Φυσικό Μεταλλικό Νερό Κορπή. Προσφορά Ιατρικού Εξοπλισμού στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Φυσικό Μεταλλικό Νερό Κορπή. Προσφορά Ιατρικού Εξοπλισμού στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης"

Transcript

1 Φυσικό Μεταλλικό Νερό Κορπή Προσφορά Ιατρικού Εξοπλισμού στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης 1. Τι είναι η Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση «Ανοιχτή Αγκαλιά»; Ποια είναι η αποστολή και ο σκοπός της στην ελληνική κοινωνία; H «Ανοιχτή Αγκαλιά των Φίλων Κοινωνικής Παιδιατρικής», είναι μία Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση με έδρα το Νοσοκομείο Παίδων Π. & Α. Κυριακού. Ιδρύθηκε το 1994 από μία ομάδα εθελοντών, με στόχο τη δημιουργία μιας ζεστής αγκαλιάς που θα χωράει όλα τα παιδιά. Οι δράσεις της Ανοιχτής Αγκαλιάς στοχεύουν τόσο σε παιδιά που υποφέρουν από χρόνιες παθήσεις, όσο και σε υγιή παιδιά που ζουν σε ακριτικές περιοχές της χώρας μας, μακριά από ολοκληρωμένες υπηρεσίες παιδιατρικής φροντίδας. Στα πλαίσια αυτά, η Ανοιχτή Αγκαλιά προσπαθεί να βελτιώνει τις συνθήκες νοσηλείας των μικρών ασθενών ανακαινίζοντας παιδιατρικές κλινικές, ψυχαγωγώντας με πρωτοπόρα προγράμματα, όπως το «Clown Doctors», τους νοσηλευόμενους ασθενείς, αλλά και συγκεντρώνοντας χρήματα για την αγορά μηχανημάτων, όπως για παράδειγμα αυτών που εξασφαλίστηκαν για το Παιδονεφρολογικό Εργαστήριο του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Στις δύο Παιδιατρικές Κλινικές του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης (Γ και Α Παιδιατρική Κλινική), παρακολουθούνται και νοσηλεύονται, μέσα από τη λειτουργία του Παιδονεφρολογικού Κέντρου, παιδιά με παθήσεις των νεφρών, παιδιά που χρειάζονται νεφρική υποκατάσταση με περιτοναϊκή κάθαρση, καθώς και παιδιά που υποβάλλονται σε μεταμόσχευση νεφρού. Επίσης, στα πλαίσια του Παιδονεφρολογικού Κέντρου, γίνεται διάγνωση και αντιμετώπιση μεταβολικών παθήσεων που προκαλούν νεφρολιθίαση σε παιδιά. Η αποδοχή της προσφοράς της Ανοιχτής Αγκαλιάς από τα παιδιά και τις οικογένειές τους όλα αυτά τα χρόνια ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Σήμερα, χάρη στη συνεισφορά των εθελοντών της Ανοιχτής Αγκαλιάς και τη στήριξη των Χορηγών, έχουν τοποθετηθεί οι βάσεις για μια νέα, πιο ανθρώπινη και πιο ουσιαστική αντιμετώπιση του θέματος «παιδική ασθένεια».

2 2. Ποια είναι η στρατηγική του Κορπή αναφορικά με θέματα που απασχολούν το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο; Στρατηγική του Κορπή, άρρηκτα δεμένη με τις αξίες τις οποίες πρεσβεύει, είναι η δημιουργία «κοινής αξίας» για το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Ιδιαίτερα στον άξονα της προστασίας του περιβάλλοντος και των υδάτινων πόρων, της υποστήριξης των τοπικών κοινωνιών και της θεμελίωσης βιώσιμων προοπτικών ανάπτυξης και αειφορίας, οι προσπάθειες είναι συνεχείς και ιδιαίτερα ελπιδοφόρες. Στην κατεύθυνση αυτή, το Κορπή έχει μειώσει τα τελευταία δέκα χρόνια τα υλικά συσκευασίας του κατά περίπου 40%, συμβάλλοντας άμεσα στην προστασία του περιβάλλοντος. Πρόσφατη κίνηση για το Κορπή, ως μέλος της Nestlé Waters (η οποία έχει υιοθετήσει σε παγκόσμιο επίπεδο τη συγκεκριμένη πρακτική), είναι η καινοτομία με το λανσάρισμα των πιο «σύγχρονων» μπουκαλιών 0.5L, 1L και 1.5L, τα οποία έχουν πολύ χαμηλό βάρος πλαστικού. Προσπαθώντας να διευρύνουμε περαιτέρω την επικοινωνία αυτή και να ενεργοποιήσουμε τις τοπικές κοινωνίες, σε συνεργασία με το ραδιόφωνο και την τηλεόραση του ΣΚΑΪ, το Σύλλογο για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού Όρους (ΣΠΑΠ), άλλες τοπικές κοινότητες, ενώσεις δήμων και κοινοτήτων, διάφορους οργανισμούς, στηρίζουμε και διαδίδουμε το μήνυμα της περιβαλλοντικής προστασίας και της αειφορίας, με πρόθεση «αναζωογόνησης» της φύσης και «αφύπνισης» των τοπικών αρχών και κοινωνιών. Αντίστοιχα, οι καινοτομίες στον τομέα του περιορισμού της ανάλωσης των υδάτινων αποθεμάτων κατά τη διαδικασία εμφιάλωσης είναι διαρκείς και ιδιαίτερα επιτυχημένες τα τελευταία χρόνια. Παράλληλα, το Κορπή συμμετέχει συστηματικά και έμπρακτα σε ποικίλες άλλες ενέργειες ευρύτερου κοινωνικού περιεχομένου. Μέσα από χορηγίες σε τοπικές ενώσεις και φορείς, αθλητικά σωματεία, κατασκηνώσεις, διοργανωτές παιδικών παραστάσεων/συναυλιών/τοπικών εκδηλώσεων, Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις, κτλ, ενισχύουμε το ρόλο τους στην κοινωνία και προωθούμε την ενεργοποίησή των πολιτών πάνω σε ευρύτερα κοινωνικά προβλήματα. Και όλα αυτά, πάντοτε σε συνδυασμό με τη σημαντική επιστημονική γνώση και εμπειρία που έχει αναπτύξει η Nestlé Waters σε θέματα ποιότητας και καινοτομίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Η διαρκής συμβολή των ερευνητικών κέντρων Nestlé Research Center (Λωζάννη, Ελβετία) σε θέματα μικροβιολογίας, Université de Neuchâtel (Ελβετία) μέσα από το τμήμα υδρογεωλογίας και Nestlé Waters PTC (Product Technology Center) σε θέματα καινοτομίας και ανάπτυξης προϊόντων, καθιστούν τα προϊόντα Κορπή πρωτοπόρα και καινοτόμα. Το μέλλον μας στον τομέα της επιστημονικής εξέλιξης προμηνύεται ιδιαίτερα ελπιδοφόρο και οι απαιτήσεις των καταναλωτών μας για διαρκή ανάπτυξη μας βρίσκουν ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένους.

3 3. Γιατί το Κορπή επέλεξε να συνεργαστεί με την Ανοιχτή Αγκαλιά; Το Κορπή, με απόλυτη επίγνωση του κοινωνικού του ρόλου ως ηγέτη στην αγορά των εμφιαλωμένων νερών στην Ελλάδα, σχεδιάζει και υλοποιεί προγράμματα που στόχο έχουν την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων μας. Στο πλαίσιο αυτό, το Κορπή προχώρησε σε συνεργασία με τη Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση «Ανοιχτή Αγκαλιά των Φίλων Κοινωνικής Παιδιατρικής» για να προσφέρει στον ευαίσθητο για όλους μας τομέα της Υγείας. Μέσα από τη συγκεκριμένη συνεργασία, το Κορπή στηρίζει το έργο της Ανοιχτής Αγκαλιάς και ενισχύει τον εξοπλισμό του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, με την πεποίθηση ότι συνεισφέρει στη βελτίωση της υγείας χιλιάδων παιδιών. 4. Γιατί το Κορπή επέλεξε να εμπλουτίσει τον εξοπλισμό του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης; Στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης λειτουργεί το μοναδικό Παιδονεφρολογικό Εργαστήριο στη χώρα μας. Το Κορπή αποφάσισε να εκφράσει έμπρακτα την αγάπη του για ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες, όπως είναι τα παιδιά, εμπλουτίζοντας τον εξοπλισμό του Παιδονεφρολογικού Εργαστηρίου, με δεδομένο ότι η κατανάλωση νερού συνδέεται άμεσα και στην ουσία κρίνεται απαραίτητη για την καλή λειτουργία του ουροποιητικού συστήματος, αλλά και των νεφρών. 5. Με ποιον τρόπο στηρίζει το Κορπή την Ανοιχτή Αγκαλιά και το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης; Το Κορπή εμπλουτίζει τον εξοπλισμό του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης με την προσφορά ενός Υπέρυθρου Φασματογράφου για ανάλυση λίθων νεφρού, με σκοπό την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη διάγνωση και αντιμετώπιση των σχετικών νοσημάτων σε παιδιά. Η έγκυρη και έγκαιρη διάγνωση και ανάλυση των λίθων νεφρού είναι ιδιαίτερα σημαντική σε αρχικά στάδια προκειμένου να προλαμβάνονται και να αντιμετωπίζονται -όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά- τα νοσήματα αυτά. 6. Τι είναι ο υπέρυθρος φασματογράφος για ανάλυση λίθων νεφρού;

4 Ο υπέρυθρος φασματογράφος είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό όργανο στον ιατρικό εξοπλισμό του συγκεκριμένου εργαστηρίου, καθώς με αυτό γίνεται η ανάλυση των νεφρικών λίθων. Με τη γνώση της σύνθεσης του λίθου που αποβάλλει ο μικρός ασθενής γίνεται διάγνωση της αιτίας της λιθίασης και αυτό έχει ως αποτέλεσμα την επιλογή της κατάλληλης θεραπευτικής αντιμετώπισης. 7. Πώς μπορώ να στηρίξω και εγώ περαιτέρω σε αυτή την πρωτοβουλία του Κορπή; Με την κατάθεση χρηματικού ποσού στο λογαριασμό τράπεζας που αναγράφεται πάνω σε κάθε πολύ-συσκευασία Κορπή (ALPHA BANK 110/ ). Τόσο απλά, προσφέρεις και εσύ τη βοήθειά σου για έναν τόσο σημαντικό σκοπό! 8. Τι είναι η χρόνια νεφρική ανεπάρκεια και πότε χαρακτηρίζεται ως τελικού σταδίου; Η χρόνια νεφρική ανεπάρκεια είναι η μη αναστρέψιμη μείωση της λειτουργίας του νεφρού, ο οποίος αδυνατεί να αποβάλλει άχρηστες και τοξικές ουσίες με τα ούρα. Όταν η νεφρική λειτουργία μειωθεί σε σημαντικό βαθμό, μιλάμε για τελικού βαθμού νεφρική ανεπάρκεια οπότε και κρίνεται απαραίτητο ο ασθενής να αρχίσει αιμοκάθαρση ή περιτοναϊκή κάθαρση. 9. Ποιά είναι η υπάρχουσα κατάσταση στην Ελλάδα, σχετικά με τον αριθμό των παιδιών που είναι σε τελικού σταδίου χρόνια νεφρική ανεπάρκεια και αντιμετωπίζονται με αιμοκάθαρση (τεχνητός νεφρός) ή περιτοναϊκή κάθαρση; Τα υπάρχοντα Παιδονεφρολογικά Τμήματα που νοσηλεύουν παιδιά με τελικού σταδίου χρόνια νεφρική ανεπάρκεια, έχουν δώσει στοιχεία που έχουν δημοσιευτεί τον Ιούλιο του 2010 από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Παιδιατρικής Νεφρολογίας, την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Νεφρολογίας (ERA) και την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Aιμοκάθαρσης και Μεταμοσχεύσεων (EDTA). Από τα στοιχεία αυτά προκύπτει ότι κατά το έτος 2007, 13 παιδιά < 14 ετών χρειάστηκαν να αρχίσουν νεφρική υποκατάσταση (με αιμοκάθαρση ή περιτοναϊκή κάθαρση). Στο τέλος του ίδιου χρόνου, το σύνολο των ασθενών ήταν 46 (νέοι και υπάρχοντες ασθενείς της ίδιας ηλικίας).

5 (Πηγή: van Stralen KJ, Tizard EJ, Verrina E, Schaefer F, Jager KJ; European Society for Paediatric Nephrology/European Renal Association-European Dialysis and Transplant Association (ESPN/ERA-EDTA) registry study group. Demographics of paediatric renal replacement therapy in Europe: 2007 annual report of theespn/era-edta registry. Pediatr Nephrol 2010; 25(7): ). 10. Που γίνονται μεταμοσχεύσεις νεφρού στα παιδιά με νεφρική ανεπάρκεια στην Ελλάδα; Μεταμοσχεύσεις νεφρών, καθώς και μεταμοσχεύσεις ήπατος, σε παιδιά γίνονται στην Κλινική Μεταμοσχεύσεων του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Από τα έως τώρα δεδομένα προκύπτει ότι από το 1990 έχουν γίνει 135 μεταμοσχεύσεις νεφρού σε παιδιά. 11. Πως εξελίσσονται οι παθήσεις των νεφρών στα παιδιά, αν δεν θεραπευτούν ή δεν υποχωρήσουν; Το φάσμα των νόσων των νεφρών, όπως και γενικότερα του ουροποιητικού συστήματος, είναι μεγάλο. Ειδικότερα αφορά σε κληρονομικές, συγγενείς και επίκτητες νεφροπάθειες και ουροπάθειες. Η έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση οδηγεί σε πολλές περιπτώσεις στην οριστική ίαση του μικρού ασθενούς. Σε αντίθετη περίπτωση, η εξέλιξη μπορεί να οδηγήσει σε χρόνια νεφρική νόσο, με τελικές συνέπειες την ανάγκη αιμοκάθαρσης ή ακόμη και νεφρικής μεταμόσχευσης. 12. Γιατί στα παιδιά, σε σύγκριση με τους ενήλικες, ενδείκνυται πλήρης μεταβολικός έλεγχος της νεφρολιθίασης; Επειδή, κατά την διερεύνηση της νεφρολιθίασης στα παιδιά, αποκαλύπτονται συχνότερα σε σύγκριση με τους ενήλικες- κληρονομικές μεταβολικές. Παράδειγμα μεταβολικών παθήσεων που προκαλούν νεφρολιθίαση στα παιδιά είναι η υπερασβεστιουρία, η κυστινουρία, η ουρικοζουρία και η πρωτοπαθής υπεροξαλουρία. 13. Τελικά είναι αλήθεια ότι η κατανάλωση νερού βοηθά στην καλή λειτουργία των νεφρών και πόσα ποτήρια νερό πρέπει να πίνουμε την ημέρα; Στις νεφρολιθιάσεις των παιδιών η χορήγηση αυξημένων ποσοτήτων νερού αποτελεί γενικό θεραπευτικό αξίωμα. Το νερό αποτελεί περίπου το 70% του

6 ανθρώπινου οργανισμού και συνιστά ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία υγείας και ευεξίας του ανθρώπου. Μόνο το οξυγόνο υπερτερεί του νερού στη σπουδαιότητα που έχει για την ανθρώπινη βιωσιμότητα. Ο οργανισμός μας, λοιπόν, έχει ανάγκη από συστηματική ενυδάτωση με ένα ανώτερης ποιότητας νερό, το Φυσικό Μεταλλικό νερό ΚΟΡΠΗ. Το Κορπή είναι ιδανικό για δίαιτα πτωχή σε νάτριο, λόγω της χαμηλής περιεκτικότητάς του σε νάτριο, γεγονός που το καθιστά κατάλληλο για την αντιμετώπιση προβλημάτων υπέρτασης ή νεφρών (διουρητικό), όπως και για τη πρόληψή τους. Σημαντικό να αναφερθεί άλλωστε ότι, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, περίπου το 30% των ενηλίκων Ελλήνων πάσχει από υπέρταση και το ποσοστό αυτό ανέρχεται σε 50% στα άτομα τρίτης ηλικίας (πηγή ΑΠΕ: 17 Μαΐου 2007). Για το λόγο αυτό: Καταναλώνουμε τουλάχιστον 1.5 λίτρο νερού ΚΟΡΠΗ κάθε μέρα (περίπου 8 ποτήρια). ΔΕΝ αντικαθιστούμε ποτέ το νερό με αλκοολούχα, ή ζαχαρούχα ποτά. Πίνουμε νερό σε τακτά χρονικά διαστήματα όταν κάνουμε άσκηση. Βάζουμε στην τσάντα μας καθημερινά ένα μπουκαλάκι νερό ΚΟΡΠΗ που μεταφέρεται και καταναλώνεται εύκολα, ανά πάσα στιγμή. Αρχίζουμε και τελειώνουμε την ημέρα μας με νερό - ο οργανισμός χάνει υγρά ακόμη και ενώ κοιμόμαστε. Το κοινό κρυολόγημα, η γρίπη και ο πυρετός οδηγούν στην αφυδάτωση. Κρατάμε ένα μπουκαλάκι νερό δίπλα στο κρεβάτι μας. Θέλετε να μάθετε αν ενυδατώνεστε σωστά; Χρησιμοποιείστε το Τεστ Ενυδάτωσης στο

Σχεδίαση συστήματος ηλεκτρονικών φακέλων ασθενών. Εφαρμογή στο Ιατρείο Ενηλίκων του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Χανίων. Χριστουλάκη Βασιλική

Σχεδίαση συστήματος ηλεκτρονικών φακέλων ασθενών. Εφαρμογή στο Ιατρείο Ενηλίκων του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Χανίων. Χριστουλάκη Βασιλική ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ Διπλωματική εργασία Σχεδίαση συστήματος ηλεκτρονικών φακέλων ασθενών. Εφαρμογή στο Ιατρείο Ενηλίκων του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Χανίων.

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ (Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.)

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ (Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.) 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Σελίδα Μήνυμα Δημάρχου... 3 Εισαγωγή Προέδρου Ο.Κ.Π.Α.Π.Α... 5 Α. Κρίση και Κοινωνική πολιτική... 7 Β. Γενικές παρατηρήσεις... 9 Γ. Κεντρική υπηρεσία... 10 Γ1. Οικονομικά στοιχεία Ο.Κ.Π.Α.Π.Α...

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ 2Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΣΘΕΝΩΝ. Σάββατο, 9 Νοεμβρίου 2013 2η Ημέρα - Εργαστήριο

ΤΟ 2Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΣΘΕΝΩΝ. Σάββατο, 9 Νοεμβρίου 2013 2η Ημέρα - Εργαστήριο ΤΟ 2Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΣΘΕΝΩΝ Σάββατο, 9 Νοεμβρίου 2013 2η Ημέρα - Εργαστήριο Στην παρουσίαση του κεντρικού ομιλητή τον «e-patient Dave» de Bronkart, προέβη κατά την έναρξη της δεύτερης μέρας του συνεδρίου

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Σελίδα. 5 Ποιοι είμαστε. 14 Μήνυμα από τον Πρόεδρο. 19 Σχετικά με τον απολογισμό. 25 Αποστολή - Όραμα - Αξίες.

Περιεχόμενα. Σελίδα. 5 Ποιοι είμαστε. 14 Μήνυμα από τον Πρόεδρο. 19 Σχετικά με τον απολογισμό. 25 Αποστολή - Όραμα - Αξίες. Το χαµόγελο του παιδιού AΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΕΙΟΦΟΡΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 2011 2 Το χαµόγελο του παιδιού Περιεχόμενα Σελίδα 5 Ποιοι είμαστε 14 Μήνυμα από τον Πρόεδρο 19 Σχετικά με τον απολογισμό

Διαβάστε περισσότερα

Πιο έξυπνα και πιο καθαρά. Βιώσιμη κατανάλωση και παραγωγή

Πιο έξυπνα και πιο καθαρά. Βιώσιμη κατανάλωση και παραγωγή Πιο έξυπνα και πιο καθαρά Βιώσιμη κατανάλωση και παραγωγή 1 Η υπηρεσία Europe Direct απαντά σε όλες τις ερωτήσεις σας σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση Αριθμός κλήσης χωρίς χρέωση (*) : 00 800 6 7 8 9 10

Διαβάστε περισσότερα

για ένα καλύτερο αύριο...σημερα!

για ένα καλύτερο αύριο...σημερα! για ένα καλύτερο αύριο...σημερα! Απολογισμός Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης 2011 Ομίλου Ideales ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 4 1. Αντί προλόγου 6 2. Μήνυμα Διευθύνοντος Συμβούλου 7 3. Λίγα λόγια για

Διαβάστε περισσότερα

Για ένα καλύτερο αύριο... ΣΗΜΕΡΑ!

Για ένα καλύτερο αύριο... ΣΗΜΕΡΑ! Για ένα καλύτερο αύριο... ΣΗΜΕΡΑ! Απολογισμός της κοινωνικής μας υπευθυνότητας 2009 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ 4 1. Μήνυμα Διευθύνοντος Συμβούλου 6 2. Η εταιρία μας 7 3. Προιόντα και

Διαβάστε περισσότερα

EΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

EΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΕΙ ΙΚΗ ΕΚ ΟΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012 ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ EΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ Να αναλάβουν ενεργό ρόλο για τη στήριξη ευαίσθητων ομάδων Μέσω συνεργασιών με κοινωνικούς

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΡΟΤΥΠΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΕ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΡΟΤΥΠΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΕ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΡΟΤΥΠΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΕ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Με κύριο γνώμονα την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών προς τον πολίτη, οι τοπικές αυτοδιοικητικές αρχές που

Διαβάστε περισσότερα

Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τη Διατροφή και τις Διατροφικές Διαταραχές 2008-2012

Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τη Διατροφή και τις Διατροφικές Διαταραχές 2008-2012 2008-2012 για τη Δημόσια Υγεία Εθνικό Σχέδιο Δράσης 2008-2012 Αθήνα 2008 Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γραφείο Γενικού Γραμματέα Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μονάδα Στρατηγικής και Πολιτικών

Διαβάστε περισσότερα

Ο Ρόλος των Συνοδών στο Ελληνικό Νοσοκομείο

Ο Ρόλος των Συνοδών στο Ελληνικό Νοσοκομείο ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ Ο Ρόλος των Συνοδών στο Ελληνικό Νοσοκομείο Πτυχιακή Εργασία Αμανατίδου Ευθυμία Καραμάνη

Διαβάστε περισσότερα

ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ

ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ O ΤΟΜΕΑΣ ΤHΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ KEIMENO ΠΡΟΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΙΟΥΛΙΟΣ 2013 Μήνυμα Εκτελεστικού Αντιπροέδρου ΣΕΒ Νέες, διατηρήσιμες και καλύτερα

Διαβάστε περισσότερα

ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ

ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ O ΤΟΜΕΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ KEIMENO ΠΡΟΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΙΟΥΛΙΟΣ 2013 Μήνυμα Εκτελεστικού Αντιπροέδρου ΣΕΒ Νέες, διατηρήσιμες

Διαβάστε περισσότερα

Καινοτομία στην Απόκτηση των Βασικών Δεξιοτήτων

Καινοτομία στην Απόκτηση των Βασικών Δεξιοτήτων Καινοτομία στην Απόκτηση των Βασικών Δεξιοτήτων Leonardo Partnership Project ΙΣΠΑΝΙΑ ASSOCIATION GRENADINE FOR THE INFORMATION, FORMATION AND DEVELOPMENT OF THE NEW TECHNOLOGIES ΤΟΥΡΚΙΑ TÜRKİYE ÖRGÜN VE

Διαβάστε περισσότερα

Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα Καρδιαγγειακά Νοσήματα 2008-2012

Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα Καρδιαγγειακά Νοσήματα 2008-2012 2008-2012 για τη Δημόσια Υγεία Εθνικό Σχέδιο Δράσης 2008-2012 Αθήνα 2008 Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γραφείο Γενικού Γραμματέα Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μονάδα Στρατηγικής και Πολιτικών

Διαβάστε περισσότερα

ΑΛΕΞΑΝ ΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ

ΑΛΕΞΑΝ ΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝ ΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΣΑΚΧΑΡΩ Η ΙΑΒΗΤΗ ΤΥΠΟΥ 1 ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΙΟΥΤΣΟΥΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΙΜΟ ΟΣΙΑΣ Α. ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑ ΡΟΜΗ ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΙΜΟ ΟΣΙΑΣ

ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΙΜΟ ΟΣΙΑΣ Α. ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑ ΡΟΜΗ ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΙΜΟ ΟΣΙΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΙΜΟ ΟΣΙΑΣ Α. ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑ ΡΟΜΗ ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΙΜΟ ΟΣΙΑΣ ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΟΜΗΣ ΤΗΣ ΑΙΜΟ ΟΣΙΑΣ Μέχρι την ψήφιση του νέου νόμου 3402 (ΦΕΚ 258 Α /17-10-2005)

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Alastair Kent Πρόεδρος της EGAN

Εισαγωγή. Alastair Kent Πρόεδρος της EGAN ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ Εισαγωγή Ασθενείς µε χρόνιες παθήσεις είναι συχνά πρόθυµοι δηλώσουν συµµετοχή σε κλινικές µελέτες, ελπίζοντας ότι η προσφορά τους θα βοηθήσει την έρευνα να ανακαλύψει

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Π.Μ.Σ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ Νεανική Επιχειρηματικότητα Διδάσκων: Αριστείδης Μπιτζένης

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Π.Μ.Σ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ Νεανική Επιχειρηματικότητα Διδάσκων: Αριστείδης Μπιτζένης ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Π.Μ.Σ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ Νεανική Επιχειρηματικότητα Διδάσκων: Αριστείδης Μπιτζένης Θέμα: Επιχειρηματικό Σχέδιο «Δημιουργία Παιδικού Σταθμού Δροσοσταλίδες» Contents

Διαβάστε περισσότερα

EΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

EΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΕΙ ΙΚΗ ΕΚ ΟΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012 ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ EΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ Η κρίση, η διαφάνεια και η εταιρική υπευθυνότητα Ενα μεγάλο μέρος από τη δημόσια συζήτηση που διεξάγεται στη χώρα μας εξαιτίας

Διαβάστε περισσότερα

Πνευματικά Δικαιώματα: Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού

Πνευματικά Δικαιώματα: Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού Δεκέμβριος 2010 Πνευματικά Δικαιώματα: Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναδημοσίευση των ερευνητικών πορισμάτων έκδοσης, καθώς και η αναπαραγωγή της με οποιοδήποτε

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ & Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Η ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ & Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Η ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ & Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη: Συµφέρει να είσαι καλός! Σε µια σχετική συζήτηση µε τον διευθύνοντα σύµβουλο µιας από τις µεγαλύτερες και διαπρεπέστερες

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ: Οι ναυτικοί στην Ευρώπη - Πραγματικότητα και προοπτικές

ΤΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ: Οι ναυτικοί στην Ευρώπη - Πραγματικότητα και προοπτικές ΤΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ: Οι ναυτικοί στην Ευρώπη - Πραγματικότητα και προοπτικές Copyright 2008 Πανελλήνια Ένωση Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού (Πάσης Τάξεως) Κολοκοτρώνη 102-104 185 35 ΠΕΙΡΑΙΑΣ Τηλ.: 210 4133743-4,

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Η ΕΝΝΟΙΑ ΚΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

ΘΕΜΑ: Η ΕΝΝΟΙΑ ΚΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ Τµήµα Λογιστικής Πτυχιακή εργασία του τµήµατος λογιστικής Εισηγητής: Γαβριλάκης Νεκτάριος ΘΕΜΑ: Η ΕΝΝΟΙΑ ΚΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΠΟΥ ΑΣΤΡΙΩΝ: ΓΕΩΡΓΙΑ Η ΕΥΑΝΘΙΑ ΣΑΜΟΛΗ ΕΙΡΗΝΗ ΦΡΙΛΙΓΚΟΥ ΓΚΟΛΦΩ

ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΠΟΥ ΑΣΤΡΙΩΝ: ΓΕΩΡΓΙΑ Η ΕΥΑΝΘΙΑ ΣΑΜΟΛΗ ΕΙΡΗΝΗ ΦΡΙΛΙΓΚΟΥ ΓΚΟΛΦΩ Τ.Ε.Ι ΚΡΗΤΗΣ Σ.Ε.Υ.Π ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ: «ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΩΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Κ.Α.Π.Η. ΤΟΥ ΗΜΟΥ ΚΡΟΥΣΩΝΑ» ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΟΝΟΜΑΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

Nestlé Ελλάς Βιωσιμότητα & Δημιουργία Αμοιβαίου Οφέλους Απολογισμός 2011

Nestlé Ελλάς Βιωσιμότητα & Δημιουργία Αμοιβαίου Οφέλους Απολογισμός 2011 Nestlé Ελλάς Βιωσιμότητα & Δημιουργία Αμοιβαίου Οφέλους Απολογισμός 2011 1 Στην σελίδα 79 θα βρείτε την Φόρμα Αξιολόγησης του Απολογισμού μας. Περιμένουμε τη γνώμη σας! 2 Nestlé Ελλάς / Bιωσιμότητα και

Διαβάστε περισσότερα

Προαγωγή υγιούς εργασίας για τους πάσχοντες από χρόνια ασθένεια: Οδηγός καλής πρακτικής

Προαγωγή υγιούς εργασίας για τους πάσχοντες από χρόνια ασθένεια: Οδηγός καλής πρακτικής Εργασία. Κατάλληλη για όλους. Η Ευρώπη σε Κίνηση. Προαγωγή υγιούς εργασίας για τους πάσχοντες από χρόνια ασθένεια: Οδηγός καλής πρακτικής Ευρωπαϊκό Δίκτυο για την Προαγωγή της Υγείας στους Χώρους Εργασίας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΑΔΑ 2012 2020» ΠΑΡΑΔΟΤΕΟ ΠΑ 1.2.1: «ΟΔΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΟΥ ΓΗΡΑΝΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΘΕΤΟΥΣΑ ΑΡΧΗ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (ΟΚΕ)

ΕΛΛΑΔΑ 2012 2020» ΠΑΡΑΔΟΤΕΟ ΠΑ 1.2.1: «ΟΔΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΟΥ ΓΗΡΑΝΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΘΕΤΟΥΣΑ ΑΡΧΗ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (ΟΚΕ) 2012 ΑΝΑΘΕΤΟΥΣΑ ΑΡΧΗ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ: «ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΟΥ ΓΗΡΑΝΣΗΣ» ΠΑΡΑΔΟΤΕΟ ΠΑ 1.2.1: «ΟΔΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Ποιότητας για τις υπηρεσίες μακροχρόνιας φροντίδας

Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Ποιότητας για τις υπηρεσίες μακροχρόνιας φροντίδας Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Ποιότητας για τις υπηρεσίες μακροχρόνιας φροντίδας Αρχές και κατευθυντήριες γραμμές για την ευημερία και την αξιοπρέπεια των ηλικιωμένων που έχουν ανάγκη για φροντίδα και βοήθεια Λένε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΙΔΡΥΣΗ ΝΕΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΙΔΡΥΣΗ ΝΕΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΙΔΡΥΣΗ ΝΕΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ 2010 Θέμα:Πρόταση Ίδρυσης Νέου Πανεπιστημιακού Τμήματος Διαιτολογίας και Επιστήμης του Καταναλωτή

Διαβάστε περισσότερα