ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ - ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ - ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ"

Transcript

1 Περιεχόμενα Περιεχόμενα ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ - ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ Περιεχόμενα συσκευασίας Προαιρετικά αξεσουάρ Εγκατάσταση του συστήματος Ξεκινώντας το NaviMate για πρώτη φορά Πλοηγός Βοηθός Ψυχαγωγία Άνοιγμα Αρχείων Παιχνίδια Σύστημα Πλοήγηση «Μετακίνηση» (pan) Διαθέσιμες λειτουργίες / Βασικό Menu Προορισμός Δήλωση Προορισμού με οδό και αριθμό Δήλωση με δύο οδούς που διασταυρώνονται Προσθήκη στα «Αγαπημένα» Διαγραφή από «Αγαπημένα» Δήλωση προορισμού σε σημείο ενδιαφέροντος Κατεύθυνση οχήματος Παράμετροι Χάρτης Ακύρωση δρομολογίου Ζωγραφική / Ατζέντα / Σημειώσεις Προσομοίωση πλοήγησης Προβολή 3D / 2D Τερματισμός λειτουργίας του συστήματος Αντιμετώπιση σφαλμάτων και πληροφορίες υποστήριξης Ευρετήριο

2 2 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ - ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Η ΣΥΣΚΕΥΗ NAVIMATE ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΕΙ ΔΕΚΤΗ GPS. ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ ΙΣΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΤΕ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ ΔΟΡΥΦΟΡΩΝ. ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΕΩΣ ΚΑΙ 30 ΛΕΠΤΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΝΤΟΠΙΣΕΙ ΔΟΡΥΦΟ- ΡΟΥΣ Ο ΔΕΚΤΗΣ. ΙΣΩΣ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ Η ΣΥΣΚΕΥΗ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΛΕΙΣΤΗ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ 1 ΜΗΝΑ Ή ΕΧΕΤΕ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡ- ΓΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, Ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ ΔΟΡΥΦΟΡΩΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ 1-3 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΑΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΛΗΨΗΣ ΤΗ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΗΜΕΙΟ. COMPUCON 2007 Όλα τα εταιρικά ονόματα και λογότυπα αυτού του εντύπου είναι σήματα κατατεθέντα

3 3 Περιεχόμενα συσκευασίας Η συσκευασία του προϊόντος Navimate 420 αποτελείται από: Οθόνη αφής 4 TFT LCD Ανάλυση Οθόνης 320X240 Ενσωματωμένη κεραία GPS Δέκτης GPS Sirf Star III Μία είσοδος video (NTSC/PAL) Λειτουργικό Σύστημα Windows CE 4.2 Επεξεργαστή Samsung MHz Υποδοχή μνήμης τύπου SD Βάση στήριξης Καλώδιο τροφοδοσίας αυτοκινήτου 12 / 24V Καλώδιο AV εισόδου εικονοσήματος Κάρτα μνήμης SD 256 MB Γραφίδα Εγχειρίδιο χρήσης Προαιρετικά αξεσουάρ Εξωτερική κεραία GPS Καλώδιο Τροφοδοσίας 220V Εγκατάσταση του συστήματος Βήμα 1 ο Τοποθετείστε τη βάση στήριξης στο παρμπρίζ του οχήματος. Πιέστε τη βεντούζα και σφίξτε τη βίδα της ώστε η βάση να κουμπώσει γερά στο τζάμι. Βήμα 2 ο Ρυθμίστε την κάθε άρθρωση της βάσης στην επιθυμητή θέση. Βήμα 3 ο Βιδώστε το πίσω μέρος της συσκευής NAVIMATE 420 πάνω στην άκρη της βάσης. Βήμα 4 ο Τοποθετείστε το καλώδιο τροφοδοσίας από τη μια μεριά στη συσκευή και από την άλλη στην πρίζα αναπτήρα του οχήματος.

4 4 Συσκευή NaviMate Zoom In: Μεγαλώνει την κλίμακα του χάρτη 2 - Zoom Out : Μικραίνει την κλίμακα του χάρτη 3 - Menu: Πιέζοντας το συγκεκριμένο κουμπί εμφανίζεται το κυρίως μενού. 4 - Έξυπνο κουμπί: Εμφανίζεται το μενού όπου συγκεκριμένα σημεία μπορούμε να τα αποθηκεύσουμε ως αφετηρία,προορισμό κτλ 5 - Power ON/Off : Πιέζοντας αυτό το κουμπί κλείνει η οθόνη. 6 Led: Κόκκινο - Η συσκευή φορτίζει, Μπλέ Η φόρτιση της συσκευής ολοκληρώθηκε Ξεκινώντας το NaviMate για πρώτη φορά Πατάτε το εικονίδιο Πλοηγός και περιμένετε την εφαρμογή να φορτώσει τους χάρτες. Επίσης, σημειώστε ότι κατά την πρώτη φορά που ξεκινά ο πλοηγός η αναζήτηση δορυφόρων μπορεί να διαρκέσει ως και 30 λεπτά. Για να διευκολύνετε τη διαδικασία, συνιστάται να είστε σε ανοικτό χώρο και να μην υπάρχουν ορατά εμπόδια μεταξύ κεραίας GPS και ουρανού.

5 5 Πλοηγός: Πιέστε το εικονίδιο Πλοηγός για να γίνει εκκίνηση της εφαρμογής πλοήγησης. Πατώντας το εικονίδιο Πλοηγός μπαίνετε στην εφαρμογή που λειτουργεί ο πλοηγός οχημάτων (βλ. παρακάτω, κεφάλαιο «Πλοήγηση»). Εκτός από τον πλοηγό έχετε πρόσβαση και σε επιπλέον εφαρμογές: Μουσική Το σύστημα παρέχει δυνατότητα αναπαραγωγής αρχείων ήχου τα οποία αποθηκεύονται στην SD κάρτα μνήμης. Υποστηρίζονται τα αρχεία: τύπου MP3 και OGG Εικόνες Εφαρμογή θέασης αρχείων εικόνας. Οι εικόνες πρέπει να είναι τύπου jpeg ή bmp. Video Εφαρμογή θέασης αρχείων βίντεο. Τα αρχεία βίντεο θα πρέπει να είναι τύπου asf ή wmv. Τα αρχεία ήχου, εικόνας και βίντεο θα πρέπει να βρίσκονται στον φάκελο media της κάρτας SD. Εάν αυτός ο φάκελος δεν υπάρχει δημιουργήστε τον και αντιγράψτε μέσα τα συγκεκριμένα αρχεία.

6 6 AUX Πατώντας το εικονίδιο AUX επιτρέπεται η είσοδος εικονοσήματος AV στη συσκευή μέσω καλωδίου RCA (συμπεριλαμβάνεται στη συσκευασία). Ρυθμίσεις Συσκευής Πιέστε το κουμπί ρυθμίσεις στο κεντρικό μενού: Οθόνη Αφής Ευθυγράμμιση της οθόνης αφής (εικονίδιο οθόνη αφής ). Ακολουθήστε βήμα προς βήμα τις οδηγίες για την ευθυγράμμιση της οθόνης. Ρυθμίσεις 1. Φωτεινότητα οθόνης. Ρύθμιση του επιπέδου φωτεινότητας της οθόνης πιέζοντας διαδοχικά το εικονίδιο της λάμπας. 2. Είσοδος video. Επιλογή μεταξύ NTSC και PAL ρύθμισης της εισόδου εικονοσήματος. 3. Ασφάλεια. Επιλέξτε ON για κλείδωμα των κουμπιών της συσκευής (η επιφάνεια αφής της συσκευής εξακολουθεί να είναι ενεργή). Επιλέξτε OFF για ξεκλείδωμα των αντίστοιχων κουμπιών. 4. Smart Volume. Επιλέξτε ΟΝ για αυτόματη εναλλαγή της έντασης της συσκευής ανάλογα με τη ταχύτητα του οχήματος. Επιλέξτε OFF για ορισμό της έντασης ήχου της συσκευής από τον χρήστη.

7 7 Πλοήγηση Αρχική οθόνη Στην αρχική οθόνη του προγράμματος διακρίνονται τα παρακάτω εικονίδια: Εικονίδιο Ένδειξη ισχύος λήψης GPS To εικονίδιο αυτό εμφανίζει την ισχύ λήψης σήματος GPS στο σημείο, όπου βρίσκεται κάθε φορά το όχημα. Για τη σωστή λειτουργία του πλοηγού, πρέπει να ελέγχεται το σήμα του δορυφόρου (GPS). Για το λόγο αυτό όταν υπάρχει ασθενές σήμα, το σύστημα σας προειδοποιεί με αντίστοιχο φωνητικό μήνυμα. Η ισχύς λήψης σήματος GPS εμφανίζεται με πράσινες γραμμές. Μια γραμμή σημαίνει οριακά καλό σήμα (4 ορατοί δορυφόροι), ενώ 5 γραμμές είναι το μέγιστο δυνατό σήμα (με 8 ή περισσότερους ορατούς δορυφόρους). Σε περίπτωση που δεν υπάρχει καμία πράσινη γραμμή είναι αποτέλεσμα κακού σήματος και τα στοιχεία που δίνονται στην οθόνη πιθανόν να μην αντιστοιχούν στην πραγματικότητα. Στην περίπτωση αυτή πρέπει να περιμένετε μερικά λεπτά, ή αν είναι δυνατό να μετακινηθείτε σε κάποιο σημείο που να μην έχει παρεμβολές από ψηλά κτίρια, υπόστεγα κλπ.

8 8 Εικονίδιο Αυτόματου Zoom Το εικονίδιο αυτό ενεργοποιεί την αυτόματη μεταβολή του zoom (κλίμακα) ανάλογα με τη ταχύτητα του οχήματος. Επίσης σε περίπτωση μετακίνησης του χάρτη σε θέση διαφορετική από αυτή που βρίσκεται πατώντας το, σας μεταφέρει αυτόματα στην τρέχουσα θέση. «Μετακίνηση» (pan) Με άγγιγμα και μετακίνηση πάνω στο χάρτη οποιαδήποτε στιγμή μπορείτε να μετακινήσετε το χάρτη, έτσι ώστε να αντλήσετε οποιεσδήποτε πληροφορίες θέλετε από αυτόν. Για την αυτόματη επαναφορά του χάρτη στην τρέχουσα θέση του οχήματος μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εικονίδιο του αυτόματου zoom, όπως αναφέραμε παραπάνω. Εναλλακτικά, αν δεν αγγίξετε την οθόνη για 15 δευτερόλεπτα το σύστημα θα ενεργοποιήσει από μόνο του το αυτόματο zoom. Εικονίδιο Μεγέθυνσης Χάρτη Το εικονίδιο αυτό αυξάνει το zoom έτσι ώστε να είναι ορατές περισσότερες λεπτομέρειες. Υπάρχουν πληροφορίες οι οποίες εμφανίζονται μόνο μετά από κάποιο zoom, έτσι ώστε να μη «φορτώνεται» ο χάρτης. Έτσι για παράδειγμα, τα σημεία ενδιαφέροντος, οι ετικέτες των δρόμων κ.α. εμφανίζονται σε μεγάλη κλίμακα μεγέθυνσης. Εικονίδιο Σμίκρυνσης Χάρτη Το εικονίδιο αυτό μειώνει το zoom έτσι ώστε να έχετε μια εποπτική εικόνα του χάρτη. Με τον τρόπο αυτό είναι πολύ πιο εύκολο να προσανατολιστείτε, καθώς μπορείτε να βλέπετε μεγαλύτερο μέρος του χάρτη, με μικρή όμως λεπτομέρεια. Εικονίδιο Σίγασης (mute) Πατώντας το εικονίδιο της σίγασης ενεργοποιούνται ή απενεργοποιούνται αντίστοιχα οι φωνητικές οδηγίες / ειδοποιήσεις. Εικονίδιο Menu Το εικονίδιο αυτό οδηγεί σε μια σειρά λειτουργιών του συστήματος: επιλογή προορισμού, παράμετροι, αναζήτηση στο χάρτη, ακύρωση δρομολογίου, δυνατότητα ζωγραφικής / ατζέντας, προσομοίωση πλοήγησης και προβολής δισδιάστατης ή τρισδιάστατης απεικόνισης.

9 9 Εικονίδιο εναλλαγής κατάστασης Ημέρας-Νύχτας Το εικονίδιο αυτό δίνει τη δυνατότητα εναλλαγής φωτισμού ημέρας και νύχτας. Πατώντας τον ήλιο, το φόντο της εφαρμογής αλλάζει σε night mode και γίνεται μαύρο, έτσι ώστε να μην είναι φωτεινό και να μην ενοχλεί την όραση του οδηγού τη νύχτα. Πατώντας τώρα το φεγγάρι, επανέρχεται σε day mode και γίνεται κίτρινο, χρώμα αποδεκτό για τη διάρκεια της ημέρας. Επιπλέον, το λογισμικό επιλέγει αυτόματα τους χρωματισμούς ημέρας/νύχτας ανάλογα με την τρέχουσα ώρα. Εικονίδιο Πυξίδα Το εικονίδιο αυτό δείχνει τον προσανατολισμό του οχήματος. Πατώντας το μία φορά (κίτρινο γέμισμα) δίνει τη δυνατότητα κλειδώματος της περιστροφής του χάρτη σύμφωνα με τον βορρά. Πατώντας το πάλι (σκούρο πράσινο γέμισμα) ο χάρτης περιστρέφεται σύμφωνα με την κατεύθυνση κίνησης. Δίπλα στη πυξίδα αναγράφεται ο προσανατολισμός της κίνησης του οχήματος. Οι πιθανές ενδείξεις είναι: Β Βόρεια Ν Νότια ΒA Βορειοανατολικά ΝΔ Νοτιοδυτικά A Aνατολικά Δ Δυτικά ΝΑ Νοτιοοανατολικά BΔ Βορειοδυτικά Εικονίδιο Βέλος Το βέλος ενεργοποιείται κατά τη διάρκεια μιας πλοήγησης και δείχνει σε ποια κατεύθυνση βρίσκεται ο τελικός προορισμός που έχει θέσει ο οδηγός. Διαθέσιμες λειτουργίες / Βασικό Menu

10 10 Προορισμός Στο παράθυρο που εμφανίζεται έχετε τη δυνατότητα να ορίσετε ως προορισμό του δρομολογίου σας ένα σημείο πάνω στο χάρτη. Έχετε τη δυνατότητα αναζήτησης με τρεις τρόπους: Δίνοντας δήμο, οδό και αριθμό (ακολουθεί παράδειγμα παρακάτω). Δίνοντας 2 οδούς που διασταυρώνονται (κουμπί «Διασ.»). Ακολουθείτε τα παραπάνω βήματα πρώτα για την 1 η οδό και μετά για τη 2 η. Επιλέγοντας κάποιο σημείο ενδιαφέροντος (κουμπί «Σημείο» και επιλέγετε από τις κατηγορίες, πχ Αεροδρόμια, Εκκλησίες, Κινηματογράφοι, Φαρμακεία κλπ.) Σημείωση: Τα χωριά, καθώς και οι πόλεις επιλέγονται μέσα από την κατηγορία «Οικισμοί». Επιλέγοντας την κατηγορία αυτή περιορίζετε τα κριτήρια των αναζητήσεών σας και εξοικονομείτε χρόνο. Πατώντας διαδοχικά τα πλήκτρα των πεδίων αναζήτησης δίνετε τα στοιχεία του σημείου που αναζητείτε. Η καταχώρηση των στοιχείων γίνεται με τη χρήση του ενσωματωμένου πληκτρολογίου στο κάτω μέρος της φόρμας. Όταν επιλεχτεί ένα σημείο με οποιαδήποτε από τις τρεις μεθόδους, πατήστε ΟΚ για να γίνει αυτόματα ο υπολογισμός του βέλτιστου δρομολογίου προς το σημείο αυτό με αφετηρία την τρέχουσα θέση του οχήματος. Το κουμπί «Επιλογές» (κάτω από το «OK») παρέχει τη δυνατότητα επιλογής δρομολόγησης με προτίμηση ή αποφυγή της Αττικής Οδού και του δακτυλίου. Το κουμπί «Αυτόματο» επαναφέρει το λογισμικό στην αυτόματη επιλογή του δακτυλίου και της Αττικής Οδού. Για ακύρωση κάποιου προορισμού επιλέξτε το πλήκτρο «Άκυρο». Δήλωση Προορισμού με οδό και αριθμό Έστω ότι ψάχνετε να βρείτε που βρίσκεται η διεύθυνση Συνδίκα 35 στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Πρώτα από όλα πατήστε το πλήκτρο «Δήμος». Στη λίστα εμφανίζονται όλοι οι δήμοι της Ελλάδας. Πληκτρολογώντας τα πρώτα γράμματα «Θ»,

11 11 «Ε», «Σ», στη λίστα εμφανίζονται οι δήμοι που ξεκινούν από τα γράμματα αυτά. (Διαπιστώνετε ότι καθώς πληκτρολογείτε γράμματα, αυτόματα απενεργοποιούνται τα γράμματα που δεν ακολουθούν μετά το «Θ» κ.ο.κ., στη λίστα. Επιλέγετε «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ» και στη συνέχεια πατάτε το πλήκτρο «Οδός». Στο πληκτρολόγιο πατάτε το πλήκτρο Σ καθώς είναι το πρώτο γράμμα της οδού Συνδίκα. Το πληκτρολόγιο λειτουργεί όπως αναφέραμε και παραπάνω. Επίσης, αν τσεκάρετε την «Αναζήτηση μέρους του ονόματος», καθώς πληκτρολογείτε «ΣΥΝΔ» θα σας εμφανίσει πιθανές οδούς που να περιέχουν αυτά τα γράμματα στο πρώτο ή στο δεύτερο μέρος του ονόματός τους. Όσο προσθέτετε γράμματα οι δυνατές επιλογές λιγοστεύουν. Για να επιλέξετε την οδό που τελικά σας ενδιαφέρει πρέπει να αγγίξετε το όνομά της πάνω στη λίστα ή να μετακινηθείτε στη λίστα με τα βελάκια ή με τα πλήκτρα «ΠΑΝΩ», «ΚΑΤΩ». Μετά την επιλογή της οδού, πατάτε το πλήκτρο «Αριθμός» και εισάγετε το 35 από το πληκτρολόγιο με τους αριθμούς που ανοίγει. Τέλος, πατάτε ΟΚ. Αν δεν γνωρίζετε αριθμό, ή αν δεν είναι αριθμημένη η συγκεκριμένη οδός, μπορείτε να πατήσετε ΟΚ απευθείας και τότε θα γίνει δρομολόγηση προς το πλησιέστερο, σε σχέση με την τρέχουσα θέση του οχήματος, τμήμα του δρόμου. Αν ο αριθμός που πληκτρολογήσατε δεν υπάρχει, τότε σας δίνεται η επιλογή, μέσω μηνύματος που εμφανίζεται, να κάνετε δρομολόγηση στο πλησιέστερο τμήμα του δρόμου ή να ορίσετε κάποιον άλλο αριθμό. Μπορείτε να κάνετε την αναζήτησή σας ξεκινώντας κατευθείαν από την «Οδό». Πληκτρολογείτε τα πρώτα γράμματα και βλέπετε ότι δίπλα σε κάθε όνομα οδού εμφανίζεται σε παρένθεση ο δήμος στον οποίο ανήκει. Συνεχίζετε με τα παραπάνω βήματα. Δήλωση με δύο οδούς που διασταυρώνονται Έστω ότι ψάχνετε να βρείτε που βρίσκεται η διασταύρωση Εγνατίας και Βενιζέλου στον Δήμο Θεσσαλονίκης. Επιλέξτε το πλήκτρο «Διασ.» για να επιλεχθεί η κατάλληλη μέθοδος αναζήτησης. Αν θέλετε να περιορίσετε την αναζήτηση σας πατάτε «Δήμος» για να ορίσετε πρώτα τον Δήμο αναζήτησης, αλλιώς στα αποτελέσματα της 1ης οδού θα εμφανιστούν αποτελέσματα από όλους τους δήμους. Αμέσως εισάγετε την 1 η οδό «ΕΓΝΑ- ΤΙΑ», όπως περιγράψαμε παραπάνω. Στη συνέχεια πατάτε «2 η οδός» και εισάγετε «ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ». Θα διαπιστώσετε ότι για τη δεύτερη οδό της διασταύρωσης, εμφανίζονται στη λίστα μόνο οι οδοί που διασταυρώνο-

12 12 νται με την ΕΓΝΑΤΙΑ. Όπως και παραπάνω, πατάτε τα πλήκτρα «Β», «Ε», «Ν» εμφανίζεται η οδός Βενιζέλου. Πατώντας ΟΚ ορίζεται το σημείο αυτό ως προορισμός και υπολογίζεται η βέλτιστη διαδρομή. Σημείωση: Αν πατήσετε το εικονίδιο με το πληκτρολόγιο, θα γυρίσει το πληκτρολόγιο σε λατινικούς χαρακτήρες. Επίσης πατώντας το εικονίδιο «1, 2, 3», εμφανίζεται πληκτρολόγιο με αριθμούς καθώς και με άλλα σύμβολα (τελεία, κόμμα, ευρώ κλπ.). Τέλος, εισάγετε κενό πατώντας το. Σημείωση: Αν αγγίξετε σε ένα συγκεκριμένο σημείο πάνω στο χάρτη για 2 περίπου δευτερόλεπτα, θα ανοίξει ένα παράθυρο με τις εντολές «πλοήγηση προς», «αφετηρία», «αποθήκευση σημείου» και «άκυρο». Χρησιμοποιείτε αυτό το μενού για εξοικονόμηση χρόνου. Βρίσκετε το σημείο προορισμού στο χάρτη (αγγίζοντας και μετακινώντας με το δάχτυλο) και το κρατάτε πατημένο για 2 δευτερόλεπτα. Επιλέγετε «πλοήγηση προς» και ξεκινάτε την πλοήγησή σας. Το κουμπί «αφετηρία» το χρησιμοποιείτε με τον ίδιο τρόπο, όταν όμως κάνετε προσομοίωση πλοήγησης, για να ορίσετε την αφετηρία της πλοήγησης. [ Προσθήκη στα «Αγαπημένα» Μπορείτε να αποθηκεύσετε ένα σημείο του χάρτη στην κατηγορία σημείων ενδιαφέροντος «Αγαπημένα» για εύκολη πλοήγηση προς αυτό. Αγγίξτε επίμονα το επιθυμητό σημείο για τουλάχιστον 2 δευτερόλεπτα και αφήνοντας το χέρι σας εμφανίζεται ένα παράθυρο εντολών. Εκεί επιλέξτε «Aποθήκευση Σημείου».

13 13 Διαγραφή από «Αγαπημένα» Από το μενού επιλέγετε «Προορισμός», «Σημείο», «Αγαπημένα», «Σημείο». Επιλέγετε το σημείο που θέλετε να διαγράψετε και πατάτε το «x» του πληκτρολογίου. Δήλωση προορισμού σε σημείο ενδιαφέροντος Έστω ότι ψάχνετε να βρείτε το πλησιέστερο φαρμακείο. Από το μενού «Προορισμός», πατάτε το πλήκτρο «Σημείο» και μετά πατάτε το πλήκτρο «Φ», μετά το «Α» και μετά το «Ρ», καθώς είναι τα πρώτα γράμματα της λέξης Φαρμακεία. Βλέπετε ότι στη λίστα επιλέγεται αυτόματα η κατηγορία «Φαρμακεία». Εάν θέλαμε κάποιο ταχυδρομείο θα γράφαμε «Τ» κ.ο.κ. Μετά πατάτε το πλήκτρο «Σημείο» και στη λίστα εμφανίζονται όλα τα φαρμακεία, ξεκινώντας από το πλησιέστερο. Η απόσταση αναγράφεται δίπλα στη λέξη «Φαρμακείο», σε μέτρα ή χιλιόμετρα. Επιλέγετε το φαρμακείο που επιθυμείτε και πατάτε ΟΚ για να επιλεχθεί το φαρμακείο αυτό ως τελικός προορισμός.

14 14 Κατεύθυνση οχήματος Όταν οριστεί ο προορισμός του οχήματος στο κάτω μέρος της οθόνης εμφανίζονται 2 εικονίδια: Στο αριστερό εικονίδιο εμφανίζεται ο τρέχων δρόμος στον οποίο βρίσκεται ο χρήστης τη στιγμή της πλοήγησης. Αν δεν έχει οριστεί δρομολόγηση τότε το εικονίδιο αυτό είναι κενό. Όταν όμως έχετε ορίσει προορισμό, πατώντας πάνω σε αυτή την πληροφορία, στη οθόνη σας εμφανίζεται αμέσως το σημείο και η οδός του προορισμού. Πατώντας το για δεύτερη φορά, ή πατώντας το πλήκτρο του αυτόματου zoom, ο χάρτης επανέρχεται στην τρέχουσα θέση του χρήστη. Στο δεξιό εικονίδιο εμφανίζεται η τρέχουσα ταχύτητα του χρήστη σε χλμ/ώρα. Αν πατήσετε το εικονίδιο, χωρίς να έχει οριστεί προορισμός, εμφανίζονται τα συνολικά διανυθέντα χιλιόμετρα μετά τον τελευταίο μηδενισμό του χρόνου κίνησης, ενώ διαφορετικά εμφανίζει τα χιλιόμετρα που απομένουν μέχρι τον προορισμό. Όταν δοθεί από τον οδηγό προορισμός και έχει ξεκινήσει η δρομολόγηση του οχήματος, στη δεξιά πλευρά της οθόνης ενεργοποιούνται αυτόματα οδηγίες κατεύθυνσης με τρία εικονίδια. Το πρώτο εικονίδιο με την ένδειξη βέλους δείχνει την κατεύθυνση που θα ακολουθήσει το όχημα στην αμέσως επόμενη διασταύρωση.

15 15 1 Πατώντας πάνω στο (1) ανοίγει ένα παράθυρο στην οθόνη, όπου δίνονται αναλυτικές πληροφορίες για τη διαδρομή που θα ακολουθήσει το όχημα. Ενημερώνεται μ αυτόν τον τρόπο ο οδηγός για το δρομολόγιό του, για την απόσταση που έχει να διανύσει ακόμη, για τον εκτιμώμενο χρόνο διαδρομής και για την οδό που βρίσκεται τη συγκεκριμένη στιγμή το όχημα. Μέσα σε αυτές τις πληροφορίες εμφανίζεται η αναλυτική διαδρομή που θα ακολουθήσει το όχημα μέχρι την άφιξή του στο τελικό προορισμό. Στο εικονίδιο (2) που βρίσκεται κάτω από το βέλος, αναγράφεται η απόσταση που έχει απομείνει μέχρι την επόμενη αλλαγή πορείας του οχήματος. Τέλος, στο τρίτο εικονίδιο (3), αναφέρεται η οδός στην οποία θα εισέλθει το όχημα κατά την αμέσως επόμενη αλλαγή πορείας του. 2 3 Παράμετροι Υπάρχει η δυνατότητα να οριστούν παράμετροι στη χρήση του πλοηγού. Μπορείτε να επιλέξετε μια κατηγορία σημείων ενδιαφέροντος, της οποίας τα σημεία επιθυμείτε να είναι ορατά στο χάρτη κατά την κίνησή σας. Για παράδειγμα, αν επιθυμείτε να είναι ορατές οι εκκλησίες κατά τη διάρκεια της πορείας σας επιλέγετε την κατηγορία «Εκκλησίες» και ορίζετε να είναι ορατές πατώντας «Εμφάνιση». Αυτόματα αναγράφεται δίπλα στην κατη-

16 16 γορία «Εκκλησίες» η λέξη «ΝΑΙ». Σε περίπτωση που δεν θέλετε να εμφανίζεται μια κατηγορία κατά τη διάρκεια της πορείας σας πατήστε «Απόκρυψη» και αυτόματα αναγράφεται δίπλα στη κατηγορία η λέξη «ΟΧΙ». Με παρατεταμένο πάτημα στο κουμπί εμφάνιση/απόκρυψη αυτόματα γίνονται ορατά και αποκρύπτονται όλα τα σημεία ενδιαφέροντος. Στην επιλογή «Προφίλ 3D» υπάρχουν 5 προκαθορισμένες προβολές για την τρισδιάστατη (προβολική) απεικόνιση του χάρτη. Μια επιπλέον παράμετρος είναι η ενεργοποίηση επιπλέον παραθύρων στην αρχική οθόνη του πλοηγού όπως μετρητές, αρίθμηση δρόμων και απόκρυψη πυξίδας. Το σύστημα υποστηρίζει μέχρι 5 μετρητές ταξιδιού. Αν επιλέξετε την εμφάνιση των μετρητών τσεκάροντας το πλήκτρο δίπλα στη λέξη «Μετρητές», τότε στη κεντρική οθόνη θα εμφανιστεί ένα επιπλέον παράθυρο των μετρητών: Στο παράθυρο αυτό μπορεί να μετακινηθείτε μεταξύ των μετρητών με το πλήκτρο «ΝΕΧΤ», ή να μηδενίσετε κάποιο μετρητή με το πλήκτρο «CL». Με το πλήκτρο «Χ» κρύβεται το παράθυρο των μετρητών. Τσεκάροντας το κουτάκι δίπλα στη λέξη «Αρίθμηση», τότε στη κεντρική οθόνη θα εμφανιστεί ένα επιπλέον παράθυρο της αρίθμησης. Στο παράθυρο αυτό εμφανίζεται καθώς κινείστε η αρίθμηση του τμήματος του δρόμου στο οποίο βρίσκεστε. (Σημείωση: Δεν προτείνεται η χρήση του όταν έχετε ορίσει προορισμό καθώς υπάρχει αλληλοεπικάλυψη με της πληροφορίες της επόμενης αλλαγής κατεύθυνσης). Επιλέγοντας απόκρυψη πυξίδας τότε δεν θα εμφανίζεται στην κεντρική οθόνη η πυξίδα καθώς και το πλαίσιο απεικόνισης χρόνου στο κάτω μέρος της οθόνης. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα ορισμού των χρωμάτων του βέλους απεικόνισης του οχήματος επιλέγοντας το εικονίδιο «Ορισμός Χρώματος Βέλους». Στο παράθυρο που ανοίγει μπορείτε να ορίσετε τον διπλό χρωματισμό του συμβόλου για την ημέρα, καθώς και για τη νύχτα. Αν επιθυμείτε να αλλάξετε τα χρώματα και τον τρόπο εμφάνισης του χάρτη του πλοηγού επιλέξτε το πλήκτρο «Αλλαγή χρωμάτων». Στο παράθυρο που εμφανίζεται μπορείτε να ορίσετε το χρώμα του φόντου, το χρώμα και το μέγεθος των γραμμάτων, το χρώμα και το μέγεθος κάθε κατηγορίας

17 17 δρόμων καθώς και το zoom στο οποίο αυτοί θα είναι ορατοί. Για να επιλέξτε περισσότερες λειτουργίες από τις παραμέτρους πατήστε το πλήκτρο «Περισσότερα...» και ορίστε μέσα στο πλαίσιο Είδος Δρομολόγησης το είδος δρομολόγησης που επιθυμείτε (συντομότερη ή ταχύτερη διαδρομή). Παράδειγμα: Έστω ότι θέλετε να ξεκινήσετε από την Καλαμαριά με προορισμό την Περαία (βλ. παρακάτω εικόνα). Με την επιλογή «Ελάχιστη Απόσταση», θα σας πάει στον προορισμό σας μέσω του δρόμου Θεσσαλονίκης-Περαίας (δρόμος με φανάρια). Με την επιλογή «Ελάχιστος Χρόνος» θα σας βγάλει στον αυτοκινητόδρομο Θεσσαλονίκης-Χαλκιδικής. Παρόλο που από τον αυτοκινητόδρομο διανύετε περισσότερα χιλιόμετρα, ωστόσο δεν υπάρχουν φανάρια κι έτσι θα φτάσετε πιο γρήγορα στον προορισμό σας. Αφετηρία ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ Δρόμος Χαλκιδικής Δρόμος Περαίας Προορισμός ΠΕΡΑΙΑ Στο πλαίσιο Επιλογή Φωνής μπορείτε από τη λίστα να ορίσετε τη φωνή (γυναικεία ή αντρική) που θα ακούγεται στις φωνητικές οδηγίες.

18 18 Επίσης μπορείτε να επιλέξετε αν θέλετε η διάταξη των πλήκτρων στο πληκτρολόγιο που εμφανίζεται να είναι «QWERTY» όπως τα πληκτρολόγια των Η/Υ, ή τα γράμματα να είναι τοποθετημένα σειριακά σύμφωνα με την αλφάβητο. Μια τελευταία παράμετρος και δυνατότητα του συστήματος είναι η επιλογή καταγραφής μιας πορείας του οχήματος που έχει ορισθεί, πατώντας «Καταγραφή» καθώς επίσης και η επανάληψη της διαδρομής, επιλέγοντας το πλήκτρο «Επανάληψη». Η καταγραφή δημιουργεί ένα αρχείο με όνομα την τρέχουσα ημερομηνία και ώρα. Επιλέγοντας «Επανάληψη» εμφανίζεται ένα παράθυρο με την ονομασία recordings, από το οποίο μπορούμε να επιλέξουμε κάποιο αρχείο καταγραφής. Χάρτης Δίπλα στο εικονίδιο «Παράμετροι» υπάρχει το εικονίδιο του χάρτη. Επιλέγοντάς το, βγαίνετε από το βασικό μενού και επιστρέφετε στο χάρτη. Θα προσέξετε ότι πάνω αριστερά προστίθεται το εικονίδιο, με το οποίο μπορείτε να κάνετε αναζήτηση οδών σε όλη την Ελλάδα. Όσο βρίσκεται το εικονίδιο του χάρτη εκεί, ο χάρτης δεν θα μετακινείται αυτόματα. Για να επανέλθει η εφαρμογή, πηγαίνετε πάλι στο μενού και επιλέγετε το εικονίδιο, έτσι ώστε να φύγει από την οθόνη. Σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε αυτό το εργαλείο για να βρείτε και να αποθηκεύσετε (με παρατεταμένο πάτημα πάνω στο σημείο) τα «Αγαπημένα» σας, πριν ξεκινήσετε τις πλοηγήσεις σας. Ακύρωση δρομολογίου Εάν έχετε επιλέξει προορισμό κατεύθυνσης και δεν θέλετε να συνεχιστεί η δρομολόγηση του οχήματος πατήστε το εικονίδιο «Ακύρωση δρομολογίου».

19 19 Ζωγραφική / Ατζέντα / Σημειώσεις Το σύστημα που έχετε αποκτήσει μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και σαν: Σημειωματάριο Έχετε τη δυνατότητα να καταχωρείτε σημαντικά ραντεβού, υπενθυμίσεις, εορτές ή γενέθλια. Ορίστε την ημερομηνία σημείωσης στο μήνα που επιθυμείτε καταχωρώντας το κείμενό σας στο πλαίσιο όπου αναγράφεται «Σημείωση για τις». Αυτόματα εμφανίζεται το ενσωματωμένο πληκτρολόγιο για να γράψετε τη σημείωσή σας. Οι ημερομηνίες στις οποίες έχετε αποθηκεύσει μια σημείωση εμφανίζονται στο ημερολόγιο με έντονους χαρακτήρες (bold). Tηλεφωνικό ευρετήριο (ατζέντα) Αν επιθυμείτε να αναζητήσετε ή να αποθηκεύσετε μια επαφή σας στον τηλεφωνικό κατάλογο, πατήστε το εικονίδιο «Ατζέντα». Εμφανίζεται η παραπάνω φόρμα με τις επαφές που έχετε αποθηκευμένες. Για να αναζητήσετε μια από αυτές πατήστε το πλήκτρο «Εύρεση» και ορίστε το όνομα που θέλετε να βρείτε. Για να αποθηκεύσετε μία επαφή, πατήστε το πλήκτρο «Νέα Επαφή», πληκτρολογήστε τα στοιχεία στα ανάλογα πεδία και πατήστε «Αποθ.» για να το αποθηκεύσετε.

20 20 Πατώντας σε μια από τις υπάρχουσες επαφές στη λίστα αριστερά εμφανίζεται λεπτομερώς το όνομα, το τηλέφωνο, το και τυχόν σημειώσεις που υπάρχουν. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να διαγράψετε μια επαφή, επιλέξτε την από τη λίστα κα πατήστε το πλήκτρο «Διαγραφή». Μπλοκ Ζωγραφικής Μπορείτε ακόμη μέσα από τη «Ζωγραφική» να σημειώσετε γρήγορα με το δάχτυλό σας ένα τηλέφωνο και να το αποθηκεύσετε, ή να γράψετε μία υπενθύμιση ή ακόμα και να δημιουργήσετε μια μικρή ζωγραφιά με την επιλογή πολλών χρωμάτων και γραμμών που διαθέτει η εφαρμογή. Για να διαγράψετε τη σημείωσή σας πατήστε «Διαγραφή». Για να αποθηκεύσετε τη σημείωσή σας πατήστε «Αποθήκευση» και αυτόματα θα αποθηκευτεί στην ημερομηνία που δημιουργήθηκε. Για να καθαρίσετε την οθόνη σας πατήστε το πλήκτρο «Καθαρισμός» και για να επιστρέψετε στις προηγούμενες επιλογές πατήστε «Κλείσιμο». Με το πλήκτρο Κλείσιμο / Επιστροφή επιστρέφετε στο χάρτη.

21 21 Προσομοίωση πλοήγησης Πριν την πραγματική πλοήγησή σας, υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης της διαδρομής που θα διανύσετε, με το πλήκτρο «Προσομοίωση πλοήγησης». Θα παρουσιαστεί στην οθόνη σας βήμα-βήμα η διαδρομή που θα ακολουθήσετε. Εμφανίζονται αριστερά τα εξής εικονίδια: Εικονίδιο «Εκκίνησης Παύσης» Το εικονίδιο αυτό δείχνει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η προσομοίωση πλοήγησης. Πατώντας το ενεργοποιείται ή παύει αντίστοιχα η εμφάνιση προσομοίωσης της πλοήγησης προς το προορισμό που έχει επιλεχθεί. Εικονίδια «Ταχύτητας Οχήματος» Τα εικονίδια αυτά δείχνουν την ταχύτητα του οχήματος κατά το replay της προσομοίωσης δίνοντας τη δυνατότητα αυξομείωσής της με τα σύμβολα + και -.

22 22 Προβολή 3D / 2D Πατώντας αυτό το πλήκτρο, υπάρχει η δυνατότητα να επιλέξετε τον τρόπο εμφάνισης του χάρτη και της πορείας του οχήματός σας σε τρισδιάστατη ή δισδιάστατη εικόνα. Με το πάτημα του πλήκτρου μία φορά αλλάζει η προβολή σε 3D και πατώντας το πάλι επανέρχεται σε 2D. Σημείωση: Κατά την τρισδιάστατη προβολή εμφανίζονται πολύ περισσότεροι δρόμοι στην οθόνη, χωρίς όμως τις ονομασίες τους. Για να επιστρέψετε στο χάρτη και τη δρομολόγηση του οχήματος επιλέξτε. Για να εγκαταλείψετε την εφαρμογή πατήστε «Menu» και επιλέξτε το εικονίδιο κάτω αριστερά. Εμφανίζεται το παρακάτω μήνυμα: Για να κλείσετε την εφαρμογή επιλέξτε ΝΑΙ. Εάν επιθυμείτε να επιστρέψετε στο πλοηγό πατήστε ΟΧΙ.

23 23 Τερματισμός λειτουργίας του συστήματος ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Για το σωστό τερματισμό της λειτουργίας μετά την έξοδό σας από οποιαδήποτε εφαρμογή, σβήστε την οθόνη πατώντας το κουμπί κάτω δεξιά, μέχρι να ανάψει το κόκκινο φως. Κατόπιν, αποσυνδέστε το σύστημα από το καλώδιο που βρίσκεται στον αναπτήρα του αυτοκινήτου. Πλήκτρο ΟΝ / OFF οθόνης Αντιμετώπιση σφαλμάτων και πληροφορίες υποστήριξης Το σύστημα Navimate είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα πλοήγησης που σας δίνει την δυνατότητα να κινηθείτε γρήγορα και με σιγουριά σε δρόμους που γνωρίζετε ή όχι. Κάνει χρήση του δορυφορικού συστήματος GPS για τον ακριβή προσδιορισμό της θέσης του οχήματος. Όπως ίσως γνωρίζετε, η θέση που προκύπτει από οποιαδήποτε μονάδα GPS ενδέχεται να έχει σφάλμα που μπορεί να ξεπεράσει και τα 30 μέτρα σε κακές συνθήκες λήψης. Τα μεγαλύτερα σφάλματα εμφανίζονται κυρίως σε πυκνοκατοικημένες περιοχές με ψηλά κτίρια, όπου η οπτική επαφή του δέκτη με τον ουρανό είναι πρακτικώς αδύνατη. Για την αντιμετώπιση αυτών των σφαλμάτων έχουν αναπτυχθεί ειδικοί αλγόριθμοι διόρθωσης του στίγματος, έτσι ώστε να ελαχιστοποιούνται τα σφάλματα σε καταστάσεις χαμηλής λήψης. Παρόλα αυτά σε κάποιες ακραίες περιπτώσεις είναι πρακτικώς αδύνατο να γίνει διόρθωση. Σε αυτές τις περιπτώσεις προτείνεται να συνεχίσετε την κίνηση σας μέχρι να επιτευχθεί καλύτερη λήψη. Για πληροφορίες που αφορούν τη χρήση της εφαρμογής πλοήγησης NaviMate, δείτε το παρόν εγχειρίδιο χρήσης, την ιστοσελίδα μας ή επικοινωνήστε με την υποστήριξη της COMPUCON ABEE στα τηλέφωνα: ή

24 24 Ευρετήριο Menu, 8 MP3, 5 Zoom, 8 Ακύρωση δρομολογίου, 18 Αλλαγή χρωμάτων, 16 αναζήτηση οδών, 18 Άνοιγμα Αρχείων, 6 απόκρυψη πυξίδας, 16 αρίθμηση, 16 Αρχική οθόνη, 7 Ατζέντα, 5, 19 Βέλος, 9 Βίντεο, 5 Βοηθός, 5 Διαγραφή, 6, 13 Εγκατάσταση του συστήματος, 3 Ελάχιστη Απόσταση, 17 Ελάχιστος Χρόνος, 17 Ενημέρωση, 6 Εξερεύνηση Αρχείων, 6 Επιλογή Φωνής, 17 Ζωγραφική, 19 Ημερολόγιο, 5 Καταγραφή, 18 Μεγέθυνση, 8 Μετακίνηση, 6, 8 μετρητές, 16 Παιχνίδια, 6 Παράμετροι, 8, 15 Περιεχόμενα συσκευασίας, 3 Πληροφορίες, 6 πληροφορίες υποστήριξης, 23 Πλοήγηση, 5, 7 Πλοηγός, 4, 5 Προαιρετικά αξεσουάρ, 3 Προβολή 3D / 2D, 22 Προορισμός, 10, 13 Προσθήκη στα αγαπημένα,12 Προσομοίωση πλοήγησης, 21 Προφίλ 3D, 16 Πυξίδα, 9 Ρυθμίσεις, 6 Σημειώσεις, 19 Σμίκρυνση, 8 Συσκευή NaviMate, 3, 4 Σύστημα, 6 Τερματισμός, 23 Φόντο, 6 Φωτογραφίες, 5 Χάρτης, 18 Ψυχαγωγία, 5 E2K

Εγχειρίδιο χρήσης. Alpine Navigation System. Λογισμικό πλοήγησης για το Alpine Navigation System. Ελληνική Μάρτιος 2015, έκδ. 1.0

Εγχειρίδιο χρήσης. Alpine Navigation System. Λογισμικό πλοήγησης για το Alpine Navigation System. Ελληνική Μάρτιος 2015, έκδ. 1.0 Εγχειρίδιο χρήσης Alpine Navigation System Λογισμικό πλοήγησης για το Alpine Navigation System Ελληνική Μάρτιος 2015, έκδ. 1.0 Πίνακας περιεχομένων 1 Προειδοποιήσεις και πληροφορίες ασφάλειας... 5 2 Πώς

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης. Alpine Navigation

Εγχειρίδιο χρήσης. Alpine Navigation Εγχειρίδιο χρήσης Alpine Navigation Λογισμικό πλοήγησης για το Alpine INE-W977BT Ελληνική (GR) Ευχαριστούμε για την επιλογή σας του Alpine-NAVI ως πλοηγό σας. Αρχίστε να χρησιμοποιείτε τη συσκευή σας αμέσως.

Διαβάστε περισσότερα

01 -Ξεκινώντας 12 Προειδοποίηση για τον οδηγό 12 Επίδειξη 13 Κύριος χάρτης 13 Προβολές χάρτη 16 Επισκόπηση διαδρομής 16 Ακύρωση διαδρομής 16

01 -Ξεκινώντας 12 Προειδοποίηση για τον οδηγό 12 Επίδειξη 13 Κύριος χάρτης 13 Προβολές χάρτη 16 Επισκόπηση διαδρομής 16 Ακύρωση διαδρομής 16 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ 01 -Ξεκινώντας 12 Προειδοποίηση για τον οδηγό 12 Επίδειξη 13 Κύριος χάρτης 13 Προβολές χάρτη 16 Επισκόπηση διαδρομής 16 Ακύρωση διαδρομής 16 02 - Επιλογή θέσης και Δημιουργία

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ. εγχειρίδιο χρήσης

ΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ. εγχειρίδιο χρήσης ΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ εγχειρίδιο χρήσης MLS Destinator 3 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εισαγωγή 09 Μενού 10 Υπολογισμός διαδρομής 11 Διεύθυνση 11 Τρόποι εισαγωγής διεύθυνσης 12 Επιλέγοντας διασταύρωση

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης MLS Destinator ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Εγχειρίδιο χρήσης MLS Destinator ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εγχειρίδιο χρήσης MLS Destinator Εισαγωγή 09 Μενού 10 ΜLS Talk&Drive 11 Επιλογές MLS Talk&Drive 11 Εισαγωγή προορισμού 12 Πλοήγηση σε Πρόσφατες Θέσεις 16 Ρυθμίσεις MLS Talk&Drive 17 Xρήσιμες

Διαβάστε περισσότερα

Τι περιλαμβάνεται στη συσκευασία

Τι περιλαμβάνεται στη συσκευασία Blue&Me-TomTom 1. Τι περιλαμβάνεται στη συσκευασία λαμβά- νεται Τι περι- στη συσκευ ασία a Blue&Me-TomTom A C B D A Κουμπί On/Off B Μικρόφωνο C Ηχείο D Υποδοχή για κάρτα μνήμης (micro SD) b Καλώδιο USB

Διαβάστε περισσότερα

nüvifone M10 εγχειρίδιο κατόχου

nüvifone M10 εγχειρίδιο κατόχου nüvifone M10 εγχειρίδιο κατόχου 2010 Garmin Ltd. ή οι θυγατρικές της και η ASUSTeK Computer, Inc. Garmin International, Inc. 1200 East 151 st Street, Olathe, Kansas 66062, ΗΠΑ Τηλ. (913) 397 8200 ή (800)

Διαβάστε περισσότερα

1. Εγκατάσταση Εγκατάσταση 1 2 3 4 2

1. Εγκατάσταση Εγκατάσταση 1 2 3 4 2 TomTom ONE/XL/XXL 1. Εγκατάσταση Εγκατάσταση 1 2 3 4 2 5 6 5 6 + 7 2 SEC 8 1 2 3 3 1 2 3 180 4 5 4 2. Τι περιέχει το κουτί Τι περιέχει το κουτί a δικό σας TomTom ONE/XL/ XXL b Βάση EasyPort TM c Φορτιστής

Διαβάστε περισσότερα

NAVIGON 42 Easy NAVIGON 42 Plus NAVIGON 42 Premium

NAVIGON 42 Easy NAVIGON 42 Plus NAVIGON 42 Premium NAVIGON 42 Easy NAVIGON 42 Plus NAVIGON 42 Premium Εγχειρίδιο χρήστη Ελληνικά Αύγουστος 2011 Το σύμβολο ενός διαγραμμένου κάδου απορριμμάτων με ρόδες σημαίνει ότι το προϊόν πρέπει να διατίθεται σε ειδικά

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήστη NAVIGON 2100 2110. Ελληνικά

Εγχειρίδιο χρήστη NAVIGON 2100 2110. Ελληνικά Εγχειρίδιο χρήστη NAVIGON 2100 2110 Ελληνικά Αύγουστος 2007 Το σύμβολο ενός διαγραμμένου κάδου αποριμμάτων με ρόδες σημαίνει ότι το προϊόν πρέπει να διατίθεται σε ειδικά σημεία συλλογής απορριμμάτων στην

Διαβάστε περισσότερα

maps + more Εγχειρίδιο χρήστη Ελληνικά

maps + more Εγχειρίδιο χρήστη Ελληνικά maps + more Εγχειρίδιο χρήστη Ελληνικά Οκτώβριος 2011 Το σύμβολο ενός διαγραμμένου κάδου απορριμμάτων με ρόδες σημαίνει ότι το προϊόν πρέπει να διατίθεται σε ειδικά σημεία συλλογής απορριμμάτων στην Ευρωπαϊκή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΔΙΟ ΚΑΤΟΧΟΥ. Garmin Ltd ή θυγατρικές της

ΕΓΧΕΙΡΔΙΟ ΚΑΤΟΧΟΥ. Garmin Ltd ή θυγατρικές της ΕΓΧΕΙΡΔΙΟ ΚΑΤΟΧΟΥ Garmin Ltd ή θυγατρικές της Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, η αντιγραφή, η μεταφορά, η διάδοση, η ηλεκτρονική λήψη ή η αποθήκευση του εγχειριδίου σε οποιοδήποτε

Διαβάστε περισσότερα

TomTom Bridge Οδηγός αναφοράς

TomTom Bridge Οδηγός αναφοράς TomTom Bridge Οδηγός αναφοράς 15200 Περιεχόμενα Καλώς ήρθατε στο TomTom Bridge 5 Εκκίνηση του TomTom Bridge 7 Χρήση χειρονομιών... 8 Εφαρμογές στη συσκευή TomTom Bridge... 9 Σύνδεση του TomTom Bridge...

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήστη. NAVIGON 13xx 23xx. Ελληνικά

Εγχειρίδιο χρήστη. NAVIGON 13xx 23xx. Ελληνικά Εγχειρίδιο χρήστη NAVIGON 13xx 23xx Ελληνικά Απρίλιος 2009 Το σύμβολο ενός διαγραμμένου κάδου απορριμμάτων με ρόδες σημαίνει ότι το προϊόν πρέπει να διατίθεται σε ειδικά σημεία συλλογής απορριμμάτων στην

Διαβάστε περισσότερα

TomTom Rider Οδηγός αναφοράς

TomTom Rider Οδηγός αναφοράς TomTom Rider Οδηγός αναφοράς Περιεχόμενα Περιεχόμενα συσκευασίας 7 Περιεχόμενα συσκευασίας... 7 Διαβάστε πρώτα αυτό 9 Τοποθέτηση της συσκευής πλοήγησης... 9 Χρήση ακουστικών... 10 Ενεργοποίηση... 11 Διαμόρφωση...

Διαβάστε περισσότερα

TomTom BRIDGE Οδηγός αναφοράς

TomTom BRIDGE Οδηγός αναφοράς TomTom BRIDGE Οδηγός αναφοράς Περιεχόμενα Καλώς ορίσατε στο TomTom BRIDGE 6 Εκκίνηση της συσκευής TomTom BRIDGE 8 Εφαρμογές στη συσκευή TomTom BRIDGE 10 Σύνδεση της συσκευής TomTom BRIDGE 11 Πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

NAVIGON 20 EASY NAVIGON 20 PLUS

NAVIGON 20 EASY NAVIGON 20 PLUS NAVIGON 20 EASY NAVIGON 20 PLUS Εγχειρίδιο χρήστη Ελληνικά Ιούνιος 2010 Το σύμβολο ενός διαγραμμένου κάδου απορριμμάτων με ρόδες σημαίνει ότι το προϊόν πρέπει να διατίθεται σε ειδικά σημεία συλλογής απορριμμάτων

Διαβάστε περισσότερα

SAMSUNG LBS χαρτες και πλοηγηση, παντα και παντου.

SAMSUNG LBS χαρτες και πλοηγηση, παντα και παντου. SAMSUNG LBS χαρτες και πλοηγηση, παντα και παντου. Εγχειριδιο χρηστη S60 1 Copyright 1993-2010 ROUTE 66. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ: Αποκλειστικά δικαιώματα. Η ονομασία ROUTE 66 και το λογότυπο ROUTE

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήστη. Smart 4 power

Εγχειρίδιο χρήστη. Smart 4 power Εγχειρίδιο χρήστη Smart 4 power Ορισμένες υπηρεσίες και εφαρμογές ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμες σε όλες τις χώρες. Ρωτήστε στο κατάστημα για περισσότερες πληροφορίες. Το Android είναι εμπορικό σήμα

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Σημαντικές πληροφορίες...7 Android τι και πώς;...8 Εφαρμογές...8

Περιεχόμενα. Σημαντικές πληροφορίες...7 Android τι και πώς;...8 Εφαρμογές...8 sola Οδηγός χρήστη Περιεχόμενα Σημαντικές πληροφορίες...7 Android τι και πώς;...8 Εφαρμογές...8 Οδηγός έναρξης...9 Συναρμολόγηση...9 Ενεργοποίηση και απενεργοποίηση του τηλεφώνου...10 Οδηγός ρυθμίσεων...11

Διαβάστε περισσότερα

Τι περιλαμβάνεται στη συσκευασία

Τι περιλαμβάνεται στη συσκευασία TomTom Via 1. Τι περιλαμβάνεται στη συσκευασία λαμβά- νεται Τι περι- στη συσκευ ασία TomTom Via συμπεριλαμβανομένης της βάσης Easy Click Καλώδιο USB Φορτιστής αυτοκινήτου USB Αφίσα εγκατάστασης 2 2. Διαβάστε

Διαβάστε περισσότερα

Talk&Call 04 SMS to 05 Mail to 06 Talk&Drive 07 01. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 07

Talk&Call 04 SMS to 05 Mail to 06 Talk&Drive 07 01. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 07 Περιεχόμενα Talk&Call 04 SMS to 05 Mail to 06 Talk&Drive 07 01. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 07 ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ MLS DESTINATOR 08 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ MLS DESTINATOR 08 ΠΡΩΤΑ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΑΣ 08 02. ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 09 03. MLS TALK&DRIVE

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης. Smart Tab 4G. Vodafone. Power to you

Εγχειρίδιο χρήσης. Smart Tab 4G. Vodafone. Power to you Εγχειρίδιο χρήσης Smart Tab 4G Vodafone Power to you Πίνακας περιεχομένων 1 Η συσκευή σας... 1 1.1 Πλήκτρα και υποδοχές σύνδεσης...1 1.2 Ξεκινώντας...3 1.3 Αρχική οθόνη...5 2 Εισαγωγή κειμένου...15 2.1

Διαβάστε περισσότερα

TomTom navigation module

TomTom navigation module TomTom navigation module 1. Τι περιλαμβάνεται στη συσκευασία λαμβά- νεται Τι περι- στη συσκευ ασία TomTom navigation module Βάση αυτοκινήτου Καλώδιο USB Ενημερωτικό φυλλάδιο MyTomTom 2 2. Διαβάστε πρώτα

Διαβάστε περισσότερα

Σημείωση Οι πληροφορίες σε αυτό το εγχειρίδιο ενδέχεται να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση.

Σημείωση Οι πληροφορίες σε αυτό το εγχειρίδιο ενδέχεται να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση. www.mio-tech.be Αναθεώρηση: R01 Εμπορικά Σήματα Οι ονομασίες Microsoft, Windows, το λογότυπο Windows, οι ονομασίες Windows Media, Outlook και ActiveSync είναι κατοχυρωμένα εμπορικά σήματα ή εμπορικά σήματα

Διαβάστε περισσότερα

SEAT Portable System. Εγχειρίδιο χρήστη. Ελληνικά

SEAT Portable System. Εγχειρίδιο χρήστη. Ελληνικά SEAT Portable System Εγχειρίδιο χρήστη Ελληνικά Ιούλιος 2013 Το σύμβολο ενός διαγραμμένου κάδου απορριμμάτων με ρόδες σημαίνει ότι το προϊόν πρέπει να διατίθεται σε ειδικά σημεία συλλογής απορριμμάτων

Διαβάστε περισσότερα

TomTom GO Οδηγός αναφοράς

TomTom GO Οδηγός αναφοράς TomTom GO Οδηγός αναφοράς Περιεχόμενα Καλώς ήλθατε στην πλοήγηση με την TomTom 6 Τι νέο υπάρχει 7 Νέα στοιχεία σε αυτήν την έκδοση... 7 Έναρξη 9 Εγκατάσταση στο αυτοκίνητο... 9 Τοποθέτηση της συσκευής...

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης Vodafone 858 Smart

Οδηγός χρήσης Vodafone 858 Smart Οδηγός χρήσης Vodafone 858 Smart Περιεχόμενα 1 Προφυλάξεις ασφαλείας...1 1.1 Νομική σημείωση... 2 2 Μάθετε το Τηλέφωνό σας...5 2.1 Όψη του Τηλεφώνου... 5 2.2 Εγκατάσταση του Κινητού Τηλεφώνου σας... 7

Διαβάστε περισσότερα

GPS POCKET PC. Οδηγίες Χρήσεως

GPS POCKET PC. Οδηγίες Χρήσεως GPS POCKET PC Οδηγίες Χρήσεως 1 Υποδείξεις Ασφαλείας Παρακαλούμε διαβάστε με προσοχή τις παρακάτω υποδείξεις. Αυτό το προϊόν δεν είναι φορτισμένο κατά την παράδοση. Πριν χρησιμοποιήσετε το προϊόν για πρώτη

Διαβάστε περισσότερα

Αναθεώρηση: Εμπορικά Σήματα Αποποίηση ευθύνης

Αναθεώρηση: Εμπορικά Σήματα Αποποίηση ευθύνης Εγχειρίδιο Χρήστη Αναθεώρηση: R01 Εμπορικά Σήματα Τα σήματα Microsoft, Windows, το λογότυπο Windows, Windows Media, Outlook και ActiveSync είναι σήματα κατατεθέντα ή εμπορικά σήματα της Microsoft Corporation

Διαβάστε περισσότερα