2 Εισαγωγή. Εισαγωγή

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "2 Εισαγωγή. Εισαγωγή"

Transcript

1 Περιεχόμενα Εισαγωγή... 2 Εν συντομία... 6 Κλειδιά, πόρτες και παράθυρα Καθίσματα, προσκέφαλα Αποθήκευση Όργανα και χειριστήρια Φωτισμός Σύστημα Infotainment Σύστημα κλιματισμού Οδήγηση και χρήση Φροντίδα οχήματος Σέρβις και συντήρηση Τεχνικά χαρακτηριστικά Πληροφορίες πελατών Ευρετήριο

2 2 Εισαγωγή Εισαγωγή

3 Εισαγωγή 3 Εισαγωγή Το αυτοκίνητό σας αποτελεί έναν προσεκτικό συνδυασμό προηγμένης τεχνολογίας, ασφάλειας, φιλικότητας προς το περιβάλλον και οικονομίας. Σε αυτό το Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας περιλαμβάνονται όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για την ασφαλή και αποδοτική οδήγηση του οχήματός σας. Βεβαιωθείτε ότι όσοι επιβαίνουν στο αυτοκίνητό σας γνωρίζουν τους πιθανούς κινδύνους ατυχήματος και τραυματισμών που ενδέχεται να προκληθούν από την ακατάλληλη χρήση του οχήματος. Πρέπει πάντοτε να τηρείτε τους ειδικούς νόμους και διατάξεις της χώρας στην οποία οδηγείτε. Ενδέχεται να υπάρχουν διαφορές ανάμεσα σε αυτούς τους νόμους και τις πληροφορίες που παρατίθενται σε αυτό το Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας. Όταν σε αυτό το Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας γίνεται αναφορά σε επίσκεψη στο συνεργείο, συνιστούμε να απευθύνεστε στο δικό σας Εξουσιοδοτημένο Επισκευαστή της Chevrolet. Όλοι οι Εξουσιοδοτημένοι Επισκευαστές της Chevrolet προσφέρουν σέρβις εξαιρετικής ποιότητας σε λογικές τιμές. Οι πεπειραμένοι μηχανικοί, εκπαιδευμένοι από τη Chevrolet, εργάζονται σύμφωνα με συγκεκριμένες οδηγίες της Chevrolet. Τα εγχειρίδια κατόχου πρέπει να βρίσκονται πάντοτε μέσα στο όχημα, άμεσα προσβάσιμα στο όχημα. Χρήση του παρόντος εγχειριδίου Στο εγχειρίδιο αυτό περιγράφονται όλες οι προαιρετικές επιλογές και λειτουργίες που είναι διαθέσιμες για αυτό το μοντέλο. Ορισμένες από τις περιγραφές, συμπ. των περιγραφών των λειτουργιών της οθόνης και των μενού, μπορεί να μην ισχύουν για το όχημά σας λόγω διαφορετικής έκδοσης μοντέλου, προδιαγραφών της εκάστοτε χώρας, ειδικού εξοπλισμού ή αξεσουάρ. Στο κεφάλαιο "Εν συντομία" παρατίθεται μια αρχική συνοπτική παρουσίαση. Ο πίνακας περιεχομένων, που παρατίθεται τόσο στην αρχή αυτού του εγχειριδίου όσο και σε κάθε ενότητα, σας κατευθύνει στις πληροφορίες που θέλετε. Το ευρετήριο σας δίνει τη δυνατότητα να αναζητήσετε συγκεκριμένες πληροφορίες. Σε αυτό το Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας χρησιμοποιούνται οι εργοστασιακοί κωδικοί των κινητήρων. Μπορείτε να δείτε τις αντίστοιχες εμπορικές ονομασίες των κινητήρων στην ενότητα "Τεχνικά χαρακτηριστικά". Οι λέξεις που προσδιορίζουν κατεύθυνση ή φορά, π.χ. αριστερά ή δεξιά και μπροστά ή πίσω, αναφέρονται πάντοτε στην κατεύθυνση προς την οποία κινείται το όχημα. Οι ενδείξεις στην οθόνη του οχήματος μπορεί να μην υποστηρίζονται σε όλες τις γλώσσες.

4 4 Εισαγωγή Κίνδυνος, προειδοποιήσεις και προφυλάξεις 9 Κίνδυνος Το κείμενο με την επισήμανση 9 Κίνδυνος παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον κίνδυνο θανάσιμου τραυματισμού. Εάν αγνοήσετε αυτές τις πληροφορίες, ενδέχεται να προκληθεί θάνατος. Προσοχή Το κείμενο με την επισήμανση Προσοχή παρέχει πληροφορίες για πιθανή ζημιά στο όχημα. Εάν αγνοήσετε αυτές τις πληροφορίες, ενδέχεται να προκληθεί ζημιά στο όχημα. Σας ευχόμαστε πολλές ώρες απολαυστικής οδήγησης Chevrolet 9 Προειδοποίηση Το κείμενο με την επισήμανση 9 Προειδοποίηση παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον κίνδυνο ατυχήματος ή τραυματισμού. Εάν αγνοήσετε αυτές τις πληροφορίες, ενδέχεται να προκληθεί τραυματισμός.

5 Εισαγωγή 5

6 6 Εν συντομία Εν συντομία Εισαγωγικές πληροφορίες οδήγησης Ξεκλείδωμα του οχήματος Ασύρματο τηλεχειριστήριο Ρύθμιση καθίσματος Ρύθμιση θέσης καθίσματος Πατήστε το κουμπί c. Ξεκλειδώνει όλες τις πόρτες. Τα αλάρμ αναβοσβήνουν δύο φορές. Τηλεχειριστήριο 3 21, Σύστημα κεντρικού κλειδώματος Τραβήξτε τη λαβή, σύρετε το κάθισμα, αφήστε τη λαβή. Θέση καθίσματος 3 35, ρύθμιση καθίσματος 3 36.

7 Εν συντομία 7 Πλάτες καθισμάτων Ύψος καθίσματος Ρύθμιση του προσκέφαλου Τραβήξτε το μοχλό, ρυθμίστε την κλίση και απελευθερώστε το μοχλό. Αφήστε το κάθισμα να ασφαλίσει με το χαρακτηριστικό ήχο. Θέση καθίσματος 3 35, ρύθμιση καθίσματος Περιστρέψτε το περιστροφικό κουμπί στην εξωτερική πλευρά της έδρας του καθίσματος μέχρι η έδρα να ρυθμιστεί στην επιθυμητή θέση. Θέση καθίσματος 3 35, ρύθμιση καθίσματος Τραβήξτε το προσκέφαλο προς τα πάνω. Για να το μετακινήσετε προς τα κάτω, πατήστε την ασφάλεια και πιέστε το προσκέφαλο προς τα κάτω. Προσκέφαλα 3 34.

8 8 Εν συντομία Ζώνη ασφαλείας Ρύθμιση καθρέπτη Εσωτερικός καθρέπτης Εξωτερικοί καθρέπτες Τραβήξτε τη ζώνη έξω από το μηχανισμό τύλιξης, περάστε τη διαγώνια του σώματός σας φροντίζοντας να μην έχει συστραφεί και ασφαλίστε το μεταλλικό έλασμα μέσα στην πόρπη. Πρέπει να τεντώνετε τακτικά το οριζόντιο τμήμα της ζώνης ενώ οδηγείτε, τραβώντας απότομα το διαγώνιο τμήμα της ζώνης. Θέση καθίσματος 3 35, ζώνη ασφαλείας 3 38, σύστημα αερόσακων Για να μειώσετε την εκτυφλωτική αντανάκλαση τη νύχτα, χρησιμοποιήστε τραβήξτε το μοχλό στην κάτω πλευρά του κελύφους του καθρέπτη. Εσωτερικός καθρέπτης Απλώς μετακινήστε το ρυθμιστικό μοχλό στην επιθυμητή θέση για να ρυθμίσετε τις γωνίες του καθρέπτη. Ασφαιρικοί εξωτερικοί καθρέπτες 3 28, ηλεκτρική ρύθμιση 3 28, αναδιπλούμενοι εξωτερικοί καθρέπτες 3 29, θερμαινόμενοι εξωτερικοί καθρέπτες 3 29.

9 Εν συντομία 9 Ρύθμιση τιμονιού Απασφαλίστε το μοχλό, ρυθμίστε το τιμόνι και στη συνέχεια ασφαλίστε το μοχλό και βεβαιωθείτε ότι έχει ασφαλίσει. Ρυθμίζετε το τιμόνι μόνο όταν το όχημα είναι σταματημένο. Σύστημα αερόσακων 3 42, θέσεις διακόπτη ανάφλεξης

10 10 Εν συντομία Επισκόπηση του ταμπλό Τύπος 1

11 Εν συντομία 11 1 Ρύθμιση ηλεκτρικών καθρεπτών Πλευρικοί αεραγωγοί Εξωτερικά φώτα Κόρνα Αερόσακος οδηγού Πίνακας οργάνων Σύστημα υαλοκαθαριστήρων και πλύσης Κεντρικοί αεραγωγοί Σύστημα Infotainment Ενδεικτικές λυχνίες Αλάρμ Αερόσακος συνοδηγού Ντουλαπάκι συνοδηγού Σύστημα κλιματισμού Επιλογέας ταχυτήτων, μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων Αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων Πεντάλ γκαζιού Πεντάλ φρένου Διακόπτης ανάφλεξης Πεντάλ συμπλέκτη Ρύθμιση τιμονιού Μοχλός απασφάλισης καπό κινητήρα Ρύθμιση της δέσμης των προβολέων... 84

12 12 Εν συντομία Τύπος 2

13 Εν συντομία 13 1 Ρύθμιση ηλεκτρικών καθρεπτών Πλευρικοί αεραγωγοί Εξωτερικά φώτα Κόρνα Αερόσακος οδηγού Πίνακας οργάνων Σύστημα υαλοκαθαριστήρων και πλύσης Κεντρικοί αεραγωγοί Σύστημα Infotainment Ενδεικτικές λυχνίες Αλάρμ Αερόσακος συνοδηγού Ντουλαπάκι συνοδηγού Σύστημα κλιματισμού Επιλογέας ταχυτήτων, μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων Επιλογέας ταχυτήτων, αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων Υποδοχή AUX In, υποδοχή USB Πρίζα Πεντάλ γκαζιού Πεντάλ φρένου Διακόπτης ανάφλεξης Πεντάλ συμπλέκτη Ρύθμιση τιμονιού Ασφαλειοθήκη Μοχλός απασφάλισης καπό κινητήρα Ρύθμιση της δέσμης των προβολέων Εξωτερικά φώτα Περιστρέψτε το διακόπτη φώτων OFF = Όλα τα φώτα σβήνουν. 8 = Τα πίσω φώτα, τα φώτα της πινακίδας αριθμού κυκλοφορίας και οι λυχνίες του πίνακα οργάνων ανάβουν. 9 = Η μεσαία σκάλα των προβολέων και όλα τα παραπάνω φώτα ανάβουν. Φωτισμός 3 83.

14 14 Εν συντομία Σινιάλο προβολέων, μεγάλη σκάλα και μεσαία σκάλα Αλάρμ Ειδοποίηση για στροφή και αλλαγή λωρίδας Για να μεταβείτε από τη μεσαία στη μεγάλη σκάλα, πιέστε το μοχλοδιακόπτη. Για να μεταβείτε στη μεσαία σκάλα, πιέστε το μοχλοδιακόπτη ξανά ή τραβήξτε τον. Μεγάλη σκάλα 3 83, σινιάλο προβολέων Για να τα ενεργοποιήσετε, πατήστε το κουμπί. Αλάρμ Μοχλοδιακόπτης προς τα επάνω Μοχλοδιακόπτης προς τα κάτω = Δεξιά = Αριστερά Ειδοποίηση για στροφή και αλλαγή λωρίδας 3 85.

15 Εν συντομία 15 Κόρνα Συστήματα πλύσης παρμπρίζ και υαλοκαθαριστήρων Υαλοκαθαριστήρες παρμπρίζ Για να εκτελέσουν οι υαλοκαθαριστήρες μία μόνο διαδρομή στο παρμπρίζ όταν είναι απενεργοποιημένοι, πιέστε ελαφρά το μοχλοδιακόπτη προς τη θέση INT και αφήστε τον. Υαλοκαθαριστήρες παρμπρίζ Πιέστε το j. OFF = Σύστημα απενεργοποιημένο. INT = Διακοπτόμενη λειτουργία. LO = Συνεχής λειτουργία, αργή ταχύτητα. HI = Συνεχής λειτουργία, γρήγορη ταχύτητα.

16 16 Εν συντομία Σύστημα πλύσης μπροστινού παρμπρίζ Σύστημα κλιματισμού Θερμαινόμενο πίσω παρμπρίζ, θερμαινόμενοι εξωτερικοί καθρέπτες Τύπος 1 Τύπος 2 Τραβήξτε το μοχλοδιακόπτη. Σύστημα πλύσης παρμπρίζ 3 65, Υγρό πλύσης Για τη θέρμανση, πατήστε το κουμπί Ü. Θερμαινόμενοι καθρέπτες 3 29, Θερμαινόμενο πίσω παρμπρίζ 3 32.

17 Εν συντομία 17 Αποθάμβωση και ξεπάγωμα των παραθύρων Τύπος 1 Τύπος 2 Κιβώτιο ταχυτήτων Μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων Γυρίστε το περιστροφικό κουμπί στη θέση V. Ξεπάγωμα του παρμπρίζ 3 132, αποθάμβωση του παρμπρίζ Όπισθεν: με το αυτοκίνητο σταματημένο, πατήστε το πεντάλ του συμπλέκτη και επιλέξτε μια σχέση στο κιβώτιο. Εάν η ταχύτητα δεν "κουμπώνει", μετακινήστε το μοχλό στη νεκρά, αφήστε το πεντάλ του συμπλέκτη και πατήστε το ξανά. Στη συνέχεια, επιλέξτε ξανά τη σχέση. Μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων

18 18 Εν συντομία Αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων P (Στάθμευση): Οι μπροστινοί τροχοί ασφαλίζουν. Επιλέγετε Ρ μόνο όταν το όχημα είναι σταματημένο και το χειρόφρενο τραβηγμένο. R (Όπισθεν): Επιλέγετε R μόνο όταν το όχημα είναι σταματημένο. N (Νεκρά): Νεκρά ταχύτητα. D: Αυτή η θέση χρησιμοποιείται για όλες τις συνθήκες κανονικής οδήγησης. Επιτρέπει την εναλλαγή και των τεσσάρων σχέσεων μετάδοσης εμπρόσθιας κίνησης στο κιβώτιο ταχυτήτων. Η τέταρτη ταχύτητα είναι το overdrive (πολλαπλασιασμός στροφών), κατά την οποία μειώνονται οι στροφές του κινητήρα και το επίπεδο θορύβου ενώ αυξάνεται η οικονομία καυσίμου. 2: Επιτρέπει την αλλαγή από την 1η στη 2α στο κιβώτιο ταχυτήτων και αποτρέπει στην αυτόματη αλλαγή στην 3η ή την 4η. 1: Σε αυτή τη θέση, το κιβώτιο ταχυτήτων ασφαλίζει στην πρώτη. Αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων Εκκίνηση Πριν ξεκινήσετε, ελέγξτε τα εξής Πίεση και κατάσταση ελαστικών. Στάθμη λαδιού κινητήρα και στάθμη υγρών. Βεβαιωθείτε ότι όλα τα παράθυρα, οι καθρέπτες, τα εξωτερικά φώτα και οι πινακίδες αριθμού κυκλοφορίας είναι καθαρά, δεν έχουν καλυφθεί με χιόνι και πάγο και ότι λειτουργούν σωστά. Οι καθρέπτες, τα καθίσματα και οι ζώνες ασφαλείας έχουν ρυθμιστεί σωστά. Ελέγξτε τη λειτουργία των φρένων σε χαμηλή ταχύτητα, ιδίως εάν τα φρένα είναι βρεγμένα.

19 Εν συντομία 19 Εκκίνηση του κινητήρα Γυρίστε το κλειδί στη θέση 1, στρίψτε ελαφρά το τιμόνι για να ξεκλειδώσει Μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων: πατήστε το πεντάλ του συμπλέκτη Αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων: Μετακινήστε τον επιλογέα ταχυτήτων στη θέση Ρ ή Ν Μην επιταχύνετε Γυρίστε το κλειδί στη θέση 3, πατώντας το πεντάλ του συμπλέκτη και το πεντάλ φρένου, και στη συνέχεια αφήστε τα όταν ο κινητήρας τεθεί σε λειτουργία Πριν επανεκκινήσετε ή σβήσετε τον κινητήρα, γυρίστε το κλειδί πίσω στη θέση 0. Στάθμευση Μη σταθμεύετε το όχημα σε επιφάνεια που μπορεί να αναφλεγεί εύκολα. Η υψηλή θερμοκρασία του συστήματος εξαγωγής καυσαερίων μπορεί να προκαλέσει ανάφλεξη. Τραβάτε πάντοτε το χειρόφρενο χωρίς να πατάτε το κουμπί απασφάλισης. Όταν βρίσκεστε σε ανηφορικές ή κατηφορικές επιφάνειες, τραβήξτε το χειρόφρενο όσο το δυνατόν πιο πάνω. Για να μειώσετε τη δύναμη που θα χρειαστεί να ασκήσετε, πατήστε ταυτόχρονα το ποδόφρενο. Σβήστε τον κινητήρα και κλείστε το διακόπτη ανάφλεξης. Στρίψτε το τιμόνι μέχρι να κλειδώσει. Εάν το όχημα βρίσκεται σε επίπεδη επιφάνεια ή σε επιφάνεια με ανηφορική κλίση, επιλέξτε πρώτη πριν κλείσετε το διακόπτη ανάφλεξης. Σε επιφάνεια με ανηφορική κλίση, στρέψτε τους μπροστινούς τροχούς αντίθετα από το πεζοδρόμιο. Εάν το όχημα είναι βρίσκεται σε επιφάνεια

20 20 Εν συντομία με κατηφορική κλίση, επιλέξτε όπισθεν πριν κλείσετε το διακόπτη ανάφλεξης. Στρέψτε τους μπροστινούς τροχούς προς το πεζοδρόμιο. Κλείστε τα παράθυρα. Κλειδώστε το όχημα και ενεργοποιήστε το αντικλεπτικό σύστημα συναγερμού. Κλειδιά 3 21.

21 Κλειδιά, πόρτες και παράθυρα 21 Κλειδιά, πόρτες και παράθυρα Κλειδιά, κλειδαριές Πόρτες Ασφάλεια οχήματος Εξωτερικοί καθρέπτες Εσωτερικοί καθρέπτες Παράθυρα Κλειδιά, κλειδαριές Κλειδιά Εφεδρικά κλειδιά Ο αριθμός του κλειδιού αναγράφεται στην αφαιρούμενη ετικέτα. Όταν παραγγέλνετε εφεδρικά κλειδιά, πρέπει να αναφέρετε τον αριθμό κλειδιού καθώς αποτελεί μέρος του συστήματος ακινητοποίησης (immobiliser). Κλειδαριές Ασύρματο τηλεχειριστήριο Χρησιμοποιείται για τη λειτουργία του συστήματος κεντρικού κλειδώματος Η εμβέλεια του τηλεχειριστηρίου ανέρχεται περίπου στα 20 μέτρα. Μπορεί να περιοριστεί λόγω εξωτερικών παραγόντων. Τα αλάρμ αναβοσβήνουν επιβεβαιώνοντας τη λειτουργία. Πρέπει να το χειρίζεστε με προσοχή, να το προστατεύετε από την υγρασία και τις υψηλές θερμοκρασίες και να αποφεύγετε την άσκοπη χρήση του. Σφάλμα Εάν ο χειρισμός του συστήματος κεντρικού κλειδώματος δεν είναι εφικτός από το τηλεχειριστήριο, αυτό μπορεί να οφείλεται στα εξής: Το τηλεχειριστήριο βρίσκεται εκτός εμβέλειας. Η τάση της μπαταρίας είναι πολύ χαμηλή. Συχνή, επαναλαμβανόμενη χρήση του τηλεχειριστηρίου όταν βρίσκεται εκτός εμβέλειας, με αποτέλεσμα να χρειάζεται εκ νέου συγχρονισμό.

22 22 Κλειδιά, πόρτες και παράθυρα Υπερφόρτωση του συστήματος κεντρικού κλειδώματος λόγω χειρισμού σε τακτά χρονικά διαστήματα, σύντομη διακοπή της ηλεκτρικής τροφοδοσίας. Παρεμβολές από ραδιοκύματα υψηλότερης έντασης από άλλες πηγές. Αντικατάσταση μπαταρίας τηλεχειριστηρίου Αντικαταστήστε την μπαταρία μόλις η εμβέλεια του τηλεχειριστηρίου αρχίσει να μειώνεται αισθητά. Οι μπαταρίες δεν πρέπει να απορρίπτονται μαζί με τα οικιακά απορρίμματα. Πρέπει να απορρίπτονται σε ειδικούς χώρους συλλογής για ανακύκλωση. Επισήμανση Να χρησιμοποιείτε ανταλλακτική μπαταρία CR 1620 (ή αντίστοιχη). 1. Αφαιρέστε τη βίδα από το πίσω μέρος του καλύμματος. 2. Ανοίξτε το κάλυμμα του τηλεχειριστηρίου. 3. Τραβήξτε τη μονάδα του τηλεχειριστηρίου έξω από το κάλυμμα, αποσυνδέστε προσεκτικά το γλωσσίδι από τη μονάδα και φυλάξτε το γλωσσίδι σε ένα καθαρό σημείο. 4. Αφαιρέστε τη χρησιμοποιημένη μπαταρία. Προσέξτε ώστε η πλακέτα κυκλώματος να μην έρθει σε επαφή με άλλα εξαρτήματα. 5. Τοποθετήστε την καινούργια μπαταρία. Βεβαιωθείτε ότι το αρνητικό (-) άκρο αντικρίζει τη βάση. 6. Συνδέστε το γλωσσίδι και τοποθετήστε τη μονάδα του τηλεχειριστηρίου μέσα στο κάλυμμα. 7. Τοποθετήστε το κάλυμμα στη θέση του. 8. Ελέγξτε τη λειτουργία του τηλεχειριστηρίου με το όχημά σας. Προσοχή Μην ακουμπάτε τις επίπεδες επιφάνειες της μπαταρίας με τα δάκτυλά σας, καθώς θα μειωθεί η διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

23 Κλειδιά, πόρτες και παράθυρα 23 Επισήμανση Οι μπαταρίες λιθίου είναι επιβλαβείς για το περιβάλλον. Τηρείτε τους κατά τόπους κανονισμούς ανακύκλωσης για τη διάθεση στα απορρίμματα. Μην πετάτε την μπαταρία μαζί με τα οικιακά απορρίμματα. Επισήμανση Προκειμένου να διατηρήσετε το τηλεχειριστήριο σε καλή κατάσταση λειτουργίας, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες: Αποφύγετε την πτώση του τηλεχειριστηρίου. Μην τοποθετείτε βαριά αντικείμενα επάνω στο τηλεχειριστήριο. Αποφύγετε την επαφή του τηλεχειριστηρίου με το νερό και το άμεσο ηλιακό φως. Εάν το τηλεχειριστήριο βραχεί, σκουπίστε το με ένα μαλακό πανί. Σύστημα κεντρικού κλειδώματος Μπορείτε να ενεργοποιήσετε το σύστημα κεντρικού κλειδώματος θυρών από την πόρτα του οδηγού. Αυτό το σύστημα σάς δίνει τη δυνατότητα να κλειδώσετε και να ξεκλειδώσετε όλες τις πόρτες από την πόρτα του οδηγού, χρησιμοποιώντας είτε το κλειδί είτε το τηλεχειριστήριο (απ' έξω) ή την ασφάλεια της πόρτας (από μέσα). Εάν η πόρτα του οδηγού δεν έχει κλείσει σωστά, το σύστημα κεντρικού κλειδώματος δεν λειτουργεί. Ξεκλείδωμα Ασύρματο τηλεχειριστήριο Πατήστε το κουμπί c. Ξεκλειδώνει όλες τις πόρτες. Τα αλάρμ αναβοσβήνουν δύο φορές.

24 24 Κλειδιά, πόρτες και παράθυρα Κλείδωμα Ασύρματο τηλεχειριστήριο Πατήστε το κουμπί e. Κλειδώνει όλες τις πόρτες. Τα αλάρμ αναβοσβήνουν μία φορά. Βλάβη στο ασύρματο τηλεχειριστήριο Ξεκλείδωμα Ξεκλειδώστε χειροκίνητα την πόρτα του οδηγού περιστρέφοντας το κλειδί στην κλειδαριά. Κλείδωμα Κλείστε την πόρτα του οδηγού και κλειδώστε την απ' έξω με το κλειδί. Βλάβη στο σύστημα κεντρικού κλειδώματος Ξεκλείδωμα Ξεκλειδώστε χειροκίνητα την πόρτα του οδηγού περιστρέφοντας το κλειδί στην κλειδαριά. Μπορείτε να ανοίξετε τις άλλες πόρτες χρησιμοποιώντας την εσωτερική λαβή. Κλείδωμα Πιέστε προς τα μέσα το κουμπί ασφάλισης σε όλες τις πόρτες εκτός της πόρτας του οδηγού. Στη συνέχεια κλείστε την πόρτα του οδηγού και κλειδώστε την απ' έξω με το κλειδί.

25 Κλειδιά, πόρτες και παράθυρα 25 Κλειδαριές ασφαλείας παιδιών Προσοχή Μην τραβήξετε την εσωτερική χειρολαβή της πόρτας, ενόσω η κλειδαριά ασφαλείας για παιδιά έχει ρυθμιστεί στη θέση LOCK (ΑΣΦΑ ΛΙΣΗ). Εάν το κάνετε, θα προκληθεί ζημιά στην εσωτερική χειρολαβή της πόρτας. 9 Προειδοποίηση Χρησιμοποιείτε τις κλειδαριές ασφαλείας παιδιών κάθε φορά που κάθονται παιδιά στα πίσω καθίσματα. Για να απενεργοποιήσετε το κλείδωμα θυρών ασφαλείας παιδιών, μετακινήστε το μοχλό προς τα πάνω στη θέση κλειδώματος. Για να ανοίξετε την πίσω πόρτα όταν έχει ενεργοποιηθεί η κλειδαριά ασφαλείας παιδιών, ξεκλειδώστε την πόρτα από το εσωτερικό του οχήματος και ανοίξτε την πόρτα απ' έξω. Για να απενεργοποιήσετε το κλείδωμα ασφαλείας παιδιών, μετακινήστε το μοχλό προς τα κάτω στη θέση ξεκλειδώματος. Πόρτες Χώρος αποσκευών Πέμπτη πόρτα, άνοιγμα Τύπος 1 Για να ανοίξετε την πέμπτη πόρτα, εισάγετε το κλειδί στην υποδοχή κλειδιού και γυρίστε το αριστερόστροφα και στη συνέχεια τραβήξτε την επιμήκη λαβή.

26 26 Κλειδιά, πόρτες και παράθυρα Τύπος 2 Η πέμπτη πόρτα κλειδώνει ή ξεκλειδώνει όταν κλειδώνετε ή ξεκλειδώνετε όλες τις πόρτες με το κλειδί ή με το σύστημα εισόδου χωρίς κλειδί. Όταν είναι η πέμπτη πόρτα είναι ξεκλείδωτη, τραβήξτε την επιμήκη λαβή για να την ανοίξετε. 9 Προειδοποίηση Μην οδηγείτε με την πόρτα του χώρου αποσκευών ανοικτή ή μισάνοικτη, π.χ. όταν μεταφέρετε ογκώδη αντικείμενα, διότι μπορεί να εισέλθουν τοξικά καυσαέρια στο εσωτερικό του οχήματος. Επισήμανση Η τοποθέτηση ορισμένων βαριών αντικειμένων στην πόρτα του χώρου αποσκευών, μπορεί να επηρεάσει την ικανότητα της πόρτας να παραμένει ανοικτή. Πέμπτη πόρτα, κλείσιμο Τύπος 1 Τύπος 2 Για να κλείσετε την πέμπτη πόρτα, πιέστε την προς τα κάτω ώστε να ασφαλίσει. Κλειδώνει αυτόματα όταν κλειδώσουν όλες οι πόρτες. Βεβαιωθείτε ότι τα χέρια σας ή άλλα σημεία του σώματός σας, ή άλλων ατόμων, δεν βρίσκονται κοντά στα σημεία κλεισίματος της πέμπτης πόρτας. Προσοχή Πριν ανοίξετε την πόρτα του χώρου αποσκευών, ελέγξτε για τυχόν υπερκείμενα εμπόδια, όπως γκαραζόπορτα, για να μην υποστεί ζημιά η πόρτα του χώρου αποσκευών. Ελέγχετε πάντοτε το χώρο επάνω και πίσω από την πόρτα του χώρου αποσκευών. Για να κλείσετε την πέμπτη πόρτα, πιέστε την προς τα κάτω ώστε να ασφαλίσει. Έπειτα εισάγετε το κλειδί στην υποδοχή και γυρίστε το δεξιόστροφα.

27 Κλειδιά, πόρτες και παράθυρα 27 Ασφάλεια οχήματος Σύστημα ακινητοποίησης (Immobiliser) Ενδεικτική λυχνία του συστήματος ακινητοποίησης κινητήρα (immobiliser) Εάν χρησιμοποιηθεί μη αποδεκτό κλειδί, η ενδεικτική λυχνία αναβοσβήνει και το αυτοκίνητο δεν μπορεί να τεθεί σε λειτουργία. Αυτόματο κλείδωμα θυρών Εάν η πόρτα δεν ανοίξει ή εάν ο διακόπτης ανάφλεξης δεν γυρίσει στη θέση ACC ή ON εντός 30 δευτερολέπτων μετά το ξεκλείδωμα των θυρών με το τηλεχειριστήριο, όλες οι πόρτες κλειδώνουν αυτόματα. Σύστημα ακινητοποίησης κινητήρα Το σύστημα ακινητοποίησης κινητήρα (immobiliser) παρέχει πρόσθετη αντικλεπτική προστασία στο όχημα στο οποίο έχει εγκατασταθεί και αποτρέπει την εκκίνηση του κινητήρα από μη εξουσιοδοτημένα άτομα. Το αποδεκτό κλειδί για ένα όχημα που διαθέτει σύστημα ακινητοποίησης κινητήρα είναι ένα κλειδί ανάφλεξης με ενσωματωμένο πομποδέκτη, κωδικοποιημένο ηλεκτρονικά. Ο πομποδέκτης είναι ενσωματωμένος στο κλειδί ανάφλεξης και δεν είναι εμφανής. Μόνο αποδεκτά κλειδιά ανάφλεξης μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να τεθεί ο κινητήρας σε λειτουργία. Τα μη αποδεκτά κλειδιά μπορούν απλώς να ανοίξουν τις πόρτες. Ο κινητήρας ακινητοποιείται αυτόματα μόλις το κλειδί γυρίσει στη θέση LOCK και αφαιρεθεί από το διακόπτη ανάφλεξης. Η ενδεικτική λυχνία του συστήματος ακινητοποίησης κινητήρα (immobiliser) ενεργοποιείται ως εξής: Εάν στο σύστημα ακινητοποίησης κινητήρα σημειωθεί βλάβη (συμπ. της λειτουργίας Αυτόματης εκμάθησης κλειδιού) όταν ο διακόπτης ανάφλεξης βρίσκεται στη θέση ON ή START, η ενδεικτική λυχνία του immobiliser αναβοσβήνει ή μένει σταθερά αναμμένη. Σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, ενεργοποιείται ένα βοηθητικό σύστημα ακινητοποίησης κινητήρα (immobiliser) προαιρετικά για να ενισχυθεί η ασφάλεια του αυτοκινήτου. Εάν η ηλεκτρονική μονάδα αντικατασταθεί με νέα, το όχημα δεν μπορεί να τεθεί σε λειτουργία. Εάν το όχημα δεν μπορεί να τεθεί σε λειτουργία ή εάν η ενδεικτική λυχνία

28 28 Κλειδιά, πόρτες και παράθυρα του immobiliser αναβοσβήνει ή παραμένει αναμμένη, το σύστημα πρέπει να ελεγχθεί από εξουσιοδοτημένο συνεργείο. Εξωτερικοί καθρέπτες Σφαιρικό σχήμα Οι ασφαιρικοί εξωτερικοί καθρέπτες μειώνουν τα "τυφλά" σημεία. Λόγω του σχήματος των καθρεπτών, τα αντικείμενα απεικονίζονται μικρότερα απ' ό,τι στην πραγματικότητα, που σημαίνει ότι μπορεί να μην υπολογίσετε σωστά την απόσταση των αντικειμένων. Χειροκίνητη ρύθμιση Ρυθμίστε τους εξωτερικούς καθρέπτες έτσι, ώστε να μπορείτε να δείτε και τις δύο εξωτερικές πλευρές του οχήματός σας, καθώς και κάθε πλευρά του δρόμου πίσω από το όχημα. Απλώς μετακινήστε το ρυθμιστικό μοχλό στην επιθυμητή θέση για να ρυθμίσετε τις γωνίες του καθρέπτη. Ηλεκτρική ρύθμιση Επιλέξτε τον αντίστοιχο εξωτερικό καθρέπτη περιστρέφοντας το χειριστήριο προς τα αριστερά (L) ή προς τα

29 Κλειδιά, πόρτες και παράθυρα 29 δεξιά (R). Στη συνέχεια περιστρέψτε το χειριστήριο για να ρυθμίσετε τον καθρέπτη. Αναδίπλωση Για την ασφάλεια των πεζών, οι εξωτερικοί καθρέπτες αναδιπλώνονται από τη συνήθη θέση τους εάν χτυπηθούν με αρκετή δύναμη. Επαναφέρετε τους καθρέπτες στη θέση τους ασκώντας μικρή πίεση στο κέλυφος του καθρέπτη. 9 Προειδοποίηση Να έχετε πάντοτε τους καθρέπτες σας ρυθμισμένους κατάλληλα και να τους χρησιμοποιείτε κατά την οδήγηση για να έχετε καλύτερη ορατότητα και αντίληψη των αντικειμένων και των άλλων οχημάτων που σας περιβάλλουν. Μην οδηγείτε εάν κάποιος από τους εξωτερικούς καθρέπτες είναι αναδιπλωμένος. Θέρμανση Τύπος 1 Τύπος 2 Για να ενεργοποιήσετε το σύστημα θέρμανσης, πατήστε το κουμπί Ü. Το σύστημα θέρμανσης λειτουργεί όταν ο κινητήρας βρίσκεται σε λειτουργία και απενεργοποιείται αυτόματα μετά από μερικά λεπτά ή εάν πατήσετε ξανά το κουμπί.

30 30 Κλειδιά, πόρτες και παράθυρα Εσωτερικοί καθρέπτες Χειροκίνητη μείωση της αντανάκλασης Για να μειώσετε την εκτυφλωτική αντανάκλαση τη νύχτα, χρησιμοποιήστε το μοχλό στην κάτω πλευρά του κελύφους του καθρέπτη. 9 Προειδοποίηση Η ευκρίνεια των απεικονιζόμενων ειδώλων μπορεί να μειωθεί ελαφρά όταν ο εσωτερικός καθρέπτης έχει ρυθμιστεί στη λειτουργία ορατότητας νύχτας. Προσέξτε ιδιαίτερα όταν χρησιμοποιείτε τον εσωτερικό καθρέπτη εάν τον έχετε ρυθμίσει στη λειτουργία ορατότητας νύχτας. Εάν δεν βλέπετε καθαρά προς τα πίσω ενώ οδηγείτε, ενδέχεται να προκληθεί σύγκρουση με αποτέλεσμα να επέλθει ζημιά στο όχημά σας, υλική ζημία τρίτων ή/και τραυματισμός. Παράθυρα Χειροκίνητα παράθυρα Μπορείτε να ανοίξετε ή να κλείσετε τα παράθυρα από το γρύλο του αντίστοιχου παραθύρου.

31 Κλειδιά, πόρτες και παράθυρα 31 Ηλεκτρικά παράθυρα 9 Προειδοποίηση Προσέχετε όταν χειρίζεστε τα ηλεκτρικά παράθυρα. Υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού, ιδίως για τα παιδιά. Εάν στα πίσω καθίσματα κάθονται παιδιά, ενεργοποιήστε το σύστημα ασφαλείας παιδιών για τα ηλεκτρικά παράθυρα. Προσέχετε τα παράθυρα όταν τα κλείνετε. Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει κάποιο αντικείμενο που μπορεί να παγιδευτεί ενώ κλείνουν τα παράθυρα. Ο χειρισμός των ηλεκτρικών παραθύρων είναι εφικτός όταν ο διακόπτης ανάφλεξης είναι ανοικτός. Χρησιμοποιήστε το διακόπτη για το αντίστοιχο παράθυρο πιέζοντάς τον για να το ανοίξετε ή τραβώντας τον για να το κλείσετε. Λειτουργία Μπορείτε να θέσετε σε λειτουργία τα ηλεκτρικά παράθυρα όταν ο διακόπτης ανάφλεξης βρίσκεται στη θέση ON χρησιμοποιώντας τους σχετικούς διακόπτες που βρίσκονται σε κάθε πόρτα. Για να ανεβάσετε το παράθυρο, τραβήξτε το διακόπτη προς τα πάνω. Για να κατεβάσετε το παράθυρο, πατήστε το διακόπτη προς τα κάτω. Αφήστε το διακόπτη όταν το παράθυρο φτάσει στην επιθυμητή θέση. 9 Προειδοποίηση Εάν κάποιο μέλος του σώματός σας προεξέχει έξω από το όχημα, ενδέχεται να τραυματιστεί από διερχόμενα αντικείμενα. Παραμείνετε μέσα στο όχημα. Τα παιδιά μπορεί να θέσουν σε λειτουργία τα ηλεκτρικά παράθυρα και να παγιδευτούν. Μην αφήνετε τα κλειδιά ή τα παιδιά μέσα στο αυτοκίνητο χωρίς επίβλεψη. Ενδέχεται να προκληθεί σοβαρός τραυματισμός ή θάνατος λόγω κακής χρήσης των ηλεκτρικών παραθύρων.

32 32 Κλειδιά, πόρτες και παράθυρα Σύστημα ασφαλείας παιδιών για τα πίσω παράθυρα Θερμαινόμενο πίσω παρμπρίζ Τύπος 1 Τύπος 2 Πατήστε το διακόπτη z για να απενεργοποιήσετε τα ηλεκτρικά παράθυρα πίσω θυρών. Για ενεργοποίηση πατήστε και πάλι το διακόπτη z. Για να ενεργοποιήσετε το σύστημα θέρμανσης, πατήστε το κουμπί Ü. Το σύστημα θέρμανσης λειτουργεί όταν ο κινητήρας βρίσκεται σε λειτουργία και απενεργοποιείται αυτόματα μετά από μερικά λεπτά ή εάν πατήσετε ξανά το κουμπί.

33 Κλειδιά, πόρτες και παράθυρα 33 Προσοχή Μην χρησιμοποιείτε αιχμηρά αντικείμενα ή στιλβωτικά καθαριστικά παραθύρων για να καθαρίσετε το πίσω παρμπρίζ του οχήματός σας. Προσέξτε ώστε να μην γδάρετε και να μην προκαλέσετε ζημιά στις αντιστάσεις ξεπαγώματος όταν καθαρίζετε το πίσω παρμπρίζ ή όταν πραγματοποιείτε εργασίες γύρω από αυτό. 9 Προειδοποίηση Μη ρυθμίζετε το σκιάδιο σε σημείο που να εμποδίζει την ορατότητα στο δρόμο, την κυκλοφορία ή άλλα αντικείμενα. Σκιάδια Τα σκιάδια μπορούν να αναδιπλωθούν προς τα κάτω ή να τοποθετηθούν στο πλάι για προστασία από το εκτυφλωτικό φως. Εάν τα σκιάδια διαθέτουν ενσωματωμένο καθρεπτάκι, το κάλυμμα για το καθρεπτάκι πρέπει να είναι κλειστό όταν οδηγείτε.

34 34 Καθίσματα, προσκέφαλα Καθίσματα, προσκέφαλα Προσκέφαλα Μπροστινά καθίσματα Ζώνες ασφαλείας Σύστημα αερόσακων Παιδικά καθίσματα ασφαλείας Προσκέφαλα Θέση 9 Προειδοποίηση Όταν οδηγείτε, το προσκέφαλο πρέπει οπωσδήποτε να είναι σωστά ρυθμισμένο. Εάν τα προσκέφαλα δεν έχουν ρυθμιστεί σωστά ή έχουν αφαιρεθεί, μπορεί να προκληθεί σοβαρός τραυματισμός στο κεφάλι και τον αυχένα σε περίπτωση σύγκρουσης. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επαναρυθμίσει το προσκέφαλο προτού οδηγήσετε. Το επάνω άκρο του προσκέφαλου πρέπει να ανέρχεται στο επάνω άκρο του κεφαλιού. Εάν αυτό δεν είναι εφικτό στην περίπτωση πολύ ψηλών επιβατών, ρυθμίστε το στην ψηλότερη θέση, ή στη χαμηλότερη θέση στην περίπτωση ιδιαίτερα μικρόσωμων επιβατών.

35 Καθίσματα, προσκέφαλα 35 Προσκέφαλα στα μπροστινά καθίσματα Ρύθμιση ύψους Προσκέφαλα στα πίσω καθίσματα Ρύθμιση ύψους Μπροστινά καθίσματα Θέση καθίσματος 9 Προειδοποίηση Όταν οδηγείτε, το κάθισμα πρέπει οπωσδήποτε να είναι σωστά ρυθμισμένο. Τραβήξτε το προσκέφαλο προς τα πάνω. Για να το μετακινήσετε προς τα κάτω, πατήστε την ασφάλεια και πιέστε το προσκέφαλο προς τα κάτω. Αφαίρεση Πιέστε τις ασφάλειες και τραβήξτε το προσκέφαλο προς τα πάνω. Τραβήξτε το προσκέφαλο προς τα πάνω. Για να το μετακινήσετε προς τα κάτω, πατήστε την ασφάλεια και πιέστε το προσκέφαλο προς τα κάτω. Αφαίρεση Πιέστε τις ασφάλειες και τραβήξτε το προσκέφαλο προς τα πάνω. Καθίστε έτσι, ώστε η λεκάνη σας να βρίσκεται όσο το δυνατόν πιο πίσω και να εφάπτεται στην πλάτη του καθίσματος. Ρυθμίστε την απόσταση ανάμεσα στο κάθισμα και τα πεντάλ έτσι, ώστε τα πόδια σας να

36 36 Καθίσματα, προσκέφαλα είναι ελαφρώς λυγισμένα όταν πατάτε τα πεντάλ. Σύρετε το κάθισμα του συνοδηγού όσο το δυνατόν πιο πίσω. Καθίστε έτσι, ώστε οι ώμοι σας να βρίσκονται όσο το δυνατόν πιο πίσω και να εφάπτονται στην πλάτη του καθίσματος. Ρυθμίστε την ανάκλιση της πλάτης του καθίσματος έτσι, ώστε να μπορείτε να φτάνετε εύκολα στο τιμόνι με τους αγκώνες ελαφρά λυγισμένους. Όταν στρίβετε το τιμόνι, οι ώμοι πρέπει να εφάπτονται στην πλάτη του καθίσματος. Μη ρυθμίζετε την πλάτη του καθίσματος σε μεγάλη ανάκλιση προς τα πίσω. Συνιστώμενη μέγιστη ανάκλιση: 25 περίπου. Ρυθμίστε το τιμόνι Ρυθμίστε το ύψος του καθίσματος τόσο ψηλά, ώστε να έχετε καλή ορατότητα προς όλες τις πλευρές και να μπορείτε να βλέπετε όλα τα όργανα στον πίνακα οργάνων. Ανάμεσα στο κεφάλι σας και την οροφή πρέπει να υπάρχει απόσταση τουλάχιστον μιας παλάμης. Οι μηροί σας πρέπει να ακουμπούν ελαφρά στο κάθισμα και όχι να πιέζονται προς τα κάτω. Ρυθμίστε το προσκέφαλο Ρυθμίστε το ύψος της ζώνης ασφαλείας Ρύθμιση καθίσματος 9 Κίνδυνος Για να μπορέσει ο αερόσακος να ανοίξει με ασφάλεια, δεν πρέπει να κάθεστε σε απόσταση μικρότερη από 25 cm από το τιμόνι. 9 Προειδοποίηση Ποτέ μη ρυθμίζετε τα καθίσματα ενώ οδηγείτε, διότι μπορεί να μετακινηθούν ανεξέλεγκτα. Ρύθμιση θέσης καθίσματος Τραβήξτε τη λαβή, σύρετε το κάθισμα, αφήστε τη λαβή.

37 Καθίσματα, προσκέφαλα 37 Πλάτες καθισμάτων Ύψος καθίσματος Θέρμανση Τύπος 1 Τραβήξτε το μοχλό, ρυθμίστε την κλίση και απελευθερώστε το μοχλό. Αφήστε το κάθισμα να ασφαλίσει με το χαρακτηριστικό ήχο. Μη στηρίζεστε στην πλάτη του καθίσματος όταν τη ρυθμίζετε. Περιστρέψτε το περιστροφικό κουμπί στην εξωτερική πλευρά της έδρας του καθίσματος μέχρι η έδρα να ρυθμιστεί στην επιθυμητή θέση. Τύπος 2

38 38 Καθίσματα, προσκέφαλα Τα κουμπιά του συστήματος θέρμανσης καθισμάτων βρίσκονται στην μπροστινή κονσόλα. Για να θερμάνετε το κάθισμα: 1. Γυρίστε το διακόπτη ανάφλεξης στη θέση ΟΝ. 2. Πατήστε το κουμπί συστήματος θέρμανσης καθίσματος για το κάθισμα που θέλετε να θερμανθεί. Ανάβει η ενδεικτική λυχνία στο κουμπί. 3. Για να απενεργοποιήσετε τη σύστημα θέρμανσης καθισμάτων, πατήστε το κουμπί ξανά. Η παρατεταμένη χρήση του συστήματος θέρμανσης στη μέγιστη ρύθμιση για άτομα με ευαίσθητο δέρμα δεν συνιστάται. Το σύστημα θέρμανσης καθισμάτων λειτουργεί όταν ο κινητήρας βρίσκεται σε λειτουργία. Ζώνες ασφαλείας Για την ασφάλεια των επιβατών, οι ζώνες ασφαλίζουν σε περίπτωση απότομης επιτάχυνσης ή επιβράδυνσης του οχήματος. 9 Προειδοποίηση Προσδένετε πάντοτε τη ζώνη ασφαλείας πριν ξεκινήσετε. Σε περίπτωση ατυχήματος, τα άτομα που δεν φορούν ζώνη ασφαλείας θέτουν σε κίνδυνο τόσο τη ζωή των συνεπιβατών τους όσο και τη δική τους. Οι ζώνες ασφαλείας έχουν σχεδιαστεί για χρήση μόνο από ένα άτομο κάθε φορά. Δεν είναι κατάλληλες για άτομα με ύψος μικρότερο από 150 cm. Παιδικό κάθισμα ασφαλείας Ελέγχετε ανά διαστήματα όλα τα μέρη του συστήματος ζωνών ασφαλείας για να διαπιστώσετε εάν έχουν υποστεί ζημιά και εάν λειτουργούν σωστά. Τα μέρη που έχουν υποστεί ζημιά πρέπει να αντικαθίστανται. Μετά από ατύχημα, οι ζώνες ασφαλείας και οι προεντατήρες των ζωνών ασφαλείας που έχουν ενεργοποιηθεί πρέπει να αντικαθίστανται στο συνεργείο.

39 Καθίσματα, προσκέφαλα 39 Επισήμανση Βεβαιωθείτε ότι οι ζώνες δεν έχουν υποστεί ζημιά από τα παπούτσια ή από αιχμηρά αντικείμενα και ότι δεν έχουν παγιδευτεί. Φροντίστε ώστε να μην εισέλθει βρομιά στους μηχανισμούς τύλιξης των ζωνών ασφαλείας. Υπενθύμιση ζώνης ασφαλείας X Περιοριστές δύναμης που επενεργεί στις ζώνες ασφαλείας Στα μπροστινά καθίσματα, η δύναμη που επενεργεί στο σώμα των επιβατών μειώνεται χάρη στη βαθμιαία χαλάρωση της ζώνης σε περίπτωση σύγκρουσης. Προεντατήρες ζωνών ασφαλείας Σε περίπτωση μετωπικής, πλευρικής ή οπίσθιας σύγκρουσης συγκεκριμένης σφοδρότητας, οι ζώνες ασφαλείας των μπροστινών καθισμάτων τεντώνουν. 9 Προειδοποίηση Τυχόν λανθασμένος χειρισμός (π.χ. αφαίρεση ή τοποθέτηση των ζωνών) μπορεί να ενεργοποιήσει τους εντατήρες ζωνών ασφαλείας και να προκληθεί τραυματισμός. Η ενδεικτική λυχνία v 3 75 ανάβει ως ένδειξη ότι οι προεντατήρες των ζωνών ασφαλείας έχουν ενεργοποιηθεί. Οι προεντατήρες των ζωνών ασφαλείας που έχουν ενεργοποιηθεί πρέπει να αντικαθίστανται στο συνεργείο. Οι προεντατήρες των ζωνών ασφαλείας ενεργοποιούνται μόνο μία φορά. Επισήμανση Μην τοποθετείτε αξεσουάρ ή άλλα αντικείμενα που ενδέχεται να παρεμποδίσουν τη λειτουργία των προεντατήρων ζωνών ασφαλείας. Μην τροποποιείτε τα εξαρτήματα των προεντατήρων ζωνών ασφαλείας, διότι κάτι τέτοιο θα ακυρώσει την έγκριση τύπου του οχήματος.

40 40 Καθίσματα, προσκέφαλα Ζώνη ασφαλείας τριών σημείων Πρόσδεση Ρύθμιση ύψους Τραβήξτε τη ζώνη έξω από το μηχανισμό τύλιξης, περάστε τη διαγώνια του σώματός σας φροντίζοντας να μην έχει συστραφεί και εισάγετε το μεταλλικό έλασμα στην πόρπη. Τεντώνετε τακτικά το οριζόντιο τμήμα της ζώνης ενώ οδηγείτε, τραβώντας απότομα το διαγώνιο τμήμα της ζώνης. Υπενθύμιση ζώνης ασφαλείας Εάν φοράτε φαρδιά ή χοντρά ρούχα, η ζώνη δεν μπορεί να εφαρμόσει σφικτά. Ανάμεσα στη ζώνη και το σώμα σας δεν πρέπει να υπάρχουν αντικείμενα όπως τσάντες ή κινητά τηλέφωνα. 9 Προειδοποίηση Η ζώνη δεν πρέπει να περνά επάνω από σκληρά ή εύθραυστα αντικείμενα στις τσέπες σας. 1. Πατήστε το κουμπί. 2. Ρυθμίστε το ύψος και προσδέστε την. Ρυθμίστε το ύψος της ζώνης έτσι, ώστε να διέρχεται διαγώνια του ώμου σας. Δεν πρέπει να περνά από το λαιμό ή το βραχίονά σας. Μη ρυθμίζετε τη ζώνη ενώ οδηγείτε.

41 Καθίσματα, προσκέφαλα 41 Αφαίρεση Χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την κύηση Επίσης, όταν η ζώνη ασφαλείας έχει προσδεθεί σωστά, το έμβρυο είναι πιο ασφαλές σε περίπτωση σύγκρουσης. Για τη μεγαλύτερη δυνατή προστασία, οι έγκυες πρέπει να φορούν ζώνη ασφαλείας τριών σημείων. Ο οριζόντιος ιμάντας της ζώνης πρέπει να βρίσκεται κατά το δυνατόν χαμηλότερα σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Για να απασφαλίσετε τη ζώνη, πιέστε το κόκκινο κουμπί στην πόρπη. Ζώνες ασφαλείας στα πίσω καθίσματα Μπορείτε να τραβήξετε τη ζώνη ασφαλείας του πίσω μεσαίου καθίσματος έξω από το μηχανισμό τύλιξης μόνο εάν η πλάτη του καθίσματος βρίσκεται στην πίσω θέση. 9 Προειδοποίηση Το οριζόντιο τμήμα της ζώνης πρέπει να περνά όσο το δυνατόν πιο χαμηλά στη λεκάνη ώστε να μην ασκεί πίεση στην κοιλιά. Πρέπει όλοι να φορούν ζώνη ασφαλείας, ακόμη και οι έγκυες. Όπως ισχύει για όλους τους επιβάτες, οι έγκυες διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να τραυματιστούν σοβαρά εάν δεν φορούν ζώνη ασφαλείας.

42 42 Καθίσματα, προσκέφαλα Σύστημα αερόσακων Το σύστημα αερόσακων αποτελείται από διάφορα επιμέρους συστήματα. Όταν οι αερόσακοι ενεργοποιηθούν, φουσκώνουν σε χιλιοστά του δευτερολέπτου. Ξεφουσκώνουν επίσης τόσο γρήγορα που συχνά δεν γίνονται καν αντιληπτοί κατά τη σύγκρουση. 9 Προειδοποίηση Σε περίπτωση λανθασμένης χρήσης, τα συστήματα αερόσακων μπορεί να ενεργοποιηθούν με εκρηκτικό τρόπο. Ο οδηγός θα πρέπει να κάτσει όσο το δυνατόν πιο μακριά, διατηρώντας όμως τον έλεγχο του οχήματος. Εάν κάθεστε πολύ κοντά στον αερόσακο, μπορεί να προκληθεί σοβαρός τραυματισμός ή και θάνατος όταν ο αερόσακος ανοίξει. Για την καλύτερη δυνατή προστασία σε κάθε τύπο σύγκρουσης, όλοι οι επιβαίνοντες συμπεριλαμβανομένου του οδηγού πρέπει πάντοτε να φορούν ζώνη ασφαλείας, ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος σοβαρού τραυματισμού ή θανάτου σε περίπτωση σύγκρουσης. Μην κάθεστε και μην ακουμπάτε χωρίς λόγο κοντά στον αερόσακο ενόσω το όχημα κινείται. Ο αερόσακος μπορεί να προκαλέσει εκδορές στο πρόσωπο ή το σώμα, τραυματισμό από σπασμένα γυαλιά ή έγκαυμα λόγω έκρηξης όταν ανοίξει ο αερόσακος. Επισήμανση Το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου των συστημάτων αερόσακων και των εντατήρων ζωνών ασφαλείας βρίσκεται στην κεντρική κονσόλα. Μην τοποθετείτε μαγνητικά αντικείμενα σε αυτή την περιοχή. Μην κολλάτε τίποτα στα καλύμματα των αερόσακων και μην τα καλύπτετε με άλλα υλικά. Κάθε αερόσακος ενεργοποιείται μόνο μία φορά. Οι αερόσακοι που έχουν ενεργοποιηθεί πρέπει να αντικαθίστανται σε συνεργείο. Μην τροποποιείτε το σύστημα αερόσακων, διότι κάτι τέτοιο θα ακυρώσει την έγκριση τύπου του οχήματος. Σε περίπτωση που ανοίξει κάποιος αερόσακος, απευθυνθείτε σε ένα συνεργείο για να αντικαταστήσει το τιμόνι, το ταμπλό, όλα τα διακοσμητικά πλαίσια, τα στεγανοποιητικά λάστιχα των θυρών, οι χειρολαβές και τα μπροστινά καθίσματα. Κατά το άνοιγμα ενός αερόσακου, ενδέχεται να προκληθεί δυνατός θόρυβος και καπνός. Αυτές οι συνθήκες είναι φυσιολογικές και δεν ενέχουν κίνδυνο, ωστόσο ενδέχεται να προκληθεί ερεθισμός στο δέρμα του επιβαίνοντα. Εάν ο ερεθισμός επιμένει, αποταθείτε σε ιατρό.

43 Καθίσματα, προσκέφαλα 43 9 Κίνδυνος Ποτέ μην επιτρέπετε σε παιδιά ή βρέφη, έγκυες γυναίκες και ηλικιωμένους ή ασθενείς να κάθονται στο κάθισμα του συνοδηγού εάν διαθέτει αερόσακους. Επιπλέον, μην οδηγείτε με το παιδικό κάθισμα τοποθετημένο σε εκείνο το σημείο. Σε περίπτωση ατυχήματος, η πρόσκρουση στον αερόσακο μπορεί να προκαλέσει τραυματισμό στο πρόσωπο ή και θάνατο. Προσοχή Εάν το όχημα δεχτεί χτυπήματα από λακκούβες ή αντικείμενα σε μη ασφαλτοστρωμένους δρόμους ή πεζοδρόμια, ενδέχεται να ανοίξουν οι αερόσακοι. Να οδηγείτε αργά σε επιφάνειες ακατάλληλες για κυκλοφορία οχημάτων, προκειμένου να αποτραπεί η ακούσια ενεργοποίηση των αερόσακων. Όταν οι αερόσακοι ανοίγουν, το θερμά αέρια που εκλύονται μπορεί να προκαλέσουν εγκαύματα. Ενδεικτική λυχνία v για τα συστήματα αερόσακων Σύστημα μπροστινών αερόσακων Το σύστημα μπροστινών αερόσακων αποτελείται από έναν αερόσακο στο τιμόνι και έναν στο ταμπλό στην πλευρά του συνοδηγού. Οι αερόσακοι αυτοί επισημαίνονται με τη λέξη AIRBAG. Το σύστημα μπροστινών αερόσακων ενεργοποιείται σε περίπτωση ατυχήματος συγκεκριμένης σφοδρότητας στην περιοχή που φαίνεται στην εικόνα. Ο διακόπτης ανάφλεξης πρέπει να είναι ανοικτός. Η κίνηση του σώματος του οδηγού και του συνοδηγού προς τα εμπρός επιβραδύνεται, μειώνοντας έτσι σημαντικά τον κίνδυνο τραυματισμού στον άνω κορμό και το κεφάλι.

44 44 Καθίσματα, προσκέφαλα 9 Προειδοποίηση Η βέλτιστη προστασία επιτυγχάνεται μόνο όταν το κάθισμα είναι σωστά ρυθμισμένο Στην περιοχή που καταλαμβάνει ο αερόσακος όταν φουσκώνει δεν πρέπει να υπάρχουν εμπόδια. Τοποθετήστε τη ζώνη ασφαλείας σωστά και προσδέστε την. Μόνο τότε ο αερόσακος μπορεί να σας προστατεύσει. Σύστημα πλευρικών αερόσακων Το σύστημα πλευρικών αερόσακων αποτελείται από έναν αερόσακο στην πλάτη κάθε μπροστινού καθίσματος. Ο αερόσακος αυτός επισημαίνεται με τη λέξη AIRBAG. Το σύστημα πλευρικών αερόσακων ενεργοποιείται σε περίπτωση ατυχήματος συγκεκριμένης σφοδρότητας. Ο διακόπτης ανάφλεξης πρέπει να είναι ανοικτός. Ο κίνδυνος τραυματισμού στον άνω κορμό και τη λεκάνη σε περίπτωση πλευρικής πρόσκρουσης μειώνεται σημαντικά. 9 Προειδοποίηση Στην περιοχή που καταλαμβάνει ο αερόσακος όταν φουσκώνει δεν πρέπει να υπάρχουν εμπόδια. Επισήμανση Χρησιμοποιείτε μόνο προστατευτικά καλύμματα καθισμάτων που έχουν εγκριθεί για το όχημα. Φροντίστε οι αερόσακοι να μην καλύπτονται.

45 Καθίσματα, προσκέφαλα 45 9 Προειδοποίηση Τα παιδιά που κάθονται κοντά σε πλευρικό αερόσακο μπορεί να διατρέχουν κίνδυνο σοβαρού ή θανάσιμου τραυματισμού εάν ο αερόσακος ανοίξει, ιδίως εάν το κεφάλι, ο λαιμός ή ο θώρακας του παιδιού βρίσκεται κοντά στον αερόσακο κατά την ενεργοποίησή του. Ποτέ μην αφήνετε το παιδί να στηρίζεται στην πόρτα ή να βρίσκεται κοντά στη μονάδα πλευρικού αερόσακου. Σύστημα αερόσακων τύπου κουρτίνας Το σύστημα αερόσακων τύπου κουρτίνας αποτελείται από έναν αερόσακο στο πλαίσιο της οροφής σε κάθε πλευρά του οχήματος. Ο αερόσακος αυτός επισημαίνεται με τη λέξη AIRBAG στις κολόνες οροφής. Το σύστημα αερόσακων τύπου κουρτίνας ενεργοποιείται σε περίπτωση ατυχήματος συγκεκριμένης σφοδρότητας. Ο διακόπτης ανάφλεξης πρέπει να είναι ανοικτός.

46 46 Καθίσματα, προσκέφαλα Ο κίνδυνος τραυματισμού στο κεφάλι σε περίπτωση πλευρικής πρόσκρουσης μειώνεται σημαντικά. 9 Προειδοποίηση Στην περιοχή που καταλαμβάνει ο αερόσακος όταν φουσκώνει δεν πρέπει να υπάρχουν εμπόδια. Τα άγκιστρα στις χειρολαβές στο πλαίσιο της οροφής προορίζονται μόνο για να κρεμάτε ελαφριά ενδύματα, χωρίς κρεμάστρα. Μην τοποθετείτε αντικείμενα στις τσέπες των ρούχων που έχετε κρεμάσει. Απενεργοποίηση αερόσακων Το σύστημα αερόσακων συνοδηγού πρέπει να απενεργοποιείται όταν στο κάθισμα του συνοδηγού πρόκειται να τοποθετηθεί παιδικό κάθισμα ασφαλείας. Το σύστημα πλευρικών αερόσακων και αερόσακων τύπου κουρτίνας, οι εντατήρες των ζωνών ασφαλείας και όλα τα συστήματα αερόσακων του οδηγού παραμένουν ενεργά. Το σύστημα αερόσακων του συνοδηγού μπορεί να απενεργοποιηθεί από την κλειδαριά στο πλάι του ταμπλό, η οποία είναι ορατή όταν είναι ανοικτή η πόρτα του συνοδηγού. 9 Προειδοποίηση Απενεργοποιείτε τον αερόσακο συνοδηγού όταν στο κάθισμα του συνοδηγού κάθεται παιδί. Ενεργοποιείτε τον αερόσακο συνοδηγού όταν στο κάθισμα του συνοδηγού κάθεται ενήλικας.

47 Καθίσματα, προσκέφαλα 47 Χρησιμοποιήστε το κλειδί ανάφλεξης για να επιλέξετε τη θέση: coff = Ο αερόσακος του συνοδηγού είναι απενεργοποιημένος και δεν θα ανοίξει σε περίπτωση σύγκρουσης. Η ενδεικτική λυχνία c off παραμένει αναμμένη. Μπορείτε να τοποθετήσετε ένα παιδικό κάθισμα ασφαλείας σύμφωνα με τον πίνακα. dον = Ο αερόσακος του συνοδηγού είναι ενεργός. Δεν επιτρέπεται να τοποθετήσετε παιδικό κάθισμα ασφαλείας. Το σύστημα αερόσακων συνοδηγού θα ανοίξει σε περίπτωση σύγκρουσης μόνο εάν η ενδεικτική λυχνία c off δεν είναι αναμμένη. Αλλάζετε την κατάσταση μόνο όταν το όχημα είναι ακινητοποιημένο με απενεργοποιημένη ανάφλεξη. Η κατάσταση διατηρείται έως την επόμενη αλλαγή. Ενδεικτική λυχνία απενεργοποίησης αερόσακου Παιδικά καθίσματα ασφαλείας Συνιστούμε το παιδικό κάθισμα ασφαλείας GM το οποίο έχει κατασκευαστεί ειδικά για το αυτοκίνητο. Όταν χρησιμοποιείτε παιδικό κάθισμα ασφαλείας, λαμβάνετε υπόψη τις ακόλουθες οδηγίες χρήσης και εγκατάστασης, καθώς και τις οδηγίες που συνοδεύουν το παιδικό κάθισμα ασφαλείας. Τηρείτε πάντοτε τους τοπικούς ή εθνικούς κανονισμούς. Σε ορισμένες χώρες, απαγορεύεται η τοποθέτηση παιδικών καθισμάτων ασφαλείας σε ορισμένα καθίσματα. 9 Προειδοποίηση ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ - ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ Μην χρησιμοποιείτε παιδικό κάθισμα ασφαλείας, που τοποθετείται με την πλάτη προς τα εμπρός, σε κάθισμα που προστατεύεται εμπρός από αερόσακο.

48 48 Καθίσματα, προσκέφαλα Το παιδί μπορεί να υποστεί σοβαρό τραυματισμό εάν ανοίξει ο αερόσακος, καθώς το κεφάλι του παιδιού θα βρίσκεται πολύ κοντά στον αερόσακο που ανοίγει. 9 Προειδοποίηση Όταν χρησιμοποιείτε παιδικό κάθισμα ασφαλείας στο μπροστινό κάθισμα του συνοδηγού, πρέπει να απενεργοποιηθούν τα συστήματα αερόσακων του μπροστινού καθίσματος συνοδηγού. Εάν δεν συμβεί αυτό, η ενεργοποίηση των αερόσακων εγκυμονεί κίνδυνο θανάσιμου τραυματισμού του παιδιού. Αυτό ισχύει ιδίως στην περίπτωση της χρήσης παιδικών καθισμάτων ασφαλείας με φορά προς τα πίσω στο μπροστινό κάθισμα του συνοδηγού. Απενεργοποίηση αερόσακου Επιλογή του σωστού καθίσματος Τα παιδιά πρέπει να κάθονται σε παιδικό κάθισμα με φορά προς τα πίσω για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο διάστημα. Με αυτό τον τρόπο διασφαλίζεται ότι η σπονδυλική στήλη του παιδιού, η οποία είναι ακόμη πολύ ευαίσθητη, υπόκειται σε λιγότερη καταπόνηση σε περίπτωση ατυχήματος. Τα παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών με ύψος μικρότερο από 150 cm επιτρέπεται να κάθονται μόνο σε κατάλληλο παιδικό κάθισμα ασφαλείας. Κατάλληλα είναι τα παιδικά καθίσματα ασφαλείας που πληρούν τα πρότυπα ECE ή ECE Επειδή είναι πολύ δύσκολο η ζώνη να ρυθμιστεί στη σωστή θέση όταν το παιδί έχει ύψος κάτω από 150 cm, συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε το κατάλληλο παιδικό κάθισμα ασφαλείας, ακόμη κι αν κάτι τέτοιο λόγω της ηλικίας του παιδιού δεν επιβάλλεται από το νόμο. Ανατρέξτε στους νόμους και τις διατάξεις της εκάστοτε χώρας για την υποχρεωτική χρήση παιδικών καθισμάτων ασφαλείας. Ποτέ μην μεταφέρετε ένα παιδί στην αγκαλιά σας όταν ταξιδεύετε με το όχημα. Το παιδί μπορεί να είναι πολύ βαρύ για να το συγκρατήσετε σε περίπτωση σύγκρουσης. Όταν στο όχημα επιβαίνουν παιδιά, χρησιμοποιείτε παιδικό κάθισμα ασφαλείας κατάλληλο για το βάρος του παιδιού. Εξακριβώστε αν το παιδικό κάθισμα ασφαλείας που πρόκειται να εγκαταστήσετε, είναι συμβατό με τον τύπο του οχήματος. Βεβαιωθείτε ότι η θέση εγκατάστασης του παιδικού καθίσματος ασφαλείας στο όχημα είναι σωστή. Τα παιδιά πρέπει να επιβιβάζονται και να αποβιβάζονται από το όχημα μόνο από την πλευρά που δεν κινούνται αυτοκίνητα. Όταν το παιδικό κάθισμα ασφαλείας δεν χρησιμοποιείται, ασφαλίζετε το κάθισμα με ζώνη ασφαλείας ή αφαιρέστε το από το όχημα.

49 Επισήμανση Μην κολλάτε τίποτα επάνω στο παιδικό κάθισμα ασφαλείας και μην το καλύπτετε με άλλα υλικά. Εάν το παιδικό κάθισμα ασφαλείας υποστεί καταπόνηση σε περίπτωση ατυχήματος, πρέπει να αντικατασταθεί. Φροντίστε ότι τα βρέφη και τα παιδιά να κάθονται σε παιδικό κάθισμα ασφαλείας στα πίσω καθίσματα. Μέχρι τα παιδιά να μπορέσουν να χρησιμοποιούν ζώνες ασφαλείας, επιλέξτε ένα παιδικό κάθισμα κατάλληλο για την ηλικία του παιδιού και φροντίστε ώστε να το χρησιμοποιεί. Ανατρέξτε στις οδηγίες στα αντίστοιχα προϊόντα για τα παιδικά καθίσματα. Καθίσματα, προσκέφαλα 49

50 50 Καθίσματα, προσκέφαλα Θέσεις εγκατάστασης παιδικού καθίσματος ασφαλείας Επιτρεπτές επιλογές τοποθέτησης παιδικού καθίσματος ασφαλείας Κατηγορία βάρους και ηλικιακή ομάδα Ομάδα 0: έως 10 kg ή περίπου 10 μηνών Ομάδα 0+: έως 13 kg ή περίπου 2 ετών Ομάδα I: 9 έως 18 kg ή περίπου 8 μηνών έως 4 ετών Ομάδα II: 15 έως 25 kg ή περίπου 3 έως 7 ετών Ομάδα IIΙ: 22 έως 36 kg ή περίπου 6 έως 12 ετών Στο κάθισμα του συνοδηγού Ενεργοποιημένος αερόσακος Απενεργοποιημένος αερόσακος Στα πίσω εξωτερικά καθίσματα X U 1 U 2 U X U 1 U 2 U X U 1 U 2 U X X U U X X U U Στο πίσω κεντρικό κάθισμα 1 = Μόνο όταν τα συστήματα αερόσακων συνοδηγού είναι απενεργοποιημένα. Όταν στερεώνετε ένα παιδικό κάθισμα ασφαλείας με ζώνη ασφαλείας τριών σημείων, βεβαιωθείτε ότι η ζώνη ασφάλειας του οχήματος περνά μπροστά από το επάνω σημείο στερέωσης. 2 = Κάθισμα διαθέσιμο με σύστημα ISOFIX και άνω σημεία πρόσδεσης. U = Γενικής χρήσης σε συνδυασμό με ζώνη ασφαλείας τριών σημείων. X = Ακατάλληλη θέση για παιδικό κάθισμα ασφαλείας αυτής της κατηγορίας βάρους.

51 Καθίσματα, προσκέφαλα 51 Επιτρεπτές επιλογές τοποθέτησης παιδικού καθίσματος ασφαλείας ISOFIX Κατηγορία βάρους Κατηγορία μεγέθους Στερέωση Στο κάθισμα του συνοδηγού Στα πίσω εξωτερικά καθίσματα Ομάδα 0: έως 10 kg Ε ISO/R1 X IL 1) X Ομάδα 0+: έως 13 kg Ε ISO/R1 X IL 1) X D ISO/R2 X IL 1) X C ISO/R3 X IL 1) X Ομάδα I: 9 έως 18 kg D ISO/R2 X IL 1) X C ISO/R3 X IL 1) X B ISO/F2 X IL, IUF X B1 ISO/F2X X IL, IUF X A ISO/F3 X IL, IUF X Στο πίσω κεντρικό κάθισμα IL = Κατάλληλο για συγκεκριμένα παιδικά καθίσματα ασφαλείας ISOFIX που υπάγονται στις κατηγορίες 'ειδικό όχημα', 'περιορισμένης χρήσης' ή 'ημι-γενικής χρήσης'. Το παιδικό κάθισμα ασφαλείας ISOFIX πρέπει να είναι εγκεκριμένο για το συγκεκριμένο τύπο οχήματος. IUF = Κατάλληλο για παιδικά καθίσματα ασφαλείας ISOFIX με φορά προς τα εμπρός της κατηγορίας γενικής χρήσης, εγκεκριμένο για αυτή την κατηγορία βάρους. X = Κανένα παιδικό κάθισμα ασφαλείας ISOFIX εγκεκριμένο για αυτή την κατηγορία βάρους. 1) Μετακινήστε το μπροστινό κάθισμα τέρμα μπροστά ή μετακινήστε το προς τα εμπρός μέχρι το παιδικό κάθισμα ασφαλείας να μην έρχεται σε επαφή με την πλάτη του μπροστινού καθίσματος.

52 52 Καθίσματα, προσκέφαλα Κατηγορία μεγέθους ISOFIX και διάταξη καθίσματος A - ISO/F3 = Παιδικό κάθισμα ασφαλείας με φορά προς τα εμπρός για παιδιά σωματικής διάπλασης στην κατηγορία βάρους 9 έως 18 kg. B - ISO/F2 = Παιδικό κάθισμα ασφαλείας με φορά προς τα εμπρός για πιο μικρόσωμα παιδιά στην κατηγορία βάρους 9 έως 18 kg. B1 - ISO/F2X = Παιδικό κάθισμα ασφαλείας με φορά προς τα εμπρός για πιο μικρόσωμα παιδιά στην κατηγορία βάρους 9 έως 18 kg. C - ISO/R3 = Παιδικό κάθισμα ασφαλείας με φορά προς τα πίσω για παιδιά σωματικής διάπλασης στην κατηγορία βάρους έως 13 kg. D - ISO/R2 = Παιδικό κάθισμα ασφαλείας με φορά προς τα πίσω για πιο μικρόσωμα παιδιά στην κατηγορία βάρους έως 13 kg. E - ISO/R1 = Παιδικό κάθισμα ασφαλείας με φορά προς τα πίσω για παιδιά μικρής ηλικίας στην κατηγορία βάρους έως 13 kg.

53 Καθίσματα, προσκέφαλα 53 Παιδικά καθίσματα ασφαλείας Isofix Στο παρελθόν, τα παιδικά καθίσματα ασφαλείας συνδέονταν στο κάθισμα του οχήματος με τις ζώνες ασφαλείας. Ως αποτέλεσμα, τα παιδικά καθίσματα ασφαλείας τοποθετούνταν λανθασμένα ή πολύ χαλαρά παρέχοντας ανεπαρκή προστασία στο παιδί. Πλέον εξοπλίζουμε το όχημά σας με κάτω σημεία στερέωσης ISOFIX στα δύο πίσω ακριανά καθίσματα, καθώς και με άνω σημεία πρόσδεσης και στις δύο πλευρές στην πίσω δοκό του χώρου αποσκευών έτσι, ώστε τα παιδικά καθίσματα ασφαλείας να συνδέονται απευθείας με τα πίσω καθίσματα. Για να τοποθετήσετε ένα παιδικό κάθισμα ασφαλείας που διαθέτει προσαρτήματα κάτω σημείων στερέωσης ISOFIX και άνω σημείων πρόσδεσης, ακολουθήστε τις συνοδευτικές οδηγίες του παιδικού καθίσματος ασφαλείας. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να διαβάσετε προσεκτικά και τηρήστε όλες τις οδηγίες στις παρακάτω σελίδες και τις οδηγίες που παρέχονται με το παιδικό κάθισμα ασφαλείας. Η ασφάλεια του παιδιού σας εξαρτάται από αυτό! Εάν έχετε απορίες ή αμφιβολίες σχετικά με τη σωστή τοποθέτηση του παιδικού καθίσματος ασφαλείας, απευθυνθείτε στον κατασκευαστή του παιδικού καθίσματος ασφαλείας. Εάν δυσκολεύεστε με την τοποθέτηση του παιδικού καθίσματος ασφαλείας στο αυτοκίνητό σας, σας συνιστούμε να απευθυνθείτε στο εξουσιοδοτημένο συνεργείο της περιοχής σας. Τοποθέτηση παιδικών καθισμάτων ασφαλείας ISOFIX: 1. Επιλέξτε ένα από τα δύο πίσω εξωτερικά καθίσματα για την τοποθέτηση του παιδικού καθίσματος ασφαλείας. 2. Εντοπίστε τα δύο κάτω σημεία στερέωσης. Η θέση του κάθε κάτω σημείου στερέωσης παιδικού καθίσματος ασφαλείας υποδεικνύεται με ένα κυκλικό σημάδι στο κάτω άκρο της πλάτης του πίσω καθίσματος.

54 54 Καθίσματα, προσκέφαλα 3. Βεβαιωθείτε ότι δεν έχουν υπάρχουν άλλα αντικείμενα γύρω από τα κάτω σημεία στερέωσης, συμπεριλαμβανομένων των πορπών ή των ζωνών ασφαλείας. Αυτά τα αντικείμενα μπορεί να παρεμποδίσουν τη σωστή σύνδεση του παιδικού καθίσματος στα σημεία στερέωσης. 4. Τοποθετήστε το παιδικό κάθισμα ασφαλείας στο κάθισμα πάνω από τα δύο κάτω σημεία στερέωσης, και συνδέστε το στα σημεία στερέωσης ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται με το παιδικό κάθισμα ασφαλείας. 5. Ρυθμίστε και σφίξτε το παιδικό κάθισμα ασφαλείας σύμφωνα με τις οδηγίες που παρέχονται με το παιδικό κάθισμα ασφαλείας. Προσοχή Εάν το παιδικό κάθισμα ασφαλείας δεν έχει στερεωθεί, μπορεί να μετακινηθεί προς τα εμπρός. Αφαιρέστε το παιδικό κάθισμα ασφαλείας εάν δεν χρησιμοποιείται ή ασφαλίστε το με τη ζώνη ασφαλείας. Επισήμανση Επειδή μπορεί να αναπτυχθεί υψηλή θερμοκρασία στη ζώνη ασφαλείας ή στο παιδικό κάθισμα ασφαλείας όταν το όχημα είναι κλειστό, φροντίστε να ελέγξετε το κάλυμμα του καθίσματος και τις πόρπες προτού τοποθετήσετε το παιδί. 9 Προειδοποίηση Όλα τα κάτω σημεία στερέωσης ISOFIX και τα άνω σημεία στερέωσης με πρόσδεση πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο για το σκοπό για τον οποίο έχουν σχεδιαστεί. Τα κάτω σημεία στερέωσης ISOFIX και τα άνω σημεία στερέωσης με πρόσδεση έχουν σχεδιαστεί μόνο για τη συγκράτηση παιδικών καθισμάτων ασφαλείας, τα οποία διαθέτουν προσαρτήματα άνω και κάτω σημείων στερέωσης. Μην χρησιμοποιείτε τα κάτω σημεία στερέωσης ISOFIX και τα άνω σημεία στερέωσης με πρόσδεση για τη συγκράτηση των ζωνών ασφαλείας ενηλίκων, πλεξούδων καλωδίωσης ή άλλων εξαρτημάτων ή εξοπλισμού του οχήματός σας. Η χρήση των κάτω σημείων στερέωσης ISOFIX και των άνω σημείων στερέωσης με πρόσδεση για τη συγκράτηση των ζωνών ασφαλείας ενηλίκων, πλεξούδων καλωδίωσης ή άλλων εξαρτημάτων ή εξοπλισμού του οχήματός σας δεν παρέχει αρκετή προστασία σε περίπτωση σύγκρουσης και μπορεί να προκληθεί τραυματισμός ή ακόμη και θάνατος.

2 Εισαγωγή. Εισαγωγή

2 Εισαγωγή. Εισαγωγή Περιεχόμενα Εισαγωγή... 2 Εν συντομία... 6 Κλειδιά, πόρτες και παράθυρα... 22 Καθίσματα, προσκέφαλα... 42 Αποθήκευση... 60 Όργανα και χειριστήρια... 71 Φωτισμός... 107 Σύστημα Infotainment... 115 Σύστημα

Διαβάστε περισσότερα

OPEL CORSA. Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας

OPEL CORSA. Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας OPEL CORSA Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας Περιεχόμενα Εισαγωγή... 2 Εν συντομία... 6 Κλειδιά, πόρτες και παράθυρα... 20 Καθίσματα, προσκέφαλα... 37 Αποθήκευση... 57 Όργανα και χειριστήρια...

Διαβάστε περισσότερα

2 Εισαγωγή. Εισαγωγή

2 Εισαγωγή. Εισαγωγή Opel Agila 08/2011 Περιεχόμενα Εισαγωγή... 2 Εν συντομία... 6 Κλειδιά, πόρτες και παράθυρα... 19 Καθίσματα, προσκέφαλα... 30 Αποθήκευση... 47 Όργανα και χειριστήρια... 55 Φωτισμός... 72 Σύστημα Infotainment...

Διαβάστε περισσότερα

OPEL MOKKA. Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας

OPEL MOKKA. Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας OPEL MOKKA Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας Περιεχόμενα Εισαγωγή... 2 Εν συντομία... 6 Κλειδιά, πόρτες και παράθυρα... 20 Καθίσματα, προσκέφαλα... 36 Αποθήκευση... 54 Όργανα και χειριστήρια...

Διαβάστε περισσότερα

Opel Agila Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας

Opel Agila Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας Opel Agila Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας Περιεχόμενα Εισαγωγή... 2 Εν συντομία... 6 Κλειδιά, πόρτες και παράθυρα... 19 Καθίσματα, προσκέφαλα... 30 Αποθήκευση... 47 Όργανα και χειριστήρια...

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας

Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας Περιεχόμενα Εισαγωγή... 2 Εν συντομία... 6 Κλειδιά, πόρτες και παράθυρα... 21 Καθίσματα, προσκέφαλα... 48 Αποθήκευση... 75 Όργανα και χειριστήρια... 85 Φωτισμός...

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας

Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας Περιεχόμενα Εισαγωγή... 2 Εν συντομία... 6 Κλειδιά, πόρτες και παράθυρα... 21 Καθίσματα, προσκέφαλα... 48 Αποθήκευση... 74 Όργανα και χειριστήρια... 84 Φωτισμός...

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Εισαγωγή. Χρήση του παρόντος εγχειριδίου. Τα εγχειρίδια κατόχου πρέπει να βρίσκονται πάντοτε μέσα στο όχημα, άμεσα προσβάσιμα στο όχημα.

Εισαγωγή. Εισαγωγή. Χρήση του παρόντος εγχειριδίου. Τα εγχειρίδια κατόχου πρέπει να βρίσκονται πάντοτε μέσα στο όχημα, άμεσα προσβάσιμα στο όχημα. Περιεχόμενα Εισαγωγή...1 Εν συντομία...3 Κλειδιά, πόρτες και παράθυρα...19 Καθίσματα, προσκέφαλα...39 Αποθήκευση...67 Όργανα και χειριστήρια...81 Φωτισμός...121 Σύστημα Infotainment...129 Χειριστήρια συστήματος

Διαβάστε περισσότερα

OPEL INSIGNIA. Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας

OPEL INSIGNIA. Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας OPEL INSIGNIA Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας Περιεχόμενα Εισαγωγή... 2 Εν συντομία... 6 Κλειδιά, πόρτες και παράθυρα... 21 Καθίσματα, προσκέφαλα... 50 Αποθήκευση... 74 Όργανα και χειριστήρια...

Διαβάστε περισσότερα

OPEL ASTRA GTC. Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας

OPEL ASTRA GTC. Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας OPEL ASTRA GTC Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας Περιεχόμενα Εισαγωγή... 2 Εν συντομία... 6 Κλειδιά, πόρτες και παράθυρα... 26 Καθίσματα, προσκέφαλα... 42 Αποθήκευση... 63 Όργανα και χειριστήρια...

Διαβάστε περισσότερα

OPEL COMBO-D. Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας

OPEL COMBO-D. Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας OPEL COMBO-D Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας Περιεχόμενα Εισαγωγή... 2 Εν συντομία... 6 Κλειδιά, πόρτες και παράθυρα... 20 Καθίσματα, προσκέφαλα... 33 Αποθήκευση... 52 Όργανα και χειριστήρια...

Διαβάστε περισσότερα

OPEL VIVARO Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας

OPEL VIVARO Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας OPEL VIVARO Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας Περιεχόμενα Εισαγωγή... 2 Εν συντομία... 6 Κλειδιά, πόρτες και παράθυρα... 22 Καθίσματα, προσκέφαλα... 47 Αποθήκευση... 73 Όργανα και χειριστήρια...

Διαβάστε περισσότερα

OPEL ASTRA. Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας

OPEL ASTRA. Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας OPEL ASTRA Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας Περιεχόμενα Εισαγωγή... 2 Εν συντομία... 6 Κλειδιά, πόρτες και παράθυρα... 22 Καθίσματα, προσκέφαλα... 41 Αποθήκευση... 63 Όργανα και χειριστήρια...

Διαβάστε περισσότερα

ASTRA Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας

ASTRA Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας ASTRA Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας Περιεχόμενα Εισαγωγή... 2 Εν συντομία... 6 Κλειδιά, πόρτες και παράθυρα... 22 Καθίσματα, προσκέφαλα... 51 Αποθήκευση... 79 Όργανα και χειριστήρια... 99

Διαβάστε περισσότερα

OPEL ASTRA. Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας

OPEL ASTRA. Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας OPEL ASTRA Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας Περιεχόμενα Εισαγωγή... 2 Εν συντομία... 6 Κλειδιά, πόρτες και παράθυρα... 23 Καθίσματα, προσκέφαλα... 42 Αποθήκευση... 68 Όργανα και χειριστήρια...

Διαβάστε περισσότερα

OPEL INSIGNIA Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας

OPEL INSIGNIA Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας OPEL INSIGNIA Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας Περιεχόμενα Εισαγωγή... 2 Εν συντομία... 6 Κλειδιά, πόρτες και παράθυρα... 21 Καθίσματα, προσκέφαλα... 50 Αποθήκευση... 76 Όργανα και χειριστήρια...

Διαβάστε περισσότερα

MOKKA X Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας

MOKKA X Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας MOKKA X Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας Περιεχόμενα Εισαγωγή... 2 Εν συντομία... 6 Κλειδιά, πόρτες και παράθυρα... 21 Καθίσματα, προσκέφαλα... 42 Αποθήκευση... 64 Όργανα και χειριστήρια... 84

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας

Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας Περιεχόμενα Εισαγωγή... 2 Εν συντομία... 6 Κλειδιά, πόρτες και παράθυρα... 20 Καθίσματα, προσκέφαλα... 43 Αποθήκευση... 67 Όργανα και χειριστήρια... 77 Φωτισμός...

Διαβάστε περισσότερα

OPEL COMBO Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας

OPEL COMBO Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας OPEL COMBO Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας Περιεχόμενα Εισαγωγή... 2 Εν συντομία... 6 Κλειδιά, πόρτες και παράθυρα... 20 Καθίσματα, προσκέφαλα... 36 Αποθήκευση... 64 Όργανα και χειριστήρια...

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας

Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας Περιεχόμενα Εισαγωγή... 2 Εν συντομία... 6 Κλειδιά, πόρτες και παράθυρα... 22 Καθίσματα, προσκέφαλα... 50 Αποθήκευση... 80 Όργανα και χειριστήρια... 92 Φωτισμός...

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας

Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας Περιεχόμενα Εισαγωγή... 2 Εν συντομία... 6 Κλειδιά, πόρτες και παράθυρα... 20 Καθίσματα, προσκέφαλα... 37 Αποθήκευση... 65 Όργανα και χειριστήρια... 75 Φωτισμός...

Διαβάστε περισσότερα

FordFiesta Γρήγορος οδηγός. Feel the difference

FordFiesta Γρήγορος οδηγός. Feel the difference FordFiesta Γρήγορος οδηγός Feel the difference Οι πληροφορίες που περιέχει η παρούσα έκδοση ήταν ορθές κατά το χρόνο της εκτύπωσης. Επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να κάνουμε αλλαγές στις προδιαγραφές,

Διαβάστε περισσότερα

OPEL ZAFIRA TOURER. Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας

OPEL ZAFIRA TOURER. Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας OPEL ZAFIRA TOURER Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας Περιεχόμενα Εισαγωγή... 2 Εν συντομία... 6 Κλειδιά, πόρτες και παράθυρα... 22 Καθίσματα, προσκέφαλα... 40 Αποθήκευση... 71 Όργανα και χειριστήρια...

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας

Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας Περιεχόμενα Εισαγωγή... 2 Εν συντομία... 6 Κλειδιά, πόρτες και παράθυρα... 21 Καθίσματα, προσκέφαλα... 49 Αποθήκευση... 78 Όργανα και χειριστήρια... 90 Φωτισμός...

Διαβάστε περισσότερα

CROSSLAND X Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας

CROSSLAND X Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας CROSSLAND X Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας Περιεχόμενα Εισαγωγή... 2 Εν συντομία... 6 Κλειδιά, πόρτες και παράθυρα... 21 Καθίσματα, προσκέφαλα... 44 Αποθήκευση... 67 Όργανα και χειριστήρια...

Διαβάστε περισσότερα

OPEL INSIGNIA. Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας

OPEL INSIGNIA. Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας OPEL INSIGNIA Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας Περιεχόμενα Εισαγωγή... 2 Εν συντομία... 6 Κλειδιά, πόρτες και παράθυρα... 21 Καθίσματα, προσκέφαλα... 46 Αποθήκευση... 68 Όργανα και χειριστήρια...

Διαβάστε περισσότερα

OPEL MERIVA. Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας

OPEL MERIVA. Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας OPEL MERIVA Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας Περιεχόμενα Εισαγωγή... 2 Εν συντομία... 6 Κλειδιά, πόρτες και παράθυρα... 20 Καθίσματα, προσκέφαλα... 37 Αποθήκευση... 63 Όργανα και χειριστήρια...

Διαβάστε περισσότερα

VIVARO Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας

VIVARO Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας VIVARO Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας Περιεχόμενα Εισαγωγή... 2 Εν συντομία... 6 Κλειδιά, πόρτες και παράθυρα... 21 Καθίσματα, προσκέφαλα... 48 Αποθήκευση... 76 Όργανα και χειριστήρια... 87

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας

Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας Περιεχόμενα Εισαγωγή... 2 Εν συντομία... 6 Κλειδιά, πόρτες και παράθυρα... 20 Καθίσματα, προσκέφαλα... 48 Αποθήκευση... 79 Όργανα και χειριστήρια... 95 Φωτισμός...

Διαβάστε περισσότερα

OPEL ZAFIRA. Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας

OPEL ZAFIRA. Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας OPEL ZAFIRA Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας Περιεχόμενα Εισαγωγή... 2 Εν συντομία... 6 Κλειδιά, πόρτες και παράθυρα... 29 Καθίσματα, προσκέφαλα... 48 Αποθήκευση... 73 Όργανα και χειριστήρια...

Διαβάστε περισσότερα

OPEL ZAFIRA TOURER. Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας

OPEL ZAFIRA TOURER. Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας OPEL ZAFIRA TOURER Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας Περιεχόμενα Εισαγωγή... 2 Εν συντομία... 6 Κλειδιά, πόρτες και παράθυρα... 21 Καθίσματα, προσκέφαλα... 39 Αποθήκευση... 68 Όργανα και χειριστήρια...

Διαβάστε περισσότερα

INSIGNIA Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας

INSIGNIA Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας INSIGNIA Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας Περιεχόμενα Εισαγωγή... 2 Εν συντομία... 6 Κλειδιά, πόρτες και παράθυρα... 20 Καθίσματα, προσκέφαλα... 47 Αποθήκευση... 78 Όργανα και χειριστήρια...

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας

Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας Περιεχόμενα Εισαγωγή... 2 Εν συντομία... 6 Κλειδιά, πόρτες και παράθυρα... 20 Καθίσματα, προσκέφαλα... 48 Αποθήκευση... 79 Όργανα και χειριστήρια... 95 Φωτισμός...

Διαβάστε περισσότερα

OPEL ZAFIRA. Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας

OPEL ZAFIRA. Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας OPEL ZAFIRA Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας Περιεχόμενα Εισαγωγή... 2 Εν συντομία... 6 Κλειδιά, πόρτες και παράθυρα... 29 Καθίσματα, προσκέφαλα... 48 Αποθήκευση... 73 Όργανα και χειριστήρια...

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας

Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας Περιεχόμενα Εισαγωγή... 2 Εν συντομία... 6 Κλειδιά, πόρτες και παράθυρα... 20 Καθίσματα, προσκέφαλα... 45 Αποθήκευση... 76 Όργανα και χειριστήρια... 88 Φωτισμός...

Διαβάστε περισσότερα

OPEL MOVANO Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας

OPEL MOVANO Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας OPEL MOVANO Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας Περιεχόμενα Εισαγωγή... 2 Εν συντομία... 6 Κλειδιά, πόρτες και παράθυρα... 21 Καθίσματα, προσκέφαλα... 43 Αποθήκευση... 72 Όργανα και χειριστήρια...

Διαβάστε περισσότερα

OPEL CASCADA. Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας

OPEL CASCADA. Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας OPEL CASCADA Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας Περιεχόμενα Εισαγωγή... 2 Εν συντομία... 6 Κλειδιά, πόρτες και παράθυρα... 22 Καθίσματα, προσκέφαλα... 49 Αποθήκευση... 75 Όργανα και χειριστήρια...

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Χρήση του παρόντος εγχειριδίου. Εισαγωγή

Εισαγωγή. Χρήση του παρόντος εγχειριδίου. Εισαγωγή Περιεχόμενα Εισαγωγή...1 Εν συντομία...3 Κλειδιά, πόρτες και παράθυρα...19 Καθίσματα, προσκέφαλα...53 Αποθήκευση...89 Όργανα και χειριστήρια...101 Φωτισμός...143 Σύστημα Infotainment...155 Χειριστήρια

Διαβάστε περισσότερα

FORD FIESTA Γρήγορος οδηγός

FORD FIESTA Γρήγορος οδηγός FORD FIEST Γρήγορος οδηγός Οι πληροφορίες που περιέχει η παρούσα έκδοση ήταν ορθές κατά το χρόνο της εκτύπωσης. Επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να κάνουμε αλλαγές στις προδιαγραφές, στο σχεδιασμό ή

Διαβάστε περισσότερα

OPEL AMPERA. Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας

OPEL AMPERA. Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας OPEL AMPERA Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας Περιεχόμενα Εισαγωγή... 2 Εν συντομία... 6 Κλειδιά, πόρτες και παράθυρα... 20 Καθίσματα, προσκέφαλα... 38 Αποθήκευση... 58 Όργανα και χειριστήρια...

Διαβάστε περισσότερα

OPEL CASCADA Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας

OPEL CASCADA Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας OPEL CASCADA Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας Περιεχόμενα Εισαγωγή... 2 Εν συντομία... 6 Κλειδιά, πόρτες και παράθυρα... 22 Καθίσματα, προσκέφαλα... 49 Αποθήκευση... 75 Όργανα και χειριστήρια...

Διαβάστε περισσότερα

CASCADA Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας

CASCADA Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας CASCADA Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας Περιεχόμενα Εισαγωγή... 2 Εν συντομία... 6 Κλειδιά, πόρτες και παράθυρα... 21 Καθίσματα, προσκέφαλα... 49 Αποθήκευση... 75 Όργανα και χειριστήρια... 84

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Πριν τη χρήση διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες για να αποφύγετε κινδύνους κατά τη χρήση και κρατήστε τες για μελλοντικές αναφορές

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Πριν τη χρήση διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες για να αποφύγετε κινδύνους κατά τη χρήση και κρατήστε τες για μελλοντικές αναφορές ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Πριν τη χρήση διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες για να αποφύγετε κινδύνους κατά τη χρήση και κρατήστε τες για μελλοντικές αναφορές Περιεχόμενα 1. Ζωτικής σημασίας πληροφορίες - Διαβάστε τώρα

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας

Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας Περιεχόμενα Εισαγωγή... 2 Εν συντομία... 6 Κλειδιά, πόρτες και παράθυρα... 22 Καθίσματα, προσκέφαλα... 38 Αποθήκευση... 62 Όργανα και χειριστήρια... 82 Φωτισμός...

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο ECE R44 04. Ομάδα Βάρος Ηλικία 2-3 15-36 kg 4-12 ετών

Εγχειρίδιο ECE R44 04. Ομάδα Βάρος Ηλικία 2-3 15-36 kg 4-12 ετών Όψη προς τα εμπρός Εγχειρίδιο χρήστη ECE R44 04 Ομάδα Βάρος Ηλικία 2-3 15-36 kg 4-12 ετών 1 ! Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε το BeSafe izi Up Η BeSafe έχει αναπτύξει αυτό το κάθισμα με μεγάλη φροντίδα,

Διαβάστε περισσότερα

Vehicle Security System VSS3 - Vehicle original remote

Vehicle Security System VSS3 - Vehicle original remote Vehicle Security System VSS3 - Vehicle original remote Αρχικό τηλεχειριστήριο αυτοκινήτου Οδηγός ρύθμισης - Greek Αγαπητέ πελάτη, Στο εγχειρίδιο αυτό θα βρείτε τις πληροφορίες που χρειάζονται για να ενεργοποιήσετε/

Διαβάστε περισσότερα

Στραμμένο προς τα πίσω ECE R44 04. 0 + 0-13 kg 0-12 μήνες

Στραμμένο προς τα πίσω ECE R44 04. 0 + 0-13 kg 0-12 μήνες Στραμμένο προς τα πίσω Εγχειρίδιο χρήστη ECE R44 04 Ομάδα Βάρος Ηλικία 0 + 0-13 kg 0-12 μήνες 1 Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε το BeSafe izi Sleep ISOfix Η BeSafe έχει αναπτύξει αυτό το κάθισμα με μεγάλη

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης R-826/R-827/R-828

Οδηγίες Χρήσης R-826/R-827/R-828 Οδηγίες Χρήσης R-826/R-827/R-828 Περιγραφή Συσκευών R-826/R-827/R-828 1. ΦΤΕΡΩΤΗ 2. ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΜΠΡΟΣΤΙΝΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΛΥΜΜΑΤΟΣ 3. ΚΛΙΠ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΛΥΜΜΑΤΟΣ 4. ΒΑΣΗ 5. ΠΙΣΩ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟ ΚΑΛΥΜΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

FORD FIESTA Γρήγορος οδηγός

FORD FIESTA Γρήγορος οδηγός FORD FIESTA Γρήγορος οδηγός Σχετικά με αυτό τον «Οδηγό γρήγορης αναφοράς» Δημιουργήσαμε αυτό τον οδηγό για να σας βοηθήσουμε να εξοικειωθείτε γρήγορα με ορισμένες λειτουργίες του οχήματός σας. Περιέχει

Διαβάστε περισσότερα

Bfn8000 ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ 3 ΣΕ 1. Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης

Bfn8000 ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ 3 ΣΕ 1.   Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Bfn8000 ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ 3 ΣΕ 1 Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Owner s manual GR Οδηγίες ασφαλείας Για την ορθή χρήση του ανεμιστήρα, την μείωση των πιθανοτήτων εκδήλωσης πυρκαγιάς, ηλεκτροπληξίας

Διαβάστε περισσότερα

Bfn2000 ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ. Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης

Bfn2000 ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ.   Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Bfn2000 ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Owner s manual Οδηγίες ασφαλείας Για την ορθή χρήση του ανεμιστήρα, την μείωση των πιθανοτήτων εκδήλωσης πυρκαγιάς, ηλεκτροπληξίας

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ 16 ΕΠΙΔΑΠΕΔΙΟΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΜΕ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ R-845

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ 16 ΕΠΙΔΑΠΕΔΙΟΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΜΕ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ R-845 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ 16 ΕΠΙΔΑΠΕΔΙΟΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΜΕ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ R-845 Ευχαριστούμε για την αγορά του ανεμιστήρα. Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης πριν θέσετε σε λειτουργία τη συσκευή. Αγαπητέ

Διαβάστε περισσότερα

COCOON 123+ (9-36kg) ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ IMPORTANT

COCOON 123+ (9-36kg) ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ IMPORTANT ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ COCOON 123+ (9-36kg) IMPORTANT Πριν τη χρήση διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες για να αποφύγετε κινδύνους κατά τη χρήση και κρατήστε τες για μελλοντικές αναφορές Περιεχόμενα ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! δεν

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Το συγκεκριμένο όχημα πληρεί τις παρακάτω προδιαγραφές: GB6675-2003/EN71 GB19865/EN62115 Ιδανικό για ηλικία: 4-8 ετών Κωδ./Code: 412154 Τηλεχειριστήριο τεσσάρων

Διαβάστε περισσότερα

Quick Guide WEB EDITION ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΑΣ VOLVO! VOLVO S80

Quick Guide WEB EDITION ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΑΣ VOLVO! VOLVO S80 VOLVO S80 Quick Guide WEB EDITION ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΑΣ VOLVO! Η εξοικείωση με νέο σας αυτοκίνητο μπορεί να αποτελέσει μια απολαυστική εμπειρία. Ανατρέξτε σε αυτό το φυλλάδιο Σύντομων Οδηγιών για να

Διαβάστε περισσότερα

quick guide WEB EDITION ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΑΣ VOLVO! VOLVO V70 & XC70

quick guide WEB EDITION ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΑΣ VOLVO! VOLVO V70 & XC70 VOLVO V70 & XC70 quick guide WE EDITION ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΑΣ VOLVO! Η εξοικείωση με νέο σας αυτοκίνητο μπορεί να αποτελέσει μια απολαυστική εμπειρία. Ανατρέξτε σε αυτό το φυλλάδιο Σύντομων Οδηγιών

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟΥ

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟΥ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟΥ Οι παρακάτω πληροφορίες θα πρέπει να διαβαστούν σε συνδυασμό με το Εγχειρίδιο ιδιοκτήτη Range Rover (LRL 34 02 61 131). Πρόκειται για συμπληρωματικές πληροφορίες που δεν ήταν διαθέσιμες

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Οδηγιών. Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά και κρατήστε για μελλοντική χρήση. Προσοχή: Προειδοποίηση:

Εγχειρίδιο Οδηγιών. Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά και κρατήστε για μελλοντική χρήση. Προσοχή: Προειδοποίηση: Χαρακτηριστικά: Εγχειρίδιο Οδηγιών Κατάλληλη Ηλικία χρονών Ταχύτητα χλμ/ώρα Κωδικός/code: 412175 Επιτρεπόμενο βάρος κιλά Κινητήρας Ισχύς Επαναφόρτιση Διαστάσεις Καθαρό βάρος Μπαταρία Χρόνος λειτουργίας

Διαβάστε περισσότερα

Quick GUIDE Web edition

Quick GUIDE Web edition C70 Quick GUIDE Web edition ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΑΣ VOLVO! Η εξοικείωση με νέο σας αυτοκίνητο μπορεί να αποτελέσει μια απολαυστική εμπειρία. Ανατρέξτε σε αυτό το φυλλάδιο Quick Guide για να εξοικειωθείτε

Διαβάστε περισσότερα

9. ΟΔΗΓΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ / ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΚΑΛΩΔΙΩΝ

9. ΟΔΗΓΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ / ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΚΑΛΩΔΙΩΝ Ελληνικά 9. ΟΔΗΓΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ / ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΚΑΛΩΔΙΩΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1) Πριν ξεκινήσετε... 116 2) Περιεχόμενα συσκευασίας... 116 3) Γενικές προφυλάξεις... 116 4) Προφυλάξεις κατά την εγκατάσταση... 116 5) Εγκατάσταση

Διαβάστε περισσότερα

V 50/60Hz W 1.7L

V 50/60Hz W 1.7L ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Ηλεκτρικός Βραστήρας Μοντέλο: R-778 220-240V 50/60Hz 1850--2200W 1.7L ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ Όταν χρησιμοποιείτε ηλεκτρικές συσκευές, πρέπει να τηρείτε τις βασικές προφυλάξεις ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗ/ΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗ/ΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟΥ ΟΔΗΓΙΕΣ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗ/ΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟΥ Περιγραφή Προϊόντος Το ψηφιακό χειριστήριο/θερμοστάτης JH χρησιμοποιείται κυρίως στην ηλεκτροθερμική θέρμανση για τον έλεγχο της θερμοκρασίας. Μπορεί να εγκατασταθεί τόσο

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΝΤΕΛΟ: UTF-673 ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΣΤΗΛΗ

ΜΟΝΤΕΛΟ: UTF-673 ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΣΤΗΛΗ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΜΟΝΤΕΛΟ: UTF-673 ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΣΤΗΛΗ Σας ευχαριστούμε για την προτίμηση σας στο προϊόν μας. Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες αυτές και φυλάξτε τις για μελλοντική χρήση. Παρακαλούμε

Διαβάστε περισσότερα

Ανεμιστήρας Υδρονέφωσης MGMF 3816

Ανεμιστήρας Υδρονέφωσης MGMF 3816 Ανεμιστήρας Υδρονέφωσης MGMF 3816 Εγχειρίδιο χρήσης Σημαντικές οδηγίες ασφαλείας: 1. Ελέγξτε αν η τάση της ηλεκτρικής σας εγκατάστασης είναι συμβατή με τη συσκευή αυτή, όπως φαίνεται πάνω στη συσκευή.

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΙΚO ΑΜΑΞΙΔΙΟ AC-72

ΗΛΕΚΤΡΙΚO ΑΜΑΞΙΔΙΟ AC-72 ΗΛΕΚΤΡΙΚO ΑΜΑΞΙΔΙΟ AC-72 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ Το ηλεκτρικό αμαξίδιο είναι εύκολο στη χρήση. Ο χρήστης μπορεί να μετακινήσει το αμαξίδιο μπροστά, πίσω ή να περιστραφεί στο ίδιο σημείο

Διαβάστε περισσότερα

OPEL CORSA Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας

OPEL CORSA Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας OPEL CORSA Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας Περιεχόμενα Εισαγωγή... 2 Εν συντομία... 6 Κλειδιά, πόρτες και παράθυρα... 21 Καθίσματα, προσκέφαλα... 37 Αποθήκευση... 61 Όργανα και χειριστήρια...

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ IMPORTANT. 0-13kg

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ IMPORTANT. 0-13kg ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ 0-13kg IMPORTANT Πριν τη χρήση διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες για να αποφύγετε κινδύνους κατά τη χρήση και κρατήστε τες για μελλοντικές αναφορές D + + Αυτό είναι ένα "Universal" παιδικό

Διαβάστε περισσότερα

Quick GUIDE Web edition

Quick GUIDE Web edition V70/XC70 Quick GUIDE Web edition ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΑΣ VOLVO! Η εξοικείωση με νέο σας αυτοκίνητο μπορεί να αποτελέσει μια απολαυστική εμπειρία. Ανατρέξτε σε αυτό το Quick Guide για να εξοικειωθείτε

Διαβάστε περισσότερα

BMW Motorrad. Απόλυτο Μηχάνημα Οδήγησης. Οδηγίες χειρισμού. Σάκος ρεζερβουάρ

BMW Motorrad. Απόλυτο Μηχάνημα Οδήγησης. Οδηγίες χειρισμού. Σάκος ρεζερβουάρ BMW Motorrad Απόλυτο Μηχάνημα Οδήγησης Οδηγίες χειρισμού Σάκος ρεζερβουάρ Γενικές οδηγίες z Εισαγωγή Ο σάκος ρεζερβουάρ της BMW Motorrad είναι ο ιδανικός συνοδός για εκδρομές με τη μοτοσικλέτα. ΗBMW Motorrad

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΔΙΣΚΟΠΡΙΟΝΟ ΞΥΛΟΥ ΔΥΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ BORMANN BDX

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΔΙΣΚΟΠΡΙΟΝΟ ΞΥΛΟΥ ΔΥΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ BORMANN BDX ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΔΙΣΚΟΠΡΙΟΝΟ ΞΥΛΟΥ ΔΥΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ BORMANN BDX 2500 2 3 4 5 6 Τεχνικά χαρακτηριστικά Τάση 230V/50Hz Ισχύς 1800W Ταχύτητα 4500rpm Δυνατότητα κοπής 43mm Διάμετρος δίσκου 250mm Διαστάσεις Τραπεζιού

Διαβάστε περισσότερα

Ποτέ μη χρησιμοποιείτε οινόπνευμα ή άλλους διαλύτες για να καθαρίσετε οποιοδήποτε μέρος του ηχείου!

Ποτέ μη χρησιμοποιείτε οινόπνευμα ή άλλους διαλύτες για να καθαρίσετε οποιοδήποτε μέρος του ηχείου! BeoLab 7 1 Οδηγός Καθημερινή χρήση 3 Όταν ολοκληρώσετε την εγκατάσταση του ηχείου όπως περιγράφεται στις παρακάτω σελίδες, συνδέστε ολόκληρο το σύστημα στο ρεύμα. Προστασία ηχείου Το ηχείο διαθέτει ένα

Διαβάστε περισσότερα

Quick Guide ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΑΣ VOLVO! VOLVO XC90 WEB EDITION

Quick Guide ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΑΣ VOLVO! VOLVO XC90 WEB EDITION VOLVO XC90 Quick Guide WEB EDITION ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΑΣ VOLVO! Η εξοικείωση με το νέο σας αυτοκίνητο μπορεί να είναι μια απολαυστική εμπειρία. Ανατρέξτε σε αυτό το φυλλάδιο Quick Guide για να μάθετε

Διαβάστε περισσότερα

FUSION MS-ARX70 Ο Δ Η Γ Ί Ε Σ

FUSION MS-ARX70 Ο Δ Η Γ Ί Ε Σ FUSION MS-ARX70 Ο Δ Η Γ Ί Ε Σ ΕΛΛΗΝΙΚΆ FUSIONENTERTAINMENT.COM 2018 Garmin Ltd. ή οι θυγατρικές της Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Σύμφωνα με τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων, απαγορεύεται

Διαβάστε περισσότερα

FUSION MS-ARX70 Ο Δ Η Γ Ί Ε Σ ΕΛΛΗΝΙΚΆ

FUSION MS-ARX70 Ο Δ Η Γ Ί Ε Σ ΕΛΛΗΝΙΚΆ FUSION MS-ARX70 Ο Δ Η Γ Ί Ε Σ ΕΛΛΗΝΙΚΆ FUSIONENTERTAINMENT.COM 2018 Garmin Ltd. ή οι θυγατρικές της Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Σύμφωνα με τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων, απαγορεύεται

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΟΜΠΑ ΜΕ ΛΑΜΠΕΣ ΑΝΘΡΑΚΑ AR4B01

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΟΜΠΑ ΜΕ ΛΑΜΠΕΣ ΑΝΘΡΑΚΑ AR4B01 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΟΜΠΑ ΜΕ ΛΑΜΠΕΣ ΑΝΘΡΑΚΑ AR4B01 ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣΟΧΗ: Διαβάστε προσεκτικά αυτό το εγχειρίδιο περιέχει σημαντικές οδηγίες για την ασφαλή τοποθέτηση, χρήση και συντήρηση. Σημαντικές οδηγίες

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης LivingColors Iris

Εγχειρίδιο χρήσης LivingColors Iris Εγχειρίδιο χρήσης LivingColors Iris Πρώτα βήματα με το φωτιστικό LivingColors LivingColors Αφαίρεση συσκευασίας και εγκατάσταση Όταν αφαιρείτε τη συσκευασία του φωτιστικού LivingColors, το φωτιστικό είναι

Διαβάστε περισσότερα

BeoLab 7-1 BeoLab 7-2. Οδηγός

BeoLab 7-1 BeoLab 7-2. Οδηγός BeoLab 7-1 BeoLab 7-2 Οδηγός Προφυλάξεις! Βεβαιωθείτε ότι το ηχείο είναι τοποθετημένο και συνδεδεμένο σύμφωνα με τις οδηγίες αυτού του Οδηγού. Μην επιχειρήσετε να ανοίξετε το ηχείο. Αφήστε τέτοιου είδους

Διαβάστε περισσότερα

Βάση επέκτασης ΗΡ 2700 Ultra-Slim Οδηγός χρήσης

Βάση επέκτασης ΗΡ 2700 Ultra-Slim Οδηγός χρήσης Βάση επέκτασης ΗΡ 2700 Ultra-Slim Οδηγός χρήσης Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι πληροφορίες στο παρόν έγγραφο µπορεί να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση. Οι µοναδικές εγγυήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Συναγερμός μοτοσυκλέτας με τηλεειδοποίηση

Συναγερμός μοτοσυκλέτας με τηλεειδοποίηση Συναγερμός μοτοσυκλέτας με τηλεειδοποίηση Με επιφύλαξη κάθε δικαιώματος. Το εμπορικό σήμα, η ευρεσιτεχνία και τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στη Steelmate Co., Ltd. Διατηρείται το δικαίωμα αλλαγής σχεδίων

Διαβάστε περισσότερα

click! a b c d g h Eγχειρίδιο χρήστη j k > 25 cm l m Ύψος 40-75 εκ. Μεγ. Βάρος 13 κιλά UN regulation no. R129 i-size Ηλικία 0-12 μήνες

click! a b c d g h Eγχειρίδιο χρήστη j k > 25 cm l m Ύψος 40-75 εκ. Μεγ. Βάρος 13 κιλά UN regulation no. R129 i-size Ηλικία 0-12 μήνες 1 3 a b c d e f g h click! Eγχειρίδιο χρήστη 4 i j k l m > 25 cm 2 5 Ύψος 40-75 εκ. Μεγ. Βάρος 13 κιλά Ηλικία 0-12 μήνες UN regulation no. R129 i-size 8 9 6 8 9 7 10 11 16 12 14 15 click! 13 19 < 60 cm

Διαβάστε περισσότερα

99000-SWIFT-014 02/2015

99000-SWIFT-014 02/2015 99000-SWIFT-014 02/2015 5MT ΑΝΕΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ 1,2 L 5MT GL+ GL+ Ηλεκτρική υποβοήθηση τιμονιού Ρύθμιση τιμονιού καθ ύψος Ρύθμιση τιμονιού τηλεσκοπική Ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός Ηλεκτρικά παράθυρα πίσω

Διαβάστε περισσότερα

web edition quick guide

web edition quick guide web edition quick guide Καλώς ήλθατε στο νέο σας Volvo! Η εξοικείωση με το νέο σας αυτοκίνητο μπορεί να είναι μια απολαυστική εμπειρία. Ανατρέξτε σε αυτό το φυλλάδιο Quick Guide για να μάθετε γρήγορα και

Διαβάστε περισσότερα

CES 5062 60 2B. Energy Under Control. D.MITSOTAKIS & Co

CES 5062 60 2B. Energy Under Control. D.MITSOTAKIS & Co CES 5062 60 2B ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΣΥΝ ΕΣΗΣ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Energy Under Control D.MITSOTAKIS & Co Για την ασφάλειά σας Το αερόθερµο είναι µια συµπληρωµατική πηγή θέρµανσης για το σπίτι. Πρέπει να χρησιµοποιείται

Διαβάστε περισσότερα

09/2012 99000-SPLAS-012 multimedia

09/2012 99000-SPLAS-012 multimedia 09/2012 99000-SPLAS-012 multimedia 09/2012 99000-SPLAS-012 multimedia ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ Α.Ε.Β.Ε. ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ 5, ΑΘΗΝΑ 24ΩΡΗ ΓΡΑΜΜΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΤΗΛ.: 210 9988168 www.suzuki.gr 20 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Διαβάστε περισσότερα

Quick Guide WEB EDITION ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΑΣ VOLVO! VOLVO XC90

Quick Guide WEB EDITION ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΑΣ VOLVO! VOLVO XC90 VOLVO XC90 Quick Guide WEB EDITION ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΑΣ VOLVO! Η εξοικείωση με το νέο σας αυτοκίνητο μπορεί να είναι μια απολαυστική εμπειρία. Ανατρέξτε σε αυτό το φυλλάδιο Σύντομων Οδηγιών για να

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ HERCULES DJCONTROLWAVE KAI TO DJUCED DJW

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ HERCULES DJCONTROLWAVE KAI TO DJUCED DJW ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ HERCULES DJCONTROLWAVE KAI TO DJUCED DJW ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΕΛΕΓΚΤΗ HERCULES DJCONTROLWAVE Το Hercules DJControlWave είναι ένας ελεγκτής για DJ με 2 πλατό με ασύρματη τεχνολογία Bluetooth.

Διαβάστε περισσότερα

BeoLab 12. BeoLab 12 1

BeoLab 12. BeoLab 12 1 BeoLab 12 BeoLab 12 1 ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Μην εκθέτετε αυτή τη συσκευή σε σταγόνες ή πιτσιλιές και βεβαιωθείτε ότι δεν τοποθετείτε αντικείμενα με υγρά, όπως ανθοδοχεία, πάνω στη συσκευή. Το προϊόν απενεργοποιείται

Διαβάστε περισσότερα

web edition quick guide

web edition quick guide web edition quick guide ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΑΣ VOLVO! Αυτός ο φάκελος περιέχει τις πιο κοινές λειτουργίες που διαθέτει το αυτοκίνητό σας. Το εγχειρίδιο κατόχου και τα υπόλοιπα εγχειρίδια περιέχουν σημαντικές

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΓΡΑΦΗ ΚΟΥΜΠΙΩΝ ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΠΕΡΓΡΑΦΗ ΚΟΥΜΠΙΩΝ ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΕΡΓΡΑΦΗ ΚΟΥΜΠΙΩΝ 1. Γυάλινο καπάκι με πλαστική λαβή ανθεκτική στη θερμότητα 2. Επαφές για το θερμοστάτη 3. Υποδοχή για το θερμοστάτη 4. Κάλυμμα προστασίας 5. Ζεστή πλάκα 6. Θερμοστάτης 7. Αισθητήρας θερμοκρασίας-μετρά

Διαβάστε περισσότερα

Μπροστινός εκτροχιαστής

Μπροστινός εκτροχιαστής (Greek) DM-FD0002-05 Εγχειρίδιο αντιπροσώπου Μπροστινός εκτροχιαστής FD-9000 FD-6800 FD-5800 FD-4700 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ... 3 ΓΙΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ... 4 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ... 5 ΡΥΘΜΙΣΗ... 9

Διαβάστε περισσότερα

Ατμοκαθαριστής FA Εγχειρίδιο χρήσης [1]

Ατμοκαθαριστής FA Εγχειρίδιο χρήσης [1] Ατμοκαθαριστής FA-5141-1 Εγχειρίδιο χρήσης [1] ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Όταν χρησιμοποιείτε τη συσκευή σας πρέπει να τηρούνται βασικές προφυλάξεις, συμπεριλαμβανομένου των παρακάτω: Διαβάστε όλες τις

Διαβάστε περισσότερα

ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Η Carrier έχει αναλάβει τη δέσμευση να βελτιώνει συνεχώς τα προϊόντα της σύμφωνα με τα εθνικά και διεθνή πρότυπα, ώστε να εξασφαλίζονται τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας

Διαβάστε περισσότερα

Quick GUIDE Web edition

Quick GUIDE Web edition XC60 Quick GUIDE Web edition ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΑΣ VOLVO! Η εξοικείωση με νέο σας αυτοκίνητο μπορεί να αποτελέσει μια απολαυστική εμπειρία. Ανατρέξτε σε αυτό το Quick Guide για να εξοικειωθείτε γρήγορα

Διαβάστε περισσότερα

Κέντρο δισκόφρενου δρόμου

Κέντρο δισκόφρενου δρόμου (Greek) DM-HB0004-01 Εγχειρίδιο αντιπροσώπου Κέντρο δισκόφρενου δρόμου HB-CX75 HB-RS505 FH-CX75 FH-RS505 ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ Αυτό το εγχειρίδιο αντιπροσώπου προορίζεται κυρίως για χρήση από επαγγελματίες

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΙΚO ΑΜΑΞΙΔΙΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

ΗΛΕΚΤΡΙΚO ΑΜΑΞΙΔΙΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚO ΑΜΑΞΙΔΙΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ Το ηλεκτρικό αμαξίδιο είναι εύκολο στη χρήση. Ο χρήστης μπορεί να κινήσει το αμαξίδιο μπροστά, πίσω ή να περιστραφεί στο ίδιο σημείο και όλα αυτά

Διαβάστε περισσότερα

BMW Motorrad. Απόλυτο Μηχάνημα Οϑήγησης. Οδηγίες χειρισμού. Σάκος ρεζερβουάρ

BMW Motorrad. Απόλυτο Μηχάνημα Οϑήγησης. Οδηγίες χειρισμού. Σάκος ρεζερβουάρ BMW Motorrad Απόλυτο Μηχάνημα Οϑήγησης Οδηγίες χειρισμού Σάκος ρεζερβουάρ Γενικές οδηγίες z Εισαγωγή Ο σάκος ρεζερβουάρ της BMW Motorrad είναι ο ιδανικός συνοδός για εκδρομές με τη μοτοσικλέτα. Η BMW Motorrad

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Ιδιοκτήτη αυτοκινήτου. Sheer Driving Pleasure

Εγχειρίδιο Ιδιοκτήτη αυτοκινήτου. Sheer Driving Pleasure Εγχειρίδιο Ιδιοκτήτη αυτοκινήτου Sheer Driving Pleasure 320i 325i 325xi 330i 330xi 335i 335xi 320d 325d 330d 330xd 335d Εγχειρίδιο οδηγιών αυτοκινήτου Συγχαρητήρια που διαλέξατε μια BMW. Όσο καλύτερα

Διαβάστε περισσότερα

Profitstore.gr ΡΟΛΟΙ ΚΑΜΕΡΑ KJ402. Εισαγωγή: Περιγραφή Ψηφιακού Ρολογιού:

Profitstore.gr ΡΟΛΟΙ ΚΑΜΕΡΑ KJ402. Εισαγωγή: Περιγραφή Ψηφιακού Ρολογιού: Εισαγωγή: ΡΟΛΟΙ ΚΑΜΕΡΑ KJ402 Το ρολόι είναι ιδανικό για ασφάλεια και κρυφή παρακολούθηση. Μια κάμερα και ένας αναγνώστης καρτών Micro SD (η κάρτα Micro SD δεν περιλαμβάνεται) για εγγραφή είναι κρυμμένα

Διαβάστε περισσότερα

Καθημερινή χρήση. Ποτέ μη χρησιμοποιείτε οινόπνευμα ή άλλους διαλύτες για να καθαρίσετε οποιοδήποτε μέρος των ηχείων!

Καθημερινή χρήση. Ποτέ μη χρησιμοποιείτε οινόπνευμα ή άλλους διαλύτες για να καθαρίσετε οποιοδήποτε μέρος των ηχείων! BeoLab 8002 Οδηγός Καθημερινή χρήση 3 Όταν ολοκληρώσετε την εγκατάσταση των ηχείων όπως περιγράφεται στις παρακάτω σελίδες, συνδέστε ολόκληρο το σύστημα στο ρεύμα. Η ενδεικτική λυχνία ανάβει κόκκινη,

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο ECE R44 04. Ομάδα Βάρος Ηλικία. 0+ 0-13 kg 0-12 μήνες

Εγχειρίδιο ECE R44 04. Ομάδα Βάρος Ηλικία. 0+ 0-13 kg 0-12 μήνες Στραμμένο προς τα πίσω Εγχειρίδιο χρήστη ECE R44 04 Ομάδα Βάρος Ηλικία 0+ 0-13 kg 0-12 μήνες 1 Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε το BeSafe izi Go Η BeSafe έχει αναπτύξει αυτό το κάθισμα με μεγάλη φροντίδα,

Διαβάστε περισσότερα