Μετάφραση Εγχειριδίου Χρήσης Πιπέτας Proline

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Μετάφραση Εγχειριδίου Χρήσης Πιπέτας Proline"

Transcript

1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Μετάφραση Εγχειριδίου Χρήσης Πιπέτας Proline 1. ΠΡΟΟΡΙΖΟΜΕΝΗ ΧΡΗΣΗ.2 2. Η ΝΕΑ ΣΑΣ BIOHIT PROLINE ΠΙΠΕΤΑ Οι Biohit Proline πιπέτες ρυθμιζόμενου όγκου Οι Biohit Proline πιπέτες καθορισμένου όγκου Ρύγχη Biohit Proline.3 3. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΙΠΕΤΑΣ 4 5. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΙΠΕΤΑΣ.5 6. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΙΠΕΤΑΣ Ρύθμιση Όγκου Σφράγιση και απόρριψη ρυγχών σε-1 πιπέτες Προστατευτικά φίλτρα ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΙΠΕΤΑΡΙΣΜΑΤΟΣ Ευθύ πιπετάρισμα Αντίστροφο πιπετάρισμα ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ 9 9. ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΒΑΘΜΟΝΟΜΗΣΗ ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΑΝΑΒΑΘΜΟΝΟΜΗΣΗΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ Καθαρισμός και απολύμανση πιπέτας Εσωτερική συντήρηση ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΓΓΥΗΣΗΣ.14

2 1. ΠΡΟΟΡΙΖΟΜΕΝΗ ΧΡΗΣΗ Αυτή η συσκευή διαχείρισης υγρών είναι σχεδιασμένη και κατασκευασμένη για χρήση με τα IVD-προϊόντα σαν IVD-αξεσουάρ και σαν εργαστηριακό εξοπλισμό. 2. Η ΝΕΑ ΣΑΣ BIOHIT PROLINE ΠΙΠΕΤΑ Η νέα σας Biohit Proline χειροκίνητη πιπέτα είναι μία ευρέος φάσματος πιπέτα, για την ακριβή δειγματοληψία και διανομή υγρών όγκων. Όλες οι Biohit Proline πιπέτες λειτουργούν με βάση την αρχή της μετατόπισης του αέρα και χρησιμοποιεί αναλώσιμα ρύγχη. Το εύρος των Biohit Proline πιπετών καλύπτει όγκο εύρους από 0.1μL έως 5mL. 2.1 Biohit Proline πιπέτες ρυθμιζόμενου όγκου Πιπέτες μονού καναλιού: Αρ. Κατ. Εύρος Όγκου Προσαύξηση Ρύγχος Ασφαλή κωνικά φίλτρα 50τεμ/σακούλα Std Plus μL 0.05 μl 10 μl μl 0.1 μl 10, 300 μl μl 0.5 μl 300 μl μl 0.5 μl 300, 350 μl μl 1 μl 300, 350 μl μl 1 μl 300, 350 μl μl μl 5 μl 1000 μl μl 50 μl 5000 μl Πιπέτες Πολλαπλών Καναλιών: Αρ. Κατ Εύρος Όγκου Προσαύξηση Ρύγχος καν 0,5-10 μl 0.1 μl 10 μl Ασφαλή κωνικά φίλτρα 50τεμ/σακούλα Std -

3 καν 5-50μL καν μL καν μl καν 5-50μL καν μL 0.5 μl 300, 350 μl μl 350 μl μl 10 μl μl 300, 350 μl μl 350 μl μl Biohit Proline πιπέτες καθορισμένου όγκου Μονού καναλιού πιπέτες: Αρ. Κατ Εύρος Όγκου Ρύγχος Ασφαλή-Κωνικά φίλτρα 50τεμ/σακούλα Std Plus μl 10, 300, 350 μl μl 10, 300, μl μl 300, 350 μl μl 300, 350 μl μl 300, 350 μl μl 300, 350 μl μl 300, 350 μl μl 1000 μl μl 1000 μl μl 1000 μl μl 5000 μl μl 5000 μl Biohit Proline Ρύγχη Η πλήρης σειρά των ρυγχών για Biohit πιπέτες συνιστώνται για χρήση με τις Biohit πιπέτες. Τα Biohit στάνταρ ρύγχη είναι φτιαγμένα από παρθένο προπυλένιο. Η Biohit επίσης προσφέρει μία πλήρη σειρά ρυγχών-φίλτρων. Τα Biohit στάνταρ ρύγχη είναι διαθέσιμα σαν πακέτα χονδρικής, αναπληρωτικά συστήματα που γλιτώνουν χώρο και αυτόκαυστους (121 ο C, 20min, 1 atm) δίσκους. Προ-στειρωμένα ρύγχη είναι επίσης διαθέσιμα, (εικ.1)

4 Εικ.1 3. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ Το πακέτο της Biohit Proline πιπέτας περιέχει τα ακόλουθα αντικείμενα: Α. Πιπέτα Β. βαθμονόμηση/εργαλείο Ανοίγματος Γ. Λιπαντικό Δ. Οδηγίες Χρήσης Ε. Στήριγμα πιπέτας ΣΤ. Ρύγχος Ζ. Φίλτρα (για πιπέτες /10μL) Η. Πιστοποιητικό απόδοσης σύμφωνα με το ISO ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΙΠΕΤΑΣ Για διευκόλυνση και ασφάλεια πάντα να κρατάτε την πιπέτα κάθετα στο δικό της στήριγμα όταν δεν χρησιμοποιείται. Καθώς εγκαθιστάτε τη βάση, παρακαλώ ακολουθήστε τις κάτωθι οδηγίες: Α. Καθαρίστε την επιφάνεια του πάγκου με αιθανόλη. Β. Αφαιρέστε το προστατευτικό χαρτί από την κολλητική ταινία. Γ. Εγκαταστήστε τη βάση όπως περιγράφεται στην Εικόνα 2 Α. (Σιγουρευτείτε ότι η βάση πιέζεται έναντι της άκρης του πάγκου) Δ. Τοποθετήστε την πιπέτα επάνω στη βάση όπως δείχνει η Εικόνα 2Β.

5 Σημείωση: Ένα εργονομικό, βολικό καρουζέλ-βάση για 5 Biohit Proline πιπέτες είναι επίσης διαθέσιμο (Κατ. Νο ) (Εικ.3)

6 5. Σ Τ Ο Ι Χ Ε Ι Α Π Ι Π Ε Τ Α Σ

7 6. ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΙΠΕΤΑ 6.1 Ρύθμιση Όγκου Ο όγκος της πιπέτας είναι πλήρως εμφανής μέσα από το παράθυρο της οθόνης στη λαβή. Ο μεταφερόμενος όγκος (μόνο οι πιπέτες ποικίλου όγκου) ρυθμίζεται με το γύρισμα του κουμπιού λειτουργίας με τη φορά του ρολογιού ή αντίστροφα (Εικ.4). Όταν ρυθμίζετε τον όγκο, σιγουρευτείτε ότι: Α. Ο επιθυμητός όγκος παράδοσης κάνει κλικ στη θέση του. Β. Τα ψηφία είναι πλήρως ορατά από το παράθυρο της οθόνης. Γ. Ο επιλεγμένος όγκος βρίσκεται εντός του προκαθορισμένου εύρους της πιπέτας. Μην γυρνάτε το κουμπί λειτουργίας εκτός του εύρους όγκου διότι μπορεί να μπλοκάρει το μηχανισμό και να προκαλέσει ζημιά στη πιπέτα. 6.2 Σφράγισμα και απόρριψη ρυγχών Τα ρύγχη Biohit Proline συστήνονται για χρήση με τις πιπέτες Biohit Proline. Προτού να τοποθετήσετε το ρύγχος βεβαιωθείτε ότι το κωνικό ρύγχος της πιπέτας είναι καθαρό. Πατήστε το ρύγχος πάνω στον κώνο της πιπέτας σταθερά για να σιγουρέψετε ένα αεροστεγές σφράγισμα. Το σφράγισμα είναι σταθερό όταν είναι ορατός ένας δακτύλιος σφραγίσματος που σχηματίζεται μεταξύ του ρύγχους και του μαύρου κωνικού ρύγχους. (Εικ.5) Κάθε Biohit Proline πιπέτα έχει εφαρμοσμένο έναν μηχανισμό απόρριψης ρύγχους για να βοηθήσει την εξάλειψη των κινδύνων ασφάλειας που συσχετίζονται με την μόλυνση. Ο μηχανισμός απόρριψης του ρύγχους πιέζεται σταθερά κάθετα (προς τα κάτω) ώστε να βεβαιωθεί η ορθή απόρριψη του ρύγχους (Εικ.6). Βεβαιωθείτε ότι το ρύγχος έχει απορριφθεί σε κατάλληλο απορριμματικό κάδο.

8 6.3 2-σε-1 πιπέτες Οι Biohit Proline πιπέτες καθορισμένου όγκου 5 και 10μL, και ποικίλου όγκου πιπέτες 0,5-10μL μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο με 10μL και 300mL ρύγχη. Οι πιπέτες προμηθεύονται με δύο κλοιούς απόρριψης και είναι εργοστασιακά τοποθετημένοι, κατάλληλοι για 10mL ρύγχη. Όταν χρησιμοποιείτε τα ρύγχη των 300μL, παρακαλώ να αλλάζετε τον κλοιό εξαγωγής ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες (Εικ.7). Α. Πατήστε το μηχανισμό απόρριψης προς τα κάτω (1) Β. Πατήστε το καρφάκι στο εργαλείο ανοίγματος μεταξύ της μπάρας απόρριψης και του κλοιού απόρριψης για να ελευθερώσετε το μηχανισμό κλειδώματος (2). Γ. Τραβήξτε εκτός του κλοιό απόρριψης (3). Δ. Εγκαταστήστε τον κλοιό των 300μL σπρώχνοντας το καρφί του κλοιού κλειδώματος στην τρύπα της μπάρας απόρριψης, κρατώντας το μηχανισμό απόρριψης του ρύγχους πιεσμένο κάτω. Ε. Ελευθερώστε το μηχανισμό απόρριψης του ρύγχους και ελέγξτε ότι επανέρχεται ομαλά. 6.4 Προστατευτικά φίλτρα Τα νέα κωνικά ρύγχη των Biohit Proline πιπετών (>10μL) επιτρέπουν τη χρήση, προαιρετικά, ενός αναλώσιμου φίλτρου. Το φίλτρο αποτρέπει υγρά και αερολύματα να εισέλθουν στη πιπέτα. Υπάρχουν δύο είδη διαθέσιμων φίλτρων: ένα Στάνταρ Ασφαλές- Κωνικό φίλτρο και ένα Ενισχυμένο Ασφαλές-Κωνικό φίλτρο (βλ. κατ. νο. κεφ.2.1). Τα ενισχυμένα φίλτρα μπλοκάρουν το πέρασμα υγρών απόλυτα. Τα φίλτρα δεν επηρεάζουν τη βαθμονόμηση της πιπέτας (Εικ.8) Σημείωση: Αλλάζετε το φίλτρο στο κωνικό ρύγχος τακτικά (ύστερα από πιπεταρίσματα).

9 7. ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΙΠΕΤΑΡΙΣΜΑΤΟΣ Α. Βεβαιωθείτε πως η πιπέτα, τα ρύγχη και το υγρό βρίσκονται στην ίδια θερμοκρασία. Β. Βεβαιωθείτε ότι τα ρύγχη βρίσκονται σταθερά επισυνημμένα στο κωνικό ρύγχος. Γ. Κρατήστε την πιπέτα κάθετα όταν αναρροφάται το υγρό και τοποθετήστε το ρύγχος μόλις μερικά μιλι-μέτρα από το υγρό. Δ. Προπλύνετε το ρύγχος προτού αναρροφήσετε το υγρό γεμίζοντας και αδειάζοντας το ρύγχος 5 φορές. Αυτό είναι σημαντικό ειδικά όταν διανέμετε υγρά που έχουν ιξώδες και πυκνότητα διαφορετικά από το νερό. Ε. Πάντα να ελέγχετε τις κινήσεις του κουμπιού λειτουργίας με τον αντίχειρα για να βεβαιώνεται τη σταθερότητα. 7.1 Πρόσθιο πιπετάρισμα Αυτή η τεχνική εφαρμόζει τη λειτουργία ξεφουσκώματος για να βεβαιώσει την πλήρη παράδοση του υγρού. Α. Πιέστε το κουμπί λειτουργίας μέχρι την πρώτη στάση (Εικ.9Β) Β. Τοποθετήστε το/τα ρύγχος/η ακριβώς κάτω από την επιφάνεια του υγρού (2-3mm) και απαλά ελευθερώστε το κουμπί λειτουργίας μέχρι το αρχικό σημείο (Εικ.9Α). Προσεκτικά τραβήξτε το ρύγχος από το υγρό, ακουμπήστε στην άκρη του δοχείου και αφαιρέστε την περίσσεια. Γ. Το υγρό διανέμεται πατώντας απαλά το κουμπί λειτουργίας μέχρι την πρώτη στάση (Εικ.9Β). Ύστερα από μια μικρή καθυστέρηση συνεχίστε να πιέζεται το κουμπί λειτουργίας μέχρι τη δεύτερη στάση (=ξεφούσκωμα) (Εικ.9Γ). Αυτή η διαδικασία θα αδειάσει το/τα ρύγχος/η και θα βεβαιώσει ακριβή παράδοση. Δ. Ελευθερώστε το κουμπί λειτουργίας στο σημείο εκκίνησης (Εικ.9Α). Αν είναι απαραίτητο, αλλάξτε το /τα ρύγχος/η και συνεχίστε το πιπετάρισμα.

10 7.2 Ανάποδο πιπετάρισμα Ένας επιλεγμένος όγκος μαζί με μια περίσσεια αναρροφάται στο ρύγχος. Η παράδοση γίνεται χωρίς άδειασμα, και γι αυτό η περίσσεια όγκου παραμένει στο ρύγχος. Η τεχνική αντιστροφής συνιστάται για υψηλού ιξώδους, βιολογικά ή αφρώδη υλικά, ή πολύ μικρούς όγκους υγρού. Α. Πατήστε το κουμπί λειτουργίας μέχρι και τη δεύτερη στάση (Εικ.9Γ). τοποθετήστε το/τα ρύγχος/η ακριβώς κάτω από την επιφάνεια του υγρού (2-3mm) και απαλά ελευθερώστε το κουμπί λειτουργίας μέχρι πάνω στο αρχικό σημείο (Εικ.9Α). Β. Απορρίψτε το/τα ρύγχος/η από το υγρό ακουμπώντας έναντι της άκρης του δοχείου για να αφαιρέσετε την περίσσεια. Γ. Παραδώστε τον προκαθορισμένο όγκο πατώντας απαλά το κουμπί λειτουργίας μέχρι την πρώτη στάση (Εικ. 9Β). Κρατήστε το κουμπί λειτουργίας πατημένο στην πρώτη στάση. Το υγρό που παραμένει στο/στα ρύγχος/η δεν πρέπει να συμπεριλαμβάνεται στην παράδοση. Δ. Το υπόλοιπο υγρό θα πρέπει να απορριφθεί μαζί με το/τα ρύγχος/η ή να επιστραφεί πίσω στον κύλινδρο. Σημείωση: Εάν χρησιμοποιηθεί η αντίστροφη τεχνική, η πιπέτα μπορεί να χρειαστεί επαναθμονόμηση. 8. ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ Όταν δεν χρησιμοποιείται, συστήνεται η Biohit Proline πιπέτα να αποθηκεύεται σε κάθετη θέση. Δείτε Κεφ.4 Εγκατάσταση της βάσης της πιπέτας.

11 9. ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΒΑΘΜΟΝΟΜΗΣΗ Συστήνεται να ελέγχετε την απόδοση της Biohit Proline πιπέτας τακτικά (πχ κάθε 3 μήνες) και πάντα ύστερα από εσωτερική συντήρηση. Ωστόσο, ο χρήστης πρέπει να θέσει ένα πρόγραμμα ελέγχου για τις πιπέτες με στόχο τις απαιτήσεις ακρίβειας της εφαρμογής, τη συχνότητα χρήσης, τον αριθμό των χρηστών της πιπέτας, τη φύση του υγρού που επεξεργάζεται και το μέγιστο επιτρεπτό λάθος θεμελιωμένο από τον χρήστη (ISO ). 9.1 Έλεγχος Απόδοσης Ο έλεγχος απόδοσης θα πρέπει αν γίνεται σε δωμάτιο στους ο C, με απόκλιση +/- 0.5 ο C και υγρασία πάνω από 50%. Η πιπέτα, τα ρύγχη και το νερό ελέγχου θα πρέπει να παραμείνουν στο δωμάτιο αρκετό χρόνο (τουλάχιστον 2 ώρες) για να φτάσουν σε ισορροπία με τις συνθήκες του δωματίου. Χρησιμοποιήστε απεσταγμένο ή απιονισμένο νερό (grade 3, ISO 3696). Χρησιμοποιήστε μία αναλυτική ισορροπία με οπτική 0,01mgs (ISO ). Ζυγίζοντας Α. Ρυθμίστε την επιθυμητό όγκο Vs προς έλεγχο. Β. Τοποθετήστε προσεκτικά το ρύγχος επάνω στο κωνικό ρύγχος. Γ. Γεμίστε το ρύγχος με το νερό ελέγχου και αποβάλλετε πέντε φορές ώστε να φτάσετε σε μία ισορροπία με το νεκρό όγκο αέρα. Δ. αντικαταστήστε το ρύγχος. Προ-βρέξτε το ρύγχος γεμιζόντάς το μια φορά με νερό ελέγχου και αποβάλλοντάς το. Ε. Αναρροφήστε το νερό ελέγχου, βυθίζοντας το ρύγχος μόλις 2-3mm κάτω από την επιφάνεια του νερού. Κρατήστε την πιπέτα κάθετη. ΣΤ. Τραβήξτε κάθετα την πιπέτα και ακουμπήστε το ρύγχος στο εσωτερικό τοίχωμα του δοχείου του νερού ελέγχου. Ζ. Πιπετάρετε το νερό μέσα στο σωλήνα ζυγίσματος, ακουμπώντας το ρύγχος στο εσωτερικό τοίχωμα του δοχείου ακριβώς πάνω από την υγρή επιφάνεια με μία γωνία από 30 ο έως 45 ο. Απομακρύνετε την πιπέτα τραβώντας το ρύγχος 8-10mm κατά μήκος του εσωτερικού τοιχώματος. Η. Διαβάστε το βάρος σε mgs (mi) Θ. Επαναλάβετε τον κύκλο του ελέγχου μέχρι να καταγραφούν 10 μετρήσεις. Ι. Μετατρέψτε τις καταγεγραμμένες μάζες (mi) σε όγκους (Vi), Vi=mi Z όπου Ζ = συντελεστής διόρθωσης (πίνακας 1)

12 Κ. Υπολογίστε το μέσο όγκο = ( Λ. Για συμφωνία των υπολογισμών, υπολογίστε το συστηματικό λάθος σε μl: es = - Vs Vs = επιλεγμένος όγκος ελέγχου ή σε %: es = 100 ( - Vs )/Vs M. Για συμφωνία των υπολογισμών, υπολογίστε το τυχαίο λάθος: Σαν σταθερή απόκλιση s= όπου n = αριθμός υπολογισμών (10) ή σαν συντελεστής μεταβλητής CV = 100S/ N. Συγκρίνετε το συστηματικό λάθος (ανακρίβεια) και το τυχαίο λάθος (ανακρίβεια) με τις τιμές στις προδιαγραφές απόδοσης (σελίδες 72,73), ή τις προδιαγραφές του δικού σας εργαστηρίου. Εάν τα αποτελέσματα βρίσκονται εντός των προδιαγραφών η πιπέτα είναι έτοιμη για χρήση. Διαφορετικά ελέγξτε τόσο τα συστηματικά όσο και τα τυχαία λάθη και, όταν απαιτείται, προχωρήστε στη διαδικασία επαναβαθμονόμησης (Κεφ. 9.2). Σημείωση: Συστηματικό λάθος (ανακρίβεια) είανι η διαφορά μεταξύ του διανεμόμενου όγκου και του επιλεγμένου όγκου ελέγχου. Τυχαίο λάθος (ανακρίβεια) είναι η διασπορά του διανεμόμενου όγκου γύρω από το διανεμόμενο όγκο (ISO ) Σημείωση: Οι προδιαγραφές Biohit επιτυγχάνονται με αυστηρό έλεγχο των συνθηκών (ISO ). Ο χρήστης πρέπει να θεμελιώσει τις δικές του προδιαγραφές βασιζόμενος στο πεδίο χρήσης και στην ακρίβεια των προδιαγραφών που τίθενται στη πιπέτα (ISO ). Πίνακας 1 Τιμές Ζ (μl/mg) Θερμοκρασία ( ο C) Πίεση Αέρα (kpa) ,0 1,0028 1,0028 1,0029 1, ,5 1,0029 1,0029 1,0030 1, ,0 1,0030 1,0031 1,0031 1, ,5 1,0031 1,0032 1,0032 1, ,0 1,0032 1,0033 1,0033 1, ,5 1,0033 1,0034 1,0034 1, ,0 1,0034 1,0035 1,0035 1, ,5 1,0036 1,0036 1,0036 1,0037 Σημείωση: Αυτή η μέθοδος βασίζεται στο ISO Διαδικασία Επαναβαθμονόμησης

13 Α. Τοποθετήστε το εργαλείο βαθμονόμησης στις τρύπες της κλειδαριάς ρύθμισης της βαθμονόμησης (κάτω από το κουμπί λειτουργίας) (Εικ. 10) Β. Γυρίστε την κλειδαριά ρύθμισης αντίθετα από τη φορά του ρολογιού για να μειώσετε τον όγκο και με τη φορά του ρολογιού για να αυξήσετε τον όγκο. Γ. Επαναλάβετε τη διαδικασία ελέγχου απόδοσης (Κεφ. 9,1) από το βήμα 1 μέχρι τα αποτελέσματα του πιπεταρίσματος να είναι σωστά. 10. ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ Για να διατηρήσετε τα καλύτερα αποτελέσματα από την Biohit proline πιπέτα σας κάθε μονάδα θα πρέπει αν ελέγχεται κάθε μέρα για καθαριότητα. Ειδική προσοχή θα πρέπει να δοθεί στο κωνικό ρύγχος. Οι Biohit Proline πιπέτες έχουν σχεδιαστεί για εύκολη εσωτερική συντήρηση. Ωστόσο, η Biohit επίσης παρέχει μία πλήρη υπηρεσία επισκευής και επαναβαθμονόμησης συμπεριλαμβάνοντας μία αναφορά υπηρεσίας και πιστοποιητικό/ά απόδοσης. Παρακαλώ επιστρέψτε την πιπέτα σας στον τοπικό προμηθευτή για επισκευή και έλεγχο απόδοσης/επαναβαθμονόμησης. Προτού επιστρέψετε παρακαλώ σιγουρευτείτε ότι είναι καθαρή από κάθε μόλυνση. Παρακαλώ συμβουλέψτε τον Αντιπρόσωπό μας για κάθε επικίνδυνο υλικό που μπορεί να χρησιμοποιήσατε με την πιπέτα σας. Σημείωση: Ελέγξτε την απόδοση της Biohit Proline πιπέτα σας τακτικά πχ κάθε 3 μήνες και πάντα μετά από εσωτερική επισκευή ή συντήρηση Καθαρισμός και απολύμανση της πιπέτας σας Για να καθαρίσετε και να απολυμάνετε την πιπέτα σας, βάλτε ελαφρώς σπρέι Biohit Proline Biocontrol απολυμαντική λύση στο εξωτερικό της πιπέτας (Κατ. Νο , 5 Ι) ή χρησιμοποιήστε αιθανόλη. Σκουπίστε με απαλό βαμβάκι ή μη-τραχύ χαρτομάντηλο.

14 Συστήνεται να καθαρίζετε και να απολυμαίνετε το κωνικό ρύγχος τακτικά Εσωτερική Συντήρηση Α. Πιέστε κάτω το μηχανισμό απόρριψης ρύγχους. Β. Τοποθετήστε το δόντι του εργαλείου ανοίγματος μεταξύ του μηχανισμού απόρριψης ρύγχους και του κλοιού απόρριψης ρύγχους για την απελευθέρωση του μηχανισμού κλειδώματος (Εικ.11) Γ. Προσεκτικά απελευθερώστε το μηχανισμό απελευθέρωσης ρύγχους και αφαιρέστε τον κλοιό απόρριψης ρύγχους. Δ. Τοποθετήστε το κλειδί από το τέλος του εργαλείου ανοίγματος πάνω στο κωνικό ρύγχος, γυρίζοντάς το αντίθετα από τη φορά του ρολογιού. Μη χρησιμοποιείτε άλλα εργαλεία (Εικ.12). Το κωνικό ρύγχος των 5mL αφαιρείται γυρίζοντας αντίθετα με τη φορά του ρολογιού χωρίς κανένα εργαλείο. (Εικ.13) Ε. Αφαιρέστε το κωνικό ρύγχος, πιστόνι και αμορτισέρ. Αφαιρέστε το φίλτρο που έχει εφαρμοστεί. ΣΤ. Τοποθετήστε το κωνικό ρύγχος, το μηχανισμό απόρριψης ρύγχους, τον κλοιό απόρριψης ρύγχους, το πιστόνι, το δακτύλιο-ο και το αμορτισέρ στο δοχείο που περιέχει Biohit Proline Biocontrol και αφήστε το για τουλάχιστον 30 λεπτά για να διασφαλίσετε πλήρη απολύμανση. Ζ. Αφαιρέστε τους παράγοντες από το δοχείο και πλύντε τους με απεσταγμένο νερό, ύστερα στεγνώστε τους, κατά προτίμηση με ζεστό αέρα, για τουλάχιστον μία ώρα. Η. Προτού επανατοποθετήσετε το κωνικό ρύγχος συστήνεται να λιπανετε το πιστόνι και το δακτύλιο-ο ελαφρώς χρησιμοποιώντας τη λιπαντική σιλικόνη που παρέχεται. Θ. Αφού επανασυνθέσετε πατήστε το κουμπί λειτουργίας αρκετές φορές για να βεβαιώσετε ότι το λιπαντικό θα εξαπλωθεί. Ι. Ελέγξτε τη βαθμονόμηση της πιπέτας. Σημείωση: Αντί του Biocontrol μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αιθανόλη: Σκουπίστε το πιστόνι, το δακτύλιο-ο και το κωνικό ρύγχος με αιθανόλη και με μη-τραχύ βαμβάκι. Σημείωση: Στα μοντέλα , , και (<=10μL πιπέτες) ο δακτύλιος-ο δεν μπορεί να συντηρηθεί. Σημείωση: Υπερβολική χρήση λιπαντικού μπορεί να μπλοκάρει το πιστόνι.

15 11. ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ Πρόβλημα Πιθανή Αιτία Λύση Φυσαλίδες παραμένουν εντός του ρύγχους Λανθασμένο ρύγχος Διαρροή ή ο πιπεταρισμένος όγκος πολύ μικρός Όχι εσωτερικό βρέξιμο του πλαστικού του ρύγχους Λανθασμένα τοποθετημένο ρύγχος Χρησιμοποιήστε αυθεντικά Biohit ρύγχη Βάλτε καινούριο ρύγχος Τοποθετήστε σταθερά Ακατάλληλο ρύγχος Ξένα σωματίδια μεταξύ ρύγχους και κώνου Μολυσμένο όργανο Ανεπαρκής ποσότητα λιπαντικού στο πιστόνι και στον δακτύλιο-ο Χρησιμοποιήστε αυθεντικά Biohit ρύγχη Καθαρίστε τον κώνο, βάλτε καινούριο ρύγχος Καθαρίστε και λιπάνετε το δακτύλιο-ο και το πιστόνι, καθαρίστε τον κώνο(*) Λιπάνετε αντίστοιχα

16 Ο δακτύλιος-ο είναι λανθασμένα τοποθετημένος ή κατεστραμμένος Αλλάξτε το δακτύλιο- Ο Λανθασμένη Λειτουργία Απώλεια βαθμονόμησης ή ακατάλληλη για το υγρό Επαναβαθμονομήστε σύμφωνα με τις οδηγίες Στείλτε για επισκευή Μπλοκαρισμένο κουμπί πίεσης ή ακανόνιστη κίνηση Κατεστραμμένο όργανο Μολυσμένο πιστόνι Διείσδυση ατμών διαλύτη Καθαρίστε και λιπάνετε το δακτύλιο-ο και το πιστόνι, καθαρίστε τον κώνο(*) Καθαρίστε και λιπάνετε το δακτύλιο-ο και το πιστόνι, καθαρίστε τον κώνο(*) Μπλοκαρισμένη πιπέτα, αναρροφώμενος όγκος πολύ μικρός Το υγρό έχει διεισδύσει στον κώνο και τον έχει στεγνώσει Καθαρίστε και λιπάνετε το δακτύλιο-ο και το πιστόνι, καθαρίστε τον κώνο(*) Μπλοκαρισμένος μηχανισμός απόρριψης ρύγχους ή κινείται ακανόνιστα Ο κώνος ή ο κλοιός έχουν μολυνθεί Καθαρίστε τον κώνο και τον κλοιό(*) (*) Χρησιμοποιήστε Biohit Proline Biocontrol ή 75% αιθανόλη.

17 12. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΓΓΥΗΣΗΣ Οι Biohit Proline πιπέτες καλύπτονται από εγγύηση 3 χρόνων έναντι ελαττωμάτων στο υλικό και την κατασκευή. Εάν η Biohit Proline πιπέτα σας σταματήσει να λειτουργεί οποιαδήποτε στιγμή, παρακαλώ επικοινωνήστε με τον τοπικό Biohit αντιπρόσωπο. ΚΑΘΕ ΕΓΓΥΗΣΗ ΘΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙ, ΩΣΤΟΣΟ, ΑΚΥΡΗ, ΑΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΘΕΙ ΕΛΑΤΤΩΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΛΗΘΕΙ ΑΠΌ ΚΑΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ,ΚΑΚΗ ΧΡΗΣΗ, ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ, ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΗ, ΖΗΜΙΑ ΑΠΟ ΑΤΥΧΗΜΑ, ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ Η ΧΡΗΣΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΟΡΙΟΥ, ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ, ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΟΘΕΙΣΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟΥ ΧΡΗΣΗΣ Η ΜΕ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ ΡΥΓΧΗ. Κάθε Biohit Proline πιπέτα είναι ελεγμένη προτού αποσταλεί από τον κατασκευαστή. Η Διαδικασία Ελέγχου Ποιότητας της Biohit εγγυάται ότι η Biohit Proline πιπέτα που έχετε αγοράσει είναι έτοιμη προς χρήση.

Διαθέσιμα Κομμάτια 1 Μηχανισμός Απόρριψης Ρύγχους 2 Συγκράτηση Κωνικού Ρύγχους 3 Επισύναψη Κωνικού Ρύγχους 4 Πιστόνι 5 Επικάλυψη Μηχανισμού

Διαθέσιμα Κομμάτια 1 Μηχανισμός Απόρριψης Ρύγχους 2 Συγκράτηση Κωνικού Ρύγχους 3 Επισύναψη Κωνικού Ρύγχους 4 Πιστόνι 5 Επικάλυψη Μηχανισμού Διαθέσιμα Κομμάτια Μηχανισμός Απόρριψης Ρύγχους 2 Συγκράτηση Κωνικού Ρύγχους 3 Επισύναψη Κωνικού Ρύγχους 4 Πιστόνι 5 Επικάλυψη Μηχανισμού Βαθμονόμησης 6 Καπάκι (5pcs, μπλε) Εγχειρίδιο Οδηγιών.. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ.

Διαβάστε περισσότερα

Έλεγχος και Διασφάλιση Ποιότητας Ενότητα 6: Διακρίβωση ογκομετρικών σκευών. Κουππάρης Μιχαήλ Τμήμα Χημείας Εργαστήριο Αναλυτικής Χημείας

Έλεγχος και Διασφάλιση Ποιότητας Ενότητα 6: Διακρίβωση ογκομετρικών σκευών. Κουππάρης Μιχαήλ Τμήμα Χημείας Εργαστήριο Αναλυτικής Χημείας Έλεγχος και Διασφάλιση Ποιότητας Ενότητα 6: Κουππάρης Μιχαήλ Τμήμα Χημείας Εργαστήριο Αναλυτικής Χημείας ΣΤΑΘΜΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΔΙΑΚΡΙΒΩΣΗΣ ΟΓΚΟΜΕΤΡΙΚΩΝ ΣΚΕΥΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΟΓΚΩΝ ISO 8655-6 2 ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο της αυτόματης πιπέττας LAB MATE

Εγχειρίδιο της αυτόματης πιπέττας LAB MATE Εγχειρίδιο της αυτόματης πιπέττας LAB MATE 2 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το LAB MATE είναι ένα ογκομετρικό όργανο σχεδιασμένο να υπολογίζει και να μεταφέρει υγρά με ακρίβεια και ασφάλεια. Μπορεί να υπολογίσει και να μεταφέρει

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΔΙΣΚΟΠΡΙΟΝΟ ΞΥΛΟΥ ΔΥΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ BORMANN BDX

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΔΙΣΚΟΠΡΙΟΝΟ ΞΥΛΟΥ ΔΥΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ BORMANN BDX ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΔΙΣΚΟΠΡΙΟΝΟ ΞΥΛΟΥ ΔΥΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ BORMANN BDX 2500 2 3 4 5 6 Τεχνικά χαρακτηριστικά Τάση 230V/50Hz Ισχύς 1800W Ταχύτητα 4500rpm Δυνατότητα κοπής 43mm Διάμετρος δίσκου 250mm Διαστάσεις Τραπεζιού

Διαβάστε περισσότερα

ΜΗΧΑΝΗ ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑΣ ΒΑΡΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΣΠΙΡΑΛ

ΜΗΧΑΝΗ ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑΣ ΒΑΡΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΣΠΙΡΑΛ ΜΗΧΑΝΗ ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑΣ ΒΑΡΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΣΠΙΡΑΛ. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Εγχειρίδιο Χρήσης ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΜΗΧΑΝΗΣ ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑΣ ΒΑΡΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΗ, ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

tmstore.gr Οδηγίες Χρήσης Model: EPR-SH-HR2 Κωδ: ΠΕΙΝΤΠ Τηλεµάρκετινγκ Α.Ε. Σολωµού 56, Ν.Ιωνία

tmstore.gr Οδηγίες Χρήσης Model: EPR-SH-HR2 Κωδ: ΠΕΙΝΤΠ Τηλεµάρκετινγκ Α.Ε. Σολωµού 56, Ν.Ιωνία Οδηγίες Χρήσης Model: EPR-SH-HR2 Κωδ: ΠΕΙΝΤΠ Τηλεµάρκετινγκ Α.Ε. Σολωµού 56, 14234 Ν.Ιωνία 210-2708250 www.tmstore.gr Κατάλογος εξαρτηµάτων 5 6 9 4 7 8 1 3 11 2 10 Αρ. Περιγραφή Αρ. Περιγραφή Αρ. Περιγραφή

Διαβάστε περισσότερα

ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ TCL ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ TCL ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ TCL ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ Πριν εγκαταστήσετε και χρησιμοποιήσετε τον αφυγραντήρα, παρακαλώ διαβάστε το εγχειρίδιο χρήστη προσεκτικά. Φυλάξτε το σε ασφαλές μέρος για μελλοντική

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρική Λίμα Ποδιών Μοντέλο

Ηλεκτρική Λίμα Ποδιών Μοντέλο ΕΝ ΕΛ Ηλεκτρική Λίμα Ποδιών Μοντέλο ΕΛ Ηλεκτρική Λίμα Ποδιών Οδηγίες χρήσεως Αγαπητέ Πελάτη: Ευχαριστούμε που αγοράσατε προϊόντα LAFE. Είναι μια συσκευή σχεδιασμένη για τη φροντίδα του δέρματος

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης για σκούπα στάχτης 20Lt BAC2000

Οδηγίες χρήσης για σκούπα στάχτης 20Lt BAC2000 Οδηγίες χρήσης για σκούπα στάχτης 20Lt BAC2000 Διαβάστε τις οδηγίες χρήσης πριν την λειτουργία. Δίνει σημαντικές πληροφορίες για την ασφάλεια, την χρήση και την συντήρηση του μηχανήματος. Εάν υπάρχουν

Διαβάστε περισσότερα

Ε Γ Χ Ε Ι Ρ Ι Δ Ι Ο Χ Ρ Η Σ Τ Η LOHAS T5, T6

Ε Γ Χ Ε Ι Ρ Ι Δ Ι Ο Χ Ρ Η Σ Τ Η LOHAS T5, T6 Ε Γ Χ Ε Ι Ρ Ι Δ Ι Ο Χ Ρ Η Σ Τ Η LOHAS T5, T6 LOHAS T5 LOHAS T6 µ. µ µ, µ µ µ. µ µ µ. µ µ., µ. LOHAS T5 LOHAS T6 Διάδρομος ALPINE LOHAS T5, Τ6 - Εγχειρίδιο Χρήστη σελ. 2 αριστερά εμπρός δεξιά Διάδρομος

Διαβάστε περισσότερα

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ Αγαπητέ Πελάτη, Ευχαριστούμε που επιλέξατε την ηλεκτρονική ζυγαριά κουζίνας UMA της Casa Bugatti. Όπως κάθε άλλη οικιακή συσκευή έτσι και αυτή η ζυγαριά πρέπει να χρησιμοποιηθεί

Διαβάστε περισσότερα

Ατμοκαθαριστής FA Εγχειρίδιο χρήσης [1]

Ατμοκαθαριστής FA Εγχειρίδιο χρήσης [1] Ατμοκαθαριστής FA-5141-1 Εγχειρίδιο χρήσης [1] ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Όταν χρησιμοποιείτε τη συσκευή σας πρέπει να τηρούνται βασικές προφυλάξεις, συμπεριλαμβανομένου των παρακάτω: Διαβάστε όλες τις

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΨΥΚΤΗ ΝΕΡΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟ: CLWD-19PW

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΨΥΚΤΗ ΝΕΡΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟ: CLWD-19PW www.colorato.net Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΨΥΚΤΗ ΝΕΡΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟ: CLWD-19PW ιαβάστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες πριν χρησιµοποιήσετε την καινούρια σας συσκευή. ιατηρήστε τις οδηγίες σε ασφαλές και εύκολα προσβάσιµο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΓΡΑΦΗ ΚΟΥΜΠΙΩΝ ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΠΕΡΓΡΑΦΗ ΚΟΥΜΠΙΩΝ ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΕΡΓΡΑΦΗ ΚΟΥΜΠΙΩΝ 1. Γυάλινο καπάκι με πλαστική λαβή ανθεκτική στη θερμότητα 2. Επαφές για το θερμοστάτη 3. Υποδοχή για το θερμοστάτη 4. Κάλυμμα προστασίας 5. Ζεστή πλάκα 6. Θερμοστάτης 7. Αισθητήρας θερμοκρασίας-μετρά

Διαβάστε περισσότερα

ΦΟΡΗΤΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΦΟΡΗΤΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΦΟΡΗΤΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ 1) ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ -ΚΟΥΜΠΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ 2) ΠΤΕΡΎΓΙΟ ΚΑΙ ΕΞΟΔΟΣ ΑΕΡΑ 3) ΔΕΚΤΗΣ ΣΗΜΑΤΟΣ 4) ΜΠΡΟΣΤΙΝΟ ΤΜΗΜΑ 5) ΛΑΒΕΣ 6) ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΣΤΥΦΤΗ ΓΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΡΟΔΙΑ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΣΤΥΦΤΗ ΓΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΡΟΔΙΑ www.colorato.net ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΣΤΥΦΤΗ ΓΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΡΟΔΙΑ ΜΟΝΤΕΛΑ: CLOJ-S120P20 CLOJ-S120 ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ Διαβάστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες πριν τη χρήση της συσκευής και διατηρήστε

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης για προγραμματιστή ποτίσματος ΝΑ4000

Οδηγίες χρήσης για προγραμματιστή ποτίσματος ΝΑ4000 Οδηγίες χρήσης για προγραμματιστή ποτίσματος ΝΑ4000 Τεχνικά χαρακτηριστικά. 1. Ελάχιστη πίεση λειτουργίας 0,5bar Μέγιστη πίεση λειτουργίας 12bar 2. Μέγιστη θερμοκρασία νερού 40 ο C. Τοποθέτηση: 1. Αφαιρέστε

Διαβάστε περισσότερα

microflex 933 / 936 / 13400

microflex 933 / 936 / 13400 Product Information PI 933 / 936 / 13400 _2814 microflex 933 / 936 / 13400 Σύστημα Καθαρισμού Βαλβίδων με Κόκκους ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Καθαρίζει αποτελεσματικά, με τη χρήση ειδικά κατασκευασμένων κόκκων,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ

ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ Τοποθετήστε το προϊόν κάθετα σε μια σταθερή, επίπεδη επιφάνεια, όσο το δυνατόν πιο κοντά σε παράθυρο, κρατώντας μια ελάχιστη απόσταση 50 cm από τοίχους ή άλλα εμπόδια. Συνδέστε το

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ. Folio Folio Visio

Ο ΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ. Folio Folio Visio Ο ΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Folio Folio Visio Min. 15cm min 15cm min. 60cm min. 50cm min 15cm 1 220mm 2 3 4 5 6 342mm :6mm / L:35mm 7 1. Για την ασφάλεια σας Πριν θέσετε σε λειτουργία τη συσκευή,

Διαβάστε περισσότερα

Bedienungsanleitung Elektrischer Kamin KH 1117 Οδηγίες χρήσης Ηλεκτρικό τσάκι KH 1117 Käyttöohje Sähkötakka KH 1117 Bruksanvisning Elektrisk kamin KH

Bedienungsanleitung Elektrischer Kamin KH 1117 Οδηγίες χρήσης Ηλεκτρικό τσάκι KH 1117 Käyttöohje Sähkötakka KH 1117 Bruksanvisning Elektrisk kamin KH D S Bedienungsanleitung Elektrischer Kamin KH 1117 Οδηγίες χρήσης Ηλεκτρικό τσάκι KH 1117 Käyttöohje Sähkötakka KH 1117 Bruksanvisning Elektrisk kamin KH 1117 ➂ ➁ ➀ ➃ ➄ Υποδείξεις ασφαλείας Κίνδυνος ηλεκτροπληξίας!

Διαβάστε περισσότερα

FM1100 FM2000 FM3000 Μύλος Ζωοτροφών

FM1100 FM2000 FM3000 Μύλος Ζωοτροφών FM1100 FM2000 FM3000 Μύλος Ζωοτροφών Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Owner s manual Οδηγίες χρήσης για μύλο ζωοτροφών Διαβάστε προσεχτικά τις οδηγίες χρήσης. Η μη τήρηση των οδηγιών μπορεί

Διαβάστε περισσότερα

ΦΟΡΗΤΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ DADOS 9-13 PLUS ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ

ΦΟΡΗΤΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ DADOS 9-13 PLUS ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ ΦΟΡΗΤΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ DADOS 9-13 PLUS ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ Τοποθετήστε το προϊόν κάθετα σε μια σταθερή, επίπεδη επιφάνεια, όσο το δυνατόν πιο κοντά σε παράθυρο, κρατώντας μια ελάχιστη απόσταση 50 cm από

Διαβάστε περισσότερα

rainbowsystem.com Rexair LLC Troy, Michigan 2011 Rexair LLC R14388n-0 Printed in U.S.A.

rainbowsystem.com Rexair LLC Troy, Michigan 2011 Rexair LLC R14388n-0 Printed in U.S.A. rainbowsystem.com Rexair LLC Troy, Michigan 2011 Rexair LLC R14388n-0 Printed in U.S.A. αριθμός εξυπηρέτησης πελατών Κάθε συσκευή Rainbow AquaMate διαθέτει ένα σειριακό αριθμό εξυπηρέτησης πελατών μόνο

Διαβάστε περισσότερα

CC 601. Εγχειρίδιο Χρήσης

CC 601. Εγχειρίδιο Χρήσης Εγχειρίδιο Χρήσης Οδέσους Α.Ε. www.odesus.gr Ανθ.Σταµ.Ρεγκούκου 17 - Τρείς Γέφυρες, 111 45 - Αθήνα τηλ. 210.32.27.140, 210.32.29.592, φαξ. 210.32.26.808 Μυκόνου 7 & Υδρας 41, 546 38 - Θεσσαλονίκη τηλ.

Διαβάστε περισσότερα

VAC'N PACK ΣΕΤ ΓΙΑ ΑΕΡΟΣΤΕΓΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

VAC'N PACK ΣΕΤ ΓΙΑ ΑΕΡΟΣΤΕΓΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ VAC'N PACK ΣΕΤ ΓΙΑ ΑΕΡΟΣΤΕΓΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Κωδ: ΒΑΚΝΠ 3 Γ Περιεχόµενα προϊόντος A) 1 Χ Vac N pack τρόµπα Β) 1 Χ Vac N pack καπάκι για µπουκάλια Γ) 3 Χ 1.3 λίτρα Vac N pack αεροστεγείς

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες και κρατήστε τις για μελλοντική αναφορά

Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες και κρατήστε τις για μελλοντική αναφορά ΦΡΑΠΙΕΡΑ Με ρυθμιζόμενο ύψος Μοντέλο: CM-6058 Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες και κρατήστε τις για μελλοντική αναφορά Σημαντικές ειδοποιήσεις ΟΔΗΓΙΕΣ 1. Για να αποφύγετε τραυματισμό από κακή χρήση, διαβάστε

Διαβάστε περισσότερα

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ roto ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Η συσκευή δεν πρέπει να χρησιμοποιείται από περισσότερα από ένα άτομο σε καμία περίπτωση! Η συσκευή είναι σχεδιασμένη για ασφαλή χρήση από «μόνο ένα άτομο». Κατά τη

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΑΚΟΝΙΣΤΗΡΙ ΜΑΧΑΙΡΙΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΑΚΟΝΙΣΤΗΡΙ ΜΑΧΑΙΡΙΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΑΚΟΝΙΣΤΗΡΙ ΜΑΧΑΙΡΙΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΙΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΣΚΕΥΗ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ. Διαβάστε τις παρακάτω οδηγίες προσεκτικά, καθώς

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Πριν τη χρήση διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες για να αποφύγετε κινδύνους κατά τη χρήση και κρατήστε τες για μελλοντικές αναφορές

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Πριν τη χρήση διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες για να αποφύγετε κινδύνους κατά τη χρήση και κρατήστε τες για μελλοντικές αναφορές ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Πριν τη χρήση διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες για να αποφύγετε κινδύνους κατά τη χρήση και κρατήστε τες για μελλοντικές αναφορές Περιεχόμενα 1. Ζωτικής σημασίας πληροφορίες - Διαβάστε τώρα

Διαβάστε περισσότερα

ΜΙΞΕΡ ΧΕΙΡΟΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΜΙΞΕΡ ΧΕΙΡΟΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΜΙΞΕΡ ΧΕΙΡΟΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ Διαβάστε τις παρακάτω οδηγίες προσεκτικά, καθώς σας παρέχουν χρήσιμες πληροφορίες ασφαλείας για την τοποθέτηση, χρήση και συντήρηση και σας βοηθούν να αποφύγετε

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΛΕΜΟΝΟΣΤΥΦΤΗ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΛΕΜΟΝΟΣΤΥΦΤΗ www.colorato.net ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΛΕΜΟΝΟΣΤΥΦΤΗ ΜΟΝΤΕΛΟ: CLJ-180A Ευχαριστούμε για την αγορά του Λεμονοστύφτη. Διαβάστε προσεκτικά αυτές τις Οδηγίες πριν τη χρήση της συσκευής. Περιεχόμενα Η COLORATO συνιστά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ/ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ/ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Aqua purest S Y S T E M S ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ/ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Αυτές οι οδηγίες είναι απλές και εύκολες για τη σωστή εγκατάσταση του συστήματός σας σε ελάχιστο χρόνο. Η Aqua Pure σας προσφέρει επίσης τη δυνατότητα

Διαβάστε περισσότερα

ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΔΙΑΦΟΡΙΚΟΣ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗΣ ΗΛΙΑΚΩΝ 2 ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΑ 1 ΕΝΤΟΛΗ SELTRON SGC14

ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΔΙΑΦΟΡΙΚΟΣ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗΣ ΗΛΙΑΚΩΝ 2 ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΑ 1 ΕΝΤΟΛΗ SELTRON SGC14 ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΔΙΑΦΟΡΙΚΟΣ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗΣ ΗΛΙΑΚΩΝ 2 ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΑ 1 ΕΝΤΟΛΗ SELTRON SGC14 1. Πρόλογος Οι ψηφιακοί διαφορικοί θερμοστάτες ηλιακών της SELTRON λειτουργούν με μικροεπεξεργαστή, διαθέτουν απόλυτη ακρίβεια

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΝΤΕΛΟ: UTF-673 ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΣΤΗΛΗ

ΜΟΝΤΕΛΟ: UTF-673 ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΣΤΗΛΗ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΜΟΝΤΕΛΟ: UTF-673 ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΣΤΗΛΗ Σας ευχαριστούμε για την προτίμηση σας στο προϊόν μας. Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες αυτές και φυλάξτε τις για μελλοντική χρήση. Παρακαλούμε

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης και ασφάλειας για μάσκα ηλεκτροσυγκόλλησης ηλεκτρονική BWH1000

Οδηγίες χρήσης και ασφάλειας για μάσκα ηλεκτροσυγκόλλησης ηλεκτρονική BWH1000 Οδηγίες χρήσης και ασφάλειας για μάσκα ηλεκτροσυγκόλλησης ηλεκτρονική BWH1000 Διαβάστε προσεχτικά το εγχειρίδιο αυτό πριν την χρήση Ι. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Οι ηλεκτρονικές μάσκες ηλεκτροσυγκόλλησης είναι σχεδιασμένες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΑΝΑΦΟΡΤΙΖΟΜΕΝΗ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΞΥΡΙΣΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΕΠΑΝΑΦΟΡΤΙΖΟΜΕΝΗ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΞΥΡΙΣΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΠΑΝΑΦΟΡΤΙΖΟΜΕΝΗ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΞΥΡΙΣΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΙΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΣΚΕΥΗ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ. Διαβάστε τις παρακάτω οδηγίες προσεκτικά,

Διαβάστε περισσότερα

NS2000 Ψεκαστήρας Μπαταρίας Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης

NS2000 Ψεκαστήρας Μπαταρίας   Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης NS2000 Ψεκαστήρας Μπαταρίας Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Owner s manual Διαβάστε τις οδηγίες χρήσης πριν την λειτουργία. Προσοχή! Ο ψεκαστήρας έχει σχεδιαστεί για χρήση με χημικά που μπορεί

Διαβάστε περισσότερα

Σημαντικές Σημειώσεις Ασφαλείας

Σημαντικές Σημειώσεις Ασφαλείας Σημαντικές Σημειώσεις Ασφαλείας Παρακαλούμε διαβάστε τις παρακάτω πληροφορίες για να εξασφαλίσετε τη σωστή λειτουργία του μηχανήματος. 1 Διαβάστε το εγχειρίδιο προσεκτικά πριν συνδέσετε το μηχάνημα. 2

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης για ψεκαστήρα πλάτης μπαταρίας 16Lt

Οδηγίες χρήσης για ψεκαστήρα πλάτης μπαταρίας 16Lt Οδηγίες χρήσης για ψεκαστήρα πλάτης μπαταρίας 16Lt Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Owner s manual Art Nr.:010395 Διαβάστε τις οδηγίες χρήσης πριν την λειτουργία. Προσοχή! Ο ψεκαστήρας έχει

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΖΥΓΑΡΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΖΥΓΑΡΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΖΥΓΑΡΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ Διαβάστε τις παρακάτω οδηγίες προσεκτικά πριν χρησιμοποιήσετε τη συσκευή για πρώτη φορά. Πριν και κατά τη διάρκεια χρήσης είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε

Διαβάστε περισσότερα

1964-P-2001 1964-P-2000

1964-P-2001 1964-P-2000 1964-P-2001 1964-P-2000 ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ Οδηγίες Εγκατάστασης Μονάδας Τοίχου Keeler Διαβάστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες πριν χρησιμοποιήσετε το προϊόν σας

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ: Εταιρεία VALEO Formosa Office Building 4F 3, 161, Sung The Road Taipei, Taiwan, R.O.C.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ: Εταιρεία VALEO Formosa Office Building 4F 3, 161, Sung The Road Taipei, Taiwan, R.O.C. ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ: Εταιρεία VALEO Formosa Office Building 4F 3, 161, Sung The Road Taipei, Taiwan, R.O.C. P/N: 700351626(09.03) ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΙΝ ΤΗ ΧΡΗΣΗ: Διαβάστε τις οδηγίες προσεκτικά και απευθυνθείτε στις

Διαβάστε περισσότερα

COMMO. Παρουσίαση για τεχνικούς

COMMO. Παρουσίαση για τεχνικούς Παρουσίαση για τεχνικούς 1 Ευρετήριο Ξεκίνημα Πρώτο άναμμα: Διαδικασία ελέγχου Πρώτο άναμμα Συντήρηση και καθάρισμα Service Τα πιο συχνά λάθη 2 Ξεκίνημα Πρώτο άναμμα 3 Διαδικασία ελέγχου Έλεγχος εγκατάστασης:

Διαβάστε περισσότερα

ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΙΑΦΟΡΙΚΟΣ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗΣ ΗΛΙΑΚΩΝ 2 ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΑ 1 ΕΝΤΟΛΗ SELTRON SGC13 1. Πρόλογος Οι ψηφιακοί διαφορικοί θερµοστάτες ηλιακών της SELTRON λειτουργούν µε µικροεπεξεργαστή, διαθέτουν απόλυτη ακρίβεια

Διαβάστε περισσότερα

V-8252 Ηλεκτρική Σκούπα Οδηγίες Χρήσεως

V-8252 Ηλεκτρική Σκούπα Οδηγίες Χρήσεως V-8252 Ηλεκτρική Σκούπα Οδηγίες Χρήσεως www.zampa.gr Ο ΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Η χρήση οποιασδήποτε ηλεκτρικής συσκευής απαιτεί τους ακόλουθους βασικούς κανόνες ασφαλείας, καθώς υπάρχει κίνδυνος τραυµατισµού ή

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΟΠΟΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ KORUND - ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ -

ΤΡΟΠΟΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ KORUND - ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ - ΤΡΟΠΟΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ KORUND - ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ - 1. Συνιστάμενος μηχανικός εξοπλισμός (Μηχανή ψεκασμού χωρίς αέρα Airless) 2. Εφαρμογή με πινέλο με μακριά μαλακιά φυσική τρίχα ΕΦΑΡΜΟΓΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΚΕΥΗ ΑΕΡΟΣΤΕΓΟΥΣ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑΤΟΣ ΣΑΚΟΥΛΑΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΣΥΣΚΕΥΗ ΑΕΡΟΣΤΕΓΟΥΣ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑΤΟΣ ΣΑΚΟΥΛΑΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗ ΑΕΡΟΣΤΕΓΟΥΣ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑΤΟΣ ΣΑΚΟΥΛΑΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΙΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΣΚΕΥΗ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ. Διαβάστε τις παρακάτω οδηγίες προσεκτικά,

Διαβάστε περισσότερα

INSTRUCTIONS MANUAL VACUUM CLEANER MOD. R-185

INSTRUCTIONS MANUAL VACUUM CLEANER MOD. R-185 INSTRUCTIONS MANUAL VACUUM CLEANER MOD. R-185 3 Περιγραφή συσκευής A Πέλµα σκουπίσµατος B Τηλεσκοπικός σωλήνας C Εύκαµπτος σωλήνας D Ρυθµιστής αέρα E Άνω άκρο εύκαµπτου σωλήνα F Μπουτόν αυτόµατης περιτύλιξης

Διαβάστε περισσότερα

Πώς να ράψετε τζιν, δέρμα και καμβά

Πώς να ράψετε τζιν, δέρμα και καμβά Πώς να ράψετε τζιν, δέρμα και καμβά Σημαντικές οδηγίες ασφαλείας Αυτές οι οδηγίες ασφαλείας έχουν σκοπό να αποτρέψουν κινδύνους ή ζημιές που οφείλονται σε κακή χρήση της μηχανής. Διαβάστε προσεκτικά και

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΥΡΕΥΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΚΑΙ ΑΞΕΣΟΥΑΡ

ΚΟΥΡΕΥΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΚΑΙ ΑΞΕΣΟΥΑΡ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΟΥΡΕΥΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ MOD. ΗΜ-1014 1 ΚΟΥΡΕΥΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΚΑΙ ΑΞΕΣΟΥΑΡ 1. 2 χτενάκια για 22 µήκη (από 3-18mm και από 21-36mm). 2. 1 χτενάκι ακριβείας (0.5-2.5mm) 3. Λεπίδες: Κινούµενη λεπίδα: ιαδικασία

Διαβάστε περισσότερα

ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ FRAL DRY-MEC 16lt

ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ FRAL DRY-MEC 16lt ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ FRAL DRY-MEC 16lt ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ/ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ... 0 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ... 1 ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ... 2 ΜΟΝΙΜΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ...3 ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ 4 ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ/ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΚΕΥΗ ΙΣΙΩΜΑΤΟΣ ΜΑΛΛΙΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΣΥΣΚΕΥΗ ΙΣΙΩΜΑΤΟΣ ΜΑΛΛΙΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗ ΙΣΙΩΜΑΤΟΣ ΜΑΛΛΙΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΙΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΣΚΕΥΗ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ. Διαβάστε τις παρακάτω οδηγίες προσεκτικά, καθώς σας

Διαβάστε περισσότερα

V 50/60Hz W 1.7L

V 50/60Hz W 1.7L ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Ηλεκτρικός Βραστήρας Μοντέλο: R-778 220-240V 50/60Hz 1850--2200W 1.7L ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ Όταν χρησιμοποιείτε ηλεκτρικές συσκευές, πρέπει να τηρείτε τις βασικές προφυλάξεις ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΦΕΤΙΕΡΑ ΦΙΛΤΡΟΥ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΚΑΦΕΤΙΕΡΑ ΦΙΛΤΡΟΥ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΦΕΤΙΕΡΑ ΦΙΛΤΡΟΥ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΙΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΣΚΕΥΗ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ. Διαβάστε τις παρακάτω οδηγίες προσεκτικά, καθώς σας παρέχουν

Διαβάστε περισσότερα

Panels PM. Ηλεκτρική σύνδεση Τα πάνελ παρέχονται με ένα εύκαμπτο καλώδιο με φις.

Panels PM. Ηλεκτρική σύνδεση Τα πάνελ παρέχονται με ένα εύκαμπτο καλώδιο με φις. 1 2 3 Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες πριν χρησιμοποιήσετε το προϊόν ώστε να αποφευχθεί τυχόν ζημιά ή επικίνδυνες καταστάσεις. Κάθε χρήση του προϊόντος εκτός των Panels PM προδιαγραφών

Διαβάστε περισσότερα

NS6000. Art Nr : Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης

NS6000. Art Nr : Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης NS6000 Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Owner s manual Art Nr : 014881 Το ψεκαστικό είναι ένα φορητό, ευέλικτο και πολύ αποδοτικό μηχάνημα για την προστασία των φυτών. Είναι κατάλληλο για την

Διαβάστε περισσότερα

DUE-1238 ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

DUE-1238 ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ DUE-1238 ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 1. Διαβάστε το εγχειρίδιο χρήσης προσεκτικά πριν χρησιμοποιήσετε το προϊόν για πρώτη φορά και φυλάξετε τη συσκευή σε ασφαλές μέρος, για να

Διαβάστε περισσότερα

Παρακαλείσθε να διαβάσετε αυτές τις οδηγίες πριν χρησιμοποιήσετε το προϊόν. ΕΛΛΗΝΙΚΑ Μοντέλα C-420 / C-420C

Παρακαλείσθε να διαβάσετε αυτές τις οδηγίες πριν χρησιμοποιήσετε το προϊόν. ΕΛΛΗΝΙΚΑ Μοντέλα C-420 / C-420C Παρακαλείσθε να διαβάσετε αυτές τις οδηγίες πριν χρησιμοποιήσετε το προϊόν. ΕΛΛΗΝΙΚΑ Μοντέλα C-420 / C-420C Είσοδος κάρτας / CD Κεφαλή καταστροφέα εγγράφων Είσοδος χαρτιού Ενδεικτικές λυχνίες Εμπλοκή χαρτιού

Διαβάστε περισσότερα

Φορητός ηλεκτρονικός αφυγραντής

Φορητός ηλεκτρονικός αφυγραντής Φορητός ηλεκτρονικός αφυγραντής Οδηγίες χρήσης ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες πριν από τη χρήση του μηχανήματος και φυλάξτε αυτές σε ασφαλές μέρος για μελλοντική αναφορά. Η

Διαβάστε περισσότερα

My1000 ΑΕΡΟΣΥΜΠΙΕΣΤΗΣ ΛΑΔΙΟΥ 100L 3HP ΜΟΝΟΜΠΛΟΚ. Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης

My1000 ΑΕΡΟΣΥΜΠΙΕΣΤΗΣ ΛΑΔΙΟΥ 100L 3HP ΜΟΝΟΜΠΛΟΚ.   Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης My1000 ΑΕΡΟΣΥΜΠΙΕΣΤΗΣ ΛΑΔΙΟΥ 100L 3HP ΜΟΝΟΜΠΛΟΚ Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Owner s manual Οδηγίες χρήσης για κομπρεσέρ αέρος MY1000 / MY2000 1. Τεχνικά χαρακτηριστικά DIRECT DRIVEN COMPRESSOR

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Διαβάστε προσεκτικά και ακολουθήστε όλους τους κανόνες ασφαλείας και τις οδηγίες. λειτουργίας. Ψύκτης 45 φιαλών κρασιού MFC-45202

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Διαβάστε προσεκτικά και ακολουθήστε όλους τους κανόνες ασφαλείας και τις οδηγίες. λειτουργίας. Ψύκτης 45 φιαλών κρασιού MFC-45202 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Ψύκτης 45 φιαλών κρασιού MFC-45202 Διαβάστε προσεκτικά και ακολουθήστε όλους τους κανόνες ασφαλείας και τις οδηγίες λειτουργίας Περιεχόμενο 1. Ο ψ ύ κ τ η ς κ ρ α σ ι ώ ν σ α ς 3 2. Τ ε

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης ΒΡΗ1000

Οδηγίες Χρήσης ΒΡΗ1000 Οδηγίες Χρήσης ΒΡΗ1000 Τεχνικά χαρακτηριστικά Ισχύς Ταχύτητα περιστροφής εν κενό Κτυπήματα το λεπτό Ισχύς κτυπήματος Τύπος υποδοχέα τρυπανιού και εργαλείου Μέγιστη δυνατότητα τρυπήματος Βάρος 620W 0-870

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΡΕΚΛΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ TORTOLI

ΚΑΡΕΚΛΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ TORTOLI ΚΑΡΕΚΛΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ TORTOLI Οδηγίες συναρμολόγησης και χρήσης 5202650018656 / 5202650018663 / 5202650018670 2 Αγαπητή πελάτισσα, Αγαπητέ πελάτη, Συγχαρητήρια για την αγορά του προϊόντος PRAKTIKER. Όπως όλα

Διαβάστε περισσότερα

Beper Ηλεκτρική Σκούπα Ρομπότ

Beper Ηλεκτρική Σκούπα Ρομπότ Beper 50.600 Ηλεκτρική Σκούπα Ρομπότ ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΙΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΣΚΕΥΗ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ. Διαβάστε τις παρακάτω οδηγίες προσεκτικά, καθώς σας παρέχουν

Διαβάστε περισσότερα

BDS8000 ΤΡΙΒΕΙΟ ΓΥΨΟΣΑΝΙΔΑΣ. Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης

BDS8000 ΤΡΙΒΕΙΟ ΓΥΨΟΣΑΝΙΔΑΣ.   Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης BDS8000 ΤΡΙΒΕΙΟ ΓΥΨΟΣΑΝΙΔΑΣ Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Owner s manual ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ 1. Οδηγίες ασφαλείας Σημείωση: Για να μειώσετε

Διαβάστε περισσότερα

Φορητή εστία γκαζιού Εγχειρίδιο χρήσης

Φορητή εστία γκαζιού Εγχειρίδιο χρήσης Φορητή εστία γκαζιού Εγχειρίδιο χρήσης Μοντέλο: PGC-2324 Διαβάστε και κρατήστε τις οδηγίες για μελλοντική αναφορά ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ 2X2.3KW(166g/h) Σύστημα πιεζοηλεκτρικής ανάφλεξης Βαλβίδα χαμηλής πίεσης

Διαβάστε περισσότερα

SWK 2510WH SWK 2511BK. GR Βραστήρας. Copyright 2016, Fast ČR, a.s

SWK 2510WH SWK 2511BK. GR Βραστήρας. Copyright 2016, Fast ČR, a.s SWK 2510WH SWK 2511BK GR Βραστήρας - 1 - GR Βραστήρας Σημαντικές οδηγίες ασφάλειας ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΦΥΛΑΞΤΕ ΓΙΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ. Η παρούσα συσκευή μπορεί να χρησιμοποιείται από παιδιά 8 ετών και

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ MOD. R-182 Περιγραφή Συσκευής 1. Καλώδιο 2. Λαβή 3. ιακόπτης λειτουργίας On/Off 4. Ρυθµιστής ισχύος 5. Μπουτόν περιτύλιξης καλωδίου 6. Πέλµα 7. Θάλαµος σακούλας 8. Μπουτόν απελευθέρωσης

Διαβάστε περισσότερα

Παρακαλείσθε να διαβάσετε αυτές τις οδηγίες πριν χρησιμοποιήσετε το προϊόν. ΕΛΛΗΝΙΚΑ Μοντέλα SB-80 / SB-85C

Παρακαλείσθε να διαβάσετε αυτές τις οδηγίες πριν χρησιμοποιήσετε το προϊόν. ΕΛΛΗΝΙΚΑ Μοντέλα SB-80 / SB-85C Παρακαλείσθε να διαβάσετε αυτές τις οδηγίες πριν χρησιμοποιήσετε το προϊόν. ΕΛΛΗΝΙΚΑ Μοντέλα SB-80 / SB-85C Κεφαλή καταστροφέα εγγράφων Ενδεικτικές λυχνίες (κόκκινες) Εμπλοκή χαρτιού Ανοικτή θύρα Υπερθέρμανση

Διαβάστε περισσότερα

ΑΤΜΟΣΙΔΕΡΟ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ MSI-6541

ΑΤΜΟΣΙΔΕΡΟ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ MSI-6541 ΑΤΜΟΣΙΔΕΡΟ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ MSI-6541 Παρακαλούμε διαβάστε αυτές τις οδηγίες χρήσης προτού χρησιμοποιήσετε τη συσκευή και κρατήστε τις για μελλοντική αναφορά Προδιαγραφές: Λειτουργίες: Στεγνό σιδέρωμα, ψεκασμός

Διαβάστε περισσότερα

Ns4500 ΨΕΚΑΣΤΙΚΟ. Art Nr: Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης

Ns4500 ΨΕΚΑΣΤΙΚΟ. Art Nr: Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Ns4500 ΨΕΚΑΣΤΙΚΟ Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Art Nr: 013440 Owner s manual 1. Ασφάλεια / Safety 2. Έλεγχος πριν την χρήση / Pre-operation check 2 3. Εκκίνηση μηχανής / Start engine 4. Παύση

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ & ΧΡΗΣΗΣ ΣΥΡΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟΡΡΟΦΗΤΗΡΩΝ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ & ΧΡΗΣΗΣ ΣΥΡΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟΡΡΟΦΗΤΗΡΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ & ΧΡΗΣΗΣ ΣΥΡΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟΡΡΟΦΗΤΗΡΩΝ Αγαπητέ πελάτη, Ελπίζουμε ότι αυτό το προϊόν, το οποίο έχει κατασκευαστεί σε σύγχρονες εργοστασιακές εγκαταστάσεις και πέρασε από αυστηρούς ποιοτικούς

Διαβάστε περισσότερα

ΑΤΜΟΣΙΔΕΡΟ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Μοντέλο: SIH1126

ΑΤΜΟΣΙΔΕΡΟ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Μοντέλο: SIH1126 ΑΤΜΟΣΙΔΕΡΟ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Μοντέλο: SIH1126 Παρακαλούμε διαβάστε αυτές τις οδηγίες χρήσης και κοιτάξτε προσεκτικά τις εικόνες προτού χρησιμοποιήσετε τη συσκευή! Προδιαγραφές: Μοντέλο: SIH1126 Λειτουργίες:

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης 2 σε 1 σκουπάκι χειρός

Εγχειρίδιο χρήσης 2 σε 1 σκουπάκι χειρός Εγχειρίδιο χρήσης 2 σε 1 σκουπάκι χειρός Μοντέλο: VC-1156 Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης και κρατήστε τις για μελλοντική αναφορά ΠΡΙΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΣΚΕΥΗ, ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΚΟΥΠΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗΣ ΣΤΑΧΤΗΣ DAV-4141

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΚΟΥΠΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗΣ ΣΤΑΧΤΗΣ DAV-4141 ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΚΟΥΠΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗΣ ΣΤΑΧΤΗΣ DAV-4141 1 220-240V~ 50Hz 1200W, Κλάση II Οδηγίες χρήσης Η συσκευή είναι μόνο για στεγνή απορρόφηση Προσοχή: Διαβάστε αυτές τις οδηγίες πριν από την εγκατάσταση και

Διαβάστε περισσότερα

Beper Σίδερο ξηρού ατμού 1000W

Beper Σίδερο ξηρού ατμού 1000W Beper 50.943 Σίδερο ξηρού ατμού 1000W ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΙΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΣΚΕΥΗ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ. Διαβάστε τις παρακάτω οδηγίες προσεκτικά, καθώς σας παρέχουν

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης Επαναφορτιζόμενη ξυριστική μηχανή

Οδηγίες χρήσης Επαναφορτιζόμενη ξυριστική μηχανή Οδηγίες χρήσης Επαναφορτιζόμενη ξυριστική μηχανή Αρ. μοντέλου ES-SA40 Πριν χρησιμοποιήσετε τη συσκευή, παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες χρήσης. Ελληνικά Σημαντικές πληροφορίες Πριν από

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ ΒΡΑΣΤΗΡΑΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ ΒΡΑΣΤΗΡΑΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ ΒΡΑΣΤΗΡΑΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΙΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΣΚΕΥΗ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ. Διαβάστε τις παρακάτω οδηγίες προσεκτικά, καθώς σας παρέχουν

Διαβάστε περισσότερα

ΒΡΑΣΤΗΡΑΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣHΣ

ΒΡΑΣΤΗΡΑΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣHΣ ΒΡΑΣΤΗΡΑΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣHΣ Model No: AS8622 Ref. No: 857-8622 ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 1. Αυτή η συσκευή έχει σχεδιαστεί ΜΟΝΟ για οικιακή χρήση. Καμία ευθύνη δεν φέρει ο κατασκευαστής για βλάβη που προκλήθηκε από

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΚΟΝΤΑΡΟΠΡΙΟΝΟΥ PS 2500 ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΚΟΝΤΑΡΟΠΡΙΟΝΟΥ PS 2500 ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΚΟΝΤΑΡΟΠΡΙΟΝΟΥ PS 2500 ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 1.Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες 2.Φορέστε ρούχα, μάσκα, γάντια και γυαλιά προστασίας 3.Μην κάνετε χρήση στη βροχή 4.Μην αφήνετε τα παιδιά να πλησιάσουν

Διαβάστε περισσότερα

GR Ηλεκτρικός βραστήρας

GR Ηλεκτρικός βραστήρας SWK 1750SS GR Ηλεκτρικός βραστήρας - 1 - GR Ηλεκτρικός βραστήρας Σημαντικές οδηγίες ασφάλειας ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΦΥΛΑΞΤΕ ΓΙΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ. Η παρούσα συσκευή μπορεί να χρησιμοποιείται από παιδιά

Διαβάστε περισσότερα

Στραμμένο προς τα πίσω ECE R44 04. 0 + 0-13 kg 0-12 μήνες

Στραμμένο προς τα πίσω ECE R44 04. 0 + 0-13 kg 0-12 μήνες Στραμμένο προς τα πίσω Εγχειρίδιο χρήστη ECE R44 04 Ομάδα Βάρος Ηλικία 0 + 0-13 kg 0-12 μήνες 1 Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε το BeSafe izi Sleep ISOfix Η BeSafe έχει αναπτύξει αυτό το κάθισμα με μεγάλη

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΡΕΚΛΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ TRIESTE

ΚΑΡΕΚΛΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ TRIESTE ΚΑΡΕΚΛΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ TRIESTE Οδηγίες συναρμολόγησης και χρήσης 5202650077585 ΙΜ_2017_01 Σελ. 1 από 12 Αγαπητή πελάτισσα, Αγαπητέ πελάτη, Συγχαρητήρια για την αγορά του προϊόντος PRAKTIKER. Όπως όλα τα προϊόντα

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ 16 ΕΠΙΔΑΠΕΔΙΟΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΜΕ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ R-845

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ 16 ΕΠΙΔΑΠΕΔΙΟΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΜΕ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ R-845 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ 16 ΕΠΙΔΑΠΕΔΙΟΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΜΕ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ R-845 Ευχαριστούμε για την αγορά του ανεμιστήρα. Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης πριν θέσετε σε λειτουργία τη συσκευή. Αγαπητέ

Διαβάστε περισσότερα

EL Ηλεκτρική σκούπα χωρίς σακούλα

EL Ηλεκτρική σκούπα χωρίς σακούλα SVC 1080 EL Ηλεκτρική σκούπα χωρίς σακούλα - 1 - EL Ηλεκτρική σκούπα χωρίς σακούλα Σημαντικές οδηγίες για την ασφάλεια ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΦΥΛΑΣΣΕΤΕ ΓΙΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ. Η παρούσα συσκευή μπορεί

Διαβάστε περισσότερα

FASIZ. Συσκευή Αφαίρεσης Ψαλίδας Fasiz FA-452

FASIZ. Συσκευή Αφαίρεσης Ψαλίδας Fasiz FA-452 FASIZ Συσκευή Αφαίρεσης Ψαλίδας Fasiz FA-452 2 Γνωρίζοντας τη συσκευή Λίστα με μέρη Σακούλα μεταφοράς: Ασφαλής μεταφορά της συσκευής και των εξαρτημάτων της, όπου κι αν πάτε. Χτενάκι διαμόρφωσης: Ιδανικό

Διαβάστε περισσότερα

ΜΠΛΕΝΤΕΡ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΜΟΝΤΕΛΟ: XB9115G

ΜΠΛΕΝΤΕΡ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΜΟΝΤΕΛΟ: XB9115G ΜΠΛΕΝΤΕΡ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΜΟΝΤΕΛΟ: XB9115G ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ Όταν χρησιμοποιήσετε την ηλεκτρική συσκευή, πρέπει να ακολουθήσετε τα παρακάτω βασικά μέτρα ασφαλείας: 1. Διαβάστε όλες τις οδηγίες. 2.

Διαβάστε περισσότερα

Προετοιμασία των τροφίμων ΨΗΣΙΜΟ

Προετοιμασία των τροφίμων ΨΗΣΙΜΟ EL ΨΗΣΙΜΟ Μη θέτετε ποτέ τη συσκευή σε λειτουργία ενώ είναι άδεια. Μην υπερφορτώνετε το δίσκο, τηρείτε τις συνιστώμενες ποσότητες. Αυτό το προϊόν δεν προορίζεται για κλασικό τηγάνισμα (μη γεμίζετε το

Διαβάστε περισσότερα

AIRPUR-35 ΙΟΝΙΣΤΗΣ ΑΕΡΑ. Εγχειρίδιο εγκατάστασης

AIRPUR-35 ΙΟΝΙΣΤΗΣ ΑΕΡΑ. Εγχειρίδιο εγκατάστασης AIRPUR-35 ΙΟΝΙΣΤΗΣ ΑΕΡΑ Εγχειρίδιο εγκατάστασης Περιγραφή εξοπλισμού Μπορεί να τοποθετηθεί στον τοίχο με τον εξοπλισμό που συμπεριλαμβάνεται. Γρίλιες εξόδου αέρα Πίνακας ελέγχου Χερούλι μεταφοράς Χερούλι

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης ΨΥΓΕΙΩΝ ΜΟΝΤΕΛΑ: DE-38 NF & DE-38 NF SI

Οδηγίες Χρήσης ΨΥΓΕΙΩΝ ΜΟΝΤΕΛΑ: DE-38 NF & DE-38 NF SI Οδηγίες Χρήσης ΨΥΓΕΙΩΝ ΜΟΝΤΕΛΑ: DE-38 NF & DE-38 NF SI Τοποθέτηση Χειρολαβών Τοποθέτηση χειρολαβής στην πόρτα της κατάψυξης:1 Τοποθετήστε το πάνω µέρος της χειρολαβής στην αντίστοιχη οπή της πόρτας και

Διαβάστε περισσότερα

SDI / Ultramat 2 Δονητής Αµαλγάµατος

SDI / Ultramat 2 Δονητής Αµαλγάµατος SDI / Ultramat 2 Δονητής Αµαλγάµατος Οδηγίες χρήσεως Σας ευχαριστούµε που αγοράσατε τον δονητή αµαλγάµατος διπλής τάσης, ο οποίος έχει ένα χρονόµετρο υψηλής ακρίβειας που ελέγχεται από µικροεπεξεργαστή

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης. Καταμετρητής χαρτονομισμάτων EasyCount EC960

Εγχειρίδιο Χρήσης. Καταμετρητής χαρτονομισμάτων EasyCount EC960 Εγχειρίδιο Χρήσης Καταμετρητής χαρτονομισμάτων EasyCount EC960 ΠΡΟΣΟΧΗ Προτού θέσετε σε λειτουργία τη συσκευή βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν αντικείμενα που παρεμποδίζουν τον τροφοδότη χαρτονομισμάτων κατά

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Γρήγορης Εκκίνησης

Οδηγός Γρήγορης Εκκίνησης Οδηγός Γρήγορης Εκκίνησης Γρήγορη Εκκίνηση 1 Γρήγορη Εκκίνηση Βεβαιωθείτε ότι έχετε όλα τα αντικείμενα που παρουσιάζονται στην Εικόνα 1. (Οι ετικέτες που συμπεριλαμβάνονται στη συσκευασία μπορεί να ποικίλουν.)

Διαβάστε περισσότερα

ΞΥΡΙΣΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΓΙΑ ΦΑΒΟΡΙΤΕΣ-ΜΥΤΗ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΞΥΡΙΣΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΓΙΑ ΦΑΒΟΡΙΤΕΣ-ΜΥΤΗ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΞΥΡΙΣΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΓΙΑ ΦΑΒΟΡΙΤΕΣ-ΜΥΤΗ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Λεπίδα για τη μύτη Διακόπτης ON/OFF Κυρίως σώμα Λεπίδα για φαβορίτες Κεφαλή Βούρτσα Σχ.1 Θέση μπαταρίας Θήκη ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

BCG1500 Λειαντήρας Δομικών Υλικών. Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης

BCG1500 Λειαντήρας Δομικών Υλικών.   Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης BCG1500 Λειαντήρας Δομικών Υλικών Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Owner s manual Οδηγίες χρήσης και ασφαλείας Σημαντικές οδηγίες Σημαντικές οδηγίες και προφυλάξεις είναι πάνω στο εργαλείο σας

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΟΔΟΝΤΟΒΟΥΡΤΣΑ - ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΟΔΟΝΤΟΒΟΥΡΤΣΑ - ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΟΔΟΝΤΟΒΟΥΡΤΣΑ - ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΙΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΣΚΕΥΗ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ. Διαβάστε τις παρακάτω οδηγίες προσεκτικά, καθώς σας

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΚΟΥΠΑ ΜΕ ΣΩΛΗΝΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ VC640

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΚΟΥΠΑ ΜΕ ΣΩΛΗΝΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ VC640 ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΚΟΥΠΑ ΜΕ ΣΩΛΗΝΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ VC640 ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Όταν χρησιμοποιείτε μια ηλεκτρική συσκευή, θα πρέπει πάντα να λαμβάνετε τις βασικές προφυλάξεις, περιλαμβανομένων των ακόλουθων:

Διαβάστε περισσότερα

Μπλέντερ Οδηγίες χρήσης R-533

Μπλέντερ Οδηγίες χρήσης R-533 Μπλέντερ Οδηγίες χρήσης R-533-1 - ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Πριν χρησιμοποιήσετε αυτό το προϊόν, παρακαλούμε διαβάστε όλες τις οδηγίες χρήσης και κρατήστε τες για μελλοντική αναφορά. 1. Αυτό το προϊόν

Διαβάστε περισσότερα