ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ - ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ - ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ"

Transcript

1 Περιεχόμενα Περιεχόμενα ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ - ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ Περιεχόμενα συσκευασίας Προαιρετικά αξεσουάρ Εγκατάσταση του συστήματος Ξεκινώντας το NaviMate για πρώτη φορά Πλοηγός Βοηθός Ψυχαγωγία Άνοιγμα Αρχείων Παιχνίδια Σύστημα Πλοήγηση «Μετακίνηση» (pan) Διαθέσιμες λειτουργίες / Βασικό Menu Προορισμός Δήλωση Προορισμού με οδό και αριθμό Δήλωση με δύο οδούς που διασταυρώνονται Προσθήκη στα «Αγαπημένα» Διαγραφή από «Αγαπημένα» Δήλωση προορισμού σε σημείο ενδιαφέροντος Κατεύθυνση οχήματος Παράμετροι Χάρτης Ακύρωση δρομολογίου Ζωγραφική / Ατζέντα / Σημειώσεις Προσομοίωση πλοήγησης Προβολή 3D / 2D Τερματισμός λειτουργίας του συστήματος Αντιμετώπιση σφαλμάτων και πληροφορίες υποστήριξης Ευρετήριο

2 2 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ - ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Η ΣΥΣΚΕΥΗ NAVIMATE ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΕΙ ΔΕΚΤΗ GPS. ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ ΙΣΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΤΕ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ ΔΟΡΥΦΟΡΩΝ. ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΕΩΣ ΚΑΙ 30 ΛΕΠΤΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΝΤΟΠΙΣΕΙ ΔΟΡΥΦΟ- ΡΟΥΣ Ο ΔΕΚΤΗΣ. ΙΣΩΣ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ Η ΣΥΣΚΕΥΗ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΛΕΙΣΤΗ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ 1 ΜΗΝΑ Ή ΕΧΕΤΕ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡ- ΓΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, Ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ ΔΟΡΥΦΟΡΩΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ 1-3 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΑΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΛΗΨΗΣ ΤΗ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΗΜΕΙΟ. COMPUCON 2007 Όλα τα εταιρικά ονόματα και λογότυπα αυτού του εντύπου είναι σήματα κατατεθέντα

3 3 Περιεχόμενα συσκευασίας Η συσκευασία του προϊόντος Navimate 420 αποτελείται από: Οθόνη αφής 4 TFT LCD Ανάλυση Οθόνης 320X240 Ενσωματωμένη κεραία GPS Δέκτης GPS Sirf Star III Μία είσοδος video (NTSC/PAL) Λειτουργικό Σύστημα Windows CE 4.2 Επεξεργαστή Samsung MHz Υποδοχή μνήμης τύπου SD Βάση στήριξης Καλώδιο τροφοδοσίας αυτοκινήτου 12 / 24V Καλώδιο AV εισόδου εικονοσήματος Κάρτα μνήμης SD 256 MB Γραφίδα Εγχειρίδιο χρήσης Προαιρετικά αξεσουάρ Εξωτερική κεραία GPS Καλώδιο Τροφοδοσίας 220V Εγκατάσταση του συστήματος Βήμα 1 ο Τοποθετείστε τη βάση στήριξης στο παρμπρίζ του οχήματος. Πιέστε τη βεντούζα και σφίξτε τη βίδα της ώστε η βάση να κουμπώσει γερά στο τζάμι. Βήμα 2 ο Ρυθμίστε την κάθε άρθρωση της βάσης στην επιθυμητή θέση. Βήμα 3 ο Βιδώστε το πίσω μέρος της συσκευής NAVIMATE 420 πάνω στην άκρη της βάσης. Βήμα 4 ο Τοποθετείστε το καλώδιο τροφοδοσίας από τη μια μεριά στη συσκευή και από την άλλη στην πρίζα αναπτήρα του οχήματος.

4 4 Συσκευή NaviMate Zoom In: Μεγαλώνει την κλίμακα του χάρτη 2 - Zoom Out : Μικραίνει την κλίμακα του χάρτη 3 - Menu: Πιέζοντας το συγκεκριμένο κουμπί εμφανίζεται το κυρίως μενού. 4 - Έξυπνο κουμπί: Εμφανίζεται το μενού όπου συγκεκριμένα σημεία μπορούμε να τα αποθηκεύσουμε ως αφετηρία,προορισμό κτλ 5 - Power ON/Off : Πιέζοντας αυτό το κουμπί κλείνει η οθόνη. 6 Led: Κόκκινο - Η συσκευή φορτίζει, Μπλέ Η φόρτιση της συσκευής ολοκληρώθηκε Ξεκινώντας το NaviMate για πρώτη φορά Πατάτε το εικονίδιο Πλοηγός και περιμένετε την εφαρμογή να φορτώσει τους χάρτες. Επίσης, σημειώστε ότι κατά την πρώτη φορά που ξεκινά ο πλοηγός η αναζήτηση δορυφόρων μπορεί να διαρκέσει ως και 30 λεπτά. Για να διευκολύνετε τη διαδικασία, συνιστάται να είστε σε ανοικτό χώρο και να μην υπάρχουν ορατά εμπόδια μεταξύ κεραίας GPS και ουρανού.

5 5 Πλοηγός: Πιέστε το εικονίδιο Πλοηγός για να γίνει εκκίνηση της εφαρμογής πλοήγησης. Πατώντας το εικονίδιο Πλοηγός μπαίνετε στην εφαρμογή που λειτουργεί ο πλοηγός οχημάτων (βλ. παρακάτω, κεφάλαιο «Πλοήγηση»). Εκτός από τον πλοηγό έχετε πρόσβαση και σε επιπλέον εφαρμογές: Μουσική Το σύστημα παρέχει δυνατότητα αναπαραγωγής αρχείων ήχου τα οποία αποθηκεύονται στην SD κάρτα μνήμης. Υποστηρίζονται τα αρχεία: τύπου MP3 και OGG Εικόνες Εφαρμογή θέασης αρχείων εικόνας. Οι εικόνες πρέπει να είναι τύπου jpeg ή bmp. Video Εφαρμογή θέασης αρχείων βίντεο. Τα αρχεία βίντεο θα πρέπει να είναι τύπου asf ή wmv. Τα αρχεία ήχου, εικόνας και βίντεο θα πρέπει να βρίσκονται στον φάκελο media της κάρτας SD. Εάν αυτός ο φάκελος δεν υπάρχει δημιουργήστε τον και αντιγράψτε μέσα τα συγκεκριμένα αρχεία.

6 6 AUX Πατώντας το εικονίδιο AUX επιτρέπεται η είσοδος εικονοσήματος AV στη συσκευή μέσω καλωδίου RCA (συμπεριλαμβάνεται στη συσκευασία). Ρυθμίσεις Συσκευής Πιέστε το κουμπί ρυθμίσεις στο κεντρικό μενού: Οθόνη Αφής Ευθυγράμμιση της οθόνης αφής (εικονίδιο οθόνη αφής ). Ακολουθήστε βήμα προς βήμα τις οδηγίες για την ευθυγράμμιση της οθόνης. Ρυθμίσεις 1. Φωτεινότητα οθόνης. Ρύθμιση του επιπέδου φωτεινότητας της οθόνης πιέζοντας διαδοχικά το εικονίδιο της λάμπας. 2. Είσοδος video. Επιλογή μεταξύ NTSC και PAL ρύθμισης της εισόδου εικονοσήματος. 3. Ασφάλεια. Επιλέξτε ON για κλείδωμα των κουμπιών της συσκευής (η επιφάνεια αφής της συσκευής εξακολουθεί να είναι ενεργή). Επιλέξτε OFF για ξεκλείδωμα των αντίστοιχων κουμπιών. 4. Smart Volume. Επιλέξτε ΟΝ για αυτόματη εναλλαγή της έντασης της συσκευής ανάλογα με τη ταχύτητα του οχήματος. Επιλέξτε OFF για ορισμό της έντασης ήχου της συσκευής από τον χρήστη.

7 7 Πλοήγηση Αρχική οθόνη Στην αρχική οθόνη του προγράμματος διακρίνονται τα παρακάτω εικονίδια: Εικονίδιο Ένδειξη ισχύος λήψης GPS To εικονίδιο αυτό εμφανίζει την ισχύ λήψης σήματος GPS στο σημείο, όπου βρίσκεται κάθε φορά το όχημα. Για τη σωστή λειτουργία του πλοηγού, πρέπει να ελέγχεται το σήμα του δορυφόρου (GPS). Για το λόγο αυτό όταν υπάρχει ασθενές σήμα, το σύστημα σας προειδοποιεί με αντίστοιχο φωνητικό μήνυμα. Η ισχύς λήψης σήματος GPS εμφανίζεται με πράσινες γραμμές. Μια γραμμή σημαίνει οριακά καλό σήμα (4 ορατοί δορυφόροι), ενώ 5 γραμμές είναι το μέγιστο δυνατό σήμα (με 8 ή περισσότερους ορατούς δορυφόρους). Σε περίπτωση που δεν υπάρχει καμία πράσινη γραμμή είναι αποτέλεσμα κακού σήματος και τα στοιχεία που δίνονται στην οθόνη πιθανόν να μην αντιστοιχούν στην πραγματικότητα. Στην περίπτωση αυτή πρέπει να περιμένετε μερικά λεπτά, ή αν είναι δυνατό να μετακινηθείτε σε κάποιο σημείο που να μην έχει παρεμβολές από ψηλά κτίρια, υπόστεγα κλπ.

8 8 Εικονίδιο Αυτόματου Zoom Το εικονίδιο αυτό ενεργοποιεί την αυτόματη μεταβολή του zoom (κλίμακα) ανάλογα με τη ταχύτητα του οχήματος. Επίσης σε περίπτωση μετακίνησης του χάρτη σε θέση διαφορετική από αυτή που βρίσκεται πατώντας το, σας μεταφέρει αυτόματα στην τρέχουσα θέση. «Μετακίνηση» (pan) Με άγγιγμα και μετακίνηση πάνω στο χάρτη οποιαδήποτε στιγμή μπορείτε να μετακινήσετε το χάρτη, έτσι ώστε να αντλήσετε οποιεσδήποτε πληροφορίες θέλετε από αυτόν. Για την αυτόματη επαναφορά του χάρτη στην τρέχουσα θέση του οχήματος μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εικονίδιο του αυτόματου zoom, όπως αναφέραμε παραπάνω. Εναλλακτικά, αν δεν αγγίξετε την οθόνη για 15 δευτερόλεπτα το σύστημα θα ενεργοποιήσει από μόνο του το αυτόματο zoom. Εικονίδιο Μεγέθυνσης Χάρτη Το εικονίδιο αυτό αυξάνει το zoom έτσι ώστε να είναι ορατές περισσότερες λεπτομέρειες. Υπάρχουν πληροφορίες οι οποίες εμφανίζονται μόνο μετά από κάποιο zoom, έτσι ώστε να μη «φορτώνεται» ο χάρτης. Έτσι για παράδειγμα, τα σημεία ενδιαφέροντος, οι ετικέτες των δρόμων κ.α. εμφανίζονται σε μεγάλη κλίμακα μεγέθυνσης. Εικονίδιο Σμίκρυνσης Χάρτη Το εικονίδιο αυτό μειώνει το zoom έτσι ώστε να έχετε μια εποπτική εικόνα του χάρτη. Με τον τρόπο αυτό είναι πολύ πιο εύκολο να προσανατολιστείτε, καθώς μπορείτε να βλέπετε μεγαλύτερο μέρος του χάρτη, με μικρή όμως λεπτομέρεια. Εικονίδιο Σίγασης (mute) Πατώντας το εικονίδιο της σίγασης ενεργοποιούνται ή απενεργοποιούνται αντίστοιχα οι φωνητικές οδηγίες / ειδοποιήσεις. Εικονίδιο Menu Το εικονίδιο αυτό οδηγεί σε μια σειρά λειτουργιών του συστήματος: επιλογή προορισμού, παράμετροι, αναζήτηση στο χάρτη, ακύρωση δρομολογίου, δυνατότητα ζωγραφικής / ατζέντας, προσομοίωση πλοήγησης και προβολής δισδιάστατης ή τρισδιάστατης απεικόνισης.

9 9 Εικονίδιο εναλλαγής κατάστασης Ημέρας-Νύχτας Το εικονίδιο αυτό δίνει τη δυνατότητα εναλλαγής φωτισμού ημέρας και νύχτας. Πατώντας τον ήλιο, το φόντο της εφαρμογής αλλάζει σε night mode και γίνεται μαύρο, έτσι ώστε να μην είναι φωτεινό και να μην ενοχλεί την όραση του οδηγού τη νύχτα. Πατώντας τώρα το φεγγάρι, επανέρχεται σε day mode και γίνεται κίτρινο, χρώμα αποδεκτό για τη διάρκεια της ημέρας. Επιπλέον, το λογισμικό επιλέγει αυτόματα τους χρωματισμούς ημέρας/νύχτας ανάλογα με την τρέχουσα ώρα. Εικονίδιο Πυξίδα Το εικονίδιο αυτό δείχνει τον προσανατολισμό του οχήματος. Πατώντας το μία φορά (κίτρινο γέμισμα) δίνει τη δυνατότητα κλειδώματος της περιστροφής του χάρτη σύμφωνα με τον βορρά. Πατώντας το πάλι (σκούρο πράσινο γέμισμα) ο χάρτης περιστρέφεται σύμφωνα με την κατεύθυνση κίνησης. Δίπλα στη πυξίδα αναγράφεται ο προσανατολισμός της κίνησης του οχήματος. Οι πιθανές ενδείξεις είναι: Β Βόρεια Ν Νότια ΒA Βορειοανατολικά ΝΔ Νοτιοδυτικά A Aνατολικά Δ Δυτικά ΝΑ Νοτιοοανατολικά BΔ Βορειοδυτικά Εικονίδιο Βέλος Το βέλος ενεργοποιείται κατά τη διάρκεια μιας πλοήγησης και δείχνει σε ποια κατεύθυνση βρίσκεται ο τελικός προορισμός που έχει θέσει ο οδηγός. Διαθέσιμες λειτουργίες / Βασικό Menu

10 10 Προορισμός Στο παράθυρο που εμφανίζεται έχετε τη δυνατότητα να ορίσετε ως προορισμό του δρομολογίου σας ένα σημείο πάνω στο χάρτη. Έχετε τη δυνατότητα αναζήτησης με τρεις τρόπους: Δίνοντας δήμο, οδό και αριθμό (ακολουθεί παράδειγμα παρακάτω). Δίνοντας 2 οδούς που διασταυρώνονται (κουμπί «Διασ.»). Ακολουθείτε τα παραπάνω βήματα πρώτα για την 1 η οδό και μετά για τη 2 η. Επιλέγοντας κάποιο σημείο ενδιαφέροντος (κουμπί «Σημείο» και επιλέγετε από τις κατηγορίες, πχ Αεροδρόμια, Εκκλησίες, Κινηματογράφοι, Φαρμακεία κλπ.) Σημείωση: Τα χωριά, καθώς και οι πόλεις επιλέγονται μέσα από την κατηγορία «Οικισμοί». Επιλέγοντας την κατηγορία αυτή περιορίζετε τα κριτήρια των αναζητήσεών σας και εξοικονομείτε χρόνο. Πατώντας διαδοχικά τα πλήκτρα των πεδίων αναζήτησης δίνετε τα στοιχεία του σημείου που αναζητείτε. Η καταχώρηση των στοιχείων γίνεται με τη χρήση του ενσωματωμένου πληκτρολογίου στο κάτω μέρος της φόρμας. Όταν επιλεχτεί ένα σημείο με οποιαδήποτε από τις τρεις μεθόδους, πατήστε ΟΚ για να γίνει αυτόματα ο υπολογισμός του βέλτιστου δρομολογίου προς το σημείο αυτό με αφετηρία την τρέχουσα θέση του οχήματος. Το κουμπί «Επιλογές» (κάτω από το «OK») παρέχει τη δυνατότητα επιλογής δρομολόγησης με προτίμηση ή αποφυγή της Αττικής Οδού και του δακτυλίου. Το κουμπί «Αυτόματο» επαναφέρει το λογισμικό στην αυτόματη επιλογή του δακτυλίου και της Αττικής Οδού. Για ακύρωση κάποιου προορισμού επιλέξτε το πλήκτρο «Άκυρο». Δήλωση Προορισμού με οδό και αριθμό Έστω ότι ψάχνετε να βρείτε που βρίσκεται η διεύθυνση Συνδίκα 35 στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Πρώτα από όλα πατήστε το πλήκτρο «Δήμος». Στη λίστα εμφανίζονται όλοι οι δήμοι της Ελλάδας. Πληκτρολογώντας τα πρώτα γράμματα «Θ»,

11 11 «Ε», «Σ», στη λίστα εμφανίζονται οι δήμοι που ξεκινούν από τα γράμματα αυτά. (Διαπιστώνετε ότι καθώς πληκτρολογείτε γράμματα, αυτόματα απενεργοποιούνται τα γράμματα που δεν ακολουθούν μετά το «Θ» κ.ο.κ., στη λίστα. Επιλέγετε «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ» και στη συνέχεια πατάτε το πλήκτρο «Οδός». Στο πληκτρολόγιο πατάτε το πλήκτρο Σ καθώς είναι το πρώτο γράμμα της οδού Συνδίκα. Το πληκτρολόγιο λειτουργεί όπως αναφέραμε και παραπάνω. Επίσης, αν τσεκάρετε την «Αναζήτηση μέρους του ονόματος», καθώς πληκτρολογείτε «ΣΥΝΔ» θα σας εμφανίσει πιθανές οδούς που να περιέχουν αυτά τα γράμματα στο πρώτο ή στο δεύτερο μέρος του ονόματός τους. Όσο προσθέτετε γράμματα οι δυνατές επιλογές λιγοστεύουν. Για να επιλέξετε την οδό που τελικά σας ενδιαφέρει πρέπει να αγγίξετε το όνομά της πάνω στη λίστα ή να μετακινηθείτε στη λίστα με τα βελάκια ή με τα πλήκτρα «ΠΑΝΩ», «ΚΑΤΩ». Μετά την επιλογή της οδού, πατάτε το πλήκτρο «Αριθμός» και εισάγετε το 35 από το πληκτρολόγιο με τους αριθμούς που ανοίγει. Τέλος, πατάτε ΟΚ. Αν δεν γνωρίζετε αριθμό, ή αν δεν είναι αριθμημένη η συγκεκριμένη οδός, μπορείτε να πατήσετε ΟΚ απευθείας και τότε θα γίνει δρομολόγηση προς το πλησιέστερο, σε σχέση με την τρέχουσα θέση του οχήματος, τμήμα του δρόμου. Αν ο αριθμός που πληκτρολογήσατε δεν υπάρχει, τότε σας δίνεται η επιλογή, μέσω μηνύματος που εμφανίζεται, να κάνετε δρομολόγηση στο πλησιέστερο τμήμα του δρόμου ή να ορίσετε κάποιον άλλο αριθμό. Μπορείτε να κάνετε την αναζήτησή σας ξεκινώντας κατευθείαν από την «Οδό». Πληκτρολογείτε τα πρώτα γράμματα και βλέπετε ότι δίπλα σε κάθε όνομα οδού εμφανίζεται σε παρένθεση ο δήμος στον οποίο ανήκει. Συνεχίζετε με τα παραπάνω βήματα. Δήλωση με δύο οδούς που διασταυρώνονται Έστω ότι ψάχνετε να βρείτε που βρίσκεται η διασταύρωση Εγνατίας και Βενιζέλου στον Δήμο Θεσσαλονίκης. Επιλέξτε το πλήκτρο «Διασ.» για να επιλεχθεί η κατάλληλη μέθοδος αναζήτησης. Αν θέλετε να περιορίσετε την αναζήτηση σας πατάτε «Δήμος» για να ορίσετε πρώτα τον Δήμο αναζήτησης, αλλιώς στα αποτελέσματα της 1ης οδού θα εμφανιστούν αποτελέσματα από όλους τους δήμους. Αμέσως εισάγετε την 1 η οδό «ΕΓΝΑ- ΤΙΑ», όπως περιγράψαμε παραπάνω. Στη συνέχεια πατάτε «2 η οδός» και εισάγετε «ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ». Θα διαπιστώσετε ότι για τη δεύτερη οδό της διασταύρωσης, εμφανίζονται στη λίστα μόνο οι οδοί που διασταυρώνο-

12 12 νται με την ΕΓΝΑΤΙΑ. Όπως και παραπάνω, πατάτε τα πλήκτρα «Β», «Ε», «Ν» εμφανίζεται η οδός Βενιζέλου. Πατώντας ΟΚ ορίζεται το σημείο αυτό ως προορισμός και υπολογίζεται η βέλτιστη διαδρομή. Σημείωση: Αν πατήσετε το εικονίδιο με το πληκτρολόγιο, θα γυρίσει το πληκτρολόγιο σε λατινικούς χαρακτήρες. Επίσης πατώντας το εικονίδιο «1, 2, 3», εμφανίζεται πληκτρολόγιο με αριθμούς καθώς και με άλλα σύμβολα (τελεία, κόμμα, ευρώ κλπ.). Τέλος, εισάγετε κενό πατώντας το. Σημείωση: Αν αγγίξετε σε ένα συγκεκριμένο σημείο πάνω στο χάρτη για 2 περίπου δευτερόλεπτα, θα ανοίξει ένα παράθυρο με τις εντολές «πλοήγηση προς», «αφετηρία», «αποθήκευση σημείου» και «άκυρο». Χρησιμοποιείτε αυτό το μενού για εξοικονόμηση χρόνου. Βρίσκετε το σημείο προορισμού στο χάρτη (αγγίζοντας και μετακινώντας με το δάχτυλο) και το κρατάτε πατημένο για 2 δευτερόλεπτα. Επιλέγετε «πλοήγηση προς» και ξεκινάτε την πλοήγησή σας. Το κουμπί «αφετηρία» το χρησιμοποιείτε με τον ίδιο τρόπο, όταν όμως κάνετε προσομοίωση πλοήγησης, για να ορίσετε την αφετηρία της πλοήγησης. [ Προσθήκη στα «Αγαπημένα» Μπορείτε να αποθηκεύσετε ένα σημείο του χάρτη στην κατηγορία σημείων ενδιαφέροντος «Αγαπημένα» για εύκολη πλοήγηση προς αυτό. Αγγίξτε επίμονα το επιθυμητό σημείο για τουλάχιστον 2 δευτερόλεπτα και αφήνοντας το χέρι σας εμφανίζεται ένα παράθυρο εντολών. Εκεί επιλέξτε «Aποθήκευση Σημείου».

13 13 Διαγραφή από «Αγαπημένα» Από το μενού επιλέγετε «Προορισμός», «Σημείο», «Αγαπημένα», «Σημείο». Επιλέγετε το σημείο που θέλετε να διαγράψετε και πατάτε το «x» του πληκτρολογίου. Δήλωση προορισμού σε σημείο ενδιαφέροντος Έστω ότι ψάχνετε να βρείτε το πλησιέστερο φαρμακείο. Από το μενού «Προορισμός», πατάτε το πλήκτρο «Σημείο» και μετά πατάτε το πλήκτρο «Φ», μετά το «Α» και μετά το «Ρ», καθώς είναι τα πρώτα γράμματα της λέξης Φαρμακεία. Βλέπετε ότι στη λίστα επιλέγεται αυτόματα η κατηγορία «Φαρμακεία». Εάν θέλαμε κάποιο ταχυδρομείο θα γράφαμε «Τ» κ.ο.κ. Μετά πατάτε το πλήκτρο «Σημείο» και στη λίστα εμφανίζονται όλα τα φαρμακεία, ξεκινώντας από το πλησιέστερο. Η απόσταση αναγράφεται δίπλα στη λέξη «Φαρμακείο», σε μέτρα ή χιλιόμετρα. Επιλέγετε το φαρμακείο που επιθυμείτε και πατάτε ΟΚ για να επιλεχθεί το φαρμακείο αυτό ως τελικός προορισμός.

14 14 Κατεύθυνση οχήματος Όταν οριστεί ο προορισμός του οχήματος στο κάτω μέρος της οθόνης εμφανίζονται 2 εικονίδια: Στο αριστερό εικονίδιο εμφανίζεται ο τρέχων δρόμος στον οποίο βρίσκεται ο χρήστης τη στιγμή της πλοήγησης. Αν δεν έχει οριστεί δρομολόγηση τότε το εικονίδιο αυτό είναι κενό. Όταν όμως έχετε ορίσει προορισμό, πατώντας πάνω σε αυτή την πληροφορία, στη οθόνη σας εμφανίζεται αμέσως το σημείο και η οδός του προορισμού. Πατώντας το για δεύτερη φορά, ή πατώντας το πλήκτρο του αυτόματου zoom, ο χάρτης επανέρχεται στην τρέχουσα θέση του χρήστη. Στο δεξιό εικονίδιο εμφανίζεται η τρέχουσα ταχύτητα του χρήστη σε χλμ/ώρα. Αν πατήσετε το εικονίδιο, χωρίς να έχει οριστεί προορισμός, εμφανίζονται τα συνολικά διανυθέντα χιλιόμετρα μετά τον τελευταίο μηδενισμό του χρόνου κίνησης, ενώ διαφορετικά εμφανίζει τα χιλιόμετρα που απομένουν μέχρι τον προορισμό. Όταν δοθεί από τον οδηγό προορισμός και έχει ξεκινήσει η δρομολόγηση του οχήματος, στη δεξιά πλευρά της οθόνης ενεργοποιούνται αυτόματα οδηγίες κατεύθυνσης με τρία εικονίδια. Το πρώτο εικονίδιο με την ένδειξη βέλους δείχνει την κατεύθυνση που θα ακολουθήσει το όχημα στην αμέσως επόμενη διασταύρωση.

15 15 1 Πατώντας πάνω στο (1) ανοίγει ένα παράθυρο στην οθόνη, όπου δίνονται αναλυτικές πληροφορίες για τη διαδρομή που θα ακολουθήσει το όχημα. Ενημερώνεται μ αυτόν τον τρόπο ο οδηγός για το δρομολόγιό του, για την απόσταση που έχει να διανύσει ακόμη, για τον εκτιμώμενο χρόνο διαδρομής και για την οδό που βρίσκεται τη συγκεκριμένη στιγμή το όχημα. Μέσα σε αυτές τις πληροφορίες εμφανίζεται η αναλυτική διαδρομή που θα ακολουθήσει το όχημα μέχρι την άφιξή του στο τελικό προορισμό. Στο εικονίδιο (2) που βρίσκεται κάτω από το βέλος, αναγράφεται η απόσταση που έχει απομείνει μέχρι την επόμενη αλλαγή πορείας του οχήματος. Τέλος, στο τρίτο εικονίδιο (3), αναφέρεται η οδός στην οποία θα εισέλθει το όχημα κατά την αμέσως επόμενη αλλαγή πορείας του. 2 3 Παράμετροι Υπάρχει η δυνατότητα να οριστούν παράμετροι στη χρήση του πλοηγού. Μπορείτε να επιλέξετε μια κατηγορία σημείων ενδιαφέροντος, της οποίας τα σημεία επιθυμείτε να είναι ορατά στο χάρτη κατά την κίνησή σας. Για παράδειγμα, αν επιθυμείτε να είναι ορατές οι εκκλησίες κατά τη διάρκεια της πορείας σας επιλέγετε την κατηγορία «Εκκλησίες» και ορίζετε να είναι ορατές πατώντας «Εμφάνιση». Αυτόματα αναγράφεται δίπλα στην κατη-

16 16 γορία «Εκκλησίες» η λέξη «ΝΑΙ». Σε περίπτωση που δεν θέλετε να εμφανίζεται μια κατηγορία κατά τη διάρκεια της πορείας σας πατήστε «Απόκρυψη» και αυτόματα αναγράφεται δίπλα στη κατηγορία η λέξη «ΟΧΙ». Με παρατεταμένο πάτημα στο κουμπί εμφάνιση/απόκρυψη αυτόματα γίνονται ορατά και αποκρύπτονται όλα τα σημεία ενδιαφέροντος. Στην επιλογή «Προφίλ 3D» υπάρχουν 5 προκαθορισμένες προβολές για την τρισδιάστατη (προβολική) απεικόνιση του χάρτη. Μια επιπλέον παράμετρος είναι η ενεργοποίηση επιπλέον παραθύρων στην αρχική οθόνη του πλοηγού όπως μετρητές, αρίθμηση δρόμων και απόκρυψη πυξίδας. Το σύστημα υποστηρίζει μέχρι 5 μετρητές ταξιδιού. Αν επιλέξετε την εμφάνιση των μετρητών τσεκάροντας το πλήκτρο δίπλα στη λέξη «Μετρητές», τότε στη κεντρική οθόνη θα εμφανιστεί ένα επιπλέον παράθυρο των μετρητών: Στο παράθυρο αυτό μπορεί να μετακινηθείτε μεταξύ των μετρητών με το πλήκτρο «ΝΕΧΤ», ή να μηδενίσετε κάποιο μετρητή με το πλήκτρο «CL». Με το πλήκτρο «Χ» κρύβεται το παράθυρο των μετρητών. Τσεκάροντας το κουτάκι δίπλα στη λέξη «Αρίθμηση», τότε στη κεντρική οθόνη θα εμφανιστεί ένα επιπλέον παράθυρο της αρίθμησης. Στο παράθυρο αυτό εμφανίζεται καθώς κινείστε η αρίθμηση του τμήματος του δρόμου στο οποίο βρίσκεστε. (Σημείωση: Δεν προτείνεται η χρήση του όταν έχετε ορίσει προορισμό καθώς υπάρχει αλληλοεπικάλυψη με της πληροφορίες της επόμενης αλλαγής κατεύθυνσης). Επιλέγοντας απόκρυψη πυξίδας τότε δεν θα εμφανίζεται στην κεντρική οθόνη η πυξίδα καθώς και το πλαίσιο απεικόνισης χρόνου στο κάτω μέρος της οθόνης. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα ορισμού των χρωμάτων του βέλους απεικόνισης του οχήματος επιλέγοντας το εικονίδιο «Ορισμός Χρώματος Βέλους». Στο παράθυρο που ανοίγει μπορείτε να ορίσετε τον διπλό χρωματισμό του συμβόλου για την ημέρα, καθώς και για τη νύχτα. Αν επιθυμείτε να αλλάξετε τα χρώματα και τον τρόπο εμφάνισης του χάρτη του πλοηγού επιλέξτε το πλήκτρο «Αλλαγή χρωμάτων». Στο παράθυρο που εμφανίζεται μπορείτε να ορίσετε το χρώμα του φόντου, το χρώμα και το μέγεθος των γραμμάτων, το χρώμα και το μέγεθος κάθε κατηγορίας

17 17 δρόμων καθώς και το zoom στο οποίο αυτοί θα είναι ορατοί. Για να επιλέξτε περισσότερες λειτουργίες από τις παραμέτρους πατήστε το πλήκτρο «Περισσότερα...» και ορίστε μέσα στο πλαίσιο Είδος Δρομολόγησης το είδος δρομολόγησης που επιθυμείτε (συντομότερη ή ταχύτερη διαδρομή). Παράδειγμα: Έστω ότι θέλετε να ξεκινήσετε από την Καλαμαριά με προορισμό την Περαία (βλ. παρακάτω εικόνα). Με την επιλογή «Ελάχιστη Απόσταση», θα σας πάει στον προορισμό σας μέσω του δρόμου Θεσσαλονίκης-Περαίας (δρόμος με φανάρια). Με την επιλογή «Ελάχιστος Χρόνος» θα σας βγάλει στον αυτοκινητόδρομο Θεσσαλονίκης-Χαλκιδικής. Παρόλο που από τον αυτοκινητόδρομο διανύετε περισσότερα χιλιόμετρα, ωστόσο δεν υπάρχουν φανάρια κι έτσι θα φτάσετε πιο γρήγορα στον προορισμό σας. Αφετηρία ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ Δρόμος Χαλκιδικής Δρόμος Περαίας Προορισμός ΠΕΡΑΙΑ Στο πλαίσιο Επιλογή Φωνής μπορείτε από τη λίστα να ορίσετε τη φωνή (γυναικεία ή αντρική) που θα ακούγεται στις φωνητικές οδηγίες.

18 18 Επίσης μπορείτε να επιλέξετε αν θέλετε η διάταξη των πλήκτρων στο πληκτρολόγιο που εμφανίζεται να είναι «QWERTY» όπως τα πληκτρολόγια των Η/Υ, ή τα γράμματα να είναι τοποθετημένα σειριακά σύμφωνα με την αλφάβητο. Μια τελευταία παράμετρος και δυνατότητα του συστήματος είναι η επιλογή καταγραφής μιας πορείας του οχήματος που έχει ορισθεί, πατώντας «Καταγραφή» καθώς επίσης και η επανάληψη της διαδρομής, επιλέγοντας το πλήκτρο «Επανάληψη». Η καταγραφή δημιουργεί ένα αρχείο με όνομα την τρέχουσα ημερομηνία και ώρα. Επιλέγοντας «Επανάληψη» εμφανίζεται ένα παράθυρο με την ονομασία recordings, από το οποίο μπορούμε να επιλέξουμε κάποιο αρχείο καταγραφής. Χάρτης Δίπλα στο εικονίδιο «Παράμετροι» υπάρχει το εικονίδιο του χάρτη. Επιλέγοντάς το, βγαίνετε από το βασικό μενού και επιστρέφετε στο χάρτη. Θα προσέξετε ότι πάνω αριστερά προστίθεται το εικονίδιο, με το οποίο μπορείτε να κάνετε αναζήτηση οδών σε όλη την Ελλάδα. Όσο βρίσκεται το εικονίδιο του χάρτη εκεί, ο χάρτης δεν θα μετακινείται αυτόματα. Για να επανέλθει η εφαρμογή, πηγαίνετε πάλι στο μενού και επιλέγετε το εικονίδιο, έτσι ώστε να φύγει από την οθόνη. Σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε αυτό το εργαλείο για να βρείτε και να αποθηκεύσετε (με παρατεταμένο πάτημα πάνω στο σημείο) τα «Αγαπημένα» σας, πριν ξεκινήσετε τις πλοηγήσεις σας. Ακύρωση δρομολογίου Εάν έχετε επιλέξει προορισμό κατεύθυνσης και δεν θέλετε να συνεχιστεί η δρομολόγηση του οχήματος πατήστε το εικονίδιο «Ακύρωση δρομολογίου».

19 19 Ζωγραφική / Ατζέντα / Σημειώσεις Το σύστημα που έχετε αποκτήσει μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και σαν: Σημειωματάριο Έχετε τη δυνατότητα να καταχωρείτε σημαντικά ραντεβού, υπενθυμίσεις, εορτές ή γενέθλια. Ορίστε την ημερομηνία σημείωσης στο μήνα που επιθυμείτε καταχωρώντας το κείμενό σας στο πλαίσιο όπου αναγράφεται «Σημείωση για τις». Αυτόματα εμφανίζεται το ενσωματωμένο πληκτρολόγιο για να γράψετε τη σημείωσή σας. Οι ημερομηνίες στις οποίες έχετε αποθηκεύσει μια σημείωση εμφανίζονται στο ημερολόγιο με έντονους χαρακτήρες (bold). Tηλεφωνικό ευρετήριο (ατζέντα) Αν επιθυμείτε να αναζητήσετε ή να αποθηκεύσετε μια επαφή σας στον τηλεφωνικό κατάλογο, πατήστε το εικονίδιο «Ατζέντα». Εμφανίζεται η παραπάνω φόρμα με τις επαφές που έχετε αποθηκευμένες. Για να αναζητήσετε μια από αυτές πατήστε το πλήκτρο «Εύρεση» και ορίστε το όνομα που θέλετε να βρείτε. Για να αποθηκεύσετε μία επαφή, πατήστε το πλήκτρο «Νέα Επαφή», πληκτρολογήστε τα στοιχεία στα ανάλογα πεδία και πατήστε «Αποθ.» για να το αποθηκεύσετε.

20 20 Πατώντας σε μια από τις υπάρχουσες επαφές στη λίστα αριστερά εμφανίζεται λεπτομερώς το όνομα, το τηλέφωνο, το και τυχόν σημειώσεις που υπάρχουν. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να διαγράψετε μια επαφή, επιλέξτε την από τη λίστα κα πατήστε το πλήκτρο «Διαγραφή». Μπλοκ Ζωγραφικής Μπορείτε ακόμη μέσα από τη «Ζωγραφική» να σημειώσετε γρήγορα με το δάχτυλό σας ένα τηλέφωνο και να το αποθηκεύσετε, ή να γράψετε μία υπενθύμιση ή ακόμα και να δημιουργήσετε μια μικρή ζωγραφιά με την επιλογή πολλών χρωμάτων και γραμμών που διαθέτει η εφαρμογή. Για να διαγράψετε τη σημείωσή σας πατήστε «Διαγραφή». Για να αποθηκεύσετε τη σημείωσή σας πατήστε «Αποθήκευση» και αυτόματα θα αποθηκευτεί στην ημερομηνία που δημιουργήθηκε. Για να καθαρίσετε την οθόνη σας πατήστε το πλήκτρο «Καθαρισμός» και για να επιστρέψετε στις προηγούμενες επιλογές πατήστε «Κλείσιμο». Με το πλήκτρο Κλείσιμο / Επιστροφή επιστρέφετε στο χάρτη.

21 21 Προσομοίωση πλοήγησης Πριν την πραγματική πλοήγησή σας, υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης της διαδρομής που θα διανύσετε, με το πλήκτρο «Προσομοίωση πλοήγησης». Θα παρουσιαστεί στην οθόνη σας βήμα-βήμα η διαδρομή που θα ακολουθήσετε. Εμφανίζονται αριστερά τα εξής εικονίδια: Εικονίδιο «Εκκίνησης Παύσης» Το εικονίδιο αυτό δείχνει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η προσομοίωση πλοήγησης. Πατώντας το ενεργοποιείται ή παύει αντίστοιχα η εμφάνιση προσομοίωσης της πλοήγησης προς το προορισμό που έχει επιλεχθεί. Εικονίδια «Ταχύτητας Οχήματος» Τα εικονίδια αυτά δείχνουν την ταχύτητα του οχήματος κατά το replay της προσομοίωσης δίνοντας τη δυνατότητα αυξομείωσής της με τα σύμβολα + και -.

22 22 Προβολή 3D / 2D Πατώντας αυτό το πλήκτρο, υπάρχει η δυνατότητα να επιλέξετε τον τρόπο εμφάνισης του χάρτη και της πορείας του οχήματός σας σε τρισδιάστατη ή δισδιάστατη εικόνα. Με το πάτημα του πλήκτρου μία φορά αλλάζει η προβολή σε 3D και πατώντας το πάλι επανέρχεται σε 2D. Σημείωση: Κατά την τρισδιάστατη προβολή εμφανίζονται πολύ περισσότεροι δρόμοι στην οθόνη, χωρίς όμως τις ονομασίες τους. Για να επιστρέψετε στο χάρτη και τη δρομολόγηση του οχήματος επιλέξτε. Για να εγκαταλείψετε την εφαρμογή πατήστε «Menu» και επιλέξτε το εικονίδιο κάτω αριστερά. Εμφανίζεται το παρακάτω μήνυμα: Για να κλείσετε την εφαρμογή επιλέξτε ΝΑΙ. Εάν επιθυμείτε να επιστρέψετε στο πλοηγό πατήστε ΟΧΙ.

23 23 Τερματισμός λειτουργίας του συστήματος ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Για το σωστό τερματισμό της λειτουργίας μετά την έξοδό σας από οποιαδήποτε εφαρμογή, σβήστε την οθόνη πατώντας το κουμπί κάτω δεξιά, μέχρι να ανάψει το κόκκινο φως. Κατόπιν, αποσυνδέστε το σύστημα από το καλώδιο που βρίσκεται στον αναπτήρα του αυτοκινήτου. Πλήκτρο ΟΝ / OFF οθόνης Αντιμετώπιση σφαλμάτων και πληροφορίες υποστήριξης Το σύστημα Navimate είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα πλοήγησης που σας δίνει την δυνατότητα να κινηθείτε γρήγορα και με σιγουριά σε δρόμους που γνωρίζετε ή όχι. Κάνει χρήση του δορυφορικού συστήματος GPS για τον ακριβή προσδιορισμό της θέσης του οχήματος. Όπως ίσως γνωρίζετε, η θέση που προκύπτει από οποιαδήποτε μονάδα GPS ενδέχεται να έχει σφάλμα που μπορεί να ξεπεράσει και τα 30 μέτρα σε κακές συνθήκες λήψης. Τα μεγαλύτερα σφάλματα εμφανίζονται κυρίως σε πυκνοκατοικημένες περιοχές με ψηλά κτίρια, όπου η οπτική επαφή του δέκτη με τον ουρανό είναι πρακτικώς αδύνατη. Για την αντιμετώπιση αυτών των σφαλμάτων έχουν αναπτυχθεί ειδικοί αλγόριθμοι διόρθωσης του στίγματος, έτσι ώστε να ελαχιστοποιούνται τα σφάλματα σε καταστάσεις χαμηλής λήψης. Παρόλα αυτά σε κάποιες ακραίες περιπτώσεις είναι πρακτικώς αδύνατο να γίνει διόρθωση. Σε αυτές τις περιπτώσεις προτείνεται να συνεχίσετε την κίνηση σας μέχρι να επιτευχθεί καλύτερη λήψη. Για πληροφορίες που αφορούν τη χρήση της εφαρμογής πλοήγησης NaviMate, δείτε το παρόν εγχειρίδιο χρήσης, την ιστοσελίδα μας ή επικοινωνήστε με την υποστήριξη της COMPUCON ABEE στα τηλέφωνα: ή

24 24 Ευρετήριο Menu, 8 MP3, 5 Zoom, 8 Ακύρωση δρομολογίου, 18 Αλλαγή χρωμάτων, 16 αναζήτηση οδών, 18 Άνοιγμα Αρχείων, 6 απόκρυψη πυξίδας, 16 αρίθμηση, 16 Αρχική οθόνη, 7 Ατζέντα, 5, 19 Βέλος, 9 Βίντεο, 5 Βοηθός, 5 Διαγραφή, 6, 13 Εγκατάσταση του συστήματος, 3 Ελάχιστη Απόσταση, 17 Ελάχιστος Χρόνος, 17 Ενημέρωση, 6 Εξερεύνηση Αρχείων, 6 Επιλογή Φωνής, 17 Ζωγραφική, 19 Ημερολόγιο, 5 Καταγραφή, 18 Μεγέθυνση, 8 Μετακίνηση, 6, 8 μετρητές, 16 Παιχνίδια, 6 Παράμετροι, 8, 15 Περιεχόμενα συσκευασίας, 3 Πληροφορίες, 6 πληροφορίες υποστήριξης, 23 Πλοήγηση, 5, 7 Πλοηγός, 4, 5 Προαιρετικά αξεσουάρ, 3 Προβολή 3D / 2D, 22 Προορισμός, 10, 13 Προσθήκη στα αγαπημένα,12 Προσομοίωση πλοήγησης, 21 Προφίλ 3D, 16 Πυξίδα, 9 Ρυθμίσεις, 6 Σημειώσεις, 19 Σμίκρυνση, 8 Συσκευή NaviMate, 3, 4 Σύστημα, 6 Τερματισμός, 23 Φόντο, 6 Φωτογραφίες, 5 Χάρτης, 18 Ψυχαγωγία, 5 E2K

Δομή. 1 Πλήκτρα αυξομείωσης έντασης ήχου 7 Ηχεία 2 Θύρα Φόρτιση. 8 Πλήκτρο Home 3 Θύρα MicroUSB. 9 Είσοδος Κάρτας SD. 6 Μπροστινή κάμερα

Δομή. 1 Πλήκτρα αυξομείωσης έντασης ήχου 7 Ηχεία 2 Θύρα Φόρτιση. 8 Πλήκτρο Home 3 Θύρα MicroUSB. 9 Είσοδος Κάρτας SD. 6 Μπροστινή κάμερα Γρήγορος Οδηγός, Δομή 1 2 3 4 5 6 7 7 8 6 10 11 1 Πλήκτρα αυξομείωσης έντασης ήχου 7 Ηχεία 2 Θύρα Φόρτιση 8 Πλήκτρο Home 3 Θύρα MicroUSB 9 Είσοδος Κάρτας SD 4 Υποδοχή ακουστικών 3.5mm 10 Πίσω κάμερα 5

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγό γρήγορης έναρξης Vodafone 858 Smart

Οδηγό γρήγορης έναρξης Vodafone 858 Smart Οδηγό γρήγορης έναρξης Vodafone 858 Smart Προφυλάξεις ασφαλείας Πριν ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας, διαβάστε προσεκτικά αυτές τις προφυλάξεις ασφαλείας. Διαβάστε τον οδηγό "Πληροφορίες ασφαλείας"

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή & Αφαίρεση κάρτας microsιμ

Εισαγωγή & Αφαίρεση κάρτας microsιμ Γρήγορος Οδηγός ομή 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 1 Reset 2 Θήρα Micro USB 3 Προστατευτιό κάλυμμα καρτών 4 Υποδοχή ακουστικών 3.5mm 5 Ακουστικό 6 Μπροστινή κάμερα 7 Πίσω Κάμερα 8 Φλας 13 14 9 Πλήκτρα αυξομείωσης

Διαβάστε περισσότερα

MASTER-MID GPS. Εγχειρίδιο. Mobility, Versatility, Flexibility MT7000

MASTER-MID GPS. Εγχειρίδιο. Mobility, Versatility, Flexibility MT7000 MASTER-MID GPS Mobility, Versatility, Flexibility MT7000 Εγχειρίδιο GR Εισαγωγή...2 Περιεχόμενα συσκευασίας...2 Επισκόπηση...2 Κουμπιά...3 Ενεργοποίηση συσκευής...3 Απενεργοποίηση συσκευής...3 Κατάσταση

Διαβάστε περισσότερα

Σύντομη περιγραφή 5. Για να ξεκινήσετε 6. Οι οθόνες του προγράμματος 8. Εγκατάσταση προγράμματος 6 Δημιουργία κωδικών χρήστη 7

Σύντομη περιγραφή 5. Για να ξεκινήσετε 6. Οι οθόνες του προγράμματος 8. Εγκατάσταση προγράμματος 6 Δημιουργία κωδικών χρήστη 7 Σύντομη περιγραφή 5 Για να ξεκινήσετε 6 Εγκατάσταση προγράμματος 6 Δημιουργία κωδικών χρήστη 7 Οι οθόνες του προγράμματος 8 Αρχική οθόνη 8 Στοιχεία ασθενή 9 Εργασίες - Ραντεβού 10 Εικόνες 11 Ημερολόγιο

Διαβάστε περισσότερα

ομή οθόνη 3 Αισθητήρας εγγύτητας 2 Υποδοχή ακουστικών 3.5mm 9 Φλας 4 Μπροστινή κάμερα 10 Κάμερα 5 Πλήκτρο ενεργοποίησης/κλειδώματος 11 Ηχείο 6 Menu

ομή οθόνη 3 Αισθητήρας εγγύτητας 2 Υποδοχή ακουστικών 3.5mm 9 Φλας 4 Μπροστινή κάμερα 10 Κάμερα 5 Πλήκτρο ενεργοποίησης/κλειδώματος 11 Ηχείο 6 Menu Γρήγορος Οδηγός, ομή 1 2 3 4 5 9 10 6 7 8 11 12 13 1 Πλήκτρο αυξομείωσης έντασης ήχου 8 Επιστροφή στην προηγούμενη 2 Υποδοχή ακουστικών 3.5mm οθόνη 3 Αισθητήρας εγγύτητας 9 Φλας 4 Μπροστινή κάμερα 10 Κάμερα

Διαβάστε περισσότερα

ILLUSION F1S FREE TO AIR

ILLUSION F1S FREE TO AIR ILLUSION F1S FREE TO AIR ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΔΕΚΤΗ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ. ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΓΙΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

GARMIN Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ GPS76, GPSMAP 76, GPSMAP 76S

GARMIN Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ GPS76, GPSMAP 76, GPSMAP 76S GARMIN Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ GPS76, GPSMAP 76, GPSMAP 76S Πλήκτρα IN - Κοντινή ανάλυση. Πατώντας το βλέπετε µία µικρότερη περιοχή του χάρτη µε περισσότερη λεπτοµέρεια, αυξάνει την κλίµακα. ΟUT - Μακρινή ανάλυση.

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ. εγχειρίδιο χρήσης

ΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ. εγχειρίδιο χρήσης ΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ εγχειρίδιο χρήσης MLS Destinator 3 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εισαγωγή 09 Μενού 10 Υπολογισμός διαδρομής 11 Διεύθυνση 11 Τρόποι εισαγωγής διεύθυνσης 12 Επιλέγοντας διασταύρωση

Διαβάστε περισσότερα

Οι εικόνες που εμφανίζονται στο παρόν εγχειρίδιο μπορεί να διαφέρουν από τις εικόνες στη συσκευή σας.

Οι εικόνες που εμφανίζονται στο παρόν εγχειρίδιο μπορεί να διαφέρουν από τις εικόνες στη συσκευή σας. εγχειρίδιο χρήσης Οι εικόνες που εμφανίζονται στο παρόν εγχειρίδιο μπορεί να διαφέρουν από τις εικόνες στη συσκευή σας. Για τεχνική υποστήριξη απευθυνθείτε στην αντιπρόσωπο εταιρεία GeoIntelligence, στο

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΣΕ ΔΙΣΚΕΤΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΟ ΔΙΣΚΕΤΑ. Από τον κατάλογο που εμφανίζεται επιλέγω: Αποστολή προς Δισκέτα (3,5)

ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΣΕ ΔΙΣΚΕΤΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΟ ΔΙΣΚΕΤΑ. Από τον κατάλογο που εμφανίζεται επιλέγω: Αποστολή προς Δισκέτα (3,5) ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΣΕ ΔΙΣΚΕΤΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΟ ΔΙΣΚΕΤΑ Τοποθετώ μια δισκέτα στον οδηγό τη δισκέτας του υπολογιστή. Τοποθετώ τη δισκέτα που έχει το αρχείο μου στον οδηγό τη δισκέτας του υπολογιστή.

Διαβάστε περισσότερα

MLS Destinator. Εγχειρίδιο Χρήσης. MLS Destinator Mobile Phone Edition

MLS Destinator. Εγχειρίδιο Χρήσης. MLS Destinator Mobile Phone Edition MLS Destinator Εγχειρίδιο Χρήσης MLS Destinator Mobile Phone Edition 1 2 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Περιεχόμενα 01. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 05 ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ MLS DESTINATOR 05 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ MLS DESTINATOR 06 ΠΡΩΤΑ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Χρήσιμες Οδηγίες για την Πλοήγηση στο Υποστηρικτικό Υλικό. Περιεχόμενα

Χρήσιμες Οδηγίες για την Πλοήγηση στο Υποστηρικτικό Υλικό. Περιεχόμενα Χρήσιμες Οδηγίες για την Πλοήγηση στο Υποστηρικτικό Υλικό Περιεχόμενα Βασικές απαιτήσεις... 2 Εγκατάσταση και Εκκίνηση... 2 Παράθυρο Πλοήγησης... 8 Πλήκτρα Ενεργειών του Πίνακα Πλοήγησης... 13 Πλήκτρα

Διαβάστε περισσότερα

CashConcepts CCE 112 NEO

CashConcepts CCE 112 NEO CashConcepts CCE 112 NEO Μπορείτε να κατεβάσετε το εγχειρίδιο δωρεάν και σε διάφορες γλώσσες από τη διεύθυνση www.cce.tm, από την καρτέλα FAQ. Περιγραφή Μπροστινή όψη 1 Γραμμή LED Πράσινη = Τα χαρτονομίσματα

Διαβάστε περισσότερα

Γρήγορη έναρξη. Model: 5800d-1. Nokia 5800 XpressMusic 9211300, Τεύχος 1 EL

Γρήγορη έναρξη. Model: 5800d-1. Nokia 5800 XpressMusic 9211300, Τεύχος 1 EL Γρήγορη έναρξη Model: 5800d-1 Nokia 5800 XpressMusic 9211300, Τεύχος 1 EL Πλήκτρα και µέρη 9 ευτερεύουσα κάµερα 10 Πλήκτρο Έντασης/Ζουµ 11 Πλήκτρο πολυµέσων 12 ιακόπτης κλειδώµατος οθόνης και πλήκτρων

Διαβάστε περισσότερα

Tηλέφωνο FC312E ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

Tηλέφωνο FC312E ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Tηλέφωνο FC312E ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Copyright Huawei Technologies Co., Ltd. 2011. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή και η μετάδοση οποιουδήποτε τμήματος της παρούσας, σε οποιαδήποτε

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9. Οδηγίες Χρήσης

Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9. Οδηγίες Χρήσης Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9 Οδηγίες Χρήσης Πίνακας Περιεχομένων 1. Αρχική οθόνη... 3 2. Αρχική Οθόνη Πιστοποιημένου Χρήστη... 4 2.1. Οριστικοποίηση της Περιουσιακής Εικόνας... 5 2.2. Καρτέλες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ WEBCAM STATION EVOLUTION

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ WEBCAM STATION EVOLUTION ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ WEBCAM STATION EVOLUTION ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Κάνοντας κλικ σε έναν τίτλο σε αυτόν τον πίνακα περιεχομένων, θα εμφανιστεί η αντίστοιχη παράγραφος 1. 2. 3. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 3 ΡΥΘΜΙΣΗ ΗΧΟΥ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ 4 ΕΜΦΑΝΙΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Σειρά GPSMAP 800/1000 Εγχειρίδιο γρήγορης εκκίνησης

Σειρά GPSMAP 800/1000 Εγχειρίδιο γρήγορης εκκίνησης Σειρά GPSMAP 800/1000 Εγχειρίδιο γρήγορης εκκίνησης Ιανουάριος 2014 190-01658-67_0A Εκτυπώθηκε στην Ταϊβάν Παρουσίαση ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ Ανατρέξτε στον οδηγό Σημαντικές πληροφορίες για την ασφάλεια και το προϊόν

Διαβάστε περισσότερα

Υποστήριξη. Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε τα προϊόντα NETGEAR.

Υποστήριξη. Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε τα προϊόντα NETGEAR. Έναρξη χρήσης Υποστήριξη Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε τα προϊόντα NETGEAR. Αφού εγκαταστήσετε τη συσκευή σας, εντοπίστε τον σειριακό αριθμό στην ετικέτα του προϊόντος και χρησιμοποιήστε τον για να δηλώσετε

Διαβάστε περισσότερα

1. Τα τμήματα της επιφάνειας εργασίας των Windows

1. Τα τμήματα της επιφάνειας εργασίας των Windows 1. Τα τμήματα της επιφάνειας εργασίας των Windows Εικονίδια συντομεύσεων (αρχείου-φακέλου) Εικονίδια Ανενεργά Ενεργό Επιφάνεια (αρχείου-φακέλου) παράθυρα παράθυρο εργασίας Γραμμή μενού Γραμμή εργαλείων

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ GPRS 1. ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ GOOGLE EARTH

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ GPRS 1. ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ GOOGLE EARTH Αχαρναί 20.7.09 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ GPRS 1. ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ GOOGLE EARTH Για τη σωστή λειτουργία του προγράμματος πρέπει να έχετε εγκαταστήσει στον υπολογιστή σας το λογισμικό χαρτογράφησης

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου

Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου Bee Group Α.Ε. [Type the company name] [Pick the date] Εγχειρίδιο λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Αρχική Σελίδα... 3 2. Δημιουργία Λογαριασμού... 3 3.

Διαβάστε περισσότερα

Marmitek UltraViewPro 1

Marmitek UltraViewPro 1 IP CAMERA SERIES IP Eye Anywhere 10 11 20 21 470 IP RoboCam 10 11 21 541 641 ULTRAVIEW PRO ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1..1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ....1 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2.. 2 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ... 2 ΚΕΦΑΛΑΙΟ......3 ΧΡΗΣΗ MARMITEK Ultraview

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογές Πληροφορικής Διαχείριση Αρχείων Η έννοια του αρχείου, βασικές έννοιες διαχείρισης αρχείων.

Εφαρμογές Πληροφορικής Διαχείριση Αρχείων Η έννοια του αρχείου, βασικές έννοιες διαχείρισης αρχείων. Εφαρμογές Πληροφορικής Διαχείριση Αρχείων Η έννοια του αρχείου, βασικές έννοιες διαχείρισης αρχείων. Ορισμός Ένα αρχείο είναι ένα σύνολο από σχετιζόμενες πληροφορίες οι οποίες έχουν αποθηκευτεί σε κάποιο

Διαβάστε περισσότερα

MΠΑΤΑΡΙΑ ΚΑΛΩΔΙΟ USB

MΠΑΤΑΡΙΑ ΚΑΛΩΔΙΟ USB ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Περιεχόμενα πακέτου Ξεκινώντας Περιγραφή συσκευής Εισαγωγή κάρτας SIM & MicroSD Συνδέσεις 3G και Wi-Fi Το περιβάλλον Android Εργασία με το Android Επίλυση προβλημάτων για περισσότερες

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Εγκατάστασης και Χρήσης Εκπαιδευτικής Εφαρμογής

Εγχειρίδιο Εγκατάστασης και Χρήσης Εκπαιδευτικής Εφαρμογής Εγχειρίδιο Εγκατάστασης και Χρήσης Εκπαιδευτικής Εφαρμογής Εγχειρίδιο Εγκατάστασης και Χρήσης Πίνακας Περιεχομένων. Πριν την εγκατάσταση... 3. Ελάχιστες απαιτήσεις σε εξοπλισμό... 3 2. Εγκατάσταση... 4

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήστη NAVIGON 2100 2110. Ελληνικά

Εγχειρίδιο χρήστη NAVIGON 2100 2110. Ελληνικά Εγχειρίδιο χρήστη NAVIGON 2100 2110 Ελληνικά Αύγουστος 2007 Το σύμβολο ενός διαγραμμένου κάδου αποριμμάτων με ρόδες σημαίνει ότι το προϊόν πρέπει να διατίθεται σε ειδικά σημεία συλλογής απορριμμάτων στην

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης. Alpine Navigation System. Λογισμικό πλοήγησης για το Alpine Navigation System. Ελληνική Μάρτιος 2015, έκδ. 1.0

Εγχειρίδιο χρήσης. Alpine Navigation System. Λογισμικό πλοήγησης για το Alpine Navigation System. Ελληνική Μάρτιος 2015, έκδ. 1.0 Εγχειρίδιο χρήσης Alpine Navigation System Λογισμικό πλοήγησης για το Alpine Navigation System Ελληνική Μάρτιος 2015, έκδ. 1.0 Πίνακας περιεχομένων 1 Προειδοποιήσεις και πληροφορίες ασφάλειας... 5 2 Πώς

Διαβάστε περισσότερα

DVR-422. DVR 422 ver 1.1 www.tele.gr

DVR-422. DVR 422 ver 1.1 www.tele.gr Συσκευή καταγραφής εικόνας DVR-422 Οδηγίες χρήσης 1 Χειριστήρια και µέρη της συσκευής Ενδεικτικό φόρτισης Ενδεικτικό λειτουργίας Οθόνη Έναρξη λειτουργίας Ακροδέκτης τροφοδοσίας Κουµπί ΟΚ Κουµπί Μενού Μικρόφωνο

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή Επαφών από την κάρτα SIM

Εισαγωγή Επαφών από την κάρτα SIM 1 Εισαγωγή Επαφών από την κάρτα SIM 1. Πατήστε το Πλήκτρο Κεντρικής Σελίδας > > Επαφές. 2. Πατήστε το Πλήκτρο Μενού > Εισαγωγή / Εξαγωγή > Εισαγωγή από κάρτα SIM. Η συσκευή σας ZTE-RACER θα διαβάσει αυτόματα

Διαβάστε περισσότερα

TomTom Bridge Οδηγός αναφοράς

TomTom Bridge Οδηγός αναφοράς TomTom Bridge Οδηγός αναφοράς 15200 Περιεχόμενα Καλώς ήρθατε στο TomTom Bridge 5 Εκκίνηση του TomTom Bridge 7 Χρήση χειρονομιών... 8 Εφαρμογές στη συσκευή TomTom Bridge... 9 Σύνδεση του TomTom Bridge...

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης του λογισμικού. Μελέτη Περιβάλλοντος Α & Β Δημοτικού

Εγχειρίδιο Χρήσης του λογισμικού. Μελέτη Περιβάλλοντος Α & Β Δημοτικού Εγχειρίδιο Χρήσης του λογισμικού Μελέτη Περιβάλλοντος Α & Β Δημοτικού Μελέτη Περιβάλλοντος Α & Β Δημοτικού Εγχειρίδιο Χρήσης του λογισμικού ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Μελέτη Περιβάλλοντος...2 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ...3

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ.

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1) Είσοδος στην εφαρμογή 2) Δημιουργία Περιόδου Υποβολής 2.α) Ακύρωση Περιόδου Υποβολής 3) Μέθοδος Υποβολής: Συμπλήρωση Φόρμας 3.α) Συμπλήρωση

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία η-μαθήματος με τη. 3 ο Μέρος Εισαγωγή πληροφοριών: δημιουργία ιστοσελίδας

Δημιουργία η-μαθήματος με τη. 3 ο Μέρος Εισαγωγή πληροφοριών: δημιουργία ιστοσελίδας Δημιουργία η-μαθήματος με τη χρήση του Moodle 3 ο Μέρος Εισαγωγή πληροφοριών: δημιουργία ιστοσελίδας Δημιουργία η-μαθήματος με τη χρήση του Moodle 3 ο Μέρος Εισαγωγή πληροφοριών: δημιουργία ιστοσελίδας

Διαβάστε περισσότερα

Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά πριν τη χρήση

Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά πριν τη χρήση Εγχειρίδιο Χρήσης Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά πριν τη χρήση Περιεχόμενα 1 Εισαγωγή 2 Προειδοποιήσεις ασφάλειας 3 Γενική όψη 3.1 Πλήκτρα 3.2 Ενεργοποίηση/ Απενεργοποίηση της συσκευής 3.3 Φόρτιση της

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή 6. Δημιουργία λογαριασμού 13. Εγκατάσταση και λειτουργία του Skype 28. Βασικές λειτουργίες 32. Επιλογές συνομιλίας 48

Εισαγωγή 6. Δημιουργία λογαριασμού 13. Εγκατάσταση και λειτουργία του Skype 28. Βασικές λειτουργίες 32. Επιλογές συνομιλίας 48 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εισαγωγή 6 Δημιουργία λογαριασμού 13 Εγκατάσταση και λειτουργία του Skype 28 Βασικές λειτουργίες 32 Επιλογές συνομιλίας 48 Γενικές ρυθμίσεις Skype 64 Το Skype σε φορητές συσκευές 78 Εγγραφή

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ Μην αφήνετε τον πλοηγό σας συνδεδεμένο στον φορτιστή ενώ είναι φορτισμένος. Η υπερφόρτιση μπορεί να ελαττώσει τη διάρκεια ζωής της

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ Μην αφήνετε τον πλοηγό σας συνδεδεμένο στον φορτιστή ενώ είναι φορτισμένος. Η υπερφόρτιση μπορεί να ελαττώσει τη διάρκεια ζωής της ! ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ Μην αφήνετε τον πλοηγό σας συνδεδεμένο στον φορτιστή ενώ είναι φορτισμένος. Η υπερφόρτιση μπορεί να ελαττώσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας 3 Περιεχόμενα ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ 06 ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΠΕΡΙΕΧΕΙ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες EQL Desktop (rev.1.0.23) ΣΥΝ ΕΣΗ S-710 ΜΕ ΚΑΛΩ ΙΟ USB ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Οδηγίες EQL Desktop (rev.1.0.23) ΣΥΝ ΕΣΗ S-710 ΜΕ ΚΑΛΩ ΙΟ USB ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ Οδηγίες EQL Desktop (rev.1.0.23) Πρόγραμμα για τον Προγραμματισμό των Μηχανών D.P.S. S-800, Open Cash και S-710 μέσω Ηλεκτρονικού Υπολογιστή ΣΥΝ ΕΣΗ S-710 ΜΕ ΚΑΛΩ ΙΟ USB Εγκατάσταση ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία παρουσιάσεων (Power Point)

Δημιουργία παρουσιάσεων (Power Point) Δημιουργία παρουσιάσεων (Power Point) Το πρόγραμμα PowerPoint είναι η «αίθουσα προβολών» του Office. Μια προβολή (παρουσίασης) του PowerPoint μπορεί να έχει ως στόχο να ενημερώσει, να διδάξει ή και να

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ Σημειώσεις και ειδοποιήσεις ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ΣΗΜΕΙΩΣΗ υποδεικνύει σημαντικές πληροφορίες που σας βοηθούν να χρησιμοποιείτε καλύτερα τον υπολογιστή σας. ΠΡΟΣΟΧΗ:

Διαβάστε περισσότερα

AKAI APW20 AKAI PA IO ΠAΓKOΣMIOΣ EKTHΣ 4-BAND

AKAI APW20 AKAI PA IO ΠAΓKOΣMIOΣ EKTHΣ 4-BAND AKAI APW20 AKAI PA IO ΠAΓKOΣMIOΣ EKTHΣ 4-BAND ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΠΛΗΚΤΡΩΝ Κεραία οθόνη ON/OFF Αλλαγή ταχύτητας συντονισµού Σίγαση Αύξηση έντασης φωνής Πλήκτρο FM ιαγραφή/επιστροφή Μείωση έντασης φωνής Εναλλακτική

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ GRS-1

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ GRS-1 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ GRS-1 Σελίδα 1 ΓΕΝΙΚΑ - ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το GRS-1 της TOPCON διαθέτει λειτουργικό σύστημα Windows CE NET 6.1 παρέχοντας την δυνατότητα εγκατάστασης οποιασδήποτε εφαρμογής και λογισμικού έκδοσης

Διαβάστε περισσότερα

YourSMS User s Manual

YourSMS User s Manual YourSMS User s Manual Contents Πίνακας περιεχομένων Κεντρική οθόνη... 2 Αποστολές... 3 Αποστολή μοναδικού μηνύματος... 3 Αποστολή μαζικού μηνύματος σε ομάδα παραληπτών... 4 Αποστολή μαζικού προγραμματισμένου

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης. Alpine Navigation

Εγχειρίδιο χρήσης. Alpine Navigation Εγχειρίδιο χρήσης Alpine Navigation Λογισμικό πλοήγησης για το Alpine INE-W977BT Ελληνική (GR) Ευχαριστούμε για την επιλογή σας του Alpine-NAVI ως πλοηγό σας. Αρχίστε να χρησιμοποιείτε τη συσκευή σας αμέσως.

Διαβάστε περισσότερα

AMATEUR RADIO 2 METER BAND VHF FM ΠΟΜΠΟΔΕΚΤΗΣ ΧΕΡΙΟΥ 144-146 MHz 5W

AMATEUR RADIO 2 METER BAND VHF FM ΠΟΜΠΟΔΕΚΤΗΣ ΧΕΡΙΟΥ 144-146 MHz 5W AMATEUR RADIO 2 METER BAND VHF FM ΠΟΜΠΟΔΕΚΤΗΣ ΧΕΡΙΟΥ 144-146 MHz 5W Φόρτιση Μπαταρίας Συνδέστε τον αντάπτορα στην υποδοχή στο πίσω μέρος του φορτιστή. Συνδέστε τον φορτιστή στην πρίζα. Το κόκκινο Led θα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΜΑΘΗΜΑ : Η/Υ I (ενότητα WINDOWS) ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ : ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ, Καθηγητής ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ : ΘΕΑΝΩ ΧΑΤΖΙΔΑΚΗ, Εργαστηριακό

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Έναρξης. Vodafone Mobile Broadband Hotspot Vodafone MiFi 2352

Εγχειρίδιο Έναρξης. Vodafone Mobile Broadband Hotspot Vodafone MiFi 2352 Εγχειρίδιο Έναρξης Vodafone Mobile Broadband Hotspot Vodafone MiFi 2352 Καλώς ήρθατε στον κόσμο των κινητών επικοινωνιών 1 Καλώς ήρθατε 1 Απαιτήσεις συστήματος 2 Γενική επισκόπηση συσκευής 3 Γρήγορο ξεκίνημα

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΝΕΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΟΛΗΨΙΑΣ. ΣΥΦΑ eοrder

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΝΕΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΟΛΗΨΙΑΣ. ΣΥΦΑ eοrder ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΝΕΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΟΛΗΨΙΑΣ ΣΥΦΑ eοrder 1. Κάνουμε αποστολή παραγγελίας όπως έχουμε συνηθίσει από το πρόγραμμα του φαρμακείου μας 2. Αυτόματα ανοίγει το πρόγραμμα eοrder και πατάμε

Διαβάστε περισσότερα

MLS Destinator Talk&Drive 35SLA-43SLA-50SLA

MLS Destinator Talk&Drive 35SLA-43SLA-50SLA MLS Destinator Talk&Drive 35SLA-43SLA-50SLA 3 ! ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ Μην αφήνετε τον πλοηγό σας συνδεδεμένο στον φορτιστή ενώ είναι φορτισμένος. Η υπερφόρτιση μπορεί να ελαττώσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας

Διαβάστε περισσότερα

4η ΕΝΟΤΗΤΑ ΒΑΣΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ (WORD & ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ)

4η ΕΝΟΤΗΤΑ ΒΑΣΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ (WORD & ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ) 4η ΕΝΟΤΗΤΑ ΒΑΣΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ (WORD & ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ) ΠΡΟΟΙΜΙΟ 4 η Ενότητα Στην 4 η Ενότητα ΒΑΣΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ (WORD & ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ) έχουμε δημιουργήσει

Διαβάστε περισσότερα

Το λογισμικό παρουσιάσεων Power Point 2007

Το λογισμικό παρουσιάσεων Power Point 2007 Το λογισμικό παρουσιάσεων Power Point 2007 Το πρόγραμμα PowerPoint είναι η «αίθουσα προβολών» του Office. Μια προβολή (παρουσίασης) του PowerPoint μπορεί να έχει ως στόχο να ενημερώσει, να διδάξει ή και

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο οδηγιών. Θερμοστάτης 02950 Εγχειρίδιο χρήστη

Εγχειρίδιο οδηγιών. Θερμοστάτης 02950 Εγχειρίδιο χρήστη Εγχειρίδιο οδηγιών Θερμοστάτης 02950 Εγχειρίδιο χρήστη Πίνακας περιεχομένων 1. Θερμοστάτης 02950 2 2. Οθόνη 2 2.1 Λειτουργίες πλήκτρων 2 2.2 Σύμβολα 3 2.3 Ecometer 3 2.4 Κλείδωμα interface μέσω PIN 4

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑΝΝΕΝΑ & ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΓΙΑΝΝΕΝΑ & ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

ΓΙΑΝΝΕΝΑ & ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΓΙΑΝΝΕΝΑ & ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ & ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ Περιγραφή και επεξήγηση της χρήσης του χώρου διαχείρισης της ιστοσελίδας για τους καλλιτέχνες 1 Περιεχόμενα Είσοδος στο χώρο διαχείρισης...3 Επεξεργασία της σελίδας

Διαβάστε περισσότερα

MLS Destinator Talk&Drive 510

MLS Destinator Talk&Drive 510 MLS Destinator Talk&Drive 510 3 ! ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ Μην αφήνετε τον πλοηγό σας συνδεδεμένο στον φορτιστή ενώ είναι φορτισμένος. Η υπερφόρτιση μπορεί να ελαττώσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας 4 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

ENERGY MUSIC BOX Z3 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

ENERGY MUSIC BOX Z3 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ENERGY MUSIC BOX Z3 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η Energy Sistem σας ευχαριστεί που αγοράσατε το Energy Music Box Z3. Ελπίζουμε να το απολαύσετε. Αγγίξτε τα «άκρα» με τη δική σας μουσική. Αισθανθείτε ελεύθερος

Διαβάστε περισσότερα

NAVIGON 42 Easy NAVIGON 42 Plus NAVIGON 42 Premium

NAVIGON 42 Easy NAVIGON 42 Plus NAVIGON 42 Premium NAVIGON 42 Easy NAVIGON 42 Plus NAVIGON 42 Premium Εγχειρίδιο χρήστη Ελληνικά Αύγουστος 2011 Το σύμβολο ενός διαγραμμένου κάδου απορριμμάτων με ρόδες σημαίνει ότι το προϊόν πρέπει να διατίθεται σε ειδικά

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Κ Λ Ι Μ Α Τ Ι Σ Τ Ι Κ Α Σ Υ Σ Τ Η Μ Α Τ Α. Τηλεχειριστήριο L2VI-09 / L2VO-09 L2VI-12 / L2VO-12.

Εγχειρίδιο Χρήσης Κ Λ Ι Μ Α Τ Ι Σ Τ Ι Κ Α Σ Υ Σ Τ Η Μ Α Τ Α. Τηλεχειριστήριο L2VI-09 / L2VO-09 L2VI-12 / L2VO-12. Α Τ Α Κ Λ Ι Μ Α Τ Ι Σ Τ Ι Κ Α Μοντέλα: L2VI-09 / L2VO-09 L2VI-12 / L2VO-12 Σ Υ Σ Τ Η Μ Τηλεχειριστήριο Εγχειρίδιο Χρήσης Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε τη μονάδα κλιματισμού της INVENTOR. Για τη σωστή

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΣΕΛΙ ΕΣ Πατήστε PAGE για να πάτε από τη µία σελίδα στην άλλη. Πατήστε Menu για τις επιλογές της σελίδας που θέλετε.

ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΣΕΛΙ ΕΣ Πατήστε PAGE για να πάτε από τη µία σελίδα στην άλλη. Πατήστε Menu για τις επιλογές της σελίδας που θέλετε. Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ GPSMAP 60C/60CS 1 ΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ ΙΝ: Προσαρµόζει την κλίµακα του χάρτη για να δείχνει µια µικρότερη περιοχή µε περισσότερες λεπτοµέρειες (µεγέθυνση). OUT: Προσαρµόζει την κλίµακα

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Προσωποποιημένων Υπηρεσιών Γ.Ε.ΜΗ. (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ)

Εγχειρίδιο Χρήσης Προσωποποιημένων Υπηρεσιών Γ.Ε.ΜΗ. (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ) Εγχειρίδιο Χρήσης Προσωποποιημένων Υπηρεσιών Γ.Ε.ΜΗ. (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ) Έκδοση 2 - ΙΟΥΝΙΟΣ 2014 1 Πίνακας περιεχομένων Εισαγωγή... 3 1. Είσοδος στο σύστημα... 3 2. Αρχική Οθόνη Επιχείρησης... 4 2 Τα έγγραφά

Διαβάστε περισσότερα

Be.Be.Be.Be. ήχος, ραδιόφωνο ( FM / AM )

Be.Be.Be.Be. ήχος, ραδιόφωνο ( FM / AM ) AKAI AR321 S ΘΕΣΗ ΠΛΗΚΤΡΩΝ 1. Πλήκτρο τροφοδοσίας 2. Πλήκτρο χρονοδιακόπτη 3. Πλήκτρο λειτουργίας 4. Πλήκτρο ήχου 5. Έλεγχος περιστροφής 6. Ρύθμιση φωτισμού 7. Οθόνη LCD 8. Κλίμακα περιστροφής 9. Πλήκτρο

Διαβάστε περισσότερα

2.1 Windows XP. 2.2 Επιφάνεια εργασίας. 2.3 Γραμμή εργασιών 1/10

2.1 Windows XP. 2.2 Επιφάνεια εργασίας. 2.3 Γραμμή εργασιών 1/10 2.1 Windows XP 1. Τι είναι τα Windows XP; 2. Τι εννοούμε με τον όρο λειτουργικό σύστημα; 3. Αναφέρετε μερικά άλλα λειτουργικά συστήματα που κυκλοφορούν στην αγορά. 4. Αναφέρετε μερικά από τα βοηθητικά

Διαβάστε περισσότερα

Stellarium Εγχειρίδιο Οδηγιών

Stellarium Εγχειρίδιο Οδηγιών Προϋποθέσεις συστήματος: Windows (XP, Vista, 7) με DirectX 9.x και τελευταίες ServicePack ή MacOS X 10.3.x (ή υψηλότερη), κάρτα γραφικών 3D με υποστήριξη OpenGL, ελάχ. 512 MB RAM, 1 GB διαθέσιμος χώρος

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ GOOGLE EARTH [ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΚΑΙ ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΑΕΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ]

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ GOOGLE EARTH [ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΚΑΙ ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΑΕΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ] ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ GOOGLE EARTH [ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΚΑΙ ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΑΕΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ] Τι είναι το Google Earth Το Google Earth είναι λογισμικό-εργαλείο γραφικής απεικόνισης, χαρτογράφησης και εξερεύνησης

Διαβάστε περισσότερα

maps + more Εγχειρίδιο χρήστη Ελληνικά

maps + more Εγχειρίδιο χρήστη Ελληνικά maps + more Εγχειρίδιο χρήστη Ελληνικά Οκτώβριος 2011 Το σύμβολο ενός διαγραμμένου κάδου απορριμμάτων με ρόδες σημαίνει ότι το προϊόν πρέπει να διατίθεται σε ειδικά σημεία συλλογής απορριμμάτων στην Ευρωπαϊκή

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Περιβάλλον ηλεκτρονικού υπολογιστή...9 Επιφάνεια εργασίας...12 Διαχείριση αρχείων...15 Ιοί Η/Υ...21 Διαχείριση εκτυπώσεων...

Περιεχόμενα. Περιβάλλον ηλεκτρονικού υπολογιστή...9 Επιφάνεια εργασίας...12 Διαχείριση αρχείων...15 Ιοί Η/Υ...21 Διαχείριση εκτυπώσεων... Περιεχόμενα Περιβάλλον ηλεκτρονικού υπολογιστή...9 Επιφάνεια εργασίας...12 Διαχείριση αρχείων...15 Ιοί Η/Υ...21 Διαχείριση εκτυπώσεων...22 Περιβάλλον ηλεκτρονικού υπολογιστή...23 Επιφάνεια εργασίας...26

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες αναβάθμισης χαρτών

Οδηγίες αναβάθμισης χαρτών Οδηγίες αναβάθμισης χαρτών Για να κάνετε την αναβάθμιση χαρτών Ελλάδος θα πρέπει να εγγραφείτε ως νέος χρήστης στην ιστοσελίδα http://www.mlsdestinator.gr. 1) Εγγραφή νέου μέλους στην ιστοσελίδα αναβαθμίσεων

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός εγκατάστασης Danfoss SolarApp

Οδηγός εγκατάστασης Danfoss SolarApp MAKING MODERN LIVING POSSIBLE SOLAR INVERTERS Οδηγός εγκατάστασης Danfoss SolarApp Σειρά DLX Αντιστροφείς με ενσωματωμένη λειτουργία ConnectSmart www.danfoss.com/solar Περιεχόμενα Περιεχόμενα 1. Σημαντικές

Διαβάστε περισσότερα

1.Γιατί δεν φορτίζεται η μπαταρία; Τι να κάνω;

1.Γιατί δεν φορτίζεται η μπαταρία; Τι να κάνω; Ερωτήσεις 1.Γιατί δεν φορτίζεται η μπαταρία; Τι να κάνω; Απαντήσεις Υπάρχουν 3 κύριοι πιθανοί λόγοι για αυτό το πρόβλημα: κακή σύνδεση, ακατάλληλη θερμοκρασία, κατεστραμμένη μπαταρία ή τροφοδοτικό. Σε

Διαβάστε περισσότερα

Ο Οδηγός γρήγορης εκκίνησης

Ο Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Ο Οδηγός γρήγορης εκκίνησης του Microsoft OneNote 2013 έχει διαφορετική εμφάνιση από προηγούμενες εκδόσεις. Γι αυτό το λόγο, δημιουργήσαμε αυτόν τον οδηγό για να ελαχιστοποιήσουμε την καμπύλη εκμάθησης.

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήστη. NAVIGON 13xx 23xx. Ελληνικά

Εγχειρίδιο χρήστη. NAVIGON 13xx 23xx. Ελληνικά Εγχειρίδιο χρήστη NAVIGON 13xx 23xx Ελληνικά Απρίλιος 2009 Το σύμβολο ενός διαγραμμένου κάδου απορριμμάτων με ρόδες σημαίνει ότι το προϊόν πρέπει να διατίθεται σε ειδικά σημεία συλλογής απορριμμάτων στην

Διαβάστε περισσότερα

Αφαίρεση καλύμματος μπαταρίας Αφαιρούμε το πίσω κάλυμμα της συσκευής σπρώχνοντάς το ελαφρά προς τα κάτω.

Αφαίρεση καλύμματος μπαταρίας Αφαιρούμε το πίσω κάλυμμα της συσκευής σπρώχνοντάς το ελαφρά προς τα κάτω. Εικόνα 1 Ξεκινώντας Αφαίρεση καλύμματος μπαταρίας Αφαιρούμε το πίσω κάλυμμα της συσκευής σπρώχνοντάς το ελαφρά προς τα κάτω. Τοποθέτηση καλύμματος μπαταρίας Τοποθετούμε το κάλυμμα έτσι ώστε οι εσοχές του

Διαβάστε περισσότερα

Επαναφόρτιση Μπαταρίας Λιθίου. Άναμμα/Σβήσιμο. Διακόπτης Κλειδώματος. Σύνδεση USB

Επαναφόρτιση Μπαταρίας Λιθίου. Άναμμα/Σβήσιμο. Διακόπτης Κλειδώματος. Σύνδεση USB Επαναφόρτιση Μπαταρίας Λιθίου 1. Συνδέστε τη μια άκρη του καλωδίου USB στο MEGA PLAYER 521, την άλλη άκρη στον προαιρετικό προσαρμογέα (adapter) και συνδέστε το με πρίζα Εναλλασσόμενου Ρεύματος. (ή συνδέστε

Διαβάστε περισσότερα

APW10 AKAI ΡΑΔΙΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΔΕΚΤΗΣ 4-BAND

APW10 AKAI ΡΑΔΙΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΔΕΚΤΗΣ 4-BAND APW10 AKAI ΡΑΔΙΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΔΕΚΤΗΣ 4-BAND 1. Ένδειξη συχνότητας/ ώρας 2. Ένδειξη μπάσου 3. Ένδειξη FM 4. Ένδειξη έντασης σήματος 5. Ένδειξη λειτουργίας για το ξυπνητήρι 6. Ένδειξη λειτουργίας αυτόματης

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήστη. Xperia SmartTags NT1/NT2

Οδηγός χρήστη. Xperia SmartTags NT1/NT2 Οδηγός χρήστη Xperia SmartTags NT1/NT2 Περιεχόμενα Εισαγωγή...3 Οδηγός έναρξης...4 Ενεργοποίηση της λειτουργίας NFC...4 Περιοχή εντοπισμού NFC...4 Χρήση του Smart Connect για τη διαχείριση των ετικετών

Διαβάστε περισσότερα

Samsung PC Studio 3.0 Οδηγός χρήστη

Samsung PC Studio 3.0 Οδηγός χρήστη Samsung PC Studio 3.0 Οδηγός χρήστη Πνευματικά Δικαιώματα 2005 Samsung Electronics Co., Ltd. Περιεχόμενα 1. Samsung PC Studio...4 1.1. Απαιτήσεις συστήματος...4 1.2. Χαρακτηριστικά του PC Studio...4 2.

Διαβάστε περισσότερα

ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΕΚΤΗΣ DVB-T MPEG-4 ReDi 100

ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΕΚΤΗΣ DVB-T MPEG-4 ReDi 100 ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΕΚΤΗΣ DVB-T MPEG-4 ReDi 100 Σύντοµος οδηγός για να ξεκινήσετε αµέσως, να παρακολουθείτε ψηφιακή τηλεόραση Περιλαµβάνει: Σύνδεση µε την τηλεόραση, Εκκίνηση για πρώτη φορά & Αναζήτηση καναλιών,

Διαβάστε περισσότερα

Ευ ομή. Εγχειρίδιο χρήσης του περιβάλλοντος LT125-dp

Ευ ομή. Εγχειρίδιο χρήσης του περιβάλλοντος LT125-dp Ευ ομή Εγχειρίδιο χρήσης του περιβάλλοντος LT125-dp Περιεχόμενα 1. Χειρισμός του περιβάλλοντος LT125-dp Εγκατάσταση & Τρέξιμο Χειρισμός της ψηφιακής εφαρμογής Πλοήγηση στο περιεχόμενο Αλλαγή του μεγέθους

Διαβάστε περισσότερα

Cubitech Hellas Ακροπόλεως 24, Καλλιθέα, Αθήνα Τ.Κ. 176 75, Ελλάδα, Τηλ. 210 9580887-8 Φαξ.2109580885

Cubitech Hellas Ακροπόλεως 24, Καλλιθέα, Αθήνα Τ.Κ. 176 75, Ελλάδα, Τηλ. 210 9580887-8 Φαξ.2109580885 CubisLITE Client Οδηγίες Χρήσεως Cubitech Hellas Ακροπόλεως 24, Καλλιθέα, Αθήνα Τ.Κ. 176 75, Ελλάδα, Τηλ. 210 9580887-8 Φαξ.2109580885 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Γενικά 1. Τι είναι ο CubisLITE Server 2. Τι είναι ο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ FORUS FSV. Ένδειξη καταγραφής με φωνή (VOR) Πλήκτρο μενού. και μνήμης που απομένει. Πλήκτρο εκκίνησης/παύσης.

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ FORUS FSV. Ένδειξη καταγραφής με φωνή (VOR) Πλήκτρο μενού. και μνήμης που απομένει. Πλήκτρο εκκίνησης/παύσης. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ FORUS FSV Ένδειξη καταγραφής Οθόνη LCD Πλήκτρο μενού Ένδειξη μνήμης που απομένει Πλήκτρο εκκίνησης/παύσης Πλήκτρο REW/FF Πλήκτρο Rec/Stop Ενσωματωμένο μικρόφωνο Είσοδος μικροφώνου Έξοδος ακουστικού

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ TEXNIKOY. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ 251 Α ΛΑΡΙΣΑ ΤΗΛ: 2410 555777, ΦΑΞ: 2410 287392 Email: info@dgnet.gr Web: www.dgnet.

Ο ΗΓΙΕΣ TEXNIKOY. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ 251 Α ΛΑΡΙΣΑ ΤΗΛ: 2410 555777, ΦΑΞ: 2410 287392 Email: info@dgnet.gr Web: www.dgnet. Ο ΗΓΙΕΣ TEXNIKOY ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ 251 Α ΛΑΡΙΣΑ ΤΗΛ: 2410 555777, ΦΑΞ: 2410 287392 Email: info@dgnet.gr Web: www.dgnet.gr 1 1. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ RESET Η διαδικασία RESET περιγράφεται στον παρακάτω

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης GPS-200. Συσκευή Λήψης και Διαχείρισης Σήματος GPS Αναπαραγωγής Μedia

Εγχειρίδιο Χρήσης GPS-200. Συσκευή Λήψης και Διαχείρισης Σήματος GPS Αναπαραγωγής Μedia Εγχειρίδιο Χρήσης GPS-200 Συσκευή Λήψης και Διαχείρισης Σήματος GPS Αναπαραγωγής Μedia Περιεχόμενα Συσκευασίας Συσκευή GPS-200 Τηλεχειριστήριο Κεραία GPS Καλώδια Σύνδεσης Τερματικών 1 Γενική περιγραφή

Διαβάστε περισσότερα

01 -Ξεκινώντας 12 Προειδοποίηση για τον οδηγό 12 Επίδειξη 13 Κύριος χάρτης 13 Προβολές χάρτη 16 Επισκόπηση διαδρομής 16 Ακύρωση διαδρομής 16

01 -Ξεκινώντας 12 Προειδοποίηση για τον οδηγό 12 Επίδειξη 13 Κύριος χάρτης 13 Προβολές χάρτη 16 Επισκόπηση διαδρομής 16 Ακύρωση διαδρομής 16 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ 01 -Ξεκινώντας 12 Προειδοποίηση για τον οδηγό 12 Επίδειξη 13 Κύριος χάρτης 13 Προβολές χάρτη 16 Επισκόπηση διαδρομής 16 Ακύρωση διαδρομής 16 02 - Επιλογή θέσης και Δημιουργία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ.

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1) Είσοδος στην εφαρμογή 2) Δημιουργία Περιόδου Υποβολής 2.α) Ακύρωση Περιόδου Υποβολής 2.β) Αντιγραφή από προηγούμενη περίοδο 3) Μέθοδος

Διαβάστε περισσότερα

Motorola O1. Ψηφιακό Ασύρματο Τηλέφωνο. Για τα μοντέλα O101, O102, O103 και O104. Προειδοποίηση Φορτίστε τις μπαταρίες για 24 ώρες πριν τη χρήση.

Motorola O1. Ψηφιακό Ασύρματο Τηλέφωνο. Για τα μοντέλα O101, O102, O103 και O104. Προειδοποίηση Φορτίστε τις μπαταρίες για 24 ώρες πριν τη χρήση. Motorola O1 Ψηφιακό Ασύρματο Τηλέφωνο Για τα μοντέλα O101, O102, O103 και O104 Προειδοποίηση Φορτίστε τις μπαταρίες για 24 ώρες πριν τη χρήση. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Ώρα και Ημερομηνία 3 1.1 Ημερομηνία 3 1.2 Ώρα.

Διαβάστε περισσότερα

QS-LIS 2011 www.qslis-software.com

QS-LIS 2011 www.qslis-software.com QS-LIS 2011 www.qslis-software.com ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΧΕΔΙΟΥ Το περιεχόμενο του παρόντος τεύχους αποτελεί έργο επιστημονικού και πνευματικού μόχθου και πνευματικήν ιδιοκτησία του Γιάννη

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης. Ασύρματα ακουστικά 2.4G

Εγχειρίδιο χρήσης. Ασύρματα ακουστικά 2.4G Εγχειρίδιο χρήσης Ασύρματα ακουστικά 2.4G Κατάλληλα για PC,MP3 και άλλες συσκευές ήχου. Χαρακτηριστικά. Ψηφιακή τεχνολογία 2.4GHz δύο κατευθύνσεων 2. Εμβέλεια μεγαλύτερη των 0 μέτρων χωρίς εμπόδια. 3.

Διαβάστε περισσότερα

SEAT Portable System. Εγχειρίδιο χρήστη. Ελληνικά

SEAT Portable System. Εγχειρίδιο χρήστη. Ελληνικά SEAT Portable System Εγχειρίδιο χρήστη Ελληνικά Ιούλιος 2013 Το σύμβολο ενός διαγραμμένου κάδου απορριμμάτων με ρόδες σημαίνει ότι το προϊόν πρέπει να διατίθεται σε ειδικά σημεία συλλογής απορριμμάτων

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνική έκδoση. Περιεχόμενα της συσκευασίας. Κατάλογος ορολογίας. Powerline Adapter

Ελληνική έκδoση. Περιεχόμενα της συσκευασίας. Κατάλογος ορολογίας. Powerline Adapter Powerline Adapter Παρακαλούμε σημειώστε! Μην εκθέτετε τον Powerline Adapter σε ακραίες θερμοκρασίες. Μην τοποθετείτε τη συσκευή σε άμεση επαφή με το φως του ηλίου ή σε άμεση εγγύτητα με συσκευές ακτινοβολίας.

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή 6 Gmail 8. Υαhoo! Mail 58. Δημιουργία λογαριασμού 58 Αλλαγή κωδικού 68 Επισύναψη αρχείων 69 Φίλτρα 71

Εισαγωγή 6 Gmail 8. Υαhoo! Mail 58. Δημιουργία λογαριασμού 58 Αλλαγή κωδικού 68 Επισύναψη αρχείων 69 Φίλτρα 71 περιεχόμενα Εισαγωγή 6 Gmail 8 Δημιουργία λογαριασμού 8 Δημιουργία επαφών 16 Αποστολή e-mail 24 Aπάντηση και προώθηση 30 Ρυθμίσεις Gmail 32 Ετικέτες 35 Φίλτρα e-mail 47 Πρόσβαση στο Gmail από Outlook 51

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες προγραμματισμού MOTORLINE EVO 60 & 100 Μηχανισμός για γκαραζόπορτες οροφής

Οδηγίες προγραμματισμού MOTORLINE EVO 60 & 100 Μηχανισμός για γκαραζόπορτες οροφής Οδηγίες προγραμματισμού MOTORLINE EVO 60 & 100 Μηχανισμός για γκαραζόπορτες οροφής Τοποθέτηση μηχανισμού Εγκαταστήστε το μηχανισμό σύμφωνα με τα σχέδια του αγγλικού φυλλαδίου δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή

Διαβάστε περισσότερα

Το πρόγραμμα Skype (έκδοση 4.0.0.226)

Το πρόγραμμα Skype (έκδοση 4.0.0.226) Το πρόγραμμα Skype (έκδοση 4.0.0.226) Το Skype είναι ένα πρόγραμμα με το οποίο μπορούμε να μετατρέψουμε τον υπολογιστή μας σε βιντεοτηλέφωνο! Για να είναι ικανοποιητική η ποιότητα του ήχου και πολύ περισσότερο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΕΑ ΙΑΣ ΥΝ ΕΣΗΣ ΣΥΣΚΕΥ ΗΣ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ D. KS-PD500 Πριν χρησιμοποιήσετε αυτόν τον προσαρμογέα

ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΕΑ ΙΑΣ ΥΝ ΕΣΗΣ ΣΥΣΚΕΥ ΗΣ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ D. KS-PD500 Πριν χρησιμοποιήσετε αυτόν τον προσαρμογέα ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΕΑ ΙΑΣ ΥΝ ΕΣΗΣ ΣΥΣΚΕΥ ΗΣ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ D. KS-PD500 Πριν χρησιμοποιήσετε αυτόν τον προσαρμογέα 1 Υποστηριζόμενοι δέκτες αυτοκινήτου της JVC Αυτός ο προσαρμογέας υποστηρίζει τους παρακάτω δέκτες

Διαβάστε περισσότερα

Αρχίστε εδώ BlackBerry Torch 9800 Smartphone

Αρχίστε εδώ BlackBerry Torch 9800 Smartphone Καλωσήρθατε στο BlackBerry! Γνωρίστε το νέο σας smartphone BlackBerry Torch 9800. Εξερεύνηση πλήκτρων 2010 Research In Motion Limited. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Τα BlackBerry, RIM, Research In Motion,

Διαβάστε περισσότερα

ICP-CP508. Οδηγός χρήστη Πληκτρολόγια ICP-CP508

ICP-CP508. Οδηγός χρήστη Πληκτρολόγια ICP-CP508 ICP-CP508 EL Οδηγός χρήστη Πληκτρολόγια ICP-CP508 ICP-CP508 Οδηγός χρήστη 1.0 Επισκόπηση πληκτρολογίων της σειράς ICP-CP508 EL 2 1.0 Επισκόπηση πληκτρολογίων της σειράς ICP-CP508 Το πληκτρολόγιο είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ. εγχειρίδιο χρήσης

ΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ. εγχειρίδιο χρήσης ΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ εγχειρίδιο χρήσης 4 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Περιορισμένη Εγγύηση 06 1. Εισαγωγή 08 Τι είναι το MLS Destinator 08 Χαρακτηριστικά του MLS Destinator 09 Πρώτα η ασφάλειά

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο οδηγιών. Θερμοστάτης 02905 Εγχειρίδιο χρήστη

Εγχειρίδιο οδηγιών. Θερμοστάτης 02905 Εγχειρίδιο χρήστη Εγχειρίδιο οδηγιών Θερμοστάτης 02905 Εγχειρίδιο χρήστη Περιεχόμενα 1. Θερμοστάτης 02905 2 2. Τοποθέτηση/Αντικατάσταση μπαταριών τροφοδοσίας 2 3. Οθόνη 3 3.1 Λειτουργίες πλήκτρων 4 3.2 Σύμβολα 4 3.3 Ecometer

Διαβάστε περισσότερα

TomTom BRIDGE Οδηγός αναφοράς

TomTom BRIDGE Οδηγός αναφοράς TomTom BRIDGE Οδηγός αναφοράς Περιεχόμενα Καλώς ορίσατε στο TomTom BRIDGE 6 Εκκίνηση της συσκευής TomTom BRIDGE 8 Εφαρμογές στη συσκευή TomTom BRIDGE 10 Σύνδεση της συσκευής TomTom BRIDGE 11 Πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

TYPE-S. Thin and light protective keyboard case For Samsung GALAXY Tab S 10.5. Setup Guide

TYPE-S. Thin and light protective keyboard case For Samsung GALAXY Tab S 10.5. Setup Guide TYPE-S Thin and light protective keyboard case For Samsung GALAXY Tab S 10.5 Setup Guide TYPE-S Thin and light protective keyboard case For Samsung GALAXY Tab S 10.5 Contents Ελληνικά 125 www.logitech.com/support/type-s

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες ασφάλειας 3. Θερμοστάτης Χώρου 4. Εικονίδιο οθόνης LCD 5. ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ/ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ Θερμοστάτη 6. Ρύθμιση ρολογιού 7

Οδηγίες ασφάλειας 3. Θερμοστάτης Χώρου 4. Εικονίδιο οθόνης LCD 5. ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ/ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ Θερμοστάτη 6. Ρύθμιση ρολογιού 7 Περιεχόμενα Οδηγίες ασφάλειας 3 Θερμοστάτης Χώρου 4 Εικονίδιο οθόνης LCD 5 ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ/ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ Θερμοστάτη 6 Ρύθμιση ρολογιού 7 Ρύθμιση θερμοκρασίας δωματίου 8 Έλεγχος θερμοκρασίας παροχής 9 Πρόγραμμα

Διαβάστε περισσότερα