Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3759, 3/10/2003 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΝΟΜΟ ΤΟΥ 2001

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3759, 3/10/2003 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΝΟΜΟ ΤΟΥ 2001"

Transcript

1 158(I)/2003 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΝΟΜΟ ΤΟΥ 2001 Για σκοπούς εναρμόνισης με τις πράξεις της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο- (α) «Οδηγία 2002/34/ΕΚ της Επιτροπής της 15ης Απριλίου 2002 για προσαρμογή στην Τεχνική πρόοδο των παραρτημάτων ΙΙ, ΙΙΙ και VII της Οδηγίας 76/768/ΕΟΚ του Συμβουλίου περί προσεγγίσεως των νομοθεσιών των κρατών μελών των αναφερομένων στα καλλυντικά προϊόντα» (EE L 102 της , σ. 19) (β) «Οδηγία 2003/1/ΕΚ της Επιτροπής της 6ης Ιανουαρίου 2003, για την προσαρμογή στη τεχνική πρόοδο του παραρτήματος ΙΙ της Οδηγίας 26/86/ΕΟΚ του Συμβουλίου περί προσεγγίσεως των νομοθεσιών των κρατών μελών των αναφερόμενων στα καλλυντικά προϊόντα» (EE L 5 της , σ. 14), Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 106(Ι) του του Ο παρών Νομός θα αναφέρεται ως ο περί Καλλυντικών Προϊόντων (Τροποποιητικός) Νόμος του 2003 και θα διαβάζεται μαζί με τον περί Καλλυντικών Προϊόντων Νόμο του 2001 (που στο εξής θα αναφέρεται ως «ο βασικός νόμος») και ο βασικός νόμος και ο παρών Νόμος θα αναφέρονται μαζί ως οι περί Καλλυντικών Προϊόντων Νόμοι του 2001 και Τροποποίηση του άρθρου 33 του βασικού νόμου. 2. Το άρθρο 33 του βασικού νόμου τροποποιείται με την προσθήκη της φράσης «ή αντικαθιστά» μετά τη φράση «να τροποποιεί» (δεύτερη γραμμή).

2 158(I)/2003 Τροποποίηση του βασικού νόμου με την αντικατάσταση του Τρίτου Παραρτήματος. Πίνακας Ι. 3. Ο βασικός νόμος τροποποιείται με την αντικατάσταση του Τρίτου Παραρτήματος με το νέο Παράρτημα, το οποίο εκτίθεται στον Πίνακα Ι. Τροποποίηση του βασικού νόμου με την αντικατάσταση του Τέταρτου Παραρτήματος. Πίνακας ΙΙ. 4. Ο βασικός νόμος τροποποιείται με την αντικατάσταση του Τέταρτου Παραρτήματος με το νέο Παράρτημα, το οποίο εκτίθεται στον Πίνακα ΙI. Τροποποίηση του βασικού νόμου με την αντικατάσταση του Εβδομου Παραρτήματος. Πίνακας ΙΙΙ. 5. Ο βασικός νόμος τροποποιείται με την αντικατάσταση του Εβδομου Παραρτήματος με το νέο Παράρτημα, το οποίο εκτίθεται στον Πίνακα ΙΙI.

3 158(I)/2003 ΠΙΝΑΚΑΣ Ι (Άρθρο 3) «ΤΡΙΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ (άρθρο 8 (3) (β) (iii), άρθρο 10 (1) (α), και εύτερο και Τέταρτο και Πέμπτο Παράρτημα) ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΟΥΣΙΩΝ ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ ΑΥΞΩΝ ΑΡΙΘΜΟΣ ΟΥΣΙΕΣ Ν-5-χλωρομπενζοξαζόλ-2-υλακεταμίδιο. Υδροξείδιο του β-ακετοξυαιθυλο-τριμεθυλαμμωνίου (ακετυλοχολίνη) και τα άλατά του. Deanol aceglumate*. Σπιρονολακτόνη*. [4-(4-Υδροξυ-3-ιωδοφαινοξυ)-3,5 διιωδοφαινυλ] οξικό οξύ και τα άλατά του Methotrexate*. Αμινοκαπροϊκό οξύ* και τα άλατά του. Cinchophen*, τα άλατά του, τα παράγωγα του και τα άλατα αυτών των παραγώγων Θυροπροπικό οξύ* και τα άλατά του. Τριχλωροξικό οξύ. Aconitum napellus L. (φύλλα, ρίζες και γαληνικά παρασκευάσματα). 12. Ακονιτίνη (κύριο αλκαλοειδές του Aconitum napellus L.) και τα άλατά της. 13. Adonis vernalis L. και τα παρασκευάσματά του.

4 158(I)/2003 ΑΥΞΩΝ ΑΡΙΘΜΟΣ 14. Επινεφρίνη*. ΟΥΣΙΕΣ Αλκαλοειδή της Rauwolfia serpentina και τα άλατά τους. Ακετυλενικές αλκοόλες, και οι εστέρες, αιθέρες και τα άλατά τους. Ισοπρεναλίνη*. Ισοθειοκυανικός αλλυλεστέρας. Αλλοκλαμίδιο* και τα άλατά του. Ναλορφίνη*, τα άλατα και οι αιθέρες της. Συμπαθητικομιμητικές αμίνες που δρουν στο κεντρικό νευρικό σύστημα και περιλαμβάνονται στον πρώτο κατάλογο των χορηγητέων μόνον βάσει ιατρικής συνταγής φαρμάκων, ο οποίος περιλαμβάνεται στην απόφαση Α.Ρ.(69) 2 του Συμβουλίου της Ευρώπης Ανιλίνη, τα άλατά της και τα αλογονωμένα και σουλφονωμένα παράγωγά της. Βετοξυκαΐνη* και τα άλατά της. Ζοξαζολαμίνη*. Προκαϊναμίδιο*, τα άλατά και τα παράγωγά του. Βενζιδίνη. 27. Τυαμινοεπτάνιο*, τα ισομερή και τα άλατά του. 28. Οκτωδρίνη και τα άλατά της Αμινο-1,2-δις (4-μεθοξυφαινυλο) αιθανόλη και τα άλατά της.

5 158(I)/2003 ΑΥΞΩΝ ΑΡΙΘΜΟΣ ΟΥΣΙΕΣ 1,3- ιμεθυλοπεντυλαμίνη και τα άλατά της. 4-Αμινοσαλικυλικό οξύ και τα άλατά του. Τουλουιδίνες, τα ισομερή τους, τα άλατά τους και τα αλογονωμένα και σουλφονωμένα παράγωγά τους. 33. Ξυλιδίνες, τα ισομερή τους, τα άλατά τους και τα αλογονωμένα και σουλφονωμένα παράγωγά τους (3-Μεθυλο-2-βουτενυλοξυ)-7H-φουρο(3,2-g) [1] βενζοπυραν-7-όνη (αμιδίνη) Ammi majus L. και τα γαληνικά παρασκευάσματά του. 2,3- ίχλωρο-2-μεθυλοβουτάνιο. Ουσίες με ανδρογονικά αποτελέσματα. Ελαιο ανθρακενίου. Αντιβιοτικά. Αντιμόνιο και οι ενώσεις του. Apocynum cannabinum L. και τα παρασκευάσματά του. Απομορφίνη (5, 6, 6α, 7-τετραϋδρο-6-μεθυλο-4-H-διβενζο (de, g) κινολινο-10, 11-διόλη) και τα άλατά της. 43. Αρσενικό και οι ενώσεις του. 44. Atropa belladona L. και τα παρασκευάσματά της. 45. Ατροπίνη, τα άλατα και τα παράγωγά της.

6 158(I)/2003 ΑΥΞΩΝ ΑΡΙΘΜΟΣ Τέταρτο Παράρτη μα. Πέμπτο Παράρτη- μα ΟΥΣΙΕΣ Αλατα βαρίου, με εξαίρεση - (α) το θειϊκό βάριο (β) το θειούχο βάριο νοουμένου ότι πληρούνται οι διατάξεις στην καταχώρηση με αύξοντα αριθμό 26 του Τέταρτου Παραρτήματος αναφορικά με τα θειούχα άλατα των αλκαλικών γαιών (γ) τις λάκες, τα χρώματα και τα άλατα, που παρασκευάζονται από χρωστικές ουσίες οι οποίες καθορίζονται στο Πέμπτο Παράρτημα και στις οποίες αναφέρεται η σημείωση (3) του Πέμπτου Παραρτήματος. Βενζόλιο. 4, 5- ιυδροβενζιμιδαζολ-4-όνη. Βενζαζεπίνες και βενζοδιαζεπίνες, τα άλατα και τα παράγωγά τους. Βενζοϊκός 1-διμεθυλαμινομεθυλο-1-μεθυλοπροπυλεστήρ (αμυλοκαΐνη) και τα άλατά του. Βενζοϊκός 2,2,6 τριμεθυλο-4-πιπεριδυλεστήρ (βενζαμίνη) και τα άλατά του. Ισοκαρβοξαζίδιο*. Βενδροφλουμεθιαζίδιο* και τα παράγωγά του. Βηρύλλιο και οι ενώσεις του. 55. Βρώμιο, στοιχειακό. 56. Bretylium tosilate*. 57. Carbromal*. 58. Bromisoval*.

7 158(I)/2003 ΑΥΞΩΝ ΑΡΙΘΜΟΣ ΟΥΣΙΕΣ Βρωμοφενιραμίνη* και τα άλατά της. Benzilonium bromide*. Βρωμιούχο τετρααιθυλαμμώνιο*. Βρυκίνη. Τετρακαΐνη* και τα άλατά της. Μοφεβουταζόνη*. Τολβουταμίδιο*. Καρβουταμίδιο*. Φαινυλοβουταζόνη*. Κάδμιο και οι ενώσεις του. Κανθαρίδες, Cantharis vesicatoria. (IR, 2S)-Εξαϋδρο-1,2-διμεθυλο-3,6-εποξυφθαλικός ανυδρίτης (κανθαριδίνη) Phenprobamate*. Νιτροπαράγωγα του καρβαζολίου. ιθειάνθραξ. 74. Καταλάση. 75. Κεφαλίνη και τα άλατά της.

8 158(I)/2003 ΑΥΞΩΝ ΑΡΙΘΜΟΣ ΟΥΣΙΕΣ Chenopodium ambrosioides (αιθέριο έλαιο). 2,2,2-Τριχλωροαιθανο-1,1-διόλη (χλωράλη). Χλώριο. Χλωροπροπαμίδιο*. Diphenoxylatum*. Κιτρικό-Υδροχλωρικό άλας της 4-φαινυλαζοφαινυλενο-1,3-διαμίνης (Υδροχλωρική κιτρική χρυσοϊδίνη) Χλωροζοξαζόνη*. 2-Χλωρο-6-μεθυλοπυριμιδιν-4-υλαδιμεθυλαμίνη (κριμιδίνη-iso). Chlorprothixen* και τα άλατά του. Κλοφεναμίδιο*. Ν-Οξείδιο της Ν,Ν-δις (2-χλωροαιθυλο) μεθυλαμίνης και τα άλατά του. Chlormethin* και τα άλατά του. Κυκλοφωσφαμίδιο* και τα άλατά του. Mannomustin* και τα άλατά του. Βουτανιλικαΐνη* και τα άλατά της.

9 158(I)/2003 ΑΥΞΩΝ ΑΡΙΘΜΟΣ Χλωρομεζανόνη*. Τριπαρανόλη*. ΟΥΣΙΕΣ [2(4-Χλωροφαινυλο)-2-φαινυλακετυλ] ινδανο-1,3-διόνη (Χλωροφασινόνη-ISO) Χλωροφαινοξαμίνη*. Φαιναγλυκοδόλη*. Χλωροαιθάνιο (αιθυλοχλωρίδιο). Χρώμιο χρωμικό οξύ και τα άλατά του. Claviceps purpurea Tul., τα αλκαλοειδή και τα γαληνικά παρασκευάσματά του Conium maculatum L. (καρπός, σκόνη, γαληνικά παρασκευάσματα). Γλυκυκλαμίδιο* 101. Βενζολοσουλφονικό κοβάλτιο Κολχικίνη, τα άλατα και τα παράγωγά της Κολχικοσίδιο και τα παράγωγά του. Colchicum autumnale L. και τα γαληνικά παρασκευάσματα του Κονβαλατοξίνη.

10 158(I)/2003 ΑΥΞΩΝ ΑΡΙΘΜΟΣ ΟΥΣΙΕΣ Anamirta cocculus L. (καρπός). Croton tiglium (έλαιο) 1-Βουτυλο-3-(Ν-κρωτονοϋλοσουλφανιλυλ)-ουρία. Κουράριο και κουραρίνη. Συνθετικά κουραριογόνα. Υδροκυάνιο και τα άλατά του. 2-α-Κυκλοεξυλοβενζυλ(Ν,Ν,Ν,Ν -τετρααιθυλο) τριμεθυλενοδιαμίνη (φαινεταμίνη) Κυκλομενόλη* και τα άλατά της. Εξακυκλονικό νάτριο*. Hexapropymate*. εξτροπροποξυφαίνιο*. Ο,Ο- ιακετυλο-ν-αλλυλ-ν-νορμορφίνη. Pipazetate* και τα άλατά του. 5-(α,β-διβρωμο-φαιναιθυλο)-5-μεθυλο-υδαντοΐνη.

11 158(I)/2003 ΑΥΞΩΝ ΑΡΙΘΜΟΣ 120. ΟΥΣΙΕΣ Αλατα του Ν,Ν-πενταμεθυλενο-δις (τριμεθυλαμμωνίου), παραδείγματος χάριν Pentemethonium bromide* Αλατα του Ν,Ν-[(μεθυλιμινο), διαιθυλενο] δις (αιθυλοδιμεθυλαμμωνίου), παραδείγματος χάριν azamethonium bromide* Cyclarbamate*. Clofenotane* DDT (ISO). Αλατα του Ν,Ν-εξαμεθυλενο-δις (τριμεθυλαμμωνίου), παραδείγματος χάριν hexamethonium bromide*. ιχλωροαιθάνια (αιθυλενοχλωρίδια). ιχλωροαιθυλένια (ακετυλενοχλωρίδια). ιαιθυλαμίδιο του λυσεργικού οξέος [Lysergidum*] και τα άλατά του. 3-Υδροξυ-4-φαινυλοβενζοικός-2-διαιθυλαμινοαιθυλεστήρ και τα άλατά του. Κινχοκαΐνη* και τα άλατά της. Κινναμωμικός 3-διαιθυλαμινοπροπυλεστήρ. Θειοφωσφορικός διαιθυλονιτρο-4-φαινυλεστήρ (parathion-iso). Αλατα του [οξαλυλ-δις (ιμινοαιθυλενο)] δις [(0-χλωροβενζυλο) διαιθυλαμμωνίου], παραδείγματος χάριν ambenonium chloride*.

12 158(I)/2003 ΑΥΞΩΝ ΑΡΙΘΜΟΣ 133. Methyprylon και τα άλατά του. ΟΥΣΙΕΣ ιγιταλίνη και όλοι οι ετεροσίδες της Digitalis purpurea L. 7-[2-υδροξυ-3-(2-υδροξυαιθυλο-Ν-μεθυλομινο) προπυλο] θεοφυλλίνη (ξανθιλόνη) ιοξεθεδρίνη* και τα άλατά της. Piprocurarii iodidum*. Προπυφαιναζόνη*. Τετραβεναζίνη* και τα άλατά της. Captodiame*. Μεφεχλωραζίνη* και τα άλατά της. ιμεθυλαμίνη. Βενζοϊκός 1,1-δις (διμεθυλαμινομεθυλο) προπυλεστήρ (αμυδρικαΐνη, αλυπίνη) και τα άλατά του. Μεθαπυριλένιο* και τα άλατά του. Μεταμφεπραμόνη* και τα άλατά της. Αμυτριπτυλίνη* και τα άλατά της.

13 158(I)/2003 ΑΥΞΩΝ ΑΡΙΘΜΟΣ 147. Μετφορμίνη* και τα άλατά της. ΟΥΣΙΕΣ ινιτρικό ισοσορβίδιο [isosorbide dinitrate*]. Μηλονυλονιτρίλιο Ηλεκτρυλονιτρίλιο Ισομερή δινιτροφαινόλης Improquone*. ιμεβαμίδιο* και τα άλατά του. ιφαινυλοπυραλίνη* και τα άλατά της. Σουλφινπυραζόνη*. Αλατα του Ν-(3-καρβαμοϋλο-3,3-διφαινυλο-προπυλο) [-Ν,Νδιισοπροπυλομεθυλαμμωνίου, παραδείγματος χάριν ιωδιούχο ισοπροπαμίδιο* Βενακτυζίνη*. Βενζατροπίνη και τα άλατά της. Κυκλιζίνη* και τα άλατά της. 5,5- ιφαινυλο-4-ιμιδαζολιδόνη. Προβενεσίδη*. Disulfiram*θιραμ (ISO). Εμετίνη, τα άλατά και τα παράγωγά της.

14 158(I)/2003 ΑΥΞΩΝ ΑΡΙΘΜΟΣ 164. Εφεδρίνη και τα άλατά της. ΟΥΣΙΕΣ Οξαναμίδιο* και τα παράγωγά του. Εσερίνη ή φυσοστιγμίνη, και τα άλατά της. Εστέρες του 4-αμινοβενζοϊκού οξέος (με ελευθέρα την αμινομάδα). Αλατα χολίνης και οι εστέρες τους, παραδείγματος χάριν χλωριούχος χολίνη Caramiphen* και τα άλατά του. ιαιθυλοφωσφορικός εστήρ της p-νιτροφαινόλης. Μετεθοεπταζίνη* και τα άλατά της. Οξυφενεριδίνη* και τα άλατά της. Αιθοεπταζίνη* και τα άλατά της. Μεθεπταζίνη* και τα άλατά της. Methylphenidate* και τα άλατά του. οξυλαμίνη* και τα άλατά της. Τολβοξάνιο* Βενζυλοξυφαινόλη, 4-μεθοξυφαινόλη και 4-αιθοξυφαινόλη Παραιθοξυκαίνη* και τα άλατά της Φαινοζολόνη*. Γλουταιθιμίδιο* και τα άλατά του.

15 158(I)/2003 ΑΥΞΩΝ ΑΡΙΘΜΟΣ Αιθυλενοξείδιο. Βεμεγρίδη* και τα άλατά της. Βαλνοκταμίδιο*. Αλοπεριδόλη*. Παραμεθαζόνη*. Φλουανιζόνη*. Τριφλουπεριδόλη*. Φλουορεζόνη*. Φλουοροουρακίλη*. ΟΥΣΙΕΣ Τέταρτο Παράρτ ημα Υδροφθορικό οξύ, τα άλατά του, τα σύμπλοκά του και τα υδροφθοριούχα άλατά του, με εξαίρεση όσα αναφέρονται ονομαστικά στο Τέταρτο Παράρτημα Αλατα του φουρφουρυλοτριμεθυλαμμωνίου, παραδείγματος χάριν furtrethonium iodide* Γκαλανταμίνη*. Προγεστεγόνα. 1,2,3,4,5,6-εξαχλωροκυκλοεξάνιο (BHC-ISO) (Λινταίην). (1R, 4S, 5R, 8S).-1,2,3,4,10,10-εξαχλωρο-6,7-εποξυ-1,4,4α,5,6,7,8,8αοκταϋδρο-1,4:5,8-διμεθανοφθαλίνιο (Εντρίν ISO).

16 158(I)/2003 ΑΥΞΩΝ ΑΡΙΘΜΟΣ 197. Εξαχλωροαιθάνιο. ΟΥΣΙΕΣ 198. (1R, 4S, 5R, 8S)-1,2,3,4,10-εξαχλωρο-1,4,4α,5,8,8α-εξαϋδρο-1,4:5,8 διμεθανοναφθαλίνιο (Ισοντρίν-ISO) Υδραστίνη, υδραστινίνη, και τα άλατά τους. Υδραζίδια και τα άλατά τους. Υδραζίνη, τα παράγωγά της, και τα άλατά των παραγώγων Οκταμοξίνη* και τα άλατά της Βαρφαρίνη* και τα άλατά της ις (4-υδροξυ-2-οξο-1-βενζοπυραν-3-υλ) οξικός αιθυλεστήρ και άλατα του οξέος Μεθοκαρβαμόλη*. Propatylnitrate*. 4,4 ιυδροξυ 3,3 -(-3-μεθυλοθειοπροπυλιδενο) δικουμαρίνη*. Φεναδιαζόλη*. Νιτροξολίνη* και τα άλατά της. Υοσκυαμίνη, τα άλατα και τα παράγωγά της. Hyoscyamous niger L. (φύλλα, σπέρματα, σκόνη και γαληνικά παρασκευάσματα Πεμολίνη* και τα άλατά της.

17 158(I)/2003 ΑΥΞΩΝ ΑΡΙΘΜΟΣ 213. Ιώδιο. ΟΥΣΙΕΣ 214. Αλατα του δεκαμεθυλενο-δις (τριμεθυλαμμωνίου), παραδείγματος χάριν decamethonium bromide* Ιπεκακουάνα (Cephaelis, ipecacuanha Brot. και ανάλογα είδη) (ρίζες, σκόνη και γαληνικά παρασκευάσματα) (2-ισοπροπυλοπεντ-4-ενοϋλ) ουσία (απροναλίδιο). α-σαντονίνη, (3S, 5Ar, 9Bs)-3,3α,4,5,5α,9β-εξαϋδρο-3,5α,9-τριμεθυλοναφθο (1,2-β) φουερανο-2,8-διόνη Lobelia inflata L. και τα γαληνικά παρασκευάσματά της. Λοβελίνη* και τα άλατά της. Βαρβιτουρικό οξύ, τα παράγωγά του, και τα άλατά του οξέος και των παραγώγων του. Εκτο Παράρτ ημα Υδράργυρος και οι ενώσεις του, εκτός των εξαιρέσεων που περιλαμβάνονται στο Εκτο Παράρτημα. 3,4,5-Τριμεθοξυφαιναιθυλαμίνη και τα άλατά της. Μεταλδεΰδη. 2-(4-Αλλυλο-2-μεθοξυφαινοξυ)-Ν,Ν-διαιθυλακεταμίδιο και τα άλατά του. Κουμεταρόλη*. εξτρομεθορφάνη* και τα άλατά της.

18 158(I)/2003 ΑΥΞΩΝ ΑΡΙΘΜΟΣ ΟΥΣΙΕΣ 2-Μεθυλεπτυλαμίνη και τα άλατά της. Ισομεθεπτένιο* και τα άλατά του. Μεκαμυλαμίνη*. Γουαϊφενεζίνη*. ικουμαρόλη*. Φαινομετραζίνη, τα παράγωγά και τα άλατά της. Θειαμαζόλη*. 3,4- ιυδρο-2-μεθοξυ-2-μεθυλο-4-φαινυλ-2η,5η-πυρανο-(3,2-c)-(1)- βενζοπυραν-5-όνη (κυκλοκουμαρόλη) Καριζοπροδόλη*. Μεπροβαμάτη. Τεφαζολίνη* και τα άλατά της. Αρεκολίνη. Poldine Metilsulphate*. Υδροξυζίνη*. 2-Ναφθόλη. 1-και 2-Ναφθυλαμίνες και τα άλατά τους. 3-(1-Ναφθυλομεθυλο)-2-ιμιδαζολίνη.

19 158(I)/2003 ΑΥΞΩΝ ΑΡΙΘΜΟΣ 244. Ναφαζολίνη* και τα άλατά της. ΟΥΣΙΕΣ Νεοστιγμίνη και τα άλατά της, παραδείγματος χάριν βρωμιούχος νεοστιγμίνη*. Νικοτίνη και τα άλατά της. Νιτρώδεις αμυλεστέρες. Ανόργανα νιτρώδη άλατα, με εξαίρεση το νιτρώδες νάτριο. Νιτροβενζόλιο. Νιτροκρεζόλες και τα άλατά τους μετ αλκαλίων. Νιτροφουραντοΐνη*. Φουραζολιδόνη*. Τρινιτρικός προπανο-1,2,3-τριυλεστήρ (νιτρο-γλυκερίνη). Ακενοκουμαρόλη* Νιτροσιδηρικυανιούχα άλατα των αλκαλίων Νιτροστιλβένια, τα ομόλογα, και τα παράγωγά των νιτροστιλβενίων και των ομολόγων τους Νοραδρεναλίνη και τα άλατά της Νοσκαπίνη* και τα άλατά της. Γουανεθιδίνη* και τα άλατά της. Οιστρογόνα. Ολεανδρίνη.

20 158(I)/2003 ΑΥΞΩΝ ΑΡΙΘΜΟΣ Χλωροταλιδόνη. Πελλετιερίνη και τα άλατά της. Πενταχλωροαιθάνιο. ΟΥΣΙΕΣ Τετρανιτρικός πενταεριθριτυλεστήρ*. Πετριχλωράλη*. Οκταμυλαμίνη* και τα άλατά της. Πικρικό οξύ. Φαινασεμίδη*. ιφενκλοξαζίνη*. 2-Φαινυλινδανο-1,3-διόνη (Φαινινδιόνη). Αιθυλοφαινακεμίδη*. Φαινοπροκουμόνη*. Φενυραμιδόλη* Triamteren* και τα άλατά του Πυροσφωρικός τετρααιθυλεστήρ, TEPP (ISO) Φωσφορικός τρικλεζυλεστήρ. Ψιλοκυβίνη*. Φώσφορος και φωσφίδια μετάλλων.

21 158(I)/2003 ΑΥΞΩΝ ΑΡΙΘΜΟΣ Θαλιδομίδη* και τα άλατά της. Physostigma venenosum Balf. Πικροτοξίνη. Πιλοκαρπίνη και τα άλατά της. ΟΥΣΙΕΣ 284. Οξεικός α-πιπεριδιν-2-υλ βενζυλεστήρ, μορφή L-αριστερόστροφος, θρεο-μορφή και τα άλατά του Τέταρτο Παράρτημα Πιπραδρόλη* και τα άλατά της. Αζακυκλονόλη*και τα άλατά της. Βιεταμιβερίνη*. Βουτοπιπρίνη* και τα άλατά της. Μόλυβδος και ενώσεις του, με εξαίρεση τον οξεικό μόλυβδο νοουμένου ότι πληρούνται οι διατάξεις στην καταχώρηση με αύξοντα αριθμό 58 του Τέταρτου Παραρτήματος. Κωνειΐνη. Prunus laurocerasus L. (ύδωρ δαφνοκεράσου) Μετυραπόνη* Ραδιενεργές ουσίες, όπως ορίζονται στην νομοθεσία που υιοθετεί την Οδηγία 96/29/Ευρατόμ για τον καθορισμό των βασικών κανόνων ασφαλείας για την προστασία της υγείας των εργαζομένων και του πληθυσμού από τους κινδύνους που προκύπτουν από ιονίζουσες ακτινοβολίες. Juniperus sabina L. (φύλλα, αιθέριο έλαιο και γαληνικά παρασκευάσματα).

22 158(I)/2003 ΑΥΞΩΝ ΑΡΙΘΜΟΣ Τέταρτο Παράρτ ημα ΟΥΣΙΕΣ Σκοπολαμίνη, τα άλατά και τα παράγωγά της. Αλατα χρυσού. Σελήνιο και οι ενώσεις του, με εξαίρεση το διθειούχο σελήνιο νοουμένου ότι πληρούνται οι διατάξεις στην καταχώρηση με αύξοντα αριθμό 52 του Τέταρτου Παραρτήματος. Solanus nigrum L. και τα γαληνικά παρασκευάσματά του. Σπαρτεΐνη και τα άλατά της. Γλυκοκορτικοειδή. Datura stramonium L. και τα γαληνικά παρασκευάσματά του. Στροφανθίνες, τα άγλυκά τους και τα αντίστοιχα παράγωγά των στροφανθινών Είδη Strophantus και τα γαληνικά παρασκευάσματά τους. 7 του Στρυχνίνη και τα άλατά της Είδη Strychnos και τα γαληνικά παρασκευάσματά τους. Ναρκωτικά, φυσικά και συνθετικά: Ολες οι ουσίες που περιλαμβάνονται στους Πίνακες Ι και ΙΙ της Ενιαίας Σύμβασης περί ναρκωτικών, η οποία 306. υπεγράφη στη Νέα Υόρκη, την 30η Μαρτίου 1961, και κυρώθηκε δια του περί Ενιαίας Συμβάσεως περί Ναρκωτικών (Κυρωτικός) Νόμου του Σουλφοναμίδια (σουλφανιλαμίδιο, και τα παράγωγά του τα οποία λαμβάνονται δι υποκαταστάσεως ενός ή περισσοτέρων ατόμων υδρογόνου των αμινομάδων) και τα άλατά των σουλφοναμιδίων. Sultiamum*.

23 158(I)/2003 ΑΥΞΩΝ ΑΡΙΘΜΟΣ Νεοδύμιο και τα άλατά του. Thiotepum*. ΟΥΣΙΕΣ Τέταρτο Παράρ τημα Pilocarpus Jaborandi Holmes και τα γαληνικά παρασκευάσματά του. Τελλούριο και οι ενώσεις του. Ξυλομεταζολίνη* και τα άλατά της. Τετραχλωραιθυλένιο. Τετραχλωράνθραξ. Τετραφωσφορικός εξααιθυλεστήρ. Θάλλιο και οι ενώσεις του. Thevetia neriifolia Juss,. εκχύλισμα γλυκοσιδίου. Αιθιοναμίδιο*. Φαινοθειαζίνη* και οι ενώσεις της. Θειουρία και παράγωγά της, εκτός από την εξαίρεση που αναφέρεται στο Τέταρτο Παράρτημα. Μεφαινεζίνη* και οι εστέρες της. Εμβόλια, τοξίνες και οροί, που περιλαμβάνονται στον ορισμό του όρου «εμβόλια, τοξίνες ή οροί» στο άρθρο 2 του περί Φαρμάκων Ανθρώπινης Χρήσης ( Ελεγχος Ποιότητας, Προμήθειας και Τιμών) Νόμου του Τρανυλοσυπρομίνη* και τα άλατά της.

24 158(I)/2003 ΑΥΞΩΝ ΑΡΙΘΜΟΣ ΟΥΣΙΕΣ Τριχλωρονιτρομεθάνιο (χλωροπικρίνη). 2,2,2-Τριβρωμοαιθανόλη (Τριβρωμοαιθυλική αλκοόλη). Trichlormethine* και τα άλατά της. Τρεταμίνη*. Τριαιθιωδιούχος γαλλαμίνη*. Urginea Scilla Stern. και τα γαληνικά παρασκευάσματά της Βερατρίνη, τα άλατά της και τα γαληνικά παρασκευάσματά της Schoenocaulon officinale Lind, (σπέρματα και γαληνικά παρασκευάσματα). Veratrum Spp. και τα παρασκευάσματά τους. Μονομερές βινυλοχλωρίδιο. Εργοκαλσιφερόλη* και χοληκαλσιφερόλη (βιαταμίνες D2 και D3). Αλατα των Ο-αλκυλοδιθειοκαρβονικών οξέων. Υοχιμπίνη και τα άλατά της. ιμεθυλοσουλφοξείδιο*. ιφαινυδραμίνη* και τα άλατά της. 4-tert.-Βουτυλοφαινόλη. 4-tert.-Βουτυλοπυροκατεχόλη. ιυδροταχυστερόλη.

25 158(I)/2003 ΑΥΞΩΝ ΑΡΙΘΜΟΣ ΟΥΣΙΕΣ ιοξάνιο (1,4-διαιθυλενο-διοξείδιο). Μορφολίνη και τα άλατά της. Pyrethrum album L. και τα γαληνικά παρασκευάσματά του. Μηλεϊνική 2-[4-Μεθοξυβενζυλο-Ν-(2-πυριδυλ)αμινο]. Τριπελενναμίνη*. Τετραχλωροσαλικυλανιλίδια. ιχλωροσαλικυλανιλίδια. Τετραβρωμοσαλικυλανιλίδια. ιβρωμοσαλικυλανιλίδια, παραδείγματος χάριν metabromsalan*, dibromsalan* Βιθειονόλη*. Μονοσουλφίδια του θειουράμ. ισουλφίδια θειουράμ. ιμεθυλοφορμαμίδιο. 4-Φαινυλοβουτ-3-εν-2-όνη Βενζοϊκοί εστέρες της 4-υδροξυ-3-μεθοξυκινναμυλικής αλκοόλης, με εξαίρεση τους κανονικώς περιεχομένους σε χρησιμοποιούμενα φυσικά αιθέρια έλαια.

26 158(I)/2003 ΑΥΞΩΝ ΑΡΙΘΜΟΣ 358. ΟΥΣΙΕΣ Φουροκουμαρίνες (παραδείγματος χάριν τριοξυσαλάνη, 8-μεθόξυψωραλένιο και 5-μεθοξυψωραλένιο), με εξαίρεση τα κανονικώς περιεχόμενα σε χρησιμοποιούμενα φυσικά αιθέρια έλαια. Η περιεκτικότητα σε φουροκουμαρίνες των αντηλιακών και των προϊόντων για μαύρισμα χωρίς ήλιο πρέπει να είναι μικρότερη από 1mg/kg Ελαιο από τα σπέρματα της Laurus nobilis L. Σαφρόλη, με εξαίρεση την κανονικώς περιεχόμενη σε χρησιμοποιούμενα φυσικά έλαια και με την προϋπόθεση ότι η συγκέντρωση της σαφρόλης στο καλλυντικό προϊόν δεν υπερβαίνει τα (α) 50 ppm, στην περίπτωση καλλυντικών προϊόντων για την περιποίηση των δοντιών και του στόματος, άλλων από οδοντόπαστες που προορίζονται ειδικά για παιδιά (β) 100ppm, στην περίπτωση καλλυντικών προϊόντων που δεν αναφέρονται στην υποπαράγραφο (β). Ιωδοθυμόλη. Αιθυλο-3 -τετραϋδρο τετραμεθυλ ακετοναφθόνη- 2, ή τετραμεθυλ-1,1,4,4-αιθυλ-6-ακετυλο-7-τετραϋδρο ναφθαλένιο- 1,2,3,4. Ο-φαινυλενοδιαμίνη και τα άλατά της. 4-Μεθυλο-m-φαινυλενοδιαμίνη και τα άλατά της. Αριστολοχικό οξύ και τα άλατά του, αριστολόχια spp και τα παρασκευάσματά της. Χλωροφόρμιο.

27 158(I)/2003 ΑΥΞΩΝ ΑΡΙΘΜΟΣ ΟΥΣΙΕΣ ,3,7,8-Τετρα χλωροδιβενζο-p-διοξίνη ιμεθοξάνη (Dimethoxane) Νατριούχος πυριθειόνη (INNM). Ν-(Τριχλωρομεθύλθειο) κυκλοεξενο-4-δικαρβοξιμίδιο 1,2 (καπτάνιο). 2,2 - ιυδροξυ-3,3,5,5,6,6 -εξαχλωροδιφαινυλομεθάνιο (Εξαχλωροφαίνιο) Οξείδιο της 6-(πιπεριδινυλο)-2,4-πυριμιδινο διαμίνης (Minoxidil) και τα άλατά του. 3,4,5-Τριβρωμοσαλικυλανιλίδιο. Φυτολάκκα spp και τα παρασκευάσματά της. Tretinoin* (ρητινοικό οξύ και τα άλατά του). 1 -μεθοξυ-2,4-διαμινοβενζόλιο (2,4-διαμινοανισόλη-CI 76050) και τα άλατά του μεθοξυ-2,5-διαμινοβενζόλιο (2,5-διαμινοανισόλη) και τα άλατά του. Χρωστική ουσία CI Χρωστική ουσία CI Χρωστική ουσία CI Χρωστική ουσία CI Χρωστική ουσία CI ιμεθυλαμινοβενζοϊκό αμύλιο (μείγμα ισομερών) [Padimate A (INN)]. Βενζοϋλυπεροξείδιο.

28 158(I)/2003 ΑΥΞΩΝ ΑΡΙΘΜΟΣ Αμινο-4-νιτροφαινόλη. 2-Αμινο-5-νιτροφαινόλη. ΟΥΣΙΕΣ Τέταρτο Παράρτ ημα. Πέμπτο Παράρτ ημα. Τέταρτο Παράρ τημα α-υδροξυ-11-πρεγνενο-4-διόνη-3,20 και οι εστέρες της. Χρωστική ουσία CI Χρωστική ουσία CI Χρωστική ουσία CI Χρωστική ουσία CI Αντι-ανδρογόνα στεροειδούς δομής. Ζιρκόνιο και παράγωγά του, με εξαίρεση τις ουσίες που καθορίζονται στην καταχώρηση με αύξοντα αριθμό 53 του Τέταρτου Παραρτήματος, και τις λάκκες, χρώματα και άλατα ζιρκονίου χρωστικών ουσιών οι οποίες καθορίζονται στο Πέμπτο Παράρτημα και στις οποίες αναφέρεται η σημείωση (3) του Πέμπτου Παραρτήματος. Ακετονιτρίλιο. Τετραϋδροζολίνη και τα άλατά της. Υδροξυ-8-κινολίνη και το θειικό άλας της, νοουμένου ότι πληρούνται οι διατάξεις στην καταχώρηση με αύξοντα αριθμό 54 του Τέταρτου Παραρτήματος. ιθείο-2,2 -διπυριδινο-διοξείδιο 1,1 (προϊόν προσθήκης με τρις ενυδρό θειικό μαγνήσιο) (διθειούχος πυριθειόνη + θειικό μαγνήσιο).

29 158(I)/2003 ΑΥΞΩΝ ΑΡΙΘΜΟΣ 396. ΟΥΣΙΕΣ Χρωστική ουσία CI και λάκες, χρώματα και άλατά της. Χρωστική ουσία CI Χρωστική ουσία CI 45170: Λιδοκαΐνη. 1,2-Εποξυβουτάνιο. Χρωστική ουσία CI Γαλακτικό στρόντιο. Νιτρικό στρόντιο. Πολυκαρβοξυλικό στρόντιο. Πραμοκαΐνη. 4-αιθόξυ-m-φαινυλενοδιαμίνη και τα άλατά της. 2,4- ιαμινο-φαινυλαιθανόλη και τα άλατά της Κατεχόλη Πυρογαλλόλη Νιτροδοαμίνες.

30 158(I)/2003 ΑΥΞΩΝ ΑΡΙΘΜΟΣ ΟΥΣΙΕΣ ευτεροταγείς διαλκανολαμίνες. 4-αμινο-2-νιτροφαινόλη. 2-μέθυλο-m-φαινυλενοδυαμίνη. 4-tert-βουτυλο-3-μεθοξυ-2,6-δινιτροτολουένιο (Ιβίσκος ο μόσχοσμος). Ιστοί, κύτταρα και προϊόντα, ανθρώπινης προέλευσης. Φαινολοφθαλεϊνη [3,3 δισ (4-υδροξυ-φαινυλ) φθαλίδιο]. 3-ιμιδαζολ-4-υλακρυλικό οξύ και ο αιθυλεστέρας του (ουροκανικό οξύ).

31 158(I)/2003 ΑΥΞΩΝ ΑΡΙΘΜΟΣ 417. ΟΥΣΙΕΣ Το κρανίο, συμπεριλαμβανομένων του εγκεφάλου και των οφθαλμών, οι αμυγδαλές και ο νωτιαίος μυελός βοοειδών ηλικίας άνω των 12 μηνών, Το κρανίο, συμπεριλαμβανομένων του εγκεφάλου και των οφθαλμών, οι αμυγδαλές και ο νωτιαίος μυελός αιγοπροβάτων ηλικίας άνω των 12 μηνών ή των οποίων ένας μόνιμος κοπτήρας έχει ανατείλει μέσω των ουλών, Η σπλήνα αιγοπροβάτων οποιασδήποτε ηλικίας, Τα έντερα από το δωδεκαδάκτυλο έως το ορθό βοοειδών οποιασδήποτε ηλικίας, Τα συστατικά που λαμβάνονται από τα ανωτέρω Επιτρέπεται, ωστόσο, να χρησιμοποιούνται παράγωγα ζωικού λίπους (στέαρ) με την επιφύλαξη της εφαρμογής των ακόλουθων μεθόδων, που πρέπει να πιστοποιούνται αυστηρά από τον παραγωγό: (i) μετεστεροποίηση ή υδρόλυση σε θερμοκρασία 200ºC τουλάχιστον και υπό κατάλληλη αντίστοιχη πίεση, επί 20 λεπτά (γλυκερόλη, λιπαρά οξέα και εστέρες των λιπαρών οξέων) (ii) σαπωνοποίηση με NaOH 12M (γλυκερόλη και σάπωνες): (Α) ασυνεχής διεργασία: σε θερμοκρασία 95ºC επί τρεις ώρες ή (Β) συνεχής διεργασία: σε θερμοκρασία 140ºC και πίεση 2 bar (2000 hpa) επί 8 λεπτά ή ανάλογες συνθήκες.

32 158(I)/2003 ΑΥΞΩΝ ΑΡΙΘΜΟΣ ΟΥΣΙΕΣ 418. Ακατέργαστες και κατεργασμένες πίσσες λιθανθράκων ,1,3,3,5-πενταμέθυλο-4,6-δινιτροϊνδάνιο (μοσκάνιο) , τριτ-βουτύλο-1,2,3-τριμέθυλο-4,6-δινιτροβενζόλιο (τιβετινικός μόσχος) Ρίζα Alant (Inula helenium) (CAS αριθ ), όταν χρησιμοποιείται ως συστατικό αρωματικής ουσίας. Κυανιούχο βενζύλιο (CAS αριθ ), όταν χρησιμοποιείται ως 422. συστατικό αρωματικής ουσίας Κυκλαμινική αλκοόλη (CAS αριθ ), όταν χρησιμοποιείται ως συστατικό αρωματικής ουσίας. ιαιθυλικός μηλεϊνεστέρας (CAS αριθ ), όταν χρησιμοποιείται ως συστατικό αρωματικής ουσίας. ιυδροκουμαρίνη (CAS αριθ ), όταν χρησιμοποιείται ως συστατικό αρωματικής ουσίας. 2,4-διυδροξυ-3-μεθυλοβενζαλδεΰδη (CAS αριθ ), όταν χρησιμοποιείται ως συστατικό αρωματικής ουσίας. 3,7-διμεθυλο-2-οκτεν-1-όλη (6,7-διυδρογερανιόλη) (CAS αριθ ), όταν χρησιμοποιείται ως συστατικό αρωματικής ουσίας. 4,6-διμεθυλο-8-τερτ-βουτυλοκουμαρίνη (CAS αριθ ), όταν χρησιμοποιείται ως συστατικό αρωματικής ουσίας. Κιτρακονικός διμεθυλεστέρας (CAS αριθ ), όταν χρησιμοποιείται ως συστατικό αρωματικής ουσίας ,11-διμεθυλο-4,6,10-δωδεκατριεν-3-όνη (CAS αριθ ), όταν χρησιμοποιείται ως συστατικό αρωματικής ουσίας ,10-διμεθυλο-3,5,9-ενδεκατριεν-2-όνη (CAS αριθ ), όταν χρησιμοποιείται ως συστατικό αρωματικής ουσίας ιφαινυλαμίνη (CAS αριθ ), όταν χρησιμοποιείται ως συστατικό αρωματικής ουσίας Ακρυλικός αιθυλεστέρας (CAS αριθ ), όταν χρησιμοποιείται ως συστατικό αρωματικής ουσίας.

33 158(I)/2003 ΑΥΞΩΝ ΑΡΙΘΜΟΣ ΟΥΣΙΕΣ 434. Φύλλα συκής (Ficus carica) (CAS αριθ ), όταν χρησιμοποιείται ως συστατικό αρωματικής ουσίας Trans-2-επτενάλη (CAS αριθ ), όταν χρησιμοποιείται ως συστατικό αρωματικής ουσίας Trans-2-εξεναλοδιαιθυλοακετάλη (CAS αριθ ), όταν χρησιμοποιείται ως συστατικό αρωματικής ουσίας Trans-2-εξεναλοδιμεθυλοακετάλη (CAS αριθ ), όταν χρησιμοποιείται ως συστατικό αρωματικής ουσίας Υδροαβιετική αλκοόλη (CAS αριθ ), όταν χρησιμοποιείται ως συστατικό αρωματικής ουσίας ισοπροπυλο-2-δεκαϋδροναφθαλενόλη (CAS αριθ ), όταν χρησιμοποιείται ως συστατικό αρωματικής ουσίας μεθοξυκουμαρίνη (CAS αριθ ), όταν χρησιμοποιείται ως συστατικό αρωματικής ουσίας (π-μεθοξυφαινυλ)-3-βουτεν-2-όνη (CAS αριθ ), όταν χρησιμοποιείται ως συστατικό αρωματικής ουσίας (π-μεθοξυφαινυλ)-1-πεντεν-3-όνη (CAS αριθ ), όταν χρησιμοποιείται ως συστατικό αρωματικής ουσίας Μεθυλ-trans-2-βουτυλαιθέρας (CAS αριθ ), όταν χρησιμοποιείται ως συστατικό αρωματικής ουσίας μεθυλοκουμαρίνη (CAS αριθ ), όταν χρησιμοποιείται ως συστατικό αρωματικής ουσίας μεθυλο-2,3-εξανοδιόνη (CAS αριθ ), όταν χρησιμοποιείται ως συστατικό αρωματικής ουσίας πεντυλιδενο-κυκλοεξανόνη (CAS αριθ ), όταν χρησιμοποιείται ως συστατικό αρωματικής ουσίας ,6,10-τριμεθυλο-3,5,9-ενδεκατριεν-2-όνη (CAS αριθ ), όταν χρησιμοποιείται ως συστατικό αρωματικής ουσίας Έλαιο λιππίας (Lippia citriodora Kunth.) (CAS αριθ ), όταν χρησιμοποιείται ως συστατικό αρωματικής ουσίας.

34 158(I)/2003 ΑΥΞΩΝ ΑΡΙΘΜΟΣ ΟΥΣΙΕΣ 449. Μεθυλευγενόλη (CAS αριθ ) εκτός από τη φυσική περιεκτικότητα των χρησιμοποιούμενων αιθέριων ελαίων και υπό τον όρο ότι η συγκέντρωση δεν υπερβαίνει: α) 0,01 % σε εκλεκτό άρωμα β) 0,004 % σε κολώνια γ) 0,002 % σε αρωματική κρέμα δ) 0,001 % σε προϊόντα που εκπλύνονται ε) 0,0002 % σε άλλα μη εκπλυόμενα προϊόντα και σε προϊόντα στοματικής υγιεινής. Σημείωση: Τα ονόματα, που σημειώνονται με αστερίσκο (*), αναγράφονται όπως έχουν δημοσιευθεί στο computer Printout 1988, International Nonproprietary Names (INN) for pharmaceutical products, Lists 1-33 of proposed INN, ιεθνής Οργανισμός Υγείας, Γενεύη, Αύγουστος 1988.».

35 ΠΙΝΑΚΑΣ ΙΙ (Άρθρο 4) «ΤΕΤΑΡΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ (άρθρο 10(1)(β), άρθρο 13(1)(ε), και εύτερο και Τρίτο Παράρτημα) ΟΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ ΜΟΝΟ ΕΑΝ ΠΛΗΡΟΥΝ ΤΙΣ ΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΛΗ 1 ΣΤΗΛΗ 2 ΣΤΗΛΗ 3 ΣΤΗΛΗ 4 Ουσία Καλλυντικό προϊόν στο Μέγιστη επιτρεπόμενη Αλλοι περιορισμοί και Οροι χρήσης και προειδοποιήσεις, που αριθμός οποίο η ουσία επιτρέπεται συγκέντρωση της ουσίας πρέπει να περιλαμβάνονται υπο- να περιέχεται και σκοπός στο τελικό καλλυντικό χρεωτικά στη σήμανση καλλυντικού της εκεί παρουσίας της προϊόν προϊόντος που περιέχει την ουσία 1. Βορικό οξύ, βορικά (α) Ταλκ. (α) 5% (εκφραζόμενο ως (α)(i)να μη χρησιμοποιείται σε (α)(i)να μη χρησιμοποιείται για και τετραβορικά μάζα/μάζα βορικού προϊόντα για παιδιά κάτω περιποίηση παιδιών κάτω των άλατα. οξέος). των τριών ετών. τριών ετών. (ii)να μη χρησιμοποιεί-ται σε δέρμα που φέρει (ii) Να μην χρησιμοποιείται σε δέρμα εκδορές ή είναι που φέρει εκδορές ή είναι ερεθισμένο, όταν το ερεθισμένο. ποσοστό ελεύθερου διαλυτού βορικού άλατος

36 ΣΤΗΛΗ 1 ΣΤΗΛΗ 2 ΣΤΗΛΗ 3 ΣΤΗΛΗ 4 αριθμός Ουσία Καλλυντικό προϊόν στο οποίο η ουσία επιτρέπεται να περιέχεται και σκοπός της εκεί παρουσίας της Μέγιστη επιτρεπόμενη συγκέντρωση της ουσίας στο τελικό καλλυντικό προϊόν Αλλοι περιορισμοί και 1. (συνέχεια) υπερβαίνει το 1,5% (εκφραζόμενο σε μάζα/μάζα βορικού οξέος). (β)προϊόντα για την περιποίηση του στόματος. (β) 0.1% (εκφραζόμενο ως μάζα/μάζα βορικού οξέος). (β) Να μη χρησιμοποιείται σε προϊόντα για παιδιά κάτω των τριών ετών. (γ)λοιπά προϊόντα, (γ) 3% (εκφραζόμενο ως (γ) Να μη χρησιμοποιείται σε εξαιρουμένων των μάζα/μάζα βορικού προϊόντα για παιδιά κάτω προϊόντων για το μπάνιο οξέος). των τριών ετών. και για τη βοστρύχωση (κατσάρωμα) των μαλλιών. Οροι χρήσης και προειδοποιήσεις, που πρέπει να περιλαμβάνονται υποχρεωτικά στη σήμανση καλλυντικού προϊόντος που περιέχει την ουσία (β)(i) Να αποφεύγεται η κατάποση. (ii) Να μη χρησιμοποιείται για περιποίηση παιδιών κάτω των τριών ετών. (γ)(i) Να μη χρησιμοποιείται για περιποίηση παιδιών κάτω των τριών ετών. (ii) Σε περίπτωση μέγιστης συγκέντρωσης του ελεύθερου διαλυτού βορικού άλατος πέραν του 1.5% (εκφραζόμενο σε μάζα/

37 ΣΤΗΛΗ 1 ΣΤΗΛΗ 2 ΣΤΗΛΗ 3 ΣΤΗΛΗ 4 αριθμός Ουσία Καλλυντικό προϊόν στο οποίο η ουσία επιτρέπεται να περιέχεται και σκοπός της εκεί παρουσίας της Μέγιστη επιτρεπόμενη συγκέντρωση της ουσίας στο τελικό καλλυντικό προϊόν Αλλοι περιορισμοί και Οροι χρήσης και προειδοποιήσεις, που πρέπει να περιλαμβάνονται υποχρεωτικά στη σήμανση καλλυντικού προϊόντος που περιέχει την ουσία 1. μάζα βορικού οξέος), προστίθεται στη (συνέχεια) σήμανση σχετική ένδειξη. 2. Τετραβορικά (α) Προϊόντα για το μπάνιο. (α) 18% (εκφραζόμενο ως (α) Να μη χρησιμοποιείται σε (α) Να μη χρησιμοποιείται για άλατα. μάζα/μάζα βορικού προϊόντα για παιδιά κάτω περιποίηση παιδιών κάτω των τριών οξέος). των τριών ετών. ετών. (β) Προϊόντα για τη βοστρύχωση (κατσάρωμα) των μαλλιών. (β) 8% (εκφραζόμενο ως μάζα/μάζα βορικού οξέος). (β) Ξέπλυμα με άφθονο νερό.

38 ΣΤΗΛΗ 1 ΣΤΗΛΗ 2 ΣΤΗΛΗ 3 ΣΤΗΛΗ 4 αριθμός Ουσία Καλλυντικό προϊόν στο οποίο η ουσία επιτρέπεται να περιέχεται και σκοπός της εκεί παρουσίας της Μέγιστη επιτρεπόμενη συγκέντρωση της ουσίας στο τελικό καλλυντικό προϊόν Αλλοι περιορισμοί και Οροι χρήσης και προειδοποιήσεις, που πρέπει να περιλαμβάνονται υποχρεωτικά στη σήμανση καλλυντικού προϊόντος που περιέχει την ουσία 3. Θειογλυκολικό (α) Προϊόντα για την (α) 8% έτοιμο προς (α)(i) Περιέχει άλατα του θειογλυκολι-κού οξύ και τα άλατά βοστρύχωση(κατσά- χρήση ph 7 έως 9,5. οξέως. του. ρωμα) των μαλλιών ή (ii) Να ακολουθούνται οι οδηγίες για το ίσιωμα τους, για χρήσεως. γενική χρήση (iii) Να φυλάσσεται μακριά από παιδιά. (β) Προϊόντα για την (β) 11% έτοιμο προς (β) Μόνο για επαγγελματίες. βοστρύχωση (κατσάρωμα) των μαλλιών ή χρήση ph 7 έως 9,5. (α), (β) και (δ) (i) Φοράτε κατάλληλα γάντια. για το ίσιωμα τους, για επαγγελματική χρήση.

39 ΣΤΗΛΗ 1 ΣΤΗΛΗ 2 ΣΤΗΛΗ 3 ΣΤΗΛΗ 4 αριθμός 3. (συνέχεια) Ουσία Καλλυντικό προϊόν στο οποίο η ουσία επιτρέπεται να περιέχεται και σκοπός της εκεί παρουσίας της (γ) Αποτριχωτικά. (δ) Λοιπά προϊόντα για την περιποίηση των μαλλιών που απομακρύνονται μετά την χρήση τους. Μέγιστη επιτρεπόμενη συγκέντρωση της ουσίας στο τελικό καλλυντικό προϊόν (γ) 5% έτοιμο προς χρήση ph 7 έως 12,7. (δ) 2% έτοιμο προς χρήση ph 7 έως 9,5. Αλλοι περιορισμοί και Οροι χρήσης και προειδοποιήσεις, που πρέπει να περιλαμβάνονται υποχρεωτικά στη σήμανση καλλυντικού προϊόντος που περιέχει την ουσία (γ) και (δ) (i) (ii) (iii) (α),(β),(γ) (δ) (i) (ii) Περιέχει άλατα του θειογλυκολικού οξέος. Να ακολουθούνται οι οδηγίες χρήσεως. Να φυλάσσεται μακριά από παιδιά. Να αποφεύγεται κάθε επαφή με τα μάτια. Σε περίπτωση επαφής με τα με τα μάτια, πλύνετε αμέσως με άφθονο νερό και ζητήστε ιατρική συμβουλή.

40 ΣΤΗΛΗ 1 ΣΤΗΛΗ 2 ΣΤΗΛΗ 3 ΣΤΗΛΗ 4 αριθμός 3. (συνέχεια) Ουσία 4. Εστέρες του θειογλυκολικού οξέος. Καλλυντικό προϊόν στο οποίο η ουσία επιτρέπεται να περιέχεται και σκοπός της εκεί παρουσίας της Προϊόντα για την βοστρύχωση (κατσάρωμα) των μαλλιών ή για το ίσιωμα τους: (α) Γενική χρήση. Μέγιστη επιτρεπόμενη συγκέντρωση της ουσίας στο τελικό καλλυντικό προϊόν (α),(β),(γ) και (δ) Τα ανωτέρω ποσοστά υπολογίζονται ως θειογλυκολικό οξύ. (α) 8% έτοιμο προς χρήση ph 6 έως 9,5. Αλλοι περιορισμοί και Οροι χρήσης και προειδοποιήσεις, που πρέπει να περιλαμβάνονται υποχρεωτικά στη σήμανση καλλυντικού προϊόντος που περιέχει την ουσία (α) και (β) (i) (ii) (iii) (iv) Περιέχει εστέρες του θειογλυκολικού οξέος. Να ακολουθούνται οι οδηγίες χρήσεως. Να φυλάσσεται μακριά από παιδιά. ύναται να προκαλέσει ευαισθητοποίηση κατά την επαφή με το δέρμα.

41 ΣΤΗΛΗ 1 ΣΤΗΛΗ 2 ΣΤΗΛΗ 3 ΣΤΗΛΗ 4 αριθμός Ουσία Καλλυντικό προϊόν στο οποίο η ουσία επιτρέπεται να περιέχεται και σκοπός της εκεί παρουσίας της Μέγιστη επιτρεπόμενη συγκέντρωση της ουσίας στο τελικό καλλυντικό προϊόν 4. (β) Επαγγελματική χρήση (β) 11% έτοιμο προς (συνέχεια) χρήση ph 6 έως 9,5. (α) και (β) Τα ανωτέρω ποσοστά υπολογί-ζονται ως θειογλυκολικό οξύ. Αλλοι περιορισμοί και Οροι χρήσης και προειδοποιήσεις, που πρέπει να περιλαμβάνονται υποχρεωτικά στη σήμανση καλλυντικού προϊόντος που περιέχει την ουσία (v) Να αποφεύγεται κάθε επαφή με τα μάτια. (vi) Σε περίπτωση επαφής με τα μάτια, πλύνετε αμέσως με άφθονο νερό και ζητήστε ιατρική συμβουλή. (vii) Φοράτε κατάλληλα γάντια. 5. Οξαλικό οξύ, εστέρες και μετ αλκαλίων άλατά του. Προϊόντα περιποίησης των μαλλιών. (β) Μόνο για επαγγελματίες. 5%. Μόνο για επαγγελματίες.

42 ΣΤΗΛΗ 1 ΣΤΗΛΗ 2 ΣΤΗΛΗ 3 ΣΤΗΛΗ 4 αριθμός Ουσία Καλλυντικό προϊόν στο οποίο η ουσία επιτρέπεται να περιέχεται και σκοπός της εκεί παρουσίας της Μέγιστη επιτρεπόμενη συγκέντρωση της ουσίας στο τελικό καλλυντικό προϊόν Αλλοι περιορισμοί και Οροι χρήσης και προειδοποιήσεις, που πρέπει να περιλαμβάνονται υποχρεωτικά στη σήμανση καλλυντικού προϊόντος που περιέχει την ουσία 6. Αμμωνία. Ολα τα προϊόντα. 6% υπολογιζόμενη ως NH 3 Σε περίπτωση μέγιστης συγκέντρω-σης πέραν του 2% στο τελικό καλλυ-ντικό προϊόν, προστίθεται στη σήμαν-ση η ένδειξη: Περιέχει αμμωνία. 7. Tosylchloramide sodium. (1) Ολα τα προϊόντα. 0,2%. 8. Χλωρικά άλατα των αλκαλίων. (α) Οδοντόπαστες. (β) Λοιπές χρήσεις. (α) 5%. (β) 3%. 9. Μεθυλενοχλωρίδ Ολα τα προϊόντα 35% (σε περίπτωση Μέγιστη περιεκτικότητα σε ιο. μείγματος με 1,1,1 προσμείξεις:0,2%.

43 ΣΤΗΛΗ 1 ΣΤΗΛΗ 2 ΣΤΗΛΗ 3 ΣΤΗΛΗ 4 αριθμός Ουσία Καλλυντικό προϊόν στο οποίο η ουσία επιτρέπεται να περιέχεται και σκοπός της εκεί παρουσίας της Μέγιστη επιτρεπόμενη συγκέντρωση της ουσίας στο τελικό καλλυντικό προϊόν 9. τριχλωροαιθάνιο, η ολική (συνέχεια) συγκέντρωση δεν πρέπει να υπερβαίνει το 35%). Αλλοι περιορισμοί και Οροι χρήσης και προειδοποιήσεις, που πρέπει να περιλαμβάνονται υποχρεωτικά στη σήμανση καλλυντικού προϊόντος που περιέχει την ουσία 10. μ- και π- φαινυλενοδιαμίν ες, τα Ν- υποκατεστημένα παράγωγα τους και τα άλατα τους, Ν- υποκατεστημένα παράγωγα των ο- φαινυλενοδιαμιν ών (2) με εξαίρεση τα πράγωγα που απαριθμούνται σε άλλο σημείο του εν λόγω Παραρτήματος. Οξειδωτικές χρωστικές για την βαφή των μαλλιών: (α) Γενική χρήση. (α) και (β) 6% υπολογιζόμενα ως ελεύθερη βάση, με την επιφύλαξη της σημείωσης (2). (α) (i) Περιέχει διαμινοβενζόλια. (i) Μπορεί να προκαλέσει αλλεργική αντίδραση. (ii) Να μην χρησιμοποιείται για την χρώση των βλεφαρίδων και των φρυδιών.

44 ΣΤΗΛΗ 1 ΣΤΗΛΗ 2 ΣΤΗΛΗ 3 ΣΤΗΛΗ 4 αριθμός 10. (συνέχεια) Ουσία 11. ιαμινοτολουόλι α, παράγωγα τους υποκατεστημένα στο άζωτο και άλατα τους (2), με εξαίρεση την ουσίαπου καθορίζεται στην καταχώρηση με αύξοντα αριθμό 364 του Τρίτου Παραρτήματος Καλλυντικό προϊόν στο οποίο η ουσία επιτρέπεται να περιέχεται και σκοπός της εκεί παρουσίας της (β) Επαγγελματική χρήση. Οξειδωτικές χρωστικές για την βαφή των μαλλιών: (α) Γενική χρήση. Μέγιστη επιτρεπόμενη συγκέντρωση της ουσίας στο τελικό καλλυντικό προϊόν (α) και (β) 10% υπολογιζόμενα ως ελεύθερη βάση, με την επιφύλαξη της σημείωσης (2). Αλλοι περιορισμοί και Οροι χρήσης και προειδοποιήσεις, που πρέπει να περιλαμβάνονται υποχρεωτικά στη σήμανση καλλυντικού προϊόντος που περιέχει την ουσία (β) (i) Μόνο για επαγγελματίες. (ii) Περιέχει διαμινοβενζόλια. (iii) Μπορεί να προκαλέσει αλλεργική αντίδραση. (iv) Φοράτε κατάλληλα γάντια. (α) (i) Περιέχει διαμινοτουλουόλια. (ii) Μπορεί να προκαλέσει αλλεργική αντίδραση.

45 ΣΤΗΛΗ 1 ΣΤΗΛΗ 2 ΣΤΗΛΗ 3 ΣΤΗΛΗ 4 αριθμός 11. (συνέχεια) Τρίτο Παράρτημα. Ουσία 12. ιαμινοφαινόλες ( 2) Καλλυντικό προϊόν στο οποίο η ουσία επιτρέπεται να περιέχεται και σκοπός της εκεί παρουσίας της (β) Επαγγελματική χρήση. Οξειδωτικές χρωστικές για την βαφή των μαλλιών: Μέγιστη επιτρεπόμενη συγκέντρωση της ουσίας στο τελικό καλλυντικό (α) και (β) προϊόν 10% υπολογιζόμενες ως ελεύθερη βάση, με την επιφύλαξη της σημείωσης (2). Αλλοι περιορισμοί και Οροι χρήσης και προειδοποιήσεις, που (iii) πρέπει να περιλαμβάνονται υποχρεωτικά στη σήμανση καλλυντικού προϊόντος που περιέχει την ουσία Να μην χρησιμοποιείται για την χρώση των βλεφαρίδων και των φρυδιών. (β) (i) Μόνο για επαγγελματίες. (ii) Περιέχει διαμινοτουλουόλια. (iii) Μπορεί να προκαλέσει αλλεργική αντίδραση. (iv) Φοράτε κατάλληλα γάντια.

46 ΣΤΗΛΗ 1 ΣΤΗΛΗ 2 ΣΤΗΛΗ 3 ΣΤΗΛΗ 4 αριθμός 12. (συνέχεια) Ουσία Καλλυντικό προϊόν στο οποίο η ουσία επιτρέπεται να περιέχεται και σκοπός της εκεί παρουσίας της (α) Γενική χρήση. (β) Επαγγελματική χρήση. Μέγιστη επιτρεπόμενη συγκέντρωση της ουσίας στο τελικό καλλυντικό προϊόν Αλλοι περιορισμοί και Οροι χρήσης και προειδοποιήσεις, που πρέπει να περιλαμβάνονται υποχρεωτικά στη σήμανση καλλυντικού προϊόντος που περιέχει την ουσία (α)(i) Περιέχει διαμινοφαινόλες. (ii) Μπορεί να προκαλέσει αλλεργική αντίδραση. (iii) Να μην χρησιμοποιείται για την χρώση των βλεφαρίδων και των φρυδιών. (β)(i) Μόνο για επαγγελματίες. (iv) (ii) Περιέχει διαμινοφαινόλες. (iii) Μπορεί να προκαλέσει αλλεργική αντίδραση. Φοράτε κατάλληλα γάντια. 13. ιχλωροφαίνιο. (1 ) Ολα τα προϊόντα. 0,5%. Περιέχει διχλωροφαίνιο.

47 ΣΤΗΛΗ 1 ΣΤΗΛΗ 2 ΣΤΗΛΗ 3 ΣΤΗΛΗ 4 αριθμός Ουσία 14. Υπεροξείδιο του υδρογόνου και άλλες ενώσεις ή μείγματα, που απελευθερώνου ν υπεροξείδιο του υδρογόνου όπως το υπεροξείδιο της καρβαμίδης και το υπεροξείδιο του ψευδαργύρου. Καλλυντικό προϊόν στο οποίο η ουσία επιτρέπεται να περιέχεται και σκοπός της εκεί παρουσίας της (α) Παρασκευάσματα για την περιποίηση των μαλλιών. (β) Παρασκευάσματα για την περιποίηση του δέρματος. Μέγιστη επιτρεπόμενη συγκέντρωση της ουσίας στο τελικό καλλυντικό προϊόν (α) 12% Η 2 Ο 2 (40 όγκοι), παρόν ή απελευθερούμενο. (β) 4% Η 2 Ο 2, παρόν ή απελευθερούμενο. Αλλοι περιορισμοί και Οροι χρήσης και προειδοποιήσεις, που πρέπει να περιλαμβάνονται υποχρεωτικά στη σήμανση καλλυντικού προϊόντος που περιέχει την ουσία (α)(i) Περιέχει υπεροξείδιο του υδρογόνου. (ii) Να αποφεύγεται κάθε επαφή με τα μάτια. (iii) Να ξεπλένονται αμέσως τα μάτια εάν το προϊόν έλθει σε επαφή με αυτά. (iv) Φοράτε κατάλληλα γάντια. (β) και (γ) (i) Περιέχει υπεροξείδιο του υδρογόνου. (ii) Να αποφεύγεται κάθε επαφή

48 ΣΤΗΛΗ 1 ΣΤΗΛΗ 2 ΣΤΗΛΗ 3 ΣΤΗΛΗ 4 αριθμός Ουσία Καλλυντικό προϊόν στο οποίο η ουσία επιτρέπεται να περιέχεται και σκοπός της εκεί παρουσίας της Μέγιστη επιτρεπόμενη συγκέντρωση της ουσίας στο τελικό καλλυντικό προϊόν 14. (συνέχεια) (γ) Παρασκευάσματα για 2% Η 2 Ο 2, παρόν ή την σκλήρυνση των απελευθερούμενο. νυχιών. Αλλοι περιορισμοί και Οροι χρήσης και προειδοποιήσεις, που πρέπει να περιλαμβάνονται υποχρεωτικά στη σήμανση καλλυντικού προϊόντος που περιέχει την ουσία με τα μάτια. (iii) Να ξεπλένονται αμέσως τα μάτια εάν το προϊόν έλθει σε επαφή με αυτά. (δ) Προϊόντα υγιεινής του στόματος. 0,1% Η 2 Ο 2, παρόν ή απελευθερούμενο. 15. Φορμαλδεΰδη. Παρασκευάσματα για την σκλήρυνση των νυχιών. 5% υπολογιζόμενη ως μυρμηκική αλδεΰδη -Να προστατεύεται η επιδερμική μεμβράνη με λιπαρό σώμα. -Περιέχει φορμαλδεΰδη (3).

49 ΣΤΗΛΗ 1 ΣΤΗΛΗ 2 ΣΤΗΛΗ 3 ΣΤΗΛΗ 4 αριθμός Ουσία Καλλυντικό προϊόν στο οποίο η ουσία επιτρέπεται να περιέχεται και σκοπός της εκεί παρουσίας της 16. Υδροκινόνη (4) Οξειδωτικές χρωστικές για την βαφή των μαλλιών: (α) Γενική χρήση. Μέγιστη επιτρεπόμενη συγκέντρωση της ουσίας στο τελικό καλλυντικό προϊόν 0,3%, με την επιφύλαξη της σημείωσης (4). Αλλοι περιορισμοί και Οροι χρήσης και προειδοποιήσεις, που πρέπει να περιλαμβάνονται υποχρεωτικά στη σήμανση καλλυντικού προϊόντος που περιέχει την ουσία (α)(i) Περιέχει υδροκινόνη. (ii) Να μην χρησιμοποιείται για την χρώση των βλεφαρίδων και των φρυδιών. (iii) Να ξεπλένονται αμέσως τα μάτια εάν το προϊόν έλθει σε επαφή με αυτά. (β) Επαγγελματική χρήση. (β)(i) Μόνο για επαγγελματίες. (ii) Περιέχει υδροκινόνη. (iii) Να ξεπλένονται αμέσως τα μάτια

50 ΣΤΗΛΗ 1 ΣΤΗΛΗ 2 ΣΤΗΛΗ 3 ΣΤΗΛΗ 4 αριθμός Ουσία Καλλυντικό προϊόν στο οποίο η ουσία επιτρέπεται να περιέχεται και σκοπός της εκεί παρουσίας της Μέγιστη επιτρεπόμενη συγκέντρωση της ουσίας στο τελικό καλλυντικό προϊόν 16. (συνέχεια) Αλλοι περιορισμοί και Οροι χρήσης και προειδοποιήσεις, που πρέπει να περιλαμβάνονται υποχρεωτικά στη σήμανση καλλυντικού προϊόντος που περιέχει την ουσία εάν το προϊόν έλθει σε επαφή με αυτά. 17. Καυστικό κάλιο (α) ιαλύτης (α) 5% κατά βάρος (5). (α)(i) Περιέχει αλκαλική ουσία. και καυστικό παρωνυχίδων. (ii) Να αποφεύγεται κάθε επαφή με τα νάτριο. μάτια. (iii) Κίνδυνος τύφλωσης. (iv) Να φυλάσσεται μακριά από παιδιά. (β) 2% κατά βάρος (5). (β) (i) Περιέχει αλκαλική ουσία. (β) Προϊόντα για το (ii) Να αποφεύγεται κάθε επαφή με ίσιωμα των μαλλιών, τα μάτια. για γενική χρήση. (iii) Κίνδυνος τύφλωσης.

51 ΣΤΗΛΗ 1 ΣΤΗΛΗ 2 ΣΤΗΛΗ 3 ΣΤΗΛΗ 4 αριθμός Ουσία Καλλυντικό προϊόν στο οποίο η ουσία επιτρέπεται να περιέχεται και σκοπός της εκεί παρουσίας της Μέγιστη επιτρεπόμενη συγκέντρωση της ουσίας στο τελικό καλλυντικό προϊόν 17. (συνέχεια) Αλλοι περιορισμοί και Οροι χρήσης και προειδοποιήσεις, που πρέπει να περιλαμβάνονται υποχρεωτικά στη σήμανση καλλυντικού προϊόντος που περιέχει την ουσία (iv) Να φυλάσσεται μακριά από παιδιά. (γ) Προϊόντα για το ίσιωμα μαλλιών, για επαγγελματική χρήση. (δ) Σε αποτριχωτικά προϊόντα με σκοπό τη ρύθμιση του ph. (ε) Αλλες χρήσεις ως ρυθμιστικός παράγοντας του ph. (γ) 4,5% κατά βάρος (5). (δ) μέχρι ph 12,7%. (ε) μέχρι ph 11. (γ) (i) Μόνο για επαγγελματίες. (ii) Να αποφεύγεται κάθε επαφή με τα μάτια. (iii) Κίνδυνος τύφλωσης. (δ)(i) Να φυλάσσεται μακριά από παιδιά. (ii) Να αποφεύγεται κάθε επαφή με τα μάτια.

52 ΣΤΗΛΗ 1 ΣΤΗΛΗ 2 ΣΤΗΛΗ 3 ΣΤΗΛΗ 4 Αριθμός Ουσία Καλλυντικό προϊόν στο οποίο η ουσία επιτρέπεται να περιέχεται και σκοπός της εκεί παρουσίας της Μέγιστη επιτρεπόμενη συγκέντρωση της ουσίας στο τελικό καλλυντικό προϊόν Αλλοι περιορισμοί και Οροι χρήσης και προειδοποιήσεις, που πρέπει να περιλαμβάνονται υποχρεωτικά στη σήμανση καλλυντικού προϊόντος που περιέχει την ουσία 18. Υδροξείδιο του λιθίου (α) Παρασκευάσματα για το ίσιωμα των μαλλιών. (i). Γενική χρήση (ii). Επαγγελματική χρήση (α) (i). 2% 6 ανά βάρος (ii). 4,5% 6 ανά βάρος (α) (i). Περιέχει alkali. Αποφεύγετε την επαφή με τα μάτια. ύναται να προκαλέσει τύφλωση. Να φυλάσσεται σε μέρος που δεν φθάνουν τα παιδιά. (ii). Αποκλειστικά για επαγγελματική χρήση. Αποφεύγετε την επαφή με τα μάτια. ύναται να προκαλέσει τύφλωση. (β) Ρυθμιστής ph για αποτριχωτικά (γ) Άλλες χρήσεις ως ρυθμιστής ph (μόνο για εκπλυόμενα προϊόντα) (β) η τιμή ph δεν υπερβαίνει τα 12,7 ph (γ) η τιμή ph δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 11 ph (β) Περιέχει alkali. Να φυλάσσεται σε μέρος που δεν φθάνουν τα παιδιά. Αποφεύγετε την επαφή με τα μάτια.

53 ΣΤΗΛΗ 1 ΣΤΗΛΗ 2 ΣΤΗΛΗ 3 ΣΤΗΛΗ 4 αριθμός Ουσία Καλλυντικό προϊόν στο οποίο η ουσία επιτρέπεται να περιέχεται και σκοπός της εκεί παρουσίας της Μέγιστη επιτρεπόμενη συγκέντρωση της ουσίας στο τελικό καλλυντικό προϊόν Αλλοι περιορισμοί και Οροι χρήσης και προειδοποιήσεις, που πρέπει να περιλαμβάνονται υποχρεωτικά στη σήμανση καλλυντικού προϊόντος που περιέχει την ουσία 19. Υδροξείδιο του ασβεστίου (α) Παρασκευάσματα για το ίσιωμα των μαλλιών που περιέχουν δύο συστατικά: υδροξείδιο του ασβεστίου και άλας γουανιδίνης. (β) Ρυθμιστής ph για αποτριχωτικά (γ) Άλλες χρήσεις (π.χ. ρυθμιστής ph βοήθημα επεξεργασίας) (α) 7% κατά βάρος υδροξειδίου του ασβεστίου (β) η τιμή ph δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 12,7 ph (γ) η τιμή ph δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 11 ph (α) Περιέχει alkali. Να αποφεύγετε η επαφή με τα μάτια. Να φυλάσσεται σε μέρος που δεν φθάνουν τα παιδιά. ύναται να προκαλέσει τύφλωση. (β) Περιέχει alkali. Να φυλάσσεται σε μέρος που δεν φθάνουν τα παιδιά. Να αποφεύγετε η επαφή με τα μάτια Napthol (CAS αριθ ) και τα άλατα της Οξειδωτικοί παράγοντες για τη βαφή μαλλιών 2,0% Σε συνδυασμό με το υδροξείδιο του υδρογόνου η μέγιστη συγκέντρωση κατά τη χρήση είναι 1,0% ύναται να προκαλέσει αλλεργική αντίδραση 21. Νιτρώδες νάτριο. Παρεμποδιστής της διάβρωσης. 0,2%. Να μην χρησιμοποιείται με δευτεροταγείς ή τριτογαγείς αμίνες, ή άλλες ουσίες που σχηματίζουν νιτροζαμίνες.

54 ΣΤΗΛΗ 1 ΣΤΗΛΗ 2 ΣΤΗΛΗ 3 ΣΤΗΛΗ 4 αριθμός Ουσία Καλλυντικό προϊόν στο οποίο η ουσία επιτρέπεται να περιέχεται και σκοπός της εκεί παρουσίας της Μέγιστη επιτρεπόμενη συγκέντρωση της ουσίας στο τελικό καλλυντικό προϊόν 22. Νιτρομεθάνιο. Παρεμποδιστής της 0,3% διάβρωσης. Αλλοι περιορισμοί και Οροι χρήσης και προειδοποιήσεις, που πρέπει να περιλαμβάνονται υποχρεωτικά στη σήμανση καλλυντικού προϊόντος που περιέχει την ουσία 23. Φαινόλη και Σαπούνια και σαμπουάν. 1% υπολογιζόμενο ως Περιέχει φαινόλη. άλατα της με φαινόλη. αλκάλια. 24. Κινίνη και άλατά (α) Σαμπουάν. (α) 0,5% υπολογιζόμενη ως της. κινίνη. (β) Λοσιόν (πλύματα) για τα μαλλιά. 25. Ρεζορκίνη (4). (α) Οξειδωτικές χρωστικές για την βαφή των μαλλιών για γενική χρήση. (β) 0,2% υπολογιζόμενη ως κινίνη. (α) 5%, με την επιφύλαξη της σημείωσης (4). (α)(i) Περιέχει ρεζορκίνη. (ii) Να ξεπλένονται καλά τα μαλλιά μετά την χρήση.

55 ΣΤΗΛΗ 1 ΣΤΗΛΗ 2 ΣΤΗΛΗ 3 ΣΤΗΛΗ 4 Αριθμός Ουσία 26. (α) Θειούχα άλατα των αλκαλίων. (β) Θειούχα άλατα των αλκαλικών γαιών. Καλλυντικό προϊόν στο οποίο η ουσία επιτρέπεται να περιέχεται και σκοπός της εκεί παρουσίας της (α) Αποτριχωτικά. (β) Αποτριχωτικά. Μέγιστη επιτρεπόμενη συγκέντρωση της ουσίας στο τελικό καλλυντικό προϊόν (α) 2% υπολογιζόμενα ως θείον μέχρι και ph 12,7. (β) 6% υπολογιζόμενα ως θείον μέχρι και ph 12,7. Αλλοι περιορισμοί και Οροι χρήσης και προειδοποιήσεις, που πρέπει να περιλαμβάνονται υποχρεωτικά στη σήμανση καλλυντικού προϊόντος που περιέχει την ουσία (α)(i) Να αποφεύγεται κάθε επαφή με τα μάτια. (ii) Να φυλάσσεται μακριά από παιδιά. (β)(i) Να αποφεύγεται κάθε επαφή με τα μάτια. (ii) Να φυλάσσεται μακριά από παιδιά. 27. Υδατοδιαλυτά ψευδαργυρικά άλατα εκτός από τον 4- υδρολλοβενζολοσουλφονικό Ολα τα προϊόντα. 1% υπολογιζόμενα ως ψευδάργυρος.

56 ΣΤΗΛΗ 1 ΣΤΗΛΗ 2 ΣΤΗΛΗ 3 ΣΤΗΛΗ 4 Αριθμός Ουσία Καλλυντικό προϊόν στο οποίο η ουσία επιτρέπεται να περιέχεται και σκοπός της εκεί παρουσίας της Μέγιστη επιτρεπόμενη συγκέντρωση της ουσίας στο τελικό καλλυντικό προϊόν 27. ψευδάργυρο και το (συνέχεια) ψευδαργυρικό άλας της 1-υδροξυπυριδίνο -2- θειόνης. Αλλοι περιορισμοί και Οροι χρήσης και προειδοποιήσεις, που πρέπει να περιλαμβάνονται υποχρεωτικά στη σήμανση καλλυντικού προϊόντος που περιέχει την ουσία υδροξυβενζόλιο- Αποσμητικά, αντιδρωτικά 6% υπολογιζόμενο επί Να αποφεύγεται κάθε επαφή με τα μάτια. σουλφονικός και στυπτικές λοσιόν ανύδρου μάζης. ψευδάργυρος. (πλύματα). 29. Μονοφθοριοφωσφορικό αμμώνιο. Προϊόντα υγιεινής του στόματος. 0,15% υπολογιζόμενο ως F. Σε περίπτωση μείγμα- Περιέχει μονοφθοριοφωσφορικό αμμώνιο. τος με άλλες φθοριούχες ενώσεις επιτρεπόμενες βάσει του παρόντος Παραρτήματος, η μέγιστη συγκέντρωση, εκφραζό-

57 ΣΤΗΛΗ 1 ΣΤΗΛΗ 2 ΣΤΗΛΗ 3 ΣΤΗΛΗ 4 Αριθμός Ουσία Καλλυντικό προϊόν στο οποίο η ουσία επιτρέπεται να περιέχεται και σκοπός της εκεί παρουσίας της Μέγιστη επιτρεπόμενη συγκέντρωση της ουσίας στο τελικό καλλυντικό προϊόν 29. μενη ως F, δεν πρέπει να (συνέχεια) υπερβαίνει το 0,15%. 30. Μονοφθοριοφωσφορικό Προϊόντα υγιεινής του 0,15% υπολογιζόμενο ως F. νάτριο. στόματος. Σε περίπτωση μείγματος με άλλες φθοριούχες ενώσεις επιτρεπόμενες βάσει του παρόντος Παραρτήματος, η μέγιστη συγκέντρωση, εκφραζόμενη ως F, δεν πρέπει να υπερβαίνει το 0,15%. Αλλοι περιορισμοί και Οροι χρήσης και προειδοποιήσεις, που πρέπει να περιλαμβάνονται υποχρεωτικά στη σήμανση καλλυντικού προϊόντος που περιέχει την ουσία Περιέχει μονοφθοριοφωσφορικό νάτριο. 31. Μονοφθοριοφω- Προϊόντα υγιεινής του 0,15% υπολογιζόμενο ως F. Περιέχει μονοφθοριοφωσφορικό κάλιο. σφορικό κάλιο. στόματος. Σε περίπτωση μείγμα-

58 ΣΤΗΛΗ 1 ΣΤΗΛΗ 2 ΣΤΗΛΗ 3 ΣΤΗΛΗ 4 Αριθμός Ουσία Καλλυντικό προϊόν στο οποίο η ουσία επιτρέπεται να περιέχεται και σκοπός της εκεί παρουσίας της Μέγιστη επιτρεπόμενη συγκέντρωση της ουσίας στο τελικό καλλυντικό προϊόν 31. τος με άλλες φθοριούχες (συνέχεια) ενώσεις επιτρεπόμενες βάσει του παρόντος Παραρτήματος, η μέγιστη συγκέντρωση, εκφραζόμενη ως F, δεν πρέπει να υπερβαίνει το 0,15%. Αλλοι περιορισμοί και Οροι χρήσης και προειδοποιήσεις, που πρέπει να περιλαμβάνονται υποχρεωτικά στη σήμανση καλλυντικού προϊόντος που περιέχει την ουσία 32. Μονοφθοριοφω- Προϊόντα υγιεινής του 0,15% υπολογιζόμενο ως F. Περιέχει μονοφθοριοφωσφορικό σφορικό ασβέστιο. στόματος. Σε περίπτωση μείγμα-τος με ασβέστιο. άλλες φθοριούχες ενώσεις επιτρεπόμενες βάσει του παρόντος Παραρτήματος, η μέγιστη

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3850, 30/4/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2001 ΕΩΣ 2003

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3850, 30/4/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2001 ΕΩΣ 2003 1 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2001 ΕΩΣ 2003 Για σκοπούς εναρμόνισης με τις πράξεις της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο - (α) Οδηγία 2003/15/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4154, 31/12/2007 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟN ΠΕΡΙ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΝΟΜO

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4154, 31/12/2007 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟN ΠΕΡΙ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΝΟΜO ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟN ΠΕΡΙ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΝΟΜO Για σκοπούς εναρμόνισης με τις πράξεις της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο - Επίσημη Εφημερίδα της Ε.Ε.: L 82 23.03.2007, σ. 27. (α) «Οδηγία 2007/17/ΕΚ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΟΔΗΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 1976L0768 EL 09.08.2006 015.001 1 Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθηµα τεκµηρίωσης και δεν δεσµεύει τα κοινοτικά όργανα B ΟΔΗΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 27ης Ιουλίου 1976 περί προσεγγίσεως των νομοθεσιών των Κρατών

Διαβάστε περισσότερα

L 190/38 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

L 190/38 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης EL L 190/38 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 11.7.2013 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 658/2013 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 10ης Ιουλίου 2013 για την τροποποίηση των παραρτημάτων II και III του κανονισμού (ΕΚ) αριθ.

Διαβάστε περισσότερα

Ο παρών κανονισμός είναι δεσμευτικός ως προς όλα τα μέρη του και ισχύει άμεσα σε κάθε κράτος μέλος.

Ο παρών κανονισμός είναι δεσμευτικός ως προς όλα τα μέρη του και ισχύει άμεσα σε κάθε κράτος μέλος. L 314/36 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 1.12.2009 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 1170/2009 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 30ής Νοεμβρίου 2009 για την τροποποίηση της οδηγίας 2002/46/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και

Διαβάστε περισσότερα

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 2 Μαρτίου 2015 (OR. en)

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 2 Μαρτίου 2015 (OR. en) Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 2 Μαρτίου 2015 (OR. en) 6701/15 ADD 1 ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Ημερομηνία Παραλαβής: Αποδέκτης: Αριθ. εγγρ. Επιτρ.: Θέμα: Ευρωπαϊκή Επιτροπή 27 Φεβρουαρίου

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ 60 λεπτά. ΟΛΕΣ πένα με μπλε ή μαύρο μελάνι. οκτώ (8) σελίδες,

ΟΔΗΓΙΕΣ 60 λεπτά. ΟΛΕΣ πένα με μπλε ή μαύρο μελάνι. οκτώ (8) σελίδες, ΟΔΗΓΙΕΣ Η εξέταση έχει διάρκεια 60 λεπτά. Δεν επιτρέπεται να εγκαταλείψετε την αίθουσα εξέτασης πριν περάσει μισή ώρα από την ώρα έναρξης. Όλες α ερωτήσεις (σύνολο 40) είναι ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής.

Διαβάστε περισσότερα

3. Όταν χλωριούχο νάτριο πυρωθεί στο λύχνο Bunsen, η φλόγα θα πάρει χρώμα: Α. Κόκκινο Β. Κίτρινο Γ. Μπλε Δ. Πράσινο Ε. Ιώδες

3. Όταν χλωριούχο νάτριο πυρωθεί στο λύχνο Bunsen, η φλόγα θα πάρει χρώμα: Α. Κόκκινο Β. Κίτρινο Γ. Μπλε Δ. Πράσινο Ε. Ιώδες Το εξεταστικό δοκίμιο αποτελείται από οκτώ (8) σελίδες Ερωτήσεις 1-22: Για κάθε μια από τις ερωτήσεις που ακολουθούν δίνονται πέντε πιθανές απαντήσεις. Να επιλέξετε την ορθή απάντηση. Για κάθε ερώτηση

Διαβάστε περισσότερα

ξπlbλιjiί 151(1) του 2001 153(1) τόυ 2002 132(1) του 2003 67(1) του 2004 20.4.2004,

ξπlbλιjiί 151(1) του 2001 153(1) τόυ 2002 132(1) του 2003 67(1) του 2004 20.4.2004, Ε.Ε. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 3197 Κ.Δ.Π. 353/2005 Αρ. 4019,29.7.2005 Αριθμός 353 Οι περί Χρωστικών Ουσιών στα Τρόφιμα (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 2005, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο δυνάμει των

Διαβάστε περισσότερα

4033 Κ.Δ.Π. 478/2004

4033 Κ.Δ.Π. 478/2004 Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3852, 30.4.2004 4033 Κ.Δ.Π. 478/2004 Αριθμός 478 Οι περί Προστιθέμενων Ουσιών για Ειδικούς Διατροφικούς Σκοπούς σε Τρόφιμα που Προορίζονται για Ειδική Διατροφή (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί

Διαβάστε περισσότερα

L 89/36 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 25.3.2014

L 89/36 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 25.3.2014 L 89/36 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 25.3.2014 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 298/2014 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 21ης Μαρτίου 2014 για την τροποποίηση του παραρτήματος II του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1333/2008

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 27ης Ιουλίου 1976 περί προσεγγίσεως των νομοθεσιών των Κρατών μελών των αναφερομένων στα καλλυντικά προϊόντα (76/768/ΕΟΚ)

ΟΔΗΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 27ης Ιουλίου 1976 περί προσεγγίσεως των νομοθεσιών των Κρατών μελών των αναφερομένων στα καλλυντικά προϊόντα (76/768/ΕΟΚ) 1976L0768 EL 25.11.2005 014.001 1 Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα B ΟΔΗΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 27ης Ιουλίου 1976 περί προσεγγίσεως των νομοθεσιών των Κρατών

Διαβάστε περισσότερα

Για σκοπούς εναρμόνισης με την πράξη της Ευρωπαϊκής. Κοινότητας με τίτλο «Οδηγία 2004/45/ΕΚ της Επιτροπής της 16ης

Για σκοπούς εναρμόνισης με την πράξη της Ευρωπαϊκής. Κοινότητας με τίτλο «Οδηγία 2004/45/ΕΚ της Επιτροπής της 16ης Ε.Ε. Παρ. ΠΙ(Ι) 3186 Κ.Λ.Π. 352/2005 Αρ. 4019, 29.7.2005 Αριθμός 352 Οι περί Ποικίλων Ουσιών στα Τρόφιμα (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 2005, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο δυνάμει των

Διαβάστε περισσότερα

(EE L 052 της 22.2.2001, σ. 19)

(EE L 052 της 22.2.2001, σ. 19) 2001L0015 EL 11.04.2006 002.001 1 Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθηµα τεκµηρίωσης και δεν δεσµεύει τα κοινοτικά όργανα B ΟΔΗΓΊΑ 2001/15/ΕΚ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΉΣ της 15ης Φεβρουαρίου 2001 σχετικά με τις ουσίες που

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. σελίδα Πρόλογος 11. περιβάλλον 16 2.1 Μορφή χηµικών ουσιών 16 2.2 Πίνακας µε παραδείγµατα 18

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. σελίδα Πρόλογος 11. περιβάλλον 16 2.1 Μορφή χηµικών ουσιών 16 2.2 Πίνακας µε παραδείγµατα 18 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ σελίδα Πρόλογος 11 ΕΝΟΤΗΤΑ Ι 1. Χηµικές ουσίες 14 1.1 Γενικά 14 1.2 Χηµικές ουσίες στο εργασιακό περιβάλλον 14 2. Μορφή και τύπος των χηµικών ουσιών στο εργασιακό περιβάλλον 16 2.1 Μορφή χηµικών

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Αριθ. 82 / 2016 Κατάργηση της υπ αριθ. 1901/85 απόφασης του Ανώτατου Χημικού Συμβουλίου (ΦΕΚ 49/Β/19.02.1986), τροποποίηση του άρθρου 80 «Είδη γάλακτος» του Κώδικα Τροφίμων και Ποτών (ΚΤΠ) (ΦΕΚ 788/Β/31.12.1987),

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. Βρυξέλλες, 3 Δεκεμβρίου 2013 (OR. en) 17261/13 DENLEG 146 SAN 502 AGRI 812

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. Βρυξέλλες, 3 Δεκεμβρίου 2013 (OR. en) 17261/13 DENLEG 146 SAN 502 AGRI 812 ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Βρυξέλλες, 3 Δεκεμβρίου 2013 (OR. en) 17261/13 DENLEG 146 SAN 502 AGRI 812 ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ημερομηνία Παραλαβής: Αποδέκτης: 2 Δεκεμβρίου

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΠΕΡΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ) ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1996 ΕΩΣ Κανονισμοί δυνάμει του άρθρου 29

ΟΙ ΠΕΡΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ) ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1996 ΕΩΣ Κανονισμοί δυνάμει του άρθρου 29 Ε.Ε. Παρ. III(I) 4018 ΚΛ.Π. 477/2004 Αρ. 3852, 30.4.2004 Αριθμός 477 Οι περί Φυσικών Μεταλλικών Νερών (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 2004, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο δυνάμει των διατάξεων

Διαβάστε περισσότερα

ΧΗΜΕΙΑ-ΕΡΓΑΣΙΑ 4 Α. ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΣΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΝΟΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΟΞΕΙΔΩΣΗΣ

ΧΗΜΕΙΑ-ΕΡΓΑΣΙΑ 4 Α. ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΣΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΝΟΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΟΞΕΙΔΩΣΗΣ ΧΗΜΕΙΑ-ΕΡΓΑΣΙΑ 4 Α. ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΣΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΝΟΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΟΞΕΙΔΩΣΗΣ Ονοματολογία Αν η ένωση έχει μοριακό τύπο της μορφής Η x A δηλαδή είναι ένα οξύ, τότε : α) Αν το Α δεν έχει Ο (οξυγόνο)

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο 80α (1) Διατηρημένα γάλατα, μερικά ή ολικά αφυδατωμένα

Άρθρο 80α (1) Διατηρημένα γάλατα, μερικά ή ολικά αφυδατωμένα Άρθρο 80α (1) Διατηρημένα γάλατα, μερικά ή ολικά αφυδατωμένα 1. Οι διατάξεις αυτού του άρθρου εφαρμόζονται στα μερικά ή ολικά αφυδατωμένα, διατηρημένα γάλατα που ορίζονται στο Παράρτημα Ι. 2. Διαγράφεται

Διαβάστε περισσότερα

Αριθ. Ε Όνομα Συγκεκριμένο ανώτατο επίπεδο

Αριθ. Ε Όνομα Συγκεκριμένο ανώτατο επίπεδο ΜΕΡΟΣ Γ ΟΡΙΣΜΟΙ ΟΜΑΔΩΝ ΠΡΟΣΘΕΤΩΝ 1. Ομάδα I Συγκεκριμένο ανώτατο επίπεδο E 170 Ανθρακικό ασβέστιο E 260 Οξικό οξύ E 261 Οξικά κάλια E 262 Οξικά άλατα του νατρίου E 263 Οξικό ασβέστιο E 270 Γαλακτικό οξύ

Διαβάστε περισσότερα

(3) Είναι επίσης αναγκαίο να καθοριστούν τα πρόσθετα που. (4) Συνεπώς, ο κανονισμός (ΕΟΚ) αριθ. 2092/91 πρέπει να

(3) Είναι επίσης αναγκαίο να καθοριστούν τα πρόσθετα που. (4) Συνεπώς, ο κανονισμός (ΕΟΚ) αριθ. 2092/91 πρέπει να 25.5.2006 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 137/9 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 780/2006 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 24ης Μαΐου 2006 για την τροποποίηση του παρατήματος VI του κανονισμού (ΕΟΚ) αριθ. 2092/91 του

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση Ο ΗΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση Ο ΗΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 23.6.2011 COM(2011) 377 τελικό 2011/0164 (NLE) Πρόταση Ο ΗΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την τροποποίηση της οδηγίας 76/768/ΕΟΚ σχετικά µε τα καλλυντικά προϊόντα, µε σκοπό την προσαρµογή

Διαβάστε περισσότερα

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 2 Αυγούστου 2019 (OR. en)

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 2 Αυγούστου 2019 (OR. en) Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 2 Αυγούστου 2019 (OR. en) 11584/19 ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Ημερομηνία Παραλαβής: Αποδέκτης: Ευρωπαϊκή Επιτροπή 1 Αυγούστου 2019 Αριθ. εγγρ. Επιτρ.:

Διαβάστε περισσότερα

«Άρθρο 137» Παγωτά ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ ΑΡΘΡΟΥ 137 ΚΤΠ ΠΡΟΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ

«Άρθρο 137» Παγωτά ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ ΑΡΘΡΟΥ 137 ΚΤΠ ΠΡΟΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ «Άρθρο 137» Παγωτά 1. Οι διατάξεις αυτού του άρθρου εφαρμόζονται στα προϊόντα που ορίζονται στο Παράρτημα Ι. 2. Οι ονομασίες προϊόντων που απαριθμούνται στο Παράρτημα Ι χρησιμοποιούνται μόνον για τα προϊόντα

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΠΕΡΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ) ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1996 ΕΩΣ (ΑΡ. 2) ΤΟΥ 2002

ΟΙ ΠΕΡΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ) ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1996 ΕΩΣ (ΑΡ. 2) ΤΟΥ 2002 Ε.Ε. Παρ. III(I) 4832 Κ.Δ.Π. 454/2002 Αρ. 3639, 27.9.2002 Αριθμός 454 Οι περί Παρασκευασμάτων για Βρέφη και Παρασκευασμάτων Δεύτερης Βρεφικής Ηλικίας (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 2002, οι οποίοι εκδόθηκαν

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗΣ ΧΗΜΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ ΣΤΑ ΝΤΟΥΛΑΠΙΑ.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗΣ ΧΗΜΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ ΣΤΑ ΝΤΟΥΛΑΠΙΑ. ΜΙΝΟΠΕΤΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΥΣΙΚΟΣ - Ρ/Η ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΕΝΙΑΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΕΦΕ 2 ΕΝΙΑΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗΣ ΧΗΜΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ ΣΤΑ ΝΤΟΥΛΑΠΙΑ. ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ 2005 ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Τρόφιμα που προορίζονται για ειδική διατροφή όπως ορίζονται στην οδηγία 2009/39/ΕΚ 13.1 Τροφές για βρέφη και μικρά παιδιά

Τρόφιμα που προορίζονται για ειδική διατροφή όπως ορίζονται στην οδηγία 2009/39/ΕΚ 13.1 Τροφές για βρέφη και μικρά παιδιά 13 Τρόφιμα που προορίζονται για ειδική διατροφή όπως ορίζονται στην οδηγία 2009/39/ΕΚ 13.1 Τροφές για βρέφη και μικρά παιδιά ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΜΕΡΟΣ, ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ Τα υποδεικνυόμενα ανώτατα

Διαβάστε περισσότερα

ΙΠΛΗ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. Η 2 SO 4 + BaCl 2 2HCl + BaSO 4. 2HCl + Na 2 CO 3 CO 2 + H 2 O + 2NaCl. 2HCl + Na 2 SO 3 SO 2 + H 2 O + 2NaCl

ΙΠΛΗ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. Η 2 SO 4 + BaCl 2 2HCl + BaSO 4. 2HCl + Na 2 CO 3 CO 2 + H 2 O + 2NaCl. 2HCl + Na 2 SO 3 SO 2 + H 2 O + 2NaCl ΙΠΛΗ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Οι αντιδράσεις διπλής αντικατάστασης γίνονται ανάµεσα σε ηλεκτρολύτες µε ανταλλαγή ιόντων. Για να πραγµατοποιηθεί µια αντίδραση διπλής αντικατάστασης πρέπει ένα τουλάχιστον από τα προϊόντα

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΜΑ / ΤΑΞΗ : ΧΗΜΕΙΑ / A ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΕΙΡΑ: 1 ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 16 / 02 / 2014

ΜΑΘΗΜΑ / ΤΑΞΗ : ΧΗΜΕΙΑ / A ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΕΙΡΑ: 1 ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 16 / 02 / 2014 ΜΑΘΗΜΑ / ΤΑΞΗ : ΧΗΜΕΙΑ / A ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΕΙΡΑ: 1 ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 16 / 02 / 2014 ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΘΕΜΑ Α Για τις ερωτήσεις Α.1 έως Α.5 να γράψετε το γράμμα που αντιστοιχεί στη σωστή απάντηση δίπλα στον αριθμό της ερώτησης.

Διαβάστε περισσότερα

Έκτη Διάλεξη Ονοματολογία

Έκτη Διάλεξη Ονοματολογία Έκτη Διάλεξη Ονοματολογία Α) ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΟΝΟΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΜΕΤΑΛΛΑ Στοιχείο Σύμβολο Σθένος Νάτριο Να 1 Κάλιο Κ 1 Μαγνήσιο Mg 2 Ασβέστιο Ca 2 Σίδηρος Fe 2 ή 3 Χαλκός Cu 2 Ψευδάργυρος Zn 2 Λίθιο Li 1 Άργυρος

Διαβάστε περισσότερα

εξασφαλίσουν ότι τα προϊόντα αυτά δεν πωλούνται ή διατίθενται ( 3 ) ΕΕ 196 της 16.8.1967, σ. 1 οδηγία όπως τροποποιήθηκε τελευταία

εξασφαλίσουν ότι τα προϊόντα αυτά δεν πωλούνται ή διατίθενται ( 3 ) ΕΕ 196 της 16.8.1967, σ. 1 οδηγία όπως τροποποιήθηκε τελευταία L 303/32 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 22.11.2005 ΟΔΗΓΙΑ 2005/80/ΕΚ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 21ης Νοεμβρίου 2005 για την τροποποίηση της οδηγίας 76/768/ΕΟΚ του Συμβουλίου σχετικά με τα καλλυντικά προϊόντα,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ. της πρότασης ΟΔΗΓΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ. της πρότασης ΟΔΗΓΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 20.3.2014 COM(2014) 174 final ANNEXES 1 to 3 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ της πρότασης ΟΔΗΓΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την προσέγγιση των νομοθεσιών των κρατών μελών

Διαβάστε περισσότερα

1373 Κ.Δ.Π. 291/2003

1373 Κ.Δ.Π. 291/2003 Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3704,11.4.2003 1373 Κ.Δ.Π. 291/2003 Αριθμός 291 ΟΙ ΠΕΡΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ) ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1996 ΕΩΣ (ΑΡ. 2) ΤΟΥ 2002 Διάταγμα δυνάμει του άρθρου 28 περί Τροποποίησης Παραρτήματος

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 25.11.2014 EL L 337/53 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 1257/2014 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 24ης Νοεμβρίου 2014 για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 2003/2003 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου σχετικά

Διαβάστε περισσότερα

Στοιχειμετρικοί υπολογισμοί σε διαλύματα

Στοιχειμετρικοί υπολογισμοί σε διαλύματα Στοιχειμετρικοί υπολογισμοί σε διαλύματα 23-1. Τι εκφράζουν οι συντελεστές μιας χημικής αντίδρασης; Οι συντελεστές σε μία χημική εξίσωση καθορίζουν την αναλογία mol των αντιδρώντων και προϊόντων στην αντίδραση.

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΡΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2002

Ο ΠΕΡΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΡΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2002 Ε.Ε. Παρ. III(I) 5562 Κ.Δ.Π. 508/2002 Αρ. 3647, 25.10.2002 Αριθμός 508 Οι περί Ελέγχου της Ρύπανσης των Νερών (Απόρριψη Επικίνδυνων Ουσιών σε Υπόγεια Νερά) Κανονισμοί του 2002, οι οποίοι εκδόθηκαν από

Διαβάστε περισσότερα

6. Αντιδράσεις οξέων - βάσεων

6. Αντιδράσεις οξέων - βάσεων 6. Αντιδράσεις οξέων - βάσεων Από τις οργανικές ενώσεις, όξινες ιδιότητες κατά Brönsted - Lowry παρουσιάζουν οι παρακάτω: 1. Τα οργανικά οξέα: CO. Είναι ασθενή οξέα. Δίνουν τις τυπικές αντιδράσεις των

Διαβάστε περισσότερα

περί προσεγγίσεως τών νομοθεσιών των Κρατών μελών των άναφερομένων στά καλλυντικά προϊόντα

περί προσεγγίσεως τών νομοθεσιών των Κρατών μελών των άναφερομένων στά καλλυντικά προϊόντα Επίσημη Εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων 145 376L0768 27. 9. 76 'Επίσημη Εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων Αριθ. N 262/ 169 ΟΔΗΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 27ης Ιουλίου 1976 περί προσεγγίσεως τών νομοθεσιών

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΑ 2011/3/EE ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΟΔΗΓΙΑ 2011/3/EE ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 18.1.2011 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 13/59 ΟΔΗΓΙΕΣ ΟΔΗΓΙΑ 2011/3/EE ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 17ης Ιανουαρίου 2011 για τροποποίηση της οδηγίας 2008/128/ΕΚ για τη θέσπιση ειδικών κριτηρίων καθαρότητας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ: XHMEIA A ΛΥΚΕΙΟΥ

ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ: XHMEIA A ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ: XHMEIA A ΛΥΚΕΙΟΥ ΘΕΜΑ Α Να γράψετε στο τετράδιο σας τον αριθµό κάθε µίας από τις ερωτήσεις A1 έως A5 και δίπλα το γράµµα που αντιστοιχεί στη σωστή απάντηση. Α1. Το ιόν 56 Fe +2 περιέχει:

Διαβάστε περισσότερα

ΛΑΝΙΤΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2014 2015 ΓΡΑΠΤΕΣ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2015 ΜΑΘΗΜΑ XHMEIAΣ Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ: ΤΜΗΜΑ:. ΑΡ:...

ΛΑΝΙΤΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2014 2015 ΓΡΑΠΤΕΣ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2015 ΜΑΘΗΜΑ XHMEIAΣ Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ: ΤΜΗΜΑ:. ΑΡ:... ΛΑΝΙΤΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2014 2015 ΓΡΑΠΤΕΣ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2015 ΜΑΘΗΜΑ XHMEIAΣ Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ : 05 /06 /15 ΔΙΑΡΚΕΙΑ : Χημεία Βιολογία 2 ώρες ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ: ΤΜΗΜΑ:. ΑΡ:...

Διαβάστε περισσότερα

Κ.Δ.Π. 513/ Πεδίο εφαρμογής. Σκοπός. Παράρτημα Ι. Παράρτημα II. Απόρριψη ουσιών του. Παραρτήματος. Απόρριψη. Παράρτημα Π.

Κ.Δ.Π. 513/ Πεδίο εφαρμογής. Σκοπός. Παράρτημα Ι. Παράρτημα II. Απόρριψη ουσιών του. Παραρτήματος. Απόρριψη. Παράρτημα Π. E.E. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 5595 Κ.Δ.Π. 513/2002 Αρ. 3647, 25.10.2002 Αριθμός 513 Οι περί Ελέγχου της Ρύπανσης των Νερών (Ρύπανση από Ορισμένες Επικίνδυνες Ουσίες) Κανονισμοί του 2002, οι οποίοι εκδόθηκαν από το

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. στον. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ (ΕΕ) αριθ. / ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. στον. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ (ΕΕ) αριθ. / ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, XXX SANCO/10387/2013 Rev. 1 ANNEX (POOL/E3/2013/10387/10387R1-EN ANNEX.doc) D030733/02 [ ](2013) XXX draft ANNEX 1 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ στον ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ (ΕΕ) αριθ. / ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ για

Διαβάστε περισσότερα

Βιομήχανους και Εισαγωγείς Καλλυντικών Προϊόντων. Τροποποίηση του Κανονισμού 1223/2009 για τα καλλυντικά προϊόντα

Βιομήχανους και Εισαγωγείς Καλλυντικών Προϊόντων. Τροποποίηση του Κανονισμού 1223/2009 για τα καλλυντικά προϊόντα Λευκωσία, 11 Σεπτεμβρίου 2014 ΠΡΟΣ: ΘΕΜΑ: Βιομήχανους και Εισαγωγείς Καλλυντικών Προϊόντων Τροποποίηση του Κανονισμού 1223/2009 για τα καλλυντικά προϊόντα Κυρία/ε, Συνημμένα θα βρείτε τον Κανονισμό αριθ.

Διαβάστε περισσότερα

σαπωνοποίηση λιπαρών και ρητινικών υλών με καυστικό κάλιο. καλύτερη ποιότητα σαπουνιού και περιέχει 63% λιπαρά και ρητινικά οξέα και 28% υγρασία.

σαπωνοποίηση λιπαρών και ρητινικών υλών με καυστικό κάλιο. καλύτερη ποιότητα σαπουνιού και περιέχει 63% λιπαρά και ρητινικά οξέα και 28% υγρασία. Υπάρχουν διάφορα είδη σαπουνιών: - Το αντισηπτικό σαπούνι, περιέχει βακτηριοκτόνες ουσίες. - Το μαλακό σαπούνι, το παίρνουμε με σαπωνοποίηση λιπαρών και ρητινικών υλών με καυστικό κάλιο. - Το σαπούνι τύπου

Διαβάστε περισσότερα

Γυμνάσιο Αγίου Αθανασίου Σχολική χρονιά: Μάθημα: Χημεία Όνομα μαθητή/τριας: Ημερομηνία:

Γυμνάσιο Αγίου Αθανασίου Σχολική χρονιά: Μάθημα: Χημεία Όνομα μαθητή/τριας: Ημερομηνία: Γυμνάσιο Αγίου Αθανασίου Σχολική χρονιά: 202-203 Μάθημα: Χημεία Τάξη Γ Όνομα μαθητή/τριας: Ημερομηνία: ) Να γράψετε τι ονομάζεται όξινος χαρακτήρας. Να αναφέρεται τρεις κοινές ιδιότητες των οξέων. 2) Να

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4237, 31/3/2010

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4237, 31/3/2010 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ) ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1996 ΕΩΣ 2006 Προοίμιο. Για σκοπούς ΕΕ: L 165, 30.4.2004, σ. 1. L 191, 28.5.2004, σ. 1. L 278, 21.10.2008, σ. 6. (α) αποτελεσματικότερης

Διαβάστε περισσότερα

(Κείμενο που παρουσιάζει ενδιαφέρον για τον ΕΟΧ) (5) Στην περίπτωση μίας από τις ουσίες που εμφαίνονται υπό. αριθ. 2032/2003.

(Κείμενο που παρουσιάζει ενδιαφέρον για τον ΕΟΧ) (5) Στην περίπτωση μίας από τις ουσίες που εμφαίνονται υπό. αριθ. 2032/2003. 15.12.2006 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 355/63 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 1849/2006 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 14ης Δεκεμβρίου 2006 σχετικά με τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 2032/2003 για τη δεύτερη

Διαβάστε περισσότερα

Σελίδα 1 από 16. Ανώτατα επίπεδα (mg/l ή mg/kg ανάλογα με την περίπτωση) 13. Αριθμός κατηγορίας Αριθμός E Όνομα

Σελίδα 1 από 16. Ανώτατα επίπεδα (mg/l ή mg/kg ανάλογα με την περίπτωση) 13. Αριθμός κατηγορίας Αριθμός E Όνομα 13 Τρόφιμα που προορίζονται για ειδική διατροφή όπως ορίζονται στην οδηγία 2009/39/ΕΚ 13.1 Τροφές για βρέφη και μικρά παιδιά ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΜΕΡΟΣ, ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ 13.1.1 Παρασκευάσματα για

Διαβάστε περισσότερα

Ο αλκοολικός τίτλος % vol είναι % v/v. Η αλκοόλη, % vol, μετράται στους 20 o C. Γίνεται διόρθωση της αλκοόλης όταν η θερμοκρασία είναι διαφορετική

Ο αλκοολικός τίτλος % vol είναι % v/v. Η αλκοόλη, % vol, μετράται στους 20 o C. Γίνεται διόρθωση της αλκοόλης όταν η θερμοκρασία είναι διαφορετική ΟΙΝΟΣ ΑΛΚΟΟΛΗ Με απόσταξη 200 ml οίνου συλλέγονται 133-150 ml αποστάγματος. Για την εξουδετέρωση της οξύτητας του οίνου, για να μη ληφθούν στο απόσταγμα πτητικά οξέα (οξικό, ανθρακικό και θειώδες), στα

Διαβάστε περισσότερα

6. Αντιδράσεις οξέων - βάσεων

6. Αντιδράσεις οξέων - βάσεων 6. Αντιδράσεις οξέων - βάσεων Από τις οργανικές ενώσεις, όξινες ιδιότητες παρακάτω: κατά Brönsted - Lowry παρουσιάζουν οι 1. Τα οργανικά οξέα: RCOOH. Είναι ασθενή οξέα. Δίνουν τις τυπικές αντιδράσεις των

Διαβάστε περισσότερα

(Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

(Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ EL 18.5.2013 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 134/1 II (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 463/2013 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 17ης Μαΐου 2013 για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ)

Διαβάστε περισσότερα

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 269/9

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 269/9 14.10.2009 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 269/9 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 953/2009 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 13ης Οκτωβρίου 2009 σχετικά με ουσίες που επιτρέπεται να προστίθενται για ειδικούς διατροφικούς

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 9.8.2014 EL L 238/3 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 866/2014 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 8ης Αυγούστου 2014 για την τροποποίηση των παραρτημάτων III, V και VI του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1223/2009 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

Αριθµόςοξείδωσηςενός ιόντος σε µια ιοντική (ετεροπολική) ένωση είναι το πραγµατικό ηλεκτρικό φορτίο του ιόντος.

Αριθµόςοξείδωσηςενός ιόντος σε µια ιοντική (ετεροπολική) ένωση είναι το πραγµατικό ηλεκτρικό φορτίο του ιόντος. Αριθµόςοξείδωσηςενός ιόντος σε µια ιοντική (ετεροπολική) ένωση είναι το πραγµατικό ηλεκτρικό φορτίο του ιόντος. Αριθµόςοξείδωσηςενός ατόµου σε µια οµοιοπολική ένωση είναι το φαινοµενικό ηλεκτρικό φορτίο

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρo 137 (1) Παγωτά

Άρθρo 137 (1) Παγωτά Άρθρo 137 (1) Παγωτά 1. Οι διατάξεις αυτού του άρθρου εφαρμόζονται στα προϊόντα που ορίζονται στο Παράρτημα Ι. 2. Οι ονομασίες προϊόντων που απαριθμούνται στο Παράρτημα Ι χρησιμοποιούνται μόνον για τα

Διαβάστε περισσότερα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθηµα τεκµηρίωσης και δεν δεσµεύει τα κοινοτικά όργανα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθηµα τεκµηρίωσης και δεν δεσµεύει τα κοινοτικά όργανα 1995L0045 EL 25.08.1999 001.001 1 Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθηµα τεκµηρίωσης και δεν δεσµεύει τα κοινοτικά όργανα B Ο ΗΓΙΑ95/45/ΕΚ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 26ης Ιουλίου 1995 περί θεσπίσεως ειδικών κριτηρίων

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΝΑΛΥΣΕΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΝΤΟΛΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΕΙΓΜΑΤΟΣ

ΤΕΧΝΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΝΑΛΥΣΕΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΝΤΟΛΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΕΙΓΜΑΤΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΝΑΛΥΣΕΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΝΤΟΛΕΑ Επωνυμία: ΔΕΥΑ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ Διεύθυνση: Μελισσοχώρι Πόλη: Θεσσαλονίκη Τ.Κ.: 57018 Τηλ.: 23940 32040 Υπεύθυνοι Επικοινωνίας: Νικόλαος Παπαδόπουλος/ Μάγδα Αστεριάδου

Διαβάστε περισσότερα

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΕΩΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2014 2015 ΓΡΑΠΤΕΣ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2015

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΕΩΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2014 2015 ΓΡΑΠΤΕΣ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2015 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΕΩΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2014 2015 ΓΡΑΠΤΕΣ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2015 ΒΑΘΜΟΣ ΜΑΘΗΜΑ: ΧΗΜΕΙΑ Αριθμητικά... ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 12/06/2015 ΒΑΘΜΟΣ:... Ολογράφως..... ΤΑΞΗ: Γ Υπ. Καθηγητή... ΧΡΟΝΟΣ:

Διαβάστε περισσότερα

ΓΡΑΠΤΕΣ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2016 ΒΑΘΜΟΣ: ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ:. Τμήμα:. Αρ..

ΓΡΑΠΤΕΣ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2016 ΒΑΘΜΟΣ: ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ:. Τμήμα:. Αρ.. ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2015-2016 ΓΡΑΠΤΕΣ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2016 ΜΑΘΗΜΑ: ΧΗΜΕΙΑ ΤΑΞΗ: Γ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 8.6.2016 ΒΑΘΜΟΣ: Αριθμητικώς:. Ολογράφως:. ΧΡΟΝΟΣ: 2 ώρες (Βιολογία-Χημεία)

Διαβάστε περισσότερα

Ποια στοιχεία ονομάζονται αλογόνα; Ποια η θέση τους στον Περιοδικό πίνακα;

Ποια στοιχεία ονομάζονται αλογόνα; Ποια η θέση τους στον Περιοδικό πίνακα; ΧΗΜΕΙΑ: Οξέα - Βάσεις - Άλατα - Περιοδικός πίνακας - Αλκάλια- Χημικά στοιχεία - Άνθρακας - Πυρίτιο - Αλογόνα 127 Αλογόνα: Ποια στοιχεία ονομάζονται αλογόνα; Ποια η θέση τους στον Περιοδικό πίνακα; Στα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΦΩΝΗΣΕΙΣ. Στις ερωτήσεις 1-4 να γράψετε στο τετράδιό σας τον αριθµό της ερώτησης και δίπλα το γράµµα που αντιστοιχεί στη σωστή απάντηση.

ΕΚΦΩΝΗΣΕΙΣ. Στις ερωτήσεις 1-4 να γράψετε στο τετράδιό σας τον αριθµό της ερώτησης και δίπλα το γράµµα που αντιστοιχεί στη σωστή απάντηση. 1 ΘΕΜΑ 1 Ο ΕΚΦΩΝΗΣΕΙΣ A ΛΥΚΕΙΟΥ ΧΗΜΕΙΑ Στις ερωτήσεις 1-4 να γράψετε στο τετράδιό σας τον αριθµό της ερώτησης και δίπλα το γράµµα που αντιστοιχεί στη σωστή απάντηση. 1) Το άτοµο του καλίου (Κ) έχει µαζικό

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 6ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2004 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 6ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2004 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Κ.Δ.Π. 55/2004 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3805 της 6ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2004 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 55 Οι περί Ασφάλειας και Υγείας

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟ ΧΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΝΩΤΑΤΟ ΧΗΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ (Συνεδρίαση 1.10.91)

ΓΕΝΙΚΟ ΧΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΝΩΤΑΤΟ ΧΗΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ (Συνεδρίαση 1.10.91) ΑΠΟΦΑΣΗ: 1100/91 Τροποποίηση της απόφ. Α.Χ.Σ. 2592/84 περί περιορισµού κυκλοφορίας στην αγορά και τη χρήση µερικών επικίνδυνων ουσιών και παρασκευασµάτων σε εναρµόνιση προς την οδηγία 89/677/ΕΟΚ. (ΦΕΚ

Διαβάστε περισσότερα

1888 Κ.Δ.Π. 226/2005. Τία σκοπούς εναρμόνισης με την πράξη της ΕυρώπαϊκιΊς

1888 Κ.Δ.Π. 226/2005. Τία σκοπούς εναρμόνισης με την πράξη της ΕυρώπαϊκιΊς Ε.Ε. Παρ. ΗΙ(Ι) Αρ. 3988, 6.5.2005 1888 Κ.Δ.Π. 226/2005 226 Οι περί Γλυκαντικών Ουσιών στα Τρόφιμα (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 2005, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο με βάση το άρθρο

Διαβάστε περισσότερα

2 η ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ. Ημερομηνία: Σάββατο 4 Μαΐου 2019 Διάρκεια Εξέτασης: 3 ώρες ΕΚΦΩΝΗΣΕΙΣ

2 η ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ. Ημερομηνία: Σάββατο 4 Μαΐου 2019 Διάρκεια Εξέτασης: 3 ώρες ΕΚΦΩΝΗΣΕΙΣ ΤΑΞΗ: ΜΑΘΗΜΑ: Α ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΧΗΜΕΙΑ Ημερομηνία: Σάββατο 4 Μαΐου 2019 Διάρκεια Εξέτασης: 3 ώρες ΕΚΦΩΝΗΣΕΙΣ ΘΕΜΑ Α Α1. Να βρεθεί η δομή των παρακάτω ατόμων: 23 11 Na, 40 20 Ca, 33 16 S, 127 53 I, 108

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο 35 MEPOΣ B (1)

Άρθρο 35 MEPOΣ B (1) Άρθρο 35 MPOΣ B (1) ιδικά κριτήρια καθαρότητας για τις χρωστικές ουσίες που χρησιμοποιούνται στα τρόφιμα. Tα κριτήρια καθαρότητας που εφαρμόζονται στις χρωστικές που αναφέρονται στο MPOΣ A του άρθρου αυτού,

Διαβάστε περισσότερα

ENOTHTA 1 η ΟΞΕΑ ΒΑΣΕΙΣ ΑΛΑΤΑ

ENOTHTA 1 η ΟΞΕΑ ΒΑΣΕΙΣ ΑΛΑΤΑ ENOTHTA 1 η ΟΞΕΑ ΒΑΣΕΙΣ ΑΛΑΤΑ 1. Να συμπληρώσετε την επόμενη πρόταση με μία από τις επιλογές i, ii, iii που προτείνονται. Η λεμονάδα είναι όξινη γιατί περιέχει : i. γαλακτικό οξύ, ii. Κιτρικό οξύ, iii.

Διαβάστε περισσότερα

Ca +2 K + Mg +2 H + Al +3 Na + Zn +2 S -2 NO 3. ΑΣΚΗΣΗ 1-Συμπληρώστε κατάλληλα, τα κενά του πίνακα με τα ονόματα και τους χημικούς τύπους των ενώσεων.

Ca +2 K + Mg +2 H + Al +3 Na + Zn +2 S -2 NO 3. ΑΣΚΗΣΗ 1-Συμπληρώστε κατάλληλα, τα κενά του πίνακα με τα ονόματα και τους χημικούς τύπους των ενώσεων. Σελίδα: 1 Φ.Εργασίας Χημεία Α Λυκείου Κεφ. 2 ΤΟΛΟΓΙΑ / ΑΟ /ΧΗΜΙΚΟΙ ΤΥΠΟΙ / Mr - Επιμέλεια: Παναγιώτης Κουτσομπόγερας Όνομα & Επώνυμο : Τάξη: Ημερομηνία: ΤΥΠΟΣ Cl -1 CaCl 2 ΑΣΚΗΣΗ 1-Συμπληρώστε κατάλληλα,

Διαβάστε περισσότερα

Βουκλής Χ. Αλέξανδρος Αριθμός οξείδωσης, χημικοί τύποι, γραφή - ονοματολογία χημικών ενώσεων Παρουσίαση σε μορφή ερωτωαπαντήσεων

Βουκλής Χ. Αλέξανδρος Αριθμός οξείδωσης, χημικοί τύποι, γραφή - ονοματολογία χημικών ενώσεων Παρουσίαση σε μορφή ερωτωαπαντήσεων Βουκλής Χ. Αλέξανδρος Αριθμός οξείδωσης, χημικοί τύποι, γραφή ονοματολογία χημικών ενώσεων Παρουσίαση σε μορφή ερωτωαπαντήσεων 1. Τι εννοούμε όταν λέμε «η γλώσσα της Χημείας»; Η χημεία είναι μια συμβολική

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4103, 22/12/2006 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟN ΠΕΡΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ) ΝΟΜΟ. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4103, 22/12/2006 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟN ΠΕΡΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ) ΝΟΜΟ. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟN ΠΕΡΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ) ΝΟΜΟ Για σκοπούς αποτελεσματικότερης εφαρμογής των Κανονισμών των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων στον τομέα των τροφίμων, και, γενικά, για να καταστεί

Διαβάστε περισσότερα

Σύντομη περιγραφή του πειράματος. Διδακτικοί στόχοι του πειράματος

Σύντομη περιγραφή του πειράματος. Διδακτικοί στόχοι του πειράματος Σύντομη περιγραφή του πειράματος Μεταθετικές αντιδράσεις διπλής αντικατάστασης οι οποίες οδηγούν σε σχηματισμό ιζήματος. Το ίζημα σε πολλές περιπτώσεις επιτρέπει την ταυτοποίηση ενός αντιδρώντος σώματος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΧΗΜΙΚΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ CERTIFICATE OF CHEMICAL ANALYSIS

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΧΗΜΙΚΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ CERTIFICATE OF CHEMICAL ANALYSIS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΧΗΜΕΙΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΑ, 45110 Τηλ: 26510-08363 Fax: 26510-08795 ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΧΗΜΙΚΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ CERTIFICATE OF CHEMICAL ANALYSIS Όροι χρήσης: Τα αποτελέσματα των αναλύσεων αντιστοιχούν

Διαβάστε περισσότερα

Όγδοη Διάλεξη Οξέα - Βάσεις - Άλατα

Όγδοη Διάλεξη Οξέα - Βάσεις - Άλατα Όγδοη Διάλεξη Οξέα - Βάσεις - Άλατα Οξέα Είναι οι χημικές ενώσεις οι οποίες όταν διαλυθούν στο νερό, ελευθερώνουν κατιόντα υδρογόνου (Η + ) Ιδιότητες Οξέων 1. Έχουν όξινη γεύση. 2. Επιδρούν με τον ίδιο

Διαβάστε περισσότερα

Βασικές έννοιες και κατάρτιση φακέλου, Μέρος III

Βασικές έννοιες και κατάρτιση φακέλου, Μέρος III Βασικές έννοιες και κατάρτιση φακέλου, Μέρος III Ουσίες UVCB Gabriele CHRIST http://echa.europa.eu 1 Ουσίες UVCB Άγνωστης (U) ή Ασταθούς σύνθεσης (V) Προϊόντα πολύπλοκων αντιδράσεων (C) ή Βιολογικά υλικά

Διαβάστε περισσότερα

ΑΚΡΥΛΑΜΙΔΙΟ ΣΕ ΘΕΡΜΙΚΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ

ΑΚΡΥΛΑΜΙΔΙΟ ΣΕ ΘΕΡΜΙΚΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΕΘΝΙΚΟ & ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΣΧΟΛΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΧΗΜΕΙΑΣ ΑΚΡΥΛΑΜΙΔΙΟ ΣΕ ΘΕΡΜΙΚΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΦΑΣΟΥΛΑ ΕΥΔΟΞΙΑ ΘερμικάΕπεξεργασμένατρόφιμα: Τρόφιμα τα οποία για να καταναλωθούν

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΣΚΗΣΗ 2 ΤΡΟΦΙΜΑ. ΠΛΕΣΣΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, PhD

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΣΚΗΣΗ 2 ΤΡΟΦΙΜΑ. ΠΛΕΣΣΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, PhD ΑΣΚΗΣΗ 2 ΑΝΑΛΥΣΗ ΛΙΠΩΝ & ΕΛΑΙΩΝ ΣΕ ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΛΕΣΣΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, PhD Εργαστήριο Μικροβιολογίας Τροφίµων, Βιοτεχνολογίας και Υγιεινής, Τµήµα Αγροτικής Ανάπτυξης, ηµοκρίτειο Πανεπιστήµιο Θράκης Λίπη & έλαια (Λιπίδια)

Διαβάστε περισσότερα

Το εξεταστικό δοκίμιο αποτελείται από οκτώ (8) σελίδες

Το εξεταστικό δοκίμιο αποτελείται από οκτώ (8) σελίδες Το εξεταστικό δοκίμιο αποτελείται από οκτώ (8) σελίδες Ερωτήσεις 1-25: Για κάθε μια από τις ερωτήσεις που ακολουθούν δίνονται πέντε πιθανές απαντήσεις. Να επιλέξετε την ορθή απάντηση. Για κάθε ερώτηση

Διαβάστε περισσότερα

Σημειώσεις για την εργαστηριακή άσκηση ΑΝΑΛΥΣΗ ΟΙΝΟΥ του Εργαστηρίου Ανάλυσης και Τεχνολογίας Τροφίμων Καθηγητής Ιωάννης Ρούσσης.

Σημειώσεις για την εργαστηριακή άσκηση ΑΝΑΛΥΣΗ ΟΙΝΟΥ του Εργαστηρίου Ανάλυσης και Τεχνολογίας Τροφίμων Καθηγητής Ιωάννης Ρούσσης. Σημειώσεις για την εργαστηριακή άσκηση ΑΝΑΛΥΣΗ ΟΙΝΟΥ του Εργαστηρίου Ανάλυσης και Τεχνολογίας Τροφίμων Καθηγητής Ιωάννης Ρούσσης Προσδιορισμοί Αλκοόλη Ολική οξύτητα Πτητική οξύτητα Ελεύθερος θειώδης ανυδρίτης

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4082, 14/4/2006

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4082, 14/4/2006 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΦΟΡΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 91(Ι) του 2004 208(Ι) του 2004 245(Ι) του 2004 262(Ι) του 2004 126(Ι) του 2005. 1.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. του. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΕ).../... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της XXX

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. του. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΕ).../... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της XXX ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 10.10.2018 C(2018) 6521 final ANNEX 1 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ του ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΕ).../... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της XXX για την τροποποίηση του XVII 1907/2006 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ Ορισμός: Σύμφωνα με τη Νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως Καλλυντικό Προϊόν ορίζεται κάθε ουσία ή παρασκεύασμα που προορίζεται να έρθει σε επαφή με τα εξωτερικά μέρη του ανθρώπινου

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3837, 16/4/2004

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3837, 16/4/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ, ΕΓΓΡΑΦΗ, ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ) ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2001 ΕΩΣ 2004 Προοίμιο. Για σκοπούς εναρμόνισης με

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι. Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι. Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Κ.Δ.Π. 225/2005 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3988 της 6ης ΜΑ' Ι'ΟΥ 2005 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Αριθμός 225 ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Οι περί Υλικών και Αντικειμένων

Διαβάστε περισσότερα

Επιδραση της αλατισης και καπνισης στα θρεπτικα συστατικά των ζωικών προιοντων Εκτός από το χλωριούχο νάτριο, για συντηρηση για τα ψαρια και το

Επιδραση της αλατισης και καπνισης στα θρεπτικα συστατικά των ζωικών προιοντων Εκτός από το χλωριούχο νάτριο, για συντηρηση για τα ψαρια και το Επιδραση της αλατισης και καπνισης στα θρεπτικα συστατικά των ζωικών προιοντων Εκτός από το χλωριούχο νάτριο, για συντηρηση για τα ψαρια και το κρεας, γίνεται και χρήση άλλων αλατων όπως νιτρικών και νιτρωδών.

Διαβάστε περισσότερα

ΧΗΜΙΚΕΣ ΑΝΤΙ ΡΑΣΕΙΣ ΑΠΛΗΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

ΧΗΜΙΚΕΣ ΑΝΤΙ ΡΑΣΕΙΣ ΑΠΛΗΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΧΗΜΙΚΕΣ ΑΝΤΙ ΡΑΣΕΙΣ ΑΠΛΗΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ Zn (έλασµα) 1 2M 2 Zn ( σκόνη) 2M 3 Fe ( σκόνη) 2M 4 Cu (έλασµα) 2M 5 Fe ( καρφί) CuSO 4 1M 6 Zn (έλασµα) CuSO 4 1M Cu (έλασµα) 7 AgNO 3 1M ΦΥΛΛΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΧΗΜΙΚΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ& ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΞ 2760/ 29.05.2015

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ& ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΞ 2760/ 29.05.2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ& ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΞ 2760/ 29.05.2015 Σύμφωνα με: α) τις διατάξεις των άρθρων 123, 124, 135 και 136 του Ν.4072/2012

Διαβάστε περισσότερα

DESMOS LAC W. Σ. ΚΥΒΡΙΚΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε (ΒΕΡΝΙΚΙΑ ΧΡΩΜΑΤΑ) Φιλιππουπόλεως 30-561 23 Αµπελόκηποι Θεσσαλονίκη-Τηλ. 2310 730759.

DESMOS LAC W. Σ. ΚΥΒΡΙΚΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε (ΒΕΡΝΙΚΙΑ ΧΡΩΜΑΤΑ) Φιλιππουπόλεως 30-561 23 Αµπελόκηποι Θεσσαλονίκη-Τηλ. 2310 730759. Σελίδα 1 από 5 Πολυουρεθανική Λάκα Λευκή δύο (2)Συστατικών βάσης ρητινών ( πολυολών ) σε συνδυασµό µε κατάλληλα πιγκµέντα ( ιοξείδιο του τιτανίου ) απλωτικά µέσα,οργανσικούς διαλύτες ( αρωµατικοί υδρογονάνθρακες

Διαβάστε περισσότερα

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 2 Μαρτίου 2015 (OR. en)

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 2 Μαρτίου 2015 (OR. en) Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 2 Μαρτίου 2015 (OR. en) 6701/15 MI 124 ENT 33 CONSOM 41 SAN 56 ECO 26 ENV 140 CHIMIE 8 ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Ημερομηνία Παραλαβής: Αποδέκτης: Ευρωπαϊκή

Διαβάστε περισσότερα

Κατηγορίες Χημικών Αντιδράσεων

Κατηγορίες Χημικών Αντιδράσεων Κατηγορίες Χημικών Αντιδράσεων Β. ΜΕΤΑΘΕΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ Στις αντιδράσεις αυτές οι αριθμοί οξείδωσης όλων των στοιχείων που μετέχουν στην αντίδραση παραμένουν σταθεροί. Τέτοιες αντιδράσεις είναι οι: 1.

Διαβάστε περισσότερα

Ονοματεπώνυμο: Χημεία Α Λυκείου Αριθμός Οξείδωσης Ονοματολογία Απλή Αντικατάσταση. Αξιολόγηση :

Ονοματεπώνυμο: Χημεία Α Λυκείου Αριθμός Οξείδωσης Ονοματολογία Απλή Αντικατάσταση. Αξιολόγηση : Ονοματεπώνυμο: Μάθημα: Υλη: Επιμέλεια διαγωνίσματος: Αξιολόγηση : Χημεία Α Λυκείου Αριθμός Οξείδωσης Ονοματολογία Απλή Αντικατάσταση Τσικριτζή Αθανασία Θέμα Α 1. Να επιλέξετε τη σωστή απάντηση σε καθεμία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ 2012/21/ΕΕ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ 2012/21/ΕΕ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ EL L 208/8 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 3.8.2012 ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ 2012/21/ΕΕ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 2ας Αυγούστου 2012 για τροποποίηση της οδηγίας 76/768/ΕΟΚ του Συμβουλίου σχετικά με τα

Διαβάστε περισσότερα

β. [Η 3 Ο + ] > 10-7 Μ γ. [ΟΗ _ ] < [Η 3 Ο + ]

β. [Η 3 Ο + ] > 10-7 Μ γ. [ΟΗ _ ] < [Η 3 Ο + ] ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Δ ΤΑΞΗΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΙΟΥΝΙΟΥ 2003 ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ (ΚΥΚΛΟΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ) ΧΗΜΕΙΑ - ΒΙΟΧΗΜΕΙΑ ΘΕΜΑ 1ο Στις προτάσεις

Διαβάστε περισσότερα

Με την κλίμακα ph μετράμε το πόσο όξινο ή βασικό είναι ένα διάλυμα.

Με την κλίμακα ph μετράμε το πόσο όξινο ή βασικό είναι ένα διάλυμα. Ουδέτερα Οξέα Με την κλίμακα ph μετράμε το πόσο όξινο ή βασικό είναι ένα διάλυμα. Βάσεις Για να δείτε περίπου πως μετριέται η ποσότητα οξέος ή βάσης στα διαλύματα, σε σχέση με το ph, δείτε αυτό τον πινάκα!!!

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΧΗΜΙΚΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ CERTIFICATE OF CHEMICAL ANALYSIS

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΧΗΜΙΚΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ CERTIFICATE OF CHEMICAL ANALYSIS ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΧΗΜΙΚΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ CERTIFICATE OF CHEMICAL ANALYSIS Όροι χρήσης: Τα αποτελέσματα των αναλύσεων αντιστοιχούν στα παραπάνω δείγματα. Δεν επιτρέπεται η αποσπασματική χρήση ή αναπαραγωγή των χημικών

Διαβάστε περισσότερα

29.8.2013 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 230/7

29.8.2013 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 230/7 29.8.2013 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 230/7 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 817/2013 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 28ης Αυγούστου 2013 για την τροποποίηση των παραρτημάτων II και III του κανονισμού (ΕΚ) αριθ.

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΠΟΣΙΜΟΥ ΝΕΡΟΥ

ΤΕΧΝΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΠΟΣΙΜΟΥ ΝΕΡΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΑΡΑΚΟΛΘΗΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΠΟΣΙΜ ΝΕΡ ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΚΡΟΚΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΟΙΚΙΣΜ 2977 ΥΔΡΟΛΗΨΙΑ ΑΡΙΘΜΟΣ ΓΕΩΤΡΗΣΕΩΝ 1 ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΗΓΩΝ 1 ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΝΕΡ (M3 ΑΝΑ ΗΜΕΡΑ) ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΗΓΩΝ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ Π ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΝΤΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΠΟΣΙΜΟΥ ΝΕΡΟΥ

ΤΕΧΝΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΠΟΣΙΜΟΥ ΝΕΡΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΑΡΑΚΟΛΘΗΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΠΟΣΙΜ ΝΕΡ ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΛΕΥΚΟΒΡΥΣΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΟΙΚΙΣΜ 1208 ΥΔΡΟΛΗΨΙΑ ΑΡΙΘΜΟΣ ΓΕΩΤΡΗΣΕΩΝ 3 ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΗΓΩΝ 0 ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΝΕΡ (M3 ΑΝΑ ΗΜΕΡΑ) ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΗΓΩΝ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3827, 26/3/2004

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3827, 26/3/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ, ΕΓΓΡΑΦΗ, ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ) ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός

Διαβάστε περισσότερα