ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ COMPAK SPORTING 2013

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ COMPAK SPORTING 2013"

Transcript

1 ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ COMPAK SPORTING 2013 Α-ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΜΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1: ΓΕΝΙΚΑ Το Compak Sporting είναι μια αθλητική δραστηριότητα που εμπεριέχει βολές σε πήλινους κινούμενους στόχους. Το «Compak Sporting» είναι προστατευόμενος και κατοχυρωμένος λογότυπος με αθλητικούς κανόνες και ανήκει στην F.I.T.A.S.C. ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2: ΠΕΔΙΟ ΒΟΛΩΝ Το πεδίο βολών περιορίζεται σε μία περιοχή ορθογώνιου σχήματος διαστάσεων 40μ. πλάτους και 25μ. βάθους, πάνω από την οποία πρέπει να διέρχονται οι στόχοι. Όποτε είναι δυνατό, η περιοχή αυτή, πρέπει να σηματοδοτείται στο έδαφος με τέσσερις σημαίες περίπου 50 εκ. ύψους, προκειμένου να διευκολύνονται οι σχεδιαστές των τροχιών, σύμφωνα με τους δείκτες του ρολογιού και ξεκινώντας από αριστερά, οι πλευρές είναι: ΑΒ-ΒC- CD-DΑ. Πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον έξι (6) μηχανές εκτόξευσης. Η θέση των μηχανών εκτόξευσης μπορεί να προσδιοριστεί ελεύθερα, με την επιφύλαξη πως οι στόχοι που εκτοξεύονται δεν αποτελούν κίνδυνο για τους σκοπευτές, τους διαιτητές, το

2 2 προσωπικό ή τους θεατές στην περίπτωση της «Άκυρης Εκτόξευσης» (No Bird). Όταν μια μηχανή εκτόξευσης ευρίσκεται πίσω από τις θέσεις βολής, πρέπει να είναι τοποθετημένη τουλάχιστον 4 μέτρα υψηλότερα από τους βατήρες. Σε κατάσταση άπνοιας, όλοι οι στόχοι πρέπει να διέρχονται επάνω από το ορθογώνιο ΑΒCD σε τουλάχιστον ένα σημείο της τροχιάς τους. Υπάρχουν πέντε βατήρες βολής (βλ. κεφ Τροχιές (βλ. σχέδιο εγκαταστάσης) Πρέπει να είναι με την μεγαλύτερη δυνατή ποικιλία : Ανερχόμενες, πτωτικές, υποχωρούμενες, εξερχόμενες, παραβολικές, λαγός κλπ. Πρέπει να είναι δυνατό να βληθεί δύο φορές κάθε μονός στόχος από κάθε έναν από τους πέντε βατήρες, με πλήρη ασφάλεια για τους σκοπευτές, τους διαιτητές, το προσωπικό και τους θεατές. Ο αγώνας Compak Sporting εμπεριέχει τροχιές δύο τύπων:

3 3 Υποχρεωτικές τροχιές: Μία τροχιά από αριστερά προς δεξιά που διέρχεται τις πλευρές ΑΒ και CD. Μία τροχιά από δεξιά προς αριστερά που διέρχεται τις πλευρές CD και ΑΒ. Μία εξερχόμενη τροχιά που διέρχεται την πλευρά ΒC. Η εγκατάσταση των μηχανών εκτόξευσης μπορεί να είναι δύο τύπων: 1) Είτε μία υπόγεια εγκατάσταση μπροστά από τους βατήρες βολής, 2) ή μία ανυψωμένη εγκατάσταση πίσω από τους βατήρες βολής. Ελεύθερες τροχιές: Αυτές καθορίζονται από τον διοργανωτή και εξαρτώνται από τη διαμόρφωση του εδάφους. 2.2 Μηχανές εκτόξευσης Σε αγώνα Compak Sporting χρησιμοποιούνται τουλάχιστον έξι μηχανές εκτόξευσης. Οι μηχανές αυτές μπορεί να είναι χειροκίνητες, ημιαυτόματες ή αυτόματες. Καθορίζονται με γράμματα (A,B,C,D, κλπ) ή με αριθμούς (1,2,3,4, κλπ) από αριστερά προς τα δεξιά και κάθε θέση τους πρέπει να σηματοδοτείται ευκρινώς από ένα πίνακα που θ απεικονίζει το ανάλογο γράμμα ή αριθμό. 2.3 Συστήματα ενεργοποίησης Οι μηχανές εκτόξευσης ενεργοποιούνται είτε χειροκίνητα, μέσω συστήματος τηλεχειρισμού ή χρησιμοποιώντας ηχητικό σύστημα ενεργοποίησης τύπου sonopull. Σε περίπτωση χειροκίνητου συστήματος ή τηλεχειρισμού, ο στόχος πρέπει ν απελευθερώνεται σε χρόνο από 0 έως 3 δευτερόλεπτα από την κλήση του σκοπευτή.

4 4 Σε περίπτωση ηχητικού συστήματος sonopull, ο στόχος πρέπει ν απελευθερώνεται μέσα σε 0.5 (μισό) δευτερόλεπτο από την κλήση του σκοπευτή. 2.4 Στόχοι Μπορούν να χρησιμοποιηθούν όλοι οι τύποι στόχων είτε κανονικοί ή ειδικοί (battue, bourbon, mini, rabbit, rocket κλπ). Το χρώμα των στόχων πρέπει να επιλεγεί έτσι ώστε να διασφαλίζει πως ο στόχος θα είναι όσο το δυνατόν περισσότερο διακριτός, σε σχέση με το περιβάλλον. 2.5 Ορισμός των διπλών στόχων (doubles) Διπλός στόχος με κλήση (double on report) Δύο στόχοι που εκτοξεύονται από μία ή δύο μηχανές εκτόξευσης, ο πρώτος ενεργοποιείται από τον σκοπευτή και ο δεύτερος ενεργοποιείται από την βολή που βλήθηκε στον πρώτο στόχο και εκτοξεύεται σε χρόνο από 0 έως 3 δευτερόλεπτα Ταυτόχρονος διπλός στόχος (Simultaneous double) Δύο στόχοι που εκτοξεύονται ταυτόχρονα από μία ή δύο μηχανές εκτόξευσης με την κλήση του σκοπευτή Σε κάθε διπλό στόχο και οι δύο στόχοι πρέπει να βληθούν. Απαγορεύεται να βληθεί ο πρώτος στόχος δύο φορές. Σε διπλό στόχο με κλήση (double on report), εάν ο σκοπευτής επιτύχει και τους δύο στόχους με μία βολή, το αποτέλεσμα για τον πρώτο στόχο καταχωρείται ενώ για τον δεύτερο στόχο είναι «Άκυρη Εκτόξευση» (NO BIRD) και ο διπλός στόχος επαναλαμβάνεται. Σε ταυτόχρονο διπλό στόχο (Simultaneous double), οι στόχοι μπορούν να βληθούν με οποιαδήποτε σειρά. Εάν ο σκοπευτής επιτύχει και τους δύο στόχους με μία βολή, ο διπλός στόχος θεωρείται «Άκυρη Εκτόξευση» (NO BIRD) και δεν καταχωρείται κανένα αποτέλεσμα. Ο διπλός ταυτόχρονος στόχος επαναλαμβάνεται. 2.6 Βατήρες βολής

5 5 Οι πέντε βατήρες βολής έχουν τετράγωνο σχήμα διαστάσεων 1Χ1m, βρίσκονται σε ευθεία γραμμή μεταξύ τους και είναι τοποθετημένοι σε απόσταση 3 έως 5 μέτρα μεταξύ των κέντρων τους. Η γραμμή που περνά από την εμπρόσθια πλευρά των βατήρων πρέπει να ευρίσκεται σε απόσταση 4 έως 8 μέτρων από την πλευρά AD του ορθογωνίου και παράλληλη προς αυτήν. Ο βατήρας 3 πρέπει να συμπίπτει με τη διάμεσο της πλευράς AD του ορθογωνίου. Περιοριστές της Γωνίας Βολής (Firing Angle Limiters FAL), είναι απαραίτητο να τοποθετούνται σε κάθε βατήρα βολής για την μέγιστη δυνατή γενική ασφάλεια. Ο προτεινόμενος τύπος Περιοριστή της Γωνίας Βολής είναι ως προτείνεται κατωτέρω, αλλά μπορούν και να σχεδιαστούν διαφορετικά. Σε αυτή τη περίπτωση πρέπει: Επαρκώς να περιορίζουν τη γωνία βολής σε κάθε πλευρά, Επαρκώς να περιορίζουν τη κάθετη γωνία βολής, Ν αποτρέπουν τους σκοπευτές από το να κινούνται εντός ή να ακουμπούν στην εμπρόσθια πλευρά του βατήρα. Το ύψος των οριζόντιων δοκών, πλάγιων και εμπρόσθιων του περιοριστή γωνίας βολής καθορίζεται σε 0.40 μέτρα, μπορεί ν ανυψωθεί «σε 0.70 έως 0.80 μέτρα» για λόγους ασφαλείας.

6 6 Περιοριστής Γωνίας Βολής (Προτεινόμενο μοντέλο) (1) ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3: ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΑ 3.1 Όπλα Όλα τα λειόκανα επιτρέπονται, με την επιφύλαξη πως δεν έχουν διαμέτρημα μεγαλύτερο του 12 και το μήκος της κάννης τους δεν είναι μικρότερο από 66 εκατοστά (26 ίντσες), απαγορεύονται τα επαναληπτικά (χράπα-χρούπα). Οι σκοπευτές που χρησιμοποιούν ημιαυτόματα όπλα πρέπει να τους προσαρμόσουν μία συσκευή που να διασφαλίζει πως η εξόλκευση του βληθέντος κάλυκα δεν ενοχλεί τους διπλανούς τους σκοπευτές.

7 7 Δύο φυσίγγια το μέγιστο μπορούν να τροφοδοτηθούν σε κάθε περίπτωση. Αορτήρες και άγκιστρα απαγορεύονται σε όλα τα όπλα. Ολική ή μερική αλλαγή τμημάτων των όπλων, εναλλασόμενων συσφίξεων ή καννών απαγορεύεται κατά τη διάρκεια ενός γύρου (πούλα) του αγώνα. Επιτρέπεται μεταξύ των γύρων. 3.2 Πυρομαχικά Τα πυρομαχικά που χρησιμοποιούνται σε αγώνες Compak Sporting περιορίζονται στα 28 γραμμάρια μολύβδινων σκαγίων (ανοχή +0.5 γραμμ.). Τα σκάγια πρέπει να είναι στρογγυλά και η διάμετρός τους περιορίζεται στα 2.5 χιλιοστά (ανοχή +0.1 χιλιοστό). Η χρήση διασπορέων ή οποιουδήποτε άλλου ασυνήθιστου υλικού γομώσεως απαγορεύεται ρητώς, όπως και η χρήση επαναγομωμένου φυσιγγίου. Η μίξη διαφορετικών σκαγίων διαφορετικών διαστάσεων και/ή ποιότητας απαγορεύεται ρητώς, όπως και η χρήση μαύρης πυρίτιδας και τροχειοδεικτικών φυσιγγίων. 3.3 Προστασία ακοής Οι σκοπευτές, διαιτητές, το προσωπικό και οι θεατές σε ή κοντά στον αγώνα Compak Sporting πρέπει να φορούν προστατευτικά ακοής (ωτοασπίδες). Κάθε σκοπευτής ευρισκόμενος σε βατήρα χωρίς προστατευτικά ακοής θεωρείται απών και δεν του επιτρέπεται να συμμετάσχει. 3.4 Γυαλιά προστασίας Οι σκοπευτές, διαιτητές και το προσωπικό πρέπει να φορούν γυαλιά προστασίας. Κάθε σκοπευτής ευρισκόμενος σε βατήρα χωρίς προστατευτικά γυαλιά θεωρείται απών και δεν του επιτρέπεται να συμμετάσχει.

8 8 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4: ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΙ ΓΥΡΟΙ (ΠΟΥΛΕΣ) 4.1 Αγωνιστικοί Γύροι βολών Κάθε αγωνιστικός γύρος βολών (πούλα) αποτελείται από 25 στόχους, π.χ. 5 στόχοι ανά βατήρα βολής με έναν από τους ακόλουθους συνδυασμούς: Πέντε (5) μονοί στόχοι, Τρείς (3) μονοί στόχοι και ένας διπλός (με κλήση ή ταυτόχρονος). Ένας (1) μονός στόχος και δύο (2) διπλοί (με κλήση ή ταυτόχρονοι).. Συνιστάται να χρησιμοποιούνται διαφορετικοί συνδυασμοί από τον ένα αγωνιστικό γύρο (πούλα) στον άλλο. Όμως σε έναν αγωνιστικό γύρο (πούλα) Compak ο τύπος των διπλών στόχων θα είναι ο ίδιος (είτε on report, είτε simultaneous). Οι μονοί στόχοι, καθώς και οι διπλοί ταυτόχρονοι στόχοι (simultaneous), επιδεικνύονται στους σκοπευτές μόνο μία φορά στην πρώτη ομάδα της ημέρας, εκτός από την περίπτωση ασυνήθιστα μεγάλης διακοπής των βολών. 4.2 Πρόγραμμα ή σειρά βολής των στόχων Το πρόγραμμα βολής των στόχων είναι αναρτημένο σε κάθε βατήρα με τέτοιο τρόπο ώστε ο σκοπευτής να μπορεί να το διαβάζει εύκολα. Οι μονοί στόχοι στα προγράμματα μπορούν να επιλεγούν με οποιαδήποτε σειρά των μηχανών. Ο πρώτος στόχος κάθε διπλού στόχου πρέπει να είναι ο ίδιος με το τελευταίο που βλήθηκε από τον προηγούμενο βατήρα. Εάν η ομάδα έχει λιγότερους από έξι σκοπευτές, ο τελευταίος στόχος του άδειου βατήρα πρέπει να επιδειχθεί στον επόμενο σκοπευτή που αγωνίζεται. Προδιαγεγραμμένα σχήματα τροχιών είναι διαθέσιμα στο Παράρτημα 2, η χρήση τους προτείνεται σε πρωταθλήματα. Παράδειγμα σχήματος βολών για ένα γύρο (3 μονοί στόχοι και 1 διπλός):

9 9 ΒΑΤΗΡΑΣ 1 ΒΑΤΗΡΑΣ 2 ΒΑΤΗΡΑΣ 3 ΒΑΤΗΡΑΣ 4 ΒΑΤΗΡΑΣ 5 A B C D E Μονός D C B E F Μονός B F E A D Μονός D+A A+F F+C C+B B+E Διπλός Αυτό είναι απλά ένα παράδειγμα αλλά είναι δυνατοί όλοι οι συνδυασμοί, με την προϋπόθεση πως συμβαδίζουν με τους κανόνες που ανωτέρω αναφέρονται. 4.3 Ομάδες Οι ομάδες αποτελούνται το πολύ από 6 σκοπευτές. 4.4 Αλληλουχία βολών σ ένα αγωνιστικό γύρο (πούλα) Οι σκοπευτές της ομάδας μπαίνουν στους βατήρες σύμφωνα με τη σειρά τους στο φύλλο βαθμολογίας. Ο σκοπευτής που περιμένει πίσω από τον βατήρα 1, είναι έτοιμος να πάρει τη θέση του σκοπευτή που είναι μέσα στο βατήρα, μόλις ο σκοπευτής στον βατήρα 5 βάλλει και τους πέντε στόχους του. Η θέση του όπλου κατά τη στιγμή που ο σκοπευτής καλεί το στόχο είναι ελεύθερη (είτε επωμισμένο, είτε όχι). Όλοι οι στόχοι πρέπει να βάλλονται με το όπλο επωμισμένο. Οι σκοπευτές βάλλουν με τη σειρά στους μονούς και στους διπλούς στόχους, σύμφωνα με τη σειρά του προγράμματος. Μία χρονική παύση 10 δευτερολέπτων είναι η μέγιστη επιτρεπτή για κάθε σκοπευτή προκειμένου να καλέσει το στόχο ή τους στόχους του, από τη στιγμή που ο προηγούμενος σκοπευτής ολοκλήρωσε τη βολή του. Ο διαιτητής πρέπει ν ανακοινώσει στον σκοπευτή του βατήρα 1 πότε να ξεκινήσει. Όταν ο σκοπευτής στο βατήρα 5 τελειώσει την προσπάθειά του στους στόχους του προγράμματός του τότε: Μετακινείται στο βατήρα 1 και περιμένει πίσω του Οι άλλοι σκοπευτές μετακινούνται στον επόμενο βατήρα δεξιά τους

10 10 Ο σκοπευτής που περίμενε πριν, παίρνει τη θέση του στο βατήρα 1. Μετά την ολοκλήρωση των βολών στο βατήρα του, ο σκοπευτής περιμένει τον επόμενο σκοπευτή να ολοκληρώσει τις βολές του, πριν πάρει τη θέση του, ενώ ταυτόχρονα φροντίζει να μην ενοχλεί τον σκοπευτή που βάλλει στους στόχους του. Πάντοτε ο σκοπευτής που βρίσκεται στο βατήρα 1 ξεκινά το γύρο των πέντε στόχων. Κατά τη διάρκεια των εναλλαγών βατήρων τα όπλα πρέπει να είναι «ΑΝΟΙΚΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΜΙΣΜΕΝΑ». ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5 : ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΣΤΟΧΩΝ 5.1 Ο στόχος θεωρείται «ΚΑΛΟΣ» Όταν έχει εκτοξευθεί κανονικά και ο σκοπευτής έχει πυροβολήσει σύμφωνα με τους κανόνες και τουλάχιστον ένα ορατό κομμάτι του αποσπαστεί από αυτόν ή ο στόχος καταστραφεί ολικά ή μερικά. Το ίδιο ισχύει και για τους στόχους flash. 5.2 Ο στόχος θεωρείται «ΜΗΔΕΝ» Εάν δεν χτυπηθεί και δεν αποκοπεί κανένα ορατό κομμάτι του ή έστω και αν μόνο προκληθεί σκόνη (smoking or dusty targets). 5.3 Περίπτωση «Άκυρης Εκτόξευσης» (NO BIRD) Εξ αιτίας του όπλου ή του πυρομαχικού Ο κατωτέρω πίνακας αναφέρεται στην περίπτωση του πρώτου συμβάντος σε έναν συγκεκριμένο αγώνα Compak Sporting. Το πρώτο συμβάν επισύρει παρατήρηση. Από το δεύτερο συμβάν όλοι οι στόχοι που δεν βλήθηκαν καταχωρούνται ως «ΜΗΔΕΝ». ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΛΥΣΗ Σε μονό στόχο Άκυρη εκτόξευση, επανάληψη στόχου

11 11 Και οι δύο βολές βλήθηκαν ταυτόχρονα Το πρώτο φυσίγγιο αποτυγχάνει να πυροδοτηθεί Το δεύτερο φυσίγγιο αποτυγχάνει να πυροδοτηθεί Στον πρώτο στόχο Άκυρη εκτόξευση, διπλού στόχου με επανάληψη διπλού κλήση στόχου Σε διπλό ταυτόχρονο Άκυρη εκτόξευση, στόχο επανάληψη διπλού στόχου Σε μονό στόχο Άκυρη εκτόξευση, επανάληψη στόχου Στον πρώτο στόχο Άκυρη εκτόξευση, διπλού στόχου με επανάληψη διπλού κλήση στόχου Σε διπλό ταυτόχρονο Άκυρη εκτόξευση, στόχο επανάληψη διπλού στόχου Άκυρη εκτόξευση, επανάληψη στόχου Σε μονό στόχο αλλά μπορεί να σπάσει μόνο με την δεύτερη βολή Άκυρη εκτόξευση, επανάληψη διπλού Σε διπλό στόχο με στόχου το αποτέλεσμα κλήση του πρώτου στόχου Σε διπλό ταυτόχρονο στόχο καταγράφεται Άκυρη εκτόξευση, επανάληψη διπλού στόχου Εξ αιτίας των στόχων Ο παρακάτω πίνακας έχει εφαρμογή στις ακόλουθες περιπτώσεις: Ο στόχος είναι σπασμένος όταν εκτοξεύεται από τη μηχανή, Ο στόχος εκτοξεύεται από άλλη μηχανή, Ο στόχος έχει διαφορετικό χρώμα, Η τροχιά του στόχου έχει κριθεί αντικανονική από τον διαιτητή, Ο στόχος εκτοξεύθηκε σε χρόνο μεγαλύτερο των 3 δευτερολέπτων από την κλήση του σκοπευτή, Ο σκοπευτής δεν κάλεσε τον στόχο, Ο διαιτητής αποφασίζει ότι ο σκοπευτής ξεκάθαρα ενοχλήθηκε, Ο διαιτητής δεν μπορεί να κρίνει τον στόχο, Ένας στόχος εκτοξεύθηκε κατά λάθος από άλλη μηχανή του ιδίου πεδίου βολής κατά τη διάρκεια βολής μονού στόχου ή διπλού ταυτόχρονου στόχου.

12 12 ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΛΥΣΗ Περίπτωση μονού στόχου Άκυρη εκτόξευση, επανάληψη στόχου Περίπτωση στόχου λαγού που Άκυρη εκτόξευση, επανάληψη έσπασε μετά την αστοχία της πρώτης βολής και πριν βληθεί η στόχου, μπορεί να σπάσει μόνο με τη δεύτερη βολή δεύτερη Περίπτωση του πρώτου στόχου σε Άκυρη εκτόξευση, επανάληψη διπλό στόχο με κλήση Περίπτωση στην οποία ο πρώτος στόχος (ή κομμάτια του) σπάζουν τον δεύτερο σε διπλό στόχο, πριν ο σκοπευτής βάλλει την δεύτερη βολή Περίπτωση του δεύτερου στόχου σε διπλό στόχο με κλήση Ένας στόχος σε διπλό ταυτόχρονο στόχο διπλού στόχου Άκυρη εκτόξευση, επανάληψη διπλού στόχου, το αποτέλεσμα του πρώτου στόχου καταγράφεται Άκυρη εκτόξευση, επανάληψη διπλού στόχου, το αποτέλεσμα του πρώτου στόχου καταγράφεται Άκυρη εκτόξευση, επανάληψη διπλού στόχου Κακοκαιρία Στόχος δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως Άκυρη Εκτόξευση (NO BIRD) εξ αιτίας κακών καιρικών συνθηκών. Σε κάθε περίπτωση όλοι οι στόχοι που θα σπάσουν καταγράφονται ως «ΚΑΛΟΣ» και όλοι οι στόχοι που δεν θα σπάσουν καταγράφονται ως «ΜΗΔΕΝ».

13 13 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6 : ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Όλα τα όπλα, ακόμη και όταν είναι άδεια πρέπει να χειρίζονται με μεγάλη προσοχή. Τα όπλα πρέπει να μεταφέρονται ανοικτά (μή οπλισμένα και άδεια). Προκειμένου περί ημιαυτόματων όπλων, το κλείστρο πρέπει να είναι ανοικτό και το όπλο να χειρίζεται με την κάννη στραμένη προς τα πάνω ή προς τα κάτω. Όταν ένας σκοπευτής δεν χρησιμοποιεί το όπλο του, πρέπει να το τοποθετεί κάθετα σε οπλοβαστό ή να το αποθηκεύει με ασφάλεια σε άλλο εγκεκριμένο σημείο. Απαγορεύεται ν αγγίξει κάποιος όπλο άλλου σκοπευτή χωρίς την άδειά του. Απαγορεύεται η στόχευση ή η ηθελημένη βολή σε ζώντα ζώα ή πουλιά. Καμμία προσομοίωση βολής είναι επιτρεπτή εκτός των βατήρων βολής. Καμμία προσομοίωση βολής είναι επιτρεπτή κατά τη διάρκεια που σκοπευτής της ομάδας βάλλει στους στόχους του. Σε καμμία περίπτωση μπορεί σκοπευτής να εισέλθει εντός του βατήρα βολής πριν την αποχώρηση του προηγούμενου σκοπευτή. Ο σκοπευτής μπορεί να γεμίσει το όπλο του αφ ότου πάρει θέση στο βατήρα βολής, πάντοτε έχοντας το όπλο ανοικτό (ή το κλείστρο προκειμένου για ημιαυτόματα όπλα), χωρίς να το τοποθετεί κάτω και κρατώντας την κάννη στραμένη προς το πεδίο βολής και εντός του περιοριστή γωνίας βολής. Ο σκοπευτής μπορεί να κλείσει το όπλο του (ή το κλείστρο από το όπλο του) όταν είναι η σειρά του να πυροβολήσει. Στην περίπτωση που φυσίγγιο δεν εκπυρσοκροτήσει ή στην περίπτωση άλλης δυσλειτουργίας του όπλου ή του φυσιγγίου, ο σκοπευτής πρέπει να παραμείνει στο βατήρα, με το όπλο στραμένο προς το πεδίο βολής, χωρίς να το ανοίξει ή να ακουμπήσει το διακόπτη της ασφάλειας μέχρι ο διαιτητής να ελέγξει το όπλο του. Ο σκοπευτής δεν πρέπει να γυρίζει εντός του βατήρα βολής πριν ν ανοίξει το όπλο του και να έχει βγάλει όλα τα φυσίγγια από τις θαλάμες, είτε έχουν βληθεί είτε όχι. Κατά την διάρκεια της παρουσίασης των στόχων ή σε διακοπή των βολών, ο σκοπευτής πρέπει να έχει το όπλο του ανοικτό και απογεμισμένο.

14 14 ΟΡΙΣΜΟΙ ΠΕΔΙΟ : Κάθε εγκατάσταση του αθλήματος. COMPAK SPORTING : Πεδίο βολής για το άθλημα. ΟΜΑΔΑ : Ομάδα μέχρι 6 σκοπευτών στον ίδιο γύρο, κατά τον αυτό χρόνο χρησιμοποιώντας το ίδιο πεδίο βολής. ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ : Ένας αγωνιστικός γύρος (πούλα) αποτελείται από 25 στόχους που βάλλονται σε ένα συγκεκριμένο πεδίο βολής. ΜΗΧΑΝΗ ΕΚΤΟΞΕΥΣΗΣ : Μηχανή ή εξοπλισμός που χρησιμοποιείται για την εκτόξευση στόχων. SONOPULL : Εξοπλισμός που ενεργοποιεί την μηχανή εκτόξευσης ηχητικά. ΒΟΛΗ : Νοείται η βολή ενός φυσιγγίου. ΣΤΟΧΟΣ : Πήλινος κινούμενος στόχος. ΤΡΟΧΙΑ : Η νοητή γραμμή στο χώρο που ακολουθεί ένας στόχος.

15 15 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΣΕΛΙΔΑ Α-ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΜΑ 1 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1: ΓΕΝΙΚΑ 1 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2: ΠΕΔΙΟ ΒΟΛΩΝ Τροχιές Μηχανές εκτόξευσης Συστήματα ενεργοποίησης Στόχοι Ορισμός των διπλών στόχων (doubles) Διπλός στόχος με κλήση (Doubles on report) Ταυτόχρονος διπλός στόχος (Simultaneous doubles) Διαδοχικός διπλός στόχος (Rafale doubles) 2.6 Βατήρες βολής...5 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3: ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΑ Όπλα Πυρομαχικά Προστασία ακοής Γυαλιά προστασίας...8 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4: ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΙ ΓΥΡΟΙ (ΠΟΥΛΕΣ) Αγωνιστικοί Γύροι βολών Πρόγραμμα ή σειρά βολής των στόχων Ομάδες Αλληλουχία βολών σ ένα αγωνιστικό γύρο (πούλα)...9 ΣΕΛΙΔΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5 : ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΣΤΟΧΩΝ 10

16 Ο στόχος θεωρείται «ΚΑΛΟΣ» Ο στόχος θεωρείται «ΜΗΔΕΝ» Περίπτωση «Άκυρης Εκτόξευσης» (NO BIRD) Εξ αιτίας του όπλου ή του πυρομαχικού Εξ αιτίας των στόχων Κακοκαιρία...12 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6 : ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 13 ΟΡΙΣΜΟΙ 14 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1 ΦΥΛΛΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ 17 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 2 ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΣΧΗΜΑΤΩΝ 18 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 3 ΘΕΣΗ ΣΚΟΠΕΥΤΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΓΥΡΟ 23 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 4 - ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΟΥ ΔΙΕΠΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ 26 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1: ΦΥΛΛΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

17 17 ERATION INTERNATIONALE DE TIR AUX ARMES SPORTIVES DE CHAS World Championship λλο #: 1 Γύρος #: 1 (Winchester) Διαιτητής:... Όνομα/Επώνυμο Κατ. Στόχοι Σύνολ Βατήρας 1 Αναμονή Αναμονή Βατήρας Αναμονή Βατήρας Αναμονή Βατήρας Αναμονή Βατήρας Αναμονή Βατήρας

18 18 Federation Internationale de Tir aux Armes Sportives de Chasse World Compak Sporting Championship XX/XX - XX/XX 200X, Xxxxxxxxxxxx Από σκοπευτή # XX Σειρά No. 1 Referee: Στον σκοπευτή # XX Αρ. Επίθετο Κατηγορία Στόχοι Όνομα Σύν

19 19 ANNEX 1 : ΦΥΛΛΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ FEDERATION INTERNATIONALE DE TIR AUX ARMES SPORTIVES DE CHASSE EUROPEAN COMPAK SPORTING CHAMPIONSHIP Compak 1-17/10/2012 Αριθμός Εθνικότητα Κατηγορία Επίθετο / Όνομα Αποτελέσμα Υπογραφή 1 GRE SEN 2 FRA JUN 3 GRE LAD 4 ESP SEN 5 GRE SEN 6 GBR SEN 7 ESP SEN 8 POR JUN 9 ITA JUN 10 GER LAD 11 POR SEN 12 AUT SEN 13 ITA SVT 14 USA SEN 15 ZAF SVT 16 AUS SVT 17 ZAF SEN 18 DEN SEN 19 ITA SEN 20 ZAF LAD 21 GER SEN 22 FRA JUN 23 DEN LAD 24 FRA SEN 25 ESP VET 26 RUS SVT 27 DEN VET 28 ZAF JUN 29 ESP LAD 30 ITA LAD

20 20 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 2 ΠΙΝΑΚΕΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΣΧΗΜΑΤΩΝ 5 Μονοί στόχοι σε κάθε βατήρα ΠΙΝΑΚΑΣ Νο 1 ΠΙΝΑΚΑΣ Νο 5 A B C D E E F A B C E F A B C C D E F A C D E F A A B C D E F A B C D D E F A B D E F A B B C D E F ΠΙΝΑΚΑΣ Νο 2 ΠΙΝΑΚΑΣ Νο 6 B C D E F F A B C D F A B C D D E F A B D E F A B B C D E F A B C D E E F A B C E F A B C C D E F A ΠΙΝΑΚΑΣ Νο 3 ΠΙΝΑΚΑΣ Νο 7 C D E F A A C E B D A B C D E F A C D E E F A B C B D F A C B C D E F E B D F A F A B C D C E B C F ΠΙΝΑΚΑΣ Νο 4 ΠΙΝΑΚΑΣ Νο 8 D E F A B D B E C F B C D E F F A D B E F A B C D C F A D B C D E F A E C F A D A B C D E B E C F A

21 21 Σε κάθε βατήρα: 3 Μονοί στόχοι και 1 Διπλός Με Κλήση ΠΙΝΑΚΑΣ Νο 9 ΠΙΝΑΚΑΣ Νο 13 A B C D E E B F C A F A B C D D E B F C E F A B C A D E B F C-D D-E E-F F-A A-B F-C C-A A-D D-E E-B ΠΙΝΑΚΑΣ Νο 10 ΠΙΝΑΚΑΣ Νο 14 B D A F C F C E B D E B D F A A F B E C C E B D A C B D A E A-F F-C C-E E-B B-D E-D D-A A-C C-F F-B ΠΙΝΑΚΑΣ Νο 11 ΠΙΝΑΚΑΣ Νο 15 C E D A F A F B E D B C E D A B E C F A F B C E D C B F B E D-A A-F F-B B-C C-E E-D D-A A-D D-C C-F ΠΙΝΑΚΑΣ Νο 12 ΠΙΝΑΚΑΣ Νο 16 D A F C E B E C A F B D C F C D A B E C E F B D A F D A C E A-C C-E E-A A-B B-F E-C C-F F-D D-B B-A

22 22 Σε κάθε βατήρα: 3 Μονοί στόχοι και 1 Διπλός Ταυτόχρονος ΠΙΝΑΚΑΣ Νο 17 ΠΙΝΑΚΑΣ Νο 21 F E C B A B F A B E D B F E C A B F C D A D E A B C D B E F B-C C-A A-D D-F F-E F-E E-C C-D D-A A-C ΠΙΝΑΚΑΣ Νο 18 ΠΙΝΑΚΑΣ Νο 22 E C D A D C E B F A F E C D B D F A C B D F B E A F B D B E A-B B-A A-F F-C C-E E-A A-C C-E E-D D-F ΠΙΝΑΚΑΣ Νο 19 ΠΙΝΑΚΑΣ Νο 23 A E D B F C A F D B C D A E B E F C A D F A E C D B E D F A D-B B-C C-F F-A A-E A-D D-B B-E E-C C-F ΠΙΝΑΚΑΣ Νο 20 ΠΙΝΑΚΑΣ Νο 24 D B A F C D F A C E E F C B D B A D F C A E B C F F B C E A F-C C-D D-E E-A A-B A-C C-E E-B B-D D-F

23 23 Σε κάθε βατήρα: 1 Μονός στόχος και 2 Διπλοί με Κλήση ΠΙΝΑΚΑΣ Νο 25 ΠΙΝΑΚΑΣ Νο 29 C E A F D E A D B C D-B B-F F-C C-A A-F C-D D-F F-A A-D D-A F-A A-D D-E E-B B-C A-B B-C C-E E-F F-B ΠΙΝΑΚΑΣ Νο 26 ΠΙΝΑΚΑΣ Νο 30 D F B C E F C E B D E-A A-D D-F F-B B-C D-A A-F F-D D-C C-B C-B B-E E-A A-D D-F B-E E-B B-A A-E E-F ΠΙΝΑΚΑΣ Νο 27 ΠΙΝΑΚΑΣ Νο 31 A B C D E A F D B C E-F F-D D-E E-A A-B C-D D-E E-C C-A A-E B-C C-A A-F F-C C-D E-B B-A A-F F-D D-B ΠΙΝΑΚΑΣ Νο 28 ΠΙΝΑΚΑΣ Νο 32 B D F A C F A C D B C-E E-A A-C C-D D-A B-D D-F F-A A-C C-E A-F F-B B-E E-F F-B E-C C-B B-E E-F F-D

24 24 Σε κάθε βατήρα: 1 Μονός στόχος και 2 Διπλοί Ταυτόχρονοι ΠΙΝΑΚΑΣ Νο 33 ΠΙΝΑΚΑΣ Νο 37 B C F A B A D B C E B-F F-A A-B B-E E-C E-B B-C C-E E-F F-D C-E E-D D-C C-F F-D D-F F-A A-D D-B B-A ΠΙΝΑΚΑΣ Νο 34 ΠΙΝΑΚΑΣ Νο 38 E D C F A B E D F C A-C C-F F-A A-B B-F C-D D-F F-C C-A A-F F-B B-E E-D D-C C-E F-A A-B B-E E-D D-B ΠΙΝΑΚΑΣ Νο 35 ΠΙΝΑΚΑΣ Νο 39 B F A E D C B E A D D-C C-E E-D D-A A-F D-E E-A A-D D-F F-B F-A A-B B-F F-C C-E B-F F-C C-B B-E E-C ΠΙΝΑΚΑΣ Νο 36 ΠΙΝΑΚΑΣ Νο 40 C A E B F F D B E C F-E E-B B-F F-D D-B C-A A-E E-C C-F F-D B-D D-C C-A A-E E-C D-B B-F F-D D-A A-B

25 25 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 3 ΘΕΣΗ ΣΚΟΠΕΥΤΩΝ ΣΕ ΓΥΡΟ ΑΓΩΝΑ 1 η θέση Βατήρας 1 σκοπευτής # 1 Αναμονή σκοπευτής # 6 2 η θέση Βατήρας 1 σκοπευτής # 6 Αναμονή σκοπευτής # 5 3 η θέση Βατήρας 1 σκοπευτής #5 6 Σκοπευτές Αναμονή σκοπευτής # 4 4 η θέση Βατήρας 1 σκοπευτής #4 Αναμονή σκοπευτής # 3 5 η θέση Βατήρας 1 σκοπευτής #3 Αναμονή σκοπευτής # 2 6 η θέση Βατήρας 1 σκοπευτής #2 1 η θέση Βατήρας 1 σκοπευτής # 1 2 η θέση Βατήρας 1 Αναμονή σκοπευτής # 5 3 η θέση Βατήρας 1 σκοπευτής #5 Αναμονή σκοπευτής # 4 5 Σκοπευτές 4 η θέση Βατήρας 1 σκοπευτής #4 Αναμονή σκοπευτής # 3 5 η θέση Βατήρας 1 σκοπευτής #3 Αναμονή σκοπευτής # 2 6 η θέση Βατήρας 1 σκοπευτής #2 σκοπευτής # 2 σκοπευτής # 1 σκοπευτής # 6 σκοπευτής # 5 σκοπευτής # 4 σκοπευτής # 3 σκοπευτής # 2 σκοπευτής # 1 σκοπευτής # 5 σκοπευτής # 4 σκοπευτής # 3 σκοπευτής # 3 σκοπευτής #2 σκοπευτής #1 σκοπευτής #6 σκοπευτής #5 σκοπευτής #4 σκοπευτής # 3 σκοπευτής #2 σκοπευτής #1 σκοπευτής #5 σκοπευτής #4 σκοπευτής # 4 σκοπευτής # 3 σκοπευτής # 2 σκοπευτής # 1 σκοπευτής # 6 σκοπευτής # 5 σκοπευτής # 4 σκοπευτής # 3 σκοπευτής # 2 σκοπευτής # 1 σκοπευτής # 5 σκοπευτής # 5 σκοπευτής # 4 σκοπευτής # 3 σκοπευτής # 2 σκοπευτής # 1 σκοπευτής # 6 σκοπευτής # 5 σκοπευτής # 4 σκοπευτής # 3 σκοπευτής # 2 σκοπευτής # 1

26 26 4 Σκοπευτές 1 η θέση Βατήρας 1 σκοπευτής # 1 2 η θέση Βατήρας 1 3 η θέση Βατήρας 1 Αναμονή σκοπευτής # 4 4 η θέση Βατήρας 1 σκοπευτής # 4 Αναμονή σκοπευτής # 3 5 η θέση Βατήρας 1 σκοπευτής # 3 Αναμονή σκοπευτής # 2 6 η θέση Βατήρας 1 σκοπευτής # 2 σκοπευτής # 2 σκοπευτής # 3 σκοπευτής # 4 σκοπευτής # 1 σκοπευτής # 2 σκοπευτής # 4 Βατήρας σκοπευτής # 3 Βατήρας3 σκοπευτής # 1 σκοπευτής # 4 σκοπευτής # 3 σκοπευτής # 2 σκοπευτής # 1 σκοπευτής #4 σκοπευτής # 3 σκοπευτής #2 σκοπευτής #1 3 Σκοπευτές 1 η θέση Βατήρας 1 σκοπευτής # 1 2 η θέση Βατήρας 1 3 η θέση Βατήρας 1 4 η θέση Βατήρας 1 Αναμονή σκοπευτής # 3 5 η θέση Βατήρας 1 σκοπευτής # 3 Αναμονή σκοπευτής # 2 6 η θέση Βατήρας 1 σκοπευτής # 2 σκοπευτής # 2 σκοπευτής #3 σκοπευτής # 1 σκοπευτής # 2 σκοπευτής # 3 σκοπευτής # 1 σκοπευτής # 3 σκοπευτής # 2 σκοπευτής # 1 σκοπευτής # 3 σκοπευτής #2 σκοπευτής #1

27 27 2 Σκοπευτές 1 η θέση Βατήρας 1 σκοπευτής # 1 2 η θέση Βατήρας 1 3 η θέση Βατήρας 1 4 η θέση Βατήρας 1 5 η θέση Βατήρας 1 Αναμονή σκοπευτής # 2 6 η θέση Βατήρας 1 σκοπευτής # 2 σκοπευτής # 2 σκοπευτής # 1 σκοπευτής # 1 σκοπευτής #1 σκοπευτής # 2 σκοπευτής # 1 σκοπευτής #2 σκοπευτής #1

28 28 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 4 ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΟΥ ΔΙΕΠΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 : ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΟΔΙΚΩΝ 1.1 Σύνθεση Επιτροπής Αγωνοδικών Οι διεθνείς αγώνες εποπτεύοναι από Επιτροπή Αγωνοδικών που αποτελείται από : Εν ενεργεία μέλη της τεχνικής επιτροπής. Τον αντιπρόσωπο της κάθε χώρας που συμμετέχει με εθνική ομάδα στην κατηγορία senior (ανδρών). Εν ενεργεία μέλη του Δ.Σ. της FITASC, εκτός από αυτά που συμμετέχουν στην Επιτροπή Εφέσεων. Τα μέλη της Επιτροπής Αγωνοδικών που παρατηρούν μία παραβίαση των κανονισμών δεν μπορούν ν αποτανθούν απευθείας στους διαιτητές, παρά μόνο ν αναφέρουν την παρατήρησή τους στην Επιτροπή Αγωνοδικών. Προεδρεύει ο Πρόεδρος ή ο αντιπρόσωπος της διοργανώτριας ομοσπονδίας. Κάθε μέλος της Επιτροπής Αγωνοδικών φοράει ειδικό σήμα ώστε να μπορεί εύκολα ν αναγνωρίζεται από κάθε ενδιαφερόμενο. Τουλάχιστον δύο μέλη της Επιτροπής Αγωνοδικών πρέπει να είναι συνεχώς παρόντα στο πεδίο βολής. 1.2 Αρμοδιότητες της Επιτροπής Αγωνοδικών Η Επιτροπή Αγωνοδικών διασφαλίζει πως η διαδικασία βολών συμβαδίζει με τους κανόνες και ελέγχει τα όπλα, τα πυρομαχικά και τους στόχους διενεργώντας τεχνικούς ελέγχους. Η Επιτροπή Αγωνοδικών ασχολείται με τις ενστάσεις. Σε καμμία περίπτωση μία ένσταση μπορεί να αφορά εάν ένας στόχος χτυπήθηκε ή όχι, ή αν ένας στόχος που εκτοξεύθηκε ήταν ελαττωματικός ή εκτός σχεδιασμένης τροχιάς. Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν μπορεί να υποβληθεί έφεση εναντίον της απόφασης του διαιτητή.

29 29 Οι σκοπευτές μπορούν να υποβάλλουν έφεση σε οποιαδήποτε άλλη απόφαση του διαιτητή. Όλες οι ενστάσεις υποβάλλονται στην Επιτροπή Αγωνοδικών εγγράφως, συνοδευόμενες από την κατάθεση του παραβόλου κατά την ημερομηνία του αγώνα. Για να γίνει τυπικώς δεκτή μία ένσταση πρέπει ν αφορά συμβάν της ιδίας μέρας. Σε καμμία περίπτωση θ αφορά συμβάν που έλαβε χώρα τις προηγούμενες ημέρες. Εάν η Επιτροπή Αγωνοδικών κάνει δεκτή τυπικώς την ένσταση η κατάθεση του παραβόλου επιστρέφεται. Εάν η Επιτροπή Αγωνοδικών κάνει δεκτή κατ ουσίαν την ένσταση, μπορεί να δώσει οδηγίες στους διαιτητές με ορίζοντα μελλοντικές καταστάσεις, να διορίσει άλλον διαιτητή ή ν αλλάξει την απόφαση του διαιτητή. Η Επιτροπή Αγωνοδικών παίρνει τις απαραίητες αποφάσεις στις περιπτώσεις τεχνικών αστοχιών, εάν αυτές οι αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί από τον υπεύθυνο διαιτητή. Η Επιτροπή Αγωνοδικών αποφασίζει για τις κυρώσεις που επιβάλλονται εάν ένας σκοπευτής δεν συμμορφώνεται με τους κανόνες ή έχει επιδείξει μή αθλητική συμπεριφορά. Σε περίπτωση άμεσου και σοβαρού προβλήματος (πχ. κίνδυνος διακοπής του αγώνα), δύο μέλη της Επιτροπής Αγωνοδικών διορισμένοι από τον Πρόεδρο, μπορούν να λάβουν απόφαση όλως εξαιρετικά με τη σύμφωνη γνώμη του διαιτητή, υπό την προϋπόθεση πως η Επιτροπή Αγωνοδικών θα επκυρώσει την απόφαση. Η Επιτροπή Αγωνοδικών μπορεί να συνεδριάζει εγκύρως μόνο με την παρουσία του Προέδρου ή του αντιπροσώπου του, παρισταμένου και του ενός τετάρτου των μελών της. Εάν ένα μέλος της Επιτροπής Αγωνοδικών αντιληφθεί ένα γεγονός που δεν συμβαδίζει με τους κανόνες, πρέπει να ενημερώσει σχετικά την Επιτροπή και ο διαιτητής πρέπει να προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες. Οι αποφάσεις λαμβάνονται από την πλειοψηφία των παρόντων μελών. Σε περίπτωση ισοψηφίας, η ψήφος του Προέδρου υπερτερεί.

30 Επιτροπή Εφέσεων Η Επιτροπή Εφέσεων συγκροτείται κατά τον ίδιο χρόνο με την Επιτροπή Αγωνοδικών για κάθε διεθνή αγώνα. Η Επιτροπή Εφέσεων αποτελείται από : Τον Πρόεδρο της FITASC ή τον αντιπρόσωπό του, Τον Πρόεδρο της Τεχνικής Επιτροπής ή τον αντιπρόσωπό του, Τον Πρόεδρο της διοργανώτριας ομοσπονδίας ή τον αντιπρόσωπό του. Μέλος της Επιτροπής Αγωνοδικών δεν μπορεί να είναι κατά τον αυτό χρόνο και μέλος της Επιτροπής Εφέσεων. Στην περίπτωση που μία απόφαση της Επιτροπής Αγωνοδικών προσβάλλεται από τους σκοπευτές ή από την FITASC τότε το θέμα εισάγεται στην Επιτροπή Εφέσεων. Όλα τα θέματα που αφορούν πειθαρχικά παραπτώματα θα εισάγονται στην Πειθαρχική Επιτροπή της FITASC. ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2 : ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ Ένας διεθνής αγώνας διοργανώνεται με βάση τα κάτωθι: 3 πεδία βολής με 3 μονούς στόχους και 1 διπλό με κλήση, 2 πεδία βολής με 3 μονούς στόχους και 1 ταυτόχρονο διπλό, 2 πεδία βολής με 1 μονό στόχο και 2 διπλούς με κλήση, 1 πεδίο βολής με 1 μονό στόχο και 2 ταυτόχρονους διπλούς. Πριν την έναρξη του αγώνα και με την παρουσία του υπευθύνου των πεδίων βολών, σχεδιάζονται τα σχήματα βολών, Είτε από την Επιτροπή Αγωνοδικών με σχεδιασμό προδιαγεγραμμένων σχημάτων (βλ. Παράρτημα 2), που ελέγχονται και τροποποιούνται αν είναι αναγκαίο (ασφάλεια, ποικιλία, ισορροπία μεταξύ των τροχιών) από παρόντα μέλη της Τεχνικής Επιτροπής της FITASC, Ή από αυτόν που του έχει ανατεθεί ο σχεδιασμός των σχημάτων βολών και ελέγχονται και τροποποιούνται αν είναι αναγκαίο (ασφάλεια, ποικιλία, ισορροπία μεταξύ των τροχιών) από παρόντα μέλη της Τεχνικής Επιτροπής της FITASC.

31 31 Και στις δύο περιπτώσεις, εάν κανένα μέλος της Τεχνικής Επιτροπής δεν είναι παρόν, η Επιτροπή Αγωνοδικών επιφορτίζεται με το ανωτέρω θέμα. Απ όλους τους στόχους που συμπεριλαμβάνονται σ έναν αγώνα, το ποσοστό των ειδικών στόχων δεν μπορεί να υπερβαίνει το 40%. Οι τροχιές και/ή οι μηχανές εκτόξευσης και/ή τα σχήματα βολών και/ή οι αποστάσεις μεταξύ των βατήρων βολής και/ή μεταξύ των βατήρων βολής και της θεωρητικής γραμμής μπορούν ν αλλάξουν μετά από έναν πλήρη γύρο (50 στόχων εάν υπάρχουν 2 πεδία βολής και 100 στόχων εάν υπάρχουν 4 πεδία βολής) και εφ όσον όλοι οι σκοπευτές έχουν ολοκληρώσει τον ίδιο κύκλο βολών. ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 : ΕΞΑΣΚΗΣΗ Η εξάσκηση λαμβάνει χώρα κατά προτίμηση χρησιμοποιώντας διαφορετικές τροχιές από αυτές που έχουν επιλεγεί για τον αγώνα, εφ όσον τα πεδία παρέχουν αυτή τη δυνατότητα. ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4 : ΠΕΡΙΒΟΛΗ 4.1 Ατομική περιβολή Οι σκοπευτές καλούνται να προσέρχονται στο βατήρα βολής ενδεδυμένοι με κατάλληλο τρόπο για δημόσια εκδήλωση. Πολύ κοντά παντελόνια (σόρτς) απαγορεύονται, μόνο κοντά παντελόνια τύπου «βερμούδας» με μήκος το πολύ 5 εκατοστά πάνω από το γόνατο επιτρέπονται. Οι μπλούζες πρέπει να έχουν τουλάχιστον κοντά μανίκια, με ή χωρίς γιακά, αλλά πρέπει τουλάχιστον να κλείνουν στην βάση του λαιμού (teeshirt). Ακάλυπτη μέση κάτω από το σκοπευτικό γιλέκο απαγορεύεται. Τα σανδάλια απαγορεύονται για λόγους ασφαλείας. Κατά τη τελετή έναρξης και κατά την διάρκεια της παρέλασης των Εθνικών ομάδων τα μέλη τους πρέπει να είναι ενδεδυμένα με την περιβολή της Εθνικής τους ομάδας, ή να φορούν μακρύ παντελόνι και σακάκι τύπου μπλέϊζερ.

32 32 Κατά την τελετή λήξης, όλοι οι σκοπευτές που βραβεύονται πρέπει να παραστούν στην απονομή των επάθλων, ή με την περιβολή της Εθνικής τους ομάδας ή φορώντας μακρύ παντελόνι και σακάκι τύπου μπλέϊζερ. 4.2 Αρίθμηση Ο αγωνιστικός αριθμός του σκοπευτή πρέπει να είναι ορατός και να φέρεται στην ενδυμασία του. Η μή συμόρφωση με αυτούς τους κανόνες επισύρει την κύρωση της «ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗΣ» από τον διαιτητή και οδηγεί σε κυρώσεις αποκλεισμού από τον αγώνα, με απόφαση της Επιτροπής Αγωνοδικών. ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5 : ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΗ ΑΦΙΞΗ ΣΚΟΠΕΥΤΗ Οι σκοπευτές πρέπει να είναι έτοιμοι για κάθε περίπτωση προκειμένου να φτάσουν εγκαίρως στο πεδίο βολής. Όταν ένας διαγωνιζόμενος καλείται, πρέπει να είναι έτοιμος να πυροβολήσει αμέσως. Πρέπει να έχει μαζί του τον εξοπλισμό και τα πυρομαχικά για έναν πλήρη γύρο (πούλα). Εάν ένας σκοπευτής δεν είναι παρών όταν κληθεί το όνομά του, ο διαιτητής πρέπει να καλέσει τον αριθμό του/της τρείς φορές μέσα σε διάστημα ενός λεπτού. Όποιος σκοπευτής δεν είναι παρών σε αυτό το χρονικό διάστημα θεωρείται απών, δεν μπορεί να συμμετάσχει στην ομάδα του σε καμμία περίπτωση και λαμβάνει ποινή 25 «ΜΗΔΕΝ». Εάν ο σκοπευτής πιστεύει πως έχει βάσιμο λόγο για την καθυστέρησή του πρέπει: Να εγχειρίσει γραπτή αιτιολογία στην Επιτροπή Αγωνοδικών συνοδευόμενη με το κατατεθέν παράβολο. Να συμφωνήσει με την απόφαση της Επιτροπής Αγωνοδικών. Εάν η Επιτροπή Αγωνοδικών θεωρήσει πως ο λόγος που της εκτέθηκε είναι βάσιμος, μπορεί να επιτρέψει στον σκοπευτή να συμμετάσχει σε άλλη ομάδα (το κατατεθέν πράβολο θα επιστραφεί). Εάν η Επιτροπή Αγωνοδικών δεν θεωρήσει πως ο λόγος που της εκτέθηκε είναι βάσιμος ο σκοπευτής λαμβάνει 25 «ΜΗΔΕΝ» που αντιστοιχούν στους 25 στόχους που δεν πυροβόλησε (το κατατεθέν πράβολο δεν θα επιστραφεί).

33 33 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6 : ΔΟΚΙΜΗ ΟΠΛΩΝ Πριν τη συμμετοχή σε αγώνα Compak Sporting, ο σκοπευτής μπορεί αν το επιθυμεί να δοκιμάσει το όπλο του, σ ένα βατήρα ειδικά σχεδιασμένο και εγκατεστημένο γι αυτό το σκοπό, όχι μακριά από το χώρο οπλισμού. Σε καμμία περίπτωση μπορεί να γίνει δοκιμή όπλων στον βατήρα βολής πρίν την έναρξη του γύρου (πούλας). ΚΕΦΑΛΑΙΟ 7 : ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ ΟΠΛΟΥ Εάν το όπλο κάποιου σκοπευτή είναι ελαττωματικό, του επιτρέπεται να δενειστεί όπλο άλλου σκοπευτή που έχει τελειώσει τον γύρο του κατ εξαίρεση και υπό την προϋπόθεση πως ο άλλος σκοπευτής δεν είναι στην ίδια ομάδα, με την συγκατάθεση του άλλου σκοπευτή και του διαιτητή. ΚΕΦΑΛΑΙΟ 8 : ΧΡΗΣΗ ΟΠΛΟΥ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΣΚΟΠΕΥΤΕΣ Η κοινή χρήση ενός συγκεκριμένου όπλου από διάφορους σκοπευτές της ίδιας ομάδας απαγορεύεται. ΚΕΦΑΛΑΙΟ 9 : ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ Οι διαιτητές που συμμετέχουν σε διεθνείς αγώνες οφείλουν να δώσουν όρκο ότι : Θα τηρούν τους κανόνες και θα εξασφαλίζουν την τήρηση αυτών, Θα αποφασίζουν έντιμα και αμερόληπτα, Δεν θα λαμβάνουν υπ όψη την εθνικότητά τους και την ομοσπονδία της πατρίδας τους κατά την διάρκεια των αγώνων, Θα τοποθετούνται σε σημείο που θα τους δίνει την δυνατότητα να ελέγχουν την τήρηση των κανόνων υπό τις βέλτιστες συνθήκες, Θα ανακοινώνουν τις αποφάσεις τους με την απαιτούμενη ένταση και καθαρότητα που θα επιτρέπει στους αθλητές να τους ακούσουν, Θα ακούνε με σεβασμό τις ενστάσεις των αθλητών δίχως όμως να επηρεάζονται από τον αθλητή ή τους άλλους αθλητές,

34 34 Θα φέρουν μαζί τους ένα ενημερωμένο αντίγραφο των κανόνων Compak sporting, στις επίσημες γλώσσες της Fitasc. Οι διαιτητές πρέπει να λάβουν την έγκριση της Επιτροπής Αγωνοδικών πριν την έναρξη του αγώνα. Κάθε διαιτητής πρέπει να φέρει μία έγκυρη κάρτα διαιτητή που θα έχει εκδοθεί από την επίσημη εθνική του ομοσπονδία. Σε περίπτωση που ένας διαιτητής δεν διαθέτει επαρκή διεθνή αγωνιστικά διαπιστευτήρια, πρέπει να ελέγχεται από άλλους διεθνείς διαιτητές. Ο επικεφαλής των διαιτητών πρέπει να φέρει την διεθνή κάρτα διαιτητή που θα έχει εκδοθεί από την FITASC. Ο διαιτητής οφείλει να εξασφαλίσει εύρρυθμη, σωστή συμπεριφορά στο πεδίο βολών. Ο διαιτητής πρέπει να κρίνει τα αποτελέσματα των βολών. Ανακοινώνει όλα τα αποτελέσματα «ΜΗΔΕΝ» με ακουστικό σήμα. Αποφασίζει μόνος του. Αν ο σκοπευτής διαφωνεί με την απόφαση του διαιτητή, τότε πρέπει να διαμαρτυρηθεί αμέσως, στο βατήρα που βρίσκεται, με την ανάταση του χεριού του και με την λέξη «ΕΝΣΤΑΣΗ» ή «ΑΚΥΡΩΣΗ». Ο σκοπευτής πρέπει να αιτιολογήσει την ένστασή του. Ο διαιτητής σ αυτή την περίπτωση πρέπει να σταματήσει την ακολουθία των βολών και να ενημερώσει το σκοπευτή αμέσως για την οριστική του απόφαση. Αν ο διαιτητής, εν πλήρει συνειδήσει, είναι βέβαιος ότι η απόφασή του/της είναι σωστή, τότε αμέσως επικυρώνει την απόφαση αυτή, καθιστώντας την τοιουτοτρόπως εκτελεστή δίχως καμία δυνατότητα προσφυγής κατ αυτής. Αν ο διαιτητής έχει οιαδήποτε αμφιβολία για την απόφασή του/της, έχει την δυνατότητα, πριν εκδώσει την οριστική του/της απόφαση, να συμβουλευτεί, υπό την συμβουλευτική και μόνο ιδιότητά τους, τους κάτωθι : Οιοδήποτε παρόντα διαιτητή, Τον χειριστή των μηχανών εκτόξευσης στόχων, Τους σκοπευτές της ίδιας ομάδας, Τους τρείς σκοπευτές στους οποίους έχει ανατεθεί να σημειώνουν το φύλλο των αποτελεσμάτων, Ο διαιτητής δεν δεσμεύεται από την γνώμη των ανωτέρω. Μετά τη συμβουλή που δίνεται από έναν εκ των ανωτέρω αναφερομένων ακολουθεί η οριστική απόφαση του διαιτητή, η οποία καθίσταται έτσι αδιαμφισβήτητη και ως εκ τούτου δεσμευτική για τον σκοπευτή (βλέπε άρθρο 10.7 : «Άρνηση συμμόρφωσης»). Σε καμία περίπτωση επιτρέπεται στους σκοπευτές να εγκαταλείπουν την θέση τους ή ν αναλαμβάνουν στόχο για να ελέγξουν αν έσπασε.

35 35 Μόνον ο διαιτητής θ αποφαίνεται για το αν ο στόχος έσπασε ή όχι ή είναι ελαττωματικός ή εκτός της προγραμματισμένης τροχιάς. Η απόφασή του είναι οριστική. Ο διαιτητής δύναται να διακόψει την ακολουθία των βολών όλως εξαιρετικώς σε περίπτωση ξαφνικής νεροποντής ή δυνατής καταιγίδας που εκτιμάται μικρής διάρκειας, αλλά οφείλει να ενημερώσει την επιτροπή αγωνοδικών σε περίπτωση που η διακοπή είναι πιθανό να διαρκέσει περισσότερο. ΚΕΦΑΛΑΙΟ 10 : ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ, ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΠΟΙΝΕΣ 10.1 Χρόνος βολής Μία χρονική περίοδος 10 δευτερολέπτων είναι η μέγιστη επιτρεπτή για κάθε σκοπευτή προκειμένου να καλέσει το στόχο ή τους στόχους του, από τη στιγμή που ο προηγούμενος σκοπευτής ολοκλήρωσε τη βολή του. Εάν ο σκοπευτής αποτύχει να συμμορφωθεί με αυτόν τον κανόνα, αφ ότου έχει λάβει προειδοποίηση (η οποία σημειώνεται από τον διαιτητή στο φύλο αποτελεσμάτων), σε έναν συγκεκριμένο γύρο, οι στόχοι θα προσμετρώνται όπως ορίζονται στο άρθρο Άρνηση στόχου Ο σκοπευτής δεν μπορεί ν αρνηθεί ένα στόχο, εκτός από την περίπτωση που δεν τον έχει καλέσει. Εάν ένας σκοπευτής αρνηθεί να βάλλει σε ένα στόχο ο οποίος θεωρείται έγκυρος από τον διαιτητή, του επιβάλλεται κύρωση όπως ορίζεται στο άρθρο Βολή σε στόχο μετά την κλήση «ΑΚΥΡΗ ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ» (No Bird) Σε καμμία περίπτωση μπορεί να βληθεί στόχος εφ όσον ο διαιτητής έχει δώσει ξεκάθαρη κλήση «ΑΚΥΡΗ ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ» (NO BIRD). Μετά από προειδοποίηση, επιβάλλεται κύρωση στο σκοπευτή όπως ορίζεται στο άρθρο 10.5.

36 Δυσλειτουργία όπλου ή πυρομαχικών Σε περίπτωση δυσλειτουργίας όπλου ή πυρομαχικών, μετά το αρχικό συμβάν ή εάν ο σκοπευτής ανοίξει το όπλο του ή αγγίξει τον διακόπτη ασφαλείας πριν ο διαιτητής ελέγξει το όπλο, επιβάλλεται κύρωση στο σκοπευτή όπως ορίζεται στο άρθρο Ο σκοπευτής έχει χρόνο δύο λεπτών να επισκευάσει ή ν αντικαταστήσει το όπλο του. Εάν ο διαιτητής το αποφασίσει, ο σκοπευτής δικαιούται να συνεχίσει στην ίδια ομάδα, υπό την προϋπόθεση πως έχει αναλάβει άλλο όπλο. Αν όχι, πρέπει να εγκαταλείψει την ομάδα του και να τελειώσει το υπόλοιπο του γύρου του όταν θα υπάρξει ελεύθερος χώρος σε άλλη ομάδα, εάν η Επιτροπή Αγωνοδικών του το επιτρέψει Κυρώσεις Άρθρο 10.1 Χρόνος Βολής 10.2 Άρνηση Στόχου 10.3 Βολή μετά την κλήση «No Bird» 10.4 Δυσλειτουργία 10.4 Δυσλειτουργία στο πρώτο στόχο Διπλού Στόχου 10.4 Δυσλειτουργία στο δεύτερο στόχο Διπλού Στόχου Μονός Στόχος ΜΗΔΕΝ ΜΗΔΕΝ Διπλός Στόχος με κλήση ΜΗΔΕΝ/ΑΚΥΡΗ ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΜΗΔΕΝ/ΑΚΥΡΗ ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ 1 ος ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΤΑΙ/ 2 ος ΜΗΔΕΝ Διπλός Ταυτόχρονος Στόχος ΜΗΔΕΝ/ΜΗΔΕΝ ΜΗΔΕΝ/ΜΗΔΕΝ 1 ος ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΤΑΙ/ 2 ος ΜΗΔΕΝ

37 Κανόνες συμπεριφοράς, ασφάλειας Εάν σκοπευτής συμπεριφέρεται με τρόπο που καταδεικνύει πως έχει χάσει την αυτοκυριαρχία του/της (πετώντας το όπλο του, υβρίζοντας ή είναι βίαιος προς τον διαιτητή ή άλλους διαγωνιζόμενους κλπ), ο διαιτητής πρέπει ν αναφέρει το ζήτημα άμεσα στην Επιτροπή Αγωνοδικών. Ο σκοπευτής μπορεί να πυροβολήσει μόνο όταν έρθει η σειρά του/της και μόνο όταν ο στόχος έχει εκτοξευθεί. Οι σκοπευτές δεν επιτρέπεται να σκοπεύουν ή να πυροβολούν σε στόχους άλλων σκοπευτών ή να σκοπεύουν ή πυροβολούν σκοπίμως σε ζώντα ζώα. Οι σκοπευτές δεν επιτρέπεται να γεμίζουν το όπλο τους μέχρι να πάρουν την θέση τους στον βατήρα, με το όπλο στραμένο προς το πεδίο βολής και μόνο όταν ο διαιτητής τους δώσει την άδεια να πυροβολήσουν. Τα ημιαυτόματα όπλα πρέπει να γεμίζονται με το πολύ δύο φυσίγγια. Οι σκοπευτές δεν πρέπει να γυρίζουν στο πεδίο βολής πριν ν ανοίξουν το όπλο τους και να έχουν βγάλει όλα τα φυσίγγια από τις θαλάμες, είτε έχουν βληθεί είτε όχι. Κατά την διάρκεια παρουσίασης των στόχων ή σε διακοπή των βολών, οι σκοπευτές πρέπει να έχουν τα όπλα τους ανοικτά και απογεμισμένα. Μπορούν να κλείσουν τα όπλα τους μόνο με την άδεια του διαιτητή. Εάν σκοπευτής αποτύχει να πυροβολήσει ή στην περίπτωση άλλης δυσλειτουργίας του όπλου ή του φυσιγγίου, ο σκοπευτής πρέπει να παραμείνει στη θέση του/της, με το όπλο στραμένο προς το πεδίο βολής, χωρίς να το ανοίξει ή να ακουμπήσει το διακόπτη της ασφάλειας μέχρι ο διαιτητής να ελέγξει το όπλο Άρνηση συμμόρφωσης Οι σκοπευτές πρέπει να ολοκληρώσουν τη βολή τους μέσα σε δέκα δευτερόλεπτα από την τελική απόφαση διαιτητή. Εάν σκοπευτής δεν ολοκληρώσει τη βολή του μέσα σε δέκα δευτερόλεπτα από την τελική απόφαση διαιτητή, αυτό θεωρείται ως άρνηση συμμόρφωσης και εφαρμόζονται οι κυρώσεις του Κεφαλαίου 13.

38 38 Εάν ο διαιτητής αποφασίσει πως ο διαγωνιζόμενος εσκεμμένα καθυστερεί πριν τη βολή ή συμπεφέρεται με έναν προφανώς ανάρμοστο τρόπο, αυτό λαμβάνεται ως άρνηση συμμόρφωσης. ΚΕΦΑΛΑΙΟ 11: ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΕΠΗΡΕΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΙΑΙΤΗΤΗ Οι σκοπευτές θεωρείται πως κάνουν απόπειρα επηρεασμού του διαιτητή όταν : Ο υπ όψιν σκοπευτής συνεχίζει ν αμφισβητεί την τελική απόφαση του διαιτητή με την στάση του/της ή λεκτικά, ανεξαρτήτως του γεγονότος της επανέναρξης των βολών, Ο υπ όψιν σκοπευτής συνεχόμενα αμφισβητεί τις αποφάσεις του διαιτητή, Οι παρόντες σκοπευτές συνεχόμενα και εμφανώς εκφέρουν την άποψη ή την κριτική τους χωρίς να τους έχει επιτραπεί από τον διαιτητή. ΚΕΦΑΛΑΙΟ 12: ΚΥΡΩΣΕΙΣ Όλοι οι σκοπευτές που συμμετέχουν σε αγώνα αποδέχονται όλους τους κανονισμούς της FITASC και δηλώνουν πως αποδέχονται και τον παρόντα κανονισμό Compak Sporting. Επίσης συμφωνούν πως αποδέχονται τις κυρώσεις και όποιες άλλες συνέπειες παραβίασης των κανονισμών, μή συμμόρφωσης με τις εντολές του διαιτητή και μή αποδοχής των αποφάσεών του. Για την πρώτη παραβίαση ενός άρθρου των κανονισμών, ο διαιτητής ή η Επιτροπή Αγωνοδικών εκδίδει μια προειδοποίηση. Στην περίπτωση της επανάληψης της παραβίασης, άρνησης συμμόρφωσης ή απόπειρας επηρεασμού του διαιτητή, η Επιτροπή Αγωνοδικών μπορεί να επιβάλλει στον σκοπευτή τις κάτωθι κυρώσεις: Απόρριψη ενός στόχου, Απόρριψη αγωνιστικού γύρου εικοσιπέντε στόχων, Αποβολή από τον αγώνα. Με αίτημα του διαιτητή, η Επιτροπή Αγωνοδικών μπορεί αμέσως ν αποκλείσει από τον αγώνα αυτούς που εχουν χάσει την αυτοκυριαρχία τους ή έχουν κριθεί παραβάτες για άρνηση συμμόρφωσης και/ή

39 39 αποπειράθηκαν να επηρεάσουν τον διαιτητή ή σκοπίμως πυροβολούν σε ζώντα ζώα. Κάθε αποβολή θα κοινοποιείται και στην ομοσπονδία του σκοπευτή και στα κεντρικά γραφεία της FITASC, όπου και θα τηρείται φάκελλος της αποβολής για μια περίοδο πέντε ετών. Σε περίπτωση δεύτερης αποβολής εντός περιόδου τριών ετών από την πρώτη, στον παραβάτη μπορεί με αποκλειστική απόφαση της Διοικητικής Επιτροπής της FITASC, να του απαγορευθεί οριστικά η συμμετοχή σε οποιοδήποτε αγώνα που διοργανώνεται υπό την αιγίδα της FITASC. Οι σκοπευτές που αποβάλλονται από έναν αγώνα δεν μπορούν να επανεισαχθούν ή να λάβουν οιαδήποτε χρηματική καταβολή σε καμμία περίπτωση. Εάν ένας σκοπευτής χρησιμοποιεί όπλα ή πυρομαχικά που δεν συμβαδίζουν με τους παρόντες κανονισμούς, όλες οι βολές που έχουν βληθεί με αυτά τα όπλα ή πυρομαχικά θα θεωρηθούν «μηδέν». Εάν η Επιτροπή Αγωνοδικών θεωρήσει πως ο σκοπευτής δεν μπορούσε να γνωρίζει ότι παραβίαζε τους κανονισμούς και δεν έχει ωφεληθεί από αυτό, μπορεί να αποφασίσει την αποδοχή του αποτελέσματος, με την προϋπόθεση ότι η παραβίαση δεν θα επαναληφθεί αφ ότου επισημάνθηκε. ΚΕΦΑΛΑΙΟ 13: ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ (SHOOT-OFFS) Οι βατήρες Compak Sporting όπου η διαδικασία ισοβαμίας (shoot-off) θα λάβει χώρα, όπως και το πεδίο βολής, επιλέγονται από τα παρόντα μέλη της Τεχνικής Επιτροπής της FITASC. Εάν δεν υπάρχουν παρόντα μέλη της Τεχνικής Επιτροπής, η Επιτροπή Αγωνοδικών αναλαμβάνει την επιλογή. Η διαδικασία ισοβαμίας (shoot-off) λαμβάνει χώρα για τις τρείς πρώτες θέσεις των γενικών αποτελεσμάτων και της κάθε κατηγορίας, μ ένα αγωνιστικό γύρο 25 στόχων και σε περίπτωση ισοβαθμίας, μ ένα δεύτερο γύρο «ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΗΔΕΝ» (FIRST ZERO ELIMINATORY), εφ όσον όλοι όσοι προκρίθηκαν στην διαδικασία ισοβαμίας (shoot-off) πέτυχαν τον ίδιο αριθμό στόχων στο ίδιο πεδίο βολής.

40 40 Στην περίπτωση που όσοι προκρίθκαν στην διαδικασία ισοβαμίας (shootoff) για τα γενικά αποτελέσματα είναι στην ίδια κατηγορία, τα αποτελέσματα της διαδικασίας ισοβαμίας (shoot-off) για την κατηγορία επίσης θα καταχωρηθούν και στην γενική κατάταξη. Οι σκοπευτές που ολοκληρώνουν κάτω από την τρίτη θέση με κοινό αποτέλεσμα κατατάσσονται ως ίσοι, μετρώντας προς τα πίσω τις (πούλες) ομάδες τους (από την 8 η προς την 1 η ). Η διαδικασία ισοβαμίας (shoot-off) λαμβάνει χώρα σύμφωνα με τον παρόντα κανονισμό, με την εξαίρεση πως οι άδειες θέσεις στην ομάδα δεν συμπληρώνονται. Εάν η διαδικασία ισοβαμίας (shoot-off) δεν λάβει χώρα στην προγραμματισμένη ώρα, οι υπ όψιν σκοπευτές πρέπει να παραμείνουν σε επαφή με την επιτροπή αγωνοδικών, προκειμένου να είναι έτοιμοι ν αγωνιστούν «ΣΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ΑΦ ΟΤΟΥ ΚΛΗΘΟΥΝ». Όποιος σκοπευτής είναι απών από την έναρξη της διαδικασίας ισοβαμίας (shoot-off) θεωρείται πως αποσύρθηκε. Η επιτροπή αγωνοδικών μπορεί ν αποφασίσει πως η διαδικασία ισοβαμίας (shoot-off) αναβάλλεται για την επόμενη μέρα, για εξαιρετικούς λόγους, οι σκοπευτές που θα είναι απόντες κατά την εξ αναβολής έναρξη θεωρείται πως αποσύρθηκαν. Προκειμένου για διαδικασία ισοβαμίας (shoot-off) ομάδων, η σειρά τους καθορίζεται μετακινώντας τις ομάδες (πούλες) στην αντίστροφη σειρά από αυτήν που είχε καθοριστεί κατά την έναρξη του αγώνα Compak Sporting. ΚΕΦΑΛΑΙΟ 14: ΦΥΛΛΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ Το φύλλο αποτελεσμάτων, αντίγραφο του οποίου προσαρτάται ως παράρτημα, θα συμπληρώνεται από τους σκοπευτές 1,3 και 5 της προηγούμενης ομάδας, με ευθύνη του διαιτητή. Οι τρείς ορισμένοι σκοπευτές πρέπει να καταγράφουν την οριστική απόφαση του διαιτητή. Οι στόχοι «ΜΗΔΕΝ» θα καταγράφονται με «Ο» και οι στόχοι «ΚΑΛΟΣ» με «Χ».

41 41 Τα «ΜΗΔΕΝ» πρέπει ν ανακοινώνονται από τον διαιτητή καθαρά και δυνατά, με ακουστικό σήμα που θα ακούγεται στους σκοπευτές και θα τους επιτρέπει να διαμαρτυρηθούν εφ όσον το επιθυμούν. Κάθε άρνηση από σκοπευτή που ορίστηκε για καταγραφή αποτελεσμάτων θα τιμωρείται με τρία «ΜΗΔΕΝ». (1) Άρθρο 2.6, σχετικά με τον Περιοριστή Γωνίας Βολής : Σε καινούργιες εγκαταστάσεις, προτείνεται να κατασκευαστεί προς το έδαφος ένα άνοιγμα 10 εκ. στην οριζόντια δοκό που θα διευκολύνει τον σκοπευτή με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην χρειάζεται πλέον να περνάει τις κάννες του όπλου πάνω από την εμπρόσθια οριζόντια δοκό. Το ύψος των οριζόντιων δοκών, πλάγιων και εμπρόσθιων του περιοριστή γωνίας βολής καθορίζεται σε 0.40 μέτρα, μπορεί ν ανυψωθεί «σε 0.70 έως 0.80 μέτρα» για λόγους ασφαλείας. Τελευταία ενημέρωση : ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2013

ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝ ΙΑ ΕΛΛΑ ΟΣ ΙΕΘΝΕΙΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ COMPAK SPORTING 2017

ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝ ΙΑ ΕΛΛΑ ΟΣ ΙΕΘΝΕΙΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ COMPAK SPORTING 2017 ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝ ΙΑ ΕΛΛΑ ΟΣ ΙΕΘΝΕΙΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ COMPAK SPORTING 2017 01/01/2017 2 Α-ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΜΑ...3 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1: ΓΕΝΙΚΑ...3 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2: ΠΕ ΙΟ ΒΟΛΩΝ...3 2.1 Τροχιές (βλ. σχέδιο εγκαταστάσης)...4

Διαβάστε περισσότερα

ΑΓΩΝΕΣ ΠΙΣΤΟΛΙΟΥ ΣΤΑΘΕΡΟΥ ΣΤΟΧΟΥ ΠΥΡΟΒΟΛΩΝ ΟΠΛΩΝ

ΑΓΩΝΕΣ ΠΙΣΤΟΛΙΟΥ ΣΤΑΘΕΡΟΥ ΣΤΟΧΟΥ ΠΥΡΟΒΟΛΩΝ ΟΠΛΩΝ ΑΓΩΝΕΣ ΠΙΣΤΟΛΙΟΥ ΣΤΑΘΕΡΟΥ ΣΤΟΧΟΥ ΠΥΡΟΒΟΛΩΝ ΟΠΛΩΝ Έχει παρατηρηθεί τον τελευταίο καιρό μία μεγάλη προσέλευση σκοπευτών από μέλη σκοπευτές άλλων συλλόγων στους αγώνες του Σταθερού Στόχου που διοργανώνουμε.

Διαβάστε περισσότερα

Line Follower v.1.2 Aegean Robotics Competition 2019

Line Follower v.1.2 Aegean Robotics Competition 2019 Κανονισμοί Line Follower 1. Σκοπός 1.1. Σκοπός της δοκιμασίας είναι να κατασκευαστεί ένα ρομπότ που θα ακολουθεί μια μαύρη γραμμή σε λευκό φόντο, με αρκετές εναλλαγές κατεύθυνσης στο μικρότερο δυνατό χρόνο.

Διαβάστε περισσότερα

Line Follower. 1. Σκοπός. 2. Η Δοκιμασία. 3. Το Ρομπότ. Line Follower v.1.1

Line Follower. 1. Σκοπός. 2. Η Δοκιμασία. 3. Το Ρομπότ. Line Follower v.1.1 Διοργάνωση : Line Follower 1. Σκοπός 1.1. Σκοπός της δοκιμασίας είναι να κατασκευαστεί ένα ρομπότ που θα ακολουθεί μια μαύρη γραμμή σε λευκό φόντο, με αρκετές εναλλαγές κατεύθυνσης στο μικρότερο δυνατό

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ Άρθρο 1 ο Γενικά Σωματεία και εκπρόσωποί τους, αθλητές, προπονητές, διαιτητές κλπ όταν : Διαπράξουν παράπτωμα που θίγει το Φίλαθλο Πνεύμα, παραβιάσουν το Καταστατικό ή τους Κανονισμούς

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ (δικαίωμα, αναλυτική διαδικασία υποβολής)

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ (δικαίωμα, αναλυτική διαδικασία υποβολής) ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ (δικαίωμα, αναλυτική διαδικασία υποβολής) Δικαίωμα υποβολής ένστασης εκ μέρους ενός συλλόγου που συμμετέχει στη συγκεκριμένη διοργάνωση, έχει μόνο ο δηλωμένος νόμιμος προπονητής σύμφωνα με όσα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ CD-PLUS/4+N

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ CD-PLUS/4+N ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ CD-PLUS/4+N ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ : Με ΙΤ-4Ν Με τηλέφωνο συνδεδεμένο στις εξόδους τηλεφωνικής γραμμής του ΙΤ-4Ν. Μπείτε στο μενού προγραμματισμού. Αν έχετε μπουτονιέρα στο σύστημα, τοποθετείστε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΩΝ ΣΠΟΡΤΙΓΚ 2017

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΩΝ ΣΠΟΡΤΙΓΚ 2017 ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΥΠΡΟΥ ΑΜΦΙΠΟΛΕΩΣ 21, 2025 ΛΕΥΚΩΣΙΑ, ΚΥΠΡΟΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟ / TELEPHONE + 357 22449822 ΦΑΞ / FAX + 357 22449819 CYPRUS SHOOTING SPORT FEDERATION 21 AMFIPOLEOS ST., CY-2025 NICOSIA, CYPRUS

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ο.Υ.Δ.Α. ΤΟΜΕΑΣ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΑΠΝΟΙΑΣ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΩΝ ΑΠΝΟΙΑΣ 2015 ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

Ε.Ο.Υ.Δ.Α. ΤΟΜΕΑΣ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΑΠΝΟΙΑΣ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΩΝ ΑΠΝΟΙΑΣ 2015 ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ Ε.Ο.Υ.Δ.Α. ΤΟΜΕΑΣ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΑΠΝΟΙΑΣ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ ΑΠΝΟΙΑΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΩΝ ΑΠΝΟΙΑΣ 2015 O παρών κανονισμός ισχύει για όλους ανεξαιρέτως τους αγώνες, που διοργανώνονται με την έγκριση της Ε.Ο.Υ.Δ.Α.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΚΟΥΤΙΑ ΑΓΟΡΩΝ, BRIDGEMATE ΚΑΙ ΧΩΡΙΣΜΑΤΑ ΜΑΙΟΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΚΟΥΤΙΑ ΑΓΟΡΩΝ, BRIDGEMATE ΚΑΙ ΧΩΡΙΣΜΑΤΑ ΜΑΙΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΚΟΥΤΙΑ ΑΓΟΡΩΝ, BRIDGEMATE ΚΑΙ ΧΩΡΙΣΜΑΤΑ ΜΑΙΟΣ 2019 1. ΚΟΥΤΙΑ ΑΓΟΡΩΝ Αν χρησιμοποιούνται χωρίσματα, δείτε την ενότητα 3. Ξεκινώντας με τον παίκτη που μοίρασε, οι δηλώσεις πρέπει να αφαιρούνται

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΩΝ ΚΟΜΠΑΚ 2017

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΩΝ ΚΟΜΠΑΚ 2017 ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΥΠΡΟΥ ΑΜΦΙΠΟΛΕΩΣ 21, 2025 ΛΕΥΚΩΣΙΑ, ΚΥΠΡΟΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟ / TELEPHONE + 357 22449822 ΦΑΞ / FAX + 357 22449819 CYPRUS SHOOTING SPORT FEDERATION 21 AMFIPOLEOS ST., CY-2025 NICOSIA, CYPRUS

Διαβάστε περισσότερα

ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΟΜΠΑΚ 2019

ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΟΜΠΑΚ 2019 ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΥΠΡΟΥ ΑΜΦΙΠΟΛΕΩΣ 21, 2025 ΛΕΥΚΩΣΙΑ, ΚΥΠΡΟΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟ / TELEPHONE + 357 22449822 ΦΑΞ / FAX + 357 22449819 CYPRUS SHOOTING SPORT FEDERATION 21 AMFIPOLEOS ST., CY-2025 NICOSIA, CYPRUS

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΩΝ ΣΠΟΡΤΙΓΚ 2018

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΩΝ ΣΠΟΡΤΙΓΚ 2018 ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΥΠΡΟΥ ΑΜΦΙΠΟΛΕΩΣ 21, 2025 ΛΕΥΚΩΣΙΑ, ΚΥΠΡΟΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟ / TELEPHONE + 357 22449822 ΦΑΞ / FAX + 357 22449819 CYPRUS SHOOTING SPORT FEDERATION 21 AMFIPOLEOS ST., CY-2025 NICOSIA, CYPRUS

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ο.Υ.Δ.Α ΤΟΜΕΑΣ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΑΠΝΟΙΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑΣ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗΣ 2014

Ε.Ο.Υ.Δ.Α ΤΟΜΕΑΣ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΑΠΝΟΙΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑΣ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗΣ 2014 Ε.Ο.Υ.Δ.Α ΤΟΜΕΑΣ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΑΠΝΟΙΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑΣ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗΣ 2014 O παρών Κανονισμός ισχύει για όλους ανεξαιρέτως τους αγώνες, που διοργανώνονται με την έγκριση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΩΝ ΚΟΜΠΑΚ 2018

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΩΝ ΚΟΜΠΑΚ 2018 ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΥΠΡΟΥ ΑΜΦΙΠΟΛΕΩΣ 21, 2025 ΛΕΥΚΩΣΙΑ, ΚΥΠΡΟΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟ / TELEPHONE + 357 22449822 ΦΑΞ / FAX + 357 22449819 CYPRUS SHOOTING SPORT FEDERATION 21 AMFIPOLEOS ST., CY-2025 NICOSIA, CYPRUS

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ TRIAL ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1.ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ TRIAL 2.ΔΙΑΔΡΟΜΗ 3.ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ 4.ΣΗΜΑΝΣΗ (ΧΑΡΑΞΗ)ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ TRIAL ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1.ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ TRIAL 2.ΔΙΑΔΡΟΜΗ 3.ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ 4.ΣΗΜΑΝΣΗ (ΧΑΡΑΞΗ)ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ TRIAL ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1.ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ TRIAL 2.ΔΙΑΔΡΟΜΗ 3.ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ 4.ΣΗΜΑΝΣΗ (ΧΑΡΑΞΗ)ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ 5.ΤΜΗΜΑΤΑ(ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ) 6.ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ 7.ΕΚΚΙΝΗΣΗ 1 / 14 8.ΒΑΘΜΟΙ

Διαβάστε περισσότερα

1 ΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

1 ΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 1 ΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 13/5/2018 ΠΙΣΤΑ ΚΑΡΤ ΜΕΓΑΡΩΝ Αριθμός Μητρώου ΕΠΑ: 0xx/xx-xx-2018 Οργάνωση: ΑΡΤΕΜΙΣ Αθλητική Ένωση ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ Η Γραμματεία του αγώνα θα λειτουργεί μέχρι

Διαβάστε περισσότερα

ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΣΠΟΡΤΙΓΚ 2019

ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΣΠΟΡΤΙΓΚ 2019 ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΥΠΡΟΥ ΑΜΦΙΠΟΛΕΩΣ 21, 2025 ΛΕΥΚΩΣΙΑ, ΚΥΠΡΟΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟ / TELEPHONE + 357 22449822 ΦΑΞ / FAX + 357 22449819 CYPRUS SHOOTING SPORT FEDERATION 21 AMFIPOLEOS ST., CY-2025 NICOSIA, CYPRUS

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΑΡΘΡΟ 16 - ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ Α. ΣΚΟΥΦΙΑ Η γηπεδούχος ομάδα θα φορά λευκά σκουφιά και η φιλοξενούμενη ομάδα διαφορετικού χρώματος σκουφιά, εκτός από κόκκινο, εγκεκριμένα από τους διαιτητές, αλλά και διαφορετικά

Διαβάστε περισσότερα

Προηγμένη Κατηγορία (Advanced Robotics)

Προηγμένη Κατηγορία (Advanced Robotics) Προηγμένη Κατηγορία (Advanced Robotics) Στόχος της δοκιμασίας είναι το ρομπότ να σκοράρει όσο πιο πολλούς πόντους μπορεί σε μια έκδοση ρομποτικού Tetris με το όνομα Tetrastack. Το ρομπότ θα βρει, αναγνωρίσει

Διαβάστε περισσότερα

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΠΡΟΠΑΙΔΙΚΟΥ ΤΖΟΥΝΙΟΡ- ΚΑΙ ΜΙΝΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2013-2014

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΠΡΟΠΑΙΔΙΚΟΥ ΤΖΟΥΝΙΟΡ- ΚΑΙ ΜΙΝΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2013-2014 Μ. ΣΙΑΚΑΒΑΡΑ 8 α ΚΟΖΑΝΗ 50100 ΑΡΙΘ.ΠΡΩΤ. Κοζάνη Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΠΡΟΠΑΙΔΙΚΟΥ ΤΖΟΥΝΙΟΡ- ΚΑΙ ΜΙΝΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2013-2014 Η ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ στην

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΑΡΚΟ ΓΟΥΔΗ - ΑΘΗΝΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ Ε.Π.Σ. ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2011-2012 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΣΤΗΝ Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ αφού

Διαβάστε περισσότερα

3 O Π ΑΝΕΛΛΗΝΙΟ Π ΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUDOKU 09

3 O Π ΑΝΕΛΛΗΝΙΟ Π ΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUDOKU 09 www.e-sudoku.gr 1 3O ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUDOKU 2 MAIOY 2009 Οι παρόντες κανονισμοί συντάχθηκαν λαμβάνοντας υπ όψιν τους επίσημους κανονισμούς του παιχνιδιού καθώς και τους κανονισμούς της World Puzzle

Διαβάστε περισσότερα

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2017-2018 ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α.Σ.Μ. ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΕΠΑΘΛΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ 2017-2018 OPEN ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΔΥΑΔΩΝ Κανονισμός Πρωταθλήματος 1. Έναρξη Τετάρτη

Διαβάστε περισσότερα

-1- Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Σ Σ Ε Ι

-1- Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Σ Σ Ε Ι -1- Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η Η Ε.Π.Σ. Κιλκίς αφού έλαβε υπόψη της: 1. Την αθλητική νομοθεσία 2. Τον Κ.Α.Π. 3. Το Καταστατικό της 4. Την 3/ 9-7-2018 απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Σ Σ Ε Ι

Διαβάστε περισσότερα

Ποδοσφαιριστές που δικαιούνται συμμετοχή είναι :

Ποδοσφαιριστές που δικαιούνται συμμετοχή είναι : Μ. ΣΙΑΚΑΒΑΡΑ 8 α ΚΟΖΑΝΗ 50100 ΑΡΙΘ.ΠΡΩΤ. Κοζάνη Σας στέλνουμε προκήρυξη πρωταθλημάτων και έντυπα δηλώσεων συμμετοχής στα πρωταθλήματα υποδομής ποδ/κής περιόδου 2014-2015 της Ένωσής μας και παρακαλούμε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ 2017 της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΗΣΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ (ΠΕΝΑ)

ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ 2017 της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΗΣΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ (ΠΕΝΑ) ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ 2017 της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΗΣΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ (ΠΕΝΑ) Η Περιφερειακή Επιτροπή Νήσων Αιγαίου («ΠΕΝΑ») αποτελείται από έναν εκπρόσωπο από κάθε σωματείο που ανήκει στην Περιφέρεια Νήσων Αιγαίου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ε ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΓΩΝΩΝ ΤΗΛΕΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ε ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΓΩΝΩΝ ΤΗΛΕΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ε ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΓΩΝΩΝ ΤΗΛΕΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ Οι αγώνες τηλεκατευθυνόμενης ιστιοπλοΐας πρέπει να τελούνται σύμφωνα με τους Κανόνες Αγώνων Ιστιοπλοΐας όπως τροποποιούνται από το παρόν παράρτημα.

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΡΑΓΚΜΠΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ

ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΡΑΓΚΜΠΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΡΑΓΚΜΠΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ (με βάση τις οδηγίες της CMAS) Σύντομη περιγραφή του παιχνιδιού: Το υποβρύχιο ράγκμπυ είναι ένα τρισδιάστατο άθλημα που παίζεται κάτω από την επιφάνεια του νερού,

Διαβάστε περισσότερα

Καροτοκυνηγός. Αντικείμενα

Καροτοκυνηγός. Αντικείμενα Καροτοκυνηγός Το παιχνίδι λαμβάνει χώρα σε ένα κτήμα, όπου στη δεξιά του πλευρά του υπάρχει ένα χωράφι με καρότα τα οποία οριοθετούνται από μια λευκή ευθεία γραμμή αριστερά τους (βλ. επόμενη εικόνα). Το

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΗΣΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΗΣΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΗΣΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ 2018 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΠΠΑΣΙΑΣ ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ της Αγωνιστικής Περιφέρειας Κρήτης 2018 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΗΣΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ (ΠΕΝΑ) της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας

Διαβάστε περισσότερα

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ www iopor.com e-mail: info @ iopor.com ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ BIC TECHNO- RS:X 21-22/02/2015 Αρτέμιδα υπό την αιγίδα της ΕΙΟ με την αρωγή των ΝΟΑΣ και ΝΟΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ MUAYTHAI

ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ MUAYTHAI Προκήρυξη ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ MUAYTHAI Υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Moυάιτάι (Π.Ο.Μ.) Το Α.Σ. ΛΕΥΚΗ ΤΙΓΡΗΣ (WHITE TIGER CAMP) διοργανώνει το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019 Διασυλλογικούς

Διαβάστε περισσότερα

Γενικός Κανονισμός Οργάνωσης και Διεξαγωγής Πρωταθλημάτων Ε.Ο.ΠΕ.

Γενικός Κανονισμός Οργάνωσης και Διεξαγωγής Πρωταθλημάτων Ε.Ο.ΠΕ. Γενικός Κανονισμός Οργάνωσης και Διεξαγωγής Πρωταθλημάτων Ε.Ο.ΠΕ. Τροποποίηση 2017 Σημαντικές επισημάνσεις Άρθρο 25 - Ενστάσεις 1 δ) Για παράβαση ή κακή εφαρμογή των Κανονισμών Παιδιάς από τους διαιτητές,

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ MUAYTHAI

ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ MUAYTHAI Προκήρυξη ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ MUAYTHAI Υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Moυάιτάι (Π.Ο.Μ.) Το Α.Σ. ΛΕΟΝΤΕΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ (LIONS CAMP) διοργανώνει το Σάββατο 02 Φεβρουαρίου 2019 Διασυλλογικούς

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ 2018 ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΑ

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ 2018 ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΑ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ 2018 ΤΟ Το φύλλο αγώνος, όπως παρουσιάζεται εδώ, είναι το μόνο εγκεκριμένο από την Τεχνική Επιτροπή της FΙΒΑ. 1. Αποτελείται από

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ. Lxxx. Avenida de Europa, 4 E Alicante, Ισπανία Tel

ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ. Lxxx. Avenida de Europa, 4 E Alicante, Ισπανία Tel ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Lxxx ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΤΡΕΧΟΥΜΕΝΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ... 2 2. ΣΥΣΤΗΜΑ ΧΡΕΩΣΗΣ ΤΡΕΧΟΥΜΕΝΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ... 2 3. ΆΝΟΙΓΜΑ ΤΡΕΧΟΥΜΕΝΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ... 2 4. ΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΡΕΧΟΥΜΕΝΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥ ΚΩΔΙΚΑΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥ 2017-2020 1. Ατομικός Αγώνας 1.1. Το πρόγραμμα του Διαδρόμου αποτελείται από 5 έως 8 ασκήσεις ανάλογα την κατηγορία. 1.1.1. Ο διάδρομος χαρακτηρίζεται από συνεχόμενα, γρήγορα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ (Έκδοση Μάιος 2007)

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ (Έκδοση Μάιος 2007) Κ Ω Δ Ι Κ Α Σ Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η Σ Τ Ο Υ Ξ Ι Φ Ο Μ Α Χ Ο Υ ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ Δ.1 Για όλους τους ολυμπιακούς και προ-ολυμπιακούς αγώνες, ισχύουν μόνον οι κανόνες του Ολυμπιακού Καταστατικού Χάρτη, ιδιαίτερα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ D ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΓΩΝΩΝ TEAM RACING

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ D ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΓΩΝΩΝ TEAM RACING ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ D ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΓΩΝΩΝ TEAM RACING Οι αγώνες team racing θα γίνονται σύµφωνα µε τους Κανόνες Αγώνων Ιστιοπλοΐας όπως αλλάζουν από αυτό το Παράρτηµα. Αν χρησιµοποιηθούν διαιτητές πρέπει να δηλώνεται

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ OPEN ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ RSX Μαΐου 2018

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ OPEN ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ RSX Μαΐου 2018 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ OPEN ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ RSX 24 28 Μαΐου 2018 ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ 1. ΚΑΝΟΝΕΣ 1.1 Οι αγώνες θα διέπονται από τους κανόνες όπως αυτοί ορίζονται

Διαβάστε περισσότερα

Γεώργιος Σουλής ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. Έλεγχος όπλου:

Γεώργιος Σουλής ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. Έλεγχος όπλου: 1 Γεώργιος Σουλής Έλεγχος όπλου: ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ -Ο χειρισμός του όπλου πρέπει να γίνεται με σεβασμό από την πρώτη επαφή που θα έχουμε μαζί του, έως και την τελευταία. - Πιάνοντας στο χέρι ένα όπλο παρά

Διαβάστε περισσότερα

Model TD-208 / TD-416. www.tele.gr TD-208 / TD-416

Model TD-208 / TD-416. www.tele.gr TD-208 / TD-416 Οδηγίες χρήσης Τηλεφωνικού κέντρου Model (Eπεκτάσιµα τηλεφωνικά κέντρα) Κατάλογος λειτουργιών 1. SMDR (Προαιρετική λειτουργία σύνδεσης µε PC) 2. υνατότητα επέκτασης από 208 σε 416 3. Προ-ηχογραφηµένα µηνύµατα

Διαβάστε περισσότερα

3ος ΑΓΩΝΑΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟY ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ KARTING 2017 ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

3ος ΑΓΩΝΑΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟY ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ KARTING 2017 ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 3ος ΑΓΩΝΑΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟY ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ KARTING 2017 ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΙΣΤΑ ΚΑΡΤ SPARTA RACING CIRCUIT ΣΠΑΡΤΗ Κυριακή 7 Μαΐου 2017 Αριθμός Μητρώου 047-4/4/2017 Οργάνωση: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ο.Υ.Δ.Α ΤΟΜΕΑΣ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΑΠΝΟΙΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑΣ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗΣ 2015

Ε.Ο.Υ.Δ.Α ΤΟΜΕΑΣ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΑΠΝΟΙΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑΣ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗΣ 2015 Ε.Ο.Υ.Δ.Α ΤΟΜΕΑΣ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΑΠΝΟΙΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑΣ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗΣ 2015 O παρών Κανονισμός ισχύει για όλους ανεξαιρέτως τους αγώνες, που διοργανώνονται με την έγκριση

Διαβάστε περισσότερα

1 ος ΑΓΩΝΑΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΡΤ 1 os ΑΓΩΝΑΣ ΚΥΠΕΛΛΟ KARTODROMO 2015 ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

1 ος ΑΓΩΝΑΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΡΤ 1 os ΑΓΩΝΑΣ ΚΥΠΕΛΛΟ KARTODROMO 2015 ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 1 ος ΑΓΩΝΑΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΡΤ 1 os ΑΓΩΝΑΣ ΚΥΠΕΛΛΟ KARTODROMO 2015 ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ KARTODROMO Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015 Οργάνωση: ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Έναρξη εγγραφών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ LIMASSOL 3ON3

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ LIMASSOL 3ON3 ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ LIMASSOL 3ON3 ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Κάθε ομάδα θα αποτελείτε από τέσσερις (4) παίχτες.τρεις (3) θα βρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο και ένας (1) θα βρίσκεται στον χώρο τον αναπληρωματικών.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΟΧΗ Σε καμία περίπτωση μην ανοίγετε το περίβλημα της συσκευής. Υπάρχει κίνδυνος να εκτεθείτε σε επικίνδυνα υψηλή τάση.

ΠΡΟΣΟΧΗ Σε καμία περίπτωση μην ανοίγετε το περίβλημα της συσκευής. Υπάρχει κίνδυνος να εκτεθείτε σε επικίνδυνα υψηλή τάση. Οδηγίες χρήσης τηλεφωνικών κέντρων ΤC-416, TC-208 & TC-312 1.1 Οδηγίες Προφύλαξης ΠΡΟΣΟΧΗ Σε καμία περίπτωση μην ανοίγετε το περίβλημα της συσκευής. Υπάρχει κίνδυνος να εκτεθείτε σε επικίνδυνα υψηλή τάση.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΕΡΑΘΛΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ. Κανονισμός Αγώνων Αιωροπτερισμού Ακρίβειας & Διάρκειας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΕΡΑΘΛΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ. Κανονισμός Αγώνων Αιωροπτερισμού Ακρίβειας & Διάρκειας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΕΡΑΘΛΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Κανονισμός Αγώνων Αιωροπτερισμού Ακρίβειας & Διάρκειας ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΙΩΡΟΠΤΕΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΕΡΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ Ε mail: chhg@hang-gliding.gr Έκδοση 9η 1. Γενικά 1.1

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 1 ος ΑΓΩΝΑΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟY ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑTΟΣ ΚΑΡΤ 1 ος ΑΓΩΝΑΣ D-CUP 2015 Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015, KARTODROMO ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ Οργάνωση: ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΟΜΑΕ: 102 / 19.10.2015

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΗΣΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ & ΚΡΗΤΗΣ OPTIMIST LASER 4.7 & ΔΙΑΣΥΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΤΣΑΠΑΛΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΗΣΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ & ΚΡΗΤΗΣ OPTIMIST LASER 4.7 & ΔΙΑΣΥΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΤΣΑΠΑΛΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΗΣΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ & ΚΡΗΤΗΣ OPTIMIST LASER 4.7 & ΔΙΑΣΥΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΤΣΑΠΑΛΑ ΧΙΟΣ 21 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015 ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΧΙΟΥ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ 1. ΚΑΝΟΝΕΣ 1.1 Οι αγώνες

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισµός Εµποδίων 2014. Τροποποιήσεις εν ισχύ από από 1/1/2014

Κανονισµός Εµποδίων 2014. Τροποποιήσεις εν ισχύ από από 1/1/2014 Κανονισµός Εµποδίων 2014 Τροποποιήσεις εν ισχύ από από 1/1/2014 Άρθρο 200.5 - Χρήση Βίντεο το βίντεο (επίσηµο βίντεο) πρέπει να παραδοθεί στον Πρόεδρο της Α.Ε. το πολύ µέσα σε 30 από την ανακοίνωση των

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΑΣΜ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΑΣΜ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΑΣΜ Α. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟΣ 1. Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Σχολής Μωραΐτη (εφεξής "ΣΑΣΜ") διοργανώνει το "6 ο Πρωτάθλημα Μπάσκετ ΣΑΣΜ" (εφεξής Πρωτάθλημα ), ένα εσωτερικό πρωτάθλημα

Διαβάστε περισσότερα

1ο Χειμερινό Κύπελλο Marblehead 15/3/2015 ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ

1ο Χειμερινό Κύπελλο Marblehead 15/3/2015 ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ 1ο Χειμερινό Κύπελλο Marblehead 15/3/2015 ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ 1. ΚΑΝΟΝΕΣ Οι αγώνες θα διέπονται από: 1.1 Τους Κανόνες Αγώνων Ιστιοπλοΐας RRS 2013-2016 όπως τροποποιούνται από το παράρτημα Ε για τα τηλεκατευθυνόμενα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΜ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Μουάιτάι) ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ. Muaythai Α' και Β' κατηγορίας Μαρτίου2018

ΠΟΜ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Μουάιτάι) ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ. Muaythai Α' και Β' κατηγορίας Μαρτίου2018 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ Muaythai 2018 Α' και Β' κατηγορίας 17-18 Μαρτίου2018 Κλειστό στάδιο Αργοναύτες Τριπόλεως 17, Αργυρούπολη. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Muaythai (Π.Ο.Μ) σας προσκαλεί στο Πανελλήνιο Κύπελλο

Διαβάστε περισσότερα

2 η Επιμορφωτική συγκέντρωση ΣΥ.Δ.ΠΕ.-A.Α.A /11/2016

2 η Επιμορφωτική συγκέντρωση ΣΥ.Δ.ΠΕ.-A.Α.A /11/2016 2 η Επιμορφωτική συγκέντρωση ΣΥ.Δ.ΠΕ.-A.Α.A. 2016-17 1/11/2016 Γενική οδηγία για εθνικές κατηγορίες (υπενθύμιση): Αθλητής/αθλήτρια για τον/την οποίο/οποία έχει κατατεθεί το δελτίο του στη γραμματεία και

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΜΠΑΛΑ Ξεφουσκώνει η μπάλα (αέρας 0,30 0,325 κιλά ανά τετρ. εκατοστό) (4,26 έως 4,61 psi) (294,3 έως 318,82 mbar) Είναι πλέον έγχρωμη ΣΥΝΕΧΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Κ Ω Δ Ι Κ Α Σ Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η Σ Τ Ο Υ Ξ Ι Φ Ο Μ Α Χ Ο Υ

Κ Ω Δ Ι Κ Α Σ Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η Σ Τ Ο Υ Ξ Ι Φ Ο Μ Α Χ Ο Υ Κ Ω Δ Ι Κ Α Σ Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η Σ Τ Ο Υ Ξ Ι Φ Ο Μ Α Χ Ο Υ ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ Δ.1 Για όλους τους ολυμπιακούς και προ-ολυμπιακούς αγώνες, ισχύουν μόνον οι κανόνες του Ολυμπιακού Καταστατικού Χάρτη, ιδιαίτερα

Διαβάστε περισσότερα

1ος ΑΓΩΝΑΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΡΤ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

1ος ΑΓΩΝΑΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΡΤ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 1ος ΑΓΩΝΑΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΡΤ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ KARTODROMO Κυριακή 20 Μαρτίου 2016 Οργάνωση: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Έναρξη εγγραφών Δευτέρα 07 Μαρτίου 2016

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΟΡΥ 5Χ5 ΣΑΛΑΣ ΚΩΦΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΟΑΚ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΟΡΥ 5Χ5 ΣΑΛΑΣ ΚΩΦΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΟΑΚ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΟΡΥ 5Χ5 ΣΑΛΑΣ ΚΩΦΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΟΑΚ 2015 Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών Φέρων 6 Office2@hafdeaf..gr www.hafdeaf.gr

Διαβάστε περισσότερα

Ετήσια Συνέλευση Εργασιών του Διεθνούς Ποδοσφαιρικού Συμβουλίου (IFAB), 2 Οκτωβρίου 2012 αποφάσεις και οδηγίες

Ετήσια Συνέλευση Εργασιών του Διεθνούς Ποδοσφαιρικού Συμβουλίου (IFAB), 2 Οκτωβρίου 2012 αποφάσεις και οδηγίες ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ FIFA Εγκύκλιος αρ. 1322 Ζυρίχη, 25 Οκτωβρίου 2012 SG/bru Ετήσια Συνέλευση Εργασιών του Διεθνούς Ποδοσφαιρικού Συμβουλίου (IFAB), 2 Οκτωβρίου 2012 αποφάσεις και οδηγίες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΚΡΟΒΑΤΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ Α -Β -Γ -Δ -Ε 2009-2012

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΚΡΟΒΑΤΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ Α -Β -Γ -Δ -Ε 2009-2012 ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΚΡΟΒΑΤΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ Α -Β -Γ -Δ -Ε 2009-2012 Ισχύουν από τον Ιανουάριο του 2009 1 Άρθρο 1: ΣΚΟΠΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

Τοξοβολία αναψυχής. Ανάλογα με το είδος του τόξου που χρησιμοποιείται, διαχωρίζονται τα διάφορα είδη τοξοβολίας. Έτσι έχουμε: 1.

Τοξοβολία αναψυχής. Ανάλογα με το είδος του τόξου που χρησιμοποιείται, διαχωρίζονται τα διάφορα είδη τοξοβολίας. Έτσι έχουμε: 1. Τοξοβολία αναψυχής Η τοξοβολία ξεκίνησε την πορεία της σαν προσπάθεια του ανθρώπου να επιβληθεί στο περιβάλλον του και να επιβιώσει. Στους ιστορικούς χρόνους, επικράτησε σαν μέθοδος κυνηγιού, στρατιωτική

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ (-16 ΕΤΩΝ) ΑΤΤΙΚΗΣ 2018

ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ (-16 ΕΤΩΝ) ΑΤΤΙΚΗΣ 2018 Αθήνα, 23.09.2018 Αριθμ. πρωτ.: Α 89/23.09.2018 ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ (-16 ΕΤΩΝ) ΑΤΤΙΚΗΣ 2018 Η Ε.Σ.Σ.Ν.Α. προκηρύσσει το Ομαδικό Πρωτάθλημα ΠΑΙΔΩΝ κάτω των 16 ετών Αττικής 2018. 1. ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

BeoSound 9000 Οδηγ ς

BeoSound 9000 Οδηγ ς BeoSound 9000 Οδηγός BeoVision Avant Guide BeoVision Avant Reference book Περιεχόµενα του Οδηγού 3 Υπάρχουν δύο οδηγοί στη διάθεση σας, για να γνωρίσετε τη δική σας συσκευή Bang & Olufsen. Ο οδηγός Το

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ LIMASSOL 3ON3

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ LIMASSOL 3ON3 ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ LIMASSOL 3ON3 ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Κάθε ομάδα θα αποτελείτε από τέσσερις (4) παίχτες.τρεις (3) θα βρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο και ένας (1) θα βρίσκεται στον χώρο τον αναπληρωματικών.

Διαβάστε περισσότερα

Εγκύκλιος Ε.Φ.Ο.Τ. 2010/1

Εγκύκλιος Ε.Φ.Ο.Τ. 2010/1 Εγκύκλιος Ε.Φ.Ο.Τ. 2010/1 Βαθμολογούμενοι Αγώνες, Τρόπος Βαθμολόγησης Οι βαθμολογούμενοι αγώνες για το έτος 2010 είναι οι κάτωθι: Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2x18μ με Ο.Γ. Ανοιχτό Πρωτάθλημα 2x70μ με Ο.Γ. Κύπελλο

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης για το τηλεφωνικό κέντρο: TC-206D

Οδηγίες χρήσης για το τηλεφωνικό κέντρο: TC-206D Οδηγίες χρήσης για το τηλεφωνικό κέντρο: TC-206D 1. MIA ΣΥΝΤΟΜΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ Ο ΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ 1.1 Εισαγωγή Το TC206D είναι ένα τηλεφωνικό κέντρο που χρησιµοποιείται για

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Κ-13 ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2015 2016

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Κ-13 ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2015 2016 ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Κ Υ Κ Λ Α Δ Ω Ν ΕΔΡΑ: ΓΗΠΕΔΟ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ ΕΠΣΚ, ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑΣ 1-ΣΥΡΟΣ 84100 ΤΗΛ: 22810-82888, FAX: 22810-87762, e-mail: epskykladon@gmail.com ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Κ-13

Διαβάστε περισσότερα

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΑΤΡΩΝ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΑΤΡΩΝ 4 ος ΑΓΩΝΑΣ CUP 2015 ΠΑΤΡΑ 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015 ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΑΤΡΩΝ Πίστα: Kartmania(ΠΑΤΡΑ) ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ Σελίδα 1 ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ι ΑΡΘΡΟ 1 ΟΡΓΑΝΩΣΗ 1.1 Ορισμός Μετά από έγκριση

Διαβάστε περισσότερα

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Σ Σ Ε Ι

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Σ Σ Ε Ι EΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Κ Ο Ζ Α Ν Η Σ Αριθμ.Πρωτ. :. ΚΟΖΑΝΗ.././20. ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΚΥΠΕΛΛΟΥ Η ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ αφού έλαβε υπόψη: Α. Το Καταστατικό της Β. Τις διατάξεις του Κ.Α.Π.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΡΜΟΥ ΡΟΖΟΥ 17. Αριθ.Πρωτ. 457 Βόλος 6/10/2014 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΕΠΣΘ

ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΡΜΟΥ ΡΟΖΟΥ 17. Αριθ.Πρωτ. 457 Βόλος 6/10/2014 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΕΠΣΘ ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΡΜΟΥ ΡΟΖΟΥ 17 Αριθ.Πρωτ. 457 Βόλος 6/10/2014 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΕΠΣΘ ΠΑΙΔΩΝ - ΠΡΟΠΑΙΔΩΝ ΤΖΟΥΝΙΟΡ ΠΡΟ-ΤΖΟΥΝΙΟΡ-ΜΙΝΙ ΤΖΟΥΝΙΟΡ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2014-2015 Η

Διαβάστε περισσότερα

Ε Ν Ω Σ Η Π Ο Δ Ο Σ Φ Α Ι Ρ Ι Κ Ω Ν Σ Ω Μ Α Τ Ε Ι Ω Ν Π Ι Ε Ρ Ι Α Σ

Ε Ν Ω Σ Η Π Ο Δ Ο Σ Φ Α Ι Ρ Ι Κ Ω Ν Σ Ω Μ Α Τ Ε Ι Ω Ν Π Ι Ε Ρ Ι Α Σ ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Ή ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: 2015-2016 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:... ΟΜΙΛΟΣ:... Στο γήπεδο: Ημερομηνία: Αγωνιστική: Ορισθείσα ώρα έναρξης:. Ώρα έναρξης:... Ώρα λήξης:... Διαιτητής:.Σ.Δ.Π.:. Α Βοηθός:..

Διαβάστε περισσότερα

4ος ΑΓΩΝΑΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟY ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ KARTING 2016 ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

4ος ΑΓΩΝΑΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟY ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ KARTING 2016 ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 4ος ΑΓΩΝΑΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟY ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ KARTING 2016 ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΙΣΤΑ ΚΑΡΤ KARTODROMO ΑΦΙΔΝΕΣ Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016 Αριθμός Μητρώου ΕΠΑ: 124/27.09.2016 Οργάνωση: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Διαμαρτυρίες - Ενστάσεις Προσφυγές [Objections-Protests-Appeals] Περί Ποινών

Διαμαρτυρίες - Ενστάσεις Προσφυγές [Objections-Protests-Appeals] Περί Ποινών Σ ύ ν δ ε σ μ ο ς Κ ρ ι τ ώ ν Α θ λ η τ ι κ ή ς Ι π π α σ ί α ς Διαμαρτυρίες - Ενστάσεις Προσφυγές [Objections-Protests-Appeals] Περί Ποινών pg. 1 1ο Σεμινάριο refresher Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014 ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Ετήσιο Σεμινάριο ΟΔΒΕ 2016 Ο ΠΑΙΚΤΗΣ ΛΙΜΠΕΡΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΜΙΧΕΛΙΝΑΚΗΣ

Ετήσιο Σεμινάριο ΟΔΒΕ 2016 Ο ΠΑΙΚΤΗΣ ΛΙΜΠΕΡΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΜΙΧΕΛΙΝΑΚΗΣ Ετήσιο Σεμινάριο ΟΔΒΕ 2016 Ο ΠΑΙΚΤΗΣ ΛΙΜΠΕΡΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΜΙΧΕΛΙΝΑΚΗΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΛΙΜΠΕΡΟ Κάθε ομάδα έχει το δικαίωμα να χαρακτηρίσει από τη λίστα των παικτών έως δύο εξειδικευμένους αμυντικά

Διαβάστε περισσότερα

Εσωτερικό ς κανόνισμό ς 2015-2016

Εσωτερικό ς κανόνισμό ς 2015-2016 Εσωτερικό ς κανόνισμό ς 2015-2016 1/7/2015 Κανονισμός μελών Α.Σ.Μ. Γλυφάδας Αγωνιστική περίοδος 2015-2016 1 Μέλη και αθλητές 1.1 Μέλη του συλλόγου μπορούν να είναι και αθλητές του με δικαίωμα συμμετοχής,

Διαβάστε περισσότερα

Ο Μ Ο Σ Π Ο Ν Δ Ι Α Δ Ι Α Ι Τ Η Τ Ω Ν Β Ο Λ Ε Ϊ Ε Λ Λ Α Δ Ο Σ ΘΕΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ 2018 Α ΚΑΙ Β ΟΔBΕ

Ο Μ Ο Σ Π Ο Ν Δ Ι Α Δ Ι Α Ι Τ Η Τ Ω Ν Β Ο Λ Ε Ϊ Ε Λ Λ Α Δ Ο Σ ΘΕΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ 2018 Α ΚΑΙ Β ΟΔBΕ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ.. ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ Α ΚΑΙ Β ΟΔΒΕ. Όπου απαιτείται επιλογή απάντησης ή απαντήσεων στις ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών, σας παρακαλούμε να κυκλώσετε το γράμμα ή τα γράμματα της

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ Κανόνες & Κανονισμοί 2017

ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ Κανόνες & Κανονισμοί 2017 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ Α ΈΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2017 ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ Κανόνες & Κανονισμοί 2017 ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο ΙΟΡΓΑΝΩΝ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚ ΟΣΗ Α) Α ΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΓΗΠΕ ΩΝ. Β) Α ΕΙΑ ΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΑΤΡΩΝ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΑΤΡΩΝ 2 ος ΑΓΩΝΑΣ CUP 2016 ΠΑΤΡΑ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016 ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΑΤΡΩΝ Πίστα: Kartmania(ΠΑΤΡΑ) ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΠΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ Σελίδα 1 ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ι ΑΡΘΡΟ 1 ΟΡΓΑΝΩΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚA. Εισαγωγή: Συστήματα συναγερμού

ΕΛΛΗΝΙΚA. Εισαγωγή: Συστήματα συναγερμού Συστήματα συναγερμού Εισαγωγή: ΕΛΛΗΝΙΚA Ασύρματο σύστημα συναγερμού Plug and Play πολλαπλών λειτουργιών. Εύκολη και γρήγορη εγκατάσταση. Λειτουργεί με μπαταρίες, χωρίς προσαρμογείς και καλώδια. Ασφαλίζει

Διαβάστε περισσότερα

51ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΟΜΑΔΩΝ Γεώργιος Ράλλης 2017 ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ 1-16, 1-11, 1-9, 1-6

51ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΟΜΑΔΩΝ Γεώργιος Ράλλης 2017 ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ 1-16, 1-11, 1-9, 1-6 Προς όλα τα Σωματεία μέλη ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 10/2017 51ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΟΜΑΔΩΝ Γεώργιος Ράλλης 2017 ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ 1-16, 1-11, 1-9, 1-6 Αθήνα, 13 Φεβρουαρίου 2017 Αριθ. Πρωτ. 31/17/ΕΑ/λζ Προκηρύσσεται το 51

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ BEACH VOLLEY ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ BEACH VOLLEY ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ OAKA, Ανοικτό Κολυμβητήριο, Σπύρου Λούη, 15123 Μαρούσι, AΘΗΝΑ Tel.: +30.210.6801952 Fax: +30.210.6801960 OAKA, Olympic Aquatic Center, Spyrou Loui, 151 23 Athens, GREECE Web: www.volleyball.gr mail: hellas@volleyball.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΑΜΕΙΝΟΚΛΕΙΑ & 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016

ΑΜΕΙΝΟΚΛΕΙΑ & 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΜΕΙΝΟΚΛΕΙΑ 2016 27 & 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016 OPTIMIST LASER STD LASER RADIAL LASER 4,7 LASER MASTER (ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ) ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΣΣΟΥ ΚΑΤΩ ΑΣΣΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ Τηλ. 2741088474 & 6944523634 Ο Ναυτικός Όμιλος

Διαβάστε περισσότερα

4 ος ΑΓΩΝΑΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΡΤ & KARTODROMO. Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014. Οργάνωση: ΑΡΤΕΜΙΣ. Συμπληρωματικός Κανονισμός ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

4 ος ΑΓΩΝΑΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΡΤ & KARTODROMO. Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014. Οργάνωση: ΑΡΤΕΜΙΣ. Συμπληρωματικός Κανονισμός ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΡΤΕΜΙΣ 4 ος ΑΓΩΝΑΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΡΤ & 3 ος ΑΓΩΝΑΣ CUP 2014 KARTODROMO Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014 Οργάνωση: ΑΡΤΕΜΙΣ Συμπληρωματικός Κανονισμός ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Έναρξη εγγραφών Δευτέρα 13 Οκτωβρίου Λήξη

Διαβάστε περισσότερα

ΑΜΕΙΝΟΚΛΕΙΑ 2015 5 & 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015

ΑΜΕΙΝΟΚΛΕΙΑ 2015 5 & 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΜΕΙΝΟΚΛΕΙΑ 2015 5 & 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015 OPTIMIST LASER STD LASER RADIAL LASER 4,7 LASER MASTER (ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ) ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΣΣΟΥ ΚΑΤΩ ΑΣΣΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ Τηλ. 2741088474 & 6944523634 Ο Ναυτικός Όμιλος

Διαβάστε περισσότερα

Α. SA-SB-TA-TB-SA-SB Β. SA-TB-SB-TA-TTO-SB Γ. SB-TB-SA-SB Δ. TA-SA-TB-TA-SB E. SA-SB-TA-TB-TA-TB ΣΤ. TA-TTO-TB-SA-SB Z.

Α. SA-SB-TA-TB-SA-SB Β. SA-TB-SB-TA-TTO-SB Γ. SB-TB-SA-SB Δ. TA-SA-TB-TA-SB E. SA-SB-TA-TB-TA-TB ΣΤ. TA-TTO-TB-SA-SB Z. Ερώτηση 1 Ποια από τα παρακάτω επιτρέπονται στην ίδια διακοπή: Α. SA-SB-TA-TB-SA-SB Β. SA-TB-SB-TA-TTO-SB Γ. SB-TB-SA-SB Δ. TA-SA-TB-TA-SB E. SA-SB-TA-TB-TA-TB ΣΤ. TA-TTO-TB-SA-SB Z. TA-TA-TB-TB-SA-SB

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 4ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ JOYA KICK BOXING CHAMPIONSHIP FINALS 2015 ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 4ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ JOYA KICK BOXING CHAMPIONSHIP FINALS 2015 ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 4ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ JOYA KICK BOXING CHAMPIONSHIP FINALS 2015 ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015 Αγαπητοί συνάδελφοι, προπονητές, Άλλος ένας κύκλος του πρωταθλήματος JOYA KICK BOXING CHAMPIONSHIP κλείνει.

Διαβάστε περισσότερα

Κατηγορία Γυμνασίου: Βυζαντινή Αυτοκρατορία και Επικοινωνίες (Φρυκτωρίες)

Κατηγορία Γυμνασίου: Βυζαντινή Αυτοκρατορία και Επικοινωνίες (Φρυκτωρίες) Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Κατηγορία Γυμνασίου: Βυζαντινή Αυτοκρατορία και Επικοινωνίες (Φρυκτωρίες) Περιγραφή πρόκλησης, κανονισμοί και βαθμολογία Επιμέλεια: Τούρλος Ιωάννης Τσατσαρώνης

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 12/14 Α ειδικός Κανονισμός αγώνων επιλογής Εθνικών Ομάδων Όπεν 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 12/14 Α ειδικός Κανονισμός αγώνων επιλογής Εθνικών Ομάδων Όπεν 2014 Προς όλα τα Σωματεία Μέλη Αθήνα 5 Φεβρουαρίου2014 Αριθ. Πρωτ. 24/14/ΕΕΟ/ισ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 12/14 Α ειδικός Κανονισμός αγώνων επιλογής Εθνικών Ομάδων Όπεν 2014 Στους αγώνες επιλογής εθνικών ομάδων όπεν 2014

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΦΙΝΕΙΑ 21 22/05/2011 ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ

ΔΕΛΦΙΝΕΙΑ 21 22/05/2011 ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ ΔΕΛΦΙΝΕΙΑ 21 22/05/2011 ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ 1. ΚΑΝΟΝΕΣ 1.1 Οι αγώνες θα διέπονται από τους κανόνες όπως αυτοί ορίζονται στους Κανόνες Αγώνων Ιστιοπλοΐας και στους κανόνες

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΧΩΡΙΣΜΑΤΩΝ (SCREENS) ΈΚΔΟΣΗ 2011

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΧΩΡΙΣΜΑΤΩΝ (SCREENS) ΈΚΔΟΣΗ 2011 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΧΩΡΙΣΜΑΤΩΝ (SCREENS) ΈΚΔΟΣΗ 2011 Α. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΊΑΣ Ο Βορράς και η Ανατολή κάθονται στην ίδια πλευρά του χωρίσματος, καθ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Είναι ευθύνη του Βορρά να τοποθετήσει

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΤΛΛΟΓΙΚΟ ΠΡΩΣΑΘΛΗΜΑ BEACH VOLLEY ΑΝΔΡΩΝ-ΓΤΝΑΙΚΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΤΛΛΟΓΙΚΟ ΠΡΩΣΑΘΛΗΜΑ BEACH VOLLEY ΑΝΔΡΩΝ-ΓΤΝΑΙΚΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΤΛΛΟΓΙΚΟ ΠΡΩΣΑΘΛΗΜΑ BEACH VOLLEY ΑΝΔΡΩΝ-ΓΤΝΑΙΚΩΝ 2015 ΠΡΟΚΗΡΤΞΗ ΠΡΩΣΑΘΛΗΜΑΣΟ Αθήνα, 17 Απριλίου 2015 Α.Π. 1579 Σο Πανελλήνιο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Beach Volleyball 2015, διοργανώνεται από

Διαβάστε περισσότερα

Προκήρυξη ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΟΥΑΪΤΑΪ 8-9 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

Προκήρυξη ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΟΥΑΪΤΑΪ 8-9 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019 ++ Προκήρυξη ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΟΥΑΪΤΑΪ 8-9 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019 Κατηγορίες: 1. Α - Β 2. Κατηγορία Βετεράνων 3. Αγώνες Εμπειρίας (Novice) Κλειστό Γυμναστήριο «Αργοναύτες» Τριπόλεως 17 - Αργυρούπολη, Δήμος Ελληνικού

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2015 2016. του αθλήματος της Καλαθοσφαίρισης και σύμφωνα με τους ισχύοντες

ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2015 2016. του αθλήματος της Καλαθοσφαίρισης και σύμφωνα με τους ισχύοντες ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2015 2016 Η Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α. συνεχίζοντας την προσπάθειά της για ανάπτυξη του αθλήματος της Καλαθοσφαίρισης και σύμφωνα με τους ισχύοντες Αθλητικούς

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Muaythai 2018

ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Muaythai 2018 ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Muaythai 2018 Α', Β' κατηγορίες και Αγώνες Εμπειρίας 20 Οκτωβρίου 2018 Κλειστό αθλητικό γήπεδο «Οδυσσέας Παπαδόπουλος» επί της οδού Αλ. Παναγούλη 13, Γλυφάδα Η Πανελλήνια Ομοσπονδία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΕΓΔ Οδηγίες προς τους μαθητές για τη χρήση του λογισμικού εξέτασης (EL)

ΕΕΓΔ Οδηγίες προς τους μαθητές για τη χρήση του λογισμικού εξέτασης (EL) ΕΕΓΔ Οδηγίες προς τους μαθητές για τη χρήση του λογισμικού εξέτασης (EL) Πίνακας Περιεχομένων 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ 3 2 ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΤΕΣΤ 3 2.1 Η σύνδεση με το σύστημα (log-in) 3 2.2 Έλεγχος του ήχου για το

Διαβάστε περισσότερα

Διοικητικοί Κανονισμοί

Διοικητικοί Κανονισμοί ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ CYPRUS CHESS FEDERATION Διοικητικοί Κανονισμοί 1. Στη δύναμη της ΚΥΣΟ εγγράφονται μέλη ερασιτεχνικά-φίλαθλα σωματεία που καλλιεργούν το άθλημα του σκακιού, σύμφωνα με όσα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ D ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΓΩΝΩΝ TEAM RACING

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ D ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΓΩΝΩΝ TEAM RACING ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ D ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΓΩΝΩΝ TEAM RACING Οι αγώνες team racing θα γίνονται σύμφωνα με τους Κανόνες Αγώνων Ιστιοπλοΐας όπως αλλάζουν από αυτό το Παράρτημα. D1 ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΙΣΤΙΟΔΡΟΜΙΩΝ D1.1 Αλλαγές

Διαβάστε περισσότερα

21 Ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΟΠΕΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ATHENS CHALLΕNGE 2018

21 Ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΟΠΕΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ATHENS CHALLΕNGE 2018 21 Ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΟΠΕΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ATHENS CHALLΕNGE 2018 1. ΓΕΝΙΚΑ Η Σκακιστική Επικοινωνία Ηρακλείου συνδιοργανώνει με τον Δήμο Ηρακλείου διοργανώνει το 21ο Όπεν Ηρακλείου, το οποίο θα διεξαχθεί

Διαβάστε περισσότερα