ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ. THΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΣΤΟ 41ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ. Ξενοδοχείο GRAND HOTEL PALACE

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ. THΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΣΤΟ 41ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ. Ξενοδοχείο GRAND HOTEL PALACE"

Transcript

1 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ THΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΣΤΟ 41ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2012

2

3 41 Ô T ÎÙÈÎfi Ó ÚÈÔ ÙË.O.E.-O.T.A. 3 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ της ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. Στο 41ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΤΡΙΤΗ 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012 Συνάδελφοι, Το 41ο Τακτικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας πραγματοποιείται σε μια χρονική περίοδο που συνολικά το συνδικαλιστικό κίνημα και οι πολίτες της χώρας μας αντιστέκονται στην πιο ακραία νεοφιλελεύθερη επίθεση που έχουν δεχθεί σε βάρος των δικαιωμάτων και της επιβίωσής τους. Η συγκυβέρνηση και η τρόικα για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και τα προβλήματα του «Δημόσιου χρέους» λαμβάνουν μέτρα που αφαιρούν ένα ένα τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων και της κοινωνίας για να ικανοποιήσουν ΜΟΝΟ τις απαιτήσεις των δανειστών, των κερδοσκόπων, των τραπεζιτών και των εργοδοτών, αδιαφορώντας πλήρως για τις κοινωνικές επιπτώσεις και τα αδιέξοδα στην οικονομία. Η επίθεση που δεχθήκαμε και συνεχίζουμε να δεχόμαστε αφορά στο σύνολο των δικαιωμάτων μας. Μειώθηκαν και μειώνονται κατακόρυφα τα εισοδήματά μας μέσα από τη μείωση των αποδοχών μας, τις αυξήσεις του Φ.Π.Α. και πολλών άλλων έμμεσων και άμεσων φόρων. Περιορίζονται και καταργούνται βασικά ασφαλιστικά μας δικαιώματα. Μετά την κύρια ασφάλιση, στο τραπέζι του Προκρούστη βρίσκονται το εφάπαξ και οι Επικουρικές Συντάξεις. Συγχωνεύονται και υποβαθμίζονται Δημόσιες Υπηρεσίες, ενώ εκποιούνται Δημόσιες Επιχειρήσεις με μοναδικό κριτήριο τον περιορισμό των Κοινωνικών Υπηρεσιών και τη διασφάλιση των δανειστών. Αποδιαρθρώνονται οι Δημόσιες Συγκοινωνίες, η Δημόσια Παιδεία, η Δημόσια Υγεία με τις καταργήσεις υπηρεσιών και με μεταφορά του κόστους στις πλάτες των εργαζομένων και της κοινωνίας, αυξάνοντας παράλληλα τα κέρδη της παραπαιδείας και των Ιδιωτικών Νοσοκομείων. Αμφισβητούνται οι Συλλογικές Διαπραγματεύσεις και καταργούνται οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, ικανοποιούνται τα αιτήματα των εργοδοτών για τον περιορισμό των δικαιωμάτων των εργαζομένων αλλά και των εσόδων των Ασφαλιστικών Ταμείων που καταρρέουν μέρα με τη μέρα. Η ύφεση, η αύξηση της ανεργίας, οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις, το κλείσιμο των καταστημάτων, η αύξηση των ωρών εργασίας στο Δημόσιο, η υποβάθμιση των κοινωνικών δικαιωμάτων, η αύξηση της φτώχειας και της εξαθλίωσης είναι το αποτέλεσμα των αδιέξοδων, ακραίων, βάρβαρων νεοφιλελεύθερων πολιτικών. Τα μνημόνια διαδέχονται το ένα το άλλο με βασικό πάντα στόχο την κατάργηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και της κοινωνίας και την πλήρη υποταγή της χώρας στα συμφέροντα των τοκογλύφων δανειστών και της τρόικας. Οι ανάγκες του νέου δανεισμού της χώρας, το PSI και το νέο μνημόνιο, αναδεικνύουν για άλλη μια φορά το αδιέξοδο και την αποτυχία των μέτρων και των πολιτικών για την αντιμετώπιση της ύφεσης και του χρέους μιας και η κρίση χρέους έχει μεταβληθεί σε κρίση δανεισμού.

4 4 41 Ô T ÎÙÈÎfi Ó ÚÈÔ ÙË.O.E.-O.T.A. Ταυτόχρονα, οι πολιτικές που προωθούνται σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης με πρόσχημα την ανταγωνιστικότητα θα οδηγήσουν σε μακρόχρονη λιτότητα, ανεργία και στην περαιτέρω συρρίκνωση των εργασιακών, ασφαλιστικών και συλλογικών δικαιωμάτων όλων των Ευρωπαίων εργαζομένων και σε διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων. Συνάδελφοι, Την κρίσιμη αυτή χρονική περίοδο το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι της χώρας με ενότητα και αποφασιστικότητα θα πρέπει να οργανώσουν τις νέες μεγάλες μάχες όχι μόνο για την απόκρουση των νεοφιλελεύθερων πολιτικών αλλά και την ανατροπή τους. Και σε αυτή τη μάχη το συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. θα βρεθεί στην πρωτοπορία του αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Μέσα από το Συνέδριό μας θα πρέπει να διαμορφωθεί το πλαίσιο δράσης ώστε με τις καλύτερες προϋποθέσεις να οργανώσουμε την αντίδρασή μας γιατί ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να σπάσουμε τα δεσμά των μνημονίων και να ανατρέψουμε τις αντεργατικές πολιτικές. Γιατί αυτά που μας ΕΝΩΝΟΥΝ σήμερα είναι πολύ περισσότερα από αυτά που προβάλλουν κάποιοι ότι μας χωρίζουν Τώρα περισσότερο από κάθε άλλη φορά, ενωμένα και αποφασιστικά πρέπει να διεκδικήσουμε: Δίκαιο φορολογικό σύστημα, για δίκαιη κατανομή των βαρών και δίκαιη ανακατανομή του πλούτου. Πάταξη της φοροδιαφυγής, της φοροκλοπής και της εισφοροδιαφυγής. Να πληρώσουν για την κρίση αυτοί που ευθύνονται. Αυτοί που εκμεταλλεύτηκαν τις υποδομές αυτής της χώρας, το εργατικό και επιστημονικό δυναμικό, τις διευκολύνσεις που τους παρείχε και παρέχει η Ελληνική πολιτεία, τα αποθεματικά των Ταμείων μας, αυτοί που πριν από την κρίση θησαύρισαν, αλλά και τώρα ακόμη συνεχίζουν την κερδοφορία τους. Πρέπει επιτέλους να πληρώσουν και να συμβάλουν για την έξοδο από την κρίση. Έχουν χρέος έναντι του τόπου και του λαού μας. Ανατροπή της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων στο Δημόσιο Τομέα και τους Ο.Τ.Α. μέσω των Σ.Δ.Ι.Τ. Υπεράσπιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. Υπεράσπιση των συλλογικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. Αποδέσμευση της χώρας από τις περιοριστικές μνημονιακές πολιτικές που μόνο στόχο έχουν την υπεράσπιση των συμφερόντων των οικονομικά ισχυρών και όχι του λαού και των αδυνάτων. Απαιτούμε μια άλλη πολιτική που θα ενισχύει τα εισοδήματα και την εργασία, θα προστατεύει τα Δημόσια κοινωνικά αγαθά. Φραγμό στη νέα ανατροπή των μισθολογικών, εργασιακών, ασφαλιστικών, κοινωνικών δικαιωμάτων.

5 41 Ô T ÎÙÈÎfi Ó ÚÈÔ ÙË.O.E.-O.T.A. 5 Ακύρωση των νεοφιλελεύθερων πολιτικών του μνημονίου, επαναφορά, αποκατάσταση αλλά και κατάκτηση νέων δικαιωμάτων (στο μισθό, τη σύνταξη, την κοινωνική ασφάλιση, το εργασιακό και Συλλογικό δίκαιο, τις συλλογικές συμβάσεις και ελευθερίες). Υπεράσπιση του Δημοσίου ως κοινωνικού αγαθού που αφορά όλη την κοινωνία, όλους τους εργαζόμενους διότι προσφέρει παροχές όπως η υγεία, παιδεία, πρόνοια κ.λ.π. απολύτως αναγκαίες για ολόκληρο τον Ελληνικό λαό. Ενίσχυση της αυτόνομης, κινηματικής και αγωνιστικής κατεύθυνσης του συνδικαλιστικού κινήματος. Με αυτές τις Βασικές Θέσεις και προϋποθέσεις διαμορφώνουμε το πλαίσιο δράσης του κλάδου μας. Ασυμβίβαστα, αγωνιστικά και αποφασιστικά. Α. ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΟ: Το νέο Μισθολόγιο Βαθμολόγιο αποτέλεσε το όχημα για νέες περικοπές, νέες διαιρέσεις (παλαιοί και νέοι) και την ουσιαστική μισθολογική βαθμολογική καθήλωση του συνόλου των Δημοσίων Υπαλλήλων. Η πολιτική των περικοπών απ ότι φαίνεται θα συνεχιστεί με αφορμή την «αξιολόγηση» των Δημοσίων Υπηρεσιών και του υπηρετούντος προσωπικού. Εντάσσεται στον κυβερνητικό στόχο υλοποίησης των μνημονιακών δεσμεύσεων για δραστικό περιορισμό των εργαζομένων και ελαχιστοποίηση του μισθολογικού κόστους. Κι αυτό συμβαίνει όταν θα έπρεπε να προωθούνται οι στόχοι της ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού, οι όροι αμοιβής και εργασίας και οι προοπτικές εξέλιξής του. Γι αυτό συνεχίζουμε να διεκδικούμε: Ενιαίο και Δίκαιο Μισθολόγιο. Πραγματικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού. Διαμόρφωση του βασικού κατώτερου εισαγωγικού μισθού στην κατηγορία Υ.Ε. στα ευρώ. Διασφάλιση της ακώλυτης μισθολογικής εξέλιξης χωρίς περιορισμούς. Συγχρόνως, διεκδικούμε την αλλαγή βασικών διατάξεων του ισχύοντος Μισθολογίου Βαθμολογίου που δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στη Βαθμολογική Μισθολογική εξέλιξη του υπηρετούντος προσωπικού. 1. Αντιμετώπιση του προβλήματος με την βαθμολογική κατάταξη των Μουσικών (Πτυχιούχων Ωδείων), που οι υπηρεσίες αρνούνται να τους κατατάξουν στην κατηγορία Τ.Ε. 2. Τροποποίηση της κοινής Υπουργικής Απόφασης με αριθμ.: οικ.2/16519/0022/ που καθορίζει τους δικαιούχους του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας της παρ. 1 του άρθρου 15 του Ν.4024/2011, με την ένταξη των πιο κάτω ειδικοτήτων και κατηγοριών εργαζομένων. α. Εργατοτεχνίτες εν γένει: Σιδηρουργοί, Υδραυλικοί, Αλουμινάδες, Ηλεκτρολόγοι, Φανοποιοί, Τεχνίτες Συντηρητές, Πρακτικοί Μηχανικοί, Εργάτες Κήπων, Τεχνίτες Κηπουροί-Δενδροκόμοι- Ανθοκηπουροί, οι απασχολούμενοι στην τοποθέτηση Υαλοπινάκων, Εργάτες και Τεχνίτες στη

6 6 41 Ô T ÎÙÈÎfi Ó ÚÈÔ ÙË.O.E.-O.T.A. σήμανση των Οδών, Εργάτες και Τεχνίτες Σωληνώσεων και Σιδηροκατασκευών και οι Ηλεκτροσυγκολλητές. β. Οικοδομικές Εργασίες: Οικοδόμοι, Τεχνίτες Οικοδόμοι, Κτίστες Πέτρας, Καλουπατζήδες, Σοβατζήδες, Κτίστες, Ξυλουργοί, Ελαιοχρωματιστές, Εργάτες Οδοποιίας, Εργάτες και Τεχνίτες Ύδρευσης. γ. Υγειονομικό προσωπικό: Τραπεζοκόμοι, Βοηθοί Μάγειροι, Μάγειροι, Οικογενειακοί Βοηθοί, Νοσηλευτές, Νοσοκόμοι, Φυσικοθεραπευτές κ.λ.π. δ. Το ένστολο προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας. ε. Νυχτοφύλακες, Φύλακες-Εργάτες, Εργάτες Γενικών καθηκόντων και το Εποπτικό προσωπικό της καθαριότητας. ζ. Καθαρίστριες-στές, Εσωτερικών χώρων, Δημοτικών Γηροκομείων, Σχολικών Κτιρίων, Παιδικών Σταθμών, Δημοτικών Γυμναστηρίων, Κολυμβητηρίων και Γηπέδων. η. Εργάτες και Τεχνίτες που απασχολούνται στους Βιολογικούς καθαρισμούς, τους Σταθμούς Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, τους Χώρους Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων και Χώρους Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων. θ. Οι Μουσικοί Πνευστών Οργάνων. ι. Οι Εργάτες των Δημοτικών Σφαγείων. κ. Οι Εργάτες Καθαριότητας των Δημοτικών Νεκροταφείων. λ. Οι Καμαρώτοι-Καμαριέρες και οι Τρίφτες στα Δημοτικά Λουτρά. μ. Οι εργάτες και Τεχνίτες Ψεκασμού. ν. Οι απασχολούμενοι ως Θερμαστές και Λεβητοκαθαριστές. 3. Τροποποίηση του άρθρου 20 (υπερωριακή εργασία) του Ν.4024/2011, ώστε να μην υπάρχει περιορισμός στην υπερωριακή απασχόληση σε όσες υπηρεσίες των Ο.Τ.Α. Α Βαθμού (Καθαριότητα, Νεκροταφεία, Χώροι Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων, Σταθμοί Μεταφόρτωσης, Δημοτική Αστυνομία κ.λ.π.) λειτουργούν όλες τις ημέρες του μήνα, σε 24ώρη ή 12ώρη βάρδια σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 36 του Ν.3584/ Τροποποίηση των διατάξεων του Ν.4024/2011 σχετικά με την βαθμολογική μισθολογική εξέλιξη του προσωπικού των Ο.Τ.Α. Α Βαθμού που έχει υπαχθεί στο καθεστώς των Β.Α.Ε. σύμφωνα με το άρθρο 4 του Ν.3660/2008, ώστε και μετά την να συνεχίσει να του χορηγούνται τα πλασματικά μισθολογικά κλιμάκια. 5. Άμεση αντιμετώπιση της άδικης και άνισης μεταχείρισης που προβλέπει τη μισθολογική και βαθμολογική καθήλωση τρία (3) επί πλέον χρόνια, όσων εργαζομένων έχουν σαν τυπικό προσόν την εμπειρία, σύμφωνα με το άρθρο 28, παρ. 4 του Ν.4024/ Εφαρμογή του άρθρου 49 του Ν.3979/2011 που προβλέπει την κατά προτεραιότητα καταβολή των αποδοχών του προσωπικού των Ο.Τ.Α. Α Βαθμού. 7. Αναγνώριση μισθολογικά και βαθμολογικά της προϋπηρεσίας των εργαζομένων στα Κ.Ε.Π. που είχαν πριν διορισθούν σε μόνιμες θέσεις, ύστερα από προκήρυξη του Α.Σ.Ε.Π. 8. Την προώθηση νομοθετικής ρύθμισης, αντίστοιχη με αυτή που προβλέπεται στην Σ.Σ.Ε. έτους 2010 της Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α., ώστε και οι μόνιμοι υπάλληλοι των Ο.Τ.Α. που έχουν επιλέξει να

7 41 Ô T ÎÙÈÎfi Ó ÚÈÔ ÙË.O.E.-O.T.A. 7 διατηρήσουν το συνταξιοδοτικό και ασφαλιστικό καθεστώς του Ι.Κ.Α. και λαμβάνουν την αποζημίωση του άρθρου 204 του Ν.3584/2007 να υπολογίζονται και τα επιδόματα εορτών και αδείας. 9. Έκδοση της κοινής Υπουργικής Απόφασης σύμφωνα με το άρθρο 8, παρ. 8 του Ν.3731/2008, που θα καθορίζει το επίδομα θέσης ευθύνης για το ένστολο προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας. 10. Άμεση αντιμετώπιση των δαπανών μετακίνησης μεγάλου αριθμού εργαζομένων, κυρίως Καλλικρατικών, Νησιωτικών ή Ορεινών Δήμων που αναγκάζονται καθημερινά να μετακινούνται δεκάδες χιλιόμετρα για να βρεθούν στην έδρα του Δήμου όπου είναι υποχρεωμένοι από να παρέχουν τις υπηρεσίες τους. Β. ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΑ: Το ασφαλιστικό συσχετίζεται με την γενικότερη κατάσταση της οικονομικής πολιτικής, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, την ανεργία, την εισοδηματική πολιτική. Η κατάσταση στα Ασφαλιστικά Ταμεία διαρκώς χειροτερεύει αφού οι πραγματικές αιτίες ούτε στα όρια ηλικίας του ενεργού πληθυσμού, ούτε στο ύψος των συντάξεων των ασφαλισμένων οφείλονται, αλλά στην εκτεταμένη εισφοροδιαφυγή, στη λεηλασία των αποθεματικών των Ταμείων από τις Τράπεζες και το Χρηματιστήριο, στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, στην κακοδιοίκηση και την έλλειψη αποτελεσματικών οργανωτικών δομών και τεχνολογικής υποστήριξης. Το ασφαλιστικό σύστημα δεν κρίνεται μόνο βάσει δημοσιονομικών δεδομένων, γιατί η κοινωνική ασφάλιση είναι η καρδιά της κοινωνικής πολιτικής. Το ασφαλιστικό έχει σαφώς ταξική διάσταση και η θέση του έχει ιδεολογικό προσανατολισμό ως ζήτημα διανομής του εισοδήματος του πλούτου μεταξύ της εργασίας και του κεφαλαίου. Η ανακατανομή που έγινε και συνεχίζει να γίνεται μέσω του ασφαλιστικού, είναι σε βάρος των χαμηλών και μεσαίων κοινωνικών τάξεων. Γι αυτό συνεχίζουμε να διεκδικούμε: 1. Επαναφορά των ασφαλιστικών συνταξιοδοτικών μας δικαιωμάτων που έχουν καταργηθεί με όλους τους αντιασφαλιστικούς Νόμους. 2. Διασφάλιση του Δημόσιου, καθολικού και κοινωνικού χαρακτήρα, του ασφαλιστικού μας συστήματος. 3. Κατοχύρωση και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας στο εφάπαξ και την επικουρική σύνταξη. 4. Συνολική επέκταση των Β.Α.Ε. στους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. 5. Διαδοχική Ασφάλιση χωρίς καταβολή νέων εισφορών. 6. Περιορισμό της εισφοροδιαφυγής και της ανασφάλιστης εργασίας. 7. Πλήρης αναγνώριση του εργατικού ατυχήματος και της επαγγελματικής ασθένειας στους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ειδικότερα ζητήματα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που ζητούν άμεση λύση είναι: 1. Αναγνώριση ασφαλιστικά συνταξιοδοτικά της προϋπηρεσίας των Σχολικών Φυλάκων που είχε πριν μετατραπεί η σύμβασή τους σε Αορίστου Χρόνου με το Προεδρικό Διάταγμα 164/2004.

8 8 41 Ô T ÎÙÈÎfi Ó ÚÈÔ ÙË.O.E.-O.T.A. 2. Κατάργηση της κράτησης 1% υπέρ του Μ.Τ.Π.Υ. που γίνεται στις πρόσθετες αποδοχές των υπαλλήλων των Ο.Τ.Α. Α Βαθμού, καθώς δεν είναι μέτοχοι του Ταμείου αυτού. 3. Αναγνώριση συνταξιοδοτικά ασφαλιστικά του χρόνου εκπαίδευσης του ένστολου προσωπικού της Δημοτικής Αστυνομίας που προσλαμβάνεται σύμφωνα με το Π.Δ. 135/2006. Γ. ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ: Οι επιθέσεις εναντίον του Δημοσίου, η αποπροσανατολιστική εκμετάλλευση απαράδεκτων και αισχρών φαινομένων παραβατικότητας και διαφθοράς για την ενοχοποίηση του συνόλου των εργαζομένων στο Δημόσιο, τα σχέδια ολικής μεταβολής του ρόλου των Δημοσίων Υπηρεσιών με σκοπό την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των λίγων, εκλεκτών και ισχυρών, βρίσκονται και πάλι στην ημερήσια διάταξη. Γίνονται ο αγωγός για την αποσιώπηση των ευθυνών του πελατειακού, διαμεσολαβητικού, διαπλεκόμενου ρόλου, μεγάλης μερίδας του κυρίαρχου πολιτικού συστήματος, που κακοδιοικεί, ανέχεται, αρνείται τη διαφάνεια, την πολιτική συμμετοχή και τον αποτελεσματικό έλεγχο από την κοινωνία, της λειτουργίας των Δημοσίων Υπηρεσιών, εδώ και δεκαετίες. Γίνονται το όχημα, ώστε να μετατραπεί η «εφεδρεία» σε πρόγραμμα μαζικών απολύσεων, να συρρικνωθούν και να ιδιωτικοποιηθούν οι Δημόσιες Υπηρεσίες, να μεταβιβαστεί το κόστος βασικών κοινωνικών υπηρεσιών (Παιδεία, Υγεία, Νερό, Ρεύμα, χρήση Δημόσιων Υποδομών, Διοικητική υποστήριξη του πολίτη κ.λ.π.) στις πλάτες του πολίτη, στον ατομικό και οικογενειακό του προϋπολογισμό. Πρόκειται ασφαλώς για την άλλη, την υπόγεια πολιτική της λεηλασίας του εναπομείναντος εισοδήματος, της πλήρους περιθωριοποίησης των φτωχών και των ανέργων. Το συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων στο Δημόσιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε κάθε χώρο δουλειάς, εκτός από την ανάδειξη και την ερμηνεία των αιτιών που παράγουν αυτά τα φαινόμενα, την καταδίκη και καταγγελία ενός συστήματος με σάπιες και διεφθαρμένες πλευρές, έχει καθήκον να δυναμώσει το μέτωπο και απέναντι σε όσους συμμετέχουν ή διευκολύνουν πράξεις διαφθοράς. Δεν εκπροσωπούμε, αλλά απομονώνουμε όσους και όποιους αποδεδειγμένα εμπλέκονται σε τέτοια φαινόμενα. Οι συγχωνεύσεις και οι καταργήσεις των Οργανισμών του Δημοσίου, καθώς και οι απολύσεις των εργαζομένων γίνονται με μοναδικό γνώμονα την περιστολή δαπανών και χωρίς να εξετάζεται το τεράστιο κοινωνικό κόστος που θα προκληθεί. Η αξιολόγηση των υπηρεσιών και του προσωπικού δεν γίνεται για να βελτιωθεί η λειτουργία των Δημοσίων Υπηρεσιών. Αντίθετα, χρησιμοποιείται ως εργαλείο για νέες απολύσεις, για κλείσιμο υπηρεσιών και ενίσχυση των ιδιωτών. Μέσα σε αυτό το κλίμα, οι ανατροπές για τα Δημόσια αγαθά, τις Δημόσιες Υπηρεσίες και τους εργαζόμενους συνολικά στο Δημόσιο αναμένονται δραματικές και ειδικότερα: Προωθείται η κατάργηση-συγχώνευση και διάλυση υπηρεσιών, θυσία στο βωμό του «λιγότερου κράτους» και την ενίσχυση των ιδιωτών. Ο Ο.Ε.Κ., η Εργατική Εστία, τα Κ.Τ.Ε.Ο. αποτελούν τις πρώτες υπηρεσίες που καταργούνται και οδηγούνται στην ιδιωτικοποίηση.

9 41 Ô T ÎÙÈÎfi Ó ÚÈÔ ÙË.O.E.-O.T.A. 9 Προωθείται η μείωση των δομών και υπηρεσιών του Δημοσίου κατά 30%, στο πλαίσιο των κατευθύνσεων του Ο.Ο.Σ.Α. Προωθείται η δραστική μείωση του ανθρώπινου δυναμικού που υπηρετεί σήμερα στο Δημόσιο, κατά μέχρι το Στο ίδιο πλαίσιο προωθούνται νέες απολύσεις προσωπικού από το Δημόσιο. Μετά τις απολύσεις που πραγματοποιήθηκαν, μέσα από το καθεστώς της προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας, η συγκυβέρνηση συμφώνησε με την τρόικα στην απόλυση εργαζομένων έως το τέλος του 2012, ενώ δεν αποκλείεται ανάλογος αριθμός να οδηγείται στην απόλυση κάθε έτος έως το Προβλέπονται νέες οριζόντιες περικοπές των μισθών των εργαζομένων στο Δημόσιο, προκειμένου να καλυφθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι και να υπάρξει προς τα κάτω εξίσωση με τους εργαζόμενους στον Ιδιωτικό Τομέα. Προωθούνται περικοπές κατά 10% τουλάχιστον στα ειδικά μισθολόγια. Παγώνουν οι μισθολογικές και βαθμολογικές ωριμάνσεις για να μην αυξηθεί το κόστος μισθοδοσίας. Τέλος, προβλέπονται νέες μειώσεις συντάξεων, κύριων και επικουρικών, για όλους τους ασφαλισμένους εξαιτίας της άσχημης κατάστασης των Ταμείων και του «κουρέματος» των Ομολόγων. Γι αυτό ο αγώνας μας για ποιοτική αναβάθμιση των Δημοσίων Υπηρεσιών πρέπει να είναι καθημερινός διεκδικώντας: 1. Αναβάθμιση του ανθρώπινου Δυναμικού, αντικειμενικό σύστημα προσλήψεων, αξιοκρατική στελέχωση, καμιά κατάργηση οργανικών θέσεων. 2. Προστασία και αναβάθμιση των Υπηρεσιών του Δημοσίου και των Ο.Τ.Α. με την αύξηση των πόρων για τη λειτουργία τους, τη βελτίωση των υποδομών και των εξοπλισμών τους. 3. Ουσιαστική οικονομική αναβάθμιση των Δημοσίων Υπαλλήλων. 4. Κατάργηση του Νόμου για τις Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (Σ.Δ.Ι.Τ.). Υπεράσπιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών, αποτροπή κάθε προσπάθειας ιδιωτικοποίησης. 5. Ενίσχυση του Δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών της Υγείας, της Παιδείας, και της Πρόνοιας. Αύξηση των δαπανών για τη λειτουργία τους και την αναβάθμιση της ποιότητά τους. Δ. ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ: Από την πρώτη ημέρα ψήφισης και στη συνέχεια εφαρμογής του Ν.3852/2010 «πρόγραμμα ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» και την ένταξή του στο πρόγραμμα σταθερότητας με την αφαίρεση πόρων που σήμερα ξεπερνούν το 55% των τακτικών εσόδων, εκφράζαμε την πεποίθηση ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση οδηγείται μαθηματικά σε οικονομική κατάρρευση. Τονίζαμε επίσης ότι η παντελής έλλειψη αναφοράς στο ανθρώπινο δυναμικό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τον ρόλος τους και την πραγματική αναβάθμισή τους στις νέες συνθήκες, την αξιοποίηση του υφιστάμενου προσωπικού, τη συνεχή επιμόρφωση, την ενίσχυση των νέων δομών με εξειδικευμένο μόνιμο προσωπικό, την αντιμετώπιση των προβλημάτων που θα προκύψουν από την συνένωση των Δήμων με στόχο την εξυπηρέτηση των πολιτών και την ενίσχυση του

10 10 41 Ô T ÎÙÈÎfi Ó ÚÈÔ ÙË.O.E.-O.T.A. Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επιβεβαίωσε τις ανησυχίες μας αλλά και την αρνητική θέση μας για το πρόγραμμα «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ», καθώς όλη αυτή την περίοδο έχουμε υποστεί την πιο ακραία, βάρβαρη και νεοφιλελεύθερη πολιτική. Για να βγούμε από το σημερινό αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί πρέπει εργαζόμενοι και αιρετοί το επόμενο χρονικό διάστημα να διαμορφώσουμε ένα ευρύ κοινωνικό μέτωπο που θα έχει δύο στόχους: α. Την ανατροπή αυτής της άδικης και αδιέξοδης πολιτικής και την καθημερινή παρέμβασή μας με στόχο η Τοπική Αυτοδιοίκηση να παίξει τον πραγματικό κοινωνικό ρόλο της. β. Να διαμορφώσουμε ένα πλαίσιο διεκδικήσεων για την αντιμετώπιση της κρίσης, ώστε να δημιουργήσουμε πραγματικές συνθήκες κοινωνικής ανάπτυξης. Διεκδικώντας από κοινού: Απόδοση όλων των οφειλομένων από το κράτος και άρνηση μεταφοράς οποιασδήποτε αρμοδιότητας που δεν εξασφαλίζει εκ των προτέρων τους αναγκαίους πόρους και το απαραίτητο προσωπικό, καθώς η μείωση κατά περίπου 50% των πόρων προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση με δεκάδες νέες αρμοδιότητες, αποτελεί το καλύτερο άλλοθι σε όσους επιθυμούν την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. Ριζική αναθεώρηση του «Καλλικράτη» που να προβλέπει δημοκρατική, διοικητική και οικονομική μεταρρύθμιση και πραγματική αποκέντρωση. Αποτροπή των πολιτικών άμεσης και έμμεσης ιδιωτικοποίησης κρίσιμων αναπτυξιακών και κοινωνικών αρμοδιοτήτων (απορρίμματα, ενέργεια, κοινωνικές υπηρεσίες κ.λ.π.). Υπεράσπιση των εργασιακών και κοινωνικών κατακτήσεων και συμπαράσταση στις αγωνιστικές παρεμβάσεις των εργαζομένων στις αποφάσεις της κυβέρνησης για την εργασιακή εφεδρεία, τις απολύσεις, την κατάργηση των οργανικών θέσεων και τις συνεχείς μειώσεις των αποδοχών. Αποτροπή της προσπάθειας «κινεζοποίησης» με τη συγκρότηση Μετώπου Αυτοδιοίκησης, κοινωνίας και εργαζομένων. Συνέχιση και επέκταση των προγραμμάτων Κοινωνικών Δομών με την διατήρηση του Δημόσιου και Κοινωνικού Χαρακτήρα. Διασφάλιση της παραμονής του έμπειρου και εξειδικευμένου προσωπικού με την ενσωμάτωση όλων αυτών των δραστηριοτήτων στις υπηρεσίες των Δήμων (Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών). Το ξεκαθάρισμα των σχέσεων των Ο.Τ.Α. και υπηρεσιών του κράτους (Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, Ο.Γ.Α., ΕΛ.Γ.Α. κ.λ.π.) στην άσκηση αρμοδιοτήτων τους χωρίς κανένα μέχρι σήμερα όφελος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Την άμεση ανάγκη επανακαθορισμού των αρμοδιοτήτων της Δημοτικής Αστυνομίας με ενιαίο τρόπο άσκησης των καθηκόντων και αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων του ένστολου προσωπικού στην καθημερινή άσκηση των καθηκόντων τους. Την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, καμιά απόλυση εργαζόμενου, κατάργηση του θεσμού των εκτάκτων, φραγμό στη διεύρυνση των ελαστικών σχέσεων εργασίας και την ομηρία χιλιάδων άνεργων εργαζομένων.

11 41 Ô T ÎÙÈÎfi Ó ÚÈÔ ÙË.O.E.-O.T.A. 11 Επίλυση βασικών κλαδικών και θεσμικών αιτημάτων που απασχολούν τους εργαζόμενους στους Ο.Τ.Α. Α Βαθμού. Υπογραφή Σ.Σ.Ε. για το προσωπικό Ιδιωτικού Δικαίου των Ο.Τ.Α. Αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων Υγιεινής και Ασφάλειας. Κι αυτά γιατί με την πολιτική της συγκυβέρνησης και της τρόικας ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης απαξιώνεται, αποδομείται, συμβιβάζεται, επαιτεί και δεν διεκδικεί. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση ως μια μορφή εξουσίας που βρίσκεται κοντά στον πολίτη δεν μπορεί να παρακολουθεί από μακριά την οικονομική εξαθλίωση των εργαζομένων, των ανέργων και συνολικά της κοινωνίας. Αυτή η πολιτική δεν μπορεί και δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται μοιρολατρικά και παθητικά από τους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Συγχρόνως αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε τη δύσκολη αυτή περίοδο τα εξής: 1. Να κατοχυρώνεται η Διοικητική και η Oικονομική αυτοτέλεια των Ο.Τ.Α. 2. Να υπάρξει διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας. 3. Να αναπτυχθούν σύγχρονες δομές και λειτουργίες στο εσωτερικό των Ο.Τ.Α. Α Βαθμού. 4. Να υπάρχει ανάπτυξη και αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού. 5. Να αποτρέψουμε κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των Ο.Τ.Α. Α Βαθμού. 6. Να καθοριστούν με σαφήνεια οι κανόνες διαφάνειας και χρηστής διαχείρισης των πόρων. Ε. ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ Ο.Τ.Α.: Δεκατρία (13) χρόνια από την ψήφιση του Νόμου για τις Συλλογικές Διαπραγματεύσεις στο Δημόσιο, παρότι δεν κατέστη δυνατό να υπογραφεί ούτε μια Γενική Συλλογική Σύμβαση, η κυβέρνηση στο πλαίσιο των επιλογών της ήρθε ουσιαστικά να βάλει «ταφόπλακα» σε οποιαδήποτε προσπάθεια θεσμοθέτησης ουσιαστικού συστήματος Συλλογικών Διαπραγματεύσεων. Καθώς, θα μπορούσε να αποτελέσει στη σημερινή συγκυρία, μηχανισμό περιφρούρησης, επανάκτησης και διεύρυνσης των δικαιωμάτων των εργαζομένων στο Δημόσιο. Το Δημοσιοϋπαλληλικό κίνημα μέσα από την διαδικασία των αγωνιστικών του παρεμβάσεων θα πρέπει να επιδιώξει τη διεκδίκηση ενός νέου συστήματος Συλλογικών Διαπραγματεύσεων στο Δημόσιο (όχι απλώς διαβούλευση) που να επανακαθορίζει στρατηγική, τακτική, στόχους, λειτουργία και δράση, που να διαφυλάσσουν και να διευρύνουν τα δικαιώματα των εργαζομένων, διεκδικώντας: 1. Επαναφορά του δικαιώματος Συλλογικών Διαπραγματεύσεων στο Δημόσιο και τους Ο.Τ.Α. 2. Συγκρότηση Σώματος μεσολάβησης με αντικειμενικά κριτήρια. 3. Κατοχύρωση των διάφορων επιπέδων διαπραγμάτευσης. 4. Διεύρυνση με νομοθετική ρύθμιση, των θεμάτων που μπορεί να αποτελέσουν αντικείμενο Συλλογικών Διαπραγματεύσεων. Ζ. ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ: Την κρίσιμη αυτή χρονική περίοδο, με την οικονομία σε συνεχή ύφεση, με τις καθημερινές παρεμβάσεις της συγκυβέρνησης και της τρόικας στο πλαίσιο των μνημονίων, το φορολογικό σύστημα κατά γενική ομολογία έγινε κοινωνικά πιο άδικο, έντονα ταξικό, αναποτελεσματικό και αντιαναπτυξιακό.

12 12 41 Ô T ÎÙÈÎfi Ó ÚÈÔ ÙË.O.E.-O.T.A. Η υπερδιόγκωση της φοροδιαφυγής, της φοροκλοπής, η μεγάλη αύξηση των έμμεσων φόρων και η υπερφορολόγηση των μισθωτών και συνταξιούχων, αποτελούν και στην περίοδο αυτή, τα κύρια χαρακτηριστικά του. Και αυτή την περίοδο, πάλι επιλέγονται τα εύκολα θύματα για να πληρώσουν την οικονομική κρίση, εντατικοποιώντας την συνεχή επιβάρυνση των μισθωτών και των συνταξιούχων. Το κύμα ακρίβειας και αυξήσεων με την μείωση του αφορολόγητου στα ευρώ έχει φέρει την συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού σε οικονομική απόγνωση. Ειδικότερα, αυτή την περίοδο που οι μισθοί και οι συντάξεις καθημερινά συμπιέζονται, θεωρούμε ότι είναι αναγκαία ριζοσπαστική φορολογική μεταρρύθμιση, που θα εξασφαλίζει τους αναγκαίους πόρους για την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και θα διασφαλίζει την φορολογική ελάφρυνση των μισθωτών και συνταξιούχων, διεκδικώντας: 1. Απλό, δίκαιο, αναδιανεμητικό φορολογικό σύστημα. 2. Αφορολόγητο όριο στα ευρώ. Κατάργηση κάθε χαρατσιού που επιβαρύνει οικονομικά τον οικογενειακό προϋπολογισμό. 3. Τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας. 4. Αλλαγή της σχέσης άμεσων και έμμεσων φόρων. Ουσιαστική καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. 5. Δίκαιο φορολογικό σύστημα με ουσιαστική φορολόγηση των υψηλών εισοδημάτων και κερδών αλλά και της μεγάλης ακίνητης περιουσίας. ΣΤ. ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ: Η εφαρμογή της εφεδρείας (που απέτυχε), η απαίτηση της τρόικας για τον περιορισμό του αριθμού των Δημοσίων Υπαλλήλων μέχρι το 2015 κατά και η απόλυση μέχρι το τέλος του 2012, έχουν βασικό στόχο τις απολύσεις προσωπικού, την κατάργηση υπηρεσιών και την ιδιωτικοποίηση βασικών υπηρεσιών του Δημοσίου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η κατάργηση των κενών οργανικών θέσεων ακόμα και αυτών που συνταξιοδοτούνται και ο περιορισμός των οργανικών μονάδων δείχνει τις πραγματικές διαθέσεις τους για το μέλλον των Δημοσίων Υπηρεσιών αλλά και του ανθρώπινου δυναμικού. Το πάγωμα των προσλήψεων στους Ο.Τ.Α. ακόμα και στις υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα, επιβεβαιώνουν τις καθημερινές εκτιμήσεις μας για την ιδιωτικοποίηση ή κατάργηση βασικών υπηρεσιών κοινωνικού χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (καθαριότητα, Παιδικοί Σταθμοί, Πράσινο, Κ.Ε.Π., Προνοιακές Δομές κ.λ.π.). Την ίδια στιγμή νέα προγράμματα ελαστικών σχέσεων εργασίας και εργασιακής «ομηρίας» προωθούνται και είναι έτοιμα για την εφαρμογή τους. Το πρόγραμμα για την «απασχόληση» ανέργων μέσω «Κοινωφελούς Εργασίας», αλλά και η πρόσληψη χιλιάδων επίσης εργαζομένων για την εφαρμογή, σαν ξαναζεσταμένο φαγητό, του προγράμματος κατασκευής έργων με αυτεπιστασία, δείχνουν τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης αλλά και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την αντιμετώπιση της ανεργίας και της οικονομικής κρίσης. Επιλογές που ουσιαστικά διευρύνουν τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και οδηγούν μαθηματικά τα Ασφαλιστικά μας Ταμεία σε οικονομική κατάρρευση.

13 41 Ô T ÎÙÈÎfi Ó ÚÈÔ ÙË.O.E.-O.T.A. 13 Πρέπει το επόμενο χρονικό διάστημα, η αποτροπή των νέων «προσλήψεων» με ελαστικές σχέσεις εργασίας να αποτελέσει βασική αγωνιστική προτεραιότητα του συνδικαλιστικού κινήματος των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Πρέπει να αναγκάσουμε την κυβέρνηση και τους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να προχωρήσουν ΑΜΕΣΑ σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη όλων των καθημερινών λειτουργιών των Ο.Τ.Α. Οι ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των υπηρεσιών που προσφέρουν οι Ο.Τ.Α. στους πολίτες. Πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στις ανταποδοτικές και κοινωνικές υπηρεσίες, όπου οι εργαζόμενοι κατά εκατοντάδες απολύονται ενώ οι υπηρεσίες οδηγούνται σε σταδιακή κατάργηση και ιδιωτικοποίηση. Πρέπει να μπει επιτέλους ένα ΤΕΛΟΣ στην πολιτική της ρουσφετολογίας, της κομματικής πελατείας και της συνεχιζόμενης «ΟΜΗΡΙΑΣ» χιλιάδων εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Διεκδικούμε: 1. Αποτροπή με κάθε τρόπο των απολύσεων που σχεδιάζονται από την κυβέρνηση και την τρόικα. 2. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με βάση τις πραγματικές ανάγκες των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. και σύμφωνα με τις προβλέψεις των Ο.Ε.Υ. Εξαίρεση των Ο.Τ.Α. από την αναστολή προσλήψεων μόνιμου προσωπικού. 3. Καμιά κατάργηση κενών οργανικών θέσεων και οργανικών υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. 4. Μονιμοποίηση των εργαζομένων Iδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου που εργάζονται, για ενιαία μόνιμη και σταθερή εργασία στο Δημόσιο και τους Ο.Τ.Α. 5. Τακτοποίηση του προσωπικού που απασχολείται με Συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου ή Έργου και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. 6. Αποτροπή κάθε προσπάθειας διεύρυνσης των ελαστικών σχέσεων εργασίας και της «ομηρίας» χιλιάδων εργαζομένων. 7. Συνεχής εκπαίδευση και επιμόρφωση του ανθρώπινου δυναμικού των Ο.Τ.Α. Η. ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΩΝ Ο.Τ.Α.: Το επόμενο χρονικό διάστημα και υλοποιώντας την βασική προτεραιότητά μας για την αποτροπή με κάθε τρόπο κάθε προσπάθειας απόλυσης εργαζόμενου θα πρέπει να εντείνουμε τις αγωνιστικές μας παρεμβάσεις για την κατάργηση όλων των Επιχειρήσεων των Ο.Τ.Α. και την επιστροφή όλων των αρμοδιοτήτων στους Ο.Τ.Α. που τις έχουν δημιουργήσει. Η γιγάντωση των επιχειρήσεων των Ο.Τ.Α. όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα με τις συνεχείς παρατάσεις για να εναρμονισθούν δήθεν με τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων επέτειναν την «ομηρία» χιλιάδων εργαζομένων, ακύρωσαν βαθμιαία και συστηματικά το Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών και το ανθρώπινο δυναμικό και ουσιαστικά αποτέλεσαν και συνεχίζουν να αποτελούν τον προθάλαμο για τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων σε ιδιώτες. Γι αυτό διεκδικούμε με μεγαλύτερη ένταση: Τη μεταφορά ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ όλου του προσωπικού με παράλληλη κατάργηση των Επιχειρήσεων που το αντικείμενό τους έχει σχέση με τις υπηρεσίες των Ο.Τ.Α.

14 14 41 Ô T ÎÙÈÎfi Ó ÚÈÔ ÙË.O.E.-O.T.A. Θ. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ: Η επίθεση που δεχθήκαμε όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα τόσο από την κυβέρνηση συγκυβέρνηση όσο και από μεγάλη μερίδα αιρετών είχε να κάνει με την προσπάθεια της συνολικής εκχώρησης στα μεγάλα ιδιωτικά εργολαβικά συμφέροντα της Διαχείρισης των Στερεών Αποβλήτων. Η μη ολοκλήρωση των Περιφερειακών σχεδιασμών στη διαχείριση των Στερεών Αποβλήτων δημιούργησε τις κατάλληλες προϋποθέσεις, με την ανοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για την συνολική επίθεση των ιδιωτικών συμφερόντων με στόχο την αφαίρεση της αρμοδιότητας. Ιδιαίτερα στην Περιφέρεια Αττικής, την προσπάθεια εκχώρησης μέσω Σ.Δ.Ι.Τ. της κατασκευής των εργοστασίων επεξεργασίας των απορριμμάτων ανέλαβε η αιρετή Περιφέρεια, εντείνοντας την προσπάθεια επιβολής με κάθε τρόπο των αποφάσεων που υπηρετούν τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Γι αυτό ο αγώνας την επόμενη χρονική περίοδο για την υπεράσπιση με κάθε τρόπο του Δημόσιου χαρακτήρα της Διαχείρισης των Στερεών Αποβλήτων θα είναι μακρύς και επίπονος και θα πρέπει εκτός της Περιφέρειας Αττικής να επικεντρωθεί και σε άλλες περιοχές της χώρας (Κεντρική Μακεδονία, Δυτική Μακεδονία, Πελοπόννησος), όπου οι επιλογές των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α και Β Βαθμού είναι τα Σ.Δ.Ι.Τ. και η εισαγωγή της θερμικής επεξεργασίας (καύσης). Γι αυτό και αυτή την περίοδο διεκδικούμε: 1. Άμεση εφαρμογή του Εθνικού σχεδιασμού και των Περιφερειακών και Νομαρχιακών σχεδιασμών για την ολοκληρωμένη διαχείριση των Στερεών Αποβλήτων, καθώς η καθυστέρηση εφαρμογής τους δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για την ιδιωτικοποίηση. 2. Κατάργηση της σύμβασης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την Ε.Ε.Α.Α. Α.Ε. για την ανακύκλωση των Δημοτικών Απορριμμάτων συσκευασίας. Δημιουργία ενιαίου, αποκλειστικά Δημόσιου Φορέα για την ανακύκλωση των υλικών συσκευασίας με καθοριστική την εκπροσώπηση σ αυτόν των Ο.Τ.Α. και των Συνδέσμων τους που εξειδικεύονται με την επεξεργασία και διάθεση των απορριμμάτων. Η ανακύκλωση να υλοποιείται από τους Δήμους, σε συνεργασία με τους Συνδέσμους Διαχείρισης των Απορριμμάτων. 3. Άμεση ανάληψη πρωτοβουλίας από την κυβέρνηση και τους φορείς των Ο.Τ.Α. για την προώθηση κατασκευής των Κ.Δ.Α.Υ. και των μονάδων μηχανικής ανακύκλωσης και κομποστοποίησης, που προβλέπονται στους περιφερειακούς σχεδιασμούς και να μην περιορίζονται στην κατασκευή Χ.Υ.Τ.Α. ή Χ.Υ.Τ.Υ. που και αυτοί κατασκευάζονται με το σταγονόμετρο, με συνεχείς υπαναχωρήσεις και έξωθεν παρεμβάσεις, λόγω κυρίως πολιτικών σκοπιμοτήτων. 4. Η αυστηρή εφαρμογή της νομοθεσίας για τη διαχείριση των Επικίνδυνων Ιατρικών Αποβλήτων (Ε.Ι.Α.). Ενίσχυση του ρόλου της εγκατάστασης του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. για την αποτέφρωση. Προστασία της υγείας των πολιτών, των εργαζομένων και του περιβάλλοντος, από την ανεξέλεγκτη διάθεσή τους. Θα πρέπει να γίνει ξεκάθαρο σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ότι κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της διαχείρισης των Στερεών Αποβλήτων σε οποιοδήποτε μέρος της χώρας θα συναντήσει συνολικά τη δυναμική αντίδραση όχι μόνο των εργαζομένων, αλλά και των φορέων

15 41 Ô T ÎÙÈÎfi Ó ÚÈÔ ÙË.O.E.-O.T.A. 15 εκείνων που στηρίζουν τις θέσεις μας. Γιατί αποτέλεσμα της προσπάθειας αυτής θα είναι εκτός της συρρίκνωσης του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των παρεχομένων υπηρεσιών, ο οικονομικός μαρασμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η οικονομική επιβάρυνση των πολιτών, η απόλυση χιλιάδων εργαζομένων και η επιβάρυνση του περιβάλλοντος. Συγχρόνως διεκδικούμε: 1. Κατάργηση της διάταξης του άρθρου 61 του Ν.3979/2011 όπου δίνεται η δυνατότητα στους Ο.Τ.Α. Α Βαθμού για τη σύναψη Δημοσίων Συμβάσεων Παροχής Υπηρεσιών Καθαριότητας. Διάταξη που επιβεβαιώνει τη διάθεση των προηγούμενων κυβερνήσεων για την κατάργηση του Δημόσιου Χαρακτήρα της Διαχείρισης των Στερεών Αποβλήτων. 2. Συμμετοχή εκπροσώπου των εργαζομένων στα Διοικητικά Συμβούλια των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φο.Δ.Σ.Α.). 3. Μετατροπή όλων των Φο.Σ.Δ.Α. σε Ν.Π.Δ.Δ. συμπεριλαμβανομένων και όσων λειτουργούν υπό τη μορφή Α.Ε. και να ισχύσει το άρθρο 104 του Ν.3852/2010, καθώς είναι αναγκαία η ενιαία πολιτική διαχείρισης των Στερεών Αποβλήτων σε ολόκληρη τη χώρα. Ι. ΚΩΔΙΚΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ: Η δημιουργία από την προηγούμενη κυβέρνηση επιτροπής για την ψήφιση ενιαίου Κώδικα των Εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση Α και Β Βαθμού μας δημιουργεί σοβαρές επιφυλάξεις για τις πραγματικές προθέσεις και επιδιώξεις της. Βασικός στόχος του συνδικαλιστικού κινήματος των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι συνολικά η διαμόρφωση ενός σύγχρονου Κώδικα που θα είναι προσαρμοσμένος στα σημερινά δεδομένα και ανάγκες των εργαζομένων και της κοινωνίας και όχι για να υπηρετήσει τις ανάγκες των μνημονίων και της τρόικας. Που θα διασφαλίσει σταθερές εργασιακές σχέσεις, τα δικαιώματα των εργαζομένων και που θα δημιουργεί τις καλύτερες προϋποθέσεις για την εξυπηρέτηση του πολίτη. Γι αυτό διεκδικούμε: 1. Ανθρώπινο δυναμικό αναβαθμισμένο, με αυτονομία και πρωτοβουλία στο πλαίσιο της συνταγματικής νομιμότητας. 2. Δομή και οργανωτικό πλαίσιο με σαφείς ρόλους, ευθύνες, σχέσεις εξουσίας, τρόπους και ενέργειες διοικητικής λειτουργίας και διαδικασιών. 3. Οργάνωση και διαμόρφωση μιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης χωρίς περιττή γραφειοκρατία, πολυνομία που να εμπνέει και να έχει έμφαση στο μέλλον και όχι στο παρελθόν. 4. Αντικειμενικό σύστημα προσλήψεων, αξιοκρατική στελέχωση. 5. Οικονομική αναβάθμιση του προσωπικού. 6. Ενίσχυση των υποδομών των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Αντιμετώπιση των προβλημάτων στέγασης, μηχανολογικού εξοπλισμού κ.λ.π. 7. Δια βίου επιμόρφωση και προσαρμογή στις νέες τεχνολογίες όλου του προσωπικού των Ο.Τ.Α. Μέχρι την σύνταξη του νέου ενιαίου Κώδικα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση παρεμβαίνουμε για την επίλυση των πιο κάτω προβλημάτων:

16 16 41 Ô T ÎÙÈÎfi Ó ÚÈÔ ÙË.O.E.-O.T.A. 1. Έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος που προβλέπεται από το άρθρο 82, παρ. 6 του Ν.3584/2007, που θα καθορίζει τις κατηγορίες, τους κλάδους και τα τυπικά προσόντα διορισμού του προσωπικού των Ο.Τ.Α. Α Βαθμού. 2. Διόρθωση της διάταξης του άρθρου 45, παρ. 5 του Ν.3979/2011 που αναφέρεται στις μετατάξεις του προσωπικού των Ο.Τ.Α. Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου από ειδικότητα σε άλλη ειδικότητα της ίδιας εκπαιδευτικής βαθμίδας. 3. Κατάργηση της διάταξης του άρθρου 30, παρ. 4 του Ν.3731/2008 με την οποία αναδιατυπώθηκε το άρθρο 145, παρ. 6 του Ν.3584/2007 και όρισε ότι, «προθεσμία για την άσκηση ένστασης και η άσκησή της δεν αναστέλλουν την εκτέλεση της πειθαρχικής απόφασης, με εξαίρεση τις πειθαρχικές ποινές της προσωρινής και οριστικής παύσης ή του υποβιβασμού». 4. Άμεση επίλυση των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί με την έκδοση του Π.Δ.19/2011 σε εφαρμογή του Ν.3801/2009, που καθορίζει τον τρόπο επιλογής του προσωπικού Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου σε θέσεις ευθύνης. 5. Την τροποποίηση του άρθρου 227 του Ν.3852/2010 με την προσθήκη στο τέλος της παρ. 1α εδάφιο που να αναφέρει: «Στις ανωτέρω αποφάσεις των μονομελών οργάνων εμπίπτουν και αυτές που εκδίδονται σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.3584/2007 «Κύρωση του Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων». Κ. ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ: Τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα δείχνουν την αύξηση των εργατικών ατυχημάτων στον κλάδο μας και ιδιαίτερα στους εργαζόμενους στην καθαριότητα. Γεγονός που μας αναγκάζει να εντείνουμε τον αγώνα μας για την πιστή εφαρμογή του θεσμικού πλαισίου για τα ζητήματα Υγιεινής και Ασφάλειας των εργαζομένων. Η μη εφαρμογή των διατάξεων τόσο από το κράτος, όσο και από τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και η μη επιβολή κυρώσεων σε όσους δεν τις εφαρμόζουν έχει δημιουργήσει ένα δυσμενές περιβάλλον. Η συνέχιση της αδιαφορίας πολλών Ο.Τ.Α. στην υποχρέωση που έχουν για την πρόσληψη Ιατρών Εργασίας και Τεχνικών Ασφαλείας δημιουργεί τις πιο αρνητικές συνθήκες για την απασχόληση των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Το επόμενο χρονικό διάστημα οι διεκδικήσεις μας επικεντρώνονται: 1. Στην πλήρη αναγνώριση του εργατικού ατυχήματος και της επαγγελματικής ασθένειας και στους εργαζόμενους των Ο.Τ.Α. με σχέση εργασίας Δημοσίου Δικαίου. 2. Στην τροποποίηση της κοινής Υπουργικής Απόφασης για τα Μέσα Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.) και την ένταξη και νέων κατηγοριών εργαζομένων. 3. Στη δημιουργία Δημόσιου Φορέα με τη συμμετοχή του Υπουργείου Εσωτερικών, της Κ.Ε.Δ.Ε. και της Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α. για τη διαρκή παρακολούθηση, ενημέρωση και διενέργεια μελετών και ερευνών των συνθηκών εργασίας στις ιδιαίτερα βεβαρημένες από άποψη συνθηκών εργασίας κατηγορίες εργαζομένων στα Β.Α.Ε.

17 41 Ô T ÎÙÈÎfi Ó ÚÈÔ ÙË.O.E.-O.T.A. 17 Λ. ΠΡΟΝΟΙΑΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΤΩΝ Ο.Τ.Α.: Οι συνεχείς προσπάθειες της κυβέρνησης για την αλλαγή του τρόπου λειτουργίας και χρηματοδότησης των Προνοιακών Δομών, ουσιαστικά τις καταργεί και σύμφωνα με τις επιλογές της η κοινωνική πολιτική γίνεται αντικείμενο επιχειρηματικής δραστηριότητας αλλά και της κατάργησης πολλών δραστηριοτήτων με άλλοθι την οικονομική κρίση. Για το συνδικαλιστικό κίνημα βασική προτεραιότητα είναι η συνέχιση της λειτουργίας και όχι η κατάργηση των Προνοιακών Δομών, επιδιώκοντας: 1. Διασφάλιση της συνέχισης της λειτουργίας των Προνοιακών Δομών μεταξύ των οποίων, «Βοήθεια στο Σπίτι», «Κοινωνική Μέριμνα», «Κ.Δ.Α.Π.», «Κ.Δ.Α.Π. ΑμεΑ», «Κ.Η.Φ.Η», με εξασφάλιση της χρηματοδότησης. 2. Εξασφάλιση του κόστους της Μισθοδοσίας όλων των εργαζομένων στα Προνοιακά Προγράμματα με πρόβλεψη στον κρατικό προϋπολογισμό, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης και της συνταγματικής της υποχρέωσης, γιατί μέχρι σήμερα οι εργαζόμενοι όλων των προγραμμάτων εργάζονται απλήρωτοι για πολλούς μήνες. 3. Ενιαία προκήρυξη με αυξημένη μοριοδότηση των συμβασιούχων των Προνοιακών Δομών, που δεν έχουν υπαχθεί ή δεν έχουν καταταγεί με τις διατάξεις του Π.Δ.164/ Διασφάλιση των ανωτέρω προϋποθέσεων, έτσι ώστε οι Ο.Τ.Α. να προχωρήσουν σε σύσταση Διεύθυνσης Κοινωνικής Υπηρεσίας και των ανάλογων οργανικών θέσεων προκειμένου να παρέχονται όλες οι υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας σε όλους τους πολίτες αδιακρίτως. Μ. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ: Η αδιαφορία της κυβέρνησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τον καθορισμό της λειτουργίας και των αρμοδιοτήτων της Δημοτικής Αστυνομίας ώστε να είναι στην υπηρεσία των πολιτών με βασικό στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής, είναι συνεχής. Πάγια θέση μας είναι να μην επιτρέψουμε την μετατροπή της σε μηχανισμό καταστολής, στα πρότυπα της Ελληνικής Αστυνομίας. Προτάσεις και επιδιώξεις για οπλοφορία του ένστολου προσωπικού της Δημοτικής Αστυνομίας, καθώς και για κοινή δράση και λειτουργία με την Ελληνική Αστυνομία θα μας οδηγήσουν σε επικίνδυνα μονοπάτια και θα δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις βάζοντας καθημερινά σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα του προσωπικού. Ο αγώνας μας το επόμενο χρονικό διάστημα πρέπει να είναι ουσιαστικός και ξεκάθαρος για το πλαίσιο λειτουργίας και των αρμοδιοτήτων της Δημοτικής Αστυνομίας αλλά και την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων του προσωπικού, που ενώ αναγνωρίζονται ως δίκαια δεν δίνονται λύσεις. Αυτά αναλυτικά είναι: 1. Να ενταχθεί το ένστολο προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας (Π.Ε., Τ.Ε. και Δ.Ε.) στα Β.Α.Ε. (κατηγορία Βαρέων). 2. Να χορηγείται με τροποποίηση της κοινής Υπουργικής Απόφασης για τα Μέσα Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.) γάλα και στο προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας και να γίνονται και σε αυτούς οι εξετάσεις Προληπτικής Ιατρικής.

18 18 41 Ô T ÎÙÈÎfi Ó ÚÈÔ ÙË.O.E.-O.T.A. 3. Να μην υπάρχει περιορισμός στην υπερωριακή απασχόληση του προσωπικού της Δημοτικής Αστυνομίας κατά τις Κυριακές, αργίες και εξαιρέσιμες και να τροποποιηθεί το άρθρο 20 του Ν.4024/ Επανακαθορισμός και αποποινικοποίηση των αρμοδιοτήτων της Δημοτικής Αστυνομίας με αυτές που εμπλέκονται η Ελληνική Αστυνομία και άλλοι φορείς. 5. Να μειωθεί στα (5) πέντε χρόνια από (8) οχτώ χρόνια το χρονικό διάστημα υποχρεωτικής παραμονής στον Ο.Τ.Α. που προσλαμβάνεται ο Δημοτικός Αστυνόμος για να έχει το δικαίωμα της μετάταξης. 6. Άμεση ανάγκη τροποποίησης του βασικού Νόμου (3731/2008) για τη Δημοτική Αστυνομία, καθώς οι διατάξεις του συγκρούονται με το νέο Μισθολόγιο Βαθμολόγιο (Ν.4024/2011). Υπάρχει αδυναμία πλήρωσης των θέσεων ιεραρχίας (Γενικών Διευθυντών, Διευθυντών, Τμηματαρχών) στη Δημοτική Αστυνομία, αφού ο Ν.4024/2011 έχει καταστήσει ανεφάρμοστο το Ν.3731/2008 που βασίζεται στο προηγούμενο Βαθμολόγιο. Επίσης, δεν υπάρχει πρόβλεψη για τις ειδικές θέσεις ιεραρχίας που προέβλεπε ο Ν. 3731/2008 (Υποδιευθυντές, Τμηματάρχες Β, Επόπτες κ.λ.π.). 7. Δεν έχει προβλεφθεί η καταβολή του επιδόματος θέσης ευθύνης για τις θέσεις ιεραρχίας που προβλέπει το άρθρο 8, παρ. 8 του Ν.3731/2008 για τη Δημοτική Αστυνομία. 8. Ανάγκη επανακαθορισμού των αρμοδιοτήτων της Δημοτικής Αστυνομίας, εκ των οποίων χρήζει άμεσης επανεξέτασης η αρμοδιότητα του υπαίθριου εμπορίου, η οποία είναι η κύρια αιτία για τις συνεχείς επιθέσεις κατά των Δημοτικών Αστυνομικών. Η άσκηση αυτής της αρμοδιότητας έχει ξεφύγει του πλαισίου του Ν.2323/1995 για το υπαίθριο εμπόριο και άπτεται πλέον του μεταναστευτικού προβλήματος, καθότι το παραεμπόριο διεξάγεται σχεδόν αποκλειστικά από οικονομικούς μετανάστες, συχνά παράνομους. 9. Αντιμετώπιση του προβλήματος μη χορήγησης της στολής στους Δημοτικούς Αστυνόμους. Η νομοθεσία προβλέπει τη χορήγηση στολής για τη Δημοτική Αστυνομία κάθε δύο (2) χρόνια. 10.Να δοθεί άμεσα απάντηση στο ερώτημα (Νομικό Συμβούλιο του Κράτους) αν η κατάληψη οδοστρώματος σύμφωνα με το άρθρο 48 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.) εμπίπτει στις αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας, παρόλο που η συγκεκριμένη αρμοδιότητα δεν περιγράφεται στο Ν.3731/2008 (και δεν υπήρχε ούτε στο Π.Δ.23/2002 που ορίζονταν αναλυτικά οι αρμοδιότητες με παραπομπή σε συγκεκριμένα άρθρα). 11.Να προβλεφθεί η συμμετοχή εκπροσώπου της Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α. (Δημοτικού Αστυνόμου) στο Εκπαιδευτικό Συμβούλιο των Σχολών της Δημοτικής Αστυνομίας. Ν. ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ: Η υπεράσπιση του Δημόσιου και Παιδαγωγικού χαρακτήρα των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών των Ο.Τ.Α. με αφορμή τις πολιτικές που ασκούνται και με τις ελλείψεις σε προσωπικό είναι βασική προτεραιότητα του συνδικαλιστικού κινήματος αλλά και της ίδιας της κοινωνίας. Η μείωση του προσωπικού και η στέρηση των αναγκαίων πόρων έχει οδηγήσει δεκάδες Παιδικούς Σταθμούς σε κλείσιμο και χιλιάδες οικογένειες σε απόγνωση.

19 41 Ô T ÎÙÈÎfi Ó ÚÈÔ ÙË.O.E.-O.T.A. 19 Οι συντονισμένες και καθημερινές προσπάθειες των αιρετών για την τροποποίηση του Πρότυπου Κανονισμού Λειτουργίας και τη μετατροπή τους σε χώρους «Πάρκινγκ» καθιστούν τις παρεμβάσεις μας αναγκαίες για τη διεκδίκηση: 1. Αναβάθμιση του Δημόσιου και Παιδαγωγικού ρόλου των Παιδικών Σταθμών. 2. Ενιαία προσχολική αγωγή. 3. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών που υπάρχουν σήμερα σε ανθρώπινο δυναμικό. 4. Βελτίωση των συνθηκών εργασίας (εξοπλισμός, σύγχρονα και λειτουργικά κτίρια κ.λ.π.). 5. Συνεχής επιμόρφωση του υπηρετούντος προσωπικού μέσω του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης του Ε.Κ.Δ.Δ.Α. 6. Κατάργηση τροφείων. 7. Την ένταξη του κλάδου Τ.Ε. Βρεφονηπιοκομίας στο εκπαιδευτικό προσωπικό. 8. Την εξασφάλιση του κόστους της μισθοδοσίας όλων των εργαζομένων στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς. 9. Την υπεράσπιση του Πρότυπου Κανονισμού Λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Ξ. ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ: Τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα μετά την υπογραφή του μνημονίου, η γυναίκα ήταν από τα πρώτα θύματα της άγριας καπιταλιστικής κρίσης που βιώνουμε και της αντιλαϊκής πολιτικής που με ευθύνη των κυβερνήσεων, σε συνεργασία με την τρόικα εφαρμόζονται στη χώρα μας. Οι σαρωτικές αλλαγές που έγιναν δεν αφήνουν τίποτα όρθιο. Μισθοί εκμηδενίζονται, συντάξεις καθίστανται προνοιακά επιδόματα. Οι Συλλογικές Συμβάσεις καταργούνται και το κοινωνικό κράτος κατεδαφίζεται. Η πολιτική της συγκυβέρνησης διαλύει τα πάντα με καταστροφικά αποτελέσματα για τη συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού και ιδιαίτερα για τις γυναίκες και τους άνεργους, αλλά γενικά για τα άτομα που έχουν ανάγκη ειδικής φροντίδας και μέριμνας. Η αναλγησία όμως της κυβέρνησης και των ασκούμενων πολιτικών φαίνεται από την πλήρη κατάργηση του κοινωνικού κράτους. Οι συνέπειες αυτής της εξέλιξης αφορούν περισσότερο τις πιο αδύναμες και χαμηλόμισθες κοινωνικές ομάδες, τις οικογένειες αλλά κυρίως τις γυναίκες που συνήθως επιβαρύνονται σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό με τη φροντίδα των παιδιών, των ηλικιωμένων και των ατόμων που έχουν ανάγκη. Σήμερα, που η κρίση και τα μέτρα λιτότητας πλήττουν τη συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού, η κυβέρνηση αντί να ενισχύει τις κοινωνικές υποδομές τις διαλύει εντελώς. Ενώ δηλαδή μέχρι τώρα οι Παιδικοί Σταθμοί δεν κάλυπταν τις ανάγκες των οικογενειών, σήμερα μειώνονται με τάσεις συνολικής κατάργησης, με αποτέλεσμα μια οικογένεια ή να πληρώνει από το πενιχρότατο εισόδημά της για Ιδιωτικούς Παιδικούς Σταθμούς ή ένας από τους δύο γονείς, κυρίως η γυναίκα να διακόπτει την εργασία της για να προσέχει τα παιδιά.

20 20 41 Ô T ÎÙÈÎfi Ó ÚÈÔ ÙË.O.E.-O.T.A. Τα προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι» ενώ λειτουργούσαν μέχρι τώρα περιορισμένα, μεταφέρονται στο Ι.Κ.Α. για να δίνονται με συμβάσεις σε Ιδιωτικές Εταιρείες με στόχο την υποβάθμιση των υπηρεσιών και την απόλυση του προσωπικού. Αυτά θα έχουν μεγάλες συνέπειες για τους ίδιους τους ηλικιωμένους και τις οικογένειες τους, αλλά κυρίως για τις γυναίκες!!! Εφαρμόζονται δηλαδή μέχρι τώρα πολιτικές που όχι μόνο αυξάνουν την ανεργία για όλους και ιδιαίτερα για τις γυναίκες, αλλά περιορίζουν και τη δυνατότητα εργασίας ιδιαίτερα στις γυναίκες. Διεκδικούμε και απαιτούμε μέτρα που: 1. Θα στηρίζουν την εργασία. 2. Θα αντιμετωπίζουν τη μεγάλη ανεργία στις γυναίκες. 3. Θα εξασφαλίζουν την επαγγελματική εξέλιξη, με βάση τα προσόντα που έχει σήμερα η γυναίκα. 4. Θα κατοχυρώνουν και θα διευρύνουν τα ασφαλιστικά της δικαιώματα. 5. Θα αναβαθμίζουν το κοινωνικό κράτος και τις παροχές προς την οικογένεια. 6. Θα προωθούν την αλλαγή των πολιτιστικών προτύπων, ώστε να αναδεικνύουν τη γυναίκα ισότιμη με τον άνδρα σε όλους τους τομείς. Επίσης προτείνουμε: 1. Αντιμετώπιση της ανεργίας και ιδιαίτερα της αυξανόμενης ανεργίας των γυναικών, που εξακολουθεί να είναι μεγαλύτερη από αυτή των ανδρών. 2. Ενιαία σχέση εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο. Όχι στις ελαστικές μορφές απασχόλησης. 3. Εξασφάλιση ίσων ευκαιριών για εργασία και επαγγελματική εξέλιξη (προαγωγές κ.λ.π.) και για τα δύο φύλα. 4. Αναγνώριση της προσφοράς της γυναίκας στην οικογένεια, όσον αφορά στα ασφαλιστικά της δικαιώματα και ειδικότερα: α. Χορήγηση της σύνταξης (αφορά και στους δύο συζύγους) στον επιζώντα σύζυγο Δημόσιο Υπάλληλο σε περίπτωση θανάτου του/της συζύγου ανεξαρτήτων προϋποθέσεων. Είναι απαράδεκτη οποιαδήποτε περικοπή. β. Χορήγηση της εφάπαξ αποζημίωσης και των μερισμάτων στους κληρονόμους, χωρίς προϋποθέσεις σε περίπτωση θανάτου του Δημοσίου Υπαλλήλου. Άδειες μητρότητας: 1. Αύξηση της άδειας μητρότητας και δυνατότητα χορήγησής της σε όλες τις εργαζόμενες στο Δημόσιο, ανεξαρτήτως εργασιακής σχέσης. 2. Αύξηση της άδειας μητρότητας ή επέκταση μειωμένου ωραρίου σε περίπτωση διδύμων. 3. Επιπλέον μέτρα διευκόλυνσης (άδειες-ωράριο) για γονείς παιδιών με ειδικές ανάγκες. 4. Λήψη ουσιαστικών μέτρων (άδειες, λήψη στεγαστικών δανείων με καλύτερες προϋποθέσεις) για τη στήριξη μονογονεικών οικογενειών. 5. Χορήγηση άδειας (συγκεκριμένων ημερών) σε περίπτωση ασθένειας παιδιών. 6. Αύξηση των ημερών αδείας για σχολική παρακολούθηση.

21 41 Ô T ÎÙÈÎfi Ó ÚÈÔ ÙË.O.E.-O.T.A Λήψη ουσιαστικών μέτρων (αύξηση της άδειας και καλύτερη ρύθμισή της) σε περίπτωση υιοθεσίας τέκνου. 8. Λήψη ειδικών μέτρων στήριξης για την άγαμη μητέρα (τα μέτρα που αναφέρει ο νέος Υπαλληλικός Κώδικας είναι ανεπαρκή και υπολείπονται αυτών του Ιδιωτικού τομέα). 9. Μέτρα διευκόλυνσης για τους γονείς παιδιών εξαρτημένων από ουσίες, που παρακολουθούν πρόγραμμα αποτοξίνωσης, καθώς το πρόβλημα έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις και η πολιτεία αρνείται να το αντιμετωπίσει συνολικά. Παροχές: 1. Ανάπτυξη και κατοχύρωση του κράτους πρόνοιας. Ίδρυση Βρεφονηπιακών Σταθμών (με πλήρη ωράρια, δωρεάν) και χώρων φροντίδας παιδιών και ηλικιωμένων, επέκταση του μέτρου της «Βοήθειας στο Σπίτι» για όλο τον πληθυσμό και ανάλογα με τις σημερινές ανάγκες. Αν δεν υπάρχουν Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, να χορηγείται ειδικό επίδομα για κάλυψη της σχετικής δαπάνης. 2. Αύξηση της οικογενειακής παροχής η οποία πρέπει να είναι ανάλογη του κόστους ζωής για να αντιμετωπίζονται οι πραγματικές ανάγκες. 3. Διπλασιασμός της οικογενειακής παροχής σε οικογένειες με παιδιά με αναπηρία. 4. Επίδομα τοκετού ευρώ, τουλάχιστον (το πραγματικό κόστος είναι πολύ μεγαλύτερο) το οποίο πρέπει να αναπροσαρμόζεται με βάση τις εκάστοτε συνθήκες και το κόστος ζωής. 5. Χορήγηση της οικογενειακής παροχής, σε όλες τις μονογονεικές οικογένειες, εφόσον υπάρχουν παιδιά και ανεξάρτητα από την ηλικία τους. Ο. ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ: Η ψήφιση και η εφαρμογή από του Ν.3655/2008 για την ενοποίηση των Ταμείων αλλά και η ψήφιση των Ν.3918/2011 και Ν.3984/2011 για τη δημιουργία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ισοπεδώνουν, καταργούν και συρρικνώνουν κάθε δικαίωμα στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Το επόμενο χρονικό διάστημα όλοι οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να βρισκόμαστε σε διαρκή αγωνιστική ετοιμότητα, καθώς μετά το «κούρεμα» των αποθεματικών των Ταμείων και την οικονομική κατάρρευση των Ταμείων και με άλλοθι την οικονομική κρίση, επίκειται συνολική επίθεση στα δικαιώματά μας στην Επικουρική Σύνταξη, στο Εφάπαξ και στην υγειονομική-ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Με ξεκάθαρες θέσεις και προτάσεις διεκδικούμε: 1. Τη σαφή και ξεκάθαρη απόφασή μας, με τη συμμετοχή του συνόλου των εργαζομένων, για την στάση που θα κρατήσουμε σαν κλάδος για το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (Ε.Τ.Ε.Α.) 2. Ενίσχυση και άμεση στελέχωση με το αναγκαίο ανθρώπινο δυναμικό των Τομέων του Τ.Α.Δ.Κ.Υ. (Τ.Ε.Α.Δ.Υ.-Τ.Α.Δ.Κ.Υ. και Τ.Π.Δ.Υ.-Τ.Α.Δ.Κ.Υ.) για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων. 3. Κατάργηση της κράτησης 1% υπέρ του Μ.Τ.Π.Υ. στις πρόσθετες αποδοχές των υπαλλήλων των Ο.Τ.Α. 4. Την τροποποίηση του τρόπου υπολογισμού του μηνιαίου βοηθήματος του Τ.Ε.Α.Δ.Υ.-Τ.Α.Δ.Κ.Υ. από 9 σε 10.

Πέρασαν 101 χρόνια από την καθιέρωση της 8 ης ημέρας της γυναίκας.

Πέρασαν 101 χρόνια από την καθιέρωση της 8 ης ημέρας της γυναίκας. Αθήνα Μάρτιος 2011 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ & ΨΥΛΛΑ 2 105 57 ΑΘΗΝΑ Τηλ 213.16.16.900 Fax 2103246165 Email: adedy@adedy.gr, adedy1@adedy.gr ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Πέρασαν 101 χρόνια από την καθιέρωση

Διαβάστε περισσότερα

ΠPOΓPAMMA ΔPAΣHΣ 41 O ΤΑΚΤΙΚO ΣΥΝΕΔΡΙO ΤΗΣ Π.O.Ε.-O.Τ.Α.

ΠPOΓPAMMA ΔPAΣHΣ 41 O ΤΑΚΤΙΚO ΣΥΝΕΔΡΙO ΤΗΣ Π.O.Ε.-O.Τ.Α. Aθήνα, 15 Ioυνίου 2012 Aριθμ. Πρωτ.: 841 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝ ΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟ ΙΟΙΚΗΣΗΣ Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Τ Ι Κ Η Ε Π Ι Τ Ρ Ο Π Η Προς: Συλλόγους-Μέλη της Π.O.Ε.-O.Τ.Α. ΠPOΓPAMMA ΔPAΣHΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΜΙΛΙΑ ΝΙΚΟΥ ΠΕΛΕΓΙΝΗ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Σ. Π.Ο.Π-Ο.Τ.Α. ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΜΙΛΙΑ ΝΙΚΟΥ ΠΕΛΕΓΙΝΗ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Σ. Π.Ο.Π-Ο.Τ.Α. ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΜΙΛΙΑ ΝΙΚΟΥ ΠΕΛΕΓΙΝΗ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Σ. Π.Ο.Π-Ο.Τ.Α. ΣΤΟ 38 ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝ ΙΑΜΕΣΟ ΣΥΝΕ ΡΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ 2-3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013 ΕΙΣΗΓΗΣΗ THΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΣΤΟ 42ο ΕΝΔΙΑΜΕΣΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

ΕΝ ΙΑΜΕΣΟ ΣΥΝΕ ΡΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ 2-3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013 ΕΙΣΗΓΗΣΗ THΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΣΤΟ 42ο ΕΝΔΙΑΜΕΣΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΕΙΣΗΓΗΣΗ THΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΣΤΟ 42ο ΕΝΔΙΑΜΕΣΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΘΗΝΑ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2013 42ο Ενδιάμεσο Συνέδριο της 3 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ της ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της στο 42ο ΕΝΔΙΑΜΕΣΟ

Διαβάστε περισσότερα

Συνέντευξη τύπου της Ένωσης Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ) 8-6-2015

Συνέντευξη τύπου της Ένωσης Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ) 8-6-2015 Συνέντευξη τύπου της Ένωσης Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ) 8-6-2015 Η Ένωση Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ) καλεί όλες τις γυναίκες της λαϊκών στρωμάτων της πόλης μας να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που διοργανώνει

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΑ του ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΑΘΗΝΑ-ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013

ΟΜΙΛΙΑ του ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΑΘΗΝΑ-ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013 ΟΜΙΛΙΑ του ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ της ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στην ΕΝΑΡΞΗ των ΕΡΓΑΣΙΩΝ της ΗΜΕΡΙΔΑΣ με θέμα: «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ: Στην υπηρεσία των πολιτών για τη βελτίωση της

Διαβάστε περισσότερα

ΠPOΓPAMMA ΔPAΣHΣ 42 O ΕΝΔΙΑΜΕΣΟ ΣΥΝΕΔΡΙO ΤΗΣ Π.O.Ε.-O.Τ.Α. ΑΘΗΝΑ ΤΡΙTH 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ Αθήνα, 16 Ιανουαρίου 2014 Αριθμ. Πρωτ.

ΠPOΓPAMMA ΔPAΣHΣ 42 O ΕΝΔΙΑΜΕΣΟ ΣΥΝΕΔΡΙO ΤΗΣ Π.O.Ε.-O.Τ.Α. ΑΘΗΝΑ ΤΡΙTH 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ Αθήνα, 16 Ιανουαρίου 2014 Αριθμ. Πρωτ. Αθήνα, 16 Ιανουαρίου 2014 Αριθμ. Πρωτ.: 42 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝ ΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟ ΙΟΙΚΗΣΗΣ Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Τ Ι Κ Η Ε Π Ι Τ Ρ Ο Π Η Προς: Συλλόγους-Μέλη της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΠPOΓPAMMA ΔPAΣHΣ

Διαβάστε περισσότερα

Οι θέσεις της Α Βάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την Κοινωνική Αλληλεγγύη την Απασχόληση & την Κοινωνική Συνοχή

Οι θέσεις της Α Βάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την Κοινωνική Αλληλεγγύη την Απασχόληση & την Κοινωνική Συνοχή ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ Οι θέσεις της Α Βάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την Κοινωνική Αλληλεγγύη την Απασχόληση & την Κοινωνική Συνοχή ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Απέναντι σε αυτή τη κατάσταση το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ παρεμβαίνει, διεκδικώντας:

Απέναντι σε αυτή τη κατάσταση το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ παρεμβαίνει, διεκδικώντας: «Κυρία Υπουργέ To ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ εδώ και χρόνια έχει ανοίξει το ζήτημα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων. Μάλιστα πραγματοποιήθηκε το 2013 και σχετική ημερίδα για τα εργατικά «ατυχήματα»

Διαβάστε περισσότερα

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ Ημερομηνία Ανάρτησης: 18/09/2012 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΕΝΩΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

48 ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

48 ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (Ο.Δ.Π.Τ.Ε.) Διεύθυνση: Πάντειο Πανεπιστήμιο Λεωφ. Συγγρού 136 Αθήνα Αθήνα 15 Οκτωβρίου 2011 Ταχ. Κωδ.: 17671 Αριθμ. πρωτ.: 181 Τηλέφωνα Προέδρου:6944191513

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗ της ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στο 43ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΘΗΝΑ - ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2015 43ο Tακτικό Συνέδριο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. 3 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗ της ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ 18 ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΛΜΕ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ 18 ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ 18 ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΛΜΕ 1. Απόφαση για την Πληροφορική (σελ. 2) 2. Απόφαση για τις ξένες γλώσσες (σελ. 3) 3. Απόφαση για διορισμούς (σελ. 4) 4. Απόφαση για

Διαβάστε περισσότερα

ΠPOΓPAMMA ΔPAΣHΣ 43 O ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO ΤΗΣ Π.O.Ε.-O.Τ.Α. ΑΘΗΝΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ Αθήνα, 8 Ιουνίου 2015 Αριθμ. Πρωτ.: 686

ΠPOΓPAMMA ΔPAΣHΣ 43 O ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO ΤΗΣ Π.O.Ε.-O.Τ.Α. ΑΘΗΝΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ Αθήνα, 8 Ιουνίου 2015 Αριθμ. Πρωτ.: 686 Αθήνα, 8 Ιουνίου 2015 Αριθμ. Πρωτ.: 686 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝ ΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟ ΙΟΙΚΗΣΗΣ Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Τ Ι Κ Η Ε Π Ι Τ Ρ Ο Π Η Προς: Συλλόγους-Μέλη της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΠPOΓPAMMA ΔPAΣHΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. Π ΑΝΕΛΛΗΝΙΑ Ο ΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Ε ΝΩΣΕΩΝ Μ ΗΧΑΝΙΚΩΝ Δ Π.Ο.ΜΗ.Τ.Ε.Δ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Π.Ο.Π.Ο.Κ.Π. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΥΠΟΥ Α..Ε..Υ. ΤΡΙΤΗ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013

ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΥΠΟΥ Α..Ε..Υ. ΤΡΙΤΗ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013 Αθήνα 27.08.2013 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ & ΨΥΛΛΑ 2 105 57 ΑΘΗΝΑ Τηλ 213.16.16.900 Fax 2103246165 Email: adedy@adedy.gr, adedy1@adedy.gr ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΥΠΟΥ Α..Ε..Υ. ΤΡΙΤΗ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ. 9 Απριλίου 2013

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ. 9 Απριλίου 2013 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ 9 Απριλίου 2013 ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ: «Η ΕΘΝΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΩΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ» ΑΠΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΑΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΑΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΑΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ 10.10.2012 Βρισκόμαστε πλέον ένα βήμα πριν την εξαγγελία των νέων μέτρων μείωσης του διαθέσιμου εισοδήματός μας και κατάργησης του ελάχιστου κράτους πρόνοιας που

Διαβάστε περισσότερα

Ν. 4024/2011 Ν. 4057/2012 πειθαρχικό δίκαιο Ν. 4093/2012 Ν. 4172/2013 Ν. 4178/2013 Ο.Ε.Υ. δημόσιων φορέων

Ν. 4024/2011 Ν. 4057/2012 πειθαρχικό δίκαιο Ν. 4093/2012 Ν. 4172/2013 Ν. 4178/2013 Ο.Ε.Υ. δημόσιων φορέων Αξιολόγηση -αναδιοργάνωση δομών Δήμων Τάσος Σαπουνάκης Οικονομολόγος, Σύμβουλος τοπικής αυτοδιοίκησης Θεσμικό πλαίσιο Ν. 4024/2011 Ν. 4057/2012 πειθαρχικό δίκαιο Ν. 4093/2012 Ν. 4172/2013 Ν. 4178/2013

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Πρωτ Αθήνα 23/9/2014 Προς Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Αρ. Πρωτ Αθήνα 23/9/2014 Προς Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αρ. Πρωτ. 1045 Αθήνα 23/9/2014 Προς Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. Εισήγηση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. προς τις Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων Α. ΕΙΣΗΓΗΣΗ Η αδιέξοδη πολιτική που από το 2010, με πρόσχημα τη σωτηρία

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΙΣ 30 & 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ

Η ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΙΣ 30 & 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ Ημερομηνία Ανάρτησης: 27/01/2012 Η ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΙΣ 30 & 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

Διαβάστε περισσότερα

Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Νομού Μαγνησίας. Προς. Θέμα: «Γενική Συνέλευση 24 Σεπτέμβρη, Απεργία 26 Σεπτέμβρη»

Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Νομού Μαγνησίας. Προς. Θέμα: «Γενική Συνέλευση 24 Σεπτέμβρη, Απεργία 26 Σεπτέμβρη» Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Νομού Μαγνησίας Αντωνοπούλου 66 Βόλος, T.K. 382 21 Τηλέφωνα: 24210)20483 (Κάθε Δευτέρα 19:00-21:00) 6936)584278 Fax: 24210)20483 e-mail: elme.mag@gmail.com Ιστοσελίδα:

Διαβάστε περισσότερα

Η αξιολόγησή τους δε θα γίνει και δική μας!

Η αξιολόγησή τους δε θα γίνει και δική μας! Η αξιολόγησή τους δε θα γίνει και δική μας! Από το Γρηγόρη Καλομοίρη, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης έστειλε επείγουσα (την τρίτη μέσα σε ένα μήνα) εγκύκλιο

Διαβάστε περισσότερα

Ν. 4354/2015 ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ. Εισηγητής: - Κωνσταντίνος Μπλάγας, Δ/νων Σύμβουλος ΔήμοςΝΕΤ

Ν. 4354/2015 ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ. Εισηγητής: - Κωνσταντίνος Μπλάγας, Δ/νων Σύμβουλος ΔήμοςΝΕΤ Ν. 4354/2015 ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ Εισηγητής: - Κωνσταντίνος Μπλάγας, Δ/νων Σύμβουλος ΔήμοςΝΕΤ Νέο μισθολόγιο Πεδίο εφαρμογής (άρθρο 7) + Δημοτικές Επιχειρήσεις Μισθολογικά κλιμάκια (άρθρο 9) Αποσύνδεση μισθού

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση προσωπικού Δημοτικής Αρχής. Δράσεις ενεργούς ενίσχυσης της απασχόλησης στα όρια του δήμου Βιάννου

Διαχείριση προσωπικού Δημοτικής Αρχής. Δράσεις ενεργούς ενίσχυσης της απασχόλησης στα όρια του δήμου Βιάννου Διαχείριση προσωπικού Δημοτικής Αρχής Δράσεις ενεργούς ενίσχυσης της απασχόλησης στα όρια του δήμου Βιάννου ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ Γιάννης Μεραμβελιωτάκης Μαρίνα Καμπιτάκη Workshop INKAS Ηράκλειο, 18/19 Απριλίου 2012

Διαβάστε περισσότερα

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΚΕΔΕ. Κομοτηνή, 27 & 28 Ιανουαρίου 2012

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΚΕΔΕ. Κομοτηνή, 27 & 28 Ιανουαρίου 2012 Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΚΕΔΕ Κομοτηνή, 27 & 28 Ιανουαρίου 2012 Το Συνέδριό μας πραγματοποιήθηκε σε μία περίοδο που την χαρακτηρίζει μία άνευ προηγουμένου πολιτική, οικονομική και κοινωνική κρίση, τις ζοφερές

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. (Π.Ο.Σ.Ε. Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. (Π.Ο.Σ.Ε. Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.) ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. (Π.Ο.Σ.Ε. Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.) ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ196-198 Αθήνα, 11/12/2013 114 71 ΑΘΗΝΑ Αρ. Πρωτ. 237 ΤΗΛ. 210-6440873 FAX. 210-6454223 SITE: www.poseypexode.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ Επί ξυρού ακμής

ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ Επί ξυρού ακμής ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ Επί ξυρού ακμής 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Δεν είναι καθόλου σχήμα λόγου, ότι τα οικονομικά των 325 Δήμων της χώρας βρίσκονται επί ξυρού ακμής (σε κρίσιμο σημείο). Η οικονομική κατάσταση και δυσπραγία

Διαβάστε περισσότερα

ΟΛΑ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΙΚΑ

ΟΛΑ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΙΚΑ ΟΛΑ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΙΚΑ Του Κώστα Νικολάου* Την ώρα που άρχισε η σφαγή των συντάξεων, αρχές του 2009, τα οικονομικά αποτελέσματα του ΙΚΑ ήταν θετικά: έσοδα 12.600.000.000, έξοδα 9.880.000.000,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ. ΠΡΟΤΑΣΗ της ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στο 45ο ΕΝΔΙΑΜΕΣΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ. ΠΡΟΤΑΣΗ της ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στο 45ο ΕΝΔΙΑΜΕΣΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗ της ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στο 45ο ΕΝΔΙΑΜΕΣΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΘΗΝΑ - ΤΡΙΤΗ 6 και ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016 45ο Ενδιάμεσο Συνέδριο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. 3 Συνάδελφοι, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

Για τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας ΠΚΜ (ΟΕΥ)

Για τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας ΠΚΜ (ΟΕΥ) Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΙνση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος email: osyape@otenet.gr www.osyape.gr τηλ. προέδρου: 6932442294 - τηλ. γραμματέα:6977432661 Αθήνα,

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 48ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 6 & 7 ΜΑΪΟΥ 2016 ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 48ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 6 & 7 ΜΑΪΟΥ 2016 ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 48ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 6 & 7 ΜΑΪΟΥ 2016 ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Με ασήκωτους φόρους και χαράτσια, που επιβάλλονται στους εργαζομένους και στα ευρύτερα λαϊκά στρώματα, κλιμακώνεται

Διαβάστε περισσότερα

Äà Ļ» Æê Aποτελέσματα διαβούλευσης με την κοινωνία

Äà Ļ» Æê Aποτελέσματα διαβούλευσης με την κοινωνία Ä»» Æ ¹ Äà Ļ» Æê Ιούνιος - Ιούλιος 2016 Aποτελέσματα διαβούλευσης με την κοινωνία για το κυβερνητικό μας πρόγραμμα Φύλο Ηλικίες Γυναίκες 22.2% 60+ 17.1% εώς 29 10.6% 30-39 20.5% Άνδρες 77.8% 50-59 22.6%

Διαβάστε περισσότερα

Σ αυτή την Απεργία πάμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. κανείς δεν την παλεύει μόνος!!!

Σ αυτή την Απεργία πάμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. κανείς δεν την παλεύει μόνος!!! Σ αυτή την Απεργία πάμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. κανείς δεν την παλεύει μόνος!!! Η ΓΣΕΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ την Τετάρτη 6 Νοέμβρη και στο συλλαλητήριο

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα δράσης του Δ.Σ. της ΠΟΜΗΤΕΔΥ για την περίοδο

Πρόγραμμα δράσης του Δ.Σ. της ΠΟΜΗΤΕΔΥ για την περίοδο Πρόγραμμα δράσης του Δ.Σ. της ΠΟΜΗΤΕΔΥ για την περίοδο 2013-2016. Το 7 ο Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της ΠΟΜΗΤΕΔΥ μας βρίσκει αντιμέτωπους με πρωτόγνωρες καταστάσεις. Το νέο Δ.Σ. καλείται να υλοποιήσει

Διαβάστε περισσότερα

Οι θέσεις της Α Βάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την Διοικητική Οργάνωση των Δήμων

Οι θέσεις της Α Βάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την Διοικητική Οργάνωση των Δήμων ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ Οι θέσεις της Α Βάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την Διοικητική Οργάνωση των Δήμων ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ Αναπληρωτή

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ Αθήνα 27/11/2014 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. για δυναμική διεκδίκηση των πόρων που δικαιούται η Αυτοδιοίκηση από την Πολιτεία. Με τη δημιουργία κοινού

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. (Οι αριθμοί παραπέμπουν στις σελίδες) ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. (Οι αριθμοί παραπέμπουν στις σελίδες) ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α 425 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (Οι αριθμοί παραπέμπουν στις σελίδες) ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 7 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ 7 -Ποιοί θεωρούνται μισθωτοί, ποιοί υπάλληλοι και ποιοί εργάτες 7 -Σύμβαση εξαρτημένης εργασίας 10

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ

ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ 41 η ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ 1. Διοικητικός και Οικονομικός Απολογισμός του Διοικητικού Συμβουλίου για το έτος 2015 και Προϋπολογισμός έτους 2016 2. Έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής επί της

Διαβάστε περισσότερα

Πληροφορίες: Χριστίνα Σαμαρά Αθήνα: Αρ. Πρωτ.: 642. ΠΡΟΣ: Τον Πρωθυπουργό της χώρας, κ. Αλέξη Τσίπρα

Πληροφορίες: Χριστίνα Σαμαρά Αθήνα: Αρ. Πρωτ.: 642. ΠΡΟΣ: Τον Πρωθυπουργό της χώρας, κ. Αλέξη Τσίπρα Πληροφορίες: Χριστίνα Σαμαρά Αθήνα: 25.04.2017 Αρ. Πρωτ.: 642 ΠΡΟΣ: Τον Πρωθυπουργό της χώρας, κ. Αλέξη Τσίπρα Ανοιχτή επιστολή της ΕΣΑμεΑ με θέμα: «Λήψη μέτρων για την αποτελεσματική προστασία των ατόμων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΕΙΣΗΓΗΣΗ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΕΙΣΗΓΗΣΗ του ΠΡΟΕΔΡΟΥ της ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της στο 46 ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΙΩΑΝΝΙΝΑ - ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2018 46ο Τακτικό Συνέδριο της ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΕΙΣΗΓΗΣΗ του ΠΡΟΕΔΡΟΥ της ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΨΗΦΙΣΜΑ. 11 ης ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ. 11 ης ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΨΗΦΙΣΜΑ 11 ης ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ 11 ης ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΥΝΟΡΙΑΚΗΣ ΦΥΛΑΞΗΣ Ν.ΔΡΑΜΑΣ ΕΓΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΟΥΜΕ

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΣΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΒΑΣΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ V PRC «Συνδικαλισμός, συνδικάτα και συνδικαλιστική συμμετοχή στη συγκυρία της οικονομικής κρίσης», ΒΑΣΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ Αντικείμενο της παρούσας έρευνας αποτέλεσε η διερεύνηση του βαθμού συνδικαλιστικής

Διαβάστε περισσότερα

24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2005

24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2005 Ημερομηνία Ανάρτησης: 14/11/2005 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2005 ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

1. Ι.Κ.Α. - Ε.Τ.Α.Μ. 1.1 Εισαγωγή 10 1.2 Παλαιοί ασφαλισμένοι Ι.Κ.Α. - Ε.Τ.Α.Μ. 11 1.2.1. Συνταξιοδότηση λόγω 35ετίας 11 1.2.2. Συνταξιοδότηση με 10.000 ημέρες ασφάλισης 12 1.2.3. Συνταξιοδότηση γυναικών

Διαβάστε περισσότερα

Ν /

Ν / EFG Business Services S.A. Καλλιρόης 21, 11743 Αθήνα Τηλ: 210 9008500, Fax: 210 9008600 Ν. 4093 / 12.11.2012 ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ 2013-2016 Αξιότιμοι συνεργάτες, Με την παρούσα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ: ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ. Ομιλία του Υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Αναστάσιου Πετρόπουλου

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ: ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ. Ομιλία του Υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Αναστάσιου Πετρόπουλου ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ: ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ Ομιλία του Υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Αναστάσιου Πετρόπουλου Οι συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης προβλέπουν την σύγκλιση του

Διαβάστε περισσότερα

Προωθεί τις αντιδραστικές "μεταρρυθμίσεις" στην υγεία και στην εκπαίδευση (Νηπιαγωγείο, νέο Λύκειο, τεχνική εκπαίδευση, συγχωνεύσεις ΑΕΙ-ΑΤΕΙ,

Προωθεί τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις στην υγεία και στην εκπαίδευση (Νηπιαγωγείο, νέο Λύκειο, τεχνική εκπαίδευση, συγχωνεύσεις ΑΕΙ-ΑΤΕΙ, Πρόταση αγώνα των Παρεμβάσεων στο ΓΣ της ΑΔΕΔΥ (24/11/17), στο δημοσιοϋπαλληλικό κίνημα και τους εργαζόμενους Πρόταση αγώνα των Παρεμβάσεων - Κινήσεων - Συσπειρώσεων στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ στη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Αριθ. Πρωτ :1921

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Αριθ. Πρωτ :1921 Ελληνική Να σταλεί και με e-mail ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ-ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα 11-1-2019 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Αριθ. Πρωτ :1921 ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΠ. ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Προς: ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Συνάντηση της ΑΔΕΔΥ με την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Συνάντηση της ΑΔΕΔΥ με την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη Αθήνα, 27.01.2017 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ & ΨΥΛΛΑ 2 105 57 ΑΘΗΝΑ Τηλ 213.16.16.900 Fax 2103246165 Email: adedy@adedy.gr, adedy1@adedy.gr Αριθμ. Πρωτ.: 49 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Συνάντηση της ΑΔΕΔΥ με την

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη Έναρξη λειτουργίας Γραφείου Ενημέρωσης ΑΜΕΑ

Ομιλία Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη Έναρξη λειτουργίας Γραφείου Ενημέρωσης ΑΜΕΑ Ομιλία Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη Έναρξη λειτουργίας Γραφείου Ενημέρωσης ΑΜΕΑ Κυρίες και κύριοι Αγαπητοί εργαζόμενοι Φίλες και φίλοι Θέλω να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας σήμερα εδώ, στο

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΣΤΙΣ 17 ΜΑΗ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΣΤΙΣ 17 ΜΑΗ. 1 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΣΤΙΣ 17 ΜΑΗ. Συναδέλφισσες, συνάδελφοι φυσικοθεραπευτές. Μισθωτοί στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αυτοαπασχολούμενοι μικροεργαστηριούχοι,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ ΠΑΤΡΑ : Απαιτούμε δραστική αύξηση των κρατικών δαπανών από τον Προϋπολογισμό για κοινωνική πολιτική,

ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ ΠΑΤΡΑ : Απαιτούμε δραστική αύξηση των κρατικών δαπανών από τον Προϋπολογισμό για κοινωνική πολιτική, ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ ΠΑΤΡΑ : Απαιτούμε δραστική αύξηση των κρατικών δαπανών από τον Προϋπολογισμό για κοινωνική πολιτική, Πάτρα 15-3-2017 Τη θέση της Δημοτικής Αρχής για τις αλλαγές που προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ Σ/Ν ΤΟΥ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ Σ/Ν ΤΟΥ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 25, 2013 ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ Σ/Ν ΤΟΥ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΑΣΟΚ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0037/1. Τροπολογία

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0037/1. Τροπολογία 13.2.2017 A8-0037/1 1 Παράγραφος 6 α (νέα) 6α. Επισύρει την προσοχή στη μείωση του μεριδίου των μισθών στην ΕΕ, στη διεύρυνση των ανισοτήτων όσον αφορά τους μισθούς και τα εισοδήματα και στην αύξηση της

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΟΑΕΔ για νέες προσλήψεις (Ιανουάριος 2013)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΟΑΕΔ για νέες προσλήψεις (Ιανουάριος 2013) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΟΑΕΔ για νέες προσλήψεις (Ιανουάριος 2013) Στα πλαίσιο της τρέχουσας οικονομικής συγκυρίας, όπου σημαντικά ζητούμενα αποτελούν τόσο η συγκράτηση των ποσοστών ανεργίας, όσο και η υποστήριξη

Διαβάστε περισσότερα

Μισθολογικές ρυθμίσεις των υπαλλήλων του Δημοσίου κλπ, σύμφωνα με τον Ν 4354/2015 ( άρθρο 7 και επόμενα ).

Μισθολογικές ρυθμίσεις των υπαλλήλων του Δημοσίου κλπ, σύμφωνα με τον Ν 4354/2015 ( άρθρο 7 και επόμενα ). Μισθολογικές ρυθμίσεις των υπαλλήλων του Δημοσίου κλπ, σύμφωνα με τον Ν 4354/2015 ( άρθρο 7 και επόμενα ). Στο άρθρο 7 αναφέρονται οι κατηγορίες των υπαλλήλων για τις οποίες ισχύουν οι διατάξεις του νόμου.

Διαβάστε περισσότερα

εκέµβριος 2007 Αριθµός φύλλου 635

εκέµβριος 2007 Αριθµός φύλλου 635 εκέµβριος 2007 Αριθµός φύλλου 635 ΔΙΕΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. - Ε.Τ.Ε 2007-2008 Συνάδελφοι, Ζούμε σε μια εποχή όπου το δικαίωμα στην εργασία θεωρείται πλέον προνόμιο. Ζούμε σε μια εποχή όπου

Διαβάστε περισσότερα

Εργασιακά Θέματα. Επιχειρήσεις Προσωρινής Απασχόλησης (ΕΠΑ)

Εργασιακά Θέματα. Επιχειρήσεις Προσωρινής Απασχόλησης (ΕΠΑ) Εργασιακά Θέματα Επιχειρήσεις Προσωρινής Απασχόλησης (ΕΠΑ) Μάϊος 2015 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Επιχείρηση Προσωρινής Απασχόλησης Συνοπτική παρουσίαση... 3 2. Γενικά... 5 3. Νόμιμος Τρόπος Σύστασης Ε.Π.Α.... 5 4.

Διαβάστε περισσότερα

Με πρωτοβουλία του Παραρτήματος Συνδικάτου Οικοδόμων Βύρωνα-Καισαριανής-Ζωγράφου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Καισαριανής,

Με πρωτοβουλία του Παραρτήματος Συνδικάτου Οικοδόμων Βύρωνα-Καισαριανής-Ζωγράφου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Καισαριανής, Με πρωτοβουλία του Παραρτήματος Συνδικάτου Οικοδόμων Βύρωνα-Καισαριανής-Ζωγράφου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Καισαριανής, σύσκεψη των σωματείων και μαζικών Φορέων των Ανατολικών

Διαβάστε περισσότερα

α) Ενσωματώνει στο βασικό μισθό μέρος από τα επιδόματα που καταβάλλονταν μέχρι σήμερα.

α) Ενσωματώνει στο βασικό μισθό μέρος από τα επιδόματα που καταβάλλονταν μέχρι σήμερα. Με την εγκύκλιο επέρχονται οι εξής αλλαγές: α) Ενσωματώνει στο βασικό μισθό μέρος από τα επιδόματα που καταβάλλονταν μέχρι σήμερα. β) Υιοθετεί ένα μεικτό σύστημα αποδοχών, βάσει του οποίου η μισθολογική

Διαβάστε περισσότερα

Πρωτοφανής στην ιστορία του τόπου η μη εκπροσώπηση των

Πρωτοφανής στην ιστορία του τόπου η μη εκπροσώπηση των Πρωτοφανής στην ιστορία του τόπου η μη εκπροσώπηση των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο του νέου ΕΦΚΑ. επιστολή της ΓΣΕΕ προς την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΕΙΣΗΓΗΣΗ του ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ της ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α. ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ο 40 40 ο ο EΝΔΙΑΜΕΣΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. EΝΔΙΑΜΕΣΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟΜΕΑΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

ΤΟΜΕΑΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΟΜΕΑΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ Α. ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΜΙΣΘΩΝ ΣΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΟΥ 2009 Είναι η μοναδική διέξοδος για να επέλθει στην οικονομία και την αγορά ένα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: «ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ» ΚΟΥΤΟΥΒΑΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Α.Μ 7287

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: «ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ» ΚΟΥΤΟΥΒΑΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Α.Μ 7287 ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: «ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ» ΚΟΥΤΟΥΒΑΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Α.Μ 7287 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΑΙ ΕΝΝΟΙΑ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΕΠ 2000-2006 ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 2000 2006 NOΕΜΒΡΙΟΣ 2006 2 ΑΞΟΝΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

γ. τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πυροσβεστικού Σώματος και δ. τα αιρετά όργανα (Βουλευτές και Δήμαρχοι).

γ. τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πυροσβεστικού Σώματος και δ. τα αιρετά όργανα (Βουλευτές και Δήμαρχοι). Ανταποδοτική σύνταξη Ειδικότερα για παλαιούς ασφαλισμένους στο Δημόσιο, ισχύει ότι από 1-1-2017, ως συντάξιμες αποδοχέςνοούνται αυτές επί των οποίων καταβάλλονται ασφαλιστικές εισφορές, σύμφωνα με τις

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Πρωτ. 461 Αθήνα 26/01/2018 Προς Τον Υπουργό Παιδείας κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου Tη Σύνοδο Προέδρων και Κοσμητόρων Των Παιδαγωγικών Τμημάτων

Αρ. Πρωτ. 461 Αθήνα 26/01/2018 Προς Τον Υπουργό Παιδείας κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου Tη Σύνοδο Προέδρων και Κοσμητόρων Των Παιδαγωγικών Τμημάτων Αρ. Πρωτ. 461 Αθήνα 26/01/2018 Προς Τον Υπουργό Παιδείας κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου Tη Σύνοδο Προέδρων και Κοσμητόρων Των Παιδαγωγικών Τμημάτων Θέμα: Για το τοπίο που διαμορφώνεται στον τομέα της Προσχολικής

Διαβάστε περισσότερα

Β' ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤ' ΑΡΘΡΟ

Β' ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤ' ΑΡΘΡΟ Β' ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤ' ΑΡΘΡΟ Με το άρθρο 1 επαναφέρεται ο κατώτατος μισθός στα 751 ευρώ για όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως ηλικίας, επομένως και για τους εργαζόμενους από 18 έως 25 ετών, ως βάση

Διαβάστε περισσότερα

Σύνοψη και προοπτικές για το μέλλον

Σύνοψη και προοπτικές για το μέλλον Σύνοψη και προοπτικές για το μέλλον Δημήτρης Βαγιανός (LSE), Νίκος Βέττας (ΟΠΑ & ΙΟΒΕ), Κώστας Μεγήρ (Yale), Χριστόφορος Πισσαρίδης (LSE) Αθήνα, 2 Οκτωβρίου 2017 Εθνικό Εισόδημα 48.000 ΑΕΠ κατά κεφαλή

Διαβάστε περισσότερα

ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΚΕΔΕ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΚΕΔΕ ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΚΕΔΕ Το έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ, που συγκλήθηκε σήμερα, Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012, στην Αθήνα ως συνέχεια του προηγούμενου, με μοναδικό θέμα συζήτησης τις τελευταίες ραγδαίες

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ημερομηνία: Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2012

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ημερομηνία: Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2012 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ημερομηνία: Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2012 Θέμα: Ομιλία Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της

Διαβάστε περισσότερα

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΆΣΕΙ ΤΟ 4 ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΊΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΊΑ! ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11 π.μ. ΠΛ. ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΆΣΕΙ ΤΟ 4 ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΊΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΊΑ! ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11 π.μ. ΠΛ. ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ ωρη ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΆΣΕΙ ο ΤΟ 4 ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΊΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΊΑ! ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11 π.μ. ΠΛ. ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ ωρη ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΆΣΕΙ ΤΟ 4 ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΊΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΊΑ! ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11π.μ. ΠΛ. ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ασφαλιστικά ζητήματα μελών ΔΣ και ελευθέρων επαγγελματιών και δημοσιονομικές επιπτώσεις

Ασφαλιστικά ζητήματα μελών ΔΣ και ελευθέρων επαγγελματιών και δημοσιονομικές επιπτώσεις Ασφαλιστικά ζητήματα μελών ΔΣ και ελευθέρων επαγγελματιών και δημοσιονομικές επιπτώσεις 10 Απριλίου 2017 CPA LAW, είναι ανεξάρτητο μέλος του διεθνούς φορολογικού δικτύου της KPMG. Με την επιφύλαξη κάθε

Διαβάστε περισσότερα

Οι διακρίσεις στην απασχόληση παραμένουν μεγάλες σήμερα παρά τις σημαντικές προσπάθειες που έχουν γίνει στη χώρα μας τα τελευταία 30 χρόνια.

Οι διακρίσεις στην απασχόληση παραμένουν μεγάλες σήμερα παρά τις σημαντικές προσπάθειες που έχουν γίνει στη χώρα μας τα τελευταία 30 χρόνια. Αγαπητοί φίλοι και φίλες, Οι διακρίσεις στην απασχόληση παραμένουν μεγάλες σήμερα παρά τις σημαντικές προσπάθειες που έχουν γίνει στη χώρα μας τα τελευταία 30 χρόνια. Οι διακρίσεις συνδέονται άμεσα με

Διαβάστε περισσότερα

Κυρίες και Κύριοι, Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την τιμή που μου κάνετε να απευθύνω χαιρετισμό στο συνέδριό σας για την «Οικογένεια στην κρίση», για

Κυρίες και Κύριοι, Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την τιμή που μου κάνετε να απευθύνω χαιρετισμό στο συνέδριό σας για την «Οικογένεια στην κρίση», για Κυρίες και Κύριοι, Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την τιμή που μου κάνετε να απευθύνω χαιρετισμό στο συνέδριό σας για την «Οικογένεια στην κρίση», για ένα τόσο εξαιρετικά σημαντικό θέμα που αγγίζει και αφορά

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΑΠΟΦΑΣΗ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΑΠΟΦΑΣΗ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ Την Παρασκευή 30/11/12 ο Σύλλογος Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας συμμετείχε, μαζί με συλλόγους από νοσοκομεία

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΜΑΤΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΟΡΩΝ ΥΕΚΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

Σας καλωσορίζω και φέτος στην εκδήλωση μας που πραγματοποιείται με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Μέρας της Γυναίκας.

Σας καλωσορίζω και φέτος στην εκδήλωση μας που πραγματοποιείται με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Μέρας της Γυναίκας. Άνοιγμα Μαρίνας Κούκου Εκδήλωση 10 Μαρτίου 2014 ΠΕΟ Αγαπητές συναδέλφισσες και συνάδελφοι, Σας καλωσορίζω και φέτος στην εκδήλωση μας που πραγματοποιείται με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Μέρας της Γυναίκας.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙ Α TΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ 8459

ΕΦΗΜΕΡΙ Α TΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ 8459 Τεύχος Α 103/13.06.2018 ΕΦΗΜΕΡΙ Α TΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ 8459 (α) της παραγράφου 3 του άρθρου 3 «Κοινό σχέδιο λογαριασμών» μόνο όσον αφορά τη λειτουργική ταξινόμηση, (β) του άρθρου 10 «Ενοποιημένες χρηματοοικονομικές

Διαβάστε περισσότερα

ΠPOΓPAMMA ΔPAΣHΣ 45 O ΕΝΔΙΑΜΕΣΟ ΣΥΝΕΔΡΙO ΤΗΣ Π.O.Ε.-O.Τ.Α. ΑΘΗΝΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ Αθήνα, 16 Δεκεμβρίου 2016 Αριθμ. Πρωτ.

ΠPOΓPAMMA ΔPAΣHΣ 45 O ΕΝΔΙΑΜΕΣΟ ΣΥΝΕΔΡΙO ΤΗΣ Π.O.Ε.-O.Τ.Α. ΑΘΗΝΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ Αθήνα, 16 Δεκεμβρίου 2016 Αριθμ. Πρωτ. Αθήνα, 16 Δεκεμβρίου 2016 Αριθμ. Πρωτ.: 1105 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝ ΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟ ΙΟΙΚΗΣΗΣ Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Τ Ι Κ Η Ε Π Ι Τ Ρ Ο Π Η Προς: Συλλόγους-Μέλη της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΠPOΓPAMMA ΔPAΣHΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΟΡΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΕΛ-ΤΑ -ΤΕΛΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ Π.Ο.Σ.Τ.

ΤΑ ΟΡΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΕΛ-ΤΑ -ΤΕΛΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ Π.Ο.Σ.Τ. ΤΑ ΟΡΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΕΛ-ΤΑ -ΤΕΛΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ Π.Ο.Σ.Τ. ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΑ ΝΕΑ ΟΡΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΕΛ-ΤΑ Α ΠΕΡΙΟΔΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

08/05/ /12/ Επίδομα θέσης ευθύνης της παρ. 1 του άρθρου 13 του ν. 3205/2003 για όσους είχαν

08/05/ /12/ Επίδομα θέσης ευθύνης της παρ. 1 του άρθρου 13 του ν. 3205/2003 για όσους είχαν ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1 ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΚΥΡΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ ΓΙΑ ΠΑΛΑΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟ (υπάλληλος που έχει ασφαλιστεί για πρώτη φορά για κύρια σύνταξη σε οποιοδήποτε φορέα κύριας ασφάλισης της Χώρας ή σε φορέα ασφάλισης

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ. ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ. ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Αθήνα, 18-3-2009 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ. ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Η Ελλάδα, όπως και οι άλλες χώρες της ευρωζώνης, βρίσκεται σήμερα αντιμέτωπη με τη χειρότερη κρίση που γνώρισε

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, σας παραθέτουμε τα κύρια σημεία της έως τώρα πορείας μας, ως μέλη των οργάνων της διοίκησης του συλλόγου από 18/05/2015

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, σας παραθέτουμε τα κύρια σημεία της έως τώρα πορείας μας, ως μέλη των οργάνων της διοίκησης του συλλόγου από 18/05/2015 ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, σας παραθέτουμε τα κύρια σημεία της έως τώρα πορείας μας, ως μέλη των οργάνων της διοίκησης του συλλόγου από 18/05/2015 Παραλάβαμε (18-05-2015) 15.747 ευρώ και σήμερα έχουμε περίπου το ίδιο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ, ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΜΑΤΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΟΡΩΝ ΥΕΚΚΑ ΓΕΝΙΚΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. (Π.Ο.Σ.Ε. Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. (Π.Ο.Σ.Ε. Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.) ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. (Π.Ο.Σ.Ε. Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.) ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ196-198 Αθήνα, 16/12/2016 114 71 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ. 210-6440873 Αρ. Πρωτ. 415 FAX. 210-6454223 SITE: www.poseypexode.gr

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη. Mε ιδιαίτερη χαρά παρευρίσκομαι στις εργασίες του 13 ου

Ομιλία του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη. Mε ιδιαίτερη χαρά παρευρίσκομαι στις εργασίες του 13 ου Ομιλία του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη στο 13 ο Πανελλήνιο Συνέδριο αιρετών γυναικών Φίλες και φίλοι Mε ιδιαίτερη χαρά παρευρίσκομαι στις εργασίες του 13 ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Αιρετών Γυναικών

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2012/0000(INI)

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2012/0000(INI) ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Επιτροπή Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων 29.11.2012 2012/0000(INI) ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά με την εκπαιδευτική και εργασιακή κινητικότητα των γυναικών στην

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΑΔΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ

ΟΜΑΔΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΟΜΑΔΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΘΕΜΑ : Ασφαλιστικά Θέματα Μηχανικών Ιωάννης Γιαννακουδάκης, μηχανολόγος μηχανικός Αγγελική Μυρίλλα, πολιτικός μηχανικός Μαρία Σαρτζετάκη, αγρονόμος τοπογράφος μηχανικός Ελένη

Διαβάστε περισσότερα

Ένωση Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ)

Ένωση Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ) Ένωση Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ) Η ΟΓΕ αγωνίζεται από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής της για την αναγνώριση της κοινωνικής αξίας της μητρότητας. Η στήριξη του νέου ζευγαριού, και ιδιαίτερα της γυναίκας

Διαβάστε περισσότερα

Κυριότερα σημεία στο νέο ασφαλιστικό - Εισφορά 20% επί του εισοδήματος κάθε ασφαλισμένου (μισθωτού, επαγγελματία κλπ.) για τον κλάδο σύνταξης.

Κυριότερα σημεία στο νέο ασφαλιστικό - Εισφορά 20% επί του εισοδήματος κάθε ασφαλισμένου (μισθωτού, επαγγελματία κλπ.) για τον κλάδο σύνταξης. Κυριότερα σημεία στο νέο ασφαλιστικό - Εισφορά 20% επί του εισοδήματος κάθε ασφαλισμένου (μισθωτού, επαγγελματία κλπ.) για τον κλάδο σύνταξης. - Εισφορά 6,95% επί του εισοδήματος κάθε ασφαλισμένου (μισθωτού,

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Ομιλία του Αναπληρωτή Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργου Κουτρουμάνη, στο 2 ο Συνέδριο Κοινωνικής Ασφάλισης του Economist

Θέμα: Ομιλία του Αναπληρωτή Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργου Κουτρουμάνη, στο 2 ο Συνέδριο Κοινωνικής Ασφάλισης του Economist ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ημερομηνία: Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2010 Θέμα: Ομιλία του Αναπληρωτή Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργου Κουτρουμάνη,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Δ. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ Απρίλιος 2012 Ανάλυση της Τοπικής Αγοράς Εργασίας 1. Περιγραφή των βασικών χαρακτηριστικών της περιοχής παρέμβασης στην οποία θα εφαρμοστεί

Διαβάστε περισσότερα

Το 16 ο Συνέδριο επικυρώνει το πλαίσιο αιτημάτων, όπως καταγράφηκε στις Γενικές Συνελεύσεις Προέδρων των ΕΛΜΕ στις 23/2/2013 και 15/5/2013.

Το 16 ο Συνέδριο επικυρώνει το πλαίσιο αιτημάτων, όπως καταγράφηκε στις Γενικές Συνελεύσεις Προέδρων των ΕΛΜΕ στις 23/2/2013 και 15/5/2013. Απόφαση του 16 ου Συνεδρίου της ΟΛΜΕ Έληξαν τα ξημερώματα της 3 ης /7/2013 οι εργασίες του 16 ου Συνεδρίου της ΟΛΜΕ. Στο συνέδριο συμμετείχαν 437 σύνεδροι που εκπροσώπησαν 87 ΕΛΜΕ από ολόκληρη τη χώρα.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Σας γνωρίζουμε ότι με τις διατάξεις του άρθρου 91 του ν. 4583/2018 προβλέπονται τα εξής:

ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Σας γνωρίζουμε ότι με τις διατάξεις του άρθρου 91 του ν. 4583/2018 προβλέπονται τα εξής: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Βέροια 15-1-2019 ΝΟΜΟΣ ΗΜΑΘΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ :Διοικητικό ΓΡΑΦΕΙΟ :Προσωπικού Ταχ.Δ/νση :Μητροπόλεως 46 ΠΡΟΣ: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Πληροφ. : Ε. Τσίλη

Διαβάστε περισσότερα

Ιατρικός Σύλλογος. Ηρακλείου. Συνέντευξη τύπου

Ιατρικός Σύλλογος. Ηρακλείου. Συνέντευξη τύπου Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου Συνέντευξη τύπου 01.02.2010 Η πολιτεία τα τελευταία τριάντα χρόνια αδυνατεί ή δεν θέλει, να λάβει αποφάσεις, να κάνει τομές, να δώσει λύσεις σε θέματα που αφορούν την Υγεία.

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΝΕΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ

ΤΑ ΝΕΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΝΕΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το 2010 παρουσιάστηκε στην Ελλάδα η μεγαλύτερη δημοσιονομική κρίση στη μεταπολεμική περίοδο. Οι δύο βασικές συνιστώσες της κρίσης

Διαβάστε περισσότερα

Στην ανάγκη αλλαγών στη δομή του ασφαλιστικού συστήματος έχει επανειλημμένα αναφερθεί ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Στην ανάγκη αλλαγών στη δομή του ασφαλιστικού συστήματος έχει επανειλημμένα αναφερθεί ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. Αλλάζει πλήρως ο ασφαλιστικός «χάρτης» με τη δημιουργία τριών μόλις Ταμείων, που θα έχουν την ευθύνη χορήγησης τόσο της κύριας σύνταξης όσο και της επικουρικής και του εφάπαξ. Στην ανάγκη αλλαγών στη δομή

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία του Κωνσταντίνου Τσουτσοπλίδη Γενικού Γραμματέα Διαχείρισης Κοινοτικών και άλλων Πόρων, στην

Ομιλία του Κωνσταντίνου Τσουτσοπλίδη Γενικού Γραμματέα Διαχείρισης Κοινοτικών και άλλων Πόρων, στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ & ΑΛΛΩΝ ΠΟΡΩΝ Ομιλία του Κωνσταντίνου Τσουτσοπλίδη Γενικού Γραμματέα Διαχείρισης Κοινοτικών

Διαβάστε περισσότερα