Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ) Γενική Συνέλευση - Ιανουάριος 2016 Απολογισμός 2015 Αναλύσεις Αγοράς

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ) Γενική Συνέλευση - Ιανουάριος 2016 Απολογισμός 2015 Αναλύσεις Αγοράς"

Transcript

1 Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ) Γενική Συνέλευση - Ιανουάριος 2016 Απολογισμός 2015 Αναλύσεις Αγοράς

2 Ταυτότητα ΣΠΕΦ Ταυτότητα ΣΠΕΦ 1. Επιστημονικός και επιχειρηματικός σύνδεσμος. 2. Ιδρύθηκε τον Μάρτιο του Εκπροσωπεί Πανελλαδικά τους επαγγελματίες παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά συστήματα. 4. Τα μέλη έχουν υποχρεωτικά διασυνδεδεμένη εν λειτουργία τουλάχιστον μία Φ/Β εγκατάσταση. 5. Διοίκηση από 9μελές Δ.Σ. εκλεγμένο από την Γ.Σ. των μελών με διετή θητεία. 6. Στόχος η προάσπιση των συμφερόντων των ηλεκτροπαραγωγών από Φ/Β στην βάση ύπαρξης και διατήρησης μιας υγιούς αγοράς. Δράσεις 1. Θεσμική συμμετοχή στις δημόσιες διαβουλεύσεις των Αρχών για τα θέματα των Φ/Β και της ηλεκτροπαραγωγής εν γένει. 2. Συμμετοχή σε ημερίδες, συνέδρια, εκδηλώσεις και εκπροσώπηση στα ΜΜΕ. 3. Διεξαγωγή επιστημονικού και μελετητικού έργου ώστε ο σύνδεσμος να λειτουργεί ως ο σύμβουλος της Πολιτείας για τα θέματα που αφορούν την ηλεκτροπαραγωγή από Φ/Β και την χονδρεμπορική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας στον βαθμό που σχετίζεται μαζί τους.

3 Μέλη 3 ου Δ.Σ. Μέλη 3 ου Διοικητικού Συμβουλίου 1. Στέλιος Λουμάκης Πρόεδρος 2. Κώστας Τσούμας Αντιπρόεδρος 3. Όλγα Αγγελοπούλου Γεν. Γραμματέας 4. Λουκάς Λαλιώτης Ταμίας 5. Μιχάλης Σιαμίδης Μέλος 6. Ευριπίδης Δοντάς Μέλος 7. Κώστας Χρονόπουλος Μέλος 8. Γιώργος Δρόσος Μέλος 9. Γιώργος Σαμαράς - Μέλος

4 Υπερημερίες Πληρωμών ΑΠΕ Υπάρχει διεύρυνση της απόκλισης (κόκκινη γραμμή) μεταξύ της αναλογούσας λογιστικής (βάσει ελλείμματος ΕΛΑΠΕ ~ 30 ημέρες) υπερημερίας και της πραγματικής υπερημερίας των πληρωμών των παραγωγών ΑΠΕ (~120 ημέρες) μέρες Η διεύρυνση της απόκλισης αυτή κατά ~40 ημέρες (από τις 50 στις 90 δηλαδή) δεν μπορεί ευθέως να δικαιολογηθεί από την αύξηση των ληξιπρόθεσμων λογαριασμών προς την ΔΕΗ, αφού η ΔΕΗ εμφανίζει κερδοφορία ακόμη και μετά την αφαίρεση νέων πρόσθετων προβλέψεων (δηλαδή επισφαλειών) ύψους 691 εκατ. ευρώ στο 9μηνο του Αντίθετα θα μπορούσε να δικαιολογηθεί αν η ΔΕΗ εμφάνιζε ισόποση ζημία. Υπό ενιαία θεώρηση αγοράς οι προβλέψεις αυτές αντιστοιχούν στο ~11% των εσόδων για ηλεκτρισμό και Τέλη για ηλεκτρισμό του σχεδόν μονοπωλιακού Προμηθευτή και των θυγατρικών του (Όμιλος ΔΕΗ). Μόνο λοιπόν σε περίπτωση ισόποσης ζημίας (που όμως δεν υπάρχει) θα αντιστοιχούσαν σε πρόσθετη υπερημερία συμμέτρως για όλη την εφοδιαστική αλυσίδα σε ετήσια βάση 11% x 360 = 40 ημερών. Η ΔΕΗ μέσω της ισχυρής της κερδοφορίας και της (ορθής) εγγραφής προβλέψεων έχει αποσβέσει σημαντικό τμήμα των 2 δις ανεξόφλητων λογαριασμών (ενέγραψε προβλέψεις άλλα 375 εκατ. το 2014 και εκτιμάται πως θα εγγράψει 800 εκατ. το 2015). Ότι ποσό από αυτά καταφέρει να εισπράξει, θα βελτιώσει επιπρόσθετα την ρευστότητα της.

5 Συμμετοχή σε διαβούλευση ΜΑΜΚ - 1 Αντικείμενο: Επανάκαμψη του Μηχανισμού Ανάκτησης Μεταβλητού Κόστους με ενδεχόμενες εκ νέου στρεβλωτικές συνέπειες για ΟΤΣ και ΕΛΑΠΕ. Δράσεις ΣΠΕΦ : Συμμετοχή ΣΠΕΦ και στις δύο διαβουλεύσεις ΡΑΕ τον Μάρτιο και τον Οκτώβριο 2015 με πλήρως τεκμηριωμένες και επιστημονικά καταρτισμένες θέσεις. i) ΜΑΜΚ μέχρι και τον Ιούλιο 2013 σε συνδυασμό και με τον Κανόνα του 30% πλέον και του έξτρα περιθωρίου αμοιβών του +10%, i) ΜΑΜΚ από Αύγουστο 2013 έως Δεκέμβριο 2013 σε συνδυασμό μόνο με τον Κανόνα 30% και i) από Ιανουάριο 2014 έως Ιούνιο 2014 μόνος ο ΜΑΜΚ

6 Συμμετοχή σε διαβούλευση ΜΑΜΚ - 2 Δράσεις ΣΠΕΦ : Από το 2012 που εκτινάχθηκε η συμμετοχή του ΜΑΜΚ σε ποσοστά από 40% μέχρι και 60%, η ΟΤΣ πλασματικά καταρρακώθηκε και κατέληξε να αντιστοιχεί μόλις στο 40% των ανηγμένων αμοιβών πλην ΑΔΙ των μονάδων ΦΑ έως τον Ιούλιο 2013 που λειτουργούσε σε πλήρη ανάπτυξη το σύμπλεγμα των ΜΑΜΚ, Κανόνα 30% και περιθωρίου +10%. Από εκεί και ύστερα φαίνεται πως η κατάργηση του έξτρα περιθωρίου του +10% και εν συνεχεία η απόσυρση του Κανόνα 30%, αποκλιμάκωσαν τα ποσοστά χρήσης του ΜΑΜΚ στο ήμισυ και βοήθησαν να συγκλίνει η ΟΤΣ με την ανηγμένη πραγματική αποζημίωση (πλην ΑΔΙ) των μονάδων φυσικού αερίου. Παρ όλα αυτά το α εξάμηνο του 2014 που υπήρχε μόνο ο ΜΑΜΚ (δηλαδή πρόκειται για μία κατάσταση που περισσότερο προσομοιάζει με αυτήν που έχουμε πλέον μπροστά μας κατόπιν της επανενεργοποίησης του μηχανισμού από την ΡΑΕ), συνέχισε σημαντικό ποσοστό 20% - 30% επί των τελικών αμοιβών πλην ΑΔΙ των μονάδων ΦΑ να διοχετεύεται μέσω αυτού, εξ ου και η προς τα κάτω απόκλιση της ΟΤΣ από τις πραγματικές ανηγμένες πλην ΑΔΙ αμοιβές τους κατά τουλάχιστον 35%.

7 Συμμετοχή σε διαβούλευση ΜΑΜΚ - 3 Νέα Κατάσταση: Η Απόφαση ΡΑΕ για την ενεργοποίηση του ΜΑΜΚ περιλαμβάνει σημαντικές δικλείδες ασφαλείας ως προς τον παλαιό μηχανισμό και δεν συνοδεύεται από τον Κανόνα 30% ή από κάποιο επιπλέον περιθώριο κερδών. Ο νέος ΜΑΜΚ θα εφαρμόζεται μόνο: (i) Όταν η εν λόγω Μονάδα εντάσσεται με Εντολή του Διαχειριστή και χωρίς να έχει προγραμματισθεί η λειτουργία της κατά την κατάρτιση του ΗΕΠ. (ii) Όταν κατά την κατάρτιση του ΗΕΠ εντάσσεται σε συγκεκριμένο επίπεδο φόρτισης αμιγώς για λόγους εξυπηρέτησης απαιτήσεων εφεδρείας. Μένει να αποδειχθεί η αποτελεσματικότητα των δικλείδων ασφαλείας ως προς ενδεχόμενες στρεβλώσεις που μπορεί θα δημιουργηθούν. Ο ΣΠΕΦ θα παρακολουθεί ποσοτικοποιημένα τα αποτελέσματα και τις επιπτώσεις του νέου ΜΑΜΚ στα μεγέθη της αγοράς και εν κατακλείδι στις συνέπειες στον ΕΛΑΠΕ και θα παρεμβαίνει όπου χρειάζεται στους αρμοδίους με αντίστοιχα τεκμηριωμένες τεχνικές αναλύσεις.

8 Αρχιτεκτονική ΕΛΑΠΕ & Merit Order Effect - 1 Πρόβλημα : Εγγενής αστάθεια στην αρχιτεκτονική του ΕΛΑΠΕ. Οι ΑΠΕ αφαιρούν φορτίο (καλύπτουν ζήτηση) από τον ΗΕΠ με μηδενική λογιστικά τιμή. Ως αποτέλεσμα η αύξηση των ΑΠΕ επιφέρει μείωση των χονδρεμπορικών τιμών στον ΗΕΠ. Merit Order Effect Merit Order Effect

9 Αρχιτεκτονική ΕΛΑΠΕ & Merit Order Effect - 2 Σημερινή Κατάσταση : Αν και το φαινόμενο έχει μετριασθεί μετά την θέσπιση του ΜΜΚΣΘΜ με τον ν. 4152/2013, εντούτοις το μοντέλο λειτουργίας του ΕΛΑΠΕ πάσχει δομικά. Ο αυξανόμενος εκτοπισμός των συμβατικών μονάδων από τις ΑΠΕ (με κατεύθυνση από τις ακριβότερες προς τις φθηνότερες ολοένα και περισσότερο) δεν πιστώνεται ούτε στην ΟΤΣ ούτε στο ΜΜΚΣΘΜ. Αποτέλεσμα είναι η υπερδιόγκωση του ΕΤΜΕΑΡ και χωρίς να μεταγγίζεται όφελος από το «ανταγωνιστικό» σκέλος των λογαριασμών που συρρικνώνεται με κατοπτρικό τρόπο. Το θέμα τέθηκε εκ νέου στην ΡΑΕ και συγκεκριμένα στην νέα της Διοίκηση σε συνάντηση στις 30/7/15 και ελήφθη η διαβεβαίωση ότι η αρχιτεκτονική του ΕΛΑΠΕ και ο υπολογισμός του ΕΤΜΕΑΡ θα μετασχηματιστούν τουλάχιστον κατά τον βαθμό που το ΕΤΜΕΑΡ στρεβλά υπερδιογκώνεται. Αν και η εικόνα του ΕΛΑΠΕ είναι επί του παρόντος ισοσκελισμένη, η ισορροπία αυτή είναι δομικά ασταθής και εύθραυστη λόγω ακριβώς της προβληματικής αρχιτεκτονικής του λογαριασμού. Αν δεν αλλάξει η αρχιτεκτονική αυτή, μεγάλες διεισδύσεις ΑΠΕ δεν μπορούν να υπάρξουν. Μια λύση θα ήταν η ενσωμάτωση του ΕΤΜΕΑΡ στο «ανταγωνιστικό» σκέλος των λογαριασμών ρεύματος, όπως ακριβώς συμβαίνει με τις ρυθμιζόμενες αμοιβές των συμβατικών παραγωγών από ΑΔΙ και ΜΑΜΚ. Τοιουτοτρόπως θα υπήρχε αλληλο-εξουδετέρωση των μεταβολών του ΕΤΜΕΑΡ και του «ανταγωνιστικού» σκέλους.

10 Νέο Πλαίσιο ΑΠΕ Target Model - 1 Οι Κατευθυντήριες Γραμμές (ΚΓ) της ΕΕ έχουν εφαρμογή στα νέα στο εξής έργα. Οι ΚΓ της ΕΕ αποτελούν εργαλειοθήκη επιλογών και όχι «τυφλά» μοντέλα εφαρμογής. Συνεπώς το νέο εθνικό πλαίσιο στήριξης ΑΠΕ με βάση τις ΚΓ της ΕΕ θα πρέπει να συνεκτιμά: Την απόσταση της χώρας από τον εθνικό στόχο ΑΠΕ. Την μακροπρόθεσμη ευστάθεια του συστήματος και των επενδύσεων με βάση την προβλεπόμενη πραγματική ζήτηση για ενέργεια. Την αυτορρύθμιση του όγκου των νέων επενδύσεων με ανάληψη μέρους του ρυθμιστικού κινδύνου από τους ίδιους τους νέους επενδυτές. Είσοδος των νέων μεγάλων ΑΠΕ (>10 mw) στην κατανεμόμενη αγορά μέσω του target model θα αποτελέσει τον κορμό της αυτορρύθμισης του συστήματος και θα σταθεροποιούσε την ΟΤΣ και την χονδρεμπορική αγορά. Χρειάζεται ωστόσο να διασφαλιστεί:

11 Νέο Πλαίσιο ΑΠΕ Target Model - 2 Ποια premium και πως θα τα λαμβάνουν οι ΑΠΕ αυτές επιπλέον της αποζημίωσης στην ΟΤΣ, συμπληρωματικά της οποίας ρυθμιζόμενα αμείβονται και οι συμβατικοί παραγωγοί (ΜΑΜΚ, ΑΔΙ). Επιπλέον ενεργοποίηση της αγοράς εγγυήσεων προέλευσης (πράσινα πιστοποιητικά). Δημιουργία intraday αγοράς αλλά και αγοράς εξισορρόπησης προσαρμοσμένων στα δομικά χαρακτηριστικά των ΑΠΕ. Για τα μικρότερα νέα στο εξής έργα θα πρέπει να εφαρμοστούν επίσης ανταγωνιστικές διαδικασίες ένταξης και αποζημίωσης στην βάση της: Δημιουργίας corridor ετήσιων στόχων νέας διείσδυσης ΑΠΕ και όχι απόμακροι στόχοι που χάνεται η έννοια της παρακολούθησης-ρύθμισης. Το corridor θα παρακολουθεί τις ενεργειακές ανάγκες της ζήτησης αλλά και τις τεχνολογικές εξελίξεις στην ωρίμανση των τεχνολογιών. Ετήσιες δημοπρασίες της νέας ισχύος του corridor για τα νέα έργα. Απονομή ισχύος στα νέα έργα με βάσει την οικονομικότερη προσφορά της ζητούμενης τιμής είτε ως απόλυτη τιμή είτε ως διαφορά (premium) από την εκάστοτε χονδρεμπορική. Η δέσμευση ισχύος μέχρι την κατασκευή δεν θα είναι αορίστου χρόνου αλλά περιορισμένου και επί ποινή μη εκπλήρωσης από πλευράς επενδυτών εφόσον αυτοί ευθύνονται.

12 Τυπικά μοντέλα αποζημίωσης ΑΠΕ Νέο Πλαίσιο ΑΠΕ Target Model - 3

13 Υπηρεσίες Διακοπτόμενου Φορτίου - 1 Πρόβλημα : Το μέτρο είναι απολύτως πλασματικό, εικονικό, υπερκοστολογημένο ως προς τα ΑΔΙ κατά τουλάχιστον 50 φορές ένεκα του χρονικού ορίζοντα του, δυσβάσταχτο και οριζόντιο σε βάρος των ΦΒ.

14 Υπηρεσίες Διακοπτόμενου Φορτίου - 2 Δράσεις ΣΠΕΦ : Επιστημονική τεκμηρίωση της πλασματικότητας του μέτρου μέσω αναλύσεων φορτίου αλλά και του υπερκοστολογημένου κατά 50 φορές ως προς τα ΑΔΙ χαρακτήρα του. Επιστημονική τεκμηρίωση του οριζόντιου, ασύμμετρα επαχθούς και με πολιτικά κριτήρια για τα ΦΒ χαρακτήρα του. Νομική προσβολή του.

15 Αναμορφώσεις Αναπτυξιακού του ν Πρόβλημα : Παρότι ο ν. 4242/2014 και η ΥΑ 15729/2014 θεράπευαν το νομικό πλαίσιο ώστε να μπορέσουν να αναμορφωθούν οι απολογισμοί (είχαν κουρευτεί με ενιαίο πρακτικό ΚΓΕ) ολοκληρωμένων έργων στο ύψος των εκθέσεων ΚΟΕ και εντός του ορίου υπαγωγής τους, προέκυψαν προσκόμματα εντός του 2015 και οι σχετικές εκταμιεύσεις δεν προχώρησαν. Συγκεκριμένα: Ετέθη θέμα από το ΥΠΑΝ πρόθεσης επιβολής προστίμων για δήθεν μη αποστολή στοιχείων μακροχρόνιων υποχρεώσεων των επενδυτών. Ετέθη θέμα από το ΥΠΑΝ για σύσταση διϋπηρεσιακής επιτροπής πριν προχωρήσουν οι υπόλοιπες εκταμιεύσεις των αναμορφώσεων του ν Δράσεις ΣΠΕΦ : Επιστολή, νομική τεκμηρίωση και συνάντηση του ΣΠΕΦ με το Γεν. Γραμ. Ιδιωτ. Επενδύσεων του ΥΠΑΝ όπου κατέστη σαφές πως μέχρι την λειτουργία ηλεκτρονικά του ΠΣΚΕ οι επενδυτές βάσει της ΥΑ 53517/2012 από πουθενά δεν προέκυπτε πως έπρεπε με άλλο τρόπο να στείλουν στοιχεία. Παρέμβαση ΣΠΕΦ στο ΥΠΑΝ για την ασυμμμετρία και ανεξέλεγκτες καθυστερήσεις στις εκταμιεύσεις που δημιουργεί η παρεμβολή διϋπηρεσιακής επιτροπής σε μερίδα έργων -χωρίς να υπάρχει κάποιο προηγούμενο, η οποία μάλιστα για πολλούς μήνες δεν συστάθηκε καν. Σημερινή κατάσταση: Στην συνεδρίαση της ΚΓΕ του ΥΠΑΝ στις 22/12/15 επιλύθηκε το θέμα της διϋπηρεσιακής και οι εκταμιεύσεις μπορούν να προχωρήσουν. Το ΥΠΑΝ έχει από το Φθινόπωρο προφορικά αποδεχθεί το σκεπτικό της ένστασης του ΣΠΕΦ για τα πρόστιμα, που νομικά επιπλέον με βάση της Αποφάσεις Αναμόρφωσης δεν αποτελούν καν κώλυμα για να προχωρήσουν οι εκταμιεύσεις.

16 Αυθαίρετες Χρεώσεις από ΔΕΔΔΗΕ Πρόβλημα : Μαζική αποστολή τον Φεβρουάριο 2015 συστημένων επιστολών από ΔΕΔΔΗΕ προς παραγωγούς με τυφλές και υπέρογκες οριζόντιες χρεώσεις για χρήση και συντήρηση δικτύου. Δράση ΣΠΕΦ : Επιστολή Διάβημα του ΣΠΕΦ προς την Διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ αλλά και το Υπουργείο με νομική τεκμηρίωση για τον αυθαίρετο χαρακτήρα των χρεώσεων αυτών, αφού οι παραγωγοί με την δεύτερη ιδιότητα τους ως καταναλωτές στις μονάδες τους την νύχτα, λαμβάνουν λογαριασμούς κατανάλωσης που συμπεριλαμβάνονται τέτοιες χρεώσεις δικτύου. Αποτέλεσμα: Ανάκληση τον Απρίλιο 2015 από τον ΔΕΔΔΗΕ επίσης με συστημένες επιστολές των επιστολών και των αυθαίρετων χρεώσεων αυτών.

17 Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ) Ευχαριστούμε

Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά Στέλιος Λουμάκης - Πρόεδρος. Ελληνικό Ινστιτούτο Ενεργειακής Ρύθμισης Ενεργειακοί Διάλογοι 2015

Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά Στέλιος Λουμάκης - Πρόεδρος. Ελληνικό Ινστιτούτο Ενεργειακής Ρύθμισης Ενεργειακοί Διάλογοι 2015 Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά Στέλιος Λουμάκης - Πρόεδρος Ελληνικό Ινστιτούτο Ενεργειακής Ρύθμισης Ενεργειακοί Διάλογοι 2015 Δεκέμβριος 2015 ΝΟΜΕ, Προμηθευτές και Βιομηχανία Το μοντέλο

Διαβάστε περισσότερα

Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά 2 ο Δ.Σ. 2012-2013. Γενική Συνέλευση - Ιανουάριος 2014 Απολογισμός Πεπραγμένων

Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά 2 ο Δ.Σ. 2012-2013. Γενική Συνέλευση - Ιανουάριος 2014 Απολογισμός Πεπραγμένων Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά 2 ο Δ.Σ. 2012-2013 Γενική Συνέλευση - Ιανουάριος 2014 Απολογισμός Πεπραγμένων Ταυτότητα ΣΠΕΦ Ταυτότητα ΣΠΕΦ 1. Επιστημονικός και επιχειρηματικός σύνδεσμος.

Διαβάστε περισσότερα

Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά 3 ο Δ.Σ. Περίοδος Γενική Συνέλευση - Ιανουάριος 2015 Απολογισμός Πεπραγμένων Αναλύσεις Αγοράς

Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά 3 ο Δ.Σ. Περίοδος Γενική Συνέλευση - Ιανουάριος 2015 Απολογισμός Πεπραγμένων Αναλύσεις Αγοράς Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά 3 ο Δ.Σ. Περίοδος 2014-2015 Γενική Συνέλευση - Ιανουάριος 2015 Απολογισμός Πεπραγμένων Αναλύσεις Αγοράς Ταυτότητα ΣΠΕΦ Ταυτότητα ΣΠΕΦ 1. Επιστημονικός και

Διαβάστε περισσότερα

Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά Στέλιος Λουμάκης Πρόεδρος ΣΠΕΦ. Συνέδριο: Επανεκκινώντας την Ανάπτυξη Ιούλιος 2013

Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά Στέλιος Λουμάκης Πρόεδρος ΣΠΕΦ. Συνέδριο: Επανεκκινώντας την Ανάπτυξη Ιούλιος 2013 Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά Στέλιος Λουμάκης Πρόεδρος ΣΠΕΦ Συνέδριο: Επανεκκινώντας την Ανάπτυξη Ιούλιος 2013 Ταυτότητα ΣΠΕΦ Ταυτότητα ΣΠΕΦ 1. Επιστημονικός και επιχειρηματικός σύνδεσμος.

Διαβάστε περισσότερα

Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ) Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση Απολογισμός 2016 Αναλύσεις Αγοράς Ιανουάριος Βόλος

Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ) Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση Απολογισμός 2016 Αναλύσεις Αγοράς Ιανουάριος Βόλος Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ) Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση Απολογισμός 2016 Αναλύσεις Αγοράς Ιανουάριος 2017 - Βόλος Ταυτότητα ΣΠΕΦ Ταυτότητα ΣΠΕΦ 1. Επιστημονικός και επιχειρηματικός

Διαβάστε περισσότερα

Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά Στέλιος Λουμάκης Πρόεδρος ΣΠΕΦ Ηλεκτροπαραγωγική δυναμικότητα και ζήτηση

Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά Στέλιος Λουμάκης Πρόεδρος ΣΠΕΦ Ηλεκτροπαραγωγική δυναμικότητα και ζήτηση Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά Στέλιος Λουμάκης Πρόεδρος ΣΠΕΦ Ηλεκτροπαραγωγική δυναμικότητα και ζήτηση Ημερίδα ΑΠΘ για το Net Metering Νοέμβριος 2013 Ταυτότητα ΣΠΕΦ Ταυτότητα ΣΠΕΦ 1. Επιστημονικός

Διαβάστε περισσότερα

Διασχολικό Σεμινάριο ΕΜΠ με θέμα «Περιβάλλον και Ανάπτυξη Η Στρατηγική της Ενέργειας»

Διασχολικό Σεμινάριο ΕΜΠ με θέμα «Περιβάλλον και Ανάπτυξη Η Στρατηγική της Ενέργειας» Διασχολικό Σεμινάριο ΕΜΠ με θέμα «Περιβάλλον και Ανάπτυξη Η Στρατηγική της Ενέργειας» Οι ΑΠΕ στο Ενεργειακό Μίγμα της Ελλάδας Μάιος 2017 Στέλιος Λουμάκης Χημικός Μηχανικός ΕΜΠ, MBA Υπ. Διδάκτωρ ΕΜΠ «Λειτουργία

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση για τον Ενεργειακό Σχεδιασμό των ΑΠΕ μέχρι το 2013 Δρ. Κώστας Δανιηλίδης Πρόεδρος ΣΠΕΦ

Πρόταση για τον Ενεργειακό Σχεδιασμό των ΑΠΕ μέχρι το 2013 Δρ. Κώστας Δανιηλίδης Πρόεδρος ΣΠΕΦ Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά Τ.Ε.Ε. Συνέδριο για την Ενέργεια 8 Μαρτίου 2010 Πρόταση για τον Ενεργειακό Σχεδιασμό των ΑΠΕ μέχρι το 2013 Δρ. Κώστας Δανιηλίδης Πρόεδρος ΣΠΕΦ Σύνδεσμος Παραγωγών

Διαβάστε περισσότερα

Συνάντηση ΣΠΕΦ με Υφυπουργό ΠΕΝ. Α. Αναφορικά με τον ΕΛΑΠΕ και τα περιθώρια μείωσης του ΕΤΜΕΑΡ

Συνάντηση ΣΠΕΦ με Υφυπουργό ΠΕΝ. Α. Αναφορικά με τον ΕΛΑΠΕ και τα περιθώρια μείωσης του ΕΤΜΕΑΡ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ με ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ Έδρα: Δημοκρατίας 3, 151 21 Πεύκη, Τηλέφωνο / Φαξ: 210-6854035, e-mail: info@spef.gr, www.spef.gr Αθήνα, 28/8/19 Συνάντηση ΣΠΕΦ με Υφυπουργό ΠΕΝ Α. Αναφορικά

Διαβάστε περισσότερα

Πώς θα συνεχιστεί η ανάπτυξη των φωτοβολταϊκών χωρίς επιβάρυνση των καταναλωτών

Πώς θα συνεχιστεί η ανάπτυξη των φωτοβολταϊκών χωρίς επιβάρυνση των καταναλωτών Πώς θα συνεχιστεί η ανάπτυξη των φωτοβολταϊκών χωρίς επιβάρυνση των καταναλωτών 4 Ιουλίου 2013 Τα συμπεράσματα βασίζονται σε μελέτες του ΑΠΘ, Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Εργαστήριο

Διαβάστε περισσότερα

Μηνιαίο Δελτίο Ειδικού Λογαριασμού ΑΠΕ&ΣΗΘΥΑ ΛΑΓΗΕ ΑΕ. Ιανουάριος 2013

Μηνιαίο Δελτίο Ειδικού Λογαριασμού ΑΠΕ&ΣΗΘΥΑ ΛΑΓΗΕ ΑΕ. Ιανουάριος 2013 ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ A.E. ΚΑΣΤΟΡΟΣ 72, 18545 ΠΕΙΡΑΙΑΣ Τηλ. : 210 9466 969, 732 Φαξ : 210 9466 766 www.lagie.gr info@lagie.gr Μηνιαίο Δελτίο Ειδικού Λογαριασμού ΑΠΕ& ΛΑΓΗΕ ΑΕ Ιανουάριος

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΤΕΧΝΙΚΌ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Η ποσοτικοποίηση του οφέλους που έχουν αντλήσει οι Προµηθευτές λόγω των, επί ετών, µειωµένων καταβολών τους στον Ειδικό Λογαριασµό Α.Π.Ε. Αν οι Προµηθευτές κατέβαλαν αυτό που

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΟΣ ΔΕΗ. Βασικά λειτουργικά και οικονομικά μεγέθη α τριμήνου 2019

ΟΜΙΛΟΣ ΔΕΗ. Βασικά λειτουργικά και οικονομικά μεγέθη α τριμήνου 2019 ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ A.E. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ 28 Ιουνίου 2019 ΟΜΙΛΟΣ ΔΕΗ Βασικά λειτουργικά και οικονομικά μεγέθη α τριμήνου 2019 Για λόγους συγκρισιμότητας, η παρουσίαση

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΧΕΦΕΛ. Λουμάκης: Πετυχημένη η ΠΧΕΦΕΛ αλλά και η κανονικοποίηση της από την ΡΑΕ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΧΕΦΕΛ. Λουμάκης: Πετυχημένη η ΠΧΕΦΕΛ αλλά και η κανονικοποίηση της από την ΡΑΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ με ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ Έδρα: Δημοκρατίας 3, 151 21 Πεύκη, Τηλέφωνο / Φαξ: 210-6854035, e-mail: info@spef.gr, www.spef.gr ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΧΕΦΕΛ Αθήνα, 4/10/17 Λουμάκης: Πετυχημένη

Διαβάστε περισσότερα

Υπηρεσίες Διακοπτόμενου Φορτίου (ΥΔΦ ή διακοψιμότητα)

Υπηρεσίες Διακοπτόμενου Φορτίου (ΥΔΦ ή διακοψιμότητα) ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ με ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ Έδρα: Δημοκρατίας 3, 151 21 Πεύκη, Τηλέφωνο / Φαξ: 210-6854035, e-mail: info@spef.gr, www.spef.gr Αθήνα, 10/11/16 Υπηρεσίες Διακοπτόμενου Φορτίου (ΥΔΦ ή διακοψιμότητα)

Διαβάστε περισσότερα

Αν οι Προμηθευτές κατέβαλαν αυτό που όφειλαν, το ΕΤΜΕΑΡ δεν θα χρειαζόταν καμία αύξηση

Αν οι Προμηθευτές κατέβαλαν αυτό που όφειλαν, το ΕΤΜΕΑΡ δεν θα χρειαζόταν καμία αύξηση Αν οι Προμηθευτές κατέβαλαν αυτό που όφειλαν, το ΕΤΜΕΑΡ δεν θα χρειαζόταν καμία αύξηση Μάρτιος 2015 Το ΕΤΜΕΑΡ δεν αποτελεί ορθό μέτρο του πρόσθετου κόστους των Α.Π.Ε. Αυτό οφείλεται στο λάθος τρόπο υπολογισμού

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, 28 Μαρτίου 2019 Η Εγχώρια Λιανική Αγορά Ενέργειας σε σημείο καμπής

Αθήνα, 28 Μαρτίου 2019 Η Εγχώρια Λιανική Αγορά Ενέργειας σε σημείο καμπής Αθήνα, 28 Μαρτίου 2019 Η Εγχώρια Λιανική Αγορά Ενέργειας σε σημείο καμπής Δρ. Νικόλαος Μπουλαξής Πρόεδρος ΡΑΕ Περιεχόμενα 1. Λιανική Αγορά Ηλεκτρικής Ενέργειας 2. Λιανική Αγορά Φυσικού Αερίου 3. Ρυθμιζόμενες

Διαβάστε περισσότερα

Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε. Οικονομικά Αποτελέσματα Α εξαμήνου Αθήνα, 25 Σεπτεμβρίου 2018

Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε. Οικονομικά Αποτελέσματα Α εξαμήνου Αθήνα, 25 Σεπτεμβρίου 2018 Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε. Οικονομικά Αποτελέσματα Α εξαμήνου 2018 Αθήνα, 25 Σεπτεμβρίου 2018 Οικονομικά Αποτελέσματα 1/1/2018 30/6/2018 Αλεξάνδρα Κονίδα Γενική Διευθύντρια Οικονομικών Υπηρεσιών

Διαβάστε περισσότερα

Ειδικός Λογαριασμός ΑΠΕ & ΣΗΘΥΑ

Ειδικός Λογαριασμός ΑΠΕ & ΣΗΘΥΑ ΙΕΝΕ/ EBEA ΕΣΠΕΡΙΔΑ ΑΠΕ 4.4.2013 2 ΕΓΧΩΡΙΑ ΑΓΟΡΑ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΠΕ & ΣΗΘΥΑ ΜΕΙΚΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΤΑΝΕΜΟΜΕΝΩΝ ΣΗΘΥΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΥΜΒΑΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ Ειδικός Λογαριασμός

Διαβάστε περισσότερα

ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ Φ/Β ΣΤΑΘΜΩΝ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ: ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ Φ/Β ΣΤΑΘΜΩΝ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ: ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΗΕ ΤΗΜΜΥ : Μπακιρτζής Αναστάσιος Καθηγητής ΤΗΜΜΥ ΑΠΘ Μπίσκας Παντελής Λέκτορας ΤΗΜΜΥ ΑΠΘ Σίμογλου Χρήστος Δρ. Ηλεκτρολόγος Μηχ/κός ΑΠΘ Μελέτη Εργαστηρίου Συστημάτων Ηλεκτρικής Ενέργειας Α.Π.Θ. για λογαριασμό

Διαβάστε περισσότερα

Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά Στέλιος Λουμάκης Πρόεδρος ΣΠΕΦ. Συνέδριο: Επανεκκινώντας την Ανάπτυξη Απρίλιος 2013

Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά Στέλιος Λουμάκης Πρόεδρος ΣΠΕΦ. Συνέδριο: Επανεκκινώντας την Ανάπτυξη Απρίλιος 2013 Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά Στέλιος Λουμάκης Πρόεδρος ΣΠΕΦ Συνέδριο: Επανεκκινώντας την Ανάπτυξη Απρίλιος 2013 Ταυτότητα ΣΠΕΦ Ταυτότητα ΣΠΕΦ 1. Επιστημονικός και επιχειρηματικός σύνδεσμος.

Διαβάστε περισσότερα

Η Ηλεκτρική Αγορά στην Ελλάδα

Η Ηλεκτρική Αγορά στην Ελλάδα 17 ο Εθνικό Συνέδριο Ενέργειας, «Ενέργεια & Ανάπτυξη 2012» Public Power Corporation SA Η Ηλεκτρική Αγορά στην Ελλάδα Corporate και ο ρόλος Presentation της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος

Διαβάστε περισσότερα

Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε. Οικονομικά Αποτελέσματα Α εξαμήνου Αθήνα, 26 Σεπτεμβρίου 2017

Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε. Οικονομικά Αποτελέσματα Α εξαμήνου Αθήνα, 26 Σεπτεμβρίου 2017 Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε. Οικονομικά Αποτελέσματα Α εξαμήνου 2017 Αθήνα, 26 Σεπτεμβρίου 2017 Οικονομικά Αποτελέσματα Γεώργιος Αγγελόπουλος, Γενικός Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών Πρόσφατες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ ΤΩΝ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ

ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ ΤΩΝ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΗΕ ΣΗΕ ΤΗΜΜΥ ΤΗΜΜΥ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ ΤΩΝ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ Μπακιρτζής Αναστάσιος Καθηγητής ΤΗΜΜΥ ΑΠΘ Μπίσκας

Διαβάστε περισσότερα

Ο εθνικός ενεργειακός σχεδιασμός

Ο εθνικός ενεργειακός σχεδιασμός ΣΥΝ ΕΣΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ Σχεδιάζοντας το ενεργειακό μέλλον Σύνοψη Μελέτης του Συνδέσμου Εταιριών Φωτοβολταϊκών για την περίοδο 2015-2030 Ιούλιος 2014 Ο εθνικός ενεργειακός σχεδιασμός Στην κατάρτιση

Διαβάστε περισσότερα

Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά Στέλιος Λουμάκης Πρόεδρος ΣΠΕΦ Συνέδριο: Πανηπειρωτική Έκθεση 2013 Τρέχουσες εξελίξεις στην

Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά Στέλιος Λουμάκης Πρόεδρος ΣΠΕΦ Συνέδριο: Πανηπειρωτική Έκθεση 2013 Τρέχουσες εξελίξεις στην Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά Στέλιος Λουμάκης Πρόεδρος ΣΠΕΦ Συνέδριο: Πανηπειρωτική Έκθεση 2013 Τρέχουσες εξελίξεις στην ηλεκτροπαραγωγή και τα Φ/Β Μάιος 2013 Ταυτότητα ΣΠΕΦ Ταυτότητα

Διαβάστε περισσότερα

HERON Η επόμενη ημέρα της εφαρμογής των νέων Κανονισμών της Ενοποιημένης Αγοράς (Target Model)

HERON Η επόμενη ημέρα της εφαρμογής των νέων Κανονισμών της Ενοποιημένης Αγοράς (Target Model) HERON Η επόμενη ημέρα της εφαρμογής των νέων Κανονισμών της Ενοποιημένης Αγοράς (Target Model) Μελίζα Ασημακοπούλου, Διευθύντρια Ρυθμιστικών Θεμάτων 23o Εθνικό Συνέδριο Ενέργειας 2018, Aθήνα, 22-23/11

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελέσματα 2014 Ομίλου ΔΕΗ

Αποτελέσματα 2014 Ομίλου ΔΕΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ A.E. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΤΑΙΡΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 27 Μαρτίου 2015 Αποτελέσματα Ομίλου ΔΕΗ Συνοπτικά Οικονομικά Αποτελέσματα Κύκλος εργασιών 5.863,6 εκατ.

Διαβάστε περισσότερα

Η ομάδα συνεδρίασε επτά (7) φορές και από το έργο της προέκυψαν τα ακόλουθα:

Η ομάδα συνεδρίασε επτά (7) φορές και από το έργο της προέκυψαν τα ακόλουθα: 25/4/2014 Πόρισμα Α φάσης της Ομάδας Εργασίας που συγκροτήθηκε με την απόφαση του Γενικού Γραμματέα Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με αρ. πρωτ. ΥΑΠΕ/Φ1/3490/οικ.23982/30.12.2013 για τη διερεύνηση των

Διαβάστε περισσότερα

Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά Στέλιος Λουμάκης Πρόεδρος ΣΠΕΦ

Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά Στέλιος Λουμάκης Πρόεδρος ΣΠΕΦ Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά Στέλιος Λουμάκης Πρόεδρος ΣΠΕΦ Εισφορά στα Φωτοβολταϊκά, ποιους καταστρέφει και γιατί δεν θα αποδώσει από μόνη της Η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας Ζήτηση TWh

Διαβάστε περισσότερα

Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ) Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση Απολογισμός 2017 Αναλύσεις Αγοράς Ιανουάριος Τρίκαλα

Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ) Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση Απολογισμός 2017 Αναλύσεις Αγοράς Ιανουάριος Τρίκαλα Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ) Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση Απολογισμός 2017 Αναλύσεις Αγοράς Ιανουάριος 2018 - Τρίκαλα Ταυτότητα ΣΠΕΦ Ταυτότητα ΣΠΕΦ 1. Επιστημονικός και επιχειρηματικός

Διαβάστε περισσότερα

Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε. Οικονομικά Αποτελέσματα Έτους Αθήνα, 29 Μαρτίου 2016

Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε. Οικονομικά Αποτελέσματα Έτους Αθήνα, 29 Μαρτίου 2016 Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε. Οικονομικά Αποτελέσματα Έτους 2015 Αθήνα, 29 Μαρτίου 2016 Οικονομικά Αποτελέσματα Γεώργιος Αγγελόπουλος, Γενικός Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών Προτεραιότητες Προοπτικές

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ 2015

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ 2015 ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ με ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ Έδρα: Δημοκρατίας 3, 151 21 Πεύκη, Τηλέφωνο / Φαξ: 210-6854035, e-mail: info@spef.gr, www.spef.gr ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ 2015 Αναλυτική τοποθέτηση του Προέδρου

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΤΟΧΑΣΙΣ ΑΕ: «ΚΛΑΔΙΚΕΣ ΣΤΟΧΕΥΣΕΙΣ» ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΤΟΧΑΣΙΣ ΑΕ: «ΚΛΑΔΙΚΕΣ ΣΤΟΧΕΥΣΕΙΣ» ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΤΟΧΑΣΙΣ ΑΕ: «ΚΛΑΔΙΚΕΣ ΣΤΟΧΕΥΣΕΙΣ» ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ Έντονο ενδιαφέρον παρουσιάζει η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας (Η/Ε). Σύμφωνα με μελέτη που εκπόνησε η ΣΤΟΧΑΣΙΣ Σύμβουλοι Επιχειρήσεων ΑΕ

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελέσματα Α τριμήνου 2013 του Ομίλου ΔΕΗ

Αποτελέσματα Α τριμήνου 2013 του Ομίλου ΔΕΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ A.E. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΤΑΙΡΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 30 Μαΐου Αποτελέσματα Α τριμήνου του Ομίλου ΔΕΗ Βελτίωση κερδών προ φόρων κατά 30,1 εκατ. Πρόσθετη επιβάρυνση

Διαβάστε περισσότερα

Τι προβλέπει το σχέδιο υπουργικής απόφασης για την εφαρμογή του net metering

Τι προβλέπει το σχέδιο υπουργικής απόφασης για την εφαρμογή του net metering Τι προβλέπει το σχέδιο υπουργικής απόφασης για την εφαρμογή του net metering Αύγουστος 2014 Ακαδημίας 39, 106 72 Αθήνα, τηλ. 210 9577470 info@helapco.gr, www.helapco.gr Τι προβλέπει το σχέδιο υπουργικής

Διαβάστε περισσότερα

Κωστή Σακελλάρη, Ειδ. Επιστήµων ΡΑΕ Μίλτο Ασλάνογλου, Αντιπρόεδρο ΡΑΕ

Κωστή Σακελλάρη, Ειδ. Επιστήµων ΡΑΕ Μίλτο Ασλάνογλου, Αντιπρόεδρο ΡΑΕ Κωστή Σακελλάρη, Ειδ. Επιστήµων ΡΑΕ Μίλτο Ασλάνογλου, Αντιπρόεδρο ΡΑΕ «Ελληνική Ενεργειακή Αγορά: Προοπτικές και προκλήσεις» I. Στόχο Απελευθέρωση Αγορά Ηλεκτρική Ενέργεια II. Συνθήκε Ελληνική Αγορά το

Διαβάστε περισσότερα

Τι προβλέπει το σχέδιο υπουργικής απόφασης για την εφαρμογή του net-metering

Τι προβλέπει το σχέδιο υπουργικής απόφασης για την εφαρμογή του net-metering Τι προβλέπει το σχέδιο υπουργικής απόφασης για την εφαρμογή του net-metering Τελευταία ενημέρωση 29 Οκτωβρίου 2014 Ακαδημίας 39, 106 72 Αθήνα, τηλ. 210 9577470 info@helapco.gr, www.helapco.gr Τι προβλέπει

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΓΟΡΑΣ ΗΕ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΓΟΡΑΣ ΗΕ Αλβέρτος Μαϊσης Μηχ/γος Ηλεκ/γος Μηχανικός Συνταξιούχος, πρώην Δ/ντης ΔΕΗ Χατζηκωνσταντή 30, 15452 Ψυχικό Τηλ 6741459, e-mail: amaissis@yahoo.gr Αθήνα 1-10-2012 ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Μηνιαίο Δελτίο Ειδικού Λογαριασμού ΑΠΕ&ΣΗΘΥΑ ΛΑΓΗΕ ΑΕ. Αύγουστος 2013

Μηνιαίο Δελτίο Ειδικού Λογαριασμού ΑΠΕ&ΣΗΘΥΑ ΛΑΓΗΕ ΑΕ. Αύγουστος 2013 ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ A.E. ΚΑΣΤΟΡΟΣ 72, 18545 ΠΕΙΡΑΙΑΣ www.lagie.gr info@lagie.gr Μηνιαίο Δελτίο Ειδικού Λογαριασμού ΑΠΕ&ΣΗΘΥΑ ΛΑΓΗΕ ΑΕ Αύγουστος 2013 Eιδικός Διαχειριστικός Λογαριασμός

Διαβάστε περισσότερα

Οι στρεβλώσεις που προκύπτουν από την εφαρμογή του μηχανισμού των προθεσμιακών προϊόντων

Οι στρεβλώσεις που προκύπτουν από την εφαρμογή του μηχανισμού των προθεσμιακών προϊόντων Οι στρεβλώσεις που προκύπτουν από την εφαρμογή του μηχανισμού των προθεσμιακών προϊόντων Αθήνα, ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2017 ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ Α.Ε. 1 ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΩΝ ΘΕΣΜΙΚΏΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ (Απόφαση του ΚΥΣΟΙΠ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΗ ΑΕ. Οικονομικά Αποτελέσματα 1/1/ /3/2012. Αθήνα, 29 Μαΐου 2012

ΔΕΗ ΑΕ. Οικονομικά Αποτελέσματα 1/1/ /3/2012. Αθήνα, 29 Μαΐου 2012 ΔΕΗ ΑΕ Οικονομικά Αποτελέσματα 1/1/212 31/3/212 Αθήνα, 29 Μαΐου 212 1 Οικονομικά Αποτελέσματα Οικονομικά Αποτελέσματα 1.1 3.9.29 1/1/212 31/3/212 Γεώργιος Αγγελόπουλος Γενικός Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών

Διαβάστε περισσότερα

Μηνιαίο Δελτίο Ειδικού Λογαριασμού ΑΠΕ&ΣΗΘΥΑ ΛΑΓΗΕ ΑΕ. Ιούλιος 2013

Μηνιαίο Δελτίο Ειδικού Λογαριασμού ΑΠΕ&ΣΗΘΥΑ ΛΑΓΗΕ ΑΕ. Ιούλιος 2013 ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ A.E. ΚΑΣΤΟΡΟΣ 72, 18545 ΠΕΙΡΑΙΑΣ www.lagie.gr info@lagie.gr Μηνιαίο Δελτίο Ειδικού Λογαριασμού ΑΠΕ&ΣΗΘΥΑ ΛΑΓΗΕ ΑΕ Ιούλιος 2013 Eιδικός Διαχειριστικός Λογαριασμός

Διαβάστε περισσότερα

Σχήματα υποστήριξης και αδειοδοτικό πλαίσιο σταθμών ΑΠΕ στην Ελλάδα - Ενεργειακές Κοινότητες

Σχήματα υποστήριξης και αδειοδοτικό πλαίσιο σταθμών ΑΠΕ στην Ελλάδα - Ενεργειακές Κοινότητες ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Σχήματα υποστήριξης και αδειοδοτικό πλαίσιο σταθμών ΑΠΕ στην Ελλάδα - Ενεργειακές Κοινότητες Γενική Γραμματεία Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Γενική Διεύθυνση Ενέργειας

Διαβάστε περισσότερα

Το νέο τοπίο στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και ο ρόλος του Διαχειριστή Δικτύου Διανομής (ΔΕΔΔΗΕ)

Το νέο τοπίο στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και ο ρόλος του Διαχειριστή Δικτύου Διανομής (ΔΕΔΔΗΕ) Ιωάννης Μάργαρης Αντιπρόεδρος ΔΣ ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. Διαχειριστής Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας Α.Ε. Το νέο τοπίο στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και ο ρόλος του Διαχειριστή Δικτύου Διανομής (ΔΕΔΔΗΕ) ανάγκη

Διαβάστε περισσότερα

Έδρα: Δημοκρατίας 3, Πεύκη, Τηλέφωνο / Φαξ: ,

Έδρα: Δημοκρατίας 3, Πεύκη, Τηλέφωνο / Φαξ: , ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ με ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ Έδρα: Δημοκρατίας 3, 151 21 Πεύκη, Τηλέφωνο / Φαξ: 210-6854035, e-mail: info@spef.gr, www.spef.gr Λουμάκης: Αλήθειες και μύθοι για το Target Model Αθήνα, 29/3/18

Διαβάστε περισσότερα

Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της 14 ης εταιρικής χρήσης

Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της 14 ης εταιρικής χρήσης Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της 14 ης εταιρικής χρήσης 01.01.2015 31.12.2015 Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε. Αθήνα, 11 Ιουλίου 2016 Εμμανουήλ Παναγιωτάκης Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος Μετόχων

Διαβάστε περισσότερα

Net metering Τα νέα μέτρα ενίσχυσης των φωτοβολταϊκών

Net metering Τα νέα μέτρα ενίσχυσης των φωτοβολταϊκών Net metering Τα νέα μέτρα ενίσχυσης των φωτοβολταϊκών Τελευταία ενημέρωση 31 Δεκεμβρίου 2014 Ακαδημίας 39, 106 72 Αθήνα, τηλ. 210 9577470 info@helapco.gr, www.helapco.gr Τι προβλέπει το νέο θεσμικό πλαίσιο

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελέσματα Α εξαμήνου 2013 του Ομίλου ΔΕΗ

Αποτελέσματα Α εξαμήνου 2013 του Ομίλου ΔΕΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ A.E. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΤΑΙΡΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 29 Αυγούστου Αποτελέσματα Α εξαμήνου του Ομίλου ΔΕΗ Συνοπτικά Οικονομικά Αποτελέσματα Κύκλος εργασιών:

Διαβάστε περισσότερα

Μηνιαίο Δελτίο Ειδικού Λογαριασμού ΑΠΕ & ΣΗΘΥΑ. Φεβρουάριος - Μάρτιος 2019

Μηνιαίο Δελτίο Ειδικού Λογαριασμού ΑΠΕ & ΣΗΘΥΑ. Φεβρουάριος - Μάρτιος 2019 ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΑΠΕ & ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ A.E. ΚΑΣΤΟΡΟΣ 72, 18545 ΠΕΙΡΑΙΑΣ Μηνιαίο Δελτίο Ειδικού Λογαριασμού ΑΠΕ & ΣΗΘΥΑ Φεβρουάριος - Μάρτιος 2019 Eιδικός Διαχειριστικός Λογαριασμός ΑΠΕ & ΣΗΘΥΑ του Άρθρου

Διαβάστε περισσότερα

Η Πορεία προς τους Στόχους του 2020/2030 & ο Ρόλος των ΑΠΕ ΕΕ - ΣΗΘ & η Αγοράς Ενέργειας

Η Πορεία προς τους Στόχους του 2020/2030 & ο Ρόλος των ΑΠΕ ΕΕ - ΣΗΘ & η Αγοράς Ενέργειας Η Πορεία προς τους Στόχους του 22/23 & ο Ρόλος των ΑΠΕ ΕΕ - ΣΗΘ & η Αγοράς Ενέργειας Ηλίας Καρυδογιάννης Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος EnSCo AE ΙΕΝΕ, 17 ο Εθνικό Συνέδριο Ενέργειας «Ενέργεια & Ανάπτυξη 212»

Διαβάστε περισσότερα

ΗΡΩΝ ΘΕΡΜΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΑΕ. Οικονομικά Προγράμματα Χαμηλής Τάσης

ΗΡΩΝ ΘΕΡΜΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΑΕ. Οικονομικά Προγράμματα Χαμηλής Τάσης ΗΡΩΝ ΘΕΡΜΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΑΕ Οικονομικά Προγράμματα Χαμηλής Τάσης Διεύθυνση Πωλήσεων 01/11/2015 Οικονομικά Προγράμματα Χαμηλής Τάσης Της ΗΡΩΝ ΘΕΡΜΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΑΕ Ισχύς από 1 η Νοεμβρίου 2015 1. Πρόγραμμα Οικιακή

Διαβάστε περισσότερα

Μηνιαίο Δελτίο Ειδικού Λογαριασμού ΑΠΕ&ΣΗΘΥΑ ΛΑΓΗΕ ΑΕ. Μάρτιος 2014

Μηνιαίο Δελτίο Ειδικού Λογαριασμού ΑΠΕ&ΣΗΘΥΑ ΛΑΓΗΕ ΑΕ. Μάρτιος 2014 ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ A.E. ΚΑΣΤΟΡΟΣ 72, 18545 ΠΕΙΡΑΙΑΣ www.lagie.gr info@lagie.gr Μηνιαίο Δελτίο Ειδικού Λογαριασμού ΑΠΕ&ΣΗΘΥΑ ΛΑΓΗΕ ΑΕ Μάρτιος 2014 Eιδικός Διαχειριστικός Λογαριασμός

Διαβάστε περισσότερα

Στρεβλώσεις στους ρυθμιζόμενους μηχανισμούς εκτός ΗΕΠ

Στρεβλώσεις στους ρυθμιζόμενους μηχανισμούς εκτός ΗΕΠ Στρεβλώσεις στους ρυθμιζόμενους μηχανισμούς εκτός ΗΕΠ Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας Τι αφορούν οι ΥΚΩ 1. Την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στους καταναλωτές των Μη διασυνδεδεμένων Νησιών και των Απομονωμένων

Διαβάστε περισσότερα

Μηνιαίο Δελτίο Ειδικού Λογαριασμού ΑΠΕ&ΣΗΘΥΑ ΛΑΓΗΕ ΑΕ. Απρίλιος 2013

Μηνιαίο Δελτίο Ειδικού Λογαριασμού ΑΠΕ&ΣΗΘΥΑ ΛΑΓΗΕ ΑΕ. Απρίλιος 2013 ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ A.E. ΚΑΣΤΟΡΟΣ 72, 18545 ΠΕΙΡΑΙΑΣ www.lagie.gr info@lagie.gr Μηνιαίο Δελτίο Ειδικού Λογαριασμού ΑΠΕ& ΛΑΓΗΕ ΑΕ Απρίλιος 2013 Eιδικός Διαχειριστικός Λογαριασμός ΑΠΕ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Διαχρονικός τρόπος λειτουργίας λιγνιτικών Μονάδων και η πραγματικότητα για τις Μονάδες φυσικού αερίου στην Ελλάδα

ΘΕΜΑ: Διαχρονικός τρόπος λειτουργίας λιγνιτικών Μονάδων και η πραγματικότητα για τις Μονάδες φυσικού αερίου στην Ελλάδα Προς ΔΕΗ Α.Ε. Χαλκοκονδύλη 30, 10432 Αθήνα Υπόψη: κ. Προέδρου, Α. Ζερβού Κοινοποίηση 1. Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Μεσογείων 119, 101 92 Αθήνα Υπόψη: κ. Υφυπουργού, Α. Παπαγεωργίου

Διαβάστε περισσότερα

ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Α.Ε. ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΣΗΘΥΑ. Συνοπτικό Πληροφοριακό Δελτίο

ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Α.Ε. ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΣΗΘΥΑ. Συνοπτικό Πληροφοριακό Δελτίο ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Α.Ε. info@lagie.gr ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΣΗΘΥΑ Συνοπτικό Πληροφοριακό Δελτίο Μάρτιος 2016 2014 2016 ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΗ ΙΣΧΥΣ (ΜW) ΜΟΝΑΔΩΝ ΑΠΕ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΗΡΩΝ ΘΕΡΜΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ. Οικονομικά Προγράμματα Χαμηλής Τάσης. Διεύθυνση Πωλήσεων 2/10/2017

ΗΡΩΝ ΘΕΡΜΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ. Οικονομικά Προγράμματα Χαμηλής Τάσης. Διεύθυνση Πωλήσεων 2/10/2017 ΗΡΩΝ ΘΕΡΜΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Οικονομικά Προγράμματα Χαμηλής Τάσης Διεύθυνση Πωλήσεων 2/10/2017 Οικονομικά Προγράμματα Χαμηλής Τάσης Της ΗΡΩΝ ΘΕΡΜΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Ισχύς από 2 η Οκτωβρίου

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Το φαινόμενο του sunset effect, το ξεχασμένο sunrise effect και τα φωτοβολταϊκά

Θέμα: Το φαινόμενο του sunset effect, το ξεχασμένο sunrise effect και τα φωτοβολταϊκά ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ με ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ Έδρα: Δημοκρατίας 3, 151 21 Πεύκη, Τηλέφωνο / Φαξ: 210-6854035, e-mail: info@spef.gr, www.spef.gr Αθήνα, 16/11/16 Προς: Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Διαβάστε περισσότερα

Μηνιαίο Δελτίο Ειδικού Λογαριασμού ΑΠΕ & ΣΗΘΥΑ. Ιανουάριος 2019

Μηνιαίο Δελτίο Ειδικού Λογαριασμού ΑΠΕ & ΣΗΘΥΑ. Ιανουάριος 2019 ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΑΠΕ & ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ A.E. ΚΑΣΤΟΡΟΣ 72, 18545 ΠΕΙΡΑΙΑΣ Μηνιαίο Δελτίο Ειδικού Λογαριασμού ΑΠΕ & ΣΗΘΥΑ Ιανουάριος 2019 Eιδικός Διαχειριστικός Λογαριασμός ΑΠΕ & ΣΗΘΥΑ του Άρθρου 40 του

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΡΑΕ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 150/2017

ΑΠΟΦΑΣΗ ΡΑΕ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 150/2017 Πειραιώς 132 118 54 Αθήνα Τηλ.: 210-3727400 Fax: 210-3255460 E-mail: info@rae.gr Web: www.rae.gr ΑΠΟΦΑΣΗ ΡΑΕ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 150/2017 Καθορισµός τιµών ρυθµιστικών παραµέτρων για την εφαρµογή της Μεθοδολογίας

Διαβάστε περισσότερα

Παντελής Κάπρος. Η αγορά ηλεκτρισμού στην Ελλάδα μετά την ψήφιση του Νόμου 4001/22.8.2011. Καθηγητής Ενεργειακής Οικονομίας στο ΕΜΠ

Παντελής Κάπρος. Η αγορά ηλεκτρισμού στην Ελλάδα μετά την ψήφιση του Νόμου 4001/22.8.2011. Καθηγητής Ενεργειακής Οικονομίας στο ΕΜΠ Η αγορά ηλεκτρισμού στην Ελλάδα μετά την ψήφιση του Νόμου 4001/22.8.2011 Παντελής Κάπρος Καθηγητής Ενεργειακής Οικονομίας στο ΕΜΠ IENE Αθήνα 29 Φεβρουαρίου 2012 2 Ο Νόμος 4001/22.8.2011 Το 3 ο πακέτο Ευρωπαϊκών

Διαβάστε περισσότερα

Μηνιαίο Δελτίο Ειδικού Λογαριασμού ΑΠΕ&ΣΗΘΥΑ ΛΑΓΗΕ ΑΕ. Φεβρουάριος 2014

Μηνιαίο Δελτίο Ειδικού Λογαριασμού ΑΠΕ&ΣΗΘΥΑ ΛΑΓΗΕ ΑΕ. Φεβρουάριος 2014 ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ A.E. ΚΑΣΤΟΡΟΣ 72, 18545 ΠΕΙΡΑΙΑΣ www.lagie.gr info@lagie.gr Μηνιαίο Δελτίο Ειδικού Λογαριασμού ΑΠΕ&ΣΗΘΥΑ ΛΑΓΗΕ ΑΕ Φεβρουάριος 2014 Eιδικός Διαχειριστικός Λογαριασμός

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΠΟ Α.Π.Ε. Λεωφ. Μεσογείων 85, Αθήνα, τηλ.: , Fax:

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΠΟ Α.Π.Ε. Λεωφ. Μεσογείων 85, Αθήνα, τηλ.: , Fax: ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΠΟ Α.Π.Ε. Λεωφ. Μεσογείων 85, 115 26 Αθήνα, τηλ.: 210 69 68 418, Fax: 210 69 68 031 Δημόσια Διαβούλευση της ΡΑΕ αναφορικά με τις τροποποιήσεις του Κώδικα Συναλλαγών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 10 Αυγούστου 2012

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 10 Αυγούστου 2012 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 10 Αυγούστου 2012 Δέσμη μέτρων Διάσωσης από πιθανή κατάρρευση της αγοράς Ενέργειας Προστασία των καταναλωτών από υπέρογκες επιβαρύνσεις Το τεράστιο έλλειμμα στον Ειδικό Λογαριασμό

Διαβάστε περισσότερα

Μηνιαίο Δελτίο Ειδικού Λογαριασμού ΑΠΕ&ΣΗΘΥΑ ΛΑΓΗΕ ΑΕ. Μάρτιος 2013

Μηνιαίο Δελτίο Ειδικού Λογαριασμού ΑΠΕ&ΣΗΘΥΑ ΛΑΓΗΕ ΑΕ. Μάρτιος 2013 ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ A.E. ΚΑΣΤΟΡΟΣ 72, 18545 ΠΕΙΡΑΙΑΣ www.lagie.gr info@lagie.gr Μηνιαίο Δελτίο Ειδικού Λογαριασμού ΑΠΕ& ΛΑΓΗΕ ΑΕ Μάρτιος 2013 Eιδικός Διαχειριστικός Λογαριασμός ΑΠΕ &

Διαβάστε περισσότερα

Παρατηρήσεις μας επί του υπό δημόσια διαβούλευση Κώδικα του Διαχειριστή ΑΠΕ και Εγγυήσεων Προέλευσης (ΚΔΑΠΕΕΠ).

Παρατηρήσεις μας επί του υπό δημόσια διαβούλευση Κώδικα του Διαχειριστή ΑΠΕ και Εγγυήσεων Προέλευσης (ΚΔΑΠΕΕΠ). ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ με ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ Έδρα: Δημοκρατίας 3, 151 21 Πεύκη, Τηλέφωνο / Φαξ: 210-6854035, e-mail: info@spef.gr, www.spef.gr Προς: Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας Πειραιώς 132, 118 54 Αθήνα

Διαβάστε περισσότερα

Τα Νέα εδοµένα στην Ανάπτυξη της Χονδρεµπορικής Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας

Τα Νέα εδοµένα στην Ανάπτυξη της Χονδρεµπορικής Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας Τα Νέα εδοµένα στην Ανάπτυξη της Χονδρεµπορικής Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας 16 ο Εθνικό Συνέδριο Ενέργειας «ΕΝΕΡΓΕΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ 2011» Αθήνα, 22 Νοεµβρίου 2011 ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ Προβλέψεις Τρίτου Πακέτου Αντιµετώπιση

Διαβάστε περισσότερα

Η ΠΧΕΦΕΛ αμβλύνει τις επιδράσεις του φαινομένου του Merit Order Effect στον ΕΛΑΠΕ

Η ΠΧΕΦΕΛ αμβλύνει τις επιδράσεις του φαινομένου του Merit Order Effect στον ΕΛΑΠΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ με ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ Έδρα: Δημοκρατίας 3, 151 21 Πεύκη, Τηλέφωνο / Φαξ: 210-6854035, e-mail: info@spef.gr, www.spef.gr Αθήνα, 28/11/17 Η ΠΧΕΦΕΛ αμβλύνει τις επιδράσεις του φαινομένου

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΣΗΘΥΑ. Συνοπτικό Πληροφοριακό Δελτίο

ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΣΗΘΥΑ. Συνοπτικό Πληροφοριακό Δελτίο ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Α.Ε. Πληροφορίες : Ντιλένα Βασιλείου (dvasileiou@lagie.gr) ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΣΗΘΥΑ Συνοπτικό Πληροφοριακό Δελτίο Δεκέμβριος 2015 2013 2015 ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΗ

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, 7 Απριλίου 2017

Αθήνα, 7 Απριλίου 2017 ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ A.E. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 7 Απριλίου 2017 Συνοπτικά Οικονομικά Αποτελέσματα Ομίλου συμπεριλαμβανομένης της ΑΔΜΗΕ Α.Ε. Κύκλος

Διαβάστε περισσότερα

Δημοπρασίες NOME Η εμπειρία από τη μέχρι σήμερα εφαρμογή

Δημοπρασίες NOME Η εμπειρία από τη μέχρι σήμερα εφαρμογή Δημοπρασίες NOME Η εμπειρία από τη μέχρι σήμερα εφαρμογή Δημήτρης Αμοργιανιώτης Διευθυντής Στρατηγικής και Λειτουργιών, WATT AND VOLT Μάρτιος 2019 Μηχανισμός Δημοπρασιών ΝΟΜΕ Υπό διαβούλευση από το 2014,

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αποτελέσματα α εξαμήνου 2007 του Ομίλου ΔΕΗ. Τα συνολικά έσοδα ανήλθαν σε 2,47 δις από 2,33 δις, το α εξάμηνο του 2006,αυξημένα κατά 6%.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αποτελέσματα α εξαμήνου 2007 του Ομίλου ΔΕΗ. Τα συνολικά έσοδα ανήλθαν σε 2,47 δις από 2,33 δις, το α εξάμηνο του 2006,αυξημένα κατά 6%. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αποτελέσματα α εξαμήνου του Ομίλου ΔΕΗ Αθήνα 28 Αυγούστου Τα συνολικά έσοδα ανήλθαν σε 2,47 δις από 2,33 δις, το α εξάμηνο του,αυξημένα κατά 6%. Το πολύ χαμηλό ύψος χιονοπτώσεων και βροχοπτώσεων

Διαβάστε περισσότερα

Κοινοποίηση: Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Μεσογείων 119, 101 92 Αθήνα Υπ όψη : Υπουργού κου Π.

Κοινοποίηση: Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Μεσογείων 119, 101 92 Αθήνα Υπ όψη : Υπουργού κου Π. ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ με ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ Έδρα: Δημοκρατίας 3, 151 21 Πεύκη, Τηλέφωνο / Φαξ: 210-6854035, e-mail: info@spef.gr, www.spef.gr Προς: Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας Πειραιώς 132, 118 54 Αθήνα

Διαβάστε περισσότερα

ΓΝΩΜΟ ΟΤΗΣΗ ΡΑΕ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 3/2013

ΓΝΩΜΟ ΟΤΗΣΗ ΡΑΕ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 3/2013 Πειραιώς 132, 118 54 Αθήνα Τηλ.: 210-3727400 Fax: 210-3255460 E-mail: info@rae.gr Web: www.rae.gr ΓΝΩΜΟ ΟΤΗΣΗ ΡΑΕ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 3/2013 Μέγιστο Επιτρεπόµενο Έσοδο Ανταγωνιστικών ραστηριοτήτων της Α.Ε. και Μέγιστο

Διαβάστε περισσότερα

Μηνιαίο Δελτίο Ειδικού Λογαριασμού ΑΠΕ&ΣΗΘΥΑ ΛΑΓΗΕ ΑΕ. Ιούνιος 2013

Μηνιαίο Δελτίο Ειδικού Λογαριασμού ΑΠΕ&ΣΗΘΥΑ ΛΑΓΗΕ ΑΕ. Ιούνιος 2013 ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ A.E. ΚΑΣΤΟΡΟΣ 72, 18545 ΠΕΙΡΑΙΑΣ www.lagie.gr info@lagie.gr Μηνιαίο Δελτίο Ειδικού Λογαριασμού ΑΠΕ&ΣΗΘΥΑ ΛΑΓΗΕ ΑΕ Ιούνιος 2013 Eιδικός Διαχειριστικός Λογαριασμός

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελέσματα Α εξαμήνου 2014 Ομίλου ΔΕΗ

Αποτελέσματα Α εξαμήνου 2014 Ομίλου ΔΕΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ A.E. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΤΑΙΡΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 28 Αυγούστου Αποτελέσματα Α εξαμήνου Ομίλου ΔΕΗ Συνοπτικά Οικονομικά Αποτελέσματα Κύκλος εργασιών: EBITDA:

Διαβάστε περισσότερα

Ωστόσο θεωρούμε πως υπάρχουν κάποια μέτρα τα οποία κρίνουμε αναγκαία ώστε η σημαντική αυτή μεταρρύθμιση να είναι αποτελεσματική:

Ωστόσο θεωρούμε πως υπάρχουν κάποια μέτρα τα οποία κρίνουμε αναγκαία ώστε η σημαντική αυτή μεταρρύθμιση να είναι αποτελεσματική: ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, Πειραιώς 132, 11854 Αθήνα Υπόψη: Δρ. Ν. Βασιλάκου / Προέδρου Αθήνα, 08.12.2014 Θέμα: Παρατηρήσεις επί του κειμένου «Βασικές Αρχές Σχεδιασμού και Χρονοδιάγραμμα Ενεργειών για

Διαβάστε περισσότερα

Σχεδιάζοντας το ενεργειακό μέλλον

Σχεδιάζοντας το ενεργειακό μέλλον ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ Σχεδιάζοντας το ενεργειακό μέλλον Οι προτάσεις του ΣΕΦ 19 ο Εθνικό Συνέδριο Ενέργειας - Ενέργεια & Ανάπτυξη 2014 Αθήνα, 12-11-2014 Ο εθνικός ενεργειακός σχεδιασμός Εν όψει

Διαβάστε περισσότερα

ΗΡΩΝ ΘΕΡΜΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ. Οικονομικά Προγράμματα Χαμηλής Τάσης. Διεύθυνση Πωλήσεων 12/02/2018

ΗΡΩΝ ΘΕΡΜΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ. Οικονομικά Προγράμματα Χαμηλής Τάσης. Διεύθυνση Πωλήσεων 12/02/2018 ΗΡΩΝ ΘΕΡΜΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Οικονομικά Προγράμματα Χαμηλής Τάσης Διεύθυνση Πωλήσεων 12/02/2018 Οικονομικά Προγράμματα Χαμηλής Τάσης Της ΗΡΩΝ ΘΕΡΜΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Ισχύς από 12 η Φεβρουαρίου

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΡΑΕ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 1/2013

ΑΠΟΦΑΣΗ ΡΑΕ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 1/2013 Πειραιώς 132 118 54 Αθήνα Τηλ.: 210-3727400 Fax: 210-3255460 E-mail: info@rae.gr Web: www.rae.gr ΑΠΟΦΑΣΗ ΡΑΕ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 1/2013 Απόφαση της ΡΑΕ σχετικά με τις αριθμητικές τιμές των συντελεστών της μεθοδολογίας

Διαβάστε περισσότερα

Η ενεργειακή αγορά και η. Παντελής Κάπρος Καθηγητής Ενεργειακής Οικονομίας στο ΕΜΠ Συνέδριο Ενέργεια και Ανάπτυξη ΙΕΝΕ 2011 Αθήνα 22 Νοεμβρίου 2011

Η ενεργειακή αγορά και η. Παντελής Κάπρος Καθηγητής Ενεργειακής Οικονομίας στο ΕΜΠ Συνέδριο Ενέργεια και Ανάπτυξη ΙΕΝΕ 2011 Αθήνα 22 Νοεμβρίου 2011 Η ενεργειακή αγορά και η οικονομική κρίση Παντελής Κάπρος Καθηγητής Ενεργειακής Οικονομίας στο ΕΜΠ Συνέδριο Ενέργεια και Ανάπτυξη ΙΕΝΕ 2011 Αθήνα 22 Νοεμβρίου 2011 2 Η οικονομική κρίση 1. Μείωση της ζήτησης

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση ΕΣΑΗ. Η λειτουργία της χονδρεμπορικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΓΟΡΑ : ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ 18 Μαρτίου 2011

Παρουσίαση ΕΣΑΗ. Η λειτουργία της χονδρεμπορικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΓΟΡΑ : ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ 18 Μαρτίου 2011 Παρουσίαση ΕΣΑΗ Η λειτουργία της χονδρεμπορικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΓΟΡΑ : ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ 18 Μαρτίου 2011 Μανώλης Κακαράς, Γενικός Διευθυντής ΕΣΑΗ, Καθηγητής ΕΜΠ

Διαβάστε περισσότερα

Επικαιροποιημένος Ετήσιος Σχεδιασμός Εξισορρόπησης Φορτίου για το έτος 2010

Επικαιροποιημένος Ετήσιος Σχεδιασμός Εξισορρόπησης Φορτίου για το έτος 2010 Επικαιροποιημένος Ετήσιος Σχεδιασμός Εξισορρόπησης Φορτίου για το έτος 2010 Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ) Α.Ε Φεβρουάριος 2010 1. Εισαγωγή Το παρόν πρόγραμμα συντάσσεται βάσει

Διαβάστε περισσότερα

Μηνιαίο Δελτίο Ειδικού Λογαριασμού ΑΠΕ&ΣΗΘΥΑ ΛΑΓΗΕ ΑΕ. Φεβρουάριος 2013

Μηνιαίο Δελτίο Ειδικού Λογαριασμού ΑΠΕ&ΣΗΘΥΑ ΛΑΓΗΕ ΑΕ. Φεβρουάριος 2013 ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ A.E. ΚΑΣΤΟΡΟΣ 72, 18545 ΠΕΙΡΑΙΑΣ www.lagie.gr info@lagie.gr Μηνιαίο Δελτίο Ειδικού Λογαριασμού ΑΠΕ& ΛΑΓΗΕ ΑΕ Φεβρουάριος 2013 Eιδικός Διαχειριστικός Λογαριασμός ΑΠΕ

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελέσματα Α εξαμήνου 2019 Ομίλου ΔΕΗ

Αποτελέσματα Α εξαμήνου 2019 Ομίλου ΔΕΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ A.E. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ 24 Σεπτεμβρίου Αποτελέσματα Α εξαμήνου Ομίλου ΔΕΗ Συνοπτικά Οικονομικά Αποτελέσματα Ομίλου * 2018 (**) Δ (%) Κύκλος

Διαβάστε περισσότερα

Με εκτίμηση, Κωνσταντίνος Αθανασιάδης Πρόεδρος Δ.Σ. Ελληνικός Σύνδεσµος Εµπόρων & Προµηθευτών Ηλεκτρικής Ενέργειας ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ,

Με εκτίμηση, Κωνσταντίνος Αθανασιάδης Πρόεδρος Δ.Σ. Ελληνικός Σύνδεσµος Εµπόρων & Προµηθευτών Ηλεκτρικής Ενέργειας ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, Ελληνικός Σύνδεσµος Εµπόρων & Προµηθευτών Ηλεκτρικής Ενέργειας ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, Πειραιώς 132, 11854 Αθήνα Υπόψη: Δρ. Ν. Βασιλάκου / Προέδρου Αθήνα, 29.09.2014 Θέµα: «Θέσεις ΕΣΕΠΗΕ στη Δεύτερη

Διαβάστε περισσότερα

Έδρα: Δημοκρατίας 3, Πεύκη, Τηλέφωνο / Φαξ: ,

Έδρα: Δημοκρατίας 3, Πεύκη, Τηλέφωνο / Φαξ: , ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ με ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ Έδρα: Δημοκρατίας 3, 151 21 Πεύκη, Τηλέφωνο / Φαξ: 210-6854035, e-mail: info@spef.gr, www.spef.gr Προς: ΑΔΜΗΕ ΑΕ Δυρραχίου 89 & Κηφισού, 104 43 Αθήνα Υπ όψη

Διαβάστε περισσότερα

ΗΡΩΝ ΘΕΡΜΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ. Οικονομικά Προγράμματα Χαμηλής Τάσης. Διεύθυνση Πωλήσεων 01/01/2018

ΗΡΩΝ ΘΕΡΜΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ. Οικονομικά Προγράμματα Χαμηλής Τάσης. Διεύθυνση Πωλήσεων 01/01/2018 ΗΡΩΝ ΘΕΡΜΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Οικονομικά Προγράμματα Χαμηλής Τάσης Διεύθυνση Πωλήσεων 01/01/2018 Οικονομικά Προγράμματα Χαμηλής Τάσης Της ΗΡΩΝ ΘΕΡΜΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Ισχύς από 1 η Ιανουαρίου

Διαβάστε περισσότερα

Μηνιαίο Δελτίο Ειδικού Λογαριασμού ΑΠΕ&ΣΗΘΥΑ ΛΑΓΗΕ ΑΕ. Αύγουστος 2015

Μηνιαίο Δελτίο Ειδικού Λογαριασμού ΑΠΕ&ΣΗΘΥΑ ΛΑΓΗΕ ΑΕ. Αύγουστος 2015 ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ A.E. ΚΑΣΤΟΡΟΣ 72, 18545 ΠΕΙΡΑΙΑΣ www.lagie.gr info@lagie.gr Μηνιαίο Δελτίο Ειδικού Λογαριασμού ΑΠΕ&ΣΗΘΥΑ ΛΑΓΗΕ ΑΕ Αύγουστος 2015 Eιδικός Διαχειριστικός Λογαριασμός

Διαβάστε περισσότερα

Απαραίτητα βήματα ώστε να προστατευτεί η Πράσινη Ανάπτυξη και οι καταναλωτές

Απαραίτητα βήματα ώστε να προστατευτεί η Πράσινη Ανάπτυξη και οι καταναλωτές ΕΙ ΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΑΠΕ Απαραίτητα βήματα ώστε να προστατευτεί η Πράσινη Ανάπτυξη και οι καταναλωτές Τάκης Γρηγορίου «Χρηματοδοτικός Μηχανισμός Στήριξης των ΑΠΕ Αποτίμηση & Προοπτικές» Συνάντηση Φορέων στο ΥΠΕΚΑ,

Διαβάστε περισσότερα

ENDESA HELLAS Η ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΗΣ Ε.Ε. Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

ENDESA HELLAS Η ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΗΣ Ε.Ε. Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ENDESA HELLAS Η ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΗΣ Ε.Ε. Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΙΕΝΕ 13 Ο ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Ι.Ν. ΔΕΣΥΠΡΗΣ ENDESA HELLAS H Νέα Πολιτική της Ε.Ε. Αναγνωρίζεται

Διαβάστε περισσότερα

11 η Τακτική Γενική Συνέλευση Μετόχων

11 η Τακτική Γενική Συνέλευση Μετόχων Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε. 11 η Τακτική Γενική Συνέλευση Μετόχων Αθήνα 29 Ιουνίου 2013 Αρθούρος Ζερβός Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος 11 η Τακτική Γενική Συνέλευση Μετόχων 1 Ανασκόπηση δραστηριοτήτων

Διαβάστε περισσότερα

ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Α.Ε. Πληροφορίες : ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΣΗΘΥΑ. Συνοπτικό Πληροφοριακό Δελτίο

ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Α.Ε. Πληροφορίες : ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΣΗΘΥΑ. Συνοπτικό Πληροφοριακό Δελτίο ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Α.Ε. Πληροφορίες : info@lagie.gr ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΣΗΘΥΑ Συνοπτικό Πληροφοριακό Δελτίο Φεβρουάριος 2017 2015 2017 ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΗ ΙΣΧΥΣ (ΜW) ΜΟΝΑΔΩΝ ΑΠΕ

Διαβάστε περισσότερα

Η Στρατηγική για την Κυκλική Οικονομία και η Πρόκληση των Smart Cities

Η Στρατηγική για την Κυκλική Οικονομία και η Πρόκληση των Smart Cities Η Στρατηγική για την Κυκλική Οικονομία και η Πρόκληση των Smart Cities Διεσπαρμένη ηλεκτροπαραγωγή από Φωτοβολταϊκά Φεβρουάριος 2019 Στέλιος Λουμάκης Διπλ. Χημικός Μηχανικός ΕΜΠ MBA, University of Portsmouth,

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελέσματα Α εξαμήνου 2017 Ομίλου ΔΕΗ

Αποτελέσματα Α εξαμήνου 2017 Ομίλου ΔΕΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ A.E. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 26 Σεπτεμβρίου Αποτελέσματα Α εξαμήνου Ομίλου ΔΕΗ Βασικά οικονομικά μεγέθη Ομίλου συμπεριλαμβανομένης

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΕΜΠΟΡΙΟΥ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΕΜΠΟΡΙΟΥ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ 11 ΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ SAVENERGY 2015 Κεντρικά Γραφεία ΑΗΚ (ΑΜΦΙΠΟΛΕΩΣ 11, ΣΤΡΟΒΟΛΟΣ) Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2015 Ομιλία του Αν. Διευθυντή

Διαβάστε περισσότερα

Το νέο τοπίο στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και ο ρόλος του Διαχειριστή Δικτύου Διανομής (ΔΕΔΔΗΕ)

Το νέο τοπίο στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και ο ρόλος του Διαχειριστή Δικτύου Διανομής (ΔΕΔΔΗΕ) Ιωάννης Μάργαρης Αντιπρόεδρος ΔΣ ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. Διαχειριστής Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας Α.Ε. Το νέο τοπίο στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και ο ρόλος του Διαχειριστή Δικτύου Διανομής (ΔΕΔΔΗΕ) ανάγκη

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αποτελέσματα Χρήσεως 2006 του Ομίλου ΔΕΗ. Τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 11,6% και ανήλθαν σε 4,79 δις από 4,29 δις, το 2005.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αποτελέσματα Χρήσεως 2006 του Ομίλου ΔΕΗ. Τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 11,6% και ανήλθαν σε 4,79 δις από 4,29 δις, το 2005. Αθήνα 27 Μαρτίου 2007 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αποτελέσματα Χρήσεως του Ομίλου ΔΕΗ Τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 11,6% και ανήλθαν σε 4,79 δις από 4,29 δις, το. Tα κέρδη προ αποσβέσεων τόκων και φόρων (EBITDA)

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 3293/2009. Έγκριση Ετήσιου Σχεδιασμού Εξισορρόπησης Φορτίου του Εθνικού Συστήματος Μεταφοράς Φυσικού Αερίου (ΕΣΜΦΑ) για το Έτος 2009

ΑΠΟΦΑΣΗ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 3293/2009. Έγκριση Ετήσιου Σχεδιασμού Εξισορρόπησης Φορτίου του Εθνικού Συστήματος Μεταφοράς Φυσικού Αερίου (ΕΣΜΦΑ) για το Έτος 2009 Πειραιώς 132 118 54 Αθήνα Τηλ.: 210-3727400 Fax: 210-3255460 E-mail: info@rae.gr Web: www.rae.gr ΑΠΟΦΑΣΗ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 3293/2009 Έγκριση Ετήσιου Σχεδιασμού Εξισορρόπησης Φορτίου του Εθνικού Συστήματος Μεταφοράς

Διαβάστε περισσότερα