Σύµβαση ιαιτητών Η Σύµβαση της UEFA για την Επιµόρφωση και Οργάνωση των ιαιτητών

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Σύµβαση ιαιτητών Η Σύµβαση της UEFA για την Επιµόρφωση και Οργάνωση των ιαιτητών"

Transcript

1 1 Σύµβαση Η Σύµβαση της UEFA για την Οργάνωση των ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ

2 2 Μία Σύµβαση που έχει σκοπό την ΠΡΟΩΘΗΣΗ του ρόλου των διαιτητών ποδοσφαίρου και την ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ των αξιωµατούχων του αγώνα σε κάθε επίπεδο φυτώρια, ερασιτέχνες και επαγγελµατίες.

3 3 Προοίµιο... 4 Κεφάλαιο Ι... 5 Εύρος εφαρµογής... 5 Κεφάλαιο II... 5 Στόχοι... 5 Κεφάλαιο ΙΙΙ... 5 ικαιώµατα και Καθήκοντα των Οµοσπονδιών Μελών... 5 Κεφάλαιο IV... 6 Αρµόδια Όργανα... 6 Κεφάλαιο V... 7 Κανονισµός Υλοποίησης της UEFA... 7 Κεφάλαιο VI... 8 ιοικητική ιαδικασία... 8 Κεφάλαιο VII... 9 ιαδικασία Αποχώρησης... 9 Κεφάλαιο VIII... 9 ιαφορές... 9 Κεφάλαιο ΙΧ... 9 ιαδικασία Τροποποίησης... 9 Κεφάλαιο Χ... 9 Εφαρµοστέο ίκαιο... 9 Κεφάλαιο ΧΙ Θέµατα για τα οποία δεν υπάρχει πρόβλεψη Κεφάλαιο ΧΙΙ Έγκριση Κεφάλαιο ΧΙΙΙ Κύρωση Κεφάλαιο XIV Τελικές ιατάξεις Προοίµιο... 13

4 4 Προοίµιο Το πρόγραµµα Επιµόρφωσης και Οργάνωσης της UEFA για τους ιαιτητές έχει σκοπό όχι µόνο να προωθήσει τον ρόλο των διαιτητών ποδοσφαίρου, βοηθών διαιτητών, τέταρτων διαιτητών, εκπαιδευτών διαιτητών, παρατηρητών διαιτησίας, αξιωµατούχων συνδέσµων µε διαιτητές και την διοίκηση της διαιτησίας, αλλά και την βελτίωση της ποιότητας των αξιωµατούχων του αγώνα σε κάθε επίπεδο παιχνιδιού στις οµοσπονδίες µέλη της UEFA, ενσωµατώνοντας ένα γενικό κανονισµό για την τυποποίηση της επιµόρφωσης των διαιτητών και τον τρόπο µε τον οποίο οργανώνεται η διαιτησία σε επίπεδο εθνικής ποδοσφαιρικής οµοσπονδίας. Σε µια προσπάθεια τυποποίησης του τρόπου µε τον οποίο οργανώνεται η διαιτησία σε διάφορες εθνικές οµοσπονδίες, η UEFA εξέδωσε σαφείς οδηγίες αναφορικά µε τον τρόπο που θα πρέπει να οργανώνεται η διαιτησία σε αυτό το επίπεδο. Στα πλαίσια του προγράµµατος Επιµόρφωσης και Οργάνωσης της UEFA για τους ιαιτητές, η UEFA θα παρακολουθεί και υποστηρίζει την υλοποίηση αυτής της πλευράς. Αποτελεσµατικές και τυποποιηµένες διαιτητικές λειτουργίες σε όλη την Ευρώπη για τις οποίες η UEFA θα αναλάβει τον ρόλο του εγγυητή µπορούν να ενισχύσουν την επιµόρφωση των αξιωµατούχων του αγώνα, να βελτιώνουν διαρκώς το επίπεδο των εκπαιδευτών διαιτητών, να προσδιορίζουν το νοµικό και επαγγελµατικό καθεστώς των αξιωµατούχων του αγώνα και να διασφαλίσουν ότι οι οργανώσεις διαιτησίας µέσα στα πλαίσια κάθε εθνικής ποδοσφαιρικής οµοσπονδίας θα παραµείνουν ανεπηρέαστες από άλλα όργανα όπως κυβερνήσεις, επαγγελµατικές ενώσεις ή οµάδες. Το ποδόσφαιρο αντιµετωπίζεται ευρέως ως σηµαντική δραστηριότητα του ελεύθερου χρόνου και µία εξαιρετικά δηµοφιλής µορφή λαϊκής ψυχαγωγίας. Οι διαιτητές είναι απαραίτητοι ώστε να εφαρµόζονται οι αξίες του ευ αγωνίζεσθαι αλλά και για να προστατεύουν τους ποδοσφαιριστές και το παιχνίδι. Ως εκ τούτου, το πρόγραµµα αυτό σκοπεύει στην ενίσχυση του γοήτρου και της επιµόρφωσης των διαιτητών, οι οποίοι παίζουν σηµαντικό ρόλο στο µοντέρνο ποδόσφαιρο. Κατά συνέπεια, ο πρωταρχικός στόχος της Σύµβασης της UEFA για την οφείλει να είναι η διατήρηση και βελτίωση της διαιτησίας από το επίπεδο των φυτωρίων και πάνω, όπου αυτό είναι δυνατό. Σε τελική ανάλυση οι εθνικές οµοσπονδίες είναι υπεύθυνες για τον διορισµό αξιόπιστων και καλά επιµορφωµένων διαιτητών στις επαγγελµατικές του διοργανώσεις.

5 5 Ενόψει των παραπάνω, η UEFA και οι συνυπογράφοντες την παρούσα Σύµβαση, συµφωνούν να τηρούν τις γενικές διατάξεις που ορίζονται παρακάτω. Κεφάλαιο Ι Εύρος εφαρµογής Άρθρο 1 1 Η Σύµβαση περιγράφει τα δικαιώµατα και καθήκοντα της UEFA και των οµοσπονδιών µελών, αναφορικά µε την επιµόρφωση και την οργάνωση των αξιωµατούχων του αγώνα (διαιτητής, βοηθός διαιτητή και τέταρτος διαιτητής) και των ειδικών της διαιτησίας (εκπαιδευτές διαιτητών, παρατηρητές διαιτησίας, αξιωµατούχοι σύνδεσµοι µε διαιτητές και διοικητές της διαιτησίας). 2 Οι οµοσπονδίες µέλη της UEFA µπορούν να αποτελέσουν µέρη της παρούσας Σύµβασης, εξαιρουµένων όσων υπόκεινται στο Άρθρο 8 και 9 του Καταστατικού της UEFA (παύση ή αποκλεισµός µελών). Κεφάλαιο II Στόχοι Άρθρο 2 1 Η Σύµβαση αποσκοπεί στο να: α) δηµιουργήσει µία οργάνωση διαιτησίας µέσα σε κάθε εθνική οµοσπονδία η οποία δεν θα ελέγχεται ούτε θα επηρεάζεται από άλλα όργανα, όπως η κυβέρνηση, οι επαγγελµατικές ενώσεις ή οι οµάδες. β) εγγυηθεί ένα ενοποιηµένο επίπεδο επιµόρφωσης των αξιωµατούχων του αγώνα και των ειδικών της διαιτησίας, παρέχοντας ένα πλήρες πρόγραµµα επιµόρφωσης από τα φυτώρια µέχρι και το επαγγελµατικό ποδόσφαιρο. γ) βελτιώνει διαρκώς το γόητρο και την ποιότητα των προαναφερθέντων αξιωµατούχων του αγώνα και των ειδικών της διαιτησίας, χρησιµοποιώντας τα κατάλληλα εργαλεία και µέτρα. δ) προσδιορίσει το νοµικό και επαγγελµατικό καθεστώς των αξιωµατούχων του αγώνα στις διάφορες ποδοσφαιρικές οµοσπονδίες. Κεφάλαιο ΙΙΙ ικαιώµατα και Καθήκοντα των Οµοσπονδιών Μελών Άρθρο 3 1 Κάθε οµοσπονδία µέλος της UEFA µπορεί να υποβάλλει αίτηση προκειµένου να συµµετάσχει στην παρούσα Σύµβαση, επιδεικνύοντας την δέσµευση και την ποιότητά της σε θέµατα διαιτησίας. 2 Θέτοντας την υπογραφή του, κάθε µέρος που συµµετέχει συµφωνεί να σέβεται την Σύµβαση και τον Κανονισµό Υλοποίησης της UEFA, που αποτελεί αναπόσπαστο τµήµα της Σύµβασης.

6 6 3 Οι οµοσπονδίες µέλη της UEFA που συµµετέχουν στην παρούσα Σύµβαση, είναι υπεύθυνες για και θα συνεχίσουν να χειρίζονται τα δικά τους θέµατα διαιτησίας σύµφωνα µε τα εφαρµοστέα ελάχιστα πρότυπα της UEFA. Αυτές οι οµοσπονδίες µέλη θα αξιολογούνται σε τακτά διαστήµατα από το αρµόδιο όργανο της UEFA. 4 Οι συµµετέχουσες της Σύµβασης υπόσχονται να προσαρµόσουν τις διαιτητικές τους λειτουργίες στην υφιστάµενη και οποιαδήποτε µελλοντική εφαρµοστέα έκδοση της παρούσας Σύµβασης, συµπεριλαµβανοµένου του αντιστοίχου Κανονισµού Υλοποίησης της UEFA. 5 Οι οµοσπονδίες µέλη της UEFA υπόσχονται να πληροφορούν την UEFA εγκαίρως και εγγράφως σχετικά µε οποιαδήποτε αλλαγή στο εθνικό σύστηµα επιµόρφωσης διαιτητών, στην οργάνωση ή σε οποιοδήποτε µελλοντική ενότητα που εφαρµόζεται στα πλαίσια της Σύµβασης. ικαιώµατα και Καθήκοντα της UEFA Άρθρο 4 1 Η UEFA είναι το διοικητικό όργανο της παρούσας Σύµβασης και της ορθής της υλοποίησης σε όλη την Ευρώπη. 2 Η UEFA ορίζει τα ελάχιστα πρότυπα για θέµατα διαιτησίας µέσω του Κανονισµού Υλοποίησης και των ενοτήτων. 3 Η UEFA συνδράµει τις οµοσπονδίες µέλη στην υλοποίηση της Σύµβασης και των ελάχιστων προτύπων σε εθνικό επίπεδο, µέσω συµβουλών, εκπαίδευσης και κατάλληλης υποστήριξης, και µέσω τακτικών αξιολογήσεων. 4 Η UEFA πληροφορεί τις εθνικές οµοσπονδίες σχετικά µε οποιαδήποτε εξέλιξη της Σύµβασης και του Κανονισµού Υλοποίησης και διαβουλεύεται µε τις οµοσπονδίες µέλη σχετικά µε µελλοντικές εξελίξεις. Κεφάλαιο IV Αρµόδια Όργανα Άρθρο 5 1 Η Σύµβαση ενσωµατώνει τα αρµόδια όργανα που ακολουθούν, τα οποία συγκροτούνται σύµφωνα µε το Καταστατικό της UEFA: 2 Την Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA, µε τις παρακάτω αρµοδιότητες: α) κύρωση της παρούσας Σύµβασης και κάθε τροποποίησης σε αυτή, β) εισδοχή ή αποκλεισµός µελών από την Σύµβαση µετά από πρόταση από µία έκθεση αξιολόγησης που κυρώνεται από τον Εκτελεστικό ιευθυντή και την Επιτροπή ιαιτησίας της UEFA, γ) να λαµβάνει οριστικές αποφάσεις σύµφωνα µε τα Άρθρα 9 και 10 της παρούσας Σύµβασης. 3 Ο Εκτελεστικός ιευθυντής της UEFA, µε τις παρακάτω αρµοδιότητες: α) να διορίζει τα µέλη της Επιτροπής Οδηγιών ιαιτησίας και της Επιτροπής Πιστοποίησης, β) να εγκρίνει τον Κανονισµό Υλοποίησης της UEFA και τις ενότητες, γ) να αποκλείει συνυπογράφοντες από την Σύµβαση και λαµβάνει τα οικεία µέτρα σύµφωνα µε το Άρθρο 10 της παρούσας Σύµβασης, δ) να εξετάζει προτάσεις της Επιτροπής ιαιτησίας της UEFA.

7 7 4 Την Επιτροπή ιαιτησίας της UEFA, µε τις παρακάτω αρµοδιότητες: α) να προτείνει µέλη για την Επιτροπή Οδηγιών ιαιτησίας και την Επιτροπή Πιστοποίησης που είναι υποεπιτροπές της Επιτροπής ιαιτησίας της UEFA σε συνεργασία µε την ιοίκηση της UEFA, β) να µελετά προτάσεις από την Επιτροπή Οδηγιών ιαιτησίας και την Επιτροπή Πιστοποίησης και να υποβάλλει τις συστάσεις της προς τον Εκτελεστικό ιευθυντή της UEFA, γ) να µελετά προτάσεις για εισδοχή ή αποκλεισµό από την Επιτροπή Πιστοποίησης και να υποβάλλει τις συστάσεις της προς τον Εκτελεστικό ιευθυντή της UEFA, δ) να διευθετεί διαφορές σύµφωνα µε το Άρθρο 9 της παρούσας Σύµβασης. 5 Την Επιτροπή Οδηγιών ιαιτησίας, µε τις παρακάτω αρµοδιότητες: α) να ενεργεί ως σύµβουλος για την παρούσα Σύµβαση κάτω από τις οδηγίες τις Επιτροπής ιαιτησίας της UEFA, και ως εκ τούτου να αναπτύσσει τους εθνικούς οργανισµούς διαιτησίας, β) να συντάσσει τον Κανονισµό Υλοποίησης της UEFA και να προτείνει τις κατάλληλες ενότητες, γ) να ορίζει τα ελάχιστα πρότυπα ποιότητας που απαιτούνται για κάθε ενότητα που προσφέρεται, σύµφωνα µε το Άρθρο 2 της παρούσας Σύµβασης, δ) να υποβάλλει σε τακτά διαστήµατα εκθέσεις στην Επιτροπή ιαιτησίας της UEFA και την ιοίκηση της UEFA, ε) να προτείνει τροποποιήσεις του Κανονισµού Υλοποίησης όπου απαιτείται και σύµφωνα µε το Άρθρο 11 της παρούσας Σύµβασης, στ) να συνδράµει τις οµοσπονδίες µέλη όταν και όπου πρέπει και απαιτείται, ζ) να συµβουλεύει ως προς το περιεχόµενο των εκπαιδευτικών κύκλων, των παραγωγών βίντεο και άλλου εκπαιδευτικού υλικού. 6 Την Επιτροπή Πιστοποίησης ιαιτησίας, µε τις παρακάτω αρµοδιότητες: α) να εξετάζει αιτήσεις των οµοσπονδιών µελών της UEFA που επιθυµούν να συµµετάσχουν στην παρούσα Σύµβαση, β) να αξιολογεί τα µέλη της Σύµβασης αναφορικά µε νέες ενότητες, σύµφωνα µε το Άρθρο 7 της παρούσας Σύµβασης, γ) να παρακολουθεί σε τακτά χρονικά διαστήµατα τα εφαρµοστέα πρότυπα ποιότητας για τις υφιστάµενες ενότητες στα πλαίσια των οµοσπονδιών µελών, δ) να συντάσσει εκθέσεις αξιολόγησης και/ή παρακολούθησης µε συστάσεις προς την Επιτροπή ιαιτησίας της UEFA και την ιοίκηση της UEFA, ε) να υποβάλλει σε τακτά διαστήµατα εκθέσεις στην Επιτροπή ιαιτησίας της UEFA και προτάσεις για τις απαραίτητες τροποποιήσεις στον Κανονισµό Υλοποίησης της UEFA, βάσει των διαδικασιών αξιολόγησης. Κεφάλαιο V Κανονισµός Υλοποίησης της UEFA Άρθρο 6 1 Ο Κανονισµός Υλοποίησης της UEFA κατά τον τρέχοντα χρόνο αποτελείται από δύο ενότητες: Ενότητα Α: Εκπαίδευση

8 8 Ενότητα Β: Οργάνωση 2 Ο Κανονισµός Υλοποίησης της UEFA ορίζει: α) τους αντικειµενικούς σκοπούς που πρέπει να επιτευχθούν σε κάθε ενότητα, β) τα ελάχιστα πρότυπα ποιότητας, γ) το περιεχόµενο των προγραµµάτων, δ) τους συµµετέχοντες στους εκπαιδευτικούς κύκλους, ε) την απαιτούµενη δοµή, στ) τα κριτήρια εισδοχής. 3 Πριν από την υπογραφή της παρούσας Σύµβασης, οι υποψήφιες πρέπει να παράσχουν προς την UEFA αποδείξεις ότι συµµορφώνονται πλήρως µε τα ελάχιστα πρότυπα ποιότητας των υφιστάµενων ενοτήτων. Κατά τον χρόνο της δηµιουργίας της παρούσας Σύµβασης, έχουν εφαρµογή οι ενότητες για εκπαίδευση (Ενότητα Α) και οργάνωση (Ενότητα Β). 4 Κάθε µελλοντική εφαρµοστέα ενότητα θα αποτελεί αναπόσπαστο τµήµα της Σύµβασης, τα δε υφιστάµενα µέλη της Σύµβασης πρέπει να συµµορφώνονται και µε αυτή. 5 Ως εκ τούτου, προκειµένου να παραµείνουν µέλη της Σύµβασης, τα µέλη της Σύµβασης είναι υποχρεωµένα να δεχθούν τις απαιτούµενες αξιολογήσεις µέσα σε µία προκαθορισµένη µεταβατική περίοδο για κάθε νέα ενότητα που προστίθεται στη Σύµβαση. Κεφάλαιο VI ιοικητική ιαδικασία Άρθρο 7 1 Η Επιτροπή Οδηγιών ιαιτησίας της UEFA είναι υπεύθυνη για να συνδράµει τις οµοσπονδίες µέλη της UEFA κατά την διάρκεια της προκαταρκτικής φάσης εισδοχής. Η Επιτροπή αυτή παρέχει πληροφορίες, συµβουλές και συνδροµή στις υποψήφιες που επιθυµούν να γίνουν µέλη της Σύµβασης. 2 Εάν µία υποψήφια θεωρεί ότι έχει υλοποιήσει και πληροί όλες τις απαιτήσεις της Σύµβασης (συµπεριλαµβανοµένου του Κανονισµού Υλοποίησης της UEFA), µπορεί να υποβάλλει µία γραπτή αίτηση στην ιοίκηση της UEFA ότι επιθυµεί να γίνει µέλος της Σύµβασης. 3 Η ιοίκηση της UEFA επαληθεύει την πληρότητα της αίτησης, σύµφωνα µε τον Κανονισµό Υλοποίησης της UEFA και υποβάλλει ένα αίτηµα στην Επιτροπή Πιστοποίησης ιαιτησίας για αξιολόγηση. 4 Η Επιτροπή Πιστοποίηση ιαιτησίας αξιολογεί την αίτηση σύµφωνα µε τις απαιτήσεις του Κανονισµού Υλοποίησης της UEFA και συντάσσει µία έκθεση αξιολόγησης που απευθύνεται προς την Επιτροπή ιαιτησίας της UEFA, αφού πρωτίστως επισκεφθεί την αιτούµενη οµοσπονδία και τα διαιτητικά της όργανα. 5 Η Επιτροπή ιαιτησίας της UEFA κυρώνει την έκθεση αξιολόγησης και είτε την υποβάλλει στον Εκτελεστικό ιευθυντή της UEFA ο οποίος την προωθεί στην Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA για έγκριση, είτε την επιστρέφει στην αιτούµενη καταδεικνύοντας τις βελτιώσεις που απαιτούνται.

9 9 6 Μετά την έγκριση από την Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA, οι εκπρόσωποι της οµοσπονδίας µέλους και της UEFA συνυπογράφουν την Σύµβαση ή το Πρωτόκολλό της το οποίο εν συνεχεία τίθεται σε ισχύ για αµφότερα τα µέρη. Κεφάλαιο VII ιαδικασία Αποχώρησης Άρθρο 8 1 Κάθε µέλος της Σύµβασης έχει το δικαίωµα να παραιτηθεί από την παρούσα Σύµβαση οποτεδήποτε, πληροφορώντας εγγράφως την ιοίκηση της UEFA. Κεφάλαιο VIII ιαφορές Άρθρο 9 1 Τα µέρη της παρούσας Σύµβασης συµφωνούν ότι η Επιτροπή Οδηγιών ιαιτησίας, σε συνεργασία µε την Επιτροπή ιαιτησίας της UEFA, θα διευθετούν κάθε διαφορά που προκύπτει από την Σύµβαση και την υλοποίησή της. 2 Ως ύστατη λύση, η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA έχει το δικαίωµα να λαµβάνει οριστικές και δεσµευτικές αποφάσεις σύµφωνα µε τις οικείες διατάξεις του Καταστατικού της UEFA. Κεφάλαιο ΙΧ ιαδικασία Τροποποίησης Άρθρο 10 1 Ενόψει των αλλαγών στους Κανόνες του Παιχνιδιού και της ανάγκης να προσαρµοσθεί η επιµόρφωση των αξιωµατούχων του αγώνα αναλόγως, και επιπρόσθετα στην απαίτηση προσαρµογής της διαιτησίας σε ένα διαρκώς µεταβαλλόµενο αθλητικό, οικονοµικό και κοινωνικό περιβάλλον, ο Κανονισµός Υλοποίησης της UEFA περιγράφει την διαδικασία για την προσαρµογή της Σύµβασης αναλόγως και τον καθορισµό της απαιτούµενης µεταβατικής περιόδου. 2 Για τον λόγο αυτό, η Σύµβαση θα πρέπει να ερµηνεύεται και κατανοείται σύµφωνα µε τον Κανονισµό Υλοποίησης της UEFA. 3 Η Επιτροπή Οδηγιών ιαιτησίας είναι υπεύθυνη για την ερµηνεία του Κανονισµού Υλοποίησης της UEFA, τις τροποποιήσεις του και την αύξηση των ελάχιστων προτύπων. Όποτε είναι δυνατό, θα λαµβάνει υπόψη τις πληροφορίες που προέρχονται από τα µέλη της Σύµβασης. 4 Η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA είναι υπεύθυνη για την ερµηνεία της παρούσας Σύµβασης και κάθε τροποποίησης αυτής. Κεφάλαιο Χ Εφαρµοστέο ίκαιο Άρθρο 11 1 Η παρούσα Σύµβαση υπάγεται στο Ελβετικό δίκαιο. 2 Τα µέρη της παρούσας Σύµβασης συµφωνούν ρητά ότι όποιες διαφορές προκύπτουν ως εκ τούτου οι οποίες δεν είναι δυνατό να επιλυθούν φιλικά και παραµένουν εκκρεµούσες αφού έχουν εξαντληθεί όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται από τον

10 10 κανονισµό της UEFA, θα διευθετούνται από το ιαιτητικό Αθλητικό ικαστήριο ( Α, CAS) που εδρεύει στην Λοζάνη της Ελβετίας. 3 Αποκλείεται κάθε προσφυγή σε πολιτικά δικαστήρια. 4 Τα µέρη υπόσχονται να συµµορφώνονται µε το καταστατικό και τους κανονισµούς του ιαιτητικού Αθλητικού ικαστηρίου ( Α, CAS), να δέχονται την ετυµηγορία που απαγγέλλεται µε καλή πίστη και να µην παρακωλύουν την εκτέλεσή της µε οποιονδήποτε τρόπο. Κεφάλαιο ΧΙ Θέµατα για τα οποία δεν υπάρχει πρόβλεψη Άρθρο 12 1 Εάν ένα θέµα διαιτησίας δεν καλύπτεται από την παρούσα Σύµβαση ή τον αντίστοιχο Κανονισµό Υλοποίησης, θα εφαρµόζεται το Καταστατικό της UEFA και οι κανονισµοί της UEFA στο εν λόγω θέµα, εάν ισχύουν. 2 Στην περίπτωση που στο Καταστατικό ή στους κανονισµούς της UEFA δεν υπάρχει διάταξη που να αντιστοιχεί, η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA έχει το δικαίωµα να επιλύσει το θέµα σύµφωνα µε τις αρχές του δικαίου και της δικαιοσύνης. Κεφάλαιο ΧΙΙ Έγκριση Άρθρο 13 1 Η παρούσα Σύµβαση εγκρίθηκε την 23 Μαρτίου Κεφάλαιο ΧΙΙΙ Κύρωση Άρθρο 14 1 Κάθε οµοσπονδία µέλος που συµµετέχει στην παρούσα Σύµβαση οφείλει να υπογράψει την πρωτότυπη Σύµβαση ή το συνηµµένο πρωτόκολλο. 2 Μετά την υπογραφή από τον πρόεδρο και τον γενικό της γραµµατέα (ή ισότιµο αυτού), η οµοσπονδία µέλος αποδέχεται µε άµεση ισχύ, το σύνολο των περιεχοµένων της παρούσας Σύµβασης, τα δικαιώµατα και τα καθήκοντα που προκύπτουν από αυτή και τον Κανονισµό Υλοποίησης αυτής µε όποια τρέχουσα µορφή του. 3 Ο Κανονισµός Υλοποίησης της UEFA αποτελεί αναπόσπαστο τµήµα της Σύµβασης. Κεφάλαιο XIV Τελικές ιατάξεις Άρθρο 15 1 Η παρούσα Σύµβαση υφίσταται στις τρεις επίσηµες γλώσσες της UEFA: Αγγλική, Γαλλική και Γερµανική. Σε περίπτωση που προκύψουν οποιεσδήποτε διαφορές στην διατύπωση των διαφορετικών γλωσσικών εκδόσεων, θα υπερισχύει αυτή της Αγγλικής.

11 11 Implementing Regulations Ο παρών κανονισµός υλοποίησης επεξηγεί τα ελάχιστα ΠΡΟΤΥΠΑ και τις ΒΕΛΤΙΣΤΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ για την επιµόρφωση των διαιτητών και την δοµή των θεµάτων διαιτησίας.

12 12 Implementing Regulations

13 13 Implementing Regulations Προοίµιο Ως τµήµα της Σύµβασης της UEFA για την (εφεξής Σύµβαση UEFA), το παρόν έγγραφο επεξηγεί τα ελάχιστα πρότυπα και τις βέλτιστες πρακτικές για την επιµόρφωση των διαιτητών και την δοµή των θεµάτων διαιτησίας στα πλαίσια µίας εθνικής οµοσπονδίας. Ο παρών κανονισµός υλοποίησης ορίζει τους αντικειµενικούς στόχους και τις αρχές, που είναι συνοπτικοί, σαφείς και µετρήσιµοι. Για την Ενότητα Α Επιµόρφωση, ορίζονται τέσσερα βασικά στοιχεία αναφορικά µε την εκπαίδευση και ανάπτυξη των διαιτητών: 1. εξεύρεση και παραµονή των διαιτητών 2. σύστηµα παρατηρητών διαιτησίας 3. πρόγραµµα ταλέντων και συµβούλων 4. επιµόρφωση των διαιτητών σε επίπεδο φυτωρίου και επίλεκτων Ενότητα Β Οργάνωση - Η ενότητα αυτή περιγράφει την οργάνωση και την δοµή των θεµάτων διαιτησίας, όπως επίσης και τους στόχους και κύριες εργασίες αυτής της δοµής. Τα µέλη της UEFA µπορούν να µάθουν πολλά το ένα από το άλλο, υπάρχουν δε πολλές ιδέες και ευρήµατα για ανταλλαγή όταν τίθεται το θέµα της επιµόρφωσης και οργάνωσης των διαιτητών. Η δηµιουργία ενός ενεργού δικτύου διαιτησίας είναι επίσης ένας από τους στόχους της σύµβασης. Οι εθνικές οµοσπονδίες πρέπει να εφαρµόσουν στο σύνολό τους τα ελάχιστα πρότυπα προκειµένου να γίνουν µέλη της σύµβασης διαιτητών της UEFA. Η UEFA συστήνει την ενσωµάτωση και προσαρµογή του προσδιορισµού και της περιγραφής των προτύπων του παρόντα κανονισµού υλοποίησης, σύµφωνα µε τις ανάγκες και τους αντικειµενικούς σκοπούς κάθε οµοσπονδίας. Η ιοίκηση της UEFA, σε συνεργασία µε την Επιτροπή Οδηγιών ιαιτησίας, θα παράσχει προσαρµοσµένη υποστήριξη σε κάθε εθνική οµοσπονδία η οποία δεσµεύεται να υπογράψει την σύµβαση. Μόλις µία εθνική οµοσπονδία θεωρήσει ότι έχει εκπληρώσει αυτές τις απαιτήσεις, µπορεί να υποβάλλει ένα έγγραφο αίτηµα στην ιοίκηση της UEFA. Η Επιτροπή Πιστοποίησης ιαιτησίας θα αξιολογήσει το αίτηµα αυτό και θα εκδώσει µία έκθεση η οποία θα απευθύνεται προς την Επιτροπή ιαιτησίας της UEFA προς κύρωση. Η οριστική έγκριση για την υπογραφή δίδεται από τον Εκτελεστικό ιευθυντή της UEFA και την Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA. Ενότητα Α-1 Σύµβαση για την Εξεύρεση και Παραµονή των

14 14 Implementing Regulations Στόχοι Η διασφάλιση ότι κάθε ποδοσφαιρικός αγώνας που τελεί υπό την αιγίδα της εθνικής οµοσπονδίας καθοδηγείται από έναν εγκεκριµένο, επιµορφωµένο και ικανό διαιτητή. Να δηµιουργηθεί ένα γενικό σχέδιο (master plan) προκειµένου να καθοριστούν οι ανάγκες των διαιτητών σε όλα τα επίπεδα (επαγγελµατικό, ερασιτεχνικό, νέων, γυναικών και ποδοσφαίρου σάλας [Futsal]). Βασικές προϋποθέσεις Προκειµένου να δηµιουργηθεί ένα αποτελεσµατικό πρόγραµµα για την εξεύρεση και παραµονή των διαιτητών απαιτούνται τρεις βασικές προϋποθέσεις: υνατότητα µέτρησης ηµιουργία µίας στοιχειώδους βάσης εγγεγραµµένων διαιτητών, συµπεριλαµβάνοντας λεπτοµερή στοιχεία. Συνδυάζοντας αυτή τη βάση δεδοµένων µε τον αριθµό των αγώνων που διοργανώνει µία εθνική οµοσπονδία, είναι δυνατό να µετρηθεί ο συνολικός αντικειµενικός σκοπός µε την µορφή ποσοστού. Προσδιορισµός των προβληµάτων εξεύρεσης και παραµονής των διαιτητών Ένας κρίσιµος παράγοντας για την εξεύρεση και παραµονή των διαιτητών είναι ο προσδιορισµός των προβληµάτων που τα επηρεάζουν, στοχεύοντας όµως ειδικότερα στην παραµονή. Ικανότητα και προϋπολογισµός για την εξεύρεση και παραµονή Μέσα σε κάθε εθνική οµοσπονδία θα πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον ένα άτοµο το οποίο είναι ικανό να ενασχοληθεί µε την εξεύρεση και την παραµονή και το οποίο µπορεί να δηµιουργήσει ενδιαφέρον σε κάποιον προκειµένου να αναζητήσει µια σταδιοδροµία στην διαιτησία, για παράδειγµα, προσφέροντας προσαρµοσµένα προγράµµατα σε οµάδες στόχους όπως σχολεία, σύλλογοι, κλπ. Για αυτές τις δραστηριότητες απαιτείται επαρκής προϋπολογισµός. Θα πρέπει να γίνονται συγκεκριµένες ενέργειες αναφορικά µε εκστρατείες διαφηµιστικής προώθησης, επικοινωνιακά εργαλεία και κίνητρα, όπως επίσης και εγκαταστάσεις εποπτείας, προσωπικής ανάπτυξης και κατάρτισης. Ενότητα Α-2 Σύµβαση για το Σύστηµα Παρατηρητών ιαιτησίας Στόχοι α) Προπόνηση των διαιτητών και βοηθών διαιτητών β) ιασφάλιση της οµοιοµορφίας γ) Αξιολόγηση της απόδοσης των αξιωµατούχων του αγώνα δ) Εντοπισµός ταλέντων ε) Αξιολόγηση διαιτητών και βοηθών διαιτητών στ) Καθοδήγηση αξιωµατούχων του αγώνα Βασικές προϋποθέσεις Προφίλ παρατηρητή Οι παρατηρητές διαιτησίας θα πρέπει να είναι ειδικοί της διαιτησίας, ανεξάρτητοι από οµάδες, να κατέχουν καλές επικοινωνιακές δεξιότητες και να διαθέτουν αρκετά

15 15 Implementing Regulations έντονη προσωπικότητα ώστε να παρέχουν επαρκείς συµβουλές και πληροφορίες προς τους διαιτητές. Φυσικά, θα πρέπει επίσης να έχουν καλή γνώση των Κανόνων του Παιχνιδιού. Επιµόρφωση των παρατηρητών Οι παρατηρητές θα πρέπει να λαµβάνουν µία αρχική εκπαίδευση, συµπεριλαµβανοµένου ένα τεστ εισδοχής. Εν συνεχεία πρέπει να ακολουθούν ετήσιοι εκπαιδευτικοί κύκλοι επιµόρφωσης. Αυτοί θα πρέπει να είναι πιο συχνοί για παρατηρητές επίλεκτων διαιτητών. ιορισµοί Υπό την ευθύνη του συστήµατος διαιτησίας, οι παρατηρητές θα πρέπει να διορίζονται τακτικά. Οι διαιτητές της υψηλότερης επαγγελµατικής ένωσης θα πρέπει να παρατηρούνται σε κάθε αγώνα. Έλεγχος ποιότητας Η δοµή της εθνικής διαιτησίας θα πρέπει να αξιολογεί την εργασία κάθε παρατηρητή και να τους κατηγοριοποιεί ανάλογα µε τις ικανότητές τους. Καθήκοντα των παρατηρητών Τα ελάχιστα καθήκοντα θα πρέπει να συµπεριλαµβάνουν: υποβολή γραπτής έκθεσης (βάσει της έκθεσης παρατηρητή διαιτησίας της UEFA) και βαθµό. Οι διαιτητές θα πρέπει να λαµβάνουν επίσης επαρκείς και αναλυτικές πληροφορίες µετά τον αγώνα, πράγµα που θα πρέπει να παρουσιάζεται στην έκθεση. εν θα πρέπει να δηµοσιεύεται ούτε η έκθεση ούτε η ανάλυση. Ενότητα Α-3 Σύµβαση για το Πρόγραµµα Ταλέντων και Συµβούλων Στόχοι Να διασφαλισθεί ότι κάθε εθνική οµοσπονδία διαθέτει ένα πρόγραµµα για τον εντοπισµό και την παρακολούθηση των ταλαντούχων νεαρών διαιτητών από τα φυτώρια µέχρι το κορυφαίο επίπεδο. Βασικές προϋποθέσεις Προσδιορισµός των διαφορετικών επιπέδων ενός προγράµµατος ταλέντων 1. Πρώτο επίπεδο (ποδόσφαιρο νέων και ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο τοπικό επίπεδο) 2. εύτερο επίπεδο (ερασιτεχνικό και ηµιεπαγγελµατικό ποδόσφαιρο περιφερειακό επίπεδο) 3. Εθνικό επίπεδο (ηµιεπαγγελµατικό και επαγγελµατικό ποδόσφαιρο εθνικό επίπεδο) Εντοπισµός ταλέντων Θα πρέπει να υπάρχει ένα σύστηµα εντοπισµού ταλέντων (scouting) µέσω του διορισµού περιφερειακών αξιωµατούχων διαιτησίας από την εθνική οµοσπονδία. Θα πρέπει να συντάσσονται ετήσιοι κατάλογοι µε ταλέντα και συµβούλους, οι δε σύµβουλοι θα παρακολουθούν την προσωπική ανάπτυξη των ταλέντων. Το σύστηµα διαιτησίας θα πρέπει να εκδώσει κατευθυντήριες γραµµές σχετικά µε τον µέγιστο αριθµό ταλέντων ανά επίπεδο, το όριο ηλικίας, την διάρκεια του προγράµµατος και τα σχέδια για ταχεία προώθηση.

16 16 Implementing Regulations Πρόγραµµα επιµόρφωσης ταλέντων Θα πρέπει να διοργανώνεται ένα ετήσιο σεµινάριο για ταλέντα σε κάθε περιοχή (τοπικό επίπεδο) και περιφέρεια, υπό την ευθύνη του αξιωµατούχου περιφερειακής ανάπτυξης, όπως επίσης και ένα ετήσιο σεµινάριο για ταλέντα σε εθνικό επίπεδο. Κατά την έναρξη κάθε προγράµµατος, θα πρέπει να λαµβάνονται συνεντεύξεις από τα ταλέντα προκειµένου να οριστούν ρεαλιστικοί στόχοι και σκοποί. Κατά την διάρκεια του προγράµµατος, τα ταλέντα και οι σύµβουλοι θα πρέπει να συναντώνται συχνά (π.χ. µία φορά κάθε µήνα). Στο τέλος του προγράµµατος, τα ταλέντα θα πρέπει να αξιολογούνται και να γίνεται αποτίµηση της επιτυχίας του προγράµµατος. Επιλογή των συµβούλων Προσόντα: ένας πεπειραµένος πρώην διαιτητής, ο οποίος µπορεί να παρέχει κίνητρα, να είναι ικανός να παράσχει επαρκή υποστήριξη, παιδαγωγός υψηλής ποιότητας, µε γνώση των θεµελιωδών σηµείων ανάπτυξης, ικανός να εντοπίσει υποσχόµενους αξιωµατούχους του αγώνα που θα διαθέτει έντονη προσωπικότητα. Θα πρέπει επίσης να έχει στενή και τακτική συνεργασία µε τον περιφερειακό αξιωµατούχο ανάπτυξης διαιτησίας. Ενότητα Α-4α Σύµβαση για την Επιµόρφωση των σε Επίπεδο Φυτωρίου Στόχοι α) Να δηµιουργηθεί, σε επίπεδο εθνικής οµοσπονδίας, ένα γενικό σχέδιο (master plan) για την επιµόρφωση των διαιτητών και των εκπαιδευτών σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο β) Να ενσωµατωθούν γρήγορα τα νέα µέλη στον κόσµο της διαιτησίας και να αυξηθούν τα επίπεδα παραµονής γ) Να διδαχθούν οι Κανόνες του Παιχνιδιού δ) Να διασφαλιστεί οµοιόµορφη και συνεπής ερµηνεία των Κανόνων του Παιχνιδιού ε) Να παρασχεθούν συµβουλές σχετικά µε τον τρόπο που µπορούν οι διαιτητές να βελτιώσουν την απόδοσή τους στ) Να εντοπιστούν νεαροί ταλαντούχοι διαιτητές το συντοµότερο δυνατόν ζ) Να διατηρηθεί το ενδιαφέρον των διαιτητών ζωντανό και να τους παρασχεθούν κίνητρα Βασικές προϋποθέσεις Η επιµόρφωση θα πρέπει να είναι οµοιόµορφη σε όλο το εύρος της εθνικής οµοσπονδίας και να λειτουργεί µε την µορφή πυραµίδας. Αρχική επιµόρφωση Αυτή θα πρέπει να αποτελείται από ένα τυποποιηµένο εκπαιδευτικό κύκλο εισαγωγικής φύσης για όλη τη χώρα, µε διάρκεια τουλάχιστον 15 ώρες, που θα παραδίδεται από εκπαιδευτές διαιτητών που διαθέτουν τα κατάλληλα προσόντα. Τα θέµατα πρέπει να συµπεριλαµβάνουν τους Κανόνες του Παιχνιδιού, διοικητικές εργασίες αγώνα και τεστ φυσικής κατάστασης. Πρακτική παρατήρησης αγώνα Οι νεαροί διαιτητές θα πρέπει να παρατηρούνται για τουλάχιστον έναν αγώνα πριν να λάβουν την άδεια διαιτησίας τους.

17 17 Implementing Regulations Πρόγραµµα επιµόρφωσης Θα πρέπει να παρέχονται ετήσιοι εκπαιδευτικοί κύκλοι επιµόρφωσης το περιεχόµενο των οποίων θα προσδιορίζεται σε εθνικό επίπεδο, θα διδάσκεται δε από εκπαιδευτές διαιτητών που διαθέτουν τα κατάλληλα προσόντα. Επιπρόσθετα, θα πρέπει να υπάρχουν εκπαιδευτικοί κύκλοι ανώτερου επιπέδου για όσους διαιτητές προβιβάζονται. Περιεχόµενο εκπαιδευτικών κύκλων Οι εθνικές οµοσπονδίες θα πρέπει να τηρούν ένα αρχείο των περιεχοµένων για όλους τους εκπαιδευτικούς κύκλους των διαιτητών τους στα διάφορα επίπεδα. Το σύνολο των περιεχοµένων των εκπαιδευτικών κύκλων θα πρέπει να προέρχεται από µία πηγή: τον εθνικό οργανισµό διαιτησίας. Εκπαιδευτές Οι εθνικές οµοσπονδίες θα πρέπει να διατηρούν µία βάση δεδοµένων εκπαιδευτών διαιτητών σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο, οι οποίοι θα πρέπει να είναι κατάλληλοι να διδάξουν στο επίπεδό τους και να χρησιµοποιούνται τακτικά. Μετά από έναν αρχικό εκπαιδευτικό κύκλο, οι εκπαιδευτές αυτοί θα πρέπει επίσης να παρακολουθήσουν ετήσιους εκπαιδευτικούς κύκλους επιµόρφωσης που θα προετοιµάζονται από τον εθνικό οργανισµό διαιτησίας. Ενότητα Α-4β Σύµβαση για την Επιµόρφωση των σε Επίπεδο Επίλεκτων Στόχοι Να διασφαλιστεί ότι οι επίλεκτοι αξιωµατούχοι του αγώνα συναντώνται σε τακτά διαστήµατα και διοικούνται από ειδικούς επαγγελµατίες. Ως επίλεκτοι αξιωµατούχοι αγώνα µπορούν να οριστούν οι διαιτητές και οι βοηθοί διαιτητών που διαιτητεύουν τακτικά στο πλέον υψηλό και/ή επαγγελµατικό επίπεδο στην χώρα τους. Βασικές προϋποθέσεις Προϊστάµενος διαιτητών Ένας ειδικός στην διαιτησία θα πρέπει να προσληφθεί σε θέση πλήρους απασχόλησης προκειµένου να διαχειρίζεται τους διορισµούς, την διοίκηση και την οργάνωση των επίλεκτων αξιωµατούχων του αγώνα. Πρόγραµµα υποστήριξης Οι επίλεκτοι αξιωµατούχοι του αγώνα θα πρέπει να έχουν την υποστήριξη ενός εκπαιδευτή διαιτητών (µε συνδέσµους µε την UEFA), ενός γυµναστή / αθλητικού επιστήµονα, προπονητή τακτικής, αθλοψυχολόγου και διατροφολόγου. Ο αριθµός των αποκλειστικών επαγγελµατιών θα εξαρτάται από το µέγεθος του προϋπολογισµού της εθνικής οµοσπονδίας και της διαιτησίας. Συχνότητα συναντήσεων Η συχνότητα των συναντήσεων θα καθοριστεί επίσης από το µέγεθος του προϋπολογισµού της εθνικής οµοσπονδίας και της διαιτησίας, οι επίλεκτοι διαιτητές όµως θα συναντώνται τουλάχιστον κάθε δεύτερο µήνα, οι δε επίλεκτοι βοηθοί διαιτητών τουλάχιστον τέσσερις φορές ετησίως. Επιπρόσθετα, οι επίλεκτοι παρατηρητές διαιτησίας θα πρέπει να παρακολουθούν συναντήσεις µε διαιτητές τουλάχιστον δύο φορές ετησίως.

18 18 Implementing Regulations Περιεχόµενο των συναντήσεων Κάθε συνεδρίαση των επίλεκτων αξιωµατούχων του αγώνα θα πρέπει να έχει συνεδρίες όπου καλύπτονται τα εξής θέµατα: διδαχή από την εµπειρία (ανάλυση βίντεο από πρόσφατους αγώνες), οµάδες συζήτησης µε συµπεράσµατα και φυσική κατάσταση (εξέταση ή εκπαίδευση). Πληροφόρηση σχετικά µε την τακτική (θεωρία και πρακτική), ψυχολογική προετοιµασία και εκπαίδευση µέσων. Η διατροφή θα πρέπει να συµπεριλαµβάνεται επίσης, όχι όµως απαραίτητα σε κάθε συνεδρίαση. Οµοιοµορφία Η επιµόρφωση θα πρέπει να είναι οµοιόµορφη σε όλο το εύρος όλων των εθνικών οµοσπονδιών και να λειτουργεί µε την µορφή πυραµίδας, βασιζόµενη στις κατευθυντήριες γραµµές και οδηγίες της UEFA. Ενότητα Β Σύµβαση για την Οργάνωση της ιαιτησίας Στόχοι Να διασφαλιστεί ότι η διαιτησία οργανώνεται σε ένα σύστηµα το οποίο έχει την αποκλειστική ευθύνη για όλα τα θέµατα διαιτησίας, είναι πλήρως ανεξάρτητο από τις επαγγελµατικές ενώσεις, τις οµάδες και την κυβέρνηση, και διοικείται από ειδικούς και επαγγελµατίες (εφεξής "σύστηµα"). Το σύστηµα αυτό θα πρέπει να αναφέρει απευθείας στην εθνική οµοσπονδία επί στρατηγικών και λειτουργικών θεµάτων. Παρόµοια συστήµατα θα πρέπει να δηµιουργηθούν σε περιφερειακό επίπεδο, θα πρέπει δε να εφαρµόζονται οι ίδιες αρχές. Βασικές προϋποθέσεις Σύσταση Το σύστηµα θα πρέπει να αποτελείται από την επιτροπή διαιτησίας και την διοίκηση της διαιτησίας. Επιτροπή ιαιτησίας Η επιτροπή διαιτησίας θα πρέπει να αποτελείται από ειδικούς στην διαιτησία και να αναφέρει στην εθνική εκτελεστική επιτροπή ή το διοικητικό συµβούλιο και/ή τον γενικό γραµµατέα ή Εκτελεστικό ιευθυντή. Η επιτροπή θα πρέπει να ορίσει ένα γενικό σχέδιο (master plan) για την διαιτησία, συµπεριλαµβάνοντας ετήσιους στόχους και αντικειµενικούς σκοπούς. ιοίκηση της διαιτησίας Η διοίκηση της διαιτησίας στα πλαίσια της εθνικής οµοσπονδίας θα πρέπει να αποτελείται από τουλάχιστον έναν ειδικό στην διαιτησία που θα ασχολείται µε τις λειτουργίες της διαιτησίας. Ο αριθµός των αποκλειστικών επαγγελµατιών θα εξαρτάται από το µέγεθος του προϋπολογισµού της εθνικής οµοσπονδίας. Απαιτείται υποστήριξη από ειδικούς για την επιµόρφωση (υλικά, πρόγραµµα και µεθοδολογία), εκγύµναση, ιατροφαρµακευτική φροντίδα και διατροφή. Εργασίες και ευθύνες του συστήµατος Κάθε εθνική οµοσπονδία θα δοµήσει ένα κατάλληλο σύστηµα διαιτησίας που θα αναλάβει τις παρακάτω εργασίες και ευθύνες:

19 19 Implementing Regulations 1) ιορισµός των αξιωµατούχων του αγώνα, βάσει της απόδοσης και της ικανότητας 2) Παρατήρηση και αξιολόγηση των αξιωµατούχων του αγώνα 3) Κατάταξη και βαθµολόγηση των αξιωµατούχων του αγώνα 4) Ανακήρυξη (κατάλληλος αριθµός διαιτητών και βοηθών διαιτητών) 5) Πρόγραµµα καθοδήγησης και επιµόρφωσης για διαιτητές, βοηθούς διαιτητών, παρατηρητές και εκπαιδευτές.

Σύµβαση Προπονητικής Σύµβαση 2009

Σύµβαση Προπονητικής Σύµβαση 2009 ΠΡΟΟΙΜΙΟ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝ ΙΑ ΠΟ ΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΟΥ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΣΥΜΒΑΣΗ, παρουσίασε το Πρόγραµµα Επιµόρφωσης Προπονητών UEFA το 1998, προκειµένου να προωθήσει την ενσωµάτωση, ιδιαιτέρως δε

Διαβάστε περισσότερα

Σύµβαση Προπονητικής Έκδοση

Σύµβαση Προπονητικής Έκδοση Σύµβαση Προπονητικής Έκδοση 2015 1 Προοίµιο Λαµβάνοντας υπόψη την ανάγκη: 1) να διασφαλιστεί η µελλοντική ποιότητα του ποδοσφαίρου, η οποία εναπόκειται σε µεγάλο βαθµό στα χέρια των προπονητών που έχουν

Διαβάστε περισσότερα

6. ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ 6.1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 6.2. ΣΤΟΧΟΙ

6. ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ 6.1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 6.2. ΣΤΟΧΟΙ SPORTING CRITERIA - ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ 6. ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ 6.1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Για το µέλλον του ποδοσφαίρου είναι απολύτως απαραίτητη µία ευρεία βάση διατιθέµενων ποδοσφαιριστών που έχουν τις απαραίτητες ικανότητες

Διαβάστε περισσότερα

Σ ΥΣΤΗΜΑ ΙΑΙΤΗΣΙΑΣ Π Ο ΟΣΦΑΙΡΟΥ Κ ΑΝΟΝΙΣΜΟΣ Υ ΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ Ε ΦΑΡΜΟΓΗΣ

Σ ΥΣΤΗΜΑ ΙΑΙΤΗΣΙΑΣ Π Ο ΟΣΦΑΙΡΟΥ Κ ΑΝΟΝΙΣΜΟΣ Υ ΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ Ε ΦΑΡΜΟΓΗΣ Σ ΥΣΤΗΜΑ ΙΑΙΤΗΣΙΑΣ Π Ο ΟΣΦΑΙΡΟΥ Κ ΑΝΟΝΙΣΜΟΣ Υ ΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ Ε ΦΑΡΜΟΓΗΣ ΙΟΥΝΙΟΣ 2009 Περιεχόµενα ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ ΓΕΝΙΚΕΣ ΙΑΤΑΞΕΙΣ... 1 ΑΡΘΡΟ 1 ΣΚΟΠΟΣ... 1 ΑΡΘΡΟ 2 ΓΕΝΙΚΗ ΑΡΜΟ ΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ Ε.Π.Ο.... 1 ΑΡΘΡΟ 3

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Ε.Π.Ο. 29 Ιουνίου ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟ CAS και το ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Ε.Π.Ο. 29 Ιουνίου ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟ CAS και το ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Ε.Π.Ο. 29 Ιουνίου 2018 ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟ CAS και το ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ Άρθρο 13 Υποχρεώσεις των Μελών 1. Τα Μέλη της Ε.Π.Ο. έχουν τις ακόλουθες υποχρεώσεις:

Διαβάστε περισσότερα

Ε Ι ΙΚΟΣ Κ ΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΙΑΙΤΗΣΙΑΣ

Ε Ι ΙΚΟΣ Κ ΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΙΑΙΤΗΣΙΑΣ Ε Ι ΙΚΟΣ Κ ΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΙΟΥΝΙΟΣ 2009 Περιεχόµενα ΚΕΦΑΛΑΙΟ I ΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΩΝ ΙΑΙΤΗΣΙΑΣ... 1 ΑΡΘΡΟ 1 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΙΤΗΣΗ... 1 ΑΡΘΡΟ 2 ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΩΝ ΙΑΙΤΗΣΙΑΣ... 1 ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΙI

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑ ΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΠΟ ΟΣΦΑΙΡΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

ΣΥΣΤΗΜΑ ΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΠΟ ΟΣΦΑΙΡΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΠΟ ΟΣΦΑΙΡΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΙΟΥΝΙΟΣ 2015 Περιεχόµενα ΕΝΝΟΙΑ ΤΩΝ ΟΡΩΝ... 1 ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ ΓΕΝΙΚΕΣ ΙΑΤΑΞΕΙΣ... 3 ΑΡΘΡΟ 1 Σκοπός... 3 ΑΡΘΡΟ 2 Γενική αρµοδιότητα της Ε.Π.Ο....

Διαβάστε περισσότερα

Σ Υ Σ Τ Η Μ Α Δ Ι Α Ι Τ Η Σ Ι Α Σ Π Ο Δ Ο Σ Φ Α Ι Ρ Ο Υ Κ Α Ν Ο Ν Ι Σ Μ Ο Σ Υ Λ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Σ ΚΑΙ Ε Φ Α Ρ Μ Ο Γ Η Σ

Σ Υ Σ Τ Η Μ Α Δ Ι Α Ι Τ Η Σ Ι Α Σ Π Ο Δ Ο Σ Φ Α Ι Ρ Ο Υ Κ Α Ν Ο Ν Ι Σ Μ Ο Σ Υ Λ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Σ ΚΑΙ Ε Φ Α Ρ Μ Ο Γ Η Σ Σ Υ Σ Τ Η Μ Α Δ Ι Α Ι Τ Η Σ Ι Α Σ Π Ο Δ Ο Σ Φ Α Ι Ρ Ο Υ Κ Α Ν Ο Ν Ι Σ Μ Ο Σ Υ Λ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Σ ΚΑΙ Ε Φ Α Ρ Μ Ο Γ Η Σ ΙΟΥΝΙΟΣ 2013 Περιεχόμενα ΕΝΝΟΙΑ ΤΩΝ ΟΡΩΝ... 1 ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ... 3 ΑΡΘΡΟ

Διαβάστε περισσότερα

LICENCE APPLICANT AND LICENCE - ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ Α ΕΙΑΣ ΚΑΙ Α ΕΙΑ

LICENCE APPLICANT AND LICENCE - ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ Α ΕΙΑΣ ΚΑΙ Α ΕΙΑ LICENCE APPLICANT AND LICENCE - ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ Α ΕΙΑΣ ΚΑΙ Α ΕΙΑ 4. ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ Α ΕΙΑΣ ΚΑΙ Α ΕΙΑ 4.1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ To κεφάλαιο αυτό ορίζει τη νοµική οντότητα που πρέπει να αιτηθεί της άδειας, και την άδεια για συµµετοχή

Διαβάστε περισσότερα

Α. ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΤΑ ΜΗΤΡΩΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Ε.Π.Σ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Α. ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΤΑ ΜΗΤΡΩΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Ε.Π.Σ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Α. ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΤΑ ΜΗΤΡΩΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Ε.Π.Σ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (σύμφωνα με όσα προβλέπονται από τον Κανονισμό Ερασιτεχνικών Ποδοσφαιρικών Σωματείων,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΙΣΔΟΧΗΣ ΝΕΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΙΣΔΟΧΗΣ ΝΕΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΙΣΔΟΧΗΣ ΝΕΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΙΟΥΛΙΟΣ 2019 Περιεχόμενα Άρθρο 1 Έννοια Σκοπός - Επωνυμία... 1 Άρθρο 2 Μέλη Πανελληνίων Ενώσεων...

Διαβάστε περισσότερα

Κ ΑΝΟΝΙΣΜΟΣ Π ΡΟΠΟΝΗΤΩΝ Π Ο ΟΣΦΑΙΡΟΥ

Κ ΑΝΟΝΙΣΜΟΣ Π ΡΟΠΟΝΗΤΩΝ Π Ο ΟΣΦΑΙΡΟΥ Κ ΑΝΟΝΙΣΜΟΣ Π ΡΟΠΟΝΗΤΩΝ Π Ο ΟΣΦΑΙΡΟΥ Ι ΟΥΝΙΟΣ 2009 1 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΠΟ ΟΣΦΑΙΡΟΥ Προοίµιο Ο παρών κανονισµός εκδίδεται σύµφωνα µε το άρθρο 2 παρ. 2 του καταστατικού της Ε.Π.Ο. και προβλέπει για

Διαβάστε περισσότερα

Σ Υ Σ Τ Η Μ Α Δ Ι Α Ι Τ Η Σ Ι Α Σ Π Ο Δ Ο Σ Φ Α Ι Ρ Ο Υ Κ Α Ν Ο Ν Ι Σ Μ Ο Σ Υ Λ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Σ ΚΑΙ Ε Φ Α Ρ Μ Ο Γ Η Σ

Σ Υ Σ Τ Η Μ Α Δ Ι Α Ι Τ Η Σ Ι Α Σ Π Ο Δ Ο Σ Φ Α Ι Ρ Ο Υ Κ Α Ν Ο Ν Ι Σ Μ Ο Σ Υ Λ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Σ ΚΑΙ Ε Φ Α Ρ Μ Ο Γ Η Σ Σ Υ Σ Τ Η Μ Α Δ Ι Α Ι Τ Η Σ Ι Α Σ Π Ο Δ Ο Σ Φ Α Ι Ρ Ο Υ Κ Α Ν Ο Ν Ι Σ Μ Ο Σ Υ Λ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Σ ΚΑΙ Ε Φ Α Ρ Μ Ο Γ Η Σ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2017 Π ε ρ ι ε χ ό μ ε ν α ΕΝΝΟΙΑ ΤΩΝ ΟΡΩΝ... 1 ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ...

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΠΟ ΟΣΦΑΙΡΟΥ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΠΟ ΟΣΦΑΙΡΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΠΟ ΟΣΦΑΙΡΟΥ Προοίµιο Ο παρών κανονισµός εκδίδεται σύµφωνα µε το άρθρο 2 παρ. 2 του καταστατικού της Ε.Π.Ο. και προβλέπει για κάθε θέµα που αφορά τους προπονητές ποδοσφαίρου. Η Ε.Π.Ο.

Διαβάστε περισσότερα

Championships ΑΡ. ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ 2018/ Προκήρυξη Πρωταθλημάτων Νέων και Παίδων

Championships ΑΡ. ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ 2018/ Προκήρυξη Πρωταθλημάτων Νέων και Παίδων Championships-2018-0000410 ΑΡ. ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ 2018/2019-0111 Προκήρυξη Πρωταθλημάτων Νέων και Παίδων 2018-2019 1 Περιεχόμενα Ι - Παγκύπρια Πρωταθλήματα Νέων K-19 (Α, Β, Γ Κατηγορίας) Σελ.3 ΙΙ - Προαιρετικό

Διαβάστε περισσότερα

Κ Α Ν Ο Ν Ι Σ Μ Ο Σ Π Ρ Ο Π Ο Ν Η Τ Ω Ν Π Ο Δ Ο Σ Φ Α Ι Ρ Ο Υ Ε. Π. Ο.

Κ Α Ν Ο Ν Ι Σ Μ Ο Σ Π Ρ Ο Π Ο Ν Η Τ Ω Ν Π Ο Δ Ο Σ Φ Α Ι Ρ Ο Υ Ε. Π. Ο. Κ Α Ν Ο Ν Ι Σ Μ Ο Σ Π Ρ Ο Π Ο Ν Η Τ Ω Ν Π Ο Δ Ο Σ Φ Α Ι Ρ Ο Υ Ε. Π. Ο. 2013 Π ε ρ ι ε χ ό μ ε ν α Προοίμιο... 1 ΑΡΘΡΟ 1 Προπονητής... 1 ΑΡΘΡΟ 2 ΑΡΘΡΟ 3 Δικαίωμα άσκησης του επαγγέλματος του προπονητή

Διαβάστε περισσότερα

Σύµβαση της UEFA για την αµοιβαία αναγνώριση προσόντων προπονητικής. Έκδοση 2 / 16 εκεµβρίου 2004

Σύµβαση της UEFA για την αµοιβαία αναγνώριση προσόντων προπονητικής. Έκδοση 2 / 16 εκεµβρίου 2004 Σύµβαση της UEFA για την αµοιβαία αναγνώριση προσόντων προπονητικής Έκδοση 2 / 16 εκεµβρίου 2004 Σύµβαση Προοίµιο Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝ ΙΑ ΠΟ ΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΟΥ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΣΥΜΒΑΣΗ, επιθυµεί να

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ FIFA Εγκύκλιος Aρ Ζυρίχη, 4 Σεπτεµβρίου 2015 SG/mku

ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ FIFA Εγκύκλιος Aρ Ζυρίχη, 4 Σεπτεµβρίου 2015 SG/mku ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ FIFA Εγκύκλιος Aρ. 1500 Ζυρίχη, 4 Σεπτεµβρίου 2015 SG/mku Κανονισµός Ιδιότητας και Μετεγγραφών Ποδοσφαιριστών διαδικασία που διέπει τις αιτήσεις για την αποζηµίωση κατάρτισης (άρθρο 20)

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΠΟ ΟΣΦΑΙΡΟΥ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΠΟ ΟΣΦΑΙΡΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΠΟ ΟΣΦΑΙΡΟΥ ΑΡΘΡΟ 1 Προπονητής Προπονητής κατά την έννοια των διατάξεων του παρόντος είναι κάθε πρόσωπο που έχει τα απαιτούµενα από τον κανονισµό αυτό προσόντα και δικαιούται κατά

Διαβάστε περισσότερα

Σ Υ Σ Τ Η Μ Α Δ Ι Α Ι Τ Η Σ Ι Α Σ Π Ο Δ Ο Σ Φ Α Ι Ρ Ο Υ Κ Α Ν Ο Ν Ι Σ Μ Ο Σ

Σ Υ Σ Τ Η Μ Α Δ Ι Α Ι Τ Η Σ Ι Α Σ Π Ο Δ Ο Σ Φ Α Ι Ρ Ο Υ Κ Α Ν Ο Ν Ι Σ Μ Ο Σ Σ Υ Σ Τ Η Μ Α Δ Ι Α Ι Τ Η Σ Ι Α Σ Π Ο Δ Ο Σ Φ Α Ι Ρ Ο Υ Κ Α Ν Ο Ν Ι Σ Μ Ο Σ Υ Λ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Σ Κ Α Ι Ε Φ Α Ρ Μ Ο Γ Η Σ ΙΟΥΝΙΟΣ 2018 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΝΝΟΙΑ ΤΩΝ ΟΡΩΝ... 5 ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ: ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ... 7

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ Τίτλος θέσης Υπεύθυνος έρευνας Κωδικός αναφοράς EF-TA-18-04 Τύπος σύμβασης Έκτακτος υπάλληλος 2f ( 1 ) Ομάδα καθηκόντων/βαθμός AD 7 Διάρκεια αρχικής σύμβασης 5 έτη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ 1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ ΚΥΠΕΛΛΟΥ Γ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2016-2017 Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αφού έλαβε υπόψη της: 1. Το Καταστατικό της 2. Τις διατάξεις των

Διαβάστε περισσότερα

Ο Νέος Κανονισμός Προπονητών της ΕΠΟ Σύνδεσμος Προπονητών Αχαΐας

Ο Νέος Κανονισμός Προπονητών της ΕΠΟ Σύνδεσμος Προπονητών Αχαΐας Ο Νέος Κανονισμός Προπονητών της ΕΠΟ Ο παρών κανονισμός, έχει εναρμονιστεί σύμφωνα με τη Σύμβαση αμοιβαίας αναγνώρισης των προπονητικών προσόντων της Νυόν την 11.12.2003 και στην Αθήνα την 9.3.2007, ισχύει

Διαβάστε περισσότερα

I. Σκοπός της Επιτροπής

I. Σκοπός της Επιτροπής ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ & ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΤΕ I. Σκοπός της Επιτροπής Σκοπός της επιτροπής Εταιρικής Διακυβέρνησης και Υποψηφιοτήτων του

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΠΟ ΟΣΦΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑ ΟΣ. Προοίµιο

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΠΟ ΟΣΦΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑ ΟΣ. Προοίµιο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΠΟ ΟΣΦΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑ ΟΣ Προοίµιο Ο παρών κανονισµός εκδίδεται σύµφωνα µε το άρθρο 2 παρ. 2 του καταστατικού της Ε.Π.Ο. και προβλέπει για κάθε θέµα που αφορά την λειτουργία

Διαβάστε περισσότερα

Κ Α Ν Ο Ν Ι Σ Μ Ο Σ Π Ρ Ο Π Ο Ν Η Τ Ω Ν Π Ο Ο Σ Φ Α Ι Ρ Ο Υ Ε. Π. Ο.

Κ Α Ν Ο Ν Ι Σ Μ Ο Σ Π Ρ Ο Π Ο Ν Η Τ Ω Ν Π Ο Ο Σ Φ Α Ι Ρ Ο Υ Ε. Π. Ο. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΠΟ ΟΣΦΑΙΡΟΥ Ε.Π.Ο. 2 0 1 4 Περιεχόµενα Προοίµιο... 1 ΑΡΘΡΟ 1 Προπονητής... 1 ΑΡΘΡΟ 2 ΑΡΘΡΟ 3 ικαίωµα άσκησης του επαγγέλµατος του προπονητή από ηµεδαπούς... 1 ικαίωµα άσκησης του

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΕΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΕΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΕΣ ΜΑΙΟΣ 2016 Περιεχόμενα Προοίμιο/Ορισμοί... 2 Άρθρο 1 Σκοπός... 3 Άρθρο 2 Γενικές αρχές... 3 Άρθρο 3 Εγγραφή διαμεσολαβητών... 4 Άρθρο 4 Απαιτήσεις εγγραφής... 5

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕΥ

ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕΥ ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕΥ Πρόγραμμα Νέα Γενιά σε Δράση INFO KIT Μέρος 1 Μάης 2011 Εισαγωγή Το έγγραφο αυτό προορίζεται για τους εθελοντές και τους φορείς που συμμετέχουν στην ΕΕΥ. Δίνει σαφείς πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑ ΟΣ Α.Ε. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ (Προσάρτηµα στον Εσωτερικό Κανονισµό Λειτουργίας του ΟΤΕ) Υιοθετήθηκε από την Επιτροπή Ελέγχου κατά τη συνεδρίασή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΕΟΤΚ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΕΟΤΚ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΕΟΤΚ Οι Εσωτερικοί Κανονισμοί της ΕΟΤΚ αποτελούν συμπλήρωμα του Καταστατικού και έχουν την ισχύ των διατάξεων του αλλά η ερμηνεία τους σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να συγκρούεται

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την άσκηση των Δικαιωμάτων των Παιδιών

Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την άσκηση των Δικαιωμάτων των Παιδιών Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την άσκηση των Δικαιωμάτων των Παιδιών [όπως κυρώθηκε με το N. 2502/1997: Κύρωση της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για την Άσκηση των Δικαιωμάτων των Παιδιών, (ΦΕΚ 103, τ. Α )] Άρθρο πρώτο.-

Διαβάστε περισσότερα

στο σχέδιο νόµου «Κύρωση του Μνηµονίου Κατανόησης µεταξύ του Υπουργείου Εθνικής Άµυνας της Ελληνικής

στο σχέδιο νόµου «Κύρωση του Μνηµονίου Κατανόησης µεταξύ του Υπουργείου Εθνικής Άµυνας της Ελληνικής ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ στο σχέδιο νόµου «Κύρωση του Μνηµονίου Κατανόησης µεταξύ του Υπουργείου Εθνικής Άµυνας της Ελληνικής Δηµοκρατίας και του Υπουργείου Άµυνας της Δη- µοκρατίας της Φινλανδίας σχετικά µε

Διαβάστε περισσότερα

Προοίµιο Ο Οργανισµός Θεµελιωδών ικαιωµάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (FRA) και το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο για την Ισότητα των Φύλων (EIGE), καλούµενα εφεξής

Προοίµιο Ο Οργανισµός Θεµελιωδών ικαιωµάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (FRA) και το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο για την Ισότητα των Φύλων (EIGE), καλούµενα εφεξής ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΘΕΜΕΛΙΩ ΩΝ ΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Συµφωνία συνεργασίας Προοίµιο Ο Οργανισµός Θεµελιωδών ικαιωµάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (FRA) και

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισμοί Εθνικών Ομάδων

Κανονισμοί Εθνικών Ομάδων ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ CYPRUS CHESS FEDERATION Κανονισμοί Εθνικών Ομάδων Μέρος Ι - Κατηγορίες Εθνικών Ομάδων 1. Για την καλύτερη δυνατή εκπροσώπηση της Κύπρου σε διεθνείς ομαδικές διοργανώσεις,

Διαβάστε περισσότερα

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ Στην Αθήνα Αττικής σήµερα 2016 µεταξύ των κάτωθι συµβαλλοµένων: 1) Αφενός του εδρεύοντος επί της οδού αρ στην αθλητικού Σωµατείου µε την επωνυµία, µε ΑΦΜ, ΔΟΥ νοµίµως εκπροσωπούµενου

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ & ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΤΕ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ & ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΤΕ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ & ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΤΕ I. Σκοπός της Επιτροπής Σκοπός της επιτροπής Εταιρικής Διακυβέρνησης και Υποψηφιοτήτων του

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Αγώνων Κυπέλλου Επαγγελµατικών Οµάδων Α και Β Εθνικής κατηγορίας (Super League- Football League) περιόδου 2015-2016

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Αγώνων Κυπέλλου Επαγγελµατικών Οµάδων Α και Β Εθνικής κατηγορίας (Super League- Football League) περιόδου 2015-2016 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Αγώνων Κυπέλλου Επαγγελµατικών Οµάδων Α και Β Εθνικής κατηγορίας (Super League- Football League) περιόδου 2015-2016 Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟ ΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝ ΙΑ έχοντας υπ' όψη: 1. Το Καταστατικό της 2.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΠΟ ΟΣΦΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑ ΟΣ. Προοίµιο

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΠΟ ΟΣΦΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑ ΟΣ. Προοίµιο 1 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΠΟ ΟΣΦΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑ ΟΣ Προοίµιο Ο παρών κανονισµός εκδίδεται σύµφωνα µε το άρθρο 2 παρ. 2 του καταστατικού της Ε.Π.Ο. και προβλέπει για κάθε θέµα που αφορά την λειτουργία

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚ ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚ ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚ ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ «Για την υποστήριξη στον σχεδιασµό και εφαρµογή συστήµατος διαχείρισης ποιότητας, κατά τις απαιτήσεις του προτύπου ISO 9001 : 2008» Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Οµοσπονδία

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΚΕΝΗΣ ΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΕΦΕΔΡΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΚΕΝΗΣ ΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΕΦΕΔΡΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΚΕΝΗΣ ΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΕΦΕΔΡΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ Τίτλος θέσης Ειδικευμένος υπάλληλος ψηφιακού μετασχηματισμού (ΑΝΔΡΑΣ/ΓΥΝΑΙΚΑ) Ομάδα καθηκόντων/βαθμός AD 8 Τύπος σύμβασης Κωδικός Προθεσμία υποβολής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΟΡΥ 5Χ5 ΣΑΛΑΣ ΚΩΦΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΟΑΚ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΟΡΥ 5Χ5 ΣΑΛΑΣ ΚΩΦΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΟΑΚ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΟΡΥ 5Χ5 ΣΑΛΑΣ ΚΩΦΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΟΑΚ 2015 Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών Φέρων 6 Office2@hafdeaf..gr www.hafdeaf.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ - ΙΟΙΚΗΣΕΩΣ - ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ - ΙΟΙΚΗΣΕΩΣ - ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ EΛΛΗΝΙΚΗ ΑΕΡΑΘΛΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝ ΙΑ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ - ΙΟΙΚΗΣΕΩΣ - ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2000 Σελίδα 1 από 9 ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ : ΙΟΙΚΗΣΗ - ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ - ΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΡΘΡΟ 1 Ο : ΙΟΙΚΗΣΗ ΕΛ.Α.Ο. Για την άσκηση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΚΕΝΗΣ ΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΕΦΕΔΡΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ 31/12/2017

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΚΕΝΗΣ ΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΕΦΕΔΡΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ 31/12/2017 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΚΕΝΗΣ ΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΕΦΕΔΡΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ Τίτλος θέσης Ομάδα καθηκόντων/βαθμός AD 6 Τύπος σύμβασης Κωδικός Προθεσμία υποβολής των αιτήσεων υποψηφιότητας Τόπος εργασίας Ο εφεδρικός πίνακας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟ ΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝ ΙΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟ ΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝ ΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟ ΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝ ΙΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΩΝ ΟΜΑ ΩΝ ΠΟ ΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΕΡΙΟ ΟΥ 2015-2016 Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Οµοσπονδία αφού έλαβε υπόψη: α. Το Καταστατικό της.

Διαβάστε περισσότερα

Εκείνες που αφορούν εξωτερικές υποχρεώσεις της Υπηρεσίας, οι οποίες προκύπτουν ως άµεση συνέπεια της αποδοχής και έγκρισης του ΠΠΜ.

Εκείνες που αφορούν εξωτερικές υποχρεώσεις της Υπηρεσίας, οι οποίες προκύπτουν ως άµεση συνέπεια της αποδοχής και έγκρισης του ΠΠΜ. 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Οι οδηγίες που ακολουθούν εστιάζονται στα θέµατα που επηρεάζουν την εφαρµογή του Προγράµµατος Ποιότητας Μελέτης και δεν αφορούν στη σύνταξη του ΠΠΜ, το οποίο θεωρείται ότι έχει συνταχθεί σωστά,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (EPSO)

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (EPSO) 13.3.2014 EL Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης C 74 A/1 V (Γνωστοποιήσεις) ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (EPSO) ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ EPSO/AD/276/14 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ

Διαβάστε περισσότερα

η µάλλον ευρύτερη αναγνώριση του ενδιαφέροντος που παρουσιάζει η θέσπιση διατάξεων για την ενισχυµένη συνεργασία στον τοµέα της ΚΕΠΠΑ.

η µάλλον ευρύτερη αναγνώριση του ενδιαφέροντος που παρουσιάζει η θέσπιση διατάξεων για την ενισχυµένη συνεργασία στον τοµέα της ΚΕΠΠΑ. ΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΜΕΛΩΝ Bρυξέλλες, 30 Αυγούστου 2000 (01.09) (OR. fr) CONFER 4766/00 LIMITE ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕ ΡΙΑΣ Θέµα : ιακυβερνητική ιάσκεψη 2000 Ενισχυµένη συνεργασία

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΕΝΤΕ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΦΥΤΟΫΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΡΘΡΟ 5.1. Ορισμοί. 1. Για τους σκοπούς του παρόντος κεφαλαίου, ισχύουν οι ακόλουθοι ορισμοί:

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΕΝΤΕ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΦΥΤΟΫΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΡΘΡΟ 5.1. Ορισμοί. 1. Για τους σκοπούς του παρόντος κεφαλαίου, ισχύουν οι ακόλουθοι ορισμοί: ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΕΝΤΕ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΦΥΤΟΫΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΡΘΡΟ 5.1 Ορισμοί 1. Για τους σκοπούς του παρόντος κεφαλαίου, ισχύουν οι ακόλουθοι ορισμοί: α) οι ορισμοί στο παράρτημα Α της συμφωνίας ΥΦΠ β) οι ορισμοί

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΠΡΟΠΑΙΔΙΚΟ , ΤΟΥΡΝΟΥΑ JUNIOR και PRO JUNIOR

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΠΡΟΠΑΙΔΙΚΟ , ΤΟΥΡΝΟΥΑ JUNIOR και PRO JUNIOR ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΠΡΟΠΑΙΔΙΚΟ 2006-2007, ΤΟΥΡΝΟΥΑ JUNIOR 2008-2009 και PRO JUNIOR 2010-2011 H Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Δωδεκανήσου θέλοντας να συμβάλλει

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΑΕ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΑΕ 29 Μαΐου 2017 Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμβούλου ανάθεσης συμβουλευτικών υπηρεσιών για την αναζήτηση, επιλογή και πλήρωση θέσεων μελών Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Δημοσίων Συμμετοχών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 4.8.2011 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης C 229/1 II (Ανακοινώσεις) ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΘΕΣΜΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ, ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ Κανονισμός

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟ ΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝ ΙΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟ ΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝ ΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟ ΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝ ΙΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΕΠΙΛΟΓΗΣ ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΜΑ ΩΝ ΠΕΡΙΟ ΟΥ 2016-2017 Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Οµοσπονδία αφού έλαβε υπόψη: α. Το Καταστατικό της β. Τους Κανονισµούς

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΕΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΕΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΕΣ ΙΟΥΛΙΟΣ 2018 Περιεχόμενα Προοίμιο/Ορισμοί... 2 Άρθρο 1 Σκοπός... 3 Άρθρο 2 Γενικές αρχές... 3 Άρθρο 3 Εγγραφή διαμεσολαβητών... 4 Άρθρο 4 Απαιτήσεις εγγραφής...

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Κ-13 ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2015 2016

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Κ-13 ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2015 2016 ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Κ Υ Κ Λ Α Δ Ω Ν ΕΔΡΑ: ΓΗΠΕΔΟ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ ΕΠΣΚ, ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑΣ 1-ΣΥΡΟΣ 84100 ΤΗΛ: 22810-82888, FAX: 22810-87762, e-mail: epskykladon@gmail.com ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Κ-13

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισμός Λειτουργίας της Επιτροπής Στρατηγικής και Μετασχηματισμού του ΔΣ της ΕΤΕ

Κανονισμός Λειτουργίας της Επιτροπής Στρατηγικής και Μετασχηματισμού του ΔΣ της ΕΤΕ Λειτουργίας της Επιτροπής Στρατηγικής και Μετασχηματισμού του ΔΣ της ΕΤΕ Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. I. ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ II. Ο σκοπός της Επιτροπής Στρατηγικής και Μετασχηματισμού («η Επιτροπή»)

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ I ΓΕΝΙΚΕΣ ΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

ΤΜΗΜΑ I ΓΕΝΙΚΕΣ ΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΜΗΜΑ I ΓΕΝΙΚΕΣ ΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Άρθρο 1 Σύµβαση Συναλλαγών Ηλεκτρικής Ενέργειας 1. Στο Σύστηµα Συναλλαγών Ηλεκτρικής Ενέργειας, στο οποίο περιλαµβάνονται ο ΗΕΠ,

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός διαδικασιών συµµόρφωσης µε τη CITES

Οδηγός διαδικασιών συµµόρφωσης µε τη CITES Συνδ. 14.3* ιαδικασίες συµµόρφωσης της CITES ΑΝΑΚΑΛΩΝΤΑΣ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ την Απόφαση 12.84, µέσω της οποίας η Συνδιάσκεψη των Μερών έδωσε εντολή στη Γραµµατεία να σχεδιάσει ένα πακέτο οδηγιών για τη συµµόρφωση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΚΕΝΗΣ ΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΕΦΕΔΡΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΚΕΝΗΣ ΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΕΦΕΔΡΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΚΕΝΗΣ ΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΕΦΕΔΡΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ Τίτλος θέσης Ομάδα καθηκόντων/βαθμός AD 10 Τύπος σύμβασης Κωδικός Προθεσμία αιτήσεων Τόπος απασχόλησης υποβολής Ο εφεδρικός πίνακας ισχύει έως Αριθμός

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ Κ Α Ν Ο Ν Ι Σ Μ Ο Σ Π Ρ Ο Π Ο Ν Η Τ Ω Ν Π Ο Δ Ο Σ Φ Α Ι Ρ Ο Υ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ Κ Α Ν Ο Ν Ι Σ Μ Ο Σ Π Ρ Ο Π Ο Ν Η Τ Ω Ν Π Ο Δ Ο Σ Φ Α Ι Ρ Ο Υ Κ Α Ν Ο Ν Ι Σ Μ Ο Σ Π Ρ Ο Π Ο Ν Η Τ Ω Ν Π Ο Δ Ο Σ Φ Α Ι Ρ Ο Υ Μ Α Ι Ο Σ / Ι Ο Υ Ν Ι Ο Σ 2015 Π ε ρ ι ε χ ό μ ε ν α Προοίμιο... 1 ΑΡΘΡΟ 1 Προπονητής... 1 ΑΡΘΡΟ 2 ΑΡΘΡΟ 3 Δικαίωμα άσκησης του επαγγέλματος

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ σχετικά με τη STOA

ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ σχετικά με τη STOA 5.1.2. ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ σχετικά με τη STOA ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ THΣ 4ης MAΪOΥ 2009 1 ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ, - έχοντας υπόψη το άρθρο 23 παράγραφος 2 του Κανονισμού 2, - έχοντας

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας εοντολογίας της ιοίκησης. & των Οικονοµικών Υπηρεσιών. της Εθνικής Asset Management Α.Ε..Α.Κ.

Κώδικας εοντολογίας της ιοίκησης. & των Οικονοµικών Υπηρεσιών. της Εθνικής Asset Management Α.Ε..Α.Κ. εοντολογίας της ιοίκησης & των Οικονοµικών Υπηρεσιών της Εθνικής Asset εοντολογίας της I. ΣΚΟΠΟΣ Ο παρών εοντολογίας της ιοίκησης και των Οικονοµικών Υπηρεσιών (εφεξής ) καθορίζει τις βασικές δεοντολογικές

Διαβάστε περισσότερα

Επιτροπή Νομικών Θεμάτων και η Επιτροπή Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Επιτροπή Νομικών Θεμάτων και η Επιτροπή Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Επιτροπή Νομικών Θεμάτων και η Επιτροπή Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων 3.6.2013 ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ σχετικά με την πρόταση οδηγίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

σχετικά µε το πλαίσιο εταιρικής διακυβέρνησης των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων (2011/2181(INI))

σχετικά µε το πλαίσιο εταιρικής διακυβέρνησης των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων (2011/2181(INI)) ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Επιτροπή Νοµικών Θεµάτων 27.10.2011 2011/2181(INI) ΣΧΕ ΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά µε το πλαίσιο εταιρικής διακυβέρνησης των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων (2011/2181(INI)) Επιτροπή Νοµικών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ "ΕΛΛΑΔΑ - ΚΥΠΡΟΣ 2007-2013" ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΕΡΓΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑ - ΚΥΠΡΟΣ 2007-2013 ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΕΡΓΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ "ΕΛΛΑΔΑ - ΚΥΠΡΟΣ 2007-2013" ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΕΡΓΩΝ Τα ακόλουθα κριτήρια επιλογής έργων θα χρησιμοποιηθούν για την αξιολόγηση των προτάσεων που θα υποβληθούν στο πλαίσιο

Διαβάστε περισσότερα

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Σ Σ Ε Ι

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Σ Σ Ε Ι ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΩΝ ΟΜΑΔΩΝ Ε.Π.Σ. ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2015-2016 ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΒΙΒΑΣΜΟ ΣΤΗ Γ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ αφού έλαβε υπόψη : α. Το Καταστατικό της β. Τις

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Ε. Π. Ο.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Ε. Π. Ο. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Ε. Π. Ο. 2011 Π ε ρ ι ε χ ό μ ε ν α Προοίμιο... 1 ΑΡΘΡΟ 1 Ίδρυση Επωνυμία... 1 ΑΡΘΡΟ 2 Έδρα Σκοπός... 1 ΑΡΘΡΟ 3 Επιτροπή Διοίκησης Κατηγορίες

Διαβάστε περισσότερα

Συµφωνία επιχορήγησης ΠΠ7 «Μαρία Κιουρί» - Κατάλογος ειδικών διατάξεων

Συµφωνία επιχορήγησης ΠΠ7 «Μαρία Κιουρί» - Κατάλογος ειδικών διατάξεων ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙ ΙΚΩΝ ΙΑΤΑΞΕΩΝ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΥΠΟ ΕΙΓΜΑΤΑ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΠΠ7 «ΜΑΡΙΑ ΚΙΟΥΡΙ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΒ ΟΜΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ (2007-2013)

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 29.1.2015 COM(2015) 21 final 2015/0013 (NLE) Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ σχετικά με την υπογραφή, εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών σχετικά

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΚΕΝΗΣ ΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΕΦΕΔΡΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΚΕΝΗΣ ΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΕΦΕΔΡΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΚΕΝΗΣ ΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΕΦΕΔΡΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ Τίτλος θέσης Ομάδα καθηκόντων/βαθμός AD 6 Τύπος σύμβασης Κωδικός Προθεσμία υποβολής των αιτήσεων Τόπος εργασίας Ο εφεδρικός πίνακας (ΕΠ) ισχύει

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο 1 Σκοπός. Άρθρο 2 Ερμηνεία

Άρθρο 1 Σκοπός. Άρθρο 2 Ερμηνεία BGBl. III - Ausgegeben am 15. Juni 2015 - Nr. 78 1 von 10 ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Σ Υ Σ Τ Η Μ Α Δ Ι Α Ι Τ Η Σ Ι Α Σ Π Ο Δ Ο Σ Φ Α Ι Ρ Ο Υ Κ Α Ν Ο Ν Ι Σ Μ Ο Σ Υ Λ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Σ ΚΑΙ Ε Φ Α Ρ Μ Ο Γ Η Σ

Σ Υ Σ Τ Η Μ Α Δ Ι Α Ι Τ Η Σ Ι Α Σ Π Ο Δ Ο Σ Φ Α Ι Ρ Ο Υ Κ Α Ν Ο Ν Ι Σ Μ Ο Σ Υ Λ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Σ ΚΑΙ Ε Φ Α Ρ Μ Ο Γ Η Σ Σ Υ Σ Τ Η Μ Α Δ Ι Α Ι Τ Η Σ Ι Α Σ Π Ο Δ Ο Σ Φ Α Ι Ρ Ο Υ Κ Α Ν Ο Ν Ι Σ Μ Ο Σ Υ Λ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Σ ΚΑΙ Ε Φ Α Ρ Μ Ο Γ Η Σ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΝΝΟΙΑ ΤΩΝ ΟΡΩΝ... 5 ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ: ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ...

Διαβάστε περισσότερα

GSC.TFUK. Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 9 Ιανουαρίου 2019 (OR. en) XT 21105/1/18 REV 1. Διοργανικός φάκελος: 2018/0427 (NLE) BXT 124

GSC.TFUK. Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 9 Ιανουαρίου 2019 (OR. en) XT 21105/1/18 REV 1. Διοργανικός φάκελος: 2018/0427 (NLE) BXT 124 Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 9 Ιανουαρίου 2019 (OR. en) Διοργανικός φάκελος: 2018/0427 (NLE) XT 21105/1/18 REV 1 BXT 124 ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Θέμα: ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ σχετικά

Διαβάστε περισσότερα

ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. (MEGA CHANNEL) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ

ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. (MEGA CHANNEL) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ Ιανουάριος 2011 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΕΛ. Α. ΣΚΟΠΟΣ Β. ΙΚΑΙΟ ΟΣΙΑ/ΕΞΟΥΣΙΑΣ Γ. ΣΥΝΘΕΣΗ. ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΕΙΣ Ε. ΑΡΜΟ ΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤ. ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 29.1.2015 COM(2015) 20 final 2015/0012 (NLE) Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ σχετικά με τη σύναψη, εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών σχετικά

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 334/98 21.11.2014 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 20ής Νοεμβρίου 2014 για την οργανωτική δομή και λειτουργία του Ευρωπαϊκού Δικτύου Αγροτικής Ανάπτυξης και του δικτύου Ευρωπαϊκής Σύμπραξης Καινοτομίας

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑ ΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΙΑΦΟΡΩΝ ΣΕ ΟΥΣΙΩ ΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΙΑ ΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΙΑΦΟΡΩΝ ΣΕ ΟΥΣΙΩ ΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΙΑ ΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΙΑΦΟΡΩΝ ΣΕ ΟΥΣΙΩ ΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑ 16 Μαρτίου 2004 2 Συµφωνία για τη ιαδικασία

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚ ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΑΘΗΝΑ 27/5/2009 ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ 7418 ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚ ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΑΘΗΝΑ 27/5/2009 ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ 7418 ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚ ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΑΘΗΝΑ 27/5/2009 ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ 7418 ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ: 1. ΑΝΑΣΧΕ ΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥ ΩΝ ΠΡΟΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ - Τελική έκδοση,

ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ - Τελική έκδοση, ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ - Τελική έκδοση, 09.11.2005 1. Εισαγωγή και πεδίο εφαρµογής των κατευθυντήριων γραµµών Η οµάδα υψηλού επιπέδου για τις υπηρεσίες υγείας και

Διαβάστε περισσότερα

στο σχέδιο νόµου «Κύρωση του Πρωτοκόλλου Αθλητικής Δηµοκρατίας και της Κυβέρνησης της Δηµοκρατίας της Τουρκίας»

στο σχέδιο νόµου «Κύρωση του Πρωτοκόλλου Αθλητικής Δηµοκρατίας και της Κυβέρνησης της Δηµοκρατίας της Τουρκίας» ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ στο σχέδιο νόµου «Κύρωση του Πρωτοκόλλου Αθλητικής Συνεργασίας µεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δηµοκρατίας και της Κυβέρνησης της Δηµοκρατίας της Τουρκίας» Προς τη Βουλή των Ελλήνων

Διαβάστε περισσότερα

Διοικητικοί Κανονισμοί

Διοικητικοί Κανονισμοί ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ CYPRUS CHESS FEDERATION Διοικητικοί Κανονισμοί 1. Στη δύναμη της ΚΥΣΟ εγγράφονται μέλη ερασιτεχνικά-φίλαθλα σωματεία που καλλιεργούν το άθλημα του σκακιού, σύμφωνα με όσα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ STOA

ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ STOA 5.1.2. ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ STOA ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ THΣ 15ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019 ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ, - έχοντας υπόψη το άρθρο 25 παράγραφος 2 του Κανονισμού 1, - έχοντας

Διαβάστε περισσότερα

Κατευθυντήριες γραμμές και συστάσεις

Κατευθυντήριες γραμμές και συστάσεις Κατευθυντήριες γραμμές και συστάσεις Κατευθυντήριες γραμμές και συστάσεις σχετικά με το πεδίο εφαρμογής του κανονισμού 17 Ιουνίου 2013 ESMA/2013/720. Ημερομηνία: 17 Ιουνίου 2013 ESMA/2013/720 Πίνακας περιεχομένων

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΧΑΕ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΧΑΕ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΧΑΕ Έκδοση : 3.0-21/02/2011 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1 ΣΚΟΠΟΣ & ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ... 1 2 ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ... 2 3 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ... 2 4 ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Nόµος 3412/05 ΦΕΚ Α 276/ Πλαίσιο Ρυθµίσεων για τη Σύσταση και τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Εταιρείας

Nόµος 3412/05 ΦΕΚ Α 276/ Πλαίσιο Ρυθµίσεων για τη Σύσταση και τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Nόµος 3412/05 ΦΕΚ Α 276/4-11-2005 Πλαίσιο Ρυθµίσεων για τη Σύσταση και τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ο ΠΡΟΕ ΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Εκδίδοµε τον ακόλουθο νόµο πού ψήφισε η Βουλή: ΚΕΦΑΛΑΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

EL 1 EL ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΚΩ ΙΚΑΣ ΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΕΣ

EL 1 EL ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΚΩ ΙΚΑΣ ΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΕΣ EL EL EL ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΚΩ ΙΚΑΣ ΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΕΣ Στον παρόντα κώδικα δεοντολογίας καθορίζονται ορισµένες αρχές, τις οποίες οι επιµέρους διαµεσολαβητές µπορούν να επιλέξουν οικειοθελώς να

Διαβάστε περισσότερα

Νέες Κανονιστικές ρυθµίσεις για τον υποχρεωτικό έλεγχο

Νέες Κανονιστικές ρυθµίσεις για τον υποχρεωτικό έλεγχο www.pwc.gr Νέες Κανονιστικές ρυθµίσεις για τον υποχρεωτικό έλεγχο Μάριος Ψάλτης ιευθύνων Σύµβουλος Ελλάδας Ευρωπαϊκές διατάξεις και η Ελληνική νοµοθεσία Η Οδηγία 2014/56/ΕΕ*, η οποία έχει ενσωµατωθεί στην

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑ ΙΚΑΣΙΑ Σ ΕΠ «ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΩΡΙΜΑΝΣΗ ΕΡΓΩΝ»

ΙΑ ΙΚΑΣΙΑ Σ ΕΠ «ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΩΡΙΜΑΝΣΗ ΕΡΓΩΝ» Σελ.: 1 Από: 8 ΙΑ ΙΚΑΣΙΑ Σ ΕΠ ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΩΡΙΜΑΝΣΗ ΕΡΓΩΝ ( Π.3.3) 1. ΣΚΟΠΟΣ Σκοπός της παρούσας διαδικασίας είναι η περιγραφή της µεθοδολογίας που ακολουθείται για τον καθορισµό των απαιτήσεων, σχεδιασµού

Διαβάστε περισσότερα

Οργάνωση Γραφείου με τη χρήση της Τεχνολογίας

Οργάνωση Γραφείου με τη χρήση της Τεχνολογίας Οργάνωση Γραφείου με τη χρήση της Τεχνολογίας Ημερομηνίες: 30/1/2018 Λευκωσία 6/2/2018 Λεμεσός Σε συνεργασία με: ΚΕΒΕ Η οργάνωση γραφείου, αποτελεί στοιχείο κρίσιμης σημασίας για την κάθε επιχείρηση, αφού

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΚΕΝΗΣ ΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΕΦΕΔΡΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΚΕΝΗΣ ΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΕΦΕΔΡΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΚΕΝΗΣ ΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΕΦΕΔΡΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ Τίτλος θέσης Ομάδα καθηκόντων/βαθμός AD 9 Τύπος σύμβασης Κωδικός Προθεσμία υποβολής των αιτήσεων Τόπος εργασίας Εμπειρογνώμονας διαχείρισης πελατών

Διαβάστε περισσότερα

i. Επί της αρχής απόφαση για την χρήση της GLT και επιπτώσεις

i. Επί της αρχής απόφαση για την χρήση της GLT και επιπτώσεις ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ FIFA Εγκύκλιος αρ. 1315 Ζυρίχη, 3 Αυγούστου 2012 SG/est bru Περαιτέρω τροποποιήσεις στους Κανόνες του Παιχνιδιού 2012/2013 Αγαπητέ κύριε ή κυρία, Το Διεθνές Ποδοσφαιρικό Συμβούλιο (IFAB)

Διαβάστε περισσότερα

2. Να αναπτύσσει τις επαγγελματικές του γνώσεις και να τις βελτιώνει μελετώντας τα αποτελέσματα της επιστημονικής έρευνας.

2. Να αναπτύσσει τις επαγγελματικές του γνώσεις και να τις βελτιώνει μελετώντας τα αποτελέσματα της επιστημονικής έρευνας. WE CARE ABOUT FOOTBALL-ΝΟΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ 1. Υποχρεώσεις προς το παιχνίδι 1. Να προάγει τις πραγματικές αξίες του αθλήματος του ποδοσφαίρου για να κερδίσει την υποστήριξη και τον ενθουσιασμό

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΚΕΝΗΣ ΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΕΦΕΔΡΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ. Βοηθός ΤΠ (ΑΝΔΡΑΣ/ΓΥΝΑΙΚΑ) 31/12/2017

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΚΕΝΗΣ ΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΕΦΕΔΡΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ. Βοηθός ΤΠ (ΑΝΔΡΑΣ/ΓΥΝΑΙΚΑ) 31/12/2017 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΚΕΝΗΣ ΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΕΦΕΔΡΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ Τίτλος θέσης Ομάδα καθηκόντων/βαθμός AST 3 Τύπος σύμβασης Κωδικός αναφοράς Προθεσμία υποβολής των αιτήσεων υποψηφιότητας Τόπος εργασίας Ο εφεδρικός

Διαβάστε περισσότερα

στο σχέδιο νόµου «Κύρωση της Συµφωνίας για Στρατιωτικο-Τεχνική της Ελληνικής Δηµοκρατίας και του Συµβουλίου Υ- πουργών της Ουκρανίας»

στο σχέδιο νόµου «Κύρωση της Συµφωνίας για Στρατιωτικο-Τεχνική της Ελληνικής Δηµοκρατίας και του Συµβουλίου Υ- πουργών της Ουκρανίας» ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ στο σχέδιο νόµου «Κύρωση της Συµφωνίας για Στρατιωτικο-Τεχνική Συνεργασία µεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δηµοκρατίας και του Συµβουλίου Υ- πουργών της Ουκρανίας» Προς τη Βουλή των

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟ ΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝ ΙΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟ ΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝ ΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟ ΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝ ΙΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΩΝ ΟΜΑ ΩΝ ΠΟ ΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΕΡΙΟ ΟΥ 2016-2017 Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Οµοσπονδία αφού έλαβε υπόψη: α. Το Καταστατικό

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Αγώνων Πανελλήνιου Πρωταθλήµατος Γυναικείων Οµάδων Α Κατηγορίας περιόδου

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Αγώνων Πανελλήνιου Πρωταθλήµατος Γυναικείων Οµάδων Α Κατηγορίας περιόδου ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Αγώνων Πανελλήνιου Πρωταθλήµατος Γυναικείων Οµάδων Α Κατηγορίας περιόδου 2014 2015 Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟ ΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝ ΙΑ αφού έλαβε υπόψη: α. Το Καταστατικό της β. Τις διατάξεις των Κανονισµών της

Διαβάστε περισσότερα

Τα καθήκοντα της επιτροπής επιθεώρησης

Τα καθήκοντα της επιτροπής επιθεώρησης ΕΚΤ-ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΙΜΟ Τα καθήκοντα της επιτροπής επιθεώρησης Η υψηλού επιπέδου επιτροπή επιθεώρησης, η οποία θεσπίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο δυνάμει του άρθρου 9α του εσωτερικού κανονισμού της ΕΚΤ, ενισχύει

Διαβάστε περισσότερα

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΕΛΛΑ ΟΣ ΠΕΡΙΟ ΟΥ Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Σ Σ Ε Ι. Καρδίτσα

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΕΛΛΑ ΟΣ ΠΕΡΙΟ ΟΥ Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Σ Σ Ε Ι. Καρδίτσα Καρδίτσα 12-7- 2013 Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η Αριθµ.πρωτ. 863 ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΕΛΛΑ ΟΣ ΠΕΡΙΟ ΟΥ 2013-2014 Η Ε.Π.Σ.ΚΑΡ ΙΤΣΑΣ αφού έλαβε υπόψη : 1. Την Αθλητική Νοµοθεσία που ισχύει σήµερα. 2. Τον κανονισµό

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙ. Κανονισμός Λειτουργίας ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΑΡΘΡΟ 1 ΑΡΘΡΟ 2

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙ. Κανονισμός Λειτουργίας ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΑΡΘΡΟ 1 ΑΡΘΡΟ 2 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙ Κανονισμός Λειτουργίας ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΑΡΘΡΟ 1 ΣΚΟΠΟΣ 1. Ο ΕΟΔΙΔ, ως Οργανισμός που αναλαμβάνει τη διοργάνωση διαιτησιών, συνεπικουρείται στο έργο του από Συμβούλιο Διαιτησίας, που απαρτίζεται

Διαβάστε περισσότερα

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΗΣ 2 ης ΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΟΜΑ ΩΝ ΠΕΡΙΟ ΟΥ 2013 / 2014

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΗΣ 2 ης ΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΟΜΑ ΩΝ ΠΕΡΙΟ ΟΥ 2013 / 2014 1 Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΗΣ 2 ης ΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΟΜΑ ΩΝ ΠΕΡΙΟ ΟΥ 2013 / 2014 Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟ ΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝ ΙΑ αφού έλαβε υπ όψη της : 1. Το Καταστατικό της 2. Τις διατάξεις των

Διαβάστε περισσότερα

Συνημμένο πρακτικού της συνεδρίας της Ελεγκτικής Επιτροπής της 3/11/2009 με αριθμό 1. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Συνημμένο πρακτικού της συνεδρίας της Ελεγκτικής Επιτροπής της 3/11/2009 με αριθμό 1. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Συνημμένο πρακτικού της συνεδρίας της Ελεγκτικής Επιτροπής της 3/11/2009 με αριθμό 1. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 1 Περιεχόμενα ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 3 Άρθρο 1. Αντικείμενο του Κανονισμού Λειτουργίας

Διαβάστε περισσότερα