών υγιεινής και καθαριότητας αυτών. 6. Να φέρονται στους καταναλωτές µε τη δέουσα ευγένεια και να εξυπηρετούν κατά προτεραιότητα ευπαθείς οµάδες, όπως ΑµεΑ, εγκύους και υπερήλικες. 7. Να µην επιδεικνύουν ανάρµοστη συµπεριφορά µεταξύ τους (φωνασκίες, αντεγκλήσεις, διαλάληση των εµπορευµάτων,διενέξεις ).Να αποφεύγουν τον αθέµιτο ανταγωνισµό καθώς και αθέµιτες πρακτικές σε βάρος των καταναλωτών. 8. Να αποφεύγουν την ηχορρύπανση µε τη χρήση µεγαφώνων η άλλων ηχητικών οργάνων. Επίσης θα πρέπει να σβήνουν τις µηχανές των οχηµάτων τους κατά τη διάρκεια της εκφόρτωσης και φόρτωσης των προϊόντων τους στην αγορά. 9. Να φροντίζουν για την εξασφάλιση της τάξης και της καθαριότητας κατά τη διάρκεια της λειτουργίας των Λαϊκών Αγορών, να αποφεύγουν την ενόχληση των περιοίκων, τη ρύπανση και την πρόκληση ζηµιών στις κατοικίες της περιοχής, και ειδικότερα υποχρεούνται αµέσως µετά τη λήξη του χρόνου της λαϊκής αγοράς να φροντίζουν οι ίδιοι (ο καθένας χωριστά) για την καθαριότητα του χώρου τους καθώς και την συγκέντρωση των απορριµµάτων που έχει δηµιουργήσει ο καθένας σε σακούλες ή δοχεία τα οποία θα συλλέγουν στην συνέχεια οι υπάλληλοι του ήµου.

13 8. Να τηρούν τις ώρες προσέλευσης αποχώρησης. 9. Οι ιχθυοπώλες ακριβώς λόγω της φύσης της εργασίας τους,υποχρεούνται να µην καθαρίζουν τα ψάρια, να συλλέγουν τα απορρίµµατα µε επιµέλεια και να αποµακρύνουν τα νερά, από το λιώσιµο του πάγου που χρησιµοποιείται για τη συντήρηση των ψαριών, σε αγωγούς ακαθάρτων. 10. Για την τήρηση της Καθαριότητας κατά την ώρα που λειτουργεί η λαϊκή αγορά (από την έναρξη και µέχρι την λήξη της λειτουργίας τους) υπεύθυνοι είναι οι αδειούχοι πωλητές (επαγγελµατίες και παραγωγοί, φυσικά πρόσωπα ή συνεταιριστικές οργανώσεις) έστω και αν αναπληρώνονται, υποβοηθούνται ή προσλαµβάνουν υπαλλήλους ή δεν παρουσιάζονται αυτοπροσώπως στις λαϊκές αγορές. Οι αδειούχοι πωλητές λαϊκών αγορών οφείλουν : -Να µην καταλαµβάνουν κοινόχρηστους χώρους, εκτός των ορίων της έκτασης που τους αναλογεί, σύµφωνα µε την άδειά τους. Να τηρούν ευθυγραµµισµένα τα εκθετήρια. Να χρησιµοποιούν αθόρυβες γεννήτριες, τοποθετηµένες εντός των ορίων των εκθετηρίων τους. -Να τηρούν τους κανόνες υγιεινής, να διατηρούν σε ειδικούς κλειστούς κάδους ή καλά κλεισµένες σακούλες τα απορρίµµατα που παράγουν κατά τη διάρκεια λειτουργίας της λαϊκής αγοράς και να µην ρυπαίνουν τον πέριξ χώρο τους µε τα είδη συσκευασίας (χαρτόκουτα, τελάρα κ.λπ.) κατά τη διάρκεια λειτουργίας αυτής. -Κατά την αποκοµιδή των απορριµµάτων και τον γενικό καθαρισµό της λαϊκής αγοράς να µην παρακωλύουν, µε κανένα τρόπο, την υπηρεσία καθαριότητας στην εκτέλεση του έργου της και να συµµορφώνονται µε τις υποδείξεις των οργάνων της υπηρεσίας Καθαριότητας. Σε περίπτωση αδιαφορίας και παρά τις συστάσεις, ο ήµος προβαίνει στον καθαρισµό του χώρου καταλογίζοντας τα έξοδα στους υπευθύνους. Επίσης επιβάλει πρόστιµο. Εάν η παράβαση αυτή επαναληφθεί για τρίτη συνεχόµενη φορά ο ήµος προβαίνει στην ανάκληση της άδειας λειτουργίας για ορισµένο χρονικό διάστηµα ή οριστικά. -Να αποµακρύνουν τους πάγκους πώλησης των ειδών τους και τα προϊόντα που δεν έχουν πωληθεί µέσα στο προκαθορισµένο νόµιµο ωράριο λειτουργίας της λαϊκής αγοράς, Η παραµονή των πωλητών λαϊκών αγορών ή των υπαλλήλων τους, µετά το

14 πέρας του νοµίµου ωραρίου θεωρείται αυθαίρετη κατάληψη κοινοχρήστου χώρου και επισύρει τις προβλεπόµενες κυρώσεις του κανονισµού «κοινοχρήστων χώρων», σε περίπτωση δε υποτροπής θα ανακαλείται η άδεια.. Άρθρο 8 Ηµερήσιο Τέλος Θέµατα σχετικά µε την καταβολή, το ύψος και τον τρόπο είσπραξης του ηµερήσιου ανταποδοτικού τέλους των πωλητών στις Λαϊκές αγορές καθορίζονται µε απόφαση του ηµοτικού Συµβουλίου του ήµου Καβάλας. Η µη καταβολή του ηµερήσιου τέλους από τον υπόχρεο για χρονικό διάστηµα πέραν των (2) µηνών σύµφωνα µε τον Ν.4264 / , άρθρο7, συνεπάγεται την αυτοδίκαιη αναστολή ισχύος της άδειας η οποία διαπιστώνεται µε απόφαση του ηµοτικού Συµβουλίου. Σε περίπτωση µεταγενέστερης εξόφλησης των οφειλών η αναστολή αίρεται αµέσως αυτοδίκαια. Άρθρο 9 ΕΚ ΟΣΗ ΘΕΩΡΗΣΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ -ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ Α ΕΙΩΝ-ΑΛΛΑΓΗ ΛΑΙΚΗΣ-ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥ ΠΩΛΗΤΗ Οι άδειες εκδίδονται, θεωρούνται - ανανεώνονται ή µεταβιβάζονται, όπως καθορίζεται από την ισχύουσα νοµοθεσία από την ιεύθυνση ιοικητικών, Τµήµα Αδειοδοτήσεων και Ρύθµισης Εµπορικών ραστηριοτήτων (κατά τις κείµενες διατάξεις του Οργανισµού Εσωτερικής Υπηρεσίας του ήµου Καβάλας). Από την ίδια Υπηρεσία εκδίδονται και οι άδειες αλλαγής Λαϊκής Αγοράς καθώς και οι προσωρινές αναπληρώσεις παραγωγών πωλητών. Για την έκδοση, θεώρηση, ανανέωση αδειών, απαιτείται ότι προβλέπεται από τις διατάξεις του Ν.4264/2014 και ότι προβλέπεται στο άρθρο 2 παρ. 4 του Π.. 51/2006 ( Φορολογική και ασφαλιστική ενηµερότητα)εφόσον απαιτείται.για αλλαγή Λαϊκής και προσωρινή αναπλήρωση παραγωγών πωλητών απαιτείται ότι προβλέπεται από τις διατάξεις του Ν.4264/2014 (Άρθρα 6 και 12, Ν.4264/2014). Άρθρο 10 ο

15 ΕΛΕΓΧΟΣ Οι αδειούχοι πωλητές λαϊκών αγορών υποχρεούνται να φέρουν µαζί τους τη σχετική άδεια και να την επιδεικνύουν στα ελεγκτικά όργανα όταν τους ζητηθεί. Αρµόδια ελεγκτικά όργανα για τον έλεγχο εφαρµογής των διατάξεων του Ν. 4264/2014 σύµφωνα µε τα άρθρα 30 και 39 αυτού, είναι : (α)τα αναφερόµενα στο άρθρο7α του Ν. 2323/1995 Κλιµάκια Ελέγχου Λαϊκών Αγορών και Υπαιθρίου Εµπορίου. (β) οι υπηρεσίες και τα όργανα της Γενικής Γραµµατείας Εµπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, (γ) οι υπηρεσίες και τα όργανα της Γενικής Γραµµατείας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, (δ) οι υπηρεσίες και τα όργανα των Περιφερειών, (ε) οι υπηρεσίες και τα όργανα των ιευθύνσεων Αγροτικής Οικονοµίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειών και Περιφερειακών Ενοτήτων, (στ) οι υπηρεσίες και τα όργανα του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίµων, (ζ) οι αρµόδιες υπηρεσίες των ήµων, (η) οι υπηρεσίες του Λιµενικού Σώµατος στην περιοχή της δικαιοδοσίας τους, (θ) η Ελληνική Αστυνοµία(ΕΛ.ΑΣ), (ι) το Σώµα ίωξης Οικονοµικού Εγκλήµατος (Σ ΟΕ) και οι Τελωνειακές Αρχές. Τα ανωτέρω ελεγκτικά όργανα ενεργούν από µόνα τους η από κοινού. Σε περίπτωση συγκρότησης Κλιµακίου Ελέγχου θα επιδεικνύεται η <<ΕΝΤΟΛΗ ΕΛΕΓΧΟΥ>> µε τα απαιτούµενα στοιχεία : των ελεγκτών, τον χώρο άσκησης του ελέγχου και την ηµεροµηνία της εντολής. Η εντολή ελέγχου υποχρεωτικά επιδεικνύεται στους ελεγχόµενους κατά την έναρξη του ελέγχου Άρθρο 11 ο

16 ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΠΟΙΝΙΚΕΣ : ( Ν. 4264/2014, ΑΡΘΡΟ 31 ) 1.Όποιος παρεµποδίζει τον ασκούµενο έλεγχο ή αρνείται µε οποιονδήποτε τρόπο να παραδώσει στους αρµόδιους υπαλλήλους κάθε στοιχείο απαραίτητο για τη διεξαγωγή του ελέγχου, όπως ιδίως τα παραστατικά εµπορίας και διακίνησης, τιµωρείται µε φυλάκιση. Παρεµπόδιση ελέγχου θεωρείται και η απόκρυψη των απαιτούµενων στοιχείων ή η παραποίηση των στοιχείων αυτών ή η ψευδής παράθεσή τους. 2.Όποιος χωρίς άδεια ασκεί δραστηριότητα του Ν.4264/14, τιµωρείται µε ποινή φυλάκισης τουλάχιστον έξι (6) µηνών. 3.α) Όποιος διαθέτει τρόφιµα µη ασφαλή ή ακατάλληλα για την ανθρώπινη κατανάλωση τιµωρείται µε φυλάκιση τουλάχιστον τριών (3) µηνών. β) Όποιος διαθέτει τρόφιµα µη ασφαλή ή επιβλαβή για την υγεία τιµωρείται µε φυλάκιση τουλάχιστον έξι (6) µηνών. γ) Όποιος αναµιγνύει παράνοµα και πωλεί είδη διαφορετικών ποιοτήτων τιµωρείται µε φυλάκιση. 4.Όποιος παραποιεί ή νοθεύει άλλα είδη βιοτικής ανάγκης πλην τροφίµων ή εν γνώσει του κατέχει προς εµπορία ή πωλεί τέτοια είδη, τιµωρείται µε φυλάκιση τουλάχιστον τριών (3) µηνών. 5.Όποιος παραβαίνει τις διατάξεις των άρθρων 13 και 16 του Ν.4264/2014 (περί πρόσληψης υπαλλήλου από παραγωγό/επαγγελµατία πωλητή) τιµωρείται µε φυλάκιση τουλάχιστον τριών (3) µηνών. 6.Σε περίπτωση που η βεβαίωση της τριµελούς επιτροπής του άρθρου 11 του Ν.4264/2014, περιέχει αναληθή ή ανακριβή στοιχεία, καθένα από τα υπογράφοντα µέλη τιµωρείται µε φυλάκιση τουλάχιστον ενός (1) έτους. ΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ Ν. 4264/2014, ΑΡΘΡΟ 32, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΠΟΣΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΙΘ.Α2-797/ ΑΠΟΦΑΣΗ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ

17 ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΣΕ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ Ν /2014, ΑΡΘΡΟΥ 33 ΠΑΡ.6: 1. Επιβάλλονται τα εξής διοικητικά πρόστιµα: α) για έλλειψη άδειας, πρόστιµο πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ και για µη κατοχή ισχύουσας άδειας κατά τη στιγµή του ελέγχου πρόστιµο πεντακοσίων (500) ευρώ. Στην περίπτωση αυτή, σχετικά µε τον τρόπο και τη διαδικασία επιβολής προστίµου ορίζεται ότι εφόσον ο ελεγχόµενος δηλώσει ενυπόγραφα στο πεδίο «ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟΥ» ότι διαθέτει µεν άδεια σε ισχύ αλλά δεν την φέρει µαζί του κατά τη στιγµή του ελέγχου και θα την προσκοµίσει στον προϊστάµενο της αρµόδιας υπηρεσίας ελέγχου εντός δύο(2)εργάσιµων ηµερών, τότε τα ελεγκτικά,όργανα επιβάλλουν µεν σε βάρος του το διοικητικό πρόστιµο των πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ, αλλά εφόσον την προσκοµίσει κατά τα ανωτέρω, τότε ο προϊστάµενος αυτός επιβάλλει πρόστιµο 500 ευρώ για την παράβαση µη κατοχής τη στιγµή του ελέγχου. β) για πώληση προϊόντων που δεν αναγράφονται στην άδεια, πρόστιµο χιλίων (1.000) ευρώ, γ) για αυθαίρετη αλλαγή χώρου, µη τήρηση ωραρίου, πώληση προϊόντων εκτός του καθορισµένου χώρου της Λαϊκής Αγοράς µη αυτοπρόσωπη προσέλευση, πρόστιµο πεντακοσίων (500) ευρώ, για καθεµία από τις ανωτέρω παραβάσεις, - για µη τοποθέτηση ζυγού σε εµφανές σηµείο, πρόστιµο σύµφωνα µε το άρθρο102 παρ.15 της Υπουργικής Απόφασης µε αριθ. Α2-718/ (ΦΕΚ 2090 / Β / )όπως κάθε φορά ισχύει, - για µη τοποθέτηση πινακίδων σε κάθε προϊόν µε τις ενδείξεις της τιµής πώλησης ή της ποιότητας ή της προέλευσης του προϊόντος, πρόστιµο σύµφωνα µε το άρθρο1 παρ.5α και β της Υπουργικής Απόφασης µε αριθ.α2-718/ (φεκ2090/β/ )όπως κάθε φορά ισχύει, - για µη αναγραφή της αληθούς προέλευσης του προϊόντος, πρόστιµο σύµφωνα µε το άρθρο1παρ.5ε της Υπουργικής Απόφασης µε αριθ. Α2-718/ (ΦΕΚ2090/Β/ )όπως κάθε φορά ισχύει,

18 -για µη τοποθέτηση ειδικής πινακίδας µε τον αριθµό της άδειας, το όνοµα του κατόχου και τα λοιπά απαιτούµενα στοιχεία, πρόστιµο επτακοσίων (700) ευρώ, δ)για διάθεση προϊόντων τα οποία δεν συνοδεύονται από τα παραστατικά που προβλέπονται από τις κείµενες διατάξεις, πρόστιµο πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ, και για διάθεση προϊόντων που συνοδεύονται από παραποιηµένα ή µε ανακριβή στοιχεία παραστατικά, πρόστιµο χιλίων (1000) ευρώ, ε)για χρήση ελαττωµατικών ή µη εγκεκριµένων µέτρων, σταθµών και ζυγών, κατά τη ζύγιση ή στάθµιση των προϊόντων, πρόστιµο σύµφωνα µε το άρθρο102 παρ.10 Βα της Υπουργικής. Απόφασης µε αριθ.α2-718/ (φεκ2090/β/ )όπως κάθε φορά ισχύει, στ)για την µε οποιονδήποτε τρόπο παραποίηση της ζύγισης (ελλειποβάρεια), πρόστιµο σύµφωνα µε το άρθρο102 παρ.14 της Υπουργικής. Απόφασης µε αριθ.α2-718/ (ΦΕΚ2090/Β/ )όπως κάθε φορά ισχύει, ζ)για αναπλήρωση του πωλητή ή πρόσληψη υπαλλήλου από αυτόν, χωρίς την τήρηση των διατάξεων του ν.4264/2014, πρόστιµο πεντακοσίων (500) ευρώ, η)για πώληση προϊόντων εκτός του καθορισµένου ωραρίου και χώρου της λαϊκής αγοράς, πρόστιµο πεντακοσίων (500) ευρώ. 3.Πωλητής λαϊκών αγορών, επαγγελµατίας ή παραγωγός, που απουσιάζει αδικαιολόγητα πέραν του τριµήνου από τη λαϊκή αγορά, στερείται της θέσης του. 4.Σε παραγωγό- πωλητή βιολογικών προϊόντων που δραστηριοποιείται εντός των Λαϊκών Αγορών του ήµου Καβάλας,ισχύει η διάταξη του άρθρου 32 παρ.4 του Ν.4264/2014 δηλαδή διοικητικό πρόστιµο ύψους τριών χιλιάδων (3000) ευρώ στην περίπτωση που δεν κατέχει την απαιτούµενη πιστοποίηση του άρθρου 18 του Ν.4264/2014, ανεξαρτήτως της µη δραστηριοποίησης σε ειδική Λαϊκή Αγορά Βιολογικών Προϊόντων. 5.Για λοιπές παραβάσεις, που δεν ορίζονται στην ανωτέρω παράγραφο 1, µε απόφαση της αρχής που χορηγεί τη συγκεκριµένη άδεια, επιβάλλεται πρόστιµο από τριακόσια (300) έως πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ, ανάλογα µε τη βαρύτητα και τη συχνότητα της παράβασης.

19 6. Σε περίπτωση που επιβληθεί πρόστιµο περισσότερες από τρεις φορές στον ίδιο αδειούχο, εντός τριών (3) ετών, η αρµόδια αρχή ανακαλεί οριστικά την άδεια. 7. εν επιτρέπεται η επιβολή των αναφερόµενων διοικητικών κυρώσεων του Ν.4264/2014 όπως ισχύει, εφόσον έχουν επιβληθεί διοικητικές κυρώσεις για την ίδια παράβαση µε βάση διαφορετικό νόµο. Άρθρο 12 ΙΑ ΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΒΟΛΗΣ, ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΣΗΣ ΤΩΝ ΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ( Ν.4264/2014,ΑΡΘΡΟ 33) 1.Το ελεγκτικό όργανο,συντάσσει άµεσα στον χώρο ελέγχου, σε περίπτωση που διαπιστώνει παράβαση, εις τριπλούν,<< Έκθεση Βεβαίωσης Παράβασης>>,εις τριπλούν, στην οποία αναγράφονται: α) τα στοιχεία ταυτότητας του παραβάτη πωλητή, β) ο χρόνος και ο τόπος τελέσεως της παράβασης, γ) συνοπτική περιγραφή της παράβασης δ) η συγκεκριµένη διάταξη νόµου που παραβιάστηκε και το επιβαλλόµενο διοικητικό πρόστιµο. Σε κάθε περίπτωση ο ελεγχόµενος δικαιούται να καταθέσει τις απόψεις του στο πεδίο µε τίτλο <<ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟΥ>> Η έκθεση βεβαίωσης παράβασης υπογράφεται από το όργανο που βεβαίωσε την παράβαση και από τον παραβάτη πωλητή. Εάν ο τελευταίος αρνείται να υπογράψει, γίνεται σχετική µνεία από το ελεγκτικό όργανο µε την ένδειξη <<ΑΡΝΗΣΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ>> και υπογράφεται από αυτό η επιβεβαίωση της άρνησης. Το πρωτότυπο της Έκθεσης µόλις συµπληρωθεί παραδίδεται άµεσα στον Ελεγχόµενο. Όταν οι έλεγχοι διενεργούνται από µικτά κλιµάκια ελέγχου, η Έκθεση Βεβαίωσης Παράβασης συντάσσεται και υπογράφεται από τα µέλη των µικτών κλιµακίων που αναγράφονται στην εντολή ελέγχου και διεκπεραιώνεται από την υπηρεσία που αναφέρεται στο πεδίο <Τίτλος Υπηρεσίας> της Έκθεσης Βεβαίωσης Παράβασης 2.Τα πρόστιµα των παραγράφων 1 και 4 του άρθρου 32,επιβάλλονται αµέσως µετά τη βεβαίωση της παράβασης από τα αρµόδια ελεγκτικά όργανα, που προβλέπονται στην παράγραφο 1 του άρθρου 30.

20 3.Τα διοικητικά πρόστιµα του παρόντος νόµου, µε την επιφύλαξη της κατωτέρω παραγράφου, εισπράττονται, σύµφωνα µε τις διατάξεις του Κώδικα Εισπράξεως ηµοσίων Εσόδων και αποδίδονται κατά ποσοστό 10% σε ειδικό λογαριασµό του ήµου, εντός της χωρικής αρµοδιότητας του οποίου διαπιστώνεται και βεβαιώνεται η παράβαση και κατά ποσοστό 90% στον Κρατικό Προϋπολογισµό. 4.α. Τα διοικητικά πρόστιµα που επιβάλλονται από τις υπηρεσίες των ήµων εισπράττονται, σύµφωνα µε τις διατάξεις περί είσπραξης εσόδων των ήµων και Κοινοτήτων και πιστώνονται σε ειδικό κωδικό του οικείου ήµου στον οποίο διαπιστώθηκε και βεβαιώθηκε η παράβαση. 4.β. Τα διοικητικά πρόστιµα που επιβάλλονται από τις υπηρεσίες των Περιφερειών αποτελούν έσοδο του Κρατικού Προϋπολογισµού και πιστώνονται σε ειδικό κωδικό που εγγράφεται στον προϋπολογισµό της οικείας Περιφέρειας στην οποία διαπιστώθηκε και βεβαιώθηκε η παράβαση. 5. Με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας ρυθµίζονται τα ειδικότερα θέµατα σχετικά µε τον τρόπο, τον τύπο και τη διαδικασία επιβολής των προστίµων που επιβάλλονται από τα αρµόδια ελεγκτικά όργανα κατά τη διαπίστωση της παράβασης, σε εφαρµογή των διατάξεων του παρόντος νόµου, η αναπροσαρµογή των ποσών και κάθε άλλη λεπτοµέρεια Άρθρο 13 ο ( Ν.4264/2014,Άρθρο 34 ) 1.Η πράξη επιβολής διοικητικών προστίµων του άρθρου 12 του παρόντος, υπόκειται σε ενδικοφανή προσφυγή, η οποία ασκείται ενώπιον του Περιφερειάρχη της Περιφέρειας που επιβλήθηκε το πρόστιµο µέσα σε προθεσµία τριάντα (30) ηµερών από την µε οποιονδήποτε τρόπο, αποδεδειγµένη κοινοποίησή της στον υπόχρεο. Η απόφαση επί της προσφυγής εκδίδεται µέσα σε προθεσµία (30) ηµερών από την κατάθεση της προσφυγής 2.Η απόφαση επί της ενδικοφανούς προσφυγής υπόκειται σε προσφυγή ενώπιον του ιοικητικού Πρωτοδικείου του τόπου όπου εδρεύει το όργανο που εξέδωσε την πράξη επιβολής του προστίµου, µέσα στην προθεσµία της παραγράφου 1 του άρθρου 66 του Κώδικα ιοικητικής ικονοµίας.

21 Η εµπρόθεσµη άσκηση της προσφυγής και η τυχόν υποβολή αίτησης αναστολής δεν αναστέλλουν την είσπραξη του είκοσι τοις εκατό (20%) του προστίµου. Μετά την έκδοση απόφασης από το ιοικητικό Πρωτοδικείο το ποσοστό είκοσι τοις εκατό (20%) που εισπράχθηκε, συµψηφίζεται ή επιστρέφεται ολικά ή µερικά στον διοικούµενο, ανάλογα µε την περίπτωση. 3.Το ύψος του επιβληθέντος διοικητικού προστίµου µειώνεται στο ήµισυ εάν ο υπόχρεος εντός τριάντα (30) ηµερών από την ηµεροµηνία κοινοποίησης σε αυτόν της σχετικής πράξης και σε κάθε περίπτωση πριν από την άσκηση της ενδικοφανούς προσφυγής της παραγράφου 1, προβεί σε καταβολή του προστίµου. Η καταβολή αυτή συνεπάγεται την αυτοδίκαιη παραίτηση του υπόχρεου από κάθε δικαίωµα προσβολής ή αµφισβήτησης της πράξης επιβολής προστίµου. Το αποδεικτικό καταβολής του µειωµένου προστίµου προσκοµίζεται στην αρµόδια υπηρεσία εντός πέντε (5) εργάσιµων ηµερών, συσχετίζεται µε την έκθεση βεβαίωσης παράβασης και η υπόθεση αρχειοθετείται µε ενηµέρωση του σχετικού Μητρώου. Άρθρο 14 Ο κανονισµός αυτός συντάχθηκε για την εύρυθµη λειτουργία της λαϊκής αγοράς και υπερισχύει κάθε άλλης αντίθετης µε αυτόν διάταξης. Η ισχύς του κανονισµού αυτού είναι υποχρεωτική για όλους γενικά τους συναλλασσόµενους(πωλητές των Λαϊκών Αγορών του ήµου). Άρθρο 15 ο Η ισχύς του κανονισµού αυτού αρχίζει µε την έγκρισή του από το ηµοτικό Συµβούλιο, τη δηµοσίευσή του όπως ορίζεται από το άρθρο 284 του ν.3463/2006 και τον υποχρεωτικό έλεγχο νοµιµότητας της Αποκεντρωµένης ιοίκησης ως ρύθµιση κανονιστικού περιεχοµένου.ο παρών κανονισµός ισχύει µέχρι την τροποποίησή του.

22

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ Η ανάγκη για την εύρυθμη λειτουργία των λαϊκών αγορών του Δήμου Σκύδρας, η διασφάλιση και προστασία του καταναλωτικού κοινού και η δημιουργία

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕ ΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΛΑΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΗΤΕΙΑΣ, ΗΜΟΥ ΣΗΤΕΙΑΣ

ΣΧΕ ΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΛΑΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΗΤΕΙΑΣ, ΗΜΟΥ ΣΗΤΕΙΑΣ ΣΧΕ ΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΛΑΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΗΤΕΙΑΣ, ΗΜΟΥ ΣΗΤΕΙΑΣ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ Η εύρυθµη λειτουργία της λαϊκής αγοράς της ηµοτικής Κοινότητας Σητείας του ήµου Σητείας, η διασφάλιση

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ

ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ Άρθρο 1 ο Σκοπός του Κανονισμού Σκοπός του παρόντος Κανονισμού είναι η ρύθμιση θεμάτων για την εύρυθμη λειτουργία των λαϊκών αγορών του Δήμου Λευκάδας, η διασφάλιση

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ από το πρακτικό της 11 ης /2014 τακτικής συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Προσοτσάνης

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ από το πρακτικό της 11 ης /2014 τακτικής συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Προσοτσάνης ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ από το πρακτικό της 11 ης /2014 τακτικής συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Προσοτσάνης Στην Προσοτσάνη,

Διαβάστε περισσότερα

Απόφαση Α2-797 (ΦΕΚ 2398/Β/09-09-2014)

Απόφαση Α2-797 (ΦΕΚ 2398/Β/09-09-2014) Απόφαση Α2-797 (ΦΕΚ 2398/Β/09-09-2014) Ρύθμιση θεμάτων σχετικά με τον τρόπο, τον τύπο και την διαδικασία επιβολής των προστίμων που επιβάλλονται από τα ελεγκτικά όργανα κατά την διαπίστωση παράβασης, σε

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΛΑΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΛΑΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΛΑΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΑΡΘΡΟ 1 ο Ορισμός Λαϊκή αγορά ονομάζουμε την άσκηση στάσιμης υπαίθριας περιοδικής εμπορικής δραστηριότητας σε συγκεκριμένο χώρο και συγκεκριμένες

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΛΑΪΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΔΗΜΟΥ ΔΙΡΦΥΩΝ - ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ

ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΛΑΪΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΔΗΜΟΥ ΔΙΡΦΥΩΝ - ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΛΑΪΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΔΗΜΟΥ ΔΙΡΦΥΩΝ - ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ Σκοπός του παρόντος κανονισμού είναι η εύρυθμη λειτουργία της λαϊκής αγοράς του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων, η διασφάλιση και

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Άρθρο 1ο ΣΚΟΠΟΣ Σκοπός του παρόντος Κανονισμού είναι η ρύθμιση θεμάτων για την εύρυθμη λειτουργία των λαϊκών αγορών του Δήμου Ηρακλείου, η

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ. Αθήνα, 29/ 08 /2014. Αρ. Πρωτ. Α2-797

ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ. Αθήνα, 29/ 08 /2014. Αρ. Πρωτ. Α2-797 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΓΕΝΙΚΗ /NΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ /NΣΗ ΤΙΜΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ &ΠΟΤΩΝ Tχ. /nση: Κάνιγγος 20 Τ.Κ.: 101 81 Πληροφορίες : Νεκτ.

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ - ΘΕΣΠΙΕΩΝ. Κανονισμός Λειτουργίας Λαϊκών Αγορών

ΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ - ΘΕΣΠΙΕΩΝ. Κανονισμός Λειτουργίας Λαϊκών Αγορών ΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ - ΘΕΣΠΙΕΩΝ Κανονισμός Λειτουργίας Λαϊκών Αγορών Πίνακας περιεχομένων Άρθρο 1 ο : ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ... 3 Άρθρο 2 ο : ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ & ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ... 3 Άρθρο 3 ο : ΠΛΑΙΣΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

του ηµοτικού Συµβουλίου σχετική µε τη λειτουργία της λαϊκής αγοράς του ήµου

του ηµοτικού Συµβουλίου σχετική µε τη λειτουργία της λαϊκής αγοράς του ήµου Α Α: 7Ρ36Ω9Μ-3ΤΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΣ ΡΑΜΑΣ Αριθ.Αποφ 86/2014 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το 6 ο Πρακτικό της συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του ήµου ράµας την 15-7-2014 Στη ράµα, σήµερα, την 15η του µηνός

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ ΥΠΑΙΘΡΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑΣΙΜΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΔΑΝΑΟΥ 3 ΤΚ ΑΡΓΟΣ Πληροφορίες: Φ. Πίππα - Ν. Τσουλαμάνης : FAX:

ΤΜΗΜΑ ΥΠΑΙΘΡΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑΣΙΜΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΔΑΝΑΟΥ 3 ΤΚ ΑΡΓΟΣ Πληροφορίες: Φ. Πίππα - Ν. Τσουλαμάνης : FAX: ΤΜΗΜΑ ΥΠΑΙΘΡΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑΣΙΜΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΔΑΝΑΟΥ 3 ΤΚ 21 232 ΑΡΓΟΣ Πληροφορίες: Φ. Πίππα - Ν. Τσουλαμάνης : 2751360737-2751360722 FAX: 27513 60710 ΑΡΘΡΟ 1 ο Νομοθεσία ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΛΑΪΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Α Π Ο Φ Α Σ Η 3/2012

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Α Π Ο Φ Α Σ Η 3/2012 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΔΗΜΟΣ ΣΥΡΟΥ- ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ ---------------------------------------- ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΩ ΣΥΡΟΥ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το Πρακτικό 2 της 29/2/2012 συνεδρίασης

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΡΙΖΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ

ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΡΙΖΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΡΙΖΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ Άρθρο 1 Σκοπός του παρόντος Κανονισμού είναι η ρύθμιση θεμάτων για την εύρυθμη λειτουργία της Κυριακάτικης αγοράς Ριζωμάτων

Διαβάστε περισσότερα

Αφού δια ιστώθηκε νόµιµη α αρτία, δηλαδή σε σύνολο έντεκα (11) µελών βρέθηκαν αρόντα τα αρακάτω µέλη :

Αφού δια ιστώθηκε νόµιµη α αρτία, δηλαδή σε σύνολο έντεκα (11) µελών βρέθηκαν αρόντα τα αρακάτω µέλη : ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΣ ΛΑΜΙΕΩΝ Α Α ΑΡΙΘΜ. ΑΠΟΦ. : 3 /2012 Α όσ ασµα α ό το ρακτικό της 2 ης συνεδρίασης της ηµοτικής Κοινότητας Λαµιέων. Θ Ε Μ Α : «ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ». Σήµερα την 23η

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΟΣ ΤΟΠΕΙΡΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΛΑΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

ΗΜΟΣ ΤΟΠΕΙΡΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΛΑΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΜΟΣ ΤΟΠΕΙΡΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΛΑΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Στέρης Χρήστος ΤΗΛ 2541041916 e-mail agr@topeiros.gr 1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ ΔΗΜΟΣ ΤΟΠΕΙΡΟΥ Ευλαλο 01-04-2014 ΓΡΑΦ.ΔΗΜΑΡΧΟΥ Πληροφ.Στέρης

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟΦΑΣΗ -26-

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟΦΑΣΗ -26- ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το Πρακτικό Συνεδρίασης του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Αγίων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ ΑΡΙΘΜ. ΑΠΟΦ: 263/2014 Απόσπασμα από το πρακτικό της 23 ης /2014 Τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Προσοτσάνης Στην Προσοτσάνη, σήμερα την 23

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ. Από το πρακτικό της υπ αριθμ. 17ης Συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Πύργου

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ. Από το πρακτικό της υπ αριθμ. 17ης Συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Πύργου ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΗΛΕΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ Αριθμ. Απόφ. 120/2014 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το πρακτικό της υπ αριθμ. 17ης Συνεδρίασης της

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΑΡΘΡΟ 1 Σκοπός Κανονισμού Πεδίο Εφαρμογής Ο Κανονισμός αυτός συντάσσεται με βάση το Ν.4497/2017, προκειμένου να ρυθμίσει θέματα και προβλήματα των υπαιθρίων

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ 8532/28-6-2011 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ-ΛΙΜΝΗΣ-ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α 11 / 9-6-2011 157 /2011 Θ Ε Μ Α

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ 8532/28-6-2011 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ-ΛΙΜΝΗΣ-ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α 11 / 9-6-2011 157 /2011 Θ Ε Μ Α ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Αρίθμ. Πρωτ. 8532/28-6-2011 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ-ΛΙΜΝΗΣ-ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό της αρίθμ. 11 / 9-6-2011 συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟΦΑΣΗ -13-

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟΦΑΣΗ -13- ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το Πρακτικό Συνεδρίασης του Συμβουλίου της Δημοτικής Ενότητας Αγίων Θεοδώρων

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Από το πρακτικό της αριθμ. 17 /2014 Συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κ. Νευροκοπίου

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Από το πρακτικό της αριθμ. 17 /2014 Συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κ. Νευροκοπίου Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό της αριθμ. 17 /2014 Συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κ. Νευροκοπίου ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΡΙΘΜ. 267 /2014 ΠΕΡΙΛΗΨΗ : Έγκριση Κανονισμού Λειτουργίας Λαϊκής Αγοράς στην έδρα του

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΡΟΔΟΥ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ

ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΡΟΔΟΥ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΡΟΔΟΥ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ Η ανάγκη για την εύρυθμη λειτουργία των λαϊκών αγορών του Δήμου Ρόδου, η εξυπηρέτηση και προστασία του καταναλωτικού κοινού και η

Διαβάστε περισσότερα

Όνομα Επώνυμο Αξίωμα Ονοματεπώνυμο

Όνομα Επώνυμο Αξίωμα Ονοματεπώνυμο ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 06/23-06-2017

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ. Από τα πρακτικά της με αριθμ. 10/2015 συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Φαρκαδόνας

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ. Από τα πρακτικά της με αριθμ. 10/2015 συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Φαρκαδόνας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΔΗΜΟΣ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από τα πρακτικά της με αριθμ. 10/2015 συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Φαρκαδόνας Αριθμ. Αποφ. 99/2015 ΠΕΡΙΛΗΨΗ: «Έγκριση Κανονισμού

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ 24ΩΡΩΝ ΥΠΑΙΘΡΙΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΕΟΡΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ 24ΩΡΩΝ ΥΠΑΙΘΡΙΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΕΟΡΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ 24ΩΡΩΝ ΥΠΑΙΘΡΙΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΕΟΡΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΑΡΘΡΟ 1 ΣΚΟΠΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΠΕΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ Ο Κανονισμός αυτός συντάσσεται βάση το Ν.4497/2017, προκειμένου να ρυθμίσει θέματα

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Από τα πρακτικά της µε αρ. 4/ συνεδρίασης του ΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΗΤΕΙΑΣ.

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Από τα πρακτικά της µε αρ. 4/ συνεδρίασης του ΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΗΤΕΙΑΣ. Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Α Α: Ω3ΑΖΩ1Γ-809 Από τα πρακτικά της µε αρ. 4/04-03-2015 συνεδρίασης του ΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΗΤΕΙΑΣ. Αρ. Απόφ. : 31/015 ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Έγκριση κανονισµού Λαϊκής Αγοράς ήµου Σητείας. Στη Σητεία

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Από το 4ο πρακτικό της συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Ξάνθης, της 25ης Απριλίου 2013.

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Από το 4ο πρακτικό της συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Ξάνθης, της 25ης Απριλίου 2013. 1 Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το 4ο πρακτικό της συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Ξάνθης, της 25ης Απριλίου 2013. Αριθ. Απόφασης 33 Περίληψη Εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με τη λήψη απόφασης

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισµός λειτουργίας της Λαϊκής αγοράς του ήµου

Κανονισµός λειτουργίας της Λαϊκής αγοράς του ήµου ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΣ ΡΑΜΑΣ Αριθ.Αποφ 78/2011 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το 14 ο Πρακτικό της συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του ήµου ράµας την 21/11/2011 Θέµα 2 ο : ράµας. Κανονισµός λειτουργίας της Λαϊκής

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το Πρακτικό 4/2011 της συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Πρέβεζας

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το Πρακτικό 4/2011 της συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Πρέβεζας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΔΗΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ Αριθ.Αποφ 11/2011 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το Πρακτικό 4/2011 της συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Πρέβεζας ΘΕΜΑ: Απόφαση-εισήγηση Ίδρυσης Λαικής

Διαβάστε περισσότερα

στάσιμων από ενδιαφερόμενους, για την χορήγηση άδειας, άσκησης υπαιθρίων στάσιμων, , εμπορικών δραστηριοτήτων για το έτος 2015.

στάσιμων από ενδιαφερόμενους, για την χορήγηση άδειας, άσκησης υπαιθρίων στάσιμων, , εμπορικών δραστηριοτήτων για το έτος 2015. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙ 04-08-2015 ΗΜΟΣ Αρ. Πρωτ. 14257 ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΑΓ. ΘΕΟ ΩΡΩΝ ΙΑΣΟΝΟΣ & ΕΘΝ. ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΤΗΛ.: 2744360185 FAX : 2744064744 E-MAIL ioannis.gkikas@loutraki.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Άρθρο 1ο ΣΚΟΠΟΣ Σκοπός του παρόντος Κανονισµού είναι η ρύθµιση θεµάτων για την εύρυθµη λειτουργία των λαϊκών αγορών του ήµου Ηρακλείου, η διασφάλιση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΙΣΤΙΑΙΑΣ-ΑΙΔΗΨΟΥ ΙΣΤΙΑΙΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΙΣΤΙΑΙΑΣ-ΑΙΔΗΨΟΥ ΙΣΤΙΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΙΣΤΙΑΙΑΣ-ΑΙΔΗΨΟΥ ΙΣΤΙΑΙΑ 342 00 ΤΗΛ: 2226350037.Fax: 2226053293 E-mail: istaid@0694.syzefxis.gov.gr Αριθμός Απόφασης :160/2016 ΘΕΜΑ:«Εγκριση κανονισμού Λαϊκής Αγοράς Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού».

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΑΡΤΑΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΑΡΤΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΑΡΤΑΣ ΑΡΤΑ, ΙΟΥΝΙΟΣ 2018 Άρθρο 1: Αντικείμενο και σκοπός κανονισμού Αντικείμενο του παρόντος κανονισμού είναι: 1. Η θέσπιση προδιαγραφών και κανόνων, για τη χρήση

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ. Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό της 28 ης / τακτικής συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής του ήµου Πύργου

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ. Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό της 28 ης / τακτικής συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής του ήµου Πύργου ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΗΛΕΙΑΣ ΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό της 28 ης /15-12-2014 τακτικής συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής του ήµου Πύργου

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Ε Ι Κ Τ Ι Κ Ο Τ Ο Ι Χ Ο Κ Ο Λ Λ Η Σ Η Σ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΣ ΚΑΡ ΙΤΣΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΙΡΕΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ 72 Στην Καρδίτσα σήµερα την 27η του µήνα Μαϊου

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο 1ο ΣΚΟΠΟΣ. Άρθρο 2ο: ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Άρθρο 1ο ΣΚΟΠΟΣ. Άρθρο 2ο: ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Άρθρο 1ο ΣΚΟΠΟΣ Σκοπός του παρόντος Κανονισμού είναι η ρύθμιση θεμάτων για την εύρυθμη λειτουργία των λαϊκών αγορών του Δήμου Ηρακλείου, η διασφάλιση

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου αριθμ. 11 της 19 ης Απριλίου 2017

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου αριθμ. 11 της 19 ης Απριλίου 2017 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου αριθμ. 11 της 19 ης Απριλίου 2017 Αριθμός

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΠΡΟΕΔΡΟΙ Τ.Σ. ΚΑΙ ΕΚΠΡ.Τ.Κ.

ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΠΡΟΕΔΡΟΙ Τ.Σ. ΚΑΙ ΕΚΠΡ.Τ.Κ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΡΙΘΜ. ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 14/2018 ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το πρακτικό της αριθ. 1 ης Τακτικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Προσοτσάνης. Στη Προσοτσάνη και στο Δημοτικό Κατάστημα

Διαβάστε περισσότερα

Της από 25/5/ 2015 Τακτικής Συνεδρίασης του ηµοτικού Συµβουλίου του ήµου Ρόδου. Αριθ. Πρακτικού: 11/ Αριθ. Απόφασης: 247/2015

Της από 25/5/ 2015 Τακτικής Συνεδρίασης του ηµοτικού Συµβουλίου του ήµου Ρόδου. Αριθ. Πρακτικού: 11/ Αριθ. Απόφασης: 247/2015 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Ο Υ Της από 25/5/ 2015 Τακτικής Συνεδρίασης του ηµοτικού Συµβουλίου του ήµου Ρόδου Αριθ. Πρακτικού: 11/25-5-2015 Αριθ. Απόφασης: 247/2015 Στη Ρόδο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ από το πρακτικό της 5 ης /2013 έκτακτης συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Προσοτσάνης Στην Προσοτσάνη, σήμερα 3

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το πρακτικό της αρ. 25ης/16 Συνεδρίασης ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΑΡ.ΑΠΟΦ. 433

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το πρακτικό της αρ. 25ης/16 Συνεδρίασης ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΑΡ.ΑΠΟΦ. 433 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το πρακτικό της αρ. 25ης/16 Συνεδρίασης ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΑΡ.ΑΠΟΦ. 433 Στη Λευκάδα σήμερα στις 18 του μηνός Νοεμβρίου του έτους 2016, ημέρα Παρασκευή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΔΗΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΙΡΕΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΔΗΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΙΡΕΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΔΗΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΙΡΕΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό 24/2011 Συνεδρίασης ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΔΙΡΦΥΩΝ ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΔΙΡΦΥΩΝ ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΔΙΡΦΥΩΝ ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Πρακτικού από τη Δημόσια Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Διρφύων - Μεσσαπίων, με αριθμό 14/2015 από 5/11/2015.

Διαβάστε περισσότερα

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης ο Πρόεδρος διαπίστωσε ότι σε σύνολο 27 δημοτικών συμβούλων ήταν:

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης ο Πρόεδρος διαπίστωσε ότι σε σύνολο 27 δημοτικών συμβούλων ήταν: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΔΗΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΙΡΕΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό 10/2012 Συνεδρίασης ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Σήμερα την

Διαβάστε περισσότερα

Προς : Επιβολή διοικητικών κυρώσεων του άρθρου 22 του Ν. 4177/2013 στην επιχείρηση «Γραφείο Κοινοχρήστων Σωτήριος Δημ. Δήμος».

Προς : Επιβολή διοικητικών κυρώσεων του άρθρου 22 του Ν. 4177/2013 στην επιχείρηση «Γραφείο Κοινοχρήστων Σωτήριος Δημ. Δήμος». ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδος Γενική Δ/νση Ανάπτυξης Δ/νση Ανάπτυξης ΠΕ Αχαϊας Τμήμα Εμπορίου & Τουρισμού Ταχ. Δνση : Πανεπιστημίου 254 ΤΚ 26443 - Πάτρα Πληρ. B. Gersch

Διαβάστε περισσότερα

2) Βεβαίωση έναρξης επιτηδεύματος από την αρμόδια ΔΟΥ και τυχόν μεταβολές της. Απαιτείται ο κωδικός δραστηριότητας για υπαίθριους πάγκους και αγορές.

2) Βεβαίωση έναρξης επιτηδεύματος από την αρμόδια ΔΟΥ και τυχόν μεταβολές της. Απαιτείται ο κωδικός δραστηριότητας για υπαίθριους πάγκους και αγορές. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΙΛΙΟΥ ΓΡΑΦΕIΟ : ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΕΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : Νέστορος 101 ΤΗΛ: 213 2030158 FAX: 213 2030050 1. ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ 1) Απόδειξη ταμειακής μηχανής τρέχοντος έτους.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το 13ο πρακτικό της συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Ξάνθης, της 3 ης Οκτωβρίου 2016.

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το 13ο πρακτικό της συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Ξάνθης, της 3 ης Οκτωβρίου 2016. 1 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το 13ο πρακτικό της συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Ξάνθης, της 3 ης Οκτωβρίου 2016. Αριθ. Απόφασης 78 Περίληψη Χορήγηση άδειας παραγωγού

Διαβάστε περισσότερα

-Την αριθ.264/2012 απόφαση δημοτικού συμβουλίου Καστοριάς που αφορά καθορισμό όρων λειτουργίας εμποροπανήγυρις στην Μεσοποταμία

-Την αριθ.264/2012 απόφαση δημοτικού συμβουλίου Καστοριάς που αφορά καθορισμό όρων λειτουργίας εμποροπανήγυρις στην Μεσοποταμία ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΜΗΜΑ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ Σχέδιο συμπλήρωσης-τροποποίησης αριθ.264/2012 απόφασης Δ.Σ. που αφορά τον καθορισμό λειτουργίας εμποροπανήγυρις

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΟΡΙΣΜΟΙ

ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΟΡΙΣΜΟΙ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΟΡΙΣΜΟΙ 1. «Υπαίθριο εμπόριο»: η εμπορική δραστηριότητα που ασκείται σε ανοικτό χώρο, όπως η πώληση προϊόντων σε λαϊκές και λοιπές οργανωμένες υπαίθριες αγορές,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΗΛΕΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό της υπ αριθμ. 16 ης (τακτικής)

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ

ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β' ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΥΨΗΣ ΕΣΟΔΩΝ ΤΜΗΜΑ A' ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το πρακτικό τακτικής συνεδρίασης του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Λουτρακίου - Περαχώρας αριθ. 6 της 13ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το πρακτικό τακτικής συνεδρίασης του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Λουτρακίου - Περαχώρας αριθ. 6 της 13ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ-ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το πρακτικό τακτικής συνεδρίασης του Συμβουλίου Δημοτικής

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ. Αγίων Θεοδώρων του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων αριθμός 4 της ΑΠΟΦΑΣΗ -13-

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ. Αγίων Θεοδώρων του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων αριθμός 4 της ΑΠΟΦΑΣΗ -13- HM: 23/03/2016 14:07:00. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το Πρακτικό Συνεδρίασης του Συμβουλίου της Δημοτικής

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ -ΜΥΚΗΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ -ΜΥΚΗΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ -ΜΥΚΗΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ον (Κατεπείγον) ΘΕΜΑ : 4 ΑΠΟΦΑΣΗ : 418/2016 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το πρακτικό της υπ αριθμ. 28 ης Συνεδρίασης

Διαβάστε περισσότερα

Απόσπασμα από το πρακτικό της 17-04-2013 συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου

Απόσπασμα από το πρακτικό της 17-04-2013 συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ ΑΡΙΘΜ. ΑΠΟΦ: 129 Απόσπασμα από το πρακτικό της 17-04-2013 συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Θέμα: Έγκριση κανονισμού λειτουργίας Λαϊκών Αγορών Δήμου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΣ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΛΑΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΤΜΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑΣ ΛΑΪΚΏΝ ΑΓΟΡΩΝ Ταχ. Δ/νση Τ.Κ. Πληροφορίες Τηλέφωνο

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΗΛΕΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό της υπ αριθμ. 16 ης (τακτικής)

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟ ΩΝ

Ο ΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟ ΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 13 Ιουλίου 2017 ΠΟΛ. 1102 Καθορισμός του τρόπου, της διαδικασίας, των οργάνων και κάθε αναγκαίας λεπτομέρειας για την εφαρμογή του άρθρου 13Α του Ν. 2523/1997,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ 185/2015

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ 185/2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ 185/2015 Απόσπασµα από τα πρακτικά της µε αριθµό 25/2015 συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής ήµου Αµυνταίου. Θέµα: Καθορισµός του

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. Προς : Αίθουσα εκδηλώσεων - μπαρ GROUP RODOPOULOS ΙΚΕ Ερμού Πάτρα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. Προς : Αίθουσα εκδηλώσεων - μπαρ GROUP RODOPOULOS ΙΚΕ Ερμού Πάτρα ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδος Γενική Δ/νση Ανάπτυξης Δ/νση Ανάπτυξης ΠΕ Αχαϊας Τμήμα Εμπορίου & Τουρισμού Ταχ. Δνση : Πανεπιστημίου 254 ΤΚ 26443 - Πάτρα Πληρ. B. Gersch

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Απόσπασµα της Αριθµ. Συνεδρίασης: 17 / 26-08-2015 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ Αριθµ. Απόφασης: 509 / 2015 ΘΕΜΑ: Έγκριση χορήγησης αδείας παραγωγού

Διαβάστε περισσότερα

Taxlive - Επιμόρφωση Λογιστών Λογιστικά Προγράμματα & Υπηρεσίες Λογιστικής Ενημέρωσης

Taxlive - Επιμόρφωση Λογιστών Λογιστικά Προγράμματα & Υπηρεσίες Λογιστικής Ενημέρωσης ΠΟΛ 1102/06.07.2017 ΠΟΛ 1102/06.07.2017 Καθορισμός του τρόπου, της διαδικασίας, των οργάνων και κάθε αναγκαίας λεπτομέρειας για την εφαρμογή του άρθρου 13Α του ν. 2523/1997, όπως αυτό προστέθηκε με τις

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το πρακτικό της υπ αριθμ. 6 ης Συνεδρίασης της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης Δήμου Άργους-Μυκηνών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ E ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 33441 6 Οκτωβρίου 2016 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 3211 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ 1 Τροποποίηση της αριθμ. 6268/2008 (ΦΕΚ 887 Β ) κοινής υπουργικής απόφασης

Διαβάστε περισσότερα

Αυτός που το τοιχοκόλλησε ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΣΑΤΣΑΡΩΝΗ

Αυτός που το τοιχοκόλλησε ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΣΑΤΣΑΡΩΝΗ Α Π Ο Ε Ι Κ Τ Ι Κ Ο Τ Ο Ι Χ Ο Κ Ο Λ Λ Η Σ Η Σ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΣ ΚΑΡ ΙΤΣΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΙΡΕΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ 6 Στην Καρδίτσα σήμερα την 4η του μήνα Φεβρουαρίου

Διαβάστε περισσότερα

Ανακοίνωση Πρόσκληση, υποβολής αιτήσεων από ενδιαφερόμενους, για την χορήγηση άδειας,

Ανακοίνωση Πρόσκληση, υποβολής αιτήσεων από ενδιαφερόμενους, για την χορήγηση άδειας, HM: 09/06/2016 13:01:41. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙ 09-06-2016 ΔΗΜΟΣ Αρ. Πρωτ. 10020 ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΙΑΣΟΝΟΣ & ΕΘΝ. ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΤΗΛ.: 2744360185 FAX : 2744064744 E-MAIL

Διαβάστε περισσότερα

Παρών και ο Πρόεδρος της Δημ. Κοινότητας Βαθέως κ. Ν.Κολυβάς.

Παρών και ο Πρόεδρος της Δημ. Κοινότητας Βαθέως κ. Ν.Κολυβάς. ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το πρακτικό της 7 ης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ιθάκης. Πράξη 49 η Ιθάκη, σήμερα 22 Μαρτίου 2017, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:30 συνήλθε το Δημοτικό Συμβούλιο

Διαβάστε περισσότερα

Υποχρέωση ενημέρωσης του καταναλωτή σχετικά με την αποδοχή ή μη μέσων πληρωμής με κάρτα

Υποχρέωση ενημέρωσης του καταναλωτή σχετικά με την αποδοχή ή μη μέσων πληρωμής με κάρτα 2017 Υποχρέωση ενημέρωσης του καταναλωτή σχετικά με την αποδοχή ή μη μέσων πληρωμής με κάρτα Υποχρέωση ενημέρωσης του καταναλωτή σχετικά με την αποδοχή ή μη μέσων πληρωμής με κάρτα Εφαρμογή άρθρου 66 του

Διαβάστε περισσότερα

(Σύμφωνα με την υπ' αριθ. 76/2018 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου)

(Σύμφωνα με την υπ' αριθ. 76/2018 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου) (Σύμφωνα με την υπ' αριθ. 76/2018 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου) Άρθρο 1ο Αντικείμενο Κανονισμού Ο παρών Κανονισμός ρυθμίζει τις προϋποθέσεις οργάνωσης, λειτουργίας, αισθητικής, υγιεινής και

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛ. ΝΙΚΗΣ ΚΟΖΑΝΗ ΤΗΛ FAX

ΠΛ. ΝΙΚΗΣ ΚΟΖΑΝΗ ΤΗΛ FAX Ελληνική ΔΗΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ -------------------- Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το με αριθμό 8/ 2012 πρακτικό συνεδρίασης Αριθμός απόφασης : 79/ 2012 Θέμα: Σύνταξη σχεδίου νέου Κανονισμού Λειτουργίας

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΔΗΜΟΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ Αριθ. Πρωτ. 1711/ Αριθ. Απόφ. 12/2016

ΝΟΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΔΗΜΟΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ Αριθ. Πρωτ. 1711/ Αριθ. Απόφ. 12/2016 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΝΟΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΔΗΜΟΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ Αριθ. Πρωτ. 1711/10.0.016 Αριθ. Απόφ. 1/016 Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το 1 ο /016 πρακτικό της 1 ης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

Αριθµ. Απόφασης: 377 / 2015

Αριθµ. Απόφασης: 377 / 2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Απόσπασµα της Αριθµ. Συνεδρίασης: 13 / 17-06-2015 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ Αριθµ. Απόφασης: 377 / 2015 ΘΕΜΑ: Έγκριση τροποποιηµένου Κανονισµού

Διαβάστε περισσότερα

Τραπεζα Φορολογικής Ενημέρωσης από την Epsilon Net

Τραπεζα Φορολογικής Ενημέρωσης από την Epsilon Net Τραπεζα Φορολογικής Ενημέρωσης από την Epsilon Net ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 13 Ιουλίου 2017 ΠΟΛ. 1102 Καθορισμός του τρόπου, της διαδικασίας, των οργάνων και κάθε αναγκαίας λεπτομέρειας

Διαβάστε περισσότερα

Προκήρυξη χορήγησης είκοσι έξι (26) αδειών υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου για το έτος 2015 για την ΠΕ Έβρου

Προκήρυξη χορήγησης είκοσι έξι (26) αδειών υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου για το έτος 2015 για την ΠΕ Έβρου ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αλεξανδρούπολη, 18-06-2015 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ Αρ. Πρωτ.: ΟΙΚ/2575 ΑΔΑ:.. ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΕ ΕΒΡΟΥ ΤΜΗΜΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Απόσπασµα της Αριθµ. Συνεδρίασης: 26 / 06-11-2013 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ Αριθµ. Απόφασης: 742 / 2013 ΘΕΜΑ: Έγκριση Κανονισµού Λειτουργίας Λαϊκών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 2ας ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1994 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 2ας ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1994 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Κ.Δ.Π. 272/94 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 2930 της 2ας ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1994 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 272 Οι περί Προστασίας της Παραλίας

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Από το πρακτικό της τακτικής συνεδρίασης του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Ισθμίας αριθμ. 3/

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Από το πρακτικό της τακτικής συνεδρίασης του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Ισθμίας αριθμ. 3/ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ Ι Σ Θ Μ Ι Α Σ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό της τακτικής συνεδρίασης του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας

Διαβάστε περισσότερα

Απόσπασμα από τα πρακτικά της με αριθμό 11/2017 συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Αμυνταίου.

Απόσπασμα από τα πρακτικά της με αριθμό 11/2017 συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Αμυνταίου. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ 58/2017 Απόσπασμα από τα πρακτικά της με αριθμό 11/2017 συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Αμυνταίου. Θέμα: Καθορισμός

Διαβάστε περισσότερα

Ν. 3668/08 (ΦΕΚ 115 Α/ ) : Αναθεώρηση των διατάξεων περί κυρώσεων του ν.δ. 136/1946 «Περί Αγορανομικού Κώδικα» και άλλες διατάξεις.

Ν. 3668/08 (ΦΕΚ 115 Α/ ) : Αναθεώρηση των διατάξεων περί κυρώσεων του ν.δ. 136/1946 «Περί Αγορανομικού Κώδικα» και άλλες διατάξεις. Ν. 3668/08 (ΦΕΚ 115 Α/18-6-2008) : Αναθεώρηση των διατάξεων περί κυρώσεων του ν.δ. 136/1946 «Περί Αγορανομικού Κώδικα» και άλλες διατάξεις. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Εκδίδομε τον ακόλουθο νόμο

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ Δ. ΒΟΪΟΥ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ Δ. ΒΟΪΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΔΗΜΟΣ ΒΟΪΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ Δ. ΒΟΪΟΥ Άρθρο 1ο Αντικείμενο Κανονισμού Ο παρών Κανονισμός ρυθμίζει τις προϋποθέσεις οργάνωσης, λειτουργίας, αισθητικής,

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΣΤΉΡΙΞΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΣΤΉΡΙΞΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΣΤΉΡΙΞΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής με την υπ αριθμ. 43/2019 απόφασή της Εισηγείται στο Δημοτικό Συμβούλιο την έκδοση κανονιστικής απόφασης για τη

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΕΥΦΦ-ΟΑ4 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. Αθήνα, 24/1/2013. Αρ. Πρωτ. Α2-85

ΑΔΑ: ΒΕΥΦΦ-ΟΑ4 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. Αθήνα, 24/1/2013. Αρ. Πρωτ. Α2-85 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Αθήνα, 24/1/2013 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ -Δ/ΝΣΗ ΤΙΜΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ &ΠΟΤΩΝ -Δ/ΝΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ & ΦΑΡΜΑΚΩΝ -Δ/ΝΣΗ ΤΙΜΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ. Για τη χορήγηση τριάντα πέντε (35) συνολικά αδειών πλανοδίου εμπορίου για την Περιφέρεια Κρήτης

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ. Για τη χορήγηση τριάντα πέντε (35) συνολικά αδειών πλανοδίου εμπορίου για την Περιφέρεια Κρήτης ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΕ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΤΜΗΜΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ Ρέθυμνο, 11/01/2017 Αριθ. Πρωτ. : Γ/ΟΙΚ/65 Ταχ. Διεύθυνση: Ηρώων

Διαβάστε περισσότερα

Προκήρυξη χορήγησης είκοσι έξι (26) αδειών υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου για το έτος 2015 για την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας

Προκήρυξη χορήγησης είκοσι έξι (26) αδειών υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου για το έτος 2015 για την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ INFORMATICS DEVELOPMEN T AGENCY Digitally signed by INFORMATICS DEVELOPMENT AGENCY Date: 2015.11.11 09:21:21 EET Reason: Location: Athens ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Δράμα, 11-11-2015 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 1 ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ Α Π O Φ Α Σ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ 1/2015

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 1 ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ Α Π O Φ Α Σ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ 1/2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 1 ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ Α Π O Φ Α Σ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ 1/2015 ΘΕΜΑ 1 ο : Εισήγηση επί α) του καθορισμού ανώτατου αριθμού αδειών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ. Για τη χορήγηση δώδεκα (12) συνολικά αδειών άσκησης υπαιθρίου πλανοδίου εμπορίου για την Περιφέρεια Κρήτης

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ. Για τη χορήγηση δώδεκα (12) συνολικά αδειών άσκησης υπαιθρίου πλανοδίου εμπορίου για την Περιφέρεια Κρήτης ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Άγιος Νικόλαος 4/ 4/2017 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ Αρ. Πρωτ. 68910 ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΕ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΤΜΗΜΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΠΡΟΣ Ταχ. Διεύθυνση: Τέρμα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 5 Δ Η Μ Ο Σ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ Α Π O Φ Α Σ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ 13/2016

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 5 Δ Η Μ Ο Σ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ Α Π O Φ Α Σ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ 13/2016 HM1: 25/05/2016 17:02:54. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 5 Δ Η Μ Ο Σ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ Α Π O Φ Α Σ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ 13/2016 ΘΕΜΑ 1 ο : Εισήγηση στο Δ.Σ. επί

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Για τη χορήγηση τεσσάρων (4) αδειών στάσιμου υπαίθριου εμπορίου που θα διατεθούν στο Δήμο Αλμωπίας

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Για τη χορήγηση τεσσάρων (4) αδειών στάσιμου υπαίθριου εμπορίου που θα διατεθούν στο Δήμο Αλμωπίας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Εξαπλάτανος 03-03-2016 ΝΟΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣ Aριθ. Πρωτ.: 5644 ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ Ταχ.Δ/νση : Λ.Μ.Αλεξάνδρου 12 Ταχ. Κωδ. : 58400 Εξαπλάτανος Πληροφορίες: Γ. Ελπασίδου Τηλέφωνο: 2384350325 Fax:

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Ν Τ Ε Σ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Α Π Ο Ν Τ Ε Σ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΗ ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Δ.ΘΗΒΑΙΩΝ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ της 3 ης ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΑΡΙΘ.ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 26/2015 ΘΕΜΑ : «Καθορισμός του ύψους, της διαδικασίας και του τρόπου καταβολής και είσπραξης του

Διαβάστε περισσότερα

Απόφαση Α2-704 (ΦΕΚ Β' 2126/04-08-2014)

Απόφαση Α2-704 (ΦΕΚ Β' 2126/04-08-2014) Απόφαση Α2-704 (ΦΕΚ Β' 2126/04-08-2014) Σύσταση Τριμελών Επιτροπών χορήγησης βεβαιώσεων σε παραγωγούς πωλητές λαϊκών αγορών κατ' εφαρμογή της παρ. 1 του άρθρου 11 του Ν. 4264/2014 «Άσκηση εμπορικών δραστηριοτήτων

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ

Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΑΔΑ: Φ.Ε.Κ.:2382/Β/13-7-2017 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ 1.ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΛΕΓΧΩΝ ΤΜΗΜΑΤΑ Γ, Β Ταχ. Δ/νση : Καρ. Σερβίας 8 Ταχ. Κώδικας : 101 84 Αθήνα Τηλέφωνο

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο 25. Κυρώσεις. Α. Μη συµµορφώσεις εκδιδουσών αρχών. ιοικητικό πρόστιµο (ευρώ) Κατάταξη µη συµµόρφωσης

Άρθρο 25. Κυρώσεις. Α. Μη συµµορφώσεις εκδιδουσών αρχών. ιοικητικό πρόστιµο (ευρώ) Κατάταξη µη συµµόρφωσης Άρθρο 25 Κυρώσεις 1. Για τις ανάγκες του παρόντος άρθρου, ως µη συµµόρφωση νοείται η µη τήρηση ή η πληµµελής τήρηση των απαιτήσεων και των διαδικασιών που προβλέπονται. Οι µη συµµορφώσεις διακρίνονται

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 9 / Πριν την έναρξη της συνεδρίασης ο Πρόεδρος διαπίστωσε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία διότι σε σύνολο 7 μελών βρέθηκαν παρόντα 5.

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 9 / Πριν την έναρξη της συνεδρίασης ο Πρόεδρος διαπίστωσε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία διότι σε σύνολο 7 μελών βρέθηκαν παρόντα 5. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΔΙΡΦΥΩΝ ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 9 / 2016 Στα Ψαχνά Ευβοίας, σήμερα την 18 η του μηνός Μαίου του έτους 2016, ημέρα της εβδομάδος Τετάρτη και ώρα 09 : 00 π. μ, η Οικονομική

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ 113

ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ 113 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ 113 Έγκριση της υπ αριθ. 10/2018 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, σχετικά με την ψήφιση κανονισμού λειτουργίας της Εμποροπανήγυρης για τον εορτασμό του Ιερού Ναού

Διαβάστε περισσότερα

3. Το γεγονός ότι δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού από την εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος.

3. Το γεγονός ότι δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού από την εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος. Π.Δ. 254/2005 - ΦΕΚ 307/Α'/16.12.2005 Ρύθμιση υπαίθριου εμπορίου (πλανόδιου και στάσιμου). Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Έχοντας υπόψη: 1. Τις διατάξεις: α) Της παρ. 11 του άρθρου 1 του ν. 2323/1995

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Π.Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ ΔΗΜΟΣ ΤΕΜΠΩΝ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το αριθ. 8/2018 πρακτικό συνεδρίασης Δ.Σ.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Π.Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ ΔΗΜΟΣ ΤΕΜΠΩΝ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το αριθ. 8/2018 πρακτικό συνεδρίασης Δ.Σ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Π.Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ ΔΗΜΟΣ ΤΕΜΠΩΝ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το αριθ. 8/2018 πρακτικό συνεδρίασης Δ.Σ. Δήμου Τεμπών Σήμερα στις 01 του μήνα Ιουνίου του έτους 2018 ημέρα Παρασκευή

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 8/ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 8/ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΕΡΡΩΝ ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙ Α TΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ 24127

ΕΦΗΜΕΡΙ Α TΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ 24127 Τεύχος Β 2382/13.07.2017 ΕΦΗΜΕΡΙ Α TΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ 24127 ε. Τις διατάξεις του άρθρου 13 του ν.δ. 2687/1953 (ΦΕΚ Α 317) όπως ισχύουν. στ. Την αριθ. Δ.ΟΡΓ.Α 1036960/2017 απόφαση του Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε.

Διαβάστε περισσότερα