ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ - ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ - ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ"

Transcript

1 Περιεχόμενα Περιεχόμενα ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ - ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ Περιεχόμενα συσκευασίας Προαιρετικά αξεσουάρ Εγκατάσταση του συστήματος Ξεκινώντας το NaviMate για πρώτη φορά Πλοηγός Βοηθός Ψυχαγωγία Άνοιγμα Αρχείων Παιχνίδια Σύστημα Πλοήγηση «Μετακίνηση» (pan) Διαθέσιμες λειτουργίες / Βασικό Menu Προορισμός Δήλωση Προορισμού με οδό και αριθμό Δήλωση με δύο οδούς που διασταυρώνονται Προσθήκη στα «Αγαπημένα» Διαγραφή από «Αγαπημένα» Δήλωση προορισμού σε σημείο ενδιαφέροντος Κατεύθυνση οχήματος Παράμετροι Χάρτης Ακύρωση δρομολογίου Ζωγραφική / Ατζέντα / Σημειώσεις Προσομοίωση πλοήγησης Προβολή 3D / 2D Τερματισμός λειτουργίας του συστήματος Αντιμετώπιση σφαλμάτων και πληροφορίες υποστήριξης Ευρετήριο

2 2 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ - ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Η ΣΥΣΚΕΥΗ NAVIMATE ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΕΙ ΔΕΚΤΗ GPS. ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ ΙΣΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΤΕ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ ΔΟΡΥΦΟΡΩΝ. ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΕΩΣ ΚΑΙ 30 ΛΕΠΤΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΝΤΟΠΙΣΕΙ ΔΟΡΥΦΟ- ΡΟΥΣ Ο ΔΕΚΤΗΣ. ΙΣΩΣ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ Η ΣΥΣΚΕΥΗ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΛΕΙΣΤΗ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ 1 ΜΗΝΑ Ή ΕΧΕΤΕ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡ- ΓΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, Ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ ΔΟΡΥΦΟΡΩΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ 1-3 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΑΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΛΗΨΗΣ ΤΗ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΗΜΕΙΟ. COMPUCON 2007 Όλα τα εταιρικά ονόματα και λογότυπα αυτού του εντύπου είναι σήματα κατατεθέντα

3 3 Περιεχόμενα συσκευασίας Η συσκευασία του προϊόντος Navimate 420 αποτελείται από: Οθόνη αφής 4 TFT LCD Ανάλυση Οθόνης 320X240 Ενσωματωμένη κεραία GPS Δέκτης GPS Sirf Star III Μία είσοδος video (NTSC/PAL) Λειτουργικό Σύστημα Windows CE 4.2 Επεξεργαστή Samsung MHz Υποδοχή μνήμης τύπου SD Βάση στήριξης Καλώδιο τροφοδοσίας αυτοκινήτου 12 / 24V Καλώδιο AV εισόδου εικονοσήματος Κάρτα μνήμης SD 256 MB Γραφίδα Εγχειρίδιο χρήσης Προαιρετικά αξεσουάρ Εξωτερική κεραία GPS Καλώδιο Τροφοδοσίας 220V Εγκατάσταση του συστήματος Βήμα 1 ο Τοποθετείστε τη βάση στήριξης στο παρμπρίζ του οχήματος. Πιέστε τη βεντούζα και σφίξτε τη βίδα της ώστε η βάση να κουμπώσει γερά στο τζάμι. Βήμα 2 ο Ρυθμίστε την κάθε άρθρωση της βάσης στην επιθυμητή θέση. Βήμα 3 ο Βιδώστε το πίσω μέρος της συσκευής NAVIMATE 420 πάνω στην άκρη της βάσης. Βήμα 4 ο Τοποθετείστε το καλώδιο τροφοδοσίας από τη μια μεριά στη συσκευή και από την άλλη στην πρίζα αναπτήρα του οχήματος.

4 4 Συσκευή NaviMate Zoom In: Μεγαλώνει την κλίμακα του χάρτη 2 - Zoom Out : Μικραίνει την κλίμακα του χάρτη 3 - Menu: Πιέζοντας το συγκεκριμένο κουμπί εμφανίζεται το κυρίως μενού. 4 - Έξυπνο κουμπί: Εμφανίζεται το μενού όπου συγκεκριμένα σημεία μπορούμε να τα αποθηκεύσουμε ως αφετηρία,προορισμό κτλ 5 - Power ON/Off : Πιέζοντας αυτό το κουμπί κλείνει η οθόνη. 6 Led: Κόκκινο - Η συσκευή φορτίζει, Μπλέ Η φόρτιση της συσκευής ολοκληρώθηκε Ξεκινώντας το NaviMate για πρώτη φορά Πατάτε το εικονίδιο Πλοηγός και περιμένετε την εφαρμογή να φορτώσει τους χάρτες. Επίσης, σημειώστε ότι κατά την πρώτη φορά που ξεκινά ο πλοηγός η αναζήτηση δορυφόρων μπορεί να διαρκέσει ως και 30 λεπτά. Για να διευκολύνετε τη διαδικασία, συνιστάται να είστε σε ανοικτό χώρο και να μην υπάρχουν ορατά εμπόδια μεταξύ κεραίας GPS και ουρανού.

5 5 Πλοηγός: Πιέστε το εικονίδιο Πλοηγός για να γίνει εκκίνηση της εφαρμογής πλοήγησης. Πατώντας το εικονίδιο Πλοηγός μπαίνετε στην εφαρμογή που λειτουργεί ο πλοηγός οχημάτων (βλ. παρακάτω, κεφάλαιο «Πλοήγηση»). Εκτός από τον πλοηγό έχετε πρόσβαση και σε επιπλέον εφαρμογές: Μουσική Το σύστημα παρέχει δυνατότητα αναπαραγωγής αρχείων ήχου τα οποία αποθηκεύονται στην SD κάρτα μνήμης. Υποστηρίζονται τα αρχεία: τύπου MP3 και OGG Εικόνες Εφαρμογή θέασης αρχείων εικόνας. Οι εικόνες πρέπει να είναι τύπου jpeg ή bmp. Video Εφαρμογή θέασης αρχείων βίντεο. Τα αρχεία βίντεο θα πρέπει να είναι τύπου asf ή wmv. Τα αρχεία ήχου, εικόνας και βίντεο θα πρέπει να βρίσκονται στον φάκελο media της κάρτας SD. Εάν αυτός ο φάκελος δεν υπάρχει δημιουργήστε τον και αντιγράψτε μέσα τα συγκεκριμένα αρχεία.

6 6 AUX Πατώντας το εικονίδιο AUX επιτρέπεται η είσοδος εικονοσήματος AV στη συσκευή μέσω καλωδίου RCA (συμπεριλαμβάνεται στη συσκευασία). Ρυθμίσεις Συσκευής Πιέστε το κουμπί ρυθμίσεις στο κεντρικό μενού: Οθόνη Αφής Ευθυγράμμιση της οθόνης αφής (εικονίδιο οθόνη αφής ). Ακολουθήστε βήμα προς βήμα τις οδηγίες για την ευθυγράμμιση της οθόνης. Ρυθμίσεις 1. Φωτεινότητα οθόνης. Ρύθμιση του επιπέδου φωτεινότητας της οθόνης πιέζοντας διαδοχικά το εικονίδιο της λάμπας. 2. Είσοδος video. Επιλογή μεταξύ NTSC και PAL ρύθμισης της εισόδου εικονοσήματος. 3. Ασφάλεια. Επιλέξτε ON για κλείδωμα των κουμπιών της συσκευής (η επιφάνεια αφής της συσκευής εξακολουθεί να είναι ενεργή). Επιλέξτε OFF για ξεκλείδωμα των αντίστοιχων κουμπιών. 4. Smart Volume. Επιλέξτε ΟΝ για αυτόματη εναλλαγή της έντασης της συσκευής ανάλογα με τη ταχύτητα του οχήματος. Επιλέξτε OFF για ορισμό της έντασης ήχου της συσκευής από τον χρήστη.

7 7 Πλοήγηση Αρχική οθόνη Στην αρχική οθόνη του προγράμματος διακρίνονται τα παρακάτω εικονίδια: Εικονίδιο Ένδειξη ισχύος λήψης GPS To εικονίδιο αυτό εμφανίζει την ισχύ λήψης σήματος GPS στο σημείο, όπου βρίσκεται κάθε φορά το όχημα. Για τη σωστή λειτουργία του πλοηγού, πρέπει να ελέγχεται το σήμα του δορυφόρου (GPS). Για το λόγο αυτό όταν υπάρχει ασθενές σήμα, το σύστημα σας προειδοποιεί με αντίστοιχο φωνητικό μήνυμα. Η ισχύς λήψης σήματος GPS εμφανίζεται με πράσινες γραμμές. Μια γραμμή σημαίνει οριακά καλό σήμα (4 ορατοί δορυφόροι), ενώ 5 γραμμές είναι το μέγιστο δυνατό σήμα (με 8 ή περισσότερους ορατούς δορυφόρους). Σε περίπτωση που δεν υπάρχει καμία πράσινη γραμμή είναι αποτέλεσμα κακού σήματος και τα στοιχεία που δίνονται στην οθόνη πιθανόν να μην αντιστοιχούν στην πραγματικότητα. Στην περίπτωση αυτή πρέπει να περιμένετε μερικά λεπτά, ή αν είναι δυνατό να μετακινηθείτε σε κάποιο σημείο που να μην έχει παρεμβολές από ψηλά κτίρια, υπόστεγα κλπ.

8 8 Εικονίδιο Αυτόματου Zoom Το εικονίδιο αυτό ενεργοποιεί την αυτόματη μεταβολή του zoom (κλίμακα) ανάλογα με τη ταχύτητα του οχήματος. Επίσης σε περίπτωση μετακίνησης του χάρτη σε θέση διαφορετική από αυτή που βρίσκεται πατώντας το, σας μεταφέρει αυτόματα στην τρέχουσα θέση. «Μετακίνηση» (pan) Με άγγιγμα και μετακίνηση πάνω στο χάρτη οποιαδήποτε στιγμή μπορείτε να μετακινήσετε το χάρτη, έτσι ώστε να αντλήσετε οποιεσδήποτε πληροφορίες θέλετε από αυτόν. Για την αυτόματη επαναφορά του χάρτη στην τρέχουσα θέση του οχήματος μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εικονίδιο του αυτόματου zoom, όπως αναφέραμε παραπάνω. Εναλλακτικά, αν δεν αγγίξετε την οθόνη για 15 δευτερόλεπτα το σύστημα θα ενεργοποιήσει από μόνο του το αυτόματο zoom. Εικονίδιο Μεγέθυνσης Χάρτη Το εικονίδιο αυτό αυξάνει το zoom έτσι ώστε να είναι ορατές περισσότερες λεπτομέρειες. Υπάρχουν πληροφορίες οι οποίες εμφανίζονται μόνο μετά από κάποιο zoom, έτσι ώστε να μη «φορτώνεται» ο χάρτης. Έτσι για παράδειγμα, τα σημεία ενδιαφέροντος, οι ετικέτες των δρόμων κ.α. εμφανίζονται σε μεγάλη κλίμακα μεγέθυνσης. Εικονίδιο Σμίκρυνσης Χάρτη Το εικονίδιο αυτό μειώνει το zoom έτσι ώστε να έχετε μια εποπτική εικόνα του χάρτη. Με τον τρόπο αυτό είναι πολύ πιο εύκολο να προσανατολιστείτε, καθώς μπορείτε να βλέπετε μεγαλύτερο μέρος του χάρτη, με μικρή όμως λεπτομέρεια. Εικονίδιο Σίγασης (mute) Πατώντας το εικονίδιο της σίγασης ενεργοποιούνται ή απενεργοποιούνται αντίστοιχα οι φωνητικές οδηγίες / ειδοποιήσεις. Εικονίδιο Menu Το εικονίδιο αυτό οδηγεί σε μια σειρά λειτουργιών του συστήματος: επιλογή προορισμού, παράμετροι, αναζήτηση στο χάρτη, ακύρωση δρομολογίου, δυνατότητα ζωγραφικής / ατζέντας, προσομοίωση πλοήγησης και προβολής δισδιάστατης ή τρισδιάστατης απεικόνισης.

9 9 Εικονίδιο εναλλαγής κατάστασης Ημέρας-Νύχτας Το εικονίδιο αυτό δίνει τη δυνατότητα εναλλαγής φωτισμού ημέρας και νύχτας. Πατώντας τον ήλιο, το φόντο της εφαρμογής αλλάζει σε night mode και γίνεται μαύρο, έτσι ώστε να μην είναι φωτεινό και να μην ενοχλεί την όραση του οδηγού τη νύχτα. Πατώντας τώρα το φεγγάρι, επανέρχεται σε day mode και γίνεται κίτρινο, χρώμα αποδεκτό για τη διάρκεια της ημέρας. Επιπλέον, το λογισμικό επιλέγει αυτόματα τους χρωματισμούς ημέρας/νύχτας ανάλογα με την τρέχουσα ώρα. Εικονίδιο Πυξίδα Το εικονίδιο αυτό δείχνει τον προσανατολισμό του οχήματος. Πατώντας το μία φορά (κίτρινο γέμισμα) δίνει τη δυνατότητα κλειδώματος της περιστροφής του χάρτη σύμφωνα με τον βορρά. Πατώντας το πάλι (σκούρο πράσινο γέμισμα) ο χάρτης περιστρέφεται σύμφωνα με την κατεύθυνση κίνησης. Δίπλα στη πυξίδα αναγράφεται ο προσανατολισμός της κίνησης του οχήματος. Οι πιθανές ενδείξεις είναι: Β Βόρεια Ν Νότια ΒA Βορειοανατολικά ΝΔ Νοτιοδυτικά A Aνατολικά Δ Δυτικά ΝΑ Νοτιοοανατολικά BΔ Βορειοδυτικά Εικονίδιο Βέλος Το βέλος ενεργοποιείται κατά τη διάρκεια μιας πλοήγησης και δείχνει σε ποια κατεύθυνση βρίσκεται ο τελικός προορισμός που έχει θέσει ο οδηγός. Διαθέσιμες λειτουργίες / Βασικό Menu

10 10 Προορισμός Στο παράθυρο που εμφανίζεται έχετε τη δυνατότητα να ορίσετε ως προορισμό του δρομολογίου σας ένα σημείο πάνω στο χάρτη. Έχετε τη δυνατότητα αναζήτησης με τρεις τρόπους: Δίνοντας δήμο, οδό και αριθμό (ακολουθεί παράδειγμα παρακάτω). Δίνοντας 2 οδούς που διασταυρώνονται (κουμπί «Διασ.»). Ακολουθείτε τα παραπάνω βήματα πρώτα για την 1 η οδό και μετά για τη 2 η. Επιλέγοντας κάποιο σημείο ενδιαφέροντος (κουμπί «Σημείο» και επιλέγετε από τις κατηγορίες, πχ Αεροδρόμια, Εκκλησίες, Κινηματογράφοι, Φαρμακεία κλπ.) Σημείωση: Τα χωριά, καθώς και οι πόλεις επιλέγονται μέσα από την κατηγορία «Οικισμοί». Επιλέγοντας την κατηγορία αυτή περιορίζετε τα κριτήρια των αναζητήσεών σας και εξοικονομείτε χρόνο. Πατώντας διαδοχικά τα πλήκτρα των πεδίων αναζήτησης δίνετε τα στοιχεία του σημείου που αναζητείτε. Η καταχώρηση των στοιχείων γίνεται με τη χρήση του ενσωματωμένου πληκτρολογίου στο κάτω μέρος της φόρμας. Όταν επιλεχτεί ένα σημείο με οποιαδήποτε από τις τρεις μεθόδους, πατήστε ΟΚ για να γίνει αυτόματα ο υπολογισμός του βέλτιστου δρομολογίου προς το σημείο αυτό με αφετηρία την τρέχουσα θέση του οχήματος. Το κουμπί «Επιλογές» (κάτω από το «OK») παρέχει τη δυνατότητα επιλογής δρομολόγησης με προτίμηση ή αποφυγή της Αττικής Οδού και του δακτυλίου. Το κουμπί «Αυτόματο» επαναφέρει το λογισμικό στην αυτόματη επιλογή του δακτυλίου και της Αττικής Οδού. Για ακύρωση κάποιου προορισμού επιλέξτε το πλήκτρο «Άκυρο». Δήλωση Προορισμού με οδό και αριθμό Έστω ότι ψάχνετε να βρείτε που βρίσκεται η διεύθυνση Συνδίκα 35 στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Πρώτα από όλα πατήστε το πλήκτρο «Δήμος». Στη λίστα εμφανίζονται όλοι οι δήμοι της Ελλάδας. Πληκτρολογώντας τα πρώτα γράμματα «Θ»,

11 11 «Ε», «Σ», στη λίστα εμφανίζονται οι δήμοι που ξεκινούν από τα γράμματα αυτά. (Διαπιστώνετε ότι καθώς πληκτρολογείτε γράμματα, αυτόματα απενεργοποιούνται τα γράμματα που δεν ακολουθούν μετά το «Θ» κ.ο.κ., στη λίστα. Επιλέγετε «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ» και στη συνέχεια πατάτε το πλήκτρο «Οδός». Στο πληκτρολόγιο πατάτε το πλήκτρο Σ καθώς είναι το πρώτο γράμμα της οδού Συνδίκα. Το πληκτρολόγιο λειτουργεί όπως αναφέραμε και παραπάνω. Επίσης, αν τσεκάρετε την «Αναζήτηση μέρους του ονόματος», καθώς πληκτρολογείτε «ΣΥΝΔ» θα σας εμφανίσει πιθανές οδούς που να περιέχουν αυτά τα γράμματα στο πρώτο ή στο δεύτερο μέρος του ονόματός τους. Όσο προσθέτετε γράμματα οι δυνατές επιλογές λιγοστεύουν. Για να επιλέξετε την οδό που τελικά σας ενδιαφέρει πρέπει να αγγίξετε το όνομά της πάνω στη λίστα ή να μετακινηθείτε στη λίστα με τα βελάκια ή με τα πλήκτρα «ΠΑΝΩ», «ΚΑΤΩ». Μετά την επιλογή της οδού, πατάτε το πλήκτρο «Αριθμός» και εισάγετε το 35 από το πληκτρολόγιο με τους αριθμούς που ανοίγει. Τέλος, πατάτε ΟΚ. Αν δεν γνωρίζετε αριθμό, ή αν δεν είναι αριθμημένη η συγκεκριμένη οδός, μπορείτε να πατήσετε ΟΚ απευθείας και τότε θα γίνει δρομολόγηση προς το πλησιέστερο, σε σχέση με την τρέχουσα θέση του οχήματος, τμήμα του δρόμου. Αν ο αριθμός που πληκτρολογήσατε δεν υπάρχει, τότε σας δίνεται η επιλογή, μέσω μηνύματος που εμφανίζεται, να κάνετε δρομολόγηση στο πλησιέστερο τμήμα του δρόμου ή να ορίσετε κάποιον άλλο αριθμό. Μπορείτε να κάνετε την αναζήτησή σας ξεκινώντας κατευθείαν από την «Οδό». Πληκτρολογείτε τα πρώτα γράμματα και βλέπετε ότι δίπλα σε κάθε όνομα οδού εμφανίζεται σε παρένθεση ο δήμος στον οποίο ανήκει. Συνεχίζετε με τα παραπάνω βήματα. Δήλωση με δύο οδούς που διασταυρώνονται Έστω ότι ψάχνετε να βρείτε που βρίσκεται η διασταύρωση Εγνατίας και Βενιζέλου στον Δήμο Θεσσαλονίκης. Επιλέξτε το πλήκτρο «Διασ.» για να επιλεχθεί η κατάλληλη μέθοδος αναζήτησης. Αν θέλετε να περιορίσετε την αναζήτηση σας πατάτε «Δήμος» για να ορίσετε πρώτα τον Δήμο αναζήτησης, αλλιώς στα αποτελέσματα της 1ης οδού θα εμφανιστούν αποτελέσματα από όλους τους δήμους. Αμέσως εισάγετε την 1 η οδό «ΕΓΝΑ- ΤΙΑ», όπως περιγράψαμε παραπάνω. Στη συνέχεια πατάτε «2 η οδός» και εισάγετε «ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ». Θα διαπιστώσετε ότι για τη δεύτερη οδό της διασταύρωσης, εμφανίζονται στη λίστα μόνο οι οδοί που διασταυρώνο-

12 12 νται με την ΕΓΝΑΤΙΑ. Όπως και παραπάνω, πατάτε τα πλήκτρα «Β», «Ε», «Ν» εμφανίζεται η οδός Βενιζέλου. Πατώντας ΟΚ ορίζεται το σημείο αυτό ως προορισμός και υπολογίζεται η βέλτιστη διαδρομή. Σημείωση: Αν πατήσετε το εικονίδιο με το πληκτρολόγιο, θα γυρίσει το πληκτρολόγιο σε λατινικούς χαρακτήρες. Επίσης πατώντας το εικονίδιο «1, 2, 3», εμφανίζεται πληκτρολόγιο με αριθμούς καθώς και με άλλα σύμβολα (τελεία, κόμμα, ευρώ κλπ.). Τέλος, εισάγετε κενό πατώντας το. Σημείωση: Αν αγγίξετε σε ένα συγκεκριμένο σημείο πάνω στο χάρτη για 2 περίπου δευτερόλεπτα, θα ανοίξει ένα παράθυρο με τις εντολές «πλοήγηση προς», «αφετηρία», «αποθήκευση σημείου» και «άκυρο». Χρησιμοποιείτε αυτό το μενού για εξοικονόμηση χρόνου. Βρίσκετε το σημείο προορισμού στο χάρτη (αγγίζοντας και μετακινώντας με το δάχτυλο) και το κρατάτε πατημένο για 2 δευτερόλεπτα. Επιλέγετε «πλοήγηση προς» και ξεκινάτε την πλοήγησή σας. Το κουμπί «αφετηρία» το χρησιμοποιείτε με τον ίδιο τρόπο, όταν όμως κάνετε προσομοίωση πλοήγησης, για να ορίσετε την αφετηρία της πλοήγησης. [ Προσθήκη στα «Αγαπημένα» Μπορείτε να αποθηκεύσετε ένα σημείο του χάρτη στην κατηγορία σημείων ενδιαφέροντος «Αγαπημένα» για εύκολη πλοήγηση προς αυτό. Αγγίξτε επίμονα το επιθυμητό σημείο για τουλάχιστον 2 δευτερόλεπτα και αφήνοντας το χέρι σας εμφανίζεται ένα παράθυρο εντολών. Εκεί επιλέξτε «Aποθήκευση Σημείου».

13 13 Διαγραφή από «Αγαπημένα» Από το μενού επιλέγετε «Προορισμός», «Σημείο», «Αγαπημένα», «Σημείο». Επιλέγετε το σημείο που θέλετε να διαγράψετε και πατάτε το «x» του πληκτρολογίου. Δήλωση προορισμού σε σημείο ενδιαφέροντος Έστω ότι ψάχνετε να βρείτε το πλησιέστερο φαρμακείο. Από το μενού «Προορισμός», πατάτε το πλήκτρο «Σημείο» και μετά πατάτε το πλήκτρο «Φ», μετά το «Α» και μετά το «Ρ», καθώς είναι τα πρώτα γράμματα της λέξης Φαρμακεία. Βλέπετε ότι στη λίστα επιλέγεται αυτόματα η κατηγορία «Φαρμακεία». Εάν θέλαμε κάποιο ταχυδρομείο θα γράφαμε «Τ» κ.ο.κ. Μετά πατάτε το πλήκτρο «Σημείο» και στη λίστα εμφανίζονται όλα τα φαρμακεία, ξεκινώντας από το πλησιέστερο. Η απόσταση αναγράφεται δίπλα στη λέξη «Φαρμακείο», σε μέτρα ή χιλιόμετρα. Επιλέγετε το φαρμακείο που επιθυμείτε και πατάτε ΟΚ για να επιλεχθεί το φαρμακείο αυτό ως τελικός προορισμός.

14 14 Κατεύθυνση οχήματος Όταν οριστεί ο προορισμός του οχήματος στο κάτω μέρος της οθόνης εμφανίζονται 2 εικονίδια: Στο αριστερό εικονίδιο εμφανίζεται ο τρέχων δρόμος στον οποίο βρίσκεται ο χρήστης τη στιγμή της πλοήγησης. Αν δεν έχει οριστεί δρομολόγηση τότε το εικονίδιο αυτό είναι κενό. Όταν όμως έχετε ορίσει προορισμό, πατώντας πάνω σε αυτή την πληροφορία, στη οθόνη σας εμφανίζεται αμέσως το σημείο και η οδός του προορισμού. Πατώντας το για δεύτερη φορά, ή πατώντας το πλήκτρο του αυτόματου zoom, ο χάρτης επανέρχεται στην τρέχουσα θέση του χρήστη. Στο δεξιό εικονίδιο εμφανίζεται η τρέχουσα ταχύτητα του χρήστη σε χλμ/ώρα. Αν πατήσετε το εικονίδιο, χωρίς να έχει οριστεί προορισμός, εμφανίζονται τα συνολικά διανυθέντα χιλιόμετρα μετά τον τελευταίο μηδενισμό του χρόνου κίνησης, ενώ διαφορετικά εμφανίζει τα χιλιόμετρα που απομένουν μέχρι τον προορισμό. Όταν δοθεί από τον οδηγό προορισμός και έχει ξεκινήσει η δρομολόγηση του οχήματος, στη δεξιά πλευρά της οθόνης ενεργοποιούνται αυτόματα οδηγίες κατεύθυνσης με τρία εικονίδια. Το πρώτο εικονίδιο με την ένδειξη βέλους δείχνει την κατεύθυνση που θα ακολουθήσει το όχημα στην αμέσως επόμενη διασταύρωση.

15 15 1 Πατώντας πάνω στο (1) ανοίγει ένα παράθυρο στην οθόνη, όπου δίνονται αναλυτικές πληροφορίες για τη διαδρομή που θα ακολουθήσει το όχημα. Ενημερώνεται μ αυτόν τον τρόπο ο οδηγός για το δρομολόγιό του, για την απόσταση που έχει να διανύσει ακόμη, για τον εκτιμώμενο χρόνο διαδρομής και για την οδό που βρίσκεται τη συγκεκριμένη στιγμή το όχημα. Μέσα σε αυτές τις πληροφορίες εμφανίζεται η αναλυτική διαδρομή που θα ακολουθήσει το όχημα μέχρι την άφιξή του στο τελικό προορισμό. Στο εικονίδιο (2) που βρίσκεται κάτω από το βέλος, αναγράφεται η απόσταση που έχει απομείνει μέχρι την επόμενη αλλαγή πορείας του οχήματος. Τέλος, στο τρίτο εικονίδιο (3), αναφέρεται η οδός στην οποία θα εισέλθει το όχημα κατά την αμέσως επόμενη αλλαγή πορείας του. 2 3 Παράμετροι Υπάρχει η δυνατότητα να οριστούν παράμετροι στη χρήση του πλοηγού. Μπορείτε να επιλέξετε μια κατηγορία σημείων ενδιαφέροντος, της οποίας τα σημεία επιθυμείτε να είναι ορατά στο χάρτη κατά την κίνησή σας. Για παράδειγμα, αν επιθυμείτε να είναι ορατές οι εκκλησίες κατά τη διάρκεια της πορείας σας επιλέγετε την κατηγορία «Εκκλησίες» και ορίζετε να είναι ορατές πατώντας «Εμφάνιση». Αυτόματα αναγράφεται δίπλα στην κατη-

16 16 γορία «Εκκλησίες» η λέξη «ΝΑΙ». Σε περίπτωση που δεν θέλετε να εμφανίζεται μια κατηγορία κατά τη διάρκεια της πορείας σας πατήστε «Απόκρυψη» και αυτόματα αναγράφεται δίπλα στη κατηγορία η λέξη «ΟΧΙ». Με παρατεταμένο πάτημα στο κουμπί εμφάνιση/απόκρυψη αυτόματα γίνονται ορατά και αποκρύπτονται όλα τα σημεία ενδιαφέροντος. Στην επιλογή «Προφίλ 3D» υπάρχουν 5 προκαθορισμένες προβολές για την τρισδιάστατη (προβολική) απεικόνιση του χάρτη. Μια επιπλέον παράμετρος είναι η ενεργοποίηση επιπλέον παραθύρων στην αρχική οθόνη του πλοηγού όπως μετρητές, αρίθμηση δρόμων και απόκρυψη πυξίδας. Το σύστημα υποστηρίζει μέχρι 5 μετρητές ταξιδιού. Αν επιλέξετε την εμφάνιση των μετρητών τσεκάροντας το πλήκτρο δίπλα στη λέξη «Μετρητές», τότε στη κεντρική οθόνη θα εμφανιστεί ένα επιπλέον παράθυρο των μετρητών: Στο παράθυρο αυτό μπορεί να μετακινηθείτε μεταξύ των μετρητών με το πλήκτρο «ΝΕΧΤ», ή να μηδενίσετε κάποιο μετρητή με το πλήκτρο «CL». Με το πλήκτρο «Χ» κρύβεται το παράθυρο των μετρητών. Τσεκάροντας το κουτάκι δίπλα στη λέξη «Αρίθμηση», τότε στη κεντρική οθόνη θα εμφανιστεί ένα επιπλέον παράθυρο της αρίθμησης. Στο παράθυρο αυτό εμφανίζεται καθώς κινείστε η αρίθμηση του τμήματος του δρόμου στο οποίο βρίσκεστε. (Σημείωση: Δεν προτείνεται η χρήση του όταν έχετε ορίσει προορισμό καθώς υπάρχει αλληλοεπικάλυψη με της πληροφορίες της επόμενης αλλαγής κατεύθυνσης). Επιλέγοντας απόκρυψη πυξίδας τότε δεν θα εμφανίζεται στην κεντρική οθόνη η πυξίδα καθώς και το πλαίσιο απεικόνισης χρόνου στο κάτω μέρος της οθόνης. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα ορισμού των χρωμάτων του βέλους απεικόνισης του οχήματος επιλέγοντας το εικονίδιο «Ορισμός Χρώματος Βέλους». Στο παράθυρο που ανοίγει μπορείτε να ορίσετε τον διπλό χρωματισμό του συμβόλου για την ημέρα, καθώς και για τη νύχτα. Αν επιθυμείτε να αλλάξετε τα χρώματα και τον τρόπο εμφάνισης του χάρτη του πλοηγού επιλέξτε το πλήκτρο «Αλλαγή χρωμάτων». Στο παράθυρο που εμφανίζεται μπορείτε να ορίσετε το χρώμα του φόντου, το χρώμα και το μέγεθος των γραμμάτων, το χρώμα και το μέγεθος κάθε κατηγορίας

17 17 δρόμων καθώς και το zoom στο οποίο αυτοί θα είναι ορατοί. Για να επιλέξτε περισσότερες λειτουργίες από τις παραμέτρους πατήστε το πλήκτρο «Περισσότερα...» και ορίστε μέσα στο πλαίσιο Είδος Δρομολόγησης το είδος δρομολόγησης που επιθυμείτε (συντομότερη ή ταχύτερη διαδρομή). Παράδειγμα: Έστω ότι θέλετε να ξεκινήσετε από την Καλαμαριά με προορισμό την Περαία (βλ. παρακάτω εικόνα). Με την επιλογή «Ελάχιστη Απόσταση», θα σας πάει στον προορισμό σας μέσω του δρόμου Θεσσαλονίκης-Περαίας (δρόμος με φανάρια). Με την επιλογή «Ελάχιστος Χρόνος» θα σας βγάλει στον αυτοκινητόδρομο Θεσσαλονίκης-Χαλκιδικής. Παρόλο που από τον αυτοκινητόδρομο διανύετε περισσότερα χιλιόμετρα, ωστόσο δεν υπάρχουν φανάρια κι έτσι θα φτάσετε πιο γρήγορα στον προορισμό σας. Αφετηρία ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ Δρόμος Χαλκιδικής Δρόμος Περαίας Προορισμός ΠΕΡΑΙΑ Στο πλαίσιο Επιλογή Φωνής μπορείτε από τη λίστα να ορίσετε τη φωνή (γυναικεία ή αντρική) που θα ακούγεται στις φωνητικές οδηγίες.

18 18 Επίσης μπορείτε να επιλέξετε αν θέλετε η διάταξη των πλήκτρων στο πληκτρολόγιο που εμφανίζεται να είναι «QWERTY» όπως τα πληκτρολόγια των Η/Υ, ή τα γράμματα να είναι τοποθετημένα σειριακά σύμφωνα με την αλφάβητο. Μια τελευταία παράμετρος και δυνατότητα του συστήματος είναι η επιλογή καταγραφής μιας πορείας του οχήματος που έχει ορισθεί, πατώντας «Καταγραφή» καθώς επίσης και η επανάληψη της διαδρομής, επιλέγοντας το πλήκτρο «Επανάληψη». Η καταγραφή δημιουργεί ένα αρχείο με όνομα την τρέχουσα ημερομηνία και ώρα. Επιλέγοντας «Επανάληψη» εμφανίζεται ένα παράθυρο με την ονομασία recordings, από το οποίο μπορούμε να επιλέξουμε κάποιο αρχείο καταγραφής. Χάρτης Δίπλα στο εικονίδιο «Παράμετροι» υπάρχει το εικονίδιο του χάρτη. Επιλέγοντάς το, βγαίνετε από το βασικό μενού και επιστρέφετε στο χάρτη. Θα προσέξετε ότι πάνω αριστερά προστίθεται το εικονίδιο, με το οποίο μπορείτε να κάνετε αναζήτηση οδών σε όλη την Ελλάδα. Όσο βρίσκεται το εικονίδιο του χάρτη εκεί, ο χάρτης δεν θα μετακινείται αυτόματα. Για να επανέλθει η εφαρμογή, πηγαίνετε πάλι στο μενού και επιλέγετε το εικονίδιο, έτσι ώστε να φύγει από την οθόνη. Σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε αυτό το εργαλείο για να βρείτε και να αποθηκεύσετε (με παρατεταμένο πάτημα πάνω στο σημείο) τα «Αγαπημένα» σας, πριν ξεκινήσετε τις πλοηγήσεις σας. Ακύρωση δρομολογίου Εάν έχετε επιλέξει προορισμό κατεύθυνσης και δεν θέλετε να συνεχιστεί η δρομολόγηση του οχήματος πατήστε το εικονίδιο «Ακύρωση δρομολογίου».

19 19 Ζωγραφική / Ατζέντα / Σημειώσεις Το σύστημα που έχετε αποκτήσει μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και σαν: Σημειωματάριο Έχετε τη δυνατότητα να καταχωρείτε σημαντικά ραντεβού, υπενθυμίσεις, εορτές ή γενέθλια. Ορίστε την ημερομηνία σημείωσης στο μήνα που επιθυμείτε καταχωρώντας το κείμενό σας στο πλαίσιο όπου αναγράφεται «Σημείωση για τις». Αυτόματα εμφανίζεται το ενσωματωμένο πληκτρολόγιο για να γράψετε τη σημείωσή σας. Οι ημερομηνίες στις οποίες έχετε αποθηκεύσει μια σημείωση εμφανίζονται στο ημερολόγιο με έντονους χαρακτήρες (bold). Tηλεφωνικό ευρετήριο (ατζέντα) Αν επιθυμείτε να αναζητήσετε ή να αποθηκεύσετε μια επαφή σας στον τηλεφωνικό κατάλογο, πατήστε το εικονίδιο «Ατζέντα». Εμφανίζεται η παραπάνω φόρμα με τις επαφές που έχετε αποθηκευμένες. Για να αναζητήσετε μια από αυτές πατήστε το πλήκτρο «Εύρεση» και ορίστε το όνομα που θέλετε να βρείτε. Για να αποθηκεύσετε μία επαφή, πατήστε το πλήκτρο «Νέα Επαφή», πληκτρολογήστε τα στοιχεία στα ανάλογα πεδία και πατήστε «Αποθ.» για να το αποθηκεύσετε.

20 20 Πατώντας σε μια από τις υπάρχουσες επαφές στη λίστα αριστερά εμφανίζεται λεπτομερώς το όνομα, το τηλέφωνο, το και τυχόν σημειώσεις που υπάρχουν. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να διαγράψετε μια επαφή, επιλέξτε την από τη λίστα κα πατήστε το πλήκτρο «Διαγραφή». Μπλοκ Ζωγραφικής Μπορείτε ακόμη μέσα από τη «Ζωγραφική» να σημειώσετε γρήγορα με το δάχτυλό σας ένα τηλέφωνο και να το αποθηκεύσετε, ή να γράψετε μία υπενθύμιση ή ακόμα και να δημιουργήσετε μια μικρή ζωγραφιά με την επιλογή πολλών χρωμάτων και γραμμών που διαθέτει η εφαρμογή. Για να διαγράψετε τη σημείωσή σας πατήστε «Διαγραφή». Για να αποθηκεύσετε τη σημείωσή σας πατήστε «Αποθήκευση» και αυτόματα θα αποθηκευτεί στην ημερομηνία που δημιουργήθηκε. Για να καθαρίσετε την οθόνη σας πατήστε το πλήκτρο «Καθαρισμός» και για να επιστρέψετε στις προηγούμενες επιλογές πατήστε «Κλείσιμο». Με το πλήκτρο Κλείσιμο / Επιστροφή επιστρέφετε στο χάρτη.

21 21 Προσομοίωση πλοήγησης Πριν την πραγματική πλοήγησή σας, υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης της διαδρομής που θα διανύσετε, με το πλήκτρο «Προσομοίωση πλοήγησης». Θα παρουσιαστεί στην οθόνη σας βήμα-βήμα η διαδρομή που θα ακολουθήσετε. Εμφανίζονται αριστερά τα εξής εικονίδια: Εικονίδιο «Εκκίνησης Παύσης» Το εικονίδιο αυτό δείχνει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η προσομοίωση πλοήγησης. Πατώντας το ενεργοποιείται ή παύει αντίστοιχα η εμφάνιση προσομοίωσης της πλοήγησης προς το προορισμό που έχει επιλεχθεί. Εικονίδια «Ταχύτητας Οχήματος» Τα εικονίδια αυτά δείχνουν την ταχύτητα του οχήματος κατά το replay της προσομοίωσης δίνοντας τη δυνατότητα αυξομείωσής της με τα σύμβολα + και -.

22 22 Προβολή 3D / 2D Πατώντας αυτό το πλήκτρο, υπάρχει η δυνατότητα να επιλέξετε τον τρόπο εμφάνισης του χάρτη και της πορείας του οχήματός σας σε τρισδιάστατη ή δισδιάστατη εικόνα. Με το πάτημα του πλήκτρου μία φορά αλλάζει η προβολή σε 3D και πατώντας το πάλι επανέρχεται σε 2D. Σημείωση: Κατά την τρισδιάστατη προβολή εμφανίζονται πολύ περισσότεροι δρόμοι στην οθόνη, χωρίς όμως τις ονομασίες τους. Για να επιστρέψετε στο χάρτη και τη δρομολόγηση του οχήματος επιλέξτε. Για να εγκαταλείψετε την εφαρμογή πατήστε «Menu» και επιλέξτε το εικονίδιο κάτω αριστερά. Εμφανίζεται το παρακάτω μήνυμα: Για να κλείσετε την εφαρμογή επιλέξτε ΝΑΙ. Εάν επιθυμείτε να επιστρέψετε στο πλοηγό πατήστε ΟΧΙ.

23 23 Τερματισμός λειτουργίας του συστήματος ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Για το σωστό τερματισμό της λειτουργίας μετά την έξοδό σας από οποιαδήποτε εφαρμογή, σβήστε την οθόνη πατώντας το κουμπί κάτω δεξιά, μέχρι να ανάψει το κόκκινο φως. Κατόπιν, αποσυνδέστε το σύστημα από το καλώδιο που βρίσκεται στον αναπτήρα του αυτοκινήτου. Πλήκτρο ΟΝ / OFF οθόνης Αντιμετώπιση σφαλμάτων και πληροφορίες υποστήριξης Το σύστημα Navimate είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα πλοήγησης που σας δίνει την δυνατότητα να κινηθείτε γρήγορα και με σιγουριά σε δρόμους που γνωρίζετε ή όχι. Κάνει χρήση του δορυφορικού συστήματος GPS για τον ακριβή προσδιορισμό της θέσης του οχήματος. Όπως ίσως γνωρίζετε, η θέση που προκύπτει από οποιαδήποτε μονάδα GPS ενδέχεται να έχει σφάλμα που μπορεί να ξεπεράσει και τα 30 μέτρα σε κακές συνθήκες λήψης. Τα μεγαλύτερα σφάλματα εμφανίζονται κυρίως σε πυκνοκατοικημένες περιοχές με ψηλά κτίρια, όπου η οπτική επαφή του δέκτη με τον ουρανό είναι πρακτικώς αδύνατη. Για την αντιμετώπιση αυτών των σφαλμάτων έχουν αναπτυχθεί ειδικοί αλγόριθμοι διόρθωσης του στίγματος, έτσι ώστε να ελαχιστοποιούνται τα σφάλματα σε καταστάσεις χαμηλής λήψης. Παρόλα αυτά σε κάποιες ακραίες περιπτώσεις είναι πρακτικώς αδύνατο να γίνει διόρθωση. Σε αυτές τις περιπτώσεις προτείνεται να συνεχίσετε την κίνηση σας μέχρι να επιτευχθεί καλύτερη λήψη. Για πληροφορίες που αφορούν τη χρήση της εφαρμογής πλοήγησης NaviMate, δείτε το παρόν εγχειρίδιο χρήσης, την ιστοσελίδα μας ή επικοινωνήστε με την υποστήριξη της COMPUCON ABEE στα τηλέφωνα: ή

24 24 Ευρετήριο Menu, 8 MP3, 5 Zoom, 8 Ακύρωση δρομολογίου, 18 Αλλαγή χρωμάτων, 16 αναζήτηση οδών, 18 Άνοιγμα Αρχείων, 6 απόκρυψη πυξίδας, 16 αρίθμηση, 16 Αρχική οθόνη, 7 Ατζέντα, 5, 19 Βέλος, 9 Βίντεο, 5 Βοηθός, 5 Διαγραφή, 6, 13 Εγκατάσταση του συστήματος, 3 Ελάχιστη Απόσταση, 17 Ελάχιστος Χρόνος, 17 Ενημέρωση, 6 Εξερεύνηση Αρχείων, 6 Επιλογή Φωνής, 17 Ζωγραφική, 19 Ημερολόγιο, 5 Καταγραφή, 18 Μεγέθυνση, 8 Μετακίνηση, 6, 8 μετρητές, 16 Παιχνίδια, 6 Παράμετροι, 8, 15 Περιεχόμενα συσκευασίας, 3 Πληροφορίες, 6 πληροφορίες υποστήριξης, 23 Πλοήγηση, 5, 7 Πλοηγός, 4, 5 Προαιρετικά αξεσουάρ, 3 Προβολή 3D / 2D, 22 Προορισμός, 10, 13 Προσθήκη στα αγαπημένα,12 Προσομοίωση πλοήγησης, 21 Προφίλ 3D, 16 Πυξίδα, 9 Ρυθμίσεις, 6 Σημειώσεις, 19 Σμίκρυνση, 8 Συσκευή NaviMate, 3, 4 Σύστημα, 6 Τερματισμός, 23 Φόντο, 6 Φωτογραφίες, 5 Χάρτης, 18 Ψυχαγωγία, 5 E2K

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ. Περιεχόμενα. Περιεχόμενα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ. Περιεχόμενα. Περιεχόμενα ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Περιεχόμενα Περιεχόμενα Πληροφορίες Ασφάλειας Προειδοποιήσεις Περιεχόμενα Συσκευασίας Εγκατάσταση της εφαρμογής Navimate Ξεκινώντας το Navimate για πρώτη φορά Διαθέσιμες Λειτουργίες Αρχική

Διαβάστε περισσότερα

EASYDRIVE. Σύντομος οδηγός. για να ξεκινήσετε την πλοήγηση αμέσως. Με χρήσιμα παραδείγματα & πρακτικές συμβουλές

EASYDRIVE. Σύντομος οδηγός. για να ξεκινήσετε την πλοήγηση αμέσως. Με χρήσιμα παραδείγματα & πρακτικές συμβουλές EASYDRIVE Σύντομος οδηγός για να ξεκινήσετε την πλοήγηση αμέσως Με χρήσιμα παραδείγματα & πρακτικές συμβουλές Περιλαμβάνει: την Οθόνη Πλοήγησης, την Οθόνη Επεξεργασίας Χάρτη, και την λειτουργικότητα Hardware

Διαβάστε περισσότερα

Ειδικά σχεδιασμένο για τη σύχρονη γυναίκα!

Ειδικά σχεδιασμένο για τη σύχρονη γυναίκα! Ειδικά σχεδιασμένο για τη σύχρονη γυναίκα! Περιεχόμενα Πληροφορίες ασφάλειας-προειδοποιήσεις Περιεχόμενα συσκευασίας Προαιρετικά αξεσουάρ Εγκατάσταση του συστήματος Πληροφορίες ασφάλειας-προειδοποιήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Δομή. 1 Πλήκτρα αυξομείωσης έντασης ήχου 7 Ηχεία 2 Θύρα Φόρτιση. 8 Πλήκτρο Home 3 Θύρα MicroUSB. 9 Είσοδος Κάρτας SD. 6 Μπροστινή κάμερα

Δομή. 1 Πλήκτρα αυξομείωσης έντασης ήχου 7 Ηχεία 2 Θύρα Φόρτιση. 8 Πλήκτρο Home 3 Θύρα MicroUSB. 9 Είσοδος Κάρτας SD. 6 Μπροστινή κάμερα Γρήγορος Οδηγός, Δομή 1 2 3 4 5 6 7 7 8 6 10 11 1 Πλήκτρα αυξομείωσης έντασης ήχου 7 Ηχεία 2 Θύρα Φόρτιση 8 Πλήκτρο Home 3 Θύρα MicroUSB 9 Είσοδος Κάρτας SD 4 Υποδοχή ακουστικών 3.5mm 10 Πίσω κάμερα 5

Διαβάστε περισσότερα

GPS NAVIGATION SYSTEM QUICK START USER MANUAL

GPS NAVIGATION SYSTEM QUICK START USER MANUAL GPS NAVIGATION SYSTEM QUICK START USER MANUAL GREEK Πώς να ξεκινήσετε Την πρώτη φορά που θα χρησιμοποιήσετε το λογισμικό πλοήγησης, θα ξεκινήσει αυτόματα μια διαδικασία αρχικών ρυθμίσεων. Κάντε τα εξής:

Διαβάστε περισσότερα

Σύντομη περιγραφή 5. Για να ξεκινήσετε 6. Οι οθόνες του προγράμματος 8. Εγκατάσταση προγράμματος 6 Δημιουργία κωδικών χρήστη 7

Σύντομη περιγραφή 5. Για να ξεκινήσετε 6. Οι οθόνες του προγράμματος 8. Εγκατάσταση προγράμματος 6 Δημιουργία κωδικών χρήστη 7 Σύντομη περιγραφή 5 Για να ξεκινήσετε 6 Εγκατάσταση προγράμματος 6 Δημιουργία κωδικών χρήστη 7 Οι οθόνες του προγράμματος 8 Αρχική οθόνη 8 Στοιχεία ασθενή 9 Εργασίες - Ραντεβού 10 Εικόνες 11 Ημερολόγιο

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή & Αφαίρεση κάρτας microsιμ

Εισαγωγή & Αφαίρεση κάρτας microsιμ Γρήγορος Οδηγός ομή 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 1 Reset 2 Θήρα Micro USB 3 Προστατευτιό κάλυμμα καρτών 4 Υποδοχή ακουστικών 3.5mm 5 Ακουστικό 6 Μπροστινή κάμερα 7 Πίσω Κάμερα 8 Φλας 13 14 9 Πλήκτρα αυξομείωσης

Διαβάστε περισσότερα

MLS Destinator Android για Vodafone Εγχειρίδιο Χρήσης

MLS Destinator Android για Vodafone Εγχειρίδιο Χρήσης MLS Destinator Android για Vodafone Εγχειρίδιο Χρήσης MLS Destinator για Android Vodafone Εγχειρίδιο Χρήσης v1.0 2 Περιεχόμενα 1 - ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 4 ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ MLS DESTINATOR... 4 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ MLS DESTINATOR...

Διαβάστε περισσότερα

MASTER-MID GPS. Εγχειρίδιο. Mobility, Versatility, Flexibility MT7000

MASTER-MID GPS. Εγχειρίδιο. Mobility, Versatility, Flexibility MT7000 MASTER-MID GPS Mobility, Versatility, Flexibility MT7000 Εγχειρίδιο GR Εισαγωγή...2 Περιεχόμενα συσκευασίας...2 Επισκόπηση...2 Κουμπιά...3 Ενεργοποίηση συσκευής...3 Απενεργοποίηση συσκευής...3 Κατάσταση

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγό γρήγορης έναρξης Vodafone 858 Smart

Οδηγό γρήγορης έναρξης Vodafone 858 Smart Οδηγό γρήγορης έναρξης Vodafone 858 Smart Προφυλάξεις ασφαλείας Πριν ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας, διαβάστε προσεκτικά αυτές τις προφυλάξεις ασφαλείας. Διαβάστε τον οδηγό "Πληροφορίες ασφαλείας"

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης HERE Drive

Οδηγός χρήσης HERE Drive Οδηγός χρήσης HERE Drive Τεύχος 1.0 EL HERE Drive Η εφαρμογή HERE Drive σας κατευθύνει για να φτάσετε στον προορισμό σας, όποιος και αν είναι αυτός, παρέχοντάς σας αναλυτικές οδηγίες "στροφή-στροφή" με

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΣΕ ΔΙΣΚΕΤΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΟ ΔΙΣΚΕΤΑ. Από τον κατάλογο που εμφανίζεται επιλέγω: Αποστολή προς Δισκέτα (3,5)

ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΣΕ ΔΙΣΚΕΤΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΟ ΔΙΣΚΕΤΑ. Από τον κατάλογο που εμφανίζεται επιλέγω: Αποστολή προς Δισκέτα (3,5) ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΣΕ ΔΙΣΚΕΤΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΟ ΔΙΣΚΕΤΑ Τοποθετώ μια δισκέτα στον οδηγό τη δισκέτας του υπολογιστή. Τοποθετώ τη δισκέτα που έχει το αρχείο μου στον οδηγό τη δισκέτας του υπολογιστή.

Διαβάστε περισσότερα

Motorola S2000. Ψηφιακό Ασύρματο Τηλέφωνο. Για τα μοντέλα S2001, S2002, S2003 και S2004

Motorola S2000. Ψηφιακό Ασύρματο Τηλέφωνο. Για τα μοντέλα S2001, S2002, S2003 και S2004 Motorola S2000 Ψηφιακό Ασύρματο Τηλέφωνο Για τα μοντέλα S2001, S2002, S2003 και S2004 Προειδοποίηση Φορτίστε τις μπαταρίες για 24 ώρες πριν τη χρήση. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Ώρα και Ημερομηνία... 3 1.1 Ημερομηνία...

Διαβάστε περισσότερα

Field Service Management ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

Field Service Management ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Field Service Management ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΕΝΟΥ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ... 4 2. ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΜΕΝΟΥ ΚΑΡΤΕΛΑΣ... 5 3. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΕΛΑΤΗ... 6 4. ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΗ... 6 5. ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ/ΔΙΑΓΡΑΦΗ

Διαβάστε περισσότερα

GARMIN Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ GPS76, GPSMAP 76, GPSMAP 76S

GARMIN Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ GPS76, GPSMAP 76, GPSMAP 76S GARMIN Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ GPS76, GPSMAP 76, GPSMAP 76S Πλήκτρα IN - Κοντινή ανάλυση. Πατώντας το βλέπετε µία µικρότερη περιοχή του χάρτη µε περισσότερη λεπτοµέρεια, αυξάνει την κλίµακα. ΟUT - Μακρινή ανάλυση.

Διαβάστε περισσότερα

ομή οθόνη 3 Αισθητήρας εγγύτητας 2 Υποδοχή ακουστικών 3.5mm 9 Φλας 4 Μπροστινή κάμερα 10 Κάμερα 5 Πλήκτρο ενεργοποίησης/κλειδώματος 11 Ηχείο 6 Menu

ομή οθόνη 3 Αισθητήρας εγγύτητας 2 Υποδοχή ακουστικών 3.5mm 9 Φλας 4 Μπροστινή κάμερα 10 Κάμερα 5 Πλήκτρο ενεργοποίησης/κλειδώματος 11 Ηχείο 6 Menu Γρήγορος Οδηγός, ομή 1 2 3 4 5 9 10 6 7 8 11 12 13 1 Πλήκτρο αυξομείωσης έντασης ήχου 8 Επιστροφή στην προηγούμενη 2 Υποδοχή ακουστικών 3.5mm οθόνη 3 Αισθητήρας εγγύτητας 9 Φλας 4 Μπροστινή κάμερα 10 Κάμερα

Διαβάστε περισσότερα

Οι εικόνες που εμφανίζονται στο παρόν εγχειρίδιο μπορεί να διαφέρουν από τις εικόνες στη συσκευή σας.

Οι εικόνες που εμφανίζονται στο παρόν εγχειρίδιο μπορεί να διαφέρουν από τις εικόνες στη συσκευή σας. εγχειρίδιο χρήσης Οι εικόνες που εμφανίζονται στο παρόν εγχειρίδιο μπορεί να διαφέρουν από τις εικόνες στη συσκευή σας. Για τεχνική υποστήριξη απευθυνθείτε στην αντιπρόσωπο εταιρεία GeoIntelligence, στο

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9. Οδηγίες Χρήσης

Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9. Οδηγίες Χρήσης Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9 Οδηγίες Χρήσης Πίνακας Περιεχομένων 1. Αρχική οθόνη... 3 2. Αρχική Οθόνη Πιστοποιημένου Χρήστη... 4 2.1. Οριστικοποίηση της Περιουσιακής Εικόνας... 5 2.2. Καρτέλες

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα ΓΕΩΠΥΛΗ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE

Περιεχόμενα ΓΕΩΠΥΛΗ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE Περιεχόμενα ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ... 2 Είσοδος στην εφαρμογή... 2 Λειτουργίες εφαρμογής υπολογισμού διαδρομής... 2 Πλοήγηση στο χάρτη... 3 Επιλογή Υποβάθρου... 4 Εύρεση Διαδρομής... 4 ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Λίγα λόγια από το συγγραφέα Windows Vista Επιφάνεια εργασίας Γραμμή εργασιών... 31

Περιεχόμενα. Λίγα λόγια από το συγγραφέα Windows Vista Επιφάνεια εργασίας Γραμμή εργασιών... 31 Περιεχόμενα Λίγα λόγια από το συγγραφέα... 7 91 Windows Vista... 9 92 Επιφάνεια εργασίας... 18 93 Γραμμή εργασιών... 31 94 Χειρισμός παραθύρων... 53 95 Το παράθυρο Υπολογιστής... 77 96 Το μενού Έναρξη...

Διαβάστε περισσότερα

ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΟΔΗΓΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΟΔΗΓΟΣ ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΟΔΗΓΟΣ Πίνακας Περιεχομένων Ενεργοποίηση και Αρχικοποίηση Συσκευής... 4 1 Περιεχόμενα συσκευασίας ipad... 5 2 Εξοικείωση με την συσκευή... 6 3 Αρχικοποίηση και ρυθμίσεις ipad... 7 4

Διαβάστε περισσότερα

Επίπεδο 3: καταχώρηση κάδων ανακύκλωσης με πλήρη ποσοτικά και ποιοτικά στοιχείων και οργανικοί κάδοι

Επίπεδο 3: καταχώρηση κάδων ανακύκλωσης με πλήρη ποσοτικά και ποιοτικά στοιχείων και οργανικοί κάδοι Σύντομη βοήθεια για την ειδική εφαρμογή HERRCO Η ενότητα αυτή περιλαμβάνει μερικά βασικά στοιχεία για το χειρισμό των ειδικών λειτουργιών που αναπτύχθηκαν αποκλειστικά για την καταγραφή των κάδων ανακύκλωσης

Διαβάστε περισσότερα

Υποστήριξη. Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε τα προϊόντα NETGEAR.

Υποστήριξη. Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε τα προϊόντα NETGEAR. Έναρξη χρήσης Υποστήριξη Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε τα προϊόντα NETGEAR. Αφού εγκαταστήσετε τη συσκευή σας, εντοπίστε τον σειριακό αριθμό στην ετικέτα του προϊόντος και χρησιμοποιήστε τον για να δηλώσετε

Διαβάστε περισσότερα

ILLUSION F1S FREE TO AIR

ILLUSION F1S FREE TO AIR ILLUSION F1S FREE TO AIR ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΔΕΚΤΗ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ. ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΓΙΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογές Πληροφορικής Διαχείριση Αρχείων Η έννοια του αρχείου, βασικές έννοιες διαχείρισης αρχείων.

Εφαρμογές Πληροφορικής Διαχείριση Αρχείων Η έννοια του αρχείου, βασικές έννοιες διαχείρισης αρχείων. Εφαρμογές Πληροφορικής Διαχείριση Αρχείων Η έννοια του αρχείου, βασικές έννοιες διαχείρισης αρχείων. Ορισμός Ένα αρχείο είναι ένα σύνολο από σχετιζόμενες πληροφορίες οι οποίες έχουν αποθηκευτεί σε κάποιο

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ. εγχειρίδιο χρήσης

ΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ. εγχειρίδιο χρήσης ΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ εγχειρίδιο χρήσης MLS Destinator 3 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εισαγωγή 09 Μενού 10 Υπολογισμός διαδρομής 11 Διεύθυνση 11 Τρόποι εισαγωγής διεύθυνσης 12 Επιλέγοντας διασταύρωση

Διαβάστε περισσότερα

MLS Destinator. Εγχειρίδιο Χρήσης. MLS Destinator Mobile Phone Edition

MLS Destinator. Εγχειρίδιο Χρήσης. MLS Destinator Mobile Phone Edition MLS Destinator Εγχειρίδιο Χρήσης MLS Destinator Mobile Phone Edition 1 2 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Περιεχόμενα 01. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 05 ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ MLS DESTINATOR 05 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ MLS DESTINATOR 06 ΠΡΩΤΑ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Γρήγορη έναρξη. Model: 5800d-1. Nokia 5800 XpressMusic 9211300, Τεύχος 1 EL

Γρήγορη έναρξη. Model: 5800d-1. Nokia 5800 XpressMusic 9211300, Τεύχος 1 EL Γρήγορη έναρξη Model: 5800d-1 Nokia 5800 XpressMusic 9211300, Τεύχος 1 EL Πλήκτρα και µέρη 9 ευτερεύουσα κάµερα 10 Πλήκτρο Έντασης/Ζουµ 11 Πλήκτρο πολυµέσων 12 ιακόπτης κλειδώµατος οθόνης και πλήκτρων

Διαβάστε περισσότερα

Περιγραφή της συσκευής

Περιγραφή της συσκευής Περιγραφή της συσκευής 9 10 11 12 13 1 Καλώδιο ρεύματος 2 Τροφοδοσία χαρτιού 3 Δίσκος χαρτιού 4 Συγκρατητής χαρτιού 5 Πτερύγιο τροφοδοσίας 6 Πάνελ λειτουργίας 9 Κύλινδρος εκτύπωσης 11 Καπάκι σαρωτή 12

Διαβάστε περισσότερα

CashConcepts CCE 112 NEO

CashConcepts CCE 112 NEO CashConcepts CCE 112 NEO Μπορείτε να κατεβάσετε το εγχειρίδιο δωρεάν και σε διάφορες γλώσσες από τη διεύθυνση www.cce.tm, από την καρτέλα FAQ. Περιγραφή Μπροστινή όψη 1 Γραμμή LED Πράσινη = Τα χαρτονομίσματα

Διαβάστε περισσότερα

Profitstore.gr ΡΟΛΟΙ ΚΑΜΕΡΑ KJ402. Εισαγωγή: Περιγραφή Ψηφιακού Ρολογιού:

Profitstore.gr ΡΟΛΟΙ ΚΑΜΕΡΑ KJ402. Εισαγωγή: Περιγραφή Ψηφιακού Ρολογιού: Εισαγωγή: ΡΟΛΟΙ ΚΑΜΕΡΑ KJ402 Το ρολόι είναι ιδανικό για ασφάλεια και κρυφή παρακολούθηση. Μια κάμερα και ένας αναγνώστης καρτών Micro SD (η κάρτα Micro SD δεν περιλαμβάνεται) για εγγραφή είναι κρυμμένα

Διαβάστε περισσότερα

1. Τα τμήματα της επιφάνειας εργασίας των Windows

1. Τα τμήματα της επιφάνειας εργασίας των Windows 1. Τα τμήματα της επιφάνειας εργασίας των Windows Εικονίδια συντομεύσεων (αρχείου-φακέλου) Εικονίδια Ανενεργά Ενεργό Επιφάνεια (αρχείου-φακέλου) παράθυρα παράθυρο εργασίας Γραμμή μενού Γραμμή εργαλείων

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης για την εφαρµογή Spot4U

Οδηγίες χρήσης για την εφαρµογή Spot4U Οδηγίες χρήσης για την εφαρµογή Spot4U 1 Βασικές οδηγίες Λήψη Κατηγοριών Μετά την εγκατάσταση του Spot4U το πρώτο βήµα που θα πρέπει να κάνει ο χρήστης είναι να επιλέξει το Λήψη Κατηγοριών ώστε να ενηµερωθεί

Διαβάστε περισσότερα

Οδοντιατρικό Λογισμικό

Οδοντιατρικό Λογισμικό Οδοντιατρικό Λογισμικό Με το παρόν εγχειρίδιο, θα μάθετε απλά και γρήγορα, τις βασικές λειτουργίες της εφαρμογής, ώστε να ξεκινήσετε άμεσα τη χρήση της, ενώ στην ενότητα για προχωρημένους χρήστες, θα ανακαλύψετε

Διαβάστε περισσότερα

MLS Destinator 3855C 4800C 5900

MLS Destinator 3855C 4800C 5900 ! ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ Μην αφήνετε τον πλοηγό σας συνδεδεμένο στον φορτιστή ενώ είναι φορτισμένος. Η υπερφόρτιση μπορεί να ελαττώσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας MLS Destinator 3855C 4800C 5900 3 Περιεχόμενα

Διαβάστε περισσότερα

Πριν εγκαταστήσετε το MLS Destinator, σας προτείνουμε να κάνετε ένα αντίγραφο ασφαλείας των περιεχομένων της κάρτας SD της συσκευής σας στο PC σας

Πριν εγκαταστήσετε το MLS Destinator, σας προτείνουμε να κάνετε ένα αντίγραφο ασφαλείας των περιεχομένων της κάρτας SD της συσκευής σας στο PC σας Πριν εγκαταστήσετε το MLS Destinator, σας προτείνουμε να κάνετε ένα αντίγραφο ασφαλείας των περιεχομένων της κάρτας SD της συσκευής σας στο PC σας ώστε τα δεδομένα να διατηρηθούν σε περίπτωση που η κάρτα

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου

Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου Bee Group Α.Ε. [Type the company name] [Pick the date] Εγχειρίδιο λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Αρχική Σελίδα... 3 2. Δημιουργία Λογαριασμού... 3 3.

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης. Χαρακτηριστικά προϊόντος. Φόρτιση: Οδηγίες Λειτουργίας. Εναλλαγή λειτουργιών. Κουμπιά Λειτουργιών

Εγχειρίδιο Χρήσης. Χαρακτηριστικά προϊόντος. Φόρτιση: Οδηγίες Λειτουργίας. Εναλλαγή λειτουργιών. Κουμπιά Λειτουργιών Εγχειρίδιο Χρήσης Χαρακτηριστικά προϊόντος Με / Χωρίς έξοδο βίντεο HDMI 2,4 ίντσες LTPS TFT LCD οθόνη 4 μέρη του κυρίως φακού. Το εύρος εστίασης είναι 12 εκ. εώς άπειρο Φακοί HD ευρείας γωνίας 4x ψηφιακό

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης έναρξης CD180

Οδηγός γρήγορης έναρξης CD180 Οδηγός γρήγορης έναρξης CD180 Σημαντικές οδηγίες ασφαλείας Χρησιμοποιείτε μόνο την τροφοδοσία ρεύματος που αναγράφεται στα τεχνικά στοιχεία. Μην αφήνετε το προϊόν να έρχεται σε επαφή με υγρά. Εάν η μπαταρία

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ GPRS 1. ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ GOOGLE EARTH

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ GPRS 1. ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ GOOGLE EARTH Αχαρναί 20.7.09 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ GPRS 1. ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ GOOGLE EARTH Για τη σωστή λειτουργία του προγράμματος πρέπει να έχετε εγκαταστήσει στον υπολογιστή σας το λογισμικό χαρτογράφησης

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία η-μαθήματος με τη. 3 ο Μέρος Εισαγωγή πληροφοριών: δημιουργία ιστοσελίδας

Δημιουργία η-μαθήματος με τη. 3 ο Μέρος Εισαγωγή πληροφοριών: δημιουργία ιστοσελίδας Δημιουργία η-μαθήματος με τη χρήση του Moodle 3 ο Μέρος Εισαγωγή πληροφοριών: δημιουργία ιστοσελίδας Δημιουργία η-μαθήματος με τη χρήση του Moodle 3 ο Μέρος Εισαγωγή πληροφοριών: δημιουργία ιστοσελίδας

Διαβάστε περισσότερα

MANAGER SIDE BAR. Μία άλλη λειτουργία είναι το ξυπνητήρι. Μπορείτε να ορίσετε τον χρόνο υπενθύμισης. Μετά την λήξη του χρόνου θα ειδοποιηθείτε ηχητικά

MANAGER SIDE BAR. Μία άλλη λειτουργία είναι το ξυπνητήρι. Μπορείτε να ορίσετε τον χρόνο υπενθύμισης. Μετά την λήξη του χρόνου θα ειδοποιηθείτε ηχητικά MANAGER SIDE BAR Η Manager side bar είναι μία εφαρμογή σχεδιασμένη να προσφέρει μια σειρά από λειτουργίες και ευκολίες σε κάθε χρήστη Η/Υ προχωρημένο ή αρχάριο. Βασική λειτουργία της εφαρμογής είναι ότι

Διαβάστε περισσότερα

Χρήσιμες Οδηγίες για την Πλοήγηση στο Υποστηρικτικό Υλικό. Περιεχόμενα

Χρήσιμες Οδηγίες για την Πλοήγηση στο Υποστηρικτικό Υλικό. Περιεχόμενα Χρήσιμες Οδηγίες για την Πλοήγηση στο Υποστηρικτικό Υλικό Περιεχόμενα Βασικές απαιτήσεις... 2 Εγκατάσταση και Εκκίνηση... 2 Παράθυρο Πλοήγησης... 8 Πλήκτρα Ενεργειών του Πίνακα Πλοήγησης... 13 Πλήκτρα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ.

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1) Είσοδος στην εφαρμογή 2) Δημιουργία Περιόδου Υποβολής 2.α) Ακύρωση Περιόδου Υποβολής 3) Μέθοδος Υποβολής: Συμπλήρωση Φόρμας 3.α) Συμπλήρωση

Διαβάστε περισσότερα

nüvi 2300 series εγχειρίδιο γρήγορης εκκίνησης για χρήση με αυτά τα μοντέλα nüvi: 2300, 2310, 2340, 2350, 2360, 2370

nüvi 2300 series εγχειρίδιο γρήγορης εκκίνησης για χρήση με αυτά τα μοντέλα nüvi: 2300, 2310, 2340, 2350, 2360, 2370 nüvi 2300 series εγχειρίδιο γρήγορης εκκίνησης για χρήση με αυτά τα μοντέλα nüvi: 2300, 2310, 2340, 2350, 2360, 2370 Έναρξη χρήσης ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ Ανατρέξτε στον οδηγό Σημαντικές πληροφορίες για την ασφάλεια

Διαβάστε περισσότερα

Επανάκληση Διεθνείς κλήσεις Επαφές Άνοιγμα Επαφών Προβολή επαφών Προσθήκη νέας επαφής Αναζήτηση επαφής...

Επανάκληση Διεθνείς κλήσεις Επαφές Άνοιγμα Επαφών Προβολή επαφών Προσθήκη νέας επαφής Αναζήτηση επαφής... Περιεχόμενα Ξεκινώντας... 6 Αφαίρεση πίσω καλύμματος... 6 Τοποθέτηση καρτών SIM... 7 Φόρτιση της μπαταρίας... 9 Τοποθέτηση κάρτας μνήμης... 10 Ενεργοποίηση της συσκευής... 10 Απενεργοποίηση της συσκευής...

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ Κάθε ΝΟΔΕ παραλαμβάνει: 1. Ενάν αριθμό συσκευών (tablets), θηκών και πληκτρολογίων (άλλες αποστολές έχουν πληκτρολόγια ενσωματωμένα στη θήκη, άλλες έχουν

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή & Αφαίρεση κάρτας SΙΜ

Εισαγωγή & Αφαίρεση κάρτας SΙΜ Γρήγορο Οδηγό 4G ομή Ε 1 2 3 4 5 6 7 Γ χ σ ε η Γ α Ε 8 9 10 11 12 13 14 15 1 Συρτάρι υποδοχή SIM 2 Πίσω Κάμερα 3 Πίσω Φλα 4 Μπροστά Φλα 5 Ακουστικό 6 Μπροστινή κάμερα 7 Πλήκτρα αυξομείωση ένταση ήχου 8

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης Εφαρμογής

Οδηγίες Χρήσης Εφαρμογής Οδηγίες Χρήσης Εφαρμογής SciFY - Οκτώβριος 2016 Περιεχόμενα Εισαγωγή 3 Οδηγίες για τον εργοθεραπευτή / φροντιστή 4 Αρχική Οθόνη 4 Δημιουργία προφίλ 5 Ρυθμίσεις Επικοινωνίας 6 Ρυθμίσεις Ψυχαγωγίας 9 Ρυθμίσεις

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστήριο «Τεχνολογία Πολιτισμικού Λογισμικού» Ενότητα. Σχεδίαση Βάσεων Δεδομένων

Εργαστήριο «Τεχνολογία Πολιτισμικού Λογισμικού» Ενότητα. Σχεδίαση Βάσεων Δεδομένων Ενότητα 3 Σχεδίαση Βάσεων Δεδομένων 17 18 3.1 Εισαγωγή Μία βάση δεδομένων αποτελείται από δεδομένα για διάφορα θέματα τα οποία όμως σχετίζονται μεταξύ τους και είναι καταχωρημένα με συγκεκριμένο τρόπο.

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης του λογισμικού. Μελέτη Περιβάλλοντος Α & Β Δημοτικού

Εγχειρίδιο Χρήσης του λογισμικού. Μελέτη Περιβάλλοντος Α & Β Δημοτικού Εγχειρίδιο Χρήσης του λογισμικού Μελέτη Περιβάλλοντος Α & Β Δημοτικού Μελέτη Περιβάλλοντος Α & Β Δημοτικού Εγχειρίδιο Χρήσης του λογισμικού ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Μελέτη Περιβάλλοντος...2 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ...3

Διαβάστε περισσότερα

CAR MULTIMEDIA SERIES 530. Enjoy it. Οδηγίες χειρισμού Πλοήγηση

CAR MULTIMEDIA SERIES 530. Enjoy it. Οδηγίες χειρισμού Πλοήγηση CAR MULTIMEDIA SERIES 530 Enjoy it. Οδηγίες χειρισμού Πλοήγηση Ευχαριστούμε για την επιλογή σας του Blaupunkt Navigation ως πλοηγό σας. Αρχίστε να χρησιμοποιείτε τη συσκευή σας αμέσως. Αυτό το έγγραφο

Διαβάστε περισσότερα

MΠΑΤΑΡΙΑ ΚΑΛΩΔΙΟ USB

MΠΑΤΑΡΙΑ ΚΑΛΩΔΙΟ USB ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Περιεχόμενα πακέτου Ξεκινώντας Περιγραφή συσκευής Εισαγωγή κάρτας SIM & MicroSD Συνδέσεις 3G και Wi-Fi Το περιβάλλον Android Εργασία με το Android Επίλυση προβλημάτων για περισσότερες

Διαβάστε περισσότερα

Η εργασία που επέλεξες θα σου δώσει τη δυνατότητα να συνεργαστείς με συμμαθητές σου και να σχεδιάσετε μια εικονική εκδρομή με το Google Earth.

Η εργασία που επέλεξες θα σου δώσει τη δυνατότητα να συνεργαστείς με συμμαθητές σου και να σχεδιάσετε μια εικονική εκδρομή με το Google Earth. Μια εικονική εκδρομή με το Google Earth Αγαπητέ μαθητή, Η εργασία που επέλεξες θα σου δώσει τη δυνατότητα να συνεργαστείς με συμμαθητές σου και να σχεδιάσετε μια εικονική εκδρομή με το Google Earth. Εσύ

Διαβάστε περισσότερα

Αναπαραγωγή με αρχεία ήχου

Αναπαραγωγή με αρχεία ήχου Αναπαραγωγή με αρχεία ήχου Ανοίγει η παρουσίαση και εμφανίζεται η διαφάνεια τίτλου, "Πειράματα με αρχεία ήχου". Άσκηση 1: Εισαγωγή ήχου για συνεχή αναπαραγωγή Βήμα 1: Εισαγωγή ήχου Στη διαφάνεια 1, με

Διαβάστε περισσότερα

Marmitek UltraViewPro 1

Marmitek UltraViewPro 1 IP CAMERA SERIES IP Eye Anywhere 10 11 20 21 470 IP RoboCam 10 11 21 541 641 ULTRAVIEW PRO ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1..1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ....1 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2.. 2 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ... 2 ΚΕΦΑΛΑΙΟ......3 ΧΡΗΣΗ MARMITEK Ultraview

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης. Alpine Navigation System. Λογισμικό πλοήγησης για το Alpine Navigation System. Ελληνική Μάρτιος 2015, έκδ. 1.0

Εγχειρίδιο χρήσης. Alpine Navigation System. Λογισμικό πλοήγησης για το Alpine Navigation System. Ελληνική Μάρτιος 2015, έκδ. 1.0 Εγχειρίδιο χρήσης Alpine Navigation System Λογισμικό πλοήγησης για το Alpine Navigation System Ελληνική Μάρτιος 2015, έκδ. 1.0 Πίνακας περιεχομένων 1 Προειδοποιήσεις και πληροφορίες ασφάλειας... 5 2 Πώς

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Εγκατάστασης και Χρήσης Εκπαιδευτικής Εφαρμογής

Εγχειρίδιο Εγκατάστασης και Χρήσης Εκπαιδευτικής Εφαρμογής Εγχειρίδιο Εγκατάστασης και Χρήσης Εκπαιδευτικής Εφαρμογής Εγχειρίδιο Εγκατάστασης και Χρήσης Πίνακας Περιεχομένων. Πριν την εγκατάσταση... 3. Ελάχιστες απαιτήσεις σε εξοπλισμό... 3 2. Εγκατάσταση... 4

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή & Αφαίρεση κάρτας microsιμ

Εισαγωγή & Αφαίρεση κάρτας microsιμ Γρήγορο Οδηγό ομή 1 2 3 4 5 6 7 8 15 9 10 11 1 Είσοδο κάρτα SIM 2 Μπροστινή κάμερα 3 Υποδοχή ακουστικών 3.5mm 4 Ακουστικό 5 Μικρόφωνο 6 Πίσω Κάμερα 7 Φλα 8 Πλήκτρα αυξομείωση ένταση ήχου 9 Menu 10 Πλήκρο

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή 6. Δημιουργία λογαριασμού 13. Εγκατάσταση και λειτουργία του Skype 28. Βασικές λειτουργίες 32. Επιλογές συνομιλίας 48

Εισαγωγή 6. Δημιουργία λογαριασμού 13. Εγκατάσταση και λειτουργία του Skype 28. Βασικές λειτουργίες 32. Επιλογές συνομιλίας 48 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εισαγωγή 6 Δημιουργία λογαριασμού 13 Εγκατάσταση και λειτουργία του Skype 28 Βασικές λειτουργίες 32 Επιλογές συνομιλίας 48 Γενικές ρυθμίσεις Skype 64 Το Skype σε φορητές συσκευές 78 Εγγραφή

Διαβάστε περισσότερα

Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης

Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονομασία Windows είναι σήμα κατατεθέν της Microsoft Corporation στις Η.Π.Α. Οι πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή Επαφών από την κάρτα SIM

Εισαγωγή Επαφών από την κάρτα SIM 1 Εισαγωγή Επαφών από την κάρτα SIM 1. Πατήστε το Πλήκτρο Κεντρικής Σελίδας > > Επαφές. 2. Πατήστε το Πλήκτρο Μενού > Εισαγωγή / Εξαγωγή > Εισαγωγή από κάρτα SIM. Η συσκευή σας ZTE-RACER θα διαβάσει αυτόματα

Διαβάστε περισσότερα

DVR-422. DVR 422 ver 1.1 www.tele.gr

DVR-422. DVR 422 ver 1.1 www.tele.gr Συσκευή καταγραφής εικόνας DVR-422 Οδηγίες χρήσης 1 Χειριστήρια και µέρη της συσκευής Ενδεικτικό φόρτισης Ενδεικτικό λειτουργίας Οθόνη Έναρξη λειτουργίας Ακροδέκτης τροφοδοσίας Κουµπί ΟΚ Κουµπί Μενού Μικρόφωνο

Διαβάστε περισσότερα

Stellarium Εγχειρίδιο Οδηγιών

Stellarium Εγχειρίδιο Οδηγιών Προϋποθέσεις συστήματος: Windows (XP, Vista, 7) με DirectX 9.x και τελευταίες ServicePack ή MacOS X 10.3.x (ή υψηλότερη), κάρτα γραφικών 3D με υποστήριξη OpenGL, ελάχ. 512 MB RAM, 1 GB διαθέσιμος χώρος

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στην εφαρμογή Βασική Σελίδα (Activity) Αναζήτηση Πελάτη... 6 Προβολή Πελάτη... 7 Επεξεργασία Πελάτη... 10

Εισαγωγή στην εφαρμογή Βασική Σελίδα (Activity) Αναζήτηση Πελάτη... 6 Προβολή Πελάτη... 7 Επεξεργασία Πελάτη... 10 Περιεχόμενα Εισαγωγή στην εφαρμογή... 2 Βασική Σελίδα (Activity)... 3 Ρυθμίσεις... 3 Πελάτες... 6 Αναζήτηση Πελάτη... 6 Προβολή Πελάτη... 7 Επεξεργασία Πελάτη... 10 Αποθήκη... 11 Αναζήτηση προϊόντος...

Διαβάστε περισσότερα

Ολοκληρωμένες Δράσεις προβολής δημοσιότητας για το Δήμο Αρχανών Αστερουσίων Εγχειρίδιο Χρήσης - Παρουσίαση

Ολοκληρωμένες Δράσεις προβολής δημοσιότητας για το Δήμο Αρχανών Αστερουσίων Εγχειρίδιο Χρήσης - Παρουσίαση Novel Tech «Μέλος του Επιστημονικού & Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης» http://www.noveltech.gr info@noveltech.gr Ολοκληρωμένες Δράσεις προβολής δημοσιότητας για το Δήμο Αρχανών Αστερουσίων Εγχειρίδιο Χρήσης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ GRS-1

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ GRS-1 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ GRS-1 Σελίδα 1 ΓΕΝΙΚΑ - ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το GRS-1 της TOPCON διαθέτει λειτουργικό σύστημα Windows CE NET 6.1 παρέχοντας την δυνατότητα εγκατάστασης οποιασδήποτε εφαρμογής και λογισμικού έκδοσης

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ "PROΩΘΗΣΗ" PROώθηση

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ PROΩΘΗΣΗ PROώθηση ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ "PROΩΘΗΣΗ" PROώθηση Περιεχόμενα Εγκατάσταση ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ... 3 ΣΥΝΔΕΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ... 3 ΡΥΘΜΙΣΗ Wi-Fi... 4 ΕΙΣΟΔΟΣ ΧΡΗΣΤΗ... 6 ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΝΕΑΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ... 6 ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΣΚΕΥΗΣ...

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΜΑΘΗΤΗ. της Πλατφόρμας Τηλεκατάρτισης

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΜΑΘΗΤΗ. της Πλατφόρμας Τηλεκατάρτισης ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΜΑΘΗΤΗ της Πλατφόρμας Τηλεκατάρτισης ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Εισαγωγή...2 2. Αρχική σελίδα, Εισαγωγή & Περιβάλλον Συστήματος...3 2.1. Αρχική σελίδα εισαγωγής...3 2.2. Εισαγωγή στην Πλατφόρμα Τηλε-κατάρτισης...4

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Φοιτητή. Course Management Platform. Εισαγωγή. for Universities Ομάδα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Παν. Μακεδονίας Σεπτέμβριος 2004

Εγχειρίδιο Φοιτητή. Course Management Platform. Εισαγωγή. for Universities Ομάδα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Παν. Μακεδονίας Σεπτέμβριος 2004 Εγχειρίδιο Φοιτητή Εισαγωγή Η ηλεκτρονική πλατφόρμα, αποτελεί ένα ολοκληρωμένο σύστημα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης. Στόχος της είναι η παροχή υποδομών εκπαίδευσης και κατάρτισης ανεξάρτητα από τους περιοριστικούς

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες EQL Desktop (rev.1.0.23) ΣΥΝ ΕΣΗ S-710 ΜΕ ΚΑΛΩ ΙΟ USB ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Οδηγίες EQL Desktop (rev.1.0.23) ΣΥΝ ΕΣΗ S-710 ΜΕ ΚΑΛΩ ΙΟ USB ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ Οδηγίες EQL Desktop (rev.1.0.23) Πρόγραμμα για τον Προγραμματισμό των Μηχανών D.P.S. S-800, Open Cash και S-710 μέσω Ηλεκτρονικού Υπολογιστή ΣΥΝ ΕΣΗ S-710 ΜΕ ΚΑΛΩ ΙΟ USB Εγκατάσταση ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης NX404E. Ελληνική. NX404E Ελληνική 1

Εγχειρίδιο χρήσης NX404E. Ελληνική. NX404E Ελληνική 1 Εγχειρίδιο χρήσης NX404E Ελληνική NX404E Ελληνική 1 Ευχαριστούμε για την επιλογή σας του Clarion NX404 ως πλοηγό σας. Αρχίστε να χρησιμοποιείτε το Clarion NX404 αμέσως. Αυτό το έγγραφο παρέχει λεπτομερή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ. Με την συγχρηµατοδότηση. της Ελλάδας και. της Ευρωπαϊκής Ένωσης

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ. Με την συγχρηµατοδότηση. της Ελλάδας και.  της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Με την συγχρηµατοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης www.prosonolotahos.gr www.espa.gr Περιεχόμενα Περιεχόμενα 2 1 Εισαγωγή 3 1.1 ΓΕΝΙΚΑ 3 1.1.1 Εφαρμογή HealthGuide 3 1.1.2

Διαβάστε περισσότερα

Σειρά GPSMAP 800/1000 Εγχειρίδιο γρήγορης εκκίνησης

Σειρά GPSMAP 800/1000 Εγχειρίδιο γρήγορης εκκίνησης Σειρά GPSMAP 800/1000 Εγχειρίδιο γρήγορης εκκίνησης Ιανουάριος 2014 190-01658-67_0A Εκτυπώθηκε στην Ταϊβάν Παρουσίαση ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ Ανατρέξτε στον οδηγό Σημαντικές πληροφορίες για την ασφάλεια και το προϊόν

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστήριο «Τεχνολογία Πολιτισμικού Λογισμικού» Ενότητα. Επεξεργασία πινάκων

Εργαστήριο «Τεχνολογία Πολιτισμικού Λογισμικού» Ενότητα. Επεξεργασία πινάκων Ενότητα 4 Επεξεργασία πινάκων 36 37 4.1 Προσθήκη πεδίων Για να εισάγετε ένα πεδίο σε ένα πίνακα που υπάρχει ήδη στη βάση δεδομένων σας, βάζετε τον κέρσορα του ποντικιού στο πεδίο πάνω από το οποίο θέλετε

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ Σημειώσεις και ειδοποιήσεις ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ΣΗΜΕΙΩΣΗ υποδεικνύει σημαντικές πληροφορίες που σας βοηθούν να χρησιμοποιείτε καλύτερα τον υπολογιστή σας. ΠΡΟΣΟΧΗ:

Διαβάστε περισσότερα

www.e-katartisi.com Equal Society e-learning platform

www.e-katartisi.com Equal Society e-learning platform www.e-katartisi.com Equal Society e-learning platform Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΙΣΟ ΟΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ Για να εισέλθετε στην πλατφόρµα τηλεκατάρτισης της Equal Society και να έχετε πρόσβαση στα περιεχόµενά

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9

Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9 Οδηγίες Χρήσης Δεκέμβριος 2011 [1] Πίνακας Περιεχομένων 1. Αρχική Οθόνη...

Διαβάστε περισσότερα

Αλλαγή μεταξύ τρόπων εμφάνισης της σελίδας

Αλλαγή μεταξύ τρόπων εμφάνισης της σελίδας 1. 3.1.2.1. Αλλαγή μεταξύ τρόπων εμφάνισης της σελίδας 2. Πλήρης οθόνη Εάν επιθυμείτε να εργάζεστε σε ένα έγγραφο, το οποίο δε θα εμφανίζει τη γραμμή μενού, τις γραμμές εργαλείων και αντικειμένων ή τις

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Το Microsoft Word 2013 έχει διαφορετική εμφάνιση από προηγούμενες εκδόσεις. Γι αυτό το λόγο, δημιουργήσαμε αυτόν τον οδηγό για να ελαχιστοποιήσουμε την καμπύλη εκμάθησης. Γραμμή

Διαβάστε περισσότερα

Σημείωση για το προϊόν

Σημείωση για το προϊόν Έναρξη από εδώ Copyright 2013 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονομασία Windows είναι σήμα κατατεθέν της Microsoft Corporation στις ΗΠΑ. Οι πληροφορίες στο παρόν έγγραφο μπορεί να αλλάξουν χωρίς

Διαβάστε περισσότερα

Tηλέφωνο FC312E ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

Tηλέφωνο FC312E ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Tηλέφωνο FC312E ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Copyright Huawei Technologies Co., Ltd. 2011. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή και η μετάδοση οποιουδήποτε τμήματος της παρούσας, σε οποιαδήποτε

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης του λογισμικού. Βλέπω και Μαθαίνω Οι πρώτες μου δεξιότητες στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα

Εγχειρίδιο Χρήσης του λογισμικού. Βλέπω και Μαθαίνω Οι πρώτες μου δεξιότητες στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα Εγχειρίδιο Χρήσης του λογισμικού Βλέπω και Μαθαίνω Οι πρώτες μου δεξιότητες στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα Βλέπω και Μαθαίνω Οι πρώτες μου δεξιότητες στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα Εγχειρίδιο Χρήσης του

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ WEBCAM STATION EVOLUTION

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ WEBCAM STATION EVOLUTION ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ WEBCAM STATION EVOLUTION ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Κάνοντας κλικ σε έναν τίτλο σε αυτόν τον πίνακα περιεχομένων, θα εμφανιστεί η αντίστοιχη παράγραφος 1. 2. 3. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 3 ΡΥΘΜΙΣΗ ΗΧΟΥ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ 4 ΕΜΦΑΝΙΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Swap Frame. 17.8cm/ 7 Ψηφιακή κορνίζα με λειτουργία αναπαραγωγής εικόνας και ήχου. Εγχειρίδιο Χρήσης

Swap Frame. 17.8cm/ 7 Ψηφιακή κορνίζα με λειτουργία αναπαραγωγής εικόνας και ήχου. Εγχειρίδιο Χρήσης Swap Frame 17.8cm/ 7 Ψηφιακή κορνίζα με λειτουργία αναπαραγωγής εικόνας και ήχου Εγχειρίδιο Χρήσης 1 Μη ρίξετε τη συσκευή στα οικιακά απορρίμματα. Αν θελήσετε να την πετάξετε, να απευθυνθείτε στην τοπική

Διαβάστε περισσότερα

Χρήση της αναπαραγωγής ipod

Χρήση της αναπαραγωγής ipod Χρήση της αναπαραγωγής ipod Χρήση της αναπαραγωγής ipod Μόλις συνδέσετε ένα ipod, μπορείτε να εκτελέσετε αναπαραγωγή αρχείων μουσικής ή βίντεο ipod. Με τη χρήση του δέκτη, μπορείτε να εκτελέσετε λειτουργίες

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης Alpine Navigation

Εγχειρίδιο χρήσης Alpine Navigation Εγχειρίδιο χρήσης Alpine Navigation Λογισμικό πλοήγησης για το Alpine INE-W987D/X800D-U/X800D Ελληνική Ιανουάριος 2014, έκδ. 1.0 Ευχαριστούμε για την επιλογή σας του Alpine INE-W987D/X800D-U/X800D ως πλοηγό

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήστη. NAVIGON 12xx 22xx. Ελληνικά

Εγχειρίδιο χρήστη. NAVIGON 12xx 22xx. Ελληνικά Εγχειρίδιο χρήστη NAVIGON 12xx 22xx Ελληνικά Σεπτέμβριος 2008 Το σύμβολο ενός διαγραμμένου κάδου αποριμμάτων με ρόδες σημαίνει ότι το προϊόν πρέπει να διατίθεται σε ειδικά σημεία συλλογής απορριμμάτων

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ. Τρόπος λειτουργίας TV και TV+STB. Τοποθέτηση και αντικατάσταση των µπαταριών. Γενικές πληροφορίες: Περιγραφή λειτουργίας

Ο ΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ. Τρόπος λειτουργίας TV και TV+STB. Τοποθέτηση και αντικατάσταση των µπαταριών. Γενικές πληροφορίες: Περιγραφή λειτουργίας Ο ΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ruwido m_2 τηλεχειριστήριο γενικής χρήσης Σας συγχαίρουµε για την αγορά ενός RUWIDO τηλεχειριστηρίου γενικής χρήσης. Το νέο σας τηλεχειριστήριο αντικαθιστά το πρωτότυπο τηλεχειριστήριο

Διαβάστε περισσότερα

Τηλεχειριστήριο μέσων HP (Μόνο σε επιλεγμένα μοντέλα) Οδηγός χρήσης

Τηλεχειριστήριο μέσων HP (Μόνο σε επιλεγμένα μοντέλα) Οδηγός χρήσης Τηλεχειριστήριο μέσων HP (Μόνο σε επιλεγμένα μοντέλα) Οδηγός χρήσης Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι ονομασίες Windows και Windows Vista είναι εμπορικά σήματα ή σήματα κατατεθέντα

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήστη NAVIGON 2100 2110. Ελληνικά

Εγχειρίδιο χρήστη NAVIGON 2100 2110. Ελληνικά Εγχειρίδιο χρήστη NAVIGON 2100 2110 Ελληνικά Αύγουστος 2007 Το σύμβολο ενός διαγραμμένου κάδου αποριμμάτων με ρόδες σημαίνει ότι το προϊόν πρέπει να διατίθεται σε ειδικά σημεία συλλογής απορριμμάτων στην

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΜΑΘΗΜΑ : Η/Υ I (ενότητα WINDOWS) ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ : ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ, Καθηγητής ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ : ΘΕΑΝΩ ΧΑΤΖΙΔΑΚΗ, Εργαστηριακό

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήστη NAVIGON 7100 7110. Ελληνικά

Εγχειρίδιο χρήστη NAVIGON 7100 7110. Ελληνικά Εγχειρίδιο χρήστη NAVIGON 7100 7110 Ελληνικά Φεβρουάριος 2008 Το σύμβολο ενός διαγραμμένου κάδου αποριμμάτων με ρόδες σημαίνει ότι το προϊόν πρέπει να διατίθεται σε ειδικά σημεία συλλογής απορριμμάτων

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης. Alpine Navigation

Εγχειρίδιο χρήσης. Alpine Navigation Εγχειρίδιο χρήσης Alpine Navigation Λογισμικό πλοήγησης για το Alpine INE-W977BT Ελληνική (GR) Ευχαριστούμε για την επιλογή σας του Alpine-NAVI ως πλοηγό σας. Αρχίστε να χρησιμοποιείτε τη συσκευή σας αμέσως.

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ. Τοποθέτηση και αντικατάσταση των µπαταριών. Γενικές πληροφορίες. Περιγραφή λειτουργίας. ruwido s_4 τηλεχειριστήριο γενικής χρήσης

Ο ΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ. Τοποθέτηση και αντικατάσταση των µπαταριών. Γενικές πληροφορίες. Περιγραφή λειτουργίας. ruwido s_4 τηλεχειριστήριο γενικής χρήσης Ο ΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ruwido s_4 τηλεχειριστήριο γενικής χρήσης Σας συγχαίρουµε για την αγορά ενός RUWIDO τηλεχειριστηρίου γενικής χρήσης. Το νέο σας τηλεχειριστήριο αντικαθιστά το πρωτότυπο τηλεχειριστήριο

Διαβάστε περισσότερα

VENUS VHS-704 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΥΡΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ 2 ΚΑΛΩΔΙΩΝ

VENUS VHS-704 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΥΡΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ 2 ΚΑΛΩΔΙΩΝ VENUS VHS-704 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΥΡΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ 2 ΚΑΛΩΔΙΩΝ 1.Εξαρτήματα και λειτουργίες Οι κωδικοί 8200 έως 8231 χρησιμοποιούνται για να ορίσουν την διεύθυνση της κάθε θυροτηλεόραση από 00 έως 31.

Διαβάστε περισσότερα

GMI 20 Εγχειρίδιο κατόχου

GMI 20 Εγχειρίδιο κατόχου GMI 20 Εγχειρίδιο κατόχου Ιούνιος 2013 190-01609-47_0A Εκτυπώθηκε στην Ταϊβάν Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Σύμφωνα με τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων, απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΧΕΙΟ ΕΚΘΕΣΕΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014

ΑΡΧΕΙΟ ΕΚΘΕΣΕΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014 ΑΡΧΕΙΟ ΕΚΘΕΣΕΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΙΧΑΛΟΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΙΧΑΛΟΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Σολωμού 41, 71306, Ηράκλειο Κρήτης τηλ/φαξ:

Διαβάστε περισσότερα

Το etrex είναι ένα GPS χειρός βάρους 150 γραµµαρίων που δέχεται σήµατα από 12 δορυφόρους. Όλα τα πλήκτρα βρίσκονται και στις δυο πλευρές της µονάδας έ

Το etrex είναι ένα GPS χειρός βάρους 150 γραµµαρίων που δέχεται σήµατα από 12 δορυφόρους. Όλα τα πλήκτρα βρίσκονται και στις δυο πλευρές της µονάδας έ etrex Εγχειρίδιο Χρήσης Το etrex είναι ένα GPS χειρός βάρους 150 γραµµαρίων που δέχεται σήµατα από 12 δορυφόρους. Όλα τα πλήκτρα βρίσκονται και στις δυο πλευρές της µονάδας έτσι ώστε να είναι εύκολος και

Διαβάστε περισσότερα

Cubitech Hellas Ακροπόλεως 24, Καλλιθέα, Αθήνα Τ.Κ. 176 75, Ελλάδα, Τηλ. 210 9580887-8 Φαξ.2109580885

Cubitech Hellas Ακροπόλεως 24, Καλλιθέα, Αθήνα Τ.Κ. 176 75, Ελλάδα, Τηλ. 210 9580887-8 Φαξ.2109580885 CubisLITE Client Οδηγίες Χρήσεως Cubitech Hellas Ακροπόλεως 24, Καλλιθέα, Αθήνα Τ.Κ. 176 75, Ελλάδα, Τηλ. 210 9580887-8 Φαξ.2109580885 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Γενικά 1. Τι είναι ο CubisLITE Server 2. Τι είναι ο

Διαβάστε περισσότερα